Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.17. 05:50 Fabius

Orbán 1 milliárdos G pontja

Címkék: fidesz korrupció közpénz századvég g fodor gábor

Még, hogy szegények vagyunk, piha! Van itt lóvé dögivel, Kedves Vezetőnknek G pont kényeztetésre is egymilliárd jut. Ne! Ne-ne-ne. Tényleg ne. Ne kezdjétek, hogy ebből hány lélegeztető gépet lehetne venni, és, hogy ez ötször több, mint amit a mentőkre költünk. Szűklátókörűség elvitatni egy despotától ami jár neki. Az ő jó hangulata közérdek, vidámítását megoldani és hiúságát legyezgetni embert próbáló feladat, amit meg kell fizetni. Ugyanis a demokratikus kormányzásnak vannak költségei, ahogy arra Lánczi András volt kedves rámutatni.

Gondoljunk csak bele mi lenne, ha ebben a megfagyott hangulatú országban senki nem tenné nyilvánvalóra, hogy neki Orbántól feláll. Bajnaitól meg nem áll fel. Tündérmeseországban legalább két ilyen ember legyen a Kedves Vezető körül, G pont Fodor Gábor írjon szépeket, Havasi Berci meg gyűjtse a relikvia nyálat, mit lehet tudni mire lesz az jó később. Ez rendben is lenne, csak ahogy csináljátok, na az nincs. 

orbán g fodor.jpg

G pont Fodor Gábor nem értem miért nem marad meg a napi: kemény cövek kitörni készül jelentéseknél. Jó, röhejes, ha Zacsis Frodó az Aragornoknak próbál észt osztani férfiasságból, de az ilyen félszerzettel elnéző az ember ha tudja, a feladat amit vállalt milyen fontos a hányaveti fotelkuruc életében. De amikor elkezd szakértőt játszani, és a Nagy IMF Rejtély megfejtése kimerül egy szimpla ezek ilyenek-ben, - így, dőlt betűvel, hogy értsed paraszt amit az egész oldalas, egymondatos hirdetésekből nem tudtál felfogni - akkor azért csak fölmerül az emberben, hogy ti ezt 470 ezer/oldal áron nyomjátok? Ráadásul az NFM előbb azt mondja nem adja ki ellenőrzésre, hogy ti ezt így, és ennyit, és komolyan, aztán meg azt mondja, nincs a kezelésében a sok okosság egymilliárdért. Nekünk meg az az érzésünk, hogy ezek az anyagok valahogy abba a fiókba kerültek, amiből a csontvázjelentés se jött elő soha. 

Ettől sokkal kevésbé lett volna kínos még az is, ha nyíltan bevalljátok: G pont Fodor évi egymilliárdért volt hajlandó olyan közéleti barométert játszani, aki cövekméretben igyekszik meghatározni a politikusok népszerűségét. Nincs ebben semmi rendkívüli. Mráz Ágoston Nézőpontja havi 30 millióért olyan amilyen, és lássuk be, az ennyivel intimebb és személyesebb szolgáltatást sokkal bőkezűbben kell honorálni. 

Valamiért az jutott eszembe, hogy a 48 millióért oda-vissza tanácsokkal csencselő Hunvald-Weinek páros éppen a bíróságot járja. Mikor a Doduglo Pável tanácsok napvilágot láttak egy ország hitte velem együtt, hogy kész, ettől lejjebb már semmi nincs, dögöljön meg a szoci-eszdéesz bagázs. Ma meg azt kell mondani,  nagyságrenddel nagyobb összegért ebben a pillanatban felmutatni a Századvég-NFM párosnak ennyit sem sikerült. 

Lehet tippelni, hogy a januári tárgyalási napra megtalálnak-e a tanulmányokból pár lapot. 

701 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr374853420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államilag szervezett bűnözés? 2012.10.17. 11:36:38

Az iGazság szolgáltatás hazánkban sokak szerint csak a szervezett bűnözés egyik polipkarja. Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás blog véleménye szerint ez egy nagyon igaz megállapítás.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.17. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Először és utoljára 2012.10.17. 09:35:58

  Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hámmijenérdekes, Levédiában is a zolcsószart is aranyáron (színarany 99.9999) árúlják, és veszik is rakásszám

hát ez a mesék országa mesemesemeskefe

brühühühühühü

meddig lesz erre pénz és honnan?
blogmotornak lófaszt...is
Mer nemérted azé

Ha lepapiroznák, meg tolakodóan nyilvánosságra is hoznák a munkát, még szemet szúrna Gyurinak, oszt valami nemadóval elvinné a nyeremény felét!
Ezért fű alatt kifizetik, és nagyon vigyáznak, nehogy lebuktassa őket a munkájuk.

No ezé
És akkor még nem is beszéltünk a Kehiről, a madzagos pénztárról, a gyilokolni akaró lakcimekről, milliárdos parkolókról, nirvánásos kinyírásra érlelődő webekről, meg a pusztításban dúlt helyi rádiókból. És még nem is említettem minden.
@rodeo36: Szted is 200millió alatt van a mentőszolgálat éves költségvetése?
Az a dolgozók fizetésével, autójavítással, műszervásárlással egyútt az egész országra kb napi 600ezer ft????!!!!

na ez a csodálatos, ha igaz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a vincent írt a rogán javaslatról (amihez már lázár elvtárs is csatlakozott) egy kurva jót:)))
orulunkvincent.blog.hu/2012/10/15/rogan_antal_nincs_szukseg_sajtos_pogira#comments
"Nekünk meg az az érzésünk, hogy ezek az anyagok valahogy abba a fiókba kerültek, amiből a csontvázjelentés se jött elő soha. "

nekem meg az, hogy el sem készültek. akik a századvégnél dolgoznak napi 9-10 órában, azokat nap-mint-nap látjuk stefike, vidéki, enrico, stb. néven.
@miva?:

ennyibe kerűl havonta:
jó esetben egy jól képzett cipőtisztító akit arra a alkalmaztak, hogy a miniszterelnököcskekecske állandóan barna gojzervarrott topánkáit fényesen tartsa

brühühühühühü
@rodeo36:
Rodeo bácsi tévedésben van. Itt egy-két komplett intézetet tartanak fenn a Nedves Vezető egojának és seggének a nyalására.

Amúgy meg az a baj veletek, hogy nem látjátok át ezt. A Vezényló a legtehetségesebb szellemi műhelyt próbálja életben tartani, ahol a zemberek mindennapi problémáira keresik a gyógyírt, napi 24 órában, éjt nappallá téve fáradozva a haza megmentésén.
A cocik 10-30-40 milliója csak aprópénznek tűnhet emellett, pedig nem! Azt a nép ecceri gyermekeinek a szájából lopták ki AZOK a komcsik, míg EZEK a komcsik itt olyan pénzt használnak fel, amivel már nem tudnak mit kezdeni, különben megromlana...
Ahogy a legfrissebb adóemelések, gázüzemű járgányok, sör, dohány... sem azért kellenek (nagyon, nagyon elítélendő módon tegnap röhögtem rajta), mert annyira ötlet sincs, már mit adóztassanak, hányszorosan túl, hanem az egészségügy többletbevételhez juttatása miatt!
Bizony, ti megveszekedett NERrenforradalmárok!
Ugye-ugye, nem is gondoltátok volna, milyen tehetségek lapulnak a Qrmánypárt soraiban...
Nálam amúgy ez verte ki a bizit alaposan tegnap. Amikor az a suttyó parasztgyerek, egy komplett generációt intéz el...

"A minisztere azt is bejelentette, hogy olyan program készül, amelynek eredményeként az elkövetkező tíz évben megháromszorozzák, vagyis hatvanezer fölé emelik a hazánkban tanuló külföldi egyetemisták számát."

Kell a hely a külföldieknek, ezért a magyar menjen parasztnak, kell a csicska a narancsbolsi földesurak földjeire. Nehogy már tanulni akarjon az itteni!

"Ennek ellenére a magyar felsőoktatás a nemzetközi mezőnyben meglepően jól teljesít, ami - figyelembe véve az ágazat helyzetét - rendkívüli teljesítmény - mutatott rá Orbán Viktor, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a jó képzési programok és világszínvonalú oktatók az eddigi rendszerben nem tudták meghatározni az egész szférát."

Egy Pázmány pl., amit hol is jegyeznek?? Viszont dotálják ész nélkül, pénz nem számíta alapon... Értem...

"A kormányfő beszédében szükségszerűnek nevezte a felsőoktatás átalakítását, szerinte eddig az sem a saját eszméjének, sem a fenntarthatóság követelményének nem felelt meg. Voltak már átalakítási kísérletek - folytatta -, például az integráció, a bolognai folyamathoz való csatlakozás vagy a hallgatói létszámok jelentős növelése, de egyik sem hozta meg a kívánt eredményeket, sőt sok nem kívánt következményekkel is járt. A bolognai folyamatról azt mondta, hogy szerinte a magyar felsőoktatás nem állt rá készen, indokolatlanul gyorsan tért rá át, ráadásul nem hozta magával az európai egyetemekkel való szorosabb együttműködést."

Aha... leginkább a szerencsétlen suttyó elképzeléseinek nem felelt meg.

Persze, hisz ha hasonló támogatást és finanszírozást kapna, mondjuk mint a stadion építési program, akkor könnyebben kiküszöbölhetőek lennének a jelenlegi problémái. Viszont, ha nem ér annyit meg... :(

Komolyan ilyenkor nyer értelmet a HAZAÁRULÁS kifejezés!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MIVANmivanMIVAN? :)
Most mit nem értesz? Szörnyű, hogy ezeket a ZSENIKET nem értitek, én sem, meg senki a világon!
Ebből is látszik, hogy mindenki tök hülye, csak ők a helikopterek!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Boli, próbáltam matematikával eljutni addig a pontig, amikor a nedves vezető már az adókat fogja adóztatni, azaz a semmiből próbál bevételt csinálni a hülyeségeihez, de nem jön ki a pontos nap...szerénységem 2013 január tájára, annak is ídusára, saccintotta, de jó lenne mások véleményét is tudni...

milyen harci eszközei vannak kuszaszemnek, hogy behajtsa ha senki semmiért soha nem fizet adót...

brühühühühühühü
@rodeo36:
Bakker, elszámoltad! :)
Már azt adóztatja ez a szerencsétlen kretén. Amikor befizetem az adót, vagy a sokszorosan adóztatott jövedelmemből veszek valamit, a csekkért, a kártyahasználatért is adóznom kell, 1-3 ezreléket.
Elmebetegek viszik az országot - a csőd felé...
pofa az van, nem is kicsi:

Állami vezetők parkolóhelyei: nem állhatnak meg "kilométerekre"
Nem fognak spórolni az állami vezetők budapesti parkolóhelyein, nem válthatják ki ugyanis a havi százezer forintba kerülő parkolóhelyeket olcsóbb, mélygarázsban kialakított helyekkel - írta a Blikk a minisztériumi autóflottákat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságra (KEF) hivatkozva.

hvg.hu/cegauto/20121017_Fejesek_parkolohelyei_nem_allhatnak_meg_k
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MERT NEKIK JÁR, MERT MEGTEHETIK! Ezt hívják takarékos államnak... Kuuva értetlen vagy ma reggel! Is... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az a mondat is meg van, amiben kijelenti, hogy a felsőoktatást teljesen piaci alapokra kell helyezni? Szép is lesz, ha majd 3-4-5-? *-es lesz a nem tandíj, hisz az államnak kell másra pénz. Csak azt nem tudom mire, hisz az eü. rendszer kinyírva, oktatás kinyírva, közműcégek államosítva és kinyírva, közlekedés kinyírva, kutatás fejlesztés kinyírva, csak már a vezénylói csapattal is ezen dolog lenne.

---------
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F10%2F17%2Fujabb_megszoritasokat_jelenthet_be_a_kormany%2F
---------
Tarlós helyettese nem látja, mivel tömik be a 10 milliárdos rést
Ha nem állítanák forgalomba a fővárosban a 150 szolgáltatói buszt, a BKV képtelen lenne ellátni a feladatát 2013-ban, mivel mintegy 500 autóbuszt kell kivonni a forgalomból - mondta György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este.

MTI 21:16 - Gazdaság

Lázár: előrehaladottak a tárgyalások a E.on-nal
Lázár János szerint a kormány célja, hogy az államnak mindent eldöntő szerepe legyen a magyarországi gázpiacon. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy háttérbeszélgetésen azt is elmondta, hogy tudomása szerint előrehaladottak a tárgyalások a E.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a "hazaárulás"?

Épp tegnap idézted Márait, hogy a haza mindenki számára önmaga ("A haza te vagy..."), vagyis OV számára a haza = Orbán Viktor, ergo Ovi ezzel a véleményével nem tagadja meg önmagát, így nem lehet hazaáruló. Látod-látod, az érzelmek akadályoznak az igaz értékítéletben. Ovi szereti Ovit, Ovi hű magához, ergo Ovi hú a hazájához, tehát Ovi a hazaszeretet mintaképe. Vagy beszoptuk Márai sekélyes baromságait.

varanus.blog.hu/2012/10/16/orban_vezer_rablovezer/fullcommentlist/1#c18065410
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A külföldiek költségtérítéses képzése a felsőoktatásban eddig is ment. Ezzel semmi újat nem fedezett fel a vezényló, legfeljebb annyit, hogy melyik egyetemek kapnak plusz finanszírozást (Pázmány) a külföldiek után, még ha nem is képeznek külföldieket. Az olyan egyetemek, mint a SOTE, a PTE, az ELTE azok dögöljenek éhen, és tartsák el magukat, a nem szedünk tandíjat, mert az bolsevik csökevény keretén belül. De a szívünknek kedves egyetemek (Pázmány) azok kapnak támogatást bővivel.
Most, hogy tegnap ezek a kutyaütő "focistáink" legyőzték a törököket, kíváncsi leszek, mennyivel fog emelkedni a nekik nyújtott vissza nem fizetendő (aka semmit nem kell nyújtani a támogatásért, lehet olyan szarul játszani, mint eddig) pénz mennyisége, illetve ez a támogatás hogy áll majd arányban a többi terület (orvosok, mentők, pedagógusok, hajléktalanok... és a egyéb területek) támogatásával.

Ezek tényleg HAZAÁRULÓK!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mire, mire!? Hát tényleg ennyire nem érted? Hát a felcsúti "fociközpontra". És a stadionokra és a vezényló kedvenc "sportjára" az évezredes lemaradásban lévő "magyar foci" felvirágoztatására. A vezényló csak addig akar miniszterelnök maradni, míg a magyar válogatott kijut egy futball világbajnokságra. Ha addig neaggyisten ő meghalna, akkor trónörököse Orbán Gáspár a vezénycsikó folytatja a "királyi" hobbi továbbvitelét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szeretem az ilyen képeket. Láccik, hogy ki van a brancsban.
Fabius alapvető tévedésben vagy.

A századvég az csak arra van, hogy keresse a nedves vezető G pontját. s mivel prosztatája van, valószínűsíthető az eredményesség mértéke. Ellenben kényeztetés mindenkinek jár. Csak van aki megérdemli, van aki nem. A harmadik opció, hogy van rá pénz. OV-nak ilyen kurvára is futja a közösből. Miért kell ezen fennakadni? Építsen még Alcsúton is inkább stadiont Felcsút után?
Ez a Századvég nagyon fontos szerepet tölt be hazábnk életében.
@Secnir: na, akkor visszahelyezik a félkarú rablókat a kocsmákon kívül a pékségekbe és a tejboltokba is a muli ábc-kel egyetemben.

Száz ft-nyi vásárlás előtt dobni kell a gépbe.

A kallantyú meghúzását közmunkaprogram keretében a helyi narancs szervezetek aktivistái végzik, akik nyereményeiket az éhségmenet során baltazár áldott lába elé borítják.
@Secnir:
Micsoda NER ellenség vagy te???
Milyen megszorítások? Megmondták, hogy ezek nem AZOK! Az csak az alatta a mocsok cocik alatt volt, ezek szimpla, egyszeű kiigazítások csak a költségvetésben. Ne tessék hazudozni!
A leghitelesebb emberek mondták eztet, mint Szájtátós csávó, Rogány Tonyó, Lézer Dzsoni, Kuszaszem Nagyfőnök és az ő Fennsegges KézTartója.
Szóval ez csak coci rágalom, meg különben is ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!

Akkor bakker, most van a droidoknak is a kommunikációs eligazítás, hogy mit kell felemlegetni, a gyurcsányahibás és az emúttnyóccév új verzióban...
@Secnir:

Ennek a hírnek és a posztnak több hatása/következménye van/lesz.

1. Tényleg hazaárulók - ld.Boli
2. Most már én is epét hányok,kezdem elveszíteni a humorérzékem.
3. Ugrásszerűen megnő a Bajnaira kíváncsiak száma.

Javaslom, azonnal zárolják a Századvég még beígért 2 milliárdját. G. Fodor írjon olvashatatlan faszságokat ingyen. Vigasztalja az a tudat, hogy a NER Machiavellijének lenni az utókor miatt éri meg.
Hagy dolgozzanak a fiúk,annál több lesz a terhelő bizonyíték .Nehogymá megússzák felfüggesztettel!
@orica: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @Habakuk999:
óóó, rájöttem, mi lesz.
most látom, Bajnai is kint volt a meccsen - és viktor előtt ült. gondolom gólnál felugrált ő is, és kiabált. meg a gyerekeinek mutogatta (látszik a képen) hogy ez a sok ember nekem fog örülni két év múlva (viktor meg tekergette a fejét, hogy melyik sok emberre gondol).
oszt leesett nekije. úgyhogy rendkívüli pszichiátriai fogadóóra, akarom mondani kormányülés.
A gátlástalan lopási kényszerük olyan mértékű, amely elhomályosítja bennük 2002 emlékét. Minden akkori botránycégnek megvan a mostani megfelelője (Századvég - Happy End, Vegyépszer - Közgép stb.), csak a téteket emelték. Gyakorlatilag naponta vannak olyan botrányok, amelyekbe a civilizált világban egy kormányfő és a pártja 24 órán belül belebukna. Itt más a tolerancia küszöb, de azért van egy lassú erózió, aminek a végén csak fideszvallás egymillió rendületlen híve marad. Hogy azután majd 2018-ban újra megpróbálkozhassanak a 2/3-dal.
@Secnir: kinn volt a meccsen a teljes kormány, egyre inkább egy középkori rablófejedelem udvartartására emlékeztet engem az egész bagázs.

BX gyorsan dolgozik most, megüzenték, nem tartható a 2,7 %.

Attól tartok, mikuláscsomagot kapunk ismét.:(
"ezek az anyagok valahogy abba a fiókba kerültek"

amejikben pável kézzel írt pársoros "szakértése" is van...
bocs türelmetlen voltam, látom utána Neked is eszedbe jutott...

"Lehet tippelni, hogy a januári tárgyalási napra megtalálnak-e a tanulmányokból pár lapot."

addig íratnak valami "komoj" anyagot egy egyetemistával pár ezer forintért, vagy INGYEN egyetemi feladatként... a tartalmához ugyse ér fel senki....
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121016_tudomanyos_fideszizmus_hosei

A banki elemzők lélektana.
Ez is kapcsolódik a poszthoz valahol, és valahol igaza is van.

Bár a végső megállapításával - inkább három Török Gábor, mint egy banki elemző - vitatkoznék.:)
van itt pénz szarásig...

amugy ha a (felső)oktatás önfenartó lesz azt mégis hogy?

mert tandíj nyilván nem lesz! de akkor konyhakertből és kecsketartásból tesznek sz*rt mellékesre?
"egy ország hitte velem együtt, hogy kész, ettől lejjebb már semmi nincs..."

na azér az én nevemben ne nyilatkozz...

én TUDTAM hogy van lejjeb és érdemben semmi változás nem lesz
Sőőőtt... sokkal szervezettebb az ország LERABLÁSA

egy különbség van... hogy a fidesben van egy ÚJ SZÉLES (ügyvéd-műkörmös) réteg akik a színen újak és a régiekkel szemben "én is akarok lopni" erőszakkal vagdalkozik !
Hja kérem, azt meg kell fizetni, hogy a közvéleménykutatásokból mindig azt sikerüljön kihozni, ami a Kedves Vezérnek kedves, és amit amihez hasonlót egyetlen másik közvéleménykutató se tudna soha a büdös életben mérni. Pl. hogy a Fidesz-nek nem 10% alatti támogatottsága van (miközben igen), vagy hogy az emberek támogatják az éppen aktuálisan legújabb megszorításokat (miközben már az előző fél évben bevezetett öt másik megszorítást sem támogatták).

Ez - ti. a valósággal homlokegyenest ellentétes eredmények kihozása a mérésekből - sokkal komolyabb feladat, mint egyes gondolnák, így az akinek ez mégis sikerül (és a Századvégnek mindig sikerül), minden fillért megérdemel ezért.
mi van, köcsög balliberráltak, most ezen miért nem veritek a mocskos nyálatokat?!

www.hetivalasz.hu/itthon/kdnp-s-kepviselo-lanyaval-kampanyol-a-milla-55665

pedig ez iszonyú gáz, hogy még egy jó arcot sem tud találni a párezres anarchista hőbörgő banda és amit a jobboldalról elcsennek azt is jogellenesen használják
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De az elmúlt tíz év tekintetében, hogy lehet elmúlnyócévezni? Mert két uszkve majdnem három évet már ők dobtak a levesbe. Tudom, hogy egy rohatt NER ellenség vagyok, de most hogyan bírják majd kommunikálni ezt? Az elmúlt tíz évből az emúttnyócév a hibás, de nem mostantól kell számítani a nyócévet, hanem az az időszak nem számít, amióta mienk a kormány, és különben is a Gyurcsány a hibás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mint már máshol írtam az én ötletem, ÖNFENNTARTÓ ÁLLAMAPPARÁTUST AKAROK

ez a megoldás

ha miniszter akar lenni vegyen magának miniszterséget, bármilyet, KRUMPLIHÁMOZÁSTANI KANALAS TÖKLEVES főminisztérium és ezért bejárhat ha befizet 12 milliót havonta plusz ÁFASZ és BÉFASZ és Rábasz

brühühühühühühühü
Kell a pénz, hogy majd 2014 után is tudják röfögtetni a hörr tv-t.
A Századvégnek és a Nézőpontnak nagyon is fontos szerepe van, csak annyit kell tenni, hogy a puzzle darabjait nem külön-külön nézni, hanem a képet egyben.

Az a baj, hogy jókat röhögünk (kínunkban) ezeken a híreken, közben pedig nem vesszük észre, hogy az emberi természet gyarló: pici morzsánként befolyásolható.

Kicsit érdemes pszichológiával foglalkozni, és rájössz, hogy olyan vagy, mint a béka. Ha beledobnak a forró vízbe, kiugrasz, de ha szép lassan melegítik alattad a fazekat akkor észre sem veszed, hogy megfősz.

A fidesz agymosó technolóia ráadsául nem új találmány, egyszerűen átvettek már kipróbált eszközöket, melyek működnek. Legalábbis a nagy többség esetében, és nekik pontosan ennyire van szükségük ahhoz, hogy hosszú évtizedekre beágyazzák magukat.

Most ne mondd azt, hogy ez hülyeség, meg hogy a 21. században ilyet már nem lehet véghezvinni. El kell, hogy szomorítsalak: de. Számtalan kísérlet bizonyítja, némelyekből filmet is készítettek. Ha érdekel nézz utána (pl. www.port.hu/a_hullam_die_welle/pls/fi/films.film_page?i_film_id=93874).

Összeesküvés-elméletnek tűnik, ugyanakkor történelmi előzményeket olvashatsz erről. Az analógia pontos és szerintem neked sem okoz gondot átfordítani a mai magyarországra: koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/2012/10/15/eloszor-es-utoljara

Ráadásul azért veszélyes a helyzet, mert így működik az elme: azt sulykolja beléd, hogy "á... ilyen úgysem lehet, ez csak vicc, tök hülyeség... bérrettegő, az EU úgysem engedné... stb"

De engedd el a zsigeri elutasításodat, és gondold végig: 1933-ban sem gondolta volna senki, hogy 1942-re mekkorát változik a világ, sőt, utólag visszanézve az emberek csodálkoznak azon, hogyan történhetett meg mindaz, ami megtörtént.

Olvasd el még egyszer. Hülyeségnek tartod? Lehet. De mi van, ha mégsem? Mi a B terv erre az esetre?

koszonjuk-miniszterelnok-ur.blog.hu/2012/10/15/eloszor-es-utoljara
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a BKV-nak hagyni kell, hogy ugyanaz legyen a sorsa, mint a MALÉV-é

közben épűl a Kossuth tér 1944 szerűre a bombázás előtte vagy utána?

brühühühühühü
@3dom'f'speech: Ezt a hozzászólást valahol már olvastam...
Gondoljatok bele: ezekre a mocskokra, meg az MTVA-ra, meg a felcsútra elszórt milliárdokból pl cakumpakk csillivillire lehetne nyalni a Mentőszolgálatot, a maradékból meg egy évig Mo. összes kölke naponta 3-szor ehetne meleget.

De hát ugye, vannak "egyéb szempontok is" a hazaáruló kurva fajtátokat, azt.
@3dom'f'speech: Ezt a hozzászólást valahol ma már olvastam valahol....
Csak szólok, itt a fidesz kormány legújabb bullshitbonbonja:

Meg akarják szüntetni a LAKCÍMNYILVÁNTARTÁST B+!

Mindezt persze a választási regisztrációra hivatkozva. Volt tanárom erre mondta volna belegabalyodtak mint majom a horgolócérnába. Nooormááális?

Ami még érdekes, miért nem szerepel ez a hír a címlapon? Vagy csak a megyei napilapok hozták le előbb?
@Kacsura: Jól van, na kicsit sok a valahol.
@Secnir:

Akurva bazmeg, ténlyeg.
Vidéki, stefi meg az enrikó. Jó keresetük van... Pfejj(köp). Az én pénzembööl engem provokálnak.
"Mráz Ágoston Nézőpontja havi 30 millióért olyan amilyen"

A zemberek örömtől könnyes szemekkel köszönik meg, hogy a választófülke megalázó borítékozási tortúrájának árából legalább egy hónapnyi nézőpontot finanszírozhatnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azé, me még mindig köcsög ballibelártak vagyunk, hogy nem sül ki a szemünk.
@3dom'f'speech: "mi van, köcsög balliberráltak, "

Legyünk elnézőek, csak hiányzik neki egy szép férfitest...

(A név az über EPIC)
@Cylon Brother Cavil:

ez ma jogosnak hangzik de nem az

mai orbánok 1985-ös énjei meg a zantall és gittegylete tudatosan tették tönkre mindazt ami az előzőben működött és elrabolva az értékeket azokat lerohasztották vagy eladták olcsón...a bürge nép meg hagyta...mert és itt jön a te igazad

én az eredetét vitatom

csak nem újabb népvándorlás lesz és kiszorítják azt (hagyják kihalni) aki útjukban van...persze a belső árulók a legrohadtabbak mint a nedves beteg és gittegylete

brühühühühühü
Sikkasztás, börtön. Ennyi...
@Secnir: stefike a hagymázas lény századvéges? csúcs
@3dom'f'speech:
na, köcsög, most volt elég. múltkor bemásoltam a milla válaszát, amire éremben nem tudsz reagálni, és továbbra is nyomod itt a gerilladumát. mész a kukába.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Kell a hely a külföldieknek, ezért a magyar menjen parasztnak, kell a csicska a narancsbolsi földesurak földjeire."

Félreérted, mert persze úgy is fogalmaznak. Nem az a terv, hogy háromszor annyi lesz a külföldi, hanem a fizetősség folytán az lesz a következmény, hogy egy ukrán ciginepper gyereke bekerül, a hazai plebsé meg nem. Oszt amikor bejön a háromszoros szorzó, a HP Minisztérium vállonveregeti magát a pontos tervezésért, ha négyszeres jön be, nem győzik körbejutalmazni egymást, mert túl van teljesítve a terv.
de most látom valami ismeretlen nónéjm cég nyert... vmi körpép vagy mi, ja közgép....
Aszongya a poszt, G pont Fodor évi
Név nagybetű, amúgy igen, én is gyanakodtam, amikor olvastam a cikkeit.
nem hiszem, hogy itt még segít bármiféle tüntetés vagy ún. "választás". (miből választ itt bárki is? és utána? a "haza" nem lesz ellenzékben.)

ha nincs alapanyag - márpedig nincs, látom - hanem a gfodor-féle barnanyelvű félszerzetek selejtországa ez, akkor innen kurva gyorsan el kell húznia minden normális embernek.

egyébként is: tüntessek úgy, hogy 3 éves gyerek vár otthon, a téren meg a gonosz törpe magánhadserege?

3 éves gyerekkel kézen fogva elmenjek regisztrálni úgy, hogy tudni lehet, hogy a szekta listát vezet az ellenségeiről?

felvállaljam 3 éves gyerekkel, hogy nem tetszik a zombidiktatúra úgy, hogy a facebook is tele van gyűlölködő fidesz-zombikkal?

NEM HISZEM, HOGY AZ A BÁTORSÁG, HA AZ Ő JÖVŐJÉT MEREM KOCKÁZTATNI.

és persze várjam a változást úgy, hogy tudni lehet most, hogy még ha elveszíti is a szekta a választást, akkor is örökre rátelepedett minden demokratikus intézményre, és nem fogja hagyni élni ezt az országot, engem, a családom?

sokkal-sokkal nagyobb a baj annál, minthogy egy párt rosszul kormányoz most, és milliárdokat lopnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Legyünk elnézőek, csak hiányzik neki egy szép férfitest..."

Aha, akkor nem véletlen, hogy éppen a GFG-féle falloszfetisizmus topicjába nézett be köcsöglátogatóba.
@Secnir:

Ez a hír főleg úgy poén, hogy mikor rákattintasz, először elkezd habzani az európakék "Bazd meg IMF!" hirdetés. :DDD
@dr. Balta$ár: Kell a kicsiknek is a megrendelés, hogy talpon tudjanak maradni.

Nem hiányzik, hogy veszteséges legyen akár egyetlen magyar cég is, aztán erőszakkal megvegye az ismeretlen Kaya Ibrahim.
én meg azt hittem viccöl a zsindex... tényleg újabb MEXORÍTÁSOK !!!!

pár nap után rájöttek hogy bakfitty volt az előző...

basszus ! itt nagyon nagy fellendülést generálnak...

gondolom kell a LOPNIVALÓ századvég, közgép stb...

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/matolcsy_beszel_a_kormanyules_utan/#
@dr. mesterseges szinezek:

Engem tényleg csak az zavar, hogy ezek pénzt kapnak érte. Basszameg, jobb is vagyok, tudnám is mire költeni... :DDD
@3dom'f'speech: Te nagyon eccerű idióta szerencsétlen. Ha a ti sajtóorgánumaitok vagy pártotok kérne bocsánatot ilyen gyorsan egy véletlenül(!) elkövetett hibáért, akkor nem lenne szükség a kártérítési és helyreigazítási perek tucatjaira ellenük.
Nézz utána, mi történt kb. 5 perccel azután, hogy az inkriminált kép megjelent a Milla oldalán, és utána pofázz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Pedig ha meztelen tested adnád neki, akkor megnyugodna:DD
@dr. Balta$ár: Hiszen a másfél héttel ezelőtti sem volt megszorítás. Megmondták a fijuk is, pedig ők csak tudják, hogy mi az, és mi nem, hiszen ők írták.
"Az első döntés az, hogy a bankadó 2013-ban nem feleződik meg. A kormány és a bankszövetség közötti megállapodás nem tudjuk tartani az EU szakmailag elhibázott elemzése miatt. Ez 72 milliárd forint.Az újabb megszorítások hét lépésben 367 milliárd forintról szólnak, annak ellenére, hogy Magyarország szerint az EU hibásan számol."

most az EU az új ellenség? minden azért lesz mert nem tudnak számolni???? drmatolcsi meg tud ? de akkor miért tesznek ugy mintha nekik hinnének mégis szemben a gyalázkodós dumával...

mérhetetlen szánalommal tudok ezekre a HITVÁYNAKra gondolni...
a magyar nemzetet meg SAJNÁLOM nagyon... és szánom...

@dr. mesterseges szinezek: vmi kis családi cég lehet... de a szakmá lyukban nyilván a legjobbak ! mindenkinek kell eséjt adni a közberuházásoknál...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Esetleg kezdj egy független politológiai bloggal.
[em]Egyrészt[/em] szórakoztató, [em]másrészt[/em] felfedezhetnek.
@dr. Balta$ár: "mindenkinek kell eséjt adni a közberuházásoknál... "

Pontosan. És arra sem kell ügyelni, hogy ne ők kapják a legtöbbet, mert ilyesmiből volt már probléma.
Zsíró-Száz-advég kuminikációra...

más
"11 országnak megengedik, hogy 3% felett legyen a deficit, nekünk viszont nem. Ez kettős mérce - mondta Matolcsy, de nem sorolja fel az országokat, mert "azok a barátaink, egy hajóban evezünk"

hajóban???? GYORSNASZÁDBAN !

barátaink???? ez EU meg ellenség :))))
@Penivaldes:

Megnyugodna??? Én azt várnám el, hogy felizgulna... :D

@dr. mesterseges szinezek:

Aztán elmehetnék "Politikai gondolkodónak" havi 2 millióért.

Legyünk őszinték, legalább magunkhoz, nem tudunk élni. :(
amugy drmatolcsi hogy akarna küzdeni az álamadóssággal?
DEFICIT = NŐ az álamadóság !!!
ha 7% lenne, akkor jobban nőne...

vagy feladta azt a harcot is? amig nincs ujabb lerabolható/államosítható MAGÁNvagyon ?

szánalmas kormány... egyre jobban belegabajodik a zsíró-száz-advég kuminikáció törökgábori poklába !
Annak idején amikor én még maszop szavazó voltam ,a munkatársak meg fideszesek voltak.
Kérdi az egyik,hogy szerintem melyik banda lopott többet.
Én viccesen mondtam hogy a maszoposok de hát nekik ugye többet kellet lopniuk az infláció miatt.
Most a fidesz lop osztályokkal többet.
De ekkora lenyúlást még az infláció sem indokol,pedig tettek róla rendesen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Végül is igazad van. Bájaidnak senki sem képes ellenállni. Úgy értettem a megnyugvást, hogy most feszült, mert nincs előtte vonzó férfitest, viszont ha te felajánlod testet a nemzetért, akkor megnyugszik:))
@Penivaldes:

Az SAJTRESZELŐ Kedves, nem sajtaprító, meg egyéb. :D A SAJTRESZELŐ ott van a tűz, a kerék, és a golyóstoll mellett a házioltáron. :D
A mai napig csak hisztiztem, de nem léptem semmit az áttelepülés érdekében.

A poszt és az unortodox hős új csodaintézkedései - bankadó marad, helyi adóból csak az elábé 80%-a vonható le, csekkadó a duplája lesz, - rendet tett a fejemben.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!!!

( Boli, nem te vagy az egyetlen, akinek ma megvilágosodása van! )
@dr. Balta$ár: "ha 7% lenne, akkor jobban nőne..."

Megmondta, most is csak a zeu miatt, mert kettősen mér.
Bár egyéb megfigyelők szerint Matolcsy látja kettősen.
@ob.szerver: 2018-ban esélyük sem lesz az újrapróbálkozásra a 2/3-dal, mert a zemberek 2002 kettő után is nyolc év kispadra ítélték őket a kormányzásuk alapján. Most szerinted hány év kispadot érdemelnek? Ha az előző kormányzásuk nyolc év kispadot jelentett, akkor a mostani minimum a háromszorosát azaz 24 évet.

Istenem, bárcsak a próféta beszélne belőlem, az azt jelentené, hogy már az életben nem kellene látnom a vezényló képét, csak a temetésén.
@kifordított nagyanyó: "De ekkora lenyúlást még az infláció sem indokol,pedig tettek róla rendesen."

Tán az inflát is 2/3-nak számolják.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és én nem vagyok rajta a házioltáron Életem?:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mocskos szocionista! Csak nem azt mered állítani hogy ez tandíj? Ezt sugallod, te sötétben bujkáló NERellenség?
@belekotty: Ezt mondja? Fel kell akkor vele számolni!
@ob.szerver: Nem értem a problémádat. 2014-ben a választási regisztráció lezárulása után és a választások előtt beírják az alaptörvénybe, hogy az államtól lopni törvényes, azt kész.
"Matolcsy szerint a kormány nem akarta ezt meglépni, de az EU közgazdaságilag hibás magatartása miatt mégis szükség lesz rá."

hvg.hu/gazdasag/20121017_Matolcsy_ujabb_megszoritasokat_jelentett_

Újabb csúcsdöntési kísérlet pofátlanságból!
A Guiness rekord szakértőkből álló hitelesítői már úton vannak.
Az előzetes hírek szerint csupán formaságról van szó, mert a csúcsdöntés érvényességét senki sem kérdőjelezi meg.
A szakértők ugyanakkor kifejtették: baromira kíváncsiak, miként sikerült azt a technológiát hazánkban kidolgozni, amitől a plafon ilyen hihetetlenül ellenállóvá vált, és nem omlik le unos-untalan.
Nem zárható ki, hogy plafonerősségben is Guiness rekordot hitelesítenek.
@Penivaldes: Ha csak gondolja, már akkor is.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): ez már más kategória !!!

bűnszervezetben elkövettet BŰNCSELEKMÉNYEK sora...

nem kispad hanem HALÁLSOR !
@belekotty: Igen nem hagyjuk, hogy a nerellenesség közénk férközzön!
Ugye ugye holgyeim uraim a felidoben nem osztogatnak az aldott narodnak ,fosztogatnak.
@Penivaldes: Erős rés vagyunk mi a bástyán, izé... erős bástya vagyunk mi a résen... illetve erős bástya vagyunk a várfalon! :-))
Nagyon izgultam, hogy megtalálják-e a HappyEnd Kft. utódját, szerencsére sikerült. Nagy koponyák ülnek ott is, agytrösztök, mint az elődjében. Sőt sokkal jobbak, mert nagyobbat kaszálnak, akárcsak a Közgép, aki sokat tanult a Vegyépszertől.

H, mint Hospital.
H, mint HAHAHA.
"Matolcsy szavainak hatására, miszerint felrúgták a bankszövetséggel kötött megállapodást, az OTP-részvények árfolyama 5 százalékos mínuszba zuhant."
gratulálok.
@dr. mesterseges szinezek:

"Baszki, aki így tud nézni, miért nem cirkuszi fellépéssel keresi a betevőt!? "

Én ezt pontosan annak tekintem, cirkuszi fellépésnek.
@makacs szennyeződés: "NEM HISZEM, HOGY AZ A BÁTORSÁG, HA AZ Ő JÖVŐJÉT MEREM KOCKÁZTATNI."

- Tökéletesen igazad van. Neked már rég nem csak magadért kell felelősséget vállalnod, hanem őérte. Felesleges a hősködés amivel az ember a gyereke jövőjét jelentő egzisztenciájával játszik. Már pedig az "önfenntartó felső oktatás" szlogen megcsillantja azt, hogy a gyermek jövője a te egzisztenciádtól fog függeni.
ez a milliárdos g pontja valami hatalmas, percek óta röhögök rajta. :D
@3dom'f'speech: Lehet hogy tobb esze van a lanynak. mint a kdnp-s szuleinek, te kocsog fideszkomcsi
@JosephSmith:
ne etesd a trollt. amúgy meg a milla weboldalán a kép feltevése után 5 perccel levették a képet, és bocsánatot kértek, csak ez a gyökér nem hajlandó tudomásul venni.
körülbelül ki is merül a mondanivalója ebben. ajánlom a tahótlanítok gombot, és nem fog többet zavarni ilyen szarokkal
Kérem, hogy valaki értelmes ember értelmezze már nekem a két hírt.

1.hír
www.mfor.hu/cikkek/Nagy_allami_koltekezes_jon_az_ev_vegen_.html
"Hétfő este tette közzé negyedik negyedévre vonatkozó elemzését a Raiffeisen Bank, melyben felhívták a figyelmet arra, hogy az utóbbi évek folyamatait alapul véve akár 260 milliárd forintos mozgástér is lehet még az idén a költségvetésben."

2.hír
www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/17/ujabb-megszoritasokat-jelentett-be-a-kormany/

"Ezért a kormány most lényegében egy ugyanakkora csomagot jelentett be, mint két hete: ezúttal hét, összesen 360 milliárd forintos lépést határoztak el, amelynek részleteiről csütörtökön írásban tájékoztatják a Bizottságot, pénteken pedig egy népes tárgyalóbizottság személyesen is bizonygatja majd a lépések megalapozottságát elemzésekkel, konzultációkkal Brüsszelben."
bár tudom, hogy illetlen vagyok ismét, mindazonáltal:

hvg.hu/velemeny/20121016_Nem_kell_a_fesztival

emberek, elvtársak, róza néni!
-A kormány a korábbi tervekkel ellentétben nem csökkenti a felére a bankadót 2013-ban, ebből 72 milliárd forint többletbevételt várnak.
Értsd: bankszövetséggel kötött szerződés felrúgva.

-A tranzakciós illeték általános mértéke 1 helyett 2 ezrelék lesz, és az emelést az államkincstár esetében is végrehajtják. Ennek hatása összesen 130 milliárd forint, 90 milliárdot a pénzintézeti szektor, 40 milliárdot a kincstár fizet meg.
Értsd: jobb zsebből a bal zsebbe, a tranzakciós adó mértékének emelését külön közleményben fogja megköszönni a Csányi Sándor

-A föld alatti vezetékekre közműadót vezet be a kormány, amit a szolgáltatók fizetnek, ebből 30 milliárdos bevételt vár a kabinet
Értsd: nem az emberekkel fizettetik meg...

-A jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2,5 millió forintig végzi a számlák egyedi ellenőrzését a korábbi 10, illetve 5 millió forinttal szemben, ettől a kormány 60 milliárd többletbevételt vár.
Értsd: ha érted, magyarázd el, mert én nem értem.

-A jövőben a helyi iparűzési adó alapjából csak az eladott áruk beszerzési értékének 80 százalékát lehet levonni
Értsd: nem az emberekkel fizettetik meg...

-a béren kívüli juttatásoknál az egészségügyi hozzájárulási adótétel kulcsa 10 százalékról 27 százalékra nő.
Értsd: nem az emberekkel fizettetik meg...

ez az a 7 (HÉT) pontos csomag, amit Matolcsy bejelentett. én ortodox módon számoltam össze, és csak 6 (HAT) lett, de sebaj. valószínűleg ugyanígy saccolta meg a számokat is a hét(hat) pontban.
@Secnir:

"1. 2013-ban nem feleződik a bankadó. ”Nem tudjuk fenntartani a megállapodást, szerettük volna, de az EU szakmailag elhibázott döntése miatt ezt nem tudjuk megtenni” – mentegetőzött Matolcsy.

2. A pénzügyi tranzakciós illeték általános mértéke 2 ezrelék lesz, a beígért egy helyett. Ettől 90 milliárd pluszt vár a kormány, bár ezt sem szívesen teszik.

3. Az államkincstárra is vonatkozik majd a tranzakciós adó, ettől 40 milliárd forint többletet várnak.

4. A föld alatti vezetékekre közműadót vezet be a kormány, amit a szolgáltatók fizetnek, ebből 30 milliárdos bevételt várnak. "Nem szerettük volna, de az EU nem hagy más lehetőséget" - hangzott el.

5. A jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2,5 millió forintig végzi a számlák egyedi ellenőrzését a korábbi 10, illetve 5 millió forinttal szemben, ettől a kormány 60 milliárd többletbevételt vár.

6. A jövőben a helyi iparűzési adó alapjából csak az eladott áruk beszerzési értékének 80 százalékát lehet levonni.

7. A cafeteria egészségügyi hozzájárulás mértéke 10 százalékról 27 százalékra emelkedik. "Ez érzékeny terület, mérlegeltük is, hogy eltűnik-e az előnye a bérhez képest, de nem tűnik" - érvelt a gazdasági miniszter."
@makacs szennyeződés:

Pontosan. Ráadásul minél többen gondolják így, annál inkább igaz lesz.

@Cylon Brother Cavil:

"a Magyar Köztársaság lebontása, kőről-kőre elhordása a szeméttelepre és/vagy újgazdag csinovnyikok palotájának fölépítéséhez már a végéhez közeledik. Lassan elérjük azt a pontot, ahonnan nincs visszafordulás - the point of no return."

"ami van, az a behódoláshoz vezet. Az ország visszavezetéséhez a feudalizmusba. Az urambátyám korába. A kiszolgált és kiszolgáltatott korába."

"ha majd esetleg sikerül a háborút megnyerni (...) Ha ez nem sikerül, akkor hosszú, sötét évekre készülhetünk. A sötétség korára."

Kb. így. Szerintem elérkeztünk már erre a pontra, mert a tulajdonviszonyok átalakítása - földek szétosztása, közpénzmilliárdok magánvagyonná konvertálása, intézmények szétverése, klientúra bebetonozása és mindezzel a gazdasági és politikai hídfőállások elfoglalása - tart ugyan még, de aligha visszafordítható a Fidesz elleni esetleges politikai győzelem esetén is.
Államilag szervezett bűnözés?
Az iGazság szolgáltatás hazánkban sokak szerint csak a szervezett bűnözés egyik polipkarja. Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás blog véleménye szerint ez egy nagyon igaz megállapítás.
erkolcstan.blog.hu/2012/10/17/allamilag_szervezett_bunozes
@Ergosum:

”Nem tudjuk fenntartani a megállapodást, szerettük volna, de az EU szakmailag elhibázott döntése miatt ezt nem tudjuk megtenni” – mentegetőzött Matolcsy.

Október 23.

”Nem tudjuk fenntartani a megállapodást, szerettük volna, de a kormány szakmailag elhibázott döntése miatt ezt nem tudjuk megtenni” – mentegetőzött a tömeg, majd kettéválva megindult a Parlament és a Cinege utca felé.
A Zájemef elnyomására Rémszem miniszter ÚR bejelentette, hogy haladéktalanul bevezetik az organizációs orgazmusadót. Ezért a törvény bevezetésének pillanatában az összes vibrátort, guminőt és handmasturbatort rákötik a PEH szervereire. Továbbá átalakítják az összes mobil- és vezetékes telefont, amelyek kikapcsolt állapotban is detektálják a kéjnyögés-faktort, és a telefonszám vagy a cellainformációk alapján bemérik a potenciális adófizetőket. Akiknek nyomban küldik a növelt csekkadóval terhelt fizetési felszólítást.
Most ez az újabb "kiigazítás" a két héttel ezelőttinek egy kiegészítése vagy már egy másik?
Ahhoz képest, hogy oldalanként félmilliót kapnak a fideszes bér-trollok, meglepően kevesen vannak. Úgy látszik a szart még milliókért is csak kevesen hajlandóak egész nap szopogatni.

Helló századvéges rajtunk élősködő tolvaj faszfejek! Tudom hogy olvastok! Magatokat pénzért eladó sunyi kis pöcsök vagytok mind! Semmi különbség nincs köztetek és a népszava vagy a kurucinfó gerinctelen bértollnokai között!
@Secnir: Az összes fideszkomcsi egy köcsöggeci, mindig elborul az agyam a féreg fajtájuktól. Olyanok, mint a kormány, amit imádnak.
Egyébként idehallom a fejvakarást és a korpahullást a pártközpontból, hogy ezt miként tálalják a Balfasz Érdemrend Vascsillagával kitüntetett vezető bérkommenterek.
@Ergosum:

Aha. Szóval nem is Matolcsy csinálta itt a gazdaságpolitikát két éve, hanem az EU. Az EU a hibás az elkúrt gazdaságért, a recesszióért, az inflációért, az elrabolt és elfüstölt 3 ezer milliárdért, mindenért.

Hova tud még ez a barom Matolcsy süllyedni?

Sikerek, gyorsnaszád, tündérmese... nesztek, zabáljátok...
@JosephSmith:

Mert ezért lehet ilyeneket megtenni. Különben már rég nem lennének politikusok, hanem börtöntöltelékek.
@Secnir: Miért nem érted?
A nav be fog szedni + x ft-t, mert csak.

Osztán, ha nem tetszik, mehetsz a bíróságra bizonygatni az igazadat.

Tényleg 6 pont a hét pont? :))))
Ez is mutatja, milyen megalapozott számok is röpködnek errefelé.:)))

Mindegy, én mától nem pofázhatok, csak 50%-os mértékben, beszéltem a barátommal, keressen helyet, a cég több mint fele költözik a hanyatló nyugatra.
Nem várom meg az év végét sem, minek?
Az új közgépes szökőkutat fizesse a nemleszünkgyarmatosozó, én eddig is támogattam bizonyos szociális célokat, ezután is fogok.

De a szabad ész nélküli rablásból ma elegem lett.
@sárkányfő:

Ügy tudom, hogy a Közgép most nyert el egy 875 milliárdos állami megrendelést a Marianna-árok mélyítésére.
@kifordított nagyanyó: Ez egy másik kiegészítés.
A Gyurcsány is rekordot döntött.
Azt mondta a 397 milliárdos bejelentéskor, hogy nagy tétben fogadja, hogy ezt a 397-et hamarosan követi egy újabb (nemmegszorítás, kiigazítás) egyenlegjavítás.
@Ergosum:
Azt majd akkor, ha kiadtak egy baltás gyilkost a japánoknak is. Egyelőre itthon nyúlnak le amit lehet, a mai egy négy milliárdos zsákmány:

index.hu/belfold/2012/10/17/a_kozgep_epiti_at_a_gyori_dunakapu_teret/

"A Közgép építi át a győri Dunakapu teret"

Még szerencse, hogy a Közgépet nem érintik a megszorítások...
@CSENDES:

Remélem nem valami fideszes főfaccal fogadott nagy tétben, mert akkor két hét múlva jön az újabb Matolcsy mentegetőzés, természetesen akkor nem az EU-ra, hanem Gyurcsányra fogva.
Szigorítják a cafeteriát, nem felezik
a bankadót, duplázódik a csekkadó, és bevezetik a közműadót. Matolcsy szerint ezt Brüsszel várja el.

Bár máshol meg azt mondják, hogy a közműadót a tavalyi Századvéges tanulmányból vették.
Most akkor a Századvég a kormánynak dolgozik avagy Brüsszelnek?
@CSENDES:
Gyurcsány ezt is elkúrta, ő azt mondta tavasszal...:)
(Bár az is lehet, hogy még az ő saccánál is pancserebbek ezek.)
@sárkányfő:

Te kérdezted, hogy hova süllyedhet még Matolcsy. A tágabb környezetünkben már nincs elég hely, ezért kell a Marianna-árkot mélyíteni.

Kár, hogy senki nem szedi össze egy jól áttekinthető táblázatba a Közgépnek, Századvégnek, hasonlóknak csepegtetett pénzeket. Kíváncsi lennék, mekkora lenne a végösszeg. Meg arra is, hogy ezek a kiadások a költségvetésben hogyan szerepelnek, ha szerepelnek.
@CSENDES:

"Most akkor a Századvég a kormánynak dolgozik avagy Brüsszelnek?"

Kettős ügynök.
Azt szeretem ebben az Orbánban, hogy miután tiszta erőből nekirohant a falnak, és koppant, most szépen feltápászkodik, és újból nekirohan.

Mindenki megmondta, hogy ha a bankokból ellenséget csinál, és kicsinálja őket, akkor befagy a hitelezés, és ha nincs hitel, befagy a gazdaság is. Erre a bonyolult összefüggésre egyébként már Széchenyi István is rájött kétszáz évvel ezelőtt.
Erre mit csinált? Megnyúzta a bankokat.

Leállt a gazdasági növekedés?
- Leállt.
Jött helyette recesszió?
- Jött.
Többet vesztett az ország, a nemzet a recesszión, mint a bakadón?
- Többet.

Erre most mit csinál az okoska? Még tovább nyúzza a bankokat... zseni vagy Viki, zseni! Most szépen megástad a gazdaság sírját jövőre is. Ezt színtiszta frontális támadás a magyar érdek ellen. És a recesszió jövőre újabb megszorítást kényszerít majd ki... basszátok meg jobb helyeken ez a Matolcsy-Orbán páros már benyugtatózva szenderegne egy diliházban 24 órás állandó felügyelet alatt.
@Ergosum:
Itt egy májusi infografika, de már elég elavult, azóta bőven 300 milliárd fölött van a Simicska-Nyerges páros állami megrendelése.

infoporn.blog.hu/2012/05/21/simicska_infografika_kozgep_publimont_kozbeszerzes
@CSENDES:

Igen, a Századvég vetette fel, de egy nagyon nagy hibát vétett, ő az emberekkel fizettette volna meg, nem úgy, mint ez a drága kormány, hogy öntessék aranyba minden tagja.

"A közműadó ötlete már korábban is felmerül Budapesten, olyan abszurd formában is, hogy az egyes ingatlanok tulajdonosainak kellett volna fizetni annak arányában, hogy hány méter vezeték és cső húzódik az ingatlanjuk alatt. Ebből a sarcból finanszírozták volna a BKV-t, mert az állam nem hajlandó részt vállalni a finanszírozásban. A milliárdos kormányzati megrendelésekből élő Századvég Gazdaságkutató Zrt. ötletét akkor még a kormányzat elvetette."
Nem volt egyszerű, de kemény, izzasztó és önfeláldozó munkával sikerült elérni, hogy jövőre is recesszió lesz.Köszönjük Gyuri,Misi,Anti és utólag is elnézést kérek azoktól, akiket kihagytam felsorolásból, mármint a kormány gazdasági szakértőiből.
ÁÁÁ!

Menjetek a fenébe! Minden jó poént lelőttetek.
Ráadásul úgy látom Fabius cikkei és riposztjai rendre elijesztik a kiválasztottakat.
Semmi anyázás?
Miféle forradalmi érzület az ilyen?
@sárkányfő:

A belem fordul ki. Ráadásul csak a 100 millió feletti tételek szerepelnek benne.

Azt nem értem, hogy ilyen volumenű beruházások mellett miért nincs 0 százalékon a munkanélküliség?

Mennyi folyhat ebből a rengeteg pénzből vissza az államnak adók, járulékok formájában?

Költői kérdések.
@londonterminals: a fidesz egyik hibája a sok közül, hogy arrogáns. nem olvas, nem tanul, nem emlékezik.

ennél sokkal durvább diktatúráknak is véget vetettek. ha a nép változtatni akar, akkor változtatni fog.

az idióták arra nem jönnek rá, hogy max azt választhatják meg, hogy ez választásokkal történjen vagy esetleg egyéb, számukra kevésbé kellemes módon, csak mert nem hagynak más választást.

2012-ben Európa közepén nem lehet diktatúrát építeni vagy azt életben tartani. főleg nem egy ilyen pöcsömnyi méretű és gazdasági meg katonai potenciájú országban, mint Mo.
mindenki lehúzza a rolót körülöttünk, aztán élhetünk a szívcsakránkból.

ez max ideig-óráig mehet, egyféleképp: ha a Zemberek tényleg azt akarják. ez esetben viszont félek, nem (csak) a fidesz a hibás. :(

szerintem.
Egyébként annyira árulkodó, hogy a közismert trollok az ilyen posztok alatt hatalmas kussban vannak :D

Ez a sok faszfej vidékitől blogger gézáig mind ott ül a századvég meg a nézőpont irodáiban és zsíros órabérért tollják az állandó hazudozásaikat. Aztán amikor pont ez a téma, akkor meg már nem tudnak mit írni...
@sárkányfő: szerintem most gyorsan összehívták őket...))))
Látta valaki az Összeomlás (Michael Douglas)című filmet?

Egyre jobban félek, hogy a társadalom is William Fosterként fog viselkedni hamarosan.
@hacsaturján:

Na igen.

"nem fog itt az igazság úgy győzni, mint a mesékben. Annak van nagy esélye, hogy belülről vagy a támogatói körből mondja be valaki az unalmast, esetleg soha nem fogjuk megtudni, hogy kicsoda"

"A valóban spontán tiltakozások mérete, sűrűsége és az erőszakszint emelkedése a hivatalos ellenzék közreműködése nélkül is olyan belpolitikai válsághoz vezethet, amit nem tud nemlétezővé tenni a közszolgálati híradó és akárhány békemenet sem. Sőt, a kormányzat aljaskodása csak tovább tépázza a maradék nyugalmat.

A mostani ünnepi tüntetések az összes belső veszekedéssel együtt békés értelmiségi játékoknak tűnhetnek majd. És az ilyen gazdasági-belpolitikai válságot nemcsak demokráciákban, hanem diktatúrákban sem lehet sokkal túlélni."

"arra a helyzetre már most ajánlatos felkészülni, amit a mostani ellenzék teremthet, ha Orbán bármi okból megbukik"

Csodálatos, csodálatos falu.
Nem vagyok közgazdász és nem is konyítok ahhoz a területhez, de ez az sámános, unortodox gazdasági ámokfutás azt alábbi képet idézi elém:

Lyukas a hajó, árad befelé a víz.
A kapitány kiadja a parancsot: hejj, fijugg, vágjatok ki egy darabot MÁSHONNAN a hajó aljából és avval szögeljétek bé a lyukat!
Megteszik.
Kapitány diadalmas önelégültséggel vigyorog, mutogatja a nemzetközi sajtónak: höhö, volt lyuk, nincs lyuk!

Ámde észreveszi, hogy lett egy másik lyuk is!
Nahát, hogy a manóba keletkezett az? De sebaj!
Kiadja a parancsot: hejj, fijugg, vágjatok ki egy darabot megint MÁSHONNAN a hajó aljából és avval szögeljétek bé a lyukat!

És így tovább...
A vége az lesz hogy két hetente egyenesen várni fogjuk már az újabb megszrí....izé...kiigazító csomagot és tüntetni fogunk ha nem lesz.
Én hülye, egy pillanatig már azt hittem, hogy hogy a tranzakciós illeték az már aztán tényleg az emberekkel lesz megfizettetve. Huh, mégsem hazudik a kormány, megírta az MNO is.

"Giró-Szász András itt hangsúlyozta, a bérekre, nyugdíjakra és a szociális juttatásokra nem vet ki tranzakciós illetéket a kormány."

Innentől no problem, hiszen az én családom mindent bérből, nyugdíjból vagy szociális juttatásból fizet.
Ehhez már nincs mit hozzátenni, de természetesen most sem ő a hibás, hanem a csúnya EU követeli tőle... index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/367_milliardos_csomag/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Nem is tudtam, hogy Bajnai, Viktorral együtt jár meccset nézni. "

akkor nézd meg jobban a képet. viktoréknál a meccsrejárás a családfő feladata, tartani a kapcsolatot a cimborákkal és az üzlet(tettes)társakkal, megjelenés a nyilvánosság előtt, amíg az asszony odahaza főz-mos-takarít, a gyerekek pedig tanulnak!

Bajnai pedig elment a családdal kikapcsolódni.
@Secnir: ja és gondolom máshol nem volt hely. :)
@Lasombra:

Már a Fideszben, azazhogy az uralomra jutásában sem csak a Fidesz a hibás, hanem a zemberek. Csak az a baj, hogy ez engem nem vigasztal, sőt.

A hacsturján által linkelt cikkben is van néhány forgatókönyv a Fidesz/Orbán bukására a választásokon kívül is. De épp az a probléma, hogy a gazdasági és politikai hídfőállások megszerzésének a visszafordíthatatlanná tétele körül járunk; így bármelyik lesz is a kimenet, minden leendő politikai rendszernek ezzel a garnitúrával kell majd valamiképpen kiegyeznie.
@sárkányfő: Tovább nyúzza a szegényeket is.
mert nincs cég, nincs bank, aki ezt nem próbálja tovább hárítani.

A tranzakció díj, élelmiszerlánc-felügyeleti díj, iparűzés adó megnövelt adóalapja lassan 1% körüli plusz terhet jelent. Ez bődületes szám pl nekünk, akik általában e körüli árréssel dolgozunk.
Ennek ellenére is itthon maradnék, ha látnám, jó helyre kerül az adóm.
Félreértés ne essék, ne az én zsebembe. kerüljön oktatásba, egészségügybe, utakba, gazdaságfejlesztésbe.

De a kurvaannyát kerüljön közgépes térburkolatba, meg fogalmazni is gyengén tudó trollzsebekbe.

A mi tevékenységünk majd háromnegyede külföldhöz kapcsolódik. A mai napig itthon adóztam utánuk.
Kedves Matolcsy úr, ennek a 7-8 milliárdnak adóvonzatait most a mai délelőttön el tetszett bukni.

Mert egyszer minden pohár megtelik. Az enyémbe mostanáig fértek az unortodoxia csodái.

És nem én leszek az egyetlen magyar cég, aki kitántorog. Mást se látok a környezetemben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Nem is tudtam, hogy Bajnai, Viktorral együtt jár meccset nézni. :))"

Attól, hogy mindketten olvassuk a Varánuszt, messze nem azt jelenti, hogy együtt olvassuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Csak meg kell nézni a Vezényló fejét: "előttem áll az utódom" tükröződik rajta.
"Közgazdaságilag abszurdumnak, politikailag kettős mércének tartjuk, de a kohéziós pénzek megtartása érdekében újabb egyenlegjavító lépéseket teszünk" - vezette fel a kormány újabb 367 milliárdos megszorítócsomagját Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Mert az EU olyan ortodox. Vajon miért nem bíznak Kusza Szem becsléseiben, miért nem hisznek Kusza Szem számainak? Miért kell olyan komolyan venni a közgazdaságtant? Nem fér bele egy kis feritél? Mindig csak a számok és a tények... Ez így nem ér. :))
@Ergosum:

"Egyre jobban félek, hogy a társadalom is William Fosterként fog viselkedni hamarosan."

Pocakos és bandája pedig közben napról napra öntik az olajat a tűzre.
@Bakter:

+1 :)

De micsoda ótvar, ostoba egy feje van Orbánnak, ez a szánalmas, pökhendiséggel keveredő kisebbrendűségi érzés és bizonytalanság, ami látszik rajta, borzalmas.
"Közgazdaságilag abszurdumnak"
Ez hogy jött ki Rémszem száján, egyenesen csont nélkül, vagy egy kicsit pattogott a fogai között? És nem baszta pofán úgy visszakézből legalább a mikrofon?
AKASZTÁST! MOST! ELEGEM VAN A MATOLCSYBÓL! HALÁL A GECI IDIÓTÁKRA AZONNAL!
Matolcsy hangsúlyozta, hogy a nyugdíjakhoz és a közszféra béreihez nem nyúlnak, úgy fogalmazott, hogy ezzel a nemzetközi szervezetek által javasolt klasszikus megszorító lépések kimaradtak az újabb csomagból.

Most örüljünk? Nem is kérte az IMF. Egy olyan dolgot akar sikerként elkönyvelni, amiről szó sem volt a tárgyalások során. Mindjárt szétesek az örömtől. Nem lehetett volna inkább időben megszabadulni ettől az állattól? Egy fehérjefeldolgozó biztosan hasznosítani tudta volna valamilyen formában. Csontliszt, húsliszt...
@Secnir: "nekem meg az, hogy el sem készültek. akik a századvégnél dolgoznak napi 9-10 órában, azokat nap-mint-nap látjuk stefike, vidéki, enrico, stb. néven."

Ez így igaz! Egyszer már lebuktak, az esztergomi projekttel, amelyben G pont Szász saját ujjaival trollkodott a városi honlapon, a polgármester megrendelésére.
@Bakter:

Szerintem mindketten Csányitól kapták a VIP-jegyet - az oligarcha fricskája:))
Nincs új a nap alatt. Az alábbi cikket arra gondolva linkelem be, hogy a csekkadó pár nap alatt megduplázódott. Figyeljétek az évszámot!
ludasmatyionline.blogspot.hu/2009/02/zsir-ara-1945.html
@Secnir:
"Bajnai pedig elment a családdal kikapcsolódni."

Az a felesege es a(z egyik) gyereke?
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

A pedagógusoknak épp az a bajuk, hogy nem nyúlnak a béreikhez. Csak az óraszámot növelik.
Ezek után illendő lenne a Millának október 23-án legalább egy nagy molinót kitenni az alábbi felirattal:

Viki, Gyuri, gratulálunk! Elnyertétek a leghatékonyabb tüntetés-szervező díját! Köszönjük!"
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
Agyhalottak majd itt fognak rinyálni, hogy az IMF miatt van ez, és TI ennek sem tudtok örülni! Pedig aztán ők mindent , de tényleg mindent csak értünk...
A lófas. az összes Közgépes köcsög, meg térburkolatos parasztságba. Nem látunk ki a terhekből, de ez a szánalmas narancsbolsi csürhe a térkövezésekkel (x szeres áron) és egyéb látványelemekkel van elfoglalva.
Normális ez az ország? Nem az oktatásba és az ipar felemelésére kellene a pénzt nyomni?
Állandóan a feltörekvő keletre tekintenek. Ott sem a térburkolatok és szökőkutak látványával emelkedtek ki az utóbbi 20-30 évben! Az oktatásba és az iparba invesztáltak. Ezek a faszok itt meg ez (persze önös érdekeik miatt) nem is akarják meghallani. Gyönyörű...
De a mai hírek alapján lesz még lejjebb, persze majd arról is a hanyatló nyugat tehet - akinek most is csontig lefetyel Piktorunk a hátsójába, hogy "ne vegyétek el a pénzecskénket..."
Szabadságharc?
Szánalmas pitizés, szánalmas alakoktól!
@Bakter: Óriási vagy! Én is kíváncsi lettem volna, hogy bírták ki ezt röhögés nélkül a hallgatóságban.
Mert én visítva röhögtem volna fel egy ilyen beköpés hallatán. Ha nem az országunkról és a jövőnkről lenne szó akkor azt mondanám, ez jobb mint a Showderklub.
@londonterminals:
Nem nézegetek kampány- és egyéb videókat a turulivadékról, de sajnos az alapvető tájékozódás miatt az ember néha rákényszerül az ilyen mazochista tettekre. Akár hányszor látom a turullófiát, az az érzésem, hogy még az is erőltetett, amikor humorizálni próbál. Az egész lényből egyfajta görcsös erőlködés árad, és még így is sokszor egyszerűen képtelen normálisan, felszabadultan és főleg helyesen viselkedni. És ez csak a testbeszéd meg a verbális megnyilvánulás, a tartalmi dolgokat már nem is említem.
@Ergosum:
"Úgy tudom, hogy a Közgép most nyert el egy 875 milliárdos állami megrendelést a Marianna-árok mélyítésére."

És az előre nem látható költségek fedezetére Matolcsy elkülönített 2 000 milliárdot a költségvetésben. Az EU ellenvetését téves közgazdasági számításokra hivatkozva utasította vissza.:D
@orica:
Vagy Csányi már felkészült a B-tervre. Ráadásul a banki baszakodás azért őt is érintheti, meg ki tudja mi van még a háttérben.
"A Magyar Bankszövetséggel kötött megállapodást felrúgva nem felezi meg jövőre a kormány a bankadót, és duplájára emeli a tranzakciós illeték mértékét - derült ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mai bejelentéséből. A kormány ismét a bankokon veri el a port, aminek a banki hitelezési képesség és a befektetői bizalom ismételt megsértésével súlyos következményei lehetnek a reálgazdaságban.

Az OTP esetében az elemzők többsége már kalkulált a különadó 2013-as lefelezésével, ezért a piaci szereplők többségét hideg zuhanyként érte a bankadó szinten tartása. Az OTP a vártnál magasabb jövő évi különadó negatív eredményhatásával együtt is a régió egyik legolcsóbb bankja, kérdés, a befektetői bizalom mennyire erodálódik a kormány lépéseit követően. A bank árfolyama közel 4 százalékos eséssel reagált a hírre."
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/felrugtak_a_banki_megallapodast_nagy_pofon_az_otp-nek.174424.html

Tudtam én, hogy nem szabad OTP-t vennem. A bankosok, meg olyan kis naivak. Piktorék már átbas.ták párszor őket, ezek meg csodálkoznak!
Én nem értem őket. Min kell csodálkozni? Megszokhatnák apránként...
Én visszasírom az emútnyócévet.
Ha ott kipattant egy botrány, akkor volt idő mélyen elemezgetni, csócsálgatni, rigmusokba szedni és mantrázni. Volt idő, hogy a visszaélések, a korrupciós ügyek zsigerileg leülepedjenek az emberekben. Sztem bármely egyszerűbb képességű troll lazán vissza fel tudja mondani most is, azt a pár biztosíték kiverő esetet.

Mi van most? Naponta (néha óránként)kapjuk a nyakunkba a mocskot, nincs idő mélyebben elemezni, megjegyezni, mert amikor azt hisszük, hogy na ennél aztán nincs lejjebb, akkor rádöbbentenek, hogy de, van. Ennyi szart már képtelen az ember elraktározni, egy idő után undorral elfordul a politikától.
@Bakter: A naplóban ott volt az egy napja. Pálesz-kaja-pálesz-traktor(piásan)-pálesz-nóta. Mint a komcsi vezetők anno. Még egy közmondást sem tudott ortodox módon közölni! (Minden embernek (szentnek wazzze!!) maga felé hajlik a keze!) :DDDDDD ...a kis turul! :)
@Ergosum:

A cél pedig éppen az, hogy elfordulj tőle, ne törődj vele. Semmiféle másik cél nincsen.
@Habakuk999: én sem látok mást, és nem hallok mást, pedig van köztük magyar, német, amerikai, nem mamutok, de működtek, mára meg csak vegetálnak, és próbálnak életben maradni, egyre kevesebb sikerrel.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:
Nyugdíjakon? Ma is egy öregasszony úgy olvasta mellettem a buszon az mn-t, mintha a biblia lett volna. Ráadásul majd meg fulladt a krákogástól(pedig szurkoltam neki). Ez már régen a Nemfiatal Nyugdíjasok Pártja.
(És most nem a nyugdíjasok ellen beszélek, mert tényleg sokan alig élnek meg abból, amit kapnak. Miközben ultraunortoxod, belemkijön okádék, szétrúgnámarühesfejüket módon öntik a lóvét a haverek zsebébe, mintha egy gigantikus közpénzniagarát látnék.)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ehhh. írnék de nem tudok, esmét leakadtam ezeken az idiótákon, na de a pínztárgép biznice is dübörögni fog legalább...
@kifordított nagyanyó: "Most ez az újabb "kiigazítás" a két héttel ezelőttinek egy kiegészítése vagy már egy másik? "

ez már a stabilitás és a jogbiztonság maga...

MINDEN HÉTEN LESZ egy MEXORÍTÓ csomag... ez így kiszámítható lesz...
Ez a Géfodor lesz a Nemzeti Férfiasság Meghatározó?

Az hagyján, hogy 1 milliárdért túl a barátságont is játszana kivajazott púzóval, de hogy a közélet Justina Bieberje férfihatározóként is szerepeljen az túlzás egy kicsit.
@simple observer 1.0:
"Az a felesege es a(z egyik) gyereke?"
legyen két gyerek.
@Ergosum: Ez a céljuk, hogy azt mond, hogy mindegy..így akarnak rádülni éjjel.
@kifordított nagyanyó:

"A vége az lesz hogy két hetente egyenesen várni fogjuk már az újabb megszrí....izé...kiigazító csomagot és tüntetni fogunk ha nem lesz. "

erről van itt nagyb@szó...
Azért Bajnai is megválogathatná, hogy kikkel mutatkozik együtt...
Még a végén belekeverik valamibe. :D

hvg.hu/sport/20121017_Nap_kepe_egyutt_szurkol_Orban_es_Bajnai_
@Bakter:
szerintem csányi döntött a jövőt illetően. ma 10 óra 8 perckor.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Én eddig abban a meggyőződésben lebegtem, hogy a férfiasság az önmagában létezik, és nincsen neki jelzője. Most viszont kénytelen vagyok feltenni a kérdést, hogy mi az a nemzeti fériasság?
minden politikus bűnöző

a fides mafia pedig BŰNSZERVEZET
Palizálok egy hsz-t a mandiról: :o)

"Az őskori agysebészeti módszerrel műtött, kusza szemű varázsló NER márkájú, tripla bóvli viharkabátban áll, mint a cövek az alaptörvény asztalán és közmunkásként tekergeti a romkocsmák mélyén érlelt, tönkrement hűtőgépben tárolt, söralátét méretű kelet-európai banánt, amely lassan a fülkeforradalom szakrális bumerángjává változik a horgonyát vesztett unortodox gyorsnaszád gránitkeménységű térszerkezeti fordítókorongján, a 27% áfával terhelt komprádor-szivattyú szűnni nem akaró zakatolása és a turulmadár kétségbeesett vijjogása közepette, miközben a kipaterolt hárombetűs intézmény előtt – miután rendelt egy konyakot és evett egy kis sósat, – kóros nyelvcsapásokkal kísérve tündérmesébe illő baltás pávatáncot lejt a világnemzet turulba született, csökkentett arcméretű félázsiai jópásztora – oxigénpalack nélkül, védőhálóval."
@Penivaldes: igen, vhogy vagyunk azzal a szakadékkal...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem volt gond, mert köztük állt Schmitt Pál, aki a testével elnyelte a káros sugarakat amik Viktorból jöttek...:))
@Secnir:
Jobban jár az összes NEMOLIGARCHA is, ha követve Csányit, elkezdenek udvarolni MÁSNAK és pénzzel támogatni MÁST, nem pedig a felcsúti parasztgyereket...
Még nem késő nekik.
@GeoCracker: Most majd előrelépünk mikor a szikla szélén állunk.
@Penivaldes:
Palitól ki is telik, hogy majd a bírósági tárgyaláson ezzel jön elő, ez lesz a fő aduja! :)
" "Tegnap este még épp jót mosolyogtunk azon, hogy az új rikkancs szobrot a Hild téren egyesek biciklitárolónak használják, ma reggel pedig, ahogy jöttem a munkába azt látom, hogy hűlt helye a szobornak. Van valami információtok erről?" - írta Fruzsi nevű kedves olvasónk. "

én azt halottam kiszivárogni a pártközpontból, hogy az összes intézkedést visszacsinál a fides... és bocsánatot kérnek pezsgővel...

ez a 2,5 év csak KANDIKAMERA volt :)))))) hihihaha
@Penivaldes:

Csak egy rövid mondatot idézek GFG-től, abból kiderül. Vagy nem? :)

"Van egy ambíció, ágaskodik, áll mint a cövek, sőt, ki akar törni, a fenséges egy alfaja vagy alfahímje, az erőt, bátorságot, érett gondolkodást, higgadt megfontolást, a cselekvési hajlam és tehetség túlnyomását jelzi, legalábbis a Pallas Nagylexikona szerint, akkor lép a színre, ha ki kell állni önmagunkért, ha meg kell védeni érdekeinket, ha nem engedhetjük meg, hogy eltántorítsanak minket a magunk által választott úttól, ha állhatatosságra van szükség, a jelentés határozott érvényesítése, amikor maga a jelentés forog kockán, az erősek döntése önmagukról és másokról, ha éppen a döntéshez szükséges erő hiányzik, a rend helyreállítása, amikor az felborul, az utolsó mentsvár, mielőtt rezignációba esnénk, a dolgok megfordításának képessége, mielőtt imához fognánk, mert az emberi természetben a legelső és legfőbb törvény az, hogy a megmentést igénylők azt fogadják el vezérül, aki meg tudja menteni őket, mint ahogy a hajón utazók is, mikor derült az idő, vagy a hajó kikötőben horgonyoz, arcátlanul és fennhéjázóan bánnak a kormányossal, de ha kitör a vad vihar, ráfüggesztik a tekintetüket, és csak benne reménykednek, a Férfiasságban, mert a magabiztosság és a thymos élteti, amely éppúgy magában foglalhatja a jogos felháborodást a gonosz ellen, ahogy maga is válhat nemes és széttörő haraggá, és ezért van benne valami nyugtalanító, minthogy az egyedüli lehetséges kifejezés az állatok dühére, ezen túl illik még az Isten haragjára, meg az ördögire, meg az emberire, hiszen vannak dolgok, amelyektől kötelesség félni, ilyen a gyalázat, aki ettől fél az tisztességes ember, de még az ilyen ember is fél a haláltól, és csak azért nevezhetjük bátornak, mert a háborúban képes szembenézni a halállal, annak érdekében, hogy vigyázzon másokra, és ezért, amikor a lakedaimóniak hatalmas sereggel támadtak a thébaiaik ellen, és a csatára készülő Pelopidaszt felesége könnyek közt kísérte ki, arra kérve, hogy vigyázzon magára, akkor Pelopidasz csak ennyit mondott: kedves feleségem, ilyesmire a közembereket kell figyelmeztetned, az állam vezetőit arra intsd, hogy másokra vigyázzanak, ezért mégse járja, ha olyan emberekre akarnánk bízni a vezetés kérdését, akik kijelentik, hogy ők nem akarnak politizálni, meg inkább kevés oroszlánra és sok nyúlra van szükségük, és egy év múlva úgyse lesznek politikai vetélytársai senkinek, hiszen ha baj van, eltűnnek, és csak lebegtetik, hogy majd visszatérnek, de addig is csak táplálják és tüzelik a kishitűséget meg a reménytelenséget, mert nem a válság az ellenfél, hanem a kishitűség és reménytelenség, mert az igazságtalanság, a méltánytalan bánásmód mindig felébreszti a szunnyadó Férfiasságot, a Nyugat rejtett erőforrását, amely mindig is benne rejlett a Nyugat lényegét meghatározó dramaturgiában, az önmeghatározás magabiztosságában, erővel ugyanis erőt kell szembeszegezni, mert ez is egy európai álláspont, ugyanakkor az önkorlátozás is az, a sajátjaiért kiálló erős vezető az övéi megvédése érdekében kész bárkivel tágyalni, megegyezni, még hajlandó elmenni az oroszlán barlangjába is, hiszen rettentő az oroszlán odva, ha elhagyatott is, de egyet nem hajlandó, feladni céljait, ő a megfelelő ember a megfelelő időben, akinek ki kell állnia magáért és az övéiért, azokért, akik nemcsak csontos öklöt látnak benne, hanem olyan valakit, aki egy közülünk, mert ha megszólal, az emberek nyelvén beszél, és amit mond, azt bárki folytathatná, de mégis jobb, ha ő beszél, mert szóval és tettel olyan teret teremt, amiben megidéződik az egyirányba tartó politikai közösség."
@Penivaldes:

Nemzeti férfiasság = reggeli húgymerevségben tövénél trikolor pántlikával elszorított Orbán pénisz, ami így igyekszik egész nap cöveknek látszani.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
fentebb kitárgyaltuk, lemaradtál. de elmondom gyorsban neked is: az Bajnai két gyermeke (az első feleségétől).
@sárkányfő: "Semmi különbség nincs köztetek és a népszava vagy a kurucinfó gerinctelen bértollnokai között! "

Már hogyne lenne. A népszavásoknak olykor a(z alacsony) bérét sem fizetik ki időben.
és le merem fogadni, hogy a VIP páholyban volt legalább EGY (1) olyan ember, aki -mikor viktor nem nézett oda, vagy brunzolni volt- megkérdezte Bajnaitól, hogy a héten vagy a jövő héten volna-e rá öt perce?
qvaa jjooo felvetés...

mijjen igaz! ha ugyse a zemberek fizetik meg... akkor miért nem több?

"Ez úgysem megszorítás. Akkor meg miért ilyen csekély összegekkel kísérletezgetünk? Legyen négy. Sőt, az ezreléket is felejtsük már el. Legyen inkább százalék. Vagy ami nagyon unortodox lenne: tizelék. Négy tizelék."

viktorianus.blog.hu/2012/10/17/de_miert_csak_ket_ezrelek#comment-form
@Penivaldes:

Bocsi, a link lemaradt.

gfg.blog.hu/2012/10/09/ferfiassag_651

A Nemzeti Férfiasság definíciója, Orbán 1 milliárdos G pontja, a Nemzeti nőiesség megtermékenyítője, sorolhatnám még:)
@Secnir:
Bakker, te lökött, nem a gyerekekre értettem!!! Dinnye... :DD
Láttad a kép "felsőbb" részén tartózkodó gyanús alakokat?
Na, na, na...?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A bankosok hetente kínálgatnak hiteleket, mert nem tudják kihelyezni őket.
nem tudsz úgy autózni észak. dél kelet magyarországon, hogy ne szorulna össze a szíved.

Elmennek ezek a büdöspicsába, napról napra egyre gyorsabban teszik tönkre az országomat, -unkat.
@Penivaldes:

G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató "Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen."
Őszintén sajnállak, kedves blogtulajdonos gyík. Hajnalba nyúlóan nap mint nap írsz valami humoros, frappáns szösszenetet. Aztán reggel összeül a drímtím, délelőtt bejelent, a blogon máris erről van a kommentek között, nem a lelkiismeretesen megírt szösszenetedről.
(Bár az is lehet, hogy terelnek. A tekspy jelentette, hogy a turulivadék g-pontját akarod firtatni, ezért gyorsan összedobtak egy többszáz milliárdos csomagot, és máris tematizálták a közvéleményt: g-pont anulálva.)
:)))) miért??? csak nem nem kérdezték meg megint őket???

XARNAK a bankszöveccség fejére is ! kinyalhattyák a fides p**chályát !

Portfolio.hu Árfolyam Videó Pénzcentrum.hu REsource Konferenciák Portfolio Trader TraderSzoba Életbiztosítás
Portfolio.hu
BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ ENGLISH

Befektetés
Deviza/kötvény
Ingatlan
Makrogazdaság
Tőzsde
Vállalatok
Szolgáltatások
Előfizetés

Vállalatok
KKV
Pénzügy
Telekom
Információs technológia
Energia
Zöld energia
Vállalati pénzügyek
Agrár
Cégautó
Karrier
Közlemények

Megdöbbent a Magyar Bankszövetség Matolcsy bejelentésén
2012. október 17. | 11:13 English version

Küldés e-mailbenNyomtatható verzióHozzászólás
Megdöbbenésének ad hangot a nemzetgazdasági miniszter szerdai bejelentése miatt a Magyar Bankszövetség mai közleményében.

"A szervezet az alábbi sajtóközleményt adta ki a bejelentés nyomán:

"A Magyar Bankszövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Magyar Kormány a korábban közösen elfogadott és aláírt együttműködési megállapodásokat egyoldalúan megszegi. A mai kormányzati bejelentésekben szereplő intézkedések - parlamenti elfogadásuk esetén - veszélyeztetik a magyar gazdaság szereplőinek kiszámítható finanszírozását, minden elemükkel tovább csökkentik a bankok hitelezési képességét. Mindez nagy mértékben visszaveti a reálgazdaság növekedési kilátásait, egyúttal akadályozza az elhúzódó gazdasági válságból való kilábalást.

A Magyar Bankszövetség ezúton is felhívja a Kormány és a közvélemény figyelmét a bejelentések elfogadásának rendkívül negatív gazdasági és társadalmi hatásaira."

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/megdobbent_a_magyar_bankszovetseg_matolcsy_bejelentesen.174426.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

A Magyar Bankszövetség Elnöksége"
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Tudtam én, hogy nem szabad OTP-t vennem. A bankosok, meg olyan kis naivak. Piktorék már átbas.ták párszor őket, ezek meg csodálkoznak!"

Ugyanmar! Nem volt itt semmilyen atbaszas.

Ezt mar az elso csomag bejelentesekor is tudniuk kellett, mert mindenki mondta, hogy az a 400 nem 400.
Vagyis kivancsi lennek milyen veteli es eledasi muveletek zajlottak benfentesek reszerol, amivel kicsit lefolozik e ketlepcsos bejelentes "hasznat"...
"Hosszasan sorolta az önfinanszírozó felsőoktatás előnyeit Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rektori Konferencia debreceni ülésén. A kormányfő hízelegve próbálta eladni a kormány terveit a rektoroknak, de elismerte, hogy az állam nem vonulhat ki mindenhonnan. A kormány tervei miatt eddig elégedetlenkedő rektorok megértéssel fogadták a miniszterelnök mondandóját.

Várakozó hangulatban fogadták Orbán Viktor miniszterelnököt a rektori konferencia résztvevői csütörtökön Debrecenben. A kormányfő ritka gesztust tett azzal, hogy személyesen látogatott el a testület debreceni plenáris ülésére. "23 éve vagyok benne az egyetemi adminisztrációban, és ez az első alkalom, hogy itt van egy miniszterelnök" - mondta az egyik rektor az [origo]-nak Orbán Viktor beszéde, illetve a többi előadás után. Orbán maga is azzal vezette fel beszédét, hogy elmondta, megkérdezte a Debreceni Egyetem rektorát, Fábián Istvánt, milyen gyakran jelenik itt meg miniszterelnök: "És hát azt mondta, elég ritkán.""
www.origo.hu/itthon/20121017-orban-viktor-a-magyar-rektori-konferencia-plenaris-ulesen.html

És baszki beszopatták őket, ezek a szolgalelkű faszok meg lelkesen tapsoltak!
Tényleg, remek...
Az alja... Meddig mennek el emberek, hogy hagyják magukat szarrá alázni?
Semmi gerinc, tartás és odamondani ennek a pöcsfejnek, hogy vegyen vissza?
Akkor ne tessék majd rövidesen rinyálni megint, amikor tovább alázza ez a paprikajancsi őket! Akkor is kuss legyen!
@Bakter:

Most mit izélsz, én Penit épp most világosítom fel a férfiasságról, a G pontról, sőt, ha akarja, akkor a nőiességről is, mert arról is írt ám ez a "politikai gondolkodó":)

Ezt pedig nem tehettem volna meg, ha Fabius nem ír egy remek posztot, amiben linkeli ezt az alakot.:)
@Secnir:
"legyen két gyerek."

Csak mert a szovegben, az asszony otthon letet emlegetted. Masreszt, valoban a holgy eleg "kortalan", de ahogy igy hatraveti a fejet, akar egy jol karbantartott, fiatalos asszonyka is lehet tolem.

Beszelgettem mar olyan tavolkeleti lannyal, akirol kiderult (szemelyi), hogy 30 felett van mar. Csak, amint mondta, arrafele lassabban oregszenek. Nala legalabbis tenyleg igy volt.

Szoval akkor lanya es fia van Gordonnak?
@Ergosum: tényleg? és milyennek kéne lennem?:)) mint nő?
@simple observer 1.0:
ha jól tudom első feleségtől egy lány, egy fiú, másodiktól egy lány.
@simple observer 1.0: Én a lányának gondolnám. nagy a hasonlóság ugyanis a képen szereplő lány és Bajnai közt.
Ó hát engem sem annyinak néznek amennyi vagyok, edig én még távol keleti sem vagyok, de egyébként az ázsiai hölgyek tovább maradnak fiatalok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Matolcsy szerint egyértelmű, hogy a lépések döntő többsége, 90 százaléka a nagy multinacionális, külföldi tulajdonú cégeket érinti. "Nem fogják áthárítani, gondoljunk csak a pénzügyi tranzakciós illetékre. Két ezreléknél például nagy verseny lesz: hogy ki hárítja át és ki nem, a bankok versenyeznek majd" - tette hozzá."

A barom. Meg az összes kis magyar céget, az összes kereskedőt, termelőt, gyártót, mezőgazdasági termelőt, energiaszektort, plusz a közműcégeket.

Senki nem hárítja át, ne gondoljunk már rosszra.

Ha eddig volt olyan ökör, aki saját jószántából beruházott, most az is visítva, csapot-papot hagyva menekül innen.

Nincs egy ember, aki elmesélné ennek a két nagyonhülyének, mit is csinálnak éppen????????????????????
@Secnir:
A masodiknak linkelt hvg kepen mar egyenesen tartja a fejet, es ott mar elegge egyertelmu a helyzet.
@Penivaldes:

Hát, izé... még nem sikerült teljesen értelmeznem és magamba fogadnom GFG-t, mondhatni szellemileg frigiddé tett:)

Azért ez a mondata -azon kívül, hogy rövid - ad némi támpontot.

"A Nőiesség a Férfiasság mércéjéül szolgál, értékeli képességeit és tudatában van határainak."
"a bankok versenyeznek majd"
Bizony, hogy melyik szexeljen pofán egy szívlapáttal.
(Egyébként nem értem én a bankokat. Ezeknek a kancsóknak is vannak számláik meg kártyáik, miért nem basszák ki őket mindenhonnan? A sor folytatható: multiáruházak stb.)
"Egyértelműen nem vált be" - lengyel lap Orbánék gazdaságpolitikájáról
A Rzeczpospolita című lengyel napilap online kiadása szerint Orbán Viktor minduntalan külső bűnbakot keres gazdaságpolitikája sikertelenségéért: korábban ezt a szerepet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) játszotta, jelenleg viszont az Európai Unió tölti be.

hvg.hu/gazdasag/20121017_Egyertelmuen_nem_valt_be__lengyel_lap_Orb
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az IMF és az EU pedig diplomáciai mellébeszéléssel, meg jegyzékkel, meg titkos háttérbeszélgetéssel próbálja kordában tartani az egyre jobban dühöngő őrülte(ke)t.

Szuper.
Hitlert mennyire is vették komolyan anno?
@Habakuk999: nincs, aki megtenné, az nem jut a fényességes tekintetük elé, nem hogy szólna

www.youtube.com/watch?v=8Btn0MAqfW0
Valaki délelőtt kérdezte, hogy a troll-hadsereg milyen eligazítást kap egy ilyen bejelentés után.

Jelentem megszületett a stratégia, hamarosan kirajzanak a megbeszélésről.

"Pénzügyi helyett gyakorlatilag nyílt politikai harc bontakozott ki az Európai Bizottság baloldali többsége és a magyar kormány között – tudta meg az MNO. A magyar kormány ugyan vállalt további kiigazításokat, de változatlanul nem hajlandó a bérekhez és a nyugdíjakhoz nyúlni. A baloldali érdekkörök az utóbbi eszközzel akarják politikailag térdre kényszeríteni az Orbán-kormányt, míg ezzel szemben a kabinet nemhogy a bérekhez nem nyúl, hanem a megmaradt bankadóból finanszírozhatja a pedagógus-béremelést."

mno.hu/belfold/pedagogus-beremeles-a-bankadobol-1111956
@Ergosum: jaja, ez a fő kérdés, utólag sokan lesznek megint okosok...
@simple observer 1.0: teljesen mindegy, szerintem nem helyes, hogy a neten bárki gyerekeiről is beszélnek.

Az viszont számomra elég érdekes, hogy a tévében nem nagyon mutogatták Bajnait.

Baltazárt bevágták négyszer-ötször, Bajnai egyszer sem látszott.
Ami azért elég komoly operatőri tevékenység a fénykép alapján, mert a slepp többi tagja szintén látszott...

Balkán, balkán balkán vagy tán már az is túl magas mérce nekünk.
viktornak és matolcsynak jó a sajtója külföldön:

Varsó, Berlin, 2012. október 17., szerda (MTI) - A Rzeczpospolita című lengyel napilap online kiadása szerint Orbán Viktor minduntalan külső bűnbakot keres gazdaságpolitikája sikertelenségéért: korábban ezt a szerepet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) játszotta, jelenleg viszont az Európai Unió tölti be.

A konzervatív újság szerint a magyar kormányzat "erőteljesen keresi az ürügyet +nem ortodox+ gazdaságmentő politikájának folytatására", annak ellenére, hogy "az egyértelműen nem vált be". Ez a politika kiadáscsökkentésen, a legjövedelmezőbb ágazatok megadóztatásán és a bankadón alapul, és nagymértékben alárendeli a nemzeti bankot a kormány döntéseinek - írta.
Bár Orbán 1 százaléknál jóval nagyobb GDP-növekedést ígért, éppen az ő gazdaságpolitikája vezetett az 1 százaléknál ugyancsak jóval nagyobb visszaeséshez. Miután az IMF végül elvesztette türelmét, és képviselője kijelentette, hogy Magyarországon növekedésösztönzésre és nem további nyirbálásokra van szükség, Brüsszel került sorra, amely természetesen "megszorításokat követel". Pedig a lap szerint "mind az EU, mind pedig az IMF inkább a gazdaság ösztönzését, s nem megfojtását javasolja".
A cikk szerzője úgy véli, a magyar kormányfő, "mint minden politikus, képtelen beismerni, hogy tévedett". Kérdés, hogy ki lesz a következő "bűnbak"? Talán az Európai Központi Bank? Nem valószínű, mert az nem rendelhet el megszorításokat, amelyekért azután hibáztatható lenne - írta a lengyel lap.
www.ekonomia24.pl/artykul/705487,942811-Nie-chcemy-Budapesztu-w-Warszawie.html
A Handelsblatt című német üzleti lap a pénzügyi tranzakciós illetékről közölt cikket szerdai számában.
Az Off the record című, szatirikus hangvételű szerkesztőségi cikkeket közlő rovatban Magyarországon a nagymama is spekuláns címmel jelent meg írás. Ebben kifejtették: "Magyarország már régóta eléggé a saját útját járja", amibe "természetesen" az uniós tranzakciós adó elutasítása is beleillik. A budapesti vezetésnek azonban már nincsenek kifogásai az adóval szemben, éppen ellenkezőleg, kifejezetten támogatja az elképzelést és "a kasszához szólítja" a pénzügyi szektort „a gonosz spekulánsok, a pénzmosás és az átláthatatlan tranzakciók" miatt.
Ugyanakkor a magyar kormány "a saját levesét főzi az EU nélkül", és még "a nagymamákat és a gyerekes családokat is a gonosz spekulánsok közé sorolja" - írta a Handelsblatt. A lap a készpénzfelvételt és az átutalásokat terhelő adóval kapcsolatban megállapította: "senki sem állíthatja, hogy a magyar kormánynak nincs fantáziája".
@Ergosum:
Az mno bizalmas forrásokra hivatkozva közölte a nemmegszorító nemcsomag bevezetésének valódi okát:
"gyúúúúúúúúúúrcsááááááááááááááány!!!!!!!!!!!!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A késői Kádár rendszer szerintem nem volt ennyire direkt idióta.
@Habakuk999:
Az hagyján: de úgy mutatták a turulivadékot, hogy a Népstadion sem látszott. Ott volt egyáltalán, vagy csak hologramizálták, miközben ő csomagolt?
@Ergosum: nyomokban fellelhető ezen agitprop a vastagbőrön :D
@Habakuk999:

Emlékszem a nagyszüleim és a szüleim elbeszéléseire a Rákosi és a kádár korszakról. ma olyan, mintha egy interaktív történelmi kalandozásba csöppentünk volna.
@Bakter:

Mi volt a kezében?
Szotyi vagy bőrönd?
Ezt a Natasát szegénykémet se az eszéért szeretik: sportgeza.hu/kajakkenu/2012/10/17/a_szerbek_semmit_sem_ajanlottak_janicseknak/ Most mi marad neki a senkinek nem kellő urán túl? Érdemes volt ezt így?
@Ergosum:
"ma olyan, mintha egy interaktív történelmi kalandozásba csöppentünk volna. "
ööö...
...és jön okt. 23.?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nana, ezt már tegnap mikor, csak a snasszabb Blikkből.. ;-DDDD
@Habakuk999: sajna ennyire nem emlékszem részletesen, áldott gyerekkor :D Nekem a március 15.-én tanítás nincs, de suliba menni kell maradt meg...
@Secnir:

"megkérdezte Bajnaitól, hogy a héten vagy a jövő héten volna-e rá öt perce? "

Ha nem is kérdezte meg, de hétszentség, hogy sürgősséggel felmerült agyában a kérdés:)))

Páholy.
Első kérdés: Ez mit keres itt?
Majd miután leesett, hogy ugyanazon kéztől kapták a VIP-jegyet,
Második: Na de miért?
Innentől felének elfogyott az agykapacitása, a másik fele pedig tervezi az 5 percet:)
@Secnir:

Sajnos az egyetemistáink most nyilván a diákhitel ügyintézésével vannak elfoglalva.
@orica: :-) Kitartó egy humorérzéked lehet. Én már régen csak kínomban röhögök.
@orica:
mindenesetre a képek alapján a redoktort beállíttatta maga elé dölyfike, hogy ne lássa a "mit keres itt" hátát.
@Ergosum:

"az Európai Bizottság baloldali többsége"

Az Európai Bizottságban jobboldali - néppárti - többség van. Ahogy az EU összes választott szervezetében mindenütt.
@Fabius:

Mit akadékoskodsz?:)

Hogyan lehetne hatásosan érvelni azzal, hogy az Európai Bizottság baloldali kisebbsége?

Különben is, ha Orbánék az eddigi "hibás az EU" szlogent kicserélik a "hibás az európai baloldal"-ra, akkor talán Merkel (aki választásra készül) a következő talin sokkal szélesebben fog mosolyogni Viktor mellett a képeken.
@orica:
"Első kérdés: Ez mit keres itt?
Majd miután leesett, hogy ugyanazon kéztől kapták a VIP-jegyet,
Második: Na de miért?
Innentől felének elfogyott az agykapacitása,"
nekem úgy tűnik, ez viktorral történt meg. figyeld meg a folyamatot:
felállnak, himnusz. köszöntik a köszöntenivalót, mindenki tapsol. KÖZBEN viktor fejében a fenti algoritmus végigmegy (ez mit keres itt. ki hívta meg? Csányi? Miért?) és itt olyannyira leterhelte a csávót, hogy úgy maradt, tapsolva. nézd meg, a fotókon (én csak az indexest láttam), mindenki nézi a meccset, ő meg álldogál és tapsol.
brééé_king: meg vagyunk mentve:

Matolcsy helyettese lesz Szijjártó

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára lesz a helyettese Matolcsy György kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak - közölte az államtitkár sajtófőnöke szerdán.

hvg.hu/itthon/20121017_matolcsy_szijjarto_kina_helyettes

---------------------

Kép: Hamarosan elbúcsúzik egy tisztségétől Orbán Viktor

/örömködés után, olvasni és :( /

hvg.hu/vilag/20121017_Kep_Hamarosan_elbucsuzik_egy_tisztsegetol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor most rendelek be minden a kínaiaktól, amíg még lehet.

Dubai hajléktalan legyek, ha ezt nem a turulivadék miatt hozták:
Nem indulnak újabb mandátumért azok az EPP alelnökök - köztük Orbán Viktor sem - akiket hazájukban időközben miniszterelnökké választottak.
Azért egy Fodor Gábor nevet nagyon nagy tövig nyalással lehet elfeledtetni!! Persze, hogy G-ponttal kell megkülönböztetni.
@Secnir: Hogy más is képes ezzel jönni, szereti a focit!! Ellopja a showt is előle ez a Bajnai! Botrány! Még effektív focizik is. Tehát ahhoz is ért, legalább úgy, mint ő...
@Ergosum:

Ezer bocsánat.

Véletlenül sem akartam összezavarni a kormánypíárt olyan mutogatásokkal, hogy a Viktort kéjesen szívató Barroso is a Néppárt alelnöke, és a berlini látogatást megelőző saller kiosztója szintén. :-)
@orica: DE érdemes Orvbűn elfancsalodott fejit nézni: elvették a piros lapátját, brühühühü!!!! Bajnain épp ezért látszik a "na baszd meg öreg, látod, én már itt is vagyok?!"-ja- ;-DDD
@a szív fészkei: azt gondolom, hogy a Janics-ügy egy gusztustalan bullying. A tehetségtelenek és lusták most boldogan törlik belé a cipőjüket.
no komment

Nomura: a Matolcsy-csomag csak ragtapasz
Nem jelentenek valódi strukturális reformokat a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által szerdán bejelentett intézkedések, és minden bizonnyal nem elégítik ki az EU és IMF elvárásait a Nomura elemzője szerint.

hvg.hu/gazdasag/20121017_Nomura_a_Matolcsycsomag_csak_ragtapasz

------------------
A következő meccsen remélem Bajnai így megy oda a turulivadékhoz:
- A helyemen ülsz...
@épészmérnök:

Na azért Janics sem egy szeplőtelen! Amúgy igazad van.
Nekem az tetszett leginkább, amikor Varga IMF-tárgyaláshoz-is-értek Mihály kijelentette, hogy 2006-tól van recesszióban az ország... ha a hitelfelvételt leszámítjuk...

Mekkorát nevettem ezen! Hát persze! Ha nem lenne oxigén, akkor 2,5 milliárd évvel ezelőtt megfulladtunk volna. ;)

Szegény. Ő is gyors ütemben járatja le magát!
@Bakter:
:))))))))))))))))))))) Genyóóóóóóó!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Nos, ha az OTP-re irtad, akkor valoban zsenialis.

pfinancial.napi.hu/index.asp?action=securities_chart&id=tts-4611751&menuId=1&pathName=OTP%20Bank&typeID=1

Ugyanis az elso csomag kitalalasa, es lekommunikalasa elott meg 3900 Ft volt a papir.
Majd azt felpumpaltak ugy cirka 500 Ft-tal (bo 10%-kal), most pedig realizaljak a hasznot.

Ugyanis mas, epeszu magyarazata nincs, hogy miert igy csinaltak.

Ugyanis azt mar Politologia 101-ben tanitjak, hogy hasonlo esetben a kadari technikat (szelloztess meg kemenyebb intezkedeseket, es igy a valodi kisebb pofont is orommel fogadja a lakossag), vagy az eygszeri am nagy gyomrost (kicsit tobbet a kelletenel, hiszen a csomag ugyis puhul a frakcio ellenkezesen, es a lakossag is jobban fogadja, ha latja, hogy a fonokok azert nem olyan kemenyek, es engednek valamicsket a haborgas hatasara) alkalmazd!

Erre ezek KET reszre bontva, a szuksegesnek majd KETSZERESENEK megfelelo osszegben soroznak, amibol vegul, jo ha meg lesz az eredetileg kivant kb. 400 milliard.

Persze lehet a masik magyarazat:
"Ez a csapat tényleg ennyit tud" by VV
@orica: "Na azért Janics sem egy szeplőtelen!"

Ilyen érvelést gyakran hallok, és nagyon nem tetszik. Ezzel szokták lerázni azokat, akiknek igazuk van, vagy sérelem érte őket.

Magyarországon ahhoz, hogy igazad lehessen, tökéletesnek, hibátlannak és szeplőtelennek kell lenned, ami természetesen nem lehetséges.

Csak akkor lehet igazad, ha éppen olyanja van annak, aki megítél.

Nem tudom ennél pontosabban megfogalmazni, de majd igyekszem.
@Ergosum:
"hanem a megmaradt bankadóból finanszírozhatja a pedagógus-béremelést."

Kar, hogy nem olvasok MN-t (sajnos a gyomrom, bar igy is eros, de megsem vesz be ilyesmiket.

De ez a felmondat valami oriasi. Valahol idezet-gyujtemenybe kellene tenni!
@épészmérnök: Nézd, Botka László pl nem írta alá a kocsmájáról szóló az önkormányzat által megszavazott adásvételi szerződést.

Nyilván nem dicsekedett a váltással előtte.

Kár, hogy ilyen dicstelenre sikerült a távozása.

Amúgy semmi oka a magyaroknak utálni őt, hiszen szerzett kurva sok boldog és dicsőséges percet, ráadásul, egyszer már váltott hazát, most visszamegy, miután egy nagy csomó érmet nyert az országnak.

Csak kár, hogy így, ahelyett, hogy emelt fővel menne...
kömény:

Tanmese a seggnyalásról

Döbbent csend. Puffffff. Így eshetett le az áll a Bankszövetség elnöki irodájában.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121017_Tanmese_a_seggnyalasrol
@épészmérnök: Nem. A tehtsége egy dolog, az embrsgée a másik. Nem egyedülérte el, amit elért, hanem az itteni infrastruktúra alátolásával, az edzőivel, akikbe ő törölte a cipőit és Kováccsal pl. akinek a kedvéért nem ment el Szolnokra. Janics azért nem szent, ahogy orica mondja és nem viselkedik most sportemberhez méltóan. Hazudott a férjét illetően, hülye helyzetbe lavírozta szülőhazája szövetségeit, nekiesett az edzőjének, mindenkinek. ugyan már, ne legyen példakép!

Benedeknek sokkal több oka lenen keserűnek és vádaskodónak lenni, de nem tett ennyi szart a palacsintába. Basszus, senki nem irigyelte Janicstól a rengeteg pénzt, amit kapott, még a nagyon várt arany nemhozása esetén sem! Ünnepelte mindenki, amikor haza(??)jött. Erre egy ordas hazugsággal készült lelépni. Nemááá. Sajnálom, amikor a tehetség nem emberségbe van csomizva..
@simple observer 1.0: Akár igaza is lehet.

A Matolcsy bejelentést követően mostanra számítottuk ki, hogy az idei két hónapi!! bankköltségen történő megtakarításunk bőven fedezi az áttelepülésünk ráfordításait.

Az idei 23-i ünneplésünk unortodoxra sikeredik, költözködünk.
@Habakuk999:

"teljesen mindegy, szerintem nem helyes, hogy a neten bárki gyerekeiről is beszélnek."

Ebben van valami, es en nem is szoktam rugozni a politikusok csaladi ugyein. De azt el kell fogadniuk a politikusoknak, hogy sokak szamara a csaladi allapota igenis szempont.

"Az viszont számomra elég érdekes, hogy a tévében nem nagyon mutogatták Bajnait."

Attol a mediatol, amely "veletlenul" kikockazza Lomniczit Tokes mellol, vajon mit lehetne varni?...
@épészmérnök:

Ezt csak egyetlen dologra értettem, amikor edzőjétől elvitatta a jutalmat a férje részére.
Ez azért elég nagy szeplő.

Az általános eszmefuttatásban természetesen igazad van.

OFF

Jut eszembe. Ki tudja ,mennyit kaptak a matematika, kémia, fizika diákolimpia helyezettjei? Edzőik? Az utánpótlás edzői?
Istenem.
@Fabius:

"Mikor a Doduglo Pável tanácsok napvilágot láttak egy ország hitte velem együtt, hogy kész, ettől lejjebb már semmi nincs, dögöljön meg a szoci-eszdéesz bagázs."

Nemár.
Hány éves vagy, kisfiam? Kérdezte a tanító néni. :))))
Hány éves voltál 98-2002 között? 20 alatti kis politikára nem figyelő ifjonc? Nem hinném.

Mondanám, hogy én akkor is tudtam és mondtam is annak, akinek tudtam, hogy a szocik kismiskák Viktorékhoz képest.

Jajaj. Bocsánat.

Elfelejtettem, hogy 2010-ben én voltam a ballibsibolsibibsi bérrettegő.

Én kérek elnézést.

OFF:

Nézem a Milla mai blogbejegyzését és az is kéreti magát, mint a szűzlány. Micsoda dilemma... leváltaná a Fideszt, de sajna nem megy a szocik nélkül. Ejj. Ejj.

Viszont nem tetszik nekik, ahogy a szocik kormányoztak. Tényleg nem csinálták jól... ööö... persze mihez viszonyítva? Mert ha a mostani helyzethez viszonyítom, akkor brillíroztak, kurvajók voltak, itt volt a kánaán, úgy az ország külső megítélésében, mint gazdaságilag.

Ha visszarepítem az elmém 2010-be, mikor a seggem alatt egy jó hírű, stabil demokrácia volt, ja, és ugye hála Bajnainak, bezzegország is, akkor fanyalgok. Illetve húzom a szám, hogy jaj, lehetne ezt jobban is csinálni...

Észrevehetnék már, hogy nem kell mindenkivel összeállni, de TÖKMINDEGY, MI VAN, akkor is KÉTHARMAD KELL a következő demokrata erőnek, hogy visszacsinálhassa ezt a szart. Ennyi. Ezt kell látni és összefogni.

Visszacsinálni mindent, és AZTÁN fanyalogni, miután valamelyest tudták csökkenteni a károkat... eszem megáll, hogy nem tudják, hol és MILYEN országban élnek jelenleg... én is húztam a szám 2010-ben, de már akkor se láttam EGYÁLTALÁN alternatíváját a szociknak, ahogy JELENLEG sincs alternatívájuk.

A Milla JELENLEG nem az. Még nem párt, a tetejében HITELES programja, önmeghatározása nincs.

Bajnai NEM önmeghatározás. Kíváncsi vagyok, ha visszatér, mely pártot választja...

Ha Bajnai visszatér (a Millához), a Millának lesz hiteles programja, nem fog jobbos-balos nézeteket ötvözni a szavazatmaximalizálás érdekében, valszeg rájuk szavazok. És valszeg a szocik és a DK is összefog velük.

De a fő csapásvonal, amit mindenkinek meg kell jegyeznie: KÉTHARMAD KELL!!!!!!!! Ha nincs meg a kétharmad, mindegy, ha Vikike nyer...

A többi néma csend. És szájtépés. :)

ON
@a szív fészkei: nem kértem, hogy példakép legyen.
Viszont olyan teljesítményt tett le az asztalra, amilyent kevesen. Mérhető, és nemzetközi szintű teljesítményt. Ő volt a világon a legjobb!

Dolgozott, nagyon keményen, és magyar színekben nyert. Az, hogy viszonylag normális munkakörülményei voltak, nehogy már luxusnak tekintsük!

Igen, most sorozatban hibázik. Nem tökéletes! Miért nem tökéletes? Hiszen mindenki más az Magyarországon! Neki tökéletesnek kell lennie, mert különben a világraszóló teljesítményeit is rögtön elfelejtjük! Le vele!
@a szív fészkei:
Szerintem a szerbek alaposan felultettek Natasat. Es most gondoljak, hogy Janicseknak nincs hova menniuk, mive lenniuk, igy hat majd ingyen is elfogadjak a szerb ajanlatot. A kivasarlast meg oldjak meg maguk....
@Habakuk999: százalékok vannak, mert érdekelne nagy vonalakban a számítás
@épészmérnök: Vannak nagy sportemberek. Ő nem az. Sportolni, küzdeni tud, ezek szerint leginkább magáért és a pénzéért. Ha nem ilyen lenne, akkor nem így - hazugsággal - megy el innen. Nem az edzőjét akarja a pénztől megfosztani utolsó lépéseként és nem így tálalja a dolgot, ami lám, egy perc alatt megcáfolható.
Furcsán mérsz te. Egy edző melója, idegei lófing se, csak a Nati erőfeszítése számít? Na ne...

Hát Gyurta, Risztov is elsősorban az edzőjének köszönt mindent meg. Nekem ez példamutató, nem ez a pénzéhes hiszti. Igen, akkor én is lusta, tehetségtelen senki vagyok, aki acsargok egy ilyen sztárra. Kovácsra pl. nem, érdekes... A vízipólosokra pl. nem, pedig nem is nyertek. Risztovra, se, majdnem bőgtem, ahogy néztem az úszását.

A vívó cukifalatra se irigykedek. :-) Megérdemli és irigylem a mamáját, milyen remek kis embert neveltek. Janicsnál nemirigylem a mamát, bár a bnátyja bocsánatot kért - a bátyja!! -az edzőtől az őt ért támadásért a hőga részéről.

Tudom, mi a sportban a készülés=véres meló, pedig a kölykeim nem is jutottak válogatott szintig. De az edző, az lényeg volt náluk is.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "A Milla JELENLEG nem az. Még nem párt, a tetejében HITELES programja, önmeghatározása nincs."

A Milla egy platform, nem párt, és megítélésem szerint nem is készül annak.

Egy civil szervezet, amely katalizátorként kíván működni, ha úgy tetszik, egy platform.

Ha eddig nem volt ilyen Magyarországon, akkor most van. Lehet csudálkozni a zsiráfon.
jav: húga, bátyja, nem irigylem, stb.

Mindegy, ne legyen igazam, majd az élet eldönti, mit ér el a sajátjai közt ezzel a hozzáállással.
@Fabius:
"Az Európai Bizottságban jobboldali - néppárti - többség van. Ahogy az EU összes választott szervezetében mindenütt."

Ezert zsenialis a cikk, mint kicsit korabban mar reagaltam ra, de idoben a te HSZ-dig most jutottam.

Ugyanis a masik fele is ordas hazugsag a pedagogus-beremelesrol...

Ilyenkor azert felmerul bennem, hogy hogyan zajlodhat egy ilyen dolog?
Osszetrombitalnak 2-3 fickot, es leulnek par oracskara, hogy osszekalapaljanak valami kicsit is elhiheto programocskat, amirol eleve tudjak, hogy nem lesz bevezetve, de legalabb arra eppen eleg, hogy nem dolgoztak agyon magukat, am le lehet kommunikalni... /
@épészmérnök: ha katalizátor, vagy platform akar lenni, akkor a kizárólagosság, és a kirekesztés az én olvasatomban nem túl sikeres alternatíva, igaz ki vagyok én egy Milla vezetőhőz képest ;)
"A Bankszövetségnél valószínűleg nem teljesen hülye mindenki, biztosan látták, hogy a kormány tagjai nem felelnek meg maradéktalanul a gáncstalan úriember konzervatív eszményének, de azt gondolhatták, hogy egy megállapodás, az megállapodás, amihez a maffia is tartani szokta magát. Ez hatalmas tévedés. Mármint, a maffia valóban betartja a megállapodásokat, de a látszattal ellentétben a kormány nem egy maffia.

Rosszabbak. Ezek KÖCSÖGÖK.

Ezért csak az nyalja a seggüket, aki azt önmagáért szereti, mert nem kap cserébe semmit. Legfeljebb azt, hogy onnantól kezdve csicskának nevezik. Aki tud olvasni a jelekből és van füle a hallásra, tanuljon belőle."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121017_Tanmese_a_seggnyalasrol
@Bakter: épp erre gondoltam: Előttem az utódom, futhatott végig Orvbűnön.
@épészmérnök:

"Magyarországon ahhoz, hogy igazad lehessen, tökéletesnek, hibátlannak és szeplőtelennek kell lenned"

Frászt.

Élsportoló esetében az is elég, ha tisztességes maradsz. Janics kijelenthette volna: haza akarok menni. Így egyszerűen. Akkor fájó szívvel ugyan, de elbúcsúztunk volna tőle jó szívvel.

De a szükségtelen hazudozás a férj nem létező visszautasíthatatlan állásáról, tízmilliós követelés az el nem végzett munkáért, a két ország közti feszültség generálás nem volt kötelező.

Paksy Tímea és Benedek Dalma meg tudta ezt oldani ekkora cirkusz nélkül, pedig ők is 16 VB aranyat tettek az ország asztalára, és adott esetben pont Janics miatt szorultak ki az olimpiai keretből. London után csalódottak és más érvényesülési lehetőséget keresnek. De ekkora cirkuszt ketten együtt nem csinálnak.
@simple observer 1.0: nem most kalapálták össze, mert mit ad isten, a 23.-ai békamenet és a húdekék megnyugtató reklám is egy előre felépített média alkotás, szorosan egymásra hangolva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hétfőn alkudozunk és kedden, most csak a sima hirdetményi díjakkal kalkuláltak a legények.

Szerdára prezentálom neked pontosan a számokat, ha érdekel.
Egyszerűen töredéke a miénknek.
Ja, és ezt úgy, hogy a bankunk szerint megkaptuk a maximális forgalmi kedvezményeket a napi 60-90 millás forgalmazásunkra.
@Ergosum:
"Különben is, ha Orbánék az eddigi "hibás az EU" szlogent kicserélik a "hibás az európai baloldal"-ra, akkor talán Merkel (aki választásra készül) a következő talin sokkal szélesebben fog mosolyogni Viktor mellett a képeken."

Ugyan, ilyen hulyevel nem lehet kampanyolni, es ezt arrafele is tudjak.

Masreszt Angelanak azert kapaszkodnia kell, hiszen koalicios partnere szinte teljesen elfogyott, es egy harom (nemely kutato szerint mar ket) parti koalicio is legyozne...

Vagyis figyelembe veve, a kb 1 ev mulva esedekes nemet valasztasokat, Viktorek utobbi idoben sokat emlegetett negativ hatasat politikai vezetokre, akkor sejtheto, hogy Orbannak ez volt az utolso berlini vizitje.
@simple observer 1.0: Csillagom, egy világsztár sportoló már legyen ennél fifikásabb! Mielőtt ennyire kifarol és pláne így a neki nem rosszul tejelő kis ungarische Kánaánból, hát kérjen már egy írásos szerb szándéknyilatkozatot a saját jövőjéről, a férje számára egy rendesen megírt munkaszerződést, vagy ilyesmit. Minima. Hát a fiam nem mondott fel addig, amíg tuti nem volt, hogy a máshol megvan a helye!! És akkor se rárúgta a régiekre a budiajtót, hanem korrektul az utolsó percig dolgozott nekik és barátságban váltak el. Mindkét fél megelégedésére. Ezt értlemesek így csinálják bárhol.

DE ha mindenem ekképp hivatalosan meg is lett volna, akkor se megyek neki az engem etetőknek és felkészítőknek így. Va bankot játszani a férjecske hiúsága miatt? Ez nem jó szerelem így, mert ennek híre megy és nem emeli a renoméját, pláne a Dusevnak... Hogy ott se kell, még a neje miatt se.

Nem tegnap kezdte a nő a szakmát, ismerheti a pályák, öltözők mélyén zajló háttér dolgokat. London óta smúzolt a szerbekkel. Ennyire futotta? Mondom, sajnálom. Ezt ő főzte ki magának.
hmmm:

www.napi.hu/ado/hetvenmilliardrol_mondott_le_a_kormany.534450.html

-------
Ugye Csányi etárs időben lépett, és áttolta amit kell az afődi nagy rónákra:

Szabadesésben az OTP
Jóval átlag feletti forgalom mellett 4 000 forint közelébe esett az OTP.

-------
Meddig esik ma az OTP? Szavazz!
Repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg.
@Fabius: Kösz. Unom a mártírképzést, amikor a megképzett mártír tépegeti a többiek idegeit éppen.
@Fabius: Kösz. Unom a mártírképzést, amikor a megképzett mártír tépegeti a többiek idegeit éppen.
@Fabius: Amúgy az élsportoló, az ennyire hájpolt személyiség igenis példakép. Akarja vagy se, miatta is ülnek hajóba, szállnak vízre, ugranak medencébe a kiskölkek a jövő Natasái, Krisztinái,Évái, Danijai... Ez valamire kötelez.
@simple observer 1.0: Merkelt Orvbűn mágiája nélkül is elegen utálják saját országában. Nem tegnaptól. De ha bukik, legalább ráfoghatja a Nestlénél hülyébb magyar nyuszómuszóra.
@Ergosum:
"Különben is, ha Orbánék az eddigi "hibás az EU" szlogent kicserélik a "hibás az európai baloldal"-ra, akkor talán Merkel (aki választásra készül) a következő talin sokkal szélesebben fog mosolyogni Viktor mellett a képeken."

Nos, ketlem, hogy ilyesmi meg elo fog fordulni.

Angelanak ugyanis erosen kell majd kapaszkodnia az ugy cirka 1 ev melva esedekes valsztason:

www.spiegel.de/flash/0,5532,21034,00.html

2 vagy eppen 3 parti koaliciok viszonylag siman vernek.

Vagyis ha figyelembe veszuk, hogy mar hamarosan kampany uzemmodba valtanak berlinben, hogy Viktornak milyen rossz auraja van (utobbi idoben sokat cikkeztek az "altala" megbuktatott vezetokrol), akkor sejtheto, hogy ez volt az utolso vizitje Berlinben. Egy joesellyel balos kovetkezo kormany pedig, ha meg is hivja, akkor nem fog finomkodni vele...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó próbálkozás :-). A Milla máris katalizátor.
Ki szervezne rajta kívül tüntetést? A pártok tüntetéseire ki menne el?

És nem, a Milla messze nem tökéletes. Egy csomó minden nekem sem tetszik. Lehetne jobb is.

Követelem, hogy a Milla és Janics Natasa legyenek tökéletesek. Különben szóba sem állok velük :-)
Önnek Pakidzs érkezett! nem csomag hanem pekidzs !

index.hu/video/2012/10/17/a_csomag/
@épészmérnök: ööö, nem érdekel a tökéletesség, a gerincesség és az egyenesség számít nekem, rosszul vagyok a sunyiskodástól, és a magánzó saját pecsenye sütögetéstől, és ez mind a kettőre nagyon igaz
@épészmérnök: Mit írtam, a többieknél kurvára nem érdekelt, mennyit kapnak,megérdemlik. Sőt, felháborított, hogy a parásoknak csak a felét akarták a polgecik adni! Ezért pl. nem hallottam Natasát kampányolni, hogy ők is megérdemlik a sokat, mint én, mert ötször annyit hajtottak, mint én, az ép, az agyonsztárolt.

Nem, ő csak a férjecske zsebpénzéért szállt csinnbe. Itt pedig a férje nem érdemel semmit, és ha neki akar mások rovására - akik melóztak érte - ennyit kicsikarni,engedd már meg, hogy zavarjon! Mivel az kicsit az enyém is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"húdekék megnyugtató reklám is egy előre felépített média alkotás"

Annak fenyeben, hogy nagy surgosen kellett donteni a kampanyt kivitelezo cegrol, hogy melyik cimbora kapjon 200 millat...
Hat nekem nem tunik olyan nagyon kidolgozottnak.
@a szív fészkei: "ngedd már meg, hogy zavarjon!"

Természetesen, zavarjon. Nekem sem tetszik ez az ügy. Nekem is jobban tetszene Natasa, ha tökéletes lenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A Millánál is követelhetem a tökélyre való legalább törekvést - ha már ugye minden politikust osztanak nagyon, mert nem voltak húsz évig azok - hiszen azt is én fizetem, amióta megvannak. Ergo nekem úgy muzsikáljanak, ahogy szeretném, mert én állom a cechet. Juhászét, mindenkiét. Tőlem kalapoznak meg a többi 30-50 ezertől.
@a szív fészkei:
Igazad van, es egyetertek Fabiusszal 14:57.
vagyis valoban nem sikerult igazan ugyesen a bucsuja, es valoban a masik ket holgy sokkal korrektebbul csinalta. Paksy meg azon se titkolozott, hogy karrier es penz szempontok voltak szamara a fontosak, es nem a csalad, hiszen nem ferj/barat utan megy Ausztriaba.

De azert eloszor viszonylag turhetonek latszott az a mod, ahogy valtani akartak Natasaek. Legalabbis annak TUNT.

Valo igaz, hogy azota a szegedi Barka, vagy eppen a klubos szerzodese, vagy a ferje edzoi jutaleka olyan kis tuskek, amik elegge rossz szajizt keltenek az emberben.
@épészmérnök: Tényleg rohadtul nem érted de legalább nem is akarod. És nem talál az irónia, mert szerintem nincs igazad.

Tökéletesen írta le Fabius - aki azt hiszem, sportolt is versenyszerűen - hogy mi a bajunk vele. És bocs, de ez megint olyan, hogy te ott a chilei sportolók számára is fizeted az adódat. Én meg itt neki is fizettem eddig. És nem a férjének szánva, aki nem csinált semmit, csak dugja őt - ami fontos és jó - de nem a felkészülés effektív része. Mert akkor minden sportoló sweetheartját dotáljuk!
@dr. Balta$ár: A mocskoskurvanőéshímneműrokanait, aki ennyire sima nyelvvel teszi tönkre az országot!!!!!!!!!!!!!!!

Bubó, én tényleg rád szavazok, ha garantálod a lámpavasat és TG szóvivőt!!!!!!
@épészmérnök: Tudod, a tökéletes és a sunyi csirkefogó között vannak fokozatok.
@a szív fészkei: te igen, mert voltál kint és támogattad anyagilag, én meg "csak" eszmeileg, de nálam a mostani megnyilatkozások stílusa cseppet zavaró, és elgondolkodtató, és nem utolsó sorban képmutató, hja kérem, ha nincs igazam tessenek meggyőzni, ha meg nem sikerül, erősödik a véleményem róluk. Ettől még nem tekintek rájuk úgy mint a jobbklikkre és a fityeszre, de némi tartozkodást és fentartást biztosan kialakítok magamban...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ennek a mai pekidzsnek, ami nem is pekidzs, a különböző ezrelékeken túlmutató üzenete is van:

Mi vagyunk az okosok, mi aztán megyünk újra és újra neki a falnak, koppangatunk, mint a cserebogár májusi estéken - valakinek volt ma ilyen kommentje, bocs a hasonlat palizálásáért -
legfeljebb kisöpörjük a padlásokat, föltakarítjuk a pincéket, ahol pénzt találunk, visszük, nem számít törvény, nem számít mi lesz holnap, a sáskahadnak ma enni kell adni, holnap legfeljebb továbbállunk.

Na ebből nekem elég.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"kömény:

Tanmese a seggnyalásról"

Az, nem kicsit!

"A Bankszövetségnél valószínűleg nem teljesen hülye mindenki, biztosan látták, hogy a kormány tagjai nem felelnek meg maradéktalanul a gáncstalan úriember konzervatív eszményének, de azt gondolhatták, hogy egy megállapodás, az megállapodás, amihez a maffia is tartani szokta magát. Ez hatalmas tévedés. Mármint, a maffia valóban betartja a megállapodásokat, de a látszattal ellentétben a kormány nem egy maffia.

Rosszabbak. Ezek köcsögök.

Ezért csak az nyalja a seggüket, aki azt önmagáért szereti, mert nem kap cserébe semmit. Legfeljebb azt, hogy onnantól kezdve csicskának nevezik. Aki tud olvasni a jelekből és van füle a hallásra, tanuljon belőle."

Nem semmi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"hetvenmilliardrol_mondott_le_a_kormany"

Szepen hangzik, de en nem nagyon hiszem.

Az a szerencsetlen, aki bemegy valahol videken, vagy eppen a fovarosban valamelyik lepukkant kesdobaloba, hogy bedobjon par 100-1000 Ft-ot a gepbe, az ezentul legfeljebb 1-2 sorrel, keverttel, hubival tobbet iszik. Amelybol az emelt adon keresztul kozvetlenebbul jutnak az egyebkent is elpocsekolasra itelt forintocskak az allam nagy zsakjaba.
@dr. Balta$ár:

"Önnek Pakidzs érkezett! nem csomag hanem pekidzs !"

Igen, ertjuk mi ezt:

Package, simplicity, lobotomy...
@Habakuk999: klasszikus szélhámos a fiú.
Szeme se áll jól. :-)
De hogy eddig nem bukott le??
Biztos sokakat tudna kompromittálni.
@a szív fészkei:
15:13-ra epp az utannad kovetkezo hozzaszolasom.
@a szív fészkei: ezt írtam máshol - bocs hogy beleböfögök:
Nem gyűlöli senki - ezt ő találta mondani könnyek között a sajtótájékoztatón - de mára kiderült, hogy bunkó és etikátlan módon hazudott.
Ezt nem veszi be a gyomrunk.
Tényleg mindent megadott nekünk itteni sportpályafutása alatt, DE mindent meg is kapott. Százmilliókat, ami járt.
Jött egy férjnek nevezett strici, aki egy senki volt addig, amíg össze nem házasodtak és Natasán akar még jobban megtollasodni. Lehetett volna kulturáltan, okosan elbúcsúzni, mint annyian mások, de a jelek szerint eszük csak ennyi.

Ezért hányinger ez az egész történet.
Nem gyűlölünk Natasa, csak nagyon sajnálunk. Férjed, tanácsadód, rossz szellemed fog a legnagyobbat belédrúgni.
@aranyhorcsog: Dehogy tud. Csak a baltás azt hiszi ért valamihez.
A sok barom beszari fidesznyik meg nem meri megmondani neki, hogy ugyanolyan tökhülye a gazdaságirányításhoz, mint ő maga.

Tipikus.
Ilyen vezetési stílus mellől az értelem és intelligencia elmenekül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @a szív fészkei:

Röhej ami a Millával kapcsolatban most megy.

Emberek! Nem csoda fog történni huszonharmadikán, hanem egy darab tömegrendezvény. A sikeréhez sem világmegváltás hanem néhány egyéb szükséges apróság KELL:

- Az összefogásról pofázó "erők" 1, azaz egy hétig úgy tesznek, mint akik képesek felérni ésszel, hogy kompromisszumok nélkül nincs üzlet, és megkötik a Nem Hozol Pártjelvényt Én Meg Elvisellek paktumot.

- 1, azaz egy hétig nem szidják egymás kurva anyját.

Micsoda teljesíthetetlen feltételek, ómájfaszom. Aztán október 24-től március 5-ig lehet megint azon vitatkozni, Juhász, Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, Schiffer vagy Kónya - e a leghülyébb.

Ha erre sem képesek a kormányváltásról álmodók akkor nyugodtan be lehet fejezni az álmodozást. TGM-nek tegnapra leesett. Ideje lenne mindenki másnál is leesnie.
@Fabius: a milla a fides tartalék megoldása... a többi meg tündérmese...

fides csinálta (tarcsa kézben) : dzsobbik, lemp, milla stb

maszopra, pápaitáncosra meg épeszű zember nem szavaz...
amúgy a 90-es években találkoztam ilyen sima-nyelvű nyakkendős szélhámosokkal.
Azok piramis játékban utaztak.

Undorító, hogyan fűztek be sok naiv embert a tömeges agymosással:
1. terelj össze sok embert
2. lehetőleg előkelő helyre
3. nyakkendős sima nyelvű emberekkel igyekezz jó benyomást kelteni.
4. fizetett rajongókkal a közönségben erősítsd a tömeges agymosást.

Tipikus ahogyan formálgatják a szavakat.
Kifejezéseken rágódnak.

Tulajdonképpen a meghökkentő kifejezések gyártása teszi ki az összes munkaidejüket, mert semmihez nem értenek az ilyen élősködők, majmolják a szakértelmet: Megfigyelik, hogyan beszél egy szakember és lemajmolják.

Persze lehet, hogy mégsem szélhámos: csak úgy néz ki, úgy viselkedik és úgy tesz.
@dr. Balta$ár:

Te, szavazni nem kell huszonharmadikán. Kimenni megmutatni, elegen unjuk már a sok faszságot, azt igen.

De erre se vagyunk képesek csak úgy, karmolok-harapok marcangolás nélkül.
@Fabius: én nem unom engem SZÓRAKOZTAT !!!

azoknak lehet xar akik BELEDÖGLENEK... sajnálom...

ha hosszútávra kell berendezkedni akkor
a) elhuzok a p*csába...
b) keresek egy korrupt kis haveri AKOL-t ahol lehet haladni...
@Fabius: index.hu/belfold/2012/10/17/juhasz_miatt_elmarad_a_buszoztatas/

Én meg úgy gondolom, hogy ha Vadai és Szanyi nem akar buszozni, akkor ne buszozzon. Senkinek nem fognak hiányozni.
Inkább legyenek kevesebben a Millán, de végre kapjanak már még egy pofont ezek a majmok is, hogy kurvára kevesek.
Bár nem tudom, mennyi pofon kell még, hogy valami értelem pislákoljon a hülye fejeikben.

És ha nem lesz elég a szavazat 2014-ben, akkor egy két múlva jöhetnek a puskák, mert ha minden így marad, jönni fognak. Aztán majd akkor húzgálják a szájuk szélét.

Sok bunkó szarházi, aki ahelyett, hogy próbálná akadályozni az ország züllését, hisztizik.
Hisztizzen otthon a meg nem mondom milyen rokonainál.
@Fabius:

" TGM-nek tegnapra leesett"

Ez hol derül ki? Lemaradtam.
@Fabius: Pontosan, szerintem is röhely ami megy, és minden oldalon, beleértve a millát is, hű képe a legnagyobb magyar átoknak, irigységnek, és az összenemfogásnak, autózás egymással szembe, lássuk ki a beszari csíra aki elöbb rántja el a kormányt. Ha akarnák lehet kompromisszum, ha akarnák lennének megoldások pl. Szoli külön gyűl és megy Millázni /jahh, azon ászlókkal mi is van?/ ezt meg tudná tenni, ha akarná a többi is /persze ha nem különcködhet más/

Diplomácia, csak ez a szó hiányzik sokakból...
fenteslent.blog.hu/2012/10/17/az_mtv_magyar-torok_kozvetitese_meg_egy_diktatornak_is_tetszett_volna?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_17&utm_campaign=index

Ez is teljesen igaz, pont ezen gondolkodtam az este, hogy mennyire megkeseredett a győzelem öröme a dagadt seggfejek állandó látványa miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Érdekes volt az elmúlt 2,5 év alatt a Bankszövetség viselkedése.Így utólag már szinte biztosra vehető, hogy Patainak köszönheti a kormány ezt a puha hozzáállást.Már az is furcsa volt számomra, hogy nem fordultak bírósághoz , amikor kiderült, hogy a 2009-es mérlegfőösszeg alapján adóznak 2011-ben 2012-ben,az említett évektől függetlenül. Majd ügye a végtörlesztés... Szerintem Patai leszerepelt a Szakma előtt, és nem soká búcsúzhat a székétől!
@a szív fészkei: "Tökéletesen írta le Fabius - aki azt hiszem, sportolt is versenyszerűen - hogy mi a bajunk vele. "

Én meg nem mondtam neked ellent. Ez valóban nem szép dolog, amit csinált.

Natasa - nem tökéletes ember.
A GDP negativ novekedeset meg mar el is felejtettem emliteni a deli szomszedoknal...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "némi tartozkodást és fentartást biztosan kialakítok magamban..."

Hát ez az! Én nem várok senkitől tökéletességet, és nem bízom meg száz százalékig senkiben, akit nem ismerek közelről. Néha meg pont azért nem.

Reményeim vannak, de ha úgy látom, hogy nagyon más történik, mint amit várok, akkor odébbmegyek.

Tartózkodás és fenntartás nélkül bízni politikusban egyenlő fanatizmus. Az Orbán-fanok bíznak fenntartás nélkül a Messiásukban.
@reccs: "a tökéletes és a sunyi csirkefogó között vannak fokozatok"

Ez azért nem stimmel, mert tökéletes ember nincs, sunyi csirkefogó viszont van dögivel.
@Neolibsi: Szerintem nem fog, mert az összes bank próbál alkalmazkodni és kerülni a konfrontációt a kormánnyal, átlépnek a mai pofonon is, még inkább átállnak túlélési üzemmódra, avagy szépen lassan leépítve kivonulnak, nem vagyunk akkora tényező, hogy küzdjenek.

Lehet ez is a vezénylóék célja, hisz lehet ócsóé megint összegyúrni egy sajátot ami csak tőlük függ. Nem kérdez, nem kifogásol, csak teszi amit elvárnak tőle, a neve meg Igaz Magyar Nemzeti Turul Bank lesz, beolvasztva magába az MNB-t is.

Hisz volt már olyan nem is olyan rég, és a mostani többszintes bankrendszer ünnepségre sem mentek el a kormányból, sem K.Szem, se Vezényló. /Vagy nem fog elmenni, mert lemondták, csak azt pontosan nem tudom, mikor volt/lesz az az ünnepség.

Igaz, látva a mai maflást, lehet nem véletlen volt ez az infó sem...
@Habakuk999:

De, hiányozni fognak. Nekem minden egyes ember hiányozni fog, aki ahhoz kell, hogy ez a tetves szekta összeszarja magát a tömeg láttán.

A férjemmel mélyen belenyúltunk a zsebünkbe és szereztünk bébicsőszt a gyerekek mellé, mert azt gondolom, hogy most nem lehet nem elmenni.
És most kivételesen nem vagyok hajlandó finnyáskodni, hogy ki áll mellettem, ha szemben mindkettőnkkel ugyanaz áll: a kormány és a fidesz szekta.
@épészmérnök: akkó meg miről is beszélünk, hisz mind a ketten, sőt Szív is, pont ezt mondjuk ;)
@Habakuk999:

Hehehe. Na, pont amiatt nem kell aggódni, hogy a szocik nem fognak buszoztatni. Mert bizony fognak, az összes párt akinek pénze van fog.

Elsősorban nekik létkérdés ugyanis a létszámverseny lehetőleg számukra - értsd: gyirmótisták vs anti gyirmótisták - kedvező kimenetele. Lehet majd lobogtatni, mint a véres kardot.

Éppen csak az a bibi, hogy ezzel a marakodással azok kedvét veszik el a részvételtől, akik a Milla tüntetés gerincét képező létszámtöbbséget adják: akik eddig is hánytak és most is hánynak mindenkitől. Ha egy ilyen tömeget felhasználni szeretnél leginkább kampánycélú mutogatásra, akkor alkalmazkodsz hozzájuk.

Mondom mindenkinek: ezektől a viaskodó alakoktól várjátok, hogy 2018-ig kitartó választási szövetséget kössenek egymással. lehetőleg már tegnap. Pedig ők egy hétre szólót se tudnak, ahogy látjuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az állam kivásárolta a Takarékbank német tulajdonát pl. Pedig a németek nem is akarták eladni. A bankhoz tartozó és tulajdonos takarékszövetkezetek (országos hálózatuk az országban a legnagyobb) sem akarták a tulajdonosváltást. Egyesével "győzték" meg a hangadókat.
@Fabius: nem is kell összefogás, semmi nem kell !

maraggyon orbán, ők nagyon profin (bűn) szervezet(t)...

legyen jókedv kacagás... a sok buta magyar megérdemli hogy szopjon ! nagyon buták és lusták ! ennek ez az ára ! tünnyön el ez a gen etikusan alávaló magyarság !

szlovákia érjen össze romániával !
@Ergosum: Hidd el, nem fognak. Mert ők csak saját érdekeiknek megfelelően próbálják befogni a kora őszi millás szelet a zászlójukba.
@Ergosum: igen első lépés, jön majd a többi is, csak figyelj, jönnek majd a visszautasíthatatlan ajánlatok, hisz simlicska már ezt mesterien nyomja a zuhanyhiradók szerint.
@Ergosum: íme, semmi sem véletlen:

Állami kézbe kerül az IdomSoft

Másfél milliárd forintért megveszi a magyar állam a számára eddig az okmányirodai és a választási informatikai rendszereket fejlesztő IdomSoft magáncéget

hvg.hu/kkv/20121017_idomsoft_allami_kezben
A kormány: rabló, ostoba, semmihez sem értő kancigó.
Az ellenzék: hisztis, kényeskedő, szőke picsa.

Könyörgöm: legyünk tényleg gyarmat!
@Habakuk999: Azért ez a buszozás-kérdés nem ilyen eccerű.
Juhász, a maga lézerjanis módján benyomott az ATV-ben egy orbitális maflást Szanyikapitánynak, amit éppenséggel nem kellett volna. Volt ott épp elég vitatkoznivaló.
DE ez az emútnyócév permanens emlegetése már annyira olcsó és debil.
Nagyon szívesen láttam volna, hogy önszántukból -nem a fidesz által megfizetett módon - jönnek a vidéki buszok zemberekkel teli, hiszen eddig is mindíg az volt a hiányérzetem, hogy csak a pestiek és környékiek csináljuk meg a tüntit és ez így elég núdli. És sokan jöttek volna olyanok is, akiknek egyi párthoz sincs köze, csak itt akart volna lenni.
Nagyon szívesen láttam volna a riportban valamit, amire felkapja az ember a fejét, hogy na, na, talán már nem utálják egymást annyira? De nem, az offenzíva folyamatos volt.
Most lett volna egy olyan "lélektani pillanat" amikor lehetett volna picit lazítani a konfrontáción és nem összeborulásra gondolok, csak valami reménysugárra, hogy kifelé menet az előcsarnokban nem harapják át egymás torkát.

Hidd el, hidd el, hidd el, sajnálom, hogy így esett...eső után köpönyeg - énekelhetném a Fonográf örökérvényű dallamát.
azér döbbenet hogy a zország "vezetői" mijjen debilek...
nyilvánvalóan az ország érdeke az lenne hogy az ÁLAM legyen mini...
pl a sok jólműködő tisztességes cégtől elvett adópénzből nagy ráfizetéssel pl a kecskeméti merci gyárban hoznak létre munkahelyeket... amik nyílván addig lesznek pusztán, amíg a TÁMOGATÁS TART...
meg ott vannak a többi debil pájázatok, főtér burkolás stb...

szánalmas ország...
KVÁZIföld...
mintHa ország...
@a szív fészkei:

"Én meg itt neki is fizettem eddig. És nem a férjének szánva, aki nem csinált semmit, csak dugja őt - ami fontos és jó - de nem a felkészülés effektív része. _"

Pénzügyekben elég kikacos vagyok, mégis úgy vélem, nem eléggé árnyalot az álláspontod ebben az ügyben.
Natasa a zsét nem a jövőbeni eredményeiért kapta, hanem azért amit már elért, és az éremtáblázaton továbbra is Magyarország lesz felltüntetve azok mellet az érmek mellett is, amit Natasa szerzett (eddig). Szemben másokkal, akik még mindig nem értek el eredményt, de nagyságrendekkel több zsét vágnak zsebre, és még tönkre is teszik az országot. Disztingváljunk.
Natasa megérdemelte/kiérdemelte/teljesítette/megkapta.
Elment. teljesített-elismerték/kifizették. pont. ezután már nem innen fog kapni, hanem majd Szerbiától, ha megint teljesít. ha nem teljesít, nem kap. ilyen egyszerű ez.
De amúgy persze lehet úútálni.
Ezen a tetves néhány 10 millión igazán nem múlik semmi.
A századvég ügye sokkal csiklósabb.izéééé csiklandósabbb na. fene. na . G pontilag is meg prosztatailag se kutja.
@Bakter: "legyünk tényleg gyarmat! "

egyetértek magyarisztán ARANYKORA akkor volt,
amikor a magyar parasztot osztrák adminisztráció irányította
(dualizmus)
@jaegtoer:
néhány mássalhangzó nem oda került ahova kellett volna. bocsánat. legközelebb jobban összekuszálom. most úgy is az a trendi. a kuszálás, a kuszaság, a kusza tosza.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mit kell az alatt érteni, hogy választási informatikai rendszereket fejleszt?

Remélem nem országgyűlési, önkormányzati és hasonló választásokat.

Mert ha igen, a következő kérdésem, hogy kell-e valami valóban független szervezettel audiáltatni, vagy sem.

Tényleg, tudja valaki, hogy az önkormányzatok és a járások milyen függelmi viszonyban vannak egymással?
@dr. Balta$ár:

Következetességed akár orbánviktoré.

Eddig: utcára, forradalom, lámpavas!!!!

Most, mikor ebből legalább az utcára megvalósul: semmi nem kell, Szlovákia érjen össze Romániával.
@jaegtoer:
Legkuszább a szem, izé, a Sam. Főleg, ha szólnak neki, hogy játssza újra. A pekidzselést.
@Habakuk999: azért a dolgok nem múlnak el nyomtalanul a szociknál sem. Pont a két legfiatalabb, és legelfogadhatóbb politikusuk, Botka László, és Újhelyi István nyilatkozták, hogy bizony mindenkinek ott a helye a tüntetésen, ha nem zászlóval, akkor anélkül.
@jaegtoer:
Ha már olimpia, ritka sovén-bigott egy esemény:
Még mindíg "nemzetek" vetélkednek, legalábbis ezt igyekszenek elhitetni a propagandával.

Szerintem meg meg egy lófaszt.

Egy nemzet nem lesz több attól, hogy a "nevében" egy ember győz más emberek ellen.
Legfeljebb híres.

De akkor már Andy Vajna és exneje a legjobb sportolónk, nosza, adakozzunk.
@épészmérnök:
A Lendvai-Szanyi & Co vonalnak már régen el kellett volna húzni a picsába a hátsópadba, és előre kellett volna tolni a fentebb említett generáció tagjait. Egy ajánlott pekidzsű szívlapátot a "nagy öregek" is megérdemelnének, hogy ezt még mindig nem ismerik fel.
@Fabius: "Ha egy ilyen tömeget felhasználni szeretnél leginkább kampánycélú mutogatásra, akkor alkalmazkodsz hozzájuk."

Gondolod te... Mert szerinted a politikusok vannak értünk.

Ők ezt máshogyan látják, mostanában lesz lehetőségük megtanulni a helyes irányt azt hiszem.
Kérdés, hogy agyuk van-e még a tanuláshoz?
@Fabius: "Mondom mindenkinek: ezektől a viaskodó alakoktól várjátok, hogy 2018-ig kitartó választási szövetséget kössenek egymással. lehetőleg már tegnap. Pedig ők egy hétre szólót se tudnak, ahogy látjuk."

hogy mondta Hofi?: Egy csőcselékünk van, ezzel kell beérnünk. Közben Döbrögi otthon fetrengve röhög a fotelban, pont úgy, mint 2006-ban.
@épészmérnök: Bizony, büszkén linkeltem valamelyik napon.
Botka hiányozna, ha nem lenne ott, Vadai és Szanyi nekem ugyan nem.
@Ergosum: Kormányhivatalok rövid pórázon Állami függés

Önkormányzatok kigyomláltan de még közvetett függőségi viszonyban az Állammal
@Bakter: ezért tartottak több kongresszust is és mindíg az az eredmény jött ki, hogy nélkülözhetetlenek. Ebbe fognak belepusztulni, ők is tudják, de nem birják elereszteni a húsosfazék szélét.
@Spániel:

"_DE ez az emútnyócév permanens emlegetése már annyira olcsó és debil."

Kutyuskám, ne tereljél. Az emúttnyócév éppen olyan szerves része a mostani szarnak, mint az előtte levő tizenkettő és az utóbbi kettő.
Szóval jogosan emlegetik, persze ki szereti ha az orrát a saját szarába nyomják?

persze ha mindenáron elkúrókat szeretnél viszontlátni, lelked rajta...:-)
@simple observer 1.0: És pont ma nincs egy árva troll...

Amikor folyékonyan tudnám káromkodva elküldeni mindegyiket.:(((

Ez a nem pekidzs elintézte a magyar gazdaságot az elkövetkezendő három - hat évre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A járás-önkormányzat kapcsolati rendszerét azért kérdeztem, hogy marad-e valamilyen tényleges "hatalom" az önkormányzatoknál. Ami miatt jelentősége lehet az önkormányzati választásnak.
@Fabius: "Következetességed akár orbánviktoré."

ez ÓRIÁSI sertés ! kikérem magamnak !

amugy... sztem következetes vagyok...
álláspontom álandó: a sok buta po:cs aki rá lyuk szavazott
kösse fel őket lámpavasra... amikor már lógnak én megyek...
és segítek a fides romokon ÚJ ORSZÁGOT ÉPÍTENI...
én ALKOTÓ-kreatív embör vagyok nem uccai harcos/baltásgyilkos

ha nem megy a sok buta zombi forradalmazni és minden marad úgy...
arra is van startégiám
és akkor megérdemlik ha szlovák-román határ létrejön...
@Spániel:
Régebben is jópár, élesen, logikusan és jól érvelő, jó vita és beszéd készségű fiatal politikust láttam feltünedezni a maszopnál. Ma már a nevükre sem emlékszem, mert mindig ezek a végletekig elkopott pofák vannak előtérben. Ez látszik az ellenzéki tevékenységükön is.
@Spániel: Én nem látom ezt a lélektani pillanatot, mert nem hiszek a nagy összeborulásban.

A fogcsikorgatásban, a súlyosan összeszorított szájú kurvaanyázásban hiszek.

Nem lesz ez egyszerű szülés.
De szülésnek lennie kell, különben elpusztulunk.
@Spániel:

ez a titokszobás ügy azért mellbevágó, még a nyugdíjpénztáras projektet is üti.

Köszi a linket. ez piszok fontos ügy.
@Ergosum: tényleges nem, üzemeltethetnek ha akarnak és hagyják őket, de pontosan nem tudom, nem vagyok szakember
@Habakuk999:
"A fogcsikorgatásban, a súlyosan összeszorított szájú kurvaanyázásban hiszek."

Én is.A díszletek mögött szúrják egymást hasba, verjék ököllel a másik pofáját telibe, szidják egymás kurvanyját percenként, de amikor kijönnek elénk a kék-lila-zöld foltokkal, tegyenek úgy, mintha értünk menne a bunyó, nem öncélból.
Nagy összeborulás látványosan úgysem lesz, hiszen jég és tűz fog összemarakodni, de megállapodásnak lennie kell, különben mindegyik csak saját magát átkozhatja. Mi meg mindet.
Reggeli műsorban Ripp Zoltán /hajól tudom a nevét/ mondta meg a tutit: 54 % nyerés semmi. Azért nem is érdemes elkezdeni összeállni, mert minden kezdődik előlröl, ugye, mint tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben. Nahát!
a svejci hiradó két részben foglalkozott a "magyar problémával"
-első körben a sok magyar prostit mutatták be akik kint vannak
-aztán az itthoni viszonyokat mutatták be, hogy ijjen szegénységben még a 3dik világban sem élnek... nemhogy európában !!!

szégyen szánalom !
de a dakotákat nem nyomjuk el! a fődakota kormányfő...
@jaegtoer: aztán ezt még tovább lehet fejleszteni egészen a vécés nénik szintjéig.
@Habakuk999: Az LMP-ből Dorosz Dávid, Scheiring Gábor, Ertsey Katalin írták, hogy el kell menni.
@Spániel: Ne tegyenek úgy.
Bunyózzanak értünk, ne csak látszatból tegyenek úgy.

Hidd el, nem lenne olyan nagy csoda.:)

Ez a társadalom lassan megérik rá.
orbán gonosz

Több mint két éve, hogy ismét a segge alatt van a minizterelnöki szék(nem tudom, hogy a választások után legalább a bársony huzat ki lett-e cserélve!!!!).
Két éve kakaskodik, harcol fűvel-fával, rombol ezerrel, lop kétezerrel.
Az idióta kormányzása miatt kapott már eleget.Egy józanul gondolkodó becsületes magyar embernek töredéke is sok volna.
Szerintem egyszerűen gonosz.Mi másért csinálná ezt a sok aljasságot zsinórban?
@épészmérnök: Ezek a nevek nekem nem nyújtanak információt sajnos.:(

Belegondolva elég nagy baj, tekintve, hogy engem néha érdekel is a napi politika, ennek ellenére a két éves tevékenységük nem volt elég, hogy megismerjem őket.
Persze, én is figyelhettem volna jobban.
@Habakuk999: arra azért nem vagyok nagyon kiváncsi, miket okádnak egymásra úgy maguk között. Azt írtam: tegyenek úgy, mintha értünk menne a bunyó, szóval értünk bunyózzanak, ne az öncélú érdekeikből, mert akkor nem lesz a megegyezésből soha semmi. Orbán ördögi kacaját kellene háttérzenének feltenni nonstop a tárgyalások alatt, hogy végre valamire kirázza őket a hideg.
@Spániel:

"de nem birják elereszteni a húsosfazék szélét."

Már rég nem húsos az a fazék. Meglehetősen üresen ragadták el az ifjak, akik semmivel nem különbek, csak fiatalabbak.
Ugyanolyan technokratáknak akarnak látszani mint a fidesz hasonló korosztálya, és cca. annyi a tartalom is mögöttük.
@jaegtoer: látszik, hogy nem ismersz, de fenntartom, hogy debil és uncsi a nyócévbe való orrbeverés. Fidesz-szlogen. Ennél elegánsabbat is ki lehet találni, ami ütős lehet.
@orica: Én ilyen fiatalokat sehol sem látok, pláne olyat nem, akire érdemes odafigyelni. A húsosfazék relatív dolog, jelenleg meg kell elégedniük azzal, ha odatolakodnak és tunkolnak a maradékból. De kívülről az még mindíg húsosfazék!!!!!
@orica: úgy tudom, Botka eléggé sikeres polgármester Szegeden.
@dr. Balta$ár:

Sopronban már elkezdték nekik sodorni azt a kötelet.

Ettől függetlenül nekünk is lépni kell. Az első tipegést meg lehet tenni huszonharmadikán.
@Spániel: Sajnos nem fidesz-szlogen.

És nem tud unalmas lenni, mert a mostani fidesz csak következmény.
De ez a vita már tényleg unalmas, ebben igazad van.
Csak jó néhány régi arc nem mer tükörbe nézni.
@Habakuk999:
"És pont ma nincs egy árva troll...

Amikor folyékonyan tudnám káromkodva elküldeni mindegyiket.:((("

O de sajnallak erte! ;)

Amugy itt ket megrogzott trollt szoktam ugy-ahogy kovetni:

Stefike viszonylag jol csinalja, valami komoly agent provocateur. De neha igy is tul lo a celon, neha pedig, fokent az utobbi hetekben, alabb adott a szinvonalbol.
Gabriel egy erdekes kerdes, mert rola sokszor valoban elhiszem, hogy komolyan gondolja, amiket neha beir a sok copy-paste melle.

"Ez a nem pekidzs elintézte a magyar gazdaságot az elkövetkezendő három - hat évre"

Ezt a kormanyon levokon kivul valoszinuleg kevesen ertekelnek mashogy. Bar nyilvan ok is tudjak, hogy nem olyan hatalmas sikersztori ez, es ezert hivatkoznak most eppen az IMF utan az EU-ra.
@orica: "Ugyanolyan technokratáknak akarnak látszani mint a fidesz hasonló korosztálya"

Én úgy vettem észre, hogy a fidesz hasonló korosztálya konzervatív gondolkodónak akar látszani. És ilyeneket ír:

"Van egy nő.
Ha nincs, akkor szembeötlően hiányzik.
Hogy a következetesség jegyében a Pallas Nagylexikon meghatározásánál maradjunk, míg a Férfiasság megveti a halált, dacol a fájdalommal, keresi a veszélyt, s mint ilyen könnyen egyoldalúvá válik és keménybe, zordba csap át, addig ennek ellentéte az asszonyiasság, amely a lágy érzelmek túlkapásaiban, állhatatlanságban, szeszélyességben, élvvadászatban nyilatkozik meg."

gfg.blog.hu/2012/10/11/noiesseg_428
@Fabius: Tudod FAB ezer dologban nem értünk egyet, de emiatt maximálisan tisztellek és felnézek rád, Habakukkra vagy épp Juhászra.

A Bajnait hájpot viszont azért nem értem, mert a napnál is világosabb, hogy Ő már 2009-ben is csak a maszop hatalom meghosszabbító bábja volt.

Ettől függetlenül jó érzés, hogy bennetek legalább megmaradt a józanság azzal kapcsolatban, hogy akármilyen szarkupacot rakott ide viktor, ez nem ignorálja az előző bagázs elkúrásait.
@Fabius: én nem vagyok egy lánglelkű forr-a-dalmár petőfi... hangom sincs danolni... meg én inkább ágyban párnák közt...

szóval azt gondolod már megírtam elég kommentem (versem) mehetek hősihalni?

apropó... a kommenteket niknév szerint lehetséges összeszedni blog.hu -n? vagy kilistázni? vagy ezt csak a TEK tuggya?
csakmer... szeretném nyomtatott formában is kiadni az elmúlt 3éves irodalmi munkáságom...

meg egyébként is én megmontam... na ugye...
@Spániel: @Habakuk999:

Különösebb alakoskodásra, összeborulásra vagy paktumra szükség sincs. Nyugodtan lehet azt tenni amit Botka, Újhelyi, Dorosz, TGM és a többiek: kijelenteni, hogy fenntartások vannak, de a részvétel fontos.
@dr. Balta$ár:

Én kimegyek, de a hősi halál nem szerepel se a programban, se a terveim között.

A kommenteket elvileg a regisztrációs mélcimre lehet listázni.
@Fabius: :) akkor majd idővel megkérlek ha a könyvkiadás aktuális lesz

ja és törökgabi is nyilván szivesen megteszi majd:)

az okt 23 pedig SZÁNALMAS !!!

ez egy nemzeti ünnep: ÜNNEPEJJÜK az ELBUKOTT FORRADALMAT !

ahogyan márc 15én is egy másik elbukott forradalmat !

ez nem párt támogatók népszámlálása... én veletek leszek LÉLEKBEN ! és még egy híradóban is megnézlek ha majd linkelsz vlamit
@dr. Balta$ár: A forradalom 1956-ban győzött, viszont a szabadságharc sajnos elbukott.:(
@Bakter:

"Egy ajánlott pekidzsű szívlapátot a "nagy öregek" is megérdemelnének, hogy ezt még mindig nem ismerik fel."

Mutass nekem - bármely területről - egy nagy öreget, aki önként visszavonult:)))
A hiúság, a pótolhatatlanság érzete/tudata a bűnös.Már nem szép látvány, és nem jó hallgatni egyiket sem. Vitányi, Boross, Szűrös,Pozsgai egykutya.
@Habakuk999:
"Nem lesz ez egyszerű szülés.
De szülésnek lennie kell, különben elpusztulunk. "

Meglesz az a szules! Az persze erosen kerdeses, ahogy Fabius is tart tole, es kisse en is, hogy igy aztan milyen kormanyzas kerekedik ki belole. Ezert pofaztam en mar fel eve is, hogy ahhoz, hogy valamit kezdeni tudjanak egymassal a kulonbozo elenzeki partok, mozgalmak, az hosszabb alkalmazkodasi folyamat. Minthogy az utolso felevben a kampanyidoben majd esetleg, vagy ahogy anno az LMP felvetette, hogy ha a valasztasi eredmenyek tudataban szukseg lenne ra...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ????????

forradalom győzöttt:)))) ezt nem is halotam eddig...

bocsika én nem vagyok ideológialag elég képzett...

hogyan nyarhetett a foradalom ha a szabharc bukott???
ez nem egy összevont 2 az egyben akció volt?
ezt rajtad kívül ki tuggya még? kihidették?
szerintem a forradalom ellenforradalma győzött...
visszajött kis segíccséggel Apárt...

kíváncsi leszek viktorék kiket hívnak be...
pl az azerieket? baltás egységet kaphatunk...
@simple observer 1.0: Nekem nagy döntés a mai.
Érett már több éve, de a pekidzs lett a végső katalizátor.
és fel voltam pörögve, miért kell nekem más országba mennem, ahelyett, hogy nyugodtan dolgozhatnék itthon.
Mostanra megnyugodtam. A Kerényi féle nemzeti könyvtárról olvasva mélységesen megnyugodtam.

Fogok támogatni szociális tevékenységű alapítványokat, fogok itt adózni az itthoni tevékenységem után, de csak az itthoni után.
Az sem oda jut, ahová kell, hanem a lopósokhoz.

Trollok?

Én Angyalra vagyok istenigazából kíváncsi milyen ember is lehet valójában, Stefi csak egy játék.
@Spániel:
17:17 mindenben egyetertek, de szerintem meg lesz a 2/3.

Bar ezert mostanaban joparan kerulnek, mint tulzottan optimista (vagy csak egyszeruen idiota) pestisest (nem ez nem a reklam helye).
@épészmérnök:

"úgy tudom, Botka eléggé sikeres polgármester Szegeden."

Ő igen. A maszopban pillanatnyilag két ember van, aki dolgozik, jól és ért is hozzá. Botka és Tóth Jóska a 13.ker.ben. A többi csak dumál, tanulás, felkészülés nélkül.
Juhász Szanyi affér...ott sánta a dolog, hogy Juhásznak bőven igaza van abból a szempontból, hogy a szocik kőkeményen hozzájárultak a fidesz 2/3-hoz. Szanyi meg ott b.szta el a dolgot, hogy bár valóban "csak" arról van perpillanat szó hogy tüntizzünk, de neki állt terelni, hogy a szocik aztán de tényleg nem tehetnek a kialakult helyzetről, és ök meg aztán véletlenül se korruptak mint állat és különben is 2010 fejlődött az ország mint pannon puma. Nem csodálom, hogy Juhász bepöccent, attól a dumától amit és ahogy a kapitány ellejtett (tökéletesen hülyének nézve mindenkit még most is!!!) én is bepöccentem volna, csak sokkal rusztikusabban fejtettem volna ki a véleményem, lehet még a buksiját is beleveregettem volna az üveg asztalba picinykét...
Valamelyikünk hülye!
Vagy én, vagy... a narancsbolsi csürhe! :D

www.youtube.com/watch?v=yWUWONiRvcU&feature=plcp

Siralmas, kretén, narancsbolsi trollocskákat kérem, magyarázzák meg nekem.
Én csak egy mezítlábas informatikus vagyok, 152-156-os IQ-val, nem érthetek mindent!
Kicsit szégyenlem is magam ezért...

Tovább vannak még kötelező darabok, amikkel szintén gondjaim vannak. Tudom, bennem van a hiba, ez okés, de szeretnék ezekre is egy megnyugtató választ.

www.youtube.com/watch?v=YxPPzR2SJwQ&feature=related

www.youtube.com/watch?v=qVCvqYQTmqE
Térkövezést sem? Akkor megnyugodtam...
HAZUDIK A CSÚTI RAMSZESZ!
@dr. Balta$ár: Hát én ezt egy ma már halott forradalmártól hallottam és úgy érzem igaza volt.
@épészmérnök:

Mindkét oldalon nagy a Patyomkin-falu. Alig-alig van, aki komolyan is gondolja, amit mond és érti is, amit mond.

gfg nem érdekel.Olvashatatlan, stefisen dagályos. Nekem nem tűnik komplettnek, és ilyesmire nincs időm.
"A szobron egyébként Rogán Antal Dávidként áll, de a konzervativizmus jegyében egy Blikkel takarja el a férfiasságát, de az akkora, hogy az újság mögül kitekeredve körbefonja a költségvetési hiánnyal küzdő Tarlós István lábait, miközben egy BKK-t megszemélyesítő turul marcangolja a még dobogó szívét és azt ordibálja, hogy VT-Transman, VT-Transman" (HCS)

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :)
azonnali radikális adócsökkentések ormánya !

amugy drmatolcsi MEGBOKROSODOTT ! (lásd zsindex)
@Habakuk999: Hát én is kint leszek az utcán a családommal. Csak azt nem tudom, hogy az IA koncert után lesz -e még Milla tüntetés. Szívesen elsétálnék felétek és akkor találkozhatnánk.:)

Egyébként ez a két számuk az ünnephez kapcsolódik.

Talán csak álom:
youtu.be/YrwxTdGilxI

Ruszkik haza:
youtu.be/AF3m8d7l_Rk
@Habakuk999:
Akkor ez a ceges dolog komoly?

Nekem is Gabriel erdekesebb. Stefinel sokszor lilog a lolab, vagyis latszik, hogy csak egy mu Susu (az egyfeju).
Angyalnal mar elgondolkodom neha, hogy hogyan tudnak olyan, normalis korulmenyek kozott egymasnak ellentmondo, velemenyek kijonni egyetlen emberbol?...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nemigen fogunk visszaérni a Millára, gondolom délután lesz.
Bankszámla nyitás, nótárius, iroda, könyvelés, számlázási program, ezzel fog telni a hétfő és kedd.
Messze is van, kb hat órás út.:(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Azert annyira nem vetem el sulykot. bar ahogy epp fentebb olvasom o is illeszkedik azert...
@dr. Balta$ár:

Részemről nincs akadálya.

A huszonharmadikához meg annyit, hogy szerintem ünnep, ha egy nemzet végre kihúzza fejét a seggéből. Szerintem ez történt 56-ban és 48-ban is.

Ennek a jelét - nyilván forradalom nélkül - kéne mutatni most is.
@Fabius:

"Nyugodtan lehet azt tenni amit Botka, Újhelyi, Dorosz, TGM és a többiek: kijelenteni, hogy fenntartások vannak, de a részvétel fontos." na látod! Erről beszélek.Juhásznak is csak ennyit kellett volna mondania! Szóról szóra.
Nem tudom, ki olvasta, de... ez van!

Tanmese a seggnyalásról
"Láttunk példát erre is, arra is. Az őszinte férfiszerelem erotikus megvallására és a cinikus megfontolásból elkövetett szakmai önfeladásra. Patai Mihály bankszövetségi elnök, miután elragadtatott hangon ismerte el Matolcsy munkásságát, elégedetten nyugtázta a következőt: „A bankszektor jövő évi helyzete érdemben nem változik ahhoz képest, amiben korábban megegyeztünk: a pénzügyi tranzakciós illetékből fakadó tétel 2013-ban 130-140 milliárd forint lesz, és körülbelül 60 milliárd forintos elvonást jelent majd az ideihez képest felére csökkenő speciális bankadó.”

Önmagában érdekes, hogy valaki a világ legtermészetesebb dolgaként beszél arról, hogy ezután nem tízszer rúgják hasba naponta, csak ötször. Aztán megdicséri a bakancsot. De aki az elmúlt két év után azt hiszi, hogy a kormánnyal kötött megállapodás ér valamit, és ennek érdekében képes megalázkodni is, az tényleg megérdemli, hogy újra tízet kapjon."
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121017_Tanmese_a_seggnyalasrol#rss

Mindig vannak újabb rétegek, például a REKTOROK, akik újra- és újra beszopják, no meg még élvezik is!
Hiába no, mazochisták előnyben...
Stefi sehol?
Wazz, akkor ez nem az én napom! :)
@batka manó: manókám, csakhogy ez a beszélgetés nem azért jött létre, hogy egymás pofájába mondják a tutit, hanem a logók kitiltása miatt. Közben elfajult a diskurzus mindenféle irányba a közös nevező legkisebb esélye nélkül. Márpedig le kell nyelni mindenkinek sokféle békát, ha tényleg meg akarnak állapodni. Saját pecsenyesütögetés egyik oldalról sem fog menni.
Juhász szavaiből azt vettem le, hogy Szanyik oda sem juthatnak a tárgyalóasztal környékére sem, ez evidens, ezért mindegy, hogy most mit mond.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ne szomorkodj, itt egy minőségi csere, nincs mit hozzá tennem :D

LMP-s képviselő: Hogy lehet Matolcsy ekkora gyökér?
Szabó Tímea kiakadt a megszorításokon

hirek.msn.mainap.hu/itthon/lmp-s-kepviselo-hogy-lehet-matolcsy-ekkora-gyoker-38521
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Részemről semmilyen Bajnai hájp nincs. Vakon nem hiszek én senkiben és nem azonosulok senkivel.

Viszont a teljesítményt elismerem. Bajnai volt az első miniszterelnök aki azt tette amit előre mondott, és a második gazdasági szakember aki a mellig érő szarral tudott kezdeni valamit. Ezt bármikor alátámasztom tényekkel és számokkal, amikkel vitázni nem lehet.

Ezért tartom őt az egyetlen alkalmas személynek a jelenleg számba vehető aspiránsok közül. Akkor is, ha az LMP alap szellemisége közelebb áll hozzám, és Bajnai helyett szívesebben látnék egy életképes balközép kormányt ezzel az ördögbotos beütéssel. De azoktól mostanában csak agyfaszt kapok, meg kiütést a tutyimutyiskodástól.

Ha lenne jobb ötletem vagy más akire a gazdasági kormányzást én rábíznám, akkor mondanám. De nincs.
@Spániel:
Szanyival és a többi őstulok pártmajommal egyezkedni az a halál! El se kezdjék, inkább kocsmázzanak akkor, hagyják a fenébe az egészet. Ahová az a csürhe is beteszi a lábát, ott vége a korrekt és átlátható rendszernek.
@simple observer 1.0: Persze, hogy komoly.
Nincs értelme várni a csodát. Évekig vártam.
Itthon lesz egy apró beruházásunk, a kereskedelem ami úgysem kapcsolódik Magyarországhoz, megy kifelé.
Sokkal egyszerűbb lesz, eddig se volt sok értelme itt bonyolítani.
Ha itthon marad, elsorvad, mert versenyképtelenek leszünk ezekkel a feltételekkel. Centeken alkudozunk, ezek meg milliók ellopását tervezgetik.

Igen, Angyal szerintem sokat változik, kevesebbet is másolgat, valahogyan mintha ő is keresgélné az útját.
Aztán lehet csupán naiv vagyok.
@Habakuk999:
Ha erre jöttök, akkor bejönni egy kávéra!
NEM SZÓLOK MÉG EGYSZER! :D
@Fabius: Úgy is van. A videót megnézted??? Juhász rendesen kiosztotta az alkeszt meg a banyát is. :)

index.hu/belfold/2012/10/17/juhasz_miatt_elmarad_a_buszoztatas/
Nem tudom, láttátok-e az új, Piktor kormányát népszerűsítő linket?

xfree.hu/kep_show.tvn?SID=&kid=454038&aid=197845
@Spániel: beszélgetés meg megy erre arra, ahogy sikerül, de ha mán' felmerül egy állítás ne nyilvánvaló hazugsággal próbáljunk hárítani. Ha ilyen az alapállás akkor ha egyezkedni kell - márpedig anélkül nem fog menni - rossz omen egy ilyen kezdés. Én spec határozottan elvárnék az mszp-től egy alapos tisztújítás előtt egy halovány bocsikát legalább, mert az a minimum amit ez a nép megérdemel a fergeteges elqrás után.

jelvény vagy nem jelvény ez itt a kérdés...nekem speciel tök mindegy, felőlem lila pöttyös napozóban is jöhet akárki, ha büdös neki a rendszer, Juhászék valami - számomra egyébként értelmezhetetlen okból - ragaszkodnak ahhoz, hogy ne legyen párt jelvény a brigád gyűlésen, bár ha jobban végig gondolom van ebben ráció, ne tudjanak az ellenzéki pártok egymással számháborút vívni, és a vityáéknak is lehet azt mondani - jelölés nélkül -, hogy nézzétek bazzeg' a nép a civilek háborognak. Ráadásul a milla mint szervező - elvileg - valóban a civileket akarja képviselni...
Balavány: "bajban van a haza, nagyobb bajban, mint eddig bármikor. Engem – mint keresztényt és demokratát – meghívtak egy rendezvényre, ahol sokakkal együtt, békésen és méltósággal ki lehet mondani: elég volt a kétosztatú Magyarországból, meg a fejünk felett vívott jobb-bal háborúból. Arra jutottam, hogy ott a helyem, mint mindenkinek, aki változást akar. Nem azért, mert Bajnai is ott lesz, hanem annak ellenére."

Balavány György: Bajnai Gordon mégis az MSZP trójai falova?

hvg.hu/velemeny/20121017_Balavany_Gyorgy_Bajnai_Gordon_megis_az_MS
@Spániel:

Juhász más tészta, egyetlen dologért:

- Ő csak annyit kért eredetileg, hogy szülessen meg a nincs zászló-elviselünk paktum. Ezt mindenkitől kérte.

De Gyurcsány leturházta ezért, majd mindenki más is, ahol érte. Nyilván nem fogja szó nélkül hagyni. Én sem hagynám. De a huzakodást nem ő kezdte. Ő csak annyit kért, amit eddig minden Milla tüntetés előtt. Nem volt ez újság egyik szereplőnek sem. A szoci piros és LMP zöld széldzsekik éppen ennek kiküszöbölésére készültek el már régen, és azokért egy hangot nem szólt soha senki.

Kép alján Török pirosban:

static.nol.hu/media/picture/47/84/75/000758447-6188-625.jpg

LMP különítmény zöldben:

static.nol.hu/media/picture/88/38/76/000763888-1135-625.jpg
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na legközelebb nem vágom ki, és élvezheted a társaságát.

De aztán nyafit egy hangot se... :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: csak egy a gond:mindíg ők ugranak elő minden mszp bokorból. Ildinéni, pinológuslaci, szanyikpaitány. Tegnap viszont megdermedtem: láttam Mesterházít Májki Jacksonra vonaglani egy szinpadon. Hát ezek már nem kutyába, hanem patkányba mennek le.
@Fabius:

Annyira ezért nem hiányzik, úgyhogy VOND VISSZA, mert megjelenik, mint Egér a PINÁra! :D

Épp ma volt az agyamban, hogy felteszem a kérdést a nálam sokkal okosabbaknak (van néhány közgizda errefelé), akik értenek is hozzá. Erre a válasz fogadott...

"Orbán jobbkeze bokrosabb Bokrosnál

A Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól két év alatt. A megszorítások a GDP 9 százalékát is meghaladhatják, átlépve a 2700 milliárd forintot, amiből csak erre az évre 2000 milliárdnyit jelentettek be. Az elmúlt másfél évben átlagosan negyedévente kaptunk egy csomagot."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/matolcsy_az_igazi_bokros/
@Fabius: akko hogyapi..lesz, hogyamikor a Szoli odamegy a sok klf. zászlóval, logóval és vegyül?
Kónyának mérnem szólt Juhász, hogy ne gyertek, csak mesztelen.
piros kabát, zöld kabát nem hülyeség egyébiránt csak kéne közé egy kis fehér is valahogy így...

www.sportmotor.hu/motoros_kepek/motogp/?dr=8091&cmd=pic&id=80172
@batka manó:

ott voltam a pirosak között... :)
@épészmérnök: "Bajnai még soha, sehol nem határolódott el világosan az előző kormány vétkeitől. "

bajnai libás gordon tejjesen válalhatatlan, az előző tolvajbanda emblematikus kistitkára... egy szürke lopós polikusa az maszopnak...

mi a lóf@szér csinálunk úgy mintha független lenne?
mi a lófBajnai még soha, sehol nem határolódott el világosan az előző kormány vétkeitől. szér gondojjuk hogy a millát nem a fides hozta létre?

mert hüje azér nem vagyok...
@épészmérnök: újra mert egy plagzálás becsúszott (kopipészt)

"Bajnai még soha, sehol nem határolódott el világosan az előző kormány vétkeitől. "

bajnai libás gordon tejjesen válalhatatlan, az előző tolvajbanda emblematikus kistitkára... egy szürke lopós polikusa az maszopnak...

mi a lóf@szér csinálunk úgy mintha független lenne?
mi a lóf@szér gondojjuk hogy a millát nem a fides hozta létre?

mert hüje azér nem vagyok...
@batka manó: mindenben egyetértünk, ha ki akarok menni kimegyek és nem zavar, ha valaki űrhajósnak öltözik vagy fekete nejlonzsákban van.
Az mszp már régen megtehette volna az öntisztítást, csak az a rohadt inger nem jött még elő, pedig muszáj lesz, nagyon muszáj. Sajnos ez a két választási nyerés kicsit a fejükbe szállt és olyat is szoktak mondani, hogy majd ők egyedül is...Velük még sok baj lesz.
@Spániel: a Szolidaritás nem párt, hanem egyesület.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Csak van egy aprócska különbség.
Bokrosból strukturális reformjából három kormány meg tudott élni úgy ahogy, az unortodox bölcsünk intézkedései pedig lassan háromhavonta újratermelik a problémákat.

Ezt hívják fenntartható fejlődésnek - mivel valamelyik hazabölccse után már tuggyuk, hogy a negatív növekedés is növekedés-.
@épészmérnök: asszem ezalkalommal ez teljesen mindegy. Kónya megkért mindenkit, hogy aki vele vonul, hozhat bármit, kapát, kaszát, kalapácsot, pártlogót.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nyilván nem PR megfontolások alapján ekkora gyökér, pusztán arról lehet szó, hogy ginzeng tekeredéseket tartalmaz a DNS-e. Na, az a gyökér, nem a mi Gyurink!
A mi Gyurink más. A mi Gyurink nem gyökér! Ő teljesen hülye.
A mi Gyurinknak elsősorban a ritmusérzékével vannak problémák. Lehetne azt a kurva EU kísérő (kisegítő) cint négy negyeddel ütni (mint egy kezdő dobosnak), erre olyan sebességre kapcsol a marhája, mint Fejes Tomi a Magyarország mi a fasz van veled nótában. Kellene ennek a balfasznak egy metronóm az irodájába, akkor talán nem tévesztené el az ütemet. Egy huszonharmadika okán szerveződő tüntetés előtt pár nappal, akkora zacskórúgásba beletenyerelni, hogy most jelent be újabb megszorító csomagot…?
Ez az ember vagy valóban teljesen idióta, vagy Mesterházy pénzeli-:O
Biztosan sokkolta, Melocco Miklós szalmából és guanóból tapasztott termeszvárának látványa Mátrai Márta fején, amit én tökéletesen megértek, de egy politikus uralkodjon már magán és ne beszéljen baromságokat!
Persze ne kívánjon az ember teljesíthetetlen feladatokat.
@Spániel:

Kónyának is szólt. Mondta is Kónya az ATV-ben, hogy a zászló miújság rájuk is vonatkozik.

De eleve baromság az is, hogy külön őrsi gyűlnek a Clark Ádám téren. Minek?
@Fabius: Úgy van igazad, hogy nincs igazad. A Milla, mint tömegmozgalom pártsemleges volt, és mindenki, aki csatlakozott vagy sem (én vagy sem), kiment a tüntikre vagy sem (kint voltam), egy FB-közösség szervezte bulira ment.
A Milla ezek után egyesületté alakult (provizorikusan fogadjuk el, hogy egyesület). Ráadásul közlik az első kocsmatalin, hogy beszállni szándékoznak egy választási párt mellett szövetségben a hatalmi bunyóba. Ebben az esetben elhiszem, ha Gyurcsány, Mestreházy,, stb. vagy bárki más úgy érzi, hogy ha mint immár jogi szervezet (az egyesület is az), közös harcot akar a hatalomért, az nem fog menni pártok nélkül. Márpedig az egységes szándék legjobb kinyilvánítása lehetett volna, ha inkább a Kónya Péter mondotta elvek mellett szerveződik. Demonstrálva, hogy: Íme mi meghirdetjük a bulit, és a közös platform ennyi pártot, embert tud megszólítani. Járjatok békével, és elől a jó példával.
De nem, Juhász zsigeri kényszert érezve inkább cenzust hirdet, és ezzel boritékolhatóan megoszt. Fenntartom, hogy vagy ennyire ostoba, vagy ennyire hatalomcentrikus, vagy ennyire Fidesz-párti. Bárki választhat magának csillagot.
@Habakuk999:
Ez nem is vitás, max.agyhalott narancsos zombirkák vonják kétségbe!
Az autópályától 800 méterre van egy jó étterem, ott összeülünk? :) Melyik nap?
@Fabius: „A Szolidaritás elnöke arra kért mindenkit – a demokratikus pártokat: DK-t, MSZP-t, LMP-T és más szervezeteket –, hogy együtt a Szolidaritással a Clark Ádám térről vonuljanak a Szabad sajtó útjára. Hozzák a saját zászlóikat, jelvényeiket, mindent, amit akarnak, csak – mint mondta – legyünk együtt, mutassunk erőt és azt, hogy képesek vagyunk együtt közösen fellépni az Orbán-rezsim ellen”. www.szolidaritas.org/files/1/5-a-okt.pdf
@Fabius:
Jó'vanna... értem én a célzást! :(
DÖG!

@Habakuk999:
Vasárnap is melózok, attól függ kb. mikor jöttök. Csörögj meg előtte, akár ma is.
@Fabius: szerintem is baromság, de valszeg így akarta elkülöníteni magát a millától, kifejezni azt, hogy mindenki felé nyit.
@Fabius: Olvastad Balavány írását? Kb. nekem is hasonló fenntartásaim és félelmeim vannak. :(

hvg.hu/velemeny/20121017_Balavany_Gyorgy_Bajnai_Gordon_megis_az_MS

Azon állampolgárok közé tartozom, akik szerint – most némiképp egyszerűsíteni fogok – az előző kormány antidemokratikus, szabadságellenes, pénz- és hataloméhes, népnyúzó, kókler, mindenkit hülyének néző társulat volt. Hagyjuk a mosakodós szövegeket: e rendszer része és működtetője volt Bajnai Gordon is. Látnia kellett, hogyan működik a pénzszivattyú. Az őszödi beszéd után is azok közé tartozott, akik bizalmat szavaztak Gyurcsánynak. Tagja volt (kormánybiztosként) annak a kormánynak, amelynek rendőrsége elképesztő brutalitással támadta meg a védtelen állampolgárokat – és nem a kirakat-bezúzó brigantikról beszélek, az egy másik történet.

Bajnai még soha, sehol nem határolódott el világosan az előző kormány vétkeitől. És amíg ezt nem teszi, vagyis a nevéhez kapcsolódó egyértelmű konnotációkat határozottan ki nem kapcsolja, addig bizony, kedves Tamás Gáspár Miklós, Bajnai „visszatérése a politikába” nem jelent mást, mint az MSZP-hatalom restaurációjának első lépését – nevezzük bár a kampány zászlóbontásának vagy csak egy szerény bejelentésnek (innentől ez csupán technikai, nem lényegi kérdés).

Ugyanakkor a jelenlegi kormány is szabadságellenes, pénz- és hataloméhes, népnyúzó, kókler, mindenkit hülyének néző társulat, sőt minderre – ahogy gyorsul a világegyetem diffúziója – rá is kapcsolt egy fokozattal. Az MSZP és a köddé vált SZDSZ egykori szimpatizánsai természetesen az úgynevezett baloldali összefogástól várják a helyzet megoldását – vagyis a hatalom leváltását –, és úgy gondolják, hogy ez az MSZP nélkül nem megy. Én viszont úgy gondolom, hogy nem baloldali, hanem jóval tágabb összefogásra van végre szükség, ami az MSZP-vel már lehetetlen. Ahhoz, hogy a Szocialista Párt újra partiképes legyen, meg kéne változtatnia a vezetőségét, az arculatát, a programját, esetleg a nevét és múltját is, és ez persze hogy nem fog menni.
@Fabius: mindenhová csapatostul mennek. A József Attila-szoborhoz is tavaly.
@Spániel: bajnai:orbán = 38:22 ?!?

nálam : bajnai:orbán = zéró: zéró...
két BŰNÖZŐ !!! bűnszervezet tagok...

amugy a 38% is édes kevés egy országban...
a 22-ről szólni sem érdemes... hogy hol látná szívesen a 78%...

apropó nem volt ma valami címlapos "szomorúhír" ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lemarattál!

mi már ki is elemeztük... örökgáborelemez

amugy most értél vissza tüntetésről? miskolcról?
Nagybandó nemzeti konzultációja orbánnal...

"Most mi is fontos kérdésekre keressük a válaszát.
Kell-e továbbra is Ön, illetve kellenek-e az Ön legfőbb tanácsadói, azaz Ön? "

és a kérdőíve:)

www.168ora.hu/velemeny/nagy-bando-konzultacio-alaptorveny-kozgep-oligarcha-garda-foci-imf-safarov-104152.html
hvg.hu/itthon/20121017_ocsai_lakopark_gaz

Nincs még elég gettó? Csinálunk újakat is?
Hajrá magyarok!
Kéményt se kell építeni, így mivel fűteni sem lehet majd, még kevesebbe kerülhet a rezsi!
Hajrá Magyarország!

remélem tudni fogják a devizahitelesek hogy pontosan hiteleik hányszorosát fogják kifizetni a haza nagyjainak jól sikerült törlesztéseinek érdekében.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nagybandó kérdőívét elolvastad már??? fergeteges :)))
A hülyeség és szervilizmus diadala!

"Miniszterelnök úr zseniális ember"
index.indavideo.hu/video/Miniszterelnok_ur_zsenialis_ember

Amikor az alja az "elit"...
@Fabius: Ma láttam elsuhanni előttem Bauert. Komolyan elgondolkoztam - mindig mondod ugye - hogy odamegyek, és megkérdem, mizumizukicsilego. De nem mertem megint, na.
@Habakuk999: :)))) a gáz amugy tényleg nem divat mostanság, DE A KÉMÉNY SEM !

csak az energiatudatos építés miatt (hőcserélő/talajszonda stb)

de hogy fával/szénnel:)))) ez qva jóóó

vagy ÁRAMMAL... az is nagyon jooo (drága)
@Fabius: Mert ott már vótak tavaly és megszokták. A világ legtüntetésellenesebb helye amúgy...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Itt vagyok és figyelek, de sajnos Fabius folyamatos járőrözése, illetve a járőrözés teljesen kiszámíthatatlan jellege (bármely pillanatban felbukkanhat, és nincs rejtőzés előle) miatt a visszaszivárgás gyakorlatilag lehetetlenné vált.

Némi esélyre esetleg csak akkor tehetek szert, ha türelmesen kivárok és alaposan nyomon követem Fabius felbukkanásait és az immár ritkaságszámba menő eltűnéseit, és az így kapott adatokból megpróbálok valamiféle mintát, rendszert felállítani. Most is ezen dolgozom.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kontraszelektált hitvány sz@rok mind (alkalmatlanok és gerinctelenek)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Itt vagyok és figyelek, de sajnos Fabius folyamatos járőrözése, illetve a járőrözés teljesen kiszámíthatatlan jellege (bármely pillanatban felbukkanhat, és nincs rejtőzés előle) miatt a visszaszivárgás gyakorlatilag lehetetlenné vált.

Némi esélyre esetleg csak akkor tehetek szert, ha türelmesen kivárok és alaposan nyomon követem Fabius felbukkanásait és az immár ritkaságszámba menő eltűnéseit, és az így kapott adatokból megpróbálok valamiféle mintát, rendszert felállítani. Most is ezen dolgozom.
@Spániel: Brian élete. Mit utálnak a rómaiaknál is jobban? Bingo. Na ezt most élőben tolják, ami annyira nekünk nem viccös.
@Ines Institoris:
Marad a sunnyogás neked! Ez is egy létforma... :D
@GeoCracker:

Kónya meg a közös platform 3-4 ezer embert tudott megszólítani eddig. A Milla 30 ezret.

A zászlózás a saját rendezvényére és vonulására vonatkozik, ezt nyilvánvalóan elmondta az ATV-ben.

De ha mégsem sikerült megérteni, biztos ami fix holnap csináltatok egy molinót. Ha más nem arról majd menni fog.

Most untam meg a zászlóval erőszakoskodást.
@Ines Institoris:
Csak neked, csak ma...

"Orbán jobbkeze bokrosabb Bokrosnál

A Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól két év alatt. A megszorítások a GDP 9 százalékát is meghaladhatják, átlépve a 2700 milliárd forintot, amiből csak erre az évre 2000 milliárdnyit jelentettek be. Az elmúlt másfél évben átlagosan negyedévente kaptunk egy csomagot."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/matolcsy_az_igazi_bokros/
@Ines Institoris: Jó nagydoktori anyag leszel épészmérnöknek. A politikai megszállottság orvbűni tükröződése a blogszféra közegében címmel.
"Semmi újdonságot nem mondok azzal, hogy a 2014-es választás lesz az utolsó alkalom, hogy megállítsuk a totalitárius Orbán-rendszert abban, hogy egyszer s mindenkorra befészkelje magát az életünkbe.

Amit tennünk kell, nem lesz sem kellemes, sem könnyű. Egyetlen esélyünk van: ha az összes ellenzéki erő (és ebbe beleértem a Jobbikot is) szögre akasztja azokat a témáit, amiket a saját választóik szexisnek találnak bennük, és egy választási szövetségben indítják a jelöltjeiket a Fidesszel szemben.

Az ellenzéki szövetségnek egy küldetése van: leváltani Orbánt, eltávolítani az államigazgatásból és a függetlenségüket elveszített hatalmi ágakból az orbánista funkcionáriusokat, kigyomlálni az alaptörvényből és a sarkalatos törvényekből a pártállami rendelkezéseket és lefejteni az oligarchákat az állami pénzcsapokról. Amikor ez megvan, helyre kell állítani a politikai verseny sportszerűségét, szabaddá kell tenni a köz- és a magánmédiát, átláthatóvá és működőképessé kell tenni a pártok finanszírozását és népszavazásra kell bocsátani az új köztársaság játékszabályait. Aztán feloszlatja magát a parlament, és az új választáson már mindenki meghirdetheti a saját programját és akár tele szájjal is szidhatja a korábbi szövetségesét."

orulunkvincent.blog.hu/2012/10/17/az_utolso_valasztas

Ez lényegében a Karácsony-féle javaslat. Nekem egyre ésszerűbbnek tűnik ez a kétlépcsős stratégia - Jobbik nélkül - erre a célra létrehozott választási szövetséggel és a helyreállítás után új választásokkal. Sok esélye ennek sem látszik, de valóban utolsó menekülőútként és világos célok mentén lehetne összehozni, és már az is valami.
@Fabius: "A zászlózás a saját rendezvényére és vonulására vonatkozik, ezt nyilvánvalóan elmondta az ATV-ben. "
Idéztem pontosan azt, amit Kónya szervezete hivatalosan kitatt a honlapjára. Forrással. Ugye nem tételezed fel rólam, hogy feltörtem a honlapot :-)

Amúgy nem erőszakoskodok a zászlókkal, mivel pártokon kivüliként nem érint. Juhász fellépése szerintem netto álszent baromság. De ettől még lehet bárki szerint igaza.
@Habakuk999:
Nem mondhatom, hogy örülök... Maradi vagyok és a NŐKet kedvelem! :O
Telszámom megvan?
@Fabius: én már akkor, amikor a fidesz kisajátította magának.
@Fabius:
GENYA! Valld be, megvan a telefonja neked, naponta egyeztettek, mikor trollkodjon... :D
@Ines Institoris:

Kaptál egy lehetőséget. Tegnap felhívták a figyelmed a netikettre. Aszerint.

Ellenkező esetben visszatérünk a meglátlak-kiváglak-a létezésed nyomait is törlöm módszerhez.

Világos?
@Spániel: Nagyon értékelem a józanságodat és hogy megérted, mit akartam én makogni, aki valóban nem vagyok gigasztár semmiben. Meg csóró is lennék, ergo rám lehet sütni, hogy irigy szar magyar vagyok, és az isteni Natit emiatt a zsebbe kurkászós magyari SI-faktor miatt kritizálom.

Nem irigylem, de valóban ezt a nyomorult férjéért magát teljesen kifordító szegény nőt sajnálom valahol, aki mindüknek ezzel és így a legrosszabbat teszi. Hja, régi nóta: a pokol útjai mivel vannak kikövezve???

Én biztos nem így tartanám meg a férjem és nem így erőltetném a szakmára. Gyak. megveszi. HA ez a faszinak nem a lehető legkínosabb, akkor sajna olyan buták, hogy ezt nem is látják be, ez még cikibb.

Na ennyi. Ha az én lányom lenne, azért leülnék vele és elmondanám neki. Szeged önkorijának szerintem lenne a mai iszony gazdasági helyzetben mire kiadni milliókat, nemcsak a Natika vendéglőjére.
@a szív fészkei: "Jó nagydoktori anyag leszel épészmérnöknek. A politikai megszállottság orvbűni tükröződése a blogszféra közegében címmel."

Az a gyanúm, hogy a dolog fordítva áll, az illető minket monitoroz.
@Spániel: elég morcosnak láccanak...

én nem értem hogy mi alapján reméli
a fides mafia hogy ezt élve meguszhattya ?!?
@GeoCracker:

Az erőszakoskodást nyilván nem rád értettem, hanem azokra akik nyomják.

Juhászról meglehet a véleménye bárkinek, nekem is megvan - nem túl hízelgő - el is mondtam elégszer, de most speciel igaza van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kár hogy meghalt...

pedig jo eséje volt a testével/motorjával megálítani a humert !
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

NEKEM?

Mikor te idézed meg és azonnal megjelenik? Muhaha :-)))
@Fabius:
Ja, mert Stefiztem?
Akkor inkább PINÁZOK! :D
@Fabius: "Ezt bármikor alátámasztom tényekkel és számokkal, amikkel vitázni nem lehet."

Minek is bizonygatni, ami ennyire nyilvánvaló?

"Bajnai volt az első miniszterelnök, aki azt tette amit előre mondott, és a második gazdasági szakember aki a mellig érő szarral tudott kezdeni valamit."

Ja-ja, milyen jó is volt! Haj-haj, bezzeg Bajnai idejében! Bezzeg Mátyás király idejében! Bezzeg Nagy Lajos király idejében! Milyen jó volt!

"Ennek ellenére gondoljuk, ha valaha kormányváltást reméltek, akkor teljesítsétek az ehhez nélkülözhetetlen minimumot: legyetek választható alternatíva."

varanus.blog.hu/2012/08/09/r_i_p_lmp_uj_polus_elt_1_napot

Mátyás király nincs a jelöltek között. Nagy Lajos sincs. Bajnai?

Egy biztos, Orbán ott volt a választható jelöltek között 2006-ban, alternatíva volt, választható volt, teljesítette a minimumot.

Bajnait egyelőre csak elutasítani lehet, választani nem. Haj, de a király visszatér! Haj, ha teljesíti a nélkülözhetetlen minimumot! A híveinek talán más is jut a napi brühühűn kívül. Addig is elismerjük a teljesítményét, Bajnai : Orbán - 0:1

"Unjuk a faszságot..."

Ja-ja, hát ilyen a mi demokráciánk. Az ellenzéknek az ellenzéki lét kényelmetlen. Kínos, bosszantó, irritáló, dühítő, frusztráló. Oda se neki! Négy év hamar eltelik. Milyen hamar eltelt az az elmúlt nyolc év is! A következő húsz is ugyanilyen hamar elröppen majd.

Várjuk csak Bajnait. Az embert, aki ott se volt. Hátha eljön 23-án, és bejelenti a nyilvánvalót: visszatért. Azon kívül mit?

Ja, menjek el mind? Nagyon vicces. Megmutatni, hogy unom a faszságot? Vegyüljek azokkal, akiktől "agyfaszt kapok, meg kiütést a tutyimutyiskodástól"? Bazmeg! :D Unom a faszságot, ezért nem megyek el.

Aztán, ha majd lehet választani, meggondolom, hogy Bajnai vagy nem Bajnai.
@Fabius: Lurker. Figyel bennünket, osztályoz, tesztel. Profi. Nem lepne meg, ha a századvégnek, vagy valami hasonlónak dolgozna. Lehet jobbikos is. Elég sötét figura. Egyáltalán nem vicces.
@simple observer 1.0: Nem én leszek az egyetlen.

Hegedüs Sándor szerint a helyi iparűzési adó (hipa) adóalapjának az átalakítása az alacsony árrésük miatt súlyosan érintheti a nagykereskedőket: a szuper- és hipermarketláncokat vagy az energiakereskedőket. Az sem elképzelhetetlen, hogy emiatt egyes cégek (nagykereskedők) a tevékenység kiszervezéséről, székhelyáthelyezésről döntenek, attól függően, hogy hogyan érheti meg nekik jobban. Bár Hegedüs szerint a minisztérium is nyilván súlyozott: a tízszázalékos társasági adó engedhet egy kis mozgásterhet más terhek megemelésére. Ha a hipa-változtatás hatására a vállalkozások azt látják, hogy az eredményre vetített együttes adóteher alacsonyabb marad, mint a környező országokban, akkor ez még beleférhet. Csak egy példa: ha a mérleg egyik serpenyőjében három százalékponttal kedvezőbb tao-kulcs van, a másikban viszont a beszerzett áru értékének húsz százaléka után kell 2 százalék hipát fizetnie - akkor ez alakulhat úgy is, hogy nem éri meg már annyira ez a piac. Plusz: a vállalatok által már eddig is sokat kritizált kiszámíthatatlan üzleti környezet tovább fokozhatja az elbizonytalanodást.

hvg.hu/gazdasag/20121017_Matolcsy_hatraarcot_fujt_Unorthodoxiaba

És annak "adózok", akinek fontosnak tartom, iskolának, kórháznak, de végképp nem a szökőkutas közgépnek.
Ennyi.
@dr. Balta$ár: pedig sikerélményük doszt.
A TEK szerinted mire való?
"Hajnal
A nagy kiigazításhullám elég korán, nyomban a kormányváltás után, 2010 nyarán kezdődött. Ekkor derült ki, hogy Brüsszel, de főként Németország nyomására a kormány kénytelen tartani magát az akkori konvergenciaprogramban rögzített hiánycélhoz.

A hivatalát frissen elfoglaló Matolcsy akkor úgy magyarázkodott, hogy az EU–IMF közös megállapodásban szereplő 3,8 százalékos GDP-arányos 2010-es hiány az év végére 5 százalékot ért volna el, aminek beláthatatlan következménye lehetett volna, ha a kormány nem lép közbe a 29 pontos első gazdasági akciótervvel. A miniszter úgy fogalmazott: az IMF „elnézte” az idei költségvetést, és nem vette észre, hogy 280 milliárd forint „lyuk”, azaz többlethiány van benne. (A 2010-es utólag módosított hiány végül ennél is magasabb, 4,2 százalék lett.)

A valódi izgalmak azonban csak ez után következtek. A 29 pontos intézkedéscsomagot még annak az évben az őszén a magán-nyugdíjpénztári rendszer 3200 milliárd forintjának az államosítása követte. Ennek egyszeri egyenlegjavító hatása 2011-ben megmentette a költségvetést, ami végül rekordmagas, 4,2 százalékos többlettel zárt.

Csomagol, de nem megy
A nyugdíjpénzek elvétele után több csodafegyver nem maradt – az államosított nyugdíjvagyon egy részét elégették, átmenetileg csökkentve az államadósságot –, így a kormány már 2011 elején azzal szembesült, hogy az egyszeri államosítással helyrebillentett költségvetési egyensúly nem fenntartható.

A 2012-es költségvetés tartásához érdemi lépésekre volt szükség, amit jó előre, már 2011 tavaszán, a konvergenciaprogram postázásával együtt meg kellett mutatni Brüsszelnek.

Ekkor ismertette a nemzetgazdasági miniszter az első Széll Kálmán-tervet, amit az elmúlt 18 hónapban még féltucatnyi bejelentés, kisebb-nagyobb kiigazítás, zárolás, konvergenciaprogram, ez-az követett. A lépéseket táblázatba gyűjtöttük, a megvalósult költségvetési hatásukat is feltüntetve; majd alatta egy másik táblázatban felsoroltuk a 2013-as 764 milliárdos csomag lépéseit is.

Megszorító csomagok költségvetési hatása 2012-ben (becsült hatás, milliárd forint)
1. Széll Kálmán-terv 1.0 (2011. április)
455
a, foglalkoztatás és munkaerőpiac
158
b, nyugdíjrendszer
42
c, közösségi közlekedés
26
d, felsőoktatás
12
e, gyógyszerkassza
83
f, állami és önkormányzati finanszírozás
44
g, bankadó
90
2. Konvergenciaprogram (2011. április)
305
a, közszféra illetménybefagyasztása
43
b, szociális segélyek befagyasztása
8
c, tartalékbefagyasztás
13
d, stabilitási alap zárolása
230
3. Pótlólagos intézkedések (2011 szeptember)
656
a, kiadási oldal
168
fejezeti kezeléső előirányzatok csökkentése
4,4
útpénztár-támogatás eltörlése
30,8
állami feladatok leadása
110
állami vagyonnal kapcsolatos kiadások csökkentése
5
önkormányzatok szociális segélyezésének átalakítása
18,4
b, bevételi oldal
488
25 százalékos áfakulcs 27-re emelése
150
autólizing-áfavisszaigénylés eltörlése
-10
munkavállalói járulékok 1 százalékos emelése
83
baleseti adó bevezetése
27
minimálbér utáni járulék másfélszeresére emelése
29
cégautóadó emelés
20
jövedéki adóemelés
50
társasági adó, veszteségelhatárolás korlátozás
31
játékadó emelése
32
üzleti ajándék és reprezentációs költségek elszámolása
15
gépjárműszerzési illeték megemelése
6,5
hamburgeradó-emelés
10
termékadó növelés
36
illetékemelés 4,2
rendszámtábla-szabályozás változása
12
4. A 2012-es költségvetés 2011. decemberi újratervezése
120
a, minisztériumi zárolások
52
b, jövedéki adó emelése (plusz áfavonzat)
20
c, nyugdíjjárulék átirányítása
48
5. Tartalékzárolás
200
6. Széll Kálmán-terv 2.0 + 2012-es konvergenciaprogram (2012 április)
150
a, költségvetési szervek, fejezeti előirányzatok csökkentése
40
b, gyógyszertámogatások megvágása
10
c, helyi önkormányzatok egyenlegjavulása
60
d, távközlési szolgáltatási adó kivetése
30
e, fordított áfa a mezőgazdaságban
10
f, állami cégek osztalékfizetésének emelése
1,5
g, önkormányzati dologi kiadások befagyasztása
3
7. Központi közigazgatást és háttérintézményeket érintő zárolások (2012 október)
133
ÖSSZESEN 2019
Forrás: Portfolio.hu, Index
És a 2013-ra szóló két októberi csomag intézkedései:

Bevételnövelő intézkedések (első csomag) Ennyit vár tőle a kormány (milliárd)
Tranzakciós illeték emelése (MNB nélkül) 60
Pénztárgépek elektronikus bekötése 95
Fordított áfa a sertéságazatban 10
Kisvállalati adózás 15
TB-járulékplafon eltörlése 51
Összesen: 231
Bevételnövelő intézkedések (második csomag)
A bankadót nem felezik meg. 72
Tranzakciós illeték további emelése 90
Államkincstár adójának emelése 40
Iparűzés adóalap kiszámításának változása 35
Közműadó 30
Nő a cafeteria adókulcsa. 40
NAV egyedi számlák ellenőrzése 60
Összesen 367
Kiadáscsökkentő intézkedések (összesen)
Nyugdíj/bér egyszerre nem 30
EU-s társfinanszírozás csökkentése 55
Elmaradó béremelés 73
Segélyplafon 8
Összesen 166
Teljes megszorítás 764"

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/17/matolcsy_az_igazi_bokros/

A felénél kibuktam... :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Kiscicám, a következő két és fél évben 10 ezer milliárd forint adósságot kell törlesztenünk vagy megújítanunk. Ezt az elvtársaidnak köszönhetjük. Felfogod, amit mondtam, drága kincsem? Elmagyarázom! Ez minden egyes magyar állampolgárra lebontva évenként egymillió forintot jelent. Orbán Viktor erős, izmos testének minden izmát megfeszíti, minden ügyességét és tehetségét felhasználja, hogy az ország alul ne maradjon az államadósság elleni harcban.
@Spániel: ??? a tek ?? :))) egy magyar álami intézmény?

megmongyam???? a kölcségvetésének eleve kis része "szivárog le"...
@Fabius: A félreértésért bocs. Juhásszal kapcsolatban ebben a vonatkozásban szerintem mindketten elmondtuk az érveinket :-)
A hitvitáknak tényleg nincs értelme.
@Ines Institoris:
Aranybogár, a 3%-os hiteleket 9%-ossal váltjuk ki!
A hülyének is megéri! A te elvtársaid lehettek, meg Piktoré, még a KISZ-ből. Vagy Liberális Internacionáléból? Nem is tudom...
Pár év múlva azt is ki kell fizetni, vagy az már nem érdekes?
Te tényleg ennyire, ennyire pöcs vagy? :)
Számolni, számolni... 9-3=+6, azaz ennyivel többet kell kigazdálkodni, tehát emelünk, emelünk...
Sziasztok! :-) A kérdésem a következő: a face-en ha csoportba linkelsz üzenőfalra, és aztán azt írja ki hogy ez a bejegyzés nem elérhető, akkor azt a csoport távolította el, vagy csak úgy eltűnt...???
@dr. Balta$ár: majd ők megvédik a kövér miniszterelnököt.
amugy ez az ingatlanadó: NEM hirdetés pl a zsindexen
nagyon bosszant ! ahol én ismerős vagyok 4-5 kerület/város
ott MINDENHOL FIZETEK INGATLANADÓT !!! MÁR RÉG VAN !!!
@Spániel: ??? kövér lett a miniszterelnök? azt hittem ő a házelnök... végülis mindegy... ha tud inni házi páleszt húzóra és a focit is szereti, akkor rossz ember nem lehet...
@Ines Institoris:
Nyuszifül... :D

"Sokkal durvább, mint a Bokros
Az évszakonkénti csomagok összesített hatása csak a jobboldalon másfél évtizede folyamatosan kritizált Bokros-csomag méreteihez hasonlítható, illetve már azon is jócskán túltesz. A Bokros-csomag privatizáció nélkül számolt, azaz a megszorítást jelentő része nagyjából az akkori GDP 5 százaléka körüli összegre rúgott.

„Egy a Bokros-csomaghoz hasonló mértékű kiigazítás jön 2012-ben. A második Orbán-kormány bejelentett megszorításai nagyságrendileg megközelítik a nagy vitákat kavaró 1995-ös nagy gazdaságpolitikai kiigazítási csomag mértékét” – írtuk tavaly decemberben, amikor a megvalósultnál még valamivel kisebb kiigazításra számítottunk.

Ha az azóta bejelentett újabb egyenlegjavító intézkedéseket is beleszámítjuk, akkor a Fidesz-csomagok összhatása megközelíti a 2000 milliárd forintot. És ebben a 2013-as lépések még nincsenek is benne. Ezeket most 764 milliárd forintra állította be a kabinet, de ha abból mondjuk csak 500-600 milliárd lesz a tényleges egyenlegjavulás, ahogy az elemzők mondják, akkor is: két év alatt 2500-2600 milliárd forintnyi megszorításról beszélhetünk. Ez több mint a GDP 9 százaléka, vagyis arányaiban a Bokros-csomagnak közel a duplája."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Balaványnak sikerült már elhatárolódnia magától?
Mert én simán elvárom attól, aki ezt leírta pont aznap, mikor az Alkotmánybíróság jogköreinek hazavágása ellen tüntettem:

mindennapi.hu/blog/balavany-gyorgy/54?oldal=16

Szóval tőle nem várok objektív értékelést Bajnai munkájáról. Megelégszem azzal is, hogy időközben a valóság egyes részeire ráébredt.
@Ines Institoris: baromi uncsi vagy stefika karakterező, kéretik tesztelni másokat, minket meg hanyagolni ha lehet, vezényló genetikai torzszülöttet meg főleg nem magasztosítani, a heroikus küzdelmei közben ;)

A hely adott, pont ott, ahová a király is gyalog jár, hisz látszik a küzdelmének végeredménye is...
@dr. Balta$ár: szerencsés természet vagy, ha már ennyi elég.
@dr. Balta$ár: meg vagy őrülve, nagybetűvel írod ki, még felfigyelnek nálunk a tizennyócba és bevezetik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Reménytelen vagy... Igaz a régi mondás: a tudatlanság erősebb minden bilincsnél, amelyet valaha is kovácsoltak.

Na, mindjárt jövök és lerendezlek, de előtte csinálok egy rendes profilt. Most már hivatalos tartózkodási engedélyem van, tehát nem kell álnéven irkálnom. Stefi visszatért.
@épészmérnök:

Ne misztifikáld. Csak egy troll akinek hiányzik a játszótér.

A kukkolás a Médianéző dolga. Jönnek is minden nap szorgalmasan. Végül is ez a dolguk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Maradj már, próbálok vele szépen beszélni! :)
Ha már Faustus doktorig visszamentünk...
"Der galante Schwerdtfeger unterhielt jedoch bis dahin eine Beziehung zu einer verheirateten Frau, der exzentrischen Ines Institoris, die nun zum Werkzeug Leverkühns wird, indem sie sich, von ihrem Liebhaber verlassen, an diesem rächt und den treulosen Rudolf kaltblütig mit fünf Pistolenschüssen niederstreckt."

@Ines Institoris:
A hülyeség pedig diadalt ül nálatok? tesók jól viselik? :O
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kösz, már te is nyaggatsz, hogy dajcsosuljak én is, nem elég a saját noszogatásom és Patópálozásommal megküzdenem.
@Pantagruel:

Nem tudom az az apróság feltűnt-e, hogy a bejelentés huszonharmadikán lesz: hogyan és milyen formában gondolja választhatóvá tenni magát Matthias Gordon.

Ha eddig nem, akkor most szólok.
@Spániel: sima átlag 1/2ázsiai vagyok szabaccságharcos...
"Minden magyar 40 ezres pakkot kapott"

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/07/hig/

Ez volt múlt héten, ma megjött a másik fele! :(
@londonterminals:

Ez az ellenzék messzebb van bármiféle megegyezéstől, mint Makó Jeruzsálemtől.

Nem a Jobbikkal, egymással sem, nem egy ciklusra, egy hétre sem képesek zöld ágra vergődni. Szépen lassan be kell ezt látni.
@Spániel:
elegancia, elegancia a a nyóccév helyett? a selyemzsinór az eléggé elegáns a kötél helyett vajh?
@Fabius: és ehhez személyesen jelen kell lennem, hogy értesüljek a mondandójáról, vagy szerinted feltűnik majd a szalagcímekből is?
@jaegtoer: tőlünk megkapták 2010-ben. Mai napig nem tértek magukhoz.
@Fabius:

Balavány megtérése érdekes példája a kurva nagyot csalódott fideszesnek. 2010-ben még csak az elmúttnyócév volt a baja, Kaya Ibrahim ezüst hajóinas és a leváltott rendszer addigi legnagyobb szervezett áfacsalása nem érte el az ingerküszöbét. Ahogy csak kissé érte el az AB jogkör megvágás is.

Mára meg a szeplőtlen Szűzanya legyen miniszterelnök jelölt.
@Pantagruel:

Személyesen csak akkor kell, ha része akarsz lenni az Orbánnak feltartott középső ujjat mutatók táborának. Ha nem akarsz nem kell.

Hogyvoltozza majd a köztévé, hitelesen ahogy az Operát is.
@Fabius: Azért nálatok sem ártana ráébredni a valóság néhány szeletére, amit akár Balavány is leírt Bajnaival és az esetleges trójai faló szerepével kapcsolatban.
És azt is tudom, hogy ez a helyzet az ellenzéki szavazóktól is emberfeletti kompromisszumkészséget követel meg. Bizony, lehet, hogy jobbikos jelöltre kell szavaznunk. Vagy gyurcsányistára. Azt kell fejben tartani, hogy nincs más választás. Nem lesznek jobbikos, gyurcsányista vagy millás jelöltek, csak az Orbán-ellenes szövetség jelöltjei. Vagy megesszük ezt a levest most az egyszer, vagy életünk végéig ez lesz a menü és Orbán Viktor lesz a főszakács.

Nyilvánvaló, hogy az ellenzéki pártok maguktól nem fogják feladni az identitásukat még átmenetileg sem. De ha ehhez az kell, hogy addig ütögessük össze Gyurcsány, Schiffer, Vona, Bajnai, Mesterházy meg a többiek fejét, amíg megértik a feladatot, akkor nem bánom: tegyük azt.

orulunkvincent.blog.hu/2012/10/17/az_utolso_valasztas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_17&utm_campaign=index

de eddig még sok víz folyik le a Dunán, lehet bátran csapkodni.:)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem vitatom, hogy első látásra, különösen felületes szemlélet esetén, a Bokros-féle kegyetlen, népnyúzó megszorítócsomag (amellyel kimutathatóan együtt járt a depressziós tünetek megsokasodása és gyermekvállalási hajlandóság drasztikus csökkenése) és a Matolcsy-féle költségvetési kiigazítás között felfedezhető egyfajta méretbeli hasonlóság, azonosság. De a hasonlóságok itt véget is érnek. Matolcsy kiigazító csomagja tudniillik szociálisan érzékeny módon működik, s finoman eloszlatja terheket a tűrőképessége határán egyensúlyozó lakosság és az extraprofitban lubickoló bankok között, mégpedig oly módon, hogy a bankok vállára helyezi a nagyobb súlyt. Egyébként pedig teljesen nyilvánvaló, hogy az Európai Bizottság balliberális többsége, amely mögött köztudottan a globális pénzügyi háttérhatalom áll, ezekkel a kierőszakolt megszorításokkal akarják megbuktatni az Orbán-kormányt.

De ez nem fog sikerülni. Mert ott leszünk a Békemeneten. Ott majd megmutatjuk a világnak, hogy magyar kormányban, de különösen Orbán Viktorban továbbra is töretlen a bizalmunk.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem vitatom, hogy első látásra, különösen felületes szemlélet esetén, a Bokros-féle kegyetlen, népnyúzó megszorítócsomag (amellyel kimutathatóan együtt járt a depressziós tünetek megsokasodása és gyermekvállalási hajlandóság drasztikus csökkenése) és a Matolcsy-féle költségvetési kiigazítás között felfedezhető egyfajta méretbeli hasonlóság, azonosság. De a hasonlóságok itt véget is érnek. Matolcsy kiigazító csomagja tudniillik szociálisan érzékeny módon működik, s finoman eloszlatja terheket a tűrőképessége határán egyensúlyozó lakosság és az extraprofitban lubickoló bankok között, mégpedig oly módon, hogy a bankok vállára helyezi a nagyobb súlyt. Egyébként pedig teljesen nyilvánvaló, hogy az Európai Bizottság balliberális többsége, amely mögött köztudottan a globális pénzügyi háttérhatalom áll, ezekkel a kierőszakolt megszorításokkal akarják megbuktatni az Orbán-kormányt.

De ez nem fog sikerülni. Mert ott leszünk a Békemeneten. Ott majd megmutatjuk a világnak, hogy a magyar kormányban, de különösen Orbán Viktorban továbbra is töretlen a bizalmunk.
@épészmérnök: Ha ez a legnagyobb öröme. Le it be. Vagy igaziból kutat és remélem,akkor jól csinálja, vagy őrült, akkor meg mindegy.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Add le a rendelést, milyen uzsicsomagot kérsz a napidíjon túl: aztán ne sírj, hogy mindig csak a parizeres zsömi, mindig csk a parizeres zsömi... Az nem ad elég energiát Eu-gyarmat és egyéb találó táblákat hórukkolni és menetelni, közben meg ütemesen viktor-viktort tapsolni.

De őszintén, tényleg kezd ez uncsi lenni. Öcséd keresett múltkor, dolog van!
@Habakuk999: esélytelen. Hiába ütnénk a fejüket, egymásban sem bíznak annyira, hogy bemondásra hatalomhoz juttassák a másikat; mi van, ha az a másik aztán mégsem akar onnan kiszállni? Megy itt még az írásos szerződés felrúgása is, mint azt épp láthattuk.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

Csupán kíváncsiságból kérdezem: tőled származik-e az alábbi beírás Poldi bá blogjából?
Ha igen, kifejtenéd bővebben?

"Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ 2012.10.17. 19:22:16
Szerintem Orbán Európa lerohanását készítő elő.

Egy megbízható szombathelyi ismerősöm mesélte, hogy a kormány jelentős erőket csoportosított át a nyugati határszakaszra. Állítólag 41 000 ágyú, 6500 nehéz harckocsi, 5000 repülőgép és 2 millió katona várja teljes harckészültségben Orbán parancsát."

További kérdéseim: ugye arról tudsz, hogy a rémhírterjesztésnek milyen következményei lehetnek?
@Pantagruel: Maradj az akácaidnál. Orvbűn valóban teljesítette, amire predesztinálva volt. Szétbaszta teljesen az országot. Ha ez neked jobb program és bíztatóbb teljesítmény, mint Bajnaié, akkor nem kell eljönnöd,isten mentsen!

Vagy megint trollt játszol? Okosoknak miért olyan szórakoztató ez?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Remélem a kétmillió katona talpig wermachtos cuccban várja, mert az a Stefi kedvenc trendje.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

"az Európai Bizottság balliberális többsége"

szarva közt a tőgyét...
index.hu/gazdasag/2012/10/17/intezmenyesulhet_a_dinnyekartell/

Milyen kár, hogy a KDNP-nek még nem jutott eszébe a "körmös" újbóli bevezetése.:(

be lehetne vezetni a parlamentben, hogy amikor barom, jogot, embert, normákat sértő határozatokat szavaznak meg, mindegyik szavazógép mellett lenne egy nagy büdös vonalzó, ami automatikusan csapkodná azt az áldott gombnyomogató ujjucskájukat.

Ezek kommunizmust csinálnak itt. Max 150 ember kommunizmusát.:(((((((8
@Ines Institoris: Melyik izmát drága? A tokaizmát, a mentőövizmát, a lábszagizmát, a hazugságizmát?? Melyiket? Seggét nem,nem, soha, az biztos: oda állandó bejárás kell a csapkodó,lelkes nyelveknek, hisz azért kemény milliárdokat fizet- ez a poszt témája ugyi. De a renyhe ánusz elég kínos bír lenni.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Igen, tőlem származik. Térítő tevékenységem szinte az összes balliberális blogra kiterjed. Néhány helyen azonban olyan tömör butasággal és sűrű rosszindulattal találkozom, hogy ragyogó eszmefuttatásaimba kénytelen vagyok beemelni egy csipet iróniát.

Te eddig meglehetősen jókedvűnek és humorértőnek látszottál, tehát még azt is feltételezni lehetett rólad, hogy képes vagy méltányolni az efféle csípős, rosszmájú megjegyzéseket. Most azonban kiderült, hogy sótlan és hideg vagy, mint a Tescós babkonzerv.
@épészmérnök: Már tényleg nem.Ez a megszállott visszatérése félelmetes. És mindig ugyanazt nyomatja. Századvég bekaphattya, mit monitorozhat rólunk? Hogy rühelljük Orvbűnt és bandáját? Ingyér megmondom nekik. Steflicsek ehhez nem kell.
@Fabius:
"Juhász más tészta, egyetlen dologért:

- Ő csak annyit kért eredetileg, hogy szülessen meg a nincs zászló-elviselünk paktum. Ezt mindenkitől kérte.

De Gyurcsány leturházta ezért, majd mindenki más is, ahol érte. Nyilván nem fogja szó nélkül hagyni. Én sem hagynám. De a huzakodást nem ő kezdte. Ő csak annyit kért, amit eddig minden Milla tüntetés előtt. Nem volt ez újság egyik szereplőnek sem. A szoci piros és LMP zöld széldzsekik éppen ennek kiküszöbölésére készültek el már régen, és azokért egy hangot nem szólt soha senki. "

Legyszi mondd, hogy ezt te sem gondolod komolyan! Mert itt eppen, hogy a zaszlorol es egyebekrol van a legkevesbbe szo, meg ha eleged is van a zaszlozasbol.

Ugyanis abban a hipotetikus esetben, amelynek kis resze majdnem megvalosult; az MSZP es a DK is ellatjak sajat rendezvenyen a szimpatizansaikat a megfelelo szinu kabattal, majd azok ugy baktatnak at a Milla rendezvenyere. Akkor konyorgom, mi a KULONBSEG???

Mindenki tudni fogja, hogy a voroskabatosok es a masik banda (DK) mifelek. Vagyis letrehoztak egy kvazi-partjelvenyt, amit olyannagyon el akarnanak kerulni a rendezvenyen. Ott vagyunk, ahol a part szakad.

A helyzet az, hogy bar ezt nem erted, de itt tobbrol van am szo, mint amit kommunikal a Milla.

Megpedig arrol, micsoda blaszfemia, hogy bizony GYurcsany mindket pontban jol latta:
IGEN, Bajnai es aki kimegy, az bizony mind biodiszlet lesz,
IGEN, Bajnai (remelhetoleg nem vegzetes) startegiai hibat kovetett el.

Az elso bizonyitasa komplikaltabb, de megkonnyiti a masodiket:
Egy Szolidaritas/MSZP/DK gyulesen nyilvan meglehetett volna szervezni, ha ennyi penzt es szervezest erne az egesz, hogy minden szimpatizans (ne csak a parttagok, es aktivistak) beszerezhessen valamilyen nagyon egyszeru/olcso, de megfelelo szinu anorakot, miegymast...
Igy aztan lett volna egy kolcsonosen egyertelmu megfeleltetes, hogy piros kabat <--> szoci szavazo.
Barmilyen ilyen ismertetojegy viszont gond lett volna, mert igy felszolaloknak lett volna kenyes (TGM, Balavany), masreszt a Millanak is jobb ez igy, hogy egy fuggetlennek, civilnek mondott rendezvenyen ok az egyetlen politikai resztvevo.
Csak nekem volt fura, hogy aprilistol egesz nyar ott volt, de a Milla valahogy nem eroltette magat, hogy partta, vagy akarcsak politikai mozgalomma "noje ki" magat? Vagy epp valamilyen programot fogalmazzon meg? Eppen csak a tuntes reklamozasanak idejen....
Juhasz viszonylag ugyesen rarepult az LMP szavazoira (merthogy az elmultnyolcev, vagy a GYurcsanyahibas hozta az eddigi szavazokat az LMP-nek, ahhoz azota se tudtak hozzatenni), vegigturnezva a kulonbozo musorokat. Es meg azt a csavart is eljatsza, hogy az egyebkent "Mi nem Bajnai Gordonban gondolkodunk" mozgalom meghivja szonoknak az elmult nyolcev egyik fontos figurajat, akit balrol legtobben hiteles embernek tartanak.
Majd pedig hagymazasan eloadja az "»Orbán, takarodj« nem elég” dumat, mikozben az elmult bo fel evben semmi erdemlegeset nem tett.
Vegul pedig a tuntetes utan, mar most boritekolhatoan, begyujti a tomeg osszerantasaert kijaro dicsoseget.

Vagyis IGEN, aki kimegy a tuntetesre, az Juhaszek jatekahoz lesz biodiszlet.

A masik allitas bizonyitasa mar sokkal egyszerubb:

A celjat(?), vagyis hogy a partok a tuntetesen valo felszolalasa hatasara kozelednenek, nem erte el. SOT!
Az MSZP es a DK ertheto modon fenntartasokkal viseltetik a rendezveny, es igy Bajnai esetleges osszefogasi-kiserletevel, sot netalan a Milla mozgalom elere allasaval kapcsolatban. Plane ha a Milla nem hagy ki egyetlen alkalmat se, hogy hangsulyozza, hogy ok epp ezen partokkal szemben IS fogalmazzak meg magukat.
Az LMP most mar a Millaval is ori-harit jatszik, vagyis a korabban favorizalt 3. polus korul elkezdodott egy oldoklo harc nehany szazaleknyi szavazatert.

Tehat IGEN, az osszefogasnak nem tunik ugy, hogy nagyobb eselye lenne, mint korabban. Vagyis egyelore ugy tunik, hogy Bajnai megjelenese nem hozza magaval a partok semilyen szintu kozeledeset.

Es meg mielott megkapnam, hogy milyen lazito szethuzo emberke vagyok, szabadjon megjegyeznem ket dolgot:

1. Az egyik olyan figura voltam itt a Varanuson, aki a (leginkabb Bajnaival eselyes) osszefogast hosszu ideje tamogattam, illetve felvetettem.
2. Remelem, hogy a partok minden politikai csatarozasa ellenere, minel tobben elmennek a tuntetesre, es erot mutatnak a kormanyzattal szemben.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Ajajaj!! Hiba a mátrixban!! Jelzős szerkezet - tescos - aranyanyám kisbetű!!! Hol van a germános pontosságod?
@Légifarkas: Nem esélytelen.
Mert nincs más lehetőség. Baltazár és az ő jobbkeze tesz róla, hogy ez maradjon az egyetlen esély.
Boli!

Hülye egy kívánság volt.
@a szív fészkei:

Igazad van. Szerencsére a mondandóm lényegén semmi nemű csorba nem eset.

Ha én Torghelle Sándor lennék (te pedig férfi), most bizonyára ezt kérdezném tőled:

"És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?"
@simple observer 1.0: Csatározzanak most, október idei 23-ája még nem dönt el semmit. Kiforrja magát, esetleg addig legyen cirkusz is a pártok, mozgalmak közt: ez van, ha emberek csinálnak valamit. Kialakulnak közben lassan az erőviszonyok, stb. Most 23-án lesznek a választások? Mit kell ezt ekkorára fújni? Kimegyünk, meghallgatjuk, elgondolkodunk és megrágjuk. Nem ott szavazunk azonnal. Olyan nincs, hogy vegytiszta, konyhakész progi két évvel az események előtt betonba öntve, becsszóra.

Nem hiszem, hogy Orvbűn alatt nem rohad a pártja kicsit nagyon. Tökfalvy azért nem tévedett akkorát.A baloldal soha nem volt egy emberre fazonírozva, egy akaratnak mindenárom alávetett. Hálisten. Hát legyen vita, legyen egymás marása is, most még mindenki helyezkedik, pozíciót keres, stb.

Nem kell lenézni az embereket: hallgatnak, tapsolnak, lelkesednek vagy unnak és elfordulnak. Kiderül. Még egy kurva hét!
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:

Köszönöm válaszodat.

Megtisztelőnek tartom a rólam alkotott negatív véleményedet.

A "csipetnyi iróniád" nem jött le az idézett szövegből - nyilván az én készülékemben van a hiba.

Hülyének lenni mindenkinek joga van, ám van egy határ, ahol ön- és közveszélyessé válhat a történet.
De te tudod...
@a szív fészkei: Azt hittem, csak én gondolkodom túl eccerűen, mert kurvára nem értem a különböző színű dzsekik és zászlók problémáját.

Nekem pl Spurs dzsekim van, ami kék.
@Habakuk999: mert te abból indulsz ki, hogy Orbánt '14-ben le kell váltanunk, és eszedbe sem jut, hogy valamiért ez nem jön össze.
Én meg már hetek óta azon morfondírozok, sőt, arra kezdtem készülni, hogy bizony nem jön össze. És azért nem, mert néhány kibaszott fejes nem éri fel a kibaszott eszével, mekkora kibaszott szarban van az ország, és irányt váltani csak úgy tudnánk, ha páran közülük eltűnnének a kibaszott picsába.
A kibaszott nép meg közben alszik.

Ez a kendőzetlen véleményem. Ez a társadalom csak a saját kárán képes tanulni, és kivárja, ki, bazmeg, hogy tanulhasson, mert hátha közben megoldja valaki helyette, de persze úgy, hogy neki is kibaszott jó legyen.
Hát meg fogja tanulni, az kurvaélet.
@simple observer 1.0: @a szív fészkei: Igaz és igaz. De szerintem is meg kéne hallgatni mit is mond Bajnai. Elég érdekesnek tartom, hogy pont ott fog felszólalni. Ugyanis ha azt mondja amit a Bajnaisták várnak tőle, akkor Juhásznak, TGM-nek és a Millások jelentős részének is csalódást fog okozni. Ez a jobbik eset, én ebben reménykedem.
A másik eshetőség, hogy nekik tetsző dolgokat fog mondani, de akkor megette a fene az egészet. A napokban hallgattam egy TGM interjút a Klub rádióban. Ez egy beteg kommunista állat. Nekem már az is csalódás, hogy Bajnai hajlandó közelébe menni.
Ez jó! :o)

"Tiltakozik a magyar kormány: "Felix Baumgartner nem ugrott"

"Nevetségesen egyoldalú volt a tájékoztatás: kizárólag a helyszíni tudósításokra támaszkodtak, minket meg sem hallgattak." - írja magyar kormány nyílt tiltakozólevelében. - "Nekünk, magyaroknak, megvan erről a magunk véleménye: nem szorulunk arra, hogy mások oktassanak ki."

A Miniszterelnöki Hivatal az amerikai rekordkísérletről a hét közepére ígért teljeskörű tájékoztatást a világ közvéleménye számára."

autoreverzjelenti.blog.hu/2012/10/15/tiltakozik_a_magyar_kormany_felix_baumgartner_nem_ugrott
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány:
Még, Stefi még! (Viselkedj baszki, én fogok miattad csuklani, Fabius áttolra a kis genyó rám a felelősséget, hogy visszaengedett ide...)
Majdnem olyan viccös vagy, mint Szájtátó haverod.
Figyeld jól!!!

Szótagolva ismételd utána!

Csüngj az ajkán...

www.youtube.com/watch?v=yWUWONiRvcU&feature=plcp

Kumin mit jelenthet a főnökeinek?
- Droidjaink harcban állnak!
- Kivel?
- Kivel, kivel... Mindenkivel! Leginkább a józan ésszel.

A fényesen csillogó (mint a szurony, arról tudnék neked mesélni, pl. ez, hogy tetszik, van ilyenem usbayonet.hu/images/suiss102.jpg) érveid nem voltak még, számokkal és eredményekkel alátámasztva pedig azután végképp csak az jön ki, hogy " a Fidesz-csomagok összhatása megközelíti a 2000 milliárd forintot. És ebben a 2013-as lépések még nincsenek is benne. Ezeket most 764 milliárd forintra állította be a kabinet, de ha abból mondjuk csak 500-600 milliárd lesz a tényleges egyenlegjavulás, ahogy az elemzők mondják, akkor is: két év alatt 2500-2600 milliárd forintnyi megszorításról beszélhetünk. Ez több mint a GDP 9 százaléka, vagyis arányaiban a Bokros-csomagnak közel a duplája."
Még jó, hogy "NEM LESZNEK MEGSZORÍTÁSOK!"
Egyébként ha már zászló. Fabius, nem akarsz egy kis csapatot szervezni a tüntire? Egységesen a Varánusz lobogója alatt vonulnánk. Végszükség esetén szereznénk valahonnan egy Lacoste molinót.
@Légifarkas: Már most tanulja.
Nem kell más, csak egy három hetes kemény tél.

Úgy látom, hogy elindult egy öntisztulási folyamat, egyre többen, egyre erősebben hallatják a szavukat a változást sürgetők részéről.
Az Avason cigányok menetelnek, Kajászón földet foglalnak, én kiviszem a tevékenységem egy részét, Angyal tisztelni kezdi Fabiust, ezek csak a mai nap eseményei.

Minden nap történik valami.:)
Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek.

Nem vagyok biztos benne, 2014-ben már be is következik, általában negatívabb alternatívára tervezek.
@orica:
Nem az volt... Azt csak Fabius gonoszkodta oda be. :)
@a szív fészkei:
"Csatározzanak most, október idei 23-ája még nem dönt el semmit. Kiforrja magát, esetleg addig legyen cirkusz is a pártok, mozgalmak közt: ez van, ha emberek csinálnak valamit. Kialakulnak közben lassan az erőviszonyok, stb. Most 23-án lesznek a választások? Mit kell ezt ekkorára fújni? Kimegyünk, meghallgatjuk, elgondolkodunk és megrágjuk. Nem ott szavazunk azonnal. Olyan nincs, hogy vegytiszta, konyhakész progi két évvel az események előtt betonba öntve, becsszóra."

Nos en sem tartom tragedianak a fejlemenyeket, sot akar a kakaskodas az erintett partoknak hozhat is szavazatot.
Hiszen az MSZP hozhatja a ketszinu megyunkismegnemis hintapolitikat, a DK a mi aztan vegkepp osszefogaspartiak vagyunk, kiveve ha eppen minket sertegetnek, akkor nem pozt, es az LMP is megsertodhet azon, hogy eppen Bajnait ajanlgatja nekik valaki. ez majd 1-2 honapon belul kiderul, hogy barmelyik fel nyert-e a dolgon.

"Hát legyen vita, legyen egymás marása is, most még mindenki helyezkedik, pozíciót keres, stb."

Ezzel sem volt/van gondom, hiszen Fabiusnak parszor eloadtam, hogy egy ilyen marakodast lehetett volna, es szerintem kellett is volna, produktivan csinalni.
Vagyis ha pl. Bajnai egy kesz, es "visszautasithatatlan" programot tesz le az asztalra, akkor azzal kialakulhatott volna egy vita a partok kozott, a tarsadalomban. Ez raadasul nem takarithato meg, akkor ugy jarunk mint 2006-ban. Egy ilyen vita soran Bajnai programjan egyes partok lehelletnyit esetleg valtoztathattak volna, ezt felmutatva tudtak volna legitimalni miert is tamogatjak az egeszet, mikozben folyamatosan kozvetithettek volna a lakossag fele sajat karakteres velemenyuket az egyes temakban.

Masreszt hajlok arra, hogy valoszinuleg mar igy is lemaradasban van az ellenzek. Ugyanis a lakossagot fel kell kesziteni arra, hogy milyen dontesek szuletnek majd, illetve a leheto legtobb emberre meg is kellene azt ertetni, hogy aztan ne lehessen ujra "szocialis nepszavazast" szervezni a kormany munkaja ellen. Ha pedig a lakossagnak nem tetszenek a teendok, akkor megkaphatjak ujabb ciklusra a Kedves Vezetot.

"Nem kell lenézni az embereket: hallgatnak, tapsolnak, lelkesednek vagy unnak és elfordulnak. Kiderül. Még egy kurva hét!"

A biodiszlet nalam, es remelem Gyurcsany sem ugy (bar o Bajnaira ertette) szerepel, ahogy te es Fabius is ertitek.

Bar maganak a kifejezesnek negativ konnotacioja van, de velemenyem szerint e negativ erzet nem a tuntetesen resztvevokre vonatkozik, hanem az oket felhasznalni probalokra. Vagyis jelenesetben a Millara, hogy hogyan probalnak a tuntetesbol politikai toket kovacsolni, ugy, hogy a resztvevok egeszen bizonyosan kulonbozo partok elkotelezett szavazoi, vagy eppen teljesen semlegesek (meg a Millat se feltetlenul favorizalok) egyvelege.

Ha szamomra a tuntetesen resztvevokre ertve lenne negativ tartalma a biodiszlet szonak, akkor nyilvan nem reklamoznam en is a tuntetesen valo reszvetelt.
@shinichi:

Én már döntöttem: ott leszek!

És viszem magammal Ruszlánt, a kiszámíthatatlan viselkedésű medveölőt is.

Köszönet Öreglánynak, amiért felhívta a figyelmemet rá, hogy Magyarországon törvény írja elő, hogy az 50 cm-t meghaladó marmagasságú, harapós, agresszív természetű ebeket közterületen csak pórázzal és szájkosárával lehet sétáltatni. Sajnos gyakran előfordul, hogy Ruszlán egyszerűen megvadul, kitépi a pórázt a kezemből, és a félelmetesen erős állkapcsaival úgyszólván játszi könnyedséggel szétszakítja a fémből készült szájkosarat...

Remélem jó kedvében lesz...
@Légifarkas:
A kivárásra és a csodavárásra rendezkedett be a társadalom. A narancsbolsevik párt addig is ezerrel rabol, az ellenzék képtelen összeállni, a jobbik kisegíti a narancsbolsikat.
Okt.23 vízválasztó lesz.
Ha 24-én is azt mondjuk, hogy ugyan ott vagyunk, mint eddig, akkor tényleg szar a helyzet!
@a szív fészkei: ha már így rákérdeztél :), akárki hergelése, cukkolása, idegelése, heccelése helyett most a politikai realitásokban igyekszem gondolkodni ideológiák és ideák helyett. igazából van jobb dolgom, azért nem cuppanok rá a tüntire, csak leírtam, hogy miért nem veszem még fontolóra se. egy a millióból.
@Habakuk999: "Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek"
Úgy van. Most őrlik be a tehetségtelen, sunyi, balfasz ellenzékeket, egyiket a másik után, tarvágás, lemosás, nevezze ki-ki, ahogy akarja.
És én ennek igazából örülök, mert az Orbán utáni időknek egyszerűen nem szabad ezekkel nekifutni.
@simple observer 1.0: "..mar igy is lemaradasban van az ellenzek. Ugyanis a lakossagot fel kell kesziteni arra, hogy milyen dontesek szuletnek majd, illetve a leheto legtobb emberre meg is kellene azt ertetni, hogy aztan ne lehessen ujra "szocialis nepszavazast" szervezni a kormany munkaja ellen. Ha pedig a lakossagnak nem tetszenek a teendok, akkor megkaphatjak ujabb ciklusra a Kedves Vezetot."

Nagyon remélem, hogy szó szerint ez fog elhangzani kedden. És akkor lehet emésztgetni szépen mindenkinek.
@shinichi:
Komoly, kijózanító hatású, szerintem a kollégát ajánljuk be szövegírónak! :))
@shinichi: sztem vigyetek egy árpádsávos varánuszt naranccsal a szájában

@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: inkább arra figyelj, hogy ne engedd el anyukád kezét, és kapaszkodj a mozgólépcsőn, nyugi, lesz, aki elmondja, mi az, nem kell megijedni, bátorság!

ja, és a járda közepén haladj a tömeggel, nehogy nekimenj a narancssárga hulladékgyűjtőknek, még lefejelnéd, mint teknősbéka a földiepret, mikor meglátod a sok szégyentelen kirakatot. az ölebedet meg hagyd otthon mert a városi bolhabusz cicák szétkapják seperc alatt, mint albán gyerek a segélycsomagot
@shinichi: qva jooo 5let !!!! gratula... na ennek van értelme...

bár szerintem a legveszéjesebb csoport a mafiakormányra nézve
@orica: egyetértek! Annyira uncsi stefi, és nem értem, és nem értem mijafasznak válaszoltok, reagáltok rá?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: vízválasztó? Szép alternatív kifejezése a pofára esésnek.
Mit vártok attól a naptól? Választás nem lesz. Program nem lesz. Egységbe forrt, bármikor erőként prezentálható tömeg nem lesz. Mi változna? Ha nem érzed másnap a változást, feladod? Ha nem, akkor minek ez a szimbolizmus? Az isten verje meg, 1956 okt. 23-án nem azért történt valami, mert az pirosbetűs nap volt, hanem a nép úgy gondolta, elég volt, és hirtelen fölindulásból megteremtette a pirosbetűs nap alapjait. Szarban leszünk mi még dec. 1-én is, és itt mellesleg 2013-ra gondoltam, de ugyanúgy szarban leszünk még a választások után is, akárki nyer...

Túlságosan elszaladt a folyamat, én úgy látom. Orbán előtt jobboldali csodavárás volt, most meg baloldali van, de a csodavárásnak mindig, értitek, mindig besza-behu a vége, a csodalámpa elveszett, az aranyhalat rég megették. Nem csak Orbán menetelt zsákutcába, hanem - évtizedek kitartó faszverésének köszönhetően - az egész magyarság, és nem fog hipp-hopp megfordulni sem egy jó beszédtől, sem százezer tüntetőtől.
@Pantagruel:
"...még lefejelnéd, mint teknősbéka a földiepret" :DD
MARHA!
Majdnem leköptem a notim képernyőjét! :D
@Légifarkas:
A légkör változna.
Ha akkor és ott, illetve az ország más pontjain lévőknek nem esik le addigra, hogy ha nem változik semmi, akkor MÉG szarabb lesz, akkor tényleg nincs miről beszélni.
Nem azt mondtam, hogy 24-én még a nap is máshogy fog sütni.
Viszont ha addigra nem értik meg a csökött politikusok és a 10 forintért anyjukat is eladók, hogy nem az ígérgetésekből és a holnapi odavetett koncból fog jól élni, a gyerekével együtt, akkor sajnos megérdemli ez az ország a sorsát, hogy ilyen Simicska, Csányi,... félék birtokain robotoljon majd, a gyereke meg ha ügyes lesz, még traktoros is lehet az uradalomban.
@shinichi:
"Igaz és igaz. De szerintem is meg kéne hallgatni mit is mond Bajnai. Elég érdekesnek tartom, hogy pont ott fog felszólalni. Ugyanis ha azt mondja amit a Bajnaisták várnak tőle, akkor Juhásznak, TGM-nek és a Millások jelentős részének is csalódást fog okozni. Ez a jobbik eset, én ebben reménykedem.
A másik eshetőség, hogy nekik tetsző dolgokat fog mondani, de akkor megette a fene az egészet. "

En is ebben remenykedem, raadasul a jelekbol, Bajnai nagy nemasagabol, kovetkeztetek is ra.
Ha ugyanis elozetesen beszelne a rendezvenyen elmondando beszederol, akkor ket vegkicsengese lehetne;
1. osszefogas az MSZP/DK-val IS. Ekkora elore is alatenne a nagy fuggetlen szemleletnek, nehany szonoknak, es a Millanak is. Tehat ezt nem teheti

2. Milla vezetese. Ekkor nyilvan az erintett partok meginkabb huvosen viszonyulnanak a tunteteshez. Ha megis ez valosulna meg, de nem emliti elore akkor meg raadasul eleg rendesen elhiteltelenedik, hiszen o is eppen ugy biodiszletnek fogja hasznalni a tuntetoket. Ezt viszont jobb elkerulni, es inkabb elore is elmondani, hogy ilyen szandekai vannak. De ilyenrol sem beszel.

Szamomra az a nagy kerdes, hogy a beszedeben, hogyan tud viszonylagos kozeputat talalni, ami esetleg nem bosziti fel TGM-t es masokat, de az osszefogas szuksegessege megis kierzodik majd. Nem gyenge feladat, azok utan, hogy a partok sikeresen igy egymasnak ugrottak feltunesenek apropojan.

"A napokban hallgattam egy TGM interjút a Klub rádióban. Ez egy beteg kommunista állat. Nekem már az is csalódás, hogy Bajnai hajlandó közelébe menni."

Nekem semmi bajom TGM-mel. Nehanyan meg a fokozatat is emlegetik, de szamomra erdektelen. Az egyik legolvasottabb es muveltebb embernek tartom a hazai mezonyben. Egyetlen szepseghibaja van, de az sajnos jo nagy;

Nem vesz tudomast a valo vilagrol. Epp mi magyarok, es tobbi volt szocialista orszag bizonyitottuk fenyesen, hogy a szocializmus az emberiseg jelenlegi szellemi es szocialis szintjen egyszeruen elkepzelhetetlen. Jomagam tartok tole, hogy EGYALTALAN nem lehetseges, semmilyen korulmenyek kozott. Minel tobb szocialis szempontot lehet esetleg figyelembe venni, es alkalmazni, de mint ahogy egyetlen allat faj sincs a szocializmusra kondicionalva, meg a hangya es a meh se, ugy az ember sem olyan.
@Habakuk999:

Latod Habakuk, az ilyenekert erdemes Stefit olvasgatni:

"Sajnos gyakran előfordul, hogy Ruszlán egyszerűen megvadul, kitépi a pórázt a kezemből, és a félelmetesen erős állkapcsaival úgyszólván játszi könnyedséggel szétszakítja a fémből készült szájkosarat..."

Egyszeruen zsenialis. Hogy valaki leul a gephez, es aztan egyszeriben igy atszellemulve hozzon egy tole oly kulonbozo, de azert osszessegeben es altalaban egyszintu pozt, az kerem a trollkodas magasiskolaja.

Sajna nala is becsusznak anyazasok, es egyeb felresiklasok, de osszessegeben azokon at lehet ugrani, ezek a gyongyszemek pedig briliansak.
@Pantagruel: Tulképp mindenkinek van jobb dolga: meg kell élnie valahogy.
@shinichi:
"Nagyon remélem, hogy szó szerint ez fog elhangzani kedden. És akkor lehet emésztgetni szépen mindenkinek."

Raadasul ugy, hogy kozben a szocik mar megint baloldali fordulaton torik a fejuket...
@simple observer 1.0:

Olyan beszédet nem tud mondani Bajnai, ami mindenkinek megfelel, ezt irreális elvárásnak tartom.

Nyilván beszélni fog a mostani kormány alkalmatlanságáról, valamint arról, hogy ő (és csapata) miben látná a kilábalást a jelenlegi helyzetből. Nem hinném, hogy az utóbbiban mellédumálna, korábban sem a populista hangvétel jellemezte őt (többek között ezért is maradt meg a hitelessége sokunk számára).

Sokkal nagyobb nehézség, hogy ha csak korrekt technokrataként nyilvánul meg, az kevés lesz.

Tippem szerint lesz olyan bejelentése, ami váratlanul fog érni mindenkit. Pölö: pártot alapít. vagy: x. pártnak/választási formációnak az élére áll hivatalosan is. Vagy tuggyaajófene.

Kíváncsi vagyok én is.

Meghallgatjuk, oszt megláttyuk.
@simple observer 1.0:
Szerintem azok sosem értik meg, hogy nem ŐK kellenek, hanem EZEK nem!
Amilyen hülyék, abban bíznak, hogy narancsbolsi mintára protest szavazással nyerhetnek, pl. ha kicsinálják a megjelenő más pártokat, szervezeteket és egyedül tudnak megjelenni Piktorék ellen. Még mindig nem értik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: néha olyan, mintha végtelenül naivak lennétek. Tudom, hogy nem, inkább a remény beszél belőletek, de mégis ezt érzem.
A népnek a mai napig nem lehet "büntetlenül" igazat mondani, mert az sértődést okoz, meg elfordulást a könnyebb út irányába, ami nem baj, ha kicsit hamiskás, a lényeg, hogy megígérjék, egyszer jó lesz.
A politikust meg mintha kifejezetten arra tenyésztenék, hogy ne tűrje a szemébe vágott igazságot. Erre ezer példa van, a tutyimutyiság miatt kritizált LMP-től az elmúttnyócéven berágó szociig, hadd ne soroljam a többit.
Egyik csoport sem értette még meg a lényeget, Orbán már két éve szexualizálja a vörösrezet odafent, de még most is ellen-kurvaanyázásba tud torkollni, ha felvetődnek olyan témák, mint felelősség, feladat, na meg a "muszáj".

Nem, hölgyeim és uraim, nem lesz ez ilyen egyszerű; lehet, hogy lesz, aki bizalommal telve megy haza akkor este, de országos szinten a változást végig kell szenvedni, hosszú és keserves évekkel fogunk fizetni az ellazsált eddigiekért; ha kormányváltás lesz, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. És amennyiben mákunk van, ennyi lecke elég is lesz.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Kiscsillagom, megint gyúrsz a kitiltásodra. Most gyermekdeden fenyegetsz, nemde? Kiket etetsz meg Ruszlánoddal? A szent békemeneteseket? Vagy beeriszted a Millára? Fog örülni, sok pajtit talál majd. Talán normálisabb, mint te. Néha a természet korrigál.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Ja, és még annyit, hogy a tegnapi focimeccses húzását díjazom, tőle - az ismert stílusától - szokatlanul vagány dolog volt, és még véletlenül sem tartom véletlennek azt az összefutást Orbánnal. :o)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Még mindig nem értik..."

Sajnos igazad van!
A proteszt-prodzsektből sokunknak van már elege!
@Légifarkas:
Én amióta az eszemet tudom ezt a "még egy-két év és nemsokára jó lesz" dumát hallom.
El nem hiszem, de hallom a politikusoktól, sok naívkától.
Tudom, sokan elhiszik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Boli, nektek, mindenkinek aki nem narancsos, most vagy soha alapon meg kell tanulni együttélni, együtt üvölteni és egy célért együtt dolgozni

egy fájdalmas ma a megosztás annyi éve után amit annak lógecialcsútbasznádiszarnak köszönhettek meg saját magatoknak

engem még senki sem osztott meg és sohasem fog

brühühühühühühü
@Légifarkas:

"A népnek a mai napig nem lehet "büntetlenül" igazat mondani, mert az sértődést okoz, meg elfordulást a könnyebb út irányába, ami nem baj, ha kicsit hamiskás, a lényeg, hogy megígérjék, egyszer jó lesz."

Igazad van.

Viszont erről az jutott eszembe: lehet, hogy Bajnai is "tesztelni" fog mindannyiunkat.
Nem is feltétlenül és kizárólag 23-án, hanem egyáltalán. Olyan csatába biztosan nem fog beszállni, ahol nem látja esélyét a sikernek, a kilábalás megvalósulásának.

"Skacok, nagy trutyi van, ezt meg ezt köll tenni. Nem tetszik? Akkor csá!"
Na mentem alukálni.
Még búcsúzóul beidézném valakinek a szavait...
"Konszolidált a gazdaság helyzete."
Varga Mihály, 2010. június 5.
Akkor most???
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Sokkal nagyobb nehézség, hogy ha csak korrekt technokrataként nyilvánul meg, az kevés lesz."

Szamomra, de azt gondolom, hogy a lakossag javaresze szamara is epp ez a legnagyobb erteke, hogy korrent technokrata. Vagyis nem akar hasbaakasztani mindenfele jobbos/balos hadovaval, hanem jo orvos modjara megmondja meltik szervunk beteg, mukodik nem megfeleloen. Mit lehet/kell ilyenkor tenni, es hogy hova fog vagni...

Ha azonban felveszi a partvezetoi szerepet, es attitudot, akkor sokat veszit(het) vele.

Epp ezert gondolom, hogy part alapitasaba, vagy eppen vezetesebe se kezd bele. Ha sikeresen viszi vegig a ciklust, akkor az eleg lehet szamara is es a partoknak, hogy mas valasztasi rendszer mellett, de vegul esetleg megegy ciklust adjanak neki, hiszen 4 ev igencsak keves lesz barmit is egyenesbe hozni. Vagy esetleg Koztarsasagi elnok lehet belole, es akkor 50-55 evesen ugy mehet nyugdijba, hogy eleg komoly elismertsege lehet, es kulonosebb konfrontaciok nelkul a lenyegesebb kozjogi funkciokat is kipipalta.

Ugyan mi tobbet akarhatna?
@Légifarkas: "Úgy van. Most őrlik be a tehetségtelen, sunyi, balfasz ellenzékeket, egyiket a másik után, tarvágás, lemosás, nevezze ki-ki, ahogy akarja.
És én ennek igazából örülök, mert az Orbán utáni időknek egyszerűen nem szabad ezekkel nekifutni."

Nagyon tetszik ez a meglátás!
@simple observer 1.0:

De, bizony komolyan gondolom. És kurvára unom már ennek a hányásig erőltetését. Abszolút nem csodálom, hogy Juhászban fölment a pumpa,mert ettől bennem is fölment. Szanyi kibaszott olcsón megúszta, ha velem ül szemben ennyivel nem távozik a stúdióból arra mérget vehetsz te is meg ő is. Tegye össze a két kezét, hogy Juhásznak se a beszélőkéje, se a tárgyi tudása nem olyan, mint az enyém.

1: Elég abból a mentalitásból, hogy a szegény szociknak meg Gyurcsánynak engedni kell. Ha a szaros kezüket nyújtogatják összefogásra akkor mosolyogni kell, ha a Szanyi féle összefogás paktumot akkor örvendezni kell, ha zászlóerdőt akarnak hozni a Milla tüntetésre akkor meg engedni kell.

Meg a büdöslófaszt kell.

Ez a tömeg nem miattuk megy oda. Ha nem képesek alkalmazkodni akkor lehet menni zászlós tüntetést játszani valahová máshova. Ha nem felelt meg a hallgatólagosan elfogadott kabát identitás, akkor lehet elhúzni a büdös picsába követelőzés helyett.

Van módja tüntetést is meg összefogást is gründolni magának olyat ami nekik megfelel. Hja, hogy nem kíváncsi rá senki, hogy a Gyurcsány tüntetésén is 1500-an vannak a hozzám hasonló gondolkodású százakkal, és nem többen? Akkor azokkal kell összefogni akik erre vevők. A többieket lesz aki megszólítsa helyettük.

Mellesleg ha Gyurcsánynak egy tüntető biodíszlet, akkor menjen a tüntetésére Kató mama Pápáról legközelebb.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: még ha csak elhinnék... Igénylik. Mint te Stefit: nem örülsz a jelenlétének, de amint nincs itt, hiányolod, annyira, hogy meg is idézed :-)
Ez az igény változik ám baromira nehezen: az embereknek először azt kellene megérteniük, miért kell lemondani róla. Bizalmi alapon hoznak olyan döntéseket, melyeket teljesítmény-alapon kellene; bizalmi alapon, hitből értékelnek, vagy mások utálata miatt tartanak ki a végletekig, elkerülve azt a kínos pillanatot, amikor önmaguknak kellene bevallaniuk: elkúrták. Az emberek többségének a fejében meg sem fordul, hogy nem csak a politikus kúrhatja el, hanem ők is, a politikusnak adott bizalommal. Ez nem változik meg, bátran merem mondani, tíz év alatt sem a szükséges mértékben, elegendően nagy létszámot érintően.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ugyan már! Szerintem ez a kitűzött csodaváró nap a becsapás! Hogy majd akkor és ott zászlót bontunk, kéz a kézben, sugárzó arccal egy irányba menetelünk!

Hogy mondta a GYurcsánypatás? Lófaszt mama! Mert biza lesznek balhék, hajtépések,de mennyi: most 23-án pár ember beszélni fog és még az is lehet, hogy változnak majd ők is az idővel és jövő 23-án már némileg mást mondanak, mivel változni fog a világ is.

Most kedden az derül csak ki, hogy egy volt miniszterelnök nem húzott el a vérnyálba még tovább gazdagodni leszarva azt a szerencsétlenebb - és sokak által lenézett - sokaságot, aki nem teheti, hanem valamit felvállal. Őszintén remélem, felmérte ez mivel jár számára és bírni fogja a rá nehezedő szenyázást - mások ezt megemésztik (és az nem könnyű folyamat). És ezzel sok idő fog eltelni, de hogy kedden nem lesz merő egy gyönyör a Milla-tünti, az tuti. Utána se.

Ezt a Fairy Tale-es hangulatot nem kéne szerintem ennyire erőltetni. A csiribi-csiribá Bajnai beszél és egyből minden jó lesz.

Hogy mi legyen az irány, az Orvbűnön is múlik, mit ad elő a libsikre vérszomjas Ruszlánka nyálcsorgása-fogcsattogása közben. Behisztiztet nagyon kétmillió hívet -egymáson állnak majd a tágas Kossuth téren, ahogy szoktak - , vagy retirál, vagy... A jobbikos verzió meg nálam nem játszik, mert a Jobbik sima fiókvállalata a FideSSnek.index.hu/belfold/2012/10/17/magyar_elet_menete_vs._menet_a_bekeert/

Halálbüntivel - és csak azzal - kampányolni, az nem kóserság-babaság. Remélem, akkor a közelmúlt összes fehérmészárosát oda szánják.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Hány faiskolád van gleccserkék szemű? Úgy értem összesen. A nővéredét is beleszámolhatod, ha kurva kevés jönne ki.

Ilyet szólsz:
"Egyébként pedig teljesen nyilvánvaló, hogy az Európai Bizottság balliberális többsége, amely mögött köztudottan a globális pénzügyi háttérhatalom áll, ezekkel a kierőszakolt megszorításokkal akarják megbuktatni az Orbán-kormányt.

De ez nem fog sikerülni."

Persze hogy nem, bogaram. orbán akkorát fog perecelni csak úgy magától, hogy öröm lenne nézni, feltéve, ha nem lennék magyar. Te mégis mi a retkes faszt gondolsz, hogy ehhez van bármi köze is az EU-nak? Lófaszt. Az EU mindössze annyit tett, hogy nem igazán hitte el matolcsy álmodozását.
Minálunk, a kocsmában is gyakran megesik ez. Faszikám bemondja a piros ultit. Erre az első ellenfél ilyet röfög: van húszam. A másik meg (van nála egy piros felső meg egy király meg egy tízes) Van negyvenem, kontra ulti, parti. Persze faszikám makk hajtóval próbálkozik, de azért abból is 3-1-4 -ben ülnek, makk X, felső, alsó, IX a 2. ellenfélnél. Érted? Ilyenkor kurvára nem mondunk rekontrát. Kibaszott retkes gecifaszul nem. Kussolunk, mint szar a fűben, és csendben megbánjuk, hogy megszülettünk, vagy legalábbis azt, hogy ezt most bemondtuk. Az a baj ezekkel a gyerekekkel, - meg természetesen veled is - hogy egyáltalán nem is próbáltatok 4 sörrel a buksiban helytállni egy magára valamit is adó ultitársaságban. A költségvetés elkészítése azután szinte már gyerekjáték, hidd el.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: hm...
Bajnai nem jelentheti be a saját pártját, mert akkor a Millások a helyszínen tekerik ki a nyakát, amiért ugródeszkát csinált belőlük.
Nem jelentheti be, hogy a Milla élére áll, mert baromira nincsenek egy szinten, semmiféle tekintetben.
Ennyire számítsatok, és akkor nem érhet nagy meglepetés:
"Skacok, nagy trutyi van, ezt meg ezt köll tenni. Ha kérdés van, segítünk. Csá!"
@simple observer 1.0:

"Ha azonban felveszi a partvezetoi szerepet, es attitudot, akkor sokat veszit(het) vele."

Nézd, nekem teljesen megfelelne Bajnai részéről a korrekt technokrata hozzáállás.
Én nem vágyom cirkuszra.

De a politikusi terepen bizonyos határig mégiscsak alkalmazkodni kell a játékszabályokhoz, erre utaltam.
Az biztos, hogy nehéz ezt úgy megvalósítani, hogy közben ne váljon a többséghez hasonló pojácává vagy hiteltelen demagóggá.

Hogy egy aktuális és kézenfekvő példát hozzak: az USA-ban az elnökválasztási összecsapási műsorok Obama és Romney között. Politikai profik mindketten.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Szerintem azok sosem értik meg, hogy nem ŐK kellenek, hanem EZEK nem!
Amilyen hülyék, abban bíznak, hogy narancsbolsi mintára protest szavazással nyerhetnek, pl. ha kicsinálják a megjelenő más pártokat, szervezeteket és egyedül tudnak megjelenni Piktorék ellen. Még mindig nem értik... "

Akar meg sikerulhetne is, csakhogy ezen partoknak mar egyuttesen tul nagy a reszesedesuk a szavazokbol, igy elegge kis esllyel probalhatjak meg. Masreszt mostmar valoban annyira bizalmatlanok lettek az emberek a partok iranyaban, hogy mar a populista maszlagot sem eszik meg akarkitol... ;)
@shinichi:

Lehetne. De megmondom őszintén vannak fenntartásaim a tapasztaltak alapján. Márciusban is volt jelentkező elég, aztán a végén báránnyal voltunk ketten. Úgy meg elég hülyén néz ki felmolinózva kivonulni.

De, ha vagyunk rá tényleg elegen, meg lehet oldani.
@Légifarkas: 23:55
javareszt en is igy gondolom.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"Skacok, nagy trutyi van, ezt meg ezt köll tenni. Nem tetszik? Akkor csá!"

Ha igy lenne, akkor senkinek egy rossz szava sem lehetne ra.
Am remelem, hogy a tesztnel mar elorebb tartunk. Ebbe az utkozetbe ugyanis bele KELL alni. Ha nem teszi, akkor onnantol en is puhapocsnek fogom tartani...
@Légifarkas:

"Ez az igény változik ám baromira nehezen: az embereknek először azt kellene megérteniük, miért kell lemondani róla. Bizalmi alapon hoznak olyan döntéseket, melyeket teljesítmény-alapon kellene; bizalmi alapon, hitből értékelnek, vagy mások utálata miatt tartanak ki a végletekig, elkerülve azt a kínos pillanatot, amikor önmaguknak kellene bevallaniuk: elkúrták. Az emberek többségének a fejében meg sem fordul, hogy nem csak a politikus kúrhatja el, hanem ők is, a politikusnak adott bizalommal. Ez nem változik meg, bátran merem mondani, tíz év alatt sem a szükséges mértékben, elegendően nagy létszámot érintően. "

Tökéletesen fogalmaztad meg!
Szkeptikus vagyok én is a közeljövőt illetően, mert a többség még mindig a szimpla parasztvakításra vevő.
De a reményhal...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez a liba a te felelősséged, te idézgetted elő, te csacsogtál vele, én meg untam minden estémet a nyomai takarításával tölteni.

Szenvedj :-D :-D

Nem csak a trollt kell nevelni, úgy látom a barátokat is :-D
@Légifarkas:

"Bajnai nem jelentheti be a saját pártját, mert akkor a Millások a helyszínen tekerik ki a nyakát, amiért ugródeszkát csinált belőlük.
Nem jelentheti be, hogy a Milla élére áll, mert baromira nincsenek egy szinten, semmiféle tekintetben."

Igaz.
Újfent naivitásomról és politikai érzékem teljes hiányáról tettem meggyőző tanúbizonyságot. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: És igaza van. Ne legyen már minden az Orvbűn territóriuma, amúgy BG sose titkolta, hogy kapust játszik valamilyen kiscsapatban rendszeresen, Sőt volt is egy elég csúnya balesete. Elgáncsolták, vagy felrúgták, szóval hír volt belőle.

Ezek olyan kis apró metakommunikációs jelek, amiket jobban fog a zistenadta nép, mint ötven gazdasági teóriát. Ez van, rómaiak panem et circense nem volt véletlen.

Na most a lekisdobosozott megmutatta, hogy a haboskakaótól kicsit odébb van, be mer Orvbűn elé tottyani a dísztribűnre, sazrik rá, hogy az a Főnök homokozója. Sőt érdekli a Meccs, ergo nem hazafiatlan, hisz ott tapsikol a góloknak, stb. Ez a kampányrizsa, hogy ő a tudjukkik nemzetidegen puhapöcs kis fityfirittye, lassan kihúzható. Habony törheti buksiját.
@rodeo36: Angyalom, akkor hány példányban nyomnád??? :-DDD
@Fabius: Én sajna beteg lettem. Remélem, most nem csap le rám semmi aljas vírus. De hol a Sipi?
@s: Akkor felkérlek pénzügyérnek ezúttal! :-DDD
@a szív fészkei:

Pontosan ilyenféle rafinált húzásokra gondoltam fentebb, amikor azt írtam, hogy a technokrata attitűdnél többre van szüksége, és hogy a politikusi pályán alkalmazkodni kell bizonyos határig a játékszabályokhoz.
@a szív fészkei:

Sipi összekapott báránnyal, én azóta nem láttam.
@Fabius: Na tessék. Mi a francon? Na ezt mondom, ilyen lesz nagyban is.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Amúgy Orvbűn feje nagyon jól mutatta, hogy ez veri ki nála a biztit a legjobban! :-DDD Már megérte ezt látni!
@a szív fészkei:

Sipi olyat engedett meg magának amit nem kellett volna. Bárány meg helyretette.
@a szív fészkei:

Igaza is volt!
Há' hogy mer ott megjelenni?
És ha már, akkor mér' nem ment neki gazsulálni??
Ez a pofátlannya még csak kezet sem fogott vele!
VELE!
A Kárpátok Vezénylótábornokával!!
Értitek ezt, híveiim!!!???
Szencségtörés!!!!

:o)
@a szív fészkei: egy és osztatlanban

brühühühühühü

aranyos vagy ahogy félremagyarázod

a megnemoszthatóság azt jelenti, hogy nem ettem meg a kefét, önmagam maradtam és nem bántam meg...a magyar mint őszi hullott falevél a szélben
@Fabius:

Én szívesen részt vennék egy ilyen általad szervezett városi összejövetelen. Ne értsd félre, nem akarok én semmit tőled, csak kíváncsi vagyok rád, ennyi. Egyszer egy kedves ismerősöm hozott nekem Pestről KFC-csirkét, ami nagyon ízlett. Elismerem, vannak jó dolgok Pesten is.
@Fabius: Nem emlékszem már, de hát elég forrófejű.@rodeo36: jóvanna! :-DDD@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Képeket is csinálnál a Kumin-albumba? :-)) Tényleg Pesten a legjobb dolog a KFC-csirke. Itt élek hatvanadik éve,és még nem ettem. Megyek holnap a Dunának.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Ide-oda fogsz rohangászni a szegény kutyuddal? Vagy a kutyu számára vacsoraidőben jössz a Millára?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Hehehe: hvg.hu/sport/20121017_Orban_magyar_torok_meccsrol "Orbán: "elfajzás a VIP-páholyban meccset nézni"
2012. október 17., szerda, 21:27
Szerző: hvg.hu

Szíve szerint a szurkolókkal együtt nézné a meccseket Orbán Viktor - többek között ez derül ki abból az interjúból, amelyet a kormányfő a magyar-török selejtező meccs idején adott a Blikk TV-nek."

Óriási,nem??? Elvették a homokozóját, sőt megszentségtelenítették. Már nem is kell, brühühühü.
@Fabius:
"1: Elég abból a mentalitásból, hogy a szegény szociknak meg Gyurcsánynak engedni kell. Ha a szaros kezüket nyújtogatják összefogásra akkor mosolyogni kell, ha a Szanyi féle összefogás paktumot akkor örvendezni kell, ha zászlóerdőt akarnak hozni a Milla tüntetésre akkor meg engedni kell.

Meg a büdöslófaszt kell."

Semmi gond, tukeppen hozod a vart erzelmi toltetet.
Az mar meg sem lep, hogy nem arra reagaltal, amirol irtam. Ugyanis amiota ide irkalok, vegig azt irtam, hogy a helyzet fogja az LMP-t (korabbi nagy kedvenc), illetve a Millat (mostani nagy kedvenc) rakenyszeriteni, hogy kiegyezzenek a szocikkal. Persze lehet fennhangon verni az asztalt, de abbol csak ket eredmeny szarmazhat:

1. Marad a Fidesz. Ilyenkor azert sejtheto, hogy a legnagyobb ellenzeki part, illetve a part epiteset is megsporolo politikai mozgalom kozul melyik fogja a kialakulo kommunikacios csatat (ti. ki a hibas Orban hatalmon maradasaert) megnyerni.

2. Ezek a boszen odamondogato partok (LMP)/mozgalmak(Milla,4K!) vegul megicsak megertik, hogy az Orbanvaltashoz ELKERULHETETLEN a szocikkal, es igen magaval az ordoggel, Gyurcsannyal is valamilyen szintu kiegyezes. De mire ez leesik nekik, akkorra joval nagyobb arat kell fizetniuk ezert. Mai aron az LMP Schifferrel talan meguszhatja, nyilvan honapok mulva ez a tarifa is emelkedni fog.

"Ez a tömeg nem miattuk megy oda. Ha nem képesek alkalmazkodni akkor lehet menni zászlós tüntetést játszani valahová máshova. Ha nem felelt meg a hallgatólagosan elfogadott kabát identitás, akkor lehet elhúzni a büdös picsába követelőzés helyett."

Megint ugyanott vagyunk. Hiszen akik a tuntetesre mennek ugyanugy nem feltetlenul a Milla miatt mennek oda, hanem mert egyetlen helyre kellene mennie az embereknek, hogy minel nagyobb tomeg legyenek. Hogy ezt most tevesen a Milla ugy gondolja, vagy szeretne feltuntetni, hogy ez az o erdeme, az az egyik veszte is lesz.

A kabat. Te erolteted ezt, de csak nem ertetted meg amit irtam. Hiszen attol, hogy az egyes partok tagjain partra jellemzo egyenkabat van, akkor mi a KULONBSEG a kabatos, es a zaszlos-molinos verzio kozott. Megsugom: SEMMI. A parthovatarozast ugyanugy lathatoan jeleniti meg mindket verzio. Marpedig, ha jol ertem, es jol ertem, akkor a fo szempont eppen az, hogy azzal ne sertsek nemely tuntetok erzeset, hogy esetleg szoci, vagy DK szimpatizans allampolgar is kilatogat (sot kerkedik ilyeten voltaval) az esemenyre.

"Van módja tüntetést is meg összefogást is gründolni magának olyat ami nekik megfelel. Hja, hogy nem kíváncsi rá senki, hogy a Gyurcsány tüntetésén is 1500-an vannak a hozzám hasonló gondolkodású százakkal, és nem többen?

Persze lehet itt fennhejazoan osztani az eszt, de nekem epp azert mert van ver a pucajaban, es nem akar masok moge bujni, illetve, hogy egy nem feltetlenul ra (Milla) kivancsi kozonseget nem akar kisajatitani, hanem egyenesen megszolitja a valasztokat, nos ez szamomra pozitiv uzenet.
Es elmennek, amennyien kivancsiak ra.
Csak mellesleg, mert azert ilyen is volt:
index.hu/belfold/2012/03/15/lmp_marcius_15

"Akkor azokkal kell összefogni akik erre vevők. A többieket lesz aki megszólítsa helyettük. "

Igy van, azokkal lehet csak osszefogni akik belatjak annak szuksegszeruseget. A tobbiek megszolitasaban meg azert olyan nagyon nem biznek. Ugye volt mar ott a 3. polusnak, meg a vilagnak is, a kozepe az LMP. Most ugy tunik, hogy a Milla jelentkezik be erre a szerepre.
De az a franya 3. polus csak nem akar maganak partot talalni....

"Mellesleg ha Gyurcsánynak egy tüntető biodíszlet, akkor menjen a tüntetésére Kató mama Pápáról legközelebb."

Egyszer mar leirtam, de megegyszer, hatha most ertheto lesz a szamodra is.
Ha valaki elmegy a DK tuntetesere, vagy akar az LMP barmely esemenyere, az nem biodiszlet, merthogy aki odamegy, az pontosan tudja, hogy az egyes partok, illetve szemelyek miatt megy.
Jelen esetben azonban, es ez mar tisztan latszik, a Milla megprobalja lenyulni a show-t. Vagyis mikozben sokan megszokasbol, sokan pedig azert mert nincs mas esemeny, ahol a nagy tomeggel erot mutatva uzenhetnenek a kormanynak, a Milla szervezte rendezvenyre elmennek olyanok is, sot szerintem javareszt olyanok, akik a Millaban nem feltetlenul latnak lehetoseget, nagy jovot. Vagyis a Milla az ilyen-olyan okbol megjeleno emberek alkotta tomeget akarjak felmutatni sajat ereje, fontossaga, es pozicioja novelesere. Magyarul rengeteg embert KIHASZNALNAK. ES igen, ezaltal sokakat biodiszletkent hasznalnak.

Ha elore, es korrektul megmondanak, hogy ez a Milla politikai tuntetese, es az emberek tudnak, hogy azzal, hogy elmennek az altaluk szervezett rendezvenyre a Milla velemenye, gondolatai, programja(?) mellett allnak ki, akkor NEM, nem lenenek biodiszlet. Am sajnos a Milla most kavar, es megprobalja kihasznalni a tomeget...

Ugyanakkor revidealom korabbi velemenyemet; vagyis TE valoban nem leszel biodiszlet. Mint a reakciodbol kiderult, TE a Milla miatt mesz ki, vagyis a mostani magyarazatom alapjan kiestel a biodiszletseg kategoriajabol.
@simple observer 1.0: "a Milla megprobalja lenyulni a show-t. "

Doooojngg.

Eddig úgy tudtam, hogy a show-t a Milla szervezi és rendezi.

Hogy is van ez?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Az biztos, hogy nehéz ezt úgy megvalósítani, hogy közben ne váljon a többséghez hasonló pojácává vagy hiteltelen demagóggá."

Erre valok a partok, es azok tagjai. Azok meg raadasul szivesen vegzik el az ilyen "piszkosmunkat". A szavazok egy jelentos hanyada mar igy is megszolittatott. A maradek egyreszt nem homogen egy blokkban megragadhato massza, masreszt kevesen is lennenk ahhoz, hogy a Fidesz/Jobbik/MSZP/DK elleneben gyozni lehessen veluk.

"Hogy egy aktuális és kézenfekvő példát hozzak: az USA-ban az elnökválasztási összecsapási műsorok Obama és Romney között. Politikai profik mindketten. "

Ez igaz, de az amerikai szisztema meglehetosen mas, mint akar a magyar. Ott pl. egy tv vitaal is megtamogatva tudta Romney alaposan atrendezni a terkepet. 10 nap alatt 6% hozva Obaman megforditani az allast. En nem gondolnam, hogy ez olyan jo dolog.
De attol meg kivancsi vagyok a hajnali vitanak milyen kovetkezmenyei lesznek. Jo kis parbaj volt amugy. ;)
@a szív fészkei:
"Fazil Say a kritikus hangú írások mellett ki is figurázta az iszlám híveit, véleménye nemzetközi visszhang váltott ki."

Nem lepodnek meg, ha veletlenul o is kapna egy golyot a fejebe, mint minap az aaz afgan kislany...
Sajnos sokukkal nem lehet mit kezdeni, ha a vallasrol van szo. Gyakorlatilag azzal a majd' 700 evvel vannak lemardva, amennyivel kesobb lepett szinre Mohamed.
@simple observer 1.0:

"Milla megprobalja lenyulni a show-t."

Melyik sót? A sajátját? :-D :-D

Tarifa? Miről beszelsz ember? Tarifa? A szocik meg az agitátorok fognak nekem meg a tőlük behányóknak tarifát szabni? Hol éltek ti basszátok meg? A holdon? Szabok én nektek olyan tarifát, hogy a fal adja a másikat. Kommunikációs csatát akartok? Megkapjátok.

A helyzet az, hogy összevissza fostátok magatokat Bajnai megjelenésétől a Millán. Ha rajtam múlik ez így is fog maradni.
@épészmérnök:
"Doooojngg.

Eddig úgy tudtam, hogy a show-t a Milla szervezi és rendezi.

Hogy is van ez? "

A show-t valoban a Milla rendezi, mint egy esemenyt, ahol azok akiknek ugymond "nem tetszik a rendszer", ezt kinyilvanithatjak. csakhogy az seholsem hangzott el, hogy ez a Milla sajat part-nagygyulese lenne, mikozben a Milla eppen erre akarja felhasznalni, es ezzel akarja az MSZP-t es DK-t sakkban tartani, hogy ne'csak nalam mennyien vannak a tuntetesen, nalad meg senki!

Amugy ebbol eleg sok mindennel egyet tudok erteni, meg ha sok mindent vitatnek is, de erdekes alap lehetne egy vitahoz, egyezkedeshez:

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/10/17/se_veluk_se_nelkuluk_a_szoci-dilemma
@simple observer 1.0: "a Milla szervezte rendezvenyre elmennek olyanok is, sot szerintem javareszt olyanok, akik a Millaban nem feltetlenul latnak lehetoseget, nagy jovot."

A pártok, elsősorban a maszop és a fidesz közös, nagy bűne, hogy a kilencvenes években, nyugati hátszéllel kibontakozó, majd magára hagyott civil szférát lenyomta a víz alá, és a civil szféra fenntartására szánt pénzt a saját szatellitjeinek pumpálta át.

Amiközben a fidesz teljesen tisztában van a civil szféra jelentőségével, annyira, hogy fake civil mozgalmakat is szervez, ezenközben a szocialisták - jó kommunista hagyományt követve - ma sem fogják fel a civil szféra jelentőségét. Ezért tudsz te ilyen csacskaságokat írni. No meg azért, mert nem a saját fejeddel gondolkodsz, hanem a pártcsinovnyikokéval.

Szorri.
@simple observer 1.0: "a Milla sajat part-nagygyulese"

No ez már nem is tudom, micsoda.

Szalmabáb-érvelés, és még akkor finom voltam.

Mióta párt a Milla? És miért kellene a civileknek pártként viselkedni és működni? Nem, és nem, és nem fogod fel, hogy a civil szférának van saját autonómiája, és hogy baromi nagy szükség van rá.
@épészmérnök:

Hagyd, ő azt fogja föl, hogy a civil szféra ha nem tűri, hogy a nyakába lihegjenek és a szaros kezükkel összefogdossák, akkor szabnak neki tarifát. Mert majd úgy menni fog.

Ekkora bullshit csak a szocialistákból eshet ki :-D :-D
@Fabius:
""Milla megprobalja lenyulni a show-t."

Melyik sót? A sajátját? :-D :-D "

Latod pont errol van szo! Ugyanis sokan oda nem azert mennek, mert ezt a MILLA rendezi. Hanem azert, mert valaki EGYALTALAN rendezett anno egy ilyet. Most vajon miert nem ugy hirdeti a Milla, hogy a megjelenes az o politikajukkal valo egyetertes jele???

"Tarifa? Miről beszelsz ember? Tarifa? A szocik meg az agitátorok fognak nekem meg a tőlük behányóknak tarifát szabni? Hol éltek ti basszátok meg? A holdon? Szabok én nektek olyan tarifát, hogy a fal adja a másikat. "

Nezd engem legkevesbbe sem erdekel, hogy te kirol mit gondolsz. Igy az sem, hogy rolam mit. Maximum kitiltasz. En, mar parszor leirtam, a nickem alapjan csak megfigyelem az esemenyeket, es azok alapjan probalok kovetkeztetni.

En nem szabok neked semmilyen tarifat. Ellenben az MSZP fog. Es minel kesobb esik le neked es a hozzad hasonloknak, annal jobban fog fajni, amikor meg fog tortenni. Mert elore szolok, hogy meg fog tortenni.

"Kommunikációs csatát akartok? Megkapjátok."

Nem ismerek szamokat az oldaladdal kapcsolatban, de tul rosszak nem lehetnek. Es igen, hozzaszolasaim javareszet ideirtam, mert ez a kozosseg volt a legszimpatikusabb. A posztok viccesek, aktualisak. Ha szavaznek a goldenblogra, akkor valoszinuleg teged szavaznalak, bar olvasgatok meg jopar blogot. Kulon pozitivum sziv lapszemleje. DE!

Azert talan le kene a foldre szallni! Nekem a blogot egy csaladtagom mutatta ugy 2 eve, azota napi latogato vagyok, es egy ideje hozza is szolok dolgokhoz. A csaladtag oregmotoros szoci, aki sajnalja, hogy te LMP szimpatizans vagy, de attol meg a DK-ra szavaz.
Nem tudom mekkora a hatasod, de engem sem tudtal LMP-szavazova tenni. Rendben van, hogy napi szinten hozod a szoci-, es GYurcsany undorodat, de attol meg a zoldeknek nem toboroztal olyan hude nagy tomeget.
A doglott oroszlanba (MSZP, DK) rugni meg nem akkora nagy etwas.

En nem valamelyik part utasitasara vagyok itt, hanem mert ugy gondolom, itt erdemes kifejtenem a velemenyem. Nem agitalok, mert az en velemenyem nyilvan kisebb sullyal esik latba, mint a blog tulajae, ami rendben is van. Ritkan van, hogy ilyen sokat irok, mint ma. Van, ogy napokig egyaltalan nem, vagy alig irok valamit. Es volt nem reg, hogy ugy egy honapig egyaltalan nem szoltam hozza semmihez. Pedig akkor is volt am szo szocikrol, meg Gyurcsanyrol. Tehat VELEM te nem fogsz kommunikacios csatat vivni, merthogy ilyesmirol szo sincs. Te maximum a szocik es a DK agitprop reszlegevel csatazhatsz, de velem nem. Hogy aztan egy ilyen csatabol ki, es milyen szempontok alapjan kerul ki gyoztesen kevesse erdekel...

"A helyzet az, hogy összevissza fostátok magatokat Bajnai megjelenésétől a Millán."

A baj az, hogy megint felre ertettel valamit. En szemely szerint nem fostam magam ossze tole. SOT!
Ugyanis szerintem Bajnai nem a Milla elere akar allni, es az osszefogasrol fog beszelni. Ha nem, maris lezarta politikai karrierjet. Ha pedig igen, es eppen ezert szolok en is a tuntetesen valo reszvetel mellett, akkor bizony nincs mitol tartanom. Ertem, en hogy a Milla most az uj szerelmed, az LMP-s csalodas utan, de kerlek ne vetits ki ram olyan dolgokat, amirol szo sincs, merthogy en nem bantom oket, csupan azt irom le amit latok.

"Ha rajtam múlik ez így is fog maradni. "

Rendben, akkor tovabbra is tiszta marad a gatyam. Ez is fontos info azert.
@épészmérnök:
"Szorri."

Nincs semmi gond. Ertem en, hogy rosszul esik, ha valaki nem egyetertoen szol hozza, igy aztan nem csinalok az engem ert kritikakbol nagy problemat magamnak. A minap egy napon lettem buzi szoci Fabiusnak hala, de regi, kornyezetem altal tudottan szadesz szavazokent hozza vagyok szokva az ilyesmihez.

A gond az erveleseddel csupan annyi, hogy nem civil szervezetrol beszelunk mar nehany napja. Ugyanis a Milla, milyen erdekes, hogy pont a tuntetes elottre idozitve, POLITIKAI MOZGALOMMA alakult.

Bizonyara te is ertesultel mar rola:
http://hvg.hu/itthon/20121011_Index_Politikai_mozgalom_lett_a_Milla

Vagyis a tuntetest nem egy civil szervezet szervezi, hanem egy, a politika fele orientalodo tarsasag. Amelyrol (programjarol) azon tul, hogy beprobaljak a nagy barba-trukkot a tuntetes korul, es hogy MSZP-vel es GYurcsannyal NEM, nem sokat tudni.

A civil mozgalmakrol, es tarsadalmakrol egyebkent egyetertunk, es nekem semmi gondom veluk. Sot en is szuksegesnek latnam sokkal tobb, valoban civil - barmely parttol fuggetlen - szervezet megjeleneset.
@Fabius: az az érdekes, hogy a civil szféra negligálása kommunista hagyomány. A 2. vh után a kommunisták kicsinálták a komplett szocdem munkásmozgalmat, amely nem csak szakszervezetekből állt (azoknak a kiherélése főleg gyalázatos tett volt), hanem rengeteg civil szervezetből. A munkásságnak autonóm kultúrája volt, erről írt egyszer egy megrendítő gyászbeszédet TGM. Ebbe a kultúrába belefértek, a testedző egyletek, a természetjáró egyesületek, bélyegyűjtők, kórusok és munkásírók. Saját maguk építettek munkásotthonokat, és hátizsákban hordták fel a hegytetőkre a téglát, a menedékházak építéséhez.

Ezt mind agyoncsapták a kommunisták, mert mindent és mindenkit ellenőrzésük alatt akartak tartani.

És ez a szemlélet továbbél a mostani szocikban, akiknek már fogalmuk sincs arról, miért kell lenézniük a civileket...
@Fabius:
"Ekkora bullshit csak a szocialistákból eshet ki :-D :-D "

Es a buzi hol marad?
@simple observer 1.0: "A doglott oroszlanba (MSZP, DK) rugni meg nem akkora nagy etwas"

Csak úgy megkérdezném, hogy szoktál-e átlagemberekkel beszélgetni? Hétköznapi, noname, a rendszerben örökké láthatatlan melósokkal, munkanélküliekkel, betegekkel stb.? Én igen, amikor csak tehetem. És abból az jön le, hogy nem Fabius fog a legnagyobbat rúgni ezekbe a döglött lovakba, hanem a nép - mert elege van belőlük. Az átlagembernek kábé tökmindegy, ki ül a trónon, csak legyen fizu meg szervezettség rendesen, de ebben nem remekelt egyik sem. Óriási tévedésnek tartom azt a kiindulópontot, miszerint az ország gazdasági helyzete, kapcsolati rendszere, vagy akár a jövőképe rendszeres beszélgetőtéma lenne a köznép köreiben: szó sincs erről, a kérdezettek fele azt sem tudta, mit kérdezek. Voltak páran, akik a módszerváltás után, fiatalon, lelkesen, még követték az eseményeket, de mostanra megunták, és "mind egykutya" legyintéssel beálltak a passzív 50% közé, közéleti érdeklődésük úgyszólván nincs.
Fog még itt az MSZP is izzadni, mikor a hajrában ezektől az emberektől az jön vissza: oszt'temegkiafaszomvagy, haggyábékén.
Fogjátok már fel végre, hogy van egy csomó létminimumos, vagy ahhoz közeli választójogú ebben az országban, akinek nulla, kicsit pontosabban 0.0 információértékkel bír az a kijelentés, hogy "na de akkor Orbán marad". Hiszen tudják, saját bőrükön tapasztalják tizensok éve: egykutyák.
@épészmérnök:
"az az érdekes, hogy a civil szféra negligálása kommunista hagyomány."

Na vegre valami ujdonsag! KOMCSI eddig meg nem voltam...
@simple observer 1.0:

Két dolgot biztosra vehettek te is meg az MSZP is:

1: Se nekem, se a civil szférának semmilyen tarifát szabni nem fogtok. Nem az a kérdés ez nekem mikor esik le, hanem hogy a szociknak mikor fog.

2: A civil szférával szemben megvívandó bármilyen kommunikációs csata bukásra van ítélve. Választó vs párt? Röhögtetsz? Párt nem nyerhet, a választónak meg nincs mit vesztenie már. Cserébe fejből vágom az összes stiklit szanyikapitány minden faszságától Mesterházy Attila tanácsadócéges bizniszéig. Éppen ezért veszett fejsze nyele a felelősséget a civilekre rátolni. De aki harcot akar, tőlem megkapja.

Ezen kívül sose akartam senkit "elempéssé" tenni, magamat sem. Veled ellentétben soha nem hangoztattam, hogy kár kritizálni és változásra bírni a vezetésüket, ahogy te azt sulykolod a szoci mamutokkal kapcsolatban nap nap után. Sőt, általában én voltam az első akitől a napi sallert megkapták, ha kellett. Ilyet tőled a szocikkal kapcsolatban nem láttunk. Persze, elhiszem én, hogy nincs közöd hozzájuk, de szólok: megnyilvánulásaid alapján nem ez látszik.
@simple observer 1.0: A Milla továbbra sem lesz párt, hanem úgynevezett SINGLE ISSUE szervezet.

"Az alapító nyilatkozat szerint az egyesület célja a demokratikus jogállami keretek helyreállítása és az állampolgári tudatosság erősítése."

"Párttá ugyanis nem alakul a szervezet, önállóan nem is száll be a választási versenybe. Az viszont elképzelhető, hogy egy leendő választási pártnak vagy szövetségnek a Milla is része lesz - az új választási törvény ugyanis éppen ilyen szövetségek megkötésére kényszeríti az ellenzéki erőket Juhász szerint."

Ez szerintem messze nem ugyanaz, mint egy párt. A Milla nyilvánvalóan platformot nyújt a formálódó összefogásnak, katalizátor, a pártokat elutasítókat vonzza.

Ami az LMP-t illeti, nem kellene még eltemetni . Ha a naív anarchisták kerülnek többségbe, akkor igen. De ha mégis a realisták, akkor más a helyzet. Sőt, mi több, akár egy naív anarchista is az agyához kaphat. Majd meglátjuk.
@simple observer 1.0:

Hupsz, még valami:

El kéne tudni dönteni, hogy akkor a szoci-dk tábor most tarifaosztó, vagy szánalomra méltó döglött oroszlán.

A kettő kizárja egymást ugyanis.
@simple observer 1.0: komcsi nem voltál, de azon a Magyarországon szocializálódtál, ahol minimum kirúgás, és rendőri felügyelet járt annak, aki civilkedni akart valamit.

A hetvenes évekig egyáltalán nem voltak civil szervezetek. A Magyar Madártani Egyesület valami felsőbb közbenjárásra kapott engedélyt megalakulhatni 72-ben. Ők voltak, hogy úgy mondjam stílszerűen, az első fecskék.

A rendszerváltás környékén volt nagy nekibuzdulás, a kilencvenes években külföldi alapítványok képzéseket tartottak, projekteket finanszíroztak, a holland kormány pedig még működési költségre is adott kezdő szervezeteknek, pályázati alapon.

A többség azonban nem vett ebben részt. A lendület pedig elhalt, mert a maszopnak volt a fidesszel egy titkos megállapodása, kéz kezet mos alapon egymás fake civiljeit kistafírozták, függetlenül attól, melyikük volt éppen kormányon.

2000-re a külföldi alapítványok azt mondták, hogy Kelet-Európában már eléggé megerősödött a civil társadalom, és szépen továbbmentek kelet felé. A magyar civil szféra pedig megzuhant.

Lényeg a lényeg: a magyarok számára olyanok a civilek, mint a paraszt bácsinak az állatkertben a zsiráf: ilyen állat pedig nincs!
@épészmérnök:

A röhej az egészben, hogy a fejétől büdös ez a hal is. Mondok példát:

Itt Zuglóban elég erős a civilkontroll, több csoport is odafigyel az eseményekre, hatása és eredménye is van Papcsákkal szemben. Sőt, balhé és mutogatás nélküli közös tüntetésünk is volt. LMP-vel, DK-val, szocikkal, Szolidaritással, Tiszta Kezekkel, még a Jobbikot is addig baszogattam amíg kijöttek. Tudod mi kellett ehhez elsősorban? - már a közös célban megegyezésen túl - Az, hogy a helyi szoci vezér Tóth Csabát a sajátjai hátrébb húzzák. Mert vele nem akar közösködni senki. Nem a pártja volt az akadály, hanem a személy. A belátás pillanatától viszont működött a dolog.

Addig kell(ene) eljutni valahogy, hogy az ilyen személyeket akik kerékkötői az együttműködésnek negligálja mindenkinek a saját pártja.
@Légifarkas:
Az elso reszt tekintve igazad van, bar nemi kiegeszitest. A multkoriban pl. melos ugykodott a lakasban, es finoman kedett bele a maiak gyalulasaba. De minthogy jopar dolog szerintem osszefuggeseiben nem ugy van, ahogy o eloadta, meg en vedekezhettem, mintha Fidesz szimpatizans lennek. Persze nem allitom, hogy a szocik most fonixkent tamadnak fel es uj erore kapva latarolnak a szavazokeruleteket.

"Fog még itt az MSZP is izzadni, mikor a hajrában ezektől az emberektől az jön vissza: oszt'temegkiafaszomvagy, haggyábékén."

Nos nyilvan a szociknak lesz eleg gondjuk, ha netalan egyedul kell nekivagniuk a valasztasnak, de tapasztalataim alapjan a gondjuk nem az lesz, amit te irsz. A szocik gondja ugyanis az elutasitottsaguk, hogy sikerult roluk sokkal rosszabb kepet kialakitani, mint amilyet a jelenlegi Fidesszel osszehasonlitva megerdemelnenek. De minthogy rajuk a Fidesz, es mindenki mas kozos erovel hosszu eveken at tarto munkaval sutotte a belyeget, igy a lakossag javaresze ezert gondolkodik meg el ha a ket nagy part kozott kell valasztania. Azert irom a ket nnagyobbat, mert latszik, hogy sem az LMP, sem a DK nem lesz olyan meretu, hogy jelentos modon szoljon bele a politikai alkukba, tortenesekbe. Es ebbol a szempontbol bar legutobbi kutatasi eredmeny szerint az elutasitottsagot tekintve a szocik mar a Fidesz elott jarnak, vagyis akik semmikeppen nem szavaznanak rajuk, az a Fidesz eseten nagyobb reteg, de ebbol sokat meg nem tudnak profitalni. Ugyanakkor az ido nekik dolgozik.

hvg.hu/itthon/20121011_bizonytalan_szavazok_valasztasok

Es ha figyelembe vesszuk, hogy a szoci oldalon egyre tobben emlegetik a balos nyitast, vagyis hogy terjenek "vissza" szocialista gyokereikhez, akkor bizony ez eleg komoly vonzo ero lehet sokak szamara, hiszen Fabius is es sokan sok helyen irtak mar le, hogy mennyi mindent kaptak emberek a szocik alatt. Kulonosen a 2002-2006 kozotti ciklusban, de kesobb Gyurcsany idejen is sok juttatast tartott meg a szocialista part. Azokhoz kepest a mai helyzetben sokan joggal hihetik el, ha a szocik ilyen jelszavakkal igyekeznek szavazatokat gyujteni.

"Fogjátok már fel végre, hogy van egy csomó létminimumos, vagy ahhoz közeli választójogú ebben az országban, akinek nulla, kicsit pontosabban 0.0 információértékkel bír az a kijelentés, hogy "na de akkor Orbán marad."

Ilyen is van, sot olyan is aki Gyurcsany idejen gondolta, hogy Orban a minielnok, vagy eppen most, hogy GYurcsany a fonok. De nyilvan a szoci kampanynak nem is az lenne a jelszava (bar nyilvan az is), hogy Orban marad, hanem az, hogy a jelenlegi allapotok maradnak, ha nem rajuk szavaz az ismeretekkel nem rendelkezo. Es ennek bizony lehet ereje, hiszen mar most is igaz a "rosszabbul elunk mint 4 eve" szlogen. De meg ha kihagyjuk belole a vilagvalsagot, es a szocik sarat, akkor is igaz lesz 2014-ben is.

"Hiszen tudják, saját bőrükön tapasztalják tizensok éve: egykutyák."

Nem egeszen, de ha most a fentiek utan elekzdenem sorolni, hogy miert is nem, akkor ugye maradok a szoci/komcsi, allitasomat pedig ugysem tudnam hitelesen alatamasztani.
De azert csak egyet. A 100 naposok. Ami alaposan odatett az allamadossagnak, de ha mar valamivel tonkre kell vagni a gazdasagok, es az egyensulyt akkor a lakossag nyilvan egy olyan megoldast favorizal, mint a mait az egykulcsos sulytassal, es egyeb elvonasokkal illetve, sarcokkal.
Vagyis a szociknak igen is van mozgasteruk. Nem sok, talan 5-6%, am a jelenlegi felallasban ez is soknak szamit, amikor az LMP es a DK vannak (ez utobbi meg nem rendszeresen) ilyen szinten.
Ezert IS kellene elkerulni, hogy a szocik egy ilyen balos fordulat utan fussanak ra a kampanyra.
@Fabius: egyszer segítettem megszervezni a kutatást egy amerikai politológusnak. Öt ország civil szféráját hasonlította össze, rengeteget járt mindenhova, szervezetekhez, interjúzott, stb. Ronnie Lipschutznak hívják, a Kaliforniai Egyetemen tanár. Írt egy vaskos könyvet a kutatásról. Kaliforniát, Indonéziát, Magyarországot dolgozta fel, már nem emlékszem a többire.

Amiben Magyarország az összes többitől jelentősen különbözött, az a személyiségek szerepe. Az erős egyéniségek, akik szeretnek előtérben lenni, és nem igazán együttműködőek. Ami a vicces, hogy ezt a zöld mozgalomról írta, amelyik még a leginkább megtanult együttműködni, hála néhány nagy egyéniségnek :-).
@Fabius:
csak nem alakul valami?

ez a vita már egyre életszagúbb...
a következőt ismered?
kilátástalanság gyötrelmes évei – Magyarország a lepusztulás útján
2012. október 13. 20:32:56
Bizonyára nagyon sokan teszik fel a kérdést maguknak és másoknak is mostanában: hol tart ma ez az ország? Várható-e, hogy valami kedvező történik és talán elmozdulunk erről a holtpontról, esetleg javulhat valamit ennek az agyongyötört nemzetnek a sorsa a közeljövőben? Látszik-e valahol egy halvány reménysugár, egy cseppnyi lehetőség?
Sajnos azt kell válaszolni erre a nagyon is jogos, és sürgetően aktuális kérdésre, hogy túltekintve a politikai propaganda kötelező optimizmusán, túl az éppen hatalmon lévők önfényezésén, szinte semmilyen komoly tényező sem utal az általános gazdasági- politikai- morális helyzet kedvező változására. Amerre csak tekintünk, mindenhol a visszalépés, leépülés és leépítés, megszűnés, felszámolás és a megszorítások baljós jelei köszönnek vissza ránk. Sajnos igaz a régi kínai bölcselet, amely arról szól, hogy a lefelé tartó utat is meg kell járni, annak sem lehet kihagyni egyetlen apró darabját sem, ugyanúgy, ahogy az ellenkező irányba vezetőnél sem.
Csak néhány szóban tekintsük át azokat a külső és belső tényezőket, amelyek ezt a szomorú társadalmi kényszerpályát kialakították és fenntartják. Legfőbb okként – mint az utóbbi pár száz évben mindig – a nemzeti függetlenség hiányát, gyarmati sorsunkat lehet megjelölni, hiszen a többi dolog okozatként nagyrészt ebből következik.
- Az eladósodottság szintje és mélysége olyan mértékű, hogy azt semmiféle józan közgazdasági mérlegelés sem tarthatja kezelhetőnek hosszabb távon, de még középtávon sem. Az adósság többrétegű, hiszen az állami eladósodottság mértékének megfelelő a magán és a vállalati szféra hitelsújtottságának nagyságrendje is. Az állami adósságok nagy része felesleges hitelek ránk kényszerítéséből, és a 90-es évek bankkonszolidációjának grandiózus összegeiből adódik. A magánszférában listavezető devizahiteleket pedig gondolom, mindenki jól ismeri. Itt a külföldi tulajdonú bankok olyan euróról forintra konvertált összegeket helyeztek ki hamis marketingen alapuló extraprofittal, melyek mögött nem áll semmiféle Unión kívüli deviza. Ez egy átlagpolgár szintjén elkövetve, köztörvényes bűncselekménynek minősülne, esetükben persze (egyelőre) még nem. (De reméljük, el fog jönni az az idő, amikor nekik is felelni kell ezért.)
Az éves állami adósságszolgálat szintje elérte a GDP 25 és a nemzeti jövedelem 40%-át, és folyamatosan növekszik. Ha valaki józanul végiggondolja ezeket az adatokat, és összeveti a lehetőségekkel, akkor nyilvánvaló, hogy csakis az ország bedőlésének időpontja lehet kérdéses, a ténye nem.
A múltkoriban Demján Sándor multimilliárdosunk azt találta állítani, hogy az adósságot ki kell növekedni, növekedési pályára állítva a gazdaságot, az országnak van esélye törleszteni adósságát, és túllépni ezen a fojtogató problémán. Úgy tűnik, hogy ez a „jeles gazdasági szakember” nemigen tud számolni, és egyáltalán nincs tisztában a valós helyzettel. Egy olyan országban, ahol az új érték majd fele adósságra megy el, ahol a saját piacunkat multik uralják, ahol semmiféle monetáris eszközünk nincs, ahol ténylegesen a társadalom egyharmadának nincs munkája, nos ott ugyan milyen módon lehetne kétszámjegyű növekedési ütemet produkálni? (Tisztelt Demján Úr, Ön hiányzott az iskolából, amikor a gazdasági növekedés tényezőit oktatták!)
Szinte hallom a csodatevő választ, a kitűnő magyar „emberi tényező” maximális kiteljesítésével. Hát persze. A kétségkívül igen jó adottságokkal rendelkező, de letaposott, elárult, nagyrészt agymosott, Tesco-pénztárossá, vagy tőke nélküli kényszervállalkozóvá züllesztett, egészségügyi-szociális helyzetében megrendített magyar munkaerőtől sajnos nem lehet ezt a csodát elvárni. Ekkora csodák nincsenek.

Az „ideális életpályamodell” napjainkban
- A pénzügyi rendszer idegen kezekben van. A „híres” jegybanki függetlenség ordító hazugsága. Amelyik ország jegybankja független a nemzettől, az az ország gyarmati sorban van. A Magyar Nemzeti Bank se magyar, se nemzeti, de kellő elemzéssel ki lehet mutatni, hogy még csak bank sem. Egy kihelyezett gyarmatügyi hivatal. Az, hogy egy kormányzat kiegyensúlyozott működésének alapja a monetáris (pénzügyi) és fiskális (költségvetési) eszközök birtoklása és együttes használata, nos ez egy közgazdasági alapvetés. Ha hiányzik a monetáris eszközrendszer, és a fiskális lehetőségekbe is állandóan kívülről belenyúlnak, akkor az csakis káoszhoz vezethet. Erről kár is többet beszélni.
- A magyar belső piac idegen kezekben van, multinacionális cégek uralják. A magyar cégeknek a rendszerváltás időszakának fejletlen, szocialista káoszából kellett volna tőke, technológia és know-how nélkül a multinacionális cégek egyenrangú versenytársaivá kinőni magukat. Ez a hivatalos liberális vélemény. (Fuss, láb nélküli nyomorék, hagyd le Usain Boltot, hiszen a lehetőség adva van!)
Addig, amíg a magyar cégeknek nem biztosítják a magyar piacról származó folyamatos árbevételt, addig esély sincs arra, hogy magukra találjanak, esetleg nagymértékű exportra legyenek képesek. Olyasmikre mint egykori világnagyság cégeink, az Egyesült Izzó, a Ganz, a Taurus, a Weisz Manfréd, a porcelángyárak stb. Ma egyetlen olyan cégünk sincs, ami a világ élvonalába tartozna, legfeljebb regionális szintű cégeink vannak, de hogy mennyire magyar a MOL, a Pick, a Richter, vagy az OTP azt ítélje meg mindenki maga.
A közép és kisvállalati szektor helyzete egyenesen reménytelen. A „piaci résekből” megélni nem lehet, folyamatos bevétel híján pedig a kapott támogatásokat felélik, és óriási tömegben mennek tönkre. A céges felszámolások soha nem látott méreteket öltöttek.
Addig, amíg az Európai Unió tagjai vagyunk, remény sincs ennek megváltoztatására.
Ehhez kemény patrióta, magyar érdekvédelmi intézkedések lennének szükségesek. Olyanok, amelyek idegenek az Unió „rabló, internacionalista szellemiségétől”, cionliberális értékrendjétől. Addig kétségeink se legyenek: ilyen körülmények között semmiféle „magyar ipar” és „magyar mezőgazdaság” nem jöhet létre.
- Az emberi tényező. A külső függőség egy teljes kontraszelekciós rendszert tart működésben. A legmegfelelőbb embertípus a vazallus sajátosságokkal rendelkező, aki érti az „idők szavát” (kifelé alázatos, befelé gyalázatos). Olyan, amelyik gátlás nélkül kiszolgálja az elnyomó birodalmat, akár saját nemzettársai letaposása árán is. Nem igaz, hogy nálunk több ilyen lenne, mint máshol, de sajnos azért akad bőven.
A szatelit országokban a köznapi embereket valósággal kirostálja a cionliberális „demokratikus” rendszer. Azok, akik nem tudnak közvetlen hasznot termelni a birodalom számára, azok pillanatok alatt a társadalmi perifériára szorulnak. Lehetnek akármilyen tehetségesek és hasznosak is a nemzet számára, ha teljesítményük nem adható el közvetlenül a multik uralta „világpiacon”, akkor halálra vannak ítélve. Lassan tönkremennek, kihalnak, elvándorolnak.
Egyáltalán nem összeesküvési vízió egy 5 milliós Magyarország, amennyiben a rendszer még több évtizedet kapna a történelemtől. (Reméljük, már a töredéke sincs hátra neki.)
Mindig talány egy ilyen elnyomó rendszerben a kisemberek reakciója, tűrőképessége. Hol van az a pont, amikor a rendszer propagandája már nem tudja ellensúlyozni a rideg valóságot?
Hol van az a szociális és morális színt, ahol a köznép falhoz veti a hátát, és a veszéllyel nem törődve, dacol a hatalommal? A történelmi tapasztalatokból ítélve a magyar tűrési küszöb elég magas, de utána a detonáció is kontinens méretű szokott lenni.
A közeljövő sorskérdése, hogy azon emberek, akik már megértek három MSZP és két Fidesz-kormányzati ciklust, és a sorsuk meredeken ívelt lefelé (márpedig ebből az „embertípusból” több, mint hatmillió van az országban), vajon újra ebből a már többszörösen leszerepelt kettősből fognak választani? Hatodszor is hisznek a régi hazugsággépezeteknek?
De ha valakinek ezek az érvek nem meggyőzőek, ha valakinek érzelmi indokok, motivációk is szükségesek ahhoz, hogy elfogadja, helyére tegye magában a valóságot, nos azt ma már sajnos számos riasztó társadalmi jelenséggel lehet sokkolni. Ha hajlandó odafigyelni rá. Mert sokan még mindig nem akarják látni ezeket a dolgokat, menekülnek előle, esetleg letagadják. A tömeges nyomor, a kilátástalanság, a bűnözés és a kivándorlás egyre inkább kiteljesedő drámájáról van szó.
Pályi György – Nyomor Magyarország 2012
A mélyszegénység, az éhezés, az ellátatlanság méretei már messze-messze túlmutatnak, a közben nagyvárosnyi tömeggé duzzadt hajléktalanok problémáján.
A mélyrepülés legmegrázóbb következményei, a társadalom szociális szegmenseiben jelentkeznek. A 90-es évek közepén még csak marginális jelenségként létező nyomor mára már - a társadalmat kijózanítóan megrázó - tömegjelenséggé, egy elszabadultan burjánzó ezerfejű gyilkos hidrává kezd változni. A 2000-es évek közepétől az elnyomorodás nagyon felgyorsult, napjainkra évente rendszeresen 200-230 ezerrel növekszik a középrétegekből a szegények közé zuhanók tömege. Mára már 4 millió 200 ezer körül van azok száma, akik a létminimumnak tekintett 62 ezer forint alatti jövedelemből élnek, és azok száma, akik e szint közelében vannak - de még jóval a 100 ezres határ alatt - már meghaladja a hatmilliót.

Ételosztás a Teleki téren napjainkban - döbbenetes tömeg

Róbert bácsi ingyen-konyhája 1927-ben az Erzsébet téren - kicsit kevesebben voltak akkoriban a rászorulók
Ezen jövedelmek reálértéke alulmúlja a Kádár- és a Horthy-időszak hasonló adatait is, gyakorlatilag a vegetálásra sem elégséges. Az a társadalmi rendszer, amely a 21. században a technológiai és információs forradalom mai szintjén ilyen teljesítményt tud csak felmutatni, az önként elkotródhatna az útból, már csak szégyenében is. (Persze a felelősségérzettel kombinált szégyenérzet sosem volt a liberáltak erőssége.)
Ha az SZDSZ és holdudvara (ide sorolandó a teljes baloldal) esetleg nem értené, hogy milyen fényes, demokratikus világot is sikerült létrehozni ebben az országban, akkor most csak felsorolásszerűen említsük meg a legszebb liberális vívmányaikat:
-Sikerült visszaküzdeni a reálbérek szintjét a 70-es évek színvonalára (már akinek van munkája)
-1,3 millió honfitársunk már szabályosan éhezik, sokan állati táplálékokat fogyasztva próbálnak túlélni
-Minden télen emberek fagynak meg tüzelő, vagy gondoskodás híján
-Az iskolába járó gyerekek tömegei alultápláltak, az oda nem járók pedig sokszor éheznek
-A népesség száma az 1960-as értékkel egyezik meg. (A bevándoroltakat leszámítva az 1951-essel, a II. világháborút követő 6. évi értékkel)
-220-240 ezer ingatlant árvereztethetnének el bármikor, ha akarnának
-170 ezer háztartásban van kikapcsolva az elektromos áram.
-A létbizonytalanság össztársadalmi életérzéssé vált, az erkölcsök és a morál a tengerfenék mélységeibe süllyedtek.
-Az ország gyakorlatilag alárendelt rabszolgamunkát végez a nyugatnak, a kreativitást igénylő munkahelyek száma minimális, a magyar hozzáadott érték rendkívül alacsony
-Kriminalisztikai statisztikáink ezeréves csúcsot döntöttek, soha ennyi bűnözés, erőszak és szenny nem volt még a Kárpát-medencében
„Eljött hozzánk a szép új világ, és a nyugatias modernitás. A demokratikus pluralizmus és az esélyegyenlőségen alapuló szabad piacgazdaság fényes napja ragyog le ránk! És akinek nem ez lenne a véleménye, az bizonyosan a gyűlölet hangján beszél, és ki kell rekeszteni a normális társadalomból” – mondhatná legnagyobb bohócdemokratánk.

A demokrácia csodás vívmányai – a nyomor szimfóniája
Ferge Zsuzsa, liberális álszociológus szerint: „tények alapján állítom, hogy a mélyszegénység és nyomor ma nagyobb Magyarországon, mint amit az ország forrásai indokolnának, a munkaerőpiac és az iskolarendszer torzulásai pedig a hozzánk hasonló fejlettségű és sorsú országoknál súlyosabbak”. Természetesen az ő olvasatában a problémák igazi forrásai a szegregáció, a piacközpontúság hiánya, a kormányzati korrupció és az integráló iskola hiánya. Az ő látásmódjába nem férnek bele olyan dolgok, mint az ország kifosztása, az oktatási, egészségügyi és szociális rendszerek IMF általi szándékos leépítése, és egyáltalán az egész pusztító liberális pestisjárvány a maga erkölcsével és moráljával. Az ünnepelt liberális „tudós” így fejezi be gondolatait: „fennáll a veszély, hogy alternatívák hiányában a globális gazdaság olyan lefelé menő spirálba kerül, amelynek motorja a protekcionizmus, a nacionalizmus és a populizmus”
Eltekintve a mondat zavaros képi világától és riasztó magyartalanságától, mi nagyon várjuk, hogy megvalósuljanak az ő rémálmai. A globális gazdaság „lefelé menő spirálja” ugyanis a nemzetgazdaság felemelkedését jelentené, a normális nemzeti önérzet és a hagyományos erkölcsi és morális értékrend visszatérésével. Ez nem jelenthetne mást, mint a normális emberek társadalmi szintű diadalát az aberráltak felett. De egyelőre ez sajnos még csak egy szép álom.
Egy másik társadalomtudósnak, a szocialisták által kiutált, baloldali gondolkodású Gazsó Ferencnek hamis végkövetkeztetés ellenére van egy-két jó meglátása.
Gazsó Ferenc szerint: „hazánk azért nem léphetett a zsákutcás szocializmusból modernizációs pályára, mert a dominánssá vált multinacionális gazdaság nem vesz részt az ország fejlesztésében. Abban érdekelt, hogy az olcsó munkaerő, a kedvezmények, az adórendszer és a közbeszerzések révén több szivattyúval a megtermelt értéket kivonja az országból….. A neoliberális dogma megbukott, további erőltetése a türelmét vesztett társadalom szélsőséges radikalizálódásához vezet”.
Egy volt szocialistához képest figyelemre méltóan jó gondolatok! Mindezt azzal zárja, hogy új megegyezést kell kötni a multinacionális tőkével. Ez viszont hatalmas tévedés. Nem érti meg, hogy a finánctőkével nem lehet ilyen megegyezést kötni, nincs alku. A lényegét vesztené el ezáltal, és elpusztulna, hiszen a mi vérünkből táplálkozik. Próbáljuk Luciferrel megbeszélni azt, hogy ezentúl csak csupa jót cselekedjen. A Szovjetunió is azonnal elpusztult, megszűnt, amint kompromisszumokat kezdett kötni a világgal, és önvizsgálatot végzett magában.
A bankárhatalom nem fogja megtenni ezt a szívességet senkinek sem.
De térjünk vissza a magyarországi nyomor és kilátástalanság természetrajzához.

Van aki még csak most indult az életnek, de már kijut neki a realitásaiból. Van aki már ismeri a valóságot, és legszívesebben már nem ezen a világon botorkálna.
A megélhetési nehézségek, a legmagasabb jövedelmű rétegektől eltekintve, szinte mindenki számára kézzelfoghatóak. A közüzemi és egyéb rezsiköltségek – amiknek a kiegyenlítése még a Kádár-korszakban sem jelentett gondot – manapság hatalmas problémát jelentenek az alacsony jövedelmektől fulladozók számára. A családok 17%-a egyáltalán nem, további 30% pedig rendszertelenül fizeti ezeket. A devizahitelek alatt továbbra is nyögő 600 ezer család is csaknem 2 millió elkeseredett embert jelent. A kilakoltatás, az otthontalanná válás réme minden eladósodott számára reális lehetőségként jelentkezett.
Az egész társadalmi elnyomorodás egyik fő okozója és kísérőjelensége is, a minden kormány által meghirdetett munkahelyteremtés teljes kudarca. Egyik kormány sem értette meg, vagy nem akarta elfogadni, hogy egy helyet nem foglalhat el két piaci szereplő. Amíg a magyar piacon a multinacionális cégek profitérdeke határozza meg a gazdasági tevékenységek fő profilját és irányát, addig senkit sem érdekel a magyar munkaerő foglalkoztatottsági szintje.

A multiknak, pénzügyi méreteikhez képest valójában nagyon alacsony a munkaerő-kereslete, soha nem érte el a hazai munkaerőpiac húsz százalékát sem. Teljesítményeik jó része nem is itt képződik, viszont itt értékesítik. Nem nehéz elképzelni, hogy például a kompetitív termékek importja hány magyar munkahelyet lehetetlenít el a magyar termelő szférában.
Akármennyire is renitens kijelentések ezek (a multik számára), de rájuk fokozottan igaz az, hogy az általuk alkalmazott munkaerő öt-hatszorosát szüntetik meg a gazdaság más szereplőinél, így az általános foglalkoztatottságra rendkívül destruktív hatással vannak.
Az a másfél millió munkahely, ami a rendszerváltás után elveszett, és amelyet azóta is megszállottan keresgél minden kormányunk, nos az azonnal meglesz, amikor a multik elmennek innen (vagy elkergetik őket). Amint egy sor dolgot újra nekünk kell megtermelnünk, amit eddig a magyar érdekkel ellentétesen behoztak az országba, akkor azonnal látni fogjuk, hogy milyen nagy munkaerőre van szüksége egy sokoldalú gazdaságnak. Az elnyomorodás folyamata során észre se vettük, hogy milyen természetellenes, beteg szerkezete lett az úgynevezett „magyar gazdaságnak”. Addig viszont bármiféle munkaerőpiaci felfutásról, foglalkoztatási boomról beszélni egy nevetséges és komolytalan ígérgetés. Az álláshelyek millióiról álmodozó, kissé ütődött gazdasági miniszterünknek el kellene venni az útlevelét, mert egyre több országban mosolyogják meg a fantazmagóriáit, és találgatják a diagnózisát.
Az, hogy a multik profitérdeke és a magyar közérdek rendszeresen egybeeső dolgok, nos az a neoliberálisok legnagyobb hazugságai közé tartozik. (Lásd: Bauer Tamás.) Az igazság ennek pont a fordítottja: a magyar és a nemzetközi érdekek az esetek túlnyomó részében szembe mennek egymással, és ilyenkor a magyar érdeket félresöprik. Ha netán a nyilvánosság segítségével nagy néha sikerül valami áldemokratikus párbeszédet kezdeményezni, akkor a „tudatlan, földhözragadt” magyar álláspontot hamar „eligazítják”. Ha ez sem segít, akkor jön a fasisztázás, a szegregáció, a kirekesztés és a szokásos ballib idiotizmus teljes kelléktára.
Új fejlemény és egyben döbbenetes jelenség mostanában a multinacionális cégek egyre nagyobb mértékű kivonulása. Ez önmagában lehetne örvendetes tény is, de így, a lepusztított, felperzselt földet hagyva maguk után sajnos szintén csak a rövidtávú nyomort növeli.
A nyomor bizonyos területeken annyira visszavetette a fizetőképes keresletet, hogy a külföldi tőke még középtávon sem látja elképzelhetőnek az újra felfutást. A multinacionális parazita tönkretette, megbetegítette a gazdaállatát, felélte tartalékait, és most elégedetlenül, morogva indul új áldozatot keresni.
Ilyen ijesztő társadalmi háttér mellett számomra kicsit érthetetlen, hogy az utóbbi időszak időközi választásai, és a közvélemény-kutatások is szocialista előretörést mutatnak. Vagy ebben az országban csak a protest szavazás működik, és mindig az éppen hatalmon levőt büntetik? Ennyire nem értik az emberek korunk globalizmus-antiglobalizmus alapkérdését? Nem tudják beazonosítani, hogy ki melyik oldalhoz tartozik?
Vagy annyira sikerült az embereket a virtuális médiavilággal félrevezetni, hogy még a legkétségbeesettebb élethelyzetüket sem élik meg teljes valóságként?
Mindig is nehéz volt a magyar társadalom fő vonulatának lelki motivációit meghatározni, és ez most sincs másként.
A társadalmi közérzetet meghatározó igen fontos tényezők közé tartozik a kriminalisztika területe, amely szintén jelentős átalakuláson ment keresztül az utóbbi két évtizedben.
A bűnözés mértéke messze meghaladja a magyar társadalom által eddig ismert nagyságrendeket. A valamikori „boldog békeidők” idején, a ballibek által gyűlölt Horthy-időszakban a bűncselekmények száma sokszor nem érte el a 60 ezret sem évente.
A Kádár-kor végére ez felkúszott 100-110 ezerre, de mindez semmiség a mai 450 ezer körüli számhoz képest, ami sokak szerint erősen kozmetikázott, a valóságban ez 600 ezer körül van.
Egész társadalmi rétegek élnek bűnözésből, akiknek döntő részét a cigány elkövetők rétege képezi (tényleges részarányuk szigorú titkot képez hazug világunkban), tevékenységi hatókörük pedig már rég túllépte az országhatárokat.
Az erőszakos bűnözés brutalitása mára olyan méreteket öltött, ami kezdi megrettenteni az embereket. Ez az a jelenség, ami még a legagymosottabb embereket is elgondolkodásra készteti. Az ország keleti részein egész körzetek állnak már roma csoportok irányítása alatt, nagyon sok helyen parlagon hagyják a határt, mert „úgyis ellopják” a termést, a nagyvárosokban megszűnt a régi, megszokott éjszakai jó közbiztonság. Ez a nemrég még szolid-szelíd ország kezdi megismerni a félelmet és a bizonytalanságot.
A „liberális demokrácia” a bűnözés valóságos melegágya, ahol a bűnözés mértéke veszélyezteti a társadalmi együttélés alapjait. De ennek ellenére a liberális szóhasználat „rendőrállamnak” bélyegez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja ennek útját állni.
Az egész magyar társadalom mostanra kettészakadt: egy Nyugat-Európát kiszolgáló úgy-ahogy vegetáló vazallus kisebbségi társadalomra, és egy pusztulása felé rohanó többségi roncstársadalomra. Tömegek járnak ki nyugatra mindenféle hulladék munkákat elvégezni, sokan viszont a kivándorlást választják.
A vesztes, szatelit országok egyik legjellemzőbb társadalmi jelensége a kivándorlás, a külföldre irányuló migráció. Ennek a jelenségnek a mostani méreteit nem igazán ismerjük, a módszertana, nyilvántartása nem igazán kidolgozott. Azt valamennyien érzékeljük, hogy nagyon sokan lehetnek, akik kint dolgoznak, hiszen nemigen lehet olyan ember, akinek ne lennének külföldre távozott ismerősei. És az elvándorlás egyre erősödőben van. Sokan csakis ebben látják a problémáik megoldásának lehetőségét. A tartós társadalmi válság elvitathatatlan ismertetőjegye ez! Hogy milyen veszélyes jelenségről van szó, azt egy régi példával lehet érzékeltetni. A 19. század végén és a 20. század elején becslések szerint 3-3,5 millió ember hagyta el az országot, nagyrészt Amerikába távoztak. Az elvándorlások jórészt a perifériális és nemzetiségi területeket érintették, ahol jelentősen a magyarság hátrányára változtak a nemzetiségi arányok. Mindennek sajnos szerepe volt a trianoni döntésekben is.
A kivándoroltak sajnos elvesznek a magyarság számára, mindenki, aki erre adja a fejét súlyos veszteséget jelent az országnak. Nagy demokratánk szavait („el lehet innen menni, itt lehet minket hagyni”) sajnos sokan komolyan vették, pedig az abortusz mellett lassan ez válik az egyik legkomolyabb veszélyforrássá a nemzet teste számára. És érdekes módon nem a „világpolgárok” akarják elhagyni az országot, a ballibek a hatalmas aggódás és rettegés közepette valamiért még igen jól érzik magukat itt. De ez a jó közérzetük az idők során természetesen még változhat...
A mostani kétségbeejtő általános helyzet nem tarthat örökké. Szó sincs arról, hogy meg kellene adni magunkat a sorsunknak. A tudatos nemzeti erőknek küzdeni kell minden, az országot és a nemzetet sújtó problémával, anyagi vagy emberi sorsrontással szemben. És nagy türelemmel kell felvilágosítani azokat a magyarokat, akik eddig még nem ismerték fel, hogy milyen világban is élnek. Sajnos sokan vannak, de higgyék el, a nagy részük megfelelő érvekkel meggyőzhető.
Az írás elejének lehangoló, pesszimista jövőképét módosítanunk kell, több éves időtávban igenis látszanak a változás jelei. Az állandósult pénzügyi és morális hiperválság napról-napra ássa alá, őrli fel a hazug és elnyomó atlanti birodalom erejét.
A cionliberális uzsoravilág felett megszólalt már a lélekharang. A nemzetközi rabló, kizsákmányoló pénzügyi rendszernek, és a teljes parazita bankárkaszt tündöklésének a napjai meg vannak számlálva. Melyik hazug világ fog előbb összeomlani, a külső kényszerítő, vagy a belső vazallus-kiszolgáló?
Az éjszaka bennünket körülvevő áthatolhatatlannak hitt sötétjét távoli derengés fényei kezdik megvilágítani. Vajon mit hoz magával a hajnal?
Szende Péter
@Fabius:
elkaptad a tökeit, ne ereszd

gratula

brühühühühühü
@a szív fészkei:
akkor versenyezzünk, én, mióta ismerem gyorséttermeket még sohasem mentem be...jobb egy érett alma meg egy friss zsömle a Duna parton és nem a Dunában

brühühühühühü
Ez micsoda? Szélsőbalos nemzeti szocialista?
@rodeo36: itt ott vannak benne rész igazságok, a cikk alapvető tévedése az, hogy széllel szembe nem lehet' akkor sem ha valaki a feje tetejére áll. Nem szembe kell menni a "globalizációval" (itt egy újabb csúnya szó :)) hanem kihasználni annak a lehetőségeit. Kettő perc alatt omlana össze az ország, ha a sokat szidott multik (+német autógyárak ) elhúznák a csíkot, Széles meg nem tudna "ikaruszt" építeni a semmiből - söt van egy sanda gyanúm, ha újra lenne ikarusz qrvára nem tudnánk eladni amilyen balfaszok vagyunk...Tudomásul kell venni hogy verseny van - persze igazságtalan verseny Dávid küzd a Góliáttal - de ezt a versenyt pl. nem lehet úgy megnyeri amit a fidesz művel az oktatással/felsőoktatással. Pont azt a részét kellene ütni, nem stadionokat építeni, meg pénzzel tömni simicskát, hanem tolni ezt a pénzt ezerrel a tudásba-kutatásba-fejlesztésbe. Ez a szűk tízmilla ember bőségesen eltudna kavarnyilni itt a multikultiban ha egy csöpp esze lenne a csudálatos vezetőinek.A világban egy rahedli helyen csak egy "kis"városban többen és jobban élnek a sok beton között mint mi itt ebben a szegény országban ahol kék az ég és nő a fű, mi a pöcsröl beszélünk???
hopsz még egy kosza gondolat ha már busz.

nem kell nekünk magyar busz - mert ez a magyar virtus - jó lesz nekünk a mercedes is hitelre, ha az történetesen véletlenül a széles papáé...
@simple observer 1.0:

Ezzel a kommunikációs háború emlegetéssel nagyon rossz lóra tettél. Én elfogult vagyok vele szemben, de kurvára ért hozzá, és tényleg fejben van neki a rendszerváltás óta szinte minden korrupciós ügy. Az ember egy két lábon járó adatbázis.

Plusz én és a környezetem a véleményei miatt szavaztunk az LMP-re, kb ezért van mérhető jelenlétük borsodban. Ettől még leszavaznék Káli Sanyira ha úgy van, de ő Gyurcsányt meg Drazsét is befenyítette a Pásztor Albert ügyben, téged meg elküldene a picsába ezzel a tarifa szöveggel, mielőtt megtehetném én magam.
@Fabius:
"Két dolgot biztosra vehettek te is meg az MSZP is:

1: Se nekem, se a civil szférának semmilyen tarifát szabni nem fogtok. Nem az a kérdés ez nekem mikor esik le, hanem hogy a szociknak mikor fog."

Irtam egy hosszut, de a motor benyelte, ugyhogy most a rovidebb verzio, amivel amugy valszeg jobban jarsz.

En partokrol beszeltem, jelesul Schiffert nevesitettem ha nem is eppen neked, es ma. Es bizony partok egyezkednek, ha tetszik uzletelnek koalicio koteskor. Vagyis a partoknak valamit fel kell majd adniuk, a szociknal kb ilyen lesz Mesterhazy "felaldozasa", es az LMP-nek is lesznek ilyen nehezsegei. Meg egy fel eve is jo esellyel erhettek volna el tobbet, mint most a szocikkal szemben. A jovoben pedig elorelathatoan meginkabb romlik a potencialjuk.

"2: A civil szférával szemben megvívandó bármilyen kommunikációs csata bukásra van ítélve. Választó vs párt? Röhögtetsz? Párt nem nyerhet, a választónak meg nincs mit vesztenie már. Cserébe fejből vágom az összes stiklit szanyikapitány minden faszságától Mesterházy Attila tanácsadócéges bizniszéig. Éppen ezért veszett fejsze nyele a felelősséget a civilekre rátolni. De aki harcot akar, tőlem megkapja. "

Tolem irhatod, de engem is emlits meg, hogy en birtalak ra! Igy rogton emelkedik az azsiom a blogon, es a gazdaim sem fizetnek a berkommnetelesert tobbet. En is jol jarok es te is.

"Ezen kívül sose akartam senkit "elempéssé" tenni, magamat sem. Veled ellentétben soha nem hangoztattam, hogy kár kritizálni és változásra bírni a vezetésüket, ahogy te azt sulykolod a szoci mamutokkal kapcsolatban nap nap után. Sőt, általában én voltam az első akitől a napi sallert megkapták, ha kellett. Ilyet tőled a szocikkal kapcsolatban nem láttunk. Persze, elhiszem én, hogy nincs közöd hozzájuk, de szólok: megnyilvánulásaid alapján nem ez látszik. "

Nyugodt szivvel merem vallalni a kritikak milyensegenek es mennyisegenek osszehasonlitasat. En ugyan nem fogok ezzel foglalkozni, de aki nem hiszi, jarjon utanna!
Mint mindenkinek az en osszes hozzaszolasom is elerheto...

Amugy pedig en altalaban strategiai, taktikai, es politikai szempontokbol szoktam irni. Ilyen szempontbol irtam, hogy Bajnai valoban hibazott. De attol meg en tovabbra is ot tartom a jelenleg egyetlen lehetseges jeloltnek. Ilyen szempontbol az LMP csunyan leszerepelt; hagytak, hogy a kiszamolast epp csak meguszo szocik (saved by the bell) talaljanak, mikozben maguk sok hasznat nem lattak a helyzetnek. A szocik pedig messze a legjobban alkalmazkodtak, illetve hasznaljak ki a korulmenyeket, mikozben volt nekik egy megalazo vereseguk, es egy eve meg egy belso kuzdelmuk is.
Az pedig, hogy kinek mi latszik velem kapcsolatban, kevesse erdekel.
@épészmérnök:
"Ez szerintem messze nem ugyanaz, mint egy párt. A Milla nyilvánvalóan platformot nyújt a formálódó összefogásnak, katalizátor, a pártokat elutasítókat vonzza. "

Szamomra ez hangzik fabol vaskarikanak. Ugyanis egy partokat elutasitokra utazo szervezet, hogyan fog politikai/kormanyzati sulyra szert tenni? MAsreszt itt platform nyujtasnal tobbrol van szo. Ugyanis ok nem egyszeruen moderaljak, az egyelore ilyen ertelemben egymassal meg szoba sem allo, partok osszefogasat megalapozo targyalasokat, hanem maguk lepnek fel elvarasokkal.

"Ami az LMP-t illeti, nem kellene még eltemetni . Ha a naív anarchisták kerülnek többségbe, akkor igen. De ha mégis a realisták, akkor más a helyzet. Sőt, mi több, akár egy naív anarchista is az agyához kaphat. Majd meglátjuk."

En regota ugy velem, hogy a realistak vegul gyoznek. Csak az mar keson lesz ahhoz, hogy viszonylag jo poziciobol egyezkedjenek. Es ez meg akkor is igaz, mint ahogy remelem, hogy Bajnai programja adja vegul a kormanyprogram legnagyobb reszet, es a partok azon mar csak apro jelkepes valtoztatasokat tudnak majd eszkozolni.
@Fabius:
"Hupsz, még valami:

El kéne tudni dönteni, hogy akkor a szoci-dk tábor most tarifaosztó, vagy szánalomra méltó döglött oroszlán.

A kettő kizárja egymást ugyanis."

Jogos a kerdes. Az ellentmondast konnyu feloldani, hiszen a doglott oroszlan nyilvan a ciklus elso felere ervenyes, a tarifaoszto pedig az ezutan kovetkezo 1.5 evre. Bar ez a tarifaoszto MSZP is nyilvan csak a jelenlegi helyzetben, a joval kisebb LMP, es megkisebb DK iranyabol olyan nagy szo. Mert amugy a maguk tizenegy-ket %-ukra meg nagyon nem razhatjak a rongyot.
@simple observer 1.0: Hát a lopás a (ki,és meg)választottak kiváltsága! A többit tisztességes "szegénységre neveljük"! Mi meg jó keresztények, meggyónjuk, elintézzük Istennel! "Akinek Isten a barátja, nem kárhozik el!"
@épészmérnök:
Az egesszel egyetertek plane:

"Lényeg a lényeg: a magyarok számára olyanok a civilek, mint a paraszt bácsinak az állatkertben a zsiráf: ilyen állat pedig nincs!"

Eppen ez az egyik legkarosabb hatasa a szocialista rendszernek. Szerintem meg a megorokolt adossagnal, es gazdasagi/ipari helyzetnel is fontosabb. Ugyanis ilyen civil kezdemenyezesek, illetve aktivan mukodo tarsasagok nelkul maga a polgarosodas halt hamvaba, amely nelkul nyilvan nem is lehet egy emberhez meltoan mukodo tarsadalmat letrehozni.
Mig forditott esetben egy jol, es megfontoltan mukodo polgari tarsadalom akar a szarbol is ki tudja vakarni magat evek kemeny munkajaval, mint ahogy ezt jopar orszag bizonyitotta.
@batka manó:

azért másoltam be ezt a fárasztó baromságot, mivel igazolni akarja azt ami nem történt az elmúlt 31 hónapban, mert...és mindenki behelyettesíti amit tud...szerintem hazaáruló rablók lettek hatalomra téve

a járműről, ma mond ez valamit neked? KIA

ma a világ első vonalában álló erőteljes versenypozicióban lévő auto

ha Ikarus-t folytatja az a baromállat széles akkor ma lehetne .... Gunajay-ban ahol évente 300 db szóló és csuklós (vegyesen) Ikarust szereltek össze, ma nem sok változással A BRASIL MERCEDES BENZ SZEREL ÖSSZE KÖZMEGELÉGEDÉSRE

brühühühühühühü
@vitéz Thapóccay néma bárány:
A Nagy Oktoberi Kommunikacios Haborurol olvashatod feljebb a velemenyem.

A "tarifa szovegrol" szinten van feljebb. De eppenhogy Kali az egyik oregmotoros tudna csak meselni arrol, hogyan is mennek ezek a dolgok. Vagyis attol, hogy esetleg elkuldene a picsaba, meg azert tudja mi a csizio. Es nem kisebbiteni akarom erdemeit, de sem elotte Kobold, sem most Kriza nem igazan ellenfel. Kali gyakorlatilag azert veszitett mert MSZP-s. Elotte T Asztalossal a szadi punkosdi kiralysaga megmaradt, mert akkoriban reszben miatta majdnem beleptem a partba. De szerencsere ez most nem nehezedik teherkent ram. Csobara meg mar nem is igazan emlekszem. Igy a neve megvan, de amugy nem sok...
@simple observer 1.0:

Abszolút elbeszélünk egymás mellett, pedig nem bonyolult ez:

A pártok egymással egyezkedhetnek a koaláról. A szoci-DK-LMP hármasnak vagy 20%-a és szevasz. Ha nem szavaz rájuk más, akkor se Orbán váltás nincs, se semmi sincs.

Ergo: nekik nem egymással kell elsősorban koalíciót kötniük, hanem velünk civilekkel, a választóikkal. Itt pedig a tévedések elkerülése végett a tarifát nem ők osztják hanem mi osztjuk.

Nézzél csak rá nyugodtan az LMP-re. Nekik már leesett, hogy nélkülünk ez nem fog menni, kialakult szépen a szekértáborharc. Mert az eddigi szavazóik, mint én, mást várnak el mint amit most csinálnak. Nyomás alatt vannak, megfogalmazott elvárások léteznek, és dönteniük kell, mert az örökkévalóságig húzni nem tudják.

Ugyanezzel szembe kell néznie a szociknak is előbb vagy utóbb. A megfogalmazott igények elhiszem, hogy nem tetszenek, de két és fél év alatt a kivárásra játszás nem jött be, számottevő erősödést Orbánék országbontása sem hozott.

Ettől függetlenül is a választókkal párbeszédre törekvésnek nem a legalkalmasabb módja, ha mindenáron rájuk akarjuk erőltetni amit eltökéltünk. Ebből és az ellenállásból fakad a zászló vagy nem zászló vita is. Pedig a képlet egyszerű: a nem szimpatizálók hajlandóak egy helyen lenni velük egy cél érdekében. Cserébe annyi a kérés, hogy zászlót ne hozzanak.

Micsoda kompromisszum és elvárás. Mert ezen a héten mindössze ennyiről beszélünk. És ennek megértése sem megy.
@simple observer 1.0:

Csobáról annyit kell tudni, hogy álma volt, hogy a háza előtt busz járjon, így lett az 1A, és hogy lopott magának egy benzinkutat. A tapolcai elágnál úgy lett 3 OMW, hogy abból az egyiket megkapta ajándékba a helyért és lehetőségért.

Kálit nem nevezném egyenszocinak. Neki van töke szembeszállni a nagyokkal is, kiállni a városért. A polgármestereink közül vele volt a legkevesebb bajom. Na látod, például ő lehetne arca a pártnak némi rostálás után.
@Fabius: "Ez a tömeg nem miattuk megy oda. "

deee miattuk... az elmúttnyócév ugyanúgy kiviszi még a zembereket mint az elmútkétésfél !

de így együtt a 22 meg aztán hegyeket mozgat !
@Ines Institoris:

"_Orbán Viktor erős, izmos testének minden izmát megfeszíti, minden ügyességét és tehetségét felhasználja, hogy az ország alul ne maradjon az államadósság elleni harcban._"

Különösen deréktájhájban... a fotókon ez jól látszik... az agyát is ott hordhatja a seggéhez jó közel, valami oka mégis csak van hogy miként lett seggszáj a Vezér...
különösen a vidi vagy egyébb meccseken pöffeszkedve mélázhat hájizmait megfeszítve a bevethető harci eszközökön mer asztán olyan Isten nincs hogy egy kibaszott meccset kihagyna, olyankor még a szabacccságharc is el van napolva...felfüggesztve.... Ennyire elkötelezett a miniszterelnöki feladatainak ez az ágaskodó és pöffeszkedő idegbeteg fasz.

orbán és az ő erős, izmos teste?! Asztakurva!

Stefi bazmeg mérsékeld magad, mert mindennek van határa. ne akarj halálra röhögtetni...
@rodeo36: Csillagom, ebben a versenyben az amishok téged is legyőznének! ;-DDD Szerintem ez marhaság: én mentem be. Krakkóban a meki mentett meg minket reggel a megfagyástól, Prágában, Párizsban ,Passauban és máshol nyugaton a szaros kis ellátmányunkból ilyesmikre futotta kettőnknek meg gyerekekkel is meleg kaját enni. Plusz Párizsban a Champs Elyséen nagyon szép kilátást adtak a fenti teraszaik.

Nem szoktam ott lógni, de néha ki lehet bírni, plusz ingyen lehet pisilni sokukban külföldön is, tehát ezért is megéri beszédülni. Alma a Duna-parton tökmás kategória...
@jaegtoer: DE akar - így nyírja ki az ellenzéket. Stefi a gyors és kikerülhetetlen bevetésű hadtest, azonnal öl.
@Fabius: Hát ja, vannak gondok. Bajnai szónokol? Élőben adja őt a tévéhíradó. Élőben a tévéhíradó???!!! Hogy az...!!!

www.youtube.com/watch?v=0tzO7wqk2m0
süti beállítások módosítása