Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.09. 13:01 Fabius

Eva helyett kuminizmus

Címkék: gazdaság fidesz eva kumin ferenc

Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.

Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a 2012-es költségvetés jelenlegi állása mellett vezetőink azon a szent helyen, ahová a királyok is gyalog járnak is az adónemek emelésén törik a fejüket.
Nagyjából a végső kétségbeesés szülhette meg a gondolatot, hogy szüntessék meg az ország egyetlen, valóban egyszerű, a gazdaság kifehérítését és az adózási morál javulását is szolgáló adónemét. Az indoklásul felhozott +50 milliárd adóbevétel nehezen védhető akkor, mikor Rába részvényeket vásárol a kormány, és mellette az elharácsolt nyugdíjvagyonnal tőzsdézik. De azért ilyen minden mindegy alapon bepróbálkoznak a lehetetlennel is, és az elszijjártósodás útján remekül haladó Giró-Szász belemondja az evások arcába:

"Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kivezetése egyszerűbbé teszi a rendszert"

Az evázás eddig ugye úgy nézett ki, hogy az evás minden negyedév utáni huszadik napon befizette a bevételeinek 30%-át, oszt jónapot. Hogy ettől vajon mi lehet egyszerűbb, arra ötletem nincs.

Girosz ezzel a marhasággal nyilván nem volt elég meggyőző, így bevetették a másik vetítőgépet, Kumin Ferencet is. Ő meg a rálicitálás jegyében nem kevesebbet állít, mint hogy az eva tulajdonképpen a népellenségek - a véleményformáló firkászok és más megmondóemberek, magát is ideértve - adója, ami ezért pfújrossz.

"Aki pedig a véleményformáló bizniszben utazik, annak jellemzően az elszámolható költségei alig haladják meg a nullát."

Van egy rossz hírem aranyapa. Az csak a fejedben élő kuminizmusban létezik, hogy az evás tábor többségét ti alkotjátok. A valóságban az evázók többsége a kkv szektor alsó szegmenséből, az egyéni és kényszervállalkozókból kerül ki, akiket éppen az egyszerűséggel, a söralátétes adóbevallással lehetett "megvenni" fülkeforradalom idején. Többségében ők azok, akik a számlagyáros áfacsalós, Fidesz Vargája korszak után örültek egy olyan adónemnek, ami az élni és élni hagyni elven működik. Ha visszaállítjátok őket a szopórollerre, akkor bizony ők lesznek azok is, akik a következő fülkeforradalomban rátok döntik a NERt a frissen kierőlködött kuminista világképpel együtt.

278 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr413365707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Marad, de 40% lesz az eva 2011.11.14. 15:52:01

2012-ben is lesz egyszerűsített vállalkozói adó, de mértéke jelentősen nő majd. Jövőre a jelenlegi 30 százalék helyett 40 százalék lesz az eva kulcsa, és a jelenlegi 25 millió helyett évi 30 millió forintos árbevételig lehet majd igénybe venni – írja az I…

Trackback: Négyszemközt, de hatfülközt beszélgetett Orbán és Csányi 2011.11.09. 19:06:26

 A plusz két fül az enyém volt. Nem akartam én hallgatózni, de éppen a Kedves Vezető meghitt kis dolgozószobájában (Nándorfehérvári terem) kellett kicserélnem az egyik nagy csillár 54-ik izzóját, mivel a Hőn Szeretett Vezérünkön is fog a kor, és e...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.09. 16:02:17

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.09. 16:02:17

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.09. 16:02:17

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valoban, beteljesulhet a regi gazsag: minel jobban szoritja a markat egy rezsim, annal tobben csusznak ki belole. Bar ez most atteteles, mert az anyagiak utan kapkodnak, de valasztopolgarokat veszitenek. Meg mindig megdobbento neha, hogy szamukra jobbnak tunik ragaszkodni az agyremaikhez, mint felallni es bevallani: tevedtunk, maskepp kell a gazdasagot (is) vezetni. De hat, a nagy akarasnak nyoges a vege - amint azt jol mutatja az illusztracio! :D
A Fidesz levaltasahoz partprogram szintjen nem is kell sok: hitelesen allitani a normalis gazdasagpolitikat, kivezetni az onkormanyzati burokracia legalabb felet es rendbe tenni a partfinanszirozast.
Almodnek?
Tippjáték:
Tippelje meg, mi NEM fog megváltozni 2012-re és/vagy 2013-ra az adórendszerben!
A helyes megfejtők között kisorsolunk egy söralátétet adóbevallással:
Jövedelem 0.
Adó: 16 %.
Fizetendő: ami megmaradt eddig..
Most már lassan megmondhatnák, hogy mekkora is szerintük egy söralátét.

Az EVA-t nagyon sokan az egyszerűsége miatt választották. Én adózás szempontjából kb. ugyanott tartok EVA-s, meg sima adózású céggel is, de nem mindegy, hogy ugyanazt a maradékot, mekkora cégadminisztrációval érem el. Naponta töltök el vele egy órát, vagy negyedévente egy felet. Nem mindegy.
@Deathstick:

Nem álmodsz. Az önkormányzati elé az állami szót is be kell tenni, és 2014-ben ezzel választást lehet nyerni.
Osztán mikroszkópot is adsz a söralátét mellé? Csak, hogy el tudjuk olvasni.
@Fabius: Álmodozók!
Demagógiával lehet nyerni sokat mainapság errefelé.
Tehát Fidesz+Jobbik kétharmad garantált..
@namitirok:
Sajnos a kép hamis. Ha valaki alkalmazott a saját cégében, akkor annak ellenére kell járulékokat és adót fizetnie, hogy jövedelem= 0
@namitirok:

Frászt.

A Fidesz demagóg szajkózása másfél év alatt annyi százalék szavazatvesztéssel járt, amekkora tábora az MSZP-nek összesen van (20%). Ha így haladnak ezzel nagyobb bukóban lesznek, mint a szocik.
@Fabius: Sajnos lófütyit frászt!
Demagógiánknak és hiszékenységünknek nincs határa, széles e világon..
m.blog.hu/ne/negymadar/image/090706.JPG
@Fabius: Másrészt:
A Fidesz demagóg szajkózása másfél év alatt annyi százalék szavazatnyeréssel járt, amekkora tábora az MSZP-nek összesen volt (40%). Ha így haladnak ezzel nagyobb nyerőben lesznek, mint valaha..hová tegyem a vesszőt, néni kérem?:-P
@namitirok:

Az elmútnyócévnek is volt nyilvánvaló hozadéka és a mostéltnégynek is lesz. Mégse keverjük szezont a fazonnal. Szerintem :-)
@namitirok:
Sajnos igazságod vagyon. Az egyszerűbbje kizárólag az adott pillanatban hallott számára kedvező híreket hallja meg. Gondolkodni már igen rég kiment a divatból.

Az is ügyes, hogy mindig van egy ügyeletes rosszarc réteg (magánnyugdíjat vissza nem adók, korkedvezményes nyugdíjasok, bankok, EVA-sok), akiket utálni lehet, és utálni szintén nagyon jó.

Szóval Fabius lesz ezeknek mindig tömeg a hátuk megett, akik vakon bégetig a tudnivalót.
@Fabius: Majd tesznek róla a nertársak a szabad és demokratikuss savazáson, ha lesz:
w.kuruc.org/galeriaN/hir/gomf07.JPG

ma kissé nyomott a hangulatom, (m)ellnézést érte..:-. (ha már maszop és kuruc helekról csenek képet)
@Fabius: bár igazad lenne, és a II. ker.-i időközi választásokon ez valamennyi bizonyítást nyerne!
@kazohin: Sajnos. Még Fabius is felült ennek, mikéntkitűnt a vég(bél)törlesztéses postás-gfb-s mellényúlásából!
Mert az az volt, először nem tetszett, amit és ahogy vázolt..
Egyre többen mondják, és ha elég sokan lesznek, akkor igaz is lesz....

Összeomlás jön november 23-26-án - itt a világvége forgatókönyve
2011. november 9., szerda 13:26 Komócsin Sándor

Egy a világgazdasági kockázatok elemzésére specializálódott elemző cég 65 százalékos valószínűséget ad annak, hogy november végére teljesen összeomlanak az európiai adósságválság kezelésre tett erőfeszítések.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/osszeomlas_jon_november_23-26-an_itt_a_vilagvege_forgatokonyve.501171.html
Ja,ez a Kumin, de egy - nem tudom, milyen élőlényt sértsek meg - izéke! Az a higgadt komoly, obektív????? politológus álarc de leesik hirtelen! Kis felesége Kuminnak a nem számlás volt véletlenül az RTL-nél?
Storynál - ahol ugye színes-szagos riportokban Orvbán,Schmitt és minden egyéb polbacik szerepelnek Ómolnár gusztusa szerint tálalva két oldal merő nyálban - mindenkinek (kivéve Ómolnár titkárnőjét) számlásnak kellett lennie hanyatthomlok bt-t generálva. Aki ezt nem tudta, röpült, de még a kezdeti boldog első orvbáni regnálás alatt.

Na ezt csak a sajtóekézéshez Kumin fárosznak. a többit megírta a poszt.
Oké-zsoké, nem lesz adóbevallás ezen a szinten. Olyan mértékű a nyomor, hogy könyvelőt megfizetni is lehetetlen, viszont lassan már azok se látják a dolgokat. Havonta vannak továbbképzések számukra, ami azért nonszensz!
Zseni voltam, hogy két éve feladtuk és kiszálltunk.
Frissen Rómából: "Ma annyira rosszabbodott a helyzet, hogy muszàj lenne B.-nak lemondania mèg ma ès nem 1 hèt mulva, ahogy igèrte. Drukkolj nekunk, mert ha Olaszo. csodbe megy, magàval sodorja a fèl vilàgot"
@netlovetta: Na de ott indul a bájmosolyú Lévai Katalin... Írónők gyöngye. #:-( (anyámborogass) Vele nyernének? Annyi empátia szorult belé, mint.. Na mindegy.
hvg.hu/velemeny/20111109_cba_cora_seres#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_9

Van, ahol nincs válság csak hasítás ad astra... Én meg nem hiszek a véletlenekben.

A környéken van már egy bazi nagy frissen épült erődszerű CBA -a lábamat se tettem be oda soha - most az itt lévő Match-et is megeszik. Ha lehet, egy fillért se oda Ítéletidőéknek.
www.femina.hu/hirhatter/kepviselok_fizetes [..]"képviselők, akikre egyébként évi 4 milliárd forintot költünk. "

Nagyon megéri.
@Cirbi: Na de lassan nem lehet. Közel-távol csak ők lesznek. Mindegy, akkor marad a cepelés messziről inkább. (a Match azért nem volt a csúcsok csúcsája, bár valamennyit fejlődött)

A XII. kerületben már eddig is jóformán csak CBA-k épültek vagy formálódtak át gigaméretűvé. Turulia mindent előbb kap a spirituális vezető agyömlenyéből, mint az ország: van itt elég horribili ingatladó már mióta, CBA-burjánzás mióta, stb...
@a szív fészkei: ja, és őmaga fizikai valóságában is itt van. Ennyi a jóból már sok is.
Sasfiók is szárnyal: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/9/Akinek_nincs_semmije_az_maradjon_otthon_WH34PH#rss
[..]"Vitézy Dávid megoldotta a főváros közlekedési gondjait. A korábbi aktivista, aki a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivőjeként küzdött a tömegközlekedés fejlesztéséért, és hatalmas elánnal cseszegette a BKV éppen aktuális vezetését, pozícióba kerülve egyből megoldotta Budapest tán legakutabb problémáját. A Blikk információ szerint a közösségi közlekedés nehézségeit legalábbis maga és munkatársai számára úgy kívánja enyhíteni, hogy nagyértékű autókból álló flottát rendelt az általa vezetett Budapesti Közlekedési Központ számára."
Tótán is ez megy, arra írta valaki: "Ez egy pusztán gyakorlati kérdés, kedves polgártársak, hagyjuk már ezt a vérgőzös hisztit meg ideológiát.

Én pl. evás vállalkozó vagyok, költséghányadom kb. 10%, de lehetne több is. Amíg nem volt eva, addig volt 20%-25% is, mert amíg leírhattam költségként, addig kínomban minden szutykot megvettem magamnak - főleg számítógépes cuccokat. Amióta van eva, azóta ezerrel spórolok a költségeken, a pénzt félreteszem. Beszerzéseimet olyan boltokban intézem, ahol mindig kapok számlát. A normális helyek ugyanis mind ilyenek. Beszerzési oldalon fehéredés tehát részemről az eva megszüntetésével nem várható.

Mielőtt evás lettem volna, viszont rendszeresen dolgoztam feketén, illetve (jóval kisebb mértékben) elszámoltam idióta, mondvacsinált költségeket is, összességében kb. a jövedelmem 30-40%-át kivontam az adózás alól. Amitóta evás vagyok, egyetlenegyszer sem vállaltam a kockázatot, nem éri meg. Tehát mindig adok számlát, és az utolsó fillér után is megfizetem az adót. Igaz, a járulékokat csak 180 ezer Ft-os bruttó jövedelem után fizetem be (ezt az evás maga dönti el), úgyhogy kétségtelenül sokkal kedvezőbben járok, mintha alkalmazottként adóznék valahol. Átlag havi félmillió kiszámlázott NETTÓ (tehát áfa nélkül számolt) bevétel után kb. 140 ezer Ft adót és járulékot fizetek be, az áfarészét is hozzáadva, bruttón számolva összesen kb. havi 290 ezer Ft-ot utalok a költségvetésnek, nekem marad mintegy nettó 360 ezer Ft-om.

Az eva megszüntetésével - plusz könyvelési díjat és más efféléket nem számolva - kb. 120 ezer Ft nettó jövedelemtől fogok elesni 2012-től, 360 helyett kb. 240-et fogok keresni. Ez évi majdnem másfélmillió Ft, azaz annyi pénz, amiből mondjuk a lakhatásomat nagyjából biztosítani tudom. Mindezt úgy, hogy közben az adóforintok Orbán-festményekre, gazdasági szabadságharcra, stadionokra, Simicska-cégekre és más hasonlókra folynak el, az egészségügy romokban, nyugdíj nem vagy alig lesz, hamarosan az oktatásért is fizetni kell majd, tehát a befizetett adóért cserébe semmilyen megfogható értéket az ember nem kap, a lakásra félretett pénzemet pedig a kormány szemmel láthatólag minden erejével igyekszik elinflálni.

35 éves vagyok, saját lakásom, autóm nincs, a félretett pénzemen kívül a legnagyobb értékű vagyontárgyam a számítógép, amin ezt a hozzászólást írom, pénzt, lakást, semmit nem kaptam és örököltem, és nem is fogok soha.

Ilyen körülmények között a túlélés azon múlik, mennyi pénzt tud az ember megóvni attól, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerét irányító karizmatikus politikusok markába kerüljön.

Én részemről azt gondolom, hogy az eddiginél sokkal több pénzt én már nem vagyok hajlandó a magyar államnak befizetni. Akkor is ezt gondolom, ha tudom, hogy aki szimpla alkalmazottként dolgozik ilyen jövedelemért, az cirka - munkáltatói járulékokat is beleszámítva! - két és félszer annyi adót és járulékot fizet be, mint én.

Én tehát, ha az evát megszüntetik, a tevékenységemet külföldre fogom vinni - azt még nem döntöttem el, hogy minimálbérre lecsökkentve esetleg itt is megtartom-e a munkámat, vagy a céget teljesen megszüntetem. Az énáltalam eddig befizetett adóknak tehát jó esetben harmadát-negyedét fogja látni a költségvetés, rossz esetben egy büdös buznyákot sem.

Hát ez a helyzet, kedves polgártársak."
Viktor most frankón azt akarja kiprovokálni, hogy meglincseljék?
Kuminnak meg lófasz a seggébe.
Gyros Ász Andrásnak szintén lófasz a seggébe.
Szógyártó Petikének meg úgyszintén lófasz a seggébe, meg egy a kezébe, hogy tudja mi van a seggébe.

(Csúti Gecó: "Az ország nincs olyan állapotban..." De olyan állapotban volt, hogy bevezessétek az egykulcsosat, mi? Anyátok.)
www.origo.hu/itthon/20111109-elsofokon-bunosnek-talaltak-a-bajnai-gordont-ragalmazo-ujsagirot.html

Ha megint kezdik elővenni a libás - sok mindenre alkalmas - szöveget...

Jelzem Orvbán miatt még nem lettek öngyilkosok? Háromról tudok.
@kazohin:

A valódi kérdés nem az, hogy lesz-e mögöttük tömeg, hisz a kádárizmusnak is vannak rajongói a mai napig.

A kérdes az, mekkora lesz ez a tömeg? Abban egyetértek Fabiussal, hogy az arcvesztés jókora, és szerintem sem lesznek az újrázáshoz elegen.
@Fabius: alapállás: a fidesz analfabuta!!! történelmet sem tanult, de főleg nem tuggya, azaz Montecuccoli-t sem olvasta...az origo írja, hogy most éppen e-körűl megy a belett, a hattyak halálát gyakorolja a matolcsynéférjemegafeeneke...ami nincs azt ne keresd, "0"-nak a 16% -a is meg a 100%-a is = "0" ez áltatlános iskolai matek, ajánlott a matolcsynéférjének újratanulásra
@a szív fészkei:

"A könyv, melybe legtitkosabb vágyainkat és félelmeinket írjuk össze; a könyv, melyben a legmeghittebb pillanatokat őrizzük; a könyv, melyben tudatunk legmélyére pillanthatunk; a könyv, melyet este lefekvés előtt a párnánk alá rejtünk, hogy megóvjuk és elrejtsük – ez a Párnakönyv."

Thomas Bernhard ezt nevezné "Írásbűncselekmény"-nek. Amúgy mint nő, formás kis MILF.
@a szív fészkei:

Én nem vagyok evás de igaza van a csókának. A megszüntetéssel demoralizálni fognak egy eddig kiszámíthatóan adózó réteget, és az adófizetési morál megjobban beesik a béka segge alá.

Kuminnak meg szimplán lófasz a seggébe. A pártjanicsárok véleménye mióta mérvadó?
@Rodeo36:

Erről az országról mindent elmond, hogy Matolcsy még a helyén van.
@néma bárány: Attól tartok, hogy tökmindegy mekkora lesz mögöttük a tömeg. Még egyszer nem fogják kiengedni a kezükből a hatalmat.
Akkora mértékű hatalom bebetonozás folyik, amiből nem lehet őket egy-kettőre kirakni. Ahogy megbénították a kormányzást abbéli dühükben, hogy nem nyertek 2006-ban, ez 2014-től még nagyobb arányban várható.
@Rodeo36:

Nem balett ez, botladozás :-)

A balettnek elöre megírt koreográfiája van, minden lépés tervezett. Ezek meg csak ugrándoznak össze vissza, mint bepálinkázott csípőficamos a felcsúti falunapon.
Csúcsközelben a magyar csődkockázat
2011. november 9., szerda 12:08 portfolio.hu

Még nincs pánik a magyar állampapírpiacon, de az első nagyobb eladó könnyen kiválthatja ezt, azaz "közeledik a pillanat, amikor felrobbannak" a hozamok - jelezte egy névtelenséget kérő londoni állampapírpiaci szereplő. A hozamok intenzíven emelkedtek tegnap óta, a magyar 5 éves CDS-felár pedig jelentősen emelkedett és közelít a történelmi csúcshoz.
@gyilkos fűegér: Hát kérlek, én önkínázásból - meg melóból is - elolvastam a harmadik ilyen klasszikusát. OMG! Le se hozták a kritikát, mert akkor még ugye ő volt nagyon valaki.

Jó szó, kösz: írásbűncselekmény. És komolyan hiszi, hogy tud írni. Erotikusan ráadásul. Női Bolgárúr.

Ő már nem is MILF hanem GILF, van egy unokája, de jól tartja magát. Nézd, havi három millából nekem se lenne olyan nehéz ez. (bár a töredéke töredékéből is igyekszem ;-)))
@kazohin:

Én ebben nem hiszek. Szerintem itt egy esetben lesz forrongás, ha a paraszt nem ikszelhet kedvére négyévente. Hidd el, ezt Orbán is tudja. Lázár meg ki is jelentette pár hónapja, hogy ők is elzavarhatóak.

Mellesleg a betonjukat jogszerűen fel lehet törni még a saját alkotmányuk szerint is.
@néma bárány: Eddig - számomra sikertelenül - azt alakította a Kumin szerint-blogban, hogy ő nem pártjanicsár. Volt, aki bedőlt neki, de nagyon átlátszó szerencsétlen fazon, csak narancsban vibrált mindig bármiről is volt szó.
@gyilkos fűegér:

matolcsi annyira a helyén van, hogy igazán érdekelne már, hogy ki dugja.
@gyilkos fűegér: Erről az országról mindent elmond, hogy Orvbán még a helyén van. (Matolcsy csak a Kalap ura, a kezén, ami belőle hasbeszél ki.)
@a szív fészkei:

A Fabussal élve kuminista koncepció elég egyértmű: a mérsékelten jobboldali Török Gábor megvilágosodott, így kellett egy hasonló karakter a helyére. Kumin alkalmas és meg is felel a célnak. Az már csak hab a tortán, hogy véleményvezérnek hiszi magát. Pedig rajta röhögni szokás nem figyelembe venni.
úgy, hogy lesz egy külön sor, hogyaszondja:
-kivéve álamapánk és körítése, nekik nem köll perkálni mert nekik sikerült a zélet csókolom alássan,

kérek engedélyt, meghunyászkodni a vezényló tábornokot szódázom....
Most olvasom, hogy Rogán rántott egyet a vállán és aszonta: meggondolta magát, legyen mégiscsak 3 %-os ingatlanadó.
Szép új világ!
gondolom lázadoztak a pártközeli számlagyárosok, hogy mióta az eva van, azóta kopik fölfelé az álluk...
"...Rába részvényeket vásárol a kormány, és mellette az elharácsolt nyugdíjvagyonnal tőzsdézik..."
Egyébként nem úgy volt, hogy azért kell a manyupot megszüntetni, mert eltőzsdézik a zemberek pénzét? Hát most hogy van ez?
Mikor teker a gazdaság, akkor nem nagy kunszt kormányozni, most, hogy szar van már évek óta, Viktorunknak se megy, de nagyon nem.

Így egy közepesen megírt excel makró is elkormányoz. ÁFA +2%, EVA-, üzemanyagadó, stb.
hülyék ezek bazmeg, az eva talán az egyetlen jó dolog volt adózás szempontjából az elmúlt húsz évben azt legalább mindenki fizette, ingatlanadó hát persze, a jó kurva anyátokat azt!
Orbánék kaptak egy biankó csekket a kétharmaddal és most a csekkre mindenféle baromságot írnak össze-vissza.
@Spániel: Hello kutyus.
Miböl gondolod hogy 'csak' 3% lesz?
Hát jövöre megveszik a telekommot is, az üveggombot is a Rába a Mol mellé, és az összes elektro müveket, ugyhogy lesz az több is, a szopoág itt még elég széles.
@Dr Gregory House:

Most legalább kibújik a szög a zsákból, hogy mennyire nem tudnak semmit. Az csak egy szépséghiba, hogy rámegy az ország...
@tuttle: már csak azt lenne jó tudni, hogy melyik fideszes politikusnak mennyi rába részvénye van?
szlovak ceg.
az egy normalis orszag, nem modositanak alkotmany havonta, nem lopjak el az emberek megtakaritasait.
ott van biztonsag, Mo-n nincs
Szerintem az EVÁ-val csak egy gond van. Alanyi Áfa mentesnek kellene lenniük, mivel így még mindig megéri teljesítés nélküli számlát kiadniuk és ezzel sokan trükköznek. Nem tudom van-e valami EU-s akadálya ennek. Ha Áfa mentesek lennének, akkor persze az adójukat csökkenteni kéne.
@a szív fészkei: Szerinted mégis miért szólt a népszámlálás fele a kéglirű'? Hogy lássák az elvtársak.. akarom mondani urak, hogy mivel számolhatnak.
aki negyedévente 20-án fizette az EVÁ-t, az folyamatosan 8 napos késésben volt, kedves gyík
@namitirok: @Fabius:

2014-ben nem Fidesz-Jobbik, hanem Jobbik-Fidesz koala lesz, Vona Gábor miniszterelnökkel.

Most ugyan gyengül a látszólagos támogatotság a Fidesznek, de attól még, hogy egyre kínosabb bevallani egy kérdezőbiztosnak, hogy valaki fideszes, attól még simán Viktorra szavaznak, ha testközelből megélik, hogy visszajöhetnek a szocik. Ezzel együtt is nagyon erodálódik a Fidesz tábora, a de a második hely tuti a Jobbik után.
A Jobbik meg épp azért nő majd nagyra, mert a Fidesztől kiábrándultaknak nincs máshova menniük, balra szaavzni ugyanis felér egy hazaárulással az sok éve mosott agyukban, az pedig a túlvilági bűnhődést és pokolbéli örök kínt von maga után.

És valamiért senkit nem érdekel, hogy 2014-ben a határon túliak is szavazhatnak. Erről senki nem beszél, erről nem szólnak a felmérések. Pedig a Fidesz már ott is lenyúlta a helyi médiát, ott is működik a helyi kis hír tv és társai. Az ottaniak számára ez rengeteg idő után egy óriási, történelmi-szimbolikus esemény lesz, hasonló mint nálunk az első szabad választás. Értsd: aki addig kéri az állampolgárságot, az mind el is fog menni szavazni. És mind jobbra szavaz majd.
Ez kellően alacsony belföldi részvétel mellett +10% lesz a jobboldolnak, amit még majd felszoroz a nagyok felé továbbra is erősen torzító választási rendszer.

Csak egy esély van bal felől: Bajnai. Nem véletlenül retteg tőle a jobber tábor. Ha ő visszajönne, mögötte fel tudna sorakozni a szanaszét aprózodott ellenzék, de ahogy elnézem nem jön vissza, amit meg is értek, túl normális ahhoz hogy elsüllyedjen ebben a hazai mocsokban. Az alapítványa kedves gesztus, de semmi több, egy háttérintézmény pár gondolkodóval nem helyettesít éveken át tartó pártépítést, országos hálót, embereket, meg ezer mást. De lassan már késő is lenne bárkinek visszajönni, egy párt vagy pártszövetség felépítése is sok év (még a szavazóknak is ösze kell szokni, szóval ez messze nem csak technikai-hatalom-megosztási kérdés).
O.K.
Orbán egy fasz.
Matolcsy egy fasz.
Szijjártó egy (nem, ő kettő) fasz.
Kumin egy fasz. Aki kumintól bármit elolvas, és képes komolyan venni, az egy fasz.

Egyszer próba képpen elolvastam valamit ettől a pöcstől - nem ismertem a figurát még. Agyfaszt kaptam tőle, elküldtem a büdös picsába. Erre letiltott a baszadék blogjának a komenteléséről. Menj a picsába kumin. Nálam a bakátssal vagy egy szinten. Nem, ő hasznosabb. Legalább kaját lopott a családjának az a buzeráns fasz.
@nu pagagyí:
Számoljunk!
Nettó 100 Ft + 25% ÁFA = bruttó 125 Ft.
Ebből -30% EVA = 37,50 Ft, -1% iparűzési adó =1,25 Ft összesen 38,75 Ft.
Bruttó 125 - 38,75 adó = marad 86,25 Ft.
Megéri teljesítés nélküli számlát adni? Hogyan?
Egyébként érdekes, de miért nem lángol az MTV?

Orbán újabb lebukott hazugsága ez az EVA-s történet, de úgy látszik ez senkit nem zavar.

Kezdem azt hinni, hogy akik törtek-zúztak-gyújtogattak nagy világfájdalmukban, hogy Gyurcsány hazudott, azoknak nem is a hazugsággal volt bajuk, hanem azzal, hogy nem Orbán hazudott :)
@newtehen: Persze, csak kérdem, miből éhezzék ezt ki a népek? Bárhol? Hirtelen eladni sem lehet, ki venné? Szépen lógnak majd az emberek a karácsonyfán..
Primitív írás. Kumin hozott érveket az eva ellen.
Ti se Kumin ellen, sem az EVA mellett nem. De a fröcsögés megy...

Amúgy nem értem, az egyszerűbb megoldás általában drágább szokott lenni, miért úgy van kitalálva az EVA hogy egyszerűbb is meg olcsóbb is? Nem logikus ez a kegy, pláne annak aki nem részesül belőle... De úgy összességében kéne egyszerűsíteni az adórendszert, mérsékelni a terheket, nem ilyen szelektív módon mint az eva, ez csak látszatintézkedés volt, le vele :)
@sárkányfő: "de úgy látszik ez senkit nem zavar."

Ááá.. Csak hetente vannak kormány ellenes tüntetések. Két hete a nem tetszik a rendszer, egy hete valami taxisok, meg valami szakszervezetiek is voltak...

Csak már senki sem akarja kilövetni a szemét, de ez akkor is egy tiltakozás ellenére erőszakkal fenntartott rendszer.
"Az evázás eddig ugye úgy nézett ki, hogy az evás minden negyedév utáni huszadik napon befizette a bevételeinek 30%-át, oszt jónapot. Hogy ettől vajon mi lehet egyszerűbb, arra ötletem nincs."

Hát biztosan nem kell fizetni semmit, az még egyszerűbb.

Az evás ismerőseim megjegyzéseit hallgatva ez elég valószínű is. Mivel bezárják a céget, elviszik külföldre vagy beállnak alkalmazottnak.
@sárkányfő:

Ez már akkor is nyilvánvaló volt.
@Joooe: Na, még egy bértollnok.
@sárkányfő: Kezded hinni? Azt gondoltam, ez azért már akkor is elég evidens volt. Aki oda balra szavazott, az nem tombolt a Kossuth téri közpisildében egy percig sem.
Aki Orvbánra, az meg ugyi eleve nem volt hülye Gyurcsányra, mert ő a patás, mikor meg lett mondva már. Hát ők akkor miben csalódtak volna? Épp, hogy hozta Gyurcsány a hazug mocsok képében az elvárásaikat.

Ikonra való szép téma volt az a 06-os cirkusz, valóban. És nem szakad rájuk az a szentekkel teli magas ég!
@tamimaci: ÖÖ ha megvesznek minket telekommot akkor én közalkalmazott leszek? Jó lenne egy kis fizetésemelés és bérkompenzáció. :)
@crashdummy: nagy megkönnyebbülés ilyen intelligens emberekkel ellentétes oldalon állni mint te, önbizalmat ad :)
@a szív fészkei: arrogánka elérte a célját, adótanácsadásai oda vezetnek, hogy az egyetlen gyógyszer a libáknak: jégbehűtött géppisztoly sorozatlövésre állítva és tűz parancs...senki sem tud éves 3%-ot lejattolni az ingatlanából...ki fogja megvenni ha el akarod adni? és ha magánszemély nem akkor az állam és mit csinál vele?
@a szív fészkei: orvbán csak holnap érkezik és már fél London az Utcán van táblákkal és transzparensekkel zászlókkal...már tuggyák?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Igazából Matolcsyt egyetlen pozícióban látnám szívesen: amint egy működésképtelen űrhajóval épp belezuhan a Tejút központi fekete lyukába.
@ügyfélszolgálatos: álmodik a nyomor ;)
majd ha otthon létrehozod a NER szentélyt és nap mint nap áldozol is neki, megfelelő áhitattal....talán, esetleg
Hello!

Annak azért örülök, hogy nem csak nálam vágta ki a biztosítékot kumin (nemecsek) mai blogbejegyzése. Bár ahogy láttam a kommentelők többsége is hasonló véleményen volt.

"Frigyes"
@Rodeo36: Hasfelmetsző Jack nem reaktiválható? Bár ő kurvákra ment rá, de ez nincs annyira messze attól.
@Joooe: Na akkor neked jó! Kéne rólad egy portré Kerényi mosolyalbumába: egy mindennel elégedett és boldog országlakó Magyarországon 2011-ben.

Te lehetnél a Tákolmányuk nyitóoldala.
@Rodeo36: A benébe már ezekkel a gojokkal, hogy milyen nehéz elszedni a házukat. A nagyja még 250-es CHF-nél is fizeti a 150-nél rásózott CHF hitelt, az anyja úr istenit! Valamit ki kell már találni...
@Cirbi: Fock me sideways... Most akkor az Orbán és Matolcsy oltár mellé tegyek be egy NER-t is?
:S
@gyilkos fűegér: Űrhajót kéne gründolni alá? Az is pénz,hanem is működik, akkor is a belé fektetett anyagárba is vagyon megy... Vannak olcsóbb megoldások szerintem. És ne állj meg a Kalap Úrnál.
@Joooe:

Mi is lenne az érv amit Kumin felhozott? Ez?

"Egy olyan adózási mód bukhat el a kivezetésével, amely épp annak a véleményformáló körnek jelentett nagy előnyt és könnyedséget, amely nagy befolyással lehet a közhangulatra."

Az, hogy büntessük meg a néhány tucat evázó véleményformálót nem érv. Legfeljebb Orbániában. Egyéb pedig nincs az írásban.

Mert ez:

"Ebben az adózásban nem az egyszerű adminisztráció volt az igazi bónusz, hanem az, hogy kevesebbet kellett fizetni – amúgy elég nehezen igazolható alapon."

...nettó marhaság. Az evázók minden fórumon elmondják, akár az adóteher bizonyos fokú emelésével is kiegyeznének, mert az adminisztráció fenntartása az igazi szopás.
hahó!!! itt mindenki tényleg negyedévet követő hó 20-ig fizeti be az eva-t? miközben 12-ig van határidő? legalább most már tudom, miért szüntetik meg...
@a szív fészkei: ja a két oldalt nem a fidesz támogató - nem támogató viszonylatban értettem, hanem a gondolkodó-érvelő vs. a gondolkodás nélkül fikázó viszonylatban.
@a szív fészkei: Ilyet írtam volna? Nem hiszem... Nem is látok hasonlót se, gyorsan visszanéztem..
Ennyire érint a téma?
@Fabius: De ha Kumin aranyat szól - de sokan vannak ilyenek köztük, fel kéne fogni tartályba és táblákba önteni - akkor viszont Orvbán hülye volt 2010-ben a TV2 kérdéseire azt válaszolva: hogy naaná, kell az EVA, csak az kell!
@ügyfélszolgálatos: Orvbán-oltár egységesít minden aloltárt, nyugodj meg. Ha olyanod van, akkor mindened van. "Aki a mi szép jövőnkben bízik, az bennünk bízik" - forgatom ki Virág elvtársat.
@tamimaci: hány %-nál tartanak most a sarcban? 100% fölé nem mehet? vagy ha megközelíti, akkor senki semmit sem fog fizetni...persze ezt már most meg lehetne kezdeni és majd meglátjuk ki nyer? TEK???? hahahahaha
EVA = a vállalkozók egy csoportja kevesebb adót fizet, mint a többiek. Legálisan, de ez így igazságtalan. Meg kell szüntetni, de mellette csökkenteni kellene a járulékokat is, hogy az adóék senkinél se legyen több, mint 30-35%. (ami most 50, de két éve még 60% felett volt.)
@a szív fészkei:

Kuminnak házi feladatnak adnám, hogy az itt összeszedett idézeteket ideologizálja:

orulunkvincent.blog.hu/2011/11/07/bucsu_az_eva_tol

Különös tekintettel erre:

"Az eva nem sikertörténet? De az, most mégis a megszorítások áldozata lesz: 30 milliárd forintos bevételt vártak és az első évben 60, a következőben pedig 90 milliárd forint lett belőle." (Varga Mihály, 2006)
@Fabius: a leglényegesebb érvet elmondta: az eva egy adókedvezményt nyújt, ami nem indokolható, hogy miért vesznek el mástól többet azért hogy az evásoknak könyebb legyen.
Lehet vele vitatkozni, de ez egy értelmes érv .

Azon meg ne akadjunk már ki hogy kumin azzal magyarázza a felzúdulás indokoltnál nagyobb mértékét, hogy "véleményformálók" érintettebbek... Ez elég valós szempont, gyarló az ember, hát még a blogger.... ez ment a médiatörvénnyel is, nyilván nem lett volna ekkora picsogás ha a bezinkutasok munkáját szigorító törvény született volna...
@newtehen: Nem angyalom, szó szerint nem írtál ilyet, de emlegeted - tán CBA-s hatásként :-DD - a gójok házainak nehéz elvételét."A benébe már ezekkel a gojokkal, hogy milyen nehéz elszedni a házukat. A nagyja még 250-es CHF-nél is fizeti a 150-nél rásózott CHF hitelt, az anyja úr istenit! Valamit ki kell már találni..."

Márpedig azt most ezek,- pl. Arrogán, mint Orvbán egyik mohó sapiens keze - akarják kicsit ingatlanadóval megpiszkálni és gyorsítani. Zsidók szerinted nem fognak fizetni? És a szingalézek meg zen buddhisták meg a pirézek?

Kivétel talán a nagyon fontos kormányemberek körében lesz fellelhető, akik amúgyis nyomorszinten laknak.
@a szív fészkei: Vagyis ha gojozol, akkor ott - mai lázár testvéres átiratban - ellenérdekelt zsidónak is kell lennie, akkor van értelme az egésznek... Kb,. annyi, mint Gój Motorosoknak. Nekik is fontos valamiért az a jelző.
@Joooe:
Ilyen alapon a nagycsaládosok pl. miért adóznak kevesebbet mint én, aki kevesebbet is veszek ki a közösből?
@a szív fészkei: Jaj istenem, hogy lehetsz ennyire rasszista! Szerinted aki Magyarországon rá akarja Tenni az ingatlanokra a kezét, az csak Zsidó lehet? Hogy gondolhatsz ilyenre???
Elemezzük eme szép mondatokat, forgassuk ezeket a csodás szavakat:

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kivezetése egyszerűbbé teszi a rendszert, hiszen nem kétféle adózás lesz így a vállalkozásoknál, hanem egyféle - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva a kormányszóvivő.

Giró-Szász András hozzátette, az az adókörnyezet, amelyben létrejött az eva, már nagy mértékben megváltozott: egyszerűsödött és csökkent, ez is indokolja az adótípus megszüntetését.
@Dr Gregory House: Aki kapja a számlát az visszakapja az Áfát (20%), az evásnak ad még 20-25%-ot, a többit meg zsebre teszi.

Bruttó: 125 visszakap 25-öt -> Költség: 100
Evásnak ad, mondjuk 45%-ot: 56
Marad nettóban: 125-56=69
Tehát 100 költségből 69 nettója lesz. Ez 69%.

A legjobb egyéb pénzkivétel egy normál cégnél jelenleg az osztalék: 10% nyereségadó, 25% osztalékadó, 14% eho:
110 költségből (100+nyereségadó) 61 nettót (100-25-14) lehet kivenni. Ez csak 55%. A bér nettó %-a még rosszabb.
@a szív fészkei:
"Jelzem Orvbán miatt még nem lettek öngyilkosok? Háromról tudok. "
ki az a három? én a forintról tudok, az önkormányzatokról, és a magánnyugdíjpénztárakról...
@Joooe:

Apró hiba, hogy az eva nem nyújt adókedvezményt, hanem az maga egy meghatározott és kivetett adó.

Ami, mint a fenti Varga Mihály idézetből is látszik háromszor annyi bevételt hozott az államkasszának, mint amit optimistán vártak tőle.

Mellesleg a munkavállaló sem egyformán adózik, akkor igazságtalan a családi adókedvezmény is? És a másfél év alatt az is kiderült, hogy progresszív, többsávos adózás nélkül csak bedönteni sikerül a gazdaságot.
A gyomrom fordul fel a sírrablás és a szélhámosság láttán. Borzasztó, ahogyan rávették a Puskás családot, hogy Orbánnak adományozzák a nemzeti vagyon egy részét.

Még kiderül, hogy Orbán ápoltatta Öcsit éveken keresztül és nem a magyar állam.

Szégyelje magát Orbán és a családja.
A gyomrom fordul fel a sírrablás és a szélhámosság láttán. Borzasztó, ahogyan rávették a Puskás családot, hogy Orbánnak adományozzák a nemzeti vagyon egy részét.

Még kiderül, hogy Orbán ápoltatta Öcsit éveken keresztül és nem a magyar állam.

Szégyelje magát Orbán és a családja.

Puskás Ferenc hagyatéka Felcsútra, a nevét viselő akadémiára kerül a család akaratából. Az óriási anyagot a hamarosan felálló Puskás Intézet fogja kezelni és bemutatni. A múzeum helyszínével nem mindenki, főleg a kispesti szurkolók nem értenek egyet, de eddig igazán erős szándék sem mutatkozott senki részéről, hogy a nemzet legnagyobb futballistája külön múzeumot kapjon.
„A hagyaték nagyobb, Spanyolországból származó része már egy éve megérkezett Felcsútra, a Puskás-örökség nyáron lett teljes a magyarországi gyűjteménnyel. Puskás Ferencné a Logodi utcában is számos értékes ereklyét őrzött, amelyeket szintén az akadémiának adományozott" - tudtuk meg a Szöllősi Györgytől, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatójától.
@Joooe: ha a kétharmados forradalmárok gondolkodnának és érvelnének, sokkal jobban jönnének ki a dolgokból és mi sem fikáznánk ennyit. De csak azt az egyetlen dolgot teszik, amihez értenek, erőből lenyomni mindent a zemberek torkán. One párbeszéd. A fikázás tehát egy lepkefing ahhoz képest, amit érdemelnének.
@gyilkos fűegér: Engemet speciel az sem zavarna túlságosan ha űrhajó nélkül zuhanna a jó büdös kurva anyja koromfekete lyukába.
@Joooe: hircsarda.blog.hu/2011/11/06/600_forint_is_lehet_az_eva_s_benzin

Az egész "nemzeti" adó-és illetékpolitikában, sőt, gazdaságpolitikában a tervezettség és a kiszámíthatóság a legalapvetőbb vonás.
Nem gondoltam vo(l)na, hogy a (másfeledik) Gyurcsány-kormány töketlenségét és összevisszaságát tudja valaki überelni.
Nekiek sikerült, aki meg tudja mondani, hogyan gazdálkodhat jövőre, mik a gazdasági kilátások vagy lesz-e munkája jövőre, az egy Kassandra! (vagy Kassand, ha férfi:-)
@Cirbi: Ennél azért tudok eccerűbbet mondani, bebebeee:
"Az adó (mind) kivezetése egyszerűbbé teszi a rendszert, hiszen nem kétféle adózás lesz így a vállalkozásoknál, hanem nullaféle - mondta az RémRádiónak nyilatkozva a vállalkozási szóhozó."
Másfél, kedveseim, másfél. Merugye van az ecceres meg a kettős könyvvitel. Most meg az utóbbi erősödik, szürkül tovább, úgy vélem.
@Joooe: Hol lehet jelentkezni trollnak? Az utolsó hónapra, amit még Magyarországon töltök, jól jönne egy kis zsebpénz. De most komolyan.
@Fabius: Megfizeted, meg fogja ideologizálni. Ez csak összeg kérdése.
Szerzőnek kuminizmus helyett jusson eszébe a kommunizmus. Az legalább jelent valamit. Ha még nem élt akkoriban, kérdezze meg a kedves papát, mamát, nagyapót, nagyanyót, a szomszéd nyögdíjas munkásőrt. Ahelyett, hogy "kuminizmust" farigcsál.
Ezeket bazdmeg simán tarkón lövetném. 2A18 – (D–30) 122 mm-es vontatott tarackkal, persze.
@namitirok: De azért tudod, hogy Kassandrának soha nem hittek! Akármit is jósolt, leszarták, kinevették és mikor bekövetkezett - amit el lehetett volna a szavai nyomán kerülni -, akkor kaptak észbe!

[..]"Kasszandra Priamosz és Hekabé, a trójai királyi pár leánya, a legszebb trójai hercegnő volt a görög mitológiában. Kasszandra neve a megvetett jóslatok révén fogalommá vált.
Solomon Joseph Solomon: Ajax és Kasszandra (1886)

Szépsége olyan vakító volt, hogy fénye elérte az Olümposzt is. Így történt, hogy Apollón isten szemet vetett a halandó szépségre, és el akarta csábítani a hercegnőt. Kasszandra szerelméért cserébe azt kérte az istentől, hogy ajándékozza neki a jóslás képességét. Apollón fel is ruházta a jövőbelátás képességével a leányt, azonban miután ezt megkapta, Kasszandra elutasította Apollón szerelmét. A feldühített isten büntetésül azt rótta ki a hercegnőre, hogy jóslataiban soha ne higgyen senki, és emiatt szenvedjen egész életében. És valóban így történt.

A szép hercegnő mindent előre meglátott, mégsem hitt szavaiban senki. A trójai háborúban sokszor tudtak volna szavai segíteni hazájának, de sosem hallgattak rájuk. Így a háború végén, amikor az ajándék falovat begördítették Trója falai mögé, ő azt tanácsolta, hogy égessék el azt, mert pusztulást hoz a városra. Bolondnak nevezték, és ünnepelték a győzelmet. Azon az éjszakán Tróját feldúlták az akháj seregek." wiki, Szóval jöhet ide ilyen jósnő, ki hinne neki?

Hányan mondták, hogy Orvbán kétharmada borzasztó lesz! Hittek nekik? Kiröhögték, lebérrettegőzték. Na itt a trójai faló, amit hízlalni kell, mert éhes a drága...
@Silent Bob: Nem is adókedvezményt kellene adni gyerek után, hanem aki rászoruló az kapjon támogatást: családi pótlékot egy jövedelemhatárig.

Nem tudom mikor jutunk el odáig, hogy a szociálpolitikát ne a jövedelem oldalon akarják megoldani. Először egyenlő feltételek mellett derüljön ki, mennyit ér valakinek a munkája, akit meg ennek függvényében támogatni kell, azt külön szociális alapból támogassa az állam. A szociálpolitikát száműzhetnék a munka világából. A munkaadót az érdekli ki milyen munkát végez, nem igazán kellene terhelni még a munkavállaló gyerekeinek problémáival, a szülő nő extra költségeivel meg ilyesmivel. Azért fizetünk adót és járulékot, hogy az állam abból tartson fent szociálpolitikai és társadalombiztosítási rendszert és ne hárítsa át lutri-szerűen mondjuk a munkáltatóra.
@newtehen: Nem én gondoltam ilyenre. Én meg nagyon rasszista vagyok, ja. Pláne ebben.
Orbán alkoholista és egy bazi nagy hordóból vedeli a sört. Így már érthető a söralátét nagysága.
Ha úgy vesszük, akkor az eva eltörlése adócsökkentés, hiszen egy adófajtával kevesebb lesz. :)
Hah, "az ország egyetlen, valóban egyszerű, a gazdaság kifehérítését és az adózási morál javulását is szolgáló adónem"-e!

Egyszerűnek egyszerű, ja. De hogy fehérítene, és javítaná az adómorált? Na ne má. Kis számtan. Van egy evás meg egy áfa-visszatérítős cégem. Vajon melyik nevére fogom kérni vásárláskor a számlát? És vajon melyik fogja kiállítani az elvégzett munkáról? És vajon fogok-e bármelyikben alkalmazottat tartani? Na ugye...
@Várúr: Fel tudnál világosítani, hogy mikor is volt kommunizmus? Nem sikerült kigoogliznom és nem volt munkásőr az egész utcában. Segíts kérlek.
@gyilkos fűegér: Az egykulcsosra ráment az eva. Egy év alatt ezt sikerült a fijúknak elérni. Igen, megcsinálták! Kis-nagy magyar sikertörténet.
35%-ra emelésnél már majdnem egál a kétfajta adózás, ha kivezetik, beindulhatnak a számlagyárak.

Negált kormány ez, érthető a módszer: gazdaság fehérítése -> tereljük vissza a feketegazdaságba a tévelygőket.
Ugyanúgy megy ez is, mint eddig KIBASZOTTUL mindenben.
Kedves Varangyos!

Jól leszophattál te valakit, ember, hogy állandóan címlapon vagy.

Amúgy annyi semmi blogot sztárol a zindex, ahol a júzerek maszturbálhatnak, de pl. az ilyen lényegretörő - érted? lé-nyeg-re-tö-rő - cikkeket miért nem lehet kommentálni, mint ez itt:
index.hu/belfold/2011/11/09/rohad_a_demokracia/ ?
Tessék? Nem hallottam!

Érthetetlen!
Eddigi posztjaimból látható, hogy véres szájú fideszes va.....

voltam.

De ennek vége. Az EVA kivezetése miatt.

-1 vote fijjjuk :(
"Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kivezetése egyszerűbbé teszi a rendszert" - látom, hogy nem sikerült értelmezned ezt a mondatot, és csak fröcsögsz (mint mindig). Ez ugyanis nem azt jelenti, hogy a té. polgárnak egyszerűbb lesz bevallania az adót, hanem a teljes adórendszer összességében válik egyszerűbbé. Ez pedig megvalósul, hiszen az EVA (az EKHO-val együtt) teljesen kilóg a hazai adóztatás rendszeréből, egy torzszülött. A kivételek mindig bonyolítják a rendszert, megszüntetésük egyszerűsíti. ÉRTED?
@Mercel: nálam nem tuggya kivágni, a nevénél "távolabb" soha nem jutok olvasatában...és ezzel nincs egyedűl...fő rikács is ebbe a kategóriába tartozik
@a szív fészkei: vigyázzatok, "várúr" egy kém és áruló
@pg2: ja hogy akkor miattad szopatják azt, akinek ez az egyetlen lehetősége.
@Kara kán:

Kedves Faszorrú Majom!

A szerinted fontos témákról miért nem te írsz? Látszólag tudod hogy kell blogot indítani, posztszerkesztőt is láttál már, mi a lófasz tart vissza tőle?

Tessék? Nem hallottam!

Érthetetlen! Szégyelld magad te pernahajder!
@Kara kán: Bolondnak bolond a szolgája, Te bolond.
És ez áll minden trollbarátodra.
@Elstron: Az is egyszerűsíteni fogja ,hogy a NAV tól kell igazolás(bejelentés)igénylés a "jól jártaknak" Az biztos mert majd senki nem kér(nagy a valószínűsége, mindenki tudja aki az államtól vissza akar kérni annak elég fúrcsa következményei szoktak lenni) Igazad van mindent fel lehet fogni narancs színű gondolatok alapján.vagyis úgy mint Szijjártó most azért rossz ,hogy jó legyen. Most Magyarország kockázata is ötszöröse a lopós szocikhoz képest de ez azért van mert ez így jó.Majd ha nem ennyi lesz csak fele akkor lehet mondani milyen jól dolgoztunk, ha még szarabb lesz akkor "nyócév".
Az eva bevezetése az adócsalás legalizálása volt! Pusztulnia kell.

Van egy rossz hírem Varánusz, aranyapa. Az csak a fejedben élő varánizmusban létezik, hogy az evás tábor többségét ti alkotjátok. A valóságban az evázók többsége a bujtatott munkavállalók közül kerül ki, akiket a dekriminalizálással lehetett "megvenni" Medgyessy-korszak elején. Többségében ők azok, akik a számlagyáros áfacsalós, Fidesz Vargája korszak után örültek egy olyan adónemnek, ahol már nem voltak rászorulva ezek szolgáltatásaira, nyugodtan fekhettek le, egyik percről a másikra adómentességet kaptak, sőt állam bácsi fizetett nekik.

Oszt mielőtt még a sok eva-kihasználó le bértollnokozna, közlöm, sosem szavaztam ezekre, és most sem tenném. De néha egyet tudok érteni velük. Főleg, ha az ilyen, a közteherviselést gyalázatosan leszaró kiskapukat zárnak be.
Ezen kívül még javasolnám a sok nem evás eva-pártplónak elgondolkodni azon, vajon miért javasolja évek óta Bauer Tamás és Vámosi Nagy Szabolcs az eva megszüntetését?
Mert nem értenek hozzá?

Egy esetben tudnám elfogadni az evát, ha a bérből és fizetésből élők is megkapnák a teljes összeget, amit a munkáltatójuk rájuk költ (a munkáltatói TB járulékkal együtt, természetesen), oszt minden hónap 20-án (vagy 8-án?) befizetnek 30 %-ot, oszt ennyi. Mert, hogy ennél egyszerűbb munkavállalói adóbevallás sem létezik. Hát nem jó ötlet?
@pg2:
Nálad a pont!

Ez a szegény kkv szektor még 8 év után is azt hiszi, hogy neki találták ki az evát, és nem a kumin-féléknek!
Hahaha.....
Én azt veszem észre, hogy mindig vannak olyanok, akik tapsolnak, meg képesek átvenni a kormány intézkedéseit.
Nos, életeim. Jövőre recesszió, 1400 milliárdos megszorítás, adóemelés, soha nem látott gyenge forint, soha nem látott országkockázat. Nem tűnik fel, hogy kurvára nem jó az irány?
@Qqriq: Nem nagyon megy neked ez a vállalkozói adózás, igaz? Munkavállalót hasonlítani vállalkozáshoz nagyon okos és bölcs dolog. Gondolom meglepődnél, ha azt mondanám, hogy a nehézpályás adócsalók eddig is szépen maradtak a költségelésnél és az EVA sem mindenkinek jelentett adócsökkentést. Én is ismerek több olyan vállalkozót , akik visszajöttek EVA-ból, mert az jobban megérte. Tehát kevesebbet adóztak. Az EVA előnye első sorban az egyszerűsége volt. Akik viszont magas költségek mellett dolgoztak, azoknak eddig sem érte meg az EVA.

Az csak a te pici fejedben van, hogy az EVA az legalizált adócsalás. Az EVA bevezetése konkrétan növelte az adóbevételeket. A kivezetése meg majd jól lecsökkenti. Aki adót akar csalni, az most majd megteszi. Beindulnak (újraindulnak) a számlagyárak, visszajön a 90-es évek vadnyugata. Aki ebből nem kér, az meg megy Szlovákiába és adózik onnan és köszöni szépen.
eszembe jutott 2 érv az eva kivezetése mellett (bocsánat, egyik a feleségem érdeme:):
1. no ki vezette be? no ki? naugye! ördögtől való ez...
2. hol lehet jól halászni? na hol? hát a zavarosban ugye...
@Fabius: Karakán barátunk ilyen. Tudod kik laknak a hányásban? Okádék. Karakán abba a családba tartozik.
@Qqriq:

Van egy rossz hírem, Kiskakas, aranyapa. Megfogadtam a tanácsodat,elgondolkodtam, és tudod mire jutottam?

A "Főleg, ha az ilyen, a közteherviselést gyalázatosan leszaró kiskapukat zárnak be. " című gondolatmeneted szerint be kell zárni a családi adókedvezményes nagycsaládosok előtt is a kivételezést. Ilyen alapon skandallum, hogy egy háromgyerekes nagycsaládos jövőre havi félmillióig egy fillér szja-t nem fizet.

Egy esetben tudnám elfogadni az érvelésed, ha ellenük is kirohannál hasonló vehemenciával, lehetőleg mostazonnal.
@gyilkos fűegér:

hát ezen nagyot röhögtem:)))))))))) egyetértek!
@Kara kán: Te hülye barom! Fabius cikkei azért vannak a címlapom, mert sok csalódott ember szívesen olvassa amit ír, egy csomó barom meg idejár okádni, mint te. Nagy a röfi szám, tehát varánusz címlapra. Pont te vagy az egyik aki hozzájárulsz a varánusz címlaposságához, csak a te egybites agyaddal erre nem jössz rá.
@Elstron: "az EVA (az EKHO-val együtt) teljesen kilóg a hazai adóztatás rendszeréből, egy torzszülött"
Azaz - szerinted - az érvényben lévő adórendszer a tökéletesség mintapéldája, csak ez a rohadt EVA (az EKHO-val együtt) lettek gyorsnaszádot lékelő kézifurdancs-formájúra alakítva.
Tényleg tök logikus dolog a félkarúnak levágni a másik karját is, nagyban egyszerűsítve ezzel a kinézetét, na meg kabátot is egyszerűbb lesz neki készíteni...
@netlovetta: most kellene nyomatni, hogy aki a fides ellen szavaz az a kormány teljesítményét értékeli...
@sárkányfő:

"És valamiért senkit nem érdekel, hogy 2014-ben a határon túliak is szavazhatnak. Erről senki nem beszél, erről nem szólnak a felmérések. Pedig a Fidesz már ott is lenyúlta a helyi médiát, ott is működik a helyi kis hír tv és társai. Az ottaniak számára ez rengeteg idő után egy óriási, történelmi-szimbolikus esemény lesz, hasonló mint nálunk az első szabad választás. Értsd: aki addig kéri az állampolgárságot, az mind el is fog menni szavazni. És mind jobbra szavaz majd. "

Mi volt a legutóbbi szlovák választás végeredménye? (HÍD-MOST)
Hányan kértek eddig állampolgárságot?

És ott, ahol van a határon túl független média (tán még Ukrajnában is van), ott nem istenítik ezeket barmokat. Ahol független média és EU is van, ott logikusan levezetik az embereknek, hogy miért barom, és mely közös értékrendekkel ment eddig szembe. És ahol csak egy kicsi kis eredményét látják az emberek (szomszédok) az EU-nak, ott lehet őket ezekkel a barmokkal riogatni, hogy orbán vagy Európa, válsszatok.
Szerintem a szlovákok az EU-ban szeretnének maradni. (oda járok hetente, ezért van némi ráátásom.)
@Rodeo36:

Olyat lehet vajon, hogy a kecóm 3%-t használhatják, ha nem akarok adót fizetni? Mondjuk alhatna egy államtitkár a mosókonyhában.

--

Mellesleg narancsok, mi is történt Mádi Lászlóval?

index.hu/belfold/2010/valasztas/madi_laszlot_nem_inditja_a_fidesz_a_valasztason/
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100129-madi-laszlo-ingatlando.html
Kumin, mint minden gerinctelen udvaronc szimplán hiteltelen.
@Joooe:

" egy adókedvezményt nyújt, ami nem indokolható, hogy miért vesznek el mástól többet azért hogy az evásoknak könyebb legyen.
Lehet vele vitatkozni, de ez egy értelmes érv ."

Csökkenteni kell a többiek terheit is, osztjónapot.
@igényes: Arról a puskásról beszélünk, aki letolta a nadrágját, a pucér seggét mutatván a közönségnek, hogy ezt nyaljátok ki magyarok?
@rókafogta: Olvasd el még egyszer azt, amit írtam, és próbáld meg értelmezni!
@Várúr: Te sem a fidesz mellett hörögsz már, mindössze stilisztikai trollkodásra futja.

orbanisztánban látom trollválság van....
@Interlock: "Azaz - szerinted - az érvényben lévő adórendszer a tökéletesség mintapéldája" - idézd azt a részét a hozzászólásomnak, amelyben ezt írtam, vagy csak hozzá hasonlót. Ha nem megy, akkor köpj fel a levegőbe, és állj alá. Plusz szégyelld magad, mert funkcionális analfabéta vagy! :)
@Elstron: Ettől még maga a rendszer bonyolult, és a kivételek voltak az üdvözlendő pozitív újítások.

És ha az emberek számára egyszerű valami, akkor az valószínűleg az állam számára is egyszerű.

A napokban megváltoztattak egy nyomtatványt. Jól megbonyolították. Ha egyszerűsítették volna, akkor a hivatalba nem telefonált volna be 3 napon keresztül 423 vállalkozó, és a hivatalban mehetett volna az ügymenet normál ütemben, stb....
@Elstron:

Akkor a többit szüntessék meg, osztjónapot.
@Qqriq: "Egy esetben tudnám elfogadni az evát, ha a bérből és fizetésből élők is megkapnák a teljes összeget, amit a munkáltatójuk rájuk költ (a munkáltatói TB járulékkal együtt, természetesen), oszt minden hónap 20-án (vagy 8-án?) befizetnek 30 %-ot, oszt ennyi. Mert, hogy ennél egyszerűbb munkavállalói adóbevallás sem létezik. Hát nem jó ötlet? "

Nekem teccik.
@sárkányfő: Nem az volt a baj, hogy Gyurcsány hazudott, hanem az, hogy bevallotta. Orbán bevallotta? Nem! Hol itt a gond?
@Virág et.:

Aki ebből nem kér, az meg megy Szlovákiába és adózik ODA!!! és köszöni szépen.
@Várúr:

Ezt minek szántad, baszki, kommentnek? Ahhoz kicsit sovánka.
http://www.youtube.com/watch?v=bYYDJTCninQ

Ismétlés a tudás anyja.
@Fabius:
Nagyon el vagy tévedve.

Az evához csak az kellett, hogy megfelelően kis cégnek dolgozzon be valaki, ami elég messze volt és elég kis pont volt az APEH szemében, hogy foglalkozzon vele. Meg némi sütnivaló, hogy rávegye a főnököt (ha nem eleve a főnöknek volt annyi esze, hogy ő dobta be a dolgot), hogy ez neki így sokkal jobb. Ez azt hiszem társadalompolitikailag nem igazán preferálható megoldás.

A nagycsaládos adókedvezményhez kell minimum 3 gyerek, meg legalább akkora bevallott, TB-zet jövedelem, hogy teljesen ki lehessen használni (azt hiszem, gyerekszám* 206000Ft)
És ebből 5-6-7-8- stb ember fog élni.
(Azt nem is feltételezem, hogy azt hiszed, a nagycsaládosok attól nagycsaládosok, hogy gyorsan a nevükre irattak néhány lelenc gyereket, aztán ha mégis megszűnne az adókedvezmény, kitagadják őket.)

Megfordítanám a kérdést: Te méltányosnak tartod, hogy két azonos jövedelmű ember közül a 3 gyereket nevelőtől ugyanannyi adót szed az állam, mint aki 0 gyereket nevel? Szerintem nagyon nem igazságos, különösen a jelenlegi demográfiai helyzetben.
Szerinted kik fogják összedobni a nyugdíjunkat 30 év múlva? Miután ezek a marhák eltapsolták a magán nyugdíjpénztári megtakarításunkat? Az evás vállalkozó 80 évesen (ha megélné) vagy a nagycsaládban nevelt gyerekek?
Ez egy olyan társadalompolitikailag méltányolandó vállalás, amit szerintem igenis, támogatni kell.
(Azt ki nem mondott cinikus maszopos álláspontot meg nem minősíteném, hogy nyugodtan szopassa csak ugyanúgy az állam a nagycsaládosokat is, mint a többit, úgysem viszik vissza a kölyköt. Mert kb. ez volt Gyurcsányék hozzáállása a családi adózáshoz.)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Közben letettem a fekete lyukas ötletről, eszembe jutott ugyanis, hogy a Relativitáselmélet egyenletei alapján a lyukba hulló tárgy képe, egyre halványabban és vörösebben, de az idők végezetéig ott lebeg az eseményhorizont felszínén. Mármost nem tudom, hogy a Galaktikus Konföderáció mit szólna hozzá, ha csak úgy felragasztanánk a Központi Lyukra Matolcsyt, mint egy matricát, de valószínűleg másnap 30 méteres Tripodok légiói özönlenék el a Földet, és a sz*rt is kilőnék belőlünk.
@Qqriq: Társadalompolitikailag... Ez olyan szép, régi szó. Neked még megvan??? :-DD
@Qqriq:

"Te méltányosnak tartod, hogy két azonos jövedelmű ember közül a 3 gyereket nevelőtől ugyanannyi adót szed az állam, mint aki 0 gyereket nevel?"

Nem, nem tartom annak. A progresszív, sávos adórendszert ésszerű családi kedvezménnyel tartanék jónak, de ez most nem ide tartozik.

Viszont nem tartom méltányosnak azt a feltételezéseken alapuló demagógiát sem, amivel az evásokat kezelitek. A kkv szektor alsó szegmensének úgy odabasztak Orbánék 2001-02-ben a minimálbér emeléssel, hogy komplett iparágak - lásd könnyűipar - mentek tönkre, és a hatás leginkább a 0-5 illetve az 5-10 fős kisvállalkozásoknál csapódott le.

Ezt tényeken alapuló tanulmányokkal is alátámasztom, ha kéred. Na, ennek a szektornak a túlélésére találták ki az evát, ami triplán hozta amit vártak tőle, és azt hozza ma is. Igen, a többlet bevételek mellett az adófizetési morál javulását is. Nem véletlenül álltak ki mellette Orbánék is eddig a pillanatig.

Mellesleg a trükközésre sokkal több lehetőség van a költségelszámolós rendszerben.

Az, hogy Kuminné is evás volt, és ide számít az a néhány tucat újságíró is, mellékes. Figyelembe venni éppen azt kéne, amit kormányoldalon is emlegetnek:

"Tudomásul kell venni, hogy az eva alapvetően a kiszolgáltatott kisvállalkozók adója, jellemzően ráadásul olyan, a szolgáltatási szektorban dolgozó vállalkozóké, akiknél a személyes közreműködés fontos. Evázik a fodrász, az autó- vagy a számítógép-szerelő, (....)" .
@Fabius: Most majd nem lesz az Eva az övéké.
Kéröl számlát? Akkor hozzácsapom az ÁFát, a megemeltet, meg a könyvelő költségét. Nem fog ez működni, legalábbis itt és most nem.
Társadalompolitikailag..újabb öngól, pedig elvileg egyszerűsítünk és csökkentünk. Hát ja..
@Qqriq: (Fabiusnak)"Te méltányosnak tartod, hogy két azonos jövedelmű ember közül a 3 gyereket nevelőtől ugyanannyi adót szed az állam, mint aki 0 gyereket nevel? Szerintem nagyon nem igazságos, különösen a jelenlegi demográfiai helyzetben."

Szerintem meg te vagy eltévedve. Azonos munkáért kevesebb fizetést kapjak, csak mert nincs gyerekem? Jól vagy te összerakva? Mi köze a piacgazdaságnak a magán jellegű problémádhoz? Ki le nem szarja a demográfiai helyzetet, ha a jelenben nem tudja élvezni a munkája gyümölcsét? A munkáltatómmal kötött szerződés alapján kapok fizetést az elvégzett munkámért.
A tolvaj kormánynak nincs semmilyen jogalapja arra, hogy tőlem több adót vonjon le, mint bárki mástól. Aki gyereket akar nevelni, tegye a saját költségén. Hadd ne fizessem én meg azt, hogy valaki nem tud időben csomót kötni a farkára.
Én EVÁ-s vagyok (másodállásban), évi 1-2 milliós bevétellel. Igen, minden hónap 12-én utaltam a 30%-ot és még ezt-azt.

Amikor felemelték 25%-ról 30%-ra, már kezdett nem tetszeni, de lusta disznó voltam és maradtam.

Most viszont rákényszerítenek arra, hogy a bevételemmel szemben elszámoljam az ÖSSZES költségemet és max. 5-10%-ot fogok fizetni! :-) Mert azért arra ügyelni fogok, hogy egy kicsit nyereséges legyek!

És szerintem ezzel nem csak én vagyok így... Úgyhogy lehet, hogy mégiscsak jó lesz az EVA megszüntetése!
@poseidon: miért nem a bevételeknél fogod meg a dolgot... az adóhivatal elől jobb teljesen elbújni, akkor már...

vagy a bevételeid csak fehérek tudnak lenni? nem megy okosban?
@Secnir:
ez mekkora már!
sírok...
@Silent Bob: Azért, mert ők gyerekeket nevelnek. Azt a társadalmat, amiben élni fogsz 1-2-3 évtized múlva.
Ha senki nem nevelne gyerekeket, pár évtized alatt kihalna az emberiség, így ez elég fontos feladat, mondhatni, közérdek.
Hát, ezért kell támogatni.
@messi-asz: nem megy feketén. (pld. elég sokat dolgozom önkormányzatoknak és más költségvetési szerveknek) Tényleg nem gond a számlaadás!

Van autóm, el lehet számolni a közüzemi számlák egy részét is, meg majd megmondja a könyvelő haverom, hogy még mit! :-)
@poseidon: "Most viszont rákényszerítenek arra, hogy a bevételemmel szemben elszámoljam az ÖSSZES költségemet és max. 5-10%-ot fogok fizetni!"

Hajrá! Egyébként ha ez általános esetben így van, akkor nem értem a sírást. EVA nélkül tehát jobb lesz mindenkinek ?!...
@Qqriq: "Szerinted kik fogják összedobni a nyugdíjunkat 30 év múlva?"

Egész életemben adóztam, minden járulékot befizettem. Nekem ne "dobják össze" azt, ami jár, bazzmeg. Termeljék ki, úgy ahogy én most.
Vagy vegyenek fel hitelt, hogy ki tudjanak fizetni. Nehogy már ez gond legyen, amikor 20 éve 10 millió ember ingyen jár orvoshoz, segélyt kap 1 millió, nyugdíjas meg 3 millió.
Manapság sem hagyják megdögleni azt, aki 20 évig adót csalt vagy éppen soha nem dolgozott, illetve csak felvette a segélyt.
@Orbán Diktor:

Szánalmas vagy.
De van Neked egy találós kérdésem, hátha ez segít megérteni a dolgot:
Szereti a gyerekeket, de nem pedofil. Mi az?
(sodálascygaN)
@poseidon: pl lehetne adószövetkezeteket alakítani

egy barátikör összefog és egyben kiviszi a cégét szlovákiába...

csak kisebb minden gond
@poseidon: "Van autóm, el lehet számolni a közüzemi számlák egy részét is"

Tedd meg. Csak azért nagy a szád, mert az internet névtelennek _látszik_.

A jókedved egyébként majd lelankad, amikor a könyvelőd megmondja, hogy az 1-2 milliós éves bevételedből hányszázezer forint lesz csak a gépjárműadó :-)
@gyilkos fűegér: Mijjez a negatív hozzájállás a NER-hez? Neba... :)
Most komolyan! De tényleg! Te mit néztél ki ezekből (is)?
Akkor wazze inkább az UFÓK!
Ott több esélyünk lenne a túlélésre! :(
@fda: :))) hihihi meg a könyvelés díja...

csak a viktor nyert... végül?

szerintem még nincs lefutva ez a meccs

a zállam (simicska viktor) és a szabadságharcos polgárok/adózók...

szerintem nagy harcok várhatók
@fda: "Ha senki nem nevelne gyerekeket, pár évtized alatt kihalna az emberiség, így ez elég fontos feladat, mondhatni, közérdek."

Milyen megható...
Csak hogy néhány évtized múlva én már nem fogok élni, ezért szimplán lefosom, hogy mi lesz akkor. A nyugdíjakat is közérdekből lopták el, így gondolhatod mennyire rajongok a közért.
Különben is az emberiségben alig van emberség, ha kipusztul, nem kár érte. Jöhetnek újra a dinók.
@Orbán Diktor: Szép gondolatok, tényleg.
Megértelek, hogy a dínok közé kívánkozol..
@Orbán Diktor:

"Egész életemben adóztam, minden....... stb. "

Teljesen igazad lenne, ha 20 éve kérdezted volna ezeket. Elméletileg most is igazad van, de a mai trendeket figyelembe véve a népesség 30-40-50 év múlva várható összetétel alapján jaj az akkori nyugdíjasoknak.
Most két lehetőségünk van: az egyéni megtakarítás (ezt a nagy tömegek számára éppen most cseszte el pártunk és kormányunk az előző 12 év megtakarításainak eltapsolásával), vagy változtatunk a demográfiai trendeken. Erre is van két lehetőség: az import, meg a saját gyártmány. Az import nem nagyon nyüzsög a kapuk előtt. Csak ugró deszkának tekinti az országot.
Úgyhogy maradt a saját erős megoldás. Vagy éhen halunk nyugdíjas korunkban.
A hitelt meg gyorsan felejtsd el, eddig még mindenki megszopta. Majd pont nekünk sikerül, és pont ezzel a gárdával.... Gyorsabban lopják el, mint megjelenne a hír, mennyit is vettünk fel tegnap.
@Qqriq: "Szánalmas vagy."

Hát persze... te meg szánalomra méltó, ha más keresetéből akarod felnevelni a gyerekeid (mert szereted őket).
Én a hasamat szeretem, imádom a jó éttermi kajálásokat, mégsem várom el, hogy ezért kevesebb adót vonjanak le tőlem.
Amúgy, az hogy szereted a gyerekeket még nem ok arra, hogy 10-et csinálj belőlük. Egyrészt az asszony nem tenyészkanca, másrészt meg nem biztos, hogy pont a te génjeidnek örökítésére van szüksége a magyar társadalomnak (leendő 10 felnőtt szeretné majd a társadalommal kifizettetni a leendő 10-10 gyereket).
:)
@Elstron: azt írtad, az EVA eltörlése az egyszerűsítést jelenti, írásod hangulata alapján ezt te üdvözlendő lépésnek tartod. Mivel a leendő és a mostani megoldások között csak az EVA léte vagy nem léte a csevej (illetve a kommented) tárgya, adódik a következtetés: minden más a helyén van.
Válaszolhattál volna annyival, hogy nem, nem tökéletes a rendszer, ezt és ezt is meg kellene még változtatni, és a sok kisiparos által nagyon is jónak ítélt EVA valóban egy hibás csökevény, de nem, te inkább támadtál, parancsolgattál.
A büdös fasznak kell nekem mindig megpróbálni, hogy idegen emberek álláspontját megértsem...
@szerénységem:

Hát én már csak ilyen régi vágású vagyok. Nem csak azon jár az agyam napi 24 órában mi a jó ÉÉÉÉNNNNNEKEM (ÉN ÉN ÉN!!!) Hanem jut rá pár percem, hogy végig gondoljam mi lenne jó nekünk.
@messi-asz: no, azért Szlovákia sem fenékig tejfel! :-)

A múltkor megkérdeztem a haveromat, hogy mi a francért van már neki 5 szlovák cége?!?!

A válasz: Azért mert ott olyanok a szabályok, hogy 50 ezer Eurós bevétel felett inkább megéri új céget alapítani.

Sajnos engen nem fenyeget ilyen gond. :-(
@Qqriq: "Egy esetben tudnám elfogadni az evát, ha a bérből és fizetésből élők is megkapnák a teljes összeget, amit a munkáltatójuk rájuk költ (a munkáltatói TB járulékkal együtt, természetesen), oszt minden hónap 20-án (vagy 8-án?) befizetnek 30 %-ot, oszt ennyi. Mert, hogy ennél egyszerűbb munkavállalói adóbevallás sem létezik. Hát nem jó ötlet?"

Tényleg jó ötlet, de azért szólok, hogy evásként nemcsak evát kell ám fizetni, hanem járulékokat is.
@Qqriq: "Nem csak azon jár az agyam napi 24 órában mi a jó ÉÉÉÉNNNNNEKEM (ÉN ÉN ÉN!!!) Hanem jut rá pár percem, hogy végig gondoljam mi lenne jó nekünk."

Na így kezdődött a kommunizmus is. Kár, hogy már nem lehet, de felterjesztenélek a szocialista hazáért érdemrendre.
@Orbán Diktor:

"Hát persze... te meg szánalomra méltó, ha más keresetéből akarod felnevelni a gyerekeid.."

Mond csak, nem kevered Te véletlenül a családi pótlékot a családi adókedvezménnyel?

Mert ha biztos vagy benne, hogy nem, akkor elmagyarázhatnád nekem, hogyha én 3 gyerekes lennék és 3*206000 Ft-ot keresek, akkor miért is a MÁS keresetéből akarom nevelni a gyerekeimet?
@hazug fidesznyik: Az attól függ, hogy ki az a "nekünk"?
Mert ha a Párt, akkor komenizmus, ha a zemberek, akkor kuminizmus, ha a társadalom, akkor akár felelős polgári gondolkodás is lehet, nem fideszi hagyományok (unortodox) szerént.
@Qqriq: Már ellopták, de úgyis találok más megoldást, vazze. És nem, én nem a nagycsaládosok gyerekeit akarom támogatni erőn felül, hanem az én kettőmet. Ha úgy gondolod, hogy nekem kéne őket is támogatnom, akkor mutasd be a feleségedet. De a te faszodra én nem fizetek, ha megtehetem.
Ennyi.
@hazug fidesznyik:

"Kár, hogy már nem lehet, de felterjesztenélek a szocialista hazáért érdemrendre."

hát akkor küldd el a magadét, jó lesz használtan is :-)
@Qqriq: Elnézést, de összekötöttem a két beszólást és így együtt, hát hm..mit mondjak:
"De a te faszodra én nem fizetek, ha megtehetem."
"hát akkor küldd el a magadét, jó lesz használtan is :-)"

Nem vicces, tudom..:-D
@Nge Swazili Mbeko:

Te szerencsétlen, Te azt hiszed, hogy a nagycsaládosok adókedvezményét valaki más fizeti??? Barátom, ha valaki megkeresi, akkor megtarthatja, ha nem, akkor más nem ad neki helyette!!!
@namitirok:

Pedig szándékosan idézni szoktam pár szót abból, amire reagálok, hogy az ilyen félrehallók nehogy kiélhessék magukat. De Te kifogtál rajtam, simán kevered a szezont a faszommal...:-)
@Qqriq: Kezdünk átmenni személyeskedésbe, ha jól látom. További kellemkedést, jó éjt, nemzetszaporítást, nem csak szószaporítást kívánok!:-)
@Nge Swazili Mbeko:

Hát vazze, nem tudok magamhoz térni a megdöbbenéstől, ekkora marhák irkálnak hozzászólásokat, akik azt hiszik ők fizetik mások adókedvezményeit????!!!!!!
Te pont olyan sötét vagy mind a neved. Holnap próbáld ki a Fehér Agyar nick nevet, hátha megvilágosodsz.... :-)
akinek sokat fogyaszt az autója az pedig kapjon olcsóbban üzemanyagot? nem adókedvezményből, pótlékból, hanem tisztességes bérből kellene gyereket nevelni. ha kirúgnak, akkor mihez kezdesz a tegyük fel, megemelt adókedvezménnyel?
@poseidon: Ketten már biztosan vagyunk ebből a rétegből :)
@nolám: Ő egy budai úriember, aki kioktat, h aalászáll fényességes várából. Ha most szükségét érezte, nagy lehet a baj jobboldaoj. :-DD De már megint Kalef a Kalef, ebben elérték, amit akartak. Biztos jobb most neki.

Már csak ezért is imádja Orvbánt. Amúgy a kuminizmus egyenes ágon gyün a kommunizmusból. ahogy ez az egész mostani katyvasz is.
@Rodeo36: Mi kémkedhet itt ez a budai úriember /saját eposzi jelzője magára)?? Hogy nem teccikarencer sokaknak? Nagy tudomány lehet ezt itt a szövegekből kiókumálnia... :-DDD Rég láttam; jó tudni, hogy nem rés, hanem erős bástya (elvtárs)!
@Elstron: Aztakurva. Neked aztán vág az agyad, szereted jól átgondolni a dolgokat. Mi miért lehet? Mitől mozog a föld satöbbi. Mi?
kumin ferenc? :DDD

a legsunyibb fidesz-blogger, aki valaha is viktor faszáról rágta a bőrt. ez a csávó képes volt egy egész cikket írni a jobbik EU-ellenességéről anélkül, hogy megemlítette volna, hogy a miniszterelnökünk is minden lehetséges módon és minden lehetséges fórumon köpködi az Európai Uniót, és minden lehetséges módon konspirál, áskálódik az EU ellen. amilyen sunyi módon szokta viktor gyengíteni az országunk relatív pozícióját az EU-n belül (hátha egyszer jól kibasznak minket, és akkor végre senki nem ugathat neki), és amilyen sunyi módon, szándékosan rontja a magyarok tekintélyét és a magyarokról alkotott képet az EU-ban, pontosan ugyanolyan sunyi kis féreg ez a kumin ferenc. majd egyszer, amikor a fideszt erőszakkal fogjuk eltávolítani, akkor az ilyen kuminok is fel lesznek húzva valamire.

elnézést, hogy kicsit erősen fogalmaztam, de az ilyen patkányok megérdemlik.
@Qqriq: Amúgy tényleg. Miért ne lehetne 30% adó oszt kész? Bevétel és ÁFA adó. BÁFA. : )
Kivéve az adócsaláson kapottakat, nekik 40% bevételi adó.
@Fabius: Hagyd, ebből csak a Kara gőz száll mindig ki. :-)) Másra sem fusssa neki. Őt erre tartják, de vannak szofisztikáltabbak is a raktáron a Lendvayban. Mikor melyiket dugják be a vonalba.
Kuminista. Nagyon jó szó!
@Orbán Diktor:

"Csak hogy néhány évtized múlva én már nem fogok élni, ezért szimplán lefosom, hogy mi lesz akkor. "

Látod, ezért szeretek idejárni. Mindig vannak itt ilyen kiváló egyéniségek, aki kicsit helye billentik az önbecsülésemet. Mert egy kicsit elhízott vagyok, kicsit lusta, néha kicsit mélyebbre nézek a pohár fenekére, néha nem egészen igazságosan kiabálok a gyerekkel vagy az asszonnyal, de ahogy téged olvaslak, rá kell jöjjek, milyen szerencsés is a családom velem. Hiszen kaphattak volna téged is....
Az eva ténylegesen 13,5%-os adóterhelés. Ugye az adó 16%. Csak az evas bevételnél biztosan befizetted a 13,5-ot a teljes jövedelmed után. A 16-ot csak a nyereség után kell. Példa most kap valaki 200+afát. Eva után marad neki 173. Ebből befizet kb. 60 ezret saját maga után, mint munkavállaló, tehát marad neki 110 nettó. Új rendszer: 200-ból 60 adóba maga után, mint munkavállaló + 80 bér. Kb 140 a költségem. 60-ból 40-re szerzek számlát mondjuk nyomtatópatron, toll, elem, könyv, füzet, könyvelő stb, 20 után befizetem a 16%-os nyereségadót. az pontosan 3,2 a korábbi 13,5 helyett. Jól járok csak az a qrva adminisztrció, idegeskedés, hogy el ne szúrjam, de hát ez csak olyan emberi tényező.
@Elstron: de hülye fasz vagy bazmeg......
@gyilkos fűegér: :-DDDDDDDDD Egy Matolcsyné férje miatt kirobbanhat a csillagközi háborúsorozat? Pedig jól járnának: ingyé` kapnák azt a szép képét, nem kerülne 20 millába, mint a tegnapiak nekünk. Ezt is meg lehetne magyarázni nekik, hátha olyan unortodoxak ott zu zammen, hogy felfognák absztrakt lázálomnak a múltból... Plusz memento marinak ara, hogy olyat, úgy, ahogy ő soha többet!
@fda: @compound interest: Körbe rágja? Az már majdnem metélés... :-D Ezért érti a csirkumcsíziót, mint olvasható a blogjában?
@Qqriq: Látom, az adórendszer és a közgazdaságtan úgy általában kívül esik a társadalompolitika hatókörén. :-)
Képzeld el a következőt. Te eddig befizettél a közösbe 10 egységet. Most nem kell befizetned semmit, (a sokgyerekes jól keresők ugyanis lényegében nem fizetnek szja-t) de a közösből hiányzik az a tíz egység. Na, honnan teremti elő az állam?

Válaszokat kérek. (van belőle több is, vigyázz!)
@a szív fészkei: én kérek elnézést az ilyen szóhasználatért, illetve az erőszakkal való, akár csak képletes fenyegetésért is. de az ostobaságra utazó, populista EU-ellenesség a gyenge pontom, ezért harapok. van némi rálátásom arra, hogy milyen szinten függünk az EU-s fejlesztési pénzektől, és arra, hogy valójában mennyire kiszolgáltatott az országunk. még ha az EU egy süllyedő hajónak tűnik is, pont ezért most kéne igazán elkötelezettnek lennünk az Unió felé, hogy majd később, ha kicsit elülnek a hullámok, akkor úgy értékeljenek minket, hogy "lám, a magyarok odatették magukat, amikor baj volt, lehetett számítani rájuk".

kumin egy parlamenti párbeszédet kiragadva (orbán vs vona g.), amikor a miniszterelnök leütött egy magas labdát, és kioktatta a buta jobbikot, képes volt azt levezetni, hogy a jobbik EU-ellenes politikája milyen káros. nem. ami igazán káros, az a miniszterelnök alattomos, sunyin EU-ellenes politikája. brüsszelt moszkvához, az EU-t süllyedő hajóhoz hasonlítgatni, kimenni az EP-be és odaszarni a szoba közepére, utána büszkének lenni arra, hogy "milyen jól megmondtuk nekik", "nekünk senki nem parancsol" stb. na ez az, ami káros.
@Qqriq: Azért elfelejtesz valamit. Aki vállalkozik az kockáztat. Kockáztatja az idejét pénzét stb. Aki beül egy munkahelyre az szépen megkapja minden hónap 5-én a fizetését és kész. Hadd legyen már ennek a kockázatnak valami jutalma azzal, hogy kevesebbet kell adózni.
Tessék vállalkozni és akkor meglátod néha még az a 30% is, vagy pl. IPA amit ugye akkor is fizetned kell ha veszteséges vagy, milyen sok tud lenni.
Amúgy megnyugodhatsz, számlát venni már most is _érdemesebb_ volt mint evázni. Sokan csak azért nem húzták be azt a 10%-ot pluszba (mert ekkora volt a különbség) mert ez legális. Ha 40% lesz az a 10 akkor be fogják húzni. Biztos vagyok benne.
@Világszám: 10% a társasági adó +16% az osztalékadó és erre jön rá még az EHO 450e-ig 14%-al. Szóval azért rosszabb ez mint az eva.
@compound interest: Én teljesen egyetértek veled ebben, csak ez a rágós poén (hmm)adta magát. :-D

Anno még a Tóta régi blogján egy csaj - aki amúgy nagyon is ekézte a Fideszt - bőszen elkezdett repesni egy éve talán, hogy emberek: jön, jön, jön Kumin Ferenc, a Nagy, az Objektív, halleluja, dicsőség a mennyeknek, mert mostantól blogol az Indexen!! És annyira irányt fog mutatni és az mily jó lesz!!!

Hát elolvastuk, - én a magam részéről borzasztóan sunyi, zavaró izének láttam az ő szövegeit - utána jeleztük a nőnek, hogy ha ez objektívitás, akkor alkosson új fogalmat az elfogultra... Belátta, elég haamr. Plusz tényleg seperc alatt kitiltogat a blogjáról neki nem tetszőket. (én oda nem mentem, csak írták sokan)
@a szív fészkei:

Ne bántsátok szegényt :-) Várúr nem egybites droid, hanem középiskolai tanár. Ha megnézitek az egy évvel ezelőtti dolgait láthatjátok, hogy ő aztán tényleg őszintén és hittel állt Viktorékhoz. Igaz sok bakot lőtt, nagyokat vitatkoztam is vele, de...baszki ő tényleg hitt abban, hogy most aztán jobb lesz.

Személyes tragédiája lehet, hogy neki van elég esze is felfogni a most zajló folyamatokat. A friss kommentjeit nézve elszállt a hit, marad az ilyen félgőz, mint ez, ez is leginkább megszokásból.

Sajnálom egy kicsit. Tényleg.
a sunyi, küszöbre szarós stílus nemcsak az eu-nak van fenntartva, nekünk is jut belőle. némi pökhendiséggel fűszerezve, mert a magyar úgy szereti
@szerénységem:

Úgy látom a méltányosság és az igazságérzet távol esik az érdeklődésedtől.
A Gyurcsány-féle maszopos adórendszer volt kurvára igazságtalan (és cinikus) a (nagy)családosokkal szemben. Szart rá nagyívben, hány eltartott jut arra a "kurva magas" bruttó 400e. Ha 1, akkor is 32% az szja, meg ha 5 akkor is 32%. Arra építettek, úgyse lesz pofája a családosnak benyomni a gyereket a lelencbe, a bérből meg úgyis előbb lenyúlják az adót, minthogy a szerencsétlen rátenné a kezét.
A pénzt meg nem beszedni kellene, hanem kevesebbet kellene (és kellett volna) lopni.

Szerinted honnan teremtette elő? (Mert már előteremtette.) Beszedte MÁS-tól, mikor mindenki szja-ját le lecsökkentették 16%?
@a szív fészkei: engem kibaszott a múltkor, pedig csak gyalázkodtam, meg káromoltam, ahogy szoktam.:) kumint amugy az atv-n jó nézni, amikor a komcsik leoltják az arcát.:)
@Fabius: Én nem bántom, de voltak bicskanyitogató futamai. Viszont ismeri a Baksát. :-DD

Nézd én meg eléggé összeomlottam, amikor rá kellett jönnöm, hogy a szadesz nagyon nem az, ami lehetne és nekem nincs senki, akire szavazhatnék. Most se nincs persze.

De ha barmok voltak, ill. azzá váltak - hagyták a közeli vállalkozóikat pofátlanul lopni, hagyták, hogy degradálják magukkal a pártot, hagyták magukat szétrohadni,szóval, amitől elmúltak végleg - akkor elismertem, hogy azok. A Horntól megkopaszodtam, stb. Nem mentem sehová védeni a védhetetlent. Egy politikában, pláne politikusban ekkora vakhittel hinni, nekem annyira elképzelhetetlen!

Orvbánban ekkora hittel hinni, hát az a csimborasszója: olyan fényévnyi távolság a józan észtől, emberi pszichikumban jártasságtól, hogy csak na! Oké, szánom őt is, a többit is, aki eddig lelkes volt tőle, pezsgőzve remélt jobb világot - és aki most az ingatlanadónál már azért felsikít, hogy ácsi!!! De csak most.

Ez az ember( a Vezér) nem változott húsz év alatt. Mindig ilyen volt. Aki ezt nem akarja látni, annak súlyos anyagi érdek fűződik az irányított vakságához. Kumint ilyennek érzem.
@vénkujon: Én úgy tudom, nem csak stiláris okok miatt tilt ki. De mondom, nem voltam ott, és végül is az ő blogja, azt csinál, amit akar benne. Humora nincs, az már kizáró ok nálam.
@Qqriq: Bezzeg a nyomorszintet (minimálbér) megadóztatni, az teljesen méltányos és igazságos a te világodban? Hidd el, ha a minimálbér 74%-ából meg lehetne élni, akkor egy szavam sem lenne a te méltányos és igazságos adórendszered ellen, legfeljebb annyi, hogy miatta hiányzik pár száz mrd a kasszából. Most érezzük, hogy mennyire.
@Fabius: Aki ilyen emberből - múltját ismerjük - csinál főbizalmast magyarinfo.blog.hu/2011/11/09/kerenyi_imre_2010_marciusaban_ha_kormanyra_kerulunk_visszacsinalunk_mindent az szerinted komolyan vehető bármilyen téren???

Könyörgöm, hát miért nincs Orvbán körül legalább egyetlenegy hiteles és minden oldal által elismert szaktekintély? Miért ilyen sokak által levetett büdös zoknikkal rakja körül magát?????
@Kard:

Hát most megmosolyogtattál....
Ez a legjobb:

"Aki beül egy munkahelyre az szépen megkapja minden hónap 5-én a fizetését és kész."

Vajon ez a szerencsétlen balfék 12% munkanélkülinek hogy nem jutott eddig az eszébe!

"Aki vállalkozik az kockáztat. Kockáztatja az idejét pénzét stb."

Ha nem tűnt volna fel, végig azokról beszéltem (már amikor nem családi adóztunk), akik bujtatott vállalkozóként tevékenykednek. Az igazi vállalkozó az tényleg olyan amit írtál, kockáztat, befektet, és jó esetben nyer. De az eva egyáltalán nem nekik lett kitalálva, bármennyire is ezt próbálták beadni a kiagyalói nekünk, hanem azoknak, akiknek minimális a kiadásuk. Legjobb ha 0. Na és kik ezek? Naná, hogy a munkavállalók!
A vállalkozó, ha pénzt kell betennie a vállalkozásába, az nyilván azért van, mert kiadásai vannak. Az eva alapja viszont nem csökkenthető a kiadásokkal!
Érted már miért bukik meg a "vállalkozó" evás elképzelésed. Önellentmondás.
Másrészt pedig azért gondolom, hogy ezek zömmel munkavállalók, mert nekem pl. minden evás ismerősöm ilyen. Egy volt, aki tényleg vállalkozó volt, de a 3. évben kiszállt, mert voltak költségei.
Azt nem vitatom, hogy vannak kivételek, akikre nem igaz amit gondolok (és akik ide irkálnak nyilván mind ebbe a csoportba tartoznak :-)), de gyanítom, nem én vagyok az a szuper speciális egyén, akinek az ismerősi körébe tartozik mind a 10 evás, aki visszaél ezzel.
@Qqriq: Én evázok és vállalkozó vagyok. Én viszem a kockázatot ha van munkám (most épp nincs és 2 hónapig nem is lesz) ha van akkor igen kevesebbet adózok mint az átlag. Azt ne feledd a bujtatott munkavállalók is elesnek egy csomó jogtól azzal, hogy ilyen formába kényszerülnek szóval valahol a vállalkozó és munkavállaló közé esnek.
Amúgy nincs teljesen igazad rengeteg olyan munka van ahol nincs költség, ilyen pl. a legtöbb szellemi munka és ezek simán lehetnek rendes vállalkozók is.
De még ha igazad is van, legyen 85% az aki csal, akkor az a módja, hogy bezárjuk az egészet ahelyett, hogy megtisztítanánk a rendszert? Ez olyan orosz módszer amikor a terroristákat a túszokkal együtt takarították el :)
@a szív fészkei:

Szerencsére nem vagyunk egyformák, és néhányan azokat is tudjuk/merjük/akarjuk kritizálni, akire szavaztunk.

Én kritikusabb vagyok az LMP-vel, mert bár jobb nem lévén, de rájuk szavaztam, így most többet is várok el. De azt becsülöm pl turul kollégában is a mandin, hogy az "ilyen ország márpedig nincs" sorozat a kormányváltással sem maradt abba. Orbánék is megkapják a kritikát, pedig náluk tudott és vállalt honnan jöttek.

Ettől függetlenül gondolom, hogy sok embernek kurva szar lehet szembesülni a tehetetlenséggel.
@a szív fészkei:

Orbáni sajátosság, hogy csak a seggnyalókat szereti maga körül. A gondolkodó, néha nincs igazad Viktort mondó elkötelezett jobboldaliak, mint Chikán vagy Mellár nemszeretem figurák mostanság.
@Fabius: Ne is mondd az LMP-t! Rájuk, befogott orral, aztán tessék! Áhh, pedig a Kétfarkúaknak adtam volna a cédulámat, csak nem találtam már őket sehol. Roppant mód hiányoznak, de tényleg.
@igazi hős:

"Bezzeg a nyomorszintet (minimálbér) megadóztatni, az teljesen méltányos és igazságos a te világodban?"
Ez minimálbér dolog messze vezetne. Ha nem volna köztük szinte az összes luxus merci tulajdonos, még gyűjtést is rendeznék számukra.

"... egy szavam sem lenne a te méltányos és igazságos adórendszered ellen, legfeljebb annyi, hogy miatta hiányzik pár száz mrd a kasszából. Most érezzük, hogy mennyire. "
Pár száz milliárd?! Miért, minden jól kereső nagycsaládos? Vagy ilyen sokan vannak?
És szerinted mit tesznek abból a pénzből amit az állam nem húz most le róluk? Elmennek Hawai-ba, a kölyköket meg kihajtják a rétre, majd el lesznek a libákkal?
@Fabius: "ilyen ország márpedig nincs"-sorozat... valóban bedobják néha. gondolom azbesztruhában kell begépelni, mert olyankor már lobog az arcuk a sok faszságtól.
@Qqriq: bár én is valamennyire a kedvezményezettei közé tartozom, pont, hogy kicsit igazságtalannak érzem a jelenlegi családi adókedvezményt, mégpedig az olyan családok miatt, ahol a szülők viszonylag alacsony képzettségűek, szakmájukban nem (vagy sem) tudnak elhelyezkedni, ellenben ott van 2-3 gyerek a "nyakukon". Nekik ez a kedvezmény olyan, mint amikor kitolják a kerekesszékest a salakra, és kegyesen közlik vele, hogy hajrá, a többiek is itt szoktak pályacsúcsot futni.
Remélem, nem mondod erre azt, hogy keressenek jól fizető állást, mert az bizony rengeteg embernél, és nagyon (túl) sok helyen még vágyálomnak is ritka.
Bár a korfa változását egyáltalán nem várom ilyesmitől (úgyis fejben dől el minden, lásd a rengeteg gazdag egykét), szerintem okos dolog jelezni a gyerekeseknek, hogy értékeli őket az állam. Az a kérdés, mivel érik be a szülők: pici anyagi + több erkölcsi támogatással, vagy koncentráljunk kizárólag a pénzre? Én az előbbi felé billennék, ha kellene. Egyetértek azzal, hogy azonos munkáért azonos bér, de egy kis (és ésszerű felső határos) differenciálást a gyerekesek javára nem tartanék rossznak; emellé talán olyasmiket is el tudnék képzelni, mint pl. hivatali, vagyonszerzési stb. illetékek csökkentése, vállalkozás indításánál, pályázatok elbírálásánál előnybe hozás, és hasonlók.
Persze lehet, hogy tévúton járok, de szerintem kevesebb emberre "köpködnének" a rosszabb feltételekkel, kisebb fizetéssel indulók, na és persze aki egy vállalkozással plusz kockázatot vállal, arra sem lehetne azt mondani, hogy indokolatlanul lesz előnyben egy gyermektelen vállalkozóval szemben.
@vénkujon:

Akár így, akár úgy, de megteszik és ez a lényeg. Nem csak a szamártejes hullamosás zajlik mint Kuminnál.
@Qqriq:
1. egyébként pesti vagy?
a minimálbéres luxusmercisnek semmi köze nincs az adójóváírásos problémakörhöz, és még ha nem is tökéletes megoldás, ennek elvonása többeket érint súlyosan semmint (megelőzve a következő kifogást) csak a zsebbe is keresőket és/vagy minimálbéreseket

2. mert szerinted tellik rá? akkor az ominózus 100napos pénzszórást is támogat(od)tad?
@Interlock:
így van, nagyon elbaszott ez a családi adókedvezményesdi a jelen formában, igaz hozzátenném, hogy alapvetően egyetértek a kereső családok támogatásával a piréz rajkógyárak támogatása helyett!
@Qqriq: Az összes evás bújtatott munkaviszonyt leplezne? Ez egyszerűen kapitális nagy marhaság. Én csomó evást ismerek (én is az vagyok), és mindegyik normális vállakozó ügyfélkörrel, kockázattal, ahogy kell.

Egyébként a vállalkozói jogviszonyban valójában munkakört ellátókat evától függetlenül bünteti az adóhatóság, úgyhogy ez nem lehet oka az eva megszüntetésének.
Valaki írt a Puskás-hagyatékról, ami lehetne országimázsolás is: www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20111109/puskas-ferenc-hagyateka-nincs-otthon-felcsuton/

Esetleg Felcsút gondolkodik, hgoy ad valamit Pestnek is... Hát majd, a Szentföldre odazarándokol ezrét a világ. Logikus.

Állítólag már bejelentkezni se lehet oda, csak valami kurva magasságos ajánlólevéllel. Mondjuk, körbekeríthetnék, és gyűjtsék oda a Fidesz javát. Ha már annyira exkluzív helynek számít. De ne is engedjék ki többet onnan, aki odament önként! Szép rezervátum a lenne a hitben gárgyultaknak. Ott lehetne társadalmi modelleket rajtuk kipróbálni.
@Qqriq:
"Most két lehetőségünk van: az egyéni megtakarítás (ezt a nagy tömegek számára éppen most cseszte el pártunk és kormányunk az előző 12 év megtakarításainak eltapsolásával), vagy változtatunk a demográfiai trendeken."
A demográfiai trendeken mindenképp változtatni kell. Mert hiába az egyéni megtakarítás, ha nincs, aki 20 év múlva megtermelje a javakat. (Nem) kicsit leegyszerűsítve: lehet Neked akárhány milliód a takarékba', ha nincs pék, aki kenyeret süssön érte.
Na ez mindent visz: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/9/Deutsch_a_szar_is_izetlen_56T8UT#rss

[..]"B. Tamás: Mi a véleménye a - túlnyomóan baloldali beállítottságú - magyar online médiáról? A megkérdőjelezhető hitelességükről, illetve a sokszor megalapozatlanul rosszindulatú cikkeikről?

Deutsch: Millió baja van a magyar online médiának – is. Politikai elfogultság, jónéhány gyenge portál és újságíró – úristen, mit fogok ezért kapni tőlük! De szerintem a legnagyobb probléma az, hogy a közéleti eseményekkel kapcsolatban kötelezőnek gondolt kritikus hozzáállás egy mindent és mindenkit fikázó - ahogy ezt a Dél-Alföldön mondják, a "szar is ízetlen" - gondolkodásmódot, újságírói mentalitást szült. Semmi nem lehet jó, semmi és senki nem lehet tisztességes, senki nem lehet eredményes a politikában." Na ez biztos, nem Kuminnak és a blogjának szól.

"Hírszerző: a kedves kérdezőnek annyit mondanánk, hogy ez az „on-line médiánál” már csak úgy van, hogy, az ember lefoglal egy domain-nevet, és elkezd tevékenykedni. Nincs szükség még papírra, meg terjesztőre sem. Ha sikeres lesz, akkor figyelnek rá, és média lesz belőle, ha pedig érdektelent vagy rosszat csinál, akkor hiába öl bele milliárdokat megbukik. Legalábbis egy szabad országban, de valószínűleg Szalai Annamária majd gondoskodik róla, hogy a túlnyomóan baloldali beállítottság (illetve, amit annak gondolnak) megszűnjék.

Deutschnak viszont kénytelenek vagyunk igazat adni, és hogy ott náluk a dél-alföldi lakótelepeken se szóljanak meg minket, igyekszünk változtatni. Tehát: Deutsch Tamás jó, Deutsch Tamás tisztességes és Deutsch Tamás eredményes a politikában.

Így megfelel?"
@Qqriq: Ez de intelligens és Matolcsy-számmisztikus válasz volt! Figyi: nem kéne ebbe beleártanod magad. Nevetséges vagy. :-)))
A kérdésemre persze basztál válaszolni.
@Qqriq: Válasszuk szét: szerintem is nagyon meg kéne fingatni a minimálbérre bejelentett, ennek többszörösét kereső százezreket. És egyből lenne pénz mindenre. (Ennyire egyszerűen csak a kormány látja a dolgokat, igazából rengeteget kéne dolgozni ahhoz is, hogy csak 20%-kal csökkenjen a feketemunka, de az is 2-300 mrd-ot jelentene.) De van másik több százezer ember, aki valóban ennyit keres, nekik nagyok sok ez az elvonás. Másutt, ahol egykulcsos adó van, van kedvezmény egy bizonyos szint alatt, akár 0 adót is fizethetnek az alján. Mert az egykulcsos adó nem az első 100,000 forintról szól, hanem a harmadikról, negyedikről, ...

A többlet meg szerintem pont oda megy másoknál is, mint nálunk: a bankba, de csak rövid távon lekötve. Felélni sem merjük, mert ebben az országban 1 évre sem lehet tervezni. Ki tudja, jövőre álmodik egyet a vezér és újra szopóágra kerülünk.
@Qqriq: Pont te írtad le fentebb azt, hogy miért nem jó a jelenlegi "családtámogatás" sem, vagy nem gyanús, hogy a többségnek marhára nincs bruttó 412.000 bevétele? Nálunk is örült egy többgyerekes anyuka, aztán kiderült, hogy a töredékét vehetik igénybe. Szerény véleményed szerint miért jó az, ha olyanokat támogatunk akik nem annyira vagy semennyire nem szorulnak rá, ahelyett, hogy azoknak jutna, akiknél számít is?
@lecsekkoltam: És ráment a magánnyugdíjrendszer, és nincs vége ám.
hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/9/Kurzusmitologia_8KM2X1

[..]"Orbán Viktor igazából két szegmensben bízhat, amelyek akkor is kitartanak mellette, ha már senki más. Egyik a NER márkanevű hatalmi gépezet szolgáló nemessége, akik tőle kapják a pénzüket."
@a szív fészkei: szerény kérdésem: ki a szar az a deutschtamás?
@a szív fészkei: oda kéne szarni egy nagyot, olyan ízetlen fajtából, hogy a dajcsnak igaza legyen az úgyis szar csak tuggya?
@a szív fészkei: Parkinson (Dr Cecil Northcott) Cambridge törvényeinek egyike:

aki nálam hülyébb annál én okosabb vagyok

ez a fidesz alapelve főleg a Galaxis Eszéé hahahahahaha
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: neked van mosókonyhád? pofátlanság, meg kell adóztatni 45%!!! államtitkár abból fizet amit te fizetsz nekik...tehát legjobb esteben jóváírhatod hogy beköltözött a mosógépedbe...bonyolúlt ez egyszerűbb forradalmat csinálni és kiherélni a kanokat a többit a buzikat is beleértve a kiherélt kanokkal együtt a Dunába lőni legalább lesznek nagy pontyok a horgászok nagy örömére minő öröm?
@Qqriq: Ez gusztustalan dolog. Te milyen alapon terheled a gyermektelenek ktgvetését a gyermekesek javára?
@a szív fészkei: Rögtön éreztem rajta, hogy budai, mert olyan Gyulás.
@nolám: Kedves, ám együgyű polgártársaim által a hatalomba delegált, rendkívülien fasszopacs, lényegében hazaáruló, mindenképpen a saját zsebét tömő, a kurva anyját szájba baszó geciputtonyok. Tehát pár éve gyurcsány és bandája, jelenleg orbán és népi zenekara. Golyóérett mindegyik. Komoly ember itt már csak M-16 -os gépkarabéllyal szavaz. Az egyfordulós, azt hiszem.
@namitirok: Kérdezd meg a könyvelődet, mennyiben szebb a helyzet, ha a saját autót számolod el. Ennyi.
Most olvastam, hogy az evásokat feláldozták a közlekedési adóért cserébe. Sejtettem, hogy az utóbbi nem fog tetszeni Csányi és Demján elvtársaknak.
Komolyan gondolja valaki, hogy a családi adókedvezménytől több gyerek lesz?
süti beállítások módosítása