Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.06. 05:21 Fabius

Hoffmann Rózsa, ideje lemondani!

Címkék: fidesz kdnp iskolabezárás hoffmann rózsa közoktatási törvény

Hoffmann Rózsában benne van az X faktor. Én mentorálnám ezt a zseniális tehetséget, akkor legalább a kötelező tematikus rock esten elénekelhetné az egyetlen hozzá igazán közel álló dalt, a lassan Fidesz himnusszá előlépő Beatrice örökbecsűt, hogyaszongya:

Az elfecsérelt éveket ki venné számba?
A szarnak és a kárnak nincs gazdája!
Mert aki hazudik az csal,
aki hazudik az lop,
hazudni, csalni csúnya dolog!

Mit érdemel az a bűnös, akiről koalíciós társa kénytelen élő rádióműsorban elismerni ország világ előtt, hogy hazudott? Nem füllentett vagy mellébeszélt, semmit mondott vagy csúsztatott, hanem az arcunkba mondta bele: a köznevelési törvénynek nincs titkos melléklete, nem terveznek 633 iskolát bezárni, nyolcezer pedagógus elküldeni. Aztán csütörtökön az oktatási bizottság ülésén a helyette magyarázkodó helyettes államtitkár, Gloviczki Zoltán elé egyszer csak Hiller István letette az asztalra a nemlétező mellékletet Hoffmann Rózsa és Réthelyi Miklós aláírásával.A legtöbbször visszadobott oktatási törvények királynője szakmai inkompetenciáját bizonyította már régen, de ezzel a húzásával az egyébként is a hitelességi deficit ingoványában lavírozó kormány nyakában jelent mélybe rántó mázsás koloncot. Amitől normális esetben egy józan kormány villámgyorsan megszabadulna, hacsak nem szeretné magát az MSZP-SZDSZ koalíció szerepében találni. De mivel az Orbán kormányról beszélünk, ez abszolút nem biztos. Bár elég érdekes lesz végignézni, hogy az önálló megmérettetés nélkül kormányzó törpeminoritás sarokba állítja a Kedves Vezetőt, és a béna kacsa Hoffmann ésszerű és elvárható beáldozása helyett elviteti vele a balhét. Amivel bizonyítja azt is, hogy a keménytökű faszagyerek mégsem Viktor ebben a kormányban.

Kíváncsi leszek arra is, hogy ezek után mi lesz a közoktatási törvénnyel és az iskolabezárásokkal?
Eddig van egy elég részletes tanulmányunk pontosan meghatározott elbocsátási létszámmal, felszámolásra szánt iskolákkal, meg van egy tagadása az egésznek, hogy tulajdonképpen ez igazából nincs is. Gyertek elő végre az igazsággal! Legyen bátorságotok mismásolás helyett az emberek szemébe mondani, hogy valójában mik a tervek. Találjatok végre valakit aki képes a köznevelési törvényt is megtölteni normális tartalommal. Mert az is a ti szégyenetek, hogy a törvényjavaslatot ugyan benyújtottátok, de Pokorni máris arról beszél, hogy nem az egészet fogják megtorpedózni a módosító indítványokkal. Szerinte tartalom nincs, a jogszabályi háttér sincs kidolgozva hozzá, és az elrendelni szánt feladatok mellett sem látszik a forrás.

Nem tudom felfogjátok-e igazán, hogy ezzel a gyerekeink jövőjével játszotok.

Azt is nehezen tűrjük, hogy a dilettantizmusotokkal a mi közeljövőnket már eljátszottátok a másfél év alatt. De arra nyugodtan mérget vehettek, nem hagyjuk szó nélkül, hogy a gyerekeink jövőjét, a tanulásuk formáját is a tőletek megszokott módon szúrjátok el. Úgyhogy kapjátok végre össze magatokat, búcsúzóul énekeljétek el Hoffmannak a Szózatot, adjatok neki jutalomként egyéves Hírcsárda előfizetést, és tegyetek úgy, ahogy a jövő nemzedékéért felelős kormánynak illene!



 

122 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr593357543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann Rózsa védelmében 2011.11.11. 11:45:55

Eldőlt, hogy mi lesz a magyar oktatás közeljövője. Hosszabb távot azért nem lehet jósolni, mert már elég reform-hátraarcot láttunk két évtized alatt. A rendelkezésekről készített és komoly iskolabezárásokkal és pedagóguselbocsátással számoló hatástanul...

Trackback: Demokráciamackó: ne piszkáld! 2011.11.06. 17:00:20

A demokráciatréning elvileg (szótagszámilag, magyarhelyesírásszabályilag) egy szó. Gyakorlatilag meg egy olyan összetétel, amit életben egybe még egyszer nem fogunk látni, azaz jobb, ha nem írjuk egybe, mert a végén még valaki úgy érti, hogy „rögzült s...

Trackback: Követelem a képviselők visszahívhatóságát! 2011.11.06. 16:47:47

Alapvetően nyugodt ember vagyok, nem szokásom a követelőzés, de most egyszerűen nem tudok mást mondani. Egy napja próbálok higgadtan véleményt formálni Leinhardt Balázs tettéről, de nem sikerül lehiggadnom. Azok a jelzők, azok a mondatok, amik eszembe ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a kép a rémült liba akit rajtakaptak, hogy nem krumpliból csinálta a krumplifőzeléket? egy hülye picsa...bocs a vulgármaterialista kifejezésért de ez illik rá az ilyen és minden hasonló kaméleonra: a kövér elvtárs, hoffmann elvtársnő és sorolhatjuk...megélhetési elvtelen szar gecik ha jól fizetik akkor talibánnak is beöltöznek vagy krampusznak
Talán Hoffmann Rózsa - egy stróman ?
Esetleg azért nem számít a szava.

Vagy a köznevelési törvény a stróman.
Salátatörvény.
A megszavazásakor életbelép a titkos záradék.

Vagy az egyetlen biztos pont egy keretszám.
X milliárd kivonása az oktatásból.
...
A minisztériumban őgyelgőknek meg csak bele kell írniuk, hogy ehhez mely iskolák és mely pedagógusok leselejtezése a menetrend, és hogy mikor.
...
Nem is kellene ennek kiderülni, mert ugyan ki venné észre, hogy már a nyolcezredik Babi néni kapja meg a felmondását.

Babi néni elhúz szemlesütve.
...
Majd munkára szocializálják a sok dologtalan Babi nénit az árokásással.
...
I.Azaz Dicsőséges Orbán Sosemhazudtam Hektor (Isten előtt az Első!) mögmondotta ország-világ előtt nyilvánosan - nem Ösződ zártkörű mosdójában - hazudott,hazudik és hazudni fog amíg csak ki tudja nyitni a pofáját!
Mostakkor mi a probléma Rozikával?
Követi a hivatalos qrmány irányvonalat.Hazudik,reggel-délben-este.( A zéjszakai nyögések nem a zorgazmus színlelése,hanem a lumbachóhó következményei! )
Értelmi képességei - majdnem - elérik egy jól táplált,bölcsis csimpánzét.Ezzel magasan veri eltolcsyt!
Megfelelő ember, a megfelelő helyen.

És hogy Ti,mit fogtok szó nélkül hagyni/még/?
Nos,ezt ebben a percben, el sem hiszitek!
az orban rezsimhez hasonlo pusztitast csak rakosi tudott veghezvinni Mo-n.
viszont orbanekat nem fogja megmenteni sem a kinai hadsereg, sem az orosz
Felelôsség, jövô, hitelesség, szakszerûség,...
Wazze Fabius! Csupa olyan dolgot kérsz számon ezeken is, amirôl gittegyleti tevékenységük folyamán még nem is hallottak. Hisz ezek is úgy tekintettek a fentieket képviselô szakemberekre, mint pápua gyerek a marhakonzervre, hogy max. dobálózni vele, de megenni csak azt, aki hozta.
Kretén Rózsikától sikítófrászt kap a pedagógustársadalom, aminek külön pikantériája, hogy annyi elvakult narancshívô talán sehol nem volt máshol, a választások elôtt, mint abban a kis belterjes világban. Most szopnak ôk is.
A legkevesebb, hogy csak ôk, de a gyerekeink és az egész társadalom szopni fog. Evégre az orbáni szép új világban nem kell annyi tanult ember (hogyne, azután még lepattannának külföldre), hanem a kínai mintájú versenyképesség keretében majd a pártelit gyerekei vezetik a boltot, akarom mondani a nemzetet, a többiek a gyártósorhoz fáradjanak, 10-12 órás mûszakokban... Aha... ahogy Mórickáék elképzelik...
Na de miért csak Hoffmann monnyon le?
@Boli:

Falanszter - Az ember tragédiája XII. szín

A Londoni színben bemutatott szabadversenyes kapitalizmus - vége, meghaladva.

Az erőforrások végesek.
(emberi erőforrás minisztériuma)

A kollektivista társadalmat fantaszták irányítják.

A munkaalapú társadalomban számozzák az embereket és beosztják széklábat faragni, vagy árkot ásni.

A gyerekeket a kormány elveszi a szüleiktől és a kijelölt gyártási műveletre képzi.
@Boli: de volt még elvakult komoly narancshívő társadalmi réteg: az egészségügyi. Most ők ís szívják, de megérdemlik.
@Boli:
"Kretén Rózsikától sikítófrászt kap a pedagógustársadalom, aminek külön pikantériája, hogy annyi elvakult narancshívô talán sehol nem volt máshol, a választások elôtt, mint abban a kis belterjes világban."

Hát erre azért nem fogadnék nagy tétben. Anno Pokorni regnálásakor a pedagógusok jövedelme sosem látott mélységekben volt (ha jól rémlik, messze a legalacsonyabb vásárlóértékkel a rendszerváltás óta), amit csak a medgyessy-féle elkúrások kapcsán emeltek meg, többé-kevésbé elfogadható mértékűre.
@Spániel:
"de volt még elvakult komoly narancshívő társadalmi réteg: az egészségügyi. Most ők ís szívják, de megérdemlik."

1. Szerintem rájuk sem igaz ez így, en bloc.

2. Ha igaz lenne, akkor sem érdemelnék. 2008 óta bérstopp van a közszférában. Ez nem azt jelenti, hogy azóta nem emelkedtek a fizetések, hanem hogy adott esetben akár csökkentek is. Nem reálértékben, hanem _nominálisan_!!! Persze, hogy el akarták küldeni a tanárok / orvosok / nővérek gyurcsányékat a fenébe, de ez azért nem jelenti azt, hogy hithű narancskomcsikká váltak volna.
@Boli: "Hisz ezek is úgy tekintettek a fentieket képviselô szakemberekre, mint pápua gyerek a marhakonzervre, hogy max. dobálózni vele, de megenni csak azt, aki hozta." ezért neked ítélem a fizikai, kémiai, irodalmi és filozófiai Nóbel Díjat és a Rodeo36 Nagydíjat a Csüngőkkel és Csengőkkel...a röhögésgátló elveszítette hatását
@simonmondja.: látom szereted a klasszikusokat...nekem ezzel kapcsolatosan a Faust második része jut eszembe...a teljesen vak Faust áll a város feletti dombtetőn -ő építtette a várost Luciferi segítségével- és Luciferi felszólítja a vak Faust-ot, "íme lásd műved hatalmas eredményét, hatalmas város alant győztél, ahogy a szerződésünk szólt" és Faust azt mondja: igen, csodaszép város, jól látom...és akkor Luciferi felröhög...hiszen ott semmi sincs, mindez illúzió, győztem! jössz velem...ha valaki hisz az ősszakállúban -én nem- az elhiszi, hogy ezekután a teljes katasztrófát úgy hárítja, hogy: "Glória a Teremtőnek és magához ragadja Faust-ot a Luciferi kezéből" és a Luciferi röhög tovább: mindenki az enyém, minden ember
@Cartman (ex Cartman):
"Kretén Rózsikától sikítófrászt kap a pedagógustársadalom, aminek külön pikantériája, hogy annyi elvakult narancshívô talán sehol nem volt máshol, a választások elôtt, mint abban a kis belterjes világban. Most szopnak ôk is."

Tényleg ne fogadj! Elveszítenéd, ha valaki egyáltalán szolgálhatna bizonyítékkal.

@Boli:
Nem vigasztal, bár szorgalmasan röhögöm, hogy azok is, teljes létszámban szopják a brét, akik annyira köpködtek a pedagógusok között is annak idején!

Fabius tökéletesen leírta, mit ér ez a .....!
Ami külön tetszett, a felelősség kérdésének belengetése!

Az oktatás (KO-járól) sok területéről lehetne most véleményünk, de visszatérve a felelősség kérdésére:
Azok, akik mindennek haszonélvezői, azok se feledjék, ők is viselik keresztjüket, ők is felelősek mindebben:

az egyházak, akik valamiféle megmentő szerepben tetszeleghetnek most, ne feledjék!

TÚL SOKSZOR SÉRTIK MEG A FÖLDI TÖRVÉNYEK MELLETT AZOKAT AZ ÁLTALUK FELÁLLÍTOTT "ELVEKET", AMIKET ÉVSZÁZADOKON KERESZTÜL PRÓBÁLTAK ÁLSZENT MÓDON MINDENKI MÁSRA RÁKÉNYSZERÍTENI!

Mint tudjuk, istenük megbocsát.
ha egy marketing és "human resources manager" egyetemi végzettségű nem tud elhelyezkedni 60 nappal azután, hogy megkapta a diplomáját akkor annak vissza kell vinnie a diplomáját és a profoktól kártérítést kérni vagy egyszerűen beismerni, hogy nem tanulta meg az anyagot vagy csak egy részét hahahahahahaha és akkor nem is a kanyar a hibás
ezek nevezik magukat kerszténynek-demokratáknak
bocs:e betű lemaradt
Sajna mivel nem azonnal látszík a dúlás és pusztítás, nem sokan fognak felszólalni az oktatás dúlása ellen, kevesek értik meg az egészet...
Nem tudom ki hallotta a riportot: lényege, mivel nem tudják itthon tartani a diplomásokat, a diplomát akarják ellehetítleni.Rózsáról meg meg van a véleményem, amin azt látom sokan osztoznak.
Fabius! Ez megint egy nagyon jó írás, jó illusztrációkkal.
Hoffmann Rózsa lemondása nem változtatna érdemben semmin se. Ami itt körvonalazódik oktatásügyben, az Orbán társadalomképének törvénybe iktatása. Hogy ezt kinek a száján keresztül mondja, az mindegy. Hoffmann csak egy báb, és ezt egyedül ő nem tudja magáról.
Nesze neked tudásalapú társadalom! Csak épen az oktatásból a K+F-szektorból vonnak ki pénzeket...na, ez az igazi magyar ugar! Lesz majd jó nagy valag nem egyszerűen funkcionális analfabéta, semmirenemjó munkaerő a piacon, akiknek legfeljebb csak közmunkát lehet biztosítani éhbérért és tanulók ezrei hullanak ki úgy a közoktatásból, hogy még "meg lehetett volan őket menteni", lehetett volna belőlük jó szakembert, adófizető polgárt faragni. Mi a nemzetrombolás, nemzetvesztés, ha nem ez?!!!
épen=éppen, volan=volna

HR-rózsi egy gyalázat!
"összesen 1400 milliárd forintos kiigazításra készül jövőre"
www.portfolio.hu/gazdasag/csendes_fordulat_mellett_hozza_az_uj_csomagot_a_kormany.157904.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Sejthetjük, hogy nem a politikusainkon kezdik a megszorításokat, pedig ott kéne. Sokaknak lenne ötlete, hogy mely testrészüknél... Kicsit még szorítani... még...
@simonmondja.: egy nagy magyar cégnél dolgozom, van rajtszámom! a nevem nem számít, a rajtszámon vagyok azonosítható! nem megalázó egyáltalán ááá
Na, akkor még mielőtt én is beszállnék ebbe a vitába, azt azért el kell ismerni, hogy Hoffman Rózsa már egyszer lemondott, valszeg, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogy kellett volna. Aztán a Fényestekintetű Urunk nem járult hozzá, gondolván, Hoffman éppen jó alany ahhoz, hogy mocskolják őhelyette. Még azt is kijelentette vele, hogy az egészért ő, Hoffman Rózsa a felelős. Már hogy lenne Nagy urunk a saját ötleteiért felelős? Másvalaki az oka, ha rosszul mennek a dolgok, vagy ellenállásba ütköznek egy skizofrén agy látomásai?
@pumukli 12:
Orbán mentalitása volt mindig is az őt közelebbről ismerők szerint, hogy ha sikeres valami, akkor az az ő személyes tettei miatt van.
Ha nem volt meg az a siker, akkor "elba.ztátok" volt! Komoly felelősségtudata van a csávónak - bár inkább csak egy beteges messianisztikus ingerenciája...
imhol a keresztény értékrend. Hazugság és képmutatás bő nyállal.
@pumukli 12:

Az oktatás szerintem az a terep, ahol inkább a koalíciós kényszer, mint Orbán akarata uralkodik.

Nem véletlenül áll Pokorni Hoffmann pórázának végén az első pillanattól, nem véletlenül dobatták vissza tucatszor a kidolgozott javaslatokat, és nem véletlenül ordított a sokadik elbaltázott pillanatban Orbán személyesen Hoffmannal.

Magyarul a kereszténydemokraták a bérszerelemben megkapták játszótérnek a vallás ügy mellé az oktatást, egy őrző-védő Pokornival a háttérben. Ez nem menti Orbánt sem, hisz ő adta oda nekik, és ő az aki a sokadik elvetélt kísérlet után sem veszi el tőlük, de a felelősség elsősorban a KDNP-t terheli Raúzsikával az élen.
@Argumentum ad hominem: "Nesze neked tudásalapú társadalom!"

Nincs szó tudásalapú társadalomról, még hivatalos lózungok szintjén sem. Munkaalapú társadalomról álmodik a hazai pol.top. Hogy ez konkrétan mit jelent, arról eddig annyit lehet tudni, hogy majd lesz gátépítés nem XXI. sz-i eszközökkel.

Egyébként rohadtul nem értem ezt a szembeállítást. Van sok olyan szakma, amihez a magas szintű (akár felsőfokú) szakmai tudás éppúgy hozzátartozhat, mint a kétkezi munka.
kitenyésztésre kerül széles réteg, amelyik viszi a zongorát, és az a néhány szerencsés, pedig játszik rajta
@Argumentum ad hominem: Bérrabszolgákra lesz szükségük a hirtelen nagy területekhez jutott embereknek. Megteremtik. Jön a földhözkötés, kéményadó, tized, s hányad? Elszaladt a paci, s ki tudja hol áll meg.
@glaci 0808: A jó b. k.a életbe! Egy kis senki,ma már több lábon álldogál, s már 70-es években összelopkodta magát, eladta a Bösendorferemet egy bundáért, s apámtól annyit sem kapott, hogy ejnye-bejnye. /lerabolt,kirabolt, s semmit nem tudtam tenni/
Mindegy, magánügy, nem tartozik ide. Gondolom nem én vagyok egyedül.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Egyik topic-ban láttam régi fáraóba öltöztetett OV-t, ha ez jön, mehetünk az egérlyukba, nehogy megtaláljanak.
@Rodeo36: A tahóságod mond hol tanítják?
@Fabius:
Mondjuk, Pokor porázát ki tartja? Ki rakat minden necces törvényjavaslat végére egy titkos záradékot? Mondjuk a Munka Törvénykönyvében is itt egy fél mondat, ott egy félmondat, amit, ha nem vesznek észre a szakszervezetek, vagy az ellenzék, akkor január 1-től szívhtják. Ez van mindennel. Az alaptörvénnyel, a köznevelési törvényjavaslattal, a választási törvénnyel stb. Kutyavilág lesz itt jövőre.
@pumukli 12:
Ni! A "ni" kimaradt Pokorni nevéből. Már rajtam is erőt vesz a takarékosság.
Vááááá, ez jó, kösz! Benne van a, benne van a, na mi van benn a szöszi fejében? Ha a FideX-faktor a fekália szinonimája, azé a sima, tömör, nagybüdös jellemtelenségé, akkor az van benne.

Huszonévesen rögvest minisztériumi főelőadóvá lett, mszmp-ésen elnyomott katolikusságán azóta síró-rívó izémizéke igazi arca de kiviláglik! És tényleg ez a nőszemély uralkodhat gyermeklelkeken, pedagógusokon, úgy, hogy még az sem igaz, amit kérdez!??

Hírcsárda, na az túl jó neki, nem győzne helyreigazíttatni szegény... Mai véresszájú fidesznyikek mszmszp-és névsorát kéne éjjel nappal felolvasni és kétszázszor leírni meg azt mellé, hogy mennyire volak/lettek meghurcolva ezért akkor és most...
@pumukli 12: Sok köcsög, ráérős "ügyvédecske", akik az életben a joggal soha nem dolgoztak, csak napi szinten visszaélnek... REMEK EMBEREK!
@anyósnyelv:
Az egérlyukakat most tömködik be. Csak a macskák járhatnak ki-be.
@Boli:
Azt azért el kell ismerni, hogy a törvényeket remekül ki tudják játszani, áthágni. És minden disznóságból ki tudnak mászni. Csak az elmult 8 évere kell gondolni, mikor ellenzékben voltak.
@Fabius: Végülis a legfiatalabbókból gondolnak engedelmes nyájat rekrutálni a leghamarabb és legsikersebben. Iskolákba beteszik a térítő patájukat, és... voilá 2in 1: kölykökkel megkapják a szülőket is a csomiban. Tagtoborzásnak is kiváló idea.
@glaci 0808: Skiccpál a zongoránál, fehérebb az orgonánál, jajde szépen játssza a Liszt-Rapszódiát 2 milliós hangszeren?
@pumukli 12: Írhattad volna így is: Ni, ni Pokorni pórázát ki tartja? ;-) De ezek a szíjak lassan már körbefonják...És valahogy Hillerék csak megszerezték a szupertitkos anyagot, tehát már a sajátjaik is kezdik elárulgatni őket.
@a szív fészkei: @pumukli 12:

Pokornin nincs póráz, ő az egyik vakhűséges komondora a fidesz ridegtartásos rendszerének.

Személyes pechje Orbánnak, hogy a házőrző legkedvesebb velőscsontja pont az oktatás, amiért a gazdit is megmorogja.
@Boli: Orvbánnak meg a többi jogot elvégzőnek van egyáltalán ügyvédi szakvizsgája? Hisz az még két inkább három éves szakmai gyaksit és tanulást követel meg. Annyit ezek együttesen nem tettek a szakmájukért. Aczél alatt kutatni az ifjúságot - mily jó, hogy Kövér most találja meg Hódmezővásárhelyt - meg valahol ellébecolni, mint Orvbán, aztán kiszédelegni más pénzén Oxfordba nem szakvizsgához elég tapasztalat. Megúszásra annál inkább.

Ők nem ügyvédek szerintem, ne degradáld őket. (bár sok genya is van köztük, ja - pl. most látom, a VV-os libát akarják ügyvédi fegyelmiben vagy miben részesíteni a Kamarájukban - hogy az kétszer is fegyelmivel elítélt elmeroggyi csíkosiszta-rajongó Grespiket beválasztották az elnökségükbe. petrocelli.blog.hu/2011/11/04/ugyvedhez_meltatlan )

[..]"A volt budapesti főispán 2010-ben ugyanis pályázott a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagságára. Fegyelmi esetei miatt a szabályok szerint Grespik nem indulhatott volna, ugyanis, ha valakit fegyelmi ügyben elmarasztalnak, akkor az két éven keresztül nem választható ilyen tisztségre. A Fővárosi Közigazgatási Hivatal egykori vezetőjét azonban a tisztújítás előtti hetekben a kamara fegyelmi testülete felmentette, azaz ismét választhatóvá vált. Innen tudjuk, hogy volt ügye két éven belül, ami felmentéssel zárult. (Érdeklődő olvasónknak: be is került az elnökségbe.)" Befekszenek ők is a csodás áramlatoknak.
@Fabius: Hát azért ha kihátráltatja egyik lakója - Cinege u. - Turuliában mögüle a Fideszt, akkor nem hiszem, hogy nyerhetne még egyszer a vikihű kerületben.
@a szív fészkei:

Tény, hogy Kövér történelemórája ezt a célt szolgálta.

De az is tény, hogy ha ez rendszeressé válik akkor csomagban egyetlen dolgot kap a remélt eredmény helyett: a szülői közösség haragját.

Sokan vagyunk ám akik úgy gondoljuk világnézettől függetlenül, hogy a gyerekeinktől a politikának takarodó van. Ha az én gyerekei osztályába jönne Kövér órát tartani, asszem lenne aki felvilágosítsa a "jó elvtárs"-os csúsztatásról.
@a szív fészkei: Ahol P. a direktíváknak megfelelően megkezdett egy olyan visszafelé sarcot ingatlanadóval (amiről eddig szinte senki nem tudott, hogy létezik mindenre, a legpicibb sufnira is) - mondván benne volt négy éve a kerületi szennylapban és attól fogva az a törvényerő a kerületben!! - hogy ihaj! Nincs Pokorninak annyi mozgástere, mint hiszed, szerintem. Csak úgy néz ki.

Hogy emlékszik még rá nyomokban, miszerint ő paidagógosz volna, dicséretes. De ez inkább a KDNP néha elszabadulni akaró vízimozdony-horgonyainak befenyítésére szolgáló szerep lehet.
@a szív fészkei:

Ha magára hagyod a bástyáidat akkor baszhatod a várad elv miatt nem lesz itt semmilyen kihátrálás. :-)
@Fabius: Csomót kötnének a bajszára és kitennék szellőzni az ablakkilincsre? :-DD Hátha kimegy belőle a 44-es naftalin ?
@Fabius: Nem tudom, ezzel a visszamenőlege - hát mi más? - adózási ötlettel nem sok hívet nyer Pokorni még itt sem. Itt, ebben a Magyarországon - Telki után, oké - vitathatatlanabbul leggazdagabb helyen 146 család!! van az éhhalál szélén jóformán (aktuális családsegítő központi adat).

És ha elkezdik még jobban és ilyen aljasul sunyin sarcolni az itt élőket (mert nem mindenki 500 nm-es kacsalábú - hú de randa az övé - palotában lakik á le Kóka meg a rászorult fidesznyikek csere útján hozzájutva :-P) - na, akkor hamar kiszeret az a jó konzervközönségük belőlük.
@a szív fészkei:

Valami ilyesmi :-)

Mindenesetre lenne alkalma néhány kellemetlen kérdésre válaszolgatni moderáció nélkül, ha már ott van.
@a szív fészkei:

Az ingatlanadó hatása - legalábbis a tervezett formában - beláthatatlan következményekkel járhat Telkitől Járdánházáig. Abban sem vagyok biztos, hogy be merik vezetni valaha.

Túl sokan ragadnának péklapátot miatta.
@Fabius:
Gondolom, kérdéseid a felelősségről meg hasonlókról költőiek voltak.
Amúgy nincs itt semmi rendkívüli. Minden tekintélyuralmi rendszer, beleértve a fasizálódó Mo-t Horthy alatt, no meg Rákosiékat és Kádárékat is, vagy az oroszokat, kínaiakat állandó jelleggel, igyekszik minél több gyermeklelket eltorzítani és minél előbb. Ennek eszköze az erőltetett írástanítástól kezdve az ideológiai fejtágításig minden, ami Hoffmann törvényében benne van. Hiszen minél korábban alakulnak ki önbizalomhiányos, neurotikus minták a személyiségben, annál könnyebb manipulálni. Ezen még az sem segít sokat, ha otthon helyrerakják a gyerek fejét a szülők szeretettel, törődéssel és a valós információk átadásával, mert a megfelelési kényszer az iskolában ugyanúgy terheli a gyereket. Nem véletlen, hogy 20 év elteltével sem sikerült Mo-n normális rendszert kiépíteni a politikában és a gazdaságban, mert ehhez egy olyan generációnak kellene felnőnie, ami nem tekintélyuralmi rendszerek lelki torzulásaival szemléli és intézi az ügyeit. Magyarán, ha Orbán és bandája megy a süllyesztőbe és soha többet nem is kerül hatalomra hasonló társaság, akkor is csak nagyjából a mostantól számított második-harmadik generáció lenne többé kevésbé mentes az ilyenektől, így tőlük várható először normális országvezetés, előbb nem. Persze, mot egy optimista forgatókönyvet vázoltam.
Amúgy pusztán ezért a törvényért megérdemelnék mindahányan, hogy lábukat mézzel bekenve kikötözzük őket a vándorhangyák menete elé.
@Gerbó: azt írod, Hoffman csak egy báb - teljesen igaz. Tegnap jutott el hozzám egy tavasszal készült riport a Fároszról és családjáról, amelyből kiderül, hogy ők biza nem angolra taníttatták először a gyerekeiket, hanem spanyolra és franciára. Mert csak. Ezek után jött elő Rózsa az új nyelvoktatási koncepcióval, amely az Orbán-családot veszi mintának.
@Fabius:
Na-na! Nincs kizárva, hogy Orbán megdöbbenve fogja mondani:"Te is fiam, Brutus."
A hűségnek azért ára van, mondjuk a velőscsont. És az sem megnyugtató Pokorninak, hogy most istenfélő fogak rágcsálják.
@Szolgálati Füldugó: A spanyol jó a focikarrierhez, meg az argentin kivándorláshoz is.
@simonmondja.: Kíváncsian és részvéttel figyelem, mikor fog Argentina megint bedőlni. Krisztinka nem fogja megszorongatni az ő népét, dumálni viszont nagyon tud. És a sajtót már jól megszorongatta. Tanácsadói ugyanazok mint Matolcsyéi.
amugy az eredeti kerdes hogy be kell-e zarni a falusi kisikolakat, es busszal vinni a gyerekeket az nem is erdekel senkit?
hogy igy jobb lehet nagyobb szervezesi egysegekben az oktatas szinvonala plusz csokkenhet is az oktatasra szant penz? jaaaaaa hogy a falusi tanitocskakat ki kell rugdosni? na puff...

szoval van egy hulye picsa akinek szamomra a legnagyobb bunei az hogy egy idiota totocskat be kell venni a tananyagba es hogy dalolni KELLENE, es romanul KELLENE tanulni (egyik se lett vegignyomva amugy...)
na erre elovesz egy temat ami koztudomasu hogy valtoztatast igenyel...
es akkor ezt tamadni?
mit erdekel hogy mit mondtak a valasztasnal? megyo is jobban tette volna ha nem hajtja vegre a valasztasi igereteket

szoval szerintem van egy szint ami a vastagborre tartozik...
Tisztelt Gyülekezet! :)

Olvasgatok, és elővettem a számológépet, nehogy téves infóval lássalak el benneteket!
Igaz, néha már nem az eredeti témáról beszélgettek, de hadd térjek vissza a kiinduló helyzetre.
Az inforadio.hu alapján:
"A nevelési-oktatási intézményekben pedagógus-munkakörökben dolgozó pedagógus heti teljes munkaidejének nyolcvan százalékát az intézményvezető által a törvényben meghatározott feladatok ellátásával köteles tölteni, a munkaidő fennmaradó részében a munkaideje beosztását vagy felhasználását maga jogosult meghatározni. A teljes munkaidő ötvenöt-hatvanöt százalékában tanórai és egyéb foglalkozások megtartása rendelhető el.
"
Tehát magasról tojnak mindenki más véleményére, az őket teljhatalomhoz juttató pedagógusnak e szerint lehet az eddigi átlagosan 22 helyett 26 a kötelező órája.
A kötelező bent tartózkodást szintén be akarják vezetni.
A részletekben nem merülnék el, mert semmire sem alap, hogy pontosan mit terjesztettek a parlament elé.

Nem tartom magam mániásnak, de ha százalékban adják meg a fenti értékeket, akkor annak oka van. A heti 45 órás munkahetet már csak egy ugrás bevezettetni!
@SvenH.:
Nem minden szavadat értem, de megkérdezném:
az eredeti téma nem ez volt?

hazudni, csalni csúnya dolog!
@pumukli 12: :-DD És ott sok-sok istenfélő lakik, drága fogsorokkal. Ők, mint a Párt odadelegált tagjai és vezetői is fizetik majd a sokszáz négyzetméterüket???? Érdekelne.

Mondjuk, az általam ismert legnagymogyoróbb vállalkozó (nem szegény)máig nem jelentette be a dupla garázsát, ami után már ezer éve sarcolnak szintén. Neki lehet.
Most meg olyat kérdeztek lencsibaba szemmel az önkormányzatnál, hogy a garázs mellé van lakás is? Hát még ennyit se tudnak a nyilvántartásukból, hogy mi van náluk??? Ha meg ennyire nem tudják, akkor hogy vethettek ki négy éve senki nem látta módon adót rá? Aminek be nemfizetése miatt most büntetnek mindenkit?

Pokorni egyébként úgy árulja ki a hegyet, mint Mari nénje a juhtúrót, kilóra a piacon. (csak mondjuk a hegy nem a Pokornié, ugye... Semmit nem tett érte a turul megvédésn túl. De ez azért nem zavarja, ha rákérdez egy-egy öntudatos polgár, hogy mivamivan kicsi legó a természetvédelmi kis parkkal, amit valaki seperc alatt körbekerített és kiirtott, akkor senki a sóhivatalában nem akar tudni semmit erről.)

Nagy setétség és mutyi honol, nem kell ehhez Papcsák se...
@a szív fészkei: ezt csak arra, hogy ő a fény a hoffmanni iccakával szemben. Na a mihez tartás végett.
Kialakuloban a harmadik jobbagysag. A roghoz kotes sokkal egyszerubb, mint rendes fizetest adni.
nol.hu/belfold/20111105-a_fekete_barany

A kisszerű Primcsi Bosszú angyala: [..]"A BCE valóban nem szűnik meg – egyedül a közigazgatás-tudományi kar kerül át az újonnan létrehozott Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez –, csakhogy a kormány külön rendeletben szabályozhatja majd a tudományegyetemi státushoz szükséges kritériumokat, s ez a lehetőség komoly adu a kabinet kezében: bármikor lehet olyan feltételeket szabni, amelyeknek egyik vagy másik intézmény képtelen megfelelni.

És hogy miért lenne emiatt veszélyben éppen a Corvinus? Azért, amiért eddig is. Az Orbán Viktort közelről ismerők ugyanis azt mondják, a miniszterelnök magában már rég eldöntötte, hogy az egykori Közgáztmegszünteti. Azt, hogy miért szúrja a szemét a kormányfőnek a Corvinus, csak találgatni lehet."

Na miért is??? Mert helyet adott Gyurcsány vitáinak és nem záptojásos műsor - Orvbánnak oly kedves - volt ott ellene. Nem bírja az önálló gondolatok csíráját se, hát sóval kell beszórni a felszántott helyet majd nemsoká. Hisz azok ott még vele is vitáznának!!!!
@Bandibacsi34: Az a baj, hogy ezt titkolni sem kell. Nem kell csalafintán, szép lassacskán, kedveskedve, simogatóan megtenni. Zabálják a népek. Nincs egy hangos szó, sőt egy sóhaj sincs. Ennek a népnek ez az öröksége, beépült a tudatunkba. A liberalizmus szitokszó, holott ez a latin liber-ből ered, ami azt jelenti, hogy nem rabszolga. A demokrácia csak játék a gyerekeknek. Az a lényeg, hogy legyenek tömegrendezvények, hogy érezzük a falkához tartozás örömét. Sör és virsli volt régen, ma vursli van és kutyakomédia. Taps, móka és kacagányos kacagás, no meg áhítat. Ilyenek vagyunk. Nem ilyenek lettünk, hanem voltunk, vagyunk és leszünk.
Rauzsi, azanyád, te kis hunczut!- mondhatná a korabeli pornófilmek szeladonja akciója közben: www.ezolive.hu/leallosav/02436__igy-szuletett-az-elso-pornofilm?s=hk

Történelmi visszatekintés egyik - majdani, vagy már hatályos is??- kedvenc adótárgyukról. Legyenek legalább képben erről, úgyis úúúúúgy szeretik a molyos régi cuccokat...
www.kiskegyed.hu/sztarok/magyarsztarok/hamarosan-szabadulhat-a-viszkis-rablo-111985.html Egy ország szimpátiája övezte. Elegánsabban rabolt, mint ezek. És mindazért vállalta is a felelősséget.
@Boli: kezdjük rajtuk mi...

100 illetve 1000 eurós pizza politikusoknak csak...

inforadio.hu/hir/bulvar/hir-464801

ne agyon a rózsának enni senki. minden péknél legyen a kenyere 10 000 Ft
@Tűzfal: en telibefosom hogy hazudtak...
azon en mar tulvagyok, minden nem hivo tudhassa...
most viszont egy nagyon nagy penznyelo, a videki kisikolak es kis intezmenyecskek megszuneteteset csinaljak ami szerintem jo
es most ezzel kapcsolatosan a lemondasat elocitalni szerintem nem hordoz pozitiv uzenetet
@SvenH.: bocsi tenyleg a poszt ir errol :)

amugy meg tudomasom szerint allamositva lettek/lesznek az iskolak, igy vegre a dolgokat vegig lehet verni, csak az a franya
"en vagyok a fideszben az otodik ember es nalam van a Hegyvidek is, es tutti lobbizni fogok"
hapsikaktol kellene szabadulni, vagy lemondasra szolitani hogy ugyan mar elfogultan ne nyiladozzon
@SvenH.: De amikor a népnyúzó emúttnyócévesek próbálták eztm akkor azonnal az volt a üvöltözős ellenmantra jobb felől, hogy ááá, ezzel a lépéssel - mivel három gyereknek falvanként fenntartani egy sulit nem megy, mondták a nyócasok - megölik a nemzet lelkét, kiirtják a falvakat, mint Csau, hisz ha ott nem marad paidagogosz vezérlő tűzoszlopnak, az maga lesz a vég, stb.

Na szóval ezt is vedd figyelembe a nagy hájpban.
@simonmondja.: Na ja, hát őt ugye nem hívták meg BX-be épp időben :-)), neki máshogy kellett eltűnnie.

De elvenni akkor is elegánsabb vett el. És leülte az érte járót. Na ezt szeretném a többieknél is megérni.
@SvenH.:

Az a hegyvidéki díszfasz az egyetlen ember a kormányoldalon, aki képes normálisan gondolkodni az oktatásról.

Mellesleg ne az oktatáson, hanem sokkal inkább az állam egyéb felesleges szervezetein spóroljanak. A sok sóhivatal lényegesen többe van mint az iskolák.
Taní-tani.... www.blikk.hu/blikk_aktualis/gyermekporno-a-professzor-gepen-2069809 Magyar vendégprof Ámerikában. Jó hírünk a nagyvilágban benne.

Jááááááj.
@néma bárány: Olyanokat kell képezniük az iskoláikban, akik tökéletesen alkalmasak sóhivatalnoknak - gondolkodás nélküli robotként cselekedni az agyment főnöki ukáz alapján - lenni.
@messi-asz: Mennyivel tökösebb gyerekek ezek a digók!
Nekik van igazuk!!!
@Boli: a zolasz pollitikuszoknak szerencséjük van... a "népük" levezeti agresszióját...

de itthon csak gyűlik gyűlik....
Hoffmannék alázatos és nagyon hatékony segítőtársai a néphülyítésben a kanálisok: nol.hu/mozaik/megkapjuk__ami_jar__beszaras_minden_csatornan

Ehhez tényleg kár beiskolázni bárkit is.

Tudom, itt mindenki Nat Geot néz, ha néz, de sajna ez nem általános. És amíg Hajdú Péter Pákó beszarásától lesz egyre gazdagabb, addig kevés a remény.

Azért boldogult gyerekkoromban mégis Öveges kapott szót.
@messi-asz: Itthon egy elég drága étterem eteti Orvbánt. Mennyiért,nem tudom. De napi szinten. Nem hiszem, hogy az áruk háromszorosáért... Azért, amíg navi, ÁNTSZ, stb. a kezéből eszik, nem nehéz elképzelni, hogy vendéglős meglépné ezt a csak politikusoknak sok ezer forintos pizza/kaja/-lépést.

És a parlamenti büfé itthon is a legolcsóbb.
a Szózat lX. versszakát ajánlanám az egybegyűltek figyelmébe e kései órán.
Nekem a Ráday városvédő műsorának megszüntetése nagyon fáj.
@a szív fészkei:

Szegény Latinovits még játszott, verseket szavalt, meg könyvet írt, szerencsére eltávozott még mielőtt rádöbbenhetett volna, hogy alapvetően ül fordítva a lovon. Mondjuk a magyar kanálisokon legalább a kulturáltság legalapvetőbb elemeit számon kérni annyi sikerrel kecsegtet, mint egy varacskos disznót a zsebkendő használatára oktatni.
Van egy oldal, ami minden uralkodása esetén nemzeti alaptantervet, nagy és megváltó oktatási reformokat, korszakalkotó újításokat akar bevezetni, hogy az utódokat a saját képére formálhassa.

Közben felnőnek utódok, akik nem hogy köbgyök fogalmát nem ismerik, de három kétjegű egész számot nem tudnak fejben összeadni.

Miért nem lehet megegyezni egy minimumban? Miért nem hallom a német tévében, hogy minden választáskor meg kell menteni az oktatást?

Miért kísérleteznek a politikusok a gyermekeink tanításával, a jövő generációval?
Eddig kibírtam, tovább nem: amit elkövet - dülledjen is ki az a két karikás szeme. Most tesz keresztbe a jövő társadalmának, s még hányingere sincsen. Nyelje le azt, amire én gondolok. Aki rossz, az rosszra gondol.
Aki átérzi a problémát, az ugyan azt kívánja. Amitől persze semmi nem lesz jobb, de legalább nem fog olyan jól forogni ágyikójában - Bár sámán vagyok, lányom is az - nehogy elkezdjük szugerálni, mert nem járna jól. Tuti. Még nem próbáltam, eddig csak jóra. Nehogy elmenjen velem a paci. Még a végén rámtör a TEK. /Jó gondolat rosszra fordítva - büntetendő - már a gondolat is, mintha ezt hallottam volna minap!/ Na minden jót, s rakjon fel uborka karikákat, hátha elmúlik. A rohama.
@pumukli 12: Kedves Pumukli, egyetértek, s megjegyzem kicsi uszkáromat hívták így, s ezen a néven szerepeltem évekig már régen. Lefoglaltad. Örülök, hogy van utánpótlás. Másik kuty Plutó volt, azon is van nick, harmadik Dzsugi - az is foglalt, maradtam egy jó kib....... anyósnyelv /ami a slejfnit jelenti/ Üdv.
@gyilkos fűegér: A varacskos és bármilyen disznó intelligens, szerintem simán megtanulná. Az állatokkal szemben optimista vagyok.
@anyósnyelv: Nézd, én hiszem azt, hogy ha valaki ártatlannak árt, az megérdemli legalább azt a csipkefinom kívánságot, hogy legyen vele is minden úgy, ahogy ő tette az áldozatával.
Vegyék el tőle a lehetőséget a jóra, a fejlődésre, a boldogabb életre, a kiteljesedésre, ahogy ő most - felsőbb ukázra persze - teszi több nemzedékkel. Akár sámán vagy akármi vagy, akárcsak pusztán a jövőért aggódó ember, kérd, hogy legyen úgy.

Hisz aki szelet vet, vihart arat, és az elfújhatná már ezeket! Nem mi kezdtük tan`tónéni kérem!

Szerintem azért kell a neten leírni sokszor sok mindent, feltenni, ha ott van a youtube-on, stb., amire emlékszünk pl. a kádári annoból (ahonnan ez a kártékony banda is jött), amit mi tanultunk és megértettünk, mert hátha hátha az itt bóklászó fiatalabbak is elhiszik, hogy ezek így voltak, nem pártutasításra hazudunk erről vagy arról.
@pumukli 12: Azért mondott le HR, mert már nem értett egyet az őrülménnyel és finoman így jelezte, hogy abszurd és a jövővel való kibaszás készül, amihez nem adhatja böcsületes nevét, avagy elég volt neki Pokorni csesztetése és kíváncsi volt, Orvbán megvédi-e? Utóbbi történt, tehát ez hatalmi harcból és nem lelkiismeretfurdalásból, megvilágosodásból elkövetett lemondás volt.
@a szív fészkei: "De amikor a népnyúzó emúttnyócévesek próbálták eztm akkor azonnal az volt a üvöltözős ellenmantra jobb felől"

jo es akkor mi van?
basszak pofan Orbant egy peklapattal mert o az egyeduli aki errol tehet...
de most a valodi bezaratasokat e miatt hatraltatni vagy felemlegetni nem szeresse az embör
@chronometere: most tőled tanulom...eddig fogalmam sem volt róla...mi a bajod? kezeltesd!
@SvenH.: Ebben igazad van, de azt ugye megengeded, hogy ezt így, ahogy ezek hazugságból, sunyiságból, kapkodásból katyvaszt gyártanak, ne kelljen már ünnepelni!

Egy ilyen nagylélegzetű dolgot azért illik előkészíteni hatástanulmánnyal, számokkal stb., hogy arra minden érintett felkészülhessen időben, ha lehet - ami itt nyomokban nincs, sőt mindenben lehazudják a napot az égről - szóval kétséges, hogy milyen hatásfokú lesz ez az egész és nem puszta bosszúhadjárattá silányul-e egyes olyan helyek iránt, ahol nem voltak régebben oly népszerűek...

Ezek után minden elképzelhető de legkevésbé ilyen a normális - bár persze akkor is fájdalmas - forgatókönyv.
@a szív fészkei: ezek aprópénzek ahhoz amit tudsz, a CIB a Járai és hasonló dolgok amiknél százmilliárdokkal játszanak, veszteséget termelnek és milliárdok bújnak a zsebükbe...kérdezem én, minek az egész kalamajkát átszervezni, amikor nem működési gondok, hanem pénzhiány és rossz vezetés okozta azt ami történt? egyetlen egy új törvényre sem volt szükség és az alkotmány is úgy jó ahogy volt a kormánynak dolgoznia kellett volna de képtelen mert analfabéta rablók: Ali baba és a 40 rabló vezeti ma Magyarországot mert egy csomó hülye megválasztotta őket 2/3-dal...dunsztba kellene rakni őket hogy jöhessen bárki csak ezek ne...
@Boli: az 5600+ milliárdból már bevallanak 1400-at, hát nem kedves? szorongatás? hát legyen, kötél van köteles van már csak kötelezni kell
@Rodeo36: közhelyekért mennyi a zsozsó?
@SvenH.: "hogy igy jobb lehet nagyobb szervezesi egysegekben az oktatas szinvonala plusz csokkenhet is az oktatasra szant penz? jaaaaaa hogy a falusi tanitocskakat ki kell rugdosni? na puff..."

Kérlek, ne vedd személyes ekézésnek, dehát Te vagy itt, nem a hivatalos oktatási főokosok.

Az indexes válogatás azt mondja: "a tervezet szerint 633 feladatellátási hely szűnik meg, több mint 50 ezer gyerek kerül át más intézménybe"
Ehhez kapcsolódna néhány kérdésem:

1, A megmaradó intézményekben van-e +50.000 férőhely? Ha nincs, mennyibe kerül kialakítani?
2, Hány és milyen jellegű (vonat, busz) közlekedési eszközre lesz szükség? Van-e már most elég szállítókapacitás? Ha nincs, ki és miből fogja finanszírozni a beszerzést és a fenntartást?
3, Ki és mennyiért fogja a 6-7-8 éves kölyköket az úton kísérni?
4, Mennyit fog az a gyerek a napjából utazással tölteni? Miként szolgálja mindez a fejlődését? Ha gátolja, milyen módon kívánja az oktatási kormányzat ezt a problémát megoldani?
5, A jelenlegi 30-35 fős osztályokban jut átlagosan kb. 1 perc egy tanulóra, hogy esetleges egyéni gondjával foglalkozzon a tanár. Ez napi átlag 6-7 perc egyéni foglalkozás. Elegendőnek tartja-e mindezt az okt. főfejűség? Ha ebből lesznek 35-40 fős osztályok, még kevesebb fog jutni egy főre. Érdemes-e egyáltalán ezért iskolába járnia bárkinek?

Kieg.info: ha bejön a kötelező egésznapos suli, akkor még arra se lesz lehetőség, ami GYES-gyerek első generációjával történt, hogy volt délelőttös és délutános hét, így aztán dupla adag gyereket lehetett egy suliban tanítani.

És összefoglaló kérdésként: biztos, hogy az össztársadalmilag hatékony oktatás-nevelés ugyanaz, mint a pénzügyileg hatékony? Amit jómagam az elmúlt 16-17 évben tapasztaltam, amikor kizárólag a "minél olcsóbban letudni a kötelező állami feladatként szereplő közoktatást" diszciplína érvényesült, egyértelműen azt igazolja, hogy ez egy nagy rakás szar.

Privát kiegészítés: nagyobbik fiam egy városi, u.n. menő iskolában kezdett, első év végén kivettük. Most mindkettőt naponta hordom 15 km-re, falusi kisiskolába.
@SvenH.:
Mivel a többiek belefogtak a párbeszédbe, nekem az maradt, hogy még egyszer megerősítsem a te szavaiddal élve:

"en telibefosom hogy hogy.... nem hordoz pozitiv uzenetet" az, hogy aki a köznevelést akarja éteri magasságokba emelni, azt a hazugságai miatt lemondásra szólítják fel!
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

"Privát kiegészítés: nagyobbik fiam egy városi, u.n. menő iskolában kezdett, első év végén kivettük. Most mindkettőt naponta hordom 15 km-re, falusi kisiskolába. "

Nem leszólva a tisztességesen dolgozó városi pedagógust, azért kegyetlen dolog az "én kiváló városi tanár vagyok", a falusi meg falusi hozzáállás.
Főleg úgy, hogy a városi tapasztalatok szerint - lehet a nagy számok törvénye- többször találkoztam egyéni érdekeit a szakmai elvek elé helyező pedagógosszal, mint faluban.
(ha orvos, ügyvéd, jól menő maffiózó a papa, mama, akkor valahogy a gyerkőc mindig hozzájut a másnapi témazáró anyagához, valahogy értékeléskor halványabban fog a plajbász, a fegyelemsértése nem olyan kirívó, mint az ugyanazt elkövető csóró pulyáé, stb.)

Falusi tanár/tanítónál gyakrabban láttam, hogy a nem kötelező óravázlatot is elkészíti.

Lehetne, pro és kontra sorolni az "érveket", nem érdemes.

Ha a kölykeinkről van szó, akkor emberiesség elleni vétek, amit csinálnak. Pont.

Az jut eszembe, amikor a racionálisan gondolkodó fekszik több éves halálos ágyán.
Mindenki tudja, hogy belepusztul. Nem kifizetődő gyógyszerrel, fájdalom csillapítóval tömni, úgyis beledöglik.
Mégis meg kell tenni!
Pedig nagyon nagy pénznyelő!
Vagy nem?
@Tűzfal: a si miska és a pukk szemetvetett az oktatás/egyészségügy óriás kasszájára... egy részét most elviszik...

üres a zállamkassza, csőd lesz... mi mást vigyenek? mynpt már elvitték...

a betétedet? az intimbetétet? ugyértem a magánszámlád?
Úgy gondolom, a leírtak alapján nem sokan olvasnátok az alábbi gyöngyszemet.
Kár kihagyni:

www.magyarhirlap.hu/belfold/orvosoljak_a_rendszer_torzulasait.html
@Fejes Attila: Kösz a linket. Ezt tényleg kár lett volna kihagyni. Sokkal rosszabb, mint amire számítottam.
@Tűzfal: remelem falusi iskolanak a valodi borsodi vagy baranyai falusit emlitetted es nem egy agglomeraciosat, mert annak agglomeracios a neve :)
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: voltak kerdeseid...

1,
jahh... es az EU is fokent arra ad penzt, lasd tersegi kisikolak...
2,
ennel meg kell nezni hogy egy kis 700 fos faluban a kisiskolat erdemes-e fenntartani vagy az iskolabuszt
nyugaton szerintem ez mar vegigment a gazdasagossagi proban, csak nalunk ugyebar midnegyik kis pogimester ragaszkodik a kisikolahoz mert az szimbolizalja hogy meg nem halt ki a falu
3,
megint csak nezd meg a gazdag amerikat, barmelyik South Park epizodot, ott occobb egy buszt fenntartani...
ja amugy ha szeretnel latni iskolabuszt pesten van pont ugy nez ki mint az amcsi, es a kinai gyerekeket szallitja
miert nem lehet amugy minden budapesti varosreszbe egy kis kinai iskolat berakni? szegeny kinai kis lurkok, raadasul onekik a budapesti forgalomban kell buszozniuk...
4,
hat kevesebbet mint egy atlagpesti gyereknel...
5,
az osztalyletszam biztos hogy emelkedni fog? arrol nem volt semmi a mellekletben?
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: remelem falusi iskolanak a valodi borsodi vagy baranyai falusit emlitetted es nem egy agglomeraciosat, mert annak agglomeracios a neve :)
en amugy az ilyen cikkek alapjan formaltam a velemenyem:
www.nol.hu/archivum/archiv-508557
"Az Európai Unió mindent megtesz azért, hogy Öttömöst felzárkóztassa. Európai támogatásból akadálymentesítették például a háziorvosi rendelőt. Így már csak az a probléma maradt, hogy a háziorvos elmúlt 60 éves, és ha elmegy nyugdíjba, nem jön a helyére senki az akadálymentesített rendelőbe. Öttömösön minden intézmény felújításra szorul, és ad is pénzt mindegyikre az Európai Unió, amíg még van néhány ügyes pályázatíró az apparátusban. Igaz, hiányzik 30 millió a költségvetésből a működtetésre, ezért jövőre talán újabb embereket kell elbocsátani. Nyertek viszont 42 millió forintot felújításra. Benne volt a helyi hírharsonában, hogy csak az iskola renoválására 20 milliós támogatást kapott a falu. A szülők nem is értették: ha ennyi pénz érkezik, miért kell osztályokat összevonni? Úgy kellett nekik megmagyarázni, hogy amit fejlesztésre adnak, azt nem lehet működtetésre elkótyavetyélni. Az Európai Unió úgy segíti Öttömös felzárkózását, hogy támogatja a házak, műszerek, berendezések egyszeri korszerűsítését. Ha a jelenlegi folyamatokat meghosszabbítjuk a közeljövőbe, akkor arra a következtetésre kell jutnunk: Öttömös európai felzárkózása azt jelenti, hogy az európai adófizetők pénzén minden intézményét felújítják, mielőtt be kell zárni őket. Az állam egyre kevesebb pénzt ad, a helyi közösség ereje pedig a piaci versenyben szerzett jövedelmétől függ. Jelen pillanatban azonban Öttömösön szinte kizárólag a buggyant savanyúság mutatkozik piacképesnek. "
@SvenH.:
Eszem ágában sincs dicsérni azt az oktatási rendszert, amelyet a liberalizmust megcsúfoló társaság is erőst befolyásolt.

Elkezdték volna az általad is említett utat járni.

Valaki fentebb leírta, hogy a mostani uraink nemzethalált vizionáltak válaszul.
Mivel sok érdeket sértett, volt bőven támogatójuk, 2/3.

Most a mézes bödön mellett ücsörögve rájöttek, hogy akár okos, akár nem a kis sulik bezárása, kifizetődő.

Mi történik erre?

Az érintettek döbbenten állnak. Nem erről volt szó!

Ők döbbenten hazudoznak.
Hazudnak, amihez csak hozzányúlnak, mindenről.

A szakma és a gyermek másodlagos (sokadlagos?), párbeszéd fogalmilag nem létezik.

Az általad leírtakról akár vitát is lehetne nyitni.

Na ez az, amit ők nem mernek megtenni!

(az már csak a darab utáni ráadás, hogy mindezt keresztényi erkölcsök jegyében, minden értéket megcsúfolva teszik!)
@Fabius:
Kommentben ott hosszúnak tartotta valaki.
Szerintem meg sokkal többről szólhatott volna.
De reális.
Még akkor is, ha nem pedagógus ellenes. :)

Ha valaki így végig bírna menni és persze érdekelné a törvényhozókat, akkor tényleg beletelne egy- két évbe egy jól kidolgozott, tényleg a gyermekek érdekeit is szem előtt tartó, nem a klerikális gyülekezet hagymázas elképzeléseit áterőltető OKTATÁSI törvény tervezetet megszülni!

Hadd ajánljak én is egy írást!
oktpolcafe.hu/tandem-a-titkos-torvenymelleklet-ropkodo-szazmilliardokrol-3201610
@Tűzfal: jo hat nem eppen az oktatassal kapcsolatban meresztettem a szemem, hogy minek csinaljak?
hogy meglegyen a 48% helyett az 52% a valasztasnal? konkretan az ingatlanadonal volt ez, meg a vasuti szarnyvonalaknal...
hogy nem voltak kepesek kussban maradni hogy akkor Bajnai vegigcsinalja es az nekik lesz jo

amugy kisikolakat es a kis falvakat helyukre kellett volna mar regen tenni, csak hat az onkormanyzati rendszer tulsagosan bokezu volt hat be lehet tudni annak hogy a magyar az fiatal demokracia, es hibaznak
@SvenH.: "voltak kerdeseid..."
... és te válaszoltál :)

"1,
jahh... es az EU is fokent arra ad penzt, lasd tersegi kisikolak..."
Ja, ahogy fentebb, az öttömösi példát szépen előhoztad: fejlesztünk, mert arra van zseton, a működtetés meg le van ... bár nálunk a helyi oktatás-nevelés-kulturális főember tizenmilliós tételekben szaggatja a pénzt kb. közvetlenül EU-s forrásokból, működésre. Nem tudom, konkrétan hogyan csinálja, én egyszer kísértem el elvileg már megnyert pályázat szerződéskötési megbeszélésére, és az is órákig tartott, azt hittem, ott helyben ámokfutó lesz belőlem. Megjegyzem, az EU-nak igaza van: feneketlen zsákba nem öntünk, azt legyen szíves az illetékes állam saját kasszából megoldani.

"2,
ennel meg kell nezni hogy egy kis 700 fos faluban a kisiskolat erdemes-e fenntartani vagy az iskolabuszt. nyugaton szerintem ez mar vegigment a gazdasagossagi proban, csak nalunk ugyebar midnegyik kis pogimester ragaszkodik a kisikolahoz mert az szimbolizalja hogy meg nem halt ki a falu."
És ez kb. így is van. Mi a francért kötődjön az a gyerek a szülőfalujához, ha utoljára ovisként tölt el benne hosszabb időt? Azt mondjuk nem is igazán látom, hogy így miként lesz belőle az orbáni álom szerinti disznótartó gazdálkodó. De tény, van az a szitu, amikor a sulibusz tényleg jobb.

"3,
megint csak nezd meg a gazdag amerikat, barmelyik South Park epizodot, ott occobb egy buszt fenntartani... ja amugy ha szeretnel latni iskolabuszt pesten van pont ugy nez ki mint az amcsi,"
Zalában is láttam tavaly ősszel :) sikerült elcsípnem a sofőrt és kivallatni: etwa 35-40 misibe fájt volna, ha nem pályázati pénzből veszik. Legközelebbi szakszerviz Bécsben :) plusz az is hozzátartozik az egyenleghez, hogy az üzemeltetésből három-négy olcsóbb tanár bére kijönne. De mert nem egy falut lát el, hanem négyet, nekik végülis bejött.
Egyébként Orbánék röghözkötős politikája nagyot fog bukni ezen is: amelyik gyerek 6-7 éves korától megszokja a mobilitást, annak mesélhetnek a Túró Rudi nemzetmegtartó erejéről, pillanatnyi habozás nélkül lepattan a határon túlra, ha ott talál boldogulást.

"4,
hat kevesebbet mint egy atlagpesti gyereknel..."
Ez igaz. De a főfalut nem sok témakörben bírom követendő példának tartani. Ebbe spec. nagyon nem. Ritkán, de előfordulok BKV-n. Annyi zombitekintetű lényt 3-99 év közötti életkorban sehol másutt nem láttam még.

"5,
az osztalyletszam biztos hogy emelkedni fog? arrol nem volt semmi a mellekletben?"
Az a gáz, hogy nem találom ezt a bizonyos mellékletet sehol. Hajlandó volnék átrágni magam rajta, mert az oktatás épp egy olyan terület, ahol teljesen jogos lenne az emútnyócévezés és ezzel párhuzamosan valami új okosság elővezetése. De amíg nem nyilvános a cucc, addig annyiból kell kiindulni, hogy alig egy-két éven belül sok-sok milliárd megtakarítást remélnek az átalakításból. Ezen pár év alatt nem fog természetes módon ~50.000-rel csökkenni a tanulói létszám, tehát az osztálylétszámok emelkedni fognak. Az csak apró nyalánkság, hogy vannak ám ilyen-olyan előírások, mint pl. legalább 2nm/tanuló a minimális teremnagyság. Ezek szerint a megmaradásra érdemesen nagy létszámú iskolákban van bő 100.000 nm kihasználatlan terem (ez kb. 1500-1600 darab töküres osztályteremmel egyezik meg) És van elegendő WC, elég széles folyosó, tornatermi öltöző, ilyesmik.

Ja, és ha csupán ezek végig vannak vezetve, az se fér bele a mondabéli 40 oldalba. Legfeljebb akkor, ha még 2-300 oldalnyi háttérszámításra történik benne hivatkozás.

Második ja: valódi, falusi kisiskolába járunk, semmi agglomerációs műelit. Igazolásul: az ifjabbik osztályában a legnagyobb arányú etnikum már majdnem 50% (ezt most tényleg minden rasszizmustól mentesen, de tény).
@SvenH.: "amugy kisikolakat es a kis falvakat helyukre kellett volna mar regen tenni, "

Abszolút igaz. Dehát az önkormányzatiság, demokrácia megcsúfolása, nemzethalál, kirekesztés a haladó világból, blablabla. Sok, jól hangzó baromság, amivel frankón lehet szavazatot gyűjteni. Bárcsak tudnék abban hinni, hogy a Fidesz képes lesz egy értelmes önkormányzati reformot végigvinni.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Ez igaz. De a főfalut nem sok témakörben bírom követendő példának tartani. Ebbe spec. nagyon nem. Ritkán, de előfordulok BKV-n. Annyi zombitekintetű lényt 3-99 év közötti életkorban sehol másutt nem láttam még.

fofalu, zombitekintetu leny, frusztralt taplo-e vagy?
süti beállítások módosítása