Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kulfold/2023/02/06/honvedelmi-miniszterium-repules-repulout-szijjarto-peter-koltseg/ Hogyha... (2023.02.06. 22:45) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2011.10.22. 05:54 Fabius

Rekorder adósok: szabad adókivetést!

Címkék: fidesz önkormányzat rogán antal lázár jános

Lázár János és Rogán Antal megtalálta a gyógyírt a sacc/kb 1500 milliárdos adósságot maguk előtt görgető önkormányzatok számára. Semmi káprázatos varázslat, semmi radikálisan új módszer, csak a régi nóta: majd kifizetik az emberek.

"Mi az önkormányzati adószabadságot hirdetjük. Ami azt jelenti, hogy az állam eldönti, milyen adókat akar beszedni, és ezen fölül azt, hogy a helyhatóságok milyen adókat szednek be, azt nekik kell eldönteni. (...) Nem korlátozni kell, hogy mennyi és milyen adót szedhet be egy önkormányzat, hanem kinyitni a lehetőséget."

Igen kedves Feleim, jól értitek. A településenként egy főre eső adósságrekorderek miután megvívtak a győzelemért ( Lázár Hódmezővásárhelye győzött, második Rogán V. kerülete) úgy érzik, hogy nem kéne nekik az a francos béklyó ami gúzsba köti őket, se a zabla, ami töri fel a szájuk szélét hólyagosra. (kattintgass, nagyobb lesz) Nekik szabadság kell, és ha a szabad hitelfelvétel és kötvénykibocsátás már tilos, (illetve Matolcsy szigorú tekintetű jóváhagyásához van kötve) akkor az adószedés szabadsága kell minimum. A kinyitott lehetőség, akarom mondani kitárt kapu, amin keresztül a lakosság betalicskázhatja megszorítás után megmaradt konyhapénzét, mert amíg egy peták is van a családoknál addig semmi nem elég.Költői a kérdés, mégis felteszem: ki az a hülye, aki a saját önkormányzatukat gatyamadzagig eladósítani képes kóklerekre bízná az adókivetés szabadságát?

Ha belegondolunk, hogy egy 10 milliós, 50m2-es lakás után a kormány adókorlátjával is 300 ezret kéne befizetnie a benne élő pályakezdőnek, kisnyugdíjasnak évente, akkor is elborzadhatunk, és megkérdezhetjük: ugyan mi a francból? De ehhez képzeljük hozzá nyugodtan azt a korlát nélküli néhány plusz százalékot, a kapu adót, füst adót, eb és vadászgörény adót, a használt macskaalom adóját, a polgármesterek képmása után fizetett vizuális környezetszennyezés adót, és máris elérkeztünk oda, hogy azt mondjuk: csináljátok csak! Igen, persze, csináljátok. Legyen hatályos 2012 január elsejétől, és a nyár közepén majd újakat választunk magunknak.

Mert ha semmi másba, ebbe belebuktok az hóttziher.


 

157 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr33321303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kumin blogger manipulál 2011.10.23. 08:48:27

Ejnye, kedves Kumin! Szabad ilyen hideg és számító módon megvezetni a manipulációs technikákkal szemben védtelen olvasókat, mint a tegnapi, A mozgalom örök című posztjában? (A poszt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért egyesületet vette célba.) ...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.10.23. 08:47:31

Ezzel az Europass dokumentummal hol és milyen állást pályázhatna meg egy 49 éves férfi? Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztőségeket alapít, meg kitüntetéseket kap neves és kevésbé ismert külföldi szervezetek elnökei...

Trackback: Októberi képek és mondatok 2011.10.22. 15:35:42

  Milliószám élnek még Magyarországon olyan magyarok, akik nem érzik szabadnak magukat. Istentelen világ következhet, ha engednek a kormánynak.Orbán Viktor 2006.október 22. Húsz éve kérdezzük magunktól, egymástól, a történelemtől, a Jóis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: nem vártok semmit ettől a senkiházitól sem...kérdés pusztán "technikai" a vincentről jövök hát azok megtrollasodtak griffmadár trollokkal és már 12 féle képpen átírták a múltat -leginkább az utóbbi 70 évet- de még nem fejezték be most a banánosztás és a kerítésen belüli munkanélküliség csócsálódik a Bundinak nem hagynak semmit a lábtörlő már ronggyá ment
@Cirbi: ja aaa akkor akcióban vannak... már nem értettem... a szolgálat az szolgálat...
@hegyilány: A színházas tüntin négy rendőr árválkodott csak.

Fábry is eljött, hogy elmesélje, az már mennyire klafa, hogy egy faluban él Dörnerrel és egy CBA-ba járhatnak; nem kéne hát elítélni, olyan tehetséges! Páran szóltak neki, hgoy enm erről van szó, de csak mondta az álmát... Kurvára képben a jóember, vagy tényleg jött heccelni. Meg hogy maradjon csak Márta az igazgató, de legyen nála vendégművész rendszeresen Dörner egy bemutatandó Csurkában. Hát elég faékszerű Sanyi lelkem, vagy agent provocateur...

Minden határontúli színház elutasította a kósza ötletet is az együttműködésre ezekkel.Akkor már nem is magyarok innentől??

Kis naivisták - egy kivétellel - folyton azt mantrázták, hogy Tarlós írjon ki újat... Hát ezek is hol élnek?
@Cirbi: Kifütyülték, ez tény. Volt, aki azt kiáltotta, te is benne vagy ebben, hogy idáig jutottunk!

Na de ne játssza már meg a teljesen hülyét, azzal, hogy elkezdi ecsetelni Dörner és Csurka hajdani tehetségét, amiért ma ezt a szemenszedett hazug szar dolgot el kéne tőlük fogadni. Senki nem mondta, hogy valaha nem voltak jók. Annál szomorúbb az ide züllésük, mert mindkettőt megbecsülte Aczél - akinek a segge körül Csurka éjt nappallá téve ott serénykedett - el nem voltak nyomva a szakmájukban egy percet sem.

Nem tudom, Fábry is hová akar még zuhanni - de a leányfalusi CBA pont jó terep mindkettőjüknek... :-DD Az igazán jó művészek értik mire megy ez ki és ellenálltak. Ahogy a határontúli színháziak is.
Gáspár Sándor elmondta hvg.hu/kultura/20111020_eperjes_dorner_ujszinhaz , hogy mindenki Szamócája hogy machinálta ezt az egészet sértett hiúságból.

Akinek ez a "minőség" és hátország kell, az röpke 102 nap múlva - van a színházon visszaszámláló - bemehet és alélhat.

Remélem, a trollok - most nem a minisztériumi gépeken nyomulnak, kommunista szombat-vasárnap van? - mind előjegyeztették magukat oda bérletre.
@a szív fészkei: Nagyon naivak. Ha azt hiszik, hogy ettől valamit is meggondol a Tarlós, akkor...
Erdélyi honfitársainknak nem lesz egyszerű, mert ezek a kis pitiáner, bosszúálló, szarrágok nem fogják ezt elfelejteni! Mégis tisztelendő a kiállásuk, a becsületük - sok itteni, nagyon-nagyon vérmagyarnak lenne mit tanulnia, TŐLÜK!
@yoda-jedi: az országbab, az országalma vidéki rokona! na!
@glaci 0808: a mostani kisebbnövésű királyok azok nem országALMÁt hanem országBAB ot tartanak a kezükben... hm... akkor nagyobb növésűnek tünnek...

és nem fehér LÓra, hanem szürkeSZAMÁRRA ülnek...
és nem kardot hanem konyhakést tartanak
és nem JOGart... hanem BABart tartanak? vagy mit?

és nem koronát hordanak, hanem svejcisapkát? vagy mi van?
@Boli: Perzse, ezt nem szeretem, hogy jaj becsapta Dörnr a sok hamis hivatkozással szegény pici ügyibüngyi Tarlóst, de hogy most megtudja tőlünk!!, azonnal kiír egy másikat. Ugyan már: ha a CsurkaDrönerEperejes macskája kapar valamit, azt is elfogadja pályázati anyagnak és kinevezi igazgatónak, mert csak.

Ez nem arról szól, hogy hitelesség és szakmai nívó kell. Ez arról, hogy na hülye pesti táposok, figyi: ez sima erőszak, mert megtehetem veletek, megteszem és nyeljétek le vagy kapjátok be! Ugyanez folyik nagyban az országban is.
szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42560-uj-szinhaz-tuntetes-nadasdy-adam-beszede Őt már nem hallgattuk meg, mert kezdtem fázni és ment széjjel az álldigálásban a derekam. (nem ma kezdtem a tüntetéseket)

De ő is tévedni látszik: Mr. Tarlós csak Mr. Garrison Kalap ura. Úgyhogy nem ő a hunyó ebben, csak egy végrehajtó báb. (elnézést Kalap úrtól is!)
index.hu/kultur/2011/10/22/tarlosnak_tul_nagy_falat_dorner/

Nemcsak én meg nagy idolom Skicc nem tudunk írni: [..]"Az eddigi információk szerint ugyanis Eperjes Károly készítette elő Dörner igazgatói posztját, aki egy politikai pamfletet adott le pályázati anyaként." Az Index se. :-DD

Dörner, a pályázati anya. Hát kb. ennyi értelme is volt a művének. Tényleg Pintér Sanyó Négy Tigrincsében ezerszer jobbat írnak neki egy nap alatt, - ahogy valaki javasolta is, hogy vennie kellett volna ott 30 ezerért, óccó nem? - egy ilyen pofásat. Még Pintér is jól jár akkor.
Amúgy nem volt annyira jó a hangosítás ill. volt, aki nem tud mikrofon előtt hallhatóan beszélni. És persze Hegedűs D., az maga a színtiszta ripacséria, de legalább hangosan és érthetően teszi.

Na, meglátjuk, mi lesz holnap, remélem, beszélni, artikulálni tudók lesznek, mert a motyorgásból elegem van. Ja meg normálisabb számok is lesznek, a maiak: hát hümm-hümm...
Azért van abban valami báj, hogy a két legmagasabb adósságot felhalmozó fideszes polgármester javasolja az ingatlanadó kivetését, amit még ellenzékként a fidesz ördögtől valónak kiáltott ki.
3 százalék. Vagyis 33 év alatt kifizeted az egészet. A komcsik államosítottak, de aztán a rablott holmi, úgy-ahogy visszakerült 40 év múlva. Most 33 év alatt "államosítják" és sosem kapja vissza a tulaj.
Mikor akasztjuk már fel ezeket?
@allegretto23: "Csinálják csak. Még mindig jobb, ha a saját (helyi) választóikkal fizettetik vissza a hiteleket adó formájában, mint ha szétterítenék az egész lakosságon." - Ez igaz. :-))
Reggel 6 óta fent van a blog. Hogyhogy egy fideszes sem keveredett ide védeni a dolgot?
Hogy is van a "Ne a zemberekkel fizettessék meg" szlogen?
Hol van popocatepetl, wagem, egerészölyv és társaik?
@igazi Lencsés István: Blogger Géza főképp, aki nagy okoskodva szokta a gazdasági intézkedéseket védeni.
"A szocialisták egyik legfontosabb csoportképző személye Kádár János. A főtitkár történelmi szerepéről a magyarok 57 százalékának inkább jó véleménye van, míg a szocialisták szimpatizánsai között 87 százalék emlékszik vissza pozitívan rá. Alighanem a Jobbik vezetőit is meglepné, hogy szimpatizánsaik 62 százaléka szerint volt pozitív szereplő Kádár. Ugyan alacsonyabb a Kádár feltételezett érdemeit elismerők aránya a Fidesz és az LMP táborában, elhanyagolni azonban ezt sem lehet (44, illetve 42 százalék)."

Nézőpont Intézet friss felmérése.

"a szocialista szimpatizánsok 55 százaléka számára a Jobbik baloldali (vagy legalábbis nem jobboldali) párt."

nezopontintezet.hu/aktualis/gyurcsannyal-vagy-nelkule/

Kádár népe! Előre a lenini úton! ( csomagolok )
@néma bárány:

"De ezzel ugye azt is mondod ti nem helyiek nem tervezitek a tömegközlekedésünket használni, és a Tiszairól kigyalogoltok Lillafüredig, ha látogatóba jöttök? "

:-))))) - ez tetszett.

ON:
fabiusnak.

Nagyon jó a cikk, de komolyan azt hiszed, hogy ebbe belebuknának? Ez önkoris téma, így simán lehazudnák, hogy köze van a kormányhoz...pedig de, tudjuk, hogy van, az a fránya kamunikáció, az ne csapná be a népet....
Kedves Varánusz, az x tengely értéke lemaradt az ábráról.
Debreceniként kábé be tudom lőni, hogy egy csík az 100eFt, de jobb lenne, ha jelezve lenne.

Egyébként ha egy főre esőt vizsgálunk (aminek semmi értelme imho), akkor az adott település egy főre eső átlagos jövedelmével osszuk le ezeket az értékeket.
Sokkal inkább viszont az adott település éves bevételeinek arányában kellene nézni, több értelme lenne.
@megfáradtnevelő: " Attól, hogy nekik nem okoz gondot havi plusz 30-40 ezer forint kiadás, attól még másoknak komoly gond. "
30 - 40 ezer ft , barátom ? 3 - 4 ezer ft !!!!!!!!!!
Gondolom, ezen a blogon senkit nem zavar, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormány a nép közvetlen lerablása mellett úgy próbálta meg szanálni a rommá elkúrt költségvetést, hogy az önkormányzatoktól forrásokat vont el. Feladatokat viszont nem vont el tőlük. Törvény szerint ugyanannyi feladat sokkal kevesebb pénzből = eladósodás. Másképp mondva: az állam adósságát tolták rá a helyzetért semmilyen felelősséget nem viselő önkormányzatokra. Tehát bármennyire is szeretnétek úgy láttatni, nem az emberfölötti erőfeszítéseket tevő fideszes polgármestereknek, hanem bizony a 8 évnyi országpusztító szocionista kormányzásnak köszönhetjük az önkormányzatok eladósodását.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a százezer egyéb más feladat mellett ezen a tragikus helyzeten is próbál mostanában segíteni a nemzeti kormány, amikor például - nagyon helyesen - államosítják az iskolákat. De idáig már úgysem juttok el az olvasásban.)
a lakosság betalicskázhatja megszorítás után megmaradt konyhapénzét,"

Úgy bizony! Hogy aztán némelyeknek (esetleg) legyen mit kitalicskázni.
Nem rossz. Tök jó.
:)
Ritka eset történt, rögtön az első kommentben @h.kovacs: precízen és röviden összefogta a lényeget. "csak a régi nóta: majd kifizetik az emberek", szól a poszt, amire a helyes válasz ez: feleim, mégis ki a tököm fizesse ki, ha nem az emberek? Én ugyanis senki másról nem tudok ebben az országban, aki fizetni tudna bármit is.

A pénz nem csak úgy magától lesz. És mi külföldnek tartozunk kétségbeejtően sok pénzzel, vagyis az országból kifelé vagyunk kénytelenek kivinni, amink csak van. Az ingatlanok és stratégiai erőforrások kifelé vitelét félúton még sikerült megakadályozni, de ami már külföldi kezére került, azt ember már nemigen vásárolja vissza onnan. És az sem segít rajtunk, ha bármilyen technikával elszedjük egymástól a pénzt. Külföldnek kell eladnunk valamit, érdemi keresletre számító termékünk nincs, olcsó munkaerőnk nincs, a földet a seggünk alól csak végszükségben adjuk el, így nem maradt igazán sok választás.

2006 őszén mindenki, aki oda akart figyelni, meghallgathatta az akkori miniszterelnökünk titkolt vallomását arról, hogy a helyzet nem javult, hanem romlott. Akkor sokan hőzöngtek, de csak egy maréknyi ember gyűlt össze, hogy a többieket talán példájukkal előcsalogatva szétcsapjanak a fő tolvajok között. Legalább megállítva a további bajt. Az emberek nyafogtak, fanyalogtak, gúnyolódtak és nem történt semmi. A fő tolvajok még négy éven át művelték azt, ami az előző négy évben a sok ígéret ellenére is rontott a helyzeten. A nép meg nézte, és gúnyolódott a többieken.

Most hát itt van, a mérleget nagyjából ismerhetjük, és nehogy azt higgye valaki, hogy az elherdált horribilis közvagyon bárkinek a zsebében megtalálható lenne itt, nálunk. Az már elszállt, ne is álmodjunk róla. Hagytuk, hogy félig már földönfutóvá tegyenek bennünket, akkor tehát tessék tudomásul venni, hogy magunkkal csesztünk ki példamutató alapossággal. Fizetni a felgyűlt tartozásainkat mi magunk fogjuk, az "állam" ugyanis nem valami önálló valami, amelyre rátolhatjuk a bajt, az állam belőlünk áll, és mi vállaljuk, amit az állam nevében gazemberek vállaltak.
Hol van popocatepetl,"

Nevezett a "jó dumájával" :( az Egyenlitő blogon irta a tutit. Ott nagyon jó helyen van.
ennyi.
@troll ellenpólus:

. De idáig már úgysem juttok el az olvasásban.) "
Dehogynem!!! Te ebben az országban élsz, ha szabad kérdeznem.
Ha rózsaszin a szemüveged, cseréld már le nagyon kérlek.
Nagyon egysikban látod a dolgokat.
na hianyzott nektek a naridroidok...
@troll ellenpólus:

Bezony! százezer más feladat mellett. A nemzeti kormány elkúrta a gazdaságpolitikát (is ) annak rendje, módja szerint.
Sereghajtók vagyunk Európában, dobogós hely, hátulról a harmadikok vagyunk (Magyarország). Fantasztikus teljesitmény.

Igaz abban élen járunk, elsők vagyunk (ez is egy dobogós hely) hogy akkora támogatottsága nincs még másik országban mint nálunk) a szélsőjobb pártnak. Ez is maga a csoda.

Na.Ja. Államositják az iskolákat (is), téeszesitették a nyugdijpénzeket.!!!

8 évnyi országpusztító szocionista"
Tévedsz. Az elmúlt húsz év, mindenkori kormányok tolták maguk előtt egyes problémák megoldását, illetve nem megoldását.
Na. és az oly sokat emlegetett államadósságot is.
Még azt a kevéske pénzt is, amit a Bajnai kormány bátorkodott megspórolni az IMF. hitelből) elkúrta a többségi kormány MOL. csomag.
Igaz csodával határos módon "ez nem növelte az államadósságot, mert ez már meg volt".
Milyen érdekes.?
Csatát lehet nyerni, de háborút nem. Most nem.
Vizionálni az lehet. Azt Igen.
Bezony. Igy van ez.
hm?
@troll ellenpólus:

Na.Ugye. hogy volt aki végig olvasta.???

:)
@porfelhő: "Még azt a kevéske pénzt is, amit a Bajnai kormány bátorkodott megspórolni az IMF. hitelből) elkúrta a többségi kormány MOL. csomag."

Ez olyan gazdasági lépés volt, amelynek én legalábbis nem tudom felmérni az értékét. Lehet, hpgy életmentő lépés volt, hiszen az nem baj, ha az ország legfőbb üzemanyag-forgalmazója nem egy külföldi hatalom kezében van. Van pár olyan dolog, amit legalább a határainkon belü érdemes tartani, remélve így a befolyásolásának nagyobb lehetőségét. A MOL-nak nem lett volna szabad kikerülnie innen, de ha már kikerült, akkor lehet, hogy a lehető legbölcsebb dolog volt az ezen kívül talán egy igazán ütős lépést meg nem tett kormánytól, hogy az akkori áron, veszteséggel, de megmenti.
@Androsz: a MOL es OTP mar regen g3ci nemzetkozi multi
csak a hulyek meg naracsszemuvegesek hiszik nepnemzeti cegnek...
@porfelhő: "Igaz csodával határos módon "ez nem növelte az államadósságot, mert ez már meg volt"."

aki ezt igaz szivvel elhiszi az tenyleg idiota...
csak azt nem ertem egy ilyen nyilvanvalo idiotizmust hogy mernek kommunikalni?
vagy megint csak arra blaziroznak hogy nem fejtik ki a teljes igazsagot? azaz HAZUDNAK?
@troll ellenpólus: "emberfölötti erőfeszítéseket tevő fideszes polgármestereknek"

ld. 20 millas versenyautoval furikazo Lazar

o is gondolom emberfeletti erofeszitest tett... fokent hogy a zsaruk ne tudjak lemeszelni...

emugy meseljel mar idiotam, a tobbi onkurmanyzati kepciselo mint pl. IV XV ker, azok milyen emberfeletti erofeszitest tettek a masfele eve levo emmútnyócévben? hol voltak? csak azert kerdezem mert most hogy naracsidiota lett a vezetes most meg utolso nagy svunggal jol eladositjak

hogy is mondtad?
"emberfölötti erőfeszítéseket tevő fideszes polgármestereknek"

pofám leszakad, es te meg ezt el is hiszed te fasz
@troll ellenpólus: Nézd, nekem roppantul nem tetszik, ami a 13. ker.-ben folyik. Alig különb a 6. kerületinél, de itt húsz éve ugyanaz a kiskirály ül a trónján. Eladott minden üres telket, lakóház, vagy irodaház áll rajta. Jórészt üresen, de a kerületnek ezek szerint volt/van bevétele.
amugy a kemenyado vagy fustado mehet felolem Budapesten, hiszen az tenyleg szennyezi a kornyezetet, fokent az u.n. "en csak faval futok, meg meg egy kis Cora reklamkatalogus meg egy kis haztartasi szemet..."
egy kis celzott adoval segiteni a tavhosoket az sose gond...
csak az ado kivetesevel es beszedesevel kapcsolatban figyelembe kell venni azt az aprocska tenyt hogy ne keruljon tobbe az ado beszedese :)

az ingatlanado meg egy nagy szemetseg...
ez az ad hoc, hogy valakit nem mast igen de nagyon, ennel a Bajnai ingatlanadoja sokkal igazsagosabb lett volna meg annak a tudataban is, hogy az a 30 millas ertekhatart a kovetkezo kormany eltorolte volna...

csak hat egy megaloman barom volt ott akinek olyan nagyon fontos vol hogy ne 49.8 % -al nyerjen hanem 52 % -al
@cso zsi: engem a IV ker most es a ruhafetisiszta mitnyan keszitett ki...

most az ujpesti uszodaval a narancsidiotaja nekiall biznicelni a helyett hogy csak odalokne BARMILYEN tokes csoportnak azzal a feltetellel, hogy az uszoda KOTELES az altalanos iskolasokat fogadni (termeszetesen azt ki kell szamolni mennyi alkalommal)
e helyett inkabb nekiallnak zsidoskodni meg uzletelni meg a hugyagyu barom allatok fel is vesznek hitelt...
szamomra a hugyagyu barom allat = "emberfölötti erőfeszítéseket tevő fideszes polgármestereknek"

a mitnyan rohadek meg a nemetvolgyi temeto melletti kis sportcentrumot amit HASZNALTAK azt szamolta fel, es olyan cca 5Mrd hitellel csinalta a faszparasztja egy sportcsarnokot

ott a terulet, jon ra egy tokeeros befekteto aki epit uszodat es akkor az onkurmanyzat semmi eladas semmi befektetes semmit ne tegyen, csak a terulet fejeben kotelezze a tőkést hogy -jelen peldanal maradvan- az altalanos iskolasokat kotelesek fogadni
@troll ellenpólus:

Esztergomban Meggyes ámokfutása milyen kontextusban nevezhető emberfeletti erőfeszítésnek?

Meggyesnek a háza elé épült tó mennyiben fedte az állam részéről elvont forrásokat és a mellette megmaradt feladatokat?
@Androsz:

"nem baj, ha az ország legfőbb üzemanyag-forgalmazója nem egy külföldi hatalom kezében van."

Ettől még maga a nyersanyag külföldi kézen maradt.
@SvenH.:
Az ingatlanadó - kedvenc eszmefuttatásoddal élve - egy piactorzító dolog, de jó, mert ösztönzi a lakosságot arra, hogy csak akkora ingatlant birtokoljon, amekkorát fenn is tud tartani. Ez már a fűtésben egy komoly megtakarítás a nemzetgazdaságnak, mert csökkennek a fűtési költségek, a felhasznált energiahordozók, valamint az energiaimportra költött valuta is.
@SvenH.: Ugyan hagyd. Az OTP-t és MOL-t nem vehetik meg "idegenek" (bár ugye részvényesek jó része nem magyar, de sebaj), de az OTP és MOL felvásárolhatja az összes kelet európai bankot és olaj/gáz társaságot, aztán ha a terjeszkedni kívánt "aljas karvajtőke" is arra ugrana, akkor azok meg a gonoszok. Lol.
@Androsz: "Ez olyan gazdasági lépés volt, amelynek én legalábbis nem tudom felmérni az értékét."
Mínusz 450 milliárd?
Egyébként marha egyszerű, akkor ne legyen RT. és akkor nem vehetik meg, ellenkező esetben meg nem kéne beleszólni.
@Kompli: "Egyébként marha egyszerű, akkor ne legyen RT. és akkor nem vehetik meg, "

Ez szerintem is így lenne helyes, csak ilyenkor előkerülnek a kommunistázó meg a mindenki földecskéjének államosításától élvetegen rettegő barmok.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hat az ingatlanado az nem feltetlenul rossz az igaz
es a magyar mentalitast tenyleg torzitani kell hogy ne csak beleolje a penzt az ingatlanba es ott fekudjon a penz az ingatlanban doglotten
mondjuk most egy kicsit megtanultuk a valsag kapcsan hogy az ingatlan erteke nem csak emelkedhet

viszont ezt igy lekommunikalni hogy meg mindig azt allitjak hogy nem vezettek be...
es ertekapalu kellene, es netalantan progressziv is...
jelenleg az van ismeros del budainal hogy a szomszed a nyaralo utan csenget 80e / evet mig o olyan 30e -t a 120 m2es haz utan... ertekben siman dupla megvan a nyaralo karara

mert ad hoc modon allapitjak meg, nem voltak kepesek nehany kerdesben azt modnani hogy hat Bajnaiek nem mident csinalnak rosszul...
Ha ezt megcsinálják és csak egy nagyobb város meglépi, hogy akár csak 1% építményadót vet ki, akkor én tényleg eladok mindent és elhúzok innen a vérbe a pénzzel együtt örökre. Persze b+, fizessek 1-2milliót évente. Ezeknek elgurult a gyógyszerük.
Az ingatlanadó gondolata is már gusztustalan...
Máshonnan kellene ezt a pénzt összekaparni.

Ki lehet majd az , akire szavazni lehet legközelebb, akiben még bízhatna a nép?
Itt már sokan kártyáztak, és blöfföltek.
Egykulcsos adó?
1 millió új munkahely?
Meg egyebek...
Na de az Mszp-nek sem kell fényeznie magát. A szerepet eljátszották, de a becsület is oda.

Gyurcsány demokratikus koalíció: Szégyen hogy a képviselők egy másik párt színéből igazoltak át. Illetve az is ráfér az arcukra, hogy hazudjanak a választóiknak...
Ugyan megkérdezte a Gyurcsány hívek egyike is a szavazóit, hogy megtehetem ezt a lépést? Szerveztek erről egy fórumot? Lópikulát szerveztek... Folyik ebben az országban a nagyzolás, és a büszkélkedés. Pedig a miniszter szó is szolgálót jelent magyarul...
Eddig 135 millió forint gyűlt össze az Összefogás az Államadósság alapba, honlap nem készült el máig sem.

Nézzük meg, miként jön össze a Fidesz 2/3-ad?
Orbán viszont nincs benne a 2/3-adban, hiányzik önmagából!

A politikusok közül eddig hét kormánytag és nyolc országgyűlési képviselő adományozott különböző összegeket.

Surján László, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője fizette be a legtöbbet, több mint négymillió forintot, rajta kívül Schmitt Pál köztársasági elnök ajánlotta fel egyhavi jövedelmét (bruttó 1,5 millió forint).

Horváth Tihamér, az alap irányító testületének elnöke a Népszabadságnak elmondta, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az egyhavi fizetésének (bruttó 1,1 millió forint) felajánlásán kívül minden hónapban egy meghatározott összeget is befizet az alapba, ugyanúgy, mint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

135 000 000 : 15 000 000 Dr. Schmitt féle létszámmal = 9 forint

135 000 000 : 5 000 000 római katolikussal = 27 forint
@Kompli:
hagyni kellett volna, hogy a fideszre dőljön az egész, találtak egy naív idiótát aki elviszi a balhét, a debil testület helyett, amúgy az adósságot ne az én adómból rendezzék, hanem fizesse ki esztergom lakossága aztán hajtsák be meggyes úron, ha akarják
EZQRVA JÓ!!!!

Az önkormányzat a bankkal fog ökölharcolni,mejik vigye a házam!

Molotovval a kezemben fogom várni a zeredményt.
@Gera: "Ha ezt megcsinálják és csak egy nagyobb város meglépi, hogy akár csak 1% építményadót vet ki, akkor én tényleg eladok mindent és elhúzok innen a vérbe a pénzzel együtt örökre. "

- És ha ezt sokan csinálják majd, akkor összeomlik az ingatlanpiac és fillérekért lehet majd felvásárolni. Nem biztos hogy nem ez a cél. Pár ilyen gazdasági kanyar és az ország ugyan gazdaságilag romokban fog heverni, de a fideszesek magántulajdona lesz.
@fakopács: ez a cél, egy új ariszrokrácia létrehozása
Hát ezt a populista vacak blogbejegyzést.

Az Önkormányzat a nagy gengszterváltás vívmánya. Ha helyben arra vesznek fel pénzt hogy utat építsenek akkor azt miért egy másik 400 km-el arrébb élő fizesse meg?

Ha a pénz nem útépítésre, hanem A8-ra meg a pártkasszába megy, akkor elő kell venni a vasvillát, meg a kaszát azt elhajtani a vezetést. De az emberek 20 éve szarják le nagy ívben, hogy mire költik a közpénzt. Ez lett a vége!
3 százalék. Az 33 év alatt teljes államosítás.
Bravó fidesz kormány!
@h.kovacs: Igen, az. De már ez előző ciklusukban (98-02) egy zárt gyűlésen a Kövér kijelentette, hogy a fideszes képviselőknek személyenként kb 2 milliárdos vagyont kell felhalmozniuk, hogy a párt anyagi bázisa meglegyen.
@klacus: Populista? Igen az. 33 év alatt államosítás. Na ez a kijelentés populista?
@Androsz:

Na!éS! Hölgyeim és Uraim! A MOL. csomagot abból a pénzből vettük, amit a Bajnai kormány bátorkodott nem elkúrni, amit letétbe helyezett.Aztán bátorkodtunk aug-ban felvenni újabb IMF.hitelt, azért mert "mi bátorkodtunk" elzavarni az IMF. és EKB. vezéreket. Igaz nem is kellett zavarni Őket, mert a 29 pontos csomag láttán, abban is a "főzzünk otthon pálinkát" úgy felpaprikázódtak, hogy mentek azok maguktól is. (Móresre tanitjuk Mo. miniszterelnökét, felkiálltással??).
ennyi.
@Androsz:
Na.Ja. Látszik mennyire megmentette a többségi kormány az országot!!!
:(
@SvenH.:
Kommunikálni" Micsoda?! A kommunikáció, az elhihető kommunikáció látványos hiánya.
@rdos: Igen a Kínai elvtársak tudnak valamit!!

Például azt hogy a korrupt politikusokat, a kapzsi tolvajokat a helyszínen lelövik!!
Az adót nem fizető milliomos tolvajokat felakasztják, vagyonukat , még a család kutyájától is államosítják, elkobozzák rögtön!!!

Csak ebből a két tételből pozitívba lehetne tenni az államháztartást!
kifizetik az emberek? persze!
mégis ki más fizetné??? szerinted az államnak honnan van pénze, amikor van? az emberektől.
nincs több kérdésem.
popocatepetl,és a többi oxigénhiányos,mi ez a csend???elmenekült a vezéretek,ti meg óvóhelyre vonultatok?
javaslom,minden fideszes ,a fizetése 2/3-át,fizesse be adóként!narancsadó
@regress: most kelnek, és főcimes a blog is, biztonsági öveket bekapcsolni :)
/amúgy más blogokon védik a védhetetlent/
@regress:

"popocatepetl,és a többi oxigénhiányos,mi ez a csend???elmenekült a vezéretek,ti meg óvóhelyre vonultatok?"

Persze hogy nagy a csend, ezt már igen nehéz kidumálni. Maximum azzal próbálkozhat még egy-két eltévelyedett hogy a zelmútnyócevben forráselvonásokkal súlytották az önkorikat, illetve micsoda beruházások valósultak meg. Ezeknek persze nem sok közük van a felhalmozott adósságokhoz. Miért is?
1.) Közel sem volt akkora forráselvonás mint amekkora hiteleket vettek fel
2.) Pont a Fideszes városvezetések adósodtak el a legjobban
3.) A fejlesztések (aminek java haszontalan, arra volt jó hogy a slepp megszedje magát rajta) költségeinek javát uniós forrásból fedezték, amennyiben az önerő mértékére lehetne fogni a felgyülemlett adósságot akkor felhőkarcolóknak és mágnesvasutaknak kellene lennie ezen városokban (Hódmezővásárhely, Esztergom, Szolnok. Kaposvár, stb...).

A pénzt eltapsolták. tömték vele a pártkasszát és saját illetve a haveri kör zsebeit. Türelmi idő lejárt, fizetni kellene vissza a frank alapú kötvények részleteit (tudjuk, rájuk kényszerítették a bankok meg a zelmútnyócév), forrás semmi, majd zemberek. Sajnos nincs sok lehetőségük, fizetni kell vissza az eltapsolt pénz részleteit, mi meg belepusztulunk. Majd elfelejtettem, ezeknek a kötvényeknek a futamideje 30 év, unokáink is ezt fogják nyögni.
@realb: "A pénzt eltapsolták. tömték vele a pártkasszát és saját illetve a haveri kör zsebeit."
Ez egyben magyarázat arra, hogy miért van még mindig Meggyes a helyi Fidesz élén, és miért ívelhetett fel Lézerdzsoni karrierje üstökösként. Huszonegynehánymilliárdból már szépen lehetett visszacsorgatni a pártkasszába...
@szerénységem:

Közelmúltban láttam egy kimutatást az adósság mértékeiről városonként. Van az harmincegynéhánymilliárd is... ami a frank erősödésével napról napra nő.
@troll ellenpólus: "a Gyurcsány- és Bajnai-kormány ... az önkormányzatoktól forrásokat vont el." Mivan???????

És pont az 5-ik kerülettől meg Hódmezővásárhelytől vonta el a forrásokat?

Bezzeg Győrnél (ami ugyancsak Fideszes) meg ott hagyta????

Ugye csak viccelsz?
@regress: ha így jobb, akkor esetleg egy-két gyors örök mantrát elnyomok neked: elmúltnyolcév, GyurcsányFegyenc, kapitalista dágvány illetve juedeobolsevik tengely.

remélem, szebb lett a napod tőle és a hiány pótolva
@balfaszcsaszar:

Totálisan jó a "nick" neved!!!
:)))))))))))))
Van olyan önkormányzat, még meg nem is "zsákfalu". Amelyik tud működni, nagyon is jól.
Mert olyan a vezetés amilyennek lennie kell.
BOTKA/SZEGED!!!!!
oszt.ennyi.
minden megyei önkormányzat fid eszes 2006-óta !

eladósodtak. nem fizetik az iskolai gázszámlákat.

a Tigáz kikapcsolta az iskolákban a gázt, nincs fűtés

Orbán Viktor kormányfő elküldi Pintér Sándort, hogy intézkedjen az ügyben...

szerintem mindössze a tartozást kellett volna akár internetes utalással a kormányülésről elküldeni...
vagy a Pintért a FELELŐSÖK MEGBÜNTETÉSE MIATT küldte oda?
de azok miatt megmozdulni sem kell azok is párton belül vannak...

na mindegy fid eszesek nincs itt semmi látni való menjetek vissza LOPNI vagy OPNI...
@Lakásfelújító Feri:
Gyurcsány demokratikus koalíció:

Árnyalja a képet, hogy az mszp mammutjai képtelenek voltak a megújulásra, és csak a mandátumukba és asztalukba kapaszkodtnak.

Ezek az emberek megpróbáltak egy pozitív folyamatot az mszp-ben elindítani, de nem hagyták őket.

Most megpróbálják kívülről.

Inkább így váljanak szét, mint torgyándoktorék, akik furkosbottal kergették egymást a székházban.
@klacus:
"Az Önkormányzat a nagy gengszterváltás vívmánya. "

Előtte tanácsnak hívták.
@troll ellenpólus:

".....Feladatokat viszont nem vont el tőlük. Törvény szerint ugyanannyi feladat sokkal kevesebb pénzből = eladósodás....."

Na most akkor nézd meg még egyszer ott fent azt azt a grafikon jellegű képződményt és vedd észre, hogy az első 6 budapesti kerület átlagosan nem tartozik fejenként több mint 25.000 Ft-tal, míg V. és Hód pedig ennek a 40 szeresével!!!!!
Tehát az a nagy forráselvonás nem tette őket padlóra, ha jól látom.....
@regress: "popocatepetl,és a többi oxigénhiányos,mi ez a csend???"
- popocatepetl Lencséssel boltol sékelben. Tudod, ennek a típusnak a biznisz fontosabb mint a pártutasítás.
@röhögő: ma egyenruhás utcai szolgálat van (illetve lehet civilruhás...)
@balfaszcsaszar: mindjárt szebb a napom,köszi
@yoda-jedi: Szerintem azért ment oda, hogy rögtön beszedje az adót. Hogy melyiket, lehet választani:
UJ ADÓK JANUÁR 1-től :
Élenjáróknak: hangadó,
Gyászolóknak: hamvadó,
Figyelmetleneknek, idős férfiaknak: lankadó,
Öngyilkosjelölteknek: feladó,
Narkolepsziásoknak: szunnyadó,
Alváshiányban szenvedőknek: fáradó,
Zenészeknek, énektanároknak: Cé adó,
Karmestereknek, karnagyoknak: hang-adó,
Túlsúlyosoknak: puffadó, dagadó, has-adó,
Rohanó életmódot folytatóknak: szaladó,
Könyvelőknek, matematikusoknak: számadó,
Kissé sem konzervatívoknak: haladó,
Extrém stílust követőknek: sikkadó,
Divatdiktátoroknak: mérvadó,
Mosodai alkalmazottaknak: száradó,
Szakmunkásoknak: szakadó,
Örömlányoknak, sokat szexelőknek: lyukadó,
Szégyenlősöknek: sápadó,
Fagyizóknak: olvadó,
Szomjasoknak: tikkadó,
Horgászoknak: hal-adó,
Szülő nőknek: életadó,
Atomfizikusoknak: hasadó,
Visszafogottaknak: mértékadó,
Karosszérialakatosoknak: horpadó,
Vendéglátósoknak: fogadó, vigadó,
Rádiós, tévés szerkesztőknek: híradó
Fogorvosoknak, szájbetegeknek: fog-adó,
Agyzsugorban szenvedőknek: sorvadó
Gyomorbántalmazottaknak: pukkadó,
Reumás betegeknek: zsibbadó,
Pattanásos bőrűeknek, tinédzsereknek: fakadó,
Orvosoknak: hála-adó,
Hívőknek: hálaadó,
Ingatlanközvetítőknek, bérbeadóknak: eladó-kiadó,
Sportrendezvényen szurkolóknak: rangadó,
Magas katonai beosztásúaknak: rang-adó,
Munkahelyteremtőknek, foglalkoztatóknak: munkaadó,
Tépőzár-készítőknek: tapadó,
Rágógumizóknak: ragadó,
Félősöknek: borzadó,
Okosoknak: ötletadó,
Tipp-mixelőknek: tippadó,
Virágárusoknak: hervadó,
Felelőknek: válaszadó,
Ünnepélyes megnyitóknak: átadó,
Tartozóknak: megadó,
Kölcsönzőknek: visszaadó,
Zálogházaknak: beadó-kiadó;
Színházi öltöztetőknek: ráadó,
Szerelmeseknek: odaadó,
Frigideknek: megtag-adó,
Nemmel válaszolóknak: tagadó,
Közösséghez tartozóknak: tag-adó,
Későn távozó vendégeknek: maradó,
Nagytestűkutyatulajdonosoknak: mar-adó, hájadó
Udvarias tömegközlekedőknek: helyadó,
Napfelkeltét bámulóknak: pirkadó,
Kamaszoknak: lázadó,
Betegeknek: láz-adó.
Szolgáltatást megtagadókak: nem-adó,
Nem fizetőknek: lesz-adó!
,
Én már számolom is az ötleadó mértékét.
@szerénységem: @Husz_János_Puszita: Miért? A vallás nem azt tanítja( de csak tanítja, és bem teszi), hogy oszd meg javaidat felabarátaiddal? Kádárék is ezt hirdették, csak ott sem volt mindenki felabarát.
@Husz_János_Puszita: Miért? A vallás nem azt tanítja( de csak tanítja, és nem teszi), hogy oszd meg javaidat felebarátaiddal? Kádárék is ezt hirdették, csak ott sem volt mindenki felebarát. ( ez lett volna az eredeti is, elnézést)
@látjátok feleim szümtükkel: basszus... pont jónak írtad:) én kezdtem a GYŰJTÉST...de ahhoz képest te az adók K-odá-lya vagy én meg csak Y-odá-ja...

apropó... a fordított adóm hiánycikk... az ÓDA...
@látjátok feleim szümtükkel: a sáp adó verziója:

sáp-adó : a közterhek befizetésekor leróvandó illeték...

porladó: örökösödési illeték, de ezt nem az örökösök hanem a halott fizeti...

kókadó, kók-adó: 1. kóla adó. 2. kokain adó 3. csak kóka fizette lankadó...

adó-vevő: 1. urh forgalmazási adó. 2. számlák adásvételének forgalmi adója
@látjátok feleim szümtükkel:

az ADÓhivatal nevével is problémák vannak, hisz az nem AD semmit... még nyugtát sem... legyen inkább "El Vevő Hivatal" (EVH)

+ korhadó = a korosodást adóztató jövedelemadó, mely egyszerű mint a söralátét. minden évben az alany kora % az adómértéke...

+ fakadó = 2. egyfajta dugódíj. minden közösülés után fizetendő (a nem nyelvújításos változatban fuckadó nak is írható)
@yoda-jedi: Vigyázz, mert a tipp-adó mellé gyorsan bejöhet a fokozó-adó is.
@néma bárány:
"néma bárány 2011.10.22. 12:18:37
@allegretto23:

De ezzel ugye azt is mondod ti nem helyiek nem tervezitek a tömegközlekedésünket használni, és a Tiszairól kigyalogoltok Lillafüredig, ha látogatóba jöttök?"

Nekem elég spéci a helyzetem, szóval nem hiszem, hogy cserélnél velem...vagy te mit szólnál, ha (félig) hódmezőiként az ötkerben laknál/vállalkoznál -mint most én? Szerintem arányaiban kicsit nagyobb adósság terhel, mint téged miskolciként. Nota bene: valószínűleg az ország egyik legnagyobb adóssága...de én nem szavaztam rájuk, és lassan ideje volna, hogy a földiknek is kinyíljon a szeme...
@látjátok feleim szümtükkel: deee kádárnak az ország fele barát volt... csak a másik felének volt sz@r
@allegretto23: az nem baj. nem zavartad el őket... felelős vagy...
@látjátok feleim szümtükkel:

rag-adó : a ragozott szavak kimondására, leírására kivetett adó (pl ebben a mondatban 8x200 Ft= 1600 Ft, mert természetesen az igekötőkre is stb)

mazó-sz-adó : gondolom nem kell ragoznom (nem akarok rag-adózni)
@yoda-jedi: majd legközelebb átmegyek papucsállatkába és osztódással szaporodom választás előtt, hogy elég legyek hozzá - így már jó?
@látjátok feleim szümtükkel: +véradó

sikkadó: 2. korrupció után fizetendő
@Androsz: blablabla, segítsen a kormány ahogy eddig is ezeknek a csúszómászó belterjes korrupt férgeknek, ha már csak ilyen ocsmány népnyúzó multit mondhatunk a mienknek (meg a hasonló elven rabló otp-t és cba-t), de ne állja a cehhet a közösből, a büdös úristenit! ott van az otp, hitelezzen, vegyenek saját részvényt, blablabla, segítsen az állam, hogy ne legyen spájzban a szurgut, de ne vegye meg zsoltikafaszfejkééknek a mi pénzünkből a további teljhatalmat a minket nyúzó mocskos kis molból.
@Lakásfelújító Feri: "az ingatlanadó gondolata is gusztustalan"

Pedig az ingatlan és a jármű az, amit nem lehet elhazudni, letagadni. A gond egyedül a hogyannal van. Egyrészt el kéne felejteni a kulcsokat és egy képlet alapján, progresszívan (nem lineárisan!) adóztatni, másrészt mindenképpen kellene egy minimum ami alatt nem adózik az ember.

Például:
egyetlen max 20 milliót érő ingatlan után nem adózik. Fölötte viszont elkezd emelkedni, 25 milliós adózik mondjuk évi 20 ezret, 30 milliós évi 25-öt, 50 milliós évi 45-öt, 70 milliós évi 75-öt 100 milliós már 200-at és így tovább, hogy egy egymilliárdos villa után már évi 2-5 milliót be kelljen fizetni. És mindezt úgy, hogy az ingatlanok ÖSSZÉRTÉKÉT kelljen számolni. Ez egyrészt beindítaná az ingatlanpiacot, másrészt nem lenne az, hogy nekem 19 millióra becsülik a házam mert haver vagyok és nem adózok, a szomszéd meg nem haver és neki 21 millióra becsülik és ugyanazt adózza százalékban mint a rózsadombi villa.

Ugyanígy autó is. Egy autó 2012-ben azért már nem számít luxusnak de kettő után már fizessen bizony plusz adót. Szintén úgy, hogy az autó mindenkori értékét számolják, szóval akinek van 3 10 millás audija az ugyan köhögje már ki az árát. Céges kocsit adóból leírhatóvá tenni.

Pénz másból nem lesz, a kulcsozás meg egyrészt igazságtalan másrészt visszaélésre ad lehetőséget.
Ismerek több embert, akik a rendesen leadózott pénzükből vettek több Audit. A papa nevén van mindhárom Audi. (feleségéé, lányáé.)

Akkor most jól megszopatjuk, mert a pénzen autót vett drog helyett?Értem.
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Nincs igazad kérlek. Fizessen az több adód, aki kikerüli az adózást. Azért van a NAV, hogy kiderítse az adócsalást.
Csak gondolj bele, hányszor adózod meg a fizetésed...
süti beállítások módosítása