Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.23. 06:04 Fabius

Családvédelem: apukáknak lófasz

Címkék: fidesz munkajog családvédelem

Egy éve hallgatjuk a mantrát a Fidesztől a családvédelemről, és a gyermekvállalási kedv ösztönzéséről. Mert fogy a magyar, nem születik elég gyerek, és amúgy is, a család mindenek előtt. A család annyira fontos, hogy belebeszélnének a hétvégéik alakulásába, és akár erővel átformálnák vásárlási szokásaikat a kereszténydemokrácia nevében. Mondom, fontosak a családok és a gyerekvállalás. Amíg csak beszélni kell róla, pont addig.

Abban a pillanatban viszont, mikor dönteni kell a munkáltatóknak nyújtható előnyök és a családok érdekei között, akkor a feledés homályába vész minden családvédelmi lózung, amit agyvelőig igyekeztek az emberek fejébe tolni. Kormányunk új munkatörvénykönyvének tervezete tartalmaz pár érdekes fejezetet a családokra, főleg a gyereket vállalni most szándékozókra nézve. Hímsoviniszta módon hadd fájjon először a legpitiánerebb pont, az apák diszkriminációja. A jelenlegi szabályozás szerint ha gyereked születik, akkor a születést követő második hónap végéig jár az apáknak öt munkanap munkaidő kedvezmény, amiért távolléti díj jár.

Na, ez innentől nem lesz

Fizetés nélküli szabadság lesz helyette, mert Kedves Vezetőnk és kormánya úgy érzi, az a helyes családmodell, amiben az apák nem sürgölődnek a gyerekágy körül öt napot ingyen. Orbán Viktor és a családvédelmi intézkedések árnyéka ezentúl ott fog toporogni hisztis kobold módjára minden kispárnán, és toporzékolva fogja dolgozni hajtani az éppen megszületett ded felett merengőket:
További gyermekvállalási kedv növelő és családvédelmi tényező a kisgyerekesek kirúgásának megkönnyítése is. Az háromévesnél kisebb gyereket nevelőkkel már a védelmi időszak alatt is közölhető a felmondás, ráadásul a felmentési idő a védelmi idő lejárta után azonnal kezdődik. Vagyis eltűnik ez eddigi 15-30 nap, megkönnyítve ezzel is a munkáltató dolgát. Azokat a nőket, akik lombik programra járnak, kiteszik a védett körből. Nyilván, akiknek nehezebb a gyerekvállalás az átlagosnál, azoknak meg sem kottyan, ha ezentúl egy kicsivel még megalázóbb, és nagyobb szívás lesz, mint eddig.

Nem járnak jobban a család idősebb tagjai, a nagyszülők sem. Bár Kedves Vezetőnk nemrég még a szociális konzultáció eredményei fölött érzett örömében egyszemélyes vígszínházat játszott a parlamentben, mára kiderült, - amint azt várni lehetett - hogy az egész kizárólag az intézményes önfelszopás magasztos célját szolgálta, és semmi egyebet. A szociális konzultálók 91%-a támogatta a védett kor bevezetését, vagyis, hogy a nyugdíjkorhatár előtt 5 évvel csak különösen indokolt esetben lehessen felmondani a munkavállalónak. 91% ide, szociális konzultánsok akarata oda, ez a passzus bizony nem került be a munkatörvénykönyv tervezetébe. Kedves Vezetőnk szavahihetőségét és maradék hitelének utolsó morzsáit elcserélte a "különösen indokolt eset ojjan bonyolult munkajogilag" kifogásra a Nemzeti Giccspiacon.

Ráadásul, ha már belefogott, azért tett róla, hogy a nyugdíjkorhatár előtt lévők jobban megszívják, mint eddig. Ha már jobb nem lesz, legalább szarabb legyen - ez lehetett a mottó. Az ezen túl sem  védett korban lévőket elbocsátás esetén eddig egységesen megillette plusz három hónap végkielégítés, amit innentől majd differenciálni fognak aszerint, hogy hány évet dolgozott az elbocsátó munkahelyen. 5 év után egyhavi, 15 év esetén kéthavi, és 25 év után járna csak a háromhavi végkielégítés bónusz.

A munkatörvénykönyv tervezet alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a családi érdekek : munkáltatói érdekek meccset utóbbiak nyerték, jelentős különbséggel. Ha ezt ebben a formában megszavazzák, akkor hiába nyüszítenek sírva zokogva családról, gyerekvállalási kedvről és fogyó magyarságról felváltva, annyira lesz az hiteles és őszinte, mint Paul Kersey mosolya a Bosszúvágy végén.

311 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr653090489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kiscsalád az új normális 2011.07.23. 13:24:00

1960 előtt az emberi szenvedés egyik nagyon is általános formája volt, hogy egy nő élete során 10-20 alkalommal esett teherbe, abból megszült valahányat és túlélte a gyerekkort mondjuk öt. Akármilyen primitív is egy asszonyállat, az még neki i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát igen.
igen, igen, igen. (by Peter Sellers)

ezzel gyakorlatilag az utolsó lehetőségeket is elveszik a munakvállalóktól, hogy érdemi munkájuk legyen. Érdemi, stabil és kiszámítható.
Mert mi fog történni most?
munkaadó kirugdossa (mostmár indokolás nélkül) az embereit, persze nem egyszerre, hanem 5-10 fős csoportokban), helyükre felvesz 6 hónap próbaidővel mást. 3 hónap múlva kirúgja a régi embereit ugyanúgy. Mikor letelik a 6 hónap, akkor az azokat rúgja ki, hogy ne kelljen fixre felvenni őket.
(N)ER-edmény:
adott cég, ami foglalkoztat 100 embert, mindegyiket havi 200 nettóval. kirúgja őket, helyükre felvesz 200-at nettó 100-al, mondván "tart a próbaidő". Aztán szépen beállnak forgóba, marad a stabil 100 az embereinek. Teljesen mellékes, hogy most idős, apuka vagy gyes-en van, mehet forgóba. cég megtakarítása így havi 100*100.000= 10.000.000.-
Hívjuk akárhogy, CBA, Mol, ez nem a munkavállalók érdeke, egyértelmű.
Persze, ha a sok forgás közben rájön, hogy van olyan pozíció, amit bárki el tud látni, akkor azokat nem tölteti be, hanem jogsegélyszolgálat keretében kér az államtól közmunkást, mondván, hogy nincs ki betöltse, és szívesen venne fel kis segítséget. Így az állam el tud számolni egy helyet, ami neki 35e forintjába kerül, cég/vállalkozó spórol rajta, még többet (immáron 200e-et), amiből visszacsorgat mondjuk fejenként 20-at a helyi kiskirálynak. Akarom mondani ad némi ajándékot a helyi Balázs úrnak. Ez a balázsozás.
mindenki jól járt, nemde?
mindenki számolgathat:
MOL, kb 18000 fő alkalmazott
CBA, kb 25000 fő alkalmazott
@Secnir: Talán annyival pontosítanám véleményed, hogy errefelé ez a kirúgás egy élet munkája után történt meg (nem 200 nettóval). A visszavétel pedig minimálbéren.
Nyugalom.Pár hete valamelyik minisztérium valamelyik minisztere valamelyik kórházban bájos ajtódíszeket ajándékozott a frissen szült kismamáknak.A bejárati ajtóra biggyesztve tudatja a szomszédokkal a kisded érkezését, és a még gyermektelenek gyermekvállalási kedvét szárba szökkenti.
Nahát.
Külön klassz dolog a szabadságok csökkentése is. Akinek kis gyereke van az tudja, hogy nyáron a bölcsi/ovi szünet nem kis logisztikai probléma elé állítja a családot, hát ez még nehezebb lesz...

Tényleg nem értem, hogy mit akarnak ezzel, hiszen már régen kimutatták, hogy a gyerekvállalási kedv nem a családi pótlék és adókedvezmények összegétől függ, hanem a gyerekes élet "minőségétől" (mennyire könnyen találsz _jó_ bölcsödét/óvodát, azok nyitva tartási ideje, nők rövidebb munkaideje stb.)
Ja, 3 napja egymondatos hír a tévében(hogy melyikben, azt nyomozza ki a Nemzeti Szimat BT):Magyarországon ma 8000 emberrel kevesebbnek van állása, mint egy évvel ezelőtt.
De gólyahir ajtódísz lesz, sípra megy a lóvé nem gőzre, mint a sok kis millenáris zászlóavatás-koronaúsztatás útépités helyett. HALOTTNAK A SZENTELTVIZ.
Dániában vannak a legrugalmasabb elbocsájtási szabályok, bármikor elküldhetnek.
Igaz, hogy az állam utána mögötted áll, segít elhelyezkedni, és pótolja a bért..

Nálunk sikerül megint egy kegyetlen hibridet megvalósítani, amely csak a negatív részeket tartalmazza.
Saját személyes kedvencem a Fidesztől a "nagymama-gyes", amivel az első ciklusukban sikerrel tematizálták a közvéleményt: a nagyszülővel megtámogatott családmodellt, az idősebbek tisztességes visszavonulását, a gyermekek maradéktalan ellátását stb. Csak két dolgot nem mondtak el:
1.) A dolog addig is létezett, méltányossági kérelemre bármely családtag jogosult volt a gyesre. Ezt 200 - kettőszáz! - ember vette igénybe az előző évben...
2.) A nagymaminak le kell mondania nyugdíjáról, hogy ő kaphassa a gyest. Hát hányan tennék ezt, kinek érné meg?
Semmi baj egyébként a konzervatív szociálpolitikával, viszont a sz.p. nem lehet "csak kommunikáció" épp ebben az országban.
Gratulálok, a poszt tömören összefoglalta, hogy miért is csökkent máris vagy 10 %-kal a gyerekszülések száma a tavaly ilyenkorihoz képest. Fogadok, hogy jövő ilyenkorra ez a szám nagyobb lesz.
A kommentelők is igyekeztek a maguk egyszerű szavaival megfogalmazni ezeket a gondokat, csak sokszor az a válasz, hogy "nem lehet a gyerekvállalást a mocskos anyagiaktól függővé tenni". De hát ATTÓL függ! Meg attól, hogy a nyáron a két hónap szünidő alatt a csökkentett szabadságnappal rendelkező szülő hová tudja tenni a gyereket stb.
"A háborúban is születtek gyerekek! Azok is csa kfelnőttek valahogy!" Ja, anyád. Vannak még néhányan az országban, akiket még nem szívatott meg ez az éra, ők majd később fognak hőbörögni, mikor őket is eléri a hullám.
"A szociális konzultálók 91%-a támogatta a védett kor bevezetését, vagyis, hogy a nyugdíjkorhatár előtt 5 évvel csak különösen indokolt esetben lehessen felmondani a munkavállalónak. 91% ide, szociális konzultánsok akarata oda, ez a passzus bizony nem került be a munkatörvénykönyv tervezetébe."

Mivel nem látom akik ez ellen tiltakoznának, a szociális konzultáció eredményeinek ismertetése hazugság volt?

Vagy többszázezer ember egyszerre viccelt, ugyanannál a kérdésnél? ez esetben a Nemzeti Együttműködés Kormánya leszarja az emberek véleményét?

Nem értem.
A jelenlegi szabályozás szerint a kisgyerekes anyuka szent tehén, vissza kell venni a munkában és nem lehet őt kirúgni, még akkor sem ha nem végzi jól a munkáját... WTF!
DE sajnos szükség van erre a védelemre, amolyan pótlékként, amíg eljutunk oda:

1. nem diszkriminálják az állásinterjún a gyerekes, vagy gyereket tervező nőket (és általában a nőket)
2. lesznek 6 órás munkahelyek anyukáknak
3. lesz olyan intézmény, hogy bölcsőde, megfizethető áron (mondjuk kevesebbért, mint havi 70..)
4. nem rúgják ki a kölyköt az oviból 4-kor, mert a dolgozók sietnek haza

Na, ha ezek mind lesznek, akkor tényleg nem kell szent tehénként kezelni az anyukákat...
@kadarnepe:
Elvileg rövidebb lesz a szünidő pontosan ezért... Ha megvalósul.
@csib: De a bölcsi/ovi szünet is rövidülni fog, vagy csak az iskolai szüneteket veszik szűkebbre?

Egy iskolást ugyanis sokkal könnyebb elhelyezni valahol (napközis táborok stb.), míg egy bölcsissel vagy ovissal nem feltétlenül megy a dolog (pl. a jól megszokott óvónőin kívül nem fogad el mást).
Szomorú vagyok. Pocakomban a második. Szerettünk volna egy harmadikat is. Ha a munkahelyem azt mondja majd a második születése után, hogy köszi, nem kellesz (és ez alapján a törvény alapján miért is mondana mást?), akkor nem lesz meg a gyed/gyes alapom (mert az ugye az előző év jövedelmétől függ).Két kisgyerekkel esélyem sem lesz munkát találni, a munkanélküli meg nem túl jó alap a gyedre... :( Tehát nem lesz harmadik. Mert nem mindegy, hogy havi 90valahányezret vagy 20valahányezret kapok 2 évig. Hát ennyit a családbarát politikáról. Azért köszi az ajtódíszt, sokat javított a gyermekvállalási kedvemen. :(
@csib: pontosan így ahogy írod. Bár a "szent tehén" ha visszavétel után rosszul dolgozik, gondolom, előtte sem tett másként. Szóval ha már valahol dolgoztam évekig, és megfeleltem,vajon gyerekkel együtt miért nem vagyok jó?
új alkotmány javaslatom (egyben új társadalmi szerződés)

1§ a magyar állam (=simicska) lexarja a állampolgárait,
2§ a zállampolgároknak joguk van szabadon és zavarmentesen megdögleni...
3§ Apárt Szövetség gondoskodik az övéiről jókedvvel és bőséggel...

igen akarjuk! hajrá magyarok!
ja a poszt meg csak simán az alkotmány szellemében...

az 1§ szerinti szolidaritás szerinti, míg az állampolgároktól a 2§ jogait nem veszi el és nem is korlátozza... ugyanakkor a "kiemelt" munkahelyeknél nem lesz gond... íyg az alkotmány 3§ is maximálisan teljesül...

sajnálom, tökéletesen jogszerű és alkotmányos intézkedés
@Secnir: ha a dolgozó jól akar járni, arra ott a JÁRDA...
De legalább kapunk ajtódíszt!
Most őszintén, gondolta valaki egy percig is, hogy fidesz handabandázása egy szikrányi valóságot is tükröz? A duma a családosok megsegítése, a cél a munkavállalók befenyítése és elhallgattatása, lekaszálása, a duma az egy kulcsos adózás, a cél orbánék zsebének havi félmillióval többel történő megtömése, duma az adóságcsökkentés, cél minden pénz elnyelése, duma a zemberek terheinek csökkentése, cél a teljes lekaszálása az országnak, duma a nemzeti együttműködés, cél mindössze 3 millió ember pénzéből mol csomag vétele, kádergarnitúra növelése, stadion építés a haveroknak meg a vezérnek. Ugyan már, senki nem gondolta komolyan, amit ezek össze-vissza hazudoztak és teszik egyfolytában. A lobotóm fidesz tábor meg nyócévezik, tolvajozik, közben ezeknek a megszorításoknak a morzsáira is vért hánytak meg felgyújtották a várost. Ki hisz ezeknek a nem normális szavazóinkon kívül?
ez mind egy irányba mutat !!! (kelet felé de ez most mellékes)

ÉPÜLHET A PIRAMISSS

epiteszforum.hu/node/19162
@kadarnepe:
Nem tudom az ovi szünettel mi lesz, szerintem az egész még csak terv. Olyan embert pedig nem ismerek, akinek felvették volna a gyerekét bölcsibe, így azt gondolom, ott azért nem a szünet a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nincsen hely.
ez tömény szivatás, nem is értem h miért kell ennyire benyalni a munkaadói oldalnak. Nincs eléggé megszorítva már a közember így is? Mi a retkes lóf@aszt akarnak még? ha nincs gyerek ki fog dolgozni nektek a nyenyibe meg a közmunkátokba barmok? ez ám a keresztény kurzus.
@waze: hoznak kínából "kezesebbet", nyakas magyar paraszt helyett
@fizetekmegegysort:
Szerintem vannak olyanok is, akik ha tudják, hogy nem rúghatják ki őket nem fognak annyira hajtani, minthat az állásuk függene tőle. Még akkor is, ha a védelem előtt rendesen dolgoztak. Persze én nem tartozom ebbe a kategóriába, meg biztos te sem. :))
A gyerekes anyuka problémás munkaerő:
1. el kell menni a gyerekért az oviba minden nap, nem tud túlórázni rendszeresen
2. beteg lesz a gyerek, otthon kell vele maradni
3. iskolai szünetekben akar szabira menni, mint mindenki más
Ez nem megfelelés kérdése, hanem azé, hogy a fentiek miatt a gyerekes kevésbé rugalmas, terhelhető.
Garatulálok minden kedves FIDESZ szavazónak,további kellemes napot,
@csib:
"A gyerekes anyuka problémás munkaerő"

könyörgöm, nem a törvénynek kellene a büdös kapitalista állatot rászorítani h a rövidtávú érdekét ne tudja érvényesíteni és az ország egyik legnagyobb problémáját - a kevés gyerekszületést - vhogy kimozdítani? mert a munkaadó ezzel nem foglalkozik, csak a negyedév meg a félév eredménye érdekes mert ezért kitiporják az ott dolgozók lelkét is de ki megy majd dolgozni 10-20 év múlva? a képzetlen roma gyerekek? a férfiak átlagéletkora alig éri el a nyugdíkorhatárt de különben is kirúgják még előtte..vagy lesz vmi új betelepítés? ha vmelyik politikai erő észrevenné h törvényileg kinyalatja a kismamák seggét a munkaadóval és megvédi az ötvenen felüli melóst na az kapja a köv. 2/3-ot.
Mi most tervezzük az elsőt, de két csemetét szeretnénk.
Valószinűleg a párom a gyereknevelés mellett szépen elsajátitja a látványtervezést mellettem, mert esélye sem lesz visszamenni dolgozni.

Nekem úgyis annyival több munkát kell vállalni, hogy eltartsam magunkat, hogy jobb ha ezt a munkarészt ő viszi tovább.
Igy lesz közgazdászból minimálbéres alkalmazott a családi cégben.

Viktorkám, jó az nektek, hogy a havi több százezer járulék helyett kaptok majd pár tizezret? Ezek szerint igen.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Tudomásom szerint ez az 5 éves védelem a most érvényben lévő Munka Törvénykönyvében szerepel,az új tervezetben már nem.A konzultációs szarságban már a nyugdíjkorhatár előtt 10 évvel lévők esetében belengették a védelmet.
Költői kérdésedre a válasz:IGEEEEN!!!!!
Mi szavaztuk meg a saját nyakunkba ezeket a faszokat, úgyhogy be lehet kussolni. Én a magam részéről még max. 2 évet vagyok hajlandó ebben a pöcegödörben eltölteni.
@Kőmíves Kelemen:
Jó a példád, magam is erre tendálok... Példás járulékfizető managerből saját céges minimálbéressé leszek hamarosan. Tök jó.
@Kőmíves Kelemen:

Azt se tudják, mit művelnek. Varga Mihály: nem tartható a költségvetés:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=453462
@gyilkos fűegér: Nana!Én nem.Már most indulhatsz,ha csak a szebb jövőben való oktalan reménykedésed tart vissza.
@gyilkos fűegér:
Márminthogy te. Ne általánosítsunk, kérem :)
Ezek után egyenesen vérlázítónak hat az a kijelentés, hogy "legyen gyereketek, mert fogy a magyar".
Hát a nagy lófaszt, már bocsánat, ebbe az országba, ilyenek után, soha!
Én meg tudtam oldani a gyerekek elhelyezését (kaptunk bölcsis/ovis helyet, van 24 órás bébiszitter), egy napot se hiányoztam, mégis engem építettek le első körben - persze a védelmi idő alatt. Jó, kifizettek a végéig - de kit izgat. JÓ munkaerő voltam/vagyok.

Most meg ha beírom a gyerekeket, az a gond. Ha nem írom be, akkor pedig az (hiszen szülőképes korú vagyok).

Szerintetek mi itt a megoldás? Beírjam? ne írjam be? Hogy számoljak el az otthon töltött idővel?
(erre egyébként a munkanélküli kp-s zseni hr-es se volt hajlandó válaszolni... pedig nála van a bölcsek köve az előadása alapján)
@EMU: Én is ezt gondolom, sőt a választás előtt is azt gondoltam, parasztvakítás, mellébeszélés amit csinálnak. Dehát valaki csak komolyan gondolta, ha ennyien szavaztak rájuk. :(
Egy ilyen toprongyos országban igenis luxus az 5 nap! A pofám leszakad! Ezt nem is tudtam, hogy eddig 5 fizetett szabadnap jár kölkedzés után...
Mindez Németországban EGY napra rúg. Házasságkötésnél asszem két nap, halálesetnél egy nap. Ennyi és szerintem teljesen korrekt.
@vasgyuszi:
Ja, korrekt, szüljál gyereket, aztán dögölj éhen velük együtt havi 20 ezerből.
Hülye.
@vasgyuszi:
Ah, értem hogy akkor ezért megy ennyi magyar No.-ba dolgozni,a sokkal igazságosabb rendszer miatt.
A pofám leszakad...
@csib: Erre lenne megoldás, hogy nem legalizáljuk a kirúgásukat, mert az indoklás szerint "az a tapasztalat, hogy úgyis megválik tőlük a munkáltató", hanem mondjuk elkezdjük támogatni a 4-6 órás munkát (pl. a munkáltatónak adó és járulék kedvezményt adunk, ha ilyen munkaerőt alkalmaz). Anya mehet oviba a kisdedért, munkáltatónak megvan a jól megszokott embere, és még spórol is. Persze, tudom, ez pénzbe kerül az Államnak, de talán a Nemzeti Olajtársaság helyett "vehettünk volna" jövőbeli adófizetőket is.
kedves vitya, baszd teherbe az a rühes telibevert hernyótalpas kurva anyádat a ravatalon. ennyi.
Sokatmondó a bejegyzés címe
@vasgyuszi: Nem, az ilyen toprongyos országban az a luxus, amit a pofátlan politikai elit megenged magának. A munkavállalók pedig sajnos megérdemlik, ha nem reagálnak arra, ami történik velük. Én, a másik oldalról szemlélve, akkor is igazságtalannak és pofátlannak érzem. Az általad "kölkedzés"-nek nevezett dolgot inkább nem minősíteném, saját magadról állítasz ki vele bizonyítványt! Helyetted is szégyenlem...
@Kőmíves Kelemen: Ugyanez nálunk is a helyzet, azzal a különbséggel, hogy lassan születik a második.
@vasgyuszi: Jajj, ne gyere már Németországgal, ahol CSÖKKEN a születésszám. Azokat az országokat nézd, ahol növekszik, mert állítólag nálunk is ez a cél. Pl. skandináv államok, Franciaország... Nők foglalkoztatottságának növelése részmunkaidő támogatásával, ovi és bölcsi férőhelyek növelése. Ennyi, és nem varázslat. Egyébként pl. Finnországban konkrétan az apaszabi egy hónap fizetett.
@krj:
Érdekes, elsőre nekem is ez jutott az eszembe.
@vasgyuszi:
Szerintem neked nincs gyereked, ezért felvilágosítalak, hogy az első 5 napot az apa nem heverészéssel tölti ám, hanem segít az anyukának. Ezen kívül szaladgál az anyakönyvi kivonat/TB kártya és társai ügyében. Szerinted ezt az anyukának kellene csinálni 1 napos csecsemővel a karján, varratokkal vagy hogyan kéne ezt egy ilyen topronygyos országban intézni?
Nem hiszem, hogy van olyan apuka, aki 3 óránál többet aludt ezen az 5 napon. Mind hullaként, karikás szemmel esik vissza a munkába...
@krj: @Bio74:
különben nekem is, de féltem, hogy kimoderálnak, mert egy olyan 4 perces körmondat esett ki számon tegnap, mikor hallottam a hírt. ÉS nem volt benne ismétlés, kivéve a "fidesz", "viktor", "kormány" szavakat...
@vasgyuszi: kölkedzés útján a hozzád hasonlók jönnek a világra, a többiek születni szoktak...

A német példát meg majd akkor hozd elő, ha annyi lesz a fizetés itt is, mint ott, addig inkább ne!
Ha bárkinek kérdéses lenne. Azé' kell sanyarognia népnek, mert a következő választási kampányt valakivel finanszíroztatni kell külföldön és belföldön egyaránt. Ha már a csecsemők nem szavazhatnak, kell a külföldi "munkaerő". Jajj de szépen fogalmaztam.

A kampánypénzt, meg utána még néhány évig a mellékest (a parlamenti képviselők _eltartják_ a családot, nekik, mivel ők a mintapolgárok, telik gyerekre) a nép saját zsebből nem dobja össze. Majd a most jól járt munkaadók a céges plusz bevételek egy részét oda szépen becsengetik, aztán mindenki, aki számít - a szociális konzultáció kapcsán a hatalom meg a munkaadók - jól járt.

Egyre inkább egy afrikai országban kezdem érezni magam, úgyhogy gólyák helyett javaslom a zsiráfok ajtóra akasztását. Nekik már megnyúlt a nyakuk.
@fizetekmegegysort:
Az államnak is kellene támogatni a részmunkaidőt, de ehhez kell a jólét is. Hogy a családok tömegesen megengedhessék maguknak, hogy 1,5 fizetésből gazdálkodjanak.
@csib: Na látod, nyilván az apukák sanyarú sorsát tartja szem előtt pártunk és kormányunk a törvény módosításakor.Ezentúl csak egy napi kimerültség és alváshiány sújtja majd az édesapákat.
@csib: Igen, ebben igazad van. De talán pont az a réteg tehetné ezt meg, aki itt is jelezte, hogy az asszony az eddigi menedzser állását adja majd fel, ha akarja, ha nem. Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de nekem fél, vagy kétharmados (4-6 óra) fizuért már megérné visszamenni. Igényem is lenne rá, a gyerekeket is el tudnám látni őrület, bébiszitter és nagymama hegyek nélkül. Persze, abban egyetértünk, hogy mondjuk a hat órában nettó 60at kereső pénztáros nem igazán megoldás a problémára.
@csib:
Korrekt.

Az előbb idejött a másfél éves fiam egy kicsit "terrorizálni", ő lombik bébi. Nagyon sok küzdés kellett hozzá ( egy hozzáértő doktor miatt jutottunk ide). A közvetlen munkatársaim közül kettőnél is most történt a visszaültetés. Mind rendezett körülmények között élő jó adófizető állampolgárok vagyunk. Ismétlem egy lombik végigvitele nem leányálom, de azért köszönjük ezt is Viktorteam.
@csib: "DE sajnos szükség van erre a védelemre, amolyan pótlékként, amíg eljutunk oda:

1. nem diszkriminálják az állásinterjún a gyerekes, vagy gyereket tervező nőket (és általában a nőket)"

Elvileg igazad van, gyakorlatilag a dolog pont a másik irányba működik. Amíg a gyerekes nőket annyira védik, hogy pénzben kifejezhetően sokkal kevésbé éri meg őket felvenni, addig a fiatal nőket bizony negatívan diszkriminálni fogják az állásinterjún.

Ezt a diszkriminációt csak azzal lehet felszámolni, ha megszüntetik a fentebb valaki által írt kifejezéssel "szent tehénként" kezelésüket.
Szabad-e kimenni az utcára ma Magyarországon, míg a Fidesz_Kdnp jobboldali az úr?

Merénylet Oslóban: Rendőrnek álcázva lőtt le 80 embert az ámokfutó
2011-07-23 07:47:00
Hirdetés

Legalább 80 ember vesztette életét péntek délután a norvég fővárostól nem messze egy szigeten a Norvég Munkáspárt ifjúsági táborában elkövetett merényletben, amelyben egy magát rendőrnek álcázó férfi válogatás nélkül tüzelt lőfegyveréből a tábor lakóira.
A tájékoztatás szerint még mindig nem biztos, hogy ez a végleges veszteséglista, mert több sebesültnek válságos az állapota, és szombat hajnalban még mindig áldozatok után kutattak az Oslótól északnyugatra fekvő Utoya szigeten és annak partjai mentén.
Egy szemtanú már kora este azt mondta a norvég rádióban, hogy 20-25 holttestet látott a parton, és további tetemeket a vízben. Beszámolók szerint az első lövések eldördülése után pánik tört ki a táborban, és sokan úszva próbáltak elmenekülni a szigetről.
A rendőrség elfogta a tettest, egy 32 éves, "tősgyökeres" norvég férfit, akiről a VG című norvég lap azt írta, szélsőjobboldali nézeteket vall, és akinek a TV2 dán tv-csatorna szerint két lőfegyver volt a nevén, köztük egy puska.
A férfi kihallgatása még tartott a szombat hajnali órákban. A rendőrség abból indul ki, hogy egyedül követte el tettét, és ő helyezte el azt a pokolgépet is, amely két órával a lövöldözés előtt robbant Oslo központjában, a kormány székházánál. A detonációban hét ember életét vesztette, kilencen súlyosan megsebesültek.
V. Harald norvég király szombat hajnalban közzétett üzenetében azt írta, most az a legfontosabb, hogy a norvégok "támogassák egymást" egy ilyen "felfoghatatlan tragédia" után.

Az egyik táborozó, Elise egy megbeszélésről jött ki, amikor lövéseket hallott. Meglátott egy rendőrt, és már azt hitte, biztonságban van, amikor észrevette, hogy a férfi elkezd lőni a fiatalokra, akiket előzőleg odahívott magához. "Először a szigeten lőtte le az embereket, utána célba vette azokat, akik a vízbe vetették magukat" - idézte fel.
A lány a vízparton amögött a szikla mögött kuporgott, amelyen a gyilkos állt. Pánikszerűen hívta telefonon a szüleit, és suttogva mondta el nekik, hogy mi történik. "Azt mondták, ne essek pánikba, minden rendben lesz". A szülők azt tanácsolták Elise-nek, vegye le élénk színű dzsekijét, nehogy magára vonja a figyelmet. A lány azt mondta, nem tudja megmondani, mennyi idő telt el, mire a lövöldözés abbamaradt.
Egy másik táborozó, Dana Berzingi elmondta, hogy sokan halottnak próbálták tettetni magukat, de a gyilkos, miután az egyik fegyverrel eltalált valakit, a másikkal, egy vadászpuskával még fejbe lőtte áldozatait. A 21 éves fiú, akinek vérfoltok voltak a nadrágszárán, egy halott barátjának a mobiljáról hívta a rendőrséget.
Egy másik fiatal, Emilie Bersaas azt mesélte, amikor meghallotta a lövéseket, berohant az egyik épületbe, és bebújt egy ágy alá. "Egyszercsak nagyon, nagyon közel hallatszottak a lövések, az egyik el is találhatta az épületet, és a szomszédos szobában hangosan sikoltozni kezdtek" - idézte föl a történteket. A lány két órát volt az ágy alatt, mire a rendőrök betörték az ablakot, és kihozták. "Olyan valószínűtlen, hogy ez megtörténhetett, főleg Norvégiában" - mondta.
figyelem!
matematikai egyenletek következnek
(köszönet Isaac Asimovnak)

családvédelem = apukáknak lófasz.
viktor akar mindent, ami a népé.
viktor apuka. 4-szeres.
viktor megvédi a családokat.
következtetés:
viktornak 4 lófasz + az enyém is az övé lehet. rakja ahová akarja.
@fizetekmegegysort:
Kevés ez a réteg, akinek ez megérné. Momentán nekem is, de tényleg nem sokan járunk ebben a cipőben.
Azt azért számod bele, ha visszamész dolgozni: GYED -80 ezer, bölcsöde -80 ezer. Vagyis, ha keresel netto 160-at, akkor nullszaldós a téma. Ha 8 órás a munka, akkor még jön ehhez kb. 40, amit a bébiszitternek kifizetsz, hogy minden nap összeszedje a gyereket a bölcsiből, mert ha 5-ig dolgozol, akkor nem tudsz f5-re menni a gyerekért, kell valaki, aki áthidalja azt az 1-2 órát. Most járunk 200 nettónál, és rohansz egész nap.
Tegyük már rendbe a műbalhét, és ne viselkedjünk úgy, mintha minden vállalat állami lenne! Mert mi is történt? Az állam egyrészt okkal veszi le a gyereknevelés és az egyéni életút-karbantartás költségeit a vállalkozókról. Szerintem minden épelméjű ember tudja, hogy 50 felett a védett kor intézménye miatt ódzkodnak a munkáltatók a felvételtől, és sok helyen előnyben részesítik előnyben a szingliket a családosokkal szemben éppen a most eltörölt kedvezmények miatt.
Az meg kifejezetten fair a családosokkal szemben, hogy ELŐSZÖR elismerik nem adóztatható elemként a gyereknevelés kötlségeit, utána teszik rendbe a munkaadó-munkavállaló (eddig megborult) viszonyrendszerét.

Az apák diszkriminációjáról kétgyerekes apaként csak annyit, hogy ez messze nem volt szempont a gyerekvállalásnál, utólag világosított fel a munkaügyis, hogy ilyen is van. Ez valszeg máshol is így van,

Összességében tehát VV fenti irománya (így ebben a formában cikknek nem nevezném) olymértékben nélkülözi a kiegyensúlyozottságot, hogy ez már magasan veri a demagógiaküszöböt!
Az egyetlen normális megoldás a kisgyerekes anyák diszkrimináció ellen az lenne, ha törvényben deklarálnák, hogy a gyerek felnevelése együttesen az APA+ANYA dolga.

Aminek akár része lehet az, hogy KÖTELEZŐ a GYES/GYED alatt részben az apának is otthon maradni a gyerekkel (svéd modell).

Nagyon uncsi már, hogy minden munkaerőpiaci hátrány a kisgyerekes anyákat érinti. Ha az apák is végre egyenrangúak lennének e téren is, a munkáltatók többé nem szívózhatnának.

Hiszen a teljes 20-40 közötti korosztályt mégsem diszkriminálhatják!
no, kicsit lehiggadtam. érdekes dolog az a metamorfózis, amelyen az ember keresztülmegy felcsúttól a XII. kerületig. vitya a hárommillió cseléd és napszámos világát akarják újraéleszteni, a 20-as-30-as évekből, úri világot, úri huncutságokkal. csak elfelejti, hogy a nagyanyja-nagyapja akkor cseléd és napszámos volt. a kádár-éra "egyenlősítő", kontraszelektív társadalompolitikájának (és kisz-tagságának) köszönhetően került ő az egyetemre és oxfordba ösztöndíjjal. ha ez nincs, bizony a disznószart lapátolná felcsúton, lenne max 15 foga és még néhány éve hátra a májának.
@Piréz Vitéz:
Szerintem semmilyen diszkrimináció nem fog megszűnni, ha a védettséget feloldják. Csak annyi fog változni, hogy jól kiteszik az anyukákat a munkahelyükről, mert csak a gond van velük (beteg a gyerek, sietni kell az oviba stb). Ergo anyukának még kevesebb esélye lesz, hogy a családot és a munkát összehozza.
@Pendemonda: mesúgom, hogy az oep megtéríti az apaszabadságot a cégnek. szóval semmi vállalkozóbarátság nincs a dologban, az oepnek akarnak spórolni.
Mi is fog történni a Fidesz munkatáborokban? Cigányok és munkanélküli zsidók Pintér felügyelete alatt?
@csib: A jelenlegi rendszer szerint valóban így jön ki, ahogy írod. De én komplexebb átalakításra gondolnék, ha pl. Francia mintára a cafeteriaba beillesztik a "bölcsi utalványt", illetve fejlesztik a gyermekellátást, adódból leírhatóvá teszik a bébiszittert, stb., tehát ha együtt valósulnak meg a feltételek, amiket írtam, akkor rögtön máshogy fest a dolog.(oké, tudom, bilibe lóg a kezem.... álmodozzak csak... :)) A nyolcvan GYEDet meg csak egy gyerek után tudod igénybe venni, mert pont a mostani törvénnyel fogod elbukni a másodikra a maximált gyedet (ha kirúgnak, akkor a két gyerek között már nem lesz hova visszamenni, márpedig a szülésed másnapján kirúghatnak, így egy húzással bukod is a gyed alapját, még akkor is, ha az előző sok évben csillagászati összegű TB-t fizettél) Nyolc órás munkát én sem tartom megoldásnak, kivéve, ha távmunkában végezhető munkakörökről beszélünk, akkor esetleg.
@Pendemonda: "Szerintem minden épelméjű ember tudja, hogy 50 felett a védett kor intézménye miatt ódzkodnak a munkáltatók a felvételtől..."

ÓRIÁSI TÉVEDÉSBEN VAGY!

A mai 40-50 évesek már csak 68 évesen lesznek nyugdíjra jogosultak. Az ún. védett kor tehát a 63 évesnél idősebb embereket védené, akik életkorukból adódóan nyilván már több nyavalyával küzdenek, és gyakrabban kell orvosi vizsgálatra (kezelésre) járniuk. Esetleg többet vannak betegállományban is, ami teljesen érthető. (Feltéve, hogy egyáltalán megérik ezt a kort...)

Ehhez képest már nemcsak 50, de már 40 évesen is öregnek számítanak az emberek a munkaerőpiacon, és ennek SEMMI KÖZE a "védett kor"-hoz.
@_Molly:
Szerintem ez elsősorban kulturális kérdés. Amíg a magyar férfiak döntő többsége azt gondolja, hogy "a gyereknek 3 éves koráig az anyja mellett a helye", meg a csecsemőgondozást férfiatlan feladatnak tartja és nem tud mit kezdeni a gyerekével addig, amíg nem tudnak együtt focizni, meg legózni, meg atomfizikáról csevegni, szóval addig fölösleges bármit törvénybe iktatni. A nagy macsó-férfi-nem pelenkáz hozzáállást kellene megszüntetni...
@krj: Ezt szépen összefoglaltad. Respect! :)
4 vagy 6 órás munka csak érné meg, ha normális fizetés járna érte, de amig 8 órás munkáért is gombokat keresenek az emberek, addig nem lesz vonzó a 4 vagy 6 órás meló.
az apanap-ot majd a munkáltató jóbelátására lehet bízni: kiadhatja neked fizetett, igazolt távollétnek. ha meg nem, akkor kiveszed fizetett szabinak...
@csib: "A nagy macsó-férfi-nem pelenkáz hozzáállást kellene megszüntetni..."

Meg lehetne szüntetni.. Pl. olyan reklámokkal, ahol az apa pelenkázik.:)

Amúgy elég sok ún. celeb dicsekszik már azzal, hogy otthon ő pelenkázik és fürdet. Érdemes lenne ezt a vonalat erősíteni. Nem olyan nagy tragédia az, hogy ha pl. az anyának van munkája, akkor az apa megy gyesre, mégis alig hallani ilyesmit.
@Pendemonda: Persze, véletlenül sem azért ódzkodik a vállalkozókám az ötven felettitől, mert ő már nem megy el minimálbér + zsebbe konstrukcióért, hisz a nyugdíja múlik rajta... nemááááá....
Ez a lényeg: A gyerek tehetségesebb, mint a jó .... apja!

NB II-es Orbán Viktor fia
2011-07-23 04:32:00
Székesfehérvár - Nagy lehetőséget kapott Orbán Viktor kormányfő fia, Gáspár (19). A középpályás hét társával együtt profiszerződést kapott a Videoton NB II-ben szereplő második csapatától, két másik akadémiás pedig a Tatabányában folytathatja.
@_Molly: Ezt a hozzáállást leginkább az anyák tudják megszüntetni azzal, ahogy nevelik a fiaikat. Mondom ezt két fiúgyerekkel... :)
@fizetekmegegysort:

Vannak egyébként kezdeményezések az ügyben. Például nálunk a XI. kerültben akit nem vettek fel a bölcsibe, annak az ÖK ad valamilyen 30 ezer körüli támogatást. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy nézik a jövedelmet is, vagyis ha visszamész dolgozni, mert a 30 ezret magánbölcsibe fekteted, akkor máris nem vagy rá jogosult - ha egyáltalán előtte voltál és véletlen nem keres túl jól a férjed. (Ez ugye megint a minimálbéres vállalakozóknak jó...) Ez amúgy kerületi büdzséből megy és nem hiszem, hogy sok helyen telne ilyesmire.
@igényes: 100 milliárdba kerülhetett ez nekünk?

Ez a lényeg: A gyerek tehetségesebb, mint a jó .... apja!

NB II-es Orbán Viktor fia
2011-07-23 04:32:00
Székesfehérvár - Nagy lehetőséget kapott Orbán Viktor kormányfő fia, Gáspár (19). A középpályás hét társával együtt profiszerződést kapott a Videoton NB II-ben szereplő második csapatától, két másik akadémiás pedig a Tatabányában folytathatja.
@csib: "Szerintem semmilyen diszkrimináció nem fog megszűnni, ha a védettséget feloldják. Csak annyi fog változni, hogy jól kiteszik az anyukákat a munkahelyükről"

Szerinted nem. Sokak szerint meg igen. Majd kiderül kinek van igaza. (más kérdés, hogy szokás szerint össze-vissza kapkodnak, szóval tényleg könnyen lehet hogy lófasz lesz az eredmény)

És mi a jobb, ha a sűrűn hiányzó anyukákat kiteszik a munkahelyükről, vagy ha mivel később nem lehet kirúgni, ezért a fiatal nőket eleve fel se veszik?

Persze hogy baromi szar, hogy ilyen kérdéseket kell mérlegelni, de akkor se lehet egy nézőpontot kiemelve dönteni.
@Pendemonda:

No, tegyük akkor rendbe a műbalhét:

1: Kezdd azzal, ki az a VV aki a fenti irományt összehozta? Mert én miközben írtam nem találkoztam vele.

2: Igen, cikknek én sem mondanám, blogon blogposztot írunk cikk helyett.

3: A leírtak a véleményemet tükrözik, ami lehet akár demagóg, és nem kell kiegyensúlyozottnak lennie.

4: A többi csak apróság, például tudod-e hol vagy, milyen nap van, és esetlen a nevedre emlékszel-e még?

A többit _Molly leírta.
@krj: tömör fogalmazás, de ezzel csak egyetérteni lehet.
@Piréz Vitéz: Ettől a "sűrűn hiányzó anyuka" dumától én teljesen kivagyok. Tizenév multival a hátam mögött a következőt láttam. Ha a gyerek beteg volt, anya vagy másra bízta, vagy hiányzott egy napot, míg nagy a gáz, másnaptól jött, vagy fogta a laptopját, és megbeszélte a főnökkel, hogy 2-3 napot otthonról dolgozik. És megtörtént, ellátta a munkát, ellátta a gyereket. Nagyon kevés esetben találkoztam azzal, hogy anyuka hetekig otthon volt a gyerekkel. Nem lehetne legalább azokban a munkakörökben erre gondolni, ahol a munka néhány napig otthonról is ellátható? Másrészt ki volt az, aki deklarálta, hogy egy beteg gyerekkel csak az anyja maradhat otthon? Ha senki, akkor a pasiknak miért nem teszik fel a kérdést, hogy kedvesapuka, és ha beteg a gyerek, ki fog rá vigyázni?
Az az érdekes hogy erről módosításról sem lehet tudni hogy kinek az agyából pattant ki,mindha a fideszes agytrösztösök nem adnák a nevüket és az arcukat a "saját" ötleteikhez.
@csib: Képzeld, a x. kerületben is van ilyen, most hallottam. A feltételeket nem ismerem. De azt is hallottam, hogy most nagyon sok pályázati pénz nyerhető magánböli és ovi indítására, mert elkezdték nyomni ezeket. Rájöttek, hogy egyszerűbb x pályázati pénzt belenyomni, és ezzel olcsóbbá/elérhetőbbé tenni, mint sokszorX összegért felépíteni az épületet, majd működtetni. Ha ez tényleg beindulna, lehet, hogy van remény (mondjuk az én gyerekeimet ez már nem fogja érinteni, mert biztos kell vagy 5-6 év kifutás neki). De én még nyithatok magánbölit, ha sehol nem kellek majd... :))
@Piréz Vitéz:
Szerintem azért az túlzás, hogy a fiatal nőket fel sem veszik, mert úgyis elmennek szülni és nem lehet majd őket kitenni. Biztos van erre is példa, de azért csak-csak sikerült elhelyezkedni a nőknek is, hiszen dolgoznak mindenfele. (Tőlem pl. megkérdezték az interjún, mikor akarok szülni, mondtam, hogy 5 év. Felvettek és 4 év lett belőle.)
Furcsa lenne feláldozni x százezer anya védettségét, hogy megvédjék a fiatal nőket az esetleges diszkriminációtól, ami lássuk be nem érint százezreket.
@csib: Te se tudod miről beszélsz. Voltál már óvodában gyereket összeszedni? Maximum nagymamákat látsz ott, akik próbálnak "mihaszna" gyereküknek segíteni.
Nem ismertem az óvónőt, mert a munkám miatt esélyem nem volt a gyerekeimért menni. Legalább anyám tudott segíteni, felvállalta a bébiszatyor szerepét, nevelte a kölykeimet, és neveli még most is, hogy módom legyen napi 12-14 órát dolgozni. A főnök igénye szerint.
Akár szombat, vasárnap is!!! Ez a 3. olyan nyár, hgy 3 napnál többet nem engednek el szabadságra. Szerinted? Kisgyerekes anyák, akik csak teher a cég számára? Mondanom sem kell mineden férfi kollégám nyogodtan elmehet szabira, akkor amikor akar, nem gond, hogy a meló közepén vagyunk. Majd mi hülye, semmihez nem érő kisgyerekes anyák megoldjuk. Elvégre ŐK elfáradtak az éves sok munkába. Mi alig-alig, elvégre dolgunk semmi, munkaerőnek sem vagyunk jók, hiszen gyereket IS nevelünk, vagy legalábbis szeretnénk.
@fizetekmegegysort:
A Vérhalom utcai oviban egy sátrat építettek az udvarra tornateremnek, mert a tornaterem újabb csoportoknak ad helyet. Kíváncsi vagyok, mikor fognak könnyű szerkezetes házat, meg lakókocsit az udvarra tolni mondjuk konyhának, hogy még lehessenek csoportok az ebédlőben is.. :)) Bővítés jó magyar módra.
@báscsaelvtárs: Na, ezt mondom, ezt láttam a multinál. A kisgyerekes anya az utolsó, aki hiányzik, és az élen van a "bentmaradt szabik" listán. :(
@báscsaelvtárs:
Nem értem miért írod, hogy nem tudom miről beszélek. Tényleg nem értem. Csak arra tudok gondolni, hogy te nem tudod én miről beszélek. :)
@csib: Több vidéki oviban már megtörtént, egy cikkben olvastam.
@fizetekmegegysort: "Ettől a "sűrűn hiányzó anyuka" dumától én teljesen kivagyok. "

Jó, akkor átfogalmazom, hogy értsed, mert úgy látom itt egyesek már mindenhol piszkálódást látnak. Szóval:

"... az anyukák közül a sűrűn hiányzókat ..."

Aki nem hiányzik sokat, elvégzi a munkáját, az miért is aggódna, hogy kirúgják? Mert csak?

@csib: "Szerintem azért az túlzás, hogy a fiatal nőket fel sem veszik"

Nyilván túlzás, épp annyira mint a kommentek nagyrésze. Igen, felveszik őket, de nehezebben. Meg erősen függ a munkahely jellegéről és méretétől.
@krj: megsúgom, hogy a kisebb cégeknél (nem TB-kifizetőhely, a TB- és adóbevallások kiszervezve a könyvelőirodához, stb..) ez nem múködik, mert a bevallást (visszaigénylést) készítő könyvelőiroda infohányos, a vállakozó - aki meg adná az infót, a szabályt nem ismeri. Mellesleg ne is legyen, mert nem az a dolga, hogy TB-szabályokat ismerjen, hanem az, hogy növelje tisztességesen a vállalkozását.
@Fabius: A leVV-zésért bocs, a demagógia megáll.
@Fabius: A leVV-zésért bocs, a demagógia megáll.
@fizetekmegegysort:
Kint keresik a jó szakembereket is.Aki teheti az ne itt nyüszörögjön hanem menjen ki és szarjon erre az országra.Itt még 15 évig nemlesz semmiféle javúló közérzet.Jólét meg pláne.Ez az ország mélyebben van mint a háboru után.Többet ártottak ezek nekünk mint a Kádárék!
@Pendemonda: de te majd segítesz nekik. :-) olvasson utána vagy váltson könyvelőt.
@Piréz Vitéz: Na, látod, ezt én sem értem. Csak a saját példámat tudom. Persze, hivatalosan erre semmiféle konkrét policy nincs, mégis a HR-es azért elkottyantotta, hogy biza van egy lista. Azokkal a kisgyerekes anyukákkal a listán, akik több mint 2 évig voltak otthon (tehát mindenki, aki egynél több gyereket szült egymás után). Nos, ők automatikusan lapátra kerülnek, mikor vissza akarnak menni a céghez. Nem kis cég, hanem jóóóó nagy. Arra sem veszik a fáradtságot, hogy megkérdezzék: miben képezted magad az otthonlét alatt, mit tudnál csinálni, milyen munkaköröket tudunk mi ajánlani...stb. Nem tudom mi miatt. Azt gondolják, túl sokat felejtünk, vagy pont a túl sokat hiányzunk sztereotipia? Nem tudom. És őszntén értetlenül állok előtte.
@fizetekmegegysort: csak jelzem, hogy a fiatalabbaknak is ezen múlik a nyugdíja- mintegy 4 éve életkereset alapján számolják a nyugdíjat. Szóval na nemáááá.
@Piréz Vitéz:

A legtöbb munkaadó szerintem azért abból indul ki, hogy a gyerekesek majd többet hiányoznak, amire persze próbálnak az anyukák rácáfolni és megmutatni, hogy ők pont annyit és úgy, vagy még többet is, ami vagy sikerül vagy nem. De ennek ellenére a munkáltató fejében az a kép él, hogy anyuka problémásabb és ezt az előítéletet pár lelkes anyuka nem fogja szétrombolni.
@Pendemonda: az vicces.. .anyám 2 éve ment nyugdíjba, az utsó 10 év átlagkeresetét nézték.
@fizetekmegegysort:
Talán egyszer elkellene jutni addig a felismerésig hogy nem az államnak szülöd a gyerekeket hanem saját magatok örömére és csak annyit amennyit a keretetek elbír.Az állam helyében egy gyereket támogatnák oszt annyi.Ésmost nemkell a duma hogy a jövő nemzedéke meg a többi baromság.Egy társadalom jóléte nem a tömegek számától függ!
@Tűzfal: Nem, csak használom az eszemet is, nemcsak a számat...
Gyest lejárta után 1 hónappal felmondott a munkáltatóm. 10 évet húztam le náluk és telefonon közölte a "jó hírt", hogy nem kíván visszavenni. Nem ért váratlanul. Gondoltam, hogy nem kellek már nekik két kis batyuval...
@bájgúnár:
"Egy társadalom jóléte nem a tömegek számától függ! "
Akkor ki az, aki dolgozik, ha nem az emberek? Ha meg nem dolgozik senki, mert nincsen senki, akkor miből van a jólét?
Ha ezt elmeséled nekem, akkor felterjesztelek valami közgazdasági díjra, oké?!
@bájgúnár: tényleg, igazad van! Most ismertem fel, hogy a gyerekem sem az államnak nem fog adót fizetni, sem a mi nyugdíjunkat nem fogja kitermelni. De akkor meg az állam mi a fenéért löki nekem a dumát, hogy szüljek, mert neki kell az adófizető?
Másrészt: Tizenéves multis munkaviszony után asszem elmondhatom, hogy adtam már én ennek az Államnak eleget ahhoz, hogy ne érezzem ajándéknak, hogy pár évig a gyerekemmel itthon lehetek. Ahhoz is, hogy ne érezzem úgy, szívességet tesznek nekem, ha olyan jogszabályi környezetet teremtenek, ami mondjuk véletlenül segítő, nem hátráltató. Annyit szülök, amennyit a keretem elbír, pont arról írtam az első hozzászólásomban, hogy azért nem lesz harmadik, mert nem fogjuk elbírni. Egyelőre ott tartunk,hogy engem mindeddig jobban megszivatott az Állam az elmúlt egy évben, mint azt a leányzót, aki a sulipadból 16 évesen kezd el gyerekeket potyogtatni a segélyért. Pont az a baj, hogy a tudatosan, képzetten, megfoltontan gyereket vállalókat szivatják most is.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Eddig is leszarta az emberek véleményét a kormány. A szociális konzultáció még javában folyt, amikor a lakáshitelesekről szóló két pontban már döntöttek, illetve a munkanélküli ellátás új szabályozását is előre irányozták már januárra. Amikor ezeket olvastam, aznap töltöttem ki a kérdőívet, és furcsálltam, hogy nincsenek a rajta lévő képen pályakezdő fiatalok. Minden korosztály megjelent, kivéve őket. Gondolkoztam, biztosan a házban maradtak a háttérben, vagy mifene, kérdés sem vonatkozott rájuk, aztán olvastam az új DÖNTÉSEKET. Úgy dobtam a kukába a kérdőívet, csak úgy zörgött. Előbb döntöttek kérdésekről, mint ahogy megkérdeztek volna. Akkor fontos a véleményem? Minek válaszoltam volna?
@fizetekmegegysort:
Figyelj!
Ezek az emberek, akik jelenleg az országot "vezetik", ezek soha a büdös életben nem látták még, hogy a valóságban miként is mennek a dolgok. A leghalványabb fogalmuk nincsen arról, hogy mi zajlik ebben az országban. Ezek magyar állampolgárokat akkor látnak, amikor orbán "beszari" viktor kimegy a pulpitusra és magyaráz valami zagyvaságot, aminek se füle se farka, értelme még kevésbé.
Ezeknek a semmirekellőknek a leghalványabb fogalmuk nincsen arról, hogy mi is az a nagybetűs élet, mit jelent a napi túlélésért küzdeni, mit jelent egyik napról a másikra élni. A munka szó jelentését hírből sem ismerik.

Onnan az elefántcsont torony legtetejéről, szerinted ezeket tényleg érdekli, hogy mi lesz ennek az országnak a sorsa?
@Bergeroth: nem. szerintem egy dolog érdekli őket: a saját zsebük.
@vasgyuszi: Németországban meg lehet élni a gyesből. Utána pedig talál munkát az anyuka. "Csak" ennyi a különbség.
Megszavaztátok. Mit nyavajogtok? Csodát vártatok?
Csak egy kérdés. Miért azokat szívatja a kormány, akik dolgoznak, dolgozni akarnak, gyereket nevelnek?

A putriban nem probléma, ha csökken a szabadság, ha a kisgyermekes anyukák bármikor elküldhetőek, ha nyugdíj előtt a 60 éves nagyit elküldik a munkahelyről.
Egy napot nem dolgoztak, de a segélyből vígan megélnek és csak szaporodnak, szaporodnak, szaporodnak...
Bocsánat, nyavalyogtok.
@fizetekmegegysort: 88-tól veszik figyelembe mindenkinek a keresetét.
@fizetekmegegysort: Tudod, hány helyen van még kedves apuka?
Még egy okkal több, hogy felelősen gondolkodó, dolgozni tudó és szerető pár a büdös életben ne vállaljon gyereket, vagy húzzon el ebből az országból.
Eddig is baj volt fővárosunkban az óvodákkal! Ha nyáron leálltak hat hétre, ez jelzem harminc munkanap, akkor a területi gyűjtő oviba csak akkor vették fel a gyereket, ha a munkáltatótól vitt papírt, hogy nem mehet szabadságra.
Hála a jó égnek az én munkahelyem ezt megoldotta azzal, hogy megírta a formalevelet és csak nevet meg címet kellett a HR-s kollégának cserélni, és csak úgy ontottuk az igazolásokat.
Pedig ha tudta volna az ovi, hogy nálunk kötelező a két hét szabit egyszerre kivenni, hogy mikor azt rád bízzák, csak márc. 31-ig mond meg.
Ja sajna a cég kivonulóban van, de még most is fontosak a gyermekesek, lásd Mikulás parti, Gyermeknap stb!!!
A fideszre szavaztatok, egyétek is meg.
Hol a francban vannak ilyenkor a fidesz trollok? Vagy hétvégi munkáért ők se kapnak fizut?
Kellene valami kamu duma, amiből kiderül, hogy ez most miért is lesz nekünk jó.
Persze az is elég és megnyugtató volna, ha legalább annyit írna valaki, hogy "háhá, mocskos libsik minél jobban sírnak, annál jobb a törvény".
/sigh
@Valaki8: Igazad van. Most hol van a 75%?
@csib:
HŰŰŰ!Nagyon messziről kéne kezdenem demég akkorsem értenéd meg hogy a jólét nem a tömegek nagyságától függ.Gondolom szivesebben élsz még mindíg e hazában mint mondjuk Indiában!Pedig ott vannak aztán doszta.Nembeszélve egyes afrikai államokról.Vagy mondjuk én szivesebben élnék Svájcban,Monakóban de mondhatnám Ománt is.Ezek oszt kevés népességgel de jobb gazdasági mutatokkal bírnak.Ott vaj ki termeli meg nekik mindazt amire te itt hivatkozol?Te valóban azthiszed attól jobb nekünk minél többen vagyunk?Hú vaze erre majd térjünk vissza 20 év múlva amikor bizonyos népcsoport akik többen lesznek de nemfogják neked megtermelni sem a nyugeszodat sem semmit.Viszont a te fizetésed elmegy ezek segilykéire.Népesség és a gazdaság?Kinában és Indiában aranytányérból kellene enni minden embernek ha ezen múlna!
Ezentúl nem az asszonyba rakjuk a farkunkat gyermekcsinálási célzattal, hanem orbán úr fenekébe. Fájni fog neki.
Érdekes módon a jobbikosok is köpködnek a bölcs vezérre pediglen ők aztán balliba bérrettegők.

"A Fidesz-kormány egy éve: a nemzetpusztítás és a polgárok megalázásának újabb és újabb stációi"

A válságkezelésre, s a gazdaság motorjainak beindítására „pártunk és kormányunk” azonban egy zseniális projekttel rukkolt elő: bevezette és általánossá tette a közmunka intézményét. Ezen azt kell értenünk, hogy az önkormányzatok által folyósított ún. bérpótló juttatásban ezentúl csak az a személy részesülhet, aki valami közhasznú munkát végez ennek ellentételezéseként. Ezzel elvileg nem lenne semmi baj, a gyakorlati kivitelezés azonban a szokásos, kretén Fidesz-módra sikeredett. A közmunkának – a gazdasági vonatkozásán túl – elsősorban nevelő, munkamorál-javító jelentősége van, illetve lenne. Közérthetően: azok a lumpenrétegek – döntően a cigány etnikum óriási többsége –, amelyek eddig úgy jutottak e szociális jellegű támogatáshoz, hogy semmiféle produktív tevékenységet nem végeztek érte, hanem nemes egyszerűséggel elkocsmázták azt, ezáltal rá lennének kényszerítve, hogy valami értelmes emberi tevékenységet is végezzenek. Csakhogy ezek a szerencsétlen, idióta, „polgárbarát” fideszesek a „leépítések”, vagyis önhibájuk folytán munkanélkülivé vált könyvtárosokat, tanárokat, szociális munkásokat és egyéb tisztes polgári egzisztenciákat kötelezik utcaseprésre, szemétszedésre, árokásásra, maholnap vécétakarításra. Akik eddig is mindent megtettek, hogy mihamarabb újra a szakmájukban dolgozzanak, és a kapott szociális és egyéb segélyt gyermekeik iskoláztatására fordították, önhibájukon kívül megnövekedett szabadidejükben kulturális-szellemi igényeiket elégítették ki és még folytathatnánk a sort. Mondjátok, narancsidióták, normálisak vagytok ti egyáltalán? Szerintetek ily módon kell a polgári Magyarországot felépíteni? Vagy tényleg ennyire síkhülyék vagytok? S történetünk roppant fontos, lényegi mozzanata, hogy míg az utcaseprést és a kukázást ma már nagy számban közmunkára kötelezett diplomások is végzik, addig a részeges, lumpen cigány továbbra is otthon lopja a napot, tudniillik a purdéi után ő a gyermektámogatási pénzjuttatásokat megkapja, így a bérpótló jellegűről nyugodt szívvel lemondhat, amúgy is ezen érték többszörösére is szert tehet lopással toldva meg a gyermekek után járó javadalmazást.
Ellenben a magyar családok sem morális, sem demográfiai okokból nem élnek, nem élhetnek e lehetőséggel. A Fidesz gazdaság- és családpolitikájának köszönhetően az év első 5 hónapjában 10%-kal kevesebb gyermek született Magyarországon, mint az előző év hasonló időszakában. S ne legyenek kétségeink: a demográfiai deficit a magyarságot sújtotta. Ráadásul ezt a katasztrofális tendenciát az IMF és a nemzetközi cionista körök marionettfigurájaként tevékenykedő budapesti gyarmati helytartóság tovább erősíti azzal, hogy immár lehetővé válik a 3 év alatti gyermekét otthon nevelő anyáknak a védelmi időszak alatt a munkahelyükről történő kirúgása. Mi a borítékolható következmény? Jövőre ilyenkor a 10%-osnál még nagyobb mértékű lesz a gyermek-születésszám csökkenés, hiszen az amúgy is egzisztenciális csődhelyzet szélén álló magyar családok a Damoklész kardjaként a fejük fölött függő munkahelyi elbocsátás rémétől rettegve, egyszerűen nem vállalnak majd gyereket. Annyit sem, mint eddig.
Zárszóként elmondhatjuk, hogy a Fidesz-kormány a magyarellenes genocídiumot nagyobb hatékonysággal hajtja végre – s ez nem kis „fegyvertény” –, mint elődje, a Gyurcsány-Bajnai duó. A különbség a kettő között mindössze annyi, hogy a szocialisták retorikájukban is nemzetellenesek voltak, a fideszesek „csak” politikájukban. De abban szuperhatékonyan. Mi több: ilyen szinten tisztes polgárokat, szakmunkásokat, diplomásokat még a Kádár-rendszer 70-es, 80-as éveiben sem aláztak meg tömegesen, mint napjainkban, hogy trógermunka elvégzésére kényszerítsék őket.
@fizetekmegegysort:
Nos azért hogy legyen sok kishangya akitől a sápot lehuzza.Kitudja fizetni a majdani gyereked az álltaluk is megnövelt államadósságot.Ugyanis két generáció csak azért fog dolgozni hogy letörlessze amit ezek felvettek.Jelenleg adóságokat fog örökölni minden megszületö gyermek.És azért fog dolgozni hogy törlessze.Oszt arról nembeszélek hogy majd a segilyeket is tőle fogják levonni mivel a védett népcsoport nemfog olyan gyorsan munkába állni és termelni mintahogy szaporodik majd alúlműveltként telepszik rá a társadalomra.
Erről nemlehet beszélni de nagyon is tisztában vannak vele.Ezért aztán azt a lovat verik amelyik még húz.Kitől mástól tudnának elvonni,levonni,megsarcolni?Szerintem teis tisztában vagy ezekkel.
@p.a.r.t.i.z.a.n:
:)))
Vigyázz sokan viszont szeretik amit felajánlasz!
@Baldrick68: Teljesen igazad van!!!
Egy város melytől nem messze lakom, azt hittem rosszul látok!!!
Egy jó nevű pedagógus, engem is tanított, szerettük, mert tanítani akart nem okítani, szedte a szemetet, kissebbségi társaságban. Azt hittem képzelődöm, oda mentem hozzá, megkérdeztem tisztelettudóan mi ez amit vizionálok?
Ő erre csak azt válaszolta XY Ön nem LSD-t vett be, sajna elbocsájtottak, hat évem van a nyögdíjig, nem találko állást, de a számlát fizetni kell, a feleségem nagyon beteg, sokba kerül a gyógyszer is!!!
Hajrá FITYISZ!!!
Ez hiányzott nekünk, most már mindenünk megvan!!!
Nekünk van kettő, eddig vaciláltunk egy harmadikon. Most azon vacilálunk ezt a kettőt érdemes-e magyarul megtanítani, vagy rögtön angolul/németül csak, mert itthon úgyse lesznek adófizetők sose...
Pedig "az ember aki soha nem hazudott" nem ezt igérte leendő alattvalóinak. Én már akkor sem hittem egy szavát sem, úgy hogy nem is okozott csalódást. Ha Orbán azt mondja hogy süt a nap már nyúlok is az esernyőmért.
Nos valamelyik nagyonokos azt mondta hogy bezzeg németországban csak 1 nap szabi jár.
Jólvan kiscsillag akkor nézzük bezzegnémetországot.

Az egyik barátom pár hónapja ment ki dolgozni egy IT céghez mint SAP tanácsadó (ja még nem ért az SAP hez ott fog betanulni).

Kérdeztem tőle hogy és mégis Tomikám hogyan szerezted ezt az állást?
- Kint volt egy ismerősöm mondta hogy keresnek embert.
Beadtam a pályázatom.
Behívtak elbeszélgetésre és felvettek.

- Na álljunk meg egy szóra. Te elmentél németországba állásinterjúra??

- Ja simán. Fizették az útiköltségemet.

- Azta paszta, milyen baromi rendes egy cég.

- Rendesek a fenét ezt írja elő a német munka törvénykönyve ha nem így tennék szénné büntetnék őket.

- Ahamm. És amúgy milyen a meló? Munkarend szabi fiu stb. ???

- Hát az úgy van hogy heti 5 nap napi nyolc óra bár pénteken azért előbb lelépnek mert mégiscsak 7 vége.
Évente 30 nap fizetett szabi (15 évvel fiatalabb mint én a srác) . 13. 14. havi fizu még be szokott figyelni.

---------
Na szóval kedves barátaim akkor most innét induljunk hogy bezzegnémetország ha kérhetném.
Azért az is bájos hogy matt fidszes, kifejezetten jómódú ismerőseim tavaly egy szem fiúkat - nem lehet tudni mi lesz felkiáltással - tavaly ősszel kinyomták Németországba, hogy ott folytassa az egyetemet.
"A jóléti államok helyett munkaalapú társadalmi rendszerre lesz szükség Európában. Sikeres államot azonban csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte, olyan öntudatos közösség, amelyet az állam a maga munkájával szolgál. Az állam igazi ereje a nemzetből fakad."

Mondja ezt az, aki tudatosan teszi tönkre az országot az olyan intézkedésekkel, amik csak és kizárólag a felső tízezernek kedveznek.
Mondd csak te beszari tetű, ha a magyarok nagyobbik része a jobb világ reményében lelép az országból, akkor ki fog dolgozni, hogy neked, a családodnak, a fattyaidnak és a haveri körödnek mindig teljen kurvákra meg kokainra?

Nem pont a mentalitással van bajom, hanem azzal aki mondja.
Mert ezt egy olyan ember mondja, akitől az sem igaz amit kérdez.
Egy életében soha a büdös életben 5 percet nem dolgozó, takonygerincű bolsevik ne akarja már megmondani a tutit.
Inkább húzzál vissza felcsútra ganét lapátolni, ahhoz még talán értesz...bár félek, azt se tudod melyik végén kell megfogni a lapátot....
@Bergeroth: Hát erre mit mondjak? Tetszett.:)) Csak azt tudnám mikor ébred fel az ország a szektavezér hipnózisából.
@Baldrick68:
gondolom nem 500 euro a nettó bér sem.....
Mondjuk azt nem gondoltam volna hogy a Gyurcsány, Bajnai ámokfutására nemsokára úgy fogok tekinteni mint a boldog békeidőkre vazze.

Újból eszembe jutott az a vicc amit az emberek mondogattak egymásnak a rendszerváltás után amikor szépen omlott össze minden.

- Mi az ami még a kommunizmusnál is rosszabb???
- ??
- Az ami utána jött.

Ezt most el lehet mondani a viktátorékra is.
egyszerűen nem értem mi a gond...
ez egy család barát kormány...

sportgeza.hu/futball/2011/07/23/orban_fia_profi_futballszerzodest_kapott/

ti is igyekezzetek és a szorgalommal elérhetitek, hogy ugyanilyen sikeresek lesztek...
@_Molly: Én mindig azon gondolkodom a nyugdíj-korhatár kapcsán,hogy ki fog addig dolgozni?Mármint 60 fölött már elég necces péknek,ácsnak,targoncavezetőnek,szalagmunkásnak lenni.Speciel pont szét is néztem a cégnél (ipartelep,1000 + dolgozó) és egyetlen,szemre 50 fölötti alkalmazottat sem láttam a vezetői állományon kívül.

Persze,mindenkinek ott a lehetőség,hogy továbbtanuljon.Ugyanakkor már most is az a baj,hogy nincs szakmunkás,meg diplomával rágógumit vakarnak a mekiben az asztal alól emberek.És igen,ki fog a földeken,a gyárakban dolgozni,ha ez lesz?Abból a fizuból nem lehet megspórolni,hogy az ember 50-55 évesen nyugdíjba menjen...
@Sas882:
Nem olyan 1500 - 1600 -at keres most mint kezdő. Ha jó lesz akkor kap többet is.
Azt mondja a srác hogy a lakásbérlet ami drága de a kaja meg többi annyi mint itt.
lazítsatok gyerekek. most már lehet pálinkát is főzni...
olyanok vagytok mint a két egyszeri ember, akik a füstös kocsmában részegen szidják a drogosokat...
vagy ez nem jó ide most?
"A jóléti államok helyett munkaalapú társadalmi rendszerre lesz szükség Európában" mondta a felcsuti szektavezér Tusnánfürdőn (is).
Ez is bájos mondat. Majd pont ez a senkiházi mondja meg a frankót az európai országoknak.

A kedves vezető szerint a fenti mondat feltehetően az jelenti hogy dolgozz mint egy barom éhbérért, a jólétet meg felejtsd el. Ha meg már nem tudsz dolgozni akkor dögölj meg.
@Baldrick68:
ennyi, nincs miről beszélgetni, ez alaphangon is 3x annak amit én irtam, munkakör ugyanaz, árak ugyanaz, csak az én pénzem minden hónap végén elfogy, biztos én csinálom rosszul:)
@gipsz1234: szerintem pontosan mondja...

munkaalapú jóléti társadalom =

a ti munkátokon alapul a MI (simicska+ov) jóléte...

köcce parasztok...
Még egy idézet a nagy néphülyítőtől:: "a Nyugat rohan a viharos tenger felé, miközben Magyarország már távolodik a zátonytól."

Özönlenek is Magyarországra a nyugateurópai bevándorlók !
@fatia-negra: Így valóban össze tudják hozni a kétféle modellt.
@gipsz1234: nem. a fenti mondat azt jelenti, hogy az fog jól élni, aki dolgozik. Aki meg nem, az nem fog jól élni, azaz nem lesz olyan szociális védőháló ami most van, ami egyáltalán nem ösztönöz munkára.
Mikor jönnek rá végre az emberek, és különösen a Fideszre szavazók, hogy a kormány nem az ő érdekeiket tekinrti elsődlegesnek, hanem kizárólag az a céljuk, hogy maguknak rabolhassanak össze minél többet. Most már tényleg forradalommal kellene elsöpörni ezeket.
"A munkatörvénykönyv tervezet alapján nyugodtan kijelenthetjük..."
A tervezet alapján nyugodtan kijelentheted a meccs végeredményét.
Victor O'Clock és barátai:
A jó Qr..a anyátokat!!!
No comment:

Orbán szerint a Nyugat kialszik, mindenki minket kezd másolni

„Nem lepne meg, ha a most készülő brit médiatörvény a magyarból merítene” - mondta a miniszterelnök az őt bálványozó táborlakók tapsvihara közepette. Amitől persze ő újabb ötleteket kapott: „A nyugat fáklyája kialvó félben. Nekünk – Széchenyi gondolatát követve – saját tengelyünk körül kell forognunk”. A miniszterelnök azzal zárta beszédét, hogy a korszakváltás közepette a sikeresség előfeltétele a nemzet megerősödése.

Orbán víziója szerint: jön a nemzet reneszánsza.

(nol.hu)
@ursus artos: az alábbi nótát ajánlom a figyelmedbe. Igaz, az átkosban írták...

www.youtube.com/watch?v=3GsvlXoOM9E
@Secnir: A MOL-t ez nem fogja érinteni. Tudod miért? Mert 70%-os a szakszervezeti tagság és pl 90%-os a részvétel az ÜT választásokon...
Nincs az a hülye vezetés, aki ezzel szembemegy.
@agyamelhagyom: így van, az átkosban írták.
És nem rólam.
Tudom, hihetetlen, hogy valaki egy tervezetben egy tervezetet lát és azt hiszi, hogy ha kirúghatnak egy kismamát az nem azt jelenti, hogy minden kismamát ki fognak rúgni. És nem azt jelenti, hogy minden munkahely veszélyes a kismamákra.
@ratyiland: "a miniszterelnök az őt bálványozó táborlakók tapsvihara közepette. "
Igen, igen, szar dolog az irígység. De megértem. Talán a baloldalon próbáljátok lemásolni ezt is. Szervezzetek ti is egy másik tábort, de arra mondjátok azt, hogy az még jobb meg liberálisabb meg ilyenek, csináljátok húsz évig, mindig legyen ott Gyurcsány és akkor majd jó lesz nektek is.
@Barci:
" Mert 70%-os a szakszervezeti tagság és pl 90%-os a részvétel az ÜT választásokon."

ühüm.
igen, ez így van.
vagyis még. mert hamarosan volt lesz. nem olvastad a ßéllkálmán tervet?
Abban nagyok ma drágák, hogy amikor azt hiszed, neked kedveznek, akkor suttyomban alád tesznek akkorát, hogy csak lesel. Pl. a gyest visszanyújtották három évre - azt kommunikálva, hogy a nőknek ez jó. (Nem jó, de lehet szívatni vele a magyart), majd amikor nem figyeltek oda, eléggé megkönnyítették a kirúgásukat ezalatt, és még melléraktak néhány kedves intézkedést...
Hát kb. ebben össze is lehet foglalni a Fidesu krédóját.
@ursus artos: liberálisabb? minél, te agyhalott?
@csib: Félrebeszélsz baba!
A bölcsi napi 354 Ft, havi durván 7000-7500 Ft.
Te hazug faszkalap.
@ratyiland: mindennél. csak az a jó , ami liberális... A többi náci....
epul a munkaalapu tarsadalom a vezenylotabornok vezetesevel :). ez az orban egy allat, de megerdemli a sok ostoba szavazo, hogy szopassak egy kicsit, talan 2014ben mar nem szavaz a kadar rendszerre a birkak tobbsege, a rendszervaltas utan, elso alkalommal
Ezen az országon már csak egy dolog segíthet: meg kell támadni Svájcot, aztán addig parasztkodni, míg ki nem provokáljuk, hogy megszálljanak minket, a Parlamentet szétzavarják, és rendeletekkel kormányozzanak.

Nincs más út.
@somogg: van egy rossz hírem... orbán-simicska felismerte, hogy feudalizmus van... ez JÓ nekik, tehát ezt erősítik is minden intézkedéssel...

szerinted a parasztok kikre fognak szavazni? nincs remény...
a varanust nevezte valaki? kedvenc blogunkat:) +7nap van

goldenblog.hu/
@fatia-negra: semmi em tart orokke, eddig meg minden onkenyur megbukott. az kerdes persze, hogy szavazolappal, vagy puskaval buktattak meg
@somogg: +1 kérdés van... a mikor... volt 40-50 év is...

...sajnos...

elég jól tartja magát...
@gyilkos fűegér: Nekem is tetszene! Remélem hamar megadjuk magunkat és kőkemény rabigában dolgozunk a svájci munkamorált is meghonosítva itt. Bár a politikusi csürhét elzavarják a svájciak (no meg marad nekik a száműzetés keserű kenyere a seggnyalók bő seregével együtt), de ezért nem fogunk nagyon bánkódni. Mi itt a "svájci elnyomás" alatt valahogy kibírnánk! :)) Mint új kanton?
@fatia-negra: talan abbol jonne ki legjobban az orszag, ha ezek tulfeszitenek a hurt es vegre megtisztulna a kozelet. eltiltani mindenkit aki szerepet vallalt az elmult 60 evben + teljes vagyonelkobzas
@fatia-negra: a rendszervaltas elott nem volt ilyen az informacio aramlas. ma mar a "nyugat haldoklik" dumat azert szukebb korben lehet csak eladni
@gyilkos fűegér: "a Parlamentet szétzavarják, és rendeletekkel kormányozzanak."
1949-1989
@somogg: ez nem igaaaz... a feudalizmusban van még egy nagy ellensége a polgárosodásnak:

a BUTASÁG...
@Boli: "Remélem hamar megadjuk magunkat"

Elnézve a svájci hadsereget, ez kb a hadműveletek megkezdése utáni 5. percre esne:

hu.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A1jc_hadereje
@somogg: Nézd, egy bizonyos IQ alatt van erre igény. Oszt lőn setítség... Állítólag mindennek van határa, ez alól kivétel az emberi hülyeség.
Naccerűék olyan szép kommunista szövegeket tudnak leadni, hogy Rákosi Pajti szíve is összeszorulna!
A sok ecceri meg imádja ezt a parasztvakítást! :)
@gyilkos fűegér: Ááááá... Nem bírnánk addig!
Egyébként meg a politikus csürhe próbálkozna legelőször benyalni magát az új seggbe! :)
@fatia-negra: en se az emberek eszeben hiszek, ha lenne nekik, ezek az intezkedesek mar most felhaborodast keltetenek. majd amikor a haver, a szomszed, vagy epp emberunk repul, akkor majd megvilagosodnak. ilyen a forradalom, a sertettek szama eleri a kritikus tomeget
@Boli:

380 db Leopard tank, meg 33 db F18/A Super Hornet, nyilván sokáig ugrabugrálnánk.
@ursus artos: véded a magyarázhatatlant? kommunistázol? emutnyocévezel? annyi eszedvan mint a petikédnek, aki elmagyarázta 1,5 millió kevesebb nettó bért kapottnak, hogy aki azt allitja rossabbul járt(ak a kormánytagok) az egykulcsos szja-val az hazudik és bolsilibsibérenc. a TERVEZET-et pedig ha jol sejtem a te nagyszerű-nagyeszű nemzet és családvédő kormányod rakta ki a sajat kormányhonlapjára, na takarodj innen a jo budos qrva anyádba, hogy finom legyek és szociálisan konzultativ
@bájgúnár:
Anélkül, hogy messze szántanék az értékteremtési folyamatelméleti alapjaiba legyen neked itt annyi elég, hogy a jóléthez minenféle sok szép dolog kell, az egyik pedig a munkaerő, vagyis emberek. Sajnos e nélkül nem megy. Ha ezzel nem értesz egyet és szerinted van fejlődés munkaerő nélkül is, arra nem tudok mit mondani.
(azok a mélyen tisztelt nyugati országok sem tartanának itt, ha nem importáltak volna olcsó munkaerőt Törökországból, amikor elkezdtek elöregedni)
@redmonkey: ha így beszélsz akkor MEGVÉDENEK téged is...

mennek a Q7-"tek" (na persze ha épp nincs szervízben, bár ha igen akkor is van esélyed... hogy rossz címre)
@redmonkey: "kommunistázol? emutnyocévezel? "
Hol? Mikor?
ja! És te mondod meg meddig lehet elmúltnyolcévezni???
TERVEZET! érted, TERVEZET. lehet, hogy úgy lesz, lehet, hogy nem!
@Boli: szerintem azert nehezebb eladni ma az ilyen szovegeket, mert szinte minden szomszedban lakik egy feri, aki nemetben nyomja es o mas mond, meg a kocsija is uj. a rendszervaltas elott a komcsikon kivul nem ment senki sehova.
@ifarkas:
Anélkül, hogy oda süllyednék, hogy lefaszozzalak, ahogy te tetted velem miután hazugnak is neveztél... kérlek küldd el annak a magánbölcsinek az elérhetőségét, ami havi 7000 forint. Illetve ha tudsz bármilyen állami bölcsődéről XI. ketületben, ahol van még hely és nem háromszoros a túljelentkezés, azt is küld már el.
Várom a címeket, nagy szükségem lenne rá. Tényleg. Vissza kéne menjek dolgozni és nem tudom hova tenni a 1,5 évest, az elmúlt hónapot azzal töltöttem, hogy megoldást kerestem.
Köszönöm.
@gyilkos fűegér: Viktor megmagyarázná nekik, hogy a a magyar baka ellen semmit sem érnek, jobb ha visszavesznek a Leopardokkal, mert "gyün a tockos és a koki"!
Ha ez sem használna, akkor bevetjük a házipáleszt! Aztán kilőnék őket a zűűűrbe. De szép is lenne...
Viktor és Lézer elvtárs a hídon - VIGYÁZZ!
www.youtube.com/watch?v=vDO6IxYEl28&feature=fvwrel
@Boli: nem tockos... saller...

de egyébként kínával szövetkezve már elrettentő erő leszünk...
@ursus artos: a nemzet és család ellenes (egyben multik érdekeit kiszolgáló), dilettáns, vérlázítóan ostoba intézkedéseket csak ilyen htgyülis agymosottaknak lehet megmagyarázni emutnyocévezéssel. btw a tervezetedet majd kivel fogjak megvitatni? az OÉT-ben? netán az 1/3-os ellenzékkel? hatékony egyeztetés lesz... de felajanlanek egy egyezséget, persze ha van benned gerincmaradvány: ha ez a tervezet ebbe a formaban kerül törvényi hatályba találkozzunk és konzultáljuk meg személyesen a tervezet-valóság korrelációját. hazaárulás: ezt az egy vádpontot fogadom el a 3 év múlva kezdődő perekben. (teljes vagyonelkobzas, a közügyektől való örökös eltiltás, 20 év ténylegesen letöltendő kényszermunka stadionépítkezéseken)
@redmonkey: "persze ha van benned gerincmaradvány"
Jól kezded, de megértem, hogy nehéz elviselni, hogy vannak akik nem úgy gondoljákm, ahogyan te.
"hazaárulás: ezt az egy vádpontot fogadom el a 3 év múlva kezdődő perekben."
A személyes konzultáció előtt javasolnám, hogy ezeket a nagy és ütősnek szánt szavakat kerüld.
3 év múlva minden kiderül.
@redmonkey: "aki elmagyarázta 1,5 millió kevesebb nettó bért kapottnak, hogy aki azt allitja rossabbul járt(ak a kormánytagok) az egykulcsos szja-val "
Az a baj, hogy te hazudsz. Az szja 17-ről 16%-ra csökkent, tehát kevesebb. A szopás az adójóváírás miatt van. és lesz is még, mert azt (neked: asztat) ki kell vezetni a rendszerből.
@ursus artos:
még mielőtt mást kioktatsz, tanuld meg helyesen leírni a nevedet, mert ahogy látom, arra sem vagy képes. talán el kéne végezni a nyóc általánost, utána ugatni.
@Pendemonda: ...hű,de zavaros, amit írtál ! Ki mit nem ismer és mi van ?!?
a biankó csekk alá lett írva. nem voltelég a' emúttnyóévet simán elzavarni, kétharmad kellett ide, no. "az ő töke!" - kiáltotta az istenadta, az ikszelős pennát egymás kezéből tépkedve ki a totózóban. nohát, most meg egyre csak be van váltva a biankó csekk.

nagy levegőt véve bekkelni. gyereket meg nem ennek az országnak nevelni. tartsa el majd selmeczit, a balász jóskát,meg a többi böcsületes hazafit, honleányt, akinek két anyja van (gyesből).
@ratyiland: kicsit vegyél vissza az arcodból. A cé szándékosan hiányzik, az ok nem rád tartozik.
értem én, hogy büszke vagy arra, hogy 3,2-es érettségivel felvettek egy faszom főiskolára és akkora király vagy, de ez az életben kurva kevés. Látni fogod, amikor a munkatáborokban dolgozol.
@ursus artos: kis seggnyalo kádergyerek, láttad valahol, hogy azt írtam kevesebb? tanulj meg olvasni, mert 3 év múlva kibaxnak a faxba a csókos helyedről, ahol a kis szöszinek diktálod az ökörségeidet, tán csak nem a nemzet jobbkeze, gazdasági főszakértője tanácsadója vagy? :D mert akkor már mindent értek. Te fikázod más szellemi színvonalát? Szerintem a nyelvvizsgáim száma nagyobb mint az IQ-d kishaver. Az pedig hogy mások nyomorán vicces cinizmusnak hitt "stílussal" élcelődsz lézerhaveroddal: na erre fogtok ti nagyon rábaxni öcsisajt, és most még nagymenőnek hiszed magad a haverjaiddal együtt, de majd emlékezz vissza pár év múlva, amikor jobb esetben eltakarodsz végre DOLGOZNI (a szó jelentését ne a fidesz kormánytagoktól kérdezd meg), vagy - számodra - rosszabb esetben bevonulsz letölteni a megérdemeltet.
@redmonkey:

köszi, hogy helyettem is válaszoltál:)

(amúgy szívesen megnézném ursus CV-jét. te nem?)
nevem: Orsós Győző
munkahelyek: vállalkozó, bányatulajdonos
nyelvtudásom: tökéletes, perfekt kisebbségi vagyok
gépjárműveim kronológiai sorrendben: lada 1500, volga, merdzsó, a8
iskolai végzettségem: azaz életben kurvakevés
céljaim: MT módosítása, hogy miné olcsóbbul, minél több rabszolgám legyen, adójóváírás eltörlése (aznekem nem jó, de ha nekik rosszabb már az is valami)
egyéb: emútnyócév, a vizbúl a zemberek kiveszika zoxigént, kérem kapcsoljaki!
@ursus artos:
ja, csak megjegyzem (ha már az érettségimmel példálóztál): az "irigy" szót rövid i-vel kell írni. ha lenne nyóc elemid, ezt tudnád.
@redmonkey: "csókos helyedről"
Azzal a kurva nagy iq-dal számodra vagy valami fekete vagy fehér.
"hogy azt írtam kevesebb" itten e. " 1,5 millió kevesebb nettó bért "
" Szerintem a nyelvvizsgáim száma nagyobb "
ha neked ez fontos a mai estéhez akkor biztosan így van.
"mások nyomorán vicces cinizmusnak hitt "stílussal" élcelődsz "
Hol is???
"eltakarodsz végre DOLGOZNI "
:)))
"rosszabb esetben bevonulsz letölteni a megérdemeltet"
Miért is?
Dühös vagy, vagdalkozol. Igen, a tehetetlenség ilyen. Tudom, hogy azt szertnéd, hogy az állam vagy a kormány vagy éppen orbánviktor oldja meg a problémáidat, de az sajnos nem fogja. Azt neked kell megtenni. És meg is tudod tenni, elvégre az IQ-d ugye magasabb, mint...
" Te fikázod más szellemi színvonalát? "
Az ilyen kis dühös kölykökét: igen.
@bájgúnár: "Talán egyszer elkellene jutni addig a felismerésig hogy nem az államnak szülöd a gyerekeket hanem saját magatok örömére"

Ááááááááááááááá!!!! 2011 van! 2011! És még mindig érted, hogy MI VAGYUNK AZ ÁLLAM. Te, én, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, valahány név a naptárban!
Ember! Az állam, az nem a király, nem a főelvtárs, nem valami absztrakt izé ... Mi vagyunk az állam. És ha MI az ÁLLAMPOLGÁROK, akik együtt alkotjuk az ÁLLAMOT, nyugton akarnánk felnevelni a gyermekeinket, akkor az úgy jó. És aki ezt elveszi, az az állam ellensége, mert a mi ellenségünk.
a fasznak szaporodni mindenkinek ész nélkül?
embertúltermelés van az egész világon, hova még?
@ratyiland: ha figyelmesebben nézed a kommentjeimet találsz több hibát is! Nosza, rajta!
@ursus artos: egy jó tanács. Fél lábbal nem kezdek el röhögni a sántákon, mert erősen röhejessé válsz. Nem minden fekete vagy fehér? Hmm nem gondolkodtál még filozófusi pályán? Esetleg még van egyéb alekosz szintű bölcsességed? (kezeljük helyiértékén a dolgokat, a kevesebb néha több etc. :DD )
a kölyöktől nagyon messze állok már sajna, dühös sem vagyok, egyszerűen csak értetlenül szemlélem a ma magyar társadalmi és politikai folyamatokat, és a felső tízezer (amelybe most fura lesz ezt olvasnod: én s tartozom) kedélyes cinizmusát a leszakadó mélyszegények nyomora felett... Tudom jól, hiszen közöttetek járok minden nap: arra építetek, hogy a birka magyar befogja úgyis és inkább éhenhal, minthogy belázadjon. És sajna ebben van is ráció, ilyenkor ég a pofámról a bőr, amikor ismerősök, kollégák röhögve mesélik: ahhoz hogy nekem nettó 4-500-al több jusson valakinek meg kell szívnia, na most aki keresett 76-t nem qrva mindegy hogy ezentúl majd 70-et visz haza? Abból is éhen lehet dögleni ugyanúgy nem? Mit fáj az neked. Ilyenkor szégyellem hogy ezek is magyarnak nevezik magukat.
Komolyan mondom ijesztő amiket Kedves Diktátorunk mond.

"Vége a nyugati típusú jóléti társadalmaknak".

Ez mit is jelent?

Ez az emberi lény beteg, pszichopata, személyiségzavaros, elborult az elméje.

Csak azt nem értem, hogy azok akik még támogatják a vezér politikáját, hogy nem vették észre hogy verte át őket a magyar történelem leggátlástalanabb hazudozója.

Csak az európai únió vezető politikusaiban és államaiban bízhatunk egyébként végképp elveszítjük a lehetőséget, hogy európaiak legyünk.Gazdasági jogi és kultúrális értelemben.
@lanyi: "Vége a nyugati típusú jóléti társadalmaknak".

Ez mit is jelent?

"
Azt jelenti, hogy mindenkinek dolgoznia kell, ha úgy tetszik a segély fejében is. Nincs pénz, nincs mód arra, hogy a korábbi akár tetszik, akár nem a kifejezés, bőkezű szociális védőhálót fenntartsuk.
@lanyi: csak magadban, magunkban bízhatunk, kicsik vagyunk, hogy bárakárki is foglalkozzon velük, gyorsan átlépnek felettünk. Mi meg kapjuk azt amit megérdemeltünk, persze akinek lehetősége van/lesz, jobb ha veszi a sátorfáját, ezzel a szellemileg rokkant vezényló tábornokkal és zrt-jével, csak elszigetelődni tudunk, és szépen lassan semmivé válni, a rothadó nyugat köszöni jól megvan már egy ideje, a vöröscsillagosok is csak várták-csak várták a pusztulását....
Ez az "ursus artos" valami faszkalap narancskomcsi nick!
Rohadjatok meg narancsbolsevik férgek, a kisgeci törpe bolondjai ott, ahol vagytok!
Cigány Rákosi et. majd kifizet benneteket nemzetáruló mocskok!
Takarodjatok a normális emberek közeléből, mert teleaggatjuk veletek az utcákat!
@redmonkey: "a kölyöktől nagyon messze állok már sajna," ahhoz képest a stílusod olyan.
A nettó csökkenés az adójóváírás kivezetése miatt van, nem pedig azért, mert a "gazdagok" 400k-val többet visznek haza.
Márpedig az adójóváírást ki kell vezetni a rendszerből.
Sajnos nincs olyan kormány és nem is lesz soha, aki mindenkinek pénzt tud adni, hogy ne 70 ezerből haljon éhen. vagy segélyt, vagy annyi adókedvezményt, vagy bármi mást.
Tudomásul kell venni: adót mindenkinek fizetni kell. A minibéresek örüljenek annak a pár évnek amikor: "adómentessé tettük a minimálbért" (gyf).
@vitézlajszló: ez az! add ki magadból! Inkább itt, mintsem az asszonyt verjed!
@ursus artos:
ja, nálatok az a szokás? ebben is követed hős vezéredet?
@ursus artos: Asszonyokkal csak a fidesznyik férgek erősködnek, a kisgecivel az élen, tudtommal.
A férfierő a kádéenpében van, főleg a kisgyerekek irányában.
Morális hulladékok vagytok, senkiházi talpnyalók!
@ursus artos:
Te aztán megdolgozol az 1500 Ft-odért :)
Vagy önként vagy ilyen elvakult?
@ursus artos: nincs olyan kormány? Talán szét kellene nézned a vezéred szerint halódó nyugati jóléti társadalmak kormányainál, ahol működik a szociális védőháló, ahol progresszív adózás van, ahol nem a létminimum alatti minimálbér van, ahol a munkavállalói jogok védelme alapkövetelmény, hiszen ezért választották meg őket. (Németország, Franciaország, Svédország, Norvégia, Svájc stb.) Az a probléma ezzel a mantrával amit nyomsz (pl. ki kell vezetni az adójóváírást, meg semmi köze a magas keresetűek többletjövedelmének a szegényekéhez), hogy esetleg egy egyszerű munkásembert összezavarhatsz vele, de egy makro és mikroszintű közgazdaságtanhoz konyító pénzügyest nehezen. Mondjuk azzal sem jutunk előrébb, ha lenézlek és szánalmasnak tartom az "érvrendszered", hiszen a hozzád hasonlóak kezében van az ország irányítása.
off: amikor egy szijgyártó szintű bohóc dilettánsnak merészel nevezni egy Bajnait, vagy Oszkót a nagy nyilvánosság előtt és börtönnel fenyeget kinyílik az ember zsebében a bicska. De sebaj, már felmerült az európai szinvonalú Corvinus egyetem bezárásának "szükségessége" ahol naponta sírva röhögnek a fityesz "gazdaságpolitikáján"
@redmonkey: őőőő izéééé, a családbúúú is jár oda valaki, és még csak nem is távoli rokon :D
egyébként arra lennék kíváncsi, hogy mekkora lenne ursus arca, ha neadjisten ő is a debreceni munkatáborban kötne ki (velem együtt, ugye, mert nekem ezt már megjósolta). akkor hogyan magyarázná a nagyvezér bizonyítványát?
@redmonkey:
nehogyaztmonddmár, hogy te szívesen élnél ezekben a haldokló, szar, nyugati típusú jóléti társadalmakban!
@ursus artos:

Te elhiszed a bálványodnak, hogy a magyar szociális védőháló olyan bőkezű?

Neked nincs ismerősöd aki "nyugati tipusú jóléti tásadalomban" él dolgozik?

Tudod, hogy Ausztriában Németországban Angliában például mennyi a GYES?A nyugdíj?

Érdekesség, tudod hogy ezekben az országokban mekkora az államadósság?

Tudsz mondani egy országot aki a nyugdíjas társadalma egy részétől elvette volna az egész törvényesen megszerzett nyugdíját?
@redmonkey: egyetertek veled. kulonosen aljas dolog, hogy meg ideologiat is gyartanak a kinai rabszolga model bevezetesehez. a sok hulye meg, ismetli, tolunk tanul majd a nyugat, beee, beee
@Pendemonda:

Te nem értetted meg a poszt lényegét.

91%-a az oriási sikerként elkönyvelt szociális konzultációban résztvevőknek támogatta a védett kort.
És mégis!
@ratyiland: lassan kénytelen leszek, sok százezer honfitársammal együtt, annyi hogy nekem nem az egzisztenciális okok fognak dönteni, hanem hasonló, mint az 56-ban elmenekülteké :(
@vitézlajszló: "fidesznyik férgek erősködnek, a kisgecivel az élen, tudtommal."
rosszul tudod, de élj ebben a tudatban nyugodtan. biztos ezzel többnek érzed magad.
@redmonkey: "ahol nem a létminimum alatti minimálbér van"
Amikor 2002 előtt emelték 19-ről 50-ra, akkor is nyivákoltatok, hogy nem szabad így beleavatkozni, meg minden.
"európai szinvonalú Corvinus egyetem "
Igen???
@csib: A Hűvösvölgyi úton, a régi népkerti végállomásnál levő ovi is konténerekben van. Az egyik diósdi ovi is konténerekben volt.
Ez legyen a legnagyobb problematok... Jobbratolodunk. Ilyen az.
@lanyi: " a magyar szociális védőháló olyan bőkezű"
Ezt Bokros Lajos mondta, bocs!
@ursus artos:

Meg te az előbb:)

A kérdésekre meg nincs válaszod...

Egyébként a minimálbér emelésével mindig egyetértettem.
Te is?
Nem veszed észre hogy imádott bálványod ellentétben első uralkodásával, most éppen a minimálbér csökkentésére játszik?
Már te sem értesz egyet a minimálbér emelésével, mert a vezér azt mondja?
Csak azt nem tudom, hol van most az a sok barom aki ezt a törpét megszavazta az ország nyakára. Egy baromnak töb esze van mint neki. De mit akarunk Ő is az etnikumhoz tartozik.
@redmonkey: Egy ilyen senkiházi szolgának mindezt hiába magyarázod. Hétéves gyerekek is megértik azt, amit ez a megátalkodott fideszsöpredék nem akar megérteni.
Küldetése van a szarházi kis mocskos gennyládának, azt hiszi. A szervilis bandája várva a koncra, lihegve bólogat. A kutyámba több morál szorult, mint ebbe a rohadt bolsevik bandába!
@senior01:

Itt vagyok én szavaztam erre a kiváló vezérre.

Elhittem amiket hazudott, azt hittem különbek lesznek...
@Grigorij Pantyelejevics:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,Az állam megfoghatatlan valami.Ezért nemtudod felelőségre vonni.Van az egyén meg a tömeg.Ezek alkothatnak családot,hordát,államot,királyságot.De a többség behódol és irányitásra vár.A tömeg vezetők nélkűl szanaszét csatangoló birkanyáj.
Ha szar a vezetője rossz irányba mennek és nemjutnak jó legelőhöz.Ha jó a vezető és jó irányba mennek akkor telirakhatják a bendőjüket.A többi csak duma ,ideológia.A megmaradás és fennmaradás törvénye nagyon egyszerű.Ha gyengevagy,rossz irányba mész ha nemvédekezel a kártevők ellen akkor alúlmaradsz.A nagytömeg legyőzi a kistömeget.Erősebb kutya ... szokták mondani.Az életben is az erősek jutnak előre és foglalnak el jobb poziciókat.Demokrácia arra jó hogy a felelősöket végképp netaláld meg és netudd felelőségre vonni.Lásd a mai napig egy nagykutya sincs rács mögött/nemis lesz!/Mig a személyes felelőség megfogható.Nó ezért is tudnak kirugni a munkahelyedről.
@lanyi: arohadt életbe!!!!!!

most azonnal kérj bocsánatot (légyszives:)
@ursus artos: Egyre többet tudunk meg a kisgeciről. Nem előnyös oldalát mutogatja a legyek ura.
Többnek? Tőletek? Uggyanmár!
@lanyi: mellesleg én is rá(juk) szavaztam amikor először és utoljára választáson voltam...
@fatia-negra:

Bocsánat.

De baszhatom:(
@GiaMarie: Miért lessz gyár még itt valaha: törpénk az utolsó lehetőséget is eljátszotta európa előtt- legalább 50 évre.
@ursus artos:
Oszt mond csak ha a segilyért lapátol sokszázezer ember akkor nyugodt vagy?Mert árkot tisztít,füvet nyir,seper!Ez nemváltoztat azon hogy nem termelőmunkát végeznek hanem továbbra is az adódból fizetik őket.SZEMFÉYVESZTÉS!Amig értékteremtő,eladható terméket nem termelnek addig ráfizetéses az egész.Csupán megnyugszol hogy csinálnak valami.Ésha két év alatt mindent kitisztítottak,felástak,lenyirtak mitfognak csinálni?
@lanyi: ok. nincs gond... én nem kérek, mert az elévült (a legsúlyosabb bűncselekmények is 20 év)

1990-ben volt
@lanyi: bocs hogy megkerdezem, de mondott barmit is?
Megmondom őszintén egy családtagom volt a legnagyobb csalétek a diktátor úr részéről.

Nők 40 év munkaviszonnyal nyugdíjba vonulhatnak.Gondolom ismerős.

Most ne kérdezze senki hogy a családtagomnak mennyi a nyugdíja.
Persze jelenleg is munkanélküli.
@lanyi: nem akarlak piszkalni, mert ertheto a magyarazat, de nem erzed, hogy az egy kicsit kadar rendszer izu igeret volt, amikor az inaktivitasi rata az egyik legfobb gond?
@somogg:

Persze nem volt program, de azért mondott sokmindent vezérünk a választások előtt.

Korrupció visszaszorítása
A zembereket érintő megszorítások vége
Nyugdíjak értékállóságának megőrzése
stb.

Na most ez mind hazugság volt.pont az ellenkezőjét teszi.
@bájgúnár: Figyelj, vedd észre, hogy ezek vagy teljesen hülyék, vagy mérhetetlenül aljasok!
Nincs más magyarázat a tetteikre!
@ursus artos: @vitézlajszló: Az biztos, hogy egy jól fizetett erőse és sürün seggnyaló .
@vitézlajszló:
de miért jó nekik, ha több millió zembert nyomorba döntenek? én ezt nem tudom megérteni :(
@lanyi: "Vége a nyugati típusú jóléti társadalmaknak".

Ez mit is jelent?

Kádár ugyanezt szajkózta,csak ő mindig azt mondogatta,hogy a kapitalizmus döglődik.Apám mindig szétröhögte magát rajta.SS
@senior01:

Azt próbáljuk meg statisztikailag igazolni, hogy minden családban, illetve egy család közelebbi rokonságában (unokatestvérig pl.) van-e legalább egy
- rendőr
- tűzoltó
- munkanélküli
- minimálbéres
- tanár
- orvos
- devizahiteles

A személyes sorsok ismerete, ha a családban van, sokkal jobban átélhetővé teszi azokat a tragédiákat, amiket a zor-báni intézkedés okozott.

Aki a családomat bántja, azt én nem fogom szeretni.
@vitézlajszló: vagy kezükben a bölcsek köve /tudom ennek az esély szinte nulla :D/
per pill a bölcselet nincs, a kő is a fejük helyén tanyázik, de legalább kemények
@lanyi: a korrupco az ok, de az embereket erinto megszoritas vege mondattol elonti az agyamat a ver. ha az emberek fogyasztottak el, ki fizesse ki? mindegy, most mar belattad, hogy hibaztal.
@somogg:

Egyetértek az aktivitási ráta az egyik legnagyobb probléma.
Ezt egyébként a vezér is elmondta a kampányban.

De az aktivitási ráta emeléséhez nem arra van szükség, hogy mindenki közmunkát végezzen.
Attól nem növekszik a GDP hogy 100.000 ember az árok partján kapirgál.Ezt gondolom te is belátod.
Valódi munkahelyeket kell teremteni, de erre még nem látok példát a kormány részéről.
@lanyi: Kanadában, ha sosem dolgoztál, 70. életéved felett mindenféleképpen kapsz nyugdíjat- és nem alamizsna szintűt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nálam stimm, kb duplázva
+ vállalkozó
+ közalkalmazott
+ nyugdíjas
+ pályakezdő
+ kisgyerekes
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igazad van. Számolj hány rendfenntartó van? Ezt a számot átlag 6 szorozd meg. Viktornak biztos bukta 2014. És örüljőn ha nem a Hágai Bíróságon kőt ki - nép írtás vádjával!
@lanyi: valódi munkahelyet kétféleképp...

1. polgárosodás, családi vállalkozások (kkv) stb... ezek elég rugalmasan találnak MINŐSÉGI piaci réseket ezért stabilak tudnának lenni... ez egy 500 éves program lásd (német-osztrák-svájc stb) tehát a diktátorunk korlátozottabb életkilátásai miatt nem jáccik...

marad amit ő is választott
2. a megdrágult kínai munkaerő alá menni munkavállalói "feltételekkel"... ez eddig ok...
aki többet akar és tisztességesebbet az megy külföldre...
azok helyett jönnek a kiskínaiak... és marad néhány magyar paraszt is...

tehát lesz sok munkahely Európa kín(á)ja leszünk...
@senior01:

Igen.
Ezért is mondtam a blogot olvasó vezérimádoknak, hogy a mi szociális védőhálónk nem irreális.Inkább szerény.
@lanyi: ahogy mondod, a kozmunkat en is hulyesegnek tartom. egyertelmu bizonyitek, hogy ez a felkegyelmu a kezi vezerlesen kivul semmit nem tud elkepzelni. az kormany strategialkotasi feladatarol nem is hallott
@senior01: bár így lenne, a hatalom megtartásában szuperek, bár mást csinálnának ennyire jól
@senior01: "Viktornak biztos bukta 2014"

ezért nem kockáztat... nem lesz ellenfele... kinyírja...
illetve az ellenzéke kiabálhat a munkatáborokban, nem sokan fogják hallani...
Szakértő kormány kellene már!
Gratulálni szeretnék minden fidesz-szavazónak.
@fatia-negra:

Sajnos igazad van.

A vezér azt találta ki, hogy a magyar munkarőt olyan kiszolgáltatottá, alulfizetetté teszi, hogy a multiknak megérje ide költözni.

Csak ahhoz hogy kínaisodhassunk, diktatúrát kell teremtenie itt is, mint ahogy kínában van.

Orbán most építi ki a diktatúráját, csak a társadalom ezt nem veszi észre.
Amikor majd észreveszi már késő lesz.
@lanyi: így van pontosan, a következő lépés különutas EU-zás, késöbb a kilépés az EU-ból
"Európán kívül is van élet" /hogy milyen az más kérdés, főleg egy Európai országnak..../
A Boney M - One Way Ticket‏ cimu notat kuldenem minden fidesz szavazonak es annak aki szereti. :)
@ratyiland: Valószínűleg nem érdekli őket. A terrorelhárítók milliárdokért gyakorlatoznak a kimenekítésükön. Itt akkora terrorfenyegetettség nincs, ami indokolta volna a szervezet létrehozását ennyi pénzből.
Pintér ellenben megmondta az elején, hogy éhséglázadások fenyegetnek.
Ha nem is éhség-, de lázadások várhatók. A munkatáborok létrehozásával megássák a sírjukat a narancsbolsik!
@lanyi: a tarsadalom nem veszi eszre. de Te igen:)

amugy apukaknak lofaszt 5 nap ingyen kocsma
@Cirbi: Ja, kemények, mint a krumplicukor!
A fejük kőből, az agyuk vízből, a tökük lekvárból, az értékrendjük.....a semmiből.
ja amugy itt egy kezdo munkasnak elso munkaevben 0 fizetett szabadsaga van
a masodiktol indul 5-el
szulesnel a noknek valami 2 honap jar
halalesetnel van 3 nap
5-6 nap igazolas nelkuli betegszabi evente
tetszettek volna tovabb epiteni a szocializmust
@ursus artos: Tényleg vége?
Vagy csak vezíred beszélt szokásos elmebeteg faszságokat, vagy hazudott tudatosan a hozzád hasonló agyhalott papagájoknak?
Mint munkáltató: Szerintem a munkavállalók mocskosul el vannak kényeztetve Magyarországon.
Példa:Havi 40 ezret fizetek a dolgozó után ilyen -olyan járulék (köztük eü-i) formájában. Az ember lebetegszik 3 hétre. Ki fizet neki? Természetesen én, 100% bért. De mi a faszér?
@hagyma:
Obama is csinált szociális konzultációt? Elmondta, hogy a nép (válaszadók) 91%-a évi 40 nap fizetett szabadság mellett van, majd másnap leviszi a szabit 20-ról 5-re?
@hagyma: hát te mit csinalsz ott kint, amikor itt van a kánaán :) feltételezem a magyar minimálbér feletti keresetrészed utalod jó fidesznyik módra az államadósság-alapba. Kb mint a nagyvezír, mi? :) "Mindenkinek nagyon nehéz lesz, vége a jóléti társadalomnak!" (apróbetűs rész: "Persze mindez rááánk nem vonatkozik muhehe")
@lanyi: nem érdekel senkit... 1011 éves feudalizmusra a fides tudott építeni... nagyon sok a paraszt, és nagyon BUTÁK az emberek...
biztos sok Ady t (+József Attilát Petőfit stb) olvasott OV...
+1984-et +Állafarmot stb
erre rá is erősítenek... nehéz lesz visszakapaszkodni...

az értelmiségnek ennyi a felelőssége... majd mondhatjuk, hogy mi megmondtuk...

persze hogy késő lesz...
ezeket nem hogy leszavazni, de elzavarni is nehéz lesz (lásd meggyes)

ennek nem lesz jó vége...

nagyon sok értelmes ember fog addig külföldre távozni...
nehéz másképp a gerincet megőrizni...
@biohouse: így van, szerintem aki lebetegszik, annak semmiféle táppénz nem jár, SŐT állami egészségügyi ellátást sem adnék, sőt: ott dögöljön meg a lusta xar ahol van. A magadfajta élősködő szarházi kizsákmányoló geci, aki éhbérért foglalkoztatja a dolgozókat és hátradőlve szemléli a munkájukat az audi terepjáróból, miközben valamiféle isteni adományosztásnak tekinti az éhbért amit kioszt azoknak akikből szarrá gazdagodott...hányok bazmeg Van pofád kinyitni a szád és panaszkodni? Hát kabbeafaxom!
@redmonkey: nincs itt a kínaán...

mégcsak félúton vagyunk... MINDIG félúton vagyunk...

most nem érdemes kiszállni... főleg nem a rohadó impelistákhoz...
@biohouse: csak közbevetem: a munkavállaló is fizet valamicskét, a nagy peh az, hogy van egy fekete lyuk a rendszerben, ami beszippant mindent és szinte semmi nem jön vissza belőle, ezt hívjuk államnak, per pill éppen narancsos mázas vezényló tábornok és zrt-je ügyködik a zsebek tömködésén...
@biohouse: Havi negyvenezret hmm. Szerintem belépődíjat is kérhetnél a melóstól :)
Nem vagy te egy kissé elszállva?
Nettó százat sem fizetsz (legálisan) a melósnak és ő van elkényeztetve? (Már, ha negyvenet fizetsz utána.)
Gondolom, kiszámoltad már, hogy mennyit termel neked a rabszolgád, ha nem érné meg, már nem lenne ott. Munkáltató Hülyeországban rabszolgatartó gazember (tisztelet a kivételnek). A baromarcú államot nem kérdezitek meg végre, hogy az élőmunka terheit mikor szíveskednének már érdemben csökkenteni?
A beteg ember meg dögöljön meg ugye? Tőle is levonják a bére kb. tíz százalékát eü.-re, de ez téged ne érdekeljen, hidd csak, hogy te vagy a jóságos vállalkozó, aki egyébként, ha Hülyeországban meg akar élni, egyben csaló.
@redmonkey: Az ilyeneket valami ketrecben kéne mutogatni basszus!
Ezek akkora faszok, hogy nem látnak már a nagy arcuktól, meg az összecsalt, összelopott szaros vagyontárgyaiktól.
Értékrendjük: zéró.
Erkölcsük: zéró.
Becsületük: zéró.
Tisztességük: zéró.
Ők maguk, meg a szaros pereputtyuk: duplazéró.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
ez gondolom 200 eve igy van, nem Obaman muli, remelem jvore csereljuk /eletemben eloszor valaszthatok:)/ azert a tobbesszam
@redmonkey:
en kerlek szepen dolgozom mint allat a megelhetsert, es iden nekem is 5 nap fizetett szabim van, mert munkahelyet valtoztattam tavaly...
50 evesen
joreggelt mindenkinek:)
/ja nem utalok haza, de a 20 ev utan jaro nyugdijamrol nagylelkuen lemondok majd/
@vitézlajszló: @Cirbi:

Ne szedjétek nagyon szét biohouse-t, mert sajnos nem mond hülyeséget.

Nálam minden alkalmazott 145 nettót keres, ami nekem tokkal vonóval 231.300- ba kerül havonta. Ebből 51.300 a járulék amit a munkavállaló után fizetek, a többi levonás a ti szja, eü, nyugdíj, stb befizetésetek. Ezzel itt:

www.nettober.com/

faszán meg lehet nézni, kinek-mi-mennyibe kerül.

@biohouse: az addig rendben van, hogy a járulékok az égig érnek. De, ha már annyira nagyvonalú sem lehetek, hogy szülés után adjak öt nap extra szabit a melósomnak, akkor inkább becsukom a boltot.
@Fabius: "Mint munkáltató: Szerintem a munkavállalók mocskosul el vannak kényeztetve Magyarországon."
Ezért a mondatért "szedtem szét" és mindenkivel szemben ehhez fogom magam tartani.
Aki a dolgozó, értéket teremtő embert semmibeveszi, az nálam senki!
@vitézlajszló: rossz a szemléleted, lézerjani megmondta, hogy ki a senki. Az a vicc, hogy az "akinek semmije sincs az annyit is ér" gondolatmenetet egy szintén semmittevő, élősködő, sosem dolgozott mszp-s politikustól kellett végighallgatnom egy társaságban. Nem sokon múlt hogy ráborítsam az asztalt, de amit kapott az arcába azt asszem nem fogja elfelejteni soha többé, fület-farkat behúzva le is lépett szerencséjére.
@redmonkey: Tudom, hogy rossz a szemléletem. Ha jó volna, nem itt szarakodnék, hanem minimum valami parlamenti bizottságban tenném a semmit :)
@vitézlajszló: na igen :) btw mindig azt mondtam: csak az tud igazan velemenyt formalni valamirol, akinek valamilyen szinten volt koze a dologhoz. Na ezert borulok ki minden egyes alkalommal amikor ormany meg szargyarto professzorok a munka becsuleterol, meg a munka vilagaba torteno visszavezetesrol predikalnak, mikozben egyreszt soha a budos eletben nem dolgoztak, masreszt pontosan ellentetes szellemu donteseket hoznak. Voltam szabad szellemi fogl, vallalkozo is 9 evig, alkalmazott, munkanelkuli, hivtak politikusnak is (oklendezve mondtam nemet), vegeztem fizikai munkat is, tehat hianyzik belolem sajna a torzult szemlelet (pl. gőgös munkaadói/megalazott sértett dolgozói egyoldalú világkép)Eleg nehez ugy politizalni, vagy egyszeru velemenyt formalni hogy a sajat kozvetlen onos erdekek ne hatarzonak meg a tudatot minimum kozvetett modon, ezert nem hibaztatok senkit, de hogy a kormanytagok donteseit is egyetlen szempont vezerelje: a sajat zsebuk, az verlazito, foleg annak az ősi alapelvnek a figyelembe vetelevel: a tehenet amit fejsz taplald, gondozd, mert ha ehendoglik te is ehedoglesz. Itt egyesek azt hiszik nyugaton ksiebb a korrupcio, hat egyaltalan nem, sőt.. csak ott felfogja a vezeto reteg: az elegeett tarsadalmat konnyebb megvezetni, es kihasznalni. Ezek az őstulkok meg a nagy dölyfösségben azt gondoljak mindent megtehetnek. Eddig ugylatszik ez igy is van.
@redmonkey: Sajnos nagyon igazad van! A Lajtán túl is lopnak, nem is keveset. Két különbség: ha lebuksz, neked többnyire annyi, másodszor valóban nem nézik teljesen hülyének a népet és juttatnak javakat arrafelé is, nem semmizik ki teljesen a tömegeket, nem döntik őket a teljes reménytelenségbe. Főleg ennyire ordas, pofátlan, alantas, cinikus módon nem hazudoznak főtevékenységként.
@senior01: "Viktornak biztos bukta 2014"
Biztos kihúzza 2014-ig?
No nem arra gondolok, hogy itthon lázadással, aláírásgyűjtéssel, vagy bármi módon megbuktatnák, hiszen a magyar lakosság érdekérvényesítő lépessége kritikán aluli.
De mondjuk jó esélye van a gazdasági csődnek a "sikeres" adósság visszaszorítás okán.

És akkor már lejár a "előző nyolc év" szlogen, jöhet a vicc szerinti "írj három borítékot" megoldás.
@Kompli: én másfél éve ezt jósolgatom (nemcsak viki a pánk miatt)

államcsőd+ polgárháború...

de kíváncsian várom...
hogy ezek létezhetnek e egyáltalán a feudális országban...
ez a birka nép nem fog ezek ellen semmit csinálni, az elmúlt 1 év alatt ezek a bűnözők rájöttek, h bármit megtehetnek!
@Dexter007: ha 1 éven belül nem lesz "esemény" csak nyelnek...
akkor már tényleg érdemes lesz az "elutazáson" gondolkodni...
@fatia-negra: tényleg nem lesz más lehetőség, az első regnálásuktól is hányingerem volt, de amit most csinálnak, az szerencsésebb fejlődésű országokban btk minősített eset. itt egy rabszolgatartó diktatúra van épülőben, 3 év múlva Szomália is Kánaánnak fog tűnni innen...
@Dexter007: a btk onnan indult, amikor az alkotmány 2§ a hatalom TELJES mexerzésére tett első lépéseket megtették...

szerintem nem sok idejük lesz fellebbezni...

de a magyar nép BIRKA... tehát majd meglátjuk... kiszámít6atlan
@fatia-negra: szerintem nem sok idejük NEM lesz fellebbezni...
Én csak egyet nem értek: hogy ...szba' van az, hogy a zemberek még mindig nincsenek tízezerszámra az utcán??? Szerintetek meddig lehet ezt még megcsinálni a sok birkával??? A sok tyúkeszű marha disznó módra hagyja magát tetvek által vágóhídra hajtani. (Így hirtelen nincs több állathasonlatom.)
@Fabius: én is a stílus és egy kicsit egyoldalú szemlélete miatt szólaltam fel...
@BigBlueI: fásultság, és nincs összefogás, és szétforgácsoltak az ellenzők /sajnos/
@senior01: "nép írtás vádjával!"
ezek teszik komolytalanná a véleményedet.
@Fabius: "De, ha már annyira nagyvonalú sem lehetek, hogy szülés után adjak öt nap extra szabit a melósomnak, akkor inkább becsukom a boltot. "
Höhö, persze, persze...
Na ez a nagy lózung barátom.
@vitézlajszló: Az én vállalkozásom momentán veszteséges. A piac diktálja a munkaerőárakat.
De pl egy cigány akkor se jönne el 100 ezerért dolgozni, ha éhendöglik, úgyhogy mindenkinek megvan a szabad választása.
Mellesleg: Még ezzel a bérrel sem biztosítható a nyereség a jelen gazdasági környezetben.
Mondandom lényege: én fizetek, biztosítást fizetek, egy állami rendszerbe, amiért semmit sem kapok. Azért fizetnék az államnak biztosítást, hogyha a dolgozóm lebetegszik, akkor a biztosító fizessen neki, ne pedig én. Kapito?
@redmonkey: Nomen est omen: Te egy vérbuta komcsi vagy. Nehéz lesz veled zöldágra vergődni.
Tehát butakomcsi barátom: én fizetek a biztosítónak, aztán nem kapok érte cserébe semmit. Azt mondom, ha már fizetek biztosítást, akkor a biztosító fizessen a dolgozónak biztosítási esemény (lebetegedés) esetén. Tehát nem mondtam, hogy a dolgozó ne kapjon semmit.
Másik. Megszoktad a kommunista jólétet. A munkahelyeket a vállalkozók teremtik saját anyagi kockázatukra. Te még ilyet nem tettél az biztos. Fogalmad nincs arról, hogyan lehetne egy nyereséges vállalkozást működtetni, és ahhoz hogyan lehet pénzt szerezni. Mert elárulom, én a nulláról kezdtem. (És kölcsöneim összege most is 40 millió felett van.)
Neked 2 választásod van: újra kommunista diktatúrát csinálsz vállalkozók nélkül (bukás), vagy beállsz a sorba és elkezdel melózni annyiért, amennyit a munkád ér. Hasonlíthatod magad a munka nélkül élőkhöz, vagy a kínai munkásokhoz.
Mellesleg: nekem se 8 órás munkaidőm, se hétvégém, se szabadságom jelenleg nincsen. Persze bízom magamban, hogy be fog érni a munkéám és akkor megérdemelten lesz jobb sorom, mint neked.
@biohouse: ez ott működhet, ahol a társadalmi és gazdasági környezet lehetővé teszi a boldogulást, na ez az ország nem az. Itt még mindig osztályHARC van vízionálva, báj vezényló tábornok, na harcban a tisztesség eddig soha nem boldogult...........
@biohouse: "Nomen est omen: Te egy vérbuta komcsi vagy. Nehéz lesz veled zöldágra vergődni.
Tehát butakomcsi barátom: én fizetek a biztosítónak, aztán nem kapok érte cserébe semmit. Azt mondom, ha már fizetek biztosítást, akkor a biztosító fizessen a dolgozónak biztosítási esemény (lebetegedés) esetén. Tehát nem mondtam, hogy a dolgozó ne kapjon semmit."
a komcsizásod szánalmas, ráadásul nagyon rossz emberre hánytad ki magadból, dehát ezt vikiéktől és híveiktől megszokhattuk. a betegszabadság első 15 munkanapjára eső részt fizeted te (összesen egy évre) a maradékot a TB, de gondolom ahogy az 5 napos "apaszabadság" OEP téritest, errol sincs semmi fogalmad és a nagyeszű könyvelőd sem vilagosit fel erről sem(remélem azért ő tud róla)
"Másik. Megszoktad a kommunista jólétet. A munkahelyeket a vállalkozók teremtik saját anyagi kockázatukra. Te még ilyet nem tettél az biztos. Fogalmad nincs arról, hogyan lehetne egy nyereséges vállalkozást működtetni, és ahhoz hogyan lehet pénzt szerezni. Mert elárulom, én a nulláról kezdtem. (És kölcsöneim összege most is 40 millió felett van.)"
ez egy egyszerű tudatlanságból fakadó hazugság, javaslom keresd fel a ksh oldalt és tájékozódj, az hogy a pubban a hozzád hasonló 8 átalánosos "munkahelyteremtők" ezzel a hülyeséggek etetik egymást egy dolog, és egy másik dolog a valóság: a legnagyobb foglalkoztató az állami bürokrácia, utana a multik, majd a sor végén a vállalkozók és ev-k. 0-ról kezdeni mindenki tud, kölcsönt felvenni szintén. melyikre kellene annyira büszkének lenni? esetleg melyik volt akkora sziszifuszi munka?
"Neked 2 választásod van: újra kommunista diktatúrát csinálsz vállalkozók nélkül (bukás), vagy beállsz a sorba és elkezdel melózni annyiért, amennyit a munkád ér. Hasonlíthatod magad a munka nélkül élőkhöz, vagy a kínai munkásokhoz."
ELKEZDEL? te tudatlan műveletlen ökör... már kezded (bocs, hogy a te nyelveden szóljak kezdel)az annyitérsz szöveget te is?
"Mellesleg: nekem se 8 órás munkaidőm, se hétvégém, se szabadságom jelenleg nincsen. Persze bízom magamban, hogy be fog érni a munkéám és akkor megérdemelten lesz jobb sorom, mint neked." ha jól sejtem építési vállalkozó vagy, felvetted a hitelt, megkötötted a szerződéseket, most a melósok felépítik a társasházakat, majd várod, hogy megvegyék és visszafizesd a kölcsönt/learathasd a hasznod. Ha bebukna az egesz, akkor felszámolod a kft-t és mosod kezeid. 0 kockázat, max haszon. Majd elkezdelek sajnálni ha lesz egy kis időm, azonban egyet sose felejts el: a munkás, akit foglalkoztatsz ugyan fosik tőled, mert te fizeted, de nem robot és ha nagyon geci vagy vele ugy pofánbasz hogy a fal adja a másikat.
@BigBlueI: gondolom, mert úgysem lenne kire-mire cserélni ezt a válogatottat. én legalábbis még mindig tanácstalan lennék fülkében, utcán egyaránt.
@redmonkey: Biztos olyan is van , akiről írsz, de én sem építési vállalkozó nem vagyok, se Audi terepjáróm nincs.
Tehát te kijelentesz rólam dolgokat, hamis tényeket, és ezzel kéne vitatkoznom. Miért tenném.
A vállalkozót az különbözteti meg a magadfajta állami bürokratától, akinek csak jogai vannak, kötelessége nincs, hogy kockázatot vállal.
Pl hitelt vesz fel, vagy a saját vagyonát kockáztatja. Mondd ki nyugodtan, hogy kis és közepes vállalkozókra nincs szükség, ez lehet egy nézet, én ezzel nem fogok vitatatkozni.
Én csakis azt mondtam, hogyha járulékot fizetek, akkor betegség idejére a biztosító fizesse a dolgozót, ne a járulékfizető vállalkozó. Ez a véleményem.
Másik: miért kéne a vállalkozónak a társadalom szociálpolitikáját a nyakába vennie. Miért kéne nekem fizetnem öt napot az apának, mert gyereke születik? Ha az állam úgy dönt, hogy ez egy fontos dolog társadalmilag, akkor fizesse ő. Teljesen jogosnak érzem, hogy ezt a kedvezményt visszavonják, fizetek eleget az államnak, van miből.
Különben remélem ez az első 15 nap betegszabadság is eltűnik a kommunista süllyesztőben.
@redmonkey: az amennyit a munkád ér, szimpla közgazdasági jelentésű, szemben Lézerjani mondókájának erkölcsi jelentésével.
@redmonkey: Az állam mint munkaadó: kommunista csökevény. Kontraproduktív, értéket nemteremtő teher. Picsába vele.
@redmonkey: 0-ról kezdeni mindenki tud, kölcsönt felvenni szintén. melyikre kellene annyira büszkének lenni? esetleg melyik volt akkora sziszifuszi munka?

Azért ez így hülyeség.
Azzal együtt, hogy értem, min akadtál ki, és igazad van benne.
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Azért ez így hülyeség." vs "Azzal együtt, hogy értem, min akadtál ki, és igazad van benne."
Igaza van a hülyeségben? WTF?

Vajon, hogy lehet igaza, ha nem is ismer, és olyasmit állít, ami tényszerűen nem igaz.

Várjunk csak! Min is akadt ki VörösBunkó?
@biohouse: se nem vagyok kommunista (bár ez a szó feltételezem nálatok a hülye szinonimája), se nem vagyok állami bürokrata, te viszont sötét vagy mint az éj :) mivel vitázni csak minimális értelmi szint felett lehet ezúton búcsúzom tőled
@fatia-negra: Én félek az ösztől- egyre több fegyver van- engedély nélkül- kézben! Akinek van az előbb -utobb használni akarja.
@biohouse: Mai körülmények között ne biz benne. 1996-tól vagyok vállalkozó- de egyre rosszabb. Volt 120-fős varrodám, 25 fős müszaki cégem- ma ketten vagyunk, így azt mondom közepes módon megélünk.
@biohouse: Azon, hogy volt egy olyasmi kijelentésed, hogy:
Mint munkáltató: Szerintem a munkavállalók mocskosul el vannak kényeztetve Magyarországon.

Hát ezen. Az elvonások ugyanis a munkavállalót is sújtják. Tehát az állam lenyúl, nem ad vissza a dolgozónak, a vállalkozó meg nem tudja tisztességesen üzemeltetrni a cégét. De ez nem a dolgozó hibája!
@biohouse: Vajon, hogy lehet igaza, ha nem is ismer, és olyasmit állít, ami tényszerűen nem igaz.

Tehát két különböző dologra reagáltam, bár mindkettő a kettőtök levelezésében volt.
Az viszont hülyeség, hogy 0-ról kezdeni, hitelt felvenni mindenki tud!Csak sértegetni akart.
@Ingerlékeny Banya: ...a 'szakértőkből' elég, inkább hozzáértő kellene! Nem? :D
Azért az anyukákról se feledkezzünk meg: gyerekmonopoly.blog.hu/2011/08/01/mi_lesz_veled_gyerekvallalas

Szeressük ezt az új tv. tervezet, megint egy agyalágyul barom ámokfutása.
süti beállítások módosítása