Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.01. 05:26 Fabius

Orbán csomagol

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor megszorítás

Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan el szertefoszlik a látomás, véget ér a Nagy Gazdasági Forradalom, miszerint megszorítás és a költségvetési kiadások megfaragása nélkül is kilábalunk a válságból. Orbán Viktor ha elég tökös lenne maga szaggatná szét a víziót saját szurkolótábora előtt, kimondaná nekik arcból arcba, hogy elkúrtuk, megszorítunk. Nem kicsit, nagyon.

Élénken emlékszem, hogy a választás fülkeforradalmi hevületében egyetlen dolognak tudtam örülni, annak is csak egy fél napig: Kövér Lászlónak kicsúszott a száján, hogy nem lesz egyszeri, nagyarányú adócsökkentés. Kárörvendés helyett tényleg örültem a józan hangnak, feléledt a kósza remény, hogy ezek talán mégsem olyan hülyék. Aztán Kövért leteperték, a száját befogták, és a forradalmi lendület pénzvonata megállíthatatlanul száguldott bele a semmibe. A frissen alakult kormány hiánycélt feszegető törekvéseit letörték Brüsszelben, mire a félkegyelműek elkövették a legnagyobb ostobaságot amit lehetett: bevezették az egykulcsos adót.
Ez a jelenlegi helyzetben olyan, mintha a Edward John Smith kapitány leintené a jéghegyet, hogy ugyan kérlek, ne butáskodj, és helyette a saját kezével verne egyre nagyobb léket a Titanic gyomrába.

Az eltelt két hónap alatt világosan kiderült, hogy a munkavállalók kétharmada nem, hogy jól nem járt az egykulcsossal, cserébe kifejezetten rosszul jártak. A vágott lék befoltozásának mégsem a legegyszerűbb módját választják, - kidobják az egykulcsost - hanem olyan pótcselekvéseket, amik mindannyiunknak sokba kerülnek. A kiadási oldal reformja időszerű - sőt, régen kellett volna - a rokkantsági ellátást kapók és a korkedvezményesen nyugdíjba vonulók felülvizsgálata jogos igény, a bárpótló juttatások rendszere sem jó. Viszont ez mind semmit nem ér egy kivitelezhető közmunkaprogram nélkül. Arról viszont amúgy Orbánosan megint annyit tudni, hogy lesz. Majd. Egyszer. Ahogy egyénileg vezetett nyugdíjszámla az állami pillérbe visszalépőknek. Gombhoz varrják a kabátot, ami szokás szerint vagy szűk lesz mindenkire, vagy az eddigi gyakorlatnak megfelelően összevágják egy szabó ollóval, és két múlva már úgy tesznek, mintha világ életükben az ellenkezőjét akarták volna megvalósítani.

Ez a nem értjük, de kivizsgáltatjuk Selmeczi Gabócával, vagy Rogán Tonyóval, istibizti! - gazdaságpolitikája.

Orbán szerint a kormánynak innentől azt kell felénk kommunikálni a gyurcsányferencelmúltnyócéven kívül, hogy az államadósság csökkentése a fő cél. Ők mégis elköltenek az einstandolt nyugdíjpénzekből ezermilliárdot folyó kiadásokra. Idén 530, jövőre 90, 2013-2014-ben 220-220 milliárdot élünk föl a jövőnkből. Szeretem, mikor ennyire hülyének néznek. Azt különösen, hogy a nyugdíjpénzek elfolynak, de a felélő nagy vízfej marad. Ugyanis a Szent Tehénként kezelt államigazgatáshoz nem nyúlnak, sőt, a létszámot minden ígérgetés ellenére felduzzasztják. Így az a röhejes helyzet alakul ki, hogy a nagy megszorítás és reformok közepén az egyetlen államigazgatási spórolás Lázár János visszavont Audi bérlete lesz. Havi kilencszázezer forint, és ennyi. Szegény Jani lesz a vezéráldozat, aki majd valami szerénység mellett lesz kénytelen kormányzati anorexiásnak lenni.Szerintem nem gondolták ezt végig egészen. A megvágni szándékozott nyugdíjasok, a nép, aki egyre többet fizet a közlekedésért, a gyógyszertárban a Maripenért, a bérpótló nélkül, közmunka hiányában kilátástalanul tengődő munkanélküliek, a kiebrudalt rokkantnyugdíjasok, a  korkedvezményes nyugdíjtól eleső rendvédelmi szervek dolgozói és a tűzoltók, a 15 évesen munkára kényszerített gyerekek képeznek olyan széles és elégedetlen tömeget, hogy a hibázásra, kísérletezésre nem nagyon van mód. Egy hiba, egyetlen elszámolt tétel, nem sült ötlet ami keresztbe húzza a számításokat és felborítja a Nagy Művet elég lesz, hogy ők mind kint ordítsanak a Kossuth téren a frissen választott új dolgozószoba ablaka alatt.

Viktor pedig csomagolhat. Ha futás közben lesz rá ideje.
 

528 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr692700243

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 10:51:02

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Trackback: Súúúhanterz - Cipővadászok 2011.03.01. 10:12:31

Tegnapi cipővadászatunkon Parlamentben jártunk. Arra lettünk figyelmesek, hogy a miniszterelnök úr furcsán feszengeni kezd, pedig nem is Mesterházy Attila beszélt.   Érthető módon kíváncsiak lettünk, vajon mi történik a pad alatt... -&nb...

Trackback: Parasztvakítás helyett 2011.03.01. 09:43:19

Én csak azt kérem, hogy ne tessenek azt kommunikálni, hogy a tömegközlekedési támogatások megvágásával tulajdonképpen nemzeti sétaprogram indul az egészséges életmód jegyében!Állítólag ma végre felszáll a füst, és állítólag ma végre az ügyetlen bűvészt...

Trackback: Pániktünet a kriminál-hisztéria? 2011.03.01. 08:18:13

Vajon törvényszerű, hogy ahová pártunk és kormányunk beteszi a lábát, ott azonnal galád gazdasági bűntettekre derül fény? Mi a terv, mi a cél?Most éppen a Fradi háza táján pattant ki botrány: napokkal azután, hogy a Fidesz országos pártigazgatóját, Kub...

Trackback: Orbán Viktor nem Winston Churchill 2011.03.01. 08:10:16

Képzeljük el, ahogyan Churchill kizárólag arról beszél, milyen jó lesz a megnyert háború után, majd a mikrofont átadja valamelyik miniszterének, hogy akkor szóljon ő néhány szót a vérről és a könnyekről. (Fotó: fidesz.hu) A legutóbbi ígéretek szeri...

Trackback: Nem adom, ez az enyém! 2011.03.01. 06:38:41

   Mondta Bokros Lajos és kezét óvóan a szíve fölött hordott kitűzőre tette ezzel is jelezve, hogy az élete árán is megvédelmezi azt. Csodálom, és mély tisztelettel nézek az olyan emberekre, akik ennyire hűségesek, odaadóak és ragaszkodó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elérkezett a történelmi pillant az Unióban! Feladathoz az embereket, megfelelő embereket a megfelelő feladatokhoz.

A feladatok megoldásához nem Orbán kell, Matolcsy sem kell.

Vajon leesik Orbánnak tényleg, hogy az 500 milliós Unió nem kér belőle? Most tényleg lehetne távozni az egész kormánynak, hol van Schmitt Pál szerepe, bölcsessége, hazaszeretete, erkölcse?
A Manyup pénz sosem volt a tied. Azt a munkáltatód fizette államkassza helyett magánzspénztár zsebbe Rövid az eszed. Nem kicsit. Nagyon.

Ráadásul úgy károgtok előre, mint a gonosz de ismeretlen médiatörvény előtt.....
a manyup pénztári zsé igenis a miénk volt, még az alkotmányban is benne van, nézz utána.

Előtakarékossági számla - így nézz utána. Attól, hogy csak nyugdíjba lépéskor kaphatod meg, attól a tiéd.

De sebaj. ;) Most már. :S
Eddig ez volt a legkorrektebb írás.
@sprenczl: Köszönjük Emese:)
@akire58: Egyetértek. Főleg a végével. A Felcsúti rém csomagolhat(na)
Orbán kizsebelt 3 000 000 embert, a 3 000 000 embernek ha csak 2 hozzátartozója van az bizony 9 000 000 embert érint. Micsoda pimaszság, zsarolás, megalázás.

Most gyorsan utazzon el Orbán ebből az országból.
@sprenczl: De igenis az a pénz a mienk lett volna, ha hagyta volna az orbán. Képzeld el az még örökelhető is lett volna. Te nem látsz ki a fejedből, és nem látod, hogy ez a kormány lassan 1 éve csa kárt okozott az országnak és az emberek nagyobb részének.
Posztíró te gyszerűen egy hülyegyerek vagy!

Ennyit tudok mondani ennyi sületlenség után.

Szerinted a bálványaid álltal felvett 80 %-os államadósságot, hogyan lehet csökkenteni?
Szerinted a bálványaid álltal tönretett csökkenő gazdaságot hogyan lehet növekedési pályára állítani?

Ez csak két kérdés, de sorolhatnám.

Az államadósságot szerinted ki fizeti vissza majd a svédek vagy a kurdok?
Te hülyegyerek!
@Add_tovább: "A Felcsúti rém csomagolhat(na)"

De nem fog, mert nagyobb suttyó ő, mint mondjuk a Mubarak! Inkább Kadhafihoz hasonlítanám, agyban is kb. ott van a kis pötsch!
@sprenczl: No problemo, majd mehetsz szimpátiatüntetésre a kormány mellett, és lengetheted a Zöld Könyvet. Te ostoba.
Nagyon érdekes, hogy egy ország, egy állam sem hatalmazott fel nemhogy egy világbajnok labdarugót, pláne nem egy másodosztályú játékost ország vezetésére, kardvívót államfőnek.

Miért van az, hogy Pelé nem lett Brazilia elnöke. Di Stefano Spanolország királya, Beckenbauer Németország kancellárja? Nem is vállalták volna.
Nem tudom, nekem már a választások előtt is világos volt, hogy nem lesz ez egy fáklyás menet, de hát a Fidesz sem ígért kolbászból kerítést. Ezt csak ti akarjátok bemagyarázni.
@lanyi:"Az államadósságot szerinted ki fizeti vissza majd a svédek vagy a kurdok?
Te hülyegyerek!"

Na nehogy má a zemberekkel fizetessék meg az elmúlt évek hibás kormányzásának az árát! Na nehogy má nekünk kelljen megfizetni a faszfej zorbán hülyeségeinek az árát!

Fizesse meg az aki kétharmadot nyomott ennek a tökagyúnak a kezébe egy nagy lófasz helyett, mint te is, hülyegyerek!
Szögezzük már le, hogy Orbán nagyon jó intrikus, annál sokkal gyengébb politikus, viszont kormányzásra abszolút képtelen miniszterelnök. És ez már másodszor bizonyitja be ennek a szegény országnak. Egy kérdés maradt már csupán, tényleg megvárja-e, hogy úgy járjon, mint Mubarak? Mert más kiútat sem saját magának, sem a magyar népnek nem hagyott. Dilettantizmus, dilettantizmus,.....
@lanyi: Köszönjük! Egy újabb elmés komment!
Az nem zavarja, hogy a 80% -ból csak 30 jött a 8 év alatt. A tönkretett gazdaságban azért a Te bálványaid is benne vannak haversrác. 98-2002 közt 4,5% -> 2,7 -re csúszott a GDP növekedés. Hogy, hogy nem.

A "mi" bálványainkat meg majd Viktor mellé akasztjuk. Abban nem lesz hiba. Ennyit a "mi" bálványainkról... Nyitogassa csak Fletó a pofonzsákot értékelésekkel, megkaphatja.
A kérdés, hogy az a rengeteg plusz lóvé vajon hol fog landolni.
@lanyi:

A pirézek, ők fizetik vissza.

Egyébként egyetértek, a posztíró tényleg hülyegyerek.
@sprenczl: Pontosan!
És ráadásul szembeállítani az egykulcsos szja "negativ " hatásait meg a mostani kiadás-lefaragásokat. Bravó kedves cikkíró, csak megmosolyogtató... és persze mélyen manipulativ. Soha nem volt arról szó, hogy szja nehgativ hatásait ebből igyekezne OV kompenzálni. Soha.
Ezt a technikát hívják csúsztatásnak - úgy gondolom.
Csak zárójelben egyébként: amióta szja van Magyarországon, mindneki, ismátlem MINDENKI tudja, hogy az év első x hónapjában a nettó munkabér mindig kevesebb, mint a megelző év utolsó y hónapjában. Ez azért vagy igy mert évi brutto kb 6M vagy 7M Ft elérése után a nyuggdij levonása a bruttóból megáll. Magyarul, több nettó lesz a boritékban az év utolsó pár havában. Meglehettősen álságos ezért teli torokkal azt üvölteni február 1-jén, hogy a dolgozók "roszabbul jártak az egykulcsos adóval" Aki ilyet mond, életében nem látott még bérszámfejtést közelről..
Az Orbán-kormány bűnei:
Íme egy gyors leltár, amely messze nem teljes.
Az alkotmány szétverése, új, konszenzus nélküli pártalkotmány szerkesztése. Schmitt Pál a Sándor-palotában. Megfigyeléssel fenyegetett köztisztviselők, visszamenőleges 98 százalékos adóztatás. Az alkotmánybíróság szétverése, amely immár korlátozottan ellenőrizhet, ha akar egyáltalán. Pártkatonák a Költségvetési Tanácsban, az Állami Számvevőszékben, a médiatestületben, az ügyészség élén. Botrányos médiatörvény, amely nem más, mint a cenzúra bevezetése, pártos lett a "közszolgálati" hírszolgáltatás. A sajtó munkájának akadályozása a Parlamentben, házi DJ-ből tévéintendáns.

Béremelés ígéretével becsapták a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat. Szétverik az oktatási rendszert, vegzálják a kórházigazgatókat, semmibe veszik a szakszervezeteket. A magáncégeket kommandóval fenyegetik, mintha bármi közük lenne ahhoz, hogy egy magáncég kit és mennyiért foglalkoztat. Akire éppen vonatkoznék egy törvény, azonnal egy lex-Akárki létrehozásával mentesítik. A brutális válságadók bevezetésével nemzetközi károkat okoztak, emiatt csökkent a hitelezés és nőtt a banki, a telekommunikációs szolgáltatások ára. Megbukott a cselédadó, ellopták a magánnyugdíjakat. Lassan egy éves munkásságuk alatt nőtt az ország kockázati felára és az államadósság. A hitelminősítők éppen a bóvli fölé árazták be az országot. Az előző ciklusban folyamatos építkezés folyt, a kormányváltás óta az uniós fejlesztések gyakorlatilag leálltak. (Ami épül: Mercedes, Audi, még Gyurcsány, majd Bajnai hozta ide.) Az egészségre káros hamburgerfogyasztást korlátozzák, de pálinkát bárki pancsolhat. Forintpusztító mondataikkal bedöntötték a devizahiteleseket, azóta sincs a gondra megoldás.

Rosszabbul élünk, mint egy éve: jóval drágább az élelmiszer, a benzinár az egekben, nő az infláció, egyre több embernek gond a mindennapi élelem beszerzése, a lakás fenntartása. Cserébe az egykulcsos adóval az emberek háromnegyedének csökkent a bére. Viszont Orbánéké nőtt. Nem kicsit, nagyon.
Szociális érzékenységükre jellemző a kétmillió forint feletti bér, az urizáló dolgozószoba, a havi 600 ezres Audi, az adósságban úszó önkormányzatok, néhol az adófizetők a cimborák perköltségét is kifizetik. Megbízási szerződések születnek a haveroknak a zuglói 40 milliótól az NFÜ-s kétmilliárdig. Kétes múltú elszámolók jelentenek fel mindenkit, de az esztergomi Meggyes esetében elfordítják a fejüket. Terrorelhárításnak nevezett házi kommandó létrehozása.

Magyarország nemzetközi tekintélye romokban. Szégyen, ahogyan a miniszterelnök Strasbourgban viselkedik, az uniós elnökség teljes kudarc. Orbán bűne, hogy elmarad a gödöllői csúcstalálkozó. A kettős állampolgárság diplomáciai gondokat okoz, a szavazati jog megadása megosztja a határon innen és túl élő magyarokat, ráadásul igazságtalan az itt adót fizető anyaországiakkal szemben. Szétverték a filmgyártást, az Operát, a színházi struktúrát pártkatonákkal töltötték fel, lapjaik támadják leghíresebb kortárs íróinkat, a filozófusok ellen már per is indult.

És most az elrontott kormányzás miatt a zemberek felkészülnek Orbán Viktor megszorító csomagjára. Egy legyengült, félelemben élő nemzet várja az újabb, "nemzeti megújhodásnak" nevezett kínzást.
@sprenczl

Igazad van!

Most mindenki sir és ugat,de kinek kellett volna tovább kivéreztetni az országot talán a bohóc Gyurcsánynak kellett volna még 4 év?!
Akkor tényleg lehúzhatnánk a redönyt!
Kiváncsi leszek mi lesz a sok elinditott korrupciós, zsebes,szoci-szdsz üggyel ott mikor lesz kemény ´bünti??
"bárpótló juttatások rendszere"

Ezt hogyan kell elképzelni? Piajegyet adnak, amiért a tacskóban sört lehet kapni, amit a zemberek otthon megihatnak? Mondjuk, ha már egy bárban sem lehet rágyújtani többet, úgyis kevesebben ülnek majd be...
Végig olvastam még 1X: ennyi ostobaságt posztban nem olvastam még mint itt ebben!

Rendben van, nem hadakozom én itt ezzel a közeggel, az INDEX híresen "nem jobboldali" vagy "polgári" - nincs is ezzel semmi baj. Ne olvassam ezt az oldalt, ha nem értek egyet, nem igaz???

A szomorúságom oka csak az, hogy
1. százezrek olvassák, és felteszem elhisznek mindent, ami itt hírként megjelenik,
2. a tisztelt kommentelők itt odáig merészkednek csupán, hogy OV csomagoljon és menjen el. Ennyit tudunk mi magyarok? Ennyit tudunk mi magyarok!
Ha egy kicsit vennétek a fáradságot és megértenétek, hol tart az ország, nem akarnátok elkergetni egy garnitúrát, aki legalább hozzányul és megpróbál tenni valamit ezzel a szartömeggel.
Megértem, hogy egyik-másik "pökheni narancsos" viselkedése, beszólásai csipik a szemeteket; az enyémet is... De nincs jobb most, tudjátok... Sajnos ebben csapatban ilyenek is játszanak, mint a kilficsücsök -evő, meg az "gyorsan-biztonságosan-nem lefotózva" utazó A8 fan...
Talán egy fokkal (talán) jobb, mint akik már börtönben ülnek a másik oldalon...
@Orbán Castro Chavez Rákosi Mubarak Viktor elég !!: Figyelj, Én tiszelem a véleményedet, de azért ne éld bele magad telejesen ezekbe a butaságokba, amiket irsz...
@volvo6067:

Bravó barátom, te aztán telibetaláltad szarva közt a tőgyét! Mert akinek 6-7 misi fölött megáll a "nyuggdíj" levonás, az a tudomány mai állása szerint min. 500e bruttó-t keres havonta! És láss csodát, te agyatlan, senki nem ezekről beszélt, hanem a 200-300e bruttót keresőkről. Az általad nagyon hülye példaként hozott 500e felett keresők, ahova gondolom te is tartozol, azok kurva jól jártak a zorbán húzásának köszönhetően! Úgyhogy olvasd tovább a magyar nemzetet és maradj csöndbe, te balga!
ki vitte fel az állam adósságot 80%-ra????
megyó, lopcsány és társai...
örüljünk, hogy nekiáll csökkenteni, és akkor még lesz is vmi ebből az elkúrt országból...
@lord40:
"Kiváncsi leszek mi lesz a sok elinditott korrupciós, zsebes,szoci-szdsz üggyel ott mikor lesz kemény ´bünti??"

Soha kis pajtás, soha! Azért nem mert ezeknek csak az a szerepe, hogy a narancssárga ködöt fenntartsák az olyanok agyában, mint te. Mivel csak mókusvakítás, himihumizás, ezért nem lesz itélet még 2020-ban sem!
lanyi: ja, az államadósságot majd orbán új irodájából fogjuk fizetni... meg lázár audijából... meg az egyre hizó államigazgatásból, ami hűdenagyon meg lett igérve, hogy leépitik... téged szépen megetettek és örülsz is neki... hülyegyerek...
800.000 rokkantnyugdíjas között lehet majd mazsolázni, főleg a 120kg-s C típusúak körében nagyon népszerű betegnek lenni. Remélem nem a valóban beteg emberek kárára történik a rostálás.

A biszku féle luxus nyugdíjakat is meg kellene szüntetni.

Álláshalmozást bizonyos összeg felett azonnal megtiltani, mindenki döntse el, hogy hol dolgozik, és ott tegye magát 100%-ban hasznossá. Nyilván nem azon szerencsétlenekre gondolok, akik 2 helyen kénytelenk robotolni, hogy kenyeret adjanak a családnak. 1 képviselői + 3 igazgató/elnök/tanácsadó állás nem ide tartozik.

Munkaviszonyt soha felmutatni nem tudó egyéneknek azonnal segélymegvonás, max. alapvető élelmiszer, tüzifa. Vonatkozik ez azokra is, akik nem járatják a gyereküket iskolába, továbbá mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit el tud tartani.

stb..stb...kezdetnek elég lenne ennyi
2/3 rosszul járt duma kicsit erős lesz, tekintve, hogy
1. ott van a sok köztisztviselő/közalkalmazott is és
2. nem most jár rosszul, hanem eddig járt aránytalanul jobban, mint érdemelte (lehet megnézni, hogy magas jövedelemnél milyen iszonyatos extra adók voltak; kb. nem érte meg hajtani és többet keresni proliországban).

Úgymond "magas jövedelmű" vagyok... annyira, hogy lakásom persze nincs, és a 10 év egyetemet amivel ide jutottam sem irigyli senki. Ha lehet csak olyanok köpködjenek, akiknek az adójának nem a 4-5xösét fizetem még mindig a költségvetésbe... :)
@kyncza: "A biszku féle luxus nyugdíjakat is meg kellene szüntetni."

Szerinted mennyit kap a srác? Most ne a magyar nemzetet, meg a rémhírtv-t sorold fel, hanem a valóságot!
Még mindig vannak elmebetegek akik a fideszt istenítik. Mi kell még? Kicsit ráfér az országra a jelenlegi helyzet, a kétharmadnak örökre meg kell tanulnia, hogy ezekre soha de soha többet nem szabad szavazni.
@Orbán Castro Chavez Rákosi Mubarak Viktor elég !!:

Pontosan melyik híres írókra, filozófusokra gondolsz?

Egyébként a véleményed nagy részével egyetértek!
@volvo6067: Te annyira hülye vagy: hogy az anyámba lesz a havi 100k-t keresőnek az év végére 7M fizetése? Neked vazze, a narancsködöddel lehet!
Még mindig nem értem, miért írtok hülyeségeket, és az miért kerül a címoldalra.
@rocksztar:
Az államadósságba vajon beleszámít-e az önkormányzatok adóssága? Amely pl. Érden az elmúlt 4 évben becslésem szerint kb. 9 milliárddal nőtt (1-ről 10-re, tehát kb, tízszeresére!).
Ja, fideszes városvezetéssel... Annak is a kormány volt az oka, ugye? Nem az aranyárban fizetett tanácsadók?

Egyik "oldal" se jobb, nem kéne ilyen egyoldalúan nézni a dolgokat, kedves kommentelők! Már rég nem ott kéne tartani, hogy balra vagy jobbra, hanem hogy előre vagy hátra! És a pártkatonák az elmúlt 20 évben is csak hátra vitték az országot. Olyan kormányok kellenének, mint a Bajnaié, ahol hozzáértők hozták a döntéseket.
Vicces, mikor a fideszhívők teli szájjal üvöltik az "előző kormány 8 évét", miközben ők egy olyan kormánytól vették át az irányítást, amelyik kidolgozott és működő programmal javuló pályára tette az ország gazdaságát. És mit tett a Fidesz egy év alatt? (Lassan annyi ideje ülnek ott, mint ami Bajnaiéknak jutott.) Csak rontott a helyzeten.
Bravo!!! Nagyon hülye vagy...
"ki vitte fel az állam adósságot 80%-ra????
megyó, lopcsány és társai...
örüljünk, hogy nekiáll csökkenteni, és akkor még lesz is vmi ebből az elkúrt országból... "
És azért az se felejtsük el, hogy a hitelek java devizás, vagyis az árfolyamváltozások éppen úgy hatottak rá, mint az én lakáshitelemre, aminek tőketartozása 2 év alatt a folyamatos törlesztés ellenére nött 35%-al...
@Orbán Castro Chavez Rákosi Mubarak Viktor elég !!:

Kicsit túlzó, de jól hangzik! Annál is inkább jól hangzik, mert a narancskommandó ettől lényegesen bombasztikusabban ostorozta 8 évig a kormányt. Ez ahhoz képest egy arconsimogatás! Tetessük ki minden nenyi mellé, oszt lehet választani!
@Bélus___: erről van szó. végre, aki eddig csak fizette és fizette az szja-t, az végre most kap egy kis levegőt és őt jutalmazzák egy kis adócsökkentéssel. és a közhiedelemmel ellentétben a magas keresetűek adócsökkentését nem a kiskeresetűek finanszírozzák, hanem egyszerűen csak kevesebbet fizetnek...
@dekol84:

mandiner.hu/cikk/20100728_mekkora_biszku_nyugdija

"A Heti Válasz kiderítette, Biszku valójában csak az átlagos kifizetés háromszorosát, 240 ezer forintot kap."

Nettó 240.000Ft sztem SOK, főleg egy ilyen embernek!
@Árpi:
Persze, hogy rontottak a helyzeten. A Bajnai legalább értett a gazdasághoz, de ez a fostalicska és az ő üvegszemű jobbkeze azt sem tudja mennyi az 1+1, nemhogy egy gazdaságot irányítson!
@Árpi: IGAZ:
Anélkül hogy visszakívánnám Bajnait (nem is jönne vissza, annyi esze van, hogy még nagyobb szarkupac eltakarítását már ő sem vállalná be):
- ameddig ők voltak, stabil volt a CHF
- ameddig ők voltak érdemben nem nőtt a törlesztőm
- nem szakadtak el az élelmiszerárak a valóságtól (összefüggés az árfolyamokkal)
- A cégek, de az emberek is tudták, mire számíthatnak másnap
- Nem nyúlták le a nyugdíjamat
- Volt kidolgozott program, nem kapkodtak fűhöz fához.

Soroljam tovább? Hozzájuk képest a jelenlegi garnitúra az óvodai szintet sem éri el, egy dilettáns analfabéta banda.
@rocksztar: Az államadósság Viki előző kormányzása idején kezdett el nőni. Egészen pontosan 2001-2002-ben.
@lord40: Mindenesetre a Gyurcsány legalább nem járatta le az országot, mint ez az elmebeteg, aki állandó orvosi kezelésre szorul. Ráadásul a sok elhülyített szavazó még hatalmat is adott a kezébe, amivel rendesen vissza is él. Takarodjon.
@kyncza: Én is ennyiről hallottam! Csak megijedtem, hogy te még a 600e-nél tartasz!
kell ez a kb 900 mrd-os csomag. sőt, valószínűleg később még lesznek további kisebb csomagok is, már csak azért is, mert roppant bizonytalan a világgazdaság helyzete és így könnyen előfordulhat, hogy a tervezettnél jóval kisebb lesz a magyar GDP növekedése.

nem beszélve arról, hogy kevés új munkahely lesz. 2014-ig jó ha 100-200 ezer lesz, bár még ezek alapja sem látszik. Audi- és Mercedes-beruházás tényleg komoly tétel, de roppant kevés az üdvösséghez. és növekedni fog a pályakezdők elvándorlása is külföldre. sajnos sok-sok nehéz év vár ránk:-/
@jazzcool: "Audi- és Mercedes-beruházás tényleg komoly tétel,..."
Persze ehhez is annyi köze van ennek e kreténnek, mint mackósajtnak a brummogáshoz! Csak a hasznából kovácsol magának tőkét! Mocsok, hazug görény ez a zorbán!
@jazzcool:
Na igen, Az egyik legdurvább hazugság az 1 millió munkahely volt. Csak nem tudom, hogy normális ember hogy vesz be ilyet, hogy egy választásban valaki 10 éves programot hazudik, 4 éves ciklusok mellett. (Hacsak nem arra alapoz, hogy nem lesz több választás.)
Aztán meg persze kiderül, hogy 1 éves programjuk sincs másra, csak a hatalom megszerzésére-megtartására.
@volvo6067: Járulékmaximum 7.432.880!!!!
Tessék kiszámolni ez mekkora fizuból jön össze!
És még egyszer JÁRULÉKMAXIMUM!!!
Gondolkodni és nem hülyeségeket írni!
@Bélus___: párom közalkalmazott. Képzeld, csökkent a nettó bére... Papíron nem - hála a "kompenzációnak" (1 gyermek) - de az eddigi "extra juttatásokat" elvették. (Értsd: 3eFt-nyi kajajegy helyett most 0Ft kajajegyet kap.)

Az azonban jobban zavar, hogy a tavaly nyáron még 20-25eFt-os havi nagybevásárlás a múlt 7végén árcímkezézegetésbe fordult, és így lett 35eFt... Ez a B+, nem a kibebaszott "1kulcsos szja".

Szívből kívánom, hogy legyen sok gyermeked, és élj boldogan. :)
A legjobb a cikk vége. Mikor kedves gyíkagy befenyít, hogy ha valamit elcsesznek valamelyik prolicsoport ott fog "ordítani" a Kossuth-téren. Zseniális! Valaki elmondaná, hogy mégis hogy lehet másképp pénzt csinálni, mint elvenni ezektől a csoportoktól? Hitelből? Van egy rossz hírem: akkor a gyerekeinktől vesztek el, mert ők fogják visszafizetni. Valaki megszívja, ha 1 mód van rá, inkább a nyugdíjasok, mint a gyerekeim...
Még mielőtt a két oldal megtépné egymást, hogy ki lopott eddig többet, ajánlom elolvasásra a következőt:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
Azért lássuk be itt a mindenkori vezetés nem saját magán szorít meg. Orbán se Gyurcsány se, se semelyik.
Én azt nem értem, hogyha a magánnyugdíj pénztárak pénzét az államadósság csökkentésére fordítják és szép lassan elfogy, közben O.V. csomagjában az a terv, hogy a költségvetés kivonul 3 éven belül a nyugdíjrendszerből, akkor ki fizeti a révészt??
@lanyi: a hulyegyerek te vagy... lattad mar az uzletekben az arakat? szted? ki fizet meg mindent? hulyegyerek... elobb gondolkozz
a tolvajok lopnak.
barhonnan ahonnan csak lehetseges.
Az kemény itt olvastam valahol feljebb:

"Nem tudom, nekem már a választások előtt is világos volt, hogy nem lesz ez egy fáklyás menet, de hát a Fidesz sem ígért kolbászból kerítést. Ezt csak ti akarjátok bemagyarázni."

Ez a tökéletes példája a kollektív amnéziának.
Pontosan ez ami a sok Fityesz troll alapbetegsége.
Hát hol a faszba volt az emberek többsége?Wazze 8 évig a Fityesz építette a kolbászkerítést..a legvadabb mondatok tőlük jöttek jönnek.
Istenem ez az ország..a sok idióta hinni akaró emberrel.

Meddig hiszitek el,hogy értetek dolgoznak a politikusok?
De főleg Orbán?Miután azt nyilatkozta,hogy nincs ellenére ha az 1700 évek politikai társadalmi berendezkedésének szeretetével "vádolják" meg.
Nemesség-Polgárság-Jobbágyok..kb ezek a csoportosítási szokásai.
Te vajon melyikben tartozol?
Az a baj, hogy akiket szarul rosszul érintenek a változások, azok többnyire nem neteznek meg blogolgatnak. Úgyhogy fingunk sincs hány emberről van szó. Itt felülreprezentáltak a "jól" keresők és ezek az emberek nem empatikusak valamiért. Ennyi. Sokkal okosabb és bátrabb lett volna, ha elsőként az adócsökkentéssel párhuzamosan vezetik be rokkant nyugdíjak felülvizsgálatát és hasonló tényleg pazarló és bántó pénzpazarlások megszüntetését. Vagy a közigazgatás és eü reformját. De így csak tovább fokozzák a társadalmi rétegek közötti feszültséget. Lassan tényleg nem éri meg dolgozni csak magasan képzett embereknek.
@dekol84: ezeket a beruházások valóban korábban kezdődtek, de az ilyen nagyprojektek gyakran áthúzódnak kormányok között.
@sprenczl:
Mindenutt magadat idezet? Mokas...
Vagy nem jott uj uzenet fentrol, es porog a regi lemez?

Gondolkozz neha. Eleinte nehe, de minel tobb dolgot olvaol, latsz, tapasztalsz, analjobban fog menni. Tudod, mint evtizedes tunyulas utan a futas: eloszor csak 50 meter, utana 100, es a vege maraton.
@Orbán Castro Chavez Rákosi Mubarak Viktor elég !!: már a nikked annyira gecijó, hogy szabadalmaztatnod kéne
A Gyurcsány kormány tönkretette a gyerekeink jövőjét a felelőtlen gazdaság politikájával.

Az Orbán kormány túlszárnyalva a szocialisták teljesítményét is, most már az unokáink jövőjét teszi kilátástalanná.

Ebben az országban csak a középszernek van helye, megspékelve az irigyek és gyűlőlködők táborával.

Akinek van esze nem marad itt ebben az országban. Akinek esze van az a megtakarított pénzével együtt (amíg meg van neki) elhúz ebből a mocsárból egy normálisabb világba.
Egykulcsos adót már réges-régen, évekkel ezelőtt be kellett volna vezetni. A legtöbb volt szocialista országban már az van.
Szlovákiában már 3 éve magasabb az egy főre jutó GDP, pedig rendszerváltás óta mindig bőven mögöttünk voltak.
Jobboldaliként, azt kell mondanom, javarészt egyetértek. Orbánék tettek pár olyan lépést, ami inkább utal egy kommunista bagázsra (lásd: megfigyelések), olyanokra, amik ellen léptek fel a nép előtt. Ha a személyes érzelmeimet félreteszem, akkor pedig azt látom, hogy Bajnai előtt szar volt, Bajnai idejében történtek dolgok, amik stabilizálták az országot, és egy lassú, de javuló országot éreztem.
Ehhez képest, ma tényleg sokkal rosszabbul élek, mint egy éve. Orbánnak köszönhetően a jól fizető állásomat is elveszítettem. Igazából azt vártam, hogy mostanra legalább az ország hangulata fog változni. Végül is, változott: negatívabb lett, mint valaha, külföldön is csak lenéznek minket. Annyira pedig én sem vagyok hülye, hogy bevegyem a mesét, miszerint most azért kell megszorítani, az ígéretekkel ellentétben, mert hoppá, hát nem is tudtuk, milyen nagy a baj valójában...francokat nem tudták.

Az az igazság, ha ma lenne egy szavazás, nem mennék el, mert egyszerűen annyira mindegy, ki van kormányon.
@lanyi:
Hülye vagy te.
Járj utána, hogyan jött össze a 80%, pl. a fidesz=Orbán által az építőipari oligarchák céljait szolgáló kamattámogatott lakáshitelekből.
Te kis közgazdasági analfabéta.
Itt a soha vissza nem térő alkalmom !
A nagy bejelentésig még van 2,5 óra, úgyhogy mindenki vegyen eurót mindegy milyen áron, mert a csomag után derékszögben fog gyengülni a forint.
Csak meg kell nézni a Kósa-Szijjártó-féle forintspekulációs diagramot.
@dekol84:

te hülye vagy!

Amikor a zorbán volt a miniszterelnök az államadósság 50 % körül volt.
Aztán jöttek a meggyesi gyurcsányi meg a haverok és nyolc év alatt 80 % föké ment az államadósság.

Miről beszélsz te gyökér?

Ez a blog a hülyék gyülekező helye?:)
@sterimar:
Lehet, hogy nem az egykulcsos SZJA miatt jobb Szlovákiában, hanem azért, mert nem módosítják az alkotmányt hetente és nem alkotnak törvényeket a haverok kedvéért.
Talán a jogbiztonság miatt mennek oda cégek.
Szerintem a mai viszonyok között esély sem lenne a Mercedes kecskeméti gyárára.
@Árpi: nézd, az, hogy kellene 1 millió munkahely 10 év alatt, az szerintem nem vitatható. és ha megvalósulna, azaz 4,7-4,8 millió ember dolgozna - nem feketén - az sem lenne világrekord. az más kérdés, hogy egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy az 1 milliónak akár a fele megvalósulhat most már csak 9 év alatt. az szja-csökkentés nem teremt új munkahelyeket, a munkáltatók által fizetendő 27 százalékos járulék csökkentése sem nagyon.

roppant nehéz ügy, de valahogy meg kéne oldani, mert ebbe tényleg belerokkan az ország, mármint abba, hogy uniós szinten itt a legalacsonyabb a foglalkoztatottság.
@volvo6067: Hát,, Te nagyon szociális érzelmű. Kinek van itt 6-7 millió forint bruttója éves szinten az átlagos 202 e Ft/havi átlagkeresetnél? Ki állítja, hogy az egy kulcsos SZJA érinti ezeket a havi félmillió forintot és afelett keresőket? Ne fárassz már le kora reggel, mert nincs tököm, de azon szúrom magam.
Vajon mikor jönnek rá a hívek, hogy egy gyáva, hazug, köpönyegforgató, hataloméhes elmeháborodottat követnek?
@volvo6067: Hát igen, annyi, de annyit ember keres évi bruttó 7,5M fölött ebben az országban.

Gyógyszered hova gurult?

Megjegyzem, én vastagon fölötte vagyok, de ez nem jogosít fel arra, hogy faszságokat beszéljek.
@Commodus:
Már egyszer közzétettem az alábbi címet, de Neked még egyszer ide írom, és javaslom, hogy olvasd el. Rájössz, hogy milyen jól érzed a dolgokat:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
@global001: a megszorításokat viszont pozitívan szokja díjazni a piac, nem?
@lanyi:
Tudod, az allamadossag egy dolog. Ma reggel, az Allami Adossagkezelo Alap vezetoje nyilatkozott a legujabb kotvenykibocsatasrol. Nagy siker volt elkapkodtak, pont ugy, mint amikor A-s besorolasunk volt, nem a BBBeka segge alatti. Azert a vegen azt is megemlitette, hogy igen galans a hozam...
Ennyit errol. Nem a kibaszott allamadossag a baj (nem jo), hanem az, hogy a nagy resze nem termelo beruhazasokra, vagy felesztesekre ment el, hanem x.havi nyugdijra, beremelesekre, stb. es az, hogy a dilettans kormanyok (Fleto es Viktor) miatt magas a kamat es a hozamfelar. Ez pedig folyamatosan generalja az adossagnovekedest.
Mennyi a gorog allamadossag?
Mennyi a japan?
Melyik gazdasag stabilabb?
@jazzcool:
Ép ésszel nem is vitatja senki. De akinek van esze, az azt is látja,hogy Orbánék úgy ígérték meg ezt, hogy pontosan tudták, hogy nincs rá koncepciójuk. Sőt, attól tartok, az eddig intézkedéseik csak rontották a kilátásokat.
De most mit panaszkodtok?
Erre vártatok nyócévig!
Most végre eljött a megváltó, úgyhogy kuss! :)
Tessék örömködni, hogy eltakarodott az a szemétliberálzsidóbérencgyurcsány.
@jazzcool: "hogy uniós szinten itt a legalacsonyabb a foglalkoztatottság"

papíron!
Ha egyszer valaki venné a fáradtságot és szétnézne a nyugati határszélen hány bejelentett munkanélküli veszi úgy fel a segélyt hogy közben a sógoroknál melózik, nagyon meglepődnének.
Nem sajnálom tőlük, mert legalább dolgoznak, csak ez is a bajok forrása hogy mindent kijátszanak kis hazánkban, régen terjedt egy ilyen mondás hogy először a kiskapukat találják ki és csak utána a törvényt...
erről kéne leszokni úgy össznépileg
A kommentelő kommunistáknak üzenem, hogy vége a szocializmusnak! Vége van kb. 20 éve, úgyhogy ne várjátok a 3,60-as kenyeret és higgyétek el ezért hiába nehezteltek az Orbánra!! Nehéz feldolgozni de tényleg nem lesz 3,60-as kenyér.
@sprenczl: Az én bruttómból vonták, te szerencsétlen! Hogy a fenébe ne lett volna az enyém? Azért, mert konkrét céllal vonták le? Ezek szerint a többi levonás sem az enyém, csak a nettóm?
Hülye.
@NAS: én meg azt üzenem az érintetteknek, hogy habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr ...
@NAS: és mi az, ami lesz? Ezt ki tudnád fejteni?
Hát le kéne már szokni, hogy mindenrol az elödöm tehet, igen tudjuk szarul csinaltak, ha nem igy lett volna akkor nem a fidesz nyeri a választást.
De azota ok csak rontottak a helyzeten, ez az EU elnökség már már vicc kategoria
@Legkisebb Ugrifüles: Igen, ha nem parasztvakítás az egész. Láttunk már a 10 hónap alatt bejelentéseket, ami után esett a forint becsülettel. Azzal nem leszünk előrébb, hogy átszerveznek /az 1/3-nak megszorításokat/ és pofáznak jobbra balra, mert a pénz forgó dolog. Én úgy kezdeném: 3200 önkormányzatot megtizedelném, rokkantnyugdíj felülvizsgálat, luxusadó -most már ki tudja fizetni a gazdag is a Merdzsóját a 16 % után stb...
@Árpi: az ugye nem csoda, hogy tavaly leváltották a kormányt, és egy új kapott bizalmat. 2014 tavaszán választások lesznek, ez persze még jó messze van. és igazából senki nem járna jól, hogy majd akkor elzavarnák az Orbán-kormányt, mert ez azt jelentené, hogy újabb négy évet bukott el az ország...
@Legkisebb Ugrifüles: ...azért a gálya van felül! :))
@global001: lehet pont ezeket jelentik ma be! :-)
@Árpi:

Már azt hittem csak én gondolom így...

Nem szoktam ilyen posztokhoz hozzászólni, véletlen sem szeretném, ha bármelyik oldal agyhalott trolljaival azonosítanának, sőt semelyik oldal szavazója, de még csak szimpatizánsa sem vagyok.

De én is úgy gondolom, hogy az egyetlen kiút az országnak egy hozzáértő vezető és általa megalakított szakemberekből álló kormány.

Szerintem Bajnai ilyen volt. Gráf József szintén. Ő volt az egyetlen miniszter, akit soha semmilyen támadás nem ért. Miért? Értett a dolgához.

És véleményem szerint az a rengeteg ember, akik soha nem szavaznának a bal oldalra, a jobb oldalból meg kiábrándultak, egy ilyen embereket tömörítő párt felbukkanására vár.

Én is. Aztán mi leszünk az "új többség"...
@Commodus: egyre viharosabb a Magyar tenger
@ezittenkéremmagyarország: szerintem nem a kiskapukat kéne bezárni, mert az szinte képtelenség. hanem itthon kéne teremteni vonzó feltételeket, (sajna ez is képtelenségnek tűnik...) szóval iszonyúan nehéz kérdés ez.
@NAS: Lesz 3,6-as kenyér. Euróban...(
@Gatinho: De igen, pont ez a probléma, hogy kolbászból kerítést ígért. Az értelmesebbje persze tudta, hogy nem így lesz, ettől még orrba-szájba nyomták, hogy "ne a zemberekkel fizettessék meg...!" Most meg kivel fizettetik?
Nédd má', hát a zemberekkel...!
És azt mondanám, ez OK, ha látnám mögötte a nyolc éve kiérlelt, konzekvens stratégiát. De nem látom, a sok csúszás, meg egymásnak ellentmondó lépések azt sugallják, valójában fogalmuk sincs, mit kéne csinálniuk.
A most előttünk álló "Matolcsy-csomagból" is csak az látszik, hogy végre döntésre jutottak - és pont olyan körültekintéssel és empátiával szorítanak meg, ahogy az eddigi intézkedéseiket is hozták. Nulla egyeztetés, nulla háttérszámítás, nulla hatásvizsgálat.
Na ez a dilettantizmus.
@Bélus___:
"Valaki elmondaná, hogy mégis hogy lehet másképp pénzt csinálni, mint elvenni ezektől a csoportoktól?"

Kérdezd meg attól a faszfej vezéredtől, hogy hogy lehet! Ő 8 évig azt böfögte, hogy ők tudják és ne a zemberekkel fizettessék meg! Na most előjöhetne az okossággal, csakhogy abból a húgy agyából nem jön ki más, mert nincs más! Nem kellett volna hülyíteni titeket 8 évig, hogy lehet másképp! Most jól beszoptátok, meg mi is! Hogy a qrva anyja szült volna sünt a hazudozó baromnak!
@Ringlósztár:

Nézz ki a fejedből. A szlovákok az elmúlt években hagytak ott minket, ehhez a mostani kormánynak semmi köze.
IDŐARÁNYOSAN, a "részeredményeket" tekintve a Fidesz-kormány 1 év alatt már többet lopott, mint amennyi a szocialisták éves átlaga volt 8 év alatt. a mostani apparátus éhesebb, türelmetlenebb, gátlástalanabb, szervezettebb, pofátlanabb, mint eddig bármelyik.

megszorításokkal, adóemelésekkel finanszírozni az államigazgatást és az éhes klientúrát - eddig is ezt láttuk, amatőröktől. 1 éve már a profikat csodálhatjuk.
@freagle:
Nem baj, majd jönnek a kommandók, meg monitoring bizottságok, akik majd hallgatják, hogy szárad a festék és hasonló nagyívű faszságok!
@freagle: úgy is lehet nézni ki a zember. Aki nem keres eleget és/vagy nincs kiskorú gyerek az nem zember. Legfeljebb ember :-)
@igényes: Kikérem magamnak minden kardvívó nevében,nem kardozó volt,hanem párbajtőröző.
Ne égesd a kard vívókat.Elég,hogy SP égeti az egész országot
@lord40: benned az agyrák éhen halna wazee!
itt nem arról van szó,hogy mit k..t el az előző 8 év,hanem az,hogy a kormány dilettánsai nem értenek hozzá,nincs olyan gazdasági modell,amiben bízhatunk.
arról szólnak most a hónapok,hogy megszilárdítsák a hatalmukat,illetve a jobboldali cégek a pénz közelébe jussanak.
sokkal fontosabb Debrecenben stadiont építeni,mint a frank árfolyamot stabilizálni,vagy végre tetőt biztosítani Felsőzsolcán vagy Devecseren.
az a baj,hogy fogalmuk nincs,milyen oldalról közelítsék meg a gazdaságot
@Legkisebb Ugrifüles: Nem nagyon hiszem. Az önkormányzatok 95 %-a Fideszes, ahhoz meg tökösnek kellene lenni, hogy a saját embereit megtizedelje. A Matolcsy meg egy idióta barom. Ha én ilyet mondtam volna, hogy "az új adórendszerrel mindenki jobban jár" kb 1 perc után állástalan lettem volna. Ha valahová adunk akkor valahonnan el kell venni, hogy egyensúlyban legyen a mérleg.
De, lehet, hogy Matolcsynak túl sok mesét olvastak és azért él még mindig álomvilágban.))
@madmanic78:
Ha hagyni fogja ez a kretén törpe! Ez idebetonozta magát 20 évre a fa..om törvényeivel, meg az idióta kétharmados szavazógépével!
@jazzcool:
Abból a 4-ből egyet már elbuktunk. Nem látom, hogy a következő 3-at mi mentené meg. Vagyis inkább 4-et bukjunk el, nem 8-at, és nem mint legutóbb, 7-et.
@madmanic78: Teljesen egyetértek Veled. Éppen ezért, még egyszer leírom az alábbi hivatkozást, amit ajánlom, hogy olvasd el, és amennyiben Te is egyetértesz vele, (és mindenki aki egyetért) terjeszd. Nem árt, ha minél többen tisztán látják az elmúlt 50 év történelmét.
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
a jelenlegi eladósodottság a reformok totális elutasításának ára.

random politikai "párbeszéd", 2002-2010:

random Mszp-kormány: "reformokat, kiadáscsökkentést tervezünk"
Fidesz: "NEM"

népszavazások, tüntetések, "ne az emberekkel fizettessék meg", molotov-koktél, tv-székház stb.

ahelyett, hogy hagyták volna megcsinálni a reformokat, túl lennénk rajta, a fidesz pedig ugyanúgy megnyerte volna a választást 2010-ben. de nem: ők a "minél rosszabb, annál jobb" aljas stratégiát választották, az ország kárára.
@madmanic78:
Hol van itt jobboldal meg baloldal? Baloldali az az MSZP, amelyik milliárdosok gazdagodására hajtott? Jobboldali az a Fidesz, amelyik nem győz beállamosítani mindent, amit lehet?
Ugyan már! Ezek csak hazudják, hogy melyik oldalon állnak! Legfeljebb abban különböznek egymástól, hogy az egyik a bal, a másik meg a jobb zsebébe várja a jattot.
álmodik a nyomor.egy darabig nem jönnek vissza a komcsi haverjaid :)
@sprenczl: A manyup-ba a pénzt a TE MUNKÁDÉRT FIZETTE a munkáltató. Ha munkahelyet váltottál akkor a másik munkáltató fizette UTÁNAD, és ezt a manyup-ban természetesen a te neved mellett jelent meg. Tehát nagyon is a tiéd VOLT az a pénz hiszen te dolgoztál meg érte és a te neveden futott. A manyup-ban eldönthetted hogy mit akarsz a pénzeddel csinálni,tehát a TIED VOLT. Most állam bácsi lenyúlta hogy ebből fizessék a hazudozásaikat. Te meg tapsolj nekik és kommunistázd az ellenzéket ahogy a fidesz médiában olvastad te nagyon-nagy zseni.
@global001:
Á, elég ahhoz az is, ha levágnak 2 nullát a forintból...
"a korkedvezményes nyugdíjtól eleső rendvédelmi szervek dolgozói és a tűzoltók, "

Ezzel mi a lófasz baj van?????

Épp időszerrű lenne, a többivel viszont abszolut egyetértek.
SP-ről jut eszembe. Most, hogy itt a Win7 SP1, ki kéne adni a FIDESZ 2.0 SP1-et is :-)
@thinker_:
Aha... Most épp a te komcsi haverjaid vannak. Akik az utóbbi 50 év legdurvább államosítási hullámában vannak.
@igényes: miért egy szocialista elkúrót igen? aki a rendszerváltáskor fillérekért vett meg milliárdos értékeket? akinek az egész vagyona lopásból van?
@Legkisebb Ugrifüles:
Az énekest? Hááát... Lehet. Ennyire az is értene hozzá, és ő még fiatal, hátha tanulna.
@Bélus___: védőnő. (3 iskolát visz, ebből egy "kisegítő". Nem álommeló - én nem bírnám lelkileg - Ő szereti.)
@thinker_:
Most arra a kezdő jogászra gondolsz, aki még senki mástól nem kapott fizetést, mint a pártjától, meg az országgyűléstől, mégis több a vagyona, mint az összes gyakorlott ügyvédként dolgozó egykori évfolyamtársának?
A szakadékot kell észre venni a nyolc évnyi fidesz kommunikáció és a meghozandó döntések között. . Legalább kussban maradhattak volna, talán akkor saját magukat sem hozták volna most ilyen helyzetbe. Ebből is látszik nekik a hatalom és ezáltal a saját zsebük megtömése a lényeg nem az ország jobb sorsa.
Az államadósságban benne vannak a magán adósok, az állam és az önkormányzatok
@lanyi: És ki sípolt, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg? Mindig azok fizetnek, ezt lassan megtanulhatnád.
Tetszik neked is az adócsökkentés? Nekem jó, mégse tudok örülni neki, mert sajnálom azokat akik megszívják vele. Nekem nem sokat számít az a plusz párezer forint, nekik a hiánya igen. De ezt választotta a sok idétlen barom, ezúton is köszönöm.
@eremita: a leggyávább féreg megy el csak el.
Én úgy emlékszem, hogy a tetű SzDSz kampányolt az egykulcsos adóval. Most akkor Fidesz leberális párt lett ??
@volvo6067: "Ha egy kicsit vennétek a fáradságot és megértenétek, hol tart az ország, nem akarnátok elkergetni egy garnitúrát, aki legalább hozzányul és megpróbál tenni valamit ezzel a szartömeggel."

A szartömeg megtömte a zsebét mások kárára és amihez hozzányúl, ott babér nem terem. Vedd a fáradságot ezt megérteni :)
@lanyi:
1) Aki nem imádja orbánbálványt, még nem biztos, hogy gyurcsánybálványt imádja. Tudod, nemcsak kétféle ember létezik.
2) Az államadóságot megszorításokkal lehet visszafizetni. Kiadáscsökkentéssel és bevétel növeléssel. Bokros-csomaggal. Adócsökkentéssel, kézrátétellel nem. A baj az, hogy ez (legalábbis távon) fájni fog.
3) Hasonlóképpen a gazdaságot fejleszteni sem az állami újraelosztás növelésével, szociális jutattatásokkal kell.
4) Triviális, hogy a lineáris adó a gazdagoknak kedvez, a szegényeket bünteti.
@balfék: "...Az államadósságban benne vannak a magán adósok, az állam és az önkormányzatok"

nem. a lakossági hitelek nincsenek benne (legfeljebb a kamattámogatott hitelek kamattámogatása), és az önkormányzatok adósságának egy jelentős része sincs benne.

az államadósság általában a központi költségvetéshez kapcsolódó adósságot jelenti.
@dekol84:
És?
Szlovákiában magasabb az egy főre jutó gdp, ez tény.
Ez az elmúlt évek alatt alakult így, köszönhetően a hazai elkúrásnak és a szlovákok reformjainak, amiben benne volt az egykulcsos adótól a szociális kiadások megnyírbálásán keresztül sok minden. Ez is tény.
Hogy ez sokaknak nem tetszik, ez érthető, de ennek a tényekhez semmi köze.
A mindenkori kormánynak amiatt van szüksége erre a retorikára, a hazugságra, a lehetetlen ígérgetésére mert az átlagember olyan egyszerű/manipulatív/tájékozatlan hogy ezt 4 évente benyalja.

Ha a polgári értelmiségi réteg nem fogyatkozott volna meg ekkora arányban, talán lenne valami súlya észérvekkel vitázni a választásokon.

Viszont nincs, de emiatt kár hőzöngeni a posztírónak, hiszen ennek a helyzetnek köszönheti hogy a cikkében fellehető hihetetlen egyszerű csúsztatásokkal a nagyközönség nemhogy békében él, még egyet is ért...
Az adóságcsökkentés egy jó ötlet az eladhatatlan (nyugdíjpénztári kincstárjegyek)értékpapírok eltüntetésére, egyben lehet ekézni az elődöket, különösen az elmúlt 8 év képviselőit.
A sajnálatos dolog, hogy a tékozlás már korábban elkezdődött, és azóta a kiadásokat a fidesz is szorgalmasan megszavazta.
@antifideszklub:
A MANYUP szazalekat a NEM a munkaltato, hanem a munkavallalo fizette be.
MIND A 13 EVBEN. Ezen nem kellene rugozni.
@sterimar:
Igazad van. :)
A másik oldal semmivel sem különb, talán csak azzal, hogy nem mondták:"én még soha nem hazudtam".
@butus: én kikerestem inkább a videóját (elsikkasztott történelmi lehetőség). Közben ezt hallgatom. Ha az alap axiómája igaz, akkor logikusnak tartom a gondolatmentét, és látok nem egy olyan pillanatot a múltból, ami igazolná az állítását.
Az egy érdekes gondolat, és az a vicc, hogy pont a mai napon kezdtem el azon gondolkozni, hogy a kettészakított ország gyakorlatilag mindkét nagy párt érdeke. És az oka még inkább érdekes, bicskanyitogató.
Csak a szokásos Fabius írás. Semmi új. Megjegyzem, kétharmada van Orbánnak és kormányának. Ennyi.
"Ugyanis a Szent Tehénként kezelt államigazgatáshoz nem nyúlnak, sőt, a létszámot minden ígérgetés ellenére felduzzasztják. Így az a röhejes helyzet alakul ki, hogy a nagy megszorítás és reformok közepén az egyetlen államigazgatási spórolás Lázár János visszavont Audi bérlete lesz."
A kormánytisztviselők jelentős részénél a korábbi 500000 Ft-ról 200000 Ft-ra csökkent ezévben a kafetéria keret. Ez annyit jelent, hogy a közszolgáktól újabb - legalább - egyhavi bért elvettek.

Más. Egykulcsos adó...
Valaki mondja már meg nekem, hogy ha bevezetik a többsávos adózást, akkor a minimálbér környékén keresőknek mennyivel lesz jobb, ha az évi bruttó 5-6 M Ft fölött keresők többet adóznak?

Ja és egy jótanács a posztolónak.
A Gabócázás, a Tonyózás, a vicces képek beillesztése saját mondanivalódat is komolytalanná teszi.
@Szabványok: "a szegényeket bünteti."

Kommunista-e vagy?
@Legkisebb Ugrifüles: :-))))

A baj az, hogy a zember is fizet, mert a bevásárlásnál, tankolásnál, telefonálásnál stb. mindenki fizeti a gazdaságpolitika árát.

A közszférában egyébként igen komoly elbocsátások voltak - más kérdés, hogy felvettek még több hithű "plakátragasztót", akik persze sokkal jobban értenek a dolgokhoz...
Na olyan is ma a közigazgatás...
Ugyanakkor pl. a cafeteria megkurtításával igen rendesen megvágták a jövedelmüket.
Az indoklás nélküli elbocsátás lehetőségével - ami ugye majd csak májustól lesz alkotmányellenes ld. AB határozat... - elképesztő létbizonytalanságot hoztak létre.
"Az eltelt két hónap alatt világosan kiderült, hogy a munkavállalók kétharmada nem, hogy jól nem járt az egykulcsossal, cserébe kifejezetten rosszul jártak."

Ez egy szép nagy hazugság a posztolótól.
Kb. a munkavállalók negyede-ötöde járt rosszul, havi 2-3 ezer Forinttal.

De ez nem hangzik olyan jól, mint a fenti hazugság!
@Jomkipp úr: " Gabócázás, a Tonyózás, a vicces képek beillesztése saját mondanivalódat is komolytalanná teszi. "

+1

nem a suliba kéne lenni a posztírónak?
@sterimar: Pedig igaza van, páromnak csökkent a nettója. Az a szerencséje, hogy a munkáltatója rendes volt, és megemelte annyival a bruttóját, hogy ne keressen kevesebbet, mint tavaly.
@igényes:
"Most tényleg lehetne távozni az egész kormánynak, hol van Schmitt Pál szerepe, bölcsessége, hazaszeretete, erkölcse? "

És akkor mi lesz? Jöjjön Gyurcsány, az elkúró? Legyen újra 15. havi nyugdíj?

Normális-e vagy?
@Murderface:
"Az államadósság Viki előző kormányzása idején kezdett el nőni. Egészen pontosan 2001-2002-ben. "

Ja, és olyan szemét módon nőtt az államadósság, hogy azt a bátor MSZP-s hazafiak se tudták megfékezni!
Egyszerűen nem tudtak nem osztogatni 14. havi nyugdíjat, nem tudtak nem pénzt szórni... szegények.

2002-ben választások voltak, és 2002-ben volt az MSZP-s +50% béremelés.
@Jomkipp úr: " a minimálbér környékén keresőknek mennyivel lesz jobb, ha az évi bruttó 5-6 M Ft fölött keresők többet adóznak?"

A választ az irigység faktor környékén kell keresni.
@Szabványok: 300 ezret keresek, gazdag vagyok, IGGEN!!!!!!!! MEGCSINÁLTAM AZ ÉLETEM!!!!!!4
@antifideszklub:
"A manyup-ba a pénzt a TE MUNKÁDÉRT FIZETTE a munkáltató. Ha munkahelyet váltottál akkor a másik munkáltató fizette UTÁNAD, és ezt a manyup-ban természetesen a te neved mellett jelent meg. Tehát nagyon is a tiéd VOLT az a pénz hiszen te dolgoztál meg érte és a te neveden futott."

Igen, de akkor a manyup pénzzel azonos mértékű HITEL is a tiéd, amit a magyar állam azért vett fel, mert a MANYUP-ba rakott pénz hiányzott a kasszából.

Tehát van 1 millió Forint MNYP vagyonod, és 1 millió Forint hiteled.

Megkapod a vagyonod, ha előbb kifizeted a hiteled.
@NewWay: "Igen, de akkor a manyup pénzzel azonos mértékű HITEL is a tiéd, amit a magyar állam azért vett fel, mert a MANYUP-ba rakott pénz hiányzott a kasszából."

a hitel tavaly év végén lett visszafizetve. (világbanki hitel volt egyébként)
@Árpi: Mesterházy kb egy éve zárt körben azt mondta, hogy a hülyék és a gonoszok közül lehet választani... és ő a hülyéket javasolta... (ez Magyaroszág...)
Fabius, te demagógia paganinije, most az egyszer méltó vagy a blogod alcímére:
Érződik hogy örömedben legszívesebben sikoltoznál mint egy megkergült Bokros Lajos a vurstliban amikor meghallja a bűvös szót: "megszorítás" közben pedig a kiebrudalt rokkantnyugdíjasokat siratod skizofrén Schmuck Andorként.
Az a baj hogy a saját inerciarendszereden belül is következetlen vagy, azt pedig pláne naivitás lenni elvárni tőled hogy a cipősdoboznyi perspektívádból kidugd a fejed egyszer: helló, megváltozott a világ.
Úgy látom, te mint az MSZMP többi híve a FIDESZ látomásainak csődjéról írsz, miközben a saját látomásaidat osztod meg velünk. Mert te vagy nagyon közel állsz a tűzhöz, de inkább valószínű, hogy az előző kormány koncepciói alapján megjósolod az új csomag részleteit. Miután megjósoltad persze kritizálod is. Ehez nem fűznék semmit, hiszen te a saját programodat kritizálod.
Had hívjam fel a figyelmedet azonban néhány tévedésre! Nem volt kötelező átlépni az állami nyugdíjrendszerbe. Tehát lopásról ne beszélj, ha ebből a pénzből törlesztik a magánnyugdíjpénztárak működtetésére felvett hiteleket. A mi nyugdíjunkat pedig majd az akkori befizetésekből fizetik.
Másrészt lehet a Bajnai kormányt ajnározni, de 2010-ben Ő egyik párt miniszterelnökjelöltje sem volt. Másrészt mivel magyarországon lényegében pártokra lehet szavazni, nem lehet különválasztani Meggyesi, Gyurcsány és Bajnai időszakra az előző nyolc évet, főként mivel a törvényes hátterét mindháromnak ugyanaz a koalíció adta.
Az elmúlt nyolc év tükrében viszont eléggé visszatetsző a kormány egy évét kritizálni, még ha azzal egyet is értek, hogy még sok mindenben - mint például a közigazgatás megreformálásában - lemaradásban vannak.
"Orbán Viktor ha elég tökös lenne maga szaggatná szét a víziót saját szurkolótábora előtt, kimondaná nekik arcból arcba, hogy elkúrtuk, megszorítunk."
Muhaha! Mit vársz ettől a figurától, aki Európa leggyávább embere? Aki fél az újságíróktól, akik kényeset kérdezhetnek, ezért nem nyilatkozik, csak a saját csahosainak; aki sajátjává teszi az állami hírszolgáltatót, hogy csak a jó híreket hallja a nép; aki fél az internettől, ezért regisztráltatna és szorongatna minden oldalt és blogot, ahol leránthatják a leplet a hazugságairól; aki a saját beosztottaitól is fél, a frakciójától, az önkormányzatokban erős politikusoktól, ezért kompromittálja őket alkotmányt és jó ízlést sértő törvények nevükre íratásával; aki fél a magukról öregkorukra gondoskodni szándékozó, tudatos polgároktól, ezért ellopja a pénzüket; aki fél a köztisztviselők tömegétől, ezért az állásukkal zsarolja őket... Folytathatnám sokáig, de a lényeg ugyanaz marad: Orbán Viktor Európa leggyávább embere.
@NewWay: Éppen pont azok kapnak 2-3 ezerrel keveset, akiknek ez a 2-3 ezer nagyon sokat számít minden hónapban. Akinek mondjuk a hétvégére ennyi jut - mert a többit viszi a törlesztő...
Ennyire azért ne legyünk cinikusak: ha csak egy ember is kevesebbet kap, már akkor is áll a dolog: HAZUDOTT a VIKTOR!!!
@NewWay:
De, rosszul jart. Az allami szferaban azonban kompenzaltak, igy szamszakilag nem jelent meg. A 2011-es koltsegvetes erre a kompenzaciora 24Mrd forintot kolt. Azaz Te, meg en....

Amugy egy ember is tobb, mint SENKI. Szoval ki is hazudott!?
posztíró tévedésben van. nem a fidesz kurta el. a maszop. és nem OV hanem fletó. lárifári...
10 ÉVE gondolkodom azon, hogy kéne egy pártot csinálni olyan programmal ami azt hirdeti, hogy ne csak a ma élő emberek szopjanak a jövő nemzedékért hanem mindenki egy kicsit de szépen elosztva! Adókat, járulékokat felére csökkenteném, adó amnesztiát adnék. Csökkenne a benzin adó tartalma is. Minden állami járművet környezetbarát középkategóriás autókra cserélnék, felőlem a delegációk is utazhatnak priussal. Az állami tenderekre pályázatokat benyújtó cégeket átvilágítanám és ha valaha bármi köze volt a cégnek vagy tulajdonosának vagy a cég érdekeltségi körébe tartozó személyeknek bármilyen állami megrendelés elnyeréséhez akkor kizárnám minden állami pályázatból! A bankokat nem megadóztatnám hanem kötelezném, hogy vállalja át minden az adott időpont előtt felvett deviza hitel árfolyam különbözetét visszamenőleg! A végkielégítések 98%os adóját 10milló ft fölötti összegekre vetném csak ki visszamenőleg. Hát ilyenek... Hányan szavaznának rám ideológiai fröcsögés nélküli pártra? Hárman?
dühítő és nagyon szomorú, hogy mindig a legostobább söpredék a leghangosabb.

én speciel nem értek a kvantumfizikához, de nem is szólok bele.

gondolom, hogy még csak a gazdaság szót sem tudnád még csak definiálni sem.
azzal a gondolattal már eljátszani sem merek, hogy tudnád, hogyan változtak pl az adók az elmúlt néhány évben, ezzel szemben az állami kiadások, illetve az árszínvonal.
vagy bármi mást amit érdemes tudni véleménynyilvánítás előtt.

így a megszólalásod halmozottan hasznos közösségünknek, köszönjük.

egyébként legalább a tévében ne a valóvilágot bámulnátok hanem a híreket, esetleg néha egy parlamenti közvetítést, netán EP közvetítést, a magyar közlönyt, vagy annak valami kifestős bucimaci változatát.. észrevennétek, hogy történnek pozitív változások bőséggel, és amit én is meglepődve tapasztaltam, hogy most először valaki kiáll értünk basszameg. hát pont most kell meglincselni a vezetést? nem ér rá addig amíg lesz rá valami ok?

inkább hallgattok az mszmp-s uszításra, miszerint az orbán-kormány megszorít annak ellenére, hogy pont az ellenkezőjét teszi?
és a vörös kutyáknak úgy van képük ezzel a szöveggel kiállni, hogy 8 éven át semmi más nem történt csak évről évre különböző adóemelések?

(amely bevétel mellesleg sehol nem látszik.. a totál fölösleges beruházások költségei között szépen eltüntettek pár 100mrd-ot nem érdekes persze. jó fiúk ők, csak szeretnek elcsenni egy kicsit. ez a legjobb fiúkkal is megtörténik.)

______________

az a legnagyobb baj, hogy veled és azokkal akik osztják a "véleményedet", még csak vitatkozni sem lehet nemhogy észérvekkel meggyőzni, és ennek ellenére ti döntitek el, hogy ki legyen kormányon.
Megszavaztuk (már aki) őket. Őket akarta az istenadta nép. Megkapta. Ahol ilyen hülye nép van, hogy egy pufajkás Hornt-t, majd egy "soha sehol nem dolgozott, nem produkált fiatalembert, majd egy dadogós volt ügynököt, majd egy lenyúlós volt KISZ vezért, majd a 8 év alatt világossá vált akarnokot választ meg,mert olyan hülye, hogy azt hiszi igérgetésekből lehet jól megélni, nos az a nép megérdemli Selmeczit, Rogánt, Kósát, sőt mg Medgyes Tamást is.
@SzaboZsee: Te egy kis tanulatlan, alulképzett, tudatlan kis abortuszmaradék vagy. Kinyalhatod a kétharmados seggünket.
volvo6067:te is kurva okos vagy ki a fasz keres 6-7 milliót, aki ennyit keres az jól járt az egy kulccsal.Védd a 6-ik köcsög miniszterelnök nevű rabló vezért.Lassan a magyar demokrácia áldozatainak kellene emlékmű.Annak a majd tíz milliónak akiket ez a politikai söpredék tönkre tett.
Elég lenne az eredeti törvény szövegét elolvasni a magánnyugdíjpénztárak működéséről. Tulajdonosként rendelkezhettünk eddig ezzel az összeggel.
Visszalépni nem volt szó szerint kötelező, ám ez cinizmus.
Az eddigi ámokfutásra pedig nem magyarázat már az elmúlt 8 év.A későbbiekre meg pláne nem.
Inkább a Varánusznak kellene csomagolnia.
@nemezisazis: persze hogy nem mindenki gazdasági szakember. De az sem túl jó érv, hogy aki az de más a véleménye, az meg kommunista/zsidóbérenc/liberálbolsevik. Mert ezek nem túl jó szakmai érvek, még a plebs előtt sem. Vagy de?!
Maastrichti kritériummal konzisztens
államadósság a GDP arányában

1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
87,1 73,6 63,9 61,6 60,9 55,0 53,0 56,6 58,9 60,3 61,5

www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Kiadvanyok/mnbhu_mnbtanulmanyok/mnbhu_mt50/mt_50.pdf
@maybach: mert anno belépni sem volt kötelező ugye?
@moncayo: Erez magad megtapsolva.
"S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt? "
semmilyen új párt nem fog itt gyökeret verni az elkövetkező min 100 évben. Itt akkor lesz változás, ha háború lesz és megint megszállnak valakik.
Az egysávos adóval azok jártak rosszul, akik hozzászoktak ahhoz, hogy keveset, vagy egyáltalán nem adóztak. Most, hogy Nekik is be kell tenni a közösbe, egyből kinyílt a csipájuk. Azt rögtön tudják, hogy a másiknak még mennyit kelljen fizetni, de hogy ők alig vagy egyáltalán nem tesznek bele, arról kuss van..
Tamadjukmeg haduzenet nelkul Ausztriat. Az ellentamadasnal hatraljunk a roman hatarig, es adjuk meg magunkat. Jobb otletem egyelore nincs...
Aki arra vár, hogy egy leszámolás Gyurcsánnyal és a szocikkal majd helyrehozza a gazdaságot, nagyot csalódna egy nyilvános vizsgálat lefolytatása közben. Egyrészt elsősorban azért nem lesz leszámolás, mert MINDENKI lopott, aki hozzáfért, tehát nem lesz általános nyomozás!
Ami ennél sokkal súlyosabb gond - szerintem - hogy az ellopott pénz nem is olyan sok. Ami az államadósságot erőteljesen felnyomta (és ezt fentebb már többen megírták), azt finoman úgy mondják, hogy "a folyó kiadásokra fordították". Magyarul SZÉTOSZTÁSRA KERÜLT. Ilyenek a nyugdíjkassza kiegészítése, a kamattámogatás a lakáshiteleken, stb.
Nemrég voltam a Délvidéken (Szerbiában). Meg kellett állapítanom, hogy mi, itt Magyarországon NAGYON JÓL ÉLÜNK! Sokkal jobban, mint ahogy az a gazdaságunk alapján indokolt lenne. És itt kell meglátni, hogy az életszínvonal és az eladósodás szorosan összekapcsolódnak. Mint a magánszférában. Akinek hiteles autója, lakása, stb (esetleg mindez együtt) van, az sem a "sajátját" élvezi, hanem a bankét.
Megoldás: normális családban megbeszélik, ha gondok vannak és szorítani kell a nadrágszíjon. Mert ha mindenki egyetért a takarékossággal, akkor könnyebb elviselni. Viszont ha a család egyik fele még abban a hitben él, hogy a tavaly megálmodott tengerparti nyaralásra még jut, és nem akarja meghallani, hogy a nagymama tetésre tartogatott pénzéhez is hozzá kellett nyúlni, az - nyilván - ordítani fog, mert venne még egy új fürdőruhát.
Szóval kb itt tartunk.
Mi, állampolgárok nem akarunk lemondani az eddigi bőkezű juttatásokról.
A kormány meg nem meri megmondani, hogy a kolbászkerítés megavasodott, és kevesebb zsebpénz jut a családtagoknak.
A megoldás a párbeszéd. Amit - eddig - a kormány elutasított.
@lanyi: "te hülye vagy!

Amikor a zorbán volt a miniszterelnök az államadósság 50 % körül volt.
Aztán jöttek a meggyesi gyurcsányi meg a haverok és nyolc év alatt 80 % föké ment az államadósság.

Miről beszélsz te gyökér?

Ez a blog a hülyék gyülekező helye?:) "

Úgy néz ki az. Legalábbis a közgazdaságtan "ülj le fiam, egyes!" simán megvan.
Jót tenne, ha ilyen minimálban meghagynánk a Szíjártót érvelni.
A zállamadósság, az új mumus (mióta az EU nem engedte kedvenc törpünket tovább adósodni), mindenki számára látható tételekből jött össze, akik az elmúlt 20 évben csak kicsit is nyitva tartották a szemüket.
Törpiék és a kommancsok közt annyi a különbség, hogy a kommancsok dobtak koncot a szegényebb, az átlagos rétegnek is (pedagógus és eü-s béremelés, nyugdíj), törpiék pedig nem szaroznak a népboldogítással, minden lét oda csatornáznak, ahol az elmúlt 20 év amúgy is bejött (lásd a plafon nélküli lakáshitel támogatás pl.).
Az önkormányzati szektorban lenyomott tobzódás az csak külön hab a tortán.
@Legkisebb Ugrifüles: Te is okos vagy.
faszt kell itt háború! forradalom és megtisztulás. a volt pártfunkciktól mert háttérből meg gazdasági hatalmuknál fogván ők irányítják pl a ballib médiát. köztük index féle szennyeket.
Nem csak az intézkedésekkel van baj, hanem a kivitelezés is legalább ennyire silány. Még mindig nem értik, OV különösen de a hívők sem, vagy együtt csináljuk vagy sehogy nem fogjuk.

Erre megint csatákat akar vívni a reformok kapcsán. A végeredmény borítékolható, a kormány csatázik a felpörgés, megújulás az érintettek együttműködésének hiánya miatt megint ELMARAD!
@Legkisebb Ugrifüles: A plabs előtt ezek a legjobb érvek. Nem szakmaiaik, de a legjobbak.
Nem érdemes Vitatkozni! Van kb. 7-8 millió troll ebben az országban, akinek egy kis ígért pénz hallatán elkezd csorogni a nyála, de van olyan hülye, hogy ne lássa azt, átverik. Aki pedig a fennmaradó kicsi hányadba tartozik sajnos, vagy nem ment el szavazni, vagy ha el is ment, kevés volt ahhoz, hogy változtatni tudjon. Sajnos nagyon kevesen látják át a pénzügyeket, ez látszik az eladósodott népességen (kocsit 120 hóra). Ha nincs pénzem, akkor is veszek autót, mert a szomszédnak is van hozzáállás. Szóval kár vitatkozni, a hülyéket úgysem lehet megtéríteni. Sajnos be kell látni, hogy itt rend nem lesz soha. Mindig lesz egy-két nyerészkedő, aki megkavarja az iszapot(gyengébbek kedvéért a népesség nagyobbik felét), aztán lecsapol egy kis pénzt, persze amíg lehet. De higgyétek el nem sokáig, mert hamarosan akkora bajok lesznek, hogy egymás torkának fognak ugrani az emberek egy szelet kenyérért.
@ostvan: "Akinek hiteles autója, lakása, stb (esetleg mindez együtt) van, az sem a "sajátját" élvezi, hanem a bankét. "
Furcsa hogy a bank autójának adójáról azért én kapom a csekket...
@Nathan D'Xantine:
Ugyan mar, mit kepzelsz, mifele FIDESZ hivot zavarnak ossze ilyen szamok? :-))))
80%, 8 ev. Ezek a heti mantrak.
@newtehen: Igen, egyesek nagyon jól meg tudják indokolni, hogy a másik fizessen negyven százalékot, de nekem még a húsz is büdös.
A handabanda Orbán kormány eddigi "sikerei":
Íme egy gyors leltár, amely messze nem teljes.

Az alkotmány szétverése, új, konszenzus nélküli pártalkotmány szerkesztése. Schmitt Pál a Sándor-palotában. Megfigyeléssel fenyegetett köztisztviselők, visszamenőleges 98 százalékos adóztatás. Az alkotmánybíróság szétverése, amely immár korlátozottan ellenőrizhet, ha akar egyáltalán. Pártkatonák a Költségvetési Tanácsban, az Állami Számvevőszékben, a médiatestületben, az ügyészség élén. Botrányos médiatörvény, amely nem más, mint a cenzúra bevezetése, pártos lett a "közszolgálati" hírszolgáltatás. A sajtó munkájának akadályozása a Parlamentben, házi DJ-ből tévéintendáns.

Béremelés ígéretével becsapták a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat. Szétverik az oktatási rendszert, vegzálják a kórházigazgatókat, semmibe veszik a szakszervezeteket. A magáncégeket kommandóval fenyegetik, mintha bármi közük lenne ahhoz, hogy egy magáncég kit és mennyiért foglalkoztat. Akire éppen vonatkoznék egy törvény, azonnal egy lex-Akárki létrehozásával mentesítik. A brutális válságadók bevezetésével nemzetközi károkat okoztak, emiatt csökkent a hitelezés és nőtt a banki, a telekommunikációs szolgáltatások ára. Megbukott a cselédadó, ellopták a magánnyugdíjakat. Lassan egy éves munkásságuk alatt nőtt az ország kockázati felára és az államadósság. A hitelminősítők éppen a bóvli fölé árazták be az országot. Az előző ciklusban folyamatos építkezés folyt, a kormányváltás óta az uniós fejlesztések gyakorlatilag leálltak. (Ami épül: Mercedes, Audi, még Gyurcsány, majd Bajnai hozta ide.) Az egészségre káros hamburgerfogyasztást korlátozzák, de pálinkát bárki pancsolhat. Forintpusztító mondataikkal bedöntötték a devizahiteleseket, azóta sincs a gondra megoldás.

Rosszabbul élünk, mint egy éve: jóval drágább az élelmiszer, a benzinár az egekben, nő az infláció, egyre több embernek gond a mindennapi élelem beszerzése, a lakás fenntartása. Cserébe az egykulcsos adóval az emberek háromnegyedének csökkent a bére. Viszont Orbánéké nőtt. Nem kicsit, nagyon.
Szociális érzékenységükre jellemző a kétmillió forint feletti bér, az urizáló dolgozószoba, a havi 600 ezres Audi, az adósságban úszó önkormányzatok, néhol az adófizetők a cimborák perköltségét is kifizetik. Megbízási szerződések születnek a haveroknak a zuglói 40 milliótól az NFÜ-s kétmilliárdig. Kétes múltú elszámolók jelentenek fel mindenkit, de az esztergomi Meggyes esetében elfordítják a fejüket. Terrorelhárításnak nevezett házi kommandó létrehozása.

Magyarország nemzetközi tekintélye romokban. Szégyen, ahogyan a miniszterelnök Strasbourgban viselkedik, az uniós elnökség teljes kudarc. Orbán bűne, hogy elmarad a gödöllői csúcstalálkozó. A kettős állampolgárság diplomáciai gondokat okoz, a szavazati jog megadása megosztja a határon innen és túl élő magyarokat, ráadásul igazságtalan az itt adót fizető anyaországiakkal szemben. Szétverték a filmgyártást, az Operát, a színházi struktúrát pártkatonákkal töltötték fel, lapjaik támadják leghíresebb kortárs íróinkat, a filozófusok ellen már per is indult.

És most az elrontott kormányzás miatt a zemberek felkészülnek Orbán Viktor megszorító csomagjára. Egy legyengült, félelemben élő nemzet várja az újabb, "nemzeti megújhodásnak" nevezett kínzást.
@Grigorij Pantyelejevics: Hát, én úgy tudom, hogy a Medggyesi féle ideióta 100 napos programot mindenki (inclusive Fidesz ás a farka) is megszavazta, kivéve Ibolyaka operett pártját. S cavinton nélkül is emlékszem, hogy valaki 14. (!) havi nyugdíjat igért! Nem tudjátok ki volt? Szóval emberek, csupa idióta vezérünk volt/van, s meg merem kockáztatni, hogy : lesz.
@NewWay:
1. Azt a hitelt nem azért kellett felvenni, hanem mert a korábbi befizetéseket eltapsolták.
2. Azt a hitelt úgyis ki fogjuk fizetni, miközben a befizetett pénzt is elvették 2.9 millió embertől. Ők is fogják fizetni...
@ampelmann: Jaaa! Csak a ballibek ordenáréskodnak! Az egészen más! :-)
@ampelmann: FORRADALOM? Ember, mennyi ido alatt szerelsz szet es ossze egy Kalasnyikovot? Milyen messzire dobsz egy Molotov-koktelt?

Menj kicsit gyakorolni Libiaba, es ha tetszik, gyere, es csinaljuk egyutt! Balfasz.
Ize, JOBBfasz.
@Nathan D'Xantine: Jesszus!
Ez van ha megzavarják az embert írás közben.
Tehét: "plebs", ill. "szakmaiak"...
@newtehen: Igen, mert az autó használatát te élvezed.
A bank meg fizeti a rendes gazdálkodás miatti adókat.
@NAS:
Dehogynem lesz 3.60-as kenyér. 3.60 eurós.
De az, hogy Orbán hülye az nem kommunizmus.
Orbán Viktor hatalomra kerülése azért következett be mert az emberek reformokat vártak. Mélyreható nagy alap rendszereket átalakító reformokat.
Orbán Viktor azonban okos. Tudja, hogy egy jól irányzott népszavazással tönkre lehet tenni reform törekvéseket és el lehet veszíteni a következő választásokat. Nem kicsit hanem amolyan SZDSZ módra, hogy utána még hírmondó sem nagyon marad a pártból.
Ezért aztán nem is csinál semmit.
Pedig 20 év után Ő lett volna ez egyetlen aki ha karakánul kiáll a reformok mellett és azt rögtön a kormányalakítás után bejelenti akkor a zemberek támogatták volna, sőt még lehet, szerették volna is a várt reformokért. A nyugati karvalytőke (amelyből élünk igen, mi mindnyájan) a keblére ölelte volna és Obamával meg mindenféle nagy emberekkel parolázhatna. Hogy tessék nézni itt van ez a magyar ember ez aztán kivezeti az országát a válságból.
De ezt csúnyán elszalasztotta. Ma már nem lenne hiteles.
@ampelmann: nem mondtam hogy KELL, csak annyit, hogy a politikai elit bebetonozta magát és nem lehet már ezen változtatni.
Amúgy a média félretájékoztatásáról:
Tegnap olvasom az interneten, hogy a magas benzinárak miatt spórolásként Spanyolországban csökkentették a sebességkorlátokat, CSERÉBE olcsóbbá tették a vonatjegyeket.
Ma reggel a rádióban ebből már csak annyi ment le, hogy csökkentették a sebességhatárokat.
Mibe, hogy Magyarországon ebből csak egy csomó kirakott 40 -es tábla lesz mögöttük bujkáló trafipaxxokkal?
Ez tudom, hogy nem kifejezetten a fórum témája, de jól mutatja az ország vezetésének hozzáállását.
A gazdaságpolitikához - szemmel láthatóan - mindenki kiválóan ért. Szárnyal is az itthon, mint a magyar futball. Ahhoz is mindenki ért, jobban, mint akik meg is élnek belőle.

Hát, Magyarország, (lassacskán) én Így nem szeretlek...
@tomwar: Ja...
Semmi zavaró szándékom nem volt.
Csak gondoltam, ha már számokról beszélgetünk, akkor...
Aztán mindenki azt kezd vele amit akar.
Mint általában a számokkal.

Persze mint látható nem kizárólag FIDESZ hívőket zavarhatnak meg az ún. érvelésükben.
ampelmann !

De, belépni is kötelező volt. Ettől most mi változott?
Mikor Bajnaiék nem késve fizették a nyugdíjpénztárakba az összegeket ifjú titán felszólalt a Parlamentben, hogy meglopják az embereket. Követelte, hogy a késés időszakára is kárpótolják Őket. Teszem hozzá, helyesen.
Hé fikahuszárok, itt elolvashatjátok mit mond a Commerzbank londoni elemzője mit miért csinált a kormány:

hvg.hu/velemeny/20110228_gazdasagi_csomag_zentai
Orbán basszd meg a jó anyádat!Elitista ,szemét autokratőr!
Szedjük pontokba:
1, Nem tudom, miért fáj az, ha egy ötletet, amely f*szság, nem vezetnek be. Miután nem tételezem fel, hogy ne élt volna Varánusz a 2002-es Meggyesi kampány idején - fedezetlen ígéretek, majd ennek beváltása,- csak arra tudok gondolni, hogy ez az írás nem mér egyenló egyelő mércével.
2, Lehet mondani, hogy f*szság az egykulcsos adó bevezetése, de gazdaságot csak kereslettel lehet felpörgetni, ennek az állami módját meg (hála istennek) befújta Brüsszel.
Lehetett volna persze azt mondani, hogy menjen minden úgy ahogy eddig, végülis, küldhettük volna tovább a vállakozóinkat Szlovákiába meg Romániába adót fizetni, örülök neki, hogy nem ezt tették.
3, Az egykulcsos adót Sterimar korrektül védte, teljesen egyetértek, gratula:)
4, Nem gondolom, hogy a FIDESZ kész szakmai programokkal állt volna itt a tavaly áprilisban, sem a görög válság és az ebből fakadó pproblémaként való felértékelődése az aállamadósságnak, sem pedig a 2/3 és az ebből fakadó lehetőségek "nem voltak benne pakliban". Ezzel együtt a döntésre és az egyébként sokszor helyeselhető döntések kommunikációjára és a vitára sokszor nem jut idő, ami jogosan koptatja a bizalmat, az enyémet is.
5, Nem tudom, honnan vette Varánusz, hogy az elmúlt 8 év után mindenkinek kolbászból lesz a kerítés. Sztem ettől a kormánytól jobban el lehet fogadni a "megszorításokat", mert érezhető törekvés van az arányos közteherviselésre - ezalatt nemcsak az egykulcsos adórendszert, hanem a különadókat is értem.
6, Összességében ezzel a cikkel közel kerültem ahhoz a kijelentéshez, hogy ez volt az utolsó bloglátogatásom, annyira egyoldalú. MIután azonban korábban voltak nem indulatokra, hanem gondolatokra alapozott posztok, ezt nem teszem, mindenki kelhet bal lábbal.
@Publius Decius Mus: De nem skizofrén az ürge! Csak többen laknak a fejében! :-)))
@Publius Decius Mus: De nem skizofrén az ürge! Csak többen laknak a fejében! :-)))
@Pendemonda: Én értem, hogy te a középiskolás ökonómi könyveket ismered csak. De ugye nem baj, ha vannak akik már látták az egyetemit...
@Gulogulo: Hát öreg, ha te csak egy egyetemet ismersz...
@thinker_:
"...a leggyávább féreg megy el csak el...."

Hogy kik hagyják el az országot, ez a történet is megérne egy misét. Azok mennek el:
- akik jól képzettek, nyelveket beszélnek, akik külföldön is boldogaknak a szakmájukban;
- akiknek tele a töke az itthoni uram-bátyámos mucsai viszonyokkal, a pártkatonákkal, a demagógiával, a beszűkült mélymagyarsággal.

Meg kell nézni a történelmet. Hány magyar Nobel díjas, nagy tudós, nagy művész menekült el innen és külföldön csinált karriert?

A nagyravágyó, irigy, selejt emberek meg persze itthon boldogítják az országot.
Megszorításokra szükség van, de azt csak olyan burkolt formában lehet megcsinálni, ahogy Orbán teszi, mert ez a nép nem tűrné el másképp (lásd a posztban prezentált hőbörgést).
A társadalomban zéró tolerancia van mindenféle megszorítással kapcsolatban. Persze, a politikusok csináljanak valamit, ne hagyjuk szétrohadni az országot, de ha XY-nak le kellene mondania 1 Forintról, akkor inkább rohadjon szarrá az ország.
@eremita: "A nagyravágyó, irigy, selejt emberek meg persze itthon boldogítják az országot."

Na és miért nem verjük meg őket?
@Készülj a márc. 15-i tüntetésre, mert "itt az idő":
Az Orbán körmány "bűneit" eléggé egyoldalúan kommentálod, ezért reagálnék rájuk.

"Az alkotmány szétverése, új, konszenzus nélküli pártalkotmány szerkesztése."
Ha a konszenzuson múlna soha nem lenne új alkotmány. Maradna az egypártrendszerből ránk maradt. Ugyanez a helyzet a régi médiatörvénnyel, ami arra készült, hogy ne legyen sajtószabadság. És persze a következő választásokkor megkérdeznétek, miért nem lett új, hiszen volt rá lehetőség.
"Pártkatonák a Költségvetési Tanácsban, az Állami Számvevőszékben, a médiatestületben, az ügyészség élén."
Pártkatonákat váltottak.
"vegzálják a kórházigazgatókat"
Ezzel tönkretehetik az egyébként kitűnően és költséghatékonyan működő egészségügyet.
"A brutális válságadók bevezetésével nemzetközi károkat okoztak,"
A bankoknak tényleg nagy haszoncsökkenést okoztak, hiszen azőta egyre több országban vezetik be.
"A hitelminősítők éppen a bóvli fölé árazták be az országot."
A hitelminősítők azzal indokolták, hogy az előző kormány félrevezette öket, ezért kételkednek a mostani adatokban.
"Az előző ciklusban folyamatos építkezés folyt"
Az állam sok pénzt költött arra, hogy bizonyos magáncégek tulajdonhoz jussanak. Lásd M6-os mezei alagutakkal.
"Forintpusztító mondataikkal bedöntötték a devizahiteleseket,"
A Bajnai kormány alatt volt 300 Ft az Euro most 270 Ft. Miről beszélünk?
"Rosszabbul élünk, mint egy éve: jóval drágább az élelmiszer, a benzinár az egekben"
Az állam rossz gazda elvén azokat a cégeket, amelyek ezt megakadályozhatnák privatizálták. Mit tehet most az állam?
"Kétes múltú elszámolók jelentenek fel mindenkit, de az esztergomi Meggyes esetében elfordítják a fejüket."
Nem sajnálom azokat, akik törvényt sértettek, és remélem, hogy mindenki sorra kerül.
"Magyarország nemzetközi tekintélye romokban. Szégyen, ahogyan a miniszterelnök Strasbourgban viselkedik,"
A korábbi kormányok nagyon kedveltek voltak külföldön, hiszen mindenre rábólintottak. Ezt szokták meg tőlünk. Most zavarja őket, hogy nem ez történik. A médiatörvény pedig kint is ugyanúgy pártpolitikai kérdés, mint idehaza.
"A kettős állampolgárság diplomáciai gondokat okoz, a szavazati jog megadása megosztja a határon innen és túl élő magyarokat"
Újabban nem hallottam ezekről a gondokról, de ha Ficonak meg akarunk felelni, akkor inkább akasszuk fel magunkat mindannyian, mert csak akkor lenne elégedett a magyarokkal.
A szavazati jog csak egy elképzelés, amit én sem támogatok.
@Pendemonda:

Te is azok közül vagy, akik most hirtelen elfelejtették, hogy Orbán mit mondott és mit művelt 8 éven át ellenzékben.

Orbán folyamatosan azt mantrázta, hogy a megszorítás az kommunista megoldás, mert ők a kommunisták) csak arra képesek, hogy sanyargassák a népet. De ő (Orbán) majd megmutatja, hogy más út is létezik.

A blog írója nem csinál semmi mást, csak szembesíti az olvasót az ellenzéki Orbán és a kormányban lévő Orbán szavai közt meglévő szakadéknyi ellentmondással.
Tüntetés mikor lesz? Mondjuk a kossuth téri huggyos csőcselék megy-e tüntetni, mert Rákosi Viktorék így átbaszták őket?

Ja, azoknak most betömték a pofáját, a focira költendő százmilliárdokkal... hogy nem rohad le a keze annak is, aki ezt megengedi...
Mivel végre kiderült hogy meztelen a király, és a néphülyítésből nem lehet megélni, sőt, megszorítani kell, ezért minden korábbinál harsogóbb és kétségbeesettebb gyúúúrcsányozásra ls nyóóócévezésre számítok.
Nem olvastam el a kommenteket, de tuti már el is kezdődött.

Mindazoknak, akiknek drágább a cukor, a kenyér, az áram, akiknek sokkal drágább lesz a gyógyszer, akiknek csökkent a fizetése, stb., azoknak azt üzenem, hogy mindig gondoljanak arra, hogy cserébe a havi 300 rugó fölött keresők még többet keresnek, és még többet költhetnek, szerintem ez így igazán szép és jó.

Ja és köszönjük azt is Orbánnak, hpgy esze ágában sincs az évi 2800 milliárdos állaigazgatáshoz hozzányúlni, pedig azon önmagában százmilliárdokat lehetne megspórolni, ami az egykulcsos adó elfelejtésével, meg a társasági adó elfelezésének elfelejtésével együtt már évi több mint ezermilliárd plusszt jelente az államháztartásban. És akkor nem kéne e gyógyszereket meg a többit drágítani.
Ez a kormány a vagyonosak érdekében konszolidálja az országot, és valójában nem is képvisel másokat. A szegényeket demagógiával csapja be.

Az eszköztár széles:
Független társadalmi szervezetek (szakszervezetek, kamarák) helyett, vezetőkön keresztül kézben tartott vazallus szervezetek létrehozása és általuk a társadalom minden zugának lefedése.
Egzisztenciális és büntetőjogi fenyegetettség légkörének kialakítása, összekapcsolva válságkommunikációval, kiszámíthatatlan ellenségkijelöléssel, verbális pogromokkal.
A "rend" biztosítása a rendőrség, ügyészség és nem sokára a bíróság feletti alig burkolt pártirányítás megteremtésével, a büntetőjogszabályok szigorításával a véleményszabadság eszközrendszerének kitulajdonításával, vagy kontrollálásával.
Ugyanakkor arról sem felejtkeztek el, hogy a hűség pénzbe kerül, jelentős (nettó) béremelést adtak a lecserélt köztisztviselői karnak és persze maguknak, a "radikális adócsökkentés" révén.

Szükség van-e erre az egészre és hova vezet?
Utóbbira egyszerű a válasz: ha tartós marad a Fidesz uralom, az eredmény egy merev, gazdagokra-szegényekre osztott társadalom lesz, ahol az átjárást a két réteg között, éppen most égetik fel. A közszolgáltatásokat a gazdagok részére fogják berendezni: csak nekik lesz felsőoktatás, jó minőségű egészségügyi ellátás, minden földi jó. A szegényeknek marad a perspektíva nélküli gürizés, amely a vegetáláshoz talán elég lesz. Egy illúzióval is le kell számolni: nem lesz egymillió új munkahely, mert az nem lesz jó az oligarcháknak, esetleg még normális bért is kéne fizetniük, ami árt az üzletnek.

A másik kérdés már nehezebb dió. Gazdaságunk tényleg válságban van, az ország erején felül költ jóléti kiadásokra, leszakadási tendenciánk Európától, de a környező országoktól is szemmel látható. Szolidáris alapon nem sikerült konszolidálni az országot. A nép nagy többséggel vetette el, a közszolgáltatásokat érintő térítési díjakat (tandíj, vizitdíj), nem kis részben a Fidesz aknamunkájának köszönhetően. Így a nép tulajdonképpen arra szavazott, hogy szűkítsük ezeket, amit a Fidesz, az általa képviseltek érdekében meg is lép: kevesebb egyetem, kevesebb szak, kevesebb tanuló. Az egészségügyben drágább gyógyszer, pénzzel megváltható soronkívüliség stb.

A fentiek ellenére talán mégis van haszna annak, amit a Fidesz tesz. A rosszat is meg kell ismerni előbb, hogy később el tudjuk kerülni. A Fidesz ténykedése után újra értelmet nyerhetnek olyan szavak, mint szolidaritás, egyéni szabadságjogok, esélyegyenlőség. A Fidesz létrehozza saját váltópártját. Az igazi, nem illúziókra épülő rendszerváltás a Fidesz bukásával fog kezdődni.
@jojoka:
Igy van. Orban legnagyobb bune nem a lopas es a hazudozas - az csak folyamodvany - , hanem a ortenelmi lehetoseg elszalasztasa.
Abban "remenykedtem", az ostoba es demagog valasztasi jelszavak azert kellenek, hogy a 2/3-d meglegyen, es neki lehessen allni a reformoknak, ellenzek nellkul.(ok mar csak tudjak, milyen egy balfasz ellenzek es egy gyoker koalicios partner)4 honap csend. Gondoltam, oke, kellenek az egyuttmukodo onkormanyzatok. Meglett az osszes onkormanyzat.
Es azota, mintha a vilag kifordult volna a sarkabol....
@eremita: ha-ha, hát ezt tapasztalatból cáfolom,a sok friss diplomás, akik krumplisütők, meg felszolgálók meg stb, pl. Angliában.....
@Gulogulo: ha csak egy kicsit is értenétek, a közgazdasághoz, a megszorító pénzügyi politika, a fogyasztást mérsékli(kevesebből- kevesebbet), az egy kulcsos adó, azokat támogatja leginkább akiknek van pénzük foglalkoztatni, és termelni, ennek hiánya vezetett oda hogy a vállalkozások sorát nyitották Szlovákiában és Romániában.
A cikkhez annyit ma Mo.által megtermel javának több mint 80%-a az adóság kezelésre megy. (megjegyzem 2002-ben 53% volt), tehát senki sem él itt illúzióba, ezt törleszteni és leküzdeni kell, az utolsó órában van az ország, és ez kellemetlen lehet, de ebben a derék állampolgárok is benne vannak, sehol sincs olyan ország EU-ban ahol ne kéne adót fizetni, mint ahogy nálunk volt, ez van. harmadszor sajnos nem vagyunk egy nyersanyag nagyhatalom, főleg energiahordozóból, és nem tudjuk, hogy milyen hatása lesz, az üzemanyagár robbanásnak, bizony arra is fel kell készülni, negyedszer az igényeinket le kell szállítani... a lakossági hitelek katasztrofális helyzetbe hozzák az embereket és az államot is.
@sárkányfő: Meg ez az egész ollan nejlonyliberállics! Fujj! :-)))
@thinker_: Ha ebből az egészből neked, csak ennyi jött ki a fejedből, akkor inkább menj szépen el, és tanulj még, mert van mit.
@samer: És ezt miért nekem címezted?
@Anselmo: Ez nagyon nagy tevedes. Az olyanoknak, akik ugy gondolkodnak, mint te, diktaturara van szukseguk. En nagyon szivesen bevallalok megszoritasokat, ha azt egy konkret terv formajaban teszik, konkret celokkal es azt minden erejukkel/tudasukkal megprobaljak elerni. De masztaloassal, meg majd-csak-lesz-valahogy hozzaallassal egy forint megszoritast sem nezek jo szemmel. Ugyanis EN keresem meg azt a penzt, amivel ok gazdalkodnak, tehat ok szolgaltatast nyujtanak nekem. KEPVISELnek ENGEM. Elvileg...
Azért valamit tisztázzunk: ezek NEM reformok.
teljesen felesleges a vita, hogy a feri, meg a faszom.

nekem meg lett mondva a választásokkor, hogy a bajnai menjen a picsába az oszkóval, nem kell itt népnyúzás meg megszorítás, adót kell csökkenteni, meg munkahelyeket növelni, és fellendül a gazdaság, mint a kínai. ennyi.

namost ehhez képest a trollok itt magyarázzák, hogy ki fizeti vissza az államadóságot, meg hogy képzeljük hogy nem kell megszorítás, meg a faszom.

inkonzisztens,inkoherens világkép ez kedves trollok, húzzátok ki a fejeteket a kormány seggéből, mert semmivel nem szolgáltak rá, hogy oda rakjátok. ha kihúzzátok, a feriébe, se máséba sem kell berakni, ezt is rosszul tudjátok. nem kell azt berakni sehova, gondolkozásra használjátok inkább.
Az összes politikusnak kitépném a szívét!
@nu pagagyí: Valóban az Orbán-kormány tehet erről? A társadalom szétszakadása egy folyamat, ami nem most kezdődött, hanem jóval korábban, mára a közép osztály lassan megszűnik.
Szerintem a problémát többoldalúan kell kezelni, igen az első nincs gyerek, hát legyen család barát politika, ehhez kapcsolódóan nem kell annyi iskola sem, főleg egyetem és főiskola, mára a magyar vállalkozások egyik legnagyobb baja, hogy nincsenek jó szakmunkásaink, mert mára melegedővé váltak, ahol tisztelet a kivételnek, a leggyengébbek járnak,(gimnáziumokban is sok olyan van aki nem üti meg a színvonalat...)
Mo pénzének legnagyobb kiadása szociális háló fenntartása, ami szükséges, de, elfelejtetünk követelményeket rakni hozzá(aki nem dolgozik ne is egyék...), itt tudna az állam sokat spórolni, de ne az egészségügyön....
@Gulogulo: Pendemonda már írt hasonlót, de te ellene voltál, ha nem így van, bocsánat.
@samer:
"ha csak egy kicsit is értenétek, a közgazdasághoz"

"A cikkhez annyit ma Mo.által megtermel javának több mint 80%-a az adóság kezelésre megy. (megjegyzem 2002-ben 53% volt)"

Hát ez vicces. Nem csak hogy írsz olyanról, amiről fingod nincsen(én is beismerem, hogy nem értek a focihoz, és nem pofázok bele), hanem még te nevezel másokat hozzá nem értőnek, abban amihez egyáltalán nem értesz.

Tudod mi az a 80% és 53%? A GDP arányos államadósság. Ez azt jelenti, hogy ha az éves GDP x összeg, akkor az államadósság x*0.8. Nem pedig azt, hogy az itthon megtermelt javak 80%-a megy államadósság törlesztésre. És hogy kb. mennyi megy a "ma Mo.által megtermel javának", ami alatt feltehetőleg a GDP-t érted, a törlesztőrészletekre? Hát átlag ha olyan 7%-os törlesztő részlettel számolunk, akkor 0.8*0.07= 5.6%, ennyi. Ez is hatalmas összeg, mert az államnak kell törlesztenie a költségvetésből, az újraelosztás mértéke meg nem 100% nyilván ezért a költségvetésnek közel 10%-a mehet adósság törlesztésre becsléseim szerint, bár pontos adatokat nem tudok. Ha az lenne amit mondasz, akkor a törlesztő magasabb lenne, mint a központi költségvetés...
@sárkányfő: amikor hozzákezdett meg mindenki hőbörgött, hogy is van ez?
Hihihi:
nol.hu/archivum/archiv-395500

Ez a Szijjarto ugyanaz lehet?
@Szakértő? az nem volt:

Miért tépnéd ki az összes politikusnak a szívét?
@samer:
"az egy kulcsos adó, azokat támogatja leginkább akiknek van pénzük foglalkoztatni, és termelni..."

Hol élsz te nagyokos! Az egykulcsos az szja lett! Mi köze annak a foglalkoztatáshoz meg a termeléshez!

Na emberek! Az a baj, hogy a fostalicska zorbán és a félszemű pötsch jobbkeze ugyanennyit ért a gazdasághoz! Ezért nem lesz itt lóf..sz sem, nemhogy elrugaszkodás, meg gyarapodás! Baromagyúak!!!!
@Zabalint: Nyugi, mielőtt lősz, felesdj el a sznobságot, ma többet is költünk, a hiteleket teljességben kell nézni.
@dekol84: Ez már annyira értelmes hozzá szólás volt, hogy nem is érdemes vele vitatkozni (mu-ha-ha)
@samer:
Mert a tiédből sugárzott a zértelem, meg a hozzáértés, és főleg a narancsköd az agyadban!

Mi köze annak a foglalkoztatáshoz meg a termeléshez az egykulcsos szja-nak te eszement?
@samer:

én azért a hozzászólást egybe írnám, te narancskirály!
@samer:
Az a sznobság, hogy te belepofázol abba, amiről lövésed sincsen. Én sem vagyok közgazdász, de az alapfogalmak tiszták. És az az 52% és 80% nagyjából éppen véletlenül nagyjából megegyezik a GDP arányos államadóssággal, csak utólag mosdatod magadat. Mert véletlenül sem ismered be, hogy tévedtél.

De akkor nézzük csak, te a következőt állítod:
Nézzünk egy vállalkozót, aki fizet 200 ezer szuperbruttót az alkalmazottjának, a vállalkozó nyeresége rajta 50 ezer Ft, amiből szintén adózik, csak ügyesen kevesebbet. A 250 ezerből(ami az alkalmazott által megtermelt javakat jelenti) mondjuk fele legyen adó(nem számolok részletesen az adótörvénnyel). Ennek a 125 ezernek talán 10%-a mehet államadósság törlesztésre, a többi oktatás, segélyek, nyugdíjak, közutak, stb. Ezek alapján már nem lehet amit mondasz, még akkor sem ha az alkalmazott és a vállalkozó a teljes jövedelmüket hiteltörlesztésre fordítják. De ehhez csak józan paraszti ész kellene.

Abban igazad van, hogy szar a helyzet, de minek okoskodsz, ha tudod magadról, hogy fingod nincsen az egészről.
@samer:
Az üzemanyag árrobbanásra két éve még megvolt a válasza ezeknek a faszoknak! Azt mondták, hogy a kormány tehet arról, hogy csökkenjenek az üzemanyagárak, úgy, hogy csökkenti a zadókat! Most akkor mi a taknyos qrva anyjáért nem csökkenti a zorbán, Ott mereszti a szaros seggét a kormányrúdnál! Nosza, lehet csökkenteni a züzemanyagadókat! Nehogy má a zemberek fizessék meg a lassan egyéves balfaszkodás árát!
@samer: Csak azért ellenkeztem, mert a közgazdaságtanban nem működnek a szetereotípiák. És az ürge ex katedra kijelentett társadalomszerte városi legendaként ismert sztereotípiákat. Szóval nekem a Marx féle Döncikés határhasznos középiskolai tankönyv jutott eszembe.
@Zabalint: Egyébként az adósságszolgálat az állami kiadások harmada, kb.
@Szakértő? az nem volt: Jellemzően nincs nekik, úgyhogy nem ártanál nekik.
@dekol84:
Pedig van benne igazság, amit mond. Csak rosszul fogalmazta. Én régóta mondom, hogy egykulcsos adó kellene, de ezt nem egy kiigazítás árán kellett volna csinálni, amikor a legcsóróbb alkalmazottak éppen padlón vannak amúgy is. Hosszútávon az egykulcsos adó segíti itt tartani a legtöbbet érő munkaerőt, pl. a legjobb fejlesztőmérnököket, és ők azok akik a jövő gazdasági növekedését megalapozzák, nem Mancika aki legépeli, amit a főnök mond, vagy Mariska néni az újságárus. Egy ilyen megalapozott növekedés mellett pedig hosszútávon Mancika is többet kereshet nettó.
Egy kicsit korán jött az észak-afrikai despotaűző hullám. Orbán ezt még most megússza. De még nincs este.
@samer: ki kezdett hozzá és mihez?
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: van ilyen terv: államadósság csökkentés és gazdaságélénkítés. Ennek jegyében történik minden.

Ami pedig a dolog demokratikus voltát illeti: a "szakértők" tíz éve tudják, mit kellene tenni a gazdaságpolitikában. Szerinted akkor miért nem teszik? Mert a konkrét tetteket nem lehet eladni az istenadta népnek. Ha pedig a nép a demagóg szólamokra bukik inkább, mint a józan észre, akkor miért ne lenne demokratikus a demagógia? Ha ez kell az embereknek, ha erre van igény, akkor ez lesz.
@Zabalint: Az egész adó/TB rendszer arra jó, hogy jó sok számviteles pénzügyes tébés meg ellenőr dolgozhasson. Pedig faraghatnának széklábat is...
ÁLLÍTSUK MEG AZ ORBÁN ÁLTAL KITERVELT ALJAS SUMÁK GENOCÍDIUMOT!

(mely némi analógiát mutat pl. a sztálini ukrán vagy észak koreai kiéheztetésekkel ahol embermilliók haltak éhen az utcákon, ez a tömeggyilkos diktátor ugyanezt akarja!!!NE HAGYJUK!)
Orbán megmondta: nincs ünneplés, kemény munka lesz, be fogunk szarni, a meló neheze hátravan.

Nos, hát itt van.

Arról már nem ő tehet, hogy minden nímand blogger a "kemény munka lesz, be fogunk szarni" mondatot úgy értelmezi, hogy kánaán lesz és dőlni fog a zseton.

Barátom, ha ilyen okos vagy, akkor lehet pártot csinálni, be lehet jutni a parlamentbe és lehet jobban csinálni. A kíbicnek semmi se drága, partvonal mellől ugatni pattogatott kukoricával a kezedben, mikor közben tíz métert nem tudsz lefutni, na az könnyű. 10 millió 1 agysejttel rendelkező zombinak eleget tenni, úgy hogy közben meg üres az államkassza, az viszont igen nehéz.

Ja, nincs lóvé, mer' pölö te is bloggolsz ahelyett hogy valami értelmes dolgot csinálnál ami előre viszi a világot. Mások fikázásával kiélni a kissebségi komplexusaidat az otthon melegéből könnyű, megfogni az eke szarvát, példát mutatni kicsit nehezebb.
@Gulogulo:
Ok, kösz a kiigazítást, akkor igencsak alulbecsültem. Én a 7%-os állampapírral számoltam, és kb. 50%-os újraelosztással. Gondolom akkor az adósság egy része ennél a 7%-nál rosszabb konstrukcióban van, illetve kérdésem, hogy az adósságszolgálatba nem-e tartozik bele az, hogy a lejárt állampapírokat kifizeti az állam(és újakat bocsájt ki helyette)?
Ha államadósság az amit az állam elköltött és mivel nem volt elég pénze ezért hitelt vett fel, hogy el tudja költeni...
Akkor az állami kiadásokat kellene először is visszafogni. Például az egyházaknak juttatott adó 1% és annak kipótlására "szánt" pénz kellemes kis összeg lehetne mint adósság törlesztés. És szerintem jelentős harmada az adófizetőknek szívesen adózna erre a célra akár 2% -ot is.
"Kórházakat nem szüntetnek meg, legfeljebb átalakul a funkciójuk, a társulások miatt azonban jövőre kevesebb igazgató lesz, mondta az Indexnek Szócska Miklós. Az egészségügy államtitkár január közepe óta a megyékben ismertette a terveit, ma budapesti kórházvezetőkkel és önkormányzati vezetőkkel találkozik."

A kutyafáját! Inkább legyen kevesebb képviselő, mint kórházigazgató.

A beteg utazzon, de miből?
A helyzet totális félreértelmezése ez az írás. Gyurcsány azért mondta, hogy "elkúrtuk", mert iszonyatosan hagyta elszabadulni a költségvetési hiányt és ennek következtében az államadósságot. (2002 -> 2010: 53% -> 82% GDP arányosan)

Ezzel szemben most pont hogy az államdósság reális csökkentésének pályája rajzolódik ki, szó sincs semmiféle elkúrásról. A mostani intézkedések meg már Gyurcsánynak meg kellett volna hozni, de nem volt elég bátor, tolta maga előtt a szarkupacot.
@Blogger Géza: és ha akart is csinálni valamit, azt a FIDESZ elkaszálta.
@Zabalint: Na ja! Az a dósságszolgálatból le kell vonni a bevételi oldali állampapíreladást. Végül is így kisebb lesz a tényleges adósságszolgálat.
@Zabalint: Na ja! Az a dósságszolgálatból le kell vonni a bevételi oldali állampapíreladást. Végül is így kisebb lesz a tényleges adósságszolgálat.
monnyuk a cigi nálunk a legolcsóbb, csak hogy valami jót is mondjak.
@Qju: Nem egy nagy összeg, mert az adóegyszázalék olyan 4 milliárd körül van, az állami kipótlás meg csak a felajánlott után jár és az is csak 0,5% és egyre csökken. Szóvál pár száz milla.

A nagyok
TB
Központi költségvetés
Önkormik
Adósságszolgálat

TB: nem nagyon piszkálható
Közpktgv: ott kéne nagyot faragni
Önkormik: drasztikus összevonásokat!
Adósságszolgálat: tőketörlesztés prolongálása, a pénz beruházásba futtataása.
Na ezt kéne csinálni.
@igényes:
A 3 millió embered hozzátartozója is jó eséllyel 3 millió ember része. Ha már 2 hozzátartozója van akkor abból az egyik jó eséllyel a gyereke, szóval az adójóváírással kifejezetten jól jár, nemhogy rosszabbul. Szóval a hiányzó 6milliót esetleg afrikában keresgéld, ne itt. És ha már ott vagy, sztem maradhatsz is ott:)
@Gulogulo:
Ja csak az a baj, ott van a kutya elásva, hogy a székláb faragás(ipari tevékenységek) olyan szinten automatizálható, hogy a lakosság igencsak töredéke elég, hogy ellássa a szükséges áruval az egész lakosságot. Nem véletlenül van az a rakat sok ügynök is például, minden lószart el akarnak adni. A mai világban 2 dologgal lehet mégis igazán fellendíteni a gazdaságot, az innovációval és a szolgáltató iparral. Előbbivel azért, mert ma bizonyos termékek értékének 90%-a a kutatás, fejlesztés, 10% meg gyártás-szállítás-minden egyéb. Lásd pl. mikroprocesszorok, ahol a világpiacon 2. gyártó, az AMD még azt is megteszi a skálázhatóság érdekében, hogy szándékosan lebutítja a csúcsterméket, és olcsóbban adja azt alacsonyabb kategóriában, mert a gyártási költség amúgy is töredéke az árnak, igazából a megtervezését fizeti a fogyasztó. Szóval a lényeg, hogy nekünk is olyan fejlesztő szakemberekre van szükségünk, akik képesek nagyot alkotni, ehhez az kell, hogy ne nagyrészt bölcsészeket, jogászokat, közgazdászokat képezzen a felsőoktatás, valamint az, hogy itthon lehessen a mérnököket tartani végzés után. Ebben szerintem kicsit segíthet az egykulcsos SZJA.
Tetszik a az írás!

"Viktor pedig csomagolhat. Ha futás közben lesz rá ideje."

Úgy legyen!
@eremita:
Igyekeztem azt bemutatni, hogy szerintem az nem baj, hogyha valaki nem váltja be a teljesíthetetlen ígéreteit - erre utaltam a Meggyesi féle példával - hanem az, ha sajnos beváltja.
1, A lényeges sem az, hogy orbán vagy meggyesi, hanem fontossági sorrendek betartása - meggyesinek mindegy volt, mi lesz, csak tartsa be az ígéretét, orbán ebből a szempontból legalább mérlegel.
2, A cikk írója hamisan állít szembe, merthogy az ominózus elk*rtuk az adott kontextusban kétévnyi kormányzásra vonatkozott, jó gazdasági körülmények között, reformmentesen, adócsökkentést törvénybe iktatva, majd hatálybe lépés előtt visszavonva.
A mostani helyzet ettől jelentősen eltér, háromnegyed év kormányzást gazdasági válságban, részben eu-elnökségi feladatokkal, vissza nem vont adócsökkentéssel erős csúsztatás ugyanazzal a kifejezéssel leírni - arról nem is beszélnék, hogy 2005-2006-ban éppen elszállt a hiány, a 2010-esre pedig azt, hogy elszsállt, nem lehet állítani.
3, nem címkézek, Te se tedd
A
@samer:

Orbán nagyban hozzájárult az ország kettészakításához, a szellemi polgárháborús állapotok kialakulásához. 2002- 2010 között folyamatosan támadta a szocialista kormányokat olyan ügyekben is, amikor a támadásokra semmi oka nem volt. Az ő számára csak egy dolog volt fontos: annyira lejáratni a baloldalt (és Gyurcsányt) amennyire csak lehet. Ez a terve Orbánnak maradéktalanul sikerült. Hogy közben az ország is - mind szellemileg, mind gazdaságilag - belerokkant a megosztás politikájába az már nem számított neki.

Miután Orbán minden erejét 8 éven keresztül az ellenfél lejáratására fordította, így nem csoda ha saját kormány programjának kidolgozására sem ideje sem energiája nem maradt.

Amikor a megnyert választások után tavaly májusban Sólyom hivatalában diadalittasan kijelentette, hogy ".. maradéktalanul készen állunk a kormányzásra..." az valójában azt jelentette: Minden erőt eltakarítottunk az utunkból, semmi sem állíthat meg bennünket a hatalom totális megszerzésében.
@Zabalint: "hogy szándékosan lebutítja a csúcsterméket, és olcsóbban adja azt alacsonyabb kategóriában, mert a gyártási költség amúgy is töredéke az árnak, igazából a megtervezését fizeti a fogyasztó"
Vagy így spórolja meg egy új processzor tervezését. Plussz egy pár munkanélküli....
Azt hiszem megértem az 1800 évek géprombolóit.
@Zabalint: Tudod hogyan értettem a széklábfaragást!

Másrészt a gazdaságfelfuttatás nem sztereotípia kérdése, hanem adottságok kérdése. Pl nálunk kis import igényű kézimunkaerő igényes exportálható gazdasági ágakkal hasítani lehetne. pl gyógynövény, biocuccok, stb. A nyersanyag és energiafüggőség enyhítésére a szemétfeldolgozást szupertuttira kéne fejleszteni. Meg aztán ott a sok parlagföld ahol teremhetne sok sok energianövény. De a szélerőműgyártás belföldre, vagy a közösségi járműgyártás belföldre (busz vonat troli metró stb) is tuttifrankó lenne. De nekünk mindenféle külföldi csillogó és színes cucc kell...
@Pendemonda: És akkor ettől felépül a sok elkezdett bioetanolgyár a cukorgyárak helyén? Vaaagy gombamód szaporodnak a biogázüzemek?
@eremita: Mert az az oktondi tényleg elhitte az osztályharc szükségességét!
"...kimondaná nekik arcból arcba, hogy elkúrtuk."

Mit "kúrtunk el", kispajtás? Az elkúrás lényege az államadósság egekbe szökése (szöktetése!) volt az elmúlt években úgy, hogy "közben nem csináltunk semmit". (Ismerős...?)
Nem az a baj, hogy nem kedveled Orbánt, még csak az sem, hogy kritizálod (hiszen messze nem hibátlan ő sem), hanem az, hogy olyan szart kensz rá, amit még a bolondferkó gyártott!
Széll Kálmán-terv...Széll Kálmán!!

Újabb ékessége a hangzatos elnevezésekkel való dobálódzásnak: úgy hiszik ha szebben csomagolják a pocsék árút, a fogyasztói közönség jobban vevő lesz rá. Nemzeti Ügyek Kormánya, Nemzeti Együttműködés Rendszere, Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat, Széchenyi Terv...

Nem kellene a nevével dobálódzni: Széll Kálmán egyenesen megvetné a jelenlegi kormányrúdnál lévő bandát. Ja igen: Moszkva tér helyett Széll Kálmán tér...

Kálmán Úr: ott fönn az égi gazdasági műhelyekben: ugye a maga részéről nem adja a nevét ehhez a szánalmas cirkuszhoz?
@1120: Hú! Az a bátor vezér! Csak azt nem értem, hogy ezt az államdósságnövesztősdit, miért csak 2002-től vizsgálja!
@1120: az ilyen böffentéseken látszik, hogy mennyire primitívek, buták, agymosottak vagytok ti jobbantkák.
Gyurcsány nem azt mondta, hogy az mszp baszta el, hanem kb. azt, hogy a gengszterváltás óta működő kormányok és ellenzékek együttesen. Beleértve a négy éves fideszes rombolást is.
És kedvenc orbánod újabb regnálásának első egy-két hónapjában több kárt okozott az országnak és az itt élő adófizetőknek, mint a maszop nyolc év alatt. És hol van még a vége?
Az a baj, hogy annak idején ,a disznó ólat csak kimeszelték de nem építették ujjá.
Ebben a legnagyobb hibás a mostani kormány.
Ha nem tette most már ne pofázzon.
@Gulogulo: ha először cimkézel, akkor utána már ne kérdezz, mert ha nem rólad lenne szó, akkor azt mondanám, hogy költői a kérdés.
Vajon az Unio tudta meg elöször Orbán szándékát, esetleg az USA, talán Putyin akadályozta meg, hogy kinai gyarmat legyünk?

Összefogott-e Orbán ellen Magyarország érdekében az USA, EU, és Oroszország?

"Soha nem mondtam, hogy Kína megvásárolná Magyarország adósságát – mondta Fellegi Tamás a China Daily napilapnak adott interjújában, homlokegyenest ellenkezőjét állítva két hónappal ezelőtti nyilatkozatának. A magyar fejlesztési miniszter hangsúlyozta, a két ország csak „hosszú távú pénzügyi együttműködésről tárgyal”.
@1120: egyébként meg... idézek az index címlapról:
"Orbán Viktor helyett Matolcsy György és Navracsics Tibor miniszterek ismertetik a kormány régen várt akciótervét."

Ennyi gerinc sincs ebben a tetves kis komcsiban, hogy személyesen mondja el, hogy rabolja tovább az országot és lakóit. (lehet, hogy a pszichiáterével tanácskozik, ezért nem ér rá?)
@Atomot az indexre!: "Gyurcsány nem azt mondta, hogy az mszp baszta el, hanem kb. azt, hogy a gengszterváltás óta működő kormányok és ellenzékek együttesen. Beleértve a négy éves fideszes rombolást is. "
De azt mondta. Hallgasd vissza.
@Pendemonda: Persze, hogy költői a kérdés. De csak azért mert mindaketten tudjuk, hogy országépítést a mostaniaktól sem várhatunk.
@newtehen: Meg kell, hogy egyezzünk mi! Nagyon pofátlan a jelenlegi hatalom. Kell egy új hullám!

1. Alkalmassági vizsgálat minden képviselőnek!
2. Én biztosan nem mernék beülni az Orbán, Lázár vezette autóba. Busz? Isten ments!
ez az orbán ez biztos phenjanban tanult:)))
@Blogger Géza: Ezeknek hiába magyarázod, kábé addig látnak hogy plusz új adó, esetleg dolgozni kell -> X vagy Y mongyon le. Ezért tartunk ott ahol, kevés a gondolkodni képes ember az országban.
@Atomot az indexre!:
"Gyurcsány nem azt mondta, hogy az mszp baszta el, hanem kb. azt, hogy a gengszterváltás óta működő kormányok és ellenzékek együttesen. "

Ja, persze... csak sajnos az eredeti szöveg túl sok helyen olvasható, és így szól:

nol.hu/archivum/archiv-417593
"Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. "
Hu bazz, ezt komoly halgatni...ahelyett, hogy elszelelnenek, most egy ujabb terv: Szell Kallman nevevel femjelezne. Szegeny, forogna a sirjaban...
@Atomot az indexre!:
"hogy személyesen mondja el, hogy rabolja tovább az országot és lakóit."

Na mondd csak, hogy rabolja tovább?

Nekem nőtt a fizetésem 15 ezerrel idén, ez már a rablás része?
@NewWay: És ez az egész szöveg?
@Pendemonda:

Az érvelésed hamis.
1. pont: Meggyesi 50 %-os béremelését Orbán is támogatta, sőt nem kevés demagógiával még kevesellette is annak mértékét.
2. pont: A Gazdasági válság a teljes súlyával a Gyurcsány és Bajnai kormányt érintette, Orbán már csak az utóhatásokkal kénytelen szembesülni.

Az amnéziások kedvéért még egyszer felemlítek egy emlékezetes interjút. A riporter Kálmán Olga a meghívott Orbán Viktor, időpont 2010 január.

Kálmán: Módosult-e a FIDESZ álláspontja az adócsökkentés megvalósíthatóságáról és annak mértékéről?
Orbán: Nem módosult. Kormányra kerülve azonnali és nagyarányú adócsökkentést fogunk végre hajtani.
Kálmán: sok gazdasági szakember vitatja, hogy a jelen súlyos gazdasági helyzetben megtehető-e egy ilyen radikális lépés.
Orbán: Én ezzel nem értek egyet. Ellenkezőleg, minél súlyosabb a baj, annál nagyobb méretű lesz az adócsökkentés.

Ez csak egy szemléletes példája annak, hogy hogyan készült fel Orbán a kormányzásra.
@Gulogulo: Milyen ember orbán Viktor, aki nem mutatkozik öccsével, a kis Orbán Áronnal!

Orbán Áron(1977) Mit tesz szegény Áron? Áron alul kezeli Viktor az öccsét?
@NewWay:
Igy van, igazad van: Gyurcsany a MAGA, a MAGUK buneit vallotta be.
Imádom ezt a fröcsögést...hajrá srácok...már nem sokan vagytok. :))
@NewWay: És minden nő! Nőttön nő! A kenyér, az áram a gáz, a hús, stb. Ok a függöny olcsóbb! :-)) Az üzemenyagot direkción nem mondtam, mert az nem a mostani rablók sara.
@dekol84:
"Az üzemanyag árrobbanásra két éve még megvolt a válasza ezeknek a faszoknak! Azt mondták, hogy a kormány tehet arról, hogy csökkenjenek az üzemanyagárak, úgy, hogy csökkenti a zadókat"

És akkor te azzal érveltél, hogy nem a kormány tehet arról, hanem a világgazdaság.
Most viszont, két évvel később szélkakas lettél, és már úgy gondolod, hogy a kormány tehet róla!
Orbán Áron írányítja vajon Orbán Viktort?

Európa legnagyobb Kaszinó-központja, Ez ellen a gigantikus épület-komplexum felépítése ellen máris többen tiltakoznak , mint például az Agárdi Országzászló Egylet, Orbán Áron alelnök vezetésével ...
fusz.hu/vakbarat/olvas.php?id=7684 - Tárolt változatFehérvári Hírek - Emlékezés Endresz Györgyre és Magyar Sándorra 2009. júl. 3. ... Prekrit Judit, az Országzászló Egylet alelnöke arról tájékoztatta a ... felszólal Orbán Áron, az Agárdi Országzászló Egylet alelnöke, ...
www.fehervarihirek.hu/index.php?option... - Tárolt változatNEMZETI HÍRHÁLÓ 2009. ápr. 5.... mint például az Agárdi Országzászló Egylet, Orbán Áron alelnök vezetésével, Bencze Izabella, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat Kodifikációs ...
www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap...iro... - Tárolt változatKisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete Dr. Galla János HEGYVIDÉKI Trianon Társaság ügyvivő, Balsay István Fejér Megyei ÖNKORMÁNYZAT alelnök, Orbán Áron Agárdi Országzászló Egylet alelnök ...
kisebp.fw.hu/hirek-aktualitasok.htm
@igényes: De a féltestvére is Áron! Csak az anyi féltestvér, és egy Minden nevű faszi csinálta...
Viszont az is vicces hogy az utóbbi 8 évben nem volt havonta annyi fröcsögés az Indexen mint most naponta.Kíváncsi lennék mennyit esett a látogatottság...:=)
@eManuel: Nem a balosok a fröcsögők jellemzően? nahát! :-))
Es VIKTOR mit mondott ket eve?
SZELL-kakas O is?
Mondhattok akármit, de nekem az is nagyon rosszul esik, hogy orbán tényleg egy beszari, töketlen kis pöcs. Most is úgy adják elő az új bevezetéseket, hogy nem ő mondja az emberek szemébe, hogy elkúrtuk, hanem inkább kitolja maga elé a matolcsyt meg a navracsics-ot, beszéljenek ők. orbán az a tipikus nagypofájú, aki csak akkor mer pofázni, hogyha komolytalan dolgokról van szó, mint pl. fülkeforradalom, meg a gazdaságunk ami a kínai piaccal veszi majd fel a versenyt. Tipikusan az az ember, akinek csak a tömegből van nagy pofája, amúgy meg sem merne szólalni, mert be van szarva attól, hogy esetleg olyan témával kapcsolatban kérdeznek tőle, amire konkrétan megkapta a 2/3-os felhatalmazást.

Nem meri meglépni azt, hogy reformokat vezessen be, helyette inkább megint csak megszorítások és újabb adók lesznek.
Azt nem tudom végiggondolta-e vajon, hogy lassan nemcsak Borsod megyében lesznek éhséglázadások, hanem pl. a bruttó 100-120 körül kereső családoknál is, ahol ennek a bruttó összegnek a fele, 3/4-e, pl. csak a számlákra megy el, és akkor még ha mást nem is, de azért kajára jó lenne, ha telne belőle.
Meg az is érdekelne, hogy azt vajon számításba vette-e, hogy jelenleg a magyar lakosságnak kb. a 30-40%-a él olyan körülmények között, hogy bármelyik pillanatban fizetésképtelenné válhatnak. Egyszerűen nincs még egy olyan ország Európában mint ez a szarkupac, ahol a fizetések annyira nincsenek arányban a befizetésekkel, hogy a megkeresett pénzednek alapból majdnem a felét elveszik, és akkor még abból a maradékból kellene megélned is. Ezek után tökéletesen egyetértek azokkal, akik elhagyják ezt a szarkupacot, sajnos azt kell mondjam, nekik van igazuk.
Ezeket vajon végiggondolta ez a töketlen balfasz?
@Gulogulo:
"És minden nő! Nőttön nő! A kenyér, az áram a gáz, a hús, stb."

Aha. Még jó, hogy a 8 év MSZP alatt nem volt se gázáremelés, se áramár emelés, sőt, semmi sem emelkedett.

Még jó, hogy emelkedik minden, ezt hívják inflációnak.

Másrészt akkor az Orbángyűlölők bővíthetnék Orbán bűnlajstromát:
1. Egyiptomban forradalom tört ki, miután Orbán odautazott
2. Líbia lázad, mióta Orbán kormány van
3. Irakban felrobbantottak egy olajkutat, mióta Orbán kormány van
stb.
@Gulogulo: Áron a féltestvére? Nem tudtam, bár a korkülönbség eléggé nagy. Tudom Viktort édesapja többször is megpofozta, mert tiszteletlen volt anyukájával szemben. Viktor apukája ezek szerint újra nősült? Így már érthető lenne számomra a korkülönbség. Nem találom Orbán Áron életrajzát. Furcsa, hogy a Jobbik oldalán áll, és a Jobbik által gyalázott Orbán Viktort nem védi meg. Viktor 1963-ban született, Áron 1977-ben. Érdekes, hogy nincs családi fotó a Fidesz győzelmekor 2010-ben. Van emü köztük?
@Bergeroth: nem, nem gondolta végig, mert a saját beteg személyisége ápolgatásával van elfoglalva
@eManuel: Ha látogatottság csökkenésére tippelsz, akkor rossz helyen jársz. A közszolgálati média (tv, rádió) nézettsége folyamatosan zuhan, amióta FIDESZ szócsővé züllesztették őket.

Az interneten a független hírportálok olvasottsága meg ezzel egyenes arányban nő, mert az emberek a valódi hírekre és való kommentárokra kíváncsiak.

Mosott agyúaknak és papagáj kommandóknak pedig továbbra is erősen ajánlott a Magyar Hírlap és Magyar Nemzet összes blogjaival egyetemben.
@Bergeroth:
Neked nagyrészt igazad van, és tényleg szomorú, hogy minimális reformok látszanak csak.

A legjobb lett volna, ha az MSZP és Bajnai hagyja bedőlni, becsődölni az országot, akkor most már az újjáépítésnél tartanánk.

"Meg az is érdekelne, hogy azt vajon számításba vette-e, hogy jelenleg a magyar lakosságnak kb. a 30-40%-a él olyan körülmények között, hogy bármelyik pillanatban fizetésképtelenné válhatnak."

És a lakosság 25%-a (2,5 millió nyugdíjas) kap átlagosan havonta 88 ezer Forintot.

Miközben 1 millióan (10%) élnek minimálbéres fizetésből, ami nettó 60 ezer Forint.

index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/09/88_ezer_forint_az_oregsegi_atlagnyugdij/
@NewWay: Ez másnak a módszere.. ld. "az MSZP tehet a hitelválságról"
@eManuel: A nyolc év nagy idő, egyébként Viktort 8,5 év után sikerült rávenni egy Lap Top vásárlására ( nem saját pénzből persze-vagyonnyilatkozatában ez, szerepel, nem a sajátja -)
@sterimar: Az egykulcsos adó szlovákiában sem húzta a javulást, hanem mint kiderült középtávon lassította, tehát nem ezért, vagy ezért is, hanem ennek dacára jutottak előre. A közgazdaságtanban nagyon kevés dolog tény, annál több interpretáció. Kérdés milyen számokat, milyen szempontokat veszel figyelembe. Ha pl. pénzszerűsíted a lakosság egészségállapotában bekövetkező romlást, s kivetíted a néhány évtizeden belül ennek következtében megnövekedő egészségügyi kiadások már ma belátható növekedésére, akkor más eredményt kapsz, más a tényállás, mintha nem teszed.
@NewWay: Orbán és Berlusconi, egy csapat+Debreceni kósa stadion+bunda.
Megszorítás hegyek.
pl Az átlagos munkához jutás 5 hónap. Az eddig helyett az új rendszerben három hónapig jár a segély, kettőt meg csak kikoplal a pógár!
VAdkapitalizmus ez, nem forradalom. :(((((
@Gulogulo: Elismerem, többet tudsz, mint én
@igényes: Vicc! Az anyja összejött a Minden nevű pasival és Áron lett a gyerek neve. Így lett a nagy vezér féltetsvére Minden Áron!
@NewWay: Ezek szerint az a 15 ropi el is ment az inflácccccijóra. Nos akkor nem tudsz többet vásárolni mint 2010-ben.
UTCÁRA EMBEREK, mielőbb!!!!
@Gulogulo: Ne butáskodjál már! Tényleg kiváncsi vagyok mit is tesz Áron a megélhetéséért. A Gáspár az bányász, de az Áron szerintem édestestvére a Viktornak.
NewWaj!te meg akkor érveltél forditva.ez a gerinctelen,seggdugó nem ezt ígérte,most meg annyi bátorság sincs benne hogy a szemünkbe mondja.eddig csigapali bunkósága miatt égtünk a világ előtt...
Utcára emberek és követeljük Gyurcsányék börtönbe zárását,mert ők voltak azok akik elkúrták és nem kicsit, hanem nagyon!
@nyesta: Miert, multkor bejott? Nem.
@regress: Akkor égtünk a világ előtt, amikor az pszichopata Gyurcsány úgy táncolt dolgozószobájában, mint egy elmebeteg hülye gyerek!
@eremita:
A Meggyesi programm meghirdetése szerintem is demagória volt, az azzal való egyetértés farizeus viselkedés, a végrehajtása meg felelőtlenség. A felelősség a döntéshozóé, most emiatt orbáné. És örülük ha most hozzányúlnak a kiadási oldalhoz, és nem bánom, hogy nem tartják az ígéretüket, bár meggyesi se tette volna bután. Itt tehát nem érzem a cáfolatot.

A válság súlyeloszlásával egyetértünk, ezzel együtt sem áll szerintem meg az öszöd előtti helyzet (amit az elk*rtuk kifejezés jellemez) és mostaninak az összeállítása.

Azzal is egyetértünk, hogy a fidesz nem készült fel kellőképpen, de akkor ezt kell mondani, és nem indulatoskodni, ahogy ezt a poszt írója itt - egyébként a többi cikkétől némileg eltérően tette.

Egy személyes megjegyzés: én azért szeretem a blogokat, mert érvek vannak - a Te válaszaidban - is érvek vannak. A mostani vitám sem Veled van, hanem azzal a nézettel, amely a szószerinti és nam a tartalmi ígéreteket kéri számon.
Én hajlamos vagyok azt hinni, hogy ha nincs a görög válság, és nem kerül nyomás alá a költségvetési poltitika, azonnal hozzányúltak volna az adórendszerehez - annak örülök, hogy nem tették ezt meg év közben.
A tartalmi ígéreteknek szerintem igyekeznek eleget tenni, erre utal a nyereségadó-csökkentése (10%-ra), az adórendszer egyszerűsítése és az adócsökkentés (lineáris adórendszer), aminek szerintem valódi gazdaságfehérítő hatása tud lenni.
Engem nem bánt nagyon, hogy nem tartanak be mindent - lehet, hogy a 2006-os választások előtt törvénybe iktatott majd visszavont adócsökkentés tette magasabbra az ingerküszöbömet, ami persze nem jó.
Köszönöm az érveidet, el kell kezdemnem dolgozni...:)
Ez a Varánusz kocsoge, mennyit kap, hogy ennyire nyalja az MSZP s@ggét? "Pirosbögrés" vagy b.uzikám?
@Schindler Pistája: ha zsidó lennék, már nem itt élnék! De a haverjaid elintézik, hogy aki itt maradt az is eltakaradojon és aztán szopkodhatjátok egymás farkincáját!
@nyesta: 2 - PORTFOLIO.HU - Online gazdasági újság - Fórum 20 hozzászólás - 10 szerző - Legutóbbi hozzászólás: 23 órával ezelőtt
1998-2002 között 15 %-al volt több rokkantnyugdíjas , mint ma. Vagyis átlag 10 év kellett a nagy elhatározásig. Tudom, későn érő típusok. ...
forum.portfolio.hu/topic.php?t=5224&limit=20&order=0&from...
@tomwar: De most bejön, a fél MSZP már a sitten rohad, lassan a Juhász is vonul, bár Hagyóék most megtudták vesztegetni a bírókat, de nem lesz ez mindig így!
@tizenot: Naja!!Fikázni könnyű de hogy mit tettetek ti a jó ügyek érdekében ? semmit csak ócsároltok mindent Csupa nagy szakértő!!
@Tormán Piktor: Tormán! Nálatok divat a homoszex...! Nem emlékszel már arra, amikor az egyik MSZP-s (férfi!) megerőszakolta a másik szintén MSZP-s férdfit???:)))))))))))))))) És ez nem vicc, ez megtörtént eset volt!!!:))))))))
@nyesta: apád is ott végzi! buti-e vagy?
Ez nagyon gáz volt. Hazudnak hónapok óta és hülyének néznek minket. Takaróznak az elmúlt 8 évvel amikor azt mondták hogy 100 napra sincs szükségük. Az államadósság 2002-ben ugrott meg 53-ról 57 százalékra, persze ügyesen csúsztatnak a kormányváltás idejével, persze az egész évi zsét elköltötték 2002 áprilisáig. Az államadosságot növelő intézkedések egy részét például a gazdagok nyakló nélküli lakástámogatását, vagy ők hozták, vagy lelkesen támogatták azokat a kiadásnövelő lépéseket, mint a béremelések, 13., sőt 14. havi nyugdíj és társaik. Minden kiadáscsökkentés irányába mutatót pedig hevesen támadtak, jól megvédték az egészségügyet meg az oktatást és a nyugdíjakat.

Most meg a megszorításokra azt mondják hogy struktúrális reform. Pedig megint csak egy határidőhalmazt hallottunk. Semmilyen nagy ellátórendszerhez nem álltak neki megreformálni. Mindent velünk adófizetőkkel fizettetnek meg. Tényleg lassan az utcára kellene menni.

Persze lesz 2014, de addigra majd lesz olyan jó kis alkotmányunk, hogy a románok meg a gyerekek szavazatával, és a választókerületek átalakításával csak összehozzák hogy a 200 képviselő legalább fele Viktor madzagon rángatott bohóca legyen.

Ebből lassan tényleg elég. VIKTOR TAKARODJ!!
nyesta! a szobádban te sem úgy viselkedsz gondolom,mint az utcán/persze csak ha van/de ez a gerinctelen már az eu.előtt is súlytalan,/ott hamarabb felismerték képességeit/most már itthon is.nem mer kiállni ,és bevallani,hogy hazudtunk.
@nyesta: 1.nálatok buzulás nélkül is sok a kötsög! 2. rühellem az összes, ingyenélő politikust...
nyesta,az még mindig jobb mintha a papok a te gyereked,vagy nem?
"Ha elég tökös lenne maga szaggatná szét a víziót saját szurkolótábora előtt, kimondaná nekik, hogy elkúrtuk, megszorítunk. Nem kicsit, nagyon."

Vagyis én- a posztoló - gyurcsányt tartom példaképnek, az őszödi beszédet pedig mintaértékűnek.
Gratulálok, ez bevállalós coming out volt.
@malacz69 eurofanyalgó:
"Négy láb jó, két láb rossz! Négy láb jó, két láb rossz!"
A ballib megélhetési rettegők is csomagolhatnának végre. Tisztulna az ország levegője.
AKINEK NŐTT A FIZETÉSE AZ ÚJ ADÓRENDSZERREL AZ A NÉP ELLENSÉGE, ELNYOMÓ BURZSUJ!
sivatagi n,csak5-percig ne vegyél levegőt ,sokkal jobb lesz!ha azok az emberek tényleg csomagolnának,2-hét alatt éhenhalnátok
@nyesta:
A FEL emeszpe? Hat, nekem nem ugy tunik...es azt se nagyon latom, hogy mennyiben mas a Fidesz....
@Felmosórongy: pontosabban: közpénzből élő.

Én így tennék különbséget:
Aki közpénzen vagyonosodott, karót a seggébe, hegyeset, tolvaj gazember.
Aki nem az üzletember.
A komoly ervek: buzi, kovsog, MSZP seggnyalo, libsi, bolsi, kurcsany, 8 ev, komcsi...kihagytam valamit az ervrendszerbol?

Mert ha nem, akkor valaki irhatna egy kis programot, mely ezekbol a szavakbol random osszeallitott valaszokat es hozzaszolasokat generalna, es nem kellene gepelessel farasztania magat ennek a sok eszetlennek.
Hja ez a titanic hasonlat nagyon jó volt :-D
Varánuszos urak, ti varánuszos urak, ti hitvány ebek!
Nem vagytok mások, mint hazaáruló elmútnyócévek! Mindannyian!
Mert elfeditek a lényeget! Az Orbán-csomagot lehúzzátok? Az nem megszorítás!
Az reform!
mit kúrtak el Orbánék? Nem értem ezt a posztolót.
@tizenot: Egy tizenöt éves alekosz imitátortól bátor kijelentések ezek. Ha a partvonal mellől finanszírozni lehet minden kormány agyrémeit, akkor bekiabálni is lehet.

Futás órára, becsengettek.
Orbán Viktor maradjon! Ne menjen sehova. Még van három éve (legalább) és időt kell adni minden narancsosnak, hogy a ciklus végéig össze tudja magát lopni. Továbbá szeretnék igazi megszorításokat is, amik nagyon fájnak. Hadd tudja meg a nép, hogy mire adott kétharmados felhatalmazást. Nem ám olcsón megúszni!
Tessék kibírni, a nép akarta őt: a nép meg is érdemli őt!
Hajrá Viktor, hajrá magyarok!
mondjuk a kedvezményes nyugdíjtól eleső rendvédelmisek nyugodtan kinyithatják magukra a gázt..acab!!!!!!
@Gatinho: "Nem értem ezt a posztolót."

Akkor tanulj tovább.
@sixx a bolsevik: maradjon egy éjszakát a gázkamrában amit teleengedtek ciklon-B vel igen.
ha nincs megszoritas, az a baj, ha van, az is baj.
most akkor melyik?
dontsetek mar el vegre ti mindenhez ertok!
"Ja, nincs lóvé, mer' pölö te is bloggolsz ahelyett hogy valami értelmes dolgot csinálnál ami előre viszi a világot."

Ott a pont. Elképesztő, hogy már minden nímand senkiházi azt ír le amit akar, és az Index segítségével még teret is kapnak a gondolatai. Tudom, ez nem magyar specialitás, dehát akkor is, helyén kellene már kezelni a dolgokat.

És még Orbán futásáról fantáziál a szerencsétlen, OMG...
@nyesta: Te mint főállású troll mennyit kapsz? Orbán segge nem szorítja a homlokod?
@calcio_di_rigore: "Ott a pont."

Hol van a pont? Mi ez? Mit akarsz azzal a szaros pontoddal?
@God hates us all by Hank Moody: "ha nincs megszoritas, az a baj, ha van, az is baj"

Ki mondta neked, hogy ha nincs megszorítás, az baj? Aszonta (vagy hazudta) a Kedves Vezető, hogy a zembereket nem fogják megszorítani, az a szocialisták módszere. Akkor most ők a nemzeti szocialisták?
:)
@Gatinho: Hajajajj, egyszerűbbet testvírem: mit nem kúrtak el.
De jó hallgatni ezt az egyre halkuló hörgést... Meg az ilyen hallatlan poénokat, minthogy : "jobbantkáim"... meg hogy Orbán fut... Miközben tényleg zuhan a Fidesz népszerűsége: hiszen már csak négy Fidesz-szavazó esik egy komcsihagyásra a bolserájból... De csak hajrá, idegenszívűke. Ti vagytok a Kényes Szelek Nemzedéke. A világot akarjátok megforgatni, de csak a gyomrunkat sikerül, azt is csak a közel állókét. Mer hogy már hígultok erőssen... :-))
Csak egy kis tájékoztatás a villásnyelvű bloggernek meg a vörösfejű dalárdának:
"A magyar kormány kedden ismertetett intézkedési tervének főszámai jobbak a vártnál; a piac innentől a végrehajtás hatékonyságát figyeli - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők.

Az RBC Capital Markets globális befektetési szolgáltató csoport londoni részlegének szakelemzői közölték: számításaik szerint a csomag összértéke 2013-ig kivetítve eléri a 900 milliárd forintot, ami több, mint amennyit a piac "alig néhány napja is várt".
A ház szerint azonban a csomag tényleges próbáját nem a főszámok jelentik, hanem az, hogy a tervezett lépéseket milyen hatékonysággal sikerül végrehajtani, és "ennek megítélése óhatatlanul időbe telik".
Az RBC Capital Markets londoni elemzői kiemelik, hogy a kiigazítási program elsődleges érintett területei közé tartozik az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a közösségi közlekedés, az oktatás, a foglalkoztatás és a gyógyszerár-támogatás. Ezeken a területeken komoly megtakarításokra van lehetőség, a problémák azonban "rendkívül mélyen gyökereznek", és politikai akaraterő kell majd ahhoz, hogy a kormány tartsa magát a tervekhez az esetleges lakossági ellenállással szemben is - fogalmaztak a cég londoni elemzői." - MTI, kedd, 13:29.

Nyilván a londoni elemzők is a zorbán embereji meg mocskosfasiszták hörhörhörrrr :-)
@calcio_di_rigore: A teret kapott gondolatok egyszerűen borzalmasak. Tilcsuk be rögtön. Fasztképzelnek ezek, hogy van véleményük az országról, mikor elég volna magukénak érezni az orbáni nagyszerűséget a szentírás - nenyi- alapján.

Továbbképzés volt a narikommandónak a hétvégén? A kormány mostani intézkedései mellett egy büdös érvetek nincs semmilyen kritikával szemben, csak ez a ómájgád, vannak akik beszélnek róla.
@szárny: Kár hogy az a zelemzők nem látják a tickert! :-)
@néma bárány: Dehogynincs, haver.
"...a Széll Kálmán Terv megvalósulása esetén bár valóban csökkenteni fogja az államadósságot, de csak ideiglenesen és az újratermelődését sem fogja megakadályozni, a "megszorításokkal elérendő tartós növekedés pedig csak délibáb". A bejelentett intézkedések fő áldozatai a lecsúszás előtt álló középosztály tagjai és a már lecsúszott csoportok lesznek."
Teccik, mi?
Ezt nyilatkozta - nem, nem Török Zsoltiabéka, hanem Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Megható mindig, ahogy összenő, ami összetartozik...
@szárny: Nem értem! Fel sem merül, hogy termeljünk többet?
@szárny: Nem mondod, hogy a leminősítéseknél lényegtelen, jelentéktelen londoni elemzők véleménye most egyszeriben fontos lett?

Amúgy a posztban le van írva, hogy a költségvetési kiadások csökkentésének kurvára ideje volt már. A szépséghiba a kiváltó ok: nem az egykulcsossal vert évi 600 milliárdos lyuk tapasztására kéne felhasználni.

A sávos adózással együtt tényleg lehetne belőle növekedési pálya, így viszont a stagnálást tudja fenntartani valahogy.
@szárny: "egy kis tájékoztatás a villásnyelvű bloggernek meg a vörösfejű dalárdának"

Nem nagyon láttam a messzemenő együttérzésed, amikor a maszop kormányok szorítottak meg. Sőt, 300 forintért még népszavazni is elmentél, annyira nem akartál hozzájárulni a nemzet felemelkedéséhez... Hogy lehet, hogy most viszont egyetértesz a megszorításokkal, a dolgozó adófizetők kirablásával? Úgy gondolod, hogy Orbán vezér megteheti, de senki más? Vagy csak szimplán hülye vagy és nem érted a gazdasági problémákat?
@néma bárány: nekem akkor se volt, most se fontos, cimbi. NEKTEK volt akkor a próféta szózata, most meg mi is?
@sixx a bolsevik: Estve számolgyák a libát! Majd évvégén meglátgyuk, hoty mennyi lesz az annyi! Mert az adóelkerülés nőni fog! és amit innejt beszednek pluszban azt onnajt ellenetételezi magának a magyar! Osztég az államnak marad az új adónemek plusz beszedési költsége! na azt majd elkölthetik! :-)))
@sixx a bolsevik: Mit is nevezel megszorításnak pontosan? Hogy kevesebb lesz a rokkantnyugdíjas munkásőr?
Kit is rabolnak ki? Magam átlagkeresetű értelmiségi vagyok, NEM a politikai szférában. 20 százalékkal nőtt az a kevés fizetésem januártól. Nekem ti ugathattok rablásról, haver. Hogy Horváth Ágnes bolsihagyás retyerutyájának mostanában nem megy annyira a széfgyára, vagy hogy a földkerekség legnagyobb rablói, a gyógyszergyárak ezentúl nem mérgeznek bennünket annyira, az meg csak jó. Nekem. Nem nektek, persze, akiknek kiadták, hogy ötven év alatt négymillió magyart pusztítsatok el. Akadozni fog a terv teljesítése, alighanem.
@NewWay: Csak sokat hangoztasd, majd kiderítik hol laksz és akkor az lesz! Betöréses rablás. Aztán szidhatod a gyurcsányferit!
@szárny: És ezeket a szlogeneket te meg is eszed reggelire?
@szárny: Főszámok persze, merthogy más az nincs is.
Egyébként ezt az "idézetet" a friss hírek közt én nem találtam - jelenleg.
De bizonyára elrontottam valamit.

Mellesleg ha a "londoni elemzőknek" jók a számok, mitől esik a BUX index?
@szárny: Ha nem fontos akkor minek citálod kispajtás? Mellesleg akkor is és most is fontos, mert húsba vág, a kockázati felárunk múlik rajta.

De ez a hol fontos, hol lényegtelen faszkodás mulatságos. Ahogy röhejes az is, hogy képtelenek vagytok belátni és kimondani: megszorítás nélkül nem megy. De azért sikerül örvendezni azon, hogy a kiadási oldal megvágását értékeli a piac. 10 hónapja kellett volna ezt, nem most.
@szárny:
NEKED mi fontos? Mert kepes vagy onmagadnak is ellentmondani....
@HUN_Sector:

Hát ha irodalmi stílusban akarnék fogalmazni talán ez finom kifejezés. (Mit kezdenék annyi testrésszel...)

Ha viszont reális szeretnék maradni, mindegyiknek "T" típusú átvilágítás* után egy különleges Nemzeti Bíróság előtt kellene elszámolniuk piszkos tetteikről.

*_______________________________
"T" típusú átvilágítás = testüregi motozás méteres egyszemes látcső segítségével...
@Gandalf(helyett): 13:29-kor adta ki az MTI. Hogy a Hírszerzőn, a Klubrádión meg az ATV-n nem látod, azt meg nemigen csodálom...
Sereghajtóból éllovasok leszünk, megvert, lenyomott nemzetből Európa egyik legsikeresebb nemzete leszünk” – zárta kívánatos próféciával előadását a miniszter.Jobb kéz

Most már megnyugodtam. Bombasztikus ahogy Békesi László mondta.
Várod vissza Ferikéteket, az volt ám a jó világ, kussoltatok, bazdmeg. Boldogtalan faszfejek vagytok, nektek minden szar. Böfögésen kívül alkottál valamit?
@tomwar: Nekem mi a fontos? Az, hogy a magyar nép verejtékén ne a Valutaalap, a Világbank, meg a többi kozmopolita ganaj hízzon ingyér, hanem a magyar nép. Hogy a magyar ivóvizet ne a SUEZ (nomen est omen) birtokolja, hogy a magyar vasúti szállítást ne egy osztrák kézen levő MÁV végezze az osztrákoknak adózva, hogy Budapest belvárosát ne adja el közel-keleti befektetőknek egykét vöröskönyveből kékgalambossá vedlett hazátlan nyikhaj. És még sorolhatnám. De inkább kérdezek. Nektek nem ezek a fontosak? ha kérdhetem halkan...
@radioenekes: Tudod, ha az kétszer kétsávos úton magyarországon a bal oldali két sávban hajtasz, nem mindenki jön szembe, hanem te. Ugyan mondhatot, hogy ők a hülyék, de ettől még ez nem igaz. Szóval ugyan nem minden szar, de fletó dolgai visszaköszönnek az új(régi) rablóknál is.
@sixx a bolsevik:

akkor segitek. itt mindenki azt ugatta, hogy bizony csak a bajnai ut a megoldas (leegyszerusitve), kiadas csokkentes kell blabla..fideszek aszodtak van masik ut (fuggetlenul attol, hogy van e vagy nincs).
nos akkor az volt a baj.
most hogy bejelentettek a reformot, megszoritast (kinek mi tetszik), ha ugy tetszik folytatodik a bajnai fele koncept..hat most az a baj.

szoval itt most miert nem hozsannakat zengenek az okosok? :D
@radioenekes:

Várja vissza a halálfasza Ferit. Jó helyen van ott, ahová küldtem:

varanus.blog.hu/2010/05/07/menj_a_picsaba_feri

Böfögésen kívül tudtam munkát adni az összes munkavállalómnak ma is. Ez alkotásnak számít? Ehhez képest te mit végeztél ma?
@szárny: En neztem eloben. Semmi komoly szam nem volt.
Vagyis a nagy szam elmaradt...piti kis eloadas volt.
@szárny: Nem ott kerestem, hanem az MTI honlapján pajtás, és ha már 13:29 kedd, akkor a friss hírek között.
De mondom még egyszer bizonyára én rontottam el valamit.
A többi felvetésemhez gondolom nincs hozzáfűznivalód.
@NewWay:
"És akkor te azzal érveltél, hogy nem a kormány tehet arról, hanem a világgazdaság.
Most viszont, két évvel később szélkakas lettél, és már úgy gondolod, hogy a kormány tehet róla!"

Tévedsz barátom, de igencsak! Most is azt gondolom, hogy ez a gazdasági környezetből adódik! Amit viszont fenntartok az az, hogy ezek a gennyládák akkor (is) demagóg módon mondták azt, hogy a kormány tehet róla. itt lenne az ideje, hogy bizonyítsák, tényleg a kormányon múlt a züzemanyagára és ők - fasza gyerekek - csökkentik is azt. Csak a valóság teljesen más és ez akkor is így volt meg most is! Ti mélymagyarok sem tudjátok csökkenteni a züzemanyag árát, mert az leginkább a világpiactól függ!

Arra akartam csak rávilágítani, hogy ez a fostalicska fityisz a világ legdemagógabb bandája (az előbb navra és a félszemű legalább 1 órán keresztül adta bizonyítékát) és csak az olyan kretén narancsgőzbe burkolt agyúak dőlnek be ennek, mint te!
@Gulogulo: Honnan tudod te, hogy melyik oldalon hajt az ország? És ha ott, akkor jönnek-e szembe, vagy már mindenki veled egy irányba halad. Ugyan már, kérem. Négy év múlva kiderül, hogy volt-e szembe forgalom, addig meg fel lehet idézni az elmúlt 8 év eseményeit. Vagy van harmadik út?
Nem hiszem, hogy bárki képes több államadósságot felhalmozni, nagyobb munkanélküliséget teremteni, évtizedekkel kitolni az EU bevezetés dátumát, mint az MSZP tette 8 év alatt.
Fizikai képtelenség.

Orbánék alatt eddig a forint szumma erősödött, és szumma munkahelyek jöttek létre.
@radioenekes: Rólad beszéltem meg a szerelmeidről!
@nyesta: Ezek vagytok ti! Aki nincs veletek, az csak ellenetek lehet, ugye? Olyan nincs, aki pl.józanul mindkét tábort útálhatja? Pl.csak úgy. Mert mindkét tábor megérdemelné, hogy elhúzzon a fenébe??? Aki rosszat mer szólni a Vezénylő Tábornokra, az csak Mszp-s lehet? És aki Gyurcsányékat szidja, az rohadt náci fideszes? Tényleg ennyire hagyjátok magatokat leegyszerűsíteni? Mert akkor mindkét tábor vezére elérte a célját.... Szánalmas. Gondolkodó, normális emberek kellenének.
@God hates us all by Hank Moody:

Leginkább azért, mert a felismerésig eltelt tíz hónap válságadósdival, manyup államosítással és az egykulcsossal.

Ha úgyis megszorítani kell, akkor ezek, a forint bedöntések, a béka segge alá minősítések feleslegesek és elkerülhetőek lettek volna.
@God hates us all by Hank Moody:

Vazzzze nem hiszem el, hogy ezek a fityisz droidok nem látják a lényeget!

Arról van szó, hogy ez a probafingó vezéretek nyolc évig azt böfögte, hogy másképp is lehet. Ehhez képest most rájött ez a sperma, hogy nem lehet, és most ugyanazt csinálja, amit eddig fikázott. Ez az amivel az 1/3-nak tele van a töke, idióták!
Ehhez miért kellene hozsannázni! Maximum még egy nagyot köpök rá, mert telehazudta a nyolc évet. A narancslovagoknak 8 évig vizet prédikált, amit azok agyament módon szíttak magukba, ez a fostömlő meg kétpofára itta/issza a bort!
Na ettől hány az akinek nem borítja narancsgőz az agyát!
@Trompf: Tudom szar ügy, hogy be kéne vallani, hogy a libarabló nem csinálta rosszul, és ennek tudható be az ipar kibocsátásának növekedése. Ügyes húzás a szerelmeidnek tulajdonítani a forint erősödését, de mindenkit nem tudsz behülyíteni.
@Anyi: Na ezaz!

Ja! És mi belgák? Hova álljunk?
@dekol84: Én sokkal szarabbul éreztem magam amikor a BKV-ból Nokiásdobozokkal vitték ki a pénzt, amikor az EU-s pályázatokat Weisenbergerek felügyelték, amikor az államadósság katasztrofális mérteket öltött, és feszt náciztak, miközben a februári náci bulit a várban rendre megrendezték.
@néma bárány:
Most jöttél, vagy csak eddig bírtad?

Már hajnalban itt voltak, szerintem nem csak a címlap, de a gondos előkészítésnek is szerepe volt ebben!

Már 7 után fennakadt a szemem néhány "véleménytől", de élvezettel futottam át a narancskommandó érvtelenségeit.

Engem csak egy dolog érdekel velük kapcsolatban:
1. ezt tényleg ennyien elhiszik, amit ide (is) írnak?
2. Volt-e hétvégi fejtágító? (tudod, úgy, ahogyan kötelező jelleggel berendelik 3 napos továbbképzésre a Fideszes polgármestereket!
Ismétlem: berendelik, nem meghívják)
@szárny: Jo, akkor ne vegyel kinai es import termekeket. Lenditsd fel a hazai vallalkozasokat, hogy exportkepesek legyenek. ekem mindegy, hogy ki ad munkat, ha tisztessegesen megfizet. Nem jol, TISZTESSEGESEN. Engem, s a kotelezettsegeit.

Budapest Belvarosat egyebkent nem Toni passzolta le Csipak Petinek? Vagy magyarkent felmentest elvez?
@Trompf:

Mert a te agyadat narancsgőz borítja!
@Gulogulo: Ezen már csak röhögni lehet. 1998-2002-ig a gazdasági mutatók láttán feszt Bokrost éltettétek, most meg Bajnainak tulajdonítjátok a kedvező folyamatokat.
A 8 év alatt meg 20 évvel tolódott ki az EU bevezetésének dátuma cirka.
@szárny:
Elpusztitani 4 millio magyart? Minek? Ki az balfasz, aki leoli a rabszolgait, vagy a vasarloit? Ugyan ki?
@Trompf: Apropó békávé! Most akkor nem horgyákkifeléjazokbananokijásdobozokbanapézt. Mitől megy szarul mégis?
@tomwar: @Gulogulo:
Olyan (persze csak elméleti)egyharmad (mert az ő kétharmaduk is elméleti), aki nem erre a fostömlő fityiszre szavazott!
index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/01/itt_vannak_a_reformcsomag_legfontosabb_pontjai/

"Lapunknak megerősítették azt a tegnap kiszivárgott hírt, miszerint eltörlik a rendvédelmi szervek korkedvezményes nyugdíját is. Orbán Viktor hétfőn a Fidesz- és a KDNP-frakció összevont ülésén azt mondta, csak egy nyugdíjkorhatár van, és ezalól csak a nők negyven éves szolgálati idejének megszerzése jelent kivételt."

Ez előtt azért le a kalappal, végre valaki meg merte lépni. Még inkább, ha visszamenőleges hatállyal is eltörli az efféle naplopók korkedvezményét.
@Trompf: OK! Magyarázd meg mitől nő a libarabló óta az ipari termelés.
@God hates us all by Hank Moody:
Eszembe jut egy regi vicc, amikor ket ember ul az asztalnal, es a talban ket szelet hus. Az egyik elveszi a nagyobbat, s elkezdi enni, erre a masik: Miert vetted el a nagyobbat, milyen iletlen dolog ez?
Erre amaz megkerdezi: miert, melyiket vetted volna el?
- Hat a kisebbet!
- Azt kaptad, akkor mit pofazol?
@Gulogulo: Miből gondolod hogy szarul megy. Most egyenlőre a Hagyó éra alatt felhalmozott milliárdos adóságokat akarják rendezni.

Majd összevetjük az MSZP alatt keletkezett BKV-s hiányt, a majdan keletkezővel, rendben ?
@Gulogulo:
"Ja! És mi belgák? Hova álljunk?"

A fityisz mellé!
Aki kicsit is önállóan tud gondolkodni, annak nem kell, hogy megmondják! Akinek meg az kell, az úgyis beszopja a zorbán cumiját! Állj oda! Ott nem kell gondolkodnod, megmondják neked mi a véleményed! Az a kényelmes és egyszerű! Droid!!!
@Gandalf(helyett):

Kíváncsivá tettél, én is kerestem az MTI honlapján, de nincs ott.

@szárny: Link a cikkhez? Vagy lebuktál, és kitalált kormánypropaganda szerint kelted a hangulatot?
@Gulogulo: Már a kérdés is hazugság. Bajnai alatt drasztikusan nőtt a munkanélküliség, ami mostanra elkezdett csökkenni.
@dekol84: 5 132 531 érvényes szavazatból, kaptak 2 706 292 szavazatot, ami a szavazók 52,73 százaléka. Ez az összes szavazó kb 33,74 %-a. Na ez az egyharmad!
@szárny: Ha ezek a saját gondolataid, gartulálok. Ha nem, akkor is. Mindenképpen egy idióta vagy.
Szia.
Nyugger Fight Club (a továbbiakban NFC).
@Tűzfal:

Gondos előkészítés nélkül nincs ilyen bejelentés. A véleményező kommandó élesre van állítva. De eddig legalább kreált álhíreket nem citáltak sehová, mint amivel szárny kering itt most.
@Gulogulo: Te még mindig ennél az "érvnél" tartasz? :(
@Trompf: Mellédumálsz! Az ipari kibocsátásról beszéltünk. Ha nem tudsz most sem érdemben válaszolni, azzal beismered, hogy a libarabló, mégsem volt olyan rossz! (mondom ezt úgy, hogy ki nem állhatom a libarablót!)
@Trompf:

Hol csökkent a munkanélküliség? Mert nem itt, ahol 430 ezerre nőtt a számuk, ami 11,2% plusz a tavalyihoz képest.
@Trompf: OK! Én azt kívánom, hogy csökkenjen a hiány!
@néma bárány: Ha valaki idézőjellel "idéz", azért én még meg szoktam nézni, mi újság.
Alapesetben főleg azért, hogy ne csak a kiragadott, idézett részekről alkossak véleményt.
Illetve, hogy lássam, egyáltalán tényleg a hivatkozott címről származik-e (vagy honnan ered)
Esetleg nem ollózott-e a delikvens.
Ez alapján alkotok egy idézetről véleményt.
Most nem sikerült.
@Gulogulo:
Na ezt mondom én is! De a zorbán asszongya, hogy aki nem ment el, az áldását adta az ő ámokfutására! Tehát azokkal nem számolhatsz és azok ne is ugassanak most, amikor ez a barom szopatja őket! Így jön ki szavazatok feléből a parlamenti 2/3. Azok viszont mindenre felhatalmazást adtak nekik a szavazófülkében, mert ez a seggfej még az anyjuk megba..ásáról is azt mondaná, hogy erre kaptak felhatalmazást! A qrva anyja szült volna sünt ehelyett a fattyú helyett!
@dekol84: Ezért mondom azt, hogy legyen minden pártnál a szavazólapon kétrubrika! Igen és nem. És akkor nem lesznek protest szavazatok. Meg akkor lehet mondani, hogy aki távolmaradt az nem érdekes.
@Gulogulo: Libarabló?!?! Ezt is narancsgőzzel plántálta az agyatokba Tokaj hímvesszeje!
@Schindler Pistája: "inkább a reptérre menjetek és szálljatok fel minél előbb a tel avivi gépre. Itt úgyis olyan rossz nektek. "

Majd mi eldöntjük, mikor meg hova megyünk, te agyatlan, retardáld trendináci fasz. Megjegyzem, arra basznátok ti rá, de borzalmasan, ha innen mindenki elhúzna, akit ti a libsibolsikomcsibuzihazaáruló skatulyába szoktatok belegyömöszölni, mert akkor nem maradna senki, aki gondolkodna helyettetek. Ha a ti fajtátokon múlna, még mindig egy barlangban kuksolnánk, és az orrunkat túrnánk, mert nektek annyi eszetek sincs, hogy egy szakócát kifaragjatok.

Ti vagytok az élősködők.
@dekol84: Narancsgőőőz? :-))) Ha választani kéne a libarabló meg a dolomitos gyerek közül, akkor a libarablót választanám. Penig nagyon rühellem!
@Gulogulo:

Jó ötlet, de már késő! Már tavaly odalett a demokrácia! Most már csak arról szavazhatunk majd, hogy a zorbán legyen a minielnök (180m2-es dolgozóval), vagy valamelyik samesza!
@Gulogulo: Mert a "libarabló" legalább értett a dogához, ez a fostalicska meg csak a mocskos pofáját járatja demagóg módon!
@Gulogulo:
Mert a "libarabló" legalább értett a dogához, ez a fostalicska meg csak a mocskos pofáját járatja demagóg módon a félszemű jobbkezével együtt!
@dekol84: Egyszer meggebed a legnagyobb vezér is, és széthordja birodalmát az utókor.
@Gulogulo:
Azért ez a "félszemű jobbkéz" szép képi elem nem?
@dekol84: Ez így nem pontos, mert a Hajdúbét vezetése nem ment neki, a libarablás a profi munka volt, az államvezetés meg alapjában a kormány egy irányba tartása meg némi finom fékezés volt, DE és nagy DE kijöttünk a dugóhúzóból.
@Gandalf(helyett):

Megnéztem az idézett RCB Capital Markets oldalát is, de egy betű sincs ott sem erről:

www.rbccm.com/

Mondjuk szárnyacska gyorsan el is repült válaszolgatás helyett.
@dekol84: Nem én írtam, de először féleszű jobbkéznek olvastam! Egyébként mindkettő jó! :-)
@Gulogulo:
Féleszű félszemű balfasz jobbkéz!

Azt gondolom így helyes és teljes a megnevezése gyurkának, akit a tények soha nem zavartak különösebben!
@néma bárány:
"Mondjuk szárnyacska gyorsan el is repült válaszolgatás helyett."

Muszaj volt - szemlyesen kell megkapni az utasitasokat, irasos vagy elekrtonikus nyom nem maradhat. Nem olyan balfaszok ezek, mint a szocik...
@sixx a bolsevik: No meg tudjuk meg végre hány "suksurális" átalakítást lehet lenyomni az emberek torkán,matolcsy szerint. Nem elírás, ma egyfolytában suksurális átalakításról beszélt. De mikor tudjuk meg, mik azok a strukturális átalakítások? Én úgy szeretném tudni. :D
@tomwar: Hát igen, különben úgy járnak, mint Esztergomban a páncélszekrényben tartott, előgyártott mondanivalókkal. Ja, azok már nem a szocialisták voltak.

Azért én várok, hátha előkerül valahonnan az a fránya idézet.
VARÁNUSZ = AZ ELMÚLT 8 ÉV
Egyetertek.
A hatekony allam es a vizfej lefaragasat valahogy nagyon elfelejtettek az igyekezetben. Pedig milyen hangosan mondogattak, hogy az nagyon kell! Es hogy nekik mar aprilis elejen kesz reszletes terveik vannak arra, hogyan is kell csinalni. Erre meg kiderul, alapos hosszu megfontolas utan csakis a kozlekedes, a nyugdijak es a gyogyszerek tehetnek az allamadossagrol. Allitolag ezt nagyon alaposan at kellett ragniuk miutan mar tudtak mindent elore.

Kepmutato szar banda ez, mindig is az volt.

Melyik megye lesz az elso, hogy nepszavazassal elcsatolja magat Magyarorszagtol?
Vagy ki lesz az elso aki papiron atjelentkezik szomszedos orszagba es inkabb oda fizet adot?
Legalabb ott nem balekado a neve.
Széll Kálmán TAKARODJ!
@Goompah:
Ez igaz.

Amugy a nok szolgalati viszonyaba beleszamit a gyermeknevelesre koltott ido?
@néma bárány:

ugye nem gondolod hogy 10 honapig tartott a felismeres :)

@dekol84:

az elmult 8 evben is igy frocsogtel?
nem ertem az ilyen embereket. hol eltek ti szatyorban? ilyen a politika.
nem biztos hogy az en lenyeglatasommal van problema.

es hogy milyen droid vagyok..hadd donstem mar el en. :)
@Jofiu: A gyes és gyed ideje beleszámít. Ezért vonnak belőle járulékot.
Kár, hogy Paul, a para-polip elhalálozott. Vele talán még lett volna valami esély, de így...
Nem is vártam mást egy ilyen gyáva diktátortól. Eleve azt láttatja önző, egoista - közben beszari - miniszterelnökünk viselkedése, hogyha már nem tud saját maga népszerűnek tűnő nagy lőzungokat mondani népének és muszájból már strukturális reformnak becézett megszorításokat kell bejelentenie, máris megfutamodik és átadja a mondókáját a Sanco Panzáinak. Igazán bátor ember!
De azért az is hamar kiderül, hogy megint csak halogatnak, süketelnek és nem mondanak semmi konkrétumot és azokat is későbbre szánják. Pontosabban majd júliusban talán megtudjuk, mit terveznek 2012-től. Addig pedig tömegesen szűnnek meg a munkahelyek, közmunkaprogramok, drágul szinte minden - a kormány pedig halogat és szidja az előző 8 évet. A k. anyátokat, már 9 hónapja Ti kormányoztok, meddig mutogattok még hátra vazze!
- De főleg az a kétharmad, mikor ébred már fel?
A megszorítások fedőneve: Kálmán.
@Jofiu: Nem is vártam mást egy ilyen gyáva diktátortól. Eleve azt láttatja önző, egoista - közben beszari - miniszterelnökünk viselkedése, hogyha már nem tud saját maga népszerűnek tűnő nagy lőzungokat mondani népének és muszájból már strukturális reformnak becézett megszorításokat kell bejelentenie, máris megfutamodik és átadja a mondókáját a Sanco Panzáinak. Igazán bátor ember!
De azért az is hamar kiderül, hogy megint csak halogatnak, süketelnek és nem mondanak semmi konkrétumot és azokat is későbbre szánják. Pontosabban majd júliusban talán megtudjuk, mit terveznek 2012-től. Addig pedig tömegesen szűnnek meg a munkahelyek, közmunkaprogramok, drágul szinte minden - a kormány pedig halogat és szidja az előző 8 évet. A k. anyátokat, már 9 hónapja Ti kormányoztok, meddig mutogattok még hátra vazze!
- De főleg az a kétharmad, mikor ébred már fel?
Nőtt a munkanélküliek száma.
Talán a szoc. ellátókat felül kell vizsgálni, de ha a kevésből az kap minél többet minél gazdagabb és e mellett aki százezrekkel visz havonta többet haza az magyarázza hogy 30 ezres segély milyen nagyvonalú v 80 ezerből 3 ezerrel kevesebbet hazavinni miért jobb.
Ezek VÉRLÁZITÓAK!
@gyilkos fűegér: Az nem lehetne hogy ők mennének új hazát foglalni, mi meg élhetnénk békében? Miért mindig nekünk kéne?!
@néma bárány: szárnyacska elrepült dolgozni, te fasz. Egyébként tessék.
Linket meg nem kaptok. Nagyon szeretnétek tudni, honnan mti-zek, mi? S mindjárt tőlem, ugye? Szaladjatok inkább Szilvásy elvtársatokhoz. Barmok.

Már bocsánat, de kissé ideges lettem. Különben értem én, hogy martok mindenfelé. Nem mint a skorpió, amelynek, ugye tudjátok, hová megy az utolsó marása?, hanem mint a vándorhangya, ha beszorul a gatyakorcba...

"Magyarország-költségvetés-Széll Kálmán Terv
RÖVIDHÍR - Széll Kálmán Terv - Londoni elemzők: a számok jobbak a vártnál, a piac most a végrehajtást várja

London, 2011. március 1., kedd (MTI) - A magyar kormány kedden ismertetett intézkedési tervének főszámai jobbak a vártnál; a piac innentől a végrehajtás hatékonyságát figyeli - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők.

Az RBC Capital Markets globális befektetési szolgáltató csoport londoni részlegének szakelemzői közölték: számításaik szerint a csomag összértéke 2013-ig kivetítve eléri a 900 milliárd forintot, ami több, mint amennyit a piac "alig néhány napja is várt".
A ház szerint azonban a csomag tényleges próbáját nem a főszámok jelentik, hanem az, hogy a tervezett lépéseket milyen hatékonysággal sikerül végrehajtani, és "ennek megítélése óhatatlanul időbe telik".
Az RBC Capital Markets londoni elemzői kiemelik, hogy a kiigazítási program elsődleges érintett területei közé tartozik az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a közösségi közlekedés, az oktatás, a foglalkoztatás és a gyógyszerár-támogatás. Ezeken a területeken komoly megtakarításokra van lehetőség, a problémák azonban "rendkívül mélyen gyökereznek", és politikai akaraterő kell majd ahhoz, hogy a kormány tartsa magát a tervekhez az esetleges lakossági ellenállással szemben is - fogalmaztak a cég londoni elemzői.

MTI 2011. március 1., kedd 13:29"

Lábjegyzet: az MTI honlapja - amelyikhez bármelyik ergya bolsihagyás troll hozzáfér - nem azonos az mti hírszolgáltatásával. Csak a magukat passzátszélfingónak hívő kommunisták gondolják így...
@God hates us all by Hank Moody:

"ugye nem gondolod hogy 10 honapig tartott a felismeres :)"

Vagyis nem véletlenül hülyék, hanem szándékosan. Így most jobb? :-)

Amúgy meg de, bizonyos szinten gondolom. Szerintem néhány hónapig komolyan elhitette Matolcsy Orbánnal, hogy de, lehet ezt másképp is megoldani. Az ellenkezőjéhez a gyakorlatban ki kellet derülnie, hogy a matolcsyvetés finanszírozhatatlan, a manyup lóvét nem számítják be a hiánycélba, és a kétharmada folyó kiadásra nem használható fel.

Mit tesz Isten, a manyup lóvé kétharmada és a mostani megszorító csomagból várt lóvé összege "véletlenül" azonos, 2000 milliád 2014-ig.

Ezek a véletlenek...hallatlan mik elő nem fordulnak.
@fg56:
"De főleg az a kétharmad, mikor ébred már fel?"

Baka..hatja a kétharmad! Csak addig kellettek, amíg a fa..szfejt hatalomra juttatták! Most már mehetnek a picsába! Senkit nem érdekelnek, mert a főkötschög be van betonozva 35 ciklusra! Az embriók, meg a szőröstalpúak szavazati jogát a szavazógéppel megszavaztatják és mindenki mehet az anyjába akinek nem tetszik a rendszer! Majd az unokáink fogják elzavarni ezt a faszt, ahogy a Kadhafit, vagy a spanját, a Mubarakot! Addig meg szópóágon lesz az ország, meg a sok hülye aki itt marad asszisztálni ennek a baromnak!
Tudom hogy trendi böfögni a begyakorolt mondatokat de Bajnaiék sehol nem voltak amikor a libások csődbe mentek. Megkeresték a wallist h segitsen eladni az árut, egy ideig sikerült majd bedőlt a piac, nem lehetett vevőt találni.
@nu pagagyí: Helyes. Marmint hogy beleszamit.
@szárny: "Magam átlagkeresetű értelmiségi vagyok, NEM a politikai szférában. 20 százalékkal nőtt az a kevés fizetésem januártól."

Nem akarok kötekedni nagyon, de a 16 százalékos egy kulccsal 20 százalékos emelkedés ilyen 330-350 ezer forint közötti bruttó fizetést feltételez.

Szerinted ez hol átlagkereset értelmiségieknél? Ha észrevennéd (ámbár úgy látom, nem divat észrevenni mostmár így generálban), az ország nem csak Budapestből áll. Kérdezz meg mondjuk egy zalai vagy békési értelmiségit, hogy mennyit keres átlagosan.
Tényleg nem gondoltam volna de Gyurcsány Bajnai Oszkó messze profibbak voltak.
Paradigmaváltás ide pdváltás oda, ha ROSSZABBUL ÉLÜNK mint 1 éve akkor az tény, elő a plakátokat a szomorú szemüekkel!
ki az a széll kálmán??viktor másik fele,akit kezelgetni szoktak klinikákon??
@Void Bunkoid: írod: "Nem akarok kötekedni nagyon, de a 16 százalékos egy kulccsal 20 százalékos emelkedés ilyen 330-350 ezer forint közötti bruttó fizetést feltételez."

Kivéve, ha gyereket is nevel valaki, pláne többet. Tudom, ez a társadalom liberálbolsevik felében nem divat... Sokaknál meg nem is lehetséges, ugye, a párkapcsolatok újszerű értelmezéseinek favorizálása miatt...
@Trompf: Nem orbán tolta ki az euro bevezetését 2020 utánra azzal, hogy talán még akkor sem?! Vagy 2011 február elején még mindig a szocik kormányoztak?
mert értelmes ember ilyen szarhoz nem adná a nevét
@szárny:

Szeretem ezt a lenéző, nekem még az emtéi is mást mutat köcsögök mentalitást.

De addig, amíg a citált hír és az MTI honlapján azonos címmel megjelenő írás köszönő viszonyban sincs egymással, csak a pofád klaffog, te fasz.

mti.hu/cikk/2011/03/01/szell_kalman_terv-_intezkedesek_az_allamadossag_csokkentesere-534111

Hagyjál ezzel a faszsággal. Érdekes, hogy az MTI előfizetős hírportálokon sem jelenik meg az optimizmus, sőt:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110301-elemzok-a-bejelenentett-reformcsomagrol.html

hirszerzo.hu/profit/20110301_tozsde_matolcsy_csomag#utm_source=20110301_gyengult_forint_arfolyam&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hirszerzo.hu

Szóval hol is van ez az írás eredetiben?
@Void Bunkoid: Szerinted ő értelmiségi?! Lehet hogy átlagos a keresete, de hogy értelmiségi?!

@regress: széll kálmán a wiki szerint tisza istván pénzügyminisztere volt, aki rendberakta az államháztartást, nagyobb állami bevételre tett szert és letárgyalta az 1878-as gazdasági kiegyezést az osztrákokkal. Ráadásul a politikai paletta fidesznek jó oldalán állt (konzervatív). Utána néztem, hogy miért olyan nagy szám, engem is érdekelt. :D:D
@fonó:

Tudja ezt mindenki, csak jobban hangzik "libásozni". Pedig valószínű, hogy Tokaj hímvesszeje többet ártott az országnak, mint Bajnai, csak ezek a narancsos legények erőteljesebben fröcsögnek! (Hogy ott rohadna meg mind ahol van!)
@lecsekkoltam:

Tök mindegy ki az a Széll Kálmán! Az agymosott fityisz droidoknak Kalifaszi Guszti is lehetne az, ha a vezérpötsch parancsolja nekik!
imadom ezeket az elemzoket :)
Az általad icitált cikket:
mti.hu/cikk/2011/03/01/szell_kalman_terv-_intezkedesek_az_allamadossag_csokkentesere-534111

13 óra 18 perckor adták ki és nem 13:29-kor. Úgy osztod itt az észt, hogy még az órát sem ismered? Vagy valami csicska felolvassa neked a kommenteket, és tollba mondod a választ?
@tomwar:

Elmentem, aztán egy év múlva előveszem és a faszfej zorbán arcába tolom, mintegy szembesítés gyanánt! persze ezt a fostalicskát a tények nem szokták zavarni, úgyhogy mindegy!
@szárny:

Csak pofázol bizonyítás helyett: hol van a cikk linkje? Persze amit kitaláltál, azt nehéz linkelni.
@néma bárány: Mondtam már: kérjed Szilvásy elvtárstól. Mint Ibolyka kuzinod.
Szeretem különben azt a faék-bonyolultságú és egy csúzlikő stratégiai elemző képességével összerakott konspirációtokat... Ennek köszönhettük az utcaseprőből lett vezérigazgatókat meg művelődési minisztereket Rákosi apátok alatt...
@dekol84: Lehet, de neked is együtt kell élned azzal, hogy ennek a no name faszinak a neve lesz mindenhol. Ezt nem csak a fidesz fanokkal csinálják, velünk is.
@Gandalf(helyett): Talán a különadók és a gyógyszertámogatások változása miatt.
@szárny: Nem tudtam hogy a gyerek a házassági anyakönyvi kivonatra ugrik elő a semmiből. Vagy ez csak a konzervatívoknál van? Ti házassággal szaporodtok? Biológiai csoda.
eza zorbán elront mindent, amit gyurcsányiék szorgos munkával összeraktak... :(
ez amilyen gyökér, még az államadósságot is csökkenteni akarja.
és jön itt a hülye tervekkel, ahelyett, hogy csökkentené a gyes-t, gyed-et, táppénzt,+1 kis adóemelés oszt kész a csomag elvtársak...
Biz'isten azt hittem azt jelentik be megnyitják megint a biligyárat.
Volt, hogy 1milliót gyártottunk/fémből/évente a kínaiaknak.
Most meg az a sokk műanyag...
@dekol84: Tényleg nem látsz lényeges különbséget a költségvetés javító intézkedések módjai között? 8 év alatt hányszor kellett egyenleget korrigálni, mert elszállt a költségvetés? Meglátszott ez az államdósság csökkenésén? Ehhez képest volt kiket szívatni? Még ha lesz is pár % elégedetlen, 20% ponttal kevesebb államadósság mellett annak is jobb lesz, aki most azt hiszi, hogy nem, vagy meg sem érdemli. És akkor még csak ott leszünk, ahonnan indultunk.
@lecsekkoltam:

Nem mondom, hogy no name! Sőt! Lehet, hogy a félszemű jobbkéznél lényeges jobb szakember volt a maga idejében (ami persze nem nehéz, mert ez egy számolni sem tudó fasz. Valószínűleg külföldön keresek állást, lehet, hogy a tótoknál, csak minél messzebb ennél az impotens baromtól!
"a korkedvezményes nyugdíjtól eleső rendvédelmi szervek dolgozói"

Magyarul ez így hangzik:
"a rendvédelmi szervek korkedvezményes nyugdíjtól eleső dolgozói"

De ettől eltekintve is tele van helyesírási, nyelvtani és stílushibával a cikk.

Miért blogol, aki a saját anyanyelvét csak ilyen alacsony szinten ismeri?
@Robi, a hód:
Na ebből az "annak is jobb lesz, aki ..." dumából elegem van! A fapinátok is ezt mondta, oszt a dolgozók 50%-a mégis rosszabbul járt! Úgyhogy bekaphatjátok mind fityiszesek! Vitatkozzatok Kadhafival, vagy Mubarakkal! Köcsögök!!!!
@szárny:

Blablabla...Szerintem ne égesd magad tovább a kitalált híreiddel. Üzenem a munkaadódnak, hogy geci kínos mikor fantázia hírekkel rommá égnek a sameszok bármilyen fórumon.

Linkeld a hírt vagy kussolj.

Mellesleg Ibolyka a ti seggeteken volt pattanás négy évig, ha jól emlékszem.
@dekol84: Dekol, a narancsvideken neha felvillan egy feny, es kihunynak az emlekek. A MAN IN BLACK-bol vettek at, csak narancs szinu fenyt hasznalnak...
@szárny: Megnéztem a hivatkozott RBC honlapját, csak ez a elemzés nincs rajta. Biztosan a saját oldalukra még nem tették ki, csak az MTI-nek küldték meg azonnal.
A másik tippem, nem is mondom, mert úgysem hinnéd el!
@dekol84: Nem az én "fapinám".
Az egész egyébként csak matematika, ahhoz meg nem kell más, csak némi gondolkodás, megértés. Ezen már elvileg túl kellene legyél, még ha fiatal is vagy a mások kioktatásához, meg az anyukba küldéséhez egyébként.
Ez a kormány akkor tesz le igazi teljesítményt, ha az államadósságot 65%-nál (17/26 mrd) kisebbre sikerül leszorítani. Addig csak az előző kormányok által megtakarított MANYUP pénz elköltéséről beszélünk.
Érdekesnek találom, hogy 2014-re csak 66%-os hiányt lőttek be.
@néma bárány: @sas70: szeretnétek azt a linket, mi?
különben meg: "Az RBC Capital Markets globális befektetési szolgáltató csoport londoni részlegének szakelemzői közölték..." - ez szerinted egy elemzés? és nem az MTI londoni tudósítójánka kérdésre adott telefonos válasz? Persze, a kérdésnek csak akkor volna értelme, ha esetleg nem volnátok funkcionális analfabéták...
@szárny: Úgy tűnik, hogy ők nagyon optimisták voltak.
www.bloomberg.com/news/2011-03-01/hungary-stocks-tumble-as-government-to-delay-corporate-tax-cuts.html
A többi elemző, valahogy szkeptikusabb. Persze ők nem az mti-nek nyilatkoztak, hanem csak a bloombergnek.
@néma bárány: írod: "Mellesleg Ibolyka a ti seggeteken volt pattanás négy évig, ha jól emlékszem." Így igaz. Ti nyaltátok oda, és négy évig tartott kinyomni. Ragaszkodó ez a ti fajtátok...
@dekol84: index.hu/belfold/2011/03/01/szell_kalman_nem_volt_eppen_sikeres/

Azért van humorérzékük. Elvégre ők nem megszorítanak, azt csak a gonosz szocik csinálnak...
@szárny:

Nem kisfiam :-) Azt a linket te szeretnéd, ha lenne, mert lemoshatnád a pofádról a szart amit fölkentél.

Persze lehet, hogy vannak ilyen direkt belsőhasználatú MTI hírek, amit aztán soha, sehol, senki nem publikál, hanem a szekta lelkiismeretének ápolására szolgál.

Más magyarázat nincs.
@Trompf: Teljesen igazad van, az MSZP kormányzás alatt hiteleink óriásit nőttek. Ez súlyos hiba. De a hiány forrásai ismertek. A nyugdíjalapokba folyt összeg a legnagyobb, de majdnem ekkora a 13. havi nyugdíjak összege és ehhez adjuk még hozzá a közszférában végrehajtott (2002-es)béremelést, végül pedig e tételek kamatos kamatait. A hiány összege ilyen egyszerűen adódik.
A gyenge mentség csupán az, hogy a kiadások indokoltak lettek volna fedezet esetén. A fedezet megteremtése viszont a pazarlás megszűntetése, a takarékosság megvalósítása - elmaradt. Ez az igazi bűn, de ebben nem csupán az MSZP vétkes, ezt mindannyian tudjuk: minden gyámoltalan kezdeményezése elbukott a korabeli ellenzék rövidtávú érdekei miatt. Emiatt éveket vesztegetünk el. Jó lenne, ha e mókuskerékből végre kilépnénk. De attól tartok, hogy ez csak álmom marad. A jelenlegi kormányzat az előzmények miatt fél meglépni az egyébként elkerülhetetlen takarékossági lépéseket. Ehelyett pénzt von el a gazdaságból, ez válság idején nem túl bölcs megoldás. Trükkökkel akarja a korábban megszorításként támadott takarékossági intézkedéseket bevezetni, ezek eredménye kétséges. Szerintem korábbi reményében még mindig bízik: a világgazdaság felpörgésében. A GDP növekedés mértéke azonban nem tőlünk függ,ezt már 1998-ban megtanulta miniszterelnökünk.De csoda azért vanak - álllítólag.
bocs. De csodák azért vannak - álllítólag.
Ennyi ballibes, személyiségzavaros agyhalott műmájert régen láttam kommentezni. Vezér nélkül maradtatok ! és a napi kudarcikat az Orbán fikázáson élitek ki, ez is egy megoldás
@Robi, a hód:
Az államadósság most 20 ezer milliárd, a GDP 26 ezer milliárd. Mmindkét összeg árfolyamfüggő, az adósság jobban, a GDP kevésbé, tehát ha az árfolyamot vissza tudnák állítani a Bajnai kormány végi állapotra 263 körülire, a forintban kifejezett adósság kisebb lenne.
A 20 ezer milliárdból 3 ezer milliárdot az emberektől kiénekelt pénzből térítenek meg, ha menetközben el nem tapsolják.
A GDP arányos adósság így 17/26=65,38% lesz, ehhez nem kell extra teljesítményt befektetni és ebben a ciklusban a Fidesz dumán kívül nem is fog, hiszen 2014-re 66%-os hiányt céloztak meg.
@néma bárány: "Más magyarázat nincs." Mármint neked. Meg a hozzád hasonlóknak, akiknek a Drágabolgárúr a tájékozódás horizontja, két maunikasó meg valóvilág között.

Csakhogy "kisfiam" (lefogadom, hogy kettőnk közül én mondhatom ezt több joggal). Tudod, vannak, akik nem csak a pofájukat tépik itten, mint a helyesen írni sem tudó, gyorstalpaló libsybolsi trollok. Hanem tudják is, hogy miről beszélnek. Például - igen, bizony! - olyan MTI-oldalakat is olvas(hat)nak, amelyeknek a hozzád hasonló mekibőlinternetező világlátott babszemjankók még a létezéséről sem hallottak soha... és ez még csak az MTI, kisfiam...
Készen állnak a kormányzásra, ők megmondták. Még akkor mi lett volna, ha nincsenek rá felkészülve...
TAKARODJANAK, éljen az ész és gondolkodás hatalma! (Ja bocs, az ebben az országban csak elérhetetlen álom.)
"Az eltelt két hónap alatt világosan kiderült, hogy a munkavállalók kétharmada nem, hogy jól nem járt az egykulcsossal, cserébe kifejezetten rosszul jártak. A vágott lék befoltozásának mégsem a legegyszerűbb módját választják, - kidobják az egykulcsost - "

A posztoló itt is idióta.

Ha kidobnák az egykulcsos adót, akkor mindenkinek emelkedne az SZJA.

Ugyanis nem az SZJA csökkenés okozza a bércsökkenést, hanem az adójóváírás fokozatos eltörlése!
@szárny: Több millió oldal van a neten. Neked apukám mégis az mti, bocsánat, MTI az alfa meg az omega. Ami mostanság nem arról híres, hogy politikailag semleges lenne. De ez egy magadfajta "értelmiséginek" nem is követelmény. Csak villogjunk, hogy olyan ostobák vagyunk, hogy még fizetünk is azért, hogy propaganda híreket olvasunk. Tudod, nem mindenkinek balek a vezetékneve, mint neked.
@Szergej55:
OK, takarodjon a Fidesz. És utána? Ki jöjjön?
Gyurcsány?
@szárny: És te megnézted az RBC Capital Markets honlapját? Én londoni elemzőrészleget sem találtam rajta, de biztosan van, és biztosan az ő véleményük mindent felülír! Ez max önigazolásnak jó, másnak nem. Annyit is ér!
@lecsekkoltam: Nekem már akkor is az MTI volt az alfa meg az omega, amikor még Appel elvtárs ügyelte föl, kisfiam. Pedig akkor még értelmiségi sem voltam; én ugyanis csak gyári munkás lehettem a proletárdiktatúrában. De mit tudhatnál te erről? Akkoriban te még az apáddal jártál egy gatyában. Ha érted, amire gondolok.
@NewWay:
Amit írtál, az egyszerűen nem igaz. Csúsztatás.
@szárny:

Húúúú gecaúúú, titkos lista és információ özön csak nektek? Nebassz! Úcceretnék én is tagja lenni ennek bennfentes világnak! Hírek csak nekünk, a külvilágnak meg coki!

:-D

Mondtam: linkeld vagy kussolj. Hazudozni sikerült már eleget.
@szárny: Ó te istenség! Add meg nekünk libsibolsiknak a mindennapi betevő MTI-nket, hogy áldhassuk a vezér jócselekedeteit, ma!
Eleg volt egymas szidasabol. A cikk letezik:
hirszerzo.hu/profit/20110301_londoni_elemzok_orban_csomag
A vitat tessek folytatni, nekem tetszik :)
@kapiksz:
Nem kell nekünk fikázni Orbánt.
Nézz rá az OTP, a Richter árfolyamára, vagy a HUF árfolyamra az EUR-ral és a CHF-fel szemben, vesd össze a tegnapi árfolyamokkal. Ez a világ ítélete, nem a mienk.
@sas70:

Dehogy nézte, minek nézte volna? Pontosan tudja, hogy nincs ott semmi :-)

Meg egyáltalán: bennfentes MTI olvasó nem ereszkedik le odáig.

Ha ez a hír létezne, már régen ezen ujjongana minimum a Nemzet online. Helyette mi van? Ez:

mno.hu/portal/768794
@sas70: Megnéztem, nincs rajta. Ez mit is bizonyít?
Különben meg bírom azé' a stílusotokat. Az Orbán-kormány bejelenti a "csomagot"; ami jó vagy nem jó - majd kiderül - de az már most látszik, hogy a külföldnek, az Uniónak, a gazdasági világnak kielégítő adatokat tartalmaz. Ergo: a ti drágalátos rózsadombi pubitok Propeller Janival, Libajnai Gordonkával, Kunczián Segédbolgárúrral meg Veres Kábel Janival együtt exponenciális sebességgel, spirális alakban pörög lefelé az öblítővízzel. Tik meg egy olyan MTI-hírt kerestek rajtam, amitől a hozzátok hasonló vizenyolcasoknak orra fokhagymás, ugye. És mivel nem mondom meg, melyik fizetős MTI-oldalon olvastam, ezért megnyugszotok abban, hogy nektek van igazatok... Tiszta mónikasó, komolyan...
A nagy dérrel-durral bejelentett csomag után ott tartunk, ahol voltunk.
Most várhatjuk július elsejét, amikor a vágy-gyüjteményt konkrét cselekvési programmá fordítják majd le.
Viszont megtudtuk ki volt Széll Kálmán, és azt is, hogy az előző kormányok felelőtlenül, büntetőjogi vonatkozásokat is felvetve (!) eladósították az országot.
@Betelgeuse-2: nem értik aztat a zombik te.

Úgy kell mondani, mint egy 4 éves gyereknek mondanád.
@KaCsa (nem tollas a hatam): A hírszerző is idézőjelben közli az RBC elemzőinek véleményét, csak azt nem tudni kitől idéz!
@sas70: ja, és közben megjött kacsa barátunk kommentje ezzel a linkkel:
hirszerzo.hu/profit/20110301_londoni_elemzok_orban_csomag
És nem a kurucinfón, ugye, hanem a hírszerzőn... Ezt szeretem bennetek, hogy még olvasni se tudtok, hogy az ismert viccet idézzem. Na, most akkor ki is a falravert gatyatöltelék, haverek?
@NewWay: "OK, takarodjon a Fidesz. És utána? Ki jöjjön? Gyurcsány?"

Klasszikus bináris elme.

Figyu! Egyél szart, legyek milliárdjai nem tévednek.
@sas70: az MTI-től, természetesen :-))))
@szárny:

Ki? Te apukám :-)

Én csak annak hiszek amit látok. Szerintem tedd össze a két kezed, hogy kacsa kisegített.

@KaCsa (nem tollas a hatam): köszi, kiragadtál minket a bizonytalanságból. :-)
@szárny:

Mi lenne? Ha tudtad volna linkelni melléduma helyett megtetted volna régen. De nem tudtad. Ez van. Köszönd meg kacsának a segítséget.
@szárny: A két dolgot nem kell összemosni! Az egyik egy fasz önigazolás, hogy lám nekünk tapsolnak a fontos elemzők, pedig egy fikarsznyi sincs róla az ügyfeleiknek szóló oldalon, pedig azok fizetik őket. De ez is kurvára mindegy, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem lesznek megszorítások, oszt most mégis! Hurrá! De ez sem számít, mert tudjuk, hogy szükséges, akkor tessék már számokat mondani, mert ez megint egy lufi, egy nagy semmi! Már mondani kellett valamit, és most belökték ezt. Lehet rágódni rajta, oszt jónapot! Csak ettől még semmi nem fog változni! Ez időhúzásnak, népbutításnak, parasztvakításnak elmegy, másnak nem jó! Az intézkedések belső hatásai meg egyenlőek a nullával.
@néma bárány: Írod: "Szerintem tedd össze a két kezed, hogy kacsa kisegített."

Ezt hogy is kell értsem pontosan?

Megírta gyorsan a cikket?

Vagy érzékletesen sikerült bebizonyítania, hogy te például úgy téped itten a lepcses pofádat, hogy még a saját agitprop-tacepaódat sem olvasod közben?

Tényleg még neked áll feljebb, te aljanép?
:-))
Ezt az önbizalmat, wazze...
@sas70: Ja, hogy most már "A két dolgot nem kell összemosni!"
Hegelről azt se tudod, szerintem, eszik-e vagy isszák, de a dialektikája ösztönösen megy a fajtádnak, úgy látom... :-)
@néma bárány: Írod: "Ha tudtad volna linkelni melléduma helyett megtetted volna régen. De nem tudtad. Ez van"
Jajaja! Nem tudnam, nem én! Telepatikusan éreztem, valószínűleg... :-))))
De megyek is. Nincs mindig időm papucsállatkákba törölni a lábamat...
@szárny:

Úgy értsed kisfiam, hogy ő talált egy cikket helyetted, amire hivatkozhatsz. Te, erre önállóan nem voltál képes. Megköszönted?
@szárny: A Szell Kalman tervnek nevezett kivansaglistara gondolsz? Mert abban tobb szam van a semmirol, mint egy bolcsodei matekoran....
Mi a faszt elemezzenek Londonban a semmin?
Olvastad eredetiben? En igen...
@sas70:
Sas70-nek sajnos igaza van. Az elemzők udvariasan kifejezik, hogy meglehetősen ambíciózus a csomag, meg túlságosan a bevételnövekedésre apellál. Ezért nemigen hisznek benne, lásd HUF gyengülés.
Majd meglátjuk - mondják, mert Orbánék 10 hónapja hitegetnek minket azzal, hogy tudják, mit kell csinálni, de eddig a szánalmas pálinkafőzésen, az erőfitogtatáson (bankadó stb) meg a populista SZJA csökkentésen (ami mostanra kb a visszájára sült el) nemigen tudtak hozzászagolni a gazdaságpolitikához.
Részletes számok még most sincsenek, csak dátumok. Ez kevés. Nagyon kevés.
Elsődleges az egyensúly megteremtése

Azt gondoltam, egy kicsit komolyabb lesz a most bejelentett terv, és részletesebb intézkedéseket fogunk megismerni – hangsúlyozta lapunk kérdésére Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója. A szakértő úgy látja, hogy egyelőre nem lehet teljesen tisztán látni, hogyan teljesülnek majd a konkrétan leírt számok. Mindenképpen pozitívnak tekinthető, hogy a költségvetés kiadási oldalán tervez lépéseket a kabinet, és felismerte azt, hogy a költségvetési egyensúly megteremtése elsődleges szempont – tette hozzá.

Duronelly úgy látja, nincsen teljesen jól körülhatároló ideológia, amelynek mentén a kormányzat a hosszú távú gazdasági intézkedéseit szervezni kívánja, és amelynek révén hosszú távú növekedési pályára állhatna az ország. Az elemző arról is beszélt, hogy a rokkantnyugdíjasok körében tervezett vizsgálat és a nyugdíjkorhatár rögzítése mindenképpen egy lehetőség az aktív keresők számának növelésére.
@néma bárány: Te aztán nem adod fel. Mint a bélféreg. Az is csak azt tudja, amire beprogramozták, hogy merre van előre. És perisztaltikus mozgással halad a trutymóban, ha a világ összeszakad is körülötte...
És nem tudja azt sem, merrefelé... mi felé...
Jó utat.
@szárny:
S Te? Elrepulsz egyszer?
@szárny: Szerintem neked kéne feladni a szárnypróbálgatást. Közvetlenül azelőtt, hogy a bélférgezésért, aljanépezésért kitépem, és a seggedbe dugom.
@NewWay: Hol írtam ilyet? De ha neked ez is jó, ám legyen, az én ötletem a teljes csere. (Bár, ha két rossz közül a kevésbé rosszat választjuk, akkor ne orbánc legyen.)
@tomwar: A munkáltatók az Új Széchényi Terv keretében ágytálak beszerzésére is pályázhatnak, az egykori rokkantnyugdíjasok munkakörülményeinek megteremtéséhez.
Munkaszimulátorra nem kellet volna költeni az adófizetők pénzét, elég lenne például Schmitt Pál Pétert tanulmányozni új munkahelyén.
Megnéztem ezt a Széll Kálmán tervet. Alapvetően nem rossz, csak van egy bibi vele: azt feltételezi, hogy 4-6 %-os lesz a gazdasági növekedés. Ezt mégis hogyan képzelte, mikor még mindig szűnnek meg a munkahelyek? Az, hogy 90 napra csökkentik a munkanélküli segélyt, dícséretes (külföldön már évtizedek óta így van), csak azt nem látom, hogy lesz az embereknek munkájuk. Azt jó ötletnek tartom, hogy rendőrnek, tűzoltónak (a kedvezményes nyugdíjkorhatár eltörlése miatt) meg munkanélkülinek szarabb lesz lenni, amit szerintem már réges-régen meg kellett volna lépni.
Én is úgy gondolom, az elképzelés szép, de a megvalósításban erősen kételkedek.
Nos, nem tudom, hogy külföldön hogy van, hogyan működik, ezt szeretném előrebocsátani. Aki tud valamit, kérem, írja le. De eszembe jutott, hogy ha a rendőrök és a tűzoltók szintén 65 évesen mehetnek nyugdíjba (mármint a most hatályos szabályozás alapján, ami, ugye, csak emelkedni fog, és elsősorban a férfiakra gondolok), akkor mennyire lesz hatékony a munkavégzésük. Ugye, mondjuk, 58 évesen járőrözni az utcán (és intézkedni, ha szükséges), az pont ugyanolyan jól tudja csinálni majd, mint mondjuk 35 évesen. Meg 60 évesen is pont ugyanolyan fürgén oltja majd a tüzet, mint a 25 éves kollégája. Ha meg nem bírja, akkor majd 40-45 körül átképzi magát valami másra. Elvégre ez az átképzés, pályamódosítás középkorúan nálunk jól működik...
Egyszóval: azt hiszem, hogy a felvételi feltételektől függetlenül egy vonzó érv volt e pályák mellett a korai nyugdíj. Ha ezt eltörlik, akkor vajon milyen ember-állomány választja ezeket a pályákat, kikből lehet majd válogatni?
Tényleg nem kötekedésképpen írom, csak elképzeltem, amint egy erősen középkorú-nyugdíjhoz közelálló korú rendőr próbál meg utolérni egy 20 körüli suhancot, vagy hasonló korú tűzoltók cepelik a csövet egy lángoló lakás oltására....
Ja, és ha ezt meglépi a kormány, akkor az éves szinten mennyi bevételt (=kiadáscsökkenés a nyugdíjkasszából + továbbdolgozók adó- és járulékbefizetése) eredményez majd?
Plusz a rendvédelmi szervek ilyen bolygatása nem biztos, hogy a kormányzat számára kedvező hangulatot eredményez a rendőrök, katonák között...
Biztos, hogy átgondolták? Mármint a konkrét és a lehetséges következményeket?
@Fabius:
Na, ez a cikk rendben van, de a hozzászólások... Én érzem magam kellemetlenül.

Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim! Bemutatom Magyarországot. Kérem tapsoljuk meg!
@sterimar: "Kommunista-e vagy?"
Nem. (Egészen konkrétan: kapitalista vagyok.)
De pont erről a hibás szemléletről beszéltem:
"Aki nem imádja orbánbálványt, még nem biztos, hogy gyurcsánybálványt imádja. Tudod, nemcsak kétféle ember létezik."
Attól, hogy megállapít az ember egy objektív tényt, jelen esetben, hogy a lineáris adó a progresszívhoz képest a szegényeket bünteti, a gazdagokat jutalmazza még nem jelent politikai állásfoglalást.
Ez tény.
Az, hogy ezt ki tartja a gazdaság szempontjából jónak, az, hogy ezt hogy ítéli meg erkölcsileg, hogy ez neki személy szerint jó-e, az a következő kérdés. De még ez sem jelenti valamelyik táborba tartozást! Ha Orbán a szőke nőket szereti, én meg a feketéket, akkor még nem vagyok maszopos.
süti beállítások módosítása