Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.11. 08:00 Fabius

Pá, kis mártírom, pá!

Címkék: média megasztár szíj melinda

A közönség elejtette szent tehenét tegnap este. Szíj Melinda a Megasztár 5 életében nagyjából először hagyta el az sms szavazás első helyét, és máris a kijárat felé vezető folyosón találta magát a ténytől. Még hallotta a búcsúdal utolsó taktusait, mikor elsírta magát. Szerintem örömében.

Szíj Melinda és a műsorfolyam alatt felépülő rapid karrier érdekes és sajátos színfoltja lett a magyar médiának. A tévékettő láthatóan tudatosan keresett olyan karaktert, akit szembe lehet indítani az X Faktor arcaival. Nem feltétlenül az énektudással ( bár hanggal nem áll hadilábon Melinda) hanem magával a jelenséggel: hátrányos külsejű, bizonytalan családi hátterű nő, aki a hétköznapi ember gondjaival és önmagával is küzd. Aki elég esendő a szánalomra, és akire fel lehet építeni egy jól bevált PólPocc-Szújzn Bójl bizniszt. Akivel tudnak azonosulni a nézők, aki őket magukat képviseli a képernyőn.

A bibi ott kezdődött, hogy túl jól sikerült mindez. Melinda elindult a celeblét felé a legkülönfélébb bárgyú ostobaságokkal címlapon napról napra, a tévékettőnek meg semmi nem volt drága. Az sem, amikor bebuktak az egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal a családi háttérről, az sem, amikor kiválasztottjukról kiderült, nem új arc ő sem a sóbizniszbe vágyakozók egén, hisz kétszer is próbálkozott sikertelenül a Megasztár válogatón is.

De a közönség megszerette a különcöt, és vállára véve vitte előre hétről hétre az idő haladtával egyre fáradtabb kedvencét. Lehetett bármilyen ütemtelen vagy néha hamis, esetlen és együttműködésre képtelen, az első helyről letaszíthatatlan maradt. Aztán ahogy teltek a hetek, rostálódtak a versenyzők, egyre többen kezdték hozzám hasonlóan azt érezni: valóra lett már váltva az az álom. Yvette és Georgio kiesése után ott találtuk magunkat Szíj Melindával együtt abban a helyzetben, hogy ő lett a társadalmat leginkább megosztó közszereplő.

Ha a nyájas olvasó most hitetlenül csóválja a fejét, akkor lapozza fel a múltheti posztot, és nézzen bele a kommentekbe. Szíj Melinda olyan indulatokat generált pro és kontra, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc elsírta magát az irigységtől. Engem is meglepett a dolog. Először fordult elő, hogy szembesültem vele: amit akár Orbán Viktorral megtehet a blogger, azt nem teheti Szíj Melindával. Pedig neki kétharmados felhatalmazása sincs, höhö. A poszt formája ( elferdített önvallomás) nem volt újdonság ezen a blogon, a legviccesebb mégis az volt, hogy az a kommentelő aki leglelkesebben hozsannázott az Orbán poszt alatt, az anyázott leghangosabban egy Megasztár versenyző kifigurázása miatt.

Talán ez a megosztottság, talán a jól felfogott üzleti érdek vezette a tévékettőt, de tény, a héten elkezdték másképpen tekerni a Melinda verklit. A blikkújságban megjelent "belső informátortól" származó, nem éppen hízelgő dolgok már nem a sorsa mártírja szerepében mutatta be Melindát. Elindultak a találgatások, hogy ha nyer, nem lesz képes megfelelni a szerződésben foglaltaknak, a reprezentációknak, és a Kapcsolat koncert kívánalmainak. Dönteni kellett teljesítménytől függetlenül, és a "nézők" döntöttek: Kökény Attila a műsor második felében megfordította a szavazás állását, és egyenes ágon jutott a döntőbe. Melinda és Renáta párbaja a zsűri előtt pedig lefutott dolog volt. Hozzáteszem: szerintem is így jártunk jobban mindannyian, Szíj Melindát is ideértve. A Kökény-Tolvai döntő  jobb lesz, mintha Melindával kéne meccselnie bármelyiknek, a Nemzet Megasztárja meg végre hátradőlhet egy kicsit.

Csak ezt a szavazás dolgot nem hiszem el.

A hardcore rajongók vehemenciáját látva szerintem kizárt, hogy bárki meg tudta verni a rajongótábora erejével Szíj Melindát beküldött sms számban. Ami ügye nem nyilvános, nem kell elszámolnia vele a tévékettőnek. Azt sem tartom valószínűnek, hogy a Szíj csapat kör mms-ben üzent volna a szavazatgyártóknak kikacsintós grimaszolós képpel, hogy ácsi(!) eddig és ne tovább. Szóval nem biztos, hogy lennék most szavazatszámláló a megasztár bizniszben...

236 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr622508195

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti rock az új Petőfiben? 2010.12.11. 16:07:51

Az MR1 - Kossuth Rádió, Történet hangszerelve című műsorának vendége volt ma Koltay Gergely, az MR2 Petfői Rádió új elnöke. Koltay a szélsőjobboldali körökben is kedvelt Kormorán zenekar alapítója, dalszövegírója és zenésze.   A Kormorán vezetője,...

Trackback: Pá, kis mártírom, pá! 2010.12.11. 15:53:59

A közönség elejtette szent tehenét tegnap este. Szíj Melinda a Megasztár 5 életében nagyjából először hagyta el az sms szavazás első helyét, és máris a kijárat felé vezető folyosón találta magát a ténytől. Még hallotta a búcsúdal utolsó taktusait, mikor e…

Trackback: Szabályos csalás 2010.12.11. 12:45:29

Régóta beszélnek a népek csalásról a kiszavazós műsorok kapcsán. Persze mindenütt van közjegyző, de az teljesen homályos, hogy ezek a nem feltétlenül informatika tudós emberek mit ellenőriznek egyáltalán. De fogadjuk

Trackback: Vissza a traktorokhoz? 2010.12.11. 10:34:02

Sok mindenki megkönnyebbült tegnap este. "Ezt nem hiszem el, bazdmeg!" - mondta pl. Kökény Attila, amikor kiderült, hogy (a Megasztár 5 történetében valószínűleg először) nem Szíj Melinda kapta a legtöbb szavazatot, hanem ő (Szájról jól olva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biztos úgy volt a TV2 a szavazatokkal, mint Jean Reno a Jöttünk, láttunk, visszamennénkben, hogy "Nem kenyerem a hazugság, de ha rákényszerülök, mívelem."
Egyetértek a cikkíróval. Szinte biztos, hogy manipulálják a szavazást, és jól érzékelhető volt a bulvárban, mikor int a karmester: most már kezdjük kicsinálni Melindát.
Hát, nem egy képernyőre való szépség. Énekelni nem hallottam.
"A közönség elejtette"
Nem, a tv2 ejtette. Jól tette, mindenkinek jobb így (kivéve Melinda rajongóit és sms-ezőit) de senki nem hiszi el a szavazást.

"szembesültem vele: amit akár Orbán Viktorral megtehet a blogger, azt nem teheti Szíj Melindával."

Figyelmedbe ajánlom azt a kis apróságot, hogy Orbán 10 millió ember "f*szával veri a csalánt", míg Melinda a saját bőrét vitte vásárra.

Tőlem magyar politikust úgy lehet ütni, ahogy jól esik. Megérdemli. Látatlanban is, bármelyik. De ne szaladjon el a ló. Melinda egy ember, csakúgy mint a lakosság többsége. Nem politikus.

Az alsó kép, egy nő arcának eltorzítása, a blogot minősíti.
Magam is mindvégig Szíj Melindának szurkoltam, miközben tudtam, hogy elérhetetlen számára az első hely! Kitűnő hang, de sajnos más semmi! Nem igazán színpadra termett, finoman fogalmazva!
Mindezeken túl viszont felháborított a tv2 szavazat, hamisítása, befolyásolása! Korábban ők kritizálták a rivális csatornát, hogy hasonló dolgokat művel! Biztos vagyok, bene, hogy a Szíj Melinda rajongók, akik szinte az egész versengés alatt az élen tartották Melindát, nem torpantak meg! Még az a részemről aljasnak tűnő trükk sem hozhatott ilyen fordulatot, hogy Kökény Attilának a gyermekét is felhasználták a nemtelen manipulálásra! Fridi ezt teljes joggal szóvá is tette! Mikor a kissrác betopogott a színpadra, akkor húzták ki , legalább is nálam, Attila alól az első helyet jelentő dobogót!
Ezzel a húzással nem fordulhatott meg a szavazás, de roppant ízléstelen volt! A kérdésem az is, hogy ezeket az emeltdíjas sms-eket nem közjegyző előtt összesítik? Ennyit erről, gusztustalan volt tv2!!!! Melinda harmadik helyezése reális, még akkor is ha neki szurkoltam mindvégig!
@pamut:
Igen, a vele való vizuális gúnyolódás az valóban elég gyomorforgató. Nyilván a blogoknak van egy elég pimasz, szókimondó stílusa, de néha én is fennakadok az ilyen dolgokon.
"Csak ezt a szavazás dolgot nem hiszem el."

Abban szinte biztos vagyok, hogy a szavazásba magába nem nyúltak bele. Beszélgettem anno tévésekkel erről, azzal túl könnyű megbukni. De abban is biztos vagyok, hogy persze manipuláltak, pl. az általad is említett kiszivárogtatásokkal, és egyéb kifinomult módszerekkel:

fedor.blog.hu/2010/12/11/vissza_a_traktorokhoz
Undorító volt, ahogy Mester Tamás azt rótta fel Melindának, amiről csak és kizárólag a TV2 tehet.

Az egész műsor az SMS-ekről szól, a Napló riport is ezt a célt szolgálta. Függetlenül Melinda személyiségétől ők vitték félre ezt a dolgot, és a fagyi visszanyalt, kezdett kínos lenni.

Szégyen volt amit a zsűri és a TV2 tett, saját felelősségük vizsgálata helyett erre a nőre hárítottak mindent.
én sem hiszem el a szavazást - tuti, hogy átverés volt, már a múlt heti tv2 által megrendelt újságcikkekből látni lehetett, hogy Sz.M. repülni fog...
Volt anno egy Naplo rész, ahol a szavazást valamelyik minisztérium lelkes csinovnyikjai fordították meg. A szavazatok valami eszméletlen nagy százaléka érkezett ugyanonnan. Azt újrajátszották.

Ezt ne játszák újra! Ez volt az a pont, ahol Melindát le kellett szállítani erről a vonatról. Lehet kiváló énekhang, de egy duettben már használhatatlan, színpadi jelenléte meg konvergál a nullához. Alulról.

A bent maradt két döntőstől meg nem sajnálom az 5. Megasztár címet. Bár nem kiemelkedő énekesek, "sztárnak" jók lesznek.
Ha véletlenűl tiszta lett vona a szavazás, akkor is irritáló volt a zsűri diadalünnepe.
Amortizálódott az egész társaság ki jobban ki kevésbé, a szemébe álságos mosoly a háta mögött fika ezerrel.
Fridi után visszasírom Settenkedőt.
Egy egyszerű vállalható embert ismertünk meg Melindában, a kétségeive és a bizonyítás vágyával és végül a tegnapi kudarcában amit jólfizetett közreműködők verbális gonoszkodása tetézett.
Igen feltűnő volt tegnap este, hogy az eddig sztárolt és támogtott Melindát most a zsűri, kivétel nélkül lehúzta. Így kell a közönséget befolyásolni. Ha nem is csaltak a szavaza-tokkal, de manipulálni manipuláltak, de a médiának ez a fegyvere, ereje.
Mellesleg, szerintem már korábban ki kellett volna rostálni, szegényt. Hamarabb rájöhettek volna, hogy nem fogja bírni a szerződésben foglaltakat a későbbiekben. De a tv, a sóbizz már csak ilyen. Közlegényeket emel föl, majd finoman lepottyantja oda, ahonnan jött. És mindegy, hogy most vagy három év múlva. Valaki emlékszik még, kik voltak az első, második... stb szériában? Én már csak Tóth Verára emlékszem. Ennyi. Kár ezt a show-t tovább folytatni, adnak egy kis reményt, egy kis csillogást, aztán mehetnek falunapra haknizni. Ez a média. Fölemel és eldob.
Az ezokból fellépő fejfást könnyen elkerülöm: nem nézek se Megaszart, XTraktor, VV-t. :)
Ki az a Szíj Melinda?
TV2 another low. Ez full kamu, csak a naivak hiszik el, hogy a majd 50%-nyi helyzetbol 2. helyre visszacsuszik. Lo****t.
Nincs itt mit olyan nagyon csodálkozni. Lassan az embereknek nem is marad más kérdés állást foglalni, mint a Megasztár és társai.
Ráadásul az egész most már bővült a politikai repertoárból manapság olyan ismerős hitelességi és igazságossági problémával.
Mert amíg tehetség, muzikalitás szempontjából Kökény Attiláé jogosan az elsőség, addig a színen maradt valaki, aki nem fejlődik, ahogy azt az arcunkba hazudják, hanem van egy hullámzó teljesítménye, amibe belefér az elfogadható és a minősíthetetlenül hamis éneklés. De ő akarja a sikert, és úgy látszik, ez elegendő. Mintha mástól is hallottam volna, hogy csak akarni kell a dolgokat. :)
Friderikusz Hiteltelen Sándor szerint a jó éneklés nem elég, hozzátenném, mert így értendő: Tolvai Renáta esetében nem is szükséges feltétel.
Tegnapi teljesítményével -akinek van hallása, tudja- Szíj Melinda nagyon jó produkciót nyújtott és méltósággal búcsúzott. Valóban levették a válláról a terhet, amit a közönség értékelése és a zenei üzleti világ törvényei között feszülő ellentmondás, megosztás idézett elő.
Egyben biztos vagyok, Szíj Melindának nincs miért szégyenkeznie.
leszarom az egészet:D
Egyértelmű svindli volt az egész, zseniális húzás volt, hogy a Kökény csávót kihozták győztesnek, utána már sínen volt minden. Nem tudom, hogy mennyire volt szándékos, hogy a Melinda minden dalt elrontott, meg, hogy Friderikusz ütötte miatta mint állat, de ezzel kurvára elcseszték, mert meredeken kezdtek el szavazni Friderikusz ellen, szerintem a Melinda kb. annyi szavazatott kaphatott mint a másik kettő összesen, de megoldották.
A legröhelyesebb az volt, hogy Fridi basztatta a csajt a mozgása miatt, miközben Friderikusz mozgása kb. Mr. Beanhez hasonlít, de a másik két énekes is tök béna.
Már jó pár hete látszott, hogy a zsűri ki akarja ejteni Melindát. Valószínűleg úgy gondolták, tényleg nem lehet celebet faragni belőle. Csak akkor a tv2 legközelebb legyen szíves közölni a nézőkkel, hogy nem arra kell szavazni, akit a legjobb énekesnek/előadónak tartunk, hanem akiből majd frankó celeb válhat...

Most lehet a Megasztár egy, bár kétségtelenül képzett hangú, de semmi stílussal nem rendelkező lány, vagy egy vendéglátós zámbójimmy, akinek szintén jó és képzett hangja van, de értelmet, stílust tekintve teljesen középszerű.

Hogy Renivel kapcsolatos véleményemet alátámasszam, hadd tegyek fel egy kérdést: felismernéd-e Renáta hangját a rádióban, ha hallanád és nem tudnád, hogy ki énekel? És Melindáét?
Máshol is elmondtam: a TV2 vagy rájött, hogy Melinda nem fog örülni, ha megnyeri a Megasztárt és ezért most kiiktatták, még a döntő előtt, mert ott már túl kínos lett volna. Gyanús volt, hogy milyen sokáignem mutatták a szavazás állását és méggyanúsabb, hogy a végén össze-vissza kavarták, hogy akkor most milyen sorrendben is olvassák fel a neveket. Messziről bűzlik az egész. (Attól függetlenül, hogy Melindának rég ki kellett volna esnie.)

Sajnálom azokat az idiótákat, akik nyomtak SMS-t bárkire :).
Ez egy undorító post, pont annyira undorító, mint, ahogy a tegnapi műsort manipulálták.
Szíj Melinda nem mártír. Egy végtelenül egyszerű, nagyon jó hangú nő, aki egyáltalán nem értette naivitása okán azt a szennynáradatot, amit egy ilyen műsor generál. Nem értette, miért akarják a családját belekeverni- egy ideig lázadt ellene majd beletörődött. Nem értette, hogy van az, hogy zajlik egy verseny és azt hallja a zsűri egyik tagjától, hogy ő már döntött kinek kellene nyerni a versenyt. Nem értette, hogy a várható sms-ek miatt mikor, hogyan mivel, milyen cikkekkel és egyéb elemekkel manipuláltat a TV 2. Őt akit heteken át szimpatikusnak mutattak be hirtelen első számú közellenségként mutatták be. Nem értette pl., hogy két igen ratyi műsorvezetőnek aposztrofált médiaribanc miért húzkodja élő adásban a pulóverét, miközben énekelt. A közönség edződött része meg pontosan látta ezt, és dafkéból csak azért is szavazott rá. És most pontosan látja a csalást, a leghányingertkeltőbb manipulációt.
Közel 50%-os szavazat arányról képtelenség veszíteni. Nem volt véletlen milyen duettbe rángatták bele, egy gyors fiatalos számmal, ahol neki minden hibájának ki kellett jönnie. A közönség egy része meg méltányolta, hogy ezzel a handicappel is felveszi a kesztyűt. Bárhogy is történt őrá fognak emlékezni évek múlva is, a másik kettőnél bizonyára jobban.
Normális ember elhiszi, hogy a Kökény gyerek akkor és ott véletlenül került oda? Hogy nem maguk az adás készítői teremtették ezt meg.Ugyan már ?!
Én belátom, hogy mindenkinek nagy kő esett le a szívéről, hiszen Szij Melinda nem megasztár alkat. De hát elvben az év hangját keresték nem? Abba meg nem rosszabb a másik kettőnél.
Ja igen, Friderikusz egy külön posztot érdemelne... pl. az mi volt, amikor rászólt valakire, hogy ne mutogasson, mert kivezetteti? Mit mutogatott vajon és mi ez már, hogy nem lehet bármit mutogatni, mert ez a pojáca kivezetteti?? Az ész megáll!
Úgy megy ez, hogy kiválasztják, akinek van némi hangjuk (azért a zsűri sem akar égni), azzal a koncepcióval, hogy milyen csoportok fognak szavazni rájuk. Gyerek-határon túli-etnikum-kicsit elesett fura hölgy-tini fiú/lány-szép fiú/lány.
Elbeszélgetnek velük, hogy kinek mi van/volt az életében, majd azt adagolják apránként az embereknek, akik habitusuknak megfelelően szimaptizálnak vagy elutasítanak, s ezzel xy-ra szavaznak, ami alapján gerjesztik tovább az eseményeket. A végén a két megmaradtból, mindig az jutott tovább (hangtól függetlenül), akiről még tudtak egy-két bőrt lehúzni, illetve akinek a szerepeltetése nagyobb vihart kavart. Fokozatosan építették fel. Kiestek a zenészek, az a kislány, aki félárva volt, aztán gyerek, a kövérkés fiatalember, a 16 éves stb. Be-bedobtak egy sztorit és a reakciók alapján választottak kiesőt.
Nem láttam a végét, hogy oldották meg a kiesését Szíj M.-nek, mert elaludtam, amikor hiába vártam, hogy kutya is jöjjön a kisgyerek után:))
@vagye1: "Nem volt véletlen milyen duettbe rángatták bele, egy gyors fiatalos számmal, ahol neki minden hibájának ki kellett jönnie."

Meg azt hiszem, talán a múlt héten kellett közösen énekelni: egy Joe Cocker számot.

Melinda akármekkora tehetség is, ha direkt ki akarnék vele szúrni, Joe Cockert énekeltetnék vele.
Most komolyan kérdezem, Magyarországon körülbelül kétmillió süket él? Csak azért, mert szerintem ennyien nézhetik a Megasztárt, és eddig nagy részükben erre a Melindára szavaztak. Tegnap ráértem nyomon követni a műsort. Nézzétek vissza a Tv2 saját oldalán vagy a Youtube-on, Szíj Melindának az nem ment, hogy jókor lépjen be az énekkel.
Azt nem is mondom, hogy olyan falsokat nyomott néha, hogy megfájdult az ember füle tőle, mert azt észrevenni, ahhoz hallás kell. De hogy basszus fogalma sincs, hol kell belépni egy kibaszott számba??????????????
Előadóművész????????????
Régebben Harangozó Teri, Kovács Kati meg a többi szerencsétlen áldíva vitték sikerre ezt a táncdalfesztiválos nyomorúságot, de ők azért a szakma alapjaival tisztában voltak (vannak).
Szíj Melinda egy darabka Kádár-korszak, azért szavaztak rá olyan sokan. A szerencsétlen tekintetével, az érthetetlen motyogásával meg a nagyívű lassúival, amiktől az ember bealszik.
Most komolyan, hónapokon át sajnálták a népek és együttéreztek vele????????
Mert ki a jó büdös franc szorított Szíj Melinda fejéhez fegyvert, hogy "na kisanyám, akkor most jelentkezned kell a Megasztárba"???
Ki a francot érdekel a cizellált kis lelke, meg hogy neki olyan rossz és nem is akar részt venni ebben az egészben?
Ez az egész szerencsétlen önsajnálat, bánatos lesütött szemek, vernyogás, kicsire összehúzdás, le merem írni, nem érdekel hányan ugatnak le érte - ez a panelproli tempó.
Lehet otthon gyönyörködni benne kinyúlt mackóban, Köbányaival a kézben, parizeres kenyeret majszolva.
A magyar Susan Boyle... most komolyan, hallotta már Susan Boyle-t énekelni az, aki ezt a marhaságot kitalálta?
Istenem...
Nagyon örülök hogy nem szerencsétlenkedik meg vernyog tovább a Szíj Melinda a képernyőn, majd eljár fellépni nyugdíjasklubokba, az a neki való hely.
A rá következő fellépő meg Kökény Attila lesz, Casio szintin tolva a lagzilajcsit meg a hárompluszkettőt esetleg zámbódzsimiakirályt a kultúrára kiéhezett népnek. Esetleg ha nem izzadnak eléggé az elvtársi nejloningek hónaljai az ihajcsuhajban, majd előugrik valahonnan Kökény Attila kisfia, kiskutyája, kiskenguruja.
Komolyan, Szíj Melindát be tudnánk vetni idegen országok ellen. Elküldjük az ellenséghez turnézni, oszt majdcsak mindenki öngyilkos lesz ott a nagy marha világfájdalomtól.
Én Tolvai Reninek szurkolok, mert fiatal, tehetséges, nem egy siralomvölgy lelkületével rendelkezik, ráadásul tud énekelni.
Hallottad, hogyan tolta a műsor végén a 'smithtől a Crazy-t? Én ott szartam be. Messze a legtöbbet fejlődött az összes közül.
Ja, és magyar. Ezt azért tartom különösen fontosnak kihangsúlyozni, mert még mindig kínosan sok az olyan agyhalott, aki szerint a trianoni határ mögé került magyar, az román, szerb stb.
Szóval hajrá Reni!
Sajnos a végelszámolásban a zsűri már nem tud segíteni, tehát valószínűleg győz a lagzis zene, de ezt a versenyt már megnyerted. Méghozzá kilométer magasan.
Sztár lettél.
Mester Tamás nem tudja magát túltenni azon, hogy a kedvencét, akinek a fejéről mintázták a Jégkorszakban az ősembereket, kicsapta a közönség. Azóta folyamatosan sértődött.

Pedig az a gyerek egy nulla volt, ilyen lepkefinghangon mindenki tud énekelni. Ez a kádban dúdorászás kategóriája.
@agentT: Te is csak hányni jársz ide, ahogy elnézem. Mert hallásod neked nincs, az biztos. Meg is érdemled, hogy Tolvai Renátát hallgasd, ne is jusson neked semmi jobb. Örülj a Crazy-nek, mert legalább azt valahogy elénekelte, elordibálta, az első számára meg ne is emlékezz, mert olyan hamis volt. Trianon meg pláne fontos szempont.
@Urban Gorilla: "Félre innen te fejércseléd!Kiharapom a nyelvedet asszonyállat" Zsák Fos J.L.V. 2. :D
Én néztem sajnos 2 részt. Nagyon nívótlan ez a műsor. A zsűri már szinte le sem szúrja az énekeseket, hogy hamisak, hanem inkább óvatosan megjegyzi, h "kicsit hamiskás volt, erre majd figyelj oda legközelebb".
Ezek az emberek sehol sincsenek a másik tehetségkutatóhoz képest (azt is kétszer láttam, csak néha jutyun rákeresek kiváncsiságból nicolasra meg vecára).
egy ilyen műsorban, ahol tízezrek közül választják ki az a tucat tehetséget, nem szabadna megengedni a hamis hangokat, aki hamis, az menjen kapálni (régebbi adásokat láttam a fejemet fogtam a fiatal srácokon). A számválasztások meg egyszerűen slágerrádió válogatás kategória...
progresszivitás legkisebb jele sem látszik a műsoron, egy avitt sz...
@AnnaKarenina: Anna tedd fel szépen a fülest, cuppanj rá a Youtube-ra, és keress rá Szíj Melindára. És ha szerinted nem hamis, nem ritmusbeteg és nem rosszul intonált... akkor nem nagyon van miről beszélgetni. Egyébként nem hányok, rendben van az emésztésem, kösz az aggodalmat.
@agentT:
micsoda indulatok! micsoda érzelmek!

valld be őszintén: te szerelmes lettél a Melindába...
@vagye1: De igen, rosszabb, nemcsak a megmaradt kettőnél, de pl. Giorgio-nál Kállainál, Ivettnél, vagy akár a Fivéreknél is.

Melindának már a Celine Dion - Barbra Streisand duett egyszemélyes előadása után ki kellett volna esnie. Legkésőbb.

És ez nem rokonszenv/ellenszenv kérdése, egyszerűen rosszul énekel - a többiről (ütem, ritmus, mozgás, megjelenés stb.) nem is beszélve.
@Sokorai_Atala: ott a pont, így van ez, a sok agyhalott meg szavaz.
Aki egy kicsit is érzékeny az ilyesmire, az a médiamegjelenésekből világosan láthatta, hogy mikor, ki fog kiesni.
Olyan ez egyébként mint egy PC amerikai film, ott is van minden (jó fekete, jó latin, zsidó stb)szigorú kiegyensúlyozottság.
ja és a szavazással bent is tarthatták eddig mert az volt az érdekük, hogy sztárként szerepeljen,
ez az írás őszintébb lett volna, ha pár héttel korábban írod és arról szól hogyan tartsuk bent a pingvint
én hiszem, hogy Magyarország a normális gondolkodású emberek országa nem Orbán és Szíj fanoké
@agentT: Ez volt a legjobb hozzászólás,mindent vitt,és,hogy csatlakozzam a véleményhez még jobban ,szóról szóra igaz.Rühellem,hogy egy városban élek ezzel a mosónővel.
jaj, nem kell itt civakodni, körülbelül ugyanazt a szintet hozzák, csak amit a kedvencednek elnézel, azt másnál nem tolerálod...
@agentT: Szíj Melindával előfordult, hogy hamis volt, Tolvai Renáta ritkán nem az. Szerintem ez minimum az éneklésnél, és ahogy gregibroki is írta, az ennyire hamis énekeseket legalább megkritizálhatta volna a zsüri, és semmiképpen sem juthatott volna az első háromba. De folyamatosan azt hallani, hogy az nem baj, röhejes és siralmas, mert csak azt mutatja, hogy az igazi teljesítmény nem számít. Lakatos Yvette pl. százszor, ezerszer jobb, megbízhatóbb éneklést produkált, mint Tolvai Renáta. Kökény Attila tehetségén nincs mit vitatni, nagyságrendekkel a többiek fölött van és lesz, bármit el tud énekelni, a lagzis zenéhez semmi köze, annál inkább a dzsesszhez. Ennyit a szakértésedről.
@agentT: "Ja, és magyar."

Amennyire tudom, az anyja román, az apja magyar. Az meg hogy töri a magyart, nyilván amiatt van, mert ő azért inkább románnak érzi magát, mint magyarnak... Ha nem így van, én csak örülök neki. De engem mindez amúgy nem érdekel, felőlem lehet akár négerszamojéd is, sőt, most már nyerje is meg. Csak a tisztánlátás végett.
@agentT:

Azért az picit fura, hogy sokáig nem volt semmi gond a ritmusával és az intonálásával, ellenben kb. 3 adás óta amit lehet, mindent elrontott, nem gondolod? Ugyanazokat a musical dalokat ahová "karmester kell" régebben nem cseszte el látványosan... Hallgasd meg.
Nekem dolgozik ismerősöm mobilos cég emeltdíjas osztályán és fanyar mosollyal mondta inkább ne beszéljünk róla, gusztustalan titkok vannak ott... Íme
@Urban Gorilla:
godefroy nagyuram nem örülne annak, hogy egy sorban említődik a tv2-vel. ;)
@Barby73: Barby, köszi. Amúgy nekem a Szíj csajjal a legnagyobb bajom az, hogy ez az egész szemlesütős, szerencsétlen szánnivalóság, ez láthatóan egy kitalált imidzs nála.
Szerintem nem igazi. Süt róla. Ha igazi lenne, még lehetne kedvelni is.
Egy zeneileg nem képzett hallgató is észrevette a ritmushibákat, a fals hangokat. Korábban 2 válogatóról se engedték döntőbe, de a mostani zsűri bevette a 12 közé!!!!
Ez a zsűrit minősíti, nem kell Melindát szidni, ő egyszerűen úgy énekelt, ahogy tudott.
Nagyon hasonlít Lendvai Ildikóra. Biztos azért szavaztak rá olyan sokan...
@AnnaKarenina: Nem, ez nem így van. T Renáta eleinte volt borzasztó, én be se válogattam volna, de azóta töretlen a fejlődése. Sz Melinánál ez pont fordítva van. (Ez válasz egyben szánalmasnak is.)
Kökény A meg a médiában volt olvasható mint vendéglátós zenész, annyira nem érdekel a fickó, bocs hogy nem néztem utána annak, hogy ahol melózik, ott Miles Davissel szórakoztatja a nagyérdeműt. :DDD
Zozi te meg nézd már meg az etnikai arányokat. Csoda Erdély némelyik részén, hogy valaki még beszél magyarul egyáltalán.
Na, én megyek ebédelni, felőlem rágódhattok, csóközön. :DD
Ja, és hajrá Reni:))
@deflorator: :DDDDDDDDD
Hájperlájk:DDDDDDDDDD
Kiesett a proli nő? Hál' Istennek! Csak a proliknak hiányzik!
@harasztigábor: ebben az esetben mit takar a proli? És a többiek mik is? Arisztokraták, polgárok, sztárok?
Én a három közül egyikkel sem szimpatizálok, de az öncélú sértegetést olyan jó lenne mellőzni...
@agentT: mondjuk a szandersznél jobban beszél magyarul, ez tény :-)
Tegnap végignéztem az első alkalommal ezt a műsort. Persze tudtam ki ez a nő. Egyszerűen irritáló, ahogy lépked le a lépcsőn, mint aki beszart. Aztán meg bámul magaelé és úgy énekelt, vagy amikor nem akkor duettban nyomták a szőke csajjal, és egyet ballra szökdellt egyet jobbra. Hát mondom ez mi? Aztán ami még feltűnt, hogy a dalok tetőpontjain "vonyít".
Aki szerint ez a nő ma jobb volt mindkettőnél és nyernie kéne a versenyt hát azt nem tudom hova tenni, de megmagyarázza a magyar celebek létjogosultságát az biztos.
A srác dala tetszett, a csajban meg van élet.

A manipulálást úgyse tudjuk meg. De olvastam erről a nőről. Már harmadszor indult neki, és sír hogy haza akar menni meg sajnáltatja magát. Sokak kedvence esett már kik akik szerintem felbaszták az agyukat a nőn hogy sír de azért dobálja magát a médiában és inkább ellenszavaztot kaphatott a kiesettek volt táborából. De a tv2 is ejthette. Én mindenesetre köszönöm, hogy nem csináltak egy ilyen énekesből sztárt...
Mikor jönnek már rá az emberek, hogy itt TE nem szavazol! Csak PÉNZlehúzás az egész, a koreográfia előre megvan!
"Melinda elindult a celeblét felé a legkülönfélébb bárgyú ostobaságokkal címlapon napról napra"

Magyarul-e írol?
Végre hazaengedték az Öreglányt...
"Csak ezt a szavazás dolgot nem hiszem el."

Pedig szerintem valós. Egy egyszerű, régi, mondhatni "szakállas" trükkel érték el. Az eddigiektől eltérően százalékokat is írtak a versenyzők helyezése mellé és azok toronymagas Szíj Melinda fölényt mutattak. Ez csökkentette pártolói aktivitását és növelte a másik két versenyző szavazóiét. Bejött. Ennyi szerintem.
Számomra, nagy kérdés, hogy miért volt Szíj Melinda hangja sokkal gyengébb a duettekben, mint a partnereké. Elromlott talán a TV2 erősítője? Nahát ...
Az is kérdés, a dalokat ki válogatta, nem hinném, hogy a versenyzők egyedül. Valaki/valakik biztos rábeszélték Melindát az elénekelendő dalokra, utána aztán lehetett fikázni!
Hű mecsoda indulatok vannak itten kérem:DDD
Szerintem Szíj Melindának vele születetten jó hangja van de valszeg soha nem foglalkozott vele komolyan énektanár. Nekem úgy tűnt mintha most direkt adtak volna neki olyan számokat amik teljesen elütnek az egyéniségétől, rávették a "tánc"-ra. Az, hogy nem találta el sokszor hol kell belépni sőt szinte a zenétől függetlenül énekelt az vagy direkt volt vagy a zenei képzetlensége jött most ki nagyon erősen. Egy átlagember, átlag feletti hanggal. Talán sanzon, táncdal, musical énekesnek jó lesz de ehhez is meg kell tanulnia viselkedni a színpadon és profi énektanárra lesz szüksége. A zsűri szerintem nem ekézte hanem a laikus számára is észrevehető ordító hibákat nem lehetett figyelmen kívül hagyni.
Ami az sms szavazást illeti nem volt semmi umbulda. El kell felejteni, hogy százezrek szavaznak, azok az idők régen elmúltak. Összesen ha százezer szavazatot küldenek a nézők akkor már csúcsra jár a gépezet:)
Szerencsétlen "elnézést, hogy élek" Melindának annyi szavazata volt a műsor feléig (eddig mutatták az állást), mint a muzikális romának meg szöszinek együttvéve. Aztán nem mutatták többet a szavazatok megosztlását (miért???), és a cigó jóhangú nyert.
Anno a szocik sem umburdálták meg a választásokat, mint a TV2 tegnap.

"Közjegyző jelenlétében..."
@agentT:

Nézd, engem kurvára nem érdekel, hogy ki nyeri ezt a szart, nem is néztem soha, csak a válogatókat, mert az poénos volt, de remélem, nem gondolod komolyan, hogy valakinek van tehetsége valamihez, majd elveszti varázsütésre. Az egyértelmű volt, hogy a nyanyának mennie kellett, de, hogy ilyen látványosan az szívás. Nyilván nem felejt el Tony Hawk gördeszkázni két hét alatt, és nyilván egy énekes nem felejt el énekelni két hét alatt. A TV2-nek egyértelműen Tolvai a legjobb választás, mert sötét mint az éjszaka, és azt csinálnak vele amit akarnak, szóval dől a lé sokáig.
ügye? mi az, hogy ügye? talán ugye
ha nem is nyílt buhera történt, a műsor producere akkor is pontosan tudta hány smst kell küldenie neki vagy beosztottjainak kökényre - egyel több pont elég volt
Egyetlenegy Mester Tamás dal nem jut eszembe. Pedig nem célzottan kerülöm mint a kutyaszart. Úgy látszik egyikbe sem sikerült belelépnem.
@paaj:

Váháhá, az a futkározós szám is hót ciki volt, mindenki a Melinda bénázását figyelte, miközben a Renáta lány is kb. úgy mozgott, mint egy vemhes bálna a parton!
Az a baj, hogy a hangja sem volt valami jó és énekelni sem tudott.
Persze, hogy játszanak a szavazatokkal. Az X- factort a meleg Nikolas nyeri ez is köztudott.Ha nem hiszed várj egy kicsit.........
@pamut: Én is úgy gondolom , ahogy te! Szíj Melindát lehet szeretni lehet nem szeretni Megasztárt sem muszáj nézni és valóban csakannyi a párhuzam Gyurcsány és Orbán meg közte ,hogy ezek a nem minősítem emberek pontosítva nem 10 millió ,hanem csak kb 9,5 millió ember faszával verik a csalánt.És még ami nagyon fontos Szíj Melindát ki lehet kapcsolni (ezeket nem)és nem teszi tönkre mások életét,mint két okoska.És még egy apró tény: Szíj Melinda egy megveszekedett huncut vasamba sem kerül(nem telefonálok senkiért)de sajnos a fent említett urakról ez nem mondható el, mert állandóan a zsebembe turkálnak csak már egyszer akadna valami egész más a kezükbe.
Akkor most kéne egy poszt arról, hogy valóban annyira rá van-e szorulva a pénzre és a képernyős jelenlétre Friderikusz, Eszenyi Enikő és Presser, hogy az évtizedek alatt felépített, jónak mondható szakmai művészi imidzsüket itten ebben a manipulatív, tehetségkutatónak álcázott profitgyárban tönkretegyék és kétes értékű celebbé alázzák önnönmagukat...
A szavazások hitelességéről józan embernek már két éve sem volt kétsége, akkor éppen Fekete Dávid cukifiú vesztett ugye a Király-csemetével szemben... ámde kárpótlásul kapott egy autót Fridibácsitól, és egy hírnévre vágyó széplányt a gazdag sajtgyáros Cserpes-papától...
Olyan az egész, mint egy brazil szappanopera, az ócskábbik fajtából...
Szij Melinda ehhez tökéletes hősnő, akit persze kukába dobnak majd, és ha szerencséje lesz, talán nem jut BBÉvi sorsára...
@szanalmas: Te nem hallottál még olyanról, hogy valaki beáll a földbe? Magyar válogatott 1986 0-6 a ruszkikkal megvan?
Pont ezt csinálta Sz Melinda is.
Erre még sportnyelvi kifejezés is van, "elfogyott a végére".
Azon meg - ez már a többi hozzászólónak van címezve - bocs, de nem tudok zokogni, hogy szegénykémnek táncolnia kellett, meg nem voltak neki valók a dalok.
Ha egy dalról érzi hogy nem neki való, akkor azt kell mondani,hogy bocs, keressünk másikat. Vagy a szerződése nem engedi ezt? Akkor nem kell szerződni...
A táncolásról meg annyit, hogy az is lehet látványos, ha valaki áll bénán középen, mint a fasz a lakodalomban. Csak akkor drága a show egy kicsit, mert kell lézer, kivetítők, meg a többi szar. de hogy se show, se mozgás, se semmi, az nem megy 2010-ben.
Ja de, a nyuggerklubokban, mint fentebb már kifejtettem.
Ami meg Renáta értelmi színvonalát illeti, nekem nem tisztem azt elbírálni, de nekem Kökény A és Szíj M sem mutatott einsteini magasságokat, sőt.
Ha karakterének megfelelő számokat kap és nemerőltetik a táncmozgását nyerő lehetett volna.De szerintem is jól felépitett koreográfiát láttunk ahol a népbutitásba minden belefér.Hirtelen zongoraAttilának majd a gyerek felkűldése bazdmeg ezt nemhiszem el.Vagy mégis!
Tegnap már megint egész éjjel Queen koncertfelvételeket néztem a Youtube-on, nektek is ezt ajánlom.
@eszterencs: most miért mondoooood?
Király Viktor egy fantasztikus tudású, hangú, slágergyáros
Legalábbis a média szerint.
A Neo-n még Király Viktor nap is volt.
Na, az volt a mélypont a Neo történetében.
Már felkészültem , hogy keményen megmondom a véleményem - akkor amikor még csak a címet olvastam el - de végigolvasva nagyjából egyet kell értenem , kivéve , hogy utolsóként a blogger még belerúg (teljesen feleslegesen ) Melindába az eltorzított képpel . Aztán elolvastam az első pár bejegyzést....és meglepődve tapasztaltam , hogy már szinte le is írták amit szerettem volna ! A TV2 részéről ocsmány ( és átlátszó ) húzás volt Attila gyerekét felengedni a színpadra , ezzel indokolatlanul előnyt adva neki, amit (helyesen) Friderikusz kifogásolt is . Én sem hiszem el, hogy a szavazásban végig fölényesen vezető Melinda a végén kevesebbet kapott volna !! Ez egy nagyon tisztességtelen verseny volt, ami nem az énektudásról , nem a jó hangról szólt, hanem a Média mindenhatóságáról ! Ha volna olyan fórum, szívesen megóvnám ! Az első 4 - nél már az volt a véleményem , hogy ( szimpátia ide-szimpátia oda ) mindegy ki nyer .....de nem így !!!!
Hát igen, akit elkap egyszer a gépSzíj, így jár! Ez van, majd a Kiszel Tüncis szemöldökű feketegyerek megnyeri...
@bájgúnár: Erről beszéltem én is a Nejemnek, hogy nem hiszem el , hogy nem direkt ezeket az ótvar számokat adták Melindának !!!! A stílusának megfelelő , romantikus , valódi szép hangokat , nem ordibálást igénylő dalokkal esélyük sem lett volna ellenfeleinek, mert lássuk be - hangja az szép és nem táncversenyre és nem szépségversenyre , de még csak nem is IQ - bajnokságra nevezett !!!!
@kíváncsivagyok: egyik dal sem igényel ordibálást, más kérdés hogy SZM nem nagyon tud máshogy "énekelni".

Aki nézte a tegnap esti műsort komolyan gondolja, hogy SZM tényleg jobb volt a másik kettőnél?
A poszt (szándékosan) bulvárosra sikeredett.
A súlyos pénzekért amit lehúzott a tv2, legalább egy közönségdíjjal búcsúztathatta volna Melindát.
A műsor már folyamatosan hanyatlott, de találtak még tartalékokat a szerkesztők.
A zsűri tagjai milliós gázsival kibickedtek, és végül Pressernek is sikerült bepiszkolódnia.
@satho: Az elején még Attila volt nekem a favorit , de rájöttem, hogy mindenből " cigánydzsesszt " csinál , és műmájer , pozőr lett ! A hangjával nincs bajom, szép , de a szavazók az embert is nézik és ez a "mindenáronnyerniakarok" stílus nekem nem tetszik ! A gyerek a színpadra.....nagyon nyálas, undorító ( a verseny szempontjából !) húzás volt !
A tegnapi adásról tanulmányt lehetne írni "Mocskos médiamanipulációs stratégiák" címen. De nyugodtan bele lehet venni a válogatókat is (lásd félrevezetéssel behívott idős népdalénekes).
Átlátszó és végtelenül amatőr volt, amúgy TV2-s módra. Bármilyen esetlen volt Szíj Melinda, és tényleg nem érdemelte meg a győzelmet (ahogy az unalmas Kökény, és a mindig hamis Tolvai sem), a tisztességes és korrekt bánásmód őt is megillette volna.
Én eleve az sms-küldők lelkivilágát nem értem. Hogy tudnak emberek ilyen ostobaságokra, mint Szíj Melinda (vagy bármelyik másik pacsirta) továbbjuttatása egyetlen fillért is áldozni? Ráadásul sokan nem csak egyetlen sms-t küldenek, hanem többet is. OMG!!!
Fabius, Mártírom:

Esetleg életrajz írója is lehetnél Melindának. Az a te bajod, ha Megasztárt nézel, mindenki úgy lesz droid, ahogy akar... De annak "örülni", hogy valaki a 3 legjobb között csak a második legtöbb szavazatot kapja, - felesleges káröröm. Suttyó magyar tulajdonság. Nem akarok Szíjj Melinda képességeiről állást foglalni, m ert nem követtem a sorozatot, már az előző szériák is harmatgyengék voltak. Most sem hallottam "nagy" egyéniségekről.
De te ugyanazt csinálod, mint Melinda. Ezen gondolkodj el.
Nem tartozik a poszt tárgyához, de mivel vki itten írt a panelprolikról, akik kőbányait nyakalva nyomják az smseket Szijmelindára, na... szóval én ingatlanokkal is foglalkozom. A panellakások jelentős részét értelmiségiek - pályakezdők, pedagógusok, és hasonló magasfizetésűek... vásárolják meg, mert csak erre van pénzük, csak ennyi hitelt kapnak. Jónéhány panellakásban egyáltalán nincs tv, csak internet... Erősen torzított ez a panelproli dolog... a panellakótelepek lakóösszetétele ma már vegyes, a 40 évvel ezelőtti beköltözők egy része kihalt, más része odébbált másfajta lakásba, az új vásárlók pedig egyáltalán nem csak a proli-rétegből kerülnek ki... de ez valahogy tévesen így maradt a köztudatban.
@Peppone Botazzi: Nem volt jobb !!! DE NEM TISZTESSÉGTELENÜL KELLETT VOLNA ezt érvényesíteni és nem kellett volna tudatosan szar dalokat előadatni vele !!! És , legyünk korrektek : az Ő gyerekét miért nem tolták fel a színpadra ??? Meg a Renáta Apját ??? Undorító..
@gorillka: örülök, hogy valaki érti, miről beszélek. köszönöm válaszod:)
@agentT:

Magyar válogatott 1986 0-6 a ruszkikkal megvan?

Meg. Kb. ugyanúgy vagy elfogult, mint most. A ruszkik '86-ban azon az meccsen BÁRKIT szarrá vertek volna, annyira jó napjuk volt. Egyszer nézd meg a meccset ilyen szempontból is.

Tegnap Szíj Melindának ki kellett esnie. Nincs is ezzel semmi baj, csak látványosan rákészültek, hogy közösen-e Melindával az sem számít, csak kurvára kilógott a lóláb már hetek óta. Na, ez ciki és átlátszó volt, de kertévés törvényszerűség. Végül is te is bevetted, hogy azért esett ki mert megsüketült és megnémult.
Peppone Botazzi 2010.12.11. 12:36:38
"Aki nézte a tegnap esti műsort komolyan gondolja, hogy SZM tényleg jobb volt a másik kettőnél?"

Szerintem senki nem ezt gondolja és nem ezt kifogásolják. Hanem azt, hogy a Velvet és hasonló magasröptű online lapok megkezdték Melinda lehúzását, felétől nem mutatták az addig oly gyakran mutatott szavazoatok megoszlását, Kökénynek felvitték a gyerekét a színpadra, (és talán még egy menedékhelyről megmentett kiskutya is be volt készítve biztos, ami zicher alapon), Mester Tomi percenként kérte az egykori Zámbó rajongókat, hogy a nyugdíjukat költsék inkább Kökény emeltdíjas számának felhívására stb stb stb

Ahogy valaki itt már írta, tök mind1 ki nyer (és Melinda valóban nem megasztár alkat), de ne így.
@Pikk: Az etoka nem a ker. TV - erőssége ! Egyedül Eszenyi E. zsűrizése volt elfogadható. Nagyban előrevetítik a szavazatok számát a versenyzőknek adott, elénekeltetett dalok - a leghülyébb ember is láthatta, hogy Melinda szabályosan kínlódott a gagyi dalokkal és ez szándékos volt !
@kíváncsivagyok: szerintem a "sajnálatmarketinget" ő is megkapta. Lássuk be többször nyomták mindenféle bulvárműsorban sajnáltatósan szép lassú zongorazenével kísérve mint a többieket. És nézzük visszafelé, akkor a többiek kaptak ezek szerint eddig rossz számokat ha mindig ő jutott tovább? Vagy csak eddig direkt neki választottak zenéket? Az nem volt igazságtalan, a már kiesettekkel szemben?
Amúgy van igazság benne amit mondasz, de sajnos ez a Melinda olyan valamibe fogott bele amit úgy hívnak showbiz...Az pedig nem a jótékonykodásról híres...
Egyszerűen nem tudom megérteni és elfogadni azoknak a véleményét, akik felmagasztalják Szíj Melindát és mártírnak próbálják beállítani.

Sokadszorra jelentkezett a Megasztárba, láthatta, olvashatta mi történt elődeivel.

Pont ugyanolyan mint azok a lottónyertesek, akik évtizedeken át lottóznak, ábrándozva a "Mi lenne, ha...?" szituáción, amikor megnyerik, akkora kétségbeesnek, meg a nyomorba dőlnek, nem tudnak mit kezdeni a súlya alatt.

Nem előbb kellett volna gondolkodnia?

Ugynaz játszódik le, mint azoknál a szerencsétleneknél, akik huszadjára is elmennek a műsorba, hogy "most sikerülni fog" és mindig kidobják őket mert nincsen önkritikájuk.

Sz. M. esetében ez azzal is súlyosbodott, hogy továbbjutott.
Lehet hogy sokan azt hitték hogy ma van az utolsó munkanap, tehát ma lesz a Megasztár :)
ráadásul Kökény olyan hamisan énekelte az altatódalt, hogy egy korábbi meghallgatáson kapásból kibaszták volna.
Az feltűnt valakinek, hogy Tolvai Renáta azt találta mondani, hogy ha bejut a döntőbe akkor ő lesz az ország legjobb női hangja? Biztos megsejtette, hogy nem Szíj Melindával döntőznek...
@Nyúl És Kutya: Értem jogos. Szerintem Melinda ott hibázta el hogy túlzásba vitte a sajnálatra épített kampányt. Túlment azon a határon ami már visszatetszést kelt, főleg ha már ez a harmadik próbálkozása itt. Nem tudta helyén kezelni magát (háttel énekelni a zsűrinek meg ilyenek). Nem találta el az arányokat.
Mondom ezt úgy hogy egy műsort láttam a többit csak olvastam. Úgyhogy javítsatok ki nyugodtan ha valótlant írnék :) Mindenesetleg a pszichológus hallgatóknak jó diplomamunka lehetne :D
@AnnaKarenina:

Hát nem tudom, ha nekem gyerekként így énekelték volna el ezt a dalt, kurvaélet, hogy háborús bűnös tömeggyilkos lettem volna! Azért az átdolgozásnak is van határa, ez már amolyan Alvin és a Mókusok szintű paródia volt.
Az utolsó soraiddal egyet tudok érteni, a többit már múltkor lényegében kitrágyaltuk.

Itt az én reakcióm, ha vkit érdekel:
m69.freeblog.hu/archives/2010/12/11/Szabalyos_csalas/
@szanalmas: Nem azt írtam, hogy megsüketült és megnémult, hanem hogy kimerült, kifutott és kb ki is égett (legalábbis egy időre).
Ilyen az élet.
@agentT: "Régebben Harangozó Teri, Kovács Kati meg a többi szerencsétlen áldíva vitték sikerre ezt a táncdalfesztiválos nyomorúságot,"

Kiváncsian kérdezem meg, neked ki a jó énekes(nő) mainapság?
Mert én -sajnos- hiába próbálom kihallani de az elmúlt 20 évből egy sem tudott megmaradni az emlékezetemben tartósan. Pl hogy felismerjem a rádióból hallva egy rövid részlet után.
Az általad lesajnált előadók nálam pl ha 2 másodpercig hallom a dalukat már tudom ki énekel. És persze kortársaik.
A táncdalfesztiválos nyomorúság-hoz meg te biztos fiatal vagy aki nem élt abba az időben, amikor a mostani Megaszar és xfucktor megfelelője volt a Táncdalfesztivál. Az akkorri kornak megfelelő körítéssel technikával és mindennel.
Le lehet sajnálni a régmúltat de letagadni nem. És azt ismerjük már el, hogy az akkori idők akkori tehetségei közül is még most is több aktív mint ezek a meggyártott díszcelebek a Megasztár és társai által kitermelt műanyagsztárok.
Oké, tegyük fel, hogy kb 65.000 idióta van a világon, aki szavaz egy ilyen műsorban. Ez mondjuk 300 Ft-os sms díjjal számolva 19,5 millió Ft adásonként, és akkor még nem beszéltünk a reklámbevételekről, ami ennek többszöröse (meg arról, hogy a műsor kezdetén még több játékos volt bent, ergo ez több sms-t is jelent).

A műsor szerkesztői érezhették, hogy ha most SZ.M. nyer, akkor a szavazó hátradől a következő adásban, mert "már megint ez nyert, akkor meg minek szavazzak (bármelyikre is)".
Azzal, hogy SZ.M. kiesett, egyszerűen annyi történt, hogy üzleti alapon gondolkodtak: ha ugyanis a fiatal csaj vagy a srác esik ki, az nem elég jó téma a jövő heti bulvársajtónak - ergo nem elég jó promó a műsornak. Most bezzeg lehet cikkezni meg sztorizni Melindáról, még jobban, mint ezelőtt.

Ehhez pedig mást se kellett tenni, mint (legrosszabb esetben) 10.000 szavazatot küldeni a srácnak (kb ez jelentette az utoljára kihirdetett 15% különbséget), ami az előző számítás mellett 3.000.000 Ft. Vajon a TV2-nek (és/vagy a bulvárlapoknak) nem ér meg ennyit a következő adás bombabiztos promója?

...
Egyébként az SZM-ről nekem az jutott eszembe, mikor U.Árpi, a mesemondó kisfiú megnyerte a Csillagszületiket: azt gondoltam, az istenadta nép megcsömörlött a gigasztároktól, így inkább úgy gondolták megsegítenek egy kedves csóró kis srácot. Csak az bejött, ez meg nem.
@lionking: Teljesen egyetértek.
Én sem a jelenkor műanyag sztárjait kedvelem, és megtisztelő az érdeklődésed a zenei ízlésem kapcsán.
U2, DM, az igényes big beat, különféle metálok, a régebbiek közül a Queen... sok minden belefér nálam. Közös jellemzőjük, hogy nem magyarok.
Itthonról? Hát talán a Tankcsapda szilveszteri koncertjére kimegyek a térre. (Debreceni vagyok.)
Egyébként nem a táncdalfesztivált akartam lesajnálni, hanem az egész kádárizmust.
A kockalada hátsó ablakában bólogató kutyával, az elvtársak izzadt nejloningeivel május elsején, a közértek, ABC-k savanyú tejszagát, amely a mindig lyukas tejeszacskók miatt keletkezett.
Elhiszem, kellemesen nosztalgikus az egész nyavalyás, köldöknéző, pitiáner, nyomorúságos, megalkuvásokkal terhes korszak. Ha igen, akkor könnyű Szíj Melindát szeretned.
"De a közönség megszerette a különcöt, és vállára véve vitte előre hétről hétre"

Tényleg van még, aki elhiszi, hogy az ilyen műsorokban a kiszavazásról, beszavazásról "kívülállók" döntenek? És hogy az ilyen műsorok minimálisan is hitelesek?
Kívánom, szegény Hazánknak, hogy jövőre az legyen a legnagyobb csalás a néppel szemben, hogy a Megasztár-6 eredményét manipulálják. BUÉK!!
papageno 2010.12.11. 12:59:46

BÚÉK, hosszú u
Egy korábbi hazai valóságshow szereplője mondta, hogy a szerződésükben benne volt, hogy miről beszélhetnek, miről nem, és az is, hogy ha utasításba adják, hogy "ma ez lesz rajtad, és össze fogsz veszni xy-nal, és arról fogsz beszélgetni hogy ... akkor azt is meg kell csinálnod". Tehát nem sajnáltatják magukat, nem maguktól öltözködnek ilyen hülyén, és nem ők döntik el, hogy álljon-e a kisfiú a zongora mellett vagy sem, hanem csak teljesítik a szerződésben foglaltakat. Aki tehát szidja bármelyik szereplőt, az lehetőleg csak azért tegye, mert egyáltalán indultak a versenyen. Persze nem állítom, hogy a Megasztár szerződése ugyanaz mint a valóságshowké, de nem vagyok meggyőződve az ellenkezőjéről sem.
Ugye senki nem hiszi, hogy eddig a közönség tartotta bent, és most az ejtette ki?!!
Nagy frászt. Az egész szavazás kamu. Hiába küldik az idióták az sms-eket, nem az dönt, hanem a TV2!
Melinda valónban nem volt megasztárnak való, de a cigány Kökény sem! Nem tud norméálisan énekelni, csak a cigo stílt tudja nyomnai, az meg nemzetközi szinten semmit nem ér! Ő maradjon a vendéglátásban.
SWajnos ez is csak egy előre megkoreografált műtermék!
nem gondolom, hogy egy milliárdos bizniszt az sms szavazatok döntenének el.
Szíj Melinda elfogyott tegnapra, van aki soha nem szavazott de tegnap dobott smst Attilára, hogy engedjék már végre haza Melindát :) ... ez is egy bevétel maximalizálás :)
@agentT: Tolvay Renáta fejlődése valóban észrevehető ...és jó hangja is van , valószínűleg elfér majd a hazai pop-színpadon Tóth Vera mellett. Szándékosan Ővele hoztam párhuzamba , azzal a különbséggel ,hogy alkatilag különbözőek : amíg Vera alkatilag dagadt ( ezt viszont átlagon felüli hangjával némileg ellensúlyozza - viszont nagyobb "sztár" lenne csinosan) Renátában nem látom a szándékot, hogy kissé elfogadhatóbbá tegye magát és lefogyjon, pedig alkatilag képes lenne rá ! Sajnos nem tudom megállni, hogy a valóban jó hangja mellett.....ne a sonkáit nézzem !
@viragimado:

Ne haragudj, de melyik az a "stíl" ami nemzetközi szinten ér valamit? Mondj már lécci egy nemzetközi szinten befutott világhíres nem cigány magyar előadót az utóbbi 20 évből! Köszi!
@zsebninja:

"Egyébként az SZM-ről nekem az jutott eszembe, mikor U.Árpi, a mesemondó kisfiú megnyerte a Csillagszületiket: azt gondoltam, az istenadta nép megcsömörlött a gigasztároktól, így inkább úgy gondolták megsegítenek egy kedves csóró kis srácot. Csak az bejött, ez meg nem. "

Jó gondolat, de szvsz az még cikisebb volt. Ott már akkor biztosan tudni lehetett, h a srácból sosem lesz sztár, nem alkalmas, túl egysíkú.
Én Renátának szurkolok még annak ellenére is, hogy van némi előélete odaátról. Itt is érdemes megnézni, ezekben a korai felvételekben... Már tévében, nagyzenekarral kéremszépen:
www.youtube.com/watch?v=C_Z-AKwAAPY
www.youtube.com/watch?v=fV5iaFrSU5g

De ezek is jók (ha már Cabaret):
www.youtube.com/watch?v=AwB6OCmYQjU&feature=related
www.youtube.com/watch?v=YSasI6JVLQk
www.youtube.com/watch?v=iOt1FRYlAMc

Plusz némi másféle:
www.youtube.com/watch?v=jx4FiMz3fJ8
www.youtube.com/watch?v=avQvD_Y4cJ4

Gondoltam szólok. :-) De jól áll neki a show, remélem ő nyeri!
Érdekes cikk, az biztos :-)

Tudom, hogy nem illik ilyent mondani, de örülök, hogy végül is Melinda kiesett, és Attila/Renáta döntő lesz - ők megérdemelték. Nem tudom, hogy Szíj Melinda mennyire volt úgymond "megcsinálva", hogy kapta az erős hátszelet, de szerintem neki is jobb így. Szerintem majd valami médiamogul úgyis felkarolja, aztán még januárban kijön egy lemezzel az fix.

Nem hinném, hogy ezt nekem lenne a tisztem eldönteni, DE énektudásuk alapján valóban a két arra legalkalmasabb ember között fog eldőlni, hogy ki nyer.
@kíváncsivagyok:

Azért tegnap abban a farmerben.... hát eléggé husi volt a csaj, és akkor még keveset szólott az én lepcses szájam.
@Peppone Botazzi: A zeneválasztással kapcsolatos aggályaim erre, a tegnapi részre vonatkoztak és annyira feltűnő volt, hogy még a zenéhez nem értők (mint jómagam) is észre kellett hogy vegyék !
Számomra az a legfurcsább, hogy Presser, akit kiváló zenésznek tartok, milyen sokszor szó nélkül hagyja a hamisságot, az ügyetlenséget, a szánalmas produkciót.
Sőt, a legtöbbször még mentséget is keres neki, amikor a többiek szóvá teszik.
Pedig biztos vagyok benne, hogy hasogatja a fülét, hiszen nála vitathatatlan a jó hallás. Vajon miért csinálja?
@kíváncsivagyok: Kedves hogy ezt nekem címzed, de nem én felelek Renáta fizikális kondicionálásáért. :)
A Fem3-on egyszer azt mondta, hogy fogyózik. Asszony szereti nézni a Boszorkánykonyhát, abban volt. Relevánsabb információkkal sajnos a Tolvai sonkákkal kapcsolatban nem rendelkezem. :))
@szanalmas: nincs, de a Kökény végképp nem az. A lányból lehet valami. Van hangja, és ha tanítják lehet jó szinpadi megjelenése.
Egyik - másik produkciója már most megállná a helyét nemzetközi szinpadon. Főleg, ha akár pl. : Madonna rosszabb produkcióit is figyelembe veszem.
@HúszTíz: Bocs, de a Kökénynek nincs énektudása. Jó hangja van, énektudása nincs. A kettő nem ugyanaz. Cigány már volt több is itt a megasztárban, és ha összehasonlítod Caramellel, akkor látod mi az énektudás! Mert neki tényleg van.
@AnnaKarenina: Maradjunk annyiban , hogy mindegyik énekes hamis volt, ki többször , ki kevesebbszer. Yvett is ! Sokszor ! Attila mindent "cigánydzsesszként" énekel ! A hangjuk, mindegyiknek , már az első 6 - ban olyan volt, hogy "Karamelszinten" bármelyikük elfér a magyar zenepiacon.
@malacz69 rettegéselemző: az ilyen megjegyzések miatt vannak anorexiás emberek.
Miért kellene valakinek 50 kilósnak lennie az énekléshez?
A legnagyobb női operacsillagok komoly sűméretekkel, súllyal rendelkeznek, nem ok nélkül!
Na lesz még kettő huszadrangú tucaténekesünk kb. Mester színvonalon azaz sehol...
@agentT:

Megnéztem volna, ahogy megdöntöd a kádári diktatúrát, vagy esetleg csak azt is, hogy hogyan veszel a cocializmusban magadnak Porschét Wartburg helyett, azt meg pláne, hogy szabotálod a kötelező május elsejei felvonulást. Aztán meg azt is, hogyan nézel ki fogak nélkül 10 év börtön után. Tudod, akkoriban nem úgy volt ahogy gondolod, kár lesajnálni ánblokk mindenkit.
Én például nem sajnálom le a jelenlegi kommunista diktatúrák tehetetlenül szenvedő áldozatait sem. Képzeld, Kádár idejében nem úgy működött a dolog, hogy fogtad magad és leléptél az országból, ha nem tetszett, mert ha pofáztál picit, akkor nem kaptál ám útlevelet és lelőttek a határon anélkül. Beony.
Nem úgy volt, hogy megkérdezték a népet, hogy mit akar, bár ez ma sincs így, hidd el, a tejeszacskót nem népszavazással vezették be a tejesüveg helyett...
@mykee: Ez a Zig Zagga egyre jobban bejön nekem Renitől. :-)) Állandóan visszapörgetem, pedig nem is egy hű de nagy popszám. De ahogy előadja... Hrrrr...
@min: igazad van. Egyik sem kiemelkedő. Sajnos, ahogy színészből, úgy zenészből, énekesből sincs igazi tehetség már hosszú évek (talán évtizedek) óta!
@malacz69 rettegéselemző: Van olyan hangja a csajnak , hogy ezt ellensúlyozza , de lássuk be , esztétikailag nem megfelelő és ezt a "karrierje" is bánni fogja , ha nem vesz erőt magán ...és nem ad le legalább 6 - 8 kilót .
@malacz69 rettegéselemző: És Tolvaj abban a bőrgatyában??? Komolyan nincs önkritikája a csajnak, hogy a mangalica sonkáit ne tárja így a világ elé? Kökény meg súlyosan modoros volt. Egyik sem ér egy fogpiszkálót sem.
hallott valaki valaha is igazi sztár szájából olyasmit, hogy ő nem akar sztár lenni, nem akarja, hogy ajnározzák, szeressék, nem akar csillogást. nyavajgott valaha sting, joe cocker, barbara streisand, vagy bárki aki névnek mondható a lelki zűrjeiről riporternek, újságírónak, bárkinek?

ez a nő az abszolút negatív hozzáállás. nem oda való és kész. az már egészen más tészta, hogy az én gyengécske hallásommal is ordít, hogy még belépni sem tud egy számba. nem tud felnőni a feladathoz és nem is fog.
@agentT: fingod nincs a zenéről, mint szakmáról, de hangoskodni, azt remekül tudsz. Tolvai Reni nagyon tehetséges, de semmi különös, sőt közelítő nulla egy nemzetközi mezőnyben. Semmi arca, semmi teste, semmi különleges hangja, ilyen hang van ezer a piacon, fel sem ismered egyiket sem.

Ezek nem sztárok, ezek nem nagy egyéniségek egyik sem. Ezeket a mikro méretű magyar piacra szánják, ahová a többi megasztárt is nyomták, akik szintén semmi érdemlegeset nem hoztak létre, amióta csak léteznek. Rúzsa Magdi az egyetlen, aki kiragyog az egész sztoriból, ő az egyetlen VALÓDI tehetség, akit felfedezett ez a műsor. Látszik is rajta. Nincs playback, csak élő zene van, csak igényes zenészekkel zenél együtt, normális zenét csinál, tud angolul, bármilyen színpadon méltó lenne önmagához.

Ezek a Tótverák semmik, ezek csak a mindenkori 14 éves korosztály bálványai, aztán kinőnek belőle. Ahogy Tolvai Reniből is ki fog nőni minden 12 éves kölyök.

Hozzáteszem Kökény Attila védelmében, hogy lehet ugyan, hogy vendéglátós, de ő egy zenész. Zongorista 20 éve. Reni meg egyelőre ügyes karaokés. Ez nagy különbség, mert egyik tud magának zenét írni, és majd a közönség eldönti, hogy igényes zenét ír-e magának. A másiknak meg vagy írnak zenét, és eljátsszák neki, és ő meg csak elénekli, vagy nincs zenéje.

Zenész és karaoke között alapvető a különbség, ha a szakmáról beszélgetünk.

Úgyhogy ne hangoskodj szerintem. Mert még butusnak tűnsz a végén.
@agentT: Azért sajnálod , miii ? Ha megfelelő mennyiségű smink van rajta...kifejezetten csinos arca van .
@Az igazi Svarc Enegger: Erre szokták azt mondani hogy "van az a pénz". Nézd meg a Nagy Ferót az rtl-en, Ő is "lement kutyába"( hogy Őt idézzem) és nyalnak srácnak akinek kb olyan hangja van mint Donald kacsának a rajzfilmben.(Keresztes I. meg egyenesen elélvez Király L.N.-tól.
@frontember876: Hát ha Reni karaokés, ugyanmár hallagass bele a fentebb betett videóim egyikébe. Ott nem volt karaoke...
@viragimado:

Hány kiló plusszig nem szabad szóvá tenni?

Neki kb. 15 van, ami sztem sok az ő szakmájában.

Miért futna be jobban, mint a szebb, jobb alakú, és hangjában sem rosszabb Lola.

Tényleg nem rosszabb a hangja, és ezzel nem Lolát dicsértem, hanem sztem TR rettentően hamis, és nincsenek igazán magasai. A halk részekben pedig élvezhetetlen.
@kíváncsivagyok: na látod, ezt a sztereotípiát kellene levetkőzni! Ne azért legyen sikeres, mert "megcsinálják", mert lefogy. Amiatt legyen sikeres, ahogyan énekel. Jó néhány olyan (persze nem magyar) kedvencem van, akit szinte nem is látok, annyira elvarázsol a hangjával, hogy csak arra koncentrálok.
@viragimado: Na az általad említett operacsillagok hangját azért ne hasonlítsd ezekéhez....nekik lehet csúnyának ,kövérnek lenni....
Ki a töcs az a Szíj Melinda?
@viragimado: De könyörgöm.... Ő szinpadra készül - igencsak közepes éneklési képességgel , hanggal....
@malacz69 rettegéselemző: akkor te sem nézted meg a fenti videókat Reni korábbi szerepléseiről, ahol azért kijönnek ezek, amiket hiányolsz...
@malacz69 rettegéselemző: ehhez tedd hozzá, hogy dalokat "adnak" nekik. Lola már megteheti, hogy csak azt énekli el, ami a hangjának megfelelő, ami igazán fekszik neki.
Minden hang más. Én nem tudok magasat kiénekelni, de altban igen jó vagyok, az átlag alt alatt is tudok énekelni. Nyilván nem énekelnék el olyan dalt, amit nem bírok kiénekelni.
Kökénynek is gyakran nagyon magas a hangszerelés. Sikeres dalokat akarnak választani, de nem fogják fel, hogy azokat is egy bizonyos hangtípusra szerezték.
@malacz69 rettegéselemző: akkor te sem nézted meg azokat a videókat, amiket kitettem fentebb. Ott megtalálod, amiket kifogásoltál...
@kíváncsivagyok: most nem a hangot, hanem a megjelenést hasonlítottam össze. Miért lehet az egyiknek, miért nem a másiknak?
Ne a külső legyen a legfontosabb!!
Ókori görög bölcs mondta, hogy a pusztuló társadalomra jellemző a szépség előtérbe helyezése! Nagyon igaza volt!
@malacz69 rettegéselemző: nem mérném kilóban. Legyen ápolt, legyen neki való öltözékben, és énekeljen nagyon jól. Nálam ez elég.
Amit itt a "stylistek" produkálnak, az szánalmas, siralmas, sokszor egyszerűen felháborító. Úgy kivágnám őket, mint macskát sz@rni.
@agentT: Jellemzően ezek a zenék sem az "enyémek", de ettől még nem leszel számomra rosszember :)
Viszont az elmúlt kádári rendszert azt hiszem csak messziről "ugatod" és nem éltél benne vagy ha igen arról kevés emléked maradt.
Nem akarok most poltopikot nyitni, de szeretném finoman jelezni, hogy abban a korban és annak a kornak is megvoltak a maga szépségei ami persze nem politikai értelemben szép.
Lehetett abban a rendszerben is élni, meg is élni, ahol nem HR menagerek 20-25 évesen szopatják a 35 feletti munkakeresőket, és álindokokkal megalázva zavarják el őket. Meg ahol nem a multik befolyása alatt nyögött az ország, és az érdek ugyan más "multi"-hoz kötött dolgokat de mégsem volt olyan szörnyű pár dolog mint most.
Pl gyártottunk buszokat, szines tv-ket, rádiókat ( az egyik világkiállításon aranyérmet is nyert bezony) ruhákat és cipőket. Volt világhírű mezőgazdaságunk, nyugatról ide jöttek az okosok tanulni, mert nálunk génkezelés nélkül is 3-4x annyi termett egy hektáron, mint náluk. Sőt ugyanabban a veteméynben két egymástól eltérő termés is megtermett így növelve a hozamot. Mi maradt meg ebből?
Itt az indexen volt egy cikk pár hete az első csuklósbuszról... még sehol a világon nem volt, mikor itthoni szakik összehegesztették az elsőt. És had ne soroljam
Minden évben el tudtak menni nyaralni a családok.
szóval nem kell lenézni annyira azt az időszakot.
Politikai értelemben biztos hogy nem volt leányálom párezer embernek de én azt látom, hogy akik akkor vígan elvoltak, ma is ott integetnének a dísztribünön ha megmaradt volna a május elsejei felvonulás...
@frontember876: Nagyjából egyetértek , de Kökény A. egy bárban kiváló énekes...színpadon nem : pl. a szeme semmi érzelmet nem árul el éneklés közben, csak kimered és a hangok eltalálására koncentrál .A stílusa pedig : "cigánygzsessz" ...csak kifejezetten neki írt dalokkal értékelhető .
@viragimado: És ez a társadalom pusztul.....az ősember óta ...mert már az is festette magát...
@agentT: ja és mégegy

Egyetlen egy Megasztárt sem láttam eddig nem ebből az összesből sem. Azt sem tudom ki az a Szíj Melinda. Csak a Te írásodra reagáltam.
@frontember876: Na te aztán jól megadtad nekem most. :)))
Ha az arcos dumádból kihámozom a lényeget, akkor annyi marad ha jól értem, hogy az a menő, aki magának írja a számokat, mert akinek mások írják, az egy szar kareokés.
Hmmm, mekkora mák, hogy erről nem szóltak Elvis Presleynek, továbbá Desmond Child egyetlen zenekarának se, a Bon Jovitól az Aerosmithig, de nem szóltak erről a korszakos felfedezésről Madonnának se, meg Tina Turnernek, meg még ezer nevet fel lehetne sorolni.
Úgy általában véve ha végigmegyünk a pop-rock zene történetén, Bill Haleytől Lady Gagáig, nagyjából ötven-ötven százalék a saját maguknak zenét szerző, és a mások dalait éneklő sztárok aránya. Gondoltam szólok.
Egyébként ha már kioktatsz, akkor hadd válaszoljak abban a formában, hogy felhívom a figyelmed a szövegértelmezés fontosságára.
Ha elolvasod amit írtam, és fel is fogod, akkor világossá kell hogy váljon ugyanis, hogy sehol nem írtam, Tolvai Reni úgy le, mint korszakos sztár vagy hipergalaktikus tehetség.
Szíj Melindával összehasonlítva bátorkodtam fényezni egy kicsit, mivel ennek a posztnak ez a tárgya. Te buta, te.
@viragimado: @kíváncsivagyok: Az volt a legmegrázóbb, amikor csípőig felvágott ruhát adtak Renátára.....Fikusz ki is borult...
Jut eszembe
Szó volt a szavazatok manipulálásáról
Hát egyrészt nem nehéz másrészt folyamatos.
Médiakörökben jártas rokonom mesélte (bár ő a reteknél) hogy pl a szavazatok bőven nem annyiak mint ahogy kinéz, sokkal kevesebb sms érkezik - a kapacitása sincs meg a rendszernek, mikor pl egy VV alatt 2 perc elteltével kb az 1000x lett a szavazatszám. Tök egyszerűen a meglévő szavazatokat megszorozzák mindet ugyanannyival Így az arány marad de egy tetszetősebb nagy számok lesznek
És a VV-nél volt az is, hogy ugye a kép alatt ott a zsavzatszám de hogy ki van az árnykép mögött? Akit a rendező akar. Egy katt az egérrel és az jelenik meg akit akarnak.
ennyi
Becsületes média? röhög a vakbelem...
@kíváncsivagyok: ezt most nem mínősítem! NEM azért festette magát, amiért most mindenki szilikon mellet csináltat!
És hidd le, a társadalmunk nincs jó helyzetben. Nézd meg mi jelent ma "értéket! Ez hosszú távon nem jelent jót.
A "pusztulás" nem kipusztulást jelent! Ez időről időre megtörtént már, és meg is fog még párszor, gondolom! Hacsak erősebben el nem szúrjuk.
@lionking: Akkor voltam katona, mikor fordult a kerék.
sok mindenben lájkolom az írásod.
@kíváncsivagyok: igen! Az nagyon gáz volt. És ilyenkor ők is rosszul érzik magukat a nem rájuk való cuccokban, ami nyilván kihat a teljesítményükre, mert nem profik.
@agentT: Ez a hozzászólás annyira magas labda, hogy ha jól lecsapják, akkor moderálásig tartó trollkodást idéz elő.:)
@lionking: nagyon tetszik a Kádár-korszakos hozzászólás.

Amúgy ki a töcs az a Szíj Melinda?

Most komolyan az az index címlapos blogbejegyzés, hogy valaki kiesett egy prosztó esti műsorból?

WTF???

Ez már a legalja? Mert ha van tovább én kezdek félni...
@kukatr: Mármint melyik?
Merhogy nemigen szoktam óvatoskodni.
@tejcsokoládé: Voltak páran...keresgélj a Francia zenetörtélemben mégis "sztárokká" váltak.
Hol volt megírva, hogy csak szólóénekes és mai zenével nyerheti meg ezt a hamis versenyt? Pedig borítékolva volt/van. Nyerhetne itt valaki mondjuk operával? Soha.
Kökényt miért nem cseszegeti a zsűri, hogy nem mozdul sose csak áll mint a faszent közben három ujjával fogja a mikrofont. Komolyan a tegnapi előadását bárki bele tudta volna képzelni annak a filmnek az odaillő jelenetébe?? Nekem inkább egy vidéki lagzi jutott róla eszembe ahogy néni.bácsik mosolyogva tipegnek egymással miközben Béla bácsi szintizik kökény mögött
majd ha ezt megűberelik www.youtube.com/watch?v=t-H47c3xnZo vagy ezt www.youtube.com/watch?v=a388xTAClQA skkor beszélhetünk méltó folytatásáról a megasztár sorozatnak
@kíváncsivagyok: A selejt bosszúja, azaz a szerkesztők azt hitték, hogy úgyis kiesik, de a fagylalt visszanyalt. Valamit kellett csinálni, és nekik ez jutott eszükbe.
Szégyen ! A mega-1 ben senki sem ugráltatta Tóth Verát, hagyták énekeljen úgy ahogy tud, és ez bejött.
@Rotfuchs: van lejjebb, félj nyugodtan :))) Való Világ és társai, meg a mexikói, stb. sorozatok!
Végezetül : Ez a műsor, egy, a nézők szavazataira épülő tehetségkutató , szórakoztató műsor(nak kellett volna lennie) ! Elvonatkoztatva a szereplők tehetségétől , ezt a szabályt a TV2 durván megszegte , ezzel mindegy hogy kit juttatva előbbre-kit hátrább ENGEM , A NÉZŐT CSAPTAK BE ! És ezt kikérem magamnak !
@kíváncsivagyok:
Semmi nemtörténik véletlenűl!Minden tv-s verseny,shov műsor előre megvan írva,koreográlva.Melindáról szerintem többet fogunk hallani mint a Kökény fiúról.Azmeg nyomonkövethető, hogy a verseny előtti héten milyen negatív hireket nyomtak róla.
@lionking: Fizikai lehetetlenség , hogy egy , a verseny 95 % - áig toronymagasan vezető versenyző....a végén lemaradjon ! Ezt még a zongora-kisgyerek duó sem érhette el !
@Peppone Botazzi:
Azért nemmindegy hogy valaki a 100m-es futásban jó de a maratónin futtatják!
@szanalmas: Hopp, ez a hozzászólás eddig elkerülte a figyelmem.
Szerintem tévedésben élsz. Szerintem azt gondolod, hogy valami hűdenyugatiasodott egyetemista fasz vagyok, aki elmondja a tutit a kádár-korról, oszt közbe' meg szart se tud róla.
Ehhez képest hadd mondjam már el barátom, hogy 1987-ben elvittek az iskolából (mondom az iskolából) a rendőrök Pestre az ORFK-ra, mert az öltözőszekrények friss festésébe belekarcoltuk egy haverommal hogy ruszkik haza. Megúsztuk írásbeli figyelmeztetéssel + kibasztak a kiszből amit persze mélyen fájlaltam.
Ez nem mártírkodás és nem is hősködés, csak jelzem, hogy nem kell elmesélned, milyen volt. Kösz a megértést.
@kíváncsivagyok: főleg azért nem, mert az normális nézőből negatív hatást váltott ki! Fridi jól mondta, jött a kisgyerek, várhatjuk, hogy befut egy kiskutya is! :)))
@kíváncsivagyok: hát én is azt mondom, hogy kedvükre manipulálják a szavazatokat...
Amúgy mégegyszer mondom egyet sem láttam a megasztárból , mind az 5-ből sem.
Várjatok, majd ha előkerül Szíj MElinda és Kiszel Tünde leszbipornója, na majd az üt ám!
Nem tudom, ki hogy van vele, de az a rekedtes kappanhang, amit Kökény produkált a kisember-dalban, számomra nagyon kellemetlen és fülsértő volt.
@agentT: Amelyikre válaszoltam.
@viragimado: Akkor "normális néző" lennék ? - Ugyanis, ha ez nem versenyen történik, akkor nyálas , giccses műmájerkedésnek tartottam volna....de itt felháborító , átlátszó "belenyúlásnak" láttam, a nézők egy részének manipulálásának ! És nem tudom elhinni , hogy annyi megvezethető néző lenne.......
Szíj Melinda még mindíg jobb lett volna első helyezettként, mint Kökény Attila!

Már csak azért is mert a TV2 annyi sok cigány énekest kiemelt, hogy az már szégyen a magyarságra.
Ezek az emberek csak kornyikálnak, vibrálják a hangjukat.
Sajnos a TV2-nek és a zsűri java részének ez tetszik.
(attól tartok, a vezetés utasítására. Legalább is Friderikusz arca és hirtelen véleményváltozása ezt sejteti...)

Szíj Melinda eddigi versenyben tartása csak eszköz volt! Eszköz ahhoz, hogy minél többen szavazzanak és dőljön a pénz!
Lejáratták Melindát már azzal, hogy leopárd ruhát adtak rá, és ugráltatták.
Nem beszélve a -ha jól tudom a címét- Fék, virágok, fény című Zalatnay szám Melindának való kiosztásáról. Ezek mind egy koncepciós buktatás jelei.

Ez a Szíj Melinda bukás időzítve volt, mi több megvolt koreografálva!
Szégyellje magát A TV2, de főleg a beképzelt Mester Tamás, és a producer is!!
@lionking: Én is ínézném a "Bolygónk a Föld" - sorozatot NG - on , de azt általában éjjel 2- 3 körül szokták adni..
függetlenül attól, hogy mit írsz le ide, ugye te sem gondolod, hogy nem lett megbuherálva a "szavazás"?
Mindenkinek jobb így, akár buherálva lett, akár nem.
Árasszuk el FRIDERIKUSZ SÁNDORT e-maillel, és kérjük meg (vonjuk kérdőre): Mondja el mi történt, milyen utasítás volt és hogyan manipuláltak???
ezt orbanek szerveztek le, mert amig a sok idiota azon nyuglodik, hogy a kek kardiganos opni szokeveny-t kib**sztak egy gagyishowbol, addig sem azon gondolkodnak, hogy mar 350 a benzin, hogy ellopjak a nyugdijalapot es jovore ha atlagfizetesed van, akkor kevesebb nettot fogsz hazavinni.
sztár nincs , csak sztárolás
Arra gondoltam, hogy küldök pár esemest a fosógalambra, és beírom pár fórumra, faszbuk csoport, ilyenek, hátha sikerül megszopatni a tévékettőt, maradjon ott a nyakukon ez a förmedvény. Aztán elfelejtettem, lehet, hogy azért, mert ennyire érdekel ez az egész.
@Ishiseven: nem tűnt fel senkinek, és ahogy elnézem most sem tűnik fel senkinek ez az elejtett, de sokat mondó mondatocska.
@Gee Halen: nem ez készítette ki, hanem hogy nem tudta összeegyeztetni magában, hogy ő nyeri a szavazásokat, miközben mindenki más pocskondiázza
@smartdrive: jééé , tényleg , megtaláltam...
@SzaGyu: Renáta azt mondta, ha bejut a döntőbe , Ő lesz az év legjobb női hangja....honnan tudta hogy nem Melinda lesz a párja ?
@Zuzimama: Na ez nekem sem tűnt fel, lehet, hogy azért, mert nem is hallottam, mert csak másnap szoktam meghallgatni a dalokat jutyubon, rizsa és reklám nélkül.
@sintervagy: most is megríkattak, mint akkor. Magasan a legjobb MSZ széria volt egyébként, igényesen kiválasztott zenékkel (köszönhetően Nováknak) és remek előadókkal, ott volt még pl. Szabó Eszter is, a félelmetes hangjával és előaadásmódjával.
Föl kell jelenteni a TV2-t csalás miatt. 1000%, hogy nem ez lett a szavazás végeredménye, tehát szabályosan átverték, becsapták, meglopták azokat, akik Szíj Melindára szavaztak.
Ezt úgy hívják, hogy szélhámosság. Olyan, mint amikor egy idős nénitől pénzt csalnak ki. Ahogy ő is önszántából adja a pénzét, szavazni sem kötelező. Persze nincs sok butább dolog a világon, mint sms-t küldeni egy kereskedelmi csatornának, de a csalás attól még csalás.

És ez tök független attól, hogy a Szíj Melinda jogosan esett ki, vagy sem.
A TV2 EGY ROHADT MEGASZTÁR MANIPULÁTOR!!

EDDIG AZT HITTEM, HOGY KORMÁNYVÁLTÁS UTÁN A PÉNZT CSAK ORBÁNÉK LOPJÁK, DE NEM.

A TV2 ellopta a szavazók pénzét.
Vajon Polt Péter majd vizsgálatot indít?
@Zozi79: Végre!
Én is úgy vagyok ezzel,hogy ha a konyhában nem tudom eldönteni, ki énekel a szobában, akkor már nem érdekel különösebben az illető.Koncz Zsuzsa,Kovács Kati,Máté Péter,Ruzsa Magdi,és még sok énekes hangját egy kilométerről tévedhetetlenül felismerem.Ebben a versenyben kizárólag Szíj Melindával voltam így./na, még a Fivérekkel/
Tegnap már nem túl nagy kedvvel kezdtem nézni a műsort, és ott is hagytam a csattanó előtt.
Eddig azt hittem, hogy a kormányváltás óta csak a kormány lopja el az emberek pénzét, de tévedtem.

A TV2 is ellopta a szavazatok bevételét, mert meghamisította a szavazatokat!!
@Gee Halen: Szerintem, amiről most írtál, az a média, ill. sok ember látásmódjának (és annak hangot is adó) eredménye. Én úgy érzem, Melinda pont azt, és annyit ért el, amennyit szeretett volna. És ebben igaza is van. Volt rá egy fórum, elindult, a többit mi nézők reagáltuk le, sokszor túl. Melinda, Melinda, Te, Te vagy, én, én vagyok. Szándékaink lehetnek mások, attól függetlenül mit mutatunk, vagy (és talán itt a lényeg) mit akarnak, hogy mutassunk... :)
@kíváncsivagyok:

Nem azt mondta. Azt mondta, hogy "ha Kökénnyel kerülne a döntőbe", akkor az azt jelentené, hogy ő az év női hangja.

tv2.hu/megasztar5/video/ki-kivel-szeretne-finalezni-megjelent-az-elso-mega5-lemez
ha a zenei tehetséget és a muzikalitást nézzük, akkor a 13 döntős közül is kökény attila a győztes.
ha nemzetiséget, külső megjelenést, burlváreladhatósági faktort, egyebeket nézünk, akkor ki-ki választhat magának kedvencet és hadakozhat érte meg a többiek ellen.

akár csalás volt a tegnapi eredmény akár nem, onnan nézve, hogy szakmai szempontból ki volt jobb, jó eredmény született.

a többi a bulvár meg a begőzölt kommentelők asztala :)
@agentT:

Wáháhá! Szóval beléptél a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe, aztán most meg szidod a régi elvtársakat! Hátbazmeg!
@orter: És ugye Te nem tartozol a "begőzölt kommentelők" közé...?!
"Melinda's run".
Az utolsó Proud Mary-s fellépésén szerintem még heteket röhöghetünk.
@orter:

"akár csalás volt a tegnapi eredmény akár nem,"

Tényleg mindegy? A cél szentesíti az eszközt?
@Az igazi Svarc Enegger: Pénzért és a szerződést teljesíteni akarja.. Észrevehető volt, hogy kezd nagyon kényelmetlen lenni az a szék számára, amikor a 12 éves kiscsajt nem volt hajlandó kommentálni, csak intett, hogy most nem szólal meg. Több-több adáson keresztül előfordult nem egyszer, hogy ő nem mondott semmit egyes produkciók után. Most leszögezhetjük, hogy ez volt számára az utolsó ilyen szereplés sztem, mert porig alázza magát...
@szanalmas: Ugye egyébként minden rendben van?
Mármint ott fönt, a nyaktájéktól fentebb...
"A hardcore rajongók vehemenciáját látva szerintem kizárt, hogy bárki meg tudta verni a rajongótábora erejével Szíj Melindát beküldött sms számban"

ezt értelmesítsétek már egy kicsit lécci, mert ez így nógúd
Én már ott elkezdtem gyanakodni a szavazások tisztaságára, amikor múlt hétvégén a tévékettőn egy szerelmespár(?) párbajozott, az RTL Klubon másnap pedig egy testvérpár (az X-Factort nem nézem, de látom a szalagcímeket). Micsoda véletlen egybeesések vannak...
ki nem szarja le a megaszart és a politikát?
Szerintem a lényeg szempontjából teljesen érdektelen, hogy ki milyen énekes, vagy mire alkalmas. Ha a TV2 olyan játékszabályt talál ki, hogy a nézők szavazata dönt, akkor ez a szabály, és ettől kezdve a TV2-re is vonatkozik. Ugyanis a nézők az SMS-ÉRT FIZETNEK ! TISZTELT TV2-S URAK ! ÖNÖK MEG EBBŐL ÉLNEK, NEM IS ROSSZUL. HA EZEK UTÁN HÜLYÉRE VESZNEK MINKET NÉZŐKET, AKKOR HÚZZANAK EL A BÜDÖS FRANCBA. HOZZÁK NYILVÁNOSSÁGRA A KÖZJEGYZŐVEL HITELESÍTETT SZAVAZÁSI EREDMÉNYEKET, MELLÉKELVE A MOBIL TÁRSASÁG NYILATKOZATÁVAL, HOGY AZ ADATOK IGAZAK. BÁR... A MÉDIA RENDŐRSÉG MEG TEKINTHETI FELJELENTÉSNEK EZT A HOZZÁSZÓLÁST, ÉS MÁR KEZDHETI IS A VIZSGÁLÓDÁST CSALÁS ALAPOS GYANÚJÁVAL
Engem nem érdekelnek a szavazás csalásai, mert vannak. Engem nem érdekel, hogy mennyire kreált a műsor. Engem az érdekel, hogy aki színpadon áll, az többek között magát a színpadi létet hogyan viseli el. És ami nem megy, azt semmilyen módon ne erőltessék, semmilyen indok alapján, - bár a szerkesztés és a csalás mindent kibír. De én nem.
Annak ellenére, hogy én is doppingszagot érzek, örülök, hogy SzM kiesett. Én amúgy Yvette-nek szurkoltam, a tegnapi háromból egyértelműen Kökény Attilának.

Egyébként a múltkori Megasztár döntő után (Fekete Dávid vs. Király Viktor) beleolvastam a Velvet kommentekbe. És körülbelül arról ment a vita, hogy melyik mennyire nagyképű [*], hülye amerikai gazdag-e és hasonlók... Ki nem szarja le? Itt most "rendes", nehéz sorsú embereket keresünk (akkor nézzünk körül a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai között), vagy baromi jó énekest? Én még azt sem szeretem, amikor a színpadi jelenlétet "értékelik" (Király L. Norbi miatt szoktam le az X-Factorról). Üljön le egy székre, és énekeljen úgy, mint egy operaénekes. Pont. (Én a "nem jött át" dolgokon sem szoktam fennakadni. Általában még a magyar számok szövegére sem szoktam figyelni. Bár lehet, hogy ez már túlzás...)

[*] Amúgy az emberek 75%-a öntelt. A maradék 25% pedig depressziós. A kérdés az, hogy ki mennyire jó színész (és itt a nyelvi korlátok is számítanak).
Kis emlékeztető, hogy mennyire tévúton jár már a megasztár:

www.youtube.com/watch?v=II2Cf3PSCQw
@Mezei ZsúrLó: Igen, ebben a Megasztárban nem volt sem Rúzsa Magdi, sem Tóth Vera... A mezőny fele elég korrektül elénekelt mindent, de valahogy egyiknek a hangjától sem voltam elájulva, itt már tényleg a hangszín, zenei stílus és egyebek döntöttek nálam (némileg ellentmondva az előző kommentemnek, de nem baj) ;-)
Nekem egyik sem jött be amúgy, sem a román csak sem pedig ez az Attila a gyerekes cuki fellépésével. Nagyon gáz. Szerencsére csak indexről tájékozódom...
A cikkíró érdekes dolgot feszeget, de a végkövetkeztetése teljesen téves, ugyanis a tegnapi szavazás a valódi szavazatmennyiséget mutatta.

A csalás - nevezzük nevén - eddig tartott. Az teljesen biztos, hogy ennyien nem rajongtak ezért a hamisan nyivákoló depressziós nőnek.

A TV2 csak azért fordított tegnap, mert már ők is érezték, hogy ez a szuzanbojl effektus ezzel a némberrel nem fog menni! (mert látták, hogy nem volt neki elég szavazata :))) éppen ez az igazolása a fenti állításnak)
@Nelson Muntz: na ebből is politikát csinálni, ahhoz is kell idiótaság, és egyszerűség, az biztos! :))
@orter: látszik, hogy a zenéhez nem értesz! Kökénynek csak egy bizonyos hangja van, de nincs tehetsége. Csak cigány siratós, mulatós stílusban tud énekelni.
Ebben a szériában nem volt olyan tehetség egy sem, mint az előzőben.
Kitömött búvárruhatestű Lótolvai Renátának küldeném a következő nótát:

www.youtube.com/watch?v=PUITI5zEkJM
@kíváncsivagyok: Ez a te problémád. Edith Piaf, Aretha Franklin - egyiket sem a szépségéért szeretjük.
Gusztustalan manipuláció.
Friderikusz beképzelt, nagyképű és nem is hsizem el, hogy ki tud analizálni egy nótát.
Hogy kerülhetett be ebbe a viszonylag szakemberekből álló társultaba?
Azért viszonylag, mert a színésznő Eszenyi Enikő, nem profi énekes szakember, ért hozzá de nem 100 as itész. Többet foglakozott a szinpadi mejelenéssel (amatőröktől) meg a kinézettel, mint magával az énekléssel.
Mester Tamás pedig gyűlölte ezt a nőt. Hangot is adott neki. ( az legalább őszinte volt)A legtárgyilagosabb "pici bácsi" volt, aki nem győzte helyre tenni Friderikusz baromságait.
Melinda nem győzhetett, elsősorban saját maga végett, másodsorban gazdasági megfontolásokból. Ez az ami nagyon undorítóra sikeredett.
@antiszociális exlúzer: Nem az Én problémám, ugyanis Én szerintem nem (Így) kellett volna kiesnie, egyetértek Eszenyi Enikővel, aki Edit Piaf--hoz hasonlította....
Egy kis összefoglaló? :)
Olyan következő generációs fiataloktól kaptam, akik már jobban a helyén kezelik a politikát (nem emelik annyira piedesztálra) mint még mi.

www.youtube.com/watch?v=q_MBahJFXI0&feature=related
Rusnya Magdi reszelt hangja a legszarabb, pláne hogy üvölt is még...ott a Vajdasági seggnyalás ment akkor...
Elárulok valamit...a TV2- ön volt a Megaszar elődje műsor 1998-2000 ben.

Abban a műsorban én is zsűriztem, s tudom hogy mi hogy megy.....SEMMIT NEM SZÁMÍTANAK A SZAVAZÓK!!!!!!!!!-előre meg volt ki mit nyer.

sőt..az is előre megvolt ki nyeri a közönség díjat és az megy Hollandiába az Eu- " kifutó" c. nemzetközi versenyre. Közben még nem volt meg a döntő itthon-de már kinn volt és Magyarországot képviselte az aki " majd" a közönségdíjat nyeri-nyerte két héttel később.......
:)))hehehe JÓ MI??????????????????
uTÁNA LEHET NÉZNI!
Azokkal értek egyet, akik azt mondják hogy Melindának nem "így" kellett volna kiesnie.
És tényleg bűzlik, hogy máskor tízpercenként mutatták a szavazás állását, most meg hirtelen egy idő után lapítás volt róla.
Mester Tamás ellenkampánya Melindával szemben finoman szólva is ízléstelen. És mondom ezt függetlenül attól, hogy kedvelem-e vagy sem, Szíj Melindát. Annál is inkább visszatetsző az uszítása, mert hogy annak idején a Fridi után ő volt a másik fő bíztatója a nőnek, hogy eszébe se jusson azon gondolkodni, hogy felhagy az énekléssel és a színpadi jelenléttel, mert igenis van itt megérdemelt létjogosultsága és van helye ezen a pályán. És még azt is hozzátette, amikor Melindát eben a közegben akarta tartani, hogy ha csakugyan jobb életet akar teremteni a gyerekeinek, akkor ez lesz számára a kitörési lehetőség és még azt is megvillantotta, hogy megérdemelten esélyesnek tartja a nyerésre.
@kíváncsivagyok: @SzaGyu:
Az egyik kommentelő írta:
Ishiseven 2010.12.11. 12:49:56
Az feltűnt valakinek, hogy Tolvai Renáta azt találta mondani, hogy ha bejut a döntőbe akkor ő lesz az ország legjobb női hangja? Biztos megsejtette, hogy nem Szíj Melindával döntőznek...
Tolvai Renátát tehetségesnek tartom, de amit időnként művelt, legutóbb például a Crazy című számban, az zavaróan hamis volt helyenként. Tény, hogy nagyon ki tudja ereszteni a hangját de sokszor hamiskásan. Az is igaz, hogy olyan klassz színpadi megjelenése van, hogy nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét.
De én már két hónapja hazaküldtem volna, amikor Lady Gaga-tól a pokerface-t énekelte. Egyetlen eltalált hang nem volt és irtózatosan bántotta a fülemet. Csak hát pont azon a héten nem volt benne az utolsó kettőben a szavazatok szerint.
@millesei: nekem meg azért nem tűnt fel, mert nem nézem sehogy sem. :D
Viszont érdekel az emberek reakciója, véleménye az ilyen műsorokról, ezért a postokat, kommenteket elolvasom.

Érdekes, hogy amikor Buci elszólta magát, hogy Szandika bekerül a villába, azt mindenki meghallotta, Tolvai Renáta elszólását meg ezek szerint csak Ishiseven. :D
@Zuzimama: Figyelj, Buci lehet hogy elszólta magát, mert bennfentes.
Nem állítom, hogy itt most nem történt bunda, sőt minden amellett szól hogy igen. De erről a Reni nem tudhatott, legföljebb bizonyos jelekből megsejtette, de nem "TUDTA". A Reni nem bennfentes és az a véleményem, hogy a versenyzőkkel sokmindent nem osztanak meg, ilyesmit meg pláne. Hidd el, hogy ennél magasabb szinten megy a kavarás és a manipuláció. Amibe egy mezei versenyzőnek esélye sincs belelátni.
@Ságota: én nem tudom, hogy milyen szinten megy a bunda és nem is érdekel. Engem csak az emberi reakciók érdekelnek, pl.a tiéd is. Renit nem akarom vádolni, sem védeni, nem ismerem.
@Zuzimama: Én sem akarom őt bántani, inkább a zsűri hozzáállását bírálom és a tv-csatornáét. Nyakamat rá, hogy ez már minimum 2-3 hete el volt döntve, hogy a Melindát most már ki kell véreztetni bármi áron. Mese nincs, be kell áldozni, mert teherré vált a csatorna számára mindaz, amit ez az egyszerű hétköznapi nő képvisel a túlzott kishitűségével.
@Ságota: Gondolhatjátok, hogy szándékos volt a rengeteg szerencsétlen dalválasztás, amiket az utóbbi hetekben ráerőltettek. Direkt olyasmiket énekeltettek vele, most már hetek óta, amik egyértelműen nem álltak neki jól, nem az ő világához közelállókat. Duetteknél is a többi versenyző karakteréhez és hangszínéhez igazították a kiválasztott dalokat, amiknél a Melinda semmiképp nem jöhetett ki jól, bárkivel is rakták párba. A koreográfus sem véletlenül kapta feladatba, hogy minél többet mozgassa, ugráltassa a nőt.
A blog írója maradhatna is ezeknél a témáknál.
@Ságota: Egyetértek veled, csak az a kérdésem, hogy miben látod tehetségesnek Tolvai Renátát? (ASz első számban meg végig hamis volt.)
Mert nekem pl. az nem tetszik, hogy Szíj Melinda nem méltó ellenfél ellen kapott ki, mint ahogy Kállay-Saunders sem. Ha Lakatos Yvett lett volna a másik, akkor azt tudnám mondani, rendben van, fiatal és tehetséges.
Mostanra már abban sem vagyok biztos, hogy a műsor elején Tolvai Renátának az Eszenyi Enikő által erőltetett visszahívása nem a TV2 megbízásából történt. Azt azonban felmérhetnék, hogy ez nem szimpátiát, hanem ellenszenvet vált ki a közönségből, és hajlamosabb lesz mindenki T.R. rossz oldalát látni. Tehát pont az ellenkező hatást váltják ki, mint amit szeretnének.
Ha annyira jó megfigyelők vagytok, akkor miért nem használjátok a logikátokat is? Szerintem Tolvai Reni ezerszer is végiggondolta, hogy neki csak akkor van esélye bekerülni a döntőbe, ha Melinda valamilyen úton-módon nem kerül be elsőként a szavazatokkal. Azt meg szintén tudta, hogy neki nincs esélye legyőzni, max. Attila tudja. Innen az ő mondata. Ha a döntőben van, akkor ott értelemszerűen csak Atilla lehet a párja, Melinda nem. Szóval nem kell az összeesküvés elméleteket gyártani halomba. Reni egyszerűen logikusan végiggondolta a dolgokat, nekünk a rövid konklúziót mondta, ami rendben is van.
@AnnaKarenina: Azért neki sincs rossz hangja. Voltak hamiskás kicsengések, és ahogy írtam is, amikor egyszer a Pokerface-t énekelte elképedtem, hogy milyen szinten falsul nyomja. De másnál is elő szoktak fordulni félrecsúszott hangok. Amúgy Renáta gesztusai, mozdulatai, egész megjelenése profi, színpadra termett. Az éneklése nem mindig telitalálat, de az összbenyomás nagyon sokat kompenzál.
De továbbra is sajnálom a Melindát és meggyőződésem hogy aljas módon lett kigolyózva.
Még mielőtt bárkiben teljesen, ellentmondást nem tűrően beleivódik az összeesküvés elmélet, és egyre beljebb kerül a frusztráció bugyrába, ne feledjük, egyelőre mindez találgatás, feltételezés. Nincs bizonyíték, csak a józan ész. Az meg kevés a rendes vádakhoz. Ellenben nem kevés az akarat érvényesítéséhez. Félreértés ne essék, nem naivitásom hangoztatom, sőt, minden alap megvan arra, hogy a háttérben susmust érezzünk. De mint már oly sokszor, attól tartok, ez sem jut tovább durrogtatásnál. Inkább igényt kellene alkotni arra, vagyis kezdeményezni kellene, hogy minden olyan műsorban, amibe pl. a nézőktől pénz folyik be, megbízható módon lehessen tájékozódni, és/vagy független (akár polgári, de mindenképpen médiatörvénybe is foglalva) közjegyzők jelen legyenek. Ilyesmiknek kell hangot adni, és eme zászló alatt lehet elmondani, hogy miért is kérjük, vagy akár követeljük az intézkedést, mert miket vélünk, tapasztalunk.... Jelenleg nincs igazság, csak feltételezés. Megelégszünk azzal?
süti beállítások módosítása