Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.02. 08:00 Fabius

Kampány cigány, jó cigány

Címkék: mszp fidesz jobbik önkormányzati választás szegedi márton közrenvédelmi telep

Borsodban kampányolva nem lehet mellényúlni egy jóízű cigányozással. Százból százszor üzembiztosan hozza a hangoskodást, a bátrak vállon veregetését. Nem csoda. Aki Miskolcon egyszer is életében utazott a tizenhatos buszon a bányáig, a hatoson a kolóniáig, aki egyszer keresztül ment a Szondin és a Béke Szállón, esett dolga a Debreceni Márton téren, sétált már a Bedegvölgyben és a Bábonyibércen, látta a számos utcákat közelről, az pontosan tudja miről beszélek. Miskolcon-borsodban cigánykérdés van, ahogy cigánybűnözés is van, ha kimondjuk, ha nem. Megoldás nincs, a két hét alatt rendet csinálunk program a rendőrök emelt létszámában látszik ugyan, de semmi másban nem.

Mennyire etikus ezeket az ügyeket üres szócséplésre, választási kampánycélra használni valós megoldásokon ötletelés helyett? A Szegedi testvérek és a Jobbik belecsaptak a kampánylecsóba, csak úgy fröcsög a szaft minden irányban. Legyenek közrendvédelmi telepek, ezeket a renitens, beilleszkedni nem tudó és nem is akaró egyéneket zárjuk be oda. Ott majd jól ellesznek egymással, nincsenek szem előtt, nem zavarják a sokat hangoztatott bérből és fizetésből élők megérdemelt nyugalmát. Király ötlet, mindenki boldog, őket meg nem kérdezte senki.

A jogvédő szöveget meghagyom a TASZ-nak és a Helsinki Bizottságnak. Egyrészt a felemlegetett probléma nagyon is megoldásért kiállt, másrészt viszont foglalkozzunk olyan gyakorlatias dolgokkal, mint a megvalósítás és kivitelezés.

1: legfontosabb kérdés a hol. Igen, hová is tennénk Miskolc esetében egy ilyen telepet? Néhány éve még elég lett volna a Szondit vagy a Béke Szállót elkordonozni és amennyire lehet feltölteni ezekkel az emberekkel. De ma a területrendezésnek köszönhetően ez már kivitelezhetetlen. Hol van a megyeszékhely közigazgatási határain belül olyan használaton kívüli több hektáros terület, ahol elférne az egyébként népes kolónia? Nagyjából sehol.

2: második kérdés a miből. Ki és milyen finanszírozásból építene házakat, vagy legalább az alapvető funkciókat ellátni képes épületeket, ahová elszállásolni lehet a kitelepítetteket? A városi/megyei önkormányzat finanszírozná ezeket? Vagy a Jobbik saját zsebből? Magyarul ki finanszírozná a telep megépülését és fenntartását? Tudom én, hangoztatják az önfenntartást, de jöjjünk le a földre: akkora terület se nagyon van, ahol az épületekre korlátozódó tábor megépülhet. De akkora több száz hektáros végképp nincs, ahol a delikvensek az önfenntartáshoz szükséges mezőgazdasági munkát el tudják végezni. Termelő munkát várunk el írni és olvasni is alig tudóktól? Mit termeljenek és kinek adjuk el? Lehetnek közmunkások, amihez a segélyt lehet kötni, de azt ugyanúgy mi finanszírozzuk, ahogy most. Arról nem beszélve, hogy elvileg azért vannak a telepre költöztetve, hogy ne az emberek között garázdálkodjanak, ugye.
Ki fogja őriztetni és felügyelni őket? Tudom, majd a csendőrség. A probléma annyi, hogy egy társadalmi szervezetnek se jogköre, se kompetenciája nincs állampolgárokkal szemben fellépni akkor sem, ha Szegedi Mártonnak hívják a polgármestert. Vagyis a következő ciklusig a Jobbik csendőrséges ötlete 100% biztosan álom, viszont az egybeterelteket felügyeltetni kell. Ki tegye, ha nem ők? Az akut pénz és emberi erőforrás hiánnyal küzdő rendőrség? Egy esetleges törvénybe iktatás esetén is maximum nekik van jogkörük a polgári törvénykönyvet betartatni.

Amíg ezek az alapvető kérdések tisztázatlanok, addig kizárólag keményre fújt kampánylufiról beszélünk. Küzdenek vele, mint skorbutos matróz a szalonnabőrrel, megrágásra képtelenül. A pintérsándori magasságokból gyertek közelebb a földhöz, ígérjetek olyat, amit legalább félig hihetően megvalósítani is képesek vagytok.
Kormánypártunk az alkotmány tanulmányozását javasolta, az MSZP elhatárolódásra szólította fel a Fideszt. Nekem meg az elhatárolódástól beugrott, mivel fog a Jobbik kampányolni négy év múlva az OGY-n:Meglepődne még rajta valaki?
 

110 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr382265933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budán ÉLŐ kőbányai MSZP-elnök 2010.09.02. 14:37:35

Azt, hogy a  szocialisták a helyi embereiket nem tartják alkalmasnak a kerületben élő emberek érdekeinek képviseletére eddig is tudtuk. Arató Gergely országgyűlési képviselő-jelöltjük Gyálon, a frakcióvezetőjük Csicsay Iván Zuglóban, választmányi ...

Trackback: Bocsesz, de kéne a Ferenc József-föld is... 2010.09.02. 14:22:37

"Bármi történjék is, mindig van egy okos, aki előrukkol, hogy ő megmondta előre."A kristálygömb működött (Lázár kapcsán elmélkedtem a jövendőről), csak hamarébb és masszívabban b*szott be a ménkű: a Jobbik nem maszatolt tovább, hát belekotort...

Trackback: Közrendvédelmi telep a cigánybűnözés ellen – az első Miskolcon (frissítve! +cigánytámadás videó) 2010.09.02. 12:32:24

HÍRAKTA. Az internetet figyelve érdekes, hogy teljesen világosan aszerint oszlik meg a támogatók és ellenzők tábora, hogy lakott e valaki cigányok közelében vagy nem. A Jobbik “Közrendvédelmi telepekre” zárná a környezetüket terrorizáló cig...

Trackback: Jobbikos láger - közrendvédelmi telep 2010.09.02. 11:25:31

2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi te...

Trackback: A "cigánykérdés" rövid távú megoldása 2010.09.02. 10:39:02

A Jobbik a "cigánykérdés" rövid távú megoldása érdekében úgynevezett közrendvédelmi telepekre zárná a közrendet veszélyeztető egyéneket, továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre. Szegedi Csanád, a párt E...

Trackback: Cigánykérdés - megoldva 2010.09.02. 09:57:04

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Már rögtön a levél elején szeretném tudatni veled, hogy életünk és munkásságunk nem volt hiábavaló. Talán még emlékszel a kitelepítésekre és az internáló- valamint kényszermunkatáborokra. Ezek a...

Trackback: Tízmillió alatt a magyar 2010.09.02. 09:54:20

A napokban több helyen hallható volt a médiában, hogy Magyarország népessége továbbra is csökken, heteken belül a lélektani tízmillió fő alá esik.Sokan nemzeti tragédiának, fenntarthatatlan állapotnak tekintik a népességszám csökkenését. De miért is ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezzel a húzásával Jobbik hivatalosan is, egyértelműen és véglegesen leiratkozott a vállalható, civilizált pártok listájáról.
Börtönüdülés és közrendvédelmi telepek helyett kényszermunka és halálbüntetés. Szamurájkarddal vagy késsel hadonászó bodzaszedőkre kilövési parancs.
Ennyi.
District 9. Ajánlom megtekintésre.
@Schindler Pistája: nem. arra célzok, hogy gettókat a nácik húznak fel, és zárnak bele faji alapon kiválasztott embereket.

ezzel a jobbik utólag mind lenácizást hitelesített.

a zsidók meg saját maguk köré húztak falat a saját határaikra... ami persze érthetetlen finnyáskodás a részükről, hiszen igazán el lehetne viselni napi 1-2 öngyilkos merénylőt, felrobbantott kávézókat, buszokat, nem is értem mire föl ilyen kényesek?
Mit kívánhatnék a "faj"védőknek?
Költözzön egy népes család a szomszédotokba.
Garantáltan meg lehet venni a kötelet -saját részre.
@ó jaj: ez így pontatlan. Csupán beidegződés ezt a nácikhoz kötni, ma a leghirhedtebb gettót maguk a zsidók tartják fent.

szóval le is zsidózhatnánk a jobbikot ha akarnánk:D
nem azok, de a célt elérték.
@ó jaj: Divizió 88: cigánylérdés
@ó jaj: komolyra fordítva, Izraelt azzal mentegetni hogy öngyilkos merénylőktől védi magát azért hibás ebben az esetben, mert a cigányoktól ugyanúgy igyekszik mindenki menteni magát, noha a propaganda a honi cigány bűnözést ledegradálja, a nemzetközi média a palesztin kérdést meg jogossá és gigászivá teszi.

A jobbik módszere nem helyes, ugyanúgy ahogy Izraelé sem, de itthon jobb híján az ember maga próbál rendet teremteni, védekezni ha a hivatalos erő nem teszi meg helyette.
@Krujs:
nem mondod? a német nácik a XX. század első felében nem gettókat húztak fel a zsidóknak, hanem saját határaikat falazták körbe mert egy szomszédos zsidó állam folyamatosan ki akarta őket irtani?

hű, engem teljesen félrevezetett a történelem-tanárom...
@Krujs: talán fel kéne ismerni a különbséget egy belföldi kriminalisztikai jelenség, és egy nyílt nemzetközi konfliktus között, különös tekintettel arra, hogy a palesztinok naponta kinyilvánítják hogy egyetlen céljuk a zsidó állam megsemmisítése, melynek céljából háborús eszközöket szereznek be és vetnek be, nyílt hadüzenetek sorát küldik naponta, terrorszervezetet működtetnek, és a többi.

Most hogy így leírtam, tényleg csekély a különbség...

Apropó, a magyar náci párt indítványa miért csak a romákra irányul? A magyar az mind 100% becsület? Így vagyunk kódolva genetikusan? Vagy magyarokat nem szívesen zárnának gettóba? Vagy hogy?

Agyrém...
@ó jaj: Csak ezek a határok egyre messzebre tolódnak,nem is értem miért olyan finnyásak a palesztínok,hogy nem örülnek a házromboló,földfoglaló,gyereklövető felszabadítóknak.
@Schindler Pistája:
Én is bolonddá lennék, ha leállnék egy bolonddal vitázni.

Esetedben a "bolond" szó azonban túl kedves és finom, inkább a "gyűlölettől elborult agyú ócska retardált náci" kifejezés találó.
A sok reklamálónak remélem legalább egyszer az életben cigány szomszédai lesznek! (Nem a muzsikus fajtából.)
Szerintem rendben van a jobbik programja, nem azt mondják, hogy agyon kell lőni a cigókat! Ha nem tudnak viselkedni el kell különíteni őket, rákényszeríteni a munkára (fizetésért persze), a bűnözők meg igenis dolgozzanak a börtönben, ne úgy éljék meg mint egy laza nyári tábort a balcsin.A legnagyobb baj, hogy felnőtt legalább egy olyan generáció (cigány) aki azt látta otthon nem kell dolgozni, lehet lopni, csalni, ölni akkor is jön a segélyke, ha elkapják és véletlen elitélik akkor a haverok közt (tv, súlyzó, miegymás kiváltságok) simán kihúzza azt a 2-3 évet.
@ó jaj: Tényleg? Izraelben is előfordul, hogy 30 palesztin betódul egy diszkóba és simán megkéselnek egy zsidót? Vagy az, hogy 10 palesztin meglincsel egy zsidó autóst, a másik 40 palesztin meg röhögve nézi? És ezért még az adófizető zsidók pénzéből segélyt is kapnak a bűnöző palesztinok, mert az überpc übertoleráns zsidó kormány tovább kívánja hizlalni őket? Arrafelé is így mennek a dolgok? Vagy ott inkább segélyezés és jogvédősködés helyett lelövik a veszélyes bűnözőket?
@becike4: milyen határok tolódnak hová? ez nem igaz.

a palesztinok meg valóban nem finnyásak saját gyerekeikből csinálnak pajzsot, saját gyerekeiket küldik felrobbantani magukat, saját gyerekeik háta mögül lövöldöznek. ilyen körülmények között nem lehet elkerülni a gyerek-áldozatot amikor a zsidók önvédelemből visszalőnek, meg ki akarják lőni a rakétakilövő-állomásokat, stb.

milyen ember, milyen nép már, amelyik saját gyermekeit áldozza fel esztelen gyűlölete oltárán?

Aztán ha meghal egy palesztin gyerek, a szüleik boldogak, hisz pont ezt akarták, ők hozták halálos veszélybe saját gyermekeiket, és ha meglátják a CNN kameráit nagy örömmel zokognak és tépik magukat.
@ó jaj: De azért nem a palesztínok szállnak meg izraeli területeket.
@imperial: nem tudom ilyenek előfordulnak-e Izraelben, a tévében inkább hulló rakétákat látni.

Az a két eset, amire céloztál, azok bűntények voltak, amit a közerkölcs és jog is joggal ítél el. Mindkét bűnügy már bírósági szakaszban van, illetve egyik már le is zárult jogerős ítélettel. Ahogy egy jogállamban ennek lennie is kell. Hunvald és Hagyó magyarbűnöző urak esetei is bíróság előtt vannak, ahogy kell, meg előzetesben csücsülnek, és ők is szépen megkapják majd a büntetésüket.

Faji alapon gettóba zárni embereket = nácizmus.
@ivanolsen: pont ezért írtam, hogy nem üdültetni kell őket az adófizetők pénzén, hanem kényszermunkára küldeni. Persze, hogy a retkes korcs röhögve agyonveri a nyugdíjast, mert tudja, hogy kap pár évet, addig is rokonyok között lesz a börtönben, gyúrhat minden nap és kap rendszeresen enni. A primitív zulunak ennyi az igényszintje. Az ilyen munkakerülő paraziták esetében sokkal nagyobb elrettentő ereje lenne 30-40 év kényszermunkának.
@ó jaj: két eset, amelyik nagyobb nyilvánosságot kapott, amúgy meg egyes régiókban napi rendszerességű a hasonló, cigányokhoz köthető agresszió. Ez már nem szimplán "bűntény", hanem jelenség, amit a Jobbik teljesen jogosan nevez cigányterrornak.
ó jaj:
nézzük másképp tehát: Izraeli mintára húzzanak maguk köré kerítést a tisztességesen élni akarók - és ne engedjék át rajta a bűnözőket. Ja, hogy az eredmény ugyanaz? Nahát....
Jobbik-szurkolóknak: a kérdés nem az, hogy van-e probléma, mert az van, nem is kicsi. Mint a blog is írja: "Miskolcon-borsodban cigánykérdés van, ahogy cigánybűnözés is van, ha kimondjuk, ha nem".
A kérdés az, hogy ennek a kampánycigányozásnak van-e bármi értelme?
Ez még jobban is hangzik. Falat húzni a határra, és ki a cigókkal!
@imperial: és mondjuk a hófehér adócsalókat, tébé-csalókat, rokkantnyugdíj-csalókat, aki havi szinten milliárdokkal károsítják meg hazánkat, gyakorlatilag gazdasági terrorháborút viselnek Magyarország ellen, őket nem akarod táborba zárni? vagy ellenük már megelégszel jogállami eszközökkel is? vagy netán te is beleesnél ebbe a körbe, vagy valamelyik rokonod?
@imperial: ha általad is elismerten rossz a példád, akkor miért jössz elő vele?
@Szűcslaci: nem tudom, én valahogy nem szívesen mondanék le Magyarország egy négyzetméteréről sem, te igen?

Miért nem a rendőrség megerősítését és hatékonyságnövelését követelitek, illetve állami munkahelyteremtést azokon a területeken, ahol annyira nincs semmilyen meló, hogy a bűnözés egyen alternatívája az éhenhalás?
Tényleg, milyen problémáról beszéltek? A Pintér megmondta hogy 2 hét alatt rend lesz, és nyilván úgy is lett, szóval minden oké.

Hát nincs egy szál legény se a vidéken, aki Pintértől kérné számon a közbiztonság helyzetét? csak gettóztok ész nélkül?
A bűnözőkkel ugyanúgy kell bánni akár fekete akár fehér, pusztuljon mind!
Csak azért van ez a nagy cigányozás, kedves ójaj, mert a börtönök lakói 80-90%-ban cigányok (erőszakos bűncselekményeknél még nagyobb az arány), és akkor még nem is beszéltünk azokról akik kint vannak (még)!
Akiket erint: Teljesen elment az eszetek?
Hogy kerülnek ide a zsidók meg a palesztinok?!
Most mi ez a műbalhé? Tisztában vagytok vele, hogy kikről van szó?

Bűnözőkről. Gyilkosokról, tolvajokról, többszörösen visszaeső bűnelkövetőkről. Őket kéne szigorúbb megfigyelés alá vonni, ez mindenkinek érdeke. Az érvelésetek meg röhejes.

Tegyük fel, hogy ma Magyarországon nem lennének börtönök, a bűnözők szabadon mászkálnának. A Jobbik pedig felvetné az ötletet: mi lenne, ha börtönöket állítanánk fel.

A média felzúdul: más jogait korlátozni? És kiket? Jó-jó, gyilkosokat, aztán tolvajokat, aztán akik csúnyán beszélnek ,dohányoznak, szemüvegeseket? Tudjuk, hova vezetett...

Most itt is ez van, nevetséges, költözzetek már le Miskolc egy ilyen részébe, aztán meglátjuk, hogy szerintetek jó-e, hogy ezek a bűnözők szabadon mászkálnak.
Most mi ez a műbalhé? Tisztában vagytok vele, hogy kikről van szó?

Bűnözőkről. Gyilkosokról, tolvajokról, többszörösen visszaeső bűnelkövetőkről. Őket kéne szigorúbb megfigyelés alá vonni, ez mindenkinek érdeke. Az érvelésetek meg röhejes.

Tegyük fel, hogy ma Magyarországon nem lennének börtönök, a bűnözők szabadon mászkálnának. A Jobbik pedig felvetné az ötletet: mi lenne, ha börtönöket állítanánk fel.

A média felzúdul: más jogait korlátozni? És kiket? Jó-jó, gyilkosokat, aztán tolvajokat, aztán akik csúnyán beszélnek ,dohányoznak, szemüvegeseket? Tudjuk, hova vezetett...

Most itt is ez van, nevetséges, költözzetek már le Miskolc egy ilyen részébe, aztán meglátjuk, hogy szerintetek jó-e, hogy ezek a bűnözők szabadon mászkálnak.
@ivanolsen:

ha minden adócsalót börtönbe zárnánk, több fehér ember ülne rács mögött, mint ahány cigány van összesen ebben az országban, újszülöttől aggastyánig.
Teljesen agyhalott ötlet, de ha már játszunk játszunk rendesen.

Nem azért, de Kanadában vannak indián rezervátumok. Illetve Alaszkában eszkimók! Valahonnan innen kellene venni a példát.
Jó a franciáknak! Ők haza küldik a cigányokat...
@ó jaj: Biztos vagy benne?
Mondjuk a kormosokat adócsalásért biztos nem lehet leültetni, mert azt se tudják mi az az adó (fizetés, túlóra pénz, stb.) csak a segíjt ismerik, max. az uzsorát.
@ó jaj: Néhány négyzethektárról sem?? Ahá, akkor te ki akarod zsuppolni az országból őket? Miféle munkahely? Anyám szövőnő volt - mikor leálltak a szövödék, akkor átképezte magát élelmezés vezetőnek. Kolompár Gáspár kosárfonó volt és mivel már nincs szükség a kosárfonásra, ezért átképezte magát és családját a lopásra. Azért van különbség, nem?
@ó jaj:
"és mondjuk a hófehér adócsalókat, tébé-csalókat, rokkantnyugdíj-csalókat, aki havi szinten milliárdokkal károsítják meg hazánkat, gyakorlatilag gazdasági terrorháborút viselnek Magyarország ellen, őket nem akarod táborba zárni?"

Nyilván azt is meg kell oldani, de azért ne felejtsd el, hogy aki befizet 50 ezer Forint adót havonta, de elcsal 40 ezret, az még mindig nettó befizető. És közben nem rabol, nem gyilkol, stb.

Aki viszont segélyen él, az nettó pénzt vesz el az államtól, és még bűnözik is.

Adócsalás megoldása:
1. Adókat normális szintre levinni, és megoldani, hogy ne lehessen alóla kibújni (Gyurcsány-féle céges szauna)
2. Kemény büntetés
@ó jaj:
"ha minden adócsalót börtönbe zárnánk, több fehér ember ülne rács mögött, mint ahány cigány van összesen ebben az országban, újszülöttől aggastyánig. "

És csődbemenne az ország, mert nem maradna adófizető.

De nagyon jó lenne, bezárni a 2-3 millió adófizetőt a börtönbe.
Kérdés, hogy ki fizetné a börtönőröket, és miből?
És a nyugdíjakat?
És az orvosokat?
@ó jaj: Guantanamo?

A németek Szibériába küldik a nehezen kezelhető gyerekeket átnevelésre. 2010-ben.
@Sir Kommentor: ebben az országban 800.000 rokkantnyugdíjas van, jó reggelt kívánok.

Szlovákiában valami 40.000. (de hallottam már 27.000-et is)

Még arra is jó esély van, hogy csak a hófehér rokkant-csalók több anyagi kárt okoznak ennek a népnek, mint a cigányok. De ha hozzá vesszük az egyéb csalókat is, akkor tuti.
A posztírónak kívánom, hogy Ő minden gyermeke és összes szerette minél több cigánnyal kerüljön minél közelebbi kapcsolatba.

ŰÍgy lehetősége lenne személyesen és családján keresztül is bizonyítani, hogy teljesen fölösleges félni a cigányoktól.

(A magam részéről, ha latok egy cigányt, átmegyek az utca túloldalára.)
jó lenne ha megvalósulna ilyen
Fabius, Fabius!

Untad a törzsgárdát? :)
A TASZ-t, Helsinki bizottságot és társaikat meg kellene szüntetni!vagy csak akkor működhessenek,ha azok jogait védik,akik megérdemlik!azokét,akik a sértettek,nem a bűnözők.velük mikor fog már valaki foglalkozni??
Európai példák alapján, európai megoldást mutat be a Jobbik.

Lehet lázadozni, de tetszettek volna kormányozni és megoldani a problémákat az elmúlt 20-40 évben, a szőnyeg alá söprés helyett.
Nekünk nyugalom kell. Nem az, hogy ne merjem kiengedni a gyereket (mert a lakáshitel mellett azért még bevállalom, mégha nem is 7-8-at.) az utcára mert jobb esetben csak összeverik és kirabolják.

Aki a javaslat ellen van, tegye a szívére a kezét és mondja , hogy nem írtaná ki az összes tetves férget, ha a családjára vagy javaira kezet emel!
Ugye egy sincs köztetek aki örömmel veregetné a bodzaszedő felebarátod vállát, hogy több segíjkét kapjon amikor épp a gyerekedet szúrkálták meg az iskolában a NEM szegregált, NEM táborbazárt, NEM kitoloncolt nem-emberek kölykei.

Akkor fikázza bárki ezt a javaslatot, ha tud jobbat! Kedves cikkíró...
De olyat ám, ami már más országban minimum bevált!
Kisérletezni már nem kéne rajtam és a többi normális emberen, köszi!
@ó jaj: Rokkant nyugdíjat csak az kap, aki dolgozott valaha is. És akkor is elég minimálisat, kb. huszonvalahány ezer forintokról beszélünk. Ez az egész államigazgatási léptékben pár fillér.
(crohn-colitis.hu/hun/jotudni-rokkantnyugdij.php)
@ó jaj:
"ebben az országban 800.000 rokkantnyugdíjas van, jó reggelt kívánok."

Ezt is meg kellene oldani.
Kíváncsi vagyok, hogy az MSZP mit tett 2002-2010 között, hogy ez csökkenjen, és csökkent-e? Nem.
Most a Fidesz vagy tesz majd valamit, vagy ők is mennek a süllyesztőbe.
@ó jaj: "a palesztinok naponta kinyilvánítják hogy egyetlen céljuk a zsidó állam megsemmisítése"

Bizonyos emberek kinyilvánítják, akik palesztin származásúak. Így, hogy "a palesztinok", így egy egész népet egy kalap alá veszel, ahogy a nácik is tették. Rasszista vagy.
a cigány-bűnözésre megoldás kell
a több évtizedes segély- és tolerancia alapú megoldás halott, új, radikálisabb szemlélet kell
Olvasom ezeket a hozzászólásokat, és el vagyok képedve.
Ha netán egy cigány tud olvasni, ráadásul van net otthon, először is halálra röhögi magát.
Ha "bűnözőcigány",/ szándékosan egybeírva / hát felszereli magát fegyverekkel, elmegy hetven éven felülieket kirabolni, lopni, zsarolni, "bodzát szedni", mert látja: Magyarország népe mellette áll, segíti az erőszakos cigó bűnelkövetőket. Igaza van! Csak az a baj, nem azokat rabolja ki, gyilkolja le, akik egyetértenek ennek a népcsoportnak az életvitelével.
Talán egyszer oda is eljutunk..
Csak az lesz a tragédiájuk, ha netán egyszer majd ők kerülnek sorra... és nem a "fehér magyar ember" lesz a végzetük, hanem az érkező ázsiaiak:)
@newtehen: pár fillér? viccelsz? számolgass már egy kicsit...

@Sir Kommentor: a vita arról szólt, okoznak-e fehér emberek kárt az országnak. erre írtam hogy igen, sőt többet, sokkal, mint a romák.

a relativizáláshoz meg amúgy sem vagyok partner, ha magyarbűnözőkről van szó valahogy hirtelen mindig előbukkannak árnyaltabb szempontok, nahát.

apropó, az állambűnözőket mikor zárjuk gettóba?
íme egy friss fejlemény:

"Többszöri megkeresésünkre sem volt hajlandó válaszolni a kormányszóvivői iroda arra az egyszerű kérdésre, hogy a kormány visszavonja-e a sukorói beruházást kiemeltté nyilvánító rendeletet, mint ahogy arra sem, támogatják-e a kapcsolódó törvény visszavonását."

www.hirszerzo.hu/cikk.hallgat_a_kormany_sukoro_ugyeben.164830.html
@ó jaj: te szerencsetlen, a gazai ovezet TENGERPARTJA kore vont izraeli blokad is "sajat maguk korul" van?
@fourgee: gyenge

az összes politikai és vallási vezetőjük mást se fröcsög évtizedek óta.

nullás, leülhetsz.
@ó jaj: Számolgattam. A BKV kissebb sikkasztásai is nagyobbak ennél. És az még csak a BKV.
Persze, jogos, a jelenség adott, kezdeni kell vele valamit. De szerintem ennél most tényleg van fontosabb is.
@ó jaj: A "palesztín" egy etnikai népcsoport, és nem vallási. Egyes, leülhetsz. Ja és igen. rasszista vagy.
Vonják a kerítést Borsod köré. Bent meg lehet földet művelni. De a jobbikos fröcsögőket is bezárnám melléjük, ritkítsák egymást.
@newtehen: rohadtul elszámoltad, milliárdokról van szó, havonta.

@gramercy: nem is értem miért vágja el az ellenség utánpótlási vonalait. talán jogos önvédelemből?

ha Magyarországot támadná az ellenség, én is elvárnám a magyar kormánytól, hogy elvágja az ellenség által az életem kioltására alkalmas eszközök beszerzési útvonalát. ez elég evidens.
@newtehen: még gyengébb... meddig óhajtod még égetni magad?
@ó jaj:

tehat van egy teglalap, ami korbe van zarva mind a 4 oldalrol, se ki se be

es szerinted ez 1,5 millio bunozo

te mocskos naci vagy, es fel se fogod
@ó jaj: Nem takarodnál el ebből az országból? Zsidóknál nagyobb nacionalista gusztustalan népség nincs..
ójaj: a fehér ember több kárt okoz az országnak mint egy roma???
Nézzük már: egy bűnöző roma mit tesz hozzá a nemzeti össztermékhez:
- segélyt kap vagyis elvesz
- adót csal (láttál már nagy romapalotákhoz kiszálló adóellenőrt? Nem? Nem gyanús?) vagyis elvesz
- lop, csal, rabol, vagyis elvesz
- öl, vagyis elvesz nem cask attól akit megölt, hanem az államtól is ha az akit megölt dolgozott és többek között a gyilkosát is ő tartotta el az adójából
- lejáratja az országot külföldön (zámoly, kanada, stb) vagyis elvesz

És van amit nem lehet pénzben mérni. Tudtad???

Én nem gondolom hogy a gyerekem (VAGY BÁRKI) élete kevesebbet ér egy patikamérlegen mint egy BKV vezető végkielégítése...

Nem kevésbbé fontos kérdés. Az úgynevezett fehérgalléros bűnözőket is el kell fogni és megbüntetni megfelelően (vagyonelkozbzás az egész családra, vagy ilyesmi simán elképzelhető számomra)
De most komolyan Neked mi a fontosabb a pénz, vagy az élet?
@gramercy: miről beszélsz szerencsétlen, napi 10 tonna segélyt engednek át a határon a zsidók, még a tengeren át érkezettet is, csak ahhoz ragaszkodnak a szemetek, hogy átnézhessék nincs-e benne fegyver. érthetetlen, utálják ha golyó megy a húsukba...
és gázának vagy egyiptomi határa is, azt talán nem kéne a zsidók nyakába varrni, különben is lyukas a határ alatt a föld mint a sajt.

ja és a náci zsidók országban százezer számra élnek és dolgoznak palesztinok, még a parlamentben is ülnek képviselőik, miről beszélsz, hülye.
@Needa: butaságod demagógiáddal vetekszik egy kétbites világképben.
minden bűnözőt el kell ítélni, meg kell büntetni, bőrszíntől függetlenül. magyarok is öltek már cigányokat, tele volt vele a tévé, mégse mondjuk az összes magyarra hogy cigánygyilkos.

mit nem lehet azon felfogni, hogy faji alapon embereket táborba zárni nácizmus?
ja és nem mondtam, hogy ha ne adj Allah börtönbe kerül akkor azt is mi fizetjük.
Tent City vagy tábor mindegy, csak valami legyen már!
@ó jaj: Már pedig az, hogy azt hajtogatod: "még gyengébb..." nem változtat az általam említett TÉNYEN. Sajnos.
Ami a rokkant nyugdíjat illeti, bemutatnál egy levezetést, állításod igazolására, vagy már csak fröcsögsz össze vissza?
Illetve mellékelj egy kimutatást is, hogy mi alapján állítod, hogy a fehérek veszik nagy arányban igénybe jogtalanul.

Tudod. Jogállam, ártatlanság vélelme. Az igazol, aki állít valamit..
(ha mond még az ilyen nácinak, mint Te ez valamit is..)
roxxtar 2010.09.02. 11:51:35
@ó jaj: Nem takarodnál el ebből az országból? Zsidóknál nagyobb nacionalista gusztustalan népség nincs..

rosszul látod fosadék kiscsíra..,
dehogynem létezik gusztustalanabb fajta..
a tietek..
a gennyes hulladék nácik
@ójaj: tudod az a baj az olyan gondolkodókkal mint Te, hogy nem lát tisztán.
Támadott már meg 3-4 cigány az utcán este? Fenyegettek már késsel? Futott már át az agyadon az, hogy na ma este lehet, hogy nem ölelem meg a fiamat? Gondolom nem...
Találták már meg a gyerekedet cigány fiatalok, - természetesen nagyobbak és többen - hogy megkérdezzék mennyi az idő? Bepisilt a gyekered ijedtében?
Nem?
Akkor csak arra kérlek, hogy mielőtt a demagógiáról és a butaságról ítélkezel próbáld ezt ki!
Légyszi.
@ó jaj: Tudod, inkább adócsalók lakjanak a szomszédomban. Attól még kimehetek az utcára. De a cigányoktól már nappal is meggondolandó! A mocsokról, hangoskodásról nem is beszélve!!!
"Termelő munkát várunk el írni és olvasni is alig tudóktól?"

Hát, úgy saccperkábé százezer éven keresztül megoldották ezt az emberek azért... A krumpli nem igazán igényli, hogy Tolsztojt olvass fel neki.
@Szűcslaci: négyzethektár!
ez a megoldás!
tegyük a cigókat a negyedik dimenzióba!
100 éve is gond volt a cigányokkal
szentkoronaradio.com/belfold/2009_03_03_a-cziganykerdes-hazankban-%E2%80%93-1916

azóta csak rosszabb lett
ne várjunk újabb 100 évet
@CubE: Az adócsalók listájának az élén is cigányok állnak...
@ó jaj: Ja, és miért is van RÁKÉNYSZERÍTVE az egyébként becsületes ember az adócsalásra?

Csak nem azért, mert kb 80%-ot elvesz az állam, hogy aztán abból ezt a mocsok hulladék alja "nép"-et segélyezze és szaporítsa?
@ó jaj: Már megint nem látom a problémát.
@ó jaj: mit nem lehet azon felfogni, hogy a cigányság körében rohamosan terjed az a nézet, hogy a fehér ember (a szerencsétlen hülyék azt sem tudják, hogy ők is a kaukázusi rasszba tartoznak, tehát fehérek) alsóbbrendű faj, mint a cigány (mintha a cigány faj volna, és nem egy, Indiából elkergetett bűnöző néptömeg, amiből azért ott is maradt éppen elég).
@Bobby Newmark: az aódelkerülés nem adócsalás.
Egyébként egy kis adalék: a 100 legkeresettebb bűnöző kishazánkban. Na vajon hány "svéd" van benne? XD MUHAHA
www.police.hu/data/cms601617/20100901.pdf
A zsidókat meg a cigókat kéne kipaterolni ebből az országból és semmi baj nem lenne itt.. :[ De ugye egy másik népről/fajról/vallásról ma bűn véleményt alkotni így a cigók és a zsidók is maradnak.. :[ Persze a palesztínokat terroristának meg minden aljanépnek beállítani nem az..
@hunyuan: de jó, hogy itt nácizol, amíg máshol meg cigányozol :p
@Archenemy: Lehet egyformán utál mindenkit. Akkor egy igaz ember. :)
@roxxtar:

Meg a szocialista és a volt szadeszos politikusokat. Őket gondolom, csak véletlenűl hagytad ki. :S
búcsúzom, már mindent leírtam, csak új nikkek ismételgetik a korábban már megválaszolt dolgokat, elég lenne picit visszaolvasni.

meg aztán nácikkal úgyis fölösleges vitatkozni.

valaki belinkelt egy képet, tényleg nagyon szomorú, ha bármilyen nemzetiségű szülő utcára engedi a gyerekét, amikor háborús állapotok meg tankok vannak az utcán. milyen ember már az ilyen? hát még amelyik neki is küldi a tankoknak őket vagy öngyilkos merénylőként küldi halálba a fiát... őrült világ.
@ó jaj: És mit is keresnek a tankok az utcán?
A legtöbb cigány vállalkozó adócsaló. Tehát vagy segélyen élnek vagy elcsalják az adót. Kiállítják a számlákat, gyakran fiktíven, az ÁFÁt és egyéb adókat nem fizetik be. Egy adóellenőrt kérdeztem, hogy mit szoktak csinálni az ilyenekkel. megvonta a vállát és azt mondta semmit. Őrajtuk nem lehet behajtani. Tehát köztük is van bőven fehérgalléros bűnöző. Nem beszélve a rengeteg tisztességes fémkereskedő cigányról. Az új törvényt kiröhögik. Nincs telephelyük, ellenőrizni nem lehet őket, házhoz mennek a vasért, lopniuk se kell, csak egyszerűen nem fizetnek semmilyen adót.

Kérem azokat, akik nagy erőkkel védik itt a cigányokat, hogy írják ide a lakcímüket és a könnyen mozgatható értékesebb dolgaikat, hogy felebarátaiknak ne kelljen keresgélniük és az őket utálókat kirabolniuk.

A gond a gyors szaporodásukkal van. Ennek kell először gátat vetni. Jelenleg a mi pénzünkön szaporodnak, mintha direkt ezt akarnánk. Fizetünk nekik, hogy többen legyenek. Ők pedig örülnek ennek és élnek a lehetőséggel.
Mire egy tanult magyar nő az első gyerekét szüli (26-30évesen), egy cigány nő már nagymama és 6-7szeres anya.
Akik a cigánykérdés kapcsán itt a blogban most heves zsidózásba kezdtek (már meg sem lepődök ezen, a sötétség eluralkodott M.on), azoknak mondanám, hogy addig zsidóztok, addig álltok ki ilyen vehemensen a palesztín nép jogaiért ( én is támogatom a szabad Palesztínát), amíg nem kezdenek a muszlim közösségek, ill. velük az iszlám elterjedni az országban. Az első mecsetek épülésével a zsidozó hazai szélsőjobb is azon nyomban új ellenséget fog látni bennük, amint azt az amerikai és ny-európai helyzet is mutatja.
@ó jaj: hümm, ja, simán a palesztin szülő a hülye, hogy utcára engedi a gyerekét.

miből gondolod, hogy vannak még szüleik? miből gondolod, hogy van házuk? miből gondolod, nem annak a romjai közül futnak?

vagy ez mindegy, csak beírhasd a hipokrita baromságaidat?

de jó, hogy eltűnőben vannak az általad képviselt önsorsrontó nézetek...
@ó jaj: Te amúgy tényleg ennyire fogyatékos vagy? Mi a fasz bajod van? Ennyire nem világos neked, hogy a CIGÁNYOK NAGYRÉSZE SIMÁN LESZÚRNA TÉGED AZ UTCÁN A CIGIDÉRT A TELEFONODÉRT VAGY A RUHÁDÉRT? Elhiheted Ők fogják a legjobban leszarni azt, hogy te zsidó vagy vagy valami fajvédő liberális.
@ó jaj: te viszont nem válaszoltál semmilyen valid érvre

érveltél azzal, hogy fehérek közt több az adócsaló - ez azért van, mert fehérek közt eleve több az adózó, adót csalni meg úgy lehet, ha amúgy adóznál, tehát termelsz/dolgozol

ne érveljünk már azzal, hogy "a cigányok legalább nem csalnak adót", mikor eleve nem is adóznak

érveltél azzal, hogy de a fehérgalléros bűnözés mekkora károkat okoz, na mekkorákat, számolgassunk kicsit

ha iksz politikus elsíbol 10 millát, amiből nem lesz felújítva egy utcaszakasz, akkor pontosan mi is történt? kicsit rosszabb azoknak, akik ott élnek.

ha a cigó hasbaszúr, elveszi a mobilodat meg a tárcád, okozott kár mondjuk 50k, kórházi kezelés még 50, hát akkor beláthatjuk, hogy mindössze 100k kárt okozott, tehát 1%-át a fehérgalléros bűnözésnek

na most veled melyik történjen, ne legyen kicserélve egy lámpa, vagy legyél 100x hasbaszúrva?

arról nem beszélve, hogy a tíz millát aztán a politikus elkölti jobb autóra meg nagyobb házra, ami jó az ilyen dolgok termeléséből élő embereknek. ha kalányos vinettú tönkrebasz egy sínszakaszt, amit öt milla kijavítani, és ő meg kap érte 5k-t a vaskereskedésben, az meg nettó károkozás

abban egyetértünk, hogy gettósítani faji alapon nem ildomos, én sem támogatom, de azért nem kárhoztathatod az embereket, hogy ha egy fehér x eséllyel bűnöző, egy cigány meg 10x eséllyel, akkor ódzkodnak a cigányoktól

az, hogy lenácizol mindenkit, nem érv, hanem sértődött személyeskedés, és a hitelességedet rontja
@ó jaj:

Válaszom tömören és röviden az eddigi hozzászólásaid 95 %-ára: vakon demagóg vagy, de nagyon súlyosan. Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, vajon az ilyenek tényleg hisznek abban, amit mondanak, vagy agymosottak vagy esetleg valamilyen formában szintén zenészek, hogy stílusos legyek.

A kb. 5 % elfogadható része a hozzászólásaidnak az, hogy a tineszen...ööö....a fideszen (ezen belül pl. a belügyminiszteren) miért nem kérjük számon, hogy a szólufikon kívül mik a KONKRÉT tervek a vasszigor bevezetésére a bűnözőkkel (!) szemben, legyen az élet- vagy vagyonellenes, és mikor fejezik be azonnal annak a rendszernek a működtetését, hogy cigányok életvitelszerűen segílyből dajdajozzanak és terrorizálják a környezetüket.
Még egy dolog: Lakatos vajda (riszpekt!) kimondta a lényeget, még ha esetleg politikai ambícióiból is: ha 10 elkövetőből 10 cigány, 20-ból húsz, akkor miről beszélünk?
Ha tovább megyünk, akkor esetleg a 100-nál már csak 90 lesz, de az is elfogadhatatlan, tudod mit? Ha 50 %-uk lenne bűnöző, az is elfogadhatatlan lenne.
Jössz itt az adu ásszal, a fehérgalléros bűnözéssel?
1. A cigányok csakis azért vannak kizárva ebből a körből, mert iskolázottságuk okán nem jutnak el ilyen pozíciókba - ha igen, lásd K. Orbán, Sz. Vince, stb. stb.
2. Te mondjuk a magyarlakta háztömbödben hány fehérgalléros nemcigány bűnözőt tudsz megnevezni?
Nézzük már az arányokat, az ég szerelmére.
És mint azt megírták előttem mások, hogyan lehet egy napon említeni az emberi ÉLETET, LÉTET (sokszor létminimumot), BIZTONSÁGÉRZETET közvetlenül fenyegető bűnözést a vékony felső rétegű, mindennapok számára láthatatlan gazdasági bűnözéssel (amit persze sürgősen fel kell számolni, börtönbe minddel)?
És ugye azt nem gondolod komolyan, hogy ha valaki a rohadt vállalkozásellenség politika miatt nem fizet be X ezer forint adót maga vagy más után, akkor húzhatsz egy strigulát a magyarbűnözés oldalra, és ez a strigula egyenértékű egy késelős agresszor strigulájával a másik oldalon?
Eszednél vagy te, barátom/-nőm?
Kedves Kommentelők!

Ne itt irogassatok, hanem menjetek el dolgozni!
Nem pofázni kell, mert kitelepítelek benneteket a Lágerbe!
Lejárt a mai napi kommntidő, sorakozó!

Lágerführer
@ó jaj:

Nem értem mi az, ami nem vállalható ebben a dologban? Talán attól félsz hogy te is "rezervátumba" kerülsz? Viselkedj úgy, hogy ne kelljen oda kerülnöd!
@zsemle_géza:

Szerintem az ő rezervátumát Izraelnek hívják.
És nincs kedvem élcelődni ezen, annyira gáz :-(
ó jaj 2010.09.02. 11:48:33:
Hát nálad jobban nemigen égeti itt magát senki.

Szerencsétlen, gondolkodásképtelen hülye vagy.

Mellesleg az általad csodált Amerikában a négerek egyre nagyobb problémát jelentenek, volt kb. 15 év, amikor viszonylag rend volt, de ennek már közel 10 éve vége.

És Amerikában is vannak körülzárt táborok a beilleszkedni nem tudóknak. Rezervátumoknak nevezik őket. Én jártam ilyenben. A Jobbik által tervezett verzió ahhoz képest luxushotel.

Ha pedig annyira szereted a cigányokat, akkor költözz Olaszliszkára. Vannak eladó házak, olcsón, egész jó állapotban.
Most még, amíg a cigányok szét nem hordják.

Csak mellesleg: az adócsaló NEM okoz kárt az államnak, sőt, kifejezetten hasznot hajt, mivel nettóban még mindig befizető, azaz az ő pénzéből támogatják a szeretett cigányaidat. Csak ha mindent befizetne, éhen halna, most ugyanis a teljes elvonás a megkeresett minden 100 Ft-ból kb. 80 Ft (adók+járulékok). Hát talán érthetőm, ha az ember nem szeretné, hogy az általa megkeresett 100 Ft-ból 20 maradjon neki, 80-at meg szétosszanak a cigányok közt (értelmesebbeknek: tudom, nem mind erre megy el, csak ennek a gyengeelméjűnek írtam szemléltetésképpen).
Kárt a cigányok okoznak, akik csak kapják a pénzt az államtól be nem fizetnek semmit.

Mellesleg szó sincs arról, hogy minden cigányt elkülönítőtáborba kellene zárni. Csak az erőszakosakat.
Ott aztán gyilkolják egymást úgy, ahogy akarják. Annyival is kevesebb lesz.
@Archenemy: Teljes mértékben egyetértek,
és pont. Fölösleges vitatkozni, mert fogalmuk sincs miről beszélnek!
Én csak arra hívom fel a figyelmet, hogy ugyanmár milyen okok váltják ki, hogy "kampányolni" lehet a "cigányozással". Na. Tehát menjünk a dolgok elejére...
Azért nem a Jobbik az első párt a Magyar demokrácia történetében, ami a cigányságot a saját választási céljaira használja fel.
A franciák és az olaszok nem szaroznak. Nem kivitelezhetetlen megoldásokon törik a fejüket (mert be kell látnunk: sajnos, amíg egy népcsoportban nincs meg az akarat a helyzetéből való kitörésre vagy az csak minimális, addig tehetsz bármit: nyomhatod neki a segélyt ezerrel vagy lágerbe zárhatod őket úgyis hasztalan), hanem kipaterolják őket a p.i.c.s.á.b.a. Nincs más megoldás: a deviáns, erőszakos bűnöző kreténeknek meg kell mutatni az irányt Pandzsábba. Elég nekünk foglalkoznunk a saját hulladékunkkal.
Persze mindez utópia. A szomorú jövőt megmutatta Hétes utolsó magyar lakójának sorsa: ágyában éjszaka agyonverte három fiatal korú segélyezett.
Szerintem programokat kell indítani a cigányság integrációjára.
Erre megfelelő mennyiségű pénzt kell elkülöníteni.

Apám ez milyen szarul hangzik nem??

Évtizedek óta pumpálunk kissebb-nagyobb vagyonokat a témára.
Mindig jön valaki aki szivesen elkölti okosan.

Jobb lett a helyzet? Ja....

Nekem is van egy doboz legóm. Próbálom beleintegrálni azt a duplo kockát ami gyerekkoromból maradt meg valahogy.
Nem megy, nem értem miért?
@házipálesz:

Pandzsábba? Ne bassz ki szegény indiaiakkal, nekik sem kellettek annak idején :-)

Az a mázlijuk a franciáknak, olaszoknak, stb. hogy ők "haza"küldhetik őket.
@ájdonszinkszó:

Legalább nem tűnnek ki a környezetükből...

A hozzászólásomban a fiatalkorú pedig természetesen egy szó.
@kiraaaaa: Ez a példa amit most statuálnak. Remélem jó hangos lesz tőle tévé-rádió-internet, és elég elrettentéssel szolgál legalább a brahiból lopó jómódú kölyköknek. Minek lopni kiafaszacsajság miatt?
@ó jaj: "az összes politikai és vallási vezetőjük mást se fröcsög évtizedek óta. nullás, leülhetsz."

Nem az összes. Talán mielőtt megtámadod minden olyan ember véleményét aki másképp látja a dolgokat, előtte azért tájékozódhatnál picit. "Nullás, leülhetsz."

Szánalmas vagy :)))
@néma bárány: most láttam, elengedték a lányokat, megvolt a nevelő célzatú elzárás!
süti beállítások módosítása