Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.04.08. 05:29 Fabius

Húsvétra, Orbántól

Címkék: húsvét fidesz orbán viktor jobbik

Még mondja valaki, hogy Szeretett Vezetőnk nem hallja a nép hangját. Nem süket az egyszeri ember, csak szűrt hallása van, és szereti meglepni váratlan ajándékokkal az ő népét. Az időzítés ezúttal is mesteri, mert a sonkakóma előtt, mikor a nemzet a hőn áhított nyúltojásra vágyik egyszer csak kap egy akkorát, hogy a rátóti csikótojás is kistestvére lehet legfeljebb.

A Washington Post-nak adott interjút elemezték már sokan, de számomra érthetetlen módon ez a népajándék nem tűnt fel senkinek. Mert, ha feltörjük a hímes csikótojás héját, akkor ott lapul benne a szörprájz költői kérdés, mintha Nemzeti Kindert bontogatnál:

- "Áll bárki is tőlem jobbra?"

Mit jelent ez? Azt, drága Feleim, hogy Vezetőnk meghallotta a szavakat, amivel népe a Jobbikot fikázta, meghallotta Szanyi Kapitány sikolyát, hogyaszongya zárják karanténba a Jobbikot, és tádám, nem, hogy karanténba tette a nácziakat, hanem egyenesen letörölte őket a politikai palettáról. 

Hogyhogyhogy? Úgy, hogy a Jobbik most kénytelen a Nemzeti Origóhoz képest meghatározni önmagát:

- Viktortól jobbra nincs, tehát balra van. A Jobbikot ismerve aligha.

- Esetleg, ha balra lenni nem akar, akkor egyáltalán nincs.

A kijelentés - én vagyok jobbra egész a falnál, nincs itt senki, bizonyisten - alapján nincs  volnerjános, nincs novákelőd, a tőlük még sokkal jobbra levő Toroczkai és Budaházy meg egyáltalán nem is volt. Kövér László léte kérdéses, elvileg ő is jobbra lenne, de lehet nem annyira jobbra, hogy a fal és Viktorunk háta közt ne férhetne el, mint a Fényességes árnyéka. Már csak azt várom, hogy húsvét hétfő hajnalán, Obersovszky Péter felkonfjára beköszönjön minden nemzettestvér nappalijába a köztévéből a maga versikéjével:

Ződerdőbe nem jártam,
vonagábort nem láttam,
kék az ibolya, kék az ég,
nincs is Jobbik,
mi kő még?!

919 komment · 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr354370757

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem Orbán Viktor a hibás 2012.04.10. 00:22:48

Szinte minden közélet iránti érdeklődéssel beoltott, ellenzéki emberek által alkotott fórumon - baráti sörözés, levelező lista, online fórum, stb. - axióma, hogy Orbán Viktor az oka minden bajunknak, ő a főgonosz, aki tönkreteszi Magyarországot, aki le...

Trackback: Orbán, a zÚjember 2012.04.09. 13:50:13

 Orbán pedig egyelőre nem futkározott fegyverekkel, nem robbantgatott, ám láttuk, hogy ideológiája több ponton sokkal fanatikusabb. ***A kedves olvasó nyilván ledöbben azon, hogy hogy tehetem egy cikkbe Magyarország miniszterelnökét a norvégi...

Trackback: Majdnem Amerika 2012.04.09. 09:01:01

Orbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" g...

Trackback: Orbán Viktor 2×3 2012.04.09. 08:19:24

Dolgok, amiket Orbán Viktor tudatni akar magáról....

Trackback: Orbán Viktor 2×3 2012.04.08. 20:08:39

Dolgok, amiket Orbán Viktor tudatni akar magáról....

Trackback: Kövér László szerint a szocialistáknak nincs helyük a parlamentben 2012.04.08. 16:45:27

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbánt egy cartoonstock oldal 2012.04.08. 16:43:47

Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magyarok vagyunk? A képet Marian Kamensky rajzolta, a drága miniszterelnökünkről készült karikatúra akár 1850×1550 pixeles méretben is letölthető, a mé...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.08. 16:42:06

Hogyan lett a huszonéves, a diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)...

Trackback: Orbán Viktor 2x3 2012.04.08. 07:08:39

  Három dolog, amit megtudtam a Kedves vezetőről:1. SzélsőjobbosA kérdésre, hogy az új elnök tőle jobbról érkezik-e a politikai palettáról, a kormányfő egy visszakérdezéssel válaszolt: van még tőlem jobbra valaki? (Természetesen senki sincs t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: Úgy könnyű...
Lenné a zén helyembe, te se röhöknél! Az otári (hülye) szentséget bálványkén imánnád a Józsibácsi legjobb pálinkája helyet, mer igaz, hogy minden megnyilvánulása viktornak ütöss, de a-ból a pál inkából akkor még nem kóstoltál. Mind 1 én már ismerem mind a kettőt, maradok Józsi bácsi főzeténél. Attól is szarul vagyok másnap, de nem hányok tőle. Az tiszta. Amit a fidesz pancsol, az cukker cefre, abból is a legszarabb. Ha beleszagolsz; úúú... mi lesz ennek a vége?
@Boli - Ch.T. is, meg'há!:

Ercsi deszantnál szolgáltam, a helyőrségben a következő elnevezésű házi készitésű "borokat" lehetett megvásárolni a falu lakóitól.
1) Buszos bora. 2)Gyuri vére. 3)Mami blues.
A mami blues-tól olyat hánytál, hogy a nyomát a körlet kövén néhány napig még látni lehetett:)
Boldog békeidők:)))
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Csilina mondaná vót; a tizenhadokik 6ványon, mer orvosok is jártak a wigwamom környékin. Közös társasági elnökasszonynak nem lenne jó? A taljánoknál kébviseletes is volt, akkor nálunk biztosan csucs lenne, mert itt nem kell különösebb qvalitás betölteni ezt a posztot. Legfeljebb, alámerül a magyar nyelv mélységejibe, amúgy is azt mondta a viktor, hogy megfelelő állást kell palinak találni. Oktathatna.
@Knósszosz: Mi lenne? Armageddon, ha nem lesz Jézus velünk, vagy Buddha, vagy az IMF!:-D
@egy mind felett?_ Cirbi_semleges PH_dé: "-nekünk másolt magyar aláhajtós fémtámaszos AMMSZ-ünk volt, vagy mi, sokszor leírtam, de már nem vagyok biztos benne, mert ilyen néven nem találom sehol..."

Ha jól tudom ez volt az AK-63D.:)

youtu.be/0dzaOdKp9FA
@Penivaldes: Én se vagyok alekosz típus, de sátoro ünnepek alkalmából, mindig két vállra fektetnek a rokonyok. Ilyenkor jól érzem magam, mert tudom milyen jó érzés telepjáróval átszakítani a Duna alsó rakpartján a szalagkorlátot, Stóhl-módra. Na, ezért nem ítélem el. Persze csak akkor frenetikus az érzés, ha ha a rendszáma szlovák az embernek. Az a trendi!
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
De akkor ki pengeti a révészet (légügyi társaságot), aki Felegit szponozrálja a hobbijába, hogy röpköggyön az új városba? Na, erre adj válaszot! Fogadok, hogy nem tudsz...
Boli! Ez a csaj bejön??? :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=g138qXmuVnA#t=195s

Azt mondja "nem üt, hanem csak finoman tol." :)
Kedves Szív! Ilyenen voltatok annak idején?? :)

youtu.be/7ULdSRwbz-Y

Az utolsó katonai díszszemle emlékére, amelyet 1985.04.04.-én a Magyar Néphadsereg tartott hazánk szovjet "felszabadításának" negyvenedik évfordulójára. 1985 óta Magyarországon máig nem volt katonai díszszemle, ezért gondoltam, hogy ezzel a videóval emlékezzünk meg eme nagyszerű hagyományra. Sajnos a jelenlegi helyzetben a Magyar Honvédség kétséges, hogy képes lenne -e hasonló színvonalú felvonulást kivitelezni. A rendszerváltás óta hadseregünk folyamatosan vesztett harci értékéből, mely javarészt a hibás politikai döntéseknek és hozzá nem értésnek köszönhető.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):Osz csak figyel, tetszik neki onnan fentrűl, hogy rúgja a labdát a zoponemse a Baktüttös-Gutörfölde rangadón, csak ezér emelkedik magasabbra, mint azt az ellmfele filtel se tunná teeni, pedig egy kilaméter magas torony van Dubalyban, a lift felmegy olyan magasra.
@Knósszosz: A Dubajozást hagyja másra, éngöm meg ne vigyen fel, a pallásra, ha lehet!
@Gábriel angyal: Igen!
Ilyenek. Milyenek????
Milyenek is???
Kérdés: Szív itt vagy? Túrázunk, Mátraszentlászlón vagyunk. Most van netünk, az első jó hír az volt, hogy az anon-csop nyomult.
HIII::D
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Akkó se, ha nyekereg a kosár a zölibe, mer abbul is bajok számaz6nak. De kibe bízzak? A pálinka nem hazudik; "megiszol-beb*szol" Nem politikus, egyenes mint a józanul ralyzolt vona(l). De mi van más? Van? Nincs!
Csak Pál Inka, ha szlovák az, ha cseh az, legfeljebb átkeresztelem Becherovkára, hogy szalonnaképes legyen. Azt sem szeretem, de a diplomáczia meg kíván sok kopormiszumot. Pedig szeretem a sztrapacskát, legfejjebb titokba csinálom.
@Gábriel angyal:
"A rendszerváltás óta hadseregünk folyamatosan vesztett harci értékéből, mely javarészt a hibás politikai döntéseknek és hozzá nem értésnek köszönhető."

Meg annak, hogy kib. feleslegesen tartottunk el a méreteinkhez képest óriási haderőt, amely már akkor is legfeljebb felvonulni volt képes. Komolyan mondom mi a fenének nekünk egy nagyobb és erősebb haderő? Kit szeretnél megtámadni vagy visszaverni, amire a jelenlegi csapat nem képes?
@Knósszosz: El ne áruld, de a hungaricumnál sokkal jobban kedvelem, ha Kiátkoznak is ért'!e?
@tucano: Nem kell ide haccsereg, meg minek is, ugye? határőrség kellene, azt meg mexüntették/átalkítgatták, VPOP alá vonták, mifene..
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Becherovkára gondoltál? Na jó, én unortodoksz alkolista vagyok, de ha igen, akkor azért azt én is megiszom. Családom fele szlovák származású, a másik fele szerb, ergo> én tiszta magyar vagyok. És igen, szeretem a knédlit, meg a káposztát, meg hozzá a párolt húst hagymával, fokhagymával...na! Azt is tudom, milyen a Kóló, amit arrafelé a vajdaságban táncolnak. (majd jönnek a kedvenceim akik ki végeznének, Kán, meg a másik...ezért)
Ez olyan szar, mint amikor félkézbül klozetba dobja az ember a zsidót, meg a cigányt, meg a mindekit, aki nem neoavar.
Egy biztos; a mediterrán konyha nekem a tsuts!
De ma tojást két hónapra feketelistára tettem.
@Knósszosz: Egyet értek, többet nem!:-)
Százéves tojást nekiek, kínnayi módira, oszt arra üljenek, keltessék ki, mint a rátótiak a csikajtojglit!
De kijaf@szomazazóz!:-P
@Knósszosz: A knédlit szeretem.
A maceszt is.
@Knósszosz: Pljeska vicát a népnek, meg slivo vicát, a lényög, hogy Vica légyen, nyet?:_-
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Nagyvarázsoló, és a bulldog ember csurgassa a nyálát, ha eszibe jut.
Nem biztos, hogy 1 re gondoltunk. Ma már harmaccor lök térdre a köz élett.
Pedig ünnep volt, vagy mi a ... a.
@n.i.era: Nem akarok provokáczilyóba beletenyerelni, ma volt már aki beleszívta.. De; én szeretem a knédilit, és nincs bajom a macesszal sem. Igaz, az utóbbi nem egy gasztronómiai élmény, de reggelinél nagyon elmegy mondjuk a tejeskávéba aprítva. Nagyapámra emlékeztet, mindig ezt ette reggel, pedig nem volt zsidó. Akiknek a macesz zabálás okoz örömöt (már hogy aki azt megeszi koszos ...az) az menjen a francba, most! Na és, ha az?
A Zsidó kultúra annyit adott az emberiségnek, amit az ezt tagadók értelme, soha nem fog megérteni, avval a kotlós agyával.
Csak tojnak, de minek?
Szar van emígy is.
@Knósszosz: Igaz, Judást istenítsük, ne Jézust csak, jó?
www.youtube.com/watch?v=dDzxn66W3uM&feature=related

Akinek meg nem jön be, mehet S.P.-hez, azt most nem idézném, mert a hányás kerülgetne..
my mind is clever now..listen!
@n.i.era: Hanekemhanem, elmúlik.
Jó éjt!
Ilyen hosszú ünnepet...
@Knósszosz: Shalom! Béke! Majd elbeszélgetünk Veletek, .... egyszer csak!
@aritus: "Így igaz, hogy a jelenedet a múltad IS meghatározza,..."

Nem jól fogalmazol. A jelen az a pillanat, ahol a jövő átfordul a múltba, így tehát a jelent mindig csak és kizárólag a múlt határozza meg, mert a jövőből a jelenbe és a múltba semmiféle hatás nem jut el.

Én úgy vélem, hogy szakember számára egy politikus igazi személyiségprofilja megrajzolható orvosi vizsgálat nélkül is, s bizony, ami abban patológiás, megállapítható. Egy politikusnak többé - kevésbé ismert a múltja, ismertek a nyilatkozatai, beszédei, gesztusai, egyszóval számtalan olyan tulajdonsága, ami alkalmas következtetések levonására. Természetesen az ilyen eredmény nem azonos súlyú pld. egy igazságügyi szakértői vizsgálat ereményével, de nagy különbség a kettő között nem lehet. Az általad hozott példában az az etikátlan, hogy a szakértő a véleményét nyilvánosságra hozta, s ezzel megsértette Gyurcsány Ferenc személyiségi jogait, hiszen azonosíthatóan, éppen Gy. F.-ről nyilatkozott. Egy ilyen nyilatkozat, vagy vélemény egészen más, mint amikor pld. ennek a blognak a közönsége tartja bolondnak egynémely, vagy akár az összes politikust. Mi ugyanis nem vagyunk szakemberek, bár lehet közöttünk olyan is.

Egyébként úgy vélekedem, hogy egy politikusnak bírnia kell a gyűrődést, s el kell viselnie mindazt a kritikát, amivel illetik. Tudnia kell, hogy nem lehet egyformán szimpatikus egy ilyen megosztott ország minden politikai csoportja előtt, s vájkálni fognak a múltjában, a jelenében, de még az álmaiban is. Politikusnak lenni nem kötelező! A magam részéről azt is gusztustalannak tartom, hogy egy személy több cikluson, vagy egy életen át első számú vezetője a pártjának, mint pld. Észak - Koreában.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
Dzsízasz? Van olyan. Olyan, hogy se keresztfa, se szög, oszt mégis.
Na, az(Ő) menjen a francba!
Van egy haverom, ketten jáccuk aa latrokat, nem kell agyalniuk bánéknak. Amúgy meg, meg tanának.
Rokonmentes következő heteket (ölég vót...nekem) Kaliníhta!
@n.i.era: Ne fáradj, mi jól el vagyunk Nélküled is. Ha viszont kényszert érzel annak tekintetében, hogy észt ossz, javasolnék egy tengerentúli (transzatlanti) szervert. Azt nem tudják a szeméttől megtisztítani.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Kösz!
De a fene se tudja a mai napig, hogy Atlantisz hol a francban is volt és mi volt a valós története. Csak agyalnak ezerrel. Schliemann feltúrta Tróját, az hiteles és rendben van. De ez még várat magára. Azongyák, hogy a Thíra ( Szandoríni), meg azt is, hogy az Atlanti-óceánban volt...
Fene tuggya. Egy biztos: most gyött el az idő, hogy mennyek dögleni.
Kösz mindent, jó éjt!
@Knósszosz: Nem fáradok tovább. Már megint rá kellett jönnöm, hogy egy semmit érő ember vagyok. Nem osztok tovább észt, nincs olyan nekem.
Üdvözlettel és minden jót kívánva: Nagy Erika
@Knósszosz: Kit érdekel, hol van, mikor a velág szívcsakrája kishazánkban?
Megmontuk, oszt jóvanna!

Kellemetes dögölést, adjanak az Istennek!
www.youtube.com/watch?v=DT4ep8dfwhs&feature=relmfu
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Beleszaladtam egy rohadt nagy sallerba? Akkor benéztem, vagy nem vagyok vevő ma estve az iróniára.
Most a kispárnám csücske lesz szenvedő alany. Szóval, szívtam?
@Knósszosz: Nem! Jól reagáltál!
MI nem felejtünk. És nem bocsájtunk meg.
Számíthatsz ránk.
Akkor:
Félrenéz(v)ést, énnem is úgy gondoltam.
Ugye nincs harrach?
Köszi... szmájli!
Számítok Rád, n.i.era!
@n.i.era: A kötelező maradék sonkapusztítás... de életnagyságban.
Hallgatlak.
@Knósszosz: Azééé? Azért, mert cigány vagyok?
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Most néztem a Bakancslistát www.port.hu/a_bakancslista_the_bucket_list/pls/fi/films.film_page?i_film_id=90977 a két óriással.

:-))) Ez a Nicholson az Easy Riderben is zseni volt már, a Száll kakukk fészkére-ben meg hihetetlen. És nem romlik azóta se, bár kicsit vannak már manírjai. Mint a Darvasnak, de jól állnak neki. Mostanában a kiállhatatlan de a végére emberré szelidülő figurák találják meg.
@n.i.era: Ezt nehéz követni, lásd be. Rohadtul késő van. Gyújts világosságot a náci elmémben, mikor tört ki belőlem a rasszista?. Nem szégyenlem, de fogalmam sincs ki vagy. Ha történetesen cigány, az sem zavar. Pusztán attól kapok viszketőfrászt, hogy baromi jól csinálod a magas szintű szivatást, amitől nem tudom kivel állok szemben. Ha tudatos, akkor mesteri, ha nem akkor más kathegória. Gyanúsan nem plagis a helyesírásod...
Szóval?
@Gábriel angyal: Életem, én 85-ben már két gyerekes hős anya voltam, ami Brezsnyev őszinte bánatára sose lehetett és így azt a plecsnit nem kaphatta meg.:-DDDDD

Tehát én először és utoljára valamikor 70-71 táján tornászgattam a tribün előtt, de nem! katonai díszszemlén, hanem a békés virslis-vurstlis május elsején.
@n.i.era: Vagyok kultúrélmény után. Jelentem itthon, hol máshol?? Nem fagytál meg? Stuttgartban havas eső esett, Münchenben hő alatt hajoltak a tulipánok - ahog
y kémeim jelentik. A Mátrában mizu időjárásilag?
@Knósszosz: Miért titokban? Az olyan fincsi és eccerűűűűűű... DE nem autentikus, mert a juhtúrós, szalonnás, reszelt krumplival dúsított tésztás az a haluska, míg a sztrapacska a káposztás, nem?
@Knósszosz: Burek??? Én leveles tésztából csinálom, de finom az is!!
lelépek, mára elég. Szép éjt, holnap munka! Már akinek adódik.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Beléptél Csekk Csokifiú klubjába, megalakítva a csokilány-altagozatot?
@anyósnyelv: Jó éjt! Meló mindig van, legfeljebb nem fizetnek érte.
@Knósszosz: Maceszgombóc jó tud lenni húslevesbe - nem mindig sikerál, az a baj.
@a szív fészkei: Szia! De jó hogy itt vagy!
De! Megfagytam majdnem. Nagyon fáztam. Persze, Nektek eszetekbe se jutottam.
@a szív fészkei: Mmmmhhhhh... No meg a hasonló Szpanakopita. Spenótos a tőtteléke. Jó estét! Itt mindenki hülyének néz. Mondd meg nekem (lelkedre), ki ez a era? Politikus is lehetne ugye, mert teheted ide is-oda is, ha a megnyilvánulásait nézed. Nincs semmi bajom vele, egyrészt mert nem anticocciálisan nyilvánul meg, másrészt meg kulturáltan adja elő a témát, amire általában tíz körömmel kapaszkodnak bele sokan. Szóval?
@a szív fészkei: sztrapacska reszert burgonya tojás annyi liszt,mit felvesz, forró vízben , beszaggatva, megfőzbe, füstölt szalonnazsírra részedve,kicsit pirítva a galuskákat juhtúróval átforgatva, meleg tejfőllel meglocsolva, pörccel megszórva. 1 korsó ser végére, mert nem könnyű kaja. Másikat meglesem, holnap.
@a szív fészkei: sztrapacska reszert burgonya tojás annyi liszt,mit felvesz, forró vízben , beszaggatva, megfőzbe, füstölt szalonnazsírra részedve,kicsit pirítva a galuskákat juhtúróval átforgatva, meleg tejfőllel meglocsolva, pörccel megszórva. 1 korsó ser végére, mert nem könnyű kaja. Másikat meglesem, holnap.
@a szív fészkei: Mátraszentlászlón tegnap du. 5-6 között hóvihar, üvöltő szél.
Ma: nyugi. A tegnapi hó megmaradt.
Tegnap voltunk Falloskúton, HIDEG volt.
@n.i.era: Na, miket írsz? Maradj, itt valakinek mindig elszáll az agya. :-))
@a szív fészkei: Miket írok? Pedig diszgráfiás vagyok.
@a szív fészkei: Na azt még nem csináltam, de a grízgalusenykát már sikerült elbasznom. Viszont a sztrapacska az nagyon jó szokott lenni!! Keresztanyám kurva jól csinálja...
Ugyan nem tót, de húsz évet élt Kassán, a színházban volt fényképész, dacára az alföldi származásának. Békés megyében született. Én meg Tarlóslanba, de a Budapest bélszínt nem tudom megcsinálni. Recept az van, alapanyag kevésbé, tekintettel a marha legnemesebbik részének(...) nem, nem annak a megfizethetőségére gondoltam. Azt felajánlom viktoréknak, pácolva, marinírozva, akár p(h)allos bifszteknek is, mint hungarikumot.
Szóval jó az a sztrapacs, meg ugyanolyan alpanyagból a Placki, ami lepény formájú és ropogósra van sütve. Kicsit hasonlít a rösztire, de mégsem az.
@anyósnyelv: Én is így, csak olvastam, hogy szlovákoknál ez haluska álnéven fut, mert a sztrapacska ott káposztával van. www.nosalty.hu/ajanlo/sztrapacska-haluska-galuska

Na de itt azt írják, nem kell bele tojás. Az én krumplim már kicsírázott, amúgy is sajna már tökszar a magyar, most a sárga kintit vadászom, abból nem kell a felét eldobni. Fogalmam sincs mennyi benne a keményítő, de teszek bele tojást. Sőt kis zabpelyhet is, hogy ne kössön meg a gyomorban.
@Knósszosz: Egy kedves valaki.

@n.i.era: Ez a "nem fáradok tovább, st." szöveged. erre értettem, hogy miket össze nem írsz??
@Knósszosz: Burekot azért írtam, mert - mediterrán konyhai lelkesedésről írtál és így eszembe jutott - horvátoknál az nagy élmény volt langyos burekre ébredni, akit uram hozott a közértből. Na az itthon leveles tésztába baconnal kevert túróval kisütve mennyei és halál egyszerű.
@a szív fészkei: Ha Te mondod, nincs kétségem. De nem értem miért csipkelődött velem, én nem mentem neki, pláne nem szoktam cigányozni itten errefelé. Nem hiszem, hogy hallottál tőlem ilyet. Orbánozni azt igen, bár az egész más kontextusban szokott előfordulni ha említem, persze itt azt is mélyen visszafogott stílusban adom elő. A magán leveleim azok más kategóriába tartoznak...
@a szív fészkei: Nem bocsátkozom vitába értelmetlenül. Ha bárki az én népemet megsérti, azt majd meg fogjuk köszönni.
És senkit nem bántunk meg.
@a szív fészkei: Hmmm, a Horvátoknál én is ettem. Isteni! Görög változata (mily meglepő), a Burekasz. Arra balkánia felé. Ennek egy másik istentelenül finom változata, a tiropita, ami egy háromszögletű tészta, feta sajttal töltve. Na... ahhh
Na?! Van még itt valaki, aki az elvei alapján beszél?
@a szív fészkei: Engem sem értesítettek, most aztán mire térdeljek a sarokba, mikor a kukorica még hónapok múlva lesz aktuális?? De ez a kedves valaki piszkálja a csőrömet, ne haragudj. Én remélem, hogy nem bántottam meg, már csak azért is, mert zsigerből undorodom az erőszak minden létező megnyilvánulásától, még verbális szinten is. Ha berágok valakire, általában azt is igyekszem finoman elküldeni a picsába. A haverjaim a keresztségben rám is ragasztották a tiszteletbeli növényevő titulust. Na mindegy, ez is egy olyan megfejtetlen rejtély marad mára, mint a fidesz becsületének kérdése.
Jó éjt a még talpon lévőknek, szép iccakát!
@a szív fészkei: Igen.
De, az teljesen más.
MÁSféle. MÁS minden!
Shalom a~lehem
Itt van még valaki?
@a szív fészkei: Szia! Most már éjszaka van, most beszéltük meg a többiekkel, hogy ma még maradunk 2-3 éjszakát Mátraszentlászlón. Majd megírom, milyen az időjárás. Most egy házban vagyunk, kint mín.6 fok van. Bent 19 fok (celsius). Borozunk.
Holnap még itt leszünk. Kérdezik itt: Ki az új ember? (Ugye, majd Rá is büszkék lehetünk?)
@n.i.era: csak az éjszakai ügyelet. Illetve remélem Fábiusz 5:10-kor kitámolyog még egy szelet sonkáért a hűtőbe és jó szokásához híven egy gombnyomással indítja a hajnali (itt éjféli) posztot:D
@tucano:

Jelzem a poszt időzítve van kb a szokottra, Fabius meg eltámolyog végre aludni :-))
@Fabius: Kivételesen és sem bírtam fennmaradni, pedig itt nem is volt még késő
süti beállítások módosítása