Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.21. 06:03 Fabius

Muszáj Herkules

Címkék: gazdaság fidesz megszorítás konvergencia matolcsy györgy

"Dőltömre Varga Miskák lesnek,
Úgy szeretnék gyáván kihúnyni,
S meg kell maradnom Herkulesnek.

Szeretném már magam utálni,
De, istenem, ők is utálnak:
Nem szabad, nem lehet megállni."

Nem tartott sokáig a nemzeti pántlikás giccspiac legfrissebb porcelán küblije fölötti örvendezés. Mondjuk Semjén Zsolt felakadt tekintetén kívül nem is volt ilyen. Ha a képre nézünk világos, hogy azok sem úsztak a boldogságban, akiknek hivatalból kellett volna.
Kósa a sírás határán lebiggyedt szájjal, Varga igyekszik a Semjén színházon nem röhögni, Szijjártó szemmel láthatóan a budiba vezető vészkijárattal szemez, mert már nagyon visszatart valamit, Lázár pedig a szeme sarkából őt nézi, hogy időben el tudjon ugrani. És hát igen, Vezérünknek sem csúszott tarkójáig a vigyora, hogy a mögötte ülő a pittyéből kössön masnit széles jókedvében.

Ők itt már mind tudták, hogy nem fog sikerülni.

Nem, nem az alkotmány megszavazására gondolok. Hanem a cselre, a szándékra, amivel igyekeztek az elvárt áhítat és emelkedettség leple alatt átszuszakolni a konvergencia programot is. De az áhítat és emelkedettség érdeklődés hiányában elmaradt, cserébe a hangos követelés feléledt: hamar-hamar, elő a farbával nagyjóurak! - kiabált a nép - mert ugye nem akartátok elsunnyogni, hogy itt konvergencia lesz?! Márpedig a magyar nép az elmúlt nyolc év alatt honosított genetikai kódjából tudja: a konvergencia=megszorítás, pfejj, népnyúzó, neazemberekfizessékmeg, monnyonle.

Közszféra bérstop, dologi kiadások befagyasztása, a szociális és családtámogatások nem emelkednek, 180 milliárdot visszavesznek az alacsony és átlagjövedelműek adójóváírásából, és ehhez jönnek még sorban a Széll Kálmán terv részletei gyógyszerkasszától csökkentett munkanélküli járadékig.

Jó hír: végre hozzá mertek nyúlni érdemben a költségvetés kiadási oldalához.

Rossz hír: összességében ez mindenkinek fájni fog.

Jó hír:

a piaci elemzők szerint is szükség van erre.



Rossz hír: éppen csak egy évet késtünk magyarosch szokás szerint, pedig tavaly ilyenkor is tudta minden valamire való gazdasági szakember, hogy ez elkerülhetetlen. Aki tényleg nem, az monnyonle.

Ha nem bénáznak, hogy mégis legyen valami "azonnali és nagyarányú", ha nem foltozgatják izomból azt a lyukat, amit az egykulcsos adóval való szarakodással ütöttek a költségvetésen, akkor a "régi" progresszív adózás, a Bajnaiék által elindított és levilágbajnokozott konvergencia folytatásával egy év fórunk lehetne magunkkal szemben. Helyette bizonyították, hogy a matolcsyzmus úgy hasalt el, mint egyszeri gazda az ázott libaszaron.

Szentséges Jobbunk persze gyorsan tett néhány megvilágosító kijelentést: itten' ugye a hidrával való küzdelem zajlik, ő maga pedig Muszáj Herkules, a hős.
Meg egyébként sem úgy van az, ahogy mondogatják. A közszférában nem fagyasztják be a béreket, sőt, emelik azokat. Helyette az emberi erőforrással spórolnak, és kirugdossák a keretösszeg felettieket. Ezzel a bértömeg számai megoldottnak tekintendők. Ez egyébként melyik állomása az egymillió munkahely teremtésének? - ha lehet ilyen buta kérdésünk.

A kormány nem feledkezett meg a vállalkozókról sem. Két lépésben tervezik csökkenteni a vállalkozások terheit, de, hogy pontosan mit és mennyivel azt nem lehet még tudni, mert a bosszantó bírságok elég tág fogalom. Azt viszont már igen, hogy a vállalkozói szféra pöcsével kívánják ismét elverni a csalánt. Az adókedvezmények újabb szűkítésével és a szuperbruttó teljes kivezetésével az átlagos keresetűek szívnak a legnagyobbat. Ennek kompenzálása - az egykulcsosból eredő bércsökkenéshez hasonlóan - a magánvállalkozások feladata lenne. Gondolom itt is lesz majd némi bánatos kutya nézés, meg Rogán bérkommandó Selmeczivel megerősítve a hatás kedvéért.

De, hogy a kedves munkavállaló se érezze kirekesztettnek magát teljesen a közterhek szétosztása alól, lehetősége van hozzájárulni az államkasszához önként. Az adó 1%-át fel lehet ajánlani önként az Összefogás az államadósság ellen alapnak. Vagyis amit eddig az állam helyett az állatvédőknek, kulturális és sportszervezeteknek stb. adtál, azt többet ne tedd. Add az államnak azt is, ott van a legjobb helyen.

Matolcsy és a kormány szerint ez sem megszorítás. Vegye tudomásul mindenki,  Orbán Viktor fűzője sem azért van fulladásig húzva, mert mindenáron soványabbnak akar látszani, hanem, mert trendi.
Úgyhogy jó lesz megtanulni az új csodaszer nevét: bürokráciacsökkentő csomag. Gondolom SkiccPali szerint ez azért jó, mert csak egy kettős mássalhangzó van benne. Bár az ő leleményességét ismerve hamarosan magyarosítani fogja ezt is, mondjuk érvágásra. Szükség is lesz rá, mert haknikörútján elég, ha azon röhögnek a honpolgárok, hogy a jogállam bizonytalanná tétele, a visszaható jogalkotás után van bőr a pofáján kormányzati embernek arról beszélni, hogy a csomag alapja, sarokköve a stabilitás.

Mikor Magyarország jelenlegi állapotában csak a bizonytalanság állandó, semmi más.
 

81 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr992844043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Induljon a banzáj, essen szét a szád! 2011.04.21. 14:01:28

Ferit visszahívták, és feri vissza is jött. Nincs más, aki megmenthetné a hazát - gondolja. Hát jött, látott és gőzölgött. Haragos, és haragot gerjeszt. Elemében van újra. Dániel Péter tapsol, igazolva

Trackback: Minek nevezzelek? 2011.04.21. 12:58:45

Nem akarnék én nagyon előreszaladni, de az a nagy átnevezési gerjedelem még akár vissza is üthet. Mert mi van, ha megy ez a szegény országgyűlési képviselő a Kossuth térre, mert ott van neki a dolgozója. Addig rendben van, hogy érzékeny búcsút v...

Trackback: Felejtsük el a nadrágszíjat 2011.04.21. 07:46:25

  Nadrágunk még van, igaz a zsebe lukas, a csupasz fenekünk kilóg belőle, de még van és ez a lényeg. Viszont a nadrágszíjra nem lesz szükségünk, és egyébként sem lehet szíjnak nevezni azt, ami még van, hisz elég egy csat meg egy két centis da...

Trackback: Matolcsy: Elkezdtük gecizni a szottyadt hidra fejeit 2011.04.21. 06:51:07

 Bérbefagyasztás nem lesz a ánuszszaggató közszférában, leépítés viszont igen. Nominális szinten tartják a családi pótlékot, elfaszoskodik az tetüláda adójóváírás rendszerét és 500 milliárddal kibaszik a bürokrácia terheit, jelentette be Matolc...

Trackback: Újabb csomagot kapunk a szarrábaszott kormánytól 2011.04.21. 06:50:41

 A állat Széll "Rongyosra Baszlak" Kálmán-tervben megismert kiigazításnál jóval nagyobb költségvetési szigor körvonalazódik a konvergenciaprogramban. Az görény szomorkodik újdonság, hogy a kormány 2015-ig befagyasztja az fõfasz állami...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jó reggelt!
már kezdtem azt hinni kihagyod ezt a témát :D
de nem csalódtam, kösz...
nagyon jó írás!
Az államadósság az oka mindennek és senkinek ne legyenek kétségei: ezek a megszorítások még bőven nem elegendőek arra, hogy tartósan csökkentsük az államadósságot. A magánnyugdíj pénztárakból erre fordítandó 1500 milliárd Ft álleszcuzámmen az IMF-nek megy, úgy, hogy az nem fog vele jól lakni, tovább kell majd etetni.
Jelenleg a központi költségvetés összes adóssága durván 21 ezer milliárd forint (akk.hu//kepek/upload/2011/MONIT1103.pdf).
Az IMF hitel évi 1000 milliárdjának "visszafizetése" is újabb kölcsönök felvételével történik ám, ébresztő! Az állam jelenleg csak a nyugdíjpénztárak kirablásával szerzett összeggel tudja kamat feletti szinten visszafizetni az adósságot, azaz valóban csökkenteni azt!

Ezek után felmerül néhány kérdés:
1. van-e értelme mindent az államadósság- visszafizetésnek alárendelni, ezzel megfojtva a gazdaság fejlődését és oktatási/kutatási potenciált?
2. a megszorításokból következik, hogy a többség zsebében kevesebb pénz marad a jövőben, borítékolhatóan folyamatosan növekvő élelmiszer és energia árak mellett: ha az emberek kevesebbet költenek nem lesz kevesebb a befolyó adó, áfa, stb? az alapvetően kis és középvállalkozások nem lehetetlenülnek-e végképp el, ha nem lesz kereslet termékeikre?
3. ha a gazdaság és kereslet visszaesik, kevesebb lesz a központ költségvetés bevétele: miből fogják akkor finanszírozni az államadósságot? Netán újabb megszorításokkal?
4. mikor ér véget ez az ördögi körnek tűnő folyamat, hogy folyamatosan egyre kevesebb pénz jut az alapvető állami feladatok ellátására, miközben a kormány intézkedéseinek hatására egyre több az állami segítségre rászoruló ember?
5. a folyamat betetőzését az jelzi majd, ha az észak-afrikaihoz hasonló éhséglázadások törnek majd ki itthon is?

Nincs több kérdésem...
emiksz.blog.hu/2011/04/21/34_sok_nulla

"lehet, hogy lesz aki elszámolja magát, és többet fizet be, mint a teljes éves SZJA előlege, mert akkor nem tud mindent visszaigényelni.
Kész nyereség, ha az állampolgár nem tud számolni."
@minimalista: nekem nagyon úgy tűnik, hogy arrafelé tartunk. De nem gond, a rendőrség évek óta arra van képezve, hogy ilyeneket leverjen.
@Kartal (rezervált):
A korkedvezményes nyugdíjtól megfosztott rendőrség?! Ráadásul a rendőrök 90%-a is a veszélyeztetett alacsony keresetűek közé sorolható. Kíváncsi vagyok egy forradalmi helyzetben hányan állnának ki tömegbe lőni a kormány parancsára...
@minimalista:

"1. van-e értelme mindent az államadósság- visszafizetésnek alárendelni, ezzel megfojtva a gazdaság fejlődését és oktatási/kutatási potenciált?"

Nincs.

"2. a megszorításokból következik, hogy a többség zsebében kevesebb pénz marad a jövőben, borítékolhatóan folyamatosan növekvő élelmiszer és energia árak mellett: ha az emberek kevesebbet költenek nem lesz kevesebb a befolyó adó, áfa, stb? "

De.

"3. ha a gazdaság és kereslet visszaesik, kevesebb lesz a központ költségvetés bevétele: miből fogják akkor finanszírozni az államadósságot? Netán újabb megszorításokkal?"

Igen.

"4. mikor ér véget ez az ördögi körnek tűnő folyamat, hogy folyamatosan egyre kevesebb pénz jut az alapvető állami feladatok ellátására, miközben a kormány intézkedéseinek hatására egyre több az állami segítségre rászoruló ember?"

Az ország megszűnésével.

"5. a folyamat betetőzését az jelzi majd, ha az észak-afrikaihoz hasonló éhséglázadások törnek majd ki itthon is?"

Igen. Megjegyzem, egyes vidéki régiók évek óta jórészt külföldi élelmiszersegélyeken tengődnek, v.ö.: Észak-Korea.

De ne hallgassuk el, hogy kb. 500 ezer ember, így a mai helyzet előállásában tevőleges szerepet vállaló politikusok, banki vezetők, tanácsadók, managerek, illetve a kapcsolati tőkéjüket évtizedek óta sikeresen kamatoztató rózsadombi populáció viszont cirka kétszer annyit fog keresni.
Valamit valamiért.
@minimalista:

"Tegnap jött volna hozzá tárgyalásra a Vöröskereszt képviselője, hogy a civil szervezetekkel közösen kidolgozott helyi Hegyalja Tanoda-tervet - a cigány gyermekek nevelési programját - beindíthassák. Emellett a külföldi szervezetek segítségével érkező havi 125 élelmiszercsomag sorsáról, a közmunka-tervről egyeztettek volna, valamint arról a projektről, mely vetőmagot, csibét biztosítana a rászorulóknak, s megtanítaná őket gazdálkodni. Pénteken pedig megrendeznék a kétnapos Munka Karnevált.
Amint Richard Field, a segélyszervezet gazdasági tanácsadója lapunknak elmondta, ez utóbbit a helyi cigányokkal közösen biztosan megtartják."

Afganisztán.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=417310

Neki lehet persze állni cigányozni, de akkor is megkérdezem: odáig süllyedtünk, hogy a külföld eteti a cigányainkat, és a Vöröskereszt szervezi az oktatásukat? Még pár hónap, és a Kéksisakosok védik...

Kosovo.
@gyilkos fűegér:
"De ne hallgassuk el, hogy kb. 500 ezer ember, így a mai helyzet előállásában tevőleges szerepet vállaló politikusok, banki vezetők, tanácsadók, managerek, illetve a kapcsolati tőkéjüket évtizedek óta sikeresen kamatoztató rózsadombi populáció viszont cirka kétszer annyit fog keresni.
Valamit valamiért."

És ők mindenáron ragaszkodni fognak - teljesen érthető módon - előnyös pozíciójukhoz, hangsúlyozom, minden áron!
Azt meg tényleg nem értem - vagy csak nem akarom/merem érteni - mi a kormány célja ezzel tudatos társadalmi szakadékásással, mert ez egyértelműen csak feszültségekhez vezethet.
Mi lehet az a végső "valamiért"?

"Megjegyzem, egyes vidéki régiók évek óta jórészt külföldi élelmiszersegélyeken tengődnek, v.ö.: Észak-Korea."

Ezt még nem hallottam, honnan az infó?
@gyilkos fűegér:
A Nemzetközi Vöröskereszt a világ minden táján, még az USA-ban és Németországban is ellát hasonló karitatív feladatokat, mert bizony ott is egyre több a rászoruló.
Nem egyedi probléma az, ami nálunk van, az egész világ az adósságterhet nyögi s talán éppen ezért olyan borúsak a kilátásaink...
index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/21/eutdij/

Vajon csak ettől az intézkedéstől mennyit nő majd az élelmiszerek ára?
"Arról is dönthetnek, hogy arckép nélküli, éves Budapest-bérletet bocsáthat ki a BKV egyes állami és önkormányzati szerveknek, szervezeteknek, így egy bérletet többen használhatnának."

Nekem ez is "tetszik", 1 bérlettel utazhat az egész család plusz a haveri kör. Bezzeg ha én és kis családom mernénk ezt megkockáztatni, hujujjjujjj milyen botrány lenne itt....
hirszerzo.hu/profit/20110419_orban_ezermilliardos_megszoritas#utm_source=hvg_top&utm_campaign=newsletter2011_04_21&utm_medium=email&utm_content=top2

Tévedés, a Viktor is megmondta, nem kellenek ide megszorítások, inkább több pénzt kell adni mindenkinek! Úgyhogy biztos is hazudik ez a "rohadék Hírszerző mámegin"!
@minimalista: "És ők mindenáron ragaszkodni fognak - teljesen érthető módon - előnyös pozíciójukhoz, hangsúlyozom, minden áron!"

És most végre minden eszközük meg is van hozzá, lásd: a közteherviselést és annak mikéntjét ezentúl ú.n. "sarkalatos", azaz kétharmados törvények szabályozzák az új LOLkotmány szerint.

Egy piacgazdaságban.

No comment.
tegnap este kibeszéltük otthon ezt a "konvergenciaprogramot".
már az első részen kiakadtunk. azt mondta a bölcs ember a tévében:
"közalkalmazottaknak bérbefagyasztás 2015-ig. ami nem is bérbefagyasztás, hanem a bértömeg befagyasztása. ami azt jelenti, hogyha valaki nyugdíjba megy (vagy kilép) az állami vállalattól, akkor az ő fizetését szétosztják a többiek között."

felállt a szőr a hátamon. itt kifejezetten a hülyének nézés esete forog fenn, állapítottuk meg. például egy iskolában ippeghogy elég 10 tanár, ebből 2 nyugdíjba megy, 1 elmegy vállalkozónak. hurrá! a maradék 7-nek (átlagosan) 40%-al emelkedik a fizetése!
erre kérdem én: és az óraszáma?
vagy egy faluban van 5 derék rendőr. egy elmegy nyugdíjba, bére szétosztva, az 25%-os fizetésemelés. és ki fog túlórázni, hogy lejárja a körzetet?

mindamellett ha mondjuk 10 főből 2 elmegy nyugdíjba, az ugye a maradék 8-nak 25%-os fizuemelés. és akkor annak a kettőnek a nyugdíját egyből ki is kell termelnie az államnak, tehát le is fogja vonni azonnal azt az összeget. röviden
10-ből 2 elmegy, nem emelkedik a fizujuk, de 25%-al többet kell dolgozniuk.
a többihez hozzá sem szólnék, mert ugyanolyan eszement dolog, mint a többi. egy zagyva tervezet, elképzelés és -ami a legfontosabb- tervezés, elemzés nélküli szar.
gyökér vagy posztoló mint mindig.
@minimalista: "Az államadósság az oka mindennek"

Egy nagy sz@t.

Németország idei GDP arányos államadóssága 80.1 %
USA 99,5 % (és nőni fog, ezért minősitette lejjebb a S&P). (Japánról ne is zsólljunk, 160%)
Még sincs sehol halálhörgés.

Úgyhogy az egésznek az oka index.hu/belfold/2011/04/20/haromszazmillios_minusszal_zart_tavaly_a_fidesz/

Na meg az ezévi hiány. Tömni kell a pártkasszát, csontig ki van száéradva. És még tavaly is csak ürült.
évente 2500 milliárdot kell visszapengetni az imf-nek. és emellett még valahogy kormányozni meg talpra állítani az országot. köszönjétek a gyurcsányotoknak akire szavaztatok.
@DarthVader: egy nagy szart. itt sincs halálhörgés. csak néhány fasz akit összeszed a gyurcsány és kivisz az utcára. meg ezek a fosblogok itt. nekem semmi bajom. elégedetten nézem ahogy orbán erőlködik hogy eltakarítsa a 8 év szarát-fosát.
Talán ha az új elvtársak kevesebbet lopnának, mint az előzőek, ez a 2500 milliárd sem lenne gond !
Bajnai ez inteligens, nagytudású gazdasági szakember, és az ország érdekeit nézte.
Orbán egy Felcsúti tuskó, ( még sutyerák tájszólással is beszél) , semmihez nem ért. Diplomáciai érzéke olyan dupla nulla mint ami a WC ken szokott kiírva lenni, bandájával együtt nem az ország érdekét nézi hanem a sajátjukat , és zsebüket...( még ha egész EU szarik is már rájuk).
A Hülye Magyar nép lassan de rájön különbségre Bajnai javára, és észreveszi a nagy Orbáni átverést. S akkor jaj nektek " fijjúk":))) hehehe
@nesze nektek két harmad...: úgytudom az intelligens az két l-el kell írni komcsika.
@Joebacsi70: a fidesz " elvtársk" rövid idő alatt többet loptak, mint az elődeik. S 1 év alatt több kárt okoztak az országnak, mint az előzők 8 év alatt.
Na, melyik a súlyosabb??? Ezek 8 év alatt az országot is ellopnák ha a NÉP nem fogja megállítani ezt az ámokfutást!!!!
@nesze nektek két harmad...: még szerencse hogy a normális emberek nem veszik be ezeket a szarságokat amiket itt összehordasz te tetvedék bértollnok.
@Dillinger: igazad van,(épp siettem mert mentem WC-re a Fideszt kitenni s eltévesztettem), de nem komcsika !!!! . A kommunista definiciót ne keverd a szociális érzelemmel s nézetekkl....mert az minden országban van...hehe.
Úgy látszik ma még nem nyaltál elég szart az Orbán seggéből azért vagy ilyen rosszhiszemű. :DDDDD Bruhahahaha
Menj szépen lakjál jót a Nemzeti Törpe "kulájából", akkor jobban fogod magad érezni és minden szép lesz...(bár a két definició közti különbséget úgysem érted, hisz csak papagájként tudsz ismételgetni szájbarágott Fityisz szólamokat) hehehehehe:)
off
Ha levágjuk a hidra fejét, kettő nő helyette... szóval, ha Matolcsy elkezdi levágni a fejeket, de a helyét nem égeti ki (lásd görög mitológia), akkor csak egyre több fej lesz...
On
@Dillinger: Remélem akkor is lesz elég közalkalmazott, amikor azt a szart és fost kell feltakarítani, amit utánatok marad, miután a nép kitaposta a a te és hasonszőrű társaid belét.
@nesze nektek két harmad...: Ébredj fel! A zországot már régen ellopták! Amit látsz csak délibáb.
@DarthVader:
A pártfinanszírozás és a korrupció is az egyik fő oka.
De pl. a Japán állam szinte teljes egészében saját lakosságának van eladósodva, tőlük bármikor bocsánatot kérhet és nem fizet egy ideig,de az USA és Németország sincs olyan kiszolgáltatott helyzetben mint mi, ráadásul ezekben az országokban is épp a törlesztés miatt vágják vissza a szociális/jóléti állam vívmányait, sőt, az USA-ban sok, Európában természetesnek vett állami szociális gondoskodási forma egyenesen ismeretlen.

Nem jut sehova elég pénz, de így is többet költünk, mint a bevételeink. Milyen érdekes...
@Dillinger: te mocskos orbánimádó szarkupac!
Először is a mocskos kurva anyádat!
Ennyit tudtok "Gyurcsányozni"
DE EZ MÁR KURVÁRA KEVÉS SZAREMBER!!!

Addig takarodjatok a hazámból amíg lehet!
@Dillinger:
Nem tudsz számolni öcsi már 9 év szarát ás mocskát kell eltakarítani és mire észbekaptok már hirtelen az emúttizenkétév lesz a a hibás mindenért. Ezért fog kedves viktor lógva száradni.
De majd meg figyelem hogy 2014-ben hogy fogja tolni a narancsdroidos bagázs az elmúlt 8 év mantrát miközben nem veszik észre hogy az már az ő múltjuk is lesz.
@Dillinger: Te vén gyurcsányista komcsi! Ne hergeld a NÉPET a Nemzet Kormánya ellen!
@Dillinger: agyatlan orbanista, még van pofád írogatni ?
zabáljatok szart mocskok!
@Dillinger: "az intelligens az két l-el kell írni"
Erre azért mostanában ne vegyél mérget.

@post: Ez a hidrás cucc meg nagyon menő, órákig mosolyogtam, hogy MGy mennyire elfrajdolta magát;
Héraklész csapkodja a hidra fejét derekasan, de szopóágra kerül, mert minden levágott fej helyére kettő nő. Végső kétségbeesésében külső segítséghez kell fordulnia. A segítség bemutatja a tutit, (nem elég a csapdosás, tűz-vas kell ide.) Munka elvégezve, a próbát mégis érvénytelenítik a nagyobb hatalmak. Ráadásul fent nevezett az alvilágba vezető utat őrzi.
@Dillinger: Ja. A dilingert meg egy l-lel.
Elgurult a gyógyszer? Mi bajod? Ilyen vehemenciával támadni a másikat a véleménye helyett...
Hozzászólásonként fizetnek? Mert látom, egyszerre túl hosszan nem fejted ki a véleményed. Ja, bocs! Az nem is a tiéd?
@Dracon: Tévedsz. 8 év. 7 Gyurcsány és 1 Orbán. De az arány "javulni" fog, a fos és szar mennyisége viszont csak nőni. (@Dillinger: Ez neked is szól)
@Ianas:
Igaz Bajnait nem kellene bele számolni de ezek a narancskommunisták csak a 8-as számot ismerik, hiszen ez volt a hétvégi szemináriumban a fő napirendi pont, a hét év teljesen megzavarná az amúgy is igen zavaros elméjüket.
@Dillinger: Te vén gyurcsányista komcsi!

@Dillinger: agyatlan orbanista,

Akkor most melyik is?
"bizonytalanság állandó, semmi más"

nem értek egyet...

+ a feudalizmus, az 1011 éves feudalizmus...
"A hidra száz fejét még csak elkezdtük levágni"

Jajj! Hát azt úgy pont nem szabad! Ha levágják a hidra egy fejét kettő nő a helyébe! Valami jobb metaforát kellett volna találni ehhez a bejelentéshez.

hu.wikipedia.org/wiki/Lern%C3%A9i_hidra
És az elmúlt egy évhez bátran hozzátehetjük az előtte eltelt négyet is, amikor ezek egyfolytában minden ésszerű és szükséges megszorítást, kiadáscsökkentést vagy az alkotmánybírósággal, vagy népszavazással, vagy a város felgyújtásával, de megakadályoztak, mert a zembereket nem lehet ugyebár tovább sarcolni. Öt, azaz 5 évet vett el a fidesz az országtól. Már rég túllehetnénk a nagy érvágásokon, nekik is könnyebb lenne kormányozni, de azt leszarom, az országnak lenne már könnyebb és jobb, nekünk, állampolgároknak. Most öt, azaz 5 év elteltével nyilván sokkal komolyabb megszorításokra van már szükség. Csak mert egy felkapaszkodott vidéki parasztgyereknek a hatalom mindennél fontosabb, az, hogy a fingásra is ő adjon engedélyt ebben a kurva országban, és mindent ő írhasson elő, hogy miként szabad gondolkodni, milyen lehet a vélemény, meg mikor kelhet fel a nap. Úgyhogy ezek a véresszájú, agymosott kardhordozó droidjaikkal együtt, meg a rohadt alaptörvényükkel, a média csicskáztatásával Európa legalja, hazaáruló, szemét, önző rohadékok. Ez a véleményem az általuk nagyban elbaszott 5 évért, amikor semmit nem lehetett itt tenni, most meg duplán szívunk mindent.
Volt már olyan európai államfő, aki a színtiszta szakértelem bázisán állva mindent alárendelt az államadósság visszafizetésének, kapja be a gonosz nyugat felkiáltással.

Azt az államfőt úgy hívták, hogy Nicolae Ceausescu, az országot pedig Romániának. Ahol Nicolae jobbkeze, Elena asszony professzor lett, nagyjából ott szerezte világszínvonalú közgazdasági tudását Orbán jobbkeze, Matolcsy is. Az ilyen szakértelem következményeit sajnos előbb-utóbb mindenki megismeri.

Ezzel nem azt mondom, hogy már ott tartunk, mint Ceausescu Romániája. De ha ilyen dilettáns kormányzás megy még pár évig, akkor fogunk. Sokan megdöbbennének, milyen közel vagyunk ehhez.
@minimalista: 21,7 billió, de mindegy kicsire nem adunk
@minimalista: a válasz: csaucseszku, ők is properáltak... semmi luxus...
"Bécs – A Der Standard egy állandó blogírója szerint Magyarország tartósan és tendenciózusan szembemegy az Európai Unió alapelveivel, és ebben az esetben felvetődhet a kizárás lehetősége. Legújabban az új alkotmány költségvetési szabályai nem egyeztethetők össze az EU-s alapelvekkel, de ilyen volt a médiatörvény is, a visszamenő hatályú törvénykezés, a különadó, és az új alkotmány egész szellemisége. Mivel eddig nem volt erre példa, nem tisztázott, hogy mi az eljárás a kizárás esetén, és kinek kell megtennie az első lépéseket. Magyarország uniós kizárása nemcsak erkölcsileg jelentene tragédiát, de visszavetné az országot a harmadik világ szintjére."

Köszönjük rohadék orbánimádók
@Secnir: :))) sajnos igazad van... a zorbánt megint füllentésen kaptad
@Könnyen elkaptuk, uram!: Hagyd, ezért fizetik, meg ugye fosik a szája, hogy ő lesz az, akinek a béréből fussa majd a többiek emelésére.
A harmadik tippem a legsúlyosabb, ezt csak halkan mondom: Lehet, hogy beveszi a zorbánék dumáját és meggyőződésből nyomatja.
@minimalista: Ne félj a tömegbe lőnének. A politikusok tömegébe......
Nincs bocsánat az ORBÁN banda kiszolgálóinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a Diktatúra megdöntésekor lesz a Nagy elszámoltatás!!!!!!!
arról lemaradtam, valaki aki tudja írja meg legyenszíves, hogy mikortól akarják bevezetni ezt a bértömegfagyasztás dolgot. Köszi
@nesze nektek két harmad...: A kérdés már akkor eldőlt, amikor deklarálták, hogy a fizetőeszközünk a forint. Tehát nem euro. Ez már világos nyilatkozat lett.
De ezt megelőzően is sejteni lehetett, hogy Vityolij bezárkózni akar, határokat, kerítést, amelyen belül akadályoztatás nélkül garázdálkodhat. Az sem számít, hogy a lakosság 2/3-a nyomorogni fog, ez őt és bandáját nem érdekli, mert érzéketlen rá, mert szociopata. Dőzsölhet és a benzinár nem érinti.
A bezárt határokon belül azt csinálhat amit akar – ennek feltételeit máris megteremtette – már csak a politikai ellenfeleit kell hidegre tenni.
Nekünk pedig nincs vezérünk, nem is lesz és legalább 20 évig így lesz minden. De ordíthatunk, összefoghatunk, esetleg együtt felvonulhatunk a Kossuth térre, és piros lapként felmutatjuk a bibliát, hátha ettől elmenekül a sátán. Valami ilyesféle lelkesítést is olvashattam itt. (Én a bunkócskát hatásosabb eszköznek tartom.)
Sok választásunk szerintem nincs. Egyenlőre azt tehetjük, amit Anonyme is írt: a környezetünkre kell hatni és várni az erősödésre. Igazából az erősödést nem az öntudatra ébredők fogják biztosítani, hanem az elkeseredett kirugottak és elszegényedettek. És akkor bizonyosodik, hogy itt nem a demokraták fogják megdönteni a diktatúrát.
Azt gondolom, hogy azzal, hogy Vityalíj a gazdaságot nem tudja beindítani, mert nem ért hozzá, Matolcsyja pedig egy szélhámos, ezért hamarosan megteremtődik az a hangulat, amely ellen-fülkeforradalmat indít be – az utcán!
@macamuca: Ez egy tetves gyurcsányista provokátor!
@forallmankind:
Hát ha egy kis szerencséd van akkor jövő évtől.
Ha nincs (és márpedig miért is lenne...) akkor azonnal ahogy matolcsy patkány rájön hogy a 250 milliárd sem lesz elég hogy a rabló banda jól lakjon.
@forallmankind: Elvileg Jan. 1-től számít,de hogy előre vagy visszamenőlegesen?
@Dracon: az akasztást mindenképpen a matolcsi nevű bélféreggel kell kezdeni!
@orbánmentesítő: ebben meg tudunk egyezni. De azért gondolkozz el azon ha ő lesz az első akkor még válogathat a lámpavasak között. Tényleg megérdemli ezt a lehetőséget?
@Dillinger: A halálhörgés Orbán szájából gyűn elő, hogy a "zállamadósság az akkora hogy ebbe döglünk bele", te idióta.

Máshol is ekkora,mégse mindent ennek rendelnek alá. Pláne nem ilyen balfasz módon.

Nézzél elégedetten ki a fejedből nyugodtan.
@orbánmentesítő: egyetértek és nemcsak reménykedem, de tudom, hogy így lesz mert már most szerveződik az ellen vagy fülke vagy nem fülke de Forradalom!!!!!!! :DDDDD
sebaj, az emberek ma a kormány mellett tüntetnek, nem a kormány ellen...

ezt valamekyik fideszes okostojás mondta...

a szörnyű, hogy még mindig van egy szeletnyi ember aki ezt el is hiszi nekik...

(legutóbb azt hallottam valakitől, aki pár éve még az utcán tüntetett, hogy nem vezet jó irányba az utcán tüntetés. amikor jeleztem neki, hogy pár éve még ő volt a leghangosabb, csak annyit válaszolt: az más volt...)
Hát igen. Azért az emberek a saját pénztárcájuknak csak hisznek....
A baj ott lesz, hogy a 2/3-on nem látszik majd meg, hogy magukon is meghúznák a nadrágszíjat. Ez lesz az igazi gondjuk és ezért lesznek hiteltelenek...
Egy csapatósabb stílusban előadott rendvédelmi tüntetés nem ártana, mert akkor ráéreznének az ízére és ehhez nyugodtan becsatlakozhatna most már az a réteg, akiket állandóan nyúznak. Lenne itt érdekes dolog. Pölö, ha más nem is, de rendszeressé válna bizonyos fotókiállítások megtekintése a Kossuth téren...
@Dillinger: erről Schmitt Pált is megkérdezted?
Nemtom már hányadszor írom le, de A MEGSZORÍTÁS EGY BAROMSÁG!!!
Mi a tökömet akartok megszorítani amikor az ország fele (vagy még nagyobb része) nem fizet adót B+? A 20 év alatt egyik kormánynak sem tűnt fel. Vagy nagyon is feltűnt, de így álcázzák a saját kis stiklijeiket.
Nálunk a legmagasabb az ÁFA az élelmiszereket is beleértve. Qrva jó így magasan tartani az árakat, mert ezen is nagyot lehet szakítani erőfeszítés nélkül. Persze nem mindenkinek, csak aki közel van a kondérhoz. Hát ezekért az előjogokért aztán baromira megéri megszorítani...
@nélkülözhetetlen kézikönyv: "A baj ott lesz, hogy a 2/3-on nem látszik majd meg, hogy magukon is meghúznák a nadrágszíjat."

A megszorításokból fedezik a luxuskiadásaikat. Még nem jöttél rá magadtól?
A probléma csak az, hogy minél inkább megszorítanak annál kevesebb lesz az adóbevétel.
Egyrészt senki sem hülye, másrészt pont azokat lehetetlenítik el akik idáig fizettek. A barmok!
@orbánmentesítő: a kizárás előtt még lesz 1-2 óvatos beavatkozás, infúzió, rezekció, miegyéb ..

(egy szimpla kizárás - amennyire meg tudom ítélni - nem érdeke evropának)
A fidesz azt nem igazán képes megérteni (a többinél se nagyon láttam), hogy nem lesz attól több pénzünk ha az egyik zsebünkből pakolgatjuk a másikba (megszorítások, elbocsájtások stb). Egy állam bevétele nagyrészt a befizetett adókból van. Ezt befektetésnek kellene tekinteni (az emberek az államba fektetnek be) és nem kötelező sarcnak amivel azt csinál az állam amit akar. A befektetés hogyan kamatozik ergo hogyan lesz nekünk jobb? Az állam is befektet. Mibe fektethet be az állam? Ha hosszú távra tervez csak is olyan dologba ami az import export mérleget az export felé mozdítja el (ugyanis akkor lesz több pénzünk ha kevesebbet költünk mint amennyit kapunk, ez ugye egyszerű). mivel érhető el? 1. Az állam befektet/támogatja --> fejleszt az export tevékenységet végző ágazatokban. Ez szerintem problémásabb, hosszú távon nem biztos, hogy annyira megtérül így inkább az elején kellene kezdenünk.--> 2. Az állam az importkényszert enyhíti olyan befektetésekkel (a versenyképes ár és termék miatt), hogy magyar termékkel lehessen kiváltani az importált terméket (ez persze nem megy csak úgy, ezért van szükség az állam részéről befektetésre ami későbbiekben a befizetett adó formájában térül meg). Idővel exportot felfelé húzó tevékenység is lehet belőle, mindenesetre a sokat emlegetett belső keresletet növeli. Szerintem ez utóbbi a követendő út, de mivel a megvalósuláshoz sok idő kell, 1 kormánycikluson belül pedig nem térül meg így nem is nagyon alkalmazta eddig senki ezeket az elveket célirányosan. Vannak támogatási programok meg hasonló bohóckodások de ezt amiről írok, felkarolnia egyetlen kormánynak sem állt szándékában. Nyilván túl sok munka és rövidtávon kevés siker, azt meg nem akarják, hogy majd a másiknak kaparják ki a gesztenyét. Ez van ma, ilyen a politika.
@Shinigami Daiko:
Kizárás nem lesz.
Nem azért mert nem érdemeljük meg hanem azért mert ez nagyon sokba kerül. (Nem nekünk hanem az EU-nak)
Annyira pedig nem lesz szar a helyzet itt hogy Merkel néni kitegye az asztalra azt a pénzt amiből újra fel kellene építeni a határon az EU külső határvédelmi rendszerét. Inkább kibekkelik viktort. Hiszen egy kizárási procedúra biztos tovább tartana mint viktor jelenlegi mandátuma, így inkább bíznak majd benne hogy a probléma megoldódik magától.
@blah: Hát szerintem meg nem más az állam, mint az állampolgárok által adó formájában beszedett és rábízott pénz kezelője.
Ebből kell ugye a kiadásokat fedezni és a hiteleket törleszteni. Ennyi. Az állam csak ne tőzsdézzen az én pénzemmel, majd azt én megteszem ha látom értelmét. A lényeg, hogy max. annyi pénzt szedjen be ami feltétlenül szükséges. Ha többet szed be akkor rossz az állam teljesítménye és az államot működtető dolgozóinkat le kell cserélnünk...
Matolcsy megint lebukott egy újabb hazugsággal, most éppen a közszféra bérbefagyasztása ügyében.

Hangosan cáfolta például itt:
hvg.hu/gazdasag/20110420_matolcsy_kozszfra_berbefagyasztas

A külföldre szánt konvergencia-programban ennek pont az ellenkezőjét olvashatjuk:

"2012-ben már beépülnek a kiadási előirányzatokba a strukturális reformoktól várt megtakarítások, de az egyenlegjavulás továbbra is takarékos költségvetési tervezést igényel. Ennek megfelelően
A Széll Kálmán terv teljes anyagát nem ismerem, csak az a képem van róla, amit a sajtó megírt.

Különösebben nem is térnék ki részleteire, csak annyit jegyeznék meg: természetesnek tartom azt, hogy ezt a megszorítócsomagot a különböző londoni befektetői elemzők, EU-s politikusok üdvözlik.
Ők ugyanis nem itt élnek, és nem ők szívják majd hatásait. Ők a befektetők érdekeit képviselik, így csak az a fontos, hogy biztosítva legyen számukra a hozam. A poltikusok pedig azért ujjonganak, mert azt látják, hogy Magyarország e terv kőkemény végrehajtása esetén (talán) nem szorul Eu-s segítségre (lásd: görögök), így nyugodtabban dőlhetnek hátra: nincs dolguk ezzel, szenvedjék ki a magyarok, amit főztek. Őket a részletek nem érdeklik, csak a hozadék: ez pedig nekik kedvez.

Ezért tartom álságosnak, amikor a fidesz hívők arra hivatkoznak, hogy lám, a Széll Kálmán tervet pozitívan fogadta a piac.

Mindettől függetlenül a megszorításokra sajnos szükség van, és bizony fájni is fog. Ez most tényleg Muszáj Herkules. Nagyon az. A terv mikéntjével és hogyanjával lehet vitatkozni -és kell is-, de a számok sajnos makacs dolgok. Ennek felismeréséhez nem kell közgazdásznak lenni.

A Fidesz alkotmányozós, sarkalatos törvényes, megszorítós, Szent Koronás-keresztényes roadshow-ja pedig egy szépen felépíett dramaturgia szerint halad tovább, még nincs vége a műsorszámoknak. A fekete leves a sarkalatos törvényekkel jön majd, a mű választási törvényben csúcsosodik ki. Az ellenzék, és a nép (a hatalom forrása) mindehhez csak díszlet.

Saját logikájuk szerint jól csinálják, de félek, óriásit tévednek.
Az ellenzékben töltött dekonstruktív éveikről, a KT, AB, MNB, és Manyup körüli cirkuszról pedig inkább szót se, annyira lerágott csont. És legalább annyira szomorú.

Nem lennék OV helyében. Igaz, lassan már a magaméban sem vagyok szívesen.
@Dracon: Nem az EU fog kizárni, hanem orbán fog kilépni. Ugyanis a kizárásnak nem sok értelme van. De persze ez nem jelenti azt, hogy EU pénzek terén nem fognak beinteni. Akkor meg már a külföldi vállalatok is el fognak húzni.
@blah: "A fidesz azt nem igazán képes megérteni (a többinél se nagyon láttam), hogy nem lesz attól több pénzünk ha az egyik zsebünkből pakolgatjuk a másikba (megszorítások, elbocsájtások stb)."

Értik ők nagyon is. Csak nem az állam rakosgatja a pénzünket ide-oda, hanem a fijugg a saját zsebükbe. Az elmúlt 20 évben ugyanez ment. Reggeltől estig...
@Szputya:
Ördögöd van! A levágják a hidra 1 fejét, 2 újat növeszt. Lehet, hogy ez egy amolyan freud-i elszólás volt.
Matolcsy megint elbaszott valamit...
@Kotkodus: "az más volt...)"

Persze, hogy az volt! Ott megfizették a hangadókat:)
www.bellcsoport.hu/

600 millió egy olyan komoly cégnek, akinél ez szerepel, mert ezek szerint eddig nem tellett egy normális web oldalra. Marketing. Ebből. Ők fogják az országot jobb kedvre és kormány-ormányhangulatra deríteni... 600 misiért... Aha, tényleg... Aranyos!
@Boli: lézerjanó putrijában az "emlékpont" nevű baromság is 600 millát kapott. Bűvös szám ez :)
összevonták az iskolákat mert nincs pénz :)))
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=107402

Aha... De tényleg! lehet, hogy meghekkelték a fityisz oldalát a gaz cocik és hamisítottak egy ilyent?

+ még egy kis nyalánkság az ínyenceknek...

index.hu/belfold/2011/04/21/simicska-ceg_epiti_dubaiba_a_magyarok_hiret/

Fillérekért, hisz ez a hülyének is megéri, nem hogy nekünk! De komolyan! :(
@Boli: "Nettó 362 millió 495 ezer forintért szerződtette"

Rohadékok :))) Ezek pofáznak arról hogy a szocik korruptak :))
Ezek a szarházi férgek vajon mennyit lophattak eddig ?
@Dillinger:

Tisztelt Első Számú Közellenség!

Mennyit csökkent 11 hónap alatt az államadósság?
Segítek:
gazdasagiradio.hu/cikk/62806/
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tortenelmi_csucsot_dontott_az_allamadossag.480989.html
www.netriport.hu/gazdasag/cikk/?id=380161

Oszt fogjad rá Gyurcsányra, Bajnaira, vagy kend a hajadba.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: igen karcos már a lemez, hogy minden "az elmúlt nyolc év".....
süti beállítások módosítása