Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2018/11/13/egeszsegugy-allami-magan/ "... a miniszter elképzelése szerint a magánel... (2018.11.13. 18:46) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • boborján20: www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDvnSwBvOIOVA&index=3 (2018.03.25. 18:28) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

10617 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1012721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarugyved.blog.hu/2018/10/26/a_jogkereso_polgarokkal_is_viccesedik_a_fidesz#comments

Ezt a posztot olvasva eszembe jutott, hogy mi a teendő azokkal a parlamenti többségekkel, amelyek alaptörvény ellenesen szavaztak meg jogszabályokat? Vajon mit kellene tennie a legfőbb törvényességi Őrnek, akit Áder Jánosnak hívnak, ja doktorilag is. Mert ugyé ő jogász . Állítólag. Még is a nevét adja az alaptörvényt sértő parlamenti gyakorlathoz.

Eccerű ésszel nem tudom felfogni, hogy aki megszavaz egy törvénysértő törvényt, az nem él vissza a képviselői helyzetével? Vajon ott a fidesz frakcióban ilyenekről sosem vitáznak? Főleg arról, hogy milyen erkölcsi alapon osztják az észt, amikor maguk a legfőbb törvénysértők?
@látjátok feleim szümtükkel: Haver!Te ezektől tényleg valami normális hozzáállást vársz?!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Remélek. Kádárékat is a saját kádereik döntötték meg. Nertársak meg jó káderek.
Szoktam olvasni egy >Aforizmák< című könyvet, és abban egészen jó, örök érvényű gondolatokkal találkoztam. Pl.

"Aki segíteni akar az ingadozókon, annak azzal kell kezdenie, hogy ő maga abbahagyja az ingadozást."

De a kedvencem ez:
"Nincs olyan lángész, aki építeni tudná az új életet, ha nem tanulta meg az építést."

Ez is megfontolandó:
"Az ember hibái mintegy folytatásai erényeinek. Ha az erények tovább tartanak, mint kellene, ha nem akkor mutatkoznak meg, amikor kellene, és nem ott, ahol kellene, akkor hibák."
@látjátok feleim szümtükkel: fideszbirkától jót nevárj!
Ha kiábrándult,legfeljebb akkor.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Szerinted ez alkalmas a kiábrándításra?

www.atv.hu/belfold/20181029-a-mentelmi-bizottsag-simonka-mentelmi-joganak-felfuggeszteset-javasolja/hirkereso

Mert ugyé a régi mondás szerint nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt. A sok paraszt meg nem tartotta meg a titkot, hanem kifecsegte. Nem is akárhol. Igaz kissé sokáig tartott, mire az okosok rájöttek, hogy le kellen már szállni a döglött lóról. No, de ami késik az nem múlik, egyébként is isten malmai lassan őrölnek Magyarországon.
Szerntem lassan a nép is kiábrándul az egyre jobban teljesító közigazgatásból, egészségügyből, oktatásból, magyarul a jobban teljestő kormáynzásból

Ügyintézés vidéken 2018. okttóber 29-én:

Földhivatal ügyfeleseénél kérelem, adjon telekkönyvi másolatot x falu y utca 3. szám alatti ingatlanásról. Hölyg kéri a helyrajzi számot. Ennek hiányában nem ad másolatot.Ráadásul a számítógépén a kis vidéki település meg sem volt jelentthető utcáira bontva. Menjen ügyfél a kormányhivatalhoz, ott anélkül is adnak neki másolatot. Nem érteni miért nem tud adni, de üsse kavics, ügyfél elmegy. Sorszámra váró sor vége az utcán van, ezért be sem áll oda, hanem elmegy egy ügyvédhez, aki megpróbálja lehetőségei alapján kideríteni, hogy ki a kérdéses ingatlan tulajdonosa, mivel ügyfél arra lenne kíváncsi. Megpróbál másik hivatalban információhoz jutni, de az meg a telefonos rendszer hibája?, túlterheltsége? okán nem elérhető.

Eszembe is jutott, hogy Deutsch Tomi, néhai kijelölt miniszter, legutóbb, mint internet felelős képviselő valami olyat ígérgetett, hogy minden magyar háztartáshoz elviszik a szélessávú internetet. Tessék modani, nem lett volna egyszerűbb a kormányzati hivatalokhoz elvinni a minél előbb elérhető internetet? Továbbá ha beszarik az internet, akkor többet nem is lesz ügyintézés ebben az országban?
"Az eredeti terv a jogszabály alapján az volt, hogy a katasztrófavédelem átveszi a feladatot, és kijelöl egy másik közszolgáltatót a területre (Nógrád és Pest megye egy része tartozik ide), de – amint azt a helyzetről szóló cikkünkben is jeleztük – ez nehézségekbe ütközhet, hiszen mindenki más is túlterhelt."

Hát ez nem jött össze, a kormány idétlen rendelete jobban teljesített. Vagy esetleg a katasztrófavédelem nem teljesített sehogy? KIAFELELŐS?????

index.hu/gazdasag/2018/10/29/nem_akarja_senki_elvinni_a_szemetet_a_zold_hid_teruleterol/
Elgondolkodtam rajta, ha valóban alaptörvény ellenes a hajléktalan törvény, de azt a köztársasági elnök még is aláírta, nem követett el hivatali visszaélést?

Mert ugyé az esküje szerint az ország érdekeit, és nem a fidesz érdekeit kell védenie, márpedig ő ennek nem tett eleget, és ezzel a hajléktalanoknak más állampolgárokhoz képest hátrány okozott. Ami azért jogtalan mert a törvény az alaptörvénybe ütközik. Meg au is, hogy a köztársasági elnök szándékosan, átgondolás nélkül írta hivatali dő lejárta elődd még aznap délután a törvényt, amit délelőtt szavaztak meg. Magyarul már előre tudta, hogy alá fogja írni, ütközzön az bármibe?
Mondja fővárosi rokonom, hogy a liget mellett lévő emeletes úri házban, a magasföldszinti lakásban egeret fogtak.

Elgodokodtam rajta, néhány éve a kóbor macskákat világgá űzte a kormányzat, szabálysérés azok etetése. Ne is kell nekik enni adni, és elmennek világgá. A kormányzat meg majd megfogja a polgárok lakásában az egert, meg a köztereken élő patkányokat?
@látjátok feleim szümtükkel: A masszív réteg soha nem fog kiábrándulni,történjen akármi.
"Orbán az azonnali kérdésre adott válaszában arról beszélt, hogy adósságot engedtek el, valamint arról, hogy „sokan vagyunk, akik a falusiakat képviseljük”."

Mondjuk pl. a Simonka képviselő is, aki tényeg a falusiakat képviseli. Meg a Lázár -annyit is ér- képviselő úr. Ők tényeg sokat tettek-tesznek a falusiak felzárkóztatásáért. Oda, az ő birtokukra.

hvg.hu/itthon/20181029_Orban_A_Fideszre_a_falusiak_szavaztak?s=hk
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Masszív réteg kihal, sokat tesz érte az egészségügyi ellátó rendszer, az ifjab masszívak meg majd a saját érdekeiket fogják tolni, és nem Orbánét, meg a vénekét. Az is változást fog hozni ezekhez képest.

Biztos vagyok benne, hogy a fidesz tagságán belül is forr már a must. Azt pedig sokáig nem jó dugó alatt tartani, mert kifut.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Az emberitermészet sosem változik, mert egy a vaóság még akkor is,ha ezer a ruhája.

"A hvg.hu által megkérdezett polgármesterek között akadt olyan, aki a Fideszen belüli leszámolásról beszélt, míg mások úgy vélik, hogy a most felbukkanó ügyek, csak a jéghegy csúcsát mutatják."

hvg.hu/kkv/20181030_Simonka_ugy_bosszu_fidesz_bekes_vallalkozas_bukas_csalas_vizsgalat?s=hk

Az is a valóság egyik ruhája, hogy erről az ügyről a kormányoldali fórumok nem nagyon hírközölnek.
Sajtószemle:

Vajnáné nagyságos asszony szerint Hadházy, és a baloldali sajtó irigy rá, és ezért csinált botrányt abból, hogy magánrepülővel vitte a macskáját az USA-ba.

Azon nem gondolkodott el, ha ezzel nem dicsekszik, és nem írja meg a saját oldalán, akkor kutya sem ugatta volna meg? Ezért nem értem miért is hablatyol irigységről.

De, hogy tudja, nagyon sok macska gazdájának még arra sincs pénze, hogy a helyi állatorvoshoz elvigye a beteg állatát. Még sem dicsekszik vele senki, és sok faluban még állatorvos - meg emberorvos - sincs...

hvg.hu/itthon/20181029_vajna_timea_hadhazy_akos_macska_allatorvos_maganrepulo?s=hk
Basszus!
Ezzel a törvénnyel sem sikerült a fidesznek jobban teljesíteni. Talán ha törvényalkotás előtt elolvasnák többször a saját alaptörvényüket, akkor sikerülne.

hvg.hu/itthon/20181030_Megnyerte_elso_peret_az_uj_gyulekezesi_torveny_hatalyba_lepese_ota_a_TASZ?s=hk
"Európa akkor lesz erős és egységes, ha elfogadjuk, hogy bizonyos történelmi dátumok egyeseknek örömöt jelentenek, másoknak viszont fájdalmat. Az is fontos lenne, hogy azoktól, akik szomorúan emlékeznek egy eseményre, ne várják el, hogy örüljenek, az ilyen elvárás ugyanis erkölcstelen és tisztességtelen - fogalmazott Szijjártó Péter."

privatbankar.hu/makro/szijjarto-durvan-kiosztotta-junckert-322506

Igaza van Szijjártónak, és ezért ugyé nem baj, ha nem lekendezek a törökök magyarországi népnemzeti ünneplésének?
Nekem a Gülbaba csak egy bitorló, aki ide jött, és legyilkolászta a magyar honvédő katonákat. Miért is kéne ezt a türbéje felújítása kapcsán ünnepelnem? Attól, hogy elmúlt már több száz éve is a dolognak, attól még idegen támadó marad. Én a honvédő katonákat ünnepelem, de vajon nekik hol van nemzeti emlékhely? Ja, az nincs?
Vagy kettő a mérce?
index.hu/belfold/2018/10/30/titok_hogy_mivel_repult_orban_a_vidi_gorog_meccsere/

Vannak régi magyar mondások, mint pl. akineek nincs vaj a füle mögött, az nem titkolódzik.

Mert ugyé a Demeter Márta a nemzetbiztonsági kockázat, a mások magán gépein vendégként repülgető magyar miniszterelnök meg nem az.

Pedig valaha valaki olyasmit mondott, vigyázni kell, a gazdasági oligarchia ne hatoljon be a politikai életbe. Vajon ki is lehetett ez a valaki?
"Kulturális tao: Tarlós István levelet ír Orbán Viktornak
Tarlós István a kulturális/színházi tao ügyében levelet ír a miniszterelnöknek, és kéri Orbán Viktortól annak megfontolását, hogy csak a konkrét szabálytalanságok, csalások esetében járjanak el, ne a támogatási formát szüntessék meg. Ezt a főpolgármester közölte érdeklődésünkre."

Tessenek már megvilágostani a sötét agyamat, miért kell ahhoz levelet írni, hogy a szabálytalanságok, csalások eetében az állam eljárjon? Nem ez a természetes?

www.atv.hu/belfold/20181030-kulturalis-tao-tarlos-istvan-levelet-ir-orban-viktornak/hirkereso

Lehet, hogy eddig rosszul értelmeztem az illiberális kormányzást?:D
Teccenek ezt érteni?

"Nem érdekel, hát azok az emberek, akik nézik ezt a csodálatos filmet, nem kellett volna a magyar emberek ellen szavazni Brüsszelben, akkor lenne önöknek itt létjogosultságuk kamerázgatni."

Egyszóval nincs mindenkinek itt létjogosultsága, csak a polgármesternek meg azoknak, akik az emberek mellett szavaznak.

24.hu/kozelet/2018/10/30/brusszelezve-oktatta-ki-nagykallo-polgarmestere-az-unios-penzekrol-forgato-riportert/
Nem egy kis hivatali visszaélés ez?

index.hu/video/2017/10/05/jatszoter_eu_szegregacio_videk/

Azon túl, hogy törvényellenes diszkrimináció.

Kérdés, hogy az uniós támogatást azért adták-e, hogy az önkormányzat az abból épült létesítményekbe belépő díjat szedjen?
"Mi lesz a következő?

– Az ukránok.

Ukránok?

– Persze. Látom, nem vagy otthon a témában. A cigánykérdés le lett kezelve, arról már nem is beszél senki. Migránsok: pipa. Csövesek: nemsokára pipa, főleg ha az itteni modellt mások is átveszik, mert szerintem ilyen más kerületben nincs. De tele van a környék ukrán vendégmunkásokkal. Nem csak itt, mindenhol. Isznak, mint a gödény, aztán meg baszni akarnak. Sorban szólítják le a fiatal lányokat. Múltkor itt voltam a boltban, ukránul pofáztak, tele volt velük a bolt, a magyar oda se fért a pulthoz tőlük, és ahogy nézik a kis csajokat, meg sziszegnek nekik, hát ment fel bennem az ideg. Egy ilyen egyszer már csúnyán kikapott, megmondom neked. Szóval ez lesz a következő, csak figyeld meg. Én szóltam."

Barna inget mikor kapnak a szabadcsapatok?

24.hu/belfold/2018/11/01/hajlektalanok-csepel/
Emlékszik még valaki a POFÁTLAN VÉGKIELÉGÍTÉSRE?

E vajon mi?

24.hu/fn/gazdasag/2018/11/01/kecsmar-krisztian-igazsagugyi-allamtitkar-juttatas/

Pofás kielégítés?
Mariann@19

remélem jól vagy..ja és megkésve..boldog névnapot.. is!

remélem néha ránézel még erre a sírkertre))

.fantasztik hétvége jön))

hajráSzeged!!!

www.keziszovetseg.hu/v2h/001/005/p_005.asp
Mi van gyíkarc,
2017.08.05. óta annyira eltömítette a var az ánuszodat, hogy már egy szösszenetet se tudsz ideszarni?
"Az RTL Híradója Nagykálló polgármesterét telefonon próbálta utólérni, bár sok sikerre nem számíthattak, hiszen korábban a nem létező rallypályára figyelmet felhívó N1TV-nek a városvezető azt mondta: nem a nagykállói ügyekkel kéne foglalkozni."

Kár, hogy nem kérdezték meg tőle, ha nem nagykállói ügyekkel, akkor szerinte mivel kellene foglakozni? Ő már csak biztosan tudja.;D

hvg.hu/gazdasag/20181103_Siri_csond_es_gaz__igy_nez_ki_a_42_millio_forintbol_felhuzott_nem_letezo_rallypalya?s=hk
@heptakontanonaéder:

"(én vagyok az illemtanár!)
A tahó akkor is tahó, ha vendéget akarna játszani!"
No, most ki teljesített jobban? Vagy szarul?????

index.hu/gazdasag/2018/11/04/zold_hid_nhkv/

" Végül a Katasztrófavédelem kötelezte a Zöld Híd Kft-t, hogy vigye el a szemetet, ehhez pedig biztosítja a szükséges forrásokat. Szerdától így a Zöld Híd újra elkezdte szállítani a hulladékot, miközben aznap a kukaholding megvonta az erre szóló engedélyét."

Ez nem erősen törvénysértő kötelezés? Vagy kivéve a gyevi bírót passzussal a katasztrófa védelem megvéd mindenkit? Esetleg utóbb majd akad hivatal, amelyik megbírságolja a Zöld Híd Kft-t engedély néküli szemétszállítás miatt? Hogyvanez?
@heptakontanonaéder:

"Mi van gyíkarc,
2017.08.05. óta annyira eltömítette a var az ánuszodat, hogy már egy szösszenetet se tudsz ideszarni?"

A te szádból viszont ömlik a szar és jól is van ez így.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
Azon gondolkodom, ennek az ügynek a gyanúsítottjai miért nincsenek börtönben? Lehet, ha ellenzéki pártkötődéssel rendelkeznének, akkor már mindenki rács mögött lenne?

Az is izgalmas kérdés a pénzt osztó hivatalnak miért kellett két év ahhoz, hogy kiderítse, kamu pályázatról van szó? Vagy a hivatal nem ért rá jobban telesíteni? Vajon miért?

Nem értem azt sem, az adóhivatal ekkora összeggel gazdálkodó céget miért nem ellenőriz gyakrabban? Ja, mert a kisvállakozót könnyebb, és ismerik a mondást, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok?

24.hu/belfold/2018/11/05/unios-tamogatas-csalas-toltoallomas-domanovszky-henrik/
No, hogy vidám legyen a hetünk. Majd Szingapúr kihúzza a magyar húsipart a recesszióból. Mind az 5 millió 800 ezer lakosával.

24.hu/belfold/2018/11/05/szijjarto-peter-szingapur-husexport/

Ez nekem nagyon teccik, csak így tovább!

"A tárcavezető a szingapúri kereskedelmi és ipari miniszterrel folytatott tárgyalásáról beszámolva kifejtette: Szingapúr és Magyarország a kölcsönös tiszteletre helyezi kül- és a külgazdasági politikáját. Jó, hogy vannak olyan országok,amelyek nem a másik kioktatásával vannak elfoglalva, hanem elfogadjuk azt, hogy kinek-kinek a saját történelme, kultúrája, társadalma határozza meg politikai és társadalmi berendezkedését, és ahelyett, hogy egymás kioktatásával foglalkoznánk, értelmes dolgokkal múlatjuk az időt, például gazdasági megállapodásokat kötünk."
24.hu/belfold/2018/11/05/nemzeti-konzultacio-2018-kerdesek/

Egy kérdés hiányzik. Úgymint egyetért-e azzal, hogy a magyar fiatalok csak az állam engedélyével menjenek más országokba dolgozni, és élni? Hamár az állam mélyen a zsebébe nyúl, hogy felnőjön az a gyerek.

Arról miért nem kérdezik meg a népet, egyetért-e azzal, hogy a családok sokkal nagyobb mértékben vegyék ki részüket a gyerekeik nevelésből, mint most. Mert ugyé megszületik azonnal támogatást kap, sőt már születése előtt is az anya. Utána állami bölcsőde, óvoda, iskola, ingyenes iskolai étkeztetés, ingyenes kommégium, inyenes felsőkotatás, szülőknek adókedvezmény. Csak a kérdés az, hogy mibül, és kinek a pénzibül? Mert ugyé az anya gyereket nevel, ezért nem is érthető a 2. számú kédés. Elvileg a gyereknevelés mellett csak az apa dolgozik, anya otthon van a gyerekekkel. Mi van ha apa elveszíti a munkáját? Nem jut nekik támogatás a továbbiakban?

Főállású anyaság már volt, nem tudom most van-e, de arra emlékszem a fidesz néhány éve azzal kampányolt választás előtt, a családok ne azért szaporítsák magukat sok gyerekkel, hogy a családi pótlékból éljenek. Most mi is lesz ezzel a rengeteg támogatással?

Azt sem értem pl. miért kell a legalább három gyereket nevelő édesanyáknak kiemelt támogatást adni? Édesapa nem nevel? Neki nem jár támogatás, csak édesanyának ( aki sokszor nem is annyira édes )?

Mindezek ellenére én nem sajnálom a gyerekek támogatására szánt pénzt, csak az a gyanúm, hogy ebben a kérdésben pont oda tartunk, ahonnan jöttünk. Remélem azért oda nem jutunk el, hogy az édesapák és édesanyák helyett majd az állam által kijelölt személyek csinálják a gyerekeket, és kijelölt anyák szülik meg őket. Bár az abortusz tilalmat bevezethetnék, mint anno a kommunisták tették. Lehet, hogy több gyerek születne.
Visszanyalt a hazaárulózós fagyi.:D

"Még a saját maga által megszállt ügyészséggel sem sikerült kimondatnia, hogy hazaárulók lennének, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. Ideje, hogy Orbán Viktor is felfogja: hazaárulózhat reggeltől estig, de mi akkor is európai magyar polgárok vagyunk, akik igent mondtak arra, hogy az EU megvédje a magyarokat az Orbán-rendszertől"

hvg.hu/itthon/20181105_Papirja_van_a_DKsoknak_hogy_nem_hazaarulok?s=hk

A fidesznek meg papírja van arról, hogy valótlansággal sároza a DK-t.:D
Székelyéket vajon megkérdezte a fidesz, hogy akarnak-e a magyar nemzet elválaszthatatlan részei lenni, vagy ezután is székely nemzetnek tekintik magukat?

"Potápi Árpád államtitkárt, aki a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, hogy a javaslatnak nemcsak szimbolikus jelentősége, de valós üzenete is van. A kabinet a kezdeményezést támogatja, de benyújt hozzá egy módosító javaslatot, ami egyértelműsíti, hogy a székelyek elválaszthatatlan részét képezik a magyar nemzetnek."

24.hu/belfold/2018/11/05/fidesz-jobbik-magyar-szekely-osszetartozas/
24.hu/kozelet/2018/11/06/kosa-lajos-anyja-nem-stroman-bmw-motor-lizing-meker-kft/

Nem értem miért cikizik ezt szerencsétlen céget. Gyalog, vagy biciklin mégsem mehetnek az állatgondozók az ólakhoz. A cég főnöke sem roboghat egy régi Ladán a vevőkhöz, üzleti patnerekhez, még azt gondolnák rosszul híznak a desznyók, és nem futja rendes járműre. Így meg a luxus autót látva, rohannak velük szerződést kötni, mert ha a járgány tuti, akkor a disznó is csak jó lehet.;D

Egy biztos, ha eccerű anyukának nem 45 milliója, csak 4 milliója volt, ami nem fért bele a bevallott jövedelembe, akkor az adóhatóság lábánál fogva kirázza. Mert törvény előtti egyenlőség van. Kivéve a gyevi bírót.
"A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá."

Én úgy látom a válaszok nem aktuálisak. Mikor lesznek azok? ;D

index.hu/belfold/2018/11/06/magyar_hang_interju_kiss-rigo_laszlo_puspok/
24.hu/kozelet/2018/11/06/vadai-orban-a-furdoszobaba-is-golyoallo-mellenyben-megy/

Tényleg, jár a miniszterelnöknek díszkíséret magán szórakozáskor?

Vajon ha erre nem ad lehetőséget a törvény, akkor ezmiez? Vajon miez akkor, ha egy kishivatalnok költ olyanra a közpénzből, amire nincs joga?

Ja, és a belügy miként számolja el ezt a költséget? Van rá rovata?
index.hu/belfold/2018/11/06/pava_zsolt_megunnepelte_a_forradalom_levereset/

Innen már csak egy ugrás november hetedike.Ja, és soros a hibás.;D

Azért ez jellenző, egyrészt arra aki írta, másrészt arra, aki közzétette. Gondolkodni egyik sem bírt előtte. De kinyilatkozni elősosztályúan tudnak, még akkor is, ha maguk sem értik amit mondnak.
Látod? nem látod? Na látod?

index.hu/gazdasag/2018/11/06/elios_nyomozast_vege/

Gyönyörű nyelvünk minden csodára lehetőséget ad.;D
Látja? Nem látja?

Ne búsuljon, feltehetőleg csak a fotós látja.

A pénzt meg senki sem látja.:(

24.hu/belfold/2018/11/06/szimpatikus-orosz-csalad-reklamozza-a-kormany-nemzeti-konzultaciojat/

Tényleg hová lett?
Látja? Nem látja? A hivatal látja.

24.hu/belfold/2018/11/06/megvontak-a-fogyatekossagi-tamogatast-az-anyatol-akinek-letepte-a-karjat-a-rossz-tesztagep/

"A fogyatékossági támogatás megszüntetéséről szóló határozat jogosságát törvényi paragrafusokkal igyekeznek alátámasztani. Kiemelik többek közt, hogy már nem szorul a kormányrendelet szerinti segédeszköz állandó használatára."

Pedig még olyat senki nem hallott/látott, hogy az ember levágott/letépett keze utóbb kinőtt volna.
Látja? Nem látja? Na, látja.

Attól, hogy nemzeti konzultálunk, és agyba-főbe visszatérünk a kárárista családtámpgatáshoz, még nem lesz több szűlőképes nő, majd csak 20 év múlva. De mit láét a mai szülőképs korosztál? Egy lakás, négy kerék, üdülés stb, majd aztán ha bír, jöhet a gyerek.

index.hu/gazdasag/2018/11/07/demografiai_portre_2018_gyerekvallalas_termekenyseg/
Látja?

Én látom, de így kapásból nem tudom miről van szó. Milyen tájékoztatás ez? No, teccenek látni?

privatbankar.hu/makro/kimondta-a-birosag-unios-jogot-sert-a-magyar-mobilfizetesi-rendszer-322662
Vajon Semjén nertárs akkor is kapott volna ingyenes vadászati meghívásokat, ha nem miniszterelnök-helyettes, országgyűlési képviselő? No ugyé.
Az meg csak nézőpont kérdése, hogy az ilyen ingyenes ajándék minek látszik. Perze az nem mindegy, hogy melyik országban van az a nézőpont.

hvg.hu/itthon/20181108_Semjen_vadaszata_nemsokara_indulnak_a_svedorszagi_kihallgatasok?s=hk
Ebben az írásban van egy szemléletes térkép arról, hogy amíg a magyar kormány keleten keresi a magyarokat, addig a magyarok nyugaton keresik a boldogulást. Nem valahol félúton kéze közös nevezőre hozni a dolgot?

hvg.hu/itthon/20181108_magyar_gyerek_szuletes_kulfold?s=hk
Filmcím? Illiberálrealizmus, avagy a magyar miniszter és baráti körre tündöklése, és bukása?

hvg.hu/kkv/20181108_Betelt_a_pohar_a_kisvardai_onkormanyzatnal_kirugjak_a_Sesztakstadion_epitojet?s=hk

Lesz még újbb film?
Láttya? Nem láttya? Na, láttya

24.hu/belfold/2018/11/08/peterfy-korhaz-egerurulek-pelenka/

Ezt dr. Kásler nertársnak kéne elküldeni, hogy nézegesse mitől sok a kórházi fertőzés.
Mármint ne az egárszart, hanem azt nézegesse, hogy ki vezeti az ilyen intézetet, és mit csinál vezetés címszó alatt. Netán a hivatali "olcsó" autóval látogatja a nertársakat? Azt is nézegethetné, hogy az alkalmazottak miért csak azt látták meg, hogy valaki videózik? A megkékült párizsit és az egérszaros pelenkát miért nem látták már meg? Az egér nem egy nap alatt szarta tele. Mit csinálnak ott munka címszó alatt?

Azért kedves vezetőnknek sem ártana nagyplakátra tenni, hogy jobban lássa mi folyik az uralkodása alatt. Hátha két migráncsozás, meg három brüsszelezés közt meglátná a magyar valóságot, azt hogy a hivatalai, intézetei, az általa kinevezett vezetők mennyire jól teljesítenek.

Igaz ebben az egészraszos pelenkában nincs lenyulható pénz ( még a pelenkát sem nyúlták le ), gondolom ezért nem érdekel senkit.
Azt kérdi beszélgető partnerem, miért kell a többgyekeres családban a főállású anyaságot elismerni? Kérdem mi baja van ezzel? Azt válaszolta, hogy bölcsödében, óvodában , iskolában egy gondozó-nevelő 10-20 gyereket is nevel napi 8 órában, utána hazamegy és inzéti a két-három-akármennyi gyereke és a családja életét. Az miért nem egyenlő a főállású anyával?

Mondtam, hogy én ezt nem tudom, talán forduljon kérdésével bizalommal azokhoz, akik néhány éve még azt hangoztatták, ne a családi pórlékért szüljenek az anyák. Igaz, akkor a szocik kormányoztak.
Deutsch Tamás ismeri a réi magyar mondást, mely szerint ha már mondunk, mondjuk nagyot, hogy legyen miből engedni.;D

24.hu/belfold/2018/11/08/csak-bekerultek-a-liberalis-demokracia-szavak-a-nepparti-hatarozatba/
Láttya? Nem láttya? Na. Láttya. Mint vak a hajnalt.

hvg.hu/itthon/20181108_Egy_oran_at_eloszobaztatta_Palkovics_az_MTA_elnoket?s=hk

Szégyenteljes, hogy így bánik egy miniszter a Magyar Tudományos Akadémia elnökével, akinek a nyomába sem léphet sem szakmailag, sem emberileg. Vajon mit fog csinálni amikor majd őt előszobáztatják, amikor már nem fogja a ner a kezét? Mert az is eljöve, mint minden.
Milyénk a FÖLD?

No, végre ki van mondva, nagy nyilvánossá előtt. Innen hogyan tovább?

"Olyasmiket akarnak nemzetközi köztámogatottságra emelni, ami nem jó, például azt, hogy a migráció az egy alapvető emberi jog."

24.hu/kozelet/2018/11/09/orban-viktor-ceu-epp-kina/

Tényleg kié a FÖLD? Isten kinek adta? Kerítéssel adta?
Ezer éve jog volt a migráció-honfoglalás, ma nem az? Mi történt közben?

Mi lesz, ha hazánk klímája olyan rosszra fordul, hogy itt nem lehet élni? Megyünk az ázsiai pusztákra? Mi lesz, ha nem engednek be?
Láttya?

Keresztényi megközelítése a világnak, mely egybe cseng az előző kijelentéssel:

"Ha józanul gondolkodnánk, sokkal kevesebb konfliktus, vita lenne, erről meg vagyok győződve."

Ha mindenki a keresztény pap elképzelése szerint gondolkodik, akkor akár oszthatják az egyenruhát is.

hvg.hu/itthon/20181109_KissRigo_Laszlo_puspok_Nem_foglalkozom_partpolitikaval_de_Soros_veszelyes?s=hk
Netes adat szerin Svájcnak 8,4 mill lakosa van. Még is emeletekkel felettünk áll. Anyagilag is, gondolkodásbelileg is.

Mi lenne, ha a kormány nem arra törekedne, hogy minél többen éljünk a határokon belül, hanem arra, hogy aki itt él, az sokkal jobban éljen, mint a határokon kívül? Mert azzal nem megyünk sehova, ha sokan vagyunk, sok szegénnyel, és a sok szegényt kevés adófizető tartja el.
Miknemvannak!

hvg.hu/itthon/20181109_Rejtelyes_modon_megvaltozott_Tiborcz_egyik_palyazata_a_kormany_honlapjan?s=hk

Nyugodjon meg mindenki, világítási bűncselekmény nincs. Ami jogos, mert a világítás vagy nem világítás önmagában nem bűncselekmény. Pont.
index.hu/techtud/2018/11/08/amazonia_nem_tudja_tartani_a_lepest_a_klimavaltozassal/#

Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy az invazíz/nem őshonos fafajokhoz, akkor előbb-utóbb sivataggá válunk. A FÖLD tudja magát szabályozni, ha hagyják neki, ami az ember előtti évmilliók alatt jól működött.

Akác 8-10 év alatt vágó méreti tud nőni, és vannak déli fafajok is, amik nagyon jól érzik itt magukat. Talán el kéne gondolkodni azon, hogy mindenkit maga alá tud gyűrni az ember, de a természetet nem. A természet előb-utóbb legyőzi.
@látjátok feleim szümtükkel:
Miért nem ...tlanítasz, derága humorzsák cimbi?
(Irónia: Katalán kisváros Portugália és Baszkföld határán, Avanglion mellett. Vasaló és töltőceruza gyártása jelentős)
No akkor most röhügjünk?

Hírek szerint az agrárium minisztériumából bürokráciacsökkentés címén a természetvédelmi főosztályról a munkatársak felét kirúgják.

Ezután majd a ner védi a magyar természetet a minisztériumban?
Azt mondja a kormány szócsöve, azért jó a konzultáció, mert segít megvédeni a családtámogatásokat.

Én meg ezt azért nem értem, mert a fidesz kéthatmaddal állítólag kormányoz. Akkor kiaf*tól akarja megvédeni azt amit egyedül eldönt? Netán a nertársak mohóságától?
Befulladt az illiberalizmus?
Nicsak,nicsak, gondolkodott valaki a nemzet bankjában?
Én csak azt nem értem, hogy miért ott? Vagy talán még is értem.

Ugyan akkor azt sem értem, hogy a fidsz frakcóban széket koptató képviselők miért nem gondolkodnak arról, miről a bakban gondolkodnak, hiszen ez az ő feladatuk lenne.

merce.hu/2018/11/10/jo-reggelt-az-mnb-beleszallt-a-kormany-oktataspolitikajaba/
?
24.hu/kulfold/2018/11/10/le-monde-trump-osszekeverte-a-balkant-es-a-balti-orszagokat/

Ezért kellene alkalmassági vizsgálatra kötelezni az állami vezetői tisztséget elnyert személyeket.Minisztériumi takarító nénitől felfelé.
@látjátok feleim szümtükkel:
nem, puszinyusszi!
Ez a Pallas nagy lexikona címszava.
24.hu/kozelet/2018/11/12/szuloi-hang-felmeres-tanarhiany/

Kár, hogy ez a téma kimaradt a védjük meg a családokat nemzeti konzultációs kérdései közül.
www.atv.hu/belfold/20181112-kotelezo-lesz-bejelenteni-az-allamnak-nev-szerint-ki-melyik-szallodaban-ejszakazik/hirkereso

Emlékszik még rá valaki, hogy mekora "háború" dúlt anno azért, hogy az állam ne használjon és gyűjtsön minden féle-fajta adatot a polgárairól, és ne legyen elérhető személyazonosító számon keresztül minden adat? Ahhoz képest elég jól elhaladtunk ettől a kurzustól.

Az persze nem érthető, ha az állam statisztikai hivatala megkapja az adatokat, miért kell újabb állami sóhivatal ezen adatok ( vagy újabb adatok? ) gyűjtéséhez? Különösen azért nem érthető, mert a turisztika általában magánkézben lévő szolgáltatási tevékenység. Lehet, hogy a saját lábra állított turisztika nem jut elég információhoz?
hvg.hu/gazdasag/20181112_Az_utolso_pillanatban_is_kapott_meg_3_milliard_taopenz_a_felcsuti_sportcsarnok?s=hk

"... a törvény szerint rá kellett, hogy bólintson a sportpolitikáért, illetve az adópolitikáért felelős miniszter is."

Nem értem, mi ez a nagy szőrszőlhasogatás. Bólintott az, többször is, csak nem készült róla video.
@Oxica:
esetleg érdemben?
Vagy csak egy kis sugárban hányás?
(ne feledd el kimosni a szádat, mert a sav kinyírja a fogaidat)
@látjátok feleim szümtükkel:
az ősfurkó meg ősfurkó.
=ebből a csodásan magasröptű ámdeviszontag MOHO-rétegig mélyenszántó böfiből aztán végre megtudtam, hogy kedvenc gyíkom átengedte a terepet a magadfajtáknak.
(tán undorodik? azt is megérteném)
@heptakontanonaéder:

Na mi van, megint kiengedtek az óladból? Nem ízlett a moslék, hogy ide jöttél kiokádni?

Jobbulást.
24.hu/belfold/2018/11/13/miert-biztak-egy-kis-nyirsegi-kft-re-hogy-szedje-be-a-szemetdijat-az-egesz-orszagban/

Kászos az erőben? Esetleg ezért nyúlta le az állam a szemetezést, hogy legyen miből díjazni a ner tagjait? Utána meg fenyegeti a polgárt, aki nem hibázott abban, hogy nem működik a rendszere?
@Oxica:

Hagyd a fenébe, hiszen látni, hogy földig ér a nyelve, és arra figyel, nehgy valaki a nagy tülekedésben rálépjen.
Rendnek lennie kell. De hol van a határ, az ártatlanság vélelme, és a kötelezően előírt viselkedés viszonya?
Ha utóbb ártatlannak kell majd valakit tekinteni, akkor ki kér tőle bocsánatot a viselkedési szabályok betartásáért? Mert ugyé ártatlan embernek elő lehet írni, hogy legyne-é szakála vagy sem, haptákba vágja-e magát, ha szól hozzá a börtön őre, vagy sem? Egyáltalán az előzetesben lévőre alkalmaztahó-e olyan szabály, amit a jogerősen elítéltre alkalmaznak?

hvg.hu/itthon/20181113_Kivizsgaltak_Czegledy_borostajanak_hosszat?s=hk

Azt azért szívesen olvasnám, hogy a nem nemzeti többséghez tartozó hölgyek miért festhetik be a hajukat a letartóztatásuk alatt?
@heptakontanonaéder:

Ja, a Soros a hibás, és álíccsuk meg Brüsszelt!
24.hu/belfold/2018/11/13/nikola-gruevszki-menedekjog/

Gondolom a soros a hibás, meg álíccsuk meg Brüsszelt.

Meg kell neki adni, nem szabad kiadni. Hiszen nálunk repülni is szoknak, meg vadászni. Mások kontójára. Szegény politikailag üldözöttnek jár ennyi.

Vagy nem?
Van új a nap alatt?

Anno még a rendszerváltás előtti időkben egy ismerősőm a megyei kisbizottságra került munkatársnak a nagyvárosba. Egy idő után látom, hogy otthon a falujába dolgozik. Kérdem mi történt? Azt mondja semmi, csak a fizetéséből ő nem tudott minden nap a puccos étteremben edébelni, kinézték maguk közül. Így vissza tért a normális emberi közegbe. Mondjuk repülni azóta sem szokott, meg jacht útra sem hívták, de volt már polgármester.

24.hu/szorakozas/2018/11/13/lany-szulok-csaladi-haz-eltart-fizetes-jovedelem-bournemouth-sian-teasdale/
Olvasom, hogy a jobbik-elnök keresztényi erkölcsről prédikál, de neki meg viszonya van egy tagtársával. Ez persze nem a ballib sajtó szemét szúrja, ezért akkora kérdőjel merült fel az agyamba, amit ide nem is tudok kiírni.

Mert ugyé megint előjött a régi magyar szólás, hogy más szemében a szálkát is meglátja, sajátjában meg a gerendát sem.
24.hu/belfold/2018/11/13/egeszsegugy-allami-magan/

"... a miniszter elképzelése szerint a magánellátásnak mindenképpen az állami intézményeken kívül kell történnie, ..."

Magyar beteg útja:

Nyomoronc elmegy a háziorvoshoz, aki szakvizsgás belgyógyász. Kéne egy CT, de nem küldheti. MIÉRT?
Házio. kénytelen beutalni nyomroncot a belgyógyászati szakrendelésre, mert csak azok rendelhetnek CT-t. MIÉRT?
Nyomoronc időpontot kér a szakrendeléstől, ami jó esetben 2, rosszabb esetben 4-6 hónap is lehet. MIÉRT?
Szakrendelésen nyomoronc megjelenik, kap beutalót CT-re vagy más rendelésre, újra időpont kérés. MIÉRT?
Megtörténik a CT, vissza vele szakrendelésre, nyomoronc megint kérheti az időpontot, és örülhet, ha néhány héten belül fogadják. MIÉRT?
Szakrendelés vissza utalja a héziorvoshoz, mert a "kezelés" annak a dolga.

Konkért péda: hasi problémákkal küszködő beteg márciusban kereste fel a szakorvos magánrendelését, aki májusra adott időpontot ( mert nagyon sok a magánbetege ), majd a vizsgálat után beutalót kellett kérni hozzá a kórházi szakrendelésre, melyre viszonylag gyorsan adott időpontot. Ekkor csak a beutalókat nyomták nyomoronc kezébe, és MRI vizsgálra július végére kapott időpontot. Az eredménnyel a szakrovos újabb időpont kérés után két héten belül foglalkozott, béltükrözést javasolt. Ekkor beteg kérte, hogy altatásban végezzék, válasz a kórházban ezt altatásban nem végzik, így szabadságok, és már kiosztott időpontok miatt csak októberre kap időpontot. Tükrözés októberben sikertelen lett, ekkor az orvos irrigoszkópiát javasolt, amit nyomoronc nem fogadott el. Közölte, majd keres olyan magánrendelést, ahol altatásban megvizsgálják, mire orvos: magánrendelésen ő is csinálja, és 5 hétre adott időpontot. Vizsgálat megtörtént, orvos a végén közölte, hogy a beteg állapota miatt ezt a vizsgálatot éber állapotban nem lehett volna sikeresen elvégezni.
Indulástól a befejezésig 8 hónap. Pont.

A magánrendelésen a kórház 3 alkalmazottja "dolgozott".

Ez egy nagyon túlterhelt szakrendelésen történt, de a kórház ( de szerintem az összes állami kórház ) szervezése körül valami óriási hiba van. Ha egy szakrendelés elrendel egy másiknál vizsgálatot, amit ugyan azon tető alatt végeznek el, akkor az orvos miért nem kapja meg az eredményt, miért nem értékeli, és annak függvényében vagy behívja a beteget, vagy kiküldi a beutaló orvosnak az eredményt a véleményével együtt. Ez kényelmesebb lenne mindenkinek, és talán még gyorsabb is.

Háziorvosok szakvizsgálattal rendelkeznek, és nem érthető, miért nincs jogosultságuk különféle vizsgálatok elrendelésére, ami óriási pazarlás, és túlterhelést okoz.
Egy háziorvos szerint a vizsgálatok eredményeit csak akkor kaphatja meg elektronikus úton, ha több száz ezer forintér vásárol egy programot, és ez után havi djat is fizet. Ezt miért nem oldja meg az állami ellátás minden általa foglalkoztatott orvos bevonásával úgy, hogy ne a színlelt vállalkozó háziorvosnak kelljen a dotációból ezt is fizetnie? Hiszen ez nem kegy az államrészéről, hanem az adófizetők érdeke. Ezért is fizetnek adót.

Elmúlt nyolc évben mást sem lehetett hallani, mint azt, hogy a szocik által tönkre tett egészségügyet majd a fidesz tapra állítja. No ez a fentiek szerinti módon sikerült. Sajnos ez nem egyedi jelenség.

Azért még erről a talpra állításról annyit, 92 éves öreg bácsit beutalták a kórházba, bevitte a betegszállító valamikor reggel. Másnap hajnali három órára értek vele haza, addig se evés, se ivás nem volt, mivel szegény nem tudta mire számíthat, nem vitt se enni, sem inni valót magával.

62 éves betegnek amikor panaszkodott az orvosnak, hogy fáj a gerince, azt mondta az orvos, mit akar, elmúlt 60 éves.

Persze tudom, a nép kétharmados többséggel választotta meg a fideszt. Ezért azt kapja ( sajnos az is aki nem rájuk szavazott ) amit megérdemel? Ráadásul még a fűtött füves stadijonyba sem engedig be, csak ha a taon felül jó drága belépőt is fizet. Egészségünkre!?

hvg.hu/kkv/20181113_Sorra_mondanak_fel_az_oroshazi_korhaz_Surgossegi_Osztalyan