Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.11.19. 15:50 Fabius

Farkas Flóri egyszerre fenyegeti a cigányságot és a kormányt

Hogy a devla verje a fejeteket!

Dikk, má'megin az én lemondásomon pörögtök? Hát elbujdostam, mint Sisa Pista, lábon lőttem magam, mint Milfajt Ferkó, előgyövök egy év múlva oszt'még mindég ez a téma? Csáresz muro kár! A fekete rák essen a mejjetekbe, de akkora, mint a tiszaroffi kultúrház! Nincs énnekem miér lemondani, az OLAF vizsgálatnak is oka van fogyva, vagy fogyatékos az oka, honnét tudjam hogymondják az ilyent. A lényeg, hogy az van, ok az már nemvan mióta visszakérte az EMMI azt a másfél milliárdot amiből nem építettünk hidat a munka világába. Lett belőle más! Nem számoltam el vele, mert hétpróbás gazember miniszteri biztos vagyok, nem is adtam vissza, miért is adtam volna? Mert a lázárjános aszonta, a párt ez ellen nem véd?

farkas_flori.jpg

Ez a gádzsó majd akkor dumáljon, ha ő hozza a roma szavazatokat helyettem, vagy majd ő mondja meg adhat-e közkegyelmet az Áder. Amúgy mekkora faszaság lenne már, ha két köztársasági elnöktől kapnék kegyelmet! Énszerintem egy húzással Örökös Cigánykirály lehetnék Orbán Vezér mellett a történelemkönyvben. Igazi megkoronázása lenne annak, hogy hol a származásommal takarózva kiálthatok rasszistát, hol a foglalkozásomra hivatkozva karaktergyilkosságot ha támadnak. Utóbbit nem is értem, annyira fasza munkát végzek, hogy például a miskolci nemzetiségi gimiben is leérettségiztek a tavalyi tanévben vagy négyen. Ez pont néggyel több, mint ahány felnőttet a munka világába visszavezettem, úgyhogy 400%-os sikerről beszélhetünk. Hogy nem lehet ezt értékelni, a kutya egye meg a nyakatokat?!

De megfogadom, megén, hogy a cigányság és a kormány egyaránt számíthat a munkámra! A cigányságban a tápláléklánc aljára továbbra se jut le semmi, a kormány pedig biztos lehet benne, hogy amíg én itt vagyok mindig lesz ellenség ami támadni fogja. Csak a Viktor ki ne gyógyuljon a rogánitiszből, mert akkor képes lenne szerény ígéreteimet fenyegetésnek látni...

634 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr6811973504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" „itt nemcsak a személyemet, hanem az egész cigányságot támadják”. "

Pedig nem is olyan nagy, mint az egész cigányság.

mno.hu/belfold/farkas-florian-elvesztette-igazmondo-jelleget-1372277

" az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) úgy határozott: visszafizetteti az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) a Híd a munka világába programra felvett forrást, és mivel nem a vállalt feltételekkel valósult meg, a programot kivezették a tagállami elszámolásból.”"

Ezt jobb helyeken minimum hűtlen kezelésnek nevezik, de lehet sikkasztásnak is csúfolni, mert úgy kezelte a pénzt, mintha a sajátja lenne. Azóta sem tudni mire ment el.
Ha ilyen ártatlan, és mindent mgtesz a népéért, akkor még királlyá is koronázhatják, mint a lengyelek jézust.

index.hu/kulfold/2016/11/19/lengyel_kirallya_koronaztak_jezus_krisztust/

Azét szívsen hallanám a megkoronázott király véleményét is.
Ennek a görénynek még nem taposták ki a belét? Ja, elnézést a görényektől az összehasonlításért. Ez az előgerinchúros még a görények szintjét sem éri el.
Kíváncsi vagyok mivel zsarolhatja OGV-t, hogy még mindig ott van, ahol.
@KorlátlanTollpárna: ártu, te is mindig túltolod. szerintem ezé ez a nickneved is ki lesz baszva, és ezé nem szólnék be bolinak.

ráadásul, még vicces se volt.
@taga20: Kurvára nem tolok túl semmit. A kép arra utal, hogy vinni kell a köztörvényes geciket. Vagy szerinted nem? :)
@KorlátlanTollpárna: de. viszont miért nem mai magyar rendőröket raktál be?

az a baj haver, hogy kilóg a pata a reverenda alól.
@The Ghost Wolf: ne báncsuk a görényeket!
a gyík görényvédője régóta nincs itt, ezé én fogom védeni őket. úgy hogy, el a kezeket a görényektől!!!:))

pupitász, rám számíthacc!:)))
@taga20: Lófaszt mama. Annak idején a csendőrség Európa egyik leghatékonyabb testülete lett, 85–90%-os eredményességi mutatókkal. Gondnolom ennek most is örülhetnének a jogkövető állampolgárok a Flórihoz meg Tonyóhoz hasonló ge..k meg retteghetnének. :)
@KorlátlanTollpárna: ez most komoly, vagy vicc? remélem vicc!
@taga20: Már a kommentemben mea culpáztam a görények (Mustela putorius) esetleges megsértéséért. Tudom, hogy részemről megengedhetetlen volt, hogy Farkas Flóriánt ezekhez a menyétfélékhez tartozó kisragadozókkal mertem összehasonlítani.
@taga20: Már miért lenne vicc?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Csendőrség
@The Ghost Wolf: elfogadom, de nem volt szmájli a mondatod végén:)

ehhez mit szósz? tényleg megbuggyant a világ.
atom kéne má nekünk, az fiksz:)

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2016%2F11%2F19%2Flengyel_kirallya_koronaztak_jezus_krisztust%2F
@taga20: Hát ha te ebből vonod le a "következtetéseidet" akkor tényleg vicc. :)
@taga20: Szegény Édesanyám Isten nyugosztalja már 2010-ben a választások után megmondta, hogy Magyarország megérett egy özönvízre. Sajnos ő 2011-ben itt hagyott minket de jóslata próféciaként cseng a fülemben. Csak most már nem csak Magyarország érett meg egy özönvízre hanem lassan az egész világ.
@KorlátlanTollpárna: ember, ne égesd má magad! szerinted ma is az lenne a módi, hogy két darutollas paraszt rád mutat és kóter?
@The Ghost Wolf:

Még tőle is alacsonyabb. Jól mutat a közös fotókon.
Ez a is kép mindent elmond erről az emberek legaljáról.
Személyesen is volt "szerencsém" találkozni vele, vagy 20 évvel ezelőtt, hivatali cigány-ügyben. Már akkor is feltűnt, hogy csak azért jött(egy nagyon menő luxus kocsival!), hogy megmutassa magát, lám, ő mennyire törődik a cigánysággal, majd villámgyorsan elporzott.
Undorító, tolvaj, áruló féreg.
Csak azt tudnám, miért védik fityeszék ennyire.
Ő is visszaosztott?!
@taga20: Attól, hogy te egy méretes ökör vagy, minek nézel másokat is annak? Arról bszéltem, hogy a működése alatt magasszintű rendvédelmi munkát végeztek és ma, ahol Európában csendőrség van szintén nem az indulabakterház alapján működnek. Arról sajnos nem tehetek, hogy a csökött agyadban nem áll össze a kép a nyilvánvaló tényeket illetően. :)
@KorlátlanTollpárna: "te egy méretes ökör vagy,"

"hogy a csökött agyadban nem áll össze a kép"

haver, abban megállapodhatunk, hogy egy kommentben csak egyszer inszinuálszhacc?
különben el kell hogy kügyelek anyádba:)

ja és amit mondtál.
szerinted van köze a darutollas parasztok és a pl. osztrák zsándármeri között?
@KorlátlanTollpárna: hajrá! mehetnek a picsába!
szerintem be kéne tiltani a magyarfocit, semmi értelme:)
A jegyzőkönyvet is meghamisíthatta az ORÖ - falaz nekik a kormányhivatal?

Az Országos Roma Önkormányzat májusi, rendkívüli közgyűlése ügyében is nyomozást rendelt el a BRFK közokirat-hamisítás gyanúja miatt, írja a Magyar Nemzet.
Az ülés után Lakatos László és Vajda László politikusok fordultak a rendőrséghez, úgy látták ugyanis, hogy a közgyűlésről készült hivatalos jegyzőkönyvben nem az áll, ami valójában elhangzott az ülésen, amiről egyébként hangfelvétel is készült.
A jegyzőkönyvet egy olyan alkalmazottjával csináltatta meg az ORÖ, aki ott sem volt a közgyűlésen, ezt írásban el is ismerte az illető. Azt állítja, nem akart ebbe belemenni, de megfenyegették, hogy megszüntetik a szerződését, ha nem vállalja. Sokkal jobban így sem járt, az ORÖ június végén szerződést bontott vele.

mno.hu/belfold/rendorsegi-nyomozas-az-oro-nel-1372214
@taga20: Ameddig "darutollas parasztoknak" gondolod őket teljesen felesleges szembesíteni téged a tényekkel. :)
@KorlátlanTollpárna: a tények magacs dolgok:)

jut eszembe, ménem gábrisszomszéd vagy ma este?
@taga20: en speciel azon tepelodom milyen hülye vagyok a mostani diákokhoz képest. Jobb is itt, legalább néha van sikerelmenyem
@habakuk000: nekem is van néha, mikor téged olvasgatlak:)

bocs, kicsit túl toltam, de feldobtad.

ehhez mit szólsz? hányadék ez a barom!

444.hu/2016/11/19/hamar-eljott-a-polkorrektseggel-leszamolo-donald-trump-safe-space-t-kovetel
@habakuk000: ne segícs má neki! te kivel vagy?:)
@KorlátlanTollpárna: Kedves Trollpárna! Vélelmezem a rendőrség a rendet védte, a csendőrség meg a csendet. :-)

Ugye így (hogy a csendet védem) könnyű a Hortobágyon jó felderítési mutatókat nyújtani. :-)

Már most a Kiskörúton belül a "felderítési mutatóban" a Mikroszkóp színpad volt a toppon, bizonyos Hoffmann (Hofi) Gézának köszönhetően. Csak az a baj, hogy ua. mint a " ... engem meg gyíkká változtatott! ... De már elmúlt!" :-)

Mert Hofi már elmúlt. :-( Szelleme, humora itt van köztünk. Aktuálisabb mint valaha. :-(

Csendőrség aktualitása? Minden ember mellé nem lehet zsandárt állítani. Ezt a volt Szu-ban (hajdani NDK-ban, mai KNDK-ban) megpróbálták. Eredménye látható.

Nem csendőrség kellene, hanem harmónia, csend. (világ)béke és nyugalom. :-)
@taga20: nem érdekel. Egyenlített a Spurs, kurva jo kutya konferencián voltam , fel vagyok töltve pozitivumokkal.
Nem érdekel a sok barom
@habakuk000: Nehogy hülyén kelljen meghalnod. :))

"A csendőrség hatékony szervezet volt, mert mérsékelt létszámmal — 12 000 fővel — jó eredményt (90 % körüli bűnfelderítést) ért el a bűnüldözés terén. Ennek több oka volt:
- A csendőrség személyi állományénak a döntő többsége konkrét végrehajtó szolgálatot teljesített. E végrehajtó szolgálatot a testület személyi állományának 90 %-át alkotó legénységi állománya látta el, amely egyébként a honvédség altiszti karának a jellegével bírt.
- A csendőrség teljes személyi állománya, így a végrehajtó szolgálatot ellátók is — a beosztásuk eredményes végzéséhez szükséges — kiváló szakmai felkészültséggel rendelkezett, szakismeretüket pedig folyamatosan finomították és gyarapították, azt lényegében naprakész állapotban tartották, illetve e helyi körülményekre adaptálták.
- A személyi állomány szolgálati idő megterhelése magas volt, így a viszonylag csekély létszámmal is el lehetett érni a kívánatos járőr sűrűséget.
- A Magyar Szent korona alá tartozó vidéki területeken folyamatosan jelen voltak a csendőr járőrök, akik gereblyeszerűen felügyelték a vidéket. Ezen a csendőr járőri hálón előbb-utóbb fennakadtak a bűnözők. A lakosság számára pedig biztonságérzetet adott a csendőr járőrök jelenléte, a bűnözőket viszont elbizonytalanította, mivel tartaniuk kellett attól, hogy a legváratlanabb időben és helyen is felbukkanhat a csendőr járőr, lefülelve bűnös cselekedeteiket.
- Mivel a csendőri szolgálat bűnmegelőző jellegű volt, ezért jóval kevesebb bűncselekmény elkövetésére került sor. A megtörtént bűnesetek döntő többségét pedig felderítették. A testületnél úgy lezárni bűnügyet, hogy a tetteseket nem derítették fel, nem lehetett. Ezért — ritkán ugyan, de — előfordultak akár évtizedekig lezáratlan esetek is. Mivel pedig a csendőröket és az őrsöket is rendszeresen minősítették, az ilyen esetek az érintettekre nem voltak kedvező hatással.
- A testület hatékonysága tekintetében nem lehet figyelmen kívül hagyni annak szellemiségét. A csendőrök nem csupán az általuk teljesített szolgálatért, hanem a működési területük bűnügyi állapotáért is személyes felelősséget éreztek. Megszokott cselekedetnek számított, hogy akár több éjszakát is eltöltöttek egy gyümölcsösben a termést dézsmálók elfogása érdekében. Igyekeztek minden bejelentésre reagálni, a bűnözőket pedig felderítették és elfogták. A bűnös cselekedeteket megvalósítók nem abban lehettek biztosak, hogy megússzák tettük következményeit, hanem abban, hogy biztosan fény derül jogellenes tetteikre.
- A testületben a vezetés színvonala magas volt. A legalacsonyabb szintű parancsnoki teendőket ellátó őrsparancsnokok és helyetteseik több évtizedes kimagasló szakmai múlt nyomán kerülhettek az őrsparancsnoki tanfolyamokra, majd az őrsparancsnok-helyettesi, később pedig az őrsparancsnoki beosztásokba. Ők hivatásuk minden csínját-bínját ismerő és azokat kiválóan alkalmazni képes vezetők voltak. A tiszti kar képzettségi szintje magasabb volt, mint a társ rendvédelmi testület, azaz a rendőrség — mai fogalmaink szerinti — tiszti karáé. A rendőr felügyelők ugyanis érettségi, a rendőr fogalmazók pedig jogakadémiai végzettséggel rendelkeztek. Ezzel szemben a csendőr tisztikar számára a képesítési követelmény a Ludovika Akadémia oklevele volt." stb.
@KorlátlanTollpárna: mi a stájsz haver? boncsd ki!

bántyák hitler apádat?
@habakuk000: mi vagy te? strucc?:)

egyébként, egy kutyakonferencián, mi a szentszar lehet kurva jó????????

kutyapóz?:)))))))))
@taga20: tele. Ölt csinos nővel az előadó, az tény. Érdekes volt az ELTE etológiai tanszéke szervezte a Csányi Vilmos fele.
És ilyenkor van alkalmad azon is elgondolkodni, itt van él rengeteg okos fiatal, akik egy eredményesebb országot erdemelnenek
@KorlátlanTollpárna: szerintem nem a csendőrség a tuti nyerő
@habakuk000: és miért nem tesznek érte, hamá ennyire elkápráztatott téged, ezek a fiatalok?

szerintem, te kevered az okost és az okoskodást. az egyetemről kijön egy csomó ember, asztán fingjuk nincs a dolgokról.

csak a mi területünkről beszélek, nem a kutyákról:)
@KorlátlanTollpárna: Hát ez mind nagyon szép. Tyúktolvaj ellen biztos jók voltak a csend őrei.

Kvesztoros tarsolyoscsabi ellen mennyire lehettek jók? Csak csendben kérdem a csend őreit visszakívánó Trollpáránát? :-)

<{._.}>

Yoda, jedimester mit szól ahhoz, hogy inkognítóban tolod? Ártu?
@habakuk000: "akik egy eredményesebb országot erdemelnenek"

Lófaszt mama! Csináljanak maguknak. Olyat, amilyenre érdemesnek tartják magukat. Nekünk se csinálta más. Ha meg nem csinálják, akkor ezt érdemlik.
@rdos: Tehát előszőr elismered, hogy jók voltak aztán feldobod, hogy biztos csak tyúktolvajok ellen. Természetesen ez sem igaz, hiszen már 1907-ben használták pld. az újlenyomat felderítést gyilkossági ügyekben, ami akkoriban igencsak újdonságnak számított.
@habakuk000: Jaja nyilván a TEK az. Azért gyorsan rögzítsük a tényt, hogy a 85-90 % körüli felderítési arányt azóta sem sikerült egyetlen magyar rendvédelmi testületnek sem elérnie. Ez is nyilván azt jelzi, hogy "kóklerek" voltak kb. mint tagabácsi indulabakterházas fejecskéjében. :)
@The Ghost Wolf:

Gyerekkoromban nyári estéken az utcán házak előtt üldögélő öregek mesélgettek, pl. arról, mi van a bibliában és más okos könyvekben megírva. Én ott hallotam, hogy majd a sárga veszedelem eluralkodik a világon. Persze magamban jót röhögtem, de hát akkor se tv, se újság, még rádió is kevés helyen volt, keveset is tudtunk a világról Még a könyvtárat is csak akkoriban nyitották meg a kommunisták. A fene egye meg a dolgukat, így sokat kellett olvasnom.
Szóval erről az özönvízről jutott eszembe a sárga veszedelem, meg az, hogy letelepedési kötvénnyel könnyű lesz nekik eluralkodni, főleg nálunk.
@KorlátlanTollpárna: "Tyúktolvaj ellen biztos jók voltak"

te hülye vagy? mi a faszt nem értesz ezen?
nem volt először, és aztán!
@habakuk000: Én is örültem, amikor a Cubs 108 esztendő után bajnok lett.

www.facebook.com/Cubs/videos/10154448783280659/
@Gábris szomszéd: de, értetted:)

legalább egymást ne nézzük hülyének!:)

ja és! a két diktátor, ha összedugják a farkukat:)

444.hu/2016/11/19/duterte-ahogy-putyinnak-nekem-is-szenvedelyeim-a-nok-es-fegyverek
@taga20: Menyivel jobb lenne neked is, ha nem a 444 csöcsein nevelkednél. :)
@Gábris szomszéd: meséjj muzsik, putyin fasza milyen?
@Gábris szomszéd: te ostoba barom.
lehet, hogy obama néger, putyin meg egy fehér lidérc, de százszor obama legyen a rokonom, mint ez a pribék putyin!

obama ezerszer féhérebb, mint putyin, akinek sötét a kágébés lelke!
@taga20: Azt tudtad, hogy hülye kérdéseidre, csak hülye válaszokat kaphatsz? Amúgy mi vagy te gyóntató pap, aki látja Putyin lelkét is? :)
@taga20:
látom te is szereted, a világban nem igen volt még egy zsidó aki ennyit ártott volna a világbékének és az emberiségnek hacsak nem veszem figyelembe a Brzsezsinszky nevű másik zsidó állatot

a világ sokkal gazdagabb lenne nélkülük... ha nem emelik meg az internet árát akkor belenézhetnek a valagamba és "mexámolhassák" hány "k" betűt használok

ezek még mindíg assziszik, hogy kaptak egy olyan hülye fáraó-t mint az Ehn A Ton (Amen Hotep) akinek a lábnyomát is levakarták mindenhonnan miután a mózest és bandáját kibaszták mint macskát szarni

azaz nem ma keszték de nem akarják abbahagyni mennének annyuk redves picsájába és termelnének narancsot meg a jaffa...szóval folytasd oroszúl

brühüyyy
kkk

ennél jobb olvasmány a zódetestamentom amiben a holokauszt van leírva zamatosan ahogy a zsidók kiírtották a 7 körhnyező népet mert kellett nekik a homok már akkó is homokosak voltak

olyan birodalmat mint Mezopotámia nem voltak képesek és olyat sem mint egyiptom de szétbaszni bármit arra mai napig...
@Gábris szomszéd: egy kérdés haver, remélem nem hülye.
miért obamakizod obamát?

valószínű, hogy okosabb ember, mint te. valószínű még teológiai kérdésekben is odaverne téged.

és a te istened különbséget tesz emberek köszt bőrszín okán? milyen istent imácc te elvetemült? vagy csak te vagy istenkáromló?:)
@KorlátlanTollpárna: Elismerem tyúktolvaj elleni felderítési arányt. Igen.

Ez a legnagyobb bajunk?

Kvesztoros(ok)nak volt mata újlenyomata? :-) És ha volt, ezen múlt (már ezerkilencszázhét óta)? Értem, mindez (csend)ben elhalgattatott a "csend" őrségén. :-(

Ma másképpen van?

Még általánosabban kérdem.

Rendvédelem?

Azért az nem vicces, hogy a "rendet" fegyveres "népek" őrzik (felülről mondják meg hogy mi a "rend")? :-(

Kicsit rímel fiatalkorom "békeharcára".

Harcolunk a békéért, mert hogy Nicaragua az a nicaraguaiaké (ez sem igaz, mert hogy Jamaika és a jamaikaiaké, de most ez mindegy). :-(

Ártu! Csak neked mondom. Erőből nem fog menni. Ez volt a múlt.

A jövő az együttműködésé. És aki erre képtelen, az a jövőbeli életre - valódi rendre - alkalmatlan. :-(

Végül és utoljára, az ezredes kiadott egy parancsot.

Mindenki egyen meg egy narancsot! :-(
@Gábris szomszéd:
tudod mióta kiderűlt hogy bőrszínén kívűl semmi különbség nincs a nixon, régen bush és obamaki meg a trampli között, azóta nagyokat röhögök...milyen előnyei vannak obamaki nak? azon kívűl, hogy most nyugdíjba megy és a vetésforgóban a tramplinak aggya át a talicskát?

kavarják a szart Límában is?

brühüyyy

kkk

aszongya kis zinger, hogy a süsüék sohasem győztek amúgy igazán azaz minden szart összekavartak majd otthagyták mint eb a szaharát
lásd iraq és lybia nem akartaik gazsulálni nekik hát fődig bombázzák őket és rájuk kűtték a pisiseket

taga nak ne mondd meg mert azonnal esztergálni kezd a villámokkal
@Rodeo36 11: öreg, sokszor aszt hiszem, hogy egy húron pendülünk, asztán elkezded a zsidó témát, és rájövök, hogy barom vagy.

szerinted abba a dzsuvába, ki a fasz tudott valami értelmeset összehozni az utóbbi 70 évben?
@taga20:
ugyanazon az alapon mint te a putyint
obamaki több embert gyilkoltatott meg azaz tömeggyilkos inkább, mint a kimilszung, szaddam, és a többi akiket most nem szabad szeretni addig ők is szerették őket amíg petrodollárért árúlták a zolajat
utána meg lebomba
brühüyyy
kkk

mit keresett obamaki lybia ban? a homokot?
@taga20: igazad van, ha arra a dzsuvára gondolsz amire én
brühüyyy
kkk
@taga20: Úgy hívják, hogy szójáték. :)
@Rodeo36 11: Vigyázz mert az ilyen logikus kérdések beindítják a szikraforgácsolót. :)
@Gábris szomszéd: ezt nem úgy hívják, hogy szójáték haver, ez sima huhogás!

remélem vágod a különbséget?

remélem holnap mész dilitelni, me rád fér!:)
@taga20: jaaaaaaa, és hogy a napiszentevangyéljomnál is maraggyak éljen farkas flórián a nemzet hőse és kí vá LÓ összetartunk elvtársak

brühüyyy
kkk

és a rogánytonyó meg a cilike ...azoknak nincs egy kis kés vilájuk kanállal valahol a rák szigeteken a szarva között?
@Gábris szomszéd:
hát szikrázni még nem de már nagyon füstöl...odakozmált volna ???

vagy eltévesztette a századokat meg az ezredeket

brühüyyy
kkk

amúgy történelmileg gondolom
@Rodeo36 11: segícs má haver, me te olyan öreg foszernak nézel ki:)

ha a fityesz maffia bukik, ako hol fognak menedékjogot
kérni? muzsiklandon vagy kanadában?

vigyázz, me beugratos!:))))
@Gábris szomszéd: tegnap vedtelek a cenzortol ma mész tahoba a tetű rasszista beszédes miatt.
Az is, aki szoba áll veled
@Rodeo36 11: Küldj valami csodaszép zenekarit, hogy igazán szép legyen az este. :)
@habakuk000: Nagyon helyesen tetted tegnap, ez pedig semmiképp sem rasszizmus. Ugyanolyan becenév mint mondjuk a trumpika.
@Gábris szomszéd: hallgassák egymást...a lagzilajcsit meg a többieketmeg a fehérvárihuszárokabaszhatnékját

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
a demokráciajá szent nevében!!!
ámén
brühüyyy
kkk
@habakuk000: vonával is szóba állnak.
ember, te kevered a dolgokat.
a kártékonyt, a kármegelőzővel!:))

de a te dolgod.
@taga20:
nem tudom kikről klikkelsz?

esszem valahol lepedőben fognak ha marad belőlük lepedőnyi

brühüyyy
kkk

és miért vagyok én olyan idős amikor 18 éves múltam kkk
@Gábris szomszéd: nem . Az pusztán. Unkosag. Te fostalicska vagy
@Gábris szomszéd: vágner jó lesz? az olyan szvasztikus:)

mekkora egy szemét vagy!
@Rodeo36 11: mi van haver, neked visszafelé ketyeg az óra?

azé remélem a cerkád még áll!:)))
@taga20:

ir/gykecc' ne nyavalyogj má' annyit
brühüyyy
kkk
@habakuk000:
te aszt honnan tudhassad kuki?
nem lenne jobb ha füstölt halat ennél makarónival???

brühüyyy
kkk

te vagy ma a vicces házmester?
@Rodeo36 11: ja:))

azé ha nem baj, és nem sért, a mai agyammal nem cserélnék veled, de ha mekkérsz a kacsádat cserélem:))))
@taga20:
minő öröm...nem akarsz cserélni, mert én sem
a kacsámat? sűlve gondolod? mert mást csak úszva ismerek vadúl

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: ne süketelj! én kábé húsz évvel fiatalabb vagyok, mint te.
szerintem te azé mostanában elkezdtél gondolkodni, hogy lassan gémover lesz neked.
@taga20:
nem vagy, idősebb vagy... de nehogy bárkinek is megmondd?

próbálj meg szikrázni, mint Lenin

brühüyyy
kkk
@taga20:
mondd szivi mijaza gém o ver? és miért kellene rajta ripityázni?

brühüyyy
kkk
ott van nekednek rogán tonyó és cecilia meg a farkas flóri azzal éljél aléljál...az ma a zevangyéljom
@habakuk000:
egész ségedre

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: és hogy még jobban beléd vágjam a pengét!

nesze, nyisd ki!:)

www.youtube.com/watch?v=OKFbB_kqpDI
444.hu/2016/11/19/orban-viktor-a-kormanyzati-reklamokon-milliardokat-kereso-csetenyi-csabaval-nezte-a-dunaszerdahely-stadionavato-merkozeset

A keményen átbaszott magyar kisemberek adójából, egész jól szórakoznak ezek a g..ik.
A pharaont, meg a farkasflórit azért hiányolom a képről. Na meg csányi elvtársat.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@taga20: nem gondolom, hogy keverem

szóba kell állni mindenkivel, ugyanakkor nem mindenáron, nem árt tudatosítani

ha áthívod vacsorára a csinos szomszédasszonyt, nagy valószínűséggel nem magyarázod el neki, hogy kedvesnaccsád, ne tessék fölguggolni és összekakálni a libacombot, mert az nem nagyon szeressük, mert ő ezt talán magától is tudja

Angyalnak el kell magyarázni, mert tanulta ő az úri csíziót, csak nem olyan a természete és mindig elfelejti

a rasszizmussal nem játszunk
ennyire egyszerű ez
@Rodeo36 11: terelsz bolhás, mint cukkenberg kutyája:)

felejj szívedből, ne úgy mint egy fityeszes szar, vagy mint trámpli!
@habakuk000: sok igazságod van, csak ez megütötte a szemem, és magamra vettem.

"Az is, aki szoba áll veled"

egyébként kicsit így vagyok angyallal:))

www.youtube.com/watch?v=HPS4KmPMdGc&list=RDHPS4KmPMdGc
@taga20: @látjátok feleim szümtükkel: ezek eléggé tipikusch magyarosschra sikeredtek

szerintem többet érdemelnének, mint a szocializmusban berögzült vaskalapos irigységet és az estlegesen tényleg használhatatlan diplomát
@taga20: rád is értettem:) plusz Rodeora
@taga20:

mit vársz tőlem? mondd és hátha tudom teljesíteni
tudod csirbícsiribá

brühüyyy
kkk
@habakuk000:
rám mit ejtettél? nem talált

brühüyyy
kkk
@habakuk000: vágom haver, de aszt nem mondhatod rám, hogy puszilkodok vele.

ő is egy ember, egy magyar ember, mégha sérült is. nem csinálhatunk úgy, mintha nem lenne ő és még több millió ilyen ember!

gut8!
@taga20: csiribícsiribá hipphopp

na most megyek mást csinyányi elég vótál mára nagyapapi

brühüyyy
kkk
és hagyd a kannást vagy esztergályozzál jobban hogy jobb is jusson ne csak kannás
@Rodeo36 11: látom hiányoznak neked is a régi kemény viták!:)

egyszer mindennek vége volt/lesz!
@habakuk000:

Tipikus magyaros az is, hogy a mi korosztályunk gyerekei, sőt azok gyerekei sem, nem akarnak küzdeni a saját életükért. Nem véletlen, hogy nagyon sok 30 körüli fiatal nem bír elszakadni a szúlői háztól.
@AKIsTUDATLAN: Szerinted? Más nem lehet a háttérben, csak az, hogy a Flóri is visszosztja a sápot. Így működik a maffia.
@taga20: Haver ha én sérült vagyok, akkor te 100%-ban rokkant. :)
@Gábris szomszéd: trollpárna, most jó megmontad neki!

most el fogok vonulni tibetbe egy évre meditálni, te kis bolondos bolond:))

"Két bolond talál egy autókormányt. Megfogják, majd elmennek vele egy benzinkúthoz.
- 95-ös benzint kérünk, amennyi belefér - mondja egyikük.
- Na, maguknak sincs ki a négy kerekük - mormolja a benzinkutas.
- Látod? - mondja az egyik bolond - Alig kapod meg az autót, máris szerelni kell!"
"Mint a leszakított haldokló virág
Mint az öt millió magyar, akit nem hall a nagyvilág
Mint porba hullott mag, mi többé nem ered
Ha nem vigyázol ránk olyanok leszünk mi is, nélküled.
"

Csöpögjél és verd ki mégegyszer nyugodtan!
Az itthoni és a kivándorolt,x..millió magyar és cigány hangját ki hallja??

444.hu/2016/11/19/orban-viktor-a-kormanyzati-reklamokon-milliardokat-kereso-csetenyi-csabaval-nezte-a-dunaszerdahely-stadionavato-merkozeset

...........

Sok sikert,jó szurkolást az odakinn élő és szurkoló dunaszerdahelyi magyarnak,de magyar állami pénzt erre nem adtam volna egy büdös garast sem!

............
img.444.hu/heimpalkorhaz.jpg

Ez meg itten Magyarország bazdmeg!
na most megkérdezem, hogy szeressem-e a Flórit? íííííí
kkk
brühüyyy
@Gábris szomszéd:

@gazoló:

Egy lelátón ült a magyar és a szlovákiai magyar elit, a "krém".

Na, én ezekkel nem vagyok egy vérből való.
@Eszter68: Meg még a több ezer magyar testvéred, akikkel viszont igen. ;)
@taga20: Hát ha te is esélyt kapsz állandóan. ;)
@Gábris szomszéd:

Gondolom, nem ismered a DAC tulajdonosának életútját. Én igen. Azt is tudom, hogyan lett milliárdos. Milyen módszerekkel.

Ha lehet, vasárnak reggel kímélj meg a nemzeti romantikus eszméidtől. Valóban csöpögős.
@taga20:

Trump az Usa elnöke. Ez tény.
De azért ne legyünk elvarázsolva az általa képviselt elit elleni lázadástól.
Ő is oda tartozik.
@Gábris szomszéd:

Elég már ebből a sok testvérezésből,vérből,fajból!!
Legyen neked a testvéred,ogvhernádicsányitrió(( Kisemmiznek le sem szarnak illetve leszarnak a MAGYAR testvéreid!
@Eszter68: Jó reggelt!

Ezeknek én sem,de a szlovák túristát,román parasztot épp olyan elfogadhatónak,szerethetőnek tartom,mint bármelyik honfitársam!
@Eszter68: látom kikapcsoltad az irónia detektorodat:)

trámp, egy orbánba oltott feketepákó:))
@Eszter68: Vágod már a "centit"Prágám???:)))
@taga20:
annyiban igaz lehet amit aszondassz, miszerint ez is mindent maga alá kapar és mindenki másnak lófasz (sem)

brühüyyy
kkk

kébzeld el azok akik leszoktak róla azoknak most lesz meló??? dehogy lesz csak aszongya, hazudik
hvg.hu/itthon/20161119_Svajc_luxusvilla_Rogan_ugyved_kertesz_balazs

Ezz nagyon tetszik belőle:

"Az Opal Szolgáltató Zrt. egyébként kőolaj és üzemanyagok tárolásával foglalkozik, illetve informatikai és egyéb szolgáltatásokat nyújt, tavaly 7,3 milliárd forintos árbevétel mellett 800 milliós profitot termeltek, amit az utolsó fillérig meg is szavazott osztaléknak a tulajdonos Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség. "

"Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség"

24.hu/fn/gazdasag/2015/09/19/uresek-a-magyar-gaztarozok/

.................

-Anyám, táncba mehetnék, minden leány ott van!
-Kicsi vagy még, leányom, jobb neked a ZUGban.

-Anyám, játszani mennék nagyleány sereggel!
-Nem, hol sok a nagyleány, kicsi ottan nem kell!

-Anyám, fonóba mennék, tudok én már fonni.
-Nem, nem, este kisleány el szokott aludni.

-Ó Istenem, mit tegyek, miért vagyok kislány?
Hisz amit a nagyok tudnak, én is megtanulnám.

www.youtube.com/watch?v=pR1Z1tdjbmQ
Vigyázat a kép megjelenítése tartós egészségkárosodást okozhat))

kepkezelo.com/images/ncr53x8u8drd80dt6w6q.jpg

Melyik a kakukktojás?)
@gazoló: szerintem ez egy kakukkfészekalj!

ja, és macskának jó lenni:))

www.napiszar.hu/showPost/Hogy_massziroztassunk_otthon
@gazoló:

Régi igazság: Suba a subához, guba a gubához!

Gábrisék sosem tudtak különbséget tenni a patriotizmus és a nacionalizmus között.
@ornagy50:

Jelenleg a csirkét. )))
@ornagy50:
ez ugyanolyan, mint a levédiabasznádon nincs ellenzék illetve akiket látni azok nem...

ez röviden ebben leírva amit ott a linkeden oldalakon át rágcsál

a tőzsde, a pénz hatalma elvisz mindent addig a pontig amíg már hiába akarják "megmenteni" az AIG és hasonló rohadt geciket (biztosítók és pharmaceuták) már nem lesz aki vegey az ajánlottat hiába riogattyák,m hogy megdöglesz bözsi ha eszt meg aszt nem veszed napi 1 dolcsi havi 19 dolcsi meg hasonló és lófaszt sem kap érte de befizeti

ezért lesz mindenhol fizetős az egészségúgy

hiába van az a zizé... hogy a pénzügy 15-30% nyereség és az ipar a termelés 1-5!!! majd nem lesz csak nulla és akkor fog összeomlani a szar...kár megvárni, a biztosítók egymást fogják nullázni és a pharmakók is egymást basszák szét ez az első fokozat

a második nem létezik mert a zemberek felébrednek vagy a koporsó helyett a szemétdombon mert nem lesz majd 25000 dolláros temetés egyáltalán nem lesz temetés

brühüyyy
és akkor a rogánytonyók és cilikék mind éhendöglenek mert nem lesz miből hiába lesz neki villája lellén

kkk
@taga20: ja most látom, hogy visszaelőztünk.

a nemzet golyóstolla megszólalt. broáf!

444.hu/2016/11/20/schmitt-pal-halas-azoknak-akik-60-eve-bojkottaltak-az-olimpiat
@taga20:

hááááááát ez már minősített eset...de még hátra van a zorbángeci királlyá koronázása és utána kis guillotin

brühüyyy
kkk

csak a fejit, hogy meg ne sántúljon
@gazoló: és ha szilikon, és kijukad? felelőtlen annak a csecsnek a tulaja!:))

azé nem minden macska ilyen puhány!:))

www.napiszar.hu/showPost/Ime_Chuck_Norris_macskaja
@gazoló: várjá egy kicsit, me guma berakta eszt a reakciós hofit, és eszt hallgattyuk az asszonnyal a vasárnapi ebédnél. erigy honekker és társai:))
@gazoló:
Baj van!
Asztrahanocska - Fradi 11 - 7
@Mariann19: mi a baj?

cirmos cica haj, hova lett a vaj?:))
@taga20:
Jaj, nagyon be voltam szarva, mert vezettek az oroszok, és marha jól is játszottak.
A végén azért győztünk.
Hajrá Fradi!!!
@taga20: :))))

tehát, érdemes hozzám látogatóba jönni?!
még a végén lábra is állok :D
@guma: mi a bánat van veled?
én eddig aszt hittem, hogy csalánba nem üt a ménykű:)))
@guma:

Jobbulást guma, remélem mihamarabb meggyógyulsz!
Köszi a mai Hofit, jóvoltodból vidáman telt a délutánom. ))

@taga20: Neked pedig kösz a híradást. )
@Eszter68: nincs mit, eszterkécskekecske:))))
@taga20:

Köszönet visszavonva!
@Eszter68: vigyázzá, me gáz van. vége a szép világnak.

444.hu/2016/11/20/ennyi-volt-veget-ert-az-irgalmassag-eve

remélem azé nem sértöcc be örökre?:)))
@taga20:

Ez bunkóság volt a részedről, taga. Felesleges bunkóság. Az sem ment fel alóla, ha holnap vagy a következő 5 percben bocsánatot kérsz.

Nem sértődtem meg, de a rossz szájíz megmarad egy ideig.
@Eszter68: Nyugi nem vagytok egy vérből valók. :)
@Gábris szomszéd: szerintem leszarják, me ott van nekik az isten, a geci:)

és ehhez, mit szósz?
csak nincsitt meg ne tuggya, me elköltözik nyiznijnovgorodba:))

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F11%2F20%2Fa-nemetek-tobbsege-ujravalasztana-merkelt
@taga20: Te figy nem ugyanezt mondták Clintonnéniről is? ;)
@taga20:

egy órája még azt gondoltam, hogy egy ideig nem szólok hozzád. de szuper hírt kaptam, így képtelen vagyok rád neheztelni. ))))
@Eszter68: ez a beszéd! rövid az élet, hogy akit szeretünk arra sokáig haraguggyunk:)

na meséjj, me kifúrja a kíváncsiság az oldalamat!

persze a disznórészekre nem vagyok kíváncsi, tudod a neveltetésem okán:)))
Jééééé :)

2002-ben Lévai Anikó kiállt a családja védelmében, hogy jelezze: Eddig, és ne tovább! Nagyon helyesen.
Szerintem senkinek eszébe sem jutott a feltételezés, hogy Orbán Viktor a felesége szoknyája mögé bújt volna.
Változnak az idők...

alfahir.hu/havasi_berci
@Eszter68: "szuper hírt kaptam"

Lemondott a Világi Oszi? :)
@taga20:

Nincsenek disznó részletek, csak kedvező feltételek.
Munka.
Nekem most van karácsony. )))
@Gábris szomszéd:

Megtehetné!!!
A Szalonnában olvasom, hogy a MOL 2 millió eurót, 600 millió forintot vállalt a dunaszerdahelyi DAC stadion felújításában.
kolozsvaros.com/2016/11/20/igy-ivel-at-a-hatarokon-magukat-hazafiaknak-tarto-maffiozok-futball-iranti-feltetlen-rajongasa/

Ugyanott olvashatsz a fenn említett "úriemberről" is.

A MOL miért nem Ritók Nóra programját támogatja? Arra persze nincs pénz, "felvidéki" stadionra meg van.

Dühítő!!!
@Eszter68: Igen szerintem is dühítő, de az összetartozás akkor is szép, ha nincs hozzás stadion.
@Gábris szomszéd:

Ez nem összetartozás, hanem kufárkodás.
Ó, szegény felvidéki magyarok, akiket folyamatosan elnyomnak. Adjunk nekik egy stadiont, hagy érezzék az összmagyarság gondoskodását!

Hányok tőle!
@látjátok feleim szümtükkel:

Na, ez nem fordulhat elő a magyar kormány egyik képviselőjével sem, mivel nem járnak színházba.
Azt hiszem, az utolsó színházlátogató közjogi méltóság Göncz Árpád volt.
@Gábris szomszéd:

De a nagy nemzeti maszlagot szereted.
Összetartozunk!!!! Egy vérből!!!

Ezekkel a maszlagokkal próbálják elfedni a nyilvánvaló lopásokat.

Ezért szerettem a szoci kormányokat. Ők is ideadták a zsozsót, de úriember módra. Mindenféle felhajtás nélkül. Megpályáztad, megnyerted, elköltötted, elszámoltad.

Igaz, vissza sem kellett forgatni a pénzt.

Mert ugye az nyilvánvaló, hogy ennek a 600 millió forintnak bizonyos hányada magánszámlákon végzi?
@Eszter68: Az a dal a szocik alatt született és nem azért mert kevésbé loptak, mint a mostani fideszmaffia.
Nem is érdemes ilyesmit belelátni. Bőven elég csak szívvel odafigyelni rá.
Nekem pld. ezek a gútai isolás gyermekek marhára nem tűnnek nacionalistának vagy sovénnek és nem is takargatnak semmit a dalukkal.

youtu.be/DeddXoB_d3g
@Gábris szomszéd:

Felesleges érzelmi húrokat pengetned.
@Eszter68: Nem pengetek de pld. az EB alatt te is szurkoltál a magyar focistáknak és neked sem az jutott az eszedbe, hogy ez az egész csak a fideszes kleptobolsik lopásait leplezi.
Te is tudod, hogy nem kell mindenhol csak a rosszat látni.
@Gábris szomszéd:

Én mindig is szurkoltam a focistáknak, nemcsak az EB alatt, mert imádom a focit.
A magyar foci, sajnos jobbára nézhetetlen.
De Dárdai szárnyakat adott a csapatnak. Most is figyelem a magyar idegenlégiósok teljesítményét, Hertha-fan lettem.

A "dalt" nem szeretem, számomra túlságosan ömlengő.

Nálam a visszafogott stílus a nyerő.

Ha már patriotizmus, akkor ez.
www.youtube.com/watch?v=lR75z9hrMK0

Vagy a vidám formája:
www.youtube.com/watch?v=qEnLJ5QXP1Q
@Mariann19:

Sehol sem voltam ,amikor szurkolni kellett volna,de te kitartottál( Legközelebb jövök!
A fradi fordított de az építőknek elment a vonat!
@Eszter68:

Ezek a 'gombaseki magyariak már régen sem voltak annyira egyek))

lexikon.katolikus.hu/G/Gombaszeg.html
.....

Iniestát mikor fogadjuk magyarrá,tessó?))
@gazoló:

Gombaszög az, te! )))))

www.ssj.sk/hu/jaskyna/9-gombaszogi-barlang

Ne bosszants, ezzel a magyarítással! Gábris egész este reptette a turult.

Ismerkedj meg az új titánnal! Őstehetség a fiú. Ugye nem kell mondanom, ő is palóc.)))
Nemrég jelent meg a verseskötete.Tanár-költő-slam poetrys.

www.youtube.com/watch?v=zlR_neWLgjE
@Eszter68: Dobrú noc)

D

Kösz! Tetszett a srác de veled ellentétben én már nem most múltam harminc!))

www.youtube.com/watch?v=Iivb_sQwjjU

..........

Elgondolkodtató a szalonna cikkében:

"Ebben az egészben talán mégis ez a legszomorúbb: /*a magyar kormányfő nem bújt el a stadionban, nem is volt megközelíthetetlen, többen is fotózkodtak vele a nézőtéren*. /A kétlábon járó személyiségzavar, aki évek óta kerüli a nyilvánosságot, mint ördög a szenteltvizet, aki hosszú ideje retteg emberek közé menni, aki csak a saját mikrofonállványai és seggnyalói körében mer megjelenni, Szlovákiában bátran odaáll fotózkodni a pórnéppel, amelyik tájékozatlanságából, tudatlanságából adódóan megcsókolja a lábnyomát is. Nagy dicsőség ez, tényleg. Hatalmas dicsőség."
@Eszter68:

Számomra rejtély marad az,hogyan ér el ekkora sikereket 'trianon és nacionalizmus exportunk nálatok!
Élhetőség,életszínvonal terén Szlovákia jobban teljesít,már az sem áll meg,hogy báncsák a magyart!
Valami lázadásféle lehet az ifjoncokban aminek az egyik színtere a foci!
A Trencsén,Zsolna,Slovan elleni küzdelemben ahol minden csapatban vegyesen vannak szlovákok magyarok,mi a lázadás!
Persze a focitok jobb az itteninél))
@látjátok feleim szümtükkel:
namost, hogy lássatoök példát a demagográcia honából, mióta "az" esemény megtörtént, azaz a színészek az előadás végén kérték az alelnök eleket, hogy a kampányban modottakkat ne tarcsák be a rasszizmussal és az egyenlőtlenséggel stb kapcsolatban...a president elek meg számtalan twitterben (mert ez lesz az új hivatalos kommunikáció???) lebaszta a színészeket, hogy csúnyán viselkedtek meg hogy mit képzelnek...
az előadás tulajdonosa nyilatkozott miután president elek aszongya, hogy túlértékeltn és túlfuttatott darab és a színészek sem ....tehát hogy várja a további twittereket mert az előadás nem évekig hanem évtizedekig fog menni telt és előre eladott helyekkel

szóval még csak president elek de már belepofázik holmi színházi előadásokba mert azok megkritizálták őszencségét képzeld mi lesz ha még az is megtörténik, hogy felesküszik és utána zsebből irányíttya a zországot és a világot és a világ meg majd tűri...kurvára fel voltak háborodva Límában az államfők a mi kedves trudrogosunk aszongya ott, hogy várni kell...

tény hogy nem lesz TPP nem azért mert president elek nem akarja hanem, mert akkora a felháborodás világszerte és a CETA sincs még törvénybe iktatva és fel vannak készűlve a NAFTA szétbaszására azzal Kanada 540000 ötszáznegyvenezer munkahelyet veszített és sok más hátránya is származott belőle...

itt a nép odáig jutott, hogy a BC kormány és városvezetők is tüntetnek a KInder Morgan ellen és akkor még az albertai bitumen bányászatot kell felszámolni (valaki felgyújtotta és majdnem sikerült teljesen leégetni) mert az meg több kárt okoz mint bármi más és helyrehozhatatlan és alberta csődben van most megpróbálják megmenteni aszt a provinciát ami a bitumenes dili előtt virágzó hely volt és áramlottak oda a kanadaiak...most meg menekülnek csapot papot hőátrahagyva

brühüyyy
kkk

megláttyátok president elek nagyon szép gyerek és az üzletei szépen fel fognak virágozni és hogy a süsüfőggyével mi lesz meg a sok hülyével aki rászavazott az a kóbor kutyákat sem érdekli

lásd még farkas flórit kicsiben a szentorbángecivel és bandájával
kolozsvaros.com/2016/11/20/nincs-az-a-vaskos-zsold-amiert-igazan-jo-erzes-lenne-szarembernek-lenni/

a tartalomhoz: az atlanti pocsolya innenső oldalán tőlem délre, president elek nagyon fel van háborodva azon, hogy a New York Times megtámadta a sok és kibírhatatlan csalásaiért és az összes szemét életéért

most már arról ír a WAPO, hogy mi lesz a sorsa a New York Times nak? tönkremegye e? (vagy tönkrebasszák?)

brühüyyyű
kkk

így érdemes demokratikusan szellőztetni a szennyest pláne ha az president elek szennyese

lásd még farkas flóriánt és orbángeciminielnököt a személyiségzavaros lókupecot aki tolvaj is vagy eccerűen útonálló ahogy a francia Paris Match cikkében az egyik francia halhatatlan lefestette még 2010 táján
@gazoló: natyon szépen kötyönnyük, de nem szeretni sopin -t, esetleg van valami JS Bach? Beethoven? Mozart? esetleg Brahms???
köszönettel venném

brühüyyy
kkk
@gazoló:

Tagadhatatlan, hogy ez a fajta harcos magyarságtudat mindig is jelen volt a szlovákiai magyarság körében. Főleg Nyugat-Szlovákiában, ahol tömbben élt a magyarság.
Erre ráerősített a jobbik, hisz máig átjárnak építeni a felsőbbrendű nemzettudat érzést. Beférkőztek a Komáromi Egyetem hallgatói önkormányzatába, áttelepítették hozzánk a Magyar Sziget rendezvényt.
Csordogál az ellenőrizhetetlen pénzcsap és fenntartja mindazokat a csoportokat, akik enélkül életképtelenek lennének.
De a fidesz is megteszi a magáét. Pártalapítványain keresztül pénzeli a kisebbik magyar pártunk holdudvarába tartozó ifjúsági csoportokat, vagy ezeknek vezetőit.
Nehéz megmondani, mi lenne, ha egyszer megszűnnének ezek a források.
@Rodeo36 11:

Nesze,abból az időből,mikor még a pártbigottságban székeltél))

www.youtube.com/watch?v=bzN4j8LqBhk
@gazoló: óriási fantáziád lehet? és aszt is tudod melyikben? és milyen sarzsiban? és hányas lábam van?

kedves kis gaz olló lettél, dehát levédiabasznád fertőző

brühüyyy
kkk
@Eszter68:

Fidessdzsobbik zsetontalicska 'on!

Te is tudnál ott jobb helyeket ,ennek a pénzesőnek)
Ennél még az is többet érne,ha a 'Tarpotokba szórnák nyári melegben sör formájában,oszt közös táborokat szerveznének itteni magyar gyerekekkel,nacionalista felhangok nélkül,csak úgy csendesen!(lenne miről beszélgetni)

teryodonturaclub.hupont.hu/34/tery-odon-eletrajza

magyarnarancs.hu/lokal/kik-voltak-az-encian-turistak-101086

De nem ezeknek a megosztás az életük!
@Rodeo36 11:

Taga prof.autentikus ebben a kérdésben,egyébként viccnek és nem bántásnak szántam!

www.youtube.com/watch?v=s5XJWgZPYn4
@gazoló:
jujj...most mit tegyek, taga tudatlansága autentikus,
t'oddmit? meghallgatom

brühüyyy
kkk
@Eszter68: Sosem vitattam, hogy ízlések és pofonok. Mindenkinek szíve joga, hogy neki mi tetszik és mi nem. Viszont az sem jó, ha lenézzük azokat, akiknek esetleg megdobogtatja a szívét vagy netán valami gonoszat képzelünk mögé.
@Rodeo36 11:

Kösz,a mai fül-betevőt)
@gazoló:
érdekes, a Bechstein másképpen (csodaszépen) szól mint a Steinway és kicsit kristályosabb a Bősendorfer-nél

brühüyyy
kkk

és az egyik máig megfejthetetlen rejtély és ráadásúl c-moll

www.youtube.com/watch?v=JuOj_vqpz70
@gazoló:
és búcsúzóúl, mára
www.youtube.com/watch?v=fvXTxtIEmAQ

brühüyyy
kkk

a mai zeneszerzőnek nevezettekből hányat kellene összegyúrni, hogy egyetlen ehhez hasonló sort komponáljanak?
@gazoló:

Ó drágám, rendezünk mi. Mifelénk minden magyar iskolának van magyarországi testvériskolája. Rendszeresen látogatjuk egymást, közös programokat szervezünk.
@Gábris szomszéd:

A tények makacs dolgok. Amit leírtam, olvasható volt a híradásokban, nemcsak az általad balliberálisnak titulált médiában.
Ti folyamatosan sérelmezitek egyes külföldi csoportok / Soros stb/ befolyását, ráhatását a magyarországi belpolitikára, közben ugyanezt művelitek a határon túli magyarsággal.
Olyan folyamatokat támogattok, aminek káros hatása van a határon túli magyar közösségekre.

Mint mondtam, ezekben a közösségekben számtalan módja van a nemzeti hovatartozás megélésének. Viszont minden felülír a megmaradás célja. Megmaradni szülőföldünkön magyarként.

Ti ezt a közös célt romboljátok azzal, hogy kívülről nyomjátok favorizált csoportjaitoknak saját eszméiteket.

Szelektáltok, ki a valódi magyar, ki a stockholm-szindrómás.
@Eszter68: "Ti folyamatosan sérelmezitek egyes külföldi csoportok / Soros stb/ befolyását, ráhatását a magyarországi belpolitikára, közben ugyanezt művelitek a határon túli magyarsággal."

Rosszul teccettél fogalmazni.
Valóban mi sérelmezünk sok mindent, MERT nem mi/ti, hanem a kormány csinálja. Légyszíves máskor pontosabban, mert nekünk sem teccik, amit nálatok csinál. ha eddig nem vetted volna észre.
"Az amerikai alelnöki poszt várományosa, Mike Pence egy vasárnapi tévéinterjúban nem volt hajlandó kizárni, hogy Trump elnöksége alatt újra bevezetnék a vízbefojtást szimuláló vallatást, amit kínzásnak minősítettek, ezért betiltottak."

24.hu/kulfold/2016/11/21/nem-zarkozik-el-a-vizbefojtasos-vallatastol-trump-elnoke/

Hát, mint ne mondjak, az újvilág szímfóniát sem ennek a trampli bandának írták. Remélem a rá szavazók közt is akad, akit majd a víz alá nyomkodnak néha ( mert egy kis rosszmájúság néha jól esik a májnak :D ).
@taga20:

"én eddig aszt hittem, hogy csalánba nem üt a ménykű:)))"

:DDDD

én is hittem!
aztán kiderült, hogy össze-vissza csapkod...
:D
@látjátok feleim szümtükkel:

azt gondolom, hogy @Eszter68: felvetése a "ti", ebben az esetben a címzett "csapatának" két kulacsos politikai, nem korrekt játékára utalt, és nem rátok/ránk.
Milyen jó a népet butítani.

www.atv.hu/belfold/20161121-magyar-idok-portik-meguszhatna-a-tenyleges-eletfogytiglant-ha-beszelne/hirkereso

A Magyar Időkből szemezgették ezt a véleményt, ami erősen ferde. Ugyan is Portik a bűncselekményt akkor követte el, amikor még nem ezek a büntetési szabályok voltak érvényesek. A büntető törvénynek nincs visszaható hatálya.
www.atv.hu/belfold/20161121-magyar-idok-portik-meguszhatna-a-tenyleges-eletfogytiglant-ha-beszelne/hirkereso

Posztbéli Flórián viszont már a fideszes büntető szabályok alatt volt az, aki a pénzek kezelése körül bábáskodott, így nem csuda, hogy ki akarják a törvény alól húzni. Vagy sikerül, vagy nem.
Ha nem lesz elnöki kegyelem, akkor csak a törvény módosítása segíthet, de akkor nagyon kilógna a lóláb. Meg azok a büdös szocik is alá tartóznának. Mert annyira lex Flóriánt nem lehet gyártani, hogy azok kimaradjanak.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
waterboarding

Guantanamo ban majdnem exclusive, de a rabok 98 %-ka ad hoc lett elfogva és bűnösségüket évek hosszú sora után sem sikerült bizonyítani... Bush és Cheney kedvessége..., elengedni nem merik, mert aki eszt a tortúrát ártatlanúl végigszenvedte az bizonyosan valami ellenük szerveszkedő izébe megy és mitadisten mindegyik kivétel nélkűl... és még mindíg vannak ottfelejtett rabok akikkel nem tudnak mit kezdeni mert bűnösségük nincs és ha kiderűl???

brühüyyy
kkk

képzelj el egy mérleghintát amire rászíjazzák az áldozatot és a feje felőli végén egy bödön víz van amibe belemerűl amikor billentik...asszem ha bevallja akkor azért ha nem vallja akkor meg azért nem engedik el

van ám demokrácijá...
@Eszter68: Kár, hogy nem arra válaszoltál, amit írtam de végül is itt mindenki azt írogat, amit akar persze csak ha a viceházmesternek is bejön. :)
Ez más, de nem lehet kihagyni. mert vak az ember, a fideszhívóő meg különösen az.

Ezt a húsüzemeket a mai kormány ezerrel támogatta ( meg mindegyiket és a termelőket is ), és nem a Bajnai dolgozott náluk alkalmazottként, oszt még is csődbe mentek. Ráadásul gazdasági világválság sincs, a magyar gazdaság meg staliban dübörög.
Sőt: "Egy ideig úgy tűnt, megoldódik a helyzet, hiszen megjelent a kormányhatározat arról, hogy az állam készfizető kezességet vállal 2,48 milliárd forint tőkeösszegű hitelállomány 80 százalékára és további 500 millió forint hitel biztosítására. Ez azonban meghiúsult, az agrárminiszter későbbi közlése szerint erős érv szólt ellene: nagy volt a veszélye annak, hogy tiltott állami támogatásnak minősült volna. Az állami hátszélből annyi maradt, hogy a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a Surjány-Húst, így speciális szabályok szerint folyik a felszámolása."
:(

Mondjuk én ezt a készfizető kezességvállalást nem annyira értem. Ez valami köszpénz lenne?

www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/surjany-hus-haromszazmilliot-engedett-a-felszamolo-478074
Így múlik el a világ dicsősége.

"Francia előválasztás: Csúnyán kikapott Nicolas Sarkozy"

www.atv.hu/kulfold/20161121-csunyan-kikapott-nicolas-sarkozy/hirkereso
@látjátok feleim szümtükkel:
nem az a lényeg hogy a sárkő kikapott, hanem az, hogy a Fillon mivel nyert

brühüyyy
kkk
Francois Fillon jelentkezett a leginkább jobboldalinak tekinthető gazdasági programmal - amely jelentős megszorításokat, a közszférában félmilliós leépítést és a 39 órás munkahét visszaállítását irányozza elő -, és a társadalmi kérdésekben is konzervatív intézkedéseket ígér "a liberális és a tekintélyelvű jobboldal szintéziseként".
A bevándorlás "szigorúan minimálisra csökkentése" és a "nemzeti szuverenitás" helyreállítása is fő céljai közé tartozik, valamint az Oroszországgal való közeledést is fontosnak tartja.
@látjátok feleim szümtükkel:
namost érdekesség hallottamm egy rappert a Daily Show ban olyan beszédet mondott mint egy akadémikus (zenélni nem tud) most Kanye West csinált hataklmas politikai botrányt, az sem tud zenélni de sokan meghallgattyák és beszélt... közben lövik a rendőröket...

valami bűzlik dániában?

brühüyyy
kkk

ugyanonnan atv.hu ról hoztam
@Gábris szomszéd:
nem jön, labdába sem rúgott, lehet valami segéd államtitkár
Fillon!!!!!!!!!!!!!!! olvasd mit akar
brühüyyy
kkk

január 20 -ig sok minden le fog zajlani a világban nagyon gyorsan, látni kellett volna a Putyin milyen haragos képet vágott ahhoz, hogy a levonuló megroggyant és megőszűlt diktátor bele akart dumálni abba, hogy mit is kellene neki csinálnia miközben kérte, hogy folytassa szíriát (mialatt teljes erővel basztattyák miatta, pedig nélküle sok minden nem derűlt volna ki!!!!)
@látjátok feleim szümtükkel:

Gábrishoz szólt a "Ti". Gábrishoz, és az általa favorizált párthoz.
Azt hittem, ez kiderül a szövegkörnyezetből.
Elnézést, ha félreérthető volt.
@Rodeo36 11: Jó de Le Pen másik pártban van. :)
@ornagy50:

"Mátyás kerál megent szólla népéhez,de tudod őrnagyom a fasz se akarja meghallgatni ezt a demens gecit,inkább iszom és hányok!
A szalonna az jól jön néha)
@Gábris szomszéd:

Egy szóval sem mondtam, hogy bárkit is lenéznék. Ez csak te próbálod így beállítani.
Ezt írtam tegnap:
"A "dalt" nem szeretem, számomra túlságosan ömlengő."

Ha valaki, akkor én tudom, mit érezhettek a dalt hallgató szurkolók.
De látom azt is, hogy a fidesz és a jobbik hogyan él vissza ezekkel az érzésekkel. Önös érdekeke vezérlik mindkettőjüket.
@guma:

Így van. Kösz! :)
@Gábris szomszéd:
Le Pen már nem aktuális, arra jó volt, hogy a Holland kikerűljön mindenhonnan de a nép mást akar és most megkapja???

brühüyyy
kkk
@ornagy50:
csakafidex
és ezzel minden el is van mondva

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: A jobboldali Köztársaság Párt elindítja majd Fillont, a nemzeti front Le Pent a szocik meg majd valakit. :)
@Gábris szomszéd:

már -úgy tudom- eldőlt ki a két (nem 3) befutó és abban nincsen Le Pen
jövő év második negyedének elején lesz a két forduló

brühüyyy
kkk
nézz utána
@Rodeo36 11: Az dőlt el, (amerikai mintájú előválasztással) hogy a Köztársaság Pártból a három induló közül Fillon fog ringbe szállni. Ez a nemzeti frontot és benne Le Pent egyáltalán nem érinti.:)
@Gábris szomszéd:
akkor lesz herce hurca

és az nem jó a CETA nak sem meg a TPP nek sem

brühüyyy
kkk
+BREXIT

a twittercsászár nem haggya abba...megalomániás
444.hu/2016/11/21/varatlan-radikalis-akciokat-iger-a-tanitanek

Hahaha elvtársak. "Esztet" pont a magyar időkkel kellett közölni elvtársak? Így már eleve szarul kezdődik elvtársak.
Egyelőre a radikalizmusból annyi is elég lenne elvtársak, ha 2018 ban nem a fideSSre szavaznának, nincs már az olyan messze.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
444.hu/2016/11/21/orban-a-magyarok-pesszimistak-a-kormany-derus

Egy kis esti mese lápimagyaroknak.

"Az Európai Unió legalacsonyabb társasági adókulcsát vezetik be, mondta Orbán. A műsorvezető megjegyezte, "lassan adóparadicsom lesz Magyarország", már csak az iparűzási adó magas. Ehhez viszont Orbán szerint nem tudnak hozzányúlni, mert
"valamennyi adót azért még fizetni kell."

Na meg persze amiről nem beszél a g..i, hogy a minimálbért terhelő adó, szarosmagyarországon a legmagasabb az unión belül és ez az ÁFA ról is elmondható.
Megint csak vagyonátcsoportosítás zajlik a szegényebb rétegektől, a gazdagabb rétegek felé.
Aztán csodálkozik a g..i, hogy egyre pesszimistábbak a magyarok, a kurmány meg egyre derűsebb.
Mondjuk egy farkasflóri mitől is lenne pesszimista, mikor arca csupa derű.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
Jééé már megint hazaárulók a hazát árulók? :)

A Fidesz leszavazta a Jobbik Orbán-féle alkotmánymódosítását

index.hu/belfold/2016/11/21/a_fidesz_leszavazta_a_jobbik_orban-fele_alkotmanymodositasat/
"A fideszes Vas Imre azzal indokolta a javaslat elutasítását, hogy a Jobbiknak nem sikerült pontosan megfogalmazni a letelepedési kötvényről szóló mondatot. A többi mondatba nyilván nem is köthetett bele, hiszen az szóról szóra megegyezik Orbán Viktor javaslatával..." :)

alfahir.hu/meg_maradnak_a_terrorista_kotvenyek_nem_targyaltak_a_jobbik_alaptorveny_modositasarol
Hehe!
A fideszt behúzták a csőbe, fektén-fehéren kiderült saját zsebre gyúrnak. Ezért nem bánták, hogy a múltkor nem volt meg a 2/-ad. Csak nehogy utóbb kiderüljön, hogy összebeszéltek.:D
@Oxica:

Annyi vagyonnal, fizetésel, ami a köreikben előferdül, minden magyar, itthon élő polgár legalább annyira derüs lenne, mint a kormány, meg okos feje.
@Eszter68:

Emlékezhetsz, hogy ez a "ti" volt már egyszer a menüben, oszt mi lett belőle. Nem mi fújjuk a passzát szelet, csak a forró kását, de ha meghül, akkor sem mi csináljuk a külpolitikát. Meg sokszor a belt sem.:(
Nem érdemeljük, hogy nekünk hánytorgassátok fel azt, amit a kormány és pártja csinál. Persze így könnyebb fogalmazni. De sértőbb is.
@látjátok feleim szümtükkel:

Délelőtt guma is felhívta a figyelmed arra hogy valamit félreérthettél. Én pedig magyarázatot adtam arra, kire vonatkoztattam a "ti"-t.
Ha átolvasod a tegnap este óta Gábrissal folyatott vitámat, kiderül számodra is.

Nem a te inged, de magadra veszed.
@Eszter68:

No, most jól levagyok... te meg jól megvagy védve. Kár, hogy neked ebből az egész beszélgetésből csak ez jött le. Többet néztem ki belőled.
@látjátok feleim szümtükkel:

Még egyszer mondom.
A Gábrissal folytatott vitám elején megneveztem a fideszt és a jobbikat, akik munkásságával kapcsolatban véleményt nyilvánítottam.
A továbbiakban róluk szóltak megállapításaim.
Te ezekből kiragadtál egyet, sérelmezted.
Megmagyaráztam, de még mindig sértődsz.
Értsd már meg, hogy nem rólad szólt, hanem a fent említett pártokról és azok pártolóiról!
@Eszter68:

A pártok pártolói "én" is vagyok.
Mikor van egy pártolónak beleszólása a párt vezetésének dolgaiba??? A fidesz pártolóknak meg különösen mennyi a fidesz dolgaiba?
Nem vagyok sértődött és nem sértődök, csak azt szerettem volna veled megvitatni, hogy Gábris csak akkor érdemli ezt a kritikát, ha ő maga a Vona, vagy az a jobbikos vezető, akinek lehetősége van a jobbik politikáját befolyásolni. Ha nem az, akkor ő is csak annyit tud tenni, hogy egyet ért vagy nem ért. Magyarul, csak a száját jártatja, mint általában a nem fideszre szavazó magyar választópolgár a fideszre szavazóval egyformán. Meg a szlovák, mint te, aki ugyan úgy nem tud érdemben hatni a szlovák politikára, politikusra, politikai pártra. A rajtunk kívül álló okból eredő tehetetlenséget meg nem illik a szemünkre hányni.
OFF

444.hu/2016/11/21/orban-viktor-kedvenc-hazi-sportujsagiroja-lett-a-nemzeti-sport-foszerkesztoje

Hú, de jó hogy lemondtam az előfizetést, még mikor tele volt az újság uszító menekültellenes propagandával. Már akkor megéreztem, hogy ettől az újságtól szabadulni kell és lám milyen jól tettem, pedig régi előfizetőjük voltam, még a Népsportos időkből.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

ON
@Oxica:
Szia Oxica!
"Lassan adóparadicsom lesz Magyarország."
Csökkent a társasági adó mértéke 19-ről 9%-ra, a kérdés az, hogy ki vagy kik ennek a kedvezményezettjei.
A közép- és kisvállalkozások nemigen, hiszen gyakorlatilag nagy részüknek nincs nyeresége, ép testben épphogy élnek, nincs miután fizetniük.
Maradnak a multik és a Fideszhez közel álló, állami beruházásokat kivitelező haverok, akik érdekeltek ebben a jó téteményben, hiszen ezek a cégek fizettek eddig 19%-ot, mivel megugrották bevételként az 500 milliós sávot.
Egyébként az állami adóbevételekből nem olyan jelentős a társasági adó, a haveroknak, azoknak igen, mert az már a magánzsebeket érinti.
A fele adó szépen átmehet osztalékba, és már lehet is utalni a külföldi bankszámlákra.
A multik is részesülnek ebből az előnyből, de ők legalább befektettek a haverokhoz képest.
@Mariann19: és mi lesz a kieső TAO-pénzekkel? Honnan fogják elvenni? Mert el fogják, hiszen fűteni kell a pancsó edzőpályáit...
@Mariann19: Szia Mariann, jó újra látni itt.

Még egy kis adalék.

444.hu/2016/11/21/a-kormany-hagyta-meszaros-es-szemerey-kozelbe-sodrodni-a-buda-cash-es-brokercsalasbol-felhalmozott-vagyont

"A magyarok egyre pesszimistábbak, a kurmány egyre derűsebb"

A g..i szerint fontos, hogy derűs emberek legyenek a kurmányában, mert akkor az átlag magyar is derűs lesz. Hát ilyen egyszerű ez, a g..i szerint. Szerintem meg szart se érnek a gratzi orvosok.
@elmeherceg:
"Mi lesz a TAO pénzekkel? Honnan fogják elvenni?"
Nem fogják nevesíteni a forrást mint a TAO-nál, más adónemek biztosítják a lehetőségeket.
2017-re - kiírtam aa tervszámokat korábban - még 45.264 milliárdot kell a sportlétesítményekre fordítani, az eddigiek fenntartására fordítandóról gőzöm sincs.
Viszont a bombasztikus béremelésekből, melyek javát a versenyszféra állja, dőlni fognak a béradók, a fogyasztás megugrik, így az ÁFA és egyéb fogyasztási adókból is lesz többlet bevétel.
Abba pedig ki dumálhat bele, hogy a kormány a közpénzeket mire szórja el? Sportra biztosan lesz lóvé.
Obstrukció a fű alatt? Jaj gyerkőcök ezt nem így kell csinálni! Végre van egy jó húzás - és egyszerűen képtelenek értelmesen tálalni - pedig még egy elsőéves médiaszakos is félkézzel megoldotta volna!
alfahir.hu/hiaba_a_fidesz_lmp_megegyezes_a_szocik_belekoptek_a_levesbe
@Oxica:
Köszönöm szépen Oxica!
"Vagyontárgyat sem vontak bűnügyi zár alá."
"Én már ezt nem bírom tovább" - mondom minden nap, mert olyan nagyságrendű disznóságok ömlenek a nyakunkba, és folyamatosan.
A világon nincs olyan, hogy egy óriási panama vádlottjainak ne zárolják azonnal a vagyonát.
Nálunk egy pár százezres tartozásnál is foglalás, zárolás, árverezés, mifene a szankció.
Ennek elkerülésére nem hoz törvényt a kormány, mert most a bűvös körnek ez az érdeke.
Persze, rögtön törvényt hoz iziben, ha számukra legalizálni kell valami disznóságot.
Tehát, hol törvénykezünk, hol nem, attól függően, hogy miből és mennyit akarunk lopni.
Kurva jó!
@Oxica:
Sodródott ám az ángyuk térdit!
hvg.hu/gazdasag/201647__budacash__hianyzo_rendelet__haszonelvezok__a_zar_leple_alatt
"Ha ezt megtudják, hajukat fogják tépni a Buda-Cash-károsultak. És talán nem csak ők"
@Mariann19: "Én már ezt nem bírom tovább" - mondom minden nap, mert olyan nagyságrendű disznóságok ömlenek a nyakunkba, és folyamatosan.

Pedig semmi különös, csak egy átlagos nap szarosmagyarországon, mikor megint meglopták a magyarokat.

"Ein volk, ein reich, ein führer - ennek már egy, a magyaroknál fejlettebb kultúrnép is bedőlt egyszer.

Ez van mikor egy maffiapárt kétharmaddal rászabadul egy szerencsétlen országra.
Aztán nem is az lesz a legfájdalmasabb, hogy ezek a g..ik szétlopják az országot, mert az ő hatalmuk is véges, hanem ami utána jön. Na az fájni fog, talán legjobban a lápimagyaroknak, mikor rádöbbennek hogy semmijük sincs, így annyit is érnek.
@látjátok feleim szümtükkel:

Gábris a jobbik elkötelezett híve. Akarjuk vagy nem, naprakész tájékoztatást nyújt a jobbik minden rezdüléséről, állásfoglalásáról.
Szisztematikusan próbálja meggyőzni a blog olvasótáborát arról, hogy az általa favorizált párt az egyetlen, aki megoldást nyújthat a mai magyarországi problémákra.
Ez a magatartás már túllép a pártszimpátián.
Épp ezért úgy gondolom, hogy a legjobb helyre címeztem kritikus gondolataimat.

Azzal is hatunk a politikára, ha felelősen gondolkodunk. Négyévente pedig módunk nyílik ténylegesen cselekedni.
@Mariann19:

Kártérítési pert kell indítani a magyar állam hatóságai ellen, mert büntető ügyben ( úgy tudom a Buda Cash-nél az van ) le kell foglani a gyanúsított vagyonát, ha kárt okozó cselekményt követett le. Valaki nagyot mulasztott.
@Eszter68:
tudod lelköm, a népi mondás elferdítve:

finnyás pinába kutya fasz sem való

ennyit a levédiabasznádi "választásokról"

brühüyyy
kkk
@Eszter68:
majd jön kuki és rámúszíttya a zsebbenhordható ölebeit

védendő lovagiasan téged, a rohadt izéke ellen

brühüyyy
kkk
@kekex:

Rogán itt, Rogán ott, Rogán mindenhol?
@Eszter68:

Hát én már a szocik alatt is gyakoroltam a felelősen gondolkodást, oszt semmi hatása nem volt a politikára ( pedig a párttitkárnak is megmondtam a véleményem ), sőt kritikai hangnemem miatt rám néztek furcsán.
@látjátok feleim szümtükkel:
Van ötleted, hogy ki indítson kártérítési pert a magyar államhatóság ellen?
A kártérítés hiánya miatt szenvedők egyéni követelések, és még a nemzetközi jogi eljárások is arra hagyatkoznak sok esetben, hogy a hazai törvények alapján kell eljárni.
Ez esetben - mint olvashattad is - elegánsan nem hoztak jogi szabályozást a kárvallottak kártérítésére a vagyonok zárolásával.
@Rodeo36 11:

Én Szlovákiában szavazok. Egy-egy választás előtt elég sokan udvarolnak a szavazatomért. Ezért gondolom, hogy fontos lehet.
A közmondást nem ismertem, az eredeti változatot sem. Megjegyzem.

Nem hiszem, hogy haba védelmezne. Még mindig orrol rám, mert azt hiszi, becsméreltem 50 millió amerikai álmát a választásukról alkotott véleményemmel.
@Oxica:
Európában - ahogyan látom - szinte nincs olyan ország, hogy egyetlen párt képviseljen és működtessen egy országot egyeduralkodóként.
Mióta létezik a világ, mindig voltak harcok,háborúk, csaták a világ újrafelosztásáért.
Azonban volt-e arra példa, hogy - mint nálunk - 10 millió ember vagyonrészeit egy zsarnoki rendszer simán kisajátítsa úgy, hogy még szembenállásra sem legyen lehetőség?
Amikor itt nemegyszer fölényesen elhangzik az alul informáltak részéről, hogy megérdemeljük a sorsunkat, a tehetetlenséget felemlegetve, olvassák el a totalitárius hatalom ismérveit, és vonuljanak vissza.
@Eszter68: Ne aggódj a fideszmaffia majd szintet lép. :)

A Fidesz már betiltaná a Jobbikot?

"Kósa Lajos szerint azokat a pártokat, amelyek "kapcsolatot ápolnak" a szélsőséges szervezetekkel (ti. az MNA-val), "tiltani kell, üldözni kell", a kormány államtitkára szerint pedig meg kell vizsgálni, hogy elég szigorúak-e a törvények. A Fidesz felkészült a legnagyobb ellenzéki erő felszámolására?
A kormánypárt az elmúlt hetekben lázas igyekezettel igyekezett összemosni az amúgy a Fideszt támogató és a Jobbik megszüntetésén dolgozó MNA-t a legnagyobb ellenzéki párttal. Ennek érdekében a közpénzből kitömött kormányzati bulvár- és közmédiában már a nettó hazugságoktól sem riadnak vissza. Mint ismert, az évek óta megszűnt MNA egykori csoportvezetője egy interjúban elmondta, a Fideszt támogatják és a Jobbik megszüntetésén dolgoztak."

alfahir.hu/a_fidesz_mar_betiltana_a_jobbikot

alfahir.hu/megszolalt_az_mna_korabbi_csoportvezetoje_a_fideszt_tamogatjak_a_jobbik_megszuntetesen_dolgoztak

Szóval végre mindenki fellélegezhet, éljen a párt ökle, éljen a demokrácia :)
@Eszter68: ha a butaság fájna süsüék főggyéről sokkal hangosabb üvöltések hallaccanának, mint a tennapi amerikai zene fesztivál

mindegy ki és milyen jelmezben ordibált, az előadó és a közönség minden "dalra" ugyanaszt vonagolta mint a majmok mikor örülnek a farkuknak...a scaj megjelenik hosszú padlót seprő nagyestélyiben (parasztpicsára koronát raktak) és tűsarokban és azonnal kibicsaklott a bokája az első lépésnél a partnere aki kísérte hagyta és nem röhögye el magát a csaj meg úgy lepleszte a ficamot hogy tovább ficamkodott pedig nem is vót "mjuzik"

na ennyit errő' a világ urai sőt a galaxisé is

brühüyyy
kkk

most van nekik új bohócuk lehet rángatni a farkát hadd ugráljon az ágon
"A Jobbikot az elmúlt évek során tett megnyilvánulásaik alapján az alábbi személyek kívánták betiltani: Vajnai Attila, Feldmájer Péter, Kende Péter, Nyakó István, Dániel Péter, Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott a mai napon Kósa Lajos is - írja mai közleményében a Jobbik.

"Milyen érzés velük egy akolban aludni, velük egy vályúból enni?"

A párt közleménye szerint Kósa csupán a Fidesz korruptságáról és vállalhatatlan ügyeiről igyekszik elterelni a figyelmet "kritikán aluli" napirend előtti felszólalásával.

"Ha Kósa Lajos nem csupán Habony Árpád hírhamisító meseújságjaiból tájékozódna, hanem valóban követné a híreket, akkor nem kerülte volna el a figyelmét a Nemzetbiztonsági Bizottsági múlt heti ülésének megállapítása, mely szerint az – okiratokkal, anyakönyvekkel igazoltan – Áder János hozzátartozói által vezetett MNA 'parlamenti párttal nem áll kapcsolatban'."

alfahir.hu/kosa_lajos_egy_akolba_kerult_gyurcsany_ferenccel

Ennyit erről, lapozhatunk. :)
@Rodeo36 11: Tudod cirkusz kell a népnek, még arrafelé is. :)
@Gábris szomszéd:
imággyák, lásd american football stb
de a panem et circenses -ből -lassanként csak a circenses marad...kúrvaszar lesz a zpébredés

brühüyyy
kkk
a fiatalok már tuggyák!!!!
@Rodeo36 11: Úgyis inkább a cirkuszt kajálják. :)
@Eszter68: miért orrolnék?

@Rodeo36 11: miért uszítanék?
nem is tudom, mi az a rohadt izéke:(
@Eszter68:

Én már elég öreg vagyok, és láttam hasonlót az elmúlt rendszerben, és nm sok eredméyne lett. Itt nálunk agyba-főbe támogatták a nemzetiségi oktatást, de nagyon kevés gyerek bolgodult határainkon belül az anyanyelvével ( ami nem magyar volt ). Vajon miért is? Ugyé a többséggel kell együt télni, azok meg a többségi nyelvet beszélik.
Persze ez az összefogás önmagában nem rossz, csak nem kéne túltolni a szekeret. Az írás elején kihangsúlyozzák, hogy versenyelőnyt jelent az anyanyelvi oktatásban való részvétel, de amikor a romákról van szó, akkor már az hagnsúlyozódik, hogy magyar anyanyelvű roma. A romának roma az anyanyelve. Erről ennyit.

Egyébként meg érdekes, hogy a romák ( elég sokat láttam viszonylag közelről ) nem nagyon reklamáltak azért, hogy nem anyanyelvi iskolába járhatnak. Pedig jogosan tehetnék. Nálatok is meg nálunk is.
@látjátok feleim szümtükkel: egy időben én is tanítottam olyan iskolában, ahol voltak nemzetiségi nyelv oktatók, csak addig, míg be nem jöttek a szülők, és azt nem mondták, hogy ezt hagyják az otthonra, a szülék ezt jobban tudják megtanítani, na de a magyart...na azt erőltessék...kkk
Tényleg bohózat, amit csinálnak

A Fidesz hetek óta a kvótaellenes alkotmánymódosítás fontosságáról beszél, de ehhez - a letelepedési kötvények miatt - nem kaptak elég szavazatot a parlamentben. Most viszont ők nem támogatják a Jobbik szinte szóról szóra megegyező javaslatát.

index.hu/video/2016/11/21/alkotmanymodositas_fidesz_jobbik_betelepites/
@habakuk000:

a "rohattizéke" a zén... ti most ló vagok lettetek és a zesztit ajnározzátok még ha nevelő célzattal is

úszításról szó sem volt én másról mon'tam röhögényt de ma nem ettél humor minyónt... majd megnyugszol...
simogasd meg a kutyukat

brühüyyy
kkk
@Mariann19:

Én perelném az államot, mert nem hozta meg a tövény végrehajtására vonatkozó, az érdekeimet ( a polgárok érdekeit ) biztosító-védő jogszabályt ( nem véletlenül ), és ez közigazgatási jogkörben elkövetett mulasztás, aztán megnézném, hogy a cég perelhető-e a munkavállalója által okozott kárért ( valószínűleg ), és kérném a büntetőeljárásban is a kár megtérítését.
Valahol előbb-utóbb lehet nyerni. Szerintem az államot együtt is perelhetik.
Szerintem az úniós bíróság örülne egy ilyen pernek, mert előbb-utóbb oda kerülne. Ott harapnak az államok mulasztásaira.
@Rodeo36 11: inkább kihagyom, szőlőben sétáltunk és frissen kiszórt trágyát találtak, barna lett az összes kutya

Nem vagyok nyugtalan, Monteverdit és Palestrinát hallgattam egész nap, tegnap elkezdtem ismét olvasni a Mantuai herceg muzsikusát
@látjátok feleim szümtükkel: itt voltam, csak kussoltam, nehogy belém is csapjon...kkkk..te is hiányoztál aranyom
@habakuk000:
háááát, nem rossz választás, pláne ha a Burkus meg a Bundi festik magukat

brühüyyy
kkk
én az enyémet kádban kézi tusolóval és spec shamponnal, mert képes aszt is megcsinálni, hogy a teljes délutáni fürdetésemet tönkrebaszta este a sétakor mert ugye területet véd a drága (két holdas nagy kert végében) valami borzalomba belehentergett és olyan "illata" volt mint a krptának a temetés után 3 héttel ha kinyittyák...
és még ő csodálkozott, hogy ordítozni kesztem vele és beleraktam a kádba mikor beértünk és újra ...és még hajszárító is mert képes lett volna nedves szőrzettel beugrani mellém a zágyba

ugye félretúrt, mert neki jár a közepe és utána rámmászott és az ajtót vigyázva szépen az orrom alá dugta a seggét és elaludt... majd én is

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: kiváncsi vagy, én hogyan látom az amerikai elnökválasztást?
@Rodeo36 11: Az enyém hála Isten nem olyan hempergős fajta, viszont imádja felforgatni az ágytakarókat. :)
@Gábris szomszéd:
ebben semmi csoda sincs (megjegyzem a basszuskulcsban írottakat a gyerek nem képes elénekelni csak transzponálva legalább 2 oktávval felfelé)
a lecke, ha nem is annak híjják, az: ABSZOLÚT HALLÁS GYAKORLÁSA ami nélkűl nincs zene értés mert a zember relatív hallással születik (nagyon kevesen (Mozart stb) abszolúttal) és ha nem tanúlja meg az abszolútot akkor sohasem lesz képes zenélni

a gyerek semmi mást nem csinált, mint felvéste a pontos hangmagasságot a kulcsoknak megfelelően (érdekes módon a C kulcsot kihagyták, pedig nagyon fontos)

brühüyyy
kkk
444.hu/2016/11/21/megorulsz-nagy-lelku-tamogatok-eddig-10-974-644-000-forintot-adomanyoztak-a-felcsuti-utanpotlasnak

11 milliárd TAO
11 milliárd adomány
1 milliárd MLSZ támogatás

Összesen 23 milliárd. Kibaszott sok pénz és ez csak egy akadémia.
Felcsút mindig várni fog.

Muhi, Mohács, Trianon, Felcsút. Ebből a 23 milliárdból, már tisztán látszik, hogy a magyarok már a XXI. századot is elvesztették, pedig még nincs is vége. A magyarok már soha nem lesznek a győztes oldalon, míg világ a világ.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Rodeo36 11: Az abszolút hallás adottság, azzal valamit kezdeni is, na onnantól munka?
@habakuk000:

Mi a gond? Az enyém (akit nem szokok fürdetni, csak évente kétszer ) télen fagyó hidegben belehempergett a macska hátrahagyott termékébe. Mivel rövid orrú féreg, bent lakozik ( nem a szobában ). Azóta gyűjtő útra szokok járni a saját udvarunkban. A kutya meg csak felügyelet mellett mehet ki.
@Gábris szomszéd:
a kutyák a legjobb zemberek a földön

és vidámak pláne ha tuggyák, hogy szeretik őket...az enyém -már távol messze van- attól kezdve tudta, amikor megvettem és a két tenyeremben fogtam és a keblemre öleltem éreszte a szívdobbanást... attól kezdve elválaszthatatlanok voltunk... és nagyon jól tudtunk kommunikálni...szvsz néhány szót pontosan értett... és annyit bizonyosan tudott, hogy sohasem haragudtam rá még akkor sem ha hangosabban szóltam hozzá

brühüyyy
kkk

hosszú és csodálatos történet
@látjátok feleim szümtükkel: igen én irtam a forgatókönyvet:
-trampliné: ááááh, ugy unatkozom..
-trampli: most számoltam másodszor az arany étkészleteket, már azt sem lopják, sanyarú az élet
-trampliné: már minden voltam, csak first lady nem, apukám, f.lady akarok lenni!!
trampli: rajtam ne muljon, megveszem neked amerikát
és mit kell csinálni egy elnöknek?
trampliné: semmit, a sameszaid majd csinálják, mi meg elmegyünk 27. nászutunkra.....valahogy így.
@látjátok feleim szümtükkel:
legyőszte a macskádat...kkkk

hőstett volt

brühüyyy
kkk
@evasanyoca:

Ráadásul még a fehér házba is be kell költözni. Szegény trampli család.:(
@Gábris szomszéd:
annyi igaz, hogy vannak egyedek akik zeneileg abszolút "süketek" azokkal kár próbálkozni aszt egy zenetanárnak tudnia kell

a zongorahangoló "fülre" hangol bár vannak műszerek is...
ugye a normál "A" beállítása után már "gyerekjáték"

ugye tudod, hogy hányféle normál "A" létezik?

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:
egy frászt... a Melánia és a Baron NYNY ban maradnak az iskola év végéig az aranyozott penthouse ban és a drumpf is gondolkodik azon, hogy ... de már felvilágosították, hogy esküjében az is szerepel, hiába olyan snassz a fehér budi

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:

Tévedés lenne összehasonlítani a Magyarországon élő pár tízezres nemzetiségeket, a Szlovákiában élő ötszázezres lélekszámú magyarsággal.
/ 2011-es népszámlálás alapján 458 467 fő./

A magyar nyelvű nemzetiségi oktatás 1948-ban indul el az akkori Csehszlovákiában.
1960-tól indul a teljes körű pedagógusképzés Pozsonyban, majd Nyitrán.

A magyar tanítási nyelvű oktatási intézmények száma
/2011-es adat/.

Óvoda: 342
Általános iskola: 255
Szakiskola: 40
Gimnázium: 26

Van egy magyar egyetemünk, további három egyetemen folyik magyar nyelvű oktatás.

Szlovákia nyolc megyéje közül, csak háromban nincs magyar nyelvű oktatási intézmény, az északi megyékben.

Ugye érzed a nagyságrendi különbségeket a szlovákiai valóság és az között, amiről írtál?
Mióta iskolába járok /1974/ vannak törekvések a magyar tannyelvű iskolahálózat felszámolására. Utoljára 1994 és 1996 között próbálkoztak az alternatív oktatás bevezetésével.
Bizonyos tantárgyakat szlovákul akartak oktatni.
A hatalmas ellenállásra való tekintettel letettek róla.

Az anyanyelvi oktatás a megmaradásunk záloga.
Kész! Erről vitát nem nyitunk!

Szovákia magyarlakta területein a romungrók élnek. Anyanyelvük magyar. Magyar cigányoknak nevezik magukat.
Cigány anyanyelvűek a tót cigányok, valamint az oláh cigányok.
@Rodeo36 11: "és nagyon jól tudtunk kommunikálni...szvsz néhány szót pontosan értett..."

Úgy tűnik ezt már a tudományos kutatások is alátámasztják. :)

index.hu/tudomany/2016/08/30/a_kutyak_ertik_mit_mondunk_nekik_es_hogyan/
@Rodeo36 11: amerikának még sosem volt ennyire nyilvánvalóan prosti előéletű főnöknője...kkk...
@Gábris szomszéd:
ki a zeneszerző? és milyen skálán éneklik?

én eszt:
www.youtube.com/watch?v=Oh4UTdyansM
csodálatos b-moll

és a teljes:
www.youtube.com/watch?v=EzeifvBH_cs

brühüyyy
kkk
@evasanyoca:
és millegális bevándorló hosszú ideig engedély nélkűl kurválkodott addig amíg a drumpf a szárnyai alá nem vette

azaz most deportálnia kellene

brühüyyy
kkk
@evasanyoca:

Eszembe is szokott jutni amit a tv-ben láttam az ókori rómáról szóló filmben. Amikor a vezetők erkölcse a béka segge alá sülyedt, akkor jött a birodalom összeomlása. Pl. a császár felesége a hivatásos kurvával vetékedett, hogy egy éjszaka alatt ki bír el több férfival, és nem vallott szégyent. Mi is haladunk lefelé, az usa és az egész világ szintúgy, kérdés megérjük, vagy majd csak utánunk jön az összeomlás? Mert a népek többsége azért tisztességes világban szeretett akkor is élni, és most is szeretne. Kiút viszont összeomlásnélkül nem valószínű. A velejéig romlott elit uralta államokat újjá kell épteni az alapoktól.
@Rodeo36 11: hát ha csak a szárnyai alá vette, akkor trampli egy őrangyal, a melani meg egy szegény bevándorló lányka, ha nem csak szárny volt a testrészek között, akkor már fajsulyosabb a megitéltetés...kkk
@Rodeo36 11: ADVENTI CIKLUS (Hungaroton SLPX 12048 hanglemez)
1. ECCE CARISSIMI
(Processzió-antifona, 2. tónus; Thuz Osvát Antifonále; hanglemez: A/1.)
A középkori Magyarországon minden ádventi vasárnap miséje előtt a templomban (ha az idő engedte, a templomon kívül) körmenetet tartottak ezzel az énekkel. A visszatérő menetet gyermek-szólisták szólították meg: "Jöjjetek, fiaim..." majd mindnyájan e szavakkal léptek be
s foglalták el a helyüket: "hogy megláthassátok..." A gregorián klasszikus stílusától eltérő dallam valószínűleg még gallikán eredetű. Megismétlődő melizma-csoportjait és
litániaszerűen mindig alaphangra kifutó dallamsorait hangulatilag igen nyugodt – mondhatni eseménytelen – melizma-csoportjait viszont gyors, árnyalás nélküli, hangszerszerűen lefutó előadás teszi meggyőzővé. A versus utáni visszatérésnél finoman utalhatunk (mozgással vagy
előadással) arra, hogy itt lépünk be a következő tételek színhelyére, azokhoz képest tehát bevezető, bevonuló, nyitány-szerű a szerepe.

egyhazzene.hu/wp-content/uploads/2013/01/antolog.pdf
@Gábris szomszéd:
Rachmanyinoff -ot hallgatok, mi ez a vídejó? valami redneck ek vagy a KKK? teaparty? vagy más gittegylet a scientológusok?

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: azt hiszem, ezt Cassandra is megmondta, meg még egy pár más jós, hogy amikor a világ lealjasul megint, akkor jönnek a lovasok.
@Rodeo36 11: Amcsi egyetemisták nyilatkoznak. Persze ráér holnap is. :)
@Gábris szomszéd:
ugye -csak úgy mellékesen- a tenor szóló egy "magas" B-t énekel

majd figyeld meg
és eszt: 1911
www.youtube.com/watch?v=MR3Z65irRyY

www.youtube.com/watch?v=ZEyTkkZ2zDg

brühüyyy
kkk

még Gigli mellett is nagy maradt és nem tudod hogy a Pavarotti miért nem énekelte?
@Gábris szomszéd:
láttam őket naponta többször, még az van hátra, hogy a hatalom ezeket is lelődözze, mert randalíroznak

brühüyyy
kkkk
Akit esetleg érdekel. :)

Az ember a név mögött: Donald Trump

A híres, befolyásos és megosztó személyiségek igazi arcát eddig csak kevesen ismerhették meg.
A filmek hitelességét a megszólalók személye is biztosítja: olyan ellenségek, szövetségesek, közvetlen munkatársak, bizalmasok, valamint oknyomozó újságírók nyilatkoznak egy-egy hírességről, akik valóban sokat tudnak róluk és jól ismerik őket.
A film vetítésének aktualitását az adta, hogy Donald J. Trumpot 2016. november 8-án az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották.

youtu.be/UWdUlMHEMAo
@Rodeo36 11: Sajnos nem tudom. Carreras viszont jön Budapestre, bár mintha múltkor azt mondtad volna szegény már nem a régi önmaga. :(

youtu.be/mzNEMDCVzKI
@Gábris szomszéd:

asszem nem tévedek, de ha látni akarod?
íme
még egy Kraus háááááááááát nem egy Kanye West
brühüyyy
kkk
www.youtube.com/watch?v=TAisL57qJkk

eszt bizonyosan nem fogja előadni
@Gábris szomszéd:
ki lehetne a magyar partnere a maiak közűl

ez itt már nem mai csirke Kraus

www.youtube.com/watch?v=sMfoFOypBPM

www.youtube.com/watch?v=ZORqZv3odh8

a bariton ottragadt a németeknél a háború után és még a DFD időszakában is kapott szerepet, nem véletlenűl

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:

hááááááááát, nem is tudom...kkk asszem nincs hozzávalója, de hátha
ajánlom használd ki az alkalmat, és számolj be róla

brühüyyy
kkk

Carreras 70 éves elmúlt
@Rodeo36 11: és a női "versenyzők" közül ő milyen volt?

youtu.be/A60tQ--67MY
@Gábris szomszéd:
és Gjaurov Pavarotti (most találtam) a kép illusztrációk a híres Verdi Requiem képei Karajan nal Bécsben

www.youtube.com/watch?v=oOewwwDgsTk

brühüyyy
kkk
1967
www.youtube.com/watch?v=Dzx5JM6fW7A

ezzel "futott be" Pavarotti beleragadva a partitúrába a többiek mind fejből de Karajan jól döntött
ez élet halál kérdése volt Pavarotti nak

a RAIUNO felvétele

www.youtube.com/watch?v=Xl59Gn602hg

minden idők legnagyobb felvétele ma már pláne

ha az első két ütemet nem hallod cserélj hangszórót vagy hangrendszert pppp előjegyzésű
@Gábris szomszéd: Ő nem versenyez!!! Ő az etalon és a Suicidio ban Elena Suliotis hasonlítható hozzá
de keress rá Nabucco-ra
www.youtube.com/watch?v=T--Bj8wp5bo
és amit Bellini neki írt (???KKK)
www.youtube.com/watch?v=QBs9yWNw0yQ
1949 Buenos Aires élő
majd
1955n Antonino Votto La Scala
www.youtube.com/watch?v=y2XKuBtQr3U

és Lady Macbeth Una macchia Victor de Sabata La Scala (kalóz felvétel szalagos magnóőra a színházban)
www.youtube.com/watch?v=4Tz9P1oq9G8

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:

abba ligába tartozik ahol ő La Divina: Leyla Gencer, Elena Suliotis, Leontyne Price, a korai Montserrat Caballe, aszongya a fáma Martha Mödl
www.youtube.com/watch?v=984htqvnjw4
volt hozzá közeli de csak németűl férhető hozzá ez az alvajáró jelenet

Birgit Nilsson, Astrid Varnay, Kirsten Flagstaad,

és a maiak közűl néhányat nem említek , bocs van egy fantasztikus Götterdemmärung és nem ugrik be a neve

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
és Immolation Götterdämmerung
Gwyneth Jones
www.youtube.com/watch?v=2JgMt8GWdyU&t=314s

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: Ha jól látom Wagnert is énekelt. Mindent nagyon köszi és jó éjt. :)
@Gábris szomszéd:
ebből a második tétel
www.youtube.com/watch?v=c-r2vu4t9-g
brühüyyy
kkk
azért keress rá Szecsődi Irén re is
@Gábris szomszéd: van egy pár élő felvétel teljes CD Mexico City-ben Olivero de Fabritiis Aida Callas Corelli (ha meg tudod szerezni aszt amelyik ugyanott Kurt Baum mal készűlt ahol kúrvára kibaszott a nagypofájú amerikai tenorral, a győzelmi jelenetben a kottáb be nem írt Magas C-t énekel úgy, hogy a teljes kórus és a zeneker meg a szólisták fölött is jól hallatszik és mivel mindenki tudott erről) (a tenornak a szoprán szólamát kell egy oktávval mélyebben csinálni de ez belesűlt) a kibaszás sikerűlt ez ma történelem)

ugyanúgy ahogy később Franco Bonisolli csinálta megőrjítve a karmestereket mert ő meg be sem jelentette, hogy ma formában vagyok ...az is kivágott magas C ket ott is ahol nem volt...

és a Serafin féle Norma Corelli vel (asszem az MDM-mel készűlt csak kalóz, de az élő nem stúdió)

szóval lesz dolgod
a nagya szerepei:
Lady Macbeth, Eleonora Ernani, Leonora Il Trovatore, La Forza del Destino, ahonnan a Suicidio-t kivetted La Gioconda, NORMA, Nabucco Abigaile, (nem tudok Wagner ről???) és a Bellini Donizetti operák nagy koloratúra szerepei, Manon Puccini, La Traviata,

brühüyyy
kkk

figyelj arra, hogy a felvételei 1955 előtt az igaziak de a Mexico-i 1949-es sorozat utólérhetetlen
@evasanyoca:
azért ilyen őrangyalokkal vigyázni kellene, teneked mint nőnek hogyan hangzik az a magánbeszélgetés röhögcsélés közben amiben arról beszél, hogy ő mint celeb bármit megtehet a nőkkel azok ajánlják magukat és akár meg is lehet markolni a pinájukat
(grab the pussy) nagyon nagy hasonlóságot mutat a zogv vel egyet kivéve, hogy... de talán esztsem...ő is lopta a vagyonát

szóval???

jó kis izé készűl ott ahol nem ajánlatos tűntetni, mert aszongya a röndér hogy randalírozik és lelövi és utólag nem jó erről vitatkozni

egészségtelen

brühüyyy
kkk
Tényleg csak az oroszok destabilizálnak a rakétatelepítéssel? És mi van a romániai USA rakétákkal? Azok stabilizálnak?
www.origo.hu/nagyvilag/20161122-az-amerikai-kulugy-elitelte-az-oroszok-kalinyingradi-raketatelepiteset.html

Szerintem BÁRKITŐL BÁRHOVA telepítés felborítja a status quo-t, tehát destabilizál.
@kekex:
kúrvára kell nekik valami ellenség mert ha nincs akkor mivel igazolják a rengeteg pénzpazarlást a fegyverzetre és egyéb kalandokra, amikor a nép duzzog, és hőzöng...dehát ott is (mégcsakottigazán) a gazdagokat védi a rendőr és katona a gonosz nép ellen, akinek lassan meg sem szabad szólalnia, lásd a drumpf twitterjeit a Hamilton musical kapcsán...aszongya hogy beszólni neki és emlékesztetni arra miket pofázott az inapropriate meg rude meg a fasse tuggya még mi és ez még csak president elek képzeld amikor ott űl a bilin és neki lesik a szavát mindenek...idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit

brühüyyy
kkk
@kekex:
csak nem a trumpnéval?

brühüyyy
kkk
444.hu/2016/11/22/a-blikk-szerint-czene-attila-olimpiai-bajnok-vagy-sesztak-miklos-miniszter-lehet-gyarfas-tamas-utodja

Mecsoda meglepetés. Felkészül kajak kenu, mert azt is szét kell verni, túl sikeres.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica:

Nem szétverés. A dicsőség learatása a készbe ülés révén (az nem lehet, hogy a várhatóan sikeres vizes vb sikereit már megint az a rohadék Gyárfás kommunikálja, mikor vannak nála erre sokkal, de sokkal hivatottabbak is!).
@kekex: Amikor világcsendőrék elkezdték kiszórni a ruszkik köré a rakétáikat azt mondták, hogy valójában Irán ellen csinálják. Putyin már akkor is szarrá röhögte magát ezen. :)

youtu.be/RWjJvZ6Tofs?t=89
@Oxica: Czenét nem fogadnák el az ájronlédiék? :)
@Gábris szomszéd:

444.hu/2016/11/22/annyi-a-kavaras-a-magyar-sportdiplomacia-csucsan-hogy-az-ember-egeszen-beleszedul

Meg még a MOB t is kiszervezik Borkai elvtárs alól. A fideSSes g..ik sem lehetnek már biztonságban, mert ki tudja éppen milyen lábbal kel a csuti g..i.
Nesze neked jogállam.

Mellesleg milyen alkotmánybíró az, aki nem kifogásolja a saját megválasztása törvénysértő voltát?

"Arra a kérdésre, hogy a fideszes Gulyás Gergely szerint egy tag lemondása nem befolyásolta a jelölőbizottság határozatképességét, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, a törvény egyértelmű, legalább kilencfős bizottságnak kell jelölnie az alkotmánybírókat. Tóth Bertalan azt mondta, a testület múlt hét pénteken nyolcfős volt, mivel ő előző nap lemondott tagságáról.

Ez nem a határozatképességet befolyásolta, hanem a jelölőbizottság törvényileg előírt minimum létszámát - hangsúlyozta.
Szerinte "az urizáló fideszes elit" a választással újabb szeget ver a jogállamiságba, most az az újdonság, hogy az LMP is közreműködik ebben."

nepszava.hu/cikk/1112647-mszp-jogserto-az-alkotmanybirak-valasztasa/

No, ezért nem menesztik a Flóriánt ( már ezer éve Óbudán, igaz, hogy eccek-kétszer becsukták-átalakították :D ), de semmi gond, majd ha ellenünk akarnak jogot alkalmazni, hívatkozni lehet arra, ha a fidesz kormánynak és a parlamentnek bele lehet rúgni a saját törvényébe, akkor a polgárnak is szabad kihagynio azokat a passzusiokat, amelyek neki nem klappolnak.
@Oxica:

A 444.hu meg menjen a bús francba a "beleszédüléssel". Mikor a Gyárfás elleni élharcot folytatták a mikatinkánk önkéntes üdvhadseregeként (az index-szel meg a HVG-vel karöltve), akkor is annyira szédelegtek, hogy nem látták, mire megy ki a játék?

Csak azon csodálkozom, hogy pont ők azok, akik mindenkit mindig lehülyéznek. Nopersze Cleese is megírta már, miszerint vannak annyira hülyék, akik már annyira azok, hogy ezt magukról sose fogják se elhinni, se észrevenni.
@elmeherceg:
"és mi lesz a kieső TAO pénzekkel."
Nem tudom megállni, hogy a tegnapi kérdésedet ne egészítsem ki egy - számomra új - információval.
/RTL híradó/
Igaz, hogy itt csak Felcsútról volt szó, de nyilván kiterjedt gyakorlat volt és lesz nálunk.
A felcsúti stadion a TAO pénzekből 11 milliárdban részesült, de az utóbbi 5 évben ugyanilyen összegben adományokkal támogatták az intézményt a Mészáros Lőrinc igazgatása alatt lévő alapítványban.
Namármost az alapítvány nem közpénz, ezért senki nem tudhatja meg, hogy mely vállalkozásoknak esett meg a szíve a stadion nyomorúsága láttán.
Itt jegyzem meg, hogy az alapítványok törvényességi felügyeletét az ügyészség végzi, tudod, az az elfogulatlan szervezet.
@látjátok feleim szümtükkel:

Gyíkot akartam írni, de néha nem azt látom amit írok.:D
"130 ember utazásra szánt pénzével nem tud elszámolni az a kecskeméti tanárnő, aki áprilisban az egyik kecskeméti szakközépiskolában meghirdetett egy hatnapos párizsi kirándulást, amelyért előre részvételi díjat szedett be."

Kettős mérce, vagy csak a kis pénzt elsikkantókat teszik őrizetbe, a nagy köszpénzzel meg el lehet inalni, de még arra sem mindig van szükség?

www.nlcafe.hu/utazas/20161122/kecskemet-tanarno-csalt/
@Mariann19: szívem szerint egy kanyit sem adnék sem a csúti, sem a többi fodbal "akadémiának".
Csak eddig volt egy elvileg transzparens csatorna, amelyen áramoltatták a közpénzt a klubok felé (hogy ott kinek a zsebébe került végül, az már más kérdés).
Most majd visszajön a reklámszatyros korszak.

Az is érdekes lenne, hogy a többi TAO jogosult is hasonló arányban kapott-e további adományokat?
@elmeherceg:
Amennyiben megfigyeled, ez az alapítványi sporttámogatás technika kisértetiesen hasonlít a napokban feltárt autóversenyzési 3 mrd-os panamához.
A beérkező pénz további útja ismeretlen, a felcsúti adományoknál még az adományozó kiléte is titokban maradhat.
Vajon ezek a nagylelkű adakozók milyen kormányzati kegyet várnak el a jótékonykodásukért?
@Gábris szomszéd: ne felejtsétek el ti sem.

kössetek csomót valahová - zsebkendő már nem nagyon van- vagy írjátok be a telefonba mindennapos pittyegéssel, hogy majd amikor egyezkedni kéne e fidesszel, eszetekbe jusson:

bárkit, bármikor bárhol lelkiismeret-furdalás nélkül beáldoznak

mondjuk sohasem értettem, miben is bíznak a talpnyalóik, hogy ők nem lesznek lapáton, ha úgy hozza a sors
(mindig úgy hozza)
@Mariann19: tudod, lehet szidni a zorbánt meg a lölát meg a lalát, de az a nagy büdös helyzet, hogy pl a felcsúti sikertelen akadémiának küldött pénzeket még nem törvényadta kötelességből kellett elküldeni a sok talpnyaló szarcsimbóknak, hanem saját döntésük alapján lihegték túl

szóval az igaz, hogy fejétől büdös a hal, de büdös annak a farka is
@vakapad: te úszó voltál? szakmailag perfekt vagy modern úszó élsportból?
attól, hogy Hosszúék megteszik a szívességet a tetyűknek, elképzelhetetlen, hogy a Gyárfást érintő kritikák jogtalanok?

csak érdeklődök, ebből sem lesz jó megoldás, de tényleg kíváncsi vagyok
@habakuk000:
A felcsúti sikertelen akadémiának küldött pénzeket még nem törvényadta kötelességből kellett elküldeni."
Erre csupán egy érvem van. Törvényadta kötelesség az előírt adókat teljesíteni, méghozzá a költségvetés javára, viszont az adó befizetésének a kikötője nem a felcsúti stadion.
Orbán a TAO-ból átcsoportosított pénzek által megteremtette hobbijának a forrását, azonban egy ilyen eljárás nem felel meg az adózás elveinek.
Az alapítványi felajánlások módja pedig nem életszerű, mert a sportrajongó vállalkozások általában a szívükhöz közel álló sportokat vagy egyesületeket támogatják, nem célirányosan egy kétséges eredményeket felmutató felcsúti fennmaradását.
Az alapítványi támogatásnak van egy morális szegmense. Ugye nem gondolod, hogy a titkos adományozók nem várnak el jótéteményükért valamilyen baksist a kormánytól, amikor milliárdokat dobnak be a főni kedvtelésének folytatásához?
@habakuk000: ez a vakapad egy barom.
hallgatom a klubrádióban ahogy a sok kretén védi gyárfást. mindenféle hülyeséget kitalálnak.

kolozsvaros.com/2016/11/21/eszerveik-nincsenek-erkolcsi-tartasuk-soha-nem-volt-vitara-kompromisszumra-alkalmatlanok/
@Mariann19: pont a morális szegmensről írtam. Ma még nem kötelező letérdelni a kipucsított fenék mögé, az az x milliárd senkiházi svábbogarak döntése miatt kerül ebek prédájára
@taga20: nem barom
sokszor van igazsága is részben szerintem

kicsit sarkos, szó mi szó:)
de már Katona Klári megénekelte, nem mindenkit a gömbölyű vonz, vannak akiket a rejtett szegletek:)
@habakuk000: "Mikor a Gyárfás elleni élharcot folytatták a mikatinkánk önkéntes üdvhadseregeként (az index-szel meg a HVG-vel karöltve), akkor is annyira szédelegtek, hogy nem látták, mire megy ki a játék?"

azé van abban egy kicsit rémisztő, ha valaki felállít egy konteot, és mindenkit lehülyéz, aki nem a szája íze szerint nyilatkozik.

u.i.: néha én is ilyen vagyok, de küzdök:))
@taga20: igazad van, te is ilyen vagy:)
@Mariann19: "A beérkező pénz további útja ismeretlen,..."

Én azért tippelnék rá, hogy ezekből a pénzekból fizetik a focistákat, a személyzetet, a klubbok vezetőségét, meg a f* tuggya még kiket. Mert ha belegondolunk, a heti nehány ezer néző által fizetett pénzből nem lehet a füvet fűteni és estifény mellett focizgatni, arról meg semmi hang, hogy ki az a hüje, aki ide pénzt tesz be. Mert ugyé ha napfényes délelőtt vagy délután fociznának, de nem, reflektoros pálya kell. No itt a forintocska útja.
Arra azért nem vennék mérget, hogy ezek a pénzek az adóhivatal látókörébe kerülnének. Persze lehet még meglepetés, mert valamikor a 90-es években az akkori adóhivatal volt, hogy lefoglalta a focibevételt adótartozás miatt. Most nem találni tartozó sportegyesületet?
@habakuk000: nincs igazad, nem vagyok ilyen, csak ilyennek láccom:)))

ja és vannak még hülyék a föld kerekén!:)

www.napiszar.hu/showPost/A_honap_dolgozoja_21
@habakuk000: Nekünk nem selyemzsinór lesz, hanem betiltás. :)

"A Jobbikot az elmúlt évek során tett megnyilvánulásaik alapján az alábbi személyek kívánták betiltani: Vajnai Attila, Feldmájer Péter, Kende Péter, Nyakó István, Dániel Péter, Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott a mai napon Kósa Lajos is."

alfahir.hu/kosa_lajos_egy_akolba_kerult_gyurcsany_ferenccel
@látjátok feleim szümtükkel:
Az adományi pénznek többféle rendeltetése lehet, ne felejtsük el, hogy iszonyatosan nagy összegről, 11 milliárdról van szó.
Nem kétséges, hogy ennek a forrásnak egy részét a stadion fenntartása fogja felemészteni, hiszen több pálya fenntartása, karbantartása, a 112 kiemelkedő fizetésű alkalmazott, a rezsi elképesztően sokba fog kerülni.
A felhasználás azért marad titokban, mert a közvélemény a számok ismeretében többször elájulna a ráfordítások ismeretében, különösen ha a nézők számát és a bevételeket állítják szembe. Ez a Fidesz szerint nem kell, hogy publikus legyen.
Az alapítványi technika jó a pénzmosásra is, és arra is, hogy az adományozókat a testükre szabott kormányzati intézkedésekkel kedvezményezzék.
Igazad van, a NAV messze elkerüli az intézményt, de a törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészség is Polt Péterrel az élen.
@taga20: Ez inkább a dolgozói nem? :)
@taga20: jut eszembe, személykapu nem nyikorog még? (ezzel a kifejezéssel nem tudok betelni:))) )
@habakuk000:
Nem hiszem el, hogy valahol egyetértünk.
Talán felbontok valamit.
@Gábris szomszéd: vót már, uncsi

elég baj, hogy ti maradtatok az ellenzék, ez pont olyan, mint ha gyárfás helyett berakják a kisvárdai minisztert:(
@Mariann19: volt már ilyen a világtörténelemben

nehezen tudtam elképzelni, hogy még mindig tudnak olyan gazdasági döntéseket húzni, ami alapján rosszabb lesz a gazdálkodás körülménye, de ismét sikerült, a munkaadók pedig simán lefeküdtek ismét

s itt össze is ér a hal feje és a farka
@habakuk000: haver, én egy kazinci vagyok, ha még nem vetted észre.
ráadásul nem nyikorog, hanem kibaszott patentül működik, ráadásul befúrtam egy gumiütközőt, hogy ne verje le a falat:)
@Gábris szomszéd: remélem, te és vona már voltatok benn győrkösnél, és vittetek narancsot nekije!:))
@taga20: Vakapád lehet jó helyen tapogatózik mellesleg a hvg szerint, a fidesznyikek meg nam akarnak karácsonyra Fenyővé válni?

"Bár a Fidesznek és kormánynak hivatalosan értelemszerűen semmilyen ráhatása nincs a sportszövetség működésére, a háttérben óriási szervezés folyik. Információink szerint elsősorban az úszókat próbálják győzködni, és rávenni, hogy minél többen álljanak ki Gyárfással szemben, és kezdeményezzék a szövetség közgyűlésének összehívását.

Egy másik, a helyzetre rálátó fideszes vezető a hvg.hu-nak azt mondta: a szövetségi elnök sértettségének és az ebből eredő esetleges bosszújának elkerülésére az lenne a legideálisabb megoldás, ha Gyárfás valamiféle, a mindennapi ügyek kezelésétől elemeltebb pozícióban, mondjuk, tiszteletbeli elnökként dolgozna tovább. "
@habakuk000: vakapad nem jó helyen tapogatózik, me nem a fityesz indította el a dolgokat, hanem csak felkapaszkodott a farvízre.

remélem vágod a különbséget!
@habakuk000: gömbölyűről cia-cia asszo-cia. :-)

(.)(.) - Pamela Anderson :-))

Forrásom, parádés szmájli gyűjtemény.

forum.index.hu/Article/showArticle?na_order=&na_start=1&na_step=30&t=9016899

Particsánónak tetszene. :-) Télleg. Hova tűnt? :-(

Na, de ha már szakipar és a nyikorgó ajtó. Gyermekeim anyja nem engedett, vagy azonnal megszüntetem a bejárati ajtó nyikorgását, vagy le is út. :-(

Lázas keresgélés a barkács sarokban, se olaj, se vanádiumos gépzsír, ... se semmi. Nagy bajt megelőzendő kértem segédemtől (akkor még kisfiamtól), ugyan hozzon már vajat a hűtőből. Az szerencsére volt. :-)

Szó szerint levajazva a csuklókat nyiszorgás megszűnt. Igen büszke vagyok erre a "sufnituningomra". On. Merthogy a Farkas Flóri levajazva. Ja, nem is volt Off. :-)
@taga20: nem tudjuk, most így látszódik, de nem tudjuk, attól még gyárfás lehet egy fos, és Katinkát pedig nem temetjük el hősfideszesnek, mint Kovács kokót:)

érdekes történet, jó szándékból hogyan lesz újabb ganéj nagy valószínűséggel
@rdos: "Lázas keresgélés a barkács sarokban, se olaj, se vanádiumos gépzsír, ... se semmi. Nagy bajt megelőzendő kértem segédemtől (akkor még kisfiamtól), ugyan hozzon már vajat a hűtőből. Az szerencsére volt. :-)"

hozzád képest edizon, egy luzer!:)

u.i.: milyen háztartás, ahol nincs pl. wédénegyven?
hol a bánatban élsz?:))
@taga20:

mi az a wédénegyven?
@rdos: ebbiza így van, minden progresszív világtörténelmi jeles esemény okozója egy kis gömbölyűség vagy parányi --néha nem is olyan parányi - résecske
@habakuk000:

Attól még nem lesznek jogosak, hogy Hosszúnak három aranya van.
(bár kies hazánkban tömegesen szeretnék azt hinni)

Egyébként sokkal hitelesebbnek gondolnám a mikatinkánkat, ha nem abból indul az egész, hogy Gyárfás megtagadja tőle a pénzt a budapesti vizes Vb reklámfilmjében való szereplésért, és nem azt a szerződést tépi szét, amelyik arról szól, hogy 12 millió forintért megveszik tőle a reklámra használható arculatát, mert szerintem kb. ugyanennyi dollárért azt már rég eladta, így a széttépésből nem kára származott, hanem haszna. Bernek is eladta korábban, ő se írta alá (annak a cégnek a tanácsára, akinek eladta), viszont a pénzre igényt tartana.
Megjegyzendő még, hogy ilyen esetekben a normál eljárás az, hogy az eladó és a vevő közösen megállapítja, hogy nincs üzlet, aztán mindenki hazamegy. És egyik sem sértődik meg.
De hát hol van manapság kies hazánkban normál eljárás?
@habakuk000:
"A munkaadók lefeküdtek ismét."
Dávid Ferenc, a VOSZ képviseletében pedig valóban nagyon harcolt. Az biztos, hogy a béremelések költségterheit nem ellentételezi a kért 6%-os járulékcsökkentés.
Attól nagyon lehet félni, hogy a KKV-k jelentős része megszünteti a vállalkozását, több okból.
A kötelező béremelés terheit nem tudja továbbhárítani az áraiban, nem tud konkurrálni a multikkal.
A törzstőke emelés 3 millióra sokaknak nem fog menni, nemhiába tolta el a kormány is egy évvel ezt a változtatást.
Kis érdekesség. A tömény szeszek literenkénti árát megemelik 1.000.- FT-tal, némi differenciálással. A vendéglátás, de kisboltok fogyasztása is megérzi a bevétel kiesést, nem volt elég számukra a trafikmutyi.
A kisvállalkozások tömeges kivonulása nagyon rosszat sejtet.
@Gábris szomszéd: az a bajotok, hogy a fityesz és a dzsobbik az utóbbi 10évben úgy összegabalyodott az ilyen győrkérek futtatásában, hogy nem tuggyák eldönteni, hogy most kijé a siker:)
@taga20: Szóval, hogy rögzítsük a tényeket. :)

"Lapunknak nyilatkozott a bőnyi tragédia kapcsán a hírek állandó szereplőjévé vált Magyar Nemzeti Arcvonal egyik korábbi csoportvezetője, Sz. Gábor, aki már korábban kilépett a hungarista szervezetből (képünk illusztráció, nem ő látható rajta). A férfi több olyan állítást tett, amely – feltéve, de meg nem engedve, hogy igaz – egészen más színben tüntetheti föl az elmúlt napok rendőrségi akcióit és a kormánypárti médiában megjelent hírcunamit. Lapunk nem kíván állást foglalni egy folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán, ám fontosnak tartjuk, hogy a közvélemény a „hallgattassék meg a másik fél” alapelvéből kiindulva megismerhesse a napok óta súlyos bűncselekményekkel összefüggésbe hozott szervezet egykori csoportvezetőjének álláspontját is.

Sz. Gábor először is azt hangsúlyozta, hogy az MNA két éve megszűnt, nem létezik. Egykori tagjainak egy része ma a jelenlegi rendszer támogatója. Nem érdekük a jelenlegi kormány gyengítése, ám a bőnyi tragédia óta ellenük folyó hecckampány miatt most már úgy érzik, meg kell szólalniuk, mert évekkel korábbi dolgokért teszik tönkre olyan emberek életét, akik soha nem vétettek a rendszer ellen.

Kiemelte: nem igaz, hogy az MNA és a Jobbik szorosan együttműködött volna egymással. Valójában komoly érdekellentétek feszültek a két szervezet között. A rendőrgyilkossággal gyanúsított Györkös István utasította az MNA tagjait, hogy támadják a Jobbikot, amelyet konkurenciának tekintettek. Sz. Gábor egyenesen úgy fogalmazott: „a Jobbik megszüntetésén dolgoztak”.

mno.hu/belfold/megszolal-az-mna-tag-fideszesekkel-is-kezet-fogtak-1372147

Tanulság: Sose dőlj be a habonymédia ordas hazugságainak, azaz a g..iék akkor is hazudnak, ha kérdeznek. De most komolyan, ezt pont neked kell magyarázni? :)
@rdos:
Nyikorgó ajtóra én beinjekciózom varrógépolajjal a réseket gyógyszertárból beszerzett "műszerekkel".
Nekem nagyon bejött.
@Eszter68: az olyan mint a síkosító, csak eszt a háztartásban használják:))

WD-40
@habakuk000: "néha nem is olyan parányi - résecske"

Akkor ide is, ez a nap második kommentje. :-)
@taga20: Az egész ügy, jó fideszes módi szerint szépen fel van építve. Adott egy sajnálatos tragédia, amiben legalább akkora szerepe van egy elbaltázott rendőri intézkedésnek, mint az ebből fakadó öreg fegyverbuzi megkattanásának. Azt hittem ennyit azért képes vagy még átlátni. :)
@taga20: Na, Eszti is megkérdezte, Neki válaszoltál. Amúgy nincs harag. :-)
@taga20:

Na ja. Mindig is barom voltam. Csak addig tudok eljutni, hogy Gyárfás azért csinálta rosszul 23 évig, mert ...

és itt mindig megakadok. Ha segíteni tetszene ...
@Mariann19: Már csak azon filózom, ha egyszer majd használhatsz "igazi szereket" (nem pedig mű-szereket), na akkor mi lesz? Gondolom, az még jobban bejön. :-)
@Eszter68: Az óljan mint az 50 csak 10-el kevesebb.:)))
@Gábris szomszéd: haver, te elfelejtetted, hogy anno naponta nyomtad a kurucinfot, meg a barikádot?

neked kell magyarázni, hogy ne engem nézz hülyének!:)
@vakapad: ez a bolt része Vakatya.
Ami az én bajom, hogy ebből az eseményből is teljesen eltűnik a szakmaiság, én nem tudom, azzal indult-e ki, azaz Hosszú valóban szakmai indokokkal és jó szándékkal kezdte-e el kampányát, de hogy mostanra ez most már teljesen jelentéktelenné válik, az tuti.

Volt alkalmam évekkel ezelőtt részt venni egy "ügy" spontán kirobbanásának megtervezésében, így hajlamos vagyok részben igazat adni neked, de ettől függetlenül a kérdés továbbra is motoszkál bennem, s az olimpiai szereplés is erősíti: nem járt le tényleg Gyárfásék ideje? nem a politikai hanem a szakmai?
@vakapad: Nagyon szívesen. Nyárfástomi egyáltalán tud úszni? Csak azért kérdem, mert szagmájára nézvést irodalom - történelem rémlik, ami két szép szakma, de hogy jön ez a gyorsúszás ritmusához és erőnlétjéhez.?
@rdos:

Az úgy van, teccik tunni, hogy az igazgató nem esztergál. Meglepő mi?
@taga20: Haver a Magyar Nemzet mostanra a fidesz ellenzéke lett. Minek beszélsz ezzel kapcsolatban ökörségeket kurucinfóról és a többiekről? :)
@vakapad: a geci 26 éve csinájja. gondolom ő is jól csinájja.

na kezgyük. az uszóvébé kölcségvetése valahol 20csilliárd körül indult pár éve, most 100 körül jár.

az a kibaszott inflácijó!

ha segítene teccene.
@habakuk000:

Amennyiben feltételezhető, hogy valaki más jobban csinálná, akkor lejárt. Ha nem úgy van, akkor nem.
Mindig csodálkozom rajta, hogy ez nem érthető.
@taga20:

Már felismertem a Gábris linkjén.
Nekem van!
Nem tudom minek, de van. )))
@vakapad: Hosszúék jobban csinálták, laikusként így látom
@rdos:
Most, hogy mondod, ahhoz, hogy túléljem a politikai környezeti ártalmakat, valami bódító szerhez kell folyamodnom. Az injekciós tűim már megvannak, az ajtóim le vannak szarva, most már a saját recsegésemet kell beolajozni.
@ornagy50:

Ne bosszants őrnagyom ilyen neszesemmifogdmegjól válaszokkal.
Utálom, ha valamit nem értek!
@taga20:

Ja. Úgy hallottam, hogy Gyárfás se stadiont, se helyszínt, se kiszolgáló létesítményeket nem tervez, nem épít, és nem is ellenőriz.
Amennyiben másképp tetszik tudni, akkor itt az ideje a kitálalásnak.
Egyébként ... de inkább nem mondok semmit, mert még baromnak fognak titulálni.
@vakapad: Ja, ezt már hallottam. Egy esztergályos barátom mondta, mikor nézeteltérése volt a vezírrel, azaz az izgatóval. Nem. Az igazgatóval. :-) Én kérek elnézést hogy leizgatózom az igazgatót. :-( Idézem.

Tudja főnök, meglehet magasabbról messzebbre látni, de innen "alacsonyról" jobban látszanak a részletek. :-)

Ez is egy meglépi. Mi?
@Mariann19: mit harcolt Mariann? ki látta? mert ő mondta? lófaszt mama, lefeküdtek, kötöttek ismét egy megalkuvó, a tagságuk érdekeit sértő, rossz üzletet garanciák nélkül egy olyan partnerrel, akinek a köszönése is hazugság

a multiknak jó, a kormánynak jó, mindenki másnak rossz
@Mariann19: Mivel nem értek hozzá, bátran belekotyogok. Saját recsegés olajozás téma. Én ugyan sose, csak hallottam róla, hogy a kannabiszban is vannak illó olajok.

Más most ezt férfisovén fejjel valahogy úgy képzelem, hogy a, .. mély levegő, és gyermekeim anyja meg ne lássa - hallja.

A Mari hónalja. :-)
@Eszter68: Amint látom a viccet se!!!
@vakapad: "Ja. Úgy hallottam, hogy Gyárfás se stadiont, se helyszínt, se kiszolgáló létesítményeket nem tervez, nem épít, és nem is ellenőriz."

ako mi a fasznak van ott? csak hogy felvegye a zsét?

az a baj veled haver, hogy beleálltál a fekába, asztán nem tudod magadról lepucolni, és kened szerteszéjjel.
@ornagy50: új meló a láthatáron, ezé görcsöl a buksza:))
@rdos: "Más most" helyett "Már most"-ot szerettem volna gépelni, de mán hibázok. Boccska.
@Eszter68: Ha pld. nyikorog otthon az ajtód, csak fújd be a zsanért és elmúlik. Vagy ha egy csavar rozsdás és nehéz kihajtani ott is használhatod, stb. :)
@vakapad: a probléma az, hogy az általad említett pénzeket a felkészülésükre kapták az EMMI-től.
A szövetség pedig csak akkor akarja odaadni nekik, ha reklámarcok is lesznek!
@Eszter68: síkosító?
gondolom azé, hogy a kori jobban csússzon:)
@Gábris szomszéd:

Minden ajtónk nyikorog, de ritkán kenjük be. Mindegyiknek másféle hangja van.
Így legalább be tudom azonosítani a földszinten, hogy a macskák melyik emeleti szobának nyitják ki az ajtaját.
@habakuk000:

Az úszószövetség vezetését? Ezt komolyan tetszett írni?

Másrészt. Ha már itt egy részletbe sikerült belekapaszkodni. Hosszúról már a kezdetek kezdetén megállapították (itthon), hogy hihetetlen állóképessége van. De (itthon) nem jött ki belőle. Én úgy gondolom (mivel a "lehetőség" nem elég), hogy a rendkívül kemény edzésekhez, amelyekkel ez kihasználható, rendkívül erős motiváció kell. Azt pedig pár éve megkapta. Itthon nem volt ilyen, aki rábírja (Gyárfás sokkal rondább, mint Tusup), ha ez Gyárfás hibája, akkor le lehet váltani, hogy a legközelebbi Katinka itthon ne vesszen el. Megjegyzendő még, hogy ha tchnika kérdése lenne, akkor Hosszú nem az összes magyar csúcsot tartaná, hanem csak egy vagy két úszásnemben lenne jó.
A többi úszónk nem világklasszis, hanem csak(!!!) Európa klasszis (lásd Netanya, rövid pályás úszó EB 11 arany és London, úszó EB 10 arany), azaz hogy csak Hosszú szerzett aranyat Rióban, az egy pillanatnyi állapot, és az égadta világon semmit nem jelent.

De Orbánék úgyis azt csinálnak, amit akarnak. Gyárfás ki lesz rúgva.
@punkfrog:

Úgy gondold, hogy Hosszú pénzét, mikor nem vette át, akkor zsebre tette Gyárfás, és nem adta oda másnak?
@Eszter68: Fene gondolta volna, hogy az ajtónyikorgás is jó lehet valamire. Szóval le a kalappal. :)
@taga20:

A vízvezetékszerelők hagyták ott, mikor kicseréltettük a régi szivattyút.
Eltettem, nem szoktam semmit kidobni.
@Eszter68: aki macskákat beengedi a lakásban, úgy hogy összevissza mászkálhatnak, az egy barom:)

444.hu/2016/11/21/a-velunk-elo-tomeggyilkos
@taga20:

Megértem, hogy már kevésbé bírod a piát, de azt azért ilyen állapotban is célszerű észrevenni, hogy tényleg nem azért van ott.
Másrészt Gyárfás gazdag üzletember, tehát a zséből a feltételezéseddel ellentétben nem vesz föl egy vasat se, ingyen csinálja 23 éve.
@taga20:

A kutyát is. ))))
@Gábris szomszéd:

Nagyanyám mindig onnan tudta, mikor jött haza nagyapám a kocsmából. )))
@látjátok feleim szümtükkel:
Nagyon helyes, csak rogányolják őket tovább.! Így legalább több alappal lehet majd ezeket az alkonyati bírákat kirúgni egy qurmányváltás után!
A blogelhalás közben egy kommentem elveszett Katinka lemondatja elnökét témában és már nem tom kinek válasozltam. Boccs.

Ki a jó úszó?

Gyárfás 23. éve minden ellene szövött intrikát megúszott.

Katinka a napokban minden országos csúcsot megúszott.

Ennyike.
@Eszter68: jáj, dupla barom.
remélem a kecskét nem!:)))
@vakapad: az egy dolog, hogy Gyárfás ki lesz rúgva, ha másért nem, azért az arcátlan hajbókolásért megérdemli, amit az utóbbi években művelt kedvestiszteltminiszterelnökúrral

de engem tényleg a szakmai része érdekelne, igaz-e, amit Hosszúék állítanak, miszerint a világ elment mellettünk

ebben viszont hajlamos vagyok hinni Hosszúéknak

ettől teljesen független ugyanakkor érdekes dolog, hogy miért most, kinek a buzdítására avagy saját elhatározásból lendült támadásba az úszóelit

s ismét eljutunk oda, hogy aki bármilyen szinten támogatja az orbán dinasztiát, az számomra jellemtelen görény, nyerjen akár huszonnyolc olimpiát is

(kurva nagy baj, hogy itt tartunk)
@Eszter68: Én mindig be szoktam fújni, ha bármelyik ajtónk nyikorog. :)
@taga20:

Nem mindenki gyakorolja a rideg állattartást.
@Gábris szomszéd:

mert te nem jársz kocsmába. a templom megy csak délelőtt látogatható.
@vakapad: én nem tudom, hogy ki a fasz neked gyárfás, de szerintem má nekem égő, ahogy véded.
@taga20: majd meggondolod, ha arra ébredsz, hogy a paplanodon rajcsúroznak az egerek
@habakuk000:
Amennyiben megnézed, a kormány vállalkozásokat érintő intézkedéseiben a multikat, a hazai nagy cégeket kedvezményezi.
Dávid Ferenc világosan látja a helyzetet, nagy vehemenciával hangot is ad a kritikájának, nagy valószínűséggel a tárgyalásokon is.
A VOSZ nagy cégeket tömörít, Dávid mégis a kisebb vállalkozások védelmében lép fel.
Az, hogy visszadobja a kormány az észérvekkel alátámasztott követeléseket, az a szokásos uralkodói arrogancia, amely a kormány erőfölényéből ered.
Mit vársz el még tőle?
@Mariann19: obsrtukciót.

ne írjon alá.
@Eszter68: nem a könyvtárból?
szegény nagyapád, ha megérhette volna a wédénegyvenet:)))
@Eszter68: Nem nagyon iszok alkoholt, max. módjával vörösbort vagy rozét. :)
@taga20:

Nem nagyon zaklatta fel a dolog.
Feltette a kérdést nagyanyámnak, kocsmába járjon, vagy a szeretőjéhez, mint mások.
Mert beszerez egyet a családi béke érdekében.
@habakuk000: haver, én civilizált helyen lakom. ráadásul a macska itt fekszik tőlem két méterre:))
@Gábris szomszéd:

Te kis aszkéta!
Na, akkor iszom helyetted egy sört. )))
@Gábris szomszéd: pedig lehetne, hogy használna:)
@Eszter68: és nagyanyád nem kérdezte meg eszt viszont?:)
@taga20:

Ez a harmincas években történt egy eldugott faluban. Ha visszakérdezi ugyanazt, valószínűleg két csárdás pofont kap.
Pedig papó nyugodt ember volt.
Csak nem szerette, ha a bolhák köhögnek.
Ez volt a szavajárása.
@Eszter68: hát, régen minden jobb volt.
akkor még a csajok a helyüken voltak:)
@taga20:

Akarod még, hogy meséljek? Ma mese estet tartok.
Tegnap rendesen kommenteltem.
Vagy két órán keresztül gyűjtöttem az adatokat, aztán a kutyát sem érdekelte.
Úgyhogy mától újra blogtévesztő vagyok.)))
@Eszter68: akarom. egyébként elszalatt az idő feletted. ma már nem menő, ha felkészülsz, és gyűjtöd az adatokat.

na, figyelek:)))
@taga20:

:)))))
menő, nem menő, én úgy szeretem.

viszont nem lenne fair a többiekkel szemben, ha lefoglalnánk a blogot.
úgyhogy a mese elmarad.
megyek infókat gyűjteni. három évig nem dolgoztam a szakmámban, megváltozott néhány jogszabály. képbe akarok lenni. :)
@taga20:

Márai Sándor: A formákról

A formákat pedig utolsó pillanatig be kell tartani. Étkezés közben, társalgás közben. Ágyban és asztalnál. S mikor mindegyre formátlanabbá válik az emberi együttélés: te maradj hűséges a köszönés, meghajlás, kézfogás, érzésnyilvánítás, véleményalkotás kialakult, végső és kristályos formáihoz. Egy korban, mikor mindenki azt követeli, hogy öltsél formaruhát, te járj csak következetesen zakóban, s este, ha éppen társaságba hívnak, ölts fekete ruhát. Nem a ruha, hanem a forma kedvéért.
A műveltséget nemcsak a könyvek mentik meg. A műveltségeket a köznapok apró reflexei mentik meg. Amikor egy korszak fölemelt ököllel jön ellened, te köszönj vissza, nyugodtan és udvariasan, úgy, hogy megemeled kalapod.
Nem tehetsz mást.
@Eszter68: ki ez a dinoszaurusz?:)

ma má új szelek fújnak. vége a piszinek, jön trámp, aminek angyal és bandája kurvára örül.
@vakapad:
nem az érdekel mit csinált vele, hanem az, hogy mért nem adták oda az úszóknak arra, amire az EMMI szánta?
Gyárfás pedig nagyon jól tudja, mennyit ér egy vilagklasszis, reklámarcként történő felhasználása!
Na ezzel az összeggel, hogy akart elszámolni?
"„Mi gyakorlatilag egy harmadikutas megoldást javasoltuk. Mi azt javasoltuk, hogy a támogatás az támogatásként járjon. El is mondták, hogy ez egy az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkező pénz, amivel el kell számolni, le kell könyvelni, bérszámfejteni kell. Mondtuk, hogy tiszta sor, akkor ezt a szerződést Petivel kell megkötni, mint sportolóval. Velünk, a STRONGAA Managementtel azt a szerződést kell megkötni, ami egy egyoldalas, gyakorlatilag egy dokumentummelléklet, ami jogilag releváns, ami szabályozza azt, hogy egyébként a sportolót milyen megjelenési kötelezettségek terhelik, mikor mit kell viselnie, hogyan kell megjelennie, hányszor kell megjelennie.”
24.hu/sport/2016/11/17/uszo-ugy-a-konfliktus-nem-hosszu-katinka-es-gyarfas-tamas-kozott-van/
@vakapad: "ingyen csinálja"
:)))))))))))))))
1.Gyárfás arról híres, hogy bármit is csinál ingyen?
2.Ilyen pozíciókban nem a havi fizetés a jövedelem! Arról nyugodtan le lehet mondani. Parasztvakítás!
gondolkodjunk Béláim!
@vakapad:

vakatya, én csipem a búrádat, isten látja lelkemet, de most valhogy...

Alapvetés: Úszószövetség nélkül is van úszás, (ld K. Hosszú), de úszás nélkül van-e úszószövetség? (Persze nálunk még az is elképzelhető.)
Szóval nem kéne úgy csinálni, hogy az úszók azért kell hogy jól ússzanak, hogy az úszószövetségnek jó legyen. Ellenben forditva...
@habakuk000: szerintem Katinkáek voltak azok, akik rendelkeztek olyan háttérrel, hogy nekimehettek a rendszernek.nem csak az anyagiakra gondolok.
és a szakmai dolgokról is beszéltek.
nincsenek meg a feltételek!
létesitményekben sem, szakmai stábban sem, felszerelesekben sem.
az úszó vb-re elköltött milliárdok semmit nem javitanak ezen a helyzeten.
a vb-t azert rendezzük mi, mert mexikó visszalépett és gyárfásék vállalták miután orbán rábólintott.így aztán, pénz nem számít alapon, pörgetik a dolgot.a költségek már rég elszálltak!(még szerencse, hogy gyárfás ingyen csinálja!:)))
444.hu/2016/11/22/na-melyik-lakas-adasveteli-szerzodese-tunt-el-ahova-rogan-antal-felugrott-kavezni

Na melyik tűnt el? Na ? Igen, pont az. Fura is lett volna, ha ma nem jön valami szar a zacskóstónitól.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@punkfrog:
jaaaa, mert México bölcsebb, mint a felcsútbasznádi pukkancs!!!!
a többi jogos és valós. a Dagály szétbaszása semmit sem oldott meg, de...(hiányoznak az árnyas fák és a vidám pancsolás, eszt most elrabolták a pénzéhesek...és lesz egy sikertelen VB és még az is ki kellet, hogy derűljön hogy a nagy hercehurcában nincs elég kompetens szállás asportolóknak semmilyen sportolóknak csak nem képzeli a pukkancs, hogy egy Toto Wolf majd vácra megy lakni egy panzióba bed and breakfast alapon??? vagy hogy a picsába gondolják ezek a szarházi útszéli orrgyilkosok (teuer) a CÖF meg őrjöng minden ellenszólás esetén és rohannak kezet csókolni a koszos büdös és gyűrött kis surmónak, aki még egy nyakkendőt sem tud normálisan megkötni... érdekes módon a drumpf kartárs ott az atlanti pocsolyán túl is egyenruhában van, bár leheccséges, hogy legalább a büdös alsóneműjét néha cseréli...és a sok kibaszott pénzéből nem tud egy normális házi kozmetikust megfizetni, aki naponta legalább eccer kisuvickolná...

ami levédiabasznádon manapság folyik az most itt délre nagyban lesz megvalósítva már van első 100 napos pogrom...ha utána marad még valami amit szét kell baszni aszt majd április után

brühüyyy
kkk
@DarthVader:
izé nagy setét lajos(???) most megaszon'tad

kurva jó, és tömör

az irodalmi Nóbel, hogy: úszás nélküli úszószöveccség (jó drágán mert kell politikai tanácsadó is a századvégtől napi 12 milláért)

brühüyyy
kkk
@punkfrog:
szóóóóóóóval, az általad annyira nagyratartott dcemokrácia mely a Galaxis leg...és innen folytathatod...
mai és az elmúlt pár nap eseményei, nem kommentelem

Shinzo Abe japán miniszterelnököt Ivanka Trump fogadta és ő tárgyalt vele a president elek jelen volt
az Argentín elnök hívta president elek et a megadott közvetlen telefonvonalon és a telefon Ivanka Trump vette fel
és sorolhatnám mind a két országban (a többiekben is!!!) 100 millió dolláros beruházások folynak a Trump consortium neve alatt amelyek összességükben milliárdokat tesznek ki

akkor most hol is vagyunk?
mi is ez Levédiabasznád nagyban?
az elnök kiaggya albérletbe az elnökséget és a hatalom mögűl a családi vagyon gyarapítgását végzi, és még senki sem szólt ellene kivéve a New York Times-t amelyet most ki akar nyírni a president elek, nincs belepofázás az ő ügyeibe ő a teljhatalom és a terűlj terűlj asztalkám tulajdonosa

a kongresszus és a szenátus GOP többségű senki sem szól egy szót sem és a legfelsőbb bíróság is az lesz január 20-a után azonnal (a 2/3-nál nagyobb hatalom) királyi vagy császári?

brühüyyy
kkk
" Örökös Cigánykirály lehetnék Orbán Vezér mellett a történelemkönyvben."

he..hehehe

Úgy tűnik az is lesz,ha az i'gazságszolgáltatás ilyen serényen teszi a dolgát!
Bezzeg'csádban hasonló ügyben már bebacta volna az ottani törzsfőnök az oroszlánok vermébe a gecibe a retkes csúszómászóját és nem poltalmazta volna!
De mégis,milyen ország ez??

.....
Semmi közöm hozzá Fab,de ez a lömpöpö-coci cirkuszfesztivál ovg örökös védőjével a háttérben megérne egy misét(posztot)..
@habakuk000: Jó reggelt!

"Monteverdit és Palestrinát hallgattam egész nap"

Nem vagy egyedül ilyen őrült)

www.youtube.com/watch?v=9PtNf8oUCk4
Terítéken fontos ügyek,nincs idő a pitiáner dolgokra(questor,budacash,öro'gano))

öööööö
"A legfőbb ügyész szerint az alsógödi kerékpárlopási ügyben megalapozatlanul szüntették meg a nyomozást."

hvg.hu/itthon/20161122_legalis_kerekparlopas_polt_szerint_tovabb_kell_nyomozni_a_dunakeszi_ugyben
@gazoló:

Ez jó példa arra, hogy a felettes hatóság miként tesz eleget felügyeleti kötelezettségének. Még a saját, alsóbb fokú szervét sem ellenzőri kellően, ezért alakulhatnak ki ehhez hasonló gyakorlatok. A jogban járatlan polgár meg csak pislog mint kisbéka a miskolci kocsonyában, a legalizált kerékpár lopások felett.
@gazoló: "De mégis,milyen ország ez??"

Kicsit púpos, kicsit sánta, de a mienk.
A kelptobolsi fideszmaffia és a szociális "érzékenység".

Három hónap alatt, több mint ezer kilakoltatás.:(
Sokkoló számokat hoztak nyilvánosságra: ezt tette velünk a Fidesz

ellenszel.hu/2016/11/18/sokkolo-szamokat-hoztak-nyilvanossagra-ezt-tette-velunk-a-fidesz/

Nyilván mert a devizahitel-károsultakat is "megmentették".
@Gábris szomszéd:
a tréfa a nevében van: nem devízahitel, mert a delinkvens nem kapott devízát, (DEVÍZAALAPÚHITEL A PONTYOS NEVÉJE NEKIJJEJEJEJEJE), hanem HUF= Fakauri-t aminek a zárfolyama változik a széljárásnak és a levédiabasznádi kormány döntéseinek megfelelően azaz zsákbamacsekot vettél és mikor kibontottad akkor már a zsákod sem volt meg azaz sohasem tudtad meg,. hogy mit vettél azaz nem sohasem macsekod de kifizettették veled kamatos kamatokra

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: Jól mondod és köszi a pontosítást. Ennél már csak az volt "szebb", amikor a fideszmaffia a forinthitelt is forintosította 256 CHF árfolyamon. A borsodi cigány uzsorások sehol sincsenek hozzájuk képest.
@punkfrog: Mindenki nyugodjon le a ...

Épp most számolják újra, mennyibe kerülne a budapesti olimpia

Az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján gazdaságilag sikeres és nyereséges olimpiát rendezni komoly feladat, a 2024-es budapesti pályázat irányítói azonban bíznak abban, hogy a magyar fővárosnak is sikerül ez. A potenciális költségeket illetően a tavaly nyáron aktualizált megvalósíthatósági tanulmányra lehet támaszkodni, a legfrissebb aktuális számítások pedig most készülnek. Mindenesetre, ha tartani tudjuk a költségvetést, akkor nyereséges és a hosszú távú fejlődést szolgáló lehet az olimpia, bár jelentős infrastrukturális beruházásokra mindenképp szükség lesz.

www.portfolio.hu/gazdasag/epp_most_szamoljak_ujra_mennyibe_kerulne_a_budapesti_olimpia.1.240437.html
@Gábris szomszéd:
a forintot hogyan forintosították?
nagyon kíváncsivá tettél

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
nem vagyok portfolio előfizető nem is leszek, mit mond a cikk? a wapo t majd elolvasom
brühüyyy
kkk
@gazoló:

A narancsra nem emlékszem, csak a gyapotra, ami még decemberben is ott pompázott a határban, és érett gyapot helyett hótól volt fehér.:D
@DarthVader:

Mivel én egyértelműen úgy látom, hogy Magyarországon a Gyárfás utálat a természetes állapot (tök azonos a Gyurcsány utálattal, róla sem tudjuk, hogy miért kell utálni, csak azt tudjuk, hogy kell), nincs szándékomban a többiekkel tovább polemizálni, mert még a végén azt fogják írni, azért utálják Gyárfást, mert lefeküdt Orbánnak, és az megbocsáthatatlan … oppá bocsánat, ezt már meg is írták, ha jól emlékszem, hanakukooo kollega … szóval hagyjuk.

Erre a megjegyzésre viszont válaszolok. A történések:

taga kolléga:
„na kezgyük. az uszóvébé kölcségvetése valahol 20csilliárd körül indult pár éve, most 100 körül jár. az a kibaszott inflácijó! ha segítene teccene.”

v:
"Ja. Úgy hallottam, hogy Gyárfás se stadiont, se helyszínt, se kiszolgáló létesítményeket nem tervez, nem épít, és nem is ellenőriz."

taga kolléga:
"ako mi a fasznak van ott? csak hogy felvegye a zsét?"

v:
"Megértem, hogy már kevésbé bírod a piát, de azt azért ilyen állapotban is célszerű észrevenni, hogy tényleg nem azért van ott."

Ha megmagyaráznád, hogy ezek után miért írtad azt, hogy:
„Alapvetés: Úszószövetség nélkül is van úszás, (ld K. Hosszú), de úszás nélkül van-e úszószövetség? (Persze nálunk még az is elképzelhető.)
Szóval nem kéne úgy csinálni, hogy az úszók azért kell hogy jól ússzanak, hogy az úszószövetségnek jó legyen. Ellenben forditva...”
@Gábris szomszéd:
Mint látható az olimpiai ráfordítások "Közvetlen költségek" fejezetben a rendezés, stadionok, olimpiai és média falvak létesülnek a bruttó 1.043 mrdból.
Budapesten ennek jegyében 7.000 kollégiumi szoba beruházása indul majd meg 200 milliárdért.
Így egy szoba 28 millió 571 ezer Ft-ba fog kerülni.
Nem szeretnék aggályoskodni, de ha csak ez az egy beruházás ennyi, a számtalan egyébre elég lesz a maradék?
@vakapad:
Az úszósporttal kapcsolatos véleményeddel több szegmensében veled tudok egyetérteni.
Nagy hiba, ha a kormányutálatot érzelmi alapon belevisszük olyan területre, ahol a higgadt szemléletnek van helye.
Az úszósport irányításának esetleges rendbetétele nem oldja meg a magyar sportélet ordas, rendszerszintű problémáit. Amennyiben mégis sikerül az úszóknál a sportág irányítását jó irányba terelni, ez csak egy látszatcselekvés lesz a hazai sport valódi bajainak elfedésére.
444.hu/2016/11/23/szijjarto-miniszteriumanak-ajanlasara-targyalt-pharaonnal-a-letartoztatott-tarsoly-csaba

"Tarsoly Csaba többször is asztalhoz ült Ghaith Pharaon szaúdi befektetővel,"

Pfhúú, elvtársak, hogy kenődik ez a szar, lassan már mindenki szaros lesz elvtársak.
Innen nézve farkasflóri a kis 2 milliárdjával, csak kisegérnek tűnik, az együtt lopva kurmányzás rendszerében.
Azt hiszem elvtársak, hogy önök a hágai törvényszék elé lesznek állítva, ha nem akkor statárium és a népbírság fogja kimondani az ítéletet. Ugye nem kell ecsetelnem elvtársak, hogy mi lesz az.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
@Oxica: Az utóbbival jobban járnánk. ;)
@Oxica:

Felvetődik a kérdés, hogy a magyar titkos meg minden féle szolgálat ezt nem tudta?

Ha nem tudta, akkor ki kellett vona/kéne rúgni.

Ha tudta, annál inkább.

Orbán mit tesz?

Orbán mit nem tesz?

Orbán miért nem tesz?

A nép mit tesz?

Miért nem tesz?

Vagy majd a nép is kőrözött emberekkel üzletel, mint elől/élen járói???

Akkor majd tesz a minden féle szolgálat/hatóság/rendőrség/ügyészség/nav? Miért is tesz?

Kettős a mérce?

Hol van itt a törvény előtti egyenlőség? Ja, az az alkotmányossági kőccség.:(
@Mariann19:
teneke3d jobban kellene tudnod, a levédiabasznádiak nem képesek elvégezni aszt az eccerű aritmetikai műveletet, hogy 1+1=???
néha 3 néha 7 és leheccséges más megoldás is a széljárástól függően
na ezeknek magyarázz százmilliárdokról...néz réd sokáig és bambán majd aszongya: na ilyen hülye embört sem láttam még és otthagy téged ...és élvezi, hgy megint megesmmisített egy ellenséget

ajánlom szíves figyelmedbe és az úrasszony képe ...na az mindent elmesél:
kanadaihirlap.com/2016/11/23/lebukott-kover-laszlo-kanadai-rokona-illetve-hogyan-mukodik-a-tarsadalmi-ellenorzes-magyarorszagon/

brühüyyy
kkk
@Mariann19:

Sajnos nagyon nehéz a "közvélekedéssel" ellentétes vélemény megvédése, mert a többiek, ha már valamit elfogadtak (Gy1 rossz, Gy2 rossz), utána körömszakadtáig ragaszkodnak hozzá, előszedve ennek bizonyítására olyan érveket, amelyek láttán az ember nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön (esetleg mindkettő).

A sértett világklasszis támadásakor a lakosság nagy része úgy gondolta, hogy végre "valaki kiáll az elnyomók ellen", és itt az "elnyomó" tetszőlegesen behelyettesíthető Horthyval, Kádárral, Gyurcsánnyal, Orbánnal, Sorossal, EU-val, Egyesült Államokkal, stb., ugyanis mindenki úgy érzi (na jó, csak majdnem mindenki), hogy el vagyOK nyomva, akkor pedig el vagyUNK nyomva, tehát értünk küzd a derék küzdő.

A MÚSZ, mint köztudott (mindig röhögök magamon, mikor ezt leírom, ugyan, ki néz utána bárminek, tessen mondani?), NEM hatóság, hanem az úszóklubok szövetsége, és minden klub delegál a szövetség közgyűlésébe x tagot (hogy eredményesség vagy nagyság alapján, azt nem tudom, valószínűleg mindkettő). A MÚSZ-nak, mint minden normál szervezetnek van vezetősége, elnökkel, szövetségi kapitánnyal, szakmai stábbal. A MÚSZ, mint minden szövetség, tagdíjat szed, ebből fizeti a dolgozóit, akik a nemzeti úszással kapcsolatos ügyeket intézik, hazai bajnokság szervezése, nevezés a nemzetközi bajnokságokra (csak a szövetségen keresztül lehet), doppingügyek kezelése, stb. A Szövetség támogathat IS, ha sikerül szponzoroktól pénzt szereznie. Állítólag már sokszor sikerült, Gyárfásnak ugyanis nagyon jó kapcsolatai vannak, és egyesek szerint az elmúlt 23 év alatt tengernyi pénzt hozott be a szövetségbe, mely összegek szét lettek osztva, azaz a kluboknak és a versenyzőknek egyénileg nem kellett szponzorvadászattal foglalkozni. A pénz gyütt, oszt kész. Automatice. A szponzorok között ott van az állam is.
www.origo.hu/sport/uszas/20131113-het-ev-alatt-14-milliard-forintnyi-tamogatast-kap-az-uszas.html
A szövetség ebből (meg az egyéb odacsábított, pl. AUDI szponzorációból) támogatja versenysport mellett létesítményfejlesztést, utánpótlás-nevelést és az élműhelyeket is. Hogy a szponzorációs pénzek ne közelharc útján kerüljenek szétosztásra, úgy tudom, van egy szétosztási rendszer, melynek alapján a klubok feltétel nélkül megkapják az eredményességük szerint járó pénzt, és persze biztosan van olyan része is, melyet az elnökség szakmai és gazdasági indokok alapján oszt szét. Esetleg egyénileg. Na, itt az egyik baj. Ilyen esetben ugyanis óhatatlanul lesznek olyanok, akik keveslik a nekik jutott pénzbeli, edzőtáborbeli, utaztatott edző/gyúró/családtagbeli támogatást (ez persze azt is jelenti, hogy sokallják a másnak jutottat, akár gondolnak rá, akár nem), és dühösek lesznek. A másik baj az, hogy az állam pénze is szponzori pénz, azaz lehet kérni érte valamit, például az államnak valamilyen hasznot hozó vizes vb ingyenes reklámozását. Erről viszont többen úgy gondolják, hogy ez nem igazság, azt az állam „nekik adta” (holott azt nem az állam adja, illetve adná nekik, hanem az elnökség, elvonva a többitől), az arcukat pedig ők saját bevételre úgy hasznosíthatják, ahogy akarják. Akik úgy gondolják, azok viszont sajnos nem mehetnek oda az úszószövetséghez, hogy na, vitassuk meg, mert ezek a csúcsúszók nagyon-nagyon kevesen vannak a teljes magyar úszósporthoz képest, azaz a nagy többség úgy vélné, hogy ingyen ne kapjanak x milliót, akkor osszák el azt is rendesen. Kénytelenek más módszert választani.

Persze nem gond. Lehet új menedzsmentet kreálni akár secperc alatt, viszont hogy ez a probléma nem fog megszűnni, amíg a szövetség elnökségét nem helyettesítik egy pénzszétosztó számítógépes programmal, az biztos. Érdekes lesz.
@vakapad:
ez a melegvíz feltalálásával azonos értékű

amíg a főfocialista mozog addig változás nem várható, lásd vizes VB...mintha a takarítónéni terveszte vó'na a söprűjével

nagyon komoly tudósok ezek...még rektor is van kösztük meg egyetemi tanár aki a fakanál fogásait taníttya bableves esetén, csak sárgarépa nélkűli változat

brühüyyy
kkk
Kövér úr rokna mondotta vala:

"Erről a szervezetről amely >SAJNOS MAGYARORSZÁGI TÁMOGATÁSSAL ALAKULT( kiemelés tőlem )< sajnos magyarországi támogatással alakult, azért nem nagyon beszéltem, mert most már egy egész kis szervezetté zsugorodott össze, mióta nem élvezi a nagyköveti támogatást. Úgyhogy mást nem tudok mondani."

Jobban is teszi, mert még világosabbá válna, hogy a fidesz és kormánya csak a rokonokat, sógorokat, barátokat, barátnőket pénzeli. Ami mellesleg ennyiből is világos.
Valaki monjda meg!

Öszöd nem öszöd, igazbeszéd volt, még is megmozdították a fiatalokat és lett eredménye.

Most nem öszöd, hanem "nm tények" nagyplakátolása orrba-szájba, oszt mégsem mozdul sem az ellenzék, sem a fiatalság.

Ennyire természetes, hogy kőrözöttet nyomnak le a torkunkon letelepedési kötvénybe csomagolva?
@Rodeo36 11: öreg, ez a somorjai nő vagy férfi? a keresztneve kicsit árulkodó, de ahogy elnézem, ez egy droid:)
@vakapad:
"Sajnos, nagyon nehéz a "közvélekedéssel" ellentétes vélemény megvédése."
Ennek egyik lényeges oka, hogy a véleményeket az indulatok vezérelik, sokszor a gyávaság a szembenállásra, ha olyan a közeg, hogy főbenjáró bűn az eltérő vélemény.
Ez a tünet látszódik az úszósporttal kapcsolatos közvélekedésben is, mert Gyárfás pozíciójában Orbánt látják támogatóként.
Nem hinném, hogy Orbán valaha is megbocsájtotta volna Gyárfás kiállását, amikor 2006-ban a MOB elnökségért vívott harcban Schmitt Pál távozását követelte. Ezt a fiaskót Orbán soha nem felejti el.
Tehát ez esetben nem biztos, hogy a kormány iránti utálat adhat alapot a reális véleményalkotáshoz.
Rengeteg információt adtál az úszósport működéséről, ami fontos ahhoz, hogy Gyárfásnak milyen fontos szerepe volt az anyagi háttér megteremtésében.
Az egész vitában Hosszú Katinka kiemelkedő sportteljesítménye az adu, amely jogot jelent számára a magyar úszósport egyszemélyes megreformálására, a diktátumok előterjesztésére, azok kierőszakolására.
Számomra ez egyben nemzeti ügy is, hiszen a világ közvéleménye előtt zajlik úszósportunk szégyenletes lejáratása, Katinkát hősként ünneplik, vitathatatlan tehetségének égisze alatt.
Azonban arról nem esik szó, hogy Katinka kezdő sportkarrierjének feltételeit hazánk biztosította, és jogos lehet az az elvárás, hogy ezt tehetségének megfelelően teljesítményével honorálja, meghálálja.
Egy sportolónak sem lehet privilégiuma, hogy egy-egy sportág irányát megszabja, anyagi ráfordításokat követeljen a feltételek megteremtésében, mert ez nem feladata.
@taga20: a bajuszlaca rokonnya, hasonlítanak, olyan szép?

brühüyyy
kkk
@Mariann19: "Számomra ez egyben nemzeti ügy is, hiszen a világ közvéleménye előtt zajlik úszósportunk szégyenletes lejáratása, Katinkát hősként ünneplik, vitathatatlan tehetségének égisze alatt.
Azonban arról nem esik szó, hogy Katinka kezdő sportkarrierjének feltételeit hazánk biztosította, és jogos lehet az az elvárás, hogy ezt tehetségének megfelelően teljesítményével honorálja, meghálálja.
Egy sportolónak sem lehet privilégiuma, hogy egy-egy sportág irányát megszabja, anyagi ráfordításokat követeljen a feltételek megteremtésében, mert ez nem feladata"

ennyi zagyvaságot összehordani komoly teljesítmény.

köszönjük emese:)))
@Rodeo36 11: az még haggyán, hogy kövér és a kanadai rokon olyan amilyen, de legalább ne lenne ilyen gátlástalan mindkettő.

hoking se egy szép ember, de legalább okos:)
@Rodeo36 11:
Szia Rodi!
Próbáltam tájékozódni az olimpia rendezésének tanulmányaiból, táblázatokat néztem, mégis az volt az érzésem, hogy ez a közvéleménynek szól, mégpedig a rendezés elfogadásának az érdekében.
Mond már meg nekem, hogy hogyan jöhet ki egy 299 milliárdos várható bevétel a közvetlen költségek ellentételezéseként, amikor a pontos NOB támogatás őrületes nagy összegét a tanulmány nem részletezi, itt meg a kerek számoknál 1 mrddal faszakodik?
Na jó, ez csak egy piti téma, de a tanulmány szerint mindenki rohadt jól jár. Csak azt a csodát nem tudom feltételezni, hogy az eddigi olimpiák jelentős veszteségekkel zártak, Magyarország pedig dőzsölni fog az olimpia befejezése után.
Tényleg. Mennyi lesz pl. a bontási ráfordítás, ezt nem láttam.
@taga20:
"Ennyi zagyvaságot összehordani..."
Mindig elképedek azon, hogy szerény képességeid alapján hogyan merészelsz bárkit is pont te lejáratni?
Te mondtad, hogy figyeled az olvasók számát, eszerint neked itt az a lényeg, hogy szerepeljél.
Tedd azt, de ne úgy akarjál babérokat learatni, hogy a kommentelőt megszégyenítsd, hanem észérvekkel.
Ja, hogy az nem megy?
@Mariann19: "Mindig elképedek azon, hogy szerény képességeid alapján hogyan merészelsz bárkit is pont te lejáratni?
Te mondtad, hogy figyeled az olvasók számát, eszerint neked itt az a lényeg, hogy szerepeljél.
Tedd azt, de ne úgy akarjál babérokat learatni, hogy a kommentelőt megszégyenítsd, hanem észérvekkel.
Ja, hogy az nem megy?"

ennyi zagyvaságot összehordani komoly teljesítmény.

na kezgyünk bele!
aszt mondod, hogy szerény képességeim vannak.
és én szégyenítem meg a komoly kommentelőket?

aszt meg, hogy én aszt mondtam, hogy nézem az olvasok számát honnan a bánatból vetted, aszt nem tudom.

ja és az észérvek.
te szerintem kevered az érveket a süketeléssel:)
@taga20:
A válaszod mindenkinek mindent elmond rólad.
Nem megyek bele részletekbe menő vitákban, de van egy elhatározásom.
Azzal szemben, aki zagyvának nevez, vagy emesézik, vagy csak azért szólal meg, hogy produkálja magát, azzal szemben kőkeményen reagálok.
Nem lesz helye az eddigi udvariasságnak és a konfliktus elkerülése miatti hallgatásnak részemről.
Ennek elkerülése érdekében hanyagoljál, elleszünk itt egymás mellett.
@Mariann19:
"A válaszod mindenkinek mindent elmond rólad."

néha vannak okos pillanataid, ez rád is kurvára illik:)

nem tudom hanyagolni, a zagyvaságot, mégha te aszt hiszed magadról, hogyha értelmetlen körmondatokat körmölsz ide, ako tájékozott arcnak tűnsz.

hajrá vardar!:)))
"Diktátumként élte meg a munkáltatók a 15%-os garantált bérminimum emelést és a 25%-os minimális béremelést, mert ez nem kialkudott mérték, hanem a magyar kormány közölte, hogy ez lesz. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségnek főtitkára a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta, ők alacsonyabb emelést és nagyobb munkára rakódó tehercsökkentést szerettek volna. a mostani megoldás azt sugallja, hogy a kompenzáció - az 5%-os járulékcsökkentés arra talán elég lesz, hogy a minimálbérre és a garantált bérminimumra való ráállást ellensúlyozta. E fölött még van csaknem egymillió ember, akiknek a bérére az emelt bér rátelepszik. Arra viszont nincs forrás, hogy az övékét is emeljék. Dávid Ferenc azt látja, van pénz a költségvetésben, mert a társasági adót 19-ről 9%-ra csökkentették, de mérsékelni."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=204320
@vakapad: Tudjuk Vakatya. Speciel én nagyon jól tudom, miért utálom gyurcsányt - ennek ellenére az összefogásra szavaztam a franc egye meg - s azt is tudom, miért utálom hajbókoló gyárfás Fenyő körúton történő kivégzését követően nagyon gazdag üzletembert.

Ha már megszólítottál, igen, a stadion, szökőkút, térkő építkezések korában igenis utálni kell mindazokat, akik kiszolgálják orbán mániáit, legyen az olimpia vagy duplakts-vetésű úszó rendezvény.

jól beleragadtál ebbe a gyárfás védelembe, pedig csak annyit kérdeztem, szakmailag elképzelhető-e, hogy Hosszúéknak van igaza.
Erre maszatolsz nagy erőkkel és gyurcsányozol, noha kurvára nem tartozik a témához.
Sebaj, így jártunk.
@látjátok feleim szümtükkel: ilyenkor hol a büdös picsában van a jobbik és a fidesz békemenet, hogyasszondja "le a multikkal" és "NEM LESZÜNK GYARMAT".

ez kurvára kkv és lakosság-ellenes lépéssorozat ismételten.

a szegényeknek áfa csökkentés a segítség, a kkv pedig megfizetik járulékban a nagyok társasági adójának a csökkenését.

Ez egyszerűen vagyon-átcsoportosítás.
@taga20: szerintem az olvasók számában jó alapos tévedésben vannak itt sokan, pl én is kattingatok ezerrel néha, pedig csak egy olvasó vagyok
@gazoló: ez is jó:)
Csak akkor lenne teljesebb az élmény, ha Mantovában vagy Ferrarában bort szürcsölve hallgatnánk a madrigálokat
@punkfrog: igen, nagyon nagy szerencse, hogy van ez az áldott jó önfeláldozó ember nekünk és az úszósportnak

azzal meg csak a hanyatló nyugat és kelet ármánya, hogy Hosszútól eltekintve erősen lebőgés szaga van a sikerágazatnak - itt nem a versenyzők eredményét sajnálom le, gyönyörű eredmények a helyezések - hanem a nagypofával dicsekvő szövetségi főnököt nem nagyon értem, miért kell idegen tollakkal ékeskedni:)
@habakuk000: lajos mondta anno, hogy hülyének lenni állampolgárijog:))

ja és mit szósz sifferhez?
én inkább nem mondok semmit erről a görényről!
@Mariann19: szerintem taga nem azért szólalt meg, hogy produkálja magát

ráadásul szerintem most kifejezetten úriemberként adta elő magát, valószínűleg beteg vagy a szomszédasszony rászabadult a gépére:)
@taga20: most ettem, nem kéne hánynom..
@habakuk000: este nyolckor enni? eszednél vagy!:)
@taga20:

az egészséges életmód prófétájához van szerencsénk? )))
@Mariann19: "Egy sportolónak sem lehet privilégiuma, hogy egy-egy sportág irányát megszabja, anyagi ráfordításokat követeljen a feltételek megteremtésében, mert ez nem feladata."
ezek szerint az orvosok, nővérek,tanárok az összes munkavállaló maradjon kussban, hisz nem követelhet anyagi ráforditásokat a jobb feltételek érdekében!
és mi az, hogy nem feladata?
pontosan a feladatuk!ők élnek, dolgoznak,edzenek a rendszerben.náluk jobban senki nem tudja mit kell változtatni!
@taga20: reggelit, ebédet, vacsorát..
valamikor enni is kell, egész nap csak kávé és pofázás,
@taga20: ezt akár én is írhattam volna - már ha lenne stílusom - a mondanivalójával mélységesen egyetértek

javaslom mindenkinek egy kis elmélkedésre:

kolozsvaros.com/2016/11/23/teljesen-mindegy-hogy-orban-viktornak-vagy-tokas-tohotomnek-hivjak-a-fogecit/
Végre nem halok meg hülyén. :)

A Fidesz azért gáncsolta el az övével szinte teljesen egyező jobbikos alkotmánymódosítási javaslatot, mert azzal a Jobbik Brüsszelt segíti

444.hu/2016/11/23/a-fidesz-azert-gancsolta-el-az-ovevel-szinte-teljesen-egyezo-jobbikos-alkotmanymodositasi-javaslatot-mert-azzal-a-jobbik-brusszelt-segiti
@habakuk000:
kuki!!!!!!!!!!
esztetetetetet -TUDOMÁNYOSAN- "Ponzi scheme" nek nevezzük és Madoff az egyik alkalmazója 4000 év börtönt kapott érte süsüéknél kb 2008 táján

nézz utána

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
kösz, a tenor majdnem egy Peter Schreier qualitás, a többi átlagos de az előadás a karmesternek köszönhetően összességében lenyűgöző, a kislétszámú kórus nem tette lehetővé a Dies irae igazi kibontását és a Basszus inkább bariton színű magas hangon adja elő a Tuba mirum-ot, ami igazából nem oda való és nem adja a szüxéges kontrasztot tenor és basszus között az alt is inkább mezzo ami -számomra- szintén színvesztés... de -be kell vallanom- sokaknak ez a fajta családia előadás jobban "fexik" én a basszushoz egy Kovács Kolos t szeretek (minimum) tenornak Réti Józsefet (a mi Dodink) szopránnak László Margit és altnak Barlay Zsuzsa

na akkor most majd rá fox keresni?

kösz, nézem a nagy szetten

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
még valami basszusként egy Gregor Jóska de leginkább Polgár Laci, tenorban nem adom Réti alá, bár a Korondy-nak voltak jó felvételei a két női szólista világszinten is élcsapat bár volt Kalmár Magda is altra a Barlay a legjobb
nagy előadások voltak a Zeneakadémián még akkor is ha Kórody Gida vezényelte

kkk
brühüyyy
@Gábris szomszéd: ez Bécs a Musikvereinsaal
www.youtube.com/watch?v=RGhfll2Ly6s
Karajan és az előadók Anna Tomowa Sintow, Agnes Baltsa, José Carréras, José van Dam

persze ez Verdi

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: persze -remélem- sejted a Carréras miatt tettem be

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
hogy keresgélj Verdi Requiemet
Giulini Schwarzkopf, Ludwig Gedda, Gjaurov
Solti(!!!) Sutherland, Horne, Pavarotti, Talvela(!!!!!!!!)
Karajan, Leontyne Price, Giulietta Simionato, Giuseppe Zampieri, Nicolai Gjaurov
Sir John Barbirolli, Caballe, Cossotto(!!!), Vickers(!!)Ruggiero Raimondi
Fritz Reiner, Leontyne Price(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), Rosalind Elias, Jussi Björling(!!!!!!!!!!!!!!!!), Giorgio Tozzi
és a videón is elérhető Karajan Pavarotti, Gjaurov ahol is Pavarotti még szakálltalan és ott debütált

brühüyyy
kkk
@Rodeo36 11: Wooooow! Nagyon köszi ezt a rengeteg csemegét. Lesz mit hallgatni, délelőtt. ;)
Csak a szokásos kleptobolsi tempó. Mindenkinek ráfizetés, kivéve a csókos fideszmaffiózóknak. :(

"Napról napra egyre nagyobb veszteségek érik a magyar államot a letelepedési kötvények után fizetett luxuskamatok miatt. Hiába lenne olcsóbb már két éve piaci körülmények között finanszírozni az államadósságot, a kormány ragaszkodott a letelepedésikötvény-programhoz, amellyel tízszer több adófizetői forintot éget el teljesen feleslegesen."

mno.hu/gazdasag/luxuskamatot-fizetunk-a-kotvenyek-utan-1372804
Szijjártó minisztériumának hála a Quaestor-ügybe is nyakig belemászott Pharaon

Tarsoly Csabával készített interjút a Magyar Narancs, melyből kiderül: a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja nem sokkal a cég bedőlése előtt még Ghaith Pharaon, szaúdi milliárdossal tárgyalgatott egy gigantikus csepeli ingatlanbizniszről. A körözött "üzletember" állítólag a külügy ajánlotta be Tarsolynál.

alfahir.hu/szijjarto_miniszteriumanak_hala_a_quaestor_ugybe_is_nyakig_belemaszott_pharaon
Egy kis reggeli vicc fideszfalváról.:D

"Ezek alapján tehát úgy tűnik, a kormányzati sajtó nem azt rója fel a külföldi titkosszolgálatoknak, hogy ők hozták össze Orbánt a körözött Pharaonnal, hanem azt, hogy ezt a kapcsolatot megszellőztették."

Ezek az új erkölcsök teljesen zavarba hozzák a konzervatív erkölcsű embereket. Csak a kdnp mély hallgatását nem lehet érteni, hallani meg különösen nem.:D

index.hu/kulfold/2016/11/24/osszeeskudott_orban_ellen_a_vilag_tobb_titkosszolgalata_a_magyar_idok_szerint/
Hibádzik az ideológi, ja.

"Bár munkavállalóként 58 millió forint árbevételt termelnek a vállalkozásai, a cégbirodalmában dolgozók kevesebbet keresnek a piaci átlagnál – derül ki a Figyelő cikkéből."

No, mostmár csak azt kéne tisztázni, hogy ki is talicskázza a pénzt és hová? Ki a mocskos multi/oligarcsa, aki kizsákmányolja a magyar munkavállalót? He?

www.napi.hu/magyar_vallalatok/elkepeszto_szamadatok_meszaros_lorincrol.624839.html

www.napi.hu/magyar_vallalatok/elkepeszto_szamadatok_meszaros_lorincrol.624839.html
A szokásos fideszg..i tempó? :(

"A Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett javaslatra ugyanis egyik szakértő sem ismert rá azon 120 közül, aki Németh János vezetésével, s nem mellesleg a kormány felkérésére csaknem három évig dolgozott az új kódexen. Az érintettek csalódottan vehették tudomásul, hogy „a szakértői anyagot nemhogy nem vették át, de talán még el sem olvasták" – hangzott el a Közjegyzői Kollokvium legutóbbi ülésén, ahol neves szakértők szedték ízekre a kormány javaslatát a perjogi szabályozásra."

hvg.hu/itthon/20161122_uj_perrendtartas_torveny_trocsanyi_laszlo_polgari_torvenykonyv_nemeth_janos
Kár, hogy azt a hírportál elfelejtette közölni, mikor is követődött el a nem bűncselekmény. Mert az sokkal érdekesebb dologra mutat rá mint az, hogy nem bűncselekmény miatt rángatták a véleményét nyilvánító állampolgárt.
Bezzeg amikor a kormányt kellett támogatni a nagyplakátok ügyében, akkor villámgyorsan működött az a fórum, amelyik itt csiga gyorsaságával tudta csak megállaptani, hogy a szólás szabadságának keretében történt véleménnyilvánítás nem bűncselekmény. hehehe.:(:(:(

www.hirado.hu/2016/11/24/jogerosen-is-felmentettek-dopemant/
"Ahhoz, hogy bérekről lehessen beszélni, munkahelyek kellenek, ahhoz pedig, hogy munkahelyek legyenek, versenyképes vállakozások kellenek - mondta a bérmegállapodás ünnepélyes aláírása előtt Orbán Viktor."

Gondolom lelki szemei előtt a lőrincbarát vállakozásai lebegtek. Kérdés, ha az állam nem vele közbeszerezne ( mint ahogy előtte meg a Lajossal, nem a Kósával, a másikkal ), akkor milyen sikeres lenne?

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/orban_hamarosan_szukseg_lesz_egy_masik_megallapodasra_is.240543.html
@Gábris szomszéd:
drumpf nak megvannak -már nagyon régóta- a megfelelő gazdasági kapcsolatai világszerte, neki hátrányos minden szegregáció mint CETA, TPP, TTIP, NAFTA, ezért szétrúgja őket (Kanada a NAFTA miatt 540000 munkahelyet veszített) dolgozni kell és nem szerveszkedni, és a szart kavarni, a süsü munkásrétege a kékgallérosok majd most megtuggyák kapnak ajánlatot új munkahelyekre kérdés hogy ma is akarják e csinálni ...a világ kőolaj és földgáz tartalékai akkorák, hogy ha évekig leállna az egész bányászat rétegrobbantás akkor is minden mehetne a saját úttyán...

egy szó mondok ami várható: infláció, hatalmas

a többi ebből következik

brühüyyy
kkk
és a petrodollár hegemóniájának vége lesz
Lázár nertárs jó reggelt!

"Lázár szerint óriási a felelősség a kormányon a jelenlegi helyzetben, mert Európa bizonytalan helyzetben van, nehéz előre látni, mi lesz 2020 után, és Magyarország jövőbeli stabilitását a mostani fejlesztési ciklus megfelelő hasznosítása alapozhatja meg. Ezért megpróbálják könnyíteni az EU-forrásokhoz való hozzáférést, a gazdaságfejlesztésre szánt források arányát 60 százalékra felvinni az előző ciklusbeli 15 százalék körülről."

Ha már a János is így látja, akkor miért is nem helyes egy régió korrumpságáról eszélni Lázár nertás?

"Lázár ugyanakkor elismerte, hogy strukturális problémák vannak a pályáztatással, a Bizottság szerint a régió többi országával együtt Magyarországon is túl sok a magas korrupciós kockázattal járó egyajánlatos közbeszerezés. Emellett viszont szerinte "nem korrekt egy régió korruptságáról beszélni"."

A források hasznosulását hét éve ki is ellenőzi Lázár netárs? Ugyé nem a szocik, meg nem is a Gyurcsány?

"A források hasznosulása terén Lázár is azonosított hiányosságokat, mint például az egészségügy és az oktatás teljesítménye."

Elő a nyulat a kalapból!

" "Beszéljünk őszintén, Magyarország versenyképessége brutálisan romlott", mondta, és gyorsabb növekedést sürgetett, amire szerinte a 2017-2018-as időszakban meg is van a kilátás."

Elmúlt 7 évben mijaf*t teccettek csinálni, hogy BRUTÁLIS romlása következett be a veresnyképességnek? Gondolják, hogy amit 7 évig romboltak, azt 2 év alatt helyre lehet hozni? Ugyé ez csak vicc akar lenni?

Kilátásunk meg már lassan annyi lesz, hogy nem is tudjuk belátni. Talán ha az elmúlt 7 évben kisebb a mellény, és nagyobb a belátás, akkor a kilátás sokkal biztatóbb lenne. Mert voltak, akik belátást szerettek volna, de még kilátásuk sem volt rá, az elmúlt 7 éven erről bőven godnoskodtak.

index.hu/gazdasag/2016/11/24/lazar_brutalisan_romlott_a_versenykepesseg/
helsinkifigyelo.blog.hu/2016/11/24/a_birosag_raunt_a_hatosag_packazasara

Bezzeg, ha lenne pénze, és venne letelepedési kötvényt, még az ujjlenyomatát sem vennék le.
@Rodeo36 11: "és a petrodollár hegemóniájának vége lesz"

Már alig várom. :)
@Gábris szomszéd:
ez ugyanaz az eset, mint a Raptor Sacramento kosárlabda meccs utolsó 2,4 másodperce és a reklamációról hozott NBA döntés:

a kanyar a hibás tehát a Raptor a vesztes (5 órakezelő bíró közűl egyik sem indította időszünet után a stoppert, ezért nem a bírót baszták ki hanem kibasztak a kanadai csapattal...a szentek keze)

brühüyyy
kkk
Stein 2 millió dollárt gyűjtött (ő volt az egyik nyeretlen induló) az újraszámlálásra mert aszongyák meghakkelték az elektronikus szavazó gépeket

most megy a szájtépés
@Gábris szomszéd:

Ma hajnalban tettem egy jót ismét. Gépkocsivezetőt megkérdeztem,mennyi az éves nettója? Jutalommal együtt nagy jólelkűen megvan 2 millió forint. Megkérdeztem tőle, tudja-e, mennyi lovettát vágtak zsebre a Rogán Tonyó által kijelölt offshore cégek a letelepedési kötvényen az elmúlt években, amit mi fizetünk, pl ő meg én? Nem tudta. Mondok: százmilliárd. Tudja-e, mennyi pénz az? Sok. Mondom neki, az az ő ötvenezer évi fizetése. Kissé elfelhősödött a szeme, láttam, megült benne valami :))
@punkfrog: Egy korrekt, korrupció nélküli országban bizony a különböző vezetőknek, szakembereknek pontosan az a dolga, hogy megteremtsék az adott sportágon belül a sportolók optimális helyzetét a győzelemhez. Szerintem nem lehet a döntésekből kihagyni magát a sportolót sem, hiszen ő éli át a belső konfliktusokat, illetve szenved a vezetők rossz, helytelen vagy "csak" hanyag döntései miatt.Magyarországon dőzsöl a korrupció, az urhatnám polgárság, mindenki, aki megtollasodott, mára már azt hiszi, ő a Minden6ó.30 éve ül Gyárfás és csapata kényelmes foteljükben, s nem vitatva elért ereményeiket,de itt lenne az ideje felállni, mert változik a világ, s ha nálunk mindig a régiek dirigálnak, bizony elszalad mellettünk.
Hosszú Katinka igazsága annak a sportembernek az igazsága, aki az életét tette rá az úszásra, csinálja utána bárki, rajta!Azzal a példával tudnék előhozakodni, hogy amikor az ember gyermeket nevel, nem azért neveli legjobb tudása szerint, hogy állandóan hálálkodjon neki a gyermek. Mo.az anya és Katinka a gyermek, aki dicsőséges pályafutásával köszöni meg a lehetőségét, aki ezt gátolja, annak távoznia kell.Az, hogy most és így dőlt ki a pixszis valszeg hosszú
elnyomás és diktatórikus viselkedés az oka.Meg még ezer más,amit nem kötnek az orromra.
@Rodeo36 11: Hát igen. Arról nem is beszélve, hogy tök mindegy mennyivel szerzett országosan több szavazatot a gonosz banya, a szabályokat nem véletlenül találták ki az alapító atyák úgy, ahogy van. Elektori kollégium nélkül, a választásokat mindig ugyanaz az 5-6 (nagy lakosságszámú) állam döntené el, a többi 45 le sem lenne szarva – az lenne ám az igazi demokrácia! :)
@punkfrog:
Az úszósport mostani, követeléseket tartalmazó fellángolást érdemes mérsékeltebben értékelni.
Az úszósport része a magyar sportnak, melyben - mint már megfogalmaztam - rendszerszintű a probléma, szinte mindegyik sportágban analóg a helyzet.
Igazságtalan lenne azt a sportágat kedvezményezni, amelynek momentán a legnagyobb a hangja.
Az úszáson kívül az évek során más sportágakban világszínvonalúak az eredmények, számtalan olimpiai, VB, EB aranyérmet hoztak az evezősök, vívók, tornászok, látványsportok sportolói.
Amennyiben kiemelten támogatunk egy sportágat, a többinek kevesebb jut, amellett, hogy igazságtalan is lenne.
Nálam a foci - a többihöz viszonyított - anyagi túlzott támogatása ugyanilyen igazságtalan, mintha ugyanez történne az úszósportban is.
@DarthVader:

Ilyen kéne többet mondani, és többeknek, talán előbb-utóbb nem csak a szemek felhősödnének, hanem az agyak tisztulnának.
Így kell elvetni a sulykot.

"A testület döntése nyomán Ásotthalmon nem lehet mecsetet, minaretet építeni, a településen nem énekelhet müezzin. Emellett a nők nem viselhetnek csadort, nikábót vagy burkát, azaz a teljes testet elfedő muszlim viseletet, sem burkinit.

Ásotthalmon emellett tilos minden "propaganda, ami nem férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot, illetve szülő-gyerek viszonyon nyugvó családot hirdet"."

nepszava.hu/cikk/1112888-betiltjak-a-mecsetepitest-es-a-muszlim-viseletet-asotthalmon/
Ez már volt egyszer, de itt jobban kibontottak a számok.

"Tehát Mészáros cégeiben a bérköltség 5 századot, 0,005 százalékot tesz ki. Ezt az arányt még egy lufiként felfújt szilíciumvölgyi tech cég is megirigyelné. És ez a szám nem csak azt mutatja meg, mennyi valós teljesítménnyel mennyi pénzt kasszíroz főként állami pénzekből Mészáros, hanem azt is tökéletesen mutatja, mi az a nemzeti nagytőke, amit Orbánék építenek."

kettosmerce.blog.hu/2016/11/24/igy_szipolyozza_ki_a_dolgozokat_egy_igazi_fideszes_foldesur
Mivan?

"Most azonban ironikus módon Trump ellenfelei állítják azt, hogy csalás történt. Jill Stein, a választáson csekély eséllyel indult zöldpárti jelölt szerint „komoly bizonyítékok” vannak arra, hogy három kulcsállamban, Michiganben, Wisconsinban és Pennsylvaniában – manipulálhatták az eredményeket."

inforadio.hu/tudositoink/2016/11/24/hekkerek_csaltak_az_amerikai_elnokvalasztason/
@látjátok feleim szümtükkel: Akárhogy vergődnek a vesztesek trumpika lesz beiktatva januárban. :)
Jön a segítő adóhivatal:D

"Atombomba lehet az adócsomagban"

"Az adószakembert szerettük volna megkérdezni arról, hogy pontosan milyen gyakorlati hatásokat vár a törvénymódosítástól, de a KPMG-től azt a választ kaptuk, hogy "egyéb elfoglaltságaira hivatkozva ezúttal sajnos nem tud segíteni"."

index.hu/gazdasag/2016/11/24/atombomba_lehet_az_adocsomagban/
"Borúlátóbbak lettek a cégvezetők: 5 százalékkal többen számítanak negatív folyamatokra a következő egy évben és 9 százalékkal kevesebben várnak pozitív hatásokat 2013-hoz képest. Az ország gazdasági helyzetében csak 30 százalék vár javulást, de bíztató, hogy a saját cégük esetében több mint a felük optimista."

Pedig Lázár nertárs azt mondta " "Beszéljünk őszintén, Magyarország versenyképessége brutálisan romlott",... és gyorsabb növekedést sürgetett, amire szerinte a 2017-2018-as időszakban meg is van a kilátás."

hvg.hu/gazdasag/20161124_Eleg_rosszul_erzik_magukat_Magyarorszagon_a_vallalkozasok?s=hk
@Gábris szomszéd: muszáj ezt a dedós csúfolkodást Angyikuci?
@látjátok feleim szümtükkel: nem tudom, miért irigykedsz, amikor a nagy szellem kibontakozik, hatékony ugyanakkor végtelenül takarékos
ez az igazi turáni átok:(
@Mariann19: bezzeg a kézi, az hadd szóljon:)
@habakuk000: Ez nem csúfolkodás, hanem egy szabad és demokratikus válsztás eredményének tiszteletben tartása kellene, hogy legyen főleg a jódemokraták részéről. :)
@Gábris szomszéd: a trumpika kiscsillagocskám Angyalkám
@látjátok feleim szümtükkel: "bérköltség 5 századot, 0,005 százalékot tesz" -- A Kettős mércének ezt a matekot még egy kicsit gyakorolni kellene!
@elmeherceg:

Ha okos vagy, akkor mond is, ne csak utalgass!
@habakuk000:
"Bezzeg a kézi, az hadd szóljon."
Ugye, akiknek olyan harsonái vannak, mint a Telekom vagy a Pick, ott legyen is öröm óda.
Hi-hi-hi
@habakuk000: Ja azt múltkor Oxica találta ki én csak átvettem. Ezt meg ha még nem olvastad. :)

kolozsvaros.com/2016/11/24/lassan-arra-sem-emlekszik-hogy-mit-zabalt-tegnap-este/
@Mariann19: nem Mariann, profi sportba nem pakolunk adópénzt, amikor a halandóságunk rosszabb a bantu négereknél szinte

Ez a hi-hi-hi fölér egy Bayerzsótti rittyengetőssel.

és akkor én is úriember maradok, mint tegnap taga.
@látjátok feleim szümtükkel: 5 század = 5 %.
0,005 % = 5 százezred.
@látjátok feleim szümtükkel: van igazsága, ezek a számok legfeljebb emigyurink szemében állhatnak össze:)
@Gábris szomszéd: elolvasom a szalonnát, szoktam pénzt is küldeni nekik, mások is megtehetnék gyakrabban

nem nagyon van magyar újság, kezdek kiéhezni normális sajtóra
@habakuk000:

www.youtube.com/watch?v=w3xLE6PeSYU

Hadházinak,siffernek,szélbettinek,flórinak,prof.fáraónak,gecinek,udvaribolondjainak és lakáj holdudvarának küldeném 'szeretettel)

Iszol e eleget?
@elmeherceg:
No látod, tudod te, hogy ha valami nem úgy van, ahogy te tudod, akkor azt le is lehet írni.:D
@habakuk000:

Megszűnik a kedvenc lapunk is, a Rieders, amit 92 óta olvasunk.:(
Dübörög a gazdaság?
5, vagy 0,005. Micsoda fontos kérdés, és főleg micsoda érdemi hozzászólás az íráshoz! No ezért vagyunk mi mindig az ásóbéka segge alatt.
@Mariann19:

Bántottak drága?
Kiherélem ma 'tajgát))
@habakuk000:
"Profi sportba nem pakolunk adópénzt."
Persze, ha kizárólag olyan sporttevékenységről van szó, amelynek a célja az üzleti alapon lévő profitszerzés.
Amiről mi beszélünk, az amatőrizmus a hazai sportágak-nál, és senkit ne tévesszen meg az, hogy ebben a körben is van jövedelemszerzés. A cél determinálja a különbséget, mert az amatőrök az erkölcsi érték megteremtésében munkálkodnak.
Ilyenek a kézisek is, ha már ezt pécézted ki.
Tehát van helye az állami támogatásoknak.
Érintettél más témát, arra nem kívánok reagálni.
@gazoló:
Igen. Brühühühü.............
Most éppen a kézisek státuszának besorolásá küzdök.
Na, de cinikusan odavágom, nekünk ott van Kocsis Máté elnök, aztán fújhatnak a fülünkbe.
@Mariann19: D

Mondjanak egy sportágat a kajakkenun kívül ami,hasonló sikerek özönét képes 'szállítani.árértékarányban,ráadásul igen szép nézőszámokat produkál!
El a kezekkel a kézitől!!!
@látjátok feleim szümtükkel: egyébként ez az újságok hibája is, a net fejlődésével változnak nagyon jelentősen a fogyasztói szokások, Édesapámnak mondtam éppen tegnap, hogy a nagybátyja, - aki imádta Passuthot, kijegyzetelte kockás füzetbe, könyvtárba ment rokon témákat keresgélni -, mennyire tobzódott volna az internet csodáiban, mert most teszem azt olvasol, közben nyomsz egy entert, s hallgathatod a Poppaeát, másik enter s nézheted Cremonát, stb...

a nyomtatott sajtó elaludt, az instagram s a többi nyalánkság világában kevés a fekete betű
@gazoló: fizesse meg a rajongója, ne az iskolába sem járni tudó cigánygyerek, se én, akit hidegen hagy

rendszerszinten ez az "el a kezekkel a kézitől" semmivel sem különbözik a békemenetesek "nem leszünk gyarmatától"

nem tudom érzed-e? :)
@gazoló:
"El a kezekkel a kézitől!"
Ez az a sportág, ahol jönnek a nézői bevételek is, nagyobb tömegeket vonz, és ahogyan jönnek a nemzetközi sikereink, ez a szám csak növekszik.
Neked is mondom, de Habának szánom, hogy a kézi egy- egy helyi közösséget annyira egyesít, hogy Orbán nemzetállami mozgósítása kutyafasza ahhoz képest.
Jó, nem voltam nőies.
@habakuk000:

Mi a baj a kézivel,többnyire szponzor pénzek játszanak benne a 'jobbik fajtából(audi,mol.stb.)
@Mariann19:

Resszketve,dobolva szurkolunk szűkebb pátriánkban és a tévé előtt is és szívesen kifizetem miatta a belépőt szemben a fodballal amiért,ha fizetnének sem mennék ki)
@habakuk000: haver, remélem nem szoptad be a kétfarkúkutyapárt nolját!!!

:))
@habakuk000:

A rajkók pénzeit inkább a 'kötchögflórin kellene számon kérni nem a kézistársadalmon(
@gazoló:
Van egy álmom. Ha lenne rá elég pénzem, minden meccsre elkísérném az aktuális csapatot, bejárnám velük Európát, ott a helyszínen végig hevesen drukkolnék értük.
@Mariann19: D

Mennék Veled,Párizsba is)
Tarsoly kitálal: Fidesz-közeli körök vethettek szemet a Quaestor-vagyonra?

Letartóztatása óta először adott interjút Tarsoly Csaba, a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja. A Magyar Narancsban megjelent beszélgetésben a 753-rendbeli, bűnszervezetben elkövetett csalással és kötvénykibocsátással vádolt férfi bepillantást engedett a cégcsoport bedőlésének hátterébe, de nem terített minden lapot.

alfahir.hu/tarsoly_kitalal_fidesz_kozeli_korok_vethettek_szemet_a_quaestor_vagyonra
@gazoló: nem kérem számon.

viszont úgy gondolom, aki ujjongva számolgatja egy sportágba áramló adóforintokat nemzeti közösségekről dicshimnuszolva, az ne bölcselkedjen ájtatoskodva, -illetve a franc a pc-be,- az ne ugasson bele más sportágakba áramló adóforintok sorsába sem,

a rendszer rossz, és tök mindegy hogy kézi vagy foci vagy kecskerötyögtetés, nincs kivétel

ezt kéne már egyszer megérteni, a rendszer nem pusztán három ember miatt rossz, hanem miattunk is, akik részei vagyunk
azaz nem inkább kötchögflórin hanem rajta is és a kézitársadalmon is, de nyilván az összes többin is
@habakuk000: Megpróbálnak engem is rendőrgyilkosnak beállítani. Miért tartja magát büszke heteroszexuálisnak Vona Gábor? :)

youtu.be/94_fNmitgi0
@gazoló:
Naná! Én is!
Csak hogy érünk oda? Elkérjük Tonyó helikopiát?
Természetesen barterban.
Kap tőlünk egy új lakhelyet...
@gazoló:
Olyan kegyesek is leszünk, hogy ki is lehet majd menni levegőzni. Naponta egyszer.
@Gábris szomszéd: ez a büszke hetero vagyok nyilatkozgatás elég szánalmas szerintem, olyan "sovánka" dolog kicsit

én pl voltam meleg szülinapi zsúrban, de még nem jutott eszembe bizonygatni, hogy hetero vagyok

olyat már bizonygattam - inkább kevesebb, mint több sikerrel -, hogy nem bámulom tátott szájjal a nőket
@taga20: a betiltást még nem tiltották be a jobbikosok?
@gazoló: na ugye:))) diók nem betegek?
@habakuk000:

A gesztenyék azok,a diók között volt néhány befeketedett,de nem súlyos,kevésbé csapadékos években minden 'ólrájt lesz)
@gazoló: van szelídgesztenyéd? húúú irigyellek
@habakuk000: még nem, de igény lenne rá.

és eszt olvastad má? ezek mindent megcsinálhatnak?
hallatlan!!!

:))

www.n0l.hu/2016/11/16/allamositanak-hosszu-katinkat/
www.atv.hu/kulfold/20161124-brutalis-terrortamadas-langokban-egesz-izrael

hmmm((

"arab nyelvű közösségi oldalakon ünneplik a tűzvészt, ami egyaránt veszélyezteti az izraeli és palesztin emberek életét."
@Gábris szomszéd: ovatosan a betiltasokkal:
"Egy Facebookra feltöltött videón példaul az látható, hogy néhány palesztin táncol és ünnepel, miközben azt éneklik, hogy „be akarták tiltani a müezzin hívását, Allah tűzesőt bocsátott rájuk”.
@látjátok feleim szümtükkel:
Persze, hogy szükség lesz egy másik bérmegállapodásra, amikor már nekik is leesik, hogy a dolgozók 80 %-át foglalkoztató KKV-k és mikróvállalkozások nem tudják kigazdálkodni.
mno.hu/velemeny/minimalber-emeles-sujtotta-terulet-1373077
@gazoló:

Megőrült a világ.
Na lépek nézni egy kis folytatást. :)

youtu.be/a11I6jXi3zg
@kekex:

Érdemes bizony.:D
Bizonyítja, hogy a világ kinyílt, nincsenek határok, csak kerítések, amiket a mai fiatalok, és a jövő nemzedéke le fog taposni. Az építőivel együtt.
@kekex:

Gondolom, valami mészáros féle gázszerelőből lett oligarcsa készítette az előzetes hatástanulmnyt a béremelésükhöz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Kapjál már a fejedhez. HATÁSTANULMÁNY??? Az a szoci vircsaft ámítástechnikája. Ezek hülye dzsigitek, és beszáguldanak a pirosba. És még büszkék is rá!
@kekex: Most már csak azt nem értem, miért kell állandóan rinyálni a keleti nyitás miatt? :)
Azt mondja a Lázár János, hogy Tarsoly Csaba egy köztörvényes tolvaj, ezért nem lehet komolyan venni. Azét érdekes, hog mg meg nem bukott a Questor, addig nem volt bűnöző. Milyen gyorsan változik a világ.;D
444.hu/2016/11/23/meszaros-lorince-lehet-a-google
"A napokban lekapcsolt vilagkamuja.debilvagy.info tényfeltáró álhírportál egyik utolsó cikke szerint Orbán avatárja udvariassági látogatást is tett a Google igazgatótanácsánál, ahol röviden be is mutatkozott („Good tag, mein name is a Laurensz Bucsör.”)
Ez pont olyan "komoly", mint a Kétfarkú NOL.
@látjátok feleim szümtükkel:
Na erre pontosan illik a Palya Bea link, az ősi foglalkozást művelő anyukájáról. Merthogy köztörvényes tolvaj az, akit a bíróság elítél, ráadásul a lopás törvényi tényállása alapján.
És akkor miért is kellene Portiknak nyilatkoznia?
@kekex:

Mint ahogy ránk a borsodi népek is jellemzők.
@gazoló:

Jean Claude Ibert :

Mert...

Mert hitt a virágokban,
a földben, az égben, a tengerben,
a fájdalomban, a régi szerelemben,
mert az életben tévedezett,
mert egyszerű volt és mohó,
és meghatotta egy leheletnyi tiszta tett,
mert ártatlan volt, édes, tökéletes,
mert feláldozta magát a mágusoknak,
mert nem tudta bűnét,
se erényét, se éhségét, se bátorságát,
mert csúnyának látta magát,
és imádkozott a katedrálisokban,
mert a holdra figyelt,
az éjszakára a nyári mezőn,
eszeveszett örömmel nézte a tüzet,
mert boldog volt nagyon,
mert lelke nyugalmas parcellákra
szabta az időt, mert idegen volt itten,
mert hitt a csodákban,
az igazság szörnyetege egy napon
hosszú fürtjeinél fogva a csatorna falára szegezte,
hogy a mocsok tükrében lássa meg arcát,
mert szép volt
mert elege volt
abból a világból, ahol az emberek
nem tudnak emberi nyelven szólni már...
@Eszter68:

Radnóti Miklós

SZERELMES KESEREDŐ

Nézd, fogd nyakon kedvesed kutyáját
és emeld be meleg inged alá
s kiálts a kedvesednek is! kiálts
és szólítsd jó állatok nevén, arcához
arcod lökdösd bocimód és menj
a fenébe véle, hisz szereted!

Mert mit keresel: hegyesfülü majmok
zsákjatömése ez itt most, akik
szelídke üdvöket plántálnak
hazudós szóval s az igaz gyümölcsfát
a naptól is lécekkel elóvják!

Láthatod: gazdagok szusszanó
tálai fölött még mindig pára leng
és tiszta szavaddal, ahogyan itt állsz:
orv vadölők állnak így orozva,
erdőknek szélén és fiatal életed
s kedvesedé, szép tilos nyulként
csöndesen lóg az ujjad hegyén!
@Gábris szomszéd: a keleti nyitás a mongolokról szól?
Ásotthalmon jurtát tilos építeni?
A beszélgetés kiindulópontja egy fél tucat meleg sál és sapka. Erzsébet - hogy meghálálja a sors kegyét - fájó és deformált ujjakkal, félvakon is köt. Hajléktalanoknak. Hogy ne fázzanak annyira.
Nem milliókról van szó. Egy helikopterezés ára egy évig tarthat életben egy ilyen családot. Egy luxustáska ára két évig. Kérdés: hány stadion ára hány évre oldaná meg ezeknek az embereknek – az összes, valóban munkaképtelen, valóban beteg és valóban az éhhalállal naponta szembenéző emberről beszélek – a sorsát?
Még valami, ami fontos. Erzsébetnek nem lesz nyugdíja. Akkor sem, ha megéri azt a kort. Nem lesz elég a szolgálati ideje. A lánya feladata lesz életben tartani az anyát. Utolsó előtti kérdés: a lány ilyen teherrel hogy fog tudni családot vállalni?

Utolsó kérdés: meddig nézzük ezt tétlenül?

kolozsvaros.com/2016/11/23/ha-nem-figyelunk-egymasra-egyutt-fogunk-beledogleni-a-hazugsagokba/
@punkfrog: Hát nem is a dzsihadista agyrokkantakról. :)
@gazoló:

Le vannak ejtve az -izmusok.
Van fontosabb dolgunk is. ))

Agnieszka Osiecka

Belehalni a szerelembe

Legalább egyszer
érdemes belehalni a szerelembe.
Legalább egyszer.
Már csak azért is,
hogy később eldicsekedhessünk,
hogy van ilyesmi.
Hogy létezik
...Belehalni.
Valaki fiókja mélyén feküdni
más levélhullák és emlékhullák
mellett
és szenvedni...
Oly istenien,
oly pátosszal szenvedni,
mint Tosca
vagy Witos.
... És már nem törődni senkivel,
és nem haragudni senkire.
És csak kérni Istent, hogy egyszer,
legalább még egyszer
belehalhassunk a szerelembe.

/Dabi István ford./
@Gábris szomszéd:

haba nemrég azt mondta, nincsenek válaszaink a hétköznapi emberek kérdéseire.
hát az enyém ez. ))
@Gábris szomszéd:

Ez a szerző magánvéleménye.
Az enyém a következő.
Többedmagammal jó ideje vártam erre az eseményre. Arra, hogy a szlovákiai magyar közélet "krémje" végre fejezze be árokásás politikáját és kezdődjön el az érdemi párbeszéd.
A szlovákiai magyar közösség minden tagjára szükség van a valós problémáink orvosolásához.
A dunaszerdahelyi találkozón a szlovákiai magyar oktatásügy megerősítésének és fejlesztésének módjairól folyt szakmai egyeztetés.
Amennyiben a tanácskozás résztvevői a jövőben képtelenek lesznek félretenni személyes sértettségüket, felelőtlen kijelentéseikkel veszélybe sodorják a találkozón elfogadott zárónyilatkozat pontjainak megvalósítását.
Ebbe kellene belegondolni!
@Gábris szomszéd:

Zárt ajtók mögött zajlott a tanácskozás. A cikk szerzője, személyét ért "sérelem" folytán belső információt tett közzé, amelynek célja egyértelműen a hangulatkeltés.
Ezt a hozzáállást etikátlannak tartom.
süti beállítások módosítása