Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Dezső! mandiner.hu/belfold/2024/03/irodalomtorteneti-szenzacio-elokerult-egy-kosztolan... (2024.03.28. 11:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.04.09. 14:21 Fabius

Mennyi legyen az elfogadott nemi erőszak/olimpiai arany arány?

Itt minálunk minden relatív, még egy csoportos nemi erőszak megítélése is. Bayerzsolt szerint egyenesen gyalázat a szájtépés, amit csak liberális patkányok csinálnak. Lázár megemlítette, hogy deazé' 10 olimpiai arany van az erőszakkal kúró mérleg másik serpenyőjében

Na, most akkor arra kérem a két jómadarat, hogy legyenek kedvesek megállapítani a Nemzetileg Elfogadott Nemi Erőszak / Olimpiai Aranyérem arányt. 

Gondolatmankónak írok egy teljesen légből kapott példát: Tegyük fel, hogy a három keménytökű faszagyerek szexuális érdeklődése nem kizárólag a nőkre korlátozódik, gerjednek ők feszes fiúseggre is, mint amit a mellúszásban jeleskedő bayerzsoltika hord magán. Egyikük lakására csalják, lefogják és egymás után seggbe pocsékolják, Laci bácsi már akkor, mikor a többiek ügyködésétől kiütve ernyedt állapotban van. Az aktus végeztével elmondják neki, nem nagy ügy az egész, üljön be a hideg medencébe, az majd lehűti a sajgó púzót. Mikor kitör a balhé meg azt mondják, ő benne volt a buliban, még egy százast is akartak adni neki, de Zsoltika többet akart és ezért ez az egész...

Ne jöjjön most senki azzal, micsoda undorító ez a példa. A nemi erőszak nem a szenvedő fél nemétől lesz undor vagy nem undor. 

Inkább, ha már relativizálunk akkor tessék meghatározni mennyi olimpiai arany után kell efölött szemet hunyni? Kettő már elég hozzá? És öt? Hét? Esetleg kell mind a tíz ahhoz, hogy aszongyuk: 

"Tett valami rosszat Kiss László az elmúlt ötvenöt évben? Volt rá panasz? Megerőszakolt újra valakit? "

Mert az igaz, hogy:

"minden egyes magyar himnuszban, amit a tanítványai tiszteletére eljátszottak, ő is benne volt. Mert amikor Vitray azt ordítja elcsukló hangon, hogy „gyere, Egérke, gyere, kicsi lány!” (még ennyi év elteltével is zokogok, ha hallom), akkor Vitray Kiss Lászlónak is ordít"

..de Vitray nem csak Kiss Lászlónak ordít, hanem a példabeli bayerzsoltikának is, aki nem a meghatottságtól zokog, hanem a testét leszorító kezek és a seggébe hatoló faszok emlékétől sírja álomba magát. Aztán mit lehet tudni, még az is meglehet, a képzeletbeli bayerzsolt a hús-vér kifakadására mondaná:

Gyalázat! 

529 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr48580976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiboru mester blogján is ez a téma.

konteo.blogrepublik.eu/2016/04/08/kommentposzt-kiss-laszlo/#comment-87163

A huszadik kommenten linkelt írás lebbenti fel a rögvalót hazai (úszó)sportbéli és egyéb közállapotainkról. Nem tudom közvetlenül linkelni tűzrókám hanyattesik.
@guma:

Nem gondolom, hogy erre időt kéne pazarolnod:))
Az olyan erkölcstelenség, mint egy csoportos nemi erőszak, miért lenne kompenzálható bárhány olimpiai arannyal vagy bármilyen sportsikerrel?

Nem egy dimenzióban vannak...
@Orica Középföldi:

:)))

valószínű, nem is fogok. az itt, ott megjelent részletek sem érdekeltek és 1, 2 mondat után lapoztam....

de annyi szenny árad évek óta és csak a pénzt őljük (ebbe) a csodálatos élsportba, hogy dagadni tudjon a honfiak melle és a politikusok mennybe mehessenek.
közben a tehetségek garmadája meg elveszhet, mert tömegsport nuku. iskolai tornaterem is dögivel van...

rázzuk a rongyot de seggünk kivan, minden téren. tehát bocsánatot kérek mindenkitől, de én ezt kidobott pénznek tekintettem és tekintem.
ennek már itt is párszor hangot adtam.
most folyik az ítélethírdetés egy itteni NHL edző 15 évvel ezelőtti eseteiről, kizárólag fiúkra specializálta magát, 100 esetet vallott be és ugyanannyian vádolták meg (kár, hogy nem az eset után azonnal...6-12 évet kaphat...már erősen 60-on felüli, valószínű nem jön ki élve, ...)

mindíg az a gond, hogy az áldozat -vélt vagy valós- (mert vélt áldozatok is léteznek akik pénzre, nagyon nagy pénzre utaznak (millió dollárokról beszélünk) nem tesz feljelentést azonnal a sarki rendőrnél vagy a legközelebbi őrszobán és akkor jönnek a praktikák...jogállamokban

brühüyyy
kkk

egyébként az esetek nagyrésze pedofilia is!!! de vannak kedves felnőtt esetek, amikor a hölgyek a rohadt erőszakos pasasnak az erőszak után százával küldték a szerelmes leveleket (meg lettek őrizve) és most csodálkoznak, hogy a bírónő elzavarta őket a pécs Á ba és a vádlottból áldozat lett 50 millió kártérítést követel ...valaki kinyögi, jó ügyvéggye van
@Orica Középföldi: azé ez az acélendre se normális.

öreg korára mindenki meghülyül?
@taga20:

Általában, de néha akadnak üdítő kivételek is.:D
@rdos:

Ez a legjobb, legtisztességesebb írás, amit a témában olvastam.
@látjátok feleim szümtükkel: megnyugtattál, ako nekem még van esélyem :))
@látjátok feleim szümtükkel: Örülök ha tetszett. Az a tippem, lesz ennek még folytatása. Már a Hosszú Katinka ügynél látszott, piszokul nincs itt rendben semmi sem, de persze a vízcsapból is az folyik, a "magyar deformok működnek".
@taga20: jahh

Aczél Endre nem írhat tovább a Népszabadságba a Kiss László-ügy után

A nemi erőszakot kétségbe vonó Facebook-kommentjei miatt nem kér többé belőle a lap.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2016%2F04%2F09%2Faczel_endre_nem_irhat_tovabb_a_nepszabadsagba_a_kiss_laszlo-ugy_utan%2F
@taga20: lassan DE haladunk a "nyugati kultúra" felé..:

acélt kirugták a francba a népszabótól!!!!!!!!!!!!
@taga20: van, aki már 46-ra, de nem akarok ujjal mutogatni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és van képe, evvel elütni a faszságát!

""A NSZ 25 év után a »szeretett kefélni« miatt nem tart igényt a szolgálatimra. Örültök.”"

mi a bánatért fészbukozik az ilyen öreg csóka?
@parti_giano: már vártalak haver:)

ja és 47:))
azért az is elgondolkoztató, hogy összezárt a "nagy öregek" csapata, kárpáti kuka szorongatja gyárfás kezét.
@taga20: gyüttem, mert éreztem, szükséged van a támogatásomra.
@látjátok feleim szümtükkel: persze, de nem csak a cseresznye, hanem a többi 9 is.

ma délelőtt merilinmenzont hallgattattam velük, me állítólag a zene jót tesz nekik:))
@parti_giano: én mindig mondtam, hogy a láccat ellenére rendes gyerek vagy:))

egyébként, a magyar sportban sok szaralak található.
@taga20: hüle, a metáltól olyan kemények lesznek, hogy a protkóddal nem tudod elrágni.
@taga20: már írtam, az élsportban kádár apánk szelleme töretlen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

kiváncsi vagyok; a Klub Rádió hogyan reagál?
Ha szabadon választott politikust lehetne erőszakolni, élő politikus nem maradna! És rekord szám olimpiai aranyunk lenne a motiváció miatt!
@parti_giano: szerintem az nem metál, de hallgatok rád, és holnap zámbodzsimit fogok nyomatni nekik:))
@öregmatróz: jó kérdés, pedig az acélsodronyt bírtam:)
@taga20:

na ezé kérdeztem me szoktam hallgatni...:)))
@parti_giano:

rekeszizmom nyugton hagyni.....

ott csak két keresztet szoktam kapni.....annó...:)))
@parti_giano: a budatétényi papírhéjú mandulát?

szerintem te csak a görényekhez értessz:))
@taga20: nézem a swansie-chelsie meccset, oszt mondja a spíker:

labda volt. hátulról felcsúszott.

szerintem ez is csicsolina filmeken nőtt fel.
@Orica Középföldi: a 444-en olvastam egy kommentet.

minden benne van, amit gondolok bandibáról.

"Bírtam Aczél Endrét, de ez a kommentje mindent múltidőbe tett."
@parti_giano: jó, akkor a kígyókhoz is értesz:)
Sok proli kírja most magát az emberek közül! Aki ezeket a szarházi, erőszakoskodó tetveket védi egyet ne feledjen: neki is van anyja, lánya, fia. Gondolom a megbocsájtás lenne az első, amit annak is emlegetne, ha az ilyent átelne. Én egyet mondok: amennyiben az én családomat ilyen jellegű támadás éri, onnantól az illető "kislányként" éli tovább az életét, plusz a börtönben zárkaköcsög lesz, mert van az a pénz, amiért ott bent is megtalálják!
@parti_giano: valószínű. én bírom a görényeket:))

te szerecc valakit?
@taga20: Én kb. ezzel értek egyet a nagyonkisslaci ügy kapcsán.

"Ha Kiss László szövetségi kapitány egy félájult lányt megerőszakol, miután másik két cimborája beleürítette a tárat, akkor ezt felülírja és elfeledteti néhány olimpiai aranyérem? Egészen pontosan hány érem írja felül?...
A magam részéről megvetem mindazokat - Gyárfással és az úszószövetséggel az élen - akik egy rossz emlékű rendszer legrosszabb reflexeit idézve képtelenek felfogni, hogy bizonyos tetteknek következményei vannak. Beleértve az egyik legsúlyosabb bűncselekmény erkölcsileg soha el nem évülő értékelését. Mivel az úszószövetség nem tette meg az ilyenkor kötelező és egyértelmű szimbolikus gesztusokat, azaz nem határolódott el Kisstől, hanem - ellenkezőleg - cinkosa a mocskos múltban, számomra ennek az az üzenete - és a gyerekeiket uszodába engedő szülők számára is ez az üzenete -, hogy a csoportos nemi erőszak is belefér, ha valaki eredményeket, sikereket ér el. Tudom, már sokan elmondták, de sajnos nem tudok eredetibb lenni: hánynom kell."

kolozsvaros.com/2016/04/06/erdemei-elismerese-mellett-kozonseges-bunozo/
Jó post és igaz is.
@parti_giano: na ne izéjj má!
egy kicsit engem is, má csak azé, me rokonok vagyunk szegről-végről:))
@Éhes ló: jól vagy? nincs semmi bajod? ne hozzak egy pohár vizet?

:)))
@Gábris szomszéd:

Én pedig ezt tartom elgondolkodtatónak:

"De attól én is teljesen meglepődtem, hogy olyan emberek, akik magukat liberálisnak és/vagy baloldalinak vallják, teljesen magától értetődően olyan dolgokat írnak, mondanak, amiből az derül ki, hogy a rehabilitáció lényegében fogalmilag kizárt, ha valaki egyszer súlyos bűnt követettel. És nem arról van szó, hogy átnézték a Kiss ügy részleteit és azt mondják, hogy itt nem adottak azok a körülmények, amelyek kapcsán egy megfelelő rehabilitációról lehet beszélni. Ez elképzelhető, de szinte senki nem ezzel érvel. Sok normális, okos ember szerint ab ovo kizárt, hogy valaki megfelelő életvitellel kiharcolja, hogy megint a társadalom alkotó, sikeres tagja lehessen. Ha ez ki van zárva, az baj."
@taga20:

Mikor még kisfiú voltál, már akkor kikutatta valami tudós, hogy ha beszélgetett a paradicsommal, az jobban terem, meg azt is, ha bement a terembe, ahol a növények voltak, azok észlelték a jelenlétét ( ezt valami műszeres vizsgálattal igazolták ). Azért Merilint én nem nagyon mutogatnék a fáknak. Megtalálnak ijedni.:D
@taga20:

az ürgén kiakadtam én is!
maradt volna a külpolitikánál...
@parti_giano:

Kádár apánk szerintem ezektől erkölcsösebb volt.
@Philip F. Queeg: ebből is látszik, hogy az ügy megítélése nem a pártválasztás alapján történik.
@Gábris szomszéd: ártu, veled az a baj, hogy egy kommentben tucc teljesen ellentétes dolgokat leírni.

avval nyicc, hogy nagyonkisslaciügy, utána meg berakod a szalonnát.

remélem világos voltam, és nem kezdesz el süketelni pl. a zsidókról, vagy obamáról:)
@Orica Középföldi:

na most lepődtem meg!

"Az irodalmi értéke nulla, az információértéke viszont magas. Kár, hogy nem nőttek ki ebből viták. "

az emlegetett könyvről mondja egy érintett volt úszó, aki ma irodalmár...

nem semmi elolvasni, mert mond erős dolgokat

vs.hu/kozelet/osszes/megbantott-sirok-megdicsert-orulok-kiss-noemi-egykori-uszo-1202
@látjátok feleim szümtükkel: ezt azért vitatom. regnálása alatt kezdte karrierjét a mágus.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ezt azért nem mondanám!
A nevével fémjelzett korszak megalkuvó, behódoló és szinte az önmagunkat eláruló magatartása, mentalitása nevelte ki az úszó-ügy figuráit, napjaink politikusait, a média meghatározó újságíróit, közéletünk véleményformálóit.
Még sokáig fizetünk annak a korszaknak a "bűneiért".
@parti_giano: sőt, janibá adott neki amnesztiát.

az ősbűnt, most lelepleztem:))
@Philip F. Queeg:

Rossz a szövegértelmezésed. Nem azt vitatják az általad libsinek titulált emberek, hogy nem lehet a társadalom sikeres tagja aki egyszer elbukott, hanem azt, hogy nem az ilyen embert kell példaképként előtérbe nyomkodni. Te vajon majd a gyerekednek azt mondod, látod aki erőszakkal dugta meg a nőt harmadmagával, megjavult és milyen sokra vitte. Többre, mint aki már fiatal korban is tiszteletben tartotta a nőket, meg a más nemi indetitását, meg úgy egyáltalán a másik embert. Szóval ki a követendő példakép?

Arra ne hivatkozz, hogy a legjobb edző volt, mert nem tudhatjuk, hogy aki nem jutott abba a pozicióa amibe a Kiss László, mit tudott volna produkálni. Neki valamiért nem nyújtották a poziciót.
@taga20:

Janibának nem volt hozzá jogköre, nem ő adta a kegyelmet. Ő csak dönthetett arról hogy közkegyelmet kell gyakorolni, de azt, hogy kire terjedt ki, már nem ő hatáozta meg. Egyéni kegyelmet ő nem adhatott, és nem is dönthetett róla.
@taga20:

Mehet, a kacsa kicsi, nem éri el a fának a levelét, így nem kell féni, hogy lerágja.:O
@parti_giano:

pár éve őt is "kimentették" a vád alól, ha emlékeim nem csalnak...
@Philip F. Queeg: "A nevével fémjelzett korszak megalkuvó, behódoló és szinte az önmagunkat eláruló magatartása, mentalitása..."

Na, azért voltak abban az időben is sokan, akiknek egyenes maradt a gerince. Max. annyit tettek, mint most sokan, nem szóltak, hallgattak, dolgoztak. Most meg nem szavaznak, és nem is dolgoznak.
@látjátok feleim szümtükkel:

Akkor neked sem kell "arra" hivatkoznod, hogy lehet, hogy volt nála jobb edző,mert...nem tudhatjuk.

De végül a lényeg...Akkor szerinted sem lehet a "rehabilitáció" után a társadalom alkotó, sikeres tagja.
Szándékosan nem írtam, hogy megbecsült.
Mellesleg most sem Orbán az ordenáré hivatalnok, a nagymellényű vidéki hivatalvezető, és nem is gondolnám, hogy erre utasítja a híveit.Maguktól mozognak, és igyekeznek megfelelni, ami úgy tűnik eredményes.
@látjátok feleim szümtükkel: sőt janibá még moszkvában se volt soha. rákosi pajtás meg hávájon halt meg.

ne fárassz az ilyen baromságokkal, ha kérhetem!
@látjátok feleim szümtükkel:

Tehát nem meghatározók.
Sem akkor, sem most.
@Philip F. Queeg:

Nem tudsz olvasni? Nem mondtam, hogy nem lehet sikeres. Vagy neked csak az a siker, ha valaki sztáredző, szövetségi kapitány vagy miniszterelnök lesz? Más sikert nem tudsz elképzelni?
Mint minden máma Levédiabasznád-alsón, ez is át van politizálva.

Adott egy (3) huszonéves "sportpalánta", akik lépnek egy nagyon rosszat. (Ámbátor, amit a körülményekről tudni lehet, még az is bizonytalan, ami biztos. ) Tárgyalás, jogerősen elitélik, egy részét leüli, majd kegyelemmel szabadul. Utána "mentesül a büntetett előélet jogkövetkezménye alól", nem ismétel bűnt, és teszi, amit tudunk róla.
Hogy ne legyen diszpolgár, rendben van. Hogy ne legyen fiszfasz primissima dijas, rendben van. Ezek elvileg ún. "életműdijak". Minden benne van, és K.L. ebbe nem fér bele. De hogy emiatt ne lehetne az úszószövetség elnöke, amikor az úszósportban meglehetős dolgokat tett le az asztalra, na az baromság.
@taga20:

Na ne hüjülj, mert úgy maradsz! Most is a köztársasági elnök andja a kegyelmet, a közkegyelmet meg a parlamnet, vagyis a fidesz. Áttételesen Orbán, de nem egyedüli döntésén múlik a dolog. A pártfegyelem meg ugy kötelező műfaj, de a szavazás megtörténik.
@DarthVader:

Értsük úgy, hogy pl. Egerszegi Kiss nélkül nem is lett volna az, ami?

Kár, hogy az úszás nem csapat sport.
@látjátok feleim szümtükkel:

Azzal, amikor azt mondtad, hogy lehet, hogy volt nála jobb edző, vagy amikor azt mondják, hogy "felsőbb" utasításra és támogatással vált azzá ami, akkor pont arra célzol, hogy amit elért az nem sikeres, nem alkotó munka és ezt ő sem tarthatja annak és mi se tartsuk annak.
Jut eszembe: a nemi erőszak jelentős része családon belül történik, a maradék 80 %-a pedig nem derül ki soha. Vajon hány nagyember állhatna Kiss László mellé ötven év után is, ha minden kiderülne? Na meg hány kisember?
@DarthVader: és uszodát el lehet nevezni róla?

egyébként, ha érvelsz, ako ne hibázz!

mikor volt ő az úszószövetség elnöke?
@guma: "Az irodalmi értéke nulla,..."

Valamikor sok értékes mű mellett a világirodalom remekei sorozatban kiadták Lanling Xiaoxiao Sheng Szép asszonyok egy gazdag házban című pornóját is. Csak ezt nem vallották be, azt mondták rá, hogy szépirodalom.

Azért érdekes olvasni, hogy mi egy mai fiatal nő véleménye a saját életén keresztül korosztálya szexéról.
@DarthVader: nagyúr, szerintem ez így jó. a mai megítélés szerint, ne legyen szövetségi kapitány sem. másrészt, úgy vagyok, hogy kiss már lefogta a lehetőségét annak is, hogy más jöjjön helyette. pedig abban biztos vagyok, pótolható. nagyon is.
@Philip F. Queeg:

Megint ferdíted amit olvastál. Én azt mondtam, hogy volt nagyon sok becsületes "kis" ember, aki azért nem tudta bemutatni mit tud, mert nem jutott lehetőséghez. Őket szembe köpte a rendszer, ami a becsület és a munka értékét hírdette. Valahogy úgy, mint ahogy a fidesz egyes tagjai teszik. Pl. a nő dolga szülni ( meg a lábát szétdobni, mert különben nem kell szülnie ), az kapjon földet, aki földművelésből él, stb.
@DarthVader: aszt vágod haver, hogy kezdesz te is a kisspalik, gyárfástamások, etc. útjára lépni?

"Na meg hány kisember?"

én bazdmeg még nem erőszakoltam meg nőt, te hogy vagy evvel? ha ilyeneket írogacc!
@parti_giano:

Mivan kisember, sért a jelző? Talán nagyobb a méret, mint a kis?
@látjátok feleim szümtükkel:

Szerintem más edzők is dolgoztak a piacon, nézzük meg, az ő tanitványaik közül menyi lett olimpiai bajnok és hányszor. Illetve az olimpai bajnokok kik keze közül kerültek ki. (Szécsi Tamás "edzői módszerei" is hirhedtek voltak)
@látjátok feleim szümtükkel: te is kisemberezel. ez valami szombati vírus? fokozni nem arjátok, keményen dolgozó vagy valami?
@látjátok feleim szümtükkel: te hülye vagy, úgy általában, vagy csak ma turbóztad fel magad?
@látjátok feleim szümtükkel: inkább beszélj a kiss emberről, mert olimpiai bajnokká degradállak mindjárt.
@DarthVader: és ki a faszt érdekli, hogy hány olimpiai bajnokunk lett? jobb lett ettől ez a fos ország?

be vagy baszva?
@taga20:

Nem érted, ember. Valaki elkövetett egy bűncselekményt, 21 évesen. Elitélték, leültették. Utána 50 évig becsületes életet élt. De még mindig rohadt erőszaktevő.
Ez tipikusan a vérbosszú filozófiája. Van, ahol működik.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ha nem jutott volna "ilyen és ekkora" lehetőséghez, akkor mondjuk lehetett volna kovács...egy nagyon jó, a környezetében, településén és barátai által megbecsült, sikeres kovács.
De megkapta ezt a lehetőséget és szerintem sokkal, de sokkal rosszabb lett volna, ha eredménytelenül, sikeres úszótanítványok nélkül fejezi be pályafutását.
És igen, szerintem ha egy tanítvány a világ négyévente megrendezett sporteseményén, sportágában, többször a legjobbnak bizonyul, azt bizony a mestere sikerként könyvelheti el.
Ugyanúgy, ahogy az említett kovács azt, hogy 100 mérföldön belül mindenki vele akar dolgoztatni.
@taga20:

jóvanna, szövetségi kapitány. Az meg pláne miért ne lehetne?
@látjátok feleim szümtükkel: ok, amit leírtál, de ebből nem fog megérteni semmit......., esetleg ha az ő gyerekét hágnák meg hárman......, na, az lenne neki az "élmény"!
@taga20: hallod?! lekisemberezett. akkor téged nagyítóval fog hajkurászni.
@taga20:

momentán nem tudok elképzelni olyat, amitől ez a fos ország jobb lenne, de hogy jön ez ide?
@DarthVader: te nem érted ember. ha én ilyen szituba kerülnék, ako az első pillanatban kiálltam volna, mindenkitől bocsánatot kértem volna, és visszavonultam volna.

én nagyon bírlak, de ma, szerintem nagyon hülye oldalad domborítod.

remélem nincs harag, ha egy kicsit nyers vagyok?
@taga20:

Vajon rosszabb lett-e az ország, hogy az erőszaktevő a megérdemelt ítélet után olyan életet élt, mint amit tudunk róla?
Vagy mit kellett volna tennie, hogy ez az ország jobbá váljon és 50 év után ne úgy tekintsenek rá, mint egy bűnözőre.
A kérdés továbbra is az, hogy van- e bűnbocsánat?
Van-e hasznos és sikeres rehabilitáció?
És, hogy ki, mikor és hogyan bocsáthat meg? Mikor és hogyan az áldozat, mikor és hogyan a társadalom?
@parti_giano: nem csinálná ma egy olyan órát, amikor értelmesen lehet veled dumálni? nagy kérés részemről?:)
@Philip F. Queeg: fogd fel úgy, hogy visszavonult. ha van esze, már rég megtette volna. mondhatnám, túltolta a rehabilitációt.
@DarthVader: má megint! segítek.

rákosiék óta megy ez a sport nemzet, bármi megy az országban, a nemzet ott van a világ tízben, és ez mindent felülír. semmi sem számít, csak legyen arany!

zöd?
@Philip F. Queeg:

Talán kérdezd meg a Biszku rokonait, ő miért nem kap bűnbocsánatot. Vannak bűnök, amiknek hosszú az árnyéka, és a túlvilágra is elkísér. Ez egyéni pech. Nem kell bűnözni, oszt nincs árnyék. Még nem feleltél, te milyen példaképet mutatsz a gyerekednek?
@DarthVader: "Ez tipikusan a vérbosszú filozófiája."

Lófaszt mama! Ez a közerkölcs. Nem teccik? Nekem sem teccene, de én nem erőszakoltam senkit soha sem egyedül, sem társaságban.
@taga20:

Mi lenne, ha megkérdeznénk egy olimpiai bajnokot és "véletlenül" igazat mondana.
Vajon mennyiben tartaná a saját sikerének azt, amit elért?
És mennyiben az ország sikerének?
Vajon miért dolgozott oly keményen? Azért, hogy "ő" sikeres legyen, vagy azért, hogy az ország?

És mi a túróért nézik több tízmilliónyian az olimpiai játékokat és drukkolnak saját nemzetük sportolóiért?
Mind rohadt nacionalista volna?
@Philip F. Queeg: sok mindenben igazad van,
de jó pár dolgot nem említesz.

egyrészről, eszt a pöttyöt nem említette mondjuk 60ikszben a szülőknek amikor edző lett.

másodszor, elég érdekes dolgokat olvasunk mostanában, vagy nemrég az uszodák világáról.(szepesinikolett, és egyéb úszónők visszaemlékezései)

harmadszor,

elfelejtettem:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Milyet is mutathatnék?
Igyekszem tisztességesen, becsületesen élni és őket is így nevelni.
DE!
Ha elkövetnék egy bűncselekményt, nem az lenne a minimum, hogy utána bebizonyítom, hogy igenis lehetek hasznos, sikeres és alkotó tagja a társadalomnak? Ez a minimum, amit megtehetek a gyerekeimért, már ha megbocsátanak nekem, mert bűnöm miatt, a mai magyar társadalomban rajtuk is ott a bélyeg, saját hitványságom miatt.
A mai magyar társadalom őket is az én hibámon keresztül ítéli meg, holott ők ártatlanok és miattam szinte áldozatok.
A magyar társadalom Kiss lászló ügyében rendkívül megosztott.
Egy részük összemossa szakmai érdemeit korábbi vétkével, elért eredményeit és rehabilitációját felmentésként írja a javára.
Egy 21 éves fiatalembernek ebben korban már nagy vonalakban kialakult világnézete és morális felfogása van, amelyeket betart és követ az emberi értékrend követelményeinek megfelelően. Mindez része lehet az életfilozófiájának további életében.
Kiss László szakmai feladatain túl felelős volt a rábízott fiatalok személyiségének , a fiatal sportolók egymáshoz való viszonyának kialakításában.
Az erőszak, mint cselekedet nem utal stabil morális
bensőre, ezért kétséges, hogy szakmai érdemei mellett eleget tudott-e tenni az edzőtől elvárható komplett követelmény rendszernek.
Még egy indok, amely nem szól Kiss László javára.
A nemi erőszak áldozata testi sérelmein túl lelki megnyomorodást is elszenved, mely kihathat egész életére.
@Philip F. Queeg: "És mi a túróért nézik több tízmilliónyian az olimpiai játékokat"

ez a sok millió légy nem tévedhet dumát, te is csak reflekszből nyomod, ugye?

szerinted, ako amit kurvasokan néznek, az fasza?

ja és ako még a részletekben még el sem vesztünk.
gondolom bendzsonzon volt anno a kedvenced:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Közerkölcs? Itt? A vakkomondorok meg a nyugdijashasbarúgó habonyárpádok országában? Ne röhögtess.
@Philip F. Queeg: te, több tizmilliónyi ember nézi az angol bajnokságot vagy az nba-t. akkor ez most mind atlantista köcsög, vagy csak szeretik a labdasportot, hmmm?
@taga20:

Emlékezz Szepesi Nikire.
A közvélemény simán leribancozta. Most mindenki rá, az ő történeteire hivatkozik, de senki sem kér tőle bocsánatot a múltkoriért.
És ha már a pötty.
Ő is ember. Gondolom szégyelli. (Bár lehet, hogy nem. Nem tudom, én szégyellném.) Ezt senki sem reklámozza. Hacsak lehet hallgat róla, mert látható, milyen szarzuhatag jön utána.
@Mariann19:

"Az erőszak, mint cselekedet nem utal stabil morális
bensőre, ezért kétséges, hogy szakmai érdemei mellett eleget tudott-e tenni az edzőtől elvárható komplett követelmény rendszernek. "

Meg kéne kérdezni a tanitványait az elmúlt 50 évről. Elég autentikusak, nem? (Szécsi "edzésmódszereiről" sokat tudunk. Kiváncsi lennék az összehasonlitásra. )
@Philip F. Queeg:

Talán érdemes megtekinteni az edző melletti kiállást tanúsító névsort, mennyi nő írta alá.

Aztán el lehet gondolkodni, hogy mennyire javult meg a pali, és mekkora hatalma volt a 'medencék' környékén.
@taga20: @parti_giano:

:DD
Remekül és szándékosan elsiklottatok a lényeg felett, mellett, alatt:

"...és drukkolnak saját nemzetük sportolóiért?
Mind rohadt nacionalista volna?"

Mert bizony ez megy most mindenütt, hogy az államilag támogatott és nemzeti színekben vívott, űzött és küzdött sport, az bezony a nacionalista öntudat karbantartására hivatott.
@Philip F. Queeg:

"_A közvélemény simán leribancozta. Most mindenki rá, az ő történeteire hivatkozik,_"

...esetleg nem ugyanazok hivatkoznak, akik anno ribancoztak.
@taga20:

Én is ezt tettem volna, sőt, én már a különféle szir-szar dijakat se fogadtam volna el eleve, de most az van, hogy az öreg 50 év alatt nem csinált semmit, csak erőszakolt. A ló oldala. Mindig. Soha nem rajta.
@Philip F. Queeg: ott nincs igazad, hogy a verziódban csak a "saját nemzet" köt össze. szerintem meg elsősorban a sportág kultiválása. az életben nem szednél rá, hogy ritmikus sportgimnasztikát nézzek, lettlégyen abban magyar olimpiai bajnok. azért vannak határok.
@Philip F. Queeg:

"Van-e hasznos és sikeres rehabilitáció?" Persze. Máshol. De ez másik ország.
@jaegtoer:

Nem láttam a névsort, így nem tudom ki és miért írta alá.
De azt tudjuk, erre nem Kiss Lászlónak volt szüksége.
Az úszószövetség vezetősége saját pozícióinak megerősítése miatt csinálta.
Azt hiszem volt is egy cikk a zindexen, hogy valakit Gyárfásék kényszerítettek...és így már egyértelmű.
@Philip F. Queeg: össze-visszakeversz mindent.

én nem ribancoztam le, és gondolom sokan mások sem.
kinek kéne bocsánatot kérnie?

az meg, hogy reklámozza, vagy csak simán beszámol róla, az két külön kategória.

és milyen szarzuhatag jön?

te csak úgy össze-visszaírogatsz, vagy érted is, amit pötyögsz?
@Philip F. Queeg:

"Akkor neked sem kell "arra" hivatkoznod, hogy lehet, hogy volt nála jobb edző,mert...nem tudhatjuk.

De végül a lényeg...Akkor szerinted sem lehet a "rehabilitáció" után a társadalom alkotó, sikeres tagja.
Szándékosan nem írtam, hogy megbecsült. "

felesleges ragozni.

vannak olyan szakmák, pályák ahova be sem enged a "mag", ha...

tehát csak annyit kell végig gondolnod, hogy kitüntetéseket sem kaphat büntetett előéletű. neki meg már annyi lett mint brezsnyevnek volt anno.

ráadásul már évek óta olyan pozícióban volt, ahol dolgoznia, edzősködnie sem kellett - csapat összeállításban, utazásokban volt szava csak - a milliókat felvenni.

ő viszont már 20 évesen szeretni való, vagabund gyerek volt aki nagy kanállal ette az életet (Szécsi Éva szavaival).

tehát senki sem kívánja/kívánta (szerintem) a fejét. de tisztán látni jó lenne, miként és mikor, hogyan rehabilitálták.

ha csak egy szeretni való nem igazán kitűnő úszó volt anno, miért kapott több esélyt, ezen a területen, bárki másnál?

engem speciel az meg kurvára zavar, hogy pár napon belül totál ellentmondott magának - tehát talán nem véletlen, hogy borított valaki, aki több oldalról ismeri.

tagadhatatlan a politikának kurva jót tett az eset, mert nem az ország ügyein háborog a jó nép.

az sem mellékes, hogy sem az Egerszegi sem Kovács nem hallatja a hangját. Téged ez nem zavar???
@jaegtoer:

Elég megnézned az akkori újságokat (és nem feltétlenül a bulvár) vagy netes cikkeket és ahol lehet, a hozzászólásokat.
@jaegtoer: végre egy értelmes arc.

ez nem az, aminek láccik:)
@Philip F. Queeg:

Értelek.

A te értékrendedbe belefér egy kis nemi erőszak bizonyos feltételek fennállása esetén, az enyémbe meg egyáltalán nem.

Ergo, a további kardozásnak nincs értelme. Szevasz.
@jaegtoer: az egyik medencénél nagyon undorító módon viselkedett másodmagával.
@taga20: ne dícsérj már ilyen nyílvánosan jég előtt.
@guma:

Ugye tudod, hogy mit kapott Egerszegi, amikor egy pártrendezvényen megjelent fideszes politikusok mögött?
Az ország és Vitray szeretett Egérkéje mi lett hirtelen?
Ha most ott lenne a neve, az első az lenne, hogy azt mondaná mindenki, hogy kényszer.
Ő ebben a sztoriban már nem lehet hiteles.
Azt, hogy ki, miért és hogyan juthatott ilyen pozícióba, azt lehetne elemezni, de mivel eredményei voltak és a tanítványait verő Széchy Tamás "tudását" sem kérdőjelezi meg a sporttal foglalkozó közvélemény, így az övét sem.
A sportág pedig lázadhatna és kiteregethetne.
Itt a lehetőség, most megtehetik, minden kedvez nekik.
Ha nem teszik, akkor Kiss támogatóit igazolják.
@DarthVader:

ha valóban érdekel, olvasd el a vs cikket. fentebb belinkeltem. izgalmas, őszinte és érdekes olvasmány
@parti_giano: rendben, visszavonom.

pelikán is rendőrspicli volt:)
@taga20:

Ha figyelmesebb lettél volna, akkor látnád, hogy nem azt írtam, hogy te ribancoztad le. Ezért írtam itt másnak is, aki szintén csak olvas, de nem értelmez, hogy azt nézd, mit írt, mi jelent meg erről a médiában.
A szarzuhatag meg az amit Kiss kap nyakába.
@taga20: van söröd, vagy most is az abszinensek kétes értékű táborát gyarapítod?
@guma: mióta fizeti neki a cég a bkv bérletet, megtáltosodott.
@Philip F. Queeg:
"Emlékezz Szepesi Nikire.
A közvélemény simán leribancozta."

ha te eszt írod nekem érvként, de nem rám gondolsz, ako kire gondoltál? egyébként, valószínű te, és a nemzetiszívű arcok tették eszt, nem a libsik.(mint én)

ne kend szét a szart!

a tények, meg mióta szarzuhatag?
@parti_giano:

Én, mint a férfiak egyenjogúságának fáradhatatlan harcosa, kikérem magamnak a Férfiak nevében, hogy egy igazi Férfi, aki emberből van gyúrva, erőszakkal képes 'meghódítani' egy nőt, azt férfinek lehessen nevezni. ez mondjuk edző.

Az erőszak egyik alapvetése az, hogy HASZNÁLTA(!) egy individuum testét, 'a használatba vett' akarata ellenére, a saját igényének megfelelően. Egy igazi intellektus (sic!!). Jól belefér a mai közerkölcsi normarendszerbe, amelyben az egyik hangadó hatalmasság nem átall fehérvári huszárok hágásairól gajdolni, s azt leadatni a köztévén.
@Philip F. Queeg:

szerintem meg nagyon hiteles lenne. (annak az ellenszenvnek akkor ott oka volt, amit valóban nehéz lehetett elviselni)

ne feledd el évekig uszoda közelébe sem bírt menni. ez a nő volt a csapattársa aki vs-ben adott interjút, és érdekes dolgokat pedzegetett.

az eredményeket nem kérdőjelezi meg senki!

de vannak dolgok amiket nem fogadhatott volna el, nem zsebelhetett volna be, csak ha valóban "tiszta" lapokkal játszik és "borít" 88 vagy 89-be.

(példaképnek meg semmi szín alatt nem állíthatta volna magát!!! uszoda név?! na nemár!!!)

mindezt megtehette volna!
övé volt a világ!
ennyi!
@parti_giano: te mondták má neked, hogy iróniából jó vagy?

borozgatok, me a sörtől fingok, mint horváthszilárd, és én még pénzet se kapok:)
@jaegtoer:

én meg mint nő, kikérem magamnak, hogy aki ilyen cselekménynek részese, példalép legyen!!!
@jaegtoer: a fehérvári huszárok parabolát én használtam először az ügy kapcsán. persze, egyetértünk, de ezt le kellett szögeznem.
@DarthVader:

"Ez tipikusan a vérbosszú filozófiája. Van, ahol működik."

Túrót.

Bizonyos típusú bűncselekmények után bizonyos típusú munkaköröket nem töltünk be. Ahogy sikkasztásért elítélt emberre nem bízzuk az adóhivatal vezetését, szexuális visszaélésekért büntetett tanárra további gyerekek nevelését, erőszaktevőre fürdőruhában flangáló tinilányok tucatjait.

Na, ez van ahol működik. De az nem itt van.
@taga20: hülye vagy, igyál sört, hogy tudja az asszony, milyen idő lesz holnap.
@parti_giano:

:D

veszem észre! :) már napok óta formában vagytok megint, igaz csökkentett üzemmódban.
@parti_giano:

Hogy is van a névsor?
Pupitasz a legfiatalabb, a másik két drágának mi is a neve?
@taga20:

Kiss megítélése nem párthovatartozás és politikai ideológiák mentén történik. Az ide is kommentelő artius írta, hogy meglepődött, mennyien védik szerinte a Vincenten Kisst.
És ha már újra szarzuhatag...Kiss a tényeket éli meg így.
Gondold el mi lenne, ha kikerülne itt, és minden Varánuszon kommentelő látná azt a képet, amin az látható, hogy az agyonhasznált guminőddel sétálsz a Duna parton, akkor te minek éreznéd az ezért kapott figyelmes hozzászólásokat.
:)
Az, hogy a közvéleményhez tartozónak tekinted magad, lehet jogos. Ezért ezt javítom a közvélemény többségére.
Így már könnyebb pozícionálni magad.
@Fabius:

Ehhez azt hiszem némi módosításokra van szükség, mert x év, bűntelen és jó, akár példás magaviselettel eltöltött év után újra kaphat az elkövető erkölcsi bizonyítványt.
És egy sátoraljaújhelyi erőszakolóról 10 év múlva már senki sem tud semmit, pláne nem Zalaegerszegen.

És itt van példának Sthol Buci esete.
Mit nem csinálhatna ő letöltött büntetése és mondjuk azóta példás( nem tudom ) élete mellett?
@DarthVader:
"Meg kéne kérdezni a tanítványait az elmúlt 50 évről."
Kiss László szakmaiságát senki nem vonja kétségbe, így a tanítványai is fajsúlyosan ez alapján minősítik az edzőjüket. A tanítványok hálásak Kiss Lászlónak ezért eredményeikért, és náluk ez áll a fókuszban.
Azonban az edző nemcsak szakember, hanem irányítói pozícióban is munkálkodik, befolyásol, nevel, motivál.
Aki vezetői, irányítói szerepet kap, ott összetett az elvárás,a vezetőhöz méltó magatartás a minimum.
A nemi erőszakot nem tekintem botlásnak, hanem olyan megjelenülésnek, amely ösztönből, zsigerből tör elő, ahol nem számít az embertárs megalázása. Ez méltatlan az emberi viszonyokhoz, és mélyen elítélendő.
@parti_giano:

Jesszusom! Négyen vannak?! Akkor nem csodálkozom semmin, ellenkezőleg, ámulok, hogy milyen illedelmesen önmegtartóztatóak.

Így van. a 'fehérvári huszárok' paraboláját te hoztad a képbe. Az enyémet vedd megerősítésnek.
@jaegtoer: ennek az a neve, hogy szegregáció!
@Philip F. Queeg: az mit jlent, hogy a kiss a tényeket éli meg így? basszus, hagyd már ki ebből a vajna tévét.
egyébként meg már írtam, ha kiss idoben elhúz a picsába, s nem részegül meg saját lábszagától, rég kirehabilitálódott volna.
@Philip F. Queeg:

taga a te útmutatásod nélkül is kitűnően tudja magát pozicionálni, még pupitasza is van hozzá, ha elbizonytalanodna.

Segédletre neked lenne szükséged, de csak relativizálj tovább, de ettől még nem leszel Einstein.
@Fabius:

Hogy akkor (!) amikor még priusza volt - bár a kegyelemmel jogilag a priusz is eltörlődik, de ez most másodlagos, szóval AKKOR miért és hogyan bízták meg azzal, amivel, az egy dolog. Valószinűleg mást ma hasonló helyzetben nem biznának meg. (Bár ahogy a nyugdijasrugdosó habonyárpádot elnézem, van még ebben az országban lehetőség.) De! Ha már egyszer megbízták, és 50 évig nem követett el más bűncselekményt, akkor nem hiszem, hogy notórius erőszaktevőnek kellene beállitani. (Más kérdés, hogy mennyire mutatja vagy nem valaki jellemét az, hogy mindenféle díjakat meg ilyesmiket elfogad ilyen háttérrel.)
@taga20: árkus elég gyenge érv. én sem megyek esztergányolni tökgyalúval.
@parti_giano:

Mi lett volna az időben?

Az előtt, mielőtt az ezek szerint sporttársai körében mindenki által tudott és ismert előéletét, az úszószövetség vezetéséért vívott belső harcban, valaki ütőkártyaként felhasználja? Vagy pont ekkor? Esetleg ezután egyből?
@Philip F. Queeg: szerintem te a tanmedencében úszol, amíg a többiek a nagymedencében lubickolnak:)

az én guminőm nem agyonhasznált, max. újrafutózott, de ebben semmi ciki nincs.

nem értem a példád:)))

százszónakisegyavége, tök nekem van igazam:))

zene!

www.youtube.com/watch?v=trzqUC6aZVA&list=RDtrzqUC6aZVA
@taga20:

Jó-jó! A legfiatalabb is 'drága'. Amúgy az egyik jelző nem zárja ki a másikat. Éppen arról van szó, hogy Pupitasz is benne van a brancsban.
[szmájlit tegyek?]
@taga20:

Nagy medencéről mindig szüleim intelme jut az eszembe:

Nem menjél a nagy medencébe. Látod ott azt a sok öreg nénit és bácsit? Na ők egész nap benne áztatják magukat. Sőt bele is pisilnek!

No, azóta én meghagyom a nagy medencét azoknak, akik szeretnek abban lubickolni.
@jaegtoer: van aki a sorok köszt is tud olvasni.

na jó, megbocsátok, az ő nevében is:))

muszájból nem kell, csak ha szívből jön akkor:)))

u.i.: a feleségem most hozott héjában sült krumplit, hagymát, és kolbászt.

ez má a mennyország, vagy csak a damaszkusziút?:))
@DarthVader:

Fogalmazzunk úgy, hogy Kissel szerencséje volt a társadalomnak. Mondjuk Sipos Pállal meg nem lett volna ilyen szerencséje.

Úgyhogy azt gondolom, rendszerszinten kell kezelni az ilyesmit: maradnia kell a priusznak és olyan helyen kell bizonyítania az elítéltnek, ahol nincs kitéve napi szintű kísértésnek. Ez a minimum. Lenne.
@DarthVader:

Akkor ne röhögj. Közerkölcs mindig volt, van és lesz. Nem biztos, hogy neked megfelel, de akkor is működik. Most példul évek óta elnézi, hogy talicskázzák a nemzeti vagyont. Nem teccik? Nekem sem, ezért is ágálok ellene.
@Philip F. Queeg: gondolom eszt az okosságot, lacibának meg gyárfástominak is elmondtad, me épen a vízbe szarnak!:)
a rendszerváltáskor például. amolyan önkéntens lusztrációként sokakkal együtt. például pozsgay elvtársoddal, hornnal, bayerrel, gyurcsánnyal, bencsikkel... el a közéletből, el a medencéktől, ha vaj volt...
@Mariann19:

"A nemi erőszakot nem tekintem botlásnak, hanem olyan megjelenülésnek, amely ösztönből, zsigerből tör elő, ahol nem számít az embertárs megalázása. Ez méltatlan az emberi viszonyokhoz, és mélyen elítélendő. "

Ja. El is itélték. Le is ülte jó részét. De nem kéne úgy beállitani, hogy aki egyszer erőszakot követett el, az mindig erőszakot fog elkövetni.
@Fabius:

Egy tolvaj hol bizonyíthat?
Egy testi sértést elkövető?
@Philip F. Queeg:

Feljebb leírtam: ezekben az esetekben hiba eltörölni a priuszt.

Stohl különös visszaesőként az "én rendszeremben" nem kapna újra jogsit belátható időn belül. Nem a balesetért magáért, hanem mert sokadik eset volt bódult állapotban.
@taga20:

Gondolom nem is ízlik nekik az, amit nyelnek.
@taga20: @jaegtoer: olvasom ám. rendeljek számotokra egy woodoo szertartást?
@Philip F. Queeg:

Nálad egy kalap alá esik a zsebtolvaj és a verekedő a nemi erőszakolóval?

Érdekes felfogás.
@Fabius:

Ha most követné el, rendben van, ne engedjük a kisértés közelébe. De Kiss 50 év alatt bizonyitott. (Mármint hogy nem erőszakol szüzeket reggelire. Ha kiderülne, hogy mégis, akkor én kérek elnézést)
@Fabius:

Ez nem, vagy csak nehezen, nagyon nehezen megvalósítható.
Ezzel lemondtunk arról, hogy a vétkest visszavezethetjük, újra integrálhatjuk és a társadalom hasznos, alkotó tagjává tegyük.
Mint a skarlát betű.
Innen már csak egy lépés, hogy ezt bevándorlókra, menekültekre, kisebbségekre és különböző, általunk éppen jónak látott társadalmi csoportokra is használjuk.
@Fabius:

Nem. De akkor azt törvénybe kell foglalni, hogy mely bűncselekmények után nincs bocsánat és mely bűncselekmények után nem fogad vissza a társadalom.
@parti_giano: van valaki, aki specialista? csak nem a seprűk sofőrje? a varánusz pszihonénije:))
@Philip F. Queeg: "A mai magyar társadalom őket is az én hibámon keresztül ítéli meg, holott ők ártatlanok és miattam szinte áldozatok."

Na, aki eddig nem látta, akkor most nagyon nézze, mert ez bizony a közerkölcs. Mondja is a kormány, hogy akinek kommunista volt az apja, nagyapja, meg az ükkapja, annak a veje is...Erre pedig már kétszer is vevő volt a közvélemény egy része.
@Philip F. Queeg:

Te meglépted azt az egyet, mert olvasni és szövegérteni nem vagy képes. Nem gábris vagy te véletlenül?
Jézus szavai :"Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek".

Én is botlottam már meg életem során. Volt anno, hogy kétszer álltam sorba kosztért a menzán amikor gulyásleves volt az ebéd. A jó múltkorában meg blicceltem is a buszon....:-(

De itt teljesen másról van szó, kecskére bíztak nagy fej káposztát, és azon se csodálkoznék, ha utólag kiderülne még egy s más.

Ez az emberke nap mint nap fürdőruhás nőkkel, tinédzserekkel, gyereklányokkal dolgozott, került velük közvetlen -akár testközeli- kapcsolatba.

Lehet, hogy megbűnhődött, megbánta tettét, de inkább darukezelőnek, fafaragónak, kéményseprőnek, vagy erdésznek kellett volna állnia.

Hajrá Rossi!!!
@Philip F. Queeg:

Törvénybe van foglalva.

(3)6 Nem évül el a büntethetősége
a) a XIII. és XIV. Fejezetben meghatározott bűncselekményeknek,
b) az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekményeknek, és
c) a XIX. Fejezetben meghatározott, ötévi szabadságvesztésnél súlyosabban büntetendő bűncselekményeknek, ha a bűncselekmény sértettje a bűncselekmény elkövetésekor a tizennyolcadik életévét nem töltötte be.
@húzzad neki shakespeare: végre megjött a második értelmes arc:))

hajrá doktor!
bár eszt a ducati oldja meg és ne a mislen, aszt kurvára nem értettem:)
@látjátok feleim szümtükkel:

ne keverd a szezont a fazonnal. A büntethetőség elévülése azt jelenti, hogy az elkövetőt az elévülési idő után lehet-e még büntetni, vagy nem. Azaz ha az elévülési idő után derül ki a bünössége.

Viszont:

"98. § (1) A mentesítés folytán - törvény eltérő rendelkezése hiányában - az elítélt mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

(2) A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és - törvény eltérő rendelkezése hiányában - nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült. "

És meg van szabva, hogy mennyi az az idő, ami után megszünik a büntetett előélet. Ez két különböző dolog.
@taga20:

Szűrőt csinálok a guminődből, ha ilyeneket írsz:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Ebbe például már nem fér bele Kiss 3 éve és mondjuk a Fabius által említett sikkasztó, mondjuk 4 éve.
@Orica Középföldi: tuttam, hogy erre ugrasz.
be kell valljam hiányoztál má:))

u.i.: remélem nem feledted mit szoktam mondani!:))
@DarthVader:

"A törvényi mentesítés

100. § (1) E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés
g) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, egy évet meghaladó, de öt évnél nem hosszabb tartamú szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő öt év elteltével,"

Tehát adott esetben 8 év után (eredeti büntetés letelte+5 év) Kiss mindenképpen mentesült volna a büntetett előélet alól. És nem is kellett neki számot adnia erről, a törvény erejénél fogva. És itt jöhet a moralizálás. De hát más a morál és más a jog.
@taga20:

Én nem tudom, nekem Bridgestone van a masinán. :-)

De ezek a spanyolok hogy megvannak vadulva, tiszta mérgezett egér mindegyik!!! :-(
@húzzad neki shakespeare: és milyen vasad van?
lehet, hogy mondtad má, csak kiment a szita agyamból:)
A baj ott kezdődik, hogy ez a förtelmes bűncselekmény el volt titkolva 50 évig a közvélemény elől. Vajon miért? Nem csak az elkövetők a bűnösök, hanem azok is akik az eltusolásban tevékenyen részt vettek.
Jó, leülte a büntetését de mi van az erkölcsi bizonyítvánnyal? Az hogy lehet hogy egy ilyen ember kiemelt edző lehet, havi egy milliós fizetéssel? Ahogy az is hogy lehet hogy a súlyos testi sértést elkövető komondoros balog, polgármester lehet, mintha semmi sem történt volna. Persze ahol bűnözők irányítanak, ott ez a norma. Ott a főtanácsadó is hasba rugdalhat nyuggerokat a zebrán és hazalophat képeket a szépművészetiből.
Aki tud meneküljön ebből a szar országból. Itt már semmi sem az aminek látszik.
A magyar reformok működnek, egészen a kurva nagy eltaknyalásig. Ez az ország vér nélkül már nem ússza meg a megtisztulást.
@Oxica:

Nehogy a próféta beszéljen belőled!
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem ez nagyon szar.

kis kölköt jó beidomították:)
@Oxica: Mint fentebb levezetém, 8 év után a delikvensnek nem kell nyilatkoznia róla. El van felejtve. Nix "eltitkolás". Teccik-nem teccik, ilyen a törvény. És csak azt lehet számonkérni, amit a törvény számonkérni rendel. Hogy addig a 8 évig hogy lehetett ott, ahol, az más kérdés. (Bár nem tudom, menyi volt akkor a mentesség ideje, az akkori BTK-t kéne ismerni, de valószinűleg hasonló a maihoz. )
@DarthVader: utolsó két mondatodnak nem sok értelme volt. csak szolok, nem baszogatás:)
@taga20:

Már amikor megcsinálták. Nagyon jól mozog.:D
@parti_giano: az egyenességet a szemtelenségtől egy vékony mezsgye válassza el.

úgy hogy, csak óvatosan a jelzőkkel!:)))
@taga20: hoppá! ezt a mezsgyét pupitásszal mérik? maradjál már, jó, hogy nem oraveczet idézed.
@taga20: lehet, hogy inkább választja:)
@parti_giano: pupitásszal mást mérünk( pl. az egyenes futást), a mezsgyét sublerrel mérjük:)))
Ugorgyunk!

Talán még sem akkor baj, hogy lenyúlták az Öveges tantermekre szánt pénz jelentős részét?

"A felmérést végző kutatókat is megdöbbentette az eredmény, amelyből az is kiderült, egyáltalán nem javítja a teljesítményt, ha infokommunikációs eszközök segítségével tanulnak a diákok. Sőt, a matematikai teljesítményük egyenesen romlott azokban az iskolákban, ahol sok számítógépet használhatnak a diákok. Azoknak a tanulóknak, akik csak néha használtak számítógépet, jobbak lettek az eredményei."

faktor.hu/faktor-jon-a-dolgozok-szovegertesi-tesztje-ezentul-a-felnotteknek-is-kotelezo-lesz-a-kompetenciateszt?source=hirkereso
@taga20:

Ez marhaság.A mezsgye nem ott húzódik A "válassza" meg csípi a szemem. Ja igen, és tényleg pimasz vagy:))
@taga20: akkor tanultam mára is valamit. s te, mondhatsz ilyet? vagy így 47 felé belevetetted magad a szenilitásba?
@DarthVader: Mi az hogy "nix eltitkolás"?

Hát, 50 évig nem is tudtunk róla hogy mit követett el ez az ürge 21 éves korában. Igenis van eltitkolás. Ennek az ürgének ki kellett volna állni a nyilvánosság elé, hogy ezt és ezt a bűncselekményt elkövettem de megbántam és jó edző szeretnék lenni.
Ez sajnos nem történt meg, pedig minden szülőnek joga lett volna tudni hogy kinek a keze alá adja a gyerekét, hogy úszót neveljen belőle. Ez vonatkozik a pedofil papokra is.
@Orica Középföldi: javítottam 12mp-re rá.
az árnyékom nem tudom átugrani egyből.

a szándék a fontos, mint a dagatt gyereknek a hatvan méteres futáson:))
@Gábris szomszéd: aszt te is hallottad má, hogy a papicölibátus apáról fiúra száll? hol is?

gondolom te is kéccer meggondoltad, hogy lehajolj a szappanért anno!:)
@DarthVader: De honna tudod, hogy "nem ismételt bűnt"? Lehet, hogy többet nem erőszakolt csoportosan, de még ezt sem tudhatjuk.
Amit tudunk, hogy egy olyan közegben követte el a tettét, majd egy olyan közegbe került nagyon hamar vissza, ahol ez a tette nem számított, a karrierje száguldott, minden pozíciót, kitüntetést, pénzt, paripát megkapott.
Egy olyan közegbe, ahol a gyerekek fizikai és verbális abuzusa mindennapos.
http://vs.hu/kozelet/osszes/megbantott-sirok-megdicsert-orulok-kiss-noemi-egykori-uszo-1202#!s9
www.muut.hu/?p=3764
@DarthVader: és ez szerinted oké? Sikeres edző, azt meg leszarjuk, hogy szadizza a tanítványait.
@aritus: nem druszád neked vitya? te olyan arkangyalos vagy:))
@Orica Középföldi: rendben, marha vagyok, ako hol húzódik?
@Philip F. Queeg: A példa azért nem jó, mert Stohl sose tagadta, sose titkolta tettét, amit elkövetett. Szabadulása után iskolákba is ment, hogy saját példáján keresztül mondja el a gyerekeknek, hogy hova vezethet a kontrollálatlan droghasználat.
@parti_giano: jó! ökör vagyok, de akkor te szamár :))
Tisztánlátás céljából, hiteles tanútól:

"Együtt úsztam Egerszegi Krisztinával, és amikor 14 évesen olimpiai bajnok lett, örültem a sikerének, és azt gondoltam, mennyire jó lehet a dobogó tetején állni és hallgatni a Himnuszt. Szurkoltam neki nagyon. Ma már azért megkérdezném tőle, valójában mennyi öröme volt ebben az egészben, tényleg olyan jó volt-e neki, mit mesél erről a gyerekeinek...

De azt, hogy milyen volt gyerekként úszni, versenyezni, milyen volt, amikor féltem, fenyítettek és megvertek, amikor reszkettünk edzés előtt, azt íróként is nagyon nehéz megfogalmazni. Nem véletlen, hogy ezekről az úszótársaim sem beszéltek soha, sehol nyíltan, azok sem, akikkel én bármikor behelyettesíthető vagyok...

– Büntetés miért járt?
– Lógásért, késésért, ha nem úsztuk meg a szintidőt. Büntetés volt a klottgatyában úszatás, a békaügetés, verés bottal vagy papuccsal. Volt egy srác, akinek a verés csak azért járt, mert létezett. Irritálta az edzőnket a maflasága, a bénasága, hogy soha nem beszélt vissza. Olyan verhető volt. Berángatta a WC-be, megverte, kijöttek. Mi pedig hallottuk, fél szemmel figyeltük, de nem álltunk meg, nem kérdeztünk, úsztunk tovább."

erdely.ma/sport.php?id=202382&cim=kiss_noemi_egykori_uszo_megbantott_sirok_megdicsert_orulok
@Philip F. Queeg: te @Muad\\\'Dib vagy a Vincentről, az tuti!
@DarthVader: Akkor nem fog újból erőszakot elkövetni, ha az erőszak ciki.
De tudjuk, hogy az élsportban az erőszak a mindennapok része, a normalitás. Tehát Kiss odakerült vissza, ahol amit tett, az bocsánatos bűn volt, mit bűn, bűnöcske, kis botlás, amiből kivételesen botrány lett, per lett, börtönbüntetés lett (bár kicsike), és azonnal visszakerült oda, ahol elkövette, és azonnal minden el lett felejtve.

Ez a történet nem Kissről szól, ez a történet arról a szisztémáról szól, amiben az erőszak mindennapos, amiben az elkövető meg az áldozata is azt képzelik, hogy ez IS az ára annak a kurva aranynak.
@punkfrog: rosszul hiszed, az rafkósabb droid:)
@aritus:

A példa nem erre vonatkozott, hanem egy burkolt kérdés, hogy a nagy igazságosztás közben túltolt Fabius reformtervezet miként, meddig és mit tiltana egy olyan bűn"elkövetőjének", mint amit a nevezett színész elkövetett.
@punkfrog:

Totót, lottót ne vegyél...és a lovit is kerüld ilyen tippekkel, megérzésekkel.
@Oxica: ez nem magyar specialitás. A versenysport velejéig rohadt, bűzös.
Szinte hetente, havonta lehet olvasni olyan sportolókról - éljenek bárhol -, akik erőszakosak, szexuális erőszakot követnek el, és azokról, akik ezt próbálják eltusolni, mert olyan sikeres az a sportoló, egy ikon, egy példakép, és legfőképpen, kurva sok pénzt hoz.
A jéghegy csúcsa csak, ami kiderül.
@taga20: Nem kellenek a továbbiakban Aczél Endre cikkei a Népszabadságnak, írja a VS.hu. A szerzőtől a Kiss László-ügyben a Facebookra írt, sokakat felháborító hozzászólásai miatt vált meg a szerkesztőség.
Az újságíró lepattintása szintén egy Facebook-kommentből derült ki: A NSZ 25 év után a »szeretett kefélni« miatt nem tart igényt a szolgálatimra. Örültök.
írta Aczél.

Az ügy előzménye, hogy szerdán Aczél a Facebookon kifejtette: Kiss László úszóedző és társai 1961-ben nem követtek el csoportos nemi erőszakot, csak azért lett büntetőügy, mert az állítólagos áldozat szülei nem fogadták el, hogy a lányuk „szeretett kefélni”.
„Az ominózus Facebook-poszt után kénytelen voltam úgy dönteni, hogy több cikket nem rendelünk Aczél Endrétől” – erősítette meg az indormációt a VS-nek Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője, aki még hozzátette: mély fájdalommal kellett meghoznia ezt a döntés a lap ikonikus szerzőjével szemben.

index.hu/kultur/2016/04/09/aczel_endre_nem_irhat_tovabb_a_nepszabadsagba_a_kiss_laszlo-ugy_utan/
@aritus: és akkor még lenszamsztrongról még nem is beszéltél!:)))
@aritus:
"Ez a történet nem Kissről szól,..."

Már, hogy a fenébe ne szólna róla? Talán pont a bírósági ítéletben leírt cselekmény miatt tekintették megfelelő alanynak a betöltött posztokon.
@aritus:

És mégis sok gyerek akar Ronaldo, Jordan és Phelbs lenni.
Sikeresek akarnak lenni, mert a média, a közösségi oldalak és a társadalom azt sugallja, azt közvetíti feléjük, hogy einsteini tudás híján csak így léphetsz ki a szürke átlagból, így lehetsz különleges, így lehetsz sztár és elismert. Így lehetsz valaki.
Nem csoda, hogy a kis úszónövendékek legkitartóbb csoportja a megaláztatást is eltűri csakhogy elérje vagy megpróbálja elérni azt, amit csodált bálványa már magáénak tudhat.
@Gábris szomszéd: angyal, most a saját szavaiddal mond el, hogy mi a kurvaéletet akartál közölni, me kurvára nem jött le nekem.

hallgatlak, de a szappant hagyd otthon!
@aritus:
hááááát tudod sohasem gondoltam volna, hogy egyet fogok veled érteni...igen a versenysportok egy jéghokis 5 millió dollárt is kaphat évente 5 évre, ezért egy kis agyrázkódás semmi, hogy 3 év múlva nyomorék és 4 év múlva hulla páncálozott koporsóban? a profitban bemnne van, hogy meg is dugják? hát istenem megdugta (nem ő az egyetlen de őt feljelentették) több mint 100 fiúkát tett magáévá, és a fiúkák akkor a milliók reményében hallgattak ma már mindegy alapon szájtépés 15-20 év távlatából...hogy beismerte? nem érdekes nem az egyetlen és nem kell megbaszni sem seggbe sem szájba sem pinába elég ha kizsákmányolják, és megalázzák és nem is tud róla mint a fidex szavazó, neki a gyurcsány a hibás akkor is ha nem, és nem érdeklik ellenvélemények azaz ezek is ugyanolyan erőszaktevők a társadalmon mint a Kiss csak sokkal gecibbek és kibaszottúl ellopnak elrabolnak mindent mindenkitől mert önként aggyák mert ő a menő lehet van némi gond de a szekér előre halad és minden nagyon szép minden nagyon jó még akkor is ha az egyetemet végezett gyermekei 10 éven át munka közelébe sem kerülhetnek, és csak külföldön ha van nyelvtudásuk... és még ekkor sem ébred fel, neki van pénze eltartya ... és a gyerek sem gondol rá már házas és unoka is van és mindíg óvodás

léevédiabasznád

kkk
brühüyyy
@aritus: Igen, ez így van.

Én marha meg még meg is védtem ezt a vén faszt, mikor vívta a csörtéjét Katinkával.
Egyetlen mentségem, hogy nem tudtam hogy mit követett el ez az ürge.
Nekem ez nem kicsi hideg zuhany volt mikor kiderült.
@taga20: Hát arra utaltam, hogy Aczél elvtársnak is elgurult a gyógyszere, mint annak idején az úszók "gyöngyének".

Kiss László rá akarta venni társait, hazudják azt, hogy áldozatuk pénzt kért, de nem kapott, ezért tette a feljelentést

alfahir.hu/pofatlan_hazugsag_kiss_laszlotol_penzt_kert_a_szexert_az_aldozat
@taga20:

Élsport nincs dopping nélkül.
Még a Forma 1 -ben is pössenteni kell, ha az ellenőrök megjelennek.Franck Montagny-t 2 évre tiltották el.
@taga20:
mond az kijelentő mód a mondd az felszólító melyik magyart akartad?

kkk
brühüyyy
már megint guminő ócska borral vegyítve?
@taga20:

Személyautóra gondoltam a gumival. Most sajnos csak egy Aprilia robogóm van, de soha nem adom fel. :-)
Volt több motorom, a legnagyobb egy XVS 1100 Drag Star volt (Yamaha). Az egy cruiser, nem pedig szupersport, talán azért is élek még- :-)
@aritus:" mert olyan sikeres az a sportoló, egy ikon, egy példakép, és legfőképpen, kurva sok pénzt hoz.
A jéghegy csúcsa csak, ami kiderül."

Ez is a kurva föníciaiak miatt van, akik nem átallották feltalálni a pénzt.

Képzeld el ha mondjuk só lenne a fizetőeszköz. G..iéknek mennyivel macerásabb lenne lopni. Stadionok helyett minden faluban sóbányák épülnének.
Az egész svájci Alpok, asztali sóból állna.
@Philip F. Queeg: melyik efegy istállóból vitték el montázsi urat?

ne maszatojj haver, me még gyökérebbnek fogsz kinézni, mint ami vagy!:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Van benne valami!!!
Múltkor egy osztást kellett elvégezni, nem volt se gép, se telefon a közvetlen közelünkben. Felsültünk!! :-)
Szégyenszemre el kellett slattyogni száz méterre a Samsungért.
Professzor ide vagy oda, az összeadás, kivonás, szorzás az ment papíron, de az osztás kikezdte a nyakunkat. :-)
@aritus:

"De honna tudod, hogy "nem ismételt bűnt"? Lehet, hogy többet nem erőszakolt csoportosan, de még ezt sem tudhatjuk."

Ez marhaság. Honnan tudod, hogy pl. nem evett embert? Honnan tudjuk, hogy pl. te nem ettél embert? Mert nem tudjuk.

Hogy sikeres edző, és közben szadizza a tanitványait? Ezt meg abból a szemszögből kell megitélni, hogy ki a sikeres edző. Aki szadizza a tanitványait. Minden sikeres edző szadizza a tanitványait. Ld. Szécsi Tamás. Hogy én ezzel egyetértek-e? Ha az én gyerekem úszott volna, és egy ujjal is hozzáérnek, egyrészt belerúgom az edzőt a vízbe, másrészt azonnal kiveszem a gyereket. Ilyen áron ne legyen élsportoló. (Amúgy az egész élsportról megvan a véleményem.) De eddig, amig ki nem derült, ami kiderült, holott a delikvens már mentesült a jogkövetkezmények alól, nem volt érdekes, hogy szadizza a tanitványait. Pedig eddig is tudták. A tanitványai biztosan.
@taga20:

Az Ecclestone által összegrundolt Forma E sorozatban 2014-ben.

Most figyelj! :

"A Forma-1-es versenyzők a többi sportolóhoz hasonlóan rendszeresen átesnek szúrópróbaszerű doppingvizsgálatokon. 2002-ben a Forma-1-et is megjárt Tomás Enge szervezetében találtak drogot, a cseh versenyzőt ráadásul hasonló vétségéért tavaly is 18 hónapos eltiltásra ítélték.- Nyilatkozta Marc Sanson aki 2003 és 2005 között dolgozott hazája doppingellenes tanácsának elnökeként, nemrég pedig egy hosszú riportot jelentetett meg a különböző sportágakban használt szerekről."
@húzzad neki shakespeare: elég, ha annyit írsz, hogy dragstar:)

egyébként, avval is elég keményen lehet csapatni.

egy kis színest nyomok:)

nem tudom, hogy te jártál-e a citadellához a 90években, én igen.

volt ott egy csóka, talán yamahával, vagy kawával nyomta, de ahogy szentendre felé mentünk szikrázott a lábtartója:)

ennyi.
@taga20:

Ja és ha igazán nevetni (vagy inkább szörnyülködni) akarsz akkor megnézheted azt is, hogy állítólag milyen szereket használnak.
@aritus:

" A versenysport velejéig rohadt, bűzös. "

Lehet benne valami. Ott van például a Pistorius, O. J. Simpson, Farkas Péter, a foci bundák, L. Messi adócsalása stb....stb....stb...
@Philip F. Queeg: apám, te neked olyan érveid vannak, hogy hozzád képest egy cunami, egy kisköcsög buzgár.

szerintem, pattincs fel még egy kannásbort:))
@DarthVader:
"De nem kéne úgy beállítani, hogy aki egyszer erőszakot követett el, az mindíg erőszakot fog elkövetni."
Valamit azért tisztázni kell.
Mint fentebb már írtam, Kiss Lászlónak irányító, vezetői funkciói is voltak a rábízott fiatalok körében a szakmai munkán kívül.
Ilyen megbízást jobb helyeken "flekkes" emberek nem kaphatnak, mert vezetői feladatot erkölcsileg is makulátlan emberek láthatnak el.
Megkérdezem, hogy a civil életben is ilyen megengedő lennél, ha mondjuk a vezérigazgatódról ismert lenne, hogy egy erőszakos gruppen sex résztvevőjeként már börtönben is ült?
Ugyanis az ilyen múltú vezetők kártékonyan hatnak az adott szervezetek hírnevére, ami még rosszabb, akár a működésre is.
Az úszósportban nem egy esetben üti fel a fejét egy-egy hasonlóan pikáns ügy, vagy az embertelen bánásmód kérdése.
Ennek nyilvánvalóan az az oka, hogy az eredmények bűvöletében a sportág és a politika nem tartja fontosnak az irányítók feddhetetlenségét, pedig ez is az alkalmasság egyik sarkalatos része.
@húzzad neki shakespeare:

lathatatlangyerekek.444.hu/2016/04/09/gyereksport-es-eroszak-kez-a-kezben
"A kutatási mintában az esetek
73%-ban fordult elő érzelmi bántalmazás,
39%-ban fizikai erőszak,
31%-ban szexuális zaklatás és
15%-ban beavatási szertartás."
"Sajnálatos módon Magyarországon nincs olyan módszertani útmutató, vagy szakmai segítség, ami a sportban dolgozó szakembereket segítené abban, hogy felismerje a gyermek szükségleteit, és az azokat veszélyeztető helyzeteket."
@Philip F. Queeg: És? Ezzel nem mondtál semmit.
Baromi sok gyerek meg fogyókúrázik, mert olyan vékony akar lenni, mint a modellek.
Amikor meg a Beatles volt a sztár, akkor baromi sok gyerek akart gombafrizurát és tanult gitározni.
A sor folytatható.
@aritus:

Azt is vizsgálhatták volna, hogy a szülők milyen mértékben kényszerítik a gyerekeket, hogy olyan eredményeket próbáljanak elérni a sportban, amit papa és mama megálmodott.
@Mariann19:

"Megkérdezem, hogy a civil életben is ilyen megengedő lennél, ha mondjuk a vezérigazgatódról ismert lenne, hogy egy erőszakos gruppen sex résztvevőjeként már börtönben is ült?"

Hát, ha már húsz éve történt volna, akkor kurvára nem érdekelne.

Törvény szerint a flekkesség bizonyos időn belül elmúlik. Onnan flekkmentes. Törvény szerint. Tehát ha büntetlen előéletűnek számit a jog szerint, akkor annak számít. Hogy addig mi történt, és miért, az más kérdés.
@taga20:

Nem jártam oda, az életem kábé felét a munkám miatt vidéken töltöttem.
Meg aztán, van az öreg motoros, és van a vakmerő.
Láttam én már emberkét, akinek leszakadt a talpa (belerongyolt egy pótkocsis traktorba). :-(
@DarthVader: bárkiről kiderül egy ilyen dolog, akár 50 év távlatából is, annak annyi.
ez nem bolti lopás, vagy tilosban parkolás.
a társadalom pedig nem tudott KL múltjáról, így lehetősége sem volt esélyt adnia neki. rehabilitálni csak úgy lehet valakit ha tudjuk mit követett el.
az elmúlt 55 év nem arról szólt KL esetében, hogy elkövetett egy borzasztó dolgot, de mindent megtesz, hogy rehabilitálni lehessen.
nem látom nyomát pl. a bűnhődésnek!
se annak, hogy valamikor kicsit hátralépett volna, mert érezte a súlyát a tettének.
átvett minden kitüntetést és elfogadott minden posztot, amivel megkínálták.
egy megbocsáthatatlan bűntett után egy percig sem tanúsított megbánást.sőt!ugyanabban a közegben ő lett a legfőbb vezető.
az állami kitüntetéseiről már nem is beszélek.
nincs miért sajnáljam.
@taga20:

Igazad van!!!!!!!! Az Orbán strómanok is szakítanak vagy kétszáz millát egy rendes stadionnál.
@Philip F. Queeg: A megaláztatást meg azért tűri el a gyerek, mert kiszolgáltatott az edzőnek, függő viszonyban van, és nem tudja magát megvédeni az erőszaktól.
Pont a felnőttek dolga volna megvédeni a gyereket, ehelyett visszaélnek a kiszolgáltatottságával, a gyengeségével.

Ez a mondatod mutatja meg félelmetesen, hogy hogyan tud az erőszak normává, elfogadottá válni:
"Nem csoda, hogy a kis úszónövendékek legkitartóbb csoportja a megaláztatást is eltűri csakhogy elérje vagy megpróbálja elérni azt, amit csodált bálványa már magáénak tudhat."
Tehát a siker együttjár a megaláztatással, a bántalmazással?!
@Philip F. Queeg:
anyagi haszon reményében azaz a beruházás megtérülése okán

a kurva annyukat

brühüyyy
kkk
@aritus:

Pontosan ezért írtam, mert a sor folytatható. És ezért kár olyanokat mondani, hogy velejéig romlott vagy káros. Pont olyan amilyennek a társadalmunk formálja.
@punkfrog:

"bárkiről kiderül egy ilyen dolog, akár 50 év távlatából is, annak annyi. ez nem bolti lopás, vagy tilosban parkolás. "

Hát, jogilag sajnos nem annyi. Jogilag büntetlen előéletű, tetszik neked vagy nem tetszik. És nem kell neki beszámolni róla. Jogilag.

A többivel - posztok, kitüntetések - egyetértek,mint korábban kifejtettem.
@DarthVader: Aha értem, szadizás nélkül nincs siker. Tehát nézzünk félre, szadizzák csak a gyerekeket, fiatalokat, mert a 100 áldozatból majd lesz 2, aki megnyeri az olimpiát vagy a világbajnokságot. És az olyan jó, annak annyira lehet örülni.
Na ezt ettől a hányinger kerülget. Inkább a szadizás ellenére van siker.
@DarthVader: jogilag, vitya a faszagyerek. jogilag.

te, mit érzel, jogilag?

hozzád képest, a halálcsillag egy érző valami:)
@aritus:

Példának hoztad a modellvilágot. Betegre éhezteti magát, hogy a saját és a közösség által támasztott elvárásoknak megfeleljen.
Ha nem sikerül kigúnyolják, rosszabb esetben kiközösítik.
Ha nem vagy elég fit, erős, szép vagy különleges, akkor átlagosként jobb esetben az érdektelenség, rosszabb esetben a kiközösítés vár a közösségi oldalak nyilvánosságával uralta világban.
@taga20: Vitya gyerek jogilag se fasza gyerek, csak nem vádolja meg a szügyészség. Nagy különbség.
@Philip F. Queeg: A társadalom te is vagy, te is formálod.
Amikor azt írod, hogy a gyereknek példaképe egy sportoló, és azért, hogy olyan sikeres legyen, a megaláztatást is eltűri, akkor éppen azt közvetíted, hogy ez így oké. Sikerhez vezető úthoz hozzátartozik az erőszak elviselése, ezt üzened.
@DarthVader:
Utólag még egy momentum:
Székely Éva nyilatkozta a napokban - aki 5 éves kora óta ismeri Kiss Lászlót - hogy KL habzsolta az életet.
Az ilyen életművészekre nem jellemző, hogy ráérő perceikben az emberi értékrendről mélázzanak.
Tehát ifjúi tévelygéseit nemigen adta fel további életmódjában.
@aritus:

Nem tudom, nem értek hozzá, mennyire függ a siker a szadizástól. Nem tudom, pl. Phelps hogy indult a pályáján. (A kinai sportpalánta gyerekeket viszont ütik, mint a répát, ez biztos.) Gondolom, Hosszú Katinka férje nem veri papuccsal az asszonyt, tehát lehet anélkül is. Nekem az egész élsporttól jön ki a gálám. De szerencsére nem vagyok benne érintett, Churchill-lel értek egyet.
@Mariann19:

"Tehát ifjúi tévelygéseit nemigen adta fel további életmódjában."

Magyarul nemierőszakolt hétszámra. Gondolom, ezt akartad mondani?
@Gábris szomszéd: én meg már majdnem azt hittem, hogy észreveszed milyen pillanatok alatt kirúgták Aczélt a ballibek.
bezzeg ti! az utolsó utáni pillanatig tudjátok védeni a "magatokfajtát"!
@DarthVader: ha jól emlékszem, pár hónappal ezelőtt vitya győzte meg, hogy maraggyon.
katinka meg valami imprealista ügynök volt ako.

erkölcsről hallottál má?
@aritus:

Ha társaival közösen indul, az edzéseken előbb utóbb kiderül, hogy ki mennyire, miben jobb a többinél.
Az edzők és a szülők is tudják, hogy melyik mivel motiválható, ösztönözhető.
Van aki olyan tehetséges, hogy különösebb erőfeszítés nélkül a többiek fölé nő.
Van aki vérrel verejtékkel éri ezt el.
A legjobbakból akik, mint a versenylovak, futamokon indulnak,a jobb eredmény sokszor csak úgy hozható elő, mint ahogy az úszópápa tette. A távok után a nem megfelelő eredményér akár botozás járt.
Van egy híres kép, ahol az olimpiai bajnok tornászkislányt az edzője tartja a kezében, mert az aranyérmes gyakorlat végé eltörte a bokáját. Ez az edző verte a tanítványait, de sorban álltak az edzőterme előtt a jelöltek.
Megfejthetetlen.
@Philip F. Queeg: De te mint felnőtt gondolom ezzel nem értesz egyet, ezen felháborodsz, szidod a modellügynökségeket, a magazinokat, a reklámgyártókat. Tiltakozol.
És ennek köszönhetően elindult egy változás. Már vannak sikeres modellek, akik nem csontvázak, vannak reklámok, ahol átlagos kinézetű emberek a modellek, stb.
Az élsportnál miért fogadod el, hogy a sikerhez vezető út ELTITKOLT és LETAGADOTT erőszakkal van kikövezve? Ne fogadd el, háborodj fel, tiltakozz.
@punkfrog: egy jó kis snittpalit nehéz is pótolni! talán kövérevtársnak sikerül:))
@DarthVader: nem minden sikeres edző szadizza a tanítványait!
@DarthVader:
"Tehát ha büntetett előéletűnek számít a jog szerint, akkor annak számít."
Igen, a jog szerint.
Azonban a társadalom - mint a fenti viták mutatják - magasról leszarja az ilyen jogi direktívákat. Véleményét ilyen ügyekben a tradicionális értékek és morális felfogása határozza meg.
@Philip F. Queeg: Inkább undorító.
Erről beszélek. Ez nem egy-egy elszigetelt eset, hanem maga a rendszer így működik.
Nagyon sok pénz van benne, ráadásul a piszkos pénzeket is tisztára lehet mosni, remek politikai tőkét lehet ebből kovácsolni, erős érzelmeket mozgósít, tehát kitünően lehet vele manipulálni. Ezért az az edző, aki tudottan veri a tanítványait, az egészségüket veszélyezteti, nem börtönbe kerül, nem eltíltják a foglakozásától, hanem kitüntetik, példaképnek állítják.
És még ezekután is azt gondolod, hogy Kiss ebben a közegben "megjavult"? Megbánta amit tett? Egyáltalán felfogta, hogy mit tett? Elvárás volt vele szemben, hogy ilyet többet ne tegyen?
Ahogy most viselkedik, ahogyan megvédik az pont azt mutatja, hogy nem. Nem bánta meg, nem fogja fel, nem szégyelli, és nincs is ilyen elvárás vele szemben se a szakma, se a politikai hatalom részéről.
@aritus:

Egy valamit elfelejtesz.
A kislány, a kisfiúból előbb utóbb felnőtt lesz. Felnőtt sportoló. Aki már kívánja, aki vágyik a sikerre és saját döntése nyomán sanyargatja, doppingolja magát a sikerig.
Egészségét nem kímélve.
Ez ellen már nem tiltakozhatok. Az ő döntése.
De ő lesz az ikon, a példakép, akire a gyermek, a kisfiú, a kislány hasonlítani akar.
És visszakanyarodtunk az elejéhez, amikor elkezdtük, vagy amit a Vincenten írtál.
@DarthVader:
Még az általa elkövetett nemi erőszakot is elegánsan és a kedvedért tévelygésnek fogalmaztam meg.
A mondandóm lényege ez esetben az volt, hogy további életvitelében is az élet habzsolását tartotta életmódjában fontosnak.
Nem kívánta mindennapi életével sem bizonyítani, hogy jóvá teszi
a vétkét - ne adj Isten - legalább az emberek előtt vezekeljen.
Ilyen folytatás után az emberek hódoljanak be a jog útvesztőinek, és öleljék keblükre Kiss Lászlót ügyelve arra, hogy a kitüntetései ne szúrják meg ölelő karjaikat?
@Mariann19:

A társadalom erkölcsi és morális felfogásáról ne most nyissunk vitát, ahhoz baromi késő van. A társadalom - most a magyar társadalomról beszélek - morális felfogásába nem mindig fért bele a lámpafénynél kefélés sem, viszont belefértek pl. a zsidótörvények, most ingadozik a társadalom morális felfogása az abortusz ügyében, a társadalom morális felfogása merőben elutasitja a homoszexuális kapcsolatot, de helyénvalónak tartja, de legalábbis elnézi a vakkomondoron való átesést stb, stb. Ezért van a jog. És számonkérni a jog alapján lehet. Természetesen a társadalom morális felfogása buktatott már kormányt is, mint ismert, sőt, más helyen a társadalom morális felfogása éppen most buktatott miniszterelnököt, de hát a társadalom morális felfogása is olyan, mint az időjárás, erősen változik. Van, amikor vért kiván,van, amikor szépen kussol. Most éppen vért kiván.
@Mariann19:

Látom, azért nem olvastad a korábbi kommenteket, ennek a a kitüntetésesdinek a visszássága már szerepelt, általam is.
'aktuál gumicsont,közben kilopják a szemünket is!

Mell'esleg elképzelhető,hogy az úszónő tényleg szerette a bránert és huszonévesen túlfűtötten 'megtették a fijjuk:(
Semmi nem menti fel őket,de az hogy a büntetés után 'ötvenx évvel egy tisztes pálya után újra megcibálják az elkövetőt,na ez necces!
Nem hiszek KL 'krokikönnyeinek és elfogadott kitüntetéseit is eltúlzottnak érzeme! De billogot égetni élete végéig valakire egy ifjúkori,akár súlyos bűne miatt !
Ismétlem nem az úszóedzői pályafutás és az aranyak mentik fel!!

Tudjátok Ti mekkora 'keresztbeodavisssza 'kúrelások mennek egy 'olimpinai,úszó vagy kajakkenus érában?
A beavatási szertartások s.t.b.

Így történt sajna,de az vesse rá az első követ...(etika vallásetika,lehet gittet rágni:(

... a társadalom apró tükrei!!

bedobják valami oknál fogva csócsálja a paraszt,közben pedig.....................................................................................

Omega: (valaha)

"Jól figyelj
A bűvész megjelent,
Hogy elkezdje műsorát
Meghajol
S a négy égtáj felé
Villantja fogsorát
Szó szerint
A lábánál hever
Figyel a nagyvilág
Nem csoda,
Ha a bűvész kedveli
Az élet színpadát

Ő az, aki elintézte,
Bármennyit csal,
Mégse de mégse de mégse
Haragszol meg érte

Mindenki a kezem nézze
Ezt mondja, mert tudja:
A lényeget fentről
Úgysem veszed észre

Tapsolunk
A régi trükkökön
Mindenki jót nevet
Tapsolunk
Hogy annyi már a nyúl
Hogy mozdulni nem lehet
Ha nem figyelsz
Még azt is megteszi
Kilopja fél szemed
A másikat
Csak azért hagyja meg
Hogy láthasd
És ünnepeld
Ő az, aki elintézte,
Bármennyit csal,
Mégse de mégse de mégse
Haragszol meg érte

Mindenki a kezem nézze
Ezt mondja, mert tudja:
A lényeget fentről
Úgysem veszed észre

Ő az, aki elintézte,
Bármennyit csal,
Mégse de mégse de mégse
Haragszol meg érte

Az egyetlen, ki azt elérte
Szemtől szembe mondja,
Ha csalni fog
És te megtapsolod érte

Tapsolunk
Hogy egyre több a nyúl
És eltűntek az emberek"
@aritus:

"...És még ezekután is azt gondolod, hogy Kiss ebben a közegben "megjavult"? Megbánta amit tett? Egyáltalán felfogta, hogy mit tett? Elvárás volt vele szemben, hogy ilyet többet ne tegyen?..."

Ezt nem tudjuk. Se te, se én.
Ezt csak azok tudják, akik vele éltek, vele dolgoztak.
Mi, kívül állóként nem tudhatjuk.

Ami engem zavar, hogy egy ilyen bűncselekmény után sokan megkérdőjelezik, egyszerűen képtelenségnek és lehetetlennek tartják, találják azt, hogy valaki bűntelen, a társadalomnak hasznos alkotó munkát végezzen...és itt nem az úszásra vagy az edzősködésre gondolok, mert bíráló mondatokban gyakran meg sem jelenik ez.
A társadalom valóban úgy gondolja, azt akarja, hogy egy ilyen bűn elkövetőjét ez egy életen át kísérje bélyegként? Ha nem kaphat második esélyt, ha már bocsánatot, mint látható nem kaphat.
Ha az esélyt sem kapja meg, akkor hogy várjuk el, hogy megjavuljon és többé ilyet ne tegyen?
@Philip F. Queeg:

"A társadalom valóban úgy gondolja, azt akarja, hogy egy ilyen bűn elkövetőjét ez egy életen át kísérje bélyegként? "

Hát, úgy néz ki, legalábbis ebben az esetben, hogy igen.

(Egyébként én kiváncsi lennék, hogy az inkriminált eset áldozata miért nem verte nagydobra a dolgot, miután K.L. elindult felfelé a pályán. Pedig megtehette volna, hogy ujjal mutogat rá, és v.sz. lett is volna nagyobb visszhangja, ráadásul akkor még K.L. se volt olyan nagyember, mint most.)
@DarthVader:
Valóban már későn van a jog szerepéről és társadalmi elfogadottságáról beszélni, lehet, hogy lesz még rá alkalmunk.
Annyit azért hozzátennék, hogy olyan jogrendszert tartok optimálisnak, amelyet az adott társadalom elfogad.
Jelenleg a jogalkotás kényszerek szülötte, mely különböző érdekek mentén változik, és messze nem veszi figyelembe az igazságosság elveit, valamint a társadalom vonatkozó elvárásait.
Kedves Darth Vader! Régen beszélgettem ilyen jót, örültem ennek, és köszi!
@gazoló:

"Tudjátok Ti mekkora 'keresztbeodavisssza 'kúrelások mennek egy 'olimpinai,úszó vagy kajakkenus érában?"

Is. Emlékszel a videjóra, amin egy jónevű olimpiai bajnoknőnk igen izgalmas akcióban látható valamely sporttársával? Bejárta a netet néhányszor. És ez is valamilyen verseny vagy edzőtábor alatt történt. Ja, a sportolónőnek se akkor, se azóta nem az volt a férje, akivel az akció történt.
@DarthVader: azért ez a "kitüntetésesdi" sok mindent elmond az ebben résztvevőkről.
a morált pedig lehet "relatívan" értelmezni, de ha így teszünk, akkor mi is KL-ek leszünk!
@Mariann19:

A társadalom vonatkozó elvárása leginkább a fogat fogért, szemet szemért vendetta elvet tükrözi. Ezért jó, ha nem csak a társadalmi elvárások vezetik a jogalkotókat. (ld. halálbüntetés kérdése. )
@DarthVader:

Sajátos mikrovilágok,sajátos,belterjes törvényeikkel amire természetesen ugyanúgy vonatkoznak(nának) az etikai normák,de a valóság mégsem ez:(
Engem az zavar,hogy sokan ekkora időtávlatból osztják az 'éct és az erkölcsöt sokan,de a történetek 'felétharmadát nem ismerik,nem is ismerhetik:(
@Mariann19:

Szia! Volt ma valami kézi?
Teljes tudatlanságban leledzek:)
@punkfrog:

Relative értelmezett morál?

Ha eltekintünk a K.L. ügy egyéb vonatkozásaitól - kitüntetés, diszpolgárság, stb - az a kérdés, meddig stigmatizáljunk valakit, akit a jog már büntetlen előéletűnek tekint. Mert vagy addig, ameddig a jog is, vagy mindörökre, mivel nem lehet éles határt vonni, hogy jogilag 10 év után büntetlen előéletű, de morálisan pl 15 év. Vagy 12. Vagy 17. 20? 22? Azaz marad az örökké. Függetlenül a további életúttól. És én ezt nem tudom elfogadni. Dióhéjban ez a polémia lényege.
@Philip F. Queeg: nem kisérte bélyegként.
vagy szerinted KL az elmúlt 55 évet megbélyegzettként és megvetettként élte át?
hát nem! SŐT!
az áldozatot meg hagyjuk ki ebből ha kérhetem!
@DarthVader: itt nem stigmatizálta senki 55 éven át KL-t senki!
Na jóccakát mindenkinek, leragad a szemem. És nehogy K.L.-lel álmodjatok éjszaka!
@punkfrog: nem, is, most kezdik visszamenőleg :))
@DarthVader: tehát még 55 év után is stigmatizálni kell :)
@punkfrog:

Talán olvasd el újra, azt amit írtam, mert sem az áldozatot nem említettem és amikor az "ilyen bűn elkövetőjét" írtam akkor az nem konkrétan KL-re vonatkozott.
@DarthVader: és azért kell most szembesülnie az 55 évvel ezelőtti tettével, mert eddig nem volt köztudott és semmi törést nem okozott a karrierjében. ez azért elég extrém.
@Philip F. Queeg: bocs!
egyel alattad a nagyúrnak szerettem volna válaszolni.
@gazoló:
Ma én sem vagyok a témában a toppon. Veszprém felkészülési meccset játszott, úgy emlékszem, de nem láttam.
A Fradi visszavágót játszott a Győrrel, olyan csúfosan kikaptak a Fradi lányaink, hogy a végét már nem is néztem meg.
Holnap majd utána nézek a részleteknek, és megbeszéljük. Jó?
Jó éjszakát neked!
@Mariann19:

Jó éjszakát Neked is,álmodj pitypangokkal:)

Szép Ernő:

Pitypang

Nótába nem írnak
Gomblyukba nem tűznek
Nem tesz kirakatba
A virágos üzlet
Mert te nem vagy ritka
Mert te nem vagy drága
Csak az árokpartról
Nézel a világba
Mintha kis nap sütne
Orcád oly szép sárga
Te pitypang,
Te pitypang virágja

Az urak, a dámák
Úgye rád se néznek
Tán le is tagadnák
Az ismeretséget
Pedig hogy meggyúrtunk
Hogy agyontépáztunk
Te kezes, te kedves
Falusi pajtásunk
Hófehér lelkedet
Szétfújtuk a nyárba
Te pitypang,
Te pitypang virágja

Ezennel én tőled
Bocsánatot kérek
Köszönöm azt a kis
Könnyű gyermekséget
Köszönöm hogy itt vagy
Lehajlok utánad
Gyere bemutatlak
A kaméliának
Csak nevess rá bátran
Mezitlábos árva
Te pitypang,
Te pitypang virágja
@DarthVader: nemááá!
"amerikában meg verik a négereket!"
@punkfrog:

Pedig mindenki azt mondja, hogy edzőtársai, a teljes sportág és a sportág vezetése is tudott róla.
Sőt! Talán a 444-en írták, hogy a vezetőségben zajló hatalmi harc eredményeként adta ki a nevét és a sztorit, egy kollégája. Tehát semmi szándék a megtisztulásra, csak haszonszerzés.
@DarthVader: szerintem a tettéért sosem bűnhődött meg.sőt!
de ugyan azokat a köröket futjuk.
nekedis jó éjszakát!
@Philip F. Queeg: az, hogy mindenki tudott róla, nem menti fel őt!
és többek között ezért is dobták fel.
a közeg tőle és a hozzá hasonlóktól olyan amilyen.
@gazoló:

Jelen! )))
Bár jobb is, hogy most mindenki alszik. Buliból érkeztem, gin-tonic zubog az ereimben.))))
@DarthVader:

"_Ha eltekintünk a K.L. ügy egyéb vonatkozásaitól - kitüntetés, diszpolgárság, stb - az a kérdés, meddig stigmatizáljunk valakit, akit a jog már büntetlen előéletűnek tekint. _"

Kiss László összeakaszkodva Hosszú Katinkával, már-már azt sugallta, hogy Katinka a hálátlan dög, és Ő és az Úszószövetség a morális etalon.

Hát most meg lett kapva, be lett mutatva, hogy milyen ez az etalon, s hogy az úszószövetség 50 évig falazott tettestársként a palinak, akinek amúgy erkölcseiben, habitusában, hozzáállásában nagy változás nem esett az edzési módszere is az erőszakra és a terrorra épült.
Az eredményekről meg annyit, hogy úgy lehet nagy eredményeket elérni, hogy a kor technikai fejlődésével lépést nem tartva, a szart is kihajtja a legesélyesekből, tönkretéve a fiatalságukat, amiből aztán csak az érmek maradnak. No, meg mostanra már a 'jó' érmek után egy kis zseton is.

Kezdjük el akkor vizsgálni, hogy mi is történt az utóbbi 55 évben, ha már annyi hivatkozás esett rá.
Ugyan mitől lett hérosz ez a tróger, aki kínzásig vitte az edzést, (éppen, mint az agyonajnározott Széchy) (pedig eredetileg sportról lenne szó).
Milyen világszínvonalú fejlődésen esett át a magyar úszósport technikai feltételrendszere, amikor még csak rendes uszodák sincsenek a nagyközönség számára, és hány tehetség kallódott el, mert nem vállalta a lelki és fizikai terror uralmát?
@gazoló:
"...Tapsolunk
Hogy egyre több a nyúl
És eltűntek az emberek" "

Szerintem ezért is jött el kilencvenben a rendszerváltás ideje. Nem teccel gondolni? Pont az ilyen jelenségek adták a lökést ahhoz, hogy lecserélje a nép a régi erkölcsöket, a régi vezetést. Mert megunta a vizet prédikálunk és bort iszunk jelenséget?
Ja, hogy nem a kútba sikerült, csak a kávára, oszt valaki belepiszkálta? Hát van ilyen.
@Eszter jött:

(mire jöttél már elmentem:)Jó volt a buli?

"gin-tonic zubog az ereimben."

Többet kellene gombászni ,is! A vízpartokon már megjelent a gévagomba a 'magtárakban pedig a 'lecsóba való:)

444.hu/2016/04/09/alkeszek-szmokerek-riado-kuszobon-a-lecso-reneszansza?fbfanpage444+20160409+2142

Iwo akcióban Ótátrafüreden,gömörnek meg obamája...
Sokkal jobban teljesíttek!
@Rodeo36:

Kösz ez mind nagyon szép,de sajna több dolog miatt is sántít:(

Nem vagyok már annyira vájtfülű, hogy,6-tól--huszon'xezer herzig befogadjam,de enélkül is élvezem a jó zenét!
Nem tudok Párizsba eljutni orgonakoncertre!
Nem linkeltél semmit ma amivel tesztelhetném/nénk:)
@DarthVader:
A magyar úszópápának nevezett pedofil /akinek beugrik a neve írja meg/ strand/vietnami papuccsal verte a növendékeit.
@punkfrog: megint sikerült durvára egyetérteni!

ugyanis a wiki-n fellelhető életrajz szerint, nem is volt börtönben... 1961 elmaradt, 1962-ben budai spartacus, 1963-ban bp.-i honvéd úszója volt...1965-től lett edző, öttusa úszó edző majd a satöbbi jön!

amit mondani szeretnék 1961-ben olyasmit tett(vett részt benne), ami nem megbocsájtható nálam.

igaz, még!, nem volt edző, nem volt vezető, de már látszott, hogy milyen is valójában.
siker vs. bűn! 50 évig kussolt róla mindenki, hogy bizony ez a legény a bűnén keresztül fogható volt!
Nem könnyű sarkosan állátfoglalni az ügyben.
Egyrészről jogilag az ügy úgymond rendezett és KL -állítólag- a jogkövetkezményektől /értsd büntetrett előélet/ is mentesült. De vannak országok ahol az ilyen típusú elkövetők soha nem mentesülnek a jogkövetkezmények alól és ezt a megoldást én a magam részéről elfogadhatónak tartom.
Másrészről szerintem erkölcsileg igencsak megkérdőjelezhető hogy egy ilyen tettet elkövető fiatalokat, gyerekeket oktathasson, nevelhessen.
az ember: sárkányfogvetemény

mondotta voit valai, 1 x
nem tanálom el a betüket ezen a fránya telóm........
@gazoló:
de igen, csak te kapkocc...ugyanott, ahol bemutattya (írtam neked, hogy lapozgass benne!!!) van a felavató konceert kb 2,5 óra!!!!!!!!!! ha az nem elég tesztelésre (eszt ráadásúl a Rieger válogatta, hogy minden leheccséges kapacitást be tuggyon mutatni a mester aki játszik rajta)

tehát, hajrá, keresd meg ott
www.rieger-orgelbau.com/news/
és ez nyílik meg, ha az: Orgelweihe Paris Philharmonie 06.02.2016 -ra kattintassz>>>>
live.philharmoniedeparis.fr/Concert/1046894/grandes-orgues-olivier-latry-philippe-lefebvre-bernard.html

ha ez nem elég???

brühüyyy
kkk

nem tucc németül? ugyanaz angolul is van ugyanott
@jaegtoer:

Napok óta figyelem a hihetetlen indulatokat, jogászkodást, borzasztó érveléseket pro és kontra, noha senki nem tudja pontosan, mi, hogyan és miért történt.

Tennék néhány észrevételt, ami nem feltétlen függ össze, csak kapcsolódik.

A társadalomban nem egy ilyen - viszonylag zárt - rendszer van, aminek működésébe nem látunk bele, morális mikroklímájáról egy-egy botrány kapcsán értesül a nagyérdemű. Ha egyáltalán.
(Nagyon álszentnek tűnhet, ha most megkérdezem, miért ver ez nagyobb hullámokat, mint pl. egyes nevelőotthonokban történő dolgok?)

Bennem mindig felmerül, kinek és miféle motivációja hajtja bele a gyereket az efféle versenyistállókba? Megéri-e? Mennyi a szülő felelőssége?

A HK kontra KL ügy kapcsán nekem az volt a benyomásom, ez Gyárfás banánhéja lesz. Nem KL-ról szólt a dolog, és ha egy csepp esze lett volna, ragaszkodik a visszavonuláshoz. Akkor okafogyottá válik a cikk megjelentetése, ami nem új dolgot tárt fel, tehát ismét nem KL-ről szól, viszont szardagonyázásra jó. Mint látjuk.

Úgy tűnik, a kontraszelekcióra épült évtizedek összes bűnét-dühét most KL-val vitetik el, noha nyilván nincs egyedül. A példastatuálás hangulata tényleg vendettaszerű, és a rendszerhibát nemhogy nem oldja meg, de a feltárás/javítás igényét sem látom. Tudom, akik működtetik, azoknak így jó. A szocializáció és a kontraszelekció győzelme, miközben paradox módon pont a versenysportban van kevés értelme az utóbbinak.Ettől még előfordul.

A fenti gondolatokkal nem adtam senkinek menlevelet:)
@öregmatróz: volt acélsodrony. remélem hallgattad!:)
Vegyünk például egy pedofil bűnözőt, aki mondjuk kap 8-10 évet. Utána ha kiengedik, ki lehet egy óvodába nevezni dadának?
Én nem hiszem.
Pontosan így van K L esetében is. Leülte a büntetését, megbűnhődött érte de soha nem lett volna szabad kinevezni edzőnek, kiemelt edzőnek pláne nem. Vicc hogy még alpolgármester és díszpolgár is lehetett ez az ürge. A kitüntetéseiről nem is beszélve, persze Azerbajdzsánban is nemzeti hős lehetett egy baltás gyilkos.
Magyarországon a közállapotok hasonlóak mint a bajdzsánoknál, egy puffadt kis mini diktátor irányít és örökké szeretne kurmányozni.
Akkor ne csodálkozzunk hogy a sportban is hullik szét minden, mert már nincs sehol becsület és gerinc.
ugyanonnan:
"After a few days of silence, the Russian president himself has taken aim at the allegations, suggesting they were part of a broader U.S. plot to destabilize Russia. But another very different theory is making the rounds in the Russia-watching world. In short, the theory says that Moscow isn't a victim of a Panama Papers plot.

Instead, perhaps it is the Russians who are behind the leak.

Okay, it sounds far-fetched, but this particular idea is especially noteworthy because of who has advanced it: Clifford Gaddy, an economist who works with the Brookings Institution. Gaddy is one of the foremost Western experts on Russia's economy and a former adviser to the Russian Finance Ministry in the 1990s. Along with Fiona Hill of Brookings, he is one of the co-authors of a well-regarded book on the personality of the Russian leader, "Mr. Putin: Operative in the Kremlin."

brühüyyy
kkk

ha ez nem kibaszás akkor mi az?
Meggyőződésem, hogy Katinka-környezetéből kezdték el keresni Kiss Lászlóval kapcsolatban azokat az információkat, amivel egy életre ellehetetlenítik.

A sok negatív hozzászólásról pedig csak annyit, hogy tipikus magyar mentalitás. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Anno a '80-as években egy jó kiállású, kb. 30 éves testnevelő tanárral lefeküdt egy lány az osztályból, aki szerelmes lett a pasiba. A lány 17 éves volt, már nem szűz. A kapcsolat kiderült egy sítáborban. A lány erőszakot vallott, hogy ne rúgják ki a középiskolából, a tanárt eltanácsolták a pályáról. 30 év után ismerte el a lány, hogy nem volt erőszak.

Nem állítom, hogy itt is ez történhetett, de mivel senki nem volt részvevője az eseménynek, ezért nincs joga pálcát törnie mások felett sem.
@Marques: hülyeség!

hárman erőszakoltak meg egy csajt, utána még valami nyugtatás is volt.

gondold át, amit írtál, és utána írj egy normális kommentet.
@taga20: Nem tudom mi történt, nem voltam ott. Te sem.
@Marques:
hogy mennyiren igazad van, itt van az én hsz-em (majd taga ordibál mint szokott de nem ért hozzá)

Rodeo36 2016.04.09. 16:05:21
most folyik az ítélethírdetés egy itteni NHL edző 15 évvel ezelőtti eseteiről, kizárólag fiúkra specializálta magát, 100 esetet vallott be és ugyanannyian vádolták meg (kár, hogy nem az eset után azonnal...6-12 évet kaphat...már erősen 60-on felüli, valószínű nem jön ki élve, ...)

mindíg az a gond, hogy az áldozat -vélt vagy valós- (mert vélt áldozatok is léteznek akik pénzre, nagyon nagy pénzre utaznak (millió dollárokról beszélünk) nem tesz feljelentést azonnal a sarki rendőrnél vagy a legközelebbi őrszobán és akkor jönnek a praktikák...jogállamokban

brühüyyy
kkk

egyébként az esetek nagyrésze pedofilia is!!! de vannak kedves felnőtt esetek, amikor a hölgyek a rohadt erőszakos pasasnak az erőszak után százával küldték a szerelmes leveleket (meg lettek őrizve) és most csodálkoznak, hogy a bírónő elzavarta őket a pécs Á ba és a vádlottból áldozat lett 50 millió kártérítést követel ...valaki kinyögi, jó ügyvéggye van
@taga20:

könnyű katát táncba vinni

brühüyyy
kkk
@Orica Középföldi:

Nyilván rendszerhibáról van szó. Kiss csak koncnak lett odavetve, ha már volt olyan óvatlan, hogy túlexponálta magát a Hosszú/Tusup ügyben. Az is biztosra vehető, hogy vérre menő pozícióharcok folynak a háttérben.

Viszont az, hogy ennek kapcsán terítékre kerülhetne az, hogy milyen edzői módszerekkel jöttek az eredmények évtizedeken keresztül, miközben a technikai feltételek nem újultak meg, nem emelkedtek a korszerű technológiai 'követelményeknek' megfelelően, az már lehetne építő jellegű, de kétségtelen, nem ilyen irányt vett a vita. A 'háttér' célja, nyilván az lehet, hogy 'kicsinálják' Kiss-t, (helyében közülük bárki lehetne, csak Kissen könnyű a fogás) s elkenni azt a rendszerhibát amelyet Hosszú/Tusup, csak technológiai szintre korlátozva vetett fel.

Az a kommunikációs jelenség viszont, amelyben felmerült az áldozat hibáztathatósága, a bűntett későbbi teljesítménnyel történő jóváírhatósága, valamint az egykori történés negligálása, és a szövetségbeli falazás következtében előálló összetartás és utólagos tettestársakká válás, az elég jó korképet ad erről-arról, s ne feledkezzünk meg Bella fehérvári huszárok parabolájáról sem.
@taga20: nem teljesen hüjeség!
de! 50 évig kussolt mindenki! tényleg, kik azok a "mindenkik"?

miért most? mi történhetett, hogy hirtelen egy 76 éves ember 50 éve elkövetett bűne ennyire fontossá vált?

csak nem ismét a pénz, "hatalom"(kis tyuxaros szemétdombon) ami miatt az egész bili borult?

ezt meg a fáidnak!

www.youtube.com/watch?v=hgwytOPOR5E
@jaegtoer: ez is amolyan háccsó szotyisztáni purparlé...

állati bajok vannak az úszóknál is, botrány! hát csapjunk egy nagyobbat, hogy ki ne derüljön a sok-sok bűn...
@nincs_itt: Pontosan. És hangsúlyozom, nem tudjuk mi történt ott. Mi csupán egy ítéletet ismerünk csak.
@Marques: Itt viszont csoportos nemi erőszakkal állunk szemben. Nem hiszem hogy a lány ebbe beleegyezett. Ráadásul 200 forinttal akarták elintézni hogy hallgasson.
@Marques:

Nem is mások, hanem a bíróság tört a három fickó felett pálcát. Nem kell elferdíteni a tényeket!
@taga20: akkor ott megengedőbbek vagy csak logikusabbak!?
@nincs_itt: "mi történhetett, hogy hirtelen egy 76 éves ember 50 éve elkövetett bűne ennyire fontossá vált?"

Sokat elmond a mi-ről az a körülmény, miszerint Kiss Lászó elküldte a riportert a picsába, aki az ügyről szerette volna megkérdezni.

Talán 76 évesen be kéne látni, hogy elszállt az idő, és ideje van mindennek, mint tavasszal a pitének ( mondja a régi bölcs mondás ). El lehet méltósággal is vonulni, át lehet adni a helyet a fiataloknak. Mintha Kiss elfelejtette volna, milyen furkálással nyomták ki a neves úszóedzőt. Valamikor régen.
@Marques: mi ez má megint?
a végén még az lesz, hogy a csaj erőszakolta meg a csávókat!
@Oxica: Hangsúlyozom, nem tudjuk mi történt. Te sem, én sem. Csak egy bírósági ítéletet ismerünk, a részleteket nem. Azt sem tudjuk, hogy bűnösként vagy bűnrészesként ítélték el. Mi történt ott valójában?

Csupán méltatlan az esemény, mivel nyilvánvalóan egy sportpolitikai adok-kapok eredményeként került a napvilágra egy 55 évvel ezelőtti dolog.
@látjátok feleim szümtükkel: Az igazságszolgáltatás nem feltétlen az igazságról szól sok esetben, maradjunk ennyiben. Semmit nem állítok, csupán értetlenül állok az utólagos megmondó emberekkel szemben.
@taga20: Ezt nem állítottam, mint ahogy az ellenkezőjét sem.
@látjátok feleim szümtükkel: lehetséges! de én inkább attól tartok, hogy kiss bűnének megszellőztetése, valami egyéb(esetleg sok-sok) disznóságot kíván elfedni!

ez nem mentesít senkit, viszont az alapkérdés nyitva maradt!
Máshol olvastam egy jó kérdést, mely szerint mi ellopni való van még, hoyg erről az ügyről kell ennyit beszélni?

@Marques: "Az igazságszolgáltatás nem feltétlen az igazságról szól sok esetben, maradjunk ennyiben..."

Szerintem ne maradjunk, főleg azok után, hogy a fidesz fő korrifeusának a felesége lett a főbíró. Meg az összes fidesz haver az AB tagja. Meg a haverokra szabják a törvényeket?HE?

Látod, ha a kis ügyet szőnyeg alá söpörjük, akkor hová kell a nagy ügyeket? Akkora szőnyeg nincs, ahová minden beférne. Az emberek többsége pedig a kis ügyeket érti, mert a nagyra nincs rálátása, mivel nincs hozzá olyan közel ( még sosem volt pl. perben ), mint pl. egy nemi erőszak.
@Marques:

Miért ne tudnák miért ítélték el? Csoportos nemi erőszakért. A csoport tagja elkövető, akár fogta, akár duta, akár csak végig nézte a társak dugását.
@látjátok feleim szümtükkel: ez tökéletes megfogalmazás!
akik pedig ismerték az előéletét, mert állítólag sokan tudtak erről, azok milyen okból kifolyólag takargatták eddig?

Cui prodest scelus, is fecit.
comment.blog.hu/2016/04/10/csapo_gabor_egy_poharral_mutatta_be_hogyan_mukodik_a_nemi_eroszak?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2016_04_10&utm_campaign=index

Ehez csak azt lehet hozzá tenni, hogy ha Csapó fiatal korában harmad magával ( de akár egyedül is ) egy fiatal lányra akart volna mászni, az bezony rángathatta volna a poharat. Csapó már fiatalon is nagyállati alkat volt. Azóta úgy látszik hozzá feljődött a tudat is a testhez.
@látjátok feleim szümtükkel: Meggyőződésem, hogy a Hosszú/Tusup-Kiss csata egyik epizódja ez, ami méltatlan mindkét fél számára. Csupán ennyit állítok, nem politizálnék.
@Marques: miért is? hosszúkatinka mit is követett el?

mi a faszér kell szétkenned a szart?
@nincs_itt: "ez tökéletes megfogalmazás!"

ako mit értetlenkecc itt órák óta?:)
@taga20: Nem Katinkáról beszélek. Mosd ki a szád.
@Marques: " Meggyőződésem, hogy a Hosszú/Tusup-Kiss csata egyik epizódja ez, ami méltatlan mindkét fél számára. "

ne kamuzz, ne terejj!
@taga20:

Ne legyél őszintébb (hülyébb), mint ami még jól áll. Ez egy hatalmi játszma. HK volt a pillangó-effektus, és a létrejött hurrikán először az előretolt parasztot söpörte el.
Remélem, Gyárfást is, de nem vagyok optimista a következőt illetően sem.
@Orica Középföldi: aszt vágom, hogy bírod az összeesküvés cuccokat, de szerintem itt jukra fucc:)

kisslaci ügyesen lavírozott eddig, de most kibukott.

ő is egy a sorban, aki "szép" életet élt, mint pl. pozsgai, szűrös, bencsik, stb.
@Marques:

Tudod, ha a megöregedett ember nem akarja tudomásul venni, hogy hol a helye, az így jár. Kiss 76 éves, nem a gyerek és fiatal felnőtt úszók körül van a helye. A stafétabotot meg kell tanulni átadni. Aki nem teszi, azt kegyetlenül letapossák, félre söprik. Legyen akár száz aranyérem is a serpenyő másik felében. Akit meg nagy bűn hosszú árnyéka is kísér, ne csudálkozzon, ha ráébresztik a valóságra.
@taga20: nekem kevés, ami neked már sok!
@Orica Középföldi:
@taga20:
.
Németh Szilárd: 2015. a Magyar Birkózószövetség elnökének választották
Deutsch Tamás: 2013. A Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) Sportegyesület közgyűlése újabb öt évre választotta meg elnöknek.
Dr. Kocsis Máté: 2015. megválasztották a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének
Már nem Seszták Miklós a sakkszövetség elnöke, hanem unokatestvére: 2015. Seszták Tamást választotta új elnökévé szombaton a Magyar Sakkszövetség közgyűlése
2020-ig Csányi Sándor vezeti az MLSZ-t
Csampa Zsolt: Magyar Vívó Szövetség elnöke

Gyárfás Tamás: a Magyar Úszószövetség elnöke, valamint az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke
@nincs_itt: nekem ez olyan, nesze semmi fogd meg jól, komment volt:)

persze én basznádon baszom az életem, de aszt vágom, hogy ha három ipse megerőszakol egy nőt, és előkerül a téma, ako nem izmozok, hanem bocsánatot kérek mindenkitől, még a jóistentől is, és elsunnyogok.
@dr. jenőke (jenőke): seppblatter meg.., ja ő megbukott.

ha jólértem, egy gyékényen árulunk:)
@taga20:
.
Gondolom, a célszemély meghatározása sem mindegy.
@taga20: számomra nem az a kérdés, hogy húzzon-é a náthás 3,14csába!
hanem az, 50 évig hallgattak erről azok, akik tudtak róla! miért hallgattak, miért pont most lett hirtelen beszélhetnékjük?

Cui prodest scelus, is fecit
@taga20: sőt uli hoeneß is megbukott, leguggolta a börtönbüntit.

az elsíbolt 23 helyett, több mint 40 milliót befizetett, és ismét a mia san mia góréja lehet...
@nincs_itt: haver, kevered a szezont a faszommal!

uli adót csalt, kissék pedig hárman megerőszakoltak egy csajt.

vágod a különbséget, vagy elküldjelek egy talizmán tesztvezetésre?:)))
@taga20: nem vagy te ennyire eccerű! pedig szinte biztos voltam abban, hogy ezzel jössz!

ha nem tűnt fel, akkor szólok, nem a két bűnt mérem össze!

csak a szerényebb képességű guminő tulajdonosok figyelmét hívtam fel arra, hogy az "élsport" világa, bizony igen mocskos környék...
@dr. jenőke (jenőke):

Magyar Testgyakorlók Köre Sportegyesület jól választott, télleg ért az elnökük a testgyakorláshoz.:D
@taga20: a tesztvezetés, kösz még emléxem az első zsigulimra...
bár meglehet sok szempontból jobb volt, mint az ajánlott öööö... na, tudod te.
@taga20:

Jóvanna! Arra felé úgy tűnik az adócsalás is sport. Élben.
@nincs_itt: ha nem méred össze, ako miért dobtad be?

aszt én is vágom, hogy valószínű elég mocskos, viszont ha kiömlik, ako ne csináljunk úgy, mintha nem történt volna semmi.

pl. amstrongtól is elvették a 7tur győzelmét.
@taga20: ismét emlékeztetlek, hogy seppblattert te emlegetted...

csak reagáltam, hogy vót még egy mókus aki viszont majdnem 700 napot csücsült, a fifa góréi meg nem annyira...
@dr. jenőke (jenőke):

Jó, ettől is hányhatnékom van, de kit érdekel ez?

Sose értettem, miért döglenek a politikusok egy elnöki pozícióért.
Ez valószínűleg a macsóságnak az a foka, ahova egy nő röhögés nélkül sose jut el
@Orica Középföldi: én is szoktam pl. smittmarin röhögni.

:)))))))))))))
@taga20: óóó a régi szép idők: kenyér szervó, manuális klíma(tekergyed má' lefele a zablakot!), 4 egész henger, 1 db karburátorral vadítva!, dijagonál gumik... mmmm...
@látjátok feleim szümtükkel: nagyon jó élettörténet.

én is évek óta azon gondolkodom, hogy el kéne húzni nyúzélandra az asszonnyal, és bevetni magunkat az alpokba.
@nincs_itt: pillangó ablak, szelepállítás.

emlékszel arra, hogy a kalapácsot a megszakítóban meg kellett reszelni, me be volt égve?:)
"A nagy ugrás a 2011-es közbeszerzési törvénymódosítás után következett be,

ami lehetővé tette a meghívásos, egyszereplős közbeszerzéseket."

TECCIK EZTET ÉRTENI?
@taga20: reszelni??? te szakbarbár! polírpapírral szépen, meg a beömlő torkot is! a gyertyán a hézag mennyi vót?
@taga20:
It a neked való autó, magától is megy.

"Mindenki tagadja, hogy ő vezetett: súlyosan megsérült egy nő a balesetben"

faktor.hu/faktor-mindenki-tagadja-hogy-o-vezetett-sulyosan-megserult-egy-no-a-balesetben?source=hirkereso
@nincs_itt: lehet hogy megfogtál! talán 0.4?:)))

bocs, de nekem szimszonom is volt:))
@látjátok feleim szümtükkel: azé ez milyen? ha elbaszta valamelyik, ako vállalja be!

szerintem, hamar meg fog törni a sofőr.
@taga20: a simsonon lehet, asztat meg én nem tom, de zsi-gugli-ba 0,8-0,9...
@nincs_itt: szelephézagot mennyire kellett állítani?
@taga20: ha jó rémlik, hidegen 0,2...
@taga20: stimmt! jól emlkeztem!
azok régi szép garázs tuningok!
@nincs_itt: buktad! hidegen 0,15.
a te ladád motorja kopogni fog:)
@taga20: elóvasgattam amit küldtél, remélem te is! 0,15-0,2 között, 92-es ólmos benzinre... "hideg", amit mai napig használnak a kibocsátási teszteken, az 20 fokot jelent, pluszban!

de 5 századon ilyen futurisztikusan precíz verdánál nem szabad fennakadni, a flansziják ma sem teszik ezt.
Kihagyhatatlan: 5 másodperc alatt bebizonyítja a szoci képviselő, hogy alkalmatlan a feladatra :))

alfahir.hu/kihagyhatatlan_5_masodperc_alatt_bebizonyitja_a_szoci_kepviselo_hogy_alkalmatlan_a_feladatra
@Gábris szomszéd: hülye vagy te is, meg a faszkalap alfahíres barmok is!
bazdmeg, te próbáltál má bőrdzsekiben egy labdát pontosan elrúgni?

recskázzatok agyatlanok!
@taga20: ha a lábamon van a bőrdzseki, akkor nekem is nehezen megy...
@Gábris szomszéd: semmivel rosszabb mint a magyar labdarúgók átlaga... enbéegyben a helye!
@nincs_itt: nőjön köröm a pöcsödre!

ne hülyüljél má meg, te is!:)
@taga20: Ne légy lüke esztergályosok gyöngye. Itt nem gól rúgásról volt szó, hanem max. egy kezdőről a kerítés fölött. Azt én még télikabátban is elvégzem. ;)
@taga20: ha elképzeli az a jóllakott napközis, hogy ogv pucsít és úgy kell berúgnija a stajonyba, akkor talán jobban ment volna...
@nincs_itt: lehet, me közben a padlást fejezem be, és éppen leütöttem az ujjam:)))
@taga20: a padlást, most fejezed csak be? mijóta laktok ottan?
@nincs_itt: látom többet kéne veled foglalkoznom.

ember, a padláson van a szigetelés, és annak a tetejére szabok-varrok,csavarozok oesbé lapokat.
cca. 50nm.

ha nem lennél, ilyen kőfejű, már rég kész lennék:)))
@taga20: na várgyá! akkor okíccsá má', hogy mijé a szigetelés tetejére rakod az osb lapokat? én alulra raknám, mer a tetején má ott van a cserép, meg leszedni se kéne a szigetelést!
@taga20: hasznájjá nútféderosat! nem köll annyit csavarozni!
@Gábris szomszéd: ja persze, szerintem te világ életedben fel voltál mentve testnevelésből?:)))

www.napiszar.hu/showPost/Ekozben_egy_tornasz_versenyen
@nincs_itt: álmennyezetről hallottál má?
vagy csak a kocsikhoz nem értesz:))
@taga20:

Nem a körömnélkülit ugyi?:D
Ismered a viccet erről?
Kiss két napig szégyelte, elismerte, majd pálfordult.
Miért is?
Semennyi sem...

(bár azt sem értem, a két halmazban hol a metszet... )
@Marques: Azért biztos nem viccből ültették le 3 évre.
@Gábris szomszéd: nem érdekességnek nevezném, hanem sunyi csúsztatásnak... vagy -amennyiben jóhiszemű vagyok- egy funkcionális analfabéta megnyilvánulásának... (az almássy az nagyon gyakori francia név... mint a szabó moon... gondolom, ha az anyja francia, akkor meg jean lafontaine a megszólítása... )
.
Orbán azon tépelődik, hogyan lehet más ágazatokra is kiterjeszteni a vasárnap ne dolgozni elvet...

Namármost, mi is van a kisvasúttal?
Moszkváig építjük?
@dr. jenőke (jenőke):

Lóf*t, azon kell majd szabadnapon utazgatni a népnek, mert különben nem lesz bevétele a tulajnak. Ahol egy idő után akár maga OV lehet a bakter. ( merre csavarogsz? )
@taga20: csak ál mennyezetre futotta? valódira már nem??
@Oxica: nem is ültették le! tessék szépen megnézni a wiki pedálján, hogy 1961, érdeklődés hiányában elmaradt! viszont '62-'63-ban már más-más egyesület úszója volt, de 1965-ben be is fejezte a versenyzői pályafutását. és azonnal edzővé avanzsált, majd ezt követően végezte el a megfelelő oskolákat...
@Sir Bates dö Hól: napokban volt valami calais-ban. gyújtogatás, randalírozás stb... tucc erről többet??
@nincs_itt:

A wikin szereplő nacionálékat erős fenntartásokkal kell kezelni.A nem élők között is akad retusált.
@Orica Középföldi: éppen ezért hivatkoztam! mert több, mint "érdekes", ha csak az időrendet nézzük!
@nincs_itt: nem igazán... viszont azt sem lehet állítani, hogy az nem csak egy prejudikált szelete lenne a froi valóságnak...amit a szolidaritásról írt, az pedig egyenesen nem igaz... stb....
@dr. jenőke (jenőke):
az éttermekkel és a vendéglátó helyekkel mi lesz? mise idő alatt zárva kell tartani a Hilton-t? vagy a ködmönösök (kádéjempé) majd meghatározzák, mikor lehet baszni és mikor nem, valamint ha valaki maszturbál aszt halálra kell ítélni mert tömeggyilkos (millió halott eccerre egy marokban)

és csak fidex márkájú dohányárút lehet elfüstölni aminek különleges lila füstye lesz?

egyáltalán bevezetik a levédiabasznádi sárika törvényeket (sárikaló) ködmönben és röhögényben?

brühüyyy
kkk
@Rodeo36:
.
Nem vetted észre a tragédiát?
Hívők a templomban, a pap meg vasárnapozik otthon a nyugágyban.
Milyen jó,hogy a ballibek,akik még egy gyilkosnak is megbocsátanának,mosta a fejét követelik,míg a kemény fideszesek,megbocsátanak!

Nem az én véleményem,de észrevehető.

Amúgy tényleg fura ügy,mert egyszer már ült érte (elég keveset).
Viszont,ha a kezdetektől tudjuk,hogy hát gyerekek ez van,ez történt,és próbálok olyan életet élni ,hogy látszódjon a megbánás akkor másként kezelik ezt az emberek.
Mutyi-mutyu_mutymurutty! Nincs is nálunk korrupció, meg hivatali visszaéléssem.:O

"Nem kaptak hivatalos értesítést a budai várban épülő Magyar Nemzeti Bank (MNB) doktori iskolájának szomszédai arról, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem csupán decens közgazdászok és bankárok járnak majd szakmai továbbképzésre a Mátyás-templom mellé, hanem hangos turisták és még hangosabb lakodalmas csoportok is."

"A bontási munkákat a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. végezte, majd átvette a stafétát a miniszterelnök másik barátja, Mészáros Lőrinc érdekeltsége."

index.hu/belfold/2016/04/11/elkepeszto_veletlen_segitette_engedelyhez_a_varban_epitkezo_matolcsy-alapitvanyt/

Szerintem, amikor egy hatósági határozatot nem a jogorvoslatra jogosultnak küldenek ki közönbös, hogy azt nem illetékes átvette, mert a joghatás nem állt be. ismét kézbesíteni kell ilyenkor. Ez a jogerő joggal való visszaélés.
MAMA

Már egy hete csak a mamára
gondolok mindíg, meg-megállva.
Nyikorgó kosárral ölében,
ment a padlásra, ment serényen.
Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében.
.
''''Ar­ra sem ér­ke­zett meg­fe­le­lõ vá­lasz, hogy az Or­bán-kor­mány a me­ne­kül­tek ügye­it a sa­ját po­li­ti­kai ér­de­kei sze­rint hasz­nál­ja fel, sem ar­ra, hogy Ma­gyar­or­szág és Ro­má­nia (Er­dély) kö­zé is ke­rí­tést kí­ván épí­te­ni a „nem­ze­ti egy­ség kor­má­nya”. Lát­szó­lag „biz­ton­ság­po­li­ti­kai”, „ha­tár­vé­del­mi” okok­ból, va­ló­já­ban a há­bo­rús po­li­ti­ka szer­ves ré­sze­ként, a front­vo­na­lak rög­zí­té­se­ként, a tár­sa­dal­mi fe­szült­sé­gek nö­ve­lé­se cél­já­ból.

Nem a je­len­le­gi ha­ta­lom­ban csa­lód­tam. Az úgy­ne­ve­zett el­len­zék ke­se­rí­tett el mé­lyen.''''

www.mozgovilag.hu/bucsu-magyarorszagtol/
.
Kiss László érthetetlenül enyhe büntetéssel úszta meg a csoportos nemi erőszakot

Hiába emleget koncepciós pert az úszók volt kapitánya, annak semmi nyoma. Sőt, Kiss nemhogy hamarabb szabadult, de még az ítélet is túlzottan enyhe volt. Ráadásul az úszónak és társainak nem ez lehetett az első ügye.

444.hu/2016/04/11/kiss-laszlo-erthetetlenul-enyhe-buntetessel-uszta-meg-a-csoportos-nemi-eroszakot
@dr. jenőke (jenőke):

Nagyon sokan érzünk így, jenőke:

"Ha Ma­gyar­or­szág bú­csút mond a va­ló­ság­nak, ak­kor nincs más hát­ra, mint bú­csút mon­da­ni Ma­gyar­or­szág­nak. Majd ta­lál­ko­zunk, ami­kor lesz­tek."
@Eszter jött:

'nemááá!!

Ha 'itten hagysz pitypangok között migrálok:)

KARINTHY FRIGYES: PITYPANG

Kezed felé
Kezed, hajad felé
Kezed, hajad, szemed felé
Kezed, hajad, szemed, szoknyád felé
Mit kapkodok?! - mindegyre kérded,
Hol bosszús-hangosan, hol fejcsóválva, némán -

Mért nem szelíden simogatva
Ahogy szokás, ahogy mások teszik,
Miért kapkodva, csillogó szemekkel
És mit nevetek hozzá - szemtelenség!
Ilyen csúnyán, fülsértő élesen!
Eh, rögtön itt hagysz, vagy kezemre ütsz!
Pitypang, ne hagyj itt,
Inkább megmondom
Megmondom - várj, füledbe súgom,
Hajtsd félre azt a tincset.

Kezed felé
Kezed, hajad felé
Kezed, hajad, szemed felé
Kezed, hajad, szemed, szoknyád felé
Mi kapkod így - hát mégse jut eszedbe?
Mi kapkod így - még mindig nem tudod?
Pedig ily bosszús arccal
Próbálod elhárítani akkor is
Hajad, szemed, szoknyád lefogva.

Porzód felé
Porzód, bibéd felé
Porzód, bibéd, szárad felé
Porzód, bibéd, szárad, szirmod felé
Mi kapkod így, pitypang? - A szél!
A szél, a szél, a szemtelen bolond szél
Vígan visítva bosszúságodon.

Pitypang, mi lesz?
Ez még csak a szellő
Ez még csak kapkod és fütyörész
De én még nem is beszéltem neked a családomról
Hallod-e, hé!
Füttyös Zivatar Úr volt az apám
- anyám az a híres arkanzaszi
Tájfun
Tölcséres vihar a sógorom -
Pitypangpehely, kavarogtál-e már ziláltan - alélva
Felhőbefúró forgószél tetején?

Jobb lesz, ha nem ütsz a kezemre.
politikai marketingből, és agitpropból jeles a fideszmaffia

Visszavonja a kormány a vasárnapi zárvatartást

Rogán Antal jelentette be a Parlamentben. Már hétvégére életbe léphet az erről szóló törvény.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F04%2F11%2Fvisszavonja-a-kormany-a-vasarnapi-zarvatartast
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mondottam :ojjan isten nincs, hogy itt népszavazás legyen... :)
@öregmatróz:

Azért ez a gyáva megfutamodás is egy fajta népszavazás. Pedig a reformok működnek mondja a Rogán propaganda miniszter, és erre lemondja ezt a jó kis bulit. Bezzeg a stadijnyok építéséről nem akarnak lemondani.:O
Azt mondja, hat éve arra kaptak mandátumot, hogy az emberekkel együtt kell kormányozni. Hány ingerhez adnak gyógyszert?

Népszavazásra nem érdemes elkölteni milliárdokat. Üres stadijonyokra érdemes?
"A senkiföldje Magyarországon"

index.hu/belfold/2016/04/11/tranzitzona_tompa_magyar_hatar_menekulthelyzet/

"Ezt a fegyveresekkel őrzött, magas kerítéssel körbezárt barakksort emlegette Lázár János, Kósa Lajos és Kovács Zoltán is a kormány humánus magatartásának bizonyítékaként."

Talán mégsem hazudozik az a német minszter, aki szerint a magyarok kihúzák magukat a kötelezettségeik alól?

:(:(:(
"VASÁRNAPI BOLTZÁR: ÉLT 1 ÉVET – DE AKKOR MIRŐL BESZÉLT PÉNTEKEN A MINISZTERELNÖK?

„Azóta is dolgozunk azon, a szakszervezetekkel is egyeztetünk, meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával is egyeztetünk, hogy hogyan lehetne más szektorokra is kiterjeszteni a szabad vasárnapnak az elvét.”

A kiterjesztésről való egyeztetés az eltörlés nehezen lehet egyszerre igaz."

valasz.hu/itthon/vasarnapi-boltzar-elt-1-evet-de-akkor-mirol-beszelt-penteken-a-miniszterelnok-118057
@látjátok feleim szümtükkel:

Majd mostmeg jól bezárják a Mekit, meg a többit.
Vasárnap mindenkinek tessék házikosztot enni, ne a jenkikapitalistáknak hordani a jó kis forintokat.
Totálisan értelmetlen és felesleges kutatási eredményeket szállított a kormánynak a négymilliárdért megbízott a Századvég

Sokáig titkolták, hogy mit végezett a kormány háziműhelye milliárdokért, nem csoda. 60 ezer oldal használhatatlan adathalmazt talált a vs.hu a végül kiadott papírokban.

444.hu/2016/04/11/totalisan-ertelmetlen-es-felesleges-kutatasi-eredmenyeket-szallitott-a-kormanynak-a-negymilliardert-megbizott-a-szazadveg
a fő stróman:

Luxusterepjárók állnak Mészáros Lőrinc villájában

A leggyakrabban egy több tízmilliót érő Mercedes terepjáróban látják, de ez csak az egyik.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F04%2F11%2Fluxusterepjarok_sorakoznak_meszaros_lorinc_villajaban%2F
@látjátok feleim szümtükkel: télleg jó kis bull lett vóna....
attól kódútak vóna......:))
:D :D

Érdekesen magyarázza a KDNP, miért nem kudarc a boltzár visszavonása

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) megérti a kormány szempontjait és elfogadja a kabinet döntését a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője hétfőn.

>>>>Azért nem tartja kudarcnak a visszavonást, mert szerinte az ötlet a KDNP-é volt, de a Fidesz nem úgy valósította meg, ahogy a kereszténydemokraták eredetileg szerették volna.<<<<<

hvg.hu/itthon/20160411_Erdekesen_ervel_a_KDNP_amellett_hogy_nem_kudarc_a_boltzar_visszavonasa
Rossz kórházi körülmények miatt halt meg egy csecsemő a Szent Imre Kórházban

Az alapvető jogok biztosa most készült el a megdöbbentő, tavaly márciusban történt esetről szóló jelentéssel.

444.hu/2016/04/11/rossz-korhazi-korulmenyek-miatt-halt-tavaly-meg-egy-csecsemo-a-szent-imre-korhazban
Máris kinevezték Kiss László utódját

Az eddig utánpótlásban dolgozó Hargitay András lett a múlt héten lemondott úszókapitány utódja.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fsport%2Fuszas%2F2016%2F04%2F11%2Fhargitay_andras_az_uj_uszokapitany%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Persze, mert azemberekkel együtt kormányoznak, azok meg a századvéget kívánják.:O
"A kiterjesztésről való egyeztetés az eltörlés nehezen lehet egyszerre igaz.""

Nocsak, tán nem Viktor a döntnök? Őt is meg lehet dönteni belülről is? Már csak azt szeretném látni, amikor a fidesz ráébred, hogy üres stadijonyokból nem lesz munkahely, de bevétel sem. Már nem az államnak, hanem a magántulajdonosnak. Mert ugye a stadijonyok zömében kinek is vannak a tulajdonában? Előbb-utóbb majd csak kezd valaki népszavazást a tao támogatás ügyében is.
ha valaki lemaradt volna a lényegről :D

Rogánék véletlenül elárulták magukat a vasárnapizárvatartás-visszacsináló törvény indoklásában

444.hu/2016/04/11/roganek-veletlenul-elarultak-magukat-a-vasarnapizarvatartas-visszacsinalo-torveny-indoklasaban
muhhhahaaaa, hogy nem szakadt rá a plafon

Orbán: "Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek."

Vona Gábor kérdezte a miniszterelnöktől, hogy Mészáros Lőrinc a strómanja-e.

444.hu/2016/04/11/orban-nincs-stromanom
@látjátok feleim szümtükkel:
hozzászólnék hangosbeszélővel vagy a szokásos sztentori hangomon: te hülye hát pont ezért vagyunk, és téged meg azért fizetünk, hogy meghallgasd

azután jött volna a tek meg a tököm öccse és lett volna botrány a lilafejűkövérrel

brühüyyy
kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Luxusterepjárók állnak Mészáros Lőrinc villájában"

Sörös doboz, gyufacímke, hűtőmágnes, képeslap, feszület, luxusterepjáró. Ki mit gyűjt!! :-)
.
AFP: Szétszéled Orbán nyája

Tóth Csaba a Republikon Intézettől arra tippel, hogy a Fidesz nem lesz képes a módosításra, mivel a politika Orbán jellemét tükrözi. Ezért a párt próbálja majd megőrizni hadállásait, illetve fenntartani az ellenzék megosztottságát.
.
static.168ora.hu/db/01/30/seggek-d000201307100a3236f0a.jpg

.
hirhatar.com/afp-szetszeled-orban-nyaja/
.
Kész, Péterfalvi zároltatta a Kiss László-ítéletet

Pénteken csak kérte az újságírókat a NAIH elnöke, hogy ne írjanak az 1961-es nemierőszak-ügyben hozott 1962-es ítéletről. De mivel azt látta, hogy az újságírók továbbra is a levéltárat túrják, hétfőn már a dokumentum zárolását is elrendelte, tekintettel az áldozat jogaira, és a többi érintett személyes adatainak védelmére.

hvg.hu/itthon/20160411_Peterfalvi_naih_Kiss_Laszloitelet_zarolas
.
Lehet, hogy tényleg gond az orvoshiány, vagy valóban megyünk visszafelé az időben? Horthyit már elhagytuk, erre most:
Hogyan gyógyítottak a honfoglaló magyarok?
A koponyalékelést mentális betegségek esetén alkalmazták a sámánok: a koponyacsont külső rétegét távolították el kizárólag felnőttek, főként férfiak koponyájáról.
Úgy gondolták, hogy az őrültnek, bolondnak ítélt betegbe ezeken a vágatokon keresztül juthat vissza a “bolygólélek”, mely korábban elhagyta. A koponyalékelést mind a mai napig használja modern formában az orvostudomány.

hirhatar.com/hogyan-gyogyitottak-a-honfoglalo-magyarok/
.
@Orica Középföldi: erre már tegnap reggel reagálni akartam, de az asszony hhtott, hogy induljunk...
közben befutott hont, cirbi meg nem linkelte, pedig nagyon jó:

m.hvg.hu/velemeny/20160411_hont_elkefelt_rendszervaltas_kiss_laszlo_uszoda_bantalmazas_szex

hont is céloz rá, de remélem egyszer az ügynök akták is nyilvánossak lesznek.
@taga20: hallod, cucu malac, te is olvasd el hont írását. ott van oricának linkelve. kikérdezem ám!
@parti_giano: héééé, hallóóó!

mostan óvastam a zindexon, hogyaszongya:

döntött a kormány!(sajna nem saját magát) nem lesz vasárnapi zárva tartás!

namostanakko', miajó náthás cerka lesz a zemeszpé népszavazásával??

megakkó, ezé' senem lehet buktatni?
@nincs_itt: ezt miért pont tőlem kérdezed?

de mondom, a multik sem felhőtlenül örülnek neki. az mszp-t meg tökön rúgták.
hehe, nomen est omen.

"Magyarország déli határzárát védő Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, Drót László ezredes."
@parti_giano: jó, de legalább agy egy hetet, me ez a hont, mintha bartushoz járna továbbképzésre. annyit írt:)))
@parti_giano: még mindig jobb, mintha penge lacinak hívnák:))
@taga20: miért? a töködet olvasás közben is tudod markolászni.
@parti_giano: nem, me azon van a leptop és ha sokat olvasok, bepállik:))

nekem ez is tökre teccik.

hvg.hu/velemeny/20160402_Ido_van
@parti_giano: me' szeretek tőled kérdezni!

a plakát meg durva jó!!!
@taga20: tényleg jó. cirbi ilyeneket nem linkel, a fránya informatikus
@parti_giano: jóiparosember, de a finomságokhoz nincs affinitása:))
@parti_giano: nanana! ne fellengzősködj!
@taga20: miért, ilyen mocskosul rafkós húzásra mit lehet mondani? tóbiás is csak néz, mint lukinyúl.
@parti_giano: ez akkora rafkós húzás volt, hogy egy átlagos polgár, a kuria döntése után sejthette.
aki meg még olvas is, az meg pláne:))

hvg.hu/velemeny/20160406_Boltzar_kuria_nepszavazas
@taga20: persze, benne volt. s ezek kíméletlenül lecsapják a magas labdát. pedig viktor nem egy röplabdás alkat.
@parti_giano: csak, hogy visszatérjünk a témájához, találtam még egy érdekes posztot.

nemgogol.blog.hu/2016/04/11/osszetort_poharak
@parti_giano:

Huhh! ...hát nem volt kevés. szabóval együtt pláne nem!

Penge a pali. Akarom mondani András.
na bájerzsoti, ide vezetett az a sok szép, amit évek alatt összehordtál.

az ismerősei tökre aszt hiszik, hogy ez a gennyláda írta:)))

444.hu/2016/04/11/bayer-zsolt-be-akarja-perelni-a-hircsardat
@taga20: @nincs_itt: Csaxólok. :)

Törökország azt követeli, hogy Németország indítson eljárást egy Erdogánt gúnyoló német humorista ellen

444.hu/2016/04/11/torokorszag-azt-koveteli-hogy-nemetorszag-inditson-eljarast-egy-erdogant-gunyolo-nemet-humorista-ellen

ON
@Orica Középföldi: azt hittem alszol már. úgy fogalmaztam egy barátomnak, hogy hont katarzisnak élte meg a fidesszel való szakítását. d: hogy megy a woodoo üzlet, tuti, többet hoz, mint a pszichológia. lenne egy megbízásom olyan böködésre két delikvens számára.
@jaegtoer: átgondolta alaposan. a rendszerváltás eufóriája nem hozta meg felodozást.
@parti_giano:

Nincs üzlet:))
A két delikvenst zúzd szét verbálisan, vagy töröld képen.

Visszatérve Hontra, azért ő sem tudja, mit is kellett volna KL-nak konkrétan csinálni. Elméleti eszmefuttatása nehezen konvertálható.
@parti_giano:
Nómen est ( vagy reggel-? mindegy…) ómenre az jutott eszembe, hogy akkor mostan ha a név kötelez - meg ilyesmi, akkor per lesz-e abból, ha azt találta szomszéd a Wikin, hogy Loppert Dánel-?

Ja, én hülye!.., ő a NIF (Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.)
kamunikációs osztályvezetője – utolsó infó szerint.

Szóval Feri (szomszéd) ülni fog, vagy megússza?
@Knósszosz: uh, beimdult nálad a vezérhangya. szegény tevesz artúr.
A helyzet fokozódik. :)

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Origo információi szerint arra készül, hogy nem szavazza meg a vasárnapi boltzár eltörlését. Pedig a kormányülésen Orbán Viktor figyelmeztetett: a KDNP-sek kivételével a minisztereitől elvárja a támogató voksot, különben az állásukkal játszanak.

www.origo.hu/itthon/20160411-dacol-orban-viktor-parancsaval-lazar-janos-vasarnapi-boltzar.html
@Orica Középföldi:
.
Igaz. Gondolom beleesett abba a hibába, amely Havas Henriknek is sajátja.
Jogot végzett, nem gyakorolta, de azt hiszi, ért hozzá.
A probléma az egyidejű erkölcsi és jogi megközelítésben van. Egyszerre a kettő nem megy, még akkor sem, ha a jog a társadalmilag elfogadott erkölcsi normák államilag kikényszeríthető viselkedéssé konvertálódnak.
Ugyanakkor időnként nagyon jó írások pottyannak ki belőle.
.
@dr. jenőke (jenőke): Csak neked egy kortárs.

"Mire elkezdem, talán meghalok.
Megint sokat iszom, sokat dohányzom.
A szemeim bedobott ablakok.
Keresztüllátni a hideg szobákon.
Mire megszületsz, tán befejezem.
Mindig is egy kislányt szerettem volna.
Nem gondolkodtam még a neveken.
Bármi lesz is, a léted indokolja.
Te elkezded, s én is megszületek:
apró darázslárva egy mászókában.
A fokok között tartok szünetet.
Komoly, nyugodt hídpillér lesz a lábam.
Eldöntöm, hogy éppen Lili vagy Hanna
– füzetbe vésik majd az angyalok.
Új szavam lesz már minden szavamra.
Talán elkezdem, mire meghalok."
(Závada Péter: Fokok között)
@dr. jenőke (jenőke):

Hát csak nagyon időnként:))
Még sose gondolkodtam azon, mit is nem szeretek benne.
@parti_giano:
A vezér az hagyma volt, sok láb nélkül finomra vágva, mert:
hentes tokány készült itt vala - de azt nem árulom el mibüle... keresd meg ha éhes vagy! - és ha jobbat akarsz az eredetinél, akkor csak szólj!:))
Tudod, a nagyképűek is buknak egyszer, lassan rajtam a sör!_:)
.
Simicska elárulta Vona Gábornak, miért szakított Orbánnal ...

Vona Gábor: Mészáros Lőrinc az Ön strómanja ...?

Miért pont ezt kérdezte?
.
@dr. jenőke (jenőke):
Mivel Te is jogos' vagy, ezért csak kurva óvatosan és eszembe sem jutó huncutsággal azt szeretném mondani, hogy a jog az egy érdekes dolog. Magyarázhatom jobbról, balról, felülről és legfőképpen ahogyan ma a gyakorlat: legalulról.

Mert ugye, ugyanaz a paragrafus mást jelent polt elvtárs szájából, és megint mást egy hiteles ember szájából. Ja, hogy ... hát azt ne rajtam kérjed számon!
Amúgy értem, és egyet is értek a véleményeddel.
Pedig alig ittam egy kis rozét...:)
@Gábris szomszéd:
.
Találtam egyet én is. Sok van, de nem akartam hosszút, ennek viszont nem leltem a címét:

Az ősz ma, nézd meg, épp bokáig ér.
A szeptemberre külön színvilág van:
összekutyulva barna és fehér,
rumos kóla egy részeg indiánban.
.
.
Rengeteg pénzt blokkol az EU - Fájdalmasan érintheti a kormányt a 262 milliárdos zárolás

www.vasarnapihirek.hu/friss/rengeteg_penzt_blokkol_az_eu
.
:(:(:(

"Ugye Önnek is megérte négymilliárdért megtudni?
- A 4-6 szobás lakásban élők hallottak a legmagasabb arányban a kormány Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programjáról.
- Minden második válaszadó, aki szerint a közmunkásoknak erdőt is kellene telepíteniük, külföldön is vállalna munkát. Azok között, akik úgy látják, a gépjárműjavítás is a közfoglalkoztatottak dolga, már csak 37,5 százalékos ez az arány.
- Leginkább a polgármesteri hivatalokat korszerűsítenék energetikai szempontból azok, akik egyáltalán nem járnak sportlétesítményekbe.
- Aki teljes mértékben elégedett a termelői piacok hangulatával, vélhetően MSZP-szavazó, aki pedig a legkevésbé, az jó eséllyel LMP-s."

nepszava.hu/cikk/1090951-mit-titkolnak-lazarek-erthetetlen-szazadveg-tanulmanyok/
@dr. jenőke (jenőke):

Nem köszöntem meg a magyarázatod, pedig megint tanultam valamit. Bocs:)
@Knósszosz:
.
Egy nagyon rossz példa: a whitworth menetes is csavar, és a metrikus is. Mindkettő megfelelő a maga helyén, de problémássá válik a dolog, ha más szempontok alapján közelíted meg, és nem a hasznossága szerint veszed figyelembe. Mert az egyik balmenetes, a másik jobb menetes.
Namármost a jogász - a bíró különösen - csak akkor hasznos, ha a maga helyén mindegy milyen menetes.
Bárki bármit mond, Kiss büntetlen előéletűnek számít, mivel büntetését letöltötte. Az hogy amnesztia, vagy végigülés jelen esetben lényegtelen. Azért találták ki így a dolgokat, hogy aki bűnt követ el megbűnhődjön és utána vissza tudjon illeszkedni közösségbe. Túl van fújva a dolog. Ezzel az erővel bárki bármit elkövet, az ne csinálhasson már Magyarországon semmit, mert börtöntöltelék?
Sok mindennel egyetértek a Varánuszon, de ez bizony egy túlfújt baromság.
@Mad Mind:

Azért ezt egy kocsmaasztal mellett se nagyon add elő, ha történetesen egy megerőszakolt leány atyja ül melletted, vagy veled szemben, aki jelentős erőfölénnyel bír veled szemben erőben, észben, fürgeségben.

Jogalkalmazók körében pláne nem.

Szociológusok közelébe ne is menj.

Jog és erkölcs. elgondolkoztató kettős. Olykor a jog kullog az erkölcs után, olykor az erkölcs a jog után.

Te pedig mindkettőtől erősen lemaradva csúszol mászol a képzetek megtévesztő mocsarában.
"Baksai Tamás hétfőn közölte: Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték"."

Hehehe.
Van még?

www.hirado.hu/2016/04/12/egy-korabbi-buntetougy-miatt-lemondott-harkany-alpolgarmestere/
@Gábris szomszéd: teccik tunni, csak addig pattog a sok árkádash, ameddig rájuk nem boríccsák a bilitot! panama, olaj import, fegyver-export csak ugyi épp a is-nak(én eddig aszittem ez a szabványos mértékegységrendszer)...
@dr. jenőke (jenőke): csak pontosítani szeretnék! de lehet, hogy csak figyelmetlen voltam!

a két "menet" típus közötti különség nem a forgásirányban van elsősorban! ugyanis a withworth az angol szabvány, amely hüvelykben adja meg a menetemelkedés nagyságát, míg a "normál" menet mm.-ben! mindkettőből létezik jobbos és balos, sőt "finom" menet is....

már csak csőkötéseknél használatos a whithworth, mivel a csövek névleges átmérőjét még hüvelykben adják meg, amit jó magyarosan collnak nevezünk.
@nincs_itt: ráadásul, a metrikus 60fokos, a withworth 55fokos.

ja és nem a menetemelkedést adja meg hüvelykben, hanem az egy collra eső menetszámot.
@jaegtoer:
Aham értem, te meg a nagy tudora vagy mindennek. Észben ugyan nem vagy topon, de pofázásban igen.
@Mad Mind:

Ne búslakodj. Biztosan te is jó vagy valamire.
süti beállítások módosítása