Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.03.18. 08:33 Fabius

A Liget projekt elleni harc közben két csoda is történt

Megkezdődött a fák kivágása és az épületek bontása az egykori Kertem helyén. A jómunkás favágók és a rombolást megakadályozni szándékozó aktivisták, érdeklődők több olyat is láthattak, amire eddig egyáltalán nem, vagy nagyon régen nem volt példa.

1: A ligeti fák védelmében megvalósult összefogás az egykori fideszes képviselő-államtitkár Illés Zoltántól a terület országgyűlési képviselőjéig, a szocialista TóCsáig tartott. Az egykor egységes mára szétszakadt kerületi LMP minden része képviseltette magát: a polgármestert adó PM aktivistákkal és a Szabó testvérekkel, az LMP az önkormányzati képviselő Barta Jánossal, a Civil Zugló Várnaival, szóval aki élt és mozgott - mínusz Karácsony Gergő, aki vidéken volt - megjelent és próbált tenni valamit.Infóim szerint TóCsa bevitte az ügyet a Nagy Büdösbe felszólalás formájában, Várnai és Szabó Rebeka a területre elsőként bejutással és a munka felfüggesztésével ment nagyot még reggel. Egyelőre megakadályozták a fakivágást és levonulásra késztették a kirendelt rontóbrigádot, barikádot építettek és támogatták lelkesen Illés Bonapartét.

2: Mert Illés megtalálta magában a harcos környezetvédőt, aki elveszni látszott belőle az előző kormányzati ciklus alatt. Voltak előjelei a dolognak, Paks II. és a százhalombattai gumifeldolgozó bojkottja előre vetített a tegnap történtekből valamit, de erre asszem senki nem számított:

Illés legutóbb az Andrássy úti fákat védte ekkora vehemenciával, az meg már nem tegnap volt. Tegnap viszont olyan ügyre fordította aktivitását és dühét, amivel egyrészt a környezetvédelmet, másrészt a fővárosiak, kerületiek érdekeit képviselte. Ezért pedig jár egy nagy respekt!

Hová fog kifutni ez az ügy? Azt egyelőre senki nem tudja. Szó van arról, hogy a Főkert birtokvédelmet kér a területre, ahonnan ki lehet majd hurcolni erővel az aktivistákat, de ez eddig még nem történt meg. Ahogy én tudom a rendőrök igyekeznek korrektül eljárni, az a mondás, hogy amíg ember van a területen addig az balesetveszélyes, munkavégzésre alkalmatlan. A végleges megoldás viszont egyelőre nem látszik.

Ha te is tennél valamit, akkor csatlakozhatsz a Legyen a Liget a kertem! és a Riadólánc a Városligetért csoportokhoz.

 

265 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr448491654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius

'sikítós a coub:)

Illés megtalálja magát,magában az elveszett partizánt,az elveszett környezetvédőt,ezért az ügyért bánja kánya!

Kányáról jut 'ecembe: 'holafacomba van Sólyom??
@gazoló: elrepült melegebb éghajlatokra
Minek oda egy Zene háza? Mert a Baán László eélképzelte? Már van egy MÜPA a Duna parton. Vagy oda nem talál el ez a díszfasz?
@gazoló: Jogos a kérdés. Vagy ő csak a bánáti bazsarózsáért tud tiltakozni Pécsen?
@The Ghost Wolf: Elképesztő faszság az egész Liget "projekt". Bármit is csinálnék azon a helyen, az első az lenne, hogy ilyen csodálatos (akár több száz éves fákat) mindenképp megőrizzek a gyermekeim és unokáim részére.
@The Ghost Wolf: Ja és ha már annyira építkezni akarnak miért nem tudják odarakni a hülyeségeiket a Dózsa György út felvonulási részére, amelyen amúgy is üresen áll vagy max autók parkolnak rajta?
tudtommal kölcségvetési tétel az, hogy az adott város fakoronái hány köbméter levegőt tisztítanak meg, fogják fel a port és kipufogó gázokatm (az érték a büdzsében tízmilliós nagyságrendnél kezdődik) azaz erre szervezet van amely karbantartya és pótolja a viharok és egyéb események áldozatait, és törvény van arra, hogy hány év börtönnel sújtható az aki ilyen jellegű környezet károsító tevékenységet folytat, mindebbe a bokrok és aljnövényzet is beleértve, most folyik a tavaszi nagytakarítás teherautószámra horgyák el a szél által össze vissza hordott szemetet az erdőkből és ligetekből és mindenki a saját portáján is köteles végrehajtani...
aszt nem állítom, hogy a sok kurva dohányos (mert már csak a zuccán lehet (ott sem mindenhol) dohányozni lassan a közös légterű emeletes házakból a lakásokból is ki lesz tiltva... nem szemetel de mások is, de arra van a köztisztaság, kitakaríttya...még a svájci szintet nem értük el, de talán eccer

itt senkinek nem juthat eszébe betonpagodát építeni egy zöldterületre mert meglincselik, most kaptam meg levélben hogy a környéken mit akarnak csinálni és hogy egyet értek e vele, lehet telefonálni és odamenni

ez kötelező eljárás, addig nem kezdhető el a terv

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
mert azon a lenin szobor helye fenn van tartva Kim IR Szentelen Viktor G Eci Li Kacsos gránit talapzatú 12 embermagasságú bronzszobrának
és a hozzá tartozó piramisnak

brühüyyy
kkk
FAB ez tényleg egy pártokon felül álló közös ügy, amelyben mindenkinek össze kell fognia.
@The Ghost Wolf:
a MÜPA alatt nincs menekülő alagút mint az Opera alatt, olyat kell csinálni ahol van légópince és atombiztos menekülő folyosók...

az ugyan nincs biztosítva hogy nukleáris támadás után hány száz évvel lehet a felszínre jönni

kkk
brühüyyy
@Gábris szomszéd: Ráadádul mintha Lázár eftársuk már vázolt volna egy alternatív javaslatot a Gyurcsányféle kormányzati központ helyén, amivel két legyet lehetett volna ütni egy csapásra. A Podmaniczky utcai helyszínen fel lehetett volna számolni egy rozsdaövezetet, és egy fát sem kellett volna bántaniuk.
De okostojásék mennek a saját faszfejük után. Mert gondolkodni az luxus, és különben ócska bolsi trükk.
@Rodeo36: Bevallom ilyesmire még nem gondoltam. :(
"...de erre asszem senki nem számított:"

Pedig az egyenruha varrása már régebb óta szakadozik, és elő-elő villan a józan ész. az pedig ugyé pártfüggetlen.:D

Én innem vidékről csatlakozok a favédőkhöz, és erre sem ártana valami állam elleni favédő egyesület, pedig itt a közterületre elég jól figyelnek.
A baj az, hogy a telkeken alig-alig akad árnyat adó fa, mert q-a macerás a falevél őszi seprése és eltakarítása. ( Annyi a tuja, hogy felmerült már bennem a kérdés, az nem tájidegen? Csak az akác, ami gyorsan nő és tűzre is jó? ) Pedig jobb komposzt lenne belőle, mint amit külföldről ide kamionoznak, és virágföldként árulnak. Ja és a közmunkások ráérnének eltakarítani és megkomposztálni is. Persze erre nem bukik egy haver sem.
A helyi zöldkukát is állítások szerint a kommunális szeméthez öntik. Akkor minek?( persze ott sincs rossz helyen )

El tudnám képzelni, hogy a termőföldek tulajdonosainak-művelőinek az állam előírná a néhány évente kötelező trágyázást. Mert így csak lerablódik a talaj, a híg trágyától meg kisózódik. Arról nem is szólva, hogy a híg trágyázástól az egész város büdös napokig.
A hülyéknek hiába próbáljátok elmagyarázni, hogy "1 darab fa =/= 1 darab fa" ha az egyik egy évtizedes-évszázados fa, a másik meg egy csemete, aminek 10-15 év csak az, hogy tisztességes lombot produkáljon.
Csak a saját önhittségüknek a monumentális emlékművét látják maguk előtt, hogy ami Viktornak a stadizóleumok, az legyen nekik ez a zenezóleum.
@gazoló:

Öregszik, és már nem tud a Tubesra mászni.:D
Városunkban is a nagy térfelújítási buzgalomban előbb ki akarták vágni az öreg, és nagy lombot növesztett fákat, a helyükre konténereseket terveztek, de a lakosság tiltakozott, és szerencsére célba is ért a tiltakozás. Maradtak a fák, így van egy szép, árnyékos terünk.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Én becsatlakoztam a FAB által linkelt két arckönyv csoporthoz, ha időm engedi kitekerek majd a ligetbe.:)
@The Ghost Wolf: @Gábris szomszéd:

" A Podmaniczky utcai helyszínen fel lehetett volna számolni egy rozsdaövezetet, és egy fát sem kellett volna bántaniuk."

+1 !

Amúgy meg ha már mindenképpen a Városliget környékét kell szétbaszni, akkor simán megépülhettek volna ezek az épületek a Műcsarnok parkoló- Ötvenhatosok tere- Asztana utca vonalon úgy, hogy parkolóhely is marad elég.
Jó kis cikk a NOL-on.

A pokol fog elszabadulni a Ligetben, ha kivágnak még egy fát

nol.hu/belfold/a-pokol-fog-elszabadulni-a-ligetben-ha-kivagnak-meg-egy-fat-1606791
Kedves Fabius! Én nagyon szeretem, amiket írsz, de most súlyos hibát követtél el. Illétlen Zoltánkának semmiért nem jár respekt. Ez egy mentálisan súlyosan sérült egyén (az ember szót vele kapcsolatban sajnos nem áll módomban leírni), ez még persze nem volna baj, még talán az sem, hogy fideszesnek született, állítólag voltak köztük rendes emberek. A baj az, hogy egy aljas, szemét patkány. Ha valami ügy mellé odaáll, annál rosszabb az ügynek.
Hol vagytok már Kossuth téri fák(fuck)???

zoldkalauz.hu/sites/zoldkalauz.hu/files/kossuth_virag_2001-1.jpg

www.nlcafe.hu/data/cikk/11/100378/2.jpg

kepkezelo.com/images/k90y0xqw5s27xcl6ad6z.jpg

'fidess 'deal(dili)mementói:((

40.media.tumblr.com/c2f9c6b9fdb44247814ee2c4b0c0e7fe/tumblr_o3yqgjkmDg1qdxdf1o1_1280.jpg

Mindenki nyugodjon le a 'picsába,le fogják betonozni,zöldre fogják festeni és különben is kétszer annyit ültetnek:((

Jelzem a kétszer annyi elültetett fa össz térfogata kisebb lesz néhány évig,mint a most levágottak egyetlen ága és egyáltalán nem biztos,hogy meg fognak maradni a ''betonban:(

Vagy 'pistabácsikat kell odaültetni külön mindegyik mellé majd a nyári ötven fokban,kezükben a vén Dunáról 'online bekötött tűzoltóslagokkal:(
@balmoral: Menj ki a ligetbe, mond meg nekik és vedd át a helyét.
össz fújta a szél a szemetet:

Levarangyozta a tiltakozó tanárokat a Földművelésügyi Minisztérium főtanácsosa

Böröndi Lajos, az FM tanácsosa rendesen elengedte magát a Facebookon, ahol varangynak és kockás liberálhülyéknek nevezte a tiltakozó tanárokat.

hvg.hu/itthon/20160318_foldmuvelesugyi_miniszterium_borondi_lajos_varangy_tanarok
Ezeknek ez a mániájuk. A szigeten is kiirtottak egy csomó fát az uszoda építés miatt a Dagálynál. A legnépszerűbb pesti fürdőt tönkrevágják.
Muszáj a fás területeket tönkretenni?
nem kezdő már illés: "Belépőjét kissé beárnyékolta, hogy a kampány során egy ízben szó szerint is utcai harcosként viselkedett, szóváltásba és dulakodásba keveredett a Baloldali Ifjúsági Társulás egyik sportszerűtlenül plakátoló aktivistájával."

Illés Zoltán pályaképe - Utcai harcosból főhivatalnok

magyarnarancs.hu/belpol/illes_zoltan_palyakepe_-_utcai_harcosbol_fohivatalnok-74300#
Tényleg , a Kossuth tér elbarmolását kihagytam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lehet, hogy az övé tényleg az volt, valami komcsi varangy, aki nem tanított neki csak szoc. erkölcsöt!
@Imola Helyesi: vigyázz, mert nem ismerünk rád ;)
azt azért remélem tudod, hogy ezt a szemét társaságot az általad istenített orkánviktor személyesen szedte össze, esküvel fogadtatva velük az örök hűséget a saját nemlétező királyi birtokán.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: böröndy a végzettsége szerint okleveles könyvtáros és középiskolai magyar nyelv-és irodalom szakos tanár. most meg a földművelésügyi minisztérium parlamenti államtitkárának politikai főtanácsadója. szép.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hogy jön ehhez a fa? Sehogy. Nálunk az volt a szokás, hogy minden ünnep, szép esemény alkalmából ültettünk egy fát.
De minden budapesti és vidéki városrészben ezt csinálják, a kő kedvéért irtják a fákat.
Egyre több hülyeséget csinálnak, sajnos.
A nagy kalap létezik náluk, bele mindent ész nélkül.
Ez volt az adókulcsnál, a családi pótléknál, a közoktatás átalakításánál, nincs differenciálás. Akinek meg egyszer adnak, odakerül minden. Ma egy háromgyermekes gazdag család gyermekeit a normális kétgyermekes szülők tartják el, azoknak sehol semmiért nem kell fizetni. És egyre több bunkó kerül a közigazgatás minden területére, sikerült az értelmeseket kiebrudalni.
Mindent áthat a politika, nem biztos, hogy egy mszp-s pl. nem lehet értelmes is, és csak egy bunkó fideszesnek lehet igaza.
@balmoral: Remek "érv" volt. Olyan igazi balmorálos. :)
@Imola Helyesi: hogy hogy jön ide, ezek a fák is jelképei a fideszdúlásnak, hű képei a rendszernek és a kiszolgálóinak.

íme:

Fellebbezni csak személyesen, hétfőn 13 és 16, illetve szerdán 9 és 16 óra között lehet az V. kerületi kormányhivatal építésügyi osztályán, miközben a határozat azonnal végrehajtható.

A kormányhivatal tehát próbált olyan helyzetet teremteni, hogy a fellebbezésig az összes fa ki legyen vágva.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A fakivágási kérelmet el kell utasítani, ha az természet- vagy környezetvédelmi érdeket sért, márpedig a Városliget védett övezet. A vegetációs időszakban végrehajtott fakivágást pedig csak balesetveszély elhárítása végett lehetne engedélyezni, mivel ilyenkor a beavatkozás a környező növények egészségét és a fán élő védett fajok szaporodását is veszélyeztetheti.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mellár Tamás: Eljelentéktelenítés

2016. március 18., péntek, 11:12 Utolsó frissítés: 1 órája

Mivé lett a költségvetés mára? Üres formalitás. De ez nem marad következmények nélkül.

hvg.hu/velemeny/20160318_Mellar_Tamas_Eljelentektelenites
Új törvénnyel lőne a kormány a médiavállalatokra

Átalakítanák a reklámértékesítési piacot. Hátrányos lenne az RTL-nek és az Indexnek, de van, aki megúszná.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F03%2F18%2Fuj_torvennyel_lone_a_kormany_a_mediavallalatokra%2F
@Gábris szomszéd: Ha ismersz, akkor tudhatnád, hogy a te imádott barátodnak, idolodnak és vezérednek, illétlen zoltánnak köszönhetően pillanatnyilag 1400 kilométerre tartózkodom a helyszíntől, mint száműzött kivándorolt. Illétlen ellen nem kellenek érvek, az a pofa egy mínusz, egy cezaromán állat, hazudós és jellemtelen. Menjél, állj be mögé, majd jelenthetsz neki vigyázzállásban, mint a titkárnője a minisztériumban!
@balmoral:
Azt én is úgy tudom, a Szigetköz "sokat köszönhet" Illésnek és a Fidesznek, akik anno pillanatnyi politikai érdekeik miatt szétbacták az egészet, volt ott minden, a szlovákok meg azóta is rajtunk röhögnek... A figurának azt se hiszem, amit kérdez, a szememben továbbra is hiteltelen. Most próbál visszakapaszkodni.
Azért van jobb is.
Ismerős olvasta valahol, hogy egy polgármester, aki korábban állatorvos volt, a tanárok tüntetése kapcsán azt mondta, a disznók szaporulatát szétválogatják, és a gyenge malacokat külön nevelik. Szerinte nincs baj azzal, ha az "embermalacot" is szétválogatják, oszt majd külön erősödik aki gyenge.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jahhh, tett egy lépést a mélységből felfelé, de messze még a tengerszint...
Tipikus, az elfogult pártoskodók mindent csak a pártjuk szemszögéből, és nem erkölcsi és szakmai szempontból ítélnek meg.
Illés most jó ügyet szolgál.
Vagy vegyük mindenkinél számba a múltját, pl. a komcsi hősöknél is ideje lenne, akiknek még mindig szobruk van, és utcanevük. Pl. Lukács György, aki egy gyilkos volt.
@látjátok feleim szümtükkel: régen mszp-s volt a fószer, ebből is látszik az idiótaság világnézet független, az is igaz, mára eme dicső embör független lett
Volt/van mit ekézni Illásen, de ha nem lépünk ki abból a cipőból, amiben mindenkit leszólunk, ha össze mer fogni párt és hitvallásástól függetlenül a közérdekében, akkor ez az ország soha nem lesz jobb.
@Imola Helyesi:

Azért azt is mond már el, hogy Lukács György mikor, hol és kit gyilkolt meg. Vagy csak gyakorolod a retorikát?
@balmoral: "a te imádott barátodnak, idolodnak és vezérednek"

Mókás lehet 1400 km távolságból fokozni a hülyeséged. :)
minek kezdett a narancsagitproppal???

Juhász feljelenti a róla riportot készítő TV2-t

Juhász Péter szerint bűncselekmény, hogy a TV2 a róla készített anyagában képeket mutogatott a házáról, ezért feljelenti a csatornát. A riportot egyébként a korábban Orbán mellett kiálló riporternő készítette.

hvg.hu/itthon/20160318_Juhasz_feljelenti_a_rola_riportot_keszito_TV2t
@látjátok feleim szümtükkel: hányszor lehet megbocsátani egy embernek? illés hányadiknál tart?
illésnek lófasz jár, nem respekt. amíg az államtitkári székben tetszelgett, egy szava nem volt semmi fideszes baromság ellen, most, amikor kiesett a pikszisből, megtalálta magában a harcos természetvédőt, a fideszkritikus harcost, a fákat, bokrokat, édeskiscicákat megvédő húdedemokrata titánt.
valamivel hitelesebb lett volna, ha államtitkárként, párthű katonaként adja elő a performanszát, így viszont nem más, mint egy sértett pöcs.
annak viszont hiteles és nagy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Kunfalvi egyébként a Budapesti Corvinus Egyetemen tanítja is az újságírást, "Az oknyomozó-tényfeltáró újságírás" címmel tart szemináriumot."

A megfeleleő embert a megfelelő helyre.:D

Mondjuk oknyomozhatna akörül is, hogy
- a Simicska miért mondta azt, amit mondott.
- Mitől tágulnak a Pasaréti lakások.
- Miért nyertek földeket olyanok, akik Londonban élnek, a helybéliek meg nem nyernek.
- Miért parazitázta le a miniszterelnök azokat, akik nem éltetik a fideszt és vezérüket.
- Miért nem írnak ki szabályos pályázatokat a kormányzati kommunkákácóra, miért mindig ugyan az a baráti kör nyeri ezt a feladatot?
- Miért tartja viccesnek egy miniszterelnök, ha a kormányzása ellen tüntetők bocsánatkérésre szólítják fel.
- Ja, és azt is kioknyomozhatná, miért kapott a munkáltatója állami banktól hitelt, mennyit és milyen feltételekkel. Mások kaptak-e ilyen feltételekkel, ha nem miért.
- Ha nem elég világos, akkor oknyomozza már ki a világítástecnkikai balmázst is.
@parti_giano:

Ez nem megbocsátás. Én ilyet nem írtam, csak azt, hogy ha össze kell fogni egy jó közcélért, akkor ott minden ember számít.
@nandras01:

Lehet, hogy pont azért esett ki a pikszisből, mert volt szava, csak nekünk nem lehetett hallani?
Egyáltalán tudod a kiesése okát?
Mert ugye a korábbi oktatási miniszter is kiesett, de azt lehet tudni miért.
@nandras01:

Nincs amnéziám és emlékszem 'gusztustalanállat tetteire és hallgatásaira,de tegyük fel,hogy őszinte a damaszkuszi úton és ebben a történetben mindenkire szükség van,lesz!

@parti_giano:

Jézus mondá:)

„Nem mondom: hétszer, hanem hetvenszer hétszer.”
@látjátok feleim szümtükkel:
igen, lehet, hogy volt -igen halk- szava, de azért lássuk be, nem túl valószínű. amit viszont hallhatunk a szavaiból, azok igen ocsmányak és szervilisek voltak.
nagyon kevés saulból lesz paul...
@gazoló:
nem igazán hiszek a damaszkuszi útban.
index.hu/belfold/2016/03/17/pedagogus_szakszervezet_ezekert_kell_bocsanatot_kernie_orban_viktornak/

"...13. Mert nem utasítja rendre alelnökét, aki otromba ízléstelenséggel minősíti a pedagógus tiltakozás szimbólumává vált kockás inget, s nem szólítja fel lemondásra polgármesterét, aki beteg disznókhoz hasonlítja az általa „nem 100%-osnak” minősített gyerekeket."
Én úgy gondolom, a fának mindegy, hogy ki védi, ha egyszer a védés sikerül.:D
@nandras01: Pál is ezt gondolta, míg oda nem ért. :)
@nandras01:

Sajnos én sem,de vannak ügyek amik érdekében, az ördöggel is...

Ez olyan!
@gazoló:
ezzel az a baj, hogy az ördög később nagyon megkérheti az árat...
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Vidékről? Mit is jelent a vidék?
Magyarország lakói számát tekintve csak egy közepesen nagy város.
Például Moszkva teljes népesség 12.325.387 fő, London kishíján 10.000.000 lakos, de Tokió lakosainak a száma már meghaladja a 13 milliót is.
És még van egy csomó.
@nandras01:

Oszt vagy megkapja, vagy nem. Tanulhatunk e témában a fidesztől.
Egy kicsit más, de fontos:

www.ma.hu/belfold/276614/Allami_biztonsagi_intezkedeseket_surget_az_ugyeszek_egyesulete?place=srss

"az állam részéről konkrét intézkedések szükségesek, mivel az igazságszolgáltatás csak úgy lehet hatékony, ha az ügyészek/bírák hivatali feladataikat megfélemlítés, akadályoztatás, zaklatás terhétől mentesen, biztonságos körülmények között tudják ellátni".

Állam részéről konkrét intézkedés, hogy biztonsági őrök ülnek a kapuban minden ügyészségen, bíróságon. Mit akarnak még? Fegyvert a bíróknak, ügyészeknek, mint anno az átkosban volt? Jobban, gyorsabban dolgozni nem akarnának véletlenül?
@látjátok feleim szümtükkel:
Ezt olvastam róla:

"A terror, a gyilkosságok, az erőszak elméleti megalapozása mellett Lu-kács György tevőlegesen is részt vesz emberek meggyilkolásában.

A magyar csapatok a rakamazi sikeres támadást követően megkísérelték harapófogóba zárni a románokat, ám a román 16. hadosztály és a 20. gyalogos hadosztály katonái megállították az előrenyomulást, majd Tiszafürednél szétverték a magyarok hídfőállását. A visszavonuló katonákat Lukács György Poroszlón sorba állíttatta, majd megtizedeltette őket. Így személyes parancsára nyolc embert lőttek főbe a poroszlói árokparton."
Másszunk fel a fákra! Ha ember van a fán, akkor nem vághatják ki. És vigyünk biztonság kedvéért macskáékat is.
Nem kell erőlködni, meg lehet találni. Hiteles. Féldecisben.
@látjátok feleim szümtükkel:
A 12.47-es kommentednek egy nagy-nagy + 1 !
@látjátok feleim szümtükkel:
Teljesen igaz, amit ebben írtál, úgyhogy leszállhatsz rólam végre!
@Imola Helyesi:
.
A forrás, ahonnan mindez tudható:

Lukács György egyes szám harmadik személyben így ír önmagáról:
„Része volt Kiskörén nyolc vöröskatona kivégeztetésében. Három zászlóaljjal ő védte Tiszafürednél a hídfőállást, két zászlóalj bátran tartotta magát, de egy pesti zászlóalj, noha előzőleg egész napon át velük foglalkoztak, az első támadásra elmenekült, így a másik kettő is kénytelen volt visszavonulni, hogy el ne vágják őket. Mikor átjutottak Tiszafüredre, tanácskozott Sárói Szabóval, hogy kell valamit tenni, különben a két, addig harckész zászlóalj sem lesz megbízható többé.
Ezután állapodtak meg Sárói Szabóval, aki különben nagyon tisztességes kommunista elvtárs volt, a zászlóalj megtizedelésében.”
Ez az egyetlen ismert cselekedete Lukács Györgynek, amely fennmaradt harctéri szerepléséről.
.
Nem lehet megállni, hogy az állampolgár ne adja ki a dühét Lázár cinikus reagálásán a több tízezer pedagógus, szülő és szimpatizáns tiltakozására.
"Csak az állami szférában merik megengedni maguknak a dolgozók, hogy kritizálják nyilvánosan az őket alkalmazókat.
Megnézném mi lenne egy privát cégnél, ha béremelés után felszólítanák a tulajdonost, hogy kérjen bocsánatot."
Fel kell világosítani Lázár Jánost, hogy hibás a példája.
Amennyiben párhuzamot kívánt vonni az állam és a versenyszféra között, akkor Magyarországon a KORMÁNY
A MUNKAVÁLLALÓ ÉS AZ ÁLLAMPOLGÁROK A MUNKAADÓK!
Amennyiben ezidáig ez nem volt világos a kormány számára, ideje lenne fejükbe vésni ezt az egyszerű összefüggést.
Csupán a nyomaték kedvéért megjegyzendő, hogy a versenyszférában a munkaadó állapítja meg a munkabért, nem a munkavállaló, mint jelen esetben nálunk, ahol a kormány munkavállalóként a csillagos égbe emeli a saját javadalmazását.
Jobb helyeken ha a paraszt fát akar kivágni, ezer dollár/darab kauciót kell lerakni.
Ha visszatelepit, akkor megkapja a pénzét.
Egy átlagos fa négy embernek elegendő oxigént termel, megköti a CO2-őt, port, kormot etc....
Szoriccsa az anyjába amelyik kivágatja.
.--
Felmondtak a postások!

Szabadbattyán – Értesülésünk szerint mind a négy hivatali dolgozó felmondott a szabadbattyáni postán: megelégelték a többletfeladatokat.

hirek.ma/hirek/felmondtak-a-postasok
.
Fabius, csak a margó mellett jegyzem meg, csatlakoztam a két csoporthoz. Köszi!
@Imola Helyesi:

"Mászunk fel a fákra."
Még fentragadnál, mint kiscsoportos a mászókán. :-)
Amikor szóba kerül a damaszkuszi út, sose találkozom az áruló szemszögével, pedig ahogy a távoldó Saul hátát nézték hívei , a szembe jövő Paulban csak árulót láthattak.
@Orica Középföldi: egy ideig, mert mikor visszaért hozzájuk, előkapta a neutralizálót...
Három hülye nyugdíjas, nem egy pár, az biztos, szerintem még egy faág sem tudná őket elbirni, hát még ki.
@Imola Helyesi: ebola, mi van veled? mi ortodoksz fityeszesként szeretünk:))
@dr. jenőke (jenőke):

Már tavaly is panaszkodott eg postás ismerős, hogy rengeteg plusz feladatot rónak a kézbesítőkre, pedig ők télen-nyáron-hóban-hőségben az utcák róják, ami magában is kimerítő munka.
@látjátok feleim szümtükkel: és amikor szép idő van és csicseregnek a madarak, ako meg mindenki őket irigyeli:))
@taga20:
Meg a jó kis műhelyszag (mit tudják azt a póstások)!
:-)
@húzzad neki shakespeare: ja, és a 1990-es misz március a falon:)
@taga20: csüdig a fórgácsba, meg az jó gépolaj, hűtő emulzijjó illattya!
@taga20:

"1990-es misz március a falon. "
Ki volt az, Bíró Ica? :-)))
@nincs_itt: nem, ez egy kifinomult, egy elegáns, az autóépítés csúcsa:)

te egyébként abban méred, hogy mekkora hangja van?
@taga20
Mér, már az is baj, ha szeretem a fákat, pláne, ha jó vastag a törzse, és lehet rajta csicseregni?
@Imola Helyesi: ne csináld a hülyét? tudod miről dumálok!:))

kedden, voltál te is a kossuthtéren?
@ornagy50:

Nincs ennek a Juhásznak otthon vasvillája?
@taga20: azé' egy renó lagúna mellett, mindenképpen az.
te egyébként tudod, mit is jelent, ha odacsapják a taliga nevihez, hogy "shelby"? mi vagy ki volt az a "shelby"???

ér a wiki pedigré is!
@taga20: na mindegy, eccer csak megérted a lényeget!

télleg' nem dűt rád az ogv rencere márczius idusán?
csak kérdezem? mert lezer dzsonni, meg olyanokat pofádzik, hogy szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, maszály-föld, togo, burundi stb már régen macsétére hányták vóna!
@nincs_itt: nem használom most.
szerintem valami olyan csóka lehet, mint chiron, vagy novulari :)
@Mariann19: kedves mariann (várom a dijjmat), na szóval, egy olyan országban, ahol egy tolvaj, bugris gané, ilyet meg mer engedni magának, lincselés veszélye nélkül, szerinted 2-3-4 hónap múlva fog emlékezni valaki a ligeti fákra?
@nincs_itt: nagyjából pont beletrafáltam a közepibe, max. annyi, hogy az általam felsorolt két csákó, jobb sofőr volt.

u.i.: bár az a lömani győzelem, nem mindenkinek adatik meg:)
@nincs_itt:

Múltkor talán te szapultad a fronsziát.
Egyik kolléga vett 1.4 milláért egy Bömbölőt, eddig 600 ezret töltött rá, plusz most halt meg a turbó, és a kormányszerkezettel is baj van.
Ha ezt kiköhögi (jelenleg busszal jár) jön a kettős tömegű lendkerék!!!

Másik kolléga: H Astra, az életét ráköltötte, nyáron Olaszorszába szakadt meg a kocsi alatta, ezer sokszáz euró, most adja el, Daciát akár venni.
Ennyit a dojcse autókról.
@parti_giano: te haver, azé a vécéajtódat nem kell feldobnod ide:)))
@taga20: majdnem de ezt megszokhattuk... shelby konstruktőr IS volt, a két a potyolínó csóka meg csak hajtotta a taligákat, nem is akárhogy!
@húzzad neki shakespeare: a flanszijáknak (dácsija is az) még a bömöst is sikerül megbízhatatlanságban alulmúlni, ez nem volt kérdés számomra, hogy aki 4600 euró környéki bömöst vesz, annak ing-gatya lesz...

totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/

csak egy kis ízelítő, flansziják is erősen (gyakorlatilag az összes létező flanszija ipari hulladék motor felsorolva)képviseltetve vannak...

h-astra, gondolom import volt, "megkímélt"... esetleg egy psa flanszija "motort" szereletek bele, mer' occsó!

vegyen egy dácsiját és végképp visszatér a lovaskocsi és bicigli kombóhoz...
@húzzad neki shakespeare: ne csesztesd a srácot! gyerek korában visszautasította a francia nevelőnője, azóta utálja a gallokat:))
@Imola Helyesi:

"...de egy pesti zászlóalj, noha előzőleg egész napon át velük foglalkoztak, az első támadásra elmenekült, így a másik kettő is kénytelen volt visszavonulni, hogy el ne vágják őket. Mikor átjutottak Tiszafüredre, tanácskozott Sárói Szabóval, hogy kell valamit tenni, különben a két, addig harckész zászlóalj sem lesz megbízható többé.
Ezután állapodtak meg Sárói Szabóval, aki különben nagyon tisztességes kommunista elvtárs volt, a zászlóalj megtizedelésében.”"

Ez annyian tér el az általad linkelt írástól, hogy abban e van:
"A visszavonuló katonákat Lukács György Poroszlón sorba állíttatta, majd megtizedeltette őket. Így személyes parancsára nyolc embert lőttek főbe a poroszlói árokparton."

Gyilkos ugye aki mást megöl. Aki mást megölet az is gyilkos. Kérdés, hogy az a katona, aki megfutamodik, az minek minősül, és azzal szemben milyen hadi szabályok alkalmazhatók. Nem most, hanem akkor régen.

Ha elfogadjuk az általad kiáltott gyilkos jelzőt, akkor minden katonai parancsnok, aki lelövetett bármilyen katonát, maga is gyilkos. Így többek közt Napoleonon, Hitler, Sztálin, és katonáik. Ja, a negyvennyolcas magyarok is, mert ők is lőttek emberekre, akik meg is haltak. Bem apó, Petőfi, Kossuth stb.?????

Szóval én csinján bánnék ezzel a jelzővel, különösen azért, mert az akkori eseményekről nincs már hiteles tanú, anélkül meg a fele sem igaz. Illetve melyik az igaz? Az amit Lukács írt, vagy az, aki írásából kihagyta a dezertálás tényét?
@nincs_itt:

?????

A családban anno volt új Zsiguli, sose kellett hazahúzni meg trélerezni!
Ha pedig a német prémium minőségű használt autóra fél milliókat, meg egy milliókat kell költeni, akkor nincs miről beszélni!!!!!!
Mé baszódik el kopottan egy béjemvé meg egy merci ugyanúgy, mint a Renault??
Illést fel akarták jelentni, de nem találtal rá okot:

"Sokáig nem adott ki közleményt a rendőrség az incidenssel kapcsolatban. Lapunknak egy rendőrségi forrás elárulta, hogy a hatóság illetékesei alaposan elemezték a felvételt, és arról tanácskoztak, hogy lehet-e az ügyben eljárást kezdeményezni az ügyészségen Illés ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt. Mint megtudtuk, a vezetői „kupaktanács” arra jutott, hogy szándékos fizikai erőszak nem igazolható, ráadásul az intézkedő rendőr súlyosan kifogásolható módon viselkedett, ezért nem tesznek feljelentést. Ugyanakkor állítólag vizsgálat indult a rendőr kulturálatlan, indulatvezérelt, ezért szakszerűtlen fellépése miatt, amit közvetlen parancsnokának kell lefolytatnia. Értesülésünket megerősítve a rendőrség pénteken délután közölte: "a rendőri intézkedés során a rendőr által tanúsított magatartás és kommunikáció nem felel meg a követelményeknek és az elvárt intézkedési kultúrának. Az esettel összefüggésben a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság vezetője hatáskörében megteszi a szükséges intézkedéseket.""

nepszava.hu/cikk/1088703-rendor-orditott-illes-zoltanra-a-varosligetben---video/
@húzzad neki shakespeare:

Hüje kérdés.
Akkor holnap mit adnak el, ha ma nem kopna el az autók?
Azért azt se felejtsük el, mikor illésg..i Paks II. t védte Szél Bernadettel szemben a parlamentben. (Paks II. nem kicsit fogja megterhelni a környezetet)
"Miniszterelnök úr nevét szájára ne vegye". Persze azóta már illésg..i is lapátra került, azóta lett ekkora "környezetvédő". Biztos az LMP fele ácsingózik, amúgy meg pontosan leszarja a fákat.
@húzzad neki shakespeare: és ehhez mit szósz?

a teszteken lorenzo tarolt, most meg?

forzarossi!:))
@Oxica: valószínű ez úgy lehet, hogy a geci mindenkinek zavarja a látását. ha lemosod, egy új világ tárul fel:)
@húzzad neki shakespeare: a családban volt egy szamárkordé, soha nem kellett hazahúzni.:))

ne csináld a hülyét! a zsigulit példának állítani, példátlan!:))
@taga20:

Hát, nem lesz gyaloggalopp!!
Mindenki a Doktort akarja legyőzni - azt hiszik, tizenkét szűz üti érte a markukat-. :-)
@taga20:

Ne állítsa bezony, mert a mi rozsdás Zaporozsecünk télen a jeges árokból kihúzta a rendőrségi Zsigulit, ráadásul a kötelet csak a hátsó rácshoz kötötték.:D
@látjátok feleim szümtükkel: édesistenem! ne fokozd!

a záporjóska a szoc.ipar szégyene volt. egy ipari hulladék, amit a traktorgyár dolgozói ajánlottak fel sztálinevtársnak, vagy valami hasonló:)))
@taga20:

Tudod milyen volt abban a fűtés? Télen a szülőkhöz utazni pici gyerekkel nagyon jó volt. Ja, meg arra futotta, és nem is lehetett olyan nagyon válogatni. Akkoriban éveket vártak a Zsigára, Trabantra, Skodára. Mellesleg egyszer a szerelő 140-nel kotort vele próbaként.
@húzzad neki shakespeare: ű

Nem volt nevetséges. A rendőrök megállítottak, hogy ki kéne húzni az autójukat. Mertél volna nemet mondani?;D
@látjátok feleim szümtükkel:

Még jó hogy nem egyből a gázkamrába vitték a szerencsétleneket, mint munkára alkalmatlan selejteket. Bár egy fasiszta ország esetében ezen se csodálkoznék.
Úr Isten, mi lett ebből az országból. Nyomorékokra akarják kimondani hogy terroristák. A XXI. században, Európai keresztény unió közepén.
Valami kibaszottul félrement ebben az országban, nem kicsi lesz a böjtje.
@taga20:

Később volt annak nagyon szép formájú változata is, csak az már a nyolcvanas évek vége volt, és jöttek a nyugati autók.
@Oxica:
Csókolom! Ott a pont, Illésnek most sokan hirtelen elfelejtik a seggnyaló, gerinctelen viselkedését. Egy 20 forintost se bíznék rá, a hitelessége nálam nulla, a rendőr ott csak statiszta, hogy a falovat besegítse az ellenzéki táborba. :(
@Oxica:

Gondolom a terroristák a tolókocsit akarták a főni alá lökni megterrorizálás gyanánt.
@látjátok feleim szümtükkel: milyen fasza évek is voltak azok, sokan vissza is sírják aszt a dzsuvát.

olajkályha a kocsiban, ez mindennek az alja:)))
Állítólag elfogták a párizsi merénylet főkolomposát (Bruxelles).
Pedig milyen rendes ember volt, nem volt vallásos, sose járt mecsetbe, csak a családjáért dolgozott stb.... :-(
@taga20:
A legenda szerint harckocsi önindító motor volt benne. Persze ez nem igaz, az jobb minőség volt. Közben egy szimpla orosz NSU koppintás volt, olyan igazi orosz minőségben. A fűtés benne benzinkályha volt... Besza-behu...
@látjátok feleim szümtükkel: NEEEEEEEEEEEE!

mutassál má olyan szép változatot!:)
@taga20:
Iszol te rendesen? Nem feltétlen kell egyeznie a véleményünknek. Az, hogy Illés most mit tesz, nekem nem hiteles, anno "A Dunát" is összeqrták ezek! Nem hiszek az illésféléknek...
@látjátok feleim szümtükkel
A magyar katonákat a románok harapófogóba fogták, ilyen a háború, menekülniük kellett a magyaroknak, és a vörös komcsi meg megtizedeltette őket, a saját katonáit gyilkoltatta le, gyilkos volt, ő maga elismerte, sőt ölni kell a kommunizmusért, ezt hirdette.
Ne mosd egybe a háború elindítóit és a védekezőket.
Egy Napoleon és Hitler nem mosható össze a hazájukat védőkkel.
Veszélyes a gondolkodásod, tyúkól szagú.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem, me holnap is melózom.

persze abban igazad van, hogy köcsögös lenne, ha mindenben egyetértenénk.

azé valld be, kunfalvinórát a juhászpéter interjú miatt, azé szúrnád!:)))
Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt bűnösnek mondta ki a bíróság (kényszerítés?).
Megrovásban részesültek!!!!
@taga20:

Hoztam verset.)))

Pannonius

ISMÉT ORSOLYA MINDZSÓJÁRÓL

Mint amilyen magasan nyúlik föl az égbe Olympus,
kétszer olyan mélység nyílik öledben elém.
Ekkora barlangot nem ugatna be Cerberus, és nem
foghatná be kilenc ággal a Styx vize sem.
Váltani testvérét nem húzná semmi ki Castort,
s Alcidest sem erő, s ének a Tráciait.
Hogyha a Főisten, ki felülről szórja a három-
csúcsú s cyklopsok-verte tüzes nyilakat,
ismeri ezt a lyukat, nyilván a gigászokat ebbe
szórja, ahogy Coeust és Iapetust is ide.
És ha Apolló ismeri már, Tityust ide zárja:
újra-növő máját tépje a saskeselyű.
Plutó is szivesen látná itt annak az ötven-
torkú kígyónak tátogató fejeit.
Ám, ha az összes szörny itt egybeszaladna is, órjás
mindzsód félig sem lenne velük, kicsikém.
@Imola Helyesi:

Szövegértés gyenge.
Nem mostam semmit se össze, se vissza.
A katona az katona, ha támadó, ha hazát védő.
Szóval szerinted a románok elől menekülni kellett, és nem a hazát védeni? Milyen hazafi vagy te?
@húzzad neki shakespeare: nem bonyolult! a magyar használt autó vásárló hüje! megveszi a németek lerúgott bömösét.

akkor nézzük, a német bömös tulajdonost (a magyar sem különb):

- -15 fokcelsiusban, bevágódik az uccán parkoló bömösbe 2 lityós dízli, indít, majd 4-5 ezres fordulaton megindul, az önindító még forog! szerinted ez használ? kiér az autópályára, a motor még HIDEG, és padlógázon gyorsít ami a csövön kifér. mivel köztudottan itt nincs limit, ezért tiltásig tolja a faxkalap.

majd lerúgja ezt a "megkímélt" autót, mert a lízing szerződése szerint 14-15 hónapra szól és 15-20 ezer kilométerre. jön a "jahreswagen" korszaka a kocsinak, hasonló hüjékkel, eléri a 50-60-70-80 ezret (gyakorlatilag végletekig széthajtották a kocsit) és jön az "okos" magyari pógár és alaposan megveszi...

minapi sztori, ismerős megveszi az 5 éves ötösbömöst 2 literes dízli, nó turbó. megyen mint az ördög (még) 2 év alatt szerény 20 ezret belecsavar, bömös tulaj szerint ez semmi, 2-3-4 litert fogyaszt, szerinte, 230-nál. ez a remek járgány 100 ezer kilométernél kileheli a lelkét, bukott a kollega 7-8 ezer eurót... "prémium" ide, vagy oda. az emberek hüjék, nem értik, hogy a fizika, az fizika...
@látjátok feleim szümtükkel:

Most kicsit elgondolkodtam, hogy ha ez a tolókocsis joghallgató fiatalember, repeszekkel a hátában eljut a nyugati világba és ott énekelni kezd a "magyaros vendégszeretetről"

Hát nem kicsit éghet a bőr a pofánkon. Persze a g..inek semmi nem drága hogy hatalmon maradjon, szó szerint bármi áron. (baltás gyilkos kiadatása, náci emlékmű, stb., nem is folytatom mert nincs hozzá kedvem)
@Eszter jött: jájj! ez most orsi pinájáról szólt, kicsit cifrázva?

nagy strici volt ez a pannonpuma:)))
@taga20:

na látod! megérted te a vers mondanivalóját, ha kellően motivált vagy.
@nincs_itt: nahogy lássál má egy jó autót, te szakbarbár!

gondolom winklerrobit nem hülyézed le?:))

totalcar.hu/tesztek/2015/04/24/bemutato_renault_espace_5_2015/
@Eszter jött: ha jó a vers, ako minden világos:)

ja és, húsvétkor má otthon fújod a tojásokat?:))
@taga20: van az a pénz amiért egy autós újságírónak korpásodik a haja...

egy ekkora bódéba, van arczuk 1,6 literes láncfűrésznek is gyenge motorokat rakni... 160 ló, ja persze főtengely végén csúcs fordulaton eccer az életben, mert utána kuka...

30 ezernél hengerfejes lesz, 50 ezernél motorcserés...

bakker ez már vicc, a bömös! 218i active tourert 1,5 literes benzin motorral árulják...

én kérek elnézést, de az AUTÓ 2000 köbcentinél kezdődik és benzines, sima szívó, turbó nélkül!
@nincs_itt: ja, ja! egy jó kis mazda6 gyöngyházmetál színben:)))
@taga20:

miért? jössz locsolkodni?
@nincs_itt:
Nézd, én kérek elnézést, de amíg van hülye, aki megveszi, addig csinálja...
@taga20:

szépasszony utca 001 )))
@taga20: ahogy regéled, vagy s-type accord 2,4 ivtec, kici occó mugennal teljes körűen haragosítva... kicsit 360 paci felett...
@nincs_itt:

"sima szívó"

van fordított is?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ez a balfax eu-s kibocsátási normák miatt van... láttam 1 literes!!! ford c-maxot!
@nincs_itt: Az utolsó mondat igen megszívlelendő!!!

Mr. Shelby a konstruktőrség mellett életművésznek is nevezhető :)))
@Eszter jött: egy sima, egy fordított:)

én meg má arra gondoltam, hogy fehérmájúasszony ucca 69:)))
@Eszter jött: ehhez nem nekem kell érteni!
@nincs_itt:

nem kell ám kicsúfolni a kisebbet, ha érdeklődik motorilag.
@ornagy50:
Ennek a tonyó gyereknek nem lesz egyszerű élete a BUKTA után. A torkos borz hozzá képest amatőr mélytorkos szopógép lesz. Cilike hamar új értelmet talál életének...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nemrégiben láttam egy
fotón két izmos címballon húrt!!!
Nu ő vóót meg a "takony":)))
@nincs_itt:

Na, éppen ezért, se Ájfónt, se német autót nem veszünk!!!
Japánt meg pláne!!!!! Másik ismerős (ezek sose fogynak el :-)) megvette a nem piros, új Mazda 3-ast. Gyárilag nem adtak hozzá valami vacak navigációs, másolhatatlan micro-kártyát, azt utólag kellett megvenni, 150.000,- HUF-ért!
A magyar, suttyó fonsziá 1,6 HDI-is paraszt ennyi pénzből majd egy évig furikázik. :-)
@nincs_itt:
szarakocc...a lízing után is csak akkor éri meg ha tovább lízingeled amibe karbantartás is benne van a díler kölcségére...és persze nem új ótó lízingelési kvótán, hanem annak 1/3-dáért, és visszavinni ha bármi baj van vele, a lízingben van biztosítás is

sohase megvenni ótót, az nem jó buzi nicc...nyakadba veszel egy gondot...
észak amerika 2015 re a Volvo XC90-t választotta az év utility vehicle -jének és a Honda Civic az év autója

bömö st soha az hülye sznobok ótója a zaudi is az lesz hamarosan mert nem fogják ellátni -5 év után- pótalkatrésszel és a merdzsó sem a régi aszt is arra gyárcsák, hogy minél előbb lecserélje a hülye aki elbaszta rá a pénzét

ótó normálisoknak a KIA és a Hyunday, néha Mitsubishi, Subaru, és a Nissan

brühüyyy
kkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
le tudod e ellenőrizni, hogy itt a blogban küldött linkekre rátelepült e a:
traffic.outbrain.com vírus ami mindenféle kavarodást okoz

kösz

brühüyyy
kkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
kiegészítés az előzőhöz, csak a 444 link jén a lap alján lévő "ajánlatunk" képek aggyák a kedves vírust, az oldalt vagy más linken lévő további lehetőségek szépen kinyílnak, pölö a
totalcar.hu/tesztek/2015/04/24/bemutato_renault_espace_5_2015/ az teljesen tiszta

brühüyyy
kkk
@Eszter jött: DDD

Eszemf@om,hogy kegyedet mire ihleti a 'tavac:)))
@Rodeo36:
Az nem itt települ rá, T.felhasználó maga keni össze a böngészőjét minden hasonló izékével. A böngésző friss verzió legyen! Elsőre egy Malwarebyte free verzióval kéne átnézni a gépet (telepítésnél odafigyelni, Pro verziót NEM kérjük), amit talál azt pedig kiírtani. Amennyiben gond lenne még, akkor akad még ötletem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
minden leheccséges kiírtva, frissítve, de akkor mit lehet tenni?
ott van
lécci
bühüyyy
kkk
@taga20: persze. Kiáll egy fiú madár és addig énekel, amíg egy párosodni hajlandó nőstény oda nem repül.
Képzeld el ugyanezt az embereknél.
Kiállsz és trillázod:
-- Dugnééék!!! :D
@gazoló: akkor ez a Piroska és az Ordas c. mese? :D
@graphics: bocsánat, nem mese, hanem történet!
Poszthoz: miért is vágatják ki ama fákat? aham...
na erről 1/2 szó sincs, sajna.
@Eszter jött: Relatív.
Nem feltétlen a kút mély. Az is lehet, hogy csak a vödör volt kicsi, és ráadásul nem bírta a terhelést. :)

30.
Dunán dzsunkán hahókázván
Médiákok tanálkoznak –
Mán röhög az egész, oszt: állj!
Bejegelnek borostákat.

31.
Tibetben is bármely tajdag
Tahó: titkár s főtanácsos.
Minden pancser pancsen láma –
Ám vidúlni nem tanácsos!

(Csakcsöndzöng Cángráng-gjacó)
@húzzad neki shakespeare: drága sékszpírom! nehogy asziggyed, hogy a flanszija izékkel nem ugyanezt csinyájja a t. foschőr!

de! nem bántva túlzottan a flanszijákat, azt azért még a totálkár szakírói is elismerik, hogy hosszútávra flanszijával ne tervezz! vót 3 különféle ilyen izém, éppen az ára miatt...
mindegyik produkálta az összes hibát, amit csak elképzelni lehet! iszonyatos szervizköccségek, állandó hasfájások, amiknek az oka, a trehány, átgondolatlan tervezés és még ennél is silányabb alapanyagok(az ár miatt) beépítése, iszonyatosan slendrián módon.

egy diesel volt, valóban igen alacsony fogyasztással, de ehhez mérten ekhós szekér "lendülettel", állandó elektromos meghibásodásokkal, kuplung 30 ezrenként halt meg, ilyenkor az egész motor kiemel!... egyébként tényleg occsó.

ha autó akkor japán(honda), koreai, és nem "prémium" német(ilyen a napi használatú taligám 170 ezer km, benzintos, 7 éves, féktárcsa és betét, olaj, szűrők).
ha izom autó, akkor persze amcsi vas...
@Rodeo36:

"minden leheccséges kiírtva, frissítve, de akkor mit lehet tenni?"

Vidd hátra a sufniba,fogd be a satuba oszt 'szoríjjad jó erősen,ha hangot ad akkor igyál meg egy '56-os hápét 'Levédiabasznád egészségére és vegyél egy másikat Rodikám:))

www.youtube.com/watch?v=yqWvZ4oaxUM
@graphics:

DDD

"Nem feltétlen a kút mély. Az is lehet, hogy csak a vödör volt kicsi, és ráadásul nem bírta a terhelést. :)"

Sose add fel:)

Megoldás:térdre im(ol)ához:)

Janus Pannónius

"Csábos a nyelved, a húsod lágy, arcod gyönyörűség,
míg bele nem fogtunk, mindened elragadott.
Ám amidőn lefeküdtünk, annyira tágas üregbe
csúszott fütykösöm: el sem hiszi, hogy hüvely az.
Oldala sincs, sem vége, csaponghat, mint szabad égen
benne, vagy úszkálhat, mint hal a tengereken.
Ámde hiába rugózna szegényke a parttalan űrben,
gyengének bizonyul, céljához sosem ér.
Rázhatnám faromat, tárhatnék kart ölelésre,
nyomhatnám magasan hátra a combjaidat:
mit se segít. Veritékes mellem tépi zihálás,
szétreped ágyékom, fájnak a csontjaim is.
Fosszanak isteneink meg bájaidtól, ami vonz, vagy
adjanak azt, amivel, Orsolya, baszni lehet.

(Szepes Erika fordítása)
@Rodeo36:
Regedit. A google mutatja a leírást, hogy ezt az állatot melyik böngészőnél hogyan. Beírod a nevét+remove. Először a böng.tulajdonságokban mondjuk megnézném, nincs-e eltérítve parancsból. Böngésző egérjobbgomb tulajdonság parancsikon fül cél: ...\chrome.exe" ott vége más már nem lehet utána.
@nincs_itt: öööööööööööööö

www.youtube.com/watch?v=buL348VG_qo

K. úr családjával Szombathelyen élt,
Indultak nyaralni, de a mama félt,
Ne rohanjunk, Dönci! Olyan szép a táj,
Tudják a gyerekek, te vagy a király!

2. B. elvtárs Szegeden a Volgájába szállt,
A hátsó ülésen a titkárnője várt,
Hátraszól a sofőr: -Főnök, mi a cél?
Gyerünk Balatonra, ami belefér!

Jó nekem a Trabant, nem kell Cadillac,
Az élet nem álom, holnap ébredek.

K. úr megérezte, eljött az idő,
Férfi módra vezet, reszkessen a nő,
Előz a kanyarban, a gumi szinte ég,
Hátul a két gyerek, szembejön a Vég!

Keletről a Volga Siófokhoz ért,
B. elvtárs ott hátul, a lényegre tért,
Félrenéz a sofőr, a sziréna zúg,
Hétköznapi eset, vértől mocskos út.
@nincs_itt: Nekem eddig a madzag is bejön. (lekopogom)
@gazoló: hidd el mai szinten az enyém is "trabant" a szimbóleum is hasonlít...
@Rodeo36: alapállás, hogy csak az vegyen kp-ért kocsit, akinek durvára nem számítanak a kőccségek!

teljesen egyetértek, magam is így vettem az autókat.

bizony, nem sok flansziját soroltál fel, ámerikába most készülnek "visszatérni", sokat kell még fejlődniük, hogy megfeleljenek...
@taga20: A frász jött rám a nyitóképnél!!! Minek ijesztegetsz már te is ? :) Nesze, büntiből:
www.youtube.com/watch?v=ggOSU7jNSZc
.
Lemondtak a szakértők, mert nem szeretnék visszaépíteni a Budai Várba a Horthy-korszakot

A testület tagjai azt is írták: „Elfogadhatatlannak tartjuk a kortárs megoldások helyett száz-százötven éve megrajzolt tervek, fel sem épült épületek anakronisztikus megvalósítását, teljesen elpusztult épületek újraépítését, az ennek érdekében teljesen felszámolt magyar műemlékvédelem történetének és eredményeinek teljes semmibevételét. Szellemiségében is igencsak károsnak tartjuk a 19. század második felének, a 20. század elejének ilyesfajta rekonstrukcióját, az I. világháborúba torkolló késői historizmus, illetve a Horthy-korszak jelentés nélküli kulisszáinak, esetenként egyenesen idétlen építészeti megoldásainak száz- és ezermilliárdokat igénylő újraálmodását.”

hvg.hu/kultura/20160319_Lemondtak_a_szakertok_mert_nem_szeretnek_visszaepiteni_a_Horthykorszakot_a_Budai_Varba
.
@dr. jenőke (jenőke):
Viccországban kérlek? Itt eleve utálják a zöldfelületet, mindent lebetonoznak, letérköveznek, kiírtják a fákat. Felépítenek (pénz nem számít, hülye adófizető állja) egy soha se volt múltat, evégre anno a kisz-ben is ezt forszírozták az ettársak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
kösz kűttem privvy-t, lécci
kkk
és most igazán: brühüyyy
asszondja fabius, hogy két csoda történt. ennek nem kéne egy templomot építeni? lehetne a neve szent illés összefogás templom, makovecz tervei alapján valami nagyon nagy organikus izé...
@dr. jenőke (jenőke): Szerintem kortárs megoldások sem illenek, műemlék épületek közé a várba.
@gazoló:

Ez a video nem ér annyit, hogy végig kéne nézni.
Ez viszont jó:
"A regisztrált "ünneplők" két méternél is magasabb vaskordonnal körülkerítve. A kordonra több helyen is fekete vastag műanyag fólia húzva, hogy se bentről kifelé, se kintről befelé ne lehessen látni. Vagyis aki bent van, az ne láthassa a kinti valóságot (a kormány ellen demonstrálók nagylétszámú csoportját), a kintiek meg ne lássák ezt szegényesre és szűkösre komponált benti "mulatságot"."

Ha már kerítünk, akkor azt jól, hogy seni ne lásson. Azt nem tudjuk mit, de ha lehet hallani is csak azt hallja, hogy a fidesz stabilan első helyen. HOL? Mert itt a múzeum előtt aligha.

Azért a pálmát az vitte, amikor egy "ünneplő" hölgy azt mondta, hogy sok a lengyel, azért nincs hely. Mármint a kerítésen belül. Közben meg harcolunk az idegenek ellen. Ja, a lengyel az nem idegen. Meg még azért sem reklamáltak, hogy a tejtermékeik kiszorítódtak a magyar üzletekből.
@parti_giano:

Tultolod azt a binyiglit ( tagásan mondva ). Miért zavar téged az, ha Illés tiltakozik a fák kivágása ellen? Pont az a jó benne, hogy megmutatkozik, van józan ész a fideszben is, csak a nagy fidesz demokráciában a brancson belül nem merik kimondani amit gondolnak, mert kivágják őket, mint a macskát. Ennél jobb ellenpropaganda a világon nincs. Ráadásul fizetni sem kell érte.
Továbbá, ámde nem utolsóként, a fának mindegy ki akarja megvédeni. Ugye nem csak a kommunistalibsibolsi oldalnak szabad? Na.
@parti_giano: Építsék újjá a rákosi pajtás által felrobbantott Regnumot Marianumot, amiben aztán kaphatna egy mellékoltárt az Illés csoda is. :)

hg.hu/cikkek/varos/9575-a-felrobbantott-templom-a-regnum-marianum-tortenete
@gazoló: "...A parkban a zöldterület nagysága nő, kevesebb beton, több fa és cserje lesz, a most zajló építési munkálatok 15 fát érintenek, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.”"

Basszus! Ezek nem érzik maguk körül a teret! Én ha építek a telkemen egy kutyaólat, azzal a zöldterületem csökken. A Városligetben valami csoda történik?
@Andrass9:

Te nem kicsit vagy-é perverz. Ijesztgetsz itten mindenkit.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

Felcsökkentett zöldfelület:(

'junó?:)
....

(papaya földben:)
@gazoló:

És a maracuja? Arról volt szó. Papáját nem szeressem, mert nem érik meg. Ha érett akkor ehető.
Lehet, hogy a ligetben is jobban teljesítenek zöldterületügyileg?
@dr. jenőke (jenőke):
Nagyon jól tették. Még csak nem is a habsburgokat kellene dicsőíteni/kormány/, hanem a magyar királyokat.
Jó, de ezután mit fognak énekelni?
Ujjé, a liget az korszerű,
Ujjé a ligetben jó?
És a neve mi lesz? Városköves?
@gazoló: minek az idejit mérik??? nem látom a zarczkönyvet, mer' anticóccijális vagyok, csak élőben találkozom a barátaimmal, nem regisztereltem!
@látjátok feleim szümtükkel:

Nem lehet elégszer ordítani ezt!!

www.youtube.com/watch?v=2iWfPd4WSKY

.............

///Bocs akkor mc. csak tévesen írtam..Maradjunk a golgotavirágnál...
(Volt csomagolt kiszerelésben is mag)
@Imola Helyesi:

Kézcsókom:)

Damaszkuszból? Légy üdvözölve a klubban:)
@gazoló: ááááá! megvan!!! taga20 kapott egy karórát és megpróbálja megfejteni!
@gazoló: a ligetbe' má' nincsen ángol park. igaz a cirkusz tán még áll, de csak addig amíg rá nem jönnek, hogy konkurenciát jelent, a duna parti kupolás épületnek.!
@gazoló: ja! esztet sem szoktam nézni, mer dögunalom.
Hazudós vajnatévé hogy áll a Juhász interjú után? Merthogy durván hazudnak, vágnak meg riportot, az a kis rohadék Juhász erre képes volt lehozni az eredeti, teljes vágatlan anyagot, amiből lejött, hogy a hazudós vajnatévé a királyi egyeske szintjénél is szarabbra züllött. még a halvány látszatát is kerüli annak, hogy nem viktorka seggéből kilógva hazudnak, hazudnak, jó néna egy kicsit hamisítanak. Tanulság belőle, ha bárki annak a szarnak netán nyilatkozik, rögzítse már ő is azt a riportot, mert a firkászkurvák kicsit hazudósabbak lettek!
@gazoló:

Már láttam. Igaza van.

Azért jó a friss gyümölcs magját vetni, mert annak az ízét ismerjük, a vett magból meg nőhet sárga termés is.
@PeniValdes:

Drága Peni,tisztázzuk,nem damaszkuszi klubban,hanem a ligetvédők klubjában!!

...
Mi "szörnyű" az F1-s hírek?
@látjátok feleim szümtükkel:

Sárga már van,a zacsira kék volt írva,de majd meglátjuk:)

Különben finom koktél íze volt:)

www.gasztrotrend.hu/wp-content/uploads/2013/06/pink-passoa-575x262.jpg
@gazoló:

Volt már rá példa, hogy édes paprika magot adtak el, azt a fele csípős lett.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A Juhász interjút Kunfalvi Nóra Szilvia készítette, aki február óta dolgozik a TV2 csatornánál.
Emellett ez a híthű hölgyemény a Corvinus Egyetemen tanítja az újságírást.
"Oknyomozó-tényfeltáró újságírás" címmel tart szemináriumot.
No comment
@PeniValdes:

Ahhoz mit szólsz,hogy a 'banditévé bekukkantott Juhászék ablakán?:)
--------------

Hejj,régen minden másképp volt:)

..még a kukkolás is...
----------------------------
A kukkoló éji dala

Végigvizsgáltam a kis
sportkukkeroddal a még
világos ablakok
mögötti világokat
a szomszéd házban.
Igazad van, sehol se basznak.
Mi itt nem baszunk.
Dugom is el a rémült hernyót.
Akár a szomszéd házban is lehetnénk.
Jóllehet ha az (innen nézvést)
szomszéd házban lennénk,
akkor te bugyirózsaszín bugyikat
áztatnál kék műanyag lavórban,
én meg tréningalsóban, atlétában
ellenőrizném a kaktuszokat.
És nem lennének ilyen gondolataim.
Mi volnánk az ország.
@Mariann19: Szia!

'akinemtudjatanítja:(

Valami kézilabda lesz a hétvégén,kézcsókom?
@gazoló: bocs,de én szeméttel nem keverednék a helyedben.
@gazoló: nem szeretem a leskelődöket. egy volt szomszéd pl minden reggel anno azt nézte,hogyan öltözöm...aztán rádölt egy fa
@PeniValdes:

Mi ez a rigid hozzáállás,tán volt valami afférkátok?:)
@PeniValdes:

Mindenkire szükség lesz!

Hozzá kell szoknunk az érkező "damaszkusziakhoz,bár sokan ehhez is eléggé szelektíven állnak hozzá!
A héten Szörényi,Jeszenszky,Illés,később ki tudja?

Persze nem egyformán 'borzolják majd az idegeket!
@gazoló:
Szia!
Pontos adatokkal tudok szolgálni.
Motor Zaporozhyje - Veszprém Sport1 ma 17.00-kor.
Ukrajnából közvetítik a meccset.
Az ellenfélről annyit tudok, hogy az alsóházi D csoportból az első lett.
Nem ismerős nekem ez a csapat, meglátjuk.
Amennyiben megvernek minket, ne járuljunk hozzá, hogy vízummentességet kapjanak!
@gazoló: sejtettem én, hogy a nem volt az a kút annyira mély. Ha már majdnem belerokkant, akkor miért ment vissza újra és újra? :D
@Mariann19: :)

Kösz drága!

Rád mindig lehet SZÁMÍTANI:)

Ujjgyakorlat lesz:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nagyon jó ahogy a kerítés mögül Orbán fejhangon üvölti a gyűlöletbeszédét lengyel felirattal,aláfestésnek zúg az "orbántararodj".Több volt a rendőr mint a bértapsoló.
Orbán már megbukott ez látszik, csak ő még nem tudja.
@avanivi:

A filmből több minden látszik, mint amit látni szeretnék, de egy biztos nem, a bukás. Ehhez a nemszeretés kevés.
@PeniValdes: miért? az utóbbi napokban mintha kicserélték volna. lehet, hogy megjelent neki a szentlélek, és jó lebaszta?:)))
@gazoló:

Ebbe a térfigyelő rendszerbe az a legjobb, hogy önjáró. Már az orra hegyéig sem lát, így olyanokat is lát, amit a jól látok sem.:D
@taga20: én nem bízom a hozzá hasonlókban,nem ölelgetek boát.
@Orica Középföldi: Azt mondod azért látom így mert ezt szeretném látni? Olyan volt mit egy leharcolt oroszlán.
@avanivi:

Bizony, bizony. A rendszer működik, tök mindegy milyen állapotban van.
@avanivi:

'Emléxem előtte írtad,hogy ott leszel lélekben és helyetted is rongyosra ordítottam a hangszálaimat!
Felemelő volt érzékelni,hogy hallja minden szavunkat,bár nagy ívben szarik ránk,azért meg kellet adni a 'cs-nak ami a 'cs-é a 'pöcsnek ami a'pöcsé!
Nem gondolom,hogy tele lett ettől a nadrágja,de a híveknek a minimum,hogy hallják az ott skandáltakat!
Visszafele elvegyülve az ájultak között volt a legtanulságosabb!
A hipnotizált egér hozzájuk képest...áááááááá "leharcolt oroszlán:))
@gazoló: haver, mi a fasz van itt? zombiland?

szombat este mindenki mi a faszt csinál? nyuggerek? csajok?

komolyan mondom lassan bedobom a törülközőt:))
@taga20:

Eszter is el van menve:)

Bezzeg tegnap a barlangi oktatás:)))
@gazoló: pedig egy jó kis barlangos test, csodákat tud művelni a csajokkal:))
@gazoló: Azt gondolom,hogy igenis betojt. Nem nagyon találkozott ő eddig a beszédeit megzavarókkal csak lelkes orbánimádókkal de látványosan csökken a híveinek száma is.Máskor tolongtak körülötte.

Nincs válasza a hatvanpusztai birtokra,mert ugye az sem jó ha azt mondja,hogy nem az enyém hanem az apukámé.Mostantól aki szóba meri hozni annak vége.

Kösz hogy kiabáltál helyettem is, ha ott vagyok ugyanazokat kiabáltam volna mint ti.
@avanivi:

Ritkán tévedsz errefele,remélem már teljesen felépültél!
Kik azok a Szabó testvérek?
@Andráska8: akik elszabják, gondolom én:)
@gazoló: Jól vagyok és olvaslak benneteket,rossz alvóként legtöbbször éjszaka.
@avanivi:

Legyen szép a napod,napotok!

Weöres Sándor

ÚJSZÖVETSÉGI APOKRIF LEVÉL

Thorgom földjéről hoztam el tinektek
a bércek közt lakók üdvözletét.
Ott volt az Éden. Négy áldott folyója
a négy égtájba siklik szerteszét.
A hegyi víz zúdulva őrli medrét,
tört ormokon zölden reped a jég.
Ó szűz tetők! ó rég-járt sürüségek!
ó ős-titokról hallgató vidék!

Ki egykor létet gyújtott az anyagba,
szent bűnéért e tájon szenvedett:
a láncolt Titán, kit keselyü tépett,
vért tajtékozva marta a hegyet.
Törvénybontása törvény lett azóta:
a formán lét gyúl és uralkodik.
Nyugodt a táj. A csúcsokon a hajnal
a Tűzlopó véréről álmodik.

Gida ugrál a hangos vizesésnél,
halvány füst leng a szálerdő alól,
a völgyben barna pásztornép tanyázik,
mind nyájas, józan és csak néha szól.
Körükben csókkal, boldog áhitattal,
táncok, dalok közt telt az életem.
Sípjuk kedves zenéjét olykor-olykor
még fölidézi emlékezetem.

Mondják, áldás és átok onnan indult:
az első ember, mondják, ottan élt,
ki szenvedésre váltotta nyugalmát,
állat-voltáért kínzó észt cserélt.
Hol a Tilos Fa lombja ringatózott,
azóta templom épült a hegyen.
Önnön súlyával harcol ott a márvány
s önnön űrével az íves terem.

És benn két agyaras angyal között dúl
a mozdulatlan szobor-harc heve.
Láttam: egyikre „Szeretet" van írva
és a másiknak „Jóság" a neve.
Az egyik így szól: „Szeresd a családod,
hogy legyen néki mindenből elég!"
A másik: „Ne fűzzön bilincs a részhez,
szeress egyformán mindent, min az ég!"

Így marják egymást, dühhel fenekednek,
köröttük űr és félig-tört sötét.
Én ott voltam. Most járom a világot
és viszem Thorgama üdvözletét.
Kiáltom: minden jó! mindenhogyan jó!
gonoszság nincs: a harc az Istené!
a harc és mozgás: ugyanaz! mi mozgunk
a mozdulatlan Újra-Egy felé!
süti beállítások módosítása