Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Kéz kezet mos almalében? 24.hu/kozelet/2019/12/16/oteves-almasuritmeny-orban-rokonsag-bedolt-ceg-... (2019.12.16. 08:09) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • boborján20: www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDvnSwBvOIOVA&index=3 (2018.03.25. 18:28) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2016.01.11. 09:20 Fabius

Maffiacsaládok földárverése

Két dolog szokott mostanában rendre eszembe jutni, mikor a földárverések eredményeiről olvasok.

1: L. Simon polihisztor úr örökbecsűje: „nem kötelező kurvának állni, de ha annak álltál, akkor dugjál: hajtsd a pénzt”.

orban_fold.jpg

Ők pedig dugnak és hajtják a pénzt. L. Simonék is megnyerték amit meg tudtak, de mi az ahhoz képest, amit a Nemzeti Gázszerelő és a népes kiccsaládja összenyert? 1391 hektár az annyi, amennyihez a népes Mészáros família sem volt elegen', Lőrincre a lehetséges 300 helyett 400 hektár jutott. Majd csak megússza valahogy, elnézik neki, vagy írnak egy új kivéve törvényt a jogszerűséghez.

A személyre szabott törvénygyártás úgyis nagy divat manapság.

Győrffy Balázs agrárkamara elnök egyik kezdeményezője volt a földlopásnak földárverésnek, és kezdeményezője lett a lex-Simicskának, miszerint az új tulajdonos szabadon megemelheti az adott terület bérleti díját. Két legyet egycsapásra: szívesség Viktornak, amiből személyes haszonka is generálódik egy apró, ám annál csodálatosabb véletlen folytán.

Tiborczék földszerzése szerintem nem lep meg senkit. Nem elvárható, hogy a miniszterelnök lányának egy földnélküli Pityu legyen a férje, hogy fognak akkor az unokák traktorral játszani a határban? Gondolni kell az időre, mikor Papika már nem lesz teljhatalmú, mindenható kutyaúristene az országnak, két-háromszáz hektár még pont annyi, amennyi bekapál kézzel is a posztját vesztett lakájsereg.

Ja, igen: a másik ami eszembe szokott jutni, az Ángyán és a maffiacsaládok.

146 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr938260766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@avanivi: De miért? Mert megteheti. Egy normális országban már régen lecsukták volna...
Én aztat nm értem, ha egy tisztviselőnek ahhoz, hogy egyes intézményekben vezető lehessen ( felnőtt embereket vezető ), esetenként nemzetbiztonsági átvilágításon (is) kell átesni, akkor egy tanárnak, akire gyerekek nevelése van bízva, miért nem kell hasonló alkalmassági vizsgaton átesni? Annál is inkább, mert ez a harmincahány fiú, lehet, hogy soha nem lesz képes unokák szüleit nemzeni a bámtalmazás miatt. Nem ez lenne az igazi nemzetmentés?

Arról nem is beszélve, hogy abban az intézetben más nem dolgozott, vagy be volt varrva a szemük? Főleg az öngyilkossági kísérlet ami nagyon durva, hogy senki nem vizsgálta ki az okát.

velvet.hu/helyszinelo/2016/01/11/csepeli_pedofil_tanar_szulinapodra_megeroszakollak/
@látjátok feleim szümtükkel: Azért a 40milka nem tudom hogyan jött össze nekik.

Mellesleg már az 1. orbán kormánykor trükköztek a lakástámogatásokkal. Akkor mindenki akinek volt pénze lakásra abba fektetett. Akkor is a volt pénzen volt a hangsúly, akkor is a gazdagok jártak jól.
@gazoló:
Én? Hagyjál már, a zeller-meg a petrezselyemlevelet is alig tudom még mindig megkülönböztetni, a piacon meg csak ott vásárolok, ahol ki van írva, hogy mi micsoda, honnan, meg mennyibe kerül.

Egyszer volt egy kis kertem, de pont iszonyatos szél volt, amikor veteményeztem, így mindenhol kis répák meg zöldségek nőttek.Amikor meg krumplit ültetett a férjem, csak a nagy gödrök maradtak meg, mert elment közben a kocsmába.
Belehalnék az egy hektárba is.
"Magyar földre fideSSparasztot"

Hát ez telitalálat, kis módosítással.

Magyar földbe az összes fideSSparasztot.
Csináljátok tik is gyurcsányi után, ne itt irigykedjetek!!

hvg.hu

"Egymilliárd forintért adta el Gyurcsány Ferenc az egykori Taurusból leszármazott, bábonymegyeri Béta-Roll Zrt.-t - jelent meg a vállalkozás honlapján.
A cég 88%-os részvénycsomagját, 4 millió eurós cégérték alapján a német Böttcher GmbH vásárolta meg 2016 januári hatállyal a Dobrev Klára vezette, Gyurcsány Ferenc által tulajdonolt Altus Portfolió Kft-től és a menedzsment két tagjától."
@ulpius66:
Ezek az iparra mentek, ott nagyobb a haszon?
Vagy mit csinált az a Bétaroller? Hol futkosott a haszonért?
Jobb lesz, ha felébredtek. Normális körülmények között soha, semmilyen bíróság nem fogja tudni visszaszerezni ezeket a földeket.
@Oxica:
Igazság szerint azt írta volna: földbe!
A probléma csak az, hogy a magyar birca a nyakáig érő szarból is kinyúl és behúzza az x-et a Fideszre.
Nekem mindegy, csak ne rongálják a földet szakértelem híján, és az új tulajdonos ne adja el külföldinek.
De már akárhol utazom, sehol vetésforgó, csak mindenhol a büdös sárga repceföld virágzik.
@Imola Helyesi:
Bocs a repce virágzik a földeken.
@látjátok feleim szümtükkel: a cikk szerint a tanci nem pedo, hanem meleg.
@Imola Helyesi: az még hagyján, de nem is szántanak. Újabban csak tárcsáznak, mert kevesebb nafta fogy, mintha szántanának. Szóval megvakargatják a felső 5-10cm-es réteget, aztán majd lesz valami. Mélyszántás felejtős. :(
@Imola Helyesi: pedig az egy hektár nem sokacska. Vannak olyan gyümölcsfák ami alatt nyugodtan lehet zöldségféléket is termeszteni. Akkor több a bevétel.
Füvet lehet vágni a nyuszinak, csirkének, tásnak is.

Amúgy a földművesség főállású elfoglaltságot kíván.
A férfiembernek egy-két sör vagy kis borocska nem hátrány a helyszínen, mert akkor nincs oka elmennie.
@Imola Helyesi:

"_.Amikor meg krumplit ültetett a férjem, csak a nagy gödrök maradtak meg, mert elment közben a kocsmába.
Belehalnék az egy hektárba is. _"

Minek az 1 hektár? Még azt az egy gödröt se tetszik bírni kiválasztani? Tulajdonképpen mekkorának tetszik lenni? ...köbméterben?
@bértrollbosszantó_kovi1970: monnyuk a halódó, korhadó nyugaton bizonyosan. Abszurdisztánban meg dicsőségnek számít...
@jaegtoer:
Nagyon viccesnek tetszik lenni. Magának meg elég lenne egy kapafőd is, biztos.
@graphics:
Hát a férjem sem értett hozzá, az a helyzet. Földművesnek születni kell. Én nem is értem ezt a nagy földvásárlást.
Virágzó kis gazdaságok kellenének, ahol egy család meg tud élni és van egy kis haszna is, és eltartják a nagyobb városok lakóit.
Brüsszel ide is betette a lábát, ezzel a földtámogatásokkal a korrupciót támogatja. Junkcer szerintem csak akkor látott földet, amikor nem a brüsszeli bevándorlónegyedbe, hanem a francia szőlősgazdákhoz látogatott.
@jaegtoer:
Egyébként csak hallgasson, maga nemcsak a káposztaföldjére irigykedne, hanem még a töltött káposzta receptjére is.
@Imola Helyesi:

Imola, kedves, ha most azt mondja, hogy a férje krumpliültetés közben gyökszótárért ment a kocsmába, akkor lekapom a kalapom.
@jaegtoer:
Akkor még én sem gyököltem. Ő meg csak tökölt - mármint a krumplival.
De én voltam a hibás, mert nem ellenőriztem, mentem volna a krumpliért, de csak a gödrök voltak.
Kíváncsi lennék, hogy mikor tér vissza az uradalmi intézők világa, mert ezek a ,,birtokosok'' földet legfeljebb cserépben láttak.

A szerzési vágy nem elég: a föld nem olyan dolog, mint ha van egy menő autója valakinek (bár a szervizre ott is költeni kell), hanem érteni is kell hozzá, ha nyereségessé is akarja tenni és nem akarja, hogy az ügyintézői lenyúlják. Nagybirtokon ui. nem lehet mindennap ott lenni, csak főállásban.

Persze megint más kérdés, ha teljesen véletlenül leendő beruházások helyén vannak az új birtokok...
@Imola Helyesi:

Bármilyen furi, nem vagyok irigy... se földre, se káposztára. Töltöttre meg pláne, hát még receptre.
@Imola Helyesi:

De azért visszajött a kocsmából a galád, nem?
@jaegtoer:
Tudom, hogy nem irigy, inkább csak szűkszavú.
Én is ismerek legalább ötféle töltikápi receptet, bizony.
@jaegtoer:
Vissza, mindig. De felvídított a hülyeségeivel, régi szép idők!
@Imola Helyesi:

Most a mostani szépidőkben kell vidámkodni. Van minden... trafik, föld, hirdetőoszlopok, stadionok, kisvasút (majdnem kisz fasz út-at írtam), CSOK, és lehet sorolni. Még az árfolyam is afölött a szint felett van, amikor a 'klasszikus' szerint a miniszterelnöknek le kell mondani. Mi kell még? Csupa bolondság az élet. Hét emeletnyi boldogság, gombócok a torkokban és sírásszabadság. Ez már több, mint amit el lehet viselni. Adjuk már le a miniszterelnököt a ruhatárban.
Belegondolt abba valaki, hogy 1941 milliója van egy családnak csak földvásárlásra? 150ezer forintos havi átlagfizetéssel hány évet is kellene dolgozni? Mondjuk havi 40 marad a 150-ből (és akkor nagyon optimista voltam), akkor évente 12x40 az cca. 0.5millió megtakarítás évente. 1941/0.5= röpke 3882 esztendő alatt bármelyik magyar családnak összejöhet.
Vagyis cca itt el kellett volna kezdeni a gyűjtögetést:
hu.wikipedia.org/wiki/Hammurapi_babiloni_kir%C3%A1ly
@jaegtoer: egy sváb valszeg úgy is mondaná :D
@graphics:

én nem gondoltam bele, mert nem vagyok gázszerelő, se felcsúti, nem falubelim a miniszterelnök, és különben sem járok meccsre, ráadásul nem ultizok, súlyosbító körülményként szotyolát se köpködök és a 20 évvel ezelőtti csíkos ingem sincs meg. Belátható, hogy ilyen volumenek nem érhetik el az ing(er)küszöbömet.
Pihentetőül egy szonett (palimpszeszt):

Csak én tudnék falumnak hőse lenni,
elsők közt legelső: mindenkit lenyomtam!
A mindenséget vágyom szántóvá tenni,
de még földemnél tovább nem jutottam.

És nem szánt ennyit rajtam kívül senki,
mihez tankoltam egy nagy demizsonnal
-- mert jó munkához sokat is kell inni --
ám pohártól végleg megundorodtam.

Ezt az ugart ma még fel kéne törnöm,
de előbb iszom s eszem egy falást
és addig lovam félre lehet csapni.

Míg legel, csöppet szundítok a földön…
s csak alkonyatkor költ egy darázs.
-- A mindenségit! a szántásnak annyi.
@jaegtoer: feltételezem, hogy az adóbevallása is rendben van mindenkinek.
@jaegtoer: azé ez a fözőcskézésed kicsit gyanús!
csak nehogy asztán rajta kapjunk egyszer, hogy vityával együtt töltitek a kolbászt:)))
A dal így alakul:
Föl, föl, ti rablói a földnek?
@jaegtoer:
Megvan: Földet kell venni, dohányt kell termelni, eladni a trafikban, hirdetőoszlopon hirdetni, kisvasúton szállítani, csokos házat venni, maga se egy élelmes ember, az biztos, velem együtt.
@parti_giano:
Mér maga gazdálkodik? Legfeljebb garázdálkodik.l
@graphics:
Három gyerek, több traktor, kombájn, vetőmag, stb,
@Imola Helyesi: a vége elég szöglete lett. megakadt a torkán a cirokseprű?
aranyásó pecsenyeállat
@taga20: aranyásó pecsenyeállat
@graphics:

A bevallás feltétlenül. Az adó az más tészta, 1-2 milliárdon meg nem kell fennakadni, helyiérték meg helyi érték kérdése. Ezért fel kellene rúgni egy jószomszédi viszonyt, amikor a rigó jobb felől is - bal felől is annak fütyül akinek kell?
@Imola Helyesi: miért pont 3?
egy traktor elég egy gazdaságba.
@jaegtoer: errefelé csak feketerigók vannak és városi rigók lévén kissé megváltozott az énekük, amit az erdei, vadon élő feketerigók már idegen fajként azonosítanak. Egymással nem keverednek és nem szaporodnak.
Vicceskedik a főváros ecceri ügyvédje is. Képtelen a bíró kérdéseire érdemben válaszolni, felkészületlen. Gondolom azért ezért a remek szereplésért pénzt kap. Magyar György lealázta... Azt ne feledjük, ez is "csak" egy belső harc.

www.atv.hu/belfold/20160111-mahir-per-magyar-szerint-felkeszuletlen-volt-a-fovaros

Igaz, legfeljebb 5.5-17 milliárdba kerül majd a kártérítés... Remélem a fővárosi vezetők az majd saját zsebből állják!
Azért a Földalap és annak vezetői egy normális országban azonnal ügyészségi őrizetbe kerülnének. Persze ahhoz egy normális ország kéne...
.
Mostmár nem csak Alice van Csodafalván!
Mi is.

Nincs már várólista a műtétekre az egészségügyi államtitkár szerint, Ónodi-Szűcs Zoltán erről az állami televízióban beszélt. Azt mondta, annyira sikeres a várólista csökkentési program, hogy már csak 35 ezren várakoznak valamilyen beavatkozásra, ami szerinte már nem is igazi várólista.
.
Itt az ideje adakozni!

Vajna tímea melltartó nélkül jelent meg a Golden Globe-díjkiosztón -

hungary.shafaqna.com/HU/HU/312286

.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: További kifogás volt az, hogy az internetet szolgáltató oszlopok csak wifi-jeleket sugároznak - hangzott el.

Mit sugározzon még? Szabad Európát? Radio Bangladesht?
@graphics:

Akkor azok migráncs rigók. Magyar rigó tudja, hogy merre fütyül. És! nem Gyurcsány kottájábúl ám!
@parti_giano:
A te ... :)

A hónap vicce:
propeller.hu/itthon/3183518-selmeczi-gabriella-egyetemi-kancellar-lenne-szegeden

Valakinek kérdése??? :D
(Jó, a Facebook-on a Ha... ha... ha ... hát a faszom nem kéne?" kérdést mellé tették...)
Volt fideszes doki ismerős az "ami jár az jár!" kommenttel kiegészítette.
Van valami pók is netán a sarokban?
@graphics:
Ügyvéd ismerős hasonló kismadár láttán jelezte nemrég, hogy minden kreténnek manapság jogi diplomát adnak...
@graphics:

én nem vagyok ebben biztos. egyszer nagyon magyaráztam valamit s eközben nekimentem egy ilyennek. Én határozottan hang és fényjeleket is érzékeltem.
Próbálja ki. Vagy mondják meg tarlósnak, vagy a másik info zseninek aki a bármálkozás utáni utókeresztségben a G. előnevet is kiharcolta magának a Lajos bácsitól.
@dr. jenőke (jenőke):

Hát ha egyszer nem telik rá. Mindent felemészt a gyémántüzlet. Van ilyen. Legalább a kaszvadt valagát eltakarta azzal a nincs egy rongyom sem-mel, ha már a lópofájától nem kímélte a publikumot.
Ezt a parasztozást abba kellene hagyni, legalább egy okból: sokunk nagy és dédszüleit méltatlanul sértjük meg avval, ha például olyanokat nevezünk parasztnak, akikről a poszt szól. A paraszt az egy tisztességes foglakozás volt, értettek a földhöz és az állatokhoz. Kemény volt, de tisztességes. A mai „nyertesek” sem egyikhez, sem másikhoz nem értenek, és a tisztesség olyan ritka jelenség a köreikben, mint kolostorban a fitymacsattogás. – bár erről azért nem vagyok megbizonyosodva, mióta egy mélykeresztény párt is a kormány szerves(…!) része.

Szóval, a jövőben kívánatos lenne a bunkó-tolvaj-szarházi minősítést jelentő „paraszt” szót lecserélni a „gyökér”-re! De lehet más is, ötleteket szívesen olvasna a zember fia aki nem Saul, de GoldenGlobós – nagy g(a)rat!!! EX!
Salmeczi művésznőhöz komment:

"Caligula lova meg konzul lett." Hööö... :)
. .
Ilyen méltatlan összehasonlítás után hogy nézel egy lovacska szemébe?
Igaz, hiába keresek, nem találok hozzá hasonlíthatót.
Talán egy neoprimitiv népi festő gyermekkori próbálkozása megállná a helyét.
.
Most hallottam a tévében: valaki leszúrta Rittbergert.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

egy macska, egy macska! meg állomásfőnök a japán vasútnál! Szólj hozzá!? Skandalum. Egy malamut haverunkat meg megzabálták a kontinensen. a kínaiak.
@dr. jenőke (jenőke):
-:DDD
És mi van, ha még iszol is?:))
@100 kóbor kutya:
Csak egyet? Annál több embert ettek meg a kutyák...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az más. Rokonaink éhségből falnak föl néha-néha egyet-egyet kockáztatva hogy elkapják a veszettséget, ami nagy átok ránk nézve. De azok a kici szárga emberek ínyenckedtek, hogy gyorsan kössön rájuk a cement!
@Knósszosz: Legyen PROSZTÓ oszt annyi!!!
@dr. jenőke (jenőke):

Ez mióta hír? A hír az lett volna, ha férje ura narág nélkül jelenik meg ugyan ott.
Kommunikációs kormányzás korát érjük:

"Félmilliárd forintot költöttek arra a kommunikációs kampányra, aminek a botrányt kavaró menzareformot kellett népszerűsítenie. Csak a Debreceni Egyetem majd 400 milliót kapott, ebből készült többek közt olyan reklámfilm, amiben azt tanácsolják a gyerekeknek: legyenek türelmesek magukkal, mert pár nap alatt megszokják a sótlan menzakaját"

hvg.hu/itthon/20160108_menzareform_kommunikacios_kampany_Debrece

Minden fillérje megérte, de'télleg...
Maffiacsaládoknál pedig mindig akad pár milliárd, amit legalizálni kell. Tudom, ez akkor csak aprópénz...
"...maga se egy élelmes ember, az biztos, velem együtt."

Nahát! Egy őszinte mondat. Harngoztatni kéne.
@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon szépen kérlek
ne kojitáljál ki velem!!!
/vizuális típus vagyok!!!:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Azért már az is hír lett volna, ha egyáltalán megjelenik.
@ornagy50:
UFF/OFF--- ez fogalmat ad arról a mákonyról, amit Te... érted.
Biztosan.
www.youtube.com/watch?v=KXtP7IXPtoE
De rohadtul szerencsés vagy Te!
@Knósszosz: 0.08-nál!!! Egyirányú utcában szembe a
forgalommal???
SKANDALUM!!!:D
@taga20: Ez pedig még "jobb"

Vajna Timi 2 milliót költött leendő gyermeke plüssmacijára

24.hu/belfold/2015/12/04/vajna-timi-2-milliot-koltott-leendo-gyermeke-plussmacijara/
@Gábris szomszéd:

Két milla Andy-nek nem tétel, van olyan "bohóc", aki egy este a többszörösét hagyja ott a kaszinóba.
Tudnék mesélni! :-)
@Gábris szomszéd:

Jártam, de már több éve felhagytam vele.
Már a Tropicana-ban is volt részesedése Vajnának.
Azért a lengyelek mekkora arcok már.
Mi is kiálltunk az Eu-val szemben keményen szerencsére, de ilyen címlapot azért nem tettünk egy újságra sem!:)

www.origo.hu/nagyvilag/20160111-eldurvult-a-varso-es-brusszel-kozotti-vita.html
Nagyon nagy!!
RESPECT!!!
Na, meg ott az ellenzék egy része is kiáll az országáért, ha támadják, nem úgy, mint az itthoni szánalmas ellenzék (egyéb jelzőket nem is írok, mert minek is). Ez is nagy különbség persze!
Juncker és Schulz bohócot és Merkel Muttit minél hamarabb távolítja el az Európa maga felől, annál nagyobbak a túl élés esélyei. A saját országukat épp tönkre vágják (bár azért bízom a németekben, azok sem idióták, hogy sokáig nézzék karba tett kézzel, amit az országból csinálnak ezek az idióták)
Szerencsére egyre több ország kezd ébredezni.
@irógép:

Főleg Európa keleti oldalán és szépen lassan visszarendezik a 90 előtti állapotokat. Nekem mán nyóc, de a fiataloknak nem mindegy. Kólönösen, ha megszűnik a szabadon járkálás lehetősége. Neked ez teccik b+?
@PeniValdes:
Mi az, Penge mi nem tetszik neked?