Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.17. 09:23 Fabius

Orbán: háborút, háborút, háborút!

A pé cé ideje lejárt! - mondotta tegnap Kedves Vezetőnk miután megtanácskozta vitrinárpáddal és pasatónival, hogy ezt mondani lesz a legcélszerűbb. Meg'há ugye Európa süket és vak, mer' ő felismerte a bajot már rég és meg is mondta a felismerési pillanatban izibe. De Őrája nem hallgatott senkise, nem akarták megérteni, hogy őkelme nem xenofób csak látnok.

Aztán meg itt van, ne. Benne vagyunk a háborúban.

orban_haboru.jpg

De jó hír Európának, hogy Viktor nem durci, ő továbbra is meg akarja változtatni az európai politikát. Nem mondja, hogy minden migráncs terrorista, de gondolja. Viszont szívesen lenne schengeni határvédő, mert jól áll neki a gyoda rendelő formanyomtatvány. Ha nem a görögök akkor a bolgárok és macedónok kövessék őt a migráncsok elleni harc gyodálatos ösvényén, építsenek kerítést mert az mindent megold.

Vagy valami.

Mert az az apróság azért kimaradt a Nagy Megfejtésből, hogy mifaszt teccene kezdeni Őfelsége a schengeni határok közé született terroristákkal. Ugyanis a párizsi merénylet kivitelezői és értelmi szerzői pár kivétellel ilyenek. A főkolompos családja nem negyven napja, hanem negyven éve él itt köztünk. Őket éppen úgy megrázta a leszármazottak "műve", mint minket, értetlenül állnak a tettek előtt és úsznak a szégyenben. Velük mi lesz? Deportáljuk a kerítésen kívülre? Orbán szerint az európai elit nem hajlandó a közbiztonság romlásáról beszélni, de ezek szerint van olyan forró krumpli, amit Viktorunk sem szívesen söndörget a háborút harsogó nyelvén.

 

568 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr448085368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az a másfél millió AZÉRT MERT RÁ SZAVAZOTT.....

AZ A 4 muillió meg AZÉRT MERT NEM MENT EL SZAVAZNI

k u s s o l j o n !!!!!!!!!
Ez itt még a keleti nyitás, vagy túlmozgásos ferink látnok volt és minden muszlim terrorista?
@skribler200: Ezen rugózok én is folyton. Az a 4 millió az most ne pofázzon. A másfél millió pedig lassan felébredhetne végre az orbáni álomból, és elkezdhetne gondolkodni. Bármennyire is nehezére esik az önálló gondolkodás.
@Fabius:

csak halkan merem mondani, me gyön a Boli és ódaba baxarint a zevezőjével, hogy a francia Valls aszonta, gondolom kontrázott a zseb-prímásnak:

Háború és mi megnyerjük!
Csak ismételni tudom magam :-) s ezért elnézést.
endresy.blogspot.com/2015/11/parizs-reakciok-orbantol-de-minek.html

Orbán hazudik (hajóágyú törölve :)

Hollande meg hülye. Nem is értem, hogy Szijjártó még nem rendelte be a francia nagykövetet. Megüzenni, hogy a főnoke nem a Főnök szerint működik, és ebből baj lesz.
hmmmm

A javaslatot 154 igen, 41 nem, és 1 tartózkodás mellett fogadták el. A kormánypárti és a jobbikos képviselőkön kívül igennel szavazott a független Kónya Péter, az MSZP, az LMP, a DK, az Együtt, a PM és az MLP képviselői nemmel voksoltak. Az egyetlen tartózkodó a független Kész Zoltán volt.
@The Ghost Wolf: Nem fognak felébredni. Orbán azt kínálja, amit csak egy diktátor kínálhat. A közvetlen felelősség alóli feloldozás látszatát.
Nem a balszerencse, hanem a tudatlanság és az azt pillanatnyi politikai előny elérése céljából kihasználó demagógia áradása...

(tegnap más blogot is olvasva a következőkre jutottam: vannak azok, akik képesek felfogni a liberalizmus lényegét és vannak azok, akiknek ez megterheli az agyi kapacitását, ők azok, akik tudatlanságból egy olyan reneszansz előtti középkorban kívánnak élni, melyben van autómobil, drótnélküli telefon és internet... )
ha már háború:

Fektess fegyverbe!

Ez szinte mindig jó tanács az üzleti életben, de így a párizsi terrotámadások után pláne. Az Intercept szedte össze, hogy hétfőn milyen jól teljesítettek a tőzsdén a nagyobb fegyvergyártó cégek részvényei.

444.hu/2015/11/16/fektess-fegyverbe

--

Terrorcselekmény miatt zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten

Erről tájékoztatták Putyint kedden. Putyin a felelősök megbüntetését kérte.

444.hu/2015/11/17/terrorcselekmeny-miatt-zuhant-le-az-orosz-utasszallito-a-sinai-felszigeten

--

Senki sincs biztonságban az Iszlám Államtól

A nagyhatalmak eddigi ellentéteit felülírta a példátlan párizsi merénylet, és összerántotta a koalíciót a terrorszervezet ellen. Putyin hirtelen újra szalonképes lett Nyugaton.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2015%2F11%2F17%2Fsziria_megallapodas_terv_nyugat_oroszorszag%2F

--

Egy meggyilkolt szíriai katonáé lehet az útlevél, amivel az egyik merénylő utazott

Egy Aszad katonái által megölt szíriaié lehet az a hamis útlevél, amiből kettő is van, csak más fotóval. Az egyiket a Stade de France stadion mellett találták meg, azt feltételezik, hogy az egyik öngyilkos merénylő ezzel utazhatott Szíriából egészen Franciaországig a menekültáradattal együtt.

hvg.hu/vilag/20151117_Egy_meggyilkolt_sziriai_katonae_lehet_az
Franciaország hivatalosan is kérte az EU katonai támogatását

Az uniós alapszerződés 42. cikkének 7. bekezdésére hivatkozva a francia védelmi miniszter arra kérte a tagállamokat, hogy tehermentesítsék a más országokban állomásozó francia csapatokat. Ez az első alkalom, hogy az alapszerződésnek ez a klauzulája alkalmazásra kerül.

hvg.hu/vilag/20151117_Franciaorszag_hivatalosan_is_kerte_az_EU
@Sir Bates dö Hól: azért Burgundiába visszamennék...bár idegesítően illedelmes társaság volt.
@nincs_itt:

1: Valls hazája fizikailag is jelen van Szíriában, és fizikailag és meg lett támadva.

2: Orbán csak szellemileg van jelen, és a szellemi jelenlét is megtorpan a schengeni határoknál. A hazánkat meg - szerencsére - le sem szarják a terroristák.

Nem lényeges különbség, de hátha mégis számít ez az apró eltérés.
@Fabius: "A hazánkat meg - szerencsére - le sem szarják a terroristák."

Bizzunk benne, hogy ez sokáig így marad.
Érdekes interjú

Arra ébredtem, menni akarok dzsihádistákat ölni

Interjú egy magyar volt hivatásos katonával a párizsi események után. Tapasztalt harcos, átesett már a tűzkeresztségen, de úgy érzi, meg kell védenie a Hazáját.
Eddig az volt a legnagyobb bajunk, hogy lesz-e nyugdíjunk, lesz-e miből autót venni. Most az a kérdés, hogy biztonságban vagyunk-e az utcákon, a focimeccseken...

Miért utálod az iszlámot?

Nem utálom, szó sincs erről. Nem az iszlám ellen kell harcolni, hanem a politikai iszlám ellen.
A félreértelmezett, kiforgatott értelmű, gyilkos dzsihád ellen, ami nem csak a mi kultúránkat akarja elpusztítani, hanem a sajátját is. Igen, a sajátját is, ugyanis minden, ami emberi, csak akkor létezhet, ha fejlődik. Mohamed vak követői azonban meg akarják állítani az időt 632-ben.

vilaghalo.info/v/magyar-katona/
@Fabius: még mielőtt valaki orbántálibnak tartana, leszögezem, hogy ogv-vel kapcsolatban a szellem kifejezés, nem kicsit erős!

de! asszem még az eu tagja francio. és mo. is, tehát, elméletileg közös lehet ez a háború!
csak azért mert ogv is a szájára vett egy szót, azért nem kell törölni azt a szótárból!
csak az általam felfedezni vélt "ellentmondásra" voltam bátor rámutatni...

az meg, hogy ogv egy retardált, nem befolyásolja a helyzet veszélyességét, a teljes eu-ra nézve!
@PeniValdes: erre van az időgép... nekem viszont nem szimpatikus a kötelező vasárnapi mise vagy máglyarakás alternatíva...

"Akkor miért harcolunk?" (W. Churchill)
@nincs_itt: Jó lenne végre abban közös nevezőre jutni - itt a blogon is, - hogy ilyenből egy is BŐVEN SOK!! :(

Magyarországon is átment az öngyilkos merénylő

A terrorista, aki a Stade de France-nál felrobbantotta magát, a hamis vagy hamisított útlevéllel regisztrált Görögországban október 3-án. Majd október 7-én Szerbiában volt, október 8-án Horvátországban, és így feltehetően Magyarországon keresztül - ezzel az útlevéllel - jutott el nyugatra.

index.hu/kulfold/2015/11/16/parizs_merenylet_terror_iszlam_allam/magyarorszagon_is_atment_az_ongyilkos_merenylo/
@Sir Bates dö Hól: a máglyarakás pedig igen finom!
@nincs_itt: gondolom husztnak is a kedvence volt... meg még oly sokaknak...
@Sir Bates dö Hól: nem hiszek az időgépekben,tudod Éjfélkor Párizsban...minden múlt csak innen nézve okozhat vágyott nosztalgiát,de benne élve maga a hétköznapi valóság.
A máglyarakást meg nem szeretem,nem finom.
Hogy miért harcolunk? Azért,mrert hiszünk abban,hogy a világ,az emberiség fejlődik..aztán,hogy ez igaz e,az jó kérdés.
@Gábris szomszéd: teljesen mindegy, hol ment keresztül! bejutott, gyakorlatilag ellenőrzés nélkül igaz ezek szerint regisztrálták(baromi gondosan járhattak el a görögök), hamis papírokkal(jé, mik vannak!), majd pár hónapos sertepertélés után, embereket ölt.
gondolkodjunk: nem tudom a számot, hogy eddig összesen mennyi bevándorló érkezett az eu-ba. szerintem vastagon 1 millió feletti a szám, mondjuk 2015 év elejétől kezdve.

az én véleményem szerint, sokan lehetnek még. azok sincsenek kevesen akik már itt voltak korábban és hirtelen radikálisok, meg dzsihadisták lettek. ez már elég nagy veszély, legalábbis én úgy érzem.
@Sir Bates dö Hól: na, ha már vasárnap, akkor húsleves és rántott hús. ne már máglyarakás.
@Sir Bates dö Hól: nekem sem a kedvencem, amikor hangosan követelik, hogy azonnal szüntessék be a márton napi ünnepségeket. viszont én sem háborgok a ramadan-on...
@parti_giano: ugyan szomorú napok vannak,de ismertem olyan embert,ki tört-zúzott ha vasárnap nem rántott hús volt..
@Sir Bates dö Hól: husztnak is kedvence volt, főleg bús düledékein. mit neked tíz vagy husz jános.
@nincs_itt: az ünnepeket minden normális elfogadja, a gond azoknál a szokásoknál lehet,amik nem férnek bele európai életünkbe...vagyis nem férnek bele,ha azt fehér nővel teszik, de ha barnával,hát az az ő dolguk..
A percekkel ezelőtt közölt adatok szerint több mint 5500 Iszlám Állam-párti Twitter-fiókot lőtt le a két napja zajló #OpParis internetes hadművelet keretein belül az Anonymous. A hackercsoport tagjai a párizsi terrortámadás-sorozat után hirdettek “totális háborút” az Iszlám Állam ellen.

hvg.hu/tudomany/20151117_anonymous_opparis_iszlam_allam
@PeniValdes: tudod, engem az is zavar, ha az afgán nőt az önkéntes muszlim "járőrök" keresik fel az otthonában és felhívják a figyelmét, az egyébként rendkívül felvilágosult hölgynek, hogy elvágják a torkát, ha nem tekeri magát ezentúl zongora takaróba az utcán! mindezt hónapokkal ezelőtt, bajorország egy csendes városkájában!

maga mesélte, miután a rendőrségen jelentette az esetet!
pont mint a trolloknál vagy a széljobbalnál

Azt próbálják kideríteni, miben más a terroristák elméje

Az ideológia mellett a biológia is befolyásolja a merénylőket.

www.origo.hu/tudomany/20151116-terrorista-viselkedes-pszichologia-biologia.html
@nincs_itt: és vajon az átlagot érdekli..vagy az "ő dolguk"?
@PeniValdes: érdekli, mivel nem szeretnének hasonlóval szembesülni, a saját feleségük, lányuk esetén! mert lássuk be, aki a sajátjait is képes megöléssel fenyegetni, annak nem gond "mást" is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja! jó ötlet! Anonim Terroristák Önsegélyező Köre, zöld számmal, heti ülésekkel...
adója 1%-át is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_"Azt próbálják kideríteni, miben más a terroristák elméje"_"

És arról nincs híradás, hogy a vizsgálókat ki vizsgálja, s aki a vizsgálók vizsgálóit felügyeli az konkrétan kicsoda és hogyan nevezik a vonatkozó passzust?
@Gábris szomszéd: a legszebb, a hír alatt, az "emirates" légitársaság hirdetése olvasható...
@Gábris szomszéd: majd küldik a zöld számot neki is, ahol kigyógyulhat... ATÖK-ben!
@nincs_itt: Mondjuk ez sem lenne rossz módszer, miután elkapták őket. :)

youtu.be/_in8vsu7nXY
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez se rossz, a rohadt populista fejüket:

A tűzzel játszik a kormány: eltörlik a munkanélküli-segélyt, csak közmunka lesz

index.hu/gazdasag/2014/11/13/szocialpolitika/
@nincs_itt: Mondjuk az is elég beszédes, hogy miután Putyin a G20-on megmutatta Obamának is a bizonyítékokat arról, hogy kik bizniszelnek az ISIS-el,

www.atv.hu/kulfold/20151116-putyin-a-g20-orszagcsoport-tobb-tagja-is-penzeli-az-iszlam-allamot

nagy hirtelen valahogy épp jutot idő az amcsiknak szétlőni 116 olajszállító tartálykocsit. :)

www.military.com/daily-news/2015/11/16/us-a10-attack-planes-hit-isis-oil-convoy-crimp-terror-funding.html

Nyilván az elmúlt bő egy év alatt erre nem értek rá. :)
"Nem mondja, hogy minden migráncs terrorista, de gondolja."

Ez teljesen normális. Sőt, ez _a_ normális. Ahogy az Európa békéjét eláruló vezetők teszetoszáskodnak az pedig az abnormális. Amikor nem tudod, hogy ki veszélyes és ki nem, akkor a tömeget és a területeket kezeled a szükséghelyzetre való tekintettel, mint pandémia esetén a karanténnal, és bizonyos követelmények felfüggesztésével. Nem tudod, ki veszélyes, ezért mindenki marad, hol van, amíg a szűrés tart. Amíg egészségesnek nem nyilvánítanak a hivatalos szervek, potenciális veszélyforrás vagy, százak halálát okozhatod.
@parti_giano:

Akkor eltörlik a munkavállalói és munakadói járulékokat is? Így lenne logikus, mert ugye ez állítólag a segélyezés miatt fizetendő.
@parti_giano: úhy tudtam, b+, úgy tudtam:-)... tekerek még egyet, és ráfogom a gyuszira...
@Pantagruel:

Pont úgy, mint aki az Aranykéz utcában robbantott anno, az is veszélyes volt, és most is az. Különbség, hogy ő nem migráncs, hanem szomszéd. Meg pl. a Magda Marinko is szomszéd volt, amig be nem csukták.
@nincs_itt: nem értem a márton-nappal mi a gond... mint, ahogy azt sem, hogy egy mecsetépìtésben sem látok kivetnivalót (nem a mecset megléte miatt indulnak el oly messziről)...
@Pantagruel: Überfasza, hogy ott tartunk, már ilyen cikkek is megjelennek. :(

www.ckr.hu/blog?id=86
@nincs_itt: ez egy bűncselekmény... pontosan az erre adott határozott és egyértelmű liberális válasz okán fog változni az iszlám is, mint változott a katolicizmus is...
@Pantagruel:

én meg hadat üzenek a csudálatosan normális nalayának, mer az a normális, én meg bicigli vagyok.
@Gábris szomszéd:

mongyak neked ojjan magyar várost, ahol tíz perc alatt, a piacon?
hmmm, erre most jöttek csak ráááá? nem hiszem...

Online játékokon keresztül kommunikálnak a terroristák
A terrorszervezetek a kevésbé népszerű szolgáltatásokat részesítik előnyben és amerikai helyett egyéb szolgáltatókat használnak.

sg.hu/cikkek/115877/online-jatekokon-keresztul-kommunikalnak-a-terroristak
Írtam a múltkor, hogy Belgium már elesett.
@Sir Bates dö Hól: Mesélsz picit a hatásos liberális válaszról, amely az ilyen bűncselekményeket visszaszorítja?
@Pantagruel:

ha eszt úgy érted, hogy klaviatúrát püfölve nem szarom le a saját inamat a rettegéstől, úgy eltaláltad.
hüje fostalicska, mint echte konzervatív liberális konklúzió.
Hát azért nem kell beengedni számolatlanul az embereket, mert jönnek a terroristák.
És így van Fabius sokan már itt élnek és lesznek azzá, mert hát még sem megy úgy ez a beilleszkedési dolog, ahogy ezt sokan hazudják.
És te magad a többi libbant idióta megint Orbánt szidod, mint tettétek fél éve is, mikor olyanokat mondod, hogy előbb utóbb ebből újabb terror cselekmény lesz.
Akkor is jött a ballib oldal, hogy mit riogat.
Sajnos jött is a dolog sok sok halottal, és a ballibantok ugyan azt a faszságot nyomják tovább.
És bőven elég, ha csak két terrorista jött be a mostani csoportokkal!! Ennél az akciónál is részt vettek olyanok.
De az a baj sokkal több jött.
Sajnos Európa lassan ébred, és ehhez ártatlan halottakra volt szükség, akikkel Merkel mama nem fog szelfizni.
Most már a németek is plakát kampányba kezdenek.
Most már Putyin is kell.
Most lassan ráébrednek arra, amikért Orbánt szidták eddig.
Ja és te Fabius meg a hazai ballib oldal persze most is csak Orbánozni tud:))))))))
Olyanok vagytok, mint a Norvégok, akiket jól megbuciztunk, azt még most is csak velünk vannak elfoglalva!!
Bár az Eu szépen lassan azért ébredezik. A hazai ballib oldal képtelen bármit is felfogni és elismerni, így aztán nem véletlenül, hogy gyakorlatilag már nem politikai tényező lassan. Az ország nagy szerencséjére!!!
Egy jó szocdem párt jó lenne, de erre kilátás sincsen.
@Gábris szomszéd:

tudod faszfej, hajdanán a lányomék egy napon keresztül lapítottak a pad alatt a gimiben, mer egy baromarcú nemmigráncsnak úgy tartotta gusztusa, hogy az iskolában próbájja ki a vadiúj skorpióját.
@hacsaturján: Nem tudtam, mi az a "nalaya", ezért bepötyögtem, és egy csinos nőről dobott ki képeket, gondoltam, akármit jelentsen, amit írtál, ha szerepel benne ez a nő, neked csak jó lehet. Ami a félelmet illeti, úgy látom a libbantak fosták le a bokájukat, "megdöbbennek", "megrendülnek", mondogatják, hogy "nem félünk", de már az utcán sem mernek végigmenni, lásd a CH elleni merénylet utáni "nem félünk" tüntetést, amikor a nagyokosok egy üres utcában vonultak tüntetőleg lehegesztett csatornafedeleken. Azok, akik nem a seggükbe dugott fejjel élték az életüket, azoknak az ilyesmi nem újdonság, és ez nem érzéketlenség vagy tompultság, csak tudják, hogy az oroszlán nem szalmát eszik.
@irógép:

allah növessze nagra a szakálladat effendi! nem akarc doktorálni?
@Pantagruel: akkor még keresgéljél. előbb-utóbb grand hotel lesz belőled, bár most még nagyon rejtőzik benned.
@Pantagruel:

nem vagy ölég alapos a keresést illetően, vagy nem olvastál rejtőt. borzasztó hiányosság az, ijjen vérzivataros időben. madrid, london (kuc-kuc), párizs után mi jöhet még? megindul indonézia nyugatnak? mi lesz burundiban? sok-sok komoj kérdés, mejre a libbantak még nem szerkesztettek btk-t. ajvékojjak egyet? ajvé!
ami meg a többit illeti, engemet inkább ez zavarna, ha nem lennék svalbárdi illetőségű rénpásztor:

hvg.hu/itthon/20151117_Pokorni_lesujto_kepet_adott_a_magyar_kozo
harcra magyar,BÖDE DANI már bemelegített a norvégok ellen
@Gábris szomszéd: már az elejin is mondtam (amikor csak nekiindulgattak az oroszok), hogy ha a denevérkommandó nekivága dolognak, akkor gyorsan rájönnek a lefejezők, hogy a kara-kumban és hasonló helyeken megedzett társaság nehezebben feltörhető dió, mint a tevés vándorbeduin
@hacsaturján: Na és nekem ahhoz mi közöm van faszfej? ;)
@Gábris szomszéd:

a kölök aznap reggel vette a skorpióját tíz perc alatt a piacon és nem félóra alatt brüsszelben.
@hacsaturján: ja, igen, az, hogy rákattintok az első akármire, amit felajánl a google, az távol áll az alaposságtól :) egyébként arra gondoltam, hogy rejtői a szöveg, de már nem emlékeztem, és most sem rémlik konkrétan; évtizedekkel ezelőtt olvastam Rejtőt
@hacsaturján:

"allah növessze nagra a szakálladat effendi! nem akarc doktorálni?"

Ez kurva jó ajánlás, de így sem tudom ezt a hülyét olvasni:)

" nem szarom le a saját inamat a rettegéstől, úgy eltaláltad."

Ne dicsekedj, Svalbardon keményre fagy, mire leér, és tova pattog, mielőtt rettegést okozhatna.
@parti_giano:

na lássa, ebbe van valami, de hogy jogászcsaj képibe még trippert is lehet kapni, az valami borzasztó.
@parti_giano:

Te, ha a görényeid - már szinte egy hadsereg - asztrális síkra lépnek, megnézheted magad. Ne viccelj ezzel, hót komoly:))
@Pantagruel:

ami aszt illeti én is régen foglalkosztam mélyfilozófijával, ámbár jó a memóriám, valamint "ars longa vita brevis".

schwachta szokratész vagy knapp (ahogy tetszik), nyugalmazott ítéletvégrehajtó (aki úgy érzi, hogy még tartogat számára valamit az élet)
@Orica Középföldi: tudod mennyien törik bokájukat svalbárdon fosás közben?
@hacsaturján: á, majd kézbe veszek párat, úgyis minden életkorban érdemes újraolvasni, vagy az egész életművet, ha rákattanok. Pécsett volt egy antikvárium, az öreg Szukits (a fivére vitte a könyvkiadót), aki még suzemélyesen ismerte Rejtőt, neki volt olyan polca, hogy úgy voltak ott a könyvek, hogy Rejtő álnevei szerint, s akkor már 2 infarktusa volt az öregnek, vagyis ma már szerintem senki sem tudja, hogy miért voltak egymás mellett bizonyos kötetek, nem csak P Howard meg Gibson Lavery
@hacsaturján: á, majd kézbe veszek párat, úgyis minden életkorban érdemes újraolvasni, vagy az egész életművet, ha rákattanok. Pécsett volt egy antikvárium, az öreg Szukits (a fivére vitte a könyvkiadót), aki még suzemélyesen ismerte Rejtőt, neki volt olyan polca, hogy úgy voltak ott a könyvek, hogy Rejtő álnevei szerint, s akkor már 2 infarktusa volt az öregnek, vagyis ma már szerintem senki sem tudja, hogy miért voltak egymás mellett bizonyos kötetek, nem csak P Howard meg Gibson Lavery
@Pantagruel:

"Nem tudod, ki veszélyes, ezért mindenki marad, hol van, amíg a szűrés tart."
Ez a dolog lényege!

Igaza van,de egy köztörvényes bűnözőnek sem minden meglátása feltétlenül hibás ezt el kell ismerni!

Na persze, 'ovg szájából,aki pajzsként maga elé tartja ezt az ügyet nehéz támogatni!

"őkelme nem xenofób csak látnok."

Látnok egy nagy 'fact a geci!Így akar kígyóként kisiklani a felelősségei aló és felmentést nyerni genyaságai alól!
Az amnéziás nép meg felejt,tapsol,ünnepel:(

@hacsaturján:

"én meg bicigli vagyok. "

Ha ezt kikérhetném a biciklisek nevében:))

kepkezelo.com/images/lgk49dlboffckecqtag9.jpg

Je suis:))
@parti_giano:

Egy frászt, ina szakadtukból ordítják, hogy nem kell több migráns, bár sose láttak egyet se, csak véletlenül beleolvastak a magyar lapokba, blogokba.
@gazoló:

kikaphassa, ha nagyon akarja és nem démon.
@Orica Középföldi:

mihozzánk biciglivel áradnak a migránsok, lassan többen lesznek, mint az oroszok.
@Sir Bates dö Hól: nem teljesen érted, mit történik, attól tartok. úgy fest, fogalmad sincs, miről van szó. a "liberális" politika, a "nyitott határok" vezetnek a párhuzamos társadalmak, enklávék és gettók kialakulásához, az állam visszaszorulásához, visszavonulásához és tehetetlenségéhez. Az állam megszűnése azt jelenti, hogy az általad hangoztatott "liberális válasz" nem lesz több politikai gesztusoknál, amit közvetít néhány csatorna, amit senki sem néz, mert helyette az imámot hallgatják a mecsetben.
Ez ellen kéne inkább háborút inditani, de gyorsan, és ha lehet, akkor győzni.

"A gazdaságtalan működés ellenére a cégvezetők busás jutalmakban részesültek, volt, ahol a bevételek 48 százalékát elvitték a vállalatvezetési költségek."

Aha, gondolom az elmúlt öt és félévben is. Ez pont olyan, mint a kormányzati apparátus létszám és költségcsökkentésének ígérete. Bár isten malmai is lassan őrölnek, miért is várnánk a mostani kormányzattól gyorsabb és pontosabb döntéseket? Mellesleg miért kellett öt év ennek a vagyonkörnek a vizsgálatáig?

index.hu/gazdasag/2015/11/17/asz_jelentes_allami_erdogazdasagok/
@Pantagruel:

"Amikor nem tudod, hogy ki veszélyes és ki nem, akkor a tömeget és a területeket kezeled a szükséghelyzetre való tekintettel,..."

Ezt.
@Orica Középföldi: pont fordítva, a migránsok olvassák a varánuszt, s kedvelik svalbárdot.
@hacsaturján:

Pokorni el is késett, meg el is tévedt Nem az újságban kéne nyilatkozgatnia a közoktatás helyzetéről, hanem a pártjában harcolnia. Ha már eccer háborúzik a tábornoka.
@Pantagruel: "Az állam megszűnése azt jelenti, hogy az általad hangoztatott "liberális válasz" nem lesz több politikai gesztusoknál, amit közvetít néhány csatorna, amit senki sem néz, mert helyette az imámot hallgatják a mecsetben."

Nem értem miért baj, ha az imámot hallgatják a mecsetben? Csak az a jó, ha a katolikus pap gyűjti a templomban az aláírást, prédikál a fidesz mellett, és a hívők egyorbánistent bámulják, mint az aranybornyút? Magyarul: vallásháborúzzunk?
@hacsaturján:

" bújdosó,biciklis 'migráncs éneke:)

Në gondolj, fiacskám, arra: në
juss farkasok fogára, morgó medvének belébe, tengëri halak
hasába, vízi szörnyek prédájára! Ëlég szélës Suomi földje, hatal-
mas Savo határa bujdokolni bűnösöknek, rossztëvőknek rejtë-
këzni, öt-hat esztendőt kihúzni, eltűnni akár kilencre, míg kë-
gyelmet kapsz idővel, évek múlva mëgbocsátnak.”
@hacsaturján: :))

„Gyere szánomba, gyönyörűm,
takaróm alá, aranyom! Adok almát kóstolóra, mogyorót ropog-
tatóra!” (- 144)
Hajadon hevesen mondta, cincsatos csëpülte-szidta: „Kö-
pök rossz kasodra, kódis, szánodra, csaló csibésze! Bundádon
fagyos fekünni, szánodon sivár az élet!”

Kalevala
Azé' fassetudja,de amerikának jól jönnek valahogy ezek a dolgok.
@látjátok feleim szümtükkel: "Nem értem miért baj, ha az imámot hallgatják a mecsetben?"

Elég baj, ha nem érted. A mecsetekben toboroznak öngyilkos merénylőket és harcosokat a műveletekhez. Államellenes tevékenységet prédikálnak és folytatnak nyíltan.

www.express.co.uk/news/uk/584557/British-imam-Abu-Muntasir-recruited-UK-teens-radical-Islam-asks-why-wasn-t-I-arrested
@Pantagruel: Ha jól emlékszem, Grand Hotel tulajdonos volt a vesztegzárban.

Persze az is lehet, hogy nem.:)

Régen a gyarmatokon komolyan vették a karanténokat.
Fabius!
A háborút nem én akaram. Nem is én vívom. És igazad van:". A főkolompos családja nem negyven napja, hanem negyven éve él itt köztünk. "
Szóval a háborút a radikális iszlám vívja a rest of the world ellen. Beleértve a nem radikálisokat is. Itt már bőven nem terrorizmusról szól a történet. Elég idős vagy hozzá, te is hogy végégnézhetted hogyan alakult át egy helyi etnikai konfliktusból (palesztinok) egy multinacionális, globális történetté. Ebben persze nem kis szerepe volt az amiknak, mikor a SZU ellen az afgán háborúban nemzetközi muszlim sereget szerveztek. Amiből jól kinőtt a talibán. Evolúció... ISIS. Mert azt mondani hogy egy több százezres haderővel rendelkező, országnyi területen uralkodó, milliókat uraló hatalom által végrehajtott konvencionális és nem konvencionális hadviselés az nem háború, hát az ordas hazugság. Igenis az. Az ISIS háborúzik ellenünk. És ebben erősen vétkes a teljes iszlám világ. Mert annak ellenére hogy a nem radikális iszlámot is támadja, hagyja, sőt támogatja. Eltűri hogy véresszájú imámok toborozzank és gyűjtsenek. Sőt aljas cinkos módon olajjal bizniszel velük. Kitermeli az utánpótlást. Ezerszámra havonta. Itt ejrópában és mindenhol máshol is. Mert ugye nehéz lenne azt állítani hogy ateista vagy éppen katolikus, ne adj isten buddhista körökből toboroznak. Igenis az iszlám világ az, ami talajt és támogatást ad az ISIS-nek és a többi hasonlónak. Ezért veszélyes az iszlám. Mert mindenhol , ahol muszlimok élnek, akármióta is, lesznek közülük, akik csatlakozni fognak. És ahogy az élet mutatja egyre többen. Ez az , ami teljességgel elfogadhatatlan. Most kell rákényszeríteni az iszlám világot hogy szüntesse meg a saját rákfenéjét. Mert ha mi tennénk meg, az csak még nagyobb tábort kreálhatna a dzsihadjuknak. Ha pedig az iszlám világ nem hajlandó magától, akkor igenis bármilyen módon rá kell erre kényszeríteni. Mert mint az ábra mutatja, a "terror elleni háború", amit a nyugat vív, rohadtul kontraproduktív. Tehát vagy az iszlám tisztítja meg saját magát, vagy pedig ha nem, akkor megmutatja mit is gondol a nem iszlám világról. Azt hogy pusztuljunk. Lehet píszízni meg fóbozni amiatt amit írok, de lépni kell. Az iszlám most meg kell hogy mutassa, melyik oldalon áll. A civilizációén, vagy a gyilkos állatokén. Ha pedig nem tesz semmit a saját kártevői ellen, akkor azt igenis úgy kell értelmezni hogy velük van, ami azt jelenti hogy igenis vallásháborút visel a nem muszlimok ellen. Csak teszi ezt éppen aljas, sunyi, szemforgató módon. És ha így van, akkor igenis meg kell védenünk magunkat. És mindenki felejtse el a humanizmust meg a píszít erre a kis időre. Mert szerintem a párizsi és másholi-máskori áldozatoknak is voltak jogai, amit ezek a mészáros állatok nem igazán adtak meg. Mivel az emberi jog, humánum stb-nek nem hogy a szava hanem a fogalma sem létezik számukra. Úgyhogy erősen kiírták magukat abból a körből, amit embernek lehet tekinteni, nevezni. Kártevők. Amikkel úgy kell bánni, ahogyan a kártevőkkel szokás.
És azt a barom maszlagot hogy "a fiam nem akart senkit megölni, csak stresszes volt" le kell tolni a klotyón. Mert ez is csak olyan szemforgató blabla, mint amikor néhány imám elítéli a "terroristákat". Ne elítélje, hanem inkább ne szervezze! Ha meg szervezi, akkor ő is ugyanolyan állat. És nem kell megtűrnünk itt ejrópában ezeket. Akkor vszínűleg kevesebb önkéntes fog turistáskodni a szíreknél.
Úgyhogy lehet útálni, lenézni ovit, de sajnos most ebben az egyben egyetértek vele. Háború van. És ha csak retirálunk, akkor biztosan veszíteni fogunk.
És hiába menekültezel, és hiába mondod hogy csak páran voltak a gyilkosok közül frissen importáltak, a többi az meg a régebben importáltak végterméke. Hogy is van ez? Vannak itt muszlimok, akikből gyilkosokat tenyésztenek. Akkor hát hozzunk ide még többet? Minek is ? Még több gyilkostenyészetnek?
Tudod olyanok mint amik Párizsban mészároltak, már most is van a franciák szerint több mint 3000 náluk, szépen szemmeltartva.
Matekozzunk. Párizs 15 állat kb 500 áldozat. Tudod ha a 3000-ből indulok ki az kb egy milla áldozat! És még ezeket szaporítsuk a humánum nevében?
Noooormális vagy?
Ezt a háborút nem a kormány nyerte, és a kiskereskedők is elvesztették:

"...megszűnik a díjfizetés sávos rendszere, vagyis a jövőben az árbevétel 0,1 százalékának megfelelő összeget kell fizetni a nettó 500 millió forintos árbevételt el nem érő, a törvény hatálya alá tartozó üzleteknek is."

www.origo.hu/gazdasag/20151117-elelmiszer-biztonsagi-felugyeleti-dij-brusszel-orszaggyules.html
@Gábris szomszéd: Olvasd el Oriana Fallci Harag és büszkeségét - vékony könyvecske, gyorsan megy - és abból példálózgass.
Lesz zavar, meglátod.:)
@Gábris szomszéd: a btk., te baromfia... nique ta mére...
Megemlékezés lesz pénteken a párizsi nagy mecsetnél

Péntek délután két órára a párizsi nagy mecset elé hívják Párizs összes iszlám vallású polgárát és barátaikat, hogy nemet mondjanak a terrorra, és megemlékezzenek az áldozatokra. A mecset szerint ez a legjobb válasz a terroristáknak, akik megpróbálják a bizalmatlansággal megmérgezni a francia nemzetet.
@hacsaturján: belenéztem, így már megvan. érdekes, hogy egyszerű rasszista sztereotípiákra épít
@Pantagruel: "...öngyilkos merénylőket és harcosokat..."

toboroznak, mondod. Hol van ez a háborúhoz? A terrorizmus nem azonos a háborúzással, és nem aznos az ellene szükséges fellépés sem. Tudod olyan a viszonylat, mint a szezon, meg a fazon. Merem remélni érted.

Van valami mondás, hogy aki idő előtt kiált farkast, arra már akkor sem figyelnek, amikor a farkas eszi.
Ez a háború eldölt. Vezénylő tábornokunk nem merte a nem szavazatát adni. Köszönjük...:(

"Balog megszavazta a Nemzeti Minimum-javaslatot, Orbán kiment"

nol.hu/belfold/balog-megszavazta-a-nemzeti-minimum-javaslatot-orban-kiment-1575521
@Pantagruel: ha nem akarod érteni, nem is fogod megérteni... neked meg nem fogom kifejteni, mert nem a fostalicska agyi kapacitásával rendelkezel, azt jóval meghaladóval, így nyilvánvaló, hogy nem akarod érteni, akkor meg minek?... öreg vagyok bohócnak...
@arpika23: Higgaggyá le és vegyél levegőt.
Ezt a sok lózungot mindenki kívülről fújja, szinte szóról szóra.
A különbség csak annyi,hogy vannak még olyan jobbérzésű emberek, akik nem akarnak minden menekültbe belelátni egy terroristát és van a pocakos focista, aki a fél karaját odaadta volna egy icipici kis terrortámadásért, ami itthon történik, de basszameg, megint a franciák vitték el előle a sót.
@látjátok feleim szümtükkel: Sajnos tévedsz. A kulcsszó: aszimmetrikus hadviselés. Amerika és európai vazallusai, köztük Magyarország, vagyis a Nyugat hadat visel a Közel-Keleten és Afrikában, gyarmati és pro izraeli érdekek miatt, és hadviselő felei a háborút Európába hozzák, ehhez pedig Európa vezetői, urai asszisztálnak. Hülyeség azokat válogatás nélkül a keblünkre ölelni, akiket épp bombázunk, és kigúnyolunk.
Ma a radioban hallottam egy erdekes dolgot.
"A harmadik vilaghaboru nem ugy fog zajlani, hogy bal oldalon X nemzet, jobb oldalon y nemzet, Z helyen pedig a front....hanem olyan emberek ellen is kell harcolni akik mar itt vannak, es nem csak azok ellen akik johetnek...
Szeretnem megkerdezni a poszt irojat, hogy ha ez egyszer megtortent es bejott egy csomo dög aki 40 eve idejött es most a leszarmazottja robbantott, akkor moert engedjunk be meg tobb dogot?
(Megjegyzeelm gazdasagilag sem eri meg beengedni mivel a munkaeropiacon teljesen haszontalanok akarcsak a ciganyok.
Es igen. Aki akarcsak gyanuba is keveredik....azt lehet is a keritesen tulra deportalni, aki pedig most jon....lelöni! Es nincs vele tobb gond. Nem kell etetni szallasolni stb. (Mert ugye dolgozni nem fog)
Ertem en a kedves posztert ...meg kell kuzdeni a mar ittlevo terroristakkal, de ha nem akarjuk hogy ez majd 100 ev mulva megismetlodjon ez, igenis löni kell a hataron!
@Gábris szomszéd:

Na, Bakondi megmondta a frankót, Magyarországon NEM ment át a merénylő. Pont.
@Zsuzsi25:

Hát, lehet lőni is a határon, csak akkor nem szabad utána felháborodni, ha esetleg máshol is lelövöldözik az európai polgárt. Most is lelövöldözik adott esetben, csak most még fel lehet rajta háborodni.

Egyébként az a legkönnyebb, lőni, mert ahhoz semmilyen erőfeszités nem kell, csak pár darab géppuska, meg elég lőszer. Se gondolkodni, se tenni mást nem szükséges. Viszont igen valószinű, hogy erre még az is radikalizálódni fog, aki eddig nem akart. Mindent meg lehet próbálni, csak számot kel vetni a következményekkel.
@Zsuzsi25:

Jut eszembe, pont igy gondolkodik az Iszlám Állam is, aki ott van, és nem ők, azt le kell - nem lőni, mert a töltény kell a harchhoz, hanem - fejezni. A kés többször is felhasználható. De akkor ezek szerint semmi baj az Iszlám Állammal.
@Zsuzsi25: mellényúltál... a polcon... anya, az a csavarlazító volt, nem a gere kábernéja...
Gúnyos, gőgös, megmondóemberes legalja stílus...semmi különös, csak a ballib vernyákolás.
@DarthVader: Nini, egy józan hang! +1

@Zsuzsi25: Aztán mondja kend, hány generációnyi szittyaságra kell tudnom visszavezetni a családfámat, hogy NE keveredjek gyanúba? Vagy bőrszín alapján lesz szelekció? Vagy az számít, hogy ki honnan hány éve jött? Vagy még az sem, mert a leszármazottja hetediziglen még radikalizálódhat? Genetikai vizsgálat lesz, vagy radikalizációs teszt, he? Mi lesz azokkal, akik letelepedési kötvénnyel jönnek a tárt karokba?

A deportálandók ellen mit kíván tenni? Meszesgödörbe lesznek dobálva a hullák, vagy csak simán szanaszét lesznek hagyva?

DarthVader igazából téved, nem lőni könnyű, hanem fotelből a szájat jártatni...
@Sir Bates dö Hól: Remélem nem dőlsz a kardodba.

Az oroszok szövetségesnek tekintik a franciákat a harcban

Vlagyimir Putyin kiadta a parancsot, hogy az orosz hadsereg lépjen a legszorosabb kapcsolatba a francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozóval. Az oroszoknak a franciákat szövetségesnek kell tekinteniük az Iszlám Állam elleni harcban – mondta Putyin. Az oroszok megkezdték délután az Iszlám Állam hadállásainak bombázását.

index.hu/kulfold/2015/11/16/parizs_merenylet_terror_iszlam_allam/az_oroszok_szovetsegesnek_tekintik_a_franciakat_a_harcban/
Varanusz, sarkitasz. Tehetetlen rikacsolas a poszt. Az a helyzet, hogy olyan jo labdakat kap ovi ( akarmilyen figura is a politikaban) folyamatosan, hogy barki leutne azokat, csak egy hulye nem.
Sot, ismerve a taxis szintu ertelmessegi emberek tomegeit, egy gyurcsany-fele eu segget nyalo kurzus akar polgarhaborus helyzetbe is kerulhetett volna, ha merkel fele politikat eroltet Mo-on
" A főkolompos családja nem negyven napja, hanem negyven éve él itt köztünk. "

És most komolyan ez lenne az érv a migránsáradat befogadása mellett?
Hogy nem kell aggódni, mert ha a magasan képzett szír agysebészek nem robbantják ránk a házat, akkor majd negyven év elteltével az unokáik fogják?
Hogy ezek szerint nem csak a most érkezettek beilleszkedése lesz problémás, hanem a muszlim bevándorlók befogadásával évtizedeken átnyúló, fekélyes konfliktusforrást hagyunk a következő generációkra?
Az egy dolog srácok, hogy bármi legyen is a téma, csak az Orbánozásig juttok, de legalább ne öngólokat rúgdalnátok.
@Gábris szomszéd: a moszkoviták állítólag több, mint egy hónapja folyamatosan bombázzák a daesh-t... vagy valakit...
(sztálin sem jó pajtás volt, csak a kisebbik rossz... elmagyarázhatnám neked a sztorit, de lusta vagyok és fáradt, így inkább a torok kéményseprőjét választottam... öt perc után fehéredni kezdett... igaz, az nem olyan sötét, mint te... )
Hát engem tökre megnyugtat, hogy nem engem robbant fel a migri, hanem a gyerekemet a migri gyereke. Kész, meg is van oldva, halleluja, éljen a balliberális, azaz egyáltalánnemballiberális hanem függetlencivil (csak ballibre szavazó) oldal.
Történetesen a kérdés stimmel. Valóban itt van az eb elhantolva.

Ezért az a helyzet, hogy a magát jobboldali/nacionalistának tettető Orbánt a magát - ellenzékben - szocialistának tettető (liberális) Hollande lekörözte, azzal a különbséggel, hogy Orbánnak volt endgame-je, Hollande-nak meg nincs.

... és csak azért nem írtam a liberálist Orbán neve mellé is, hogy a gyengébb idegzetűek ne kapjanak agyi vértolulást :p

Ja és persze ugyanabból az okból. Hollande okát Marine lePen-nek hívják.
"Sokkal súlyosabb probléma, hogy akárcsak a januári Charlie Hebdo szatirikus francia hetilap elleni támadások esetében, úgy pénteken késő este Párizsban is, olyan személyek követték el a merényleteket, akik már Franciaországban vagy Belgiumban születtek, a másod, harmad generációhoz tartoznak és az integrációjuk a jelek szerint totális csődöt mondott. Ami a legszörnyűbb, hogy ez valószínűleg azért maradt el, mert soha nem is volt rá lehetőség.

Franciaországot a ’60-as és ’70-es években a gyarmatbirodalom felbomlása után a Magreb államokból: főként Marokkóból, Algériából és Tunéziából érte el egy igen jelentős, több millió főt számláló bevándorlási hullám. 40-50 év távlatából visszatekintve és a tapasztalatokat levonva látható, hogy jelentős részük esetében nem sikerült az integráció. Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy van egy bizonyos létszám, amit egy-egy társadalom még képes megemészteni, milliós, százezres, alapvetően homogén, a befogadó országokétól igencsak eltérő kultúrával és vallással rendelkező tömegeket viszont már nem...

Generációk nőttek fel oly módon, hogy nem történt érdemi változás helyzetükben. Ugyanott élnek, mint a szüleik, nagyszüleik, jelen esetben a franciaországi és belga nagyvárosok szélén, nyomornegyedekben. Az iskolából kimaradoztak, szakmát nem tanultak, a szociális ellátórendszer vagy a kisebb-nagyobb bűncselekményekből esetleg rosszul fizetett alkalmi munkákból megszerzett eurók tartják őket lélegeztetőgépen.

Ez a probléma pedig már legalább 10 éve látható, elég csak a 2005-ös franciaországi zavargások visszaemlékezni, amikor is főleg Észak-Afrikából bevándorolt, többnyire muzulmán fiatalok egy hónap leforgása alatt kétszáz épületet és megközelítőleg 10 ezer járművet gyújtottak fel, több száz millió euró kárt okozva. Az Al-kaida és az Iszlám Állam pedig kihasználta a lehetőséget, és tömegével toborozza soraiba a frusztrált amúgy semmilyen jövőképpel sem rendelkező fiatalokat, akik aztán némi kiképzés és közel-keleti kitérő után visszatérnek szülőföldjükre és ott folytatják, ahol nem sokkal korábban Szíriában abbahagyták. A legtöbbjüket még idejében lekapcsolják a titkosszolgálatok, de az események azt mutatják, hogy mindeddig lesznek olyanok, akik átcsúsznak az ellenőrzéseken. Ennek az eredményei pedig már ismertek.

Ez az a kudarc, amiről Európa vezető politikusai egyszerűen nem akarnak tudomást venni. Úgy szabadítják rá Európára a menekültek millióit, hogy ott van az orruk előtt a csődöt mondott francia és belga modell.

Ennek következményeit pedig néhány évtized múlva fogjuk csak megfizetni. Amikor majd a legtöbb európai nagyvárosban lesz egy az európai terrorizmus bölcsőjének tekinthető, a brüsszeli Molenbeek-Saint-Jean arab negyed.
Ha van rá mód, akkor én nem szeretnék ilyen Európában élni…"

alfahir.hu/europa_semmit_sem_ertett_meg_a_parizsi_terrortamadasokbol
@ben2: Most már Hollande is erősen haverkodik Putyinnal és a ruszkikkal, akik messze nem moszkoviták, sztálinisták pedig pláne nem.

hvg.hu/vilag/20151116_Hollande_Obamat_es_Putyint_hivja_harcba_a

Egyébként már bagettföldén is lehet kapni negrót? :)
@Pantagruel: "Hülyeség azokat válogatás nélkül a keblünkre ölelni, akiket épp bombázunk, és kigúnyolunk."

Addig egyet értek, hogy hülyeség válogtás nélkül. Azt nem értem honnan veszed, hogy azokat "öleljük a keblünkre" akiket kigúnyolunk.

Ha te kigúnyolod azt a nőt, akit a saját férfi honfitársai
megaláznak, megerőszakolnak, azt a gyermeket, akit ölésre tanítnak, akit barom honfitársai lemészárolnak, akkor veled nincs mit megbeszélni.

Apám mondta valaha, akinek az isten nem ád, annak a kovács sem kalapál.
@DarthVader: "Egyébként az a legkönnyebb, lőni, mert ahhoz semmilyen erőfeszités nem kell, csak pár darab géppuska, meg elég lőszer."

Meg egy kispolskiba némi robbanóanyag, oszt meg kell vele keresni az Araykéz utcát, vagy le kell lőni Kisbandit ( vagy kit ) meg sorolhatnánk. Magda Marinkó is szeretett lűdözni, oszt nem is volt migráncs.
@huong: "Az a helyzet, hogy olyan jo labdakat kap ovi ( akarmilyen figura is a politikaban) folyamatosan, hogy barki leutne azokat, csak egy hulye nem."

Csak a labdák leütésének mindig a magyarok itták meg utóbb a levét, pl. 48, 19, szálasiék, 45, 56. Gondolod, most nagyon és erősebb ország-nemzet vagyunk a mások pénzén? Szóval ki, és miért is hülye, aki nem üti le azt a labdát?
Na,mibe fogadjunk, hogy Index cimlap? Megyek,megnézem, mindjárt visszajövök.
@DarthVader:

Bingó!.

Kurva életbe, az Eurolottóban kéne ilyen találatnak lenni!!!
"Mert az az apróság azért kimaradt a Nagy Megfejtésből, hogy mifaszt teccene kezdeni Őfelsége a schengeni határok közé született terroristákkal. Ugyanis a párizsi merénylet kivitelezői és értelmi szerzői pár kivétellel ilyenek." Ez egy jó kérdés. De ha jól gondolom, az ő szülei valamikor bejöttek Európába. Szerintem nem ostobaság megelőzni ennek a láncnak a folytatódását, mert a most beérkező migránsok gyerekei, utódai ugyancsak könnyen lehetnek a radikális iszlámra fogékonyak.
@látjátok feleim szümtükkel:
A közmunka drágább, mint a segély ...
@DarthVader:
Mondom a számokat
1,2,3,4,5 bónusz 6,7
Ha bejön EUR 144m
@Gábris szomszéd:
Utolsó 2 bekezdés nélkül korrekt
Az első 2 generáció hálás, h francia
Az uj már nem igy éli meg.
Ez ellen nyilvan tenniük kell.
Oroszokat, akik gazdaságilag padlón vannak, valamilyen alkuval rá fogjak venni, hogy a nyugat melle álljon. Az olajáron fogjuk látni, h a deal megtörtént-e.
@1bitang:

Különösen akkor, ha a munkaadói és munkavállalói járulék átvedlik adóvá.
"mert mindennek rendelt ideje van... ideje van a hadakozásnak és ideje van a kombó megismertetésének az arra rászorulóknak, de ideje van dzsangának is, és mondá az Úr: Sír, tekerj egyet nekem is, mert látom, alacsony lett ama kerítés, főképp címlap idején"... s sír tekert egyet neki is... mert igazán jó cimborája neki az Úr...
@Gábris szomszéd:
a modern világnak, főleg az oroszokkal karöltve, minden és politikai katonai eszköze megvan, hogy ezeket a sz@rf@szuakat eltörölje a térképről, csak az akarat, a megegyezés hiányzik. Hollande mondjuk harmat gyenge, az USA nyilván az elnöki választás előtt kockázatosnak tart egy szárazföldi beavatkozást, de maybe, just mayje
@CsekklisztNo.10Reloaded: :-)... pontosan ki is volt a belügyér tíz éve?... s milyen megoldást dolgoztak ki a problémára?...
@nincs_itt: pontosan. A libbantak képmutatása pont abban rejlik, hogy miközben vadul ágálnak az "eltérő kultúra" védelme és megőrzése érdekében, addig szarnak rá, hogy a muzulmán nőt terrorizálják és az utcára sem engedik ki, a cigánylányt meg 16 éves korában férjhez kényszerítik vagy eladják prostinak - ez eltérő kultúra jegyében. És szerintük az is rendben van, hogy ezek a közösségek gyakorlatilag nem léteznek a hivatalok, a hatóságok számára. A jogot nem lehet érvényesíteni, súlyos bűncselekmények maradnak megtorlatlanul, sőt, az ilyen bevándorlós gettókban azt sem lehet megmondani, hogy egyáltalán mennyi ember él, mert egy részük be sincs jelentve, gyerekek nincsenek anyakönyvezve stb.
@DarthVader:
euromillion
mivel a jackpot esélye (5 találat, a 2 bonusszal) 1:95m, a 2 eur befektetés mellett a 144m eur főnyeremény kockázat/megtérülés aránya (72mx) elég fair.. 2eur opciós díj kifizetése (majdhogynem) racionális befektetésnek számit :-)))
@Advanced Flight: "addig szarnak rá, hogy a muzulmán nőt terrorizálják és az utcára sem engedik ki, a cigánylányt meg 16 éves korában férjhez kényszerítik vagy eladják prostinak"

Erősen összetéveszted a "libbantakat" magaddal. Ők erősen küzdenek a 16 éves lányok jogaiért. Meg a munzulmán nők jogaiért. Is.
bhkka.hu/index.php?f=showpage&page=6&t=48

csak úgy (volt egy részletesebb is, de nem találom)...
@Sir Bates dö Hól:
:-))
Francia rokonaim mondják h sarko még elment, H támogatottsága 0, konkrét idióta, amióta bevezette a 75% adót meg leállt a gazdaság. De te kint élsz, kiváncsi vagyok hogy látod
@látjátok feleim szümtükkel: persze, láttuk, pl. amikor felmerült, hogy ingyen kotont osztani a cigóknak, az összes libbant verte magát, hogy meccsoda diszkrimináció.
Két nap telt el: így áll most az Iszlám Állam elleni Anonymous-hadművelet

Ezrével irtja az Iszlám Állam propagandájának egyik alapját jelentő közösségi webes fiókokat az Anonymous. Közben a terror támogatóinak személyes adatait is szivárogtatják.

hvg.hu/tudomany/20151117_anonymous_opparis_iszlam_allam
Igaza van Orbánnak. Nem szabad senkitse beengedni, merakkor
" ... megromlik a közbiztonság, több a lopás, rablás, nemi erőszak, a korábban ott élők élete megnehezül."

www.blikk.hu/aktualis/krimi/halalra-kinoztak-a-fonokuket-franciaorszagban-a-magyar-szakacsok/qyvjkmy
@CsekklisztNo.10Reloaded: alapvetően struktúrális reformok kellenének (egészségügy, nyugdíj, szociális rendszer, oktatás), de nyilván ezt nem lehet meglépni, hisz senki nem szavaz a zsebe ellen... atfelszín csak a tüneteket mutatja...

(megjegyzem, rokonaid is itt élnek, s szerintem ők autentikusabbak e téren, mint én, mert ad1) soha nem állt szándékomban ide jönni; ad2) mint ahogy az sincs tervben, hogy maradok... )
Elmarad a német-holland meccs Hannoverben bombariadó miatt. Fogalmam sincs hogy mi lesz jövőre a foci EB n. Lehet hogy megnyerjük.
A döntőben

Magyarország - Iszlám Állam 1:0

Dzsudzsák bombájával nyerünk. :)
@vakapad: Aztagecc akkor most minket is lerohan az idegen légió és bombázni fognak a Rafale-k? :)
@Gábris szomszéd: majd szolunk, hogy rafaellék voltak, nem mi:))
@Sir Bates dö Hól:
valamit kell kezdeni azért azzal is, h a fiatal, arab 3. gen fiatalság körében 25% a munkanélküliség.. a Gyűlölet című film milyen jól bemutatta ezt az elfeledett réteget...VC mekkorát alakított benne...

baszki, csak haza ne gyere!! ez nem Sir-nek való vidék:-)) ménemjóott??
@Oxica: azé ez a dzsudzsák gyanús nekem, nem migráns köcsög ez is?:)))
@Gábris szomszéd: mellé lőttél rohatt terrorista:))

fityeszes lettem, és dől a lé! jövőre lecserélem egy königseggre és elmegyek königseere:))

www.google.hu/search?q=k%C3%B6nigsee&biw=1366&bih=643&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CBwQsARqFQoTCKrozI-imMkCFYNHDwodQRgLkQ
@Gábris szomszéd: haver nem olvasok, főleg nem dzsudzsáktól!
nem ez az a csóka, ako nem tud vezetni és szarrá tőri a 50millás verdákat?:)
@taga20: Állítólag ilyeneket mondott a meccs előtt az öltözőben. :)

„Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz, de tegye oda magát mindenki, dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket, hajtsuk ki a belünket, de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben! Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!”
@taga20: Én meg ide akarok majd visszalátogatni. Gyerek fejjel jártam már itt, még az átkos vége felé. :)

drscdn.500px.org/photo/94121319/m%3D2048/501a01a863bd0b09f6443b0830528a68
888.hu/article-putyin-tobb-g20-as-orszag-is-tamogatja-az-isis-t

Van pár probléma a hivatalos sztorival
1) Miért visz magával útlevelet a tenorista?
2) Az útlevél sértetlenül ússza meg a lövöldözést/ robbantást
3) Ugyanez az útlevél felbukkant Macedóniában másnap
4) Brüsszel- a NATO- főhadiszállása!!!- tele van terroristával... Ezt hogy?

Kulcsszavak: NATO, Gladio- hadművelet, Vörös Front, Olaszország, Andreotti miniszterelnök 1990- es vallomása.
ISIS= CIA- projekt
@jágör68: mi van stirlic, beakadt a tű?:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: persze, hogy kell velük kezdsni valamit, én is sok rákájt ismerek, de én ezt az oktatáson keresztűl gondolom megvalósíthatónak...
@Gábris szomszéd: ezt kapd ki! ez egy ócska önámítás az elmúlt évekből és napjainkból.
nógrádigyörgy a csattban megint egy nagy fasz volt. a fejét belevertem volna az üvegasztalba!

ki a fasz utaztatta őket? mi!

ilyen faszságokkal ne fárassz!!
Végül is mit kellene csinálnia? A franciák, németek magánügye, mit csinálnak a saját országukkal. Orbánéknak nem ott vannak a szavazóik, hanem itt.

Szerintem a pc ideje már régebben lejárt, csak a ballibsik ezt nem nagyon akarják észrevenni.

"Mert az az apróság azért kimaradt a Nagy Megfejtésből, hogy mifaszt teccene kezdeni Őfelsége a schengeni határok közé született terroristákkal."

Ez idáig szerencsére nem volt a mi problémánk, de a lehetőség sajnos adott. Ez mondhatni, az EU egyik negatív oldala, a szabad mozgás velejárója.

Egy biztos, az tutira nem segít rajtunk, ha ballibsi kormány van, a franciákon sem segített.
@jágör68: +1 pont: A világ is nagyon erősen odafigyel.
@taga20: Nyugodjál le haver. :)

Merkelék és a köréjük felsorakozó radikális hülyék állítják, a kirekesztettség, az integráció hiánya sodorja ezeket a szegény fiatalokat a radikalizmusba. Ez úgy marhaság, ahogy van. Az 50 éve érkezett elsőgenerációs bevándorló azért nem volt veszélyeztetve az iszlám radikalizmus által, amiért szüleinket se kellett félteni gyermekkorukban az internetes pornótól. Mert akkoriban az nem létezett.

tutiblog.com/a-radikalis-hulyesegizmusrol/
@vakapad: "Igaza van Orbánnak. Nem szabad senkitse beengedni, merakkor
" ... megromlik a közbiztonság, több a lopás, rablás, nemi erőszak, a korábban ott élők élete megnehezül.""

Továbbá a csóka önmagában is pénzbe kerül és nem kevésbe. (tanfolyam, szállás, stb.) és feltételezzük, hogy kurvára magyar akar lenni.
@taga20: Szóltál valamit gyurcsánycsicska?
Orbán úgy beszél, mint a buta emberek, ezért találkozik a véleménye sok szavazóéval. Egy politikusnak messzebre kel látnia.

Egyébként meg tiltsuk be a repülést, sok terrorista érkezik repülőjárattal Európába.
@Gábris szomszéd: A németek mostanában kezdik megsejteni, kiket engedtek be és hogy ezek mennyire nem menekültek. A nyakukon fog az egész társaság maradni.
@atpijkamo: Milyen messzebbre? Mint Merkel? A többi ugyanis elkeseredetten nyomja át a népet Merkelékhez, egyetlen egyet sem akar belőlük megtartani. Az osztrákok is.
@♔bаtyu♔: ja , csak annyit, hogy mamá elég paksimogyorót kajáltál le az urad seggéről, és ne hogy elcsapd a gyomrod:)

csak féltelek, má ez is baj?:))))))))))))))))
@atpijkamo: jó beszélsz! a benzint is, me a kurva terroristák kocsit is használnak:)
Franciaország most fizet a gyarmattartó bűneiért, mindkét világháborúban győztes volt, kedvükre rajzolgatták Európa térképét, most meg az amcsikkal Afrikában meg a Közel-Keleten firkálták a térképeket. 2011-ben Líbiát bombázta, előzőleg elvesztette gyarmatbirodalmát, de kitalálta, hogy un. "megyék" még hozzátartoznak a világon. Afrikát sok éven át kihasználta.A szabadság, egyenlőség, testvériség eszméje annyiban érvényesül a "megyéiben", hogy a francia államkasszát erősítik, és kötelező a francia kultúra.
Most kiterjesztené a háborúját Európa országaira a terrorizmus szétterítésével, a háborújában való részvételre való felhívásával.
Előzőleg lerombolta Afrika kapuját,Líbiát és ideinvitálja az afrikai és közel-keleti népességet Merkellel együtt.
@Imola Helyesi: mint mindig most is bizonyítod, hogy egy sötét barom vagy!
@Sir Bates dö Hól: azt gyanítottam, hogy nem érted! de én sem értem, mit jelent számodra a "liberális válasz" egy tömeggyilkosság esetén, illetve az is rendben van, hogy ma mentőautóban találtak bombát a német-holland focimeccs helyszínén...

szerintem nagyon súlyos tévedésben vagy, ha a katolicizmus legsötétebb korszakát összehasonlíthatónak tartod a radikális, fundamentalista muszlim "legenyhébb" válfajával.

esetleg attól változott a katolicizmus, amit saint-just és a robipierr műveltek a jakobinus diktatúra idején?

ez most az igen kemény, lehetőleg nagyon hatékony fellépés ideje!
@♔bаtyu♔:
Te vagy a legsötétebb náci barom a neten, ezt már többször bizonyítottad.
@Pantagruel: akkor nézzük a mai napon megjelent adatokat, itt németo.-ban:

8000 kibaxott szélsőséges szalafista, akik vadul toboroznak a menekültek között.
700 harcol szíriában és erre.arra
ebből 70 máris visszatért németo.-ba

a MENEKÜLTEK között eddig! 210 terroristát "találtak", további 150 személy még kérdéses...

ha ezeket számokat a párizsi 8 fős csoportokra bontom, akkor napestig lehet hajkurászni, eredmény nélkül ezeket a barmokat!

Valls francia miniszterelnök azt mondta, hogy radikális imámokat fognak bebörtönözni és azok mecseteit bezárni. mit is jelent ez?
azt, hogy kurvára tudták/tudják, hogy sokan vannak!
@PeniValdes: hasfájás nélkül ölnek az IS-es állatok muszlim gyereket, nőt(persze előtte unga-bunga), öreget, férfit.
mint olvashattad a merénylet kitervelőjétől: "Időről időre jó hitetlenek vérét folyni látni!" neki pedig az a "hitetlen", akit éppen annak nevez ki! konkrétan haltak meg muszlimok is párizsban, ha jól tudom, magasról szarik rá!
@taga20: @CsekklisztNo.10Reloaded: @atpijkamo:
"mint mindig most is bizonyítod, hogy egy sötét barom vagy!
+
Te vagy a legsötétebb náci barom a neten, ezt már többször bizonyítottad.
+
Orbán úgy beszél, mint a buta emberek, ezért találkozik a véleménye sok szavazóéval. "

Azért ezek elég gyenge ellenérvek. Sőt igazából ezek egyáltalán nem érvek. Ez csak buta fröcsögés.
@Pantagruel:

Volt idő amikor keresztény templomokban keresztes háborúra heccelték a pórnépet. Ami valójában a csőcselék gyilkoló és rablóhadjárata volt akiket a háttérből a kor elnyomó hatalma fegyverzett fel és pénzelt.

Ettől még nem volt minden keresztény potenciális gyilkos.
Akkor is csak az aljanép volt vevő a céltalan gyilkolásra és most is.

Nem mellesleg Európa most szenvedi meg az egykori elnyomott gyarmataiból kiszabadult káoszt.
Anglia, Franciaország, Hollandia, Spanyolország.. plusz a hidegháborús játékosok..
Semmi sem véletlen.
@látjátok feleim szümtükkel: ebben a kérdésben, illene elszakadni egy angströmnyi időre az orbanofóbia(abszolút megalapozott, de jelen helyzetben meglehetősen korlátozó erejű) langymeleg kábulatától!

ugyanis, a mecsetekben "gyűjtött" hívek, meglehetősen veszélyesek. mert azt lássuk be, hogy nem azért nevezik az iszlám radikális szárnyának, mert a buddhistákból nőtték ki magukat! muszlimot, leggyakrabban a mecsetben képeznek "tovább" fundamentalista agyhalottá...
@Mercel: ezen azért egy kicsit gondolkodnék még a helyedben! mert a csőcselék volt pl: a "gyülevész sereg", amit tehetséges hitszónokok toboroztak... hol is különbség, áááá megvan, ca 1000 év!
Hihetelen sötét a cikkíró.
Nem látja, hogy az iszlamisták egy része képtelen integrálódni. Azt sem, hogy a menekültek egy része terrorist(igen, egy is sok), illetve a menekülteken keresztül, a laza ellenőrzés miatt simán áramolhatnak be erre alkalmas eszközök.
Látható a nyugatiak lassú formálódása a bevándorlási kérdésben a kijózamodás irányában( a cikkíró ezt sem látja).
Amellett fel kell ismerni, a volt gyarmattartók helyezete más, mint a közép európaiaké...
Végül azt sem látja, hogy előbb-utóbb a választók elsöprik azokat a politikusokat, akik a közvéleményt, s a valós problémákat nem ismerik fel.
@trolololol: @♔bаtyu♔: @taga20:
Hogy miert gondolom, hogy batyu a legsötétebb náci a neten?
Ezt ő maga mondja, h ő náci:

♔batyu♔ 2014.05.11 09:33:53
@Zakk: Így van, a náci valójában már elég régóta azt jelenti, nem balliberális szimpatizáns. A nácik száma pedig azért nagyon nagy, mert olyan marhaságokkal kell egyetérteni, hogy nyilván kevés a ballib szimpatizánsok száma.
Pld. olyanokkal, hogy a zsidó felsőbbrendű.

Én meg ezért mondom, h ő egy szarfaszú náci:

♔batyu♔ 2014.08.14 18:43:19
Én rasszista vagyok, eleve kerülöm a cigányokat, kivéve a "saját" társadalmi-kulturális állapotomnak megfelelőeket (vagy a felettieket), tehát nem mentegetni akarom magamat. Azzal sem mentem magamat, hogy a cigányok meglehetősen rasszisták, mert ha nem azok lennének, akkor is kerülném őket.

♔batyu♔ 2014.07.28 13:50:51
Cigánnyal, négerrel, arabbal semmilyen körülmények között és sehol nem állok szóba, így az esetek nagyrészét elkerültem és itthon is elkerülöm. Soha nem fogadok el semmit (itthon sem).
@trolololol: @taga20: @♔bаtyu♔:

Van még, de szerintem látszik, h nem rágalmazom, h batyu egy kibaszott szarfaszú náci, hanem tényt állítok.

♔batyu♔ 2014.06.05 21:27:34
@MarbleC: A végén még megérjük, hogy nőket nézni rasszizmus, légy buzi, az trendi.
Persze egy előnye van, a homokosok nem szaporodnak, kevesebb lesz a liberális.

♔batyu♔ 2014.06.01 20:44:47
Meneküljetek gyorsan ballibsik! Dunába lövésekről is hallottam.
... van még sok ilyen ettől a baromtól, de ennyi szép(?) gondolat elég mára...
@CsekklisztNo.10Reloaded: ok és akkor mi van? Ez hol oszt vagy szoroz bármit, hogyan tesz hozzá a párbeszédhez, mitől lesz világosabb, hogy akkor kinek mi is az álláspontja, stb.

Az, hogy a világba üvöltöd a frusztrációdat, hogy ki a náci meg ki nem, az igazából nem nagyon érdekel ám senkit.
@látjátok feleim szümtükkel: lehetne szempont az ervelesed, a datumaid esemenyeiben kozos, hogy mind szivas volt, azonkivul csak kulonbsegek vannak. Szalasi maga sem volt akkora f.sz, inkabb balfasz, akire ratoltak az egesz balhet, pedig. Csak egy regi vagasu, emberszabasu 'antiszemita' volt, nem verengzos fajta. Ot is egy kurzus feketitette be annyira, mint amennyire nem volt, ovival szemben hasonlo v ugyanez a kurzus nyivakol.
En nem tudom, hogy ovi jo e vagy rossz, de latom,hogy tehetsegesen evickel a szarban.
Vegul a labdak: le kell utni, mert ha te nem teszed, akkor teszi mas. Viszont a muveszet a szep, elegans leutesben lenne. Na, itt van kivetnivalo neha.
@látjátok feleim szümtükkel: azért, mert a katolikus pap nem mondja a híveknek, hogy vágják el a torkod, míg az imám igen.
Nem gondoltam volna, hogy a balosok ennyire hülyék. Vagy ennyire aljasok.
A labda:

Európának szüksége van iszlám importra

Európának szüksége van iszlám importra.

Európának szüksége van iszlám importra?

A humanitárius megfontolásokat, elemeket, lózungokat félretéve és a száraz vagy nagyon is olajozott közgazdasági mechanizmusokat figyelembe véve, vagyis az elemzésben a humanitárius elemek mellőzése mellett ezzel egyidejűleg el kellene jutni az import inspirálásának felderítésén és megállapításán túl ahhoz a kérdéshez is, hogy az iszlám dömpinget milyen konkrét cselekvések eredményezték, s e cselekmények elkövetői milyen politikával motiválták, s e motiváló politikát mely államok politikusai érvényesítették, és kik a haszonélvezői és konkrétan kik fizetik ennek az 'ÁFÁ'-ját?

Kik fogják viselni a csadort, kik élnek közeli szomszédságban az iszlám gyermekeivel, kik járnak együtt az iskolákba, és kiknek a pénzén épülnek a mecsetek és a minaretek? ... és ez még mindig kevés, mert az igazi kérdés, miként is valósul meg az asszimiláció, és az csak akkor pozitív folyamat ha nekünk kedvez s ha nekünk nem, akkor elítélendő rossz?

És fel kellene tenni azt a kérdést is, hazai viszonyokat vizsgálva, ha a hazai politika nem olyan alpári, primitív, tahó módon nyilvánul meg kizárólagos és kétes politikai tőkét kovácsolva abból a jelenségből, amelynek -a haszonélvezőket kivéve- mindenki szenvedő alanya és áldozata, akkor ki miképpen foglalna állást, és ugyanaz lenne-e a véleménye - mint egyébként.

Egyébként. És ezt az 'egyébként' különös megfontolásra ajánlom. Nem éhgyomorra.
@nincs_itt: "...leggyakrabban a mecsetben képeznek "tovább" fundamentalista agyhalottá..."

Értesem úgy, hogy te jársz mecsetekbe és tudod mi van ott?:O

Akkor már csak egy kérdésem van, ki képezte ki, és ki utasította a 2006-os Kossuth téri kempingezőket?
@DFK: "...a katolikus pap nem mondja a híveknek, hogy vágják el a torkod, míg az imám igen."

Ezek szerint te is jársz az imám előadásaira?

Basszus, akkor most milyen vallású is vagy nincsitten haveroddal egyetemben? Teljesen megkavarjátok a szegény ballibsibolsikomcsi "aljas" hülyéket. Nahát!
"...illene elszakadni egy angströmnyi időre az orbanofóbia(abszolút megalapozott, de jelen helyzetben meglehetősen korlátozó erejű) langymeleg kábulatától!"

Ja persze, még mindig a gyurcsányahibás meg az elmúltnyolcév, közben meg a komány régen Orbánkormány.Illene felébredni.
"...szerintem nagyon súlyos tévedésben vagy, ha a katolicizmus legsötétebb korszakát összehasonlíthatónak tartod a radikális, fundamentalista muszlim "legenyhébb" válfajával."

Igaza van annak, aki ezt írta, mert ugyé anno csak bárd, íjj, kard és hasonló eccájgok voltak, most meg minden féle modern kütyüvel gyilkolásznak. Télleg tévedés összehasonlítgatni. Legfeljebb úgy, hogy fikcióként felvetni, mi lett volna, ha anno a keresztények is ehhez hasonló eccájgokat birtokoltak volna.

Azért maradjunk a történelmi húségnél! A keresztes lovagok jobban fel voltak szerelve harci eccájgokkal,mint azok, akiket halomra öldököltek. Mert náluk volt a tőke.
@Zsuzsi25: "(Megjegyzeelm gazdasagilag sem eri meg beengedni mivel a munkaeropiacon teljesen haszontalanok akarcsak a ciganyok."

Na ez az abszolut rasszizmus. te mennivel vagy hasznosabb?

Én dolgoztam együtt cigányokkal, és nem volt velük több gond, mint a nem cigány "cigányokkal".
@látjátok feleim szümtükkel:
1. Ennyi menekültnek semmi keresnivalója nincs egy idegen kultúrális környezetben - ez sajnos tény.
2. Mivel hathatós integrálódásukra esély "alig", a politika érdekelt rétegei pedig csúnyán ráúsznak, a saját céljaikat olvassák ki belőlük, azokra felhasználják őket, hisz most ezzel minden stiklit, botrányt meg lehet úszni, csak a megfelelő kommunikáció kell.
3. Korrekt volt a lengyel külügym, ajánlotta, hogy - gondolom a II.VH angliai lengyel hadseregének mintájára - alakítsanak egy, az országuk visszafoglalásában résztvevő hadsereget belőlük, ne tőlünk várják azt el.
4. Az, hogy ennyi ember közt akadnak bújtatott terroristák, eddig is tudott volt, a váteszek is megmondták, meg aki józan paraszti ésszel gondolkozott, sejthette. Anno '56-ban az exkommunista szolgálatok talán még több ügynököt is dobtak így át nyugatra.
5. Akik terorrizmussal vádolják ezt a rengeteg embert, azok azt a kis logikai bukfencet hagyják ki, hogy ez a tömeg pont az elől menekült el az országából.
6. A belpolitikai túlélésre ezt felhasználó haszonleső tolvaj csürhét nem mentesíti semmilyen merénylet, vagy hasonló agymenés.
444.hu/2015/11/18/lovoldoznek-parizsban

Közben rátaláltak valamelyik kis nyomorúltra. Gondolom, remélem nem kell élve feltétlenül...
Igen, a szemet szemért elv már csak ilyen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Első és egyeten szempont:

"5. Akik terorrizmussal vádolják ezt a rengeteg embert, azok azt a kis logikai bukfencet hagyják ki, hogy ez a tömeg pont az elől menekült el az országából."

Minden ez után jöhet.Ez is:

"váteszek is megmondták, meg aki józan paraszti ésszel gondolkozott, sejthette. Anno '56-ban az exkommunista szolgálatok talán még több ügynököt is dobtak így át nyugatra."
@látjátok feleim szümtükkel: nem válaszolok egyenként, így "csomagban" eccerűbb. talán el tudod különíteni! szólok nem lesz benne gyurcsányozás, de orbángeciviktorozás sem. jelen hekyzetben egyik sem alkalmazható, viszont azt látom, hogy nálad az egyik hiány a másik megléte alapvető feltétel bárminek a magyarázásához.

na szóval, nem járok mecsetbe, viszont az a ostoba flanszia min.elnök. azt mondta az ő kis szájával: "a radikális imámokat elfogjuk és bebörtönözzük, a mecseteiket bezárjuk!"
igaz nem említette, hogy a parlamenti kempingezők is köztük lennének, viszont minden ellenérzésem dacára, ki kell jelenteni, hogy nem volt köztük dzsihadista!

világos, a keresztes hadjáratokért felelős: ogv. kérlek mesélj még!!!

bizony, ideje lenne elszakadni: kötschög viktor! mindenre alkalmazható konklúziótól! különösen ebben a helyzetben! ugyanis eddig sem nagyon zavarta meg a világpolitika viharos eseményeit a zseb-dúcse, gyaníthatóan eztán sem fogja!
hogy értsd is: - kurvára nem érdekel senkit, nem magyarázat semmire és különösen nem forrása semminek!
@Sir Bates dö Hól:

"Nem a balszerencse, hanem a tudatlanság és az azt pillanatnyi politikai előny elérése céljából kihasználó demagógia áradása...

(tegnap más blogot is olvasva a következőkre jutottam: vannak azok, akik képesek felfogni a liberalizmus lényegét és vannak azok, akiknek ez megterheli az agyi kapacitását, ők azok, akik tudatlanságból egy olyan reneszansz előtti középkorban kívánnak élni, melyben van autómobil, drótnélküli telefon és internet... )"

Jelezhetted volna mely blog szülte e gondolatokat. Hátha másnál más gondolatokat ébreszt.

A tudatlanságról ez jutott eszembe:)

www.facebook.com/245315675667043/photos/a.245325092332768.1073741827.245315675667043/413214358877173/?type=3&theater

Olvasva itt a reakciókat, szinte mindenki mást gondol a liberalizmusról. Talán egy közös pont van, a liberalizmus maga a mumus.Kinek ezért, kinek azért.

Nem mennék bele egy parttalan vitába.
Adalék a migráncs-terrorista párosításhoz. Nem tudom sírjunk vagy nevessük a hírt olvasván. Szóval hogy is áll ez a ki a terrorista kérdés?

"A két férfit Lőkösházán igazoltatták, amikor kiderült: korábban mindkettőjüket terrorcselekmény-finanszírozása miatt ítélték börtönbüntetésre."

www.hirado.hu/2015/11/18/terroristakat-penzelo-angol-parost-fogtak-el-bekesben/
@látjátok feleim szümtükkel: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: az 5. pont: csak félig meddig igaz! mivel a menekültek egy ideje menekülttáborokban éltek töröko.-ban, persze nem mindegyikük.
a menekültek hazájában háború, annak is a legrondább válfaja polgárháború dúl. a dzsihadisták és terroristák "csak" tetézik ezt a borzalmat!

a terület instabilizálódásában jelentős szerepet játszott a "nyugat", azzal a félnótás demokrácia exportjával, diktátor mentesítésével és hasonló eszement dolgaival.

ahogy sokszor hangsúlyoztam: a menekülteket(nem a gazdasági migránsokat) mindenben támogatni kell! de ameddig németo.-ban a kiutasítások aránya eléri 80%-ot, addig bizony illik mélyen hallgatni!
"Megszavazta a parlament, hogy a magyar kormány az Európai Bírósághoz forduljon a kötelező uniós kvótarendszer miatt."

El is gondolkodtam a híren, hiszen a 2/3-ad ból kimaradt szavazópolgároknak nincs hasonló jogosultságuk a magyar pralament törvényei ellen. Kivéve a szk lehteőséget az alkotmánybírósági eljrááshoz, de látott már valaki nyertes állmapolgárt? Úgy tudom ezt az unios rendelkezést a mi általunk ( mármint a jelen lévő magyar képviselők által ) is elfogadott szabályok szerint szavazták meg, tehát mit is támadunk a bíróságon? Lehet, hogy erre az unio szabályai lehetőséget adnak, de akkor uniós tagállamként több jogunk van - mármint tagországként - mint itthon állampolgárként. Mert nálunk még a népszavazás lehetőségét is kiénekelték a szánkból. Pedig tudnék egykét-három törvényt, ami ellen lehetne kereskedni.

www.stop.hu/belfold/a-fidesz-hadat-uzenet-brusszelnek/1379150/
@nincs_itt: "ameddig németo.-ban a kiutasítások aránya eléri 80%-ot, addig bizony illik mélyen hallgatni!"

Hallgatnak is mélyen azok, akiknek a határokon feladatuk lett volna a 80(?)% kiszűrése és visszafordítása.
@nincs_itt: inkább beszélgessünk az autók alvázáról, ott minden fogalommal tisztában vagy...
@Orica Középföldi: "Olvasva itt a reakciókat, szinte mindenki mást gondol a liberalizmusról. Talán egy közös pont van, a liberalizmus maga a mumus.Kinek ezért, kinek azért."

Egyet értve veled vita nélküli, hogy a liberalizmus sokak szemében csak addig érvényes és elfogadható, amíg az ő számukra fontos és szükséges előnyöket, szabadságjogokat kell biztosítani.
@trolololol: mind kérdéses, komoly verseny folyik a címért... benevezel?...
@Sir Bates dö Hól: drága kollega úr! még szerencse, hogy te viszont, azzal IS tisztában vagy!

ne ködösíts. mert eddig még nem olvashattam tőled a "liberális válasz" pontos meghatározását, terrorista tömeggyilkosságra vonatkozóan!
mert a fellengzős semmit mondás, szerintem, nem válasz!
@apro_marosan_petergabor: hihetetlen sötét vagy-> egyetlen iszlamista sem képes integrálódni a nyugatba... a muszlimok ellenben igen...
@nincs_itt:

Ne kérj ilyet. Erre nem adható olyan >>helyes<<, egyben koherens és konzekvens 'liberális válasz', amely nem mond ellent a liberális eszmeiségnek.

De ezért ne Sir-t hibáztasd.
A helyzet olyan, amilyen.
Az a helyzet állt elő, hogy a liberális értékek fennmaradását kell biztosítani olyan eszközökkel, amelyeket az ellenfelei megértenek, s amelyektől megtérnek -vagy így-vagy úgy.
Úgy vélem, a konzervatívoknak kell helytállni a liberalizmus védelmében, mert e tárgyban a liberálisok eszköztára hiányos, éppen a liberalizmus lényegéből fakadóan, tehát védtelenek.
@látjátok feleim szümtükkel: látom ezzel is képben vagy!
nyugat balkán, az pl. hol is terül el? innen nézve, görögo. "előtt", vagy "után"?
ismét felhívom a figyelmedet, ha ogv.-t emlegetnéd a migránsokkal kapcsolatos dolgaiért, ausztria és németo. egy darabig azért izélgette, hogy azonnal tessék átengedni a menekülteket, regisztráció nem fontos! amikor megtörtént, akkor meg hirtelen: "húúú sájssze, de sokan vannak és rohattul nem működnek együtt a hatóságokkal!", "ajjaj, hogy a arschba fogjuk visszaküldeni azokat, akik nem is szírek?!"
most meg a menekülteket szállító osztrákok, embercsempészet vádjával bíróság előtt...
@nincs_itt: "...a migránsokkal kapcsolatos dolgaiért, ausztria és németo. egy darabig azért izélgette, hogy azonnal tessék átengedni a menekülteket, regisztráció nem fontos!"

Ne tessék lódítani, hanem ide linkelni az állítás igazolását. Mert ez egyébként nem igaz. A nemzetközi szerződéseket nekünk kellett előbb betartani, és nem a másik állam kontójára mulatni.
@jaegtoer: köszönöm! ezért ha szabad kérnem, azok a liberálisok, akik szeretnék, hogy maradjon ez a kellemes és emberi légkör az életükben, legyenek kedvesek picit elfordulni, eltakarni a szemüket, bedugaszolni a fülüket és tartani a szájukat!, amíg konzervatív módon biztosítják számukra a liberalizmus lehetőségét!

mert higgye el minden liberális barátom - értse bárhogy! - a sok vaskalapos konzerv is úgy szeretne létezni, ahogy ők!
@trolololol:
Mi a bánatért is kérdezed , h batyu tényleg náci-e, ha az a válaszod, h na és akkor mi van?
Nem kell válaszolnod
Ostoba poszt.

A közöttünk 40 éve élő, integrációt semmilyen módon nem óhajtó több millió muszlim, éppen az elrettendő példa.
Elrettendő példa arra, hogy miért nem szabad befogadni újabb muszlimokat Európába.

Nevezetesen azért, mert nem fognak, mert nem akarnak semmilyen módon integrálódni.

Hogy az ő leszármozattaik, avagy a már itt élők robbantanak fel minket teljesen lényegtelen szempont.

Minden muszlim egy újabb szög Eorópa koporsójába.
Állítólag Jézus nevű illető mondott olyanokat, hogy ha mgdobnak kűvel, dobd vissza kenyérrel ( ezt egy pösti ügyvéd eccer be is mutatta ), meg ha megütik az arcod, tarsd oda a másik felét is. Ez mintha egészen liberális gondolatnak tűnne. Szóval hogyisvagyikezaliberalizmius kérdése? Mintha nem a libsibolsikomcsik találták volna fel.
@látjátok feleim szümtükkel: cica bogaram, kezdesz tényleg nagyon retardáltnak tűnni! amikor a mo.-i hatóságok regisztráció céljából beterelték volna a tömeget olyan helyre, ahol ez elvégezhető, abban pillanatba "náci módszereknek" nevezték az ujjlenyomat vételt és fénykép készítést! viszont másnap a német híradóban éppen ezt mutatták be, hogy is működik ez pl a deggendorfi táborban! rendőri biztosítás mellett!
keress vissza, a gugli jóbarát!
@Orica Középföldi: én sem tettem:-) (publius.blog.hu)...

[na, azért ez nem olyan, mint az igazság fogalma... inkább, mint az asztal vagy a szék...]
@látjátok feleim szümtükkel:

Hát igen..
A már ott élő párszázezer muszlim is köpi ki magából folyamatosan a terroristákat.

A muszlimok túlnyomó többsége támogatja az Iszlám Állam céljait.

Miért is jó, akkor hogy még több millió integrációt elutasító muszlimot fogadunk be ?

Hogy még több potenciális terrorista lakjon a szomszédban ?

Elment a ballibek esze teljesen.
OFF: A fidesz ismét az emberek oldalára állt. :(

Gyakorlatilag 33% lesz az ÁFA januártól abban az esetben, ha nagyáruházban vásárolunk.

propeller.hu/itthon/3019113-33-lesz-elelmiszerek-afa-ja

ON
@Ballib Cenzúra:"nem fognak, mert nem akarnak semmilyen módon integrálódni."

Már miért ne intgrálódnának?
Szerinted az integráció azt jelenti, hogy fel kell adni a vallásukat, nemzeti hagyományaikat? Nézz szét picurka hazánkba, és számold meg, jóhogy a kereszténységnek/katolicizmusnak hány felekezete van jelen, akik mind a saját hitüket gyakorolják, és ha tehetik jól bele is marnak a másikba. De általában nem tehetik. Szerinted a nemzetiségi/tájegységi hagyományokat is fel kelle adni az integrálódás során?

Egyáltalán szerinted mi is az az integráció? Netalán tán az, ha mindenki veled ért egyet?
@nincs_itt:

Szinte hihtetlen..
Ugyanezek az agyatlan ballibek, akik most is tagadják a tényeket, kárhoztatták a migránsok begyűjtését, az újlenyomat vételt, és regisztrációt.

Persze ma már tagadják..
Szánalom.
@Ballib Cenzúra: "A muszlimok túlnyomó többsége támogatja az Iszlám Állam céljait."

Ne a hasadat csapkodd, mert eltörhet a gerinced. Igazold ezt az állítást, mert anélkül csak üres duma. Netán te végeztél köztük felmérést?
@látjátok feleim szümtükkel: Jézus mondott olyat is: 2Kard által vész, ki kardot ragad!"

ha ezt megfejtetted, akkor tovább léphetünk!
@Ballib Cenzúra: "Ugyanezek az agyatlan ballibek, akik most is tagadják a tényeket, kárhoztatták a migránsok begyűjtését, az újlenyomat vételt, és regisztrációt."

Ne hazudozz! Ezen a blogon kezdetektől elhangzott, hogy a nemzetközi szerződések szerint kell beengedni a migránsokat. Ha ügyes vagy, még az ezzel kapcsolatos magyar jogszabályt is megkereesheted, belinkete valaki, akár el is olvashatod.
@nincs_itt:

mindig melegség lepi el a szívemet, amikor valaki fölfedezi a svájcisapkán a villámhárítót. tuggya, van regensburgban a kikötőnél egy török panzió, ottan szoktam megszállni, csudás bajor haverjaim meg csak szörnyülköttek, hogy miként merek én ottan héderelni, azoknál a koszos törököknél. mondom, mer tiszták és rendezettek, de legfőképp fasza a konyhájuk, amit a ti faszfejetekkel nem bírtok élvezni. ennyit a nosztalgiárul.
másrészt viszont egyátalán nem tartom illendőnek a sir baszogatását abbul a szemszögbül, hogy ezzel a libbancsozási megoldással fátylat boriccsanak a fostalicska baromságaira, hiszen az ő beokádása terelte el a szót a lényegrül.
na tessék, most válogathatom a rénnyeimet, a libbancsok büntibül most etehetik a migráncs jegesmedvéket. bazmeg!
@látjátok feleim szümtükkel:

Azért nem integrálódnak, mert hitük és a korán írása szerint, mi hitetlen Európai gyaúrok meglophatóak, átverhetőek, kihasználhatóak, és Allah akarata szerint feláldozható másodrendű alakok vagyunk.

Ebben a hitben nevelkednek, és ezt így is gondolják a muszlimok.
Olyan értelemben persze integrálódhatnak, hogy elkezdenek dolgozni.

De valódi integráció nem fog megtörténni.
Ezt mutatják a szeparált NO GO ZONE-ák Európa szerte, a megerőszakolt leánygyermekek növekvő száma, a muszlimok lakta városrészekben, és az Iszlám ÁLlammal szimpatizáló muszlimok aránya.

Magyarul minden jel ezt mutatja, a ballibek hazudozásait leszámítva.
@nincs_itt:

A menekültügyi eljárásban már régóta előírás volt a bejövők regisztrálása, ujjlenyomatta együtt, csak most nem hajtották végre. Már a szerb háború idején is ez volt a szabály. Vajon miért is működött Debrecenben a menekült tábor? Meg még máshol is.
@Sir Bates dö Hól:
re: iszlamista, muzulmán, muszlim
áááá, emberek alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, nem csoda, h szélsőségesek lesznek. itt jön be, amit mondtál: hogy ebből az ördögi körből csak az oktatás a kiút
@Ballib Cenzúra: "...hitük és a korán írása szerint, mi hitetlen Európai gyaúrok meglophatóak, átverhetőek, kihasználhatóak, és Allah akarata szerint feláldozható másodrendű alakok vagyunk..."

Csak igazam lesz, te is az imámhoz jársz hallgatózni. Aki ennyire ismeri a koránt, az korán kel. De majd ha ráérek, elolvasom már én is az a Koránt. Első kézből igazi az információ, a másodkezes lehet dezinf is.
@Ballib Cenzúra:
Te ostobaságokat és hazugságokat nyomatsz, amire hivatkozol az szélsőséges imámok szavai. Mintha az inkvizícióval példálóznál a katolikus egyházzal kapcsolatban.
@hacsaturján: Nem uncsi még ez a fostalicskázás? Én sem mondom azt állandóan, hogy jegesmedveszar vagy, rablósirály ürülék a kend. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Tisztázzuk.. Te löketed a süket dumát, a muszlimokról mindennemű integrációt igazoló adat nélkül, és követelgetsz.
Mondjuk ez nem csoda mert csak és kizárólag olyann cikkek és elemzések vannak a neten angolul, magyarul és németül is, hogy miért nem sikerült integrálni a muszlimokat.
Egy sikeres integrációról szóló hír sincs Európába, pedig 40-60 éve vannak itt.

Ebből viszont látszik, hogy a Szíriai muszlimok 11%-a pártolja az Iszlám Államot (azaz minden tizedik), és több mint a felel elutastíja a Nyugati beavatkozást.
www.portfolio.hu/gazdasag/igy_szereti_az_arab_vilag_az_iszlam_allamot.222572.html
@Ballib Cenzúra:

No és akkor mit mutat, hogy tegnap is, meg tegnap előtt is mnegöltek egy-egy nőt Magyarországon? Ráadásul nem is migráncs tette. Sánta az érvelésed.
@látjátok feleim szümtükkel:
Speciel elolvastam a Koránt, hülyeségeket belemagyarázni bármibelehetne... Érdekes, eddig Tóra szakértők voltak, most már a Korán is... :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Ideje lenne tisztában lenni vele, kiknek a seggét nyalod, hónapok óta:

iszlamallam.blog.hu/2015/09/13/tudta_hogy_a_koran_nagy_resze_onrol_szol
Az iszlám kitüntetett figyelmet fordít a kafíroknak – a Korán 64%-a, vagyis nagyobb részre a hitetlenekről szól. Mindenki hitetlen, aki nem muzulmán: ateista, keresztény, buddhista és mindenki más. A Szíra (Mohamed élete) 81%-a szentel kiemelt helyet a kafíroknak, lényegében a próféta hitetlenekkel szembeni küzdelmeit írja le. A Hagyományokat tartalmazó Hadísz pedig 37%-ban foglalkozik a nem muszlimokkal.

A fent említett forrásokat olvasóknak egyértelművé válik, hogy a kafírokat be lehet csapni, kigúnyolni, összeesküvést szítani ellenük; végső soron meg lehet ölni, kínozni és egyéb kegyetlenségeket elkövetni ellenük. Az iszlám tudósok szerint Allah törvényei állandóak, örökérvényűek, ezzel szemben az egyes államok világi törvényhozása által alkotott szabályok csak egy ideig tartanak – ebből fakadóan érvényességük is relatív, különösen a Saríával szemben.
@Ballib Cenzúra: "Egy sikeres integrációról szóló hír sincs Európába, pedig 40-60 éve vannak itt."

Már maga az a tény, hogy 40-60 éve élnek itt, az is integráció. Ja, hoyg közben nem tértek át a te hitedre, és szeretne putriban lakni? MIért zavar ez téged?
Vannak akik állítólag még Árpádékkal jöttek együtt, oszt hasonlóan élnek, mint a bejövetelkor, az szerinted integrálódott?

Még mindig nem fejtetted ki, hogy szerinted mi az integrálódás? Pedig nagyon szeretném megosmerni ebéli nézeted.

Majd később kifejtem neked, és törvényt is idézek, hogy a magyar állam mit is gondol erről. Most nem érek rá, dolgozni is kell néha, nem csak itt szarni a gyöpet.
@Ballib Cenzúra:
A francia hadsereg, rendőrség 20 % muszlim származású. Szerinted Párizs utcáin aznap este, azóta, mennyi moszlim származású francia védi az embereket?
@nincs_itt:

na ja, deggendorf. azon keresztül szoktam lecsapatni a duna csatorna felé. eccer a brémai kuncsaftom rábeszélt, hogy mennyünk az ő mercijével, mer nekije van navija, oszt nem fogunk kóvájogni. el is értük deggendorfig, csakhogy ottan éppen csatornáztak, amit én má tuttam, a navi viszont még nem. öccör kerültük meg a falut, mire végre az én "navim" szerint választottunk útvonalat és szerencsésen pályára álltunk. röhögve meséltem el a spannyaimnak a kanosszajárást, mire ők mekkérdeszték, hogy mit vártam vóna egy hüje vikingtül.

(bajor embör sört iszik és gössert pisál)
@látjátok feleim szümtükkel:

Svédországban is volt mindig nemi erőszak.
Csak mióta a muszlimok ellepték az országot megsokszorozódott a számuk, és az erőszakok 80%-át muszlimok követik el.

Megismertették muszlim barátaid Európával a gang rape fogalmát.

Olvasdgass a neten a kulcsszavakra keresve !
A Korán szerint (5:32), aki megöl egy ártatlant, az olyan mintha az egész emberiséget ölte volna meg. Még háború idején is tilos a civileket megölni, vagy akár még egy fát is ok nélkül elpusztítani. Legalábbis az Iszlám szerint. De a terroristáknak a terror a vallása.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ja, meg volt itt már világégés előtti ideológia is. Akkor a fajelmélet volt a neve kereszttel a tetején. Most integráció.
@Sir Bates dö Hól:

" azért ez nem olyan, mint az igazság fogalma... inkább, mint az asztal vagy a szék...] "

Valóban nem, és mégis. Mert mi a szék? Ülőalkalmatosság. Ennek a megfogalmazásnak rengeteg minden megfelel, és innentől máris nem olyan egyszerű:)
magyaridok.hu/kulfold/valaki-tudja-mely-orszagok-penzelik-a-muszlim-terroristakat-156301/

Van pár probléma a hivatalos sztorival
1) Miért visz magával útlevelet a tenorista?
2) Az útlevél sértetlenül ússza meg a lövöldözést/ robbantást
3) Ugyanez az útlevél felbukkant Szerbiában másnap
4) halott szír katonáé a hamis útlevél

444.hu/2015/11/17/honapok-ota-halott-szir-katona-nevere-kiallitott-utlevel-volt-az-ami-a-merenyletek-utan-kerult-elo

5) Brüsszel- a NATO- főhadiszállása!!!- tele van terroristával… Ezt hogy?

Kulcsszavak: NATO, Gladio- hadművelet
@látjátok feleim szümtükkel:

Tehát tisztáztuk a Korán nagyrésze valóban arról szól, hogy
iszlamallam.blog.hu/2015/09/13/tudta_hogy_a_koran_nagy_resze_onrol_szol
"a kafírokat be lehet csapni, kigúnyolni, összeesküvést szítani ellenük; végső soron meg lehet ölni, kínozni és egyéb kegyetlenségeket elkövetni ellenük."

Tisztáztuk, hogy 10%-a a muszlimoknak az Iszlám Államot és cáljait támogatja:
www.portfolio.hu/gazdasag/igy_szereti_az_arab_vilag_az_iszlam_allamot.222572.html

Tisztáztuk, hogy Európában NO GO ZONE-kat hoztak létre, hogy asszonyokat leánygerekeket erőszakolnak meg nagyszámban.

Tele van a net olyan cikkekkel hogy integráció sehol nem volt sikeres Európában.

Pont leszarom hogy 50%-uk tök normális, ha 10%-uk potenciális terrorista, és a 99% integrációt elutasító, arra alkalmatlan.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

a koránt nem óvashattad, hiszen az csak különleges kaligráfijával értelmezhető hitelesen, amit csak vájtfülű igazhitüek óvashatnak, akik egyátalán képesek rá. innen van az, hogy sikeresen lehet baromságokat karatyolni akár iszlám állam nyelven is. mások ugyanígy vannak a talmuddal, ezér iszok én csak márkázott rénkumiszt.
@látjátok feleim szümtükkel: No de kedves, látjátok feleim! ONNAN indultál, hogy "A terrorizmus nem azonos a háborúzással, és nem azonos az ellene szükséges fellépés sem." Elméletben akár igazad is lehetne. Engem könnyű volna meggyőzni: biztosan dűlőre jutnánk a sok szakszó között. A gyakorlat azonban mást mutat. Mert amit állítasz, meglehetősen egyedi (meglátás) annak fényében, hogy az USA és szövetségesei 9/11 óta a Tartós Szabadság alias Végtelen Igazság (Enduring Freedom aka Infinite Justice) keresztnéven non stop háborúznak szerte a világban immár másfél évtizede, s szerintem előtted is ismeretes, hogy ez hivatalosan az úgynevezett terrorizmus ellen vívott háború. Mérlege. Tucatnyi elpusztított (hivatalosan: az ún. demokrácia-import jegyében "pacifikált" - özönlenek is a népek az USA demokráciáiból) ország, több millió civil áldozat és te méltányos fellépésről beszélsz. Mondom, tőlem akár igazad is lehetne, de rossz helyre címezted: felemelhetnéd szavad például az amerikai nagykövetség előtt, bizonyára meghallgatásra lel Barack Bonobó Nobel-békedíjas fülei közt. Szóval innen indultunk, most pedig már megerőszakolt nőkről és gyerekkatonákról beszélsz, tisztára úgy, ahogy az amerikai kongresszusban szokták a harci lázat szítani a hadműveletek előtt, majd azzal zárod, hogy a párbeszéd itt véget ér. Pont, ahogy a neokon adminisztráció, miután meglobogtat egy A4-es lapot, hogy akkor most ezeket az országokat fogjuk megtámadni.

"Volt idő amikor keresztény templomokban keresztes háborúra heccelték a pórnépet. Ami valójában a csőcselék gyilkoló és rablóhadjárata volt akiket a háttérből a kor elnyomó hatalma fegyverzett fel és pénzelt."

@Sir Bates dö Hól: OK. Csak idézed fel, hogy ez a mi Európánk hogyan jött létre, hogy mi kellett hozzá.

@Mercel: Igen. S ez mire válasz? Ezért kéne elfogadnunk a demográfiai agressziót, az erőszakos betelepítéseket? A kvótát?

Egyébként az Végtelen Igazság hadművelet - érdekesség: markerting-szempontból vesd össze a névválasztást a jövőre moziba kerülő Infinity War című MARVEL opusszal -, amely voltaképp korlátlan, végtelen háborúnak lett meghirdetve , mennyiben különbözik a keresztes hadjáratoktól? Ez csak egy érdekes kérdés.
A saját terroristáink sokkal fontosabbak lennének, oszt erről miért nem beszélgetünk?

hvg.hu/kkv/20151118_Nepszabadsag_megint_buzlik_valami_az_Atev?s=hk

"kirúgása után ide ment dolgozni Ádor Sándor egykori Atev-vezér. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint a két társaság 2012 és 2014 között több olyan szerződést kötött, amelyek mögött nem tényleges teljesítés. Csak ezek miatt 343 milliós hátrány érhette a költségvetést – írja a Népszabadság."
Gyakran találkozunk azzal sajnálatos módon, hogy olyan emberek, akik egyáltalán nem, vagy csak felületesen ismerik Isten Szavát, „érvelésük” során idézik ezt az áját. Általában ezt írják (csak rosszabb helyesírással): 'benne van a Koránban, hogy „Ha találkozol egy hitetlennel, vágd el a torkát!” 47:4, ebből látszik, hogy az Iszlám erőszakos vallás!'

Isten bocsásson meg nekik, mert nem tudják, hogy mit beszélnek, így olyanok lesznek, mint akikről így ír a Korán: „És bizony, van köztük egy csoport, akik eltorzítják a Könyvet a nyelvükkel, hogy azt gondolhassátok, hogy az a Könyvből van, pedig nem a Könyvből van. És azt mondják: „Ez Allahtól van”, de valójában az nem Allahtól van. És hazugságot mondanak Allahról, miközben tudják.” 3:78
És ez a csoport pontosan az, amelyik az Iszlám tanításaival teljesen ellentétes dolgokat művel, a Korán szavait és a Próféta (s.a.w.s.) Szunnáját kiforgatva és önkényesen értelmezve szörnyűségeket cselekszik. A Koránból önkényesen kiragadni részletet, egy ájából annak egy részét, anélkül, hogy az ája egészét, a szövegkörnyezetet, a Koránban található más, hasonló értelmű ájákat illetve a kinyilatkoztatás idejét megvizsgálnánk – a legjobb esetben is felelőtlenség.

De hogyan szól ez az ája, a Muhammad szúra 4. ájája, és mi a magyarázata?

فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّىٰ إِذَا أَثْخَنتُمُوهُمْ فَشُدُّوا الْوَثَاقَ فَإِمَّا مَنًّا بَعْدُ وَإِمَّا فِدَاءً حَتَّىٰ تَضَعَ الْحَرْبُ أَوْزَارَهَا ۚ ذَٰلِكَ وَلَوْ يَشَاءُ اللَّهُ لَانتَصَرَ مِنْهُمْ وَلَٰكِن لِّيَبْلُوَ بَعْضَكُم بِبَعْضٍ ۗ وَالَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَلَن يُضِلَّ أَعْمَالَهُمْ

Magyarul (Kiss Zsuzsanna Halima fordítása):

„És amikor találkoztok azokkal, akik hitetlenek, üssetek a nyakukra, és amikor legyőztétek őket, kötözzétek meg szorosan, aztán vagy nagylelkűség, vagy váltságdíj, amíg a háború leteszi a terheit. Ez az. És ha Allah úgy akarta volna, bizonnyal bosszút állhatott volna rajtuk, de hogy próbára tegyen egyeseket közületek másokkal. És akik megöletnek Allah útján, azoknak Ő soha nem engedi veszendőbe menni a cselekedeteit.”

Kiegészítve a magyarázattal, kiemelve a magyarázó részek (Kiss Zsuzsanna Halima fordítása):

És amikor a csatában találkoztok azokkal, akik hitetlenek, üssetek a nyakukra, és amikor legyőztétek őket, kötözzétek meg szorosan, vagyis ejtsétek foglyul őket, aztán vagy nagylelkűség legyen, amit mutattok irántuk, vagyis engedjétek szabadon őket váltságdíj nélkül, vagy váltságdíj fejében engedjétek el őket, amíg a háború leteszi a terheit. Vagyis a háború valamilyen módon véget nem ér. Ez az, ami parancsoltatott nektek. És ha Allah úgy akarta volna, bizonnyal bosszút állhatott volna rajtuk (a hitetleneken), de a ti kötelességetekké tette a küzdelmet az Ő útján, hogy próbára tegyen egyeseket közületek másokkal. És akik megöletnek Allah útján, azoknak Ő soha nem engedi veszendőbe menni a cselekedeteit.

Összehasonlításképpen az Abdullah Yusuf Ali-féle hiteles angol fordítás:

„Therefore, when ye meet the Unbelievers (in fight), smite at their necks; At length, when ye have thoroughly subdued them, bind a bond firmly (on them): thereafter (is the time for) either generosity or ransom: Until the war lays down its burdens. Thus (are ye commanded): but if it had been Allah's Will, He could certainly have exacted retribution from them (Himself); but (He lets you fight) in order to test you, some with others. But those who are slain in the Way of Allah,- He will never let their deeds be lost.”

Összegezve csak azt kérném mindenkitől, ne éljen vissza semmilyen módon Isten Szavával.

„Mondd: „Ez az én utam. Allahhoz hívok biztos meglátással, én, és aki engem követ. És magasztaltassék Allah! És én nem vagyok a társítók közül való.” 12:108

magyariszlam.hu/mikmagyar/news.php?readmore=338
@CsekklisztNo.10Reloaded:
www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201508/kafirok_gyaurok_ellensegek

Mit mond a saria a a kafírokról? Két idevonatkozó idézet: „A kafírokkal szemben hajthatatlannak kell lenni, keményen kell fellépni ellenük, utálni kell őket, amíg el nem fogadják a Legmagasztosabb Allah által kirótt sorsot, mivel ez Allah rendeltetése.”

Az Allahért való gyűlöletet és Allahért való szeretetet Al Walaa wal Baraa-nak hívják, mely az iszlám etika és a saria alapelve. Egy muszlimnak gyűlölnie kell, amit Allah gyűlöl, és szeretnie, amit Allah szeret. Allah gyűlöli a kafírokat, következésképp a muzulmánok is ugyanígy tesznek.

„Allah és követői gyűlölik azokat [a kafírokat], akik bármiféle felhatalmazás nélkül vitáznak Allah jelei felől [a Korán verseiről]. Így pecsételi le Allah az arrogáns, lenéző szíveket.” [Korán 40:35]

A kafírokat ezért ki lehet gúnyolni: „Azon a napon [ítélet napján] a hívők ki fogják gúnyolni a kafírokat, miközben nászágyukon ülnek, és nézik őket. Vajon megkapták-e a kafírok a fizetségüket azért, amit cselekedtek?” [Korán 83:34] A kafírokat le is lehet fejezni: „Ha a csatamezőn találkoztok a kafírokkal, vágjátok le a fejüket, míg fölényesen le nem győztétek őket, majd fogjátok a rabokat, és szorosan kötözzétek meg őket.” [Korán 47:4]

A kafírok ellen szabad összeesküvést szőni: „Összeesküdnek ellened és cselszövést terveznek ellened [Mohamed ellen], ám én is összeesküdök ellenük, és cselszövést tervezek ellenük. Ezért viselkedj higgadtan a kafírokkal, és hagyd őket békén egy ideig.” [Korán 86:15]

A kafírokban szabad félelmet kelteni: „Ekkor a te Urad az Ő angyalaihoz szólt és ezt mondta: Veletek leszek. Adjatok erőt a hívőknek. Én pedig rettegést fogok kelteni a kafírok szívében, le fogom vágni a fejüket, és az ujjuk hegyét is.” [Korán 8:12]

Egy muzulmán számára egy kafír nem lehet barát: „A hívők ne barátkozzanak kafírokkal más hívők helyett! Akik mégis ezt teszik, elveszítik Allah védelmét, egyedül maradnak önnönmaguk védőiként. Allah figyelmeztet benneteket, hogy féljétek őt, hisz mindenki hozzá fog majd visszatérni.” [Korán 3:28]

A kafírok gonoszak: „És mondd: Ó, Uram, nálad keresek menedéket a gonoszok (kafírok) sugalmazásai elől. És nálad keresek menedéket, Uram, az ő jelenlétük elől.” [Korán 23:97]

A kafírok végül átkozottak is: „Meg lesznek átkozva, és ahol rájuk lelnek, ott megfogják és megölik őket. Allah ugyanezt tette azokkal is, akik előttük jöttek. És nem fogtok változást találni Allah megszokott eljárásaiban.” [Korán 33:61]
@hacsaturján: szerintem megártott belugafüttyös zuzmó snapc!
ugyanis én bajor ismerőseimtől olyat nem hallottam, hogy bárkit
koszosnak neveznének. de terültem el olyan retek pánzijóba is, ami echt dájcs vót, hogy csak na!
sajnos engem specijell nem zavar a libbancs sem, meg a gábris gyerek sem. válogatom a seres krigliket, kedvem szerint sorakoztatom fel azokat!
@nincs_itt:

nem zavar, nem zavar?! mer libbancs vagy, azér.
@hacsaturján: hát biza, abban a metró pólisba' lehet is tekeregni! de navi után menni, amikor helybéli a bauer, az bizony népszokássá emelkedett!
a kedvencem, amikor ótóval járulok a munkalátogatásra, hazafelé menet a parkolóban vadul nyomkoggya a navit a jó bauer, el ne téveggyen azon a 20 éve ismert útvonalon...
@♔bаtyu♔: HA kihagyod vazze a ballibsit a dumából, sokkal értelmesebb a szöveg. A tenoristák sem kérdezik a kormány hovátartozását, meg a golyó sem ! Tudnék egy sor szépen hangzó jelzőt gyártani az orbán-fanokról, az elvetemült álkonzervatívokról, a semjénista butusokról, a bigott hiszékenyekről - de nem teszem.Viszont, nem ildomos mindeki lehülyézni, végtére is az ő katonaságukra és az ő pénzükre utazunk, nem ?
@hacsaturján: ne anyázzék kend! me' mingyá összeszégyellem magam!
@látjátok feleim szümtükkel: először a megfejtés, azután bármi más!
@nincs_itt:

libbancs! libbancs! bibibíííí!
@Ballib Cenzúra:
"A muszlimok túlnyomó többsége támogatja az Iszlám Állam céljait."

ez a totál félreértés
@jaegtoer:

"
Ne kérj ilyet. Erre nem adható olyan >>helyes<<, egyben koherens és konzekvens 'liberális válasz', amely nem mond ellent a liberális eszmeiségnek."

Ez elméletileg nem igaz:) Az időfaktor a nagy kérdés.

"Úgy vélem, a konzervatívoknak kell helytállni a liberalizmus védelmében, mert e tárgyban a liberálisok eszköztára hiányos, éppen a liberalizmus lényegéből fakadóan, tehát védtelenek."

Szép gondolat, de ezen azért jól el tudnék vitatkozni veled:))
Ez az írás még az agyhalott, zombi, balliberálnáci mércével mérve is gusztustalanra sikerült. Alapvető baj, hogy a liberálnácik egy olyan párhuzamos univerzumban élnek, ahol a tények, logika és a józan ész nem létező dolgok.
@nincs_itt: ok, igazad van...
(egyszerűbb lőni, mint gondolkodni...)
1095-II.orbán-első keresztes háború kezdete
"Mert az az apróság azért kimaradt a Nagy Megfejtésből, hogy mifaszt teccene kezdeni Őfelsége a schengeni határok közé született terroristákkal. Ugyanis a párizsi merénylet kivitelezői és értelmi szerzői pár kivétellel ilyenek."

Értem. Ugyanaz a hamis érvelés, amit akkor is nyomtál, amikor azt szajkóztad, hogy a kerítés nem tart vissza MINDENKIT.

Most meg azzal jössz, hogy ha Orbán megoldása csak a hozzánk beszivárgó terroristák ellen véd, ám nem véd a már az EU-n belül élő terroristáktól, akkor semmit nem ér.

Tanulmányoz dezt: en.wikipedia.org/wiki/Nirvana_fallacy
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Les sanglots longs
Des violons
De l' automne,
Blessent mon coeur
D' une langueur
Monotone.

Tout suffocant
Et bleme, quand
Sonne l' heure,
Je me souviens
Des jours anciens
Et je pleure;

Et je m' en vais
Au vent mauvais
Qui m' emporte
Deça, dela,
Pareil a la
Feuille morte.
@Sir Bates dö Hól: na lássuk!

terror elhárító, állig arzenálban elsettenkedik a tenoristáig!
majd a gondolkodás jegyében bekiabál nekijje:
- te! fegyejjé má' tudom, hogy ima idő van, de gyere már ki egy kicsit!

- ....

- na! ne szívass má'! kurva meleg van itt, meg rohatt nagy a por is, meg ez a hacuka rajtam...

- ....

- figyu, haver! gyere ki, olyan cuccaim vannak, beszarsz ha meglátod! cserélhetünk is! acc egy AK-t, én meg adok egy faxa berettát?! na!?

- a závárzat csattog odabent...

- figyu, iszunk valamit, csavarunk egy jó kis vidám cigit, eldumálunk, meglátod xarni fogsz mohamedre, meg allahra! az imámod meg kapja be, a múltkor láttuk, hogy pornót néz a neten, meg seftel a hitetlenekkel. érdemes ezekért?
na gyere má'!
@hacsaturján: há' ez azé' már túlmegy minden határon! regisztrácijó nélkül!
@Ballib Cenzúra:

Amint látom, úgy tekinted az arabokat, szíreket, afgánokat, stb., hogy a./ mindegyik ismeri a Koránt, és b./ mindegyik kizárólag a Korán parancsai szerint és/vagy szellemiségét követve akar élni. Ebből következően mindegyik (beleértve, az ott maradtakat, a régen itt élőket, meg a most érkezőket) azonos, ez egy homogén tömeg, punktum.
Való igaz, hogy arrafelé nem volt Nagy Francia Forradalom, amelyik elintézte a szekularizációt, vagyis az iszlám ottan állami segítséggel tartja állásait, de messze nem vagyok abban biztos, hogy ezek az emberek olvasták, nopláne, hogy a te elképzelésed szerint értelmezték a szent iratot, még ha mind vallásos lenne is. Ebből következően a Korán elemezgetésével nem megyünk sokra. Mondhatni, sőt.

Mint olvastam valahol, az emberek gyakorlatilag 100 %-a egy élhető országban akar élni, és bizony ahonnan a menekültek jöttek/jönnek, azok az országok nem nagyon élhetők (a külföldre szakadó magyar hazánkfiainak növekvő számát tekintve van erre a nemnagyonélhetőségre példa itt Európában is - hajjaj). Ha pedig sikerült oda kerülnie, és az az ország számára élhető, akkor ott elsősorban élni fog, nem pedig a Korán „parancsát” követve terrorcselekményt végrehajtani. Ugyanis abszolút döntő többségük nem azért ment oda.
Franciaország lakosságának kb. 6,5 %-a (4 millió) idegen. Kb. 40 % Észak-Afrikából, kb. 35 % Kelet-Európából, a többi meg nagyrészt Közép-Keletről való. Ha a Koránt vennők alapul, meg a te elképzelésedet, Franciaország nem muszlim hitű lakossága már rég ki lenne irtva.

A mostani menekültáradatnak annyi köze van a párizsi merényletekhez, hogy mindkettőnek ugyanaz az oka. Semmi több. A párizsi merényletek akkor is bekövetkeztek volna, mégpedig pontosan ugyanígy, ha egy árva szál menekült se száll partra az utóbbi három évben Leszbosz partjain. Az csakazértis jellegű ok-okozati összekapcsolás jelenleg kizárólag politikai haszonszerzésből történik rájátszva a másságtól való félelemre, tisztára olyan naugye, mint más esetekben, melyhez egyeseknek szintén semmi köze sincs, oszt mégis besöprik az elismerést. Fentiek szerint az okot kellene megszüntetni, és akkor mindkettő csökkenni fog. Teljesen eltüntetni egyiket sem lehet, aki ezt állítja, az hazudik.

Az természetesen igaz, hogy két eltérő KULTÚRA között súrlódások lesznek, ha közel engedjük ezeket egymáshoz (lásd saját, évszázadok óta itt élő, hazai migránsainkat). Az emberek toleranciaszintje különböző, mégpedig mindkét oldalon az, és biztosak lehetünk abban is, hogy lesznek tragédiák, melyeket a média jól a pofánkba tolhat, ahogy kies hazánkban is bőven vannak ilyen tragédiák nulla „muszlim” jelenlét mellett is.

Továbbra is azt mondom, hogy az áradatot meg kell állítani, mert nekik is rossz meg nekünk is, és még mindig bízom Európában.
Évi akárhány milliárd euróért 99 évre ki kell bérelni az oroszoktól egy területet Szibériában.

Amelyik honfoglaló lekurvázza egy német rendőrnő anyját, azonnal megy Szibériába.

Amelyik rendes embernek tetti magát, az annyi kedvezményt kap, hogy vagy megy magától, ahova akar, vagy viszik Szibériába.

Amelyik be akar törni Európába, azt a határon agyonlőni.

Probléma megoldva. Ezt követően már csak a libsikkel kéne kezdeni valamit.
@Sir Bates dö Hól: @nincs_itt: @Orica Középföldi: @jaegtoer:

Ami a "liberális válasz" kérdéskört illeti.

Úgy képzelem, hogy a liberális válasz az valami, ami nem kellemetlen, ami nem idéz rossz emlékeket. Szemben azzal, amit az alapvető biztonságpolitika ilyen helyzetben megkövetel: szűrés, válogatás, szelekció, kitoloncolás, tisztogatások, kitelepítések, elkülönítések, koncentrációs táborok, munkatáborok, határzár, fegyverkezés.

Ezzel szemben áll(na) az úgynevezett "liberális válasz". A liberális válasz - feltételezem - a jelszavak szintjén a tolerancia és megértés, a jóhiszemű, jóindulatú, melegszívű, nemes és önzetlen, segítőkész és készséges, tapintatos és gáláns, humánus és udvarias elfogadás, a "tartós szabadság", a "végtelen igazság" jegyében születik. Mint maga a liberális Európa.

Szerintem idézzük fel, hogy legutóbb, amikor a tolerancián és elfogadáson felülkerekedett egy árnyék Európa egén, akkor a liberális válasz ugyan mi vót? Mi kellett hozzá, hogy a liberális demokrácia elűzze a komor fellegeket Európa és a szabad világ egéről?

Hát először is kellett egy Sztálinhoz és Hitlerhez hasonlóan leválthatatlan amerikai diktátor, aki miatt aztán módosítani is kellett az amerikai alkotmányt; egy olyan elnök, aki népét akarata ellenére háborúba vezeti a világ ellen. Aztán kellett egy megalkuvást nem ismerő, régi vágású, imperialista harcikutya, aki vígjátékot néz, amíg London ég, és ha elfogynak a walesi bányászok, hidegvérrel berántja a dertroiti melósokat, über alles England, a teljes brit nemzetközösséggel egyetemben, aki ugyan csak nem rest világháborúvá terebélyesíteni egy kelet-európai konfliktust. Kellett egy eleve világháborúban gondolkodó, és az egész világgal kevesebbel eredetileg be nem érő Sztálin. Aztán kellett egy mindjárt az első intézkedései közt civil lakosság ellen atombombát bevetni kész amerikai elnök. Aztán kellett még a világégés után a tervezett mezei akasztások helyett egy sztálini koncepciós per, a híres Nürnbergi. Aztán koncentrációs táborok, a háborút követő menekültáradat kezelésére, milliós nagyságrendű etnikai tisztogatások, halálmenetek, haláltáborok, határrendezések, aztán a Hidegháború kockázatainak vállalása, politikai tisztogatások és boszorkányüldözés, avagy a McCarthy éra s a mccarthyzmus szerepelt még a liberális demokráciák eszköztárában. S végül, de nem utolsó sorban kellett egy féktelen fegyverkezési verseny a Hidegháború megnyerésére, végül mindez eredményre vezetett, és győzött a liberalizmus Kelet-Európában is.

Most újabb kihívás érte ezt a szép szabad világot. Várjuk a liberális választ, az ellencsapást. Várjuk a választ, ami nem idéz rossz emlékeket.
@Pantagruel:

Érdekes gondolat, hogy "liberáliséknak" hagyni kellett volna, hagy intézze el a cicaharcot (zsidókérdés inkluzíve) Hitler és Sztálin egymás között. Milyen hülyék voltak angolék meg franciáék, hogy beleavatkoztak. Kellett nekik megtámadni a németeket!

No, ezen még elgondolkodom.
@vakapad: "Érdekes gondolat, hogy "liberáliséknak" hagyni kellett volna..."

Valóban érdekes gondolat. Hol olvastad?
@Tudományos libsizmus:

A libsikkel való valamit kezdéshez már régen van igazodási pont. Nem tetszik ösmerni?

" ... És ha ők már mind végeztek (a maguk felakasztásával), mégiscsak el kellene gondolkodnunk azon, hogy nélkülük többre jutunk."

Hát igen. Hogy hol lenne már libsik nélkül Magyarország ... főleg fociban ...
@Pantagruel:

" ...ki ugyan csak nem rest világháborúvá terebélyesíteni egy kelet-európai konfliktust."
Értem. Tehát a szerző megoldása a benszülött terroristák okozta fenyegetésre: engedjünk be még több terroristát.
Azért nagyon hülye terrorszervezetnek kellene ahhoz lenni, hogy a csak idén ellenőrizetlenül bejutó 1 millió háborúból jövő migráns között ne juttasson be néhány száz - vagy ezer harcost is. Nem az a kérdés bejutottak-e, hanem hogy mennyien.
@vakapad: Ahá. A szóban forgó konfliktus a német-lengyel konfliktus. Ugye, ennek ürügyén üzent hadat Anglia és Franciaország Németországnak. Ekkor Sztálin és Hitler még együttműködtek: kéz kezet most alapon, kéz a kézben támadták meg Lengyelországot. Erre volt a válasz a háború, ami egyet jelentett a világháborúval. Persze: Németország Európa közepén van, így ha bármilyen konfliktusba keveredik, az összes szomszédja, vagyis az egész kontinens érintett, és amiben a kontinens érintett, abban az atlanti hatalmak is, így máris kész a világháború. Ebből miért következik, hogy bármit "nézni kéne". Felidéztem, hogy mit tettek. Erre felteheted a kérdést, hogy mit kellett volna tenniük - hát én is ezt kérdezem: mi mást tehetünk? Avagy: mi a titokzatos "liberális válasz"? Mert Hitlerrel nem finomkodtak, a Szovjetunióval szemben meg beásta magát a Nyugat.
@'it's cool to know nothing':
tegnap olvastam néhány adatot németo.-ban:

8000 szalafista
700 ilyen izé van szerteszéjjel a háborúkban terrorszervezetekeben stb..

70 visszatért németo.-ba
fentiek csak az integrálódott muszlimokból

a menekültek közül eddig 210 terroristát emeltek ki

150 főnek, a fenti 210-en felül, volt/van köze valamilyen terror szervezethez
@Tudományos libsizmus:

plagizász itten, mint a smittpali. ez a megoldás mán rég föl lett tanálva. te még nem jártál vorkutába?
@Pantagruel: az egyik ok lehet, amiért megy a mellédumálás a nyugat részéről, az az lehet, hogy míg hitler azonosítható volt, fel lehetett mutatni mint ellenséget. addig az ISIS-ben nem tudnak ilyen "ikont" találni. igaz van "területe", meg állítólag fő-fő vezetője is. sejtszerűen működik, ahogy látszik, ezért igen nehéz kitalálni, eltalálni, hogy most éppen ki a főgonosz!
ma éppen a belgiumban felnőtt akárki, holnap ki tudja?
@vakapad: csak azt felejted ki az érvelésedből, hogy a muszlim/iszlám nem csak egy vallás a sok közül! hanem önálló civilizációnak tekinthető, mi több az is!
tehát, akik azon vidéken születtek, tanultak, szocializálódtak, nehezen, de inkább egyáltalán nem tudnak elszakadni a civilizációs kötelékeiktől! legyen nagyon hívő, vagy csak éppen hogy, esetleg egyáltalán nem hívő
@nincs_itt:

Nono, még a végén pratizánokat kreálsz belőlük.
@'it's cool to know nothing': Azt azért megkérdezném - de csak félve és halkan nehogy libsinek nézzél - hogy teljesen legális úton eddig hány terrosita tudott bejutni. Tudod útlevéllel, érvényes repjeggyel és keresztül valamelyik reptér biztonsági rendszerén. Ezek után azt is megkérdezném, hogy hány olyan terrorista él szerte Európában, aki már itt született?
@nincs_itt: Mi valójában az Iszlám Állam?

Nem kevésbé nyugtalanító belegondolni, hogy kinek a teljes győzelmével végződne a szíriai háború, ha holnap kivonulna a Daesh és végleg letennék a fegyvert. Akkor bizony az orosz-iráni-szíriai koalíció győzne, Irán megtarthatná szíriai összeköttetését a libanoni Hezbollah erőkkel, az oroszok pedig megőrizhetik a világhelyzet elmérgesedésével számukra egyre fontosabbnak bizonyuló egyetlen tengeri és légi bázisukat a Közel-Keleten. Na és kinek az érdekeit sértené leginkább egy ilyen orosz-iráni győzelem? Az amerikai-nyugati-szaúdi érdekeket... Akkor most kinek az érdekeiért harcol a Daesh?

Ugye, így már nem is olyan könnyű rávágni a világsajtóban untig ismételt verziót. Mondjon valaki csak egyetlen olyan katonai vagy geopolitikai tényt (nem véleményt!), ami cáfolhatná azt, hogy a Daesh teljes veresége nem az orosz-iráni érdekek győzelmét jelentené a térségben, vagyis a nyugati érdekszféra közel-keleti kiterjesztésének kudarcát... amiért a háború valójában folyik, ha egy pillanatra elvonatkoztatunk az ideológiai sallangoktól.

Mindebből persze nem következik, hogy a Daesh csupán valami nyugati titkosszolgálatok által fabrikált nagy összeesküvés lenne, élén amerikai fogságban kiképzett hadurakkal (bár érdemes alaposan elolvasni Abu Bakr al-Baghdadi és pár Guantanamo-ról érkezett hadúr életrajzát!) – a kérdésfelvetés főleg nem jelenti azt, hogy fanatizált partizánjaik ne lennének meggyőződve arról, hogy a „sátáni Amerika és Európa” erői ellen harcolnak. Egy szervezet akár úgy is szolgálhat idegen érdekeket, hogy – ad absurdum – egyetlen tagja se tud róla és ilyenkor végzik a legprofibb munkát azok, akik a szervezetet saját érdekeikre használják fel és ehhez még ügynökök beépítésére sincs feltétlenül szükségük, ha anélkül is működik a dolog. Ezek a nyomorult dzsihadisták nyilván fanatikusan hisznek vezetőik hivatalos verziójában, ahogy a nyugati közvélemény is egyre rémültebben hiszi el azt a hivatalos verziót, ami pedig katonailag és geopolitikailag a legkevésbé sem logikus.

Marginális őrültek konteója? Bár úgy lenne! A francia Szenátus honlapján olvasható, hogy a tavaly decemberi bizottsági ülésen felszólaló szenátusi szakértőként Vincent Desportes tábornok a Daech Franciaországot fenyegető veszélyeit aláhúzva kijelentette: „Ki az a doktor Frankenstein, aki ezt a szörnyet létrehozta? Mondjuk ki világosan, a konzekvenciák levonása érdekében: az Egyesült Államok. Rövidtávú érdekekből más szereplők is, melyek közül egyesek a Nyugat barátaiként lépnek fel- vagy szándékosan, vagy szívességből cinkossá válva hozzájárultak ehhez a konstrukcióhoz és megerősödéséhez. De a fő felelős az USA.”

mandiner.hu/cikk/20151118_kardos_gabor_ki_a_felelos_es_ki_kivel_van_a_terrorhaboruban
@vakapad:

"ahogy kies hazánkban is bőven vannak ilyen tragédiák nulla „muszlim” jelenlét mellett is."

Szerinted okos dolog ezek számát a muszlim jelenléttel is szaporítani?
@nincs_itt: Hová gondolsz?

Az Iszlám Államot (IÁ) pénzelő 40 ország között megtalálható a G20-csoport több tagja is.

www.atv.hu/kulfold/20151116-putyin-a-g20-orszagcsoport-tobb-tagja-is-penzeli-az-iszlam-allamot

Ez a tavalyi cikk pedig semmiképp sem beszédes, főleg a párizsi események kapcsán. :(

A terrorszervezet több száz európai és amerikai dzsihádistát képez ki Szíriában, akik hazatérésük után terrorsejteket hozhatnak létre, hogy otthonukban hajtsanak végre merényleteket

Hazaviszik a terrorizmust

A Tel-Aviv-i Meir Amit Hírszerzési és Terrorizmuskutató Központ frissen publikált jelentésében szintén arra a következtetésre jutott, hogy a Szíriában harcoló fegyveresek (ezek közül sokan a másod vagy harmadikgenerációsok) hazatérve terrorizmushoz folyamodhatnak.
A központ jelentése szerint Szíriában körülbelül hatezer külföldi fegyveres harcol jelenleg. A Meir Amit szerint eddig körülbelül ezer külföldi harcos tért haza, vagy esett el/fogságba Szíriában. „A külföldi fegyveresek többsége az arab világból (Líbia, Tunézia, Jordánia, Irak, Egyiptom és Szaúd-Arábia) érkezik, az ő számukat 4500 főre becsüljük. Nyugatról és Nyugat-Európából elsősorban fiatal, másod- és harmadgenerációs bevándorló muszlim megy Szíriába, főként Belgiumból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Hollandiából és Németországból. Az ő számukat több mint ezer főre becsüljük” – idézte az izraeli Jerusalem Post a Meir Amit jelentését.

www.atv.hu/kulfold/20140121-europaban-vetne-be-sziriaban-kikepzett-merenyloit-az-al-kaida
@nincs_itt: de mikor én rodeo levezetését idéztem, le lettem hülyézve....akkor most ki is a felelős?...hogy ne haljak meg hülyén....kkk
@nincs_itt: de mikor én rodeo levezetését idéztem, le lettem hülyézve....akkor most ki is a felelős?...hogy ne haljak meg hülyén....kkk
@evasanyoca: a felelős???? háta gyíkemberek! meg a tuggyukkik!

na felelős az nincs! csak haszonszerzés van és annak a következményei, de felelős?
@Tudományos libsizmus:

"Ezt követően már csak a libsikkel kéne kezdeni valamit."

Ugyanazt kell tenni velük, mint amit már leírtál. Azzal az apró módosítással, hogy ők egy tetszésük szerinti iszlám állam és Szibéria között választhatnak.
@nincs_itt: Az iménti kérdés merőben hipotetikus - költői - részemről, mert - mint már hivatkoztam rá - a Nyugat liberális demokráciáinak válasza a terrorcsapásokra nem kérdéses: 9/11 óta hadban áll. Tehát Amerika válasza ez: a Tartós Szabadság hadműveletek, vagyis egy világháború, melyben mi is részt veszünk, és az, hogy bocs, nem kérünk szíreket, túl veszélyes, vállalja, aki akarja. A probléma, hogy Európa is hadszíntérérré vált, és Európa saját bőrén érzi, hogy milyen a háború.
@nincs_itt: Ja azt elfelejtettem mondani, hogy Puytin minden szava nyilván hazugság, arról nem is beszélve, hogy az orosz hírszerzés valamint titkosszolgálatok közismerten amatőrök. :)
@nincs_itt:érdekes.....

www.pupublogja.hu

ezt feszegeti pupu is....kk
@Gábris szomszéd: az pedig már csak konteó, ugye, hogy a minapi párizsi mészárlás is ügyködés eredménye: valaki elővett egy aktát, "na nézzük Ali elmekórképét, á, megfelel", hogy fokozzák a harci lázat a vonakodó európai szövetségesekben, és villámgyorsan legitimálják az európai részvételt, mielőtt az oroszok a spájzban lennének, így nem tűnik annyira egyértelműen az amerikaiak háborújának
@vadi3:
Tehát, ha vannak benszülött terroristák, és útlevéllel is jöhetnek terroristák, akkor helyes beengedni ellenőrizetlenül még több terroristát. Értem.
Lehet, hogy vannak emberek, akiket egy ilyen egyszerű érvelési hibával be tudsz csapni (pl. magadat?).

Én pl. úgy gondolonám:
1. meg kell akadályozni, hogy bárki őrizetlenül beléjen
ÉS
2. a vízumpolitikát szogorítani/összehagolni kell
ÉS
3. a titkosszolgálatok munkályát is javítani, összehangolni kell.

Itt kérem én ÉS kapcsolatot látok, és nem ok-okozati kapcsolatot. (elemi matematika megvan?)
@látjátok feleim szümtükkel: "Azt nem értem honnan veszed, hogy azokat "öleljük a keblünkre" akiket kigúnyolunk."

Úgy ártettem, hogy mi, európaiak karikatúrákat rajzolunk, kinyomjuk, majd azt mondjuk azoknak, akik ezért ölnek, vagy egyetértenek a megtorlással, hogy gyertek, szeretettel várunk, ha már úgyis porig romboltuk az országotok infrastruktúráját, elárvulttá tettük hittestvéreiteket, és kóstoljátok meg Európa szabad levegőjét, tessék, egy karikatúra Mohamedről.

Alighanem elkerülte a figyelmed, hogy mik a nevezetes célpontok: a Charlie H. szerkesztősége, a Bataclan. Az egyik egy vicclap, a másik egy zsidó színház, mindkettőt évek óta támadtak és fenyegették a felháborító tartalom miatt. Európa folyamatosan arról beszél, hogy legyünk tekintettel mások érzékenységére, ugyanakkor kiáll a sértő és a pro izraeli tartalom mellett. Így akkor nincs min csodálkozni, főleg, ha egyet fizet kettőt kap akciót hirdet.
@jaegtoer: ez így nem igaz:-)... ne keverd a liberalizmust az álmodozóval:-)...
@Orica Középföldi: ínyenceknek... de aki leragadt a vasárnapi trinitinél?:-)... annak minden szék... meg izé...
@vakapad: "azok az országok nem nagyon élhetők (a külföldre szakadó magyar hazánkfiainak növekvő számát tekintve van erre a nemnagyonélhetőségre példa itt Európában is - hajjaj)."

Igen, és például Belgium sem élhető már. Ott is van, aki elad praliné-gyárat, sörfőzdét, és elköltözik, mert élhetetlen lett, egyszerűen katasztrófa, ami ott megy a szavazó-importtal. Látni kell.

"Az csakazértis jellegű ok-okozati összekapcsolás jelenleg kizárólag politikai haszonszerzésből történik rájátszva a másságtól való félelemre,"

Aligha pusztán valamiféle másságtól való félelemről, inkább a bűnözés és a konfliktusok importálásának megelőzéséről van szó. Ha valamitől félnek, az az erőszak, ami ezekkel a tömegekkel érkezik.
@nincs_itt: sok k1-t nézel... meg rambót... attól, hogy valakinek nem terepmintás az alsógatyája, még nem biztos, hogy védtelen...
@Pantagruel: ha gondolod:-)...

a "liberális válasz" a következő (konkrét felvetésre [noban élő afgán nőt fenyegettek meg torka elvágásával, ha nem lepelel takarja el magát az utcán -> nincs_itt írta] válaszoltam): lefolytatni a büntető-eljárást, elítélni az elkövetőket, hisz a btk-ba ütköző cselekményt követtek el (tételezzük fel, megtörtént az eset)... ez a válasz a következőt jelenti: semmire sem hivatkozhatsz, ha megsérted a törvényt... ezek a szabályok vannak itt, a vallásod előírásai nem élveznek elsődlegességet a jogszabályokkal szemben, hisz szekuralizált területen vagyunk... ennyi, hogy ki és hova vitte el a dialógust, nem az én dolgom, mint ahogy az sem, hogy kinél miért van tiltólistán a kombó...
Napok óta motoszkál bennem két - ellentétes - élmény/konklúzió. Nem mondhatom, hogy megírom, mert nem saját egyik sem, tehát megosztom.

"„Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy úgy legyen”". És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy „ámen”. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen". És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy „ámen „. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom.” (Popper Peter)"

www.facebook.com/photo.php?fbid=1530220287269872&set=p.1530220287269872&type=3&theater
@Orica Középföldi:

"_Ez elméletileg nem igaz:) Az időfaktor a nagy kérdés._"

Nem ragaszkodom az igazamhoz. De azt meg tudom érteni, ha egy liberális nem tesz meg mindent azért, hogy a szélsőséges terrorista, aki történetesen iszlamistának hazudja/vallja magát, fennhangon uszíthasson olyan emberek népek megfélemlítésére, kiirtására akik másként hiszik és akarják megélni az élet nagyszerűségét, mint Allah gyermekei.

Tehát a liberalizmus megengedő és elfogadó és 'befogadó' eszméi közé nehezen tudom beilleszteni a 'könyörtelen ellenállást'. Még ha Gandhi ezt elég jól megtestesítette is, de éppen ő az eklatáns példa és napjaink Indiája arra, hogy van az a határ ahol az elfogadást a könyörtelen ellenállásnak kell felváltani. De ez mellékszál.

Az időfaktor beszúrását ebben a kontextusban nem értem. Jelen esetben, jelen körülmények mellett nincs időre idő. Cselekedni kell.

[azt zárójelben jegyzem meg, hogy Putyin ügyesen kivágta magát a karanténból. Az embargózásnál Merkel ellenezte az elszigetelést és a tárgyaláspárti volt, most bizonyult be, mennyire igaza volt akkor. Szerintem most is, de az nem érthető, hogy miért takargatja továbbra is az USA szennyesét, hiszen nyilvánvalóan félrevezették, amibe a német titokszolgáknak is közre kellett működni.]

"_Szép gondolat, de ezen azért jól el tudnék vitatkozni veled:))_"

Meghiszem azt!:) de várjunk vele tavaszig. Addigra majdnem megtudjuk annak az információnak a felét, amennyi a mostani vitaindítóhoz szükséges lenne, és ez még akkor is igaz, ha elvi kérdésről van szó.
A liberalizmus és a napjainkban realizálódó iszlám a a tűz és a víz vitája... (...minden talpalatnyi földért. ...és az iszlámban most zajlik az 'inkvizíció' kora, ha vallásügyileg nézzük; ellenben, ha gazdaságpolitikai aspektusban nézzük, akkor egészen más a helyzet:)
@Sir Bates dö Hól:

"_ ez így nem igaz:-)... ne keverd a liberalizmust az álmodozóval:-)... _"

De! Nem tehetek mást, mert olyanok, mint a ködevés közben felhőket lovagolni akaró holdkóros alvajárók:)) Biztos forrásból hallottam:) sőt láttam! Mi több öttem is!:) ködöt is liberálist is felhők között alva járva. Aki nem álmodik, az már nem liberális:) Most olyan idők jöttek, hogy az álmodozást fel kell függeszteni.
@Pantagruel:

"_Szerintem idézzük fel, hogy legutóbb, amikor a tolerancián és elfogadáson felülkerekedett egy árnyék Európa egén, akkor a liberális válasz ugyan mi vót? Mi kellett hozzá, hogy a liberális demokrácia elűzze a komor fellegeket Európa és a szabad világ egéről?_"

Ott bicsaklik meg az okfejtés, hogy nem a liberalizmus ütközött meg a hitleri Németországgal, hanem kőkemény és kíméletlen gazdasági érdekek dőltek el Sztálingrádnál, majd Berlinben.

Ez mindig is így volt. Szerintem most is így van. És így is lesz, bármi legyen az output.
@jaegtoer: nyilván gazdasági érdekekről volt szó, de látod, hogy vakapád is milyen jól megtanulta a leckét, itt álomvilágban élő emberkékkel beszélgetek, tehát maradok a mese közös nyelvénél, tehát a liberális demokráciák válasza a sérelmeire a totális, kérlelhetetlen, engesztelhetetlen, megalkuvások nélküli háború - mindegy, mi a válasz arra a kérdésre, hogy mit tehettek volna, ha eleve úgy merül fel, hogy mi mást tehetek volna, ráadásul ez már utólag a mi lett volna, ha történetietlen kérdésköre. Mi a válasza ma? Ugyanez: "könyörtelen háború", ezt ugye épp a minap jelentettük be, végtelen háború (ezt meg tizenöt éve), "mígnem beköszönt az áldott béke". csak Sir ezt átaludta, mint Viktor a tévéostromot. amúgy Sztálingrád is egy mese, de ez is lényegtelen, a mítosz az mítosz, elég egy orosz nevet megjegyezni
@Sir Bates dö Hól:

"_ :-)ok, ha ettél... _"

Aztán elkezdtem inni... Így lettem konzervatív:)
@Pantagruel:

"_csak Sir ezt átaludta, _"

Szó nincs róla, csak egy javíthatatlan és engesztelhetetlen liberális. Miután barátságban vagyok az ideáltípusos meghatározású fogalmakkal, ezt a megengedhetetlen hibáját mindig megbocsátom neki, és valamiért nem hiszem azt, hogy nekem kevesebb levegő jut, mert ő is itt lélegzik ezen a sártekén, a létező világok jobbik felén.

A Sztálingrád mese/mítosz volta meglepett. Infó?
@Sir Bates dö Hól: ja, értem. közben váltottunk a terrorizmusra, ami egyébként ugyanúgy az erőszakos, politikai iszlámról szól. azonban visszakanyarodva a kendő esetre: idealista vagy, a gyakorlatban a no go zónákban már nincs rendőrség, bíróság, onnan vagy elköltözöl vagy megtérsz. nyilván vannak átmeneti övezetek. az egyébként életképtelen ötlet, hogy pereld be, mert összevernek és megerőszakolnak.
@jaegtoer: ja igen, közben én is erre a következtetésre jutottam, hogy javíthatatlan idealista. nekem nincs vele semmi bajom.
@jaegtoer: ja, bocs, Sztálingrád. az orosz télben téli ruházat, élelem, üzemanyag és utánpótlás nélkül mozdulatlanságra kárhoztatott sereget legyőzni nincs szükség a legnagyobb csatára, egyszerűen csak le kell ülni megvárni, míg meadjék magukat, vagy éhen halnak és megfagynak. mivel épp ekkor vallott kudarcot északon egy hatalmas szovjet támadás, logikus volt a szimbolikus sztálingrádi győzelmet felnagyítani és propagálni, ez cak a sztálini propaganda része, ami valamiért beágyazódott a kultúránkba, és történelmi tudatunkba
@jaegtoer: tök liberális alapokon lélegzel:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Ugye!? És még mennyi közös nézőpont van. Csak néhányat közülük másként látunk, másik néhányat másként értékelünk, és megint másokat másként élünk meg. Máris kész a kavarodás!:)
@Pantagruel: ok... minden megoldásra van probléma...
@jaegtoer: kerestem egy idézetet is, ez más szemszögből világítja meg a nevezetes eseményt, és haloványítja el picinyt Sztálingrád ragyogását

"1942-ben a Vörös Hadsereg titokban előkészítette Sztálingrádnál az ellentámadást, és végre is hajtotta. Azt mondják, hogy ettől az időponttól számítják a Szovjetunió szuperhatalommá válását. Ilyet azonban csak az mondhat, aki nem ismeri Sztálin háborús előkészületeinek az igazi méreteit. Az igaz, hogy Sztálingrád egy híres hadművelet színhelye, amelyben a gyalogság, a légi haderő, harckocsizó és tüzérségi egységek tömegei vettek részt. A stratégiai hadvezetés igazi mesterei irányították a műveleteket. Sztálingrád azonban elhalványul azzal szemben, ami 1941-ben már elő volt készítve. Sztálingrádnál igazából a tartalékosokat vetették be. Ez egyfajta improvizáció volt. 1941-ben ezzel szemben a Vörös Hadsereg elit egységeit készítették fel a támadásra, valamint kiegészítőleg tartalékosok millióit. Sztálingrádnál az ellentámadás 1.500 harckocsival történt. 1941-ben ezzel szemben csak az Első Stratégiai Lépcsőben ennek a tízszerese volt tervbe véve. És ezeknek aminősége? 1941-ben a szovjet csapatok több T-34 és KV-harckocsival rendelkeztek, mint amennyit Sztálingrádnál bevetettek. Sztálingrád két oldalszárny csoportosítására felépített váratlan támadást jelentett. 1941-ben ugyanezt készítették elő, de az oldalszárnyakon a csoportosítás összehasonlíthatatlanul nagyobb és erősebb volt, ráadásul mindez fenyegető közelségben Berlinhez. A sztálingrádi hadművelethez kötődik Zsukov, Rokosszovszkij, Vaszilevszkij, Malinovszkij és Vatutyin neve. De 1941-ben is Zsukov, Rokosszovszkij, Vaszilevszkij, Malinovszkij és Vatutyin készítette elő a támadást. 1941-ben pontosan ezek a tábornokok ugyanazt készítették elő, amit aztán Sztálingrádnál vittek véghez. Véleményem szerint a Szovjetunió már 1941-ben szuperhatalom volt. 1941 nyarán Hitler meglepetésszerű támadásával szétverte ezt a szuperhatalmat. Mindaz, amit Sztálin később, a háború folyamán Sztálingrádnál és Kurszknál, Moszkva és Berlin előtt bevetett, csak töredéke az eredeti szovjet harcerőnek."
- Viktor Szuvorov, Az M-nap
@Tudományos libsizmus: Mi van te barom? Megtanultad már a fegyver használat írott és íratlan szabályait?
Ha már annyira lőni akarsz?
@Pantagruel:
A "szuperhatalom" erejéhez tegyük hozzá, hogy amerikai élelmezés, utánpótlás, fegyver, jármű szállítások nélkül - sajnos - sehol nem lehettek volna.
A T-34 egy amerikai mérnök tervei alapján készült.
@Sir Bates dö Hól: a kombót neked is ajánlhatom! különösen abban az olvasatban, amit pantagruelnek válaszoltál, a liberális megoldás kérdéskörben.

nem tudom a fejleményeket az afgán hölgy esetében. de azt leszögezhetjük, hogy a rendőrségnek nem az a dolga németo.-ban és máshol sem, hogy félhüje(vagy tán egészen) szalafistákat, vahabistákat, erőspistákat és a többi izé, oktassa az európai szokásokra! ugyanis ezek a jótét lelkek, sokuk már régóta itt él, x generációs stb. viszont baromira nem képesek bizonyos dolgokat felfogni! de betartani aztán végképp nem áll szándékukban! ezek azok a normák, amik mentén elbeszéltünk egymás mellett(szerinted).

nálam ilyenkor életbe lép a "varacskos disznó álarcot fel" üzemmód, és baromira lexarom, hogy ki az, mi az! takaroggyon a lapát homokjára vissza, azt ott vegzálja népeket! ha nem teccik, akkor jön terepmintás alsógatya, és biza olyankor durván kell értésére adni, hogy beilleszkedsz (egyszer és mindenkorra, mert NINCS még egy eset), takarodsz ahova akarsz, vagy szimplán elhalálozol...

nem szokásom k1-et nézni, sőt a rambót se nagyon, idejét sem tudom mikor néztem akció filmet.
a herzkino a kedvencem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azt se feledd, hogy harmad akkora volt a súlya mint a dájcs tigrincsnek, alapvető előnye a nagy darabszám volt, értelemszerűen. a fegyverzet, bizony a sherman-t is alulmúlta, pedig az már valami!
de mára kiheverték ezeket a "gyermekbetegségeket", sőt cirka 30 éve nincs válasza a nyugati hadi-technikusoknak a BMP-re, hogy a t-90C és armata legfrissebb verzióit már ne is említsem.

ja, jut eszembe, ezek a drááága dzsihadisták már megen hajcihőznek párizsban... a fene dógukat!
@Pantagruel: a kurszki csatában - összesen a két fél részéről - 6000 harckocsi vett részt! itt az oroszok 4-9-szer nagyobb veszteséget szenvedtek, mint a németek. az oroszok 2 hét alatt 270 harckocsit, a németek 14-et veszítettek! stratégiailag ugyan nyertek az oroszok, de taktikailag nem.
@nincs_itt: ez az ún. "bullshit"... hát, szerinted mi dolga lenne a rendőrségnek...
@Sir Bates dö Hól: Tegyük fel, hogy adott az általad ideálisnak tartott világban - szilárd, masszív jogállamban - élünk, amelyben elegendő számú megfelelően kiképzett rendőri állomány végzi, tudja végezni a munkáját, és 100%-on teljesít. A különös ismertetőjegye "késsel fenyegető símaszkos férfi" típusú esetek száz százalékban felderítettek akkor is, amikor az állomány tízezreket hajkurászik és terelget a zöld határon napi 48 órában, és mindenki elnyeri méltó büntetését, és rövidebb-hosszabb időre hűvösre kerül. Ez esetben nem száműzük, hanem bebörtönözzük az illetőket. A kitoloncolás helytett az elkülönítés helye a büntetés-végrehajtási intézmény lesz. Ez azt jelenti, hogy a nyelv, szakma hiányában bűnözésből vagy vagyon elleni bűncselekményekből élő elkövetők egzisztenciális okokból, nincstelenségük okán kerülnek börtönbe, ahol munkát végeztetnek velük, vagyis az újkori adósrabszolgaság egyik modern formájára vannak kárhoztatva statisztikai alapon. Jövőkép és perspektíva nélkül - az önéletrajzukat priusszal megspékelve - összezárják őket az elvakult hívekkel, hittérítőkkel, prédikátorokkal, mutawwákkal, ahol igazi iszlamistát faragnak belőlük. Feltételezem, hogy erre az a válasz, hogy mindenre van megoldás, olyan büntetés-végrehajtási intézetek működtetésére van szükség, ahol elkülönítjük az elítélteket, és rehabilitációra, szakma megszerzésére van lehetőség. Ezzel azonban még mindig ott tartunk, hogy kibéleltük a börtönöket, hogy ne hagyjuk szabadon kószálni azokat, akiknek nehézségei támadnak a jogkövető magatartással. Ez is a szelekció egyik formája, hogy a jogkövető szabad őslakosságot sajtnak használjuk a nagy össztársadalmi egérfogóban.
@Pantagruel: "Ezzel azonban még mindig ott tartunk, hogy kibéleltük a börtönöket, hogy ne hagyjuk szabadon kószálni azokat, akiknek nehézségei támadnak a jogkövető magatartással."

nyilván tudod, hogy miért ezt emeltem ki...

("őslakosság"... ebbe ki számít bele?... mennyi ideje kell az adott helyen élnie, kapcsolódik-e vallási vagy más kritérium ehhez [lehet református is vagy csak katolikus, mi legyen a judaizmust gyakorlókkal és az iszlám hitre áttért helyiekkel, vagy az ateistákkal; ha erősebben pigmentált az egyébként "őslakosnak" minősülő]?...)
mielőtt eltévednénk kicsit szélsőségesnek, érdemes ezt is elolvasni, mindenkiben van egy terrorista, csak vannak akik ellent tudnak állni a csábításnak...

Nemcsak külvárosi gettóból, de középosztálybeli nyugati fiatalokból is tudnak híveket toborozni a dzsihadisták. De mi visz rá látszólag normális fiatalokat arra, hogy Szíriába vagy Irakba menjenek harcolni? Miért képtelenek megállítani őket a családtagjaik? Mi vár rájuk a Közel-Keleten?

index.hu/kulfold/2015/11/19/besszippantva/
@Sir Bates dö Hól: "nyilván tudod, hogy miért ezt emeltem ki..."

Szerintem most túlbonyolítod. Eleve a Te verziódból indulok ki: van egy szabadelvű jogállam, amelynek állampolgárai kizárólag jogkövető és jogellenes magatartásuk alapján különböztethetők meg. Ebben a politikai közösségben jelennek meg az állampolgársággal nem rendelkező, szociális és komminukációs kompetenciával nem rendelkező, európai tekintetben funkcionális analfabéta vagy félanalfabéta, jó eséllyel jogellenes magatartás tanúsítására predesztinált migránsok. Az "őslakosság" ez esetben az állampolgár.
@Sir Bates dö Hól: na ez a bullshit! abból is foschabb verzió!
egy valamire való liberális szereti a spenótot.
hajdanán maga kuncze főinkvizitor jelentette ki, hogy ő azér utájja a liberálisokat, mer képesek összeverekedni a liberalizmus lényegin, akár csak ketten is.
én meg aszondom, hogy eccerűen megalázó errül mégcsak értekezni is bizonyos szint fölött. nálam ez most a rének valaga, de szeretettel figyelem édelgéseiket innen föntrül.
@hacsaturján: értem én és s penótot is szeretem! viszont a rének valag, kuncze mellett? nem magas az egy cseppet?

szarajevó esetleg -jövő végződéssel... teccik tunni, ottan mostan lődözött egy liberálisan nem könnyen megmagyarázható egyed.
nahát ez meg a kedvencem, igazi britek:

www.origo.hu/itthon/20151118-dzsihad-lokoshaza.html

tejjázgatnak, golfozgatnak, a klubba járnak...
@nincs_itt:

ércsem ez alatt, hogy szar a jövő?
@hacsaturján: per monumentán, meglehetősen árnyékosnak tűnik...
éppen azért, amit a liberalizmusról métósztatott idevetni!

emléxik még a svejczi schapka és antenna összefüggésire?
@nincs_itt:

naná, hogy emlékszek, hiszen én tanáltam föl, mások majd írnak rula disszertácijót. ha szarajevóba, akkor akár lökösházán is. eccercsak úgy is földobódik a pacsker.
@hacsaturján: a patschkerok már csak olyanok! viszont addig is szeretnék nyugalomban élni, embertársaim mellett.
kutyául nem érdekel, hogy fogyasztani méltósztatik-eé schweinhaxentot, némi árpadzsússzal, vagy csak halalt/koshert/vegant usw tömköd a fejin lévő nyílásba, mely épületeket és mikor látogattya, milyen célból.

de! azt nem veszem jó néven, és a terepmintásra konvergálódik a gatyóm, ha meg ohajtya mondani, hogy én mit tehetek és mit nem, a saját vallása, "izmusa", adott agyérgörcse szerint, mivel én sem teszem!
@nincs_itt:

most mongya meg, ki a franz tartsa vissza, hacsak az előitéletei nem? egy igazi liberálisnak vannak előitéletei. (szergej maximovics dezső)
@hacsaturján: namostan nem mertem követni! de sz.m.dezsőt komolyan véve, nem vónék igaz liberális, nem tartok olyat magamnál, és másra sem fogom rá!

amolyan ecceri vasas vónák, akinek semmiféle durvaanyázhatnékja sincsen egyetlen vas típussal szemben sem!

viszont gyakorlott szemmel veszem észre a további megmunkálásra alkalmatlan darabokat!

ismerni métósztatik, schatu edgár harminckettedik törvényit?

"má' harmaccor vágom el! és még mindég rövid!"
@hacsaturján: schraubstock vijola, fenti edgár édesbáttya meg aszonta:

nagy spaltot, kicsi beilaggal nem lehet hézagmentesen áthidalni!
@Pantagruel: ha azt mondod, akkor ez volt az én verzióm...

@nincs_itt: ha te deklarálod, akkor az úgy is van... s a kimondott szó valósággá válik...
@hacsaturján: a rének marmagassága okán lehet... néköm csakiscsupán mélynövésű rágcsálóim vannak, így ahhó' igazítottam a mércét... s mivel tériszonyom van, hát hogy tehetném magosabbra?...
@Pantagruel: "Tudom, hogy a muszlimok többsége ugyanúgy megveti és elítéli az Iszlám Államot, mint a normális keresztények. De már ez sem érdekel. Mert ha csak minden századiknak vannak levágott fejű emberekről videók a telefonján, az is több tízezer ember jelent. Nincs a toleranciának és az empátiának olyan fogalma, amivel összeegyeztethető lenne, hogy ezeket az embereket ujjlenyomatok és retinaszkenner nélkül beengedjük Európába. Nincs és nem is lehet.

Azok, akik az elmúlt hónapokban könnyes szemű tolószékes kislányokkal akarták elhitetni velünk, hogy ők MIND menekültek, innen üzenem nektek: bűntársak vagytok. Az Iszlám Állam széplelkű, naiv ötödik hadoszlopa."

jobbegyenes.blog.hu/2015/11/19/az_otodik_hadoszlop_446
@Gábris szomszéd: "Nincs a toleranciának és az empátiának olyan fogalma, amivel összeegyeztethető lenne, hogy ezeket az embereket ujjlenyomatok és retinaszkenner nélkül beengedjük Európába."

Nem értek egyet. Az ujjlenyomat és a retinaszkenner rendben van, mert illegálisan átlépte a határt, de miért engednénk be egyet is? Erről tessék meggyőzni.
@nincs_itt:

és mi lesz belüle, ha kész lesz?
fogpiszkáló, ha el nem baszom.
@Pantagruel: miért ne?... játsszunk egyet, jó?... fordítsuk meg a kérdést, jó?... mit látunk?... hogy mi vagyunk képtelenek az együttélésre másokkal...

(milyen sikeres volt az integrációnk, nekünk, keresztényeknek szerte a világban: észak-, közép-, dél-amerika; ausztrália; afrika; szibéria... mi hogy beilleszkedtünk, nemde?... )
@Pantagruel: Erről nem igazán akarlak meggyőzni. :)

A múgy meg az alábbi javaslataim lennének a már jelen lévő terrorveszély kezelésével kapcsolatban:

1. Zéró tolerancia a szélsőséges muzulmán szekták és a szélsőséges iszlamista politikai ideológiával szemben (pl. szalafita prédikátorok kitoloncolása, az ilyeneket finanszírozó alapítványok betiltása, a vallási indíttatásű bűncselekmények fokozott szigorúságú büntetése, beleértve a halálbüntetést is).

2. Titkosszolgálati ráépülés minden gyanús iszlamista csoportra (jelenleg ezek évtizedek óta zavartalanul működhetnek).

3. A polgári minimum megkövetelése minden muzulmán bevándorolttól (személyes méltóság tiszteletben tartása, a nők esetében is, keresztény vallási szimbólumok és ünnepek tiszteletben tartása, a keresztény kultúra prioritásának elismerése, törvény előtti egyenlőség, ami kizárja a sarija alkalmazását egymás között is etc.)

4. A szekularizáció bátorítása, ösztönzése közvetett eszközökkel.

5. A moderált iszlám szabad vallásgyakorlatának lehetővé tétele.

6. Együttműködés az erőszakot elutasító, térítési szándékkal nem bíró vallási mozgalmakkal, vezetőkkel (ha úgy tetszik: a kollaborációra hajlandókkal). stb.
Az eddig azonosított párizsi terroristák egyike sem migráns - kisokos

Az eddig azonosított párizsi terroristák közül egyik sem az idei menekültáradattal érkezett Európába, hanem régóta franciaországi, vagy belgiumi lakosok, állampolgárok, ráadásul többük nem volt ismeretlen a hatóságok előtt.

hvg.hu/vilag/20151119_Az_eddig_azonositott_parizsi_terroristak
@Sir Bates dö Hól: "észak-, közép-, dél-amerika; ausztrália; afrika; szibéria"

Valahogy lemaradtam mostanában azokról a hírekről, amelyek arról szólnak, hogy ezeken a helyeken szélsőséges nohdacu mondjuk hitgyülis szekta tagok a helyieket gyilkolásznák, étteremben, koncertteremben stb.
@Sir Bates dö Hól: Pillanatnyilag az van, hogy szeretnének meggyőzni arról, hogy elfogadjam a kvótát. Tessék meggyőzni! eddig nem sikerült. Azzal nehéz lesz meggyőzni, hogy együttélésre képtelen európai vagyok, ezért fogadjak szomszédomnak másokat. :)
Koehler eredetileg a német neonáci szervezeteket elhagyó embereken segített, de újabban már a muszlim szélsőségeseknek és a családtagjaiknak próbál. Köhler szerint jól megfigyelhető, milyen fázisokon mennek keresztül azok, akiket a dzsihadizmus beszippant.

-
a lényeg:
-

>>>>Sőt, ugyanezeken a fázisokon mennek keresztül azok is, akiket egy szekta vagy éppen egy neonáci szervezet ragad magával.<<<<<
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az eddig azonosított párizsi terroristák egyike sem migráns - kisokos"

Remek, örüljünk együtt. Tehát olyan "sikeres" volt az integrációjuk, hogy a másod és harmadgenerációsok gyilkolásznak, amely nyilván azt jelenti, hogy a mostani migránsok, viszont tényleg be fognak majd rendesen "illeszkedni" Tehát ami eddig sem műkődött, ezek után majd fog, nyilván azért mert csak. :)

Ja és itt egy remek dokfilm a spektrumról.

youtu.be/gXQ-rAvuehA
A Balkán úgy döntött, visszafordítja a "gazdasági migránsokat"

Futótűzként söpört végig az intézkedés: előbb Szerbia és Macedónia, majd Szlovénia, később Horvátország döntött, úgy hogy mostantól csak Irakból, Afganisztánból és Szíriából fogad menekülteket. "Az utóbbi napokban egyre több olyan ember érkezett, akikről okunk van azt feltételezni, hogy gazdasági migránsok" – indokolt egy szlovén rendőrségi szóvivő. 162 Marokkóból, Bangladesből, Srí Lankáról és Libériából érkezett migráns jogilag Szlovénia és Horvátország között rekedt.

hvg.hu/vilag/20151119_Szlovenia_mostantol_visszaforditja_a_gazd

--

Rostoványi Zsolt: Az iszlám és a terror

Ölni a Biblia nevében is lehet, viszont a Koránért sem kötelező.

hvg.hu/velemeny/20151119_Rostovanyi_Zsolt_Az_iszlam_es_a_terror

--

-közbevetem, hogy minden diktatúrának ez a célja, ne foglalkozz semmi mással, főleg ne a hatalmon lévőkkel, élj máról holnapra és tedd amit a parancsolód mond-

Seres László: Párizs után, szabadon

Nincs új korszak Európában: a bezárkózás éppen az iszlamisták célja, nem a mi megoldásunk.

hvg.hu/velemeny/20151119_Seres_Laszlo_Parizs_utan_szabadon
@Gábris szomszéd: szerintem Iszlám Állam nélkül sincs szüksége Európának muszlimokra. Az IÁ amúgy is tiszavirág életű, előtte is létezett az iszlám dzsihád, a kérdés az, mi lesz utána. Az USA nyilván kreál magának másik ellenséget, ahogy tette korábban is Délkelet-Ázsiában, és a Közel-Keleten. A problémának ez csak az egyik átmeneti tünete. Egy pattanás egy rákos daganattól, sejtburjánzástól eltorzult arcon.
@Gábris szomszéd: na, ezt sem gondoltam volna: találok értékelhetőt is a felsorolásodban... ez a stb. (a többit inkább nem szedném darabokra... )

Off

minden bigott katolikus iszlamofób vagy csak a funkcionális analfabéta fostalicskák sajátja ez?

On
@Gábris szomszéd: mert a fejed a saját és mások seggébe dugod... ez lehet az oka...
@Pantagruel: mert így korrekt... a társaság (eu) többi tagjával szemben...

(persze, ez inkorrekt a menekültekkel szemben... én se választanám a feudalizmust a társadalmi berendezkedés mont everest-jének gondoló, provinciális és xenofób kkeu-t szivesen, ha lehet...

menekült=refugee
bevándorló=immigrant
@Sir Bates dö Hól: Én is csak max. az írásjeleket tudom "értékelni" a kommentjeidben. A többiről szót sem érdemes ejteni, meg aztán rögeszmékkel amúgy sem érdemes mit kezdeni.
Csak kérdem, hogy a 3., 4.G előtti G-k most akkor integrálódtak vagy csak nem volt otthon petárda és konyhakés, hogy terroroskodjananak?

EFM
@Gábris szomszéd: "A többiről szót sem érdemes ejteni, meg aztán rögeszmékkel amúgy sem érdemes mit kezdeni."

soros-usácska-gyíkember tengely...
@Gábris szomszéd: "Én is csak max. az írásjeleket tudom "értékelni" a kommentjeidben."

?... nem sorminta... csak jelzem, szándékom nem annak létrehozására irányult... de így sem rossz... gondold el, mi lenne, ha fel is fednék elötted jelentésúket.a kis jelek...
@Sir Bates dö Hól: Látom nagyon felpörögtél, gyorsan pihenőbe raklak. :)
Jujj de klassz. Mennyivel letisztultabb így a kép. :)
Érveléstechnikai compendium kezdő libnyafok számára. :)

3. Ez a legbonyolultabb egyben leghatékonyabb eljárás, filozofikus hajlamúak számára ajánlott.

Lényege: különböztessünk meg mindent mindentől. Különböztessük meg a vallást a bevándorlótól, a bevándorlót a bennlévőtől, a bennlévőt a nem integrálódótól, a nem integrálódottat a terroristától, a terroristát a terroristától, a karéneket a teveszartól.
Ha sikeresek vagyunk, előáll a regressus ad infinitum és előttünk áll a terrorista, mint individuum. Nincs is többesszáma, mert az ocsmány általánosítás.

A terrorista – mint az ekképpen bizonyítást nyert – nem tagja sem csoportnak, sem nemzetiségnek, sem vallásnak, mert ha ezt állítjuk az sértő az adott csoportra, nemzetiségre, vagy vallásra nézve. A terrorista még a másik terroristára sem hasonlít, mert az sértő lenne ránézve. (Bár ez utóbbi kijelentés nehezen igazolható az önmagukat felrobbantók tekintetében, azok ugyanis meglehetősen hasonlítanak egymásra.) Mikor idáig eljutottunk, a fasiszta joggal felkiált: „Hülye vagy!” És nem vitatkozik tovább.

Győztünk.

aristo.pestisracok.hu/ervelestechnikai-compendium-kezdo-liberalisok-szamara/
@Gábris szomszéd:

"a keresztény kultúra prioritásának elismerése"

Ezzel az a gond, hogy Európában vallásszabadság van. Amikor ui. a vallásszabadságot alkotmányba és törvénybe iktatták, fel sem merült annak a lehetősége, hogy valakik ezzel vissza akarnának élni, mivel nem léteztek nálunk erőszakos hódító vallások.

Vagyis a vallásszabadságot biztosító törvényeket nem az iszlámra szabták, ezek az iszlámra nem alkalmazhatók, mert az iszlám visszaél ezzel.

Ez a helyzet hasonlít a menekültjogi törvényekre: azokat sem napi tízezer álmenekültre szabták.
@Sir Bates dö Hól: ez a hsz mentális blokkot okoz. a korrektség értelmezése ebben az összefüggésben. korrektség az EU többi tagjával... hm, és azokkal, akik ellenzik a kvótát? letelepíteni olyanokat, akik egyszer már elhagyták az országot, nem akarnak itt élni, tovább akarnak állni, és a kerítés sem akadályozza meg őket... mi alapján szelektáljuk tömeges nagyságrendben az érkezőket... a terrorveszély allokációja korrekt az elhanyagolható terrorfenyegetettséggel rendelkező tagországokkal szemben? ha korrekt, észszerű?

ha tömegeket akarunk mozgatni, keretszám alapján, s a mozgásukban akadályozni őket, zárt, őrzött munkatáborokra, fegyveres őrizetre, elosztóközpontokra és speciális szállítóegységekre lesz szükség, kiképzett, speciális különleges egységekre, akik elfogják, begyűjtik és a keretszámnak megfelelő mennyiségben leszállítják, elosztják, elszállásolják és felügyelik ezeknek a tömegeknek az integrációját
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A keresztény kultúrának semmi köze a valláshoz annak szabad megválasztásához pedig még úgyse.
@Pantagruel: "Az Iszlám Államot ki kell irtani. Ezt nem lehet egyszerre alaposan és emberségesen elvégezni. Vagy-vagy. Rettenetes választás, de a történelem ez elé állított minket. És nincs hová futnunk előle.

Még soha nem készült ennyire rettenetes felvétel az Iszlám Államról, mint amibe ma botlottam bele. Pedig ebben a videóban nem folyik vér, nem gyilkolnak meg, nem fejeznek le benne senkit. Terroristák sincsenek benne. Illetve csak egy. Aki a jövő terroristáit neveli, és tanítja a szakszerű gyilkolásra. Óvodás és kisiskolás korú gyerekeket."

alfahir.hu/europa_bunbeesese
@hacsaturján:

" egy igazi liberálisnak vannak előitéletei. (szergej maximovics dezső)"

Sőt, a sekrestyéből szemlélve csak azok vannak.
kezdjük akkor...

"A multikulturalizmus nem kultúrák egymás mellett élését jelenti, hanem az együttélésüket, és ez nagyon fontos különbség."
m.magyarnarancs.hu/belpol/talas-peter-kockazatos-a-menekultek-kozott-europaba-csempeszni-terroristakat-97250
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Türelmet kérsz Bachtól vagy Michelangelótól? :)
@Gábris szomszéd:

Azt hiszem, nem tudlak követni.
@Sir Bates dö Hól: van egy érzésem! veled kapcsolatban.

vagy tényleg ennyire ön-gyűlölő vagy(lásd a többesszámot), vagy ez szimpla "játék" számodra, amivel "tesztelni" próbálod mások türelmét!?

nem gondolom, hogy akár gábris, akár pantagruel akár szerénytelenségem teljességgel képtelen lenne az együttélésre A "másokkal". pusztán arról lehet szó, hogy bizonyos esetekben NEM keresek, mert NINCS kifogás, mentség és bocsánat egyes tettekre! legyen az x generációs bevándorló, vagy x a négyzeten generációs "őslakos"(aki mint tőled tudhatjuk, nem is létezik, leginkább olyan mint a yeti).

tálas péter akkora okosat mondott, hogy párizsban robbant és lőtt!

nehéz olyasvalakikkel együtt! élni, akik ezt a formát úgy gondolják, hogy megszabják az együttélés NEKIK megfelelő formáját, szabályait, külalakját stb. ha viszont számodra mint yetinek, nem megfelelő, akkor kirekeszthető, gúnyolható, végső soron megölhető egyeddé válsz!
@nincs_itt: @Sir Bates dö Hól: rendben, jó ötlet, átugrom.

Én becsülöm az idealista hozzáállásodat. Mindenesetre nézz körül!

1) A jogállamiság momentán úgy néz ki, hogy nincs elfogás, letartóztatás, kihallgatás, felderítés, tárgyalás, bírósági ítélet. Ezek helyett van egy merénylet, majd egy látványos tűzijáték keretében végrehajtott csoportos kivégzés. Ez ma Nyugat-Európa. Ennyit tud felmutatni. S te Magyarországtól várod, hogy olyan problémákra találjon megoldást, amelyekre a Nyugatnak sem sikerült. Esetleg lehetne választani azt az utat, hogy nem követjük el a Nyugat hibáit?

2) Mi történik? Zsidók gúnyolják az iszlámot évtizedeken keresztül, azzal múlatják az időt kedvenc szórakozóhelyeiken, hogy "honfitársaik" vallását gyalázzák, és persze közben rendszeresen kapják a fenyegetéseket: "Allah haragja ezért lesújt rátok!" Majd egyszer csak megtörténik a tragédia: a sértettek tömegmészárlást rendeznek ezeken az illusztris szórakozóhelyeken. Ki volt intoleráns? Ki nem tudott együtt élni kivel? Hm. Amit látni kell: az arab-izraeli konfliktust importáljuk, ezeket fogadjuk be, s ezeknek adunk otthont, csinálunk szállást jelenleg. Úgyis néz ki Nyugat-Európa: egymást ölik halomra az emberek. Ez a Közel-Kelet, ez Afrika.

3) Szóval, ha már sikerült megtalálnod a bűnbakot: "mi vagyunk képtelenek az együttélésre másokkal... (milyen sikeres volt az integrációnk, nekünk, keresztényeknek..."

- és megnézem kicsit közelebbről, és azt látom, hogy itt most híres-nevezetes zsidó szórakozóhelyeken álltak bosszút, akkor most el kéne gondolkodnom a zsidók integrációra, másokkal való együttélésre való képtelenségén, ugye?

Hmmm. Szóval: hová lett az ártatlanság vélelme? A törekvés, hogy a nyugodt, kiegyensúlyozott, békés, harmonikus egymás mellett élés érdekében tekintettel kell lennünk egymás vallási, etnikai hovatartozásból fakadó érzékenységére?
@nincs_itt: nekem is van érzésem veled és Pantagruellel kapcsolatban: veled lehet, hogy titkosírással kommunikálok, Pantagruel meg lehst cinkel csak (a fostalicskával meg foglalkozzon a kaszás szeretője)... sz'al: elbeszélünk egymás mellett, van ilyen...
@nincs_itt: Meg még a francia miniszterelnök is.

Menekültnek álcázva juthattak Franciaországba terroristák

hvg.hu/vilag/20151120_Menekultnek_alcazva_juthattak_Franciaorsz

Francia kormányfő: Fennáll a vegyi fegyver bevetésének veszélye

index.hu/kulfold/2015/11/19/francia_kormanyfo_fennall_a_vegyi_fegyver_bevetesenek_veszelye/
@Sir Bates dö Hól: csak egyszer fejtenéd ki világosan - ha tetszik számomra is érthetően - mit és hogyan gondolsz.
valahogy ez nem következik be, illetve ha jól értettem, akkor mi (a yeti-k) vagyunk mindenért felelősek, alkalmatlanok az együtt élésre, intoleránsak stb... ezt ha nem haragszol nem veszem komoly érvnek, pl. a franciao.-ban feltalálható muzulmánok számának tükrében.
valóban egyszerűbb és főleg olyan árisztokratikus, állást nem foglalni, ellenben a másikét zsebből "nem érteni".

semmi cryptografia, csak szimplán a véleményed, gondolataid. jelen esetben a menekült kérdésben.
@nincs_itt: "A nagyobb tömegű muszlim közösségek nem integrálódnak, hanem párhuzamos társadalmakat alkotnak Európában, és ahogy minden emberi csoportosulásban, ezekben a közösségekben is megjelennek a szélsőséges elemek... Mivel az iszlám olyan vallás, amelynek nincs központi tanító hivatala, mint például a katolikus egyháznak Róma, az emberek megengedettnek érzik, hogy saját maguk értelmezzék a hit tételeit. Ez vezet a fundamentalista terrorszervezetek létrejöttéhez is, az olyan merényletekhez, mint amilyeneket pénteken követtek el Párizsban."

www.hirado.hu/2015/11/19/ez-a-folyamat-muszlim-tobbsegu-europahoz-vezet-figyelmeztet-az-akademikus/#
@nincs_itt: ok... van a menekült és van a bevándoró... két kategória némi átfedéssel, ennek mértéke lényegtelen... aki menekül, azt be kell fogadni, aki bevándorolni akar, azt meg be lehet engedni (hogy a rá is vonatkozó jogszabályokat be kell tartani, az evidens, dw úgy látom, hogy itt ezt jelezni kell)...

ennyi, csak belefáradtam, hogy mindenki migránsozik itt, mint a hüjegyerek, de a fáradtságot nem veszi arra, hogy helyesen használja a kifejezést...

(hogy ki és hogy viszonyul a refugee-khez, immigrant-okhoz az mindenki szive joga, nem kell őket szeretni, ajnározni, lehet velük szemben fenntartás, lehet gyűlölni őket, ám amikor előkerül a kicsi solymosi eszter, nem kell csodálkozni azon, ha az azt felvető elmeállapota iránt érdeklődöm... igaza van hacsának, már nekem kellemetlen ez, teljesen méltatlannak érzem... )
@Sir Bates dö Hól: Már miért cinkelnék? Tanulságos ez az eszmecsere. Azért veled beszélgetek, mert mást gondolsz. Nem nem értettem, amire hivatkoztál (liberális válasz), ezért csatlakoztam a threadhez.
@Sir Bates dö Hól: értelek, hogy solymosi eszter, miként kerül képbe, az számomra is érthetetlen, nekem fel sem tűnt...

jelenleg itten németo.-ban, ismereteim szerint menekült(refugee) szíria, eritrea, és talán irak.

minden egyéb országbéli migráns, ráadásul illegális gazdasági migráns!

jelen állás szerint, 80% körüli az illegális migránsok száma! a fennmaradó 20% (ca), akit menekült státusz illet meg. de! csak akkor, ha a genfi egyezménynek megfelelően együttműködik a hatóságokkal.

80 a 20-hoz arány, biza meglehetősen erős! szavakon lovagolni, viszont nem tanácsos, abban helyzetben amiben európa jelenleg van!

a tömeg viszont kezelhetetlenül nagy! kellett hozzá sok-sok ártatlan áldozat, hogy végre felébredjenek az eu-s országok vezetői is!

ez nagyon nincs rendben! ahogy az sem, ahogy a menekültek és migránsok 99%-át kitevő muszlimok viselkednek!
@Sir Bates dö Hól: azért még csókolommal köszönhetek főméltóságodnak? zsenánt vagy sem, biza magad is szerepet játszol abban, amit kapsz!
@Orica Középföldi:

"_@hacsaturján:
" egy igazi liberálisnak vannak előitéletei. (szergej maximovics dezső)"

Sőt, a sekrestyéből szemlélve csak azok vannak._"

No, igen.*

*Reggeli sekrestyésláb-jegyzet2:

[A sekrestye budijának bűzéből most ugyan éppen ilyen(-olyan) illatfelhők szállnak szigorú tárgyilagosságnak álcázva, de ehhez az empátiát, és az emberséget mélyen a fiókok mélyébe kellett rejteni, ellenben a gazdaság-politika egyszeregy szenvtelen szemléletének szerény szekrényajtaját szélesre kellett tárni és/viszont azok a rohadt előítéletek nem átallottak kiszökni. Mindez természetesen a sekrestye legintimebb szféráját jelentő illatfelhőjéből szállong, amelybe véletlenül sem keveredhet tömjén, mert azért az mégiscsak túlzás lenne, ezért lehetséges az, hogy a szentenciák kissé szarszagúnak szaglódnak, pedig nem feltétlenül kellene, csak erősen hajaz a valóságéra - feltehetően a verbális a dauer miatt. Ráadásul a szabadság-egyenlőség-testvériség spray flakonja éppen kiürült, s nem hat zavarólag arra a bölcsességre, mely szerint a refluxra reggel reflexből refugee-t reggelizni több tudós egybehangzó megállapítása szerint is káros hatással van az aurora borealis csodálóinak hatodik érzékére, ami pedig kimondatná az ősi tapasztalat talapzatán terpeszkedő tudás eszenciáját mindössze 4 szóval:
- Vagy ők, vagy mi!
Igen: vagy ők, vagy mi. (más olvasatban: Vagy mi, vagy senki.) - bárhogyan is mantrázzák is ezt a különféle szent könyvek magyarázói. Aminek az lehet az oka, hogy a már hivatkozott Aurora Borealis még egyszer sem tette tiszteletét sem a Szabadság szobor, sem a Kába-kő, sem a San Pietro felett, pedig utóbbinál Michelangelo erősen igyekezett .
Szóval ez az elmaradás, illetve elő nem fordulás - egyes közelebbről meg nem határozott ember matematikusok szerint azért fordult, illetve éppenséggel , hogy nem fordult elő, mert a három legkisebb közös többszöröse olyan hatalmas szorzatot eredményez, amelyet a fáról érkezettek még sem felfogni nem képesek, sem leírni, de magyarázni azt igen, éppen úgy mint a football nevezetű talányt, ami csapatjátékként van elhíresülve, vagy inkább elsütve, pedig valójában totó, amihez persze sem Dorothy-nak, sem Toto-nak az égvilágon semmi köze nincsen, talán éppen ezért megoldhatatlan ez az egyenlet útban visszafelé a fára.

…van még valami... képzeld el, a Varánusz-szal beérve Varanasi-t nem is említettem, érezvén, mennyire bekavarna, s még mit okozhatna Lao-ce fakanala. ...s ott porosodik a sarokban Occam borotvája. Valamint a valamint.]
@nincs_itt:
"80 a 20-hoz arány, biza meglehetősen erős! szavakon lovagolni, viszont nem tanácsos, abban helyzetben amiben európa jelenleg van!

a tömeg viszont kezelhetetlenül nagy! kellett hozzá sok-sok ártatlan áldozat, hogy végre felébredjenek az eu-s országok vezetői is!

ez nagyon nincs rendben! ahogy az sem, ahogy a menekültek és migránsok 99%-át kitevő muszlimok viselkednek!"

Nem kell lovagolni szavakon... csak más szó mást jelent, miként más a szék, a klubfotel vagy a sámli...
a tömeg azért "kezelhetetlenül" nagy, mert a magyar kormányzat felduzzasztotta, belpolitikai célból...
miért, hogy viselkednek a muszlimok?... s mi az oka, hogy ìgy viselkednek? az az oka neta
Nem kell lovagolni szavakon... csak más szó mást jelent, miként más a szék, a klubfotel vagy a sámli...
a tömeg azért "kezelhetetlenül" nagy, mert a magyar kormányzat felduzzasztotta, belpolitikai célból...
miért, hogy viselkednek a muszlimok?... s mi az oka, hogy ìgy viselkednek? az az oka netán, hogy muszlimok?... mert ezt kétlem...
@Pantagruel: ez volt az érzésem:-)... meg az is, hogy eszméket/ideológiákat összepárosítjátok tulajdonságokkal, mint pl. róka-ravasz, oroszlán-bátor, nyúl-gyáva, liberális-naīv/védtelen, konzervatív-kemény/kötelességtudó/vallásos, stb...

(nem, nem hiszem, hogy barbiszinű naiv álmodozó lennék én, pl. :-)...)
@Sir Bates dö Hól:
Amennyiben a liberális társadalom következetesen liberális a napi gyakorlat és tennivalók szintjén, úgy védtelenné válik. A letűnt civilizációk elsöprő többsége éppen hogy saját megengedő és befogadó (liberális) szemlélete és gyakorlata miatt esett áldozatul a 'barbárságnak'.
Ezért egészíti ki egymást remekül a liberális és konzervatív szemlélet.
(Lásd: Róma-köztársaság versus dictator)
@jaegtoer:
"Amennyiben a liberális társadalom következetesen liberális a napi gyakorlat és tennivalók szintjén, úgy védtelenné válik. A letűnt civilizációk elsöprő többsége éppen hogy saját megengedő és befogadó (liberális) szemlélete és gyakorlata miatt esett áldozatul a 'barbárságnak'."

:-)... más konzekvenciára jutottunk azonos történeteket szemlélve:-)...
@Sir Bates dö Hól: szerintem, most minden él nélkül, ezeket gondold át:

"a tömeg azért "kezelhetetlenül" nagy, mert a magyar kormányzat felduzzasztotta, belpolitikai célból...
miért, hogy viselkednek a muszlimok?... s mi az oka, hogy ìgy viselkednek? az az oka netán, hogy muszlimok?... mert ezt kétlem..."

tehát, ha jól értem, a magyar kormányzat elindította a menekült áradatot, saját gyönyörűségére és nyugattal való kibaxás céljával, csak úgy bónuszként még a népszerűségének jól jött...

a muszlimok azért viselkednek, muszlimként mert nem mormonok, hanem muszlimok...
@Sir Bates dö Hól: nem tudom észrevetted-é a jó konyakról nevezett és szignózott római légiók és pl alarik csapatainak közötti különbséget!
ha ezt mai viszonyok közé próbáljuk gyömöszölni, akkor azt fogjuk látni, hogy modern dzsíájdzsók vs IS(ISIS, ISIL stb)

oszt róma meg el lett foglalva, nem mondom barbár dolog vót, de sikerült.
@nincs_itt:
"tehát, ha jól értem, a magyar kormányzat elindította a menekült áradatot, saját gyönyörűségére és nyugattal való kibaxás céljával, csak úgy bónuszként még a népszerűségének jól jött..."

nem ezt szándékoztam írni, biztps nem fogalmaztam helyesen...

"a muszlimok azért viselkednek, muszlimként mert nem mormonok, hanem muszlimok..."

az előítéleteink és feltevéseink rólunk szólnak, nem a másokról... nem az a gond, ha valaki "-fób", hanem, ha ezt nem veszi tudomásul...
@nincs_itt: szerintem nem a vallás határozza meg elsődlegesen a viselkedésüket, hanem a tanultság/ismeretbirtoklás megléte vagy hiánya. ebből a szempontból még nem láttam statisztikát. a másik, azért abba is érdemes belegondolni, hogy a példák, miket emlegettél, a muszlim hölgy megfenyegetés, autó és lakáskövetelés... szóval ezek szélsőséges példák, amikre bukik a hírre éhes néptömeg, felkapja. ezek tényleg riasztóak, de mondhatjuk a menekültek/migránsok többségére, hogy ilyenek?
@nincs_itt: karcolgathatjuk a felszint, de nem a "képes történelem"-sorozat a csomolungma (bár én imádom a szines könyveket)...
@Sir Bates dö Hól: mióta előítélet felismerni, hogy más emberek másképpen viselkednek! mindegy milyen indíttatásból (vallási, kulturális bármi). a muszlim nem csak egy vallás, de ezt nálam sokkal tanultabbak is elmondták már, hanem egy önálló civilizáció. teljesen természetes, hogy másképp viselkednek, reagálnak... arról az apróságról nem is beszélve, hogy az arabok más habitusú emberek, mint az európaiak.
Valóban. A barbárság mindig győz. Amikor ugyanis egy társadalom eljut egy olyan fejlettségi szintre, hogy már nem a harci sikerek és kudarcok (azaz az erő) határozzák meg a tagjainak a jólétét, akkor "kifinomul" + elszibaritásodik. És ha ekkor találkozik egy barbár "hordával", amelynek viszont igen, könnyen kitalálható, melyik fog nyerni, és melyik veszteni az erő determinálta csatatéren.

Egyébként kéretik Caesar légióinak ütőképességét Romulus Augustulus légiónak ütőképességével nem összekeverni.
@nincs_itt: mint paulus sztálingrádnál, feltartott kézzel kapitulálok...
@parti_giano: cseppben a tenger! ugyanis az ismeretek birtoklásának hiányát mutatja, a reakció az érkezéskor "kapott" javak(na legyünk nagylelkűek) és az elvárás közötti több parszeknyi eltérésre.

nem tudom honnan, miként tájékozódtak ezek az emberek, de azt látom, hogy rendkívül torz kép él bennük a "gazdag nyugatról".
@nincs_itt:
"nem tudom honnan, miként tájékozódtak ezek az emberek, de azt látom, hogy rendkívül torz kép él bennük a "gazdag nyugatról"."

kérdezd meg őket, beszélgess/vitázz/cserélj eszmét, véleményt velük!!!... s máris elindultunk a multikulti felé... értsd meg őket, s értesd meg magad velük...
@Sir Bates dö Hól: Paulus letette a fegyvert, majd az ndk-ban, dresdenben élte hátralevő életet, mint katonai tanácsadó, stasi szervezeti felépítése azonos volt a gestapo-éval...
@Sir Bates dö Hól: magad is tudod, hogy ez nem járható út! mivel a legtöbbjük semmiféle európai kommunikációs formával nem rendelkezik, a nagyon alapfokú angol ismeretet nem tartom alkalmasnak ilyen mélységű beszélgetésre.

a multikulti számomra olyan mint a yeti... a muszlimok számára, még a yetinél is mesebelibb valami.
@nincs_itt: éppen ezt forszírozom. a hírek az elégedetlenekről szólnak, mert ők az érdekesek. ugyanígy sohasem a külföldön sikertelenül próbálkozó magyarokról szólnak a cikkek, hanem pont fordítva. csak erre akartam célozni.
@parti_giano: az első mondatodra még reagálnom kell:
"szerintem nem a vallás határozza meg elsődlegesen a viselkedésüket,"

számukra a vallás határozza meg, adott területet "szellemileg" uraló imám a "hivatalos oktatás" meghatározója is!

ahogy helyesen mondtad, az ismeretek birtoklása lenne a meghatározó, de ezt "gondosan" korlátozza a vallási vezető, helyi "sejk", hadúr stb. ebből is eredően, nem képesek sokadik nekifutásra sem megérteni olyasmit, ami egy nem abban a közegben szocializálódott számára evidencia!
@parti_giano: sok-sok magyar és közép-kelet európai próbálkozik sikertelenül. magam is sokakat láttam, akik nem voltak képesek "megugrani" azt a kis árkocskát sem, hogy B2 szintű nyelvtudást szerezzenek. majd csodálkozva és nagyon csalódottan vették tudomásul, hogy vannak akik megugrották ezt az akadályt és sikeresek lettek.

arról nem is akarok beszélni, hogy sok magyar, ahogy román, lengyel, cseh stb kizárólag a saját nemzete társaságát keresi. meg sem kísérli az ismerkedést a helyi környezetével. semmilyen formában!
@vakapad: nekem legtöbbször erőltetettek a történelmi párhuzamok. de sokan szeretik.
@nincs_itt: ez erős túlzás a teljes muszlim népességre vetítve. de tényleg van olyan iszlám állam, ahol a korán szuráinak bemagoltatása jelenti a közoktatást.
@nincs_itt:
"magad is tudod, hogy ez nem járható út! mivel a legtöbbjük semmiféle európai kommunikációs formával nem rendelkezik, a nagyon alapfokú angol ismeretet nem tartom alkalmasnak ilyen mélységű beszélgetésre."

erre a Sötét Nagyúr hsz-t idézném, szelleme szerint (ne értsd félre!): könnyebb lőni, mert ahoz csak golyószóró kell, s munició...

"ahogy helyesen mondtad, az ismeretek birtoklása lenne a meghatározó, de ezt "gondosan" korlátozza a vallási vezető, helyi "sejk", hadúr stb. ebből is eredően, nem képesek sokadik nekifutásra sem megérteni olyasmit, ami egy nem abban a közegben szocializálódott számára evidencia!"

te vagy az, aki hozzájuttathatja őket a "tudáshoz", aki "ajtót nyitsz a világra"...

"arról nem is akarok beszélni, hogy sok magyar, ahogy román, lengyel, cseh stb kizárólag a saját nemzete társaságát keresi. meg sem kísérli az ismerkedést a helyi környezetével. semmilyen formában! "

miként az "őslakosok" többsége is... a muszlimokkal szemben is elzárkozó...

"Nem a cél a fontos, hanem az utazás oda"... vagy valami jasonló...
@Sir Bates dö Hól: a tudás megszerzéséhez minimum két fél szükséges! az átadó(jelen esetben ez adott) és a befogadó(akinek tudomásul kell első lépésként azt a tényt vennie, hogy a tudás át fogja alakítani!). aki viszont nem akar/tud/mer stb. változni az nem is fogja a tudást birtokolni, csak felszínt kapargatja.

személyes tapasztalatom az, hogy el kell telnie bizonyos időnek, hogy elkezdjenek megnyílni az őslakosok, ebben az időben teljesítményre van szükség és rengeteg alázatra. ez bizony fáradságos és időnként nagyon kellemetlen tud lenni! erről beszélek, amikor a bevándorló lét nehézségeit emlegetem. az őslakosoknak (legyenek aboriginalok, vagy bajorok) engedtessék meg, hogy évszázadok alatt kialakult életstílusuk szerint létezzenek!

a muszlimok (ahogy gauck is említette, sőt felszólította őket ennek elkerülésére) igen erősen hajlamosak párhuzamos társadalom létrehozására, ami teljességgel kizárja a kölcsönös megismerés lehetőségét is! ez viszont évtizedes tapasztalat, mondhatni tény!
@parti_giano: vegyük afganisztánt, a mai napig törzsi szerveződésben és területi felosztásban élnek. az iszlám az egyetlen közös pont...
a "felvilágosult" olaj államok szintén törzsi felosztásban léteznek, azzal az eltéréssel a szegényebbekhez képest, hogy az uralkodó család és környezete, tanult és átmenetileg képes európai módon viselkedni. viszont a jogrend az a saria, következetesen korbácsolnak, köveznek, csonkítanak. nagy lépés volt valamelyik olaj kalifátusban, hogy a nők is vezethetnek autót! a XXI. században, egy "felvilágosultnak" mondott muzulmán államban...
@nincs_itt: Akkor ebben az összevetésben nézzük meg mi volt a helyzet Szíriában a háború előtt. Fényévekkel előrébb jártak ezen a téren, (szekuláris társadalom, vallások tiszteletben tartása, stb.) mint mondjuk a totál középkori Szaud-Arábia, mégis őket kell még most is mindenáron szétbaszni nem az utóbbi diktatúrát.

index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/
@parti_giano:

Az én véleményem is az, hogy a történelem sohasem ismétli önmagát, viszont vannak általános szabályok, mint a fizikában, melyeket a folyamatoknak be kell tartani. Legalábbis addig, amíg az ember meg nem változik (viszont arra aztán várhatunk ...).
@nincs_itt: szerencsére van ellenpélda is: indonézia. csak azt akarom mondani, óvatosabban az általánosítással.
@vakapad: uff. erre kíváncsi vagyok. mondanál egy általános szabályt a történelem területéről?
@nincs_itt: :(

Germany facing 'very serious' threat from Islamic State

The head of Germany's security service says that a Paris-style attack could happen again at any time in any European city.

Hans Georg Maassen, President of the Federal Bureau for the Protection of the Constitution, told the BBC's Jenny Hill that the threat Germany was facing was "very serious".

www.bbc.com/news/world-europe-34875617
@nincs_itt:
"a tudás megszerzéséhez minimum két fél szükséges! az átadó(jelen esetben ez adott) és a befogadó(akinek tudomásul kell első lépésként azt a tényt vennie, hogy a tudás át fogja alakítani!). aki viszont nem akar/tud/mer stb. változni az nem is fogja a tudást birtokolni, csak felszínt kapargatja."

zsigagyerek:-)... helyesebb "tudás" helyett eszmék/vélemények cseréjéről beszélni, hisz a tudást, azt leginkább a tanár adja át tanítványának...

évtizedes tapasztalat? -> tudod, hogy mennyi és milyen mélységű ismeretekkel rendeljezik egy "francia" francia az iszlámról?... évtizedes egymás mellett élés után?... én itt, kis környezetemben, a muszlim ismerőseim szerint a világ nyolcadik csodája vagyok, hisz én "ismerem" vallásuk alapjait (ami ellen tiltakozom mindig, hisz az, hogy fényévekkel vagyok kevésbé tudatlan, mint a többiek e témában, még nem jelenti azt, hogy bármely tudást birtokolnék)... ez nem csak ezt az oldalt minősíti...
@Gábris szomszéd: nem, szaud-arábiát is "szét kellene baszni" (ahogy fogalmaztál), de a ti fejeteket is, fostalicska...
@Sir Bates dö Hól: nyolcadik csoda?! nagyon udvariasak tudnak lenni ezek a muszlimok. inkább nyolcadik utas...
@Sir Bates dö Hól: Dehogy azt a fejlett nyugat csinálja épp Szíriával a zsoldosain keresztül. Szaud-Arábiát csak simán demokratizálni kellene, hozzád hasonló felvilágosult módon. Egyébként meg ne hazudj. Nem azt írtam, hogy bárkit is szét kellene baszni, hanem azt, hogy az amcsitavasz keretében azt tették/teszik egy független országgal.
@Gábris szomszéd: mintha ez a "független ország" valahogy nem került elő a krímmel kapcsolatban, fostalicska...
@parti_giano: erre reagálnom méltatlan lenne...
@parti_giano: csak jelzem, hogy a szorzótábla csak neked számmisztika...
@Sir Bates dö Hól: szerintem pedig itt NEM "eszmék/vélemények" cseréjéről van szó! hanem bizonyos tudás átadásáról, aminek az egyik fél birtokában van(hellyel-közzel), a másik félnek pedig dunsztja sincs erről(hellyel-közzel).

a franciát (őslakos, mint yeti) nem is kell, hogy érdekelje az iszlám...(hacsak nem személyesen kíváncsi valamiért) valami szekularizált társadalom, vagy mi a ...
a szűkebb környezeted megismerése, hasznos és fontos dolog! de nem érzed furcsának, egy olyan helyen(általában európa középső része), ahol a muszlim a legkevésbé sem természetes jelenség?

igen, németo.-ról beszéltem, ahol a törökök tán 50 éve is megvan, hogy jelen vannak. mint az iszlám világ képviselői, vallásosságtól függetlenül. bizony a tapasztalatok több mint elkeserítőek.
@Sir Bates dö Hól: ugyan már, végtelen bölcsességed nekem a logarléc. minek szorzótábla?
@Sir Bates dö Hól: Mivel most épp a terrorizmusról és annak okairól beszélgetünk ugye félkegyelmű? :)
@parti_giano: stimmt! kicsit átrendeztem a térképet fejben! jobbra csúszott sri lanka!

indonézia tényleg lehetne példa
@nincs_itt: frissíteni kell néha a google mapsot. indonézia különben ott necces, hogy egy soknemzetiségű, sok vallású állam. bár muzulmán a legnagyobb része, de multikulti. most jól tökönrúgtam magam.
@Gábris szomszéd: @Sir Bates dö Hól: érdekes volt ez a képriport.
de van benne egy momentum, amit nagyon megszívlelendőnek tartok:

index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/

az Iszlám Testvériség vérbefojtása. tekinthetjük szimplán véres leszámolásnak a hatalom érdekében. de gondolkodjunk el a másik lehetséges olvasaton, ami szerintem a következő:
aszad, arab muszlim, ki ismerné jobban az iszlám forradalom célját és következményeit? a kemény, véres megtorlás az egyetlen lehetséges út az iszlám fundamnetlisták megfékezésére? a helyiek szerint igen.
@parti_giano: jóvanna, csak nem tanátam a fülem megett a zúesbé csatlakozót a vajtól...

na, ja multikulti... ameddig rá nem jön a hoppáré, valamelyik mellőzött imámra... gyanítom, hogy ott sem kérleléssel oldanák meg a problémát.
@nincs_itt: máshogy látjuk:-)...

(miért "természetellenes jelenség" a muszlim ott/itt?... a judaizmus vagy a katolicizmus mennyivel természetesebb... főképp a szent tölgyek honában?;-)... )
@parti_giano: "akkó' meg kuss!" mondá minden hólok ura...
@Gábris szomszéd: a gyíkom beszélget a szemeddel, nem én veled, negroblancoló...
@Sir Bates dö Hól: na éppen ezért természetellenes, mert nem rémlik a koránból (sem) a szent tölgyek tisztelete...

máshogy bizony!
@parti_giano: ha nem megy, rám számíthatsz frate...
@nincs_itt: nem is tudtam, hogy a golgotán tölgyet használtak...
@Sir Bates dö Hól: múltkor mondtad, már a fejedre számítanak. megnyalod a szemöldököd?
@parti_giano: de azért várd meg a villámcsapást, ami meggyújtja!
@Sir Bates dö Hól: én sem tudtam... szerintem valami helyi ácstól rendelhették...
@parti_giano: az jó mert rögtön kész a teja is! kicsit kevesebb vízzel, hecsedli lekvár is önfőző
@jaegtoer:

Ez valami gyönyörű lett, az alliterációkról nem is beszélve, de most nincs időm érdemben reagálni. Bocsi:)
@nincs_itt: ah, a bokorban tán lesz valaki, aki most nem mindenféle népek kivezetéséről szónokol, hanem mond egy jo receptet.
@Gábris szomszéd: elég izléstelen ezt a fasz aristot ideböfögni.
@parti_giano: Ha csak ennyi az "érved" bár erről is szó van benne. :)
Hans van Baalen holland liberális európai parlamenti képviselőt választotta elnökévé az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szombaton zárult budapesti kongresszusán - hangzott el az eseményt követő sajtótájékoztatón.

A szervezet új vezetője azt mondta, "imádkozik egy liberális Magyarországért, hiszen az ország mindig a liberalizmus élharcosa volt." Neki sem lehet könnyű.

Ez persze még semmi. Amellett, hogy újabban imádkoznak az európai liberálisok, mára már kerítést is építgetnének. A migrációval kapcsolatos kérdésre Hans van Baalen ugyanis úgy nyilatkozott:

az unió külső határait kell megvédeni, különben a schengeni rendszer nem fog működni, és nem lesz "menedzselhető" a helyzet sem.

Valaki gyorsan határolódjon el. :)

www.ma.hu/kulfold/266742/Hans_van_Baalen_az_ALDE_uj_elnoke
@nincs_itt: www.libri.hu/konyv/gilles_kepel.dzsihad.html biztos megvan németül is... a muszlim testvériséggel pedig azért óvatosabban, hisz gyakran átvette az állam szerepét pl. szociális rendszer, egészségügy, oktatás terén a szegények vonatkozásában...
@Gábris szomszéd: szellemi nyomoronc, megeszlek téged meg a szerződ is reggelire...
@parti_giano: nem, ha az öntökönrugás nem megy, akkor... (a husztos hsz-t nem láttam...)
@taga20: Hát a náci kerítéstől. :)
@Gábris szomszéd: "Ez persze még semmi. Amellett, hogy újabban imádkoznak az európai liberálisok, mára már kerítést is építgetnének"

erre gondoltál te isten barma?

én is imádkozom nap-nap után.

így: az isten bassza meg, a kurvaistenit, etc.

a kerítést meg baszd meg, ha mindenki aszt épitené, ako vége lenne az uniónak. gondolom bírnád, de ha egy palesztin terrorista a nyakadhoz szorittya a kését nem foglak megmenteni:)
@taga20: Ne légy hülyébb a szokásos önmagadnál. Kerítés ügyben pedig reklamálj a frissen megválasztott libsi vezérnél. :)
@Gábris szomszéd: ártu, az ilyen gyökér faszságokkal ne fárassz!

kinél, miért reklamáljak?

angyal ne igyá, me egyre faszabb vagy!:)
@taga20: Haver te olvasol is vagy csak számolod a betűket? :)

Szóval Hans van Baalen holland liberális európai parlamenti képviselőt választotta elnökévé az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szombaton zárult budapesti kongresszusán.
A migrációval kapcsolatos kérdésre Hans van Baalen ezt nyilatkozta:

"az unió külső határait kell megvédeni, különben a schengeni rendszer nem fog működni, és nem lesz "menedzselhető" a helyzet sem."

Erre te mit válaszolsz? :)

"a kerítést meg baszd meg, ha mindenki aszt épitené, ako vége lenne az uniónak."

Kezded már kapisgálni, hogy nem velem vitatkozol? :)
@Gábris szomszéd: ember te fasz vagy, vagy csak faszt rajzoltál a homlokodra?

mi a fasz nem világos?:)
@taga20: és neked mi nem világos? Lehet, hogy ott akadtál el, hogy "nem kerítés, hanem kapu oldalsó szárnyakkal?" :)

444.hu/2015/10/28/osztrak-kancellar-ez-nem-kerites-lesz-hanem-kapu-oldalso-szarnyakkal
@Orica Középföldi:

Volt egy sejtésem:) Szép még lehetek....:)
@jaegtoer: nem! bunkó vagy bákszi:))
@Gábris szomszéd: angyal, te meg ott akadtál el, hogy ember ártu vagy egy kurva gép.

na, mi a redvás faszság van? a ruszkik szét basztak mindenkit? egy hónap után az isis is megtalálták? háleluja ortodoksz kurvatestvéreink:)
@taga20: A ruszkik mindenkit? Ne B+.:) Amúgy igazad van sokat kell még küzdeniük, hogy utolérjék az amcsikat.

"Approximately 210,000 Afghan, Iraqi, and Pakistani civilians have died violent deaths as a direct result of the wars."

watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians

https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_in_the_war_in_Afghanistan_(2001–present)
@Gábris szomszéd: egy egyszerű kérdés haver. mintha száz éve ismernénk egymást.

hol szeretnél élni inkább, amerikában vagy oroszországban?

egy egyenes választ kérek! ha két mondattal megválaszolnád, plusz zseton lenne az arcod:)
@Gábris szomszéd: azt írják, hogy az amerikaiak ölték meg a civileket?... segíts már fostalicska, mert az angolom az europe: fájnal kombányára korlátozódik...
@taga20: A boldogság nem országfüggő. Élhetsz remek életet a ruszkiknál, ahogy szart az amcsiknál és persze fordítva.
Arról nem is beszélve, hogy amerikában egyéb más remek ország is található ugyebár. :)

Na de én is egy egyszerű választ várok.

Mit érezhettek azok az ártatlanok, amikor azzal szembesültek, hogy a "földi mennyország" katonái lettek az ő vagy szüleik gyilkosai?
@Gábris szomszéd: ártu, egy egyszerű választ vártam. nem kaptam.

várom válaszod.
@taga20: Én is a tiéd, főleg, hogy válaszoltam neked.
@Sir Bates dö Hól: De meghallgathatsz erről egy amerikai katonát is. Nála nem hiszem, hogy lenne autentikusabb forrás ebben a kérdésben.

youtu.be/pr1ei2rB7J0
@Gábris szomszéd: angyal öt perc és nem bírod:)))
@Gábris szomszéd: mekkora egy fasz vagy! a ruszkik rájöttek egy hónapra rá, hogy nem az isist bombázták:))

édes faszom és ezek építik(remélem nem) paks kettőt!

www.youtube.com/watch?v=guCku3_pK7Q&list=RDguCku3_pK7Q
@taga20: Ja felhívták az érdi főesztergályost és ezt is elmesélték neki. :)
@Gábris szomszéd: a fő má ako látta, hogy a fityesz gáz, amikor te még aláírást gyűjtöttél a maffiának.

amilyen kibaszott fasz vagy, megbocsátunk:))
@Gábris szomszéd: te raktál ide egy angolnyelvű szöveget... azt írták vagy sem?...
@Gábris szomszéd: van, de szétszedjük eszt, ha aszt szeretnénk, amit nem szeretnénk.
@Gábris szomszéd: ne terelj, azt írták vagy sem?... b+, vendégváró falatnak is kevés vagy...
@Sir Bates dö Hól: Te mint "bölcs ész", gondolom tudod mit jelent ha azt írják, hogy:

"as a direct result of the wars."

Ha úgy gondolod, hogy ebben nincsen benne az, hogy az amerikai katonák is gyilkoltak civileket, akkor nézd meg a három videót és ne röhögtesd ki magad tovább ebben a témában. :)
@Sir Bates dö Hól: sír, te dumálni akarsz, vagy szétütni?
@Gábris szomszéd: ne értelmezz, fordítsd le!... azt írták-e, hogy az amerikai katonák megöltek 210 ezer civilt?...
@taga20: nem az én haverom a fostalicska...
@Sir Bates dö Hól: Na szóval mit is írtál bagetthuszár?? :)

"azt írják, hogy az amerikaiak ölték meg a civileket?."

Akkor most állj neki és kukkold meg, hogy hány ártatlan civilt és gyermeket öltek meg közvetlenül az amerikai katonák mondjuk az iraki háborúban. Ha végeztél rakd ide a számot lécci.

www.iraqbodycount.org/analysis/numbers/2011/

A többi csetepatéjukról már nem is beszélve.
@parti_giano:

Keresem a jelzőt:)) Nem súgnának az állatkáid?
@Sir Bates dö Hól:

Bakker, végszavazol az idiótának, csak ő nem azt a darabot próbálja, amit te.
@parti_giano: nem tudom mióta az, konstans vagy csak tavaly lett-e az...
@Orica Középföldi: nem végszavazok, csak a f@sz kivan azzal, hogy itt mindig minden halott az amik műve...

@Gábris szomszéd: ne tévessz össze anyáddal, nem vele beszélsz... sz'al vagy 210 ezer civilt öltek meg az amik (név szerint) vagy megint hazudsz...
@Sir Bates dö Hól: Te se tévessz össze anyáddal bagetthuszár. Hazudsz mint a vízfolyás és még el sem ismered, dacára annak, hogy ott vannak a nagy pofád előtt feketén-fehéren az adatok és videók:)
Ja és én sehol sem írtam olyat, hogy a mind a 200 ezret közvetlenül ők ölték meg. Az adatok azt mutatják hogy igen nagyszámú civilt igen ők öltek meg KÖZVETLENÜL, közvetve pedig felelősek a többi halottért, mert ők robbantották ki a háborút. Tehát félkegyelműkém, IGEN a 200.000 halottról összességében ők tehetnek.
@Gábris szomszéd: ok, akkor közvetlenül te meg anyád meg a nagyszülék felelősek 600-800 ezer honfitársunk haláláért '44 után... meg a jobbik is felelős természetesen, a te "logikád" szerint... ne "nagyszámú"-t írjál, hanem pontosan mennyi az... ha nem 210 ezer, akkor ne azt írd, fostalicska...
(attól, hogy mást nevezel hazugnak, még nem változik meg a valóság... a többit majd moon:-).... )
@Sir Bates dö Hól: Továbbra is hülye vagy, arcod pedig annál is nagyobb mint általában. Mikor rakod már be baromarc, hol írtam olyat, hogy a mind a 210 ezret ők ölték meg közvetlenül???? Ne hazudozz, hanem rakd be.
Persze tudom mellébeszélni és személyeskedni sokkal könnyebb mint elismerni a nyilvánvalót, amelyekről ott vannak előtted is a bizonyítékok.

A valóság viszont valóban nem változik. Rögeszmés hazudozó vagy, tele prekoncepciókkal. :)
@Gábris szomszéd:
"Gábris szomszéd 2015.11.21. 21:18:39

@taga20: A ruszkik mindenkit? Ne B+.:) Amúgy igazad van sokat kell még küzdeniük, hogy utolérjék az amcsikat.

"Approximately 210,000 Afghan, Iraqi, and Pakistani civilians have died violent deaths as a direct result of the wars."

watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians

https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_in_the_war_in_Afghanistan_(2001–present)"
@Sir Bates dö Hól: Teljesen belegabalyodsz.:) Szóval továbbra is várom tőled, hol írtam én olyat, hogy mind a 210 ezret ők ölték meg közevetlenül?

Egyébként a linkben szereplő mondatban is az szerepel ugye, hogy a 210 ezer civil áldozat a háborúik közvetlen következménye.
@Gábris szomszéd: sosem értettem azokat, akik akkor is triumfálnak, ha csak a vezérük maradt a táblán meg egy gyalog, mozdulatlanságra kárhoztatva a másik szinű bástya előtt, miközben a másik minden tisztje a táblán tobzódik... nem betli a cél, gravitált...
@Gábris szomszéd: te kismacskát kursz?... legalább nem ministránst...
@Sir Bates dö Hól: Sikerült ismét leküzdened magad arra a szintre, ahol már annyit sem érsz mint seggemen a szőr.:)
Szerintem elég gyakorlott vagy abban, hogy ilyenkor mi szokott következni.
Mindenesetre mókás olyan embereket tanulmányozni, akiknél ha ütközik a valóság a dogmáikkal és a rögeszméikkel következetesen az utóbbit választják. :)

Agyő a kukában.
@Gábris szomszéd: "Mindenesetre mókás olyan embereket tanulmányozni, akiknél ha ütközik a valóság a dogmáikkal és a rögeszméikkel következetesen az utóbbit választják. :)"

mondtam is az oldalbordádnak, tuti, hogy nem a szex miatt rakattál tükröt a plafonra...
@parti_giano:

"_konstanz ukrán testvérvárosa huszt?_"

Kunszt, a magyarországi Kun-cse, helyesen olvasva Kuncze, amúgy kohn's tancevala rébka szmátrom.
@jaegtoer: imola befosik, ha olvassa. szuper levezetés.

*jegyzem meg a szőrösnek, utánanéztem, tábor nevű cseh kisváros viszont valóban testvérvárosa konstanznak, azt már rábízom, mi lehet az összekötőkapocs. magamban meg dödörészem, hopp te zsiga...
Teher alatt nő a pálma - vallhatják Allah hűséges szolgái. Az eltérő kultúrájú betolakodók nem sokat tesznek rá, hogy a külvilág számára szimpatikus arcukat mutassák, feltehetően fel sem tűnik nekik a kép által tükrözött hiányosság. A nő teherhordó szamár, élő tejcsarnok és gyerekgyár, akit nem nagyon kell megbecsülni, mert mindezt önként, szinte dalolva, de ha nem is, egy-két jól irányzott kődarab testével való találkozásától tartva megteszi. Ha kell, hóban, fagyban, mezítláb. Örüljön inkább daliás kíséretének. Heten is ügyelik minden léptét a végkimerültség határán. Ennél több neki nem is kellhet. De nekünk igen?

hunhir.info/?pid=hirek&id=88690
@Gábris szomszéd:

Az egyik poszt alatt Imola balhézik, itt meg te osztod az "igazságot".
A blog olvashatósága érdekében nem költöznétek egy helyre?
@Eszter jött: Én nem osztok igazságot sokkal inkább a mellékelt kép, amely többet mond ugye ezer szónál.
@Sir Bates dö Hól: "liberális-naīv/védtelen, konzervatív-kemény/kötelességtudó/vallásos"

Én nem sokat adok az ilyesmire.
Nincs itt semmi látnivaló

A menekültekkel érkezett Európába a párizsi stadion másik öngyilkos merénylője is

index.hu/kulfold/2015/11/22/parizs_stade_de_france_terrorizmus_ongyilkos_merenylo_menekultek_gorogorszag/
Aztaaa, hogy mik vannak! :)

A macedón-görög határon: a migránsok bevarrták a szájukat, elkészítették a koporsójukat és kérik, hogy lőjék le őket

www.hirado.hu/2015/11/23/osszevarrtak-a-szajukat-a-bevandorlok-a-gorog-macedon-hatarnal/
@Gábris szomszéd:

Putyin nem a propagandát keveri az igazságtevéssel, hanem a saját propagandáját a valósággal, különös tekintettel az ország valós gazdasági helyzetére és katonai potenciáljára.
süti beállítások módosítása