Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.31. 12:05 Fabius

Orbán Vezér retteg

Fénylő Csillagunk misét celebrált a minap híveinek. Ők meg ültek ott Batthyány körös professzorostól, itták szavait meg tátott szájjal csodálkoztak az elméjét gyötrő látomások kivetítésén. A főni formában volt, naná, nehéz annak ellenállni, mikor a hallgatóság szájsárkából diszkrét nyálpatak indul a "formálódó gondolat" hallatára is. Bennfentesnek érezhették magukat, elvégre nem egy világpolitikát olvasni próbáló Nógrádi, hanem az arra - szerintük - hatással lévő Orbán osztotta meg velük azt, amit még ki sem talált rendesen. 

Rákkenroll, bébi!!! - gondolta Viktor és a húrok közé csapott.

Összeesküdtek mind! - rikkantotta, majd fel is sorolta egyesével: a világ baloldala úgy általában, az európai vezetők egy része, a humanitárius szervezetekben aktivista civilek egésze, az illuminátusok, a szabadkőművesek, a világpolgárok titkos szövetsége meg a sorosgyörgy. Oszt' el akarják veszejteni Ejrópát. Úgy bizony. Meg zárójelbe akarják tenni a nemzetállamokat. Esetleg szögletes zárójelbe, ez még nem eldöntött, de hogy soros koponyájáról mintázták zászlajukra a Jolly Rogert az tuti!!

skull.jpg

Ráadásul Ejrópa vak és süket, ja, meg hülye is, mert nem veszi észre milyen mélyre süllyedt, meg hogy elárulták. Elárulták senki által meg nem választott vezetői. - Azt az áhítattal teli borzongásba révedt hallgatóságnak nyilván nem kell tudni, hogy a Lisszaboni Szerződés közvetlen kapcsolatot teremt az EP választások eredménye és a Bizottsági elnök személyének jelölése között. Lárifári apróság, szarjuk le . - De majd jön Viktor, és a sokat emlegetett nemzetállamok egyenkénti döntései helyett megmondja ő mit KELL(ene) csinálni mindenkinek: vitatkozni, hogy igen vagy nemigen legyen a kontinensen ennyi migráns. Szerintem ő csinálna egy összenemzeti konzultációt ha rajta múlna. De nem rajta múlik.

Mire idáig elért a kedves közönség már magán érezte mennyire fasza a feszítő éleslátás tulajdonságával rendelkezni. Úgyhogy mielőtt felakadt szemekkel elájultak volna a Vezér elköszönt, és elegánsan távozott. 

566 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr688038446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@evasanyoca:

Minden egyes nap halottak napja, mert a jövőből vész el minden nap valami. Az csak véletlen hogy november 1. van.
@jaegtoer: döbbenetes, hogy mennyire nem érzik, hol a határ... ez lesz a vesztük (a fidesz-kompatibilis oktatás eredményeinek gyümölcsét nem ők szüretelik már)...
@Gábris szomszéd: számomra a november nem a halottak hónapja, hanem a legcsodálatosabb hónap, ami létezhez a földön, ekkor született az én édes fiam.
@jaegtoer: te mindig elgondolkodtatsz engem.
@evasanyoca: novembernél nincs csövesebb hónap, semmire sem jó. kurva köd, hideg, és sötétség.

ja és még fát is ültethetek:)
nem tudom elképzelni, hogy Erdogán nem csalta el a választásokat, hatalmi pozícióból "meglepetés" győzelem. Na elmegy a ....
há' mondom disz iz dö bigining ovö bjutifull frendsip...
@jaegtoer:
Nem lenne jobb, ha minden nap az élők napja lenne?
HA van lélek, (szerintem igen) akkor hogy jon ki a matek, hogy egyre többen vagyunk a világon? Honnan jön az a sok új lélek?
@taga20:
Hétvégén anyósnál málnát szedtem, csövike! Na jó, kicsit cavanyúú vót!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: november elsején málnát!
ménem mingyá banánt?:)))
@evasanyoca: évike drága, tegnap aszt teccet mondani, hogy nem a szíve csücske, ako most mire föl?
@taga20: elnézésedet kérem, neked címeztem a dalt, csak lehagytam a neved..bocs...kk
@taga20: mert azt hittem, hogy a tiedé és kedveskedni akartam neked vele...nem sikerült?:(((
@taga20:
Lesz itt az is, te unokáid meg már feketék lesznek, semmi kétség!:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: a természet egyensúlyban tartja önmagát, minden másodpercben meghal valaki, és születik valaki a világon....ez így tökéletes.....szerintem..kkk
@evasanyoca: Arról nem is beszélve, hogy a halál csak az élet kapuja.

barsitelekmm.blogspot.hu/2015/11/mindenszentek.html?m=1
@evasanyoca:
De nem jön ki a matek. A népesség ecponenciálisan nő, de mondjuk, hogy csak simán egyre többen születnek (testben). Honnan jönnek az új lelkek, ha többen születnek, mint ahányan meghalnak?
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, mi bajod van neked a pinkfugával?:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem merek válaszolni, mert kinevetnek
@Gábris szomszéd: így van, de rossz a linked gabcsi
@Gábris szomszéd:
Gábris, ha kiderül, hogy spirituális úton jársz, komolyan megkövetlek:-))
@evasanyoca:
Lécci!! Csak ketten vagyunk:-)
Nekem hujebb válaszom van rá, tuti
@CsekklisztNo.10Reloaded: még ne siesd el, de jó úton jár a kisöreg, csak még tévelyeg rajta....kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: az segít a számolásban, ha megkérdezem, mitől vagy te olyan biztos, hogy csak a Földön van értelmes élet?
@ördöngös pepecselés:
Azt már világosan látjuk, hogy nem vagy egy különösebben igényes pasas, legalábbis ha sörről van szó, biztosan nem. Csak töltöttek beléd mindenféle selejtes löttyöket, az ízlelőbimbóid ezekre vannak kódolva. A magyar Arany Fácán… azta… a megboldogult Overdose különbet hugyozott annál a mocsoknál, de te csak élvezd! A pécsi Szalonnal holtversenyben a világ legkatartikusabb „élményei” egy sörkedvelőnek. Ami magyar az persze csak jó lehet – tudjuk. Én gyanútlanul megkóstoltam az ungarische fácánt tavaly nyáron egy bográcsolás alkalmával… Háát, mit mondjak, az ízek negatív kvintesszenciájától fél órán keresztül úgy szédültem, mint Törőcsik Mari a körhintán.
De azért neked egészségedre!

Ja, és egy ezressel olcsóbb az Erdinger pack – elnéztem.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"_Nem lenne jobb, ha minden nap az élők napja lenne?_"

Ez nem feltétlenül hangulat-hozzáállás-szemlélet, hanem inkább tény-tárgy és absztrakció-sorozat kérdése.
Ha Magyarország helyzet és jövőképét tekintjük akkor elég sötétszürkébe hajlik a horizont, ha lazán átlépünk az országon és mindentől elvonatkoztatunk, porát cipőnkről leráztuk, és csak lustán lógatjuk élénk agyunkat a frusztrációs felhők tetszőleges valamelyikének szélén ülve hülyülve, átlényegülve akkor akár élet napja is lehetne szintén a tények és absztrakció mámorának káoszában, amibe még egy 'kurva annya!' is tüneményes konstruktív mondanivalójú irodalmi alkotás lehet.
Viszont ha egy felhővel odébb, a Magellánnál zsibbasztjuk zsenge agyunkat ugyanezzel, azt vesszük észre, hogy az égvilágon semmi jelentőségünk nincsen, ellenben mégis csak létezik valamiféle meghatározhatatlan isteni kegyelem, mert semmi nem magyarázza, hogy miért tűri meg még mindig az emberiséget a világegyetem, hiszen, tönkretette a szülő- és élőhelyét, már elkezdte teleszemetelni a Naprendszert és már azon túlra is küldött szemetet. Tehát mégiscsak az lehet, hogy az emberiség nem több, mint egy légypiszok a rendszerben, amit akkor törölnek le és akár úgy, ahogy az ember agyoncsapja a legyet, és letörli clean-nel az üveget.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"_A népesség ecponenciálisan nő, de mondjuk, hogy csak simán egyre többen születnek (testben). Honnan jönnek az új lelkek, ha többen születnek, mint ahányan meghalnak? _"

Hogy egyszerű vídia keménységgel, de mégis kérdéssel feleljek erre a talányra, miért lenne szükségszerű, hogy minden új élethez csatlakozzon lélek?
És a sokasodó létek és csökkenő számú lélek miért ne lehetne magyarázat a világunk bajára.
Máshol, innen messze, egy másik világban éppen olyan jól új testbe költözhetnek a lelkek, az itteniekben meg kering és rendeződik az anyag úgy, ahogy igényli a saját sarába ragadt emberi agy.
@jaegtoer: "Tovább megyek, kíváncsi vagyok, ha a sajátlábú megellik, "

Azért ez kemény vót.....!

Te most dühösebb lehetsz mint én szoktam lenni.

+1
@gazoló:
Tudod mitől döglik/lök/ a légy, kösz!
Ha Paganini, akkor viszont:
www.youtube.com/watch?v=MenIhT7umeM
S'ez vitán felül, még ha nem is van Kóhn-cenzus is a kérdésben!:)
@jaegtoer: van egy olyan ferde gyanúm, hogy közösek a gondolati gyökereink ebben a kérdésben.
@Knósszosz:

Nem mindenki sznob mint egyesek, tudod. :)

Na jóccakát!!
@öregmatróz: drága vagy arany Popejkém, de hát ebben a korban már minden nap születésnap...kkkkkk
@ördöngös pepecselés: bizony nem, ti ketteskék mingyá kapjátok a xanaxot és igyi az ágyibágyiba!!!
@ördöngös pepecselés:
Homolka, te sötétebb vagy mint az Űr végtelenje.
De ilyen is kell, szóval elégítsd csak ki a rajongóidat!
Tshcüss!
@Knósszosz:

Kösz ez gyönyörű!

......

"döglik/lök/" Én meg cserébe dög leszek:)

www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE
@evasanyoca: Pontosan. Mikor reggel sikerül felegyenesednem, na az már 1 születésnap...:)))

Az a derék már nem elég derék..:))

kkkkkkkkkkk
@Knósszosz:
Jajj... mielőtt ki lennék oktatva: Tschüss!
Ezt is megspóroltam neked Bugsy.
@gazoló:
Nem dög!
Ezt a filmet szeretem.
Latinovits meg amúgy is egy színész pápa volt, szóóval... kösz!
@öregmatróz: javasolnám a svédtornát...kkkk
@evasanyoca: Na az kéne csak nekem!

Ellenben a meleg fürdő ideig-óráig segíteni szokott.
@öregmatróz: próbáld társaságban, sokat javíthat az állagadon, ha nem kell kitekeredned a hátmosáshoz....kkk
@öregmatróz: próbáld társaságban, sokat javíthat az állagadon, ha nem kell kitekeredned a hátmosáshoz....kkk
@Knósszosz: azt akarod mondani, hogy a pepecs meg Imola egy és ugyanaz?????
@evasanyoca:
Különös azonosságokat vélek felfedezni közöttük, persze én nem vagyok mérvadó e-tekintetben, nekem a fogaskerekű is örök rejtély marad...
@jaegtoer:
:-))
Természetesen ez premissza és nem axióma volt, hogy minden új léthez tartozik egy uj lelek. Mégha nem is bizonyított.
És persze a világ baja az is lehet, hogy nem nagy, hanem kis lelkek szállják meg a sokasodó léteket.

És bár persze ne vessük el, hogy pusztán anyagba vagyunk ragadva, de rájöttem, hogy van egy olyan megoldás is, es ez maga a buddhizmus, hogy nem csupán az anyag hullik darabjaira útja bevégeztén, hanem a mégoly dicső lélek is (dharma), hogy főnixpuzzle-ként új konstellációban szülessen újra, ha az el nem múló anyag erre újra készenáll. Ez igy a gordiuszi csomó átvágva.
@jaegtoer:
... én eleddig azt hittem, h csak Jenőke itt a költő, de ami lírai cuccot így ma este idetoltál:-))...
@ördöngös pepecselés: ha már sznobéria, akkor lennél kedves elmondani, hogy az 1516-ban született, sörre vonatkozó bajor "tisztasági" törvény, az mit is enged meg a sörre vonatkozóan?!
ugyanis az általad hivatkozott aranyozott balfácán, tartalmaz kukorica darát is! ez 1993 óta lehetséges németo.-ban is. de nem jellemző! sőt.
tudod a jó ízlés, a minőség keresése NEM sznobizmus!
viszont a paraszt-barokk stadion a kert végiben, az az igazi sznobizmus!
Erdogán nyert, mint a pinty, persze, hogy jogosan, bár orban világcsúcsát ugye nem veszélyeztette, a török líra száguld, 4% pluszban, ami az ottani mutyilandban is dicséretes.
Kiváncsi vagyok mi vár a forintunkra, pénteken Moodys felülvizsgálat.
@Mariann19: na szóval:

mielőtt bárki orbánistának gondolna, egyet szögeljünk oda! vártam a válasszal, mert szerettem volna látni, hogy a "jóslataimból" mi válik valóra. bizony lassanként majd az összes előrejelzés megvalósult. kerítés, zárt táborok, koalíciós feszültség, ami tegnapra nagyon felerősödött...
a kiutasítások eddig több mint 200 ezret tettek ki! a regisztrált 400 ezerből, mind a két szám tovább fog nőni!
de az arány, az marad! kb 80% nem felel meg a menekültstátus kritériumainak!

igen jellemző, mivel ahogy te is leírod, azt nem közölték, hogy itt sem a fán nő a nagyajólét! viszont ez számukra teljesen idegen dolog, na nem a munka, hanem a munkavégzés módja és díjazása!
a menekültek "csalódottsága", ugye ez most nem komoly? nagyon montipájtonos! ugyanis a menekült mitől lenne NEM "csalódott"? mit kéne kapnia, amitől elégedett lenne?

jelen esetben sajnos egyetlen megoldás létezik, az a nagyon szigorú ellenőrzés és nagyon korlátozott számú befogadás.
minapi hír, újabb 300 ezer ember indult útnak! vajon miért? most már látható, hogy se ház, se "zsebpénz", se autó, sőt munka sincs németo.-ban automatikusan, mert ő a menekült.

a vallási és civilizációs különbségekről még nem is beszéltem!
pl. itt gyakori, hogy munkatársak együtt autóznak a munkahelyükre(tömegközlekedés gyakorlatilag nincs), vagy fizetnek egymásnak, vagy felváltva használják az autóikat!
egy hitét gyakorló muszlim, nem enged be a kocsijába nem muszlimot.
a civilizációs különbség alatt azt értem, hogy a muszlim bizony nem csak egy vallás, hanem önálló civilizáció!

a hétköznapok itt, nagyon szabályozottak. egy példa a lakóházak szabályai. hétköznap reggel 8 előtt nem fúrhatsz, faraghatsz, nem bömböltetheted a tévét/rádiót/hifit soha(ez gondolom mo.-on is így van), este 10-kor kuss, szombaton 9-től tevékenykedhetsz du. 4-ig. közben pedig van egy csendes idő minden nap, amikor még a mosógép sem mehet 12-15 óráig.
vasárnap SEMMI zajjal járót nem művelhetsz. a kertes házakban sem! fűnyírás, "flexelés", kalapálás stb.!
ha megszeged, akkor biza szólnak a házkezelőnek, rendőrnek!

maga a vallás marad még hátra, itt bajorországban a rom.kat. vallás igen mélyen beágyazott, sőt kijelenthetem, hogy az olaszokat és lengyeleket is lekörözzük ebben a kérdésben. mindenhol - hivatalos helységektől, a boltokig - megtalálható a kereszt. senkit nem zavar. és semmi sem kötelező!
viszont egyetlen keresztet vagy szimbólumot sem engednek eltávolítani, mások "érzékenysége" miatt, ugyanis ez az ország NEM a "másoké". nem piszkálnak senkit a vallása, vagy ateizmusa miatt, de elvárható, hogy a frissen érkezett se támasszon igényeket ilyen kérdésekben!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
De mielőtt a keleti demokráciák hívei betámadnának, h a centrális erőtér stabilitást ad egy ország gazdaságának: a líra laza 40 százalékkal gyengült egy év alatt, hiába a magas kamat.
@nincs_itt:
Telhetetlen vagyol...

Viktorunknak és bandájának remekül megy a lopás, szépen összeszedte a csóka:

"Magyarország kirablása és tönkretétele csak magyar szempontból abszurd, fideszes szempontból teljesen logikus cél.

Lássuk sorban:
1. Egészségügy, felsőoktatás: pénznyelők. Ezek csak viszik a pénzt, és még lopni is nehéz onnan ahol folyamatos hiány van. Különben is: szarabb egészségügy --> több halott nyugdíjas --> kevesebb kifizetendő nyugdíj az államkasszából --> több ellopható lóvé.
Oktatás: butább emberek --> könnyebben manipulálható emberek.
Stadionok: te miből fizetnéd szívesebben a saját kényszerbetegséged, a saját pénzedből vagy közpénzből? Na ugye.

2. Kerítés: Ez a háborús hisztériakeltés eszköze. A magyaroknak rossz, de Orbánnak jó. Azt ne mondd hogy nem érted. Aki uralja és irányítja a nép félelmeit, az uralja és irányítja magát a népet is.
Idézzem a vonatkozó Göbbelszi tanokat?

3. Paks: Ezen mit nem érteni? Fideszes szemmel Paks = rengeteg, mondom RENGETEG pénz. Sokból pedig sokat lehet lopni. Rengetegből pedig rengeteget. És mivel ezt könnyen lehet titkosítani is, ezért Paks a Pénz Istenének hívei, azaz a fidesztolvajok szemével maga a Mennyország. Mintha teherautókkal száguldozhatnának aranyhegyek között, és annyi aranyat pakolhatnának fel amennyit csak akarnak. Olyan ez nekik mint egérnek a sajtraktár vagy alkesznek egy piaóceán.

4. Nyílt korrupció: Ez is csak tisztességes magyar ember szemével nézve abszurd. A kognitív disszonancia eredménye az, hogy minden bűnöző előbb-utóbb büszke lesz a rablásaira. Szégyellni nem tudná, mert az folyamatos feszültséggel, meghasonlással terhelné a személyiségét, de valahogy viszonyulnia kell hozzá, hát addig torzítja-nyomorítja az értékrendjét, hogy büszke lehessen rá. Ez a hivatásos tolvajok, rablók, bűnözők tipikus személyiségtorzulása.

5. Szabadságharc az EU ellen. Ez a kerítés mellett egy másik eszköz a félelemkeltésre, ellenségkép alkotásra a magyar nép ellen. Sok ilyen van még, újabban pl. (Csurka után szabadon) Soros is hivatalosan démonná lett nyilvánítva, úgy látszik Gyurcsánydémon kezd megkopni, azaz démon-uppgarde van
Akkor ismét: Aki uralja és irányítja a nép félelmeit, az uralja és irányítja magát a népet is. Amíg a fidesz hívei elhiszik hogy rettegni kell az EU-tól, addig Orbán madzagon rángatja őket, és annyit lop amennyit csak bír."

szeka.blog.hu/2015/10/31/ime_az_orban-kormany_ot_legabszurdabb_politikai_huzasa#comments

szeka.blog.hu/

Persze a leépült, szenilis hívektől igény is van erre.
A Vezér pedig egyre jobban elhiszi, hogy a ruhája gyönyörű...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azért csak halkan merem a "kerítés" pontokat megemlíteni, mint már az eu-ban is elfogadható "megoldást".
igaz, hogy a zseb-dúcse kizárólag hatalmi célokkal lépett ilyesmit. de azért mostanra látható, hogy bizony nem nagyon van más megoldás, ha kezelni szeretnénk a menekült kérdést!
sorosgyuri azért nem hazudtolja meg magát. :)

„Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt”

Ez volt az első alkalom, amikor Soros György nyíltan felfedte a kártyáit. Az utolsó mondatban egyértelműen beismerte, hogy a migránsokat támogatja és a segítségükkel le akarja bontani az európai nemzetek határait.

Nos ez eddig sem volt titok, de a beismerés nélkül a liberális média mindig megpróbálta összeesküvés elméletnek titulálni azokat a kísérleteket, amelyek a mozaik darabkáiból összerakták a teljes képet, és megmutatták a Soros-féle, civilnek nevezett szervezetek földalatti, az emberi jogok védelmében csomagolt romboló tevékenységét.

www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-30/orban-accuses-soros-of-stoking-refugee-wave-to-weaken-europe

gondola.hu/cikkek/98675-Sorosnak_utjaban_all_Orban_es_a_nemzetallamok.html
@s.g.l.:
Mit nem értesz a közvélemény kutatáson? Felhívnak 1,5ezer
embert VONALAS telefonon (tehát névvel címmel azonosítható) Ha te kozszolga-közmunkás stb. lennél mit válaszolnál ezek után?
Na ja! Csak a fidesz.
@Fabius:
Na, most jön a gebasz, amikor már nem lehet szétválasztani a kontinentális és hazai menekültproblémát.
Mert itt vagyunk a kiutasított százakkal, akit nem vesz vissza Szerbia, és jönnek majd vissza a nálunk regisztrált - és az elbírálást nálunk megváró - 160ezer is. Meg az ellenük hangolt közvélemény....
@öregmatróz:
"Ha 60 felett arra ébredsz, hogy nem fáj sehol - akkor meg vagy halva!"
@Gábris szomszéd:
Márpedig ha Németország tranzitzónákat akar, akkor megkapja. És nem lesz akadály a "nemzetállami határ"
Ma sem az, nézd csak meg a híradó felvételeket!
@Gábris szomszéd: gyávák vagytok nyiltan kimondani: mi fehér és keresztény, nem szekularizált, feudális európát akarunk!...

helyette csak sunyin hazudtok...
@Sir Bates dö Hól: Rossz a válasz pöcsömöccse. Arról nem is beszélve, hogy egy drogos becsípődései miért kellene, hogy izgassanak? :) (mobilról)
@kekex: ...és rögtön kopogtathatsz Péternél, a kistörpe itt van már? Ja nem, azt a Lucifernél kell keresni.:))
@öregmatróz: ...most ne zavard, a főni a főninek tart továbbképzést.....
@öregmatróz: ...most ne zavard, a főni a főninek tart továbbképzést.....
@evasanyoca: Tarthatna ennek a csutf...nak egyenesbe, fész tu fész.
@öregmatróz: én úgy értettem, hogy Lucifernek tartja ő....kkkk
@Gábris szomszéd:
És azt is közölte, hogy vegyenek fel azok az államok kölcsönt, akik nem birják fizetni a migránsokat. Jó kis üzlet lesz ez megint az IMF-nek meg neki.
Ezért csinálták. Befektetés, ha most fizetik nekik az utat, majd megtérül.
@nincs_itt:
Válaszodból látható, hogy Németországban az európai átlagnál is szabályozottabbak az együttélés regulái, és ez a körülmény a németeket enyhébben fogalmazva óvatosságra, bátrabban szólva ellenállásra inti a menekültüggyel kapcsolatban.
Elhibázottnak látszik az eredeti felállás, mely szerint a humanizmus jegyében a menekülteknek csak jogokat határoztak meg, az élő szabályok betartása nem képviselt prioritást számukra. Ez a direktíva viszont a hazai állampolgárok számára egy folyamatos alkalmazkodást kényszerít ki, amely a későbbi együttélés atmoszféráját meg fogja határozni. Azért, mert az állampolgárok a maguk alkotta szabályok szerint akarnak élni a saját hazájukban.
Ez a merkeli sugallat nem vette figyelembe a távlatokat, nem érzékelte, hogy jótékony szándéka kontraproduktív kudarcokkal jár. Nemcsak a lakosság körében, hanem országa nagypolitikájában is, melynek jelei egyre markánsabbnak tűnnek. A be- és elfogadás útjai igen rögösnek tűnnek.
Ehhez társul az általad vélt, a menekülteknél várható csalódás, amikor kiderül, hogy a javakhoz fáradságos és hosszú út után lehet hozzájutni.
Válaszod szerint már most feleződik a maradható menekültek száma, ha jól látom, a 200 ezer is kiverte a biztosítékot, holott Merkel évente 500 ezer ember befogadásáról beszél. Kérdés, hogy ez nem erőn felüli igéret-e, mert a következményei az ott maradottakat nézve, véglegesek.
Szemben az eu-s munkavállalókkal a menekülteknek nincs otthoni háttérbázisuk, visszavonulásra nincs lehetőségük. Ezen kívül a migránsoknak meg kell teremteni a családi lakhatás infrastruktúráját, amely óriási beruházási ráfordításokkal jár.
Gyakran van olyan vélemény, hogy 1-2 millió ember az 500 millióhoz semmiség. Azonban ez az embercsoport nem a tajgába megy, egyenként 1 m2-t elfoglalva, hanem városokba tömörül, ahol részben elfoglalja a honi lakosságnak a maga által teremtett, komfortos életterét, amely eddig kizárólag a sajátja volt.
Fentiek szerintem tények, és sajnálom, hogy nem tükrözhetik a saját egyébkénti együttérzésemet a menekültek iránt, de a tények egyelőre az én averzióimat igazolják.
@Mariann19: "Elhibázottnak látszik az eredeti felállás, mely szerint a humanizmus jegyében a menekülteknek csak jogokat határoztak meg, az élő szabályok betartása nem képviselt prioritást számukra."

...ehhez én csak annyit tennék hozzá, hogy talán evidensnek vették azt a fajta együttélési szabályt, amit ők betartanak és rémálmaikban sem fordult az meg, hogy valaki menekült léttére nem megköszöni, amit kap, hanem követelőzik, s ha nem kapja meg, akkor jobb esetben tovább megy , rosszabb esetben összetűzésbe keveredik a befogadó állammal...a németek egy nagyon precíz, tiszta erkölcsű népség, úgy gondolták, elég a humanitáriusság és lesz benne köszönet...nem az ő hibájuk, hogy nem lett....szerintem.
@evasanyoca:
Két problémát látok a jövőbeni együttélésben.
Az egyik az, hogy bizonyos kényszert erőltettek rá a német állampolgárokra, amely önmagában is megkérdőjelezi a döntés demokráciáját. Különös tekintettel arra, hogy a mindennapi, testközeli életbe való beleszólást jelenti a befogadás terhe. A nagypolitikára nem annyira érzékenyek az emberek, de erre igen.
A másik valóban az, hogy a menekültek - valószínűleg a kultúrájukból eredően - nem ismerik a köszönet és a hála fogalmát, amikor mások javait kívánják igénybe venni. Eddigi megnyilvánulásaikból úgy tűnik, hogy számukra minden jár, mert sanyarú sorsuk
mindent felülír.
Ez a két tényező szerintem nagyon negatívan fogja befolyásolni a be- és elfogadásukat, pedig más alapállással ez elkerülhető lett volna.
@Mariann19: abszolut egyetértek, arról nem is beszélve, hogy kiderült a német emberek számára is, hogy nem csak a háborűs menekülteket kelene befogadni, hanem a gazdasági migrációt is, ami kvázi nem volt benne a "pakliban", meg én azon filózgattam,hogy abban is van igazság, hogy amig Németoszágba értek, vagy hozzánk, volt békés állam, akkor? ezt elmagyarázhatnád nekem, hogy miért jöttek tovább, ha csak békére vágytak és nem a "dolcse vita"'ra, lehetőleg ingyen?..én miért kellene eltartani a fiatal, épkézláb embereket a német munkásnak?
@Mariann19:

"_Két problémát látok a jövőbeni együttélésben. _"

Én is. A jövőt és az együttélést:)
Lányok, le a kalappal előttetek, szépen megvilágítottátok szótöltéleketekkel azt, amit én már régen leírtam csak spontán pár szóval.
Hja, az igazság mindig győz, csak más köntösben.
Akkor most én ehhez annyit tennék hozzá ( bizonyára pár hónap múlva ezt is csodásan fogjátok elemezni), hogy meglátásom szerint az egész migránsügy elindítója a külföldi tőke volt(karvaly és soros), bizonyítja Soros nyilatkozata /6 pontja/, és az eu 17 pontja. Csodásan egybevágnak.
@jaegtoer:
"Én is. A jövőt és az együttélést."
Frappáns!
Elvetted a kedvem még az élettől is azzal, hogy két szegmenst ötvöztél a kilátásainkra.
@Imola Helyesi:
Azért nem hagynád ki, hogy ne marjál bele az emberekbe indokolatlanul.
Nem szép tőled, ha már igyekszel beékelődni a csapatba.
@evasanyoca:
Majd máskor válaszolok Éva, nem teszem ki magam Imola
ironizálásának, mert ránk szállt.
Én ilyenkor elegánsan elvonulok, tedd te is ezt.
@Mariann19:
Kiscsillag,most ti ékelődtetek belém, előbb-utóbb így lesz, mert válsághelyzet van, és a ti liberális értékeiteket is veszélyezteti a mai politikai helyzet, nemcsak a konzervatívokét, Ki is fejtettétek, ezt dicsértem./migránshelyzet/
@Mariann19: bizony, nagyon mellé lőtt merkel a számokkal és a szándékkal is! mert a német átlag polgárnak, rohadtul elege van a II.VH-ból, ahogy korábban írtam: büszke németnek tartja magát.

továbbá, nem csak "vélem" a menekültek csalódását. ugyanis mo.-ról érkezett fiatal is erősen csalódni kényszerül, sok esetben láttam már ezt. a "mese" amiért elindult, illetve utána a saját maga által tapasztalt tények, köszönő viszonyban sincsenek.

kicsit a számok, bérek, adók:

minimál órabér 8,50 bruttó!!!
151,67 órával számolják el havonta(itt van zeitkonto rendszer, ami azt jelenti, hogy amíg a 151,67 óra felett ledolgozott órákkal meg nem tölti a 150 órás keretet, addig csak 151,67X8,50 jár, ha megvan a 150 órás keret, akkortól akár 210 órát is kifizetik)tegyük fel nem házas, mert a menekültek 80-90%-a egyedülálló férfi, akkor az 1-es adókategóriába kerül, ami nagyjából 1000 euró/hó nettó bért jelent, ha házas akkor 200-300 euróval több. ez a pénz semmire nem elég! de többet nem fog keresni!
szerintem ez igazán alapos ok a csalódottságra! ez csak az egyik, de a lakás kérdése is meredek, ugyanis a németek több mint a fele, bérlakásokban lakik! egy átlagos lakás havi bérleti díja, nem nagyvárosban!, cirka 700 euró! igaz "melegen", ahogy itt mondják, az összes rezsivel együtt.

autóról nem beszéltünk, mert mással nem nagyon tud közlekedni, hacsak nincs nagyon közel a munkahelye, ez meg szinte kizárt...

a szabályozottság és a szabály követés, itt nem ajánlás!
szóval 1-2 millió embert sokan elképzelni sem tudnak! de az egészen biztos, hogy a menekültek száma nem csak feleződni fog, mert az a 200 ezer, az csak az eddig kézbesített kiutasítások száma! a folyamatban levő kérelmeket, természetesen nem számolták hozzá, gyaníthatóan el fogja érni 80%-ot az elutasítások száma!
@Mariann19: na akkor számszerűen és a kalkulátor linkjét is hozzáadva a minimálbérrel megkereshető jövedelem az I-es adókategóriában, 8% egyházi adóval számolva(ha azt mondja muszlim, akkor automatikusan levonják! én csak a 8%-ot vettem, de lehet 9 is)
a bruttó havi bére: 151,67 x 8,5 = 1289,20 euro
nettó: 973 euro az I-es adókategóriában, tehát NEM házas, nem nevel egyedül gyereket stb amiért a kedvezőbb III-asba kerülhetne!
megtelt a zeitkonto 150 órája, ami akár 1 évig is eltart! és sikerül 200 órát dolgoznia: 200 x 8,5 = 1700 brutto, netto: 1193!
házasként: 1351!
ha házas, tehát III-as: 1025 euro+187 a gyerek után

www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm

elég pontos!
Kezdem elveszíteni a fonalat vagy már el is veszítettem.

Ez a poszt miről szólt? Vagy mit akar üzenni? Mi a mondanivalója? Mit sugall? Azon kívül, hogy hülye ORBÁN. Mondjuk azt hiszem nem baj, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez meg már mi a szar?
süti beállítások módosítása