Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.03. 09:06 Fabius

Lázár: hazudtam, oszt?!

Migránshelyzettől sújtott Drága Nemzetem!

A nemzetközi helyzet napról napra csak fokozódik. Mi heroikus küzdelmet folytatunk ebben a válsághelyzetben, annyira heroikusat, hogy még egy válságstábot sem bírtunk kinevezni az időhiányban amiben szenvedünk. Nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal, amíg a fej legyezve hűti magát a kora őszi kánikulában, hogy érezze a Magyar Idők új szelét. Ám ami tehetetlen káosznak látszik az csak megfontolt haladás, ne tévesszen meg a látszat senkit. Éppen csak ebben a megfontolásban nem marad idő semmi másra, ezt a vak is láthatja.

Könnyen belátható, így tényleg nem marad az embernek ideje kiadni az iratokat, mire kötelezte a bíróság az elvesztett Századvég perben.

Pedig eskü, hogy ki akartam adni, detélleg, nem csak amit kiperelt tőlünk a sajtómunkásasszony, hanem 2006-ig visszamenőleg minden tanulmányt, a gyurcsánybajnai féléket is. Komolyan akartam - és akarom most is - nem csak gondoltam rá, mondtam is a számmal így ni:

 

De basszus 30 ezer oldal! Én meg éppen két Uniófika közt azzal vagyok elfoglalva, milyen faszagányos beszédet mondjak Kötcsén, amitől majd nem ültetik nyakamra a rogántonyót. Vagyis fontosabb feladataim vannak most, mint elszámolni 4 milliárd forint közpénzzel csak úgy. Nem vagyok egy ígéretszegő seggszájú - legalábbis nem tartom magam annak - ám most majd rendre meg fognak vádolni ezzel engem, a körülmények áldozatát.

lazar_szazadveg.jpg

Attól pedig szomorú leszek! És ha én szomorú vagyok, akkor Magyarországon valahol, valakik felszámolnak egy szerkesztőséget!!!!

Na csókpuszi!

416 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr657757284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Origó licittel hol állunk? Mr.Seggszáj leveri az árát... szóval tul.képp óccsósít...
"... a fej legyezve hűti magát a kora őszi kánikulában, hogy érezze a Magyar Idők új szelét."

Másik szev lesz az.
"elmarasztal az OVB, megvédenek a jogászok, oszt jónapot"
nicsak itt is hazudnak:

Kapaszkodjanak meg, drágább lesz a 3-as metró felújítása a tervezettnél
tarlos-ck

Úgy 40 milliárddal. Az unió pedig a jelek szerint mégsem ad pénzt a szerelvények felújítására. Az Index szerint a kormány már szabadulna a kínos szerződéstől, Tarlós emiatt egyre idegesebb.

444.hu/2015/09/03/kapaszkodjanak-meg-dragabb-lesz-a-3-as-metro-felujitasa-a-tervezettnel/
a lényeg:

Amikor az állam a szélsőjobbhoz igazítja emberségét

Abban nincs választásunk, hogy továbbengedjük-e a menekülteket. Abban van, hogy hogy bánunk azokkal, akik itt ragadnak.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F09%2F03%2Fabbol-amit-most-csinal-az-allam-csak-balhe-lehet%2F
@Sir Bates dö Hól:

Véleményem szerint Orbán nem beszél hülyeséget, kivéve egyrészt azt, hogy Európának kereszténynek kell lennie (mert miért kéne bármilyen vallással vagy ideológiával determináltnak lennie? Miért?). Amiben téved másrészt, az az, hogy a kialakult helyzet ellen nem védekezni kell, hanem a helyzetet kezelni.

Mint ismeretes, a helyzet adott, a politikailag és gazdaságilag összerogyóban lévő országok népessége egy idő után megunja a dolgot, és felkerekedik jobb helyet keresni (lásd pl. egy valamivel magasabb szinten a Budapest >> London özönlést). Az úthoz (pláne családostul) sok pénz kell, ergo előbb-utóbb ez nagy üzletté válik, amelyet az embercsempész üzletág jól ki is használ. Mint minden üzletben, itt is csak a drága dolgok az igazán jók, ezért az utazásba belevágóknak otthon mindenüket el kell adni (az is nagy üzlet lehet ám arrafelé), azaz a híd mögöttük immár föl van égetve, visszaút nincs, a menekült önmaga által sarokba szorítva mindenáron menteni akarja legalább a puszta életét => semmi sem tarthatja vissza semmitől. Akármilyen magas vagy vastag is a kerítés. Ebből következően nincs értelme védekezni.

A helyzet „kezelésénél” a legrosszabb, amit tehetünk, a helytelen információ, vagy a semmilyen információ, amellyel ez a szerencsétlen tömeg a legrosszabb irányokba mozgatható, egy-egy elterjed hírnek vagy szóbeszédnek a menekültek közt borzasztó hatása lehet. Ebbe a körbe tartoznak az engedékeny politikusi megnyilvánulások, főleg nyugati vezetők részéről (Merkel szírekkel kapcsolatos kijelentését tartom messze a legrosszabbnak, amellyel nem csak a menekülteket, hanem a magyar kormányt is „átverte”, ennek következtében elindultak a vonatok, és csak Merkel figyelmeztetése után, másnap álltak le – az más kérdés, hogy ha ilyen átverhetős kormányunk van, nem kéne ezt a nehéz szakmát abbahagyni?), ebbe a körbe tartoznak a magyar(!) nyelvű plakátok, ebbe a körbe tartoznak, hogy a legfőbb szervek környékén senki nem tud se pastuul, se arabul, se perzsául és még csak nem is találtak senkit kies hazánkban, aki tudna (ha kerestek egyáltalán), és képtelenek vagyunk ötezer röpcédulát kinyomtatni (nekünk csak a nemzeti konzultációs papírok nyomtatása megy), úgyhogy most egy rémhírekkel és szóbeszédekkel etetett, az ittenieket nem értő, rémült és ideges tömeg mozog Budapesten ide-oda, akiket a rendőrök hol megakadályoznak, hol hagynak (mindegy miben), hogy pontosan tudják, miről is van szó. Hehe.

A kormány (a francot a kormány! Orbán Viktor) megint egyedül akar mindenben dönteni, mégpedig az EU nélkül, a magyar ellenzék nélkül, a saját miniszterei nélkül, mindenki nélkül. Majd ő. Az összes többi döntéssel együtt. Nem csoda, hogy egyre hasonlóbbak vagyunk Kimékhez, ahol mindenki őt lesi, és addig nem történik semmi, amíg ő nem mondja meg, hogy mi történjen. Szörnyű.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megszűnt a vasúti összeköttetés Magyarország és Nyugat-Európa között

444.hu/2015/09/03/megszunt-a-vasuti-osszekottetes-magyarorszag-es-nyugat-europa-kozott/

Ausztria felől is csak Hegyeshalomig járnak a vonatok

Nemcsak a Keletiből nem mennek nemzetközi vonatok Ausztria felé, hanem a másik irányból sem.

A vonatok Ausztria felől csak Hegyeshalomig járnak

- mondta Michael Braun, az osztrák vasutak (ÖBB) szóvivője. A nemzetközi vonatokkal Magyarországra érkezőknek át kell szállni belföldi vonatokra, és úgy folytathatják az utazást Budapest felé.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/

A Keleti pályaudvart ismét megnyitották mindenki előtt, a korábbi helyzet állt vissza – mondta az Origónak Lőcsei Virág, a MÁV sajtószóvivője. Ezután több ezer menekült tódult be az épületbe, egyetlen rendőr sincsen a helyszínen, teljes a káosz. Lőcsei Virág közlése szerint a vasúttársaság egyetlen közvetlen nyugat-európai járatot sem indít el Budapestről, de Győrből, Szobról vagy Hegyeshalomról elérhető Nyugat-Európa. A bécsi rendőrkapitány közölte, ellenőrzés nélkül továbbengedik a bevándorlókat.

www.origo.hu/itthon/20150903-nem-indit-vonatokat-nyugat-europaba-a-mav.html
a tv2 akadémia blogíró tanfolyást szervez, nagyszerű oktatókkal. fabiust el kéne küldeni, mert tanulni mindig lehet. ha összedobjuk rá neki, beszállok 5 ezerrel.

tv2akademia.hu/tanarok/blogiras
@parti_giano:

a Nórához önként befizet!
@parti_giano:

Én is rohanok jelentkezni. Csak még azt nem döntöttem el, hogy előadónak, vagy vezető tanárnak.
@vakapad:
.
(mert miért kéne bármilyen vallással vagy ideológiával determináltnak lennie? Miért?).

Nem azért mert a hatalom gyakorlói vallási tébolyban vágynak az üdvösségre, hanem azért, mert amióta a felfedezték a vallásban rejlő lehetőséget, a vallás a hatalomgyakorlás technikai részévé vált.

Ha hisznek bármiben, ami kissé is misztikus, nincs szükség bizonyítékra sem.
Ha sokan hisznek, a hit hegyeket is megmozgat.

„A forradalmat javarészben munkások, az akkori bérből és fizetésből élők csinálták. Hitből, szabadságvágyból és hazaszeretetből a legnagyobb dolgot hozták létre, amit ember létrehozhat. Fellázadtak, és visszaadták a nemzet méltóságát. Ha csak feleannyi hitünk lesz, mint nekik volt, hegyeket tudunk megmozgatni” – mondta ünnepi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth téren.

2012. október 23.
@dr. jenőke (jenőke): "hegyeket tudunk megmozgatni” előbb-utóbb csak áthúzkodjuk a szlovákoktól a tátrát hozzánk, csak hinni kell benne. méghogy a hegy nem megy mohamedhez. kezdem érteni orbán menekültpolitikáját.
@vakapad:
.
Találtam még a sok között olyt, ami érdekes lehet:
Orbán Viktor beszéde a temesvári forradalom 25. évfordulója alkalmából rendezett konferencián
"Azt hiszem, talán a hit realizmusa vezette őket, amely hegyeket mozgat meg, s mely szerint nem a csoda szüli a hitet, hanem a hit a csodát. Így történt, hogy a lelkészük erőszakos kiköltöztetéséből végül az őt félreállítani akaró diktatúra kilakoltatása lett."
@dr. jenőke (jenőke):

Áruld el, mi késztet arra, hogy OV beszédeit olvasd/elemezd?
Valami nagyon rossz verset olvashattál:)
@dr. jenőke (jenőke):

Ja (bár, ahogy írtam valahol, általában később szokott kiderülni, hogy mégse kellett volna megmozgatni azokat a hegyeket).

Értem, amit írtál, tehát hogy a politikusok vagy saját maguk is hisznek, vagy (ez a gyakoribb) kihasználják a hitet, viszont én azt próbáltam kifejezni, hogy SZERINTEM nincs ésszerű indok arra (egyes politikusok hatalomra jutása/juttatása, ugyanis szerintem nem érv), hogy Európának bármilyen (keresztény/keresztyén, muzulmán, buddhista, zsidó vagy egyéb) vallásra szüksége van. És bármifajta egyéb hitre sincs. Hit esetén ugyanis nincs szükség bizonyítani azt, hogy igazam van, ráadásul ilyenkor "a cél szentesíti az eszközt", és ha már a cél se jó ...
@dr. jenőke (jenőke):

A "hit realizmusa" különösen tetszik. Majd kielemezzük a blogíró tanfolyamon.
@vakapad:
.
Azzal vitatkozni sem érdemes, hogy Orbán nem beszél hülyeségeket.
Más:
Nem régen volt, hogy röghöz kötöttség akadályozta egyes társadalmak fejlődését, később az egyes országokon belüli körzet átlépésének tilalma, valamint az országhatár, mint a szuverenitás fontos része.

Az EU egyik alapelve a szabad munkaerő-áramlás.
Ezt most ne keverd össze a gazdasági meneküléssel.
Baj csak akkor lesz, ha kiraknak az EU-ból, mert akkor magyarok lesznek Magyarországon a gazdasági visszatelepítettek.
@vakapad:
.
Szerintem a cél nem szentesíti az eszközt, hanem meghatározza.
Aljas dolgokhoz aljas eszközök tartoznak és ezt nem nevezném szentesítésnek, mert ezzel újabb aljasság elkövetése történne meg.
@Orica Középföldi:
.
A remény.
Hátha mégis tévedtem.
De nem.
@dr. jenőke (jenőke):

Nem összekeverés volt, hanem a hasonlóság bemutatása. A korlátok természetesen különbözőek, a mozgás iránya és indoka ugyanaz.
@dr. jenőke (jenőke):

Arról az emberről beszéltem, aki hisz (keresztény inkvizítor, muzulmán terrorista), annak általában mindegy, hogy a célját hogyan éri el.

A cél és az eszköz minősége egyébként eltérhet, lásd pl. az amerikai polgárháborút vagy Teréz anyát, esetleg a rendőrséget a Keletinél, persze, az élet sokkal bonyolultabb ezeknél a szentenciáknál, melyeket itten írogatok.
@vakapad:
.
Azokat a történeteket hiányolom, amiket mintegy 10 évvel ezelőtt a w blogon csak úgy kipotyogtattál magadból.
Nem szemre hányás akart lenni, csak hiányérzet bejelentés.
@dr. jenőke (jenőke):
de ott teltházas akciók folytak 35000 nézővel

itt meg a 950 ami csak most lett ennyi 146-ról... nem igen érdemes remekműveket beadni

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk
Mivel "ilyennevűember" nem szerepelhet állami kifizető listán ezért muszály a pénzt átfuttatni a századvégen.
@Rodeo36:
.
:))
bizony múlik az idő! Te sem voltál
brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk

:))
@dr. jenőke (jenőke):
megfelelő helyre megfelelő röhögényt, a kacagányt kinőttem

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
.
Helyes.
Ha van röhögés, akkor van röhej.
Ha van vihogás, akkor van vihaj.
Tusk kioktatta Orbánt kereszténységből
Fotó: Európai Tanács

"Egy kereszténynek mindegy, hogy milyen fajú, vallású, vagy nemzetiségű az, aki segítségre szorul" – mondta az Európai Tanács elnöke a mellette álló Orbánnak.

444.hu/2015/09/03/tusk-kioktatta-orbant-keresztenysegbol/
Orbán Brüsszelben elárulta a kerítés igazi értelmét

Ha csak kevés belépési pont marad, akkor könnyebb lesz regisztrálni a menekülteket, mondta. De ezt is üzeni nekik: maradjatok Törökországban, jobban jártok!

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F09%2F03%2Forban-brusszelben-elarulta-a-kerites-igazi-ertelmet%2F
Tudta, hogy a magyar katona elfogóhálóval is mehet a menekültek ellen?

Az új törvény a menekültválság alatt akár emberélet kioltására is feljogosítja a honvédeket.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F09%2F03%2Ftudta_hogy_a_magyar_katona_elfogo_haloval_is_mehet_a_menekultek_ellen%2F

---

Lázár János: a német szövetségi kormány felelős a kialakult helyzetért

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinformációs tájékoztatót tart a Parlamentben. A téma természetesen a menekültkrízis.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F09%2F03%2Flazar-janos-a-nemet-szovetsegi-kormany-felelos-a-kialakult-helyzetert%2F
Berlin menekülttáborrá alakíthatja a Tempelhof repteret
Forrás: Wikipédia

Az ikonikus reptéren 3000-4000 főt kellene elszállásolni, ezzel Európa egyik legnagyobb befogadóállomása lenne,
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi ez a sok szar propaganda oldal, amit itt reklámozól állandóan? :) (index, 444, stb)
@dr. jenőke (jenőke): ez furcsa, nem gondolnám, hogy orbán többévi beszédeiből konzekvens következtetést lehet levonni azon kívül, hogy a az éppen aktuálisnak tartott érdeke szerint szól.
@Gábris szomszéd:
tudod mi a különbség cirbi, és a te linkjeid között?
az övére, itt 90% ban kíváncsiak!
a tiédre, kurvára nem!
továbbá, a 444. index, hvg, stb. nagyon sokszor kikezdi a liberális, illetve bal oldalt is!!!
a te propaganda oldalaidról, még soha nem hoztál ide jobbikot ekéző cikket!
vajon miért nem?
itt a kibaszott kettős mércéd, amit állandóan emlegetsz!
most a menekültek, utána a másképpen gondolkodók, aztán az ellenzékiek, és így tovább...

Törvény az embertelenségről

A menekültügyi válság ürügyén a magánlakás sérthetetlenségét készül csorbítani a kormány, amihez jelen állás szerint – ha a baloldali ellenzéki pártok kivételesen elvszerűen működnek – csak a jobbikosoktól kaphatja meg a szükséges támogatást.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150903_Torveny_az_embertelensegrol

---

Négyötöd kell a honvédség gyors bevetéséhez

Nagy szüksége lenne a FIDESZ-KDNP-nek a ma délutáni parlamenti ülésen az ellenzéki szavazatokra, hogy akár már holnap megszavazhassák a kormány menekültcsomagját. Az MSZP-re biztosan nem számíthatnak, így a jobbikosok szavazatai mellett az LMP-t is maguk mellett kellene tudniuk a kormánypártoknak. Ha ez nem jön össze, akkor lelassul a törvényhozás.

hvg.hu/itthon/20150903_Negyotod_kell_a_honvedseg_gyors_beveteseh

---

Keleti, Magyarország, 2015. Ilyen nincs

Elérkeztünk arra a pontra, hogy kijelentsük, ilyen nincs, ilyet állam nem tehet meg senkivel, akár az ellenségeivel sem. Nem szórakozhat velük, nem hagyhatnak éhezni, szomjazni, emberi mivoltukból kivetkőzni olyanokat, akikről vállalta, hogy gondoskodik róluk.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150903_Ilyen_nincs
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!): köszönöm, de úgy sem fogja fel, megmaradt egy 2 éves gyerek IQ és EQ szintjén
és a másik gügyüm:

13:10
Vekerdy Tamás: Ami kötelező, az pusztít - és itt csak kötelező van

A 2010 után kialakított iskolarendszernek semmi köze nincs se a gyerekekhez, se az iskolához, a központosításnak egyetlen dologhoz van köze, hogy az irányító gomb a „legfontosabb íróasztalon” legyen – véli Vekerdy Tamás, aki szerint a 9 osztályos iskola is egyelőre csak ötletelés, konszenzus, hosszú előkészítés és mindenekelőtt sok pénz nélkül nem lehet bevezetni. Hogy jön az iskolákhoz Lenin gonosz mondata? Miért fontos, hogy merengjenek a bölcsészek a romkocsmákban? Hogy lehet egyszerre jó és borzalmas hír, hogy a magyar iskola növeli az egyenlőtlenségeket? Interjú.

hvg.hu/plazs/20150903_Vekerdy_Tamas_oktatas_kilenc_osztaly
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
jaaaa, a CNN élőben (10 perce) a vonatból adott interview-t

egyre szebb a helyzet

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
.
1. 2013.04.20
Orbán Viktor megállapította: Európában két nagy tévedés van a kereszténységet illetően. Az egyik az a nézet, amely szerint a kereszténységnek nem volt döntő szerepe a földrész történelmében. Márpedig tisztelnünk kell múltunkat - szögezte le a miniszterelnök. A másik tévedés pedig az, hogy az európai értékek és intézmények képesek fennmaradni keresztény alapok nélkül. "Hiszem, hogy mind az EU, mind annak lakossága számára hasznos lenne megszilárdítani a keresztény gyökereket". Kereszténység nélkül a magyar nemzetnek nem lett volna esélye túlélni az utóbbi ezer évet - hangsúlyozta Orbán Viktor.
2. 2012. november 15.
A keresztény gyökereiről megfeledkező Európa hasonlatos ahhoz az emberhez, aki alap nélkül homokra építette a házát, majd jött az áradat, beleütközött ebbe az épületbe, amely az összeomlás szélére került - fogalmazott méltatásában az elismerést átadó kormányfő, aki szerint ezért ma sok felelősen gondolkodó ember közös célja az, hogy az új Európa ismét a kereszténység sziklaszilárd alapjára épüljön.
.
2014. január 14
A paksi atomerőmű bővítése Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök által 2014. január 14-én aláírt együttműködési megállapodás Oroszország és Magyarország között az atomenergia békés célú felhasználásáról, mely magában foglalja két új atomerőművi blokk megépítését Pakson.

Putyin
Putyin az ortodox karácsony alkalmából üzenetet küldött Kirill moszkvai pátriárkának is, ismételten hangsúlyozva az orosz ortodox egyház rendkívüli szerepét az orosz társadalom életében.
Az orosz ortodox egyháznak több mint 30 ezer temploma és 800 kolostora van a világ csaknem 70 országában.

Paks óta csak elvétve hallani keresztény gyökerekről, nem tekintve most az azeri testvéreket, és a kínai rokonokat, valamit satöbbi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a négyötödbe beleáll a jobbik, az nem kétséges. kíváncsi leszek a plusz egyre.
az ötvenes érme hátoldaláért meg gratulálok az mnb-nek
index.hu/gazdasag/2015/09/03/otvenes_erme/
ebből is lesz botrány, úgy vélem.
nem volt +1, nincs 4/5. ez van gyerekek...
.
HARC a pozícióért.
Na, melyik lesz a befutó?

Lázár a németeknek, Rogán az EU-nak ment neki

index.hu/belfold/2015/09/03/parlament_pp_menekult/
@dr. jenőke (jenőke):
ilyen nincs
lázár nyilatkozata (vasárnap este a német szövetségi kormány arra kérte Czukor József berlini nagykövetet, hogy másnap Magyarország csendben, a sajtónyilvánosság kizárásával, és független attól, hogy vannak-e érvényes papírjaik, engedjen át 250-300 menekültet Németország irányába.)
illetve a
(a kormány és a hatóságok kedd hajnalban szintén a német kormány utasítására döntöttek úgy, hogy a dublini egyezmény értelmében a továbbiakban nem engedélyezik az érvényes vízum nélküliek beutazását a schengeni zónába.)

kímerít valami tényállást a Btk-ban. hangsúlyozom még egyszer:
A KORMÁNY ÉS A HATÓSÁGOK A NÉMET KORMÁNY UTASÍTÁSÁRA
@vakapad:
"A kormány (a francot a kormány! Orbán Viktor) megint egyedül akar mindenben dönteni, mégpedig az EU nélkül, a magyar ellenzék nélkül, a saját miniszterei nélkül, mindenki nélkül. Majd ő. Az összes többi döntéssel együtt."

Nem lehetne a Nagy Döntőt meginvitálni abba az intézménybe, ahol szabadon dönthetne minden neki tetsző kérdésben, senki sem vitázna vele és mindenki elnéző, megbocsátó lenne. Ahol legfeljebb a többi nagy döntő és uralkodó kommentálná a dolgait, mint pl Napóleon, Julius Ceazar, Dzsingisz Kán vagy Batman.
@parti_giano:
Ki lenne az oktató, Timike?
Azért örülök, hogy a kormány a helyén van, és kormányoz. Vagy legalábbis a feladatokat professzionálisan felosztja a prominensei között:
lézer a németeknek szól be, szíjrágó a franciáknak és az osztrákokna, rokkántonyó a zúniónak, a csúti meg mindenkinek.
Mikor basszák ki Magyarországot az EU-ból? Ideje lenne szerintem.
Szerencsére van azért józanabb fityesses is a brancsban:
"Egyetlen ország nem képes megoldani a jelenlegi bevándorlási helyzetet, ezért közös európai megoldást kell találni - hangsúlyozta Áder János magyar és Borut Pahor szlovén köztársasági elnök csütörtöki találkozójukat követően a budapesti Sándor-palotában. Áder János kiemelte: elsősorban humanitárius problémáról van szó, az emberekről még a tél beállta előtt gondoskodni kell.

Másrészt büntetőjogi, bűnügyi gondot is jelent a helyzet, ugyanis az embercsempészek kíméletlenül kihasználják az Európa felé tartó migránsok százezreinek kiszolgáltatottságát. Végül nemzetbiztonsági problémával is szembe kell nézni, ezt nem lehet tagadni - vélekedett. A magyar államfő azt kérte szlovén partnerétől, hogy fontolja meg, országa támogatná-e közös uniós pénzügyi alap létrehozását, vagyis azt, hogy uniós forrásból finanszírozzák menekülttáborok létesítését és fenntartását azokban az első országokban, amelyek biztonságot nyújtanak a migránsoknak. A humanitárius probléma megoldására valószínűleg ez lenne a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás, és ebbe akár az ENSZ menekültügyi szervezetei, az Egyesült Államok és a gazdag arab olajtermelő országok is bekapcsolódhatnának - magyarázta."
nomen est omen

Az atya, aki folyamatosan a migránsok ellen hergel
Kép: Pajor András / Facebook

A több fideszes taggal rendelkező Keresztény Kulturális Akadémia elnöke, Pajor atya nem annyira szereti a migránsokat.

444.hu/2015/09/03/az-atya-aki-folyamatosan-a-migransok-ellen-hergel/

---

Orbán: A menekültügy Németország ügye

Buldózertaktikával tárgyal Orbán Viktor Brüsszelben.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2Feurologus%2F2015%2F09%2F03%2Forban_a_menekultek_nemetorszag_problemaja%2F
@vakapad: Én keresztény vagyok, az a kultúra nevelt fel, az összes többi csak érdekesség számomra.
Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek a menekültproblémáról.

Ha esetleg valakinek valami elképzelése lenne a megoldásról, azt is szívesen olvasnám.

@vakapad: Én ugyan ateista vagyok, ugyanakkor úgy gondolom, Orbán nem beszél ökörséget, amennyiben keresztény civilizációként értelmezzük a szavait.

( Sírásó kolléga esetében erősen érdeklődnék a "Behódolás" hosszú távú folyamatairól, változásairól, Rodeo esetében az amerikai felelősségről, Angyal vonatkozásában az izraeliekéről, különös tekintettel a menekültek útjának finanszírozási megoldásairól.)
@habakuk000: Én ugyan még kisróka vagyok itt a sok nagyróka között, de mégis válaszolok.
A menekültprobléma nem 2015-ben kezdődött, hanem jóval korábban itt volt velünk a kontinensen, csak éppen nem figyeltünk fel rá, mert minket magyarokat még nem érintett, de Melia-t s vele Európát nem most kezdték el ostromolni...
2. Aki háborús övezetből jön, azt nem állítja meg semmi kerítés. Ezt lehet nehéz felfogni innen a kényelkmes lakásainkból.

ennyit akartam mondani
@habakuk000:
"menekültproblémáról"

menekültek vannak, a problémát meg az állam gerjeszti.
@Secnir: nem egészen, van probléma, amit jól meglovagol az állam. de a problémát tagadni nem kell szerintem
@habakuk000: egyetlen megoldás lesz, a teljes globalizáció, és megszűnő nemzetállamok, addig rögös az út, és kérdéses az időtartama és a sikere is. De az biztos, hogy a klíma változása, az emelkedő tengerszint, a vízhiány, az egyes területek elöregedése mások túlnépesedése ki fogja kényszeríteni a változást, vagy ha nem, akkor az emberi civilizációnak lőttek.

A kihívásoknak még nagy régiók sem tudnak megfelelni, amint látszik, USA nem bír a Mexikó felől jövő áradattal, Európa nem bír a Közel kelettel, Ausztrália nem bír a kínai, Csendes Óceáni bevándorlókkal.

Én max 30 évet adok nekünk, és eldől széna-e vagy szalma.

A kerítés, nem állította meg soha a népvándorlásokat, csak lelassította, lásd kínai nagy fal, római limes, USA kerítés, izraeli kerítés, és lehetne folytatni a sort.

Erre a létfenntartási kényszerre ráépül még, a vallási fundamentalizmus /és nem csak a muzulmán/, a felkorbácsolt gyűlölet, ellenségkreálás. Ez pedig egyenes út, a háborúba és a pusztulásba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az ilyen atyát elküldeném misszióba a Breakfast szigetekre, ahol a Nyamnyamok a tiszteletére adott vacsora keretén belül jóízűen elfogyasztanák.
@PeniValdes: Minden róka véleménye érdekel, sőt a görényeké is.

Indítékok, világpolitikai játszmák, hosszú távú hatások?

Kinek áll érdekében instabilizálni Európát?

A transzbalkáni exodus nem afrikai éhezés elől menekülők útja.
róluk van szó, és hasonló helyzetben én is mindent megtennék a saját gyerekeimért, és leszarnám a kerítést, a gumi vagy éles lőszereket, határokat, miegyebet.

Mint fentebb írtam, Európa jelenlegi kedvezőbb helyzete csak átmeneti, most ez az időszak van, de a történelemben soha nem volt, csak egyirányú a népek áramlása.

A Keletinél külön gyerektüntetés is van

cdn.444.hu/f3871e568224f81d690507e33539e60b.jpeg
@habakuk000: Nézd, nem vagyok benne a nagy világpolitikát irányító egyesületben, így nem tudom, hogy kinek mi áll érdekében.
abban vagyok biztos, hogy a gyerekeim már más világban fognak felnőni, más európai kultúrában.
Amikor a zsidókat szállították akkor nem volt fennakadás a mávnál?sőt még pénzt is kaszáltak!Híába a világ változik!
@habakuk000:
a mienk
@PeniValdes:
nem tagadom, van probléma az állammal, de alapesetben mi gerjesztettük
"Pillanatnyilag az egyházak nem jogosultak arra, hogy befogadjanak menekülteket. Ez tilos: ha így tennének, akkor embercsempészek lennének – állította Erdő Péter, aki szerint az egyház tárgyal a kormánnyal, és több ingatlan is szóba jöhet a menekültek elhelyezésére. A bíboros reméli, hogy a tárgyalások eredményeként még a hideg beállta előtt sikerül megoldást találni."

Nem jogosultak??? NEM JOGOSULTAK?????
Hogy kurvaisten bassza meg!
Ha ezt a szöveget Jézus hallaná, leszállna a keresztről és fejbe baszná vele az összes szemforgató, haszonleső szarházi csuhást.
@Bakter: Bravóóóóóó! Irigyellek, ha száz évig gondolkodnék, akkor sem tudnék ilyen ragyogó választ adni.:(

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A vasutas úr két szóban leírta, amit mi ezerben sem tudunk megfogalmazni.:)

Igazad lehet, de ez a mai világban elképzelhetetlen. Most, és az elkövetkezendő évtizedekben mi lesz?
@PeniValdes: Európai Egyesült Államok, Ázsiai Egyesült Államok, Csendes Óceáni Egyesült Államok, Amerikai Egyesült Államok.

@habakuk000: nem éhezők, csak menekülnek az iszlám állam ellen
@Secnir: ezt a mienket ugye nem gondolod komolyan?
@habakuk000:
Mondjuk a magyarok ebben nem vennének részt, az biztos. Ellenkező esetben már a kezdeteknél rohadni kezdene az egész. És azonnal eltűnne Daneelből a laposelem...
@Bakter: Erdő nem ismeri a kora kereszténység egyik gyakorlatát...
@PeniValdes: @habakuk000:

Én elhiszem, hogy ez egy "keresztény kultúrkör" (az asszonyállat verve jó, homokosoknak coki, stb.), és el is fogadom, csak azt nem helyeselném, hogy ennek örökkévalóan kötelezőnek kell lennie. Sőt, szerintem semmi másnak se, alakul, ahogy alakul, ahogy hallom, ma már Svájcban is van a nőknek választójoga.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: civilizációs - vallási - alapokon alakulnak a birodalmak: muszlim, indiai kínai, ortodox dél-amerikai, nyugati

ezzel Fukuyamát papolom, nem tehetek róla, de én is így látom
@Bakter:

Azok (Batman kivételével) tudták, hogy nem érthetnek mindenhez, és csak azt csinálták, amihez értettek. Ezért voltak sikeresek, és nem csak a választásokon voltak azok! De nem ám!
@vakapad: ne légy bigott légy szíves, a menekülők szívesen vallják magukat melegeknek bizonyítandó, hogy ők valódi menekültjei az országuknak, próbálj meg elvonatkoztatni az inkvizíciótól, s rájössz, hogy a szabad világ liberalizmusa a keresztény kultúrkör szülöttje
@vakapad: más kép él bennünk a keresztény kultúrkörről, így ez a társalgás részemről feleslegessé vált.
@habakuk000: Bizony adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek ami az istené...
@habakuk000: természetes kiválasztódás, tudod mint a zerge borjú a születése után, ha fel tud állni és az anyjával tud tartani, akkor megmarad, ha nem akkor elpusztul. Nincs ez másképpen a társadalmakkal, birodalmakkal, az emberiséggel sem.

Lehet erősködni és markolni a vizet és a homokot, de az minél inkább szorítod, annál inkább folyni fog kifelé a kezeid közül.

A vallásra hivatkozás és harc érte, ugyan úgy értelmetlen, mint a kerítés. A hit és a vallás nevében már oly sokak mentek a vágóhídra, és lett valami változás???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olvastad a Behódolást?

Csak a természetes kiválasztódás miatt kérdem..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én nem vágyom olyan világra, ahol mindenki feloldódik a Nagy Világ birodalomban.
@vakapad: A menekültek kérdését hogyan látod? Tényleg nagyon érdekel a véleményed.
@PeniValdes: Orwelli vagy Asimovos, teljesen mindegy, nevezhetjük bárminek, együttműködés és kompromisszumok vagy a halál. Társadalmi léptékben minden képen, egyedül nem megy, és minden jól tudó és megoldani képes megváltók soha nem voltak, és soha nem is lesznek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: halál, a részemről. nekem ez ugyanolyan félelmetes, mint az amikor kiskirályok vetélkednek a lápért.
@dr. jenőke (jenőke):

A délelőttihez:))

"Most azon túl, hogy Orbán Viktor pár hónap elteltével ismét szembefejelte saját magát, .."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150903_Ha_Magyarorszagra_jossz_ugyis_hazudnak
@habakuk000:

Véleményem szerint a szabad világ liberalizmusa a felvilágosodás meg a Nagy Francia Forradalom szülötte, melyek során az emberek rájöttek, hogy a 0 - 1789 közötti keresztény kultúrkör nem jó.

Az igazi keresztény kultúrkör igazi továbbvivője (a csak néhány részletben más) mohamedán kultúrkör.
@PeniValdes:

Ahh és oppardőz. Akkor nem is zavarkodnék tovább.
@habakuk000: nem, de megnézem :)

@PeniValdes: nem kell föloldódni, azért lehetnek köztes állapotok is ;)
Naponta lehetne hozni efféle példákat, de elég ez is, hogy miért bombáznám földig ezt az országot:
"A magyaroknak, úgy tűnik, nincs humorérzékük. A magyar pitbull-tulajdonosok egy csoportjának egészen biztosan nincs. Tóth Krisztina költőt életveszélyesen megfenyegették Pitbull című verse miatt."

Egyfolytában írunk, és írunk. Ki magunkat - már nem csak Európából, hanem az egész civilizált világból.
Az én szemben egy ilyen fenyegető semmivel sem jobb a több ezer éves, féltve őrzött, páratlan romokat felrobbantó biológiai képződménynél. A vele szemben alkalmazott eljárásom is ugyanaz lenne.
@vakapad: ok, akkor ez zsákutca, nem kezdem taglalni a reformációt, a jézusi testvériséget ésatöbbiésatöbbi, de továbbra is érdekel a menekültekkel kapcsolatos véleményed.

(nem provokállak, karizmatikus embernek tartalak, nagyon határozott világképpel, ezért kérdem)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Érdemes, nem vastag, de elgondolkodtató.

Főleg annak tükrében, miszerint a túlcivilzált, elpuhult, kultúrbirodalmakat a barbárok eddig még mindig elpusztították.
@dr. jenőke (jenőke):

Tulajdonképpen akkor még azt hittem, hogy az irónia képes az embereket gondolkodásra késztetni. Ma már tudom, hogy nem. Az emberek leginkább a sulykolásra fogékonyak, és a két oldal (mindkettő!) szintén rájővén erre, csakis azt igyekszik bizonyítani, hogy a másiknál rosszabb elképzelhetetlen. Érdekes, hogy ez még Orbán esetében is túlzásokkal jár, mert néha olyasmiért is szidják, amiért szerintem nem kéne, vagy csak szidják érvek nélkül, és ez igaz a demokratikus ellenzék politikusaira, valamint az ő híveikre is (nagyon figyelek, de nekem se mindig sikerül ettől megtartóztatni magam). Ennek következményeképpen az árok alja már nem látható, átkelés rajta nem lehetséges. Az olyasféle irományoknak ma már nincsen értelme, mert nem lehet velük megszólítani senkit.

Azon szerencsétlenek, akik mindkét oldalt olvassák, nem csoda, hogy nem mennek el szavazni. És ez a demokratikus oldal tragédiája.
@habakuk000:

"( Sírásó kolléga esetében erősen érdeklődnék a "Behódolás" hosszú távú folyamatairól, változásairól, Rodeo esetében az amerikai felelősségről, Angyal vonatkozásában az izraeliekéről, különös tekintettel a menekültek útjának finanszírozási megoldásairól.)"

Jópofa a megrendelésed:))
@habakuk000:

Pár ötlet, grátisz adom:

1, a déli határ mellett (!!) felépiteni egy hét alatt néhány befogadközpontot és tábort, ha 170 km keritést 1 hónap alatt felrántottak, akkor összesen 17 km-hez kell 3 nap.

2, eközben (!!!) határozott akciótervet létrehozni a követendő eljárásról, egyeztetve a "befogadó" államok vezetésével, meghatározni, ki menekült, ki nem, ez kb 24 óra.

3, a 2. után (!!) többnyelvű szórólapokat/füzeteket nyomtatni angol, német, francia, arab, pastu, urdu, akármilyen nyelven az érvényes eljárásról, a szerb hatóságokkal egyeztetve már szerb területen osztogatni a várakozók között, hogy tudják, pölö, hogy csak regisztráció után mozoghatnak bárhol, és ez hol, mennyi időt vesz igénybe. Felhivni a figyelmet, hogy akinek személyi okmánya van, az hamarabb szabadul, akinek nincs, az vár.

4, eközben (!!) a befogadóközpontok közelébe telepiteni irodákat, akár konténerekben (kérni/bérelni cégektől) és levezényelni legalább angolul beszélő tisztviselőket, eszközöket (pl. ujjlenyomat-olvasó a kisebb okmányirodákból, van belőlük vagy 25-30, internetkapcsolat ofkórsz, gépi adatbázisépités 24 óra), összeszedni néhány kebabost tolmácsnak és két műszakban regisztrálni a migránsokat/menekülteket.

5, aki megfelel a "menekült" státusznak, (háborús övezetből, menekülttáborból jön pl, pár keresztkérdéssel kiderithető, pl. hol lakott, melyik városban, melyik utcában, mi volt az első keresztutca neve, stb, guglimapson leellenőrizni, 3 perc. azt papirokkal ellátni, haladék nélkül elengedni, menjen isten hirével. Aki európai országbeli - albán pl, azt habozás nélkül visszaforditani. Aki nem háborús övezetből érkezett, vagy nincs papírja, és nem tisztázható, honnan jött, azt ideiglenesen menekülttáborban elhelyezni, ahol megvárják, amig tiszátzódik a nacionáléjuk, és hogy mi lesz velük. Persze oda is telepiteni irodákat és embereket, akár uniós nemzetközi segitséget is kérve.

6, teljes mellszélességgel kiállni Olaszország (és Németország) mellett kvótaügyben, igy Magyarországra jutna kb 3000 ember, (már ha van olyan barom, aki ide akar jönni, de lehet valakinek rokona itt )

7, az EU megfelelő intézményeinél (tanács, parlament) sürgős tárgyalásokat kezdeményezni, hogy pl. Görögországnak nyujtott segitséggel előszűrést lehessen végezni.

8, az ENSZ megfelelő intézményeinél sürgős tárgyalásokat kezdeményezni, hogy a háborús övezetek közelében ENSZ felhatalmazással, támogatással és finanszirozással olyan fogadóállomásokat létrehozni, illetve fenntartásában az ottani államokat segiteni, amelyekből az ott élők nem menekülni akarnak, hanem megvárják ott, amig valami történi.

nagy hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha még gondolkodnék egy negyedórát, valószinűleg volna még ötletem.
@PeniValdes:

" Erdő nem ismeri a kora kereszténység egyik gyakorlatát..."

Erdő egy okos ember, csak gyáva szar.
@Orica Középföldi: nem volt kedvem mindenkit név szerint kérdezni, elnézést a meg nem nevezettekről.:)

És nem megrendelés, csak kérdés...
@DarthVader:

az első 6-hoz kellene elszánság, szakértelem, vagy másfél hét maximum, és a gyoda árából kifutná.

De mint emlitém, ahol egy úgynevezett "Szíjjártó" a külügyminiszter, ott az van, ami van.
@DarthVader:

Ja. Még egy. Mindeközben a menekülteket itatni és etetni meg fürdetni, mert lehet hogy Pintyér belügyér szerint 4000 Ft egy menekült napi ellátása, és 1300 Ft-ot kapnak tisztálkodószerre, de ez a menekültek kb egy százalékát érintette eddig, és a kormány egy tányér levest sem adott eddig azoknak, akiket pl. a Keletinél napokig várakozni kényszerít, mert egy kurva (angol) szóval nem mondja nekik, hová menjenek.
@DarthVader: Igen, ez korrekt megoldás lenne rövid távon, csak akkor véletlenül hasonlítanánk a kultúrállamokhoz

mi az a gyoda?
@vakapad:

"Tulajdonképpen akkor még azt hittem, hogy az irónia képes az embereket gondolkodásra késztetni. Ma már tudom, hogy nem. "

Az írónia eredményességének egyetlen előfeltétele a gondolkodó ember. Ebből sajnos kevés van. Sőt, a humorérzék sem árt, mert az meg a felismeréshez szükséges.
@habakuk000:

"csak akkor véletlenül hasonlítanánk a kultúrállamokhoz"
Ja. De ettől a kurmány irtózik, mint a lépfenétől. (Nem csak a kurmány, a magyar zemberek jelentős része is kiütést kap, ha civilizált módon kell viselkednie. Pl. nem kéne szemetelnie.)

A gyoda a "gyors telepítésű drótakadály", a pengésdrótkerités.
@habakuk000:

Ha konkretizálnád, hogy milyen értelemben? Nem lévén bennfenntes nagyon kevés ismeretanyagom van, csak amit olvasok meg hallok.

Amiről itten feljebb írtam, az csak annyi, hogy mindenki a menekültekről beszél, de a fejük felett, és nekik nem mondunk semmit. Ennél rosszabb taktika nem létezik.

A másik, ami érdekes (szerintem), hogy százakárhányezer menekült érkezett hozzánk, ugyanakkor a Keletinél annyian vannak, mint amennyien egy nap alatt jönnek be a határon. Mi van a többivel?

A megoldásra nekem saját elképzelésem nincsen, ha állást kell foglalnom, csatlakoznék a németekhez, akik a schengeni határok mentén nagy gyűjtőtáborokat javasolnak nagy európai(!) adminisztrációval (ebbe, ha jól tudom, Orbán nem egyezett bele), és már ott eldőlne, hogy ki mehet tovább, és kit toloncolnak ki. A probléma azokkal van, akik bejöhetnek az EU-ba, hogy ki fogadja be őket.

Sokat nem szabad befogadni, mert az felhívás keringőre, kevésnél meg mi lesz a szolidaritással? Abban bízhatunk, hogy a még otthon lévők kapják a híreket, azaz, ha rossz híreket kapnak, otthon maradnak, ha jókat, neki fognak indulni. Most kellene egy Odüsszeusz Szkülla és Kharübdisz között.Lehet, hogy lesz, lehet, hogy nem. Még szerencse, hogy egy háborúnál azért jobb a helyzet.

Ennyit, persze, bárki tud. De ha már leírtam ...
@habakuk000: van/volt példa arra is, hogy a barbárok irtották ki saját magukat, és az sem egy utolsó szempont, hogy kire/mire mondjuk a barbár jelzőt.

Mitől barbár egy dél amerikai inka, mint egy spanyol hódító?

Mitől kultúrcivilizáció egy kínai birodalom, mint egy mongol nomád nép?

Miközben a kínai birodalom uralkodói nem kis számban mongol leszármazottak voltak :)
@vakapad:

"
Véleményem szerint a szabad világ liberalizmusa a felvilágosodás meg a Nagy Francia Forradalom szülötte, melyek során az emberek rájöttek, hogy a 0 - 1789 közötti keresztény kultúrkör nem jó."

Ez azért egy végtelenül leegyszerűsített megfogalmazás, és mint ilyen, nem is igaz.

"Az igazi keresztény kultúrkör igazi továbbvivője (a csak néhány részletben más) mohamedán kultúrkör."

Ez meg végképp nem igaz.
@habakuk000: nahhh, a váz meg is van, Sötét Nagyúr megaszonta a rövidtávú tűzoltásos cselekvési tervet, amibe belevagyon szőve az én hosszútávú menetrendem is. Ez a kettő bővített kidolgozott módozata esélyt ad a megoldásra, minden más ideig óráig jó lehet egyeseknek.

Az EU létrejötte is gazdasági együttműködéssel indult, a világrégiók magalakulása is itt tart, a következő lépés a szorosabb együttműködés. Ez marad az EU-nak is, központi adminisztráció, védelmi esetekben, vagy ilyen krízisekben, ha megéri különcködni ilyen viktorféléknek, addig úgy sem lesz megoldás.
@vakapad: Engem leginkább a miért foglalkoztat.

Miért indult be a modernkori népvándorlás?
Ki, kik szervezik?
Ki, kik finanszírozzák?
Hogyan lehet megállítani? Mi lesz a hatása?
Ha hosszú távú folyamat lesz, ki lesz a haszonélvezője?
Mi lesz Európával?
Mi lesz - nem bőszíteni akarlak:) - a keresztény civilizációval?

A prompt megoldások, gyűjtőtáborok, regisztráció, stb.. persze kitalálhatók, előbb utóbb erre lesznek válaszok.

De a hosszú távú hatások? A demográfiai változások, az oktatási rendszerek háborúja, hülye hasonlat, de a magyarországi cigánykérdés európai kiteljesedését látom a menekültekben. A hasonlat sántít, mert a cigányok társadalmi szinten nem agresszívak, a muszlimok ugyanakkor igen, ha ellentétesnek is tűnik a gyakorlat.

Tárgyal-e Európa Amerikával és Izraellel a válsággócok megszüntetéséről?
Dolgoznak-e ki új Marshall-programot a menekültek otthon tartására?

Kérdéseim vannak, válaszaim nem nagyon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miután leigázták a Csingeket.:)

A barbárt a hagyományos értelemben próbálom használni.:)
Jávort Benedek:

Rövidesen irány a repülőtér - az EP zöld frakciójának delegációját viszem Budapestre, hogy a saját szemükkel lássák a menekültek helyzetét Magyarországon. Lássák a főváros terein, utcáin és pályaudvarain táborozó ezreket, akiket a magyar állam helyett civilek és facebook-csoportok látnak el, hogy ne éhezenek. Lássák a kerítést, amely nem állít meg, sőt nem is lassít le senkit, viszont szándékosan megsebesít sokakat. Lássák a plakátokat, amelyekkel Magyarország elfoglalta magát, ahelyett, hogy felkészült volna a menekülthullámra. Lássanak egy országot, amelyben az aljas cinizmus van kormányon, tagadva nem csak az olyan döbbenetesen újszerű dokumentumokat, mint az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, vagy a Genfi Egyezmény, hanem minden emberiességi erkölcsi megfontolást, nagyjából a Tízparancsolatig visszamenően. Tanulságos lesz.
@habakuk000:
.
Kíváncsivá tettél: "amennyiben keresztény civilizációként értelmezzük a szavait".
Gondolom egyetértünk abban, hogy a középkor intellektuális fordulópontja Giordanó Brúnó tűzre-tétele volt - kisebb sötétségben.
Abban is, hogy valójában a görög-római műveltség volt, úgy általában a meghatározó.
Meddig is volt hivatali nyelv a latin?
Nem értem a keresztény gyökereket.
A vallás - mint olyan - a hatalomtechnikai gyakorlás része lett, mióta a pápaság elvesztette világi hatalmát.

Eklatáns példa erre VIII. Henrik válásának a pápa által elmulasztott jóváhagyás következménye.

Az ínyencek nem maradtak vallás nélkül.
Erről majd a "Van másik!" fejezetben.

Ennyit a gyökerekről.
@Bakter:
.
Ne felejtsd, az egyházra gyakorlatilag nem vonatkoznak a személyi jövedelemadózás szabályai.
@PeniValdes:
.
Ez volt - talán az első - megalkuvás.
@Orica Középföldi: nem barátom, nem rokonom, így nem érdekel, hogy okos e vagy nem okos e.
@dr. jenőke (jenőke): ha ennyire irtóztok a keresztény szótól, akkor NYUGATI CIVILIZÁCIÓT írok engedelmeddel, amely valóban a görög-római, de a keresztény alapokra épült.

Ettől függetlenül ha bevered a fejed az ajtófélfába, nem Síva hatodik karjára fogsz hivatkozni, nem is a paradicsomi hurikra, hanem a jóságos fehér szakállú bácsika - akiben kétséget kizárólag felismerhetjük Zeuszt - micsodájára.

S különösebben nem említeném meg Michelangelot, építészetünket, halállal kapcsolatos világunkat, gondolatainkat...
@dr. jenőke (jenőke): ez a világi és nem világi dolgok szétválasztása.....és ez meglelhető Augustinus műveiben isjegyzem meg az iszlámban ilyen nincs.
@vakapad:
.
Nagyon nem értek egyet!
.
Ami gondolkodásra késztet, az maradandóbb, mint a sulykolás egy témáról mindig másként.
@PeniValdes: nem félelem és nem beteges.:)

idegenkednek az egyházak negatívumaitól - természetesen joggal - ugyanakkor nem veszik észre, hogy szinte génjeikben öröklik ennek a világnak kultúráját.

És amire lassan rá kell ébrednünk, mennyivel más a muzulmán világ kultúrája, más a benne lévő szabadságfokok száma, mást jelent a tekintély, mást a hatalom, barátság, isten adott esetben.

Más világ. Én nem mondom, hogy rosszabb a muszlim, de a magam NYUGATI agyával nem szeretném, ha dédunokáim negyedik feleségként mennének férjhez adott esetben, vagy a reggeli és esti lábmosás mellé még beiktatnának plusz kettőt.

Pedig ezzel sincs baj, csak a magam agyával nem szeretném.:)
@habakuk000:
.
Csak, mint szemelvény:
Az Iszlám Állam katonái a hétfői nap folyamán Damaszkusz egyik külvárosában bocsátkoztak harcba a szír felkelőkkel, minden eddiginél jobban megközelítetve a főváros központját. Az utcai harcok a város déli részén található Qadam területén zajlottak, melyek során a terrorista csoport két utcát tudott ellenőrzése alá vonni.
kitekinto.hu/iszlam/2015/09/01/del-damaszkuszert_harcol_az_iszlam_allam/#.VehrUdLtmko

A polgárháború kirobbanása óta a legsúlyosabb támadás érte szerdán a Bassár el-Aszad szíriai elnök egyik fellegvárának számító Latakiát
www.atv.hu/kulfold/20150902-az-eddigi-legveresebb-tamadast-mertek-aszad-fellegvarara
.
@habakuk000: őszinte véleményem?

nem lennék a helyükben:)
és a helyedben sem:9
és a magam helyében sem
@habakuk000: attól, hogy ateista vagy, még nem kell hinni másban, mondjuk az összeesküvés-elméletben.
igazából az a problémám, hogy a kérdéseid azt sugallják, van már egy teóriád. nem hiába szólítottad meg név szerint azokat, akiket.
így a válaszaim:
1. a háborúk, jobb élet reménye
2. marhaság, senki
3. marhaság, senki
4. sehogy, mert ahhoz a nyugatnak sokról kéne lemondania. nem lehet tudni most még.
5. nem lehet tudni most még.
6. jenőkével ellentétben, tartom, európának a gyökereiben ott van a kereszténység, ami integrálta a görög-római kultúrát, amely ellenében jött létre a felvilágosodás, tehát a felvilágosodásban is benne van a kereszténység. és nem, nem fog eltűnni, az lehet, hogy visszaszorul.
@dr. jenőke (jenőke): Pont ezért a kérdéseim: kinek az érdeke a válság eszkalációja?

Ha Szaddasmot villámgyorsan szét tudták verni, az Izslám államot miért nem?

Ki veszi meg az IS olakitermelését?
Ki adja el a fegyvereket?
Ki finanszírozza?

Véleményem szerint ez az egész az usa-izrael tengely Egyesült Európa elleni jól kitervelt támadása. Mondhatnám ördögi, hogy megmaradjak a keresztény terminológiában.

Tudom, hülyén hangzik ez az egész, s azt hiszem elhiszed nekem, nem antiszemizizmus vagy ősamerikaellenesség beszél belőlem.

A menekülteket állomásonként, országonként finanszírozza valaki.
Miért most egyszerre indult neki mindenki, afgán, szír, pakisztáni, iraki, kurd?
@habakuk000:
.
Elképzelni nem tudom honnan vetted, hogy irtózom a keresztény szótól.
Azt sem értem, hogy mit jelent a ez így önmagában,
Jelenlegi formájában a katolikus vallásról volt, illetve van szó.
Én még azt a marxi tanítást is elfogadom, hogy a vallás a népek ópiuma.
Mielőtt kábítószer fogyasztóvá léptetnél elő, tájékoztatlak, hogy Marx idejében az ópium gyógyszerként volt nyilvántartva.
Vak atyád kolléga azt írta neked, hogy ateista (én is írhattam volna) ezért felfigyeltem kérdés-felelet jellegű eszmefuttatásotokra.

Mostani válaszod meggyőzött: nem kellett volna.
@parti_giano: igazad van, van elméletem:) nem kizárt, hogy marhaság:)
@dr. jenőke (jenőke): Az ateistát magamról írtam, de sebaj.
és nem volt bennem bántó szándék, pusztán arról írtam egész világunkat, élet-halálhoz való viszonyunkat, értékrendjeinket a Római Birodalomben létrejövő egyistenhívő vallásra felépülő civilizáció rendszere határozza meg.
@parti_giano:
.
Értelmezni kellene ezeket a gyökereket.
Mit is jelent?
Biztos, hogy nem az egy istenhittel azonos, abba már Ehnaton is bepróbálkozott, meg valami Zenon nevű.
Vannak közöttük olyan momentumok, amelyeket ma már nem szívesen emlegetünk, mint például a nemesi széthúzás a pápai felszólítás ellenére Nándorfehérvár ostromát megelőzően.
No, mindegy.
Furcsa módon - szerintem - a vallással átitatott Mária Terézia (1740–1780 között magyar és cseh királynő) mozdította legjobban előre az úgynevezett felvilágosodást: jobbágyság felszámolása, manufaktúrák háttérbe szorítása, iparosítás, bankok, szekularizáció, és nyugdíj (igaz nem általános, de lehetőség).
És mindezt nem a vallás nevében.
@habakuk000: "Véleményem szerint ez az egész az usa-izrael tengely Egyesült Európa elleni jól kitervelt támadása."

apám, te negyedévente megjelensz itt a gyíkon, és mindig sikerül, valami oltári faszságot előadnod.:)

azé, jó látni téged. komolyan:))
@taga20: na látod, már megérte leírnom, te nem csak hétvégén szórakozol itt?:)
@habakuk000: Nincs olyan, hogy a kereszténység a "fehér ember" vallása lenne.

Jézus azt mondta az apostolainak (Közel-Keleten!), hogy Tegyetek tanítvánnyá minden népet! Fülöp megkeresztelt egy etiópiait, Tamás állítólag Indiáig eljutott.

Amit Európa adott a világnak, az Luther és a reformáció.
bánki erik (fidesz) a családi kedvezményhez a kötelező adóazonosító elhalasztásáról tartó vitában a családok támogatásáról:

"nemzetközi összehasonlításban utolértük Ausztriát"
@dr. jenőke (jenőke): Mária Terézia: "Etetni kell a juhot, hogy nyírni tudjuk!"

Nemesi széthúzás meg nem lett volna, ha a pápaság nem riogatja az iszlám hordával állandóan Európát.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: és a Túró Rudi... azt mondják, nincs benne tej. Ez igaz lehet?

Nem vallásról beszélek, civilizációról, felejtsd el a vallást.

Mindazonáltal a felvilágosodott reformer Kálvin éppoly elégedetten égette el máglyán pápista ellenfeleit, mint a velejéig gonosz pápista Loyola inkvizítora.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te biztos evangélikus vagy. de volt calvin és servet is. bár előbbi megégette utóbbit. és volt erasmus, akinek máig érezzük hatását, bár katolikus maradt.
@habakuk000: egy ideje főállású lettem, ezé hétközben is melóznom kell:))

pálinkát főzöl idén?:))
@taga20: legfeljebb almát és törkölyt, a szőlő eddig jól alakult, a szilvák viszont összeaszalódtak a fákon, gyakorlatilag ehetetlenek
@parti_giano:
.
Nem biztos, hogy mellébeszélt.
Ha a fapapucsot összehasonlítod egy kályhacsővel, megállapítható, hogy nem azonosak.

Az összehasonlítás tehát eredmémyre vezetett.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
,
Találós kérdés:
Mohács esetében miért volt széthúzás?
@dr. jenőke (jenőke): jogos neked a két pont. a mária teréziást most vettem csak észre, mindjárt válaszolok.
@dr. jenőke (jenőke): Ugyanazért.

Mohács előtt elképzelhetetlen volt a magyar politikai elit számára, hogy békét kössön az oszmánokkal. Ebben nem kis része volt a pápai udvarnak.

Majd a pusztulás után Szapolyai volt az első, aki ezzel próbálkozott, és még a fejét sem harapták le.
@Gábris szomszéd: nem nézem meg.

engem az itteni vélemények érdekelnek, a híreket, kommentárokat ki tudom választani magam is, melyiket nézem meg.

A zemberek véleménye érdekel.
@habakuk000: Hát ős is egy ember, főleg olyasvalaki, aki azért jobban beleásta magát a témába, de bocs ha zavartalak vele. :)
@habakuk000: Luthert írtam, nem Kálvint.

Nézd meg Latin-Amerikát! Ki se látszanak a sok keresztből meg Szűzanya-szoborból, és az egyik legnyomorultabb kontinens, nyomorral, drogbárókkal és nyílt utcán lövöldözéssel.

Túró Rudi úgy tudom, szovjet találmány. Van benne tej, de hogy hetekig eltartható, ez inkább a tartósítószereknek köszönhető tudtommal.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ez azért árnyaltabb talán egy picit
@dr. jenőke (jenőke): de miért is kellett volna mária teréziának a vallás nevében vagy ellenében tennie, amit tett? nem értem. iletve értem. egy példa:
volt a ptolemaioszi világkép, amit cáfolt copernicus. tycho brahe meg kidolgozott egy a kettő közti megoldást. persze copernicusé volt a jó.
@guma: tenyleg kutyak, jol mondta a neni. a csuticzigany ostoba, ruhes kutyai... :-(

A.C.A.B.
@habakuk000:

Húha! Nem kevés. És akkor a saját egyéni véleményem:

Talán kezdjük a végével. A világon kétfajta állam létezik, a szekularizált és a nem szekularizált. Amivel fenyegetik itt a jónépet (főleg a jobbikosok), az az 1./ nem szekularizált, vagyis nem világi, hanem vallási alapon működő, és alapjául a 2./ mohamedán vallást választó állam. Ennek megjelenésére a két szükséges feltétel miatt Európában semmiféle esély nincsen.

A mi jelenlegi nyugati civilizációnk szekularizált államokból áll, azaz nincsen semmilyen vallási alapja. Korábban volt, és kiterjedt jogrendszerrel bírt, amelyben például elsőszámú szabály volt például a királyok hatalmának isteni eredeztetése („ … add meg a császárnak, ami a császáré …”), a házasság felbonthatatlansága és még egy csomó minden, amelyekről ma már fogalmunk sincs. Nekem sajnos tökmindegy, hogy az egy Szaúd-Arábia, Irán vagy az ISIS ihlette nem szekularizált állam, vagy egy, a KDNP ihlette, középkori, magyar, nem szekularizált állam, egyikben SEM akarok élni. Amit sokan nagyon féltenek, mármint a „keresztény civilizáció”, az pont NEM az, hanem a kereszténységet levetkőzött civilizáció, amely a szekularizáció révén jön létre.

A „modern kori népvándorlás” elsőrendű oka a fenyegetettség. Ez lehet fizikai vagy anyagi (az elszegényedéstől való félelem). Az előbbi fenyegetettség az erősebb, és erre mondjuk azt, hogy őket mind be kell fogadni. Az utóbbi már sokkal változatosabb, egyénileg érvényesül, hatását erősíthetik bizonyos hírek (az Ahmed azt telefonálta, hogy Németországban báránykolbászból van a kerítés, nyelvtudás se kell, szakma se kell), válhat akár divattá is, az mindenesetre biztos, hogy Európát jóval kevesebben választják, mint a környező országokat, és ők azok, akiket haza is lehet küldeni.

Finanszírozni a menekültek finanszírozzák, akik otthon mindenüket hajlandók eladni, és családostól kelnek útra (ettől kezdve nekik élethalál kérdés eljutni Germaniba). Haszonélvezői az embercsempészek, akik a kis költség nagy haszon elven dolgoznak. Az iparág virágzik.

Megállítani nem lehet, a menekültek olyanok, mint az életfogytiglanra ítéltek, ugyanis nekik sincs vesztenivalójuk. Csak magától állhat le, ezen kelleni dolgozni a világ fejlettebbik részének. De egyelőre nem teszik. Hatása teljesen elhanyagolható Európa 590 milliós lakosságához képest, legfeljebb néhány mecsettel több lesz, másra nem számítok. A problémája nem a tömegessége (messze nem), hanem a tragikussága, sok a halott, ehhez Európa nincsen hozzászokva, és már egy halott is úgy jelenik meg a mára hatalmassá duzzadt médiában, hogy az ember (én legalábbis) nem bírja nézni. Hiába, no, kell a látogatottság, működik a zsigeri érzelmekre játszó effektus.

Európával semmi nem lesz, még az ükunokáink életében se. Olyan iszonyúan kicsi az esélye. Persze, ha tévednék, azt én már nem érem meg.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szapolyai nem egyenrangú félként kötött békét. vazallus lett.
@habakuk000:
Haba, te üzletelsz, ha a legnagyobb üzleti partnerednek jól megy a business, akkor te gyengítenéd őt, hogy ne menjen olyan jól neki, hisz akkor majd te profitálsz belőle?
Mert ha igen, akkor evidens a többi, különben sántít a logika...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én szóltam má neki, hogy valami nem stimmel a logikájával:))

izraelnek nagyon érdeke egy muzulmán európa, tisztán láccik.
viszon@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szapolyai is csak akkor, amikor már mindenhonnan elhajtották, csehek, lengyelek, magyarok

Gritti már akkor okosabb volt
@parti_giano: .
.
Kicsit bonyolult volt a politikai helyzet. Mária Terézia férje volt a császár és a császárságot meg kellett védeni az akkor erősödő poroszoktól.
Sok engedményt tettek józan belátás alapján, de sokat kedvük ellenére, mert harcászatban gyengék voltak, Frici meg nem.
Akkor volt a magyarok önkéntes véradása is (vitam et sanguinem) - de túlélték és amit ígértek sem tartották be.
A csehek az osztrákokkal tartottak, a magyarok nem.
Ennyit a háttérről.
@habakuk000: Vannak világi államok és/vagy gazdag, nyugatos demokráciák a nem "keresztény kultúrkörben" is.

Pl. Törökország, Japán, Izrael stb.
@parti_giano:

a fenébe! szerettem a cinket. remélem, csuklik az amerikai.
@vakapad: Ezt mondom én is!

Hogy katolikus országokban is van olyan, hogy kimaradt a felvilágosodás, és összefonódik az állam és egyház (diktatúra).
@habakuk000:

Mi lesz Európával? Le kell forditani Bartus Laci cikkét az összes európai nyelvre, meg kell küldeni az európai kormányoknak-pártoknak, okuljanak. Ha nem, nem.

nepszava.com/2015/01/velemeny/bartus-laszlo-szabad-e-serteni-a-vallasi-erzekenyseget.html

Néhány szemelvény, amely különösen tetszik:

"Nem kell az iszlámot boncolgatni, elemezni, hogy mit mond a Korán. Teljesen mindegy, mit mond a Korán, ha valaki a Korán alapján, vagy az Ingatlanpiac nevű újság alapján hirdet harcot a „hitetlenekkel” szemben, az ugyanaz, az nem vallás, az nem élvezheti a vallásszabadságra vonatkozó védelmet. Ugyanolyan bűnözés, mint bármi más. Helytelenül sorolja bárki a tolerálandó másság, a védendő értékek körébe a muszlim vallásra hivatkozó gyilkosok eszméit. Ez nem kultúra, ez nem vallás, semmi tolerálandó nincs benne. Ez nem része a vallásszabadságnak, ez csupán bűncselekmény."

"Ha a Koránt bárki arra használja, hogy akár fenyegetéssel, akár ígérgetésekkel (Paradicsom) bárkit bűncselekmény elkövetésére rábírjon, az már bűncselekményt követ el, és teljesen mindegy, hogy ezt egy vallás vagy a Fradi bajnoki címének érdekében tette. "

" A hit és a lelkiismeret szabadsága ezzel nem szenved csorbát, feltéve, hogy valakinek nem az a hite és a lelkiismereti parancsa, hogy valakit meg kell ölnie. De ebben az esetben indifferens, hogy ezt valamilyen hamis vallási maszlaggal igazolja, vagy a buszbérlet mindenkire kötelező bevezetésének szándékával. Nem kell, és nem szabad a vallástól hasra esni, nem kell a vallást misztikus tiszteletben tartani. A vallás misztikus, a büntetőtörvénykönyv nem az."
@dr. jenőke (jenőke): ismerem a hátteret. másról beszélünk. agyalok, miképpen fogalmazzam meg.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én ugyan nem, mert hülye vagyok, - nem is viszem semmire - de mindenki más igen, " jobb, ha gazdag nagybácsi vagyok, mint szegény unokaöccs " alapon a bizniszben.
Ez nem érzelmekről szól, hanem ha nem is világbékéről, de világhatalomról, és rohadt sok pénzről, ebben elenyésző az a pár ezer ejro, amit a menekültek vesznek fel koponyánként pl Szerbiában. Láttam. Saját két szép szememmel. Tömegesen.

És nagyon furák az események. Érthetetlenek. Megmagyarázhatatlanok.
@habakuk000: Nem lett volna egyszerűbb rögtön valamiféle kompromisszummal kezdeni?

Pl. nem állni le Mohácson harcolni tízszeres túlerővel szemben, hanem lapítani, aztán várni, lesz, ami lesz?

Tudom, nem szép dolog a lapítás, de meghalni se jó ...
Az már volt, hogy osztrák civilek mentenék ki a menekülteket Magyarországról?

index.hu/kulfold/2015/09/03/civil_konvoj_szervezodik_hogy_atvigyek_a_hataron_a_menekulteket/
Az a baj, hogy az emberek nagy része fél ettől a kultúrától, amit a menekültek képviselnek.
Iszlám = terrorista
Arab ember = önkéntes merénylő a metrón
stb stb szavak kacsolódásából eredő félelmek.
Hogy mennyire jogos vagy sem, tudja a fene.
@habakuk000: "Ez nem érzelmekről szól, hanem ha nem is világbékéről, de világhatalomról, és rohadt sok pénzről, ebben elenyésző az a pár ezer ejro, amit a menekültek vesznek fel koponyánként pl Szerbiában. Láttam. Saját két szép szememmel. Tömegesen."

aszt azé vágod, ha ez így lenne, akkor erről a magyar titkosszolgálat is tudna, lézerdzsoni is, és telipofával beüvöltené az éterbe, mint a 200-300 menekült stikában németbe szállítását.

kéne neked egy új szemüveg:))
@DarthVader: Ezt véletlen felejtetted ki? :)

"A hamis vallások mindig veszélyesek, a kereszténységet meghamisító katolicizmus is másfél évezreden át veszélyes volt, ahogyan ma is az, ha nem tartják korlátok között. Ezeket pórázon kell tartani, mint a vérebeket."
@taga20:

Ha valaki beleélte magát valamibe, ott sok esély nincsen.
@vakapad: haba jóarc, csak néha bekattan:)) ezé erőlködök.
@habakuk000:
kérdésedben benne a válasz...aIII. VH folyik 1945 óta megállás nélkül

Rodeo36 2015.09.03. 06:57:00
nagyon lekötelezve érezném magam, ha valaki kifejtené -tudományos alapossággal- hogy hogyan keletkezett a semmiből(???)

a Boko Haram, Isis, Isil, Is, Alqaida és leányvállalatai?

valamint az afgán tálibok Afganisztánban mit és hogyan ártottak a tőlük több ezer tengeri mérföldre boldogan létező nem táliboknak???

és ezen kívűl arról is, hogy milyen össazefüggés lelhető fel a különleges ritkafémek lelőhelyei és az olaj valamint gázlelőhelyek elhelyezkedése és a különféle "frisstavaszimozgalmak" létrejötte között???

a többi nagyon rövid válasz:

ha szétszedem az usa-t két darabra, a Wallstreet re és az összes többi idiótára akkor választ is kaphatok (mai CNN hír!!! 350000 veterán-t hagytak megdögleni különféle háborús nyomorékságban mert csak)

most lesz: brühüyyy és
persze a
kkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20: nem muzulmán Európa, hanem kvázi "Gázai-övezetekkel" meggyengített Európa.

Ne felejtsd el, Izraelnek nem Európa a primer szövetséges - kipogromozta őket innen gyakorlatilag az összes ország - hanem Amerika.

Mellesleg azonnali és közvetlen érdeke, hogy ne a határai környékén létesüljön még egy milliónyi kapacitású új palesztínokhoz hasonlóan hontalan emberekből álló menekülttábor rendszer.
@Diorella Queen: te egyébként, végig szoktad olvasni a kommentjeidet?

én igen. szerintem az eleje üti a végét, vagy fordítva.
@Eszter jött:

Hogy mennének a labancok a bús francba! Már 1849-ben és 1955-ben is sokkal jobban jártak, mint mi, most meg pofátlanul kihasználnák azt, hogy ők másodikok a szerb határtól, és miután velünk nem akárki közölte, hogy a szabályokat tartsuk be (megy is a szívszaggatás, és bár nem szívesen, de ezúttal Orbánnak adok igazat), az osztrákok bemutatnák, hogy ők "mennyivel humánusabbak".

Hogy mi a véleményem erről, azt nem írom le.
@Diorella Queen: Pár éve a Nők Lapjában folytatásos regényt közöltek egy német bevándorló családról.

Muszlimok voltak vagy valamilyen pogány vallás követői, már nem emlékszem. A barátnőjének az udvarlóját leforrázta majd a kiserdőben (Németo.-ban) lelőtte a családja, mert más törzsbe tartozott.

Kb. ennyit ismernek sokan a kultúrájukból, esetleg a Semirt, az autópálya rendőrt. :) De Pesten ott az a sok falafeles már évtizedek óta, eddig nem zavarták a kormányt?
@taga20: nézz ki a vajdaságba, vagy a görög határra. Érdemes tátani ott a szád néhány napig. Tágul a látóköröd, nem csak az eszterga tűrése.:)
@habakuk000:
másik saját kútköves válaszom:
a Maghreb-ben és Levanté-n két usa zsoldban lévő hadsereg harcol egymás ellen...ez szíriában nagyon egyértelmű, és mind a kettő a korábban törvényes (ma már nem mert bizonyos érdekek ellene szólnak) központi hatalom ellen harcol meg egy kicsit egymással is...
most lesz valami???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@habakuk000:
Akkor haladjunk...
Találóskérdés:
Szerbia hagyományosan milyen befolyási zóna?
1. Amerikai
2. Izraeli
3. Orosz

Tehát, ha a partnerednek megy a szekér, te aláteszel, mert akkor neked jobb lesz, neki meg rosszabb és akkor te abból majd profitálsz... Értem, komolyan! A picsába, a józan paraszti ész meg novoszibirszkig ment széles nyomtávon, miközben megdugta a réneket is, azok meg a zsidókkal fizettetik le a szarig lerombolt városok lakóit, hogy lerohanják európát és kalifátust hozzanak létre. Csak!
@habakuk000: Izraelnek lehet, de az USA-nak ki van rajtunk kívül?

Törökországban sokkal nagyobb menekülttáborok vannak, mint nálunk vagy Izrael határánál, ha jól tudom.
@habakuk000:

"Ha esetleg valakinek valami elképzelése lenne a megoldásról, azt is szívesen olvasnám."

Egy civil két óra alatt összerakta azt, amit a kormányzatnak hónapok alatt nem sikerült.

www.negyvenketto.org/shepherd-szerint/ketszazan-kerdeztek-hogy-mi-szerintem-a-migrans-megoldas/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Esélye nem volt a Magyar Királyságnak Szulejmán és Ibrahim ellen.

Ebben a törököket jelentős mértékben támogatta az is, hogy Luther elvonta a figyelmet a muszlim veszélytől. Csak hogy a jóságos, antiszemita reformerről is megemlékezzünk.:)
@habakuk000: haver, ako te olyat tucc, amit senki más, de hiszek neked. utosó véremig:))
@vakapad:

Civilek, nem politikusok. A hatályos törvények szerint embercsempészetnek számít, amire készülnek.
Akkor is megpróbálják.
A politikusok meg elgondolkodhatnak arról, mennyi időt lehet töketenkedésre pazarolni egy humanitárius katasztrófa kellős közepén.
@Diorella Queen:

Nem lehet hogy ezek a menekültek pont az iszlám elől, és az isis elől menekülnek? Arra senki nem gondolt, hogy nem minden közel-keleti ember iszlamista fanatikus vagy zsidó, és vannak tömegével tök normális emberek akik minden vallástól távol vannak? Még a Közel-Keleten is.
@habakuk000: "a menekülők szívesen vallják magukat melegeknek "

mi van???
@vakapad: Köszönöm, hogy válaszoltál. Én másképp látom, sokkal nagyobb és jelenleg irreverzibilis problémának érzem ezt az egészet.
sajnálom, hogy a keresztény kultúrkörrel éltem a nyugati szabad világ helyett, mert ez elvitte a gondolatokat részben a menekültekről a szekularizáció/vallás felé, de nem olyan nagy baj ez.
@punkfrog:
Ezt mondjuk még nem hallotta eddig, de lehet ő jobban értesült... Persze értelmet nyer pár fideszbuzi szájnyalogatása is! :)
@Eszter jött:

Olvastam, hogy civilek (megírtad), és azt is hallottam, hogy ha megérkezik Sopronba a vonat a menekültekkel, valami ottani MÁV fejes azonnali mentesítővonat küldését ajánlotta fel.

Megintcsak nem írom le a véleményemet, mert nagyon durva lenne.
@habakuk000:
ne nevezzük amerikának az usá-t ha kérhetem???
szóval az usa kavarja a szart a háttérből és dobja be a gumicsontokat sorban egymás után, hogy a lényegről senki ne tuggyon (időhiányában???) beszélni sem...

a lényeg: belpolitikai problémái olyan mértékben megrothadtak, hogy arra nincsen megoldásuk és a sok magánkézben lévő fegyvert naponta használják a központi hatalom ellen és sikerrel... bár egyelőre csak keveredés van, de a teljes káosz nincs messze...

eszt el kell takarni külpolitikával és hatalmi tébollyal, valamint (a többi részlet ment itt korábban neked) területszerzés és területek kiürítése és a nyersanyaglelőhelyek évszázadokra előre elfoglalása

saját hadseregük zsoldos sereg azaz nincs életbiztosításuk a havi bérért életüket és ballábukat bal agyféltekéjüket aggyák és utána megdöglenek, collateral damage... és olcsó, van bőven munkanélküli, aki nem kosárlabdázik és baseball-ozik az harcol (ezutóbbi rosszabb üzlet a delikvencsnek) europa régóta úttyában van némely agytrösztnek (lás Zbigniew Brzezsinszkiy és és a másik zsidó tanácsadó és külügym iniszter... még a Clintonné a legnormálisabb a sok gyilkos között...

délamerikát magára hagyták (egyelőre) colombiai gerillák nem jöttek be a sakkjátszmában... a többi gazdaságilag van nyomorítva és öngyilkosok ...

afrikaa kínaiaké, a többiért most a Maghrebben folyik a harc de nem eredményes(???) a Levante izraelnek szüxége lenne üres területekre mert beszorult oda a siratófal köré és szaporodnak nincs mit enni és inni mert a gázai övezet a tengertől vágta el őket és sok sok másvallású van körülöttük az ótestamentumi harcokat azaz genocidiumokat folytatni akarják (a holokausztot is ők csinálták még a nagy Heródes alatt és előtt!!!! a többi másolás) a hátasztán országok is nehezen foglalhatók el de azért ott eszi őket a rossebb...

kérdésem (miért bűncselekmény a droghasználat??? válaszom: mert akkor magasan lehet az árát tartani !!!)

brühüyyy

azaz ideje lenne az atlanti pocsolya nyugati oldalára telepíteni kis háborúkat mert ha a Katrinától beszartak akkor kis interkontinentális ballisztikustól méginkább látván két nagy épület lebontása mekkora perpatvart okozott 2001 -ben teljesen védtelenek látva a katasztrófáikra adott saját válaszaikat ugyanúgy

te jössz válaszokkal???

brühüyyy
@Eszter jött:

Akkor most dobjuk fel a zseninek a magyarországi cigányság problémáját, és két óra múlva menjünk az eredményért.
@DarthVader: :) ez is egyféle vélemény, csak nehogy Bartus Rushdival egy listára kerüljön.

Tudod, te pl, milyen erős oktatás és hitélet van Pesten, noha rendes mecset sincs?

Barátaimon látom, a gyerekek viszik haza a madraszából az iszlámot a volt Szovjetunióban fiatalkodó pogány szüleiknek, akik lassan megtérnek, nem úgy mint orbán, hanem valóban, tartották a ramadánt, félelmetes, milyen agresszív ez az általuk és a Korán által szelídnek tartott vallás.
@habakuk000: Igaza volt Luthernak!

Ne verje már farkával a csalánt a pápa, harcoljon ő, ha baja van a törökökkel!

Luther szavait igazolta a történelem: a mohácsi csata és a tizenöt éves háború sokkal több halálos áldozatot hozott az országnak (Pálffy Géza), mint a hódoltság vagy az Erdélyi Fejedelemség.
@punkfrog: olvastam valahol, szegények okoskodnak mindent, csak hogy tovább mehessenek, ilyen divathullám is volt

a németek nyilatkozatai miatt most pedig mindenki szír lett, bár szerintem a pakisztániak, afgánok nemigen arabul beszélnek, ezt annyira nem értem, miért nem tud kiderülni
@habakuk000:

Volt már ilyen helyzet, lásd: törökök Németországban (82 millió lakosból 7,5 milliónak van migrációs háttere, azaz ő vagy a felmenői bevándorlók). Ez a bevándorlás egyébként 50 éve folyik, de mégse látom, hogy Németországban valami probléma lenne (Özil és Khedira német világbajnokok, ahogy Boateng is).

Az zavar egy kicsit, hogy (mint azt a hozzászólásokból végre megértettem) nem annyira keresztényekről és mohamedánokról, hanem inkább zsidókról lenne szó.
@habakuk000: Luther sem volt tökéletes, de pont a kat. egyház ne vádolja őt az antiszemitizmussal!

Szent Ágoston elméletei alapján üldözték Európában a zsidókat már jóval a nácik előtt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ühüm, ezt elmesélhetnéd a vallásháborúk áldozatainak vagy a dél-franciaországi hugenották által lemészárolt katolikusoknak is
@vakapad: nem vedd Angyal-féle zsidózásnak, az okokat keresgélem, ne menjünk tévútra
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én írtam, nem a katolikus egyház:)
@parti_giano: Igen-igen!Volt "mancs"puszi !!!
@Amadeus62: Sajnos az a baj, hogy a hőbörgők erre nem is gondolnak. Tényleg nem gondolnak erre. Te is tudod, hogy az egész a plakátos uszítással kezdődött, aztán kreténség önálló életre kelt.
Előtte semmi sem volt, utána meg a sok retardált elkezdte egymást hergelni a hülyeségeivel. Mindegyik hallott valami részinformációt valahonnan, azt felturbózta a maga részinformációival és a saját félelmeivel, majd kihányta az internetre. Ezt már nem is tudom minek nevezni, tömegpszichózis, tömeghisztéria? A lényeg az, hogy ezeken már nem is hajlandóak elgondolkodni, már túlságosan is belelovagolták magukat a hülyeségeikbe, és tegyük hozzá, hogy a kormány még rá is segített.
Most már azt hiszik a hőzöngők, hogy mindegyik arab a segélyért jön, dolgozni nem akar, képzettsége nincs, terroristák is lehetnek köztük, bevándorlóbűnözést vizionáltak, meg összeesküvés-elméleteket találnak ki, hogy megmagyarázzanak maguknak mindent. Itt már megszűnt a gondolkodás, nem is akarnak, a saját kreált félelmeik irányítják őket.

És miért válhatott ilyenné a helyzet? Nagyon egyszerű, úgy hívják, hogy Fidesz. Nem fogom vissza magam, mert ezért a hisztériáért egyértelműen ők a felelősek. Ha nem lenne a mostani hiszti, akkor arról kellene beszélni, hogy a héten tüntettek a Quaestorosok, a Jobbik elverte a Fideszt Tapolcán, stb.
Az ő szerencséjükre mindezt elfedi az M1 rettegés félórája, amit híradó néven próbálnak eladni.

Nagyjából ennyi.
@Rodeo36: nem jövök, elfogadom a tieid, valahol nagyon hasonlóan érzem

Az pl, hogy egyik nap ugyanaz a repülő az iszlám államnak dobja a muníciót, a másik pedig az ellenfelének meglehetősen érdekes, bár ugye tökéletlenek még a navigációs rendszerek.:)

Nagy disznóság folyik, úgy érzem.
@vakapad:

Felesleges gúnyolódnod. Shepherd nem zseni, hanem egy közösség alapítója. A vidéken élő, többek között cigány embereket segítik. Azokat, akik javítani szeretnének életükön. Mindezt adományokból teszik és a két kezük munkájával. Háztáji gazdaságokat hoznak létre.

www.facebook.com/shepherdszerint?fref=ts
www.negyvenketto.org/

Minde tiszteletem az övék. Aki tudja, támogassa munkájukat!
@habakuk000: ha aszt mondod, hogy eszt is a saját szemeddel láttad, ako leeresztem a guminőmet:)))
@habakuk000: ezt nem, török legények mutogatták a videókat az okostelefonjaikon

( videókat viszont saját szememmel, szerintem megegyezhetünk, hogy leereszted, legalább nő a tüdőkapacitásod:) )
.
Ladányi Mihály: Este

Kitöltöttem a kérdőíveket
kifizettem a segélybélyeget
s belefáradtam
Nehéz a világ
Isten érezte utoljára ezt
mikor konokul boldog hit helyett
utánvéttel feladta címetekre
a Bibliát
.
@habakuk000:
add be mégeccer a bartus linket, pls
kösz
brühüyyy
kkk
@habakuk000: Aha, a középkori európai vallásháborúkért véletlen sem az egyeduralmát féltő katolikus egyház a hibás, hanem a védekezésre kényszerülő protestánsok??

Katolikusként mondom: furcsa logikád van!
@habakuk000: Majd ha a "keresztény" államok által felállított középkori zsidó gettókat is elítéled, utána támadhatod Luthert az antiszemitizmusáért.

A zsidók a középkorban nem vehettek földbirtokot Európában, és nem voltak teljes jogú állampolgárok. Ezt nem Luther találta ki, hanem a feudális állammal összefonódott katolikus egyház.
@habakuk000: jól vagy?
kezdek aggódni.
el kéne engedned a konteót amit szorítasz!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Orosz, de az oroszok most vodkáspohárral a kezükben kényelmesen nézhetik a műsort, a válságok gócpontjaihoz nemigen van sok közük, az tény ihatnak előre az unió bőrére.

Boli, egyébként a közérdek csak a szocializmusban előzi meg a személyes érdekeket, s ez igaz az államok, államszövetségek esetére is, nem véletlenül bukott meg.
Erdő Péter volt már?

A bíboros úgy tiszteli a magyar kurmány törvényeit, hogy Jézus törvényeit megtagadja. Besza, behu ...

nol.hu/belfold/erdo-peter-embercsempessze-valnank-ha-befogadnank-a-menekulteket-1560839
@habakuk000:

Az oroszok Asszad mellett harcolnak. Fotó készült a tankjaikról.
Gondolom, van náluk vodka.
@Eszter jött: Sok dolgot jól megfogalmaz az illető, amit persze már mások is látnak.

alfahir.hu/a_fidesznek_erdeke_a_migracios_valsag_elhuzodasa
"Radikális jobboldalinak sem tartanám, éppen azok a hazai főpapok a leglelkesebb propagandistái e pártnak, akik jelentős és vállalhatatlan szerepet vittek a konszolidációnak cikizett Kádár-diktatúra évtizedeiben.

De még a nagy számú hazai antiszemita sem találja meg e pártban a számítását, hiszen Semjénék felváltva eregetnek bűzős zsidóellenes, majd képmutató zsidó-keresztény barátság-közhelyeket.

...

Vessenek meg, kedves olvasóim, de egyetlen egy olyan csoportot, közösséget tudtam beazonosítani, amelynek, akiknek társadalmi, közéleti, politikai érdekképviseletét, lelkesen, hitelesen és következetesen ellátja a Semjén Zsolt vezette KDNP.

Ezek pedig a gyilkosok."

noemisszio.blog.hu/2015/04/29/gyilkosok_partjan_a_gyilkosok_partja
@punkfrog: melegem van, az tény.

El kellene engedni az orbán gyűlöletéből eredő "csak a fidesz kreálta a menekültügyet", s el lehetne gondolkodni a miérteken és hogyan továbbokon.

Egyébként a mai délutánból nekem az jött le, gőzünk nincs erről az egészről.
Na jóccakát!
@Gábris szomszéd:

Az alfás szarságaiddal szemeteld össze a haverjaid regjét!
Hüjje dofi!
@Eszter jött: Már rég minden nagyhatalomnak az ISIS ellen kellene harcolnia.
@Eszter jött: Már megint vágod magad alatt a fát? Legalább helyesen le tudnád írni, ami nem igaz. :)
@Rodeo36: nem én küldtem, a Nagyúr azt hiszem
@habakuk000: pedig én nagyon jó válaszokat és megoldási javaslatokat olvastam itt, ma este.(darthvader,cirbolya,vakapad,jenőke, a teljesség igénye nélkül)
és én nem említettem ma, sem orbánt, sem a fideszt.
@Gábris szomszéd:

Akkor komoly bajban lennétek. Mivel foglalkoznának akkor nemzetvédő elv-társaid?
Vona ki ellen vonulna? Dúró Dóra kitől védené meg a kisiskolásokat?
Jól jön nektek ez a menekültügy. Van csámcsognivalótok.
@Gábris szomszéd:

nem mondod?
hacsától smitteltem, igaz, ő egy j-vel írta imolnak. de neked kettő jár.
becsüld meg!
A menekültáradat mögött valójában a zsidók állnak. Pénzelik a szíriai, iraki és afgán baráti muszlimokat, hogy azok néma hadként rohanják le Európát, feszültségeket idézve elő a tagországai között. Mindezt bosszúból az európai antiszemitizmusért, és a holokausztért. Aminek következtében a zsidóknak vissza kellett menekülniük őseik földjére, amit a muszlimoktól vettek el, miután már régen kimenekültek Egyiptomból és állandóan telement homokkal a szandáljuk. Zsidók pénzelték azt a 1,5 tonna drótvágóolló és 1600 db okostelefon szállítmányt is, ami a napokban egy Tel-Avivból érkezett gépen landolt Ferihegyen. Megbízható források szerint a szerszámokat és készülékeket Gyurcsány Ferenc lakásán vették át az érintettek, aki a menekült elszállásolás hazug álcája alatt adta tovább a liberális zsidók adományát. Más híradások szerint az izraeli zsidó titkosszolgálat csempészi állandó jelleggel a magyar miniszterelnök reggeli pálinkájába a Mentalviagra nevű halucinogén ajzószert, amitől a nevezett államférfi rendkívül tököslegénynek képzeli magát, és teljes fellációval szítja tovább a zsidók által gerjesztett európai feszültséget.
Amint újabb igazságra derül fény, haladéktalanul megosztom veletek.

Ha valaki ennél logikusabb magyarázatot tud adni a kialakult helyzetre, a saját seggére tetováltathatja szjjártól aktuális frizuráját.
@habakuk000:
jaaaaaa... ki is felejtettem, "valakik" aggyák a logisztikát a tűzálló és porálló laptopokra... ugye???

ez a pénzosztás összeállította a puzzle-t...már nincs kérdés

én valamikor (egy jó pár hónappal ezelőtt) írtam, hogy europa egy vén kurva...és ahelyett kilépne a nato-ból állandóan hagyja magát minden lófaszba belehajtani... nincsenek érdekazonosságai a pocsolyán túliakkal...
és nem véletlen, hogy sem a transpacifik sem a transatlantic szabadkereskedelem nem jött létre, mindenki más ismeri a saját érdekeit kivéve eszt a vén roggyant napernyős kurvát

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk
@Eszter jött: Megbecsülni nem érdemes, max. röhögni lehet rajta egy jót, mint egy Napóleonon a zárt osztályon. :)
@Bakter:

Az évszázad kommentje! )))
Izgatottan várom a további igazságokat.
@Bakter:

És lesz, aki elhiszi:))))))))
@habakuk000:
mondd, most miért nem vagyok lehordva, hogy nemzetellenes meg izé bigyó meg kikelet???

ugye ezeket a tényeket itt nem ildomos meg kommilfóóóóóóóóóó emlegetni mint akasztott ember házában a kötelet...

meggyógyúlt a gyík?

146-ról mostanra közel 8000-en lettünk...
ez is valaminek a következménye???

kkkkkkkkkkk

szóval érdemes még a magyar hírlap-ot is néha az teljesen izé amikor a szendvics és víz ellenköszönte képpen szépen labasszák a nőket akik segítenek nekik (mert ez nekik jár? mennyenek a Hiltonba és béreljenek lakosztályt és limuzint Munkenba...pénz van bőven)

a kukukuku rva rvarva

szóval brühüyyy
@punkfrog: Baktert kifelejtetted, igen, jók a válaszok, érzésem szerint mégis egyfajta tanácstalanság tükrözódik bennük.

A rövid távú megoldások persze megvalósíthatóak.

Menekülttábor, regisztráció ezek mehetnek normálisan is.

És utána mi lesz? Mi lesz ha megtelnek a menekülttáborok? Hogyan asszimilálódik néhány millió egyszerre érkezett ember?
Vakatya említette a török közösséget., Özilt. Most alapjaiban más a helyzet, egyszerre érkezik nagyságrendekkel több ember, ez nem a némez gazdaság által felszívandó jugoszláv és török vendégmunkások közössége, hanem egy több hazából elüldözött vagy elcsalt, többféle identitású, erősen vallásos muszlim közösség, amit nem tudok máshoz hasonlítani, csak a palesztín menekülttáborokban élőkhöz.

Palesztína Szeged és Bicske közé érkezett, s ha ma még nem is érezzük át a problémákat, ne adja isten, de úgy vélem nagyon hamar fogjuk.

Ez nem magyar kérdés, ez nem pusztán orbáni sudribunkóság, az csak hab a tej tetején, ez rohadt nagy európai tehetetlenség.

S fölkészül az európai "Angyal-had' Mariestől Vonáig.
@Bakter:

mingyárt lesznek páran akik ajánlatokat fognak tenni, hogy mit neked és hová...

jó humorod van...

van aki kiütéseket kap tőle, van aki röhögényt

brühüyyy

és kacagány szalmakalappal és napernyővel

kkkkkkkkkkkkkk
@habakuk000:

Tudod, én baromi jól elvagyok az iszlámmal, felőlem imádkozhatnak naponta akárhányszor, tarthatják a Ramadant akármeddig, utcán járhatnak csadorban, (arcot eltakaró viseletet nem szeretném nyilvános helyen, mivel akárki rejtőzhet mögötte, ahogy a kapucnis-sálas tüntetőket is azonnal kiemelném a tömegből csak azért,mert ezt viselik) egészen addig, amig nekem nem kell úgy viselkednem, mint ők. Felőlem téríthetnek, a jehovisták is téritenek, engem nem tudnak, aki meg olyan naiv, hogy bármely vallásba betér, hát térjen. Mihelyt engem erőszakosan vagy zaklatva preszionálnak, hogy kövessem őket, akkor kell a jogalkotónak jogot alkotni. Arra is van jogszabály, hogy eladni se lehet erőszakkal vagy presszionálva.

Szóval Bartusnak igaza van, a vallását megvallhatja bárki, de egyrészt ez nem irányulhat senki ellen, másrészt nem vehet rá senkit erőszakkal. Ezt kell jogilag körülbástyázni, és onnantól kiáltozhat a müezzin napestig.

(persze a fentiek bármely vallásra vonatkoznak. A szektásoktól se viselem el, amikor megszólitanak, és hiába szabadkozom,csak mondjűk a süketet. )
@habakuk000: "Orosz, de az oroszok most vodkáspohárral a kezükben kényelmesen nézhetik a műsort, a válságok gócpontjaihoz nemigen van sok közük, az tény ihatnak előre az unió bőrére."

ó persze!
semmi közük!
a gyengülő Európa meg, viszi magával az orosz gazdaságot is.
mijük van az oroszoknak, amiből élnek?

az ivással egyetértek, bár az náluk konstans.
@Orica Középföldi:
Gondoltam, felrakom egy olyan gábris féle dzsobbikos helyre is. Alighanem kikiáltott isten lennénk percek alatt.:)
@Bakter: Ilyen mélységekbe én nem mennék bele. Egy viszont biztos. Izraelnek érdeke, hogy ne vegyék körbe erős arab országok, főleg olyanok ne akik jóban vannak Iránnal. A többit gyorsan ki fogod te is találni. Az alábbi tények tovább árnyalják ezt a kérdéskört.

www.veteranstoday.com/2015/05/15/isis-advances-on-palmyra-under-israeli-air-cover-and-us-stand-down/

www.middleeastmonitor.com/articles/inquiry/17582-israeli-army-admits-aiding-al-qaeda-in-syria

www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593

www.globalresearch.ca/u-s-trained-isis-at-secret-jordan-base/5387532
@Eszter jött: Most érkeztem.Majd küldöm a
madárkát.
Jó éjt!!!)))
@Bakter: Hát még ha fel is emelkednél a székeddel együtt, mint C3PO az Ewok faluban. :)
@habakuk000:

Európai Unió lakossága 500 millió fő. Várható migránsok száma ebben a hullámban legyen 1 millió fő. ez 2 ezrelék. Magyarországra, ha kvóta szerint nézzük, és a kvóta nem gazdasági teljesitményre,hanem lélekszámra vonatkozik (előbbi igazságosabb lenne) ebből jutna húszezer. Nem igaz, hogy nem tudnának integrálódni. Kínaiból, vietnamiból több van, szerintem muszlimból is.
A bevándorlók jelentős része már valakihez érkezik. Rokon, ismerős, stb.

És közben dolgozni az átfogó terven, EU, ENSZ, stb karöltve.
@habakuk000:
addig görögtem, amíg...és megtaláltam...jó kis cikk...beleillik a két usa zsoldos sereg egymás ellen is meg a fő ellenség ellen

különösen tegnap óta mikor John Kerry aszon'ta, hogy "...most már megvan az az erő szíriában ami Asszád-ot megdöntheti és mi ragaszkodunk a rendhez..." és nem sűlt le a pofájáról a bőr és el sem röhögte magát)

szóval már a retorika is létezik...

még 2016-ban a Donald Kacsa lehetne elnökbácsi és akkor ki is törne a VILÁGBÉKA és betörne az ablakom a röhögény től

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@habakuk000: "Hogyan asszimilálódik néhány millió egyszerre érkezett ember?"

1. Sehogy, pont az a lényeg, hogy nincs változatlan nyugati kultúra, nyilván hatással lesznek ránk!

2. Orbán fehér ember, és mennyire tiszteli az európai értékeket??? A sötét középkorba visz vissza bennünket, a felvilágosodás előtti időkbe.
@DarthVader:

akkor lécci sötétíccs fel abban a kérdésben, hogy a kapitalizmus (imprilizmus kkkk)legfőbb terméke miért a munkanélküli???

és ki milyen és mekkora munkát tud ezeknek adni...imádkozásból és (ennyi müezzinre sincs szüxég), siskebab gyorsétteremből nem tud megélni 20000 embör

babaot fognak ültetni vagy mi lesz???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk
@DarthVader: Én is hasonlóan vélekedtem, nem csak a mohamedánokról hanem a többi hívőről is.

Az elmúlt félévben közelebb kerültem egy muszlim közösséghez, s az a nagy büdös helyzet, hogy a kezdeti lelkesedést - miért nem hagyunk nekik mecsetet építeni stb, olyan rendesek, szelídek stb - fölváltotta először az ámulat, majd az aggodalom a saját értékrendemért, majd a fél Balkánt végigjárva már már a félelem.

A Behódolást most aktuális olvasmánynak gondolom.:)
Orbán Viktorral folytatott megbeszéléséről Martin Schulz elmondta: a magyar miniszterelnök kifejtette, hogy az európai vezetők nem tudják kezelni a menekültkérdést.
Martin Schulz:
"Azt válaszoltam: igen, te jó példa vagy erre."

Kész, ettől jobb fricska mára már nem kell :)
@punkfrog: energiahordozók és ásványi nyersanyagok, remélem nem tévedek nagyot
@habakuk000: igen.
egy dologról mindig elfeledkezünk.a legfontosabbról.
rendet kellene rakni az arab térségben!
akkor a menekültek megindulnának hazafelé.
ezt viszont (a rendrakást) saját maguknak kell elkezdeni.ahhoz azonban már kevesen maradnak otthon a "rendszeretők" közül, hogy bármit is tenni tudjanak.
egy usa általi beavatkozás, csak olaj lenne jelenleg a tűzre!
(valami okos, már ki is találta, hogy vissza kell segíteni a hatalomba néhány diktátort, és akkor rend lesz!)
@Gábris szomszéd:
lásd még szaddam elvtárs az euroá ötletével, Kadhafy a békéjével és jólétével, a nehézkesen szállítható heroin és kokain rakományok mexico-n át texas ba juttatása Herkulesekkel...Afganisztán ból?
pakisztán és izrael mint atomhatalmi röhögény, északkórea mint bolha faszán a pattanás de akkora, hogy nem látni tőle nyújorkot...
a szaudiaknál miért nincsen soha tavasz???

brühüyyy

kkkkkkkkkk
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nekem nem kell négy feleség, egy is sok volt
@punkfrog:
megsúgnád drágám, hogy a zusa hol nincsen ott???

ürömmel és röhögénnyel venném eme elméletedet

írhatod

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk
@habakuk000:

Látod, ezért jó tanulni, széles látókörünek és ateistának lenni :))

A muzulmán "kultúra" terjesztésének is útját lehet állni, például szekularizált oktatással. Ezért is utálom a kurmányt, hogy az általános iskolai oktatást odadobta az egyházaknak.

Mint emlitém, az értékrend erőszakos másokra erőltetése nem megengedett. Ezt kell világossá tenni mindenki előtt. Az egyik vallás értékrendjébe nem fér bele a disznóhúsevés, a másikéba az l'art pour l'art nemi élet meg az óvszerhasználat, de ettől még egyik sem erőltetheti azt másokra. A katolicizmusban is van ilyesmire hajlam. Az se legyen.
@punkfrog: saját maguk nem tudják, az amcsik kreálták a válságokat, kutya kötelességük lenne megoldani, Marshall terv stb nem fogják, mert nem érdekük, így több a légy egy csapáson
@Gábris szomszéd:
ilyenkor a címzetted mindíg elfelejt angolul

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkk

én láttam aszt a filmet, amelyen egy teljes amerikai zászlóalj teljes fegyverzetben órákig várt az ISIS-re, és megadta magát...mindent hátrahagyva menekültek a közben megérkezett usa helikopterekkel

és az ISIS nem is röhögött és nem is dobálta meg őket kővel (sivatagban követ???)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Orica Középföldi: egy hét múlva, már Gábris linkeli az alfahírről, mint egy elhallgatott tényt!:)))
@habakuk000: te kölcsönadtad a nickedet, Gábrisnak!
@habakuk000: költői kérdés volt, de igazad van.
@Bakter: Egyem a fantáziádat de ez jó volt. leestem a székről..........
@DarthVader: Elméletben. A gyakorlatban azonban a muszlim oktatás sebességet váltott, nem tudod megfogni.
Érdekes amúgy, a kereszténység mennyire nem hat a fiatalokra, pontosan ellentétes hatás figyelhető meg a muszlimokkal szemben.
Ezt sem tudom miért van így.

A demográfia szintén őket erősíti.

Mindegy ez van, kibeszéltem magamból az élményeimet. Szép álmokat!
@punkfrog: Persze, hogy. Ja és Rodeónak is én adtam a nicket. :) Semmiképp sem arról van szó, hogy mások is tudnak látni, nem csak nézni a világban.
@DarthVader: Én is pont erre gondoltam: néhány millió ember nem tudja tönkretenni az "európai értékeket".

Ráadásul a bevándorlók közt is sok a normális, aki nem akarja úgy kilopni a szemedet, mint a fideszesek.
@punkfrog:

Ha beteszik neki a listába, gond nélkül:)
@Rodeo36: "én láttam aszt a filmet, amelyen egy teljes amerikai zászlóalj teljes fegyverzetben ..."

egy újabb tény!
@habakuk000:

Hát, a demográfiára nincs jó megoldásom, illetve volna, gyereket kéne csinálni, de Európa "ideológiailag fejlettebb" része nem teszi. Hát, ez van.
@habakuk000: Mennyiben rosszabb a többnejűség, mint a keresztény-nemzeti állam?

Egy Erdő Péter bíboros kvázi kijelenti, hogy a menekültek az orra előtt eshetnek össze holtan a fáradtságtól, de hozzá nem nyúl, mert a "magyar állam törvényei nem engedik"!! Ez nem visszataszító?

Egy keresztény ember nem vonul örömmel a börtönbe azért, mert segített szerencsétlen, háború elől menekülő meg a szögesdrótba beleakadt gyerekeken, anyákon?? Ennek az Erdőnek a kultúráját akarod védeni? Ez, ha koncentrációs táborok lennének, azt mondaná a zsidóknak, hogy mennyél a gázba, mert ezt írják elő az ország törvényei??
@habakuk000:
a butának és sötétnek vallásosított mai reménytelenek: fiatalok!!!!!!!!! az idősebbek már tuggyák??? de ezek még akarnak -talán???- valamit azon túl, hogy szelfizzenek és egymásmellett ülve letexteljék egymást... és ha semmi sem jön össze??? és nem jön!!!!!!!! egyre több a munkanélküli azaz haszontalan=értéktelen ember??? ilyen állatok között nincs!!!!!!!!!

marad a PARADICSOM (NA NEM A AZ AMIBŐL KECSÖPPÖT CSINYÁLJÁK) és az, hogyha mőáshol nem is

de India tele van esetekkel amik már nem tűrik a régit és ugyanazok az újat sem... közben 850 féle vallás uralja őket... meg a sáskák

szóval a kapitalizmus nem megoldás semmire sem mert egyik válságból a másikba evez és tele van halottakkal és áldozatokkal

a tőkések nem adnak pénzt a szocializmusra (lásdobamacare) el kellene venni

VAGY??? CSINÁLNI MÁSIK PÉNZT??, BRICS???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

és kis mindennapi tőzsdeválságot add meg nekünk ma
@habakuk000:

Van egy érzésem, hogy az európai azon fiatalok között, akik nem muszlim családban születtek, az iszlamizálódás analóg a 60-as hippimozgalmakkal, illetve a mostani fiatalság széljobbra tolódásával, csak egy másik irányba. Kvázi divat ma lázadni valamilyen irányba, és a hippiség/punkság stb lecsengett, most ez a két fő irány van. Anarchizmus lenne még a harmadik, de vagy nem olyan erős, vagy nem annyira hangos.
@Gábris szomszéd: és csak ömlenek ránk, tudatlanokra, a tények!
azt nem lehetne, hogy itt is csoportokba rendeznél minket, mint az ismerőseidet a facebookon, és ezeket a marhaságokat, csak rodeonak meg imolának küldöd?

köszelőre!
@habakuk000:

korábban emlitetted, (vagy más, nem tudom) hogy milyen munka jut ezeknek?

Német viszonyokat nem látom, angol viszonyokat ismerem valamelyest áttételesen, ott is van munkanélküliség. Pl. fehér angolangol nem nagyon akar kétkezi munkát végezni. Ezért a kétkezi munkát a bevándorlók végzik - többek között a magyarok - , a fehér angolangol pedig morog, hogy nincs munkája.
@punkfrog:
megsúgjam???

esztetetetetet vártam tőled

aranyoskám...a szomszéd háziasított cserebogara sokkal bölcsebb, nem megy a házinéni házi gyíkja közelébe...

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk

allahu ak bár ha tudnád???
@punkfrog: Hát ez is ugye sokáig "tény" volt, egészen addig, amíg ki nem derült az ellenkezője. :)

mandiner.hu/cikk/20150224_netanjahu_nem_mondott_igazat_az_irani_atomprogramrol
@punkfrog:
mai nézeccségi maximummmm 7881

146-ról indultunk

és ha te nem lennél talán lenne még eccer 23000

vagy már soha???

azért osszá toka zészet olyan hiánycikk

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
aszt eccerűbb lenne megmondani mikor mondott igazat a netán yahú? SOHA
eccóval el lehet intézni

Ción nagy gyermeke Jahvé unokája és a Belfegor felesége

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk

és milyen szép
@Rodeo36: persze, te és a fostalicska generálod a látogatottságot, ahogy a világot is te szartad. ennyire hülye nem lehetsz. pedig de. simán beférnél szaniszló mellé az echo tévére.
@parti_giano:
nem hiszem, hogy kérdeztelek

egyébként 8018

beeeeeeeeee
nem tóled van ennyi

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
valaki (nem hiszem, hogy te valaki vagy)
megtunnáaszondani, hogy a @gábris nevű blogtársunkat mióta kereszteltétek el fostalicskának és miért jó ez nektek???

ettől el tudtok élvezni, meg feláll? vagy ugyanolyan lankatt pöcsök marattok ezutánm is???

brühüyyy

meg+

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@punkfrog: "azt nem lehetne, hogy itt is csoportokba rendeznél minket, mint az ismerőseidet a facebookon, és ezeket a marhaságokat, csak rodeonak meg imolának küldöd?"

Ez egy jó ötlet, én is sokszor szenvedek a ti hülyeségeitektől. Amúgy ezt a kérést a blog.hu felé kell továbbítanod, amely nem kis informatikai fejlesztést igényelne a részükről. :) Addig pedig marad a tahótlanító gomb neked is.
@Rodeo36: keresd ki, zsenikém. aztán kicserélhetik a pelenkád, mert a nagy összeesküvés leleplezése közben bebrunyáltál.
@parti_giano:
nem keresgélek

még gumikesztyűben sem

brühüyyy

le vagy szarva

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
8102

beeeeee
essem tecsinyá'tad

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
közel 2300 van és most 8127

beeeeeeeeeeeeeeeee
kkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@parti_giano:
miattad még röhögni sem jött senki

nyugoggy le kispöcs...

masemmegy? hát köss melléje fagyott nyúllábat

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
ennyim zsidó egyrakáson? és milyen zajosak???
www.youtube.com/watch?v=V7foOd2B_ug

és minő csodás???

kkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@DarthVader: nagyúr, a punk mozgalom politikai irányzata pont az anarchia volt. a fiatalok lázadását meg nem nevezném divatnak. vagy ha igen, akkor örökzöld.
@punkfrog: Nagy kár, hogy ezek is tények. :(

A múlt héten egy tudósítás megerősítette az eddigi erős gyanút arról, hogy izraeli csapatok segítik az al-Nusra Frontot, amely az al-Kaida egyik ágaként működik Szíriában.
Március 12-én, csütörtökön a Wall Street Journal riportere az izraeli megszálló csapatokról a helyszínen Mount Bental-nál (a megszállt Golán-fennsík része) megállapította, hogy az izraeli csapatok megsebesült al-Kaida harcosokat vesznek át, akiket aztán izraeli kórházakban kezelnek, majd visszaküldik őket, hogy folytassák a kormányellenes harcot Szíriában.

www.middleeastmonitor.com/articles/inquiry/17582-israeli-army-admits-aiding-al-qaeda-in-syria

www.middleeastmonitor.com/articles/inquiry/18855-why-is-the-media-ignoring-israels-alliance-with-al-qaeda

orientalista.hu/az-izraeli-hadsereg-elismerte-hogy-segitseget-nyujt-az-al-kaidanak/
@Rodeo36: mondtam már, miattad jönnek, hódolnak szellemi nagyságod romjai előtt. ugye látod még?
@parti_giano:

In diesen heil'gen Hallen,
Kennt man die Rache nicht. -
Und ist ein Mensch gefallen;
Führt Liebe ihn zur Pflicht.
Dann wandelt er an Freundeshand,
Vergnügt und froh ins bess're Land.
In diesen heiligen Mauern
Wo Mensch den Menschen liebt,
Kann kein Verräther lauern,
Weil man dem Feind vergiebt.
Wen solche Lehren nicht erfreu'n,
Verdienet nicht ein Mensch zu seyn.

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Most már olyan faszságokat is csinálnak a fideSSnácik hogy azt hazudják a menekülteknek hogy nyugatra viszi őket a vonat, közben Bicskére vitte őket.

Az egyik csuhás meg azt pofázta hogy ha menekülteket fogadna be az egyház akkor embercsempésszé válnának. Ausztriában meg valahogy nem válnak embercsempésszé, mert ott ezer menekültet fogad be az egyház.
@Gábris szomszéd: esetleg tarthatnánk egy szavazást, hogy hányan kíváncsiak itt, a "tényeidre"!
bár ez mindennap megtörténik, és te mindennap vesztesz, de téged ez nem érdekel.
@Oxica: "Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a napokban 2 millió forint értékű gyógyszerszállítmányt juttat el a budapesti pályaudvarok közelében napok óta veszteglő, immár több ezer főt számláló menekültcsoportok részére.
...
A reformátusok is rájöttek, hogy krízis van, de a magyar hatóságok szerintük "jól teljesítenek".

Népszabi
@punkfrog:
8326

és emelkedik

brühüyyy

kkkkkkkk
Vakapádnak válaszoltam, de eltűnt, így röviden:
orbán egy korlátolt barom; népvándorlás?: fogalmunk sincs arról, hogy mennyien akarnak véglegesen az eu-ban maradni, így népvándorlásról beszélni minimum enyhe paranoia; az eu 500m populációja 50-100m bevándorlót képes integrálni 15-25 éves intervallumban, minden kulturál8s megsemmisülés nélkül; lezárhatjuk az eu-t, de azzal a globalizáció gazdasági kihatásait is eldobjuk, melynek jrlenlegi jólétünk köszönhetjük.
@DarthVader: Vannak a Közel-Keleten is keresztények.
@Rodeo36: Csiribá', szemed, mint a sasé, krumplihéja létedre...
(faszomé' nem fogadod örökbe a fostalicskát, oszt' akkó' babusgathatnád kedvedre... figyelmet akarsz?... ne igyál gyógyszerre, tolj egy keserűvízkúrát és írjál érthetően... ha rajongást akarsz, akkó' meg csing csinggel kell beérned, a lápi-magyar csak használ...)

(ja: a tiedbe:-)...)
@Gábris szomszéd: "Stabilabb, világosabb szabályokra lenne szükség – jelentette ki a bíboros.

Pillanatnyilag az egyházak nem jogosultak arra, hogy befogadjanak menekülteket. Ez tilos: ha így tennének, akkor embercsempészek lennének. Erdő Péter elmondása szerint az egyház tárgyalásokat folytat a kormánnyal, több ingatlan is szóba jöhet a menekültek elhelyezésére. A bíboros reméli, hogy a tárgyalások eredményeként még a hideg beállta előtt sikerül megoldást találni."

Bsza+, voltak olyan keresztények, akik oroszlánok elé vettették magukat! Erdő, ha tökös keresztény lenne, csakazértis beengedne egy teljes afgán vagy szír családot a rezidenciájára, hadd pukkadjon az Orbán! Mi baja lenne? Kapna valami pénzbírságot, azt meg büszkén mutogathatná.
@Gábris szomszéd:

a @sírbatesznek ne szóljál, ő még nem tuggya

www.youtube.com/watch?v=VvaYMl8yZv4

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkk

az égi lovas
@Gábris szomszéd: "A bíboros elöljáróban elmondta, hogy a táborokban, befogadó állomásokon az állami szervek biztosítják az elfogadható ellátást a menekültek számára."

Túlzsúfolt, eltérített vonatok, táborok, hm, mire is emlékeztet ez engem?

Az Erdő-félék a marhavagonokat is ilyen nyugodtan nézték, hogy "hát csak dolgozni mennek" ...
@Rodeo36: A költségek, melyek a hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

"Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik." Hamvas Béla
@parti_giano: "ugye látod még?"

Néha nem kell látni, elég érezni, hogy pohár alakú. A száját meg a nem látó is eltalálja.
Amikor az ember segget csinál a szájából, ( nem csak Lázár tud hazudni (de nagyon, sőt reggel, délben, meg amikor ráér(nek):

""Senki sem akar ezek közül az emberek közül Magyarországon, vagy például Szlovákiában vagy Észtországban élni. Mindannyian Németországba akarnak menni" - fogalmazott, ezzel egyértelművé téve azt is, fölöslegesen költött egymilliárd forintot a magyar kormány a menekültellenes plakát- és sajtókampányra."

nepszava.hu/cikk/1068661-orban-ertunk-huz-vasfuggonyt/
"A parlagfűbotrány hatására visszacsoportosított százmilliókat az agrárminisztérium kis, civil egyesületeknek osztotta szét különféle gépekre. A hvg.hu utánajárt, kiknél landolt az 546 millió forint közpénz. Jelentős részük eddig egyáltalán nem is foglalkozott parlagű-mentesítéssel."

??????????????????????

nepszava.hu/cikk/1068646-az-orult-fiuk-is-kaptak-parlagfupenzt/

Kurva sok takargatni való van. Húzzuk rá a menekülteket! :D
Nézzük csak: összes szomszédos államnak betettünk, országhatárt tovább fogjuk kerítéssel lezárni immár a horvátok fele, megszűnik a vasúti kapcsolat a Nyugattal, egy háborút folytató nagyhatalom pincsikutyája vagyunk, szetencsétlen embereket vagonírozunk: nekem ez azt mutatja, hogy a mi kis diktátorunknak, aki ujnácikkal versenyez, mert népszerűségvesztésben van, Sz az érdeke, hogy a konfliktust a végsőkig eszkalálja, azaz hadiállapot, majd háború(s helyzet) legyen. Mindezt persze mi érettünk.
@Rodeo36:

"blog társ"......
baszod te voltál aki mindig úgy köszönt be,
"gábris, meny te a kurva anyádba" by rode36..
számon kérsz egy "fostalicska" megszólítást? tényleg igaza van sirnek!

mindenki ti miattatok tölti be újra, és újra az oldalt..
igen, én azért hátha feltűnik egy két régi kommentelő!
akit tényleg érdemes olvasni!
@Rodeo36: A miértet ugyan nem kérdezted, és nem én neveztem el, nem is használom a kifejezést, de véleményed szerint mit talicskáz ide folyamatosan?
@Gábris szomszéd: Aki a kultúra egyetlen reménysége Vona szerint?
Ugye ismerős az az elmélet, hogy a radikális iszlamisták azért tudták átvenni a kezdeményezést, mert a nagyhatalmak nem támogatták az Asszad ellen felkelteket?
Nos ki akadályozta meg ezt: kedvenc Oroszországod.
@Kuviklacz:
ez olyan kuvikosra sikeredett??? nemdebár?
a zasszád ellen felkeltek is meg az isis is usa zsoldban van...
az oroszok most a perzsákkal karöltve mind a kettőt szétbombázzák és szétlövik

csiki csuki

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!):
én ugyan sohasem hívtam így, egyetlen példát sem tucc hozni a teljes gyík történelemből

azaz aljas hazugság amit írsz

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Kuviklacz:
olyan véleményeket -a sajátját is beleértve-
amelyek nem egyeznek a te begyepesedett és hazug kézelgéseiddel, ezért te minősíted, ahelyett, hogy képes lennél megcáfolni, ami egy normális vita lényege, de veletek vitázni sokkal nehezebb, mint lóval énekelni kandúrban

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Eszter jött:

"_Az oroszok Asszad mellett harcolnak. Fotó készült a tankjaikról.
Gondolom, van náluk vodka._"

Legalább valaki megmozdult.
Az itteni menekültügy 'ott' dől el.
A 'gondolom van náluk vodka' kiszólás egy kissé rosszízűre sikeredett.

Nem hallom, hogy az ENSZ megmozdult volna.
Nem hallom, hogy a NATO megmozdult volna, azonkívül, hegy lebombázták az egyetlen ütőképes kurd haderőt, akik a siker esélyével vették fel a harcot a vallási fanatikusokkal.
Mára kiderült, hogy eszközzel nem lehet megfékezni -vagy inkább nem akarják- féken tartani a vallási fanatikusokat. Azokat a vallási fanatikusokat akiknek az erőforrásaik kiapadhatatlanok, mert úgy tűnik a logisztikájuk működik és ennek a logisztikának a működtetéséhez van elégséges anyagi erőforrásuk.
Tehát ki kell deríteni, honnan van az utánpótlás, miért, miből és kik, vagy milyen üzleti és politikai érdekkörök pénzelik?

Azt kell mondanom, a helyzet tisztázása érdekében és normalizálása érdekében -úgy tűnik- eddig az oroszok tették a legtöbbet, ha tényleg beálltak derékig Aszad -tehát a kormányzat- mellett, és nem kurdokat meg a lakosságot lövik halomra.

Mert azok a felkelők, akik suttyomban taktikai szempontból kihasználják a terroristák keltette hatalmi vákumot, éppen úgy ellenségei a törvényes, akár a demokratikus rendnek, mint a közönséges kultúra- és tömeggyilkosok. Gondolom ők is elégedetten csettintenek az újabb és újabb kurd áldozatok száma hallatán, miközben a kurdok fenyegetve vannak a baráti segítségnyújtóktól (NATO) Törökország segedelmével kezdve Irakon át, akinek csak fegyver van a kezében, akármilyen oldalon lő is Szíriában.
@Kuviklacz:
megmagyaráznád -csak nekem és titokban itt a gyíkon, csak 9171-en vagyunk jelen- hogy miért jó nektek fidex kft-nek a karaktergyilkosság???

hiáába karaktergyilkolászod az ellenvéleményt ha a véleményt nem vagy képes cáfolni

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

selejtes vitázó vagy te is de nem kell félned nem vagy egyedűl: punkfrog, dzsibilipartidzsánóóóóóó, sírbateszhól is veletek van, egy térdigéárő passzátszelet fújdogáltok ami a ti saját seggetekből áramló finggal azonos értékű

brühüyyy

sőt:

kkkkkkkkkkkkkkkkk
Amúgy a poszthoz szólva, nemhogy Ö. N. nem lennék, de se V.T. sem endi, sem N.P. sem egyéb ilyen népség.

Mondjuk nem gondoltam, hogy ez az Endivajna és párja, az Endipina ekkora mocsok és a gerinchúrosok rendjébe tartozók is beelőzték őket s ők pedig megmaradtak az előgerinchúrosok klubjában, mint zsákállat (Urochordata, Prochordata vagy Tunicata), csak azért tnyleg bassza meg aki illetékes! - államilag állatira túl lettek méretezve - zsákügyben.

Ördög Nórát meg ne féltse senki. Rubint, Nánási ... alakul ez.
Sok-sok boldogságot nekik. Mindenkinek. Ez egy nagy család, csak időnként változik a szobabeosztás.
@Eszter jött:
és ez miért baj? te agymentes hülye???

mi bajod van Asszád-dal? ő a törvényes elnök (a szíriai törvények szerint törvényes, azaz mindenki más nyasgem)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk

talán ha nem szólalsz meg...de neked mindenbe bele kell pofáznod ha értesz hozzá ha nem

(ja...és a régi sirámod: a kurva anyád az nem az anyádra vonatkozik a magyar káromkodási akadémiai székfoglalók szerint hanem arra, akinek a beszólás címezve lett, azaz magyarból is mekkkbukktál a szlovákot is ílyen szinten krákogod???)

kááááááár és kiesett a sajt a csőrödből

kkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

A fiatalok lázadása örök, az iránya divatdiktálta. Hol ez, hol az.

Amúgy némely igazmagyar fiatalok - bár amilyen káosz van, lehet hogy szír/afgán menekültek adták ki magukat fociultráknak - szétverték a belváros egy részét. És - többek között - ezek az igazmagyar fiatalok akarják nekem megmondani, hogy ki az igazmagyar. (Ezek szokták pl üvölteni teli torokból, hogy "akimagyarvelünktart". )
@Rodeo36: és még te kérdeztél rá a fostalicskára, trotyi?
@parti_giano:
nem is adtál rá választ, csak mondod, pöcsi...lankattka

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkk

parti csóka meg a parti dzsánó és a parti fecske...mag a partiba' ...tt

patakparti...iszaposch
@DarthVader: húzós lesz, ha a rendőrök hagyják, hogy a román drukkerek a keletiben szálljanak le.
látod, már a meccs előtt egy nappal képes volt összecsődülni a csürhe.
@parti_giano:
Majd itt is bonyolult lesz, csak engedjék ide őket számolatlanul.
Illetve már most is bonyolult, de még a brüsszeli eurokratáknak is, kell is shengen, meg nem is, beengednék őket, meg nem is, regisztráljuk őket, meg nem is, menekült mindenki meg nem is.
Nevetséges káosz nyilatkozatháborúval intéznék el az ügyet.
@Rodeo36:

"___@Kuviklacz:
megmagyaráznád -csak nekem és titokban itt a gyíkon, csak 9171-en vagyunk jelen- hogy miért jó nektek fidex kft-nek a karaktergyilkosság???
hiáába karaktergyilkolászod az ellenvéleményt ha a véleményt nem vagy képes cáfolni___"

G, a fostalicska, a fostalicska, mint karakter, Te, Rodeo, mint fostalicska-karaktervédelmező sajátos hármas egységet alkot.

"___selejtes vitázó vagy te is de nem kell félned nem vagy egyedűl: punkfrog, dzsibilipartidzsánóóóóóó, sírbateszhól is veletek van, egy térdigéárő passzátszelet fújdogáltok ami a ti saját seggetekből áramló finggal azonos értékű___"

Körülbelül ez a szinted, eddig érnek fel a saját gondolataid és a saját mondanivalód, a saját kényeztetett seggedig, amit aztán szertefingasz a nagyvilágba.

Ússzál, vazze, mert különben beledöglesz a saját fröcsögésedbe vén komcsi, lepattant sikkasztó... negyvenkettedik senki. Közben mondogasd: 42, 42, 42, 42...
@Rodeo36: egy zseninek magyarázzak, mikor mindent tud? feltartom néked a jobb kezem középső ujját.
@Imola Helyesi: a káosz kialakításában orbán nyakig benne van. de neked is egyszerűbb csak másra mutogatni, libus.
@jaegtoer:
válaszoljon neked a hóhér...42.17

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

((3*7)*2)+1.17
kakikakakakakaka
Hehehe,a nagyon csúf kommenteket törlik? Már tegnap is észrevettem. Inkább azt törlik, nehogy baloldaliakat is törölni kelljen?
Első lépés a kettős mérce ellen.
Hoztam reggelire himnuszt "éneklő igaz nagy magyarokat."Ezek is fostalicskák.
www.youtube.com/watch?v=d-dw__4_su4&feature=youtu.be&t=14s Szégyen.
@parti_giano:
pöcsike...felizgultál? és felállt?

minő csodák a Nap alatt

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkk

és azonnal be is kell konferálnod?

ritkaságszámba megy???
@Rodeo36:

"____@parti_giano:
nem is adtál rá választ, csak mondod, pöcsi...lankattka
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkk
parti csóka meg a parti dzsánó és a parti fecske...mag a partiba' ...tt
patakparti...iszaposch___"

Rodi, már ennyire nem adsz magadra? Ilyeneket csak agyalágyultak írnak zárt osztályról szabadulva.
Azér' megértelek, hogy hajhászod a népszerűséget, na de így....?.... _hát teljesen hülye vagy? amikor megmondtam, hogy negyvenkettő.

Ja... majd elfelejtettem. Jó estét.
@parti_giano:
Engedjük át őket számolatlanul, papir nélkül?
Én nem bánnám, csakhogy akkor kiválogatnák őket No-ban, és a nemtetszőket visszaküldenék. A mutti erre játszik.Erre kell nekik a kvótarendszer is.
Ezért nyilatkozik összevissza.
Másrészt meg akkor Ausztria felől lenne shengen előbb-utóbb, és bennünket rekesztenének ki.
És van egy olyan érzésem, a görögökkel megegyeztek némi privatizáció érdekében, azért engedik át őket a görögök.
És a szír háború támogatói meg csendben kárörömmel szemlélődnek. Kinek kell vajon az a terület?
Bundesmutti egy tipikus globális nacionalista héja.
@Imola Helyesi:

Ne tessen tettetni a hülyét. Igaz, magának jól áll, és már megszoktuk.
Ettől függetlenül adhatna magára, ha szükséges, vegyen föl tűsarkút, hogy 'fennkölt' gondolatai is születhessenek.
@Sir Bates dö Hól:

Orbánnak abban nagyon igaza van, hogy mindenfajta bátorítás veszélyes (és szerintem Angela a mostani szírezése miatt menjen a francba, mert ezt elhülyülte), ráadásul Orbán vissza is lőhetett, mert ugyanezen Angela mondta neki, hogy tessék betartani az EU megállapodásokat (regisztráció). És a betartás azt jelenti, hogy ha erőszakkal, akkor azzal, kamerák ide, világbotrány oda (mint ezt írtam már).

A többivel egyetértek (mint ezt többször írtam már).
@Imola Helyesi:

"_Hehehe,a nagyon csúf kommenteket törlik? Már tegnap is észrevettem. Inkább azt törlik, nehogy baloldaliakat is törölni kelljen?
Első lépés a kettős mérce ellen._"

Drága I, maga itt megjelenhet. Mi lehet ennél nagyobb csúfság? Most őszintén?! [Roddeo nem számít, a gyógyszere és a lelkiismerete miatt olyan hülye, amilyen hülye.]
@jaegtoer:
itt most nincs este...
1436 van 2015/09/04-én

egyébként nyasgem
és 42,17

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkk

gááááááár gyula
@jaegtoer:
nem is szedek semmilyen gyógyszert...jobb ha tőlem tudod

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:

Ez az a pillanat, amikor Imolával egyetértek (8:25:57).

Sose hittem volna.
@Imola Helyesi: nem, nem... bizony ha olvasnál és értenél is németül, akkor sok-sok minden világosabbá válhatna. de azért abban van némi igazad, hogy "válogatnak", mert rengetegen vannak akik szírnek vallják magukat, de nem azok, usw.
továbbá, nagykoalícióban kormányoz Merkel.
na még egy-két apróság, nem csak a Mo. felől érkezőkkel kell foglalkozniuk a németeknek, hanem az északi kikötő városokba érkezőkkel is.
illetve van már olyan muszlim vallású csoport, amely hosszú évtizedek óta itt él. vannak tapasztalatok....
@Rodeo36:

Ne aggódj a napszak miatt. Neked úgy is mindegy, mert éjjel-nappal gyötör a lelkiismereted. Mindazonáltal a 42,17 is jó, de a 42 jobb, gyuszi.
@jaegtoer:
honnan veszed a gyötrő lelkiismeretemet???

az én saját tudomásom szerint nekem ilyen gyötrőm sincs

téged gyötör a kéccség meg háromság a néccségről nem is teszek említést

arra ébrettél, hogy 42-en vagytok??? nagy hatalmas eredmény

kkkkkkkkkkkkkk

és persze ünnepi: brühüyyy
@Kuviklacz: Az iszlamisták azért tudták átvenni a kezdeményezést mert az USA létrehozta, pénzelte és fegyverezte őket Asszad ellen. Ugyanez történt Líbiában, stb. A következmény pedig mi lett?

Ezerszer több, könny, szenvedés, halál, menekült cunami, mint bármelyik rohattszemét diktátor idejében. Kadhafi, Szaddam, Asszad ugyebár.
Persze most mindjárt befut taga és elkezd vegyializni, akinek ugye több ezer kurd civil és iraki halála szárad a lelkén, ne de mit mondjanak akkor az amcsi elnökök, akiknek kezéhez
százezerek és milliók vére tapad, csak a berlini fal leomlása óta. Persze tudom én, hogy sokkal kényelmesebb diktátorozni, mert azolyan cuki meg trendi, csak sajna ez a halottakat már nem támasztja fel.
@vakapad:

A menekült regisztrációt, ha normálisan megszervezik azon a módon, amit a mai kor technikai színvonala lehetővé tesz, akkor egy menekült regisztrációja fényképestől, ujjlenyomatostól (amennyiben nincs okmánya) 16 perc alatt az Unió valamennyi állama számára hozzáférhetően megoldható.
Csak az a baj, hogy az erre fordítandó pénzből nem lehet lopni, ha mégis, hamar kiderül.
@jaegtoer:
Némely kommenteddel egyetértek, pl. ezzel, 7.44.59-es., de amikor egyesek nemzésének körülményeivel vagy elfoglalva, az nagyon csúf. Két jaegtor van? Egy objektív meg egy elfuserált biológus -/hasonlít a feketemágiásokra/ ezek szerint.
@jaegtoer:
Hegy, völgy, patak, tó és liget manói,
és ti, akik a parton könnyű lábbal
űzitek Neptunt apálykor, és szöktök
előle, hogyha jön; éjjeli bábok,
akik a fűbe zöld gyűrűt tapostok
amitől fél a juh; és ti, akik
éjfélkor gombát növeltek a földből,
harangszó hallgatói, akik révén
- bár gyöngék vagytok - elhomályosítom
a déli napfényt, szelet lázítok,
és zöld tenger és kék égbolt közé
vihart idézek; én gyújtok tüzet
a mennydörgés alá és meghasítom
Jupiter tölgyét saját fegyverével,
hegyeket rázok; kirántok helyéből
fenyőt és cédrust: parancsomra sírok
nyílnak meg, fölébrednek a halottak,
és újra járnak. Durva mágiámról
végleg lemondok. Ha megpendítettem
az égi zenét - éppen most csinálom -,
hogy célomat szolgálja ez a könnyen
lebegő bűbáj, pálcám eltöröm,
több ölnyi mélyre ásom el a földbe,
és mélyebbre, mint mérőón hatol,
hajítom könyvemet.

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:

"A riporter megkérdezte, hogy akkor miért nem regisztráljuk a menedékkérőket rohamtempóban, hogy mehessenek tovább? Azért, válaszolta Orbán, mert megtagadják az együttműködést, nem adnak ujjlenyomatot, nem kérnek papírokat."
@vakapad:

Ja, még annyit erre magyarázatként, hogy a menekült azért nem mehet tovább, mert nincs regisztrálva, és azért nem hagyja regisztráltatni magát, mert akkor visszaküldhetik (Németországból is, de ezt ők nem tudják/nem hiszik).

A mai 22-es csapda.
@vakapad: nem hiszem, hogy itt véget ért az eu menekültügyi szabályzása. biztos van folytatása, mit kell csinálni az együttműködés megtagadása esetén. erről nem mondott valamit a minielnök?
@parti_giano:

Nem olvastam arról, hogy mondott volna valamit. Nyilván vannak, akik tudják, nyilván azt, aki nem működik együtt, valami szankció sújtja, de ezt most nyilván nem lehet megtenni, mert így is éppen elég nagy a világbotrány.

Hogy Orbán meg fogja oldani, az biztos, ő ugyanis a megoldások embere. Hogy jó lesz-e az a megoldás vagy rossz, az tökmindegy neki.
@jaegtoer:

Nem szántam "rosszízűnek" a mondatot. Haba kommentjére reagáltam amiben azt írta, az oroszok most otthon hátradőlnek és isszák a vodkát.
Gondolom, mindenki egyetért a mondandóddal. Derüljön már ki, kik állnak a Szíriában folyó háború hátterében!
A sima usázás nem kielégítő válasz számomra, ahogy írtad is, érdekkörökről van szó.
@vakapad:

Ezek kapcsán az a véleményem hogy az az idegen, aki azt hiszi, hogy kopogás, köszönés, bemutatkozás nélkül bemehet bárhova, leülhet az asztalhoz, és ott kedvére zabálhat, az menjen a picsába.
Tehát.
Ha valaki nem működik együtt a magyar közigazgatással, az is elmehet a picsába, és ha abban a picsában bombáznak, lőnek, akkor oda.

Akik úgy vélik, hogy úti okmányok, személyazonosítás nélkül utazgathatnak szerte a nagyvilágban, miközben honfitársaik egy része terrorista és tömeggyilkos, az úgy mégis mit gondolhat a világról?
Miképpen illeszkedik majd abba a társadalomba, aminek a szabályait mindjárt az első alkalommal semmibe veszi? Sehogy. Akkor oda kell zavarni, ahonnan jött. Bombáznak? Ja, bombáznak, akkor úgy járt, hogy bombáznak.

Mindazonáltal.

Ha most kiderül, hogy a szokásos ellenzéki és ellenzékieskedő hisztéria nyomán az amúgy is lehangoló tényeket elferdítve zajlik a kommunikáció csak azért, hogy a minél rosszabb színben tüntesse fel ezt a szar kormányzatot és a csapnivaló államigazgatást, akkor a mihazugjaink éppen úgy odaülhetnek majd az őhazugjaik mellé vádlottak padjára, mint akik ellen most annyira acsarkodnak , hogy inkább elhallgatják az igazság egy részét, hogy a valóságosnál is rosszabb színben tűnjön fel a kormány.

Persze nem ez a változat lesz a befutó, mert holló a hollónak nem... hanem 2018: Update.
@jaegtoer:
Ezt a jaeget kedvelem , tudsz te, ha akarsz.
eccerű rénpásztorként és a fostalicska körösztaptyaként bátran ki merem jelenteni, hogy én nem vagyok ojjan okos, hogy ne lehetnék körösztapa, a karaktergyilkolászást meg egyenesen kikérem magamnak, nem vagyok én megrögzött guglista és világvevő. nekem szent meggyőződésem, hogy az egész hercehurcáér a damu roland a felelős, mer nem vett a timinek gyémántot, penig az minden magyar nőnek kijár, ha képes gyökül beszélni. aki eszt képtelen elfogadni, arra kemtrélt bocsátok, éjjen az akár vankuverbe vagy büzgülvalagodon. "merjünk kicsik lenni2! - jelentette ki az ecceri montipájton, mire az úr a tőle mekszokott alapossággal izibe kireszelte a jónép jórészének azonossági számát, ezér asztán nem is köll csodálni, hogy annyi búsmagyar a járdán felejtett kutyaszart piszkálgattya az elveszett identitás okán.
@Rodeo36:

"Az oroszok Asszad mellett harcolnak. Fotó készült a tankjaikról.
Gondolom, van náluk vodka."

Tény közöltem, nem minősítettem. Ha elfogultság nélkül olvasnád amit írok, rájöhettél volna. De ott a tahótlanító meg a görgetés, megkímélheted magad a hülyeségeimtől.
Mondtam már. A kurvaanyázás nálam belefér, ha egy vita során kapom.
De mi nem vitáztunk, akkor sem.
G-ről írtam valamit, ami téged láthatóan kiborított, azért rontottál rám.
Kezdem megszokni, bár érthetetlen számomra miért van erre szükséged.
@Eszter jött:

van aki bandzsa-dzsampigol, van aki le se száll a guglirul (mer onnan anyázik a lelkem, de még a brühühüyyt is onnan másojja be), a lényeg a tartósan magas adrenalin szint, csak a jóságos doktorbácsi meg ne tuggya.
@Eszter jött: látja benned a nőt. és álmodozik. a hajadat is húzogathatná.
@hacsaturján: valahol ott, ahol mondja. de miért nem az infúziót kötötték be neki az internet helyett?
@jaegtoer: ezért mondom, mert nem tudom, hogy valaki írja már le, mi a teendő azzal a belépni szándékozóval, aki elutasítja az együttműködést?
@Rodeo36:
"@jaegtoer: 
nem is szedek semmilyen gyógyszert...jobb ha tőlem tudod

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk"

akkor meg ez a baj... tessék beszedni... küld át a szociális osztály telefonszámát, felhívom, hogy nézzenek az ápolónőd után, felháborító, hogy hanyagol...
@Eszter jött: Szar ügy de aki civilizált világot szeretne szíriában az Asszad mellett harcol. Vagy te már elfeledkeztél a videóról, amelyben a "mérsékelt" FSA "forradalmár" egy halott szír katona szívéből falatozik?
@vakapad: megfulladt 71 ember egy kamionban... ausztriában, cca. 60 km-re bécstől... volt pandorf előtt és van pandorf után...
nem merkel kezdte erodálni az eu-t, hanem orbán és ciprasz, a két legerősebb gazdaság az eu-n belül, akik megunták, hogy csak fizetik a cechet... a két nagyformátumú, komplexitást képviselő géniuszt legyűrték a csupán saját, kis egyéni érdekeiket szem előtt tartó önző törpék...
(azt már meg sem említve, hogy schengen része kos szigete is...)
@Gábris szomszéd: "Ezerszer több, könny, szenvedés, halál, menekült cunami, mint bármelyik rohattszemét diktátor idejében. Kadhafi, Szaddam, Asszad ugyebár."

ja, hoenecker is milyen rendet tartott az ndk-ban, alig vágtak neki a határnak... mint most a kndk-ban... sőt, dachau működése alatt sem kóricált a sok kajlafülű pajeszos szerteszéjjel...
(az elvtársaid hogy képesek használni egy olyan nanotechnológiát képviselő eszközt, mint a faék?... )
ki nem szólt még???
senki többet???

akkó' most: mindenki ....amit és ahogyan én gondolom

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk

hacsacsa aszon'ták a rénnyeid, hogy sohasem mosod meg mielőtt a következőbe.... antihigyéni kuss
@jaegtoer: "Ha valaki nem működik együtt a magyar közigazgatással, az is elmehet a picsába, és ha abban a picsában bombáznak, lőnek, akkor oda."

mikor otthon voltam, már akkor sem volt működő közigazgatás...
@Rodeo36:

ugye mijjen kellemetlen, ha ritkán cserélnek ágytálat alattad?
@hacsaturján: esztn a zérzést sem ismerem, milyen az? te ismered?

mesélj kicsi rénbaszó

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
Várjál csak, a másikban olvastam, hogy a magyar szíriai követségnek távoznia kell, mert Asszad tette oda őket?
@Rodeo36:

mi vaaaan? egyátalán nem cserélik?
@Imola Helyesi:
Ja, hároméves hírrel cukiskodnak.
@Sir Bates dö Hól: de attól sem javult meg, hogy elmentél. akkor valószínűleg nem benned van a hiba, de ki tudja.
@hacsaturján: mit kéne zserélni és kinek valamint miért?

brühüyyy

kkkkkkkkkk
@jaegtoer: "Tehát ki kell deríteni, honnan van az utánpótlás..."

Gondolod, hogy a titkosszolgálatok még nem tudják?
@vakapad: "..válaszolta Orbán, mert megtagadják az együttműködést, nem adnak ujjlenyomatot, nem kérnek papírokat.""

óTalán nm sérülétt oko kerítéssel kellett volna fogadni őket, hanem a nyelvükön írt, ne ijedj meg, nem táblás hírdetéssel, hanem szórólappal, amin tájékoztatták volna őket, hogy mi az eljárás rendje, és mire kell számítaniuk azoknak, akik ezt nem fogadják el. Nekik csak a csendes egüttnemműködés maradt fegyverként a gyodára válasznak.

Egyébként ezt a kormányzat sok-sok pénzért fizetett alkalmazottai miért nem érték fel ésszel? Ezért adjuk az adóinkat, a sok szar tanácsadóra? Talán seggbe is lehetne rúgni a szarul dolgozókat, rossz tanácsot adókat.
@dr. jenőke (jenőke):

Aztakurva!

Pedig jöhetnének repülővel is. Mondta a Kósa. Akinek ollan szép nagy gömb van a nyakán. Csak nem fej, mint a káposzta, hanem seggömb.
Pofátlanságban és cinizmusban majdnem olyan már ,mint a gazdája.
@parti_giano:

"_ bonyolult a helyzet:_"

Pedzegetem, pedzegetem.
@dr. jenőke (jenőke):

Mint említettem, -meg kell hagyni, nem szó szerint- a pergőtűzben ész vesztve menekülőtől nem feltétlenül várható el, hogy az oltási bizonyítványát és a bicikli használati engedélyét két-három-négy-tíz becsapódás között magához vegye és nála legyen, és rendszám is stimmeljen a tevéjén.

De az, hogy a magyar kormányzat előbb 'gondos körültekintéssel' fölszámolja a hivatalos szíriai külképviseletet itthon, és utána meg regisztrációs együttműködés megtagadásáról hörög, az elég beszédes képet mutat a futsal- és -Questorballminisztérium szakmai kompetenciájáról.
@Eszter jött:

"_Nem szántam "rosszízűnek" a mondatot._"

Elhiszem:) lábjegyzet nélkül:)
@parti_giano:

"_ezért mondom, mert nem tudom, hogy valaki írja már le, mi a teendő azzal a belépni szándékozóval, aki elutasítja az együttműködést?_"

Időközben kiderült a probléma rafináltabb mint elsőre látszik-látszott, mert nincs szíriai külképviselet Magyarországon, miután kiutasították a szíriai követség akkreditált felhatalmazottjait.

Mondhatni, a magyar külpolitika idézte elő a káoszt, úgymint lábon lőtték magukat, de ezt is a menekültek nyakába varrják matyó és kalocsai öltésekkel a gyöknyelvtan szabályai szerint.

Jelen helyzetre nincs protokoll.
@Sir Bates dö Hól:

Nem tudom mikor volt az a mikor, de közigazgatás azért működött 2006-ig, csak itt nincs szabad fegyverhasználat, ami kikényszeríthetné az optimális eljárási mechanizmusok kialakítását, és a kisebb vagy akár nagyobb anomáliák felszámolását. A te eseted elég egyedi lehetett ha egyszerűbb és célszerűbb volt saját egyéni protokollt rögtönözni.
@látjátok feleim szümtükkel:

"___
@jaegtoer: "Tehát ki kell deríteni, honnan van az utánpótlás..."

Gondolod, hogy a titkosszolgálatok még nem tudják?___"

Nem gondolom.
@jaegtoer:

Akkor meg mit kell kideríteni, ha nem is zavaros?
@látjátok feleim szümtükkel:

Nyilvánosság, nyilvánosság, nyilvánosság.

Minden titkos, és a színfalak mögött zajlanak az üzletek.
@jaegtoer: még szerencse, hogy az esetem egyedi:-)... ha generális lenne, akkor most szírül beszélnék;-)... de ti is, mind...
@Gábris szomszéd: Ez ugyanaz az iszlám, amelyet Vona a kultúra utolsó reményének nevezett?
Csak azt magyarázd már el nekem, hogy palesztinok miért nem menekülnek ide milliószám, se Izraelből, se a megszállt területekről.
@jaegtoer: Az ENSz beavatkozása az orosz vétó miatt nem megy.
süti beállítások módosítása