Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.19. 09:24 Fabius

Lesz Fidesz - MSZP nagykoalíció Zuglóban?

Címkék: zugló méltatlanság várnai lászló

Feszítő kérdés, de közel nem alaptalan. Elvégre az "ellenség" közös, a magát béna figyelmetlenségével támadható helyzetbe hozó Várnai László tört elég borsot mindkét oldal orra alá. De viszonya polgármester urunkkal és az LMP-vel sem felhőtlen, szóval bármi bármi megeshet. Még az is, hogy megalakul a nagykoala, meleg tenyér csap meleg tenyérbe, és Várnait méltatlannak nyilvánítják.

Kinek kell egy kezelhetetlen, időzített bombaként flangáló faszi a közgyűlésbe?

varnai_1.jpg

Mármint kinek kell azokon kívül, akik őt beszavazták oda? Édes kis cukiság lesz, ha a Papcsák érában méltóvá vált - muhaha - helyi Fidesz kezdeményezésére a többiek lelkesen bólogatnak, Lacinak a késve - de törvényi határidőn belül - befizetett adóhátraléka miatt mennie kell, mert a voksokban megnyilvánuló választói akarat gyengébbnek bizonyul a sehol máshol, de Zuglóban alkalmazni szándékozott bürokratikus szabályozásnál.

Aszongya a hírek, hogy két verzió játszik ma délelőtt:

1: Simán méltatlannak nyilvánítják és passz. Ezt az a Fidesz kezdeményezte, akinek egyrészt semmi baja az ilyesmivel, ha házon belül történik, mint Pomázon. Másrészt a méltóságukat az elmúlt négy évben Pusztai ügyekkel és Mazsuzással alapozták meg többek között, amikről mi választók az országgyűlési és önkormányzati választások alkalmával is kimutattuk, mennyire díjazzuk.

2: Várnait nem találják méltatlannak, felkérik a kerület országgyűlési képviselőjét (TóCsa) , hogy a Nagy Büdösben kezdeményezze a hiányos törvény módosítását. ( a pomázi Fidesz szerint: „a nullás igazolásos rendszer anomáliás”) Érdekes lesz figyelni, hogy a baloldali összefogást vezető TóCsa, az ennek hasznát élvező Karácsony mennyire lesz lelkes mikor az abba be nem csatlakozó Várnai sorsáról kell dönteniük.

Érdekes lesz már csak azért is, mert nem egyszerűen csak egy képviselő sorsáról, de a választói akaratáról is dönteni fognak. Márpedig közel négyezer szavazatról van szó, és akkor csak azokról beszéltem akik elmentek választani és úgy érezték, kell egy ügykurkász, nyughatatlan Várnai a kerületnek. Szóval hölgyek-urak, kezeket a gombokra és lássuk mekkora a mersz, leszarjátok-e a mi akaratunkat a jól felfogott saját érdekeitek miatt.

 

 

190 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr887282943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz nem akar átláthatóságot Újbudán 2015.03.19. 16:06:06

2015. március 19-én ismét üléseztek a kerület képviselői. Két ellenzéki párt próbálkozott saját előterjesztéssel, az LMP és a Jobbik. A Fideszes képviselők úgy akadályozták meg, hogy napirendre tűzzük (egy hónap múlva) ezeket a fontos vitatémákat, hogy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Zuglóban is.
A fidesz is kerül néha csapdába, a zuglói többség miért ne kerülne?

www.stop.hu/belfold/orban-csapdaba-kerult/1310329/
www.agrarszektor.hu/allattenyesztes/egyeb/lincshangulat_a_hortobagyon_hiaba_adott_utasitast_orban.4697.html

"Körülbelül 40 ezer anyajuh és 4-5 ezer szarvasmarha elhelyezése és takarmányozása került veszélybe, mivel a nemzeti park pályázatain olyanok szereztek földeket, akik nem foglalkoznak állattartással és csak a területekre járó uniós támogatásokhoz akartak hozzájutni – állítja Rezes Gábor. Szerinte a nemzeti park összesen 65 ezer hektár földet hirdetett meg, amelynek kétharmada jutott „illetéktelen”, nem állattartással foglalkozók birtokába. A területek elvesztése különösen hatvan gazdálkodót érintett, akik együttesen 10-15 ezer hektártól estek el. A károsultak ma Váncsod határában "spontán összejövetelen" adtak tájékoztatást a helyzetről."

Zugló választóiból kinézhető a lincshangulat?
Eközben meg passzív embereket tudott megszólítani a Jobbik.

www.atv.hu/belfold/20150317-zavecz-tibor-eb/
tényleg nagy baromság ez a koma rendszer így. ahogy a képviselők oktatása is az volt. az a legszebb, hogy pont a fideszesek rugóznak ezen.
@látjátok feleim szümtükkel:

Lincshangulat nem lesz. De hangos nemtetszés kifejezés biztosan.
@Gábris szomszéd:

Hmm. Nemtom szoktál-e azon gondolkodni, hogy ha a szocik házi véleménykutatója hasonlókat mond a baloldali tévén, az nem egészen a Véletlen Műve lesz.

Ha nem megy segítek: a "baloldali szavazók felrázása Tapolca előtt" népszínművet teccő látni, szerintem még pár felvonásban.

Ne vonjál le messzemenőt, bármilyen jól esne is.
@Fabius: Én messzemenőt? Dehogy vonok. Amúgy meg tegnap is voltak itt olyan vélemények, hogy legegyszerűbb a bukásuk akkor, ha netán hatalomra kerülnek. Szóval tessék csak drukkolni nekik. :)
@Fabius:

"Nemtom szoktál-e azon gondolkodni ...."

Hány éves vagy, királyfi?
És még hiszel a mesében?
@Gábris szomszéd: Ez nagy valószínűséggel jó gondolat, esély nincs rá, hogy a jelenlegi felállás gyengítené a jobbikot.

Kivéve egy esetben: ha megnő a kabát és s jobbik úgy gondolja, hogy elkezd politizálni, saját magukat megbuktathatják.
@habakuk000: Én meg az egyéb "ellenzéket" nem értem. Napok óta az a "vezető téma" a médiában, hogy van-e SS-tetoválása a Jobbik tapolcai jelöltének vagy nincs? Nem értem a taktikát. Ebbe az SZDSZ egyszer már belebukott.
@jöttem:

Ha figyelmesen olvasod Fab ritka megjelenéseit, akkor tudhatod, hogy a "nemtom" kezdetű mondatai az udvarias terelés mintapéldái. Tudja:))
Gyorstalpaló ellenzékieknek. :)

BAFTA-díjas film a 83 éves, háromszor Nobel-békedíjra jelölt professzorról, akitől a diktatúrák rettegnek, és akinek "A diktatúrától a demokráciáig" könyve alapján számos országban buktattak meg diktatúrát erőszakmentes forradalommal.

youtu.be/HrRYw8jeRl0
@Fabius: "Lincshangulat nem lesz."
kár
Van tisztességes és tisztességtelen korrupció, de ami Magyarországon van, az tisztességtelen

Jávor István korrupciókutatót még a NAV is beperelte, amiért korruptnak nevezte az adóhatóságot, de az oktató nem vonult vissza, szerinte még a hatályos magyar jogrendszer is korrupt, a hatóságok pedig összejátszva, a felelősséget elkenve tesznek tönkre magyar cégeket.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F03%2F19%2Fvan-tisztesseges-es-tisztessegtelen-korrupcio-ami-magyarorszagon-van-az-tisztessegtelen%2F
@Gábris szomszéd: mit nem értesz rajta? Hülyék, nincs ezen mit érteni.

itt is csak nagyon kevesen vesznek komolyan téged, egy jóízű nácizással le vagy tudva, oszt jónapot.

(reagálnod nem kell, az vagy)

és ajánlom a figyelmedbe a fidelitas sajtótájékoztatót a provokátorokról... én elhiszem, hogy valóban nem érzed, érzitek, milyen szellemet szabadítotok, szabadítottatok ki a palackból, de ha már kiszabadult, nincs isten, aki visszahajkurássza.

Hullám, egy német film, érdemes egyszer megnézni
hmmm

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. fegyverével és egyenruhájában tejesített szolgálatot biztonsági őrként Varga Zoltán az OTP egyik budapesti fiókjában. Közel egyéves munkaviszony után „közös megegyezéssel” elbocsátották, és akkor derült ki, hogy papíron olyan alvállalkozó cégeknek dolgozott, amelyekről addig nem is hallott. A bíróság 4 millió forintot ítélt meg neki a kirúgásért, amit azonban nem a fantom alvállalkozóknak, hanem az akkor még Pintér Sándor tulajdonában álló Civil Zrt.-nek kellett kifizetnie. A biztonsági cég nem hagyta annyiban, három évvel a jogerőre emelkedés után, 2013-ban a Kúriára vitte az ügyet, ahol érvénytelenítették a cég számára kedvezőtlen ítéletet.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2010-ig Pintér Sándor vállalkozása volt. A céget belügyminiszterré való kinevezésekor milliárdos áron eladta, de a tulajdonosváltás nem csökkentette a Zrt. iránti keresletet. Az Orbán-kormány hivatalba lépése után annyi állami intézmény, önkormányzat, bank és állami és magáncég fordult megrendeléseivel hozzájuk, hogy megtriplázódott és 16 milliárd fölé nőtt az éves árbevétel, és mára a legnagyobb forgalmú őrzésvédelmi vállalkozás lett az országban. Hiába nőttek azonban óriási tempóban a megrendelések, a cégadatbázis szerint az alkalmazottak létszáma nem lépte át a 150-et.

index.hu/belfold/2015/03/19/pinter_sandor_cege_civil_biztonsagi_szolgalat_vagyonor/
@habakuk000: a fidesz ugyan úgy ágyaz meg a széljobbnak, mint annó a hortiék
@habakuk000: Nem vagyok az de tényleg felesleges rá reagálni, főleg, hogy ez a nácizós tempó egyre inkább kontraproduktív. Én nem ebbe az irányba mennék, mert így még több szavazójuk lesz :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem ők ágyaznak meg igazán, hanem inkább az elmúlthuszon, amiben elég hangsúlyosan ott vannak a cocik meg a libek is. Én ezzel kapcsolatban mindig ezt a TGM eszmefuttatást szoktam ajánlani.:)

"Sokan elmondták, hogy mi a baj a fasizmussal. Én most fogok arról néhány szót szólni, hogy mi a baj az antifasizmussal."

youtu.be/6gSx5pJAZm4
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elgondolkodtam azon, hogy az úttörőtáborban annak idején én is ugyanilyen vadbarom lehettem-e, mint ez a két szép szál fiatal.
Valószínűleg ugyanolyan lelkes a vasgyűjtésben, mint ezek a mostaniak a provokátorgyűjtésben.

Én nem emlékszem olyan történetre gyermek és ifjúkoromból, hogy nekünk belső ellenséget kellett keresgélni.

A katonaságnál mondták el csak, hogy figyeljünk a kémekre, és ne meséljünk illetékteleneknek a haditechnikáról, amin aki mondta, az is jót mosolygott, ugyanis a hajnali munkába menők által kitaposott ösvény az álcázott technikánk mellett húzódott a gyakorlótéren.
Ez mondjuk hozza magával a következő gondolatot, hogy van az, hogy még véletlenül se keresett meg senki, hogy jelentsek a szakasz vagy üteg tagjairól, de szerintem mást sem, nem nagyon volt mindennapos az orbán féle történet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Gábris szomszéd: Angyalnak ebben van részigazsága, bőven benne vannak a többiek is.

A nácizás kontraproduktivitásának bizonyítására azért nem vállalkoznék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

az előző neked is ment, mert észre sem veszik, hogy nincs "határ" közöttük...
borzalmas!
@guma: ha válaszhatnék, akkor inkább a Timur és csapata, de ha igazán választhatnék, akkor leginkább Adam Bahdaj Hipciája és Kubusa.:)
@habakuk000:

nem választhatsz! ezt dobja az élet, ha körülötted meghülyülnek az emberek!

tulajdonképpen erre akartam reagálni:

"elgondolkodtam azon, hogy az úttörőtáborban annak idején én is ugyanilyen vadbarom lehettem-e, mint ez a két szép szál fiatal."

szerintem ezt a szintet nagyon kevesen érik el, még ha lelkes kis "vadbarom" is az illető.
legtöbb ember ezt óvódás korában kinövi...
@Fabius:

Azért egy kis lincs sem árt néha.:D
@guma: tudod, ebben az a borzasztó, hogy a visegrádi többinél, a baltiaknál nem ezt dobja, pedig semmivel sem kevesebb történelmi lezáratlan konfliktusuk volt, van, s rosszabb feltételekkel indultak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez egy szenzációsan jó írás. És nagyon igaz. Kár, hogy arról nem tud(?)/szól a kutató, hogy ez már a rendszerváltás előtt is működött, majd egyes területeken a gyakorlat megváltozott, van ahol javult a helyzet, van ahol ( igazságszolgáltatás, közbeszerzések ) romlott.

A jogalkotás pedig az utolsó öt évben nagyon oda tette magát, bár erről én ez idáig nem gondoltam, hogy ez a korrupció.
@habakuk000: ha már szóba került, a 20-as 30-as években, ott volt a szélbal is, üldözve és előzetes tetteivel is, amik ismételten kellettek a megágyazáshoz. Én csak arra utaltam, hogy az oroszlán részét a megágyazásnak a hortiék csinálták.

/közbevetem a mai nap jelentőségét is, mert ugye az alaptákolmány szerint is fontos nap a mai, nem utolsó sorban a történelem hamisításnak is/
@guma:

"sugd_be_jelentsd_fel_a_provokatort_ujjaeleszti_ezt_a_fidelitas"

Ebben a legszomorúbb, hogy ezt fiatal emberek kívánják bevezetni, akik már nem abban a rendszerben születtek, nőttek fel. Bár az emberi idétlenség határtalan, és kortalan.
Ezek szerint ez a kor még nem az a kor, ahol ez már nem működik. Vajon a fidelitásnak mi jelenti a demokráciát? Öreg nyanya a szemkisavazással?
@habakuk000:

Magyarország 1944. március 19-én elveszítette „állami önrendelkezését” – írja hazánk jelenlegi Alaptörvénye. Bár Magyarországot a második világháborúban az első román-szovjet betörés csak 1944. augusztus 25-27-én érte Marosvásárhely közelében, akkor már öt hónapja szenvedett az idegen megszállás alatt. A német megszállással új korszak kezdődött Magyarország második világháborús történetében: az 1918-ban elnyert teljes szuverenitás és függetlenség pontosan hetven évvel ezelőtt ért véget, és csak 1990-ben sikerült visszaszerezni újra.
"Az Orbán-kormány hivatalba lépése után annyi állami intézmény, önkormányzat, bank és állami és magáncég fordult megrendeléseivel hozzájuk, hogy megtriplázódott és 16 milliárd fölé nőtt az éves árbevétel, és mára a legnagyobb forgalmú őrzésvédelmi vállalkozás lett az országban. Hiába nőttek azonban óriási tempóban a megrendelések, a cégadatbázis szerint az alkalmazottak létszáma nem lépte át a 150-et."

Teccik érteni?

A legnagyobb forgalmú őrzésvédelmi cégnek az alkalmazotti létszáma nem lépte túl a 150 főt. Gondolom ők voltak a főnök-meg a helyettese. No de akkor ki őrzött és védett?

Szerintem a legjobb az, hogy a fegyvertartási engedélyeket az a rendőrség ellenőrzi, akinek a Pintér a főnöke. No akkor hogy is lehet, hogy egy cég alkalmazottja más cég engedélyével tartott fegyverrel őriz? Ügyészségnek nincs valami ellenőrizni valója e témában? Vagy esetleg az országgyűlésnek nincs e témában kérdése?

index.hu/belfold/2015/03/19/pinter_sandor_cege_civil_biztonsagi_szolgalat_vagyonor/
"Egyetlen mentségem, hogy egyszerre siettem és nyerítve röhögtem az M1-en."

Mondta tota w. arpad, aki ellen tüntetést szerveztek.:D

index.hu/kultur/media/2015/03/19/tota_w._arpad_bejegyzese_ellen_tuntetnek_a_hvg_elott/
@látjátok feleim szümtükkel:

a jereváni rádió szerint tótavé felbérelte a szoci gőgöst, hogy a spontán tüntetőket egyenként lődözze le a légpuskájával.
@látjátok feleim szümtükkel: a vicces az, hogy ezzel gyakorlatilag a kormanyra huzzak ra a rasszista jelzot, nem totaw-re, mert totaw-nek eszebe nem jutott, hogy a kozmunka egyfajta munkaszolgalat ciganyoknak:-D

de a kormany es sameszei - koztuk a lungodromos tuntetok is - gyakorlatilag ezt allitjak.
Váradi hogyan reagálta le mindezt?
Érdemes lenne őt is hallani.
Szokott ő jönni, most elmondhatná személyesen, hogy mi a stájsz foroghat a coci-narancsbolsi elvtársi összefogás káposztalével töltött vízfejében, ott az oktondiaknál.
@ausländer Sipi: @hacsaturján: farkas flórián a híd a munkába program első sikeres vállalkozását láthattuk.
@parti_giano:

ha ez így van, akkor ne monnyon le! ha meg nem így van, akkor monnyon má le valaki, mer hiányérzetem van.
Hosszas vita után titkos szavazáson 12 igen, 4 nem, 5 tartózkodással méltatlannak találta a testület Várnai képviselőt. A rendelkezésre álló infók alapján lehetett volna szerintem is megengedőbben tartózkodással szavazni annyira rossz és többféleképpen értelmezhető a törvény, én inkább igennel szavaztam főképp morális alapon. A rendelkezésre álló információk alapján alaposan feltételezhető, hogy Várnai képviselő több éven keresztül több százezer Ft. köztartozást halmozott fel amiről szerintem bizonyíthatóan tudhatott, de ezt soha nem tüntette fel a vagyonnyilatkozataiban, véleményem szerint ez okirat hamisítás, s ezért lemondásra szólítottam fel. Ebből külön eljárás lehet. A méltatlanság kapcsán a végső szót 8+30 napon belül bíróság fogja kimondani (amennyiben fellebbezésre kerül sor)

A választói akaratot a képviselő testület határozata csak akkor írja felül, ha az érintett nem fellebbez a bíróságra (8+30 napon belül születhet bírósági döntés) vagy ha nincs ugyan fellebbezés, de a kormány hivatal is szabályosnak találja. Egyébként a CZE listán szerzett mandátumot, így ha a jogorvoslati eljárások után is változatlan a döntés, akkor a listán következő jelölt, vagy akit az egyesület megjelöl, az lesz képviselő.

Ebben az esetben a szavazat megoszlás és vitában elhangzott álláspontok után úgy vélem, hogy nem volt nagykoalíció, túl nagy a szórás.
@Gábris szomszéd: Putin gazda remélem befizette utánatok a cselédadót?!Futja rá az ellopott 200 milliárdocskából.
@parti_giano:

naná, majd pont magának kezdem el magyarázni, hogy mitül van tenisz könyököm.
@Toportyán Zsóti: Én is remélem. Nehogy már a küszöböt kelljen rágnia a gyereknek. ;)
ellenben, ha ijjesmit óvas az ember gyereke, akkor azonnal ki is fexik:

hvg.hu/enesacegem/20150319_Ezt_ellenorzi_a_hatosag_a_vasarnap_nyitva

magyarország, én így szeretlek!
(eccer láttam egy nagyon hüje rozmárt, de ez mán télleg túlzás.
@hacsaturján: teniszkönyök? múltkor még jégkorongcsuklót emlegetett. olyan lesz már, mint a szili katalin, eltéveszti a munkahelyét is.

cink.hu/vannak-jo-szocialistak-is-szili-katalin-a-minisztereln-1692356538
@hacsaturján:

Lesz még itt kötelező Békekölcsön is.
Beosztják ezek a pénzünket, nem kell attól félni.
@Gábris szomszéd: ez kb 2018ban is ìgy lesz ha a jobbik addig erősödik.
Fabius!
Most nincs türelmem átolvasni az előttem lévő x hozzászólót x*y hozzászólással, egyesek akár y üres locsogását, ami nem a témához tartozik.
Egyet kérdeznék meg: most akkor tartozik,vagy nem. Ha nem, az ki fog derülni, kell hozzá egy adófolyószámla, ha tartozik és a törvény hatálya alá esik, akkor pont Várnai lenne a kivétel?
Úgy olvastam, munkaügyi-közigazgatási bírósághoz fordul, ezért azt gondolom, mandátumát, ha bizonyít, vissza fogják állítani. Ha nem... nincs mit hozzátenni. Te szoktad mondani, a törvény mindenkire egyformán vonatkozik. És igen, a megválasztott önkormányzati képviselőre is.
Pintér Sándor cégének kavarásai a bíróságot is megzavarták
DBELO20130315030
Spirk József
Spirk József követés
2015.03.19. 08:02
A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. fegyverével és egyenruhájában tejesített szolgálatot biztonsági őrként Varga Zoltán az OTP egyik budapesti fiókjában. Közel egyéves munkaviszony után „közös megegyezéssel” elbocsátották, és akkor derült ki, hogy papíron olyan alvállalkozó cégeknek dolgozott, amelyekről addig nem is hallott. A bíróság 4 millió forintot ítélt meg neki a kirúgásért, amit azonban nem a fantom alvállalkozóknak, hanem az akkor még Pintér Sándor tulajdonában álló Civil Zrt.-nek kellett kifizetnie. A biztonsági cég nem hagyta annyiban, három évvel a jogerőre emelkedés után, 2013-ban a Kúriára vitte az ügyet, ahol érvénytelenítették a cég számára kedvezőtlen ítéletet.

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2010-ig Pintér Sándor vállalkozása volt. A céget belügyminiszterré való kinevezésekor milliárdos áron eladta, de a tulajdonosváltás nem csökkentette a Zrt. iránti keresletet. Az Orbán-kormány hivatalba lépése után annyi állami intézmény, önkormányzat, bank és állami és magáncég fordult megrendeléseivel hozzájuk, hogy megtriplázódott és 16 milliárd fölé nőtt az éves árbevétel, és mára a legnagyobb forgalmú őrzésvédelmi vállalkozás lett az országban. Hiába nőttek azonban óriási tempóban a megrendelések, a cégadatbázis szerint az alkalmazottak létszáma nem lépte át a 150-et.
Kellett az ember az OTP védelméhez

Az emberigényes ágazatban az alvállalkozók bevonása jelentheti a kulcsot, amely segíthet a költségek lefaragásában.

Emiatt a bonyolult alvállalkozói hálózat miatt kell nyolc évvel kirúgása után ismét bíróságra járnia Varga Zoltánnak is, pedig az egykori biztonsági őr 2010-ben egyszer már jogerősen megnyerte azt a munkaügyi pert, amit elbocsátása miatt indított a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. ellen.........

PINTÉR BÁCSI NEM ZSIDÓ VÉLETLENÜL ??? MERT A ZSIDÓK SZOKTAK ILYEN HÉVVEL HARCOLNI MINDEN FILLÉRÉRT, HA NEM AKARNAK FIZETNI !!!!!

NU, BEÜTÖM ŐT A GOOGLE-BA...OCCT A METApédia majd mesél rula nekem.....:)

ROHADT EGY KIZSÁKMÁNYOLÓ FÓSZER EZ A PINTÉR BÁCSI IS ! NEKI IS NAGYON JÓ EZ A KAPITALIZMUSNAK NEVEZETT IZÉÉÉÉ.....
@kvadrillio: Értem, hogy fel vagy háborodva, miként minden józan ítélőképességű. De, miért is kell egy jót zsidóznod? Mi köze ennek a tényekhez?
@Gábris szomszéd: "Nemsokára a parlamentben is összeáll majd a Fidesz+DK+MLP+Együtt+Maszop nagykoala.
http://www.origo.hu/gazdasag/20150306-meglehet-a-ketharmad-az-iszlam-allam-elleni-magyar-missziora.html"

Ebben speciel jó is, ha összefogás van az ISIS ellen.
Nem lehet azt csinálni, hogy jaaaaj, csúnya csúnya ISIS gyilkolja az ártatlan civileket, elpusztítja az ókori műemlékeket, a keresztény templomokat (meg hozzáteszem a meseteket ugyanúgy rombolja), de amikor érdemben kellene tenni valamit az ISIS ellen, és nemcsak a blogszférában szájkaratézni, akkor meg jaaaj neee, mert az ISIS még a végén megölheti a profi katonai kiképzést kapott katonáinkat.
(nem a mezei kisbaka megy oda, hanem a profin kiképzettek közül 100-150)

Ja, és mielőtt azt mondanánk, hogy semmi köze Magyarországnak a közel-keleti eseményekhez, akkor halkan közlöm: a MOL-nak az iraki kurd autonómia területén vannak olajkútjai.
Plusz: mivel amúgy is a keleti nyitás korszakát éljük, akkor azt sem árt tudni, hogy a kormány új partnerei: Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Jordánia, Irán, Oroszország is az ISIS ellen vannak.

Ha már Ukrajna esetében az ország külpolitikája vergődik és hol ide, hol oda áll, akkor legalább az ISIS-szel kapcsolatban legyünk egységesek, hogy az ISIS ellen mindent meg kell tenni, és még az írmagja sem maradhat meg.
@látjátok feleim szümtükkel: 2001-ben nem is voltunk még EU tagok. 2004-ben pedig a tudjukki volt kormányon. :)
@CSENDES: Mérgezett kávétól véd minket a NÉBIH
MIJAFASZEZ ??? ÍRTJÁK MEGINT A MAGYAROKAT ????? PATKÁNYTETEMES BIO-LISZT UTÁN ????? MÉGISCSAK BETELEPÍTIK A ZS.DÓKAT A KIHALT MAGYAROK HELYÉRE ?????!Index

2015.03.19. 13:54 Módosítva: 2015-03-19 13:54:13

Több mint 8 tonna kávét foglalt le és fog megsemmisíteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), további 12 tonnát pedig még vizsgál, amiért abban idegen növényi anyagokat és mérgeket is találtak. A hatóságnál a D. Kaiser Krone nevű terméke akadt fenn az ellenőrzésen, amelyen 39 különböző kávémárkát kóstoltak végig és teszteltek.

Ennél a terméknél az ellenőrzésnél valami furcsa mellékízt éreztek, a laborvizsgálatok pedig kimutatták, hogy
a termék az EU szigorú határértékénél többet tartalmazott az ochratoxin-A nevű anyagból.

Ez gyakorlatilag egy méreg, amit penészgombák termelnek, és ami hosszútávon komoly egészségügyi problémákat, vese- és májbetegségeket és daganatokat okozhat, ha rendszeresen fogyasztjuk.

A NÉBIH ún. kedveltségi vizsgálatot végzett, amiben kávészakértőkkel és fogyasztókkal kóstoltatták végig a 39 kávét. A hatóság közleménye szerint amúgy a Tschibo Exclusive végzett az első helyen.
És? A Tschibo Exclusive nem zsidó,vagy zsidó, de figyeljünk? Nem lehetsz ennyire idióta. Mit akartál ezzel bizonyítani, főleg a Don Pintér köz által ismert ügyeihez képest.
@CSENDES: TALÁN......MERT KURVÁRA KIVILÁGLIK, HOGY EZ A ROHADT MAGYARORSZÁGI IZÉ.....KAPITALIZMUS, EDDIG MÉG CSAKIS A ZSIDÓKNAK JÖTT BE HARÁCSOLÁSILAG.......ÉS MÁR KURVÁRA UNOM A CSALÁS-SOROZATAIKAT ÁL-BRÓKERIG BEZÁRÓLAG.........
@kvadrillio:

És akkor még ott a chamtrail is, meg a Tévéreklámokba Rejtett Tudatmódosító Szignálok.

Bár tartok tőle, hogy a szimpla piálás több magyart visz el.
@CSENDES: BEÜTÖTTEM ŐT A GOOGLE-BAHHH....HÁÁÁÁT NEM TÉLLEG ZS.DÓ BÁCSI EZ A PINTÉRKE ! :o))) HÁT EZÉRT CSAL ORRBA-SZÁJBA EZ A FÓSZER ÉS GYARAPÍÍTTYA AZ ÖSSZEHARÁCSOLT MILLIÁRDJAIT MAGÁNAK ÉS A ROKONYAINAK ORRVÉRZÉSIG....., MÁSOK KÁRÁRA TERMÉSZETESEN....FELVIZEZETTEN ÉS HOSSZÚLÉPÉSILEG EGYARÁNT !!! MONDJON LE Ő IS !!! NEM FOG HIÁNYOZNI SENKINEK !!!!!
@fehérfarkas: Igen az írmagja se maradjon meg. Most viszont nem akarok nagyon belemenni abba, hogy az tudná a legegyszerűbben megszüntetni az ISIS-t aki létrehozta.

"1. Ha az Egyesült Államok valóban le akarna számolni a terrorszervezettel, azt könnyedén megtehetné egy Szaúd Arábia számára megfogalmazott ultimátummal, amiben követeli, hogy a szaúdiak hagyjanak fel a térségi terrorizmus támogatásával. Ezen felül, ha az amerikai kormány valóban fel akarná számolni a terrorszervezet, a Fehér Ház a szíriai kormányt kellene támogassa, mert ez jelentené a terrorizmus elleni legális harcot.

2. Aa terrorszervezet az amerikai közösségi médiát használja a szervezkedésre, valamint propagandaanyagainak terjesztésére. Ha ez a terjeszkedés valóban problémát jelente az amerikaiaknak, kötelezhetnék a Facebookot, hogy törölje a terroristákkal kapcsolatban álló tartalmakat, ahogy azt számos más esetben is megtették. Tehát a terrorszervezet csak akkor lehet jelen az interneten és az amerikai közösségi médiában, ha az amerikai kormány azt úgy akarja.

3. Párhuzam van az al-Kaida 1980-as években történő megjelenése és Afganisztán amerikai megszállása, valamint az ISIS megjelenése és az amerikaiak szíriai beavatkozásai közt, ami szintén azt mutatja, hogy az amerikai kormány rutinszerűen támogatja a nemzetközi terrorizmust, hogy elérje térségi célkitűzéseit."

www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593

www.globalresearch.ca/u-s-trained-isis-at-secret-jordan-base/5387532

english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13931223001274

alfahir.hu/az_iszlam_allam_az_usa_titkos_hadserege

Tehát először is szétverjük azokat a szekuláris államokat, amelyek - minden negatívumuk mellett is - féken tartották a szektariánus szélsőségeket, majd szörnyűlködünk, hogy a hatalmi vákuumba betörő - nemritkán közvetett vagy közvetlen nyugati támogatással erősödő - valláskárosult militáns barmok mit művelnek - nem csak keresztényekkel, hanem siítákkal, szufikkal, alevitákkal és mérsékelt szunnitákkal is.
Talán, de hülyeség amit gondolsz. Sajnálom, ezeknek nem szükséges semmilyen nációhoz tartozniuk, ahhoz, hogy gyökerek legyenek. Kár ehhez bármiféle felhangot adnod, nézd meg keresztény kurzusunk úr murijait. És látni fogod, ez nem más mint aminek látszik. Még, ha szeretnéd is levetni magadról, ezek bizony NER-társaid, akik hülyére veszik a köznépet, eliminálják a közjót, kifosztják a KEMÉNYEN DOLGOZÓ KISEMBEREKET. Pont.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez alsó polcos bor lesz. abba lapáttal dobáják a kemtrélt.
@CSENDES: kvad a keményen drogozó kisemberek csoportjába tartozik.
@Gábris szomszéd:

Nem újdonság amit írtál és belinkeltél. De ettől még az ISIS ellen harcolni kell. Magától nem fog feloszlani agy pacifikálódni ez a világ több mint 70 országából odament emberalatti véglényekből álló halálbrigád.
@parti_giano: Ahogyna mondani szokták, b-sszunk rá,majd a vezetés megmondja, mit is kell gondolnunk dologról. Ammondó vagyok, mindenki saját agyát erőltesse meg.
FideSZMP nagykoalíció..?

Újabb pár százalék nyereség a Jobbiknak.
Büszke vagyok, hogy huszonöt évet tettem bele abba, hogy a kommunisták „felvizezett, hosszúlépéses” formában se térhessenek vissza – jelentette ki a Házban Orbán Viktor, .......

EZÉRT HARÁCSOLT ÖSSZE A CSALÁDNAK ÉS A ROKONSÁGNAK, HAVEROKNAK 200-300 INGATLANT (FELESÉGÉVEL EGYÜTT),....SOKEZER HEKTÁR FÖLDET......., ÜDÜLŐT....A VILÁGBAN.....SOK-SOK MILLIÁRDNYI SOLYÓSZÁMLÁKAT SVÁJCTÓL LUXIBURGIG.....

...ÉS TASZÍTOTTA NYOMORBA, KILÁTÁSTALANSÁGBA, KIHALÁSBA MAGYARORSZÁG NÉPÉT, MAGYARORSZÁG FALVAIT, MAGYARORSZÁG GAZDÁLKODÓIT.......

MONDJON LE EZ A TÖMEGGYILKOS ADDIG, AMÍG MÉG MEGTEHETI MEGLINCSELÉS NÉLKÜL !!!

FELVIZEZÉS ÉS HOSSZÚLÉPÉSILEG IS.....:o)
@kvadrillio: ..MERT EZ A FASZ ORBÁNKA, 26 ÉV ALATT MÁST SEM CSINÁLT, CSAK HARÁCSOLT ÉS HARÁCSOLT......FELESÉGÉVEL EGYÜTT !
Szép szó
Az Orbán-vagyonok nyomában
Népszava|2006. márc 04. 00:00
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]
Nyolc év oknyomozó munkájával a szerző egy kivételes karrier történetét és azt a mechanizmust mutatja be, amellyel a volt miniszterelnök kiteljesítette az Orbán-vagyonokat. A kötet politikával átszőtt vállalkozások folyamatát tárja az olvasók elé, amely éppen a hatalomba kerülve, s azt követően éri el a csúcsát.
A III. Magyar Köztársaságban eddig hat magyar miniszterelnök működött, de nem volt, akinek jelentős vagyonosodása hivatali idejére esett volna. Az 1998- 2002 között kormányzó jobboldali politikus, Orbán Viktor az egyetlen, aki olyan vagyonnal távozott a hatalomból, amelynek jelentős elemeit a választások előtti utolsó, teljes évben, illetőleg közvetlenül a hatalomból való kikerülése után szerezte meg. A családja tulajdonában álló bányacégek pedig tőkéjüket ekkor sokszorozták meg. (?)

A sztráda, a bánya, Tokaj, Felcsút, Haris köz, Cinege út - kulcsszavak az Orbán család felemelkedésében. (?)

Az uniós tagság legfőbb nyertesei szakértők szerint a nagy földterületekkel rendelkezők lesznek, a legtöbb uniós pénzt a mezőgazdaság támogatott tevékenységei kapják majd néhány év után. Érdemes hát későbbi eladásra is spekulálva összeterelni birtokokat, s őstermelővé, családi gazdává lépve elő igényelni a hazai, majd az uniós támogatásokat. De az ingatlanfejlesztés is nagy üzlet, ha egykor mezőgazdasági területeket vonnak belterületbe, s a bagóért vett földet parcellázzák fel családi és sorháznak. Ha ehhez még az infrastruktúrát is sikerül az adóforintokból odavitetni az állammal, akkor az olyan méretű "véletlen szerencse", ami sokszorosára értékeli fel önmagában a területeket.

Egy baráti jogászpáros időben eszmélt. 1997-ben - bevonva tevékenységébe két milliárdos vállalkozót - belevágott az üzletbe a Fidesz elnökének feleségével. A céget Szárhegy Dűlő Kft.-nek nevezték el. Tokaj-hegyaljai földeket szereztek be a támogatások igényléséhez. Először néhány helyi polgármestert kerestek fel. Kékessy Dezső, a repatriált genfi üzletember Tokaj polgármesterét, Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó jogász ügyvéd barátja, Szász Attila pedig Sárazsadányét.

A Fidesz vezette koalíció négymilliárd forintot szavazott meg az állami Tokaj Kereskedőház (TK) Rt.-nek adott, zömmel szőlőfelvásárlásra fordított törzstőke emeléssel Tokaj-Hegyaljának. A víz által nem veszélyeztetett Alcsútnak-Felcsútnak és öt környező településnek pedig 2,7 milliárdot ítélt oda belvízelvezetésre. Mindkettőt a kormány előterjesztésére. Talán nem demagógia mindezt összevetni azzal, hogy az ország összes borvidéke együtt nem kapott ekkora támogatást, s az ugyanabban az évben az árvíz elsodorta beregi települések támogatási igényét is elutasították. (?)

Családi gazdaságok

Két családi gazdaság is bőven kitelik azokból a birtokokból, amelyeket Orbán Viktor felesége az Orbán-kormány alatt vásárolt meg. Az egyikhez a földek egy részét már a Horn-kormány alatt szerezte meg a Fidesz elnökének felesége Tokaj-Hegyalján, s azt az öt és fél hektárt bővítette tovább újabbakkal - kilencre. A másikra pedig Orbán kormányzása idején tett szert a Fejér megyei Felcsúton. A tulajdonviszonyok átrendezésével átigazította a helyi civil társadalmak életét is 1998-2002 között az a négy év, amikor először került hatalomra Orbánnal a Fidesz.

Tokaj-Hegyalján még be nem látható, de tendenciáiban már jósolható, maradandó változást indított el e ciklus. A rendszerváltó politikus feleségének és barátainak földszerzése és a nagy állami céggel párhuzamos borászati tevékenységének megalapozása évtizedekig ható átalakulást hoz a vidéken. Ami látható, hogy Kékessy-uradalom épül a Bodrog partján. Ennek árnyékában pedig egy bankárnak, Madarász Lászlónak terelgetik össze az egykor ezernyi apró részből állt szőlőparcellákat. A szorgos ügyvéd-barát, Szász Attila segít a földszerzésekben. Ő Orbán Viktor feleségének régi bizalmasa, nyolc éven át üzlettársa a hegyaljai Szárhegy Dűlő Kft.-ben. Ahol együtt kezdett üzletelni 1997-ben Kékessy Dezső, Madarász, Szász és ügyvédtársa, Duda Attila a Fidesz elnökének feleségével, Lévai Anikóval.

Lesz tehát Madarász-birodalom is a jelek szerint, bár lehet, hogy végül jó áron az is Kékessynél köt ki. Ez a jövő zenéje. Előbb-utóbb azonban ez is kiderül.

S hogy mire is jó a moratórium, ami még belátható évekre, 2011-ig tiltja meg a külföldiek földszerzését Magyarországon? Többek között a birtokok elhúzódó összeterelésére, amellyel bárki élhet, ha megvan a lehetősége a szervezett cselekvésre.

Van idő rá, hogy addig garantáltan alacsony áron összegereblyézzék az apró darabokban fillérekért megvehető parcellákat - háborítatlanul.

Az ilyen kis területeket eladó személyek vélhetően tisztában vannak azzal, milyen sokszoros érték a föld egyetlen kézben, s hogy néhány év múltán további felértékelődése várható a külföldiek földszerzési moratóriumának feloldását követően. Szorult helyzetükben azonban nem képesek sem a űvelésre, sem a kivárásra.

Az üzle
@kvadrillio: Az üzlettársak által Tokaj-Hegyalján fölvásárolt vagy Kékessy gyermekei által földcserével 2002 elején megszerzett, összességében több mint 100 hektáros birtok nagyszámú kisparcellából keletkezett. Egyik részük az önkormányzattól nyomott áron megvett földekből állt: Lévai Anikó kevesebb mint két forintot adott az egy táblában található, sárazsadányi birtok négyzetméteréért, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Illetékhivatal szerint ekkor 25-60 forint közöttiek voltak a négyzetméterárak azon a vidéken a szőlő művelési ágban nyilvántartott földek esetében, ami kis híján 5 hektárt tett ki Lévai parcelláiból. (?)

E baráti-üzleti kör nagy földszerző mágusa (Szász) az Orbán-kormány idején egyszerre lehetett magáncég tulajdonos, földfelhajtó és a térség egyetlen szőlővel, borral foglalkozó, meghatározó állami cégének, a Tokaj Kereskedőház Rt.-nek a jogi képviselője is. Nyilvánvalóan jó információi voltak a piacról, a konkurens cégről - amelynek igazgatósági ülésén időnként személyesen is részt vett.

Orbánék felcsúti földszerzője más eset, ő agrárszakember, akinek már voltak földjei, amikor a 4200 hektáros területű állami földet bérlő gazdaság egyik tulajdonosává válhatott az Orbán-kormány jóvoltából. Két héttel azelőtt, hogy az 54 hektár, általa megszerzett felcsúti birtokot Lévainak eladta. A céget kedvezményes áron, támogatott és kétéves halasztott hitelre kapták meg azok, akik a tulajdonosai lettek a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) Rt. privatizációjára létrehozott társaságnak. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) többlépcsős, bonyolult szisztémát dolgozott ki "a dolgozók" vagyonhoz juttatására - a vezérigazgató, az elnök, a menedzsment is e körbe tartozott. A tulajdonos társaság a húszéves futamidejű állami hitel miatt annak futamideje alatt nem változhat - kötötte ki az Orbán-kormány a magánosításhoz. Ám még meg sem kezdte a privatizáló cég a kölcsön első tőketörlesztésének átutalását, máris eltűntek tulajdonosai.

Megjelent a Mammut Üzletközpont vezetője, Kenyeres Sándor és 18 ingatlanbefektető a Talentis programmal. A konstrukció szerint a privatizációra létrejött cég állandó. Az azt birtokló gazdasági társaság tulajdonosaira ez nem vonatkozik. 2003 júniusában állt a nyilvánosság elé a tőkeerős team, amely a háttérből finanszírozta a frissen magánosított HKG működését hiteleivel, mígnem ennek fejében tulajdonába került a részvények 71 százaléka. A "magyar Szilícium-völgy" tervén három éve dolgozó csapat a fejlesztéshez költségvetési és uniós milliárdokat kíván bevonni. A Talentis magánbefektetőkből alakult Terratalent és a Zsámbéki-medence Térségfejlesztési Kht. többségi tulajdonosa lett a kísérleti gazdaságnak, így közösen jutottak a HKG Rt. által megművelt 4200 hektár állami föld ötvenéves bérleti jogához.

A gyanú igazolódott: a HKG Rt. vezérkara csak átmeneti volt. Mivel az állami, húszéves, kedvezményes hitel ideje alatt a tulajdonos nem változhatott, ezért kellett ez a konstrukció. Egy privatizációra létrejött cég, amely állandó, ám tulajdonosai változtathatók. (?)

Felcsút megmenekül a kommunistáktól

A polgári körök összefogása mentette meg Felcsútot a kommunistáktól! - ezt az 1600 lelket számláló település egyik elmúlt években jó helyzetbe hozott embere mondta a 2002. évi önkormányzati választások után. Hogy szükség volt-e "mentési" akcióra vagy spontán is tudják az emberek, mi a jó nekik, nem tudni, ám forrásunk szerint Flier János koordinálta a felcsúti polgári köröket. Az a Flier, akit mára messziről megismernek a faluban - arrafelé ritka a Mercedes.
@kvadrillio: Mindenesetre 2002-ben új polgármester került Varga György személyében a falu élére, akinek korábban kukás vállalkozása is volt, polgármesterré válasz tásáig pedig a Felcsút SE vezetőségében ténykedett. Családi cége részt vett az autópálya-építésben az Orbán-kormány idején.

A szemétszállítás ma is jól megoldott a Fejér megyei kistelepülésen, csak az árát készül a Varga és Társa Kft. a jelenlegi többszörösére emelni a megemelkedett költségek miatt, amitől a felcsútiak már most félnek. (A település első embere és a hulladékszállítást végző cég közötti névazonosság hamis látszatot kelt: mintha a polgármesternek köze lenne a helyi hulladékgyűjtéshez, holott Varga túladott a cégen.)

Jó kezekben vannak a pénzügyek is, az önkormányzati képviselő-testület ötfős pénzügyi bizottságot hozott létre. Döntéshozó lett a sztrádaépítésben már az Orbán-kormány idején az M7-es felújításánál kipróbált cég, a Femol Kft. tulajdonosa és vezetője, Molnár Csaba is, a Felcsút SE elnöke. Ebben a klubban igazolt játékos a volt kormányfő. A sportegyesület fő támogatója Molnár cége, amely palettáját az utóbbi években a kavics- és homokbányászattal is bővítette. Molnár Csaba elmondása szerint a Femol Kft.-nek már bő egy éve nincs közös sztrádamunkája a polgármester családi cégével.

Molnár Csaba mindenesetre mára a tűzoltóparancsnokkal és még három helyi lakossal együtt dönt a település pénzügyeiről. Az óvoda és az iskola önállóságát némiképpen lefokozták, mondván, gazdaságosabb, ha a helyhatóság gazdálkodik helyettük, de akadnak előnyök is. Például az, hogy mára mindenért egy helyre, az önkormányzathoz kell menni Felcsúton, vagyis néhány ember fedi le a helyi demokráciát. A centralizáció nemcsak a helyhatósági munkában, hanem a futballban is bejött, az Orbán-kormány Bozsik-programjának köszönhetően focialközpont lett Felcsút, leghíresebb fia pedig egy alapítványt - a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványt - is létrehozott a nemes cél pénzzel való ellátására. Jelenleg a működtetés nyereségessé tételén fáradoznak. A Deutsch Tamás vezette Ifjúsági és Sportminisztérium 23 millió forintos támogatásának köszönhetően mára a Fejér megyei településen sportolóknak korszerű ingatlanuk van.

A község első embere 2002 márciusában azt közölte, hogy már megvan a he-lye a jövőbeli labdarúgócentrumnak. (Akkor az 1700 lelkes településnek három füves és egy salakos pályája volt.) Az SE működteti a pályákat. A Bozsik-programban Felcsút, Alcsút és Etyek is részt vesz - nyilatkozta 2002 márciusában a projekt felelőse a Magyar Labdarúgó-szövetségben. A Felcsút SE a Bozsikprogram keretében egy ifjúsági focialközpont létrehozására pályázott, hogy a környék fiatalságát odagyűjtse, és meg is kapta a címet. Az Országgyűlés öszszességében 5,2 milliárd forintot szavazott meg az egykori híres focistáról elnevezett futballprogramra, amelyből 2002-ben egymilliárd forint volt lehívható.Óriásplakát is hirdette a Bozsik-programot, a szlogen az volt: "Jövőt adunk az álmoknak."

Az állami támogatással korszerűvé varázsolt felcsúti tornacsarnok kezelői jogát - gazdaságossági okokra hivatkozva - átvette az iskolától a helyi sportegyesület, a Felcsút SE, a fenntartásra az önkormányzat által adott hárommillió forinttal együtt. Egy sportcsarnokot működtessen a sportegyesület - indokolja a lépést a polgármester. (?)

A pályát kiszolgáló két korszerű épület közül az egyik a sportegyesületé, a másik a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványé. Az utóbbi kuratóriumi elnöke a volt miniszterelnök bizalmasa, Mészáros Lőrinc - egy a három-négy tehetős helyi vállalkozó közül. A gázszolgáltatás magánházakba vitelével foglalkozó egykori iskolatárs nem igazán akar beavatni a helyi futball körüli gazdasági viszonyokba, annyit azonban elárul, hogy az edzéseket az alapítvány finanszírozza. Arra a kérdésre, titkos-e az alapítvány gazdálkodása, közli, hogy nem, ám nem nyilatkozik. A szűkszavú vállalkozó mindenesetre a futballegyesület honlapja szerint a Felcsút SE alelnöke. (?)

Az eddigi fejlesztésekben a sztrádaépítő Femol Kft. és a szponzorok pénze is benne van, s újabban az alapítvány is invesztál - nyilván nem lesz könnyű szétválasztani az érdekeltségeket, de bizonyára nem lesz nehéz majd a futballpálya földterületét is megszerezni az önkormányzattól. (?)
@kvadrillio: A helyi labdarúgó-szakosztály mindenesetre ma már egy focipálya és egy sportcsarnok fölött is diszponál (vegyesen folyatva bele közpénzt és magánpénzt). A látványos eredmények ellenére van olyan vélemény is, hogy nem az egész falu gazdagodik, hanem csak néhányan.

Az egyesület gazdálkodásáról pedig csak saját közgyűlése kérdezhet, könyvelése nyilvános helyen nem elérhető, nem ellenőrizhető, miként az SE bevétele, úgy a zömmel idegenből szerződtetett focisták költségtérítése sem.

A nagyszabású álmok itt élnek, Felcsúton a jövő valóban elkezdődött - a Vál-völgyi vízelvezetésre még az igény megérkezése előtt a jobboldali parlament által odaítélt állami milliárdok egy része vélhetően helyi kivitelezők zsebébe is ment -, a lendület viszi az álmokat, a vasútállomással szemben a nagyrétre mesterséges tavat terveznek. "A magyar haza felemelkedéséért végzett áldozatos munkájáért" Felcsút 2001 végén díszpolgárává választotta Orbán Viktort. Az oklevelet a Felcsút Sportegyesület jubileumi ünnepségén adták át az igazolt játékosnak. A miniszterelnök a községben töltötte gyermekkora egy részét és kamaszéveit, futballozni évek óta "hazajár" s pár héttel a díjátadás előtt vett házat és birtokokat Felcsúton.

A választási vereség után az elkerülő utakra gyorsan odaítélt 127 milliárdos beruházás a Széchenyi Pluszból a kézi kiválasztással már korábban csúcsra emelt cégek, a Vegyépszer és Betonút konzorcium bizalmának osztatlan megmaradását célozta a vesztes napokra is. Ekkor az Orbán-bánya tulajdonosai megkönnyebbültek, és fergeteges lendülettel nyílt kavicsbeszállításba kezdtek a Székesfehérvárat elkerülő úton.

A sportpálya tövében az egykori kúria a szerteágazó Vegyépszer holding egyik távoli leágazása, a Pro-Kvóta 2004 Ingatlanhasznosító és Vagyonkezelő Kft. tulajdonába került.*

Egy ideje azt is rebesgetik: futballkollégium lesz belőle, s hogy Felcsúton valójában futballakadémia készül. Nagy a Váli-völgy, jöjjenek a gyerekek bentlakásos futballra! A kúria megszerzését a focicsapat elnöke is fontolgatta, de a 100 milliós felújítási költség elvette a kedvét attól, hogy az ott működött varroda távozásával eladósorba került patinás ingatlanba befektessen. Állítólag az önkormányzat számára sem volt közömbös a központi épület - akárhogyan is történt, végül a magáncég vette meg. A Fő útról nyíló, a futballpályával szomszédos, szemlátomást együttes felértékelődésre ítélt birtokra pedig Orbánéknak még akkor is van rálátásuk, ha a pálya mellett frissen megépült házuk fölső szintjére sem mennek fel. Gazda szeme hizlalja a jószágot, itt már csak a foci épít. (?)

*A Pro-Kvóta többségi tulajdonosa a HírTV-ben 2004 tavaszán jelentős befolyást szerzett Pro-Aurum, amelyet alapításától fogva a Vegyépszer-birodalom fejének, Nagy Eleknek a testvére vezetett. Amikor azonban a cég megszerezte HírTV-beli befolyását, az irányítást rövidesen átadta Töröcskei Istvánnak. 2004 áprilisában a Pro-Kvóta legbefolyásosabb tulajdonosának, a HírTV-t is megszerző Pro-Aurumnak Sárkány Nagy Erzsébet, a Vegyépszer 2002-ben, a kormányváltást követően távozott elnökének a testvére közvetlen irányítást biztosító befolyása alatt állt. Az ingatlanhasznosító és vagyonkezelő cég másik tulajdonosa a Pro B Kft., amelynek egyik tulajdonosa Töröcskei István, de a felcsúti vásárlás idején még ugyancsak tulajdonosa volt nagy Eleknek, a Vegyépszer birodalom fejének a testvére.

nobazdmeg viktorka !
EZ AZ ÁLTALAD KÉPVISELT HARÁCSOLÓ KAPITALIZMUS NE JÖJJÖN VISSZA SOHA TÖBBÉ SE FELVIZEZVE SE HOSSZÚLÉPÉSILEG !!!!!
@hacsaturján:

Azt olvastam, hogy elkanászodtak a jegesmedvék Svalbárdon.

index.hu/kulfold/2015/03/19/jegesmedve_norvegia_svalbard_medvetamadas/

Mi a helyzet? Vagy ez is csak egy libsi álhír, amit Gyurcsány kottájából énekelnek a tudjukkik?
@fehérfarkas: Nézd. Jelenleg még mindíg az USA a világ legerősebb hadserege, Izraelé pedig a térség vezető ereje. Szerinted hány hét kellene nekik, ha tényleg el akarnák törölni a föld színéről az ISIS-t? De ennél is rövidebb idő kéne, hogy a donor országaikon keresztül elkezdjék leállítani a terrokalifátus pénzelését.

De ami ennél is fontosabb az a felelősség kérdése.:(

Wesley Clark: "Our friends and allies funded ISIS

youtu.be/QHLqaSZPe98

Ha pedig érdekel a válasz.

Miért nem tudják az ISIL-t megsemmisíteni?

orientalista.hu/miert-nem-tudjak-az-isil-t-megsemmisitenil/
@kvadrillio: BRÓKERBOTRÁNY ÉS A FOCICSAPATOK TÁMOGATÁSA ! :o)))))))
MONDJON LE AZ ORBÁN-MAFFIA-KORMÁNY !!!!!!
FAB ír majd egy második részt is?

Megfosztották mandátumától Zuglóban Várnai Lászlót

hvg.hu/itthon/20150319_Megfosztottak_mandatumatol_Zugloban_Varna
@jaegtoer: csehek voltak. csak a sorre ment a maci. a kumiszt elisszak elole a helyiek.
@tizma:

Hallom/olvasom igennel szavazott Várnai méltatlansági bohózatában.

Diszkréten érdeklődök, Papcsákot mikor avatják Zugló díszpolgárává.

Amúgy nagyon helyes, hogy méltatlannak találták Várnait, mert micsoda dolog, hogy a hülyéje néhány százezerrel tartozott, amit aztán hülyeségét fokozandó, még be is fizetett, ahelyett, hogy tízmilliárdokat síbolt volna, hiszen a jó polgári körökben ezek az elfogadott nagyságrendek.

Mikor lesz közmeghallgatás?

Addig is jó egészséget.
@parti_giano:

cseh jegesmedvék? menjen már!
@Gábris szomszéd:

No, te nemzetgőzi univerkális szagértő és USA valamint Oroszország specialista - a betolt opusod mellett, igazán nem okozhat gondot a jobbik gazdasági programjának megvalósíthatóságáról ejteni néhány szót költségvetési fejezetenként, az alcímektől eltekintek, bár ott vannak elrejtve az igazán fincsi részletek:)
@jaegtoer: mert? valami bajod van a csehekkel? csak a svalbardi jegesmedve a jegesmedve? diszkriminacio.
@jaegtoer: Ott még nem tartunk, hogy nekik kéne költségvetésdt írni de türelem rózsát terem. Addig max. a korábbi költségvetésekhez beadott módosítókból tudsz képet alkotni a jobbik ilyen irányú tevékenységéről. Ezek az adatok bárki számára elérhetőek a parlament honlapján, így ha minden igaz neked is. :)
@Gábris szomszéd:

Értem. Szóval mégis csak a náci dolgokra izgulsz.
@jaegtoer:

semmi féle elkanászodásról nem volt szó. a jegesmedve kötelességét gyakorolta, amikor bement a sátorba és az ott tartózkodókat fölszólította születési anyakönyvi kivonatuk fölmutatására, amivel igazolhatták volna, hogy a kérdéses időpontban jogosan tartózkodnak svalbárd szent földjén. a gaz multik viszont rrövid üldözés után hátulról mellbe lőtték a szegény macit, mivel egyikük kisbaltát vélt felfedezni annak mancsában. a csoportot azóta már előállítottuk és lampionfényes autodafé keretében kiheréltük. a macit svalbárd népe saját halottjának tekinti.
@parti_giano:

Mert a cseh jegesmedvék eszerint vagy iszákosabbak, vagy csak jobban szeretik a sört, vagy gazdasági menekültek. Tanulják meg, nincs ingyen sör!
@jaegtoer: Ezt egy kicsit másképp látom. A 22 fős képviselő testületből 19-en (akiknek semmilyen tartozásuk nem volt a NAV felé) megtudták oldani azt a hatalmas feladatot, hogy egy hónap alatt bekerültek a köztartozás mentes adatbázisba. 2 főnek két hónap alatt sikerült (akiknek pár ezret kellett még befizetni) Várnainak öt hónap után sem ment ez a feladvány (kb. 33.000 Ft tartozást fizetett, de nem került be az adatbázisba).

Az erre vonatkozó törvény annyira elcseszett, hogy így is lehet értelmezni, meg úgy is. A minősített többségnél szerintem (velem együtt) az verte ki a biztosítékot, hogy látható volt Várnainál több százezer Ft-os tartozás éveken keresztül, amely csak azért csökkent mert folyamatosan elévülés miatt törlődött (kb. 250.000 Ft-t "síbolt"). Tippem szerint 5, nyilvánvalóan bizonyíthatóan 3 év alatt folyamatosan hamis vagyon nyilatkozatot adott be, nem szerepeltette a köztartozását, erre nem is adott magyarázatot.

Összességében majd a bíróság eldönti, hogy mi van, lehet, hogy megsemmisítik a döntést. A Fabius posztjában szereplő összeesküvés elméletben is van valami, de az egész sztori ott kezdődik, hogy túl magas labda lett feladva, a nagy pártok meg törlesztettek, úgyhogy mire ennek a méltatlansági ügynek vége lesz, már kezdeményezik is a következőt, egy okirat hamisítási feljelentéssel kiegészítve. Emellett még ketyeg Várnai "asszonyverős ügye" is az ügyészségen, valamint még az LMP pártalapítványa is keres rajta 300.000 Ft-t, abból is bíróság lesz.

Amennyiben boldog emlékezetű volt polgármesterünk díszpolgárrá avatását kezdeményezi, rám azért ne számítson. Közmeghallgatás talán májusban lesz, nincs még konkrét időpont.
@parti_giano:

szily katinak már megvan a végső helye a mamajev kurgánon.
@jaegtoer: Én nem. Sokkal inkább a műrettegők. :)
@hacsaturján:
.
végső helye?
nagyon mozgékony ez a hölgy.
Nem lehet az emeszpé beépített Kőműves Kelemennéje?
@hacsaturján:

Megrendülten olvastam autentikus és kompetens szerzőre valló tájékoztatását a tragikus esetről. Sejtettem, hogy a galád médiacézárok nyamvadt és ványadt kiszolgálói a rideg tényeket alárendelik a multinacionális karvaly- és nagytőke érdekeinek.
Svalbárd népének gyászában osztozom, a hős Maciról balladát írok, s egy kies zuglói kocsmában több nagyfröccsöt is áldozok emlékére, az imént említett művet alkalmasint megpróbálom megjelentetni a Svalbárdi Harsona kulturális mellékletében, szolidaritásom jeléül az esetleges honort a megboldogult Maci családjának ajánlom fel.
@tizma:

Köszönöm szépen. Érdeklődve várom a fejleményeket.
@hacsaturján: ott tartjak maguk az autonomiat? meg a medvek is megtalaljak.
@kvadrillio: és akkor ezt még nem is láttad? :)

Még azt is Izraelből mondják meg, mivel mehetünk az Eurovízióra: a terrorállam füttyent, a kormány hatósága igazságot cenzúráz.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete úgy döntött, törölteti a gázai áldozatokra vonatkozó feliratot a Csemer Boglárka háborúellenes száma alatt futó háttérvetítésből. Mint ismeretes, hazánk Boglárka Wars for Nothing (Háborúk a semmiért) című dalával képviselteti magát a májusi, bécsi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. A dal nyílt állásfoglalás a világban zajló háborúk ellen, ám üzenete - mily meglepő - nem nyerte el a háborúskodók tetszését.
A Wars For Nothing előadásakor ugyanis a háttérben háborús áldozatokról megemlékező szövegsorok futnak, és egy ízben a következő felirat látszik a lány mögött, utalva az izraeli hadsereg népirtó hadműveletére: "2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek."
Ez a sor természetesen nem aratott sikert, hiszen "csak" a szomorú igazságról beszél. Ilan Mor ezért a Nemzeti Hírközlési- és Médiahatósághoz (NMHH) fordult azzal a "kéréssel", hogy a kérdéses sor ne jelenjen meg a bécsi döntőn. Mor szerint a felirat "kényes politikai tartalommal bír". Mármint az ő szempontjukból. Ez még nem is annyira botrányos, mondhatnánk, hiszen minden véreskezű hóhér megpróbálja elfedni bűneit. Az igazi botrány az, hogy a Ynetews.com információi szerint a "magyar" hatóság egyik illetékes tagja rögvest meg is ígérte Mornak, hogy teljesítik a parancsát, és törlik a gyermekgyilkosok szemét bántó feliratot.

hvg.hu/kultura/20150319_Izraelnek_nem_tetszik_az_Euroviziora_kuld#rss
Megszakítás nélkül működik 89 óta országosan!
@tizma:
Barta úr, annyit szeretnék kérdezni, hogy:
1. mi történik, ha a bíróság Várnainak ad igazat?
2. mi történik, ha az időközi választáson az istenadta nép újra Várnait küldi be?

maradtam tisztelettel
@Secnir: nincs idokozi, a civil zuglo listajarol kerulhet varnai helyere a masodik.
@hacsaturján: "a jereváni rádió szerint tótavé felbérelte a szoci gőgöst, hogy a spontán tüntetőket egyenként lődözze le a légpuskájával."

A bérgyilkosi díjat meg babban fizette:
@ausländer Sipi: "a vicces az, hogy ezzel gyakorlatilag a kormanyra huzzak ra a rasszista jelzot, nem totaw-re, mert totaw-nek eszebe nem jutott, hogy a kozmunka egyfajta munkaszolgalat ciganyoknak:-D"

Nekem sem jutott eszembe, jó hogy mondják, legalább most már tudom/tudjuk, hogy mire való a közmunka.
@hacsaturján:
.
Nem is tudtam, hogy ilyen is van.
Lezáratlan akták – viták a magyar és egyetemes történelemről c. konferencia megnyitó előadásának részlete: Ezoterikus rejtélyek és szenvedély-tévtörténetek

És egy kis kedvet hozzá:
''''A szenvedély-tévtörténetek közé tartoznak a különféle összeesküvés-elméletek: a zsidók, a szabadkőművesek, a fehérek, az ENSZ, a védőoltásgyártók vagy a vegyszert szóró pilóták ármányai. A Magyarországot támadó háttérhatalom, a Mohács óta minden kudarc mögött meghúzódó bankárkaszttól, a zsidónak hitt Fuggereken és a magyar szabadságharcot leverő Rothschildokon keresztül az IMF-ig.''''

''''Tévedés lenne tehát azt hinni, hogy a szenvedély-tévtörténetek csak valós, megoldatlan rejtélyekre adott válaszpróbálkozások lennének. Sok esetben a rejtélyt a szenvedély-tévtörténet mögé utólag kreálják, így lesz belőle ezoterikus rejtély.''''

''''a magyar történelemben nincsenek békésen velünk éldegélő szlovákok, románok, szerbek. Nincsenek továbbá sem bankok, sem nálunk befektető külföldi bankárok. Thököly Imrét kiforgatja törökhódoló szerepéből, hogy szerethessük, Lotharingiai Károlyt pedig kiradírozza, mert idegen, pedig kevés politikai és katonai vezetőről tudunk, aki annyit használt volna Magyarországnak''''

tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=1057555
.
@parti_giano: upsz, az kellemetlen. de az elsőre még nincs válasz, mi van ha a bíróság elküldi az összefogást?
:D
@CSENDES: "Te szoktad mondani, a törvény mindenkire egyformán vonatkozik. És igen, a megválasztott önkormányzati képviselőre is."

Teljes az egyetértésem, csak aztatat nem értem, hogy valahol ( nem jut eszembe a település, a napokban volt a hírekben ) miért nem találta a fideszes többség méltatlannak az alpolgármestert, pedig annak is volt lejárt adótartozása. Vagy mégsem annyira vonatkozik egyformán az a törvény?
@parti_giano:

"Semjén Zsolt arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek, ezért az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek "testre szabott" koncepciót készíteni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség."

Kérdem én: Mi köze Semjénnek, vagy Szilinek az én jövőbeli autonómiámhoz?
Van nekünk saját értelmiségünk. Majd ők összeállítják a koncepciókat. Egyeztetnek, tárgyalnak a többségi nemzet szakembereivel.

Szili sem hely, sem nyelvismerete nincs. MO kormánya, politikusai a határon belüli magyarok sorsával törődjenek.
Lenne épp elég dolguk!
@jöttem: rosszul latod, kedves. atadjuk nektek hamarost, oszt azt viszik ajandekba. two in one. jo lesz, ugye?
@parti_giano: marmint a semjent es haverjait adjuk at, gratis persze.
@parti_giano:

Ne bosszants! Épp elég ideget nyeltem amiatt, hogy Schmitt Pál Rimaszombatban ünnepelte március 15-ét.
Ide is áttüremkednek. ((((((
@jöttem: aham, mert a kulhoni nemzettestvereink adjak ala a lovat. na jo, azok az erdelyiek voltak.
@parti_giano: néha vagy gyakran elgondolkodok azon, hogy miért nem pl. románnak születtem.
mert magyarország egy kalap szar.

444.hu/2015/03/19/lemondattak-a-roman-penzugyminisztert/
@taga20: miert akarsz rosszat a romanoknak? szivtak azok eleget caucescu miatt.
@parti_giano:

Ezek gyártanak maguknak gebét. A Nemzetstratégiai Intézetben már megszületett a nagy mű, Nagymagyarország visszaállításáról.
Minden jel erre mutat.
Köpjetek le, de én ilyen szempontból visszasírom az összes nem Orbán kormányt.
Ők nem ártottak nekünk annyit, mint ezek.
2016-ban választások lesznek Szlovákiában. Pont a magyar kormánynak kell megerősíteni a szlovák nacionalizmust?
@Gábris szomszéd:

Ezt is tudom. De ettől még az ISIS-t el kell tiporni és Szíriát meg Irakot fel kell szabadítani alóluk meg a többi oda beszivárogtatott szélsőségestől/terroristától.
Akik meg támogatták, fegyverezték, logisztikai és titkosszolgálati segítséget adtak az ISIS-nek meg al-Nusra Frontnak, azokat pedig az emberiség elleni bűncselekmény vádja miatt a hágai törvényszék elé kell állítani. Akkor is, ha az illetőt John McCainnek hívják, vagy a CIA igazgatója, vagy az USA elnöke.
@parti_giano: én csak neked akarok rosszat, de jó sokat.
@fehérfarkas: Egyetértek de úgy lenne illendő, hogy azok járnak ebben az élen, akik kitalálták és létrehozták őket.
.
Akinek még van pénze üzemanyagra, és van hozzá személygépkocsija, sürgősen vizsgálja át a pótkereket is.
A fidesz szerint belső ellenség tevékenykedik!
@parti_giano:

Azért ez sem igaz.
"A magyar kormányfő nemrég politikai kommissszárt nevezett ki egy megalakítandó Nemzetstratégiai Kutatóintézet élére, Szász Jenő volt erdélyi politikus személyében. A komoly költségvetési pénzek fölött rendelkező kinevezett vezető semmilyen társadalomtudományos, kutatói múlttal nem rendelkezik, és elképzelései az új – már meglevő hiteles kutatóintézetek témáját bitorolva – zavaros és átláthatatlan célokat követ, a tudományterület deontológiai követelményeitől távol álló projekteket kezdeményez. Ez derült ki a készülő intézmény főnökének több nyilatkozatából is. A legfelháborítóbb mégis a most napvilágra került „kontrollált kivonulásról”, értsd a határon túli magyar lakosság egy részének áttelepítésről szóló „ötlete”.

Ez ellen tiltakozunk, először a romániai magyar társadalomkutatók nevében, remélve, hogy sokan csatlakoznak majd állásfoglalásunkhoz."

hu-hu.facebook.com/TiltakozunkSzaszJenoEllen
@jöttem: Szerintem annak még nagyon sokáig nincs realitása.
@jöttem:

Úgy gondoltam, ez a véleményed nem valós:
"aham, mert a kulhoni nemzettestvereink adjak ala a lovat. na jo, azok az erdelyiek voltak."

Bocs, hogy újra "sikerült" homályosan fogalmaznom.
@jöttem: Egyébként pont ma volt a parlamenti vita a Bethlen Gábor alap beszámolójával kapcsolatban. Voltak érdekes felszólalások és ebben is osztották a fideszt rendesen. :)

youtu.be/3nlsoeLYJYk
@Secnir: Nem lebecsülendő esélye van annak, hogy a bíróság megsemmisíti a döntést, akkor Várnai képviselő marad, - de ahogy fentebb említettem, kezdődik előröl az egész egy újabb eljárással. Várnai közéleti tevékenysége összességében tiszteletre méltó, de annyi jogi és politikai fogást ad magán, hogy az vállalhatatlan.

Az ülésen három verziójú jogi érvelés is volt, a jegyző asszonyé volt a legszínvonalasabb, ő a méltatlansági javaslat elutasítását ajánlotta.

Időközi választás nem lesz, valóban az egyesület kompenzációs listájáról, a sorban a köbvetkező, vagy az egyesület által a listáról megjelölt személy lép a helyére. Jellemző probléma, hogy a listájuk 2. és 3. tagja szintén nem szerepel a köztartozás mentes adatbázisba, pedig kellene, mert külsős bizottsági helyeket töltenek be, ellenük is indulhat eljárás akár...
@Gábris szomszéd:

Egyetértek. Akkor viszont a Nemzetstratégiai Kutatóintézet egyetlen célja a zavarkeltés.
@jöttem:
ugye történelmi tény, hogy a legtöbb besúgás Magyarországon volt a IIVH alatt és azóta a világ első helye világbajnok

brühüyyy

seggbesúg és jő az ellen
@tizma:

Érthető amit írtál. Mindössze azt nem tudni, az önkormányzati választás idején a választók ismerték ezt a méltatlansági cirkuszt?
Vajon helyes az, hogy a választók akaratát a képviselő testület nullázza? Főként annak tükrében, hogy a nav folyószámla könyvelése még most is eléggé sok kívánni valót hagy maga után.
@jöttem: a lovat nem semjen vitte magaval kezdivasarhelyre, ott adtak ala. igy mar erted? a konkret aktust nevesitettem, de mikor neked akarom adni semjent nemzetiszalaggal atkotve, akkor dirrekt szimbolikusan ertem.
@Rodeo36:

Hofi 1992 szilveszterén mondta:

" Heltai Jenő mondta: kis ország vagyunk. Egy csőcselékünk van, azzal kell mindent megoldani. Itt nincsen külön munkásőr, meg külön nyilas, meg külön minden. Nem, be van osztva. Gyerekek, hát legyünk őszinték, a Gestapónak nem volt annyi besúgója - nem tudom, szabad-e mondani, mert az Árpád-sáv nem sáv - szóval elég az, hogy a Gestapónak itt volt annyi besúgója, mint az összes megszállt területen együttvéve. Itt amióta élnek, mindig mindenki csak nyal, nyal, nyal. Mi történt? Hát közben új lett a segg."
@parti_giano:

köszi a magyarázatot. most már értem. ))
A fidel-ittasokhoz
endresy.blogspot.com/2015/03/fidelitas-ostobasag-vagy-ugynoklista.html

majd eccer ők is a fax rossz oldalán tátják a szájukat, oszt jónapot.
@jöttem: bakker, ilyeneket honnan húzol elő?:))
@taga20: te rosszat akarsz nekem? hogy a meszaros lorinc telepen legyel bentlako.
@parti_giano: hogy te legyél mészároslőrinc.
@parti_giano: nagyvonalú leszek, rendben:))

más. róla mi a véleményed?

hvg.hu/kultura/20150319_waszlavik_interju
@látjátok feleim szümtükkel:

Az önkormányzati törvény "méltatlanságos" módosítása 2014. okt. 12.-én lépett hatályba, nagyon új dolog ez, nem ment át a köztudatba, nincs kialakult alkalmazási gyakorlata. Viszonylag főbenjáró bűnökért lehet egy képviselő vagy polgármester méltatlan. A szabályozás leggyengébb és eljárás jogilag legkérdésesebb része az, hogy nem lehet köztartozása a képviselőknek, ezt záros határidőn belül igazolni kell, jelen esetben is ez volt kérdéses.

A NAV adó és tb járulék nyilvántartása még elmegy, de nem nagyon tudják szerintem tartani a határidőket. Az önkormányzatok felé fennálló tartozást pedig nem lehet egy helyről lekérdezni, - és még nagyon sok ilyen kérdéses rész van, de ez van érvényben.

Végső soron a bíróság dönt, leginkább ez a garancia, hogy "jogosan legyen felül írva a választók akarata".
@taga20: olvastam. furcsa mukso, gazember. nekem tul sok volt az, hogy allandoan hamvast es kodalyt hozta a sajat gondolatai helyett. azert a verolex ott volt.
@parti_giano: ott volt, de például ez kiverte nálam a biztosítékot.

www.youtube.com/watch?v=kaTf7BiQAeY
@parti_giano: bocs, de mennem kell, me szólt az asszony, hogy fürögyek le:)))
@taga20: oregszik, hulyul. vagy oregszik, bolcsebb lesz. tatrai tibusz is fideszes. ez van.
..most latszik igazán, hogy nincsen külömbség a Fidesz, a maszop vagy a jobbik között. Undorító fajta mindegyik!
Ahogy fentebb hivatkoztak Hofira, csal nyalni tudnak...
@Gábris szomszéd:

Délelőtt, mikor még elérhető volt, többször meghallgattam. jó kis dal volt. Remélem, apa még sokáig fog zenélni. Témája lesz bőven.
@Gábris szomszéd:

A képviselő úr többek között sérelmezi az idén Romániában betiltották a Székely szabadság napját.
Azért jó tisztában lenni a betiltás okaival:

"A 2014-es marosvásárhelyi programokra mintegy tízezren mentek el, és egy demonstrációt is tartottak. A tüntetők városközpontba való bevonulását dulakodás kísérte, a „Székelyföld nem Románia!”, „Vesszen Trianon” és hasonló jelszavak skandálása pedig tovább fokozták a feszültségeket. A román hírcsatornák által készített felvételeken ráadásul egyértelműen beazonosíthatók a Magyarországról érkezett, közismert szélsőjobboldali párttagok és pártvezetők is.

György-Mózes Árpád hasonlatánál maradva, a felvételeken látható fekete egyenruhás, árpádsávos zászlókkal hadonászó, csendőrökre támadó csőcselék sokkal jobban emlékeztetett az Iszlám Állam hordáira, semmint egy történelmi eseményről kegyeletteljesen megemlékező uniós állampolgárok sokaságára. A román hatóságoknak tehát lehetett némi igazuk, amikor az incidens kapcsán kitiltották az országból a Jobbik, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg és az Új Magyar Gárda néhány képviselőjét. Az is teljesen érthető, ha Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea idén nem kívánta viszontlátni a békés lakosságot megfélemlítő randalírozókat, így biztonságosabbnak látta betiltani a tüntetést."

www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=sikerult-ujra-verig-sertenunk-roman-szomszedainkat
OFF

Úgy tűnik, hogy még egy 15 éves gyerek is jobban teljesít a teljes magyar külüggyel szemben ami a keleti nyitás témakörét illeti:

"Patai Anna ment, látott és győzött. A Megasztár 15 éves énekese úgy döntött, hogy (tavalyi év után) idén is indul a legnagyobb tehetségkutató versenyen Japánban. Még a dalt is japánul adta elő (ajánljuk a zsűri arckifejezéseit, aranyat érnek): "

velvet.hu/gumicukor/2015/03/16/odavannak_a_japanok_a_megasztaros_patai_annaert/

ON
@jaegtoer: szerintem is sikeres lehetne szíjjártó, ha kínai nyelven, dalolva adná elő a keleti nyitást pekingben. meg előttem van a felcsúti pajtakaszting, ahogy orbán mondja neki: petikém, benned van az x faktor!
@jöttem:
Bár szerintem Szili említésre sem méltó, de Pupu sem tudta szó nélkül hagyni:
www.pupublogja.hu/2015/03/szili-katalin-karrierje.html
@parti_giano:
szendamondja.wordpress.com/2015/03/19/ifj-gespicli/
"Innentől kezdve már érthető szinte minden. Az nevezetesen, hogy a komplett Maffiának már annyira nincs “szabadon felhasználható” pénze (lévén bedöglesztették a gazdaságot … is!), hogy immáron saját magukon, pontosabban annak bizonyos szegmensein is “takarékoskodniuk” köll. A Simicska-média “kiesése” okán Legfőbb Propagandaforrásnak szánt “m1″, a “jóhírtelevízió” például azért omlott össze mindössze másfél nap alatt, mert az idén 80,5 milliárd(!) forintból garázdálkodó gazdálkodó MTVA többségükben havi százezer forintos, úgynevezett “szociális ösztöndíjjal” fizetett gyakornokokat foglalkoztat. Pedig ennyi pénzből telhetne akár profikra is. De nem, mert már annyi mindenkit köll “kifizetni”, hogy szinte alig jut már a “régiek” apanázsára is."
És az önkéntes III/III a legolcsóbb: ingyen van!
@jöttem:
Pedig nem is gyűlöletkeltő, csak "méltó" kifejezése az undornak a kdnp-t és semmilyen-tömjént baszódtató dal!
"Magyarország Kormánya ezúton értesíti kedves népét, hogy a Történelem Urával közös koprodukcióban a mai napon Napfogyatkozást rendez.

A Napfogyatkozást megnyitja Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke, és felszenteli Semjén Zsolt teológus, okleveles exorcista. "Na ugye, most sem süt, hát csak jobb az atom!" címmel tudományos előadást tart L. Simon László a napenergia veszélyeiről és hátrányairól. A Nap felszínén szerzett élményeiről rendez lakossági fórumot Pataky Attila érdemes művész, majd Orbán Ráhelné Tiborcz István adja elő "Napfivér, Holdnővér és más rokonok" című dalművét Vidnyánszky Attila rendezésében, végül pedig Matolcsy György tartja meg nyilvános akadémiai székfoglalóját, "Miért több a mi hatvan százalékos napfogyatkozásunk a Feröer-szigetek 97 százalékánál?" címmel."
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150320_Nemzeti_Napfogyatkozas?s=hk
www.napi.hu/magyar_gazdasag/vasarnapi_zarva_tartas_kiszivargott_a_ngm-tanulmany.595178.html
"Tíz-tizenötezer ember elbocsátásával jár a vasárnapi boltbezárás elrendelése, és a munkájukat elveszítők jó része később sem fog tudni elhelyezkedni az ágazatban - állt az Orbán-kormány megrendelésére az NGM-ben 2011-ben készült, ám sohasem publikált hatástanulmányban, amely a pró és kontra érvek elemzése után "nehezen támogathatónak" tartotta a korlátozást. Az NGM becslése szerint a forgalomcsökkentésből adódó áfakiesés, a megszűnő munkahelyek miatt a társadalom egészét terhelő kiadások, továbbá a kieső járulékbevételek összességében 50 milliárd forintos lyukat ütöttek volna a büdzsén -"
@kekex: Repedések a NER közigazgatásában, hogy előkerült ami nem is készült el?:-))
Ez nem a youtube-n vagy a facebookon van, ezért nehéz lesz letiltani:
nepszava.hu/cikk/1051696-baszodjon-meg-a-nepszava---igy-uzent-nekunk-a-kozmedia/
@CSENDES:
Lehet, hogy azon a repedésen mást is kifúj majd a szél?
@kekex: Alig kellett rá négy évet várni.:-))
"Az az információ az ujkurir.blog.hu-n jelent meg, hogy a pillanatok alatt híressé vált "feljelentgető" amúgy 5 trafikkal rendelkezik, persze nem ő, hanem testvére. És akkor most lepődjünk meg kicsikét."
nepszava.hu/cikk/1051641-ot-trafik-a-fideszes-spiongyakornok-csaladjanak-birtokaban/
Tényleg meglepődtem. CSAK 5?
kard.blog.hu/2015/03/20/hol_az_a_ket_pofon_a_szelsosegeseknek_viktor
" Mozdul -- menekül -- a Fidesz jobbra, csak nem veszi észre, hogy ott már vannak. Márpedig a náciknál nácibbnak lenni elég nehéz, és ebben van pár év lemaradásuk a Jobbikkal szemben. Ami aggaszt a dologban, hogy a kormányzati kommunikáció a mai napig szinte észre sem veszi a szélsőjobb erősödését. Miért?

Talán mert tudják, hogy a négymillió szegény országában rohadt nehéz lesz kifogni a szelet a szélsőségesek vitorlájából. Igen, helyette talán egyszerűbb odafurakodni melléjük, végül is ha marad ez a 3% 2018-ban, még kormányon maradhatnak. Ha viszont nekimennének a Jobbiknak, még az is lehet hogy elveszítenék a saját választóik egy részét."
@parti_giano:

ez az autonómija vagy mijafranc svalbárdon, svalbárdiul rénvészt jelent, ekkor a rének mekkergülnek, egymásnak rohannak és a ne sírj, ne sírj kossuth lajost éneklik minden egyes március idusán. nu, pont ezér gondojjuk mink, itten svalbárdon, hogy az északi nyitás káros mivolttal rendelkezik irányunkba, ezért minden egyes jegesmedve lelövését a "basszon egyedül a magyar kokaska" program elleni terrorcselekménynek nyilvánítottuk, míg a "főni hüje" c. opuszt mán az óvodás korú púpos fókák is jáccva éneklik.
@jöttem:

én mán eccer (többször jártam üzleti ügybe rimaszombaton (is), kedves város, jegyzém meg mellékesen, van (vót? ) ottan nagy gyár, az igazgatója magyar, a főmérnök meg szlovák (ők határoszták meg önmagukat, mindketten magyarul), nos, a magyar igazgató akkora komenista vót (ezér asztán nem is lehetett vele érdemben tárgyalni), hogy a főmérnök úr kért érte elnézést). semjén kollega azóta sejtésem szerint csak rontott a hejzeten, jóllehet (gondolom) suránybe be sem merné tenni a lábát.
@hacsaturján:

Te nagyon-nagyon........túltoltad a rénkumiszt:)))))
Hívjátok meg Szilit, kárt nem fog okozni, és IQ-tesztet se töltessetek vele.
@hacsaturján: ahogy elnézem, maguk hrabal és capek műveit építették be a svalbárdi alkotmányba, némi norvégos beütéssel.
@parti_giano: ez magyarázza a jegesmedvék támadását is a cseh naplesők ellen.
@hacsaturján: surányba nem, de a kérdés az, surányiba mit tesz be?
@parti_giano:

asztat én nem tudom mer nem értek hozzá egy betevényest se, viszont surányba található a matica slovenska kígyófészke, ahol naponta semjént reggeliznének a tót atyafijak. (mellékesen megjegyzem, ottan található a lektöbb röhögős szlovák, akik váltig bírják éltetni a szlovák-svalbárdi testvériséget. mékhogy a hüje csehek, nonemáááá!)
@Orica Középföldi:

az élő istenre esküszök (má másoccor ma reggel), hogy időtlen idők óta csak érlelem a rénkumiszt, viszont ruca egy kedvem van.
@hacsaturján: a napfogyatkozástól lehet, ottan fenn Svalbardon nem szokott hozzá ojjan fényességhez, mint amit dicső vezírünk fókuszál a felcsúti műfüves edzőpálya gumireszelékeiből, így aztán a Nap 2/3-nak eltakarásával derék holdunk biztosította Önnek a setétség komfortérzetét.
@habakuk000:

teccik tudni, itten nálunk, a hűvös északi fertájon másképp működik ez a napfogyatkozásos izé, ugyanis itten félévente van féléves napfogyatkozás, ijjenkor vagy látunk napot vagy az aurora borealist, vagy nem látunk napot egyátalán, ami persze nem aszt jelenti, hogy valamennyien téli álmot alszunk, mint a mormota, mer ojjan sincs nálunk. ami pediglen a kegyedék kétharmados akadémiáját illeti, az nálunk még a rénálom kategóriájába tartozik, vagyis nem ettünk meszet.
@habakuk000:

eszt pediglen az imént olvasám, má ne is haraguggyék kelmed, mink itten, svalbárdon nem értyük a tréfát, viszont bagyon is kedvejjük:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150320_Nemzeti_Napfogyatkozas
@hacsaturján: átérzem én a svalbardi reménytelenség szivárványos sóvárgását at itthoni ezeréves szentkoronankban megtestesült a világ szivekent dobbano minden civilizált nép által irigyelt népünk fényes üstökösei által vezérelt NER szolgáltatásai es útmutató intézkedései iránt, ám tájékoztatom, hogy holmi bolsilibsisiccki sajtótermékeknél nevezett szenny olvasása nem alkalmas remekeink megismerésére.
a napot kormanyunknak egyáltalán nem kell ellopnia, mert az a mienk, időtlen idő óta, mielött meg oseink az első gyököket kiejtettek Vona nemes ajkaikkal.
javaslom a hamis próféták helyett a Fidelitas langlalkű, ám a néphez közelálló Fidelitas bölcs ifjú vezetőinek karizmatikus csillagunk munkáját támogató dolgozatainak olvasását.
@habakuk000:

a klimaváltozás rejtéjei követkesztében mintegy 3000 éhes jegesmedve áll rendelkezésre a neristák, fideltasisták és egyéb nyikhajok mekkfelelő fogadására, tekintettel arra a tényre, minthogy "ne finnyáskoggy margit, így is úgy is szar lesz belőlük".
@hacsaturján:

én meg az igazi hacsaturján vagyok tokkal, vonóval.
nemtom, ez vót-e mán:

//indavideo.hu/video/Baszodjal_meg_KDNP_1
Lesz nagykoalíció:amennyiben kirúgják a KDNP-t a kormányból.
süti beállítások módosítása