Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.10. 08:39 Fabius

Karácsony Mikulás céget osztott

Címkék: zugló mutyi mikuláskor is karácsony

Tudjuk rég, hogy a Mikulás a kurvák védőszentje is többek között. Legfeljebb az új, hogy a politikai kurváké is. Akár hogy is, Karácsony Mikulás úgy érezte Zugló eltétényiévásodásának legjobb ellenszere, ha önkormányzati cégeket és a velük járó sarzsit tömködi a pártok ablakba biggyesztett szaros gumicsizmájába. Kiegyezéskereső Gergő igazságos volt, jutott mindenkinek szinte minden:

- A Sport és Rendezvényszervező Kft. lett a Fidesz konca, ide gyűlt pénzt felvenni a zuglói jobboldal színe java: Bátki László, Cseke Vanda, Tildy Balázs stb, és hogy a testületből kiszédült, de az elmúlt ciklusban hűségesen szolgáló jobbikos Markó "Hejjes-sírás" Elemér se maradjon konc nélkül, ő is beülhetett a felügyelő bizottságba.

- A Városgazdálkodási Zrt. és a Közbiztonsági Kft. lett a szociknak jutó zuglói csecs. Utóbbi vezetője egy olyan ember lett - Kovács Csincsák László - akinek csókosfizető rutinja nyilván elengedhetetlen kelléke a zuglói önkormányzatnak. Őt, illetve a kinevezését se polgármesterünk - Karácsony - se alpolgármesterünk - Szabó Rebeka - nem szavazta meg, így adva a pikáns bukét a bulikának. Remélem egyszer majd elmesélik milyen érzés volt TóCsa szuszogását hallani a fülükben, leheletét érezni a tarkójukon, miközben minden kívánságát teljesíteni kellett a szocialista oligarchának. Lehet majd hüppögve magyarázni, fiatalok voltatok és kellett a pénz, meg hogy a politikai petting egy ilyen szakma.

karacsony_1-animated.gif

Feltéve, ha lesz még aki kíváncsi lesz erre.

De jutott cégvezetői állás az Összefogás képviselő Garay Klárának - Cserepes - és FB hely két LMP tagnak, hogy a teljes lefedettség meglegyen. Majdnem sikerült is megoldani mindent, csak Várnai meg a Civilzugló maradt ki a bulikából, mert aki nem lép egyszerre, annak nincs csecs estére, oszt'jónapot. Ellenzéki kerületvezetés mellett is kifizetődőbb lenne a pofa súlyba állapot ezek szerint. Az erre törekvés annyira kedves, a szemben álló felek nyilván értékelik is. Ami a tiétek oda FB-be nem delegálunk senki kíváncsit, hozzánk ti nem küldtök senkit, Várnainak és a zuglói civileknek meg lófasz a seggébe. Fasza kis ciklus lesz, vágjunk bele!

(mai gifet a 444-ről loptam)

334 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr936971487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kelet felé menekülnek az országból az ukránok - már épül a műszaki határzár 2014.12.10. 10:39:16

Gáz, áram, élelem nincs, szögesdrót, vizesárok, taposóakna lesz Ukrajna keleti határán. Uniós pénzen épül az ukrán műszaki határzár. Ukrajna lesz az új Észak-Korea, amire a saját eszméit ha kell, akár erőszakkal is terjesztő Nyugat már az áldását is ad...

Trackback: Horváth András volt NAV-os hazudott, vagy csak nem bontott ki minden részletet? 2014.12.10. 10:35:33

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: én kérek elnézést, hogy a megválasztása után, bíztam benne és ennek hangot is adtam itt!:(
Előzőleg még Karácsony ezt találta mondani:

"A kulturális intézményvezetői posztok kötelező megpályáztatásának eltörlésével a Fidesz nyíltan beismerné, hogy az igazgatók kiválasztásánál a szakmai felkészültség helyett a politikai szempontokat akarja érvényesíteni - közölte Karácsony Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel. ...

Karácsony Gergely közleményében azt írta, az LMP továbbra is kötelezővé tenné a pályáztatást, sőt nyilvánosságra hozatná az összes intézményvezetői pályázatot.
Az LMP szerint pályázatot azért érdemes minden esetben kiírni, hogy a munkaadó minél szélesebb körből választhasson jelöltet, és hogy a potenciális vezetőknek mindenképpen világos elképzeléseket kelljen letenniük az asztalra, míg a szakmai bizottság véleménye azért szükséges, hogy a szakmailag legalkalmasabb, legrátermettebb jelölt kerülhessen a pozícióba. Ezt elsősorban szakmai tapasztalatok, érvek alapján lehet eldönteni, amelyeknek egy politikus nem feltétlenül van birtokában - hangsúlyozza Karácsony Gergely.
Az LMP képviselője úgy véli, "a sokat hangoztatott politikusi felelősség nem azt jelenti, hogy valaki hűbérbirtoknak tekinti a kulturális intézményeket, hanem azt, hogy a legmegfelelőbb embert bízza meg azok vezetésével".

Mára meg...
Na, a politikusokat tényleg ne kezeljük emberként.
A "kofa" szó sokkal passzentosabb rájuk, persze nem a jó értelemben.
nem tudom ki ez az ember, de inkább díszitsen fenyőfát.
@punkfrog:
Papcsáknak csiklandozni sem kell a talpát, anélkül is rázza a röhögés.
Zuglóban 10 éve egyetlen normális alternatíva van, a Jobbik. Ugyanis őket nem veszik be a többiek.
De legalább,majd nem lopnak annyit....:))
Egy kicsit túlzást azért ezt Karácsonynak tulajdonított osztogatásnak tulajdonítani szerintem. Minden önkormányzatnál az önkormányzati cégek felügyelőbizottságának tagságát a pártok delegálják, az önkormányzatban meglévő arányuknak megfelelően. Pont az lenne a gond, ha nem így lenne. Az csak jó, ha ilyen helyek jutnak az ellenzéknek is, hisz így gyakorolhatnak kontrollt az önkormányzat vezetése felett. És ez bizony akkor is szükséges, ha, mint jelen esetben Zuglóban, a polgármester köre a szimpatkusabb, és az ellenzéket kívánjuk a fenébe.
@frob: Milyen Jobbikról írogatsz? Markó Elemér egy másik Jobbikból került most be egy fb-ba? Gondolom, Czeglédi Jani sem tudott róla...) Már bocs...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A fentiek közül melyik kulturális intézmény? Ezek az önkormányzati feladatok ellátására alapított gazdasági társaságok...
@Fedor: mintha azt írná Varánusz, hogy "Ami a tiétek oda FB-be nem delegálunk senki kíváncsit, hozzánk ti nem küldtök senkit...", vagyis egyik a másiknak nem vájja ki a szemét, saját magukat ellenőrzik...szóval hogy is van ez a "kontroll"? nem téveszted össze az azonos című filmmel? :) Egyébként Zuglóban melyik oldal az ellenzék? És ki ki felett gyakorol ilyenformán kontrollt?
@Fedor:
Ja, csak ott érvényes ez akkor?
Máshol bőven megfelel a "mutyi"?
OKÉ! Értem...
@Fedor: A Cserepesház Kht. Az egy kulturális intézményből jött létre az papcsák-érában. Abban igazság vagyon, hogy ilyenformán nem vonatkozik rá az idézett Karácsony nyilatkozat. Legfeljebb elvárható lenne, hogy pályáztassanak, ha már kultúrszakmai ügyről van szó. De a sport és rendezvényszervezés se OKJ-s rutint kíván. (Nem tudom, Bátkinak milyen végzettsége van, lehet, hogy ehhez a feladathoz bőven elég.)
Szóval, ha jól értem, az fáj kedves Várnai Laci, hogy neked nem jutott hely egyik FB-ben sem?
:/
jééé?! hát a nem fidesz is ugyanazt csinálja? azért vannak meglepő dolgok ott Háccsó Hátasztánban.
Ahogy Hofi mondta: "Szavazz rááám! Anyádból hajadont csinálok!! Csak szavazz rám!"
25 év tapasztalata sem elegendő...
ötven forintos kérdés:

mit tenne a szerző karácsony helyében? (kérem svalbárd példakénti felhozatalát mellőzni szíveskedjenek!)
@Fedor: Ja, ja! Zuglóba korán megjött a Jézuska. Amihez a Karácsonynak van a legkevesebb köze...
@Fedor: már aki. Zuglóban a rohadás Kutaliknéval kezdődött, Weinek pedig rátett egy lapáttal. Most ugyanebből az akolból idetelepedett Karácsony. Egyik kutya... meg a másik is. A Papcsák-féle hulladéknak pedig megfelelő táptalaj ez az erkölcsi rohadás, ami Zuglóban 35-40 éve jelen van. Az összes többi együttvéve nem okozott a kerületnek annyi kárt, mint a szadesz-lmp vonal egyedül.
@HgGina: Rohad az egész ország. Szombathelyen a fidesz a maszoppal közösen túrta ki a jegyzőt mondvacsinált botránnyal. Ott is megvannak a helyi, "pártfüggetlen" kiskirályok, meg gondolom Zuglóban is...
Lehet más az Együtt-PM.
@hacsaturján:

"Néhány nappal a zuglói önkormányzati választás előtt a Magyar Narancs megkérdezte Karácsony Gergelyt, az Együtt-PM jelöltjét, hogy mit tenne az első polgármesteri napján. Karácsony ezt válaszolta:

„Az első dolgom az lesz, hogy leszereltetem az önkormányzat bejáratánál a beléptető rendszert, hogy bárki be tudjon jönni, mint a Papcsák-korszak előtt. Hétvégenként pedig meg fogjuk nyitni a zuglói polgárok előtt Papcsák Ferenc wc-jét, ami egyfajta korrupciós múzeumként üzemelne, így mindenki meg tudja tekinteni a Papcsák-korszak termékét.”

Karácsony plasztikus szavai itt arra utaltak, hogy Papcsák Ferenc tavaly 1  263 940 forint közpénzből mosdót építtetett az irodája mellé. Bár a fideszes városvezetés tagadta, az ellenzék szerint csak a polgármester és a jegyző használhatta. A Blikk azt írta, hogy ebben a mosdóban még a vécépapír is puhább, mint a mezei dolgozók vécéjében. A titokzatos budit Zugló vezetése annyira védte, hogy még lefotózni sem engedte, mondván, nem számít közérdekű adatnak."

444.hu/2014/12/01/karacsony-gergely-zuglo-polgarmestere-ket-dolgot-igert-egyiket-sem-tartotta-be/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201412
.
VAN ILYEN IS ZUGLÓBAN:

123- 1037/2014. számú előterjesztés
Nyilvános ülésen tárgyalandó!

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 63/2011. (XII. 21.) önkormányzati rendeletének elfogadásával 2012. január 1-jétől 2012. december 31-éig terjedő időszakra kommunális adó fizetési kötelezettséget állapított meg a Zuglóban építmény- és telektulajdonnal rendelkező magánszemélyek jelentős részére nézve.

Javasolom a Képviselő-testületnek, hogy az alábbiakban részletezettek mentén vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a 2012. adóévben és az azt követő években az önkormányzati rendelet alapján befizetett kommunális adót milyen feltételekkel, milyen időtartam alatt lehetséges visszatéríteni az adózók számára.

(kb. 30 000 fő adózó befizetéseinek, tartozásainak legyűjtése, határozatok hozatala, könyvelés, postázás stb.)

Határidő: a Képviselő-testület 2015. januári rendes ülése
.
Örüljetek, hogy nem "náci"! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Papcsák Ferenc pedig azóta többször felhívta a figyelmet arra, hogy 2 milliárd forint plusszal adja át Zugló kasszáját"

Azért van bőr ezeknek a fideszes tetveknek a képén. 4.7 milliárd adósságot "konszolidáltak" nekik előtte bazmeg! Zugló 20. volt az országos listán:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezek_az_orszag_legnagyobb_penznyeloi_meglepo_nevek_a_listan.584502.html
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

teddy klotyója alapján kikalkulálva, mink svalbárdiak a hóba szarunk, így asztán még az arany wc kefe sem dominálhat.
marad az ötven forintos kérdés.
.
Van zuglóban meglepetés is:

TULAJDONOSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁG TAGJA:

Szatmáry-Jähl Angéla
.
Hát ő meg ki?
Itt megtudod:

444.hu/2014/11/11/kamugyanus-szervezet-allt-ki-a-vasarnapi-zarva-tartas-mellett/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az, ha önkormányzati cégekbe dleegálnak ellenézki felügyelőbizottsági tagokat, pont, hogy a mutyi ellen hat. Mint ahogy az is, hogy Karácsonyiék elfogadták azt a rendeletet, amelynek köszönhetően Zugló az első olyan település Magyarországon, amely megfelel a korrupcióellenes civil szervezetek által kidolgozott „ezaminimum” elnevezésű követelményeknek.
@Krutzifix: "Egyébként Zuglóban melyik oldal az ellenzék?"

Zuglóban a FIDESZ az ellenzék, nem?

A posztot meg én úgy értelmeztem, hogy a vezetőkről szól főképp. Elég kizártnak tartom, hogy a fideszes vezetésű cégeknél ne legyen baloldali fb tag, és fordítva. Ha valóban így lenne, az tényleg gáz lenne, de nem vagyok annyira ismerős Zuglóban, nem ismerem a részleteket.
@Fedor:

Szép is lenne, ha igaz lenne... de ugye ez Orbanisztán?

Várnai blogján pedig a részletek:

"A Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft ezentúl Bátki László ex fideszes képviselőnek hoz havi 550 ezer Ft profitot. A cég amúgy teljesen felesleges, jellemzően a megszüntetése már nyáron is napirenden volt, hisz a Lantos pálya MTK-hoz kerülésével mára csak egy sportpálya üzemeltetése maradt, az meg Városgazdálkodási Zrt részlegeként simán működhetne.

Ehhez képest úgy tűnik a cég lesz a Fidesz káderdűlője, kifizetőhelye - vagyis inkább marad továbbra is. ( a cégnek számlázta Rátonyi ex polgármester négy évig a tanácsait, ide tették a fideszes rokonokat) A cég Felügyelő Bizottságába is meghökkentő módon csak fideszes potentátok kerültek. FB tag lett: Cseke Vanda, Tildy Balázs, Erdős Réka, (Erdős Dóra fideszes képviselő testvére), Fülöp István, Kozma Zollee (eddig a Búvó patak egyesületével kapott pénzt a közösből a ker. fidesz NBII-es játékosa.), és Markó Elemér ex Jobbikos képviselő. A "puritánság jegyében", ahogy polgármesterünk mondotta volt, az eddigi 120ezer Ft helyett a tagságért 130 ezer forint jár, míg az elnök már 160 ezret vihet haza havonta. Mindezt a fele funkcióját elvesztett Kft-ben évi két-háromszori ülésezésért.

A Közbiztonsági Non-profit Kft igazgatói posztját egy ex MSZP-s képviselő, Kovács-Csincsák László kapta, melyért bruttó 550 ezer Ft összeget vesz fel havonta. Állítólag a céget eddig sikerrel vezető Steiner Attilát is megtartják...

Meghökkentő módon Karácsony polgármester és Szabó Rebeka alpolgármester nem szavazta meg az igazgatót, így most egy olyan ember vezet egy önkormányzati céget, aki nem bírja a polgármester bizalmát. A halk elhatárolódás nem jó másra, mint önigazolás, felelősség elhárítás. Bizarr szavazatukat nem tartották indoklásra méltónak. Csincsák Laci kinevezése jól mutatja, máris mennyire akarattalan, mennyire az MSZP túsza a polgármester, és a jövőre nézve rossz előjel, hogy milyen helyzetekben fog engedni még.

A cég FB-jébe az MSZP közeli civil egyesület vezető Módos Béla, Bicskei Bence MSZP, és Markó Elemér került be. (Úgy tűnik a kerületi Jobbiknál csak két ember kereshet pénzt, a többiekre a munka marad) Az Fb tagokat ezentúl havonta 80e Ft illeti, míg az elnöknek 100e Ft jár majd.

Lecserélték a Filharmónia Non-profit Kft FB tagjait is, Kertai Katalin (MSZP), Kovács Miklós (Fidesz) és Porvay János (LMP) fogják ezentúl havi 80 ezerért az udvari zenekar költéseit ellenőrizni. Zenekarvezető nem akart senki lenni.

A kerület közművelődéséről gondoskodó, kultúrházait üzemeltető Cserepes Kulturális Non-profit Kft élére Garay Klárát tették. A 64 éves, nyugdíjas biológiatanár az Összefogás képviselő-jelöltségéért és a Civilzugló jelöltségből kiugrásért kapta ezt a jutalomfalatot. Az előző igazgató még 495 ezerért, az új politikai kinevezett már 550 ezerért üldögél majd a valós munkát végző régi igazgató fölött. Az FB tagok száma háromra csökkent, a honorjuk viszont 80e Ft-ra emelkedett. Szutorné, Kassay Orsolya és Kovács Brigitta szerencséltettek.

SzMSz ellenesen, az utolsó percben hozták be a Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt vezető váltását. Ide az MSZP sokáig a pettyesmúltú Feigli Ferencet erőltette, végül a PM tiltakozását látva egy MOL-nál felnőtt regionális kereskedelmi vezető CV-jét osztották ki a helyszínen. Kérdésre kiderült, a 34 éves fiatalembernek semmiféle tapasztalata nincs önkormányzati szférában, önkormányzati cégekkel, mint ahogy a városüzemeltetés, ingatlan gazdálkodás, épület felújítás, fenntartás területe is új lesz számára. Hát nem tudom. Nem lehetett volna pályáztatni, keresni egy sikeres városgazdálkodással rendelkező kerületi cégtől egy rutinos vezetőt, aki át tud hozni sikeres mintákat?

Az évi kb. másfél milliárddal gazdálkodó, mindig problémás cég felügyelő bizottságába Sógor László MSZP-s képviselő került (átlépve ezzel az 500zres bruttót) Pelyva György, Speisz András, Varga Csaba MSZP-t képviseli, "ellenzékinek" a konfliktuskerülő Horvai Ákos került be, ő az LMP pénzügyi igazgatója. 4-1, már ha az LMP ellenzéknek tekinthető. Hát így nem fognak kiderülni a mutyik az tuti. Fideszes nincs az Fb-ben."

Nem szabad óccsójánosnak lenni, az tény...
@Fedor:

A kulcsmondat:

" a Fidesz káderdűlője, kifizetőhelye - vagyis inkább marad továbbra is. ( a cégnek számlázta Rátonyi ex polgármester négy évig a tanácsait, ide tették a fideszes rokonokat) A cég Felügyelő Bizottságába is meghökkentő módon csak fideszes potentátok kerültek."

Hát ez az én olvasatatomban nem annyira a "mutyi ellen hat".
Persze én tévedhetek is...
A Mikuláshoz. A mai szegény lányokat ki fogja megmenti az elk.rvásodástól? Szörnyen kevés volt az a 23 800 forint, de most az is megszűnt! A Fidesz megszüntette a rendszeres szociális segélyt! Azaz a az önkormányzatok hatáskörébe utalta a döntést, és a fizetést is, ami majdnem ugyanaz.
Ilyenre a rendszerváltás óta még nem volt példa, ha jól tudom.

Karácsony esetével bebizonyosodott az ellenzék újabb tehetetlensége (b).
a) Az ellenzék nem tudja a kormányt leváltani. (ezt eddig is tudtuk)
b) Az ellenzék nem tud a korrupciós-törvénytelen ügyekben hatékonyan fellépni, ha "bent van". (ez Fabiusnak most jött át ezek szerint)
c) Marad a c, miszerint a bent lévő ellenzékiek később jók lesznek tanúnak, mikor szemtanúk vallomására lesz szükség a népbíróságokon ...
A poszt első felét nem nagyon vitatom, úgy néz ki, hogy a Weinek korszak működési modellje alakul ki újra, annyi különbséggel, hogy Karácsonynak még annyi mozgástere sincs egyelőre, mint Weineknek volt.

Egyébként azt javaslom mindenkinek, hogy ne kizárólag Várnai kollega információi alapján alakítson ki véleményt, mert az csak egy szelete a valóságnak. A Fidesz - MSZP összeborulás előtt egész jó ajánlatokat kapott a Civil Zugló is, Várnai teljesen légből kapott elképzelései miatt nem lett semmi az egészből. Tanúsíthatom, hogy Tócsa és Karácsony részéről megvolt a megállapodási szándék, sőt még a Civilek részéről is meg lett volna, ha részleteiben tudnak arról, hogy miről tárgyalgatnak Várnaival, mert nem szokása agyon informálni a híveit. Az alap probléma az, hogy Várnait mindenki megbízhatatlannak tartja, mivel soha nem tart be semmilyen megállapodást, - így öt év után a kötelező körökön kívül ennek következtében nem is nagyon akar megállapodni vele senki.

Mivel a Civil Zuglóban sok jó szándékú és valóban civil lokálpatrióta van, ezidáig egy szintig kiálltam mellettük. A héten azonban újabb stációba került az LMP pártalapítványának és a Civil Zuglónak az elszámolási vitája úgyhogy én is feladtam...
Zuglóiak!
Végre normális polgármestert akartok?

Költözzetek Angyalföldre ;)
Ezek után csodálkozunk, ha az emberek nem bíznak a politikusokban??!!!
Eh!
Nem értem.
@tizma:

Köszönöm. Már éppen civil zuglós akartam lenni. Nagyon sajnálom a 'történéseket', de úgy tűnik egy tárgyilagos tájékoztatást írtál.
Várnai igazán örülhetne, hogy legalább a Környezetvédelmi bizottságnak a tagja lett.
Aki a kicsit nem becsüli... :D
Mindig a védteleneken csattan az ostor.

"Ötmilliárd forinttal kevesebbet költ az állam a megváltozott képességű emberek foglalkoztatására jövőre a költségvetés tervezete szerint. "

444.hu/2014/12/10/milliardokat-vesz-el-a-kormany-a-sulyosan-serultektol-a-mozgaskorlatozottak-egyesuletenek-vezetoje-szerint/
@tizma: "Várnai teljesen légből kapott elképzelései miatt nem lett semmi az egészből."

Néhány példát meg tudnál esetleg velünk osztani ezzel kapcsolatban?
Kb. igen.:D

Két hatalmas öngól után összeszedte magát a fidesz kommunikációs csapata, hogy lőjön egy minden korábbinál hatalmasabb, hálószaggató öngólt.

valasz.hu/publi/meg-annal-is-nagyobb-a-baj-a-fideszben-107435
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha csak fideszesek vannak benne, akkor ez így tényleg gáz.

Viszont megnéztem a valasztas.hu-n a zuglói eredményeket, és úgy látom, hogy patthelyzet van, ugyanannyi a fideszes képviselő, mint a baloldali, így Karácsonynak nincs többsége, nem tudja mindig érvényesíteni az akaratát, max. jelzi nem egyetértését egy nem szavazattal, mint ahogy fentebb írva is vagyon. Azért ez árnyalja a képet. Elég szerencsénten szituáció ez így, de ez is csak arra utal, hogy nem Karácsony mutyizik, max. nincs mindenhol lehetősége ellene tenni.

Nem akarom én itt elvtelenül védeni Karácsonyt, ha valami konkrét mutyi kiderülne róla, én se sírnék utána. De egyelőre én továbbra is azt látom fontosabbnak, hogy sikerült átvernie az információszabadságról szóló rendeletet, amely konrétan a korrupció ellen hat.

Karácsony alig 2 hónapja polgármester, ne temessük el kapásból, mert nem tett ennyi idő alatt csodát, pláne ne olyan ember vádjai alapján, aki nemrég még az ellenfele volt a választásokon.
gyönyörű, de mit is vártunk egy ilyen elvtelentől, mint Karácsony G?
@doggfather: Miért is lenne elvtelen? Pont az, aki betartja a választási ígéretét és az egyetlen polgármester, aki nemcsak aláírta, de el is fogadtatta a civil szervezetek által készített átláthatósági koncepciót.

Nos igen, az önkormányzati cégek vezetését az önkormányzatba került pártok döntik el. Ez olyan nagy csoda? És Várnai egyetlenként nem írta alá a korábbi megállapodást, most meg csodálkozik, hogy kihagyják? Már az is meglepő, hogy indulásával a Fideszt támogatta, tehát örüljön, hogy luk van a fenekén. Persze, azt hitte, hogy ő lesz majd a mérleg nyelve, erre nem kiegyezett Karácsony az ellenzékkel? Felháborító, tényleg!
OFF

Orbán a V4 találkozón: "Lesz-e Pax Európa vagy visszatérünk oda, amikor Európa sorsa felett nem az európaiak rendelkeztek" - vetette fel a kormányfő, hozzátéve: Magyarország mindent megtesz a Pax Európa megteremtése érdekében."

Erre mondják, hogy mindez hitelesebb lenne, ha Orbán "nem az oroszok seggéből kikandikálva" hirdetné a nézeteit.
Valószínű, hogy még a legelőnytelenebb transzatlanti szövetség is előnyösebb számunkra, mint egy Orbán-féle "Pax Európa".

Bocsánat minden zuglóitól, de a nap híre szerintem az, hogy "Vida perel, Orbán pöröl". :)
Fideszt ki kellett fizetni, annak ellenére, hogy úgy tudom, a képviselőtestületben nincs többsége a narancsosoknak.
Milyen unalmas lett ez a varánusz, amióta nem írok ide.Rugóztak a PISA vizsgálaton, ami eddig is volt csak felül vizsgálódott, bár hatásában eme újabb is inkább felülre hatna.
Meghallgatás? Másik fél?
Érdemes megfigyelni, hogy az önkormányzati választások után milyen harc kezdődik a vezető tisztségviselői és felügyelő bizottsági helyek elosztásáért.
Bevett gyakorlat, hogy az e helyekre kinevezettek pártkatonák legyenek, holott a valódi feltétel a szakmaiság kell, hogy legyen.
Amennyiben a pártok delegáltjai foglalják el ezeket a helyeket, az ellentmond a törvényben foglalt elvárásoknak.
A felügyelő bizottságnak a feladata a működés kontrollja, melyben korlátlanul és egyetemlegesen felelnek ellenőrzési kötelezettségük megszegésével okozott károkért. Ezen kívül célszerű, ha minden FB tag tudja, munkájával együtt jár a szakmai jártasság követelménye is.
Nap mint nap hallunk az önkormányzatoknál fellépő korrupciókról, a szabályszerűségi követelmények megszegéséről. Ezzel szemben nem emlékezhetünk olyan esetekre az országban, hogy anyagi vagy bármilyen más formájú felelősségre vonással elmarasztaltak FB tagokat.
Nem szeretnék sarkos lenni, de ezek a megbízások a mesterséges és öncélú javadalmazások érdekében történnek, és pártállásra tekintet nélkül nyomják kádereiket e kifizető helyekbe.
@Nofert Ari:
Ki a fene az a várnai meg az a karácsony?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Ritka alantas dolog az ország energiafüggésének megoldását brutális belpolitkai célokra felhasználni.
@jöttem:
Húha, megint a 444 mondja meg a tuttit jöttemnek
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke, maradjon a verseknél, az világosabb lehet magának. bár.......
@Imola Helyesi:
.
Jenő!
Egyszer már elnéztem, azt hittem pillanatnyi kihagyás volt.
@Imola Helyesi: "Ritka alantas dolog az ország energiafüggésének megoldását brutális belpolitkai célokra felhasználni."

Egyetértünk. :)
@bioLarzen:
A jó lenne nekik, pl. megtudnák, hogy Angyalföldön mennyiért sinkófálták el a telkeket. Pl. az Erste Bankéra különösen kíváncsi lennék, amely ott magasodik Árpádunk hídjánál.Meg mondjuk, miért is hívták ide őket anno?
@hacsaturján:

"__ötven forintos kérdés:

mit tenne a szerző karácsony helyében? (kérem svalbárd példakénti felhozatalát mellőzni szíveskedjenek!)__"

Karácsony helyében megvárnám a Húsvétot, aztán bejelenteném, hogy karácsony helyébe ezentúl a Baál ünnepét teszem, esetleg Astarte-ét. Bár az Innana jobban hangzik és a magyariaknak feküdne is. így is úgy is. már ha... és ha nem mar ...
Na jó, többet nem segítek a kommentelők létszámának emelésében. Maradjatok Bolinál, meg hát, akinél akartok.
@Imola Helyesi: De hát most is írtál, vagy ez ne te voltál? Talán megszállt valami? remek horrorfilm alapanyag lenne.
@Imola Helyesi:

Árpádékat? hívta a radai rosseb.
@jaegtoer:
Hát te biztos , hogy nem hívtad őket, mert a te őseid akkor még akkor valahol máshol kereskedtek a történelemmel meg mással is,.
@Penivaldes:
Hát neked biztos az lenne, reménykedjél.
@Imola Helyesi: na mesélj egy kicsit erről, hogy mikor kezdődött?
@Imola Helyesi: tudjuk Imola te hívtad, írják a könyvek is.
@hacsaturján:
Hát ha magának a nap híre a nulla. hu, akkor sajnálom.De csak reménykedjen. mert ugyebár hányan is olvassák eme reménykeltő naphírt?
@Nofert Ari: Első körben, mikor még nem kapott a helyi Fidesz központi engedélyt az összeborulásra, akkor a minősített többséghez szükséges két szavazat megszerzése kapcsán nagyon gálánsak voltak az Összefogásosak. Várnainak is kínáltak tanácsnokságot, pár szabadon választható bizottsági és FB helyet, de ő mindenképp alpolgármester szeretett volna lenni, ennek rendelte alá a tárgyalásokat. A fentiekre való tekintettel ezt nem tartották elfogadhatónak, bár a szokásjog szerint sem az. Miután kiderült, hogy a Fidesz is hajlandó egyezkedni, már nem kellett Várnai támogatása, - ennek ellenére Karácsony továbbra is kínálta (írásban) kicsit szűkítve az előbbi ajánlatot, amire Várnai nem volt hajlandó értelmezhető választ adni. Ezt Karácsony elő is adta a zuglóiak jelenlétében a közmeghallgatáson, érdeksek voltak a reakciók...
Pennike, mi a problémád, ha esetleg összzefoglalnád, leköteleznél.
@Imola Helyesi: kezdjük ott, hogy te nem szólíthatsz Pennikének.
@hacsaturján:

A Tervről -így nagy kezdőbetűvel, nekem a 100 lépés programja ugrik be, de a tervnél jobban kedveltem a symphonia-t. Amíg volt. Ebből is látszik, hogy az a hülye Rodeo sokkal közelebb áll hozzám, mint bármilyen Füstbe ment terv, de erről jut eszembe hogy már nem is kell gondolkozni, pláne emlékezni. A Főnök mindent megmond, megold, megnevel és elintéz.
@tizma:
No, lám, akkor miért kell egy PM-es Karácsonyit támadni, ha alkalmazkodott a hajdani mszpszdsz által bevezetett önkormányzati írott és íratlan szabályokhoz? Egyik ugyebár a kutyus, a másik meg az eb? Akkor miről is van mostan szó? Csak nem arról, hogy ha egy "jaj de nagyon liberális meg igazságszerető vagyok," de ha bekerülök a gépezetbe, akkor én is ugyanolyan leszek, mint akit bíráltam?
Ennyit a sok libsi igazság -, de tulajdonképpen pozíciószerető kis pártról.
@Penivaldes:
MIért, nem ? Megtiltanád? Nem mondod? És a liberalizmus?
@Imola Helyesi:

kegyed egy ótvar barom. imádom kegyedet.
Na , pá, egy darabig, majd jövök, ha szükség lesz kommentekre még.
@Imola Helyesi:

"_Hát te biztos , hogy nem hívtad őket, mert a te őseid akkor még akkor valahol máshol kereskedtek a történelemmel meg mással is,._"

Ez így igaz. Az annalesekben az áll, hogy az eleim tanították meg kegyed őseit hátsó lábaikra ágaskodva járni.
@jaegtoer:

nekem meg mindenféléről beugrik mindenféle, ilyenkor hatalmas egomat kiélem a klotyón (ottan nincsen pl. imola), régi kor árnyán visszamerengek, majd alapos törlés után utánanézek a réneknek, nehogy kitapossák a vetést.
a főnök meg természetesen kinyalhatja (rezsicsökkentés!)
@ornagy50:

már hogyne dícsérném, mikor édes ajkaival csücsörítve pajzán kis hülyeségeket suttog bele az éterbe, majd félrevonul puha ujjacskáját szopogatni. mint egy cica, komlyan!
@hacsaturján:

" egomat kiélem a klotyón (ottan nincsen pl. imola)"

Pedig imola minden szarban benne van, merthogy beleüti az orrát.

" utánanézek a réneknek, nehogy kitapossák a vetést. "

Most elárulta magát, Mester! Még kiderül, hogy maga egy oligarcha, aki szarik mindenre és az egoját még a rezsicsökkentés is hizlalja! A hektárokról nem is szólva.
@jaegtoer:
Nem mondja, drága, de akkor az utódai miért állnak most is négykézláb pl. a jóbarátunk előtt bal- ill. jobbfelé? Ennyit azért megtanulhattak volna már, hogy fel kellene állni.Talpra, mármint a magyar, nem?
@hacsaturján:
Hacsa, tudom, hogy szeretsz, de azért ne titkold!
@jaegtoer:

sosem tagattam, hogy bármikor képes vagyok imolát termelni, ha ettem előtte, de most tejjesen más a szítuáció. ugyancsak kösztudott aligarchai mivoltom, büszkén viselem, mint a relox órámat.
@tizma: Köszönjük. Mondjuk ezek is elég beszédes információk.
@hacsaturján: Hát azzal kapcsolatban ,hogy mit
szopogasson volna egy pár ötletem !!!:)
@Imola Helyesi:

nem titkolom, édes, mán hogy is titkolnám? hiszen itten vallom, nyílt szín előtt, te, teeee istennő!
@Imola Helyesi:

Mi változatosan éljük az életünket te kis kukkoló, jó barátainkkal meg az asztalnál ülünk vigadva-mulatva. Utódaim, pedig, te drága, nem állnak se négy, se kettő lábon, mert okosak lévén, szellemük szárnyán szállnak oly magasan, hogy amit te látsz, az csak árnyékuk a Földön.
@ornagy50:
Jöttem abszolut vevő a maga szopogatni valójára, neki
ajánlgassa, tizedes, meg a többiek is...
@jaegtoer:
Hát , ki tartja őket vissza, hogy elszálljanak innen jó messzire? Tessék már elszállni!!!!!
@hacsaturján:

Kevesebbet kellene termelni, mert túlkínálat van imolábol. Hordassa el inkább Ferenc József-földre.
@ornagy50:

ha történetesen huszár őrnagy vagy, akkor te is meg a lovad is jóljárnátok. nem vagyok féltékeny, olyan szabad, mint amilyen hülye az én imolám.
Na végre Flórika is aktivizálta magát.

A magyar politikus úgy érvel, hogy Orbán Viktor nem lehet "neofasiszta diktátor", mivel rengeteget tett a romákért és a zsidókért.

hvg.hu/itthon/20141210_Nyilt_levelet_irt_McCainnek_Farkas_Floria
@Imola Helyesi:
Na, banyám, a tizedes én vagyok (komoly munkával sikerült lefokoztatnom magam), ne tessék a hölgyet inzultálni.
Nemrég te elemezgetted, hogy szerinted ki lehet itt csajszi. Te szinte biztos, hogy nem... vagy a természet durva tréfát játszott veled... nézted már a bugyidban?
Szólsz Pisis Máténak, segít, vagy az öreg Harrachra is számíthatsz még... vele jobban jársz, neki jobban remeg a keze - a keridömi frakció is kíváncsi lehet esetleg még!
@Imola Helyesi:

"Hát , ki tartja őket vissza, hogy elszálljanak innen jó messzire? Tessék már elszállni!!!!! "

Hehe. Ketten már elég messze vannak, te gyenge.
@hacsaturján:
Te egy szemét házasságszédelgő vagy;, először megkérted a kezemet, ,majd miután nemet kaptál, most
hülyézel, mi, mert itt most ez a dívat, igaz? Én már itt semmin sem csodálkozom, hogy a kardtánc állna beléd. Mind az összes.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ha bővebben meg okosabban kifejtenéd, hálás
lennék.
@hacsaturján: Ezt Kikérem magamnak !!!
De a pacit majdcsak valahogyan meggyőzöm.:)))
@Imola Helyesi:

"__@hacsaturján:Te egy szemét házasságszédelgő vagy...__"

Te beszélsz amikor itt kelletve magad mindenkivel enyelegsz? Te céda!:)
@Imola Helyesi:

Hamvas Béla: Egyszer.Mindig csak egyszer.
Egyszer.
Mindig csak egyszer.
Mindig először,mindig utoljára.
Nem törvényt keresni.
Szabadnak lenni.
Nem alkalmazkodni.
Elhatározni.
Nem megszokás.
A váratlan.
A kaland.
A veszély.
A kockázat.
A bátorság.....
A küszöbön állni.
Folytonos átlépésben lenni.
Élve meghalni,meghalva élni.
Aki ezt elérte,szabad.
És ha szabad,belátja,hogy nem érdemes mást,csak a legtöbbet.
@Imola Helyesi:

tündérem, a ksh szerint többször barmoztalak, mint hülyéztelek és hiába is próbálkozol a kikosarazásommal, én csüggeni fogok ajkaidon és üldözlek szerelmemmel, amíg meg nem gebedsz.
@Imola Helyesi:

Jorge Luis Borges: Idő múltán

Idővel az ember megérti mi a különbség aközött,
Hogy tartasz egy kezet,vagy leláncolsz egy lelket
És megtanulod,hogy a szerelem nem azt jelenti,
hogy lefekszel valakivel,
És hogyha nincs valaki melletted,nem azt jelenti,
hogy egyedül vagy.
És hogy egy csók még nem szerződés,
És az ajándék nem ígéret.
És elfogadod a zuhanást emelt fővel és nyitott szemmel.
És megtanulod az utakat a mára és a mostra építeni,
Mert a holnap nem garantálja a terveidet.
A holnapnak mindig van egy csomó olyan változata,
Mely megállíthat feleúton.
És idővel megtanuljuk,hogy a nagyon sok is,
az életet adó meleg is elszenesíthet.
Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet,
és díszíteni a saját lelkedet ahelyett,
hogy mástól várod,hogy virágot hozzon.
és tanuld meg,hogy tényleg el tudod viselni,
hogy tényleg van erőd,és tényleg értékes vagy!
És az ember csak tanul és tanul
És idővel megtanulod,
hogy ha csak azért maradsz valakivel mert gazdag jövőt ígér,
előbb utóbb visszatérsz a múltba.
Idővel megtanulod,
hogy csak az tud boldogságot adni,
aki elfogad hibáiddal és nem akar megváltoztatni.
De ha csak azért maradsz valakivel,hogy ne légy egyedül,
Idővel majd nem akarod látni.
Idővel megtanulod,hogy az igazi barát kevés
és harcolnod kell érte,mert másként
körülvesznek a nem igazak.
Idővel megtanulod,hogy a haragból kimondott szavak
Egy életen át bánthatják azt,akit megsérteni akartál.
Megtanulod,hogy mindenki mondhatja sajnálom
De megbocsátani csak a nagy lelkek tudnak.
Megtanulod,hogy ha megsértettél egy barátot ,
valószínű soha többet nem lesz úgy,mint régen.
Megtanulod,hogy lehetsz boldog az új barátokkal is,
De eljön az idő,mikor hiányozni kezd az a régi.
Megtanulod,hogy semmi sem ismételhető.
Megtanulod,hogy ha megalázol és lenézel egy teremtményt,
Előbb-utóbb visszakapod sokszorosan.
Megtanulod,hogy ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat,
nem válnak remélté.
És megtanulod,hogy a MA a jó,pont ez a perc,nem a holnap
És megtanulod,hogy ha jól is érzed magad azokkal
akik körülvesznek,mindig hiányozni fognak azok,
akik már nincsenek.
Idővel megtanulod,hogyha megbocsátással próbálkozol,
vagy bocsánatkéréssel,vagy kimondani,hogy szeretsz
és vágyódsz,hogy szükséged van,hogy barát szeretnél lenni
egy sír fölött haszontalan
Megtanulod ezt mind,de csak idővel...
@jöttem: Ne terheld ilyesmikkel ?meee egy hétig
nemfog tudni aludni!!!:)))
@jöttem: Még ilyet, Jenőke zabira ment?
@jöttem:
Aszta a, ki az a jorge luise borges? Meg ki az a Ficó? Jó lenne tunni. És mit is akarnak itten ,ámbátor évszázadok ide vagy oda?
@ornagy50:

Könnyebb versben kommunikálnom vele. :)
Nincs kedvem veszekedni.
@ornagy50: "meee egy hétig nem fog tudni aludni" én inkább attól tartok egy hétig nem tud innen elmenni, pedig vele értelmetlen és unalmas a beszélgetés
@Penivaldes:
Most olvastam a hírt. Ez aztán a palotaforradalom!:))
@Mariann19:

Köszönöm! Végre egy értelmes hozzászólás(MINT MINDIG) szakmai és a téma tárgyilagossági szempontjából. Bárki kerül oda, ugyan ezt csinálja! Választási lehetősége nincs! Ezek a fizető helyek már a választások el lettek osztva. Karácsony csak egy dísz a fenyőfán!
A 42 - Országos, Adventi Jótékonysági Akciója!

Hozz egy tábla csokit! Vagy amid van!
Akár egy megunt játékot, vagy egy kinőtt ruhát!

Helyszínek:
Az adott helyszínre vonatkozó adománygyűjtést feltüntetjük:

BUDAPEST
1088. Mikszáth Kálmán tér 3.
10.00. - 20.00.
Gyermekeknek és Hajléktalanoknak!
Ruha (felnőtt és gyerek) játék, édesség, tartós élelmiszer.

DEBRECEN
Pesti u. 2.
Gyermekeknek és Hajléktalanoknak!
Ruha (felnőtt és gyerek) játék, édesség, tartós élelmiszer.

VESZPRÉM
Március 15. utca 4
Gyermekeknek és Hajléktalanoknak!
Ruha (felnőtt és gyerek) játék, édesség, tartós élelmiszer.
Miskolc

BAJA
Muskátli u. 2
Gyermekeknek és Hajléktalanoknak!
Ruha (felnőtt és gyerek) játék, édesség, tartós élelmiszer.

-Dunaújváros
-Miskolc
-Szentes
-Szolnok
-Törökbálint

A Többi helyszín úgy adom hozzá, ahogy jönnek a jelentkezők!

don't panic!
ne ess kétségbe!

Nem marad el a karácsony! :)
42.
www.facebook.com/events/852900904744150/?unit_ref=related_events
@hacsaturján: ez egy jó ötven forintos kérdés... nekem csak kétforintos kérdésem van: mit kíván elérni karácsony zuglóban?... mi köti őt oda?... egyáltalán, mi értelme van a kerületi polgármesteri hivataloknak (az ejtőernyőzésen és a gyarapodáson kívül)?... nem ők tehetnek erről, az mdf-szdsz alkú része volt, ám látszik, hogy nem működik...

sz'al: mi is az értelme kerületi polgármesternek lenni?...
@Penivaldes:

"_a kdnp keresztbe fog feküdni... _"

@jöttem:

"_Ez aztán a palotaforradalom!:))_"

... ez már csak így van. Keresztényeknek kereszt a végzetük.
Kdnp-re konvertálva: keresztlényeknek ereszt a végbelük.
@jöttem: Ez örvendetes!!!
És egyben szomorú is!!!:)(
@tristen2005:
Egy múltba nézés ihletett erre a hozzászólásra ennek az ügynek a kapcsán.
Amikor az SZDSZ végleg kivonult a parlamentből, az volt a legnagyobb fájdalom, hogy tagjaik elveszítették addig birtokolt, jól fizető FB helyeiket.
Ma délután kissé utána néztem ennek a témának, és rábukkantam a következő FB tagság javadalmazására a 2012-es évre vonatkozóan.
Azt hittem, nem hiszek a szememnek.
MOL FB tag Chikán Attila 13.893.510.-Ft
Töröcskei István 10.442.760.- Ft
MOL igazgatósági tag Parragh László 11.148.830.- Ft-ban részesültek.
Hogy csak az ismertebb neveket említsem.
Ezért a mellékesért érdemes tülekedni a politikai élet sűrűjében.
Tristen! Köszönöm az elismerő szavakat, jól esik.
Töröcskei István 10.442.760.- Ft
@Mariann19:

Nincs mit megköszönni, a tudást és ismeretet mindig meg kell becsülni! Sokat tanulok tőled!:)
@jaegtoer:

kíváncsi vagyok Semjén "úr" határozott fellépésére.
:)))
@tristen2005:
A szellemes humor pedig a te műfajod.
Nagyon díjazom!
@jöttem: HOGY MIRE???:DDDDDDDDDDDDDD
@Imola Helyesi: Bocs, de idiótával nem kívánok "vitázni".
@bioLarzen: Nem hülye ez,csak agyilag!!!:DDD
@ornagy50:
Maradjunk az örvendetesnél, őrnagyom! Rászorulók voltak, lesznek.
Ha segítünk a nincsteleneken, bebizonyítjuk, hogy szolidárisak vagyunk velük.
Épp erre a szolidaritásra van most szükség!
Bizonyítsuk be, hogy jobbak vagyunk a kormánynál!
:)
@ornagy50:

Semjén határozott fellépésére:

- Igen, miniszterelnök úr!
- Természetesen, miniszterelnök úr!
- Ahogy gondolod, miniszterelnök úr!
- Egyhangúlag megszavazzuk, miniszterelnök úr!
stb.
:))))
@jöttem: Ez kérlek csak egy KÚRMÁNY!!!:(((
@ornagy50:

Hát igen. Nézd a legújabb köszvéleményugratást! :)) / bocs, ha már volt/. Hátha jobb kedvre derít.

444.hu/2014/12/10/900-ezren-partoltak-el-a-fidesztol-oktober-ota/
@jöttem: Jesszum !!Akkó a górénak má megent
mennie kől a sógorékhoz ?:))
@ornagy50:
Nem, újabb REZSICSÖKKENTÉS lesz, evégre a gáz világpiaci ára jelentősen csökkent, tehát...
@jaegtoer: nem jött új... van restanciám, csak dög fáradt vagyok:-)...
@Nofert Ari: ne má'!... nem vagyok tahósítva?... ezek az elillanó remények...
@ornagy50:
Áthelyeztessem magam Gratzba? A klinika környékére. Aztán pontos infóval szolgálhatnék neked. :))
@jaegtoer:
A zsolti megbuktattya orbánt..:O))
Én azért sok minden baromságot el tudok képzelni, de azt, hogy a kádénpé - ami egy nem létező, csak virtuális lószar - góréja szembe megy az őt éltető csöccsel...?

Most valami jó osztrák sör kell, hol vagy Boli?!!
Ezt az fB közösséget ma fedeztem fel. Ők szervezik az adományosztás. Az oldalukon van két véleményezésre váró anyag. Az egyik a geotermikus erőforrások kiaknázásáról, a másik a devizaalapú hitelek lezárásáról.
Megnézné valaki, aki otthon van a témában?
Nekem, sajnos kínai.
Érdekelne a véleményetek.
Köszönöm előre is.

www.facebook.com/negyvenketto42?fref=ts
@Knósszosz:
Veltins, de az meg Deutsch...
Volt König Pilsener is, az nagyon bejövős! :D
@jöttem: A minap láttam semjént a parlamentben a Miniszterelnök Úr mellett üldögélni. Nem tudom miért, de az az 50 évvel ezelőtt divatban volt kutyus jutott eszembe, amelyik ott bólogatott minden wartburg hátsó ablakában...
@jaegtoer:
A kdnp, keresztbe?
A síneken, ha javasolhatom...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Te, ezekhez már derékszögű pálinka kell, vagy annál is erősebb. A 90 fokos az az csak lábvíz...
A Deutsch az meg nem márka hanem mértékegység, már ha tampikára gondoltál...
@elmeherceg:
Mer'gonosz vagy? :)
Ő csak lelkes és átszellemült volt.
Essetunni...
@tristen2005: mindig van választási lehetőség.
például, nem kötelező polgármesternek lenni.
@elmeherceg:

Több tiszteletet a wartburgban bólogató kutyusoknak!
@Imola Helyesi: A PM - LMP viszony más téma, jelen pillanatban és esetben nem támadom Karácsonyt sem (nagyon), nem ő a meghatározó.
Várnainak abban igaza van, hogy "konszolidáltabb viszonyok között" a bizottsági és egyéb helyek kiosztása kapcsán a mandátum számot, vagy ha nagyon tombol a méltányosság, akkor akár a szavazati arányokat is figyelembe veszik, megegyezéses alapon dőlnek el a dolgok, itt most nem teljesen ez van.
@jöttem: ÁÁÁ!TUDOD,hogy van az.Ha a cipője
mesélni tudna hej de nagy mesemondó volna!!!:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
:))
Na, pont emiatt a gif okán mondtam, hogy mértékegység!:)
Tegnap este döbbentem le tőle.
Nem is gif, annál hitelesebbnek tűnik:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

regélj még! milyen relikviákat őrizgetsz a hőskorból?
német alámondásos pornókazetta? :))
@ornagy50:

cipőről jutott eszembe. vajon mit hozott neki a Mikulás?
hordozható glória?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Lelkes"
Így híják a SEGGNYALÁST úri körökben ???:D
@jöttem:
Dinnye... olyanom nincs. Rengeteg könyvem (Delfin, Így élt... sorozatok), fém építőjáték, diavetítő
retronom.hu/files/images/1,1-mp-(103).preview.jpg
Nem is tudjátok... :D
@ornagy50:
Há'persze! Mennyivel finomabb, mintha azt mondanád, hogy a patkó közepén majdnem leszopta a gumicsizmából kihajtott egyedet, de végül csak a fejmozgást imitálta...
ez volt e már?

hvg.hu/gazdasag/20141210_Oriasi_januari_gyomros_mindenkinek_fizeto

"

Twitter

Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány. Kérdésünkre az NFM megerősítette a hírt. Az intézkedéssel a költségvetésben tátongó 40 milliárdos lyukat tömnék be."

karácsonyi aji' nekünk, csak mert megérdemeljük...büdös csótány banda
mire ide böktem, megelőztek :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én ilyennel 1994-ben még vetítettem a suliban. :))
Nagyon élvezték a kölykök.

Nem dinnye. Cekcistennő lennék, csak már teljesen elfeledkeztem ebbéli státuszomról. Így a kérdésem
teljesen érthető.
@Knósszosz:
.
A 90 fokoshoz kell 90 darab csikós, árva leányok hajával díszített süvegben és lobogó kék gatyában.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: MOZGOTT A FEJE ???
@jöttem:
.
Több kutyust a bólogató tiszteletnek.
De csak ha én idomíthatom az ebeket.
Emlékszel a Colombo filmre, ahol a vérebek a rózsa hívószóra támadtak?
Itt a keresztény lenne a jelszó. Vagy a nemzeti.
@batka manó: Nagyon úgy tűnik, hogy az egy hónap alatt elvesztett 900 ezer szimpatizáns nem volt elég a fidesznek. :D
@dr. jenőke (jenőke):
:D
Skellmég a tschikóssokhoz valami hunngarike dö plusz, olyan csakmivagyunk izé (érted...), szóval valami André feljelentős csujogató.

Te vagy a versmester, rímelj valamit!!!:)
A kezdeményezés szimpatikus. Kicsit fura, hogy őshonos lennék.
Őshonos szexistennő.
www.stop.hu/kulfold/unios-szintre-vinnek-az-oshonos-kisebbsegek-ugyet/1283989/
@ornagy50:
Neeeeem, dehogy... ááááá... ugyan... fel se merült, hogy... :D
@Knósszosz:
.
Olyanok a kecskerímek,
amikor a kecske rí,
mekk.
:D

Öt mondat, ami biztosan helyreteszi a fideszes politikusok népszerűségét

“A tények azt mutatják, hogy a szegénység csökken Magyarországon.”
Orbán Viktor, 2014. december 10.
Népszerűség október -> november: -16 pont

“Ezt én nem nevezném urizálásnak.”
Lázár János, 2014. december 4.
Népszerűség október -> november: -14 pont

“Mindenkit, aki összefüggésbe hozta az ő vagy az V. kerületi önkormányzat nevét Portik Tamással, kénytelen lesz beperelni, mert nem igaz, hogy az önkormányzat és Portik Tamás üzletelt egymással.”
Rogán Antal, 2014. december 8.
Népszerűség október -> november: -13 pont

“Úgy tudtam, Új-Zélandra utazni nem tilos. Magánpénzből utazni pláne nem tilos.”
Kósa Lajos, 2014. november 25.
Népszerűség október -> november: -13 pont

“Nem vagyok hajlandó szégyellni magam”
Szijjártó Péter, 2014. szeptember 30.
Népszerűség október -> november: -11 pont

444.hu/2014/12/10/ot-mondat-ami-biztosan-helyreteszi-a-fideszes-politikusok-nepszeruseget/
@jöttem: "Ha segítünk a nincsteleneken, bebizonyítjuk, hogy szolidárisak vagyunk velük.
Épp erre a szolidaritásra van most szükség!"

Bocs, ezt most nem az ötlet ellen írom, mert én is adok majd lisztet vagy amit tudok. De mostanában engem nagyon idegesít, hogy liszttel meg levesporral segítjük a rászorulókat, és ez ekkora nyilvánosságot kap. Pláne, hogy a Minden gyerek lakjon jól! így lejáratta a segélyakciókat (Hova került az a többszázmillió, amit az emberek adtak nekik??) Nem vitatom, hogy adott helyzetben ez nagyon jól jön egy családnak, de mi lesz velük később??
Ebben az Orbán-rendszerben annyi emberre vár a tartós nyomor (!), hogy inkább ezért kéne páros lábbal ugrálni, tüntetni annak, akinek még megvan a betevőre való, de ne legyen igazam.

Orbánnak volt pofája olyasmit mondani a Blikkben, hogy mostantól kötelező az óvoda kiscsoporttól, és "az oviban minden gyerek jól fog lakni".! Nóórmális?
És a legszörnyűbb az egészben, hogy pont az érintettek mintha fel sem fognák, hogy mit jelent, hogy a múlt héten a Fidesz megszüntette a rendszeres szociális segélyt (!). Vagy látta valaki többezer segélyes tüntetését mostanában?
@Knósszosz:
.
végülis....

Mit vársz te
egy költőtől,
ha
nincs kezében
töltőtöll.
JÓ éjt Mindenkinek!!!én elmentem !!!D.
Kivéve a Gyevi Bírót!
Az Orbi et Orbi animáltgif Orbán Viktor miniszterelnöksége, Tarlós István főpolgármestersége, Kubatov Gábor klubelnöksége idején, a Jóisten segedelmével készült. :D

33.media.tumblr.com/a48d7201d6a142aae3ed4fda71ce4fd2/tumblr_na5sgyLHaT1s06q5zo2_400.gif
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

" többezer segélyes tüntetését mostanában?"

majd az lesz az izgi, amikor az eddig segélyezettek megjelenek a "szokásos" járandóságukért az önkormányzatnál. lehet kevés lesz az egy-két biztonsági őr aki eddig az ügyintézőkre vigyázott.
@ornagy50: Jó éjt és éljenek a nők. Luther kidobta Máriát a templomból, s csak Éva maradt.
„Az asszonyok vagy házasságra, vagy szajhának valók.” – mondta. Ugyanakkor tudni kell, hogy a lányok nem úgy angyalok, ahogy a viktoriánus illúzió lefestette őket, hanem valahogy úgy, hogy közben a férfiakkal komédiáznak.
„Nincsen rózsa tövis nélkül” – szokták mondani. Igen. De tövis sincs rózsa nélkül. A legszúrósabb menyecske is rózsabokor, ha szirmait össze is zárja.
@Knósszosz: bleu de gex, cantal, saint-nectarin és corbières... a bière de noël majd holnap... (csak úgy írtam... valszeg, mert genyó vagyok:-)...)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Aki iskolába jár, megőrzőbe jár.
Gyerek ne csellengjen az utcán, főleg ne rongyosan. Ezért az iskolában etetik (?!), de nem tanítják. Kit érdekel, hogy a szülők....
Viszont van hittan és erkölcstan.
A hittan is arra való, hogy higgy abban, van valaminek értelme is. Ez bizony hit kérdés.
Nem lennék meglepve, ha lenne olyan kisdiák, aki még a 2013 szeptemberi tankönyvet sem kapta meg.
Abbahagytam...
@Nofert Ari: "Orbán Viktor nem lehet "neofasiszta diktátor", mivel rengeteget tett a romákért és a zsidókért."

"A fasizmus fő ideológiai alapjai a
- más népek gyűlöletére épülő nacionalizmus,
- az állam teljhatalmát a társadalom és gazdaság minden területén hirdető etatizmus,
- a szociális "igazságtétel"
- és a faji elven nyugvó népközösség, amelyből kizáratnak az "idegenek".

A célkitűzések megvalósítása a Vezér ... korlátlan irányítása alatt álló, a katonai hierarchia mintájára szervezett mozgalom feladata. Legfőbb eszközei a terror és a propaganda."

Társadalmi bázisa a középrétegek, kispolgárság elégedetlensége.
1920-30-as években Európában: fasiszták (Olaszo.), nácik (Németo.), Vasgárda (Románia), Usztasa (Horváto.), Falange (Spanyolo.), nyilasok (Magyaro.) stb.

forrás: 12.-es törikönyv
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szerinted, az érintettek tudnak róla, hogy elvették tőlük azt a kis alamizsnát is?
@batka manó:

Budapest közlekedése úgyis annyira fasza és laza, hogy bőven elfér rajta még az a +pártízezer autó meg kisteher per nap, amelyik eddig körbement az M0-áson!

Az én torkomon már csak az tolul fel a hányáson kívül, hogy LOPJATOK MÁR VÉGRE AKÁR CSAK FELEANNYIT, BAZMEG! Talán attól még nem dől össze a házikasszátok, nem lesznek kenyérgondjaitok, ha a sok Mr. 20% esetleg csak Mr. 10% lesz, viszont nem kell ilyen bődületes baromságokkal "betömni a lyukakat", amire egyébként tudnám javasolni a ló egy bizonyos részét!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Én nagyon leszarom Viktort de ebből jelenleg szerintem több pont nem igaz. Pluszbónusz, hogy a hungaristák (nyilasok) pölö nem fasizmust akartak. (csak a történelmi hűség kedvéért)
Mészáros Lőrinc megfeledkezett egymilliárd forintjáról.

444.hu/2014/12/10/meszaros-lorinc-megfeledkezett-egymilliard-forintjarol/

Megesik az ilyen. Én például a múltkor egy kétszázast találtam a fürdőszobapolcomon.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Nézd teljesen megértem a felháborodásod.

DE! Ez a kormányzat teljesen leszoktatta az embereket az együttérzésről. Leszivárgott a társadalomba a közöny. Bűn hajléktalannak, szegénynek lenni.
Itt tartunk 2014 decemberében.
Én nagyon fontosnak tartom ezeket az akciókat. Nagyon sok ember mozdul meg jó ügy érdekében. Itt nemcsak a szervezőkre és a sok önkéntesre gondolok. Hanem azokra a családokra is, akik úgy döntenek, adnak valamit a rászorulóknak a saját tulajdonukból.
Újra rá kell nevelni az embereket erre a cselekedetre.
Talán jobban beleérzik magukat a rászorulók helyzetébe, ha megosztanak velük valamit. Ha közel viszik hozzájuk a problémát, mivel a kormányzat elhallgatja.
Nem jelenik meg a tv-ben, nincsenek rádióriportok róla.
Az emberek így működnek. A személyes élmények sok mindent megmozdíthatnak. Akár egy tiltakozási mozgalmat is.
Az érintettek el vannak foglalva azzal, túléljék a napot, aztán a másnapot.
Ők a legkiszolgáltatottabbak. Őket lehet legjobban megfélemlíteni.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ebben + az a vezércsel, hogy 16'-tól jön a dugódíj, mer' aztat bevállaltuk az eu-nak a metró fejében...fizetsz ha kívül vagy, ha belül. jó ki van ez fundálva, hacsak a nép/mi bele csulázunk a leveskéjükbe végre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: most inkább a retard oldalán vagyok... katasztrófa az idézet... (15 év, b+!!... 15 év!!!... ha ma elkezdik, minimum ennyi kellene, hogy ne "tuflákokat" bocsásson ki az oktatási rendszer... ellopták egy generáció életét!... és nem csak a fidesz!... ne dögöljenek meg, inkább éljenek még száz évig, kiszolgáltatva a kreaturáiknak!...)
@jöttem:

"adnak valamit a rászorulóknak a saját tulajdonukból.
Újra rá kell nevelni az embereket erre a cselekedetre"

nem reménytelen (teljesen) a dolog, tizenkét éves kis fiam előtúrta régi játékait, mesekönyveit és simán összerakott két kis pakkot...egy egész pici pöccintés kellett csak neki. a lányom még kicsi, ő irigy', őt még csiszolgatni kell egy kicsit :)
@Sir Bates dö Hól:

egy csöppet szophatnának - úgy 30-40 évet talpig vasban - rájuk férne, kiérdemelték vastagon.
@batka manó:

:) olyan jó volt olvasni.

ez a nevelés. a gyerekek nagyon fogékonyak.
de nekünk, felnőtteknek kell példát mutatnunk számukra. ha azt akarjuk, hogy egyszer ember legyen belőlük.
@batka manó: igen, ám az oktatás lerohasztásáért mindenki, de mindenki (!) felelős az elmúlt 25 évben, aki a közelébe került bármilyen autoritásként... éljék le az életüket olyanokkal kommunikálva, akiknek a "ma feltűnően szépen süt a nap" vagy "bazd meg azt a jó kurva anyádat!" már egy értelmezhetetlenül összetett mondatszerkezet!... bár a ráhatók/alakítók közt is bizonyosan vannak, akik eme hiátussal élnek együtt...
@Sir Bates dö Hól:

én nem vagyok irigy, felőlem hűsölhet az összes, sőt az lenne a kívánatos, hogy mindenki megkapja a magáét érdemei szerint aki ezt a szarkupacot összehordta.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Ahogy a többiek is mondták, ez majd csak akkor lesz nekik probléma, amikor a megszokott segély nem jön meg időre. Amíg tart az előző, legfeljebb egy részük látja át, mi vár rá, ha az elfogy.

Ugyanez lesz a cafeteriával, mert az sem most gond, hanem majd akkor lesz az, amikor jövőre a munkáltatók bejelentik, hogy akkor az ugye -20% a Bözsiből... már aki kap még egyáltalán.
@Sir Bates dö Hól:
hát nem az elmúlt 25 év a hibás.
tudom, hogy fáradt vagy, de olvasd el Vekerdy tanár úr interjúját.
pontosan elmondja, hol romlott el a dolog.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/vekerdy-tamas-a-katasztrofa-szelen-az-oktatasunk
@jöttem: a példát követik... hvg.hu/kultura/20141204_A_kallodo_gyerekek_azt_latjak_hogy_a_gat
picit pontosabban fogalmazzunk!:-)...(írnám azt, hogy akkurátusan/precízebben, de akkor a próféta ketrecbe tesz:-))...
@nincs_itt: látom nem nagyon van mit hozzáfűzni, hogy az "ellenzéki" is éppen úgy átbaxott mindenkit/bárkit, mint a korábbiak.

na de sebaj, majd 2018-ban de leginkább eccercsak!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "más népek gyűlöletére épülő nacionalizmus,"

Nem mondok újságot azzal itt, hogy a Goodfriend-ügyben tett megnyilvánulásaival Orbán az időhúzásra játszik. De azért a fenti tényállást bőven kimeríti a megszólalásaival: "Goodfriend legyen férfi, hablatyolnak az amerikaiak, álljanak a MI (!) bíróságunk elé" stb. Ez nettó gyűlölet egy másik nép felé, és személyesen a másik népből való ember ellen.
Aztán meg egy moziba sokat járó általános iskolás is megmondja, hogy mi az ítélet vége egy diktatúra bíróságán bizonyos ügyekben. :)
@jöttem: "DE! Ez a kormányzat teljesen leszoktatta az embereket az együttérzésről. Leszivárgott a társadalomba a közöny. Bűn hajléktalannak, szegénynek lenni."

Ebben a Fidesz-fészekben, ahol lakom, nagy divat ma a szegényeket támogatni babgulyással, jótékonysági koncerttel (akár önkormányzati szervezésben is). De szívesen mondanám az ételt osztó polgármesternek: Ne halat dobáljál nekik hébe-hóba b+, hanem engedd, hogy ők is halászhassanak kicsit a tengerben ...
@Sir Bates dö Hól:
Én ezzel tisztában vagyok Sir, cikk nélkül is. Hat évig voltam egy ért.fogy.csoport osztályfőnöke. A gengszterképző - így hívtak minket. 5-7. évfolyam.
Többszörösen bukott roma gyerekek jártak hozzám. Általában 13-15 évesen jutottak el az 5. osztályba.
Volt ott minden. Többek között egyezségünk: Másnaposan jöhetsz iskolába. De ha előző nap szívtál, akkor nem. Igazoltam nekik azt az egy napot.
Pontosan tisztában vagyok az otthonról hozott mintáikkal, a kilátástalan helyzetükkel. Mert nem lehet abból a közegből kitörni. Elítéli, ahogy a szülei élnek, mert nem hülye, de ugyanott folytatja.
Ezzel a Sub Bass Monster nótával próbáltam őket észhez téríteni. Szerették.

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/4347/sub-bass-monster/nincs-kiut-zeneszoveg.html
@punkfrog: "szerinted, az érintettek tudnak róla, hogy elvették tőlük azt a kis alamizsnát is?"

Csodálkozni fogsz: a helyi hírharangban hozta le fél oldalon a szerkesztőség a parlamenti szavazás eredményét ezügyben, én is onnan tudom. A cikk nagy része önkormányzati társulások vezetőinek megszólalásaiból állt! Súlyos aggodalmának adott hangot mindegyik, hogy mi lesz ebből, hogy a kormány rájuk nyomta ezt a feladatot.

Míg az országos, netes médiában mindössze ezt találtam:
hvg.hu/gazdasag/20141121_Megszunik_a_rendszeres_szocialis_segely/
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Értelek.
Ez a fajta támogatás manipuláció.
Az adakozás személyes ügy.
Másról szól.
Úgy van, ahogy mondod! Halásszanak ők is!
@jöttem: ne csináld már!:-)... ez a lényeg: "– De hogy lehetett ezt a folyamatot ilyen könnyen visszafordítani?

– Kevés volt az idő. Amellett pedig nem szabad elhallgatni, hogy a :-)magyar pedagógusok, akik között mindmáig zseniális és áldozatos emberek vannak, tömegükben – 150 ezer emberről van szó – háromszorosan is kontraszelektáltak."... ő is kegyelmi állapotról beszélt... hoffman csak az i-re tette fel a pontot, semmi mást nem csinált, ne hazudjunk/csapjuk be magunkat... (nézd, én alapból odavagyok minden szexistennőért, meg érintett is vagy a pályán, de ÉN láttam, hogy kik jelentkeztek tanító- és tanárképzőbe!... hát a farkam a nagy részéhez képest egy nobel-kandidáns... mert önálló "gondolata" van, s "célirányos"...
@Sir Bates dö Hól: "most inkább a retard oldalán vagyok... katasztrófa az idézet..."

Amíg nem adsz jobb meghatározást, addig úgy veszem, hogy csak az irigység beszél belőled. :)
@jöttem: elmondanád, hogy ezek mitől értelmi fogyatékosak?...
@Nofert Ari: "Pluszbónusz, hogy a hungaristák (nyilasok) pölö nem fasizmust akartak. (csak a történelmi hűség kedvéért)"

Ja, szép kis falansztert tervezett Szálasi, ahol az állam mondta volna meg ki kivel "szaporodjon".

Ha a gyerekek egészségügyi szűrésébe bele akarnak ugatni a fideszes politikusok, az bőven ott van a fenti meghatározásban.
De az, hogy az újságírók meg lesznek félemlítve, akár börtönbe is kerülhetnek egy hamis drogteszt miatt, elég nyilvánvaló terror.
A Fidesz-kommunikációról pedig oldalakat fognak írni a jövő század törikönyvei, hogy még Goebbels is megnyalta volna a tíz ujját a propagandagépezetük láttán. Elfoglalt közmédia, mindent uraló óriásplakátok, kommunikációs gőzhenger stb.
De nem tanítok én senkit, beszéljenek a tények!
@Sir Bates dö Hól:

nem tudom, Sir mi a foglalkozásod.
de mondjuk, Sir vagy.
van, aki azt mondja: a Sirek 50%-a buta, tapló és nem ért ahhoz, amit csinál.
talán van valami igazságtartalma a kijelentésnek.
ez velünk is így van.
közöttünk is megtalálhatók a fenti kategóriák.
DE!
ott van az a nagy csoport, aki ennek él. szeret tanítani, tud tanítani és odateszi magát minden este a holnapi feladatokhoz.
20 év után is.
ahogy olvastalak, nagy késztetést éreztem, hogy visszamenjek a pályára. javítani a csoportátlagot.
mert hidd el, qrva jó voltam abban, amit csináltam.
és nem voltam egyedül.

a farkadra óvatosan hivatkozz. imol már meggyanúsított az őrnagyéval. nehogy velem kompromittáld magad! :))
@Sir Bates dö Hól:

ezek értfogy gengszterpalánták voltak. a tanácsadóban kivizsgálták őket/ pszichológus, gyógypedagógus/
már diagnózissal kerültek 5. osztályba.
2 évente jártak rediagnosztikára.
volt akinek enyhe, volt akinek középsúlyos diagnózisa volt.
egy olyan diákom is volt, akinek nem tudták megmérni az IQ-ját.
@jöttem: idézet: "– Gondolta volna a rendszerváltáskor, hogy 25 év múlva itt tart majd a magyar oktatás?
– Nem. "

Nagyon szeretem Vekerdyt, de sikítófrászt kapok a naivitásától. Jó szadeszosként talán nem vette elég komolyan a jobboldal előretörését Magyarországon, és tessék, itt az eredmény.
Nem kellett volna annyit kárálni a Kádár-rendszer egyébként meglévő oktatási hiányosságairól, és nem adott volna annyi muníciót a mélymagyaroknak, hogy terjeszthessék a mocskos propagandájukat.
Aki nem hiszi, az olvassa el az Álmok és lidércek c. könyvét, és nagyon sok dologra rá fog ismerni, ami azóta a Fidesz-propagandában köszönt vissza.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: na mésu a picsába!:-)... hogy lehet egy történelem TANkönyvben a fasizmust összemosni a nácikkal!?!?... (biztos elkapott a hübrisz, de bassza má' meg a kurva annyát a szerző!!!... anyjának oktasson ilyen igénytelen definíciókat, ne az én véreimnek!... ez legalább akkora merénylet, mint a nyóckeres pógi büfögései)...
@Sir Bates dö Hól: ja, számtalant találsz a neten... egymondatostól egész értekezésig:-)... (én ormost tenném a keresés célpontjába, ha neked volnék:-))...
@jöttem: "ott van az a nagy csoport, aki ennek él. szeret tanítani, tud tanítani és odateszi magát minden este a holnapi feladatokhoz."

Sajnos Vekerdy pont azt az előítéletet erősíti a megszólalásaival, hogy a magyar pedagógustársadalom menthetetlen.
A jó filozófus szerintem meg abból induljon ki, amije van. Főzzünk abból, amink van.
Ha a magyar politikai vezetés annyit szánt az oktatásra, amennyit az MSZP-SZDSZ kormány is meg a többi, és a magyar társadalom olyan pedagógusokat termel ki magából, amilyeneket, akkor azt ajánlatos tudomásul venni.
Talán nem kellett volna Magyar Bálinton keresztül a mégoly szép ideákat, elképzeléseket mindenáron rátolnia a magyar oktatásra, kisebb lett volna a csalódása.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

és te úgy gondolod, erről ő tehet egy személyben.
a hamis jobboldaliságot az mdf hozta vissza. gőzerővel.
a mélymagyar ideológiát meg tuggyukki támogatta szintén gőzerővel, amikor köpönyeget váltott. liberálisból nemzetibe.
nem élhetsz állandó ellenségképek és veszélyérzetben.
az nem normális.
én is naiv vagyok.
hipernaiv.
@Sir Bates dö Hól: "hogy lehet egy történelem TANkönyvben a fasizmust összemosni a nácikkal!?!?..."

Ezer százalék, hogy a nácik is fasiszták (csak pluszban még fajgyűlölők is), nagy összegben mernék rá fogadni veled. Mindenesetre utánanézek a forrásaidnak, mert győzzön a jobbik! :) (nem a Jobbik)
@jöttem: "nem élhetsz állandó ellenségképek és veszélyérzetben."

Vekerdy az Álmok és lidércekben -nyilván lelki okokból- szinte csak a negatívumait emeli ki a szocialista magyar oktatási rendszernek.
Ilyet soha nem mondanék, hogy csak ő a hibás, de komoly muníciót adott a liberálisok kommunistagyűlölete a mélymagyarok kezébe, nekem ez a tapasztalatom.

Pl. egy Waldorf-óvónővel beszélgettem arról, hogy neki milyen jó emlékei vannak az úttörőtáborokból, és hogy mennyire csodálkozik, mikor valaki egyoldalúan elítéli az úttörősdit. Ekkor elgondolkoztam, hogy Vekerdy is csupán a mögötte lévő ideológiáról ír a könyvében (persze elítélően), és nem említi a konkrét emberek személyes tapasztalatait.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

ez az én gondolatom. a nővéremre, volt kollégáimra, barátaimra gondoltam, miközben írtam. hazai- SZL. példa.

most mit mondjak?
csak pár hónapig tanítottam egy pesti iskolában. épp a KLIK megalakulása előtt.
elképesztő volt számomra, mennyire nem érdekelte az átalakítás -amiről akkor látni lehetett, hogy totális katasztrófa - a kollégáimat.
én képben voltam, ők meg sehol.
azt mondták nekem, majdcsak lesz valahogy.
az eszükbe sem jutott, hogy informálódni kellene.
car érzés volt.

ezt tették a pedagógusokkal MO-n. és ez nem Magyar Bálint műve.
a -lapítok, meghúzom magam, nem mondok véleményt stílus.
@jöttem: "Többszörösen bukott roma gyerekek jártak hozzám."

ezt írtad... az, hogy a szétváláskor a csehek genyók voltak a romákkal (majd' mindnyájukatt szlováknak nyilvánították), az tény... de nem volt ott magyar vagy szlovák/tót retard se?... nem furcsa?... ez egy országos intézet volt?... (nem swiftelek, komolyan kérdem... a válaszból majd látom, hogy a "szempillarebeskető" mily' naiv-e?... :-))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

és?
írt egy könyvet, papírra vetette a véleményét.kritikát fogalmazott meg.
ettől még szuper szakember.
nem ő a hibás a szerinted mélymagyarnak nevezett eszmék előretöréséért MO-n.
annak pontosan tudható okai vannak.
@Sir Bates dö Hól:

na, tévedésben vagy.
ezeknek a cigánygyerekeknek magyar a nemzetisége. ugyanúgy, ahogy a szüleiknek. ők magyar cigányoknak nevezik magukat.
nagyon kevés cigány veszi fel a roma nemzetiséget. alig pár száz.
én még eggyel sem találkoztam.
a csehek nem szóltak bele semmibe, csak halkan mondom.
a tanácsadó természetesen állami intézmény.
járási pszichológiai tanácsadó - ez csinálja a pszichológiai kivizsgálás
a járási gyógypedagógiai tanácsadó pedig a gyógypedagógusit.
tanulási zavarhoz elég a pszichológusi,
értfogyhoz már szükséges a gyógyped. központ véleménye.
@jöttem: cicmic, ne feledd el, hogy minket egy határ választott el egymástól, valamint a te minoritásbeli identitásod... lehet, hogy ott a "DE!
ott van az a nagy csoport, aki ennek él. szeret tanítani, tud tanítani és odateszi magát minden este a holnapi feladatokhoz.
20 év után is" igaz való, ám a moi fennhatóság alatti majoritásra ez nem feltétlenül mérvadó... ha eufemizálhatok (ez olyan, mint a szodomizálhatok, nem?:-))... a tény, az valahol vekerdy hármas-osztatúságában van:-/...

(az én gyíkom te csak ne féltsed:-)... imola, hát ő már a mester jegyese... bár ettől még lehet bombanő is:-))...
@jöttem:

"én is naiv vagyok.
hipernaiv."

Ne keverd össze a naivitást az idealizmussal. Az optimista szemlélettel meg végképp ne.
"Főnix-génje" csak ez utóbbinak van:))
és még mielőtt valaki belém köt.
tudom, tanultam - tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott. a fogyatékos szót hivatalosan nem használjuk, csak a köznyelvben.
a cigányokra gyakran használom a roma szót. ez a kötelező Szlovákiában, az oktatásügyben. a cigány megnevezés szintén kirekesztő.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ja... minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár... bélám!... ezt te egy TANKÖNYVBŐL idézted!!!... pintosan mi a gondod az alaptörvénnyel?... kis, mítikus jelek egymás utáni halmaza az is... (a picon(!), a pucon az oka!... azért vagyok ilyen genyó ma:-D)...
@Sir Bates dö Hól:
ha én cicmic, akkor te kandúrkám!:)))
most rapid módon el kell mennem aludni, mert holnap meló. mától dolgozom.
ha gondolod, folytathatjuk a csörtét.
jó éjt mindenkinek!
@Orica Középföldi:
köszi. ettől szépeket fogok álmodni. :))
@Sir Bates dö Hól:

". kis, mítikus jelek egymás utáni halmaza az is... "

Bella görényei elsápadnának az irigységtől:)))))
@jöttem: máshoz visszük a búzánk... a csehek minden pigment-túltengésest (ez píszí volt... mindegy, én má' kámingáútoltam elégszer) szlováknak nyilvánítottak... cdsk erre céloztam... (arra azonvan nem kaptam választ, hogy mi a tökért hangzik az ex helyed oly' szegregatívnak:-/...)

(ja, kibaszott jó voltam abban, amit csináltam... az első húszban... mert kurva szerény vagyok:-)...)
@Orica Középföldi: a toposzok!... ha már megalkottad őket (igen, életre kelnek)... már itt is van... les victimes des inondations... ölég gyakorta használom jelzőként itten:-)... hát, az tény, hogy nem egy bel-pesti szalonban vagyok:-)... (nem is tudom, mi lenne velem, ha húsz kiló és centi deficitem volna:-)... itt, ha nem PERFEKTEN (b+, a 70% komoly kihívásokkal küzd a helesírás terén!... ezek várják el a perfekt üzemmódot, mikor EGY, azaz EGY nyelvet sem beszélnek helyesen... beszabehu:-)) beszélef a nyelvüket, akkor te idióta vagy... hogy apollinaireről nem hallottak, csak tőlem, ok... a corneille-racine páros valami táncdal-szövegíró, ok... emile ajar, egy rapper lehet, ok... de b+, candidera néznek, mint a fostalicska, imola vagy a betyársereg vezetője, az már milyen?!? (by olga... bár ő mellesleg kompenzálja ezt...)... voltaire-nél feleződnek, hugo és zola az örök homályban botorkálók előtt ismeretlen (cca. 20-25%!... mikor a gyík felemeli fejét, mindig egy quiz-műsorban akar szerepelni... tovább jutna, mint a nagy többség... én is tovább jutok az én nyelv-ismeretemmel!... a válaszból találom ki a kérdést:-)... vágö otthon?... akadémiai székfoglaló a britteknék komparatív:-)...)
@jöttem: két/három határ választ el egymástól, de az nem számít:-)...
.
Még 1-2 óra és megyek aludni. Ha most nincs vers, akkor a reggel ébredőknek hiányérzete lesz.
Szétnéztem és látom a verset a téli erdőről, látom, hogy ez jó lehet.
Legyen vers!
...és tessék:

KÁNYÁDI SÁNDOR: HALLGAT AZ ERDŐ
Hallgat az erdő,
csöndje hatalmas;
mohát kapargat
benne a szarvas.

Mohát kapargat,
kérget reszelget.
Szimatol, szaglász,
cimpája reszket:
ura a két fül
minden kis nesznek.

Hallgat az erdő,
csöndje hatalmas;
kujtorog benne,
éhes a farkas.

Éhes a farkas,
éhében vesz meg.
Szimatol, szaglász,
horpasza reszket:
ura a két fül
minden kis nesznek.

Hallgat az erdő,
kajtat a farkas;
kérődzik csendben
s fülel a szarvas.

Hopp, most az ordas
orrát lenyomja,
s fölkapja menten:
rálelt a nyomra!

Szökken a farkas,
megnyúlik teste,
szökken, de éppen
ez lett a veszte.

Roppan a hó, s a
száraz ág reccsen,
ágyúlövésként
hallszik a csendben.

Roppan a hó, s a
száraz ág reccsen,
s már a szarvas sem
kérődzik resten:
ina, mint íjhúr
feszül és pendül,
teste megnyúlik:
futásnak lendül.

Nyelvét kiöltve
lohol a farkas,
messze előtte
inal a szarvas.

Zúzmara, porhó
porzik a fákról,
menti a szarvast
csillogó fátyol.

Horkan a farkas,
nyüszít és prüszköl,
nem lát a hulló,
porzó ezüsttől.

Nyomot vét. Kábán
leül a hóba,
kilóg a nyelve,
lelóg az orra.

Hallgat az erdő,
üvölt a farkas.
Kérődzik csendben
s fülel a szarvas.
@Sir Bates dö Hól: "ja... minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár... bélám!... ezt te egy TANKÖNYVBŐL idézted!!!..."

Azaz minden náci fasiszta, de nem minden fasiszta náci. Legalábbis a történettudomány mai állása szerint, de ezt idézetekkel kéne alátámasztanom. Csak nekem nem kell elhinned.
@jöttem: "én képben voltam, ők meg sehol.
azt mondták nekem, majdcsak lesz valahogy."

Szerintem is borzasztó ez a hozzállás, de azt hiszi Vekerdy, hogy ez megváltoztatható azzal, ha nyíltan szemükbe mondja az igazságot?: "ti menthetetlenek vagytok, kontraszelektáltak, tisztelet a kevés kivételnek", nem szó szerint idéztem, ott van az interjúban is. Szerintem inkább gyűlöletet vált ki (Vekerdy nagyon népszerűtlen széles körben, míg mások szinte imádják), illetve a szülőkben a tehetetlenség érzését kelti.
A jószándékát, és a szakmai felkészültségét nem vitatom.
@jöttem: "nem ő a hibás a szerinted mélymagyarnak nevezett eszmék előretöréséért MO-n.
annak pontosan tudható okai vannak."

A liberálisok felelőtlen hozzáállásáról mások is sokat cikkeznek, pl. Bartus. Nem mint A kiváltó okról, hanem mint az egyik okról.
Én kívülről fújom Vekerdy minden könyvét, tanított is, nagyon kedvelem, de súlyos baklövésnek tartom az egyoldalú írásait. Jellemző, hogy egyik utóbbi interjúkötetében ezt mondja: amióta divat lett Magyarországon a kommunistagyűlölet, ő érdeklődéssel fordul az eszme felé, "kősziklából fakasztott víznek" látja a kommunizmust. Talán nem kellett volna addig sem csak a negatívumait látni, és akkor nem járult volna hozzá a Fidesz kommunista-gyűlölő retorikájához. Erre én már akkor felfigyeltem, mikor az első Fidesz-kormány volt hatalmon.

"A doktriner liberálisokra sajnos nem lehetett számítani, mert teljes erejükkel a nácikat védték, ezért mint okafogyott társaság meg is szűntek, nagyon helyesen. Egyszemélyes utódpártjuk, a Fodor-féle bohózat bejelentette, hogy nem indul azon az európai parlamenti választáson, ahova tömegével özönlenek be mindenhonnan a fasiszták. Miért? Mert a párt egyetlen tagja, Fodor Gábor nem akar Brüsszelbe menni. Ez mindent elmond a hivatalos magyar liberalizmusról."

nepszava.com/2014/05/velemeny/bartus-laszlo-koalicioban-az-ordoggel.html
Biztos nagyon fontos, hogy Karácsony nem tudja megváltoztatni egyímaga az EGÉLSAZ magyar politikai rendszert (aminek része a pártarányos képviselet biztosítása a gazdasági felügyeletben) viszont valamicskével fontosabb dolgok is zajlanak közben az országban:
hvg.hu/gazdasag/20141210_Oriasi_januari_gyomros_mindenkinek_fizeto?s=hk
fizetős lesz az
M§-ás (kivéve az uniós finanszírozású szakaszokat)

vs.hu/kozelet/osszes/maris-tiltakoznak-a-fizetos-m0-as-ellen
Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), a település polgármestere, mert szerinte ez az intézkedés „egyszerre tisztességtelen, káros és végrehajthatatlan”.
basszus: EGÉSZ politikai rendszer és fizetős M0-ás.
de egyébként nekem legyen mondva:
hvg.hu/gazdasag/20141210_Tobb_mint_egymilliard_forintjarol_feledke?s=hk
feledkezett meg Mészáros Lőrinc a vagyonbevallásában.
Ha már stróman, legalább odafigyelne!
Ja: és aki azért szavazott "ezekre", hogy ne kerüljön Budapest Esztergom sorsára, az most jól pofára esett:
hvg.hu/itthon/20141210_Nem_ujitjak_fel_a_3as_metrot?s=hk
Nem kacsa, hanem a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos projektlista szerint nem újítják fel a 3-as metrót.
Aki metróval jár, az annyitisér! Dögöljenek rakásra, úgyis liberális a többségük!
És üzenem a bloggergézaszerűségeknek:
nol.hu/belfold/orban-viktor-nagyot-loditott-1503811
" Ami tévedés, sőt kapitális hazugság, hogy „sikerült a gazdasági válság előtti szint alá szorítani a nélkülözők arányát.” Minden mutatónál, még a munkaszegénységnél is rosszabb a helyzet. Minden egyes mutató 2–500 ezerrel nőtt, az arányok is magasabbak 2008-hoz képest, ami a válság nyitó évének számít. Előtte jobb volt a helyzet."
nyilatkozta Ferge Zsuzsa, márpedig ő általában tudja mit beszél (Orbán esetében erről már nem vagyok meggyőződve!)
nol.hu/velemeny/lenyulas-1503779
Nem megszorítás! Ez a lényeg!
(a fijugg eddig is zseniálisak voltak a hülyegyerekek napi/heti/havi adóinak kitalálásában) lásd még a lassan megfőzött béka esetét. Csak ne zsizsegnék közben, hogy "nem melegszik"
Aztán meglepődnek majd, amikor a pofájukba robban!
@kekex: Az MO-ás, M1,M7 stb bevezető szakaszainak fizetőssé tétele csak hangulatjavító intézkedés.
Te nem tudsz már örülni semminek?
@Diorella Queen: Így van, különben is lehet majd venni éves megyekártyát 5 ezer pénzért. :D

hvg.hu/gazdasag/20141210_Oriasi_januari_gyomros_mindenkinek_fizeto
@kekex: Nagy ügy, múltkor én is ott felejtettem 200 forintot a konyhakredencen. :D
@kekex:
A következő linkben megtalálhatók azok az alapos szakmai és gazdasági szempontok, amelyek a fizetős megoldást indokolják:
www.vezess.hu/vezetunk/10-erv-hogy-miert-hulyeseg/57129/#sl
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_ Talán nem kellett volna addig sem csak a negatívumait látni, és akkor nem járult volna hozzá a Fidesz kommunista-gyűlölő retorikájához." -írod Vekerdyvel kapcsolatban.

Azért ugye még nem utáljuk se Karl May-t, se Richard Wagnert, mert Hitler kedvencei közé tartoztak, és nem gondoljuk azt sem, hogy ők a szellemi előfutárai?
@avanivi: Erre szokták azt mondani hogy ; Húbazdmeg!
@jaegtoer:
.
Milyen igaz! A német juhászok is megúszták.
@jaegtoer:
.
Ehhez mit szólsz?

Kerék-kopási járulék.
Vonatok, és a metró kocsik esetében a menetjegy 12%-a, villamosok esetén 8%.

Mozgólépcső-használati pótdíj (metró-vonalakon): 400,- Ft.
@Sir Bates dö Hól:

"máshoz visszük a búzánk... a csehek minden pigment-túltengésest (ez píszí volt... mindegy, én má' kámingáútoltam elégszer) szlováknak nyilvánítottak... cdsk erre céloztam... (arra azonvan nem kaptam választ, hogy mi a tökért hangzik az ex helyed oly' szegregatívnak:-/...)"

elsősorban nem ex helyem. azaz otthonom. itt, sógoréknál csak dolgozom. nem költöztem át. itt van a munkahelyem 400 km pedig a lakhelyem.

nem értem, miért rugózol ezen a cseh dolgon. ennek kevés a valóságalapja.
csehszlovákia felbomlása után mečiarék indítottak egy nagy kampányt. meg akarták győzni a cigányokat, hogy ne magyar,hanem roma nemzetiségűeknek vallják magukat. népszámlálás előtt voltunk épp. szerették volna elérni, hogy kevesebb magyar szerepeljen a népszámlálási adatokban.
kudarcba fulladt a tervük.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te ezt egy 12. osztályos (érettségizőknek szánt!) történelemkönyvből másoltad... eztán jön az egyetem... nem érzed úgy, hogy egy picinyt lehetne a definíció cizelláltabb is?...
@kekex: @dr. jenőke (jenőke): @jaegtoer:

Jó reggelt mindenkinek!

Most,hogy az 'öntökönszúró-gémóver gomb benyomva 'narancséknál,dőljünk,hátra gyújtsunk rá egy pezsgőre,cigire,kávéra,láblógatva és élvezzük ezt a 'drága életet:))

kepkezelo.com/images/u74xv65afidlr5uic9na.jpg

www.youtube.com/watch?v=LjgndGuy77o
@jöttem: ex helyed alatt az osztályod értettem, nem az országot...
@Diorella Queen: Jobban keres mint a Rolling Stones ,de olyan hülye, hogy elfelejt +1 milliárdot???
@dr. jenőke (jenőke):

Kössz a verset,de ez a téma most nagyon fáj!
A jég eszméletlenüllegyalulta kedves erdőinket itt a Pilis,Börzsöny környékén:((

kepkezelo.com/images/u806kpc0imaj8qixyew.jpg
@gazoló:
.
Régebben kutyasétáltatásra hivatkozva, sokszor gyalogoltunk erdőn-mezőn keresztül, de leginkább a Duna-parton, ahol sok fa és bokor volt.
A Duna 7-8 kilométerre volt a lakásunktól.
Régebben...
@jöttem: az hogy a gyerek biflázik, vagy gondolkodva tanul nem mindig az iskola sara. Itt generációko9n átívelő helytelen módszerről van szó, amit a gyermekek nagy része otthonról hoz. Alapból én nem vagyok annak híve, hogy a szülő együtt tanul a gyerekével, egy az, hogy kissé szerepzavaros, másrészről kevés olyan szülőt ismerek aki biztos tudással evez az összes tárgyban. Így a szülő együtt tanul a gyermekével odavezet, hogy a gyerek bemagolja elmondja, szülő bólogat, aztán a suliban anyám becsapós kérdéseire nem tud válaszolni, vagy nem veszi észre, hogy hoppá ennek nem így kéne lennie.
Anyám sokat küzd ezzel a berögződéssel, és egyelőre még nem értették meg..
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Bizonytalanul mozgok az általad használt kategóriák között. A magyar társadalom extrém mértékben túlpolitizált.
Ti mindent a liberális- jobboldali-baloldali szemüvegen át néztek.
Ezt egészségtelennek tartom.
Elmondom inkább azt, hogy én miért állok ki a 2010-ig működött oktatáspolitika mellett.
Elsősorban, mert innovatív, volt.
Új utak, új lehetőségek és módszerek jellemezték.
Ez, az általad ostorozott liberalizmus nélkül nem valósult volna meg.
A magyar oktatásügy szárnyalt. Olyan volt, mint egy/ inkább több/ hatalmas csecs, amiből az összes határon túli magyar iskola, és a benne tanító pedagógus táplálkozhatott.
Nekünk nem kellett megvárnunk, míg a többségi nemzet oktatásügye magára ébred.
Készen kaptunk mindent tőletek.
2010 óta ezen a csecsen keresztül csak az álnemzeti és álkonzervatív ideológia áramlik.
Magunkra maradtunk.
Remélem, nem sokáig tart ez az állapot.

Itt volt már az ideje annak, hogy valaki kimondja az igazságot. Vekerdy megtette. Baj? A pedagógustársadalomnak szembe kellene nézni az eddig elkövetett hibáival.
Csak így újulhat meg.
@Sir Bates dö Hól:

Bocsánat.
Így már érthető. Egy olyan iskoláról beszéltem, ahol a 180 gyerekből 164 cigány származású volt.
Hozzám csak roma tanuló járt.
@jöttem:

"2010 óta ezen a csecsen keresztül csak az álnemzeti és álkonzervatív ideológia áramlik."

plusz álkeresztény
@Penivaldes:

nagyon ismerős, amiről írsz.
szent meggyőződésem, hogy időnként a szülőket kellene megnevelni.
üdvözlet édesanyádnak.
mély tiszteletem a kitartásáért!
@jöttem: igen, pl szülőin belül elmagyarázni, hogy miként és hogyan.
@jöttem:

"Itt volt már az ideje annak, hogy valaki kimondja az igazságot. Vekerdy megtette. Baj? A pedagógustársadalomnak szembe kellene nézni az eddig elkövetett hibáival.
Csak így újulhat meg."

Egy háromszorosan kontraszelektált réteg soha nem fog megújulni. Képtelen/alkalmatlan rá.

Nekem ugyan nem kedvencem Vekerdy, de a felvázolt pedagógusképzésben igaza van. Az lenne az origó. Amíg ott nem történik változás, most az anyagi vonzatáról nem is szólok, addig a kontraszelekció nem számolható fel. Az első sem. A másik kettő már ennek következménye.

A kísérletezésnek teret adó liberális szellem szükséges, de nem elégséges. A kísérleti iskolák nagy baja, hogy nem felmenő rendszerű, nem épült be, nem szervesült része az oktatási-nevelési rendszernek, ami olyan, amilyen (rossz).

Arról is kevés szó esik, hogy pl. egy váltás esetén - Waldorf óvodából normál iskolába - milyen törés/sokkhatás éri a gyereket. Nincs az "átvezetésnek" módszertana. Hasonló gond volt anno egy kísérleti gimnázium és az egyetemi felvételi követelmény aszinkronja miatt.

A valóban fontos eredmények nem kerültek át köztudatba, széleskörű adaptációra. Egy érdeklődő, önképző pedagógus vagy maga nézett utána, vagy nem is hallott róla.

Az már ízlés kérdése, hogy nem értek egyet egyes iskolatípusok szellemiségével. Nem örülök, hogy a magát szellemtudományként definiáló - de sem vallásként, se tudományként nem elfogadott - antropozófiára épül a Waldorf.
@jaegtoer: "Azért ugye még nem utáljuk se Karl May-t, se Richard Wagnert, mert Hitler kedvencei közé tartoztak, és nem gondoljuk azt sem, hogy ők a szellemi előfutárai?"

Vekerdy, ha megosztó személyiség is, de ismert, mert évtizedek óta hetente ír a Nők Lapjába. Ha ő azt írja a könyvében, hogy "a bolsevizmus gyilkos ideológia", akkor az megragadhat az átlagolvasóban. Lehet, hogy úgy értelmezi, hogy emiatt szemétre kell dobni az egész Kádár-rendszer történetét, az akkori emberek személyes élményeit. És már meg is ágyazott a Fidesz kommunistagyűlölő retorikájának. Nem mondom, hogy minden olvasóra jellemző ez, de van ilyen, ez a saját tapasztalatom.
@jöttem: "Elmondom inkább azt, hogy én miért állok ki a 2010-ig működött oktatáspolitika mellett. Elsősorban, mert innovatív, volt.
Új utak, új lehetőségek és módszerek jellemezték."

Sajnálom, ha az jött át, hogy nekem Vekerdyék oktatáspolitikájának irányával van bajom.
Én csak azt a mondatát találom nagyon jellemzőnek, hogy "Nem." számított arra, hogy idáig eljutunk (álkeresztény, álnemzeti oktatás, ahogy írod). Mintha kissé álomvilágban élt volna Hoffmann Rózsáig. Azt képzelte, hogy ha ők Magyar Bálinttal felülről elindítják a változásokat, akkor majd az alulról jövő kezdeményezések nélkül is megújul a magyar oktatásügy.
Most meg szegény itt kesereg, hogy "katasztrófa" is történhet. Szerintem nem szabadna, mint filozófusnak, oktatáspolitikusnak, hogy ennyire az érzelmei irányítsák, legalábbis a szakmai interjúkban.

Én ahogy végiggondolom a tanáraimat, általánostól egyetemig, 80%-ról mondanám azt, hogy biztos nem a kontraszelektált, buta, műveletlen réteghez tartoznak. Inkább nagyon is vegyes a társaság, ezt most jó értelemben mondom (minden hibájuk ellenére).
És rengeteget segítettek pont a Vekerdy által is szorgalmazott alternatív, gyerekközpontú továbbképzések, nem értem miért van annyira elkeseredve. A további javulást tényleg csak össztársadalmi összefogással lehetne elérni. Ehhez a nem pedagógusok, szülők tájékoztatása kellene szerintem könyvekkel, tanfolyamokkal, pl. ahogy az amerikaiak csinálják.
@Orica Középföldi:

A pedagógusképzésben csak akkor lesznek változások, ha kormányzati szinten hajlandóság mutatkozik rá.
Ezt nem látom megvalósulni az elkövetkező öt évben .
Én hiszek a megújulásban. Majd jönnek a fiatalok, akik mentesek a régi beidegződésektől. Megfordítják ezt a folyamatot.
Most már szinte extrém sportnak számít a pedagógusi pályát választani.
Ennek is meg van az előnye.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Megértem Vekerdyt. Évtizedekig segédkezett egy európai szintű oktatás megteremtésében.
Aztán jön valaki, aki 2-3 év alatt kiheréli a az addig elért eredményeket.
Ez minimum 50 évre visszavetette a magyar oktatásügyet.

Ez fáj neki. Joggal.
@jöttem:

"Én hiszek a megújulásban. Majd jönnek a fiatalok, akik mentesek a régi beidegződésektől."

Na ez tényleg naivitás:)
@Sir Bates dö Hól:

".. imola, hát ő már a mester jegyese... bár ettől még lehet bombanő is:-))..."

Biztos vagy benne, hogy nő?
Fabius érdekes megjegyzést tett valamelyik nap:))
@Orica Középföldi:

Én már régóta mondom, hogy ez nem imola, hanem gomolya.:D
@jöttem: "Aztán jön valaki, aki 2-3 év alatt kiheréli a az addig elért eredményeket.
Ez minimum 50 évre visszavetette a magyar oktatásügyet."

Mint pszichológus, tudhatná hogy mennyire fontos a pozitív gondolkodás. Ennyire nem bízik a saját munkájában? Szerintem tett ő le annyit a magyar pedagógia asztalára, hogy most bízóbban várhassa a nehéz éveket. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de abban, hogy a magyar nép nem hülyült el teljesen, neki is komoly része van Popperhez és Ranschburghoz hasonlóan (mondom ezt a hibái ellenére).
Nekem csak azzal van bajom, ahogy Vekerdy a fenti interjúban elkeseredik, és már bocsánat, de kiokádja a félelmeit az olvasóra. Tőle, aki végigcsinált három szoclib kormányzást oktatáspolitikusként, komolyabb elemzést várnék el egy "Nem."től. Pl. mi a sejtése, melyik csatornából másztak elő ezek a patkányok stb.?
Múltkor írtam egy példát: ha a ballib kormányok olyan fontosnak érezték az emberek állampolgári nevelését, akkor miért nem kapott minden ballagó egy példányt az Alkotmányból?
@Orica Középföldi:

Szóltam, előre.
Akkor mondd meg, miben higgyek?
Vagy fogadjam el, hogy a "háromszorosan kontraszelektált réteg" fogja meghatározni örök időkre az oktatást!
Na, nem. Az nem az én világom.
Mondtam már. Pedagógusnak tanulni extrémsport lett manapság. Rémesen alulfizetett szakma, teli elvárásokkal. Egy tanítónak, tanárnak mindenki diktálni akar. A főnökei, a szülők és a gyerekek is.
Azok a fiatalok, akik ezt választották életcélul, a tanítást, látják ezt.
Teljesen mások mint mi. Még nem kötötték meg a nagy, lélekpusztító kompromisszumaikat.
Diplomával a kezükben meg akarják váltani a világot.
Tegyék!
Bennük bízom. Lesz, aki elbukik. De ha a harmada beáll az elhivatottak táborába, akkor jó felé haladunk.
Ez egy másik generáció. Sokkal öntudatosabbak mint mi voltunk.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Vagy abban bíznak, hogy lesz mindenkinek elég közmunka. Ezzel fogták meg a mélyszegényeket az áprilisi szavazáskor is. Ha a kormány embertelen döntései felnyitják a segélyesek szemét, már megérte. Persze, nagyon sajnálom az éhezőket és az áldozatokat.
@dr. jenőke (jenőke): "Gyerek ne csellengjen az utcán, főleg ne rongyosan. Ezért az iskolában etetik (?!), de nem tanítják. Kit érdekel, hogy a szülők...."

Ez az egyik: a szülőknek szabad otthon a fűtetlen szobában, rongyosan éhezni, és majd ők nevelik a gyerekeket, ha hazamennek az iskolából ...
A másik, amit Vekerdy is említ a cikkben: mi lesz a 0-3 éves korú kisgyerekekkel? Kis túlzással, de minden eldől 3 éves korig a nevelésben.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Kiokádja ezt jól látod. Mivel liberálisnak tituláltad, gondolom mostanság nem nagyon kérték ki a véleményét.
Mitől gondolkodna pozitívan?
Évtizedekig munkálkodott valamin, aztán jön egy eszement rendszer és letarolja.
Mintha a gyerekét vesztené el.
A pusztításnak még nincs vége. Vekerdy jobban, átfogóbban látja mindezt.
@Diorella Queen:
Dehogyisnem örülök. Sőt ki sem megyek ellene tüntetni! Hadd vezessék csak be, és veszítsenek MÉG TÖBB szavazót!
(akit az Isten el akar veszejteni, először az eszit veszi el!)
@jöttem:

"Azok a fiatalok, akik ezt választották életcélul, a tanítást, látják ezt.
Teljesen mások mint mi. Még nem kötötték meg a nagy, lélekpusztító kompromisszumaikat.
Diplomával a kezükben meg akarják váltani a világot.
Tegyék!"

Rossz hírem van. Ez igaz és nem igaz.
Az a fiatal, aki nem a világmegváltás szándékával megy az egyetemre, nem is fogja megváltani. Viszont! - ma nem ilyen a többség. Nekem egyetemista gyerekem van, tehát első kézből kapom . nihilt.

Naponta átszenvedtem a nyolc év általános iskolát, javítva a napi faszságokat ( 1m=10 cm, zokni főnévi igenév, a borzalmas tankönyveket - ezért Magyar Bálint külön vasat érdemel,a három havonta változó tanárokat és velük az új tankönyveket, a felkészületlenséget, a totális érdektelenséget).
És ez egy jó nevű belvárosi iskola volt!

Aztán öt évig egy FIZETŐS! kéttannyelvű gimnáziumot élveztem végig, ahol hónapokig nem volt kémia és földrajztanár,megszüntették a második nyelvből kötelező középfokú nyelvvizsgát, az egyetlen "jóforma" töritanár szó nélkül lépett le, amikor megszerezte a doktoriját.

Ezek után nem nagyon csodálkoztam, hogy egy hihetetlenül cinikus fiatalság került az egyetemekre, ahol ma fontosabb az eladható kutatás. mint a fiatok tanítása.

Mindezek ellenére hiszem/tudom, hogy vannak született pedagógusok. Nem mindegy, hogy mi szippantja be őket.
@jöttem:

"_Ez egy másik generáció. Sokkal öntudatosabbak mint mi voltunk. _"

Én is ebben bízok.
És ha majd kiürülnek a tanári szobák és tantestületek, és tanár/pedagógus//tanító hiány miatt nem lehet még órarendeket sem összeállítani, nem hogy tanórákat tartani akkor majd pozicióba kerülhet egy új, egy igazi Klebelsberg/Baross/Andrássy/Wekerle/Atyaúristen quintet és beállítják a szekeret menetirányba.
@jaegtoer:

A képet árnyalja, hogy egyre kevesebb gyerek kerül az iskolapadba. tehát elhúzódik ez egy darabig. 1 generációnak (20 év átfutási idővel) lőttek.
@jaegtoer:

Ha azt mondom, - mint rendszer-működőt ismerőt - hogy hülye vagy, nagyon megsértődsz:?
@jöttem: tudod, az gyakran nem életcél, hanem kényszerpélya. tükröződik is a színvonalon.
@Orica Középföldi: én liberális vagyok... lehet bombafiú is:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Ennyire nem vagy liberális. Az atavizmus ezt kizárja.
@jöttem: "Mivel liberálisnak tituláltad, gondolom mostanság nem nagyon kérték ki a véleményét."

Tényleg nem a kekeckedés miatt mondom, hanem mert mindig érdekes az építő vita. :)
Vekerdy az a szakember, akinek megadatott, hogy könyvekben és heti magazinokban terjessze az "igét", és az oktatáspolitikában is több javaslata megvalósult. Ha ennyi lehetőség nem elég egy jó ügy keresztülviteléhez, akkor nem tudom mi lenne elég.

Ergo téved, és nem olyan rossz a helyzet, egyelőre.
a) Igenis sok alternatív, gyerekközpontú tudnivaló leszivárgott a könyveiből az érdeklődő pedagógusokhoz és szülőkhöz, ezért nem teljesen indokolt az elkeseredése.
b) Mint te is írtad föntebb, a mélymagyarkodás okai elég pontosan körülírhatók. Ergo Vekerdynek tudnia kéne, hogy mik ezek az okok, és hogyan kellett volna/kellene ezek ellen harcolni. Elfogadhatatlannak tartom tőle azt a választ, hogy "Nem." számított arra, hogy idáig jutunk.

De tkp. válaszol saját maga, mikor elmondja, hogy pl. Hoffmann Rózsa nosztalgiával tekint a korai Kádár-kor iskolájára, vagy hogy a bolsevik rendszer lényege az ellenőrzés (Lenin idézet). Sajnálatosnak tartom, hogy a Horthy-kor nosztalgiájára nem tér ki ugyanúgy, és a "keresztény-nemzeti" ideológiát nem veszi úgy górcső alá, mint a bolsevikokat.
@Orica Középföldi:

Kicsit elképedtem azon, amit írtál. Nem tetszett.
A fiatalok cinikusságát nem először hallom. Párszor elgondolkoztam rajta, milyen lehet most fiatalnak lenni. Most, amikor állandóan imbolyog a lábad alatt a talaj. Neked-nekem, a felnőtteknek.
Egy ilyen helyzetben megkeresni önmagad, kialakulni, jó esetben megfelelni az elvárásoknak.
Kemény dió.
Az én generációm keményen lázadt a szülei ellen.
A mai fiatalok cinikusak.
Majd kinövik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Ennyire nem vagyok Vekerdy szakértő.
Itt adtam fel. :)))
@parti_giano:

nekem ne mondd. egy gyerek sem tudott annyira felbosszantani, mint az életunt kolléga.
én pedagógusdinasztiából származom. mindenki odatette a testét a munkájához.
voltak kollégáim, akikkel élvezet volt együtt dolgozni.
a megélhetésiek meg elmehetnek a fenébe.:)
@jöttem:

Nekem se tetszett.
Hosszú küzdelem volt és csak fél siker És akinek nincs erre ideje, energiája,igénye, IQ-ja, annak a gyerekével mi van?

Nálam tekervényesebb átkot kívánni senki nem tud az oktatásért felelősöknek.Nincs isten, aki ez alól felmentést ad.
@jöttem: Bocs, csak arra akartam finoman utalni, hogy ha Vekerdy a mostani rendszert szidja, azzal egy kicsit a sajátját is minősíti szerintem. :)
Ezért mondom, hogy nem lehet oylan rossz a helyzet (egyelőre), mint ahogy előadja. Ha meg tényleg annyira rossz, akkor sem a semmiből pottyant ide a keresztény-nemzeti rendszer.
Urambocsá' a liberálisok felelősségét is el lehetne ismerni egy-két dologban.
@Orica Középföldi:

Velem pár éve történt meg egy budapesti iskolában, hogy a saját asszisztensem addig fúrt, míg elengedtek. Igaz, próbaidőn voltam még csak.
Ilyen velem még sosem történt 20 éves pályafutásom alatt.
Akkor fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy haza kell jönnöm. Egy ilyen rendszernek nem akarok a része lenni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A helyzet még rosszabb. egy alapjaiban rossz, átgondolatlan koncepciót nyomtak rá a magyar oktatásügyre.
Államosították a tankönyvkiadást. A pedagógusokat vazallusi viszonyok közé kényszerítették. Megszüntették az iskolák önállóságát.

Ezt a liberálisozást nem lehetne kihagyni? Semmi köze a témához. Szerintem.
@iii:
izé, miféle megállapodást nem írtam alá?

csak hogy tudjak róla.
@varnai: Kis nehézséggel megtaláltam:

"A Testület 21 igen szavazattal elfogadta az SZMSZ-t, én tekintettel arra, hogy javaslataim nem kerültek befogadásra nem szavaztam."

varnailaszlo.blog.hu/2014/11/17/koltseges_nagykoalicio
@varnai: Abban igazad van, hogy ez nem megállapodás a szó szoros értelmében.
@Orica Középföldi:

Nem.
Az viszont érdekelne, mi benne a hiba. Mitől hibás a motyogásom?:) (jó, a fejemtől, de azon kívül)
@Orica Középföldi:

Jaaa., és +ha +már...

Szót kellene ejteni a tanulói alapanyagról is.

Ne pingáljuk már rózsaszínre a fekete, de legalábbis acélkék eget.

Valamint szülők. A szülőknek százezrével kellett volna kitódulni az utcára, amikor először elkezdték tilitolizva szétsakkozni azaz klikkelni:) az oktatást. Én hülye? {[(haha:)]}
Hát... nem tudom... az én tapasztalatom és szubjektív véleményem, hogy a mostaniak csak a kegyelemdöfést adják meg az oktatásnak... ami még jó is lehet, mert maradt volna egy krónikus állapot, melyet a megszokás egészségesnek, helyénvalónak láttat...
@Sir Bates dö Hól:

Egy frászt:))) Menedéket kért és befogadtam:)
@Sir Bates dö Hól:

Egy frászt:))) Menedéket kért és befogadtam:)
@Sir Bates dö Hól:

Egy frászt:))) Menedéket kért és befogadtam:)
Na, nem tudom ez a hármas hogy sikerült, bocs:)
@parti_giano:

Azt mondta állandóan leszívod az agyát, kimerült. Pihennie kell, töltődnie, és nálam ideális a légkör ehhez:))
@Orica Középföldi: mindig is volt egy olyan érzésem, hogy identitás zavara van, hermelinnek képzeli magát.
@parti_giano: nem, a sajátomat, hogy révbe érjek:-)...
@Orica Középföldi: vigyázz, ha ez kitudódik, a helyi asilium leszel... egy nap csak kopogtat a két előző polgid...:-)
@Sir Bates dö Hól:

Pont tegnap láttam hogy öl meg egy hermelin egy ötször nagyobb nyulat, tehát Steinert bátran bevállalom.
Az identitászavaros rehabos meg eljátszhat Tonyóval:))
@parti_giano: ez nem igaz... csak nincs meg a füvesember...

@Orica Középföldi: élőben?... mintha nem lenne kedvenced egyik sem:-)... vagy rosszul látom?...

(egyébként tényleg kivagyok attól, hogy dolgoznom kell... vissza is térek a szakmámhoz, azt irány a távol-kelet vagy dél-amerika... bár, most nigériaiakkal vagyok együtt... már felajánlottak egy futár állást:-)... mondtam nekik, inkább hasznosítsuk az öltönyöm, olyan megnyerő tudok abban lenni:-)...)

hiába, az atavizmus...
@jaegtoer:

"És ha majd kiürülnek a tanári szobák és tantestületek... akkor majd pozicióba kerülhet egy új, egy igazi Klebelsberg/Baross/Andrássy/Wekerle/Atyaúristen quintet és beállítják a szekeret menetirányba."

Nem fognak kiürülni, max lesz egy csomó képesítés nélküli tanár. Volt már rá példa.A lebutított tananyaghoz a ped. asszisztensek is megfelelőek lesznek. Olcsóbb is lesz.
Lassan kikopnak a szakmából a rendszerben gondolkodni képes hozzáértők, egyre nagyobb teret nyer a dilettantizmus. Hosszú távú negatív hatása lesz Rózsa tevékenységének.
(És még van bőr a képén, hogy könyvet ír a "sikerről". Igazán kíváncsi vagyok, hányan veszik meg.)

A mai fiatalok szülei cca. utolsó eresztése a kádári oktatáspolitikának. Kudarcának igazi fokmérője a Jobbik léte és növekedése, a hihetetlen mértékű funkcionális analfabétizmus, az áltudományok térnyerése, etc.
Ilyen mikroközösségek reprodukciója, ilyen gazdasági környezetben, ilyen oktatáspolitika mellett - 90 óta értem - ennyire volt képes. Halmozni a hátrányokat.

Szerinted most hol van és mit csinál az áhított quintet?
De ennél is jobban érdekel, hogy mit nem csinál az MTA!

Azt gondolom, hogy az oktatás az a terület, ahol a tabula rasa nem, vagy csak igen-igen lassan hoz eredményt. Ez sok rendszer összehangolt, hosszútávú együttműködését feltételezi.
@Orica Középföldi:

bár csak egy eccerű rénpásztor lennék, azér remélem, hogy egyetértésem kicsengése nem dehonesztáló a kifejtés lényegét illetően, ugyanakkor jelzni kívánom, hogy miután ma reggel meghallgattam a szegregációs ügyekér felelős hejettes államtitkár asszony halandzsáját bizonyos aktuális fölmerülések kapcsán, hát ember legyen a talpán, aki a rének fegyelmezetlensége kapcsán bárminő ténymegállapítást képes megejteni, különös tekintettel a predesztinácijó vonatkozásaira. (egy időben aszt hittem, hogy a kádárista oktatáspolitikánál nincs lejjebb, hát de bazmeg!)
@Orica Középföldi:
Előre kell bocsátanom, hogy oktatásügyben még pedellusi babérokra sem törhetnék nem hogy reformok vízilóját lennék képes etetni.
A tanárok/pedagógusok/tanítók vonatkozásában végképp nem nyilatkozhatok ki szentenciákat és a megoldókulcsokat sem ismerem, csak arra veszem a botorságot, hogy a tanári pálya nem egyenlő a fényevéssel, azaz egy igazán jó képességű tanár számos más munkában is sikeres lehet, a fényevési kényszer kiiktatásra alkalmas jövedelemmel.
Akikről írsz, az oktatási segéd-, és betanított munkások, nem képezik olvasatomban a rendszer oszlopait, kerítésnek jók, és a szakma elkurvulásában jelentősebb szerepük lehet, ami a fényevési tapasztalatlanságukkal fordított arányban állhat, bár üdítő kivételek akadhatnak, ezt nem vitatom.

Az oktatási rendszer egyik alrendszere az alapanyag. Ezt kellő szakmai képzettség nélkül szintén nem tudom megítélni, de erről olyan rémtörténetek keringenek, amelynek ecsetelésébe nem mennék bele.
Engem ugyanis nem érdekelnek a zseni gyerekek, sokkal inkább a derékhad, az a réteg, akikből majd az egyszerű hivatalnokok, esztergályosok, gépkocsivezetők, számítástechnikusok, közterület felügyelők és takarítók, továbbá pékek, ápolók, rendőrök, valamint összeszerelők, kocsmárosok, trafikosok, fogorvosok és satöbbik lesznek.
Ugyanis a társadalom minőségi színfonalát és szakítószilárdságát és kohézióját ők, a 'satöbbik' fogják meghatározni, nem az űrhajós, a tíz leggazdagabb piréz, a bűvész fenomén, az Oscar.díjas színész, rendező, a zongora virtuóz. Ők csak jobbá/szebbé teszik.
Tovább színesíti a fonalat az a tény, hogy olyan társadalmi (politikai-gazdasági-kulturális-etnikai) örökségeket sőt ökörségeket hurcolászunk magunkkal, amelyek megoldására sosem volt sem szándék, sem akarat sem közmegegyezés, ebből következően főként zseton nem.

Milyen kvintett? Majd, egyszer, valahol, valamikor. Ki beszélt itt a máról? Majd:)

Most mennem kell.
Folyt.

Szóval a tanárhiány már most is jelen van az oktatási rendszerben, mert az, hogy valakinek van papírja és 'leadja', s ezért leadhatja az órát, az még nem jelenti azt, hogy tanár is. Valamennyit elbír a rendszer nyilván, no de mennyit?!
És ha eléri a kritikus tömeget a potyautasok, a képzetlenek, a betanítottak száma, akkor lehet-e beszélni még oktatási rendszerről vagy csak inkább rabszolga-termelési logisztikáról?

A tanárveréses intermezzókra nem térnék ki, de jól jelzi, hogy a tanárok, pedagógusok tananyaga, az ember is fura változásokon esett át.
Arra sem, hogyan képes egy kisebb rész megfélemlíteni a többséget.
Arra sem hogy képes egy kisebb rész visszahúzni a maga szintjére a többséget.
Arra sem, hogy a fenti problémákra nem olyan egyszerű a megoldás, ahogy azt sokan sejtetni, vagy kinyilatkoztatni szokták, különösen vigyáznék a külföldi példákkal, amelyek standard elemei, arányai egészen más társadalomba vannak beágyazva, és ami ottani eredmények után sikeres mintának tűnik, az itt sikertelen pénznyelő automatává válik.

Hiába is szaporítom a szót, ami el lehet szabva, az itt mind el van szabva.

Jut eszembe! hátrányosokról nem is szóltam, cserébe a tehetséggondozást is mellőztem.

Mert a Radnóti, vagy az Apáczai és a többi 'gyakorló' kétségtelen, hogy jó suli, de mi van azokkal a tehetségekkel, akik nem kiemelkedően jó tanulók, és csak egy későbbi fázisban vagy másképpen képesek a kibontakozásra?
@kozgaztanar: k-ra nem. a szövegértés látom nem megy, hogy mit mondott korábban karácsony a bizottság osztogatásáról

varnailaszlo.blog.hu/2014/12/06/egy_ceg_nekem_egy_ceg_neked
@tizma: "Várnait mindenki megbízhatatlannak tartja, mivel soha nem tart be semmilyen megállapodást, - így öt év után a kötelező körökön kívül ennek következtében nem is nagyon akar megállapodni vele senki."

megbízhatatlan? milyen megállapodásokat nem tartott be eddig?
@jaegtoer: mit köszönsz? honnan veszed hogy tárgyilagos?
@tizma: "Várnai teljesen légből kapott elképzelései miatt nem lett semmi az egészből"

igen-igen. ezt is ki lehetne tényekkel fejteni?
@tesz-vesz: szövegértés? :))) Ismerem Várnait, nekem ennyi elég. :D
@iii: "Várnai egyetlenként nem írta alá a korábbi megállapodást, most meg csodálkozik, hogy kihagyják?"

milyen megállapodás?

"Már az is meglepő, hogy indulásával a Fideszt támogatta"

igen? na ne mondd
@iii: "én tekintettel arra, hogy javaslataim nem kerültek befogadásra nem szavaztam."

ez a lényeg.
és akkor ki kell hagyni? tök f*szán megindoklod magadnak a történéseket, jó érzés alakítani a történelmet? haha
@tesz-vesz:

Úgy írtam, hogy úgy tűnik. Tehát a légből vettem. Egyenesen tizmától.
Nincs okom nem hinni B.J-nek.
Karácsony Gergely: nem fogok elrogánosodni
(részlet)

- Képviselő-testületi többség nélkül?
- Nekem óriási többségem van a közgyűlésben, tekintettel arra, hogy eddig három képviseleti ülés volt és a legtöbb javaslat 100 százalékkal ment át.

- Mi a recept?
- Az, hogy tudomásul vettem: miközben polgármester vagyok, nem én vagyok az egyetlen szereplő, aki meghatározza a döntéseket és olyan előterjesztésekkel élek, amelyekről tudom, hogy azoknak a pártoknak is elfogadható, amelyek szavazatára számítok. Mondok egy példát. Van egy nagyon vitatott közbeszerzés, amit két nappal az önkormányzati választás előtt írt alá az elődöm a Hungast nevű céggel. Ahhoz is sikerült többséget szerezni, hogy ezt a szerződést felülvizsgáljuk, mert a helyi Fidesznek is érdeke, hogy az önkormányzat el tudjon számolni. Ahhoz pedig ugyanilyen alapon sikerült többséget szerezni, hogy visszafizessük a kommunális adót, ami fontos vitatéma volt. A két alpolgármestert és a legtöbb helyi cégvezetőt szintén ellenszavazat nélkül választották meg.

- Persze, hiszen - mint az a napokban egy blogon megjelent - a pártok, vagy azok emberei megkapták a „jussukat”, a zsíros felügyelőbizottsági vagy helyi gazdasági posztokat, na meg képviselői fizetésemelésekről is döntöttek.
- Minden magyar önkormányzati cég felügyelőbizottságában a pártok delegáltjai ülnek. Ha ez az ára annak, hogy a zuglói legyen az ország legátláthatóbb önkormányzata, ahol minden szerződés nyilvános és minden adófizetői forinttal elszámolunk, akkor azt kell mondjam: megéri. Ha a jó célok megvalósításáért cserébe a képviselők tisztességesen meg vannak fizetve, mert szerintem nincsenek túlfizetve, vagy ha a pártok ilyen típusú igényeire nem úgy tekintek, mint valami bűnös dologra, hanem úgy, hogy vannak emberek, akiket alkalmasnak gondolnak a cégvezetői és felügyelőbizottsági posztokra, s azoknak akarnak bizonyítási lehetőséget adni, akkor szerintem ez is megéri. Ha ez az ára annak, hogy a kerület fejlődjön, összhang legyen, akkor hülye lennék, ha nem fizetném meg.

- Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért nem hívja fel mondjuk Hajdu Lászlót, s mondja neki, hogy adjon fizetésemelést és posztokat, s akkor ő is boldogulni fog?
- Nyilván más is kell hozzá. Egyrészt kell a helyi pártok hozzáállása. És talán szerény személyemnek is van abban része, hogy ezeket a kompromisszumokat el tudtam érni, és hogy mindenki egy kicsit visszavett, hátrább tette az agarait.

- Papcsák Ferenc kerülete nem éppen a kompromisszumkészségről, átláthatóságról és együttműködésről volt híres eddig. Hogy lehetett a fideszes Rozgonyi Zoltánt erre rávenni, s mit szól ehhez vajon a Fidesz?
- Azt kell, mondjam, hogy Rozgonyi Zoltánban egy korrekt, kiszámítható partnert találtam a kampány után. Itt Zuglóban talán máshogy működik a Fidesz, mint mondjuk a XV. kerületben. E mögött nyilván az a józan politikai számítás van, hogy ha még valaha ebben a kerületben választást akar nyerni, akkor jobb arcát kell mutatnia, mint az elmúlt időszakban. Így a helyi Fidesz most nem egy erőt demonstráló pozícióból politizál, hanem megpróbál értelmes ügyekben konszenzusra jutni. Nyilván ezt a belátásukat nevezhetjük az én szerencsémnek. Egyelőre azt látom, hogy miközben vannak kisebb csörték, valójában ők ugyanúgy Zugló érdekében politizálnak, mint én. Lehet, hogy esetenként mást látnak a kerület érdekének, épp ezért biztos vagyok benne, hogy lesznek vitáink. Látom előre, mik lesznek azok az ügyek, amelyekben nem fogunk tudni egyetérteni. Például biztos, hogy a zuglói önkormányzat által képviselt szociálpolitika az én irányításommal sokkal rászorultság-elvűbb lesz, mint korábban. Ebből pedig lesznek komoly konfliktusaink, de akkor is a kompromisszumot keresem majd.

- A víziót, amit sajátjaként említett, kompromisszumok árán is meg lehet valósítani?
- Egy kemény tesztje már volt ennek. Ragaszkodtam ahhoz, hogy a képviselő-testület első ülésének első napirendi pontja legyen az átláthatósági rendelet, amelynek értelmében az összes önkormányzati szerződés nyilvános lesz és nem csak a jövőben, hanem az elmúlt öt évre visszamenőleg. Engem nem lehet azzal vádolni, hogy el akarom tussolni az elmúlt időszak ügyeit. Igenis minden szerződés kint lesz az interneten, így nem én fogom elszámoltatni az elmúlt öt évet, hanem a tények.

Ebben például semmilyen kompromisszumot nem kötöttem, mert azt gondolom, hogy itt tényleg új korszakot nyithatunk. De ez a korszak nem arról szól, hogy jöttek az újak és agyagba döngölik a régieket. Annak a hatalomgyakorlásnak, amit én mélyen megvetek, az ellenkezője nem lehet az, hogy ugyanazt csinálom, mint a Fidesz országosan. Nem az a célom, hogy a Fideszt sárba tiporjuk, hanem hogy képesek legyünk együttműködni. Nem lehet majd mindenben, de azoknak a kompromisszumoknak nem is vagyok híve, amik az önfeladásról szólnak és mást sem kérek arra, hogy adja föl önmagát.

nepszava.hu/cikk/1043075-karacsony-gergely-nem-fogok-elroganosodni
süti beállítások módosítása