Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.30. 10:01 Fabius

Orbán: ha azt mondtam szívni fogtok, akkor szívni fogtok!

Címkék: fidesz orbán viktor netadó

Csuhaj, drága Feleim, nem kell aggódni, Kedves Vezetőnk nem emigrált az internetadó miatt szívekben gyúlt népharag elől, hanem Rasit látogatta meg Svájcban. Vagyis hazajön, hogy láthassa, az elégedetlenség miatt morcogó slepp azért végrehajtotta-e a kedveslakosság szívatását, amit ő maga személyesen írt elő.

Mert az legyen világos mindenkinek, hogy a netadóval Viktor személyesen szívat minket.

Egy ilyen autok-demokráciaizében amiben élni tetszünk ez így működik, Viktor kitalálja és se a kormányának, se a frakciójának nincs mozgástere, vagy ahogy azt Rogán Tonyó mondta a frakcióülésen: napirendről levenni, a témát kidobni lehetetlen. Ennek hatására "a fideszes politikusok megértették, hogy nem a gazdasági minisztérium döntése volt a távközlési adó kiterjesztése" , és nyilván nekünk is meg kell érteni, ha Őfelsége egyszer azt mondta szívni fogunk, akkor szívni fogunk! Hiába tiltakozik már a CÖF is, hiába ekézi a netadót a jobboldali média Magyar Nemzettől Bayer Zsotyáig, hiába csipog ellene twittertamás. Viktor miután meggyőződött róla, hogy Rasi már simára tudja keverni a rántást svájci recept szerint is azért a 15 milcsiért, amit a dologra rászánt a család, hazajön, és hátrálás nélkül folytatja a harcot, legfeljebb rádob egy lapáttal a hívőket kápráztató pávatáncra. 

orbán-viktor-style_1.gif

Mert mi többiek majd úgyis hazamegyünk, el fogunk tűnni, és előbb vagy utóbb, de be teccünk majd fogni a pofánkat.

Biztosra megy? A trafik és földtörvényt, a manyupok és alkotmánybíróság beszántását és ezek következménytelenségét elnézve könnyen lehet. De az is éppen ilyen könnyen meglehet, hogy ezúttal olyan csoportot sikerült magára haragítania, amelyik életének szerves része az internet, úgy mobilon - táblagépen, mint otthon. Akik kb leszarják kik árulják a cigit, ki szánthatja a földet, akiknek a nyugdíj "mire korban elérjük már úgysem lesz/addig ezerszer változik úgyis" kategória mindaddig, amíg nem jön Orbán Viktor személyesen, hogy akkor az állandó faszbúk elérésért, a nagyival szkájpolásért, a sorozatnézésért, zenehallgatásért és satöbbiért most fizessél többet, kispöcs. Érvnek meg annyit tesz hozzá, hogy azért, mert azt mondtam és kész! Ja, és főleg: kuss.

Érdekes meccs lesz. Kicsit a jövő generációja megalkuvásának főpróbája is lesz.

 

 

814 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1006846333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocsi hogy igy az elején iderondítok, senki kedvét nem akarom elvenni a "naaaagy kormánybuktatásoktól" de ezt azért érdemes elolvasni: :)

mno.hu/belfold/tarki-hasitanak-a-kormanypartok-1255798

Szóval nyugi, a Kormány mögött még mindig több mint 2 millió ember áll, köztük én is.
@Bukott liberális demokrata:

"A teljes népességen belül a Fidesz–KDNP támogatottsága a szeptemberi 31 százalék után októberben 37 százalék volt."

Vagyis a kamu kitiltásos ügy és a balliberális tüntetés csak HOZ szavazókat a Fidesznek :)
@Bukott liberális demokrata:

mondjuk a TÁRKI hozzátette, hogy a felmérés még a balhék előtt készült, de ezt az MNO már elfelejtette odaírni...
@fzs.1933:

A kitiltásos ügy az pont az önkoris választás után volt közvetlenül! Ne hazudozz!
még mindig a többség támogatja a fideszt, és azt mondja ez a faszkalap, hogy "köztük én is"
ésbazmeg még dicsekszik is vele!
@Bukott liberális demokrata:
www.tarki.hu/hu/news/2014/kitekint/20141029_valasztas.html

"A TÁRKI rendszeres pártpreferencia vizsgálata októberben az önkormányzati választás utáni héten, azaz a kampánytól és választástól felfokozott hangulatban, de még a jelenlegi kiéleződött politikai helyzet előtt készült."

Hazugnak meg valaki mást nevezz!
Én elégedett vagyok a Hungárbasival!
Ha már lúd.... :(

Szeptember végén 110 milliárd forint volt a költségvetési szervek lejárt adóssága; nagy bajban vannak a tűzoltóságok, iskolák és kórházak, de a Miniszterelnökség és az adóhivatal sem fizet.
Nem csak a rendőrök, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sem fizet: szeptember végén 2,4 milliárd forint volt az adóhivatal lejárt tartozása – ami morális szempontból mondhatni elfogadhatatlan.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/rengeteg_penzzel_tartozik_a_nav_es_a_miniszterelnokseg.588512.html
Ami hiányérzetem még van, az tán annyi, hogy egy ilyen államférfinak a puszta közepén tornyosüló ezertornyú színarany palotában kellene gyémántos trónusán fogadni a hódolatukat drága ajándékokkal megerősítő államfőket, akik reá nem emelhetik tekintetüket, de elég féltérdre ereszkedniük.
@Bukott liberális demokrata: Nem becsülném le ezt a dolgot, főleg ha már az MNO-n is ilyesmiket írnak. :)

"A politikában a legnagyobb erő néha ahhoz kell, hogy a rossz döntésekből ki tudjanak hátrálni a politikusok. Most ehhez minden adott. Az erő is és a rossz döntés is."

mno.hu/belfold/most-kell-az-ero-1255863
@fzs.1933:

Az önkormányzati választás utáni héten közvetlenül robbantotta ki a ballib média a kitiltásos ügyet.
Hagyjátok szegényt. Igaza van! A liberálisok meg a demokraták lopnak! Arra szólították föl viktort, hogy viselkedjen európai liberálishoz és demokratához méltón.
Na most akkor mi a baj azzal, hogy minden haver lop? Mi kértük.
akkor ide is idézem:

"A törvényelőkészítést az NGM végezte, a döntést a kormány hozta meg a netadóról, az alapötlet ugyanakkor információink szerint az egyik nagy mobilszolgáltató cégé lehetett, aki ötletekkel segítette a kormányzatot, hogyan tudják növelni a szektorból származó bevételeket."

offforever.blog.hu/2014/10/30/csucsra_jar_a_kormanyzati_korrupcio_avagy_a_fagyi_visszanyalt
Nem vagyok genyó (dehogyneeem! :D), de remélem Rasikát - apuci miatt - szét fogják szopatni (akár szó szerint is) az osztálytársak. :)
@Bukott liberális demokrata: Szóval ha továbbra is beleállnak ebbe a baromságba, akkor az kapitális hiba lesz a részükről.

"Vannak ügyek, amelyeket adott esetben még sokkal nagyobb tiltakozással szemben is végig kell vinni. Ez viszont nem olyan. Az internetadó tekintetében ugyanis minden igaz, amit az ellenzők mondanak. És mindenki ellenzi is. A Fidesz éveken át gondosan kerülte, hogy össztársadalmi szinten is szimbólumértékűnek nevezhető témát adjon az ellenzék kezébe. Amiről az ellenzék eddig azt hitte, hogy szimbólumértékű téma, az nem volt az, és nem is vitték vele semmire. Most az ölükbe hullott. Az internetadó mindenkit érint, a múltba fordulás jelképe, kiszámíthatatlan károkat okoz, ráakaszkodik az emberek mindennapjaira, felfogható a demokrácia és a nyilvánosság korlátozásaként, és mivel a költségvetési bevétel nem számottevő, és nem is 2010-et írunk, nincs válság, a magyar gazdaság megfelelően teljesít, nos, mindezek alapján, mivel az internetadóval senki nem nyer, ellenben mindenki veszít vele, végső soron teljesen értelmetlen.

A politikában a legnagyobb erő néha ahhoz kell, hogy a rossz döntésekből ki tudjanak hátrálni a politikusok. Most ehhez minden adott. Az erő is és a rossz döntés is."
@Bukott liberális demokrata: a napi gazdaság is ballib? Lemaradtam, de kösz az infót.
"ha azt mondtam, szívni fogtok akkor színi fogtok"

www.youtube.com/watch?v=qI-Q5EZg6p8
@Bukott liberális demokrata: Figyu elvtárs, nekem mostanában kicsit nem jól megy. Szeretnék én is veletek dolgozni, ha érted. Szal mennyit lehet ezzel keresni, meg kit kellene megkeresnem? Van valami képzés, vagy munka közben kapunk karaktert meg célcsoportot?
@Bukott liberális demokrata:
nem tudom, mit nem értesz?
Annyit modntam csak, hogy a TÁRKI a mintavételt még a mostani helyzet előtt vette. És az MNO ezt valahogy mégis kifelejtette. Magyarán csúsztatott.

Leszarom magasról az adatokat, mert nem tartom relevánsnak.

Felőlem lehet a Vonának 100% a támogatottsága, sőt a Torgyánnak is. A Gyurcsánynak is, bárkinek. Az, ami most Magyarországon megy kormányzati szinten, nagyon nincs rendben.

Mondd, az téged nem zavar, hogy eddig négyen nyilatkoztak az "internetadóról" és négyfélét mondtak, hogy miért is van rá szükség? Nem is érdekel?
@miva?: Engem jobban érdekel, hátha tényleg őszintén csinálja? Milyen karakter kell ehhez az imádathoz? Ezt kellene megfejteni, és gyógyítani.
@fzs.1933:

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20140209013353/creepypasta/images/a/a9/Don't_Feed_the_Troll.jpeg

Thx. :D
"amíg nem jön Orbán Viktor személyesen, hogy akkor az állandó faszbúk elérésért, a nagyival szkájpolásért, a sorozatnézésért, zenehallgatásért és satöbbiért most fizessél többet, kispöcs. Érvnek meg annyit tesz hozzá, hogy azért, mert azt mondtam és kész! Ja, és főleg: kuss."

A falka ehhez annyit tesz hozzá, hogy a félázsiai horda Viktor nevű nemzetvezetője kinyalhatná a seggünket egyenként, mind a százunkét, oszt kuss. Csakhogy mi nem engedjük, mert adunk a méltóságunkra.

És novaumber 17-én mi is elmegyünk falkástól vaudéki vaundégeinkkel együtt, az előőrseink már az eddigi tüntiken is ott tébláboltak a sötétben, csak a mi mobiljaink fénye nem látszódott a 100 ezer láb takarása miatt, bármit is írogasson Uj Péter. A léptékarányos térképet mi is ismerjük, is igenis kurvaura kellett vigyázni sokaknak, hogy nehogy mások sarkára tapossanak. Különben többünk lába gipszben van. Úgy ám, Péter!

Vau!

Vau2.
@fzs.1933:

Hát például azt hogy a katonák, rendőrök fizetés emeléséér kell az adó azt nem a Kormány mondta hanem a HVG, 444 hazudta.
@miaturo: Ó hát én tudom ezt. Én is őszintén imádok, csak akkor már keresnék is vele. Én is zember vagyok, akkor nekem is jár a luxusprofitból beszedett adóból, nem? A rohadt bankokban bezzeg van pénz! Az lenne a jó, ha ott lenne pénz, ahol vasat kalapálnak! Vigyük át a pénzt a kohókba! A Gyurcsány elkúrta, aztán most lefizette az Obamát is, hogy visszaszerezze Magyarországot! Miért nem az USÁt szerzi akkor már meg a hülyéje? Ebből is látszik, hogy milyen fogalmatlan egy kígyóvállú. Komolyan hogy mérheti magát egy REZSICSÖKKENTŐ miniszterelnökhöz?! Végre az ország jobban teljesít, erre a kígyóvállú libsi nyugdíjas egyetemisták balhéznak meg törnek zúznak!
Eh!
@100 kóbor kutya:

És ha kurva szar idő lesz akkor, eső, szél, köd, hideg akkor mit csináltok? :DDD
@Bukott liberális demokrata: Debizony a kormány nyilatkozta éppen az első tünti alatt, de a legjobbak is tévedhetnek, Neked ettől még igazad van!
coub.com/view/3uemm
Ezt a szűk garbót nem sem kellene erőltetni. Vagy melltartót kéne venni.
Főni mikor nyilatkoztatja ki az igazságot?
mostanában annyi vízumügy van szerteszéjjel...nem kellene visszavonni a csüngőhasú magyar vízumát?

csak egy életreszólóan a safika vagy hogy a frászba híjják a lányát el tuggya tartani őket a 22 millából havonta?

brühüyyy

és akkor lesz munkaalapú társadalomban része esetleg felveteti safika a zaput (protekcióval) éjjeli portásnak a hotel melléképülete elé fakabátban
@rodeo36: Hogy beszélsz te az Élő Istenről, megátalkodott?!
@Bukottagyú illiberális áldemokrata:
Disclaimer: Ezen gasztronómiai vélemény nem egyszeri kóstolás eredménye, és fizetett reklámnak minősül
@miva?: Holnap reggel Kossuth Rádió. Elmondja, hogy ez azért kell, mert egyenlő teherviselés, hogy ők meghallgatják az embereket, ja, és, hogy a szolgáltató nem fogja áthárítani.
@fzs.1933:

Á, csak még nem ismered ezt a több nickken élő, agyatlan droid trollt. :)
@V-PORT: Akkor lehet hazamenni! Nincs itt semmi látnivaló! Akinek ennyi nem elég, az fizetett ballib provokátor. Teljesen világos. Kár, hogy már a kormányba is beférkőztek Gyurcsány emberei.
@Penivaldes: OFF: Ezt nem csak neked. :)

Újratervezés - egy hazai kisfilm, amit minden embernek látnia kéne!

Újra elérhető a Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével készült Újratervezés című kisfilm, amely múlt év decemberében pár napig több ezer látogatót vonzott az interneten. Nem véletlen, szerintünk például a legjobb magyar kisfilm, ami valaha készült!
Újratervezés - az élet filmje. A 12 perces kisjátékfilm a Montreáli Filmfesztivált is megjárta és besöpört egy rakás díjat, köztük a Filmkritikusok díját, a Friss Hús fesztivál közönségdíját, AISFF közönségdíjat kapott Szöulban és a legjobb kisfilm lett egy indianapolisi fesztiválon. Nemesen egyszerű, és mégis minden benne van. Szeretet. Figyelem. Kitartás. Elengedés. Tökéletesen szép és mégis vegytiszta, giccsmentes. Egy megindító alkotás, amit minden embernek látnia kéne!

www.pozitivnap.hu/kultura-es-szorakozas/ujratervezes-egy-hazai-kisfilm-amit-minden-embernek-latnia-kene

ON
@fzs.1933:
Ja, tegnapi kérdésedre, hogy mellik tankkal nyomassad a játékot: mindegyikkel.
Sosenem lehessen tunni, hogy mikor, melyiket köll tunni hasznányi. :D
@Bukott liberális demokrata: Ezt ennél a posztnál is érdemes lenne tanulmányoznod, sőt még válaszolhatnál is a kérdésekre, szépen sorban.:)

www.facebook.com/bencsath.boldizsar/posts/10152818756652342
Mindezt értem. Vajna be nem fizetett adója honnan nem hiányzik?
@miva?:
hááááááát, hogy élő az még egy darabig igaz lehet? de hogy isten? mint alapvetően ateista isten nincs...következésképpen?: a csüngőhasú sincs csak a zalt ere GÓLYA vagy Belfegor

brühüyyy

holnap lesz kinyilatkoztatás megiont a rádióban? már áthuzalozták a stúdiót? lébnyi kábelek kellenek mert ami delej azokon holnap áradni fog? hát páncélozott fejhallgató kell hozzá

és azt is elmeséli hogy miért 127.42 % az államadósság?
ezeket a tulkokat , bukott meg társai képtelenség komolyan venni. ilyen hülye ember aki minden érdek nélkül képes válig bekúszni viktor seggébe orvosi eset...van egy olyan sandám, hogy csak a hecc kedvéért nyomják a sódert. a kettömilla rajongóról meg csak annyit, hogy a gyér részvétel ellenére is többen voltak akik viktor ellenébe húzták az ikszet, lehet nyugodtan tovább hergelni a polgártársakat, legfeljebb fájdalmasabb - könnyen lehet fizikailag is - lesz a bukás. viktoréknak qrva szar lesz kitaszitott páriaként tengödni az utcán a börtönévek után. :)
@rodeo36: mert a tervezéskor kék alapon fekete volt a szöveg, és rossz helyre került a tizedesvessző

Jövőre lesz csak 12,742%

Addig kibírjuk így is.
Szerintem 18-ig kihúzzák, addigra lesz szavazati joga az új interneten nevelődött nemzedéknek, ha így folytatják, tehát nem veszik figyelembe, hogy " fecsegett a felszín, hallgatott a mély -eddig.
OFF, bár már biztos volt:

Nem elég Matolcsynak a 200 milliárd az alapítványaira, +10 milliárdot tett félre rá
hvg.hu/gazdasag/20141029_Nem_eleg_a_200_milliard_Matolcsy_alapitva

Na mi az, Matolcsy uram?! Rongyos 200 milliárdért már be sem veszi a sok nebuló agya a sámánista-jobbagyféltekés gazdaságtan bölcsességeit? Ilyen olcsón "nem korpásodik a hajuk"?
Ezért nem jó az, ha a kormányzás politikai súlyozású inkább, tömérdek szakember kell. Én azt javasolnám az infos államtitkárnak, sürgősen üljön le szakemberekkel ezt a kérdést megvitatni.
@Marcellusca:
dehogynem ismerem, csak gondoltam, hátha... :)

egyébként gyakorlok mindennel, némettel, franciával, angollal, amerikaival és még szovjettel is, úgyhogy nagy meglepetés nem fog érni! :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
igen, volt már, de minél többször előkerül, annál jobb!
Egyébként meg megérdemli, annyit tett már a magyar gazdaságért!
@Imola Helyesi: felesleges leülnie mert viktor megmondta, lesz és punktum....a szolgáltatok helyében már most kezdeném árulni az osztrák mobilnet kártyákat.
@Imola Helyesi: álom, álom... Valójában ezt lehetne javasolni minden szakkérdésre, az oktatáspolitikától a külpolitikáig.
@miaturo: A külpolitika rendben van. Pl a kormány egy belső embere névtelenül közölte a gárdiennel, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy lefizette valaki Obamát, hogy magyarországot izézze. Azt a magyarországot, ahol pl az éves újautó-eladások majd 50%-át is elérik a közepes német városok újautó-eladásainak átlagának.
@miva?: Hogy fogalmazok már? Tényleg jár nekem egy bérkommentelő állás mondjuk az NGM-ben! Menni kéne tüntetni, és százezren követelnénk a bérkommentelői állásokat! Az 300ezer bruttóval számolva simán kijönne évi 200milliárd alatt. Olcsóbb lenne, mint Matolcsy sulija.
És pl azt is javasolnám, hogy a kétgyermekesek adójóváírását is 2015-ben kezdjék rendezni , nem 2016-ban és négy lépcsőben, mert a gyermekek közül sokan felnőnek 2018-ra, és zokon veszik, hogy a gazdag háromgyermekesek meg a hátrányos helyzetűek tankönyvét is neki kellett fizetnie.
@Bukott liberális demokrata:

A cikkből:

"_„A napi politikától függetlenül erős és stabil a német-magyar kapcsolat” – hangsúlyozta a beszélgetés során Hans-Peter Friedrich_"

Ez az erős és stabil német-magyar kapcsolat még mindig abból a korszakváltó döntésből és eseményből nyeri az erejét amelyet Gorbacsov és Horn neve fémjelez, Antall és Horn ápolt és fejlesztett tovább.
Be kellene látni, hogy Orbán Viktor intézkedéseinek jelentős része ezt a jó viszonyt ássa alá, és meglepőnek találom, hogy erre sem a Német Nagykövetség, sem a Konrad Adenauer Stiftung Magyarországi Irodája, sem a Goethe Institut Budapest nem hívja fel a figyelmet, hallgatásukkal támogatják azt a törekvést, amelynek célja, hogy Magyarországot eltávolítsa az európai értékektől. Különösen megdöbbentő azért, mert a Konrad Adenauer Stiftung MI a CDU-hoz legközelebb álló kereszténydemokrata szellemiségű alapítvány. A KAS MI képviselőjének, a tisztel Frank Spengler úrnak nagyon is tisztában kellene lenni azzal, hogy az Orbán Viktor által képviselt doktrína csak lózungjaiban keresztény, a valóságban pedig megcsúfolja a demokrácia minden elvét, és minden erőfeszítése arra irányul, hogy a maradék civil szervezeteket is ellehetetlenítse és felszámolja. A német nagykövet, Lieselore CYRUS úrnő hallgatása végképp megdöbbentő, hiszen pszichológiai tanulmányaira is tekintettel már bizonyossággal tudhatja hogy Magyarország teljhatalmú és keleti despotákat meghazudtoló ura és miniszterelnöke orvosi eset és semmiképpen nem demokrata, aki mind világnézetét, mind vallását és egyházát a pillanatnyi érdekeinek megfelelően, de mindenképpen Magyarország kárára váltogatva nehezíti és akadályozza az Európai Unió törekvéseinek megvalósítását, és ezen belül a német-magyar kapcsolatok zavartalan működését, illetve magasabb szintre emelését.
Fordul a világ, hajaj! Már jobbító szándékú kritikák susognak blogszféraszerte. Két hét múlva tám Maxvalbirka lesz a legnagyobb kormányellenes hazafi :D
@jaegtoer: Csak ők politikusok. Az ő szájukon maga Németország szól. Köti őket a diplomácia minden szabálya. Csak mi játszunk itt úgy, mint a bolond gyerek.
@Imola Helyesi:
Nem zavar, hogy minden kormányzati döntés politikai?

Akkor is, ha van szakértői előkészítés, akkor ib ha nincs.
@Bukott liberális demokrata:
Hogy mennyire a sajtó alapján működnek a baloldali pártok, mutatja Gréczy sajtótájékoztatója, aki most hivatkozik a német cikkre a kitiltottak nevével, most volt képes elolvasni a német cikket.De az már elkerülte a figyelmét, hogy Goddfriend maga cáfolta a minisztereket. Ennyit róluk.
@illedelmes illegális illiberális demokrata:
Hát szerintem a németeknél is politikai, de hogy a a gazdaságuk első lett Európában, az már szakmai kérdés elsősorban. A politika elsősorban a kultúra, oktatás és a külügy területén dominál, ezért nem jó ez az internetadó, mert tulajdonképpen ez is humán terület, már mint az internettartalmak, és ezáltal rá lehet fogni a befolyásolás szerepét.
@Imola Helyesi: Na megszólítlak drága Hevesi kisasszony.

Itten arról van szó a blogon, hogy

1. A Fidesz nem akarja a netadót
2. Az ország nem akarja a netadót
3. Az EU nem akarja a netadót
4. Az USA nem akarja a netadót
5. A szakma nem akarja a netadót, és ráadásul a netadó úgy hülyeség, ahogy van
6. Rogán sajnálattal közli, hogy nem tehetnek semmit, mert Orbán már döntött

Igen. A te hősöd mindenki ellenében egy értelmetlen, kontraproduktív faszságot csinál.
@Imola Helyesi:
A magyar kormány egyoldalúan megsértette a fennálló megállapodásokat (pacta sunt servanda), ezért májusban a norvégok leállította a magyar támogatásokat, ami alól azonban a civil alapítványok mentesültek.

A kiesett norvég pénzeket pótolni, mert ezzel a bevétellel számoltak. Civilek miatt nem folyósítanak a norvégok, akkor civileken kell behajtani.
Ha így van, akkor ez is politikai döntés volt.
A kultúra és egyebek ugyancsak politikai kérdések, például iskolákat egyházaknak adni, közszolgálati tévézni, stadionozni....
"illedelmes illegális illiberális demokrata 2014.10.30. 11:42:22
@Imola Helyesi:
Nem zavar, hogy minden kormányzati döntés politikai?

Akkor is, ha van szakértői előkészítés, akkor ib ha nincs.
"
"Imola Helyesi 2014.10.30. 11:52:03
@illedelmes illegális illiberális demokrata:
Hát szerintem a németeknél is politikai, de hogy a a gazdaságuk első lett Európában, az már szakmai kérdés elsősorban. A politika elsősorban a kultúra, oktatás és a külügy területén dominál, ezért nem jó ez az internetadó, mert tulajdonképpen ez is humán terület, már mint az internettartalmak, és ezáltal rá lehet fogni a befolyásolás szerepét. "

:D

A hubblesite.org mint humán internettartalom!!! Vagy bármelyik kémiai, fizikai, biológiai vagy matematikai folyóirat!!! Vagy simán az ELTE és a ME közt küldözgetett mérési eredmények, csupa szám!!!

Olyan sötét van itt, hogy az valami csodálatos.

A német politika nem a német gazdaság sikerességének a kovácsa, hanem a kultúra területén dominál pl? Az oktatást elfogadom. De sztem a német politika kurvára békén hagyja a kultúrát. Ellenben szociális biztonságot próbál teremteni, integrálni igyekszik a bevándorlókat, egészségügyre, és kutatás fejlesztésre is elég sokat áldoz, betartja a nemzetközi normákat, és a saját rövid és középtávú érdekein túl egyetemes értékek mentén is áldozatokat hoz. Nem akarok belemenni abba, amiről itt kiböffentetted, hogy mennyire fogalmatlan vagy, de a felületét halványan megkarcoltam a kedvedért. Esetleg a többiek a részletekben is segítségedre lesznek, mert itt azért vannak ám olyanok, akik kicsit tényleg értenek valamihez, nem pedig tetszőleges témában tolják a kormánybulshitet.
@Bukott liberális demokrata:

Tökfej, sztán kit érdekel a bajorok semjénzsóttya mit gondol?

Tudod, ő az aki szerint Putyin meg az ukrán bekebelezés nettó hatalompolitikai lecke, amiben az ukránoknak szimplán pechjük van.

Gondolom te akkor is így örülnél, ha éppen minket kebeleznének be, és az idézett faszkalap szerint nekünk is csak pechünk lenne.
@miva?:

"1. A Fidesz nem akarja a netadót"

Mondjuk ez kamu, az hogy egy kétáruló Magyar Nemzetes cikkiró ilyeneket ír az attól még nem lesz igaz a Kormányra :DD
@miva?:

Holnap reggel a szokott helyen, szokott időben Krónikál. Állítólag.
@Bukott liberális demokrata:

Nabbazz, kiafasztamás meg a beyerzsóti is áruló, a komplett cöffel együtt?

Oszt' Viktornak szóltál már mennyi áruló veszi körbe szegény kicsi Cézárt? :-D
@miva?:

"_Csak ők politikusok. Az ő szájukon maga Németország szól. Köti őket a diplomácia minden szabálya. Csak mi játszunk itt úgy, mint a bolond gyerek._"

Tisztában vagyok vele. Azt is tudom, hogy a németországi magyar intézmények és képviseletek vezetői és munkatársai nagyon fegyelmezettek.

Itt csak megszólíttattak.
@Bukott liberális demokrata:
.
Szerintem, te itt is megbuktál.
Szeretném látni azt a kormánytagot, aki ellent mer mondani a kormányfőnek.
De biztos van ilyen, olvasgass komány(tag)gyűlési jegyzőkönyveket.
Elhajtotta a Klubrádiót Havasi Bertalan - 10:18
Orbán Ráchel egy átszámítva 15 millió forintos idegenforgalmi képzésen vesz részt az idei tanévtől Lausanne-ban, ezért volt Svájcban a miniszterelnök -írja a 444.

Kedden még nem akarták megerősíteni, hogy Orbán Viktor Svájcban van, mondván, magánprogramról van szó, ám szerdán Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hivatalossá tette az értesülést. A miniszterelnök az utóbbi időben egyébként gyakran beszélt arról, hogy véleménye szerint nem annyira sok diplomásra, mint, inkább jó szakmunkásokra van szükség. Az ügyben a Klubrádió, Havasi Bertalanhoz fordult, hogy megtudjuk a miniszterelnök, hogyan finanszírozza mindezt.

Havasi Bertalan válaszában azt írta, hogy a "kérdés" sem a Miniszterelnöki Sajtóirodára, sem pedig a Klubrádióra nem tartozik. Közérdekű adatnak sem tekinthető, hogy a miniszterelnök hozzátartozója tanul-e, hol tanul, mennyi az esetleges tandíja és azt ki fizeti és miből.

(Klubrádió)

-

Nehéz megjósolni, mi lesz az internet adó elleni tiltakozások következménye - külföldi lapok - 09:29
Az biztos, hogy az amerikai korrupciós vád és az új adó együtt politikai vihart kavart. Ám az ellenzék megosztott, nincs olyan vezetője, aki megkérdőjelezhetni Orbán Viktor hatalmát.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=180636
@Marcellusca: " remélem Rasikát - apuci miatt -"

Most tényleg az van, hogy az új asszonyka elhúzott nappali tagozatra az ő férjeurától mintegy 1000 km-re?
@Fabius: Pedig már nagyon vártam. Reméltem ma szól a fennséges úr!

Akkor viszont még mondathatok misét érte, hogy jobban sikerüljön a mutatvány!!
@Bukott liberális demokrata: "robbantotta ki a ballib média a kitiltásos ügyet"

A ballib Napi Gazdaságra gondolsz?
@9mmPara: Jaja. Többet nem veszem ezt a ballib szennylapot, meg akkor a századvég többi romlott mocskát sem! Dögöljenek éhen az ilyen sunyin megtévesztő, álorcába bújt ballib médiumok mind!
@Bukott liberális demokrata:

"És ha kurva szar idő lesz akkor, eső, szél, köd, hideg akkor mit csináltok? :DDD "

Akkor lehet, hogy csak lepisáljuk az ilyenek lábát, mint amilyen maga. Csakhogy a komfortérzetük meglegyen. Ráadásul ez nem is konkrét időponthoz kötött, így minden elvbarátja sorra kerülhet.
Mellár Tamás: A kormány zsákutcába viszi az országot

A netadóval a külföldi szolgáltatókat akarják kiszorítani.

www.origo.hu/itthon/20141030-mellar-tamas-a-kormany-zsakutcaba-viszi-az-orszagot.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

-

Nyilvánosságra kell hozni a NAV átvilágításának eredményét

Másodfokon is megnyerte a pert az LMP.

www.origo.hu/gazdasag/20141030-nyilvanossagra-kell-hozni-a-nav-atvilagitasanak-eredmenyet.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

-

Kitiltási botrány:
Horváthig nyúlhatnak vissza a szálak

Az amerikaiak által kifogásolt ügyek között lehetnek azok a visszaélések, amelyekről a volt adóellenőr beszélt.

www.origo.hu/itthon/20141029-nav-ugy.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@miva?:
Okostojás, a természettudományok is a humánpolitika részei. Tudod, az iskolák, és minden más, ahol a tudományterületek alapjait oktatják, a kultúra, amelyik merít ezekből és az internet, amelyik dettó.
Így a tudományok támogatása is. Mindezeket nem lehet pusztán gazdasági kérdésekként kezelni. A német kormány az általad felsorolt intézkedéseivel igyekszik elfelejtetni a 2. vh kirobbantásában történt szerepét - elég sikeresen.
@9mmPara:
.
1000 km-re?
Marad a csápolás egyedül, ha lesz internetadó.
A tandíjra is hitel kellett - vagy nem?
imola te idióta, ha a németek felejteni akarnak a 2.VH miatt, akkor a vadbarom Vezényló és brancsa hortifasszal mit is akar???

ehhh, most felhúztam magam ezen az idiótán, pedig felesleges, nem ér annyit
@miva?: Ahová lépek, ballib terem, hogy a fene enné meg!
@miva?:

Kiegészítésképpen: Azt a hsz-t az a pali írta, aki még a berli fal lebontása előtt kezdeményezte, hogy a KAS nyisson Magyarországon irodát;-)
"mert tulajdonképpen ez is humán terület, már mint az internettartalmak"

Namost jöjjön pl a CERN-ből a KFKI-be az adathalom, mint humán internettartalom

Ráadásul külföldi intézmény fizette szakember dolgozik vele, külföldi pályázaton nyert pénzből tartja fent szinte az épületet is, általunk gyakorlatilag semennyire nem támogatott nemzetközi kutatásban. Jön a randa adat, rámegy az adó ugye, elvesszük a pénzt attól, aki megél magában a nagyvilágban, de otthon akarja elkölteni a keresetét, visszaküldéskor, kapcsolattartáskor szintén fizethet. Nem támogatjuk semmivel, de legalább lehúzzuk ezerrel. Mert Viktor ezt akarja. Szerintetek hányan maradnak ebben az országban? Szerintem sokan, csak lesz egy NAV székházfoglalás, meg kiderül az egész sleppről minden izgi sztori, és majd vasárnaponként vihetitek a rántotthúst a böribe a kedvenceiteknek.
Így ijesztgetik Magyarországgal a német kisgyerekeket
zdf1

Megint kegyetlen volt velünk a német gyerekhíradó.

444.hu/2014/10/30/igy-ijesztgetik-magyarorszaggal-a-nemet-kisgyerekeket/
na, én valamit nem értek. ilyenkor kérdezek.
1.
lázár az utóbbi időben egyre többet van svejcban.
viktor (megint) svejcba utazott.
mi lehet svejcban, ami vonzóvá teszi gazdag politikusok számára, hogy odautazzanak, sűrűn? nem értem, talán a hegyek? lehet. a sajtok? talán. majd kiderül.

2.
vida ildikó elutazott a helyettesével nyaralni, kettesben. ilyen idősen kell rájönni, hogy két oldala van a vajaskenyérnek? biztos valami egzotikus helyre utazhattak, ahol ferihegyyről nincs közvetlen járat - például a festői kajmán-szigetek, az idilli seychelle szigetek...

3.
orbán rachel svejcba utazott tanulni. vendéglátást. idehaza megszűntek a szakmunkásképző intézetek?
nem.
megvan!
külföldre ment dolgozni, és orbán utánautazott, hogy jöjjön haza, vitt neki túró rudit, meg ilyeneket. és azért fogta a vendéglátásra, hogy ne legyen ciki, hogy már az ő lánya is külföldön dolgozik...
@Imola Helyesi: "A német kormány az általad felsorolt intézkedéseivel igyekszik elfelejtetni a 2. vh kirobbantásában történt szerepét - elég sikeresen"

Szerintem a németek úgy általában már rég rendbetették maguknak ezt a világháborús dolgot. Úgy értem, hogy népként szembenéztek magukkal a tükörben és kimondták: "ezt mi csináltuk, így-úgy, de mind benne voltunk, k...ra elcsesztük és magunkon kívül senki mást ezért nem hibáztathatunk". És ezek után elkezdtek tenni azért, hogy előbbre jussanak. A sikerhez -- szerintem -- ez nagyon kellett.

Érdekes élmény volt tapasztalni, hogy anno, a még létező NDK-ban ez a szembenézés elmaradt. Valahogy úgy nézett ki a dolog, mintha a német-német határtól keletre csupa áldozat és belső ellenálló élne.
@jaegtoer: De attól még egy futóbolond által uralt kis országgal kapcsolatban nem nyilatkozhatnak a diplomácia szabályaira fittyet hányva, mert a németek németek. Egyrészt a saját karrierjük végét jelentené, másrészt elhatárolódna tőlük az egész német politika. Dolgoznak ők, ebben biztos vagyok. Csak nem a sajtón keresztül kommunikálnak.
@9mmPara: mert nem seperted el a törpék háza elől a havat.
@Secnir:
Tömény rágalom minden sorod, egy rendes illiberális államban minimum megvonják a netezést tőled, oszt akkor marad a stencil! :)
Idefigyu!

Legutóbb ugye a Magasságos az egységes EU-s energiapolitikát sürgette Brüsszelben.

Most meg: 444.hu/2014/10/30/szijjarto-szerint-ne-az-eu-mondja-meg-milyen-energiastrategiaja-legyen-az-egyes-orszagoknak/
nemeth miklos oneletrajzi konyve:

index.hu/belfold/2014/10/30/nemeth_miklos_konyv_oplatka/

rablóprivatizációról annyit mond, hogy két szakértő segített közre benne, az egyiket Csillag Istvánnak hívták, a másikat Matolcsy Györgynek"

pfff
@9mmPara:
Anyóka vaskalapos fején keletkezett egy kisebb dudor, belül meg mégnagyobb káosz, amikor lepottyant a seprűnyélről, a macsek mellől. Azóta sem áll a világ össze neki, pedig egy kis német tanulás segíthetne neki rendet tenni a káposztalében lebegő szinapszisainak a kibogozásában. Így jár, aki nem beszél nyelveket, ostobaságokat viszont büszkén!
@Bukott liberális demokrata: Te, most akkor akarjuk az egységes energiapolitikát, vagy mégsem? Nem szeretnék Orbán kedve ellen tenni, azért kérdezem. Tudod, tesómat nehogy kirúgják, meg ilyenek.
@9mmPara:
Könnyű volt nekik, mert megengedték nekik az egyesítést. Mi magyarok is könnyebben boldogulnánk, ha nem világháborús vesztesként kezelnének bennünket most is, és megint hatalmas területünk lenne.
@Bukott liberális demokrata:

– Miért éri ennyi bírálat Magyarországot?
– Azért, mert a szocialisták nem tudják felfogni és elfogadni, hogy egy konzervatív politikusnak ilyen elsöprő többsége lehet. Természetesen lehetnek vitára okot adó döntések a kormány részéről, vehetjük példaként az internetadó kérdését, ami, valljuk be, nem egy túlzottan jó ötlet. Európa más kormányai is előhozakodnak rossz ötletekkel, de sem Brüsszel, sem más külföldi ország nem avatkozhat bele egy szuverén állam belügyeibe.
@Bukott liberális demokrata: Na de most itt az energiastratégia, ami ugye nemzetbiztonságilag kiemelt ügy. Akkor most legyen egységes EU-s, vagy ne?
@ducanti848:
Mint tudjuk, ez persze rágalom, hisz Tündér Gyuri ott se'vót, nem is rabo... izé, privatizélt.
Éljen a NER! Nem leszünk Balassagyarmat!
@Bukott liberális demokrata: Meg mi köze a szocialistáknak a hirtelen megvádolása után szabadságra siető Vida Ildikóhoz, aki a Magyar Állam bevételi oldalának legnagyobb embere?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
" oszt akkor marad a stencil! :) "

figyu, én már rágódtam azon (talán itt, fabiusnak is megemlítettem, meg az index csinált egy ilyen kéthónapos próbát belőle később), hogy egyes, interneten megjelenő cikkeket bizony ki kell nyomtatni, és szórólapként terjeszteni. nagyon sok olyan háztartás van, ahol nincs internet, de ha van is, nem olvasnak indexet, varanust, stb. hozzájuk el kell juttatni ezt, mert egyrészt nem értik, mi folyik gyöngyösön (mama, micsiná' eza sok ember kinn a 'zuccán? mittomén papa, biztos ünneplik orbáviktort), másrészt ne csak az ún közmédiából tájékozódjanak.
állítom, ha az mszp és/vagy az E2014 az elmúlt két évből arra áldozott volna pár millát, hogy heti rendszerességgel "fejtágítson", nem itt tartana.
@Imola Helyesi:
Bazz.. Te érted, amit beszélsz? Mert értelmet előbb fedeznek fel a Szaturnuszon, mint a te hablatyolásodban.
Én szívesen támogatom itt Hevesi kisasszonyt, meg a bulidemokratát, de szeretném megérteni az álláspontunkat :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pedig ő pl tudja, hogy a Föld belsejében van egy másik gömb, ami sokkal nagyobb mint a Föld.
@miva?: nem érted a saját gondolataiad? velem is van ilyen:)
OV teljesen bolond. Remélem tényleg nem visszakozik és tovább árt magának. Talán segít egy új ellenzéket szervezni maga ellen.
Amúgy ez a balhé nem csak a fidesznek árt. A meglévő ellenzéket is simán parkolópályára küldi, ami történt. Ők max 1-2 ezer tüntetőt tudtak kivinni, azok jó része is irritáló, gyurcsányista nénike, erre most kimegy vagy 40ezer ember, döntően európát éltető fiatal középosztálybeli gyakorlatilag nélkülük. Nyilván nem fognak egyből új pártok alakulni, de ebből 18-ra ki is nőhet valami.
@nedudki74:

A fiatalok mind az lmp, együttpm belpesti színe java volt!!
@Bukott liberális demokrata: mivel avatkoztak be? semmi szankció nem született a magyar állam ellen. hat állampolgárától vonták meg az amerikaiak a beutazási vizumot. ennyi.
az meg, hogy beszélnek róla, kritizálnak, még nem beavatkozás.
@Imola Helyesi: Az NSzK-s németek még az egyesítés előtt megtették ezt a szívességet maguknak, amit a keletiek még nagyon sokáig nem. Emlékeztetlek, hogy az EU őse, az ESZAK már 1952-ben, alig hét évvel a háború után működött és ebben az NSZK alapítóként benne volt.

Valamit felhívom a figyelmed arra is, hogy a Trianon előtti Magyarország legnagyobb része az EU révén már pár éve egyesült az anyaországgal.
@Bukott liberális demokrata: A Magyar Telekom vezérigazgatója kiállt a nyilvánosság elé a netadóval kapcsolatban: szerinte a kormány felrúgta a stratégiai megállapodásukat. Nyilvánvalóvá tette: már az 1700 fős leépítésről is részben az eddigi adók tehetnek. Az év elején megkötött megállapodás alapján a Magyar Telekom támogatja a kormányt abban, hogy Magyarország az Európai Unió Digitális Menetrendjében 2020-ra kitűzött célokat két évvel korábban, már 2018-ban elérje, és addigra minden háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet. A cél tehát az, hogy hálózatot építsünk, és azon minél nagyobb adatforgalom legyen, emiatt azonban egyre több adót kell fizetnünk – vázolta a stratégiai együttműködés és az adó tervezete után létrejött kafkai világot Mattheisen.

A Nol.hu információi szerint ugyanakkor ma délután az iparág cégeinek számos vezetője által aláírt levelet juttattak el Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszternek, Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezetőnek és Seszták Miklósnak, aki az iparág felügyeletéért felelős fejlesztési tárca irányítója. A dokumentumot, amely részletesen taglalja az internetadó káros hatásait a gazdaságra, a növekedésre és a munkahelyteremtésre, természetesen megkapja Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is.

pestisracok.hu/kemeny-uzeneteket-kuldott-magyar-telekom-vezerigazgatoja/

A jobboldali sajtó is a netadót ekézi

„mindenkit érint, a múltba fordulás jelképe, kiszámíthatatlan károkat okoz, ráakaszkodik az emberek mindennapjaira, felfogható a demokrácia és a nyilvánosság korlátozásaként”

index.hu/belfold/2014/10/30/a_jobboldali_sajto_is_a_netadot_ekezi/
@Bukott liberális demokrata: Bazeg, én nem tudtam, hogy az LMP ekkora király egy párt, minden hírverés nélkül, politikusok szerepeltetése nélkül is kivisz tízezreket kétszer egymás után!!
És én azért nem szavaztam rájuk, mert balfaszok. Mekkora hiba volt!
@ducanti848:

Az tényleg új valakinek, hogy Kusza Szem az Antall kormány privatizációért felelős kormánybizottságának elnöke, így a "Tulajdon és privatizáció" című törvény kidolgozója volt?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: látnok:

L. Simon László: A kormánynak kéne sajtót csinálnia, mert a sajtó erre képtelen

444.hu/2014/10/30/l-simon-laszlo-a-kormanynak-kene-sajtot-csinalnia-mert-a-sajto-erre-keptelen/

-

Lázár visszamenőleges törvénymódosítással teregeti ki a pártok banktitkait

A miniszter az átláthatóság érdekében sértene visszamenőlegesen banktitkot.

444.hu/2014/10/30/lazar-visszamenoleges-torvenymodositassal-teregeti-ki-a-partok-banktitkait/
Well, I go, here's another moderator
Beh, io vado, ecco un altro moderatore
Nun, ich gehe, hier ist ein anderer Moderator
Nu, ja idy, vot iso agyin moderátor. fonetikus/
@Gábris máris: csak a választóik, a vagy nevezzük őket rajongóknak. ők nem.
Szegénynek tényleg nem tűnik fel, hogy a tüntetők az összes többi pártot is elküldték a csába :D
Az egész rendszert elküldték, hehehehe
@Imola Helyesi: Szal te egy moderátor vagy, és jött a váltás? Vagy csak nem tudsz külföldiül?
A mai fiatalok restek dolgozni többet kéne imádkozniuk templomba járni és nem egész nap netezni. Mindig csak a sexen jár az agyuk, olvasnának inkább pártlapot
@Imola Helyesi:
Az első világháború végére az Osztrák–Magyar Monarchia szétesett.
Mi esett szét?
Az Osztrák–Magyar Monarchia.
Ha nem világháborús vesztesként kezelnének bennünket, akkor most mi lenne?
Történelmietlen kérdés. Nyugodj le.
@Bukott liberális demokrata: Ezzel nem vagy csak részben értek egyet. Az említett 2(3) szervezet tűnik számomra is még a legelfogadhatóbbnak, de ha azt nézem az ismerőseim közül kik lájkolták a facebook oldalt vagy kik mentek ki tüntetni (egy vidéki városban élek, utóbbiak voltak jóval kevesebben), messze nem csak az ő támogatóikat látom. Egy csomó olyan ismerősöm osztogatja a netadó ellenes képeket, cikkeket aki életében nem rakott fel politikai tartalmú dolgokat, sőt konkrétan tudok arról, hogy nem ment el szavazni. Egy csomó fiatalnak ez az első igazi politikai élménye, ami nagy lehetőség lehet a baloldali pártoknak, de talán inkább újaknak mint a meglévőknek. A létezők közül nyilván elsősorban az Együtt-PM-nek vagy LMP-nek lehet ebből haszna, de sajnos ők is eléggé mélyre ásták már magukat. Nagyon meg kellene táltosodniuk, hogy ebből profitáljanak.
@Imola Helyesi: Nem, Molly, akkor boldogulnánk ha egyszer a büdös életben felelősen gondolkodnánk, nem hátra néznénk, sírnánk
@Bukottagyú illiberális áldemokrata:
Segítek kifejteni:
A család, a házasság, a munka és a mindennapi elfoglaltságok állandó alkalmat kínálnak arra, hogy Krisztussal találkozzunk, őt utánozzuk az emberi és keresztény értékek – a szeretet, a türelem, az alázatosság, a szorgalom, az igazságosság, az öröm stb. – gyakorlása révén.
Természetesnek számít azonkívül az Egyház tanításainak követése életviteli dolgokban (például ami a fogamzásgátlást, a házasságon kívüli szexuális életet, az abortuszt, a kábítószereket stb. illeti).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Nincs itthon a gazda, az önjáró hülyék meg felhúzva maradtak, és most faltól falig masírozva ütik bele minden kiálló tereptárgyba a fejüket."
@Fabius: hatha vkinek igen azert masoltam be.
bar abban van igazad hogy ezen az oldalaon tobbsegben van a temaban fekete oves forumozo
@fzs.1933: Nekem meg nem árulják el, hogy akkor kell-e közös EU energiastratégia vagy nem :(
@Bukottagyú illiberális áldemokrata: "A mai fiatalok restek dolgozni...." csak remélem, hogy fuldokolsz ettől a mondatodtól, és még a templomig sem érsz el, hogy imádkozz magadért
@Bukott liberális demokrata: Felöltözünk. De otthon nem maradunk!
Na a MÚOSZ sajtószabadság konferenciáján L.Simon kifejtette, hogy meg kell védeni a sajtószabadságot a sajtószabadságtól, és érdemes lenne állami kézbe venni a dolgokat :D
Egyébként álljon meg a menet!

Hát itt két hete minden nagyember összevissza beszél! Nem az amerikai agyelszívás van emögött?
@Fabius: csak úgy, de lehet szakmai körökben ez már nem újdonság:

Harmadával több bevételt akarnak útdíjból

50 milliárdot akarnak beszedni a fuvarozóktól. Autósoknak marad a matricás rendszer.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fado_es_koltsegvetes%2F2014%2F10%2F30%2Fharmadaval_tobb_bevetelt_akarnak_utdijbol%2F
@KÁTÉó53éúétr6: ezt rossz helyre címezted, lásd meg az iróniát. Ma sok itt a liberális és illiberális, figyelni kell :)
@Bukottagyú illiberális áldemokrata:
Mondjam még?
"Disclaimer: Ezen gasztronómiai vélemény nem egyszeri kóstolás eredménye, és fizetett reklámnak minősül"
@dr. jenőke (jenőke): De annak kezelnek, pl a kettős állampolgárságot nem nézi jó szemmel az eu, a szlovákok egyenesen megtiltják, az amcsi ügyvivő szerint meg nem kell a kárpátaljai magyarokkal törődni. Mo. mindig a német-orosz nagyhatalom tengelyében sinylődött, most meg még bejött- a Csak az USA.
@Imola Helyesi: A kettős állampolgárságotnem nézi jó szemmel az EU?

Nem az ukrán meg orosz maffiózók és kémek vásárolt állampolgárságával van baja?

Hevesi kisasszony, kérem ne tegye! Vannak oldalak, ahol ezzel a szöveggel megbecsült tagja lehet a közösségnek, de itt sokkal kevesebb a hülye.
@9mmPara: @Secnir:

Őőő, izé, svejc, munka, ... ötlet talán innen ...?

index.hu/kultur/cinematrix/2014/01/19/svajci_penzbol_keszult_film_a_magyar_prostitualtakrol/

(Nem a filmkészítésre gondútam. :D)
@Bukottagyú illiberális áldemokrata:
Egy ideális világban a húsnak tartott, 30 hónapos jószág darabjait ennénk, amely bő két évig szabadon legelt, sokat mozgott nagy legelőkön, majd élete utolsó 3-6 hónapjában erőteljesebb hízókúrába fogott.
Fartő, ököruszály, gyorsnaszád, ja az nem.
@Imola Helyesi:
Hogyan jön ez az Osztrák-Magyar monarchiához és az első világháborúhoz?
Zavarok vannak az idő-tér értelmezésében?
@Imola Helyesi:
Magácska tényleg tudja miket írogat? Mi meg unortodox módon pénzért adunk bárkinek állampolgárságot, vagy ingyen, ha mafyaenak hazudja magát?
Nem tudom mit szív, de tegye le, szétesik teljesen...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tegyük hozzá, hogy offshore cégen keresztül, államilag.
@dr. jenőke (jenőke):
Az nem úgy offshore, te, essetunni. Szégyenteljes lopások zajlanak, ecceri primitív Tündike félék meg lelkesen tapsikolnak is hozzá. Hihetelen gyökér a társadalom nagy része, a saját kifosztásukat sem veszik észre.
De észreveszik, csak féltik a trafikot.
@fzs.1933: Mit? Ezt most hirtelen nem értem
@miva?: " kell-e közös EU energiastratégia "

Kell hát, csak azt majd mi (értsd: Orbán+Szíjjártó szájával goszpogyin Putyin) fogjuk megmondani, hogy mi legyen az.
@dr. jenőke (jenőke). Jenő, nem szétesett, hanem Trainonban szétszabdalták, de csak a magyar részét a monarchiának, és ma már jóformán csak Magyarországra vonatkoznak a trianoni határok
A történelmet most hagyjuk, nem tartozik ide.

:
@Imola Helyesi:
Nem szívesen írok neked, de akkora a sötétség az agyadban, hogy egy kis fény megvilágosodást fog jelenteni a számodra.
Legalább annyit, hogy ezeket a szűk látókörű hülye elméleteidet nem szórod itt szerte-szana, és eltűnsz a balfenéken.
Ami az eu által nehezményezett kettős állampolgárságot illeti.
A lazán vett kettős állampolgárság lehetősége
azt is jelentette, hogy Magyarország hemzseg az orosz kémektől. Ez a tény nemcsak a mi országunk nemzetbiztonságát fenyegeti, hanem az eu tagországait. Utat nyitottunk ennek a sisere hadnak a szimatolásra, a poliikai, gazdasági, hadászati titkok felderítésére.
Ennek veszélye óriási, sokkal nagyobb, mint a magyar nemzeti érzet forró felemlegetése.
Gondolkozzál!
Bolika, hiába provokálsz, nem tudsz.
@9mmPara: Aha, én is ezt gyanítom. Megtanítjuk mi a hatékony működést a Dánoknak hamar.
@miva?:
... és olyan ostoba módon szembehazudja az embert az ilyen, hogy ihajj.
Nemrég társaságban ismerős ILYEN figura olyan ordas hazugságokat nyomott, hogy az ott lévők feje tanulmányba illő volt. Látszott, hogy nem hiszik el, ilyen hülye létezik...
Majd a csóka befejezte, és elégedetten elment. A társaság meg hüledezett, hogy ennyire hogy lehet ostoba valaki 2 trafikért?
@Mariann19:
Légy szíves légy következetes, és ne írj nekem, különben kénytelen lennék azt írni, hogy a te butaságodtól csak az önhittséged nagyobb. Orosz kémek miatt, hát ez nem semmi, a CIA most röhög a markába, nem kicsit, nagyon.
@Imola Helyesi: Reggel még olyan kezes voltál. Változott azóta a parancs?
A magyar gazdaság és Varga Mihály minisztériuma:

www.youtube.com/watch?v=M1owcncKCHg
@Imola Helyesi: A kormány is elismerte, husom :D Semjén akkor CIA kém?
Upsz, asszem lemondom a Telenoromat még ma. :D
Biztos megdícsérik a főnököt, és majd a marketingeseket rúgják ki a radikálisan visszaeső forgalom miatt :D
@Imola Helyesi:
Banyek, provokáljon téged a harapós ló!
Olyan bődületes ostobaságokat hordasz össze, hogy az a provokáció. Szánalmas és tudatlan vagy - vagy csak kiprovokálod, hogy zsinórban cáfoljanak meg téged?
Persze a te szinteden, Bogár elvtársad szintjén ott van a csótány is, úgyhogy nem akarom én a csótányt bántani.
@Bukottagyú illiberális áldemokrata: Szépen kérlek, ne haragudj Elnéztem a neved,és nem olvastam figyelmesen. Nem teszem többet
@Imola Helyesi:
"A CIA most röhög a markába, nem kicsit, nagyon."
Én meg rajtad.
A kémek jelenlétét nem én találtam ki, hanem neves külpolitikai szakértőink elemzéséből volt szerencsém megtudni.
Valahogy hitelesebb forrásnak tartom tőlük az értékeléseket, mint a te agymenéseidet.
Lehet, hogy önhittnek látszom, de a te szellemi szintedhez képest nem nehéz egy picit felülről nézni rád.Mérce kérdése az egész.
@Imola Helyesi: De azt még nem modtad, hogy akkor kell-e közös EU-s energiastratégia vagy sem. Gyorsan kérlek, mielőtt annyira beégeted magad, hogy már te is észreveszed!
Meg hogy akkor miért okés, hogy a titkosszolgálatokat felügyelő Lázár, az NGM vezető Varga és Orbán áldásával Vida Ildikó Bécsből hajnal négykor Moszkvába menekült, miközben az egész magyar diplomácia le van bénulva az ügy miatt.

Erre a két kérdésre ha lennél olyan kedves..
@miaturo: köszönöm. Hübelebalázs voltam
@miva?:
Mer mostan direkte átterelték a külpolitikára a szót, azér. Semjén, tudta, hogy orosz kémek vettek útlevelet?Én asszem, inkább a selejt áruikat hozzák ide mindenféle más nemzetéével együtt, de mindegy. Nem vagyok meggyőzödve arról, hogy a Bunge étolaj az is csak nettó gabonából készül.De ez is mindegy.
hmmmmmmmmm, jönnek a lexek:

A Telenor megússza az internetadót

A cég méltányosabb telekomadóért lobbizott, de közben az adatforgalom alapú adó ötletét is ő dobhatta be.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F10%2F30%2Fnetado%2F
@miva?:
Nem zavar benneteket, hogy őszi szünet lévén most tud mindenki elmenni egy kicsit pihenni? A személyeskedés az nem politika.
@Imola Helyesi: "Trainonban szétszabdalták, de csak a magyar részét a monarchiának"

Ez így megint nem okés. A Monarchia osztrák fele az Osztrák Császárság volt, a magyar fele volt a Magyar Királyság, ami egyrészt önmaga is jóval több, többé-kevésbé eleve önálló "országból" állt, pl. Erdély, Horvátország, Szlavónia. Ezek jó részében nemzetiségileg sem volt egyértelmű magyar fölény.
Aztán az a helyzet, hogy a szigorúbban vett osztrák határon túloldalán leginkább a semleges Svájc és a szintén vesztes németek feküdtek. Mégis, kihez, mit csatoltak volna? Egyébként a császárságból csíptek le nem kis darabot Olaszországnak.
Továbbá: a Habsburg-ház ekkor elbukott gyakorlatilag mindent. 1913-ban még az egyik legerősebb európai, sokévszázados birodalom uralkodói voltak, néhány évre rá gyakorlatilag senkik. Ehhez képest a Magyar Királyság úgy-ahogy megmaradása kifejezett sikertörténet.
@Mariann19:
Drága! A ner eme tüneményesen primitív jószágát nem nehéz cáfolni, viszont ha egyszer szoborba öntik a szorgalmat, felkérik, hisz több funkciós.
Nem elég, hogy hülye, de még szorgalmas is...
@Imola Helyesi: nem tudtam, hogy a politikusoknak is van őszi szünet..azt hittem az csak az iskolában van.
@Imola Helyesi: Hogy megértsd könnyen:

1. Orbán egy hete Brüsszelben: Sürgetem a közös EU-s energiastratégia kialakítását, ami a magyar elnökség egyik hangsúlyos témája volt 2011-ben

Szíjártó ma prágában: Az Eu ne szóljon bele abba, hogy a tagállamok hogyan alakítják ki az energiastratégiájukat.

2. Lázár, Varga és Orbán falaz Vida Ildikónak, aki Orbán brüsszeli felszólalása napjának hajnalán Bécsből Moszkvába távozott, azóta Brüsszelben, Washingtonban és Berlinben tutira, de valószínűleg mindenhol máshol is megfagyott a diplomatáink körül a levegő. Leállt a diplomácia.

Erről a két dologról kérlek
Add csak ide szépen a megspórolt pénzed, mondja a kormány

Újabb szektorra mér csapást a kormány egy különadóval. A lecsökkent kamatok miatt a bankbetétekből egyre többen vitték át a pénzüket a befektetési jegyekbe, most ettől a szektortól veszi el a kedvet az új sarc. Igazából egy jó hely marad, ahol valamennyit fial majd a pénz: az állampapírok. És a kormány tárt karokkal várja a megtakarított pénzeket.

hvg.hu/gazdasag/20141028_Ujabb_szektort_vereztet_ki_a_kormany
@miva?:
Ja, a másik kérdésedre a válasz: energiapolitika az nem a szakterületem, viszont Paksot támogatom.Annyit mondhatok, azt keresse az állam, ami nekünk olcsóbb.
@miva?:
Nem tudok erre válaszolni, mivel ezek sajtóhírek, azokról meg csak annyit, mint pl a kitiltottak nevei egy német lapban legelőször. Hát nekik biztosan nem orosz kémek mondták a neveket.
@9mmPara:
Kár bele, nem érti... Neki mást mondtak. Ritka sötét a banya, Negrót osztogassatok inkább neki.
@Penivaldes:
Bármilyen hihetetlen, nekik is vannak gyermekeik, nemcsak Gurmai Zitának.
@Imola Helyesi: Na akkor az egyikkel megvagyunk. Tehát az, hogy neked nem a szakterületed, az válasz arra, hogy pont egy hét különbséggel Orbán és Szíjjártó egymásnak homlokegyenest ellenkező dolgot mond? Akkor ez rendben van?
@Imola Helyesi: "Nem vagyok meggyőzödve arról, hogy a Bunge étolaj az is csak nettó gabonából készül"

Tuti, hogy nem gabonából. A két legfőbb olajnövényünk egyike, a repce egy káposztaféle. A másik, a napraforgó pedig őszirózsa (ez nekem is meglepetés volt).
@miva?:

"Nekem meg nem árulják el, hogy akkor kell-e közös EU energiastratégia vagy nem :( "

Erre írtam volt, hogy:
szerinted ők tuggyák-e?

;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ne provokálj, nem jön be, több tízezer hasonszőrűvel volt már dolgom életemben.
Azért arra is vissza kellene emlékezni, hogy a magyar parlament kb 2-3 héttel a szlovákiai választások előtt fogadta el a kettős állampolgársági törvényt.
A szlovákiai magyar pártok többször kérték, hogy várjanak vele. Borítékolható volta reakció. A Fidesz nem hallgatta meg őket. Szlovákiában kitört a hisztéria. Érezhető volt a magyarellenesség - hála a Fidesznek. De nemcsak a szlovákokat fordította ellenünk, megosztotta az itt élő magyarságot is. Elindult a ki a jó határon túli magyar verseny.
Ha akkor a Fidesz vár max 1 hónapot, nem lenne most érvényben a tiltás.
Ki ne hagyjam, hogy ezzel a húzással annó bejuttatta Sllota pártját is a parlamentbe. Őket azelőtt a parlamenti küszöb alatt mérték.
Semjén naponta üzent nekünk - Vegyétek fel a kettős állampolgárságot, megvédünk mindenkit.
A választások után, mikor Orbán és Fico először találkozott, a sajtótájékoztatón elhangzott a kérdés: Szóba került-e az ominózus törvény.
Orbán ezt válaszolta: Arról tárgyaltunk, ami összeköt, nem arról, ami elválaszt minket.
Szóval carban hagytak mindenkit.
@fzs.1933: Leesett, mert felvilágosítottak :D
Hozzábutulok Havasi kisasszonyhoz
@Imola Helyesi: Okés, hogy Szíjártó meg Orbán 7 nap alatt ezt a dolgot így képviseli?
@miva?:
Egyszerű, tőlük kérdezd meg.Tudod, a mi kasszánk is közös a családban, de attól még lehet egyéni bevétel is, amit egyénileg elkölthetnek. A közös út is többfelé elágazódhat /copyrájt medgyesi/
@Imola Helyesi:
"Nem zavar benneteket, hogy őszi szünet lévén most tud mindenki elmenni egy kicsit pihenni? "

őszi szünet a következőknek jár:
bölcsődések
óvodások
általános iskolások
szakmunkások/gimnazisták
és tanáraik.

ezek közül melyik orbán viktor?
@Imola Helyesi:
Kevés magácska... Nem tudtam, hogy ekkora k.... kötetlen ügyfélköre volt magácskának.
Hát szomorú, de ide jut valaki, aki kiörgedik a Rákóczi térről.
@DarthVader:

vazze... ez hatalmas.

Komolyan (!) mondom, ha nem lenne ez ilyen siralmas, végigröhögném ezt az évet! :)

Monnyuk így is annyit kacarászom rajtuk...
@Imola Helyesi: De ez a magyar diplomácia vezetője és a miniszterelnök!! Ők az országot képviselik a diplomácia nyilvánossága előtt! Ez nettó "A magyar kormány össze vissza beszél"!!
Több tiszteletet Magyarországnak? Nincs kialakított álláspont? Akkor nem kell szóbahozni! Van? Akkor azt kell mondani! Nem olyan bonyi, csak akkor, ha valami kurvanagy baj miatt azt se tudják mit mondjanak bármiről!
@Mariann19:
Akkor valahogy a fényes tekintetedet elkerülte az amcsi lehallgatási botrány.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ó jeah. Gondoltam 10000 túl nagy szám csak a fajtádból, Ez napi 1 harminc éven keresztül!!
@miva?:
te is felcsökkented az íkúdat? :)
@Imola Helyesi: Véded őket így is? Akkor némi magyarázat kellene még. Kérlek ne várass minket sokáig!
@miva?: Vagyis: a kormány a multik megadóztatásával beharangozott internetadót egy multi lobbizására vezeti be, hogy két másik multi megszívasson vele. Szabadságharc level 99999... :)
@miva?:
Mondjál, amit akarsz, és most szerintem ezt a helyzetet nagyon meg fogjátok lovagolni, mindenbe bele fogtok kötni.Lesz bőven téma, itt a költségvetés. Azért, hogy ki mit mondott, mikor, stb. Hát Camerontól Merkelen át Obamáig bizony elég sok mindent mondottak már, sőt az amcsi külügy dolgozói is sok egymással ellentétes véleményt mondanak.
@fzs.1933: Fel ám!
@Gábris máris: Asseúgyvót. Pedig ezek nem kézbesítették a megmentő SMS-t! Most majd biztos rendben lesz minden, ha az előrejelzéseknek megfelelően megérkezik a váratlan hóesés.
@miva?
Nem védek senkit, csak reális vagyok.:
@Imola Helyesi: Nem! Ilyent senki nem csinált :D Röhög rajtuk a világ sajnos. Ez a legalja, még olyan fejlett afrikai demokráciákban sem láttak hasonlót, mint amilyen pl Mali
már várom as SMS-t:

"kérem, szálljon át másik országba!"
@9mmPara:
Majd kiderül az is, génmódosított részecskék vannak-e benne.
hát ezért kellenek a milliárdok a központi agitpronak:

14:55
Új csatornákat indít a köztévé, jön a Petőfi TV és az M4 Sport

Új csatornákat indít a közmédia, az MTVA bejelentése szerint a Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd az M2-esen este 8-tól akár reggelig, az M4 Sport pedig a 16 kiemelt magyar sportágról, az olimpiáról, a világ- és Európa Bajnokságokról, illetve a magyar sportsikerekről számol majd be.

hvg.hu/kultura/20141030_Uj_csatornakat_indit_a_kozteve_jon_az_M4
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

vízháti nádor, kül'tem nyúszt nekednek hallgacc, mivanmivan?

mély a víz?ű

brühüyyy

(közben a múlt blogjain tobzódik a "gyönyör") de Hyeronimus Bosch
@Imola Helyesi: Akkor további kellemes realitást kívánok neked, ahol a milliárdos korrupcióval vádolt adóhatóságvezető menekülése őszi szünet, ahol a diplomáciai epic baki csak családi nézetkülönbség, de ennél sokkal kisebb dolgok miatt összeakasztjuk a bajuszt a két nagyhatalommal, akikkel szinte 100%-ig függési viszonyban állunk, stb.

A Magyar Kormány Jobban Teljesít!
Magyarország Jobban Teljesít!
2015-ben az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok irdatlan adóemelést tartalmaznak ebben a jobban teljesítő kánaánban, miközben soha nem látott mértékű korrupció és vagyon mutatkozik a Fidesz oldalán. Az ország lebénul, egy hete menekül minden politikus a nyilvánosság elől, aki meg nyilatkozik, az a sajtószabadság védelmében be akarja szüntetni a sajtószabadságot!

Éljen a Netadó!

Én mentem, de te ne pihenj, már egész kockás a hasam, nem akarom most abbahagyni :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Még jó, hogy itt cáfolnak, ez egy baloldali blog. Te viszont sértegetsz, hát az nem egy vitakultúra.
@csakmostjöttem
Bocsánat az elütésekért.
@Penivaldes: ifjúság nevelés, más szóval:

A Petőfi TV azért jön létre, mert:

“A Petőfi Rádió megújítása bebizonyította, hogy a fiatalok és a fiatal felnőttek – megváltozott médiafogyasztási szokásaik ellenére is – szívesen csatlakoznak egy közmédia csatornához, amennyiben azt érzik, hogy a tartalom róluk, az ő világukról, és nekik, az ő hangjukon szól.”
“jelentős részben saját, gyártott tartalommal, élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé kíván válni. “
Százmilliárdos
piacra tehetik rá a kezüket Vajnáék

Az online kaszinó és kártyajátékok piacát is megszerezhetik a kaszinómogulok. A jogot is továbbadhatják.

www.origo.hu/itthon/20141030-szazmilliardos-piacra-tehetik-ra-a-kezuket-vajnaek.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@miva?: L. Simontól kellene megvédeni az étert. Gyorsan. Most.
@Imola Helyesi:
Megdolgozol érte.
Amúgy a lófa..t baloldali aranyanyám, a baloldal ott van a kormányban, államosítás, lopás. KISZ, MSZMP elvtársaid által.
Ellenben Piktoroddal nem voltam sem Kisz titkár, sem mszmp majom, sem spicli mint elqró kormányod tagjai. Sőt...
Viszont neked ez a baloldal. Sötét vagy nyuszifül.
@dr. jenőke (jenőke): "Szeretném látni azt a kormánytagot, aki ellent mer mondani a kormányfőnek."

A kormánytag nem is nagyon mondjon ellent, csak tényekkel igyekezzen alátámasztani, vagy megingatni a kormányfő lázálmait.

A fidesz frakciója viszont nyugodtam mondhatna ellent a kormányak. Attól, hogy az ő kormányuk, azért ne a farka csóválja már a kutyát. A parlamenti többségnek van kormánya, aki még a kormányfőt is le tudja váltani. Pl. Persze ha akarja.
Csütörtök van, de már annyi szar zúdult ránk, ami normális országban 4 év alatt sem. Hol élünk mi?
Tagadják a Telenornál, hogy az ő ötletük lett volna az internetadó

De az tény, hogy a versenytársaikhoz képest jobban járnak vele a javaslat mostani formájában.

444.hu/2014/10/30/tagadjak-a-telenornal-hogy-az-o-otletuk-lett-volna-az-internetado/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A telenor anyját is! Hamar kaphatnak egy facebook kampányt a nyakukba, csodálkoznék, ha nem lenne egy csepp visszaesés. Jön a digi, majd átlépünk oda.
@Imola Helyesi:
"Bármilyen hihetetlen, nekik is vannak gyermekeik, nemcsak Gurmai Zitának."

Pontosan. Már nem élő ismerőseimnek is van, akinek a nav vitatja, hogy a szüleitől kapott évekkel ezelőtt több millio forintot lakásvásárlásra ( indok az, hogy nem bankszámlán keresztül adták, ezért nincs rá bizonyíték ).

Vajon a kedves vezető lányának ki fizeti a 15 millás tandíját? Azt, mint ajándékot ( szülőktől, férjtől, más rokontól származót ) megvizsgálja a nav?
@Penivaldes:
hát ilyen lesz a PetőfiTV-n:

"Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!..."

Petőfi Sándor
Mit nem beszél az a német...
Pest, 1848. május
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: digi is kellően hátszeles, t már lefeküdt az origonál, vodkafon fizetett augusztus 20. bulinál, mol telót tudjuk, tesco telenor, mindenki konszolidálódik viktorékhoz, minimum addig az időig amíg dobbantani tud...
Gyanús nekem Fabius...
Kihalt lenne a blog, ha ezt a primitív liba nem dobálná fel itt a magas labdákat, amiket a T.Tettestársak lecsapkodnak.
-no comment-

Lemondott Magyarország vancouveri tiszteletbeli konzulja

Vass Zoltán azért adta vissza a megbízatását, mert “a magyar kormány az elmúlt évek során fokozatosan felszámolta és továbbra is felszámolja a demokrácia alappilléreit”

444.hu/2014/10/30/lemondott-magyarorszag-vancouveri-tiszteletbeli-konzulja/
Internetadó márpedig lesz

A kormány benyújtotta a költségvetési tervet a Parlamentnek. Az internetadó is benne van.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F10%2F30%2Finternetado_marpedig_lesz%2F
@látjátok feleim szümtükkel: És mi van, ha Ráhel maga keresi meg a tandíjra valót? Elvégre tanácsadóként jár az NGM-be, ott pedig nem fukarkodnak.
Az azért vicces, hogy amikor abszolút érintett fiatalként tényleg tudott volna értelmes tanácsot adni (miszerint az internetadó baromság), pont nincs a közelben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Úgy gondoltad, hogy nem lesz? Te nem Magyarországon élsz?
@9mmPara: Ja, mert amikor az esküvőjén eltűnt két mobil, akkor is értelmes tanácsokat adott.
@9mmPara: "És mi van, ha Ráhel maga keresi meg a tandíjra valót? Elvégre tanácsadóként jár az NGM-be, ott pedig nem fukarkodnak."

Mellesleg nekem is van gyerekem, meg ez a gomolya is valakinek a gyereke, oszt semellik minisztériumba nem mehetett tanácsot adni, sőt, még csak be sem engedik, ha esetleg megáll az ajtóban.
@V-PORT: hááá meee itten olyan kúrmány vanik, aki hallgat a népnek az szavára, és mindigis konzultál véle, íme:

Még jobban megerősítik a kancellárokat

Átalakíthatják az egyetemek vezető testületeit, amiben a hallgatók aránya csökken, az állami delegáltaké nő.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F30%2Fa_kancellarokkal_az_egyetemek_iranyitasa_is_megvaltozik%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mit vagy úgy oda? Az elmúlt napok nyilatkozataiból is világosan látható, hogy a kormányzatban túlteng az intelligencia és valahol csak kamatoztatni kellene ezt a nagy tehetség-szufficitet! :)
@V-PORT:
az, tudnék valami más sugarat is ajánlani nekik!
http://index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F30%2Fa_kancellarokkal_az_egyetemek_iranyitasa_is_megvaltozik%2F

odanézzetek, ki lett a legagyobb harcos!

"Mint korábban megírtuk: a nagy titkolózás egyik oka az volt, hogy a miniszterelnök elejét akarta venni ezen a területen is a fideszes gazdasági érdekcsoportok harcának. "
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
olyanom nem volt, beeeeeee!
Csak sima Su85-öm van. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

talán kontinenciát akartál írni? :)

én biza, már alig bírom visszatartani!
csak úgy, és semmi párhuzam:

Egy hónapja sátoroznak az utcán a hongkongi tüntetők

A kínai kormány taktikát váltott az esernyős forradalom ellen: kivárják, míg megunják és hazamennek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fgaleria.index.hu%2Fkulfold%2F2014%2F10%2F30%2Fhongkongi_tuntetes%2F
@fzs.1933: Én örülök, Vajna Tímea miatt is. Ez is bizonyítja, hogy az igaz szerelem elnyeri méltó jutalmát.
@fzs.1933: hehe, az az előd, a többit nem írom, mert csak besegítek a gyerkőcnek :D
@V-PORT: Ki az a Vajna Tímea? Nem olvasok bulvárt...
Közös közleményben tiltakoznak az internetadó ellen a legismertebb magyar startupok

A Facebookon közzétett írás címe azt ígéri, hogy a versenyképességről szól a kiáltvány, ami részben igaz is, de a Bridge Budapest nevű közös érdekképviseleti szervezet alapítói persze, hogy az utóbbi napok legfontosabb eseményére reflektálnak. Az MTI-nél sajnos olyan elfoglaltak, hogy a hétvége előtt nem tudtak foglalkozni a közleménnyel.

444.hu/2014/10/30/kozos-kozlemenyben-tiltakoznak-az-internetado-ellen-a-legismertebb-magyar-startupok/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Újabb 20 milliárd focistadionokra"

Fussa a netadóból. A fijatalok meg ne tüntetni járjanak, hanem menjenek focizni.:D
Negyedévente milliárdokkal jutalmazzák a NAV-ot, ha jól szedi az adót

Eddig az a kedvenc részem a 2015-ös költségvetés tervezetében, ami azt írja, hogy ha a NAV teljesíti a számára meghatározott bevételi terveket, akkor a nemzetgazdasági miniszter összesen negyedévente 7,9 milliárd forinttal jutalmazhatja az ott dolgozókat. Bizony, az állami adószedő prémiumot kap, ha szedi az adót. Ha meg akarja érteni, mit jelent ez, képzelje a lenti gifre Vida Ildikót!

444.hu/2014/10/30/negyedevente-milliardokkal-jutalmazzak-a-nav-ot-ha-jol-szedik-az-adot/
@fzs.1933: "...a miniszterelnök elejét akarta venni ezen a területen is a fideszes gazdasági érdekcsoportok harcának..."

Majd ő támad, védekezik, és csatát nyer. Egyedül. A birkák meg nézik, és menetelnek megvédeni a győztest.
@Imola Helyesi:
Khmmmm...
Ha azt mondom, hogy ostoba vagy, még hízelgek is neked.
Viszont a "Magyarország jobban teljesít!" szlogen, hogy az öreganyád vasporos valagába fér ezzel össze:

- adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása – munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése – egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra – illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
- gyorsvonati pótjegy
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
+ amiket most a csürhe hozzárak...

Gondolom ki is maradt belőle valami.
SZERINTED, TE SZERENCSÉTLEN, AZ EZEKBŐL FAKADÓ ANYAGI KÖVETKEZMÉNYEK "NEM MEGSZORÍTÁSOK"???

Ha nehezen megy, szólhatsz, Mariann felkarolja a hozzád hasonló gyengébb képességűeket és segít elmagyarázni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Nem elég, hogy hülye, de még szorgalmas is."
A szorgalom nemes erény.
Imola szorgalma téveszmék terjesztésében nyilvánul meg, amelyek mögött nem nehéz fellelni a kivülről diktált mondandót.
Mármint azt a hazugság folyamot, amit a Kossuth rádióból leves meregetés közben kényelmesen is meg lehet hallgatni délben, de óránként is, ha úgy jön ki a lehetőség.
A dezinformáció kártékony, ezért nem állom meg, hogy egy-két cáfolatot ne írjak meg.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @Mariann19:

ezek kimaradtak, és nem beszéltünk a sokmilliós mélyszegényekről:

10 százalékkal kevesebbet költene az állam szociális célokra

A Nemzeti Család és Szociálpolitikai Alap, amely a központi kormányzat segélyezési és támogatásai feladatait végzi, az idei évben 714 milliárd forintot költhetett. Jövőre közel tíz százalékkal kevesebbet, 646 milliárd forintnyi keretet kapnak. Csak a nagyobb vágások:

-Családi pótlék: mínusz 13 milliárd.
-Gyes: mínusz 6,5 milliárd.
-Korhatár előtti ellátás: mínusz 36 milliárd.

444.hu/2014/10/30/10-szazalekkal-kevesebbet-koltene-az-allam-szocialis-celokra/
@fzs.1933: vagy ez, Villon után szabadon:

Focista vagyok, Felcsút tanyáján,
mely lábam alatt piszkos mélybe vész,
s most méterhosszan lógok egy nyárfa ágán
és nyakamon érzem, hogy seggem mily nehéz.
@Imola Helyesi:
"Akkor a fényes tekintetedet elkerülte az amcsi botrány."
Szerencsére én az agyammal észlelem az eseményeket a fülemen keresztül.
Hogyan is jön a kettős állampolgárság témánkhoz az amcsi botrány?
Tudod, azért csak szóba álltam veled, mert felmentést ad számodra az, hogy zagyva a stílusod, nincsenek benne összefüggések, ezért az eredeti mondanivalóid nem érnek célba.
Próbálj valami rendező elv szerint kommentelni, a tiszta é világos gondolatokkal jobban operálnál.
Már ha van neked ilyen.
@Mariann19:
Azt látom, hogy saját ötlete egy hangyafasznyi sincs, hisz csak monotonan ismételgeti a szerencsétlenje a párthíradó híreit, amiket pillanatok alatt bárki megcáfol.
Utána persze kussol és jön a következő bődületes ökörségével.
Nem veszi észre magát.
Ennyire primitív és ostoba legyen valaki, ez komolyan szánalmas.
Hofi is megmondta, nyersanyagunk van dögivel, bunkóból el vagyunk látva rendesen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudod hogyan van, kell a pénz focira, ilyen ostoba Tündike féle ecceriek etetésére, meg Tündér Gyurci baromságaira.
Vicc ez az ország...
@látjátok feleim szümtükkel:
mi szükség van akkor ránk...? :)

@Spániel:
kultúra orrba-szájba
azért remélem, lsimon balladákat is megfilmesítenek majd!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ezz nem vicc, hanem komoly! Viccnek durva lenne! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ezt már olvastam egy másik sajtóorgánumban, ott válaszoltak is rá, kb ilyen hosszú volt a lista a pozitívumokról.Kikeresheted a választ. Nem vagyok fideszes gazdaságpolitikus.
Ja, és annak kifejezetten örülök, hogy nem indít még egy kabarécsatornát az MTVA! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"gyorsvonati pótjegy"

Helyesen:

Vasúti pótjegy, amit busszal utazókkal fizettetnek meg
muhahahahahahahahahahahaha

"Nem vagyok fideszes gazdaságpolitikus."
oops :D

Orbán Viktor ellen fordult a haverja – Az azeri diktátor ingyen osztogatja a netet

Ilham Aliyev ✔ @presidentaz
Follow

We have free Internet and more than 70 percent of our population are Internet users.
2:22 PM - 30 Oct 2014
@Imola Helyesi:
Szánalmas duma... A hülyeséget tudod csak visszhangzani, ontod az ökörséget, nulla saját vélemény.
Minek nevezzelek?
A szócső is túl kreatív neked...
@Mariann19:
Mintha te kezdtél volna orosz kémekkel példálózni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ez nem a te véleményed, mint mondtam, olvastam ezt a listát napokkal ezelőtt és rá a választ.
@Secnir: Kikerestem, és azt hiszem válaszoltam is, bár lehet, hogy nem neked címeztem. Tehát, akinek gyermeke van, az nyilván az őszi szünetben megy el pihenni, és nem tudhatta előre, hogy itthon mi fog történni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
@Mariann19:
Mariann, Boli
Eördögh Tünde egy troll. Csak szívatja a blogot, h tematizálja.
Valószínűleg az IOS operációs rendszer Siri alkalmazásának lebutított verziója, ami minden feltett kérdésre nyelvtanilag tud válaszolni, de semmi több.
@Mariann19:
Meg merném kockáztatni, hogy nem nő vagy, hanem egy beképzelt férfi.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Nyilván, egy írásbeli vitafórumon minimum ezzel tisztában kell lenni, sőt nem árt a logika és a jó emlékezőtehetség és az önállóság.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most az egyszer igazat szólt! Láttál te már fideszes gazdaságpolitikust??? :)
Kémiában a Z egész számot hagyományosan és egyszersmind „hivatalosan” rendszámnak nevezik, melynek konkrét értékei egy-egy kémiai elemet határoznak meg a periódusos rendszerben.

Ugyanakkor joggal hivatkoznak rá protonszámként is egy-egy atommag/atom esetében. Minthogy a mag elektromos töltése eZ, ahol e a proton töltése, melyet elemi töltésnek hívunk ( 1 . táblázat), Z-re a mag töltésszámaként is szokás hivatkozni. Mivel az elektron (e-) elektromos töltése éppen -e, a semleges atom pontosan Z darab héjelektront tartalmaz.

Ezért Z a semleges atom elektronszáma is egyben.
Mennem kell etetni, 8 körül visszanézek. Aztán meg már lehet, hogy a nejem is hazaér.

Szép estét!
@Imola Helyesi:

szenzációs vagy anya, toljad még... :)))

nem tudom, nekem csak két csemetém van, de mi valahogy nyáron szokunk menni nyaralni aztat' sokkal jobban élvezik.
@CsekklisztNo.10Reloaded: mert őt nincs ki szivassa? vagy mi?

ja egyébként! Az elkövetkező napokban különöse vigyázzatok a fekete és a fehér cicáitokra, mert vannak őrült emberek:(
@Imola Helyesi:

"nem vagyok fideszes gazdaságpolitikus"

pedig annyi eszed majdnem van mint nekik...mondjuk gyuri óta tudjuk, hogy iq osztáskor nem a sor elejére álltak. :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Összehasonlításként két adat a Fidesz és az előző kormány családbarát politikájáról:
anyasági támogatás 1998-ban 20.550.-Ft
2006-ban 58.050.-Ft
Gyes. gyet 1998-ban 13.700.-Ft
2006-ban 25.800.-Ft
Sajnos a családi pótlék alakulását nem találtam meg, valahol meg volt nekem. de az biztos, hogy az Orbán kormány alatt olyan 2.300.-Ft volt, és 2010. körül 12.000 Ft fölé emelkedett.
Meg kell majd nézni, hogy a tervezett csökkentés nem az adókedvezményekkel kerül-e kompenzálásra, és hogy ez hogyan alakul.
10% az nagyon ütős.
Az emberek majd most érzik meg a 2/3 előnyeit, amelyre szavaztak.
@Penivaldes:
Nehogy félreérts, a szivatás nem vitapartneri minőséget jelent, mert sehol sincs észben, tudásbant hozzátok képest, sőt pont azt mondom, hogy aki naponta 145-ször szembesül azzal, hogy sikhuje és továbbra is (hogy klasszikust idézzek) nyitott szájjal rohangál szopni, az csak valami mutáns programozói hiba lehet.
Nem tudom olvastátok e Vona G-t...
Az internetadó elleni tüntetésekről idézet
"A civilnek látszó tüntetés mögött tehát minden bizonnyal ott van az amerikai titkosszolgálat, amely igyekszik az oroszokkal is kokettáló kormány pozícióit gyengíteni, de legalább megmutatni neki, hogy nem engedi a csapodárságot. Szinte beismerő erejű volt az a nyugati sajtótámogatás, amit a megmozdulás kapott, valamint az amerikai diplomata személyes jelenléte is önmagáért beszél. A tüntetések további menetét tehát eszerint kell értékelnünk. A Fidesz egyébként magára vethet, mert a magas labdát ő dobta fel a hatalmi gőgjével, a tévedhetetlenségbe merevedett stílusával, a folyamatos csalárdságával, mellyel egyre több embert haragít maga ellen.."

nos...van mit mondani bárkinek is?
@fzs.1933:
Mellár Tamás pl. és ő jó. De lehet h ő inkább konzervativ, mint Fideszes.
@Imola Helyesi: Köszönöm, hogy ennyit fáradoztál mulattatásomon addigis, míg bokros teendőim elszólítottak. Tündöklő intellektusod napsugarában fürdőzve olykor bárányfelhők szállnak az azúr égen, és mikor nem lenyűgöző logikáddal világítod meg közös dolgaink bonyolódását hanem csodás személyed véded, bizony néha árnyékot vetnek hódolód orcájára. Ezért kérlek, ah minő vandál vagyok, inkább csak vágyakozva sóhajtom Feléd, hogy az értve kifejtő angyal énekét daloljad inkább, és boldogan halok már ma akár ezer halált!
@Imola Helyesi:
"Meg merném kockáztatni, hogy nem nő vagy, hanem egy beképzelt férfi."
Most analizálom a lelkivilágodat.
Te egy férfigyűlölő ember lehetsz, egyben a mondatod sejteti, hogy a női nemet sem tiszteled.
Látod-látod, ha veled szemben is tapasztalod a
saját stílusodat, meglepődsz.
Egyébként aranyos kislány vagyok, vörös, lobogó fürtökkel, férjjel, mifene.
Ami a női mivolttal jár. Savanyúságot is rakok el télire. Kell a recept? Mert nagyon dicsérik.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nézd. Ez egy toleráns hely, eltűrjük egymás marhaságait, vagyis igyekszünk. De összeköt minket az, hogy bizonyos dolgokban egyetértünk, hogy tudunk egymás agyában lenni. De Imola nem illik ide, én elhiszem, hogy magányos, meg minden. De itt mit keres? Főz? Ismer jó zenéket? Bejárta a világot, és fotókat oszt meg velünk? Szereti a meséket? vagy mi?
@Penivaldes:

az a baj, hogy erre a másik baromra is túl sok vevő akad...ugyanolyan tupákok' mint a fidesz hívők csak x kettővel veszélyesebbek.
A lényeg a sorok között rejtőzik:

"A magyarok több alkalommal megvetették a lábukat Bolgária északnyugati részén, azonban az V. István halála utáni évtizedekben anarchiába sodródó Magyarország balkáni pozíciói meggyengültek."

Na akkor most melyik ország is teljesít jobban?
@miva?: a lábatoknál ugrándozó őzekről megfeledkeztél.
A poszthoz.

Orbán Svájcban.
Mit is vártunk mást, mint hogy Orbán Miklós fociméltósága megint elmenekül a konfliktusok elől? Megkavarja a kulimászt, aztán elszalad nyaralni (a svájci szanatóriumba), ez a szokásos problémakezelés tőle (és a kis naccságáktól, akik a családtagjai). Mindent elront, aztán messziről röhög rajtunk, hogy megint jól elbánt velünk. Miért utálja vajon ennyire a magyarokat?!

Németh Szilárd kifulladós nyilatkozata.
Szóval erre számítanak a fijjúk, hogy majd kifullad a tiltakozás. Merthogy a parlamenti ellenzék "csodás" felháborodása mindig három napig tartott eddig (Alkotmány, Kishantos, náci szobor). Ez egy wishfull thinking, hogy összekeverik a magyar népet a parlamenti kreténekkel. :)
@Mariann19:

de pulcsit kötni, viktort snájdig embernek látni biztos nem tudol' akkor meg nő se nem lehetsz bibibi. :)
@Penivaldes:
Pont ez az, ezt nem értem, nem kell egyetérteni dolgokban, de ha valaki ennyire csak szart ad és szart kap, ott nagy a baj. Sztem ez a blog azért szuper, mert tök értelmes, de különböző emberek tudnak csevegni, vitázni, civakodni, ökörködni.
De visszaveszek, nagyon hiszed a női megerzesedben, hogy itt elmagányosodás esete áll fent.
@Mariann19: na nekem se lobogó vörös hajam, se férjem, oszt mégis.)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nézd engem nem érdekel a Molly, de aki szart ad, az mégis mit vár? dobostortát? de hagyjuk is, nem érdekes jelenség, van belőle több száz.
Marianna, most mégis neked adok igazat, összevetve eddig megismert tulajdonságaidat, inkább nő vagy mégis.
2006-ban sem buktattak tuntetesek kormanyt. 2014-ben sem fognak!!@
Gratulálunk, megcsináltátok!
Lófas.t! Állampapírba nem rakom a pénzem, azt elböktétek!

"Újabb szektorra mér csapást a kormány egy különadóval. A lecsökkent kamatok miatt a bankbetétekből egyre többen vitték át a pénzüket a befektetési jegyekbe, most ettől a szektortól veszi el a kedvet az új sarc. Igazából egy jó hely marad, ahol valamennyit fial majd a pénz: az állampapírok. És a kormány tárt karokkal várja a megtakarított pénzeket.

Különadót vezet be a kormány a befektetési alapokra. A jövő évi adócsomagban szereplő javaslat szerint az adót a befektetésialap-kezelőknek kell megfizetniük. Az alapkezelőknél bárki vásárolhat befektetési jegyet, az alapkezelők a szolgáltatásért (a pénzből a kiválasztott befektetési jegynek megfelelően részvényekbe, állampapírba fektetik a pénzt, vagy bankbetétbe teszik, esetleg más befektetési jegyet vásárolnak belőle) díjat számolnak fel. Ez az alapkezelői díj, amelynek egy része, nagyjából fele a forgalmazói díj. A most bevezetendő adó a forgalmazói díjból származó összeg 25 százalékára rúg majd, az állam ennyire tart igényt.

Oda a profit

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Aranykönyve szerint tavaly majdnem 52 milliárd forint volt a befektetési alapok nettó árbevétele (egy évvel korábban 40 milliárd forint), ehhez pedig mintegy 17 milliárdos adózott eredmény, egyszerűbben, nyereség társult.

Az alapkezelési költség piaci becslések szerint az alapoknál 1,5-1,6 százalék lehet, ennek felét teheti ki a forgalmazói díj. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adatai szerint szeptember végén az alapok által kezelt vagyon 5418 milliárd forintot tett ki, akkor úgy lehet kalkulálni, hogy a 0,75-0,8 százalékos forgalmazói díj 40-43 milliárd forintot jelenthet. Ez után pedig 10-11 milliárd forintos különadó-kötelezettség keletkezhet. Egy konzervatívabb becslés szerint a Világgazdaság úgy kalkulált, hogy bizonyos alapoknál nem fizetnek forgalmazói díjat, így a forgalmazói díj összességében csak 35 milliárd forintot tehet ki, így a különadó ez esetben kevesebb, mint 9 milliárd forintra rúghat.

Akármelyik szám is a helyes, a szektor nyereségének felét nyomban elviszi az új különadó.

Ráadásul alapkezelői körökből úgy értesültünk, hogy nem biztos, hogy csak a forgalmazói díjra szeretné a kormány kivetni ezt az adót. Ugyanis arról megy a tanakodás az alapkezelőknél, hogy vajon tényleg csak a forgalmazói díjra vetné ki a kormány a különadót, vagy a terv még változhat, és a teljes alapkezelési költségre rónák ki a sarcot. Az alapkezelési költség már combosabb összeget, 86,6 milliárd forintot jelent. Ez után pedig már 21 milliárd felett lenne az adó összege. Így viszont az egész szektort veszteségessé tenné az új elvonás."

"A kormányzat terve az lehet, hogy még jobban az állampapírok vásárlása felé terelje a lakosságot. Az állampapír már eddig is mentesült a 6 százalékos eho megfizetése alól, a befektetési jegyeket érintő forgalmazói jutalékkal pedig tovább nőhet az állampapír hozamelőnye a különböző alapokkal szemben.

A magyar lakosságnál 2012 elején még csak 450 milliárd forintnyi forintos állampapír volt, ez a szám idén szeptemberre majdnem 1600 milliárd forintra ugrott, ráadásul a havonkénti értékesítések folyamatosan rekordokat döntögetnek. A forintban levő állampapírokon belül a lakossági részarány 2012-ben még 3 százalék körül mozgott, mára már 12 százalék közelébe kúszott fel a mutató."

Amikor Piktorék államcsődöt jelentenek, akkor majd az utcán lehet söprögetni az állampapírt?
Tüzelőnek is jó lesz?
@Imola Helyesi: Örömteli, hogy már nemünk is úgy lehet, hogy azt egy igaz Fideszes jóváhagyja! Helytelenítem viszont, hogy wcpapírt nem kell alkalmanként valamelyik Fideszes önkormányzati képviselőtől írásban kérvényezni. De hát Róma sem épült fel egy nap alatt.
@miva?:
Te kis miva, ezzel nem fogtok választást nyerni. Én csak tiszta jóindulatból próbálok segíteni, mert pusztán újságcikkekre való hivatkozással, személyeskedés révén , stb nem lehet. Ez nem rád vonatkozik.
@Imola Helyesi: Én-e? Én nem nyerek választást? Hádde beteg a Viktor? Jézusuristen!
Mire hivatkozzunk akkor napsugár az éjszakában? Amikor a KSH adataival szembesítettem a kolegáidat, annak sem örültek. Kívánod-e a KSH-ra alapozva megejteni következő párbajod? Nem lenne elegáns tőlem, mert ebben a témában én bizony lubikolok.
@Mariann19: "Gondolkozzál!",hogy MÍÍÍÍT
csináljon???:DDD
@miva?:
Azért ne ess túlzásba, nem fognak nemeket jóváhagyni, sőt megváltoztatni sem. Bár most ez is nagy divat globalice.
@miva?:
Ne, miva, maradj az előző kommented stílusánál.
@Imola Helyesi: Ha a Jorgét nem zavarja, ki vagyok én, hogy megítéljem őket?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
van errol mar vicc is:
Obama Svajcban nyaral. A szallodaban amerikaiak vannak.
-De jo, hogy itt az elnok ur. Biztos megengedi, hogy csinaljunk vele egy kozos kepet.
Merkel szinten ott nyaral. Jonnek a nemet turistak:
-Kerdezzuk meg hatha ihatunk vele egy pofa sort!!
Orban szinten Svajcban udul. A szallodajaban magyar turistak vannak.
-Fiuk. Szerezzetek husangot, lancfureszt, kalapacsot. Soha nem lesz meg egy ilyen alkalom...
@batka manó:
"Viktort snájdig embernek látni biztos nem tudol."
A Viktor külleme nem ragad meg, mert a skandináv tipust kedvelem. Na meg az a testmagasság sem jön be nálam, a barázdált arc durvaságot sugall.
Peche volt Viktornak, hogy az Úr nem áldotta meg
az én zsáner igényeimmel, ráhajtanék különben már a vagyona miatt is.
Csak az zavar, hogy nem tudok mit kezdeni azzal a sajnálatos ténnyel, hogy a külügyminiszter ma épp Orbán urunk követelésének az ellenkezőjét követelte.
Akkor mikor csinál jót vagy rosszat az EU? Ha van vagy ha nincs közös stratégia? Vagy mindenképpen haragudni fogunk?
@Penivaldes:
"Na nekem se lobogó vörös hajam, se férjem, mégis..."
Imolának a magam női ismérveit soroltam fel nyomatékként.
Persze, hogy te is! Az egyik legaranyosabb lány vagy, de nálad ezt senki nem vonta kétségbe.
Úgy tudom, hogy az egyik híres ABBA dalt címét is átírják:

Nem Mamma mia lesz ezentúl, hanem Hara mia...
Egyébként most nézem a Pataky Atist, és leesett! Azért rúghatjuk össze a port a nagyhatalmakkal, mert lett egy sokkal hatalmasabb szövetségesünk: A FÖLDÖNKÍVÜLIEK!!!
Meg van mentve a Haza!
De megnyugodtam!
@Imola Helyesi:
"Összevetve eddigi tulajdonságaidat, mégis nő vagy."
Levettél a lábamról.
Ezért csak megadom a savanyúságom receptjét, mert egyszerű számodra is, mert nem kell sem mérni, sem számolni.
Bögrés.
1 l vízhez 1 bögre cukor, 1 bögre 10%-os ecet, és két evőkanál /kissé púpozott/ só.
A fűszerek izlés szerint.
Azt nem tudja Imola, hogy rendes ballibként mi rendszeresen orgiázunk különböző szent helyeken. Igaz, hogy ilyenkor nem vesszük figyelembe egymás nemi hovatartozását, viszont azért tudjuk, hogy ki a fiú és ki a lány.
@miva?:
A 17.27 h-kor Imolához fuvolázott kommented teljesen elbűvölt.
Mély tiszteletem és elismerésem!
@Mariann19: szemes bors, könyénymag, kapor, ha rám hallgattok szép piros csili, már ha marad a pálinkakészítés után
@miva?: Szokott lenni ilyen buli? És nekem mikor akartatok szólni?
@ornagy50:
"Hogy MIII-t csináljon?"
Kicsit túlméreteztem az igényemet a mi Imolánkkal szemben.
Soha többet nem leszek rossz.
@V-PORT: A sátánt csak napfordulón, szombatra eső teliholdkor szabad
@miva?:
És a babérlevél? Koriander és mustármag?
A csili nagyon rendben van.
@Mariann19:
"ráhajtanék különben már a vagyona miatt is."
WTF? OMG!
@miva?: Ezért kapott ki a baloldal. Ez fertő. :)
@Mariann19: koriandert nejem nem szereti, mustármagot én, a babér fontos
@V-PORT: Azt ugye tudod, hogy a mindenkori pesti libsit így képzeli el a harmincévesen még szűz jobbikos pecsétgyűrűs átlagválasztó
@miva?: @V-PORT:
Gruppen szexnél mire kell vigyázni?
.
.
.
Hogy ki ne maradj belőle!
:D
@Marcellusca: A Grippen szex meg az, amikor Hende ad három gépet is hozzá. :)
@V-PORT:
Csak, ha a selcici szenátorasszony kilobbizta. :)
"-Mi a különbség az ebola és a NAV igazgató közt?
-??
-Az ebola bejutott Amerikába."
@miva?:
Tetszés szerint kell.
Ja, és ki kell választani, hogy melyikhez milyen fűszer illik.
Almapaprikához én nem teszek pl. kaprot.
Délután besokalltam. A 2 órás pihenőidőmben végignéztem a kedvenc oldalaimat. Ingerküszöböm elég alacsony, mert új helyemen egy zenélő falióra társaságában alszom.
A látottakat is elég nehéz volt megemésztenem. De az egyik ismerősöm által az FB-n megosztott kép kiverte nálam a biztosítékot.
A Szent Korona Rádió fotója jobb oldalán az 56-os forradalomról volt egy kép a következő szöveggel: Magyar zászlóval a kezükben harcoltak, hogy nemzetük szabad legyen. A bal oldalon a keddi tüntetésről egy kép ezzel a felirattal: Okos telefonokat égbe emelve randalíroztak, hogy olcsón facebookozhassanak.
Mielőtt még észbe kaphattam volna, bekúszott az infó a fejembe.
Megijedtem attól, amit éreztem. Aztán úgy döntöttem, ebből elég! Nem fogom magam lelkileg leamortizálni. Egy ideig cicás képeket és Cuelho idézeteket nézegetek csak.
Kiszellőztettem a fejem, sétáltam egy nagyot az öregekkel.
Nemrég visszamentem az FB-re és egy Csehországban élő barátom üzenete várt:

Szia! Hajrá tüntetők, hajrá Magyarok, hajrá Demokrácia! Az internet - adó valahogy nem jott be ! Orbanisztán baltás gyilkost hazaadó vezére talán most elgondolkozik- de ez nem biztos ! Üdv XY

Ő így éli meg a történéseket több száz kilométerre. Hagytam a Cuelho idézeteket a fenébe és együtt lelkesedtünk egy ideig. :)
@Mariann19:
What The Fáck
Oh My God

you're welcome
@Mariann19: WTF What the fuck. OMG Oh my God.
@V-PORT:
kicsit kíméletesebben a hölggyel! pls! :)
@Mariann19:
Ne vicceljél már, egy bögre cukor? Egész évben nem használunk el 10 görbe bögrénél többet.
@Mariann19:
what the fuck (magyarosan: mijalófasz)
OMG: oh my God (tejóatyaúristen?)

de cifrázhatod is

kiejtéskor dől el ki mennyire "nyomja"

brühüyyy

le a másik torkán
@Mariann19:
Hadd ertelmezzem én is: Neee mááár!!!
@Mariann19:
Ez olyan, hogy meg is mondja...

"Brutális kiadáscsökkentés az oktatásban

A jóléti kiadásokat viszont csökkenti a kormány: összességében alig ad rájuk többet, mint idén, így reálértéken kisebb lesz a jóléti büdzsé.

A legnagyobb vesztes az oktatás lesz: 126 milliárddal kevesebb pénzt kap, mint idén. Ez azt jelenti, hogy reálértéken az oktatási rendszernek 2015-ben közel 10 százalékkal kevesebből kell kijönnie, mint 2014-ben. Az oktatási rendszerben a felsőfokú oktatási intézmények támogatásának kivételével mindenütt – az alap-, a középfokú, és az egyéb oktatási intázményekben is – komoly kiadáscsökkentés lesz. A középfokú oktatás kiadáscsökkentése döbbenetes mértékű: az idei évhez képest 24,5 százalékkal, 68 milliárd forinttal csökken a középiskolákra szánt állami költés. A felsőoktatási intézmények viszont többet kapnak 26 milliárddal, mint idén, ez háromszor annyi emelés, mintha csak az idei értéken tartaná a kormány a támogatásukat.

Az egészségügy jövőre összességében megint kap egy kisebb kiadáscsökkentést. Persze vegyes a kép: a rendelői, orvosi, fogorvosi ellátásra szánt kiadás közel 34 százalékkal (36 milliárd forinttal) csökken az idei évhez képest, miközben a kórházak 55 milliárddal többet kapnak. A háziorvosi és gyermekorvosi szolgálat kiadásait viszont csak enyhe mértékben, de emeli a kormány (mindössze 3 milliárd forinttal)."
hvg.hu/gazdasag/20141030_2015_os_koltsegvetes

Szarházi népség ez...
ÉRTHETŐEN MONDOM!

NEM LESZNEK MEGSZORÍTÁSOK!

Komolyan... de'télleg!
Marianna, én maradok a jó kis házilag készített vizes uborkánál. Nincs benne cukor, és olyan lesz, mint a kovászos uborka.
Az első hozzászólásokat elolvastam, de befejeztem, mert eszembe jutott egy tegnapi zseni, aki így érvelt:

" arra, hogy egy kormány tényt közöl, mint a hazai piac legnagyobb és legstabilabb szereplője. végig se hallgattad, mit mond el, már véleményed van. ez a butaság, nem más. a bankadót se tudták átterhelni."
Ezért nem lesz átterhelve az internetadó!!

"A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint további törvénymódosítással akadályozhatja meg a Fidesz, hogy a szolgáltatók áthárítsák az internetadót a fogyasztókra. Tállai András a Hír Televíziónak azt mondta: a már meglévő előfizetéseknél az egyoldalú szerződésmódosítás tiltása akadályozza meg díjak drágulását. Az államtitkár kiemelte: a kormány most olyan garanciákat dolgoz ki, hogy a szolgáltatóknak az új szerződéseknél se érjen meg árat emelni.

„Egyrészt jogi garanciákat, másrészt gazdasági feltételeket próbálunk teremteni a szolgáltatóknak, hogy egyszerűen ne érje meg átterhelni, ne is próbálkozzanak ezzel. Például bevonjuk a fejlesztésekbe is ezt az adót, a távközlési adót a fejlesztés önerejénél vesszük majd figyelembe” – nyilatkozta a Hír TV-nek Tállai András."
@fzs.1933: @V-PORT: @rodeo36:
Gyerekek!
Nekem ez a WTF nagyon bejön.
Ebédidő alatt a híreket hallván fogom erősen artikulálva kifejezni magam ezzel.
A kollégák legnagyobb ámulatára.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Csalódtál bennem?
Most már kiokosodtam a srácok jóvoltából.
Rendben?
- Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön mindenhez ért?
- Mindenhez is!

egy 444-es kommentből szabadon
@Bukott liberális demokrata:
akkor tudod mi lesz a válasza a szolgáltatóknak?
Nesztek, itt az 56k-s net ennyi pénzért. Aztán majd várhatsz fél órát, míg a napiparancs letöltődik!
@Imola Helyesi:
A cukron először én is csodálkoztam, de nem túlzó.
Próbáld ki egy gyors fogyasztásúnál.
@csakmostjöttem: o mar kint van, ezert lat jol, a kiralyi tokfodosok meg nem, es az arany csak romlik
"A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint további törvénymódosítással akadályozhatja meg a Fidesz, hogy a szolgáltatók áthárítsák az internetadót a fogyasztókra."

Ennyi.

mno.hu/belfold/internetado-elofizetesenkent-vezetik-be-a-felso-hatart-1255984
@Bukott liberális demokrata: De jó! A bankadónál történtek után biztos kiokosodtak, és most be is tartják az ígéretüket.

Te, mi van azzal, hogy Orbán október 23-án sürgette a közös EU-s energiagazdasági stratégiát, ma meg Szíjjártő követelte, hogy ne legyen? Nem tudom így védeni a hivatalos álláspontot!
@Bukott liberális demokrata: Mi hiszünk neked! És a kormánynak is.
Mit nem értetek? Megmondta Orbán, hogy a bankadót sem fogják a bankok áthárítani. Nem is hárították át, csak az ügyfeleikkel fizettették meg, nem az emberekkel.
A netadót meg azért nem az emberek fogják megfizetni, mert sárga csekket küld a szolgáltató, tehát a Posta fogja megfizetni a telekom cégeknek, nem az emberek.
@V-PORT:

Ez nem hit kérdése. Törvénnyel le lehet szabályozni hogy a szolgáltato ne terhelje ránk!!

És le is fogják szabályozni, ti meg prüszköljetek hogy mekkorát hazudoztok folyton amikor azt mondogatjátok hogy át lesz háritva!!
@Mariann19:
hogy aggyál neki zamatot

WTF>>> waddőfak
OMG>>> óóóóóhhmáájgad

gyakorold

brühüyyy
@miva?:
azóta felécsökkent a rezsidémon

brühüyyy
@Bukott liberális demokrata: Én is ezt mondtam. Tapasztalom, hogy semmit sem terheltek át. Én nem ironizáltam. Hiszen Magyarország jobban teljesít.
@Bukott liberális demokrata:

te is egy nagy "ennyi" vagy...nem akartok a góréval a marsra költözni, ott szopathatna benneteket ahogy csak akar, ti meg jól örülnétek neki.
@batka manó: Már felvetettem, hogy
1 sokkal többen vannak
2. a netadó semmiség

Fizessék a Fidesz szavazók mindenkiét, így igazságos
@Bukott liberális demokrata: A KURVAANYÁD TE TRÓGER!! ennyi! hogy állna bele a vitya söralátéte a fejedbe, te retardált!
@rodeo36:
Köszi a fonetice-t.
Ki vagyok művelve!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

értsd már meg kevés a lé a fontosabb prioritásoknak...

- köll stadion nbIII-nak is
- gyurkának karcsú a költségvetése alapítványilag
- szemét dk-soknak véletlelün sikerül kiprüszkölnie az eu-nál a csúnya lépéseket nem marad píz' a jó oligarháknak
- a köztv nézettségét is tovább kell rombolni
- vajnának még nem elég zsíros a kenyér, meg kell kenni a másik oldalát is a falatkának nehogy a torkán akadjon, öregember ö már vigyázni kell rája
- megatöbbi,megatöbbi és különben se nem lesz ránk hárítva, bukott megmondta.
@taga20:

A te kurva anyád!! OLVASD MÁR EL BAZMEG!!

Törvénnyel fogják szabályozni hogy a szolgáltató ne tudja átterhelni az adót és ne is emeljen semmilyen árat!!

"A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerint további törvénymódosítással akadályozhatja meg a Fidesz, hogy a szolgáltatók áthárítsák az internetadót a fogyasztókra. Tállai András a Hír Televíziónak azt mondta: a már meglévő előfizetéseknél az egyoldalú szerződésmódosítás tiltása akadályozza meg díjak drágulását. Az államtitkár kiemelte: a kormány most olyan garanciákat dolgoz ki, hogy a szolgáltatóknak az új szerződéseknél se érjen meg árat emelni.

„Egyrészt jogi garanciákat, másrészt gazdasági feltételeket próbálunk teremteni a szolgáltatóknak, hogy egyszerűen ne érje meg átterhelni, ne is próbálkozzanak ezzel. Például bevonjuk a fejlesztésekbe is ezt az adót, a távközlési adót a fejlesztés önerejénél vesszük majd figyelembe” – nyilatkozta a Hír TV-nek Tállai András."

Ennyit csak meg értesz basszameg!
@miva?: ígyse nem rossz, de fizethetik a többi agymenést is, mi meg el lennék a bruttónkból nettó... :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Vigyázz vele. Most még kellesz neki, mert friss vagy, de aztán majd jön új nő, és dob. Tehát ügyelj rá, és ha rosszalkodni mer, akkor szabj ki büntetést :)
@Bukott liberális demokrata: Az a baj, hogy láttunk már ilyen garanciát tőlük. Nyilván a Gyurcsány kúrta el a bankadónál is, de tényleg mi fizettük meg az adót, plusz a verseny és ezzel a szolgáltatások színvonala romlott. Szerinted mi változott? Átgondoltabb lett a törvénykezés? Koherensebb a politika? Akkor miért követel Orbán és Szíjjártó egymással pont ellentétes dolgot 168 órán belül?
@Mariann19:
hogy jól érezd, az Óóóóhmááájgad az akkor jó amikor imolát olvasol és látod, milyen bölcs

brühüyyy
Kávé (Kedves Vezető) a lényeg,bármit mond az úgy kell hogy legyen. Ha fekete, ha fehér! kenyszerbagoly.blog.hu/2014/10/28/_78727
@Bukott liberális demokrata:

te tündérbogár figyuzz, tényleg, ezeket a baromságokat komolyan gondolod? az elmúlt 5 évben semmi nem lett áthárítva semmilyen különsarcot nem mi fizettünk meg? a cégek meg vettek pénzjegynyomdát vagy ezt hogy? te tündérbogár...dogozó mókus vagy e te egyáltalán, vagy a szüleidet boldogítod? me hogy számlát, bankolást nem intéztél az ziher különben nem beszélnél ilyen marhaságokat.

A SZOLGÁLTATÓK MA IS FIZETNEK ADÓT A ZINTERNET SZOLGÁLTATÁSBÓL BEFOLYÓ BEVÉTELEIK UTÁN, SŐT OLYAN JÓ FEJEK, HOGY AZ ALKALMAZOTTAIK UTÁN IS FIZETIK A KÖZTERHEKET. TÖKÉLETESEN ELMEROGYANT ÖTLET VAGY INKÁBB SZABAD RABLÁS EZUTÁN MÉG NYAKON BASZNI ÖKET ADÓVAL. "ÜGYESEBBEN" KELLENE GAZDÁLKODNI AZ ÁLLAM BEVÉTELEIVEL. most nem ordítottam csak gondoltam hátha nem jól hallasz, vagy nem megy a szövegértelmezés, gondoltam segítek, de ha akarod szótagolva is leírom el me-het vik-tor és a slep-je a sú-nyi pi-csá-ba az ösz-szes adó-já-val és a talp-nya-lón-cai-val. NA :)
Ráhelt látogatja meg??
Nem gyógykezelésre ment?
@Bukott liberális demokrata: azt mondtam már, hogy a kurva anyád? nem? na akkó most: íme a cikk:

ha ez neked dícséret akkor nyeld le

Hungarians, however, are getting tired of such indirect taxation. After all, the industries Orban has chosen to milk are passing the extra expense on to consumers. Activists have added to people's exasperation by providing some scary, if spurious, estimates of how much the proposed tax will cost users: 14 cents per hour on Facebook, $19 per movie stream, $323 for watching a TV series.

The reality is, a consumer who regularly watches programs on a streaming service such as Netflix uses about 40 gigabytes per month, which would mean a potential monthly tax bill of $25. That's a lot for Hungary, where the average monthly salary is $680, but it's about what Texans pay in monthly Internet-access taxes.

brühüyyy
@Bukott liberális demokrata:

ennek is pont annyi esze van mint neked, és még a zinternethez' is ért...aki nem akar reklámot videót gyönyörűen le tudja blokkolni most is, de még mindig inkább egy vicces videó, mint pártunk és kormányunk bránerei - ja nem az a másik a banner - arról hogyan is hasítunk, mert magyarország jobban teljesít.
Ezzel a sok személyeskedéssel és a csomó "mindent komolyan vesztek, de nagyon" hozzáállás nem valami jó a hangulat itt:O
Hmmmm az orosz fasz az a legfinomabb, még Orbán ánuszánál is jobb.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

én egész jó elszórakozom az állatkertbe is szeretek járni...tanulságos ekkora szellemi magaslatokat megfigyelni, a haveri köröm pl. sajnos nem ennyire penge, de én vagyok a hülye mert úgyi' miért választok eccerű haverokat.
Szerintem abban reménykedik az elnökség, a frakcióvezetés meg a kormány, hogy karácsony előtt kényszerzubbonyt húznak rá. Akkor szusszannak egyet, felgyújtják a felcsúti dácsát a dokumentumokkal, és elkezdenek kormányozni
@rodeo36: Említetted néhányszor, hogy szerinted Magyarország tényleges államadóssága 127%. Ez hogyan jön össze szerinted? Csak annyit kérek lassan mondd, hogy mindenki(én is) megértsem.
Vona is menjen a fenébe! Miért nem lehet elfogadni, hogy a két tüntetésre maguktól mentek ki az emberek, és nem azért, mert a CIA kérte rá őket.
@Penivaldes: figyelek, ráérek :)

@taga20: legyenek komoly dolgok, persze, de itt napok óta olyan jellegű a személyeskedés, káromkodás, ami a pici lelkemnek nem tetszik :(

@batka manó: tedd, csak ne személyeskedve. Én is látom, ha valaki idióta :)))))
@Bukott liberális demokrata: A tv maci hol marad?mese habbal,a banki tranzakciok bizonyitjàk lazàn ràtoljàk a kliensekre(vègulis jogos)vagy amit mèg eltudok kèpzelni,az az hogy fejlesztèsek leàllnak osztlesz a jo kis betàrcsàzos internet mint 90-s èvekben..
A Hatalmas úgy működik, hogy hiába az észérvek, hiába a racionalitás, amit ő nem szeret, azt megadóztatja, és a pénzt oda osztja amit ő szeret. Így jön létre Magyarországból, Orbán Viktória.
Látens buzi az mi?
@miva?: akkor már építenék a kis opnit felcsúton a stadion mellett, ha ilyen merész gondolataik lennének. ezek be vannak csúnyán szarva, nem mernek neki szólni, felség bammmeg nincs rajtad ruha... :)
@rodeo36:
Rody az USA 10 àllamaban van (csak) netadó most hoznak szovetsegi tvt ami megtiltja
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: hát tudod amikor Bolika bemászott hozzám egy nyári éjen....meg ígért fűt és fát, és valóban vett egy arborétumot.)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: hát a pici lelkednek meg kö szoknia! ez a valóvilág:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

nehéz valakit nem személyeskedve elküldeni a p.csába, na. de értem :)
@taga20: ja ez a dzsungel, itt nem selyempárna van, hanem bogárleves, meg sárosak vagyunk.)
@Penivaldes: Ne ijessz meg! Nincs is facebook-om. :)
Meg lehet-e csinálni azt, hogy a szolgáltatók egyszerűen bejelentik, hogy ők ezt az adót nem fogják kifizetni és kész? Nem hárítanak át senkire semmit, nem változtatnak semmin, nem fizetik az új adót és csókolom? Arra mit lépne a kormány?
@taga20:

ez a valóvilág:)

Ezért fanyalodtál a guminőre!:)
@Penivaldes: te húgi, mióta vagy beindulva ennyire a csajokra? vagy csak a vörös megvadított:))
@annamanna:

Arra mit lépne a kormány?
1 kemény balost!:)
@No pasaran!: nem menekülsz, és engedelmeskedni fogsz nekem! ok?:)
@taga20: majd adok én neked beindulást tagababa!
@tristen2005: szeva, te szurkapiszka, hogy áll a bál sóskúton? jó vagy?
egyébként, most raktam össze az előszoba falat, ezé ma lesz igazi is:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
én még ÁFA -t sem fizetek utána

ára van, annyi, kell vagy nem?
brühüyyy

azok ott délen szemetek és rabolnak...de az árakat adózás előtt azért megnézhetnéd?

meg mennyien lopják
@taga20:

most raktam össze az előszoba falat,

Legónál vásárolsz?:)
@Penivaldes: jóvanna! csak olvasgattalak titeket az előző napokban, esténként, és nekem ez jött le:)
tévedhetek, de nem szoktam:)))
@batka manó:
Flashmob simán leutazhatna a vidéki organikus csodastadionba a hazaiak meccsére és felállva éljenezhetné a VIP páholy prominenseit
@Penivaldes: van egy komplett arborétumod?:)

@taga20: nono, nem így van ez, nem kell efelé haladni :)

@batka manó: ehhez kell ügyesen, okosan egymás mellé rakosgatni a karaktereket, betűk formájában :)))))
@Penivaldes: De igenis menekülni fogok! A spájzban leszek, ha esetleg... khm, khm ha nagyon keresnél.
@No pasaran!:
nem mondom, már levezettem egy korábbi blogban mindenki (Mariann-t kivéve) tövig leszarta

brühüyyy

vedd úgy: ennyi és kész
@Penivaldes:

Sokszor " fáradt vagyok, olyan nehéz volt a nap" de azért esténként olvasgatlak benneteket:)) Most fáj mindenem, új cipő van a lábamon, rálépett a párttitkár fia:)
Na estelend. Holnaptól újra egészséges vagyok, így csak olvaslak majd.
Ha véletlenül új ballib cselszövés történne, hát akkor gondoljátok ide az én védőbeszédeimet is!
Peninek meg Alfonzinnak és minden kedves hölgyvásárlónknak még kedveskednék egy illemtankönyv számomra legkedvesebb bókjával:

Úgy érzem én magam Kegyed társaságában, mint ha napsugaras kertben járnék!
@tristen2005: te hallottál má a huszonegyedik századról?
IKEA, KIKA, stb.:)
@tristen2005: mégis hogy?
Állítólag a kapitalizmusban a tőkések uralják a politikát, vagy ezt rosszul tanították?
@rodeo36:

Én is megértetem! Juhar szirupos!:)
@taga20: ne tévelyegjál te eltévelyedett bárány, Dorka+Boli van, én őszintén szurkolok nekik.:)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
én példáúl a texas-i ügyet sem ismerem ha internet tax-nak hívja az akár a díj maga is lehet
annyit: kifogástalan szolgáltatásért havonta fizetek 130 dolcsit 70 Gb internet (nagysebesség le és feltöltésre és 24 óra állandó service) amiből a nagy része megmarad és 800 tv csatorna HD-ben

és ez nem kevés de elfogadható de ezen felól egy centet sem semmi másra ebben minden benne van

brühüyyy
@annamanna:

Nem a tőkések! A tökösök:)
@Penivaldes: lapra vot szerelve, ezé elővettem a rózsaszín makitám és összecsavaroztam:)) érthető?
@V-PORT:
Nagy franc ez a Pataky, de én átlátok a szitán. Az internetadó miatt van az egész.
Ez idáig rendszeresen szkájpolt az ufóival, de ennek meszeltek, mert azt csak Jó Isten tudja megmondani (az meg éppen Svájcból hazajövén pont nem ér rá mert elfáradt kegyetlenül), hogy mennyibe fog fájni januártól egy hívás az Alderaan rendszerbe.

Ez most egy kommunikációs tréning volt ottan abban az Amerikában, hogyan lehet majd fejben elküldeni oda a mélyűrbe a fényperkűtt receptjit tejfölös uborkasalátával, meg megosztani a soron következő szombati Nemzeti Imalánc eseményén készülő fotókat, ÁFA és netadómentesen. Szerintem kudarcot vallott a próbálkozás (csak titkolják), mert fej az ugyan van - jó nagy -, de sajnos teljesen üres, avval meg nem igen lehet kommunikálni még egy papucsállatka szintjén sem, hát még oda bele a zűrbe. A mélybe…
@Penivaldes: mia szar lett itt mióta boli a kisfőnök, egy szexportál?:))
@Bukott liberális demokrata: @tristen2005: ezt nem értem. szerintem ez jó ötlet. A nagyobbak multicégek, és nem lehet őket lecserélni. És ha ők sem fizetnek, akkor a kisebbek ellen sem lehet eljárást indítani, hiszen a nagyok ellen nem tudnak.
@Penivaldes:

Nem! Kirúgom belőle a párttitkárt:)
@annamanna:

És ha ők sem fizetnek, akkor a kisebbek ellen sem lehet eljárást indítani

Keveset jártál templomba! "Enyém a hatalom és a dicsőség"
@rodeo36:
A net a legkurrensebb commodity lett, vonzza, hogy lerabolják, mert nagy pínz van benne. A másik oldalon meg tenyleg lassan szociális alapjog lett, love or hate it, nem lehetsz meg nélküle, mint víz ès àram nèlkûl se, biztos jibban tudod de van olyan USA tagállam, ahol autódtól nem foszthatnak meg, mert akkor megszűnsz létezni.
S hozzáveszem h még a szabad, korlátok nélküli vilag szimbóluma is, hát kinyílik a svájci bicska a zsebemben, h a svájci sajtevő, funkcionális analfabéta megint talált valamit, amivel csesztetheti alattvalóit
@Penivaldes:

De nyaljátok Hany Istókót!:)
@tristen2005:
aztat én nem szeressem és nem is fogyasztom

más?

brühüyyy

lazac, homár, pisztráng???
@rodeo36:
Hát az nem kevés!! De tiszta ügy meg ugye a vásárlőerő
@taga20: Boli megreformálta a blogot! A saját képére formálta.

Kalmár Lajos (törölt) 2014.10.30. 20:27:36

KOmunisták!

nem unjátok még? Kifizetitek a 700 forintot oszt jónapot
@No pasaran!:

"A saját képére formálta."
Akkor mindenki a Leita-n evezne, helyes protkó doktornőkkel!:)
@rodeo36: Ez a hír megjelent valamelyik magyarországi "ballibsi" (index?,origo?)) hírportálon is. Közben próbálom túrni a régebbi blogbejegyzéseket is amiben az államadósság kérdését levezetted, de még nem találtam.
@tristen2005:
De, csak előbb egye fel a hányását, amit ide okádott:-)) akkor majd főzök neki én, mert olyan jó szívem van
@taga20:
Miért, mit vártál?
Még a Spéter Böskére is rárepült volna, amekkora kanszúnyog:DD
@No pasaran!: és merre nézzek, hogy észre vegyem?:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: Lehet, hogy evezni ment, mert nemsokára befagy a Duna. Vagy hirtelen felindulásból kilőtte maga alól a routerét.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: látom előre törsz. így kell.
na ahhoz a talpának a bal felét kell
@Knósszosz: még selmecigabira is, potensebb, mint dajcstomi:))
@tristen2005:
Igazad van, mea culpa maxima
Jobb napomon utaltam volna mit skandáltak a Hír TV-seknek: értetek is tüntetünk , értetek is tüntetünk!!
Ez sztem az elmult x év egyik legfelemelobb politikai pillanata volt
@Kalmár Lajos:
Kedves Lajos!
Neked nyilván nem esett le, hogy ez az egész rég nem csak a netadóról szól. Egyetlen reményünk a változásra te vagy és a hozzád hasonlóak. Ha a kétharmadotok fele legalább annyira sötét mint te, akkor megéri kimenni az utcára, mert a másik fele talán rájön, hogy áb@szták őket. Te meg maradsz vallásos, kinek mi jár.
szivtatok
szivtok
szivnifogtok

tudhatnád fabius te hazaáruló senki
@taga20: Valamerre, ahol vörösen pirkad a hajnal, vagy nyugszik le nap.
@No pasaran!:
:-)) úszni tud? És mit fog kiabálni? Wifi! Commen sie bitte, Mária Hilfe Strasse!!!
@dont be such a jew:
Te is kávéért jöttél? Annyian voltatok ma, h csak a zacc maradt
A lakosság meg egy országos útblokáddal szívathatná alaposan.
@taga20:
Szevasz Haver!
A szőke ciklont nem kellett volna említened , azért Bolinak van egy veleszületett büszkesége, nehogymá!:)

Na, a mai penzumomat le is tudtam, most, hogy ő a hajjakend, vigyáznom köll magamra. Neked meg Spéterböske helyett:
celebmafia.com/wp-content/uploads/2014/06/cameron-diaz-esquire-magazine-august-2014-issue_1.jpg
... meg nekem is.
Ja, és Cht perszeperszepersze!!!
Majd elfelejtettem, húú...
@Imola Helyesi:
Mariannak írta:

"_@Mariann19:
Meg merném kockáztatni, hogy nem nő vagy, hanem egy beképzelt férfi._"

Maga meg egy fekete lyuk, annak előnyei nélkül.
@Knósszosz: Csak tudnám mit eszik Boli Charlene Tilton-on?
@No pasaran!:
Hogy Ewing örökös, te méla. Komolyan, ne aludjon meg a tej a szádban:-))
@dont be such a jew:
Ezt magadtól és egyedül?
Neked se lehetett könnyű gyerekkorod...
@jaegtoer:
Mint mindíg, tombol a szellemesség benned.
Ezt jól eltrafáltad!
@No pasaran!:
Azt én sem érteném, de Charlize Theront azért igen:)
@jaegtoer: @taga20: Riadó! Támadnak a fidszorkok! Végre megtudták mit is gondolnak ma!
@Knósszosz: jó kis milf:) egyébként én is parázok má tőle:)))
@No pasaran!:

"mit eszik Boli Charlene Tilton-on?"

Nem pacalpörköltet az biztos!:)
@tristen2005: miért? egymás testéről pacalpörköltet enni igen izgi:)
Tényleg lesz ismét tünti holnap, csütörtökön?

Ki tud róla? mintha olvastam volna, de hol??
@No pasaran!: merre, hol vannak a pomogácsok?:)
@Penivaldes:
Csárlizt?
Nem tartom számon a celebvilág dugási szokásait, szóóval?
@Penivaldes: Állj! Most esett le a tantusz! Penni a spájzban van. Én meg már nem. Vajon mit csinálhat?
Hoppá. milyen nap van? a holnap már ma van? a szentségit!:D
@jaegtoer:
Lesz, valahol a nyugati végeken - ha jól emlékszem. Szombathely talán...? Nem, nem ugrik be. Bocs.
@jaegtoer: persze lesz, a kis közértnél, csak most a szappanadó ellenvonulunk:) mocskos fityesz!:)))
@Knósszosz: Akkor Jó! Nagy kő esett le a szívemről!:)
@Knósszosz: ja, tudtommal elég komoly a dolog..még az esküvő is benne lehet a pakliban.
@jaegtoer:
Ma van a holnap tegnapja. Jaaaa???:-))
@taga20: A Négyszögletű Kerek Erdő felől!
@Knósszosz:

Úgy van. Helyes a bőgés görög oroszlán!
@Penivaldes:
Peni! Ti mit csináltok itt, ha szabad megkérdezném:-)) ? Kiskorúak is lehetnek itt, Mariann épp, hogy csak 19
@Penivaldes: Elkéstél! De egy óra múlva itt vagyok!
@jaegtoer: tudod, tévedni emberi dolog! és erre föl, vitya lemászik az internetről és követi azerbajdzsán bölcs vezérét és ingyen lesz a net:)))
@Knósszosz: vigyáz a szádra te, me küldök egy szappant, hogy kimossad:)))
persze csak addig, amíg csak a 27% áfa van rajta:)
@jaegtoer:
Akkor jól emlékeztem?
Kösz!
Most nem tudom, hogy kell görögül bőgni... magyarul már tudok. A jó édesannyát az idomárnak!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Alapból kint vagyunk mindketten. Ő is határon túli.
Valami megütötte a fülemet késő délután, azt hallottam a rádióban, hogy L-Popsimon László azt találta mondani; a fészbuk meg a jutyúb megadóztatása már téma Európában is, szóval mire a nagy felháborodás, és különben is, ki kell találni, hogyan lehet visszaszorítani a torrentezést… Két napja megfogadtam, hogy soha többé nem leszek vulgáris itten, de most azt kell mondanom/kérdeznem, hogy mi az édesanyját is akart evvel? Két eset lehetséges:
a: vagy annyira sötét a számítástechnika alapfogalmaihoz mint a főnöke és azért beszél baromságokat
b: tudatosan igyekszik a filmeket és egyéb tartalmakat illegálisan letöltőket beállítani az egész bevezetendő szarság apropójaként.

Mindkettő undorító és szarházi sunnyogás.
Minek részletezni… mindenki tudja pontosan mekkora szemétség az, amit ez a császári végbelet szidolozó tetű kiröfögött magából. A szint: „szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünkgipszlenyomatokat „ mit lehet ehhez hozzáfűzni kritikaként, egy ekkora költőóriás ritkán születik. Hatalmas szerencsénkre – és akkor most a fogadalom újbóli megszegése részemről: megint a kurva anyádat te Jászló!

Hol van olyan civilizált ország a Földön, ahol egy ilyen csatornatöltelék miniszter lehet? Ráadásul kulturális?
Elképesztő...
@Penivaldes: mennyire jó, ha szenved akkor, amikor egy erdőt akarok megszerezni?:D
@Kalmár Lajos:
Kommunista? A kommunisták mindig is az USA és a CIA ellen harcoltak.
Vagyis ki a kommunista?
@Penivaldes: így hívják ? Tanulok a fiataloktól:-)
Kíváncsi lennék h a miniszterelnöki fizuból hogy lehet kigazdálkodni "hivatalosan" 15 misi éves tandíjat..???
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: lehet h a 47 ezer az chf!! S abbol mar meglelet :-)))
@hellofröccs:
Látszik, nem érted...
Ezt ÖNKÉNT, egy barát tuttira felvállalta, evégre önzetlenség is van még a világon.
@hellofröccs: jobban örülnék akkor angol fontnak :)

@Penivaldes: fú, de király, akkor gyúrnom kell az egész amazonra. Csak azt nem tudom, hogy ha idehozza nekem azt, akkor mi lesz ott?
ATV hírportál:"Bohócterror miatt korlátozások Franciaországban"

Hahó! Szerkesztőség! Kérem javítani "Magyarországban"-ra!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
És még Boli is beköszönt... Dorothy, neked annyi, erőszakos a pali. Ha nőstényt szimatol, 200 csomóval halad felfelé a Lajtán, még a halászi fröccsöt meg a hekket is kihagyja, szóval vigyázz magadra!:))
@Penivaldes:
A Semjén-vadászat, na az hungarikum lenne...
@Knósszosz:
Hogy te mekkora kis mocsok tucc lenni...
@Penivaldes: Mint pl. egy L.Simon jelű metamfetaminnal stimulált, burjánzó sejthalmaz? Ne félj tőlük.Csak hajtsd a buksidat a vállamra. Majd jól megvédlek tőlük !(is)
@No pasaran!: ó köszönöm, védjél is meg, és cserébe kapsz valamit tőlem.
egy ismerősöm ismerősétől a fb-ról:
:)))
"Habony Árpád a lembergi csodarabbi. Egy fényképen könnyű zakóban élvezi a washingtoni napsütést, kezében a mai Wall Street Journal. Ebben több csoda is van. Egyrészt ugye HÁ kétségkívül világbajnok nyugdíjas-rugdaló és a frizurája is pazar, de az angoltudása felől vannak kétségeim. De lehet, hogy egy nap alatt megtanulta, egyszerű nyelv az, ha a sorvadt amerikaiak megértik, hát egy HÁ hogy ne értené! Még nagyobb csoda, hogy ma Washingtonban 13 fok volt, és egész nap esett. Persze nyilván HÁ-tól jobbra is, meg balra is esett, de középen ott ült HÁ a gyönyörű, privát napsütésben, és minden washingtoni ott akart lenni, ahol ő, hogy sápadt, dekadens, petyhüdt amerikai testüket egy kis jófajta, magyar pusztai napsütés érje."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én? Dehogy!:))
Amúgy meg a semjén-vadászat.. na, azt tudnám támogatni! De nem paintball, éles!
A szomszéd Feri azt mondta, a rubovszkyra paint kazettás bombával, de az állítólag már nem szalonképes. Ezt nagyon sajnálom, mert az ötlete engem is megfogott...
@Penivaldes:
Akkor jó, vigyázni kell vele:)))
@Penivaldes: Mit? Lekvárt? Köszönöm nem kérek, már lezuhanyoztam. Képzeld! Még az orrom is lekváros volt.. :)
@Knósszosz: ez az én fülemet is kiütötte!de lsimon szájából jött, így reagált az immunrendszerem.
@Penivaldes: én színtévesztő vagyok,Tisztelt Bíróság!
Esti mese.
Kedves gyerekek.
A szerdai Házon kívül c. műsorban volt egy 55 éves bácsi, akit korábban baleset ért, szakmája volt, de azóta nem tud elhelyezkedni a lábsérülése miatt.
Közmunkásként tengeti az életét, már korábban is azt tette.
A télen iskolába járatták közmunkásként, és az első órán megjelent a tanító néni, és azt mondta, hogy most varrni tanulunk.
Az oktatás végén a bácsi megkapta a varrónői tanfolyamot igazoló okmányát, amely elmondása szerint ott van azóta is vitrinbe.
A bácsi 50 ezer Ft-ot kap egész havi közmunkájáért, jelenleg nagybátyjánál él havi 35 ezer Ft fejében.
Sajnos, ez nem volt mese, ez elhangzott a riportban, bemutatva egy embert a 4 millió el szegény emberből.
Egyre több a repedés...

"A Kanadában élő Vass Zoltán azért adja vissza megbízatását, mert szerinte a magyar kormány felszámolja a demokráciát, nyirbálja a szólásszabadságot, kül- és gazdaságpolitikájában pedig a magyar érdekekkel szöges ellentétben cselekszik."
@Penivaldes: Most összezavartál! Nem is voltál a spájzban? De akkor én mibe ütöttem az orromat?
A te spájzod a rejtélyek spájza?
@No pasaran!:
Lehet, hogy Semjén patival Fürre vadásztál a spájzban? :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Bizonytalan vagyok. Eddig azt hittem jó napom van. De úgy látszik át kell értékelnem, mert mégsem. Penni olyan, mint egy angolna. Mindig kisiklik az ember kezéből.:(
@No pasaran!: nem adom könnyen magam, tudod jól.
harcolj:) és légy férfi:)
@punkfrog:
A társadalom immunrendszere mikor fog?
@Penivaldes:
Én eddig is, Peni szólt hozzám először, de ezt már tudod:)
@Bukott liberális demokrata:
"a Kormány mögött még mindig több mint 2 millió ember áll, köztük én is."
Kétmillió légy pedig nem tévedhet a lószar megítélésében!
@Knósszosz: megkedveltem a benned lévő égei tengeri lelket.
@Knósszosz:
Nem baj, ha dühös vagy, amit ezek veled csinálnak, az a mocsokság
Persze h b) pont. Nem neked kell elmagyaráznom, de itt minden orban szekta tag közlegény dezertőr, ha nem ugrik magátol az elso parancsra és csinál makimajmot magából. Lehet h popsimon:-) már jobban örülne ha vitya francba el mint te, mert állandóan fost beszélni es égetni magát talán még neki is ciki

Fidesz black PR közismert: bemocskolni amit akit támadnak, itt aki internetet használ az mind gyurcsany klón.

Eccer csak véget ér....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ahogy elnézem, lesz itt még több repedés is, főként ha az a tömeg amelyik a legutsó tüntetésen kint volt, még duzzad kissé.

Nem igaz, hogy nem lehet ezt a környezetszennyezést lehúzni a klozeton!!?
@Penivaldes: Tisztázzunk valamit! Te egy dominában testet öltött amazon vagy?
Mert akkor Boli becsapott, ugyanis nem fedte fel az összes részletedet!
@Penivaldes:
:))
Most azért nem, mert Boli aztán válaszolna rá... tudom is, hogy mit...:O
Kösz, jó éjt!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Simi nem érzi ezt cikinek, ő egyszerűen olyan egyszeri lélek, akinek nem tűnik fel, hogy lángol. Satu hülye, az ő esetében nincs helye a "há lehethoccsak nyalásibólmongya" - szövegnek. Simon az simon! Így, egyszerűen. Amilyen egyszerű ő. A zsidós kurva versével. Tetű szemetesvödör.
@Penivaldes: Tudtam, hogy ide fogsz kilyukadni. :)
Nem feszítem tovább a húrt. Jó éjszakát és NER mentes holnapot!
@No pasaran!: látod, látod te vagy az angolna:)
álmodj sárkányokról!
@Knósszosz: "Nem igaz, hogy nem lehet ezt a környezetszennyezést lehúzni a klozeton!!?"

Vigyázó szemetek Ukrajnára vessétek! Addig nem mozdultak el a Majdan térről az EU-barátok, amíg az aranyvécés Janukovics le nem mondott.
Hiába volt arany vécéje az oroszbarát ukrán kormánynak, az ukrajnai oroszok úgy ragaszkodtak hozzájuk, mint az istenekhez.
Ne legyenek illúzióink, nálunk is van kb. két millió ember, aki retteg az USA-tól, a Nyugattól, hogy rossz irányba modernizálódik az ország stb. Ez önmagában még nem lenne baj, inkább az, hogy Orbánék még rátesznek erre egy lapáttal, csak azért, hogy az ország pénzét nyugodtan talicskázhassák kifele. Amíg a magyarok tépik egymást, ők röhögve fogják iszogatni a koktélt a Kajmán-szigeteken.
@Knósszosz:
Hmmm, jó kis jellemrajz meggyőztél. És MókaMisi? Közepes közgazdász, kis pöcs, talán nem a korrupció hajtja, vagy a nagy fazéknál nincs a helye, sima könyvelő típus, akikből a legszemetebb kápók váltak krízis helyzetekben, ha hatalmat kaptak?
Putyin harci repülőkkel provokálja Európa légterét. Kurva jó
@Knósszosz: talán elindult valami.
már egy békemenetet se tudnak összehozni.
egy baj van.
nincs alternatíva.(bár ezektől minden jobb)
de egyelőre nincs senki, akiben megbíznának az emberek, hogy tényleg az ország érdekében cselekedne, ha mögé állnak.
orbán rendszere azonban biztos összeomlik rövid időn belül.
hamarosan szembesülnek az emberek a 2015-ös költségvetés valóságával, ami nettó pénzbehajtás mindenkitől.
"Magára jóval többet, oktatásra kevesebbet költ az állam jövőre. Lázár gigaminisztériuma óriási pénzzel játszik. A jövedelempótló támogatásból élők negyedét, pár tízezer embert jövőre közmunkára kényszerítik, a segélyek egy részét az önkormányzatok fogják elbírálni. Az önkormányzatokat arra bátorítja a kormány, hogy találjanak ki helyi adókat. Hogyan harcol az adócsalókkal a NAV, ha csökkentik a büdzséjét?"
hvg.hu/gazdasag/20141030_2015_os_koltsegvetes

Szánalom, QRMÁNY a neved...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Na, pocakos, akkor lassan tenyleg prés alá tesznek Nyugaton
Lehet, h lesz háború? Amikor a II vh előzményeiről tanulgattam, nem akartam elhinni, hogy a zemberek nem látták, hogy háború lesz. Most ua az konstellácio: van/lesz ürügy, gazdasagi szopoagon egy sértett nagyhatalom, elmebeteg adott, csatlósállamok beizzitva, zemberek megtalálták már kín nincs sapka, militáns hangulat szerteszét. Ja és most sem gondoljuk hmegtörténhet ...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kapcsolódó

LÁTVÁNYOSAN MEGVÁLTOZOTT, MI FONTOS AZ ORBÁN-KORMÁNYNAK

http://vs.hu/gazdasag/osszes/megjott-a-koltsegvetes-itt-vannak-a-fo-szamok-1030#!s0
@CsekklisztNo.10Reloaded: azért, mert az egyszerű, hétköznapi ember nem rakja össze a mozaikokat egy képpé
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: most mi van? Boli lett Fabius, vagy admin jogot kapott?
@Bukott liberális demokrata: "Szóval nyugi, a Kormány mögött még mindig több mint 2 millió ember áll, köztük én is."
Magyarország lakossága azonban cirka 10 millió.
sokkal szerényebben nyomjad, mert jelentős kisebbségben vagytok.
semmi nem tart örökké.
@Knósszosz: "Ahogy elnézem, lesz itt még több repedés is, főként ha az a tömeg amelyik a legutsó tüntetésen kint volt, még duzzad kissé."

Csak kíváncsiságból, milyen forgatókönyvekre számítasz?
A. a) Nem enged a kormány az internetadóból, egyre több és nagyobb tüntetések lesznek, a Nyugat látja, hogy nem kell még a magyarokra keresztet vetni, érdemesek a támogatásra.
b) Ha jó fejek, akkor fokozzák a nyomást az Orbán-rendszeren kívülről: az EU kilátásba helyezi a támogatásmegvonást, a kizárást.
c) A belső és külső nyomás alatt Orbán rendszere összeroppan, Ideiglenes Kormány áll fel, visszaállítják az Alkotmányt, választások lesznek. A bűnösök mehetnek a börtönbe, vagy Oroszo. menedékjogot nyújt nekik.

B.
a) A kormány elveti az internetadót, a tömeg hazamegy.
b) Az EU valami titkos elmezavar folytán megkegyelmez Orbánnak, folyósítja tovább a pénzt.
c) Egymillió magyar politikai menekült Nyugaton.
d) A teljesen lebutított, kifosztott országot Orbán kivezeti az EU-ból, és belép a turáni unióba.

C.
a) A kormány eltörli az internetadót, viszont ki akar lépni az EU-ból, és ezért lesznek a nagy tüntetések, lsd. tovább az A pont.

D.
a) A kormány eltörli az internetadót, viszont nem lép ki az EU-ból, és nem is zárják ki, lsd. tovább B pont.
@punkfrog: én azon gondolkoztam el, hogy október végén hogy a faszba lehet, hogy a nap úgy süt, mint nyáron?
@punkfrog: "egy baj van.
nincs alternatíva.(bár ezektől minden jobb)
de egyelőre nincs senki, akiben megbíznának az emberek, hogy tényleg az ország érdekében cselekedne, ha mögé állnak."

Ők az én tippjeim, idemásolom a másik topikból, amit írtam.
"Azon gondolkodtam, hogy ha az ENSZ segítségével felállna az Ideiglenes Kormány, és az Ideiglenes Nemzetgyűlés kiírná a választásokat, akkor mely pártok indulhatnának? A jelenlegiek közül mind kompromittálódott, azokat szerintem föl kéne oszlatni, mint az Alkotmányellenes puccs résztvevőit és kiszolgálóit. A szakszervezetek sem jöhetnek szóba. A független civil szervezetek hitelesek, Móra Verát Obama is fogadta! Ángyán szintén mentes bármiféle kompromittálástól, ott van neki a TESZ. Más nem jut az eszembe, de nem is írok szívesen neveket, mert nem örülnék, ha még többen halnának meg rendőrautókban vagy országúti gázolásban :( ..."
@Imola Helyesi:
Senki sem sérteget (úgy igazán) Viszont saját bevallásod szerint "több tízezer" emberrel volt khm.... dolgod. Te igazán szorgalmas szaxmunkás vagy!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Most ua az konstellácio: van/lesz ürügy, gazdasagi szopoagon egy sértett nagyhatalom, elmebeteg adott, csatlósállamok beizzitva, zemberek megtalálták már kín nincs sapka, militáns hangulat szerteszét."

Már mint Oroszo. vs. Nyugat-Európa háborúra gondolsz? Azt is tanultuk töriből, hogy az atomfegyverek birtokában kétszázszor is meggondolják a nagyhatalmak a háborúkat (legalábbis egymás közt). Inkább Ukrajna van veszélyben, bár attól függ, melyik légteret sértették meg az oroszok?
Ukrajna még most is kettészakíthatja önmagát, mi is csináltuk 150 évig. Ne kínozzák egymást, aki akar menjen Oroszo. szárnyai alá, aki meg akar, azt ne fogják vissza Nyugattól.
@Gábris máris: előkerültél?
ne jó pofizzál itt!
a vonagabi megmondta a tutit mandiner.hu/cikk/20141030_vona_gabor_az_internetado_elleni_tuntetesekrol
, hogy itt is a CIA áll a tüntetések mögött, mint Ukrajnában.te is ezt hajtogattad itt hónapokon át.
húzzál vissza a békemenetesekhez!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Kösz a kérdést, nem vagyok elemző, viszont van véleményem. Megengeded, hogy ezt holnap?
Nekem ilyenkor nincs késő, de az egész éjszaka pocsék volt, alvás semmi.

Holnap válaszolok, köszi. - és jó éjt!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ángyán nem.
végigasszisztálta a jogállam lebontását.nem érte el az ingerküszöbét.
+gyenge.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Amikor a II vh előzményeiről tanulgattam, nem akartam elhinni, hogy a zemberek nem látták, hogy háború lesz."

Én úgy emlékszem, hogy reménykedtek, hogy háború lesz, de azt hitték Horthyék is, hogy csak kontinentális. Akár a németek, akár az angolok győznek, úgyis a német befolyási övezetbe tartozunk majd, így okoskodtak. Azt nem hitte senki, még Hitler sem, hogy Sztálin nagyhatalommá fejlesztette a Szovjetuniót, fegyvergyárakkal és szibériai gazdasági központokkal. Szörnyű áron, az igaz, de gondolom ez tette lehetővé, hogy Moszkvánál megállították a Wehrmachtot.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Igen, arra.
Igen, elvileg nem lehet háború, mert atomkorszak van, de szerintem az is múlt, máshogyan fogják megvívni, kibertérben, nem ugy, ahogy gondolnánk h nem lehet.
Oroszok nem hatoltak be nemzeti légtérbe, csak nemzetközi légtérben provokálnak.
Lehet, h ez a megoldás, de pl akkor velünk mi lesz? Lesz egy Pannónia meg egy Hunnia?
és még egy visszatekintés a tüntetésre:
444.hu/2014/10/30/elokerult-a-mindent-leleplezo-kep-a-netado-elleni-tuntetesrol/

Dirk • 10 órája
Na jó, de a képhez előtte a következő kérdéseket tették fel:
- ki a korrupt? (CSAK A FIDESZ)
- ki van kitiltva az USÁ-ból? (CSAK A FIDESZ)
- ki mondjon le? (CSAK A FIDESZ)
- ki takarodjon el a magyar politikából örökre? (CSAK A FIDESZ)"
@Penivaldes:
Meg talán tenyleg hihetetlen is :-((
@punkfrog: Ukrajnában inkább, itthon szerintem nem.
@CsekklisztNo.10Reloaded: innen nézve az valóban, de onnan nézve talán nem
@Gábris máris: b+!
Ukrajnában ugyanolyan megcsömörlött emberek tüntettek mint nálunk!
de neked putyin szimpatikusabb!
idióta!
@punkfrog: "Ángyán nem.
végigasszisztálta a jogállam lebontását.nem érte el az ingerküszöbét."

Hát igen, gondolom a NENYI-t ő is megszavazta, és nem harcolt a régi Alkotmányért.
Azzal viszont, hogy kilépett a Fidesz-frakcióból, és nem hallgatott a lopásokról, az én szememben megőrizte a hitelességét. És az ő neve sok mérsékelt jobboldali számára garancia lehetne. Vagy jöjjenek vissza a régiek, Giczy, Dávid Ibolya stb., akik pártjait Orbán leszalámizta?
@Knósszosz: "Kösz a kérdést, nem vagyok elemző, viszont van véleményem."

Oké, várom. Tudod, a politika komolyabb dolog annál, hogy politikusokra lehetne bízni! :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Először lokálisnak indul persze, azt sem mondták, hogy First World War has just begun.
Azèrt Hitler bebiztositotta magat jó előre a Molotov - Ribbentrop panktummal.Valami hasonló civakodast/ koncosztást érzek most is, nem véletlen h Orbánnak végte szint kell vallania.
@Penivaldes:
igaz. Tudod mi zavar még, egyre több olyan nőismerősöm álmodik a háborúval /ről, akiknek nagyon jo kis szenzoruk van. Nem kezdem el a mániám: de a kollektív tudattalanban sok dolog előre benne van
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egy új hiteles vezetőnél ez a legfontosabb!
a jogállam, a szabadság- és a tulajdonjogok visszaállítása.
őt meg ez láthatóan nem érdekelte.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Igen, elvileg nem lehet háború, mert atomkorszak van, de szerintem az is múlt, máshogyan fogják megvívni, kibertérben, nem ugy, ahogy gondolnánk h nem lehet."

Ha a Terminátor valósággá válik, akkor a művészet megelőzte az életet. :)

"Lehet, h ez a megoldás, de pl akkor velünk mi lesz? Lesz egy Pannónia meg egy Hunnia?"
Mi már olyan kicsik vagyunk, hogy nem érdemes tovább osztódnunk. :) Meg nálunk mindenki magyar, sajnos nem nemzetiségi okokból ütjük egymást, hanem mert ráérünk ilyen hülyeségekre. A mi számunkra most a tét: élet vagy halál. Nem akarom bántani az ukránokat, de ők szegények már annyi nyomorúságot kibírtak, olyan edzettek, hogy talán kibírják még néhány évtizedig az EU nélkül.
Viszont Magyarország a sötét középkor felé menetel vissza, mindezt azért, hogy egy minidiktátor rajtunk élje ki a nagyzási hóbortjait, és az elmebeteg ötleteit.
Abból, hogy valaki szereti a Keletet, még nem következett volna, hogy meggyűlölje a Nyugatot. Folytathatott volna reálpolitizálást is, csak ugye ahhoz idő kell, és ami a legfőbb: ész. Ezek az elmebeteg keleti diktátorocskák meglovagolják azt az áramlatot, hogy félnek az emberek az elkerülhetetlen modernizálódástól, aminek az USA a zászlóshajója. És félelmükben a népek egyik része inkább visszafordul, ahelyett, hogy bátran felvállalnák a változást, és az ezzel járó konfliktusokat. Mások meg bólogatójánosokká válnak. Azt mondják, hogy az USA mindent jól csinál, és az jó, ha az EU a szócsövükké válik.

Ilyen problémákat lehet értelmesen megbeszélni, az időt viszont nem lehet megállítani. Ez utóbbi az antropozófusok véleménye is, csak már nem elérhető az az oldal, ahol ez utóbbit olvastam.
@Gábris máris: idézzelek oldalakon át, mit irtál a Majdan téri eseményekről és putyinról?
ne játszdd itt a forradalmárt!
putyin pincsije vagy te is.
a vezéred meg már elkezdte szarral dobálni, az orbán rendszer ellen tüntetőket is.
ezek vagytok ti jobbikosok!
mikor a tömeg azt skandálja, hogy ruszkik haza!, te mit csinálsz?
az EU zászló kirakásakor meg szaladsz az
öngyújtóval.
a jobbik meg te is, a fidesz szövetségesei vagytok.
@punkfrog: "a jogállam, a szabadság- és a tulajdonjogok visszaállítása.
őt meg ez láthatóan nem érdekelte."

Ezt én értem, csak nem tudom, hol húzod meg a határt? Vegyük példának 1945-öt, ami "történelmi nulla óra" volt Magyarországnak a törikönyv szerint. A Horthy-kor kevésbé kompromittálódott politikusait bevették a Kisgazdapártba.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Valami hasonló civakodast/ koncosztást érzek most is, nem véletlen h Orbánnak végte szint kell vallania."

Színvallás, ez a jó szó rá! De kérdem én, mire vall ő színt? A KGB-cárságra meg a Türkménbasisztánra. Mint Horthy az elmebeteg hitleri Németországra. Vagy Rákosi a sztálinizmusra.
Egy Habsburg Birodalomhoz vagy egy ereje teljében lévő Oszmán Birodalomhoz nem hülyeség csatlakozni, főleg ha nincs más választásod. De süllyedő hajóhoz kötni a csónakot, az hazaárulás, ami legtöbbször nem másból történik, mint aljas anyagi haszonszerzésből. Esetleg bosszúból, ha az illető nagyon ki akar cseszni a hazájával.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
De jo:-)
Az h nálunk mindenki magyar, azt jó párszazezer hazafival még egyeztetni kellene, de értem, nálunk nincs etnikai szakadár probléma. De miért gyulolkodunk??
Nem ismerem az ukrán néplelket, 2x3 voltam, hagyon nyílt szívű, nagyon macho/feminin, nagyon egyenes, szeretnivaló embereknek ismertem meg őket, az összes olyan -nagyon látványos külsőségekben is, mint kotelezo fekete SUV kifejezhető hatalommal szembeni bezárkózást, azaz saját önhatalom kényszere teljesen megfelelt annak, amit az oroszoknál is tapasztaltam.
Talán Orbánról csak annyit, h nincs köze a Kelethez, nem ismeri, nem szereti, ez is egy kaméleon szerep, saját magát erre a mezsgyére szorította ki.
Az (is) nagyon érdekes, amit írsz, hog az emberek félnek a modernizációtól, ezert választják a rosszat. Igen, azt hiszem orban azért lehetett a szocik után ilyen népszerű, vagy vezérkan, mert meg tudta trstesiteni az összes olyan félelmet és idegenkedett a szükséges ujtol, ami a vesztesek legfőbb "motivációja"- de lehet h amivel megnyerte Magyarországot, - h a tudati elmaradottságot testesíti meg ő maga is- most (talán), ugyanazzal bukhatja el (net-társadalom igénye). Mantrám, h at emberek saját magukat vetítik vezetoikbe, lássuk ebbe van-e változás, mert ha igen ez a fasz controll alt del. De sztem meg erre nem vagyunk képesek es borzasztó erőszak árán történhet csak meg- itt vér fog folyni ha mennie kell ennek a csapatnak.

Tálald meg az oldalt lszi érdekelne.

:-) megyek, késő van, jo ejt
@tristen2005: aha, és ezt ki mondta? a vodafone?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a határ Ángyánnál van.
őt ezek a dolgok nem érdekelték.
számomra ezért kuka.
1945 mint történelmi 0 óra?
ezzel is erősen vitatkoznék.1945-ben hatalmas káosz volt európában.
magyarország meg katasztrofális állapotban volt.
én egy XXI.századi modern,nyitott,teljesen átlátható,nyilvános államot szeretnék, ahol a szélsőségeseket elnyomja az össztársadalmi felháborodás.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ja hujeségét írtam mondtad nincs meg az oldal
Az lesz, hogy a kis startupocskámmal elhúzok a 'csába, majd egy távlatibb nézőpontot felvéve elégedetten szemlélem, amint Vitya jóapátokat szépen, komótosan felhúzzátok mint a győzelmi zászlót...:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded: A múltkor linkeltem neked onnan, 1914-2014 konferencia volt a honlap címe, Ertsey Attila: Szmolenszk az általam ajánlott előadás címe. Aggódom, hogy nem az "ellenség" nyomására szüntették-e meg az oldalt? Van egy nagyon jó antropozófus folyóirat, Szabad Gondolat, és az sem olvasható egy idő óta. :/
A konkrét előadás: Markus Osterrieder: A jelenkor politikai és szociális helyzete az első világháború őskatasztrófájának tükrében. Ebben arról beszél, hogy RS szerint az I. vh. olyan volt Európa történelmében, mint a Római Birodalom felbomlása.
Ukrajnáról a Szabad Gondolatban (2011/2) írt egy antropozófus történész, Peter Lühti, remélem fönn van a neten. Ukrajna orosz gyökere: a Kijevi Rusz, a Nyugat védőbástyája volt, védett mindnyájunkat a mongoloktól, azért is nem tudtak úgy fejlődni. Galícia, Volhínia közben mindig nyugati befolyás alatt állt (Habsburg Monarchia, Lengyel Királyság), és hogy innen van a vágyódásuk Nyugat felé. Sajnos az ukrán nacionalizmusra is van példa, pl. a nácikkal együttműködő Bandera.
Oroszországról is ír a cikkben, hogy mi lenne az orosz nép számára a jó út az antropozófia szerint. Hát, nem Putyin. Egészen röviden összefoglalva: a szocializmus valamiféle újragombolása, persze nagyhatalmi törekvések és diktatúra nélkül.
Jó éjt! :)
@punkfrog: "1945 mint történelmi 0 óra?
ezzel is erősen vitatkoznék.1945-ben hatalmas káosz volt európában.
magyarország meg katasztrofális állapotban volt."

Pont azért nulla óra. A régi hatalom összeomlott, és még nem állt föl az új. Ez mi, ha nem nulla óra? 950 éve akkor sikerült először eltörölni a Magyar Királyságot, a Vörös Hadsereg segítségével. És vele a Szent István-i állameszmét, ami a magyarokat annyi háborúba hajtotta. Vagyis azt hitték, hogy sikerült felszámolni, csak nem számoltak az Amerikába menekült nyilasokkal és horthystákkal. Ők a rendszerváltozás után hazahozták az eszmét. Itthoni csendes elvtársaik egyből elővették a szekrényből a rókaprémes csurapékat, mint Hofi találóan megjegyezte.

Európában miért lett volna káosz (az államiságban)? Anglia, Franciaország vezetőségével semmi baj nem volt, "csak" a kollaboráns kormányokat kellett elűzni a nácik alól felszabadított országokból.

"a határ Ángyánnál van.
őt ezek a dolgok nem érdekelték.
számomra ezért kuka."
Értem, hogy szerinted az egész jelenlegi Parlament menjen a kukába, ezzel egyet is tudok érteni. De Ángyán kiszállt időközben, és önszántából. Ezért mindenképp más elbírálás alá esik, mint az aki ma is része a lopásoknak.
Illetve hiteles embereket kell találni jobboldalon is, és ez nem lesz könnyű.
@Penivaldes: nem, de azt igen, h Semjén sajnos az.

@Knósszosz: DOMINA vagyok, megküzdök az ilyen aprósággal. Kemény vagyok. Kemény vagyok. Kemény vagyok.
ez volt már?
index.hu/belfold/hirek/2014/10/30/a_kdnp_megint_bezaratna_a_boltokat/

Itt tényleg mindenkinek elment az esze? Vagy tán soha nem is volt?
„Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem vezethető be az adó." /Orbán Viktor/

Dehogynem vagytok! A vezér félüres vadiúj stadionban szotyizik, otthon tele a kamra szalonnával és pálinkával, közben az ország harmada és a gyerekek fele nélkülözik. A dicshimnuszok retorikája és az agymosó kommunikáció is tisztára sztálinista. A demokrácia bontás közben, a megfélemlítés visszatért. Ezért nagyon kár volt rendszert váltani, fiúk!
@Dr Gregory House: egy elo isten megkegyelmezett az o nepenek, hazajott es szetcsapott a gaz galad nerellensegeken meg ha az narancsmaffia tag is.
Még mielőtt nekem estek, hogy én akartam bevezetni-, nem lesz netadó- vagy ahogy a kormány hívja távközlési adó kiterjesztése- közölte a miniszterelnök a Kossuth adón reggel - mivel nem találkozott ez az emberek akaratával.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lesz netadó. Csak időt húz a görény! "Ebben a formájában".
De! Kommunisták vagytok!

Az viszont jo hogy beszart kissé
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Így-így, egész jó forgatókönyv, hogy Orbán megmenti a magyar családokat a netadótól, ami ezek szerint csak valami balos ármánykodás révén kerülhetett az adótörvények javaslatai közé, hiszen kiderült, hogy EGYETLEN Fideszes sem ért vele egyet. De akkor ki nyújtotta be?
@Imola Helyesi:

Mesélj nekem egy olyan adóemelésről, ami találkozik az emberek akaratával. A 27%-os ÁFA találkozott talán az emberek akaratával?
Orbán látszólag meghátrált.
Az új adó a nemzeti konzultáció költségeire kell..
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be

Orbán azért védelmébe vette a szerinte csak "adótechnikai módosítás"-t, hiszen szerinte a távközlési adót bizony ki kell terjeszteni a netre is.

A szolgáltatók tiltakozását Orbán annak tudja be, hogy félnek, nem tudják áthárítani a többletköltséget. A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy a távközlési piacot a távközlési adó sem lassította le.
Hogy ennek ellenére miért nem tartja bevezethetőnek? Azért, mert "ez a vita félrecsúszott", az embereknek"nem számít, hogy mi mondunk", és nem csak az adót vitatják, hanem "ennek az egésznek az ésszerűségét". Márpedig Orbán "nem kommunista", az emberekkel akar kormányozni, és ha az emberek nem tartják ésszerűnek a tervezetet, nincs meg a közös alap.

Azaz bár virágnyelven, de lényegében elismerte, hogy a tiltakozások miatt hátrált meg. sőt, félig-meddig engedve a keddi tüntetés egyik fő követelésének, bejelentette, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, és annak pénzügyi kérdéseiről.

index.hu/belfold/2014/10/31/orban_visszavonta_a_netadot/
Rasi meg leht, hogy emenkül.
endresy.blogspot.com/2014/10/rahel-menekules-alibije.html
aouci elől, maga elő, a sülyedő patkányhajóról...
@Imola Helyesi:
.
Na, akkor most értelmezzük, amit írtál.
A távközlési adó kiterjesztése nem képes találkozni az emberekkel, így azt helyesen úgy értelmezem, hogy a távközlési adó kiterjesztését az emberek nem fogadták el. nem érzik indokoltnak, esetleg megalapozottnak.
Ugyanakkor Orbán Viktor képes lenne találkozni az emberekkel, de ő inkább monológokat ad elő.
Az viszont értelmezhető, hogy az emberek egyre nagyobb tömege nem fogadja el Orbán Viktort miniszterelnöknek.
Ki ezért, ki azért, de nem.
@GeoCracker:
"bejelentette, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, és annak pénzügyi kérdéseiről."
Megint csak cselez a kis focista, agymosásra jatszik es kifarasztas ra. A kinzultacio arra lesz jo h felszalamizza az ellenállást. Mar annyiszor bejött neki
@Dr Gregory House: Milyen jóságos is Orbán! A gonosz többiek csak ragaszkodtak a netadóhoz, pedig ők meg Orbánnak mondták, hogy hülyeség, ő meg nekik, hogy lesz és kész. Most személyesen Ő ment meg minket a netadótól.

:D

rulez

Ezt a gusztustalan nárcisztikus pávatáncot! Legalább engette volna Vargának, hogy bejelentse!

Áh
@dr. jenőke (jenőke):
Mindenkinek jóga van úgy értelmezni a döntést, ahogy akarja, Jenő így neked is.
Én jó parasztosan ezt mondanám: "ami nem megy, azt nem kell eröltetni"
@Gábris máris:
.
Csakhogy azt is közölte: népi, vagy mi? konzultációt kezdeményez.
Amit a már megszokott módon a fidesz erre tartott részlege összesít.
Gondolom, már fogalmazzák is a kérdést: milyen eredményt kérsz Viktor?
.
@Gábris máris:
Olvastam, de a híveinek úgyis az jön le ebből, hogy milyen jóságos ez a Viktor, a félős szolgáltatóknak a kurva anyját, a tüntetőknek meg pofa be.
@Imola Helyesi:
A "parasztosan" manapság azt jelenti, hogy házi kolbász, szalonna, karikára vágott krumpli, serpenyő, legkevesebb három tojás, kevés darabolt hagyma, és....és jó reggelt!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A költségvetésben benne van 25 milliárddal az a netadó, amiről január közepén akar majd "konzultációt". Ügyes...
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ha újságíró és nem egy mikrofonállvány ült volna vele szemben, megkérdezte volna, hogy akkor ezt ugyan miért nem a tervezet kidolgozása előtt tették, és miért nem az ágazatban érintettekkel kezdték az egyeztetést.

Egyébként alighanem annyi fog történni, hogy újabb x millió forintért szétküldenek egy kérdőívet, amin szerepel egy kérdés, hogy "Egyetért-e azzal, hogy emelni kel a ... fizetését, nyugdíját, fejleszteni kell a ...-t, blablabla és ezt a távközlési adó kiterjesztéséből oldjuk meg?" Vagy valami hasonló.

Alatta két lehetséges válasz: Igen és Igen.

És a sok birka lelkesen be is küldi, ahol azonnal kidobják, de lehet rá hivatkozni, hogy a zemberek...
@miva?: A hatalomtechnikához viszont ért. Gyurcsány még ebben is hülye volt. Sokkal tovább ragaszkodott a székéhez, amivel jóval nagyobb mértékben erodálta az akkori kormányzókat, megteremtve ezzel a 2010-es kétharmad lehetőségét is. :(
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ne zavarj legyszi a részletekkel:-) orban eltörölte, ha Varga Misi bennhagyja, az nem kommunista trükk
majd azt figyeld ki vitya meddig fog ragaszkodni a székéhez. :)
@flort:
:-)) de az ült
Nagyon szellemes megoldásod van rá, sztem is kb pont ez lesz, de még egyben arról is konzultál majd a nép, h GyurcsányBajnaiBokros tehet az egészről

Orban elérte amit akart:
Nem volt itt a balhenal. Hazajött mint jóságos mindenható. 2 hétig agymosottak ezt fogjak harsogni/'s nincs netado. És az legfontosabb : behozta az utcáról az embereket. Aztán majd úgyis kitalálja a módját h valami salatatorveny 213-ik oldalán ott legyen
@dr. jenőke (jenőke):
En azt is megkérdezném: mit akar konzultálni arról, amit állítólag eltörölt
Index megírta h USA állítólag megis kiadhatná a neveket, csak nyomásgyakorlás miatt nem adja.
Hmmm
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Köszi, az a link megvan, megnézem
Minden országban van ná(r)cizmus, szerintem a jelenség régebbi mint tudnánk róla - csak ne ez legyen a mainstream
Na, erre a bejelentésre így nem számítottam. Meglepett.
Ugyanakkor mintha rémlene valami olyasmi, hogy

"hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"...

Tudom, hogy ez másoknak szólt eredetileg, azonban a szellemisége sokat elárul.

Szerintem.
@batka manó:
Addig, amíg valamelyik konzultáció utcai pihenőpad ülőkékkel azt nem mondja, hogy elég volt.
@CsekklisztNo.10Reloaded: az érintett kormánynak adhatja át a neveket.
"...az USA külügyminisztere saját belátása szerint döntve, eseti és kölcsönösségi alapon kiadhat külföldi kormányoknak vízumadminisztrációval kapcsolatos egyedi adatot..." ami ha jól emlékszem megtörtént.
nyilvánosságra azonban nem hozhatja.
orbánék is állandóan a bizonyítékokat követelik, nem a neveket.
Láttátok a felvételt ? Nyalta a szája szélét igazgatta a papirokat nemlétező szemetet söpört le , teljes zavarodottság! Hol van a nagy mellény ?
@Imola Helyesi:
Jóga, mindenkinek?
A nemzettyesch konzultésön után az is kötelező lesz?
Döbbenet, nem tudtam...
@Imola Helyesi: de!lesz netadó, csak később. előbb ki kell küldeni a konzultációs leveleket, amelyek rengeteg igen válaszokkal érkeznek vissza.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Akkor is csak sz elsöprő népakaratnak engedve lesz havi 1.500,+Áfa
Nagyon jó, hogy hallgatott a kormányára és az emberekre Orbán!
És persze most meg ezen kell nyavalyogni!:))
Ha bevezeti azért szar fej, ha visszavonja azért!:)
És ugye hasonlítsuk össze a 2010 előtti világgal a dolgokat!!
Volt akkor egy öszödi beszéd , ami kb pont ilyen spontán népfelháborodást váltott ki.
Akkor a baloldali sajtó 99 % körömszakadtáig védte a dolgot, és mikor egyre nagyobb felháborodás volt végül ismerjük hova torkoltak az események.
Mi volt most?
A jobb oldali sajtó képes volt megírni, hogy ez baromság!!!
A tüntetőket békén hagyták. Látván ez egy baromság, abbahagyták. Pont, mint egy normális országban!!
Most nagyon meglátszott a ballib oldal magát "demokratának " hazudó oldal és a mostani idők közötti különbséget!
Persze ezt nem fogják lenyelni, hogy leckét kaptak a demokráciából, hogy most a népet nem kardlapoztatják, hanem inkább tudnak eldobni lapot!!
Úgyhogy a fanyalgás megy majd tovább, de ez már megint az ő szintjük.
" A miniszterelnök ugyanis kíváncsi arra
az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon "

AZ INTERNETEN KELETKEZŐ HATALMAS EXTRA PROFIT
ez az ember nem érti az internetet továbbra sem...

"Orbán azért védelmébe vette a szerinte csak "adótechnikai módosítás"-t, hiszen szerinte a távközlési adót bizony ki kell terjeszteni a netre is."

ADÓTECHNIKAI MÓDOSÍTÁS?????
mikor látott utoljára könyvelőt , herr orbán? ja, két napja, svájcban?

más:
most kellene megkérdezni németh rezsitábornok szilárdot, hogy is van az, hogy be lesz vezetve mindenféleképpen, aztán majd csönd lesz?

más2:
megjegyzés: a benyújtott törvényben még mindig benne van a netadó...
@fzs.1933: @CsekklisztNo.10Reloaded: @miva?:

Nagy tételben le merem fogadni, hogy ezt is úgy vágja majd át a "konzultáció" után, ahogy a telefonadót. Úgy emlékszem, ott is van valami 10 perc adómentes időszak. Ennek mintájára majd itt is lesz gondolom pár GB adómentes rész, ezt kombinálják majd a felső határral, és máris a dolog méregfoga ki van húzva, elvégre nem "ilyen formában" lett bevezetve, és akkor lehet majd reklámozni, hogy tényleg csak az internet-túlhasználatot adóztatják, persze ifjúságvédelmi okokból, megvédve a szegény magyar családokat az elszegényedéstől, meg úgysemterhelikát, a sok "netfüggő kockát" meg ki nem szarja majd le?!

Ki fogad ellenem?

Persze így már nehéz lesz magyarázni, hogy minek a szélessáv, ami akkor csak arra lesz jó, hogy szó szerint másodpercek alatt adófizetőt csináljon az emberből, de majd erre is biztos lesz valami szómágia...
Ja, de persze én vagyok a hülye mert úgysemterhelikát!
@fzs.1933: jól látod.
majd ha a költségvetést átírták és ez nem szerepel benne.addig csak üres duma!
ráadásul még akkor is megmarad a többi sarc.
@punkfrog:
Neked van igazad, köszi:-)
Ez is szép csavar lehet még akkor
@batka manó:
"majd azt figyeld ki vitya meddig fog ragaszkodni a székéhez."

azért döntött a netadó eltörlése mellett. meghallotta a nép hangját (orbán takarodj), ahogy kálmán olga mondta: vajon orbán meghallja azt, hogy az emberek új irányt jelöltek ki?
@CsekklisztNo.10Reloaded: Szerintem ez nagyon rosszul esett neki. Inkább Brüsszeltól fél ott is nagy volt a felháborodás. November elején jön Junker akinél már amúgy is sok van a számláján.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nem merek ellened fogadni, lehet, h elveszteném...
Január közepe - a konzultációra... Az már jövő év, addigra senki nem fog emlékezni rá

Megint Bartusnak van igaza: ez egy elbukott "forradalom" (se) lesz, szépen megyünk bele a puha diktatúrába.
Akkor most már csak a "szappanadó", a művirágsarc(rohadék művirágmaffia), ... +896389 dolog, no meg a pofátlan, intergalaktikus korrupció miatt marad egy csöppnyi indok, hogy mi a rákért is kéne tüntetni és helyre tenni ezt a kleptokrata, szarházi "elitet". De'télleg...
@Secnir:
"más2: megjegyzés: a benyújtott törvényben még mindig benne van a netadó..."

Jaj, hagyjál már pár percet Vargának arra, hogy ő is meghallgathassa a Kossuth rádiót!

Aztán nem szánalmas az is valahol, hogy az ilyen horderejű döntéseket, észrevételeket egy miniszterelnök egy kvázi rádiós talk-showban jelenti be? Nincs neki erre apparátusa, nincs ennek hivatalos formája, mondjuk egy sajtótájékoztató?
Ja, hogy plebelus kormányzás? Hát akkor esetleg legközelebb Rogán a Hal a tortánban jelentsen be valamit...
@MZ/X hip hip hurrá:
... Nem fogja tudni elkerülni a démonjait: az a fejeben van.
Junkernek majd megmondja: konzultál, stb. És kb bekaphatja felőle :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jaaaa, ugy már más, azt szívesen kifizetnem en is
@irógép:
"öszödi beszéd , ami kb pont ilyen spontán népfelháborodást váltott ki"

Biztos vagy benne?

Egyrészt jóval kisebb volt a népharag, ami már abból is lemérhető, hogy az amerikai nagykövet nem vonult utcára tüntetni Gyurcsány ellen. Sőt az US inkább az ő pártjára állt a csendes diplomáciával. Másrészt az akkori ellenzéki, mostani kormánypárti politikusok nem vettek részt az utcai megmozdulásokban. Ettől függetlenül kaptak a pofájukba, lásd Révész Máriusz, de az egy rutinszerű, évfordulós Fidesz nagygyűlés kapcsán történt.
*
Végre péntek van. Ez is valami. Tegnap azt hittem szerda van. Majdnem elvesztettem egy jó kis csütörtököt.

A fejleményekhez azt fűzöm hozzá, hogy a Főnök nem akart azzal szem.besülni november 17-én, hogy az amortizálódó békemenetével együtt elmehet a petsába, mert minden Uj számítási módszer ellenére ölég sokan csoszogtak el a netadó ellen, úgy a Hősök terére is, mint a Clark Ádám térre. Aki 15 ezret állít, az hazudik.
Kármentés folyik, nem lesz olcsó ez sem. Szerencsére ezt is Mi fizetjük.
A Rachel tandíja meg magánügy közpénz eredetű jövedelemből. ...és mi van Tiborcz Pityuval?
Zavar van a fejekben kedves barátaim. Az mutatja ezt, hogy még vannak önállóan gondolkodók. Nem lehet egyszerre Imola mindenki! De most mi lesz a napi mantra? Eddig kellett az adó, minden áron! Mondjuk Imola pont ezt pont nem védte meg, csak az összevissza beszélést, a NAV botrányt, Putyint, és minden mást. Lehet, hogy Imola miatt nem lesz netadó?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

az a baj ezzel a bejelentéssel, hogy ezzel a felfokozott érzelmeket (mármint a tüntetőkét) szerintem alaposan lehűti és elvész az a lendület, amit oly jól esett most látni. Máris az van a fészbukkon, hogy ma ünnepelnek. Oké, hogy MOST azt mondta a mufti, de mellette ott van az az ezernyi tétel a ktv-ben, ami miatt nem tízezreknek, hanem akár millióknak kéne utcára vonulnik. Velünk, fotelforradalmárokkal egyetemben (tisztelet a kivételnek)! Én tegnap mondtam meg a nejemnek, hogy ha lesz 17-én tüntetés, elmegyek, mert ez itt már nem arról szól, hogy internetkorlát. MOST jutottunk el talán oda, hogy azt a szoci, komcsi, posztkomcsi meg a faszom tudja milyen ideológiákkal leszámoljunk. Hogy felébredjen a mélyaltatásból ez az ország. Hogy igenis számít az is, ha az ember nem tud választáson véleményt formálni, mert egyszerűen nincs alternatíva!
Feleségem fél. Félti az egzisztenciáját, a gyerekeit, engem. Mondtam neki, hogy pontosan ezért szeretnék elmenni. Hogy ne kelljen senkinek sem félnie! Megértette, elfogadta.
Ezt kellene most tennie mindenkinek.
Hiába a szófosás. Abból ma már nem lesz semmi.
És nem tudom megmondani, hogy ha véletlenül elzavarnánk az összes büdös taknyot, utána mi lenne, mit kellene tenni. De hogy ami most van nem jó, azt érzem és tudom!

Hú, elnézést, ez most kiszakadt belőlem.
Figyeljétek meg ma más néven fogják dicsérni az adó visszavonását akik tegnap még mellette kardoskodtak :-) . Kénytelenek más nickjeiket , használni mert tíz perc alatt még ők sem fordulhatnak át. Ez a szép az internetben nem látod kivel vitázol akár egy perc mulva láthatod ,más néven ellentétes véleménnyel!
@Ómacicka Bábó:
Sok a mellékhatás, hiába fordul kezelőorvosahoz, gyógyszerészét ez. Valahol szomorú ez, de lehetne annyi benne, h félreáll
Erre valo az impeachment: ha nem képes ellátni hivatalát...
@jaegtoer: "Aki 15 ezret állít, az hazudik."

Pedig ez a szám tűnik reálisnak.

444.hu/2014/10/29/lehettek-e-szazezren-a-keddi-tuntetesen/
@punkfrog:
lásd fentebb! Ott van például az oktatás pénzügye. Ott a jövőnk és majd annyit vonnak el belőle, amennyit a kuszaszem elkért a lázálmaihoz!
Önmagában ez elég lenne ahhoz, hogy bukjon BÁRKI!
Elképesztő, hogy vannak, akik szerint a gyerekeink jövőjének elvétele is ünneplendő!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
@Gábris máris: Vagyis, a szokásos zagyvaságait mondta el, hogy mindenki azt értsen belőle amit akar. Cél: a lelkes tüntetők elbizonytalanítása, mert nov.17-én nem akarja hallani "Orbán takarodj"
Ne legyen kétséged, lesz internet adó
Félig bejött, a navos rész még lógva! :)

Myrath 2014.10.28 19:03:29
Egy forgatókönyv: tünti lesz még pár, és aztán a kormány aszondja, h meghallgattuk a nép akaratát és nem lesz internyet adó. Mindenki boldog!!! Az eltelt 3 hét alatt a NAV irattárából, és a NAV vinyókról minden áfacsalásos infót törölnek, kitiltási botrány elül, és 700 Ft/net áron megúsznak mindent. Az összes disznóság elfeledve mert a mikrotitán megvédte a népét saját magától. :D
@CsekklisztNo.10Reloaded: Na jó de Viktor azt mondta, hogy a kormány egy távközlési adót akart "csak" kiterjeszteni, de mi az emberek ebből csupán egy netadót láttunk. Szóval a hiba továbbra is a mi készülékünkben van.:)
@Ómacicka Bábó:
Van az a 4-5 ismert troll, akinél a kognitiv disszonanci fel sem merül, számtalan esetben csináltak hujet magukból, de csak jönnek vissza, a napi ukász szerint
@Gábris máris:
El fogják magyarázni ugy, h én is el fogom hinni a végen:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded: A fiam csinált így mikor a tanárnő behívatott ,és a kölök megpróbált terelni :-) . De ott se jött be (engem akart megvezetni mikor annó a rendőrök hordtak haza vagy az örsre) DDD
@Gábris máris:
akkor megint az én próféta lelkem

gumicsont volt ez is meg a beutazási dili is

hatalmas adóemelések gyünnek rezsidémonba öltöztetve
és a kisgömböc fogja bejelenteni január akárhányadikán a konzultáció "eredményeképpen"

és akkor lekaparhattyátok a vakolatot és a gyurcsány meg a bajnai és szomszéd kutyája

brühüyyy

ti minden kefét megesztek a ha "főni" aszongya torta???

meg is érdemlitek

most 17-én újra kell tűntetni az adóemelések ellen és a be nem tartott ígéretek okán

nem feladni vagy szopni fogtok

a fábi megaszonta ti meg nem hittetek nekijjejejejejeje

"calabaza de jalogüin"

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris máris: Nehéz kérdés, mert a tömeg eleje meg a vége nem volt egyforma sűrű, de azért megjegyzem, hogy igazi kocka lévén én számoltam egyet, és a híd elején lőtt fotón a 444 számolásának kb a négyszerese jött ki. Csak meg kell számolni az embereket pl 10 egyforma négyzetben, csinálni egy projekciót a hídra, és felszorozni a területtel, és a 100ezer is kevés lesz. Viszont a videókon a menet hátulja ritkásabb. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a 444 tömegbecslése nem irányadó. A módszer rossz, mert szerintük a menet eleje sokkal lassabban haladhatna, mint ahogy haladt, és mert homogénnek tekintik a tömeget.
@Gábris máris:
azaz rátok olvasta, hogy tök hülyék vagytopk és akkoris be lesz vezetve de másképpen lesz megfogalmazva

brühüyyy

a torta alakú szar a tálcán kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris máris:

Sokkal többen voltak. Volt egy idő, amikor az Erzsébet-híd beállt. A tömeg nem vonult, hanem duzzadt. Tele volt a híd, és még a Kossuth Lajos utcában is voltak valamivel kevésbé sűrűen.
AZ Erzsébet-hídon, ha tele van, kb 30 000 ember fér el 4/m2 25x300 m-en. (Óvatos becslés, szélesebb is, hosszabb is. )
Úgyhogy a 35-40 000 közelebb áll a valósághoz.
@fzs.1933:
És meg is találtad az okát a mai bejelentésnek :(...
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ááá nem túl sok az annya benne, negyede gond se volt vele mint velem!
@miva?: @DarthVader: Szóval azt mondjátok, hogy négynegyvennégyék szarul számoltak? :)
a kulcs szavak: ebben a formaban

tehat idohuzas, es szalamizas, mikozben a diktatura betonja szepen kot, az oktatasi rendszer kinyirva, media ledaralva, egeszsegugy ellehetetlenitve, gazdasag szetosztva haveroknak, a maffia soha nem viszakozik, csak a polip csapja uj fogast keres az aldozaton
Ebből sztem egy sokkal nagyobb megmozdulás lesz.
1. Működik a dolog
2. Nem egy "Bocs hülyeséget csináltam." hanem egy "Na jó, mert hülyék vagytok." a magyarázat
3. Kijött azóta, hogy minden szinten vágnak, csak magukra, a köztévére meg a sleppre költenek többet.
4. Mindenki láthatja, hogy a kancellárok irányította kivéreztetett felsőoktatásra annyival jut kevesebb, amennyit Matolcsy csak úgy eltapsolhat.
5. NAV
6. Teljesen be vannak szarva, és már nem is titkolható a fejetlenül rohangálás, így meg ugye nem kormányképesek
7. Menjenek a picsába
@rodeo36: Biztos vagyok benne hogy alattomban ujra bejátszák,no meg a január is jó hideg! Node talán mégsem tiszta dinka a nép.
@Gábris máris: Azt. Nem mondom, hogy más becslést végző jobban számolt volna, de ha rábíznátok ezt egy harmadéves fizikushallgatóra, sztem 3% hibán belül még ma megmondaná a választ, ha lenne rá ideje, és megkapná az összes felvételt, infót.
@Ómacicka Bábó:
Túl sok? Én hittem, h fele/fele a génállomány, de most elbizonytalanitottál...
Én nem vagyok egy fácsefan de biztos kimegyek ha lessz valami megmozdulás. Pont mostanság elegeltem be!!
Ez a duma: "ebben a formában nem lehet bevezetni" priceless.
1, "Nem is tudom, melyik barom találta ki."
2, "azért más formában lehet"
Kedves Nertársak! Beszartunk. De egy kicsit meg is sértődtünk. Lesz itt még adó, csak nem így hívjuk.
O.V
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A viselkedés minták tanultak , a genetika csak az alap!
Kezdek egyre több párhuzamot felfedezni, Gyurcsány és Orbán között. 300 forint visszavonva. 700 forint visszavonva.
@V-PORT: Hazudnak a NAV balhéról :D
NEM LESZ INTERNETADÓ!!

Na ballibsik, a csatát megnyertétek, de a háborut nem fogjátok! :))
@Bukott liberális demokrata: Csatát nyertünk. Ízlelgesd! A tömeg csatát nyert. Egy ilyen tömeg még háborút is tud nyerni. Fiatalok. Megérik a 2018-at, ellentétben sok Fidesz törzsszavazóval.
@lehet más a handa-banda:

Amerika teljesen komolytalan ezzel az emberrel itt!
Amerika a saját érdekeit nézi kizárólag! Ezt már 56-tól kezdve jóóóó sokszor megtapasztalhattuk!! semmivel nem jobbak vagy rosszabbak, mint az oroszok!

Nézd meg, hogy az öszödi beszéd után miket írtak a baloldali média termékek, és nézd meg, hogy most a jobb oldali termékek rendesen neki mentek a kormánynak!!
Az akkori események ugye ősz eleje óta fokozódtak, most szerencsére nem várták meg ezt.
Egy jó pókeres azon ismerszik meg, hogy tud lapot eldobni! Na, így van ez a politikában is.
Este meg remélem sokan kimennek megünnepelni, a demokráciát, hogy ők nem kardlapot kaptak, ha nem rendőri felvezetést, és a kormány képes visszavonni egy rossz döntést.
2006 ban az akkori kormány képtelen volt megtenni ezt.
Most meg három győztes választás után képesek voltak változtatni, ahelyett hogy erőt demonstráljanak és megint valami durva dolog legyen a vége.
Persze a DK- s szélsőségesek ütni fogják a vasat, de azért azt tudni kell akik ellenezték az adót (én is), attól még nem fognak a régi ballibek mögé beállni.
Este meg lehet megünnepelni , hogy szabadon békésen tüntethettek és a kormány elfogadta a nép akaratot, vagy is lehet örülni a demokráciának!

U.i.: ja csak úgy halkan megjegyezve, azért nagy százalékban akik most kint voltak az utcán szerintem Budapesten Bokrosra szavaztak és nem Tarlósra. Arra a Bokrosra, aki még a fingot is megadóztatná és most is elmondta kemény megszorítások híve!!!
A mostani költségvetés meg amellett, hogy megint tartja a hiányt , újabb pénzt juttat a családoknak. Úgyhogy azért van rendesen logikai bukfenc, mikor Bokrosra szavazók tüntetnek egy adó ellen!!:))))
@Bukott liberális demokrata: nem háborut, hanem háborút akarunk nyerni :D
@fzs.1933:

ez kerek, erre a gondolat menetre kellene ráűtni a továbbiakat. félő, hogy vittorénak egy kis időre sikerült megint behúzni a kéziféket, nem látom, hogy a fiatalabb kockák rezonálnának a többi mocsokságra....
Ha ez a pénz be volt tervezve, akkor ehelyett kell forrást találni.
@irógép: Ez a tömeg pont úgy külni el a DK-t a halál faszára, mint a Fideszt :D
És minden balfaszkodó, korrupt politikai szereplőt
:D

Ezek nem politikusok, ezek mi vagyunk.
"az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz,"

Ennyit ért az egészből. Van profit az"interneten" ? Van. Na akkor ide vele.

Ez a faszi tényleg ősparaszt.
@Gábris máris:

Aki 50-100 ezer embert képes az utcára hívni (mindegy milyen módon és eszközökkel) az nem fog egy mindössze 15 ezres gyülevésztől meghátrálni. Ráadásul növekvő tendencia mutatkozott a létszámot illetően.
Nem gondolom, hogy százezren lehettek volna, éppen azt mondtam, hogy az esti látási viszonyok nagyon csalókák lehetnek, én is hasonló módon szoktam kalkulálni, mint ahogy a 444 vagy a Cink (már nem tudom melyik) állította.
Kollégáim kiveszik nekem az adott terület szelvényrajzát ahol a pontos méreteket, felépítményeket, tereptárgyakat figyelembe véve megállapíthatom elég jó pontossággal -magamat semmiképpen sem becsapva, ámítva-, hogy mennyien lehettek. Ez nekem annál is fontosabb, mert szarságokra nem szeretem vesztegetni az időmet.
Mindazonáltal egy pár napja is mondtam, ha tényleg csak 15 ezren mentek volna ki, akkor nyugodtan lehet netadó. De nyilván más lélekszámú volt a tömeg, különben a Főnök nem retirál. Az erőből ért. Ez van. Persze csak szerintem.
@Bukott liberális demokrata: Örül Lázár, Rogán és Varga is, Csak ők hiába mondták a vezérednek, abból nem értett.
@jaegtoer: Egyetértek. Ha vasárnaphoz képest kevesebben lettek volna, és nem sok fiatal lett volna, akkor nem vonta volna vissza. Ugyan ez volt a tandíjnál is.
444.hu/2014/10/31/svajci-ujsag-rejtely-miert-jart-orban-rovid-ido-alatt-ketszer-is-zurichben-maganuton/

Ej ej, a komcsi svájciak is kavarnak. Megvette Gyurcsány az USA után Svájcot is, csak hogy Magyarországot megszerezze. Azért lehet pénze.
@jaegtoer: OK elfogadom. Amúgy ma is számolhatsz majd, mert ünneplő tüntetést hirdettek ma estére a József Nádor térre. :)

www.facebook.com/Ne.legyen.Internetado/photos/a.1509323472643335.1073741828.1509298262645856/1512554298986919/?type=1&fref=nf
Huje ballibek! Egy hete mondom, hogy a netadó rossz, nem kell. Hogy a jövő héten mit mondok, azt még nem tudom
Ez nem győzelem. Ki fognak találni valamit. Bosszút állnak. Orbán bosszút áll.
@Imola Helyesi: "...nem lesz netadó- vagy ahogy a kormány hívja távközlési adó kiterjesztése- közölte a miniszterelnök a Kossuth adón reggel - mivel nem találkozott ez az emberek akaratával."

Gondolom erre a nem találkozott körülményre figyelemmel módosították meg a választási szabályokat is. Így lassan már csak egy szavazat is 2/3-od hoz majd a fidesznek, meg Viktoristennek.
@jaegtoer: Egyébként nem világos, hogy miért van szükség bármi másra, mint egy bonyolultnak nem nevezhető projekcióra, és máris megmondod, hogy a kiszemelt területhez melyik fejek tartoznak. Kis grafikus tornagyakorlattal fehér pötty lesz a fejekből, amiket megszámol bármilyen butus progi. Ezt az eljárást addig ismételgeted, amíg a hiba a kívánt érték alá nem kerül. De a baj ott van, hogy a tömeg nem egy katonai parádé. Van, aki képes sörözni közben - úgy tudom minden hely tele lett - és van, aki lyukat hagy a tömegben. Az ismerősök szorosan, az idegenek kevésbé szorosan rendeződnek, szóval optimális esetben kellene az egész tömegről egy adott pillanatban annyi összevágható fotó, aminek a segítségével ezekkel az anomáliákkal is számolni lehet. Vannak elég jól működő sokaságbecslési módszerek a fizikában, nem igazán értem, hogy miért nem azokat használják, miért ilyen végtelenségig lebutított modellt.
Ma este tünti, ott majd bevetjük az új módszereket :D
@miva?: Oktasd ki a 444-eseket ha ott lesznek. :)
@V-PORT:

Érthetetlen, oktatást, a gyerekeinket, unokáinkat érintő ügyben tanúsított passzivitás.
És persze sok minden más is:)
@Bukott liberális demokrata: "Na ballibsik, a csatát megnyertétek, de a háborut nem fogjátok! :))"

Miért? Talán majd megint módosítgatjátok a választási szabályokat úgy, hogy már egy szavazattal is 2/3-a legyen a fidesznek?
ebben a cikkben a kép nagyon jó.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F31%2Forban_visszavonta_a_netadot%2F

Vissza vonja ( neki ehhez is van joga? ), és közben nevet. Lehet, hogy nem ismeri az ecceri játékot, hogy ki nevet a végén?
@Gábris máris: Nekem kérdéseim vannak főleg :D
@jaegtoer: Na de várj. :)

A hírre a Százezren a netadó ellen Facebook-csoport "győzelmi ünnepséget" szervezett a József nádor térre, este hat órára. Közben azonban a Nem némulunk el csoport vasárnapra újabb tiltakozást szervez azok számára, akik "nem dőlnek be az olcsó kommunikációs trükknek".

www.facebook.com/events/571948889573530/
@miva?:

Ahhoz érteni kell, mégis azt gondolom, hogy egészen biztos, hogy több helyen is egészen pontosan tudják, a bámészkodókat is leszámítva, hogy mennyien voltak a demonstrációkon. Végül is az arányos nagyságrendek a lényegesek.
Most a legfontosabb az, hogy bebizonyosodott az a kétharmad, nem olyan kétharmad, és ami van, az elég viszonylagos, ha a "csendesek" megmozdulnak.
@Gábris máris:

Köszönöm. Vasárnap már üzemképes leszek.
@Gábris máris: Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Gondolj bele, lehet, hogy Orbán rosszul taktikázott. Ha nem vonta volna vissza, szerinted nem halt volna el az egész? De. Így viszont a tüntetők győzelmének fogjuk fel.
"...hogy teljes legyen a katyvasz és káosz: Orbán Viktor mai bejelentése a netadó - tegyük hozzá ebben a formában történő - visszavonásáról még több kérdőjelet hagy maga után, hiszen a tegnapi nap folyamán épp Varga Mihály mutatta be azt a költségvetés-tervezetet, amiben amúgy külön bekezdésben szerepel: az internetes szektorból 25 milliárd forint bevételre számít a kormány...
Magyarul, ebben a formában még bármi lehet."

jobbegyenes.blog.hu/2014/10/31/ebben_a_formaban_orban_gyozott
@jaegtoer: Jaja, meg ezzel számolták a békemenetet is. Csak az nem világos, hogy miért nem lehet ezt jobban, mikor azért sok múlik ezen, meg hogy a hiba mekkora ugye. Mert ha pl a békemenetet véletlenül 50%-kal túl, a netmenetet meg alábecsülték, akkor minek egyáltalán becsülni?
@Gábris máris: Erről beszéltem, fentebb. Így is nehéz lesz a hiányt tartani, nélküle szinte lehetetlen.
Az egész ország most el van foglalva a net adóval, jelzem, jogosan, de ezzel a figyelme elterelődött arról a brutális, több területre kiterjedő elvonásról, amely vár a lakosságra.
Különféle termékadók, a jövedéki adók őrült szintű emelése, a gyed, a szociális kiadások 10%-os csökkentése, és így tovább.
Igaz az, hogy 2015-ben havi minimum 10.000.- Ft-tal csökken a jövedelmünk.
Ez azért több, mint a 700.- Ft.
Már a külföldi lapok is megfogalmazzák, hogy nagy bajban lehet a magyar gazdaság, ha 20-30 milliárdos adókkal és megvonásokkal próbálja
egyengeti mindazt, amit az évek során elhibázott.
„Ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit csinálok.”
/Orbán Viktor/
@V-PORT:
"Ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit csinálok.”
/Orbán Viktor/
/Rodolfó/
@V-PORT: Mert szerrintem a játszma nem ért véget. Januárban nemzetikonzi lesz, és ott visszahozhatják a témát, és végül..OV jól tudja keverni a szálakat, ezt el kell ismerni.
@Mariann19: "Már a külföldi lapok is megfogalmazzák, hogy nagy bajban lehet a magyar gazdaság, ha 20-30 milliárdos adókkal és megvonásokkal próbálja
egyengeti mindazt, amit az évek során elhibázott."

Ne kiált farkast, mert előbb-utóbb megharap.:)

Nincs itt semmi baj, ha stadijonyok építésére, meg felújítására van zsozsó. A nép? Nos az meg le van szarva. Magasról.

A net adó visszavonása is arról szól, hogy még mindig a farka csóválja a kutyát ( nem az enyémet ). A kutya meg kushad?
Ilyen emberektől mit lehet várni? Mi lenne, ha egyszer kiállnának és a saját véleményüket mondanák el. A parlament nem arról szól, amiről Tompika ömlegett, hogy a frakcijófegyelem, meg a f* tudja mi miatt megszavazná, de egyébként nem ért vele egyet. Van ezekben gerinc? És az annyuk meg az apjuk tudja, hogy útközben elvesztették?
@Fabius: most minek írsz újabbat?
Te is eldönthetnéd már, hogy mi lesz! :)))
@fzs.1933:

Hagyománytisztelő és -ápoló vagyok, de nem Gábriellel, és nem is Gábrissal:)
@jaegtoer:
nem feltétlenül gondoltam, hogy kézenfogva! :)
@Bukott liberális demokrata:

bendzsikém, maga legyen büszke arra, hogy a szeretett vezető kegyedet éppen akkora lendülettel szarta szájon, mint a nagyszerű rogán tónit, a fejszámoló varga misit, a lomborozó pozitív németh sziszit és még sokan másokat a kedvencei közül!
@irógép: Én tényleg nem tudom, mi gond volt az őszödi beszéddel, világosíts már fel!
@látjátok feleim szümtükkel:

"A net adó visszavonása is arról szól, hogy még mindig a farka csóválja a kutyát ( nem az enyémet ). A kutya meg kushad?"

Megjegyezném, hogy minket nem csóvál senki, legfeljebb a sintér megkerget. De az egy másik felvonás. A sokat próbált és megélt Falkám tagjainak nevében mondhatom, van a kushadás ideje és van az ugatásé. Mi nem szoktuk keverni a kettőt. A kétlábúak drámája persze egy egészen más előadás.
@V-PORT:

én ugyanígy vaggyok a kecsegve ringó fecske és a recsegve fingó kecske párhuzammal.
@irógép:

magát nem maaaaargitnak híjják egyébként?
nem benyalni a kábítást:

A Jobbik szeretné, ha Orbán Viktor is internetezne

A nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és Kubatov-listás adatgyűjtés helyett csak népszavazást tart elfogadhatónak a Jobbik az internetadó ügyében. A Fidesz azonban Alaptörvényben tiltotta meg azt ebben a kérdésben is, ezért lehet, hogy módosítani kell - írta közleményben a párt.

hvg.hu/itthon/20141031_A_Jobbik_szeretne_ha_Orban_Viktor_is_inte

-

Orbán ma a kisujját nyújtotta, az Együtt-PM az egész karját akarja

Fontos lépésnek tartja az Együtt-PM, hogy a kormány belátta, az internetadót nem szabad bevezetni, de a szövetség szerint ez kevés. Közleményükben azt írták, a cafetériaadót és a további megszorításokat is vissza kell vonni.

hvg.hu/itthon/20141031_Orban_a_kisujjat_nyujtotta_az_EgyuttPM_a

-

Orbánéknak nem futja repülőre

Legalábbis ezt pedzegeti a Blikk oknyomozása. Az alapkérdés: Vajon miért egy másodosztályú vonaton utazott az Orbán-család Svájcból Budapestre? A Blikk szerint azért, mert Orbán Ráhel közel 15 milliós tandíja a Lausanne-i École Hoteliere-ben (ékol otelier, a világ talán legnívósabb vendéglátó-ipari tanintézménye), annyira megterheli a családi kasszát, hogy nem futja repülőre.

444.hu/2014/10/31/orbaneknak-nem-futja-repulore/

-

A korrupciós vízumtilalom Orbán szerint csak amerikai rágalom

Az amerikai vízumtilalomról Orbán azt mondta a Kossuth Rádióban:

„Rágalmazás ellen nem lehet védekezni. Világossá kell tenni, hogy minden konkrét ügyben várjuk az információkat.”

444.hu/2014/10/31/a-korrupcios-vizumtilalom-orban-szerint-csak-amerikai-ragalom/
@Bukott liberális demokrata: Ismét foglalkozhatunk azzal, hogy az adóhatóság vezetője egy amerikából kitiltott nemzetközileg elismert bűnöző. :)
@Bukott liberális demokrata: Ne a Pravdaból tájékozódj, kiscsillag!

Az USA-nak kötelessége a megfelelő dokumentumokat átadni a nyomozó hatóságoknak. Milyen fura, hogy Polt nem indít azonnal vizsgálatot, ugye...?

Addig a retardáltabbja meg internetes fórumon az USA személyiségi jogi törvényeit szeretné sárba tiporni. :)

Tudod van ez úgy, hogy a világ fejlettebbik, nem kommunista felén az ártatlanság vélelme fennáll. Ergo a bűnözőnek is vannak jogai. Nem úgy, mint nálunk, ahol az ártatlannak sincsenek....

Az adóhatóság vezetője bűnöző, ez tény, ezt USA nélkül is tudtuk, ők csak rávilágítottak. Egyébként meg ők csendben akarták intézni, csak a napi gazdaságnál valaki hisztit csapott belőle.

Én csak azt nem értem: téged miért nem zavar az, hogy a befizetett adóforintjaid őrzését egy nemzetközileg elismert bűnözőre bízzák?
@nemecsek ernő áruló:

Az Index szerint is köteles Amerika nyilvánosságra hozni a neveket. Ám ezt nem teszik valamiért.
@Bukott liberális demokrata:

indexet se óvasnak, a fene essen beléjük!
@Bukott liberális demokrata:

Washington, sőt az US nem tagja a NER-nek és nincs kilógatva ott mattüveg alatt sehol a NENYI.
Ellenben van precedensjoguk, és az elnökük nem volt a Főnöknél pajta casting-on.
Van más is, de azt már előadták nálam okosabbak.
@Bukott liberális demokrata:

"De köteles."

Az más. Egészen más. Az a Laci.
@fzs.1933:

"_nem feltétlenül gondoltam, hogy kézenfogva! :)_"

Be is tenné az ólajtót!:D
@hacsaturján:

"_indexet se óvasnak, a fene essen beléjük!_"

Ugye?! Milyenek ezek?! No, majd Lakitelken kiokosítják őket.
@Bukott liberális demokrata: Az a bajság hgy nem nagyon tudol olvasni buksi !
@Bukott liberális demokrata: Az a bajság hgy nem nagyon tudol olvasni buksi !
@jaegtoer:
te monnyuk tisztán látsz az ügyben, hogy most facebook-on ki mit nyomat és mikor és miért?
És hogy melyikre is kellene kimenni?
@fzs.1933:

Én mindig azt kajálom, amit kapok, legfeljebb kihányom.
Addig majd tájékozódom. Még az is lehet, hogy sörözni megyek. Az biztos benn marad:)
@jaegtoer:
az a baj, hogy én vidékről mennék, így nekem nem mindegy! Lehet, csak egy dobásom van, azt pedig szeretném, ha nagyot szólna! ;)
@Ómacicka Bábó: Buksit meggyilkolták, ne légy má ennyire sukár gyerek!
a kis rohadt dög gömböc, mit nem zabált még fel?

kanadaihirlap.com/2014/10/31/rahel-a-menekulesi-alibi/

brühüyyy
@irógép:
"Tartja a hiányt"??? Csökkenti, azaz túlteljesít, holott a 3 % alatt lenne 2,99-el is. Azaz Orbán lihegve túlteljesít.
A "családok többet kapnak" meg összevetve a többi adóemeléssel érzékelhetően csökkenti majd
a családoknál maradó pénzt. És nincs az a propaganda, ami a hóvégi pénzzavart felül tudná írni.
De azért megnyugtató, hogy amit az egészségügytől és az oktatástól elvesznek, abból megint stadion épül.
Egy olyan ország, ahol tÍzszer több a tesi óra, mint az informatikai - és EZ ELLEN nem tiltakozik - ILYEN kormányt érdemel!
Isten nem bottal ver!
@DarthVader:
"internet extraprofit" ha a befektetett tőke után több a profit, mint ami tisztességes tevékenység után elvárható (8-10 %)
Például a Közpénzgép 25 %-a?
Erősen kétlem, hogy az internet fejlesztésébe beleölt többszáz mrd után extraprofit lenne a 70 mrd, különösen úgy, hogy csak a Telenor nyereséges annyira, hogy levonható társasági adója lehetne. A többiek a beruházások miatti veszteség elszámolása miatt nem nyereségesek (azaz nem oszthatnak nyereségrészesedést a befektetőiknek) Ha a TE pénzed lenne a bizniszben - te örülnél, hogy ElTolcsyt és a stadionépítéseket finanszírozhatnád SZEMÉLYESEN?
(költői kérdés, nem neked, hanem a hülyéknek szól)
@Gábris máris:
Szavazáskor MÉG megvan a 2/3-uk. EGY fővel!
Azaz elég lenne 1-2 tisztességes mameluk, aki ellene szavaz.Csak sajnos az oximoron.
A fidesz-mameluk és a tisztesség: két külön, össze nem egyeztethető fogalom.
Bár ne lenne igazam!
@fzs.1933:
A civil kurázsi legszebb példája volt a Balatonakárhol tartott 5 (ÖT) fős tüntetés az internetadó ellen. Mert 40-100ezer közé bebújni
sokan tudnak. Mi akadályozott, hogy helyben tüntess?
Ha megjön a "Nemzeti konzultációs" levél (mert megjön, ez tod zicher, kerül, amibe kerül) akkor minden falu és minden város főterén lehetne szép kis tábortüzet rakni belőle.
Ha pedig a kiszezéshez sikerülne időzíteni, még jobb lenne, lehetne narancsbábukat égetni.
@kekex:
igazad van. Tudnám, de nem akarom magam mentegetni. Talán csak annyit, hogy nem vagyok teljesen a magam ura.
És igen, magam is elismerem, hogy ahhoz kell kurázsi, hogy magad legyél.

A konzultációs levél ötletén még elgondolkodom.
A kiszezés szó pedig nem esik le.
@Bukott liberális demokrata: Kevered a "kiadni", és "nyilvánosságra hozni" szavakat, nem baj, tudom, hogy a turbómagyarok és a fideszesek között kevés van, aki tud magyarul.... Az alkotmánya tiltja az USÁ-nak, hogy "nyilvánosságra hozza" a személyek nevét, de a nyomozó hatóságokanak átadhat mindent.

Polt Péternél reklamálj, és érdeklődd meg, miért nincs még nyomozás a haverjai ellen. :DDDDD
süti beállítások módosítása