Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.18. 09:28 Fabius

Szétrúgjam a segged, Obama?!

Címkék: fidesz korrupció szijjártó péter diplomáciai botrány

He! Te ott a nagy vízen túl!

Ez most komoly? Mikor olvastam a saját barokk kunyhómban eltévedtem, mert kiejtettem kezemből a teremgarázsból az emeleti hálókhoz vezető térképet. Mondtam is az asszonynak, holnap majd azzal jöttök, mi sem mehetünk Ámerikába, mert fater kartellezésel spórolta össze a rávalót.  Felhívtam a Főnököt aki intett, nehogy elsüssem a "minálunk a barackból pálinkát főznek, és nem a jegyzékit olvassák" viccet, mert rasz istának tűnök, de máskülönben lehet megtettem volna, mert annyira fel vagyok kedélyállapotilag borzolódva.

Pedig megint csak az van ami mindig: nem vagytok tájékozottak/félre vagytok tájékoztatva.

Mert mi történt? Szerintetek elárultuk a NATO-t és korrupcióztunk meg haszonélveztünk volna. Pedig mi csak segíteni akartunk, mert úgy láttuk a magyar pályázati viszonyokról sem tájékozódtatok eléggé/félre voltatok tájékoztatva. Oszt' így meg telisteli voltak a benyújtott anyagok formai hibával, mi meg nettó jószándékból odaadtuk a formai hibák nélkül dolgozni tudó szervezetek listáját. Jó, rövid a lista. Oké, kormányközeliek a tanácsadók. De basszus, hát ki ismerné jobban a dolgok mentét, a sok formaságot mint azok, akik elég közel ülnek az odafigyeléshez? Ti meg ahelyett, hogy megragadtátok volna a segítő kezet ahogy minálunk szokás, gyanúba kevertétek és ideges tikkelésre késztettétek a habonyárpit.

habony-árpád_1.gif

Ezt azért nem kellett volna! Ti aztán komolyan annyira tájékozatlanok vagytok/félre vagytok tájékoztatva, hogy a dianás cukrot is képesek lennétek titkos tudatmódosító eszköznek látni. Holott. Amúgy személyesen nehezményezem  ezt a kitiltósdit! Most a szellemi honvédek se utazhatnak kényelmesen békegaloppra, kénytelenek lesznek átúszni az Atlanti óceánt és a Great Kills Parknál partra szállni, hogy Staten Island felől sétálva azért megszáradjanak nagyjából mire Washingtonba érnek. Ilyen szégyennek és tortúrának kitenni minket csak azért, mert segítő kezet nyújtottunk a nálunk állomásozó tájékozatlan/félre tájékoztatott amerikai barátainknak, és mert a lepcses pofájú lengyelek szerint Vezetőnk közelebbi kapcsolatba került a medve makkal a feltétlenül szükségesnél.

Nézzétek meg mit okoztatok!

Az ellenzék vizsgálatokat meg neveket követel ahelyett, hogy azzal foglalkozna hány helyen akarjuk voksújrázással elvenni tőlük a rájuk bízott mandátumokat. Nyilvánosságot szajkóznak, nemzetbiztonsági kockázatot meg szégyent emlegetnek, kérdések fogalmazásával töltik a drága időt és konkrétumokat akarnak. Most mondjam nekik, hogy engem vár a fodrászom mert az ananász hárét karban kell tartani minden hétkezdés előtt, és nem érek rá piszlicsáré ügyekkel bíbelődni? Mondjam, hogy az orosz oligarchákkal közös klubban szerepelni tulajdonképpen nem szégyen, hanem a keleti nyitás velejárója? Ezt azért ti sem gondolhattátok komolyan, srácok!

Úgyhogy oldjátok a tilalmat felfele, mert most már valóban tájékozottak vagytok, és beláthatjátok, minálunk a történetek nem a korrupció, hanem a testvéri szeretet megnyilvánulásai. Uff!

 

1272 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr516804429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Vezér és a Füstösképű Kistáska 2014.10.19. 16:08:13

- Ugye szörnyű napod volt, drágám? Ezek az amerikaiak... Szerintem gyorsan válts le mindenkit, mondjuk Árpikát sajnálom, de ha a többiek ilyen ostobák!- Ugyan, Anikó! Ma négyszemközt, illetve kétfülközt beszéltem Obamával - a sloziról hívtam, csak, hog...

Trackback: Pánikban Amerika 2014.10.19. 08:57:36

Mi áll pár, valószínűleg korrupt magyar kormányközeli ember Washington általi beutazási tilalma mögött? A magyarázat világméretű. A kissé napbarnított ateista-liberális amerikai vezér (a legrosszabb elnök az USA egész történelmében) össze-vissza ka...

Trackback: Tájkép választás után 2014.10.18. 12:28:13

Legelőször is nagyon köszönjük a szavazatokat mindenkinek, aki megtisztelte jelöltjeinket a bizalmával. Én személy szerint nagyon köszönöm azt is, ha a mondanivalónk, programjaink áttanulmányozása után döntött esetleg valaki egy másik párt mellett. Bár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Van egy Eördögh Tünde "közíró", a barikad.hu-n nyomta:
blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=furaila&pid=23532

Eszemfaszom megáll.
Ez a mi Imolánk?
@Imola Helyesi:
Lécci mondd meg, hogy tényleg tanár vagy-e, és ha igen tanítasz-e bármely iskolában, hogy nehogy, véletlenül se, oda irassam be a gyerekem. Nem személyes ügy, csak kizáró ok, te tanítsd!!! Köszi szép
Eördögh Tünde nevű tanár, költő, aki Imola Helyesírás nick szerint ő maga, "Figyelem, Sün" címen (a rendőrség sün formációjára reflektál van ilyeneket írt:
"Örüljetek, amíg csak gyengéden szurkálunk, bökünk, és nem szúrunk halálosan, érzékeny lelkű marhák!"
alfahir.hu/node/26258

Tehát konkrétan halálosan fenyegeti a neki nem tetszőket. Nyilvánosan. Szélsőjobb portálon. És ő tanár.

Eszemfaszom megáll
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Juj, csekk , ne mondd! Irónia? Akkor varánusz írását sem értetted meg.?
Taga, nem lapozok vissza, de gyalázat, hogy egy elhunyt emberrel, Szentmihályival példálózol. Na, ez vagy te.
@rodeo36: Szép estét. Egy rövid kérdés. Szerinted melyikőjük játszik szebben?

Sándor Zoltán:
youtu.be/v-Le-rbpoMo

vagy

Váradi Gyula
youtu.be/PM4NRm0oCZs
Numero, nem vagy százas, de csekked az van, te ennyire buta vagy?
Taga írta:

"@Imola Helyesi: ez má tényleg mindennek az alja! húzzál el a picsába, mint szentmihályi!"

Ezt írta azon a napon, amikor az illető elhalálozott. Ezt még tanítani fogják, hogy miért utálják úgy amblokk a liberálisanarchista bajkeverőket, se istenük, se hazájuk, akiknek semmi haszna nincs, csak a nemzetük vesztét okozzák.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ezt majd sokkal később most egy csomó francia orgonaművet hallgatok Caville Coll orgonáról egy super HiFi felvételről a Sennheiseremmel

majd megírom, mikor sorra kerülnek

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
látom a (Í) zsák megtalálta a foltyát

jól el vagytok foglalva a zimolával

hát nem kedves kis izéke

biztos, hogy pina és nem fasz vagy kituggya?

brühüyyy

ti annyira keveritek
@rodeo36:
Ne, Rody, ez nem vicc
Ez a nick azt állítja, h ő írt egy verset(bruhahaha), amit egy Eördögh Tünde nevű nő, közíró, tanár jegyez.

Ez elől menekültél te tengerentúlra. Ez véresen komoly.
@Imola Helyesi:
Ne terelj. Azt mondtad, h te írtál egy verset, amit egy Eördögh Tünde nevű tanár jegyez.
Két eset van:
1, hazudsz, nem. Te írtad
2, te vagy Eördögh Tünde

Kérdés:
Te vagy Eördögh Tünde, aki azt a verset írta?
A csekkes valószínűleg egy nő: lécci, lécci ezt nők mondják.És bizonyára pénzéhes, mert mi az, hogy csekkliszt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Semmi közöd hozzá, ki vagyok, majd ha találkozunk, bemutatkozom, ha te is be fogsz. Ez egy virtuális tér, ne izgasson, ki vagyok, találgatni lehet, én meg szórakozok rajta.Foglalkozz a témával, mi a legújabb vándorpletyka motívum a lex kitiltalex-ben?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sándor Zoltán ugye egy: Rondo Capriccioso-t adott elő számomra rondo-nak rondo maradt de semmi capriccioso nem maradt benne azt elveszítette a hegedű hang mézédessége és szédülete meg az, hogy elragad magával az hiányzik nekem tőle ...előadta...papírforma

Váradi Gyula Hubay-t játszik annak minden szépségével a Lavotta és Szigety hagyományok szép és mély érzületű hangulatával...az előadó benne él a csodálatos melódiákban és a magyaros ritmust szépen tartja...nem kackiás de Hubay sem az

max pont neki a másik kepjon 10 ponttal kevesebbet ha az összpont 100

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a Rondo...

www.youtube.com/watch?v=-HQyXWkABo0

valahogy így kell capriccio-t csinálni

ő már csak tuggya

de pofátlan vagyok a kettőt összehasonlítani

(a hegedűkről nem is szólva)

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Virtuoso violinist Itzhak Perlman plays the genuine showpiece Introduction & Rondo Capriccioso op.28 by Saint Saens,

in this stunning performance (audio).

New York Philarmonic orchestra / Zubin Mehta
Música
"Saint-Saëns: Introduction et Rondo Capriccioso, Op.28" por Itzhak Perlman ()

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
sohasem szabad elfelejteni a hangszer minőségét sem:

Itzak Perlman

Os seus violinos[editar | editar código-fonte]
No princípio da sua carreira usou

um violino Carlo Bergonzi.

Posteriormente comprou

o Stradivarius "General Kid" de 1714 que vendeu em meados de 1980,

endo comprado

o violino de Yehudi Menuhin, o famoso Stradivarius Soil 1714 (considerado como um dos melhores Stradivarius).

8 Passado algum tempo também adquiriu um "Sauret" Guarneri del Gesù 1740-1744.9 10

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
sajnos ez kialakult már az 1970-es évek közepétől, amikor Magyarországon egy valós versenyszellem alakult ki mert létrejöhetett és hatalmas szüxég volt rá, és kurva jól kezdett műxeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és ebből a hülyék a darvadtak a gyagyák az impotensek az aljasok mind kimaradtak...le lettek versenyezve és egy kurvábban el kezdték irigyelni (engem is de még hogy) azokat akik kerestek és évente akár kétszer is a saját kölcségükön saját autóval mentek túrázni egy pár hétre és épűlt a házikó meg a nyaraló (olyan amilyen de nyaraló kalákában egymásnak segítettünk és egy kis bor meg pecsenye volt a bér meg hogy kitűzghettük a vi9rágot a kész kéglire...

na ezek a selejtek (lásd orbán és hasonszőrű szarháziak el kezdték a rencert basztatni és volt erre igény a határon kívűl...és fizették hátha? és ???)
1989-ben győztek

és most visznek mindent amit munka és tudás nélkűl el lehet lopni és összefognak mert tuggyák egy kis rés és máris a szar kiömlik és mennek a Cloaca Maxima-ba
vagy lámpavas ahová valók alanyi jogon

brühüyyy
@Imola Helyesi:
Az internet világában nem lehet elbújni:
Eördögh Tünde Facebook hozzászólása Bayer Zsolt oldalán:
"És még egy érdekesség: kb a 14. sz-ban alkotta meg Szedzsong királyuk a hangul, koreai ábécét, azelőtt kínai írást használtak, ez a hangul írás nagyon hasonló a mi ősi rovásírásunkhoz, hiszen egyszerű vízszintes és függőleges vonalakból,pontból
és ezek variációiból áll."
A te hozzászólásod itt a blogon:
"A dél-koreaiak kultúrájából meg lehet tanulni az európaiaiknak is. Amikor ők kiirtották az ősi kultúrákat a földön a gyarmatosításaikkal, itt meg a papság az ősi civillizációkat, ők mindent szépen sorban lejegyeztek, és pl a koreaiak már a 14 sz-ban felszámolták az analfabétizmust. "

Tök ehyértelmű, hogy magadat idézed, mint ahogy te magad mondtad itt, h te írtad a Hungária Nokiában című verset(?), amit Eördögh Tünde néven jegyeztèl 2009-ben.

Ez van, lebuktál. Nem az az érdekes, h itt mi a nicked, hanem hogy te vagy az a bizonyos Eördögh Tünde mögött.

A kör bezárult, tök mindegy, hogy tagadod-e. Ennyi.
@rodeo36:
Perlman és Mehta, meg Vivaldi... nagy izé vagyol, de ha el is küldesz, a csaj hegedűssel nekem jobban tetszik - ha... akkor is, Mari nagyon ott van - nem kisebbítve Perlmant, mert baromi szimpatikus nekem, de az első biztosan az övé (aztán a többi rendben van):
www.youtube.com/watch?v=ir29egCu0bM

Valahogy ebbe több dinamikát érzek bele, és... azta... más felfogásban, de ez nekem nagyon! De guszti ikarusz busz, szóval ez van... Mari csodás.
@Knósszosz:

bármennyi sörben is ülsz már azonos művel kell összehasonlítani az előadókat én nem találom Silja Samuelsen-nekl a Camille Saint Saens Introducuction Rondo Capriccioso-t viszont csináljuk másképpen megtalálom Perlman-nal a telet?

íme

és most hasonliccs

www.youtube.com/watch?v=kdAVJM6974o

brühüyyy
@rodeo36:
Mostan pont ezt hasonlítottam össze, mert szerintem Perlman zseni, de a gusztibusz... Lehet skandalum, de Mari felfogásában nekem jobban tetszik. De ezen nem veszünk össze, legfeljebb az Imola majd berosál, viszont gyenge vagyok sakkban, szóval... valamit hallgatok altatónak, jó éjt!
@rodeo36:
Igen a 70-80-ad évektől puhult a Kádár rendszer és a tehetséges és a világra nyitott embereknek lehetősége nyílt önálló kezdeményezésekre, igaz a borotva élén táncolva

A rendszerváltás(?) - de valahol az- előhozta ezeket az ellentéteket es sokakat választás elé állított, a a rendszeren belül v azon kívül boldogulnak. Nem volt könnyű etikai és egziszenciális kérdés, mert az új átmenet sem legitimizálta a status quot.

A friss ellenzék bár különböző mértékben inkább magát a hatalmat akarta es ragadta meg, mintsem a változás adta megtisztulás és új(?) társadalmi berendezkedés lényegét, és ez az idő múlásával egyre zavarosabb lett. Mint írod, igaz is, hogy ez az új, "eredeti tőkefelhalmozás" nem a kvalitások mentén történt (egyik oldalon sem), a politikai (el)helyezkedés sokkal inkább dominált.

De egy biztos: volt egy vágy akkor, egy közös akarat/ vágyálom(?), hogy egy olyan világ lenne jobb, ahol leszakadnak azok a röghöz kötődések, amik a szocialista rendszert bukásra ítélték. Volt egy idő, amikor ez a folyamat sikeresnek tűnt, de ma úgy tűnik az a legnagyobb visszahúzó erő (a Fidesz politikai kovásza), hogy az elmult rendszerben szocializálódott társadalom (és ma Magyarorszag nagy része ez), még mindig a teljesítmény nélküli, állami paternalista utópiának a foglya.

Röviden: leszívtad :-(( de ott van esélyed a másik izmusban megtalálni, ami neked eccer működött. És csak azért merem ezt mondani és a pufáda :-)) vágni, mert ezt én is megéltem, és ez így van, máshogy nem lehet.

Aki mást mond, az hazudik
@Knósszosz:
ez meg azoknak akik -talán- értékelik

Fricsay Ferenc Yehudy Menuhin

www.youtube.com/watch?v=sCNHM7TCcPs

Max Bruch

brühüyyy

nem is kell erről mást mondani
a Stradivári sem szól magától
@Knósszosz:
Most buzultok:-)) megint, v beszélgetünk??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ellentmondassz önmagadnak:
és a tehetséges és a világra nyitott embereknek lehetősége nyílt önálló kezdeményezésekre,

hogy egy olyan világ lenne jobb, ahol leszakadnak azok a röghöz kötődések, amik a szocialista rendszert bukásra ítélték.

nem!!!!!!!!!!!!!! az emberi minőség és a szarok előretörése...én olyan szabad voltam, hogy telefono kaptam útlevelet amerikába és a vízumot az orrom előtt ütötték be...amikor az átlagbér 3500 körűl volt az én átlagom 38000 volt és nem szakadtam bele de nem 8 óráért kaptam

szóval nem értek ezzel az érveléseddel egyet ...SŐT

brühüyyy
@rodeo36:
Lehet h tenyleg nem értelek, de pont ezt mondom: a rendszerváltáskor volt valami törés, hogy az addigra felszínre került jó dolgok nem működtek, mikozben nem tudtunk átállni azokra a dolgokra, amik az új rend szerint működni kellett volna. Megtagadtunk mindent ami az előző rendszerben kialakultak, mégha már a kiutat is jelentették, de közben nem állt fel egyből az új izmus.
De lehet hogy nem értelek...
@CsekklisztNo.10Reloaded:

de értesz, csak pontatlanul fogalmaztál...amit én kiemelek az az ok, mi volt az OKA?!!!

a kontraszelekció, utolsó sor előre fuss (és ezt elemeztem fenn)

ma már tuggyuk, azokat a módszereket amiket mi sikerrel bevezettünk a kapitalizmus a hatalmas versenyszellemével az utóbbi években azaz 25 évvel később kezdi bevezetni, elkeresztelték mindennek, és ráadásúl még csak nem is olyan sikeres mint a mienk volt (tudom benne éltem egy pár évet itt ebben a zűrben ...)

egy orbán nem is képes másra mint lopni, mexokta, hogy ha van valami az ingyen van semmit sem kell érte tennie de dolgozni még kevésbé, nem is tud képtelen rá és sokan vannak ezek a szarok: most lopnak, tőled?

brühüyyy
@rodeo36:
Persze hogy tőlem lopnak, mert te ellogtál, basszus:-))
Ja, Ez a rendszerváltás tragédiája: a zellenzék is a kádári kontraszelekció terméke, csak felszínen más, valójában köze sincs semmihez, ami sikerre vezethet, ezért volt orban llibsi (bruhaha), meg minden miafaszon azóta. Köze sincs semmihez. Letaposott minden jót, de nem jőtt helyette loturo sem.

De még1szer: ne sírj baszki:-)), neked most van lehetőséged ebből kimaradni és normális rend szerint élni, mert ott, ahol élsz normalitás van. Ahol te élsz ott a "hínek" laknak, itt baszod a "behínek".
@CsekklisztNo.10Reloaded:
te is olvastad? Kazohínia?

milyen pontos leírása

brühüyyy
Rody, beájulok, hallgass a hujeségeim helyett valami rendes zenét. Jó... éjt
@rodeo36:
Nebaszki kedvenc, akkor kaptam rá, amikor olvastam hogy Karinthy aszondta minden addigi írását odaadta volna érte... és annyira pontos leírás, mennyire abszurd a világunk akár tök racionális, akár tök debil...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ha van jó fejhallgatód (hangszóród bizonyosan nincs)

akkor ezt tedd fel
www.youtube.com/watch?v=COBgiU2SptY

ezzel a másodikkal kezdd, de ne ijeggy meg

www.youtube.com/watch?v=KGQLUn3Mpe4

ezen teljes frequencia és dinamica mint az eredeti

ágyúkkal!!!

brühüyyy
@rodeo36:
Holnap ok?
Minek fejhallgató ?
Naim high enden nyomom:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ha Naim akkó' nem szóltam

ha LP lenne akkor veszélyben a tű mert leugrik meg ki

brühüyyy

az orosz muzsik megmutatta Napóleon-nak mit neki és hová nem volt mit elfoglalni elfoglalták a legyek a légypapírt és 2000 km-re az élővilágtól az orosz télben

www.youtube.com/watch?v=PlWm5NRJlJM
@CsekklisztNo.10Reloaded:
aggyál a Naim-nak

www.youtube.com/watch?v=THRKVnRLBc8

www.naimaudio.com/product/ovator-s-800-0
20 hZ AZ NEM AZ ALSÓ HATÁR ÉN 5 AZAZ ÖT HZ-ET IS HALLOTTAM EGY revox PROFI FEJHALLGATÓVAL...REVOX 38-AS 2 SÁVOS SZALAGRÓL ÉS SAJÁT MIC-EL

BRÜHÜYYY

mi a tied?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
én a PC-ben használok egy Dragonfly-t DAC attól repűl

brühüyyy

és Sennheiser fejhallgatót
@CsekklisztNo.10Reloaded:

ez brutális Cavaille Coll organ Micheal Murray

www.youtube.com/watch?v=eU61ii6h6_o

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
egyáltalán nem akarok kekeckedni a kíváncsiság, még Naim hangszórót nem hallottam KEF csúcsot igen az mindent átvitt...amikor ezen a francia orgona felvételen a ballábával tiporja a pedálokat akkor megszólal vagy mit csinál tudniillik az orgona bal szélső pedáljai 16Hz től fél hangonként a Phythagors-i kommaval felszorova "lépnek" felfelé 24 Hz-ig (persze tovább de a Naim 20 alatt mit csinál és ezek a francok adtak az alső frequenciáknak, hadd zengjen a templony

lécci mesélj róla...ha nem akrod itt küldd el galambpostával

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ez egy játék...most próbálom a Pioneer nagyon nyög bele és a fele nem hallik meg kásás

www.youtube.com/watch?v=HT8NSOF8Fxk

utána jön a Dragon és a Sennheiser

az már bebizonyíotta, hogy bármit

brühüyyy
@rodeo36: Egész jó zsüri lennél.
Az a srác jutott tovább, akit te is megdícsértél. ;)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Azé vasragbőr van a képén, mert a lapja alján nem szégyeli a CIB bank reklámját. Az a mocskos bank ugyé? Büntessük is meg!
@Imola Helyesi:

"Csak szeretnéd felvenni a főnöki mintát, aki egy udvarias úriember, te pedig egy ki tudja honnan szalasztott faragatlan virtuális 0 vagy."

Ah!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

még majd elbízom magam

rsrsrsrsrsrs

és mi volt az indoklás? másold ide nem akarok linket hozzá

brühüyyy
Azt írják lejjebb, hogy Orbán meglepődött. Nocsak? Amikor a lánya lakodalmára valami út készült valami tanyához, akkor nem lepődött meg azon, hogy mások lakodalmára nem javítanak utakat?

Elképzelem azt is , hogy egy nap amikor kinézett a kertibudiajtón, oszt meglátta a kertvégibe a fatornyos stadijont, fel is kiáltott meglepetésiben, hogy azannyát, mi nőtt itt az éjjeliből?

index.hu/belfold/2014/10/21/beutazasi_tilalom_orban_nuland/
@rodeo36:
She is the beuty
www.audioreview.com/cat/speakers/floorstanding-speakers/naim/ariva/prd_329755_1594crx.aspx
De nem akarok kiralykodni, mert nekem ez is túl sok 10 éves, egész rendszer Naim, de a legviccesebb, h amikor beszerelték a hifisek összevesztek a villanyszerelőkkel, mert olyan vastag villanykábelt húztak be az órától a cuccig, ami a vsz szerint a házon kívül se kell, a hifisek szerint meg az utolso x méter számít (az ellenállás szempontjából. CD-t hallgatok, nincs LP-m tehát nem vagyok igazi audiofill, ez csak egy cucc amit eccer meg tudtam venni. De van igazi audiofill haverom, az perverzio, huje faállványai vannak a lakásban, h a visszaverő hangokat is terelje (v kb hasonló). Mikor mondtam a hifisnek poénból, h miért nem szűrik a levegőt hátha az bezavar, mondta h jó de már van valami olyan cucc is.
Szóval én egy kiscsávó vagyok ebben a témában, ha van idom szívesen tanulok, mert zeneileg el vagyok maradva.
@látjátok feleim szümtükkel:
:-)) ez jó, bankreklám
Teljes zavar van ezekben fejekben
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Pár éve nem voltam az ottani ittasdiszkontban, hát mi történt, Bővült a választék, teccik érteni? :)
Olyan sörök voltak, amiket ott korábban nem láttam, de máshol sem.
A vendéglátóm mondta, hogy ő sem, ezek mostanában kerültek bele a kínálatba.
Nehéz ügy, mert vonattal mentem, úgy pedig korlátozottak az ember teherhordó képességei, pedig született sherpa vagyok. :)
@Knósszosz:

Köszönöm, megint csak. :)

Mindenem a TV a dal szerint, de nem a műsorok. :)

Na jó néha akad egy - kettő, de inkább filmnézésre alkalmas.
Az Internet az viszont hiányozna, meg az a szép ződ gyep.

Zárszó
Braumeister Edition N°04 „Sonnenmalz“
www.duckstein.de/duckstein-bier/#c805
Többek között.
A Weltenburger meg már megint világbajnok lett közben.
Remélem Boli is nézi. :)
@Mariann19:

Teljesen igazad van.
Imola és Ady távolabbi rokonok, mint két kitalált személy gyermeke és az Orion-köd.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Van egy Eördögh Tünde "közíró", "

... és tanár...

csatlakozom: eszemfaszom megáll! szegény gyerekek... :)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
azt szerettem volna hallani, hogy te mit és hogyan hallottál a zenéből, különös tekintettel az orgonafelvételre amin a 3 francia szerző művei hallatszanak (mint írtam az orgona frequencia átvitele sokkal nagyobb mint a te hangfaladé az alsó 14Hz hiányzik az kb egy oktáv és a 88 dB akkor amikor az orgona tutti-n több mint 125 dB...de ismerve a Naim technikát (hallomásból) valami torzításmentes dolgot kaphattál ha nem eresztetted rá teljesen a delejt, de bizonyos futamoknál el kellett hogy hallgasson?

ezt mondd el lécci az előerősítő és végerősítő mindíg sokkal többet tud mint a lánc vége a hangszóró...tehát mit hallottál (nekem minden szépen visszajött a Sennheiser-en át az 16-36000 Hz és 110 dB) most jössz te a Naim Ariva reprodukciójával

nagyon kíváncsi vagyok erre, mert a Naim joggal világhírű

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:

MEGNÉZTEM EGY SPEC LISTÁT naim HANGSZÓRÓKRÓL A dbl 17-20000 Hz 92 dB és ez a csúcs gépe max 200W

most várom azt amit te hallottál

nem érdemes ezeket a számokat nézegetni ha minden zavartalanul visszajött

vagy???

brühüyyy
@rodeo36:
Rody, ezt nem tudom a Naimon meghallgatni, mert ahhoz CD-n kéne betenni, amin ezek a felvételek nekem nincsenek meg.

De baszki, megszerzem és meghallgatom, ok? Most már én is kiváncsi vagyok.
---
Más, hogy mennyire számít minden apróság. Az audiobuzi haverom egy időben hifi magazinoknak tesztelt, mert olyan cucca volt, hogy a kábelesek az övén tudták lemérni a dgaikat. Hihetetlen volt, még én botfülü is észrevettem a top es top top közötti különbséget.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ez TELARC felvétel, ha bármit találsz és nem TELARC ne vedd meg, ők technikailag megoldották, hogy digitálisan képesek a teljes frequencia sávot rögzíteni azaz ami szól azt felveszik és a dinamikában sem (azaz dB) alkusznak amit én a saját rendszeremből visszakapok az csodálatos mert a PC saját hangkártyáját megkerülve a Dragon Fly-on jön a hang és a TELARC teljes "dörgedelme" átjött a Sennheiser erre van kitalálva nem váletlenűl német azok meg oda vannak a dinamikáért az angolok a kristálytiszta átvitelre mennek és megalkusznak néha a dinamikán ma németek nem és a Sony meg a németek közösen csinálták a TELARC-ot

engem elrepít amikor felteszem max hangerővel és az 1812 az ágyúkkal hát az is a fülembe lőnek

nem tudod a PC-n át ráengedni az erősítőre vagy csinálni egy DVD-t és a CD-n lejátszani? az pár perc

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ezt olyankor szoktam észlelni, ha valamit partiturával a kezemben hallgatok és valami nem szólal meg, vagy eltűnik a hangtömegben (ezt a koncertteremben nem lehet ott hallassz mindent ott kell a fülünket edzeni és utána a pesti opera világhírű a természetes akusztikájáról ugyanúgy mint a Zeneakadémia ott nincs szüxég elektronikus hangbuzerálásra ott minden úgy szól ahogy azt előadják a MÜPA az más tészta de az elektronikusan csinálja

próbáld a CD-t megszerezni Seiji Ozawa Beethoven Egmont TELARC és a másik a Rózsavölgyiben bizonyosan megvan

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
erről annyit volt egy 2 sávos 38-as STUDER szalagos magnóm ( a másik 4 sávos volt) és mikrofonnal felvételt készítettem otthon a napi szokásos aktivitást járkálás ajtó meg edények és a duma mikor anyám eljött feltettem a szalagot (egy pár csodálatos svájci hangfalam volt 16-26000 Hz 125dB) és ráadtam a hangot anyám meg kapkodta a fejét mert nem látta, hogy a magnó megy és nem tudta honnan jön a hang mert minden az eredeti helyéről szólt a földszintem 22x 8,5 méter és falak beszögellések stb és minden onnan szólt újra mint amikor azt felvettem, tökéletes hangvisszaadás

brühüyyy

2500 LP-m volt és egy JVC jáátszóm ami abszolút csoda volt
@rodeo36:
Hogy milyen komolyzenei CD-m van itthon, (és nem feltétlenül Vivaldi Négy évszak)amin tisztelhető lenne, h a Naim jo cucc-e:
Guy Bovet: Bach suisse no11, ha jól látom ez Gallo

www.swapacd.com/Jean-S-Bastien-Bach-J/cd/6133770/

Köszi megnézem h hogy lehet raereszteni a Naim-re azokat a fekvételeket, amiket javasolsz.
@rodeo36:
Jesszus partituraval kezedben hallgatod a zenét??? Tudtam, h lökött vagy!! Ha másikban a pohár bor van, hogy kapcsolód be a gombot???

2500 LP?? Nem tudok mit mondani.
@rodeo36:
Kulonben én is azt gondolom, hogy magában a paraméterek még ilyen műszaki berendezéseknél sem feltétlenül határozzák meg a minőséget, nem jo ezt fetisizálni (kb a Lada is megy százzal meg a merdzso is, csak hogy közben mit csinál, az a különbség). Gondolom egy idő után itt is eljön az a pont, hogy neked milyen az ízlésed, milyen hangzást kedvelsz, és az annak megfelelőt kell venned - vagy cserelgeted és upgradeled. A haverom kulonben most downdgradeli a cuccait, mert már túl van a (nem zenei hanem műszaki) tökély kérésésen.
Meg persze hogy hogyan rögzítenek, milyen a digitális átírás (duplabites, stb) azon megint legalább ugyanannyi múlik.
@sjz:
Én Imola versikéin röhögtem tegnap.
Óvodás korunkban mondtunk ilyen bugyutákat, ha verselni kellett.
Ebben a pillanatban ment email.
@CsekklisztNo.10Reloaded: " a rendszerváltás tragédiája: a zellenzék is a kádári kontraszelekció terméke, csak felszínen más, valójában köze sincs semmihez, ami sikerre vezethet, ezért volt orban llibsi (bruhaha), meg minden miafaszon azóta."

Erről az jut eszembe, hogy sokan voltak az MSZP-ben vagy szavazóik közt, akik szegény családból küzdötték fel magukat a Kádár-korban, tanulással. Eszméletlen nehéz lehetett, de aki úgy döntött, az a szegénység ellenére legalább az érettségit össze tudta kaparni, ha a főiskola egy álom is maradt. Hallották a szüleiktől, hogy a Horthy-korban a cselédek, munkások-parasztok gyermekei, akik számára a négy elemi, ritkán a polgári iskola volt csak elérhető, de ők azért már egy szinttel feljebb léphettek (középiskola, jó esetben főiskola, egyetem).
Ezek a középosztálybeli és értelmiségi baloldaliak (tisztviselő, tanár, politikus stb.) nem gondolhatták, hogy a rendszerváltás után ilyen irányba is mehet az élet. Illetve a liberális megmondóemberek elnyomtak minden kritikus, figyelmeztető hangot. Azt hirdették, hogy itt van már a Kánaán = piacgazdaság, EU-, NATO csatlakozás majd mindent megold. Ezért is nem voltak szerintem fölkészülve a baloldaliak, hogy a munkanélküliség, világválság, nyomor hatására itt fasizmus is lehet. Szóval, érdekes téma ez, és csak az egyik szála ez, amit én fölvetettem, legalábbis úgy látom, hogy van ilyen szál is.

Amit föntebb az olvtársról közzétettél, szerintem is érdekes. Mindenkinek joga van a szólásszabadsághoz, de büntetlenül ne lehessen hazug propagandát folytatni szerintem se.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
:-) tok jo!!
igen, volt a rendszerváltásban egy rózsaszín köd, hogy mindenki jól fog járni, ez nagyon nem így lett, ebben hibásak a balodal/liberálisok is. De azt gondolom 89 nem jóléti rendszervaltas akart lenni, persze azon kívül h naná h jobban akartunk élni, de egyrészről a késoi Kádár rendszer (hamisan és túl nagy arat fizetve ezert) de viszonylagos jólétet biztosított az emberek nagy többségének (hiba volt, mert null teljesítmény volt mögötte, ebbe bukott bele a szocializmus gazdasága). Szóval szerintem 89 sokkal inkább szabadság iránti vágy által vezérelt rendszervaltas volt, annak hatásait azonnal megkapta mindenki: utazás, többpártrendszer, stb. Nagyon fura helyzet van most, hogy mikozben tobben szegényebbek, mint 25 éve, mégis még az ő általuk is elérhető infrastruktúra (közlekedés, telekommunikáció, stb) terén hatalmas előrelépést hozott a r.váltás, ma nem lehet parkolni az autóktól az utcán, szóval a nagy szegénység közben meg régen elérhetetlen javak is rendelkezésre állnak. Én a nagy hibát ott látom, h nem nőtt a termelékenység, a magyar produktum, így nem tudja sem s művelt főként munkával itt tartani, sem a leszakadókat felzárkóztatni, az igazságtalan, azaz elosztórendszerekhez nem nyúltak (nem tudni minek mi az ára, aszisszük ingyenes minden) és ami a legnagyobb bűn, h az oktatásba valo befektetés, ami az elso 10 évben igenis szívás, mert csak utána termel, nulla közeli. Nem nagyon látom mitől lenne jobb, ezek az elveszett évtizedek , valahol értem, h a társadalom frusztrált, nyilván Gyurcsány a hibás meg a cigányok, mert az a legkönnyebb megoldás. És a történelem azt mutatja, igen, hogy az ilyen válságban született válaszok hozzák a radikális zsigeri rossz válaszokat. De talán mindezért nemcsak a politikusok felelősek: hanem mi magyarok, ilyenek vagyunk, állandóan a rossz döntéseket hozzuk.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ami az Imolát illeti, engem abszolút nem zavar, ha bármely nicken ír valaki, nem kell a saját nevén, ez a nick világa. De mivel elárulta, elbénázta, na, a versével h ő kicsoda (Eördögh Tünde, ha az a név igaz egyáltalán), csak kiváncsi voltam, hogy felvállalja-e azt. Nem merte, amit nem értek, mert már egyrészt elszólta magát, másrészt ha saját nevén írogat verseket, akkor miért nem áll ki és mondja el ugyanazokat a pofánkba??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
namost itt egyben, a heverodnak is meg neked is, a Naim-nak (is) van DAC azaz digitális analóg convertere azt bele kell dugni a PC-be (mindegy milyen de az asztali jobb) és az kikapcsolja (nekem Dragon Fly-om van tökéletes 168 dollár ÁFA után az itt 15%) a PC sound kártyáját és csinál a digiből analógot azaz LP minőséget a demo kategóriában abban amiben egy LP oldal 5,2 perc!!!!!!!!!!!!! hallottam volt nekem...csodás, namost a TELARC erre csinálta a dolgait és neked meg valahogy össze kell dugni az előerősítődet a PC kimenettel de közbe dugnod a DAC-ot análkól lehet, hogy recsegés lesz mint amikor én a Pioneer FH. on hallgattam a másik rendszeren ugyanabban a PC-ben kibaszott szar jön ki, zajos és recseg meg a fejhallgató nyög mint Rozi amikor a nagyfarkú szenge vitéz megdugja...

mondd meg a havernak ne aggyon el semmit meg fogja bánni vegyen egy jó DAC-ot a Sennheiser is csinál az potom 2800 dollár de 7 nyelven beszél és zenélni is tud...meg önjáró talán balettozik is...

az a gond hogy a PC sound kártyái mind szarok nem zenei átjátszásra vannak de nincs jobb van viszont DAC és az megolgya...a többi cuccot meg kell hagyni a sound kártyán nekem a telefonom is a pc-BEN VAN

szóval

a partitúra, kurva sokat segít, mert azt olvasva kiderűl, hogy a hangmérnök hülye és a triangulum meg a hárfa nem is hallatszik meg hasonló dolgok másrészt mexoktam már nagyon régen és akkor nem kell a hülye képernyőt bámúlnom hanem valami értelmeset

az LP-k már visszajöttek nincs az analóg felvételnél jobb és a szalagos magnók is újra élnek csak már 3500 dollár egy közepes hanem 15000 és a csúcsok 100000 nem téves százezer dolcsi és feljebb...egy McIntosh vagy Maratz csúcs gép minden nyalánksággal és egy jó hangszóró szettel én körűlnéztem 2 db (2 darabból áll mind a kettő és egyenként 200 kiló német gyártmány potom pár százezer dollár de csak rendelésre dolgoznak azokhoz karvastagságú kábelek járnak...)

szóval ezt javallom én most fejeztem be az Egmont-ot 3x-ra és még a az orgona múűvek hátra vannak másodszorra de a sennheiser bebizonyította, hogy mindazt amit írnak

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
NYISD EZT KI, EZEK HANGFALAK

www.tidal-audio.de/english/news.htm

a csúcsok csúcsain a csúcs...elismerve

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
olvastad?
14:22:27 kor küldött ömlengésemet?

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Features
High-speed asynchronous USB input up to 24bit/384kHz
Five S/PDIF inputs for digital sources like games consoles, set top boxes and hard disk servers
Selectable fixed or variable analogue outputs (DIN or RCA)
Naim digitally controlled analogue volume control for performance and precision 40bit SHARC DSP chip handling filtering and oversampling
Single-ended class-A headphone amplifier output

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
June 2014
TIDAL"Nautic Edition"

TIDAL installed a high end multi channel system on a 47 meter yacht. There were several challanges to manage to make it happen. To fulfil the client's dream we built a TIDAL Agoria as mainspeaker with a special cabinet in "Super Leggera" edition, to bring down the weight from 240 Kg to 170 Kg. The speaker is mounted with a special construction ultra stable with the ship floor itself.

az árát nem írja...

brühüyyy
@rodeo36:
Most olvasom.
Nagyon köszönöm.
Ritka jofejseg, hogy megoldást is kinálsz egy problémára!! Úgyhogy kabbe, hogy ki akarsz 50 rúgót húzni a zsebemből :-))

A Tidal ráadasul még gyonyoru erre mondják h object of desire.

Igen, azt gondolom, h LP a mai napig utánozhatatlan.

Te zenélsz, h tucc parti túra útvonalat olvasni??
@rodeo36: áh, nincs nekem ilyenem csak CD5i, NAT05 radjó, és NAIT 5i integrált erősítő, meg az Aviva. Ez a NAIM alja, de nekem talán túl sok is, több világzenét hallgatok, mint komolyat és összességében kevesebbet, mint terveztem anno. De szeretem és a minimál design is nagyon bejön.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ezt a túra útvonalat már felnőtt koromban tanúltam szakembertől az volt a gond korábban, hogy kibaszottúl nem értettem a Kodály rendszert, majd a professzorom (magántanár karmester) előszedte a jó öreg németet és akkor megvilágosodott minden azóta ezzel szoktunk szórakozni ő Bach rajongó és fel szoktunk tenni LP-ket és a partitúrával hallgattuk mialatt én boroztam ő nem iszik szeszet, és akkor volt a jó kis kütyü amikor rámordított, nalátod (sohanem használt csúnya szavakat) ....elveszítetted, már "ott" tartunk.-..és kurva nagy röhögés közben rábökött ezt énekes kottánál eccerűbb mert a szöveggel csalhacc, de amikor egy nagyzenekari mű mind 24 vagy több sora eccerre szól és tudni melyiken kell éppen de látni mind a 24-et az is egy technika

jobb megtanulni fejből dehát fej is kell hozzá hahahahahahaha

van de...

brühüyy kényelmesebb a Máté passió ugye két teljes zenekar, két orgona három kórus és legalább 8 szólista és ezek eccerre

www.youtube.com/watch?v=CXPpiXdpIq4

brühüyyy

a világ legszebb zenéje!!! (de gustibus...)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
67. Recitative (B-T-A-S & Chorus II)

Zion:
Nun ist der Herr zur Ruh gebracht.

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

Zion:
Die Müh ist aus, die unsre Sünden ihm gemacht.

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

Zion:
O selige Gebeine,
Seht, wie ich euch mit Buß und Reu beweine,
Daß euch mein Fall in solche Not gebracht!

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

Zion:
Habt lebenslang
Vor euer Leiden tausend Dank,
Daß ihr mein Seelenheil so wert geacht'.

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

68. Chorus I & II

Wir setzen uns mit Tränen nieder
Und rufen dir im Grabe zu:
Ruhe sanfte, sanfte ruh!
Ruht, ihr ausgesognen Glieder!
Euer Grab und Leichenstein
Soll dem ängstlichen Gewissen
Ein bequemes Ruhekissen
Und der Seelen Ruhstatt sein.
Höchst vergnügt schlummern da die Augen ein.

Peter Schreier, Evangelist
Ernst Gerold Schramm, Jesus
Siegmund Nimsgern, Judas & Pilatus
Helen Donath, soprano
Julia Hamari, alto
Horst R. Laubenthal, tenor
Walter Berry, bass

Karl Richter, Münchener Bach Orchester, Chor & Chorbuben

brühüyyy
@rodeo36:
Beszarok. Most már értem, értelek, minden fejlovésed megbocsátva:-)) De vigyázz, mert az ilyen ikujú, ínyenc -és mondjuk ki bátran: (zene)bolondok aztán meg Bárányokat Hallgatnak. Bocs, nem ugy, de az inyencségnek van egy hihetetlen finomsága, ami már elviselhetetlen, mert a tökéletességre tör. Felnőttkori karmester magántanár.
Szóval ezert szeretsz pálcát törni fejek fölött!
Megáll az ész! Hogy én mibe keveredtem!!

Na, persze a Máté passió nincs meg! Hallgatom, tenyleg fenséges, de hogy van, hogy mindenki NDK ügynök fejű ???
@CsekklisztNo.10Reloaded:

az München-Bach zenekar és nincs kettéválasztva és a kórus sem és hiányzik a gyermekkar

de itt van egy új felvétel, az egész

www.youtube.com/watch?v=jm1os4VzTgA

brühüyyy

közel 3 óra

de ez amit te írtál a top top nak a top-ja
@CsekklisztNo.10Reloaded:
az előzőn Hamari Júlia volt a kontralto
ezen amit küldök az altot egy férfi alt énekli ami anno szokás volt

úgy látom itt is egyben vannak a kórusok...nem tudom hogyan oldja meg azt ami bele van írva, hogy a kórusok is koncertálnak egymással majd ha a Haupt voll című korálhoz érsz állj meg

brühüyyy

ezek itt:

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Matthäus-Passion / Pasión según san Mateo, BWV 244
Intérpretes:
Christoph Prégardien, tenor
Tobias Berndt, barítono
Dorothee Mields, soprano
Hana Blažíková, soprano
Damien Guillon, alto/contratenor
Robin Blaze, alto/contratenor
Colin Balzer, tenor
Hans Jörg Mammel, tenor
Matthew Brook, bajo-barítono
Stephan MacLeod, bajo-barítono
Coro y Orquesta del Collegium Vocale Gent
Philipp Herreweghe, director
Representación desde la Kölner Philharmonie

Más información:
[http://es.wikipedia.org/wiki/Pasi%C3%...]
Guía de audición y textos en alemán y castellano:
[http://eltamiz.com/elcedazo/2010/11/1...]

brühüyyy
@rodeo36:
:-)
Ptyű, próbálok felnőni a feladathoz.
Most egy kis szünetet kérek, azt hiszem ezt a sok jót meg kell emésztenem.
Nagyon köszi
@Mariann19:

Szabolcska Mihály?
A megfúvom fűzfa lantomat c. válogatáskötetben is megtalálható.
Imolánál még az is jobb. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: "igen, volt a rendszerváltásban egy rózsaszín köd, hogy mindenki jól fog járni, ez nagyon nem így lett, ebben hibásak a balodal/liberálisok is. De azt gondolom 89 nem jóléti rendszervaltas akart lenni,"

Jó pár éve a Nők Lapjában volt egy interjú, hogy ki hogyan taníttatja a gyerekét. Egy vidéki, Pest-közeli középkorú óvónő pl. takarékbetétet nyitott, amiből a gyerekei majd az egyetemen tanulhatnak. Mellékesen megjegyezte, hogy állandóan attól retteg, hogy mi van, ha a magánynyugdíjpénztárak egyszer becsődölnek (a világválság előtt voltunk)? Szerintem sokan emlékszünk a történelemtanulmányainkból az 1929-es nagy gazdasági világválság képeire, kávéval fűtött mozdony, ingyenkonyhák stb.
Szóval: a ballib politikusoknak kis túlzással, de úgy kellett volna politizálniuk, hogy "nem ígérünk mást, mint vért, szenvedést és könnyeket", a ballib szavazóknak meg sokkal kritikusabban kellett volna figyelniük a jobboldaliak Horthy(kor)-nosztalgiáját.

"naná h jobban akartunk élni, de egyrészről a késoi Kádár rendszer (hamisan és túl nagy arat fizetve ezert) de viszonylagos jólétet biztosított az emberek nagy többségének (hiba volt, mert null teljesítmény volt mögötte, ebbe bukott bele a szocializmus gazdasága)."
Aki munka után a hobbiba ment meg a háztájiba, vagy fusizni, az kikérné magának ezt a null teljesítményt. :) Olyan könyvtárat szedhettek össze maguknak a melósok is, ami manapság elképzelhetetlen egy alsó-középosztálybelinek.
Persze érdekes dolog elképzelni, hogy mi fejlődött volna másképp (pozitívan/negatívan) az országban, ha nincs az SZU.
+ Lehet, hogy elkerültük, hogy egy Franco Spanyolországához hasonló legyen itt.
- Hány kreatív egyéni kezdeményezést törhetett le a tervutasításos rendszer, a központi akarat?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
válaszolj a saját kérdéseidre

majd utána...egyébként ebből itt nem derűl ki, hogy mit idézel attól akihez szólsz és mit idézel egy másik és így ismeretlen forrásból (eetleg saját kútfő?)
és mik azok a dolgok amik ellentmondanak és kinek?

ez olyan világos mint az ördög valaga belülről

gyújtsál gyertyát de nehogy felrobbannyon a fing?

brühüyyy
te érted amit írtál?
Ja ércsük mán!
Okosba ellenőrizték az amerikai cégeket, és nem is csúszópénzt kértek, csak mi vagyunk rosszindulatúak szegényekkel:

www.168ora.hu/itthon/ne-bantalmazzak-fideszes-politikust-kertek-dolgozokat-131547.html
@rodeo36: "mit idézel attól akihez szólsz és mit idézel egy másik és így ismeretlen forrásból (eetleg saját kútfő?)"

"Nem ígérhetek mást, mint vért és gyötrelmet, könnyeket és szenvedést ..." (Churchill)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
azaz még mindíg nem válaszolsz arra amit kérdeztem?

a csőrcsill is egy rohadt szélhámos mint sokan mások, előnye, hogy szerette az Ararat konyakot és a nagyon jó whyskey-ket már a dohányzási szokásai taszíttyák mert én útálom bár a finom cubai szivart anno nem vetettem meg pláne a kézzel sodortat amit pont nekem sodort az szakember

brühüyyy

és a 15 éve cubai rum sem akármi
@rodeo36: "azaz még mindíg nem válaszolsz arra amit kérdeztem?"

Én értem, amit írok. Akár a kapitalista öngondoskodás buktatóitól visszarettenő kádári kisemberről, akár a Hogyan alakult volna Mo. sorsa, ha nincs a SZU? témákról van szó, szívesen kifejtem bővebben.
@rodeo36:
"

és a 15 éve cubai rum sem akármi "

Érd be vele. Minket meg hagyj békén.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"
Eszméletlen nehéz lehetett, de aki úgy döntött, az a szegénység ellenére legalább az érettségit össze tudta kaparni, ha a főiskola egy álom is maradt. "

Nem maradt álom. Munka mellett, család mellett "összekapartuk" sokan a főiskolát, egyetemet is. És mindeközben gondolkodni is megtanultunk. Ez az igazi tragédiánk.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

az ilyen szétrongyolt plüssmacikat én ki szoktam dobni a szemétbe, és veszek helyette másikat...az, hogy én mikor iszom, mit iszom és hogyan ahhoz neked -vénkurva- nincs semmi közöd, ha még nem tudtad volna, most mondom...ahhoz sincs jogod -még ha vindikálod is magadnak- hogy bárkit kitilcsál a blogról vagy a sarki platánfa árnyékából, ugye még nem tudtad te pudvásagyú medvének álcázott fidex kallantyúnak a billentyűje.... a lendvay-ban mit mondtak még ezen felül mint amit itt és most iderandítassz?

nem únod saját magadat? pedig kibaszott unalmas is vagy meg hülye

brühüyyy

ezt a befirkálmányodat is kukáztam...minden a kukában köt ki csak a kuka sikoltozik amikor az ilyen sazarokat beledobáljátok...mencsétek meg a kukámat
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
ez a bejegyzésed már kurva régi és azóta nem volt időd, tintád, tollad vagy egyebed , hogy megmagyarázd amit te ugyan értesz de én nem tudtam felfogni a kis sekélyes tyúk agyammal ami zsugorodik is a kibaszott sok alkohol páctól persze tartósíttya is lesz múmi fikált agyam...a delej gyorsabban rohangál majd benne és szikrázik is

szóval...várom a részletes hozzátennivalódat

brühüyyy

hacsak nem ment ki a fejedbűűűűűűűl?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Munka mellett, család mellett "összekapartuk" sokan a főiskolát, egyetemet is. És mindeközben gondolkodni is megtanultunk. Ez az igazi tragédiánk."

Van, akinek álom maradt. Mert például érettségi után el kellett menni dolgoznia, és munka mellett, család mellett már nem maradt rá ideje, energiája.
De még így is sokkal több embernek volt lehetősége magasabb iskolai képesítés megszerzésére, mint ahánynak lesz a kiépült Orbán-rendszerben, erre próbáltam rámutatni.
@Rodeo36: "hogy megmagyarázd amit te ugyan értesz de én nem tudtam felfogni"

Több dologról is írtam: pl. a szocializmus előnyeiről és hátrányairól, valamint a kapitalizmus hátrányáról: ismétlődő gazdasági világválságok. Ha megírod, hogy konkrétan melyiket nem fejtettem ki érthetően, akkor tudok segíteni.
@ Nocsak nocsak...

____

444.hu/2014/11/19/habony-ukran-baratnojenek-csaladjanal-nyomoz-a-nav/

Habony Árpád jelenlegi barátnője Krisztina Usikova, aki Eduard Usikov ukrán üzletember lánya. Usikovnak van egy csomó magyarországi cége, köztük egy húsipari vállalat, aminek rózsadombi székhelyére október közepén csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A hvg.hu infó szerint egy áfacsalási ügyben tartottak házkutatást. A gyanú szerint Usikov cége kapcsolatban állt olyan vállalkozásokkal, melyek érintettek lehetnek áfacsalásban.

Usikov érdekeltségei már 2011-ben is áfacsalási gyanúba keveredtek, és az üzletembert előzetes letartóztatásba is helyezték a magyar hatóságok. Végül csak az ukrán emberi jogi ombudsman közbenjárására szabadult.
_____

Együtt: Habony nemzetbiztonsági kockázat

2014.12.11. 20:36
index.hu/belfold/2014/12/11/egyutt_habony_nemzetbiztonsagi_kockazat/

Az Együtt szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Habony Árpád, ezért nemzetbiztonsági átvilágítását sürgetik - tudta meg az RTL Klub híradója. Az Együtt írásban tett fel kérdéseket a Miniszterelnökhöz arról, hogy milyen információkhoz jut Habony, és kitől kap fizetést."

__________
süti beállítások módosítása