Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.09. 08:33 Fabius

Lázárjancsi háborúja

Címkék: fidesz norvég alap ökotárs

- Harcoljunk, wazze'?

- Harcoljunk, wazze'. 

- Akkó' szólok a készenlétiseknek nyomuljanak egy félnapot a norvégistáknál. De mindahányan, a kapuügyeletes is kivonuljon sorfalat állni. Viktor nertárs úgyis aszonta a minap Kötcsén, vagy hol a faszba, hogy jelképünk minekünk az együtt vagyunk legények a gáton. Tényleg, Ő nem jön norvégistákat szopatni? 

- Nemtom, nem merem megkérdezni a Bercit, a Főnök abbahagyta-e már a karikatúra-diktátorságon sírást

- Uhh, ne is mond, wazze, az milyen durva! Ezek a kurva amik semmiből nem tanulnak, hiába fenyítette őket a Csizmadia Laci. No, de majd Kumin tábornok új frontot nyit, megtudják ezek milyen az, ha ötven flekkes tumblr poszt helyett élőszóban hirdeti az Orbán-dzsihádot. 

- Úgy kell nekik! Hagyták volna, engedték volna, ehh...Ahogy ezek a norvégok is, wazze. Nem bírnak a rohadt pénzükkel, ide kell osztogatni, nekem meg az acélbetétes törje a lábujjam amíg átvonulok a sajttájterembe verdiktet hirdetni. Kurvaélet. Te, amúgy a vízhólyagra sebtapaszt fizeti még a TB, vagy nekem kell saját zsebből finanszírozni még ezt is?! 

- Nyugi, ezt az alapellátás izét asszem meghagytuk még. Ja! Várjál már! Úgyis házkutatás lesz, majd a szerverek, laptopok és egyéb hasznos vizsgálandó holmik mellett behozatjuk az összes egészségügyi dobozt is, és tádám...!

- Neeee, ez nem lopás?

- Mi? Most komoly, hogy a norvégok pénzéből ne jusson egy sebtapasz se? Nem lopás ez, csak a jogos juss elvétele abból, ami nekünk is jár. Ha mi osztanánk a kest, már régen lenne itt is legalább egy autós egészségügyi doboz. Most mindenki láthatja, te főleg, ez lenne a legjobb. Bazz, az eseted lehetne szemléltető példa a norvégoknak!

- Mi? Mit szemléltessek én? 

- A szegény sorsú magyar államot, ahol még a ragtapasz is kérdés, és ahol éppen ezért lenne nagyon indokolt, hogy ne a norvégisták költsék hülyeségre a lovettát. 

- Várjál már....Még fel se törte a lábamat semmi...

- Az nem számít! Majd fel fogja! A készenlétiseknél csak lesz egy számmal kisebb acélbetétes, ha meg nem, hát kérünk a Kövérseregtől egyet kölcsön. 

- De...

- Most mit de?! Mit de?! Képzeld már el, ahogy ott áll az a sok szép szál rendőrgyerek a norvégisták székháza előtt naphosszat, ahogy elviszik meg visszahozzák a Móra Verát, hogy legyen mutogatható vonulós kép, te meg besántikálsz és elmondod, ezek miatt arra sincs pénz, hogy ne köpjék be sebes lábadat a legyek. 

- Be fogják köpni???

- Csak ha nem teszed amit mondok. Akkor jönnek a nyüvek. 

- Nyüvek?

- Hagyd már. Mondtam: ha azt teszed amit mondok nem lesz baj. A példád elterjed szélesebb körben, mint a kötcsei doktrína, te leszel a hős. 

- Nyüves lábbal?

- Hülye. Te leszel akik miatt majd meggondolják magukat a norvégok. 

- De nyüves lesz a lábam. Jár ezért veszélyességi pótlék? 

- Közmunkásbér, az jár neked mindjárt, ha nem akarsz áldozatot hozni a nemzetért!  Na, mutassunk erőt ezeknek a szarjancsiknak!

norvég alap.jpg

 

 

218 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr956682383

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon) 2014.09.09. 18:16:35

Gondoltunk egy nagyot a kis budafoki csapatunkkal: menjünk ki a borfesztiválra, osszunk kis zöld lufikat a gyerekeknek, ünnepeljünk egy kicsit, meg úgy általában legyünk jófejek, lopjuk be magunkat mindenki szívébe, aki felénk néz. Persze az ember még ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel:

szerintem meg terepe sincs (ha lenne normális baloldal) ahol valóban bemutathatnák : mi a magyar érdek a XXI. században...
@avanivi: :DDD

ennyire befolyásolható vagy? :)
@látjátok feleim szümtükkel:
Kb... így!
A "szép baloldali hagyományok"at nem értem, de ez az én gondom...
@avanivi:
Röviden: magyar sörszerűségek, cseh-szlovák sörök. Föld és ég!
nem is tudom volt már itt szó (vagy csak a figyelmem kerülte el) arról milyen szervezeteket vizsgálnak?

" „az Index civil forrásokból megtudta, hogy az NNI a demokrácia és emberi jogok, női jogok kategóriában indult szervezetek miatt folytat vizsgálatot. Az Ökotársnak és a Demnetnek a következő szervezetek dokumentumait kellettkiadniuk: TASZ, K-Monitor, Transparency International, Roma Sajtóközpont, Krétakör, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNe). Ezek a nevek így együtt egy tavalyi Heti Válasz-cikkben jelentek meg, mint állítólagosan külföldi érdekeket szolgáló szervezetek.”
@Penivaldes:
Nincs mit tenni, várjunk.
Előbb, vagy utóbb a távoli jövőben valamikor majd megszületik valahol valaki, aki mögé - majd valamikor, a mégtávolabbi időben - előbb, vagy utóbb, önként, meggyőződésből felsorakozik a rendszer megváltoztatására kész honpolgárok egységbe forrt tömege.
De honnan fogjuk tudni, hogy ki az? nem lest Tv, rádió, sajtó, az internet korlátozva...
Megmaradt választék: gondolatátvitel ébren, vagy alvás közben?

Szerintem az egy azonos közös cél elérése indokol valamilyen szervezett együttműködést.
@Penivaldes:
Nem! Sörben ötödosztály... fociban 96.osztály! HU így szeretnénk? :(
@guma:
Magyarán a sok kormányoldali buzi kiakadt, mert a nőkért felemelték a szavukat páran... mocsok libsik! Miért nem csak a wmiki féle buzik jogaiért tüntetnek? Felháborító! :)
@dr. jenőke (jenőke): és mi is a közös cél? mert én nagyon nem látom.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: menje kullancs a tökükbe! :)

csak azért jutott ez az eszembe, mert egy novellát olvastam most, pár év elteltével újra... :D

ez a vége: lagzi és a nászéjszaka előtt az ágyban várja az ifiasszony a fürdőben levő urát

"Amálka várt, várakozott, képzeletben kalandozott. Odakint csend honolt. Olivér sehol, pedig már percekkel ezelőtt elzárta a csapot. Amálka fölült, hogy előkeríti a férjét, mikor Olivér fancsali képpel beállított.
– Hát veled mi történt? – kérdezte Amálka, Olivér meztelen, sportban formált testét bámulva. Olivér mindkét kezével a péniszére mutatott.
Amálka zavarba jött, fogalma sem volt, mit kell csinálnia.
– Baj van – szólalt meg végre Olivér. Amálka értetlenül nézett rá.
– Miféle baj?
– Kullancs ment a tökömbe.
– Micsoda?– csodálkozott Amálka. – Kullancs?
Ekkor Olivér az ágyra térdelt, és fölemelte a tökeit.
Amálka egészen közel hajolt, mert a halovány világításban nem sokat látott, végül fölkapcsolta a villanyt.
– És most mi lesz? – kérdezte Amálka.
– Ki kell venni, különben elfertőződik. Látod, már most is milyen piros!
– Én ugyan nem merek hozzányúlni – húzódott vissza az ágyba Amálka.
– Biztos van egy szemöldökcsipeszed, azzal gyorsan kicsavarod.
– Nem hordok magamnál ilyesmit. Vedd ki magadnak, láttam a konyhaszekrényben egy csípőfogót.
– Neked kéne kivenni – bosszankodott Olivér –, én nem tudok elég közel hajolni a tökeimhez.
– Várj, van egy ötletem – mondta Amálka, kiugrott az ágyból és elővette a telefonját. Tíz óra is elmúlt, de a helyzet nem tűrt halasztást. Kicsöngött.
– Szia, apa, ébren vagy még?
– Te vagy az, Amálka? Valami baj van?
– Nincs semmi. Csak arra szeretnélek megkérni, hogy nem tudnál elugrani egy szemöldökcsipesszel?
– Ugyan már, lányom? A nászéjszakád kellős közepén akarod kiszedni a szemöldököd?
– Dehogyis, apa! Másról van szó.
– De hát miről? – értetlenkedett Gyuszi bácsi, de azért elgondolkodott. – A szentségit! Tán csak nem a szőrzeted akarod kitépkedni? A szüzességgel együtt nem kell elveszíteni a szőrzetet is.
– Jaj, apa! Jössz a szemöldökcsipesszel vagy nem?
Hosszú csönd.
– Megyek.
Gyuszi bácsi köpenyt húzott a pizsamára, zsebre vágott három szemöldökcsipeszt és beült a kocsijába. Éjfél már elmúlt, mire az erdei házhoz ért, az ablakok világítottak.
Amálka az ágyban feküdt, Olivér pedig szlovák népdalokat dúdolt neki, mikor Gyuszi bácsi berontott a házba. Megállt az ajtóban és széttárta a kezét.
– Mi a fene ütött belétek, gyerekek?
Amálka fölriadt.
– Olivérnek kullancsa van.
Gyuszi bácsi kikerekedett szemmel bámult rájuk.
– És ezért hívtatok ide?
– De nem akárhol van – mondta Olivér. – Amálka nem vállalta.
– Miért, hol van a f...-ban van? – dühöngött Gyuszi bácsi.
Amálka lesütötte a szemét.
– Majdnem ott, a tökein.
Gyuszi bácsi előbb megdermedt, majd hússzor körbejárta a házat, végül megállt Olivér előtt és így szólt.
– A lányom nászéjszakája van, amire egész életén át a szüzességét tartogatta, s most nekem mégis azt kell mondanom a férjének: Feküdj szépen hanyatt, Olivér, és tedd szét a lábadat!
Olivér engedelmeskedett, Amálka fölállt az ágyról, távolról figyelte, ahogy apja, mintegy bába, Olivér lábai közt dolgozik az anyja szemöldökcsipeszével.
Olivér felszisszent.
– Na, megvagyunk – mondta Gyuszi bácsi, föltápászkodott az ágyról, öngyújtót húzott elő, és a csipesszel együtt sterilizálta a kullancsot is. Olivér magára húzta a takarót, Gyuszi bácsi megpuszilta a lányát, de az ajtóban még megállt egy szóra.
– Nem fogjátok elhinni! Nekem meg a mi nászéjszakánkon egész végig hasmenésem volt az izgalomtól. De legalább van mire emlékezni."
Tulajdonképpen miért is baj, hogy Lézerjancsi érdekei helyett a norvég érdekek érvényesülnek???

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Láttuk tegnapelőtt a meccset, ezt kikérjük magunknak!

Az Angol 96. Liga Elnöksége
@Penivaldes: "Az igazi kérdés az hogy kihez tud vissza nyúlni a baloldal ma itt, ha példaképet kíván keresni. Károlyi? Ne nevetessenek kérem."

semmivel se rossz vagy jobb a példakép felhozatal, mint a jobboldalon.

nem kell visszanyúlni senkihez.elmúlt már a példaképek világa.
itt és most azonnal kell megoldásokat találni.
ez a XXI. század!
fel kell venni a ritmust.
a fidesz ökrös szekér(igaz az aranyból) romantikáját ebből az irányból nem próbálja előzni
senki.
pedig szerintem lenne eredménye.
@dr. jenőke (jenőke):

"Előbb, vagy utóbb a távoli jövőben valamikor majd megszületik valahol valaki, aki mögé - majd valamikor, a mégtávolabbi időben - előbb, vagy utóbb, önként, meggyőződésből felsorakozik a rendszer megváltoztatására kész honpolgárok egységbe forrt tömege.De honnan fogjuk tudni, hogy ki az? "

Egyszer, a távoli múltban valamikor már megszületett valahol valaki, aki mögé - majd valamikor, a kevésbé távolabbi időben - előbb, vagy utóbb, önként, meggyőződésből felsorakozott a rendszer megváltoztatására kész honpolgárok egységbe forrt tömege.
De honnan tudták, hogy ki az? Nem tudták. Először meg is ölték. Aztán a később jövők gondoltak egyet.
@guma:
Naja.. le is vághatta volna... Bárka?
@DarthVader:

Csak az a baj, hogy ha most is megöljük, nem biztos, hogy feltámad.
@punkfrog: ez nagyon szépen hangzik, de ahhoz teremtő szellem kéne.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Bárka? nem értem. :)

ez is érdekes azonban:

"Véletlen egybeesés, hogy a razziával egy napon jelentette be a TASZ, hogy pénteken beperelte a Kehit. „Közérdekű adatigényléssel fordultunk a Kehihez, többek között azt szerettük volna megtudni, hány ember foglalkozik a vizsgálattal, mely szervezeteket érint, mennyibe kerül mindez és kinek az utasítására végzik, hiszen a Kehi csak a kormány, a miniszterelnök vagy valamely miniszter kérésére indíthat ilyen ellenőrzést” – mondta Szabó Máté. Választ azonban nem kaptak, a Kehi azzal érvelt, hogy az eljárás még folyamatban van, és ezek olyan, a döntést meghatározó adatok, melyeket nem hozhatnak nyilvánosságra. A TASZ álláspontja szerint azonban a vizsgálat politikai célokat szolgál, célja a civilek rossz színben feltüntetése és a szervezetek körüli ködösítés, ezért igenis látni kell, ki és mire utasította a hivatalt. „Az egyenlőbb információhelyzet lenne a cél, hiszen mi soha semmit nem tudunk, kullogunk csupán az események után. A valódi indokokat úgysem tudjuk meg, de legalább a látszatindokokat szeretnénk tisztábban látni” – véli a szakmai vezető, aki elmondta: nem érintett szervezetként, hanem mint a nyilvánosság képviselője perlik a Kehit."

-------

"„Egészen meglepő kéréseik voltak, hiányolták például a fénymásoláshoz tartozó szerződéseket és dokumentációkat. Nem hiszem, hogy valaha bárki is írásbeli szerződést kötött volna harminc oldal lefénymásolásáról.” Mióta a TASZ válaszában közölte, hogy továbbra sem bocsátja rendelkezésre a kért iratokat, a Kehi mélyen hallgat. Szabó Máté továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a hivatal egyébként is hajlamos a titkolózásra: egy a 2000-es évek közepén történt monitorozás után kiderült, a Kehi volt az egyetlen olyan, a kormány irányítása alatt álló hivatal, melynek nem volt honlapja, az adatigénylés és az információszabadság ott tehát gyakorlatilag ellehetetlenült. Azóta van honlap, de a hivatal működése továbbra sem átlátható, az azonban Szabó szerint még súlyosabb, hogy a Kehi vizsgálatával szemben semmiféle jogorvoslati lehetőség nincs. „Ha az eljárás során szankció lép életbe, például az adószám felfüggesztése, akkor tudunk kifogással vagy panasszal élni, addig azonban a jogérvényesítés nem lehetséges.” "

magyarnarancs.hu/belpol/kafkai-helyzet-razzia-es-egy-ujabb-per-a-kormany-civilek-elleni-haborujaban-91651
@punkfrog: persze, de a véres munkát be mernék vállalni? vagy elvannak a mocsarukban dalolászva?
ez meg a másik háborúhoz volt egy jó elemzés (a videók után)...

Az ukrán tragédia: út a függetlenséghez (egy csipet történelem is)

Putyin évekkel ezelőtt megmondta, hogy inkább szétcseszi Ukrajnát, mint hogy átengedje a Nyugatnak

Read more: offforever.blog.hu/2014/09/09/az_ukran_tragedia_ut_a_fuggetlenseghez#ixzz3CqAtmtrw
@guma: igen.ezt hiányolom én is nagyon!
elhelyezni Magyarországot, a méretének és súlyának megfelelően a XXI. században.
még kísérletet sem látok rá.
senki részéről.
igazodás van a fidesz avítt, dohos világképéhez.azt próbálják eladni nekünk kicsit leporolva és beillatosítva.
nem merik kinyitni az ablakot, és szellőztetni, mert megsértődnek az orosz mihály féle, idióták és barátai!
@Penivaldes: igen, a nélkül nagyon nehéz.
@Penivaldes: @látjátok feleim szümtükkel: a baloldal, jobboldal töprengés teljesen céltalan... jelen esetben az autokrácia és a liberális demokratikus jogállam minimuma közt lehet vacillálni (spirót idézve, "a polgárosodás és a feudalizmus")

(jászit, károlyit azért lehetne óvatosabban is közelíteni... hibáikat/tévedéseiket 100 évvel későbbről szemléljük... picivel több respekt járhatna nekik szerintem)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Jó nő legalább?_"

Tokajban láttam augusztusban. Hiába volt becsomagolva, egy banya. Majdnem megkérdeztem: -És hol tetszett hagyni a seprűt, megkeresem és hozom.
@Sir Bates dö Hól: Ezért nézek nagyokat,mikor Deákot,meg István királyt szidják,hogy ezt most mire...???
A baloldal négymillió szegény országában nem tudja kitalálni hogy mi lenne az ő feladata ?
A legtöbb munkahelyen nem ismerik a munka törvénykönyvet és nincs kollektív szerződés.
Nem látom,hogy kiállnának bárki érdekeiért,csak
csak úgy elvannak magukban akkor amikor a fél országgal senki nem foglalkozik,nagy ívben kikerülik őket.
@guma: bízom a szaktekintélyekben :)
@jaegtoer:
Szóval majdnem rárepültél?
Egérrel kell megküzdened érte... ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
kanadaihirlap.com/2014/09/09/varhato-volt/

most majd zenélek egy kicsinységest magamnak

olvasd Ady "...e sírjukban is megátkozott gazok"

brühüyyy

új dimenzióba helyezem a zenélést...4.,5., esetleg többedik?
@rodeo36:
a HVG-n más címmel jelent meg ugyanez:
Rohadt fasiszták
hvg.hu/velemeny/20140909_TGM_okotars
így van értelme az utolsó (3) mondatának.
a "Várható volt"-nál nem igazán.

egyébként te most örülsz?
@jaegtoer: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: mit tudhat ez a nő? már a szakpárja, ének-zene-történelem is fenntartásokra ad okot.
@parti_giano:
Ugyan! Nem akarom tudni... de egér... :)
@punkfrog:
Ott olvastam, de 3x kellett nekifutnom. TGM mostanság fáraszt.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ismeret- (csak a közhelyek) és objektivitás-hiány... ezzel nem mondom, hogy ne lehetne bárki szubjektív, én is az vagyok... meg sok az analfabéta, ennyi...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én se szeretem már (lehet, hogy sose szerettem?)
élőben még durvább.ma véletlenül hallottam a "drágabolgárúrnál" a kocsiban hazafelé.háááááááát...
úgy érzem elfogyott a muníciója, mert amivel érvelhetne most, az ellen érvelt néhány éve.
@guma:

Azért van terep, csak bele kell látni magunkat, nem csak dumálni róla. Benne vagyunk a terepbe, mert a nép úgy akarta, és ezért tudni kéne kezelni a liberális oldalnak is. Ehhez képest amikor kormányon voltak, sok unios elképzelést, előírást azonnal és kritikátlanul átvettek, nem akarták alkalmazni a magyar viszonyokhoz, a magyar "lélekhez". No a fidesz meg nem volt rest, és erre tette a hangsúlyt, ami be is jött nekik, azóta állandóan háborúzunk.Talán a néma többség is ezért néma, mert egyébként amellett, hoyg nem szereti a fideszes fijúkat, azért szimpi, hogy kiállnak a magyar érdekekért. Nem kellett volna a baloldalnak sem mást tenni, csak alkalmazni a fazonra igazítást, és nem kritikátlanul elfogadni az unio előírásait. Az előírások$ egyébként is arra valók, hogy megszegjék őket, és ha sokan megszegik, akkor meg is kéne változtatni, mert valami bibi van vele.
@parti_giano:

Feltehetően jól hegedült és fuvolázott, továbbá a naptárába is gondosan jegyzetelt. Neveket-telefonszámokkal.
@punkfrog: és szerintem így lesznek a mostani putyin rajongók is néhány év múlva, amikor számukra is nyilvánvalóvá válik a putyini érdek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Pedig a folyóvízes sport nagyon erősen kötődött a baloldalhoz. Igaz régen vót, talán igaz se vót.
@Sir Bates dö Hól: "a baloldal, jobboldal töprengés teljesen céltalan... jelen esetben az autokrácia és a liberális demokratikus jogállam minimuma közt lehet vacillálni (spirót idézve, "a polgárosodás és a feudalizmus")"

Én egyet értek ezzel, de az átlagember nem autorkáciáról és liberális demokratikus jogállamról, hanem jobb és balodalról beszélt, beszél, és fog beszélni. Végül is ha egy párt el akarja magát helyezni a skálán, akkor a lényeget kell közérthetően, megemészthetően megfogalmaznia. Ha ez nem megy, akkor ne akarjok pártkodni.
@látjátok feleim szümtükkel:
1. Nem vagyok balos.
2. Nem vagyok jobbos.
3. Haspárti szeretnék maradni!
4. A qrva annyát mindegyik oldalnak. Mármint ki minek hazudja magát... semmit nem jelent, ki mit állít magáról. A tettek többet elmondanak.
@Penivaldes:
Az MSzP, Dk, és az Együtt esetében Orbán leváltása. Azt Lmp mit akar, fogalmam nincs, a többiről még nem érdemes beszélni.
Például Szili Katalin pártja párt-e? Stb.
"[...] A magyar Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében hétfő reggel házkutatást tartott a Norvég Civil Támogatási Alap forrásait koordináló Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában, és munkatársai iratokat,[...]"

Azon méláztam el, ha majd egyszer mészáros lőrincekre, meg simicska lajosokra feni a fogát a NAV, akkor rájuk a NATO egyesített haderejét küldi grafit bombákkal, vagy csak sima napalmot szórat rájuk, hogy nyomuk se maradjon, csak a bankszámláik?
.
Kicsit hosszú, viszont nem kötelező.

Garai Gábor: BIZALOM

S ha százszor is becspnak és ezerszer
csalódom abban, kinek szívemet,
mint álmából a rózsát, kitakartam,
s ha épp az árul el, kit életemmel
fedeztem én,
s ha tulajdon fiam
tagad meg,
s ha nem harminc ezüstért,
de egy rongy garasért adnak el engem
barátaim,
s ha megcsal a reménység,
s ha kudarcaim térdre kényszerítenek
és elátkozom már, hogy megszülettem,
s ha csak a bosszút hízlalja a hála
híveimben,
s ha rágalom kerít be,-
akkor se mondom,hogy nem érdemes!
Akkor se mondom, hogy nem érdemes
hinni az emberben, akkor se mondom,
hogy megélek magam is, néptelen magányban, mert irgalmatlan az
élet.-
De csöndes szóval eltűnődve mondom:
bizalmam sarkig kitárt kapu,
nem verhet rá lakatot a gyanú;
ki-bejár rajta bárki szabadon.
Egy besurrant csaló tiszteletére
nem állítok őrséget tíz igaznak!
Kit tegnap itt gyöngeség bemocskolt,
megtisztálkodva ma betérhet újból;
ki kétélű késsel jött ide ma,
köszönthet holnap tiszta öleléssel!
Nem, nem a langy irgalmat hirdetem.
Nem hirdetek bocsánatot a rossznak,
kegyelmet a hazugnak,
nem tudok
mentséget a könnyes képmutatásra,
s az öngyilkos szenvelgést gyűlölöm,
akár a nyers önzés orvtámadását.
De hirdetem, hogy bűneink mulandók!
Mint a mammut és az ősgyík, a múltba
porlad a gyűlölet és a gyanakvás;
dühünk lehűl,
csak szerelmünk örök.
S halandó gyarlóságai között
csupán maga az ember halhatatlan.
Kérlelhetetlen gyötrelmei ellen
irgalmas vára bizalomból épül;
s az önmagával vívott küzdelemben
csak jósága szolgálhat menedékül.
.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Őszintén! Minden oldal?

Sertésborda Holstein módra, pirospaprikával és petrezselyemmel, vagy apróra vágott metélőhagymával megszórva. Sült burgonyával?
@dr. jenőke (jenőke):

...s vajas krumplipürével és tejfölös uborkasalátával netán fejes salátával?
@dr. jenőke (jenőke):
@jaegtoer:
Rohadékok! Ne kezdjetek most gasztroterroristáskodni, már vacsiztam. :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Pedig épp akartam írni egy receptet csülökpörköltre:)
(u.i. ezt követem el holnap 8 literes öntöttvas lábosban. ha nem, hát nem:)
@jaegtoer:
Titánüstöd meg rodejó papánál? :)
@punkfrog:
egy bánatos lófaszt örülök...ha lenne lángpallosom ezek közűl már egy sem élne de nem is lehetne temetni mert hamut csinálnék belőlük

brühüyyy

de azért jól felültetek neki 1989-ben? mert olyan kis csinos buzigyerek volt ????????????
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hagyd az üstöt. Beszéljünk erről:

Töltött-káposzta (ökölnyi egyedi darabok), gersli (vagy árpagyöngye, aki nem ért hozzá...), füstölt húscafatok, kevéske falusi pácolt sonka, aprócska nem húsos füstölt szalonnácskák, jó savanyú vecsésinek mondott káposzta, bő lével....
És kenyér nélkül, tejfel nélkül, csukott szemmel, beleszimatolva minden szájhoz közelítő adagba...
@dr. jenőke (jenőke):
A bors, a só, a fokhagyma meg néhány apróság kimaradt. Pedig csak egy pohár sört ittam közben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
megsüntékm a blogot, nem ment el amit firkáltam:
szóval haggyál békén a züsttel meg a kondérral, meg a bográccsal a saját öntöttvas bográcsomat nem tudom kiégetni, mert ha égetem akkor a tűzoltók szétverik baltával az ajtómat mire kinyitom...

de azért majd valahogy megoldom...
szóval egyetek töltött káposztát az amit leírtál az az eredeti recept minden egyéb hozzá adás már házi recept vagy családi hagyomány

brühüyyy
Üdvözlettel:
Barack Obama US President.

Tisztelt CÖF!

Engem ért a megtiszteltetés, hogy az Elnöknek írt fogalmazványukra válaszoljak.
Előrebocsájtom, hogy magyar vagyok.
Azért esett rám a választás, amikor erre a posztra embert kerestek, mert egyrészt ez eleve egy magyar világszabadalom, másrészt pedig a személyíségemből adódóan jól viselem el a súlyos és kezeletlen idiótákat.
Naszóval.
Az a csúnya helyzet drága uraim, hogy az amerkai kormányszervek és az elnök sem foglalkozik pitiáner szarházi feljelentgetőkkel, még akkor sem, ha azok alkalomszerűen közpénzen és ki tudja ki által szervezetten össze tudnak hozni egy-egy polgári hömpölygést.
De drága Uraim!
A háromezres fészbúkos rajongótáborukat legalább ne tegyék ki az oldalukra, ha izmozni akarnak. Ellenben tűpontosan tisztában vannak annak a jelentőségével, ha valamilyen ügyben az itt köztiszteletben álló Mr. Charles Gati megnyilvánul és ugyanilyen pontosan tudják azt a maga helyén kezelni.
Tájékoztatásul közlöm önökkel, hogy az Egyesült Államok kormány szerveinek rendelkezésére áll az az apparátus és az a hálózat, amelyen tájékozódni tud magyar ügyekben, ha akar.
Néha elég, ha csak egy alkalmazott kinéz a követség ablakán, mint az elhíresült szoborszerűség esetében.
De tudjuk azt is, hogy ki az Mr. Habony és Mr. Simicska. Hogy ki az a Mr. Lázár és hogy merre és kivel költötte a közpénzt anno. Tudjuk, hogy mi történt kétezerhatban és tudjuk ki állt az események hátterében.
És drága cöfös urak, azt is tudjuk, hogy kik maguk és azt is hogy kik pénzelik önöket.
Nem a sajtóból tájékozódunk, bár elemezzük az olvasottakat és látottakat is.
Továbbá jobb, ha tudják, hogy országaink vezetőinek személyes találkozója nem aktuális, mint ahogy nem volt aktuális Mr. Bush idejében sem és nem lesz aktuális még sokáig, sok más elnök idejében sem.
Többek között azért nem, mert az önök vezetője nem partiképes.
Hangsúlyozom, nem az országuk, hanem a vezetőjük.
Hogy is szokták mondani?
Több tiszteletet Obama elnöknek!

P.s.: Itten van a CÖF levél:

civilosszefogas.hu/level-barack-obama-urnak/

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Neonbagoly Fészke facebook oldalához!

brühüyyy
Jobboldalon sok a hülye azért váltott oda a csuti orálmuzsik aki egyre beszámíthatatlanabb.Continentállézerjános ma a legkártékonyabb idióta magasan,ilyen kétbalkezes agyament mint a pocakos nincs az egész világon,kuszaszem és a hódmezei táskahordozó az értelmi és erkölcsi létminimum alatt van vastagon.
Brutális fordulat az Ökotárs Alapítvány ügyében!

Nagy bravúrral sikerült hozzájutnunk a rendkívüli információhoz: az ügyészség már tegnap este döntött nyomozás elrendeléséről, amelynek célja a rendőri akció hátterének földerítése. A dolgot, érthetően, olyan bizalmasan kezelik, hogy mindeddig a „Magyar Nemzet” sem értesült róla!

Információink szerint a nyomozást azért rendelték el, mert fölmerült annak komoly gyanúja, hogy valakik a rendőrséget – vélhetően súlyos bűncselekményt elkövetve! – hatalmi-politikai célok érdekében használták föl. Az eljárás egyelőre ismeretlen személy(ek) ellen folyik. Az újabb információk megerősíteni látszanak a kezdeti gyanút.

Úgy tudjuk, az ügyészség igyekszik megszerezni a föltételezett koncepciót – ennek érdekében már házkutatások zajlanak, adathordozókat foglaltak le. Hitelesnek tűnik az a nagyon durva információnk is, hogy a nyomozók a legrövidebb időn belül szeretnék meghallgatni Orbán Viktor miniszterelnököt, Pintér Sándor belügyminisztert és Lázár János mindenest is. Híreink szerint az említettek készségesen együttműködnek a hatósággal; ha a nyomozás gyors és eredményes lefolytatása megkívánja, akár képviselői mandátumukról is lemondanak, hogy a mentelmi joguk fölfüggesztéséhez szükséges idő ne menjen pocsékba.

Maga a Fidesz-frakció a tőle régóta megszokott gyorsasággal és határozottsággal reagált az eseményekre. Gulyás Gergely és Rogán Antal már benyújtotta azt a javaslatot, amelyet a konkrét ügy tanulságainak vonatkozásában fogalmaztak meg. A javaslat – ismereteink szerint – alternatívát kínál:: a kormány tagjai ne lehessenek parlamenti képviselők, vagy ne illesse meg őket a mentelmi jog. Az indítvány azt célozza, hogy a bűncselekmény elkövetésének gyanújába került kormánytag(ok) képviselői mentelmi joga ne gátolja az igazságszolgáltatást, hiszen a hatalmi pozíciókban lévők törvénysértéseinek mielőbbi földerítése és megbüntetése nemzeti érdekünk!

Az előterjesztők azt kérik, hogy indítványuk kivételes, sürgős eljárásban való megtárgyalásba kerüljön, s az elfogadott szabály visszamenőlegesen (később kormányrendeletben megállapított időponttól számítva) lépjen majd életbe. A kormánypárt elhatározottságát jól mutatja, hogy felajánlotta: a javasolt megoldások közül azt fogja támogatni, amelyik az ellenzéknek jobban tetszik.

A fenti információk nagy megelégedésünkre szolgáltak: nem először, de most kurva nagyot zuhantak a magyarok belső és küldő ellenségei! Mégpedig pofára, keményen!

Mindenki láthatja, hogy hazánkban olyan demokrácia érvényesül, amilyenről a magát fejlettnek képzelő Nyugat polgárai álmodni sem mernek. Ne akarják tehát csekély eszüket nekünk osztani!

gepnarancs.hu/2014/09/brutalis-fordulat-az-okotars-alapitvany-ugyeben/
@Dr Fülig Jimmy: kifelejtetted a KDNP jeles képviselőit,élükön a semmi Zsolttal.
@guma: Jó... lenne,én már csak a Lajosban bízom :(
@avanivi:

"Jó... lenne,én már csak a Lajosban bízom "

Ugye... ringlispil az egész világ:)
@jaegtoer: ide jutottunk :(
Szerintem már érzi,hogy a hatalma és a pénze sem fog gyarapodni tehát nincs más hátra,mint előre.
Remélem megvan az eszköze és az esze is hozzá,én nagyon drukkolok neki :)
@guma:

Bár hitem erős, mint a vákuum, eeezt neeem hiiiiszem eeeel:)
@parti_giano: ha ezen a képen valóban a Lajos vásárol,akkor 444.hu/2014/08/28/simicska-lajos-a-kozertben/kellemesen csalódtam benne .
@Sir Bates dö Hól: Jászit tisztelem, és az egyik legnagyobb magyar politikai gondolkodónak tartom, aki jól látott bizonyos kérdéseket, és aki az elveihez élete végéig hű volt, és akinek a válaszai modernek voltak. de látni kell a hibáit is, és sajnos azok is voltak. Röviden annyi, hogy a valós politikát nem tudta jól művelni. Nekem Jászi az, akinek írnia kellett volna a könyveket, és nem politizálni. Másik hibájának, és így az egész polgári radikalizmus hibájának pedig azt tartom, hogy megásták, mélyítették az árkot. A jobboldal és a baloldal máig tartó szinte már mániákus szembenállását. És mindez csak azért, mert a Huszadik Század politikai jellegű újsággá válásakor kiléptek a szerkesztőségből a jobboldali személyek. Ami önmagában még nem is baj, az viszont igen, hogy megkezdődött az egymásnak való beszólogatás, és a gettómentalitás. És szintén hibájául róvom fel a fafejűséget, a másik meg nem értését. Pontosabban mondva a nem akarni megérteni a másik oldalt. Ezt egyébként Jászi később meg is bánta, hogy nem kellett volna annyira keményen. Mert nem lehet láncfűrésszel hadonászni egy forgalmas sétálóutcán, és ők röviden azt tették, egyébként kicsit később a fajvédők vették át ezt az erőből csináljuk stílust. Végül pedig Jászi tragédiájának azt tartom, hogy egy olyan korban beszélt európai egységről, amikor a legvadabb sovinizmus uralta a kontinenst.
@avanivi: @parti_giano:

Az nem úgy van:)

A Dallasban volt egy olajmágnás (Howard, Elli második férje), aki már visszavonult az üzlettől, és ő alakította a becsületes milliomost-akkor(!) mindig azt mondtam, már annyit összerabolt, már megengedheti magának, hogy becsületes legyen, a rabolt pénz tisztán dolgozik helyette.

[persze erre talán csak azok emlékeznek, akik olyan vének, hogy még elölük is menekülnek a temetői rémek, vagy egy kicsit szebben: akik egyykoron a Dallasig 'lealjasodtak':)]
@Penivaldes:

Összességében nincs ellenvetésem, csak egy kiegészítésem: Annak a politikának lehet hasznát venni, ami megvalósítható akkor, azonnal. Ami nem megvalósítható, azért nem harcolni kell, hanem addig-addig tanítani-aktualizálni, tanítani-aktualizálni, tanítani-aktualizálni, amíg realitássá nem válik.
@avanivi: nem tudom, szerintem nem kéne hanyat vágni magunkat attól, hogy maga veszi a tejet a boltba, és nem a szolgáit küldi le. sosem voltam elájulva ezektől. viszont az is igaz, hogy a képek mutatják, hogy az emberünknek valóban van pénze, és nem csak legenda.
@rodeo36:
Azt a kegyetlenséget nem feltételeztem rólad, hogy esélyt sem adnál nekik egy szociális temetésre...
@DR. INKVIZITOR:
pénzkidobás és időpocsékolás

hamú...elfúva

brühüyyy
@jaegtoer: esetleg a rabszolgasorsból valami parabola? de jó a schwarzwaldklinik vagy a kórház a város szélénből szoba doktor valamelyik nagyszerű mondata.
@Penivaldes: mai fogalmakkal operálsz... azzal istván is egy véreskezű puccsista csupán... (pl. a románok, délszlávok, szlovákok, csehek soviniszták lettek volna?... elszász még magyarázható, de lotharingia?... az oroszok sivinizmusa miben nyilvánult meg?... csak kérdem...)
@parti_giano:

Ezekben nem vagyok jártas, de töredelmesen bevallom jocky feltámadása után elvesztettem a Dallasnál is a fonalat, de azt meggyőzödéssel állítom, ha a példa nem is tudományos megfigyelésen alapul, azért eég szemléletes.
Ja, és nem adakoztam a nemtudom ki rabszolgalány megváltására sem. Elvégre... titán üstre gyűjtök.
@jaegtoer: nagyszerű. azért figyelmedbe ajánlanám gojgo mitic nagyszerű szerb színész, az ndk-s winetou örökérvényű mondatait (pont a cseh tévén láttam anno): vidim, vidim, nado vidim skoda buková!
Őszintén mondd meg, melyik görényed súgta ezt. ...de hogy jön ide Bikszárd?:D
@parti_giano:
ezt a szellemi mélységet? kísérteties, mint Belfegor jelenései:

majdnem ilyen mély? mint ez itt:

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."
Sua tradução para o português seria:

"Vamos ver o que ama ou exerça ou deseja a dor, mas porque ocasionalmente ocorrer circunstâncias em que labuta e dor pode adquirir-lhe algum prazer. Para dar um exemplo trivial, qual de nós nunca se compromete laborioso exercício físico, exceto para obter alguma vantagem com isso. E desmoralizados pelos encantos de prazer é de saudar a dor que produz nenhum prazer resultante. Tão cego pelo desejo de que não pode prever o que aqueles que não o seu dever por fraqueza de vontade, porque é prazer."

brühüyyy
@rodeo36: örülök, hogy te gyerekkorodban is kierkegaardot olvastál, és bunuel filmeket néztél. baszdmeg a joghurtod, zeuszom!
@parti_giano:
Jean-Paul Charles Aymard Sartre és Henri Bergson.
Nietzsche, Kant, Descartes és Spinoza... Simone de Beauvoir

brühüyyy

nincs benne szó sem joghurt-ról...vagy latinod nem az a hésszencség? pedig le is van fordítva a gyengébbeknek
@rodeo36: a latinom lehetne sokkal jobb, de van gugli barátom, tehát tudtam, miről regélsz. a joghurt ettől még áll, ennek nézz te utána.
@parti_giano:
én még álló joghurtot nem láttam...milyen az?

szóval megértetted?

érdekes assem érti aki írta, tudniilLik halandzsa a drága szövegszerkesztéshez használható x és y helyett

zseniális lehecc partikám

brühüyyy
@parti_giano:
ott a joghurt mellett két literrel

brühüyyyű

vagy már nem is emléxel?
@rodeo36: de nem látom. valami többet akarsz belemagyarázni.
@rodeo36:

hülye úr!

a múltkor mán finoman fígyelmesztettelek, hogy itten többen is foglalkoznak szövegszerkesztéssel, hatalmas intelligencijád eszt nem engette érvényre jutni, te bajod, büszke ne légy rá!

csókpuszi!
süti beállítások módosítása