Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.05. 08:59 Fabius

L.Simont szívatni nem kell félnetek, jó lesz

Címkék: fidesz hír tv belharc l simon lászló

Nyílt sisakos ütközetig jutott az Orbán - Simicska háború. Talán köszönhető ez annak, hogy a sajtó minden szereplője foglalkozott már a dologgal, Kocsis Máté is elismerte  ha nem is a belháború, de a konfliktus tényét, nem szükséges úgy tenni, mintha véletlenek sorozatán kívül semmi sem történne. 

A Hír Tv-nél meg úgy érezték, ha már így van, ideje megszopatni valakit

l.simon+l%C3%A1szl%C3%B3.jpg

L. Simon László ideális alanya az újságírói piszkálódásnak. Felkészületlenségére jellemző, hogy fingja nincs mi van a törvényjavaslatban, ami alján az aláírása szerepel, plusz elég arrogáns és ostoba ahhoz, hogy  simán fölkapja a vizet mikor váratlan oldalról éri kényelmetlen kérdés. Szóval olyan a pali, mintha minden reggel "hülye vagyok, üssetek" sormintát sminkelne a homlokráncai közé, hogy aztán egész nap a szívatáson dühönghessen. Mondjuk annyi esze sincs, hogy a sajtómunkások fenyegetését ne egy teremnyi, a meglepetésbe vagy röhögésbe belefagyott újságíró előtt nyilvánosan végezze

Vicces kis epizód, mikor egy kiskirály a gazdasági keresztapus embereit annak "gondom lesz rátok" stílusában próbálja fenyíteni. 

"Ha ilyen kérdéseket tesznek fel, nehéz lesz az élet a Hír Tv-nél" - mondta, sztán' ki tudja mire gondolt közben. Mert a felhívom a tótumfaktumot és kirúgatom a főszerkesztőt origós gyakorlat az, amit megpróbálni sem érdemes a Lui birodalommal szemben, a reklámadós szopatás meg elsütött puskapor már. Jó, tudjuk, a ner elég kreatív mikor valakit személyre szabottan szívatni kell, éppen csak annyi a probléma, hogy nem egy idegentőkés médiamogul, hanem a csendestársból lett nemzeti oligarcha ül a másik oldalon, soha ne derüljön ki ügyek dossziéiból fölhalmozott trónusa tetején, a mindent tudás birtokában, röhögve. 

Úgyhogy kedves elertéelesedett lajos-birodalmi gárdisták, L. Simont szomorú bohócként táncoltatni nem kell félnetek, jó lesz!

Mi meg kérünk egy fotelt amiben hátradőlhetünk, egy kávét és krémest, hogy édes legyen a mi szórakozásunk. Azt sokan gondoltuk, hogy érdekes lesz Orbán második kétharmados ciklusa, de azt nem, hogy a szórakozásunkról a Belháború című szappanopera fog gondoskodni, ahogy ma kinéz négyezerhatszázhetvenöt részben legalább. 

 

 

696 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr596671547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FAB a rémhírtévé mögött melyik nemzeti oligarcha áll? :)
Na látjátok ezt szeretem, amikor ez van.
Egyszerűen egyelőre nem tudom elhinni, hogy ez komoly lesz, bár az várható volt, hogy előbb utóbb egymásnak esnek, de máris?

Akkor meg inkább elhiszem és HAJRÁ!

Valószínűleg ténylegesen kiürült a kassza.

Kár a civil áldozatokért, mint mindig.
A Fidesznek kezdenek megfakulni az emlékei arról, hogy az MSZP-t is a belharcok zilálták szét, aminek a mostani ballib töketlenkedés csak folyománya. A rossz példa árnyékában összezártak, mintha a eltévedt farpofák lennének egy buzibárban. Az újabb kétharmad biztonságában viszont enyhülni látszik a szorítás, a kisgömböc is most jutott el arra a pontra, amikor már a saját súlya összenyomja, és az elmúlt négy év után már csak saját magát kezdheti felfalni, önmagát újraosztani.
L. Simont a Blaha L. térre!
Néhány évvel ezelőtt - pár napra - boxzsákot állítottak fel a téren, ahol az utca embere az indulatait fizikai úton levezethette.
Véleményem szerint erre az igénybevételre a mostani célszemély - adottságai és kvalitásai alapján - jó megoldás lenne.
A várható közönségsiker bekövetkeztével sor kerülhetne további forgalmi csomópontokban is a szolgáltatás-fejlesztésre.
"fotel amiben hátradőlhetünk, egy kávét és krémest"?

tényleg csak ennyi lenne:))?

'bambizizi'wattacukor 'osztjólesz:)
A Hír TV Magyarország első hírszolgáltató televíziója. A „polgári nyilvánosság eszközeként” beharangozott csatorna 2003. január 2-a óta sugározza adását mindennap reggel 6 órától éjfélig.
A magyarországi politikai jobboldalhoz sorolt televízió partneri viszonyt ápol a Magyar Nemzettel és a Lánchíd Rádióval, azokkal egy tulajdonosi körbe is tartozik.
Wikipédia: utolsó módosítás: 2014. július 12., 15:39

Jelentős költséghatékonysági intézkedéseket léptettek életbe a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV-nél és Magyar Nemzetnél. A hírtelevízió szeptembertől több magazinműsort megszüntet, a napilap októbertől drasztikusan emeli az árát.
ír TV-nek szembesülnie kellett azzal, hogy a kormány a reklámadóval nagyon mélyen belenyúlt a tulajdonosok zsebébe.
Az elmeroggyantak a másik szálon lógnak még.

:)
Van egy olyan érzésem hogy ennek a hörcsögképű baromnak hamarosan megküldi A Párt a selyemzsinórt, na nem mintha kár lenne érte...
@sjz: "de máris?"

Miért neM? Amikor sok az eszkimo, és kevés a fóka, akkor azonnal kitör a belháború. Márpedig aki nem fér a húsosfazékhoz, az is szeretne egy jó kis cupákot, és be is indultak, ahogy az várható volt. A sértődött pártelvtárs meg nagyon kemény ellenfél.:D
@Amadeus62: A szálakat nem a Párt, hanem a Nagyvezír mozgatja. Annak pedig pont az ilyen ökrökre van szüksége: orbitálisan buta, kellően gátlástalan, maximálisan seggnyaló.
A zalanyi költő úr.:)
@sjz: Jó helyen vannak ott. :)
(Láttam. :( )
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Amikor sok az eszkimo, és kevés a fóka, akkor azonnal kitör a belháború. _"

'Ezek' nem olvastak 'Madáchot" és Mária Teréziáról is csak sikamlós emlékeik vannak.
@jaegtoer: pedig a magyar rendek pragmatikusan felajánlották életüket és vérüket sziléziáért. véradásban mindig erősek voltunk.
@sjz: "Az elmeroggyantak a másik szálon lógnak még." Üres járatba vannak, mert szegényeknek nem érkezett meg az ide való muníció
@Marcellusca: @Penivaldes:

Jó helyen vannak és nem is hiányoznak, csak jeleztem, hogy talán nemsokára észbe kapnak és ellepnek bennünket. :) :(
@KÁTÉó53éúétr6:

Ja, nehéz önálló gondolatok nélkül.
@parti_giano:

Az a vér nem számít, csak a kék, mert amúgy a jobbágyaikra gondoltak a már akkor is sajátosan önzetlenek.
@parti_giano: életünk és vérünk a tiéd királynő, de embert és pénzt nem adunk.
@jaegtoer:
Háttal nem kezdünk mondatot, ezért megfordulok.
Érdekes ez Mária Terézia, de nem Mária és Terézanya kölcsönös diffundálása okán.
Sajnálatos haláleset következtében nevezett Mária Terézia VI. Károly német-római császár, III. Károly néven magyar király, utóda 23 éves leánya Mária Terézia lett.
Ha minden igaz, hemzsegtek a trónkövetelők, egy kivételével. A kivétel (a porosz király II. Frigyes),megtámadta Sziléziát, s mire a monarchia serege lett, már övé volt Szilézia.
A pozsonyi országgyűlésen Mária Terézia - gyászruhában - a magyar rendek támogatását kérve: elhagyatva, egyedül a magyarok hűségéhez, fegyveréhez és ősi vitézségéhez folyamodott.
Megkapta.
Hét évvel később - 1748-ban - megkötötték a békét. Mária Terézia elveszítette Szilézia nagy részét, Pármát, Piacenzát és Guastallát.
Cserébe maradt Németalföld a birodalom, nagyhatalmi pozíciója, és a korona.

Hát ez is egy történet.
Jut eszembe: mi lesz Ukrajnával?
@parti_giano:

Igaz, nagyonis!

Nagy Feró zenész, Gazdag Tibor színművész, Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó világbajnok és Dr. Mohácsi János közös összefogással létrehozták a Ments Életet Alapítványt, mely a legfontosabb egészségügyi szervezetekkel együttesen járja majd az országot, hogy népszerűsítse a véradást.

2012.04.05. csütörtökön Mikola József, az Alapítvány kuratóriumának az elnöke bejelentette az alapítvány elsődleges célkitűzését, mely nem más, mint a nemzeti vérkészlet gyarapítása donor szervezési szinten.
@jaegtoer: azért árnyalnám, pl. a vezekényi csatában négy esterházy maradt ott. persze nem vonok párhuzamot a mostani cicaharccal.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Cserébe maradt Németalföld a birodalom, nagyhatalmi pozíciója, és a korona._"

Napjainkra pedig megmaradt a "boldog Ausztria" nekünk meg a Viktor és a NER, és ilyenek, mint ez az L. Simon.:)
@jaegtoer: Így osztották ki 1919-ben. Tiétek lesz boldog Ausztria, tiétek meg a NER.
@jaegtoer:
.
Találtam valami érdekeset is.

Mária Terézia 1780. november 29-én halt meg. A bevezetett italadó miatt a bécsiek nem gyászolták, alig mutattak részvétet december 3-i temetésén.
@dr. jenőke (jenőke):
Mi lesz azokkal a katonaanyákkal oroszoknál, akit kiskötsög putyinka most minősített ellenséges ügynöknek és bűnözőnek, mert kipakoltak:

index.hu/kulfold/2014/09/05/anyu_donyeckbe_vezerelnek/

Pl.hasonló beszámolók miatt. Melyik magyar tévé megy ezután a téma után?
@jaegtoer: akkor ajánljuk fel l. simon vérét. valamire csak jó, hiszen irodalmi vénája van.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Gondolom akkor készül majd belőle műsor, amikor a kárpátaljai kényszersorozásokról.:(
Mennyire igaz, hogy szegény embert az ág is húza.
Nem elég, hogy oroszlánüvöltésektől hangos a Lendvay utca, már Lsimon is annyira ideges, hogy áthallatszik a Soroksári útig.
A cöf kénytelen a megítélésünket gyepáló külföldi sajtót is befolyásolni egyenesen Obamánál, hogyaszondja:

"Bízunk benne, hogy az amerikai diplomácia az egyenrangú és befogadó párbeszédben keresztül képes lesz megváltoztatni hozzáállását - melyre nagy szükség lenne a jelenlegi, Ukrajnában zajló illetve a világot elborzasztó közel-keleti terrorcselekmények fényében" - fogalmaztak."
www.atv.hu/belfold/20140905-levelet-irt-obamanak-a-cof/hirkereso

Szóval, nagy szarba keveredtek, ha már egy Csizmadia azért könyörög, hogy mivel nyakig ülünk a magunk teremtette Nemzeti Trutyiban, ne baszogassanak minket naponta még külföldről is.
@dr. jenőke (jenőke): hehe. pedig azt kimondottan a nemesek adóztatásának szánta. közvetett adó volt.
@parti_giano:

Abban a vénában csörgedező nedűt nem igazán nevezném életmentőnek:))
@dr. jenőke (jenőke):

Bocsánat. Nem erre a szálra gondoltam, hanem a birka elvre, csak ollozom, bocsánat mégegyszer:
"Minthogy az osztrák örökösödési háború és a hétéves háború során sem sikerült Mária Teréziának legyőznie a Habsburg Birodalomnál kisebb, azonban sokkal jobban szervezett és fejlettebb porosz államot - mely sikeresen csatolta magához a Birodalom legiparosodottabb vidékét, Sziléziát -, ebből azt a következtetést vonta le, hogy országait modernizálni/iparosítani, az adóbevételeket pedig növelni szükséges. Az adóbevételek fokozására azonban nem szokványos módszerekkel operált – miután a magyar nemesség megtagadta a nemesi adózást és nem szavazta meg az uralkodó által kért adómennyiséget. Mivel azonban az uralkodó tiszteletben kívánta tartani a magyar törvényeket, más megoldások alkalmazására kényszerült. Egyszerre kívánta megadóztatni a nemességet és elérni azt, hogy jobbágyság terhei ne növekedjenek tovább.

Miután a nemesek megtagadták az adózást, Mária Terézia létrehozta a kettős vámrendszert, mely a Birodalom külső határán protekcionista szerepet töltött be, míg a szűkebben vett Magyarországon a nemesi adózást pótolandóan jelentett jövedelmet az uralkodónak. Vagyis, Mária Terézia unortodox módszerrel adóztatta meg a magyar vezető elitet, a kisember ellenében, mivel az megtagadta kiváltságaira hivatkozva az adófizetést. Pont ez nem tetszik Bogárnak?!

A közgazdász rosszul használja Mária Terézia egyik leghíresebb/hírhedtebb mondását: „Etetni kell a juhot, hogy nyírni lehessen.” Míg Bogár ezt a szipolyozás elszólásaként fogja fel, addig a valóság az, hogy a királynő ezen mondásán éppen a jobbágyság magyar nemesség általi túladóztatását érti. Miután az országban több jobbágyfelkelés tört ki uralkodásának kezdeti szakaszában, 1767-ben kiadta az Urbáriumot, mely a jobbágyságra kivethető terheket kívánta szabályozni. Tehát Mária Terézia éppen a jobbágyság érdekében hozta meg az adóterhelés maximalizálását/szabályozását a magyar nemesség „kizsákmányolásával” szemben. Ezzel elősegítve a jobbágyság feltőkésítését és gyarapodását, melynek nyilvánvalóan hosszútávú célja volt, hogy az állam nagyobb bevételre tegyen szert."

tolom a jobban teljesíteket, ezért ez a slendrián gabrielezés.

A KERDEM-eknél volt, de véletlenül rendben van a szöveg.
kerdem.blog.hu/2012/10/31/maria_terezia_imf
@parti_giano:

"_azért árnyalnám, pl. a vezekényi csatában négy esterházy maradt ott. persze nem vonok párhuzamot a mostani cicaharccal._"

Kivétel akadhat, olykor nem is annyira elvétve.
Ez azonban már nem hősiesség és önfeláldozás, hanem felelőtlenség volt.

Azonban köszönöm hogy megemlítetted, mert ha már egy kivétel is akad, akkor nem igaz az egyenlet, csak ha megadják az értéktartományt.
@parti_giano:

Ne! Ne, mert környezetterhelési katasztrófa hordozó alkotó elemeivel nem etikus más testét szennyezni, egészségét kockáztatni.
@látjátok feleim szümtükkel: "...sok az eszkimó és kevés a fóka, akkor kitör a belháború"..ám ezt is Madách mondja: "Szomszédimat, igaz,
Agyonverém már mind,de hasztalan,Mindég kerülnek újak:"
@Orica Középföldi:

Az a sejtésem, hogy Kegyed fiókjában van még valami:)
@dr. jenőke (jenőke):

Érdekes momentum, 'ezek' a labancok már csak ilyenek...

Köszi.
@dr. jenőke (jenőke):

A bécsiek okosak voltak, tudták, hogy a döglött bőr már nem tud harapni.:D
@parti_giano:

Olvass el néhány verset, és őszintén mondd meg, hogy érzed magad tőle:)))
@dr. jenőke (jenőke):

"_Hát ez is egy történet.
Jut eszembe: mi lesz Ukrajnával? _"

A történetet köszönöm, feljebb reagáltam.
A kérdésre azonban elhalasztom a választ azzal, hogy a Jóisten tudja, de Putyin, Obama és Merkel már bizonyosan. No és a minden lében kanál pirészek a triásztól...
@Orica Középföldi: éppen azt csinálta, beleolvastam néhány l. simon költeménybe. nem érintett meg. de el sem borzasztott. nem hiába fordult a politikai pálya felé. fisz-ből fasz lett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ugye nincs olyan vastag bőr a képeden, hogy orosz muzsikként kimenj a kislányod kezét fogva az október 23-i megemlékezésekre?
@parti_giano:

"laposüvegre tippelnék."

Görényed jól van? :)
itt az idei első díjas munka az arc-ról:

Macskabajusz Művek: Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés

38.media.tumblr.com/5ff2da7e186a538d3d1e3400ffa044cb/tumblr_nbfd91iIpe1qaosd8o1_1280.jpg
@Orica Középföldi: @parti_giano:

Naná, hogy jól van, piszok jó komfortérzetük lehet, ahogy váltják egymást a billentyűzetnél.
Elég ritkán lehet kiszűrni, mikor ki ül nála a gép elé:)
emberek!

történt valami azon kívül, hogy a cöf Obamától kér orbánnak találkozót levelében?!
hahahaha

erre egy komment a 4!-ről:

Filimon Tibor • egy órája

A CÖF levele:

Tisztelt Elnök Úr!

Felháborodva vettük tudomásul,az amerikai média
támadását,Európa legdemokratikusabb,legsikeresebb,és legbefolyásosabb kormánya
ellen.

Ezért a következő szankciókat helyezzük kilátásba:

- kormányfőnk továbbra sem utazik Önhöz,hiába nem
hívta meg

- nem osztjuk meg gazdasági sikereink receptjét
Önökkel

- továbbra is putyinizálódunk (bár azt sosem
hagyjuk abba)

- az Ön nevét viselő pálinkát,nem főzzük
adómentesen,és nem fogyasztjuk

- nem mondjuk meg soha a tutit Önöknek a
demokráciáról,a civil méltóságról

Amennyiben nem ír nem válaszolunk,és nem hívjuk menetelni
sem……
@Habakuk999: Ha neki van bőr a képén július 4-i ünnepségre járni, akkor miért ne.

Amerikai professzor - A Nyugatot terheli a fő felelősség az ukrán válság kialakulásáért

www.hirado.hu/2014/09/04/amerikai-politologus-a-nyugat-provokalta-ki-az-ukran-valsagot/

www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault

Ja és remélem te nem vagy olyan hazaáruló, hogy labancokkal, fritzekkel vagy jumurdzsákékkal kereskedsz.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Oroszokkal is, nem csak a többiekkel.

Ennek ellenére nem adom el magam hazug csábításokért, mint ti.

Angyal, te azt hiszed még most is, hogy ez az orosz szócsövessséged simán belefér a magyar hétköznapokba.

Szerintem nem. Amit művelsz, az a magyar történelem, 48 és 56 kurva sima elárulása.

Innentől pedig lehetsz te bármilyen jópofa ember is valójában, a szememben véglegesen egy becstelen pribék leszel.

Szóval gondold át ezt a szerepedet, mert ez sokkal komolyabb, mint a két szuperhatalom farkának méricskélése. A ma Magyarországában a viselkedésednek komoly jelentősége van.
Ájjáj, a búbántos Havasi Bertalan kisírhatja két ragyogó szemét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én inkább egy L. simon költemény elemzését vártam tőled, idézetekkel és linkekkel megtűzdelve.

A minap írtam már, hogy Kína az mongol határ konfliktus idején már atommal is és rakétákkal is rendelkezett, mert minden bigottság ellenére, rendelkeztek némi bölcsességgel vagy inkább mértéktartással - akkor.

Én értem, hogy az orosz hadsereg, amelyben az ezredesek többen vannak, mint a komplett magyar hivatásos állomány- erős nyomás alatt tartja Putyint, de hogy neked ez a lemez tetszik az azért furi. Még nem zsidóztál.
@Habakuk999: Olvasd el a professzor írását, utána talán rájössz, hogy tévúton jársz. Mondjuk sok reményt már nem igen fűzök hozzád, bár sosem szabad feladni.;)
@parti_giano:

Bizakodom, hogy a 'beszélő-projekt' időszerűsége idején jó pontnak tudod be, hogy személyiségüket tiszteletben tartva a 'ki', és nem a 'melyik' kitételt hasznnáltam, mindazonáltal remélem, hogy azok az iszákos dögök azért nem isznak meg mindent, mire kijövök.
@parti_giano: :D

még onnan

Hemzoeroobert • 2 órája

Azért szar lesz majd az amiknak, amikor Széles bosszúból kikapcsolja a gravitációt, hehehe.

Csizsik Pizsik • 2 órája

Azért lennék légy a falon amikor a Fehér Ház 1258935. számú e-mail bontója ezzel szembesül :DDDDDDDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem érted...

Nem védem az amcsikat, mert az ő felelősségük és a nyugaté sem kicsi.

De bennem azért lenne annyi becsület, ha spionná válnék, nem mennék el azon emberek ünnepségére, akik ki akarták űzni hazámból azt a hatalmat, akinek most üveggyöngyökért lettem a szolgája.
@jaegtoer: értem én. humanizálod őket, igazad van, tökéletesen tudnának alkalmazkodni hozzád, hiszen még a sört is szeretik.
lehet ötletelni (hahaha, nem járt arra taga?):

​Mi jöjjön a Nemzeti Italboltok után?

cink.hu/mi-jojjon-a-nemzeti-italboltok-utan-1630518101

@Penivaldes:

én is mosolyogtam (az eredetin kínomban!).
@Habakuk999: Nézd nem tudom miből gondolod amit leírtál, de az marhára nem spionkodás ha igyekszem megérteni és meghallgatni a másik oldalt is.
Az meg egyenesen hülyeség, hogy a mostani oroszországot, egy az egyben a régi szunak tartod.
Amúgy az igazi hazaárulok szerintem azok, akik a jelenlegi démonizálást és háborús uszítást szítják, miközben sosem állítottam, hogy Putyinéknál minden überfasza lenne.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te tényleg ilyen értetlen vagy? A háború óta először teruletszezo háború hajlik Európában.
te az agresszor becstelen szolgája vagy.
na szevasz, húzok. A reptérre.
Annyira ügyesen használja OV Sztálin elvtárs sémáit! Először a külső ellenségekkel nyitott ezrkétszáz fronton háborút, most pedig elkezdi a "leszámolást" a belső ellenzékkel... Az azért az erőviszonyok ismeretében, nem is ígérkezik unalmasnak... Mondjuk ha kötnék is fogadásokat a győztesre, már most meg kinekl szurkoljak? :) Na, ez az igazán fogós ravasz kérdés! Az egyik nagyobb tetű, mint amekkora hányás a másik...
@Habakuk999: "A háború óta először területszerző háború hajlik Európában."

Jó reggelt kívánok. Már 1989 óta az zajlik, amikor a nyugat megígérte Gorbinak, hogy nem terjeszkedik a NATO kelet felé. Szerinted ezt az ígéretüket hányszor szegték meg?

mult-kor.hu/20140828_a_nato_kijatszotta_moszkvat_a_hideghaboru_vegen

Azt mondtad nem véded az amcsikat. Én meg a ruszkikat nem védem, de nekik is ugyanolyan emberi joguk az önrendelkezés és az, hogy megválasszák maguknak, milyen országban szeretnének élni.

Ha már nem nyitod meg nézd csak meg miket ír az amerikai prof:

"Az Egyesült Államok és európai szövetségesei hibát követtek el azzal, hogy Oroszország előszobájában akartak egy nyugati erődöt létrehozni. A helyzetre egyetlen megoldás adódik: az, ha Ukrajna egy semleges ütközőállam lesz Kelet és Nyugat között. Ehhez azonban Putyin hibáztatása és kárhoztatása helyett a Nyugatnak változtatnia kell gondolkodásmódján.

Mearsheimer szerint Ukrajnának Ausztria hidegháborús helyzetéhez hasonló státust kell adni. A Nyugatnak bele kell törődnie, hogy Putyin nem hajlandó elfogadni egy oroszellenes vezetést Kijevben. Mindez azonban nem jelentené azt, hogy a "semleges" Ukrajna feltétlenül Nyugat-ellenes legyen: a cél egy olyan szuverén állam, amely sem a nyugati, sem az orosz tábornak nem tagja.

Ugyan sokan úgy vélik, hogy Putyin a Szovjetunió újjáélesztésén mesterkedik, és a Krím után újabb területeket akar bekebelezni, de ez az álláspont jobban megvizsgálva nem helytálló. Ha Putyin terjeszkedésben gondolkodna, annak minden bizonnyal Janukovics megbuktatása előtt is jelét adta volna, de még arra sincs bizonyíték, hogy a Krímet meg akarta szerezni - valójában a félsziget elfoglalása inkább egy spontán reakciónak tűnik Putyin részéről. De még ha akarná is, Kelet-Ukrajnát akkor sem tudná megszállni, mivel ehhez Oroszországnak nincsenek meg a képességei. Mindemellett Afganisztán, Vietnam, Irak vagy akár Csecsenföld példája mind azt jelzi, hogy a katonai megszállás általában nem jól sül el, Putyin pedig átlátja ezt és tudja, hogy nem lenne értelme uralma alá hajtani Kelet-Ukrajnát.

Az orosz elnök Mearsheimer szerint egy elsőrangú stratéga, akit tisztelni kell, és akitől tartani kell. Ukrajnával kapcsolatos lépései mindemellett nem offenzív, hanem defenzív jellegűek voltak realista perspektívából. S mivel Oroszország úgy érzi, alapvető érdekeit fenyegetik, a vele szembeni fellépés eszközei is korlátozottak a Nyugat számára: a történelmi példák ugyanis azt mutatják, hogy az államok hatalmas károkat hajlandóak elszenvedni stratégiai érdekeik védelmében. Ráadásul igazán szigorú nyugati gazdasági szankciók bevezetésére már csak azért sem valószínű, hogy sor kerül, mert Nyugat-Európa, elsősorban Németország tart az esetleges orosz választól, attól a gazdasági kártól, amelyet az az EU-nak okozna. Mindenesetre a Nyugat válasza csak ront az amúgy is rossz helyzeten, mivel az orosz vezetők minden egyes újabb nyugati lépéstől egyre inkább fenyegetve érzik magukat."
elmeny ranezni lsimon ertelemtol fenylo, hájas primitiv disznopofajara, es arra gondolni, hogy o is az orszagot iranyito apparatus jolfizetett tagja lehet a kiveteles kepessegeivel
Bolsevik vezér, bolsevik párt, bolsevik két-frontos harc...
reméljük bolsevik bukás :)
....
jah és permanens forradalom, hogy el ne felejtsem D
@látjátok feleim szümtükkel: Nem a privatizálható pénz lett itt kevés, hanem a két dudás nem fér meg... esete forog fenn.
Egy kétszeres kétharmados min.elnök nem tűrheti tovább, hogy a hatalmát korlátozza holmi "háttérhatalom". Még akkor sem, ha az egy volt haver/tettestárs és éppen ő/ők tőkésítették fel eddig.
S. embereivel tele volt az államigazgatás, ezt már nem lehetett ugye tűrni. Egy ország, egy király.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A helyzetre egyetlen megoldás adódik: az, ha Ukrajna egy semleges ütközőállam lesz Kelet és Nyugat között."

Az igazi megoldás, miután nem volt már alap a szembenállásra, az lett volna, ha Oroszország NATO tag lett volna! Mert miért is nem???
Itt lett elcseszve. Egy ekkora hatalmat, még ha kicsit gyengélkedik is, őrültség volt kihagyni.
@eloi: Ja, és ha bevették volna a NATO-ba Oroszországot, mennyire másképp néztek volna ki a Közel-keleti konfliktusok és most az IS elleni harc!
@guma:
A CÖF szigorú felszólításától remélhetőleg Obama a fejéhez kap, és eligazítja az amerikai - egyébként nemzetközi tekintélynek örvendő - sajtót.
Fel kell, hogy szólítsa őket a magyarországi viszonyok helyes értékelésére, értelmezési gondjaik enyhítésére a CÖF áll rendelkezésre. Obamának most már lépnie kell, mert Majka is üzent Obamának /egyben Putyinnak is/ a facebook oldalán, kampányolva a világbékéért.
Örvendetes, hogy Obamának két ilyen jeles férfiú hívja fel a figyelmét a hiányosságokra
kart-karba öltve, mint Majka és Fritz Tamás.
Majd még reppelnek is a végén.
@Mariann19:
A vicc, hogy egybitesék logikája alapján holnapután ez mint komoly hivatkozási alap jelenik meg az érvelésükben! :)
Faca csávók vóttak, még azusákoknak is beóvastak, akik erre bekussótak...
@Mariann19: szellemi honvédelem. rap helyett hatásosabb lenne a barackfa dal. kitörne a világbéke egyből.
@eloi:

Akkor szerinted várhatók további leváltások? Mondjuk a Nav elnöke?
@Mariann19:

Ez az adminisztráció az az igazi ált-isis hülyegyerek, aki a folyamatos magyarázgatásba, kifogáskeresésbe meg hazudozásba annyi energiát fecccöl, hogy annak a felével már az anyagot régen megtanulhatta volna...

Csak ilyen szóvivőszerűségekből Kumintól, Gyros-on át Hoppálig tartanak vagy tízet...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egyik ostobább hazug balfék volt, mint a másik. :)
Kumint már sajnáltam anno, annyira nulla volt, pillanat alatt le lehetett radirozni. A nyelve viszont elég érdes lehetett, volt aki élvezte...
@látjátok feleim szümtükkel: Már Darth Wader is megmondta: "Átáll, vagy meghal..."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Na hagyjuk a picsába kumint, új Dior reklám megvan?

www.youtube.com/watch?v=Rm-vBq-1T1k

:)

(Ja, Selmeczi volt a legjobb a "Csak!"-kal, azt nem lehet überelni. Kíváncsi lennék, máshol hány másodpercig maradhatott volna szóvivő.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Igaz, szőke liba azzal a szellemi toprongyok egyik vezető tompora maradhatott! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Persze, ha most az USA nem kér bocsánatot Majkától és Fritz Tamástól, majd mondják, hogy Obamát seggbe lőtte az ármány, és köp a világ-békére, meg a politika reális értékelésére.
Pedig ők megmondták ketten is, egyszerre.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
.
Szinte látom magam előtt, amint a cöf 3-400 ezres kiscsoportosa lomhán, de molinóba burkolva és feltáblázva végiglopózkodik a New York Varick Street-en.
@Mariann19:
Fosnak is tőlük! Igaz, legfeljebb azért, hogy ezt a betegséget el ne kapják, amiben ezek szenvednek...
Jók legyetek, mentem evickélni!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A kormány a a hazai magyarázkodásait az értő emberek kiröhögik a szóvivőivel együtt.
Azonban az baromira égő, hogy az USA-nak felhívják a figyelmét értelmezési hiányosságaikra, amikor Magyarországról van szó.
Micsoda aránytévesztés ez az ország politikai súlyának fényében egy USA-val szemben.
Ráadásul számukra ilyen neve sincs CÖF teszi ezt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :)

mi tetszik belőle?

1. a nő
2. a (mászó)technika
3. az aranyruha vagy
4. a parfüm
@dr. jenőke (jenőke):
Én meg azt ahogy a tehénlepényről felemelkednek, zöldesen csillogó háttal, és átszállnak a még gőzölgő másik kupacra... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Mentem evickélni."
Irígy vagyok.
Megkaptam a képeket, sárga lettem. Köszi!
@Mariann19:
Ugyan... az emigránsok lehet, hogy emlékeznek a mondókára:
Egy kis malac cöf-cöf-cöf... :D
@parti_giano:
Á, Majka személyisége fajsúlyosabb Putyinnál és Obamánál, mint egy barackfa dal.
Gyanítom, amikor megkapták Fritz és Majka üzenetét, a két elnök végeérhetetlen telefonbeszélgetést folytatott egymással, hogy Magyarország igényeit hogyan teljesítsék.
Így lehet, hogy holnaptól embargo sem lesz.
@dr. jenőke (jenőke):
Ugyan, doki ismerős még könyékig a paciensbe... :)
@guma:
Nem értesz TE ehhöz se!
Ezt csak MI láthatjuk át!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Elszégyelltem magam a kanadai hírlap cikkén magyar állampolgárként.
Érdekes, erről nem szól a fáma a hazai médiában, és még kértük is.
"A lepusztult Magyarországnak még arra sincs pénze..."
Jobban ismerik a honi gazdasági viszonyokat Kanadában, mint a saját vezéreink.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Tényleg, a kis óvodai mondóka az egy kis malac, cöf, cöf. cöf.
Nem is fognak csodálkozni az emigránsok, tényleg azt hiszik a tartalomból, hogy valami óvodai foglalkozás kivonata a CÖF levele.
@Mariann19:

Viszont megmutatom, mi az, amire van. Erre:

www.youtube.com/watch?v=EBO-LSOiDDI

Igen, magyar foci. Két és fél perc, de óráknak fog tűnni. És igen, tudom, hogy elviselhetetlen a látvány, szinte fizikai fájdalmat okoz, de ezt minden magyar állampolgárral kötelezően végignézetném, hogy hova megy el az adója. Csak, hogy tudjon róla.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :)

most rátapintottál! de azért jó bőr az amihez nem értek. hahahaha

(már kérdezni akartam)mi az, hogy engedélyezem-e "Silverlight"-t???
@Mariann19:
"Örvendetes, hogy Obamának két ilyen jeles férfiú hívja fel a figyelmét a hiányosságokra
kart-karba öltve, mint Majka és Fritz Tamás."

Szerintem szegény Obama most teljesen összefélte magát.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

mi az, hogy kötelező?

csak az angolok értékelhetik szorgalomból?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"ezt minden magyar állampolgárral kötelezően végignézetném, hogy hova megy el az adója"

Én végigszenvedtem, ámbár fizikai fájdalmakat okozott. Mondjuk nekem nem voltak illúzióim a magyar "focit" illetően...
Egyetértek veled, mindenkivel megnézetném, kezdve a közömbösekkel és a fideszesekkel.
@guma:
Szia!
Engedélyezd, van ami csak avval megy (nekem volt...)
hu.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Silverlight
@guma:

Ja, hallottam, hogy már külföldön is ezen röhögnek... hát, én sok mindent láttam, de olyan, hogy a játékosok konkrétan SÉTÁLGATNAK A FUTBALLPÁLYÁN, olyan nem sok helyen van.
@Knósszosz: szia! :)

kösz! most a varánus kérdezi... hiába, olyan bizalmatlan vagyok.
hahahaha
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

olvastam valahol, hogy az angolok sport csatornáján is leadták.
de ez a jellemző szöveg:

A magyar focin röhög az egész világ – videóval

player.hu/eletmod/sport/na-kerem-a-barcelona-fiatal-magyarja-elmondja-miert-tart-itt-a-focink/

most meg a gyerek megírta(az apja biztos örül neki!):

A Barcelona fiatal magyarja elmondja, miért tart itt a focink

player.hu/eletmod/sport/na-kerem-a-barcelona-fiatal-magyarja-elmondja-miert-tart-itt-a-focink/
kinek van igaza? csak nem hazudik (tudatosan?!) rétvári? ezt írja:

Jönnek haza a magyarok

mandiner.hu/cikk/20140904_retvari_bence_jonnek_haza_a_magyarok

vagy az első kommentelő álta idézet blogban közölt

"Csaba Koller a teljes kép:

"A kormányzati jelentésben a Destatis korábbi adatait megerősítve az áll, hogy Magyarországról 54 827 fő költözött Németországba 2012-ben, ami csaknem 13 ezres, 31 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi 41 980-hoz képest. A Németországból Magyarországra költözők száma 28 619 volt, a mérleg így 26 208 fős bevándorlási többletet jelez 2012-ben, az egy évvel korábbi 16 980 után.

Megint rekordot döntött a kitelepülés 58 993 fővel 2013-ban."

Rétvárinak cromwell-lel és Petrivel

hafr.blog.hu/2014/09/05/retvarinak_cromwell-lel_es_petrivel
Én jobboldali konzervatív vagyok de ezt pökhendi faszkalapot
( L. Simon ) és a hozzá hasonlókat ki kellene baszni a közéletből.
FIGYELSZ PARASZT????
Attól hogy jobboldali szavazó vagyok még nem kell eltűrnöm a bunkóságod.. Alázat,alázat, alázat, ha hibáztok, ismerjétek be, tegyétek rendbe amit elbarmoltok, de nekem, mint állampolgárnak, szavazónak és adófizetőnek ne nagyképűsködj bazdmeg, mert a következő sajtótájékoztatódon ott leszek és számon kérlek majd. Roppant kellemetlen lesz..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A Benny Hill verzió, az kötelező:D
Ja, és sóbánya!

Én azt hittem, hogy engem már a "magyar foci" nem tud semmivel sem meglepni. A Hollandokkal szembeni 8:1-es vereség után azt mondtam, ennél a teljesítménynél már nincs lejjebb. De van!! Az fenti kis kétperces videót megnézvén csak erősödött bennem a meggyőződés, hogy térdből kellene levágni a lábukat, de azokét is, akik ebbe a szarba egyetlen peták állami pénzt is beletolnak.

Érdemes megnézni egy ilyen focista csürhét a Honvéd pályánál, amikor az "edzés" végeztével jönnek kifelé. A legjobb cuccokba vannak öltözve, mindegyik nyomkodja az okostelóját (ha már ő hülye legalább a telója legyen intelligens), és néznek körbe jönnek-e csajok a Hengersor utcai közgáz suli felől, akiknek eljátszhattyák egyenként a fociatyaúristent. Némelyikről csak úgy süt, hogy egyenesen Messi-nek, vagy Fabregas-nak képzeli magát, közben meg a valóság... na az van nagyon messze. Ja, és akkor ezeket az akadémistákat akarják nagy haszon reményében eladni külföldi kluboknak...
Autókereskedővel kellene eladatni őket. A szokásos mondatát használhatná : "Ideális vétel, fiatal, alig futott!"

Szerencsétleneknek az IQ-juk még hipotermiás állapotban is alacsonyabb, mint a testhőmérsékletük, de mindegyik úgy viselkedik, mint ha ő hugyozta volna a Golf-áramlatot. Ezt itt Kispesten naponta látom. Foci, nohiszen...
@guma:
Ezt hagyd, engem is piszkált és engedtem neki, szerintem semmi gond, de majd a ladikos megmondja. Ő a megmondóember ebben a témában.
Utána meg elküld a ferde Óverdóz pélóba... engem természetesen!:))
csínján a magyar focit ostorozó szavakkal, azért mégis a főni névnapja van ma.

csattogoslepke.tumblr.com/image/96692713342
@Knósszosz:

Plusz még ez a meccs akkora ordas "tipszmiksz" volt, mint ide Lacháza.

"Ezeké a fiataloké a jövő" nyilatkozta csertői a meccs végén. :DDD
De pont ezt a szerencsétlent ütik aki önként is pofon elé szalad rendszeresen?!
@Knósszosz:

Ja, hát és a legnagyobb, amikor Egervári "Szerethető" Sándor a stúdióban ülve fejben kijut a vébére, fejben továbbjut a csoportból (Kolumbia, Elefántcsontpart, Japán), és, még mindig a stúdióban, már a Costa Rica elleni nyolcaddöntőre készíti fel a fiúkat. :DDD
"Mi meg kérünk egy fotelt amiben hátradőlhetünk, egy kávét és krémest, hogy édes legyen a mi szórakozásunk. Azt sokan gondoltuk, hogy érdekes lesz Orbán második kétharmados ciklusa, de azt nem, hogy a szórakozásunkról a Belháború című szappanopera fog gondoskodni, ahogy ma kinéz négyezerhatszázhetvenöt részben legalább."

Természetesen nem akarok senkinek megmondani, hogy mi a véleménye a világ nagy dolgairól, de a baloldal osztódása és az egyre jobban eldurvuló tülekedés a fizető helyekért nem éppen a Cola-Popcorn hangulatra emlékeztet...
@parti_giano:

Annak a kommentelőnek van igaza, aki aláírta: "Előbb rendezzünk meg egy normális hétköznapot!".
@űrszelvény:

De hogy jön ide most a baloldal osztódása?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez csillagos csilliárdos!:DDD

Most meg éppen Észak Írország ellen készülünk a Kazinczy díjas Pintérrel. Mindösszesen egy kérdésem van: MINEK??
@űrszelvény: "de a baloldal"

- Ti vagytok a Júdeai Népfront?
– A jó édes anyád!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na, azért tudd, hogy hol a határ... ezzel kapcsolatban a tegnapi felvetésemre nem reagáltál...

"Sir Bates dö Hól2014-09-04 17:29:53

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt, hogy a kialakult helyzetért osztozniuk kell a felelősségben, amivel tökéletesen egyet is értek, sőt valóban felelősnek tartom őket a jelenlegi helyzetért, ám nem a szerző alaptétele és indoklása miatt (félre az elvekkel, ideákkal, ha erős vagy/erőd van hozzá, megtehetsz bármit!→ szar dolog kutyákkal széttépetve/tank által eltaposva/'56-ban belelövetett tömegben lenni, de ez van, ez a helyzet, a fasz rossz végén is lennie kell valakinek), hanem azért, mert bedőltek a moszkovita jogutódoknak, s elhitték, hogy valóban jogállamot akarnak, s nem II.sándor szerepére vágynak... akkor kellett volna jobban segíteni a valóban ezt akarókat, mert most már csak legyalulni lehet őket... igen, chamberlain újjászületett, s ismét árt..."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az adófizetőkben a video láttán fel sem merül, hogy focimeccsről van szó.
Az embernek olyan benyomása van, mintha edzés előtt - mielőtt a nagyüzem beindulna- múlatják az időt.
Ez a Fradi pedig több milliárdos stadionban pöffeszkedik.
Vérlázító!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Szerintem szegény Obama most összefélte magát."
Barack Obama a közeljövőben titkon liberoban fog feszengeni preventíve, hátha kap hirtelen a CÖF-től valamilyen ukázt, és ijedtsége okán nehogy valami malőr becsússzon. Oda.
@Zakk: Jól beszéltél. Tetszett.
Mai névnap(ok): Viktor, Lőrinc, Alpár
!
Vigyázat, nem a Viktorra kell vigyázni! Ő el lesz a fehérvári huszárokkal.
De a Lőrinc!
Akinek van, dugja el a dinnyéjét, mert jön.
Akinek kettő is van, az is retteghet.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ennél horrorisztikusabb hír már csak az, hogy tíz év múlva Pali bácsit rendezhetne Budapest... meg az ország. Megint. NEEEE!!!

Először is, Pali bácsinak üzenem; ha a gyerekemet elengedhetem lelkiismeret furdalás nélkül Kispestről a Deák térig a hármas metróval, meg a majdani unokámnak lesz némi kilátása arra, hogy itt élje az életét európai polgárként ( és lehetne sorolni még a "képtelen" elvárásokat ), na, azok után verheti a nyálát egy lehetséges budapesti olimpia tárgyában.

Addig viszont menjen a francba.
Mindig a legjobbakat éri a váratlan csapás:
nol.hu/belfold/sulyos-serulest-szenvedett-szijjarto-peter-1484565

Most mi lesz velünk, a főkülügyéri poszt várományosa nélkül?? Meddig kell nélkülöznünk Herr Hibbantrop szakértelmét, egy jó kis azeri paktum megkötésével kapcsolatban? Mi lesz a szekerce-expotunkkal? Mindig a magyart sújtja a Jóisten, a balsors tép minket ezer éve...
@Knósszosz: ez a szemét tróger, nem hogy kussolna és a mi A6-sunkkal( amit mi-te és én biztosítunk neki!!!) elhúzna valahová vidékre!
komolyan mondom, má kezdem érteni, hogy a romanovokat, mé irtották ki anno.
@Knósszosz:
Talán emlékezhetnének rá, vagy valaki megmondhatná nekik:
"Ha ébren vagy, ne álmodj!" (Hofi Géza)
@taga20:
Hol képzeled el azt a vidéket?
Setét legyen és hideg? Lehet, de akkor Svalbárdot gyaláznám, az meg errefelé nem marad szankció nélkül. Talán az LV-426, az ideális lenne. Kipusztulna minden idegen civilizáció ottan, lenne nagy nyeresége az emberiségnek.

Persze, akkor az egész Alien-sorozat visszamenőlegesen (ehhez nagyon értenek a fiúk) mehetne a kukába, de az unortodox római jog, az már csak ilyen.
@DR. INKVIZITOR:
:DD
Akkor Te is kedveled Gézát.
Erre legalább akkora szellemi erőfeszítés útján jöttem rá, mint egyszeri MNB elnök, a "Csapdlecsacsi" játékszabályainak gyakorlatban történő helyes alkalmazására. Esetleg a Fekete Péter még szóba jöhet, mint minden kuszai értelmeknek alapja, bár ebben kissé szkeptikus vónék...
@Knósszosz: arktisz alsón, a kurvaéletbe! egyébként, jó vagy? mi rotyog a piros, lepattogzott lábasodban? me kezdek éhes lenni:)))
@taga20:
Akkor kezdjél el keresni valami ehető maradékot, mert én is azt fogok vacsorálni.
Székelykáposzta zászló nélkül, meg tejföl+friss kenyér. Csípős izé hozzáadásaval, természetesen. Egésség!:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, nem válaszoltál arra a felvetésre, hogy akkor most elfogadod-e mearsheimer alaptézisét, s konzekvensen szemléled az általam hozott példákat vagy sem...
@Knósszosz: hátha te nem ajánlasz semmit nekem, ako visszaveszem a macskától a lazacos kockakonzervet:)))
@Sir Bates dö Hól: te reménytelen vagy:) haggyad má a feketeangyalt!
nincs ott valami muff, akit baszogathatnál?:)))
@Zakk: Szekeres "Beültetett hajú" "Megbaszunk, veres Szekeres!" Imrében több konzervativizmus és polgári szellem van, mint bármelyik fideszbolsevikban.

és ez nem bon mot.
@taga20: megpróbálom rávezetni arra, hogy mit jelent a következetesség (nem, mintha a "mindig a pillanatnyi érdekem szerint cselekszem/beszélek" elfogadhatatlan lenne, csak az esetleges következményeit mérlegeljük, s ne legyünk hipokriták... meg ne állítsuk azt, hogy a pragmatizmus=opportunizmus... csak ennyi)...
@Knósszosz: nagy fasz vagy!
imádom,-tam eszt a sorozatot:)))
@Knósszosz: nálunk gulás volt meg túrós, mákos rétes. még van belőle.
@Knósszosz:

Vecsési káposztából.
Árvalányok haja? Kapu? Hol marad?
@guma: a parfüm tudtommal erősen csábító, olyan nőhöz való, aki alfahímre hajt. Egyébként Theront kis szünet után kérték fel újra arcnak.
@Knósszosz:
Petikét meg ne sajnáld. megint a fidesz győzött. Ha jól olvasom, elsőként szakította át a szalagot.
@Sir Bates dö Hól: mindig elolvasom a kommentjeidet. éles eszű, és naggyából következetes embernek láccol, de gábrissal hónapok óta küzdesz(eszt az éles eszűhöz fűztem). én má feladtam rég(nagyjából egy hónapja).
sok erőt és egésséget kívánok neked a további erkölcsnevelésben:)))
@taga20:
Hahaha!!:)))
Akkor ismered James és Poppy dalát, amit együtt énekeltek, ezt:
www.youtube.com/watch?v=WWq_6tZpJMI
Ugye...?:))
@taga20: félve jegyzem meg, ez sosem volt nevelés a ..... részéről.
@Sir Bates dö Hól: Na várj. Te hol olvastad ki ezt az alaptézist a prof írásából?

"félre az elvekkel, ideákkal, ha erős vagy/erőd van hozzá, megtehetsz bármit!"
KI

az agresszor ukranisták ellen Oroszország mellett kiálló falatnyi tangás, rúdtáncos keresztény és magyar jobbikos:

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1276/4138/original.jpg

BE
@taga20: Szia öreg. Azért ne rugaszkodj el annyira ezzel az "erkölcsnevelés" opcióval. :)
@xyxyxy71: jaj már te, mindenkinek van valami hobbija, valaki evez, valaki bélyeget gyüjt, valaki meg rúdtáncol, az különben is marha nehéz. próbálj meg skorpióból bemenni repülő kigyóba ukmukfukk..
@dr. jenőke (jenőke):
Sajnálni?
A leghatározottabban tiltakozom minden olyan megnyilvánulás ellen, amely a legcsekélyebb utalást is tartalmazhatja a fidesz bármely személyiségét illető szimpátiám iránt.
Rágalom!!

Nyilvános bocsánatkérést várok el, különben felveszem a kapcsolatot az ügyvédemmel. Az előbb írta, hogy szomjas...:))
@Penivaldes: húgi, nem értem, hogy mé rúgsz sír felé. ami emult az el múlt, lépj tovább!:))
Orbán Viktor kijelentette: Magyarország, csakúgy, mint a szövetség többi állama, növelni fogja katonai kiadásait.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_ha_barki_fenyeget_minket.5.203351.html

Na ez könnyen fog menni. Visszavásároljuk a tankokat.
@Penivaldes:
Kösz... de nekem most a következő sarok is messze van!:) Akkorát zakóztam este, hogy a szeinmológiai intézet még most is elemzi, mi a lófasz történt Kispesten. Sajna nem vicc, itt ülök és be van bugyolálva a bokám, plusz szedek mindenféle izéket.

Hétvége kilőve, pedig sétálni akartam a belvárosban.
@taga20: Sok minden elmúlt, komoly dillemában vagyok. (Sir nem érdekel)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: dehogy, veled max. az adriai strandokról vitatkozom:) ja és a borotvált vagy félig beretvált puncikról:))))
@Knósszosz:
Bocsi. Csak megjegyeztem, hogy egy fideszes elsőként szakította át a szalagot.

Egyébként hány maligános kapcsolatot veszel fel?
@dr. jenőke (jenőke):
Ebben nem vagyok tájékozott.
Mennyi van két sörben(egyelőre)...?
Fáj a bokám rohadtul, szóval nem tudom mit tegyek. Azt mondják, alkoholban jobban oldódik minden... a gyógyszer is. Én nem feszegetném ezt tovább, vettem be ezt is, azt is... hatás az meg minimális. Süket duma, inkább kihányom a pirulát és folytatom Stellával:)
????????????????????
Az online pénztárgépek bevezetése, és azok ellenőrzése kapcsán a NAV is modernizálta ellenőrzési módszereit. Ezt az adóellenőri jelenlétet általában forgalomszámlálásnak hívják. Az adóhivatal ellenőrei megjelennek a boltban, számolják a forgalmat, és közben nézik, hogy szabályosan használják-e az online pénztárgépet a bolt dolgozói.

A forgalomszámlálásnál keletkezett adatokat biztos használni fogja a NAV a becslési eljárás során, és utólagosan, eltitkolt bevételt fog becsülni.

www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/az-adohatosag-is-halad-a-korral-konnyen-rafaraghatunk/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ennyivel nem úszod meg! a dzsungeltől gerjecc vagy a decens leszálló pályától vagy a csupaszpuncitól?:)))
@Knósszosz:
szia, tudod e mi? Berlioz és Sennheiser-en...olyan mintha itt lenne a fotel előtt...

mit nem ittál? valami hiátus megárthatott? sörhiány az nagy kórságot adhat

brühüyyy
@Penivaldes: na mesélj drágapeni!
mostanában nagyon vagány voltál. annak előtt mindig elhúztál nyocfelé, mostanában nagyon dögös votál.
mi történt?:)
@Knósszosz:
azonnal zorosan befáslizni és nylonzacskóban hatalmas jégpakolást rárakni és feltámasztani miközben sört iszol és hallgatot tudod Fantasztikus---

és nem mozdúlsz csak mikor 45 percenként a jeget cseréled 12 óra múlva lelalnyhad és már nem is fáj szeggyél be egy (csak 1) Oxicort fájdalomcsillapítót az 12 órára elég

és semmi hisztéria amikor sörköziben vagy akkor nem a hattyak tavát lebeged, hanem sehr langsam spazieren oder setzen sie satz brühüyyy
@rodeo36:
Egyelőre Mahler Thousand... azt is emészteni kell. Meg néha visszamenni stabil kapcsolatokhoz is, hogy aztán megint felfedezz valamit, ami új.

Most épp vissza vagyok menve, hogy újra kezdjem.
@dr. jenőke (jenőke): "Visszavásároljuk a tankokat."

Természetesen dupla áron.:D
a cöf először levelet írt a baloldalnak. meg békemenet.
aztán a cöf levelet írt magyarorrszágnak. meg hirdetések. meg békemenet.
aztán a cöf levlelet írt brüsszelnek! meg békemenettel fenygetődzött!
most a cöf levele írt obamának! meg fenyegetőzik!

a sort elnézve a következő a sorban az ENSZ lesz, utána Xenu, az Univerzum Ura jön. legvégül a pszichiátria.
@Knósszosz:

Ne nyomd a sódert! Tuggyuk, hogy csak szolidaritásból szaggattad azt a szallagot a bokádban.:D
@Knósszosz:

nálam hexenschabbas...és utána lesz "csak" 1000

hadd szóljon....

a jeget vastag törülközővel betekerni hogy befelé hűljön ...

holnapra már eljárhatod a Gopakot Musszorgszkij-tól

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nézz már utána, hogy ki az, akire hivatkozol... mit írt eddig...
(ez nem az ő írásának minősítése, ez egy alap, mindig és mindenkor)...
@Knósszosz:
Aki részegen matat a spájzban... hideg sörösdobozt kötöttél rá? :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mi van bakker? ki van felétek világítva a lajta? :)))
@taga20: nem "erkölcsnevelés" ez... számomra vannak olyan tételek, melyeket nem lehet szó nélkül hagyni... csak ennyi...
WORLD STAGE címen megy a Musik Tv-n egy műsor, de sajnos nem ismerem, ki az énekes?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: látom az Istennő megmaradt:)))
@dr. jenőke (jenőke):
Irónia...?
Vannak választott kedvenceim (többek között Te is), akiket nem tudok csak úgy elengedni, sőt... ha érted mire gondolok, ha nem, akkor meg én tévedtem, bocsi!:)

Amúgy; olvastad az aktuális Kispest.info-szart?
A címlapról és egyébként minden egyéb oldalról Dódity Gabriella mosolyog rád, meg rám is. A fidexes polgármesterjelölt asszony.

Nincs evvel semmi baj, csinos, megnyerő és ha a fele igaz annak, mit a lap állít róla, akkor legyen polgármester! Van azonban egy kis stichje a dolognak, mégpedig az, hogy a fidexes retorika kiütközik rajta is. Ezt nem tudhatom, hogy az újság (pártfüggetlen...) adja alá, vagy simán az ő maga meggyőződése, amit abban a stílusban tálal, amiben.

Nem tudom, mennyire lenne hasznos a kerület számára az esetleges polgármesteri tevékenysége, azt viszont igen, hogy volt itt egy fideszes polgármesterünk, akivel a fent nevezett hölgy együtt dolgozott.

Zupkó Gábornak hívták, ismerem a szüleit és állítom, tisztességes, jó szándékú emberek, ráadásul a kerület szépen fejlődött a fiuk polgármestersége alatt, szóval lehet feketeseggű leszek, de ha indulna, én őt támogatnám. Pedig ismeretes mit gondolok a fidexről...

Gabriellát csak a saját elmondása szerinti eredményei alapján ismerem, azok alapján meg választhatnám akár a macskámat is, Ő is kampányolhatna avval, hogy kevesebb az egér Kispesten, mert a Cincin lobby eredményes volt, pedig Ő nem is góré, csak szürke eminenciás az egértelenítési projektben. De nem lehet ezt így, én adok esélyt Gabriellának, a magam részéről leszarom, ha például fideszes polgármester alatt fejlődik a kerület. Ezt Zupkó már megcsinálta egyszer, de őt is seggberúgták (véleményem szerint), mert vagy nyalsz, vagy repülsz. Ő nem akart nyalni, szóval repült.

Nem tudom, mióta kíséred figyelemmel az eseményeket itten, de kíváncsi vagyok a véleményedre.
@Sir Bates dö Hól: na vegyük például, hogy e mész sümegre vagy visegrádra nyáron véletlenül, arra tekereg a bolond és lenyom egy sallert. erre te legyógyítod vagy le se szarod?
summa! nem mindegy kitől jön, nem kell mindenre ugorni! :)
végül is, ha a prolijaik zabálják, lenyomjuk még egyszer a torkukon, ez is pár száz milcsi, nem igaz? megint felmelegítik a teljesen irreális olimpia-rendezést - mondjuk, nem is azért, mintha valóban meg akarnák rendezni, de a fideszes haver cége csinál majd egy széthúzott, 14-es betűméretű new times roman-os word-doksit 170 oldalon, teli képpel 750 millióért.

igaz, Kerecsenkor mendég küldenek 200 ezer forintot és 6 wass-kötetet valamelyik csángó iskolának. ezt el kell ismerni

a prolik meg mennek menetelni.

nincs remény.
@taga20:
Ugyan, rose és halacska letudva. Képek a faceb-on... lazíccs! Te majom...
@Secnir:

Érdekes lenne egy Békemenet Mordor Kapui előtt. Vagy a Halálcsillagon.
@látjátok feleim szümtükkel:
Maga igen rosszidulatúúú...!:)
Tényleg nem volt szándékos, mellesleg a franc se tudja mi szakadt, ellenben fáj rendesen.

Majd lesz vele valami, addig is iszom egy sört.
Abból baj nem lehet, igaz?
Majd taga lenyúlja legfeljebb...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Lábak??? Mennyei tipegők! Ahogy körémfonja... :)
@Knósszosz:

Jóvanna! Szolidalityábú én is iszok egy sert. Sőt, kettőt.
@Knósszosz:
Hááát... ne akard sörért elküldeni, szomjan veszel!
@látjátok feleim szümtükkel:
Valakire legalább számíthatok.
Kösz, sosem felejtelek el...:DDD
@Knósszosz: nem fogom, me a múlt hétvégén is kiterített a citromos gösszer:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Na hagyjuk a picsába kumint, új Dior reklám megvan?"

Te is csak ilyen túlcsomagolt, girhes rémekkel tudsz előjönni?:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te ne dumálj, me még ott van a punciszőr a fogad között:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Óvatos vagyok, ebben nem ismerek tréfát!
Szomjasnak maradni?
A lusták száradjanak, én viszont fitt vagyok, Update szarokat persze nem veszek magamhoz, talán ez lehet a titok nyitja...
@dr. jenőke (jenőke):

"_Meglepetés:_"

:D

Milyen egyszerű, és mennyire zseniális! :D

Köszi!
@taga20:
Az hát, persze!!:)))
A citromos...
L Somon szájának a Kiràly fürdőben örülnének.A tehetsègtelen megyes.àllitolag a fái már veszèlyben vannaka HIr Tv intèzkedik.
egyébként, mindent fére téve. mi a fasznak kell egy öreg embernek egy díjat elfogadni egy szar embertől, egy szar államtól?
amikor nem függ pénzügyileg senkitől. lehet, hogy nem akarok öreg lenni?
@jaegtoer:
NYOOOOOOOMI!
Ne légy tiszteletlen az Istennőnkkel szemben, mert elásunk a gagyi üstöd alá és körbehuggyozunk!
Vizezett vodkás balbál....
@Knósszosz:

Nagyon régen figyelem (no, nem: élem) a kispesti polgár életét. Gimnazistaként az Ifjú Gárdába jártunk rexezni, és - ha hiszed, ha nem - mág láttam a pléh Krisztust a határútnál.

Zupkót nem rúgták ki.
Itt egy hír 2008-ból: Az Európai Bizottság a mai napon kinevezte Zupkó Gábort a Brüsszeli Infrastrukturális és Logisztikai Hivatal (OIB) igazgatójává. A hivatal a brüsszeli uniós intézmények személyzetének elhelyezésével, a szociális infrastruktúra és a logisztika irányításával, valamint az ezekkel kapcsolatos szakpolitikák végrehajtásával foglalkozik.

Zupkó 1990-től 1998-ig kispesti alpolgármesterként, majd polgármesterként tevékenykedett. Építőmérnök szakon végzett, pályafutását az építőiparban kezdte. Mérnöki alapdiplomával, MBA végzettséggel és a menedzsment területén szerzett PhD-vel rendelkezik.

És ne feledd, volt neki egy Isvánffy nevezetű jegyzője. Amíg ő nem ment 2011-ben nyugdíjba minden polgármester jó volt mellette.

Később: 2003 és 2005 között Magyarország finnországi nagykövete volt, előzőleg pedig 2000 és 2002 között a Külügyminisztérium helyettes államtitkárként gazdasági és igazgatási kérdésekért volt felelős.

Zupkó jó lett mellette, ezen vita sem lehet.

Ez pedig kétnapos hír + fotó róla: Gábor Zupkó, Director of the Office for Infrastructure and Logistics of the EC (OIB), participated in the inauguration of the exhibition of the Belgian artist Patrick Gerola, who covered a 2 meter 20 high Manneken-Pis with notes. It was an opportunity to call back the increase of the cost of living, since the passage to the single currency.

ec.europa.eu/avservices/photo/photoDetails.cfm?sitelang=en&ref=016424#4

Háttér-emberré vált, és úgy tűnik hasznos fideszes a fideszes hatalmi szerkezetben.
@taga20: hát ja. békanyálon valahogy kihúzta a Rákosi- és a Kádár-rendszert - sose volt pénze, mindig nők tartották el. az első műve, társszerzőként a 'Csacsifogat' volt még Rákosi alatt talán, de mindenképp az ötvenes években.'75-ben írta a regényét, és még a '90-es években is csak néhány irodalom-megszállott ismerte az addigi egyetlen megjelent írását a zseniális fordítása, a Tragédia születése ... mellett.

hát, ez van.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ha aszt mondod mennyek aludni, megyek. ha asz mondod hülye vagyok legyen. de ha nem bírod a piát, ako segítek:))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Érdekes lenne egy Békemenet Mordor Kapui előtt. Vagy a Halálcsillagon."

megnéznék egy bayer-balrog meccset. vagy amikor csizmadia fekete buggyos köpenyben egy kivont táblával szalad egy rohamosztagosnak...
@xyxyxy71: én nem akarok északkoreai lenni, de ez az ember évtizedekig egy szöget nem ütött bele egy falba! és ilyenekből van vagy ezer ma is. ki a fasz termeli a dzsidipit itt, az autógyárakon kívül?
@taga20:
Az asszony pajti ebben illetékes nálatok. Ő idomít téged... mondta már, hogy "Ágylábhoz!"? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
mondjuk megnézném, hogy amikor a békemenet bevonul észak-koreába, akkor kimdzsongun letérdel előttük, és fricznek elkezd hálálkodni: taníts, mester, taníts!
mai hír: Szijjártó keresztszalag-szakadást szenvedett
első reakcióm: nem baj.
@Secnir: elképzeltem! távozz tőlem sántán!:))))
@dr. jenőke (jenőke):
A Pléh Christ az ismerős, onnan is kiestem annak idején!:) Meg volt ott egy ÁFOR benzinkút is...

A lényeg; én nem istent akartam faragni Zupkóból. Az viszont tény, hogy amikor polgármester volt, sokat fejlődött a kerület. Nem maradt utána olyan utca, amelyiken nem lett volna szilárd burkolatú út. Ezzel szemben menj csak el Pestszenterzsébetre... tiszta röhej.
Tudom, hogy Brüsszelben él és dolgozik, jó kapcsolatban vagyok a szüleivel, ezért.

"Háttér-emberré vált, és úgy tűnik hasznos fideszes a fideszes hatalmi szerkezetben."
Ezt nem tudom cáfolni, lehet, hogy igaz. Azonban én nem a mostani, hanem a fene tudja hány évvel ezelőtti tapasztalataimról beszéltem, amit sokan osztanak a környezetemben.
Egy bizonyos faxkalapnál akit részegen raktak be a kocsijába és el is indult vele haza... (volt polgármájszter), hát, hozzá képest Zupkó egy tiszta, becsületes ember. Volt, és szerintem akkor meg pláne.

Na, nem védek én politikusokat, mert nincs értelme. Mindegyikről kiderül, hogy szar alak - tisztelet a kivételnek, meg a titkosításnak.

Egy sör és szunya... jó éjt magának is.
(és brassóit csak autentikus forrásból - a magadéból!:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): érted a kérdést? persze érted. remélem nem leszek ilyen gyagyás!
Nem maradt utána olyan utca, amelyiken nem lett volna szilárd burkolatú út.

Ezt vitatom.
Pont ahol laktam, nem csak az úttest, volt föld, és kavics, de járda sem volt. Ezért polgári engedetlenségre hivatkozva nem lapátoltam télen a havat, nyáron meg főleg nem.

Egyébként egyet értünk.

Szép sörökkel álmodj. Meginni reggel is ráérsz.
@jaegtoer: gyönyörű, amiko két férfitest egymásnak feszül:))
@űrszelvény: "de a baloldal osztódása és az egyre jobban eldurvuló tülekedés a fizető helyekért nem éppen a Cola-Popcorn hangulatra emlékeztet..."
És te miből veszed, hogy nekünk közünk van a baloldalhoz - főképp ehhez - azért mert röhögünk a pártod vergődésén?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "De hogy jön ide most a baloldal osztódása? "
Valamivel vigasztalnia kell magát, hogy összevesztek a keresztapák.
@taga20:

"_gyönyörű, amiko két férfitest egymásnak feszül:))_"

Erről győzd meg az asszonyod, aztán marketingelj vele itt, te PR kakas:D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akarod érteni, hogy nem szopom más hatalom faszát? akarod!
akarod érteni, hogy a borotvált punci az igazi, akarod!
akarod érteni, hogy szeretnél egy normális magyarországon élni, akarod!
ennyi! semmi punci, csak normális ország! utána szép való világ jön!!:)
@jaegtoer: ha nem lennél hülye, me rodeoval rodeozol, még szeretnélek is. persze csak mentálisan! semmi szappan:)))
@taga20:

Hol élsz te? Tombol a béke! Nem vetted észre?:D
@Sir Bates dö Hól: A nagy tévedés az, hogy sokan még mindig azt hiszik ha a nyugat védi az érdekeit akkor az a "haladás" és a "demokrácia" érdekében van, de ha mondjuk más nagyhatalom, (pld. oroszok) akkor az csak a nagyhatalmi logika mentén mások elnyomása miatt történik.

Persze az senkit sem zavar, hogy az USA csak a berlini fal leomlása óta ártatlan civilek millióit áldozta fel különböző demokráciaexportáló háborúi közben.:(
@jaegtoer: bocs melóztam a héten. a jövő héten remélem reggeltől estig itt lehetek:)
a faszt lehetek! kurvára nem értem, hogy napközben ki írogat ide!
na persze a hivatásosokat kivéve:) plö.bloggergizi, hantafiú, bagoly, mackósajt, etc.
@taga20: Nyári fesztiválon nem voltál? :)
@taga20:

Áááá, csak két napja. Tudod, 'Két nap az élet'...:)

"_a jövő héten remélem reggeltől estig itt lehetek:)
a faszt lehetek! kurvára nem értem, hogy napközben ki írogat ide_"

Ha nem feszt női melleket és csupasz puncikat esztergálnál feszt a tengelyekre úgy, hogy azért még működjenek, akkor neked is lenne rá időd:) De hát ezt a vezérhangyát tiszteletben kell tartani mert ez az al kottás jót tesz a mentális önkifejezésednek:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem! de meg szeretném nézni, azokat az embereket, akik itt voltak anno, csak a te barátaid bevagonírozták őket, csak rosszul melóztak!
jövőre kiviszem az egész családot, mert példaértékű a zsidó illeszkedés. ahogy lenyomtak 67-ben három arab államot, bizsergető. tanulni kéne tőlük!
@jaegtoer: mindig egy paraszt voltál, de a "jobbik" féléből:)))
@taga20: Miért jó eltanulni a hullahegyek gyártását, főleg ha javarészt ártatlanokról van szó?
@taga20: ez igaz gézára, meg a többi lököttre (benji, wmiki, lencsés, stb.), de ők csupán mástól kapnak kiütést, nem orbántól... amit ő tol, az viszont nem elfogadható számomra...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: eszt magyarázd meg!
(u.i.: bár megfogattam, hogy veled nem beszélek ilyenről)
@taga20:

"_ mindig egy paraszt voltál, de a "jobbik" féléből:))) _"

:)
Kinek mit dob a gép. Azért ezzel a jobbikkal vigyáznék. A paraszt se nem jobb, se nem rosszabb. A paraszt az paraszt:)
@Sir Bates dö Hól: őt is elviszi a szájrák, előbb, utóbb. vagy egy rpg a seggében:)
@taga20: nem mindenki esztergályos!:)
te olyan vagy mint Molnár Ferenc(az író), aki folyamatosan éjjel írt és nappal jórészt aludt.Egyszer beidézték tanunak a bíróságra délelőtt 10-re.
Mikor kilépett az utcára és szembesült az emberek sokaságával, csak ennyit bírt mondani:
-Ők mind tanuk?
:)))
@jaegtoer: lehet, hogy nyalásnak tűnik, de te egy igazi városi paraszt vagy!:)
egyszerű agy, de az beretva:)))
@taga20: @jaegtoer:

... és bal sem, legfeljebb balfasz:)

Na, menjél cerkát hegyezni asszonyhoz, mert kicsuk:)
@taga20:

Ha ehhez hozzávesszük a beretvált puncit akkor valami alapja van:)
@jaegtoer: má csukott, me nem mentem, me aszt hittem lázba hozol:)) nem hoztál.
@punkfrog: az ilyeneket azé eküdeném északkoreába tanulmány útra.
egybö felvilágosodna a heréje:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez, hogy a búbánatos lópélóba került most ide?... mi vagy te itt, népnevelő?... már megint csak sunnyogsz és terelsz... már jeleztem: ebben a kultúrkörben a liberális jogállam/demokrácia minimuma az alap...
@taga20: szerintem két malomban őrlünk,dizsike!:)))
@taga20:

"egyszerű agy" ez így van. egyszerű, mint a hetes jég.

hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9g

" A hetes jég csak ritkán fordul elő és csak is nehezen megközelíthető helyeken jön létre. Előfordulása a Naprendszerünkben a Jupiter Európa nevű holdjának óceánjában valószínűsíthető."

Annyira egyszerű tehát, hogy importáltak. Persze nem a legjobb árut küldték, de az meg nem az én hibám, hogy hibás vagyok. Tehát más a hibás. Éppen ezért jól illeszkedek a környezetembe, mert itt mindig más a hibás, tehát végül is mindenki hibás. Egyszerű, nem? :)
@taga20:

"_má csukott, me nem mentem, me aszt hittem lázba hozol:))"

Hát ölég nagy hülye voltál, hogy nem tetted be a lábad az ajtónyílásba és elszalasztottad, még szerencséd, hogy megvár. Ha mégse, a kutyu oldala se lehet olyan rossz, amíg ilyen enyhe az idő.:D
@jaegtoer: nagy fasz vagy, de látom a szíved is nagy. de az asszony ingatag:)))
@jaegtoer: ja és kutyú nem kérdez, csak szereti a gazdit. bírom.
www.youtube.com/watch?v=U4gx_XiCNT4
@Sir Bates dö Hól: Szerintem létezik jogállam/demokrácia/jólét liberalizmus nélkül is. Nyugi nem Viktoréra gondolok. :)
@jaegtoer: nem vagy reménytelen, kurva jó!
csak neked:)) (csak meg ne lepögy)
www.youtube.com/watch?v=Jxc2K6JOgdk
@taga20: áááááááááááá!olyan előadót, akinek a nevében MC,DJ,OJ,MX,MR,DR,MRS,MS...stb van, nem hallgatok.
ajánlom ezt:
www.youtube.com/watch?v=VZsCvABTX90
@taga20: Tényleg a demokrácia nagy védelmezői miért nem Észak-Korát támadták meg mondjuk Irak helyet? Ők aztán tényleg büdöskomcsi diktatúrában élnek és még atomfegyverük is van, Irakkal ellentétben. Ki érti ezt? :)
@taga20: Most majdnem megmagyaráztam egy képpel, de inkább nem baszom fel az agyad. :)
@taga20: Ez jó volt. Erre az énekesre emlékszel még? :)

youtu.be/MCXisQzrxAw
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg, rossz helyen próbálkozol.
talán kérdezd vegyialit, bár lehet hogy kivégezték, me saját állampolgárait irtotta vegyigázzal. na nála jópofizz!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @jaegtoer:

Persze ha ezzel a beleugatással jutsz a csúcsra, az más. Nem sajnálom tőled, csak nyeld is le.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te nem érted azt látom!
É-Korea veszélyes-e a világra?
Orosz barátaid, hogy viszonyulnak hozzájuk?
@jaegtoer: OK bocs. Hallgasd meg amit küldtem. Szerintem kurva jó. :)
@punkfrog: eszednél vagy, még a szomszéd vakondokja is átfordult a másik oldalára:)
hamá iparizene, ako minyöségi legyen!
www.youtube.com/watch?v=OOzzuwCZWFE
@jaegtoer: a guminőd sikáljon repetre:)) kiszeltünci legyen az erekciód közepébe!
@gazoló: ha még emléxel a múltkori ki tud magasabbat sikoltani című össznépi játékra a lányok részéről igenám de a fiúk is kell hogy küzgyenek a gázsiért, íme:

www.youtube.com/watch?v=xxArlMIG1ZA

www.youtube.com/watch?v=oBZuaTp1oBI

www.youtube.com/watch?v=drb7Q7p1Lk0

www.youtube.com/watch?v=1SP4_4D3aTQ

próbáld utána csinálni

brühüyyy
@taga20: b+!!!!!!!!!!
ipari zeneként idetolod a szinti-pop csúcstartóit????WTF?????
ez ipari:
www.youtube.com/watch?v=SUK9reLU560
@taga20:

" a guminőd sikáljon repetre:)) kiszeltünci legyen az erekciód közepébe! "

Erre azt mondja a népi bölcselet, hogy mindenki bassza meg a maga találmányát:)

Aludjál, mert mindjárt elintézem, hogy holnap hétfőre ébredj.
@jaegtoer: köszönjük szééééééééééépen, viszont kííííííííííííívánjuk!
@gazoló:
az előzőben f3-at énekel de ebben "csak" c3 de 10x
azaz egy teljes quart-tal mélyebben!!!

de tudni kell, és ez egy verseny entre a tenorok között

www.youtube.com/watch?v=1SP4_4D3aTQ

brühüyyy
a Pavarotti is tudta bár a másikat sohasem énekelte a magas "f"-fel
@punkfrog: bazdmeg! te eszt dugás előtt vagy után hallgatod? me ez szörnyű:)
@jaegtoer: az milyen szeksz lehet? kamcsatka lehet és nem nonolulu:)
na mosmá én is megyek, me a végén hétfő lesz.
minden baromnak, jóéjt!
@taga20: ezek szerint koncerten biztos nem futunk össze véletlenül:)))
vagy talán itt ha léteznének még:
www.youtube.com/watch?v=w32V3vVPl6k
@jaegtoer: felett, mellett, közben...helyette!:))))
@punkfrog: csak meg találjuk a kapcsot:)
www.youtube.com/watch?v=bpfKIPGI_Z8&list=RDbpfKIPGI_Z8
de most má lekapcsolom magam:)
u.i.: jó ilyen arcokat olvasni, mint te. (semmi buzulás részemről, csak megállapítás) jóéjt!
www.youtube.com/watch?v=Gm809_rRJCo
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez egy kalap szar! na megyek aludni.
azé húsz évvel ezelőtt meghúztam vona nenát! naná:))
na mennyé te is, és álmodj putyinnal! jóéjt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de az számomra nem szabad... ezért vagy te alattvaló, moon jobbágy, ooban muzsik a neved... azt ennyi...
@taga20: Szerintem még most is.;) Jó éjt.
@Sir Bates dö Hól: Ha szellemi értelemben ettől elégülsz ki lelked rajta. ;) A valóság persze most is egészen más.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: miért utálod a szabadságot?
félsz tőle?
na,persze felelősséggel jár.
nem döntenek helyetted az életedről.
nincsenek dogmák és parancsolatok.
viszont nem is lehet elintézni semmit, néhány "miatyánkkal"
@taga20:
99 luftbalonnal... mi?
Nenaná!
Ne:
www.youtube.com/watch?v=34jQ40isnC0

és akkor még ez is, sokkal utánna:
www.youtube.com/watch?v=WWq_6tZpJMI
Jó éjt/reggelt!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért van az hogy tok hülyék kiragadnak valamit AMI ÉPPEN TETSZIK, a sokkal durvább szövegét MEG SUNYIN KIHAGYJAK?

Ezt az amcsi professzort ajnározd? Azzal villogsz aki ATOMFEGYVERKEZEST JAVASOLT UKRAJNÁNAK a leszereles helyett?

Ennek fényében van pofád az amcsi vezetést vádolni akik nem hogy nem támogatták ezt hanem épp ellenkezoleg NÁLUNK kötöttek szerződést az oroszokkal, hogy Ukrajna lemond rola es akkor területi épsége garantált a ruszkik altal?!

hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_Memorandum

Ennyire szektatag vagy hogy így nyalod Orbán utan Putyin segget?

_________
mearsheimer.uchicago.edu/pdfs/A0020.pdf

In this essay and in the 1993 Foreign Affairs article "The case for a Ukrainian nuclear deterrent", he argued that to reduce the dangers of war, the United States should encourage Germany and Ukraine to develop a nuclear arsenal.

____________
@AKIsTUDATLAN: Nehogy mar a "rabokat éhbérért se dolgoztató" elhízott földesurat sajnálja itt valaki! A kapát 10 percig nem bírná használni a saját földjén mert agyvérzést kapna a zsirfejeben!

________
nepszava.hu/cikk/563786-rabok-dolgoznak-l-simon-foldjen

img5.hvg.hu/image.aspx?id=66d9dc1c-9849-4f6b-9167-6ae2350287b0&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

___________
@látjátok feleim szümtükkel: Elfogy a money akkor ugye a benfentes ugykodes se mukodik tobbet

________
L. Simon László bennfentes tenderekkel trükközhetett

www.hir24.hu/belfold/2014/07/02/l.-simon-laszlo-bennfentes-tenderekkel-trukkozhetett/

2014. július 02. 07:37

Az Orbán Viktor által csak a kultúrpolitika fenegyerekének nevezett fideszes politikus munkatársaihoz köthető cégeket hívott meg egy 9,4 milliós kommunikációs tenderre – írja a Népszabadság.

Tavaly augusztusban a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki a Velencei kerékpárút és kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztése című projekttel kapcsolatos kötelező tájékoztatás és az üzleti marketingfeladatok ellátásának tárgyában. Akkor a Fejér és a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés által létrehozott fejlesztési tanács vezetője volt L. Simon László, a térség parlamenti képviselője, aki jelenleg a Miniszterelnökség államtitkára – olvasható az NOL.hu-n.

A Picasso Média ügyvezetője és résztulajdonosa Bajnai Zsolt, aki kommunikációs vezetőként tagja L. Simon kormányzati stábjainak. A megbízást elnyerő Shortcut Communications Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa (a saját maga által képviselt Ifjúsági Médiakultúráért Alapítványa mellett) Kisfalvi Gábor, L. Simon kabinetfőnöke, Hornyák Tibor egykori üzlettársa. Üzleti kapcsolatuk máig is él: egy felszámolás alatt álló cégnek közösen tulajdonosa Hornyák és a Kisfalvi által képviselt alapítvány.

A harmadik meghívott, a Kortárs Média Kft. pedig – a Népszava tavalyi írása szerint – közösen adta ki a Kultura.hu nevű internetes lapot az állami tulajdonban lévő Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amelynek vezetője Hornyák Tibor, leszámítva L. Simon kulturális államtitkárságának időszakát, amikor kabinetfőnökként dolgozott mellette.
_____________
@punkfrog: :)))

jaj, ez nagyon találó a mocskos szájú kis kedvencünkre @taga20:-ra :DDDDDDDDDD
remélem. azért a formáját és más egyedi, jellemző vonását nem akarja lekoppintani.
@a Ténytár

milyen ötletes! még a munkaruháról is az állam gondoskodik a magánszférában.
.
Arany János versével érkezett Walesbe a leendő uniós biztos. De mit vinne ajándékba a töröknek? És a románnak? Hogyan lehetne még ennél is kínosabb?
Könnyű belátni, hogy A walesi bárdok kiválasztása nem vall kiemelkedő diplomáciai érzékre, ami egy külügyminiszternél, leendő európai uniósnál biztos azért fokozottan hátrányos helyzetnek minősül. Itt tulajdonképpen az történt, hogy a magyar külügyminiszter a walesieket elnyomó angol zsarnokság balladáját adta ajándékba az angol királynőt Walesben képviselő politikusnak. Akinek a walesi kormány első minisztereként egyik fő feladata az angol kormánnyal való kommunikáció. Mindezt pont akkor, amikor például a walesieket külön szondázzák, mit gondolnak Skócia kiválásáról az Egyesült Királyságból, hiszen a skótoknál hamarosan népszavazás lesz, és így a kérdés Wales esetében is felmerülhet – ha máshol nem, a fejekben.

magyarnarancs.hu/narancsblog/navracsics-es-a-velsz-ebek-minket-jarat-le-a-kulugyminiszter-91627
@dr. jenőke (jenőke):

na ezt azért már büntetném! ilyen nincs. ennyire agyatlanak csak diplomával lehet lenni?

elszomorodtam. megyek is a virágaimhoz vissza:

offforever.blog.hu/2014/09/06/viragzik_a_bonsai
@dr. jenőke (jenőke): bruhaha!

ez ismet szepen lefesti a kontraszelektalt, debil "elitet"
@vitéž munkášőr: @guma: @dr. jenőke (jenőke@Knósszosz: @jaegtoer:

blogtalálko'zoo???

pozsonyipiknik.hu/
'énottleszek:))
@gazoló: szivesen mennek, de rezsicsokkentek 250km-re Toled - minnya' hordom fel az erdobol a tuzifat…
@gazoló: almaval is lehet futeni? ha ezt Melok Pista megelhette volna...
@vitéž munkášőr:

'eccerúgyisösszefutunk:))
Énmegszilvával,tudodhétszilvafás:))
'who is 'melokpista?
@a Ténytár: Az amcsik 89 utáni hullagyártási listáját mikor fogod elkészíteni a nagy ténytárba? :)
poszthoz!!

'ilyenekgyyökérsimonokhogykapnákbevezérükét:))

"Egyforma házak és lapostetők
És nem tűrjük el a sok különcködőt
Ki túl sokat ugrál, majd gondom lesz rá,
Hogy guggoljon szépen a mérce alá...'ugyerémhírtévéakiazértmegérdemli:))
mert
Enyém a pálya!" ...Padlás
@gazoló: fosato szilvam nekem izs van - most vagtam be egy feles tusket belule (50% v/v)

Melok Pista: ertsd Steve Jobs
@gazoló:

"gipszlenyomatot"

ja, es budos izs a csavo
@vitéž munkášőr:

'leesetwazz:))
'lasúafelfogásombeszterceiszilva+fügeborkombótólígyhajnalban:))
@vitéž munkášőr: ma még nem, de Biafra jöhet bármikor...bármelyik alakulatával:)))
@punkfrog: csekkold a szoveget! anno meg Grandpierre meselt neki a sztorirol - abbol lett a "nota"
@punkfrog: ez az alakulat raadasul a Ministry
@gazoló: na menek teszvesz, mert visszahuztok a dologtalansagba ;-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: már megint csak terelsz, maszatolsz... nem egyszerűbb azt írni: bocs, semmit sem tudtam az emberről, csak ezt a mostani írását, ezt küldték a központból, azzal, hogy erre kell most hivatkozni...
@vitéž munkášőr: ha már szóba hoztad.
2014. szeptember 12-én a Dürer Kertben lép fel a VHK. Az egész este a VHK-ról szól majd, azonban kihasználjuk, hogy a Dürer Kertnek van egy szabadtéri színpada, nagyterme és kisterme, így úgy döntöttünk, hogy meghívunk néhány baráti zenekart, illetve olyan bandákat, amelyeknél a zenére hatással volt a VHK, vagy feldolgoztak[...]
vhk.saman.org.hu/
@parti_giano:

Nem arra van értve és mondva. Mindazonáltal mégiscsak igaz.
@punkfrog: "miért utálod a szabadságot?
félsz tőle?
na,persze felelősséggel jár.
nem döntenek helyetted az életedről.
nincsenek dogmák és parancsolatok.
viszont nem is lehet elintézni semmit, néhány "miatyánkkal" "

*****

Zseniális.
"Liberty means responsibility. That is why most men dread it."
George Bernard Shaw
@shinichi:

Persze ezek a libsi-bolsik olyan hülyék, hogy erre vágynak, amikor a rabságot/szolgaságot is lehetne élvezniuk.:D
@gazoló:

Ne haragudj, lehet , hogy te nagyon jópofának tartod ezt a folyamatírást, de baromi idegesítő a "kibogozás".
Miért csinálod?
@időtolvaj: en kibogoztam. van ennek tenyleg idegesito formaja is, peldaul itt:

m.mandiner.hu/felhasznalo/zakar_zoltan
@Sir Bates dö Hól: Ugye megbocsátod nekem, hogy sosem leszek olyan művelt és tájékozott min te és szimplán csak beérem azzal, hogy John J. Mearsheimert egy 2011-es felmérésben kollégái a negyedik legbefolyásosabb tudósnak választották a nemzetközi kapcsolatok szakértői között:)
Szerintem abban is megállapodhatunk, hogy jelen írása akkor is helytálló, ha ő az offenzív realizmus iskolájának alapítója.
hír, esemény kavalkád

Vannak viták, de kicsit túldimenzionálják ezt a Simicska-dolgot

vs.hu/kocsis-haborurol-nem-tudok-0904

Így szállhat be az MNB a devizahitelek forintosításába

www.portfolio.hu/gazdasag/igy_szallhat_be_az_mnb_a_devizahitelek_forintositasaba.1.203365.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Felmutattam az új bérletet, rendőrt hívtak az ellenőrök

vs.hu/megmutattam-az-uj-berletet-rendort-hivtak-az-ellenorok-0906

Mészáros Lőrinc dolgozó embernek érzi magát, nem oligarchának

vs.hu/meszaros-lorinc-dolgozo-embernek-erzi-magat-nem-oligarchanak-0906
@parti_giano:
Nem piszkáljuk Boli bácsit, mert harap! :)
Felénk nincs ilyen randa dög. Ahol állítólag megjelenik, ott eleve becseszett, mert elég szar az a vízminőség, amit ez kedvel.
Amúgy köszönöm, tegnap is eveztem, jól vagyok.
@guma: az emberei is dolgoznak mészárosnak:

Mészáros Lőrinc semmit nem bíz a véletlenre, ellehetetlenítették az ellenzéki fórumot Felcsúton

444.hu/2014/09/06/meszaros-lorinc-semmit-nem-biz-a-veletlenre-ellehetetlenitettek-az-ellenzeki-forumot-felcsuton/
@guma: "Mészáros Lőrinc dolgozó embernek érzi magát, nem oligarchának"

a cégeiben dolgozó emberek pedig örülnek, hogy egy rendes, kétkezi, közülük való munkás, 800.000.000.-Ft-ot kapott részesedésként.
gondolták is magukban, hogy jövőre jobban odafigyelnek a munkájukra, mert ezek szerint a jó munkásembereknek sem lehetetlen a több száz milliós jövedelem.
addig meg megpróbálják beosztani a Mészáros "dolgozó ember" Lörinc-től kapott minimálbért.

nem értem azt se, aki az interjút készítette.méééééééé nem veri a fejét bele ebbe a szarba, ennek a strómannak?
nem közlök le nyilvánvaló hazudozásokat!
sőt!ha sikerült elérnem, hogy nyilatkozik nekem ez a...
akkor felkészülten megyek oda és szembesítem az összes....ááááááááááááááá!!!!!!!
@parti_giano:

Egy kérdésem van: mi a fenének nevezik faluházának, ha abban a helybeliek, ergo falusiak nem tarthatják meg a politikai gyűléseiket? Vagy a falubelieknek csak az utcán szabad politizálni, az adóforintjukból épült házban nem?
Kíváncsian várom a híreket, hogy vajon mit lehet csinálni a felcsúti faluházban? Imádkozni az istenkirály képe előtt szabad? Az nem minősül politikai rendezvénynek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pedig lehetnél művelt és tájékozott, ha kihúznád a fejed mások valagából... igaz, az felelősséget jelent...

a negyedik legbefolyásosabbnak lenni nem azt jelenti, hogy azonosulni kell azzal, amit vall... obama talán a legbefolyásosabb politikus a világon, de az első négyben biztos benne van... az alattvalói léted meghatározó feltétlen tekintély-tisztelet szerint őt is áhítattal kell hallgatnod...

(szolgálati közlemény: a szmájlikat édesanyádnak és családodnak, szeretteidnek tartogasd, rám ne pazarold, szükségem sincs azokra)
@látjátok feleim szümtükkel:
.
- zártkörű teremfoci-bajnokság,
- halotti beszédfelolvasó verseny az érintetteknek,
- közvélemény-kutatás az arra alkalmas meghívottak között...
@Sir Bates dö Hól:
:))
Mazopista vagy cseszed azért... :D
Na, kiskancsónak ajánld majd ezt:

"2008 augusztusban fegyveres konfliktus alakult ki Oroszország és Grúzia között. Az előzmények sokkal bonyolultabbak voltak, mint a mostani orosz-ukrán konfliktusban, mégis csak a legvégét idézzük fel. Nagyon leegyszerűsítve: Grúzia megpróbálta megleckéztetni a szakadár déloszétokat, az oroszok azonnal kihasználták a lehetőséget, és nemcsak a papíron Grúziához tartozó Dél-Oszétiában vették fel a harcot a grúz hadsereggel, hanem a szintén szakadár Abháziában is. Majd betörtek vitathatatlanul Grúziához tartozó területekre is. Az oroszok több várost és a fővárost is bombázták. Grúzia nemzetközi segítséget kért, az orosz agressziót elítélte a nemzetközi közösség. A két szakadár terület levált Grúziától, Oroszország pedig elismerte őket.
Magyarországon ekkor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Orbán Viktor a Fideszt vezette, Oroszországot Vlagyimir Putyin, bár ideiglenesen csak kormányfőként. Grúziát pedig Miheil Szaakasvili, ennek később lesz jelentősége.

“Olyasmi történt, amely a hidegháború vége óta nem fordult elő. A nyers erőpolitika birodalmi szemléletű és erejű érvényesítése, amelyet Oroszország most vállalt, az elmúlt 20 évben ismeretlen volt”
- nyilatkozta Orbán Viktor az Infórádiónak 2008. augusztus 14-én. Sok erős mondat van az interjúban (itt meghallgatható). Azt is mondta, hogy Magyarországnak van tapasztalata a vele szemben indított katonai akciókat illetően, ezért is tartja fontosnak, hogy a politika, az erkölcs és a jövő szempontjából Magyarország egyértelműen foglaljon állást.

És az utolsó gondolat:
Itt (…) a jövőről van szó. Arról, hogy az a világ köszönt-e ránk, amiben az erőpolitika sikereket érhet el a világban, vagy pedig a nemzetközi közösség elég erős, bölcs és megfontolt lesz ahhoz, hogy világossá tegye: hiába érzi valaki újra megerősödve magát, mint például Oroszország, nem jelenti azt, hogy fönnálló konfliktusait olyan módon rendezheti el, amely elfogadhatatlan a 21. század emberi életet és méltóságot tiszteletben tartó világában.
Orbán nagyon gyorsan és nagyon egyértelműen ítélte el az orosz agressziót. Azt mondta, az Amerikával együttműködő Európának igenis van felelőssége, és vannak eszközei, amelyeket ilyen történelmi pillanatban, józanul és okosan, használni kell. A Fidesz vezetője úgy vélte, hogy Magyarországnak nem egy külső szemlélő szerepét érdemes elfoglalnia, hanem egy közép-európai ország szerepét."

444.hu/2014/09/04/ruszkik-haza/

Ha ostobenkót látod, majd segíts neki.
Viszont tartsd szem előtt, hogy csak tájékoztatni és segíteni akarod eligazodását a világban, nehogy félreértse! :)
"Kiszivárgott: a futottak még kategóriába került Navracsics"

"A legfrissebb kiszivárogtatott uniós dokumentum szerint a kelet-közép-európai régió többi országának többsége fajsúlyosabb uniós biztosi posztra számíthat, mint Navracsics Tibor külügyminiszter, akire a Financial Times szerint rávetül főnöke, Orbán Viktor árnyéka."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/futottak_meg_kategoriaba_kerult_navracsics.586206.html

Nos, megtanulják a kicsi csicskák, hogy a csicska lét mivel jár... ha a főnök is orálmuzsik, akkor bizony...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): a végén még a piáról is leszokhatok:(
remélem azé nemzeti pinabot azé nem lesz!
bár ezektől kitelik, hogy az orgazmust is megadóztatják:)))
kurvaanyját az összes fideszesnek és csicskáinak!
@taga20:
Ugyan... ezek impotens fasz képmutatók max. a feszes fiúseggre izgulnak még a vasárnapi szentmisén.
@taga20:
Amúgy is, vissza - az elmebeteg jobbikos kurafiak szerint - abba a remek orosz érdekszférába! Pláne, ha putyinka fizet is még érte...

“A magyar történelem tanulsága, hogy a nyugat még egyszer sem védte meg Magyarországot semmilyen konfliktus során, így érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartjuk a kormány álságos érvelését abban a helyzetben, amikor nem hazánk védelmének erősítése, hanem kitettségének növelése zajlik.”

A Jobbik meggyőződése, hogy a NATO nyíltan oroszellenes politikája egy olyan fordulópontra érkezett, mely immár közvetlen veszélyt jelent Magyarország és a közép-európai térség számára
- üzeni a többek között az orosz ügynöknek vélt Kovács Bélát is a soraiban tudó magyar nemzeti (:D) párt.

Ebben a helyzetben a Jobbik felszólítja a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a hazánkat veszélybe sodró döntések támogatásával és vegye revízió alá Magyarország tagságát a NATO-ban."

444.hu/2014/09/06/a-jobbik-szerint-magyarorszag-biztonsagat-veszelyezteti-a-nato-tagsag/
.
Dsida Jenő

Remény

Álmodnak egy szebb, jobb hazáról,
Ez álom minden emberé:
Lihegve tör a földi tábor
Egy felragyogó cél felé!
A föld tavaszra, télre válik -
Az ember remél mindhalálig.

Remény az út, a cél, a pálya.
A gyermek hűen él vele,
Remény az ifjú délibábja,
Remény az aggnak élete:
Ha fáradt teste sírba űzi,
Reménységét a sírra tűzi.

S ez nem valami lázas eszme
Bomlott agyvelők éjjelén;
A lélek harsog messze, messze:
Nagyobbért, szebbért élek én! -
S amit a lélek hangja hirdet,
Az nem csalhat meg soha minket!
.
"Nem fogja kitalálni, mit vitt ajándékba Navracsics Tibor Wales-be

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter Arany János Walesi bárdok című versének angol nyelvű fordítását adta ajándékba Wales kormányzati vezetőjének. Csütörtökön NATO-csúcstalálkozót tartanak a walesi Newportban."
hvg.hu/vilag/20140904_Nem_fogja_kitalalni_mit_vitt_ajandekba_Na

Hűűűűű... bazzz... egy segg? Oszt akkor finom voltam, hisz az ostoba parasztja egyszerűen ... minősíthetetlen kretén! :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mocskos, gerinctelen, szar alakok! aki velük szimpatizál, az is egy kibaszott tróger.
nincs durvább szavam, arra amit érzek, mikor ezeket a szarokat olvasom.
eszt az embert meg becsülöm!!!!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2014%2F09%2F06%2Fkomolyan_te_1000_napja_ehezel%2F
@dr. jenőke (jenőke):
"Mai névnap(ok): Viktor, Lőrinc, Alpár"

Esetleg Alpári Viktor...?
A lengyelek tökösek legalább és értik, hogy hamar rájuk is sor kerülhet, evégre a maci már megtette, nem egyszer...

"Lengyelországban összehívták a nemzetbiztonsági tanácsot

Bronislaw Komorowski lengyel elnök jövő hét keddre összehívja Lengyelország legfontosabb politikai vezetőiből álló tanácsadó testületét, a Nemzetbiztonsági Tanácsot (RBN) - hangzott el a newporti NATO-csúcstalálkozó utáni sajtóértekezleten. A lengyel elnök a tanácskozáson a jelentősebb lengyel politikai erők támogatását fogja kérni a nemzetvédelem megerősítésére irányuló tervéhez. A terv a fegyveres erők és a nemzetvédelmi rendszer további korszerűsítését célozza.

Komorowski Newportban azt a szándékát is megerősítette, hogy Lengyelország a GDP két százalékát fordítja majd védelmi kiadásokra. Donald Tusk miniszterelnök a múlt heti parlamenti beszédében kijelentette, ez a cél már az ország 2016-os költségvetésében elérhető.

A lengyel elnök a sajtóértekezleten nagyra értékelte, hogy a NATO úgy döntött, gyorsreagálású haderőt szervez, amely erősíti a katonai szövetség jelenlétét Kelet-Európában. A csúcstalálkozó befejezése után a Dziennik Gazeta Prawna napilap azt közölte a lengyel rádióra és a diplomáciai forrásokra hivatkozva, hogy a NATO-tagállamok vezetői még nem hoztak konkrét döntést arról, milyen országokban helyezkednek majd el a gyorsreagálású erők. David Cameron brit miniszterelnök mindenesetre azt mondta newporti sajtóértekezletén, hogy az új NATO-erő központja Lengyelországban lesz."
hvg.hu/itthon/20140904_Ukran_valsag_A_NATO_is_akcioba_lepett__p
@taga20:
Ja, e-kotont lehet majd csak kapni, az meg jelenti a NAV-nak, hogy taga L-durrban nyomta a tegnap estét... Az adóalapot nem tudom mi fogja képezni ( nem akarok ötleteket adni ), elég kreatív a rablóbanda anélkül is. Azért járhatna adókedvezmény, ha esetleg handmade okán... az ugye hungarikum amúgy is, kalocsai, ilyesmi...
@taga20:
Akad itt is pedig... ráadásul TI zsúroztok vele, nem én! :O
@Knósszosz:
Handmade BEER! Cseszed...
Az uccsó FAXE Premium nyakára hágtam. Hukkk...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az a vers pont nem welszről szólt. ez a gyagyás még a guminőnél is az orgazmust keresné:)))
@taga20:
"imádom,-tam eszt a sorozatot:)))"

Örökbecsű...
Akárhol, akármikor látom, megnézem, mindig megnevettet, de el is gondolkoztat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
'gésség!:)
20:59-igy tart nyitva a kereskedés, ahol még be lehet szerezni ilyesmiket, szóval indulok. Úgy terveztem, hogy ma semmit sem. Ez a vízzel kapcsolatban sikerült is, viszont gyermekem az apósa saját főzetű barackját hozta kóstolóba, azt meg sör nélkül... ugyan.

Muszáj útra kelnem...
@avanivi:
A KDNP-s fostalicska képmutató csürhe betolakszik mindenhova.
Azért majd amikor a házam falai közé kívánnak bejönni, ne csodálkozzanak ha a halál fa..ára tanácsolom el őket!
Már a kapuban.
Ahogy az itteni választási részben is csalódtam, nem tudom láttad-e, nálunk... :(
@taga20:
Nagy Navarrónak minden tisztelet, és említsük meg Szív férjét is, ő is tevékenyen részt vett ebben a tiltakozásban!
@Knósszosz:
"Akkorát zakóztam este, hogy a szeinmológiai intézet még most is elemzi, mi a lófasz történt Kispesten"

Ezt hogy hoztad össze?
(Bocs, nem olvastam tegnap dél óta a kommenteket, biztosan kérdezte már valaki, de azonnal meg kellett kérdeznem, lehet, mire válaszolsz, már odajutok a kommentekben, de akkor is)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): haver, azé gondolom te is szoktál horror filmet nézni. borzong az ember, szétlöné a fejét a zombiknak, aztán becsuk az ember, és éli a normális életét:))
@taga20:
Ez a szerencsétlen Navracsicska komoly égés, egyszerűen katasztrófa. Ez, mint EU-s akármi? Pfööööö...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
A keresztényhipokrita seggfejeknek nálam esélyük sincs. Azt a gittegyletet, amelyiket tömjén elvtárs jeleníti meg nekem, mint választópolgár számára... most folytassam?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: minden benne van! pedig első látásra egy baromság:)
sikerült az új kérót felturbóznod érden?
@Knósszosz: ki ő? mindig fel-fel jön szív és a párja. szeretném tudni:) ha nem akarod ország-világ elé tárni, ako küld el az emilemre. legyélszíves:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mint eus pinabubus? el tudnád képzelni?
ja az tompika! na erről is lemaradt ez a csicska:)))
@taga20:
Tudatlan! Hova kerültem... iszol te rendesen?
Az alapműveccség része, cseszed!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Semmi különös, pofára estem, oszt kész.
Megúsztam, fiatal koromban zuhantam ennél nagyobbat is. Pedig tegnap nem is ittam semmit. Akkor még...
@taga20:
Nincs titok.
Szív az egyik meghatározó kommentelő hölgy volt itt, aztán érthető okokból kifolyólag fogta magát és bezárta az ajtót maga mögött. Sokunk bánatára, de én teljesen megértem az indokait.

Előtted is nyitva a lehetőség, keress vissza rá a blogarchívumban, meg fogod érteni ki is Ő, és miért ment el...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): bocs, de a kaffkában eszt nem tanították:)
egyébként, rendesen fogyasztok, persze a bolimestert csak kerülgetem,
me ő asztán tud:)))
@taga20:
"egyébként, mindent fére téve. mi a fasznak kell egy öreg embernek egy díjat elfogadni egy szar embertől, egy szar államtól?"

Egyetértünk, ez csalódás volt nekem is. Tényleg nem függ senkitől, megtehette volna, hogy "ha eddig leszartatok, most ne nyaljatok" alapon visszautasítja a kitüntetést.
Hitelesebb maradt volna.
Az csak az én egyéni szociális problémám, hogy nem szeretem a könyveit. Ez viszont semmit nem von le az értékéből. A díj elfogadása viszont (szerintem) igen.
@Knósszosz: aszt vágom, hogy "ki" szív. amikor kezdtem még itt volt. de engem a férje érdekel. persze csak szőrmentén:))
@taga20:
Ugyan, te majom, ne nyalj! :)
Tegnap a halacskához ment a rosé, ma a vacsihoz egy sör. Ne dicsérj, ne dicsérj, leselkedő narancsbolsi ribancok simán lealkoholistáznak ezért! :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nagyjából egy rugóra jár az erkölcsünk. de lehet(biztos), hogy én bambább öreg csákó leszek, mint ő:)
@taga20:
Nem elvárható, hogy egy angol, skót, vagy walesi
tudja, hogy Arany milyen okok miatt írta a verset, és miért pont így.

Habár, vihetne ilyen alapon Vörösmarty Mihálytól egy díszkötésű ZALÁN FUTÁSA kötetet a szlovákoknak - emlékeztetve a lóval mutyizás történetére.

Tapintatos és kulturált egyén, valamint tájékozott.

Lehet, hogy a sárga csikó ministráns, csak nincs rajta terítő?
@Knósszosz:

Épp most nézem a fácsén, 1000 napja tart, és Szív férje most is ott van:))
@taga20:
Keresd vissza, nincs felhatalmazásom rá, hogy bármit mondjak. Amúgy Ő sem titok, Navarróékkal együtt tiltakozott, ezt Szív is megosztotta itt.

Megyek söré...
@dr. jenőke (jenőke):
"
Szép sörökkel álmodj. Meginni reggel is ráérsz. "

Sört, reggel ?! Viccősz-bolondozol?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tényleg, a mútkor valaki leoltott, hogy mekkora sörbuzi vagy. tök igaza vot:)))
más! egy jó kis hal az adrián vagy a béna görögöknél, élvezném:))
@taga20:
Olvastad?

"Mint a barom

Navracsics Tibor magyar külügyminiszter a newporti NATO-csúcs alkalmából A walesi bárdok angol nyelvű példányát vitte ajándékba Carwyn Jones walesi főminiszternek. Biztos örült neki.

A balladához fűzött lábjegyzetben Arany János ennyit mond: „A történelem kétségbe vonja, de a mondában erősen tartja magát, hogy I. Eduárd angol király, Wales tartomány meghódítása (1277) után, ötszáz walesi bárdot végeztetett ki, hogy nemzetök dicső multját zöngve, a fiakat föl ne gerjeszthessék az angol járom lerázására.” Az, hogy a „történelem kétségbe vonja”, Arany finom megfogalmazásában azt jelenti, hogy ilyen esemény nem volt. Sőt arra sem vehetünk mérget, hogy az 1850-es években „a mondában erősen tartotta magát” ez a hiedelem. Akkoriban nem volt Google, úgyhogy a legnagyobb nemzeti költő ilyen állításait senki sem tudta ellenőrizni. Ma van, de hosszas kereséssel sem lehet nyomát találni az említett mondának Arany balladáján kívül.

Navracsics nyilván azzal akart örömet szerezni a walesi főminiszternek, hogy bizonyítékot adott rá: Magyarországon tudnak Wales létezéséről. Innentől csak remélhetjük, hogy Jones nem olvas bele a szövegbe, és nem tudósít róla másokat.

A balladában ugyanis a londoni központi hatalom mint vérengző zsarnokság jelenik meg, amely a helyi politikai elitet is megalázza, de az értelmiséget egyenesen kiirtja. (A költemény szerint a helyi urakban „harag” élt az angol király ellen, de félelmükben tűrték, hogy Eduárd „hitvány ebek”-nek gyalázza őket. A valóságban nem volt semmi harag, nemzetök dicső multját feledve készségesen együttműködtek I. Edwarddal, amennyiben megtarthatták birtokaikat. Wales lakossága pedig nem lehetett nagyobb pár százezer főnél, ez a korabeli gazdasági viszonyok között aligha tette lehetővé ötszáz dalnok megélhetését.)

Szóval ezt a helyi értéken, a magyar történelemről édeskeveset tudó britek számára véresen angolellenes, a valóságot eltorzító propagandaszöveget viszi ajándékul a magyar diplomácia az Egyesült Királyságba. Oda, ahol nem egészen két hét múlva népszavazást tartanak Skócia függetlenségéről, az 1707-es unió felbontásáról. A közvélemény-kutatások szerint biztosan vezet a „nem”, de akkor is.

Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. Ez ám a külügyminiszter! És Szijjártó már emelkedik az ajtó megől."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140905_Mint_a_barom
@taga20:
" a jövő héten remélem reggeltől estig itt lehetek:)"

Elég baj lenne az neked :)
@dr. jenőke (jenőke): veled az a bajom, hogy csak aszt tudom írni, hogy igazad van. szinte soha nem tudok veled kötekedni. ha boli lennék(hál istennek nem vagyok), ako aszt mondanám, hogy néha igyá má!:))) ako talán!
@taga20:
Nálunk se rossz, de az tény, ott azért ... :D
Gyertek el, amíg jó idő van, ráadásul nem is olyan egyszerű mostanság, fel kell iratkoznom előre péntekenként a halacskára!
Evezés, hosszúlépés közben, evezés, majd halacska roséfröccsel!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
.
Ajánlom figyelmedbe:

dr. jenőke (jenőke) 2014.09.06. 07:42:02

magyarnarancs.hu/narancsblog/navracsics-es-a-velsz-ebek-minket-jarat-le-a-kulugyminiszter-91627

.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: drága bruminéni, a végét nem rakta be!
" a jövő héten remélem reggeltől estig itt lehetek:)
a faszt lehetek! kurvára nem értem, hogy napközben ki írogat ide!"
így kerek:))
@taga20:
.
Most ittam egy jéghideg tejszínes, őszibarack és banán tartalmú joghurt-turmixot.

Kösz, hogy szóltál.
.
@taga20:
" de az asszony ingatag:))) "

Asszonya (és embere) válogatja... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mennék én, lehet hogy megyünk is, ha a kecó már nagyjából kész lesz.
pl. ma is vettem egy rózsaszín:)) makitát(akciós vot, 20ezer) :))) na erre varjál gombot!
@taga20:
Cuki rózsaszín? Óóóóóó... te kiszhamiszfijjúka... ;)
@dr. jenőke (jenőke): mondták má neked, hogy menthetetlen vagy? mennyé le valami értelmesé a boltba! így semmi értelme végig szenvedni eszt a szart:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ne legyél má ilyen prekoncepciós farok!
csokitó, ronda és finom:)
egy rózsaszínmakita csodákra képes:)))
@taga20:
Bazzz... én értem, hogy ezek a szerencsétlen coci (dk, meg hasonló agyament) majmok valakit indítanak, de ez komoly?

hvg.hu/itthon/20140906_Miert_egy_ilyen_embert_jelolnek_fopolgar

Viccnek durva... bennem lesz a hiba, de ezek a figurák csak orbán és csürhéjének a tükörképei, nem az ellenalternatívái... :(
@taga20:
Mondjuk nekem meg az egyik cserélhető fejes csavarhúzóm fakult ki "cukira" (echte vöröske volt), amiért is a múlt héten beszóltak a csajok az egyik fogászaton, hogy "hmmmm...milyen cuki kis csavarhúzóm van!". :))
Na, ott zavartam vissza melózni őket!
@dr. jenőke (jenőke):
Perverz egy csóka vagy, cseszed!
Ilyen veszélyes cuccokat inni...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): csak a fideszes polgármester jelöltnek néztem utána.Nem ismerem,csak hallottam róla.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): én meg hirtelen aszt olvastam, hogy a csavarhúzódat zavartad vissza a csajok...:)
de én nem vagyok ilyen disznó, mint te:)))
@Knósszosz:
"gyermekem az apósa saját főzetű barackját hozta kóstolóba, azt meg sör nélkül... ugyan."

Hát hogy nevelted te azt a gyermeket ?! Ejnye-bejnye...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): jó, ako kérek egy nevet tőled, te nagytudású farok! (rajtad kívül) :)
@taga20:
"sikerült az új kérót felturbóznod érden?"

Haladunk,bár még nem százas, konyha pl. még nincs. De a kertben ma látványosat alkottam.
Kinek mi a fontos :)
Csodálom a lányom türelmét, hogy egy hónapja dobozokból élnek, és még legalább egy hónapig így lesz. Engem már megütött volna a guta.
A kertjükbe viszont szerelmes vagyok.
Meg az egész fanevű környékbe.
@avanivi:
A csoportképet láttad?
Én lepődtem meg, hisz ismerem őket. Hogyan kerültek bele a Pártba? Hisz... ááá... hihetetlenül csalódtam és meglepődtem.

@taga20:
Czukorfalat! Nem ezért politikusok és fizetett pártkurvák ezek? Egyik hiteltelenebb, mint a másik... förtelem...
@taga20:
" ki ő? mindig fel-fel jön szív és a párja."

És mennyire hiányzik Szív...
@Knósszosz:
"Semmi különös, pofára estem, oszt kész."

No de az a lényeg, hogy mitől és hogyan estél pofára? Merthogy annak több válfaja van...
Ja, és megemlíteném (állandóan elfelejtem), hogy Michael Knight újraéledt augusztusban a blogján!

michaelknight.blog.hu/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ha nem vagyok indiszkrét milyen fa? hagy szekáljalak:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Részegen, amint megjelent neki Nulladik Piktor kivetülése?
Tudod...
@taga20:
"de lehet(biztos), hogy én bambább öreg csákó leszek, mint ő:) "

A puding próbája az evés... :))
Írj te is könyveket, aztán majd meglátjuk.
@Knósszosz:
"Keresd vissza, nincs felhatalmazásom rá, hogy bármit mondjak. Amúgy Ő sem titok, Navarróékkal együtt tiltakozott, ezt Szív is megosztotta itt."

A nickem magáért beszél, én akkor sem tudom. Azt igen, hogy Navarróékkal volt, de ettől még a személye előttem nem ismert.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Az csak az én egyéni szociális problémám, hogy nem szeretem a könyveit."
ezé tépjem magam, hogy egy ostoba mackó lezsűrizzen:))
szerinted van értelme?
@taga20:
" drága bruminéni"

Néni a nénikéd :)
Amúgy arra próbáltam utalni, hogy ha egész nap itt lóghatnál, nem lenne munkád. De ezt úgyis tudod, mi a csudának magyarázom :)
@taga20:
"ha nem vagyok indiszkrét milyen fa?"

Nyír.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Részegen, amint megjelent neki Nulladik Piktor kivetülése?
Tudod... "

Több kérdésem nincs ... :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ha nem nénikém, ako te bombázó! milyen fa? és nem fa..:) most véletlenül disztingváltam.
véletlen vot, többé nem fordul elő:))
@taga20:
" a nyalás nem kö:)) "

Márminthogy kicsoda nyal és kinek?
Nekem tényleg hiányzik innen. Nem ismerem személyesen, fogalmam sincs, hogy kicsoda, de az itteni megnyilvánulásai igenis hiányoznak.
Ha ez nyalás, akkor vállalom.
@taga20:
"ezé tépjem magam, hogy egy ostoba mackó lezsűrizzen:))"

Azért előbb tépjed magad, hátha nem is olyan ostoba az a mackó.
Egyébként Kertésznek sem a mackó adta a Nobel-díjat, úgyhogy még esélyes is lehetsz.
Ne keress előre igazolásokat a lustaságodra :)
@Orica Középföldi:
Tudod, azért menjen minden olyan segg a francba, akik miatt olyan emberek hagyták itt ezt a közösséget, mint Szív! Férje ugyan nem volt itt, de hatalmas tiszteletet érdemel azért, amit oly rég óta csinál!!
Gerinc...

Az is baj, hogy sokan csatlakoznak az "elhagyók" közé, szar ez, úgy ahogy van. Nekem a Varánusz volt a napközim (most is az), olvasás nélkül nem indult a napom. Kurva jó volt... viszont valami eltört mára, de én örök optipistaként remélem, hogy ez majd visszarendeződik (bár ez szar fogalmazás - rossz emlékű), és lesz újra fasza kis társaság.

Amit olvashatok, belepofázás nélkül, mert nálam itt sokkal okosabbak tolták az észt, amit én baromira élveztem. Ez megvan most is, csak régebben több jó fej volt itt.
Meg Fab is többet jártatta a száját, kommentelt és egyebek, ez oké... nyilván sok dolga van, csak ebből az jön le, hogy nem annyira aktív, mint két éve.

Ennek ellenére én nem hagyok ki egy napot sem, hogy ne olvasnám el a blogot - ezt ő fél kézből tudhatja...
No, nem erre akartam kilyukadni, csak úgy beugrott. Szívemnek és a férjének hatalmas gratula!

(ja, és ne gondolkodj még a lelépésen - ha szabad kérnem!!)
@taga20:
"ha nem nénikém, ako te bombázó! "

Na ez mindjárt más. Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál.
Egyébként Nyírfa, mint már írtam.
Füves-fás-bokros-csendes, idilli. Nagyjából óránként egy autó jár arra, az M7 5 percnyire van, de a zaj nem hallatszik oda, mert van egy domb közben.
@Knósszosz: szív férje, nagy nagyvarrobalázs?
minden tiszteletem mind kettőjüknek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
@taga20:
Gyerekek... ne tőlem. Tájékozódjatok, ott van a kezetek ügyében. Én senkiről semmit, ez alapelvem.

Bár Szív nyitott könyv(...) annak, aki ismeri a három évvel ezelőtti kommentjeit, azért mondom, hogy keressétek meg.
Na...
@Knósszosz:
"Az is baj, hogy sokan csatlakoznak az "elhagyók" közé, szar ez, úgy ahogy van"

Igen, ez nagy baj. Azért baj, mert ezzel átengedjük a terepet a trolloknak,a rombolóknak, az agyament eszmék hirdetőinek. Az a baj, hogy ettől meg csökkent a lehetősége a komoly vagy kevésbé komoly, de értelmes eszmecserének.
Ha önként vonulunk vissza, akkor mit várhatunk?
Mondom ezt úgy, hogy a blog színvonalát emelni nem tudom, de régebben megszoktam és a mai napig igénylem, hogy tanítsatok, okosítsatok, hozzátok a híreket ezerfelől és forgasssuk meg különbözőképpen működő agyunkban és az eredményt osszuk meg egymással.
@taga20:
"jó, ako nyalhacc, me nem bohockocc:)) "

Ha nem bohóckodhatok, nem is én vagyok.
Bohóckodás nélkül nem lehet megélni az életet.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
győzött a fegyverbusiness...az amerikai fegyvereladások növekedése a GDP rohamos csökkenését megállíthattyák, ha még néhány ilyen és hasonló gittegyletet mint a NATO feltüzelnek és a rémületet terjesztik...California az évek óta tartó szárazságban tönkremegy annyi chip-et nem lehet xcsinálni meg software-t sem hogy kompenzálja az ipar és a mezőgazdaság termleéskiesését és a rohamos munkanélküliség növekedést...fegyverbe mert azt lehet eladni csak olyan hülyék kellenek hozzá mint a Donald Tüsk és társai a nagy lengyel hősök akik még sohasem győztek de nagy hangjuk van mint a zbignyiv zbrezsinszky-nek a világ legnagyobb seggfejének

brühüyyy

vegyetek griipenekket és tankokat olcsón lehet kapni másoktól levetett alig használt a golán fennsíkon meg a többi GDP termelő helyeken nukleáris csúzlit is vegyetek a pótalkatrész van bőven csak a sok bugyiból ki kell tépni a gumit és lőni is tudtok csak mindíg melléje kell a municióóóóóóóóóóó
@Knósszosz: bazdmeg, ne sápítozz itt! egy egyszerű kérdésre, egy egyszerű választ szerettem volna!
eszt vágod?
@taga20:
"szív férje, nagy nagyvarrobalázs?"

Ez komoly?
Akkor minden nap egy perces vigyázzállásal tisztelgek nekik, de komolyan. Nem mindennapi, amit véghezvittek/visznek. Minden tiszteletem az övék. És nem csak Szív miatt.
@Knósszosz:
"Gyerekek... ne tőlem. Tájékozódjatok, ott van a kezetek ügyében. Én senkiről semmit, ez alapelvem."

De tudod, hogy én csekély értelmű vagyok... nem okosítanál?
@@taga20:
" smájli nuku?:)))) "

:) :) :) :) :) :) :) :) :)

ennyi elég lesz ? :)
@rodeo36: persze a kágébés má nyert, egy valamit szibériában! a faszvonalat tovább tolod.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem akarok durva lenni, de a kevesebb néha több! elég egy, hogy lássam nem vagy sötét.
szeretlek amugy:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: a kérdőjelet láttad? egyébként, más magyarázat nincs!
@taga20:
te nem vagy mérvadó, csak taga21,5 beeeeeeeeeee
kkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

mit is akartál mondanyi?
@rodeo36: "mit is akartál mondanyi? "
talán aszt, hogy putyin basszamag a kurvaanyját! de lehet, hogy aszt, hogy lemegyek a zöcségeshez, az eperkébe.
szerinted hova?
@taga20:
ja, welszi bárdok ugyanannyira igaz mint a majdantéri halesznyomor valós okai

te meg mennyél esztergélni az jobban fexik neked ott pöröghecc kedvedre szikrádzva

brühüyyy
@taga20:
de miért nekem akartad írni azok között betűk között amit nekem küldtél semmi ilyen sincs és én meg sem említettem a putyint még annak árnyékát sem

te részeg vagy vagy agyadra ment a szikra? (ISZKRA)

brühüyyy
@rodeo36: te ostoba, hülye, vén fasz!
mostanáig( cca:2 év) úgy tekintettem rád mind egy értelmes, okos vénemberre, mind az apám tükörképére. de te egy szar alak vagy.
@taga20:
Most 'szá le...
Áll a tokmány és az eszterga forog, öcsisajt?
Én nem tudom és nem akarom kibeszélni a dolgot, de véleményem szerint nem Navarró a férje, ha már kitaposod belőlem a nem meggyőződést.

Amúgy ne izélj Szívvel kapcsolatban, mert az ő státusza nálam különleges, szóval ha akarsz valamit keress rá, de ne nálam! Amúgy csípem a búrádat, semmi gond, de vannak határok.
Kutyu evett, vagy te maradsz éhes??
hahahaha
@rodeo36: az utosó szar is kiáll az elmut elvei mellett!
@taga20:
tudod ti a saját nyomorotokkal foglalkozhatnátok, alapíccsatok FOODBANK-ot ahováő bárki bármilyen ájdí nélkűl bemehet és megrrakhat egy 25 kilós kartondobozt bármivel amit ott talál és ingyen hazaviheti olyanok is látogattyák(itt kanadában) akik dolgoznak és van bevételük de néha szüxég van rá nem szégyen csak a Purolator 3000000 kg hárommiliió kiló ingyen élelmet szállított szét ingyen az alapítvány és és jótékonyság alapján és most adtak ki egy programot 250 millió dollár kormányprogram mexüntetni a az uccánlakást és a nyomort

ti meg harcoltok és tankot adtok vesztek ha kell hanem mert annak van jó ára és lehet botrányt csinálni vele

brühüyyy
a rengeteg eszetekkel...csak úgy szaglik mint a budi alcsúton a pancsolóarénadűlőn
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem.
Kedvellek, de hidd el, semmivel sem tudok többet annál, amit te.
Privátból tán picivel mégis, de az nem tartozik senkire.

Hallgass valami szép zenét, ilyenkor az kell. Szép őszi este van, nincs hideg, nem is tudom... ajánlasz valamit?:)
@taga20:
ez millen nyelven van és mit jelent?

brühüyyy

tök részeg vagy a hülyeségedtől?
@Knósszosz: vettem, értem:))
ha meg akarok valami keményet csinálni, mennyek 1000 napot csinálni.
MINDEN tiszteletem ezé az emberé és szívé.
@Knósszosz:
tanácsold rá őket a fácséra ott minden nap folyamatosan közvetíti mit csinálnak és hogyan nagyszerű az egész ...ők legalább teszik a dolgukat és a Nagy Navarró az nem volt sohasem férje a Judit-nak

brühüyyy
@rodeo36: ujgurul van. csak e ne guruljon:))
hülye, fasz vagy! mint mindig.
@taga20:
"hogy lássam nem vagy sötét."

De hát a macinak barna a bundája, hacsak nem jeges. De én nem sarkvidéki maci vagyok :)
@taga20: kerlek, NE!

nem tesz jot nekem, ha a kedvenceim marakodnak

:-(((
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
a jegesmacinak koromfekete bőre van

a barna macinak meg fehér

brühüyyy

nézd csak meg húzd félre a bundádat
@taga20:
az, hogy te mit tartasz rólam annak -sincs- a valósághoz semmi köze, más mondanivalód is van, vagy csak ez a szar?

bolond lyukból bolond szél fú

brühüyyy

a vitéz meg sajnál téged meg engem kellett ez neked?
@Knósszosz:
"Hallgass valami szép zenét, ilyenkor az kell. Szép őszi este van, nincs hideg, nem is tudom... ajánlasz valamit?:) "

Oké, értettem, pofám lapos.
Queen minden mennyiségben, ha szereted. Én igen, nem vagyok komolyzene-rajongó, mint te, de őket klasszikusnak tartom a maguk műfajában.
@rodeo36:
Nincs fácsém, mert utálom és sosem csináltam.
Nem is fogom. Van egy anonim izém de csak azért, mert van egy olyan közösség, amihez csak avval férek hozzá. Amúgy lexarom.
Nem is fogok nyilvános izét csinálni, mert akik fontosak azokkal levélben...

Tudom, hogy nem a férje, akkor most végre ezt lezárhatjuk, utálok valakinek a háta mögött egy szót is.

Van itt Schubert, amit írtál és éjjel... b+ most volt és Sawallisch, hát... mert megérdemlem! Őrület a pasi, de az hagyján... most láttam valamit Gergievvel is... na, elég, innom kell egy sört a nagy ijedtségre.
@rodeo36: en eppen most tapasztalom, hogy mennyire mas a fogalma az embereknek a tarsadalom retegzodeseirol a Halal-to partjatol nyugatra, akar mar par meternyire is
@vitéž munkášőr: tőled is elnézést kérek, és rodeotól is.
teljes mértékben igazad van.
baráti üdv. taga
@rodeo36:
"a jegesmacinak koromfekete bőre van

a barna macinak meg fehér"

De nem a bőrről van szó, hanem arról, ami látszik :)
@rodeo36: szarul erzem magam, ha a disszonancia tolem fuggetlen…
@taga20:
arra nézel amerre akarsz, majd ha nekem írod?

brühüyyy

meg vagy gárgyulva?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
te még nem láttál medvét közelről?

a látszat csal

brühüyyy
brumi te milyen macus vagy? fekete, barna vagy fehér esetleg kék vagy zőőőőőőőőőd? lila is van nekem meg vó't sárgám azzal aludtam
@Knósszosz: gondolom a fészbuk olyan lehet, mint az iwiw. egyszer csak eltűnik:))
nekem sincs olyanom.
@Knósszosz:
"Amúgy ne izélj Szívvel kapcsolatban, mert az ő státusza nálam különleges"

Szív státusza sokunknál különleges, ezért is hiányoljuk fájóan.
@rodeo36: ne haragugy, hülye votam. remélem megbocsátasz?
@Knósszosz:
de a Gerdjev az egy diktátor mondá róla valami énekes csajka, ha nem lenne az akkó' nem lehetne karmester

ez átvitt értelemben is igaz vagy van 9. vagy nincs?

brühüyyy

é satöbbi a galamb teljesen befosott mert lelankatt a szárnya a terehtől amit vitt....kkkkkkkkkkkkkk
@rodeo36:
"brumi te milyen macus vagy?"

Hát nem látod a nickemből? Csekélyértelmű, ez egy külön faj :)
@taga20: @vitéž munkášőr:
csak érdekességként, ha még nem láttátok volna.
így kommentel rodi egy másik közegben.
csak minket tisztel meg ezzel az stílussal.
ott még "brühüyyy" sincs.

"rodeo36 2014.08.25 23:09:53
@jótündér a cikked első felével messzemenően vitatkozom, azaz nem értünk abban egyet, a második rész taglalja a valóságközelit de nem a valóságot magyarországon ...az orbánt és az egyre kisebb csoportját nem elemezni kell, hanem bíróság elé állítani és fejenként 4000 év letöltendőre valamint teljes vagyonelkobzásra ítélni a tágabb családja vagyonát is beleértve azaz visszatenni őket az 1987-es vagyonszintre!!!! de börtönben mindet...

nem érdekel a "magyar oldalasdi" fel sincs füstölve sem pácolva nem ér semmit sem talán kitermel a az orbánhiátus valami ügyvezető kormányt, amelyet meg lehet változtatni és a törvényből kitörölni az abszolút többséget egyszer s mindenkorra aki a 2/3-ot beletett annak gyanús vágyai voltak és azok mára ki is derültek...ez a mai hatalom tolvaj különböző mértékben de tolvaj, rabló útonálló és orgyilkos a teuer ragyogó meghatározás volt a Paris Match-ban orbánról
rodeo36 2014.08.25 23:29:07
@jotunder:
nagyon pragmatikus vagy...a "gazdasági eredményei" azok Patyomkin falvak...mivel -sajnos- elképzelhető, hogy igazad lesz és marad még akármeddig, abból viszont azt a következtetést vonom le már 10000x, hogy magyarország egy jelentéktelenné silányúlt terület, semmiféle értéke nincs és sajnos a lakosság termélsi értéke ami HUF-ban kifejezhető az somáliai vagy délsudan-i mértékű azoknak az országoknak amelyek még hajlandók bármit is bérmunka ellenében betelepíteni mivel fizikailag közel van az a sok külföldi technológia is patyomkin falvak tömege, a magyar gazdaság és tudomány nem lett velük gazdagabb...végre el kellene érni valami szintet ami mérésre alaklmas és nem a 0,001 usque 0,002% kok +/- jellemzéseivel operálni, a gazdasági növekedés és minden egyéb patyomkin...hogy mikor durran azt nem tudni de -szvsz- már 2010 áprilisában az államcsőd volt a cél és annak leplezése...a 2001-es devizahitel bevezetés lett volna az ő hatalmas bevételi forrásuk de megbuktak...és semmi mással nem tudtak operálni mint a forint azonnali bedöntésével ami azonnal leleplezte a devizahitelek hamis voltát azaz rossz termék voltát és csalást...lopást rablást amit most másképpen próbálnak megoldani de nem fogsikerülni bár lehet forintot nyomtatni olyan értékű mint a használt "magyar nemzet" (dufla értelemben...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
egy frászt az AA Milne szerelemgyereke és az én névadóm úgyhogy csak semmi plágium, jó?

le vagy maradva egy macilacival és a bubuval is hátmég a vadőrről?

brühüyyy
@taga20: nem tudom, hogy igazam van-e, epp csak bekukkantottam, Rodi Papanak - nehez nyelvezete ellenere - iszom a szavait, Teged meg mindig is kedveltelek, mert ugyanugy egy jobb sorsra erdemes melos vagy mint en

ez meg itt a haverom, tenyleg, true story:

www.cbc.ca/m/news/arts/canadian-blood-artist-istvan-kantor-hits-jeff-koons-exhibit-1.2742657
@Knósszosz:
D960????????????????

arra rákocsiz és mekkhallgatty

brühüyyy
@punkfrog: nem ertelek, mi ezzel a gond? maximalisan osztom. hozzateszem, minden tiszteletem ellenere, a vincent bloggereit kibaszottul sznobnak tartom
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem vagyok rajongó, a zenét szeretem.
És nincs komoly, mert akkor van komolytalan is. Van a populáris, és van a klasszikus... szerintem:)

Az, hogy ki melyiket preferálja a korából, vagy pusztán a hallásának változása okán - ami ugye változhat az évek során simán - az más kérdés. Én sok mindent, a klasszikusok egy szegmense a zenének. Persze az, hogy mára ők uralják a többséget, az meg azért van, mert van. Nincs magyarázat, egyszerűen tetszik, és nem kell beledumálni mást.

Tankcsapdán megevett a fene a ZP-ben, kurva jó volt!! Viszont Mozart Linzi-je, ugyanolyan gyönyörűséget okoz - sőt... mit ne mondjak.

Nincs ebben semmi, szeresd azt, ami tetszik, ez kurva egyszerű! Sajna ma még sznoboskodásnak számít, ha valaki a rock után ilyesmit... pedig rengeteg zenész van, aki fordítva, a tanult klasszikus műfaj után váltott a populárisra.

Ez van, a queen is nagy a maga nemében ( bohemian rhapsodi... plö...)és a Tank is olyan, amit nem fog elfelejteni a magyar közönség, de... Beethoven és Mozart... nem tudom ki marad fenn tovább a felsoroltak közül.
@punkfrog:
kedves @randabéka (ez a fordítottya)

szóval én itt is még a tótaw oldalán ezt csinálom csak vannak akik belebékáznak meg beletagáznak és egyéb evezős meg jeges és sírós egyedek az erdéályi menekülteket nem is említve el szoktak szörnyúlködni és asz tírják, hogy hogy merészel ez itt és milyen alapon?

na akkor szokta levetni a hócipőt meg a gumibugyit és

a lómars

brühüyyy

a foga ggyis TEN meg a zaggy ON 'sten esettye vala nekijje telibe
@punkfrog:
"csak érdekességként, ha még nem láttátok volna.
így kommentel rodi egy másik közegben"

Hát pont ez a baj. És mikor kommentelt jótündér a varánuszon? És hány olyan kommentelőt sorolhatnánk, akik okosan, hozzáértően, normális stílusban, sokszor humorosan szóltak hozzá az éppen aktuális poszthoz? És most hol vannak?
És miért hagyjuk, hogy kiüldözzék őket bloggergézák, gábrielek, batyuk, csupadollárok és társaik?
És miért hagyják ők kiüldözni magukat?
@vitéž munkášőr: lehet, hogy ódivatú vagyok:)
de én még lélegzek, az iwiw meg halott.
mindemellett imádom a tényleges műszaki újítást:)
@rodeo36:
"egy frászt az AA Milne szerelemgyereke és az én névadóm úgyhogy csak semmi plágium, jó?"

Én sose tagadtam, hogy palizálok.
@vitéž munkášőr: melyik része sznob?
plö ez? " Különleges megtiszteltetés érte az Optimum Intézetet, illetve annak főigazgató-helyettesét, Ifj. Dr. Lomnici Zoltánt. Néhány nappal ezelőtt ugyanis az Amerikai Egyesült Államok elnöke Barack Obama, egy közvetlen hangvételű levélben, személyesen tájékoztatta az Intézet főigazgató-helyettesét a frissen elkészült egészségügyi reformjának egyes részleteiről, valamint aktív javaslattételre buzdított a reformcsomaggal kapcsolatban.
@rodeo36:

youtu.be/csRVhVE3Z9E

sajnos nem hochkultur, de kemeny Lower East Side…
@rodeo36:
Az összes galamb landolt, még totyognak a fészekben, mert vannak pulykák akik erősebben és hangosabban gágognak, már ha libák lennének, de azok csak Berliozt és Schubertet... emezek meg várnak a sorukra.
Érted B+!?
A mai moi társadalom nagy részének egy "orbán" kell... meg is kapta... nem is értem, akkor mire fel ez az egész...
@Knósszosz:
megpróbálom kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

akkor is D960 az SCH!!!!!!!!!!!!!!!! és nem gedeon de Richter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
@vitéž munkášőr: semmi gond.
csak a stílus.
ott és itt velünk szemben.
engem nem zavar, csak arra reagáltam, hogy tagának integetsz.mééééééé????
rodeot szoktad olvasni mostanában????
nooooooooooormális?
@Sir Bates dö Hól: ako mér koptatod? mé neveled gábrist? hülye vagy fiam? igen!
@taga20: en sajnos neha kierzem, hogy ippeg meg vagyok turve, mert nincsen 5 diplomam es phd-im a kobon…

Te nem ereztel meg igy ottan? bar lehet, hogy csak az ecceri proli pofaz belolem…
@punkfrog: kovet vehetsz ram - de szerintem IGEN
@taga20: ez engem is mindig erdekelt; csak nem mertem (nem volt kedvem) megkerdezni
@vitéž munkášőr:

nem akarom megsérteni senki ...tudod: de gustibus...

de számomra ez olyan mint mikor az edényes polc leszakad a akonyhában 10 másodpercig vagyok képes ...

sajnálom és asztiselismerem, hogy kibaszott snob lennék csak bocsássatok meg

www.youtube.com/watch?v=3VOkrddp6M8

brühüyyy

itt ezzel kezd...és innen folytat
@Sir Bates dö Hól:
ennyi buzi?

brühüyyyy
rsrsrsrsrsrsrs
@Knósszosz:

Tetszik, hogy szereted a "komoly"nak nevezett zenét( mert szerintem zene csak egyféle van:zene).
Én neveltetésemnek, gyerekkori körülményeimnek köszönhetően nem jutottam el idáig, a későbbiekben, felnőtt koromban pedig talán zenei lustaságomból, talán igénytelenségemből, talán képzetlenségemből kifolyólag csak felszínesen foglalkoztam ezzel.
Az az igazság, hogy bár nagyon sok olyan darabot ismerek, amit Rodival megvitattok, nekem nem jelent annyira nagy különbséget az előadó, mint nektek.
Sok zenét hallgatok, de lehet, hogy ez számotokra nem zene.
De mint tudjuk, ízlések és pofonok :)
Szóval nekem marad a Queen.
@rodeo36: nem sertesz meg, regota vagom az izlelobimboidat - csak a Pistam egyik (szamomra) remekmuvere hivtam fel a figyelmet - kulonoskepp a nepzenei vetuletere, hatha valami csokott ignacz is a linkre klikkel
@vitéž munkášőr: értem a dilemmád. de ott, ha lebasznál egy sallert rosszkedvedben, mindenki egy irányba rohanna egy hétig. pedig kedvelem, te is kedveled az értelmiséget:))
@rodeo36: "ennyi buzi?"
azé saját magad, ne szapuld!
@Sir Bates dö Hól: mi vagyunk itt az rész akinek nem kell orbán.
sok helyen nincs is háborgás.
igazodnak rettenetesen.azt hiszik úgy megúszhatják!
pedig nem.
mindenki sorra kerül...
@taga20:
neked már megint etimológiai hiátusaid vannak?

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
"en sajnos neha kierzem, hogy ippeg meg vagyok turve, mert nincsen 5 diplomam es phd-im a kobon…"

Bocsáss meg, de te most hülye vagy, vagy hülye vagy? Szerinted egyenes összefüggés van a diploma és a tudás között?
Nekem van kettő, de vannak olyan témák (és most nem a szigorúan szakmaiakra gondolok, hanem pl. a történelem), amelyekben a vegyianyaggyártó és épületbádogos szakmunkás testvéremmel esélyem sem volt vitába szállni. Egyszerűen azért, mert ezek a témák annyira érdekelték, hogy teljesen beleásta magát ezekbe olyan mélységbe, ahova már nem tudtam és nem is akartam követni.
Sose tennék egyenlőségjelet a diploma és az intelligencia közé.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
de gustibus...

meg személyes háttér, sötöbö

brühüyyy

sokan sohasem tuggyák meg mit nem tudtak...élvezni
@vitéž munkášőr: nem vetek én senkire követ.(ismerem magam)
rodeon meg fogunk összeveszni:)))olyan amilyen.mint itt mindenki.(de régebben azért más volt.:)))
@taga20:
" a kvin egy szar. má bocs, mackó:)))"

Mint mondtam, ízlések és pofonok :)

Ettől még szeretlek.

Hallgasd azt, ami neked tetszik.
@rodeo36: ha valaki szeret az én vagyok, ha valaki a pokolra kíván, én vagyok. ha valaki megtervezi a sírodat, én vagyok.
mé vagy paraszt mindenkivel?
@taga20:
az milyen parasztnak lenni?

mert számomra az eccerű paraszt az valami nagyon magas kategória (személyes tapasztalataim okán)

brühüyyy
@rodeo36:
"sokan sohasem tuggyák meg mit nem tudtak...élvezni "

Biztosan igazad van, de én már cak így halok meg (majd ötven év múlva, mert nem vagyok egy kapkodós fajta)
@punkfrog:
régebben ti is mások voltatok...bár -számomra- te újonnanjött vagy?

brühüyyy
@taga20: a kvin az tényleg szar.
Na, de a Queen, az perfect!
@rodeo36: egyszer mindenki újonnanjött:)))
@rodeo36: azé a gyagyás öreg szivart remélem érted még? te öreg gyagyás szivar:))
@vitéž munkášőr: próbáltam, nem áll jobban a cerkám:) :(
@punkfrog: és a királynőci, milyen iparizenét nyom?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: megbocsatok, bar nem erzem magam hulyenek - az impresszioimrol es a sznoberiarol beszeltem a vincent kapcsan - ugy latszik, nem koveted eleg pontosan az esemenyeket itt a blogon - csicsi csiga kontra velszi bardokban mar velemenyem kifejtve - - - de: lesni fogom, ahogy @jotunder-rel vitat generalsz ;-)))
@taga20:
esztercuncigályoskám...a @boli (a zige nti s ztel T) aszon'ta, hogy a zorbány kellett ama gyar oknm AK, mire én: a sok buzi

te meg nem lácc a szömödtűl és belelátod asztatatatatatat amit én nem írtam beléje...neked irányított látásod van?

csak oda ne neézz amire én most gondolok, mert akkó' megvakúcc

brühüyyy
te kis Eszter ....gááááááááááá Ly Ósss!
@punkfrog:
képzeld ha nem így lenne

brühüyyy
én elképzeltem rsrsrsrsrsrsrsrs
@taga20: mind a 6156 megvolt? a tovabbi nickjeimet is kuldjem? sok lesz az, meg a vegen a szomsz'asszony athajitja a tubust

bar lehet, hogy az utca nepe
@rodeo36: szerintem egyszerűbb, ha egyszerű vagy(vagyunk)
mé jó az, ha ütjük egymást?
nem bonyolítom.
@taga20:
kinek a király kinek a királynő kinek az ami köztük van

brühüyyy
taaaaaaaaa vaaa sziszél vízzzzzzz etá raszt virrá gomvi rágom...min denma dáááááááááár tár sa tvá la Szt...be van kvínelve a la Kodály
@vitéž munkášőr: vagy, vagy!:)))) lökjön meg, me mozgásba vagyunk:)))
@rodeo36: szánlak, de nem úgy. még rendes ember is lehettél volnál. esz sem sikerült:)
@vitéž munkášőr: nátürlich, bár ilyet nem nyomtak:)))
@taga20:
könnyűiparit:)
de tessék:
www.youtube.com/watch?v=1GDcoHFeRec
az egész koncert óriási.
A "Jazz"-ig imádtam őket.onnantól már...
Nem nézem, csak hallgatom a tévét, és azt hallom:
...hajóállás kell...
Az bizony dokk.

Hallottam furcsábbakat is: "érezd a hullám illatát..." Ha már elhunytál, ne beszélj.

A kedvencem: farbatrombitál és a használd a kolegát.-.-
@taga20: idegrángás van az ujjaimban, azt csak úgy találomra jönnek a billentyűk...

@vitéž munkášőr: nem érdekel a személye, nem vagyok dilidoki... az általa hírdetettek nem tetszenek...

@punkfrog: azt írtam: egy "orbán"... nem véletlenül...

@rodeo36: érted te... helyesebben, te érted... ettől még semmi sem változik...
@punkfrog: az elozot a Te figyelmedbe is, natuerlich
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Pedig az előadók, azok nagy különbséget jelentenek, egy-egy mű megítélésénél.

Van egy Netrebko (akit én nem tudom miért, de kedvelek), aztán van egy Garanca, és ugyanazt éneklik. A különbség tapintható... szóval az előadókon nagyon sok múlik, nézd csak meg, mit csinál egy izé egy zenekari műből, és mit csinál ugyanabból Mehta, Sawallisch, vagy Dudamel és a többi nagyságokról nem is beszélve... Karajan, Furtwangler, Abbado, Kleiber - akik már sajnos nem élnek.

Na, most lettem éhes, szeva...
Brumm-brumm... jó éjt mackó, aludj jól!!:)))
@vitéž munkášőr:
most fejeztem be a bámulást...USOPEN Kei Nishikori kiverte a Djoko-t és Marin Cilic kiverte Roger Federer-t

hétfőn Cilic Nishikori döntő

kurva nagy játék volt mind a kettő

brühüyyy

köZben le vagytok tagázva?
@Sir Bates dö Hól:
sajnos

brühüyyy

(erre mit fog írni a @drtaga17.46? hogy nem szereti a zemen tál íííííííííítt?)
@Sir Bates dö Hól: na ezt gábrielesen olvastam...:(((
biztos a front.:)
@vitéž munkášőr:
nekem a Rod Stewart-on -sok minden más mellett- az teccik, hogy olyan szép emberi hangja van, mint amikor rozsdás pléhvödröt kavicsokkal és habverővel csapkodnak és ugyanolyan kellemes is

ez megint de gustibus...

csak hogy tudd

ez kevésbé sprőd és mindent ki tud fejezni

www.youtube.com/watch?v=ayIrOHMKFFQ

brühüyyy
@vitéž munkášőr:
ja!!!!!!! a lustaság fél egészség...
sohasem nézem meg az edzőgépek hirdetéseit meg a világ legjobb fogyókúráját...

az öreg csőr csill voolt vagy 90 éves mikor elhagyta az árnyékvilágot?

és nem igen reggeli tornázott viszont kurvára mexerette a grúz konyakot amit Sztálintól kapott
@rodeo36: persze, ez csak parafrazis volt - a lenyeg Roddal kapcsolatban itt:

youtu.be/Qo-T1YoG4l0
.
Szép és jó éjszakát mindenkinek!

Ladányi Mihály: Zseb dal

Volt egy ember, ki megtudta naponta
a rádióból és a hírlapokból
milyen boldog lesz itt az utókor
kolbászból lesz a lépcsőházi karfa
és ó, egek
egész hegyek, egész hegyek lesznek szaloncukorból

S szólt az ember: ezt mind most akarom,
máskülönben nincs igazság a földön,
már az időm nem naplopással töltöm
a nap helyett ezentúl mást lopok
és ó, egek
a szót a tett, a szót a tett követi itt a földön

És híre ment, hogy ezt lehet. S épp ettől
valósult meg a kollektivizálás
mert nem volt olyan hivatal vagy állás
hol nem loptak naponta számtalanszor
és ó, egek
egész hegyek, egész hegyek kerültek zsebbe akkor.

De jött a baj, hogy kicsik a zsebek
a problémát a lapok is megírták
nagyobb zsebeket követelt az ország
és jött a zsebszabályzási rendelet
és ó, egek
megnőtt a zseb, megnőtt a zseb és eltűnt benne az ország
.
@taga20:
hogy hogyan szánsz annak semmi jelentősége sincs már megint belestél a szikrák közé?

mi köze mindennek a "rendesember"-séghez? és mi az, hogy rendesember

kifejtenéd?

brühüyyy
brühüyyy

bepótoltam a brühü-t mert az előzőben kimara'tt
@rodeo36: hihetetlen, hogy Te minden bokorbol elo tudsz rangatni egy notazo arisztokratat

:o)))
@vitéž munkášőr:
kösz látom mások is nagyon nagyra értékelik a "művészetét"

brühüyyy

akkor jó úton járok?

Aristótelés aszon'ta igen
@dr. jenőke (jenőke): joejt Neked is:

'nem a zsebetek kicsi, a pofatok nagy!'
@vitéž munkášőr:

ismerkeggy a bokrokkal akkó' te is találkozhacc...

nekem hatalmas bokor gyűjteményem van és tele van ilyenekkel

www.youtube.com/watch?v=fO78AqC1IE4

ez másik bokor (én láttam hallottam őt Budapesten mint Lucia)

brühüyyy
@rodeo36: Roddal kapcsolatban mindenkepp. Te is es a Gusztustalan Faszok (Ministry) is
@vitéž munkášőr:
.
Hát, ahogy vesszük. Már a zsebem is zálogban van.
@rodeo36: irt ott ilyet egy csokibaba, azonosulok vele:

"Cherry Ottley
2 years ago

i don't like clasical music, but somehow i can't stop listening to this!"
@vitéž munkášőr:

Az Icimackóval folytatott eszmecserédhez fűznék hozzá egy kis mondókát.

Az én apai nagyanyám agy falusi asszony volt. Sötét ruha,keszkenő, baromfiudvar,disznóól,krumpliültetés,kapálás,fát vágni a kályhába, és a többi, meg et cetará.

Na, ennek a nagyon falusi öregasszonynak nem volt semmiféle diplomája, de szerintem még a nyolc osztályt se végezte el.
De viszont, rengeteget olvasott, és még 73 éves korában is eljárt az omladozó kis községi könyvtárba, és falta a könyveket.

Hosszú élete során elolvasta szinte az összes Tersánszkyt, Jókait, Móriczot, Fekete Istvánt, Mikszáthot, Tamási Áront, Vernét (tömegével), meg ami egyáltalán akkoriban fellelhető volt.
Annyi betűt szippantott magába, hogy az még egy akadémikus professzornak is becsületére vált volna.
Járatott újságot, a TV-t is nagyon szerette nézni.

Mindazok ellenére, hogy egyetem közelébe még csak nem is igen járt, rendkívül művelt és tájékozott nénike volt.

Az intelligencia, mint tudjuk, az embernek egy veleszületett tulajdonsága, azt jelentősen fejleszteni nem lehet.
Viszont, aki intelligens, az nagy valószínűséggel művelt is (de persze ez nem törvényszerű).

Úgyhogy, minden hat nyelven beszélő, hét diplomás, posztgraduális képzésen tátikázó őrizze meg a pánikját. :-)
@huzzadneki shakespeare:
emlékeztetnélek ama kiszólásomra (@drtaga17.8024-hez), miszerint kiemelt tisztelettel (és szeretettel) viseltetek a parasztember irányában mert személyes tapasztalatom...

ez még nem vesz el annak az értékéből sem ha valaki akadémikus képzés során ilyen aktív és tényleg megtanulja az anyagot nem csaka diplomára hajt mint a jelenlegi politikai kurzus és árnyékudvara

brühüyyy

és még sokan mások a PPhD meg a Masters sőt adott esetben egy "rendes" akadémiai tagság sem érték önmagában csak bőrpapír...de ha valaki már megért(!!!) 8 nyelvet az már azért önmagában is jelent valamit
mindenki "elhúnyt"?

brühüyyy
@rodeo36:

Ha valaki tud románul, szlovákul, meg oroszul,az valószínűleg már megért nyolc nyelvet!

Persze, ezek a nyelvismeretek se lebecsülendők.

Van egy ismerősöm, aki egy sima német nyelvtudással csinált karriert (volt nekije NDK-s barátnő).

Benyalta magát a németeknél, és jelenleg a Seibel magyarországi gyárában amolyan kiskirályféle.
@rodeo36:

B+, te rossz időzónában vagy.

Próbálkozz valami Hawaii(i) blogon, ott még talán megy a ficcengetés! :-)
@huzzadneki shakespeare:
látom nem sokra értékeled az idegen nyelvek tudását, ami azt sejteti, hogy csak magyarul tucc...????????????

ha valaki tud mandarin-ul az legalább 12 milliárd emberrel tud szót érteni nem beszélve arról, hogy a rokon nyelveken még 500 millióval...az angol (mind a 25 szlengje) világon sokfelé, a spanyol az meg másik 5 nylevet is ad kis adalék ismerettel és ezzel 25(???) ország lakóival kb 600 millió a francia is elég menő meg a diplomácia nyelve...a németet minden német megérti kivéve azt aki nem...én utaztam úgy a némteknél, hogy a két német német tolmácsunk volt mert egymást sem értették és csak 100 valahány millió teuton

szóval?

ki korán kel aranyat lel de ahhoz korán le is kell feküdni, hogy időben hazaérjen

brühüyyy

az meg magyar mentalitás...olyan alcsúbasznádoschy
@rodeo36:
a 12-ből ki kell vonni 10-et brühüyyy

megbillentem

brühüyyy
1 milliárd kínai
nem akartam elhinni amikor először láttam, CÖF

www.facebook.com/photo.php?fbid=756690821058737&set=a.330571307004026.75943.100001534781457&type=1

de kávét és minden egyéb folyadékot távoltartani mielőtt kinyitod hacsak nem kakaóbiztos a billentyűzeted

brühüyyy

én ilyet részegen seggberúgva sem tudnék kitalálni

erre büszke vagyok!!!
mire felébredtek csipkejózsika álmotokból már itt is van a nagy hír

www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-brusszel-es-a-bankok-ellen-kampanyolt-kotcsen-2284133

még nem olvastam de most....

még ha bele is betegedek, akkor is

a nagymagyarnemzetikocaésminielnök

űbrühüyyy
CÖFmegírta de ki olvassa? és mit jelent?

www.facebook.com/photo.php?fbid=695008433912774&set=a.112719092141714.20840.100002108722736&type=1

assziszik? ha behívja amgyar köveccség sajtósát, hogy ugyan fordíccsa má' le és az meg ott áll megsűlve hogy ő sem érti akkor mi lesz? írnak a CÖF-nek hogy coki?
@huzzadneki shakespeare:

"Az intelligencia, mint tudjuk, az embernek egy veleszületett tulajdonsága, azt jelentősen fejleszteni nem lehet."

Ez - mai tudásunk szerint - nem igaz. Az eugenika tétele volt, s mint ilyent a történelem folyamán többször használták fel ürügyként faji megkülönböztetés igazolására.

Az értelmi és az érzelmi intelligenciának ugyan nincs egyetlen, kizárólagosan elfogadott definíciója, de a sokféle meghatározás ugyanazt írja körül.

Az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású intelligenciaelmélete H. Gardner nevéhez fűződik. "Szerinte az intelligencia értelmi képességek olyan csoportja, amelyet egynél több kultúra értékként kezel, és elismer."

Abban mindenki egyetért, hogy az intelligencia képesség, és mint ilyen, természetesen fejleszthető. Erről szól az oktatás.

Persze nem a miénk, ahogy elnézem a mai tankönyveket:)
@huzzadneki shakespeare: konkluzio? nekem az anyai nagymamam ilyen

Micimacko valamit be(le)nezett a soraimba, ami nem rolam szolt
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
'Aztakurva,ezek 'eretvágnak magukon mi meg nem győzzük törölgetni a könnyeinket:))
@rodeo36:

'Szociopata v. 'imbecill:))
Mi lenne a megfelelő elhelyezés,'OPNI bezárás után
@gazoló:
A legszebb a "szolgálati autójukat" c.fos.... szaros 6-7 milliárd belefeccölve, és még egy meccset sem vettek meg? Azt értem, hogy falábúak, nyerni esélyük se, de az ellenfelek meg ennyit ne tegyenek meg a Fényességes Másodosztályú focialista kedvéért! Szinte hazaárulás... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
!!!!!!!!!!!!
Szopjanak le egy 'nertársat mind egyesével!!!!!!!!!!!!!!!
@gazoló:
igen, ilyen nagyságokra sok szükség van

brühüyyy
@rodeo36:
Tegnap találkoztam Vele,hatalmas élmény volt,ráadásokkal együtt:))
@gazoló:

berlinzerberus1 ano atrás

Die wunderbare Annie Fischer, man könnte fast fragen, was spielt sie eigentlich nicht auf allerhöchstem Niveau. Sie war eine der größten Künstlerinnen der Klaviergeschichte..

wenn nicht die größte!!!

Grandios und einzigartig! Richter liebte sie nicht umsonst so...!!!

brühüyyy
@gazoló:
a Rolla-ról beszélsz? hol és mit?

hány éves már?

brühüyyy
@rodeo36:

Annie Fischer,szintén 'Lipóciában született,imádnivaló!!!!
@rodeo36:
'Soksok de stadionok-?foci helyett lehetne esetleg gondolni Rá-Rájuk!!
@gazoló:
mialatt hallgatom az Apassionata-t 1977-78-as felvétel, rátaláltam az 1950-es teljes sorozatra ami felűlmúlhatatlan
íme egy néhány szó:

TEDGENHAN4 meses atrás

il boxset warner presenta 6 o 7 sonate di beethoven di annie fischer

(quelle degli anni 50 della EMI),

ed è assolutamente immancabile...pensavo che certe registarzioni londinesi assolute fossero perse e nessuno se ne curasse ed invece all'improvviso le hanno rieccitate il 15 aprile 2014. Immancabile d960 di schubert, terzo di bartok e mozart...

és most fel is fogom venni de ajánlom figyelmedbe vele a felülmúlhatatlan D960-at, mármint azt amit ő zongorázott abból a kis bécsi zseniből

brühüyyy
@gazoló:
meg kell várnod amíg leöltöm a teljes ciklust az 1950 EMI Beethoven szonátákat vele, vagy youtube
Annie Fischer: Schubert D960 a keresőbe és akkor kiaggya (nekem megvolt ez Hungaroton LP-n, lehet meg is kaphatod a Rózsavölgyiben?)

és nem vagyok hajlandó abbahagyni azt amit ő most művel Beethoven újra köztünk és ...(a zongorahangolója mesélt történeteket amikor nála hallgattam a felvételeit kicst illumináltan a kíváló tokaji furmint-tól (sohase gondolta volna, hogy 3 liter után még tudok hallgatni és járni fel kellett bontania a másik demizsont persze Mozarft zongoraversenyeket vele egy részeg éjjelen át a nagy C dúr Mozart zgra verseny is fenn van a tjubon...

és ne hagyd ki Beethoven Op. 111 Hammerklavier

brühüyyy
@Orica Középföldi: "Abban mindenki egyetért, hogy az intelligencia képesség, és mint ilyen, természetesen fejleszthető."

Lehet, hogy én nem vagyok egy intelligens alak, de szerintem olyan, hogy intelligencia nincs is. Vannak az embernek képességei vagy nincsenek, ha vannak, akkor képes tudást is felhalmozni. A tudás ebből következően erősen függ a képességtől, amit ugyé öröklünk. Aki nem örökölt, annak pechje van. Örököljük azt is, hogy a belekben gáz képződik, aminek ki kell jönni. Fingani még sem intelligens dolog. Akkor az a gáz hogyan jöjjön ki? Intelligens ember a fülén eregeti ki? Vagy pl. illik köszönni? Miért, mert valaki anno ezt kötelező mintaként alőírta? Aki nem szokik köszönni, pedig képes lenne rá, mert van nyelve, és ismeri a szokásokat is, akkor ő nem is intelligens ember?

Talán helyesbb lenne azt mondani, hogy az intelligencia szokások, elvárások összessége ( nem az alapvető együttélési szabályokra gondolok ), aki ezeket nem követi ergo nem is intelligens. Pl. aki nem késsel-villával eszik? Pedig ez ugyé intelligens magatartás. Állítólag. Még is vannak, ahol kézzel illik enni. No akkor hogyisvagyikez a képességgel?

A minden áron megfelelni akarás, hogy intelligensnek lássanak mások, azonban megmérgezi a természetes életet.
@gazoló:
ne keresd az "Elvira Madigan"-t semmi köze Mozart-hoz egy segg film, amiben a lassú tétel egy részletét nyűtték unalomig mert olyan romantikusz...és valami barom ráragasztotta a műre ezt a süket nevet Mozart úgy pofon vágta volna, hogy leszakad a feje

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:
a Malájok kézzel esznek semmi kés meg villa, nem is teszik ki hacsak nem hívnak meg engem...úgy főznek, hgy vagy meg lehessen inni a kistálkából vagy kézzel ki lehessen csipkedni a másik tálkából...

az már intelligencia, hogy a gorilla mama mindent megtesz a porontyáért...néha sokka többet mint emberszabású bugyis változata?

brühüyyy
@gazoló:
de nehogy elsőrd magad ha megnézed ezt

www.youtube.com/watch?v=zqtH-x1KnY8

e-moll és zokog

brühüyyy
@rodeo36:

("Elvira Madigan")Ezt annyira kössz:))
@gazoló:
nem soxor láthatod a Zeneakadémián Antal Doráti-t

www.youtube.com/watch?v=bOy6tI_uJGc

c-moll Op 37 Beethoven koncert
AHZ

brühüyyy
@rodeo36:

Még hogy én nem becsülöm nagyra a nyelvtudást??

Elárulom neked, hogy még a románt is egészen elfogadhatóan beszélem.
No nem azért, mert egy Ploiesti bányászcsalád szülöttje vagyok, hanem azért, mert egykori cégem sok román vállalattal és szállítmányozóval állt kapcsolatban.

Könnyen tanulható nyelv, és még a dígók is egész jól megértik.
@huzzadneki shakespeare:
é sez mi tjelent:
TEDGENHAN4 meses atrás

il boxset warner presenta 6 o 7 sonate di beethoven di annie fischer

(quelle degli anni 50 della EMI),

ed è assolutamente immancabile...pensavo che certe registrazioni londinesi assolute fossero perse e nessuno se ne curasse ed invece all'improvviso le hanno rieccitate il 15 aprile 2014. Immancabile d960 di schubert, terzo di bartok e mozart...

mongyuk spanyolul? esetleg baszkul?

brühüyyy

mind "román" nyelv
@Orica Középföldi:

Ez a H. Gardner navű emberke biztosan elolvasta Daniel Keyes Nebula-díjas novelláját! :-)

No, akkor itt az a kérdés, hogy százalékosan milyen mértékben lehet fejleszteni az értelmi intelligenciát, és azt lehet-e jelentősnek mondani.
@rodeo36:

A beethoven az árulkodó!!

A bee az a méhecske, az oven meg a kemence.
@taga20:

Köszi, ismertem, újra meghallgattam (és ha már ott voltam, sok mást is tőle). Értelek.
De ez számomra semmit nem von le a Queen értékéből.
Többféle zenét is lehet egyszerre szeretni.
@vitéž munkášőr:
"megbocsatok, bar nem erzem magam hulyenek "

Jóember, hisz pont arról próbáltam dadorászni, hogy messze nem vagy az!
Bocsi, ha ez nem jött le, biztosan én fogalmaztam félreérthetően.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Her Majesty the Queen of the Piano

www.youtube.com/watch?v=dSX-TewNpb4

brühüyyy

bizonyos ipari zajok nem egészen harmónikusak, ugye?
@Knósszosz:
"Pedig az előadók, azok nagy különbséget jelentenek, egy-egy mű megítélésénél."

Ebben teljesen igazad van. Az az én egyéni szociális problémám, hogy nekem erre nincs fülem. Ez ugyan sajnálatos, de már nemigen változtatható.
@rodeo36:
"te sohasem cserélsz papucsot?"

Azt igen. Ízlést és érdeklődési kört nehezebb, ezért ritkábban teszem.
@dr. jenőke (jenőke):

Az éjszakai versedet csak most olvastam, de tökéletes telitalálat a mai Magyarországra.
@huzzadneki shakespeare:

Örülök, hogy egyetértünk :)
És még nagyon sok olyan ember van, mint a testvérem és a nagymamád.
Nekem is volt olyan közeli rokonom (sajnos már csak volt), aki 93 évesen teljesen képben volt a napi történésekben, és ki nem esett a könyv a kezéből, kivéve, mikor a kertjét gazolta kisszékről.
Más kérdés, hogy tesómmal politikailag nem értünk egyet, de ez nem ver éket közénk, mindenkinek joga van a dolgokat a maga szempontjai szerint értékelni. Max nem politizálunk, ha találkozunk, rengeteg egyéb témánk van.
@Orica Középföldi:
"
Abban mindenki egyetért, hogy az intelligencia képesség, és mint ilyen, természetesen fejleszthető"

Ebben egyetértünk. De szerény véleményem szerint akiben ez megvan, az automatikusan fejleszti is, mert igénye van rá.
@rodeo36:
"úgy főznek, hgy vagy meg lehessen inni a kistálkából vagy kézzel ki lehessen csipkedni a másik tálkából..."

Na látod, én ezt intelligációnak nevezem, mert a másokra való figyelésről szól (szerintem, de lehet, hogy tévedek, hiszen csekély értelmű vagyok).
Sok fajtája van ám, de ezt neked nem kell ecsetelnem :)
@látjátok feleim szümtükkel:

" de szerintem olyan, hogy intelligencia nincs is."

Ehhez képest Alfred Binet fejlődéspszichológus 1910-ben összeállította az első intelligenciatesztet. Az elmúlt 100 évben sokat fejlődött ez a tudomány. Voltak zsákutcái, megcáfolt, túlhaladott elméletei, de nagyon intenzív kutatás folyik számos neves egyetemen, és szükségszerűen interdiszciplinárissá vált.

Te természetesen azt gondolsz - a számodra teljesen ismeretlen tudományról - amit akarsz, csak alapképzettség nélkül nem szerencsés elmélkedni.

Én nem mernék taga esztergájához odaállni:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Bocs, intelligáció= intelligencia :)
A készülő ebéden járt az eszem, azért írtam ilyen értelmetlenséget :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Kicsit félve tettem fel, mert néhány hete már volt.
Végül úgy gondoltam, hátha nem olvasta valaki.

Úgy tűnik, ez is olyasmi lehet, mint a marhapörkölt nokedlivel, uborkasalátával és vörösborral.

Ismételhető.
(kösz)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

" akiben ez megvan, az automatikusan fejleszti is, mert igénye van rá."

Még nem láttam 3-10-15 éves gyereket, aki felismerte volna erre az igényét. Szülői becsvágyat igen:))
@Orica Középföldi:

Ez jutott eszembe, mint meghatározás:

Átlagosnál eltérően magasabb szintű alkalmazkodóképesség.

És mi az átlag? Nyilván valami tapasztalati szám, és ez így van jól.
@huzzadneki shakespeare:

" akkor itt az a kérdés, hogy százalékosan milyen mértékben lehet fejleszteni az értelmi intelligenciát, és azt lehet-e jelentősnek mondani."

Az attól függ, mit tekintünk jelentősnek.
Írni-olvasni - elenyésző %-tól eltekintve - mindenki megtanul. Tehát ez jelentős. Ettől még a népesség igen jelentős hányada funkcionális analfabéta.Ez jelzi a rendszerhibát.

Ha a jelenlegi felosztást nézzük: nyelvi intelligencia, zenei intelligencia, interperszonális intelligencia, intraperszonális intelligencia, logikai-matematikai intelligencia, téri-vizuális intelligencia, testi-kinesztéziás intelligencia, akkor azt mondom, vannak olyan iskolatípusok, amik célzottan fejlesztenek.

Innentől kezdve társadalom- és oktatáspolitikai probléma: nem elég és nem jó.
@dr. jenőke (jenőke):
"Úgy tűnik, ez is olyasmi lehet, mint a marhapörkölt nokedlivel, uborkasalátával és vörösborral.

Ismételhető"

Akárhányszor. Nem tudom számát, hányszor olvastam már, mindig élvezem.
Én köszönöm.
@Orica Középföldi:
"Még nem láttam 3-10-15 éves gyereket, aki felismerte volna erre az igényét. "

Lehet, hogy csak nem tudta megfogalmazni.
De az nem véletlen, hogy egyik gyerek olvas mindenfélét, amíg meg nem találja, hogy mi az, ami igazán érdekli (vagy talán minden érdekli), a másik meg csak a képregényekben és számítógépes játékokban merül el, az azon kívüli világ nem létezik számára.
Ez csak egy példa, egyébként semmi bajom a számítógépekkel és az azon való játékokkal, ameddig nem váltják ki a való
világot :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Nekem sajnos nincs tesóm, de gyerek az van, és a szüleim is élek. Tisztességes, szorgalmas, dolgos emberek, és hál'istennek jó egészségnek örvendenek.

Mi sosem erőltettük egymásra politikai nézetünket, de szinte mindenki alapból megveti és elítéli az Orbán-rezsimet.

Annyit viszont biztos nem ér a politika, hogy egy családtag vagy barát ellenséggé váljon miatta.

Nekem is Van Facebook profilom, és már több ember törölt az ismerősei soraiból, mert valami negatív TÉNYT!! találtam megosztani Fideszékről.

Jobb a békesség, és azóta ezt már ritkábban teszem.
@dr. jenőke (jenőke):

"Átlagosnál eltérően magasabb szintű alkalmazkodóképesség."

Ennél komplexebb:))

A Vikipédia egészen jól megközelíti.
"Az intelligencia speciális definíciói

Az intelligencia az elme elemző és megkülönböztető képessége.
Mindenféle intelligencia – együtt – az élőlény, így az emberi minőség mértéke.
Az intelligencia az a képességünk, hogy „nem teljesen meghatározott” célok elérése érdekében is tudunk döntéseket hozni. Intelligenciánk fokmérője az, hogy döntésünk mennyire volt „jó” – azaz végrehajtása után milyen pontosan sikerült elérnünk célunkat – és mennyire volt gyors. (Klasszikus példa: mozaik-kirakós játékban (puzzle) a következő elem helyének megtalálása.) Intelligenciánktól függ, hogy a hétköznapi életben nem várt helyzetekben (balesetben, kritikus (például felvételt eldöntő) kérdés feltevésekor stb.) milyen jól és milyen gyorsan reagálunk.

Az intelligencia komplex képesség, ami a problémamegoldásra irányul. Ide tartozik például az összefüggések átlátása, az emlékezőképesség, a gondolkodás gyorsasága."
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Lehet, hogy csak nem tudta megfogalmazni."

Nem képes rá.Egy gyerek nincs tisztában a képességeivel Sok felnőtt se:).Ez zömében középiskolás korban kezd körvonalazódni - valamelyest. Erről kell(ene) hogy szóljon a nevelés-oktatás.
@Orica Középföldi:

Én már az óvodában tudtam, hogy komp szeretnék lenni.
Szep napot!
Amikor egy haverom eloszor emlitette a "Nemzeti dohanybolt" nevu izeet, haaat, percekig rohogtem...aztan kiderult, ez nem az o poenja, ez a magyar valosag...
6 eve mar, hogy atkoltoztem Svedorszagba, legalabb 8 eve nem nezek hiradot, gyakorlatilag visszasullyedtem az 50-es evekbe...akar Magyarorszag...
@Orica Középföldi: "Intelligenciánktól függ, hogy a hétköznapi életben nem várt helyzetekben (balesetben, kritikus (például felvételt eldöntő) kérdés feltevésekor stb.) milyen jól és milyen gyorsan reagálunk."

Ön ausztrál barátainál nyaral. Egyik reggel frissítő reggeli fürdőt szeretne venni, ezért fejest ugrik az úszómedencébe. Sajnos, már csak a levegőben veszi észre, hogy a medencébe éjjel bemászott egy hat és fél méteres bordás krokodil (Crocodilus porosus). Mit tesz ön?
@Orica Középföldi: ne légy kishitű!:)
az asszonynak is megtanítottam a műszaki rajzolást, meg a 3D-és modellezést és már ő készíti a műhely számára a rajzokat, pedig előző életében papírboltban dolgozott és semmi köze nem volt ehhez a területhez.
úgy hogy, előre esztergályos és traktoroscsajok!:))))
@taga20:

Miért nem volt köze hozzá? Pergament árult a papír boltban?
@tristen2005: te ne kötekegy, me megdrehállak!:)))
és mingyá kezdődik a futam.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Én már az óvodában tudtam, hogy komp szeretnék lenni."

Ha nem az lettél, és olybá tűnik nem, akkor nem ismerted fel a képességeidet. Vagy normális szül eid voltak:))

Mára ez Theron melletti lehorgonyozási ábránddá szelídült. Így őrzi meg magában az ember a gyermeki vágyait :))

"Mit tesz ön?"
Ausztráliában pók, kígyó, krokodil, kazuármentesség ellenőrzése nélkül nem is lépek, nemhogy ugrok.
Másik opció, hogy még a levegőben teleportálok vágyaim netovábbjába, a NER-be:)
@Orica Középföldi:
Kicsit kötekedek - nem veled.

Az intelligencia komplex képesség, ami a problémamegoldásra irányul.
Hát nem.
Egyszerű példa: amikor - jobb híján - büféztem, gyorsabban számoltam fejben nagy tételeket is, mint a pénztárgép. Később nem kellett már büfézni, és gondot okoz megint a számolás. Ezt lehet nevezni gyakorlatnak, bárminek, de inkább alkalmazkodó képesség.

Az alkalmazkodó képességbe belefér a problémamegoldás.
Úgy gondolom, az intelligencia nagymértékben függ a saját tapasztalatoktól, de nem puzzle-függő.
Puzzle-kirakás gyorsasága a gyakorlattól függ.

Sajnálatos, hogy a Nürnbergi perben elítéltek kiemelkedő intelligenciával rendelkeztek, de megállapítható volt, hogy amúgy nem kiművelt, tárgyi tudással rendelkező egyedek voltak.
(A nürnbergi huszonkettő- Burton C. Andrus)
@taga20:

Látod, a tanuláson van a hangsúly.
Nem azt mondtam, hogy nem tudnám megtanulni, de pillanatnyilag azt se tudom, hogy néz ki egy ilyen gép.
Tehát a vele vagy rajta(?) való munkálkodáshoz nulla a munkaintelligenciám.
Te, a tudás birtokában, a selejten tudod lemérni, hogy a tied milyen:))
@Orica Középföldi:

van abban valami költői, ahogy egy krokodil elől menekülve rálépsz egy halálkígyóra. :)
@dr. jenőke (jenőke):

"Puzzle-kirakás gyorsasága a gyakorlattól függ."

A fejben számolás is:))

Komolyra fordítva, az első kirakás az érdekes, nem a gyakorlottság.

"Sajnálatos, hogy a Nürnbergi perben elítéltek kiemelkedő intelligenciával rendelkeztek, de megállapítható volt, hogy amúgy nem kiművelt, tárgyi tudással rendelkező egyedek voltak."

Ha azok lettek volna, nem lettek volna ilyen világraszóló férgek.
Az intelligencia és a humánum között nincs korreláció.
@tristen2005:
"Miért nem volt köze hozzá? Pergament árult a papír boltban? "

Pergamenre is lehet rajzolni is, írni is.
Tagának súlyos előítéletei lehettek, míg az asszony ki nem gyógyította belőlük. És ugye-ugye, az asszony kell az üzlethez is :)
Bocs taga, magas labda volt :)
@Orica Középföldi: "Ha azok lettek volna, nem lettek volna ilyen világraszóló férgek.
Az intelligencia és a humánum között nincs korreláció. "
sőt, nekem az az érzésem, hogy a topinteligencia, a legdurvább dolgokat csinálja. gondoljunk csak rákosira vagy pol potra vagy etc.
@taga20:

"hogy a topinteligencia, a legdurvább dolgokat csinálja. "

Ez az egyik véglet, de van másik is.
@Orica Középföldi:

"Háztartási tanácsok" sorozatunkban ma: Mit tegyünk, ha tajpánt találunk a zoknis fiókban?
sziasztok!

@Orica Középföldi: amikor nem tudják hol, meddig ér az országhatár - az mi? intelligencia jele?

Határon túliaknak adna a kormány Magyarországnak szánt EU-pénzeket

A támogatáspolitika egyszerűsítését és a pályázati rendszer átalakítását nevezte a nemzetpolitika új irányának Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az ausztriai Felsőpulyán tartott konferencián.
Potápi Árpád elmondta, hogy a cél a nemzetpolitikai támogatási rendszer egyszerűsítése, és a meglévő források ésszerűbb felhasználása, valamint a pályázati rendszer újragondolása. "Azt szeretnénk elérni, hogy a magyarországi uniós pályázatokat már a határon túli magyar közösségek, vállalkozók is megpályázhassák. Ezzel nagyobb létbiztonságot teremthetnénk a helyi magyar gazdaságoknak és a fiatalok számára is nagyobb perspektívák nyílnának”, fogalmazott.

www.vg.hu/kozelet/politika/hataron-tuliaknak-adna-a-kormany-magyarorszagnak-szant-eu-penzeket-434831
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha százlábú vagy, már cca. a tizediknél ráfázol. Egyébként meg zárd vissza a fiókot, és menj mezítláb:))
@taga20: bíztasd csak! :) a 80-as években is még kb 30 nő lett drehás nálunk is!

láttam egy csemegét a héten és rád gondoltam, meg nincs itt-re miközben olvasgattam az ürgét és nézegettem a fotóit.
élvezet ahogy a gépekről "beszél"...

megkeresem neked mindjárt.:D
@Orica Középföldi: valóban. pl. leonardo vagy arisztotelész.
de azé nem lennék meglepve, ha ezek az emberek hatalmat kaptak volna anno, ako most nem elrettentő példák lennének:)
@guma:

" amikor nem tudják hol, meddig ér az országhatár - az mi? "

Hatalmi gőg, visszaélés, nagyvonalúságnak álcázott kisstílűség, rosszul értelmezett nemzetpolitika, az itthoniak büntetése, tudnám folytatni.
@Orica Középföldi: megnyugodtam!

én sem az intelligenciára gondoltam... :)
@taga20:

Nem kellett volna nekik a hatalom. Nem érdekelte őket, csak a szakmájuk, amiben bárkinél jobbak voltak.
Ők hittek ebben, és az utókor igazolta őket.
A megszállottság/elhivatottság is egy érdekes téma:)
@Orica Középföldi: "Nem kellett volna nekik a hatalom. Nem érdekelte őket, csak a szakmájuk, amiben bárkinél jobbak voltak."
ezt csak gondolod.
elmesélek neked egy történetet.
a rendszerváltáskor volt egy ember(több volt, de most róla mesélek), aki nagyon penge volt. utálta a sunyiságot, a kontraszelekciót, a maszatolást, stb. nagyon kedveltem.
most mindent képvisel, amit utálok azóta is, és valószínű, hogy egyre rosszabb lesz.
itt a vége a történetnek.
pl. ezé szeretlek téged, me nem fordulsz:)
u.i.: üssé csak, ha gyagyás vagyok!:))
@Orica Középföldi: ez már koppintással ér fel:

"Nem kellett volna nekik a hatalom. Nem érdekelte őket, csak a szakmájuk, amiben bárkinél jobbak voltak.
Ők hittek ebben, és az utókor igazolta őket."

leírtam és kitöröltem, mert tovább gondolva, lehet hogyha senki nem szólhatott volna bele a munkájukba és nem megrendelésre, hanem valóban megvalósíthatták volna "álmaikat" lehet hogy az ország fele a követ törte volna a szobrokhoz, másik a festék előállítás rejtelmeire lett volna ráállítva...
Arisztotelész kísérleteinek nagy része pedig nem veszik el az utókor számára mert papíron létezett csak...

még tovább gondolva, a galamblelkű zsenik is azt hiszem "erőszakosan" áldoznak fel mindent (ha tehetik), ha ötletüket megvalósítani látják ezáltal. szóval nem tudom, mert hogy véleményt is mondjak egy emberről, aki céljai után megy, azt ismernem kellene...
@Orica Középföldi:

Azt állítják, hogy a párválasztás alapja a szaglás, a feromonok jelenléte.
Nem párhuzamot akarok állítani a párválasztás és az intelligencia megőrzése közé, viszont azt állítom, hogy vannak "nekem" intelligensnek tudott ismerőseim, akiket mások nem tartanak annak, csakúgy mint a párválasztásnál.

Elég nehéz megfogalmazni, valóban gond lehet a mérése is.
Úgy gondolom, a többségi vélemény sem döntő, mert lehet, hogy csak a nimbusza nagy...
@guma:
.
Az elhivatottság, a küldetéstudat, a megszállottság nem része az intelligenciának, és valószínű, hogy a karizma sem.
@guma: köszönöm, te drága margit:)
nagyon baba:))))
@dr. jenőke (jenőke): ezek szerint, az intelligencia valami bolsevik trükk lehet:)
@taga20:

Nem vagy gyagyás, csak időnként meggondolatlan, modortalan, és egy lusta dög, aki utólag gondolkodik (bocsánatot kér), és nem előre.
Gondolom ez valami kompenzáció, mert a munkában ezt nem engedheted meg magadnak.

Azt nem tudom, hogy az említett embert mi késztette pálfordulásra. Lehetett kényszer, jellemgyengeség, vagy mindig is ilyen volt. Egyik se múlik el nyomtalanul.
Bizonyára nem volt olyan zseni, mint Leonardo:)
Akiről egy percig se merném állítani, a tudható ismeretek birtokában, hogy intelligens volt. Más kategória.
@dr. jenőke (jenőke): :)

ez igaz.

na jó, ehhez is buta vagyok... :D nekem összefolyik egésszé...
@guma:

Nincsenek galamblelkű zsenik, még a látszat ellenére sem:))
@dr. jenőke (jenőke):

Persze, van, hogy a kémia mindent felülír, aztán kiderül, hogy ez gyorsan bomló kötés vagy tartós:)
Nincs recept.
@taga20:

szenzációs az ürge! :)))

jó nagyon a hanyatló nyugatról is a posztja, ami rengeteg tanácsot és pontos információt ad arra, hogyan él a vállalkozó és milyen terhei vannak, Angliában...
(még az is lehet, hogy lopom majd. :DDD)

diggerdriver.blog.hu/2014/07/12/hanyatlo_kapitalizmus
@Orica Középföldi: "aki utólag gondolkodik (bocsánatot kér), és nem előre."
eszt most hogy? előre, hogy lehet bocsánatot kérni? amikor asz se tudom, hogy kinek kell? vagy miért?:))
@Orica Középföldi: :)

:DDD
pontos a diagnózis! erre gondoltam...

@dr. jenőke (jenőke): :)

ez már nagyon veszélyes terep... "a feromonok" orrunknál fogva vezetnek és az agyunkat csak elkábítják...
:DDDD
@taga20:

Tudsz olvasni? Fuss neki mégegyszer:)
@Orica Középföldi: egy klasszikus megerősítése: "Írni-olvasni - elenyésző %-tól eltekintve - mindenki megtanul. Tehát ez jelentős. Ettől még a népesség igen jelentős hányada funkcionális analfabéta.Ez jelzi a rendszerhibát."
:-)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mi van pofára estél a nagy hivatkozott professzoroddal és most jössz a de USA-ban verik a négereket dologgal?

Érdekes ilyenkor valahogy nem jöttök a 100 milliós komcsi áldozatokkal mint állandóan.
Nem most épp Putyin farkának minél fényesebbre ... a nemzeti tett.

Egészen addig amíg Orbán nem vált (nato csúcs után mar pedzegette), mert akkor hirtelen rájöttök, hogy a ruszkik mindig is gyalázatosak voltak.

Ugye?

____

„A mögöttünk hagyott másfél évszázad elegendő és igen keserű bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy bármilyen csábító és ígéretes szavakba burkolják is, ami Keletről érkezett, az sok minden volt, de legkevésbé sem szabadság és jólét.”

www.miniszterelnok.hu/beszed/a_szabadsag_ma_sem_elado

„Keleten semmi keresnivalónk nincs, ott olyan helyet elfoglalni, hogy a magyarok békében, nyugalomban és szabadságban és jólétben élhessenek, olyan helyet mi Keleten elfoglalni nem tudunk.”
____
@taga20: Van rosszabb is sajnos!

Az mar nem is bicskanyitogató, hanem mar okádék amit a Cinkes Szily László művelt az erőszak ügyben!

A tragédiát is arra használja, hogy belerúgjon a semmi köze Gyurcsányba, majd meg meg is magyarázza elkepesztően pofátlan hazugsággal miért tette...

cink.hu/balazsekat-es-a-borsot-is-veri-undoritosagban-fogarasy-1630958297
@Orica Középföldi: "...Alfred Binet fejlődéspszichológus 1910-ben összeállította az első intelligenciatesztet."

No látod, Alfred kitalált valamit, amit előtt senki nem látott, hallott, és azóta úgy tekintenek sokan erre a találmányra, mint egy isteni kinyilatkozásra. Én a maga szintjén értékelem az embereket, nem mások "intelligenciájához" viszonyítva.
Mondjuk eléggé sok csekély képességű emberrel talákoztam, és sajnos sok olyannal is, akit az intelligensek közé soroltak pusztán azért, mert felsőfokú iskolát végezetek, vagyis volt képességük bizonyos területen. Más területen meg rosszabbak voltak, mint az iskolázatlanok, és nem mindig voltak intelligensnek nevezhetők, pl. amikor részegen kibüfiztek az emeleti ablakon.
@Orica Középföldi: "Még nem láttam 3-10-15 éves gyereket, aki felismerte volna erre az igényét."

Ezek szerint sok mindent nem láttál még.
Azért reménykedj, hogy fejlődsz, és majd látsz.:)
@dr. jenőke (jenőke): "Átlagosnál eltérően magasabb szintű alkalmazkodóképesség."

Részemről elfogadható, és helytálló meghatározás.
@Orica Középföldi: 2Az intelligencia komplex képesség, ami a problémamegoldásra irányul. Ide tartozik például az összefüggések átlátása, az emlékezőképesség, a gondolkodás gyorsasága." "

Amik ugyé nagyban függnek az adott egyén agyának fiziológiai állapotjától.
@Orica Középföldi:

No akkor most a tangás inteligencs vagy sem?
Szerintem az.:D
@guma:
" megtaláltam :)"

Tudom, hogy tagának küldted, de én is imádom a régi autókat. Meseszépek ezek a régiségek a képeken, és gondolom, mindegyik műxik még.
Sokért nem adnám, ha élőben láthatnám ezt a gyűjteményt.
@látjátok feleim szümtükkel: az inteligens, kultúrált, művelt nem feltétlenül szinonimái egymásnak...
@taga20:
"a rendszerváltáskor volt egy ember(több volt, de most róla mesélek), "

Igen, tényleg több ilyen volt. Mostanra sajnos szót sem érdemelnek.
@Orica Középföldi: "Másik opció, hogy még a levegőben teleportálok vágyaim netovábbjába, a NER-be:)"

No jó, te nyertél.:D:D:D

Viccet félre téve, nekem volt egy húgom, akinek 3 éves kora körül volt valami betegsége, ami érintette az agyát ( találgatás szintjén lehetett agyhártyagyulladás csak nem mondták meg a szülőknek, vagy valami rossz kezeléssel be*tak az agyának ). Lényeg az, hogy nem tudott tanulni, és nem is járt csak néhány osztályt, később 20 éves kora körül végezte el az általánost, de számolni nem nagyon tudott ( nem értette az érték nagyságát ), és az írása is nehézkes volt. Viszont nagyon szeretett olvasni, és ettől tájékozott volt. No most ő egy intelligens ember volt-é vagy sem?
@látjátok feleim szümtükkel:

Említettem már, hogy azt hiszel amit akarsz.
Engem nem zavar, ha itt valaki hülyeségeket beszél egyes szám első személyben, de a hsz-d fejedelmi többessel kezdődött:"Az intelligencia, mint tudjuk, az embernek egy veleszületett tulajdonsága, azt jelentősen fejleszteni nem lehet."

Mindössze annyit akartam jelezni, hogy ez nem közös tudás, mi több nem is tudás.

Természetesen senkit nem fogok analizálni egy nyilvános blogon.:)

Ezzel magam részéről lezártam a témát.
@Sir Bates dö Hól:

Aki kulturált, művelt, arra azért azt szokják mondani, hogy intelligens. Persze, a kulturáltság és a műveltség meg képességen alapul.
@Orica Középföldi: "Ezzel magam részéről lezártam a témát."

Kár, mert pont az ilyen beszélgetések adják ennek a blognak a pluszt. Szerintem. Egyes szám első személyben.
Kár azért, hogy nem akarod a saját kijelentésed védeni. Pedig még az is előfordulhat, hogy meg is tudnád győzni a
a teljesen ismeretlen tudományról alapképzettség nélkül elmélkedő , szerencsétlenkedő buta fejemet.

Egyébként meg valóban nem kell nekünk egymással beszélgetni.
@Sir Bates dö Hól:

" az inteligens, kultúrált, művelt nem feltétlenül szinonimái egymásnak..."

Sőt, egyáltalán nem :))
@látjátok feleim szümtükkel:

Félreértesz:)

Nincs mit védenem a Harvard Egyetem tananyagán és senkit nem akarok meggyőzni semmiről.

Egy csipetnyi információt nyújtottam egy bonyolult kérdésről. Ez nem vitatéma .Még nekem se, pedig 6 évig tanultam. Követem és elfogadom a kutatási eredményeket.A pszichológiai kutatás ugyan empirikus módszerekkel, de egzakt fogalmakkal dolgozik,felhasználva több természettudomány eredményét.
Ennyi.
@látjátok feleim szümtükkel: "Aki kulturált, művelt, arra azért azt szokják mondani, hogy intelligens. Persze, a kulturáltság és a műveltség meg képességen alapul."

Ezzel nem tudok azonosulni. Valószínűleg azért mert nem azonos definíciókat értünk a fogalmak alatt (ezt én a nyelv, a kommunikáció vulgarizálódására vezetném vissza).
Aztán ott van még az is, miként határozod meg, mit értesz kultúráltság, műveltség alatt. Ez hely- és csoportfüggő. Kultúrálatlan vagyok-e, mert nem ismerem vivaldi négy évszakát, mig az, aki azt ismeri, de a falat a pink folydtól nem, az művelt-e? S madonna vagy a run dmc ismerete hova tartozik? Vajon erdős virág vagy corneille, racine nem ismerete esetén leszek műveletlen?
Mindezeket csak azért írom, hogy jelezzem, szerintem nem függenek egymástól a "szinonimák". Sok embert ismerünk, aki, mint egy lexikon sorolja pl. a II.vh történéseit, ám az ok-okozati összefüggéseket nem is érti... azt sem érti, anyagháború... őt nevezhetjük inteligensnek?
@látjátok feleim szümtükkel:

Ha kétségbe vonod partnered állítását, amely az átlagosnál több ismereten alapul, akkor kár megsértődni azon, hogy nem akar erről beszélgetni, amin egyáltalán nem csodálkozom, hiszen az intelligencia az általános, és az emberi egyedi csak annyiban közös, hogy összetett, több rétegű, teljesen absztrakt fogalom, amellyel az értelmességet kísérlik megállapítani egy előre meghatározott alaptudáshoz viszonyítva.
Ezért nehéz a "mérése is, hiszen a 'sarlatán' IQ tesztek tömkelege nem segít a fogalom megértésében sem.
Amíg egy -a világtól elzárt- községben, közösségben, de akár magányosan élő ember lehet elképesztően intelligens, addig egy több diplomás, több idegen nyelvet is beszélő és író ember lehet, hogy csak átlagos, vagy annál is kisebb intelligenciával bír.

El is kell keserítselek.
Az intelligenciát kifejezetten emberekkel kapcsolatban szokták említeni.
Fanni, a golden retriever, aki az anyakönyvi keresztségben az Amaranta nevet elnyert grófnő, még soha nem torkoskodott, nem kóstolt bele olyan kajába, ami nem az övé. Mindent ért, az más kérdés, hogy én nem vagyok elég intelligens ahhoz, hogy megértsem, hogy mi a problémája, vagy mit akar közölni, pedig már nagyon kifinomult jelrendszert alkalmaz velem szemben, mert belátta, hogy képtelen vagyok megtanulni az ő nyelvét, ami számára teljesen érthetetlen, hiszen még a macskák is értik. De belátta, és elfogadta, és a szeretete és türelme nem csökkent velem szemben.
Ha valamiért megsértődik, azt úgy juttatja kifejezésre, hogy a tavasszal jaegkiskaes által nagy gonddal elültetett hagymákból kifejlődött pompás tulipánok valamelyikét olykor többet is kiássa, tönkreteszi. Idénytő függően más növényekkel is elköveti. Ilyenkor elgondolkodunk, hogy vajon mi rosszat tettünk, mivel húztuk ki a gyufát. Visszapergetve tetteink sorát, rá szoktunk jönni, de hát késő bánat, eb gondolat.
Véleményem szerint az intelligencia olyan témakör, amelyet blog keretei között nem lehet "kitárgyalni" arra viszont kiválóan alkalmas lehet, hogy sértődés, vagy megbántottság legyen a vége, különös tekintettel arra, hogy ez rendkívül személyes, és az "ember" hajlamos lehet arra, hogy magára vonatkoztasson egy vagy több kitételt, s mivel azok érzékenyen érintik, hát jól besértődik:)
Én azt javasolom, hogy ha már megesett ez az eset, akkor ügyesen fogd meg ezt a sértődöttséget, tedd bele egy dobozba, s a dobozt -a majd megoldódik- szekrénybe tedd be, és csukd jól be a szekrényajtót s fordítsd rá a kulcsot, utána nézz ki az ablakon, mosolyogj rá a csillagokra, vagy a napra, s ha igazán szereted magadat, megveregeted a válladat azzal, na, fiam, ma is tanultam valamit:)
@Sir Bates dö Hól:

Feltétlenül kultúrálatlan vagy, ha nem ismered Vivaldi négy évszakát, meg a Run D.M.C-t. Lehet, hogy emiatt nem vagy intelligens sem.
@jaegtoer:

Miből gondolod, hogy megsértődtem?
Szoktamvót mondani, engem csak késsel lehet sértegetni.

Mellesleg érezzem magam megdorgálva?
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Feltétlenül kultúrálatlan vagy, ha nem ismered Vivaldi négy évszakát, meg a Run D.M.C-t. Lehet, hogy emiatt nem vagy intelligens sem._"

Ez már nem is intelligencia kérdése, hanem a maximalizmusé. Innen már csak egy kurta ugrás és el lehet jutni a marxizmushoz. Egy újabb rövidke szökkenés, és megérkezhetünk a sarló kalapács nyújtotta felemelkedéshez, a csasztuskák nélkülözhetetlen ismeretének szükségességéhez:)
@látjátok feleim szümtükkel:

"Mellesleg érezzem magam megdorgálva?"

No még az baszna be!:D

Ellenben ez a kommented:

"___hogy meg is tudnád győzni a a teljesen ismeretlen tudományról alapképzettség nélkül elmélkedő , szerencsétlenkedő buta fejemet.

Egyébként meg valóban nem kell nekünk egymással beszélgetni.___"

egy árvalányhajszálnyit arra engedett következtetni:)
@jaegtoer:

Basszus, ha eccer azt mondta nekem Közpföldi Orica, hogy alapképzettség nélkül elmélkedek, meg szerencsétlenkedek. Meg azt is mondta, hoyg részéről a téma lezárva, vagyis nem óhajt erről beszélgetni velem, nem óhajt kikupálni, hogy okosabb legyek, pedig isten bizony minden képességem előkaptam, hoyg megértsem amit mondott:

"Abban mindenki egyetért, hogy az intelligencia képesség, és mint ilyen, természetesen fejleszthető."

Sajnos ezzel nem értettem egyet. Dorgálás miatt szórom hamut ősz fejemre.:(
@látjátok feleim szümtükkel:

Nana! Csak pontosan.Azt írtam, nem szerencsés elmélkedni ...olyan tudományban, aminek az alapfogalmaival sem vagy tisztában. Ez azért egyértelműen kiderült a hsz-eidből. Ez nem baj, nyilván máshoz értesz, amihez meg én nem, csak óvatosabban kell mozogni ismeretlen terepen.

Ez sem vitatéma, hogy az intelligencia képesség-e. Ebben minden pszichológus az elmúlt 100 évben - kivételesen - egyetértett. Ez alaptétel.

Az egyet nem értés olyan, mintha matematikában nem értenél egyet a 2+2=4-gyel. Nincs értelme.
L. Simonnak amúgy már a feje magában is olyan, hogy azért stabilabb demokráciákban már pusztán emiatt sem mernék pozícióba rakni... Mert bármilyen nagy szakmájer is (haha...), milyen az, ha egy Hivatalos Ember egyszerre néz ki alkesznak, pedónak, hajléktalannak és gyerekkorában súlyosan abúzált, még mindig anyja kisszobájában lakó, egyetlen örömforrásként napi 24 órában a neten mindent és mindenkit névtelenül fikázó szociopatának?
A vallásos emberek is egyetértenek isten létezésében, csak még senki nem látta, de valaki ezt kinyilatkozta. Aki meg látta, az pszichológushoz szokott járni, vagy kellene járnia? Ez az örök kérdés.
süti beállítások módosítása