Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.08. 05:04 Fabius

...és akkor Szijjártó mérgeset toppantott

Címkék: fidesz oroszország szijjártó gazdasági szankció

Legkedvesebb Medvénk, szeretett Barátunk, drága Vlagya!

Most mondd meg, ezt érdemeltük? De most komolyan, ezt? Azok után? Viktor hízelgő és kényeztető ajkai után? Paks II villámgyors elintézése után? A lengyelek fecsegése és a világ röhögése után? Ezt érdemeltük tőled, Vlagya?!

orbán sertés export.jpg

Nem értelek. Kikűtted ezt a Medvegyevet a kirakatba aki tilalmi egyenlőségjelet tett a mindenki és miközénk. Nem mondta, hogy az almával cukkolódó kurva lengyeleknek két év tiltólista, nekünk, a lesunyt fejjel kussolóknak meg egyse, mert 27 tagállamból csak kell egy kivétel, ami erősíti a szabályt. 

Te nem kivételeztél velünk úgy, ahogy mi teveled!

Miféle barátság ez? Most majd azt ordítják az önkormányzati kampányban, hogy ingyen volt az aktus! Használod Te a fejed néha? Arról nem is beszélve, hogy mi lesz a tieiddel? Éhezni fogtok? Oké, azt vágom, hogy a vodka ubival fain, de azt nem hiszem, hogy az uborka alma, körte és sertéskaraj helyett is olyan fain lenne. Úgyhogy ha egy kis eszed van, akkor betartod a WTO tagsággal járó kötelezettségeidet. Akarom mondani tarccsad be. Na jó, a felkiáltójelet nem mertem ideírni a mondat végére, de a lábammal toppantottam. Egy aprót, nagy port nem kavart, de akkor is tegyél úgy, mintha jelentősége lenne. Tudom, tudom, ti simán lelőttök egy polgári gépet 300 utassal, szartok a WTO tagság kötelezettségeire, az én okvetetlenkedésemre, a magyar gazdákra, gazdasági növekedésre meg különösen, de gondolj bele: Mi vagyunk azok, Vlagya, a meleg szájak és KGBélák országa, a legnyugatibb neked eladósodott megyéje Oroszországnak. 

Hogy baszhattál így ki velünk? Szívd vissza!

 

 

824 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr276586373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@guma: @rodeo36:
Délután jövök vissza, mindenképpen válaszolok nektek.
Jött eltenni való cucc, amire nem számítottam.
Jó munkát magamnak.
Bocsi gyerekek!
@évásanyó: a megérteni és elfogadni(akceptálni) nem mindig szinonim fogalmak...
@Sir Bates dö Hól: figyelmetlen vagy és a memóriád is rossz, de legalább egyetlen kérdésre sem sikerült válaszolnod. Akkor még egyszer, nem azt mondtam, hogy nem tudok angolul, hanem azt, nem olyan jól, hogy gazdasági elemzéseket értelmezzek helyesen ezen a nyelven.
De ha kicsit levennél az arcodból, akkor kilátnál mögüle, talán a szövegértés is javulhatna.
Szóval, lesz válasz, esetleg tegyelek valamelyik skatulyámba?
@rodeo36:
"A magam részéről ezen az alapon tanultam és értek meg dolgokat."
Mindíg elbűvölsz azzal a tudásanyaggal, amit tapasztalok, bármiről is legyen szó.
Maximalista vagy?
A nyelvekről tulajdonképpen mindent leírtál.
Annyit teszek hozzá, hogy a nyelvek kiválasztása és alkalmazása a mai időkben már áttevődik a szorosan vett funkcióra.
Nem mondom, hogy a nyelvek ismerete nem kötődik a műveltséghez, de a mai világban prioritása van annak, hogy hol és hogyan tudjuk hasznosítani.
@Mariann19: csak annyi kérdésem lenne, európában mennyi ember használja első nyelvként az angolt?
Ahogy Rodeo is kifejtette a faék bonyolultsága okán, alkalmazza a számítástechnika.
@évásanyó: én tudtam, hogy nincs hasonló sem a nyugati repertoárban, ugyanis a hobbim a haditechnika. Ahogy a BMP-re sem született válasz lassan 40 éve. a kőbaltás orosz technológia, mint megtudhattuk...
@punkfrog: én nem tudom mit szecc, de gyere le a cuccról! ember, olvasd vissza, egyetlen mentegető szót nem írtam le! Putyin rendszeréről meg különösen nem. Amiről beszéltem, az a haditechnika volt, annak igen magas színvonala. Se több, se kevesebb.
@guma:
Délelőtt írtam nektek, hogy átmenetileg kilépek, és délután válaszolok, de nem továbbítottam ezt a közlést. Most már mindegy, most válaszolok
a várnegyed átalakításáról.
Már attól indulatos leszek, hogy nincs indoklás, hogy miért van szükség 100 mrd-os tékozlásra, amikor Orbán munkavégzésre alkalmas 180 nm-es Nándorfehérvári termében terpeszkedik.
Jó, tudom, hogy konkrétan a Karmelita kolostorba való vándorlása 1.400 mrd-ba kerül, de a várkert, mint díszlet, miért most kerül kialakításra.
Orbán biztosan nem akar lemaradni Putyintól. Láttam Putyinról egy portré filmet, amelyben bemutatta a saját dácsáját. Gyanítom, ezt a saját pénzéből építette. Az ebédlő részben rákérdeztek, hogy a kedvenc szine a mustársárga plüss kárpit a székeken? A válasz az volt, hogy nem is tudja, milyen ez a szín, nem érdekelte soha.
Ebből számomra az jön le, hogy a mérhetetlen sznobéria az, amiből ezek az államférfiak merítkeznek. Mindegy, csak nagy legyen, olyan máshol ne legyen található, az ízlésviláguk egy nulla, funkciószemlélet dettó.
Orbán és Putyin a hatalmi gőgben tékozolja az ország pénzét, miközben a Tiborc panaszában felsoroltaknak most is van realitásuk.
@nincs_itt: Kispofám, én bírlak téged, sőt, mitöbb... de ma má'ne folytassuk a tegnapi témát, mer' avas lesz a hájam tüle. Tudod, hol állok véleménybe, meg megvannak a magam kapcsolatai is, de szétoffolni nem akarom ezzel a blogot, ma a Simicskácska meg Orbán papa meg az RTL a menő. Ugye nem haragszol:pusszantalak goszpogyi!!
@nincs_itt:
Sajnos, európai bontásban nincs meg az angol nyelvhasználat, a világot jellemző statisztika van, azonban azt már megírtam.
@évásanyó:

Akkor most az Orbán és Simicska is jó nálad?
Ha ők a menők:) Mondtam én hogy, nem válogatsz:)
@nincs_itt: tegyél, pl a "tüske köröm alatt" pont fedné a valóságot... minden király nálad, csak ez az egy zavaró kis apróság áll übermensch-é válásod útjában a neked járó intellektuális lebensraumban... meg a komplexitásra való képtelenség... egyebek mellett... ruccanj el a taljánokhoz, murano még működik, ott beszerezheted ami fontos lenne...
@tristen2005: Nem rég főzőcskéztem, csipetnyi töltött csirkét tejfölös krumplipürével. Mé' akarod, hogy kiterítsem má' a nevük hallatán is, ez a két rablólovag elnézi, hogy az
" országnak harmada éhengebed, az éhség s a szenny marja szét testedet, éhhalálra ítélt ez a rend.."csak civakodnak a megszerzett vagyonkájukon kuporogva, fogni kék egy nagy petrencésrudat, oszt ahoj Toldi Miklós!...:)
@Sir Bates dö Hól: válasz???? ja az nincs... csak a tőled megszokott burkolt nácizás.
muranoban tükröt IS gyártanak, de a velencei az jobb. a komplexitás lényege a sokrétűség, igyekezz képezni magad, ahogy látom erősen hiányát látod a széles látókörnek.
mész a szűklátókörű és megkeseredett emberek közé, akiknek még semmi nem sikerült.
@évásanyó: én vajjal, sok-sok vajjal szoktam csinálni, és sajttal:)
@Mariann19:
Kodály: Psalmus Hungaricus>>>csak tiszta forrásból>>>>>>>>>ez alapelvem

a lehető legtöbb dolgot eredeti alakjában jó megismerni

azon kívűl te is a nyelvtudás/ismeret pragmatikussá válásáról beszélsz, egyetértünk, minő hatalmas időpocsékolás egy tudományos kutatás tegnapi eredményének megismerése fordításból 4 nap múlva (extrákkal is -ha nyelvetértő szakember fordító éppen ráér- egy hét) mialatt el tudom magam olvasni és tudom alkalmazni az én munkámban

marketing, kereskedelem, ...

nem folytatom

ne legyen világnyelv annak én ellene vagyok Lomb Kató 27 nyelven volt perfect...nem lehetséges bizonyos gondolatokat fordítással visszaadni még úgy sem, hogy több oldalnyi fordítói lábjegyzet van hozzá

brühüyyy

sacanagem (mondd ezt pontosan?)
@Mariann19: pedig érdekelne... majd keresgélek.
@nincs_itt: ok... egy szemzős muraközi hozzádképest kaméleon...
@Penivaldes: Én nem szeretem, ha lucsog a vajtól, inkább a tejföl a több, sajtot nem teszek rá, én egy szegín nyugdíjas vagyok ...(sajtokból sajttálat szoktam csinálni, aztán, aki marja kapja alapon)
@Sir Bates dö Hól: melyikre gondolsz, a muraközi lóra, esetleg szemzős kantárra muraközin?
ne égesd magad tovább...
@évásanyó: nem lucsog, ha megfelelő állapotban kevered őket össze. sőt selymes lesz, lágy, belesimul a szájpadlásaodba. ősi francia recept.
@simple observer 2.0:
A tegnap esti beszélgetésünkhöz.
Válaszodban azt látom, hogy majdnem minden kérdésben van nézetazonosságunk, alábbiakban a közeljövő oroszországi veszélyeiről szólnék.
Putyin nem mond le nagyhatalmi törekvéseiről, ezt igazolja az eurázsiai unio megalakítása, amely most némileg háttérbe szorult.
Az Ellenbank szervezése folyamatban van, melynek célja az elmaradott országok hitelezése, mondják. Nem nehéz felfedezni ebben a célban azt, hogy Putyin szövetségeseket keres nemcsak a külpolitikában, hanem a külgazdaságban is.
Ehhez jött az ukrajnai válság, mely kirobbantotta az oda-vissza embargok viszályát.
Putyin előrelátási hiányosságban szenved.
Eddig ugyan bízott az értékesített energia bevételeiben, ezen kívül úgy vélte, hogy az energiaellátás előnyös poziciót jelent a számára, és zsarolhat. Ez nem jött be.
Kapkod. Kínával megállapodott a gázellátás tekintetében, de a tényleges szállítás 2018-ban kezdődik.
Jelenleg a külkereskedelmi mérlege pozitív ugyan,/50 mrd dollár körüli/, ezt azonban könnyen elveszítheti.
Gazdasági növekedése már tavaly lassú, ez tovább csökken.
Ilyen távlatokban a pénzpiacokon a finanszírozáshoz szükséges hitelei magas kamat kondiciókat jelentenek az országnak, már tavaly is elérték a 8%-ot.
Most jön a benne bízó nép hozzáállása.
A várható gazdasági és ellátási nehézségek azonnal érzékelhetőek a lakosság számára, és a külpolitikai törekvések nem fogják elhalványítani az orosz nép testközelben érezhető hiányát.
@rodeo36:
Azt figyelem a szűkebb környezetemben, hogy az anyanyelvi szinten beszélők most már a szakmai nyelv ismerete felé fordulnak, mert a választott pálya ezt megköveteli.
Jellemzően közgazdászok, fiatalok, a multik és a bankszakma ezt már megköveteli.
Fentieket az általam említett funkció elmélet miatt írtam további érvként.
Tehát már a fordítás sem elegendő sokszor, amikor a munka során rapid módon kell az idegen nyelvre reagálni.
@Penivaldes: Kinek a pap, kinek a papné. A vaj ízét se nagyon csipom:))
@évásanyó: @Penivaldes:

Olyan tejfölöm van, a csodájára járnak:)
@nincs_itt: gyíkméregetés?... lehet, de csak öntelt ostobák mennek idegenbe nem ismerve a szabályokat és a másik felet győzni, főleg hendikeppesként... rajtad áll, csak jelzem, mint a ferpléj utolsó lehelletvékony sugarát napnyugtakor...
@Sir Bates dö Hól: a szemzős muraköziről nekem ez ugrott be. még mindig több mint az általam feltett kérdésre a nálad tapasztalható reakció. nem én kóstolgatom a másikat, hanem te kezdted tudatlanul, ostobán a bunyót olyan terepen, amit hírből sem ismersz. ha gondolod, eláshatod a csatabárdot, még a nácizást is hajlandó vagyok elfelejteni és betudni annak, hogy érvek híján csak ezzel tudtál előállni.
@nincs_itt

Ha boksz, hát kegyen boksz!
@Penivaldes:

Köszi! Ezt még nem mondták!:)
@Penivaldes: fokhagymás húszsírt, csirkemájkrémet,disznómájkrémet, sajtkrémet, darált tepertőkrémet, húskrémet,padlizsánkrémet, avokadokrémet, mézet, lekvárt, meg még, ami nem jut az eszembe, a krémeket én csinálom, me' nem eszek meg minden bolti szart. Zsiradéknak olivaolajat, vagy házi mangalicazsírt használok.
@tristen2005: Melyik tejfeldolgozóból loptad Nyuszifülecském?
@évásanyó:

Olyat köpülök, csodát még nem láttál:)
@tristen2005: Nos a technológiát nem kell, hogy megosszad velem, elhiszem, hogy fehérjefeldolgozásod kielégítí az EU-szabványt, minden esetre próbáld gépesíteni a munkafolyamatot, hogy ne kelljen annyi alkalmazottat fizetned.:))
@évásanyó: ok, de akkor mivel csinálod a sütiket, krémeket, gofrikat?
@Penivaldes: nem csinálok olyat, amihez vaj kell. Viszont sütök buktát, pogácsákat, sajtosrudakat, gyümölcstortákat, mézesrémest, és tiszta házi disznózsirral gyúrom őket össze. Ezt az anyósomtól tanultam.Van ismerős disznóvágáskor.
@Penivaldes: Nagyon szívesen, ha szereted, csak én nem eszem belőle kicsim.))
@Penivaldes: Azt mondjuk látom, hogy nem dobta fel a fiúkat a mai téma:)) Bezzeg, ha az új monokini divat megbeszélése lenne napirenden, majd csattognának a billentyűk:))
@évásanyó: azon nem tudom milyen változás lehet..semmi felül..remek ijeszztgetés:)
@évásanyó:

Öreganyám, repülés közben, hogy csattognál:))
@tristen2005: Hát Édesapám, nálad pimaszabb f@..t a föld nem hordott a hátán, hát leestem a székről, úgy vihogtam, te mocsok:))
@tristen2005: Azé',ha repülni akarsz, te is húzz szuszpenzort!Neked röpül egy vadkacsa...:))
@évásanyó:

Mindig is meg akartam tollasodni:)
@tristen2005: Sok mindennel lehet téged vádolni, de azzal biztos nem, hogy papírtantuszod van, és lassan esik.))
@Mariann19:

Igy van. Tulnyomo tobbsegben egyetertunk, meg kulonbozo temakat tekintve is. Ezert is inkabb csak amolyan nuansz-dolgokhoz szolok hozza(d), ha es amikor. Mint most is:

"Putyin előrelátási hiányosságban szenved."

Persze az is lehet, hogy o is begubozott, es mar csak sajat elmeleteinek hisz, de szerintem tobb van ebben, mint egyszeru elvakultsag.

A multkoriban leltem egy erdekes '13-as tanulmanyt az Orosz Tudomanyos Akademia illetekes kutatoi allitottak ossze:
www.eriras.ru/files/Global_and_Russian_energy_outlook_up_to_2040.pdf

Ez alapjan az oroszoknak rovidtavon(?), az elkovetkezo 10-20 evre boven lesz olaj/gaz keszlete, kitermelesi kapacitasa, es felvevopiaca is. Persze a '14-es esemnyek valtoztathatjak a jelenlegi es potencialis vevoik hozzallasat, de valoszinuleg nem fogja ez gyokeresen befolyasolni a modelleket, amikkel a kutatok dolgoznak.

(ha szabad itt megjegyeznem, en mar eleg sok tudomanyos (jellegu) munkat olvasgattam, de olyan abrat, mint az 1.2 abra 10. szamozott, amugy 12. oldal meg soha.)

Putyin 62 eves. 10-20 evig az olaj-gaz a vizfelett tartja a rendszert. Kitudja lesz-e Putyin 82 eves?

Vagyis szerintem, ha nagyon el nem barmolja, akkor egy nepszeru politikuskent hal meg. Ha pedig meg lojalis utoda is lesz, akkor 50-100 evre Putyin megitelese pozitiv lesz. A kicsike vagyonkaja megvan, nepe nem erdekli, akkor mit csinalon maganak gondokat..?
@Sir Bates dö Hól: "gyíkméregetés?" ideje előkapni a baguetted, kihóte! ronts rá a szélmalmokra, akarom mondani a bajor szélkerekekre keményen!

@nincs_itt: te, cucu! most csatabárd vagy ak gépkarabély. mert nem mindegy, hogy kalumet vagy szamovár.

olyan jót röhögök rajtatok.
@évásanyó:
"még az is lehet, hogy ismeri egymást a két kistöki? "

Előferdülhet. Tiéd mikor végzett?
@jaegtoer:

" oszt minek .......? Pláne hányni?"

Lehet, hogy nem nekem szántad, de én olybá vettem. Ezért szükségesnek vélem megvilágítani a dilemmát képező hányni vagy gyilkolni alternatívát.

Nem gondolom, hogy a világ legjobb elemzői érnek rá itt kommentelni, de ha így is lenne, minden komment CSAK egy vélemény.Ha nem borulok azonnal térdre, nota bene ellenvéleményem van, az csak egy másik vélemény.
Majd az idő valakit igazol.

Engem kifejezetten taszít,nem is tűröm, ha valaki erőszakosan,nagyképűen, minősítéssel körítve, kizárólagosságot vindikál magának. Nem szeretem, ha megpróbálnak - a tévedhetetlenség téveszméjétől elborulva - korlátozni a gondolkodásban. Most csak a tartalomról beszélek.

A vita eleve kizárása és a vele látszólag szimbiózisban mozgó linkrobot hozta a fenti dilemmát, majd rögtön a választ is,ááá, semmi értelme.

Az,remélem egyértelmű, hogy az érdemi hozzászólásokról beszélek.

Géb - közös klubtagságotok keltette - örömét gondolom majd visszaigazolod:))
@nincs_itt: azt írtam, "rajtad áll"... velem ne gyakorolj kegyet, én nem muzsik vagyok... (egyszer, s mindenkorra: nem náciztalak le... s most idéznék egy privátból: "csak jeleztem a faji felsőbbrendűség felé araszol soviniszta nacionalizmusával, mely semmiben nem különbözik hegedűs lóránt/novák előd gondolkodásától (az nem az én hibám, hogy a nácizmus erőteljesen épített a nagynémet nacionalizmusra, mint alapra)", mely szinte "szóról szóra" megegyezik kettőnk esetében)... részemről ennyi... dobd a kesztyűt mégegyszer, s felveszem, mint mondtam, a te döntèsed... nekem secko jedno, hogy szlenget használjak...
@parti_giano: görény:-)... csak irigykedsz (mert neked bg vagy a kavics alatt rejtőzködő lápi-magyar jut csak)...
@Orica Középföldi:
hogymikvannak?
asztírod:

"...Nem gondolom, hogy a világ legjobb elemzői érnek rá itt kommentelni, de ha így is lenne, minden komment CSAK egy vélemény.Ha nem borulok azonnal térdre, nota bene ellenvéleményem van, az csak egy másik vélemény.
Majd az idő valakit igazol.
>>>>>>>>>>>>>>>
a nagy büdös lófasztbabám, amikor nem ismered a tényeket azok valóságában és porhintesz -mint itt és most- akkor leszel "vélemény" és persze fennkölt sivárságodban lerángatod a bárkit és bármit a sárba magad mellé fideszes módszerrel, mert kijafaszazazakárki aki még nálad is többet...nevetséges vagy fdrágám és sunyi is!!!

...Engem kifejezetten taszít,nem is tűröm, ha valaki erőszakosan,nagyképűen, minősítéssel körítve, kizárólagosságot vindikál magának. Nem szeretem, ha megpróbálnak - a tévedhetetlenség téveszméjétől elborulva - korlátozni a gondolkodásban. Most csak a tartalomról beszélek..."
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
bazdmeg nem kell tűrnöd de ép egészséges és valóságtartalommal bíró ellenérved nincs akkor jön a fenti "mószerod" méghogy téged a gondolkodásban megakadályoz? ki és hogyan a gondolat még szabad bár ez neked nem teccik mert magadnak vindikálod eme kiválcságot (IS!!!) és mindenki másnak kuss, csak mert azért...osztod itt azt ami neked nincs és sohasem lesz...és nem kell tűrni

egyetlen ellenvéleményt sem cáfoltál kizárólag olyan szavakat használsz "ellene" ami inszinuál és benyálaz de egyetlen árva kurva tényt számadatot soha mert csak

hát akkor tűrjél vagy hallgass...a nagy "okosságod" nem tudni miben képzeled de olyan köcsögöt még én sem láttam edig már sokféle köcsögöt meg tudtam szemlélni azelőtt is hogy leverték a polcról meg azután is hogy leveték a polcról

üdv innen a zellenvéálemények főggyérűl

és próbálj gondolkodni a tényeken, az hasznos szokott lenni

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

"_ nekem secko jedno, hogy szlenget használjak..._"

ennek semmi köze a szlenghez.

Más. Jaegkiskaessel állok kapcsolatban. Több ponton. Ahhoz a fergusonhoz, akit vagy amit említettél nem volt szerencsém, feltehetően neki sem hozzám.
@rodeo36:

A körítés ismét jól sikerült, de ne fáradj velem. Teljesen felesleges.
@Sir Bates dö Hól:
az europai történelmen végigvonuló önzés...történelmi tény és azon nincs mit vitázni (az eredőit elemezni lehet, de...minek???) az az, hogy a németajkúak egészen a XIX. század végéig szétforgácsolva és egymás ellen is acsarkodva léteztek (mégis születtek hatalmas -ha nem kolosszális- szellemi alkotások, maraggyunk példaként egy Gauss-nál) de egy "megfelelő" fejlődéshez nagyobb népesség kívántatik (erre is vannak mérőszámok a tudomány már majdnem mindent végigrágott)és akkor az egységesítési törekvések, a szárazföldre való bezártság és a világtengerekre kijárat csak északi tengeren át ami nem Cadiz...(hahahaha) és a gyarmatok=energia és munkaerőforrások már foglaltak és az éppen aktuális gyarmattartók nem aggyák (ki adná?) hát aggy király katonát jött és két világháború azonos céllal a Maghreb és csatolt részeinek elfoglalása mert ott van az ami kell az europai hadszintér ehhez képest nem bírt jelentőséggel...eredmény az ami ma van
és továbbra sem jó mégis sikerül fejlődniük mert a diplomáciájuk a világon a legjobb (kinek a pap kinek a papné) és ma megint a világ éllovas országa a kis csak 100 milliós németország

brühüyyy
@Orica Középföldi:

tudom, azt is: őskori kövületekkel hogyan kell bánni, ugyanúgy mint régi köcsgök maradványaival, ezt vártam...de legalább most publikus

brühüyyy

ha nem pápa akkor pápina?
@Sir Bates dö Hól: valóban nem vagy muzsik. de a privát üzenetből idézett rész, szerinted miről szól?
de hagyjuk, nem az én problémám, ha valaki képtelen felismerni, hogy a siker az nem származás függő, viszont lehetek büszke a származásomra és a sikereimre is!
kesztyűt, neked? na ne viccelj... a válaszokat várom a kérdéseimre, semmi több.
@nincs_itt: " ha valaki képtelen felismerni, hogy a siker az nem származás függő, viszont lehetek büszke a származásomra és a sikereimre is!"

Ez hogy jött ide?... szép, kerek mondat, szó se róla, értékelem is a stílust... a két állítás közt nincs közvetlen logikai kapcsolat... az idézett részt te is érted... hisz ezért a defenzíva...
@Sir Bates dö Hól: most akkor minden egyéb finomkodást félreteszek, mert láthatóan nem vagy képes kilépni a saját magad által rajzolt körből:

Másodszor nyúlsz a nácizás univerzális bunkójához. Sajnálom, de ennyire korlátolt gondolkodású emberrel nem tudok és nem is akarok szót érteni. Nem fogok belemenni abba a nívótlan játékba, amit te erőltetni akarsz.

Most megpróbálom megértetni veled, amit te übermensch, meg lebensraum kifejezésekkel próbáltál a náci ideológiákkal azonosítani. Nem azért nagy a pofám, mert német származású vagyok, hanem azért mert úgy gondolom van mire. Mindezek ellenére büszke vagyok a német származásomra IS! Magasról teszek rá, hogy a hozzád hasonlóan zárt gondolkodású emberek fejében a német és a náci szinoníma.
Sajnálom, de te amolyan Pistike vagy.
Szentatyaúristen! Ha ezt látom előre, meg se nyikkanok, nemhogy klimpírozok. Annyira nem szívügyem sem Oroszország, Putyin meg pláne nem. No, visszaolvasok egy kicsit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"___@rodeo36: Szép napot! Tudod mindenki hülye és Putyint szopja. :) (Te én jég és persze nincs_itt is)___"

Hiába törleszkedsz. Fogalmad nincs arról mit miért írtam, te sündörgő nyáladzó genyabatyu.
@Orica Középföldi:

"___
@jaegtoer: " oszt minek .......? Pláne hányni?"

Lehet, hogy nem nekem szántad, de én olybá vettem. Ezért szükségesnek vélem megvilágítani a dilemmát képező hányni vagy gyilkolni alternatívát.
____"

Szia Orica!

A legkevésbé neked szántam az a kiszólást, amit olybá, -de teljesen tévesen- magadra vettél. Nemcsak dinsztelni, disztingválni is tudok, és szoktam is.
@rodeo36:

varanus.blog.hu/2014/08/08/_es_akkor_szijjarto_mergeset_toppantott/full_commentlist/1#c24116715

Rodi!

Régi ismeretségünkre hivatkozva mondom, amit. Ha akarsz megsértődsz, ha akarod átgondolod.

Alpári stílusod, vitapartnereid lealacsonyító képernyőbe döngölése fokozottan elviselhetetlenné tesz, különösen azon estekben, amikor a célkeresztbe vett személy messze fölötted áll.

Orica nem érdemelte meg sem azt a hangot, sem azt a tartalmat, amit megengedtél magadnak vele szemben a linkelt hivatkozáson található hozzászólásodban.

Tovább megyek -de még mindig nem a petsába- amennyiben úgy véled, hogy a sokoldalú tájékozottságod feljogosít a minősíthetetlen hangvételre, úgy nagy tévedésben vagy, mert másoknak is lehetnek szerteágazó ismeretei amelyek más következtetésre adnak okot vagy legalábbis megfontolásra méltó információkat.

A tudás és a vélemény megosztásának és az írástudók felelőssége éppen arra kellene sarkalljon téged, hogy beszélgető partnereid és a bégető paraziták között különbséget téve megőrizd emberi méltóságod, amit leginkább azzal valósíthatsz meg, ha a másokét nem igyekszel eltiporni.
@jaegtoer:
nem szoktam megsértődni, vannak más megoldásaim...érdekes módon rangsorolsz, felettem állónak titulálva egy véleményt, amely mögött nem igen találtam egyetlen személyt sem...

kizárólag az elhangzottak alapján mondok (és soha másképpen) véleményt arról ami a véleményben van

lehet ugyanazt cizelláltan is...nem mindíg hatásos

mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet, hogy véleményt más szavak használatával is lehet leírni...majd válogatok

brühüyyy
@jaegtoer: ezért van mindig válasz neked, teljesen ellenkező álláspont esetén is... köszönöm a kommentet...
@rodeo36: sokszor megsértődsz, de ez irreleváns most... jeleztem már én is, hogy tudást és tapasztalatot ossz meg (van olyan szó, hogy ossz?), ne deklarációt adj, ha az ars poeticád ismerteted, azt is lehetne toleránsabban (ez főleg a valláshoz való viszonyod esetén értékelném pozitívan, de ez az én véleményem)... szal, eltékozlod felhalmozott tudásod, tapasztalatod, pedig ehhez nincs jogod, az nem csak a tied, hanem mindenkié...
@Sir Bates dö Hól:
igen van olyan szó, hogy osztani és annak felszólító módja egyes szám második személyben:
ossz!

kezdem megérteni (nagyon nehéz) mi miért az ami és ugyanúgy itt a blogon is de országosan is...nem változtat semmit egy jottányit sem az, hogy valaki mit mond itt ezen a krokogyilon vagy másik helyen, bárhol...12. gyököt vonok a dolgokból és nem kívánom megváltoztatni...évtizedek, messze a 1989 -es tragédia előtt óta tudom...bármerre jártam a világban sikerült magam köré gyűjteni azokat akik jobbat akartak önmaguknak és elértük (nagyrészt) ugyanakkor a honi sikereim (számtalan) széllel szemben...mert csak mert minden olyan amilyen

ez van

brühüyyy

most hogy le lettem "degradálva" ott maradok...még nem tudom pontosan milyen mélyen de majd kiderűl "é pur si muove" "caveat emptor"
@rodeo36: tagadod a szellem elsőségét, mégis a mártír szerepét osztod magadra napjában többször is... sokan vigasztalnak majd, de tényleg az ilyen elismerésre/csodálatra/ajnározásra vágysz?... nézd már meg kik vannak a "hall of fame"-ben!... s mit nyújtani elég oda... persze, teheted a szokásost is...
ami a legtávolabb áll tőlem az a mártíromság és a hamis mártírság még sokkal inkább taszít!!!
egy jó szó sokat jelent, és mindegy ki mondja!
nem ismerek senkit sem a "Hall of fame"-ből, te talán igen? csodálkozom, csak nincs valami kontraszelekció a krokogyéluson?
nem tudom mit kell nyújtani ahhoz, hogy Artúr király lovagja legyek, Parsifal rám bízza a Grál-t...bár érdekes elképzelés ott ülni a kerekasztal körűl és mások sorsát eldönteni úgy, hogy legalább mi a kerekasztal lovagjai jót akarunk (Dante Alighieri Il Inferno a kapu fölé az van bevésve a márványba: minden útat mely a Pokolba vezet jóindulattal köveztek ki...kurva nagy igazság)

én nem teszem a szokásost, én teszem a dolgom...

és azt hiszem le kell zárnunk ezt az eszmecserét is, mert a magam részéről egyre kevesebb értelmét látom

mint a matematikában a nullával való osztás, esetleg a végtelent beiktatni egyenletekbe és megoldást várni belőle

brühüyyy

buona notte
@Sir Bates dö Hól:

rodeo36 2014.08.11. 01:17:18
ami a legtávolabb áll tőlem az a mártíromság és a hamis mártírság még sokkal inkább taszít!!!
egy jó szó sokat jelent, és mindegy ki mondja!
nem ismerek senkit sem a "Hall of fame"-ből, te talán igen? csodálkozom, csak nincs valami kontraszelekció a krokogyéluson?
nem tudom mit kell nyújtani ahhoz, hogy Artúr király lovagja legyek, Parsifal rám bízza a Grál-t...bár érdekes elképzelés ott ülni a kerekasztal körűl és mások sorsát eldönteni úgy, hogy legalább mi a kerekasztal lovagjai jót akarunk (Dante Alighieri Il Inferno a kapu fölé az van bevésve a márványba: minden útat mely a Pokolba vezet jóindulattal köveztek ki...kurva nagy igazság)

én nem teszem a szokásost, én teszem a dolgom...

és azt hiszem le kell zárnunk ezt az eszmecserét is, mert a magam részéről egyre kevesebb értelmét látom

mint a matematikában a nullával való osztás, esetleg a végtelent beiktatni egyenletekbe és megoldást várni belőle

brühüyyy

buona notte
@Sir Bates dö Hól: "tagadod a szellem elsőségét" héj, halló! ez egy blog, milyen játékot űzöl te? üveggyöngyöt szórsz a csüngőhasúak elé? ne keveredj el, mert még dulcinea helyett rosinantehoz mész hálni.
@Mariann19:
"Azt figyelem a szűkebb környezetemben, hogy az anyanyelvi szinten beszélők most már a szakmai nyelv ismerete felé fordulnak, mert a választott pálya ezt megköveteli.
Jellemzően közgazdászok"

Attól kaptam hülyét még teljesen aktív koromban, hogy az ifuú titánok szakmai beszélgetés közben folyamatosan az angol kifejezéseket használták a magyar nyelvű beszélgetésben. Miért kell ezt? Mindennek van magyar nyelvű megfelelője. Vagy csak én utálom a kevert nyelvű dumát?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
két dolog lehet e mögött:

teljes fiziológiai alkalmatlanság arra, hogy egyszerre több nyelven is gondolkodjon (IQ)

a teljes és undorító sznobizmus amit a sznobok egymás között udnak igazán gyakorolni

és van egy harmadik része (ezt csak suttogva) az idegennyelvű meghatározás azaz az eredeti meghatározás sokkal, pontosabban fedi azt amit forferdítéssel nem lehetséges kiküszöbölni és adalékként, ha ez már a digitalizálás felsőbb fokának alkalmazási idején jött létre akkor az, hogy minden valószínűség szerint az aki az algoritmust alkotta belevitt egy adalék "loop"-ot és a magyar "szakszó" helyett betette a magyar nyelvű programba az eredetit, ezt az al0aklmazó nem veszi észre, de nem kell szenvednie a rutinmunka végzés közben amikor táblakitöltés és egyén hangulatos dögunalmak vannak napirenden és a magyar nyelvű "izé" csomót csinált volna és kiír valami a olyat, a rendszerbe belevezették a Mississipi-t és most kiöntött, csónakra fel és nem csinál semmit a program kezeit feldobva a magasba és sikoltozik

brühüyyy

ez ilyen eccerű is lehet
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
két dolog lehet e mögött:

teljes fiziológiai alkalmatlanság arra, hogy egyszerre több nyelven is gondolkodjon (IQ)

a teljes és undorító sznobizmus amit a sznobok egymás között udnak igazán gyakorolni

és van egy harmadik része (ezt csak suttogva) az idegennyelvű meghatározás azaz az eredeti meghatározás sokkal, pontosabban fedi azt amit forferdítéssel nem lehetséges kiküszöbölni és adalékként, ha ez már a digitalizálás felsőbb fokának alkalmazási idején jött létre akkor az, hogy minden valószínűség szerint az aki az algoritmust alkotta belevitt egy adalék "loop"-ot és a magyar "szakszó" helyett betette a magyar nyelvű programba az eredetit, ezt az al0aklmazó nem veszi észre, de nem kell szenvednie a rutinmunka végzés közben amikor táblakitöltés és egyéb hangulatos dögunalmak vannak napirenden és a magyar nyelvű "izé" csomót csinált volna és kiír valami a olyat, a rendszerbe belevezették a Mississipi-t és most kiöntött, csónakra fel és nem csinál semmit a program kezeit feldobva a magasba és sikoltozik

brühüyyy

ez ilyen eccerű is lehet
@Sir Bates dö Hól: pedig azt mondják, négy lába van, mégis... különös alak vagy, szőr!
@parti_giano:
nem szőr hanem "sír" annak: grave értelmében...vagy weep/cry

de szőr? minek a szőre? kutyaszőr, macskaszőr lószőr vagy esetleg más ritkább ott a "Hól" (lyuk) körűl?

brühüyyy

és "batesz" meg "dő"

szóval teljesen alsókecskeméti tájszólás
@rodeo36:

"de szőr? minek a szőre? kutyaszőr, macskaszőr lószőr vagy esetleg más ritkább ott a "Hól" (lyuk) körűl?"

Az iskolában megkérdezik Pistikét:
- Pistike, mi leszel, ha nagy leszel?
- Talpig szőrös ember.
- Micsoda? Abból nem lehet megélni.
- De igenis meg lehet. A nővéremnek csak egy tenyérnyi szőre van, mégis ő tartja el az egész családot.
@parti_giano: akkor a legkezesebb... akkor kell lecsapni... hívj csak stallionnak...
@rodeo36:
"ez ilyen eccerű is lehet"

Hát persze. Multinál dolgoztam, angol nyelvű programmal, a táblakitöltéseknél és egyéb munkafolyamatokban simán tudtam használni az angol nyelvű szakkifejezéseket, de a napközbeni beszélgetésekben eszembe sem jutott azokat alkalmazni a megszokott magyar megfelelő kifejezések helyett. Nekem nem "forecast", hanem "előrejelzés", nem "planning", hanem "tervezés", sőt hogy hasonlót idézzek, nem budgetet készítettem, hanem tervet/költségvetést.
A hátam borsózott pl. az angol kifejezések magyar ragozása hallatán. Pl. nem lefoglalja/leköti a reklámidőt (vagy akár szállást, utazást, stb, rengeteg ilyen van), hanem bookolja. Szép, nem? És ez csak egy példa.
süti beállítások módosítása