Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.09. 08:42 Fabius

Miskolc exportcigányai

Címkék: fidesz miskolc cigányexport

Aszongya a hírek, hogy a Kriza Ákos vezette miskolci önkormányzat megkezdi a város cigánygettóinak felszámolását. Fene tudja a hangzatos kijelentés mennyire fedi a valóságot. Ha elolvassuk az elfogadott rendeletet akkor máris feltűnik, hogy a "gettófelszámolás"  gyakorlatilag az önkormányzati ingatlanok túlárazott kiürítése - Lyukóban pl egy ilyen sincs - úgy, hogy az ezekben élő romákat exportálják a környékbeli kistelepülésekre. 

Nem újkeletű problémája Miskolcnak a cigányexport. A kétezres évek elején ugyanazt csinálták meg a környékbeli települések a megyeszékhellyel, mint amit az próbál most eljátszani velük: Százezrekért vettek olcsó hétvégi házakat és egyéb ingatlanokat Lyukóvölgyben, és költöztették bele az önként városba vágyó családokat. Velük/utánuk sok esetben költözött a rokonság is, gyakran illegális lakásfoglalással szerezve maguk fölé fedelet. 2005-ben az önkormányzat a megváltozott körülményekre tekintettel összeírást rendelt el, amiből kiderült, a völgy lakóinak 30%-a borsodi falvakból települt oda. Így aztán amíg a város éppen a Szondi telep, perecesi kolóniák rendezésével volt elfoglalva, addig külső segítséggel benépesült Lyukó, vadkeletté változott a Debreczeni Márton tér és környéke, vagyis a probléma meg nem szűnt csak átköltözött. 

Miskolc a kétezres évek második felével sem járt jobban. Ekkor kezdődött a fészekrakó program, ezzel párhuzamosan pedig az a nyerészkedő üzérkedés, amit újabb betelepülő romákat eredményezett az Avason, tízmilliókat a lebonyolító ingatlanosok, ügyvédek bankszámláján. Az addig - a számos utcákat leszámítva - kültelki problémák beköltöztek a város közepére, palástolhatatlanul szem elé. Igen, a rohamosan romló köz és vagyonbiztonság probléma, aki mást mond erről az hazudik. "Tegnap" még Pásztor Albert rendőrkapitányt kellett a borsodi szociknak megvédeni mert beszélni mert a gondokról, "ma" egy hajszál választotta el a város egyik választókerületében a Jobbikot első egyéni győzelmétől. Nincs azon mit csodálkozni, ha a Kriza féle fideszes városvezetés kézzel lábbal igyekezne szabadulni a szorításból, gyakorlatilag bármi áron. 

A probléma annyi, hogy ezúttal is szarul teccettek az ügynek nekimenni. 

Mert a cigányexport különösebben nem vezet sehová. Miféle megoldás az, hogy tíz-tizenöt évente megpróbáljátok költöztetni őket falvakból városba majd vissza? Miért nincs végre egy ember, aki képes lenne felismerni, hogy a látszatmegoldás pénztemetők mennyire feleslegesek, mikor a tényleges változást hozó modell - borsodban - ott van az orra előtt? Miért nincs egy bátor ember, aki akár a Jobbiknak is megmondja, ostoba faszok voltatok basszátok meg, mikor megfúrtátok - az uniós pénzen - felállítani akart "cigánysátrat", ahol az "idegentőke" késsel-villával enni és együtt élni tanította volna a romákat? Mert amíg senki nincs aki erre alkalmas lenne, addig nem kell csodálkozni, ha a város kelet-nyugati fő útjától (Andrássy) száz méterre ez a látvány fogad:

miskolc roma.jpg

 

457 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr156141752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Orica Középföldi: talán te is meglepődnél magad magadon.
@Sir Bates dö Hól: te még egy kávés csészét sem tudnál rendesen lerakni:) nem is folytatom, me szeretlek:))
@dr. jenőke (jenőke): hülyebarom:) téged még egy barbi is lerendezne:))
@taga20: sosem érintettük ezt beszélgetéseink során, én zavarban is lettem volna, tekintve a korkülönbséget és kissé archaikus viszonyom hozzá, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ellenére lenne a dolog, ám ezt inkább vele beszéld meg... ám azt nagyon határozottan jelzem előre, hogy esetleges sikeres kooperáció esetén sem foglak apunak szólítani...
@Sir Bates dö Hól: mindig egy kurva gyerek votá, eszt vágom, de mé nem becsülöd azt az embert, aki nem ért veled egyet, de tanít?
@Orica Középföldi: nem emlékszem erre... természetesen ahol a "liberális" dehonesztáló kifejezés, ott semmin sem csodálkozom... murano műhelyei pedig túrista-emléktárgyakat ontanak magukból manapság, a foncsorozott árút a gazdaságosság jegyében szorgos kínai kezek gyártják... olyan is:-)
@Orica Középföldi: emlékszem rá.
engem erősen jobboldali liberálisnak hozott ki!
@punkfrog: felesben nyomjátok? klausz egyébként egy szar alak. lehet, hogy megussza:(
@taga20: ?... erre még nem gondoltam, de tulajdonképpen mindig is tetszettek a nagy szerszámgépek... azt mondják, jó pap is holtig tanul, nem?...
@punkfrog:

Hát ez az. Az embernek önmagáról kialakult képe, és egy rendszerben elfoglalt helye nem feltétlen esik egybe.
@punkfrog: @Orica Középföldi: linkelje már, aki tudja, legyen oly előzékeny, én is szívesen meghatároznám magam:-)...
@taga20: Széchényi: : hogy annál kárhozatosabb elbizakodottság és vakság nincs, mint másoknak tanácsolni, vagy másokat vezetni akarni ahhoz kívánható talentum nélkül, s , hogy azok, kik ezen hiányokat nem érezvén, magokat kolomposokká, vezérekké tétetik, több kárt okoznak, mint hasznot, és sok fáradozásukért, ha mégoly tiszta szándékból folynak is, dicséret, s hála helyett gúnyt, s gyűlölséget aratnak — sőt némelykor áldás helyett felebarátaikat könnyekbe borítják!” Hitel:20. Oldal Jelölés, megválasztás nem elég!
NA, MOST VOLT ELÉG!! ÁLLÍTSÁTOK MEG A NORVÉGBŰNÖZÉST!!!

avagy nyergeljétek a bankszámláitokat, fideszrészvényesek, jekatyerinburgtól makkoshotykáig, miskolctól márszejig, határon innen és túl, Gázszerelő Lőrinctől kuminferiig, a homoki paraszt huthgeriig bezárólag, ma is indulunk bozgormagyart kopasztani. könnyes szemmel, botot dugva a HÁTTÉRTHATALOM szekerének küllői közé, az ősi, ezer éves erkölcsi alapunkon, a Gondviselő segedelmével, csak a jogos jussunkat akarva, mink, valaha volt vannabizsidó, csuhásozó, lyukas gatyás, ma anyagilag tehetséges vadlibsi újmagyari újnemesek, énekeljük el a Porlik, mint a sziklát! hajtsd, kocsis, hajtsd a lefüggönyözött audinkat, indulunk a misére!
@Sir Bates dö Hól: no, nem találtam, amire emlékeztem (keresőszó: politikai koordinátarendszer), cserébe kidobott egy régi EU-s kérdőívet

euprofiler.eu/

ez is érdekes :)
Ez ám a rendes, igazi magyarosch mentalitás!

"Csepreghy Nándor azt szeretné, ha a norvégok a magyar civil szervezeteknek szánt pénzeket sem folyósítanák a Norvég alapból. A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a teljes programstruktúrát újra akarja tárgyalni.

Csepreghy Nándor szerint a következő hetek tárgyalásain a magyar fél megfelelő garanciát tud adni arra, hogy valós célokra használják a Norvég Alap Magyarországnak szánt, most felfüggesztett pénzeit. A magyar fél azt kéri, hogy a felfüggesztést terjesszék ki arra a három alapra is, amelyek civil szervezeteknek szánt pénzeket folyósít, és tárgyalják újra a Norvég Alap teljes programstruktúráját."
hvg.hu/gazdasag/20140509_Csepreghy

Dögüljön meg a szomszéd tehene is...
Lehet mondani, hogy egy mázas népművészeti agyagedény ez a szánalmas tetű figura?
NEM???
Akkor csak gondolom!
Szóni ke a Pataky Attilának, ő amúgy is Miskolc meg Fidesz, meg a ZUFÓ-kkal is jól van. Elrepíti szegíny cigányembereket az Alfa Centaury-ba, közbe meg bazsevál majd nekik cseppecskét, hadd teljen kedvük a nagy menetelésben (csak úgy tisztességbű, emberségbű, becsületbű).
@huzzadneki shakespeare:
Attis zufók áttali prosztata masszázsa óta olyan kis fura lett... persze előtte se futott százon, de...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Még jó hogy elökörödött szegény, férfiember léttére megtermékenyítették egy nagy fehér csészealjban.
B+, ennyire rosszul állunk, már a hulladék papírra is ráteszi az állam a kezét!

Tény, hogy a jogszabály csak a kereskedő, a közvetítő és a kezelő számára engedélyezi a hulladékkal való foglalatoskodást, márpedig sem az oktatási intézmények, sem a szemléletformálási, jótékonysági vagy egyéb céllal gyűjtéseket szervező egyesületek, illetve alapítványok nem tartoznak bele egyik kategóriába sem.

nol.hu/belfold/vege-az-iskolai-papirgyujtesnek-1461163
Így jár aki nem nyer a választáson!

Ennek ellenére egy szinte ismeretlen új politikus, az Együtt-PM színeiben induló egyetemi adjunktus, dr. Szabó Szabolcs simán megverte a választókerületében. Márpedig Orbán ki nem állhatja a veszteseket. Fideszes forrásunk szerint a választásokat követően Orbán magához rendelte Németh Szilárdot, és közölte vele: még véletlenül se számítson arra, hogy valaha is lesz belőle fontos ember.

csepelhirek.blog.hu/2014/05/07/szetcsapott_orban_a_csepeli_fideszesek_kozott#more6134544
@tristen2005: és a rossz nyelvek szerint eltiltotta az üzemszerű rezsicsökkentéstől is.
@parti_giano:

És ebbe bele fog rokkanni, mint minden megszállott, akit megfosztanak imádata tárgyától.
Ha azt mondják, indulni kell, akkor indulni kell

Az élettársa állítólagos bántalmazásáról elhíresült Balogh József azt mondja, tartozik annyival Fülöpházának, hogy ősszel megint elindul a polgármesteri címért, főleg, hogy a helyiektől ismét felkérést kapott.

...

Balogh egyébként elmondta, hogy megfogadta, élete végéig nem iszik többet alkoholt.

www.origo.hu/itthon/20140509-balogh-jozsef-nem-iszik-tobbet-csak-a-templomban.html
@parti_giano: pedig ő nem akart, de éjjel is ott jártak, és kényszerítették
@parti_giano: "Nézze, pár hete felkeresett a lakásomban három három öltönyös férfi. Az asszony éppen akkor sütött pogácsát, így megtudtuk őket kínálni. egy órát beszélgettünk, amikor a legmagasabb öltönyös így zólt.
-Lenne egy feladatunk a maga számára.
Ránéztem a feleségemre, aki sűrűn bólogatott, és igent mondtam.
@punkfrog:

Le vagyok sújtva. Az enyém is hajszálpontosan 30;52 Pedig kizárt, hogy liberáncs szarházi legyek, amikor szarházi konzervatív vagyok.
@parti_giano:

"szelíd autodafé":)))
Egy gyilkos ez a Megyesi.
@jaegtoer: nem értelek, eddi a remek receptjeid alapján véltem úgy, hogy nem konzervből főzöl. de van olyan, hogy liberális konzervatív.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hát kábé ezek sehol sem fedik egymást.
Leginkább azért,mert vikikéknek elveik nincsenek.

@Sir Bates dö Hól: Miért akarod,hogy úgy beszéljek veled,mint egy fideszbarommal?
Hidd el,nagyon csúnya szokott az lenni.
@Sir Bates dö Hól: ez az szőr! hallgass nagyanyádra különben nincs befőtt és lekvár.
@Sir Bates dö Hól: Te beszélsz Morci Manó?:))
Asszem te a Schumi ügy óta nagyon haragszol rám.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: viccesnek szántad az első kommented?... akkor elnézést... ha nem, akkor meg oly módon beszélsz, ahogy akarsz... biztos én jövök ki rosszul abból...
@jaegtoer:

"kizárt, hogy liberáncs szarházi legyek, amikor szarházi konzervatív vagyok."

Ha levonod az indokolatlan tekintély-tiszteletet, máris kevesebb a konzerv.
Kimondva, kimondatlanul is küszködsz vele:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: eszemben sincs az már... csak számomra elfogadhatatlanokat írsz néhanapján... majd kinövöd vonát (ha szerencsés vagy), s marad bokros... az előítéleteidet is megértheted egyszer, ha a nyak végén levőt nem csupán kalaptartóként működteted...
@jaegtoer: @Orica Középföldi: ez se rossz. elégedetlen a teljesítményével, ezért pakson ad játszóteret simicskéknak.

“Németh Lászlóné kivételével minden jelenlegi miniszter tagja lesz a harmadik Orbán-kormánynak. Némethnével nem a szakmai, hanem a politikai teljesítménye miatt volt elégedetlen Orbán. Némethné várhatóan a következő ciklusban is kap kormányzati munkát. A neve többek között a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszterként vagy a területért felelős kormánybiztosként is felmerült.”
@punkfrog: megcsináltam, azt a végén adobe playert akar... nincs androidon, ígyfogalmam sincs, mi vagyok... majd mások megmondják:-)...
@Sir Bates dö Hól: Nincsenek előítéleteim.
És marad nálam a Bokros -Vona -tengely.:))
Na viszlát mindenkinek!
@parti_giano:

Aki egy Vietnámi papucsot össze tud rakni, miért ne ismerné az atom fizikát?
@Sir Bates dö Hól: höhö! nehogy már ne elsőként ragadjam meg az alkalmat! elfajzott klik alkalmazott vagy, átlagon felüli asszociációképességgel. ha a politikai térképe által adott koordinátarendszerben kéne elhelyeznem téged, akkor mindenképpen az origó pontja illet meg. :)) ez most jólesett a májamnak.
@parti_giano: rád számítottam:-)... az origót kiindulásként definiálod vagy nullaként?:-)... (mióta csökkentettétek a pet tesztoszteronszintjét feltűnően sok időt töltesz itt... már nem kerget a gének továbbörökítési vágyaival?:-)))...
@Sir Bates dö Hól: "az origót kiindulásként definiálod vagy nullaként?" te vagy vég és a kezdet, az alfa (ezt a vajda lánya is mondta) és az omega.

cöcö. tán nem éppen te vezeted le itten az animálási hajlamaidat? a görénykém meg csókoltat. d:
Kanada oldotta meg a cigánykérdést européer módon.
@parti_giano: tudna mást?... tudod, similis simile gaudet (bár én más okból nem vegzálok most senkit a heritédzsdzsel... tényleg, hogy írjuk a dupla dzs-t?)...
@parti_giano: még megvan a görényed??
azok annyira cukik.
@Sir Bates dö Hól: Ehhez nem kell nagy tudomány, még én is megmondom. Te az egész teret betöltöd.
@Husz_János_Puszita: ""Most olvastam a rendőrségi hírekben, hogy rasszista támadót keresnek."

Ja en ugyan igy lukra futottam a multkor, mikor a rendorseg gyerek molesztalot keresett.
Hat miert nem irjak oda, hogy ez nem allas ajanlat ?
akkor mi a nagyokos blogger javaslata?

hogyan kell kezelni ezt a problémát?
@Penivaldes: megvan, még tellik csirkehúsra, mert jobban teljesít az ország. és különben is, ez a kurva jég nem dobott a közösbe egyetlen görény receptet sem, teljesen lefoglalja a vodka vizezése.
@Orica Középföldi: pengeváltás? nem nevezném annak, hadonászik a bagettjével.
@parti_giano: te megakarod enni szegény görényt??
szégyeld magad, hát nem látod a szemében a ragaszkodást?
@Penivaldes: de, mikor kajáltatom. különben kihasználja a dög a házikedvenc mivoltát.
ünnepelni vagy ünneprontani?

Itt vannak a keddi "köpdösős" tüntetés résztvevői is

A tömegben feltűntek Gaudi-Nagy tüntetői is: tudósítónk felismerte ugyanazt a szent koronás zászlót és ugyanazokat az arcokat, akik a "köpdösős" rendezvényen is ott voltak az Országgyűlés alakuló ülésével egyidőben, kedden.

hvg.hu/itthon/20140510_orban_megvalasztas/b44429/#44429AC
@parti_giano: ne feledd, a görényed olyan mint én emberben
@parti_giano: ó, ő nem az a görény, akinek az életkora megfeleltethető nekem?
Tisztelt Varánusz!

Olvasom a blogját és engedelmével reflektálnék az írására.

Sok indulatot le kell győzni minden normálisan gondolkodó embernek, ha egy ilyen kényes témát szeretne „nyelvére venni”, de semmi képen nem illet meg senkit sem az a gondolatiság, hogy Én megtaláltam a bölcsek kövét! Az önámítás, önmagunk kényelmes gondolati közegbe helyezése, súlyos tévedéseknek adhat táptalajt.

Gondolom Ön nem lehet borsodi, a leírtak megfogalmazása nem erre utal.
Itt a keleti régióban van egy olyan mondás, mely tipikusan erre utal; Melyik az a három szó, amit nem akarsz hallani egy cigánytól?- „jó reggelt szomszéd!”

Félre a felesleges előítéletekkel. Személyes tapasztalataim szerint igen is vannak közöttük rendes emberek is, de sajnos a nagy többség (akár hogy is hívjuk őket-rejtett erőforrás, tartalék, nem hiába születettek, stb.) nem a normális megszokott emberi létet éli.
Mire gondolok? Én és minden átlagos magyar ember, úgy nőtt fel, hogy szüleim elmentek dolgozni, engem is felkeltettek, láttam apám borotválkozását, anyám készülődését és megszoktam magam is, hogy időre, normális munkavégzésre felkészülve kell otthonról elindulni.

Viszont!!! Már felnőtt talán közöttük legalább a HARMADIK(!!!) nemzedék akinek erről fogalma sincs!

A kis roma-cigány gyerek ezt nem látja, nem is láthatja. Kereshetjük az okokat-ők a rendszerváltás legnagyobb vesztesei-ez siralmas és szánalmas mosdatás. Mire gondolok? Egyszer egy tőlem sokkal erőszakosabb férfi lelkesen kioktatta az egyik hőbörgő nemzetiségit. Nics mukka -B....meg. Ki akadályozott meg abban, hogy orvos legyél?-így szólt a válsz. Igen, korábban sokkal egyszerűbb volt a tanulás a családokat nem terhelte meg az esetleges kiadási költség, sőt szerintem bármelyikük tudott volna szponzort találni aki nemzetiségi alapon - dotálta volna a képzéseket. Nem ez történt.

Megszokták, hogy csupán faji alapon jogosultak különböző alapokon „segíjkít” felvenni, melyhez a társadalom rosszalló hozzáállása ellenére az aktuális regnáló kormányok megszimatolták a potenciális választó illegitim kihasználásának lehetőségét. Beindult a gépezet...
Nem hiába hallottam többször is-A f...ból megélek-monológot...

Ön azt javasolja, a megoldás a Világsátorban leledzik. Nem, az csupán parasztvakítás.
A késsel és villával enni tudományát a Magyarországon eltöltött több száz év alatt már régen elsajátította eme rassz.
A fenti vállalkozás, illetve projekt csupán egyes vállalkozók - kivitelezők pénztárcáját kívánta gyarapítani.

Viszont viccesen elképzelem, a sátor havi kulturális előadásait;

-a vas és a réz eredete
-uzsora tanácsok
-a buszon szotyizás taktikája
-hogyan „öregecskézzünk”
-a bontott tégla kereskedelmi logisztikája
-favágók klubja

fakultatív program: a helyes drogfelhasználás alternatívái

Zárásként;
Tisztelt Varánusz -a mai magyar társadalom gondolkodó és nem bértollnok rétege erről valószínűleg az alábbiakat gondolja-”már megint pénzt kapnak a semmiért és már megint a mi zsebünkből”
Valamint egy város óriási problémáját áthárítják a környező települések szerencsétlen közösségeire-már aki engedi, mert latens módon már kezdődnek a háttérbeli ellenállási gondolatok. (remélem egyik sem valósul meg)

Lehet eme kijelentés nem teljesen igaz, de mit tettek ők ehhez? Vajon miért akar mindenki megszabadulni tőlük? Aki lelkesen rajong értük, azoknak javasolnám, hogy költöztessék magukhoz őket.... Nyugodtan vegyék örökbe ezeket a „szegény embereket”....
@Don Dög:

Tisztelt a jövő kosovska mitrovicai polgára moon!
Elszomorító, de nagyon sokan gondolkodnak úgy, mint Ön.
@Sir Bates dö Hól:

Igen, igaz-elszomorító. Ezek nemes szavak, viszont van a idea és a valóság-a kettő között éles a határvonal.

Platón szerint-”az Állam rendje a nevelés útján tökéletesíthető!”-ebből mi valósult meg az állítólagos rendszerváltás óta-miért láttam a saját szemeimmel Ózd városában a jobbikos stand előtt Minden nap kétségbeesett embereket, akik aláírásukkal kinyilvánították a nemtetszésüket a tervekkel kapcsolatba?...mellesleg megjegyezni kívánom nem ózdi lakos vagyok.

Ezen felül-pont Ózdon dolgoztunk az egyik mobil tv-telepítés során, mikor is ott hagytuk egyik cigány származású, de dolgozó (kőműves) családnál az egy méteres fúrószárat. A tulaj, másnap bevitte a helyi kirendeltségre és visszakaptuk az eszközt.
A másik-fiatalabb koromban Pestről hazafelé jövet a vasúti kocsi ablakát betörte egy ellen vonatból kidobott sörösüveg és az egészt törmelék az arcomra robban-nos, hol voltak akkor a mély magyarok a magamutogatók? Egy egyszerű romnyi jött oda a szilánkokat és a vért törölgetni az arcomról-NE MERJEN ENGEM SENKI RASSZIZMUSSAL VÁDOLNI!!!!

Magam részéről csakis és kizárólag az emberséget és a tisztességeset féltem tisztelettel!
@Don Dög: nem minősítettem Önt, nem véletlenül. Előítélettel vagy prekoncepcióval rendelkezik, mint mindenki. Azonban a "-B....meg. Ki akadályozott meg abban, hogy orvos legyél?"-ra az adekvát válasz a stigmatizált cigányságom, szerintem, nem pedig az, hogy lustaság, igénytelenség.

Arra kíváncsi lennék, hogy a '45 utáni földosztások során hány cigány etnikumhoz tartozó kapott földet. Talán közelebb vinne ahhoz, hogy miért ők a legkiszolgáltatottabbak.

"
Magam részéről csakis és kizárólag az emberséget és a tisztességeset féltem tisztelettel!"
Ezt azt hiszem nem értem.
@Sir Bates dö Hól:

Ha még nem láttad, akkor feltétlenül nézd meg:

Akira Kuroszava: A vihar kapujában

Én -a wikipédiával- Berkes Ildikó pejoratív értelmezésével szemben, valamivel megengedőbben úgy interpretálnám, hogy:

...az emberek vélt igazságai gyakran megszépítettnek bizonyulnak a valóságossal szemben, de ki dönti el, mi a valóság és a valóságos? Ugyanaz a történet a szereplők cselekvéseit más és más színben tünteti fel, attól függően éppen ki a cselekvő és ki a beszélő.

Az a mondás, mely szerint lakva ismeri meg az ember egymást - elég beszédes, és valami azt súgja, másképpen él a cigány a Loire völgyében és egészen másként a Hernád mentén.
És mindenkinek az az egy élete van adott időben amiben éppen épen vagy sérülten küszködik, és azt akarja élni, nincs ideje újabb kétszáz évet várni. Amúgy meg többször kétszáz lefutott.

Annyit még... akiknek a Hernád mentiek jutottak, azoknak hiába citálod a Loire völgyieket...

Don véleménye egy vélemény, egy szemüveg, egy állásfoglalás, egy történet, egy élet... Nem több, nem kevesebb. Nem kell kijavítani. Bár lehetne... Ha majd változik az élet a Hernád mentén, változik az ő véleménye is. Addig csak minden olaj a tűzre.
@jaegtoer: nem emlékszem, hogy láttam volna, megnézem...

"Annyit még... akiknek a Hernád mentiek jutottak, azoknak hiába citálod a Loire völgyieket...".... ez nem volt korrekt most...

Van egyszer az integrációjuk a társadalomba, én ezt tartanám üdvösnek.
Van a rendpárti út, szabályozzuk és üssük őket, gyakorlatilag belekényszerítve őket egy párhuzamos társadalom létrehozásába, folytonos összeütközéssel a most még többségivel, bár a 35% '50-ben esetleg elnyomja majd a "mo a magyaroké" skandálását, főleg, hogy 3M-ból 65% lesz 30 alatti, a 6M-ből meg 40% nyugdíjkorú. Majd lesz valami. Saccperkábé, mint koszovóban.
Azt van még az, hogy egyszerűen likvidáljuk őket. (Nem nehéz kiválasztani őket. Én például szerencsés vagyok, mert amíg nem szólalok meg, addig nem tudják, hogy nem helybeli vagyok. Ez eddig mind a 14 helyen, ahol hosszabb-rövidebb ideig megfordultam így volt európában, az egy gr kivételével. Csak azért, mert nem vagyok "fehér" vagyok. Milyen szerencse!:-/)

Választani kellene. Olaj a tűzre? Szerintem az, hogy ahhoz is beszari a többség, hogy felvállalja a rasszizmusát velük szemben. Könnyebb azt hazudni, hogy mennyi mindent tettünk már értük (apropó, ki az a mi, aki annyi mindent tett értük már(?)... az óbégató, szintén munkanélküli nem-cigányok?... vagy kicsoda?... őmiattuk nem megy az országnak?), s ők ezzel visszaélnek csak, így meg is alapozzuk tettünk jogalapját.

Nem neked szól, csak kijött, ahogy tegnap a tied:-/
@Don Dög:
@Sir Bates dö Hól:
Komáim!Nekem ezen a melóhelyen volt egy cigány munkatárs.
A cigánykérdésen párszor összevesztünk,de amúgy szeretjük egymást.
ő fiatal és naív,és talán ezért sem érti a dolgot.
A másik,hogy ő volt köztünk a legfehérebb,így ha magából indul ki,akkor pláne nem érti mi a probléma.
Ha a kokerók nagy része csak tizede ilyen lenne akkor nem lenne proléma.
@Sir Bates dö Hól: Rasszizmus a fenét!
Olvasd ezt :K12K23 véleménye 2014.05.10. 22:26:31-nél.
koznaplo.blog.hu/2014/05/06/miert_nepszeru_es_miert_veszelyes_a_jobbik#comment-form

Tudod,a krumplibogarat sem azért nem szeretjük,mert csíkos.
@jaegtoer:

" de ki dönti el, mi a valóság és a valóságos?"

Jég! Mo lakói nagy többségének van ilyen-olyan élménye a cigányokkal. Van, akinek napi, és van akinek egyszeri, hogy csak a végleteket nézzük.
A negatív tapasztalat, negatív érzelmeket szül, amire észrevétlen rakódnak rá és hizlalják az olvasmányok , hírek.

A kommentelők nagy része saját élményeiből, félelmeiből merít.

Egy társadalmi probléma megközelítése, megoldási szándéka megköveteli, hogy objektív légy. Ez jelent távolságot, rendszerszemléletet, folyamatban való gondolkodást, tudományos aprómunkát. (Ld. Ferge munkáját a gyerekszegénységről.)

Igen, egy kormánynak - bármelyiknek - el kell dönteni, hogy meg akarja-e oldani, vagy egyáltalán elkezdeni, az adott társadalmi problémát, vagy maszatolni fog.Ezek nem 4 éves feladatok, és nem olcsók. Hosszú távú és mindenki által támogatott koncepció/stratégia nélkül biztos, hogy nem megy.

Ellenben az is biztos, hogy minden nap halogatás árt az ügynek. Megyó drágának találta Ferge tervét, ma már 3 millió éhes emberről beszélünk.
A mennyiségi változás előbb-utóbb elkerülhetetlenül minőségibe csap át, és onnan nincs visszaút. Ld. a már emlegetett létszámnövekedést és következményeit.

Valamikor 2010-ben Balog összehívott egy konferenciát a cigány-kérdésben. A gyakorlati és elméleti emberek színe-java ott volt, hihetetlen várakozással, és a 2/3 varázsában elkábulva.

Hihetetlen gyorsasággal ébredtek fel, és hagyták el egymás után, mély csalódással a helyszínt. Nekik már azóta nincsenek reményeik, és természetesen senki nem hiszi közülük, hogy a jobbik komolyan vehető.

Nincs, az elmúlt 24 évben sem volt, olyan politikus, aki meg tudná mondani, hogy mi a teendő. Még arra sincs válasz, hogy a cigányság integrálható-e, és ha igen, hogyan.

A cigány politikusokról ne is beszéljünk. Van szerencsém személyesen ismerni őket.
Maradjunk annyiban, hogy a Boss-öltöny, az Audi nem jelent integrációt. Egy-egy amerikai látogatás után az én telefonomat sírta tele a vendéglátó a soha többé esküvel.

Csak hangosan gondolkodtam:))
Tehetem. Laktam Zuglóban 5 évig úgy, hogy odaszartak a küszöbömre, kitépték a virágokat az ablakból.Megpróbáltak betörni. Utáltam őket. Konkrétan azt az egy családot.
Eközben találkoztam a legjobbakkal.Nagyon érdekes tapasztalataim vannak.

OFF
Néhány hét múlva lesz szerencsém találkozni Spiróval. Meg fogom kérdezni erről a véleményét.Bár felidézve amit a provinciák győzelméről mondott, nagy meglepetésre nem számítok. ON
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: elolvastam... tudod az a jó, hogy -mint példának okáért ezen a blogon is jellemző - szinte senki nem vállalja rasszizmusát (tán, ha rajtam kivűl még két-hárman), így nyilván rasszizmus sincs... mert az alkoholizmus is csak azt jelenti, ha mindennap megiszol két liter pálinkát, igaz?... az esti stresszoldó poharak nem azok, mert egyrészt az whisky (így nem is vagyok csöves), másrészt maximum másfél deci... az kultúrált alkoholfogyasztás... ahogy az "én ismerek rendes, becsületes cigányt is" sem rasszizmus, nem is előítéletet sugalló megállapítás:-)... hiszen a kiindulási alap nem az ez előbbinél, hogy a tisztességes a kivétel, ugye?... érdekes "dolog" ez a nyelvhasználat és a bécsi zsigagyerek közös halmaza:-)...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ok, akkor csak olyan előítélet, mely szemèlyes tapasztalaton alapul, viszont általánosításhoz vezet... bár megjegyzem, nem akarod érteni azt, amit mondok... (nem vagyok rasszista, csak nem szeretem a cigányokat = nem vagyok alkoholista, csupán megiszom a magamét, mint mindenki)
@Sir Bates dö Hól: Attól,hogy valaki nem szereti a cigányokat még nem rasszista.:))
Ha pl. afrikaiakkal vagy ázsiaiakkal semmi gondja.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ok, gondolom rengeteg személyes élmény kapcsolódik afrikaiakhoz és ázsiaiakhoz... a "semmi gond" sok mindent jelenthet:-)...
@Orica Középföldi:

Szia Orica!

Volt egy sejtésem, hogy túlságosan körülírom azt, hogy ne keverjük már össze a mindennapok tapasztalatát a mindennapok előítéletével, de még így is sikerült összekarcolnom Lordom be és elfogadási abszolutizmusának lelki lavórjába ázó mankóit a Loire versus Hernád viszonylattal.

Most annyit tudok mondani, hogy ez olyan egyenlet, amelynek a valós számok tartományában nincs megoldása.
Mint konzervatív, ezért külön ellenszenvvel viseltetek a konzervatívizmust megcsúfoló regnáló hatalommal szemben, mert amíg az 1990-2010 között elvesztegetett évek duplán, addig az utolsó 4 év hatványozottan számít. Mulasztásaink behozhatatlanok és jóvátehetetlenek, hosszú idő tekintetében a magyar államiság megszűnéséhez vezetnek. Ma, most nincs jelentősége annak ki a hibás. Ez az újabb négy év azt alapozza meg, a herderi jóslat szláv-germán-latin segítség nélkül is beteljesedjen, megy ez nekünk -ha nehézkesen is - önerőből, önerő híján meg csak napi rutin az egész. Egyszerűen nincs értelme küszködni itt a napi problémák szintjén, amikor a döntési helyzetben levők emberi minősége kizár minden előremutató megoldást.
@Sir Bates dö Hól: Szia. Ne hagyd ki a Dodeskadent - témába vág - és az Eső utánt se.

Eleve szerintem az összes Kuroszava jó, nekem ő a rendező Waltari.

(persze csak javaslat, ki vagyok én, hogy filmeket ajánljak.)

És ha szabad javasolni mindenkinek:
koreai, szép és érdekes:
Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom azaz tavasz, nyár...és ismét tavasz
@Orica Középföldi: Mibe kerül? Romák+ választott alkalmatlanok! 16% jöv.adó+27+ 7% nyugdíj=50% a termék árában max 3%os béredből! Hol lakik a kizsákmányolás? Újra választottad nagy képességű "ártunk és ormányunkat," nyilván okos és elégedett vagy!
süti beállítások módosítása