Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.17. 22:59 Fabius

A populista és autokrata Fidesz pénzügyi építésze

Címkék: fidesz jegybank matolcsy györgy ny t kritika

A címben idézett titulust aggatták erre a mi csudagyurinkra leggyűlöltebb ellenségeink, az amcsik. Micsoda parasztok ezek, hogy képzelik? Obama nem gratulál Viktornak, a focihoz olyan hülyék, hogy külön szót - soccer - kellett használatba venniük, hogy megtudják a Kárpátok Középpályása nem valami gladiátornak öltözött, sisakban vicsorgó tesztoszteronhuszár, hanem elegánsan cselező ízeltlábú labdapöckölő. Ezek után van pofájuk beszólni, mit beszólni, minősíteni a pirospöttyös seggű géntérképész-agysebész állócsillagunkat, Kusza Szemet ahelyett, hogy ámulatból kábulatba esve szelfiznének inkább Kedves Vezetőnk stadizóleuma előtt, vagy legalább a budijánál. 

Helyette aszongyák mi vagyunk a keleti balkánsarok legeladósodottabb országa, ami nyilván kamu.  Sőt, akkora a jólét, hogy az Államadósság Elleni Forradalmi Szervezet elnöke is lemond, mert boldog és elégedett népünk hazafiakból lett rezsifiai már saját zsebükbe csökkentik a rezsit, nem az államadósságot törlesztik lefele. Nem veszik észre mennyire uncsi már ez az állandó fékes ellensúlyozás meg elúszott manyupvagyonozás. Nem veszik észre, mi akkor is boldogok és elégedettek vagyunk, ha az adópolitika a gazdagoknak kedvez, ha a bennfentesek köre részesül előnyben - és infóban, ugye -  ha a gyengén tartott forint miatt a gatyánk rámegy a devizahitel törlesztőre, mert minálunk így zajlik pl a devizahiteles mentés. 

Mit csinál közben Gyuri? 

 

Mégis mit csinálna? Amihez legjobban ért: könyékig turkálva a közpénzben szórja kifelé a milliárdokat a mi legnagyobb örömünkre. Könyörgöm, de miért ne tenné? Elvégre oktatás-felsőoktatás már rendben, az egészségügy istenkirály, a tanárok életpályája is sínen van, mint József Attila, minden mellékút mellett láthatósági mellényes közmunkások ügybuzogják a szalonnasütést a félig kitakarított árokpart - hóóó-napra is haggyál, marha, elvégzed ma mit fogol csinálni a jövőhéten, he? - fölött, úgyhogy tényleg legnagyobb örömmel veszünk Lajkó Félixnek Guarneri hegedűt, hadd jáccódjék ez a fiú. Festmény? Ide vele! Ingatlanok? Még jóhogy! Rongyos százmilliárdokon már csak nem fogunk kicsinyeskedni, pff, legyen csak meg Gyuri boldogsága és a Magyar Nemzeti Bank találja meg támogatandó gyámkölykeit.

Mert amit nem tilos, azt szabad, ugyebár, tudja meg ország világ, ez egy hivatalos jegybanki jogvélekedés. 

Merhát' amúgy is, ha Viktor ezt nem pont így akarta volna akkor az már benne lenne a jegybanktörvényben, ha ellenőrzést akart volna Kusza Szem költekezése fölött akkor már ott ülnének a nyakán. Ehhez képest az Elefántcsont-toronyba turisták és halandók sem léphetnek, nem még ilyen ellenőrfélék. Egyébként is! Ki az aki nem bízik Kusza Szem megfontoltságában, körültekintő hozzáértésében?! Senki?

Még jó, elvégre Boldogország elégedett népe eufóriában rágja a kolbászkerítést, Lajkó Félix meg húzhatja a talp alá valót

 

 

495 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr206049013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddig csak a többszázadik lehettem volna, most dobogós vagyok :)
Na de komolyan. Miért is sajnálnánk azt az 1 milliárd forintot arra a hegedűre. Hát had muzsikáljon az a kis purdé.
nagyon profik:)
ezek
a fineszes fijjuk:)
Hát, a '70-es, '80-as évek latin-amerikája ez... autokrata kormányzás, populizmus, rothadó gazdaság, hihetetlen társadalmi egyenlőtlenségek... igazi banán-köztársaság... csak a foci, az marad olyan igazi magyar...
egyre biztosabb vagyok abban, hogy irtó csúf vége lesz ennek
akurva...a lajkófélixegyszerbszületésű aki magyar család csodagyermeke

pt.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9lix_Lajk%C3%B3

a lemezlistája is a linken van...hát egy link dolog...nem találtak egy magyar magyart a Guarneri-hez...amit ez kelepel ahhoz nem kell Guarneri ahhoz egy seprűnyél és néhány lófarokszőr is elég

hol van a magyar devízatartalék? május ídusán magyar államcsőd bejelentés?

jajjjdekedves húsvéti izé és még a stadiomauzóleum amiben csak azt nem tudni mit fognak csinálni és főleg azt, hogy kik és hogyan:::

hiányoznak a bőrdíványok és brokát függönyök a galériáról ahol a játékos buzikat meg lehet baszni meccs helyett

mert ugye másra...talán szopni tudnak?

kellemes

hús el van véve van helyette rezsidémon meg a tacepaók ugyanarról ariel betűkkel

akkor is kellemes--et

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Banán... csak mert majmok a kormánynál?
Jó úton vagyunk az argentín minta felé... :(
a kurva annyát a zemenbének is:

www.youtube.com/watch?v=x-SuyWy7LRw

erre kell egy milliárdos Guarneri

talán neki volt Stradivári-ja vagy talán Guarneri-je

azért meghallgatnám a 1/2x-et hogyan agg6ya eztetetetet elő a fiókból

www.youtube.com/watch?v=BApAF0DwSW8

Menuhin used a number of famous violins including the

Giovanni Bussetto 1680,

the Giovanni Grancino 1695,

the Guarneri filius Andrea 1703,

the Soil Stradivarius,

the Prince Khevenhüller 1733 Stradivari,

the Guarneri del Gesù 1739, and

the Lord Wilton 1742 Guarneri del Gesù.

persze...kevesebbet csónakázott és kele4pelt inkább hegedűlt

a kurva annyát a matolcsinak

brühüyyy
@rodeo36: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ámátőrök!
Emléxetek a zUkrán álomfő(má' nem az) kéglijére? Na akkor most képzeljétek el Matolcsiét! Plusssssz az Ellentengertörpe stadiólját a kert végiben + Simicska ofsór pénzhalmát. De Vuittóni se lehet gyenge a hőre és/vagy nedvességre kiterjedő ingatlannyaival.
A Nemzet Gázszerelőjét ki ne hagyjam!
Valahány név a fidesz tagkönyvekben, esetleg támogatási átutalásokon, azok mind, mind ilyen szerényen...
Debilisztán.
@Sir Bates dö Hól: Először is köszönet, hogy nem általánosságban említed Lat. Am-ot.
Másodszor: akármilyen szar rendszerek voltak ott, az emberek mégis kedvesek és barátságosak... ebben nem hasonlítanak a magyarok (egy részére).
itt van oldalt a Propeller riportja Róna Péterrel...ugyanerről

hát amit a matolcsi csinál az bűncselekmény

brühüyyy
@vitéž munkášőr: A helyzet az, hogy a felkelések nem akkor törnek ki, amikor a helyzet nagyon rossz, hanem akkor, amikor javulni kezd, és az emberek kezdenek reménykedni, hogy jobbra fordulhat a helyzetük. Ezt már Alexis de Tocqueville leírta. És 56-ban nálunk is ez történt. Akkor tört ki a balhé, amikor Rákosit már rég eltávolították, és enyhülés kezdődött.
@Sir Bates dö Hól:

ne tedd be, jó? se sírba se máshová (majd @épész reagál autentikusat)

a délamerikai autokrtaták a legvadabb változatukban, a Pinochet-t is beleértve sokkal lazábbak és a nép a barátságos, vidám, csodálkoznátok rajta de a castroi hőskorszak cubai-ja jóbarát volt őszintén és megosztotta a mindenét az idegennel és vidáman töltöttem napjaim, akkor baszták szét ezt amikor a kapitalizmus bedugta a patáját azóta már kezdenek hasonlítani a magyarokra a "jobbfajtára" a fityiszesnarancsosokkra

brühüyyy

nem kell elhinni én hosszú éveket éltem közöttük, úgyhogy aki vitattya annak nyasgem még akkor ha a hús el van vétve

kellemes ...mindenfélét és ha már nem bírjátok akkor eresszétek el, nehogy szájzárat kapjatok
micsoda rühes kis belterjes, egymás testnedveit a mi pénzünkre váltó patkányhorda ez:

"Az igazgatósági dokumentumokból megtudtuk, hogy a Balkan Fanatik (BF) zenekar 2014–2016 között a tervek szerint évi 20-20, összesen 60 millió forintot kap az MNB CSR-alapjából."

index.hu/gazdasag/2014/04/16/mnb-csr/

nézem ezt a bundásszájú kapanyányi makimajmot, milyen ismerős:

"1993 végén az ex-Bonanza Banzai énekesének ÁKOS nevet viselő projektjéhez csatlakozik, mint szintetizátoros, dalszerző, hangszerelő és hangmérnök. Azóta Ákos producertársa"

www.haes.hu/oneletrajzok/lepesgaborCV_hu.pdf

köpni kell, pfüj - de inkább hányni
@épészmérnök: nem vagyok jós, nem tudom a dátumot és azt sem, hogy milyen formában, de kollapszus lesz vagy a népnek vagy az államnak. Rodi papa szerint de facto már úgyis államcsőd van és én egyre inkább hiszek neki
@vitéž munkášőr: Nyugalom. Igyekezz csak annyira felhúzni magad, hogy tettrekész, de higgadt legyél. Az eustressz elősegíti a céltudatos tevékenységet, míg a túlzott stressz gyengít és butít.
@vitéž munkášőr: "nem tudom a dátumot és azt sem, hogy milyen formában, de kollapszus lesz vagy a népnek vagy az államnak"

Ez jelenleg eléggé nyilvánvalónak tűnik. Nem tudhatjuk azonban, hogy mi lesz Ukrajnában, és mennyire fontos Orbán Putyinnak. Van-e annyira fontos, hogy lélegeztető gépen tartsa.
@rodeo36: azt írtam, hogy a 70-es, 80-as évek... egy szóval sem jeleztem azt, hogy az emberek rosszak lettek volna... mint, ahogy moon sem gondolom őket rossznak... sőt, még é-koreában sem... hát, a politikai berendezkedés megítélésében nyilván van különbség köztünk a 70-80-as évek latin-amerikájának tekintetében, de ez nem meglepő... remélem te is megosztottad mindened velük...
@Sir Bates dö Hól:
nekem milyen személyes tapasztalataid vannak erről? vagy ez is Huntington?

igen én is megosztottam velük...miccócchozzá

igenis a magyar emberek gonoszak és árulók a Kertész igazat írt ez a borzalom

és nem írom még hol ugyanilyen...mert akkor sikoltozni kezdesz

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

akkor a lényeg:

te nulla személyes tapasztalattal véleményt formálsz nekem tök mindegy 70-es vagy 80-as évekről...én akkor is ott laktam és éltem velük és dolgoztunk, alkottunk együtt

engedd meg, hogy semmilyen véleményedet ne osszam...olyat monggy amit átéltél, bárhol pokolban vagy mennyországban északkóreában vagy délszudánban de élőben hús vér

a többi rablómese meg képzelgés és a propaganda szelektálása személyes szempontok szerint

most kurvára duzzogni fogsz dehát ez a célom

nekem már mondtátok hogy van pofám bírálni azt az országot aminek állampolgára vagyok 25 éve és miért nem megyek északkóreába helyett
hát mert csak, mert ahhoz is jogom van mert a magyarokat is ismerem a kurva...és elég jól

és most nem kívánok arrafelé utazni

mert csak

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: nem rosszak ők, csak agymosottak:

Észak-Korea:

youtu.be/tZsVP2WoE9E

vs

Halál-tó:

youtu.be/8ALKq4tVuUQ

"reményt látnak" baszki
@vitéž munkášőr:

Én már azt is kitaláltam hogy mi lesz a neve hazánk leghősebb hős forradalmárja haciendájának a Pancho Aréna (lol) mellett.
@vitéž munkášőr:
te is fiam ...a népek maguknak ásnak sírt és gyalázatot, meg dicsőséget...és minden mást is...nagyon soxor saját akaratukból idegen beleszólás nélkűl de van amikor az idegen ott csücsül és kuncog...mert az ember gonosz

a földnek gazdája van, pedig azt én akarom és azok ott feleslegesek

hát gyerünk...
és akkor szoktak lenni mindenfélék

és a háború nem is a legrosszabb

brühüyyy

Hérodotos ha ajánlanám, eredetiben
@AroMo:
hülyevagy a Pancsóaréna van a szent kulipintyó mellett...a szent kulipintyó a szent kalbászfüggesztő spájzzal meg a szent rötyivel ahol a szentszart tároják hatalmas nemzeti akciókra

le vagytok ti maradva

ahogy az izé hugyozik beleláccik a zaréna

hát nem nagy ország ez a szar földdarab a senkik főggyén?
@rodeo36: okés, átnyálazom a görögöt, bár az eredetiért még nem adhatom a sevsot...
@AroMo: @rodeo36: nincs még neve? az érdekes, mert a padlás beépítve, a kolbász meg a fachwerkes (képzavar a csúti organikus ornamentikában) disznóólban raktározva, a pulyáknak vadászles/őrtorony is befigyel - gumicsizmás disneyland
Holy shit!

Én csak azon csodálkozom hogy a békemenetes keménymag nem rabolta még ki, Havasi Bertalan vezetésével a pottyantós treasury-jét.
@vitéž munkášőr:

Már hogyne lenne neve, mondom hogy most neveztem el!

Nagyon adja magát:

Pancho Villa
:-)
@AroMo: már csak egy Osborne bika kell a kerítés és a kerti budi közé
@Oxica:
"Hát had muzsikáljon az a kis purdé."

hadd, bazmeg, HADD!
a "had" az sereg, a "hadd" ,meg... ááá, mindegy.
dejóvolt grammarnácinak lenni!
:) :) :)
@nandras01: tudod, Szigeti József-nek sem volt semmiféle Stradivárija meg hasonló, ő csak egy zseni volt nélküle nincs Brahms hegedűverseny és még sok más Brahms műaminek magyar vonatkozása volt

az osztrákok szerettek kvaterkázni...és Brahmsnak is megvolt a saját pincéje ahol ...szóval megitta a jó kis...és egyszercsak a tulaj, mint régi barát odajött éshoztt neki egy kancsó bort (a jobbikból) és mondá, szeretnélek megvendégelni a mi pincénk "Brahms"-ával és akkor a Joahannes mondá vala: kedves barátom ne basszál át, hozd ki a "te Bach-odat" és...

a többi történelem

brühüyyy
@vitéž munkášőr: Eu-stress - Selye János stressz-koncepciójának a része, csak nemigen emlegetik.
Eu- azaz görögül jó -stressz az, amelyik serkenti a problémamegoldást, az ember belső erőforrásaihoz való hozzáférést, az optimális teljesítményhez szükséges energiaszintet biztosítja.
Ezzel szemben áll a szokásos értelemben vett stressz, amely károsít mindenfélét.
@AroMo: Neeeee.... Pancho Villa egy nagybajuszú, jóképű nagykalapos mexikói mácsó volt, parasztvezér, de nem csak játszásibul. Ez a lógó hasú a lába nyomába nem érhet.
@épészmérnök:

tudom! maradt még a gyöngyökből...dehát

ahol stadomauzóleumot

ott bármi

jajajajajajaja
felices pascoas

no te bebas mucho deja ésto a mi
@rodeo36: Csak egy 33-as Rubia Iquiqueñas-t ittam, remek helyi sörike.
A héten lenyomtam 25 darab stresszoldó tréninget a környéken. A múlt héten volt kettő 8,4-es rengés, plusz egy kisebb cunami. Azóta is folyamatosan reng. Holnap hazarepülök, jövő héten talán már kezdődik a meló a valparaisoi tűzvész károsultjaival.

Úgy, hogy megérdemeltem azt a pohár sört, ne sajnáld tőlem! :-)
@épészmérnök:
lo que veo no es facil...el fuego de Valparaiso era horrible ni lo sé el caso...el terremoto se dice varias veces al día pero no estando en ello no me dice mucho estoy contigo ...fuerza y sea astuta

abrazos
@rodeo36: Yo no tengo miedo a nada, y a nadie.
@épészmérnök: sokat gondoltam rád... :)

kb két hete csináltam is egy posztot, ami tegnap jelent meg.

offforever.blog.hu/2014/04/17/chile_ahova_most_kicsit_bekukkantunk

nagyon nehéz lehet most ott az embereknek... rengeteg otthon megsemmisült ebben a csodálatos országban...
vigyázatok magatokra!
@vitéž munkášőr: Nem kell ehhez többdiplomásnak lenni hogy tudja az ember,az út végén majd a ciánkapszulával menekülhetnek meg a kötél elől.Sajna az utolsókat is belénk rúgják ezek a szétkokózott agyúak.
Valamivel húzatni ke a talpuk alá.
Ahol nem a szél fütyül.
amikor azt kérdezik, kint élő ismerőseim,(igazi disszidensek) hogy mi a baj az országgal, akkor 1 matolcsi videót küldök nekik! és azt hiszik, hogy ő humorista....
www.youtube.com/watch?v=NvANQ66rf_4

"Az ötödik kerületi ingyenes lap választások előtti keresztrejtvényének helyes megfejtése: Közösen elég erősek vagyunk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést!”
444.hu/2014/04/17/alacsonyabb-havidijakhoz-vezeto-okos-politika-15-betu-de-mi-lehet/
na elindultam paksra, odáig sikerült eldobnom az agyam!
hozzak valakinek apró halat?
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
"hozzak valakinek apró halat?" - Csak, ha nem világít. :)
...egyébként meg miért lenne kamu az, hogy mi vagyunk a keleti balkánsarok legeladósodottabb országa???

...na jó, ebben speciel nem Matolcsy a hunyó,hanem a még nála is sokkal gyengébb képességű elődei...
Az egésznem a gyönygszem, hogy pl. félixük hegedűje a bécsi aukcoósház szakértője szerint sosem ért annyit, amennyivel az mnb vakítja a magyar népet, legfeljebb a töredékét. De még így sem kellett senkinek sem a tavalyi árveréskor. Az én konzekvenciám variációi:
1. félixen kívül minden más művész és szakértő hülye a világban, elsiklottak a hegedű valódi értéke felett, és ebben z esetben nálunk, magyaroknál a pont
2. művészünk kapott egy hegedűt, ami néhány százezret ér, a többi pénzt szokás szerint lenyúlták
Számításaim és élettapasztalatom szerint a 2. variációnak kimagaslóan nagyobb az esélye.

Olyanról már ne is írjak, ugye, hogy hány daganatos, szervátültetéses gyermeket, felnőttet lehetne ennyi pénzből megmenteni vagy legalább a túlélési esélyeiket megnövelni?
Esetleg hány olan családon segíteni, ahol mozgássérült hozzátartozó él, és a lakásból soha nem jut ki?
Hány bérlakás épülhetne?
Esetleg egy-két feldolgozó üzem, ahol nem kizárólag minimálbérért dolgoznának az emberek?
Hány km utat aszfaltoznának le tisztességesen, hogy pl. a közlekedési lámpákat és táblákat is figyelhetné a vezető aehylett, hogy elmélyült figyelemmel kerülget a kátyúkat, miközben áthajt a piroson?
Kórházak korszerűsítése, gépekkel felszerelése, bővítése, esetleg építése?
Nyári táborok építése, támogatása, hogy a szülő tudja hová tenni a gyerekét, miközben termel ennek a szép országnak? Ja, és ne menjen ráé a teljes fizetése egy kéthetes táborra.
@konrada: nyugodj meg, minden kormány, éves szinten hozta az 1 milliárdot!
matolcsi és orbán, kéz a kézben, rátette majd a dupláját!
az sem mindegy, hogy mire ment el az a pénz! volt itt bér rendezés, autópálya, stb.! a szuper csapat mit is tud felmutatni a nyugdij pénztár megtakaritásból? amit betolt adósság rendezésbe?
Nem kérdés, ez a Lajkó Félix sem érdemel meg egy milliárdos hangszert. De legalább ő tehetséges. Nem úgy mint anno az a Baumgartner Zsolti, akibe anno GyF pumpált hasonló összeget a zsebünkből hogy mehessen pár abszolút értékelhetetlen kört az F1-ben.

A politikusok már csak ilyenek. Szeretik magukat ezer módon fényezni.
@Marcellusca: és ha vlágit? az a komoly rezsicsökkentés!
az égőket csavarhatnád is!
kicsit számolgass...-)
@Ad Dio: rendben, matolcsi, már nem politikus!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
És milyen jól nézne ki a csillárban hat darab sneci!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Szerintem is azt hiszik a nagy vizen túl, hogy ez az idióta egy stand up komikus ebben az az országban, mert azt elképzelni sem tudják, hogy egy ilyen kretén lehet egy jegybank elnöke.
"Matolcsy-idézetekkel szórakoztatja olvasóit a New York Times"

"Kevés olyan jegybanki vezető van a világon, akit többet idéznének, mint Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét - kezdi a magyar gazdaságirányításról cikkét a New York Times internetes portálja. Ezt három színes idézet követi Matolcsy repertoárjából. Az első szerint a magyar törzsek 1100 évvel ezelőtt három egyedi jellegzetességükről voltak ismertek: vendégszeretetükről, kiváló konyhájukról és fejlett agysebészetükről.
Felidézi a szerző azt a 2012-ben a Heti Válaszban megjelent írást is, amelyben Matolcsy Ha-Joon Changnak, a Cambridge-i Egyetem professzorának új könyvét ismerteti. Egyetértve a gondolattal kiemeli a koreai szerző egyik megjegyzését, amely szerint a távíró és a mosógép valódi társadalmi forradalmat hozott, mert rengeteg idő megtakarítását tette lehetővé, az internet azonban nem. Végül előkerül a magyar bankelnök talán legviccesebb gyöngyszeme, amelyet egy lakossági fórumon mondott. Eszerint a magyar kisgyermekek fenekén 100-ból 30 esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén. Ezt japán tudósok mondták neki. A magyarok tehát büszkén vállalhatják ázsiai gyökereiket."
@Ad Dio: ne is kövess!
mit nem értesz? hogy politikus fényezik magukat, felhoztál egy gyurcsány példát! majd kiegészitetted , hogy a politikusok, már csak ilyenek...
matolcsi már nem politikus!
@csak egy néző: 1 idióta! már ezért az 1 személy miatt, értelemmel biró ember, nem szavaz rájuk!
de láthatod a siker kulcsa a hülyeség!
@Ad Dio:
Nem védendő Baumgartner Zsoltit és Fletót, de azért kiváncsi lennék rád, hogy te egyáltalán üres pályán körbe tudnál e menni egy F1autóval a pályán, vagy csak elindulni. Anno azt kellett volna belátni, hogy egy F1-es autó biza elsősorban pénzzel és csak másodsorban benzinnel megy és ilyen országnak, mint a miénk, nincs elegendő lóvéja arra, hogy egy ilyen drága sportot támogasson, persze a foci és a stadiomaozóleumok kivételével.
De mint tudjuk az egyik politikust a pokolba kivánjuk a másikat pedig a mennybe emeljük, ha szórja a lóvét.
@csak egy néző:

"Nem védendő Baumgartner Zsoltit és Fletót, de azért kiváncsi lennék rád, hogy te egyáltalán üres pályán körbe tudnál e menni egy F1autóval a pályán,"

Fizess be és megtudod :-)))).

Baumgartner Zsolti egyébként nem teljesen tehetségtelen, de azt mindenki tudta hogy nem való az F-be. Csak Ferinek kellett a látványos siker. Magyar az F1-ben! Kicsit sokba vót na.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Biztos emlékszel arra, hogy Baumgartnert nem csak a Fletó támogatta, hanem egy csomó állami részt vagy többségi tulajdonú cég is. Remélem érted a párhuzamot.

Btw a "független" (höhö) MNB elnöke azért politikus ma is, meg az volt mindig is :-)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
De, vaze, (tudom, buzi vagyok :D) nincs akváriumom. :)
A nappali csillárjában meg kurva hülyén mutatnának. A szagokról nem is beszélve. :D
@Ad Dio:
Igazad van, a stadionok, és ennek a kuszaszemű idiótának az ötletei sokkal "ócsóbbak"
""Április 11-én a központi költségvetés bruttó adóssága az előzetes adatok alapján 24 487,4 milliárd forintot tett ki, ami 2488,8 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz, és így az előzetes számítások alapján a GDP 82,9 %-át tette ki – közölte az ÁKK.""
@Ad Dio:
Ha már F1/Baumgartner-vonal:
1) bárkit nem ültetnek egy F1-es volánja mögé. Mégha kurva sok pénze is van. Főleg akkoriban.
2) Minden nem német/olasz/angol versenyzőnek kell a nemzeti támogatás. Míg Kubica mögött egy jóval nagyobb ország aka. piac volt, addig Mo. ...
3) Zsoltika most is ott van az F1 környékén.
4) Ha már támogatunk sportot: miért nem lehet támogatni Michelisz Norbit vagy Kis Pál Tomit? Na, lécci, csak egy 1/4 stadion erejéig! Nekik az kurva sok pénz = sok lehetőség. És vinnék annyira az ország hírnevét, mint ez a 1/2X gyerök.
Áldott ünnepet mindenkinek.

E világnak áldozatját
méltón csak te fogtad át,
hullámhányta életpályánk
révbe rajtad át talált,
s mert a Bárány vére mosta,
le is győzte a halált.

barsitelekmm.blogspot.hu/2014/04/nagypentek.html
ejj, de ismerős is ez:

Nem lehet kilépni a Nemzeti Pedagóguskarból

A központi költségvetési forráson kívül saját bevételeket is szerezhet a hamarosan megalakuló Nemzeti Pedagóguskar, melynek automatikusan tagja mind a 151 ezer pedagógus. Kilépni a karból nem lehet, de a tagság semmiféle kötelezettséget vagy pluszfeladatot nem ró a tagokra.

hvg.hu/itthon/20140418_Nem_lehet_kilepni_a_Nemzeti_Pedagoguskarb
ez nem kérdés:

Vagy a németek teljesen hülyék, vagy nagyon meg fogjuk szívni

Az új paksi atomerőmű nemcsak drága lesz, de még az ipart is tönkreteheti a 2040-es évekre. A magyar terv pont ellenkezője a nagy német törekvésnek, és ha a németek nincsenek teljesen eltévedve, akkor rosszul járunk.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F18%2Fvagy-a-nemetek-teljesen-hulyek-vagy-nagyon-meg-fogjuk-szivni%2F
Vajon hol a faszomba voltak ezek a kiváló szakértők az MSZP-SZDSZ idején?

Nem jutottak index címlaphoz?

Nem Matolcsy adósította el az országot, ráadásul ahhoz képest, hogy már 3 éve csődbe viszi Matolcsy az országot egész másképp néz ki most, mint 2010-ben.

4 éve megy a károgás, hogy jövő hónapban itt a csőd, ezek szerint csak tud valamit ez a Matolcsy.
@Marcellusca:

Figyi, szakmabeli vagyok. Nekemne. Baumgartner Zsolti nem volt tehetségtelen, de MESSZE nem volt annyira tehetséges hogy bármi keresnivalója lett volna az F1-ben. Sajnos ott vakon volt és csak égette magát. Messze-messze nem elég tehetséges és kész. Az apja tolta pénzzel (kis híján belebukott a birodalma) és polkorrekt is volt akkoriban, így adófizető pénzből is szépen megtámogatták. Kár volt.

Ez a Lajkó Félix legalább tehetséges. DE! Azt gondolom hogy nem állunk úgy hogy szórjuk a milliárdokat (rengeteg lélegeztetőgép kijönne az árából :-)...). Szuperhegedűre sem. Bár ha választani kell, akkor inkább hegedűre...

Michelisz Norbiról meg csak annyit:

HÁRJÁ NORBI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja és még a zsidókat is Dunába akarják lőni.

Te elhiszel minden baromságot mi?
@csak egy néző:

55-82, 82-81

Biztos érted számokat. Ha nem, segítek.
Ez az egész a pénznyomtatásról szól.
Az MNB-nek annyi pénze van, amennyit csinál. Megvesz belőle bármit, ami a könyveiben beszerzési értéken szerepel, tehát sem nyeresége, sem vesztesége nem keletkezik belőle. Ez a pénz pedig kikerül a való világba és elméletileg forogni kezd. Az már másodlagos, hogy miután fedezet nélküli pénzkibocsátásról van szó inflációt okoz.
@csak egy néző:

"drága sportot támogasson, persze a foci és a stadiomaozóleumok kivételével."

Mellélősz. Nem vagyok foci rajongó, ellenben autóversenyzéssel aktívan foglalkozom. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a foci akkor is érték ha nem érünk el benne sikert (sosem fogunk), mert tömegeket mozgat meg, juttat közösségi élményhez, sportolási lehetőséghez. Ha versenypályákat építenénk, az jóval kevesebb kiváltságos számára jelentene bármi.
@épészmérnök: köszi, megint tanultam valami újat :-)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Én nyugiba vagyok!:) Te izgulsz azon, hogy azt olvastad ki a legeleadósodottabból, hogy a forintban legeladósodottabb!:)
...mert ez igaz. ...mint ahogyan az is, hogy ezt a GDP-arányos szintet a még balfácánabb elődei hozták össze.

...persze ha megkérded, mire fel nőtt a forintösszeg, közlöm, f.ngom sincs, bár sejtem, kell hozzá köze legyen az inflációnak is, ami a 4 év alatt közel ennyi volt vagy még több is, mint a növekmény...
...tudom, megkérded erre, hogy hol a lé a manyupból, és az egyéb szorongatásból, mire a válasz szintén a ...nincs, bár ott is sejtem, hogy a még bénább elődei által ilyen magasra emelt adósságnak csak a kamatai is évente bőven ezer mrd Ft felett, van az meg 4x...

...no de ha azt kérded meg, hogy a nálánál is .... elődei mire szórták el a GDP közel 30%-át - amivel náluk nőtt az eladósodottság, és amivel a balkánsarok legeladósodottabbja lettünk, arról aztán tényleg nincsen....
@Ad Dio: sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2014/04/17/gibraltar_dontetlen/

stadionok helyett nem lehetne uszodát, kosárpályát, mászófalat, rekortános futópályát, kerékpárutat csinálni? Ha sportról van szó.
@flort:

Lehetne. Sőt. Ha engem kérdezel, a foci hegemóniájától herótom van. De a kisfiaim nagyon élvezik a bozsik program rendezvényeit, klafa mezük van, megszépült a focipályájuk. Egyik mr volt gólkirly is :-D. Így apai "hivatalból" focipárti vok :-).
@Ad Dio: Akkor nem vitatkozunk, viszont a helyedben inkább elvinném kézilabdázni, ott viheti valamire. A magyar foci feliratú pöcegödörben biztosan nem.

Mi még nem tartunk itt, és ha az apjára üt, ez nem is lesz kérdés egy percig sem.
@vitéž munkášőr:

Majd megbánja még a Kedves Vezető azt a stadiont, mikor repkednek a petárdák, meg zeng az "Orbán Viktor a Legnagyobb Cigány!" :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gabika miért van az hogy zázrivec náci pártjában csak a társadalom söpredéke található meg?
cink.hu/morvai-krisztina-meghivta-brusszelbe-a-hires-maszturba-1563779355

"​Morvai Krisztina meghívta Brüsszelbe a híres maszturbátort"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Amilyen a Kedves Vezető ritmusérzéke, amikor ünnepélyesen átadja a Reaktort, aznap jelenti be Németország, hogy teljesen átállt megújuló energiára, Svájc, hogy sikeres a fúziós erőmű próbaüzeme, ÉS leszállnak az ufók.
@közrabszolga: Ha cink.hu lennék én is hülyeségeket írogatnék. Nézd meg inkább ezt, hogy valami érdemit is olvasgass :)

index.hu/belfold/2014/04/18/jobbik_perspektivai/

Amúgy mióta listázzák a ballibsi bloggerek, hogy ki maszturbál és ki nem? ;)
@flort: "stadionok helyett nem lehetne uszodát, kosárpályát, mászófalat, rekortános futópályát, kerékpárutat csinálni? Ha sportról van szó. "

Ha csak szűkebb környezetemet nézem (Budapest, XVII. kerület, Rákosmente):
- kerékpárút hálózat
- gyalogút - futópálya
- kültéri fitness pálya
- bmx pálya (egy szilárd burkolat és egy tereppálya)
- két uszoda felújítása
- 6-7 műfüves pálya
- 1500 fős multifunkcionális sportcsarnok (2 éven belül)
és még folytathatnám...

Mindez a csak a focira koncentráló, autokrata fidesz vezetése alatt.
@flort:

Az egyik lányom kézizik, ott is vannak érdekeltségeink :-).

Bár azt hiszen nekem mindegy. Elsősorban nem az esetleges eredményekért örülök annak hogy sportolnak, hanem azért hogy csapatjátékosokká váljanak, megtanuljanak küzdeni, győzni, veszteni, iswmereteket szerezzenek a többiek viselkedéséről. Ilyesmik. Nem mellesleg mozognak közben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Zázrivec pártja addig működik amíg a csúti gazduram engedi ;)
@dadddd:
"Ha csak szűkebb környezetemet nézem (Budapest, XVII. kerület, Rákosmente):
- kerékpárút hálózat
- gyalogút - futópálya
- kültéri fitness pálya
- bmx pálya (egy szilárd burkolat és egy tereppálya)
- két uszoda felújítása
- 6-7 műfüves pálya
- 1500 fős multifunkcionális sportcsarnok (2 éven belül)
és még folytathatnám...

Mindez a csak a focira koncentráló, autokrata fidesz vezetése alatt. "

97% EU támogatással természetesen.
-no comment-

Teljes aktanyilvánosság – Ukrajnában
Kálmán Mihály
Ma 10:00

Egy derűs nyári napon nagy reményekkel, kezemben nehéz papírra nyomott fejléces-pecsétes ajánlólevelet szorongatva léptem be a kijevi Volodimirszka utca 33. szám alatti épületbe, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főhadiszállására. Egy rövid regisztráció és adategyeztetés, illetve két hét várakozás után telefonon értesítettek, hogy a „tartótisztem” Szerhij Anatolijovics Kokin ezredes lesz, és amennyiben a levéltárban akarok kutatni, menjek oda a megadott időben, hívjam fel mobilon, és ő beengedtet a kapunál strázsáló belügyes elvtárssal.

atlatszooktatas.cink.hu/teljes-aktanyilvanossag-ukrajnaban-1564520893/+albertgazda
@Ad Dio:

"a foci hegemóniájától herótom van. De a kisfiaim nagyon élvezik a bozsik program rendezvényeit"

Érdemes különválasztani a tömegsportot és a profi sportszintet (bár az utóbbi aligha értelmezhető a focira kis hazánkban jó ideje, sajnos).

Tök mások a célok és az eszközök.
ehhez sem kell semmit hozzá tenni szerintem:

A kínai föld olyan, mint a méreg

Kínában a termőföld 20 százaléka szennyezett egy kormányzati tanulmány szerint. A kadmium, nikkel, arzén, ólom és higany azok az anyagok, melyekből veszélyes mennyiségek találhatóak a földben, emellett pedig a Jangce és Gyöngy folyó deltája is szennyezett. A fémek mellett a növényvédőszerek jelenléte is problémás.

hvg.hu/gazdasag/20140418_A_kinai_fold_olyan_mint_a_mereg
@dadddd: Ha csak szűkedd környezetemet nézem (vidéki kisváros):

kerékpárút sehonnan a határig (ezen szoktunk futni mintegy százan ki egyedül, ki párban, ki csoportosan), a városban az új beruházásokhoz kapcsolódóan pár tucat méter, azaz sehonnan sehova
kerítés mögötti futó- és focipályák (füves, bitumenes)
egy uszoda (nyáron stranddal), de 6 pályás - 25 méteres és az egész környék iskolái ide járnak, tehát mintha nem is lenne
a Duna mellett lerohadt csónakházak (leszámítva az evezősklubot, de azt had' ne tekintsem tömegesen elérhetőnek)
egy lepusztult sportcsarnok (iskoláé)
biztos van fitneszterem is, de az kívül esik a látókörömöön.

Az utolsó mondatod utolsó kilenc szava bár igaz, de nem tudom, hogy került ide.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

" ÉS leszállnak az ufók."

... akiknek az első útjuk Széles mesterhez vezet.
Az ufó küldöttség vezetője pedig térden állva könyörög majd a szupertechnológiáért... :o)
@rodeo36: dehogy duzzogok, sőt, megkövetlek, igazad van, nem élzem a 70--80-as évek latin-amerikájában, nincs személyes tapasztalatom, így le sem írhatom a szót...
És konzekvensen követve logikádat mo megjelenítése írásaidban az 1987-es év történéseinél érjen véget, hisz utána (saját bevallásod szerint) nincs közvetlen személyes tapasztalatod, szóval arról írjál csak, amit átélsz... ez persze vonatkozik a születésed előtti időkre is... szóval a versenyfenyfutástól a többi spermával, hisz neked onnan datálódnak emlékeid... bár ahogy látom, számodra ezek mindmáig meghatározóak...
@dadddd: Mert az EU nem hajlandó csak focira adni pénzt.
@Csaknézek...:

Széles biztos nekiállna elmagyarázni az ufóknak, hogy hogy működik a saját űrhajójuk.
''''Egyszer egy bátor fiatalember azt kiabálta a Hősök terén, hogy menjenek már haza. Most ugyanott hívja őket vissza, mert rájött, hogy azok nem vizsgáztatják olyasmiből, amit nem volt képes elsajátítani Soros pénzén sem.

Kollaboráns kormányunk van, ez a tanulsága a birodalom-elméleteknek. Arra használta ezeket a világmagyarázatokat, hogy eladja az országot egy még brutálisabb zsarnoknak, és ezzel biztosítsa a saját hatalmát. Meg fogjuk fizetni az árát mindannyian, és visszasírjuk a boldog békeidőket, amikor a Nyugati Birodalom a pálinkafőzéssel kötekedett, és nem azon, hogy szabad-e őt nevén nevezni.''''

hvg.hu/w/20140417_Forgolodnak_a_tokes_birodalmak
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Meeeeer' ez a világ rendje.

Az okosabb taníttya a kevésbé okosakat, hogy asztán az úfókok minél több galakszisba elmehessenek... :o)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :D :D :D
Mert ahogy mondta neki villamosmérnöki diplomája van, tehát ért is hozzá, kb annyira, mint Vezényló a joghoz, Kusza a közgazdasághoz, Rószika az oktatáshoz, és így tovább és tovább hosszú tömött narancsdroidos sorokban.... :D
@Sir Bates dö Hól:
az egy izgalmas verseny volt, nagy futás de győztem, mert ha nem akkor nem mondhatnám, de ez valószínűleg nálad is hasonlóan zajlott...pinában futottunk...még

vannak megélt (átélt) élményeim 1987 utánról levédiából...mindent azért te sem tudhacc...pedig hát

olyan jó bosszantani téged (is) amint beteszed és nem veszed ki és sírsz a lyukban...pa dödö...
szóval hogyan is van ez a...hold ödö?

meséljél...úgyis behús vétezett zaba címén meg pia...talán vízen is tudok járni olyankor

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
jenőőőőőőőőőőőőőőőőő az nem mbátor, hanem vak és pofátlan

brühüyyy

a többi Ó és Ké
@rodeo36:
Én gond nélkül járkálok a vízen.
Csak legyen mínusz húsz fok.
De nem teszem, mert utálom a hideget.
@rodeo36:
A zablát már megkapta, a fehér botot még nem.
Nyeríthet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja persze a villamosmérnök ...hol az a villamos? és biztosan ért hozzá el tuggya oltani a zasztali lámpuskát is

brühüyyy

azért elképzelem az UFÓ elvtársat amint eltáttya amint magyaráz szélesen ...olyan Drö bubós
@dr. jenőke (jenőke):
ezt jézussal is egyeztetted? ő a cölöpös megoldást ismeri

brühüyyy
@rodeo36:
Nem tudtam. A cölöpökről inkább Horn Gyula híresült el.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mondjuk villamosmérnöki diplomával talán nem lenne nagy elvárás, hogy valaki tisztában legyen az "áram" mibenlétével. (Esetleg a Termodinamika Főtételeivel, de nem akarok mohónak tűnni.)
@közrabszolga: A fidesz meg addig, ameddig te meg én engedjük nekik. :)
Ez volt már korábban?

A DK egyik aktivistája Orbán Viktor meggyilkolására buzdít

kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/a-dk-egyik-aktivistaja-orban-viktor-meggyilkolasara-buzdit
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az bizony be fog hallatszani a high tech vályogviskó kemenczéje mellé is, ahol a cseléd főzi közmunkában a szent családnak a gourmet paszulyt vacsorára...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: jaja, hiszen helyesen írni a diplomához úgysem kellett tudni
@dadddd: Leszarom. A rákbetegek gyógyellátását pedig szűkítik, és rokkantnyugdíjasok 10 ezreit kergetik az éhhalálba. Több vidéki kórházban pedig még fájdalomcsillapító sincs.
@Csaknézek...:

Ez így van. Magyarország fociban előreláthatóan sosem lesz élmezőnyös, mert ez a sport tényleg megadurván a pénzről szól. Ha sikerülne is kinevelni valakit, azt egyből megveszik.

Persze ez nem jelenti azt hogy nem javulhat a helyzet a maihoz képest. Azért egy erős középmezőnybe némi kitartással simán feljuthatunk.

A tömegsport ahogy mondod más téma.
@rodeo36: érthetem akkor ezt úgy, hogy a gyíkméregetés most lezárult, legalább a mai napra?... s innentől megalapozottabban küldhetjük el egymást a nagy versenybe, mondd, ó bajnok, ki győztél?...
@vitéž munkášőr:

Én egyelőre azt várom, milyen ordas pofátlan módszerrel írják át az MLSZ szabályzatát, hogy a Piramis megfeleljen.

Egyébként meg a focink, az szó szerint nem létezik:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F17%2Fbravurosan-mentettek-pontot-a-magyar-fiatalok-a-gibraltari-oroszlanbarlangban%2F&ei=pvpQU-CqOYK8ygOf_oHgDQ&usg=AFQjCNElfX8wThCuFY40wFoIJPw-UwBmbg&bvm=bv.65058239,d.bGQ

Legyen világos, egy gibraltári ifivel szemben 20 perc alatt kétgólos hátrányba kerülni, Pisont hablatyolásával szemben, azt jelenti, hogy az akadémisták a LEGELEMIBB technikai és taktikai elemekkel sincsenek tisztában.
Ez is szép.

Egyeztetnek informálisan, hogy pl. Alföldi lenne a főpolgijelölt - de az érintett semmit sem tud erről.

És a sajtóban megjelenik a hír.

Vicces.
Vagy inkább tragikus.

index.hu/belfold/2014/04/18/nsz_lapsz/
@Ad Dio:

Nem veszik meg. A most nyári volt az első átigazolási szezon, ahol EGYETLEN magyar focistának sem sikerült külföldre szerződnie, bár ez csak idő kérdése volt.

Az "Akadémiák" közpénzmilliárdokból a profi futballra teljesen alkalmatlan selejtet gyártanak.

Varga Zoli vagy húsz éve levezette Thököly Legnagyobbkirály Attila kapcsán, hogy a magyar futballista miért teljesen alkalmatlan komolyabb feladatokra, a helyzet azóta sokat romlott.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Igazad van! Majdnem elfelejtettem: idehaza a fű sem úgy nő, a fagyi sem olyan édes, viszont a magyar puki 6x olyan büdös mint a kultúrnemzeteké. Khm-khm... Mint az közismert.

:-)

Nemá'... ez olyan korlátolt. Akármilyen alacsony hatásfokkal is zajlik a foci élet, a nagy számok törvénye és az energiabefektetés miatt igenis javulni fog a helyzet és lesznek jó labdarúgóink. Ez persze tipikusan nem megy persze 1-2 év alatt, de már középtávon lehet hozadéka, hosszú távon pedig biztos a minőség-javulás.
@Ad Dio: ki kell ábrándítsalak, amíg nem lesz valódi követelmény és csak a pénzt öntik bele a fociban, semmi sem lesz itt.

Monspart Sarolta mesélte egyszer, hogy már világbajnokként elment "szocialista profinak", de amikor NBII-es focistáknak elárulta, mennyit keres, körberöhögték.

Ma is ez lenne, csak a foci színvonala szigorú monoton csökkenő tendenciát mutat. A fizetések, meg a beleölt pénz ezzel szemben nem.
@Ad Dio:
Erre azért nagy összegben ne fogadj.
@Ad Dio: sajnos nem biztos a minőség-javulás... teljesen más a nyugat-európai szisztéma, s legfőképpen az abban résztvevő oktatók felkészültsége... láttam, azért mondom... moon nem a tehetséggel van baj (se több, se kevesebb, mint bárhol máshol), hanem a szemléletmóddal... ami miatt pl. egy mszp megreformálása is értelmetlen az ott szocializálódott fiatalokkal:-)...
@flort: @Sir Bates dö Hól: @maybach:

Pedig...

Arról lehet vitatkozni hogy EKKORA befektetéssel bizony sokkal MESSZEBB is lehetne (kellene) jutni, de hogy javulni fog a helyzet azzal kár vitatkozni, mert fog.
@Ad Dio:

Ember, ha megnézed pár évre visszamenőleg a korosztályos válogatottak eredményeit, akkor láthatod, hogy a helyzet nem javul, hanem egyre gyorsuló ütemben ROMLIK. Az Akadémiák kontraszelekciós és korrupciós alapon "működő" pénznyelők, ahol olyan teljesen fogalmatlan kiöregedett magyarfocisták "oktatnak", akiken már akkor mindenki röhögött, amikor a pályájuk "csúcsán" voltak.
@Ad Dio: legyen úgy... majd szólunk a többieknek, hogy topogjanak egyhelyben:-)... mégegyszer mondom: énláttam a különbséget a szisztémák közt, nem moot ócsárlom... szemléletváltás (és ennél sokkal sokkal több pénz!!!) nélkül nem lesz változás... ez nem egy start-up üzlet, hanem a klasszikus gyárépítő kapitalizmus...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Javaslom térjünk erre vissza pár év múlva.
@Sir Bates dö Hól:

Csúcsot mostanában nem fogunk döngetni, ez biztos. De egy erős középmezőnyre össze fog jönni. És ennél több nem is biztos hogy kell.
@Ad Dio:

Ja, értem, akkor szokás szerint már megint csak pár évre vagyunk a Nagy Eredménytől.

Harminc éve zuhanunk, tavaly már szó szerint félamatőr fókavadászok csináltak belőlünk bohócot, de majd most...
@Ad Dio:
középtáv? 4000 év

brühüyyy
@Ad Dio:

"de hogy javulni fog a helyzet azzal kár vitatkozni, mert fog."

Nem hiszek ebben, de kívánom, hogy legyen igazad.

Egy másik, évtizedek óta SOKKAL sikeresebb területet elég jól ismerek a sportban, mert része vagyok.
A világ élvonalában vagyunk abban a sportban régóta.

És még ott is azt látom, hogy az edzők elég szarok (tisztelet a nagyon kevés kivételnek!)...
Lemaradtak a világtól, évtizedes, elavult módszereket követnek (ha egyáltalán követnek valamit), így elég jól el tudom képzelni, hogy mi lehet a fociban.

A pénz szükséges, de nem elégséges feltétel.
@Sir Bates dö Hól:
én mint győző...jó, akkor ...simogasd meg a gyíkot és éljenek a batesz-ek

brühüyyy
@Ad Dio: nem kellene több, persze, de az erős középmezőny a belga, lengyel, cseh,orosz, skandináv bajnokságok, a szerbek, románok, horvátok, nem pedig makedón, azeri, luxemburgi csapatok... törődj bele: ha a fiad nem kiemelkedő, minden korlátot áttörő tehetség, akkor ettől a rendszertől még nem lesz az, ez nem fogja kihozni belőle a tehetséget... ettől még megélhet belőle jól...
@Ad Dio: Addig, amíg az edzőket haveri alapon választják, és lehetőleg olyanokat, akik nem beszélnek külföldiül, és lövésük sincs a modern edzésmódszerekről (a háttértudományokról nem is szólva), addig hiába van ezer tehetséges gyerek, csak elrontani tudják őket.
Mese a Pasa Parkról

Rogán úr kezelte volna szívesen az uniós pénzt, kijött volna abból egy Maharadzsa Park is. De akinek vaj van a fején, ne kezdjen Simicskával.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140418_Mese_a_Pasa_Parkrol
@Sir Bates dö Hól: @épészmérnök: @Csaknézek...: @rodeo36: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Annyian mondtok ellent, hogy lassan elbizonytalanodok :-).

Hál' Istennek csak a Fiaim focimeccseire járok, amúgy teljesen hidegen hagy a dolog. Ők meg még u7-esek :-).
A bíróság nem engedte lepasszolni a Takarékbankot

Meg kell várni az Alkotmánybíróság határozatát, mert az államosítás valószínűleg nem volt törvényes. Késlekedik az állam- és FHB-közeli új OTP megteremtése.

444.hu/2014/04/18/a-birosag-nem-engedte-lepasszolni-a-takarekbankot/
@vitéž munkášőr: Én nagyon békés természetű vagyok, úgyhogy nem buzgok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kedves Fűegér! a science fiction kedvelése tekintetében rokonlelkek vagyunk, de a labdarúgást én gyerekkorom óta ától-cettig rühellem, mint a szart. a linket azért köszönöm! ;-)
@Ad Dio: Egyébként (jól képzett edzőkkel) a leghasznosabb tömegsport a foci, ezt egy biológia-tesi szakos havertól tudom.
Fizikai szempontból sokoldalúan fejleszt. Fejleszti a vitálkapacitást, a gyorsaságot, a sprintet, az egész vázizomzatot, egyensúlyérzéket. Mentálisan pedig a szabálykövetést mégpedig úgy, hogy nem a felnőttek erőszakolják rá a gyerekre a szabály betartását, hanem a kortárs csoport. Szociális intelligenciát, hiszen tudatában kell lennie, hogy a többiek mit csinálnak, és együtt kell működnie.
@Ad Dio:

Lehet egyébként eredményeket akár már rövid távon elérni: Svájc, Izland, Belgium...

Úgy nem, hogy a "Tibibácsi" nem beszél nyelveket, (az anyanyelvét sem), és azt a kölköt rakja be, akinek az anyukája felfekszik az asztalra.

De hagyjuk, mert szétoffoljuk az egészet. :)
@vitéž munkášőr:

Akkor semmi gond, a link lényege épp az lett volna, hogy itt nincs foci. Logikus tehát, hogy stadionokat építünk.

Egy Égérő Berregőnek mondjuk jobban örültem volna. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
van neked valami ötleted, arra, hogy mit lehet csinálni a felcsúbasznádi fatornyosban?
krokodilfarmot vagy csirkeültetvényt?

brühüyyy

és hogyan szellőztetik? a bűz átszáll a budiból
@Ad Dio:
akkor még hátra van 3993 év a középtávhoz

türelem rózsát terem de lehet a foci is kirügyezik annyi idő alatt

és adidas-ban vagy nájk-ban járnak?

brühüyyy
@vitéž munkášőr: én nem támogatom senki életének a kioltását.
Valaki a kommentfolyam elején (bocsibocsi, elfelejtettem, ki) említette azt, hogy a "nagybevásárlásokkal" voltaképpen inflációt gerjesztenek. Szándékoltan? Miért? Megmagyarázná valaki?
@épészmérnök: ennyivel nem lehet inflációt gerjeszteni. Átlagembernek felfoghatatlanul sok, de ahhoz, hogy inflációt gerjesszen, kevés.
Amúgy orthodox felfogás szerint az infláció növekedést gerneral. Befektetésre ösztönöz. Hónapokkal ezelőtt írtuk itt is néhányan: ahogy fogy a pénzbőség, úgy kapkodnak majd fűhöz- fához. De ez meg csak az úrhatnám országlás része a történetnek.
Nem kizárt, hogy szponzor nevét viseli majd átadását követően a ferencvárosiak Albert Flórián Stadionja.

De: Szobrot kap Albert Flórián.
A Fradi-legenda több mint háromméteres mása az új stadion előtt lesz felállítva.
@Ad Dio: Tényleg rettenetes nagy tömegeket mozgat meg. A Videoton-Puskás Akadémia legutolsó meccsén 100 (azaz száz) néző volt. Ennél még egy sakk rangadóra is többen mennek el. Ezért kár ennyi pénzt kiadni, amikor sokkal jobb helyekre is el lehetne költeni, mint a Vezényló hobbijára.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nono, még az is jöhet. széles és az ufósati majd kihasználják a kapacitásban tátongó lyukakat
@The Lonewolf:

A bozsik program tornáján 4 faluból kb. 200 játékos és minimum 5-600 néző. ez a lakosság minimum 10%-a.
@konrada: Szeretnék veled kicsit számolni figyu: 2010 kormányváltás adósságráta: kb 80%
Ebből levonandó a GDP kb 10%-a (3000 MD Ft) MNYUP ami effektive félre volt téve.(Az adósságból a megtakaritást nyugodtan levonhatod, mivel ez a pénz félre volt téve, mert ha nem akkor egyébként el sem tudták volna b.ni) Tehát a 80-10=70% átvett adósságráta.
Ma: aósságráta kb 82%, de legyen neked ez 80%, ehhez add hozzá a MNYUP 10%-át, akkor 80+10= 90%.(tudod körtét a körtével) Ez azonban korrigálandó még azzal az évi kb 360MD félre nem tett MNYUP pénzzel amit kedvenc politikai oldalad minden évben kibasz az ablakon az egykulcsos szja-val.Igy ha nem nyúltak volna hozzá a MNYUP-hoz, ez az összeg minden növekmény nélkül 4000 Md ft lett volna máig.(Ez a pénz a mindenkori Nyugdijalap 25%-át váltotta volna ki, ami tudjuk, hogy hiányzik majd 2020-tól, de nagyon).
És most nem is emlitettem a "rohadt szemét szocik" által eltartott rokkant-, szolgálati nyudgdijasok tömegét, a munkanélküliek magasabb ellátását, a 13.havi nyugdijakat, a 13.havi közalkalmazotti bért, a kb 1000 km megépitett autópályát stb. Hidd el tudnám még folytatni, de minek? Te csak szajkózd a fideszközpontból előirt mantrákat.
@rodeo36:

Ilyen ez az egész kibaszott ország... dolgozni??? Még mit nem... építsünk ilyen izéket, és véssük rá a nevünk.

Egy víztározó nem olyan látványos, nem lehet vele villogni. Nekünk baszom gipszoroszlán kell a babakék ház elé.

Maradt 10 ezer HUF? Vegyünk valami fuxot. Mi, könyv? Az mi? Hanglemez? Nem fut az ájfónon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez egy beteg öregember, ki a fene figyeli a beírásait? Már a hírtévé is bemondta, mert országos hír, hogy mit ír egy nyírségi kisnyugdíjas a fészbukra? Amelyik kutya ugat, az nem harap. Miért nem erről beszél a hírtévé (ha már nyugdíjasról van szó): www.youtube.com/watch?v=SG0O6fSsWAU
@Ad Dio: 200 játékosra 5-600 néző, az játékosonként 2,5 - 3 rokon, haver. Lassan a birkamentenek ide is buszokat kell szerveznie.
@Ad Dio: A foci a "kedvenc" "sportom". Olyan helyen élek, ahol most durvára megy a csapatnak. A bőrgatyásoknak, de azért a górét csak megfingatták, pár milliócska eurós adócsalásért. De nem baj. Nekem soha nem volt annyi időm - értelmesebb időtöltések miatt - hogy 2 órát baszarincsak el az életemből, mer' az olyan trendi és bámuljak 22 marhát, akik ha meg is kapják a labdát, gyorsan elrúgják a ...csába. Mo.-on ÉRTELMETLEN labdarúgásról beszélni. De sajnos a legtöbb sportról legalább annyira. Nincs forrás(pííííz), edzők kiöregednek, a szülők nem tudják a gyereket edzésre vinni/küldeni, mert nincs rá pénz, a felszerelésről és egyebekről nem is beszélve, ja meg hát a feltételek.
Meddő vita, hogy lesz-e valaha Mo.-on értékelhető foci.
A kérdés az lesz-e valaha ÉRTÉKELHETŐ Magyarország!
@debilioemilio: köszi, valami ilyesmit irtam volna a kérdésére!
@nincs_itt: fotbal... mondta mindig Varga Zoli..
volt szerencsém látni, amikor a válogatott alap játékosát,(Zava) tanitotta labdát megrúgni!
ekkor ábrándultam ki a fociból! felnőtt futballistának, miért kell ezt elmagyarázni?
10-böl 10 x Varga oda rúgta ahol várta a játékos!
ezután könnyitett -), és a kapufát kellett eltalálni..
többet nem néztem edzést! ma már magyar focit sem!
És ez lesz még egy darabig.
Egy vasunk se marad.
@The Lonewolf: elég versenyképes hülyeségben, ez a video is!
simán dobogós!
@shinichi:

Fogggggalmad sincs miről van szó, de van véleményed. Frankó :-).

Nézz utána a neten, hogy mi az a Bozsik Program.

És persze hogy rokonok meg haverok mennek el. Ez erről szól te okostojgli :-))).
@Ad Dio: figyu, megértelek Te szereted a focit, a srácaid rúgják a bőrt, mert apa is szereti, meg persze ők is. de engedd meg, hogy némi tapasztalattal, annyit mondjak, hogy a Bozsik program csak egy kicsit büdös, mongyuk a Puskás ákádémiéhoz képest... ez a "magyar" fotbal.
@debilioemilio:

Nem kell ezt annyira ragozni.

2013. dec 31 államadósság 22 000 MD Ft, a GDP 79,4 %-a. Ebből nagyjából a GDP 27 500 MD.
2014. április 11, államadósság 24 500 MD, GDP arányosan kb 89 %. Ha a manyup 3000 MD-ját hosszávesszük, ami több mit 10 %, és elszállt a szélbe, akkor gyakorlatilag már 100 %-nál tartunk. Ennyi.
@nincs_itt:

Apa nem szereti a focit. Művelni rég nem műveli, nézni meg nem bírja. Apa a fiait szereti és azt amit ők csinálnak. A bozsik programról meg "alulnézetből" van véleményem, nem szakmailag. Az apai szemszögemből egyelőre nagyon pozitív a a véleményem.
@DarthVader:

hvg.hu/gazdasag/20140415_Csucson_az_allamadossag

82.9% az a a 89%. Legalábbis a durván jobbos HVG szerint.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te Gábris,keress már nekem egy olyan linket,ahol egy Jobbik-tagot rúgnának ki a Jobbikból, mert valamelyik - akár korábbi - kormánytag/miniszterelnök megsemmisitésére buzdít! Csak egyet. Merthogy ezt a szerencsétlent a DK Szabolcs megyei szervezete ki akarja zárni.

www.facebook.com/profile.php?id=100001405007901
@DarthVader:

Szerinted nem kellene kizárni?
@Ad Dio:

Na akkor fussunk neki még egyszer.

Az AKK zrt megadja heti bontásban az központi költségvetés adósságának szintjét.

www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy

Ezen a 2013. december 31-i adat 75,6 %.

2014. április 11-én 24 500 MD,az AKK szerint 82,9 %. Tehát 75,6 % felcsökkent 82,9% -ra. Na jó,legyen a növekedés nem 9%, csak 7,4 %.

Tehát a HVG a központi költségvetés adósságát közli, ami 75-ről 82,9 %-ra nőtt. Ebből az államadósságot csak kalkulálni lehet, azt majd az MNB teszi közzé, most olvastam a becslést, valóban nem 89%, csak 85 % Úgyhogy nem 100 %, csak 96% az adósság. (A 3000 MD-ot majd 10 év múlva kell fizetni az akkori nyugdijasoknak. )
@Ad Dio: de. De történt-e hasonló - teszem azt - a Jobbiknál? (Mármint kizárás? ) Ja, igen, Csanádot kizárták. De nem azért, mer fizikai megsemmisitésre buzditott :))
@DarthVader:

Náhány apróság: a 75.6 ha kerekíted akkor az 76 és nem 75. Egyébként sem nem 75 sem nem 76, mert 79 (ld táblázat: www.akk.hu/object.ae4aeceb-80dc-4f70-ab3d-ef0ed5ec3e1c.ivy). Ez valóban felcsökkent 82.9-re, de ez így már "csak" 4%. Ennek zöme az árfolyamgyengülésnek köszönhető, kisebb részben pedig a választásoknak. Szerencsére messze nem szállt el annyira mint szokott a költés. Ennyire sem kellene, de az más napra tartozik.

Kérlek ne almát hasonlíts körtével. Figyelj oda az "apróságokra" :-).

Ja, és ha már apróságok. A tisztességhez hozzá tartozik, hogy ha a manyupot hozzáadod, akkor a megelőző ballerek teljesítményéből vond le (az akkori államadóssághoz add hozzá) a privatizációs bevételeket (csak 2006-ig 2000mrd), a mostaniból meg vond le az állami tulajdon bővülését. Mert ugye nem mindegy hogy az államadósság alap nélküli szociális túlköltekezésre, vagy tulajdonbővülésre megy el. Nagyonnem.
@DarthVader:

A DK csak annyira akar demokrata meg jogállami lenni mint a jobbik? Én azt hittem ők maguk a nagybetűs DEMOKRÁCIA. Tévednék?
'Szasztok gyerekek!!

Mindenkinek feltámadásban,'hús-vétben'ban gazdag "stadi-zoo-leum"avatást kívánok!!!!
@Ad Dio: olyan szépeket írsz...". Mert ugye nem mindegy hogy az államadósság alap nélküli szociális túlköltekezésre, vagy tulajdonbővülésre megy el."... miért kell elbaszni ezzel a baromsággal?... pontosan milyen tulajdonbővülésre is gondolsz?...
@Ad Dio: "mostaniból meg vond le az állami tulajdon bővülését"

ó hogyne!
MOL részvények, gáztározók...
sok remek beruházás...
@Ad Dio:

Ember. Elmondom még egyszer és utoljára.
A 79,4 % az az MNB által közölt GDP arányos államadósság dec 31-én. A 82,9 pedig az AKK által közölt központi költségvetés adóssága. (Amikor az államadósság 79,4 % volt, akkor a központi költségvetésé 75,6 %. Innen nőtt 82,9-re). Az államadósság március 31-i helyzetét még nem ismerjük, az MNB nem tette közzé. Ez becslések szerint 85 % körül lesz. tehát 79,4 %-ról 85% körülire nő. (A központi költségvetésé 75-ről 82,9-re, a különbség magyarázata az AKK honlapján ott van).

Többször nem mondom.
fideszfigyelo.blog.hu/2014/04/17/istenkaromlas_a_felcsuti_stadionnal

Az olyan 'kurvakeresztényi,hogy immár a második 'kurzus beköszöntével is a leszakadók,szegények,betegek 'szénnészivatására telik!!

Jézus vasvesszővel,korbáccsal zavarná szét őket a kiba@ott "keresztényi"értékeikkel a 'halálfa@ára!!!
Emberek legyünk büszkék erre a lényre, ez egy "hungarikum", ilyen idióta jegybank elnök nincs még egy a világon.
www.youtube.com/watch?v=1MefH57jhpI
@gazoló:
"Szimbolikus aktus ez, ..." - Az. B@sszák meg!
@Sir Bates dö Hól: @punkfrog:

Kb 1300mrd értékben növekedett 2010 óta az állami részvény portfólió. Ennek egy jó része persze stratégiai illetve politikai (szimbolikus) céllal vásárolt tulajdon, ami nem túl okos dolog, ráadásul befektetésnek sem rossz, de egy biztos: azt hiszem nem kell vitatkoznunk azon, hogy még így is sokkal jobb gazdasági egyenleg szempontjából egy nem túl jövedelmező tulajdon, mint egy alap nélküli béremelés a közalkalmazottaknak, vagy épp szociális juttatásnövelés magasan a gazdaság teljesítőképessége fölött. Ez utóbbiak azon túl hogy húzza a költségvetést, igen egészségtelenül nyúl bele a munkaerőpiacba is.
@DarthVader: Én csak egy alelnökről tudok, akit egyből kibasztak amikor kiderült, hogy uniós pénzekkel akart vesztegetni. :)
@Marcellusca: :)))

Ezt írnám a lelátóra is!!!
@Ad Dio: "Ennek egy jó része persze stratégiai illetve politikai (szimbolikus) céllal vásárolt tulajdon, ami nem túl okos dolog, ráadásul befektetésnek sem rossz"
te egy felkészült droidnak nézel ki, ako eszt magyarázd má meg nekem! ez hogy?
@DarthVader:

Én azért maradnék a konszolidált államadósság mutatójánál. Meglátjuk mennyire jön ki. Ha 85, akkor annyi.

Ezek szerint 2010-2014 között 85.5%-ról (2010 2. n. év) "csökkent" esetleg 85-re.

Ha ezt összevetjük a 2002 2 n. év 53.6%-ról 2010 2. n. év 85.5%-ra emelkedéssel, akkor azért levonhatóak bizonyos következtetések. Tudom Manyup, de akkor privatizáció és tulajdonbővülés is. Vagy egyik sem. Tudod, így fair.

De hogy lásd hogy nem szemellenzős a partnered. 3+1 dolgot nem árt megemlíteni. egyfelől 2008-ban volt egy válság, ami mindenkit megütött. Másfelől az eladosodás részben már a 1. fidesz alatt megkezdődött, harmadrészt a 2000-es évek egész Európában a pénzügyi könnyelműség évei voltak. A +1 az, hogy lehetne ezt még jobban is csinálni és én jobberként ejtek rá hogy ki az aki fegyelmezetten rendben tartja a költségvetést. Remélem ha a baloldal egyszer visszatér, nem ott folytatja majd ahol abbahagyta anno, hanem ebben az egy kérdésben tanul az elődtől.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te, ez most a vissza a jövőből? és morvainéniről beszélsz:)
@taga20:

"Ennek egy jó része persze stratégiai illetve politikai (szimbolikus) céllal vásárolt tulajdon, ami nem túl okos dolog, ráadásul befektetésnek sem rossz"

Helyesen:

"Ennek egy jó része persze stratégiai illetve politikai (szimbolikus) céllal vásárolt tulajdon, ami nem túl okos dolog, ráadásul befektetésnek sem JÓ"
Gibraltár - Ciprus 0:7
Gibraltár - Magyarország 2:2

Ennyi. Fociban ennyit tudunk, nem többet. Az mindegy hogy hány stadiont építünk, ami csak a közpénzt viszi mint a milliárdos hegedű.
@taga20: Pszt... meg sem merek szólalni, mert ma nagypéntek van. :)
@Ad Dio: na mingyá szebb:)
egy kérdés. melyik maffiatag a kedvenced? matócsi, hoffman, pintér, esetleg a fővezér, vitya? csak hogy képben legyek, stadionilag:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tiszteletben tartom a hülyeségedet:) mi van ilyenko? dugni lehet?
@taga20:

Jelenleg a kedvencem Schiffer András.

"Kedvenc politikus" értelmező kisszótáramban a legkevésbé unszimpatikus politikust takarja.

Neked?
@Ad Dio:

"Ezek szerint 2010-2014 között 85.5%-ról (2010 2. n. év) "csökkent" esetleg 85-re."

Ügyes, ügyes. Tehát a Kósa-Szíjjártóféle ámokfutás pozitiv hozadéka, hogy "ahhoz képest" nem is nőtt :)) (mondjuk, akkor még nem volt hatályban az a törvény, amely "megtilcsa a zállamadósságnövekedést" :)

"Remélem ha a baloldal egyszer visszatér, nem ott folytatja majd ahol abbahagyta anno, hanem ebben az egy kérdésben tanul az elődtől. "

Hát, attól függ, melyik baloldalra gondolsz? Ha az MSZP-re, akkor azért mérget nem vennék rá, hogy nem kezdenek osztogatni. Hajlamuk volna rá.

" egy alap nélküli béremelés a közalkalmazottaknak, vagy épp szociális juttatásnövelés magasan a gazdaság teljesítőképessége fölött."

Hát ja. Ez volt az "elkúrás". Ettől nyertek újabb 4 évet. Amikor a baloldal abbahagyta az osztogatást, meg is bukott. (Többek között annak is köszönhetően)

Azért a MOL pakett meg a Rába megvásárlását nemigen nevezném sikertörténetnek, legfeljebb egy-két tűzközeli ember megggazdagodási lehetőségének.
@taga20:

Csak tudományos érdeklődésből kérdezem: amikor kigúnyolod mások világnézetét, akkor közben humorosnak, lazának vagy kritikusnak gondolod a saját hozzáállásodat? Mi a véleményed az Európában oly népszerű "tolerancia" elvéről?
@taga20: Azt lehet, csak húst nem szabad enni és csak egyszer lehet jól lakni. :)
@Ad Dio: ""Kedvenc politikus" értelmező kisszótáramban a legkevésbé unszimpatikus politikust takarja."
ebben egyetértünk. nekem bokrosluiz a kedvencem:) persze a fityeszmaffia kuka!kerényistől, kálomistástúl, matocsistúl, felcsútbasznádistúl:))
@Oxica:

Mi ez a 'kincsestáripesszimizmus?
Szemmel láthatóan jobban teljesítünk(mint Botswana-alsó):)))
Máris 'felcsökkentünk 'Gibraltár-bé színvonalára...
Stadionot-zooleumot ezeret!!!
@DarthVader:

Sok mindenben egyetértünk. Szerintem sem egyértelmű sikertörténet a részvényvásárlás. De azért a fair hozzáállás kedvéért érdemes megjegyezni, hogy így SEM nőtt a GDP arányos államadósság (még ha csökkenni is csak kis mértékben csökkent).

Szidjuk azt amit lehet. De ami legalább tűrhetően megy - főleg a "nagy" elődök irányából nézve - azt ne cseszegessük már. Az államháztartás rövid és középtávon is fenntartatónak látszik, így az államadósság is szinten tartható. Egy pozitív gazdasági fordulat mellett esetleg el lehet kezdeni faragni is.

Töménytelen baromság van a 2. Fidesz kormány számláján. Tessék azt ekézni...
@Ad Dio:
mindíg a pofátlan intoleráns reklamálja a toleranciát miután sohasem aggya, mert az nekijjje jár 4/3

brühüyyy
@Ad Dio: te valami droidparancsnok lehecc:))
értem a kérdésed. valószínű lazának érzem magam, csak azon feszülök, hogy hogy a faszba lehet a fityeszmaffia dogait benyelni és sikálni?
@Ad Dio:

"így SEM nőtt a GDP arányos államadósság"

Dehonnem. 2010 I név. végén 80 % volt. Onnan nőtt (fog nőni) oda, ahova majd. 85 körülire. (A Kósa-SZíjjártó bonmot következményét ne vegyük már jópontnak. )
És ebben nem az a delikát, hogy nő, hanem annak fényében röhejes, hogy a fiúk beszartak a (verbális) erőlködéstől, hogy majd ők.

Majd év végén kiderül, aminek ki kell :)
@rodeo36:

Csak az emlékirataim számára - növelendő a tárgyilagosság mértékét - kérlek idézz egy olyan esetet amikor valakinek a világnézetével gúnyolódtam volna.

Előre is köszönöm.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a csikló az hús vagy hal?:)) a biblia szerint?
me ako eszerint járok el, de ha az asszony reklamál, ako hozzád küdöm:))
@Ad Dio:
ez a sok világnézet, amit itt elhintesz tárgyilagosság helyett

az maga a brühüyyy

emlékirataid számára ariel betűtípussal
@Ad Dio:
szóval van gazdaság és fejlődik?

és ezt te tök komolyan és hangosan meg nyílvánosan?

akkor máris kedves doktorbubó

rendben is van...nem akarlak fölöslegesen felizgatni még kárt teszel a berendezésben

brühüyyy
@DarthVader:

Csak a tárgyilagosság kedvéért: a 2010 1.n év. adata 82.1%, és amit egyelőre biztosan tudunk, az a 2013 4. n év, ami 79.8%.

Ugyancsak hozzá kellene tenni azt, hogy a 2010 2. n év adósságnövekedése még részben (nagyobb részben) a választások miatti költekezés, vagyonkimentés számlájára írandó. Így a kiindulási alap nem 82.1, hanem 84-85%.

"Majd év végén kiderül, aminek ki kell :)"

Nem hiszem hogy komoly megrázkódtatás lesz, bármire is gondolsz. Már négy éve havi rendszerességgel összeomlunk, csődbe megyünk, tönkre futunk, arccal csapódunk a gazdasági talapzat betonjába stb. Hozzászoktunk. Szinte észre sem vesszük. És ha egyik-másik holtbiztos jóslat esetleg nem jön be, azon sem stresszelünk túlságosan, hiszen szerencsére nem lebegünk sokáig a bizonytalanság gyilkos vákuumában, mert gondos eszek megnyugtató módon haladék nélkül intonálják a következő tutti armageddon-pontot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ako neked annyi, nekem mek kánaán, me nem vagyok kereszténybarom:)
@Ad Dio: . "Már négy éve havi rendszerességgel összeomlunk, csődbe megyünk, tönkre futunk, arccal csapódunk a gazdasági talapzat betonjába stb. Hozzászoktunk. Szinte észre sem vesszük. És ha egyik-másik holtbiztos jóslat esetleg nem jön be, azon sem stresszelünk túlságosan, "
azé remélem, amiko összeomlik ez a kártyavár, ako is itt izmozol?
valószínű lapítani fogsz, mint géza, batyu, stb.:))
@rodeo36:

Furi egy szórakozásod van hallod. De ha ez Neked így jó, miért rontsam el a játékodat? Viszont nekem ez nem annyira jön be. Kiállnék ha lehet :-). Keress másik pajtást.
@taga20:

Én már nem is érzem magam jól, ha nem olvashatok egy-két független szakértői véleményt arról, hogy rohanunk a végzetünk felé.

Komolyra fordítva: az a baj, hogy annyit kiabált már farkast egy bizonyos közösség, hogy már immunisak kezdünk lenni a dologra. A magam részéről régebben szívesen olvastam gazdasági elemzéseket és természetesen nem gondolom hogy a 2. fidesz kormány hibátlan teljesítményt adna le. Baromira nem. De az elmúlt években annyira leromlott az un független liberális gazdasági elemzések színvonala és annyira kis hatékonysággal prognosztizáltak helyesen, hogy egészen elvesztettem a kedvemet hogy olvasgassam őket.
@Ad Dio: abban egyetértünk, hogy mi nem jó, abban, hogy az állam mi a f@szomnak vesz részvényeket, abban nem... milyen stratégiai ágazat? mol, közművek, rába?... mindenen csak veszteség van, mind hitelből, ráadásul, ha az állam az egyik versenyző, akkor moon hogyan fog semleges maradni a verseny kereteinek meghatározásakor?... mint a takszövök esetében?... az nem túl sikeres... ez az út egyrészt a tervgazdasághoz, másrészt a piacgazdaság totális kiiktatásához vezet... én ezt nem tudom támogatni...
@Ad Dio:
Pajti
túl vagy fújva...vigyázz a lufi sem bírja sokáig

feltöltötted a blogot @add_io val és már túlcsordúl, és milyen szaga van a saaga-nak

szóval kész a sikerstory már csak a bableves hiányzik és a nyomorkonyhák a Rókus Kórház körűl 12x

a többi a gazdaság meg a jobban teljesít és ...komolyan? te ezt el is hiszed vagy szecc valamit, hogy ne gyűjjön ki azonnal a másik végeden?

brühüyyy

kerestem, találtam...Pajti igaz Ő is már az égi mezőkön szagolja a kutyatejet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a berendezett gazdaságban...csak nem lestél...el ne ess esemesssel sem mese és

olyan @Add_Io

ha tuccolacúl

brühüyyy
@Ad Dio: " az a baj, hogy annyit kiabált már farkast egy bizonyos közösség, hogy már immunisak kezdünk lenni a dologra."
aró hallottál má, hogy bizonyos tendenciák pár év után érnek be? szerinted az biztató, hogy valaki átadja az elődje munkáját( lásd merdzsó) és utána kurvára semmi? me várkertbaszás, muzejuminegyed, az kurvára a barbicsuhája:))
@rodeo36: öreg, te kibaszott nagy fasz vagy:)
csak röhögök, hogy ennyi velő honnan?:))
@Sir Bates dö Hól:
na kedves sír ha sírnál akkor most ezt tedd a sírba a dődő hól ba ezt az @add_io-t

mertőmá'csaktuggya...kihanemő

brühüyyy

és mindez láccik is...csak tunnámhun?
@taga20:

"valószínű lapítani fogsz, mint géza, batyu, stb.:)) "

Azért annyit észrevehetnél, hogy nem azonos súlycsoport, túl azon, hogy fejlett humorérzéke van.
Ilyen elegáns lebaszást és hárítást régen olvastam:)))
@Sir Bates dö Hól:

Félreértesz. Én nem gondolom hogy a részvényplakettek összetétele jó. Pusztán azt mondom, hogy ezeket a pénzeket legalább nem feléltük :-). Elvileg devizatartalékban is dekkolhatna (az most jobb lenne), de a részvény még mindig 1000x jobb mint ha néhány újabb 100 napos programmal egyfelől kiszórtuk volna az ablakon a lóvét, másfelől csúnyán beavatkoztunk volna a gazdaságba, sokat rontva a versenyképességünkön.
@taga20:

csontbúl komám meg leves és utána...szóval nemsorolom

kedvencem lett az @add_io de senki sem meri neki mondani, hogy "addio" pá ki sarany ompá

brühüyyy

ne igyál túl sokat csak a mértékkel és sok húst az különösen Nagy Pénteken jó sok jó vörösborral (ha kell húzd be a függönyt) mert megkatlik

felice Pascoa
@Orica Középföldi: droidban, rég láttam ilyen színvonalasat itt, talán csak steffyke vot, de ő boli liblingje:) házinyúlra nem lövök:))
egyébként néha mellényomok:)))
@Ad Dio:

Csak a tárgyilagosság kedvéért:

"Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2010 első negyedévének végén a GDP 80,4 százalékát tette ki (21033 milliárd forint)."

A 2. névi növekedés a forintárfolyam két idióta megszólalása miatti elszállásának következménye, és átmeneti.
@rodeo36:

"kerestem, találtam...Pajti igaz Ő is már az égi mezőkön szagolja a kutyatejet"

Ápold, óvd, szeresd az emlékét. De ne bánts olyanokat akik nem tehetnek a Veszteségedről. Hitem szerint egyszer újra együtt leszel majd azzal aki elment.
@Orica Középföldi:
Mi-ki a trollkodás tárgya? :)
Sörtelen tagát cikizitek?
@Ad Dio: abban egyet tudok veled érteni, hogy mindegy ki tartja rendben a költségvetést, az ár a kérdés... a fidesz és a jobbik, de az lmp sem "jobber" párt... a dk és mszp inkább...
@rodeo36: egy jó kis újházityúkhúsleves, az az igazi! de ott lenn délen, a kutya sem érti eszt:)) max. egy-két indián:)
Matolcsy rendelt Ákostól hümnoszt is az MNB-nek? - magára szabva? Mongyuk azt, hogy:
„Ilyen jó dolgom még sosem volt,
Minden szabad, amit nem tilos.
Ilyen jó dolgom még sosem volt,
Csókolom, mindent ellophatok?”
(Bikini)

D. Nagy Lajos meg futhat a jogvédőkhöz, mer ilyet is képesek ellopni… mongya az a hülye szomszéd.
Montam is neki, hogy baja lesz még az ilyen beszólásoktól…
Ki a következő? A Nagyecsedi Fekete Szemek zenekar… nekik mit vesz Kusza Szem? Színarany ceglédi kannát meg zsolnay köcsögdudát?
Simán… de milyen jogon? Az MNB ilyesmire is fel van hatalmazva, vagy én vagyok szokás szerint lemaradva…?
@Ad Dio:
cuncimókus, azok nem részvények azok hamis váltók fedezet nélkűl a la matt eltolcsi...és vissza kell fizetni kamatostúl
még a stelázsit is elviszik
a reményük a helyi váltó ellenjegyzőknek sokkal kisebb, mint a külföldieké mert mint a mnyup ezt sem ...ez is békekölcsön sohasem lesz visszafizetve majd infláció után hahahaha

szóval kibaszott pénz az ablakon ehelyett a mattolcsi -ha már olyan okos- nyomtathatna 100 vagon forintot és lengethetné, íme mennyi pénzünk van te meg tapsikolná' hozzája, hogy ejha

szóval az is kiderűlt, hogy be vagy borúlva gazdaságtanból is

brühüyyy

ez a bili rosszabbik vége amin csücsülsz, majd mosakoggy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem! olyan van ami veled nem történt meg, nem is fog! szeretnek engem:) érted? dehogy:))))
@Ad Dio:
de addig itt maracc te nekünk aki csak mongya, hogy addio de sohasem megy el

pedig hogy várom

brühüyyy
@rodeo36: ha te nem lennél nekem(nekünk), még a feltámadást is komolyan vennénk:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Taga igen nagy határozottsággal, minden cizellálást mellőzve, kicsit mellényúlt:)))
@Ad Dio: "..másfelől csúnyán beavatkoztunk volna a gazdaságba, sokat rontva a versenyképességünkön..."

Nyihahahaha. Csak az a volna ne lett volna.... :))))
@taga20: Így meg csak a támadást ugye.. :)
@Orica Középföldi: most én vagyok a hülye vagy ő? nekem má az ikszisjó:))
@DarthVader:

Ha már egyszer behivatkoztál a AKK honlapra, nem lehetne hogy következetesen onnan vedd az adatokat? 2010 I. név 21081mrd GDP arányosan 82.1%

("Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított ("maastrichti") adósságának alakulása táblázat" maastricht_2014.xls - letölt)

"A 2. névi növekedés a forintárfolyam két idióta megszólalása miatti elszállásának következménye, és átmeneti."

Nem igazán. ha megnézed az adatokat, az államadósság szép egyenletesen emelkedett 2009 IV. n év-től. Ráadásul a választásokra a forint nagyon pozitívan reagált, és március-áprilisban épp nagyon erős volt. Innen indult gyengülésre júniusra. Ezért viszont a választási költekezés igazán csak akkor mutatkozott, amikor a forint a választások körüli anomália után ismét beállt egy gyengébb szinten.
@Ad Dio: minden egyes részvényvásárlás az állam részéről "felélés" és indokolhatatlan, az államnak nem ez a szerepe, az állam a kereteket adja meg, ne legyen szereplője a piacnak (egyes nemzetbiztonsági szempotok kivételével igen, de a mol, az nem az:-))... az armageddonban nincs igazad, a lejáratódott független szakértőkben inkább (bár azt hiszem, nem vagy azzal tisztában, hogy mi történt az armageddon eddigi elkerüléséért a színfalak mögött)...
más: a bozsik-program nem rossz, ha be tudná tölteni a szerepét és közönséget nevelne, más néven piacot generálna, arra lehetne egy forgalmat tenni, de nincs mit eladni a magyar fociban, nincs árú... (itt, froban harmadosztályú meccsen az átlagnézőszám 7-12.000 közt van, 10-15€ jegyár mellett, de van csapat, ahol az átlag 20.000)...
@taga20:

Nem teszem könnyűvé az életed, a kérdés megválaszolását meghagyom neked:)))
@Ad Dio: skacok, nem dumáltok inkább a pinákrúl? me ez nagyon száraz:))
@taga20:
Megjött a söröd? :)
Kispofám, a mosonin villantottam hab testemet, kajakban. Ha jönnek a hírek, hogy néhány műhold szenzora kiégett, egy fehér folt miatt, a mosoni közepén, akkor... :)
A mentőautónál valamivel világosabb vagyok.
@Ad Dio:
szóval -hogy tudományosan- "részvénytpakettek" miben kaptak részvényt a pakett tulajdonosok? a zeltolcsi seggén lévő piros pöttyökből az egyiket?

@Add_Io de remélem má' nem soká' mer' má' sok
(persze addig adod magad amíg le nem nyugszik)
szóval hamis (fedezetlen) váltók kiállítása az szerinted részvénypakettek piacra dobása

na azért ez már alső troll-ból is sok

brühüyyy
@rodeo36: azt hiszem, hogy ő inkább másra koncentrál, nem a komplexet nézi, se társadalom, se gazdaság szempontjából, ettől függetlenül nem kellene inszinuálni...
@Ad Dio:

Jut eszembe.

"Elvileg devizatartalékban is dekkolhatna (az most jobb lenne)"

Mennyi volt az MNB devizatartaléka 2008 elején? És 2010 márciusban?

A növekedés 4 000 MD forint 260-as Euro-árfolyamon számolva, (17 MD Euro) (ettől vsz. több, mivel inkább 290 a felvételkori átlagárfolyam, de legyünk rosszindulatúak :). ez nagyjából a GDP 15 %-a. És ez a tartalék nagyjából most is fennáll. Azaz az
"eladósodás"-t korántsem "felélték" az elődök.

(Az persze más kérdés, hogy miért volt-van szükség ilyen mértékű devizatartalékra. )
@Sir Bates dö Hól:
mióta nincs @gájza van nektek itt -gumicsont- @add_Io

hát nem tűnt föl?

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sörtől fingok, ezé bor:) nem égetted ki a fehér fenekeddel a kenút? gondolom a víz 10 centis vot:)))
@Sir Bates dö Hól:
le van inszinuálva

egyébként a gájza váltótársa lehet, hogy rétvári elvtársnő személyesen?

brühüyyy

nagyon gyanús a stílus tudod a kenetteljes (bölcsőzsírral)
A mohácsi Gibraltár után még ez is:
www.facebook.com/elniakarunk/photos/a.525214887516742.1073741828.525168387521392/693899940648235/?type=1&theater

Pedig Platinivel szeret egy fotón feszelegni a kerál... most akkor Misel is egy pufajkás köcsög?-:o
@Sir Bates dö Hól:

"a dk és mszp inkább..."

Én tényleg azt gondolom, hogy mindegy ki, de legalább ilyen szinten kellene tartani a fegyelmet. Sajnos ugyanakkor nagyon nehezemre esik elszakadni a gondolattól, hogy az MSZP és GyF (akivel gyakorlatilag egyenlő a DK) mit művelt 2002-2010 között. Itt most végtelen érdekfeszítő módon dekázunk a Sötét Nagyúrral azon hogy a Fidesz 1-2-3-4%-kal növelte a GDP arányos államadósságot, vagy esetleg ugyanennyivel csökkentette, ad absurdum stagnálna a bitang. Ezzel szemben ugyebár 2002-2010 közt +30% esett. Bazira nehéz elhinnem ezekről az urakról, hogy tudják ezt jobban is...

De messze még a 2018. Mi volna ha esetleg addigra előjönnétek egy nyú dzsenörésönnel? Jelzem: most kell elkezdeni. Talán épp köztetek van az akinél ott a kulcs. Ha hiszed ha nem, én a baloldalnak drukkolok a jobbikkal szemben. Viszont nem nagyon tudok tiszta szívből drukkolni olyan baloldalnak, ahol GyF vagy az MSZP levitézlett arcai viszik a prímet. Én kérek elnézést.
@Orica Középföldi: ha hülye vagyok ako neked könnyű, ha te vagy a bébi ako nekem könnyű. kinek mi a könnyű? milyen sejtelmes vagyok, büszke vagyok magamra:)))
@rodeo36: nem, Gézám oly távol van tőle, mint makó jeruzsálemtől... én kifejezetten kedvelem, főleg a humora miatt, s jókat lehet vele beszélgetni, főleg olyan kérdéskörben, ahol a morál inkább fontosabb...
@DarthVader:
Bakker... minden tiszteletem azoké, akik tudják ilyenkor este, hogy mennyi, merre az annyi.
Max trollkodni van erőm ma, áne taga fejét és dumáját látva. TI meg perverzek vagytok... :)
@Knósszosz:
a tgrianon meg a 8:1 már el is van...
brühüyyy

most mit fog mondani a suttyóvics?
@Ad Dio:

Okay, legyen 2010.I név 82%. A forintárfolyamot meg vesd össze az adósság alakulásával.
@Ad Dio:
Nálam van kulcs, de az usb key.
Komolyan ilyenkor matekoztok? :(
@Sir Bates dö Hól:
hát ha az vita, hogy megmon'tam pötty, akkor rendben...a zistenveletek-nek egy szerencséje (talán) hogy a blog nem szagos....

a tudományos felkészülcsége felűllőhetetlen

aki nekem a matolcsi hamis váltóit részvénypakett-nek nevezi az nálam ...

kívűl van a kdnp-n is penig gyanús a drága olyan rétváris

brühüyyy

ja meg a többi gazdasági beleértése
@Ad Dio: nem, az mszp biztos nem tudná, a dk talán, bár nem hiszem... de a hiány tartása csak eddig tartott (nevezzük "szpáhi-gazdálkodásnak", hisz azzal mutat analógiát), a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha még jobban elb@sszák a jövőt... s miért is teszik ezt?... nincs út már felfele, ha az egész társadalom számít... ha mindenki a maga szerencséjének kovácsa, akkor lesznek még sikertörténetek, lesz még legkisebb fiú, ki elnyeri a királylány kezét... de csak egy királylány van, a többiek meg maradnak a vályogfalú viskóban a minden másnapi (karácsony, húsvét) rántotthús lehetőségével...
@Sir Bates dö Hól:

"minden egyes részvényvásárlás az állam részéről "felélés" és indokolhatatlan, az államnak nem ez a szerepe, az állam a kereteket adja meg, ne legyen szereplője a piacnak (egyes nemzetbiztonsági szempotok kivételével igen, de a mol, az nem az:-))..."

Ez nem egészen így van sajnos. Épp a magunk bőrén tapasztaltuk meg hogy mennyire nem így van. A külföldi tőke sok esetben piacot vásárolt, illetve konkurenciát semlegesített. Így ami rövid távon bevételt hozott az államnak, az hosszabb távon a külker mérleg romlását, illetve a munkanélküliség növekedésével plussz kiadst eredményezett. Sajnos egy olyan tőke-ügyileg gyenge országban mint magyarország, az államnak bent kell maradnia a piacon. Nem öröm, de evvan.

"az armageddonban nincs igazad, a lejáratódott független szakértőkben inkább (bár azt hiszem, nem vagy azzal tisztában, hogy mi történt az armageddon eddigi elkerüléséért a színfalak mögött)..."

Maradjunk annyiban, hogy mindannyiunk közös érdeke, hogy az oly sokszor belengetett gazdasági armageddon elmaradjon. 2008-ban paraszthajszál választott el bennünket a csődtől. Nagy nehezen visszakapaszkodtunk (igen, Bajnai Úrnak ebben elévülhetetlen érdemei vannak).
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kissárkány, figyeljé, tanujjá:) majd később megtanítom neked, hogy hogy kö evezni:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @DarthVader:

"Komolyan ilyenkor matekoztok? :("

Igen, de már elmúlt. Megnézek egy Firefly részt azt megyek hunyni :-P.
@Ad Dio: nekem mé nem tucc ilyet nyomni? pedig válaszolnék:)
na csak neked.www.youtube.com/watch?v=DHEOF_rcND8
@taga20: Most épp a római Colosseumot nézem élőben, ahol Ferenc pápa vezeti a keresztutat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ikszre jáccik. fogadjunk, hogy nem fog megmurdálni, me asz túl fájdalmas, meg az utódok kevesebbet markolnak, ha az apu idő előtt be adná a kulcsot:)
@Ad Dio:

A Fidesz az életét tette fel a zállamadósság elleni harcra. Ettől röhejes. És még csak válság se van.

Amúgy ha a manyup pénzt meg az MNB devizatartalékot beszámitjuk, (6000 MD, ami a zállamadósságban 20 %-a ) akkor nem is "herdáltak" olyan sokat.
@rodeo36:
Aszt nem tom, de most olvastam, hogy a MÁV-nél béremelés lesz.
Élő kérdőjellé változtam, mert ugye választást nyert a kerálpárt, szóval mire ez a kampányszagú osztogatás...?
Az jutott be az eszembe, hogy valami véletlen összefüggés lehet a prüszelben kifogásolt Böske kártya és a vasutasoknak juttatni akaró plusz között... ugyanis, azt abban akarják javarészt.

Most megy az Erzsébet izé elleni izé, mert sehogy se tetszik az Uniónak és kinéz egy seggberúgás emiatt... szóval aggyuk a vasutasoak pénzt de úgy, hogy azt sose kapják meg (mert nincs is miből) és basztatni is lehessen vele az EU-t, mert mi akartuk nektemók emberek, de ezek a rohadtmosladék eubörokraták ezt is elvették tőlünk.

A szabadságharc folytatódik... és ezt is beszopják sokan... a fidex tényleg zseniális.
@Knósszosz:
íráschi hibák dörlendőek, meg az is, ha hülyén gondolom...
@Ad Dio: a külföldi tőke pénzt adott valamiért, amit a magyar privatizátor a költségvetéssel finanszíroztatot meg végső soron, azt hiszem ez így korrektebb... s a külföldi tőke megvette azt, ami kellett neki, vagy alapított itt egy vállalatot, ha úgy gondolta, hogy az kell neki (bár mi a fenének jött volna ide?)... ha jól tudom, te kint voltál, tán gyüjtöttél is tapasztalatot, tőkét, majd hazamentél... ha így volt, akkor te is külföldi tőke vagy... mindegy honnan megy a pénz egy piacgazdaságba, a baj, hogy mo nem piacgazdaság...
(nekem személy szerint mindegy lenne az armageddon, sőt... de nem kívánom)
@Knósszosz: mi van haver, sirály sört kaptál:))
@Knósszosz:

Még erős kombány van, a királyi egyes hiradóban az volt a hír a híradóban (dögöjjek meg, ha nem igy volt) , hogy Bajnai 2013 elején még nem akart összefogást Gyurcsánnyal, októberben meg már igen.
@taga20:
Én már minden mögött látok mögöttest.
Mondjad meg léccíves, hogy nyertes választás után, mikor szoktak hangulatjavító béremeléseket bejelenteni?

Büdös, de ezt majd nyilván megmagyarázzák a trollhadsereg katonái holnap.
Mi meg maradunk bérrettegő idióták és konteósuszterek.
Porszívóztál már, vagy épp mosogacc...?-:))
@DarthVader:
Nagyúr... maga 1-es híradót néz?
Így nem csoda, hogy a detsztár széjjel robbant vala... a zóbersovszky lézer minden értelmes civilizációt elpusztít, legyen az valódi, vagy csak annak nevezett...
Mostan váltani kellene magának, mert ez szövődményes is lehet és a Tetűínen nem akar maga sem kikötni - gondolom...
@Knósszosz: festettünk, mosogatás má megvot, most trollkodok:)boli meg izmozik:)))
@Knósszosz: soha sem láttam ilyen béna arcot mint te, DE soha nem akarok nálad rosszabb arcot látni:)www.youtube.com/watch?v=i97b6brnWCc
@gazoló: Bizony ez igaz. Nulla kettőről egyenlítettünk a Gibraltári sasok ellen. Ami amúgy egy 30 ezres mini állam. Ha bolseviktor elvtárs megrázza magát tol oda egy harmincezres stadiont hogy beférjen az egész ország.

Amúgy Pisont edző aszonta hogy mezőnyben már kurva jók voltunk pedig ifjabb orbánc nem is játszott.
@Oxica: a magyar foci olyan, mint a jamaikai bobcsapat. soha a kurva életbe nem lesz semmi belőle, egy vicc:))))
@taga20:
most eszt símíccsad, mert arcból elég nagy az előtolás... te exter és gányoschh-:))
@Knósszosz: én mindik nagyolok, csak néha simítok:) egyébként, RIP gabriel garcia markez. sok hülyeséget írt, de nagyon patent:))
eszt a sok béna faszt, hol vannak ? megyek aludni, sok balfasz:(
@Knósszosz:

Jóvanna, vacsora közben bekapcsoltam a TV-t, pont ott nyílt ki. Mire megtaláltam a távkapcsolót, addigra kénytelen voltam megnézni azt a kis részletet.
@Knósszosz:
pontyosan: szép papírszalvettát adnak mindenkinek meg a SEVSO kincsek másolatát de ebéd nuku
nihil

brühüyyy

ki van ez ókum lázva
Edes Istenem!

Mive lesz a vilag, es benne az EU, ha mar ket ilyen idiota is ruhelli egymast!?!?

www.huffingtonpost.co.uk/2014/04/18/ukip-nigel-farage-marine-le-pen-france-national-front_n_5171783.html?utm_hp_ref=uk

Ugyanakkor az egyutterzes konnyeit morzsolom el, hogy kedvenc hazi nacinkat egyik nagy kedvence latatlanban is elhajtotta a busba.... ;...(
@taga20:
Ja... az szép, hogy fel-leacsútin sztadhiónt avatnak, az aztán a hír!
Marquez meg kijafasz is vót?
Dajcsnak nyilván senki, de ez nem is lep meg senkit szerintem.
@DarthVader:
Akkor eszt mostan a maga java-rá írom és visszavonok minden negatív mutterozásstot irányában, bár ez nem is vót cél amúgy...
@rodeo36:
A lázat csökkenteni lehet megfelelő gyógyszerrel... Beethoven igazán nagy tudású farmakológus:
www.youtube.com/watch?v=7VuJCdfdWi4
Ugye nem izzacc ezek utánna??
Ez priznic, de mivel te borogattál vele - most én nagyképűsködök!!
(amúgy Borisz Godunov... és )
@Knósszosz:
Azé`baszod, csak megláccik rajtad rodeo papa nevelése. Ha már sörrel csehül állsz... :)
@taga20:

Hang nélkül néztem végig, mert a Feleségem aludna itten mellettem. Lehet hanggal jobb. Mert így az élvezeti értéke mint a direkbe inhalált buggyanttojás.
@DarthVader:

"És még csak válság se van."

Ez nagyon JÓ!!! Szóljá' hama' a többi erópai országnak is! Végre elkezdhetnek növekedni! Most hogy vége... sajna valahogy nem vették észre. Biztos átsiklottak felette vagy mi...

"Amúgy ha a manyup pénzt meg az MNB devizatartalékot beszámitjuk, (6000 MD, ami a zállamadósságban 20 %-a ) akkor nem is "herdáltak" olyan sokat."

Kivéve ha levonjuk a privatizációs egyszeri bevételeket, meg azt az 1200mrd-ot ami részvényekbe került... esetleg összevetjük az eladósodás mértékét a GDP (nem)növekedés mértékével... omdG...

Én képes vagyon HINNI benne, hogy még egy ilyen ámokfutás nem lesz a történelemben. Ha NAGYON akarom, még abban is hiszek, hogy egy esetleges MSZP kormány is képes lesz majd jobban csinálni. Egyben nem tudok hinni - még akkor sem, ha belegebedek - mégpedig abban, hogy az a bizonyos elmútnyóc másképp történt mint ahogy történt. Ehhez kevés vok. Énkérekelnézést.
@Sir Bates dö Hól:

"a külföldi tőke pénzt adott valamiért, amit a magyar privatizátor a költségvetéssel finanszíroztatot meg végső soron, azt hiszem ez így korrektebb..."

Javíthatatlan álmodozó vagy :-). Valójában az esetek java részében a külföldi tőke megvette kilóra az emberét, az eladta neki bagóért ami neki kellett, a boltot becsukta, a zembereket elküldte, az adófizető meg befizette a jegyet hogy részt vegyen mindezen :-).

"mindegy honnan megy a pénz egy piacgazdaságba, a baj, hogy mo nem piacgazdaság..."

Nem az számít hogy a pénzt melyik országban nyomtatják, hanem hogy honnan hová tart és hol lesz megforgatva. Amíg én eladom az általam gyártott igenszittya bőgatyás appot mondjuk a németnek vagy a sájcinak, az érte kapott lóvéból meg elmegyek a hentesemhez egy nagy darab sokáért, aztán tovább megyek a zöldségesez pár darab retekért meg egy kis házi tojásért (pult alól svarcba'), aztán a szomszédtól veszek egy kis tégely házitormát (valójában barterba megy egy kis pálinkáért, de ez a példában indifferens, mert a pálinkát is magyarországon főzettem), szóval addig a tőke akárhol is született :-), a hazai gazdagot erősíti. Míg amikor a tőke bagóért megvesz egy cukkergyárat oszt első dolga kitenni a behajtani tilos táblát a bejáratra, ami által nem lesz a világon semmi, csak kiadás. Kintről kell megvenni azt amire szükségem van. A lóvé kifele megy, csak még a tetejében a munkanélkülieket is fizetni kell valamiből. Külön bukét ad a sztorihoz az, ha a cukkergyárért kapott lóvéból nyomok mondjuk egy 13. havi nygdíjat. Érti ugye, amit mondok? Nemmindegy.
@Ad Dio:

>>>>> "a külföldi tőke pénzt adott valamiért, amit a magyar privatizátor a költségvetéssel finanszíroztatot meg végső soron, azt hiszem ez így korrektebb..."

Javíthatatlan álmodozó vagy :-). Valójában az esetek java részében a külföldi tőke megvette kilóra az emberét, az eladta neki bagóért ami neki kellett, a boltot becsukta, a zembereket elküldte,

a valóság a két "izé" között van: tudniillik, azt a termelő ingatlant valaki (a tulajdonosa) eladta, általában nem fogtak rá gépágyút hanem a jól felfogott (zsebben felfogott) ecceri haszna érdekében, a továbbiakban nem volt gondja a kurva piaccal ( a cukkerpiac az egy tipikus rablás és az az EU politika -nem volt kötelező követni- miszerint olyan olcsó máshol ne termeljük majd importálunk majdnem ingyért, azután hiány támadt és felrohant a zára és ez minden hasonló esetben -a kurvapiac- így műxik, ha egy állam vezetése ért az államvezetéshez és stratégiai taktikai tervezéshez az ilyet nem lép meg, de legalábbis kurvára bünteti a vételár 95%-os adózásával pölö...
és hasonló

na ez levédia alsón sohasem történt egyik napról a másikra él és állandóan nyög meg zokog és nem dolgozik mert eladta a saját munkáját (ez még akkor is stratégiai öngyilkosság, ha kishaszonnal vagy neaggyisten alkalmi veszteséggel termelt, mert azon lehet fejlesztéssel javítani de ami nincs azzal tennivaló sincs semmi)

szóval a matolcsi nyomtattya a szar wc papírjait szép színes és vannak akik beugranak neki és assziszi, hogy pedig dehogy

brühüyyy

államvezetési kóklerság csimborasszója levédia alsó banánköztársaság focialista nyomortelep
@rodeo36:

"a valóság a két "izé" között van: tudniillik, azt a termelő ingatlant valaki (a tulajdonosa) eladta, általában nem fogtak rá gépágyút hanem a jól felfogott (zsebben felfogott) ecceri haszna érdekében, a továbbiakban nem volt gondja a kurva piaccal"

Aprócska bibi hogy itt nem a tulajdonos adta el a szajrét, hanem a vagyonkezelő. A tulajdonos ugyanis én volnék :-). Meg Te persze. A tulajdonos piaci szereplő, tiszta motivációval. A vagyonkezelő nem az. És ha az ő zsebét megtömi a külföldi, akkor szépen leértékeli a portékámat a tudtom nélkül, bebizonyítja hogy nem ér az hajítófát sem. Csak és kizárólag az ő zséniálításának köszönhető, hogy talált rá egy balekot, aki MÁSFÉL hajítófát is adna érte csakma. Hozzáteszi, hogy mi úgysem értünk a piachoz, meg a piac maga jobban ért magához és a végén az jön ki, hogy hajrá.

Csupa kafa dolog lesz belőle: munkanélküliség, importnövekedés, 13. havi nyugdíj...

Az állam ócska gazda, de ha egyszer a hazai tőke olyan gyenge, bent kell maradnia.
@Knósszosz:
te "gonoc" a hideg futkos ott ahol egyébként nem szokott mert ugye mintha...és emlékek tolúlnak ...és a győzelem

nemes "bosszú"

brühüyyy
@Ad Dio:
akkor begyalogolunk abba a zuccába amelyből nincs kiút...csináltunk egy olyan államot amit én az állam gazdája nem tudok ellenőrizni, a fékek meg a többi...és a rencerváltás...persze a "vagyonkezelőt" senki sem kérdezte meg sem akkor sem utólag, hogy melyik lámpavasat választja

brühüyyy

a képviselő önmagát képviseli meg a rugalmas tégláit a változóméretű lakását és a focialista állam focialista stadionnyait a budi végében (ez a kedvencem...ilyet még alsó ghana-ban sem lehet megcsinálni...pedig onnan vannak yayák)ű

szóval a politikus elkezdi basztatni a...akihaggya...és utána már élte végéig semmi lámpavas meg máglya meg visszahívtalak örökre

a csőd

brühüyyy

egyébként egy olyan országban amely már 2 éve államcsődben van és azt el tuggya takarni ott nincs mit tenni behinteni sóval és felégetni
hátha az új bacilusokból?
@Ad Dio: @rodeo36:
Iccaka is egymást ..rogatjátok? E`mmá szerelem... :)
Nem kéne becsajoznotok? Mégiscsak élvezetesebb, mint egymás szőrös pofáját összedörgölni. Dinnyék...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
namost...te fehérseggű, heteró (vagykituggyatánaLajta) honnan tudod ki mit szeret éjjel ??? és húsvét szombattyán...

magam részéről ébren tart a szerelem meg egy kis jófajta...a "búcsúzó istenhozzád" meg belegabalyodott mint a kismacska (makacsmacska a híres focicsapat)a függönybe

a rejtélyek éjszakája...mikor már nem és még nem...még olyan fehérseggűek sem mint te ott Lajtában

ne igyál sokat és ilyen korán kibaszott az ágy vagy már nem volt mit tenni...

szóval neked is mindenféle kellemeset

brühüyyy
@taga20:
te is fiam részeg? arra ébredtél hogy kiestél az ágyból?

a kutyu meg ...ismerem mit...
brühüyyy
Ad Dio: az eladó az a tulajdonost képvisel is, indifferens aszempontjából, nem volt tilos kuponos privalevezényelni, igazságosabb lett volna szvsz)... cukorgyárakkal így esett, van ez így...

"Nem az számít hogy a pénzt melyik országban nyomtatják, hanem hogy honnan hová tart és hol lesz megforgatva..... a hazai gazdagot erősíti."

Tehát te a protekcionista gazdaságpolitikát vallod... ok, lehet ezt is követni, csak az erre adott reakció tudod, hogy micsoda? Hogy a mercedes sem itt építi fel az üzemét, mert velünk szemben is protekcionizmust alkalmaznak a többiek:-)... ami nem gond, ha van olyan terméked, amit csak tőled tudnak megvenni, s szükségük is van rá... van ilyen?:-)

Nem hiszem, hogy én lennék az álmodozó:-)...
@rodeo36:
A radványi sötét erdőben
alva tálálták B.Benőt.
Hosszú borosféaska az ifjú zsebében:
Ime bizonyság atyja előtt!
Berúgott a disznó tegnapelőtt.
@Sir Bates dö Hól: az eladó (nevezhetjük vagyonkezelőnek is, a vevő szempontjából indifferens; nem volt tilos kuponos privatizációt levezényelni, igazságosabb is lett volna szvsz) a tulajdonost képviseli... a cukorgyárakkal így esett, van ez így... megjegyzem a "külföldi vevő" ide már evolúciós tőkésként érkezett, míg a "magyar privatizátorok" revoluciósok → hozzájuk b@szták a vagyont (pl. mészáros, nyerges, simicska, de ilyen máté, kapolyi, erdős, gyurcsány és csányi is...)... saját pénzből mind ugyanannyit rakott bele, mint kolompár gazsi és kovács 13 istván... tán itt keresendő az ősbűn...
@Sir Bates dö Hól:

"Tehát te a protekcionista gazdaságpolitikát vallod... "

Fraaaancokat. Az még nem protekcionizmus, ha azt mondom, hogy lehetőleg olyan helyzetet teremtsünk, hogy ne pusztán piac legyünk, hanem minél jobban részt vegyünk a termelésben is. Ennek egyik legsutább eszköze az állami (rész) tulajdon, ami ugyan nem túl hatékony, de legalább megtartja a munkahelyeket.

Ne láss fekete-fehérben. Az igazság mint általában most is valahol középtávon van.

Attól mert az állam pár gyárban tulajdont vásárolt, nem ment haza a Merci :-). Sem az Audi, sem a Suzuki sem a...

"ami nem gond, ha van olyan terméked, amit csak tőled tudnak megvenni, s szükségük is van rá..."

Ez is egy álom csak. Tőke-ügyileg gyengék vagyunk, infrastruktúra szintén, munkaerő szakképzettsége átlagos, munkamorál még közép európai viszonylatban is gyenge. Mindezt megfejeltük egy kissé hektikus gazdaságpolitikával - ez utóbbi az elmúlt évek legnagyobb baja. Remélem javulni fog a helyzet, bár ennek a 2/3-ados felhatalmazás nem igazán dolgozik alá.

Vannak területek amikben viszont kicsit jobbak vagyunk mint a versenytársaink. Ráadásul ők sem éppen a gazdasági zsenialitás tankönyvi példái. Inog-binog minden ebben a régióban. Evvenesztkő szeretni.
@Ad Dio: "Ennek egyik legsutább eszköze az állami (rész) tulajdon, ami ugyan nem túl hatékony, de legalább megtartja a munkahelyeket."

S konzerválja a versenyképtelen struktúrát.:-)

Másként látjuk a helyzetet, aminek valószínűleg az az oka, hogy más a nézőpont és a fókusz... de nincs ezzel gond...:-)
@Sir Bates dö Hól:

Ahogy egy néhai Barátom mondaná: én extrém sportot űzök mo-on, mivel kisvállalkozó volnék. Abszolút önerős, mind EU támogatás, mind állami megrendelés mentesen. Hidd el, a versenyképességről vannak fogalmaim. Csak még mindig jobb egy gyengén teljesítő vállalat a szememben, mint párszáz plusz munkanélküli, exportról beszerzett árú, csökkenő foglalkoztatás, egyoldalú piac jelleg.

Sajnos ahol a tőkekoncentráció nagyobb, ott olyan lépések is megesnek, amik nem feltétlen a tiszta piaci verseny erővonalai mentén alakulnak. Így pl. két éve megvették egy ismerősöm IT cégét, csak azért, hogy az emberei szélnek eresszék, majd a terméküket eltüntessék a piacról, csak hogy egy nagy nemzetközi cég pozíciója javulhasson. Ez nem azért fáj, merthogy übermagyar kihaminem szürkemarhaállomány stb, hanem mert egy szakmai közösség és egy jó termék eltűnik, helyette egy gyengébb (de tőkeerősebb hátterű) termék piacává válunk. Erősebb kutya elvén. Ez szimpla délamerikai szétválási folyamat ha nem nyúlunk bele. Sajnos idehaza jelenleg tőkéhez jutni rövid távon zsenialitással vagy állami hátszéllel lehet.
@Ad Dio: válság volt. A mostani az stagnálás.
A zelmultnyólcév 10 000 md-dal növelte a zállamadósságot. Ebböl legalább 2500 md a manyup (a tobbi az elozo era befizetése) es 4000 md a devizatartalek. az 6500 md. 8 ev alatt 3500 md-t koltottek. (Marmint adossag terhere) meg 2000 md privatizacios bevetelt. Utodaik meg 4 ev alatt 5000 md-t. Es 3000 md manyupot.
@DarthVader:

Ha privatizáció, akkor tulajdonbővülés is. Meg aztán az sem mindegy hogy mekkora kamatteher van a rendszeren.

Szintén nem elhanyagolható tétel az önkormányzati adósság átvétele.

Még esetleg kiegészíthetnéd a képletet az inflációval, merthogy egy 2002-es és egy 2014-es adatok enélkül csak egy boszorkánykonyhában vethetőek össze.

Szét lehet választani a válságot meg a stagnálást, de a ránk mutató hatását tekintve nem lényeges a különbség. A 2008-as válságot megelőzően meg éppenhogy bőség volt a piacokon (főleg 2006 előtt).

Ez egyébként a magyar piacot különösen is érintette: annyi hitelmani keringett a rendszerben, hogy csak na. Egyes szektorokból az akkorihoz képest 60-70% hiányzik. Akkor kellett volna erősödni és nem felélni.
A gyurcsánybajnai adósította el az országot. Ezt se tudni.
A fideszhuszárok ostobaságánál csak a mohóságuk nagyobb.
@DarthVader:

A pontosság kevéért:

2002 II n év: 8603mrd
2010 II n év: 22129mrd
2014 II n év: 24487mrd (április)

Különbség: 2.-3. MSZP kormány 13526mrd

Ebből lejön a manyup (2500) és a devizatartalék (3750mrd), hozzájön a privatizációs bevétel (csak 2006-ig van adatom, odáig 2000mrd) onnantól ugyan lassult, de folytatódott még a Bajnai idején is de most hanyagoljuk el. Marad: 9276mrd

Ezt valahogy össze kellene hozni az inflációval. Erre nincs kalkulátotom, így a ciklus közepét (2006) vetem össze a másik ciklus közepével (2012). Így a kettő között 1.376 a szorzó.

2. fidesz kormány: 2158 mrd, ehhez hozzájön a Manyup (2946mrd), lejön belőle a részvényvásárlás (1200mrd). Így kijön 3904mrd

A kettő összevetéséhez vagy az első szorzom, az inflációs "kalkulátorral". Így kijön:

12763 vs 3904 mrd. Időarányosan: 1596mrd/év vs 976/év.

És akkor még nem finomhangoltuk a rendszert a gdp adatokkal meg a nemzetközi helyzettel, forint árfolyammal, megnőtt kamatkiadásokkal, stb.

Hidd el, nem látom feketében/fehérben a valóságot, de azért rózsaszín szemellenzőt sem viselnék szívesen sem igen hajlok. Őszintén remélem hogy lehet ezt még jobban csinálni és ha egyszer a baloldal megint oda kerül, jobban is fogja csinálni. De ez a 2002-2010 egy katasztrófa volt.
@Ad Dio: ez a piac... ismerni kell a működését, ha elfogadod az előnyeit, elfogadod az esetleges hátrányait is... továbbra sem tudok azonosulni az álláspontoddal... tetszettünk volna az egypártrendszerben és a tervutasításban maradni... a nem hatékony munkahelyek megtartása megvalósult: közmunkaprogram... biztos megveszik majd bárki termékét, mert van jövedelmük... próbáld már komplexen nézni az egészet...
@Sir Bates dö Hól:

Az Élet a Világmindenség meg Minden témakörben közismertem legnépszerűbb irodalom külön fejezetet szentel ennek a problematikának. Röviden összefoglalva az ottani sok okosságot: ha van valami ami legalább úgy igaz mint a 42, akkor az az, hogy ULTRABAZIRA (terminus technikus végtelen valószínűtlenségi határérték) nem kell azonosulni a véleményemmel. Minden mást sokkal inkább. Előreköszönök.

Én csak elmondtam Neked, hogy hogy látom a dolgokat az elmúlt évek alapján. A piacgazdaság un "törvényszerűségei" "tiszta" és lehetőleg homogén rendszerre igazak. Kb olyanok mint a newtoni fizika törvényei. Azonban kevert rendszerekben, ahol pl. nagy a felek erőkülönbsége, vagy a szereplők motivációjára politikai és egyéb motívumok is rá vannak keverve, a káosz beteszi a lábát és baromira lerontja a prognosztizálhatóságot.

Annyiban maximálisan egyetértek Veled, hogy legszívesebben én is egy tiszta rendszerben élnék és dolgoznék. Ott, ahol mérnöki pontossággal működnek a dolgok, a szereplők mindig racionálisan döntenek, így kiszámítható a környezet. Nos középerópa nem erről híres. Khm-khm... mint ez közismert.
@Ad Dio: lehet, hogy csak rosszul határozod meg a feleket... lehet, hogy neked van igazad:-)
A négy évre számolt költésekben Némethné Fejlesztéi Minisztériuma lett a csúcstartó: 61,5 milliárdért vettek tárgyakat. Ebből 15,5 milliárd ment autóvásárlásra,

Ez 3000 db 5 milliós autó!!!!!

444.hu/2014/04/19/beszerzesi-stop-volt-ezert-163-milliardot-koltottek-a-miniszteriumok/
@Ad Dio:
"A piacgazdaság törvényszerűségei tiszta és lehetőleg homogén rendszerre igazak."
A gazdasági élet ennél sokkal többszínű, még a piacgazdaságban is.
Klasszikusan ugye a piacgazdaság magángazdasági érdekekre épülő mechanizmusokat jelent, koordinációjában létrehozza a kereslet és kínálat egyensúlyát.
Azonban folyamata során mégis kialakulnak gyengeségei, kudarcai, horribile dictu szemben mennek azzal a közérdekkel, amelyek nem esnek egybe a gazdasági szereplők érdekeivel.
Ilyenkor jön létre a vegyes gazdaság, amelyben az államnak szerepet kell vállalnia attól függően, hogy a piacgazdaság milyen társadalmi érdeketeket sért.
Mindezt csupán azért jegyzem meg, mert fentebb tárgyaltátok a privatizációt, / aprivatizáció miért is jelent vagyonbővülést?/ a piacok felosztását, stb.
Az állami és politikai beavatkozás szerintem nem teremt törvényszerűen káoszt a véleményeddel ellentétben, hanem szabályozó szerepet játszhat, és védelmet is jelenthet a nemzeti vagyont tekintve.
Arról nem is szólva, hogy a közérdek fontossága, amely sokszor nem esik egybe a gazdasági szereplők érdekeivel, igenis állami beavatkozást igényel. Ez az üzleti szereplők terhére és javára is szolgálhat.
Javára pl. akkor, ha az országba tőkebefektetésről van szó, de a maximális hozadékhoz szükség van állami kiegészítésre, ez elismerhető állami ráfordítás.
Fentiek adaptálása a hazai viszonyokra, na az a nagy kérdés.
Ugyanis az állami beavatkozás elismerését vagy tagadását az határozza meg ezen a téren, hogy mi annak a célja.
A közérdek, a közjó, a vagyon védelme, vagy ehelyett az oligarchikus réteg vagyonhoz juttatása a piacgazdaság leple alatt.
@Mariann19:

Szia Mariann!!

Ma fél ötkor a 'négyesbe jutásért Párizs az ellenfél!
Szorítunk a fiúknak!!
@Mariann19:

Félreértető voltam.

Nem maga a gazdaság működése válik kaotikussá a vegyes felállásokban, mindössze a gazdasági törvények irányából, prognosztizálhatóság szempontjából nyújt olyan képet, mit a bonyolult soktényezős rendszerek káosza jelensége. Ez azért van, mert míg egy ideális (btw sosemvolt) rendszerben a tiszta piaci törvények jól jelzik a folyamatok várható irányát úgy egyedi mint rendszer szinten, egy ilyen vegyes rendszerben általában nem lehet tudni pontosan, hogy az inhomogén motivációk milyen erővel hatnak a döntési mechanizmusokra. Maga a rendszer nem válik irány nélkülivé, csak a piaci törvényekkel a továbbiakban nehezen leírhatóvá és nehezen prognosztizálható.

Európa rendszerei jellemzően ilyenek. A nyugati országoké kevésbé, de pl. az USA-hoz képest a németek is eléggé unortodox módon működnek.
@gazoló: Szia Gazoló, kedves kézis barátom!
Jó, hogy szóltál, nekem a mai program teljesen kiesett.
Hol lesz? A Digin?
@Mariann19: kiss pál tomi futamot nyert az előbb a paul ricardon! éjjen, éjjen:)))
@Ad Dio:
Egyik mondatodban érzékeltetted, hogy a tiszta, mérnöki pontosságú rendszerek híve vagy. Korábban hasonló elvek mentén szerettem volna látni a gazdaságot, de több közgazdasági műhely olvasása és a valóság egybevetése során rá kellett jönnöm, hogy nem lehet ex catherda értelmezni a gazdasági jelenségeket.
Nem egy esetben látható, hogy nem érvényesülnek az eddig definiálható törvényszerűségek, vagy nem úgy funkcionálnak a való életben, ahogyan prognosztizálták azokat.
Nézd meg, milyen fatális tévedés volt az euro bevezetése eltérő fejlettségű országokban. Görögország szép példája a mély tévedésnek.
Úgy látom, a mai gazdasági makro folyamatokban el kéne szakadni a történelmi megoldásoktól, a megszokottól, és akár meghökkentő döntéseket kell behozni.
Ki gondolta volna, hogy az USA pénznyomtatása tényleg felturbózta a fogyasztást, és jelenleg egy csendes visszavonása zajlik, de hatásos volt.
Nem vitás, hogy a nem tervezhető, ám rendhagyó gazdasági döntések hordoznak hazárd beütést magukban, de a biztos kudarcnál mégis nagyobb a hozadékuk.
Nézd meg az eu válságkezelő politikáját, az adósságcsökkentés és a hiány beszorításával a mai napig nem tudott érdemi gazdasági növekedési pályára állni. Pontosan az ellenkező iránynak voltam a híve azzal, hogy a további hitelezés reményt ad termelésnek, az új beruházásoknak, melyeknek hozadéka fellendülést hoz, felfelé indul a spirál.
Bocs, kissé belemelegedtem a témába, nem szeretném átvinni egy új dimenzióba a beszélgetést.
@taga20: Szia taga!
Hűha, de örülök, hogy jó kedvre derültél!Tényleg!
A férjem is repes, így legalább csendben lesz a nagy esemény után egy darabig.
Kutyu?
@Mariann19: szia drága mariann! nem tudtam, hogy ilyen jó fej a férjed és bírja a motorsportot:)
kutyu, mint mindig jófej. festetünk, nem vot láb alatt, most pedig sziesztázik a kérójában:))
@taga20: Nem hagyna ki egyet sem, a nap bármely szakában lóg a TV-n, ha éjjel van, akkor, ha napközben, akkor is. Megszállott!
De jó nektek, túl a festésen. Nálunk most jön még csak az ablakcsere. Félek ezektől a munkálatoktól, de nagyon.
@Mariann19: "“Az erős lélek, ha nagy cél van előtte, megacélosítja a gyönge testet.”
(Mark Twain)"
rákattantam ezekre a bölcsességekre:)))
hajrá marcsi, hajrá marcsi!
a férjednek meg aszt üzenem, hogy ne legyen útban az ablakcserénél, a melónál. én is így csinálom, hagy teljesedjen ki a nőinem:))
@taga20:
Mérlegelem, hogy átadjam-e a bölcseletedet, te kis cinikuska, nem jönnék ki jól belőle.
Az előbb nem írtam meg, hogy az egyik pulink a tónál megette félig az egyik horgász csaliját. Rossz kutya, szégyelltem magam helyette.
@Mariann19:

Egyetértünk mindebben. Én a tiszta rendszerrel úgy vagyok, mint Arisztotelész a tökéletes állammal. Szeretne benne élni, de tudja hogy nem működne a valóságban egy percig sem.

Persze a paletta azért széles a tiszta és az abszolút heterogén rendszerek közt (ami szélső érték épp úgy nem működik mint a tökéletesen tiszta piac ld Kína). És ha lehetne választani szívesebben élnék egy tisztábban piaci működésű rendszerben. Csakhogy ez nem kívánságműsor: a rendszer adott és nagy tehetetlenségénél fogva lassan változtatható. Innentől az a fontos, hogy megfelelő hozzáállással kezeljük.

Egyébként bizonyos értelemben ilyen bonyolult rendszerekhez nem is nagyon lehet tankönyvi módon hozzáállni, mert túl sok a változó, túl heterogén a rendszer.
@taga20:

Tomi tényleg ügyes volt.
@Ad Dio: te haver, nem fájdul meg a buksid ető a sok okosságtól. má egy napja nyomod, de semmi lazulás? na, hogy nehogy begörcsölj:)))
m.cdn.blog.hu/da/dailyerotic18/image/07_74.jpg
@Ad Dio:
"Én a tiszta rendszerrel úgy vagyok, mint Arisztotelész a tökéletes állammal. Szeretne benne élni, de tudja, hogy nem működne a valóságban egy percig sem."
Ez a példázatod tökéletesen elfogadott a számomra is, kár, hogy olyan édesbús a mai ember számára.
@Ad Dio: na látom azé tucc, ha akarsz:)
F1, DTM, WTCC, MotoGP jáccik nálad?
@Mariann19: a mi kutyunk meg a szomszéd kissrác játékait lopja el. vihetem vissza minden nap,
és bizonygathatom, hogy nem vagyunk fityeszesek:)
@taga20:
"A mi kutyunk meg a szomszéd kissrác játékait lopja el, és bizonygathatom, hogy nem vagyunk fityeszesek."
De jót röhögtem!
Viszont van egy ötletem. Szerezzél valamilyen tagkönyvet, csak átmész, felmutatod, és már tisztára is mostad magad.
A tagkönyv ne Fideszes tagkönyv legyen, ügyelj a testi épségedre.
@Mariann19: kádéenpés jó lesz? csak me akkora vallásos vagyok:))
@taga20: "Kádéenpés jó lesz?"
Jónak jó lesz, de valami füstölőt is vigyél magaddal, mert nem hiszem, hogy valami ájtatos az arcocskád. Hihetőnek kell lenned.
@Mariann19: @Ad Dio: nem hagyjátok figyelmen kívül, hogy a világgazdaságban legnagyobb szerepet betöltő termék a pénz, melynek előállítási értéke/önköltségi ára a klotyópapír alatt marad (a $ esetében mindenképpen), s az eddigi közgazdasági elméletek a pénzt többnyire nem termékként, hanem meghatározott csereeszközként kezelték, mely funkció valahol a rodeo által (ebben teljesen azonosulva álláspontjával) is többször kárhoztatott reagen-teacher paktum alatt változott... amíg a pénz és a tőzsde/részvénypiac eredeti funkcióját nem állítod helyre, vagy a jelenlegi helyzetnek megfelelő szabályozást nem vezetsz be, addig mindig gond lesz, szerintem...
@taga20:
na mielőtt összekevered Aristótelés-t a Sebastian-nal aki megint lemaradóban van és a Ricciardo is megelőzte...a többiek ahogy vártam...a Barca megy a levesbe, a Real megy a mennybe és még sokan mások onnan spanyolhonból...mi van a Kimi-vel 11. 12. helyeken evez mint Boli a farvízben a Lajtán....a Kvyat meg mint üstökös

szóval ne igyál sokat és búcsúzz el az istenveled (@addio) től hadd majd megolgya a fiókban

megyek gyorsan keverek valami ízleteset

egészségedre

brühüyyy
@taga20:

WTCC és újabban GP. Bár idén már többször rajta kaptam magam F1 nézés közben.

De műveljük is keményen az ipart :-). Van egy kicsi, csóró de isssssszonyat lelkes kis csapatunk és indulunk ügyességi versenyeken ;-).
@Sir Bates dö Hól:
"Amíg a pénz és a tőzsde /részvénypiac eredeti funkcióját nem állítod helyre, vagy a jelenlegi helyzetnek megfelelő szabályozást nem vezetsz be,, addig mindíg gond lesz, szerintem...""
Én meg azt gondolom, hogy a mai köztudatban a pénz az emberiség létének alfájának és omegájának a megtestesítője, miközben az emberi lét lényege a munka, az az emberi tevékenység, amellyel az ember átalakítja a természetet szükségleteinek kielégítése érdekében.
Nézd meg, hogy termelés, élő és munka helyett mi is pénzpiaci manőverekben gondolkozunk, a pénz, a tőzsde visz mindent, miközben emögött nem áll érték, mert háttérbe szorult az emberi munka.
A pénznek öt alapfunkciója van, és egyik sem meghatározó az emberi lét tekintetében, hanem inkább technikai szerepet képvisel.
Nézzük: csereeszköz, árak értékmérője, fizetési eszköz, értékőrző a felhalmozásnál, nemzetközi pénz. Jól megtanultam annak idején!
Országok státuszát határozzák meg, hogy hol bonyolódnak a pénzpiaci allűrök, befektetnek, kamatokat vágnak zsebre, országokat semmoznek ki, mert áttevődik a világ egy olyan dimenzióba, amely nem a fejlődést, a haladást tekinti elsőrangú feladatának, hanem a munka nélkül megszerzett hozadékokat.
Többször írtam már erről a bánatomról, most is elragadott a hév, mint minden hiábavalóságtól, ami nem szolgálja az emberiséget.
@Mariann19:

Állítólag túl vagyunk jón és rosszon, úgyhogy ezeket a szitukat egy lehetőleg derűs vállrándítással vegyük tudomásul osztjónapot. Evvan.

Ha van érzékenységed az emészthető sci fi-re, akkor nézz meg egy pár részt a Firefly-ból. Valami olyasmi. 21. századi hozzáállás: ideológián túli józanság. Nálunk még kevéssé népszerű a dolog :-).
@Ad Dio: na ennek örülök. és kit nészté ki magadnak az F1-ben?
és miben indul ez a lelkes, ideában gazdag kis csapat? fűnyíró f1-ben vagy nyáribobban:))
@rodeo36: tudom, minden alkoholba mártott arc, annyit veszt az agyából, amennyi az általa megitt pia súlya:) bár lehet, hogy árhimédesz vot.
@taga20:

Az F1-ben nincs kiválasztott. KPT-t várom :-D.

A mi grandiózó' csapatunk szlalomozik egy klasszikus minivel. Én a vezető mérnök :-)))) vok a csapatban, de van egy ügyes pilóta, néhány alkalmi szerelő meg egy sereg pompomtyúk (akad szakállas és szakálltalan verzióban is). Eddig a pilóta utcai Minijével harcoltunk, de múlt héten vettünk egy nagy levegőt/egy reménytelen '74-es Mini romot és abból lesz nekünk a lókosz versenyverdánk.

Ezúton jelezném hogy szemtelen összegeket is elfogadunk szponzoráció kapcsán :-).
@rodeo36:

"szóval ne igyál sokat és búcsúzz el az istenveled (@addio) től hadd majd megolgya a fiókban"

Hogy ne feszüljé' rajtam ennyire, töltöttem egy pohár bort Neked is. Ha ideérsz vacsoráig, Tied, ha nem, megiszom az egészségedre. Oksa?
@Ad Dio: te kis szemtelen, asztán eköltöd piára:)
más, mi ez a, vagy ki eza KPT?
néha okosabbnak nézek ki, mint valójában vagyok:))
@Ad Dio:
Jól érzékelted a hangulati elemeimet, és nagyon jól jött az "evvan" derűs témazárás.
Telitalálat.
@taga20:

Kiss Pál Tamás híró of miskóc természetesen :-D.

Jaj, nempia! Gumi! És nem olyan, másmijjen!
@Mariann19:

Áj em veri hepi. Tenkjú.

Amolyan nyuszihozta módra nézz meg egy részt a firefly-ból. Az én ajándékom. Tetszeni fog :-). Semmi filozófia, némi akció és egy bazi jó pecswörk karakterelegy.
@Ad Dio: kösz, ez nem ugrott be. szlikk, vagy intermedia?
@Ad Dio:
Végre én is kapok egy nyuszi ajándékot, köszönöm szépen neked.
Időt szakítok rá mindenképpen, mert kivételes alkalom.
@taga20:

Hát... őőőő... szóval... elsőre olyanra gondoltam, amin van még minta, nem repedt az oldala, nem állnak ki belőle a szálak és kibír pár versenyt :-). Ja, és 10 collos, mert a verda ilyen gokárt kerekekkel van megáldva.

Ha bilibe lógós kézzel is ér, akkor 165/7 R10 Avon CR6ZZ utcai slick-ek lennének a tuttik. A második a sorban a Yokohama A008 lenne. Az avonból egy garnitúra sajni többe kerül mint az autó+átiratás :-D.
@Ad Dio:
nekem semmiféle bajom senkivel sincs a blogon (kivéve egy két egyedet az nem te vagy) viszont a vitában sem tágítok sohasem...csak meggyőzéssel lehet és a blog soxor "csakerre" nem alkalmas...rövid meg sokan beleszólnak, mit enyelegtek mert féltékenyek...pedig ők is mtéma csak nem így

szóval én most valami furcsa koktélt próbálok, mostb találtam ki magamnak egyébként egészségedre és a Don Giovanni egyik őrűlt felvételét hallgatom a Muti és a bécsiek meg egy csomó amerikai énekes akik mpróbálnak Mozartosak meg bécsiek lenni...de egyik sem Marylin Horne aki mint egy texas alsói akárki Händelebb mkint egy Lisa della Casa...
szóval kellemes Húsvéti Ünnepeket és amit te magadnak kívánsz

brühüyyy
a vita egészséges, ha vita
@Mariann19:
a nyuszi hozzon neked egy olyan jézuskát mint amilyen az a portugál színész a legújabb népmesében...pálmaággal és myrrhá-val meg sok vörös borral ő még nem ismerte a Gordon Gin-t, úgyhogy az rád vár, hogy bemutasd neki

brühüyyy
@Ad Dio:
Boldog ünnepet!
Nagyon kedves vagy, remélem a sorozatbarát - mint olyan - adaptálódik itteni beszélgetésekre is.
@rodeo36:
Szia kedves és régi Rodeo barátom!
Nézem, hogy az egészséges vitáról beszélgettek, és visszatekintve, mi még soha nem ugrottunk össze.
Nemcsak ezért, de kívánok neked sok piros tojást, és szép ünnepet.
Látom, nem felejtetted el, hogy a gint szeretem.
Iszom is hétfőn az egészségedre, és nem is egyet, hanem kettőt, hogy szebbnek lássam a világot. És jótékonyan homályosabbnak.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Ez az esztergályos gyerek jól megröhögtetett engem is -:))
Olvasom a hozzászólásaidat gazdasági témákban és arra a következtetésre jutottam, hogy sajnos nem értek alsó burundiul, de még a könnyedebb Munga-Thirri-i uluru dialektus is idegen tőlem. Amúgy egyet értek az értékeléseiddel... hogy mivel? Azt is leírom majd, ha sikerül végre dekódolni azt a sok pénzügyi bigyót, ami olyan fejtörős.
Azért haladok, már olyan is előfordult velem az utóbbi időben, hogy második nekifutásra ki tudtam mondani: portfólió.

Köszi, és csókollak!-:))
@taga20:
És még maga mondja nekem, hogy puncsolok Mariannak.
Kacc-kacc-:))
@Ad Dio:
közben a szituáció változott: Karajan Bécsiek és a Varázsfuvola...az egész...szeretném felhívni a figyelmedet arra a jelenetre amelyben Taminó az "igazság"-ot keresve odaér a 3 kapuhoz, de azok zárva vannak...de az egyiken kilép a Bölcs és beszélgetnek, Tamínó a rettenetes zsarnok Sarastrtól félti Pamínát és megkérdezi ki itt az úr? és kiderűl a borzalmas Sarastro akiről mindenfélét az Éj Királynője aki ugye a drágalátos elvált felesége és ...akkor szó szót követ és mielőtt a Bölcs magára hagyná az összes kétségeivel Tamino-t azt mondja neki: akit baráti kéz vezet az a véghetetlen éjben sem téved el...és ezzel becsukódik a kapu mögötte és Tamino ottmarad a sötétben és rettegni kezd és akkor ...a varázsfuvola hangjaira...

szóval minden jót

brühüyyy
@Knósszosz: a fene a bundádat, te mosódeszka szerelő:) szojá, ha valamit nem értesz a gazdaságban, a komolyzenében, a szekszben, az autósportban. segítek:))
@rodeo36: szegény dio, befonod a komoly hülyeségeddel:) nem lennék a helyében:))
@Knósszosz:
Szia Knósszi!
Dehogy nem érted, hogy miről írok, csak legendás szerénységed szól belőled. Ász vagy te!
Éppen a napokban mondtam el az orvosomnak, hogy mit jelent az, hogy az amortizációt náluk nem érvényesítik a normákban. Azt mondta, hogy végre megértette, miről van szó. Mert nem olyan bonyolultak ezek a dolgok, ahogyan kinéznek, csak nem kell misztifikálni azokat.
Én is küldök egy nagy pusszt!
@Knósszosz:
b+ ez sokkal eccerűbb, mint gunulnád...

ha van gazdaság és műxik akkor könnyen veszel rekesz számra finom sört és étterembe jársz kétpofára és a zsebed nem sajog...amint a zsebed sajogni kezd akkor már levédia alsó és NER meg Rezsidémon van és akkor keresed a sört namit még éppenhogy megtuccinni éls a pacalt sem akárhol libamájjal...
szóval ez ilyen eccerűű

a többi elfér egy jó portfólión ami arról szólna hogyan lehet gazdaságot csinálni miután eladták a 200000 EUR-t érő Guarneri-t árverésen és nem fizetnek érte (számlán) 4 millió meurót mert akkor a ,különbségből lesz a rézkakas a zalcsútbasznádi stadomauzóleum tetején

szóval igyál többet az legalább megláccik rajtad

brühüyyy

felice pascoa
@taga20:
ő az aki állandóan búcsúzik de sohasem megy el

@addio=(olasz) istenálgyon

brühüyyy
@taga20:
taga! A mai napon már másodszor dobtál fel, megint jót röhögtem.
Neked is szép ünnepet kívánok, csak a nagy locsolkodásban azért ne felejtsd el a lakcímedet estefelé.
@Mariann19: mintha valami hasonlóról beszélnénk, bár lehet, tévedek:-)...
@taga20:
asszem elment...'stennyugosztalja

majd gyün ha kijózanodik...úgyláccik nem bírja...vagy valaki elkapta egy táncra és most nyomják a

brühüyyy
@taga20:
Bundám az sosem volt, mindösszesen egy irhadzsekivel arcoskodtam annak idején (i.e.), amit a haver kamionos faterja lopott át Törökországból megrendelésre.
A mosódeszkák szálkásak, tegnap meg is sérültem de az hagyján, a söröm is elfogyott idő előtt...
@rodeo36: ennyi hülyeséget, hogy a faszba tucc kitalálni? gondolom matuzsálem vagy és jó a vincsesztered:)))
@Mariann19:
Ja, tök ász-:))
Lehet, hogy tényleg nem kell misztifikálni, már próbálom én is úgy nézni a krumplilevest és azt látni benne, ami. De mivel én nem ezt tanultam, nem olyan egyszerű. Viszont érdekes dolgokat képes átlátni az ember -na ne nagyképűsködjek már- szóval ha odafigyelsz ezekre a dolgokra, valami leesik itt-ott.
Olyan ez mint a forint... nem?
@Mariann19: drága mariann, ha egy csajt kétcer tudok feldobni egy nap, ako nagyon bodog vagyok és büszke:)))
neked is kívánok szép ünnepeket és kanos férjurat:))
@Knósszosz: ako nem jó alakul a feltámadás neked. pia nélkül:))
@Sir Bates dö Hól:
Lehet, hogy engem is elkapott a hév, amikor a pénzügyi tranzakciók mindenhatósága bukkant fel a beszélgetésetekben.
Ennek az az oka, hogy azt látom a világ gazdaságaiban, hogy az országok roskadoznak a hitelek terheitől, százmilliók azért dolgoznak, hogy az adósságokat fizessék, miközben a világ javainak - ha jól emlékszem - 80%-a 5% kezében koncentrálódik.
Amikor a gondolatmenetben az ember ezen a vonalon kezd elemezni, és azt látja, hogy ezek apénzügyi javak valós fedezet nélküliek, pénzpiaci anomáliák hozadékai, ezek okozzák a válságokat és az azt követő elnyomorodást, akkor bedühödik. Különösen, ha az a jövőkép rajzolódik ki, hogy ilyen tőkekoncentráció nem engedi ezt a tendenciát megváltozni.
Lehet, hogy tényleg egyet beszélünk, most csupán az indulataimat szerettem volna alátámasztásul elmondani.
Ugye megérted?
@rodeo36:
Ez portugál... neked is!
Abban a gazdasági modellben amit említesz, ott oké a rekesz sör és egyebek a tatárbifsztekkel és néha scampi-val. De hová kell ahhoz költözni?

Holnap a Pancho-ban majd erre is kapunk választ? A Suzuki kupa döntő mérkőzése lesz és előre csettintenek az igazi szurkolók, tudniillik a Puskás akadémisták 17 évesei csapnak össze, a szintén 17 éves Real Madrid neveltjeivel. Na: ez a brühüyyy!!

A Realosok 10:0-ra verték a nemtudomkit a tornán és akkor jövünk most mi. Szerinted?? Vagy a Puskás cipőjébe dugtak egy hamisított váltót és úgy adták át a madridban megőrzésre a Lőrincék? Ott szerintem evvel nem sokra mennek...
@taga20:
A sör tegnap fogyott el, ma résen voltam-:)) és vagyok...
@Knósszosz:
"Olyan ez mint a forint."
Veled a forint árfolyamesésben nagyon együttérzek, hiszen minden vágyad a mediterrán világban élni, és ha nagyon drága lesz az ejró, akkor hova mész süttetni a kocka hasadat?
Nem szólva az áhított kajákról.
Majd mész Hévízre akciósan, mert az oroszok a szar rubeljükkel nem fognak csicseregni ott, mert nekik meg az lesz drága.
Fogunk mi itt a világban mostanában keveredni úgy, hogy azt sem tudjuk majd, hogy hol vagyunk.
Fő, hogy a Varánusz lesz a bázis, majd itt találkozunk.
@Knósszosz: bakker bedarálnak? mi vagy te, cserkész? semjénzsoti a haverod:)))
@taga20:
Lehet is boldog és büszke, ha örömöt okoz, hogy ma kétszer feldobtál.
Foglak is olvasni a vidám percekért, csak igyekezzél jókat írni.
Jó?
@Mariann19:
emlékeztetnélek @jégeső szavaira: a tőkekoncentráció és a világ válságai címszó alatt

én már nem is igen szólok bele mert ...
tudod régóta figyelem ezt...amikor már nem lesz tőzsde (sem) akkor majd egy kicsit jobb lesz

de akkor lesz igazán rend, ha fedezet nélküli váltókat (bármilyen érétkpapírt) kiállítani az legyen lámpavasat érő tranzakció

brühüyyy

ennél eccerűbben nem tudtam
@Mariann19: egy vörös reciproknak?... mindig mindent:-)...
@Mariann19: nem! megrendelésre nem tudok hülye lenni. egyébként ezé nem írok hétköznap, me gyűjtöm a baromságokat:))
@Knósszosz:
a Real tulajdonosai meg tudnák venni a Dunántúlt Pancsóval és mészárossal de a kutyájuknak sem kell

majd értesíccs...milyen színű a pocak feje a végén? és a Real mit fog neki mondani, miutána Misel Platini azt mondta kibaszszák az UEFA-ból a szobor miatt

brühüyyy
@Mariann19: mint látom @rodeo36: ugyanazz írta, mint én:-)... bár én a tőzsde tőkegyüjtő funkcióját szükségesnek látom:-)...
@Sir Bates dö Hól:
egy hiteles könyvelő megteszi ezek helyett a rohadt aljas gecik helyett

ha a világ összes értéke (kitaláltam: 12000 quadrillió EUR a 6. hatványon akkor mijafaszér' forog ennek 28000 quadrilliószorosa a "mindenhol" egy sajtcetliért meg lehet venni a Taj Mahal-t, ha a Goldman Sachs írja alá...pedig nincs fedezete...ami értékpapír mögött nincs kézzelfógható érték azért 40000 év börtön járjon felezés nélkűl)

a tőzsde az a hazugság és csalás semmi más, ha a GM-et al akarják adni 12 csilliárdért és a Soros megjelenik egy másfél tonna aranyróudakkal teli kamionnal akkor odaaggyák vagy nem?

oda...még akkor is ha az akatatónia pénznemben a felét éri, mert az aranyat meg lehet fogni a katatóniát meg ....
azt tudod

brühühyyy
@Mariann19:
Kocka ha-hahahaha-sam.. nekem??-:))
Lenyeltem egy Rama margarint, de elolvadt ott benn és nyoma sincs a kockájának nekije! Ez jó vicc volt!!

Az oroszok most állítólag Hévízt nagyon preferálják, persze az a réteg aki ideröppen tőlük áztatni a krásznájá lompost, azok pont leszarják az ilyen-olyan árfolyamokat... jelenleg. Ha esetleg drágulna jelentősen, az már más tészta, az orosz sem hülye, továbbáll Bad... akárhová a sógorokhoz, vagy ki tudja.

Én ezt nem tudom, mert engem az utazásokkal kapcsolatban nagyon az érzelmeim vezéreltek mindig is és ez a mai napig így van. Tőlem drágulhatott akármi akármennyivel, én akkor is oda.
@Sir Bates dö Hól:
a 2008-as "válság"-ot ezek a gecik készítették elő 1968 táján...meg a mikor az aranyfedezetet mexüntették (miértis?) 2008-ban ott néztem a CNN-t amint jajongtak, hogy a leköszönő Paulsson megkapja e még 3 percre azt a csilliárdos "megváltást" a zadófizetők pénzét és röhögve eltette majd lejárt az ideje és már Obama lett a zelnök a másik hülyével a pénzügyek élén a Soros hiába mondta zobamanevűcerkófmajomnak, hogy hagyd csődbemenni mindet ne csak a azt az egyet a Lehmann Brother-éket, hanem mindet majd én megveszem áron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és rendbe teszem

dehát...a cerkóf ennyire jó mai napig

brühüyyy
@rodeo36:
Platini tegnap jól beszólt...
Most arra mit válaszolt a beteg stadizofrén?
Én nem hallottam tőle semmit. Szóval semmit?

Érdekes meccs lesz a holnapi. A Real ellen az akadémikusok... mind PhD labdadoktor, sőt, habilitált focikandidátusok is vannak köztük, szóval most majd kiderül, aminek ki köll.
@Knósszosz:
a pancsolóban lesz a meccs?
és úszni is kell vagy csak futni? labda lesz,
és befújják e kéjgázzal a mauzóleumot, hogy elkábúljon az ellenfél és a játékvezetők?

brühüyyy

Kirsten Flagstaad Isolda

na az is le lesz vizolva holnap ott a pancsban
@rodeo36: ok, de te is tudod, hogy soros is csak annyival különb, hogy ő legalább elismeri (most, hogy teli van, mint a déli busz) azt, a semmit adja-veszi... azért szentté ne avassuk... magunkat se:-)...
@Sir Bates dö Hól:
"Bár én a tőzsde tőkegyüjtő akcióját szükségesnek látom."
Ebben teljesen igazad van, ha arra gondolunk, hogy a tőkegyűjtés részvényekbe alakult át, maga a tőke befektetéseket jelentett termelésben, szolgáltatásokban, kvázi értékteremtő vállalkozásokban.
Tudod, a klasszikus indulás sajátosságainak megfelelően.
Ami most folyik, az messze elkerüli ezeket a hasznos folyamatokat.
Nem részletezem, mert tényleg egyre gondolunk ahogyan látom.
Neked is szép ünnepet kívánok kedves Sir!
@Sir Bates dö Hól:
az legalább klasszikus és nem a norto doxológiázik

én nagyra tartom a mestert

brühüyyy
@rodeo36: Rodi! Sir Batesnek fentebb leírtam a tőke befektetésekkel kapcsolatos - szerintem - egészséges szervezést, ez évtizedekig, ha nem tovább, így működött.
Úgy látom, te is hasonlóan látod.
@Knósszosz:
Ott lesz, az arénában.
Most nagyon oda kell figyelniük az akademistáknak, fel kell készülniük életük legfontosabb eseményére. Teltház lesz, 3800 ember. Fel kell készíteni az akademistákat, hogy az soha a büdösrohadtéletben nem fog többé előfordulni, ami holnap. Csak azért, nehogy a trauma miatt a következő meccsen kiboruljanak a 102 fős nézőszám miatt, amiben maga a csapat vezetői és Józsi bácsi pályagondnok pulija is benne van.

Nem egyszerű dolog ez...
@Mariann19:
akkor lettek leleplezve (és milyen nehezen?) amikor kiderült a Patyomkin városokat adtak el fizetésképtelen hitelfelvevőknek, mert a paketteket akarták értékesíteni Europá-ban és máshol mindenki hülye

persze azonosan látjuk...de ez nem 2007-ben kezdődött, hanem a 60-as évek ben mindenféle patyomkin dolgok kipróbálásával

(hagyjuk a részleteket)

brühüyyy
@Knósszosz: gondolom a görög bénákra utaltál:) paleokastrica a szívem csücske nyúzéland után.
encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3I_mnn_eUD1JRqP8MQ8grD7VjZuy62De6utBuXPLPK0p5jskO
@Knósszosz:
és ki rendezi? a Spielberg? panorámában és 3D-ben?

a labda is virtuális lesz?

brühüyyy
@taga20:
Ja, Paleokasztrítsza az egy gyöngyszem és sok minden más is Hellászban, de én nem csak rájuk gondolok, amikor... Mariann jól írta, a mediterráneum. Ebben benne van minden, a Földközi tenger európai részén és még arrébb is, de az csak utána. Spanyol a nagy kedvenc, de talán azért, mert az volt az első. Illetve Horvátország, még a "jugó" érában. Az akkoriban már nyugatnak számított - tudod te.
@rodeo36:
Ezeknek minek labda?
Tudják kezelni?
Hofi is mondta: "szúrd ki, mer'addig pattog!"
Holnap is ez lesz, sok PhD-vel?
@Knósszosz:
Évekig jártunk Hévízre ugyanabba a villába, szerettem azt a helyet és az ottani nyaralást.
Most láttam TV-ben az orosz menetrend szerinti járatról leszálló orosz vendégeket.
Rájöttem, hogy már nem is vágyom abba a közegbe.
A Rama margarin elolvadt, és máris a régi pompádban feszíthetsz Toscanában.
Csak gyűjtögessél a nyárra, de aztán gyere vissza!!!
@taga20: Nem is kell megrendelésre jókat írnod, neked a spontaneitás áll jól.
Mindíg végig olvaslak, hogy melengessem a lelkedet.
Nekem is kell egy kis vigalom.
@Mariann19:

Biz' isten tök setét vagyok közgáz témákban, de Te olyképpen tudsz róla írni, hogy még érteni is vélem.
@rodeo36:
"Hagyjuk a részleteket."
Hagyjuk. Mert ahogy most írunk itt egymásnak, az a régi jó hangulatot idézi nekem, és most nagyon jól érzem magam ebben a nosztalgikus hangulatban veletek.
@rodeo36:

feladat volt... sonka, tojás, kalács, torma, rozé, süti... ilyenek... jelenleg wagner van a gyomromban. Nagyon durván...
@Csaknézek...: ha érteni akarsz valamit, ako hozzám gyere, me mariann olyan, hogy még matocsi seggéről is etűnik a piros pont, asztán vége a madzsar-dszepen barátságnak:))
zene!
csak, hogy áktuális legyek:))
www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU&list=RDjQcNiD0Z3MU
@Ad Dio:
az nálam már lejárt...most Beethoven 1,2,3 Karajan Berliniek DVD a 2. 3. tétele megy(rohan)

a pia...na az jó komplukált lett de jó és itattya magát de közben volt kis aprófalatok

brühüyyy

és a halak?
@taga20:

"ha érteni akarsz valamit, ako hozzám gyere"

Őőőő, no ezt nem értem...tehát Hozzád fordulok... :o)

Egyébként pedig:

www.youtube.com/watch?v=Rl6fyhZ0G5E
@Ad Dio: ne veticsé, nem vagy te gépész! jó hogy nem zubénméta:))
@Mariann19:
Abba a közegbe én sem vágynék, el tudom képzelni. Sosem érzem magam jól olyan környezetben, ahol a legfőbb értékmérő a gazdagság és az is a legtahóbb módon van tálalva az arcodba.

Hyatt helyett... kockás abrosz egy tavernában, ami nem főút mellett van.
Érted...
@Csaknézek...: látod, csak rád pirítok és kupálocc:) nagyon ott van!
de vica verza.www.youtube.com/watch?v=8tslVys1gpI&list=RD8tslVys1gpI
szép estét!

mindenkinek kellemes ünnepeket és további jó kedvet kívánok!

a lányoknak:

www.onlinekonyvtar.com/index.php?topic=12.765

a fiúknak:

madeinvicc.hu/2013/03/31/a-legszexibb-nyuszik/
@rodeo36:

"és a halak?"

A Dio és kösz a halakat :-)...

Maximum rókacápa menne most. Az sem le...
@Csaknézek...:
Zavarba hozol, de azért dagad a keblem, mi tagadás. Megtiszteltél, és ez nagyon jól esik.
@Knósszosz: Tudod, kockás abrosz isteni fűszeres kajákkal. Olvadozok a gondolattól is.
Szégyen, de baromian szeretem a nagyon erős, csípős kajákat. ez az egyik gyenge oldalam.
@Mariann19: @Csaknézek...: süketel a néni, matocsibácsi hozzá képest iparitanuló. ő még géza hasába is jukat dumál:))
na igyunk!
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk&list=RD22XhQPwybpk
@taga20:

Gépész? Épész? Egyikse?...

Most éppen modellt heverek a konzumidióta társadalom kisszobrának.... merő világjobbító szándékból természetesen...
@guma: Szia Guma!
Neked is szép és kellemes ünnepet kívánok, jó kedvet és vidámságot!
Sütik készen vannak már?
@taga20: Matócsy bácsiról eltüntetném a piros pettyeket onnan hátulról, van is egy grillre használatos drótkefém, azt szívesen feláldoznám.
Végleg.
@Mariann19: jajjj, vizuális típus vagyok:) bár eddig csak női testekről vizuáltam:)))
@Mariann19:
Akkor a török konyha a te gyengéd!
Az enyém is... meg a spanyol és a görög az olasszal együtt. A török gasztronómiában egyesül mindaz, ami a Földközi tenger medencéjére oly jellemző, plusz a keleti hatások is ott vannak erősen. Na, most ez a kettő együtt valami olyan... hogy-:)
Van a törököknek egy olyan erős krémjük (zöldségből), ami kimarja a kockás abroszt ha odacsöppented. A neve most nem ugrik be, itthon ettem egy török étteremben és megköszönni se volt érkezésem, mert csak hápogtam utána...
@Mariann19:
Én örülök Matolcsy elvtárs részleges feltámadásának, mert legalább hoz valami vidámságot ebbe a fideszes politikai nihilizmusba.

Harsányan lehetett röhögni tegnap a félkegyelműségén, már hiányzott... komolyan.
Anno Torgyán mester humora sem volt semmi és Schmitt Pali bácsi is komoly rekeszizomtrénernek bizonyult, de Gyurit egyik sem múlta felül. Őt überelni nem lehet.

Szerintem sokat fogunk még röhögni... a zokogás előtt.
@Knósszosz:

"Őt überelni nem lehet."

Igaz.
Az überelhetetlenség alapegysége az 1 Matolcsy (jelzem, ezen a listán egyébként Torgyán 0,34% matolcsyn van jegyezve).

Matolcsy bizonyság a Teremtő létére is.
Mert az, hogy a világegyetem meg az ember létrejött, smafu eme személy létezéséhez képest.

Ugyan miként hozhatta volna Mr. Matolcsyt a humormentes, bamba matéria...? :o)

Megtértem. :o)
@Csaknézek...: na csak neked, me úgy látom nem vagy teljesen reménytelen:)
www.youtube.com/watch?v=wU_n-ddqHn4
@taga20:

Ez vót a kaqkktojás? :o)

Aggódom érted...

De még nincs veszve minden!

Próbáld meg ezt:

www.youtube.com/watch?v=JK_DOJa99oo

:o)
@Csaknézek...:
Most átgondoltam az egész teremtés és egyéb akármilyen elméleteket.
A CERN-ben a Matolcsy bozont keresik igen nagy lelkesedéssel, de mivel az nem létezett és nem is fog, kíváncsian várom mi fog ott az alagútban megszületni?

Ha sokáig kutatják a katolikus direktívák alapján, esetleg rátalálhatnak a szent balra is, Gyurcsány meg magyarázkodhat megint. De ha mégsem, akkor lehet az egészből négyes metró is, persze ha nem Demszky avatja föl.
@Knósszosz: sokat szittyoztá, látom:)
tötök még egyet asztán fekvés:)))
www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk
persze nekem is!
@Knósszosz:

Hát, eléggé őskaotikus a Magyarmindenség, az bezonyos.
A Matolcsy bozon képbe azér' belebo(r)zon(g)tam.
De ilyen az élet, Matolcsay néni (avagy bátya, no).

Csak nehogy megen' egy ősrobbanás jelennyék meg a jelenések könnyében. Mer' akkor mi is erősen tesztelni fogjuk a feltámadás legendájának igasságát valamennyien, ami egyébként ilykor, húsvéttájt tulképp még aktuálisosnak is mondható.

De jobb lenne másképpen.
@taga20:
Mielőtt lefexel, erre varrjál valami színes gombot... cérnád van? Ha nincs, kérj Csecsília Bartoli-tól...
www.youtube.com/watch?v=0DRmRqsTGYM
@Csaknézek...:
"Matolcsay néni" - ez olyan bluesos... nem?-:))
Vagy esetleg P. Mobil?
Nem is tudom, de most valami mást... Baromi jó éjt neked, keress csodákat.
Könnyítek, itt van egy:
www.youtube.com/watch?v=jWYaPE2WZNs
Ez valami... kacagj vele te is!
@Knósszosz:

Kösz, jó éjt Neked is!

A csodák kellenek.
Nélkülük baromira szögletes lenne az élet.
@Ad Dio:
én maradok a lazacaimmal

brühüyyy

esetleg lepényhal (linguado) és gamba roston
@Knósszosz: te lassan súlyosabb eset vagy, mint rodeo:) a csaj nem rossz, etudnám képzelni oboán:)) félre a tréfával, lassan megtérítesz:)))
@rodeo36: és mijaz a gamba? várnyú vagy sün?:)))
egy jó kis várnyúperkelt......., az lenne az igazi, de amerikában csak a mekdonácc megy:(
@Knósszosz:

hogy -mikor álmocc- valaki kísérjen

www.youtube.com/watch?v=hUi18GyNPlw

brühüyyy
@taga20:
Tényleg??
Akkor kapd telibe őt:
static.iltalehti.fi/viihde/7000999_vi.jpg
és azt is, amit Vivaldival csinál, egészségedre:
www.youtube.com/watch?v=c8BTihoyXEk
És a félX az akkor most hol a milliárdos hegedájával??
Melyik fasorban Marihoz képest?
És ha ennél is jobbat akarsz, az is Vivaldi a fórszízönszből szintén, és vele... na, ez az a VALAMI, amitől én...:
www.youtube.com/watch?v=g65oWFMSoK0
@taga20:
mekmekmekmek

gamba

te kis gasztrofil

www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g186534-d719000-i90800334-Gamba_Seafood_Restaurant-Glasgow_Scotland.html

sok fokhagymával meg a többi hozzávalóval

Olym Pos-i

brühüyyy
@Knósszosz:
a Mari-nak még nem vettek Guarneri-t ...sem, ő "csak" tud

tudod a 1/2x-re ha ráteszik is a...akkor is csak alcsútbasznádi

brühüyyyy
@rodeo36: ha nem bírnám a béna stílusod, ako aszt mondanám, hogy dugd fö, apám ez nagyon jó nészki:) gondolom eszt valamejik magazinból ollóztad ki:))
@Knósszosz:

"Elvetemültségem" ellenére a Négy Évszakot régóta nagyon szeretem.
A Hölgy szuperül nyomja!
@rodeo36:
Ő mindig kísér, imádom!
@taga20:
ez akkor az igazi, ha az Atlanti Óceán hullámait nézve és hallgatva egy tengerparti nádfedelesben horgyák tálszámra és kurva sok jeges scotch meg Kronenbourg

eészségedre

brühüyyy

és csak a királypálmák hajladozása udvarias
@Knósszosz: finom portéka, csak aszt nem értem, hogy mé rángatja aszt a botot. mé nem vetkőzik, ako még a macskazenét is megbocsátanám neki:)))
@Csaknézek...: nem akarlak ekeseríteni, de akinek legalább egy füle van, asz szereti:))
keress mást amivel vageszkodhacc!
@Csaknézek...:
Ha Vivaldit szereted és plusz Cecilia Bartoli is bejön, akkor ajánlom ezt:
www.youtube.com/watch?v=9mLdJDBi6P8
Ez a teljes, amiből kivettem az "agitata ta due venti"-t.
Egészségedre!
Kibaszottul jól fogod érezni...
@rodeo36: majdnem minden patent, de ez a kronenbourg szerintem necces:) de boli majd megmongya a tutit:))
@rodeo36:
Mari elvan MNB-s Guarneri nélkül is, ő ismeri a vonásnemeket, Kusza Szem meg csak a lopásnemeket... ennyi a különbség.
döcc-döcc
@taga20:
az az adalék a zemenbében van amikor a 1/2x rángattya lefelé és küttyög hozzá a köcsöggel a matt olcsi meg nemzetieschen lajbiban és kis forró nadrágocskában hallgattya....ütemesen...a zemenbébe úccse meheccbe az teljesen zártkörű...
oda csak 1/2x és hasonlóak a sok köcsög

brühüyyy
@Knósszosz: nem akarlak lelomboszni, de ismétled önön magadat:)
@taga20:

" nem akarlak ekeseríteni,"

Nem tucc! :o)
Vageszkodásmentes infóátadás volt.
@rodeo36: én meg naivan aszt hittem, hogy miné több a léd, annál jobban értesz a mjuzikhoz:)
bassza meg, ako nem is kö gyűjtenem:)))
@taga20:
tudod ott Nyugat Afrikában az a divat még akkor is ha @Boli essem tuggya ott a Lajtán ...persze van Guiness is de az nem gambához...azt a rostonsült krokodil farokhoz amit yucca-val kísérünk fokhagymás vajon pirítva

brühüyyy

majd azért kérdezd meg @Boli-t is

onnan Futungo de Belas-ból ...üdv
@Knósszosz:

Őőőőő, köszönöm.
A másik (hegedűs) Hölgyre írtam, amit.
De evvel nem degradálni akarom CB-t, csupán a "Maris" nekem jobban... :o)
@Csaknézek...: na azé ne mond má, hogy nem mentél oda a tükörhőz és mondtad, hogy béla nagyon sirály votá, me egyszer végig szenvedtél egy koncertet. valld be csak nekem:))
@rodeo36: nyomhatod a púdert, de a sörről kurvára hallgacc:) jössz a nyugat-spitzbergákkal, meg jakuckföld, bla-bla:))
@taga20:

Hála a nemtomminek (vagy a Nemtomminek), a sznobéria génem nem aktív.

Ami tecc, az tecc, ami meg nem, az akkor sem, ha mindenki aszongya.

És ehhez még tükörnézés sem szükséges.
@taga20:
ha esetleg a tantusz még félúton van, említém vala Guiness őnagyságát...amihez te még létrán sem ércföl

brühüyyy

minden éghajlatnak meg vannak a maguk kívánalmai ti ott mást errefelé is mást

csakhogytudd
@taga20:
háááááát nem vagy elég jó megfigyelő? nem látod, hogy a zalcsútbasznádi lógóhasú a kalbásszal meg a badája a pénz mejd felveti de valami mégsem jutott nekik...azt pénzért nem aggyák...

namiaz?

elsőre el kell ám talánod...

brühüyyy

na??????????????

még egy 3 perces szösszenetet sem tud papír nélkűl...mert fél, hogy a papírt eleresztve őt is elfújja ...a zálatlános oskola amiből kimaradt és a többi papírját a fellegi és hasonlók jó kis szopásért meg dugásért csinyáták nekijjjje

és a többieknek is a sok köcsög onnan a pancsoldából
@rodeo36: ginisz egy nagy kalap szar, úgy is néz ki! igya aki gyagyás angol. hülye angolok! nem én mondtam, én csak helyeslek:))
www.youtube.com/watch?v=VAr9zrnteN8
@Csaknézek...:
Nem baj, mindkettő csodás.
Választani ráér később is, én sem tudok sokszor. Hallgatni kell nyitott füllel, mert ha nem, lemaradsz sok-sok csodáról.
Majd most le leszek komolysznobistázva, de őszintén szólva leszarom. Sosem reklámoztam mit szeretek ebben... sőt, a Tankcsapdát inkább emlegettem - többszörösen.

Rendben van az is, én nem irtok ki semmit amit szeretek/szerettem. Egyszerűen belép valami új az ember életébe amit addig nem ismert.. és megtetszik neki. Nekem ez a klasszikus zene és ezt nem kell túllihegni.

Rengeteg gyönyörűséget találtam ezen az oldalon, és rodeo ehhez kurva sokat tett hozzá - megjegyzem, ez nem két hónap munkája, hanem lassan két év van benne.

Most igyá valamit és menj aludni, mert azt kell nekem is.
Jó éjt / mindnekinek!
@taga20:
tudod ízlések és pofonok

neked marad a 1/2x és a matt olcsi a piros pöttyeivel és búzasör 85 Ft/liter

én maradok a Stella és Guiness meg a Kronenbourg és még sorolhatnám

és nincsenek piros pöttyeim sem...olyan snassz

brühüyyy
@rodeo36: pénct? vagy gyerekszobát?
@Knósszosz: eszt a szentimentális faszt! mé nem megy má alukáni, rodeo meg itt fog villogni, hogy szegény knószit megvezette:)))
@taga20:
ebben sem merik Guiness-t gyalázni...egyébként is törvénnyel van védve mint a tokmányotok

brühüyyy

najóéjt megyek találkám van Karajannal és a berliniekkel a III./2. c-moll-t

szóval Esz-dúrban majd visszafelé
@taga20:
neked egyik sem nem vala ggggggggggg

brühüyyy

maraggy sebastiánkával és piros ökörrel...most odaégett

hacacaca és kan-dúr meg szesz-moll
@Knósszosz:

:o)

Sokféle művészi teljesítményt elismerek.

De nem mindegyik hozza létre bennem azt a bizonyos "valamit", amitől azt is hozzáteszem, hogy "igen, ezt tetszik/szeretem".

Attól még virágozzék... :o)

Jóccaka!
@rodeo36: én is megyek, csak én pharnaval a nagy pingvinnel találkozom, ja és húzomalóbűrrel:)))
@rodeo36: aszt má gondolom hallottad, hogy jön még rodeora kamaz:))
gud8-t, drága barátom!
@Csaknézek...:
levédiában aztat írcsák (jobb helyeken azt katharzys-nak híjják de alcsútbasznádon azt betiltották ...)

próbáld meg ezt Beethoven "Eroica" Esz-dúr Op. 55

Karajan mestert ne hagyd ki

brühüyyy
@taga20:
gud9

a gud8? az mit jelent?

vagy félig magyar félig ánglius?

brühüyyy

kedves barátom
@rodeo36:

Írcsák, írcsák, de azok a fránya virágok csak újra nőnek, és horribile dictu: nem egyformák! :o)

Vannak persze szép számmal, sőt egyre növekvő számban a hivatalosan engedélyezett egyenvirágok.

Ám mindig jönnek új hajtások.
Frissek.

Ha elegen lesznek (leszünk?), akkor lesz változás.
@Mariann19: szia! :)

remek vagy. :DDD
jól "tartod" a csapatot... én csavargok, sütnöm sem kellett... csak lazsálok...
@guma: "Csak lazsálok."
Mi ez a lazaság?
Saját gyönyörűségedre sem lesz egy sonkás tálad? Tudod, azzal az igazi füstöléssel készült sonkával.
Én annyira szeretem, hogy minden húsvét este beteg leszek tőle, pedig csak csipegetek, igaz, egész nap, folyamatosan.
Na, jó, pihenjél egész nap, megérdemled, ahogyan a reklámban fogalmaznak.
Úgyis ért minket egy trauma.
Közös ismerősünk priviben 6-án este csak ennyit írt: "Belehalok." Én dettó.
@Mariann19: hahahaha

saját gyönyörűségemre akad egy s' más... de mindenkit leráztam mert ki kell pihennem az "előhúsvétot" (48 embert vittem kirándulni... ez a szépsége mellett azért fárasztó is tud lenni, mert ne tudd meg milyen az amikor 15 vagy 20 hapsi messze kerül az asszony szoknyájától...
viszont velem roppant rendesek és a szóból is értenek... még az indulási időket is pontosan betartják, ami nagy szó minden ilyen közös csavargásnál...)
@guma:
"Mert ne tudd meg milyen az, amikor 15 vagy 20 hapsi messze kerül az asszony szoknyájától."
Már tapasztaltam céges kirándulásoknál, hogy mire 12őt összeterelsz, 20-at a környező kocsmákból kell összeszedni. Aztán kezdődik minden előlről. Türelemjáték.
Ám van ennek egy különös bája is, amikor gyermeteg lelkekké válnak a fiúk.
Pihenjél most már, egy kicsit hagyd ott a közéletet, tényleg rád fér a lazítás.
@Mariann19: :)

kiszálltam már. tavaly is csak egy utat vállaltam...
most bajban voltak... szóltak... beugrottam... nem bántam meg :D
(még a házi pálinkákat is megkóstoltam. na ez túlzás. :DDD
de valóban képes voltam belenyalni a párlatokba :)))))
@guma:
Ezt igazán jól tetted!
Kiszakadni a taposó malomból, és ezek az utak valahogy olyan felejthetetlenek, mert mindenki annyira felszabadult.
Nem kell szigorúan a viselkedési normákhoz ragaszkodni, eltűnnek az alá- fölé rendeltségi viszonyok, mindenki egész egyszerűen csak jól érzi magát.
visszafelé jövet vacsoránál még az asztalon is lehet táncolni.
Velünk már megesett ilyen, pedig induláskor még nem is ismertük egymást.
süti beállítások módosítása