Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.16. 08:18 Fabius

Mesterházy a hibás!

Címkék: mszp szekeres imre választás 2014

Egy hete az a mondás, hogy a baloldal most aztán tényleg levonja a megfelelő következtetéseket a választási eredményekből, istenuccse dekódolják mit üzentek a választók.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Szekeres Imre egykori selyemrambó például ott ül a jászságban ahová szeptemberben visszavonult, nézegeti, hogy tán' a leghülyébb fideszes Pócs János szavazatainak felét sem sikerült összeszednie, harmadik lett, mert a körzetében még egy jobbikost is inkább látnának szívesen a választók helyette, majd levonja a következtetést: Ez amúgy annyira nem szar, mint lehetne, sőt, " 2-3%-kal jobb eredményt értünk el a listás szavazáson, mint a hasonló körzetekben és én még ehhez 1-2% további többletszavazatot is kaptam" - ezért ez majdhogynem siker, teccikéteni? 

Úgyhogy Mesterházy a hibás, abcúg megújulás!

Szekeres lemondott a jászsági elnökségről, de nem ám azért mert megértett bármit április hatodika üzenetéből, hanem mert így tartja az illem. Felelősnek is tartja magát, de nem ám azért, mert nem nyugdíjba ment ahogy régen kellett volna, hanem, mert nem tiltakozott, Atikám ez így szar lesz, engedjed kirakatba azokat akiknek politikai súlya van. Mert ő azt hiszi, hogy neki még van ilyenje, és nem világos, hogy évek óta nincs. Annyira elszakadt a valóságtól, hogy azt sem érzi pont neki mennyire nem szerencsés bármit azzal kezdeni, hogy "nehezemre esett a beszéd", mert nem csak a választóknak de az internettel most ismerkedő napiszar és jutyúb bányász alsósoknak is beugrik erről valami. 

 

Ezek után még aszongya, "elengedhetetlen a magyar valóság megértése". Hááát, Imre, az tényleg elengedhetetlen lenne, de innen ahol én ülök most úgy látszik, nem fog ez semmivel könnyebben menni, mint eddig, és nem lesz eredményesebb se a megfejtés. De jófej vagyok, segítek:  neked, és az őslénytagozat többi tagjának nem az újrakezdéshez kéne erőt meríteni a gyalázatos eredmény sajátos értelmezéséből, hanem a bátorságot kéne összeszedni és azt mondani: ha ezt akarjátok akkor tényleg elmegyünk a picsába! 

Érted? 

 

437 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr666042717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nmem fognak eltűnni: orbán minden körülmények között életben fogja tartani őket. Úgy kellenek a rendszeréhez, mint egy falat kenyér.
Amíg ez a párt van, nem lesz baloldali párt. Ez teljesen nyilvánvaló.
Jól jellemzi az egész kormányváltás formációt. Nem mond le, mert nem tartja magát hibásnak. Lemond, de nem érzi magát hibásnak, csak nem kellett volna ezt azt.
A zembereknek is le kellene mondani, mert még mi hülye szavazók se tanultunk semmit ebből a kampányból meg választásból.
Szóval végzetesen el vagyunk cseszve.
Fabius, a baj nem csak az, hogy Szekeres "szakadt el a valóságtól" - kiragadtam a szövegkörnyezetből - hanem a teljes magyar politikai elit. Semmi közük a zátlag zemberek mindennapi gondjaihoz, örömeihez. Felesleges nyűgnek érzik, de szerencsére csak 4 évente kell, egy keveset foglalkozni a pór néppel. Gyorsan le is tudják, aztán visszavonulnak a megszokott életükhöz.
Olyan jókat röhögök a zemeszpéseken. :)
Mindenki sértve érzi magát.
A fiatalok azért, mert nem kaptak elég lehetőséget, pedig, ha engedték volna ...
Az öregek azért, mert a fiatalok miatt ...

Ja, és mindenről az Atis tehet, mer' mégiscsak 4 éve "övé" a párt (mongyuk, ebben van valami).
És az is igaz, hogy hogyan lehet megújulásról beszélni, mikor ugyanazok a mamelukok indultak (közülük tán csak Kis Péternek sikerült nyerni)?
A Mesterházy nem hibás, hanem felelős. Ezt ő harcolta ki azzal, hogy ő lett a Kormányváltók első embere, arca. Ezzel a pozícióval együtt jár a felelősség viselése is.

Hibásnak sok mindenki hibás, de a felelősséget neki kell viselnie. Fogja is, csak most EP kampány van, utána lesznek személycserék.
1998 április: 1 340 826 birka = beregi ÁRvíz

2010 április: 2 706 292 birka = bódvai+sajó ÁRvíz

2010 október: 2 444 228 birka = vörösiszapÁR

2014 április: 2 142 142 birka + 122 588 (román birka) = 2 264 730 birka = ÁR ????
Közben megjött Attis válasza a posztra. :)

Mesterházy: Néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni

Mesterházy Attila szeretné, ha azok döntenének róla, akikkel végigharcolta az elmúlt négy évet. Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért – nyilatkozta lapunknak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki úgy véli: a pártban folytatott megújító munkát kényszerűen fel kellett függeszteniük, de tovább már nem halogathatják.

nol.hu/belfold/neha-nehezebb-tovabbcsinalni-1456877
hehe. persze, nem ért semmit imrus, a szociáldemokrata veszprém megyei kisz titkár. szép harcot vívott valami átmentett pártvagyonról anno horváth balázzsal. talán ezért integetett utóbbi idült vigyorral az arcán a taxisblokád idején a parlament ablakából.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mesterházy:
"Ha úgy tetszik, ezen forgatókönyv alapján még az európai és az önkormányzati választás eredményét is az én nyakamba varrhatják."

Ez egy lelkesítő kampánybeszéd. Csak így tovább.
@parti_giano:

„Benyújtottam lemondásom az MSZP jászsági szervezetének vezetéséről. Nemcsak azért, mert így illik, hanem azért is, mert felelős vagyok az eredménytelenségért” – jelentette be Szekeres Imre a Facebookján.
Azt írja: a többórás vitában egyértelművé vált, hogy a 800 000 hiányzó szavazat nem magyarázható azzal, „hogy lejtett a pálya, és azzal sem, hogy minden eszköz a kezükben volt az internet kivételével”.
„Leginkább persze azon múlott, hogy ezt a négy évet elvesztegettük. Mesterházy Attila volt az elnök végig, övé a felelősség. Enyém is persze, mert nem tiltakoztam, sőt, szeptembertől visszavonultam a Jászságba, mert láttam, használni nem engednek, ártani nem akartam” – írja Szekeres.
Úgy véli, szervezetlenség, zűrzavar, a válaszok hiánya jellemezte a kampányt. „Legalább egy megjegyezhető neve lett volna a választási szövetségnek, s persze az is, hogy ne januárban jöjjön létre.”
Ebben az országban a két legnagyobb hiánycikk: a teljesítmény és a felelősségvállalás. Önreflexió nulla.

Azt mondja a Lendvai, helyi közösségeket fognak szervezni vidéken, lelkesíteni fognak. Ugyan mivel lelkesítenek? 20 éves semmitmondó lózungokkal?

A választók a hogyanra kíváncsiak.

Belső szoci ellenzéki magyarázza Olgának, a feltétel nélküli alapjövedelem a megoldás és Mesterházy monggyon le. Bakker Olga nem kérdez vissza, hogy kiszámolta-e? Megvalósítható-e? Nem. És ez az ellenzéki média fellegvára. Siralmas.

Balos demagógiánál ezerszer erősebb a nacionalista demagógia. Tartalom kell most már, munka, teljesítmény és felelősség. Gondolatok kellenek a fejekbe, nem untig ismételt üres panelek.
@dr. jenőke (jenőke):

:D :D
Fordított esetben nem a pártelnök Orbán nyakába varrnák a vereséget? Hát ki a párt vezetője, könyörgöm? Abszolút jellemző hozzáállás. Sose fognak ezek rájönni, miért bukták el a választást, ami mondjuk nem baj, tűnjenek el végleg és hagyják a magyar politikát megújulni.
Látom @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem ér rá, így sajtószemlézek egyet addig is míg visszaér.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megkerdojelezheto_a_magyar_valasztasi_eredmeny_the_new_york_times_.579963.html

"Az Európai Unió olyan államok klubjaként tekint magára, amelyek demokráciák. Most azonban azzal kell szembe néznie, hogy a kellős közepén létrejött egy kirakat, azaz Patyomkin-demokrácia. Jelenleg folynak az EU saját parlamenti választásai, az az európai parlamenti választások után azonban az uniós közösségnek el kell döntenie, hogy Magyarország még mindig olyan állam-e, amelynek helye van a klubban vagy sem."
Poszthoz kapcsolódhat ez is. :)

Török Zsolt kifakadt: "vonuljanak vissza, elég volt már Konrád Györgyből"

Velős véleményt fogalmazott meg az MSZP volt szóvivője a Facebookon.
"Szerintem ők hozták el eddig 2 alkalommal a Fidesz 2/3-át és a nácikat a parlamentbe. Vonuljanak vissza! Elég volt már Konrád Györgyből, aki nagyon okos és nagyon tisztelem, csak elment mellette a világ. És tudomásul kell venni, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek. Sőt, vidéken is! Én meg inkább azt a 9,5 milliót képviselném és nem ezt a szűk kört. Volt nekik is pártjuk: azt is szétverték. A miénket hagyják már békén!!!" – fogalmazott indulatosan az MSZP volt szóvivője, aki szerint az egyéni körzetekben való koordinált indulás elfogadható lett volna.

"Konrád és társai jó tanácsokat adnak, csak eddig egy se jött be. A választások előtt is adtak ötletet Imre Czinege, de az se jött be. Az SZDSZ-t már felszámolták, de minket hagyjanak már békén. Ez az én véleményem" – tette hozzá.
A beszélgetésbe végül Schiffer András, az LMP társelnöke is jónak látta beleszólni egy szimpla "jó reggelttel".

hvg.hu/velemeny/20140416_Torok_Zsolt_kifakadt_vonuljanak_vissza_el
nem tudok már újat ezekhez sem hozzá írni, maradok a linkeskedésnél:

Barátoknak osztja a pénzt az MNB ellenőrizetlenül
Méregdrága hegedű Lajkó Félixnek, több tízmilliós támogatás a Design Terminálnak. Az MNB-ben 90 milliárdos ingatlanprogramról is döntöttek, amit egyelőre titkolnak. A felügyelőbizottság ellenvetéseit lesöpörték.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F04%2F16%2Fmnb-csr%2F
és talán még ennyit:

kard
Emberek, baloldali kormányunk van!
A Fidesz belenőtt a balos rendbe, megspékelve a populizmussal - ez maradt a jobboldaliságból.

kard.blog.hu/2014/04/16/csak_a_fidesz_outisz
Az évek óta tartó szoci mélyrepülésért egyedül és kizárólag a nagyhatalmú szaktanácsadó,- akinek Mesterházi sem mert eddig ellentmondani -Konrád György a hibás!
Monnyon le.
Tökök eggy hüjje.
-no comment-

Magyarország a világ egyik legnagyobb elvonója

Az OECD idén is összegezte, mennyit von el egy-egy állam abból a pénzből, amit a munkaadók a munkavállalókra költenek. A magyar állam pedig sokkal többet, mint a fejlett világ nagy része.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F16%2Fmagyarorszag-az-allami-elvonasok-vilagelvonalaban%2F
@Spániel: mindenki szerint a másik a hibás, így megy ez mifelénk, már egy jó ideje, és ígyebbül fog menni, még nagyon sokáig...
@Husz_János_Puszita: én-e? Olyannak ismersz, ugye nem, ne szomoríts már el kérlek, nem vagyok olyan hangulatban mostanság ;)

A gyerkőc 10 évesen most tapasztalja a magyar rögvalót, hogy milyen látszat itt minden, és milyen Móriczosan középkori úrhatnám.

Kemény tapasztalat ez ennek a korosztálynak is, de legalább nem kell papolnom neki és nyomni az atyai sódert, magától jön rá a valóra, és a kilátástalan magyar világra.
@Husz_János_Puszita: én azért nem szeretném, ha török zsolt képviselne engem... inkább egy gumibelsőt preferálnék, az kevesebből is megvan, s hasznosabb is (aranyér, strandolás, meg eredeti funkció)...
melléklet:

Tökéletes interjú Orbán Viktor édesapjával

A Bors elkapta egy beszélgetésre Balogh Lászlót, azt a Fidesz-aktivistát, aki Orbán Viktornak nevezte el a gyerekét a miniszterelnök után és akinek a házassága ráment a Békemenetre. Ja igen, és akinek „bugyi” a beceneve, de nem mondja meg miért.

cink.hu/tokeletes-interju-orban-viktor-edesapjaval-1563706871
@Husz_János_Puszita: Hát igen elég érdekes ez a Konrád féle nagykörúti társaság. Jeles képviselői minden bizonnyal az Erzsébet-téri kordonbontó játékban is képviseltetik magukat, miközben a megmozdulás hangadói azért ítélik el az emlékművet, mert az "felmenti a magyarságot a felelősség alól".

Véleményem szerint akármi is történt 70 évvel ezelőtt, a mai magyar társadalom nem tartható felelősnek semmilyen, 70 évvel korábban történt eseményért. Annál is inkább, mivel a mai magyar lakosság nagy része akkor még meg sem született. Ennek ellenére a szervezők bevallott célja, hogy a többségi társadalomban valamiféle kollektív bűntudatot keltsenek arra hivatkozva, ami közel egy évszázada történt.
Be kell látni, ez jóval nagyobb károkozás egy néhány ezer forintos bírságnál. Annál is inkább, mivel a magyarság megbélyegzésének kísérlete nem csak a többségi társadalomra nézve von maga után következményeket, bármennyire is szeretnék egyesek azt gondolni. A többség pedig újból azzal kell szembesüljön, hogy a nagykörúti kisebbség szószólói a többség kollektív megbélyegzését erőltetik, ami szerintem szomorú és semmiképp sem előremutató jelenség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miről beszélsz te? mindíg ez a károgás.

"A miniszterelnök végül megjegyezte, hogy szerencsések lehetünk, mert ilyen fiataljaink vannak, a fiatalok pedig szerencsések, mert ilyen országban élhetnek"

www.origo.hu/itthon/20140416-orban-szerencsesek-a-fiatalok-hogy-ilyen-orszagban-elhetnek.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Magyarország a világ egyik legnagyobb elvonója"
Teljesen félreértettem, aszittem túl sok a szenvedélybeteg:-))
mesterházi a hibás
bajnai a libás !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor a 10 éves gyerkőcödnek több esze van, mint a felnőtt lakosság többségének. Legyél büszke rá. :)
@Sir Bates dö Hól:

Mondtam én hogy a Török Zsolt képviseljen téged? Nem akarok én neked rosszat. :)

A Konrádot láttam Olgánál, elképesztő volt na.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én vérlibsi vagyok, de frankón kezd az agyamra menni a nácizás. Minden ellenszenvem elnyerik vele. Hagyjuk már a múltat a francba, foglalkozzunk a jövővel. Rohadt uncsi. Pótcselekvés.
@Husz_János_Puszita: @Spániel: hjaaa, igen ezt tapasztalta meg, amikor a mindenható igazgató eldönt olyat, amire semmi rálátása nincs, és vannak egyenlőbbek, akiknek nem eshet bántódása semmiben, és semmiképpen.
@Husz_János_Puszita:

Konrád és az örökös aláírók is mehetnének már "nyugdíjba". Minden tiszteletem mellett is elrohant mellettük a világ.
és akkor hányok:

Orbán: Szerencsések a fiatalok, hogy ilyen országban élhetnek

"Parragh László, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte "a miniszterelnök urat és a résztvevőket", majd még egyszer külön tisztelettel köszöntötte Orbán Viktort. Megjegyezte, hogy a hét szakmai fesztiváljukból eddig kettőn vett részt miniszterelnök, mindkétszer Orbán Viktor, és ha jól emlékszik a választás eredményeire, akkor még később is látni fogják."

www.origo.hu/itthon/20140416-orban-szerencsesek-a-fiatalok-hogy-ilyen-orszagban-elhetnek.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
Senki sem akar nyomozni az ajánlóíves csalások ügyében

A Központi Főügyészség sem érzi illetékesnek magát, hogy kiderítse kik és mennyit másoltak aláírásokat, hogy elindulhassanak a választáson.

444.hu/2014/04/16/senki-sem-akar-nyomozni-az-ajanloives-csalasok-ugyeben/
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Másodvonalbeli amerikai katasztrófafilm jutott eszembe róla, ahogy néztem. Tüzes zsarátnokok hullanak az égből, a talaj robban fel a lába alatt, szorítom a fotel karfáját, hogy fuss már fuss!!! A főhős meg a múltban révedve romantikázik a képernyőn percekig. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Mesterházy: Néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni"

Ebben az esetben válassza a könnyebbik utat és nyugodtan hagyja abba.
@Husz_János_Puszita:

És mi lett a vége? Felfalta a narancs pikkelyes mechagodzilla, vagy megmentette a szőke szüzet a világgal együtt és üzekedtek boldogan az idők és Viagrakészletek végeztéig? :-D
"Nem csak kivonulási döntések voltak függőben, hanem beruházásiak is. E héttől kezdve Magyarország számos befektetési térképről lekerül. Bár a kormányzat nyilván stratégiai szövetségekkel, adókedvezményekkel, ölükbe öntött közpénzzel próbál majd cégeket idecsábítani, csak azzal tudnak tárgyalást kezdeni, aki ide kíván jönni. Azokkal a nagyvállalatokkal, akik Románia, Szlovákia és Lengyelország feliratú oszlopokba róják a pozitív és negatív pontszámokat döntési táblázatukban, azokkal Szíjjártó úr és társai nem tudnak titkos egyezkedésbe sem kezdeni. Búcsúzom a bejövő külföldi tőke teremtette munkahelyektől, a korszerű technológiától és eltanulható vállalatvezetési tudástól. Meg persze, a fizetési mérleget javító hatásától is."

kapitalizmus.hvg.hu/2014/04/14/valasztas-utani-bucsuk/
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Utóbbi. Olgával enyelegve felhívták a néző figyelmét a történelemhamisítás veszélyeire, azóta boldogan élnek, míg meg nem halnak.
"De jófej vagyok, segítek: neked, és az őslénytagozat többi tagjának nem az újrakezdéshez kéne erőt meríteni a gyalázatos eredmény sajátos értelmezéséből, hanem a bátorságot kéne összeszedni és azt mondani: ha ezt akarjátok akkor tényleg elmegyünk a picsába!"
Gyakorlatilag szinte szó szerint ezt írta Bartus László is: nepszava.com/2014/04/velemeny/bartus-laszlo-legitim-az-orban-rendszer.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"a mai magyar társadalom nem tartható felelősnek semmilyen, 70 évvel korábban történt eseményért."

Stimmel. Teljesen igaz. Viszont ha nem tudatosodik a társadalomban, hogy mi, és főképpen miért történt, hogy fordulhatott elő, hogy többszázezer embert megfosztottak mindenétől, majd az életétől is, anélkül, hogy bármiben vétkesek voltak volna, ha ez nem világos, akkor ujra és ujra előfordulhat. És efelé tartunk.

Egyszerű lélek - se tehetsége, se szorgalma a 8+3 osztályon túlra, egyébként rendes munkásember - azt mondja: ingyenélő büdös cigányok és zsidók. Kérdem: mennyivel ingyenélőbb egy zsidó szinész egy nem zsidóhoz képest? Vagy egy zsidó orvos a nemzsidó orvohoz képest? Hümmögés. De ez a jómunkásember, ha valaki megmutatná neki, hogy na ez egy ingyenélő büdös zsidó, ütheted büntetlen, habozás nélkül ütne. És erre egyre nagyobb a kereslet. Na meg a kínálat.
A túlzottan megerőltető agymunkát elkerülendő javaslom az alábbi formaszöveget használni az érintetteknek.
Az üres részek szabadon kitölthetők, a nem kívánt részek pedig törlendők.

"Szerintem a(z) ... a hibás!
Mert:
- összefogott/nem fogott össze,
- mert azt mondta/nem mondta azt, hogy ...
- azt tette/nem tette azt, hogy ...

A nép meg hülye, mert nem szavazott ránk! Pedig mennyire megérdemeltük volna, főleg én!
Tutira belátnám én, hogyha hibás lennék, de nincs mit tenni, mert nem vagyok az.

Nehéz, bizony nagyon nehéz politikai zseninek születni."
@DarthVader:

Eeegen, csakhogy a napi politikai hisztériakeltéstől nem tudatosul, sőt! Ellenkező hatást érnek el vele. Ahhoz higgadt társadalmi párbeszéd, kibeszélés, nyugodt légkör kell, manipulációs szándék nélkül. Ez is csak eszköz, pótcselekvés a valós társadalmi problémák elhallgatása mellett.

Válság idején, a szimpla lét küszöbén vársz tudatosulást? Akkor bűnbakok kellenek. Bármilyenek. Zsidók, multik, nácik, tök mindegy.
@Csaknézek...:

Ron Werberhez van szerencsénk személyesen? :)
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Konrád és az örökös aláírók is mehetnének már "nyugdíjba". Minden tiszteletem mellett is elrohant mellettük a világ."
"Az egész bagázs, a lakáj újságíróikkal együtt. Akik ebben részt vettek, akik erre buzdítottak, gyakoroljanak végre önkritikát, és ne akarják irányítani a liberális közvéleményt. Nem lehetne, hogy a “mértékadó értelmiségiek” is visszavonulnának most már, és nem éreznék kötelességüknek, hogy megmentsenek minket? Mondjuk, az összes giccses, patetikus és sznob petíció állandó első tizenöt aláírója, nem tenné meg, hogy elhúz végre a francba?
Mindent elmond erről az öntelt, belterjes, romlott balliberális értelmiségről, hogy az elmúlt négy év alatt kitüntetgették egymást, a másod- és harmadvonalban mindenki kiad egy kamukönyvet, jól keres vele, sztárok és celebek a ballib újságíró üdvöskék, aztán ennyit ér minden, amit csináltak. Egyetlen ember nem akadt ebből a sok ünnepelt kiválóságból, aki megmondta volna, hogy mi lesz ennek a vége." nepszava.com/2014/04/velemeny/bartus-laszlo-legitim-az-orban-rendszer.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez a szerencsétlen pont olyan, mint az elhíresült polgár jenő- s videóban szereplő eccerű.
az ember röhög rajta, pedig inkább sírni kellene- bár, a polgár jenős mindössze választékosan akart fogalmazni, mert tudta, hogy van egy világ, ahol az emberek kulturáltak és van szókincsük, de ezzel az emberrel a politika tette, amit tett.
nem csak az ő felelőssége, amivé vált...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Vagy a tanár választ, vagy az állam fizet. Ingyenesség vagy szabadság. A kettő együtt nem megy."

Ezt kellene már felfogni végre, és nem csak a tankönyvpiacon.
Remek cikk.
varánuszkám... van úgy, hogy valakinek a szar is ízetlen... minden estre felfedem előtted a meg nemértett nagy titkot: több mint EGYMILLIÓ szavazatot kapott az ellenzék ezen része... és hát azért 1 millió ember véleménye mégiscsak FONTOSABB egy sörgözbe burkolózott fotelforradalmár böfögésénál...
@Husz_János_Puszita: a tied is:

Nagyban tart az április 6-i választási eredmények okainak elemzése. Nyilván mindenki elgondolkodik azon, jól tette-e, hogy szavazott / nem szavazott, arra szavazott, akire. Még hosszú időt vesz igénybe, amíg megszületnek a következtetések, leszűrődnek a tanulságok.

Én most azokat a következményeket próbálom számba venni, amelyek már most is láthatók. Állítólag több tízezer becsomagolt bőrönd várta a választási eredményeket. E bőröndök gazdái most felhívják a megfelelő telefonszámokat, elküldik az e-maileket, majd előbb-utóbb megveszik a csak egy útra szóló repülőjegyeket.

>>>Búcsúzom hát a fiatal és középkorú magyarok kreatív, vállalkozó szellemű, bátor csoportjától, az ő tehetségük nem hazánkat fogja gazdagítani egy ideig.
<<<<

Utánpótlásuk a Hoffmann-féle oktatási rendszerből nem várható.!!!!!!!!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem vagyok híve a hoffmanozásnak nagyon. Én még a cuclizmusban jártam isibe, aztán milyen szép nagy marha vérlibsi lett belőlem.:)

Nem lehet mindig a külső körülményeket hibáztatni mindenért. A helyzet komoly, de nem reménytelen.
@Husz_János_Puszita:
Miert nem megy a kettő egyutt?
Az állam dolga h a cehket fizesse. A pedagógusé hogy tanítson.
@skribler200:
Ha neked finom a szar, lelked rajta. Jo étvágyat hozzá.
@Csekkliszt#10:

Nem az állam dolga könyvet venni.
@Vitéz.László: roviden: a kurva anyad a roman
bovebben: a budos kurva anyad a roman
Széchenyi írta
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.” Talán Széchenyi egy fejlődésképtelen, tudatlan szemétláda volt?
Nem, nem. Game over. A magyarokat senki és semmi sem menti meg önmaguktól – ez ennek a választásnak a legnagyobb tanulsága."
Markó Beáta : a bukás
@annamanna: húúúúúú, a szokásosnál is jobban berágott Bartus. Jogosan.
Bár nem mindenben értek vele egyet, de igaza van sok mindenben.

Minden próbálkozás ellenére négy évig a "népet" nem lehetett kizavarni az utcára tiltakozni, párszáz ordibáló még nem tömeg.

Kezdeményezés volt bőven, de a vérig sértett rétegek otthon maradtak és a köldöküket nézték, elégedetlen százezrek utcai megmozdulásai nélkül pedidg lehetetlen a pártok esélye bárminek a megdöntésére.
Sztrájkról hallott valaki valamit?
Ilyen lekvár ellenzékkel ennyit lehetett elérni.
Ráadásul az "eredmény" nem is mind az ő érdemük, sokan - én is - a kétharmad ellen mentem csak el szavazni.
@skribler200:

800 000 alkoholbeteg van ma Magyarországon. Ettől még az alkoholizmus nem követendő. Oda kell rájuk figyelni, és lehetőleg csökkenteni a számukat. Ha érted, mira gondolok.
@Husz_János_Puszita:
Jo ez vita kérdése.
De akkor az sem jo logika, hogy az állam dolga állami könyvet íratni es kiadni. Az állam ha dotal akkor ne azért tegye mert az általa sulykolt dogmat eladhassa, hanem azért mert a tudás ami a könyvben van az versenyképes.
@Csekkliszt#10:
De az nem működik. Nem érdeke az államnak.
Ha már ő fizet, akkor ő mondja meg azt is, hogy mi legyen benne.
És ez nem feltétlen jó.
Sőt!
A nigériai elnök is köszöntötte Orbán Viktort

Gratulált a választási győzelemhez és erről a köztévé be is számolt:

Nah, nem csak a nigériai elnök, hanem a kínai miniszterelnök, Li Ko-csiang is üdvözölte a magyar nép helyes döntését. Li nem volt rest és feltárcsázta Orbánt. Szíjártó Péter szerint különösen fontos, hogy a kínai-magyar csúcs után ilyen hamar konzultált egymással a két vezető. (MTI)

444.hu/2014/04/16/a-nigeriai-elnok-is-koszontotte-orban-viktort/
Amig ez a sok szoci veterán és Atis nem tünik el, de végleg, addig a baloldalnak annyi az esélye, mint mókusnak az erdótűzben.
@szamaritánus: mi van, zavar valami, szőrtalp? leveled feladtad, pofa súlyba
@szamaritánus: ja es igenyelj szocsgejzatol egy magyar billentyuzetet shitnyikescu, neked az is jar
Mesterházy a hibás!

annyiban igaz amennyiben engedett El Qrancs meg Konrád fajtikák zsarolós nyomásgyakorlásának

a magyar baloldal egyetlen esélye egyszer és mindenkor leválasztja magáról a judeoliberáltakat.ha ezt nem teszi meg minden hiába.marginalizálódik és jelentéktelenné válik
Szekerest a saját választókörzete sem tartotta méltónak a támogatásra. Ezért nyilván a pesti fiú, Mesterházy a felelős. Esetleg a gonosz vietnámiak. Vagy a kazuárok. De Szekeres szerencsére makulátlan.
@ephart: "a magyar baloldal egyetlen esélye egyszer és mindenkor leválasztja magáról a judeoliberáltakat.ha ezt nem teszi meg minden hiába.marginalizálódik és jelentéktelenné válik "

Már megtörtént. A létrejött formáció Jobbik néven indult.
Az áfabotrány felénél sem tartunk még

Kirobbantotta az áfabotrányt, utána indult a választásokon. Munkája nincs, és vissza kell fizetnie az egymilliós állami támogatást is. Interjú Horváth Andrással.

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140414-interju-horvath-andrassal-az-afabotrany-kirobbantojaval.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-2&utm_campaign=sec
@Csekkliszt#10:

Az USA-ban ha a zállam beszáll egy filmbe lóvéval, abban a hadsereget kizárólag az igazság hős bajnokaiként lehet ábrázolni, ha érted mire gondolok.

A jóságos, bölcs állam bácsi egy mítosz.
akkor már csak pár (tucat) lemondása van hátra.
Mesterházy nem mondhat le, nem engedi a főnöke OV, mit nem lehet ezen érteni
én igazán örvendek, hogy kiderült, alapvetően ez a konrád a hibás. ölég régóta tartom számon a munkásságát, így asztán aszt is tudom, hogy már a cucilizmus bukásáér is ő vót a hibás, penig sokáig indexen vót (pont azé, bazzeg, pont azé!!!) és a véleményire nem vót kiváncsi a kutya se. most meg azé, mer boldog-boldogtalan az ü véleményire kiváncsi ippenséggel, oszt kiderül, ugyi, hogy ü meg el is mongya. mostan lehet mondani, hogy mehetett vóna inkább kolostorba karthauzi barátnak az öszes többi veteránnal együtt, akinek a véleményit mekkérdeszték. ajvé és tyuhajja!
eccer régen irtam valamit a ifi kori agyi szklerózis kényelmetlenségirül, penig akkortájt még magam is rövidnadrágos vótam, oszt tessék!
ezek a konrádfélék érdekes módon és koruk ellenére se képesek agyilag annyira leépülni, hogy akár csak egy körömnyit is szolidálni tudnának a velük szembe támasztott követelményeknek, miszerint kussojjá mán te mocskos zsidó, mer addig nem lesz itten orbánváltás, amig te rontod itten a levegőt!
Szekeres egy undorító karrierista pártkáder, aki mostanra rájött, hogy neki vége, ezért megpróbált valami okosat mondani.

Nem sikerült! Nem meglepő, egész életében nem volt egy egyenes mondata.
Fodor Gábor, a liberálisok elnöke azt írta ki a bejegyzés kapcsán: „Nagyon szomorú látni, hogy Schiffer András az LMP-elnöke és Török Zsolt volt MSZP- szóvivő kedélyesen mondja fel a szalon és kevésbé szalon antiszemita szlogeneket a Facebookon".

Na ez a szép!! Ha valaki nem osztja Konrádék, Hellerék , Fodorék véleményét, egyből antiszemtia lesz!:)

Végre egy két baloldali kezdi felismerni, hogy az ország nem egy szűk liberális értelmiségből áll, akik csak azt sulykolnák belénk, hogy mi vagyunk a legbűnösebb nemzet a világon kb.!

És már rögtön náci is lesz aki szólni mer ellenük! Na ez megy itt már 20 éve, és ez a nagy vereség talán elkezdi a baloldaliak szemét is felnyitni.
Soha nem is értettem, hogy miért is egy 5 % os szdsz füttyére táncoltak folyton.
Mindegy a lényeg kezdik felismerni, hogy Konrád, Heller, Bauer és társaik mételyezik itt a baloldalt évek óta, és hát így van nekik köszönhetően van már a második 2/3 ad és a jobbik ilyen megerősödése.
De jobb később, mint soha!!!!!!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A zembereknek is le kellene mondani, mert még mi hülye szavazók se tanultunk semmit ebből a kampányból meg választásból."

Ebben az országban MINDENEKELŐTT a zembereknek kéne lemondani, ez teljesen világos. Vagy Te másként gondolod?
Jó napjaim vannak, jót szórakozok a "baloldal találkozott a valósággal" nevezetű akción.

Egy gyönyörű példánya az Együtt-Pm nevezetű formációnak

www.facebook.com/miklos.bihi?fref=ts
Tekintetes Bihi Miklós főméltóságú kegyúr szózatot intézett a jobbágyaihoz a facebookon, mert azok nem az elvárásainak megfelelően szavaztak.

Ennyit a ti demokráciátokról, a félelemről, amivel Bihi úr a MÁV-nál meg van félemlítve, az arrogánciáról és a sajtószabadságról. Bihi nem emeszpés, nem eszdéeszes, hanem PM-es.
@mojszipupi: :-) Látom hogy látod.:-) Mit is?

1987-től, az akkor még egypártállami eftársak bevezették a kapitalizmus alapjait. Módszerváltásunkkor "legyártották" a különböző(? gazdaságpolitikájukban baloldali) pártokat. Ami a cucializmusban népnyúzó nemzetellenes volt, azt megtartották, sőt fokozták is (okt, eü, nyug, bürokrácia, ...), ami meg, akár csak részben is jó volt, azt meg leépítették. Szabadon választott? kurmányaink 24. éve több kárt okoztak, mint a 2.vh + szojvet megszállás együttesen:-( Közben az országot kiárusították, a júdáspízüket megkapták.

Hogy nekünk csak erre, ilyen "minőségű politikumra" tellett? Szó sincs róla. Ezt találták ki nekünk a valódi gazdáink.

Átkosban egyszerű volt a képlet, Moszkvában megmondták, mit gondoljanak és tegyenek a magyari eftársak. Ez a moszkvai drótszál (a rángatáshoz) mintha még ma is létezne. :-( Azóta új barátunk is van, az egybesültállamok által vezetett nátó.

Visszatérve a kérdésre, ki kinek a főnöke? Az a sejtésem, attis és moszkoVitya mellérendelt helyzetben van, az igazi főnök az új szövetségi rendszerünk feje. Meglehet még Putyinnak is. :-(
Az MNB barátoknak ad pénzt ellenőrizetlenül
Méregdrága hegedű Lajkó Félixnek, több tízmilliós támogatás a Design Terminálnak. 90 milliárdos ingatlanprogramról is döntöttek, amit titkolnak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F04%2F16%2Fmnb-csr%2F

------------------

ééééééééééééésssssssss

Máris feljelentés lett MNB-s cikkünkből

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F04%2F16%2Fmaris_feljelentes_lett_az_mnb-s_cikkunkbol%2F
Bementünk Orbán elzárt utcájába
A felcsúti stadion mellett van Orbán Viktor háza, az utcába idegenek nem léphetnek be.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2014%2F04%2F16%2Forban_utcaja%2F

-------------------------------------

Zöldbáró utasítgatta a rendőrt Kishantoson?
Zászlós Tibor cáfol, de a rendőr a rá hivatkozó papír miatt tiltotta ki a területről a tiltakozókat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F16%2Fzaszlos_kishantos%2F
490 millióért vett sónak telket az FKF
Ami még mindig nem alkalmas só tárolására. A fővárosi céget képviselő ügyvédi iroda az eladó cégnek is dolgozott. Az iroda vezetője a Fidesz új parlamenti képviselője.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F16%2F490_millioert_vett_sonak_telket_az_fkf%2F

---------------------------------------

Német vállalatok: Magyarország kiszámíthatatlan
Javult a helyzet, de nem sokat. Németországig látszik a sok itthoni csalás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F04%2F16%2Fnemet_vallalatok_magyarorszag_kiszamithatatlan%2F
és nem is kerestem rá, és még csak alig egy hét telt el a választások óta...
@vitéž munkášőr:

Nyilt utcán szavazni,más fa@ával verni a csalánt nem voltak ennyire érzékenyek medveba@óék!!
@Marcellusca:
Na hát ez a nagy fene baj!
Az állam egy kib... szolgáltató, amit azért tartunk fenn, hogy a viszonyokat jobbá tegye. Nem azért h beleugasson abba, amibe semmi köze.
Ja, bocs, megint huje vagyok.
"Ezek az üzletemberek miért nem teszik versenyképessé az orosz gazdaságot, miért nem modernizálják azt, miért hagyják, hogy Oroszország ezentúl is csupán a világ fő nyersanyagszállítója legyen?
Azért, mert ehhez reformokat kellene végrehajtaniuk. A reformok azonban csak akkor hatékonyak, ha egyértelművé tennék minden értelemben a tulajdonviszonyokat, megvédenék a magántulajdont, ha felszabadítanák a versenyt a gazdaságban, ha privatizálnának. Ha felszámolnák azt a rezsimet, amelynek lényege, hogy a hűség, a megbízhatóság alapján osztanak szét vagyonokat, amelyeket másoktól lefoglalnak. Az ilyen lényegbevágó, tényleges, tartalmi gazdasági reformok végrehajtásából következne, hogy fel kellene szabadítani a sajtót, az szerves alapon kezdene szabaddá, függetlenné válni, mint ahogy azzá kellene válniuk a bíróságoknak, az ügyészségnek.
Nos, mindezzel tisztában van Putyin.
Ha belemenne a valós reformokba, akkor – legalábbis így fogja fel ő és az uralkodó elit – elvesztenék a hatalmukat.

Inkább hagyják lecsúszni, lemorzsolódni hazájukat?
Inkább hagyják…"

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/5019-csapdaban
@Husz_János_Puszita:
:-)
USA is egyfajta, másként elnyomó állam, de akkor már a jobb fajtából.
Ott legalább ez a mítosz, hogy a zállambácsi jó, nem kurrens termék.
jahhh, még egy tanulságos, az utóbbi időben nagyon ott van a szeren szervilis alaptörvény bír ó sááág:

Lesöpörte az Ab a milliárdokat veszítő energiacégek panaszait

Az energiaszolgáltató cégek költségeivel kapcsolatos, 2013 végén benyújtott két alkotmányjogi panaszt utasított vissza érdemi vizsgálat nélkül az Alkotmánybíróság (Ab) - derül ki a testület honlapján szerdán közzétett döntésekből.

hvg.hu/gazdasag/20140416_Lesoporte_az_Ab_a_milliardokat_veszito_en
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:-))
Ha jó a recept, egy jó szakácsnő nagyon hamar le tudja főzni az ételt készre.
@Csekkliszt#10: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :-) Nekem is rögtön ez jutott az eszembe. :-)

Egy piszok nagy malacunk van, a nacionalizmus mellé moszkoVitya nem játszhahatja ki a "háborús kártyát". Nekünk marad a minket "pusztító"

rezsiharc.
Még véletlenül sem az a hibás, hogy 2014-ben ugyanazok a változatlan arcok néztek le a plakátokról akik elkúrták.

Még mondtam is magamban, ez igen, ez aztán az önbizalom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MNB: az ilyen szimpla lopó-popó dolgokon túl még az a baj, hogy egyértelmű a trend, megyünk vissza az EGYSZINTU, szocialista bankrendszer fele. A pénzt az állam osztja, az MNB csatornáin keresztül, a bankrendszer ezen a csecsen fog lógni, és elsorvasztják, a haveri bankok es takszovetkezetek fognak jól járni ezzel is. Az állam tovább terjeszkedik teljesen feleslegesen.
magyarnarancs.hu/narancsblog/herman-biztos-valami-komcsi-89624

Így van az,amikor itt garázdálkodó,lélekben románok döntenek egy felvidéken született igaz magyarról!!

http://hu.wikipedia.org/wiki/Herman_Ottó
@rdos:
A revizionista kártyát?
Ja,megyünk a buszon asszonnyal.
Hátunk mögött nyugdíjas házaspár talán.
Mondja a nő:It biztosan nyerni fognak (az együtt) mert ebben a kerületben sok a kommunita.
Gondolkoztam,hogy megkérdezzem,hogy a fideszesekre gondol?
Sajnálom,hogy nem tettem.:))
@Csekkliszt#10: Ahogy azt a 15:47:43-i kommentemben említettem, az a nagy baj, hogy ha moszkoVitya gazdái kitalálják "számunkra" ezt a szerepet, akkor sajnos ki fogja játszani. :-(
@♔batyu♔:

Hozzátok képest mi a 'paripafa@t kúrtak el egysejtű!
Mindegyik elkúrásukhoz 'gondojjá még kéthárom akkora nullát,mint te vagy! Zavart,hogy lenéztek?
A 'ténylegbalfaszmeseházin kívül docens mindegyik 'fényessegű vezéredhez képest:))))
@♔batyu♔: Igen, nekem is ez jutott eszembe, meg persze, hogy a főelkúró plakátján milyen találó a lányok írjatok felirat...
@rdos:
Sztem a rendszervaltas utáni történés összetettebb mint csupán a marionettbábuzás, de az tuti, h a világháborúk során mindenki betagozodott es lett szerepe. Remelem nem lesz több ilyen, bár több eleme helyen van.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem olvastam, de a közmunkaprogram része, h az egyedek 16:00 után internetelérést kapnak? Vagy ez a foglalkozás része és megérkezett a délutáni műszak ?
@Csekkliszt#10: melléklet:
/és ugye mindenki emlékszik a simoni kavarásra, és a furcsa számlanyitásokra/

Ez lett a legnagyobb magyar tulajdonú bank

Egy évvel ezelőtt vásárolta fel a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. a Banco Popolare bankcsoport magyarországi leányvállalatát. Mára a MagNet Bank a legnagyobb 100 százalékban magyar, magántulajdonban lévő bankká vált.

hvg.hu/gazdasag/20140416_Nem_nem_az_OTP_a_leginkabb_magyar_bank
@Csekkliszt#10: ezt hívják kumminista műszaknak, a retorziók is hasonlóak az átkososhoz, de nem kell csodálkozni, nem tudnak a fijuk újat kitalálni...
@Csekkliszt#10: Biztos vagyok benne én is, nem olyan egyszerű a történet, mint ahogy vélem, de hát ha van valami, ami kissé nehezíti a jelen és módszerváltó közelmúltunk megértését az semmi más, mint a pártállami titokszolis múlt feltáratlansága. Innentől kezdve szabadon szárnyal a képzelet, az ismeretek hiányát, a tapasztalt furcsa "természeti" jelenségeket (pl. vörösről narancsra "fakult" zászló) spekulációval tölti ki az ki kíváncsi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:-)
Gondolom hamar meglesz az aláírási címpéldánya is- mármint 4 éven belül.
@rdos:
Abszolút igazad van ezt rég meg kellett volna tenni! De sztem most már uj "fényes szelek" fújnak, az új Lenin fiúk kacagányban nyomják
www.atv.hu/belfold/20140415-termet-neveznek-el-hornrol-az-ep-ben-a-fidesz-es-a-jobbik-kiakadt

Már elkezdődött a 'koala...Csak egyre fényesebbre kedves 'dzsobbikos-fijjuk!!
Horn 'körmepiszkával sem ér fel a fényességes arcú "focizóleum" tulajdonos!
Ezt tőlünk nyugatabbra kristálytisztán látják!
@Husz_János_Puszita: Mit panaszkodsz? Nincs minden elveszve. Maradnak nekünk az oroszok, meg a fehéroroszok. Ja meg a kazahok.
@Spániel: Bartus éppen arról beszél, hogy senkinek nem lett volna szabad elmennie választani, csak a bojkott lett volna a helyes döntés, mert eltörölték az Alkotmányt, és a választás az alkotmány nélküli állapotot legitimálta. Itt egy másik cikke, ahol ezt fejtegeti: nepszava.com/2014/04/velemeny/bartus-laszlo-olvassuk-el-utolag-meg-egyszer.html
@♔batyu♔: Orbán Viktorra gondol, ugye? Mer itt nálunk csak az ő arca nézett le a plakátról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Idefigyeljen kend, hogy a pisa marja ki a villanyszerelő bakancsát! Ha mán azindexet óvasgattya, meg idebiggyeszti, akkor a németek reklamálását ellensúlyozó írást ménem teccet idetenni, he? Na akkó én pótolom. Csak azért, hogy jobb ha a németek sem mutogatnak másra!
velvet.hu/blogok/gumicukor/2014/04/16/lohusbol_keszult_a_nemet_gyros/
"Minden próbálkozás ellenére négy évig a "népet" nem lehetett kizavarni az utcára tiltakozni, párszáz ordibáló még nem tömeg." Csak amikor azt ordítja: Gyurcsány takarodj.
@irógép: Nézd már meg, mit csinált ma Áder meg Pokorny!
@annamanna: volt a bojkottal kapcsolatban egyszer-kétszer fellángolás, de erős össznépi lehurrogás miatt hamvába holt.
@gazoló: Nemis étem, mit rinyálnak, mikor szerintük 2010 előtt nem is vót semmisenem. :)
@Csekkliszt#10: :-) Találó. Hogy a találó, kacagányos leninfiúkról miért ez a hír jutott az eszembe (szóbakerült a revizionista kártya)?

figyelo.hu/cikkek/402513-lehallgatott-telefon---oljenek-meg-100-200-embert

"Az orosz titkosszolgálatok munkatársai és a Kelet-Ukrajnában tevékenykedő szeparatisták között olyan telefonbeszélgetéseket hallgatott le az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU), amelyekben a szakadárok azt az utasítást kapták, öljenek meg 100-200 embert, hogy ürügyet teremtsenek az orosz csapatok Ukrajnába való behatolására. "

Emberélet, egész országok lakossága nem számít, ha az a bájos imperialista birodalmi érdek úgy kívánja, a helytartók, a végrehajtók saját nemzetüket is gyilkolják. :-(

Értem én hogy a hír lehet hamis is, ... Ahogy a Welsz Tamás esetében; ".. ales eftársnak jelentem már többször is öngyilkos akart lenni, csak sosem volt otthon."
Nem hittem volna, hogy a legjobb választás utáni interjút az Átlátszón olvasom, de igen...

Csak a Jobbik tematizálta a fontos témákat” – Pogátsa Zoltán közgazdász a baloldal kudarcáról

"Szerintem annak, hogy balliberális, semmi értelme nincs. Klasszikus politológiai értelemben a nyugati világban a liberálisok a baloldali kulturális mintákat kötik össze a jobboldali gazdaságpolitikával, a szocdemek pedig a baloldali kultúrpolitikát a baloldali gazdaságpolitikával. A balliberális egy külső címke, amit a Fidesz akasztott a másik oldalra, az pedig boldogan elfogadta, annak leplezésére, hogy itt két, gazdasági értelemben egymással nem kompatibilis tábor van, egy bal meg egy liberális. Csupán a résztvevőknek nem érdeke, hogy ez az ellentmondás felszínre kerüljön, mert húsz éven át többségében baloldali szavazatok felhatalmazásával folytattak liberális gazdaságpolitikát." :)

atlatszo.hu/2014/04/16/csak-a-jobbik-tematizalta-a-fontos-temakat-pogatsa-zoltan-kozgazdasz-a-baloldal-kudarcarol/
Fejlemények. :)

Megingott a kétharmad: újraszámolás jön a legszorosabb körzetben

hvg.hu/itthon/20140416_Nincs_meg_meg_a_ketharmad_ujraszamolas_jo
@Csekkliszt#10:

a vilag nem tokeletes, a zallam nem tokeletes, a titok az aranyokban rejtozik mindig
@Marcellusca:
::)))

Mit tudtak azok 2010 előtt ennyire elcseszni,hogy azóta is 'vértizzadva próbálják befoltozni:

www.origo.hu/gazdasag/20140319-18-eves-csucson-lehet-az-allamadossag.html
az is gyanús, ami nem gyanús!

Inog a kétharmad? A Kunhalmi-kerület két szavazókörében elrendelték az újraszámlálást
nol.hu/belfold/kunhalmi-korzet-ket-szavazokorben-elrendeltek-az-ujraszamlalast-1456997

Találtak még 51 határon túli szavazatot
444.hu/2014/04/16/talaltak-meg-51-hataron-tuli-szavazatot/
@gazoló:
Na, kéremszívesen, 18 éves, ippeg ölég nagy, hogy tuggyon magára vigyázni, nem köll vele többet foglalkoznyi. Ennyi. Kérem, kaccsojja ki! :)
@gazoló: eddig is rühelltem a szőrtalpas shitnyikeket (tapasztalataim alapján) - innentől meg azt hiszem emberszámba se kell vegyem őket többé
@gazoló: nincs valami retorzió az államadósság előállítójára a zalaptörvényben? mintha...
Valami fejvesztés, tökletépés, karóbahúzás lett volna a gránitszilárdságúba, ha jólemléxem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fejlemények:

"Felháborodott levélben írta meg a Cinknek egy Névtelenségbe Burkolózó Olvasó, hogy a Jobbik hogyan herdálta az adófizetők millióit arra, hogy képviselőjük, Morvai Krisztina a napokban meghívjon és luxusételekkel jól tartson harminc újságírót és egyéb havert Brüsszelben. Olyan ételfotókat és csoportképeket csatolt a mailhez, hogy az emberben keresztbe fordult a lélegeztetőgép"

cink.hu/morvai-krisztina-meghivta-brusszelbe-a-hires-maszturba-1563779355/all
@Husz_János_Puszita:
Ne hagyjuk őket, oksi?
De egyetértek az a titok, h kell nekik az "arany" :-))
nyilván csaló g@cik

fideSSmafia

(és ez nem aláírás)
Az ország szégyene, hogy Szekeres miniszter lehetett, de 'bedesédén' nem tudok felháborodni, a tisztikar nagy része masszív alkesz, az ő társaságukban nem berúgni a művészet.
@torró: igaz, mert ugye vannak fontos dolgok, csak én nem érem fel ésszel, hogy a hús az hús :D

Mert ugye a szotyializmus épül, az oktatásunk szárnyal, az emberek jóllétükben nem is tudják, hogy mit csináljanak. Ejj de sok baj is van velünk, mert nekünk semmi sem jó, csak a jó büdös akol, amiben egy csengős vezényló a kerály.
-no comment-

Szijjártó: Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba

10 millió dolláros bankközi vevő-hitelkeretről írt alá megállapodást a fehérorosz fejlesztési bank és a magyar Eximbank. Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar cégek így versenyelőnybe kerülnek a fehérorosz piacon, mert azok a vevők, amik magyar terméket és szolgáltatást vásárolnak, azok az Eximbank kedvezményes finanszírozásában is részesülnek. (MTI)

444.hu/2014/04/16/szijjarto-az-eximbank-megallapodasa-ujabb-lenduletet-ad-a-magyar-exportnak-feheroroszorszagba/
Még idén jöhet a Nemzeti Közműszolgáltató Vállalat

Elképzelhető, hogy már ősszel nekiáll a kormány a Nemzeti Közszolgáltató Társaság megvalósításának. A legnagyobb homály egyelőre ott van, hogy mi lesz azokkal a területekkel, amiket nem vett meg az állam. Idén még biztosan nekifutnak a devizahitelesek ügyének is.

hvg.hu/itthon/20140416_A_nemzeti_nonprofit_kozszolgaltato_
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kis változtatással ugyanezt el lehet mondani trianonról és a tanácsköztársaságról is, ugye sub kavics...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szégyen ha ez a faszi lesz a külügyminiszter. Keleten lehet mutogatni, de Lajtán túl nem kene.
Győry Enikő felkészült o kene
@Husz_János_Puszita: ezt ennyire nem egyszerűsíteném le:-)...
Attól, hogy Szekeres egy balfék, még lehet Mesterházy a hibás....
BTW, Mesterházynak aktív szerepe van a vereségben.
De legalább nincs egyedül. Együtt hozták össze.
@szamaritánus: te MAGYAR, kerítsd már elő az ékezeteket
@Csekkliszt#10: @Husz_János_Puszita: általános iskolában?... kinek lenne a dolga?... miért fizetek adót?... a pékkel értek egyet a máglyarakádsal szemben:-)...
@vitéž munkášőr: :))))

Tapasztalatainkról ez ügyben maj még egyszer elbeszélgetünk...
@Csekkliszt#10:

"Győry Enikő felkészült o kene"

Ez komoly???
@Spániel:

Az 'narancsnyikokra nem ér:))))
@Sir Bates dö Hól:

telorol nem latom mit nem egyszerusitenel
Nekem az allando relativizalastol durran el az agyam
az emberek egyszeruek mint a raklap. :)
@Orica Középföldi:
Értsd ugy az orban kormánynak igen - személyesen is ismerem de ő egy tenyleg felkészült diplomata. Persze ez egy politikusi poszt, de az ő tudasa rendben van
A Mozaik Kiadó vezetője beolvas a tankönyves miniszteri biztosnak

A kisebb kiadók könyveiért való állami "aggódás" szép példája alsó tagozaton a Dinasztia Kiadó, vagy a ROMI-Suli Kiadó, hiszen egyetlen könyvük sem szerepel a szűkített ajánlott listában, miközben a hivatalos tankönyvjegyzéken 103, illetve 16 könyvük szerepel. A Dinasztia Kiadó kiszorítása sem lehet túl meglepő, hiszen azt Szarvas-Ballér Judit vezeti, aki tavaly még harcosan kiállt a kormánynal szemben az azóta megszüntetett Tankönyves Vállakozók Országos Testületének elnökeként.

Ugyanígy megmagyarázhatatlan, hogy a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Cartographia Tankönyvkiadó 8 tankönyvjegyzéken szereplő atlasza közül miért csak egyet tettek az ajánlott listába. Hogyan lehetséges, hogy a minőségre vagy a szakmaiságra hivatkozva ezen atlaszokra azt mondja valaki, hogy nincs rájuk szüksége a magyar diákoknak, miközben az iskolákban levő falitérképek és digitális térképek döntő hányadát ez a cég adta ki?

A Mozaik Kiadó igazgatója mindezek alapján azt kéri: hozzák nyilvánosságra a lista összeállításának szakmai és egyéb szempontjait.

index.hu/belfold/2014/04/16/mozaik_kiado/
@teknős: PM-s, de ez nem a PM álláspontja, hanem Bihié. Nagyon sokaknak saját pártjában sem tetszik ez a hozzáállás, nekem sem, bár a dühét megértem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gratulálok! Az első ontopik komment-linkedhez. :) Nyilván volt már több is. :D Közönséges arcok-szám, ami passzol hozzá?
@♔batyu♔: Mit kúrt el Mesterházy, Bajnai és Szabó Tímea? Ne szopd be a saját propagandátokat, ember.
@Csekkliszt#10:

Eddigi szereplése alapján kétségem nem volt, hogy a kormánynak jó lenne:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Úgyvan, semmi értelme a balliberálisnak, éppen ezért hajtogatják ezt a Fidesznél meg a Jobbiknál.

Hehe.
Pár poszttal korábban Fabius azt állította, hogy van egymillió ebben az országban, aki úgy gondolkodik, mint Gábriel, ezért helyénvaló reagálni. "Számottevő kisebbség." Mostanra mindenki tisztázza önmaga és választói számára, hogy lófaszt, mama - épp fordítva: van valamivel több mint 1 millió, akinek még nem esett le, mi az ábra. Ami persze semmire se elég. Jóformán minden induló párt nyertese ennek a választásnak; a legnagyobb nyertes a Jobbik, a legnagyobb vesztes pedig az ország.
@iii:
Itt a válasz!:
www.atv.hu/videok/video-20140414-braun-robert.
Van igény a változásra az MSZP-n belül.
@Csekkliszt#10: Nem mondjátok, hogy Petya lesz az idegenügyi miniszter?
@Husz_János_Puszita: "Vagy a tanár választ, vagy az állam fizet. Ingyenesség vagy szabadság. A kettő együtt nem megy."

Ezt kellene már felfogni végre, és nem csak a tankönyvpiacon.
Remek cikk."

Erre:-)...
@Penivaldes:
Nincs konkrét hír csak találgatás.
Jo az avatarod!! :-)
@Sir Bates dö Hól:
Nem, te nem lehetsz, nem ismerlek személyesen !
@torró:
Őszintén szólva, hol nem szarjuk le itt jó páran az mszp megújulását?
Az ország és a gondolkodás megújítása kéne, akkor talán nem az lenne a hír, hogy Fehéroroszországgal 10 milliós megállapodás született. Érik az az orosz tagköztársasági státusz ennek az elb.szott országnak.
@Csekkliszt#10: annál jobb, legalább nem terheli ez a körülmény a kapcsolatunkat:-)... viszont győry nem diplomata, hanem politikus hu.m.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%91ri_Enik%C5%91... csak a tényeknél maradva:-)...
@Penivaldes:
Az Alien delegáció fogadására kivonul:
- Nulladik Piktor
- Kövér Zászló
- Szájtátó Petya
- ...
... és még sokan mások.
Miattam a komplett politikai elit, coci és jobbik csürhéstől mehet virágot szórni.
@Sir Bates dö Hól:
Csoporttarsam volt diplomácia szakon, hidd el tudom ki ő. Nem ez esetem, de ismerem kvalitásait. Jeszenszky partfogolt, 30 évesen olasz nagykövet, Fidesz arc az EU-ban, nagy munkabírású szakpolitikus.
@Sir Bates dö Hól:
:-)) miert annyira ilyeszto a frizurád?
@Sir Bates dö Hól:

Miert nem? A lenyeg benne van, bar csak 1 kiragadott mondat. Ha a zallam fizet, ki vagy szolgaltatva a kenyenek kedvenek. Kezbol etet teged.
... bocs, ly nem kellett volna...
@Csekkliszt#10: mi a különbség a linkek közt?... pártpolitikus, nem diplomata... tök jó a séróm, tar:-)...
@Sir Bates dö Hól:
Nekem a tied nem nyílott ki, pedig itt a tavasz.
Neeeem pánk? Benéztem :-))
@Csekkliszt#10:

látom borzasztó nehéz volt megszületnie, és megküzdeni a beosztásokért.
@Csekkliszt#10:
Pia előtt, vagy után? :D
A sörödre vigyázz, mert jön Knoszi.... a vodkádat meg őrizd, mert van ITT OLYAN, aki félrenézel, oszt felvizezi... :))
@jaegtoer:
Tudod milyen nehéz strébernek lenni már fiatalon? Állandóan készen lenni a nagy embernek. Emlékszem egyszer valami kiegyezés kori vitát kellett imitálni egy szemináriumon, ezek több órát készültek rá. Mi a hátsó sorban szétröhögtük az agyunkat, de ők MDF fanok voltak, majd Fidesz. Bejött. Sok munka. De o tenyleg jo képességű, sokat mentett az EU-ban Mo megítélésén. Ezt meg el kell ismerni
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kulonben tudod mi a vicc?
Az az egy mondat a legfontosabb a következő 20 évre h a fejekben kene rendet tenni.
S nem látom hogy hogy!
Oktatással, evidens. De a mostani pont ez ellen van és egyre nő az ellenérdekeltség.
Emiatt nagyon el vagyok kenődve.
Hagyjuk most azt hogy az abnormalitast konszlidáljuk, a szellemi kifarasztas meghozta az eredményt, de hogy lesz ez így?
@Csekkliszt#10:
Ha Knoszi jön, akkor bor, merthogy ráül a sörösládára - ha persze taga egyáltalán elhozza a sört... :( ilyenek ezek...
@Husz_János_Puszita: na álljunk meg egy pillanatra!
az állam a tőlünk beszedett pénzből gazdálkodik.
nekünk kell eldöntenünk mire költheti.
na persze normális országban...
diktatúrákban úgy van ahogy írod.
Matolcsyék feljelentést tesznek egy Index-cikk miatt

A Magyar Nemzeti Bank büntetőfeljelentést tesz az Index által szerdán megjelentetett Barátoknak osztja a pénzt az MNB ellenőrizetlenül című cikk "hamis, a közbizalom megrendítésére alkalmas" állításai miatt - közölte a jegybank.

hvg.hu/itthon/20140416_Matolcsyek_feljelentest_tesz_az_Index_cik
@Csekkliszt#10:
Viccelsz? Egy ilyen elbacott országban, ahol ez a birka nép, a balkáni szintjén, 1500 forintért anyját is eldja, miről beszélünk?
Szerencsétlenje Bécsbe egy cukrászdába nem tud beülni, mert szart se ér arrafelé a fizetése és hülyére lehet venni a havi 300 € fizetéssel, amiből egy hónapban akár most már 5 €-val is kevesebbet fizet?
Tényleg... elbacott birka nép ez, belterjes ostoba fajta.
@punkfrog:

es te ezt elhiszed kiralylany? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Remélem el is ítélik, Matolcsy ettársat... ha csak a fele igaz, akkor 25 év!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez sajnos nagyon így van, a mariahilferstasse ugyanúgy vágyálom, mint 86-ban. Na jo de ha felülről nincs rá akarat, alulról meg igény, akkor hogy lesz? Megvárjuk míg a 800e szerencsétlen cigánnyal szemben lesz 9m szerencsés "fehércigány", azaz mindenki lenullázza magát? Vagy ketté szakadunk Pannoniára és Hunniára? Vagy csak simán megyünk be a CCCP-be? Vagy megvarjuk míg a Felcsuti Birodalom maga esik szét?
Csak kérdem, mennyit kell még várni, mert én iszom rendesen, de ennyi pia nincs a pincében :-)
@Husz_János_Puszita: ez nem hit kérdése.
így kell működnie egy normális államnak.
az állam egy szolgáltató.
a mi igényeink szerint kell működnie és nem a saját kénye-kedve szerint!
az összes politikust mi fizetjük.
ne hagyjuk már magunkat!
minden fillérrel el kell számoltatni őket.
titkosítás állami pénzek elosztásánál???
mit képzelnek?
teljes nyilvánosságot a közpénzekről!
ne hogy már azt gondoljuk, hogy az állam fizet itt valamit.
mindent mi fizetünk.
a tankönyvkiadáshoz:
az állam a kereteket természetesen meghatározhatja a költségvetésben.
a tartalmat azonban bízza azokra, akik értenek hozzá.
te melyik országba emigráltál?
:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ok. Értettem. Remélem az is finom és Knoszi nem fogja felvizezni :-)
@Csekkliszt#10:
Az a jégtőr-ös kartárs... DE EZ RÁGALOM! :))
@Csekkliszt#10:

"De o tenyleg jo képességű[...]"

hajó képes segű, akkor minden rendben. csak a májam:)
@jaegtoer:
Nézd meg a képet , jo!
Vagy igyad a lopott piát :-))
@Csekkliszt#10: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nem tudom, ki az aki állandóan vízre vágyik? én meg arra, hogy itt szemben az uszodában sörrel töltsék fel a medencét. de teljesen elszabotálják a sportolásom. tényleg kellene valaki bennfentes viktorhoz, hogy a nemzeti sportnemzet nemzeti úszásának nemzeti elősegítésének nemzeti érdekében haladéktalanul nemzetiesen intézkedjen. azt a rohadt nemzeti sörvezetéket se kezdték kiépíteni belgiumba, ami nemzeti csatlakozó csapokkal németországon át csehországon keresztől szlovákia érintésével végződhetne itt szemben, persze nemzeti leágazó nemzeti részvezetékekkel.
deee neeeem! ez a holdkóros a fociba van belegárgyulva. pedig egy sörrel feltöltött nemzeti úszómedence.... hhmmm...
@Csekkliszt#10:

én csak nemzeti piát iszom. finn, svéd, (orosz bojkott alatt van) belga, német, cseh, tót, örmény... ilyesmi... flansziát trianon miatt nem legfeljebb kourvázizét...

a lopott az milyen? magyar félázsiai orbán?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ne csinálj ilyet. nem szeretem a horrort.
ez biztosan az ellensegges propaganda műve.
no, elég is volt. jó éjszakát. remélem, el birok aludni. brrrr!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Te! Mi ez az új név? :D
Lemaradtam, hogy át kéne neveződnünk?
@Csekkliszt#10: Putyin megbukik, és váratlanul nem egy újabb hadúr kezébe pottyan a hatalom, hanem felvilágosult, nyugatos kormányzás következik Oroszországban. A térségben lévő államok merész, ám megalapozott fejlődésnek indulnak. Vikk nem talál a közelben már semmiféle despotikus gazdit, fáradtan és immár haszontalanul lógó nyelvvel elinal. Magyarország a jobbról-balról látott minták szorításába fogva, kénytelen-kelletlen, fogát szíva, szentségelve, a következő húsz évben nem negyvenet időutazik vissza, hanem akár tízet is előre :)
@jaegtoer:
Magyarázod, magyarázod, de akkor is... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem, nem, a sci-fi az, amelyikben a repülő csészealj van meg a gravitáció kikapcsolása :)
@rainy day woman:
HÜLE VAGY!?
Az a magyari rögvaló, mint azt Széles ettárs is megaszonta.
TE KÉTELKEDNI MERSZ?
Nem vagy - látod - NER kompatibilis. Szörnyű is ez, libsibolsi hordaként, ahogyan kétkedtek... :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azt a pufajkást ottan arrafelé Brüsszel alsón és Berlin külsőn úgy általában elismerik - hogy miért... azt gondolom, legalább ez nem vitás - csak egy valaki tépte a száját ellene. Hát ki más lehetne, ha nem magyar. Okádék öregem, akár mit is mondasz. Ez az a keresztény érték amit a KDNP képvisel és ti is tapsikoltok hozzá? Horn nyilván nem volt makulátlan személyiség, de amit akkoriban tett, annak szinte az egész világ tapsolt. Ti (bocs - a pártod) mi a lófaszt tett -fog letenni- evvel szemben az asztalra?

Kiről fognak még elnevezni termet ott a prüszeli parlamentálba? Vona, Morvai, vagy Szegedimosmántéllegzsidóvagyokcsanádról?
Különben mija pélónak kérdezem, nem tudom. Anyázás és nácizásmentes kérdéseimre általában nem válaszolsz, pedig meg is dícsértél, hogy... szóóval 6 ezer juróért vízkövesedik Krisztina hónalja, pedig kalgonyt is használhatna és kevesebbe lenne nekünk is, miközben Hornnal sem kellene foglalkoznia.

Olyan szép kis izé ez a KDNP meg a dzsobbik a fideszbe beleszorulva... csak fertőző.
A vaccinát ellenük úgy hívják: napalm.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
valahogy ki kell fejeznem a mondani valómat irányába!
elég volt 1 x megirni!
néha rányomok 1 üres kommentet, ennyi!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Milyen hálátlan vagyok, pedig visszahozzák a fiatalságomat, tetézve...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Erre???
Hol élsz te? Most a legfontosabb, hogy az EP választáson jól szerepeljenek és ez gyakorlatilag biztosítja nekik, a gyök zéró teljesítményért a havi fix majd két millát + költségtérítés és ezmegaz.

Minden kétségem eloszlott avval kapcsolatban, hogy nem mindegyik a saját előmenetele miatt... ugyan, én hülye naív segg. Hrisztina kisasszony, vagy Surján elvtárs szerinted mennyire szarja le, hogy te hogyan élsz?
Költőji kérdés vót amúgy...
@rainy day woman:
Köszi, végre egy pozitív kép!
Jo lenne azért ha nem lennénk ehhez is putyinhoz v akarkihez kotve, hanem magunktól menne.
Néha ugy érzem h amit tanultunk h volt egy reformkor, meg előtte felvilágosodás az csak valami kisiklás volt, mert sok nyomott nem hagyott. A mariaremetei francia gimi homlokzatára ez van felfeste (franciául): szabadság, egyenlőség, testvériség.
Huje franciák, francia hujék :-)
Oh, pardon
@jaegtoer:
Nemtom milyen a lopott pia, de teljesen osszezavartatok már, olyanok vagytok mint piszkosfredék: egyik vizezi, masik lopja, harmadik ráül, negyedik predikalja, kész...komolytalan banda:-))
@Csekkliszt#10:
Má bocs... én csak azé ülök rá, mer a Boli elloptya ha nem vigyázok rá. Mocsok tud lenni, ha sörrűl van szó, vigyázz vele!
A vodkát meg nem én vizezem, csak szólok!-:))
@Csekkliszt#10: az a jelmondat csak a natívokra vonatkozik mostanában itten:-)...
@Knósszosz:
Köszi a jo tanácsért.
Maradjunk annyiban h mind angyalok vagytok!!
Azt tudtam h a főbenjáró bűnt senki sem fogja bevàllalni...

Eccer volt igaz sem volt, vott egyszer egy orosz kollégánk, Igor- komolyan. Nemigen szerettük így egy nagy ivás alkalmával valamelyik józan közülünk kitalálta h ugy vicceljuk meg, hogy vodkaivasra hívjuk ki, de amíg ő a tutit issza, egyikünk vizet. Bejött, Igor nem értette hogy bírja ennyire a magyar. Azt nem tudom ki járt jobban, de így esett... nagy röhögés volt.. Csávó így nézett ki mint egy eszkimó es kicsit helyre kellett tenni az arcát ...
@punkfrog:

Idealizmus
nem emigraltam, szimpla melosnak alltam elvezen
nem akarok tobbe vezetonek allni
magyarordzagon nem
nem eri meg az idegbajt a szivinfarktust
@Husz_János_Puszita:

nem lehet ezt az erzestt megfizetni
a gondalansagot
tok mindegy melyik orszag
Azota nem szur a szivem
felgogja ezt valamelyik part?
Ha igen, soljatok
@Spániel: Én mindenesetre ugyanerre a következtetésre jutottam: ha elmennék szavazni, azzal legitimálnám a rendszert, hiszen mi más jogalapja, felhatalmazása lehetne, mint pont az, hogy a zemberek megszavazták. Nem csak a kétharmados győzelmet, hanem az egész rendszert úgy, ahogy van.
Ráadásul mások részéről is olvastam hasonló felvetéseket, igaz, azok eldugott kis szövegek, nem sok emberhez juthattak el - de amit Bartus írt (és ahogy látom, már legalább két éve ismételgeti), az eljuthatott az ellenzéki vezetőkhöz. Hasonlót feszegetett a gépnarancs is: gepnarancs.hu/2014/04/orban-marad-mesterhazynak-bajnainak-es-gyurcsanynak-mennie-kell/
De ennél mélyebben érinti a problémát pl. ez a párbeszéd: www.youtube.com/watch?v=eBVF992mLlk
És ez a szöveg: www.facebook.com/notes/m%C3%A1t%C3%A9-tam%C3%A1s/felh%C3%ADv%C3%A1s/167620340004491
@Csekkliszt#10:
Degenyóóó-:DD
Igor azóta is csuk-lik, mi? hahaha...
Megjött a kezelésről a cár és már a parragh nevezetűvel fel is lépett az első haknijukon, csak azt nem tudom, a szakképzés hol van a nagy ünneplés mögötte?

Végül is mindegy...
@vitéž munkášőr: off... adtál egy linket rajzfilmekről régebben (onlune free)... elvesztettem, nem tudnád újra?:-)
on
@Knósszosz: Kedves Knosszi! Most komolyan ez a lúzer maszop nem tudna jobb példaképet találni magának mint egy olyan embert, aki a saját népe ellen a szovjetek oldalán fogott fegyvert? Sajnos ez is azt mutatja, hogy az MSZP képtelen a megújulásra, sőt erre belső szándék sincs.
Legyenek már egy picit fantáziadúsabbak lécci lécci.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1: A Horn Gyula terem ügye nem az MSZP generálta akármi - hiába tolod rájuk. Ez az EP óhaja volt és ez tény, mint ahogy az is, hogy a sztrapacska finom.
2: mint az 1-es pont
@♔batyu♔: ahogy mondod! orbán, varga, rogán, matolcsy... 2í14-ben ugyanazok a zarczok, mindkét oldalon, 25 éve qrják el, felváltva, kisebb, nagyobb mértékben.
Bravó, neked pedig sikerült kiválasztani azt a segget, amelyik a leginkább kártékony...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a dzsobbik meg? ja, pénisz pumpa+pornós menyecske, na azt fogtak eddig.
Es legkozelebb gondoljstok arra, ki es milyen aron termeli meg azt a jovedelmet, amit kurvara birtok osztani. Mert en mar nem. Vagyunk igy meg vagy 500 ezren.
@Knósszosz:
Csuklik, meg mi is!

Aahhh, soha nem volt semmilyen terv, mindig azt mondja az idiótaja, amit akarnak hallani: voltunk mi már mezőgazdasági ország, ipari, nyugati, keleti.
Jobb ha nem csinál semmit középkori vilagkepevel, lopjon csak, kevesebb kárt okoz azzal.
@nincs_itt: Neked nem szimpibb egy pornós menyecske, mint az ilyenek?

"A magyar kommunista kollaboránsok fegyveres ereje, az úgynevezett pufajkások a megyei tanács épülete elõtt békésen gyülekezõ tömegbe lõttek, mintegy 80 embert lemészárolva és több százat megsebesítve.
Céljuk a huzamosabb ideje sztrájkoló bányászok és más csoportok megtörése volt. A sortüzet további megtorlások követték Salgótarjánban és Nógrád megyében, melynek során a pufajkások több halálra kínzott és megcsonkított áldozatukat az Ipoly folyóba dobták."
@Csekkliszt#10:
Oké, legyen ez most végszó... leesek a székről. Jó éjt neked és mindenkinek, akinek van arca.
A többi meg nézzen ki orbán seggéből... hátha.
Nem is szavazhattam. Nyehehe
nem vagyok egyenrangu allampolgar az erdelyi romannal
ez kell a magyarnak
Fidesz kell
1uveg metaxa utan
bazmeg kapja be mindenki
onpusztito nep
@Husz_János_Puszita: alábecsülöd, ez a hivatalos szám. még 2-300k-t nyugodtan hozzáadhatsz
@vitéž munkášőr:
Vazze, 2 percig bírtam nézni, azt hittem ez valami elkurt 18karikas felnőtt film paródia, es mindjárt beugrik a bohóc, h ez vicc es megdöngeti a bigét
@vitéž munkášőr:

menjen a qurvannyaba a magyar ugar
az elet nem errol szol
Az elet szep gyonyoru
@Vitéz.László: 2014.04.15.- letört a koronám.....viccet félre téve....a 90-es évek végén volt egy főnököm, totál vallásos, ránk szólt ha csúnyán beszéltünk, a fizetése tíz %-át átutalta az egyháznak, emellett irigylésre méltóan okos és művelt volt.
Na ő is évvel érvelt, hosszasan, persze csak a beregi árvízzel.
@skribler200: Na végre itt egy agymosott szoci is.
Na te világbarma!
Szerinted ebből a millióból mennyi szavazott az Orbán ellen és mennyi a szeretet rablóbandádra?
@szamaritánus: Íme egy erdélyi magyar fidesz szavazó....
Nem éltek itt, nem érzitek a saját bőrötökön ezt a dúlást ami itt zajlik, de a késztetés az megvan, hogy beleszóljatok a dolgokba.
Miért? Aprópénzért?
Orbán leszar benneteket....csak az x kell neki...ha eddig nem lett volna világos.
Bár a románozás tényleg erős volt, de mit vártatok, hogy fog reagálni a másik oldal?
@kentauri: És az ide írogató nyugaton éldegélők sem érzik? Ők sem pofázhatnak bele a dolgokba?

Talán ha Kovás László (MSZP) nem jön a 23 millió románnal, nem lenne ennyire egyszínű a határon túli magyar közvélemény. Amilyen az adjonisten...
@Blogger Géza: a nyugaton éldegélők nem szavazhattak levélben...
@Csekkliszt#10: szívesen lennék az a bohóc - de nem is a bullshitet tolná ki a száján többé, hanem rendeltetésszerűen használná ;-)
@vitéž munkášőr: Mindenki szavazhatott levélben, akinek nincs magyarországi lakcíme. Akár nyugaton él, akár keleten. Ugye korábban azért ment a hiszti, hogy a sok levélszavazatot majd manipulálják, ezért azt csak végszükség esetén lehessen megengedni. Na, akkor kellett volna a hiszti helyett gondolkodni... Ha valaki amúgy sem él Magyarországon, megszüntetheti az itteni címnét, és akkor szavazhat levélben, ha már nem hajlandó sem hazautazni, sem a követségre elmenni.
@Blogger Géza: tudtam, hogy lesz erre is egy frappáns válaszod!

:-DDDD

mivel nagyon gyakorlatias ember vagy, rendet tehetnél az állami bürokráciában, hidd el, akkor többen megszüntetnék az itteni lakcímüket (most nem megyek bele konkrétumokba, blogok tucatjai szólnak a szopózásról ebben a témában, ezt te is tudod jól)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor a pufajkás szót cseréld ki fingó oroszlános mellénykére és helyben is vagy!
@Virág et.: abban azért rohadtul igaza van, hogy azok támadják most - főként Galamuson keresztül - hatalmas elánnal, akik rákényszerítették az összefogásra.

Innen nem nehéz elhinni azt a gondolatát h valójában azért kényszerítették rá, mert B tervként nagyon jól jön ez ahhoz h eltakarítsák az útból a választások után.

Alkalmatlan miniszterelnöknek? Igen. Megküzdött az MSZP vezetéséért és rendezte a pártot? Igen. Kellemetlen kolláció.
@vitéž munkášőr:

Cinikus pöcs,mint a gazdija által fentartott 'rencere,meg amúgy is 'faszköze van az egész itteni választáshoz a sok bozgornak? Annyi,hogy be vannak kábítva mint az itthoni nyáj...

www.youtube.com/watch?v=UVg8AdTjE1s
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a devizaalapu hitelek megoldás a forint újraértékelése lenne a 210 Ft vagy az alatti EUR árfolyam és nem a többi rablómese és szarkavarás, a fidesz hozta létre a problémát de nem akarja megoldani csak sarcolni mindenkit

a nonprofit szolgáltatók mikor és hogyan mennek csődbe, vagy azzal kezdik?

és meddig lesz olyan szolgáltatás amire nem kell költeni?

brühüyyy

ezek értenek valamihez?
@nincs_itt: Hülyeségeket én is tudok írni, hiszen az egyik oldalon ott vannak a történelmi tények a gyilkosságaikról, míg a másikon az, hogy soha semmilyen bűncselekményt nem követtek el a pincérek.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te most horthyról beszélsz, meg a különítményesekről?
@rodeo36: elég érdekeseket írnak a tervezetben, a lényeg az, hogy -úgy kell gazdálkodnia az állami holdingnak, hogy legyen forrása a fenntartásra és a fejlesztésre és közben az árak is nyomottak legyenek-

Ha ez sikerül, fel lehet őket terjeszteni egy közgazdasági Nobel-re, mert ez az igazi fából vaskarika.

Az forint újraértékelése -erősítése- pedig érdekes lenne, mert ehhez is működő ipar, működő kereskedelem, működő pénzügyi rendszer, és működő társadalom kellene, na ezek közül egyik sincs, és ezzel válaszoltam is az utolsó kérdésedre.

"és a többi néma csend"

Nem vagyok egy közgazdasági zseni, de azt tudom, hogy az olcsóságot valakinek meg kell fizetni, vagy nem lesz ember, vagy nem lesz működő eszközpark.
@Sir Bates dö Hól: Miért a náci gyilkosoknak is lesz emlékszobájuk az EU-ban, nem csak a testvérgyilkos pufajkásoknak? :)
@floatleft: "abban azért rohadtul igaza van, hogy azok támadják most - főként Galamuson keresztül - hatalmas elánnal, akik rákényszerítették az összefogásra."
Én is olvasom a Galamus-t és tény és való, hogy kezdenek összehordani hetet-havat..DE!!!
Nehogy már azt képzelje bárki is, hogy az Összefogásnak volt alternatívája!Nem volt.Az Összefogás minősége és tartalma majd a kampány, amit összehoztak, az volt kritikán aluli, minden részről.
Csak egy példa: Megy a sírás-rívás, hogy nincs frakciójuk a kis pártoknak.Amikor végre összeborultak januárban, a 20-5-5 arányú listás támogatásukból az következett volna, hogy az első 30 listás helyen ennyi személynek kellett volna szerepelni(20-5-5). Ehelyett a két kis pártnak az első 40 helyből volt talán 6.Ugyanilyen aránynak kellett volna lenni az egyénik esetében is az esélyes,billegő, nehéz körzeteknél is.Ez lett volna az alap, de még erre sem voltak képesek.Már Fodor helyét meg sem említem, az az elvtelen döntés(0% támogatás, 4. hely) szerintem tömegeket taszított el tőlük.Programban nem egyeztettek, a kommunikáció röhejes volt.Mesterházy a kampányban csapnivaló volt(Bajnai sem volt jobb). Szinte lesírt róluk (még Gyurcsányról is), hogy legyen már végre vége és lehessen gyepálni a másikat.Ha legközelebb netalántán újra közösen indulnak(kénytelenek lesznek) és esetleg Bajnai lenne a befutó, ugyanúgy buknának.Ha nem lesz még most sem külső jelöltjük, amit minden választó el tud fogadni, ugyanaz lesz, mint most.
Hasítunk a fociban is.
Kezdenek beérni az akadámiákra fordított milliárdok:

sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2014/04/17/gibraltar_dontetlen/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kérdésemre válaszoltál?... megint csak mismásolsz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
bennem egy pillanatig sem merült fel ennek a sikere...erről mindíg az a szakma jut eszembe, amely a halottat készíti fel az utolsó pillantásra a koporsóban, oda bármit lehet alkalmazni, hogy szép pirospozsgás élettől viruló legyen a hulla, ki lehet tömni üveggyapottal, műgyantával feltölteni a lukakat és befesteni, meg mindenfélét...hogy az utolsó útjára "jól nézzen ki" az egy jól fizető szakma, ha valakinek van éjszaka ideje és semmi gondja egy (vagy több) halottal tartózkodni egy zárt épületben akkor sikeres

na ez a magyar kormány is ilyen szakmát gyakorol...a sok agyhalott meg már nem veszi észre, mert a sok gipsz amivel fel vannak töltve fejileg az megakadályozza őket...mint a jól felkészült blogger gájza...és a többijek...mézga család a köbükivel és doktor bubó: madaraknak fogsor, kigyónak lábsó írja a "doktor" mert az egyetem boa konstriktora adott neki PhD-t...a vén hüllő

na mint a kövér laca azt is már csak gipsszel kéne kiönteni, hogy örökre ilyen maraggyon

az a rajzsorozat a stadionról és a tartozékokról mindent elmond...
brühüyyy

vidám egy levédia alsó alcsútbasznád és potrohos tolvaj
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egy dolgot tisztázzunk: mikor ismerte el a putyin-lavriv kombó, hogy a krímben bevetettek orosz csapatokat?... mert én ennek csak a tagadását olvastam eddig, bár nem mindig volt netem... folyamatosan hazudtak a kamerába... mint ahogy te is teszed azt itt, sub kavics...
@floatleft:

" Megküzdött az MSZP vezetéséért és rendezte a pártot? Igen. Kellemetlen kolláció."

Semmiért nem kellett küzdenie.
A bukást nem vállaló 2010-es elit találta ki, maga helyett. Átmenetileg.
12-ben nem sikerült a visszatérés, de ahogy elnézem Szekerest, azt hiszi, hogy most igen.

A párton semmit nem rendezett. Egyetlen változás, hogy az elnökségben több a Hagyó-árva.

A szellemi leépülést, kiürülést azért nem írom a számlájára egészen, mert már elég vérszegény volt ami maradt neki.
Ellenben semmit nem tett ennek pótlására.

Így nekiindulni az ME-álmoknak, a vak ló bátorsága.

És még csodálkozik, hogy kemény a fal.
@Sir Bates dö Hól: Viszont itt vagy te, aki mindig a színtiszta igazságot mondja és ez jó. :) Áldott húsvétot neked is.
@Csaknézek...:

A Vincenten is többet foglalkoznak vele, mint a poszttal.
Szerintem egyeztettek témát jótündérrel:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és mit fognak benne csinálni?

feltöltik vízzel? vagy megvárják a nyári záporokat?
ez focistadion? és hol vannak a magyar focialisták? Gibraltár Magyarország 2:2 azután ,hohy a hazaiak 2:0-ra elhúztak...

és mi lesz ha az ellenfél győz?

egyébként nagyon snassz az egész a selyem és brokát függönyök hol maradnak meg a bőrdívány ahol meg lehet baszni a csapatot a meccs....helyett?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a kérdésre válaszolj, ne ájtatoskodj nekem sub kavics...
@Sir Bates dö Hól: Nem érdemes olyasmire válaszolni, amire te is pontosan tudod a választ. A jókívánság meg nem ájtatoskodás, hanem annak kifejezése, hogy neked is teljen tartalmasan a húsvéti ünnep.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ugye a sikeres lobotómia előfeltétele, hogy dzsobbikossá váljon és az is maradjon valaki?

Tényleg, neked mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Az akkori "pufajkások" éppen olyan "elvek" mentén tették a dolgukat, mint a gárdistákok tennék.
@nincs_itt: Nem hiszem, mivel a pufajkások a magyar nép árulói és gyilkosai voltak, utóbbiak pedig nem azok.
@Sir Bates dö Hól: Csak, hogy szebb legyen a napod.:) A kérdésedre az a válaszom, hogy természetesen nem róluk beszéltem. (Horthy és a különítményesek)
@rodeo36: nincs mit hozzá tennem

Így nem mehet tovább a rezsicsökkentés

Az önkormányzatok figyelmeztették a kormányt, hogy a jelenlegi formában nem folytatható a rezsicsökkentés, mert a közüzemi cégek nem képesek kigazdálkodni a veszteségeket.

hvg.hu/gazdasag/20140417_Igy_nem_mehet_tovabb_a_rezsicsokkentes

-------------------------------------

Újabb információk derültek ki Kerényi készülő lapjáról

Úgy tűnik, májusban valóban elindul a Magyar Krónika, melynek egyik szerzője Orbán Viktor lesz – írja a VS.hu. A portál szerint végül nem a Polgári Magyarországért Alapítvány adja ki a lapot, de 30 millió forintot így is beletesznek.

hvg.hu/itthon/20140417_Ujabb_informaciok_derultek_ki_Kerenyi_kes
@rodeo36:

"hogy szép pirospozsgás élettől viruló legyen a hulla, ki lehet tömni üveggyapottal, műgyantával feltölteni a lukakat és befesteni, meg mindenfélét...hogy az utolsó útjára "jól nézzen ki""

ezt kimaxoltad - esthétique de la mort
"Az MNB akár fagyizót is működtethetne"

Valóban vesz egy méregdrága hegedűt a Magyar Nemzeti Bank, hogy azt Lajkó Félix "rendelkezésére bocsássák" - erősítette meg Róna Péter, az MNB felügyelőbizottságának tagja az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MNB ezen kívül ingatlanvásárlásra is készül. Róna Péter rendkívüli felügyelő bizottsági ülést kezdeményezett, hogy választ kapjanak a költésekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

hvg.hu/gazdasag/20140417_Az_MNB_akar_fagyizot_is_mukodtethetne

-------------------------------

Felcsúton több céges focipénz landolt, mint 4 megyében együtt véve

A felcsúti stadion nem közpénzből épül, de mégis. A társasági adó terhére folytatott céges sportszponzorációból jelentősen részesült a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia - derítette ki a Figyelő.

hvg.hu/gazdasag/20140417_Felcsuton_tobb_ceges_focipenz_landolt_min
hehe, és most megyek és elolvasom ott is :D

Elveri a port Matolcsyn a New York Times

Agysebész magyar törzsek, kis piros pöttyök a magyar és japán gyerekek fenekén, szivárogtatási botrány, és számos vitatott lépés – A The New York Times elővette Matolcsy Györgyöt, és Magyarország ismét a CNBC címlapjára került.
Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu

hvg.hu/gazdasag/20140417_Elveri_a_port_Matolcsyn_a_New_York_Times
Olvasgatom itt a kommenteket meg a hivatkozásokat... Nos hát hmm... Húha, igyekszem összerakni a mozaikdarabkákból a nagy egészet, miből mi következik (segítsetek! :) Mivel közben kiderült, hogy Schiffer András náci ügynök, fel kell tennem magamnak a kérdést, hogy ki nem az? Biztos, ami biztos egy kurva nagy szvasztikát már a homlokomra tetováltattam, mint potenciális LMP-szavazó a közelgő választásokon... addig is nyelvészkedjünk!

Amik a magyar azt mondja, hogy "bejöttek az oroszok" vagy "ruszkik, haza", akkor - tudom-tudom, triviális, de azért sietek leszögezni - nem Gogol, Csehov, Puskin, Tolsztoj, Csajkovszkij, Muszorgszkij figuráira gondol, és amikor a "német megszállásra" emlékezik, véletlenül sem Goethére, Herderre, Thomas Mannra, Schumacherre vagy Franz Beckenbauerre asszociál. Ugyanígy, amikor a magyar azt mondja, "ellopták a cigányok", nem Elvis Presley ugrik be neki vagy Charlie Chaplin, és amikor "bajkeverő zsidókról" beszél, akkor nem Albert Einsteinre gondol vagy Bob Dylanre. Aki ezt nem érti, híján van a kommunikációs kompetenciának, egész egyszerűen nem tud, nem ért magyarul. Na most, miért érdekes ez?

Mert most dőlhet hátra Gábriel, neki már nem kell linkelnie semmit, nézheti kólát szürcsölve és popcornt majszolva, amint a bukott baloldal sarokba-falhoz állítva megnevezi a felelősöket, az Orbán-rezsim létrejöttének, a jogállam felszámolásának valódi okozóit, a terror ügynökeit: Konrád Györgyöt, Heller Ágnest, Bauer Tamást. A baloldal eljutott oda, hogy nyilvánosság elé tárja, kik minden bajunk okozói: természetesen ŐK, a körútiak, a zsidók. Ki hitte, ki gondolta volna?! Óriási! Hát akkor elszámoltatást!

Hm... izé, szerintem ennél összetettebb a probléma, mint hogy a bajkeverő zsidóknak köszönhetjük az Orbán-kormányt és az újabb kétharmadot, vagy hogy a baloldal csúfos szereplésének, ezen keresztül a rezsim legitimálásának, ezáltal az orbáni kétharmadnak, így az elmúlt és a következő négy év nyomorának és úgy általában minden bajunknak okozói ezek a nagyszájú zsidók, ettől függetlenül Konrád György, Heller Ágnes, Ungvári Tamás inkább valók a Való Világ Villába, ott napi 24 órában oszthatnák az észt, mindenkinek, aki kíváncsi rájuk. Dughatnának is.
@Pantagruel: Érdekes aspektusok. Még ezeket a részleteket is olvasd el mellé. :)

alfahir.hu/kitort_a_balliba_antiszemitizmus
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a rezsicsökkentésből még annak kölcségét sem lehet fedezni, hogy kitacepaózzák

brühüyyy

figyeljetek Május ídusára

brühüyyy

meg a fagyosszentekre
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ha egy vizeházmesternek lenne humora, akkor belekalkulálná a tacepao-ba egy pár sorban:

papírkölcség,
tinta kölcség
internet,
elektromosság a megvilágításához,
a kitöltési munkaidő,
a kiakasztás munkaideje (magamnak 4500 ft/óra munkadíjat számolnék rezsivel)
a tacepao megközelítése

és mindezt ariel betűtípussal 24-es betűnagysággal

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pedig a leírás rájuk is illik, érdekes, ugye sub kavics?...
@Sir Bates dö Hól: Na ja de a pufajkás speciel nem náluk szolgált.
A KAPU blog-ismertetője - úgy néz ki - hogy mellőzi a továbbiakban az egyes blogok népszerűsítését.

Ami maradt:
Funpic | Izé | Pistike
Napivicc | Subba (tipp)
Szánalmas | Kúlnyúz
Képtelenség | Napi18+

Több, mint érdekes, de nem cenzúra, csak "profilváltás".
@Pantagruel:
Hamár kérted segítek.
Például a körút lehet kiskörút és nagykörút, a Lipót is lehet mező, vagy város, libás lehet egy volt miniszterelnök, de egy focicsapat is, és így tovább...

Nem mindegy.
@Csekkliszt#10: Győri ügyesen, nagy tudással fogja fényezni az orbán-rendszert. Mi leszünk a világ szemében a legvidámabb barakk az eurázsiai unióban.

Kiváló kilátások.
@annamanna: Idealista alapon természetesen a választás bojkottja a helyes. Azonban egyik demokratikus párt sem vonult ki a parlamentből az alaptörvény, vagy legkésőbb a választási törvény megszavazása utáni percben. Ekkor történt meg a legitimálás, nem a választással.

Zsákutcába kerültek, mert politikai érzékük és/vagy bátorságuk nulla.

Csináljunk egy gondolatkísérletet: mi lett volna, ha a választás időpontjának kihirdetésekor valamelyik, magát demokratának tartó párt bojkottot hirdet?

Semmi. Még nagyobb arányban nyer a fidesz.
Nem szeretem az ilyen kategorikus allitasokat, hibaztatast. Ezert is volt, hogy mindig igyekeztem vedeni GYurcsanyt is, akar Medgyessyt is, de Orbant sem biraltam egyszemelyben a rendszereert, sokkal inkabb a korulotte allo MAFFIAT. Teny, hogy en magam is bar idezojelesen, de talan beturol beture ezt igy leirtam nem reg.

Ugyanakkor ketsegtelenul jo alkalom van ra, hogy vegiggondoljuk, hogy ki/mi felelosek a(z ilyen) szereplesert, es aztan melyikuk mekkora sullyal reszesul a felelossegbol.

Hadd szogezzem le az elejen, hogy szerintem eleve nem volt nyerheto a valasztas, amit aztan az ellenzek "produkcioja" csak tovabb rontott. Ezt a velemenyemet jol mutatja az elmult felevben meglehetosen keves kommentem, es gyakran, a tolem szokatlan szukszavusag. Lehetne Schiffer ellen forditani, hogy bizony kulonutassaguk nemhogy segitett elkerulni a 2/3-ot, hanem szamos budapesti kerulet fideszes kezen maradasahoz jarult hozza, es igy Pesten tobb korzetet "veszitett" az ellenzek, mint az 5 LMP-s mandatum. De nem erdemes, hiszen ahogy azt kiszamoltak mar, az uj valasztasi szisztema onmagaban 5%-ot lenditett a Fideszen...

De akkor most szemelyre ill. partra bontva.

A nagy triobol, szerintem, a legkevesbbe Gyurcsany hibaztathato. A legkemenyebb kampanyt nyomta, fel is szedett vagy 5-10 kilot. Az egy erdekes kerdes, hogy az o szereplese, es annak stilusa mennyiben hatarozta meg az ellenzek kampanyat. De az, hogy esetleg a tobbiek nem tudtak erdemben valtoztatni, finomitani azon, az az o felelosseguk is.
GYurcsanyt utoljara a Zuschlag uggyel probalta megtalalni a Fidesz, akit erdekes modon epp maga Zusi "vedett meg" felvetelrol. A kritika, ami azert joval ritkabban hangzik el, mint a valasztas elott, vagyis, hogy Gyurcsany tobbet visz/vitt, mint hoz/hozott (ami szerintem nem volt igy, szamszeruleg nem is tudjuk bizonyitani, az EP-s eredmenyek is csak tampontkent szolgalhatnak majd) egyben az MSZP es az Egyutt kritikai is, hiszen bo evet szantak Feri eltuntetesere, es Szept-Nov kozott volt, hogy tobbet foglalkoztak Gyurcsany kicsinalasaval, mint a Fidesszel/kormannyal.

A kovetkezo Bajnai es az Egyutt-PM. Ha az oktoberi visszaterestol az Augusztus vegi megallapodasig tarto idoszakot veszem, akkor bizony nekik eleg nagy szerepuk volt majd' 1 ev elpazarlasaval abban, hogy az ellenzek ilyen keson es ilyen formaban allt ossze, illetve kampanyolt (ugy-ahogy). Szinten felhozhato, hogy az utolso pillanatig Gyurcsany listas szereplese ellen kuzdottek, ahelyett, hogy Mesterhazyt probaltak volna "lecserelni".

Es akkor Mesterhazy es az MSZP.
Aligha lehet kerdeses, hogy a LEGINKABB (tehat nem EGYEDULIKENT) felelos, az Mesterhazy es az MSZP.
A bo evvel ezelotti "osszellenzeki" tanacskozas-sorozat osszehivasan kivul, ami nyilvan Bajnai ellen szolt, 4 even at SEMMI MAS ertekelhetot nem muveltek. Az MA-BG cicaharcot, ami aztan MA pirruszi gyozelmehez vezetett, egesz egyszeruen nem tudom mashoz, mint az alabbi viseohoz hasonlitani:
http://www.youtube.com/watch?v=EALcYERW-s0&feature=player_embedded#!
Mindkettojuk teljesitmenyere vonatkoztathato, bar a kommentator nem igy erti: "Nada, absolutamente nada".
A '12 Okt-tol elvesztegetett 15 honap tehat sem nekik, sem altalaban veve az ellenzeknek nem igazan erte meg.
Mesterhazy 4 eves torekvese, hogy a partban atvegye az iranyitast, eppen az ELLENZEKI szerepetol vonta el idejet, tehetseget. Az ellenzek pedig eppen az MSZP-hez kotheto ugyek miatt veszitette el a valasztast, ugy hogy 2/3 lett a vege. A Simon-ugy utan, "szaros" 250 millio miatt REJTOZKODOTT Mesterhazy, mikozben Rogannak hasonlo ertekre lehetett volna ugye, de az MSZP semmi lyesmire nem volt felkeszulve. A Zuschlag-ugy megint a szocikon csattant, meg ha ez ugy is tunik nem ult annyira, mint a Simon-fele.

Azzal, hogy az ellenzek tobbsege, betegesen, kenyszeresen igyekezett magat tavoltartani az elmult8evtol, duplan, nemelyikuk triplan veszitett.

Eloszor is: az idoszakkal valo szembenezes, arra egy sajat magyarazat adasanak hianya az ellenzeket a pozitivum felmutatasatol fosztotta meg. Nem azt mondom, hogy micsoda sikeres idoszak volt az, de ha a jelenlegi egeszsegugyhoz viszonyitjuk, hogy akkor milyen minoseg volt, mennyit kolt ra az allam MOST, es ilyen-olyan jarulekokon keresztul az adofizeto, akkor azert bizony az akkori helyzet POZITIVABB a jelenleginel. Ugyanez mondhato az oktatasra, a gazdasagpolitikara....
A kormany feltudta mutatni a rezsicsokkentest. Mukodik (latszolag). Sot meg az ellenzek javaresze, az egy GYurcsanyt kiveve (na jo Bajnai talan 1-2-szer nagyon halkan szolt ellene) is a rezsicsokkentes fenntartasa/folytatasa mellett allt ki. Ezzel szemben az ellenzek nem tud mire hivatkozni, hiszen az azt megelozo utolso nagy dobasuk a Bokros-csomag volt. Amit ugyan a Fidesz mar nem ocsarol lepten-nyomon, de azzal meg a szocik allnak ambivalens viszonyban.
Vagyis nem volt olyan ok, amiert a szavazok hi(he)ttek volna az ellenzeknek, hogy most aztan jol/jobban csinaljak, mint legutobb.

Folyt kov.
@Blogger Géza: "nem lenne ennyire egyszínű a határon túli magyar közvélemény. "

Cicabogár, azért ugye, az megvan, hogy a határon túl élő magyarok nagy sokasága nem kért az állampolgárságból, továbbá a szavazati joggal rendelkezők kettő harmada nem ment el szavazni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Valóban vesz egy méregdrága hegedűt a Magyar Nemzeti Bank."Tegnap azt hittem, hogy matematikai ismereteim cserben hagytak, és nem tudom már helyesen meghatározni a helyiértékeket.
Megnyugodtam, az antik hegedű beszerzési ára egyenesen Bécsből 1.25 milliárd Ft-ot kóstál, melyet Lajkó Félix fog megszólaltatni.
Azonban ez csak egy harmatcsepp az MNB tébolyult beszerzéseiből, melyekben 50 milliárd Ft-ot társadalmi felelősségvállalási programra szánnak.
Amennyiben abból indulunk ki, hogy az ilyen jellegű program az üzleti körök lépéseit fémjelzi abból a célból, hogy lépéseket tesznek önkéntesen az őket körülvevő társadalom életszínvonalának javítása érdekében, ezt a szerepet miért kell az MNB-nek felvállalnia? Vajon milyen rejtett célok vannak emögött az iszonyú összeg felhasználása
mögött?
a setétség kora közeleg...

"Irtózatos nagy gáz van" - Drámai hangú levél az Alexandráról és a könyvkiadás helyzetéről

Az összeomlás szélére sodródott a könyvpiac, számos kiadó az utolsókat rúgja, mert a nagy kereskedőházak egyike, az Alexandra-csoport a kiadóknak tízmilliókkal tartozik, és a cégcsoportot irányító vagyonkezelő hónapok óta nem fizet nekik - állítja Szabó Tibor Benjámin, az Új Könyvpiac felelős szerkesztője, aki a hvg.hu-n intézett nyílt levelet L. Simon Lászlóhoz, a parlament kulturális bizottsága elnökéhez, azonnali cselekvést sürgetve. A szerző jogszabályi javaslatokat is megfogalmazott.

hvg.hu/itthon/20140417_Irtozatos_nagy_gaz_van__Dramai_hangu_lev
@Mariann19: a hegedűt cáfolják -nem túl hitelesen- és visszatámadnak úgy fideszesen, nincs itt hiba, megy az ámítás szokás szerint:

MNB: Nem vettünk hegedűt!

A Magyar Nemzeti Bank cáfolja, hogy értékes antik hegedűt vett volna Lajkó Félixnek vagy Brueghel-festményt vásárolt volna. Nem támogatták a Balkan Fanatikot sem - írták. Szerintük az fb-tag Róna Péter akarta kiadni a jegybanknak saját ingatlanját, és mivel az üzlet nem jött össze, csalódottságában összevissza beszél. Mindemellett viszontfeljelentik az őket hűtlen kezelésért feljelentő Együtt-PM-es politikust.

hvg.hu/gazdasag/20140417_MNB
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kétségek fognak gyötörni, míg jő a bizonyosság.
@simple observer 1.0: így igaz, a szereposztás szerint Gyurcsány vitte a hátán az egész kampányt. Annak ellenére, hogy valszeg minden idegszála berzenkedett ellene,gyomra néha fölfordult,néha már-már elröhögte magát, de körbehordta MA fényesre nyalt seggét az országban, mint győzelmi zászlót.
Hogy az a zászló picike, szürke és jellegtelen volt, már nem ő tehetett.
@Mariann19: "Vajon milyen rejtett célok vannak emögött az iszonyú összeg felhasználása
mögött? "

Ha igazak Rodeo jövendölései, akkor padlássöprés, csakis. Mentik, ami menthető.
@épészmérnök: @annamanna:

@Spániel: "volt a bojkottal kapcsolatban egyszer-kétszer fellángolás, de erős össznépi lehurrogás miatt hamvába holt. "

Hm. A választás bojkottja. Lássuk.

hvg.hu/itthon/20111126_GyurcsanyFerenc_Bojkott_parlament

Erre a "nép egyszerű gyermekének" reakciója: :)) Itt, és akkor.

varanus.blog.hu/2011/11/27/gyurcsany_vs_orban_4#more3414469

Nos, egy ember próbálkozott. Nem volt nyerő. Hogy a bojkott akkor ér el valamit, ha mindenki bojkottálja, a többség meg baszik reá? Akkor csókolják meg a seggem. - Gondolta Fletó. És gondolom én. Itt, és most.
@Mariann19: szia.
Szomorú a kép,amit Sárközy lefest, úgy néz ki az eu is belefásult a terméketlen szabadságharcba, magunkra maradtunk és kilátástalan időszak következik.

Az EU már nem teszi szóvá, ha Orbán "nem eszik késsel, villával"
valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/17/az-eu-mar-nem-teszi-szova-ha-orban-nem-eszik-kessel-villaval/
Mondjátok, igaz, hogy visszahozzák a sorkatonaságot?
@épészmérnök:
lenyűgöző a CV-je, de attól még bármilyen ember lehet...manapság egy nagykövet már régen nem olyan mint a XIX. században vagy a XX. elején és ha külügyminiszter lesz? a sevso rézúst szidolozása már nem az igazi, pláne ha tele van szarral

brühüyyy
@épészmérnök:
lehet, valahová el kell tűntetni a sok munkanélkülit és ingyen dolgoztatni...emléxel?

brühüyyy
@Spániel:

"Szerinte „a kormányzat is kiiktatja az arrogáns elemeket az uniós politikájából."

Egyértelmű. Rögtön látszik. 2 hét még nem telt el.

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-629117

www.origo.hu/itthon/20140410-lazar-janos-es-a-norveg-alap.html

Ez már a kiiktatás kezdete, gondolom.
@épészmérnök: mit nem mondasz? pedzegették már a narancshordák korábban, de mostanság még nem hallottam, lehet jobb forrásaid vannak...
@épészmérnök:

Na az jó lenne!!! Sok nemzeti érzelmű fijatal hogy örülne már neki!! Lehetne menetelni egyenruhába' szakmányban. Meg lőni is. (Hát, egyenlőre lehet hogy csak céltáblára, a cigányokra még várni kellene kicsit, de a kiképzést legalább megkapnák :))
@épészmérnök:

hát lesz minden még májusban kezdik...nincs miből a kötvényekre és lejárnak egyiket a másikkal nem lehet? csak ideig óráig a kamatok is kamatoznak

és lesz betétállomány befagyasztás =manyup mintára (bankok tőkéjére rálépnek és hanyattlökik őket)

brühüyyy
@rodeo36:

Ma olvasám, hogy májustól csökken a közmunkások száma :) Van olyan település, ahol most 108-an vannak, májustól 25-en lesznek :)))
hogy rohadnának meg, megint kamu ez is, a leendő általánosos ötödikes kölkömet meg asznak felvenni emelt számú természet tudományos osztályba, mert kell a hely a bukdácsoló buta csókosoknak, meg az okosaknak akik szintén hátszelesek:

Felsőoktatási jelentkezési roham

Újra nőtt a felsőoktatásba jelentkezők száma, de egyes kisebb főiskolák és a természettudományi képzés intézményei továbbra is kevés hallgatóra számíthatnak.

hvg.hu/itthon/201416_felsooktatasi_jelentkezesi_roham_pontosztoz
@rodeo36: ááá bankoknak nem lészen tökére lépés, tőke lenyúlás lészen, és egy szintű bank rendszer, egy mindenek felett, melynek neve lészen NEMZETI Kuszabank
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A bekerülés ponthatára az 500 pontos maximumnál csak 40-nel kevesebb, s tavaly ennyivel 150 diáknak sikerült állami ösztöndíjas képzésre bejutnia. Az idei felvételin több mint négyezren pályáznak e 150 helyre, a túljelentkezés tehát 27-szeres.

Tavaly végül az állami ösztöndíjasok mellett még két és fél ezren kerültek be önköltséges oktatásra,"

Na ez a félévente 200-290 ezer forint a nemtandíj.
Lemond az államadósság elleni alap elnöke
Az utóbbi időben alig érkezett pénz az Összefogás alapba, Horváth Tihamér az év végén köszön le.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F04%2F17%2Flemond_az_adossag_elleni_alap_elnoke%2F
hvg.hu/w/20140417_Forgolodnak_a_tokes_birodalmak
gondolom ezt nem fogja idézgetni, erre nem fog hivatkozni sub kavics...
@Sir Bates dö Hól:
:-) utóbbi idők legjobb írása tőle
@simple observer 1.0:

A masodik nagy veszteseg az az, hogy ezzel a viselkedessel, hozzaallassal, tukeppen azt "uzenik", azt a latszatot keltik a szavazokban, hogy ok is mennyire szegyellik azt az idoszakot. Van is mit, de realisan nezve, es az utobbi 4 evhez hasonlitva igenis voltak pozitivabb dolgaik.
A szavazo azt latja, hogy mig az ellenzek pokolian szegyelli kormanyzasat, addig a Fidesz kifejezetten buszke orszagdulasara. Vagyis az elmult8ev BIZONYARA meg a legutobbi kormanyciklusnal is sokkal rosszabb volt. Ezzel tehat az ellenzek, magarahuzta, vagy "csak" magan tartotta a Fideszes kritikakat, a stigmat, hogy micsoda szornyu idoszaka volt az orszagnak az o vezetesuk alatt. Mikozben sokszorosan tobbet lop a Fidesz, es minden valamelyest is fontos poziciot Nyuszika baratai es uzletfelei foglalnak el, a lakossag meg mindig az MSZP-t tartja a legkorruptabb partnak.

Hogy e ket szempont mennyire fontos, hadd hozzak egy peldat az USA-bol, ahol LATSZOLAG olyan nagyon kulonbozik a politikai rendszer:
A lakossag egesz jol tudja az elnoki es kormanyzati ciklusok (4, illetve 2 ev) alapjan, hogy melyik parttol mire szamithat (melyik buzizik, melyik van a konnyu drogok, es az abortusz ellen, melyiknek egyes tagjai fogadjak el meg a nemi eroszakot is torvenyesnek...), amihez aztan hozza veszik, hogy az adott parti elnokjelolt mit iger, ami tukeppen mar csak a hangsulyok athelyezeseben kulonbozik a part uzeneteitol.
Igy tortent, hogy George W. 8 eve alapvetoen meghatarozta a valasztas kimenetelet. Nagyanyam kutyaja is megnyerte volna a valasztast, ha tortenetesen a Demokratak ugy dontenek, hogy ilyen jeloltet inditanak.
Ennek a helyzetnek, es az abbol eredo hozzaallasnak volt az eredmenye egy mokas sztori:
Bush hivatalos latogatasra erkezett valamelyik allamba. Am minthogy mar tartott a kampany, McCain el akarta kerulni, hogy marmilyen modon egyutt emlegessek Bushsal.
(Ez nem sikerult neki:www.huffingtonpost.com/2012/10/17/john-mccain-george-w-bush_n_1973405.html)
Igy aztan nehany oraval kesobb, de gyakorlatilag rogton azutan erkezett meg az adott allamba kampanyolni, miutan Bush visszarepult DC-be. Az ironikus a tortenetben, hogy igenis irodott cikk az ugyrol, eppen McCain pitianerseget hangsulyozva.

Es akkor egy harmadik nagy veszteseg, (vereseg?) nemelyikuk szamara:

GYurcsanytol mar lathattuk, hogy igyekezett ertekelmezni, szaja ize szerint ujra-, es atertekelni a tortenteket. Meggyozodesem, hogy ha 10% fole, stabil kozeppartta akarja novelni a DK-t, akkor kormanyzasanak egy atfogo ertelmezeset kell adnia. Celszeruen a rendszervaltastol kezdodoen elhelyzeni a tortenetben, hogyan, kiknek milyen kozremukodese soran jutott az orszag, es o szemely szerint abba a helyzetbe. Szerintem meg fogja probalni, hiszen sajat maga es politikajanak rehabilitalasahoz ez szukseges, bar nem elegseges feltetel. Az persze erosen kerdeses, hogy a lakossag mit szol majd mindehhez. Gyanitom, hogy nem sok jot. De ha meg sem probalja, akkor max egy schifferi teljesitmenyre (eppen 5% felett) lesz alkalmas '18-ban.
E soran az ertekeles, es ertelmezes soran nyilvanvaloan sajat dolgai "ohatatlanul" pozitivabbra sikerulnek, mint a tobbiekei, mig a negativumok forditva.
A lenyeget tekintve azonban az a fontos, hogy (feltehetoen) az ellenzek egy szereplojenek lesz egy ertelmezese, egy valasza ezzel az idoszakkal kapcsolatban. Ez helyzeti elonyt jelent(ene) neki a tobbi ellenzeki parttal szemben. Aztan hogy ebbol hany szazalekos szimpatianovekedest tud kihozni (ha egyaltalan) az a jovo zeneje.

Es vegezetul a lemondas(ok)rol:

Gyurcsanynak nem igen kellene lemondania, hiszen a veresegben kis resze volt (tudom tobbet vitt, mint hozott). Ha nem mond le, akkor arrol irnak, hogy miert NEM mondott le. Ha lemond, es a part nyilvan ujravalasztja, akkor meg arrol irnanak, hogy a valasztasi veresegben valo szerepe ELLENERE a Gyurcsany-part visszaszavazta. Van sapkaja, nincs sapkaja...

Bajnai kepviselosegrol valo lemondasat mar vagy 4-5 honapja elorejeleztem, ami nyilvan nem a veresegben vallalt felelossege miatt tortent, hanem mert elorelathatoan nem volt ertelme kepviselokent toketlenkednie egy kis frakcioban, ami aztan letre sem jott. Plane ugy,ha neki akar allni partot epiteni.

Hasonloan ertelmetlennek tartom (az EP-valasztas elott mindenkeppen) a PM-es tisztujitas felemlegeteset, es Karacsony esetleges visszavonulasanak belengeteset. Ezek semmikeppen sem segitenek nekik.

Es akkor Mesterhazy. Az o eseteben is ertelemszeruen csak az EP-szavazas utan lenne erdemes lemondani. Feltehetoen nem fog. Am ha meg is tortenne a csoda, akkor sem biztos, hogy Botka, aki most latvanyosan kapar, partelnokke tudna avanzsalni. Es ha meg tudna is, Mesterhazy embereivel korulveve, sajat politikai eleslatasat (annak hianyat) figyelembe veve, aligha tudna sok sikert elerni '18-ig/ban.

Ugyanakkor az MSZP-s belviszaly igazan erdekes latvanyossagnak igerkezik, ha nem sok valtozas tortenik, akkor legalabb a jovo evi tisztujitasig.
@DarthVader: most lesz négy újabb elvesztegetni való négy évünk arra, hogy bebizonyítsuk, Bartus Lászlónak csakazértis igaza lett.
@Spániel:
:-))
A többi mind mellébeszélés ...
@épészmérnök: "Ha igazak Rodeo jövendölései, akkor padlássöprés, csakis. Mentik, ami menthető."
Az sem kétséges, hogy a mentési offenzívának az ábrándos tekintetű miniszterelnök a dramaturgja.
Arra a kérdésre, hogy "Mi lesz négy év múlva?" Csintalan Sándor eleresztett egy "Félek!" értelmet, még ő is, aki a rezsim híve.
Aztán gyorsan elharapta a mondat folytatását, és ha még ő is fél...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Matolcsy a kamatcsökkentő örületében csak egy szegmenst képes felfogni, az export jövedelmezőséget.
A vállalkozások jó része viszont import beszerzésekben is érdekelt, hallani, hogy a megdrágult anyagok és szolgáltatások igénybevétele áthúzza a gazdasági terveiket, veszteségeket okoznak, tönkremennek.
Szűklátókörűség!
@Mariann19: ezt a bőrömön tapasztalom én is, meg ti többiek is, akiket nem vakít a hit.
@Spániel:

A helyebe kepzelve magam, nem hiszem, hogy szamara ilyen szornyu lett volna a kampany!

SOT!

A kampany, es a valasztas egyik legnagyobb gyoztese lett. Szerent velemenyem szerint.
Ha vegul meg frakciojuk is lesz, akkor plane. Szemely szerint nem zarnam meg ki Fodor DK-hoz valo beuleset...

Anno egy galamus cikk utan, a like-ok miatt kezdtem el nezegetni a "3 tenor" Facebook oldalait. Aztan jo nehany erdekesseget lehetett latni, olvasni az egyes oldalakon.

Mindezt azert emlitem, mert latszott, ahogy az egesz kampany soran szinte LUBICKOLT a helyzet adta korulmenyek kozott. A valasztasi kampanynal joval korabban inditott DK-s identitas kampany es kesobb a parlamenti is remek alkalom volt Ferinek, hogy sajat elveit terjessze. Szemelyet, es partjat nepszerusitse. Keresztul-kasul beutazta az orszagot, ami partszempontbol biztosan nem volt karos.

Mesterhazy felemlegetese is tukeppen szamara pozitiv volt, illetve azza valt, hiszen minden egyes emlitesekor egy nagy celkeresztet rajzolt MA homlokara. Hogy bizony o lesz a fo felelos a veresegert, ami elore is sejtheto volt. vagyis szerintem aligha hanyingert erzett MA nevet kiejtve, hanem amolyan kenyes bizsergest, hogy na Attis ugy adok neked pofonokat, hogy kozben azthiszed simogatlak....

Az meg, hogy a legaktivabb ellenzeki politikus volt a kampany soran, nyilvan aldozatokkal jart. DE! O lathatoan jol erzi magat, es jol is szerepel az ilyen korulmenyek kozott. Szemelyes es partja jovoje is megkovetelte tole, hogy minel latvanyosabb legyen.

Igy aztan nem igazan KELL ot sajnalni!
@Spániel: Szia!
"Az eu is belefáradt a terméketlen szabadságharcba, magunkra maradtunk és kilátástalan időszak következik."
"Arra lehetett számítani, hogy az eu ezekben a hónapokban átmenetileg "leül", mert el lesz foglalva az EP választásokkal, és ott is dúl a harc, mert várhatóan átrendeződnek a pártok erőviszonyai, a Néppárt várhatóan veszít a túlsúlyából.
Úgy gondolom, hogy az eu nem hagyja, nem hagyhatja az orbáni szeleket felerősödni, sőt erőteljesen fel fog lépni ellene. Az a veszély, hogy Orbánnak követői léptek fel azon országok vezetői részéről, amelyek
@Mariann19: Megélhetési Csintalannak semmi félnivalója nincs, eddig mindíg megtalálta azt a segget, amit nyalni érdemes.
Bár már csak a jobbik maradt, mint lehetőség, de ők az alagsorban jól fejbeverték, tehát ez kizárt.
Hacsak nem korpás a nemlétező haja.
@Csekkliszt#10: lehet, nem tudom... ez is bekövetkezhet, én akkor is inkább a tesze-tosza nyugathoz (szabadság) szeretnék tartozni, mint az erős (!:-)) cári birodalomhoz (önkény)... kifejezetten zavar, hogy oly sokan használják manapság a medve és maci allegóriát oogal kapcsolatban... főleg ez a szerencsétlen kretén sub kavics ("a maci bajszát nem jó húzogatni")... maci? b+ ébredj már fel te pre-előember!... az nem maci, hanem egy minden szabadságtól megfosztó rendszer!... mondanám neki, de úgysem érti...

Én nem vagyok oda konrád és heller, s a többiek befolyásáért a politikában, a szellemi életben, ezt régebben többször is kifejtettem itt... de azt, hogy most a nyakukba igyekszenek varrni ezt a jelen helyzetet, az nem tisztességes... s bár egymásnak nem fogunk soha karácsonyiajándékot venni hacsaturjánnal, de a tegnapi kommentje rezüméjével nem lehet vitatkozni: meg kell haladni konrádot és hellert, de teljesítménnyel, nem ócsárolni kell őket...tanulni kellene tőlük, elgondolkodni azon, amit mondanak, de nem szentírásként tekinteni rájuk... bár az meghaladná tán már a sujet-mentalitást, s így nem sok esély van erre moon:-)

Ezt a baloldallal kapcsolatos vitát meg nem értem. Az senkiben sem merül fel, hogy nem kell velük a továbbiakban foglalkozni? A megreformálásukra fordított idő alatt egy újat is létre lehet hozni....
@szamaritánus: mi van büdös román?

leszavaztál oszt most nyomulsz ?

a rohat mafia támogatója vagy
oszt még te ugrálsz te hitvány féreg !
@Spániel: folytatom:
amelyeknek tetszik a totalitárius rendszer, csak még részükről nem történt meg az erőszakos bevezetése.
Ezt a folyamatot az eu mindenáron meg fogja akadályozni.
Amennyiben nem tenné, az eu létjogosultsága megkérdőjelezhető lenne.
Bizakodó vagyok!
Ami aggasztó a közeljövőben, hogy minden eddiginél elsöprőbb lesz a hatalom és az uralom fitogtatása, meg kell félemlíteni az embereket, mert a várható csalódás részükről veszélyt jelent a rezsim számára.
@simple observer 1.0: úgy értettem, hogy annak ellenére hasított a kampányban,, hogy nem a saját érdekét tolta, hanem hangsúlyozottan a szocikét. Számtalanszor hallottam tőle olyasmit, hogy micsoda egy félisten ez az Attila, nála a bölcsek köve, az isten is min.elnöknek teremtette. Egyszer sem esett ki a szerepből.
Ilyenkor gondoltam azt, hogy nem röhögi szét magát, miközben fényezi a majmot.
@DarthVader:

Szerintem, es ezt mar parszor leirtam, a bojkott smmit nem ert volna. Gyurcsany beprobalkozott, de egyaltalannem banom, hogy nem sikerult neki.

Raadasul, eppen o, talan Olganak ismerte el, hogy az EU egyszeruen tesz az egeszre. Vagyis egy majd' 40 szazalekos reszvetel mellett letrejovo Fidesz es Jobbik adta Parlament (max 8-9 LMP-s szepsegtapasszal) siman legitim lett volna az EU szamara. Igy viszont minimalis esely volt a 2/3 megszuntetesere. A kormanyvaltasra mar jo ideje gyakorlatilag semmi.
@Mariann19: nem tudom, én sokkal pesszimistább vagyok, mert jelét sem látom annak, aminek már rég meg kellett volna történnie. Azt írta Sárközy, Orbán mindíg elmegy a falig.
De hány fal van még?
@DarthVader:

"Ma olvasám, hogy májustól csökken a közmunkások száma :) Van olyan település, ahol most 108-an vannak, májustól 25-en lesznek :))) "

Es rezsicsokkentesben is satufek:

www.hir24.hu/belfold/2014/04/17/megvan-orban-uj-csodafegyvere/

"A legfrissebb Heti Válaszban egyébként a kormánynak beszállító Századvég Gazdaságkutató elnöke ugyanakkor úgy látja: a kabinet a rezsicsökkentéssel már elment a falig: tovább nem lehet folytatni."
@Spániel:
Csintalan megjegyzése azért volt sokatmondó, mert szerintem a berkei miatt jól értesült és informált alak, akinek nem véletlenül csúsznak ki veszélyes megjegyzések.
A félelmei között említette a közeli példát, Ukrajnát, és sápatagon, de utalt párhuzamként az erdélyiekre, de gyorsan lezárta a gondolatmenetét.
Elgondolkodtató volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: te egy szóval leírod azt, amit én csak ilyen hosszan tudok: "ennyi":-))
Magyarország "oligarchásodik"

A brit külügyminiszter kedden arra figyelmeztetett, hogy Közép- és Délkelet-Európa államaiban "besurranó oligarchásodás" zajlik, vagyis egyes országokban, mint például Magyarországon és Bulgáriában az orosz befektetők jelentős befolyásra tesznek szert, így pedig Moszkva állami támogatásától is egyre jobban függenek.

hvg.hu/gazdasag/20140417_Magyarorszag_oligarchasodik
@Spániel:
"Orbán mindíg elmegy a falig."
Azért nem egy példa akadt arra, hogy amikor az eu a törvényhozás, a médiatörvény, bírák ügye stb., csak kénytelen volt visszalépni és módosítani az eredeti döntéseken.
A helyzet az, hogy nem ismert az eu eszköztára arra, hogy a támogatások megvonásán kívül mit tehet, ha meg kíván regulázni egy miniszterelnököt.
Az is igaz, hogy Orbánt védi a választási 2/3-a, mint a népakarat megtestesítője, ez védelmet nyújt, mert úgy nézne ki egy-egy szankció, mintha a magyar nép döntése ellen lépne fel az eu.
Ördögi kör.
@Mariann19: ettől sem derültem jobb kedvre.
@Spániel: Akkor hiába igyekszem mosolyt fakasztani az orcádra?
A társadalmaknak vannak törvényszerűségei, amelyek menetrendszerűen bekövetkeznek. Az elnyomorodás hatalmas felhajtó erő.
@Mariann19:

"Úgy gondolom, hogy az eu nem hagyja, nem hagyhatja az orbáni szeleket felerősödni, sőt erőteljesen fel fog lépni ellene. Az a veszély, hogy Orbánnak követői léptek fel azon országok vezetői részéről, amelyek "

Szerintem epp ellenkezoleg. Orbannak meg nagyobb mozgastere nyilik.

A varhato eredmenyek miatt (persze varjuk meg a valos szamokat), a jobboldal tulereje erosen csokkenni fog. Raadasul az EU-szkeptikusok erosodesevel megspekelve. Vagyis Merkelnek, aki nemet kancellarsaga melle, nyilvan tovabbra is szeretne felugyelni az EU dolgait, nagyon is fontos lesz az Orban altal szallitott tizegynehany mandatum. Vagyis jobban jar, ha nem szekalja nagyon, es a Fidesz a Neppartban marad, holott mar joideje az ECR-ben (mi a fenet keres itt a MoMa), vagy teljes joggal az EFD-ben lenne a helye. Orban vegzalasaval Merkel korabbi, tukeppen 2005-tol kezdodo hibajat ismerne be meglehetosen keson, hogy tudnillik, meglehetosen kesztyus kezzel bant Orbannal.
Harmadszor pedig ott a baloldal. Erosodesevel nyilvan igyekeznek majd olyan ugyeket, szemelyeket megtalalni, amik/akik balrol nezve tamadhatoak, es "jo" ellenpeldakent mutathatoak fel (erdekes, hogy mar a Telegraph szerzoje is Orbannal peldalozik az EU elhagyasa okan). A korabbi ket oknal fogva pedig mind a Neppart, mind az olyanok, mint a Kaczynski-fele Jog es Igazsag eppenhogy vedelmukbe fogjak venni.

Vagyis ha a baloldal, ide ertem most a zoldeket es a liberalisokat is, nem szerez tobbseget az EP-ben, Orban helyzete meg nyugisabb lesz, mint korabban.
Ebbe jól belegabalyodott Vona, értse mindenki úgy, ahogy akarja?

A Jobbik elnöke elszólta magát.

Obersovszky Péter Az Este című műsorban, április 16-án megkérdezte a Jobbik elnökét, miért nem adott ki közleményt a pártja a holokauszt emléknapján. Vona Gábor így kezdte válaszát:

"Mi számtalanszor elmondtuk már azt, hogy minden olyan áldozat, minden olyan népirtás előtt fejet hajtunk, amelyet elkövettek."

A felvétel megtekinthető a köztévé honlapján, a vonatkozó rész a 31. percnél kezdődik.
magyarnarancs.hu/belpol/szuret-extra-vona-gabor-es-a-nepirtas-89680
@Mariann19:
Orbán állandóan a 2/3-al fog takarózni, kihegyezi az EU ellenességet, állandóan erre fog hivatkozni, ha valamiért leintenék, szuverenitás, bla-bla... bánccsák a MAGYAROKAT!
Az a gond, hogy ez folyamat, amiben ez a majom egyre jobban elszemtelenedik, az EU vezetői meg rálegyintenek, hogy "baszod öregem, ha ezt akarta az a birka nép ott (merthát a választások ezt mutatják), akkor legyen meg", csak legfeljebb jobban kerülik, mintha leprás lenne a sulok parasztja.
Igazuk is van, minek vegyen el energiákat, erőforrásokat a kreténje tőlük, nem a mi pátyolgatásunk a feladatuk(!), az össz uniós érdeket kell nézniük.
Azt vesszük észre egy idő után, hogy az alsó-tadzsikisztáni szinten lesznek az eu-s támogatások, a jóindulat irányunkban - márpedig anélkül, CSAK mert a Piktor akarja, nem fog működni semmi... oda kisfiú ő, a nagyok asztalához nem engedik oda a hülyegyereket.
@Spániel:
Az a qrva tudatalatti... Persze ez a Zázrivecz nevű tót gyerek már csak akkor undorítóbb ennél, amikor vérmagyarkodik! :(
@Mariann19:

"Ezt a folyamatot az eu mindenáron meg fogja akadályozni.
Amennyiben nem tenné, az eu létjogosultsága megkérdőjelezhető lenne.
Bizakodó vagyok!"

Mint epp csak az iment irtam, en nem olyan nagyon. Ket igazan fontos kerdese lesz az EP-valasztasnak:
- tud-e tobbsegbe kerulni a ballib oldal,
- hajlando-e aldozatot hozni az EU erdekeben Merkel?

Ez utobbi az igazan erdekes. Kutatasok szerint a jobboldal (akar 20%-nyi EU-szkeptikussal egyutt) viszonylag kis tobbsegbe kerul. HA viszont a NEpparton belul kialakul egy tarsasag, amelyik hajlando az EU erdekeben a Nepparti hatalom feladasara, akkor lehet esely Orban valamelyes megregulazasara. Ugyanis ha a baloldal, hiszen nyilvan nem a Neppart vezenyelne le, bar akkor nyilvan elnezne, igyekezne Orbant tamadni, azzal a szkeptikusok kananak erveket, hogy az EU milyen egy fasiszta szervezet, masreszt a konzervativok is csalaodnanak, hogy a Neppart nem all ki sajatjuk mellett. Ez a huzas pedig a kovetkezo valasztasra mar minimalis tobbseget eredmenyezhetne a baloldal szamara.

Az EU letjogosultsaga mar jo ideje megkerdojelezheto. Ha nem korabbrol, akkor legalabb Viktor egyre "markansabb" viselkedese idejen valamikortol...
@Spániel:

"Mi számtalanszor elmondtuk már azt, hogy minden olyan áldozat, minden olyan népirtás előtt fejet hajtunk, amelyet elkövettek."

Megnéztem a felvételt, és bár mi sem áll távolabb tőlem, mint hogy Vonát megvédjem, DE a következő mondata ez volt:

"A holokauszttal is így vagyunk."

Így eléggé más a történet.
@simple observer 1.0:
"Az EU letjogosultsaga mar jo ideje megkerdojelezheto."
Szerintem meg nem.
Persze EBBEN A FORMÁJÁBAN igaz is lehet, mert pl. az ilyen típusú államok és vezetők (Nulladik Piktor féle), akik csak az EU anyagi leszívásában érdekeltek, de az összeurópai pozitívumokhoz hozzájárulni képtelenek, csak gyengítik az EU-t, folyamatosan bizonytalansági pontok abban, hisz egyfolytában az oroszoknak riszálják a kis hátsójukat, ezáltal a szövetségi kötelék egyik leggyengébb és legmegbízhatatanabb láncszemévé válnak. (Nem véletlenül merült fel az EU-n belüli belső kör ötlete!)
Márpedig tudjuk ugye, hogy minden ilyen egység, csapat, szövetség csak annyi ér, mint a leggyengébb tagja... :(
@simple observer 1.0: és olyan egyszerű verzió nem létezik - a számok figyelembevétele nélkül - hogy a pártcsaládja egyszer csak azt mondja egy csendes sarokban, csak úgy, négyszemközt: eddig és netovább, vaddisznóknak márpedig nálunk helye nincs, vegyé vissza, mert széttúrod az egységes europát. Különben lóvé nyista.
ennyi:

Aki a Jobbikra szavaz az EP választáson az Putyint támogatja
economist

Kb. ez a lényege az Economistban megjelent cikknek, ami az európai szélsőjobb és az orosz elnök kapcsolatát boncolgatja.

444.hu/2014/04/17/aki-a-jobbikra-szavaz-az-ep-valasztason-az-putyint-tamogatja/
@Spániel:

"Ilyenkor gondoltam azt, hogy nem röhögi szét magát, miközben fényezi a majmot. "

Detto. En sem gondoltam egy pillanatra sem, hogy komolyan gondolna Attis fenyezeset. ;D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Szerintem meg nem. "

Bizonyara en voltam a pongyola, mert szerintem sem! Mariann eszmefuttatasara irtam, hogy ha olyan okokbol szerinte megkerdojelezheto lenne, akkor MARIS az.

Amugy en nagy EU-parti vagyok. Valoban nem egy ilyen tipusunak. Es itt lehetne emliteni az EP parlamenti kadertemetot, nem keves esetben a biztosok szemelyet ( Kovacs Laszlo sem volt odavalo), es nem utolso sorban, hogy vegtere is a partpolitika meg az elveket is regen felulirta mar. Lasd Orban megvedese....
a hét vicce:

"A CÖF nem vett részt az idei országgyűlési választás kampányában – ezt a meglepő kijelentést tette az ATV Hírvitájában ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF ügyvédje szerda este."

www.atv.hu/belfold/20140417-ezt-hallotta-mar-a-cof-ugyvedje-sok-sikert-kivant-bajnaieknak/hirkereso

Ez Annak a Lomnicinak a fia, akinek kitakarták a fejét az MTV-ben?
Büszke lehet rá.
@Csaknézek...:

""A holokauszttal is így vagyunk."

Így eléggé más a történet. "

Nem kioktatni szeretnelek, de eppen hogy NEM MAS a tortenet!

A sztori azzal kezdodott, hogy a Jobbik NEM adott ki kozlemenyt a holokauszt emleknapjan.

Erre mondta Vona, amit: leforditva magyarra: ha lett volna holokauszt akkor ok is adtak volna ki nyilatkozatot. Az altalad idezett mondat eppen hogy MEGEROSITI az elozoekben elhangzottakat: vagyis a holokauszttal kapcsolatban is ha letezik ilyesmi adnak ki nyilatkozatot. De minthogy nem adtak, logikailag egyszeru a kovetkeztetes -> Szerintuk nem volt, csak holokamu...
@Spániel:
Cinikus röhögés nélkül képes volt rá?
Akkor echte NER kompatibilis kisköcsög. A megélhetési ribanc tipikus példája, közpénzből.
@épészmérnök: Nyilván azok véleményéből tudunk kiindulni, akik elmentek, s szavaztak. S az bizony meglehetően egységes volt... Cicabogár. :)
@simple observer 1.0:
Elég szégyen a parlamenti képviselők névsora itt, az EP meg egyenesen nevetséges. Remélem a többi tagállam nem ilyen kretén, mert ha igen, akkor az EU tényleg menthetetlen. :(
@Blogger Géza:
Nyuszifül! Oszt az arányok, meg a százalékok? Ennyire akkor már nem is fontos? Hisz eddig az volt a púder, hogy hazánkfijjai mostan majd asztán véleményt nyilváníthassanak.
Ha meg leszarják, akkor is maradnak a segélyek, meg a beiskolázási támogatások nekik... én miért is nem kapok itt a gyerek után?
Ja, tényleg, hisz itt fizetem én azt az adót, amiből ezeket, meg a hozzád hasonló talpnyalókat fizetik...
Legközelebb kezitcsókolommal kezdhetet a mondatodat, hogy mint adófizető, nem állami alkalmazott, eltartalak téged is, meg a többi ingyenélőt, akik csak kivesztek a közösből, de a GDP előállításához egy kanyi vassal nem járultok hozzá!
@Spániel:

Aligha hiszem, hogy ez ma jarhato ut lenne.

Egyreszt ismerjuk Orban habitusat, allandoan uj megnyerendo csatakat, es legyozendo ellenfeleket keres. Ha valaki megprobalna ugy leallitani, ahogy felveted, azzal csak kapna egy nagy budos "E" betut a Kubatov-listan es Viktor mar tovabb is lepett.

Azon tul, hogy a Neppartban is vannak nem kevesen, akik hasonlo modon szivesen kormanyoznanak. Hadd emlitsem csak a Neppart elnoket Dault.
"A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei – mondta a jobbközép európai pártcsalád vezetője."

Vagy:

"Amikor az európai baloldal támadott, akkor sem haboztál eljönni az Európai Parlamentbe, hogy álláspontod megmagyarázd."

Masreszt a Fidesz azzal is tisztaban van, hogy nem csak komoly tamogatoi vannak, hanem a helyzet is valtozott annyit, hogy nem tudnanak vele mit kezdeni.
Hiszen mint azt korabban mondta, nekunk az EU-s penz "JAR". Ezt pedig a baloldal tamadasa kozepette a Neppart el is ismerte azzal, hogy meg csak szo sem eshetett a penzek megvonasarol, leallitasarol. Hiaba is emlegettek egy idoben sokat a 7-es(?) cikkelyt.

Amennyiben idaig fajulna a dolog, akkor a Neppart, minimum attetelesen, elismerne, hogy az igazan 2011-tol surusodo gondok kozepette, bizony partpolitikai alapon allt ki Orban mellett. Es akkor pl. a 2003-as Fideszes huzast mar nem is emlitem, ami igy egeszen mas megvilagitasba kerulne: www.origo.hu/itthon/20030611lisszabonban.html

Azt nem tudom, hogy Europa boldogabb reszein mennyire fontos az EU-s valasztas. Feltetelezem, hogy a nemeteknel, skandinavoknal, Beneluxeknal nem erdektelen. Hiszen azt olvasom, hogy az angoloknal csak a ket KISEBB partnak 2 tv vitat szerveztek....

Marpedig ha a Neppart intezmenyesen (mert amugy semmit nem ernenek el Orbannal) fenyitene be Viktort, az szerintem elegendoen nagy hullamot vetne, hogy a Neppartra rasuljon, hogy jobban erdekelte oket a partpolitika, mint az EU ertekeinek, erdekeinek vedelme.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te honnan a rákból veszed, hogy engem te tartanál el??? :D Egy percig nem voltam állami alkalmazott...
Tündérbogaram... itt .aszod a napjaid és echte pártkurvaként mélytorkozod a bolsikat, miközben hótt demagóg módon, szemellenzővel próbálod a világot láttatni... olyan igazi "nem csinovnyiknak" tűnsz, de`télleg... :D
@simple observer 1.0: mégis, sohasem jön el az a pont, amikor már kínos és kényelmetlen az örökké konfrontálódó személyiségű Orbánnal egyetérteni. Sok ilyen hasonló karakter van eu-szerte, akik szívesen utánoznák és irigylik is talán a krakélerségéért, de mégsem teszik.
Egy dolog ábrándozni róla, nagyokat bólogatni rá,más megtenni.
Az, hogy magányos farkasként lézeng, mert senki nem akar vele együtt mutatkozni, max. egy csoportkép erejéig, az csak jelent valamit, vagy valaminek az előjele.,

Akármekkora cimbi vagyok, csápolhat itt minden évben a néppárt elnöke, de ha bejutok egy elit társaságba és rendszeresen beleköpök a gusztusosan megterített asztalnál a levesbe,
először csak udvariasan félrenéznek, hát istenem, félázsiai, majd egymásra, végül csak orrbanyomnak, nem?

Egyébként biztosan van olyan fórum, ahol "elbeszélgethetnek" egymással a párttársak, ha már kezd kényelmetlen lenni egyik-másik viselkedészavaros tagtárs.Ha már inkább szégyen, mint hasznos.
Kulturáltan, diplomatikusan osztják ki a kokit meg a sallert. Amiből megérti, hol a határ.
Ha nem így lenne, már régen elszabadult volna a pokol a sok balkáni figura betelepülése után.
@Blogger Géza:
.... bár pl.undormány GFG is ezt kijelentheti ezen az alapon, de piaci alapon akkor is éhendöglene. Revideálom hozzászólásomat... :)
@Blogger Géza: "Egy percig nem voltam állami alkalmazott."

Gézám, ezt már múltkor tisztáztuk: te lojális vagy, ezért van munkád... mivel a szövegértés teljes hiánya megakadályozza a piacgazdasági sikerességedet, szerencséd, hogy moon laksz... de sajnos @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: -nak igaza van: mint számlaképes propagandista is közpénzből egyenlítiki ki benyújtott számláidat...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

" akkor az EU tényleg menthetetlen. :("

Nemzetkozi kitekintesben csak annyit tudok, amit kicsit feljebb irtam, az angol tv-vitakrol. Nem kadereztem egyetlen jeloltet, vagy kepviselot, de a nagy szamok torvenye alapjan a 766 kepviselobol azert csak akad nehany szakember is....

Kulonosen nagyobb, vagy komolyabb orszagok polgaraikent, ahol megengedhetik ezt a "luxust".
@Spániel:

Jo lenne, ha lenne ilyen hatar....
A nyugat.hu belenézett Rogán Antal testvérének vagyonnyilatkozatába

Rogán Valéria Szakonyfalu fideszes polgármestere. Balatonlellén van közös öröklött ingatlanja Rogán Antalnak, és neki.

index.hu/belfold/2014/04/17/mekkora_rogan_balatoni_villaja/
@simple observer 1.0:
Hát... remélem... mert Szájer ettárs, Kovács ettárs, D.Tomporka, Hisztike művésznő láttán én is tudok kétkedni. :/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én is unom má a rendes melót. arról lehetne szó, hogy esetleg engem is etarcsá, necsak gézát?:)))
@taga20:
Ba..od egykomám, téged még sörért se`lehet ekűdeni, úgyhogy ne is reménykeggy! :)
@Sir Bates dö Hól: Lyukas lovagom: te szerintem életedben nem tisztáztál le semmit, ahhoz túl zavaros a buksid. Nekem mindig is piacgazdasági sikereim voltak, teljesen mindegy, ki volt kormányon.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nincs neked szíved tezsvérem:( na nembaj, majd géza biztos szívesen, max. besegítek neki a trollkodásban. persze vitya ánuszrózsáját meghagyom neki, me ahhoz gránit fokozatú lakájnak kö lenni:))
@taga20:
Összebarátkoztok Gézuval, a sörön megosztoztok, ja... azon nem, na mindegy... szóval anyáztok egy jót. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gézának van söre, mutkor elkotyogta:) majd együtt megyünk a páncsóba, vagy a picsába:))
@taga20:
Kis érdekmutyista... te olyan kis igénytelen tucc lenni, lemész egyből kutyba.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem én vagyok a hibás, kutyu az, ja nem, májszterházi:))
@taga20:
Asszony elhiszi rólad, hogy nem te ... izé, tudod a szoba közepére, a kandalló elé? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én vagyok a gumifelelős, csak nem baszok ki magammal?:)) mi ez a nagy csend itt, kifáradtak a droidok?
@taga20:
Hülye vagy? Munkaidőn és címlapon túl minek strapálja magát a pártcsicskája?
Amúgy is, itt lóg a Gézuka, mi kell neked még? Jó, hogy nem SSteffyke bogaramat akarod rögtön feldobni az asztalra... :D
Tényleg, cicukát te nem is ismerted.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én csak kivüröl ismertem, de ahogy látom nagy szerelmed vot:)) csak e tűnt vagy átalakult, lehet ő batyu, vagy enrico:))
@taga20:
Ugyan, ezek itt messze nem olyan menő arcok. Cicuka a Vezényló és Főcsicskája hónaljában éldegélt. Mára hanyagol a cédája... :(
@Blogger Géza:
De egyformák vagytok Gábriellel...
Ha konkrét kérdésre választ írok és viszontválaszt várok, az sose jön meg. Egyszerre csicsikáltok, vagy egyszerre szarjátok le?
Ti izélitek itt a konstruktív vita szükségességét (nem lenne baj - sőt...) de akkor olyan kurva egyszerű kérdésre -muttert nem említve- amit feltettem tegnap, miért nem reflektorolozólódolál... ehh... nem értek én külföldiül, szóval mé kussolszasz vala?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: biztos megunta, hogy állandóan szopatod:))
mindig vitya seggét nyalta,lehet, hogy az anált jobban szerette:)))
@Knósszosz:
Te... ilyen egyedekkel próbálsz vitát folytatni? Nem iszol te rendesen Knoszi... :(
@taga20:
Kormánykörből ideszalajtott jogászcsicska volt, talán 3 személy alakította, de H.Berci is gyanús, amilyen ecceri lélek az is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: lehet, hogy GFG-é vot. te meg belezúgtál, persze csak mentálisan:))
@taga20:
Nem kizárt. Minden esetre lerugdosnám a lépcsőn szívesen, bármikor... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Próbálom megtalálni bennük az értéket, már ez is baj? Amúgy a lényeget a tökénél kaptad el... csak egy árva söröm van és lusta vagyok kimenni a zitalkereskedésig, penig csak 2 sarockra van.

Ebből döglés leszen ma, más se nagyok aktív... készülnek a zalacsóúter phoczi húsvétra, értem én. Sztadhión avatás és ilyesmi, pálinka a kerti büdi mellette... vannak gondok.
Ebbe ne folyjál bele, igyál rendesen és hétfőn evezzé... aszongyák jó lesz az idő.
@DarthVader: valami internetes zugújságban olvastam. Nem lepne meg. A jobbikos hülyegyerekeknek meg pont lehet, hogy jót tenne, elmenne a kedvük a hülyeségtől. Néhányszor kipucolnák a fürdőt a fogkeféjükkel, egy kicsit másképp látnák a dolgokat.
@Blogger Géza: Gézám, nem én voltam lyukas, hanem az protekció, amit atyád használt... te egy terven felüli teljesítmény vagy, ez megmagyarázza vonzodásod a sztahanovista időkhöz...
@Sir Bates dö Hól:
Csak azért, mert kotonszökevény, még lehetne ennyi idős korára "nem zigóta". De nem akar az istennek sem porcosodni, sehol... brühühü...
@Sir Bates dö Hól: "Ezt a baloldallal kapcsolatos vitát meg nem értem. Az senkiben sem merül fel, hogy nem kell velük a továbbiakban foglalkozni? A megreformálásukra fordított idő alatt egy újat is létre lehet hozni.... "

Halkan súgom: az Együtt-PM négy bejutott képviselőjéből kettő a Szolidaritás jelöltje volt. Ne terjesszétek, nehogy elkezdjék őket szívatni. A háttérben, ha nem vettétek volna észre, megszületett egy szervezet, amely nem kapcsolódik egyik régebbi párthoz sem. Vadi új, és az aktivistáinak köszönhető igen jelentős részben, hogy egyáltalán az Együtt-PM bekerült. A hátukon vitték Bajnai kampányát. Maguk fedezték a költségek jelentős részét. Olyan emberek, mindenféle társadalmi rétegből, akiknek elegük van az impotens okosságokból, meg a profikból. Én a magam részéről rokonszenvvel figyelem őket, és drukkolok nekik.
@Mariann19: "A társadalmaknak vannak törvényszerűségei, amelyek menetrendszerűen bekövetkeznek. Az elnyomorodás hatalmas felhajtó erő.
"

Mariann, már a 19. században felismerték a politikai filozófusok, hogy a felkelés nem akkor következik be rendszerint, amikor legjobban el van nyomorodva a tömeg, hanem akkor, amikor enyhül a nyomás! 56-ban is így történt.
Ha mar tegnap elkezdodott a Stanley cup, akkor egy idevago hir:

Magyarország világbajnok

www.jegkorongblog.hu/2014/04/17/magyarorszag-japan-2/
@simple observer 1.0: "Az EU letjogosultsaga mar jo ideje megkerdojelezheto. "

Az EU létjogosultsága számomra nem kétséges. A háború után nem sokkal születtem, és a családi történetek között a legtöbb a háborúról szólt, és arról, hogy isten őrizzen attól, hogy megismétlődik.
A nálam fiatalabbak számára ez viszont nem ilyen mély meggyőződés, számukra természetes a béke. Ezért nem is hajtanak különösebben. Azt hiszik, mindig így marad. Pedig nem.
Az EU politikusai között többségben vannak, akik nálam fiatalabbak, és nem érzékelik a veszélyt.
@Blogger Géza: "Nyilván azok véleményéből tudunk kiindulni, akik elmentek, s szavaztak. S az bizony meglehetően egységes volt"

Kis kukac, azoknak a véleménye, akik nem szavaztak orbánra, szerinted nem számít. Nem lep meg.
@épészmérnök:
Szerintem egy hülye fas., de te attól még kukacozhatod... :)
Oye pa todos los locos del blog: Felices Pascoas y que el destino les debe ademas lo que vós quieren para sí mismos

abrasos y felicidades
el cocodrilo será una maleta sí vós no le cuiden

jajajajajajjaa
@épészmérnök:

dejala

Oye pa todos los locos del blog: Felices Pascoas y que el destino les debe ademas lo que vós quieren para sí mismos

abrasos y felicidades
el cocodrilo será una maleta sí vós no le cuiden

jajajajajajjaa
Akartok látni egy valódi, született mocskos magyargyűlölő férget? Nos az ilyen rühes kutyák miatt rohad az országunk lassan 500 éve.
Tanulságos annak aki végig tudja nézni okádás nélkül, hogy lehet 51 percet szinte lélegzet vétel nélkül végighazudni. A vén hulladék nyugodtan lehetne tiszteletbeli jobbikos.
Természetesen az EU-ba akar jutni ez a rakás szar.
www.youtube.com/watch?v=W9cbVlPkcaw
@közrabszolga: Arra a mocsokra emlékeztet, aki egy filmben végig szidja, mocskolja a kurvákat. A film vége felé meg benyögi hogy a fél életét odaadná ha egy hetet eltölthetne egy rohadt kuplerájba.
@épészmérnök:

Ezt nem fejtenem ki ujra, ha lejjebb (nalam alul vannak az ujabb kommentek) olvasol, akkor latod a velemeneyem. Vagyis a meg egysegesebb, es igen, megcentralizaltabb EU szerintem elkerulhetetlen.

Amugy meg onnan a szomszedbol (ha jol emlekszem Peruban vagy, a masodik tippem Chile):

vs.hu/meghalt-gabriel-garcia-marquez-0417?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@épészmérnök: Szerintem ez racionalista alap. Szerintem a probléma gyökerét kell kezelni. Például, ha valakinek rohad a lába, akkor egy idő után az orvosok levágják, mert különben az illető vérmérgezést kap és meghal. Egy rohadó lábat nem lehet a végtelenségig kötözgetni, mert úgyse fog meggyógyulni. Az orvosok nem idealisták, amikor úgy döntenek, a lábat nem érdemes tovább kezelni. Tehát, ha előáll egy olyan szituáció, ami egy ország alaphelyzetét változtatja meg, és amit a jogalkotók észrevesznek, hiszen ez a dolguk, mert ők nem postások vagy buszsofőrök, szóval nincsenek mással elfoglalva - tehát ha észreveszik és nem tesznek ellene semmit, ha nem jelzik, akkor ebből mi következik?
Hogy ők is elfogadták, együttműködtek vele. És ha utána mégis eljátsszák az ellenzék szerepét (tegyük hozzá - elég lagymatagon, különösebb koncepció és lelkesedés nélkül), akkor az már csak egy színjáték, amit minek támogatni?
Mi lett volna, ha bojkottálnak? Akkor nyilván elmondták volna azt is, MIÉRT bojkottálnak, de nem mondták el. Ha elmondták volna, akkor annak itthon is, külföldön is erős visszhangja lett volna.
Ha egy párt bojkottálta volna a választást ezzel az indokkal, akkor nyilván a többi pártnak már meg kellett volna magyaráznia azt, hogy ők miért nem bojkottálnak. És ha mondjuk, tegyük fel, minden ellenzéki erő bojkottált volna, és mindegyik elmondta volna ugyanazt, amit Bartus leírt, annak nagy nemzetközi visszhangja lett volna, az már EU-s botránnyá vált volna. Így viszont szép csendben és simán lezajlott a választás, a fidesz "egetrengetően" nyert, pont így legitimálta a hatalomgyakorlás alapjának a megváltoztatását.
Egyénileg persze ezután is mindenkinek lehet erről véleménye, de közösségileg már nem.
@DarthVader: Gyurcsány (és Fodor) a választási törvény miatt gondoltak a bojkottra, ami talán szintén jó érv, de nem a legerősebb. Az Alaptörvény létrehozása az, az Alkotmány eltörlése az, ami súlyosabb indok.
Azt én értem, hogy a fidesz bármilyen választási törvény esetén győzött volna, és azt is értem, hogy bojkott esetén az ellenék elesett volna az állami támogatástól.
De most nem az számított (volna), hogy melyik párt az erősebb, hanem az, hogy világosan elmagyarázták volna, pontosan milyen következményekkel jár az Alkotmány eltörlése.
Pl. egy "apró" részletkérdés, ami az egész Alkotmány eltörléséhez képest csak "csekélység", de ha minimum ezt világosan és határozottan kommunikálták volna, máris kérdéses lett volna a fidesz győzelme: www.youtube.com/watch?v=SG0O6fSsWAU
Mivel mindenki tudja, hogy pont a nyugdíjasok megnyerése a választási győzelem egyik alapja, ezért igazán érthetetlen, hogy ezt a ziccert az ellenzéki pártok miért hagyták ki.
Az Alkotmány helyett bevezetett Alaptörvény hasonló csekélységekkel, apró finomságokkal változtatja meg az eddigi jogbiztonságot.
És nem utolsó sorban az új parlamentnek ERRE KELL MAJD FELESKÜDNIE. Minden parlamenti képviselő esküt fog tenni az Alaptörvényre. Ezek után ahhoz kell tartaniuk magukat. Gyurcsány is, Fodor is - ha ezt nem szeretnék, ha az Alaptörvénnyel nem értenének egyet, akkor nem jelöltették volna magukat képviselőnek. Mert nem akarnának eskü alatt ehhez hűnek lenni.
süti beállítások módosítása