Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/04/23/balog-zoltan-dunamelleki-reformatus-egyhazkerulet-belvaros-ingatlan/ ... (2024.04.23. 11:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.16. 08:18 Fabius

Mesterházy a hibás!

Címkék: mszp szekeres imre választás 2014

Egy hete az a mondás, hogy a baloldal most aztán tényleg levonja a megfelelő következtetéseket a választási eredményekből, istenuccse dekódolják mit üzentek a választók.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Szekeres Imre egykori selyemrambó például ott ül a jászságban ahová szeptemberben visszavonult, nézegeti, hogy tán' a leghülyébb fideszes Pócs János szavazatainak felét sem sikerült összeszednie, harmadik lett, mert a körzetében még egy jobbikost is inkább látnának szívesen a választók helyette, majd levonja a következtetést: Ez amúgy annyira nem szar, mint lehetne, sőt, " 2-3%-kal jobb eredményt értünk el a listás szavazáson, mint a hasonló körzetekben és én még ehhez 1-2% további többletszavazatot is kaptam" - ezért ez majdhogynem siker, teccikéteni? 

Úgyhogy Mesterházy a hibás, abcúg megújulás!

Szekeres lemondott a jászsági elnökségről, de nem ám azért mert megértett bármit április hatodika üzenetéből, hanem mert így tartja az illem. Felelősnek is tartja magát, de nem ám azért, mert nem nyugdíjba ment ahogy régen kellett volna, hanem, mert nem tiltakozott, Atikám ez így szar lesz, engedjed kirakatba azokat akiknek politikai súlya van. Mert ő azt hiszi, hogy neki még van ilyenje, és nem világos, hogy évek óta nincs. Annyira elszakadt a valóságtól, hogy azt sem érzi pont neki mennyire nem szerencsés bármit azzal kezdeni, hogy "nehezemre esett a beszéd", mert nem csak a választóknak de az internettel most ismerkedő napiszar és jutyúb bányász alsósoknak is beugrik erről valami. 

 

Ezek után még aszongya, "elengedhetetlen a magyar valóság megértése". Hááát, Imre, az tényleg elengedhetetlen lenne, de innen ahol én ülök most úgy látszik, nem fog ez semmivel könnyebben menni, mint eddig, és nem lesz eredményesebb se a megfejtés. De jófej vagyok, segítek:  neked, és az őslénytagozat többi tagjának nem az újrakezdéshez kéne erőt meríteni a gyalázatos eredmény sajátos értelmezéséből, hanem a bátorságot kéne összeszedni és azt mondani: ha ezt akarjátok akkor tényleg elmegyünk a picsába! 

Érted? 

 

437 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr186042717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A bekerülés ponthatára az 500 pontos maximumnál csak 40-nel kevesebb, s tavaly ennyivel 150 diáknak sikerült állami ösztöndíjas képzésre bejutnia. Az idei felvételin több mint négyezren pályáznak e 150 helyre, a túljelentkezés tehát 27-szeres.

Tavaly végül az állami ösztöndíjasok mellett még két és fél ezren kerültek be önköltséges oktatásra,"

Na ez a félévente 200-290 ezer forint a nemtandíj.
Lemond az államadósság elleni alap elnöke
Az utóbbi időben alig érkezett pénz az Összefogás alapba, Horváth Tihamér az év végén köszön le.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F04%2F17%2Flemond_az_adossag_elleni_alap_elnoke%2F
hvg.hu/w/20140417_Forgolodnak_a_tokes_birodalmak
gondolom ezt nem fogja idézgetni, erre nem fog hivatkozni sub kavics...
@Sir Bates dö Hól:
:-) utóbbi idők legjobb írása tőle
@simple observer 1.0:

A masodik nagy veszteseg az az, hogy ezzel a viselkedessel, hozzaallassal, tukeppen azt "uzenik", azt a latszatot keltik a szavazokban, hogy ok is mennyire szegyellik azt az idoszakot. Van is mit, de realisan nezve, es az utobbi 4 evhez hasonlitva igenis voltak pozitivabb dolgaik.
A szavazo azt latja, hogy mig az ellenzek pokolian szegyelli kormanyzasat, addig a Fidesz kifejezetten buszke orszagdulasara. Vagyis az elmult8ev BIZONYARA meg a legutobbi kormanyciklusnal is sokkal rosszabb volt. Ezzel tehat az ellenzek, magarahuzta, vagy "csak" magan tartotta a Fideszes kritikakat, a stigmat, hogy micsoda szornyu idoszaka volt az orszagnak az o vezetesuk alatt. Mikozben sokszorosan tobbet lop a Fidesz, es minden valamelyest is fontos poziciot Nyuszika baratai es uzletfelei foglalnak el, a lakossag meg mindig az MSZP-t tartja a legkorruptabb partnak.

Hogy e ket szempont mennyire fontos, hadd hozzak egy peldat az USA-bol, ahol LATSZOLAG olyan nagyon kulonbozik a politikai rendszer:
A lakossag egesz jol tudja az elnoki es kormanyzati ciklusok (4, illetve 2 ev) alapjan, hogy melyik parttol mire szamithat (melyik buzizik, melyik van a konnyu drogok, es az abortusz ellen, melyiknek egyes tagjai fogadjak el meg a nemi eroszakot is torvenyesnek...), amihez aztan hozza veszik, hogy az adott parti elnokjelolt mit iger, ami tukeppen mar csak a hangsulyok athelyezeseben kulonbozik a part uzeneteitol.
Igy tortent, hogy George W. 8 eve alapvetoen meghatarozta a valasztas kimenetelet. Nagyanyam kutyaja is megnyerte volna a valasztast, ha tortenetesen a Demokratak ugy dontenek, hogy ilyen jeloltet inditanak.
Ennek a helyzetnek, es az abbol eredo hozzaallasnak volt az eredmenye egy mokas sztori:
Bush hivatalos latogatasra erkezett valamelyik allamba. Am minthogy mar tartott a kampany, McCain el akarta kerulni, hogy marmilyen modon egyutt emlegessek Bushsal.
(Ez nem sikerult neki:www.huffingtonpost.com/2012/10/17/john-mccain-george-w-bush_n_1973405.html)
Igy aztan nehany oraval kesobb, de gyakorlatilag rogton azutan erkezett meg az adott allamba kampanyolni, miutan Bush visszarepult DC-be. Az ironikus a tortenetben, hogy igenis irodott cikk az ugyrol, eppen McCain pitianerseget hangsulyozva.

Es akkor egy harmadik nagy veszteseg, (vereseg?) nemelyikuk szamara:

GYurcsanytol mar lathattuk, hogy igyekezett ertekelmezni, szaja ize szerint ujra-, es atertekelni a tortenteket. Meggyozodesem, hogy ha 10% fole, stabil kozeppartta akarja novelni a DK-t, akkor kormanyzasanak egy atfogo ertelmezeset kell adnia. Celszeruen a rendszervaltastol kezdodoen elhelyzeni a tortenetben, hogyan, kiknek milyen kozremukodese soran jutott az orszag, es o szemely szerint abba a helyzetbe. Szerintem meg fogja probalni, hiszen sajat maga es politikajanak rehabilitalasahoz ez szukseges, bar nem elegseges feltetel. Az persze erosen kerdeses, hogy a lakossag mit szol majd mindehhez. Gyanitom, hogy nem sok jot. De ha meg sem probalja, akkor max egy schifferi teljesitmenyre (eppen 5% felett) lesz alkalmas '18-ban.
E soran az ertekeles, es ertelmezes soran nyilvanvaloan sajat dolgai "ohatatlanul" pozitivabbra sikerulnek, mint a tobbiekei, mig a negativumok forditva.
A lenyeget tekintve azonban az a fontos, hogy (feltehetoen) az ellenzek egy szereplojenek lesz egy ertelmezese, egy valasza ezzel az idoszakkal kapcsolatban. Ez helyzeti elonyt jelent(ene) neki a tobbi ellenzeki parttal szemben. Aztan hogy ebbol hany szazalekos szimpatianovekedest tud kihozni (ha egyaltalan) az a jovo zeneje.

Es vegezetul a lemondas(ok)rol:

Gyurcsanynak nem igen kellene lemondania, hiszen a veresegben kis resze volt (tudom tobbet vitt, mint hozott). Ha nem mond le, akkor arrol irnak, hogy miert NEM mondott le. Ha lemond, es a part nyilvan ujravalasztja, akkor meg arrol irnanak, hogy a valasztasi veresegben valo szerepe ELLENERE a Gyurcsany-part visszaszavazta. Van sapkaja, nincs sapkaja...

Bajnai kepviselosegrol valo lemondasat mar vagy 4-5 honapja elorejeleztem, ami nyilvan nem a veresegben vallalt felelossege miatt tortent, hanem mert elorelathatoan nem volt ertelme kepviselokent toketlenkednie egy kis frakcioban, ami aztan letre sem jott. Plane ugy,ha neki akar allni partot epiteni.

Hasonloan ertelmetlennek tartom (az EP-valasztas elott mindenkeppen) a PM-es tisztujitas felemlegeteset, es Karacsony esetleges visszavonulasanak belengeteset. Ezek semmikeppen sem segitenek nekik.

Es akkor Mesterhazy. Az o eseteben is ertelemszeruen csak az EP-szavazas utan lenne erdemes lemondani. Feltehetoen nem fog. Am ha meg is tortenne a csoda, akkor sem biztos, hogy Botka, aki most latvanyosan kapar, partelnokke tudna avanzsalni. Es ha meg tudna is, Mesterhazy embereivel korulveve, sajat politikai eleslatasat (annak hianyat) figyelembe veve, aligha tudna sok sikert elerni '18-ig/ban.

Ugyanakkor az MSZP-s belviszaly igazan erdekes latvanyossagnak igerkezik, ha nem sok valtozas tortenik, akkor legalabb a jovo evi tisztujitasig.
@DarthVader: most lesz négy újabb elvesztegetni való négy évünk arra, hogy bebizonyítsuk, Bartus Lászlónak csakazértis igaza lett.
@Spániel:
:-))
A többi mind mellébeszélés ...
@épészmérnök: "Ha igazak Rodeo jövendölései, akkor padlássöprés, csakis. Mentik, ami menthető."
Az sem kétséges, hogy a mentési offenzívának az ábrándos tekintetű miniszterelnök a dramaturgja.
Arra a kérdésre, hogy "Mi lesz négy év múlva?" Csintalan Sándor eleresztett egy "Félek!" értelmet, még ő is, aki a rezsim híve.
Aztán gyorsan elharapta a mondat folytatását, és ha még ő is fél...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Matolcsy a kamatcsökkentő örületében csak egy szegmenst képes felfogni, az export jövedelmezőséget.
A vállalkozások jó része viszont import beszerzésekben is érdekelt, hallani, hogy a megdrágult anyagok és szolgáltatások igénybevétele áthúzza a gazdasági terveiket, veszteségeket okoznak, tönkremennek.
Szűklátókörűség!
@Mariann19: ezt a bőrömön tapasztalom én is, meg ti többiek is, akiket nem vakít a hit.
@Spániel:

A helyebe kepzelve magam, nem hiszem, hogy szamara ilyen szornyu lett volna a kampany!

SOT!

A kampany, es a valasztas egyik legnagyobb gyoztese lett. Szerent velemenyem szerint.
Ha vegul meg frakciojuk is lesz, akkor plane. Szemely szerint nem zarnam meg ki Fodor DK-hoz valo beuleset...

Anno egy galamus cikk utan, a like-ok miatt kezdtem el nezegetni a "3 tenor" Facebook oldalait. Aztan jo nehany erdekesseget lehetett latni, olvasni az egyes oldalakon.

Mindezt azert emlitem, mert latszott, ahogy az egesz kampany soran szinte LUBICKOLT a helyzet adta korulmenyek kozott. A valasztasi kampanynal joval korabban inditott DK-s identitas kampany es kesobb a parlamenti is remek alkalom volt Ferinek, hogy sajat elveit terjessze. Szemelyet, es partjat nepszerusitse. Keresztul-kasul beutazta az orszagot, ami partszempontbol biztosan nem volt karos.

Mesterhazy felemlegetese is tukeppen szamara pozitiv volt, illetve azza valt, hiszen minden egyes emlitesekor egy nagy celkeresztet rajzolt MA homlokara. Hogy bizony o lesz a fo felelos a veresegert, ami elore is sejtheto volt. vagyis szerintem aligha hanyingert erzett MA nevet kiejtve, hanem amolyan kenyes bizsergest, hogy na Attis ugy adok neked pofonokat, hogy kozben azthiszed simogatlak....

Az meg, hogy a legaktivabb ellenzeki politikus volt a kampany soran, nyilvan aldozatokkal jart. DE! O lathatoan jol erzi magat, es jol is szerepel az ilyen korulmenyek kozott. Szemelyes es partja jovoje is megkovetelte tole, hogy minel latvanyosabb legyen.

Igy aztan nem igazan KELL ot sajnalni!
@Spániel: Szia!
"Az eu is belefáradt a terméketlen szabadságharcba, magunkra maradtunk és kilátástalan időszak következik."
"Arra lehetett számítani, hogy az eu ezekben a hónapokban átmenetileg "leül", mert el lesz foglalva az EP választásokkal, és ott is dúl a harc, mert várhatóan átrendeződnek a pártok erőviszonyai, a Néppárt várhatóan veszít a túlsúlyából.
Úgy gondolom, hogy az eu nem hagyja, nem hagyhatja az orbáni szeleket felerősödni, sőt erőteljesen fel fog lépni ellene. Az a veszély, hogy Orbánnak követői léptek fel azon országok vezetői részéről, amelyek
@Mariann19: Megélhetési Csintalannak semmi félnivalója nincs, eddig mindíg megtalálta azt a segget, amit nyalni érdemes.
Bár már csak a jobbik maradt, mint lehetőség, de ők az alagsorban jól fejbeverték, tehát ez kizárt.
Hacsak nem korpás a nemlétező haja.
@Csekkliszt#10: lehet, nem tudom... ez is bekövetkezhet, én akkor is inkább a tesze-tosza nyugathoz (szabadság) szeretnék tartozni, mint az erős (!:-)) cári birodalomhoz (önkény)... kifejezetten zavar, hogy oly sokan használják manapság a medve és maci allegóriát oogal kapcsolatban... főleg ez a szerencsétlen kretén sub kavics ("a maci bajszát nem jó húzogatni")... maci? b+ ébredj már fel te pre-előember!... az nem maci, hanem egy minden szabadságtól megfosztó rendszer!... mondanám neki, de úgysem érti...

Én nem vagyok oda konrád és heller, s a többiek befolyásáért a politikában, a szellemi életben, ezt régebben többször is kifejtettem itt... de azt, hogy most a nyakukba igyekszenek varrni ezt a jelen helyzetet, az nem tisztességes... s bár egymásnak nem fogunk soha karácsonyiajándékot venni hacsaturjánnal, de a tegnapi kommentje rezüméjével nem lehet vitatkozni: meg kell haladni konrádot és hellert, de teljesítménnyel, nem ócsárolni kell őket...tanulni kellene tőlük, elgondolkodni azon, amit mondanak, de nem szentírásként tekinteni rájuk... bár az meghaladná tán már a sujet-mentalitást, s így nem sok esély van erre moon:-)

Ezt a baloldallal kapcsolatos vitát meg nem értem. Az senkiben sem merül fel, hogy nem kell velük a továbbiakban foglalkozni? A megreformálásukra fordított idő alatt egy újat is létre lehet hozni....
@szamaritánus: mi van büdös román?

leszavaztál oszt most nyomulsz ?

a rohat mafia támogatója vagy
oszt még te ugrálsz te hitvány féreg !
@Spániel: folytatom:
amelyeknek tetszik a totalitárius rendszer, csak még részükről nem történt meg az erőszakos bevezetése.
Ezt a folyamatot az eu mindenáron meg fogja akadályozni.
Amennyiben nem tenné, az eu létjogosultsága megkérdőjelezhető lenne.
Bizakodó vagyok!
Ami aggasztó a közeljövőben, hogy minden eddiginél elsöprőbb lesz a hatalom és az uralom fitogtatása, meg kell félemlíteni az embereket, mert a várható csalódás részükről veszélyt jelent a rezsim számára.
@simple observer 1.0: úgy értettem, hogy annak ellenére hasított a kampányban,, hogy nem a saját érdekét tolta, hanem hangsúlyozottan a szocikét. Számtalanszor hallottam tőle olyasmit, hogy micsoda egy félisten ez az Attila, nála a bölcsek köve, az isten is min.elnöknek teremtette. Egyszer sem esett ki a szerepből.
Ilyenkor gondoltam azt, hogy nem röhögi szét magát, miközben fényezi a majmot.
@DarthVader:

Szerintem, es ezt mar parszor leirtam, a bojkott smmit nem ert volna. Gyurcsany beprobalkozott, de egyaltalannem banom, hogy nem sikerult neki.

Raadasul, eppen o, talan Olganak ismerte el, hogy az EU egyszeruen tesz az egeszre. Vagyis egy majd' 40 szazalekos reszvetel mellett letrejovo Fidesz es Jobbik adta Parlament (max 8-9 LMP-s szepsegtapasszal) siman legitim lett volna az EU szamara. Igy viszont minimalis esely volt a 2/3 megszuntetesere. A kormanyvaltasra mar jo ideje gyakorlatilag semmi.
@Mariann19: nem tudom, én sokkal pesszimistább vagyok, mert jelét sem látom annak, aminek már rég meg kellett volna történnie. Azt írta Sárközy, Orbán mindíg elmegy a falig.
De hány fal van még?
@DarthVader:

"Ma olvasám, hogy májustól csökken a közmunkások száma :) Van olyan település, ahol most 108-an vannak, májustól 25-en lesznek :))) "

Es rezsicsokkentesben is satufek:

www.hir24.hu/belfold/2014/04/17/megvan-orban-uj-csodafegyvere/

"A legfrissebb Heti Válaszban egyébként a kormánynak beszállító Századvég Gazdaságkutató elnöke ugyanakkor úgy látja: a kabinet a rezsicsökkentéssel már elment a falig: tovább nem lehet folytatni."
@Spániel:
Csintalan megjegyzése azért volt sokatmondó, mert szerintem a berkei miatt jól értesült és informált alak, akinek nem véletlenül csúsznak ki veszélyes megjegyzések.
A félelmei között említette a közeli példát, Ukrajnát, és sápatagon, de utalt párhuzamként az erdélyiekre, de gyorsan lezárta a gondolatmenetét.
Elgondolkodtató volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: te egy szóval leírod azt, amit én csak ilyen hosszan tudok: "ennyi":-))
Magyarország "oligarchásodik"

A brit külügyminiszter kedden arra figyelmeztetett, hogy Közép- és Délkelet-Európa államaiban "besurranó oligarchásodás" zajlik, vagyis egyes országokban, mint például Magyarországon és Bulgáriában az orosz befektetők jelentős befolyásra tesznek szert, így pedig Moszkva állami támogatásától is egyre jobban függenek.

hvg.hu/gazdasag/20140417_Magyarorszag_oligarchasodik
@Spániel:
"Orbán mindíg elmegy a falig."
Azért nem egy példa akadt arra, hogy amikor az eu a törvényhozás, a médiatörvény, bírák ügye stb., csak kénytelen volt visszalépni és módosítani az eredeti döntéseken.
A helyzet az, hogy nem ismert az eu eszköztára arra, hogy a támogatások megvonásán kívül mit tehet, ha meg kíván regulázni egy miniszterelnököt.
Az is igaz, hogy Orbánt védi a választási 2/3-a, mint a népakarat megtestesítője, ez védelmet nyújt, mert úgy nézne ki egy-egy szankció, mintha a magyar nép döntése ellen lépne fel az eu.
Ördögi kör.
@Mariann19: ettől sem derültem jobb kedvre.
@Spániel: Akkor hiába igyekszem mosolyt fakasztani az orcádra?
A társadalmaknak vannak törvényszerűségei, amelyek menetrendszerűen bekövetkeznek. Az elnyomorodás hatalmas felhajtó erő.
@Mariann19:

"Úgy gondolom, hogy az eu nem hagyja, nem hagyhatja az orbáni szeleket felerősödni, sőt erőteljesen fel fog lépni ellene. Az a veszély, hogy Orbánnak követői léptek fel azon országok vezetői részéről, amelyek "

Szerintem epp ellenkezoleg. Orbannak meg nagyobb mozgastere nyilik.

A varhato eredmenyek miatt (persze varjuk meg a valos szamokat), a jobboldal tulereje erosen csokkenni fog. Raadasul az EU-szkeptikusok erosodesevel megspekelve. Vagyis Merkelnek, aki nemet kancellarsaga melle, nyilvan tovabbra is szeretne felugyelni az EU dolgait, nagyon is fontos lesz az Orban altal szallitott tizegynehany mandatum. Vagyis jobban jar, ha nem szekalja nagyon, es a Fidesz a Neppartban marad, holott mar joideje az ECR-ben (mi a fenet keres itt a MoMa), vagy teljes joggal az EFD-ben lenne a helye. Orban vegzalasaval Merkel korabbi, tukeppen 2005-tol kezdodo hibajat ismerne be meglehetosen keson, hogy tudnillik, meglehetosen kesztyus kezzel bant Orbannal.
Harmadszor pedig ott a baloldal. Erosodesevel nyilvan igyekeznek majd olyan ugyeket, szemelyeket megtalalni, amik/akik balrol nezve tamadhatoak, es "jo" ellenpeldakent mutathatoak fel (erdekes, hogy mar a Telegraph szerzoje is Orbannal peldalozik az EU elhagyasa okan). A korabbi ket oknal fogva pedig mind a Neppart, mind az olyanok, mint a Kaczynski-fele Jog es Igazsag eppenhogy vedelmukbe fogjak venni.

Vagyis ha a baloldal, ide ertem most a zoldeket es a liberalisokat is, nem szerez tobbseget az EP-ben, Orban helyzete meg nyugisabb lesz, mint korabban.
Ebbe jól belegabalyodott Vona, értse mindenki úgy, ahogy akarja?

A Jobbik elnöke elszólta magát.

Obersovszky Péter Az Este című műsorban, április 16-án megkérdezte a Jobbik elnökét, miért nem adott ki közleményt a pártja a holokauszt emléknapján. Vona Gábor így kezdte válaszát:

"Mi számtalanszor elmondtuk már azt, hogy minden olyan áldozat, minden olyan népirtás előtt fejet hajtunk, amelyet elkövettek."

A felvétel megtekinthető a köztévé honlapján, a vonatkozó rész a 31. percnél kezdődik.
magyarnarancs.hu/belpol/szuret-extra-vona-gabor-es-a-nepirtas-89680
@Mariann19:
Orbán állandóan a 2/3-al fog takarózni, kihegyezi az EU ellenességet, állandóan erre fog hivatkozni, ha valamiért leintenék, szuverenitás, bla-bla... bánccsák a MAGYAROKAT!
Az a gond, hogy ez folyamat, amiben ez a majom egyre jobban elszemtelenedik, az EU vezetői meg rálegyintenek, hogy "baszod öregem, ha ezt akarta az a birka nép ott (merthát a választások ezt mutatják), akkor legyen meg", csak legfeljebb jobban kerülik, mintha leprás lenne a sulok parasztja.
Igazuk is van, minek vegyen el energiákat, erőforrásokat a kreténje tőlük, nem a mi pátyolgatásunk a feladatuk(!), az össz uniós érdeket kell nézniük.
Azt vesszük észre egy idő után, hogy az alsó-tadzsikisztáni szinten lesznek az eu-s támogatások, a jóindulat irányunkban - márpedig anélkül, CSAK mert a Piktor akarja, nem fog működni semmi... oda kisfiú ő, a nagyok asztalához nem engedik oda a hülyegyereket.
@Spániel:
Az a qrva tudatalatti... Persze ez a Zázrivecz nevű tót gyerek már csak akkor undorítóbb ennél, amikor vérmagyarkodik! :(
@Mariann19:

"Ezt a folyamatot az eu mindenáron meg fogja akadályozni.
Amennyiben nem tenné, az eu létjogosultsága megkérdőjelezhető lenne.
Bizakodó vagyok!"

Mint epp csak az iment irtam, en nem olyan nagyon. Ket igazan fontos kerdese lesz az EP-valasztasnak:
- tud-e tobbsegbe kerulni a ballib oldal,
- hajlando-e aldozatot hozni az EU erdekeben Merkel?

Ez utobbi az igazan erdekes. Kutatasok szerint a jobboldal (akar 20%-nyi EU-szkeptikussal egyutt) viszonylag kis tobbsegbe kerul. HA viszont a NEpparton belul kialakul egy tarsasag, amelyik hajlando az EU erdekeben a Nepparti hatalom feladasara, akkor lehet esely Orban valamelyes megregulazasara. Ugyanis ha a baloldal, hiszen nyilvan nem a Neppart vezenyelne le, bar akkor nyilvan elnezne, igyekezne Orbant tamadni, azzal a szkeptikusok kananak erveket, hogy az EU milyen egy fasiszta szervezet, masreszt a konzervativok is csalaodnanak, hogy a Neppart nem all ki sajatjuk mellett. Ez a huzas pedig a kovetkezo valasztasra mar minimalis tobbseget eredmenyezhetne a baloldal szamara.

Az EU letjogosultsaga mar jo ideje megkerdojelezheto. Ha nem korabbrol, akkor legalabb Viktor egyre "markansabb" viselkedese idejen valamikortol...
@Spániel:

"Mi számtalanszor elmondtuk már azt, hogy minden olyan áldozat, minden olyan népirtás előtt fejet hajtunk, amelyet elkövettek."

Megnéztem a felvételt, és bár mi sem áll távolabb tőlem, mint hogy Vonát megvédjem, DE a következő mondata ez volt:

"A holokauszttal is így vagyunk."

Így eléggé más a történet.
@simple observer 1.0:
"Az EU letjogosultsaga mar jo ideje megkerdojelezheto."
Szerintem meg nem.
Persze EBBEN A FORMÁJÁBAN igaz is lehet, mert pl. az ilyen típusú államok és vezetők (Nulladik Piktor féle), akik csak az EU anyagi leszívásában érdekeltek, de az összeurópai pozitívumokhoz hozzájárulni képtelenek, csak gyengítik az EU-t, folyamatosan bizonytalansági pontok abban, hisz egyfolytában az oroszoknak riszálják a kis hátsójukat, ezáltal a szövetségi kötelék egyik leggyengébb és legmegbízhatatanabb láncszemévé válnak. (Nem véletlenül merült fel az EU-n belüli belső kör ötlete!)
Márpedig tudjuk ugye, hogy minden ilyen egység, csapat, szövetség csak annyi ér, mint a leggyengébb tagja... :(
@simple observer 1.0: és olyan egyszerű verzió nem létezik - a számok figyelembevétele nélkül - hogy a pártcsaládja egyszer csak azt mondja egy csendes sarokban, csak úgy, négyszemközt: eddig és netovább, vaddisznóknak márpedig nálunk helye nincs, vegyé vissza, mert széttúrod az egységes europát. Különben lóvé nyista.
ennyi:

Aki a Jobbikra szavaz az EP választáson az Putyint támogatja
economist

Kb. ez a lényege az Economistban megjelent cikknek, ami az európai szélsőjobb és az orosz elnök kapcsolatát boncolgatja.

444.hu/2014/04/17/aki-a-jobbikra-szavaz-az-ep-valasztason-az-putyint-tamogatja/
@Spániel:

"Ilyenkor gondoltam azt, hogy nem röhögi szét magát, miközben fényezi a majmot. "

Detto. En sem gondoltam egy pillanatra sem, hogy komolyan gondolna Attis fenyezeset. ;D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Szerintem meg nem. "

Bizonyara en voltam a pongyola, mert szerintem sem! Mariann eszmefuttatasara irtam, hogy ha olyan okokbol szerinte megkerdojelezheto lenne, akkor MARIS az.

Amugy en nagy EU-parti vagyok. Valoban nem egy ilyen tipusunak. Es itt lehetne emliteni az EP parlamenti kadertemetot, nem keves esetben a biztosok szemelyet ( Kovacs Laszlo sem volt odavalo), es nem utolso sorban, hogy vegtere is a partpolitika meg az elveket is regen felulirta mar. Lasd Orban megvedese....
a hét vicce:

"A CÖF nem vett részt az idei országgyűlési választás kampányában – ezt a meglepő kijelentést tette az ATV Hírvitájában ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF ügyvédje szerda este."

www.atv.hu/belfold/20140417-ezt-hallotta-mar-a-cof-ugyvedje-sok-sikert-kivant-bajnaieknak/hirkereso

Ez Annak a Lomnicinak a fia, akinek kitakarták a fejét az MTV-ben?
Büszke lehet rá.
@Csaknézek...:

""A holokauszttal is így vagyunk."

Így eléggé más a történet. "

Nem kioktatni szeretnelek, de eppen hogy NEM MAS a tortenet!

A sztori azzal kezdodott, hogy a Jobbik NEM adott ki kozlemenyt a holokauszt emleknapjan.

Erre mondta Vona, amit: leforditva magyarra: ha lett volna holokauszt akkor ok is adtak volna ki nyilatkozatot. Az altalad idezett mondat eppen hogy MEGEROSITI az elozoekben elhangzottakat: vagyis a holokauszttal kapcsolatban is ha letezik ilyesmi adnak ki nyilatkozatot. De minthogy nem adtak, logikailag egyszeru a kovetkeztetes -> Szerintuk nem volt, csak holokamu...
@Spániel:
Cinikus röhögés nélkül képes volt rá?
Akkor echte NER kompatibilis kisköcsög. A megélhetési ribanc tipikus példája, közpénzből.
@épészmérnök: Nyilván azok véleményéből tudunk kiindulni, akik elmentek, s szavaztak. S az bizony meglehetően egységes volt... Cicabogár. :)
@simple observer 1.0:
Elég szégyen a parlamenti képviselők névsora itt, az EP meg egyenesen nevetséges. Remélem a többi tagállam nem ilyen kretén, mert ha igen, akkor az EU tényleg menthetetlen. :(
@Blogger Géza:
Nyuszifül! Oszt az arányok, meg a százalékok? Ennyire akkor már nem is fontos? Hisz eddig az volt a púder, hogy hazánkfijjai mostan majd asztán véleményt nyilváníthassanak.
Ha meg leszarják, akkor is maradnak a segélyek, meg a beiskolázási támogatások nekik... én miért is nem kapok itt a gyerek után?
Ja, tényleg, hisz itt fizetem én azt az adót, amiből ezeket, meg a hozzád hasonló talpnyalókat fizetik...
Legközelebb kezitcsókolommal kezdhetet a mondatodat, hogy mint adófizető, nem állami alkalmazott, eltartalak téged is, meg a többi ingyenélőt, akik csak kivesztek a közösből, de a GDP előállításához egy kanyi vassal nem járultok hozzá!
@Spániel:

Aligha hiszem, hogy ez ma jarhato ut lenne.

Egyreszt ismerjuk Orban habitusat, allandoan uj megnyerendo csatakat, es legyozendo ellenfeleket keres. Ha valaki megprobalna ugy leallitani, ahogy felveted, azzal csak kapna egy nagy budos "E" betut a Kubatov-listan es Viktor mar tovabb is lepett.

Azon tul, hogy a Neppartban is vannak nem kevesen, akik hasonlo modon szivesen kormanyoznanak. Hadd emlitsem csak a Neppart elnoket Dault.
"A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei – mondta a jobbközép európai pártcsalád vezetője."

Vagy:

"Amikor az európai baloldal támadott, akkor sem haboztál eljönni az Európai Parlamentbe, hogy álláspontod megmagyarázd."

Masreszt a Fidesz azzal is tisztaban van, hogy nem csak komoly tamogatoi vannak, hanem a helyzet is valtozott annyit, hogy nem tudnanak vele mit kezdeni.
Hiszen mint azt korabban mondta, nekunk az EU-s penz "JAR". Ezt pedig a baloldal tamadasa kozepette a Neppart el is ismerte azzal, hogy meg csak szo sem eshetett a penzek megvonasarol, leallitasarol. Hiaba is emlegettek egy idoben sokat a 7-es(?) cikkelyt.

Amennyiben idaig fajulna a dolog, akkor a Neppart, minimum attetelesen, elismerne, hogy az igazan 2011-tol surusodo gondok kozepette, bizony partpolitikai alapon allt ki Orban mellett. Es akkor pl. a 2003-as Fideszes huzast mar nem is emlitem, ami igy egeszen mas megvilagitasba kerulne: www.origo.hu/itthon/20030611lisszabonban.html

Azt nem tudom, hogy Europa boldogabb reszein mennyire fontos az EU-s valasztas. Feltetelezem, hogy a nemeteknel, skandinavoknal, Beneluxeknal nem erdektelen. Hiszen azt olvasom, hogy az angoloknal csak a ket KISEBB partnak 2 tv vitat szerveztek....

Marpedig ha a Neppart intezmenyesen (mert amugy semmit nem ernenek el Orbannal) fenyitene be Viktort, az szerintem elegendoen nagy hullamot vetne, hogy a Neppartra rasuljon, hogy jobban erdekelte oket a partpolitika, mint az EU ertekeinek, erdekeinek vedelme.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te honnan a rákból veszed, hogy engem te tartanál el??? :D Egy percig nem voltam állami alkalmazott...
Tündérbogaram... itt .aszod a napjaid és echte pártkurvaként mélytorkozod a bolsikat, miközben hótt demagóg módon, szemellenzővel próbálod a világot láttatni... olyan igazi "nem csinovnyiknak" tűnsz, de`télleg... :D
@simple observer 1.0: mégis, sohasem jön el az a pont, amikor már kínos és kényelmetlen az örökké konfrontálódó személyiségű Orbánnal egyetérteni. Sok ilyen hasonló karakter van eu-szerte, akik szívesen utánoznák és irigylik is talán a krakélerségéért, de mégsem teszik.
Egy dolog ábrándozni róla, nagyokat bólogatni rá,más megtenni.
Az, hogy magányos farkasként lézeng, mert senki nem akar vele együtt mutatkozni, max. egy csoportkép erejéig, az csak jelent valamit, vagy valaminek az előjele.,

Akármekkora cimbi vagyok, csápolhat itt minden évben a néppárt elnöke, de ha bejutok egy elit társaságba és rendszeresen beleköpök a gusztusosan megterített asztalnál a levesbe,
először csak udvariasan félrenéznek, hát istenem, félázsiai, majd egymásra, végül csak orrbanyomnak, nem?

Egyébként biztosan van olyan fórum, ahol "elbeszélgethetnek" egymással a párttársak, ha már kezd kényelmetlen lenni egyik-másik viselkedészavaros tagtárs.Ha már inkább szégyen, mint hasznos.
Kulturáltan, diplomatikusan osztják ki a kokit meg a sallert. Amiből megérti, hol a határ.
Ha nem így lenne, már régen elszabadult volna a pokol a sok balkáni figura betelepülése után.
@Blogger Géza:
.... bár pl.undormány GFG is ezt kijelentheti ezen az alapon, de piaci alapon akkor is éhendöglene. Revideálom hozzászólásomat... :)
@Blogger Géza: "Egy percig nem voltam állami alkalmazott."

Gézám, ezt már múltkor tisztáztuk: te lojális vagy, ezért van munkád... mivel a szövegértés teljes hiánya megakadályozza a piacgazdasági sikerességedet, szerencséd, hogy moon laksz... de sajnos @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: -nak igaza van: mint számlaképes propagandista is közpénzből egyenlítiki ki benyújtott számláidat...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

" akkor az EU tényleg menthetetlen. :("

Nemzetkozi kitekintesben csak annyit tudok, amit kicsit feljebb irtam, az angol tv-vitakrol. Nem kadereztem egyetlen jeloltet, vagy kepviselot, de a nagy szamok torvenye alapjan a 766 kepviselobol azert csak akad nehany szakember is....

Kulonosen nagyobb, vagy komolyabb orszagok polgaraikent, ahol megengedhetik ezt a "luxust".
@Spániel:

Jo lenne, ha lenne ilyen hatar....
A nyugat.hu belenézett Rogán Antal testvérének vagyonnyilatkozatába

Rogán Valéria Szakonyfalu fideszes polgármestere. Balatonlellén van közös öröklött ingatlanja Rogán Antalnak, és neki.

index.hu/belfold/2014/04/17/mekkora_rogan_balatoni_villaja/
@simple observer 1.0:
Hát... remélem... mert Szájer ettárs, Kovács ettárs, D.Tomporka, Hisztike művésznő láttán én is tudok kétkedni. :/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én is unom má a rendes melót. arról lehetne szó, hogy esetleg engem is etarcsá, necsak gézát?:)))
@taga20:
Ba..od egykomám, téged még sörért se`lehet ekűdeni, úgyhogy ne is reménykeggy! :)
@Sir Bates dö Hól: Lyukas lovagom: te szerintem életedben nem tisztáztál le semmit, ahhoz túl zavaros a buksid. Nekem mindig is piacgazdasági sikereim voltak, teljesen mindegy, ki volt kormányon.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nincs neked szíved tezsvérem:( na nembaj, majd géza biztos szívesen, max. besegítek neki a trollkodásban. persze vitya ánuszrózsáját meghagyom neki, me ahhoz gránit fokozatú lakájnak kö lenni:))
@taga20:
Összebarátkoztok Gézuval, a sörön megosztoztok, ja... azon nem, na mindegy... szóval anyáztok egy jót. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gézának van söre, mutkor elkotyogta:) majd együtt megyünk a páncsóba, vagy a picsába:))
@taga20:
Kis érdekmutyista... te olyan kis igénytelen tucc lenni, lemész egyből kutyba.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem én vagyok a hibás, kutyu az, ja nem, májszterházi:))
@taga20:
Asszony elhiszi rólad, hogy nem te ... izé, tudod a szoba közepére, a kandalló elé? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én vagyok a gumifelelős, csak nem baszok ki magammal?:)) mi ez a nagy csend itt, kifáradtak a droidok?
@taga20:
Hülye vagy? Munkaidőn és címlapon túl minek strapálja magát a pártcsicskája?
Amúgy is, itt lóg a Gézuka, mi kell neked még? Jó, hogy nem SSteffyke bogaramat akarod rögtön feldobni az asztalra... :D
Tényleg, cicukát te nem is ismerted.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én csak kivüröl ismertem, de ahogy látom nagy szerelmed vot:)) csak e tűnt vagy átalakult, lehet ő batyu, vagy enrico:))
@taga20:
Ugyan, ezek itt messze nem olyan menő arcok. Cicuka a Vezényló és Főcsicskája hónaljában éldegélt. Mára hanyagol a cédája... :(
@Blogger Géza:
De egyformák vagytok Gábriellel...
Ha konkrét kérdésre választ írok és viszontválaszt várok, az sose jön meg. Egyszerre csicsikáltok, vagy egyszerre szarjátok le?
Ti izélitek itt a konstruktív vita szükségességét (nem lenne baj - sőt...) de akkor olyan kurva egyszerű kérdésre -muttert nem említve- amit feltettem tegnap, miért nem reflektorolozólódolál... ehh... nem értek én külföldiül, szóval mé kussolszasz vala?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: biztos megunta, hogy állandóan szopatod:))
mindig vitya seggét nyalta,lehet, hogy az anált jobban szerette:)))
@Knósszosz:
Te... ilyen egyedekkel próbálsz vitát folytatni? Nem iszol te rendesen Knoszi... :(
@taga20:
Kormánykörből ideszalajtott jogászcsicska volt, talán 3 személy alakította, de H.Berci is gyanús, amilyen ecceri lélek az is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: lehet, hogy GFG-é vot. te meg belezúgtál, persze csak mentálisan:))
@taga20:
Nem kizárt. Minden esetre lerugdosnám a lépcsőn szívesen, bármikor... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Próbálom megtalálni bennük az értéket, már ez is baj? Amúgy a lényeget a tökénél kaptad el... csak egy árva söröm van és lusta vagyok kimenni a zitalkereskedésig, penig csak 2 sarockra van.

Ebből döglés leszen ma, más se nagyok aktív... készülnek a zalacsóúter phoczi húsvétra, értem én. Sztadhión avatás és ilyesmi, pálinka a kerti büdi mellette... vannak gondok.
Ebbe ne folyjál bele, igyál rendesen és hétfőn evezzé... aszongyák jó lesz az idő.
@DarthVader: valami internetes zugújságban olvastam. Nem lepne meg. A jobbikos hülyegyerekeknek meg pont lehet, hogy jót tenne, elmenne a kedvük a hülyeségtől. Néhányszor kipucolnák a fürdőt a fogkeféjükkel, egy kicsit másképp látnák a dolgokat.
@Blogger Géza: Gézám, nem én voltam lyukas, hanem az protekció, amit atyád használt... te egy terven felüli teljesítmény vagy, ez megmagyarázza vonzodásod a sztahanovista időkhöz...
@Sir Bates dö Hól:
Csak azért, mert kotonszökevény, még lehetne ennyi idős korára "nem zigóta". De nem akar az istennek sem porcosodni, sehol... brühühü...
@Sir Bates dö Hól: "Ezt a baloldallal kapcsolatos vitát meg nem értem. Az senkiben sem merül fel, hogy nem kell velük a továbbiakban foglalkozni? A megreformálásukra fordított idő alatt egy újat is létre lehet hozni.... "

Halkan súgom: az Együtt-PM négy bejutott képviselőjéből kettő a Szolidaritás jelöltje volt. Ne terjesszétek, nehogy elkezdjék őket szívatni. A háttérben, ha nem vettétek volna észre, megszületett egy szervezet, amely nem kapcsolódik egyik régebbi párthoz sem. Vadi új, és az aktivistáinak köszönhető igen jelentős részben, hogy egyáltalán az Együtt-PM bekerült. A hátukon vitték Bajnai kampányát. Maguk fedezték a költségek jelentős részét. Olyan emberek, mindenféle társadalmi rétegből, akiknek elegük van az impotens okosságokból, meg a profikból. Én a magam részéről rokonszenvvel figyelem őket, és drukkolok nekik.
@Mariann19: "A társadalmaknak vannak törvényszerűségei, amelyek menetrendszerűen bekövetkeznek. Az elnyomorodás hatalmas felhajtó erő.
"

Mariann, már a 19. században felismerték a politikai filozófusok, hogy a felkelés nem akkor következik be rendszerint, amikor legjobban el van nyomorodva a tömeg, hanem akkor, amikor enyhül a nyomás! 56-ban is így történt.
Ha mar tegnap elkezdodott a Stanley cup, akkor egy idevago hir:

Magyarország világbajnok

www.jegkorongblog.hu/2014/04/17/magyarorszag-japan-2/
@simple observer 1.0: "Az EU letjogosultsaga mar jo ideje megkerdojelezheto. "

Az EU létjogosultsága számomra nem kétséges. A háború után nem sokkal születtem, és a családi történetek között a legtöbb a háborúról szólt, és arról, hogy isten őrizzen attól, hogy megismétlődik.
A nálam fiatalabbak számára ez viszont nem ilyen mély meggyőződés, számukra természetes a béke. Ezért nem is hajtanak különösebben. Azt hiszik, mindig így marad. Pedig nem.
Az EU politikusai között többségben vannak, akik nálam fiatalabbak, és nem érzékelik a veszélyt.
@Blogger Géza: "Nyilván azok véleményéből tudunk kiindulni, akik elmentek, s szavaztak. S az bizony meglehetően egységes volt"

Kis kukac, azoknak a véleménye, akik nem szavaztak orbánra, szerinted nem számít. Nem lep meg.
@épészmérnök:
Szerintem egy hülye fas., de te attól még kukacozhatod... :)
Oye pa todos los locos del blog: Felices Pascoas y que el destino les debe ademas lo que vós quieren para sí mismos

abrasos y felicidades
el cocodrilo será una maleta sí vós no le cuiden

jajajajajajjaa
@épészmérnök:

dejala

Oye pa todos los locos del blog: Felices Pascoas y que el destino les debe ademas lo que vós quieren para sí mismos

abrasos y felicidades
el cocodrilo será una maleta sí vós no le cuiden

jajajajajajjaa
Akartok látni egy valódi, született mocskos magyargyűlölő férget? Nos az ilyen rühes kutyák miatt rohad az országunk lassan 500 éve.
Tanulságos annak aki végig tudja nézni okádás nélkül, hogy lehet 51 percet szinte lélegzet vétel nélkül végighazudni. A vén hulladék nyugodtan lehetne tiszteletbeli jobbikos.
Természetesen az EU-ba akar jutni ez a rakás szar.
www.youtube.com/watch?v=W9cbVlPkcaw
@közrabszolga: Arra a mocsokra emlékeztet, aki egy filmben végig szidja, mocskolja a kurvákat. A film vége felé meg benyögi hogy a fél életét odaadná ha egy hetet eltölthetne egy rohadt kuplerájba.
@épészmérnök:

Ezt nem fejtenem ki ujra, ha lejjebb (nalam alul vannak az ujabb kommentek) olvasol, akkor latod a velemeneyem. Vagyis a meg egysegesebb, es igen, megcentralizaltabb EU szerintem elkerulhetetlen.

Amugy meg onnan a szomszedbol (ha jol emlekszem Peruban vagy, a masodik tippem Chile):

vs.hu/meghalt-gabriel-garcia-marquez-0417?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@épészmérnök: Szerintem ez racionalista alap. Szerintem a probléma gyökerét kell kezelni. Például, ha valakinek rohad a lába, akkor egy idő után az orvosok levágják, mert különben az illető vérmérgezést kap és meghal. Egy rohadó lábat nem lehet a végtelenségig kötözgetni, mert úgyse fog meggyógyulni. Az orvosok nem idealisták, amikor úgy döntenek, a lábat nem érdemes tovább kezelni. Tehát, ha előáll egy olyan szituáció, ami egy ország alaphelyzetét változtatja meg, és amit a jogalkotók észrevesznek, hiszen ez a dolguk, mert ők nem postások vagy buszsofőrök, szóval nincsenek mással elfoglalva - tehát ha észreveszik és nem tesznek ellene semmit, ha nem jelzik, akkor ebből mi következik?
Hogy ők is elfogadták, együttműködtek vele. És ha utána mégis eljátsszák az ellenzék szerepét (tegyük hozzá - elég lagymatagon, különösebb koncepció és lelkesedés nélkül), akkor az már csak egy színjáték, amit minek támogatni?
Mi lett volna, ha bojkottálnak? Akkor nyilván elmondták volna azt is, MIÉRT bojkottálnak, de nem mondták el. Ha elmondták volna, akkor annak itthon is, külföldön is erős visszhangja lett volna.
Ha egy párt bojkottálta volna a választást ezzel az indokkal, akkor nyilván a többi pártnak már meg kellett volna magyaráznia azt, hogy ők miért nem bojkottálnak. És ha mondjuk, tegyük fel, minden ellenzéki erő bojkottált volna, és mindegyik elmondta volna ugyanazt, amit Bartus leírt, annak nagy nemzetközi visszhangja lett volna, az már EU-s botránnyá vált volna. Így viszont szép csendben és simán lezajlott a választás, a fidesz "egetrengetően" nyert, pont így legitimálta a hatalomgyakorlás alapjának a megváltoztatását.
Egyénileg persze ezután is mindenkinek lehet erről véleménye, de közösségileg már nem.
@DarthVader: Gyurcsány (és Fodor) a választási törvény miatt gondoltak a bojkottra, ami talán szintén jó érv, de nem a legerősebb. Az Alaptörvény létrehozása az, az Alkotmány eltörlése az, ami súlyosabb indok.
Azt én értem, hogy a fidesz bármilyen választási törvény esetén győzött volna, és azt is értem, hogy bojkott esetén az ellenék elesett volna az állami támogatástól.
De most nem az számított (volna), hogy melyik párt az erősebb, hanem az, hogy világosan elmagyarázták volna, pontosan milyen következményekkel jár az Alkotmány eltörlése.
Pl. egy "apró" részletkérdés, ami az egész Alkotmány eltörléséhez képest csak "csekélység", de ha minimum ezt világosan és határozottan kommunikálták volna, máris kérdéses lett volna a fidesz győzelme: www.youtube.com/watch?v=SG0O6fSsWAU
Mivel mindenki tudja, hogy pont a nyugdíjasok megnyerése a választási győzelem egyik alapja, ezért igazán érthetetlen, hogy ezt a ziccert az ellenzéki pártok miért hagyták ki.
Az Alkotmány helyett bevezetett Alaptörvény hasonló csekélységekkel, apró finomságokkal változtatja meg az eddigi jogbiztonságot.
És nem utolsó sorban az új parlamentnek ERRE KELL MAJD FELESKÜDNIE. Minden parlamenti képviselő esküt fog tenni az Alaptörvényre. Ezek után ahhoz kell tartaniuk magukat. Gyurcsány is, Fodor is - ha ezt nem szeretnék, ha az Alaptörvénnyel nem értenének egyet, akkor nem jelöltették volna magukat képviselőnek. Mert nem akarnának eskü alatt ehhez hűnek lenni.
süti beállítások módosítása