Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.11. 13:22 Fabius

A parlament Magdi apusa újra akcióban

Címkék: büntetés kövér lászló országgyűlés vadai ágnes

Azt a megbaszta kurvaélet! Hát mi van itt, he? Hogy Szűz Mária fosná homlokon ezeket narancsmaggal vigyorogva! Úgy felhúztam magam már megint, hogy a kézremegésemtől kottát trimmel pofámra a bajusznyíró!

Meggyalázták a csendőrséget a házőrséget!

Hát lehet ezt? Hát szabad ezt? Lábbal tiporni a házirendet? Megbecsteleníteni, mit megbecsteleníteni, egyenesen agyonbaszni a méltóságot? Ide állnak a tévéközvetítés közepibe kikent, kifent pofával, mintha nem a NER, hanem a nőverés lenne az uralkodó rend az országban! Mi? Hogy a komondoros Balogh még mindig itt rontja a levegőt és hozzá nem intéztem semmiféle kirohanást méltóság meg rend ügyben? Hogy a muslicafelhőt legyezgetik a képviselőtársak miután Pálffy odaszól nekik? De EZEK nem rajzoltak magukra monoklit filctollal!!!!!!!!

kövér vadai.jpg

Gátat kell ennek szabni

De nem ám holmi lárifári elbontható mobilgátat, hanem igazit vasbetonból! Áthatolhatatlan átláthatatlant. Kőkeményet. Majd én megmutatom, hogy lesz itt rend! Az lehet, hogy Pálffy nyálát nem ph értékre, hanem Malligand fokra tudják csak mérni, de hogy több monoklizás itten nem lesz az hóttziher! Hová jutnánk, ha hagynánk elharapózni ezt a firkálós fertőt itt a falakon belül? Nem elég, hogy odakint ömlik a szenny, hömpölyög ez a liberális mocsok, ha nem figyelek a Cifra Kalodás "tömbösített átalányszámlán" és a "hagyják, van még elég ifjú kereszténydemokratánk" beszólásán elröhögöm magam, mert meztélláb beleléptem valamelyik áruló kacagástól elhullatott nyáltócsájába ami minimum megfertőzött? 

Mi lesz a következő? Oroszországból honosított anarchia, meg kiszögelt szeméremajkak a Kossuth téren

Nem megmondta az illészoli, hogy a sok butaságot és baromságot tartsák magukban? Nem szólt elég világosan Kisanyám Tasó, hogy őtet és a többi egybitest provokálják az ellenzéki nők, és kurvára ideje lenne abbahagyni, mert eccer valakinél elszakad a cérna? Mégsem állíthatok minden fideszkeresztény mellé külön házőrt, hogy elnyomja benne a cérnaszakadtán felszínre törő baloghjózsit! 

Kurvaéletbemár, na! Ide a pénzt és kuss legyen végre!!!!

581 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr25626620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

így megy ez:

Végigverik a kasszacserét az üzletláncokon

Rendeletbe fogják bebetonozni a szoros határidőket.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131111-rendeletben-fogjak-meghatarozni-a-kasszacsere-hataridejet.html?sec-1

----------------------------------

Magyarországon legalább béke van és tolerencia

Egy tucat elszánt nyugdíjas a svéd követség előtt próbált meg visszavágni a svéd tévé Magyarországról szóló filmjéért. Hogy pisilnek a svéd kisfiúk?

www.origo.hu/itthon/20131111-tuntettek-a-sved-nagykovetseg-elott-a-magyarorszagrol-szolo-film-miatt.html?sec-2

------------------------

Nincs olyan cég,
amelynek ne dőlt volna be partnere

A fizetésképtelenség a bevétel legfeljebb 10%-át viszi el.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131111-nincs-olyan-ceg-amelynek-ne-dolt-volna-be-partnere.html?sec-3
házmesterről meg csak ennyit:

Kövér László "'kis csendet kért"...

...pedig igazán nem volt zaj, csak el ne aludjanak a képviselők!

hvg.hu/itthon/20131111_Parlament_percrol_percre_Fidesz/b41617
Eddig a jobbikosok kapták a legnagyobb büntit, amikor az egész frakció 1 havi fizuját vette el Magdi Lacus. Szóval áldozathozatalban is jelesre vizsgáztak, leszarva a legnagyobb pénzbüntetést. :)
Eközben a parlamentben.

A szocialisták feljelentik az Európai Bizottságnál a kormányt. Az E.on megvásárlása körüli ügyek miatt - jelenti be a szocialista pártelnök.

index.hu/belfold/2013/11/11/parlament_pp/a_szocialistak_feljelentik_az_europai_bizottsagnal_a_kormanyt/
Seprűnyéllel verte meg barátnőjét

Gyanítom, hogy Kövér már úton van, mert személyesen viszi a bírság-befizetési csekket a barátnőnek.
Súlyosbító körülmény lesz a monokli a szem alatt, vagy a zsebben.

www.civishir.hu/tetthely/seprunyellel-verte-meg-baratnojet/1111082840
Sem monokli, sem üvegszem, sem kontaktlencse!
Kizárólag - orvosi rendelvényre - szemüveg és nagyító a Nemzeti Látszerboltból.
Egységes látásmódot a képviselőknek és a NER-társaknak!
Amúgy a karzaton vagy páholyban lévő vendégeknek, szakértőknek, stb. semmilyen véleménynyilvánítás nem megengedett a parlamentben. Még tapsolniuk sem szabad. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a kasszacsere önmagában röhej.

Mi ott tartunk vele, hogy megigényeltük, előleget fizettünk, majd az adóhivatal szólt, hogy oppardon, az igényelt modell engedélyét visszavonták.

Majd aszonta az engedélyeket osztó hivatal, hogy oppardon, nem kell másik készülék után kutatni sietve, nem az eredetileg rendelt készülék engedélyét vonták vissza, hanem a forgalmazót kötelezték valami hiánypótlásra. Erről bővebben:

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131030-kasszacsere-miert-nem-tetszik-az-alt-cash-az-engedelyezesi-hivatalnak.html

A cserét a regisztrációnkkal együtt intéző szervizben azt mondták, pár nap és tisztul a kép, azonnal hívnak ha tudnak valamit. Ennek pénteken múlt két hete. Úgyhogy vargamihály az apjafaszát betonozza szoros határidőbe, azt mondjuk jó alaposan.
A szar is szebb, ha sorban van, gondolta Kövér László, gondolta Stirlitz.
@Fabius:

Ebben az országban több embert erőszakoltak meg az Ufók, mint ahányat összesen visszahívott az összes magyar hivatal a telefon feltalálás óta.
@Fabius:

Megvigasztallak.
Úgy emlékszem, 1990-ben tették kötelezővé a pénztárgépek csaknem általános használatát.
Megrendeltem.
A megrendelés alapján az APEH küldte a támogatást.
A kasszagép még nem érkezett meg.
De ez nem baj, mert a vállalkozás is megszűnt (nem ezért) 2004-ben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ebből sorozat lesz. Decemberben jön a "Miért szar Svájcban?" (Szar focibajnokság, csokiszag), Januárban a "Miért szar Norvégiában?" (Kurva hideg, agresszív jávorszarvasok), és végül, a választások elé: "Miért szar Új-Zélandon?" (orkok, nazgúlok).
az a hülye amerikai film a magyar beírásokkal már teljesen NER-ré lett...

lesz itt rend...mindenki egyirányba...fosik

brühüyyy
@Fabius: pont ezeken megyünk át mi is, van néhány partner akinek könyvelnek csajok, egyik belefutott ebbe a vissza aztán mégsem vissza katyvaszba, néhány ismerős beintett, és bezárt, nekünk meg van a rendelés és ígéret is, hogy majd lesz :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ez mondjuk igaz.

Legfeljebb annyi nem stimmel, hogy én a profitból élő pénztárgépesek visszahívását várom, akik dolgoznának, ha lehetővé tennék nekik.

Csak ideje lenne eldönteni, hogy lesz komasógor monopólium a pénztárgéppiacon, vagy - esetleg - a szabadpiaci verseny még érvényben van még Magyarországon. Ennek eldöntésére szabhat Varga szoros határidőt, és semmi másra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Eddig a jobbikosok kapták a legnagyobb büntitSzóval áldozathozatalban is jelesre vizsgáztak, leszarva a legnagyobb pénzbüntetést. :)"

és mégis a seggükből kukucskálnak, mint mindíg:

"A Fidesz az ellenzéki képviselők támogatását várja ahhoz, hogy ma a házszabálytól való eltéréssel szavazhassák meg a Btk. módosításátA Jobbik minden jel szerint az ügyben a Fidesz mellé áll és hozzájárul a házszabálytól való eltéréshez is."
www.atv.hu/belfold/20131110-sunyi-feherorosz-modszer-orbanek-tervet-biraljak/hirkereso
idióták gyülekezete:

"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" - Vadai kiakadt a 130 ezres büntetésen

Vadai Ágnes szerint aki hétfőn az Országgyűlésben megszavazza az ellene és - a hozzá hasonlóan függetlenként, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló - Szűcs Erika ellen kilátásba helyezett büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti "egy nőverő jelenléte" és burkoltan támogatja is "ezt a magatartást".

hvg.hu/itthon/20131111_Fideszes_fiuk_Az_asszony_verve_jo__Vadai

--------------------------------------

Ároktő: trükközött a kormány?

Bárándy Gergely szerint Rogán Antal egyszerűen más törvényszöveget nyújtott be a parlamentnek, mint amit délelőtt az Alkotmányügyi Bizottság megtárgyalt. Rogán Antal szerint a fő kérdés csak annyi, hogy igennel szavaznak-e, vagy sem?

hvg.hu/itthon/20131111_Parlament_percrol_percre_Fidesz/b41623

----------------------------

Napirendre veszik az ároktői javaslatot

299 igen, 7 nem szavazat mellett megszavazta a Ház a sürgősséget, ma lehet "lex Ároktő".

hvg.hu/itthon/20131111_Parlament_percrol_percre_Fidesz/b41624
@Spániel: El fogsz csodálkozni de lényeges kérdésekben a szocik sokkal inkább ott vannak a seggükben. :) Amúgy te támogatod az ároktői bandát???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Törvényt sérteni kommentben is tilos. Ez nem csak a holo vagy kommunistatagadásra, de pl a becsületsértésre is igaz, ráadásul ezért fölnyomni a ti szubkultúrátoktól sem idegen:

www.origo.hu/itthon/20130416-szegedi-csanad-feljelentette-novak-elodot-es-tobb-jobbikos-kepviselot.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez a btk módosítás nem az ároktői rablógyilkosokról szól, hanem a fidesz éra balfaszságáról.
Egyébként módszeresen úgy verném őket agyon, ahogyan ők bántak el az idősekkel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gondolom, számodra egyszerűen értelmezhetetlen, hogy ha valaki az életfogytig tartó előzetesnek még a puszta gondolatát is felháborító jogi és emberi jogi merényletnek tartja, az nem feltétlenül támogatja az ároktői bandát.
Sőt, aki nem támogatja a halálbüntetést, az ettől még nem feltétlenül támogatja Breiviket, meg a Texasi Láncfűrészest.
@Fabius: Első fokon már el is bukta a pert Csanádka. :)

alfahir.hu/szegedi_csanad_pert_vesztett_novak_eloddel_szemben

Viszont a körülmetélés állítólag már meg volt. :)

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/11/korulmetelve.html
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem tarom jogosnak az előzetes ilyen hosszú idejét, Mint, ahogy a lassú bíráskodási idő is felháborító. Ettől függetlenül nyilván mind a ketten elítéljük az ároktői bűnözőket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Spániel: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt tény, hogy a Fidesz ezt is a maga gusztustalan módján intézte.

De az is tény, hogy az ne legyen már, hogy a Magyar Róbertek meg ezek az ároktőiek csak úgy meglépnek a szobafogságból.
Csendesen kérdezem: hol vannak a fideszes nők? Szégyent hoznak a nemükre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igen és a valóság megint meghajlik a vezér akarat előtt. Vagy nem.
Lassan és biztosan közeledik a fény az alagút végéből. Két vonatlámpa.
azért az a moszkvai hereformansz még gondolatában is riasztó. maradjunk a lájtosabb cifra kaloda típusú kiröhögésnél tiltakozásként.
@Husz_János_Puszita: a fideszes képviselőnőnk köszöni jól van. építi a házacskáját a város közeli faluban.
@Husz_János_Puszita:

Vagy egy medve, barlangászlámpával, "Úgy látom, szopni jártok ide" feliratú pólóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Majd szólj, ha eldöntötted, hogy tulajdonképpen mit akarsz mondani.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: remélem megszavazzák a btk módosítást... remélem majd elgondolkoznak az azt megszavazók, amikor ezen tvhely alapján majd ők is előzetesben lesznek éveket... biztos dumas regényei voltak az ötletadók...
@Sir Bates dö Hól: Attól függ mi lesz végül a törvény vitája után. Szerintem tartózkodnak majd.
@Spániel: Még ezt se tudod??? :) MAgyar SZOci Párt rövidítve.
@Sir Bates dö Hól: azt mondják a lézer dzsoninak van valami nyomkövetős karperecgyártó haverja.
@Sir Bates dö Hól:

A kincset már elásták Svájcban jó helyre.
Most komolyan, Kövér elvtárs ebből a pénzből akarja a szilveszteri bugyipénzt előteremteni?
Még szerencse, hogy a fidesz frakció olyan méltóságteljesen viselkedik, hogy csak azokat a rakoncátlan ellenzékieket kell folyamatosan bírságolni!
A fidesz képviselő női mélyen kussoltak? Értem én, van is miért nekik! Szégyen a hallgatásuk, sokat elárul.
Otthon megkapják ők is a nekik járó pofonokat? Attól olyan kezesek? Szánalmas fideszcsicskák...
@Spániel: Mi akadályozta a nyomozást,hogy 4 év alatt nem sikerült befejezni? A Btk. állandó ráncigálásával megszűnik a balfékség? Ezek még most is hiszik,hogy a törvények megerőszakolása a célravezető.Kérdezhetném,miért tart egy közlekedési baleset nyomozása már 13 hónapja? A hatáidőt 2 havonta tologatják kifele.Bónusz egy jogsi bevonása 9 hónappal az eset után(az egyik,vélhetően nem hibás féltől),idén nyáron, visszamenőleg tavaly októbertől.Ki ezért a felelős?A rablógyilkosoknak börtönben a helyük,de csak jogerős ítélet után!
@bella _ciao:
Nekem meg kötélgyártó ismerősöm... Kezdjek el asszociálni? :)
@bella _ciao: Miket nem mondasz már megint?? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne-ne, még aszociálisnak nyílvánitanak, s mész az előzetesbe. vagy a parlament elnökének, annak voltak még hasonló gondolatai.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt nem csak a jobbikra értettem, hanem mindenkire, aki megszavazza... ekvivalens a kérdés a fékek-ellensúlyokkal... aki ezt megszavazza ebben a térségben, az az 1222 előtti mora szavaz...
@Tücsök1:
Viszont amit nem tudnak kinyomozni 4 év alatt, akkor azt már nagyon nem is akarják. 4 év távlatából a tanúvallomások nem hozhatnak újat, csak több hibalehetőség és bizonytalanság épül be, magyarán ha egy év után nem tudnak valamit lezárni és bizonyítani, akkor onnantól... nem akarásnak nyögés a vége.
Egy vicc az ügyészség és a bíróság hozzáállása is.
@Fabius:
Ráizgultak... van az úgy... evégre komoly az érdeklődés a makk után arrafelé... Gábris fogadjunk eddig legalább 5 x linkelte be Csanci haverjuk bőrtelenítését! :)

@bella _ciao:
Nekem cifrábbak, ha azt a "parasztbácsit" meglátom.
@Sir Bates dö Hól: emlegetik a hitvallásban werbőczit, aki az aranybullát is belefoglalta a tripartitumba. tulajdonképpen a törvényt a többség csak a kotmányhoz igazítja.
@Sir Bates dö Hól:

Visszahozhatnák egyúttal, hogy a férjek megölhessék az asszonyt. Két legyet ütnek egy csapásra, asszony otthon a helyére kerül, plusz előzetesre sincs szükség, mert nem büntetendő. Felszabaduló elektromos nyomkövető pereceket állami támogatással igényelni lehet a feleségek számára, a családvédelmi alapból.
Evvan, embörök.
Asszonyverés, nőgyalázás: OK.
Azt emlegetni, ellene szót emelni, hangot adni nemtetszésünknek: nem OK.
Sőt!
Felháborító, büntetendő.
:(((
az álomtitkárok száma x+1, ahol az x konvergál a végtelenhez.

Államtitkárrá nevezettt ki Áder egy dohánylobbistát

Komoróczki István a Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság élére áll.

hvg.hu/gazdasag/20131111_Allamtitkarra_nevezettt_ki_Ader_egy_dohan
@Sir Bates dö Hól: Jó de most még csak a tárgysorozatba vételről volt szó. :)
@Husz_János_Puszita:
Figyu! Azért legalább egy sör árára büntessék már meg... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A sör ingyen lesz, bekerül a rezsicsökkentett termékek körébe.
Mostanában felszínesen éltem politikanemiéletet, gyorsan basztam az egészre. De ittene valami olyasmiről légyen szó, hogy DK-sok sminkelt monoklikkal tüntettek a rövidlátó komondor ellen? Mert ha igen, akkor javasolnám, hogy a vékony & klubtársai esetében abszolváljunk valós monoklikat, aztán hasonlítsuk őket a DK-sok sminkelt monoklijához. Ha vékonyék nyernek, az esetben ingyenes fogatlanításhoz felhasználható kuponokat kapnak, amit bármely külvárosi talponállóban beválthatnak.
@Husz_János_Puszita:
Knoszi el fog csábulni! Pártsörözők is lesznek? Sörpuccs, meg hasonlók...
@bella _ciao:

Abszurdban a fidesz jobb a kétfarkúaknál, meg is valósítja.
Egyébként pedig kussolni. Jól értesült forrásból tudom, hogy a decemberben érkező 456875. tákolmány módosításban szerepelni fog, hogy a magyar család nőnemű tagjai csakis hajvontatással hagyhatják el a lakhelyüket, mert a copfjuknál férfi által a talajon húzva nem eshetnek át semmiféle vak állaton.
@bella _ciao: ezért nem 1514-t írtam:)

@Husz_János_Puszita: bármit visszahozhatnak, csak az így kialakuló rendszert nevezzük a nevén:)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kiváncsi vagyok, hogy ki fog ellene szavazni... mert a tartózkodók is békaphattyák:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csatlakozol a felajánláshoz?... nálatok is mosolyszünet van:D
@Sir Bates dö Hól: mosoly nem van szünetelve, egyéb fenforgások vannak földön és égen, mit bölcs elmét felfogni kép esss :D

csak a zigazat a szintiszta zigazat, istenúccse mint őkigyelme:

Pálffy: ugyan már, nem voltam ittas

Pálffy Istvánt kérdeztük arról, ő hogyan értelmezi azt a jelenetet, amelyben jobbikos képviselők ittasnak látták őt.

hvg.hu/itthon/20131111_Palffy_ugyan_mar_nem_voltam_ittas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem volt rajta monokli,tehát nem jár neki bünti.Az imbolygó járás pedig a vízenjárnitanuló okj képzés egyik vizsgatétele.
megzavarodott emberek, szapáry bizalmi horgonyról beszél, azmiaz, múltkor meg éles tükörről írt valaki. érdekes jelzős szerkezetek.

Szapáry: fájhat, ha felhúzzák a "bizalmi horgonyt"

hvg.hu/gazdasag/20131111_Szapary_fajhat_ha_felhuzzak_a_bizalmi_hor
@Tücsök1:

Vízen járni a vezér tud egyedül, ezt a szentségtörést! Eljön érted a netkommandó.
@Tücsök1: és vizenjárás alapkövetelmény az ifjú kereszténydemokratáknál. mert repülni csak segítséggel tudnak, ahogy a cifra kaloda tanvideójában is látjuk.
@Fabius:
A pénztárgép ügyben szóról-szóra úgy jártak az ügyfelek a köreimben, ahogyan az első mondatodban leírtad.
A hírek szerint 85.000 vállalkozó jár hasonló cipőben.
Mint olvasom, csak december 31. a bevezetés határideje, nem 2014. május hó.
Káosz!
@Husz_János_Puszita: Nem is mondtam,hogy sikeres vizsgát tett és alkalmazni is tudja a tanultakat!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pál Fí:
- Uhgyanmá, kikérem magahnak, hukk, hogy ottasan, hukk, ittasan jelentehm mekh, hukk, a gázban, hukk, a házban. Mindenki fizet egy kört, hukkizé, fel lesz jelentve, aki mást iszik, hukk, ültet, izéhukk, állít. Kikérem magamnak ezt a büfében... őőőőhukk, a plebatárison... a planetárison... a plenárison.
@bella _ciao: Ez a túlkoros,stoplámpafejű sem nem ifjú,sem nem kereszténydemokrata,tehát a kizáró okok miatt nem is büntethető.A pályinkaszag+ muslincafelhő pedig teljesen szubjektív jel.Most már csak beledugom magam abba a cifra kalodába,Önként!
@Mariann19:
Több empátiát a kormánnyal szemben! Ti egyszeri emberek nem érthetitek azt roppant bonyolult folyamatot, aminek végén a hagymázas álomból hagymás fing lesz. Ezt roppant bonyolult kormányzatperisztaltikai elmemozgással lehet csak kivitelezni, amihez idő kell, és adódhatnak közben hibák. Az alsógatya hátulján...
@bella _ciao: több fantáziát és asszociációt feltételeztem még egy vén komancsról is, ha digó:)
@Mariann19: nem kell finomkodni, ez nem káosz, ez egyszerűen lehúzás és anarchia.
Tervben van, hogy majd a NAV leosztja a lapokat, neki kell tejelni a védelmi pénzt /gyk: megrendelési előleg/ és majd központi szóval vargamisi és a kedves vezető, majd mondani is fogja:
-múkogggy és járj!!!!

A vizesjárás csak festői kép, itt a galaxisok is ki lesznek forgatva a sarkukból, mijaz, hogy a peremvidék, csak peremvidék, és nem bévül leledzik a nagy központi fekete lyukban, mint a kedves Vezénylónk alfája és omegája... Na azéé...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A Magyar Rezsiharc olcsó energiája világítja majd meg a feketelyukakat zuniverzumszerte.
index.hu/tech/mem/2013/11/11/csak_a_nulla_rezsi_a_jo_rezsi/
@Bakter: nem tagadhatom, hogy a zűr párhuzam ennek a kis filmecskének is betudható :D
"Mégsem az ügyfelek ügyes alkalmazkodása miatt, hanem azért maradt el sok tízmilliárddal a tranzakciós adóból befolyó bevétel az eredetileg tervezettől, mert a banki adatszolgáltatásból rendelkezésre álló adatok nem voltak teljesen megbízhatóak – ezt Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója árulta el egy interjúban."

Semmi gyurcsánybajnai? Vagy idegenszívű brusseles?
minden politikus bűnöző
@Bakter:
Ahhoz képest, amit én gondolok a kormányról, nagyon cizellált a megfogalmazásod.
Tetszett nagyon amúgy, csak nem tükrözi híven a gondolataimat, de honnan is tudhatnád?
Én meg nem merem megírni, brutális lenne, és beperelnének.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szeptemberben már be kellett fizetni az előlegeket a kereskedőknek, amennyiben a megrendelés és a befizetés nem igazolható, 500.000:- Ft-os kártérítést helyeztek kilátásba.
Utána jött a hír, hogy egyes tipusok engedélyezését visszavonták, hiánypótlás miatt.
Az egész ügyben az is furcsa nekem, hogy miért a vevőnek, mint vállalkozónak kell a gyártóval közvetlenül szemben állni, miért nem a kereskedőnek, mint más árúcikk esetében?
@Mariann19:
Lehet, hogy amit te gondolsz a volánról, az cizellált ahhoz képest, amit én gondolok róluk. De szerintem ki tudunk egyezni.
Azok a szegén, éhes nílusi krokodilok... De megetetném őket...
@Bakter:

Küzdenék én is veled a krokodiléhezés ellen.:)
@Mariann19: A tankönyvekkel nem így volt? November közepe van és még nem csengett le a mizéria.Szerintem valaki valahol dörzsöli a markát.A pénzt hónapokkal ezelőtt megkapta,a könyveket vagy küldte,vagy nem.Mostmeg gondolja,erre a kis időre már minek.Úgyis tervbe vették az egységes,államosított tankönyvkiadást.Ilyenkor támadnak gyilkos gondolataim!
@Bakter:
"De szerintem ki tudunk egyezni."
Ezen a téren bármiben.
Vannak ötleteim, a spanyol inkvizíció egy lagymatag paskolás a az általam vágyott módszerekhez képest.
@Tücsök1:
megjelent egy hír, miszerint a tankönyvkiadás szereplői kartelleztek, ezt megelőzendő, állami kézbe kívánja venni az állam ezt a profilt is.
Ugyanezt teszi és ugyanezzel az indokkal az egyik laptulajdonossal, aki jelentős szerepet tölt be a hazai nyomtatott sajtó terjesztésében.
Itt is a kartellezés a vád, ezért az állam megveszi.
Összeáll itt a kép, még gondolkoznunk sem kell.
@Mariann19:

A Budai Gyulát is vegyék állami kezelésbe, ha nem, mi szívesen kezelésbe vesszük, nem?:)
@Mariann19:

"Összeáll itt a kép, még gondolkoznunk sem kell."

A gondolkozás idejétmúlt és önpusztító tevékenység, amellett tök értelmetlen manapság.

Elég nagy marhák vagyunk, hogy mégis űzzük. :o)
@Husz_János_Puszita:

"mi szívesen kezelésbe vesszük,"

Nekem biza még a lábalás is eszembe jut erősen. :o)

És nem csak őrá vonatkozóan.
Orbán: Tömegesen sérültek az emberi jogok

mno.hu/ahirtvhirei/orban-tomegesen-serultek-az-emberi-jogok-1194721

van ebben valami röhögtetően sirhatnékos amikor délceg Tábornokunk emberi jogokról lamentál...
miközben a házmestere képviselői véleménynyilvánításért bírságot szab ki...
@Csaknézek...:

Látom neked is megmozgatta a fantáziád.:))
@Husz_János_Puszita:
Budai Gyulát is vegyék állami kezelésbe."
Beperelik, akik ellen ok nélkül vádaskodott, és veszített a perekben.
Most több kezelés is szóba jöhet, de lehetne csoportos is...
@Mariann19: A Dzsulust abban a toronyoratokban kellene örök nyugalomra kisérni, amiért a fődjét vett. A fődet meg hát ugyi... trágyázni is illenék...
Azt hiszem sűrűn tömött sorokban kísérgetnénk utolsó útján az utolsót:-)
Az asszony tényleg verve jó. Ezt a fidesezs vargapityu már régen megmondta.
Balog csak egy kis verőlegény
endresy.blogspot.hu/2013/11/balogh-onvedelme-es-fideszes-lojalitas.html

Véletlenül kizárták a fideszből, mert selmeczi beszólása miatt muszáj volt. De azért egy lex-balog még jöhet.
@GeoCracker: Még szentet is faraghatnának belőle... mondjuk Alijev segítségével:-)
@GeoCracker:

"egy lex-balog még jöhet."

...aminek a progresszivitása ugyan fényévekre lenne a neandervölgyi ősember morális szintjétől, viszont az agresszivitási faktor garantált.
www.pupublogja.hu/2013/11/agyaghadsereg.html?spref=fb

wazz ez kirájjjj++...

"Nincs jobb dolog a tiszta helyzeteknél, gondolom Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter is így gondolhatja a hír hallatán, majd reflexből azonnal megtiltja bizonyos bizalmas információk – például az US.Army - ban rendszeresített, medvecsapdával megerősített olívzöld tábori fapina harcászati-technikai jellemzőinek - átadását a Magyar Honvédség részére."

"olivazöld"..ezen kész vagyok!!
@GeoCracker: hát... nem is tudom. azért selmeczi beszólása eddig maximum harsány röhögést idézet elő, s nem a humoros tartalma miatt. de kizárást, na, azt eddig nem.
@Csaknézek...:
"A gondolkozás idejétmúlt és önpusztító tevékenység, amellett tök értelmetlen manapság."
Dehogyis értelmetlen, csak a gondolatokat egy hasznos cél irányába kell terelni.
Pl. Ki kell találni, hogy egyes emberek lágy részeit hogyan kell üzemképtelen módra átállítani. A művelet lehet csoportos is úgy a kivitelezők, mint a kezelésbe vettek tekintetében.
"___
V. cikk

Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához.
____"

ez véletlen benne maradt. igaz, azért hoznak annyi tör vényt, így aztán vényre mindig van egy jogtörés, ami jogossá teszi azt, ami jogtalan.
Na, ebbe aztán bele lehetne dobálni a bírságot. És a mellette lévő két edény rendeltetésszerű használatáról is volnának elképzeléseim...
lh3.googleusercontent.com/-30PAqx-XhoY/Un6XDg46UEI/AAAAAAAAyIU/vsZSHdrQHKo/s720/_DSC8269.JPG
É-Koreában 80 embert kivégeztek nyilvánosan tévénézésért, pornózásért, szóval csak vigyázzatok a kommenteléssel.
@Mariann19:

"Dearbestközgazdászforever"!
A ETO már révbe ért! Remélem a fradicsajok is megoldják!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szép, morbid estét!
A szépemlékű Gyulánkkal.
Sajnálni lehet őt, mert több, mint 1.200 feljelentéséből talán olyan 6-7 volt eredményes, aminél volt valami bizonyíték is.
Pedig hogy igyekezett, mégis sikertelen az élete.
Szomorú lesz a nekrológ, amit írnak róla majdan.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Lágy részeket kézbe venni?"
Elegánsabban fogalmaztam, azt írtam, hogy üzemképtelen módot kell elérni.
Annak érdekében, hogy megértsd, konkrétan megsemmisítő tökönrúgásokra gondoltam, olyanokra, melyek hatására az alanyok kilyukasszák az eget.
Most már lehet eleddig ismeretlen stílusomon szörnyűlködni.
@Mariann19: Miért is tenném... Van akinél így szakad el a cérna...
@jaegtoer:
Azt nem értem, hogy a demokratikus ellenzék OGY képviselőinek miért nincs Kövér ellen valami ellenszere?
Lehetne alakítani olyan informális ellenzéki bizottságot, amelyik a kövéri túlkapásokat vizsgálja és vizsgálati eredményeit megküldi az MTI-nek, sajtótájékoztatót tart, ---- ilyesmi.
Lehet ugyan Kövér bármilyen pozícióban, de csupán az az egy mozzanat amikor egy hamvakkal teli aktatáskával és egy államtitkárral tett határokon átívelő látogatást, alkalmatlanná tette arra, hogy bárkiket elítéljen bármilyen magatartásért.
És még azt sem tudjuk pontosan, mi volt a táskában.
@gazoló:
"Remélem, a fradicsajok is megoldják."
Még nincs minden veszve, de a dolog kétesélyes.
@Dr. jenőke (jenőke): Nem hamvak voltak azok, hanem por. Meg isa, meg hamu, meg kamu:-)
@bella _ciao: Selmeczi odanyilatkozott anno, hogy aki asszonyt ver, annak nincs helye ottan. Alighanem nem így gondolta a következményket, de kényszerhelyzetbe hozta a fideszt. Balog meg alapjában véve szerintem egy bármikor beáldozható, fajsúlytalan paraszt. Anikóasszony napszemüveges korszakairól nagy kuss lesz ezután is.

@Csaknézek...: Neandervölgy nincs is olyan messze a Kossuth--tértől....

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Meg lesz az :-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Utánoznunk kéne a románokat, akkor nem kéne nekünk Budai Gyula.
Ma olvastam, hogy Romániában Korrupcióellenes Ügyészség létezik.
Amennyiben lenne nálunk is ilyen szervezet, nem kéne Budainak szólóznia.
Viszont Polt Péter jó lenne, ha tanulmányozná ezt az alakulatot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csanád addig mennyire jófej volt, amíg a magyargyűlölő faszságaitokat nyomta...

Egyébként olyan őszintén remélem, hogy egy gyurcsány, vagy általad tetszőlegesen választott démonizált alak előzetesbe vág téged, meg néhány fajtársadat (mert azt nem tudom, miből vagytok, de hogy nem emberből, az tuti) és ott is rohadnátok meg a sitten életetek végéig? Hogy miért? Mert a törvények megengedik, lehetsz előzetesben ítéletnapig (ami tegyük hozzá: fegyházi szintű állami ellátás, nem fogház és nem börtön; lásd még hatályos törvények).

Aztán majd kitalálják, hogy legyen.
Már mejdhogydenem félreolvastam...

"Kövér maximális pénzbüntetést szabott ki a monoklis tiltakozás miatt Vadaira és Szűcs Erikára"

helyett:

"Kövér maximális pénzbüntetést szabott ki a monokinis tiltakozás miatt Vadaira és Szűcs Erikára"

jajj ideje megpihennem:-)
Hallgatom a Botka szövegeit a Klúbrádióban.
Nem az a baj, hogy védi és mentegeti pártját, hanem az a hazudozás, amit az együttműködésről összehord.
Bizony. Nincs náluk tisztességesebb. Ők a megtestesült szűzhártya.
@Dr. jenőke (jenőke):
Az ellenzék helyében én minden ülésen(!!!) gondoskodnék arról, hogy Kövér elég rendesen kiakadjon, valamint, hogy a magánhadseregét igénybe vegye.
Lehetőleg arról is gondoskodnék, hogy mindez meg legyen örökítve.
És teleszórnám vele a netet, újságokat, híradásokat.
Másképpen sehol nem értik meg, hogy hogyan működik nálunk az önkényuralmi országgyűlés, egy teljsen zakkant vadbarom homokozójaként.

Megmondtam már akkor, mikor az őrséget bevezették, meg ezt a büntetésesedit, hogy csak akkor tudnak neki gátat szabni, ha napi szinten "kényszerítik" a HázmesterLászlót arra, hogy intézkedni támadjon kedve.
Remélem, Vadaiék minden héten megismétlik az akciójukat és előbb-utóbb egyszer nyilvánosan durran el a Házmester (egyébként nem létező) agya.
@nemecsek ernő áruló:

Az ellenzéki tiltakozásból csak az ártatlanul, ítélet nélkül raboskodók jogai maradtak ki. A híradóban legalábbis egy szó nem esett róla.
@Dr. jenőke (jenőke):
Botka az egyik legundorítóbb, sunyitó abban a pártban.
Gyönyörű nap lesz, mikor hátbadöfi "Attilát" ...és nem is lesz nagyon sokára.
@Dr. jenőke (jenőke): Nem tudom, csak azt hallottam,a táska végül Szombathelyen kötött ki:-)
@Mariann19: Van olyan aki szerint a nav kepes volt kiepiteni a napi xxx ezer tranzakcio adatait fogado, tarolo es elemzo rendszert? Szerintem az adatok max a nav elso gepeig mennek onnan meg a kukaba.
@Evezős:

'bajuszkapárttitkárr'eeetárs' atyaistennek képzeli magát,a homokozóban...leszarja a demokrácia írott és íratlan szabályait,az önmérsékletet,nagyvonalúságot és a méltányosságot!

Az állatkerti majomházat nem bíznám rá erre a kreténre,nem a parlamentet,bár minimális a különbség!!!
/bocs,orángutánok,makákók!/
Szorakoznak itt a festett monoklival majd nemsoka kapnak igazit az uj torveny szerintileg a hazorsegtol.
@Mariann19: A romanokat nem ebben kellene utanozni. Kulonben is hogy erted? A mostani korrupciopartolo ugyeszseg mellett lenne egy korrupcioellenes is? Ezek egymassal is harcolnanak?
@gazoló: Én fordítva. Szegény majomházban lakó állatokat nem bíznám rájuk. :D
@Dr. jenőke (jenőke):

nézd, Jenőke, ha az "érintettek (határon túliak) nem találták méltatlannak ezt a táskás hurcolászást, nincs is mit vizsgálni. 23 milliózás után ebben nem is az mszp-nek kellene lépni, hanem bárki másnak. közérdekű információ, tehát azt fognak róla hazudni, amit csak nem szégyellnek. ezzel a bírságolósdival érdekes jogintézményt teremtett a laca, mindenesetre jól jellemzi a közállapotokat, hogy egy menthetetlen tettet és elkövetőjét a legvégsőkig közvetlenül, majd közvetve is véd az országgyűlés közjogi méltósággal (sic!) az élén. A T. Ház méltóságát nem sérti a tajtrészeg képviselő, de a nők védelmében, azok emberi méltóságáért kiálló képviselők meg igen. fordított világ kezd működni. majd visszanyal a fagyi.
(amúgy nem értem, miért nem rúgták simán tökön a seggfejet?)
@gazoló:
Ez jutott eszembe:
- Itt csupa hülye van... - súgta csodálkozva Hopkins.
Az állomásfőnök most kiesik az ajtón, és négykézláb mászva igyekszik felállni, de hiába, újra meg újra leesik... Ilyen részeg embert még nem láttam. És aranygombos piros sapkában van, kék egyenruhában, de inge nincs...
Apró, komikus alak, ráncos kis arca mint egy citrom. A kerítésbe kapaszkodva, nagy nehezen feláll, és vigyorog...

- Öt óra... tízkor... nem jött a whisky... késése van... - holtrészegen nézi az óráját. - Nyolc perc... késés...
- Majd megérkezik, állomásfőnök úr - mondja az őr.
- Maguk... Maguk... izé... tolassanak innen... Mert öt óra húszkor... befut az első idegroham... - És kedvesen ránk vigyorog a póznát ölelgetve. - Olyankor lövöldözök... Nevem... Vaszilics Fedor... és valami Emánuel is...
@jaegtoer:
Egyetértek, sőt. Az MSZP - mint kezdeményező - eszembe nem jutott.
Kezdeményezési impotenciában nagyon jók.
@Dr. jenőke (jenőke):

"Kezdeményezési impotenciában nagyon jók."

lassan kezdeményezési inkontinenciában is felül/alulmúlhatatlanok...
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:
A tranzakciós adónak a beszedési technikájánál sokkal érdekesebb, hogy ennek az állami bevétel bevezetésének mikor jön el az ideje egyes országokban.
A világon jellemzően akkor vezetik be, amikor egy országban gazdasági csődöt kivánnak elkerülni, vagy vészhelyzet van.
Lásd. Argentina, Kolumbia, Ecuador, stb.
talán Brazilia kivétel, ők eü reform miatt vezették be.
Nagyon fontos ám az okok felismerése.
A másik, a korrupcióellenes ügyészség kérdése.
Szerintem Romániában a szükség hozhatta létre ezt a párhuzamos szervezetet a sima ügyészség mellett, biztosítékként az ügyek garantált feltárására.
Egymás mellett harcolnak, csak az egyik megbízhatóbb.
@Dr. jenőke (jenőke):

Mindenféle impotenciában nagyon jók:)))
@Dr. jenőke (jenőke):
DDD

Ha a führer idejében élt volna überelte volna őt.-mengelétgoebbelst és társait...
@Husz_János_Puszita: "Csendesen kérdezem: hol vannak a fideszes nők?"

Most tesznek eleget a penitenciának, szülik a négy gyereket......
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Cicamica... Én is csókolom... mindent... a taga nevű izéke kussol! :)
@Mariann19:

"Egymás mellett harcolnak, csak az egyik megbízhatóbb. "

vagy legalább is nem hivatkozhatnak arra, hogy nem jut rá idejük:D
@Dr. jenőke (jenőke):
REJTŐ!
Le lehet szakadni róla....
AZ ENYÉM!
Nem adok senkinek belőle! :)
Copyztok... szörnyűűűűűűű is ez... :D

"A Nagy Főnök igen fontos személyiség volt a kikötőben. Mint orgazda kezdte működését, de egy zseniális ötlet révén sikerült egész újszerű és jövedelmező iparágat létesítenie. A kikötő tolvajai és rablógyilkosai, akik állandó ügyfelei közé tartoztak, ősi szokás szerint, készpénzen aranyon vagy más értéktárgyon kívül, a tett elkövetése után nyomban megsemmisítettek mindent. Erszényt, írást, fényképet, szóval a kifosztott egyén értéktelen tárgyait, amelyek nyomra vezethették a rendőrséget, eldobták. A Nagy Főnök, ennek már lehet húsz éve, kijelentette üzletfeleinek, hogy minden írást, igazolványt hajlandó jó pénzért megvásárolni. Különféle tettesek ennek örültek. Viszont évek során a Nagy Főnök, akit különben Morbitzernek hívtak, és annak idején Csaszlauban született, megszámlálhatatlan sokaságú okmányra tett szert. Ha azután valakinek sürgős volt elhagyni Pireuszt, és útlevélre; vízumra vagy új személyazonossági iratokra volt szüksége, bizalommal kereste fel Morbitzert. Bizony megesett, hogy valaki ötven drachmáért vásárolt meg olyan igazolványt, amit két héttel ezelőtt ő adott el nyolc drachmáért Morbitzernek.

- Jó estét - köszöntötte Rozsdás.

- Ez nem fontos. Mit akarnak? - felelte a Nagy Főnök.

- Ez a kölyök Birmába szeretne menni. Én is elutaznék valamerre.

- Legfőbb ideje - helyeselte az öreg -, hogy megszabaduljon ez a kikötő a gyanús elemektől. Birmába bevándorlás is kell. Ez megdrágítja.

- Nézze, Főnök, nekem ne hencegjen. Kell egy igazolvány Birmába bevándorlással, ha lehet, letelepedéssel. Mit kér?

- Ez attól függ. Van egy igazolványom, beutazás, letelepedés, friss, egyhónapos papír, megboldogult tulajdonosa dán belgyógyász volt, egyetemi magántanár, aki mint az álomkór hírneves gyógyítója kapott beutazást. Van egy angol petróleumkutató, kéthavi tartózkodás, szabad kutatási engedély, Deterding ajánlólevelével.

Rozsdás hosszan elgondolkozott, azután maga sem tudta, hogy történt, egyszer csak rászólt a Nagy Főnökre:

- Hogy az a két igazolvány? Én is megyek! Az istenit! Eredj innen... - ezt a Kölyöknek mondta, aki örömében két kézzel ragadta meg Rozsdás karját.

- A két igazolvány százhúsz drachma, de nem szívesen adom.

- Ötven!

Ezek után heves vita indult meg. Közben Rozsdás többször odaütötte a Nagy Főnök fejét a láda tetejéhez. Végül megegyeztek nyolcvan drachmában, amelyet reggel a kikötő csarnok bejáratánál vesz át az írások ellenében Morbitzer. Még vita közben érkezett újabb három ügyfél, a Piszkos Fred, a Főorvos Úr és Bunkó társaságában. A Piszkos Fred hatvan év körül járhatott, hosszú szakálla volt, és fekete szegélyű saskarmai állandóan ebben a piszkos, kávészínű, gondozatlan szakállban babráltak. Valamikor fregattkapitány volt az angol haditengerészetnél, de egy alkalommal néhány gyilkosságot követett el, és ott kellett hagynia szolgálatát. Most már jó néhány éve egy ócska kis gőzösön muníciót csempészett Kínába, és visszafelé kábítószereket hozott Görögországba.

- Nézd, a Rozsdás!

- Halló, Piszkos Fred! Mi készül?

- Hallom, hogy összeszólalkoztatok egy társasággal ma este - mondta Fred. - Megállapodtam a fiúkkal, hogy velem jönnek egy kis rakománnyal Sanghajba. Csak előbb rendes hajósigazolványt kell itt kapniuk a Nagy Főnöktől, mert link dolgot nem csinálok. Jössz te is?

- Nekem más dolgom van. Megyek csecsemőt dajkálni Birmába.

- Akinek itt nincs dolga, az ne állja el a bejáratot! - szólt a Nagy Főnök. - Gyerünk, Fred, ha akarsz valamit. Ez nem vendéglő, hanem hivatal.

- Te Birmába mész? - jegyezte meg csodálkozva a Bunkó. - Erről nem is szóltál nekünk.

- Magam sem tudtam. Várjatok csak!... - kiáltott hirtelen Rozsdás. - Nagyszerű ötletem van! Ide hallgass, Fred, és maga is figyeljen ide, Főnök: akarnak fejenként ötezer fontot keresni?

- Attól függ, hogyan. Illetve attól se függ.

- Részvénytársaságot kell alapítani - folytatta a vörös.

- Azt lehet - mondta helybenhagyólag Piszkos Fred, és megértően bólogatott, mint aki sűrűn szokott részvénytársaságot alapítani."

Hol a pöcsben van ettől egy rendes fidesz cég alapítása... :D
Jól elheherészünk itt ezeken az aljas törvénytelenségeken. Ahelyett, hogy ott tüntetnénk az orruk előtt - folyamatosan.

Kibaszott egy ország, elbaszott egy néppel.
"Fontos, hogy az önmagában is példátlanul bravúros teljesítmény mellett ne menjünk el ilyen gyorsan: a 23 ezer embert foglakoztató országos intézmény kifogástalan működését semmi nem szemléltethetné jobban, minthogy egy hétvége alatt átvilágították az egész szervezetet. Ez egy hasonló méretű vállalatnak tanácsadók tucatjaival is legalább fél évbe telt volna. Külön öröm, hogy mindent tökéletesen rendben lévőnek találtak, ami szintén igen ritka a legsikeresebb cégeknél is."

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/11/11/feljelenti_a_nav_a_kipakolo_ellenoret/

További kérdések??? bazzzzz...
Rogán se bukna meg, ha egy halom rózsaszín tüllbe öltözött buzival vonulna be, kézen fogva a parlamentbe. Evégre a narancsbuziknak ez bejön...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

tegnap ostort esztergált egy másik blogon,lehet,hogy betekeredett a 'bojtja' és nem tud átjönni!
@gazoló:
Ugyan... dehogy... nem ellenfél... inni se tud... :S
@jaegtoer:
"Nem hivatkozhatnak arra, hogy nem jut rá idejük."
Az ügy ezer sebből vérzik. Hol idő nincs, hol az igazságügyi szakértőkre nincs pénz.
Valahogy akadozik az egész rendszer, valami gyorsító kéne...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: biztos, hogy ez nem ugyanolyan kamu lesz, mint a bajai videó? Hvg kicsinálva, fel az átlátszóra.
Én max mexikóból pakolnék ki, hogy milyen az apeh. Az államhatáron belül és több millió forint nélkül no way.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jó estét! Mulasztottam napközben valami érdemlegeset? Vagy kend is szorgoskodott? ;)
Morcosbajusz nem szep ember, de legalabb kreten a draga :) Ez a sok kurvaknal is triplapenzt + szemtakarot kipengeto frusztralt balfasz rendkivul szorakoztato nepseg, kicsit ugyan sokba kerulnek es szegyen a puszta letuk is, de legalabb szorakoztatnak, mint a kriplishow-ban.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Há'depersze! A másik blogon lecédáztalak, a itt meg: :))

"A parlament eltörölte az előzetes letartóztatás időtartamának – eddig négyéves – felső korlátját a kiemelkedő súlyú, legalább tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeknél.

A büntetőeljárási törvény módosítását a Fidesz-KDNP és a Jobbik támogatta a hétfői szavazáson."

index.hu/belfold/2013/11/11/sulyos_vaddal_barmeddig_orizhetnek/

Ha a bolsevik kurvapárt valakire holnap rámutat, hogy gyilkosságot követett el, előre megfontoltan, akkor onnantól korlátlan ideig őrizetben tartható - a valóság messze van tőle - és?
Szép is ez... Remélem a narancskurva pártvezetőket is ezzel az indoklással tartják majd őrizetben 8-10 évig, amíg megkezdődik a bírósági tárgyalásuk.
@félázsiai nagymagyar:

ezé'simán 'lehazaárulóznának narancslandban!!!
@gazoló:
Simán kinyalhatja a f...ánkostálat a sok narancsbuzi. Oszt akkor finom voltam...
@nemecsek ernő áruló: "meg néhány fajtársadat"

Na várj akkor tisztázzuk, hogy te melyik fajhoz tartozol és szerinted én melyikhez?? :) Csak azért kérdem mert ha én írnék le ilyet egyből kezdődne a sipákolás. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez még semmi. Ha ezt meglépték, majd jönnek a 20+ évig, de konkrét szám nélküli büntik, mint az amcsiknál. Lehet 20 évet ülsz, de az is lehet, hogy életfogytos leszel... Ezek után...
Vajon ennek a módosításnak nincs köze a jó öreg gyurcsány feljelentésekhez? :O
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A jelenlegi állapotokat egy most hallott példával tudnám ecsetelni:- Ha most Magyarországon valaki feltalálná a finggal működő autót, akkor holnaptól a babfőzelék adagja 18 ezer forint lenne, és harmadnaptól mindenki seggén lenne gázóra! Kell a bevétel az államnak!

Két óvodás beszélget:- Én egy kisautót kérek a születésnapomra. És te mit kérsz?- Tampont.- Az mi?- Nem tudom, de lehet vele síelni, teniszezni és úszni is.

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
+

'Itten mindenki hazaáruló,aki rátámad a rizsacsököttségre,akinek nem megfelelően recézettek nyelvén az ízlelőbimbók és a 'rohattge@i'júnijóbajárárulkodni'!!!
Suhajda Krisztián (jobbik) ajándéka a belvárosi tanya királynak, Rogán Antalnak. :)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1451958_386994138098413_935766764_n.png
@Bakter:
"Semmi gyurcsánybajnai? Vagy idegenszívű brusseles?"

Nono, csak várd ki a végét, kiderül még az, hogy Brüsszel kezdeményezésére Gyurcsány és Bajnai az éjszaka sötétjében, saját kis kezeikkel hamisították az adatokat az összes bankban.
Napok óta mondom, hogy a narancsbolsevik frakció kaucsuk lábbelis muzsik csürhe.
Erre mit kap ajándékba Rogán Tonyó, az egyik legszebb csillaga a frakciónak?

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1451958_386994138098413_935766764_n.png

Úúúúúútálom, amikor lopják az ötleteim... :(
ennyi:

20:40 A nőverő Balogh is megszavazta a büntetést a monoklival tüntető Vadainak
A nőverő Balogh is megszavazta a büntetést a monoklival tüntető Vadainak

Az országgyűlési törvény alapján a Ház tekintélyét megsértő képviselőktől legfeljebb tiszteletdíjuk egyharmada vonható le. Ezt a kormánypárti képviselők meg is szavazták hétfő este a DK-s Vadai Ágnesnek és Szűcs Erikának, akik a múlt héten festett monoklival tüntettek a nőverő volt Fidesz-tag parlamenti jelenléte ellen.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI
20:34
Balog Zoltán meghívta a pedagógusokat, aztán ő maga nem ment el az egyeztetésre

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint Balog Zoltán miniszter távolmaradása miatt nem egyeztetés, csak baráti beszélgetés zajlott hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a szakszervezet között.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Örkény meg forog a sírjában... :(
Elbaszott ország, elbaszott politikuscsürhéje!
Megszavazták a btk módosítást?
Ha Gábrist látjátok, ajánljátok neki...
Evégre Szt.Péter földi helytartója állítólag tévedhetetlen! :D

"A 75 évvel ezelőtti zsidóellenes náci pogromok, a kristályéjszaka áldozataira emlékezett a pápa vasárnapi imájában a Szent Péter téren összegyűlt hívek előtt. Imára hívott fel a katolikus egyház feje a Fülöp-szigeteki tájfun áldozataiért is.
“Imádkozzunk Istenhez, hogy az elmúlt dolgokra való emlékezés segítsen mindig ébernek lennünk a gyűlölet és az intolerancia minden formájával szemben” – mondta Ferenc pápa Úrangyala-imájában a több tízezer egybegyűlt előtt.
A kristályéjszakán, 1938. november 9-én este felülről szervezett és a népharag spontán kitörésének beállított pogromok kezdődtek a náci Németországban és a birodalomhoz csatolt Ausztriában. A több napig tartó pogromsorozatban szétvertek és kiraboltak több ezer üzletet és megrongáltak nagyjából ezer zsinagógát és más zsidó vallási épületet. A pogromoknak több mint száz halálos áldozata is volt, 30 ezer férfit pedig koncentrációs táborokba hurcoltak. “Újítsuk meg a zsidó néppel való szolidaritásunkat és közelségünket” – hívott fel az egyházfő."
valakiblogja.wordpress.com/2013/11/10/ferenc-papa-ujitsuk-meg-a-zsido-neppel-valo-kozelsegunket/

Remélem tényleg olyan keresztény, mint amennyire a pápa... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Legyünk rajta, hogy ne csak egyoldalú legyen a tájékoztatás. :)

t7.hu/0wei-kristallnacht_mitosz_valosag

Amúgy a pápa csak hit dolgában tévedhetetlen. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te Gab, neked a tetves kuruczinformatika az összes náci mocskával hiteles? Ők a "másik" oldal a libsibolsi hazugságokkal szemben?
Nem értem, hogy amúgy értelmes ember, hogy tud ezzel a szarral azonosulni. Bazmeg.

A másik: a pápa semmiben sem tévedhetetlen.
Ember, tehát...
Az más kérdés, hogy Ferenc pont szimpatikus nekem, pedig rólam senki sem állíthattya, hogy tolnám bármilyen vallás szekerét. S'akkó még nagyon czizelláltan fogalmaztam.
@Knósszosz:
Bizony!
Most pont nem tévedhetetlen a pápa, ráadásul ezek a libsibolsi németek is meghamisítják a történelmet a magyar szélsőjobb igazaival szemben...
ILYENEK EZEK!

www.dw.de/kristallnacht-die-welt-schaute-zu/a-17212791

www.kristallnacht.info/

Hazudik a német, ez így is van... :(
De a vérmagyar széljobb jobban tudja... genetikai vizsgálaton voltak már?
Csak merthogy, mint tudjuk... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem vetted észre, hogy itt mindenki történelmet hamisít?
Ki ezt-ki azt, mindenki a saját szája íze szerint azt, amit akar. Már várom a dumát, hogy a mi libsi igazságunk az aztán a mérvadó, a többi szar és fos és grrrrr dögöljetek meg!
A magam részéről kurva nygy ívben leszarom az ilyen süket rikácsolásokat - mielőtt még... -, nekem a szarkurucz egy nulla.

Ha valaki komolyan szeretne az adott korról tájékozódni, annak ajánlom Ormos Máriát.
A többi csak fingesztergálás és náci bűz.
Söröd van?
@Knósszosz:
:)) MÁR nincs... :D
Miért, te az utókornak őrzöd?
@Knósszosz:
Várjá'má! Milyen libis? Most esik le!
Ebben a kurva országban én jobboldali liberális szeretnék lenni!
Legalább is ins Österreich oder ins Deutschland oda sorolandó lennék.
Erre itt, libsibolsi vagyok... csak...
Pláne Piktorékhoz képest??
NE'BA!
Ez kétségbe ejt...
Valamit erre innom kell...
KISZ...
Liberális Internacionálé...
Oszt én vagyok a libsibolsi... Bele se merek gondolni! :)
@Knósszosz: Knosszi ez nem kuruc kérdés. Nézz utána a töri forrásokban. :)
@Orica Középföldi:
Jó éjszakát, szép álmokat.

Petőfi Sándor: PALOTA ÉS KUNYHÓ

Miért vagy oly kevély, te palota?
Uradnak fényében kevélykedel?...
Azért van rajta gyémánt, hogy szive
Mezítelenségét takarja el.
Szakítsd le a cafrangokat,
Mit rá szolgája aggatott,
S nem ismersz isten munkájára,
Oly nyomorúság marad ott.

S hol vette gazdád ama kincseket,
Mik semmiből őt mindenné teszik?
Ott, hol a héja a kis madarat,
Mit szétszakít, melynek vérén hizik.
A héja vígan lakomáz,
S szomszéd bokornak fészkiben
Madárfiúk zokognak, várván
Anyjokra, mely meg nem jelen.

Fitogtasd csak, te gőgös palota,
Az orzott kincsek ragyogásait,
Ragyogj csak, ugysem ragyogsz már soká,
Meg vannak már számlálva napjaid.
S kivánom, hogy minél elébb
Láthassam omladékodat,
S hitvány lakóid összezúzott
Csontját az omladék alatt! - -

S te kis kunyhó a magas palota
Szomszédságában, mért szerénykedel?
Miért bújtál a lombos fák mögé,
Azért-e, hogy inséged födjed el?
Fogadj be, kis sötét szoba;
Nekem nem kell szép öltözet,
De szép szív... s a sötét szobákban
Találni fényes szíveket.

Szent a küszöb, melyen beléptem én,
Oh szent a szalmakunyhók küszöbe!
Mert itt születnek a nagyok, az ég
A megváltókat ide küldi be.
Kunyhóból jő mind, aki a
Világnak szenteli magát,
S a nép mégis mindenfelől csak
Megvetést és inséget lát.

Nem féljetek, szegény jó emberek,
Jön rátok is még boldogabb idő;
Ha mult s jelen nem a tiétek is,
Tiétek lesz a végtelen jövő. -
A földre hajtom térdemet
E szűk, de szent födél alatt:
Adjátok rám áldástokat, s én
Rátok adom áldásomat!

Pest, 1847. január

Szép almokat mindenkinek, aki aludni tér.
Vidám hajnalt a most ébredőknek.
Szép dolog a véleménynyilvánítás szabadsága és az "ismerjük meg a másik oldalt" elve.
És egyet is értek mindkettővel.

De a hamiskártyásokat minden kártyaklubból ki szokták baszni (hogy finom legyek).
@Knósszosz:
Mármint egy normális országban...
Ne ILYEN jobboldali csürhében gondolkozz, mint képmutató jobbik, meg bolsevik fideszkurvák.
Olyan svájci mintában... :D
Vasárnaponta durva sörözés, egy kis egészséges nacionalizmus, fegyverviselés, ...
@Dr. jenőke (jenőke):

"Rebbenő szemmel
ülök a fényben,
rózsafa ugrik
át a sövényen,
ugrik a fény is,
gyűlik a felleg,
surran a villám,
s már feleselget
fenn a magasban
dörgedelem
vad dörgedelemmel.

Kékje lehervad
lenn a tavaknak,
s tükre megárad.
Jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged.
Mossa az eső
össze szívünket."

Radnóti
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ormos nem töri forrás?
Jó, majd megkérdezem a könyvtárban, van-e valamilyen, a témába vágó hiteles kötetük.
Alig várom, hogy a kutatásaim arra a következtetésre ébresszenek rá vérgőzös nácifeketehajnalos seggfejeket, hogy az SS- Panzerdivision Totenkopf - izé, az olyan mint a Garfield.
Sorolni lehetne még, de minek?

Egyetlen dolgot... és ezt komolyan őszinte érdeklődéssel: gyakorló keresztényként, hogy a ferde fabulában van az, hogy megmagyarázunk bizonyos náci mocsok cselekedeteket?

Ezt én kurvára nem értem, hogyan egyeztethető össze egy zsidókat deportáló tróger fényezése, a krösztyén erköccsel?
Mondjuk úgy, hogy süket duma ez is-az is?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: igen!
én is írhattam volna.
a liberálisok jobboldaliak.
csak nálunk a fogalmak is unortodoxok.
@Knósszosz: Ne tévedj el. Nem arról van szó, hogy ő nem töri forrás, hanem arról, hogy nem csak ő. :)
Azért gondolom a régi mondás neked is meg van, tudod ami arról szól, hogy kik szoktál írni "történelmet". :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Vasárnaponta durva sörözés" - ez a helvét jobboldal?
Ménem evvel kezdted!!??

Hány hordó után kaphat az ember állampolgárságot arrafelé??? A vereskáposzta és a knédli fogyasztása nem büntetendő ottan? Fényezett libaczombbal persze..?
Disszi-d álok!
@Sir Bates dö Hól: Áááá dehogy csak megint előhoztam némiképp az érem másik oldalát is. Meg ugye sosem árt egy kis változatosság ezen a téren sem. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Örülök a sok versnek.
És érdekes, de mintha távol tartaná a trollokat.
@Knósszosz:
Oszt értem aggódsz?
Amikor te alacsonyodsz le?
Sör?
VICCELSZ?

@punkfrog:
Szerinted a nyilas csürhe ezt honnan értené?
Hisz azzal a szánalmas IQ-val nem erre predesztináltattak!
Közelebb állnak bolsevik elvtársaikhoz, mint a faluvégi kóbor ebhez hitelességben...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem tévedtem el, de nem válaszoltál a kérdésemre. Ez nem bonyolult, nem kell hajtóműteljesítményt kombinálni fékszárny kibocsátással, tök egyszerű: lehet-e, a templomban az amúgy is süket duma mellett, még süketebb politikai igét hirdetni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért a "némi változatosság" neked sem ártana, csezd meg:)... én nem is értem @Knósszosz: miért erőlködik veled ebben a témában... valószínűleg, mert egy áldott jó lélek:)... te meg ezzel visszaélsz:)
@Dr. jenőke (jenőke):
Azon a szinten, ahol ők vannak, még a színes Dolfi bácsis kifestők játszanak! Ne komolytalankodjunk... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát, kiért aggódna az ember, ha nem egy folyton szomjas barátjáért, aki csaklapátol-lapátol és nem tudja róla, fogyasztott-e folyadékot rendesen?
Ha nem tudnád, ez nagyon fontos!!

Kérdezd csak a környezetedben lévő medikákat-asszisztens csajokat, ők tuggyák!-:)
@Knósszosz: Az hogy valaki nem a "hivatalos" propagandát biflázza fel évről évre, semmi összefüggésben nem áll azzal, hogy valaki hívő vagy sem.:)

Vagy te olyan sokat hallottál mondjuk a Grünspan féle szálról Ormos Máriától vagy a MAZSIHSZ szócsöveitől??

en.wikipedia.org/wiki/Herschel_Grynszpan
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
:)))
jobbik meg az az anyapártja a fidesz. jobboldaliak?! hajtják ki a tőkét az országból, meg államosítanak, mert fúj profit!
szélsőbalos idióták!
csak imádkoznak is.
ennyi a különbség.
@Knósszosz:
Ne légy naíva... Nem vagyok én OLYAN! :D
Steffl a barátod, előtte meg egy kis házi barackpálesz ütött egy erőset...
Apáti viszont megint jó volt a roma szavazók megvásárlása kapcsán. :)

"Aki ezt az államtitkári választ elfogadja, annak olyan sötétség van a fejében, hogy ahhoz képest egy vödör fekete szén atomvillanás."

youtu.be/mgDABEp6cp0
@punkfrog: "a történelmet nem írják, hanem történik..."

Pld. arra gondolsz, amikor a ruszkik 40-50 évig azt szajkózták, hogy Katynban a németek gyilkolták meg a lengyel tiszteket??? ;)
Tudod akkor ez volt a hivatalos, ami "történt" aztán láss csodát kiderült az ellenkezője.:)
Kezded már kapizsgálni, hogy a törinek igen sokszor szokott két oldala is lenni??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Még egyszer - és utoljára - kérdezem:
hogyan illeszthető be a keresztény erkölcsbe a vita, hogy a kazán díszes klinkertéglával volt-e kirakva, vagy csak amolyan snassz rücskös kisméretűvel?

Mert ahogy elnézem, a mélykeresztény, turulos, nagymagyarbánat oldalnak ez a fontos, meg az, hogy tudniillik hazugság az egész.
Olvastad, hogy jogerős ítélet született holokauszt tagadás ügyben? Helyes!
Aki tagadja, annak nem jár más... nem írom ide. Ilyenek vannak, csak az nem fér a hülye fejembe, hogy istenkejózsika magasztalása után az áhítattól áthatva, kilépvén a templomból táborparancsnokká válik lélekben - ha van neki??

Egyszerűen működök, egyszerűen magyarázd idegen szavak nélkül és ne idézz a mesekönyvből, nem érdekel!
Bocs, megfogadtam, hogy ebben a témában sosem vitázom veled, de most kivételt tettem, nem köllött vona. Secsanád.

Maradjunk inkább a vezérsíkok világánál, senkit nem akarok basztatni, téged sem, de ez a keresztényjugend ideológia kurva snassz nekem.

Most sör és...
@punkfrog:
Jobboldali...
Há'persze! A fidesz és a csőcselékhada "jobbik" álnéven... :))
Narancsbolsik Rákosi pajtás méltó eszmei utódjai. Fater, mutter ott szocializálódott nekik, lekesen tüntettek Tito, a láncos kutya ellen és lettek pártgecik.
Segédcsapatai meg a Szaljosán féle aljanép képviseletében a 60-80 közti IQ erejében bízó ecceriek, jobbik néven, tele vérmagyar Novákkal, Tóhttal, Csancival... Baszki, legalább 1, azaz egy nagybetűs magyar lenne köztük, de olyan nem volt, aki felvállalta volna őket, evégre Szaljosánnak is csak az apja volt örmény, az anyja szlovák - ő már vérmagyari csőcselék volt! :))
A Finkelstein házaspár meg eredményesen terjeszti meleg családmodelljét a sok narancsbuzi közt, de attól még nem válnak jobboldalivá.
Ahogy a jobbikban folyamatosan előkerülő buzitagozatok sem, meg a rúdtáncos szakosztályok, Harley-val sem! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:Tudsz élni-:)))

Én tennap a szűretlent szürcsöltem... mmmhhhh-:)
@Knósszosz:
Te vagy a hülye, de ezt már régóta mondom én... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Plagizáltam Roditól az istenkejózsikát.
Sose lesz ipiécsdím mán-:)
@Evezős:

"Botka az egyik legundorítóbb, sunyitó abban a pártban."

Csak szeretne sunyiskodni, de sajnos csak azt bizonyitja, hogy o is epp olyan ostoba, mint Mesterhazy.

Maris tulzottan rajtaragadt a gyucsanyahibas mondoka.
A boritekolhato ellenzeki vereseg utan meg nem mutogathat Mesterhazyra, hogy o miatta nem lett olyan sikeres az MSZP, mint amugy lehetett volna, hiszen eppen Gyurcsanyra igyekeznek rahuzni a balhet.

A tisztujiton, meg ha megkerdezik tole, hogy o mennyiben tudna jobban iranyitani a partot, akkor mit mond, hogy meg a valasztas elott 5(!) honappal sem kepes vilagosan latni mi folyik korulotte.
Nagy valoszinuseggel, ha igy folytatja tovabbra is, akkor max a kormanyzati ciklus kozepen verheti meg Mesterhazyt, amikor 2 ev meg mar keves lesz neki, hogy ME-kent felepitse magat, es belefut egy vesztes valasztasba.

Ha esze volna, most ovatosan elkezdene sasszezni Lendvai velemenye fele. Ez egyreszt a realitaserzeket mutatna, masreszt a parton beluli hatalomvaltasban is jol johet neki; hiszen akkor Mesterhazy sem martirkent fogja bukni a valasztast, aki a patas Gyurcsany miatt veszitett. Ha pedig Mesterhazy felelosseget is fel tudja majd mutatni, akkor konnyebben tudja atvenni a partot.

Nyilvan igy is Mesterhazy lesz a buktaert az egyik fo felelos, de erre hivatkozni tole majd eleg fura lesz, ha meg most is az MA-fele narrativat erolteti.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szövegértés: 1 leülhetsz.
pont azt mondtam, hogy nem írják!erre jössz nekem azzal, hogy hazudnak róla valakik!
@Knósszosz:
Dehogynem! Hegesztünk egy facát majd, 2 sör között! :D
@punkfrog: hogy ki hogy értelmezi a történteket, az viszont egyrészt múlik az interpretáló prekoncepcióján -melyre ideológiai irányultsága is hatással lehet-, másrészt az elérhető forrásanyag teljességén; harmadrészt az értelmező becsületességén és motívációján... szerintem legalábbis, de lehet, hogy rosszul látom:)
@Knósszosz: Ez nem vita, hanem a töri több oldalról való megvizsgálása. Másrészt a Kristallnacht az nem a Holokauszt, de ezt te is tudod.
@punkfrog: Hát akkor velem együtt te is leülhetsz. :) Szóval ha nem vetted volna észre pont arról van szó, hogy a győztesek szépen leírják, hogyan "történt" sok minden. Ezért hoztam egy példát, mondjuk Katynét.
@Knósszosz: műkeresztények, szenteskedők, szemforgatók,hipokriták,képmutatók, alakoskodók...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem ezt kérdezte... miért nem válaszolsz neki, tényleg... ez a válaszod engem is érdekelne:)... semmi rossz szándékom nincs ezzel kapcsolatban, nem akarok filippikát írni neked, csak beszélgetünk:)
@Sir Bates dö Hól: nincs értelmezés...
a történelem, egy egzakt tudomány.szerintem
@Sir Bates dö Hól:
Höööö... nem mondod komolyan? :)
Választ?
Amikor már a pápa is téved szerinte?
Ez már apránként az istentagadás lesz, hisz megcáfolja Szent Péter földi helytartóját is! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
még mindig nem érted.
értelmezheti bárki, bárhogy, az események egyféleképpen történtek.
@punkfrog:
:)) Nem, dehogy... Olvasottság és műveltség kérdése is.
Gábris csak 50 év után hallott Katynról, én spec a '80-as években, gimnazistaként, ráadásul a ma is érvényes verziót, történelem tanártól, abban a múlt rendszerben.
De hát mindenki azt hall meg, amit akar, meg ami a tanulási igényeit kielégíti.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tudtam, hogy rád számíthatok!-:))
Lassan agyi alt+f4, bizonyos dolgoktól lemegyek hídba...
Jó éjt, ha mennél!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ha a pápa nem azt gondolja mint a vonagabi akkor téved...:)
@Knósszosz: "Még egyszer - és utoljára - kérdezem: hogyan illeszthető be a keresztény erkölcsbe a vita, hogy a kazán díszes klinkertéglával volt-e kirakva, vagy csak amolyan snassz rücskös kisméretűvel?"

Szerintem két malomban őrlünk. Egyrészt nekem 1 élet elvesztése is sok, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Másrészt ha valahová először kiírják hogy 4 milla aztán abból egyszer csak másfél lesz, - saját bevallásuk szerint is, - akkor nagyon nem én vagyok az aki elkezd relativizálni?? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez a matek sehogy sem fog kijönni most neked, pláne, hogy kb. egy korúak is vagyunk. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ki a franc hasonlította össze a kristályéjszakát a... én vagyok hüyyye, megint beleállok ebbe a marhaságba. Befejeztem.

A történelmet meg a tények alapján lehet vizsgálni, a többi süket duma.
Egyenlőre a nácizmus mocska 99 százalékkban lé vagyon írva neves történészek által, a többi 1 nem érdekel, mert a megmagyarázók mind seggfejek és ezt sokan állítják is magukról, de olyan kurva jó gyújtogatni és... 2014.

Majd megfürdenek újból, dézsa a vü-ben.
Gyökerek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
na meg a vatikán mint hiteles forrás!
1992-ben rehabilitálták Galileit!
nincs több kérdésem.
@punkfrog: Úgy bizony. Pld. Katyn a ruszkik szerint 50 évig úgy "történt" hogy a németek voltak, aztán hirtelen beismerték, hogy ők tették. Ezek után neked sem lehet nehéz felfogni, hogy más "tények" esetében is lehetnek még változások, különösen a történelemtudomány fényében.

De említhetném mondjuk Hess öngyilkosságát is, ami szintén évtizedekig tartotta magát, erre most kiderült hogy az angolok ölték meg a börtönben.

Tudod ezek is egyféleképpen történtek egzakt módon, csupán csak hazudoztak nekünk róla néhány évtizeden keresztül. :)
@punkfrog:
Sőt! :)) Ebből látszik, hogy milyen képmutató és álszent csürhe ez.
Nagyapám hithű katolikusként leköpte a náci, nyilas aljadékot anno, rendőrtisztként pedig fegyverrel is megszerezte a tiszteletet - amelyik nem adta, az valahol hátul, a kertek alatt végezte, ahol a többi dögöt kaparták el...
@punkfrog:
A Föld, Nap körüli forgását is elismerték? Abban azért nem lennék biztos... :D
Ha a papokon múlt volna, ma is rongyokban járulna a nagyérdemű a napi robot után a perselyhez! A katolikus egyház és a haladás... hát...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
neked 1 élt elvesztése is sok, de ha 4 millió helyett "csak" 1,5 millió akkor már fogják be a szájukat!mit képzelnek!nem is volt 4 millió!
hé!beperelem őket!mi az, hogy 4 millió?mikor csak 1,5 millió volt!mit zajonganak ezek itt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha egy élet elvesztése is sok számodra - amit nem kétlek - akkor viszont nem értem az érvelésed, hogy nem négy millió, csak másfél, mer...

Ezen az alapon a rohadtul mélykeresztény Pizarro is jó fej volt, mert sokkal több embert kivégezhetett volna, mint amennyit.
Azt felmérte már valaki, kiszámolta, alátámasztotta adatokkal, hogy a keresztes háborúk, a térítő atyafiak tevékenysége, hány millió áldozatot kívánt?
A harmadik birodalom magasztalt főnökének kezéhez, tizedannyi vér nem tapadt.

És ez a Zrt most szennyezi az iskolákat is, választható-kötelezően. Röhej, ha lenne kedvem rajta röhögni. Államosított agymosás, a kölykök is utálják mint a szart. Meg lehet kérdezni őket... lenne meglepetés a szalonkamészáros seggfej köreiben, állítom!

Most szunya, télleg, jó éjt!
@punkfrog: Ne mondj ilyenek mert a végén a tagadás bűnébe esel a táblakészítők után.:)
@punkfrog:
Ebben a sorrendben...
és esetleg visszafelé is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem én mondom, hanem te.
az a baj, hogy úgy szeretnél széljobbos lenni, hogy közben keresztény családapának tűnj!
képmutatás.
@punkfrog: ok. pontosan mi is vezetett a II. vh-hoz? a talibanok, szaddam elleni háborúk minősítése, okai? görgey áruló vagy hős? még szerencse, hogy mindegyikre tudjuk a pontos választ, hála a történelem egzakt voltának.
Meseházinak nincs kinevezési joga, ezért meg kellett küzdenie azért, hogy beszerezzen magának ellenfelet is, ha már a fidesz - most még? - kutyába sem veszi.
Miután sikerült, most pityereg.
Hogy miért? Elmesélte:
''''Mesterházy Attila szólt arról is, hogy az MSZP speciális helyzetbe került, ugyanis négy miniszterelnöke volt, Horn Gyula elhunyt, Medgyessy Péter nem vesz részt a pártpolitikában, a másik két miniszterelnök pedig két külön pártot alapított, „amely ugyanúgy a mi térfelünkön lévő szavazatokat osztja”. Hozzátette: nemcsak küzdenünk kell egy kíméletlen ellenféllel szemben, amelyik a Fidesz, hanem azzal is nehezült a helyzet, hogy versenytársaink lettek az ellenzéki oldalon.
Az MSZP elnöke arra is kitért, hogy ő és pártja azzal tud megállapodni, akivel a ennek paramétereit, feltételrendszerét össze tudják hangolni.''''

Mázlist! Mégsem négy különálló párt, csak kettő. De, ha ez tendencia, és meseházi miniszterelnök lesz (???) akkor, lesz egy pártocskája, aminek alapítója lehet.
Kivel konzultál a beszéd előtt?
No, mindegy...
Addig beszélt az összefogásról, amíg az összefogdosásra általa kijelöltek rá nem jöttek, hogy Meseházinak kellene előbb összeszednie magát.
Valahogy, valahol szétesett.

Valaki elmagyarázhatná már neki, hogy egy párt élén szükségszerűen csak megosztó személyiség állhat.
Csak a példa okán: ha Orbán nem megosztó személyiség lenne, a kutya nem szavazna más pártra és nem azért, mert a kutyának nincs szavazati joga.
De Orbán szerencsére csak annyira megosztó személyiség, hogy vannak, akik a DK-ra, az LMP-re és más pártokra szavaznak.
Ha el nem bénázza zsebkendő kereséssel, még neki is maradhat szavazója.
@Sir Bates dö Hól:
sokkal kisebb történésekről nem tudnak megegyezni az emberek! (meg hát a relativitás elmélet is, relatív:)például ha felfedez majd valaki valamiit ami gyorsabb a fénynél, akkor...)
igazad van.rosszul fogalmaztam.
egzakt lehetne.de mi (emberek) szeretünk mindent átértelmezni.
az viszont a vélemény rovat.
a tények ugyanazok.
@punkfrog: és persze mindenki a saját értelmezését tartja igaznak. ;)
@Sir Bates dö Hól:

"_még szerencse, hogy mindegyikre tudjuk a pontos választ,_"
éppen hogy nem tudjuk a válaszokat, azaz nem ismertek. 100-ból 1-2, az más kérdés, hogy mit akarnak elhitetni.

"_hála a történelem egzakt voltának. _"

egzakt jelentése: pontosan, egyértelműen meghatározott.

azt árulja el kedves Lordom, hogy ugyan mitől egzakt. Tacitus óta tudjuk (már aki) mit is jelentett nála a sine ira et studio. kéccségtelen jól hangzik.

mert az kétségtelenül egzakt, hogy 1582. október 4-edikét, csütörtököt október 15-ödike péntek követte, ami október 5-ödike lett, a kettő közötti napokat, meg jól felfogott érdekünkben elvitte a cica, azaz Gergely, még közelebbről Lilius és Clavius bűnszövetségben és társtettesi minőségben szentatyai támogatással.

a háborúk történetének leírása meglehet, hogy egzakt, az okok feltárása (tacitus!) már kevésbé, amúgy meg feszt háborúznak akik tehetik, tehát összességében mégis csak szart se ér az egész. bár olvasgatni ölég szórakoztató, nem vitás.
@Dr. jenőke (jenőke):

igazad van jenőke.

csakhogy az országnak, és nekünk, de még a fideszhívőknek is jól felfogott érdekből integráló szeméyiségre lenne szükség. ezért mondtam azt, bojkottáljuk a szavazást, hagyjuk bebukni orbánt, ne legalizáljuk a választást, és a "Bukás" után tér nyílna egy integrátornak, aki "tűzzel-vassal, ha kell vérrel-könnyel" felszámolná a megosztottságot.
ehhez sajnos igen "mély és széleskörű" elszegényedés kell.
@jaegtoer:
Viszont dolgoznak rajta, erőteljesen, szóval meglesz az a "mély és széleskörű elszegényedés".
A Horthy éra 3 millió koldusa után Piktorunk megvalósítja a 4 millió koldus országát - ebben jó, meg még a lopásban a tettestársaival. Igazából a hívek arca érdekel csak, ahogy ők is beleesnek a szórásba...
"Elindult a Fizettem.hu kenőpénz-figyelő oldal. Azt gondoljuk, hogy a láthatóság a korrupció ellensége, ezért határoztuk el, hogy elindítjuk az oldalt – mondta el Vitrai Edit, a Fizettem.hu projektvezetője az oldal indulásáról. – Úgy tűnik, van jelenleg nyitottság a magyar társadalom felől is. A Fizettem.hu Facebook oldalán már a honlap indulása előtt többen megosztották történeteiket, de fontos jel az is, hogy a Magyar Rezidens Szövetség kampányolni kezdett nemrég a hálapénz megszüntetéséért."
www.fizettem.hu/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az még hagyján, hogy koldusok országa stb., de amikor mondjuk bemászik hozzád egy bűnöző és ha netán megvéded magad, még téged csuknak le, azért az már tényleg több a soknál. :(

"Két besurranó tolvaj még szeptemberben próbált bemászni egy XVI. kerületi ház kertjébe, s onnan kerékpárokat ellopni. Pechjükre a ház tulajdonosa a Terrorelhárítási Központ bevetési állományának tagja volt, aki észrevette, amint átugranak a kerítésen. A kertbe kirohanva tetten érte, és megpróbálta visszatartani őket, aminek a cigányok ellenálltak. Persze nem sok esélyük volt az egész életét harcművészetek gyakorlásával eltöltött, veterán rendőrkommandós ellen.

A helyszínre kiszálló kerületi rendőrök azonban nem a tolvajokat, hanem saját kollégájukat bilincselték meg és állították elő. A 41 éves rendőr ellen több emberen elkövetett súlyos testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás. Munkájából felfüggesztették, már második hónapja van fizetés nélküli szabadságon, miközben egyedül neveli három gyermekét. Míg a pofátlan tolvajok valószínűleg megússzák egy magánlaksértéssel, hiszen a lopás kísérletét csak a "bűnelkövető" állítása támasztja alá, az otthonát védő rendőr nem kizárt, hogy súlyos börtönbüntetésnek néz elébe.

Ha ilyen elbánásban részesül egy rendőr a saját kollégái részéről, mit várhat az egyszerű állampolgár hasonló helyzetben? Mindenesetre húzhatunk egy újabb strigulát a magyar gazságszolgáltatás szégyenfalára, amely büszkén hirdeti: a bűnözőnek jogai vannak, az áldozatnak legfeljebb esélyei." :(
Gondolom ez meg volt mindenkinek a parlament további épülésére: index.hu/belfold/2013/11/11/kover_laszlo_megbuntette_vadai_agnest/

A faszom ki van a Fideszesek gusztustalanságától. És remélem a büntetést megszavazó idesz-KDNP-s képviselőnőket a párjuk hasonló elbánásban fogja részesíti, mint a vakkomodoros Balogh részesítette az élettársát. Rohadjon meg az összes Fidesz-KDNP-s képviselő ribanc. Ezek után megérdelmelnék a sorsukat.
@félázsiai nagymagyar:
+++

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nagyon jó a 'vincent'cikke,látom voltál ott...

egy hozzászólásnagyon tetszett,Piktorral kapcsolatban:

" Sajnos nálunk akadt egy pszichopata, aki végig ott ólálkodott, szította a hangulatot, és az első adandó alkalommal megpuccsolta az átalakulást. Neki ez csak a hatalomról szól. Egy majdnem meggyökerezett demokráciát bontott vissza a pitiáner személyes ambíciói végett."

Országunkban a 'zselléresítés'cáratyuska vezényletével,agytrösztjének,médiáinak segítségével hallatlan sikereket ér el! Magyarország jobban teljesít!!!
De...lesz egy'De! Egy'Mégsem!Egy'Mégis!
Nem kell pénzbüntetéssel vacakolnia a rőzsebajszú idiótának. Tonyó javaslata után mentelmi jog megvon, aztán örökre előzetesbe a ribancokkal.
@maybach: Ez sem egy rossz ötlet, bár a törvényben azt írják súlyos indok kell. :)
@jaegtoer:
jó reggelt!
egzaktnak én neveztem a történelmet, olyan megfontolásból amit te is írsz:
"a háborúk történetének leírása meglehet, hogy egzakt, az okok feltárása (tacitus!) már kevésbé,"
szerintem az okok feltárása már vélemény.így az már nem lehet egzakt.
de a történések nem változnak az idő múlásával.csak az értelmezések.de az számomra mese és nem történelem.
@jaegtoer:
nagyon hülye ötlet a mély elszegényítés és onnan egy véres kezű diktátorral felállni,
aki majd megszünteti a megosztottságot!
ezt gondold át még1x.
Kövér László, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) IX. országos kongresszusán.

"a kormány és az őt támogató politikai közösség abból indul ki, hogy "összetartozunk minden magyarral, határon innen és túl. A társadalom minden csoportjában élő emberekkel - tartozzanak, bármely vagyoni osztályhoz, szemléljék bárhogyan a világot, keressék bárhogyan a boldogulás útját"."

És nem szakadt rá a mennyezet!
@simple observer 1.0:
Nem hiszem, hogy Botkának gondot fog okozni bárkire rátolni a felelősséget - aki nem ő.
Lám, a Gyurcsányt is millen szépen kiretusáltatta maga mellől, mikor kezdett úgy tűnni, hogy nem nyerő a seggnyalás ...
Na, pont onnantól írtam le ezt is.
@GeoCracker:
A kozszolgakkal nem a fizetesuk miatt kellene szolidarisnak lenni, a magyarok tobbsege pocsekul keres, plane ha NEM nyugati multinal húzza. Amiert szolidarisnak kene es kellett volna lenni veluk es a kozmunkasokkal es a rokkantakkal, a hajlektalanokkal, a pedagogusokkal, a szinglikkel, a nagycsaladokkal, a nokkel, a ferfiakkal, a gyerekekkel... arrol mar lekesett ez az orszag.

Ahogy a cba dolgozoknak kb. kotelezo a bekemenet, ugy gondolom az ugyintezonek is. A velemeny pedig tilos. Frusztralt es megalazott emberek millioi allnak bosszut egymason nap mint nap, ez a NER.
@labrabbit: De ezek a köz-szakszervezetek voltak oltári kussban, amikor korábban bármi is zajlott. Ugyanezek a közszolgák antiszolidárisak azokkal a munkanélküliekkel,akiket lepattintanak. Akikkel szemben kiélik a portás-effektust.
Ez emberség kérdése. Ilyennel, olyannal is találkoztam.
@ausländer Sipi: Huuu egyre jobban.:) Mizujs a pofátlan bérekkel felétek? Mikor lesz róla a népszavazás??? :)

index.hu/gazdasag/2013/11/10/a_pofatlan_berekrol_szavaznak_svajcban/
Négymilliárdos pesti beruházást nyert el a Közgép

A Fővárosi Önkormányzat kiemelt közlekedésfejlesztési beruházásainak megvalósításáért felelős Budapesti Közlekedési Központ megkötötte a szerződést az úgynevezett Százlábú híd felújítására - írta keddi közleményében a BKK.

hvg.hu/itthon/20131112_A_Kozgep_ujitja_fel_a_Szazlabu_hidat
látom Knoszi Sziszifuszt játszott, ehhh, kár és felesleges.
ez a faszarcu naci hogy kerult ki a tahotlanitasombol..?

na nyomjunk ra mesmeg:-)
Kitálalt a NAV-os: az Élőlánc kiáll mellette

Az Élőlánc Magyarországért kiáll a kitálaló volt NAV-os munkatárs mellett, akit az adóhivatal feljelent "az intézmény működését érintő megalapozatlan, rágalmazó kijelentései" miatt.

hvg.hu/gazdasag/20131112_Kitalalt_a_NAVos_az_Elolanc_kiall_mellet
A maffia érdekeit sér­tem, a NAV is benne van

Felsőbb parancsra leállított adónyomozásokról, több kormánytagot is a kezében tartó maffiaszerű hálózatokról beszélt az Indexnek adott interjúban a pénteken kitálalt volt NAV-ellenőr, Horváth András.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F11%2F12%2Fhorvath_andras_nav%2F
NAV-botrány: Ángyán és Schiffer összefog
Vizsgálóbizottságot kezdeményeznek, támogatja őket az Együtt-PM is. Az elmúlt 11 évet néznék.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F11%2F11%2Fvizsgalobizottsag_foglalkozna_a_nav-val%2F
@jaegtoer:
Szeretnék igazat adni neked, de csak annyira telik, hogy csak részben van igazad. A bojkott azért nem jó, mert nem lenne általános. A Jobbik és az LMP legalizálná a Fidesz újabb hatalomra jutását.
Az integráló személyiségnek is megosztónak kell lennie, de meggyőzőbb vonzerővel --> több embert kell tudnia - nem pártja, hanem - saját személye mellé állítani.
Nagyon röviden ennyi, mert még nem reggeliztem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: olvastam.. es azt is, hogy a nemzeti avh egyetlen hetvege alatt mindent atvilagitott es rendben talalt es erre alapozza a feljelenteset:-)

nem azert, mert igy nagyon okoskodni akarnek svejcbul, csak nem kellene szervezni az emberert valami kis spontan civil osszefogast...?

mielott kurvara elveszejtik a fickot. mert az fog tortenni. mielott meg lesz meg egy udzrt ugy, aholis a fidesz es csanyi es a tobbiek allamellenes tevekenyseget leleplezok lettek a vaedlottak vegul es mindenki nagy ivben szarta telibe...

megjegyzem, nekem kb ott veszett ki a maradek hitem. de hatha valakinek van meg egy jobb orszagban;-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mindjárt jön a Kumin és reklamál.
Nem veszed észre, hogy Magyarország jobban teljesít?
3,8 millió koldus már van.
...és ez csak a kezdet!
@ausländer Sipi: már régen kiveszett belőlem is a remény, kevesen vagyunk és egyre kevesebben is leszünk.:

Nyilvántartják a légiutasokat
A rendszerből a rendőrség, a NAV, a nemzetbiztonság és TEK is kérhet ki adatokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F11%2Fnyilvan_tartjak_a_legiutasokat%2F
@ausländer Sipi: Nem hogy örülnél neki és a segged a földhöz csapkodnád. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Nyilvántartják a légiutasokat
A rendszerből a rendőrség, a NAV, a nemzetbiztonság és TEK is kérhet ki adatokat."

Meg közben a Lacasereg is készülődik ugyebár.

100 ezer lőszert vett a parlamenti őrség

index.hu/belfold/2013/11/12/100_ezer_loszert_vett_a_parlamenti_orseg/
ellenben sokkal jobban teljesít az ország, kár hogy a valósághoz ennek sem sok köze van, a háttér meg még siralmasabb:

A vártnál is kisebb az infláció
Októberben a fogyasztói árak 0,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_vartnal_lassabb_a_penzromlas_uteme.569286.html

---------------------------

Az elmúlt hónapokban többek között a dohány árrés növelése és a rezsicsökkentés cibálta meg az árindexet, ezúttal nem kellett ennyire mozgalmas inflációs adatra számítanunk, így a mostani szakadás egyértelmű meglepetés. Azt lehetett várni, hogy még az ősz közepén is hathatott az árakra a trafikrendszer, de ezt a hatást az üzemanyagárak csökkenése semlegesíthette. Fontos kérdés volt még előzetesen a pénzügyi szolgáltatások árának alakulása, hiszen az előző hónapban nagy erővel tört át az árakba a tranzakciós illeték emelése. Ehhez képest a mostani adat lefelé mutató erős hatásokra utal.

www.portfolio.hu/gazdasag/oriasi_meglepetes_1_alatt_az_inflacio.2.191622.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Schiffer tegnap Orbánnál járt.
Aztán olyan kedvesen mosolyogtak egymásra, viccelődtek, kacarásztak, mikor kijöttek a "tárgyalásról", hogy öröm volt nézni. Vártam, mikor lapogatják meg egymás hátát, hogyaszongya "tetvérem, jóbarát, jövőre veled ugyanitt".

Gusztustalan féreg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jaja, lattam, azt hiszem autozni fogok haza karacsonykor:-)

most a valasztasokkal mi lesz? allitolag azok, akik soha nem adoztak az orszagban, nem fizettek egy petaknyi jarulekot, nem volt soha magyar lakcimuk azoknak lehet majd leveleben, nekem viszont 22 ev adofizetes utan, lakcimmel haza kell majd utaznom, vagy a legkozelebbi konzulatusra kell elmennem regisztralni, majd utana voksolni...
@Evezős: schiffer boldogan lenne ellenzek orban mellett egy eleten at..:-)

furkalva a tobbi ellenzeki szervezodest. ahogy csinalta eddig is:-)
@ausländer Sipi:
- az lesz amit írtál
- az örökös ellenzékiségben nincs egyedül az elempés góré, ott van a dzsobbik is, meg fű alatt még sokan, életművész politikusok.
@ausländer Sipi:
Ez így van.
Ezért aztán nem is értem, ki vár ettől az embertől bármit is?
Épkézláb gondolata, ötlete az elmúlt években soha nem volt - amire viszont szerződtette egykori védence, azt tökéletesen hozta: mindent szétver és mindent akadályoz, ami Orbán hatalmát gyengíthetné.
Aki rászavaz, Orbánra szavaz.
Lelke rajta.
@ausländer Sipi:

Sot. Gyanitom, a magyarul nem vagy alig tudo uj hazafiak, akiknek a nyugatra koltozeshez kellett az allampolgarsag; mar ki lettek oktatva ha nem szavaznak a fidessre akkor visszaveszik az allampolgarsagot es huss jovilag.

nem tudom alatamasztani
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "- az lesz amit írtál"

hmm..
es ezt igy is akarjatok hagyni?
mert ez erosen diszkriminativnak, hogy mast ne mondjak, jogellenesnek tunik szamomra.
@Evezős: nekem ez spec mar akkor nyilvanvalo volt, amikor eljott a tasztol, holis mint orban ugyvedje lett ismert es partot alapitott:-)

az egyetlen feladata, hogy leszipkazzon 3-5 szazalekot az ellenzeki osszefogasrol.
@ausländer Sipi: Pontosan.
De még mindig mérnek neki (tegnapi adat) 3-4 %-ot ....
Remélem, nem jut be - bár azt is tudom, ahogyan korábban, úgy most is meg fogja segíteni őket a fidesz.
@ausländer Sipi: jogellenes mint oly sok más is, az ellenzék Strasbourghoz fordult, az jobb esetben is 2-3 év, a választás tavasszal, ha utcára mennének millióan az eredmény akkor is kétséges, akkor meg mit is kéne tenni, mit is nekünk, akik még itthon vagyunk, ez főleg a kint levőknek fontos. A szokásos megosztás és egymás ellen hangolás ismét diadalt ül, nincsenek illúzióim, már régen nincsen. Ez a hajó már elment, hacsak nem lesz egy mindennél szélesebb ellenzéki összefogás, és ha nem lesz ilyen, akkor meg ki nem szarja le a külföldiek jogfosztottságát, ha az itthoniaknak már semmilyen joguk nincs, csak bólogatni és behódolni?
mert ugye vannak fontos dolgok:

Átláthatóbbak lesznek januártól a közüzemi számlák

Az egységes számlaképnek köszönhetően átláthatóbbak lesznek a közüzemi számlák: 2014. január elsejétől a gáz-, a villany-, a távhő-, és a vízszámlákra is egységes tartalmi és formai követelmények vonatkoznak majd. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportja vezetőjének erről szóló törvényjavaslatát keddi ülésén fogadta el az Országgyűlés.

hvg.hu/gazdasag/20131112_Atlathatobbak_lesznek_januartol_a_kozuzem
Hi!
Bocsi, hogy nem a fenti témához írok!
Most delelőt ülök az autóban és a Class FM-t hallgatom. A Balázstól nem várnám, hogy feltűnik a Spektrum TV-n, de a magmódján szórakoztatónak tartottam. Beszélnek a koreai tájfunról. Erre a Balázs, ezt az amerikaiak okkozák az elektromágneses kísérleteikkel, melyet a sztratoszférában végeznek. (??) Műsorvezető társa (nem a Vadon Jani) finoman közbevetve megjegyzi, a közeli Kínában is jelentősen befolyásolják az időjárást önként és önkéntelenül is. De nem! "Ezt az amerikaiak okozzák!" Újbóli közbevetés: Talán az amerikaiak nem mernének ilyen nehezen kontrollálható dolgot csinálni, amely a saját lakosságukra is nagy terhet ró, lásd New Orleans és a Katrina. Nem! Az amerikaiak képesek odadobni 3000 életet a World Trade Centerben, hogy megtámadhassák Afganisztánt. Balázs látott egy (a main streamtól eltérő, ezért vonzó) filmet amiben elmagyarázzák, hogy a kerozin égéshője alacsonyabb mint az acél olvadáspontja. A képet kielemezték és látszik, hogy az épületek összeomlásánál robbannak a töltetek. különben is, szeptember 11. előtt három héttel kizavarták a dolgozókat az épületből, egy-két órára és azt nem magyarázták meg. Ergo ekkor helyezték el a tölteteket. Egy pakisztáni élménybeszámoló szerint, borzalmas az élet a drónok árnyékában. Lebombáznak esküvőket. Az emberek a földeken dolgoznak és sose tudják ki lehet gyanús mikor ölik meg felülről.
Széles Gábor legjobb tanítványa!!!!
Vagy csak egy színjáték volt? Akkor jól sikerült! Csak sajnos a szememben összement!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "ez főleg a kint levőknek fontos."

nem igazan fontos:-)
pont azert nehezitettek meg, mert annyira nem fontos, hogy ennyit szivjon erte valaki...

es ugye akik a labukkal szavaztak a kormany ellen - hogy egy most igen nepszeru szofordulattal eljek - azok valoszinuleg nem rajuk szavaznanak. szemben a masok kontojara ingyen allampolgarsagot szerzokkel.

mindenesetre ha az en allaspontom erdekel valakit - altalaban nem szokott, mert mindenki csak felkurja magat rajta:-) - akkor en amondo vagyok, hogy csalodtam annyit 40 ev alatt az orszagban es lakossagaban, hogy ha ennyire maceras es veletlenul nem jarok pont arra, lehet, le fogom en is szarni az egeszet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, azt is hallottam, hogy egysegesen megadta a kormany html/rgb szinkoddal a szamlak kotelezo szinet es a kotelezo karaktertipust:-)
@stone pit(er):
majdnem kacagtam, de nem vicces...
Szóval, az időjárást a csúnya összeesküvők változtatják, és nem Én meg Balázs amikor beülünk az autóba és üvegházhatású gázokat pöfögünk ki. Nem az Én hibám, még ha magyaráznám is, hogy navigare necesse est (hajózni muszáj). A csúnya amerikaiak (persze Ők is a nagy autóikkal, no meg Kyoto)! De Pekingben olyan tiszta a levegő, hogy vágni lehet (és kell is, matcsétával!). Kína a környezetvédelem bajnoka, ezt minden magyar tudja! Pakisztán meg a béke oázisa volt! Az amerikaiak és a Predátorok irányítói már alig várták, hogy öldökölhessenek egy kicsit. Utálják ha a pakisztániak boldogok. Hideg, mindent pontosan kiszámoló emberek ülnek a monitorok előtt. Egyébként a pakisztániaknak eszébe sem jutna terrorizálni embertársaikat (elnézést ez általánosító, a pakisztániak 0,01 %-nak). A viharokat pedig az elektromágneses delejezés okozza. A Föld tengely körüli forgásának, a felszíni hőmérsékletnek, az óceánok áramlásának ehhez semmi köze. Az acél pedig 1100 fokon ugyan olyan erős mint 30 fokon, csak és kizárólag 1200 fok fölött olvad meg egy szempillantás alatt. Egy épületben, ha meggyullad egy papír, akkor ott nem lesz melegebb a tűz hőfoka mint a papír gyulladáspontja, azaz 200 celsiusi környéke.
Mennyi iskolát kell ahhoz elvégezni, hogy az információk között tudjunk szelektálni?
@Evezős: Botka egy sunyi víziló, és jellemgyengesége mellett egyáltalán nem az az egetverő tehetség. Elég baj az, hogy nincs a szocik közt egy kiemelkedő politikusi tehetség. Mondjatok bármit, de akár Lendvai Ildikó, akár Kovács László, (a masztodonok)sokkal inkább voltak jobbak politikai értelemben. Vagy csak az idők során jobban "megcsinálták" őket, nem tudom. Nekem szimpatikus volt Harangozó Tamás az ifjak közül, de valahogy máris ellaposodott az idők során.
Aki kiragyogott közülük, Gy. azt meg könyörtelenül kinyírták. Ahhoz volt elég tehetségük.
Impotensek, gyávák, ötlettelenek. Ha(nem is olyan sokára) az őket vivő megszokás lendülete kikopik alóluk, a fasorban sem lesznek.
@ausländer Sipi:
Üdv. Régen jártál itt, hiányoltalak.:)
ausländer Sipi
Köszi!
Ha ezt előbb látom.
Belépek a Vágó István féle klubba!
mese, mese... elek apó babérjaira tör.

Fotó: Leheletfinom termékelhelyezés Orbán Viktor Facebookján

hvg.hu/itthon/20131112_Foto_Leheletfinom_termekelhelyezes_Orban
@AKIsTUDATLAN: hello!
koszi:-)

sok dolog volt, koltoztem is. el voltam havazva kisse.
@stone pit(er):
Hát tobbet, és foleg magasabb színvonalon mint a mai átlag, pláne a jovo.
A tudás végre hozzáférheto, a buszon ulve is olvashatom a Harvard anyagat, bloggereket barhonnan es mire hasznaljak a lehetoseget? Konteokbol tajekozodnak, abbol is csak ami passzol az alap elmebajhoz. Pakisztan kulonosen jo hely, par honapja koveztek meg egy not mobil birtoklasaert. Szabalyos birosagi eljaras volt.
@Evezős: Részemről nagyon remélem, hogy a válsztáson kikerülnek a jeges űrbe, és a kutya sem ugat utánuk.
Hacsak...váratlan segítségük nem érkezik, mint egykor a hirtelen összegyült kopogtatócédulák.
@labrabbit:

"Az Iszlám az utolsó fénysugár a globalizmus sötétjében!" (Vona Gábor)
@Dr. jenőke (jenőke):

Versenytársak vannak az ellenzéki oldalon. Botrány! Egypártrendszer jobb lenne. gratulálok Attila, te aztán mélyen érted a demokráciát.
@bella _ciao: "a miniszterelnök előbb megtekinti az Allegro Barbaro kiállítást, majd az EU-ban élő fiatalok munkanélküliségéről szóló tanácskozáson vesz részt."

Közmunka? Láthatósági mellényben, photoshop védősisakban.
48 ezer HUF-ért. Tényleg, most Madridban hegyekben áll a szemét a köztisztaságiak sztrájkja miatt, azt például el lehetne hordatni a köcsög romkocsmás szemüvegesekkel.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Vona akkora marhasagokat mond (bocs Gabriel), hogy nincs is mit elemezni rajta.
@ausländer Sipi:

...és mindezek után megválasztották őket kétharmaddal. UD Zrt-éstől, Kaya Ibrahimostól, Ezüsthajó Kft-stől, Simicska aranybizniszével az APEH épületében.

Na ezért lépek én is, mert az én munkámat teljesen ellehetetlenítették, a korrupció, a szabadság hiánya, hatalmi arrogancia szó szerint napi idegbajjal járt. Félreértés ne essék, a szocim alatt is. Meg akinek hét anyja volt...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem kell repesni a boldogságtól, nincs kereslet, depresszió van, a rezsi hatalmas arányt képvisel a háztartások kiadásaiban, a csóróság miatt. Persze hogy alacsony az infláció.
@Husz_János_Puszita: es ahogy irod, mindezt gyakorlatilag a szavazopolgarok altal legitimalva.
mi tobb, hathatos reszvetelevel:-)

bar most valmai miatt aggodhatnak a fijjug

index.hu/belfold/2013/11/12/100_ezer_loszert_vett_a_parlamenti_orseg/
@ausländer Sipi:

Dühöngök én is, valószínű nem fogok tudni hazajönni szavazni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na igen, vona kifejezetten orulne egy sarianak, aholis gyakorlatilag statarialisan itelkezve olethetne meg barkit az ilyen gabriel-fele allatokkal:-)

lehetoleg nyilvanosan, elrettento celzattal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nektek is fontos 500 ezer - nagy valószínűséggel- ellenzéki szavazat. Nem azért húztak el, mert ner-ben akarnak élni.
@stone pit(er):

Minek hallgatsz te Balázst?:)) ( kiaz? )
@Husz_János_Puszita: most legyek cinikus es mondjam azt, hogy nem nekem fontos?:-)

vajon a tiszteletbeli konzul beleszamit..?

az van itt zugban, az csak 20 km, de bern 110.
@Husz_János_Puszita:

"( kiaz? )"

A leírtak tartalmazzák a számodra szükséges információt róla. :o)
@ausländer Sipi:

Nekem fontos, a család, barátok itt maradnak. Akárhova megyek, haza vagy konzulátusra, több száz kilométer, a munkából nem biztos, hogy leléphetek 2 napra. Egy nap alatt a rosseb, aki levezeti.
@ausländer Sipi: azé' tanuhatná'! így kell csinálni. nem ám kakkusos órát szerelni helvéciában. még lekapja az almát a fejedről valami eltévedt nyílvessző. :))

Mészáros Lőrinc üstökösként tündököl

atlatszo.blog.hu/2013/11/12/meszaros_lorinc_foldesurbol_milliardos
@bella _ciao: igen, azt is olvastam:-)

nem maradtam le a hirekrtol, olvastam hebe-hoba, csak errefele nem votl idom nezni.

na ezek utsan kerdezze meg valaki, hogy miert nicns honvagyam;-)
@ausländer Sipi:
Ha megszuntettem az otthoni cimemet akkor en is szavazhatok levelben, nem?
off...

Így már érthető, miért is beszél a pohos futbalista egyfolytában hülyeségeket. Varázssütik garmadája az asztalon....

"Fotó: Leheletfinom termékelhelyezés Orbán Viktor Facebookján
Mese kekszekkel megrakott asztal előtt készült a miniszterelnök keddi párizsi útjára."

hvg.hu/itthon/20131112_Foto_Leheletfinom_termekelhelyezes_Orban

...on
@ausländer Sipi: szevasz:-) mi történt?...befostak a lecsódtól a szomszédok oszt helyi referendummal kitiltottak a zsákfaluból?:)... azért a sarija is egy komplex jogrend, nem önkény...
@ausländer Sipi:

"Aki a korlátlan hosszúságú előzetes letartoztatás itézményeellen szavaz, az a gyilkosok pártjára áll!" (Rogán Antal)

Elképesztő szellemi igénytelenség, minden hullámhosszon.
@AKIsTUDATLAN:

Botka egy tehetséges pasi, hogy mi az oka ennek, amit most csinál, valószínűleg sose derül ki.
És igen, ezzel leíródott. Rossz döntést hozott.

MA választása - Kovács, Lendvai, Földes, az öntökönszúrás klasszikus példája.

Lendvai olyan amilyen, de nagyon művelt, nagy tapasztalata van. Valószínűleg egy hónap alatt többet olvasott, mint Török Zsolt egész életében. Pártelnöknek csapnivaló volt. Nagy bűne, hogy erős és tehetséges lobbistája volt a szadinak. Demszky utolsó 10 évét cirka neki köszönhetjük.

El nem tudom képzelni, hogy egy balra nyitó MA-nak miben adhat tanácsot.

Kovács nagyon kellemes diplomata. Senki olyan elegánsan el nem tud küldeni a picsába, mint ő. Ha valakit nem szédít meg a forma, és a tartalomra figyel, gyorsan rájön, hogy nagyon felületes ismeretei vannak, szinte mindenről a külügyet kivéve. Ez utóbbi esetben sem kell elfelejteni, hogy ő csak végrehajtója volt egy-több kormány döntéseinek.

Nagyon találóan és nem dicsérőleg mondta neki egyszer valaki, aki ilyet mondhat face to face: Lacikám, te egy dolgot tudsz megszervezni, a randijaidat.
Na ez pártelnökként ki is derült róla.

Földes? Szerintem nagyon kevesek tudják, hogy kicsoda. Nem véletlen.

Egy közös vonása van a három embernek, különféle okok miatt ki nem állhatják Gy-t:)))

Ennyit a maszop megújulásáról és fiatalításáról.MA egyedül is elintézi a pártot, nem kell ahhoz a fidesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Materialistaként mondom: az a hihetetlen őskáosz, ami az átlagjobber fejében kavarog a vallással kapcsolatban, az már nekem kellemetlen.
@Sir Bates dö Hól: kerestunk egy szebbet, jobbat, nagyobbat, kozelebb a tomegkozlekedeshez, mert zurichbe autoval jarni melozni netto szivas..:-)

"azért a sarija is egy komplex jogrend, nem önkény..."

oke, en meglehetosen vallasellenes vagyok, biztos azert tunik nekem oxymoronnak ez a mondat:-D

nalam az allamvallas nem nagyon egyeztetheto ossze az emberi jogokkal ugyanis. mondhatni kizaro tenyezo:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a klasszikus naci/kommunista retorikai huzas:-)

aki nem velunk, az ellenunk. az arulokkal, a gyilkosokkal. az urgeborbe varrt bekaemberekkel.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egyebkent az a durva, hogy ezzekl a szar dumaval siman meg lehet elni:-)

emlekezz Fabius posztjara amikor szoba kerult az, hogy az eletfogytiglan ujratargyalhato lenne 25 ev utan, micsoda obegatas volt, hogy uristen! ki akarjak engedni a gyilkosokat!:-DDD

azt mondjak, amig loszar van vereb is van;-)
@Sir Bates dö Hól:
Neked lehet szimpi a csaladbarat, koltsegkimelo kezlevagos rendszer meg a spontan, onmukodo szocialis halo. Azert a sarija az a jogrend, ami lehetove teszi 13 eves gyerekek nyakig foldbeasasat es meglett ferfiak altali meggyilkolasat, pl. Persze csak egeszen sulyos esetekben, a jogalkalmazok is emberseges emberek. Ott van pl. a korbacs, meg egyeb finomsagok. Komplexen.
@labrabbit: innen nézve embertelen... ha abba a kultúrkörbe tartozol máshogy látod talán... de természetesen a mi általunk preferált szemléletmód az egyedül üdvözítő, hisz európaiak vitték elmindenhova a tudást amivel mindenki csak jól járt... boldoggá és felvilágosodottá tettünk minden népet, akár akarták ezt, akár nem... és ehhez jogunk is van, hisz a ki kultúránk a legmagasabb szintű... eme jogunkat pedig istentől származtatjuk... és hát mégis csak a miénk az originál, a többi csak utángyártott, nem?:)
@ausländer Sipi:

Nem is a "mindenki ellenség" mentalitás zavar, azt leszarom. Az már inkább, hogy 10 magyarból 8 teljesen, és őszintén NEM ÉRTI, hogy mi a gond pl azzal, ha megszűnik az előzetes időkorlátja.

Hogy 10-ből nyolc nincs pl tisztában a pénz fogalmával, vagy, hogy mi történik abban az országban, ahol negyedik éve áll a hitelezés.

Ilyenek.
@jaegtoer: szia:)... egy véleményen vagyunk, csak nem olvastad az előzményeket... amit te írtál, arra szerettem volna rávezetni punkfrog kollegát az iróniámmal:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen, errol beszeltem fentebb emelegetve azt a bizonyos obegatast...

es erre celoztam a loszar es vereb relaciojaval.
@punkfrog: "a történelem, egy egzakt tudomány.szerintem"

A tegnapi töris beszélgetésünkhöz egy friss adalék.;)

Szövetséges érdek volt Magyarország német megszállása

szegedma.hu/hir/szeged/2013/11/szovetseges-erdek-volt-magyarorszag-nemet-megszallasa-fotok.html

Ezek után - mondjuk a budapesti Churchill szobornál, - mikor lesz tiltakozó nagyonrettegős tüntetés???
@Sir Bates dö Hól:
Attól tartok, hogy maják, aztékok és azok leszármazottjai nem értenek veled maradéktalanul egyet. Nem gondolom, hogy hiányoztak nekik a spanyolok, angolok és a többiek abban az aspektusban, ahogyan megjelentek.
Műveltségük, kultúrájuk megőrzésében Diego de Landa múlhatatlan érdemeket szerzett.
@Sir Bates dö Hól:
Nem vagyok a feher/europai felsobbrenduseg hive, temanal maradva az iszlam kultura pl. (ahogy mindegyik) lenyugoz. " eme jogunkat pedig istentől származtatjuk... " na en ponthogy istent szarmaztatom az emberi ostobasagbol, de ez mas kerdes. (jo, nemcsak ostobasag, valaszkereses is.)
Am ha ott elnek valoszinuleg savat ontottek volna mar az arcomba, vagy lemeszaroltak volna; ahogy szokas ott; europa nelkul is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tehát Churchill-nek az Egyesült Királyság katonai és diplomáciai érdekeinek szolgálata helyett a balfasz ellentengernagy seggét kellett volna mentenie. LOL, bazmeg, LOL! :)))
@Orica Középföldi:
Hobó testvére. Tovább is van, de nem mondom.
@labrabbit: "Am ha ott elnek valoszinuleg savat ontottek volna mar az arcomba, vagy lemeszaroltak volna; ahogy szokas ott; europa nelkul is."

es mindezt a "torveny" es a "jog" tamogatasaval.

nem embernek valo az ilyen, az biztos.
@Dr. jenőke (jenőke): :) ha az interpretációt ezt m.idegen-szavak.hu/szarkazmus figyelembe véve végzed, talán nem is áll annyira távol egymástól kettőnk véleménye:)
@Sir Bates dö Hól:
És Savonaroláról egy szót sem szóltam.
A kazmust meg nem becsmérelném.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezt megkérdezed majd a műrettegőktől is a következő budapesti tüntetésükön??? :)
off... na megvan az közszolgálati mantra a "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" helyett...

ma már kb hatszor hallottam a pártsemleges közrádióban a szombati bajnai mondatot bevágva: "Ez fájni fog, ez fájni fog, ez fájni fog..."

Mindezt különböző aspektusokban, pl. buszbaleset, forgalmi dugó, tájfun halottak, szóval nagyjából minden hírblokk után:-) ... on
@Sir Bates dö Hól:
Kérdés: lehet e a narancsból mandarin?

Találtam egy kis érdekességet:
A mandarin kiváló hivatalnok.
Konfucius szerint a hatalom a széllel egyenlő, a nép pedig a fűvel és amikor a szél fúj a fűnek meg kell hajolnia.
A kínaiak számára fontosak a rítusok, az egész életüket átszövik.
Konfucius szerint a családon belül is kell egyfajta hierarchiának, egyfajta engedelmességnek lenni. A feleség feltétlen engedelmességgel tartozik a férjének, a gyerek a szülőnek.
@Orica Középföldi:
Gratulálok, pontos.
(Bár Lendvai esetében nem lennék biztos a Gyurcsányutálatban.)
Az pedig, hogy tökkelütött idióták (Török Zsolt és tsai) akarnak politikust játszani mai napság az mszp-ben, megint csak Mesterházyt minősíti.
Botka sunyi és kivárásra játszik, miközben igyekszik követni a - ki tudja honnan származó - hangulatjelentésekből kiolvasott "trendeket".
Rá fog faragni - és még csak nem is fogja érteni, miért!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ezzel a "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" mantrával már úgy vagyok, hogy ezeknek a nappaliban van az éjjeli.
@punkfrog:

"szerintem az okok feltárása már vélemény.így az már nem lehet egzakt."

az okok minősítése, jellemzése a vélemény. az ok az ok. a tény tény akkor is, ha török írja, akkor is ha piréz. szakszerűség esetén persze. a papír mindent kibír, a szakszerűség nem.
Hasznos kiegészítés a poszthoz. :)

Célt tévesztett monokli

Megfogadtam, hogy nem írok többet sem Vadai Ágnesről, sem a családon belüli erőszakról, de mégsem tudom megtenni: egyszerűen nem lehet megkerülni sem a DK harcos szüfrazsettjét, sem a „nők elleni erőszak” mindent uraló emlegetését.
A politika nagyágyúi ránehézkedtek egy nagyon fontos témára, hogy aztán alaposan szét is barmolják azt rendesen.

Balogh Józsefek és Vadai Ágnesek világa ez, szépen ki is egészítik egymást. Az egyik a közöny és agresszió, a másik a politikai haszonszerzés megtestesítője.
Miközben a közbeszéd a „nők elleni agresszió” unalomig ismételt mantrázásával van tele, a szakmán kívül (amelynek a hangját nem igazán akarják hallani) alig páran foglalkoznak a bántalmazott gyerekkel, még kevesebben azzal az érzelmi, verbális és néha fizikai bántalmazással, amelynek sokszor férfi az elszenvedője. A rengeteg családban szinte mindennapos lelki terror alig mérhető, hiszen a gyomorfekélyről nem lehet orvosi látleletet felvenni.

A hímsovinizmussal azért mégis csak nehezen vádolható Tamási Erzsébet kriminológus kutatásai szerint nagyjából minden harmadik családon belüli erőszak áldozata valójában a férfi.

www.ferfihang.hu/2012/03/15/tamasi-erzsebet-a-csaladon-beluli-eroszakrol/

A felmérés megdöbbentő adatai szerint a tettlegességig fajuló veszekedések többségében a nő üt először, sok családban mindennapos a "hülye paraszt pasimnak" kiosztott pofon.
És, amiről végképp mélységes csend van: a gyermekek bántalmazásának döntő többségét az anyák követik el, méghozzá gyakrabban a fiaik, mint a lányaik terhére.
Kellemetlen tények ezek, nem is igazán illenek bele abba betonsima világképbe, amit maga köré épített pár önjelölt hivatásos politikus.
A férfiakat mint agresszort, a nőt mint elszenvedőt beállító politikai manipuláció azért is hihetetlenül káros, mert gyakorlatilag azonnal ki is rekeszti a férfiakat az egész vitából, azt sugallván, hogy te potenciális verőlegény vagy, aki bármikor megvadulhat.

Félreértés ne essék: nem az a baj, hogy a közbeszédbe emelték a szinte észrevehetetlen családon belüli erőszak témáját, hanem az, hogy féloldalasan, manipulatív módon tették. És ezzel éppen a bántalmazott nők, gyerekek és férfiak életét fogják még inkább megnehezíteni. Mert a nemiségében megtámadott, és most már rendszeresen alázott férfiak között ez a hisztérikus kampány lassan egyfajta hamis szoldiaritást ébreszt a valódi asszonyverőkkel is: "biztos őt is csak megrágalmazták". De ez mindaddig aligha fog változni, amíg a lánglelkű feministák minden, társát terrorizáló házisárkányt keblükre ölelnek, mint "büszke, öntudatos nőt, aki nem hagyja, hogy uralkodjanak rajta".

Kíváncsiak vagyunk, a DK milyen épkézláb megoldással állna elő egy szakpolitikai vitában. Erős a gyanúnk, hogy tevékenységük csupán hímsovinisztázásban meg olyan hasonló frappáns, eredeti gondolatok hangoztatásában merülne ki, mint "az asszonynak nem a konyhában a helye", illetve ezért is a Zorbán a hibás!

Bár Vadainak és a Demokratikus Koalíció harcos amazonjainak valószínűleg inkább a konyhában lett volna a helyük, az egész magyar társadalom jobban járt volna - a férfiak és a nők is.
@Orica Középföldi: ehhez a cba levélhez mit szólsz. lehetséges? vagy egy újabb kacsa?
-no comment-

Hátborzongatóan rákosista cég a CBA

Ha igaz a Népszava által megszerzett levél, akkor a CBA-ban Orbán Viktor=Rákosi Mátyás. A boltlánc tulajdonosai a Tanu forgatókönyvéből ellopott körlevéllel toborozták az alkalmazottaikat a Békementre. Milyenek lehetnek itt a prolik, ha a milliárdosok sztálinista seggnyalók?

cink.hu/hatborzongatoan-rakosista-ceg-a-cba-1462803532/@szilylaszlo
@labrabbit: de nem élsz ott... mert ott semmi keresnivalónk nincs, ha mégis ott vagyunk tiszteletünket kifejezve alkalmazkodunk... vagy megváltoztatjuk a szabályokat, ám azt általában megelőzi egy okkupációs folyamat... persze nekünk -akiket mindegyik kultúra lenyűgöz- bárhol jogunk van úgy élni, ahogy gondoljuk, s ezt nem a felsőbbrendűség híveiként mondjuk -hisz az egyéni szocializációs fejlődésünkből (hála a magasságosnak, akit az ostobák találnak ki maguknak válaszként, ebből következően nincs is) már a felvilágosodás óta eltűnt-, hanem mert ez így helyes, amennyiben a helyiek ezt másként látják, az csakis az ő tudatlanságuk és fejlődésben visszamaradt voltuk bizonyítéka, melyet nekünk, mint kiválasztottaknak/fejlettebbeknek, mindenképpen orvosolnunk kell, mindamellett, hogy őket mindvégig egyenrangú félként kezeljük, csak a rossebb tudja, hogy miért nem értik azt ami a mi kultúrkörünkben még egy csecsszopónak is axiómaként evidens... ezen én is sokat gondolkoztam, -már, ha élhetek ezzel az eufemisztikus kifejezéssel miközben tenyeremmel fejem ütögetem folyamatosan-, de semmiképpen nem megy bele a főként kalaptartónak használt testrészembe... de én csak egy csőlátással megáldott középszer vagyok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a bajai videjó után picit tanácstalan vagyok a levél hitelességét illetően.
@Sir Bates dö Hól: szerintem az ütögetés intenzitásával lehet a gond. van kölcsön egy kalapácsom.
@Dr. jenőke (jenőke):

"_Szeretnék igazat adni neked, de csak annyira telik, hogy csak részben van igazad. A bojkott azért nem jó, mert nem lenne általános. A Jobbik és az LMP legalizálná a Fidesz újabb hatalomra jutását._"

a bojkott ettől még jó lett volna 2012. januári meghirdetéssel.
közfelzúdulásra elálltam tőle, mert dunába nem hordok vizet.
kifejtettem már, a legitimációt másként nem lehet semmissé tenni.

ha elmennek 2,6 millióan szavazni, és a fidesz kap ebből 2 millát, a jobbik félmilliót, az lmp 100 ezret, akkor minden törvényesség mellett hülyén veszi ki magát a 77%-os fidesz legitimációja, ha a választók 68%-a nem volt "választani" és ez előre be volt jelentve. ez a hajó elment.

"Az integráló személyiségnek is megosztónak kell lennie, de meggyőzőbb vonzerővel --> több embert kell tudnia - nem pártja, hanem - saját személye mellé állítani."

aki megoszt, nem integrál. csak azért használjuk az általad jellemzett figurát, mert jelenleg nem ismerünk egy integráló személyiséget. Bajnai lehetett volna, de elkurta, mert nem 2014-re kellett volna fókuszálni, hanem 2016-ra legkorábban. addig a libás ügyeket is elintézhette volna.

"_Nagyon röviden ennyi, mert még nem reggeliztem.
_"

megtiszteltetésnek veszem, hogy éhgyomorra reagáltál, de megjegyzem, csak az első néhány karakter jött arra, a többi már az első karakterekre:)
@Dr. jenőke (jenőke):

Én tudom, hogy a Hobó testvére:)) Ismerem is. A munkáját is.
A kérdéssel csak azt akartam jelezni, ugyan hány embernek ugrik be a névről bármi?
@Sir Bates dö Hól:

"_... egy véleményen vagyunk, csak nem olvastad az előzményeket_"

én is éhgyomorra voltam, mint Jenőke!

remélem nem kezdik el terjeszteni, hogy az éhenkórászok már kora reggel kezdik a kommentelést a varánusznál:)
hmmmmmmmmmmm

Hűtlen kezelés miatt felfüggesztenék Meggyes Tamás mentelmi jogát

A szakbizottság zárt ülésen, egyhangú szavazással fogadta el az indítványt a volt esztergomi polgármester mentelmi jogának felfüggesztéséről.

hvg.hu/itthon/20131112_Hutlen_kezeles_miatt_felfuggesztenek_Megg
Idáig nem szóltam, de az Index és az Origo címlap után, megkérdezném. Ennyi? Ezt akarják sokan? Annyi elég, hogy mindenhol elmondjuk, hogy ő kétszer legyőzte Orbánt? Soroljon már fel legalább öt pozitívumot ezen kívül, amit tett öt év miniszterelnökség alatt. Vagy ennyi elég nekünk? Ennyire alacsony szinten állunk?
@Sir Bates dö Hól:

Nagyon szórakoztató vagy, de látom hajlamos vagy elfelejteni hogy nem mindenki fogékony az iróniára,a szarkazmusra, a cinizmusra.

Pedig csak egy paraszthajszál a különbség:))
@Orica Középföldi: ah! egy öreg hobónál esélye sincs egy baguettenek megszáradnia.
@bella _ciao:

Még nem olvastam a cba-levelet. Nem hiszem, hogy alapvetően módosítaná a véleményemet:)
Akár igaz, akár nem.
@Orica Középföldi:

"Botka egy tehetséges pasi, hogy mi az oka ennek, amit most csinál, valószínűleg sose derül ki.
És igen, ezzel leíródott. Rossz döntést hozott."

csak kielégítő döntést lehetett hozni. miért daráltatná le magát egy teljesen vesztes helyzet, és teljesen reménytelen "szövetségesek" közepette? Óvakodik a 'barátaitól' és okkal-joggal. Jól látja az mszp helyzetét, és azon belül a sajátját is.
Ferenc a saját pártjába bukott bele. Botka miért követné el mégegyszer ezt a hibát. és be kell látni, most nem az mszp ideje van.
@bella _ciao:

Arra gondoltam, amit neked félre tett:))
@jaegtoer:
Még én sem reggeliztem.
Kíváncsi vagyok reggelizett ma már valaki?
@V-PORT:

te mire föl használsz fejedelmi többest?
@Dr. jenőke (jenőke):

én igen és errül több szó ne is essék!
@hacsaturján: Azért jó, hogy ennyi jött le a hozzászólásomból.
@Dr. jenőke (jenőke): amennyiben és ameddig az autoritás hordozója az alárendeltekkel szembeni kötelezettségét is betartja:) nagyon finomra hangolt rendszer az ott, miként a sarija is:)... csak ismerni kell a működése minden szintjét... mélységében is, nem csak felületi vonatkozásban:)
@bella _ciao: tudtam, rád mindig számíthatok:)
@jaegtoer:

Úgy tűnik nem fogalmaztam egyértelműen. Bocs.

Nem értem miért kielégítő a döntés a jelen helyzetben.
Minden szarhoz adja a nevét, mint választmányi elnök.Ledarálja a pártja.

Fél évvel ezelőtt le kellett volna mondania a párttisztségről.
Az lett volna a jó döntés.

Ferenc a bukást elsősorban magának köszönheti:) Már utalt rá, mi mindent látott be az elkövetett hibákból.
@V-PORT: imho tobbrol van szo. azok, akik eleve ertettek es/vagy kesobb fogtak fel az oszodi beszed jelentoseget, valamint azt varjak, hogy valaki vegre rugja mar fel a magyar politika szarospitlijet, azok gyurcsanyt reszesitik elonyben. az mszp gordont megette es folytatni akarja ugyanazt a 70-30as csikicsukit aminek a vege a jelenlegi rezsim lett.

nem annyi, hogy mar ketszer legyozte orbant - bar lehet, egyeseknek ez is szamit. hanem az, hogy mast akar, minit ami az elmult ket evtized alat volt es ide juttatta az orszagot.
@ausländer Sipi: És 5 év alatt miért nem tett semmit?
@jaegtoer: tekintetbe véve azt az időpontot, mikoris úgy általában felpattan sasokra hajazó szemem, nálam minden éhgyomorra van:)... mit nem segít az sem, hogy a fenti fenséges madárral vont párhuzam nem annak éleslátására, hanem lelke tükrének csipás voltára utal:)
@V-PORT: másikra már írtam, de ide is illik, kicsinyes, köpönyegforgató emberek vagyunk, és ebben benne van Feri, Viktor, Attis, Bajnai, Vona, csak az egymás hülyítése megy, nincs különbség.

határokra ki:

- Ki itt belépsz, hagy fel minden reménnyel!
@Orica Középföldi: :) sohsem voltam a cenzus ellensége... pontosan hogy is állunk a vulgarizálódással?:-D
@Orica Középföldi:

"Pedig csak egy paraszthajszál a különbség:))_"

időnként kiütközik Lordunk paraszthajszála:)
@V-PORT: mert nem hagytatok:-)

de ugye csak nem baj,hogy ujra probalja?;-)

tudod, elmeletileg jogaban all, alkotmanyos joga, hogy valasztahto;-)

csak magam tudom ismetelni: az orszag rakfeneje nem csak az elit, hanem az egesz nepesseg, amibol az elit is szarmazik. a "szamla nelkul olcsobb", "tessek egy boritek doktor ur", "meg tudod-e szerezni felafasan", "mindig mas a hibas az en sorsomert" egysegsugaru polgarok. ezt amentalitast akarta, akarja gyurcsany tamadni es visszaszoritani. es ezert utkozott es utkozik meg mindig komoly falakba, mert igazabol a jelentos tobseg arra vagyik, hogy az o kistiluseget es felelotlenseget szolgalja ki az altala preferalt politikai ero egy normalis, felelos polgarokra epulo kozosseg es tarsadalom helyett. gyurcsanyra azert haragszanak sokan, mer pontosan ezzel szembesiti oket, hogy mindenki felelossege az orszag sorsa. nem csak az elite.

tudod, a legnagyobb gaz az, hogy megghajoltok a bunkok elott. a legfobb ervetek gyurcsany ellen, hogy "megoszto szemelyiseg es elriasztja a szavazokat" ezzel legitimalva ugy a fidesz, mint az mszp populista szarjait, amit aztan undorodva forgattok a szatokban.

leirtam azt is tobbszor: nem a fidesz a betegseg. a fidesz csak tunet.
@Sir Bates dö Hól:

Azért képzeld el, ha csak a nemzeti oligarchák szavazhatnának:))

A második kérdésedet meg se hallottam.
@bella _ciao:

Pont ennyit gondoltam Baldaufról:)
@jaegtoer:

A másikon majd később válaszolok, ahhoz nyugalom kell.
@ausländer Sipi:

te csak ne intézzél ijjen furmányos szónoklatokat hosszadalmasan a nép eccerű gyermekei irányába, mer mekkevered az ő lelkecskéiket, oszt attul kódulnak.
@Orica Középföldi: akkor is ugyan ez a műsor lenne:)... tudod: három magyar négy vélemény:)

Pedig az érdekesebb kérdés lenne mint a napi aktualitás:)... Fülig Jimmy is jelezte a közlekedési rendőrök számának végességét, pedig ő mitikus figura... akkor én mit tehetek?:)
@ausländer Sipi: már megint a ti, ugyi, még ha igazad is van, ezzel el is intézed a mondandódat:
/hiába is küzdesz ellene, te is ennek a tömegnek a része vagy, nem tudsz függetlenedni, az itt leélt 40 éved meghatározott, ezt elkerülni csak akkor tudtad volna, ha nem ide születsz és nem itt élsz ennyi ideig, a külső megfigyelői pozíció már nem járható út számodra. Mondom ezt úgy, hogy sok mindenben igazad van, és egyetértek veled ;)/

hagytatok
megghajoltok
ervetek

közben meg:

egysegsugaru polgarok
a jelentos tobseg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miert, mit irjak? "tudjukkik"?

kik elnek ott? en mar nem.
es pont ezert nem.

nem mondhatom, hogy "ok", sem azt, hogy "mi"

elgondolkodni kellene az erzekenykedes helyett, nem?
@Orica Középföldi: Te bennfentes vagy, én csak messziről, csak benyomások alapján írtam.
Mai világban már az is valami, ha valaki a saját randiját kifogástalanul meg tudja szervezni.:)
MSZP-nek vége, csak még nem tudják, még nem látszik annyira.
Vagy nem. Orbánt is temettük már.
@ausländer Sipi: tudtam, hogy erre fogod sarkítani, mi ebben az érzékenység, én csak az általánosítást és a látszat függetlenkedést állítottam szembe. Azért a kettős szemszög egy kommenten belül árulkodó ;)

Nyugodtan szidhatsz, de az érzékenység ugyan úgy benned van, nem véletlen, hogy ugrasz a felvetésemre, és hogy azonnal visszavágsz az -én már nem élek ott, ezért semmi közöm- hozzával.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem szidlak. csak eppen a vegeredmeny azt mutatja, hogy "valakik" valamit rosszul csinalnak, csinaltak otthon.
A CBA magyaráz: fontos, de nem kötelező szidni a "liberális gazembereket"
és még melléklet:

A CBA belső információs körlevelében jelent meg a társaság elnökének és felügyelőbizottsági elnökének felhívása, amelyben az október 23-i Békementre hívták a dolgozókat – erősítette meg a hvg.hu-nak a CBA kommunikációs igazgatója. Fodor Attila szerint Baldauf László és Lázár Vilmos felhívása magánjellegű volt, a nevük mellett nem szerepelt titulus, és a részvétel nem volt kötelező.

hvg.hu/kkv/20131112_cba_belso_level_bekemenetes_felhivas
@ausländer Sipi: egy általam tisztelt klasszikus megfontolandó bölcsességét a figyelmedbe ajánlanám, engedelmeddel : "elgondolkodni kellene az erzekenykedes helyett, nem?"... mily nagy igazság vagyon ezen szavakban... s ez mindenkire érvényes is lehet... talán a szerzőre nem, de ő már szinte a mitológia jeles tagjai közé emelkedett:-DD
@Orica Középföldi:

"[...]ahhoz nyugalom kell."

jajj! nehogy hótt komolyan vegye Kegyed, messze vagyok én mindentől, csak a magam képére fabrikálom a világot, hogy elviselhetőbb legyek sajátmagam számára, meg aztán a toleranciát is csak nemrég kezdem tanulni, és már tudok róla annyit, hogy értetlenül álljak előtte, hiszen teljesen termeszellenes miközben eszembe jut A negyedik fázis a hangyás Saul Bass-tól 1974-ből
@Sir Bates dö Hól:

Oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
My friends all drive Porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends.
So oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
Oh lord won't you buy me a color TV.
Dialing for Dollars is trying to find me.
I wait for delivery each day until 3.
So oh lord won't you buy me a color TV.
Oh lord won't you buy me a night on the town.
I'm counting on you lord, please don't let me down.
Prove that you love me and buy the next round.
Oh lord won't you buy me a night on the town.
Everybody, Oh lord won't you buy me a Mercedes Benz.
My friends all drive Porsches, I must make amends.
Worked hard all my lifetime, no help from my friends.
So oh lord won't you buy me a Mercedes Benz
@ausländer Sipi: igen ez a lényeg:

eppen a vegeredmeny azt mutatja, hogy "valakik" valamit rosszul csinalnak, csinaltak otthon.
@Sir Bates dö Hól: tehat ha szemelyeskedsz akkor amit leirtam mar nem is vitatema?;-)

nekem nem nagyon van okom erzekenykedni, barmennyire is szeretned visszaforditani:-D

beszeljunk a lenyegi mondanovalojarol az altalam leirtaknak. vagy arrol nem erdemes, kizarolag a velt, vagy valos szemelyiseghibaim szamitanak?;-)

ha megneveltek es megtanulom szepen mindenkit korbenyalogatva leirni amit gondolok akkro szebb lesz az orszag?:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na de kik azok a valakik?

ha nem irom le, hogy szerintem kik, hogy kik voltak azok, akik az egeszet elkurtak, nem kicsit, nagyon, akik egesz eletemben gancsoltak es keresztbe tettek azert, mert mast akartam, mint az a hig fos ami ott van, akkor mi ertelme az egesznek?

nekem nem az elit tett be. nekem az egysegsugaru kovacsjanosok, szabolaszlok es nagylacik tettek be. ok vettek koprul korrupcioval, ok fezettek le az orvosokat, ok vasaroltak szamla nelkul, ok csaltak el az afat es ok neveltek fel az elitet. ok csesztek el a hetkoznapjaimat es ok valasztottak diktaturat. ok buktattak meg a reforomokat, ok zilaljak most is az ellenzeket. nem "valakik", vagy "tudjukkik". az ott elo emberek. akik aztan amikor nem tesznek semmit es szepen patopalosan a fejukre omlik a szar mert csak a nyavajgas megy, akkor szettarjak a kezuket, hogy "jajj, dehat mit tegyunk?".

barmit.

nekem ebbol lett elegem.
en ezert tettem MAGAMERT valamit. mert lemondtam arrol a helyrol es az ott elokrol.
tudod, hogy hanyszor tettek nekem keresztbe nmert valami tisztabbat, atlahthatobbat, jobbat akartam? tudod, hany helyrol furtak ki, hany helyen csesztek ki velemm? sokaig gondolkodtam, hogy biztos velem van a gond, azert leptem ilyen keson. de rajottem, hogy nem. mert ha en csinalnek es gondolnek valamit rosszul, akkor az orszag szepen prosperalna csak en szivnek. de nem. mert az orszag van szarban. tehat nem az en elgondolasom a hibas a vegeredmenyt tekintve.

itt most jo. tisztelnek, korrektek, megfizetnek. nincs mutyi, nincs susmus. nincs fu alatt, nincs felbejelentes, svarcmelo, kenyszervallakozas. nincs adocsalas, szamla nelkuli vasarlas. az emberek felelosek. .magukert. nem mastol varjak a segitseget, megteremtik maguknak a felteteleket. mert csak igy mukodhet. itt ha a kromany megprobalt volna a magannyugdijakhoz nyulni, vasvillakkal kergetik el oket, nem csak ulnek beszarian, n yavajogva, szidve a mnyp cegeket, mert nem fogjak fel mi az a REALHOZAM es mi az a kockazat.

itt jol csinaljak. es nekem jo olyan emberek kozott akik jol csinaljak.

meg lehet sertodni, tenyleg. de abban bioztos lehet mindenki, aki ott el: ha ugy akartok/akarnak elni, mint mas orszagokban, akkor ugy is kell viselkedni, mint mas orszagokban teszik. es nem eloszor jolet, aztan majd normalis lesz a nep. eloszor legyen a nep normalis, aztan annak hozadeka lesz a jolet.
@jaegtoer:

Csak a helyesírást veszem komolyan:))

Minden más játék. Ki a képére formálja a világot, ki a képét formálja a világhoz. Már amilyen van neki:))
Világa. Képe.Világképe.

A válasz is csak gondolat-kísérlet lehet, és mint ilyen, kusza, megkérdőjelezhető, elvethető, tagadható.
Erre legjobbak a hajnali órák:)
@AKIsTUDATLAN:

Egy fenét vagyok bennfentes, csak sok mindenkit ismerek és közelebbről látom a folyamatokat.
Persze a tévedés lehetősége nekem is adott:)

A maszopot nem kell temetni, szétfoszlik, mint a hajnali pára az első napsugárra.
Csak ez utóbbiban van valami fenséges, valami varázslatos:)
@bella _ciao:

nu, ez vót az az 5 perc 46 mádodperc, amikor is rádőltem a zsíroskenyeremre és onnan nésztem eszt a bágyatag novembert.
@ausländer Sipi: olyan sokszor írtam le ezeket én is, még neked is, semmi vita nincs köztünk ebben sem, azért tisztelem és szóvá is teszem, hogy vannak olyanok akik ugyan így vélekednek, magam és ő miattuk is szólok, ha valaki nagykalapba tesz minket is. Nem szokásom megsértődni, ezt a luxust nem engedhetem meg magamnak, a rendszer szintű gondolkodás szakmai ártalom, főleg úgy, hogy ha csak magára számíthat az ember, és szolgáltatásból, emberekkel való kapcsolatokból él, nem zárkózhat elefántcsont toronyba.

Ebből is adódik, hogy a gondolkodás a morál, az oktatás amik miatt karmolok és kiabálok, de minden összefügg mindennek, a gazdaság a jogbiztonsággal, az életkörülmények a tudással és az információhoz jutással, de ezt nem kell ragoznom, itt ezen a blogon is, tisztában vannak/vagyunk ezzel, a megoldási eszközkészlet viszont elég szegényes, és ezen kicsit csoport exponenciálisan fogy, elég ha magadra, Huszitára és a többiekre gondolsz, és azokra akik úton vannak kifelé.

Ezt nem először és nem is utoljára éli át ez a nép, ha nem tanul, ez a csapás vissza vissza tér, megszoksz, vagy megszöksz, és ez kibővül eggyel - vagy megszűnsz
@hacsaturján: akkor most már meg merem fogalmazni az axiómámat: zsíroskenyérre húz a blues.
@bella _ciao: ismerős IT-s a IM környékén, nem lepődtem meg a híren.
@ausländer Sipi:

"_nekem nem nagyon van okom erzekenykedni_"

persze! minden különösebb érzelem nélkül utáltad meg ezt az országot népével együtt, csak decens polgári passzióból, és közömbös nemtörődömséggel ráztad le cipődről útjainak porát, s a repülőtérre menet a Fermat sejtés és a Riemann-sejtés között csapongó gondolatokkal mérhetetlen közönnyel ültél a kicsontozott sültgalambra, s mindazt, amit ittléted alatt magadba szívtál, részeddé lett, azt a repülő cobákról kihánytad a kifutópályaként üzemelő egykor véráztatta ökumenikus lankákra és meseországba már nem is kiskutykurutty a Bérkocsis uccából, hanem egyenesen maga Prométheusz a sziklaoromról érkezett, s azóta csikorog-nyikorog minden eresztéked, mert minden ami emberi idehaza maradt, s oda már nem érkezett más, csak amihez semmi köze senkinek, még neked se.
@Orica Középföldi:

"Csak a helyesírást veszem komolyan:))"

Jesszusom!:)

O.K. Persze játszunk, mert jó játszani, s a lego-t egy idő után felváltja a világ, benne az ember, vagy az ember s benne a világ vagy mindhárom. és akkor még mindig ott ráncolja valamelyik galaxisát az Isten.
@jaegtoer: tovabb a suttyosag utjan, kedves baratom?:-)

ugye tudod, hogy ettol a viselkedestol csak meg szarabb lesz?:-D

egyebkent szinte semmi hasznosat nem szivtam ott magamba. mindent csakis magamnak koszonhetek. nem tartozom semmivel senkinek. legfeljebb a szuleimnek. oket tamogatom is. toletek max a motivaciot kaptam, hogy huzzak abbol a destruktiv kornyezetbol ha boldogulni akarok:-)
@ausländer Sipi: erről beszélek "toletek " pont olyannak mondod ezt, akitől pont nem ezt kaphattad, de mindegy is, a fűnyíró jó dolog, nem válogat, csak nyír ;)

A sokaktól, vagy egyesektől szóhasználat kompromisszum keresőbb, de megint csak felesleges szócséplés a részemről ;)
@ausländer Sipi: :-) mindig szembesülnöm kell azzal, hogy mily kevés tálentum adatott meg nekem gondolataim -tudom, eufemizmus- papírra vetése terén... hisz még te is, ki nemcsak az egyik legfigyelmesebb és felkészültebb olvasó vagy körünkben -áldom érte a magasságost!-, emellet toleranciác határa is a horizonton túl leledzik, még te is azt véled, hogy én képes lennék az inszinuáció utálatos hurkát vetni rád vagy bárkire?... ez a gondolatod is csak azért fakadhatot gránit elmédből forrásként, s válik hömpölygő folyammá, mert bizony nagy az én hiátusom a kommunikáció terén... de, hát ahogy Barakuk, a nagy és egyetlen próféta mondá: mindenkinek az maga körösztye, mint tök a dinnyeföldön...

Bár nem érzem azt, hogy te bárkivel is megvitatni szeretnél bármit, inkább deklarálod elméd kvinteszenciáját, mint axiómát, ezáltal kategorikusz imperatívusz musznyusszá lényegítve azt... ennek ekvivalens voltát nyilván azért nem tudják sokan magukévá tenni, mivel ők szintén a saját univerzumuk Teremtőjeként (bár rájuk nyilván Khaosz-ként tekinteni ildomosabb, míg te ama szellőként fogsz szerepelni éltük során... paradox módon persze mindenki így gondol magára) osztogatják azokat a kőtáblákat, csak tűzrendészeti előírások miatt már csipkebokor nélkül... velem csak véleményt tudnál cserélni, ha lenne nekem olyanom, de azzal úgy vagyok, mint az enyhet adó fűvel... mindig füstbe megy, így válván méltóvá a "konstans" eposzi jelzőre mint deficit... ezért én csak mint egyszerű halandó figyelem -boldogan a megtiszteltetéstől, hogy ezt tehetem- a gigászok harcát a sötétség olümposza ellen....

Nem lesz szebb az ország a körbenyalástól, tán csak egy kicsit kellemesebb... viszont ez nem érdekli egyik lángpallossal itt hadakozó váteszt sem:)
@Sir Bates dö Hól: jahhhh :D

más tollából ékeskedvén válaszom tenékted:

Valamikori barátok pártlózungokkal igyekeznek földbetiporni egymást. Nernemzeti nők követelnek maguknak párthű pofonokat, baloldaliak ágálnak párthű szigorért a nincstelenek ellen. A kormányzat Igazság néven fabrikáltat előre megrendelt, láttamozott új múltat, hiszen az igazság nálunk már pártkérdés: Miniszterelnökúr: - Kedves magyar barátaim, nemzeti együttműködők! Kormányom elérte, hogy az ég végre, annyi vérzivatar után, narancssárga lett! Szocialisták: - Nemaddig a’! Szakértői jelentésekkel bizonyíthatjuk, hogy az ég pirosodóban van! Jobbik: - Az igaz, hogy narancssárga, de ez nekünk annyira nem tetszik! A Nagyméltóságú Főtengeri Lókormányzóúr idejében, adjon az Isten neki szebb jövőt, barnásabbnak méltóztatott lenni a Magyar Égnek! LMP: - Narancssárga? Jót tesz az a biozöldségeknek? DK, Együtt-PM, nemtommi: - Most nem érdekes, milyen színű! Helyet nekünk is az ég alatt!!! Az ablakokat persze, azokat a szép, drága, exkluzív parlamenti ablakokat senki sem nyitja ki, hogy netán megnézze az ég aktuális színét. Talán jobb is. Még behordaná a szél a nemzetfőtér 1944-es formára fazonírozásának randa, tapadós porát. Köhögtet manapság ez a városi levegő.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131112_A_politika_elvesztese
@Sir Bates dö Hól: bocs, hogy belekotyogok, de az eufemizmusodat rontja az a csipás szem. mégegyszer, bocs.
@ausländer Sipi: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez: "mast akar, minit ami az elmult ket evtized alat volt es ide juttatta az orszagot. "

pont az ellenkezője

ennek: "kicsinyes, köpönyegforgató emberek vagyunk, és ebben benne van Feri, Viktor, Attis, Bajnai, Vona, csak az egymás hülyítése megy, nincs különbség."

Egyetérteni abban értetek egyet, hogy az itt érvényesülő mentalitás és a túlnyomó töbség által követett magatartásminták okozzák alapvetően a helyzet reméytelenségét és termelik ki Orbánt. Ebben én is egyetértek. :)

A csörte pedig azon folyik, hogy Sipi kívülről beszél, kvázi felelősségre vonóan, miközben ő maga sem ragadott kardot/állt politikusnak/talált ki valamit, amivel megreformálhatta volna ezt a szart, hanem lelépett, ahogyan ez egy nyitott rendszerben, az egyéni életpályalehetőségeket felmérve természetes (kivéve az olyanokat, mint Gyurcsány, aki kimondott passzióból szeretné kinyuvasztatni magát mint reformer, ahelyett, hogy a Bahamákon yolózna).
@hacsaturján: köszönöm:-) de én már némi értelemmel is megelégednék a magam részéről, nem vagyok immán telhetetlen, csak abban reménykedem, hogy a középszerűség oly vonzó ketrecébe felkapaszkodhatom egyszer, mert látom, itt is szana-széjjel tekintvén, hogy az mily biztonságot nyújt oly sokaknak az elme pusztító viharaival szemben... egyszer tán elérem azt a menedéket:)
@ausländer Sipi:

"___egyebkent szinte semmi hasznosat nem szivtam ott magamba. mindent csakis magamnak koszonhetek.___"

mint már mondtam, egy emberként örülhetünk, hogy távolléteddel többen lettünk. nagyképű, öntömjénező kaparj kurta neked is lesz szaralakokból van itthon is éppen elég.
ezzel nem állítom, hogy az lennél, csak elgondolkoztat milyen lelki nyomor kell ahhoz, hogy valaki így kompenzálja a honvágyát.

és, hogy kétséged ne legyen, minden egyes szót megválogattam, hogy eltaláljon. nevezheted ezt suttyóságnak, de az aki általánosítva leszaroz a fennmaradásáért küszködő minden hibája ellenére is jóhiszemű népet, az nem különb annál, mint amit és akiket pocskondiáz, sőt maga a mocsok, mert attól különbnek láttatja magát, hogy másokat letapos, megaláz és a sárba tipor. én erről az asztalról eszek, ami adatott, és oly sokan még, akik csak tesznek az asztalra és tesznek és hordanak, de sohasem visznek és nem kuncsorognak és már épp eléggé unjuk az átverést megvan a magunk baja, s ha lenne benned egy szikrányi emberség, egy szikrányi megértés, tudhatnád, hogy hantjával ez takar. de nem, minden hsz-ed arról szól, hogy TE, TE és TE.... ezért van az, hogy szarok rád. aki magának van az nincs is. létezik ugyan, de senki.

"___nem tartozom semmivel senkinek__"

no, még az baszna be! szerencse a bajban. azért igyekszel törleszteni valld be! kicsit sommás a bónusz, de legyen ez a te örömöd. a legnagyobb.
@Sir Bates dö Hól:

Vajon Bella fel tudná oldani a problémámat, hogy a görény vagy a sakál szagosabb?
@Kowalski, helyzetjelentést!: Sipis vonallal egyetértek, a Ferissel nem teljesen, fenntartom magamnak a jogot, hogy óvatosan kezeljem őt is, a szavak azok egy dolog, a tettek is fontosak, és még akkor is ott van, hogy a környezet determinál, még ha valaki szent is lenne ;)

Ferinek is kell a kontroll, nagyon is, a túlhatalomnál még magamban sem bíznék, nem hogy egy politikusban ;)
@bella _ciao: tudom, de ahogy látom, elég ragados az a csipa, mert másnak is, a baguettel együtt jár, nem opcionálisan:)... úgy véled nem lehet a jelen moján szinonimaként használni a nagyképűséggel a közbeszéd szintjén, melyet én még mindig csak alulról próbálok elérni, bár már számtalan Bábel-toronynak nekikezdtem, de mindegyikből egy-egy magos Déva lett?... de, miként az indián is mondja a picivel, naggyal és arturral együtt: "én nem adom fel":)
@Orica Középföldi: mindkettő büdösebb, mint a hiéna, az egyszer szentigaz:)

(most mit tettem?; nem kérek linket az idegenekről, azt ismerem:))
Jelzem, én ugyan kín(n) vagyok, de moon is jól megvoltam... bár onnan , mint a macskát szarni vágtak ki, nyilván önvédelemből még a többek által itt kárhoztatottak is... :)
@jaegtoer:

aszt azé tuggya kelmed, hogy magyarhonba nem terem meg a havasi gyopár? horribile dictu, a rénszarvas se? nohát!
@jaegtoer: nincs honvagyam. nincs mit kompenzalnom. ha lesz, majd elolvaslak parszor:-D
@Sir Bates dö Hól:

Profán leszek: elég rendes herélést csináltatok Jéggel:))

Nem állt szándékomban bármit is linkelni.
@Kowalski, helyzetjelentést!: "A csörte pedig azon folyik, hogy Sipi kívülről beszél" nem mindegy, hogy honnan beszelek?
nem errol kellene folyni a csortenek. hanem arrol, hogy mekkora fos az egesz es miert. mi vezetett ide es hogy kell megoldani. nekem van egy teoriam. amivel senki nem vitatkozik. csak azzal, hogy ugyan, miert osztom az eszt kivulrol.

nem vagyok politikus alkat. ambiciozus, vallakozokudevu adofizeto alkat vagyok. es nagyon szivesen szervezodtem volna valamiert, ami erdemes. osztottam volna szorolapokat. tamogattam volna alapitvanyokat, politikai szervezeteket ahogy a taszt tamogatom pl jelenleg is. de nem akarok semminek az elere allni es kozpenzbol elni.

nekem ez a lehetoseg kellett volna. de nem volt meg.
@Orica Középföldi: csak Jég!!... én, mit Bagarja, a béke barátja:))
@Sir Bates dö Hól:

a csipa hasznos dolog, az önirónia pedig még hasznosabb, mert ez olyan éleslátásra vall ami ugyan sasnak is van, de hiába, mert nincs humora, ezért aztán Lordom, fogadja tiszteletem. akkor is, ha néha nem látja a fától az erdőt, de legalább igyekszik, és nem tesz úgy mintha látná. ezt külön becsülöm benned, Lordom.
@Orica Középföldi:

mongyuk inkább úgy, hogy lelkesen badarkodnak, igaz, jól áll nekik. potemix nélkül is.
@jaegtoer: nem a fától, a ködtől nem látom azt az erdőt, de jó ködevőként pusztítom a leplet adót, míg egy szép napon hirtelen csak elém fog tárulni az a sok hatalmas tölgy... bár a ködevés hatékonyságát némileg befolyásolja az a félelem, hogy azon túl csak elmém birnami erdejét találom... bár lássuk be, itt oly keveseknek tünne fel a csata bevégezte, s nem igen változtatna a táplálékláncban elfoglalt helyemen:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak lesz az három, hamán hámán katóval egyetemben magyarok vagyunk itt -na jó, ti ott- mind:)
@ausländer Sipi:

Mindegy - lenne, ha nem reflektálnál pont erre az aspektusára azzal, hogy magadról hangsúlyosan kívülállóként beszélsz, a többiekről pedig úgy, mint a tehetetlen birkanyáj tagjairól, amit vérmérséklet szerinti mértékben vesznek zokon tőled. "nekem ez a lehetoseg kellett volna. de nem volt meg. " - ezt jó eséllyel mindenki más is elmondhatja magáról, amikor többes szám második személyű intelmeket olvas tőled. Amúgy részemről majdnem mindenben egyetértek veled, csak megkíséreltem körvonalazni a konfliktusforrást. :)
@hacsaturján:

az meglehet, tisztelt Mester, de tán tehetek arról, hogy a gyopárnál kedvesebb nekem a pipacs, és bár a rének szépek, falatozni disznóból fogok, horribile dictu a marha is megteszi, de a gyopár ne híresztelje már, hogy kankalin, amint hogy a rén se bőgi, hogy ő a masztodon.
@ausländer Sipi:

"nincs honvagyam. nincs mit kompenzalnom. ha lesz, majd elolvaslak parszor:-D"

örülök, hogy barátságunk mélyülő tendenciát mutat, s klasszikussá válván, firkám jelöl utat.
@jaegtoer:

Baromira csípem a rímeidet:)))
@ausländer Sipi:

"nem mindegy, hogy honnan beszelek?"

nem. magas lóról csak ugatni lehet. vagy legalábbis annak hallani.
@ausländer Sipi:

"nem vagyok politikus alkat."

nem. meg kell hagyni, nagyon nem.

"_nem errol kellene folyni a csortenek. hanem arrol, hogy mekkora fos az egesz es miert. mi vezetett ide es hogy kell megoldani. nekem van egy teoriam. amivel senki nem vitatkozik. csak azzal, hogy ugyan, miert osztom az eszt kivulrol._"

Bizony nem. úgy sejdítem, hogy elég sokan tudják itt, mi a baj. ezen túl vagyunk. a megoldás már fogósabb, ravaszabb, de ebben te sem vagy okosabb, és ez a folytonos Én, Én, Én és a kirekesztő Ti, Ti, Ti, kikényszeríti azt, hogy: -kuss, kibic!

Ha egyszer úgy kezdenéd, hogy gondoljuk át együtt, ezt vagy azt tegyük, de nem, folyton az Én, és Ti. ezért aztán azt kapod, -amit.
(legalábbis tőlem)

gondolom, most már meg dafke nem. ebben marad(ha)tunk.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): rohadjon meg tarlós, remélem fog ő még sorban állni tányér levesért.:(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már nem törődöm semmivel..éljen a fű! (csak az a zöld gyep, az fog hiányozni! :-)
@Orica Középföldi:

ennek örülök:)

néha már kényelmetlen, de olykor annyira adja magát, hogy nem bírom megállni. most éppen Sipié az érdem, köszönet érte.
@jaegtoer: "és ez a folytonos Én, Én, Én és a kirekesztő Ti, Ti, Ti, kikényszeríti azt, hogy: -kuss, kibic!"

nincs mar olyan, hogy Mi:-)

es ki mas kurta volna szet az orszagot, ami anno az enyem is volt, ha nem ti? kik elol menkekultem el, ha nem eloletek, ez elol a felelotlen, hibat beismerni keptelen, de szaros hulyegyerek modjara duzzogni barmikor kepes mentalitas elol?:-)

mondom, orban csak tunet. a betegseg a ti fejetekben van. te tipikusan az vagy, aki remekul kepviseli mindannak igen jelentos reszet ami engem eluldozol. akar bekemenetes is lehetnel, csak veletlenul masik oldalra sodrodtal. ugyanazok a motviacioid, ugyanazok az ertzelmek vezerelnek. nincs jo katona, vagy rossz katona, csak gyilkosok vannak mas-mas egyenruhakban.
nem tetszik? ez van, pajti. tahotlanithatsz, a velemenyemen valtoztatni nem fogsz.

es hogy fontosabbnak erzem-e magam, mint benneteket, akik kulonbozo gyulolkodo csoportok menten alakult szekertaborokba verodve lovoldoznek ossze-vissza?

talald ki:-)

es meg akarod vonni a jogomat, hogy a fentieket barmikor leirjam es az arcotokba toroljem? nem fog menni:-)

ha a guta ut meg duhodben, akkor sem:-)
@ausländer Sipi: Sipi ez kellően trollosra és szemellenzősre sikeredett, olyat kérsz számon máson, ami benned sincs meg, és olyanokra világítasz rá ami benned is vastagon benned van.

Te is más vagy, te sem vagy más.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tegyuk, fel, hogy igaz amit mondasz.

mit valtoztat annak a mondanivalojan amit leirok? objektiven, ha nem kifogaskereses megy, hogy miert ne csinaljak/csinaljuk/csinaljatok jobban, akkor mit szamit az eszreveteled?

mert szerintem semmit.

hagyjuk mar ezt a hulyeseget, hogy te sem vagy mas. en mas vagyok. en legalabb magamert megtettem annyit, hogy kiszakadtam abbol a kozegbol ami mergezett, ha mar megvaltoztatni nem tudtam, mert minddig abba utkoztem, hogy "te sem vagy mas"...
@ausländer Sipi:

"es meg akarod vonni a jogomat,"

én ugyan nem, ellenben meglehet, te magad is érzed, hogy állításaid annyira sánták, hogy képtelenek megállni, talán ezért vizionálsz olyat, ami el sem hangzott.

annyiban érdekel csak a te jogod, hogy nyugodtan vagy izgatottan, de mindenképp elmondhasd amit gondolsz. az meg hogy ki, miként gyűlölködik jól leveszik a kommentjeidből.

bejössz, beköpsz ide a tömegbe, aztán csodálkozol, hogy kapsz a pofádra.

továbbiakban biztosíthatlak arról, akárhányszor ide hánysz, az lesz a kajád.

"ez van, pajti. tahotlanithatsz, a velemenyemen valtoztatni nem fogsz."

az van pajti, hogy én meg nem csak felülvizsgáltam és finomítottam, hanem egyes kérdésekben meg is változtattam a véleményemet, mert felismertem, hogy az enyémtől eltérő világnézetet valló honfitársaimmal is szót kell értenem, hogy együtt gondolkodva keressünk kiutat abból az összetett válságból ami csak előszele egy nagyobb rémisztő fenyegető veszélynek, és ezért ez se nem áldozat se nem kötelesség, csak egyszerű történelmi szükségszerűség. nem kell sérelmeket félretenni, nem kell nagyvonalúnak lenni, elég csak ésszerűen gondolkozni, mert tévedni ugyan emberi dolog, de a teljes mondás úgy hangzik, hogy:

Errare humanum est, sed in errore perseverare stultum est!

éppen ezért nem irigylem tőled a buták boldogságát, gyere nyugodtan máskor is és légy boldog.

arra a kérdésedre, mely szerint:

"es hogy fontosabbnak erzem-e magam, mint benneteket, [...]

az a válaszom, társadalmi vonatkozásban mindenki annyira fontos, amennyire képes másokkal együtt gondolkozni, és együttműködni. a privát szférában persze lehet azzal próbálkozni, hogy én vagyok a legfontosabb, de azért ott is csak előre kell engedni az anyukát a picivel, és ha pirosat mutat a lámpa és nincs forgalom, akkor nem átmenni a piroson, ha gyerek is áll, és vár a zöldre, mert felnőttként minta vagyok, és bár fontos ember vagyok, a magamnak legfontosabb, ennek ellenére megesik az is, hogy mások nálamnál is fontosabbak, mert szeretem őket. és ha másokat is szeretek, akkor magamat is szeretem. és attól válok igazán fontossá, hogy szeretek, és szeretve vagyok. persze ez már a te ügyed, hogy magadat miképpen szereted. igen legyen ez a te ügyed, és a te terhed. élj ezzel együtt te.
@jaegtoer: "bejössz, beköpsz ide a tömegbe, aztán csodálkozol, hogy kapsz a pofádra."

nem, azon nem csodalkozom egyaltalan. azon csodalkozom, hogy nem veszitek eszre, hogy a stilustol fuggetlenul mit mondok.

november kozepe van, a jelen allas szerint tavasszal a fidesz meg ennel is nagyobb aranyban fogja elfoglalni a parlamentet. ezert nem a fidesz lesz a felelos es nem a fidesz fogja ezt generqaciokon keresztul szivni, hanem ti, akik otthon maradtak, akik otthon akarnak gyereket nevelni es emberi modon elni. ezt kellene megerteni. fuggetlenul attol, hogy kopok be ide, vagy hogy nem. pazaroljatok az idotoket es az energiaitokat.

na? vajon most az fog jonni megint, hogy kibicnek kuss?:-)
@Orica Középföldi: hmmm... csak görényt szagoltam még. így ezen az alapon egyértelműen kinyilatkoztathatom, hogy a sakál büdösebb. és nem vagyok elfogult. de nem ám!
@ausländer Sipi: azt kéne észrevenned, sipi, hogy mondhatod a mantrádat, nem hisz neked senki, mert nem hiteles. és hisztizel, mikor valaki lerángat a parnasszusról. mert igaz, van az modern filológiai irányzat, miszerint a szöveg elválik a szerzőjétől, de ez esetedben, aki annyi emociót öl a mondandójába, elképzelhetzetlen. nehéz komolyan venni azt, aki teljes elszakadásról beszél, közben száz körömmel kapaszkodik azért, hogy meghallgassák. nem, nem kibic vagy. lúzer.
@jaegtoer:

sose tuttam kikövetkesztetni, hogy mi a lófasztul birtam "mester" lenni, ámbátor elengedett kézzel mondám. hogy elmegy kelmed a picsába! az, hogy hívőből tudóvá véli fölfedezni az ember magát, az egy nagy marhaság, ha lehetek még ennyire "mester" vagy réntenyésztő, akkor most visszafoktam magam. nem, bazmeg, az nem úgy működik, hogy valami különleges oknál fogva megragattam a bölcsek kövit, amellik föl-föl dobott, hanem hát úgy nézek ki a fejembül, hogy más is hozzáférjen. kivülálló, kibic? jabazmeg, vannak ijjenek is, csakhát nem mindegy, hogy gyütt avagy ment.
csókoltatlak, bazmeg!
@bella _ciao:

magas ez kegyednek, akárcsak az axióma. vagy az axioholnap.
@ausländer Sipi:

de Sipi!

ezt itt nem csak én, hanem még sokan mások is tudják. ismered talán az adatokat, a tényeket, és régről a 19000 forintok hívó szavát, az új nevelésű hazugságerdők ssusogását és az enyves kezek szennyes tobzódását.

mélyreható társadalmi változásokhoz idő kell.

[biztosan te is értesültél róla, hogy a jogosan visszatartott eu-s pénzeket mégis csak folyósították, mert az unióban a néppárti többséghez szükség van orbán további regnálásához. az eu-s pénzek nélkül az egész rendszer összeomlott volna tavaszra. ugyanakkor látható, hogy az ellenzéki politikai erők nem kormányképesek, és amortizációjuk okán támogatottságuk alacsony, míg a kormánypártoké hozzájuk képest magas.]
ennek a társadalomnak pénzügyi rendszerével össze kell omlania, ami meg is történik, csak nem tavasszal, hanem talán 2016-ra. addigra talán sikerül kialakítani egy kormányképes ellenzéket. Az meg gondolom nem opció, hogy 2014-ben töketlenül és rtöretlenül ott folytatódjon minden, ahol és ami 2008-ban félbeszakadt.

amit mondasz a jelen állásról bár részben, de igaz. igen, a fidesz tehet arról, ha úgy alakul a szavazás ahogy, hiszen visszaélt a hatalmával és az ellenzék haladéktalanul legitimálta azzal, hogy nem jelentette be, hogy az új szabályok alapján szervezett választáson nem vesz részt. ez 2012. januárjától 2014. elejére oly mértékben erodálta volna Orbán legitimációját, ami megrendítette volna mind a belföldi, mind a külföldi elfogadottságát, és valamelyest előnyösebben átrendeződhetett volna az ellenzéki paletta.

[lehet, sőt valószínű, ha nem akarunk ennek a körmönfont maffiának áldozatul esni az a megoldás is kínálkozik, hogy a lábunkkal szavazunk. ha mással nem, a gyerekeink lábával. kijuttatjuk őket ebből a dagonyából aztán jöhetnek a hátramaradottak. idő, Sipi, idő. nem mindenki kerekedhet fel keddről szerdára virradóra, hogy na, én most megyek! több társadalmi feltételnek kell együttesen teljesülni ahhoz, hogy itt végre valahára "rend" és az ne orbáni rend legyen.]

ha odateszed a paprikáskrumplit, 10 perc múlva még nem lesz kész, a folyamat egészének végig kell futnia. igazad van, hosszú ideje fő már, és már oda is kozmált, sőt körmünkre égett, de tudod jól, hogy a lánc erősségét a leggyengébb szem teherbírása adja. és itt azért van néhány gyenge láncszem, de nem baj, lesz helyettük erősebb. idő.
már csak úgy tudtak békemenetet szervezni, hogy fideszes haszonlesők kényszerítették a tőlük függőket, hogy menjenek menetelni... mentek is, gondolom láttad felülnézeti fotón, milyen hézagos 'tömegben' a legitimáció elkezdett foszladozni. lesz változás csak türelem kell hozzá. alig várják, hogy legyen csahos bili, azaz casus belli a rendkívüli állapotra. ne fikázz MInket.

ha egyszer azt olvasnám, hogy kizárólag engem ócsárolsz, azt meg tudnám bocsátani, mert ha valaki én éppen tudom mi az felelősségem és még talán jogos is lenne (persze nem azért, amit állítani szoktál). de mindenkit? Sipi? mindenkit? azt nem lehet! én az 'emberkerülő' mondjam ezt neked? ez már nem is a valóság!!
@bella _ciao: azt kellene felfognotok, hogy nem en bukok rajta, ha nem ertitek meg:-)

nem en leszek a luzer es orban kiskutyaja, hanem ti:-)

es ugy sertodtok meg, ahogy tetszik, ugy valljatok be az ervelesi hibaitokat es probaljatok erenynek beallitani, ahogy tetszik, a vegeredmeny ugyanaz:
orban fasza lesz a fogkefetek:-)

de en elhiszem, hogy sokkal egyszerubb a leirtakat mondvacsinalt okokkal hitelteleniteni, mint elgondolkodni rajta, sokkal egyszerubb az elkovetett es berogzodott hibakat valamifele moralis piedesztalra emelni es erenynek bemutatni, mint szembesulni es valtoztatni.

a tenyek mindenkeppen engem igazolnak. szarban van az orszag es jovore meg nagyobb szarban lesz es nincs mast okolni erte, mint az ott eloket. es nem is fog addig megvaltozni, amig az ottmaradtak szembe nem neznek magukkal, a hibaikkal es nem valtoztatnak rajta. es ez akkor sem lesz maskepp, ha elatkoztok, leluzereztek. egyszeruen amit leirok igaz barmilyen kifogast is emeltek a stilusom ellen:-)

amit elertek ezzel az, hogy meg tobb olyan fog lelepni aki hajlando lenne ramutatni a hibakra es valtoztatni, meg kisebb lesz az eselyetek a pocegodorbol kikaszalodasra.

es ezen nem fog segiteni az, hogy engem minek tartotok:-)
@ausländer Sipi: és azt miből vonod le, hogy nem értjük? mert értjük. szerintem ez az egész blog erről szól. de egyetértve jéggel, igen, idő kell. hogy bedőlhet közben az ország? igen, lehet. és akkor hátradőlhetsz, hogy megmondtad. de valahogy mégsem leszel elégedett.
@jaegtoer: kifogasok.

igenis, fel kell kerekedni. mindenki csak var es var es var, hogy majd lesz valami es kozben sertodotten visszavag amikor valaki probalja azt mondani, hogy gyerekek.. ez igy nem jo, bele kell csapni a lecsoba.

azt latom, hogy mindenki csak ul a velt, vagy valos kis szerzemenyen, nem mer sem lepni, sem kockaztatni, csak ulni az allott pocsolyaban es varni valaki masra.

de magyarazat az mindig van, hogy miert bliccel a bkv-n, miert fizeti le az orvost, miert vasarol szamla nelkul, hogy csak par dolgot emlitsek. de senki nem mondja azt, hogy bassza meg, szar a bkv, de akkro is kifizetem, koltok 27%kal tobbet a lakasfelujitasra, inkabb feljelentem a ceget aki svarcmunkat ajanl es keresek valmaivel tovabb, vagy kevesebbet, de teljesen legalisan. ezek a kis lepesek lennenek, ami megvaltoztatna az egeszet. mindenkitol egy kicsi, elindulni a sajat, tiszta utjan es ezzel megtisztitani az orszagot attol a metelytol, ami kinevelte orbanekat.

ahogy terez anya mondta, ha mindenki csak a sajat portaja elott soporne az egesz vilag tiszta lenne.

de mindenki arra var, hogy jojjon egy tiszta elit, ami majd tiszta orszagot varazsol. az elit a kovetkezmenye az allampolgaroknak. amiben az elit felno, szocializalodik, olyan lesz.

en amig otthon voltam legjobb esetben is guny targya violtam azert, mert megprobaltam becsuletesen eli, berletet vasarolni, nem elfogadni a svarc melot, de nem egyszer volt az, hogy az ilyenek miatt konkretan tamadasok ertek.hogy mit kepzelek en, hogy ismeros szerez nekem allast es nem fogadom el, mert nem jelentenek be teljes penzzel. egy regi haverom nem all szoba velem emiatt. oke, ennyit is ert a bore. de erted, hol a gond? erted, hogy miert mondom azt,hogy az egesz fertozott es mindenki felelos benne? miert leptem le, mert minek nem akarok tobbe a resze lenni, mert nem akarom mocskosnak es fertozonek erezni magam?

mertt mindenkitol azt latom, hogy ejj, mekkora pocs ez a mesterhazi, mekkora hulye a gordon, mekkora gyoker a gyurcsany. de soha, senkinek nem jutna eszebe azt leirni, hogy sracok.. mi vezetett idaig? mit kellene nekunk megvaltoztatni ahhoz, hogy ne igy legyen?

elegedetlenek vagytok az ellenzekkel, mert nem fogja tudni levaltani a kormanyt? konyorgom, ti vagytok a tamogatoik. a felmeresek es valasztasok eredmenyei rajtatok mulnak. beloletek indul ki minden, ti vagytok minden alfaja es omegaja. nelkuletek, helyettetek nem fog menni. egyzseruen a tarsadalom olyan, mint amilyenek atagjai. es olyan vezetoket fog kitermelni magabol. tehat ha tisztabb tarsadalmat akarunk tisztabb vezetokkel maguknak a tarsadalom tagjainak kell tisztanak lennie. kifgoasok nelkul.
@ausländer Sipi: te megtedted MAGADERT, hogy kiszakadtal, oke rendben, ez letudva, de vajon a tobbiek tetteirol van-e ismereted, ha nincs akkor kategorikusan kijelenteni barkirol is, hogy csak o felelos, es te azonban semennyire sem, elegge szuklatokoru gondolkodasra vall.

Az ervelesed megtamogatasara te is alkalmazhatod azt az oldalt, meg sok mas egyebet is, ha mar olyan kedvesen ajanlod ;)

Csak kozbe vetem, hogy igen a fidesz egy tunet es kovetkezmeny, es lenyegeben semmi nem valtozik ha mas jut hatalomba, mert a fejekben van baj. Ha valaki ezen valtoztatni akar nem foghatja be a szemet, se a fulet, es nem menekulhet az onvizsgalat elol, mert semmit nem fog egyedul megvaltoztani, a kritikus tomeghez meg tarsak kellenek, kompromisszumokkal, empatiavel, beleelesi kepesseggel, es nem kirekesztessel ellenseg kepzessel. Ertelmes ember eszre veszi, hogy a szavaknak ereje van, ha a szandek az, hogy minden kapcsolatot meg akarsz szuntetni a szulofoldeddel, jo uton haladsz, megkrealtad az alap ellensegeket sajat magadnak, ide mindenki bele tartozik aki az o hazaban el, fuggetlenul a tetteitol. Ez a stigma pont olyan valogatas nelkuli, mint a veszkorszak sarga csillaga, vagy a kulak jelzo, vagy sorolhatnam napestig.

Roviden minden baj okozoja egy csoport, amihez az egyennek semmi koze.
@bella _ciao: "szerintem ez az egész blog erről szól." nem egeszen. a blog arrol szol, hogy ez nem tetszik, az nem tetszik, mit kellene maskeppc sinalni az ellenzeknek, a kormanynak, a fuggetleneknek, a mittomenkinek.

csak valahogy az alapok maradnak ki belole..

hogy mit kellene csinalni az egesz folyamat kiindulasi alapjanak: az allampolgaroknak.

lehet, hogy Fabius es ti sokan azt akarjatok irni, hogy bakker, micsoda szar elitet termeltunk ki. de nekem nem ez jon at, hanem az,hogy bakker, micsoda szar elitunk van, valtsuk le! de mire? a jelenlegi alapanyagbol nem lehet jobbat csinalni. van a gatlastalan gengszterek gyulekezete, a fidesz, van a gatlasos gengszterek gyulekezete az mszp, van tehetetlen, idealista luzerek gyulekezete az eygutt-pm, akik nem merik kimondani hol van elbaszva az egesz es vannak gyurcsanyek, a feketesegguek, akik meg amikor kimondjak egy egesz orszag haborodik fel. az a baj, hopgy pontosan ez vonzza be a populizmust es a populista ideologiakat. pontosan az allampolgari reakciok. az, hogy a valasztopolgarok szarra bunntettek az utolso normalis gazdasagi programot 98ban. en ugyanis annak a kovetkezmenyait latom mind a mai napig, hogy 15 eve belebukott az mszp a bokros-csomagba. azota mindenki senki nem akar semmit tenni. aki megpriobalja, mint fleto probalta meg 2006ban a sajat emberei adjak ki a populista ellenzeknek, hogy azt csinaljanak veluk, amit akarnak, mert senki nem hajlando a reformokat benyelni. es ez bizony a valasztok felelossege. hiszen ok adtak hatalmat orbanok es medgyesik kezebe, akik azt igerik, vetes nelkul lehet aratni. aldozatok nelkul lehet eredmenyt elerni.

es a fentebb leirt aldozatokat kell meghozni. barmennyire is adopres van, inkabb becsulettel elni es dolgozni, mint beallni a sorba ami a jeléenlegi mentalitast es elitet erositi. es senki nem fogja meghozni helyettetek. de egyre kevesebben leszunk akik latjuk, lattuk ezt es probaltunk ugy elni, turve a - jo esetben csak - megveteset es a gunyolodasat a tobbieknek ameddig turhettuk.
@hacsaturján: az axiómás hozzávetésem tényleg elég bénára sikerült. egyébként?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "de vajon a tobbiek tetteirol van-e ismereted,"

igen, van. az ott eltoltott 40 ev alatt szinte mindenhol abba futottam bele, amit leirok. nagyon, nagyon keves kivetellel. es a keves kivetelek tobbsege is mar ugy tett, mint en.

amig nincs meg az onviszgalat, csak a felelosseg haritasa es masra mutogatas, addig nem lehet elkezdeni azt, amihez az empatia es beleeles kell.

a kritikus tomeghez sok embernek kell kimondania: igen. elbasztuk. nem kicsit, nagyon. belatjuk. akkro most valtoztassunk rajta. de egyelore ezt nem latom. azt latom, hogy mindenki valaki masra mutogat. senki nem a sajat felelosseget keresi, hogy o szemelyszerint mikor es hogy mukodtette a rendszert es hogyan kell ezt szemelyesen neki abbahagyni, megvaltoztatni.
na megyek, keresek egy jo st focust..:-)

majd latom ugyis emilbe ha valaki valaszol.
@ausländer Sipi:

ugyan, ugyan, nem tesz semmit! otthon svalbárdon én is itthon vagyok.
@hacsaturján: olvastam és olvasom. megértem szenvedélyességét, egyetértek a társadalomkritikájával: a saját portánk előtt söpörgessünk előbb. de én így élek, és hülyén érzem magam, ha feddőleg erre buzdítanak.
mellesleg meg:

hvg.hu/w/20131113_A_tortenelem_vege

szerintem az árpi mán leshotoban leledzik.
@hacsaturján:

két okbul lett naccságod Mester.

1. azért mert okosat és okosan szól, s megszívlelendőt, még akkor is, ha netán sértő, de sértődjön meg a lófasz, ha nincs jobb dóga.

2. nick name-ileg meg egyébként is kijár.

No hogy tisztáztam, mér gondolom Kegyelmedet Mesternek és nem mesternek rátérhetek arra, hogy a picsát már megjártam, de ha maga mondja szívesen elballagok bele megint, hátha tanulok vele valamit.

fogalmam nincs melyik nagyobb kihívás: -a hívőből tudóvá válni vágyás, vagy a tudóból hivővé avanzsálás, de megvallom szerintem mindkettő hívságos kivagyiság, még akkor is, ha én állítanám magamról bármelyiket. tehát amilyen nagyképű vagyok jogos a picsamenet, sose rosszabbat!

a föl-földobott bölcsek kövire tett utalását külön köszönöm, mer eszembe jutta, hogy eccer-kéccer visszahullva engem is fejbeszabott, ezért lettem aztán ütődött ezért üvöltöm teli tüdőből, hogy aki aszongya, fogjuk meg oszt vigyétek, nézzen mélyen a kútba, ha mindenki hülye, hátha fordítva van, de hát minden borsó lepereg a kút falárul.

kivülálló, kibic meg mindegy hogy gyütt vagy ment, ha csak annyit tud mondani, no ti tetvek fogjátok oszt vigyétek és mennyetek a falnak ezerrel, no, előtted a pálya, mutassad hogy kell.

csókdosását köszönettel vettem, kedves Mester, de most nem viszonoznám, mer úgy vélem nem ez a lényeg.

nu, indulok a picsába.
@ausländer Sipi: igen, te is rank mutogatsz, jegre es ram, es meg mas kevesekre akik itt is beszelnek, es tesznek is, nem csak te tetted es teszed azokat amiket emlegetsz, szelmalomharcol meg sok ember nem csak te, mennek akik belefaradtak, maradnak akik meg nem tudnak menni, vagy nem akarnak menni, mert idealistak es meg remelnek, hogy nem egyedul gondolkodnak igy, keresik a tarsakat, keresik egymast, beszelnek, kuzdenek. Vannak meg, es pont az faj a legjobban nekik, ha ezt a kuzdelmet elvitatja toluk bar ki, es szamon keri rajtuk a sikertelenseget, pedig ez alaptalan, mert te is tudod az alatt a 40 eved alatt nem jeggel, vagy velem talalkoztal, legjobb esetben is max nehany ezer emberrel, hol van ez a tarsadalom lenyegi reszetol.?
@ausländer Sipi:

Szembesíteni úgy tudsz Sipi, ha jó kérdéseket teszel fel a páciensnek, amin kénytelen elgondolkodni.:)
Így nem.
@jaegtoer:

indulás közbe rágóggyék még egy kicsit, nálunk, svalbárdon ez tejjesen természetes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

az, hogy egész nap itt baszod a rezet, az ojjan kevés, mint mackó sajtba a brummogás. az eredmény blogger gézába mérhető. 1 blogger géza=3 gábriel, mongyuk.
@hacsaturján:

rágódtam én már eleget, baszon most már más is rezet.
@hacsaturján: pont mint te ;)
Gejza meg etalon, koszonet a mertekehez :)
De betarsultal Sipihez, csak nem szomszed?
@ausländer Sipi: nyelvtanilag es kommunikacioilag, a te es ti, nem ad lehetoseget az elvonatkoztatastol, se az ing visszautasitasra, mert a kovetkezo hivatkozas a kifogaskeresesre utalas ;)
@hacsaturján:

Ha azzal akarod szembesíteni, hogy van, akkor jó.:))
Közmentalitáshoz itt kellene lennie a köznek, de csak mi vagyunk.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekem az utca a kontrollcsoportom, ahol most élek.:)
Egyszerre épült az összes ház a hatvanas években. Mazochista állapotomban meg-megállok meghallgatni a véget nem érő panaszáradatot.:)

A közös melankólia itt a blogon elég jó alkalmat ad az önkifejezésre, én örülök neki, hogy van, vagyunk.
@ausländer Sipi:

Vagyis próbáljanak meg széllel szemben pipilni?
Már nagyon vizes lettem Sipi, és igen, részt vettem a rendszer működtetésében, de azon kívül, hogy kiszállok nem tudtam jobbat kitalálni. Te sem tudsz.
Az egész ország nem léphet le, fizikailag lehetetlenség.
@Husz_János_Puszita: en szinten, mert ismerem a korlataimat, es azt a hatartalan tudast amihez meg hozza sem tudok szagolni, es aminek kisebb nagyobb morzsai mindenkiben ott vannak.
@ausländer Sipi: "nem, azon nem csodalkozom egyaltalan. azon csodalkozom, hogy nem veszitek eszre, hogy a stilustol fuggetlenul mit mondok."

Szia:-)!

Aki veled beszél, az mindenki érti. Én sem moon vagyok, azt mégsem gondolom, hogy mindenben igazad van.
Elmentél innen és aki nem követ az áruló. Ám az ő életük nem a te életed.
Próbálj valami más vezérfonalat találni magadnak az "Aki nincs velünk, az ellenünk van!" helyett. Ez a sok düh felemészt. Azt nem fogod látni az unokáidat, mert idő előtt elmész.

Ja, még valami. Mo tett azzá, ami vagy. Nem biztos, hogy máshol is ugyan ez lennél. Lehet, hogy király lennél, lehet, hogy beosztott akinek ugyan olyan gondjai vannak, mint moon. Tetszik, nemtetszik minden rezdülésedben ott van a százszor elátkozott magyar szülőfölded. Ez van.:-) Gyermekeidnek is tovább fogod adni mindezt, mert nem tudsz megbékélni. Érdekes, nem?:-)
@hacsaturján:

Tudja maga is, Mester, hogy minden egyre megy, a hallókészülékekben meg lemerült az elem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

lófaszt, kisangyalom!
a géza ideillő.
sem üngöm, se gatyám.
@ausländer Sipi:

pontosan. a ferenc-józsef földtül kissé srévizavé balra.
@Husz_János_Puszita:

ha úgy teccik, tik meg én. na meg a sipi!
@jaegtoer:

én mostan találom ki a zőccséges zuzát, kérem, ne zavarjanak!
@Sir Bates dö Hól: "Elmentél innen és aki nem követ az áruló."

senki sem arulo. es vegkepp nem kell senkinek kovetni. de nyavajgas helyett tenni kellene valamit. es nem feltetlenul azt, amit en tettem.
@Husz_János_Puszita: akkor vege.

nem nagyon van mas ut akkor, csak a ner es orban.

mi leleptunk. meg lelep ugy 2-300 ezer. jon majd jaegtoer, meg cirbolya is. vagy belehalnak. aztan ami marad...
azt hagyjuk.
@ausländer Sipi: kívánom neked, hogy tudjál ilyen fedhetetlem maradni akkor is, mikor felelősség nyomja majd a vállad... ha gyereked lesz... mert neki mindig enni kell adni, munden egyes nap, mert nem érti meg, hogy fontosabb a meg nem alkuvás, mint a teli has és a fűtött lakás... igen, sokan megkötik mindennapi kis alkujukat a "rosszal"... ítélkezz felettük, ha van hozzá alapod... ám jelzem, hogy szerintem orbán sem a pokol fekete seregeinek vezére, miként gyurcsány sem a grált kereső nyilt szívű lovag a fehér paripán... moon nem apokaliptikus küzdelem folyik, csupán az ott lakók érzik ezt annak... mindenhol ez van a világon... persze kellemetlen abba belegondolni, hogy az az idő, melyben élni adatott nékünk, még csak egy lábjegyzet sem lesz a jövő történelemkönyveinek lapjain:-)... szerintem élvezzük, hogy nincs háború és van időnk arra, hogy együk a ködöt, miként azt a mentorom szokta volt mondani, miközben önzetlenül osztja a lópélót minden arra érdemesnek, magától sem tagadva meg azt, hisz minden szentnek maga felé is hajlik a keze... te se tagadd meg magadtól azt, mit másoknak oly bőven mérsz:-)... szerintem... ja, és olvass tom sharpe-t, felvidulsz:-)
@Sir Bates dö Hól: na most magam elé képzeltem gyurcsányt fehér lovon. überelné semjént. remélem, nem jut ilyen az eszébe.
@Sir Bates dö Hól:

nu, erre mongyák az eccerűek, hogy blaaa-blaaa-blaaa.
@bella _ciao:

az axióma óta nem is tudnék mást föltételezni.
@Sir Bates dö Hól: "igen, sokan megkötik mindennapi kis alkujukat a "rosszal".."

na ezert jar orban az orszagnak es nem jobb.
amig nem hozzak meg a hetkoznapi emberek azt az aldozatot ami szukseges egy jobb orszaghoz, addig nem jar mas.

nincs ingyenebed, hogy klasszikust idezzek.
@hacsaturján: de Ön nem egyszerű:-)... a világ viszont, melyben élünk, alapjában nem túl bonyolult... én még csak azt próbálom megérteni... ha majd oly szerencsés leszek, hogy látok svalbardon réneket, tán tovább is jutok megismerés minden földi jóval szegélyezett útján:-)
@hacsaturján: látom, mély hatással volt rád. nagyon gyenge pillanatom volt, nincs mentség.
@Sir Bates dö Hól: @hacsaturján:

ma @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Husz_János_Puszita:

asszem elfelejtettük, hogy ma sapkás nap van.

megyek má, Mester, megyek a petsába, különben is erősen hívogat
@Sir Bates dö Hól: gondolom a Jonathanra gondolsz, nem a suzukira...:-)

nem igazan olvastam tole.
@jaegtoer: azt hiszem, talán mégegyszer nekifuthatnál az enyémnek:-)... én nem ezt írtam:-)
@Sir Bates dö Hól:

ez semmi, próbáld ki a vrangel-szigeteket!
@ausländer Sipi: azt látom... mert még mindig lilliputot keresnéd az atlaszban:-)
@jaegtoer:

jó, jó, rendbe van, ha kegyed délbe szok kufircolni, az a maga dolga, egyébként se van lényege az egésznek.
@Sir Bates dö Hól: most csak ugy onceluan szoltal be, vagy celoztal is valamire?:-)
@Sir Bates dö Hól:

erre mongyák a turi inuitok, hogy ne tetézd, bazmeg, ne tetézd!
@hacsaturján: az seggít? ne badarkodjon már velem, tévútakra vezetvén! az én csekély elmémmel még a pokolban is örülnék, hogy nem kell fűtésszámlával bajmolnom és a társaság is mily sokszínű, érdekes és kedvemre való:-)
@ausländer Sipi:

hagggyad mán, hisz enlelkében kutakodik.
@Sir Bates dö Hól:

kedves Lordom, maga is az enyémnek, sapkás nap van, oszt kész.
@Sir Bates dö Hól:

most húzzam el a nótáját vagy visíccsak?
@bella _ciao:

lófaszt! még mindig november van.
@hacsaturján: azért a szőröcskének is a fejére olvashatnád a liliputosat. megérintette az axiómát alulról.
@ausländer Sipi: mi különbség van aközt, hogy öncél és célzott?... ha süt a nap, élvezd a sugarát, ha nem örülj a fűtött szobádnak és a kávédnak... mindig lesz valahogy... a pohár félig teli vagy félig üres, te döntöd el... mosolyogj, s mint mondá Barakuk, az egyetlen igaz próféta, olvass sharpe-t, s olyanná leszel, mint tök a dinnyeföldön:-)
@hacsaturján: én midnegyiket szeretem, ha Öntől jön:-)... mint mondám, enyém a menyétek országa:-)
@bella _ciao:

előbb-utóbb úgyis december lesz. akkor meg minek?
@Sir Bates dö Hól:

karoltu avagy saroltu? mer nem mindegy.
@Sir Bates dö Hól: tudod, en vagyok az asszociaciora keptelen barom;-)

mit is szeretnel mondani nehany kozhelyes bolcsessegen kivul?:-)

(mellesleg az en poharam sosem felig ures, vagy felig teli. hanem ketszeres urtartalmu;-))
@hacsaturján: nekem, mint falu bolondjának? már hogyne lenne mindegy:-) a lényeg a társaság:-)
a fenebe

megpeneszedett az egyik habanerom. szerintetek a magja ki fog meg attol kelni?
@ausländer Sipi:

Mindenesetre ültesd el. Ha kikel félig tele volt a pohár, ha nem, félig üres:)
@jaegtoer: nekem mondod?... csörgősipka mindig a fejemen:-)
@ausländer Sipi: nem vagy te barom... bár én senki önmeghatározását nem bírálom felül... te a meg-nem-értett-bajnoka vagy a jónak... és dühös, mindenkire, aki nem ért meg... de ezen a dühön toleranciád átsegít... én is ilyen cipőben járok... a kurva kölkei nem eszik a spenótot az istennek sem, hiába ugatom nekik, hogy az finom és egészséges... mint a falra hányt borsó... habár azt meg az utolsó szemig behabzsolják... mit csináljak velük, nem akarják kicsrélni űket garanciában... sza, a nyakamon maradtak egy életre:-)
@Sir Bates dö Hól:

így asztán hogy a picsába fogja élvezni kend bretagne kék legelőit, ile-de-franc békés elterülését, a massif-centrale erdeit, languedoc-rousillon tengerre futó lejtőit, a rusztikus eccerűséget kontra párizs gyomrával, heee? carcasson meseségét aix-en provence hogyishívjákéval. maraggyon má!
@Sir Bates dö Hól: most mit mondjak neked erre?
en is felnott koromra szerettem meg a spenotot:-D
@Sir Bates dö Hól:

"nekem mondod?... csörgősipka mindig a fejemen:"

de azért nem minden nap április elseje.
@hacsaturján: reménylem mindig akad egy picsa, ahol mindezeket élvezhetem... ha még a nótám is elhúzzák mellé, azon meg nem csak én mulatok nagyokat, hanem sokan mások is:-)... dejszen mán csak ilyen ez a világ:-)
@jaegtoer: ugyan már, kedves Jég... félre a konvenciókkal, azzá tehetjük... mi másttudnék tenni?:-)
@Sir Bates dö Hól: puff. ez aztán a guppen. szórod a magjaid, szőr! van a gyerekeken sapka?
@bella _ciao: szerezzen mindegyik magának... mindent én sem adhatok nekik... én is csak a sajátomat tudom felmutatni eddigi létem eredményeként, ágyékom sarjain kívül... no meg a Hólok Ura címem:-)
@Sir Bates dö Hól: de az elég jól kiderült, hogy a sajátodat szívesen mutogatod. méghozzá sapka nélkül. méghogy badigárd a főnökasszony mellett, inkább cuccos bácsi.

cdn03.cdnwp.celebuzz.com/wp-content/uploads/2013/05/23/enhanced-buzz-8334-1369248596-29.jpg
@bella _ciao: a féltékenység szól belőled édes bellám... majd, kapsz egyet te is, ha hazamegyek:-)
@Orica Középföldi: annyira szegény sosem leszek, hogy arra ne fusson:-)
@Orica Középföldi: ezt őmagasságossága írta:
"sajátomat tudom felmutatni eddigi létem eredményeként", tehát nemcsak ígéri.

@Sir Bates dö Hól: na ez az ígéret.
@hacsaturján:

világhíresség lett Mester, persze tudom, hogy a szöveg csak hírhajhász duma, egy négylábú személyiségi jogát meg nem sértené, és szerintem a kép beszédes, én Fanni orrához dörgölöm az enyémet, igaz a farkam nem csóválom hozzá, de azt nem tudtam, hogy a szarvasoknál is így van. ne szerénykedjen. nagyon fotogén.
@jaegtoer:

a felvételen egy vapiti látható, nem pediglen karibu, így asztán nem is értem a fölvetést. ha csak baszogatni akar, akkor fordújjon bízvást sipihöz vagy vakapámhoz!
@hacsaturján:

inkább viccesnek szántam, mint baszogatásnak, de maga ezt is biztos jobban tudja, kedves Mester, úgyhogy mosmár tényleg bacca +.
süti beállítások módosítása