Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/belfold/2024/04/24/szijjarto-peter-szobor-ajandek-kina-vang-ji-kulugyminiszter/ Ez arany... (2024.04.24. 17:43) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.12. 09:58 Fabius

Orbánisztán: monopolni, vagy nem monopolni, ez itt a kérdés

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor monopólium

Mindenórás Tábornok nertárs szerint az országnak vannak rejtett tartalékai. Többek között ilyen tartalékunk minekünk a monopóliumok felszámolása is. Igen, ezt nyilván a fideszlogika szerint tessék érteni, miszerint mi úgy aknázzuk ki ezt a rejtett tartalékot, hogy nem felszámoljuk, hanem kiszélesítjük ahogy éppen a sameszoknak tetszik "a nemzetstratégiai érdek" megkívánja. 

fizess.jpg

Mit nem értesz, nyájas honpolgár? Pártunk első ránézésre úgy van a monopóliumokkal is, mint a komcsikkal: a mi komcsink jó komcsi, a mi besúgónk jó besúgó, a mi monopóliumunk jó monopólium. Ezek szerint vannak még olyan iparágak az országban, amire olyan éhesen néznek ezek az egyszeriek, mint parizervéget szopogató öregkomcsi a legújabb műfogsorragasztóra. 

Például mennyire fasza lenne, ha az összes építkezést, vasút, közút és bicikliút építést, csatornázást egy nemzetstratégiába maradéktalanul illeszkedő cég végezhetné? Mennyire fasza lenne, ha például nem lenne vitatéma, hogy kié az ország összes óriásplakáthelye. Mennyire álomszerűen megvalósulna a nemzetstratégia, ha az összes állami földet ugyanaz a vérszemet kapott műparaszt szántogatná befele. Milyen csodálatos volna, ha tőzeget is egy, csak egy cég bányászhatna az országban. A GVH szépen elkushadna egy csöndes sarokban, és az alkotmánybírósághoz, költségvetési tanácshoz hasonlóan örülne, hogy nem számolták föl teljesen. 

Micsoda? Verseny? Az meg minek? Az alaptörvény M cikk kettes pontját - "Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait." - kiradírozzák, és valahogy szövegkörnyezetbe emelik a nemzetstratégiai monopolhelyzet kifejezést. A díszkötéses kiadáshoz majd Kerényi Imre megfesteti, ahogy Simicska Lajos fölvásárolja a Swietelsky magyar leányvállalatát és vérszerződést köt Mészáros Lőrinccel.

Hogyhogy miért? Mert megtehetik, azért. 

 

 

822 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr945564799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem mi a problémád, ez egy klasszikus jobboldali gazdaságpolitika. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy a NEP ennél kapitalistább és piacbarátabb volt.
Nem tehet szegény Lali arról, hogy ő egyedül sokkal jobban ért mindenhez, mint a maradék kilencmillió.

Hatékonyság és teljesítmény.

És a haza fényre szenderül.
ez a szerencsétlen hülye is csak nyomja a baromságokat:

Varga belengette az újabb rezsicsökkentést

A devizahiteles szerződések felülvizsgálatáról, a rezsicsökkentésről és a luxusadóról is beszélt a Népszabadságnak a pénzügyminiszter.

hvg.hu/gazdasag/20131012_Varga_belengette_az_ujabb_rezsicsokkentes
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy azt a fostengert amit itt focinak neveznek nem akarja-e Viktor teljesen monopolizálni?

Lehetne felcsúti nemzeti bajnokság, 1 db stadion, egy Puskás akadémia, egy kisvonat ami szállítja a nézőket, és máris nem kerülgetne a hányinger országszerte mindenkit.

Mi a nemzetstratégiai érdek, ha nem ez?
"Micsoda? Verseny? Az meg minek? Az alaptörvény M cikk kettes pontját - "Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait." - kiradírozzák, és valahogy szövegkörnyezetbe emelik a nemzetstratégiai monopolhelyzet kifejezést. A díszkötéses kiadáshoz majd Kerényi Imre megfesteti, ahogy Simicska Lajos fölvásárolja a Swietelsky magyar leányvállalatát és vérszerződést köt Mészáros Lőrinccel.

Hogyhogy miért? Mert megtehetik, azért."

Telitalálat. :D
"az országnak vannak rejtett tartalékai" Szerintem ugyan már alig, de azt nem értem, ha egyszer Magyarország jobban teljesít, akkor mi szükség van a tartalékokra?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miért ne tehetné meg a kétbites memóriák országában? Hiába nevezed szerencsétlen hülyének, ez a hazudozós/zsarolós/fenyegetős gazdaságpolitika bizony sikertörténet. Az, akinek szerintük jobban kell élnie az jobban is él, ennyi.
Kormánypárti képviselők is kaptak pályáztatás nélkül állami földeket

Mindenre van magyarázat! Van, aki a földjei közé ékelődött darabokat kapott, és van, aki nem is dolgozik a saját cégében!

444.hu/2013/10/12/kormanyparti-kepviselok-is-kaptak-palyaztatas-nelkul-allami-foldeket/
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: áááá, hogy is volt fent? -mert megtehetik:

Hülye nevekkel villogunk

Hortobágyi-Csikós Betyár, Babó, Bogyóca, Öcsi, Leány, Bölöjte, Négyőke, Kadarka. A magyar szülők a bíróságig is elmennek az ötleteikkel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F12%2Fnevadas%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Kowalski, helyzetjelentést!: @punkfrog:

Ne szórakozzatok már velem, ez két különböző dolog.

A magyar foci nem orbán uralkodásával ment tönkre, a béka feneke alatt volt időtlen idők óta.

Egy dolog az, hogy negyven éve tömjük a semmibe a focira szánt pénzeket.

Másik dolog az, hogy Orbán kedvenc hobbijához sem ért szakmailag, mert ahelyett, hogy elindulna egy normális foci alapjainak megteremtése - akár állami pénzek fölhasználásából - a szarra akar kacsalábon forgó erődöt építeni.

Ugyanakkor fenntartom, hogy a gondolkodásmódotokat sajnálatosnak tartom:
lehet éveken keresztül azon sopánkodni, milyen disznófülű orbán - az valóban - de szerintem sokkal jobb lenne kielemezni tényszerűen, mi és miért történik ebben az országban témák szerint.

Ez a ma Magyarországából hiányzik, mindenre két válasz van:

A: a diktátor orbán
B: a bukottbaloldalelmúttnyócév

Szóval hiányolom a tényszerű, sok nézőpontból megközelítő, sokszínű vitákat.:)
@rdos: azért, hogy még jobban teljesítsünk. most félgőzzel dolgozzunk, és még nem dobtuk be leghatásosabb fegyverünk
Varga is ott van a szeren, én meg csak kapkodom a fejem:
/és ez csak egy részlet, a rezsikamunál még több is van/

"Rugalmasak voltunk<<<<<mit nem mond>>> nem mondtuk meg például, milyen időhatáron belül kell a devizahiteles terméket kivezetni.<<<<nem??>>> A bankszövetség erre sem adott eddig érdemi javaslatot, az időhatárokat kívánják minél messzebb kitolni. November elejéig várunk<<<mi ez ha nem időhatár??>>>, ha nem érkezik javaslat, a kormány pillanatokon<<<<és ez???>>>> belül be fogja nyújtani a saját megoldását - mondta a miniszter."
@Habakuk999: pontosan, a foci itt olyan mint a Danaidák vázája, öntik bele, de minek?
az elemzéshez idő kell, és le kéne ülni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pontosan. A hülye nevek és hülye emberek országa. Bár engem a névadás nem nagyon zavar, ha valaki Cipősdoboznak akarja nevezni a gyerekét hát nevezze annak.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Az elmúlt nyólc gól bűnei ezek. Amint eltakarítják a csontvázakat az öltözőszekrényből jó lesz minden mint az oktatásban, az egészségügyben meg mindenhol.
''''Mindenórás Tábornok nertárs szerint az országnak vannak rejtett tartalékai.''''

Azonban a kutatással megbízott bányászbéka még nem talált rá.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Nem, az ország még nem Orbán Viktor.

Abban viszont igazad van, ha minden áldott napon feltett kézzel kelsz fel, ahogyan a "focistáink" tegnap, övé lesz az ország.
@Habakuk999: van amiben lehet tényszerűen vitázni, és ebben sajnos nem tudok, ebben most csak kétbites és demagóg tudok lenni, azok az értelmetlen milliárdok amiket ebbe a szarba tolnak, miközben a gazdaság-oktatás-eü-társadalom-morál-jog-ország döglik megfele, addig nincs mese, ennek oka orbán és jelképe ez a foci. Pont mint eme párhuzam, hisz mindenki tudja és érti az üzenetet, a csőcselék is, a klubfőnökök, és az oligarchák is.

444.hu/2013/10/12/az-ugyeszseg-szerint-sem-volt-mit-nyomozni-a-csataryt-elteto-molino-ugyeben/
@Kowalski, helyzetjelentést!: Guszti bátyát kedveljük.:)
Őt és Fabiust olvasom rendszeresen.
@Habakuk999:

Lehet tényszerűen elemezgetni összetett kérdéseket, de ez nem az. Erről a focifinanszírozási rendszerről régen kiderült, hogy úgy szar, ahogy van, nyugodtan be lehet szántani, sőt, ez lenne az egyetlen célravezető megoldás. Orbán csak felturbózta, még láthatóbbá tette az abszurditását (és nem mellesleg még nagyságrendekkel több közpénzt lopott el hozzá) - ezért jó, ha pofára esik vele. Meg persze azért is, mert ez a focipénzszivattyú jól ábrázolja az egész rendszerének a működését is.
@Habakuk999: Már most az övé. Talán két poszttal előrébb volt a traktoros, ami abban le van írva arról, ahogy céget vesznek ezek azt már századjára játszák el: pár NAV/munkaügyi/munkavédelmi ellenőrzés, majd ajánlat arra, hogy a cég egy részét némi diszkonttal megvennék, majd minden megy tovább csak ellenőrzések nélkül. Ez valódi hatalom. A többi csak vakítás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: felesleges kapkodnod a fejed, ez csupán a "nernyik újbeszél" - rájöhettél volna már rég... ;-)
ide is, mert nagyon ide illik:

magándemokrata 2013.10.12. 10:23:35
T. Mindenki! Ha netalántán kijutunk a vb-re az ugye orbán, és a fidesz sikere mert ők támogatták, épitették a magyar futballt! Példaképeket adtak a gyerekeknek, a erőt a csüggedőknek, hogy jó az irány! Helyes az út amin elindultunk... Tehát jó választás pártunkkormányunk! AKKOR A BUKÁS, ÉS A ROSSZ IRÁNY IS LEGYEN AZ ÖVÉK!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ehehe. :))) Erre szoktad azt írni, hogy "hess a fejemből".
@rdos: Most keresik ezeket a rejtett tartalékokat, mert ami nem volt rejtve azt már magukévá tették.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem akarok morbid lenni, de nem sikerült valami jól ez az éltetés...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem örök heppem maradnak az alulról szerveződő civilek.

Nagy ívben lekakálom Orbán rendszerét, alkalmazkodom és szervezkedek helyben, megpróbálni élhetővé tenni környezetemet.

Ugyanilyen nagy ívben kakálom le az ellenzéket is, mert ők sem jelentenek megoldást az ország problémáira.

De csinálni kell valamit.
@Kowalski, helyzetjelentést!: nahhh, igen, ez a baj velünk, lassan elég egy két szó, a többit úgy is kitaláljuk ;)

Egyszer, ha unatkozni fogok -nem most lesz- összeszedem, hogy mennyire közösek vagyunk itt sokan, és mennyire ugyan azokra ugrunk, és véleményezünk :D
@Habakuk999: Igazad is van, nem nagyon tudsz mást tenni. Hőbörgünk itt, de ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kéne az új hús? lehet, én ezért próbálok nyitni mások felé is
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Azt magyaráznám, ha ki tudnám fejezni normálisan a gondolataimat, hogy túl kell lépnünk a hőbörgésen.

A nagypolitika nem fog képviselni bennünket, amíg nem születik egy új politikus nemzedék.

Magunkra vagyunk hagyva, akkor pedig véleményem szerint nincs sok értelme az éjjenorbánvonagyurcsánybajnaifranssetudjakicsoda csatakiáltásoknak.

Ezzel nem mondom azt, nem kell szavazni.

Ugyanakkor amíg nem alakul ki egy valódi civil, európai polgári társadalom alul, addig mindig ki leszünk szolgáltatva pár sudribunkó kényének-kedvének.
@Habakuk999: "Nagy ívben lekakálom Orbán rendszerét, alkalmazkodom és szervezkedek helyben, megpróbálni élhetővé tenni környezetemet." ezzel pont a kádári korba térünk vissza megint, a képmutatások korába, a látszatok korába, a megoldjuk okosba korába, amit speciel én szerettem volna meghaladni, de amint látszik a társadalomnak nem sikerült átlépnie az árnyékán. Nekem ez nem ment akkor sem, nem megy most sem, én ebből köszönöm, de nem kérek.

Csinálni kell valamit, igazad van, sajnos én már beleuntam, kevesen vagyunk fecskék, és a nyár is egyre messzebb van, és ebbe legjelentősebben viktorék vannak, és őket követve ott van a többi párt is, na és persze mi mind akik itt élünk, vagy éltünk minimum néhány évet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, csak lehet hogy még vissza van 70 év az életből. és az nagy idő
@Habakuk999:
Mitől alakulna ilyen, úgy szeretném csak nyomokban is látni, tudom pesszimistának tűnök, pedig sokáig nem voltam az.

"A nagypolitika nem fog képviselni bennünket, amíg nem születik egy új politikus nemzedék.<<<< Ugyanakkor amíg nem alakul ki egy valódi civil, európai polgári társadalom alul<<<<, addig mindig ki leszünk szolgáltatva pár sudribunkó kényének-kedvének."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Kowalski, helyzetjelentést!:

Pedig érne egy misét.

Föl nem tudom fogni ugyanis, mitől van az, hogy ennyire lélektelenül sikerül kikapni versenyszituációban és ez miért pont a focira jellemző.

Emlékeztek az írekre Ukrajnában?

Egy picike csodát tettek, szurkolók és focisták egyaránt.

s az, hogy simán kiestek, merthogy focizni ők se nagyon tudtak, teljesen mellékessé vált.:)
@Penivaldes: neked, nekem már biztosan nem, és pont ezért fáj annyira a kinyírt oktatás és kultúra, mert ezek nélkül semmi esély a javulásra és a fejlődésre, és az erős polgári társadalomra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az agyakban van a gond, meg hiányoznak a damasztterítők (remélem érted)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egy büszke, önálló, az élet minden területét átfogó civilszerveződések hálózata?

Ne Csizmadia féle népfrontcsírára gondolj.

Hanem önálló gondolkodásra képes állampolgárokra, akik nem fölülről várják a messiást.
az államtitkár beszélt arról is: sokkal nagyobb a tudástőke szerepe a magyar gazdaságban, mint ahogy azt sokan gondolnák. A magyar export 17 százaléka a hightech termékekhez sorolható, ezzel pedig a világ tíz legerősebb országa közé tartozunk. Egy friss adat szerint a „szellemitulajdon-intenzív iparágak” a magyar GDP 45 százalékát adják, míg uniós szinten ez az arány 39 százalék – hívta fel a figyelmet.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: A világ tíz legerősebb. "szellemitulajdon-intenzív iparágak" omfg
Off:
1969: Marseille
1986: Irapuato
1997: Budapest
2013: Amszterdam
2014: Felcsút?
On.
A közgazdaságtan nem ismeri az extraprofit fogalmát, a monopóliumból, vagyis a verseny hiányából adódó többlet profitot azonban igen. Gyönyörűen be lehet színezni a termelési függvényen, mekkora többlet haszonra lehet szert tenni, az ár és a termelt mennyiség függvényében.

Ehhez jön még a korrupció és a tény, hogy nem csak a fogyasztókat, hanem közpénzről lévén szó, az adófizetőket is terheli. Nem sok csodálkozni való van rajta, két évtizede nem jutunk egyről a kettőre. Sem a magán-, sem az állami pénzek nem áramlanak versenyképes beruházásokba a pályáztatás meghonosodott gyakorlatában.

Ha nem sikerül valamelyik kormánynak ezen változtatni, remény sincs a felemelkedésre.
Fabius!
Nem lehet szerencsétlen véletlen, hogy nem vagy a Fidesz jogásza. értelmezzük csak a jogszabályt!
Az Alaptörvény szerint:
"Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait."

Az Alkotmány rendelkezéseinek végrehajtására törvényeket hoz. Ilyen a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény is, 1966-ból, amelyet azóta sokszor módosítottak az Alaptörvénynek megfelelően. A törvény szerint: tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül - különösen a versenytársak, üzletfelek, valamint a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően - folytatni.
A hangsúly azon van, hogy folytatni.
Ha valamit egy alkalommal véglegesen elveszek (államosítok), akkor az nem folytatólagos cselekmény.
Továbbá: tilos valótlan tény állításával vagy híresztelésével, valamint valós tény hamis színben való feltüntetésével, úgyszintén egyéb magatartással a versenytárs jó hírnevét vagy hitelképességét sérteni, illetőleg veszélyeztetni. Ezért, ha nem tudod bizonyítani, véletlenül se állítsd, hogy például a MOL analfabéta.
Továbbá: tilos máshoz olyan tisztességtelen felhívást intézni, amely harmadik személlyel fennálló gazdasági kapcsolat felbontását vagy ilyen kapcsolat létrejöttének megakadályozását célozza. Ehhez már semmi magyarázat nem kell.
Továbbá: tilos az üzletfél választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszerek alkalmazása. Az állam, ha államosít, vagy „szabályoz” nem üzletfél.

És a konklúzió: igazad van. Megtehetnek bármit.
@Habakuk999:

Arról viszont tesz a nagypolitika, ne alakulhasson ki egy polgári társadalom alul. Megoldást nem látok.
@Habakuk999: Nem akarlak elkeseríteni, de ha nem foglal el és tesz minket tartományává valamely polgárosodottabb és civilizáltabb ország mint pl Szerbia vagy Románia erre nem sok esély van.
8:1...rajtunk röhög egész európa!!!építsünk stadionokat!!!!

okt-23 án varánusz szekció a tüntetésen????

+sör+bor+páleszt+nicknevet,mindenki hozzon magával!!
@Habakuk999:

"Egy büszke, önálló, az élet minden területét átfogó civilszerveződések hálózata?"

Mindig elképeszt milyen naiv álmodozó vagy:))
@Dr. jenőke (jenőke): Igazából nincs jelentősége a jogszabályoknak. Nézd meg mi lett azokkal a bírókkal akik a kémperben ítélkeztek.
@Husz_János_Puszita:
Ismeri. Használja is.
Például az olaj árának meghatározásánál szempont, hogy a kevésbé nyereséges kutak termelése is legyen gazdaságos, ezért máshol extra (és nem az Orbán által vizionált luxus) profit keletkezik.
@Orica Középföldi: Én ezt elképzelni sem tudom, hogy szerveződjek én civilnek? Megbeszélem a szomszéddal, hogy most akkor ... őő, mit is csinálunk?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Más szóval, minden khakivá válik a kezükben. Amihez csak hozzányúlnak. Ekkora dilettantizmussal még nem találkoztam. Nem gondoltam volna, egyszer visszasírom azt az időt, amikor a szocik nem csináltak semmit. Ha nem is javítottak, legalább nem rontottak a helyzetünkön.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: @Husz_János_Puszita: igen erről van szó, lerágott csont ez már itt, @Habakuk999: -al is megcsócsáltuk sokszor, végszónak ott van @Dr. jenőke (jenőke): konklúziója, és a többi néma csend...

csak úgy mementónak:

hafr.blog.hu/?utm_source=ketrec&utm_medium=csoki&utm_content=2013_10_12&utm_campaign=index
fentiből kiemelve, én nem tudom ennyire jól megfogalmazni, ezért jó szokásom szerint lopom :D

"A magyar liga

Épp elég baj, hogy a Hollandia elleni vereséget Orbánisztán szimbolikus vereségeként lehet megélni.

Épp elég baj, hogy a vereség körülményei elég pontosan tükrözik azt, hogy Magyarország miért áll vesztésre egy racionálisabb világban: rogyásig öntött állami pénzek a Vezér megalomániájába adóleírásokkal együtt százmilliárdos(!) közpénzvesztést okozva, és egyszer talán kiderül, tízmilliárdokra rúgó korrupciós célt is szolgálva; a sportág csakis személyi kultuszokra és diktatúrákra jellemző kezelése; csakis a Fideszre jellemző torz valóságkép és elviselhetetlen kommunikáció a kevés elért eredmény és a rakásnyi kudarc tálalásában; a hollandiai zakó várható menedzselése, ami újfent semmit nem fog meg oldani, mivel maga a magyar foci bűzlik -- mivel maga az ország bűzlik."
@Husz_János_Puszita: A magyar társadalom beteg. Nagyon beteg.

A nagypolitikának érdekében áll fenntartani ezt a kóros állapotot.

Nekünk nem.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Amikor beléptünk az unióba, az én felfogásom szerint, megtörtént Trianon kárpótlása, visszakaptuk az elcsatolt területeket.

manapság úgy látszik,a szomszédaink éltek a lehetőséggel, mi nem olyan nagyon.

Nincs külső segítség, nincs messiás, nincs belső segítség.

csak mi vagyunk, senki másra nem számíthatunk.

Ja, még egy fontos dolog, nincs Kádár apánk se, a politikai vezetőink nem oldják meg a dolgainkat.
Hallott már valaki az igazi Trebitschről?
Nos, bemutatkozott az igazi narancs,

A Telegraaf „Góleső az Oranjétől" címmel ír a péntek esti nagy győzelemről.

sportgeza.hu/futball/2013/10/12/igy_rohognek_rajtunk_a_hollandok/
Hallott már valaki az igazi Trebitschről?
Nos, bemutatkozott az igazi narancs,

A Telegraaf „Góleső az Oranjétől" címmel ír a péntek esti nagy győzelemről.

sportgeza.hu/futball/2013/10/12/igy_rohognek_rajtunk_a_hollandok/
@Orica Középföldi: Gondolod?

Most például, ha isten is úgy akarja, talán működni is fog egy elképzelésem, ami jónéhány nehéz sorsú embernek nyújt picinyke támogatást.

Az igaz, nem oldja meg a stadionok problematikáját.

Az is igaz, alig győzöm elhessegetni a mindenféle politikát, akik mindenféle kamerákkal és riporterekkel akarnak fürdőzni a meg sem lévő eredményekben.

Te szereted a zenét.
Ha szervezel egy gyerekkórust vagy ha utálsz szervezni támogatod őket pusztán azzal, ha elmész a rendezvényeikre, jobbá teszed az életedet és a környezeted életét?

Szerintem igen.
Ez naivitás?
@Habakuk999: Nem, de nekünk elég ha hiszünk abban, hogy igen. Simán lehetne szorosabb a trianoni területek gazdasági/kulturális/mindenféle kapcsolata Magyarországgal, mint azzal amivel egy határon belül van, semmi adminisztratív körülmény nem akadályozza ezt meg már. És mégsem.
@Habakuk999: Nem naivitás, sőt nagyon jó dolgok ezek. Amíg meg nem tetszik egy funkcinak és el nem veszik amit csináltál.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Tudod, sok kapcsolat van, a nyáron voltam Hargitán egy táborban, ahol fiatal művészeknek szerveztek alkotótábort, anyaországbelieknek és határon túliaknak egyaránt.
Tök jó volt, ahogy látogatóként meg tudtam ítélni.

Sok a lehetőség, csak pl a ballib oldal valami hülye dacból - mert ez "nemzeti" - tagadja ezeket a lehetőségeket vagy egészen egyszerűen nem vesz róluk tudomást átadva a terepet a népnemzeti suttyóknak.
ez baj.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Nem kell hagyni, vagy ha el akarja venni, akkor tönkre kell tenni és újból jobban megcsinálni máshol.

Egyszerű ez.
@Habakuk999: Nem kellene a "ballib" oldalnak sem sokat beletennie. Élhető országot kellene csinálni.
"Az előzetes bejelentésekkel ellentétben mégsem az október 23-i összellenzéki demonstráción fogja ünnepélyesen is aláírni együttműködési megállapodását az MSZP és az Együtt-PM, a szignóra várhatóan egy-két nappal korábban kerül sor – értesült a Népszabadság."

nol.hu/belfold/mszp-egyutt__elorehozott_alairas

Befeszítenek, hátha akkor lepattan a DK. De ez nem fog menni. Csak arra jó, hogy nehezítse a kormányváltást.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: A ballib oldal még mindig a sértődött óvodást játssza, akinek elvették a játékát, pedig nem is játszott vele.
És ahelyett, hogy kitalálna különféle játéklehetőségeket, szepegve toporog, hogy ő már nem is játszhat sohasem.
Nem is érdemli meg szerintem.

Itt vannak a hozzászólások: nem akarok én bántani én különösebben senkit sem, de kurva jó példák erre.

Föl kéne ébredni sokaknak.
Európában élünk, elvileg egyforma jogaink vannak a németekkel, angolokkal, skandinávokkal.

lassan elkezdhetünk élni vele.
@Habakuk999: oké, hogy a ballib oldalt folyamatosan ekézed, de mi van a jobblib oldallal? Mert olyan is van ám! Pont az a lényeg, hogy a liberális tud a baloldallal és a jobboldallal is együttműködni egy normális országban. Mondjuk ott a jobboldal a baloldallal is tud, de ez most részlet kérdés.
Én a jobboldal alatt a konzervatívokat értem és nem a Fideszt, csakhogy ezt előre tisztázzuk.
@Orica Középföldi: @Husz_János_Puszita: @Habakuk999:

Szerintem eredendően súlyos, habár szinte egyöntetűen használatos fogalomzavar a "civil vs. politika" szembeállítás. Rendeltetésszerűen működő képviseleti demokráciákban a "politika" az a rendszer, amelyben a polgárok kifejezésre juttatják és érvényesíteni igyekeznek preferenciáikat az országbeli élet milyenségéről. A szerveződő civelek szerveződő politikusok. Torz jelenség persze, ha a "politika" önjáróvá, különösen, ha bűnszervezetté válik, de ettől még a dolog lényege ugyanaz.
@Habakuk999: ühüm:

"Föl kéne ébredni sokaknak.
Európában élünk, elvileg egyforma jogaink vannak a németekkel, angolokkal, skandinávokkal."

ez azért vitatható megállapítás mostanság...
@Habakuk999: Velük igen. Nem véletlen mennek oda azok akik érzékenyek a jogokra. A narancscsürhével viszont nincsenek egyforma jogaid.
@Habakuk999: teljesen igazad van.
viszont amíg orbánék hatalmon vannak nincs esély egy polgári társadalom kialakulására.
először el kell zavarni őket.hogy kire cseréljük ki őket?
olyanokra akiket legalább le lehet váltani majd normálisabbakra, aztán még normálisabbakra.nem lehet átugrani fokozatokat!nincs most (és nem is lesz) olyan politikai erő ami tökéletes lenne.
de olyan van aki nem akar belemászni mindenki életébe és adott esetben elzavarható.
nem leszünk varázsütésre normális társadalom.
a politikusokat pedig nekünk kell kényszeríteni a normális működésre.teljes nyilvánosságot követelni például.és akinek ez nem tetszik azt elzavarni.naponta elszámoltatni őket minden fillérrel.nem megengedni a saját hatalmuk erősítését.
de erre egyelőre kicsi az igény hazánkban.illetve mindenki csak a másik oldalt szeretné elszámoltatni.:(
@Dr. jenőke (jenőke):

Egy vállalat árképzése többféleképpen történhet, különböző profitrátákkal. Az extraprofit nem közgazdasági fogalom.

Az olajpiac speciális, kvázi monopol piac, gyakorlatilag az OPEC uralja, Oroszország kullog utána. Az olajkitermelők a kitermelt mennyiség korlátozásával befolyásolni tudják a piaci árat. A kevésbé nyereséges kutak gazdaságos működése itt is a monopóliumnak köszönhető.
Nagy Albína Mivel a múlt az múlt....a jelen...minden idők legnagyszerűbb,legbecsületesebb,legőszintébb és szeretetre méltóbb MINISZTERELNÖKE ORBÁN VIKTOR....gratulálok és remélem,hogy törekvései,munkái, nem lesznek hiábavalók!A tisztelet és a becsület elismerése minden téren kijár Önnek!!!Gratulálok és minden tiszteletem,begbecsülésem az Öné!!!
(Sic!)
@Habakuk999:

Kevés, ha mi itt páran elkezdünk élni vele, hiszen eddig is azt tettük. Attól a rendszer marad, a lecsúszás folytatódik.
@punkfrog:

+1

Sajnos az is a játék része, hogy vannak, akik épp ellenkezőleg, ennek a szerveződésnek és ellenőrzésnek az eszközeit akarják kivenni a kezünkből. Ez a fidesz, és sikerrel vitte véghez a dolgot - nem kis részben azért is, mert állítólagos ellenzéke vagy nem ismerte fel ezt a törekvését, vagy, ami rosszabb, nem igazán bánta.Így most még nagyobb szarban vagyunk. Valóban annyi van, hogy "nincs most (és nem is lesz) olyan politikai erő ami tökéletes lenne. de olyan van aki nem akar belemászni mindenki életébe és adott esetben elzavarható."
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Igazad van. Amikor az egyén, csoport helyi szinten, társadalmi csoport országosan megpróbálja a saját érdekeit érvényesíteni, az maga a politika. Nem kell nagy dolgokra gondolni.

Csakhogy rögtön szembetalálja magát az ember a hatalom arroganciájával. Vettem részt petíció beadásában szoci és fideszes önkormányzatnál, a zsigeri reakció a lekezelés és burkolt fenyegetés volt mindkét esetben. Halottnak a csók. Helyi szinten ugyanazok a döbrögi kiskirályok uralkodnak, mint a nagypolitikában. A polgárok érdekei a legutolsók a sorban.
@punkfrog:

A fidesznek teljesen le kell amortizálódnia, különben diadallal tér vissza az ország élére. Naivitás azt gondolni szerintem, nem nyeri meg a legközelebbi demokratikus választásokat, amikor minden párt külön fog indulni. Valahogy ezzel az eshetőséggel egyik ballib párt sem számol, vajon miért?
@Husz_János_Puszita: @Kowalski, helyzetjelentést!: persze, igazatok van. Pont ezert van szukseg ontudatos civilekre, nelkuluk nem mukodik a demokracia, mint ahogyan a husz ev fenyesen megmutatta.
Nincs ebben ellentmondas Kovalsky uram;)
@Habakuk999:
kuki, te se mondtál semmit csak reklamálod a többieken...

majd ha lesz egy jó kis vitaindítód, akkor

brühüyyy
@punkfrog: szerintem addig nincs esely, amig mi nem hisszuk el magunkrol, hogy csak bennunk van az esely.
Na ez meg tenyleg naiv blodsegnek sikerult.
Fejlodni kene a tarsadalmunknak, s benne nekunk is.
@Husz_János_Puszita:

A közgazdaságtan olyan társadalomtudomány, amely a gazdasági rendszerrel, vagyis a javak megtermelésével, elosztásával, értékelésével és fogyasztásával foglalkozik.
Ágazatai többek között: mikro, makro, regionális…..

Ha jól tudom, a makrónak önálló tanszéke is van.

És van egy csomó irányzat, amelyek közül kiemelkedően vezető szerepet tölt be az unortodox ! ! ! !
@rodeo36: dehogynem. Kuldenem a ket folyot az istalloba kimosni a sok mocskot.
Gyereksport, tomegsport, allami tamogatasbol, profi sport szigoruan uzleti alapon, akademiak ugyszinten.
Ha mar allami szerepvallalas, szerveznek egy karpat medencei bajnoksagot csehek es lengyelekkel egyutt.
A kozep eurpai bajnoksagok picik, keves a toke, igy a profi eredmenyek nem johetnek.
@Husz_János_Puszita:

Megtaláltam.

Corvinus Egyetem: Makroökonómia Tanszék
Szabó-Bakos Eszter tanszékvezető, egyetemi docens (megbízott)
@Habakuk999: "Fejlodni kene a tarsadalmunknak, s benne nekunk is."
ezt akadályozzák tűzzel-vassal orbánék.
amit például az oktatással művelnek, az megbocsájthatatlan és nagyon nehezen lesz helyrehozható ha rövid időn belül nem változtatunk.
@Husz_János_Puszita:

Egy érdekes tanulmányszerűséget ajánlok.
Nem közgazdasági szempontból, hanem érdekessége okán.
Nem valószínű, hogy minden megállapítása igaz, de figyelmet érdemel.

Itt egy kedvcsináló részlet:

Az elemzők nem látták világosan azt az elemi feltételt, hogy a növekvő jóléthez olcsó energia kell. Az energiaárak viszont nem a bankvilág, hanem az olajipar kezében vannak. Az átlagpolgár pénzéért folyó küzdelemben a bankvilág vesztett. Ment a süllyesztőbe először a Century, aztán az American Home Mortgage, a Countrywide, majd a Bear Stearns, majd követte a Lehman Brothers, az AIG, a Merryl Lynch és még pár óriási angol bank is, de még a stabil európai bankok is remegnek. A folyamatnak nincs vége. Ma is élnének, ha az olajipar el nem szívja előlük az életet jelentő pénzt - a folyamatos áremeléssel. Ez az, amit a piacgazdaságot vizsgáló elemzők tízezrei nem láttak előre.
@Dr. jenőke (jenőke):

Igen. A mikroökonómia a vállalatok működésével és a fogyasztói döntésekkel foglalkozik, a makro a nagyobb gazdasági összefüggésekkel, fiskális és monetáris politikával foglalkozik.
A vezér láthatóan mindegyikhez hülye, ami nem lenne baj, ha hagyná a szakembereket dolgozni. Szívesen belenéznék a Varga fejébe, hogyan éli meg, hogy a nevét adta az ámokfutáshoz. Hogyan nézhet reggelente a borotválkozó tükrébe?
@Dr. jenőke (jenőke):

Köszi, érdekes tanulmánynak látszik, ha lesz időm, elolvasom. A felvezetéshez: az aggódók mindig megfeledkeznek a technikai fejlődésről, vagyis az adott időpontban rendelkezésre álló technológiával számolnak, amikor előrevetítik a katasztrófát. Szerintem ez bonyolultabb. Az aggódás viszont jó, mert megoldások keresésére motivál.
8:1

hm vajon lemond? a felcsúti cézár? ha ez nem kudarc akkor semi...

bár gondolom a nemzeti oldal levonnya a konzekvenciát:

"kevés a stadion ! még több stadion kell !"
@Husz_János_Puszita:
szerinted a vargamisi szakember, ha igen miben? és ez miben mutatkozik meg?

brühüyyy
@rodeo36:

Nem követtem a pályafutását különösebben, de nem kell ahhoz egyetemi docensnek lenni, hogy a haja égnek álljon valakinek, aki látott már elemi közgáz könyvet, vagy dolgozott a versenyszférában gazdasági területen.
@Husz_János_Puszita:
Pont erről is szól.
Tényleg érdemes olvasni.
@gipsz.jakab:
Most az egyszer tévedsz.
A 8-1 talán még elviselhető, de majd az andorrai zakó miatt megvadult fideszesek fogják szétkapni az összes stadiont.
"Egervári kastélya 100 milliót kap. A kastély az Új Széchenyi Tervből szépül meg."
@Dr. jenőke (jenőke): lexarom :) de nagyon jól szórakozok:)))

ez a csúcs hitványság ami itt dúl... inkább sórakoztató...
@gipsz.jakab:

Mond kedves JAKAB, Te mikor kapsz szemüveget? és tetanuszt, mert az ilyen félreolvasott hírek megrugdosással járnak, amitől gipszelheted magad össze.
Néha olvasgatom itten a „namicsinátmámeginazorbán” bejegyzéseket, egyiket a másik után, mondhatnók, napra-nap, melyekre a hozzászólók reagálása (ha eltekintünk a jóízű irodalmi, gasztronómiai és zenei magánbeszélgetésektől) általában a felháborodással vegyes szörnyülködéssel kezdődik, és a „mikorjönmánazújpolitikusnemzedék” siránkozással végződik.

Ebből következően a hozzászólók döntő többsége mélyen meg van győződve róla, hogy létezik (merhát léteznie kell!) egy olyan „politikusnemzedék”, mely megszületvén képes betölteni a magyar nép exigenciáinak mélységes mély gödrét.Mégpedig maradéktalanul (a kirelejzumát neki!). Gyarló emberek bekerülése ebbe a nemzedékbe nem kívántatik. Magyarán: jelenleg a messiásvárás időszakában vagyunk.

Deazomban ha ezen politikusnemzedék megjelenésének a valószínűségét tekintjük, szomorú eredményre jutunk, mivel jelenleg az emberek születésének a száma abszolút döntő módon múlja felül a messiások születésének a számát. Mondható tehát, hogy az emberfelettiek legalább tízes nagyságrendjének előfordulása, pláne úgy, hogy azok magyarok legyenek, politikus szakmát válasszanak, és Magyarországon akarjanak politizálni, gyakorlatilag nulla. Elméletileg ugyanakkor előfordulhat.

Már csak azt a kis időt kell kivárni. Addig (csakcsupán az idő múlatása kedvéért) egy-egy ilyen bejegyzés kapcsán feltehető az a kérdés is, hogy az eggyel korábbiak szintén tettek-e olyasmit, amelynek kapcsán az egyéni szörnyülködések jelen hasábokon kifejtetnek.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Kezdődik, kezdődik...

Kiderül, vannak gerincesek is köztük?
Sokáig bírta azért.

"„Veszprém város polgármestereként keményen dolgoztam azért, hogy a 2010-es választásokon a FIDESZ-KDNP pártszövetség a 2/3-os többséget megszerezze.”
„Kormányzásotokban azonban súlyosan csalódtam. Formálissá tettétek a demokráciát, megaláztátok a polgári értékrendet, sárba rántottátok a keresztény hit tanait.” Majd így folytatja:
„Sok év alatt megszerzett diplomátokért azok dolgoztak meg, akiket most lenéztek és megaláztok. Tagsági igazolványomat visszaküldöm. Ilyen vezetés alatt és szellemiség mellett nem kívánok a párt tagja maradni.”

„Imádkozom a mi Urunkhoz Istenünkhöz azért, hogy bocsássa meg a ti bűneiteket.” – zárta levelét az egykori polgármester."

www.facebook.com/photo.php?%20fbid=634229959962151&set=pcb.634230126628801&type=1&theater
@Penivaldes: eléggé, nem is tudom hogy férünk el, főleg amikor te is ott vagy bent ;)
@Dr. jenőke (jenőke): miért olvastam volna 1/2re????

pontosan értem... de a cikkírók írták el!
úgy kellet kijavítani és feltenni az i-t és a pontot...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: egy fecske, pont mint mi, de talán esetleg, igaz a lehetőség konvergál a nullához, ahogy vakapad is mondta, na de a reményhal, vagy esetleg a csillagközi sztráda, és esetleg egy galaxisos stop.

én csak ennyit még:

Öngólja után Devecserit Robben vigsztalta

A Bayern München-sztár sportszerű volt, elsőként ment oda az öngólt fejelt magyar védőhöz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2013%2F10%2F12%2Fdevecseri_robben%2F
párhuzamok és messiás várások, szép szólamok, és talányok, és na majd '14 vagy '16, vagy '18, esetleg '20, na de 2090 már biztosan.

Ha az 1-8 sem hoz változást, akkor semmi

Talán lesz remény, hogy az akadémiákat külföldi edzők lepik el, még ha a haveroktól is veszik el a helyet. Bölöni vagy Sousa is jöhetne, mindkettő ismeri Orbánt. A 16-os Eb a valós esély amúgy is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2013%2F10%2F12%2Fholland_meccs_utan%2F
át kel álni az UNORTODOX focira !

az nyer aki több labdát tud a hálójába begyűjteni...
meg ijjesmi...
@Kowalski, helyzetjelentést!: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Vannak talán gerincesek köztük. Bár az a gerinc lehet ám álgerinc is. Pl. Ángyán gerincéről cseppet sem vagyok meggyőződve.
De még ez is sokkal több, mint pl. Navracsicsé, amit leadott a ruhatárban, amikor kinevezték. S azóta már onnan is elveszett.
@GeoCracker: ja...

meg előtte egy BŰNSZERVEZETET hatalomra segít...
és utána meg még essekhasra hogy míj gerinces :)))
ok kétfélidő 8:1, deeee
legalább a mecs után a harmadik félidőben megvertük ezt a
zsidó-imf-eu holland narancsmafiát ?
@rodeo36: Ne légy rosszindulatú! Vargának szakirányú diplomája van :)
Egy kisváros önkormányzatában valószínűleg képes lenne a pénzügyi osztályt sikeresen vezetni.
Versenyszférában viszont banki ügyintézőként kellene kezdenie, hogy valami reális kép alakuljon ki a fejében.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Ok:))

Kb így van. Habánál komoly fogalomzavarok vannak, de nincs energiám vitázni vele.
Megtettem, terméketlen volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az edzőknek ehhez semmi köze. A fociban ugyanaz a korrupt kiskirály vezetés uralkodik, ugyanúgy hiányzik belőle a teljesítményszemlélet, mint minden másból. Biztos vagyok benne, a magyar válogatott borzasztó lelkiállapotban van, abszolút hiányzik belőle az önbizalom. Nem hiszik el magukról, hogy nyerhetnek.

A működési környezet nem a teljesítményt jutalmazza, a játékosok és az edzők nem fontosak, nem is érzik magukat annak. Rendszerhiba.
@vakapad: tettek. Az orszag fejlodesi tendenciait figyelembe veve semmivel se jobbak a mostaniaknal.
itt kihagynam most a szubjektiv elemeket.
Amugy mar nemigen var messiast senki, pusztan azon megy a polemia, van-e Magyarorszagnak eselye a demokratikus fejlodesre.
@vakapad:

Nem messiást várunk. A dilemmát én ott látom, vajon a széles néprétegek képesek-e maguktól, spontán megváltoztatni az életstratégiáikat, vagy azt csak felülről lehet motiválni, pozitív illetve negatív ösztönzőkkel. Utóbbi esetben hinnünk kell a "jó kormány" mítoszában.

Elvileg a személyesen megélt válságok előrelendítik a fejlődést, csak el kell érniük egy kritikus tömeget. Tanulni a saját kárán tud az ember, a többi szép üres szólam marad.
egervári orbán embere volt ugye ?
akkor talán a fődakota is mongyon le...
a foci az különösen hozzá tartozik...
az illetékes nertárshoz...
@GeoCracker: igen...

nem alkallmas politikusnak
minimum egy átbaszható naív ember...
de naívság esetén inkább "DEBILSÉGRŐL"
kell beszélni miután a fideSS végig dúlta már az országot fojamatosan 1998-tól...

tehát ángyán húzza le magát a WC n...
az uccsó pillanat amikor ez megbocsátható "boptlás" lett volna
az a 2010-es választás előtti nap...
@GeoCracker: azárt az hogy a szeméjes energiáit abba ölte valaki és az emberek BIZALMÁT hogy
kampányojjon a fideSS mellett...
akinek köztudomásúan dr.P.Sándor volt a belügyminiszter jelöltye
és dr.M.György a pénzügy-gazdasági miniszter jelöltye...

ezt nem lehet debilséggel stb vel magyarázni

ez SZÁNDÉKOS HAZAÁRULÁS volt...
erre nincs bocsánat !
@Orica Középföldi: nem tetted meg soha. Szepen elegansan kitersz a vitak elol.
Ugyanakkor roppant erdeklodve olvasnek arrol a fogalomzavarrol, ami arrol szol, hogy a jelenlegi politikai rendszer megvaltoztatasara csak valodi civilszetvezodesek eseten van esely.
öööö, lehet elemezni a változás esélyét:

Mesterházy és Szanyi lesz a választási listák élén

Elfogadta a parlamenti és az EP-választási listát az MSZP-választmány.

...

Ugyanakkor nem lesz tagja a következő Országgyűlésnek két korábbi pártelnök, Lendvai Ildikó és Kovács László, valamint Lamperth Mónika, Kovács Tibor, Mandur László és Káli Sándor sem, akikkel nem számol a pártvezetés.

...

hvg.hu/itthon/20131012_Mesterhazy_es_Szanyi_lesz_a_listak_elen
@GeoCracker: nem beszélve arról hogy ha jelöltként indult akkor tudomása volt:
a fideSS
választási "pénzügyeiről"
választási "listácskáiról"
és egyéb "stiklijeiről"

azaz tevékenyen részt vett egy BŰNSZERVEZET HATALOMRA segítésében
ez hazaárulás... és azt gondolom mind a 2 706 292 ikszelő szintén...
Nah kérem szépen, ezt el kell olvasni mindenkinek, mert tanulságos, mert mint tudjuk el el ejteget dolgokat a kedves vezető:

Orbán: Van esélye, hogy olyan legyek, mint Putyin

Bár kevesebb, ha jól teljesítünk - ezt nyilatkozta a Telegraph-nek.

egy komment:

A cikkben ez szerepel:

Is there a risk that he could become an authoritarian strongman, the Vladimir Putin of his country?

"The risk is there," Mr Orban rather surprisingly admits, though it is much smaller if Hungary is economically successful. He thinks that circumstances have changed.

Orbán elismeri, hogy az ország autoriter vezető is lehet még belőle.
Ezzel az általa is elismert felfogással egy demokratikus országban a miniszterelnököt másnap lemondatják az országgyűlésben. Mire vár a fidesz?

és az eredeti link:

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/10373959/Viktor-Orban-interview-Patriotism-is-a-good-thing.html%20
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lendvai nagyon szimpatikus volt Havasnál. Arról beszélt, hogy az MSZP-ben teret kell adni nem csak a generáció váltásnak, hanem ami sokkal fontosabb, a friss, modern szemléletű embereknek. Ezért hátrébb lép. Nem tudom, ez-e a valódi ok, de fontosnak tartom, hogy egy szoci képviselő erről beszél.
@Orica Középföldi: es tenyleg erdekel, szerinted mi lemme a kilabalas utja?
ne vedd kotozkodesnek, de tenyleg szomjazom why realists allaspontra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szólt neki valaki, hogy nálunk nincsenek olajmezők, amiből meg lehet venni a szavazatokat szociális intézkedésekkel?:)
@Husz_János_Puszita: én is, ezért másoltam ide

@Habakuk999: a reggelihez az orbán nem az ország gondolat menethez meg a fentit.
@Habakuk999:

1./ A blog legutóbbi bejegyzései:
Mit építsünk még Orbánnak Felcsútra?
Mese az ina-szakadtunkból védett barátságról.
Tanárok az utcán.
Mi lesz veled Kocsis Máté?
Virítsd a lóvét – Adakozz Papcsák javára a Bosnyákon.
A választást elZsigózni nem kell félnetek jó lesz.
Simicska Lajos a traktorát ugratja.
Orbán laboratóriuma.
Orbánisztán. Monopolni, vagy nem monopolni, ez itt a kérdés.

Szóval ezeket mind ők is tették (ugyanis nem "fejlődési tendenciáról" írtam, hanem jelen blog bejegyzéseiről). De hagyjuk, csak zavart okozna.

2./ Az az érzésem, valahogy el tetszett téveszteni ezt az "ország fejlődési tendenciái" kifejezést. Sokfajta "fejlődési tendencia van", jelenleg nálunk egyik rosszabb, mint a másik, a beruházási ráta (a legfőbb fejlődési tendencia, a beruházási ráta egészen katasztrofális). Talán az infláció az, amely jobb (az embereknek nincs pénzük vásárolni), meg az éves hiány (amelynek csak akkor van értelme, ha nem azon az áron valósul meg, hogy a gazdaság lejtőre tétetik, merutóbbiesetben semmi).

3./ Örülök, hogy a szubjektív elemek kihagyattattak, és helyettük inkább az objektív "fejlődési tendencia" jelent meg az érvelésben.

4./ Hátbizon, nagy polémia ez, és ahogy itten polemizálunk, az gyönyörű. És igaz. Senki nem vár Messiást, ugyanis már van nekünk egy, és éppen ő regnál, ahogy látom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Úgy látszik ez a nyilatkozat a Kedves Betegtől nem nagyon csapta ki a biztosítékot, pedig gyakorlatilag bevallotta, hogy puha diktatúrában él az ország,ami ellen egyáltalán nincs kifogása.Kíváncsi leszek, hogy valamelyik ellenzéki pártnak lesz hozzá egyáltalán szava, bár nem mintha számítana majd, ha valaki felháborodik, ha a társadalom többsége nem..
@V-PORT: és ti többiek, fontos mondatok ezek, mert "bűnösök közt cinkos aki néma"

"Egyébként én a saját környezetemben azt tapasztalom, hogy az utcaseprőtől a professzorig sokaknak elegük van ebből az ámokfutásból, a választók becsapásából és lenézéséből. A levelemmel azt is jelezni akarta: a maga helyén és lehetősége szerint minden embernek felelőssége van abban, hogy miként alakul az ország sorsa. Ha más cselekvési formát nem lát, akkor legalább merje elmondani a véleményét."

Ez pedig sokat mondó:

"Kapott már választ a levelére?

Nem. Október 9-én adtam föl, elküldtem a a Fidesz és a KDNP veszprémi szervezeteinek is, de sehonnan nem érkezett visszajelzés, válasz."
@vakapad: nekem ugy tunik, men orulsz annak, high nehanyan men dicsoitjuk a mult embereit.
Tudod velemenyem szerint ugyanannyit artottak, az igaz mas modon, mint a mostaniak.
gondolok pl a szegenyek, a videk, az adocsalasok, a ciganyok, az ipar, mezogazdasag oktatas, basssus minek soroljam?
Csak a visssaeses mindenutt a keleti tomb hasonlo ors,agaihoz kepest.
Mondj eredmenyt lecci a 4 alfoldi alagut melle!
@vakapad:

Nem várunk senkit, elmélkedünk.
Én személy szerint alaposan átgondoltam az életstratégiáim a devizahiteleim nyomán. Más is úgy van vele. Majd rádöbbennek, hogy állam bácsi nem fog segíteni rajtuk, mert nem is tud. Maguknak kell megoldaniuk a problémáikat. Csak egy példa.
@E.Csaba: megnéztem több oldalon, a napi.hu semmitmondó, az origó elfogadható, az index is, 444 megint tömör, hvg még semmi eddig jutottam. A királyi mti-t nem szoktam megnézni.

Orbán szerint is reális veszély, hogy diktátor lesz belőle
444.hu

Még a Telegraph újságíróját is meglepte a válasz a kérdésre, hogy tényleg ő lenne a puszta Putyinja. De mondott még durvákat:

Az európai politikusok túl gyakran beszélnek a szociológia mesterséges nyelvén.
Régebben maga is azt gondolta, hogy az európai integráció jó ötlet, de már nem.
Hülyeség, hogy a nyugatiak jobban tudnak mindent.
Akkor vezetné be az eurót, ha a magyar GDP elérné a nyugati országok GDP-jének a 90 százalékát. (Csak hogy értsék: most 60 százalékon állunk, és nem bővül gyorsabban a gazdaság az eurozóna államainál.)
Ahogy öregszik, egyre szkeptikusabbá válik.
Szerinte az nem szabadság, ha valaki maga dönt a nemi identitásáról.
Az etnikai viszályok és a területi feszültségek a kelet-európai élet szerves részei.
Szerinte napjaink sajtója és a brüsszeli bürokrácia is a kommunizmus egyenes ági leszármazottja.
A politika számára nem hivatás, több annál.
Úgy emlékszik, hogy 1990-ben ők nyertek.

--------------------------

Orbán: Brüsszelben a kommunisták leszármazottai ülnek
A Telegraph rákérdezett arra is, hogy ő-e a magyar Putyin. A kockázat ott van – mondta.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F12%2Forban_brusszelben_a_kommunistak_leszarmazottjai_ulnek%2F

------------------------------------

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_elarulta_ezert_nem_siet_az_eurozonaba.566968.html

------------------------------------
@E.Csaba:

Orbán mindig szól előre, mi következik. Az ellenzéki pártok jobban tennék, ha komolyan vennék, különben nem tudják legyőzni. Magukból indulnak ki, azt hiszik beszél csak a levegőbe, mint itt a politikusok általában.
@Habakuk999:

Alattomosabb volt, nem ilyen látványos, de az eredményeket látjuk.
@Habakuk999:

Megtettem, elég régen, és azóta valóban kitérek:))

Te az alábbiakat képzeled el, ami több száz éves demokráciában se működik így.

"A civil szféra, és társadalomban betöltött szerepe

„Civil társadalmon a nem kötelező emberi társulást értem és azon kapcsolatok
hálózatát, amelyek a család, hit, érdek és ideológia szolgálatára jöttek létre.”

Michael Walzer

A civil társadalom közkeletű felfogása szerint e fogalom körébe tartoznak a polgári kezdeményezések mindazon formái, amelyekben a polgárok önkéntesen vesznek részt érdekeik és értékeik megjelenítése, védelme érdekében, és amely kezdeményezések az államtól függetlenül, autonóm módon működnek. A civil szervezetben a kollektív döntéshozatal során az emberek mindazon kézségeiket gyakorolják, amelyek szükségesek ahhoz, hogy létrehozzák azt a civil politikai akaratot, amely híven fejezi ki érdekeiket. Itt többek között olyan kézségek gyakorlására nyílik lehetőség, mint a kompromisszumkötés, fontos és kevésbé fontos dolgok közötti különbségtétel képessége, a tennivalók fontossági sorrendjének megállapítása.
A civil szervezet a közös latolgatáson, mérlegelésen keresztül megszűri az egyéni véleményeket. Azonban itt egy ennél sokkal fontosabb dologról is szó van: a közös mérlegelés során a közjó modellálása is történik. Ugyanis elképzelhető, hogy olyan döntésre jut a csoport, amely senkinek sem egyezik meg teljesen az egyéni elképzeléseivel, de a csoport számára optimálisnak bizonyul.
A civil társadalomnak a nyugati világ fejlődésében betöltött szerepének változásai alapján Gordon White angol politológus négy pontban foglalta össze a civil társadalomnak a demokratizálás folyamatában betöltött szerepét.

1. A civil társadalom megváltoztatja a hatalom egyensúlyát az állam és a társadalom között, az utóbbi javára. A civil társadalom e funkciójára számos példát találhatunk, amikor a polgárok szervezetei illetve mozgalmai gyakran a szó szoros értelmében szabadították fel a társadalmi élet egyes területeit az állami ellenőrzés alól, vagy a polgári mozgalmak maguk teremtették meg a központi ellenőrzéstől mentes társadalmi teret.

2. A civil társadalom ellenőrzi és felügyeli az államot a közélet erkölcsének, a politikai döntések indokoltságának nyilvános megítélése révén. Itt a politikusok és köztisztséget viselők elszámoltathatósága a legfontosabb célja a civil társadalomnak.

3. A civil társadalom fontos közvetítő szerepet játszhat az állam és a társadalom között. E közvetítő szerep megtestesülhet azokban a folyamatokban, amelyek révén a kormányzati intézmények egyezkedhetnek a társadalom egyes csoportjaival. Ezen egyeztetés fontos folyamat, ugyanis mindkét fél megtanulhatja, hogyan képes a másik számára meggyőzően megjeleníteni megfontolásait.

4. A civil társadalom önmagában is gyarapíthatja azon folyamatok, ill. intézmények számát, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a demokratikus intézmények és folyamatok legitim módon és kiszámíthatóan válaszoljanak az új kihívásokra."

Ehhez képest, hogy mi volt/van nálunk, nem fogom leírni, mert ezt már sokszor megtettem.

Tényleg nagyon hosszú lenne:))
és ez pedig a szervilizmusról:

Szöllősi Györgynek, a Magyar Labdarugás Felkent Monográfusának, a felcsúti labdarúgóakadémia szóvivőjének pénteki, még a holland-magyar meccs előtt írt blogbejegyzése. Véletlenül sem akarnám elspoilerezni, ezért csak egy – és nem is a legjobb – félmondatot emelnék ki belőle, feltétlenül olvassák el az egészet!!

“Irigységből most Erwin Koeman is arról beszél, hogy minimális a magyarok esélye.”

444.hu/2013/10/12/a-nap-eddigi-legszorakoztatobb-olvasmanya/
@Habakuk999:

1./ Különösen a "szegényeknek" való ártás tetszett. Ebben a libsibolsik különösen nagyok voltak.

2./ Mivel az M6 alagútjai a Dunántúlon épültek, amely ált. isk. tanulmányaim szerint dimbesdombos, az Alföldet ez ügyben nem tudtam hová tenni. Egyébként emlékeim szerint az M6 autópályát magáncég építette, tőle bérli az állam. Ez a magáncég (merazok nem hülyék ám, ha a SAJÁT pénzükről van szó) kiszámolta, hogy a dombba mélyedést vájni és a kivájt földet kb. 50 km-re elszállítani (csak engedélyezett lerakóhelyen lehet letárolni) drágább, mint alagutat fúrni a dombba, így aztán alagutat fúrt. Lehetett volna a létesítményt fölvinni a dombtetőre, viszont, mivel az ilyet nem autópályának hívják (ott az emelkedési szög elő van írva), hanem ösvénynek, az állam kevesebbet fizetett volna érte, az meg a magáncégnek nem bóni.
Van egy fazon, nem erdekel a neve, miniszterelnoki hivatal tanacsadoja.

A kormanypolitika tarsadalomelmeleti hatteret vizsgalja. Vagy hablatyolja ossze.

Ebbol lesz ez a sok eszement baromsag amit vitya osszehord? Tul jo neki ez az orszag, meg mindig. Valami torzsi haborus zonaba kene emigralnia.
@Orica Középföldi:

Ha van időd, én szívesen olvasnám a véleményed.
@saravad:

Szerintem az eszement sok baromság a vezér fejében van, az államtitkárság csak alátámasztja ideológiailag.
@vakapad:

A szegények segítése szociális transzferekkel rendben van, de ha nem kapcsolódnak hozzá egyéb ösztönzők, illetve ha fedezet nélkül történik, paradox hatást ér el. Konzerválja, sőt növeli a szegénységet. A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.
@Husz_János_Puszita:

Megjegyzések:
1./ Állam bácsinak nincs pénze, minden kiadását az adófizetők állják, azaz egy adott csoport megsegítése a többiek összedobott pénzéből történik.
2./ Orbánék jelenleg minden igyekezetükkel azon vannak, hogy jól elinflálják a forintot (ha elég gyönge akkor itthon a zemberek tapsorkánja közepette akár 300.000 forintra is felemelhetik a minimálbért, még mindig vonzó lesz az ország a befektetők számára - hiába no, a jóktól [Bokros] nem szégyen tanulni). Ennek jelenleg a devizahitelek állják az útját. Legfőbb ténykedésük tehát (mivel pénzük nincs), hogy ezt a problémát tűzzel-vassal (= a mások pénzén) megoldják. Még nem sikerült.
@Habakuk999:
Érdeklődéssel olvastam a tegnapi foci kudarchoz kapcsolódó vitát, melyben értetlenül fogadod mindazoknak a véleményét, akiknél nem tapasztalsz együttérzést vagy szomorúságot a holland fiaskó miatt.
Ennek az érzésnek márpedig van magyarázata, mégpedig lélektani és tudati egyaránt.
Ez az ellenérzés nem más, mint az állampolgári tudat lázadása /kissé nagy szavaknak tűnik, de igaz/ amiatt, hogy minden prioritást mellőzve százmilliárdok felhasználása történik a focinál értelmetlenül, szégyent hozva az országra a nemzetközi sportvilágban is.
Jogos-e a csalódott embereken számon kérni a nemzeti érzést, a sorsközösség érzetének hiányát, akik áldozattevők is azokkal szemben, akik e nemzet szereplőit nemcsak a sportvilágban, hanem az állampolgári lét területén háttérbe szorítják?
Az emberek ezt érzik, és dühösek, ez a düh a tehetetlenség dühe, és nem kell rendreutasítani őket, ha legalább szavakban kifejezhetik ellenálló gondolataikat.
@vakapad:

Ugrálhatunk a különböző szintek között, egyéniről makroszintre, de az nem vezet sehova. Életstratégiákról beszéltem, az egyén szintjén, amik összeadódnak társadalmi stratégiákká. A válság alaposan átrendezte a gondolkodásmódot, biztos vagyok benne, azáltal hogy sokakat szembesített a tettei következményeivel.

A valuta elinflálása önmagában nem ördögtől való, ha jól használják, sokat segíthet a versenyképességen. Hogy nem megy, jól jelzi, mekkora csapdába lavíroztuk magunkat, és ebben az előző kormányok vastagon benne vannak. Magyarországot vérkomoly strukturális gondokkal érte el a válság.
@Husz_János_Puszita:

Egyszer biztos leírom:))

Az angol civil mozgalmak egy szeletének mai, nagyon szórakoztató, ámde véresen komoly bemutatása a Kisvárosi gyilkosságok címen is futó sorozat.

Rendkívül tanulságos, hogy egy kis, zárt közösségben hova fejlődhet egy civil mozgalom 100 vagy több év alatt.

Mint film, dögunalom. Mint tanulmány, elképesztően szórakoztat:)

És működik náluk! Ezért spec irigylem őket.
A River Cottage sorozat igazán élő példa.
@Husz_János_Puszita:

1./ Az ösztönzés az "Út a munkához" program volt. Természetesen a munkához akkor vezet út, ha vannak munkahelyek, amelyet a gazdaság fejlődése hozhat, ami akkoron sokkal jobban sikerült, mint manapság (kivéve a válságidőszakot).

2./ A "fedezet nélküliséghez" megjegyzendő, hogy a GDP arányos adósságállomány 2002 -2008 között < 12 %-kal nőtt (< 2 %/év), azaz simán kinőttük volna, ha nem csap közbe a mennykő.

3./ A gazdagok és a szegények közötti rés a libsibolsi időszakban folyamatosan csökkent, fenti okból nem egészen értem ezt a szegénységkonzerválást.
@Mariann19:

Egyetértek veled.
Hogy képzavarral éljek, a kormány olyan, mint a gyerekén majomszeretettel csüngő szülő. Mindent megad neki ( önti a közpénzt a fociba ), de teljesítményre pont hogy nem ösztönzi a kritikátlan ajnározásával.
@Husz_János_Puszita:

A "vastagon benne vannak" az egy hit. A "strukturális gondokat" (ha jól értem, hogy mik azok) az előző kormányok próbálták meg orvosolni, de úgy leszavaztuk már a kezdeti lépéseket is, mint a sicc, sőt Orbán nyilvánosan megígérte, hogy a többit is le fogjuk szavazni.
@Husz_János_Puszita:
"A szegények segítése szociális transzferekkel rendben van.
... ha fedezet nélkül történik, paradox hatást ér el."
A Fidesznek abban valahol igaza van, hogy nem lehet százezreknek szociális juttatásokból élni, és erre alapozni az egész életüket.
Vonatkozó döntéseikben ott a hiba, hogye juttatások megvágásával egyidejűleg nem gondoskodott egy másfajta életvitel feltételeiről, ezért még nagyobb nyomor jött létre.
Nem könnyű új munkahelyeket teremteni, de lehet akár új utakat bejárni.
Ugye nálunk a kormányok a minimálbér emelésével érnek el politikai elismerést a lakosságnál, holott ez a mindenkori kormányok adóbevételeinek növekedésére va elsősorban pozitív hatással.
Már írtam erről, de idekivánkozik, hogy Merkel asszony a foglalkoztatás javítása miatt csökkentette a minimálbért. A vállalkozások a felszabaduló forrásaikkal több embert kezdtek el foglalkoztatni, az állami adóbevételek nem csökkentek, sőt az aktivitás plusz bevételt hozott.
Tehát léteznek pénz nélküli, ám elmés gazdasági döntések is, jó másolni is, ha eddig ez nem jött szóba.
@vakapad:

Úgy nem lesznek munkahelyek, ha elszedik a pénzt az aktív gazdasági szereplőktől és átcsoportosítják máshova. Meg kell találni a helyes arányokat. 23 év alatt nem sikerült növelni a foglalkoztatást, a bődületes eladósodás ellenére sem. Vagyis a felvett hiteleket nem jó helyre csatornázták. Az eladósodáson alapuló fogyasztásbővülés nem fenntartható út. Persze most lehet jönni a korrupcióval, ami igaz is, de csak egy részét magyarázza a bajoknak.

Növekedésről gyakorlatilag nem lehet beszélni, a hihetetlen mennyiségű beáramló külföldi tőke ellenére sem. Nézd meg a táblázatot, ha nem hiszed:

penzugyiszemle.blog.hu/2013/10/02/ezert_utott_ekkorat_a_valsag_magyarorszagon

Az Út a munkába gyakorlati kivitelezése egy vicc volt. Tinglitangliért ugyanannyit fizetett az állam, mint a minimálbérért keményen megdolgozó munkavállalónak. Sokszor be sem kellett menni a "munkahelyre". Barátom már rég külföldön dolgozott, amikor hazajött, konstatálta, hogy végig küldték a számlájára a 60 ezer forintot.
@Husz_János_Puszita:
"Nem ösztönzi kritikátlan ajnározásával."
Amikor a lázadó tudatról van szó, abban az is benne van, hogy az ajnározó imádat nagyon szűk körre korlátozódik.Foci és a mamelukok.
Itt van az elégedetlenség oka.
Az emberek a saját sorsukon át képesek felmérni a fontossági sorrendeket az állami feladatokat és gondoskodást tekintve, ha nem ezt tapasztalják, ellendrukkerekké válhatnak.
A nemzeti érzés zsigerből benne van az emberekben, óvatosan kell bánni ezzel, és ha ez lohadni látszik, nem az embereket kell okolni, hanem azokat, akik ezt okozzák.
@Mariann19:

Nem tudlak megcáfolni, nem is akarlak, mert teljesen egyetértünk. Összefüggésekben gondolkodsz, ami elég ritka, bár ezen a blogon a szokásosnál sűrűbben fordul elő.:)
@Mariann19:

A rászorulók szociális transzferei ellen szerintem senki nem berzenkedik, ha ésszerű alapokon nyugszik. Az viszont világszabadalom, hogy nálunk a pénztömeg nagyobb részét a felső decilisek kapják, alanyi jogon járó juttatások formájában. Nonszensz.
@Mariann19:

Ha a társadalom fele nem küszködne megélhetési gondokkal, nem zavarna senkit a foci támogatása, maximum elvi teoretikus alapon néhányakat. A gőg és a lenézés mondjuk akkor is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amennyiben az EU felől sem jön semmilyen komoly felszólítás, követelés, hogy ez az idióta sürgősen valljon színt arról, hogy mi a fa*zt akar tulajdonképpen a jövőt tekintve, akkor sajnos akár igaza is lehet az integrációval kapcsolatban, mert ha ezt egy Európai Unió is szó nélkül hagyja,akkor az valóban nem integráció, hanem egy kalap s*ar. Ezek után ha valaki túlzásnak tartja a szobordöntést, mert bántja az ízlését, azt rögvest küldöm a bús pic*ába...Bő egy éve beszéltünk itt arról és páran jórészt egyet is értettünk, hogy ez az alak kézzel lábbal fog kapaszkodni a hatalomba, mert tudja, hogy ha bukik akkor végleg bukik, csak az időpontban voltak vitáink.Nos, úgy látszik most kezdődik a végjáték, csak még az ország még mindig nem ocsúdott fel..Ne legyen igazam!
@Husz_János_Puszita: Egyetértek, de úgy látszik egyenlőre senki nem meri ki mondani az ellenzékből, hogy így vagy úgy de ezt az őrültet EL KELL TAKARÍTANI!!!
@vakapad:

"A "vastagon benne vannak" az egy hit"

Olvass statisztikákat, makroadatokat az elmúlt két évtizedből. Vagy várj csak, ha a versenyszférában ténykedtél ez idő alatt, nem is kell, mert a bőrödön érezted nap mint nap.
@Orica Középföldi:

Én is gondoltam már erre, amikor Barnabyt néztem, tényleg.:)
Vagy amikor az amerikai filmekben elismerésként hangsúlyozzák, hogy valaki hasznos tagja a közösségnek. Szerintem nem hollywood-i lózung, hanem értékrend.
@E.Csaba:

Az európai integráció nem kötelező, mint a palacsintaevés. Mindenki megeszi, amit főzött szépen.
@E.Csaba: helyettünk senki nem fogja eltakarítani a szart, még az eu sem
@Husz_János_Puszita:
"A rászorultak szociális transzferei ellen seni nem berzenkedik."
Ezt nem mondanám, ha arra gondolok, hogy bizony meglehetősen szemben állnak az adófizetők a szociális ellátásban észesülőkkel szemben. Gondolj csak az itteni vitákra az egykulcsosnál pl.
Nagyon nehéz eltrafálni azt a kényes egyensúlyt, amelyben mindkét tábor békésen veszi tudomásul az újraelosztást.
A szocik tévedtek akkor, amikor a társadalmat felosztották eltartókra és eltartottakra. Az adózók az adójukból még a közösségi célokat illetően sem érzékelték, hogy visszakapjanak egy részt az adójukból.
A jóléti államokban pl. a skandináv modell a középosztályt is preferálja.
Jelenleg viszont túlzott a felső középosztály és a felső réteg kedvezményezése, mely direkt és indirekt módon valósul meg.
"Ha a társadalom fele nem küszködne megélhetési gondokkal, nem zavarna senkit a foci támogatása."
Az egészséges életösztön ellenállása az, amely elutasítja a hátrább sorolandó pénzfelhasználásokat mindaddig, amíg a lét fenntartása korlátozottan biztosított a jelenkor igényeihez mérten.
Mondjuk az sem helyes, ha a kultúra és a sportcélú felhasználásokat elutasítjuk a lélegeztető gépek szükségességét hangoztatva, mert ez tévútra visz.
Van egy fejlődés a világon, amelyhez nekünk is idomulni kell, mert a lemaradás sokkal nagyobb károkat okoz, mint gondolnánk.
Azonban mindent csak józan megfontolással kell elvégezni.
@E.Csaba:
"Most kezdődik a végjáték, csak még az ország nem ocsúdott fel."
Tegnap Bokros Lajosnak volt egy megállapítása.
Szerinte, amennyiben a 2014-es választáson nem lesz kormányváltás, végleg el lehet búcsúzni a demokratikus választásoktól, a Fidesz fennmarad mindörökké.
Eddig azt gondoltam, hogy amennyiben a Fidesz marad kormányon, ezt a cseppfolyós állapotot, amit eddig létre hozott, kizárólagos felelősséggel kell viselnie.
Amennyiben nem sikerül, a következő választáson már nem lesz kétséges a választási kudarca.
Bokros próféciája elgondolkoztató. Ugyanis a Fidesz gazdasági és intézményes túlhatalma miatt nagyon is van realitása a szavainak.
és az agitprop válasza:

Orbán nem putyinozott, csak erős emberekről beszélt

A Miniszterelnökség szerint a Telegraph félreérthetővé tette az Orbán-interjút.

www.origo.hu/itthon/20131012-orban-van-ra-esely-hogy-olyan-autoriter-legyek-mint-putyin.html?sec-1

és a mondatok, nekem egyértelmű, igaz én nem vagyok csúcsszuper angolos, szerintetek???

European Union officials, of too much nationalism, of suppressing media freedom, politicising the judiciary and the central bank, and even of stirring up ethnic tensions. Has the great liberal freedom-fighter narrowed? Is there a risk that he could become an authoritarian strongman, the Vladimir Putin of his country?

"The risk is there," Mr Orban rather surprisingly admits, though it is much smaller if Hungary is economically successful. He thinks that circumstances have changed.
@Mariann19: ugyan ezt mondta Lengyel László, Bajnai, Gyurcsány, Bokros, és még sokan mások, sőt még jobboldali konzervatívok is, mind akik kicsit összefüggésében látják az eseményeket, ezt már kisebb nagyobb mértékben a fideszesek is kimondták, sőt maga a Vezényló is.
@Mariann19:

sőt, egyre jobban mondja az eu-ból való kilépést is. Elég elolvasni az az interjút.
@Orica Középföldi: Na végre hagytad magad egy kicsit provokálni.:)

Hasonlóan képzelem, igazad van.
Abban nincs, hogy délibábot kergetek. Ismerem a realitásokat, ugyanakkor nem érzem magam jól bennük.

Mivel műszaki és közgazdasági egyetemen olyan mentalitásom lett, ha fölmerül egy probléma, meg kell oldani, nem tehetek róla, a problémák megoldását keresgélem.

Visszatérve a zenés példára, amennyiben néhány gyerekkel megszeretteted a zenét, a színházat, mert teszem azt vidéki létedre opera és színházlátogatásokat szervezel, már többet tettél, mint csodálatos elitünk.
Ugyanezt a gazdasági szereplőktől. Hogy néhányan jussanak már oda, hogy nem biztos, hogy olyan jó nekünk a világ csalóinak szerepe.
Nem várok nagy lépéseket. Csak sok sok icipicit.

Hogy ne gondolja már mélyen nem tisztelt elitünk, hogy tényleg vágóhídra való barmok vagyunk.

Amúgy szívesen olvasnám a fejtegetéseidet, bármilyen hosszan írod is őket.
@Mariann19:

Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy a megoldást a nagyobb torta sütésben látom.:)
Átmenetileg helyzetbe kell hozni a gazdasági szereplőket igazi adócsökkentéssel, a kiadások lefaragásával megteremtve a fedezetét. Minden lehetséges eszközzel jutalmazni a teljesítményt, munkát, aktivitást, kreativitást, innovációt. Retorikában és törvényekkel.

A svédek sem fordítva csinálták. Svédországban hihetetlen hatékony az újraelosztás. Nem direkt juttatásokkal operál, hanem pl. este 10 óráig nyitva tartó ingyenes bölcsődékkel, óvodákkal, rugalmas munkaidő ösztönzésével kismamák számára, szolgáltató szemléletű hivatalokkal stb. Kevés szó esik arról, hogy a svéd nyugdíjak csökkentek az elmúlt években, és hogy történtek megszorító intézkedések a válság hatására.
Orbán megszólalt az 1-8 után
2013.10.12. 16:11 Tóth-Szenesi Attila

A péntek esti történelmi 1-8-as focivereség után - különösen a milliárdos állami stadionépítések tükrében - sokan várták, vajon mit szól a miniszterelnök a világraszóló égéshez. Nos, válaszul Orbán szombat délután 3 körül a facebookon kiposztolt egy képet egy másik égésről, egy tepsiben süt éppen valamit. "Szombat délután" - ezek voltak a miniszterelnök első nyilvános szavai az 1-8 után.

Nem a rosszindulat (de!) mondatja velünk, hogy egy hollandiai magyar győzelem esetén (hahaha!!!) Orbán valószínűleg még péntek este gratulált volna a fiúknak facebookon, és újabb stadionépítési programot jelent be.

Most viszont nincs más hátra, mint megegye, amit főzött.

Legjobb kommentek:

8-1enlő részre vágja remélem

Neki mi köze a 8:1 -hez? Ha nem tetszik az oldal miért nézed meg mit posztol?

Miniszterelnök Úr! Jó étvágyat kívánok Önnek és kedves Családjának! Tisztelettel!

Ott jöjjön ki ahol bement!

kepviselofunky.blog.hu/2013/10/12/orban_megszolalt_az_1-8_utan?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_10_12&utm_campaign=index
@vakapad: 1, Kérlek szépen, mondj egy gazdasági programot, ami a szegénység és egyre nagyobb kiszolgáltatottság, a rendszerváltás veszteseinek munkaerőpiacra történő visszahozása érdekében történt.

2, javaslom, autózz le az M6-on Pécsre.

És láss csodát:)))
@Mariann19:

Hmm nem tudom....szerintem nem nagy százalék az esély, mert ha maradnak még 4 évig, be fog figyelni egy államcsőd közeli helyzet. Mint azt már megszoktuk errefelé.:)
@Habakuk999: kötözködöm, de ezek a tanulmányok csak segítették azt ami már amúgy is benned volt, a többivel egyetértek. Kicsi lépések, és a nem a hallgatás, nem a kibekkelés, nem a túlélés vágya, hanem tevőlegesen, beszélni és szólni annak aki csak azt tud, írva, beszélve, előadva, akinek lehetősége van, anyagilag, akinek nincs szellemileg erkölcsileg. De véletlenül sem homokba dugva a fejünket.
@Husz_János_Puszita:

+ drasztikusan csökkenteni a gúzsba kötő adminisztrációt, ami a csalókra van kitalálva
rendszerbe kódolt hibákat úgyis képtelenség kezelni vele
ideje elkezdeni a bizalom kultúráját erősíteni, még ha sokan vissza is fognak élni vele eleinte
@Orica Középföldi: Barnaby a kedvencem.

Mondjuk tényleg el szoktam rajta aludni, olyan unalmas, de szépek a kertek, a házak és a felesége csak kiskígyó nem volt még.:)
@Husz_János_Puszita: korábban én is ezt hittem, de látva azt ami most történik, már kevésbé, ez a beton, még ha szar is, köt, és nagyon nehezen fog leomlani később.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Remélem nem lesz igazad ( szomorú ikon ).
Abban az egyben reménykedhetünk, gazdaságilag nem fenntartható amit csinálnak, középtávon sem. Putyinnak ott vannak a gáz- és olajmezők.
@Mariann19: Én egy másodpercig nem érzek együtt a magyar fociválogatottal, szomorú sem vagyok.

Dühös az igen, és szó mi szó szégyenérzetem is van.

Ugyanakkor úgy vélem, az általam kritizált reakciók károsak, sehová sem vezetőek.

Ugyanis nem arról szólnak, ha már ilyen kurva sok pénzt ölünk ebbe a sportnak nevezett disznóságba, tegyünk már végre rendet benne.

Nem, örülünk, mert a disznófejű nagyúr körmei alá szálka ment.
Kit érdekel, hogy Orbán nem tud a focisták fényében sütkérezni? Az se érdekelne, ha sütkérezni tudna.

Szóval elég sovánka dolognak tartom, a rabszolgák és hűbéresek reakciójának.
De ma még nem kéne egyiküknek se lenni senkinek.

nem akarok megbántani senkit se ezzel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Valahogy eddig ennyire egzakt módon nem jutottak el a jóslatok, de van realitásaannak, hogy a Fidesz 2014-es választási győzelme után akkora hatalomra tesz szert, amely kizárja bármilyen ellenzéki alakulat esélyeit.
A Fidesznél lesz a teljes gazdasági arzenál az intézményi rendszer kizárólagos irányítása mellett.
Olvastam a londoni interjút, benne az eu gazdasági stratégiájának kritikáját.
Emlékezzél az általam képviselt álláspontomra, miszerint a hitelek felvétele nem negatív és kártékony gazdasági esemény. Az eu a válságkezelésre a hitelek törlesztését szorgalmazta, minden más szempontot mellőzött.
Látható, hogy ez a teóriája nem jött be, hiszen pénz nélkül hogyan lehet gazdaságot beindítani.
Orbánnak még talán igaza is van abban, hogy az eu válságkezelési gyakorlata hibás volt.
@Habakuk999: igazad van!
sokkal jobb érzés a fidesz által, reális áron épített autópályákon autózni!
ööööööööö
melyik is az????
@Habakuk999: sok hülyeséget toltál itt délelőtt, meg délután:) a pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
@Mariann19: drága, orbánnak igaza van, hogy? ő osztja az észt? az eszem megáll, ne menjen má le kutyába! én felnéztem önre:)
@punkfrog: az, hogy a fidesz csak úttörővasutat épít, nem változtat a szocik autópályáin.:)
@taga20: na mi a helyzet, bal lábbal keltél, mert imádott Vetteled csak második?
@Habakuk999: komolyan mondom ez gáz! orbán épített egy szart a kertje végébe, a szocik ehelyett autópályát, neked ez egál? hülye vagy? nem te ülsz az egyik poloban baján???
@Habakuk999: öreg, ha fasz vagy vállald és ne terelj:)
@Mariann19: Nézd, a fidesz egy istentelen nagy bizonyítási kényszerbe került, ugyanis nem nagyon csinált semmit sem.

Annak idején a szocik se sokat, de őket ez nem is érdekelte.

A gyalogfideszeseken azonban óriási nyomás van főnökeik részéről, hogy csináljanak valamit.
Ha képes vagy valami normális gondolatra, ezek most azt is megcsinálják.
@Mariann19:

Az EU is bevételnövelésben gondolkodott, az a baj. Kiadáscsökkentés + adócsökkentés + quantitativ easing kombóval nem itt tartanának, csak hát az politikailag nehezen eladható.
Merkel egyszer már megcsinálta és lám, harmadik ciklusra kapott bizalmat. Ez a nem mindegy. Akkor tűntek el a Balatonról a keletnémet turisták, azóta sem heverte ki.

Vagy ott vannak a lettek.
@Husz_János_Puszita:
"Mert ha maradnak még négy évig, be fog figyelni egy államcsőd közeli helyzet."
Ennek elkerülése csakis a gazdasági növekedéssel oldható meg. Nagy az öröm a jövő évi 2%-os GDP növeléssel, de ha a viszonyítási alapot, az európai átlaghoz mért 60%-ot nézzük, óriási a lemaradás. Igaz, hogy ez a 60% biztosítja a nagyobb eu-s támogatásokat, a beruházások kiválasztása nem a termelő szektorokat érinti.
Emiatt a foglalkoztatás nem nő, így a fogyasztás sem.
Látható, hogy egyelőre az ország ezen kívül az adókból és a piaci finanszírozásból tartja fenn magát.
A reményt adó jövő hangoztatása nem tudom mire épül.
@taga20: Nem szeretem a bajai halászlevet.

És nem nagyon állok szóba faszozó legényekkel.

Sajnálom.
@Habakuk999: ez is igaz!
akkor autópályák, most úttörővasút!
mindegyik túlárazva.
az autópályát azonban én is használhatom, és értelme is van.
ezzel nem adok felmentést a lopásra.azonban egyelőre csak ez a 2 garnitúránk van a politikai palettán.
@Mariann19:

Ha marad a fidesz jövőre, olyan szédületes iramban menekül majd innen a tőke, sírva fogjuk nézni. Még négy évet nem bekkel ki sok cég.
Akkor is baj lesz, ha a FED pénzpumpájának leállítása nem üt nagyot rajtunk.
Gyurcsányék is a nemzetközi pénzbőségen lovagoltak sokáig, bevallotta az öszödi beszédben. Aztán beütött a krach.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha jobban belegondolsz, azért ez működik is sok helyen, csak nem elégen.:)

a magyarok politikától történő nagyon látványos elfordulása ezt bizonyítja szerintem.

És ettől valóban tart a politika, Puszita kolléga célzott is rá valamikor, mindenféle hivatalos politika próbálja megakadályozni az alulról jövő kezdeményezéseket.
@Habakuk999: szerinted azé szolok, me Vettel második? ha ez a színvonal, akko hagyjuk tényleg:)
További jó szórakozást kollégák. Bulizni mentem.
@punkfrog: Elég baj ez.

Amúgy vessetek meg, de tényleg halvány gőzöm sincs, milyen választási eredmény indítana el valami olyan erjedést, amiből kiforrhatna valami pozitívum.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látom te is a kárörvendők táborát gyarapítod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mi ez a szar? szerinted ez vicces? szerintem az a vicces, hogy te ezt beraktad! azé ezt nem kéne!
@Habakuk999:
Nem vitatom, hogy a foci ügyre való reagálások jót tesznek az országnak, hanem én magyarázatot kerestem ezekre a reakciókra, és felmentem mindazokat, akik így éreznek.
Vannak természetes emberi reakciók, és az a bűnös, aki létrehozza az emberekben ezeket az érzéseket.
Az szerinted elfogadható, hogy ugyanezek az emberek háttérbe vannak szorítva a jogosan elvárható igényeikkel? Vannak kötelező állami szolgáltatások, amelyekre nincs forrás amiatt, hogy esztelen átcsoportosítással - mint pl. itt a foci - nem jutnak hozzá az emberek.
Persze, hogy a hazafias érzéseiket áttranszformálják a napi szintű felháborító tapasztalatuk.
Értem én, hogy azt mondod, hogy semmi nem írhatja felül a nemzeti sorsközösség kötelmét, de ez visszafelé is igaz, különösen ha állami kötelességekről van szó.
"A Fidesz egy nagy bizonyítási kényszerbe került."
Belavírozta magát ebbe a helyzetbe, mert járatlan utakat próbál becserkészni, és erre sem szakmailag, sem belső- és külső támogatottságot nem élvez.
Kétségbeesett igyekezettel próbálja elhitetni a világgal a próbálkozásait, de - ahogyan látszik -ahol kopogtatnak, ott elnéző mosollyal dobnak elénk egy kis koncot, holott nekünk a nyugat jelenti a támogatást és egyfajta biztonságot.
Örülök, hogy írtál, régen vitáztunk.
@V-PORT: Inkább csak a kínjukban nevetőkét.

Amúgy meg:

"Egervári lemondott. Helyes.
De mikor fog lemondani Berzi Sándor és azok az MLSZ alkalmazottak, akik zsíros állásokban, több mint 20 éve mondják, hogy ” elindultunk a fejlődés útján és a következő EB/VB-re biztos kijutunk”?
Mikor fognak lemondani azok, akik évtizedek óta az utánpótlás fontosságáról papolnak és költenek el milliárdokat utánpótlás fejlesztésre, miközben hagyják, hogy a magyar bajnokságban nevesincs külföldiekkel legyenek tele a csapatok? Mikor fog lemondani az egész MLSZ,úgy ahogy van?”
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És mikor mond le az aki egy halott sportra költ milliárdokat?
@taga20: Nyugodtan tegezhetsz.
Az eu válságkezelése nem jött be, látható, hogy a központi államok is az eu-n belül nem képviselnek egységes álláspontot.
Amit az eu eddig tett, én azzal következetesen nem értettem egyet, Orbán sem.
Az ebben a tárgyban történő nézetazonosság nem jelenti azt, hogy Orbán hívő lennék.
Észre vehetted, hogy próbálok tárgyilagos lenni,attól még nem megyek le kutyába, ha ennek eleget teszek.
@Mariann19: Kedvelem Bokrost, láttam a tegnapi interjút is.Sajnos a rá jellemző -egyébként számomra nagyon szimpatikus korrekt,udvarias,diplomatikus köntösbe öltöztetett kommunikációs stílus- csak azoknak mond valamit,akik követik a politikát és figyelnek a nyilatkozatok mélyebb mondanivalójára.Az átlagos hírfogyasztónak csak egy "szokásos" politikusi kijelentés volt valószínűleg.Már várom, hogy mikor szánja el magát ő is és más közéleti szereplő , hogy sokkal tömörebben, egyszerűbben nyilatkozzon, mert valószínűleg, nagyobb hatása lenne...
@Mariann19: Te felmented őket, én viszont azért piszkálom őket, ne hagyják, hogy vadmajom hordák elvegyék identitásukat, hazájukat, érzéseiket.

(nem akartam ilyen nagy szavakat használni, de nem jut semmi normális az eszembe)

Egyébként igazad van abban, amit írtál, csak a kiindulópontunk más.
(szokás szerint)

És tényleg nem bántás szándékával írtam, elnézést kérek mindenkitől, ha megsértettem volna valakit, de egyszerűen itt az ideje túllépni Orbán nagyúron. Élni kell.
@Mariann19: drága,te:) az eu válságkezelés melyik része nem jött be? németország köszöni jól van:) olaszország? berlusconi? nevetséges 130%! utálom ezt az orbánkottát!! hányok tőle.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Emberem vagy, én is így gondolom.

Amúgy Angyal, mi van veletek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sem az elozo, a Telegraphra mutato link nem letezik, sem pedig az origo cikkjebol odamutato
@Mariann19: amúgy szia, téged szeretlek a legjobban, me annyira ugrasz mindenre:)
@Habakuk999: Minden OK. A kislánynak csütörtökön volt a 7. szülinapja, de most ünnepeltük meg. :) Veletek mizujs? Horvát bizniszből lesz azért még valami?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szegény gyerek:) uramjézuskrisztus:)) ilyen szülőket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem lesz semmi, nem jók a feltételek.
Másokkal küzdünk.:)

És a jobbik? nagy a csend, lesz egyeszség Orbánnal? Hogy látod?
a magyar foci jobba tejjesít !
még több stadiont a népnek !
@Husz_János_Puszita:
"Az eu bevétel növelésben gondolkodott."
Én úgy láttam, hogy az adósságcsökkentésben és a költségvetési deficit előírásaiban vélte a megoldást.
Persze, két közgazdasági iskola van, az egyik az eu által képviselt, a másik a gazdaságnak lökést adó megoldásokat tartja jónak. Ez utóbbinak megveszekedett híve vagyok. Sokkal nagyobb löketet jelent a gazdaság mobilizálása adócsökkentéssel - ahogy te is írod, emellé az államok berkeken belüli kiadáscsökkentéssel operálhatnak.
Írod a várható tőke kimenekülést. Az Orbáni multiellenes retorikája nem marasztaló, a technikailag könnyen távozók már el is mentek.
Mint már írtam, az energiaszolgáltatók és bankok visszavonulása nem egyszerű, hiszen ezer szállal, kötelezettséggel fűződnek az országhoz. Szerintem most kivárnak az eu kötelességszegési eljárásához, és aztán döntenek.
A külföldi befektetések lennének képesek beruházásaik által a termelési szférát beindítani, melyre rácsatlakozással a KKV-k is aktivan működhetnének. Ezt kéne felismerni, nem az ellenkezőjét tenni.
A FED szándéka még nem tiszta. A mi kormányunk is kivár, számolva a hatásaival. Emiatt nem dönt pl. a devizahitelesek ügyének rendezéséről sem.
@gipsz.jakab:
A tejesít az egy darab j betűt tartalmaz. A vizesít meg egyet sem.
@AKIsTUDATLAN:

"Orbán politikát alapozott a sportra. De elrontotta, mert a sportot is a maga szolgálatába akarta állítani, és ha már a szolgálatában áll, akkor magához idomítani. Az olimpiai bajnok Gyulay Zsoltból szánalmasan makogó trafikkirályt csinált, Kovács Kokó neki árnyékbokszol, kézből etetik Grosicsot, Kárpátit, és nem átallt államfőt csinálni szerencsétlen, együgyű Schmitt Pálból, hogy aztán végképp közröhej tárgyává tegye az önmaga pózába merevült, a helyesírás és az emberi jellem különböző fordulataival eredménytelenül csörtéző sármőrt. Orbán a sportból csinált majmot.

És örüljünk, ha csak magyar válogatott vereségével megússzuk. Mert ez a szégyen föltárja a nagy művet. Az amszterdami gyepen nem csak Dzsudzsák Balázsék állnak. Ott vannak a gyerekeink is, ott a tanárok, ott vannak a hallgatók, a rektorok, ott a kórházak, az ápolók, az orvosok, ott állnak a közmunkások, ott rejlik a fűben a pénzünk az illúzióinkkal együtt. A lelátón pedig Orbán Viktor és az emberei szotyiznak és a héjat köpködik, manapság ez járja."
Nem tudom, emlékeztek-e feleim amikor az első Orbán ciklus végén mindenki arra panaszkodott, hogy a patás Orbán pályáztatás nélkül építteti az autópályát. Aztán jött Megyó, és lett pályáztatás. És még a jobboldali elhajlással aligha vádolható index is lehozta anno 2003 végén hogy mennyivel drágábbak ezek az autópályák, mint amit Orbánék építettek 2002 előtt. Pedig ez még a 3x-os áron épültek előtt volt.
@E.Csaba: Bokros nagyon szakszerűen fogalmaz, és ez a nyelvezet sokaknak idegen.
Elismerésre méltóan, széles látókörrel elemzi a folyamatokat, kemény ember, vaskézzel lenne képes irányítani egy ország gazdaságát.
Szívesen látnám valamikor egy kormány szakminisztereként, bár lehet, hogy nem minden elmélete lenne népszerű.
@vakapad: azért annyira nem dombos hogy alagút kell oda
@taga20:
Hééé... be vagy bacva?
Mé kell nemtrrolleyokra rontani? Kereke sincs, szóval?
@Mariann19: Egyetértek, ugyanebben bízom én is...
@Habakuk999: "Vadmajom hordák elvigyék identitásukat, hazájukat, érzéseiket."
Értelek. Ezek szerint nem is marasztalod el az ellendrukkereket, hanem félted őket attól a befolyástól, amely ezt az érzést kiváltja bennük?
Akkor nem vagyunk messze a véleményünkben ott, hogy a bajok okozóinak vétkeseire toljuk a felelősséget.
Ezek a vétkesek ugyanakkor a nemzet mindenek felettiségét hírdetik, de cselekvéseikkel szemben mennek ezzel.
Skizofrén helyzet.
@taga20: "Téged szeretlek a legjobban, mert annyira ugrasz mindenre."
Lesz még bokorugró szoknyám is a mutatványhoz, ha ez neked ennyire tetszik.
Azért ha lehet, legyél jó legalább ma este, még ha nehezedre esik is.
@Mariann19: Pontosan. meg kell tanulni végre, hogy emberekként, tényleg nem tudom másképp fogalmazni, Európa büszke polgáraiként éljenek.

S sajnos igen, ezt is tudomásul kell venni orbán a mi személyes és közösségi kudarcunk.

Próbáljunk tenni róla.
@Mariann19: Ne sajnáld ezt a hat percet az írekre, érdemes végignézni.

Kaptak egy négyest. Ugyanakkor a világ emelt kalapot előttük.

A kurva életbe már, ne hagyjuk hogy egy bunkó elvegye a gyerekeinktől ezt a fajta életérzést.

mandiner.hu/cikk/20120615_igy_bucsuztak_az_irek_az_eb_tol#
@Mariann19: Azért azt ne felejtsd el, hogy a költségvetési deficittel gazdaságot élénkítő politikát valakinek finanszíroznia kell. Vagy az infláció útján a népnek (jelentősebb terheket rakva a szegényekre, mint a gazdagokra), vagy külső hitelezőknek. Azok meg mintha nem nagyon hajlottak volna rá megfelelő stabilitási kilátások nélkül (sőt, úgy se nagyon). tehát kényszerhelyzet állt elő.
Bónuszkérdés: Kit-mit fed ebben a kontextusban az "EU" kifejezés? A Bizottságot, amely 2008 után összekalapozta pl. Magyarországnak a hitelt, hogy ne menjen csődbe? Az EKB-t, amely a mennyiségi enyhítést meg a stabilitás (ezúttal nem hatástalan) szájkaratéval történő megerősítését szolgáltatta? Vagy a mentőprogramokról döntő Tanácsot? Vagy azt a kormányközi megállapodást (bármilyen nyögvenyelősen, egy lépést előre, két lépést hátra módon jött létre és még nincs is kész) a "bankúnióról" (egyszerűsített kifejezés, azt kell még tudni, hogy ez nem az EU jogi keretei között, hanem kormányközi megállapodásként jött létre, főleg az angolok (és eleinte más országok, köztük Mo) vonakodása miatt? Vagy a Parlamentet, amelynek a nyomása nélkül se valamennyire gazdaságfejlesztésre használható költségvetés, se "bankunió" nem lenne?
@midnight coder:

az amit az Orbán épitetet, kereken 7 km,annak is csak a félpálya, kétszer átadva mert elfogyott a sör!
@Habakuk999: IGAZ,sajna nagyon is IGAZ!!!
@Mariann19:
Szia Mariann!
"... százmilliárdok felhasználása történik a focinál értelmetlenül, szégyent hozva az országra a nemzetközi sportvilágban" - egyet érte és ha párhuzamba állítom evvel a rohadó egészségügyet - ahogy a demagóg liberálisok szokták, ugye - akkor a lófaszt sem érdekel ezeknek a seggfejeknek a szenvedése.

Habának abban igaza van, hogy harminc éve megy ez a szánalmas kínlódás, szóval ez a 8:1 nem Don Vittorio bűne, sőt, még Csányi elvtársé sem. Ez egy hosszú folyamat "eredménye". A keresztapa szenvedélye okán hiába preferálja a kormányzat a focit (beleölve iszonyatos pénzeket a gyök nulla eredményért), semmi sem lesz az álmokból, ahogyan az unortodox gazdasági agymenésekből sem.

Szerintem...
@Knósszosz: haver, soha nem az eszedért szerettünk:)) dehalehetne akko kezitcsokolomot köszönjél:)))
@Habakuk999: :)
szia!

szeretem a szöveged, de ma kiakasztottál, csak nem volt időm reagálni:

" Nem én mondok ítéletet, ezt mindenki saját maga mondja magáról, amikor leírja örömittasan kárörvendő gondolatait."

most meg:"A kurva életbe már, ne hagyjuk hogy egy bunkó elvegye a gyerekeinktől ezt a fajta életérzést."

tudod itt a gyerekektől, szülőktől mindenkitől vették el a jó érzést áldozva a focinak a mindennapi betevőt, orvost, fűtését, stb...
nem sorolom...
és tökéletesen igazat adok @Mariann19:-nek és a fiúknak amikor nem könnyeznek a falábú fiúk után...
itt ár érzésünk szerint nem hazánkat és érdekeinket, (büszke!) tudásunkat mutatjuk a világnak hanem nemzeti dölyfös magabiztos és lehengerlő stílusunkkal akarunk mindenkit leiskolázni, tudás nélkül...
erre nem lehet senki büszke...
most kínjában is nevet az ország szerintem...

láttad ezt???

www.youtube.com/watch?v=klL99Z-exiA
"Simicska Lajos fölvásárolja a Swietelsky magyar leányvállalatát és vérszerződést köt Mészáros Lőrinccel."

Már megkötötték...
a hét (új) vezér :
Orvbán
Simicska
Lázár
Mészáros
Rogán
Kósa
Nyerges
sziasztok!

szép estét!

szabad egy verssel (és sok-sok képpel) bekopognom, hozzátok?
:DDDDDDDh

Kosztolányi Dezső: Vörös hervadás

Erdő,
dércsípte lombod ájultan vonaglik.
Meghalsz,
reád lehelt a vörös hervadás.
De mért e vidám pompa? Mért
öltözködöl halál előtt a fényes
bíbornokoknak, részeg szeretőknek,
ifjú dühnek, kigyulladt lázadásnak
harsány színébe?
Oly ünnep-e zsibbadni, elfeledni
lármás kirándulókat és rigókat,
vizek zaját,
az élet édes-olcsó csengettyűit?
Olyan jó nem élni?
Örülsz?

www.google.hu/search?q=%C5%91szi+k%C3%A9pek&client=firefox-a&hs=gUj&rls=org.mozilla:hu:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4oBZUrnLB4jJsgbs9IGgDg&ved=0CC8QsAQ&biw=985&bih=495&dpr=1.2
@Penivaldes:
Folyamatban.
Szia!-:)
Csak egyszerű csirkepaprikás, semmi extra.
Sütid van?
@guma: Láttam, és nem baj, ha kiakasztottalak Téged is, sok mindenki mást is a mai napon, azt hiszem.:)

Félreértitek.
Én nem kesergek és nem vagyok szomorú, de ezt már írtam.
Épp csak irtózatosan dühös, hogy semmilyen problémát nem vagyunk képesek a maga helyén kezelni, mint ahogyan semmilyen eredményt sem vagyunk képesek a maga helyén kezelni, mindenhová betolakszik valamelyik vadbarom.

Sokszor megnéztem ma az írek utolsó hat percét. A barátnőm úgy fogalmazott, jó lehet olyan országban élni, ahol ilyenek az emberek.
S rossz nálunk, ahol nem ilyenek.

Mielőtt ismételten nekem esik a nagyérdemű, közlöm: a tegnap esti magyar szereplés egyetlen szót nem érdemel, nem még az írekhez hasonló ünnepelést.

Pusztán azt szeretném kinyögni, nem kell hagyni, hogy kisajátítsanak bennünket a partvonalon köpködők.
@guma:

Szia!

Csodás színei vannak az ősznek:)
@Habakuk999:
Nem sajnáltam a a 6 percet, és köszi, mert felemelő és megható volt, kicsit bőgtem is.
Most kissé lenyugodva azon gondolkozom, hogy a sportnak egy normális világban milyen összetartó ereje van.
Itt vannak az írek élő példának, az elvadult vallási ellentéteiket elfelejtve micsoda egységben énekelték végig a meccset.
Azért nincs minden veszve, mert állítom, hogy ettől a fiaskótól eltekintve az olimpiai szereplések, a kézi- és vízilabdások, a többiek az írekhez hasonló érzéseket váltanak ki az otthonok magányában a TV-k előtt.
Ez a megalomániás foci faxni hozott ki ilyen
negatív hozzáállást.
Semmi gond. Teljes vagyonelkobzás. Mert megérdemli
@taga20:

Nálad már vagy még van reggel? De tényleg legyen jó:)
@Penivaldes: Mi ez a "hi-hi" ?
Penikém! Jó kedved van, vagy ezzel mondani akartál valamit?
@taga20:
Kézcsók!
Én viszont az eszedért.
Meg ne sértőggy!!-:)
@Mariann19: téged kóstolgat, én láttam:))
@Knósszosz: haver, ha utálnálak akko is beléd rúgnék:) de szeretlek:))www.youtube.com/watch?v=TqmManfUlk0
ott van a klaviatúrádban:)))
@Penivaldes:
Mmmhhhmmmmm, milyet?
Én a zorosszkrémtortát imádom, meg jöhet olyaschmi, amiben van hús! Lehet fagyi is. A pacalos Cornetto az még terjedt el, de majd bevezetem.

S'igen, a csirkepaprikássch az finom! - ha nem bacom el-:)
@Habakuk999: :)

azt hiszem fiatal vagy! (ez nem érdem csak egy állapot :DDD)

tudod, sokszor könnyes a szeme az embernek egy utolsó helyezettért is...
miért?
csak!
mert valami megfogja abból a teljesítményből a lelket, ha nem is úgy sikerült amint szerettük volna.
ma sokkal nehezebb a helyzet ahhoz, hogy ennek az ágazatnak a botladozását könnyek kísérjék, míg vastagon kivannak tömve adóforintokból...

számtalan esetről tudok, (tudunk) amikor a nem első helyezetteket is örömmámor fogadta...
ma levegőt is nehezen kap a többség és nevet ezen a teljesítmény nélkül, méltatlanul kitüntetett (és mindenki elé helyezett!!!) "úri" huncutságon ami most leszerepelt!
@Knósszosz:
Már neki is nya...???
Te, belekeveredsz ebbe... :)

Amúgy ha látjátok Gábrist, egy kis olvasnivaló a szerénység, a szegénység, meg a vallással kapcsolatban:

"Százmillió forintnyi összeg gardróbra, 4 millió fürdőkádra, 230 millió a kertre. Tízszeresen túllépte az új püspökség új épületegyüttesének eredetileg tervezett költségvetését Franz-Peter Tebartz-van Elst limburgi püspök.
Feltehetően már a hét eleje óta sokat fohászkodik Franz-Peter Tebartz-van Elst, a németországi Hessen tartományban található Limburg püspöke, akiről sorra derül ki, milyen sokat költött a püspökség limburgi katedrális melletti új épületegyüttesére.

Előbb azt szellőztette meg a német sajtó, hogy az eredetileg 3 millió eurósra becsült költségvetés valójában 31 milliósra sikerült, majd a Bild, illetve más német lapok összeszedték, mire mennyit költött a luxuskedvelő püspök"
www.origo.hu/nagyvilag/20131011-milliardokat-szort-el-uj-otthonara-a-limburgi-puspok.html
@Penivaldes: gratula!:)

nagy adag gesztenyepüré küldve! :DDD
@Orica Középföldi: drága hölgyem, ha valakit szeretek a feleségemen kívül, az ön:)) ha ezt má mondtam másnak is, ne engem hibáztatson:)))
@Orica Középföldi::)))))))))

szerettem ezt a gazdag színvilágot...

de a hó alul kibújó krókuszokat is imádom!:DDD
@Penivaldes: téged is szeretlek, csak tegnap leléptél:)) ezé finggal kellett bunyóznom:)
@guma: nyavalyát, 52 lettem én.

de van focin, sőt orbángyurcsánylmplótúrókon túli világ is.
@Kuviklacz: "Költségvetési deficittel gazdaságot élénkítő politikát valakinek finanszíroznia kell."
Vissza dobom a labdát. Nullából hogyan lehet egyáltalán gazdaságot működtetni és növelni.
Az adósság meghatározott szintre való csökkentése egy ország minden erejét képes felszívni, bővülésre nem is lehet számítani.
Nem kéne még a mi 80%-os adósságállományunktól sem félni, tovább is lehetne növelni, ha a további hitelből olyan fejlesztések jönnének létre, amelyeknek hozama biztosítja a visszafizetést, és más célokra is jutna belőle.
Dél-Korea belement egykor 200%-os hitelfelvételbe is, Finnország pl. eladósodott oktatási célból, meg kell nézni, hol tartanak.
A bankúniót Orbán és a britek ellenezték. Orbán a szokásos módon a várható diktátumok miatt, a britek pedig nem szívesen vennék pénzpiaci fölényük csorbítását, hiszen bevételeik 12%-a pénzügyi tevékenységükből ered.
@Habakuk999: öreg sok hülyeséget nyomtál itt, de nesze neked:)www.youtube.com/watch?v=7eroRbXX2_Q
@Knósszosz: Szia Knósszi!
Persze, hogy egy hosszú folyamat eredménye a foci leépülése, millió elemzést hallottunk erről, de a kiutat nemigen jelölték meg.
A helyzet az, hogy számtalan ember él meg ebből a sportágból, és óriási pénzekért csak túlélni akar és akart, nem megszállottja a focinak.
Túlzott az az ajnározás, ami ezeknek a focistáknak akkor is kijár, amikor csúfos kudarccal végződnek a játékaik.
Tegnap a meccs alatt magyarázta a szpíker, hogy a hollandoknak mennyivel több a költségvetése és megemlített egy játékost, aki 130 milliót ér, a mi Dzsudzsákunk talán 15 millát.
Ezzel magyarázta a szar teljesítményt.
Gondoltam b.. meg, /bocs/, azért mert az a holland annyival jobban is játszik, azért ér többet.
Nehogy ez legyen a felmentés!
@taga20: Peni engem rosszindulattal soha nem kóstolgatna.
Rosszalkodni van kedved?
@Mariann19: kedves, kicsit mocskos a szája:) megértem, nekem má rég mocskos:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nem kell olyan messzire menni. Mayer pécsi püspök is szerette a luxust. Nem is akármilyet.

Hogy mindezt miből, azt a rendőrség tán máig is nyomozza.Nem olvastam, hogy a gazdaságissal szembeni nyomozást lezárták volna.

Bár a mi sajtónk:)))

Mindenesetre lefokozták, az autóparkot(!) az új püspök eladta a segge alól.
Gondolom nem köménylevesen tengeti napjait, bár megérdemelné.
@Mariann19: képmutatás rulez az megy nálad? egyébként néztem a hetet. neked nyúlszindromád van:))) ez fix. jól áll:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezt a püspököt olvastam már reggel.
A katlik Zrt. leányvállalatai a világon mindenhol így működnek. Csak idehozom Rodeó szösszenetét pár szóban: olyanok, mint a cipőbolt - vagymi - csak ők nem cipőt, hanem hitet árulnak és kurva drágán.

Hamis, ócska szart - de ez az én véleményem. Meg azé a kájdéempés polgármesteré, aki ma lemondott és igen csak kendőzetlenül lebassza a volt pártját és annak a "szellemiségét".

Az ilyenek megakadályoztatássára majd gyön az autodafé, amit beleírnak a zalaptyörvénybe is, a rezsicsökkenet mellé.

Amúgy rohadék vagy!
De ez más lapra tartozik.
Ha még egyszer leseggnyalózol, elterjesztem rólad a mosoni környékén, hogy fizetett fidesz-ladikos vagy, aki jó pénzért Halásziban agitálod a nagyérdeműt a narancsosok mellett, miközben itt jáccod az ártatlan és harczos ellenzékit.

Ne bacogass, mer mekkapod!-:)))
@Knósszosz: Ez egy kicsit más téma.
Egyszer írtad, hogy hangszerek közül kedvenced a dob.
A jou tube-on felfedeztem egy dobos srácot egy hazai zenekarban. Egyszerűen feltűnt, amilyen virtuózan kezelte a hangszerét. Azt figyeltem, hogy az egész szám lelkét és hatását ez a srác adta, tudod, a háttérben szürke eminenciásként vitte a hátán a számot.
Lehet, hogy elfogult vagyok, mindegy, azóta naponta bámulom több számban.
Nem írom meg a zenekar nevét, mert lehet, nem szeretné a nyilvánosságot.
Eszembe jutott, hogy te is imádod ezt.
@taga20:

Javasolnám, hogy foglald le a kezeidet két pohár sörrel.
Abból baj - itt - nem lesz:))
@Habakuk999: :DDDD

(pedig nem is tudtam ma még átnézni mit írtak... most linkedre elolvastam szinte a saját gondolataim...)
éjjel beraktam blogunkba még a a gólok videóját és reggel csak benéztem pár helyre szalagcímeket olvasni...

(viszont ha ennyi idős vagy nem lett volna szabad elrugaszkodnod a magyar valóságtól a megfogalmazással.
szép: én kritizálok aki rengeteget elírok vagy tévedek. bocs!
az most kicsit szerencsétlenre sikeredet!)
@Knósszosz: haver keményíts! tegnap én és fing vot a karatebajnok, ma húzz bele, adj a tutajosnak:)))
@midnight coder:
Na, ez valami novum! Miszerint I. Orbán alatt akár 1 km autópálya is épült volna. Merthogy én csak egy fél 7-es pályára, meg a nullás halálútra emléxem! Azokat összevetni a megyóék alatt épült valódi pályák árával - hát hogy is mondjam, hogy ne tűnjek fidesses bunkónak? - NECCES!
Ezt csak a narancslében pácolt agyúak veszik be.
@Penivaldes:

Ja, ha valaki tuggya, hogy nem kell oda alagút, az más. Esetleg lehetett volna jelentkezni a tervezőknél, hogy ne pazarojják mán a pénzt, itt egy okosabb megoldás.
@Orica Középföldi: azt írtam, hogy önt szeretem! ezt nem érted:)))
a negatív győzelem is győzelem !!!
@guma: Szia!
Nemhiába kedvelem a gondolataidat, melyeket megosztasz velünk.
"Nemzeti dölyfös, magabiztos és lehengerlő stílusunkkal akarunk mindenkit leiskolázni.
Tudás nélkül."
Guma! Ez nagyon ül.
Erre megy ki a játék távlatokban is, nemcsak ezen a meccsen.
Bemutatni, hogy a stadionépítések befektetések a jövőbeni mindent elsöprő foci sikereinknek.
Majd megérik a gyümölcse - mondják - illik kivárni.
Régóta megy befektetés, de még magkezdeménye sincs a termésnek.
@taga20:

Basszus:) Ezt írtad Mariannak is, és most belemászol a lelkébe.
Hülye-e vagy?????
@guma: úúútálom a magyar valóságot.

tényleg változtatni akarom.:)
@Habakuk999:
Nem írom alá, hogy egyetlen szót sem érdemelne.
Személyes kedvencem:
"Cs. I.: Magyar foci=Magyarország. Az ország úgy áll pont, mint a magyar futball. Irtózatos sikerpropaganda, öndicshimnusz és kritikátlanság, röhejes hence2gés kíséri a bukást, a nihilt, a lepusztulást."
@Mariann19: nem is lesz, mert a struktura rossz.

az alapoktól kéne kezdeni, esetleg tanulni kézisektől, vízilabdásoktól
@Mariann19:
Nincs mit hozzátennem, igazad van!
Hacsak nem annyit, hogy például a tegnapi katasztrofális égés következményeként lemondott a válogatott (seggfejek) kapitánya.

S jön a röhögés: megérdemelte, marha, barom, hülye és… és?
Amit ezért a szarért kapott, azt senki sem kéri vissza tőle, hogy:
„bazmeg, rád költöttünk egy kurva nagy rakás pénzt, te meg csak úgy elhúzol a ferde f@szra? hol a lóvé?”
Tudom, hogy a foci is csak egy játék, bejöhet a sztárcsapatoknak is egy rohadt nagy zakó, de, az kurva nagy vicc, hogy a focifejesek sosem vonhatók felelősségre az elbaszott eredményekért/pénzekért.
Kényelmes pénz ez, nulla felelősséggel.
A következő kapitányoknak felméretném az anyagi helyzetüket (ingatlan-ingóság… franc tuggya), aztán azok terhére adnák fizetést nekik.
Jó, ez is baromság, mert hiába jó taktikus, ha a csatársor két nappal a meccs előtt bebaszott mint az atom és azt sem tudják a pályán, hogy eljöttek-e hazulról.

Kurva nehéz ez, de a 8:1 azért sok mindent megmagyaráz, ha nem lett volna világos eddig valakinek.
Kazán!
@Orica Középföldi: azé valakinek fö kell dobni a magas labdát:) nem a tükröt kéne széttörni!
Jó estét mindenkinek!

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a telegraph-cikk megmutatja, hogy születnek a legendák:) engem egy picit sztálin lenin mellett betöltött szerepének parafrázisára emlékeztet...
@Knósszosz:

Most láttam Váncsát. Erről jutott eszembe, hogy a tegnapi rettenet receptje - aminek a nevét nem írtad le:)) - legalább olyan élvezettel íródott, mint Váncsa szakácskönyvei.

Megvannak?
Nemcsak kulináris, hanem kulturális utazások is.
Remek mindegyik.
@Habakuk999: Bocs, hogy megkésve. Eddig minden hivatalos helyen azt hallottam, hogy nem lesz közösködés.
@Mariann19:
Kire gondoltál?
Detélleg, kire?
@taga20:

Hát nem vagy egy velencei tükör:)))
@Orica Középföldi:
Khmm... azt nem Orbánmentesítő írta?
Én, ha jól emlékcem nem írtam receptet tennap... vagy mégis?
@Knósszosz: A 8 : 1 eredménynek igen komoly előzményei vannak, például a magyar bajnokság, vagy a klubok nemzetközi (le)szereplése.

Meglátod, jön majd a szöveg, hogy innen szép fordítani - mint a román télikabát után.
Nu. megnéztem a gászszámláimat 2008-2010-2013 legutóbbi számla viszonylatban.
Figyelem, tárárárááááááá!

2008: 105 Ft/m3,
2010: január: 120 Ft/m3,
2013 szeptember: 140 Ft/m3. Rezsicsökkentésestül.

Dögöljek meg, ha nem igaz.

Mi lenne,ha nem harcolna a duce a rezsi ellen?
@Orica Középföldi: ne cigányoz, me ez nem rád vall:))) de kurva jó vicc:)
@Knósszosz: :)

egy régi francia sanzon olaszoktól:

www.youtube.com/watch?v=HweU-Nc__HE

:DDDDDD
@taga20: azt azért érdekességként jelzem, velenceiek a minőség biztosítása érdekében összetörték a selejtes tükröket...:)
Ja, még mielőtt valaki belebonyolódna a saját számitásaiba, a metodika:

(bruttó számlaérték - bruttó alapdíj)/fogyasztott m3.
@sírbateszezazegész: öreg a bukszádat itt ápoltam a hétvégén! átadom, kenyérre kenheted:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szia:) azt sokan szeretnék tudni... de hétpecsétes kategória:)
@sírbateszezazegész: O!

a flacia:))))
jobb társaságod volt???:D
Ja. A szeptemberi fogyasztás fölötti fogyasztásnál a fajlagos ár még nagyobb lesz, mert a II. árkategóriába esik a többi fogyasztott m3.

És akkor jön a jobbikos ujság, aszondja: 30%-os rezsicsökkentésre van szükség. A lófaszt. A rezsit el kell törölni, és kész.
@taga20:

Ebben most nem volt semmi áthallásos:)
@Dr. jenőke (jenőke): Tigáznál 80 m3-re 140. (Mondom, nem mindegy, mennyi a fogyasztás, ha nagyobb, akkor a nagyobb része esik a II kategóriába. Csak I. kategórián belül 125 Ft/m3)
@taga20: szíjjon orbán. Ollyan mandulássat.
@guma: nálatok és főleg nálad jobb társaság nem is létezik:)
@Orica Középföldi: de azé vágod, hogy én mit vágok:))
@guma:
Cselentánóó!
Volt egy baromi nagy film, amiben főszerepelt. Nem tudod melyik?
Én nem emlékszem a címére, csak azt tudom, hogy baromi volt.
@Knósszosz:
Azon röhögök, hogy Egervári - ahogyan szokott lenni lemondáskor - átment mártírba, és zajos méltatás közben jött a felmentő magyarázat a környezetéből.
Egyébként érezhették a katasztrófát, mert a meccs előtt már jelezték, hogy a csapat tagja mentálisan nincsenek felkészülve a meccsre.
Az érzékeny lelkiviláguk az nem áll készen a cél előtt, hiába kenegették sok-sok pénzkenőccsel őket az odavezető úton.
Annyira antipatikusak ezek a belemagyarázások!
@Knósszosz:

Igazad van:) Nem te, hanem neked.
@DarthVader: szívembő szóltál:)) bocs, ha beszótam.
@taga20: nem is tudom hogyan köszönjem ezt meg:) habár a "buksza" nem az az igazán elegáns kifejezés ami a "komilfó"-státusodnak megfelel:)
@Dr. jenőke (jenőke):
A magyar micsoda??
Bajnokság??
Mit szedsz??
Igyá inkább Staroprament, attól csak hoggyozol, de a "magyar bajnokságtól" olyan szövődményes nyavajályid lesznek, hogy még.
Vigyázz magadra, jó?!
@sírbateszezazegész: :DDDDDDD

reggel miért nem "találkoztunk"???? :)
@Knósszosz: :)

vó't neki több is.
jókat lehetett nevetni rajta...:D
@kekex:
és ez is "ütős" az ö9rülünkvincentről:
"... természetesen benne van, hogy ez orbán műve. Ami itt nem a gyurcsányahibás visszakelepelése a kontraszt színén, hanem tény. Miniszterelnökként egyetlen ágazatba, alrendszerbe, témakörbe sem fektetett annyi időt, fizikai, érzelmi és szellemi (a jellegét tekintve) energiát, pénzt, hatalmi erőt mint a futballba. Ez nettó Orbán-mű, kormányzásának főműve. Könynen lehet, hogy jelképévé is lesz, semmi ok rá, hogy ez ne így legyen."
@guma: kibaszott jóóóó:) téged is:)Mariann utálom:))
@sírbateszezazegész: egy sör:)) bár peni má borotválkozik is:)))
@taga20: te!

ha már most hülye vagy, hanyagolva leszel!
már megint magad alatt vágod. kapj már észhez. mit piszkálod a csajokat?
ennyire nem lehetsz fafejű!
@guma: drága!drága, ha az én fajtám nem lenne, miért érdemes élnetek? :)))
@kekex:
fsp.nolblog.hu/archives/2013/10/12/A_zemutnyocgol/
"Amúgy meg, a FIFA is benne van rendesen. Akárcsak Brüsszel a magyar rezsicsökkentést, a nemzetközi labdarúgó szövetség az unortodox magyar futballt nem díjazza. Ahelyett, hogy értékelnék, hogy Magyarország egy laboratórium, és mi másként játszunk, mint a többiek. Miközben mi új, a másokénál hatékonyabb módszerekkel kísérletezünk, ők még mindig leragadnak a régi megoldásoknál. A megszokások rabjai, egy régi, letűnt kor emberei. Ragaszkodnak ahhoz a téveszméjükhöz hogy az a csapat nyer, amelyik több gólt rúg, mint az ellenfele. És az jut ki a világbajnokságra, aki több pontot szerez a vetélytársaknál.

Idejétmúlt felfogás, de szerencsére mi már túl vagyunk ezen. Volt idő, amikor még mi is ezt gondoltuk, ebben hittünk, mert akkor ilyen volt a világ. De azóta sok minden megváltozott, a FIFA fura urai is észrevehetnék
@taga20: bassza meg kimaradt egy "t".:)
@gipsz.jakab: Hm,vajon lemond"?
Még a szotyirol sem !!!
Hoztam egy jó kis csapatot,most nem fociznak :)

www.youtube.com/watch?v=XXpmhSFKcr8
@Mariann19: Pedig pont ez az alapvető kérdés:
miért van az, hogy a magyar focisták tétmeccsre soha nem mennek ki mentálisan felkészülve.

A hokisoknak, kéziseknek, vízilabdásoknak sikerül, hiába magyarok.
@avanivi: :DDD

aranyosak!:)
szeretem ezt a számot pedig ezer éves...

én meg nektek adom Ginger Rogerst!

kapaszkodjatok meg mit tud (pedig!!!)...

www.youtube.com/watch?v=3O-o5gwi4HI
@Habakuk999: talán azé mert, te sem érted! mentálisan, ki a fasz? nem folytatom, ha érted érted, ha nem nem.
@guma: ez valami ultraretro buli?
@taga20: :)

figyelj! azért mikor kiütöd magad, szerinted mit lehet értékelni benned?
engem nem tudsz megbotránkoztatni, mert zsebre teszlek ha kell, de ez a stílus nem éltető közeg (ha nem vennéd észre) egy dumapartiban...
@taga20: Hagyjuk, tisztelt kolléga, ez a mai nap a kettőnk napja.
@Habakuk999: nyomasztja őket a sok millió...
@guma: irigylem, semmi gond az ízületeivel :)pedig már szép korú :)
@Habakuk999:

Van egy (nem) kis kelta elhajlasom, igy aztan hozok neked egy masik peldat:

Azt hiszem az alabbi videot mar korabban belinkeltem egy kulonbozo temahoz, de most pusztan a latvany es a hangulat miatt:

www.youtube.com/watch?v=aoONJ48Sni0

Cirka 60000 ember ment el a stadionba, hogy elenekelje a nemzeti himnuszt, mikozben a valogatott a Fold tuloldalan (szinte geometriailag is) keszult egy sors donto meccre!

Ezek utan pedig a CSAPAT a rugby tortenetenek egyik leghosiesebb meccsen eppen csak kikapott.

Ugy, hogy 60 percig(!!) emberhatranyban jatszott, egy olyan sportban, ahol egy 100 kilos ember hianya igen meghatarozo...

Es meg nekunk nyomjak a hadovat a szeretheto valogatottrol!?
@Habakuk999: szerintem má ne töltsél, me evagy magaddal:) egyébként azt a hülyeséget amit összehordasz, az nem semmi:) guma ipari tanuló melletted:))
@taga20: Adriano Celentanóról jutott eszembe :)
@guma: a fafej nem kellett vóna:) azon húztam fö magam:)))
@taga20: lehet, hogy jobban örültél volna, ha ott van egy "sz" betű is???
:DDD
szóljál máskor, hogy mi a kedvenced:))))
@avanivi: állítólag a tánc konzervál:)))
orban a hibás

narancs bukta :)
@avanivi: nem tudom ki vagy, nem tudom, hogy verekedjünk, mint finggal! de tessék:)www.youtube.com/watch?v=HP28X6uKxyM
@guma: drága guma, a végén mindig jófejleszel:))baráti üdvözlettel taga:)))
@taga20: nem nem, fáradt vagyok,elmentem ágyikóba,jó éjt:)
@simple observer 1.0: :)

ne mérgelődj!
nézd fordítva: nálunk még egyenlőre a hadova a sport klasszisa...
máris világbajnokok vagyunk, ha még nem is szerethetőek!
@simple observer 1.0: :)
Egy csapatot lehet szeretni, lehet nem szeretni, de parancsszóra csak a szotyiköpködésre telik esetleg.

Rengeteg magyar jár meccsekre németekhez, olaszokhoz, angolokhoz, magyarokhoz alig.

S szégyellem magam, ha megnézem a bárdok utódjai, az ír fiatalok után a magyar egyenfeketébe bujtatott bukaresti szurkolói hordát.
@gazoló:
"+sör+bor+páleszt+nicknevet,mindenki hozzon magával!! 2

Szervezd, rám számíthatsz:) Mikor, hol?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ez mi vot? itt baszom a rezet 4 órán keresztül, de nem értem amit ideírtál:))
Akármi is lesz a bajai eredmény. Mi nagy sz*rban vagyunk. A Fidesz a legsötétebb 50-es éveket nyomja.
@guma:
-:)))
Monica Vitti-vel, a pap és az örömlányra!!
Elsősorban ez maradt meg, meg még valami, amit keresve sem találok, majd...
Meg Sergio Corbucci rendezésében a Blöff.
Említett rendező sok Bud & Terence filmet is csinált és bármennyire is bugyutának számít, én azokat nagyon kedvelem.

Kölyökkorom ikonjai és ilyenek.
@Mariann19: Tudod, a mocsárnak van egy olyan tulajdonsága, hogy ha taposol benne, csak még mélyebbre süllyedsz. És ha nem tudod magadat saját hajadnál fogva kihúzni, mint Münchhausen báró, akkor elvesztél. Ha nem mész bele olyan mélyen, hogy ilyen helyzetbe kerülj, ki tudsz mászni. Utána kívülről kell segíteni. Az eladósodottsággal kicsit jobb a helyzet, de ez most hosszú. A lényeg, hogy az eurozónát nem lehetett volna további eladósodottsággal, sem azonnali visszafizetési moratóriummal megmenteni. Lehet hibáztatni az EU-t, hogy nem tudta vagy nem akarta bevallani, hogy végül a hitelezők nem fogják minden pénzüket visszakapni, meg hogy mennyibe fog kerülni a mentőcsomag. Viszont ha akkor bármelyiket bevallják, az azonnali csőddel járt volna. Természetesen a görög államkötvények piaci értéke ment a pincébe, aki tehát ezen az áron vette, nem veszít, ha nem kapja vissza a névértéket. És fokozatosan mindenki elfogadta, hogy áldozatot kell hoznia, és a németeknek is apránként beadagolták, hogy mit kell fizetniük (nem szeretném részletezni, hogy így is miket mondanak a németek, ha egyszerre rájuk döntik, Merkel nem maradt volna állva). Keynes receptjét senki se próbálta még ki élőben (a közkeletű vélekedéssel szemben a New Deal nem az volt). Pont az volt a szocik hibája Mo-on, hogy akkor engedték elszállni a hiányt, amikor nem feltétlenül kellett volna. És ezután a válságban nem maradt tartalék. Cégül, de nem utolsósorban: volt a világon sokszor olyan, hogy költségvetési hiánnyal próbáltak kimászni a válságból, az eredmény egy idő után mindenütt katasztrofális lett. Amióta költségvetési fegyelem van, a válságok jóval enyhébbek és ritkábbak, illetve - a globalizáció ellenére - korlátozott hatókörűek. Ami nem azt jelenti, hogy minden döntés helyes volt, mert akkor nem lenne válság (habár a ciklikus válságok törvényszerűségét a polgári közgazdaságtan se tagadja), de a manőverezési szabadság nem akkora (ahogy ezt Mo példája eklatánsan mutatja: a MANYUP-lenyúlással végül is háromezermilliárd hitelt vett fel az ország - "mérlegen kívül", hiszen az ebből eredő nyugdíjkötelezettséget nem tartjuk nyilván, oszt hol a növekedés?), ahogy az elméletben látszik.
@Knósszosz: haver, téged mindig ilyen Bugyutának szerettünk:) nesze!www.youtube.com/watch?v=4aBPF6qVjac
@taga20:
Mert nagyolókéssel igyexel finomságokat simogatni!-:)
Mi a fasz van veled ma?
A csajokat nem lehet tokmányba fogni, de én nem basztatlak ezért.
Próbáld, de viszont nem fog menni avval a returhikával, amit ma este nyomolsz, csak szólok.

Van egy normális feled, miért nem avval...?
Kérdem és üdv!
@Knósszosz: mondasz valamit és nem mondassz semmit! Orica vágja amit vágok, ezt vágod? egyébként te vagy itt akit nagyon csipek, me olyan hülye vagy, mint én:)))www.youtube.com/watch?v=QL-eI3dM-aA
az elmútnyócgól a hibás...
a narancsosok jobban tejjesítenek...
@Habakuk999: a fociban hatalmas kontra szelekció működik.
a nagy csapatok utánpótlásában nem azok játszanak akik a legtehetségesebbek, hanem akiknek a szülei ezt megtudják fizetni!
nem most kezdődött...
az akadémiákon nem focistákat akarnak nevelni, hanem minél előbb eladható árut.
a válogatottban sem azok játszanak akik éppen a a legjobbak.
aki válogatott azt jóval könnyebb eladni külföldre.
emlékeztek a Matthäus-Pellady párosra a válogatott élén?
ha jól emlékszem 50 játékost szerepeltettek működésük alatt a válogatottban...miért?na!?
a fociban nálunk a meccsek a szükséges rosszak.senkit nem érdekelnek.
egy cél van:pénz,pénz,pénz.
Király Gábort kérdezték egyszer mikor angliába igazolt, hogy nézi-e a PL meccseket?
azt válaszolta:
dehogy nézem!nekem ez a foglalkozásom.elég nekem az edzés meg a meccsek!(és ő még a jobb játékosok közé tartozik)
nem szeretnek focizni!nekik ez csak munka!
másik példa:
Dezső bá mesélte, hogy amikor a BL-ben a Bernabeuban játszott a Fradi, a játékosok mint a turisták elkezdtek fényképezkedni a stadionban!komoly munkába telt meggyőzni őket, hogy ők itt a Real ellenfelei lesznek, nem kiránduláson vannak!meg is látszott az eredményen.
áááááááhhhhhh
de szurkolok, kijárok, káromkodom, röhögök, néha-néha szórakozom.
@guma:
egyenlőre micsoda?

talán "egyelőre" ???

brühüyyy
@gipsz.jakab:
az elmútnyócgól a hibás...
-:D:D:D
@Knósszosz: és a narancsos fele ????

jobban tejjesítenek... ééérteeed ? :
@punkfrog: azt látom, hogy te tök hülye vagy, ha kijársz meccsekre:)www.youtube.com/watch?v=QUvVdTlA23w
@rodeo36: tedd be a franciához...

ott meg azt sikerült írnom, hogy: flacia...

ez van!
@taga20: jól látod!:)
de nem bírok leszokni róla!
@Knósszosz: miért?:)))

melyik meccsen látsz 10percenként gólt???
@Orica Középföldi:
Kívánok jó éjszakát, szép álmokat!

Reményik Sándor: Míg állt a vár...

Míg állt a vár, míg állt a palota:
Ó könnyű volt beszélni!
Fölényes arccal állani oda
S ormától fundamentomáig mérni
Az ősök építette templomot.
Míg állt a vár: ó könnyű volt beszélni!
Lazítni itt is, ott is egy-egy téglát,
Míg a boltívek roskataggá lettek,
S a dómpillérek ernyedtek és bénák.

Most minden rom.
A földdel egyenlővé tétetett.
Nincs fundamentom és nincsen orom.
Csak fű a rom felett
S a fű közt egy-egy csöndes nefelejcs.

Cassandra hangja zokogásba fulladt.
A száraz szemekből a könnyek árja
Csöppenként indult: millió imádság,
Az Istenbe, az örök óceánba.
A fagyos ajkak tüzes ajkak lettek,
Mintha a szívét az ajkára tenné:
A gőgje alázattá változott,
És a fölénye: őrült szerelemmé!

Állok a fű közt, a romok felett,
A nefelejcsek kicsi, kék fejét
Simogatja kezem.
Míg álltál: értetlenül néztelek,
Most rádismerve nézlek, réveteg
S imádlak romjaidban, - nemzetem!

Szép álmokat mindenkinek, aki aludni tér!
jo meccs volt... sok góllal... mozgalmas...
még szerencse hogy NARANCS szurkoló vagyok...
@gipsz.jakab:
Oranje... nem zortyo-doxa, csak fapapucs.
Nagy markhaa vagyol!-:D:D:D
@Dr. jenőke (jenőke): :)

köszönöm!

jó éjt, én is eltűnök, de adok egy búcsúdalt (ma ilyen ezeréves kedvem van :DDD)...

www.youtube.com/watch?v=E2VCwBzGdPM
@Dr. jenőke (jenőke): öreg, te egy igazi irodalmibuzi vagy:) de jó nyomod!
@guma:
Tényleg, ebbűl a szempontból nem is vizsgáltam a dógot! Jól szórakoztam.
Circus volt, de kenyér mikó lesz?
@gipsz.jakab: még szerencse:) de mi van a másik 10csillióval? :)) ezt a szar országot! eszem-faszom! esetleg én is szar vagyok? itt élek:(
@taga20:
bucika, láttam ma egy moto2-t -ez olyan flúgosfutam sárban repűlve- Moncton-ból NB, az egyik "bölcs" belement a másfél méter mély pocsolyába az úttól 3 méterre, hogy miért tért le a sártengerből a dombok elől a mélyedésbe nem tudni, de fejreállta pocsolyban és alig tudták megmenteni, hogy ne fullaggyon bele a pocsolyba...

ilyen flúgos futamokkal van tele a REDBULL minden sponzorált eseménye beleértve a Vettel-t is, a japán nagydíjon talán megnézek éjjel leégett az egyik okos, tökig a másik kocsi a garázsban fogott tüzet a pilóta alig tudott kimászni belőle...nagy só...csak darabos nem konyhasó

brühüyyy

ezek a gyerekek az uccáról vannak összeszedve sem iskola sem munka és ott lengedeznek és bármit megcsinálnak amit mondanak nekik...NBA, NHL, MLS mind csilliárdos üzlet a tulajdonosnak és a morzsákat kapják azok akik a szórakoztatást aggyák...

az edző tantó bácsi is mert némelyik írni olvasni sem tud

brühüyyy

moto2 = sárdagasztás flúgosfutam
@guma:

ARMSTRONG - pótolhatatlan!

Köszi
@taga20:
Ilyen formában erre még nem gondoltam.
Azért más dolgok is érdekelnek.
@rodeo36: azé szeretlek, me tanulsz, tanulsz folyamatosan:) Vettelt nagy betűvel kezdted:) semmi pejoratív jelző.www.youtube.com/watch?v=rbTozgoj9OQ
@guma:
meg vagyunk blogva...ez a blogolás, pláne, ha ájfónon vagy hasonló kütyün csinálod bizonyos a halott nyelvtan... én persze nem használom mert nem tudom elolvasni a 12-nél kisebb betüket (nem látom) tehát meghagyom másnak tegyék a szemüket tönkre azokkal a szarokkal

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke): azé ezt a buzi dogot nem vetted a szívedre, vagy beletaláltam a közepibe:)www.youtube.com/watch?v=WB0pEtKAmmk
@rodeo36:
A tennap esti focielemzésedhez annyit tennék hozzá, hogy számomra a labdajáték ezen formája Levédiában nem létezik!
Ergo; ezen a czímen nincs miről beszélnünk.
Ott, ahol ez a játék létezik (Anglia, Spanyolország, Itália etc...), nem arról pofáznak, hogy száz sztadhión helyett ezeret kell építeni, hanem például olyan játékosokat igazolnak, akik tuggyák a labdát kezelni.

Nem izé, hogy: " de jól vette át Balfék II. ha át vette vóna és nem pattogott vóna el nyóc méterre" - hanem csak úgy jött a laszti a feladótól, oszt a címzett lepecsételte és küldte a tértivevényt, hogy kösz, meggyött.
Ez uszkve harminc éve nem megy itten, szóval mijalófaszról beszélünk?

Küldtél volna inkább valami jó zenét, de mindegy, azért a tegnap esti foci-apokalipszisen jól szórakoztam!
Van mit inni??
@taga20:
Miért vettem volna?
Csak arra utaltam, hogy nem tartom soknak. Egyébként olvasás ügyben mindenevő vagyok.
Mesei, monda is regény és így tovább...
@taga20: én ezt a dilit már régóta nézem, ezt anno motocross -nak hívtuk mert a tájon át azaz crosscountry volt...ezeket az új neveket a redbull találta ki meg a többi rabló...ki is mentünk őket megnézni még gyerekkoromban...sokat röhögtünk rajta igaz akkor még nem röpűltek mert a motorok nehezek voltak egy 500-as IZS-zsel próbált volna vaélaki repűlni vagy egy 500-as BMW-vel, a Pannónia 250 sem volt peheysúlyú...a Jáwa (cseh) is amikor az 500-s megjelent nagy tisztelet övezte...és voltak a háborúból visszamaradt alacsonyfordulatú motorok úgy pöfögtek mint egy traktor de el lehetett a házat vontatni velük

brühüyyy

moto2 meg más dili bedrogozva ...ma megláttyuk a vettelkét már nem sok hiányzik
ez motocross marad számomra bárminek is becézik a hülyék
@Knósszosz:
ezt a labda indúl csarnok 2-ről és érkezik a kapu elé azt láthattad tegnap is a hollandoknál...én megnéztem a többiek ismétlését is és egyetlen ilyen szar sem volt még az ausztrálok akik 6:0-ra kaptak ki a franciáktól is tettek valamit..de ezek ott legeltek és szerintem némelyik titokban fényképeket készített közelről a sztárokról...

brühüyyy

és ezt mert öregapádnak szólítottál, figyeld a Carlos Kleiber-t

www.youtube.com/watch?v=VLkZvsp62iU
@rodeo36: te még a városligetben láttad, amilyen öreg vagy:)500-as Jáwa(cseh brühü) ilyen vot? húzlak, de tényleg ilyen vot? a nagyapámnak P20-asa vot.
@Knósszosz:
ja és tagának semmit ebből, nem érdemli mennyen mototúba meg egyebek és esztergáljon fapinát

az a fáma, hogy Beethoven ezt részegen írhatta? persze Bacchus-hoz címezve

ez az uccsó tétel

brühüyyy
@taga20:
www.youtube.com/watch?v=VLkZvsp62iU

nézd itt a karmester fejből vezényel mert ő Carlos Kleiber (Erich Kleiber fia)

brühüyyy
ilyet motorozzál a mototúval
@guma:
@Habakuk999:

O, valamit nagyon felrerthettetek.

En a meccs elott, arra szamitottam, hogy kapunk egy 5-ost focibol. ;)
Lett belole egy 8-as..

Engem ez a valogatott a legkisebb modon sem erdekelt. Es ez altal nem is tartom ugy, hogy engem kepviseltek volna. Eppen ezert aztan nem is gondolom, hogy szegyent hoztak volna ram, esetleg a Hazamra.

Ok azokat kepviseltek, akik oket bevalogattak, akik a bevalogatoikat poziciokba tettek....

En nem igazan nezek focit. Ezt itt mar parszor leirtam.

Magyar focit meg plane nagyon ritkan. Az utobbi idoben csak a roman, es a mostani holland meccset neztem meg.
Elotte nem is emlekszem melyik valogatott meccset lattam. Utoljara "valogatott" (meg sem az A csapat)
meccsen a Lisztes-Sandor Tamas-fele olimpiai csapatot lattam eloben.
Magyar klub csapatok hallatlanul nem erdekelnek. Utoljara eloben meg Adzsojevet (ha mond ez a nev valamit) lattam jatszani.

Nemzetkozileg sem sokkal jobb a helyzet.
Bar azert az EB es VB meccsek (minosegileg varhatoan) javat megnezem, de BL meccset mar ritkan.
(Amikor a Zenit UEFA kupat nyert, es valami korosztalyos U18-U20(?) VB meccset lestem inkabb)

A foci koruli maffia egyszeruen eltantoritott a sporttol. Nem csodaltam, amikor minap Platini ott hegyelt a magyar maffiozok mellett.
@rodeo36: ha hülyébb lennél akkor is szeretnélek, te görcs:)www.youtube.com/watch?v=XqWcgTfioos
@Habakuk999:

a szotyi rágcsálás / köpködés egy proxy mozgásenergia megjelenítés, amiben a rágóizmok keverik a verbális impulzusokat a testi, kinetikus impulzusokkal, és a keveréket lereagálják.

a héj kiköpése a kisülés, és egyben az újratöltődés fázisa, tekintve a vákuumot, ami utána keletkezik, s ami az új szotyit kéri.

a kirágott mag lenyelése ezen cirkuláris folyamat tápegységének bioenergetikus feltöltését szolgálja.

tehát: aki egy focimeccs alatt szotyit rág, az kommentál, de mégsem kommentál, focizik, de mégsem focizik, mindezt egyidejüleg. aki ezt tudja, az egy érdembeli miniszterelnök is lehet, aki nem, az csak egy balfasz..:)
@taga20:
nem a Városligetben, hanem Érden és környékén a dombokon erdőkön át, az IZS, a Dnyepr, és a többi szovjet gyártmány legenda voltak a Jáwa 125, 250, és a csúcs volt 500-as, a BMW sokkal később jött ki ugyanezekkel, a P20 is szép volt nem csak nagyon jó

www.google.ca/search?q=jawa+motorcycles&rlz=2C1CHFX_enCZ0536CZ0536&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=77lZUoqpMpGx4AOLmoDIDw&ved=0CCgQsAQ&biw=1600&bih=799&dpr=1

LÁTHATOD AZ ÖSSZES JAWA-t

brühüyyy

az IZS-ekről nem találtam, de bizonyosan van ha jól emléxem abban volt 800-as is
@riennevaplus: szerintem feküdj le, me ennek semmi értelme nem vot:)lefekvéshez valami übert adok:)www.youtube.com/watch?v=nhZdL4JlnxI
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

már elkűldte nekem más ugyanezt

szerintem nem is akartak sem győzni sem játszani csak élvezték a friss nyugati levegőt Amszterdam-ban és közelről a világ legjobbjait, ki láthattya ilyen közelről Van Persie-t amint 3 gólt rúg sorozatban és sérűlten!!!! amiről nem is szól a fáma, azért ment be helyette a Kuyt a másodikban mert nem akarták tönkretenni

brühüyyy

magyar foci? na az nincs van szar meg NER és a zorbán nevű cigánysurmó ami elfoglalta a parlament nándorfehérvári termét dolgozóswzobának,

írni tud?
@rodeo36: öreg lehet ócska leszek, de mielőtt megadod magad gyere el, körbe viszlek ahonnan indultál:)www.youtube.com/watch?v=nhZdL4JlnxI
@taga20:
a tv teljes hangerővel megy NBA valahonnan Braziliából ahonnan sokan játszanak az NBA-ben...nem értem a depech-t...zenének meg hát csak zaj

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=ngDA9eSo84s

nézd Duhamel-t ő a venezuelai népi zeneakadémia növendéke és ma a Los Angeles Symphony Igazgató karmestere

brühüyyy

és bárhol Europá-ban még Bécs-ben is örömmel várják
@rodeo36:
Zseni.
Szerintem.
Azt, ahogyan élvezi a zenét és amilyen alázattal fordul hozzá ( azt is látni kell ), elképesztő.

Éss ha a mester ezt bebaszva írta, akkor?
Szokolaysanya józanul is merénylet - számomra - szóval a kortárs seggfejek nem igen alkotnak maradandót, viszont most leszarom őket és olyanokat hallgatok, amelyek hallgathatóak.
@taga20:
www.youtube.com/watch?v=G_50t1WonhU

brühüyyy

egészségedre ha nem pezsgőt akkor bort
@Knósszosz:
ez a papa Erich Kleiber
A Kilencedik Zárótétele próba

www.youtube.com/watch?v=Zt_knlbpxyc

brühüyyy
@rodeo36: azé azt má megdumáltuk, hogy ami neked orgazmus az nekem szar, ami nekem répahegyezés az neked szart se ér:) ne ugorjunk mindig vissza, ha kérhetnélek
@Knósszosz: haver kavard meg a bablevest, me odaég! ne égesd itt magad:)
@Knósszosz:
és ez az öröm és szabaccság meg a béke végre

www.youtube.com/watch?v=XCLQ7W5bZIs

mindenki kitört a börtönből és most össznépi banzáj

ez lesz ha a törpe megmurdel

brühüyyy
@taga20:
pont azt szeretném -hiába- elérni, hogy felismerd miben van érték és miben nincs

dehát száraz fába rügyet?

brühüyyy
@rodeo36:
A partitura valami negatív fétis volt számukra?-:))
Valamit tudhadtak... kösz!
@Knósszosz:

a partitura...próbálj egy könyvet úgy olvasni, hogy az egy adott oldalon lévő összes sort egyszerre olvasod és érted is...és akkor majdnem a partitura olvasás-t csináltad...

azt mindenki betanulta...de jobb volt kinn tartani mert bizonyos pillanatok nem ugrottak be a Toscanini olyan rövidlátó volt, hogy szemüveg nélkűl semmit sem látott de ha felvette akkor nem látta a zenekart csak egy pacát tehát de kellett magolnia a partitúrákat ahhoz, hogy elő tugyya adni és minden alkalommal ünnepélyesen kivitték előle a partiturát ez egy ceremóniává vált

brühüyyy

és jó látni, hogy ott van és bele nézhet még akkor is ha nem igen néz bele legalábbis a nagyok
@taga20:

ez a véleményed:) azért van:), mert csak egyszer olvastad:), és ez jelen állapotodban:) nem elég.:). olvasd el 33-szor:), ha magadhoz tértél :)

:)

majom.
@Knósszosz:
1955 Karl Böhm Fidélio zárójelenet
Dermota Fidéliót énekel

www.youtube.com/watch?v=nWNoBCh1ZNE

brühüyyy

ha valaki tud énekelni
@rodeo36:
De mielőtt megmurdel, Don Pizarro lesz belűűle?
Kurvanyát!
Múlt héten olvastam a mű történetét, pont jókor toltad ide.
Ha majd úgy ismerem mint Te, majd beszélünk róla, addig hagyáá olvasni, vagy ha van irodalmi ajánlásod rúúlla, akkor dobjad légyszi!
@riennevaplus: ne haragudj, de mit kéne elolvasnom mégegyszer? esetleg az Állati elméket, esetleg a Katedrálist vagy mit? remélem csaj vagy:)))
@taga20:
Hüle!-:))
A bableves nem ég, mer leves!!
Mán te is halásziban rúgol be a fahéjas kannástól??
Ne süjjeggy ennyire méjre, komoljan!
@Knósszosz:
www.google.ca/search?q=beethoven+nona+partitura&rlz=2C1CHFX_enCZ0536CZ0536&espv=210&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ocNZUpXiLYe44APCooE4&ved=0CDMQsAQ&biw=1600&bih=799&dpr=1

nagyíccs bele és nézd, az összes sort, azaz ami egy oldalon van azt egyszerre kell olvasni, és minden sor legfeljebb 5 simultán hanggal szerepelhet benne, azaz, van olyan eset, hogy 42 sorx5= 210 betűt kell folyamatosan szimmultán olvasnod, hogy szótagok, szavak és mondatok váljanak belőle és akkor a sorközi meg sor eleji jelzéseket nem is említettem mert azok nélkűl az egész értelmezhetetlen

jó ismerkedést

megéri, csak nézd nem kell tudnod, csak ismerd meg

brühüyyy
Egervári Sándor állítja, három év munkája nem vész kárba pusztán azért, mert kikaptunk 8-1-re Hollandiától. Ez még igaz is lenne, de miféle munkáról van itt szó?

www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20131012/harom-ev-merlege-egervarival-sem-jutottunk-elorebb/
@Knósszosz: azt hittem, hogy leég a leves dumára a borotvált puncik ugornak(pl.peni), erre te:) ne bassz:)))
@Knósszosz:
www.britannica.com/EBchecked/topic/206105/Fidelio

universitypublishingonline.org/cambridge/companions/chapter.jsf?bid=CBO9781139002202&cid=CBO9781139002202A018

www.literature.hss.ed.ac.uk/2013/08/edinburgh-festival-review-fidelio-by-opera-de-lyon/

ÉS EZ ITT A NAGY MESTER SZABOLCSI BENCE: BEETHOVEN KÖNYVE, VAN TÖBB TŐLE EZT KERESD ÉS OLVASD

www.lpcorner.com/index.php?id_product=5051&controller=product&id_lang=1

brühüyyy

a maiakat nem ismerem de Szabolcsi Bence a legnagyobb magyar zenetudós, talán Ferencsik János is írt valamit vagy hozzáférhető mint lemezmagyarázat ő vezényelt egy %. symphony-t és azóta etalonnak használják (ő is csak segg részegen tudott vezényelni de amikor az AHZ és a Budapesti kórus összejött és ő megindította az Amazonasz -t zenében akkor mint szédűlt legyek követték, ezt zenészektől tudom, és imádták
@Knósszosz:
www.youtube.com/watch?v=2fOywAyJ_H0
és az asszony, mivel egy hölgy erősebb tud lenni mint egy gyenge férfi megmenti Floresztánt a férjét akit Pizarro bedugott a mély kútba a börtön fenekén mert politikai ellenfele (orbán=pizarro)

és Leonora(Fidelio) itt elmongya, hogy csak eltökélcség és akarat meg a kitartás aggya meg a győzelmet ésaz ingatag Rocco-t a börtönőrt is maga mellé állittya, mert Rocco is megiszonyodik attól amit ott lát a száraz kenyéren és vizen tartott Florestán láttán és rettegve, remegő térdekkel de kiáll Leonora mellett akiről assziszi férfi és a lányát akarja hozzáadni mert akkora lélek...és csak a legvégén tuggya meg...

brühüyyy

ja és ez Birgit Nilsson

volt egy Takács Paula aki ezt tudta
@taga20:

nem haragszom, semmit nem kell elolvasnod. az értelem ma neked egy pina, és te vagy az ő tamponja. élvezd ezt a képzelt állapotot, holnapra esetleg kidugulhatsz.

:)

majom.

na nem az én majom, hanem a te majod. ezt érted, te majom?
@taga20:
egy valamit te sohasem fogsz felfogni? hogy a mai zene és a Pattogatott kukorica csaj (az első dal címe) hétköznapi dolgokról hétköznapi módon azaz olyan módon ad hírt ami számomra és még sokunk számára is érdektelenné teszi ezeket a megnyílvánulásokat, azért mert ficánkol a zongoraszéken? azért teccik? mert egyébként semmi...ha az ógörög nagy filozófusoktól tanulnál, akik azt tanították (mint Phytahgoras a matematikát és geometriát) az utca porába pálcikával firkálva, hogy csakis akkor marad valami mélyen bevésve, ha valami olyan módon jeleníted meg ami több a mindennapi krumplilevesnél, és ha nem akkor egy krumplileves marad a sok közűl...és ez igaz mindenre

a Fidélió egy "egyszerű" börtönből szabadítás története, de minő módon van megjelenítve...?

nem lehet orbánosítani a világot, mert kihal, sivataggá válik az őserdő kiszáradnak a tavak és a folyók meg a csrmely és semminek sem lesz értéke csak rabszolgák mindenféle szart fognak gyártani a gyártásért önmagáért, mert az uralkodó réteg kirabolja kifosztya a többieket...ezt kifosztva nem lehet előadni

tanulj fiam végre valamit

egy zongoraszéken izgágásákodó zongorista nem izgat fel még akkor sem ha ő esetleg el is élvez a sok súrlódástól

brühüyyy
@Knósszosz:
ez tagának ment:

egy valamit te sohasem fogsz felfogni? hogy a mai zene és a Pattogatott kukorica csaj (az első dal címe) hétköznapi dolgokról hétköznapi módon azaz olyan módon ad hírt ami számomra és még sokunk számára is érdektelenné teszi ezeket a megnyílvánulásokat, azért mert ficánkol a zongoraszéken? azért teccik? mert egyébként semmi...ha az ógörög nagy filozófusoktól tanulnál, akik azt tanították (mint Phytahgoras a matematikát és geometriát) az utca porába pálcikával firkálva, hogy csakis akkor marad valami mélyen bevésve, ha valami olyan módon jeleníted meg ami több a mindennapi krumplilevesnél, és ha nem akkor egy krumplileves marad a sok közűl...és ez igaz mindenre

a Fidélió egy "egyszerű" börtönből szabadítás története, de minő módon van megjelenítve...?

nem lehet orbánosítani a világot, mert kihal, sivataggá válik az őserdő kiszáradnak a tavak és a folyók meg a csrmely és semminek sem lesz értéke csak rabszolgák mindenféle szart fognak gyártani a gyártásért önmagáért, mert az uralkodó réteg kirabolja kifosztya a többieket...ezt kifosztva nem lehet előadni

tanulj fiam végre valamit

egy zongoraszéken izgágásákodó zongorista nem izgat fel még akkor sem ha ő esetleg el is élvez a sok súrlódástól

brühüyyy
óh aesthetica bölcselme el ne haggy
@riennevaplus:
hát nekem is hasonszőrű dolgok jutnak eszembe a fafejűségéről de nem szabad feladni, az ilyenek akkor ébrednek amikor már csapkoggya őket a nyomor villáma, ezeknek nincs katharzys az életükben egyik percről a másikra élnek (lásd Varázsfuvola Papageno, akiről az Öreg Pap a Bölcsek bölcse mongya, fiam neked ez rendeltetett mert ezt tudod értékelni, nem egy Tamino dehát mindenki nem lehet az, mert akkor ki ...?)

brühüyyy

tanítani kell őket türelemmel és néha az ő szavaikkal durván mert abból értenek

ő az aki Duhamel-re azt mondta cerkóf majom ...ezt csak egy cerkóf majom tuggya mondani
@rodeo36: Ezt nem küldték még el?? :)

NEMZETI ŰRSTRATÉGIA: EMBERT KÜLDÜNK A FÖLDRE!

hircsarda.blog.hu/2013/10/10/nemzeti_urstrategia_embert_kuldunk_a_foldre
@Knósszosz:
itt Fidelio és Rocco együtt a börtönben ahol sírt kell ásniuk Florestan-nak

Ernszter Dezső Rocco, Kirsten Flagstad Leonora (akarsz jobbakat?) 1951 MET

brühüyyy

értsd a harmóniákat ahogy mennek lefelé és elréműlnek a szőr feláll tőle...és Flagstad a csodálatos hangjával, mint egy angyal aki álruhában a szárnyait takarva a pokolba száll, hogy valakit kihozzon onnan és Rocco aki ugye jó de...gyáva mert kiölték belőle évek hosszú során a lelket és bátorságot és most tanúl ettől a "férfitól" aki egy mentőangyal...közben ugye arról van szó, hogy csak ássunk mert ha nem...

rettenetes és a zene ahogy leírja mély fekete borzalmat éls a szoprán ragyogása mindenek felett száll mint a NAP délben és olyan fényt ad ott a feneketlen rothadásban, hogy Rocco is megréműl...mit is lát és közben a sírásás
@riennevaplus: jóéjt, remélem ez az én bajom:) drága ön.
@Knósszosz:
egy komment 1941 Kirsten Flagstad Leonora a MET-ben a régi MET

To those commenting: I hope you understand that Beethoven writes / composes orchestrally. This is his single opera and even in this very famous aria, he writes less for the human voice than for the orchestra. See even his concert aria "Ah! Perfido". When Liszt wrote, he knew his instrument. The human voice was not Beethoven's instrument - it was the pianoforte of his day and the orchestra.
So any dramatic soprano who even survives this aria deserves ap-plause! And Flagstad first and foremost.
www.youtube.com/watch?v=XOfsI-ahk10

hogy tudd miről kommentel

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a dzsobbik kilövethetné a zalcsútbasznádi törpét a picsába ...igaz, akkor nem maradna kenyérmorzsa sem nekik

brühüyyy

most nem foglalkozom szarral, mert bemocskol. ...és bidesch
@rodeo36: @riennevaplus: így, visszatérve egy lengyelekkel töltött este után, mindkettőtökre azt az analógiát tudom alkalmazni, mikor egy harmadikkal szemben egy általa ismeretlen nyelven kommunikáltok... az indítékokat megértem, de akkor sem méltó hozzátok... persze ezzel a kommenttel én is bekapcsolodtam a társalgásba, habár a nyelvet csak felületesen bírom...
Jó éjt mindkettőtöknek.
@sírbateszezazegész:

ne tedd a sírba, mint ahogy én sem...meg kell tanúlnia vagy nem éli túl, mint a kőszáli kecskegida az minden anyai mozdulatot másol, mert ha nem akkor meghal és az a gén nem szaporodik...én láttam élőben Afriká-ban egy kecskeanya és gidái beszorúltak egy zárt térbe az ajtó rájuk csapódott és megréműlve az anya kitörte az ablaküveget és átugrott rajta, az üveg millió egy éles késként meredezett befelé de senki sem sérűlt meg...és vidáman folyatták a legelést

te nem tucc lengyelűl én sem..de jól megértettük egymást Zakopánéban mikor a zuborovka már félig volt az üvegben...és mosoly bárhol máshol is

türelem...de az ilyenek miatt van orbán és bandája uralmon mert nekik elegendő az amit nekik kultúróként odabasznak

brühüyyy

most megint túlkúltúráltam magam
@rodeo36: én csak a privát közlésre értettem azt, amit jeleztem:)... a te magadra vett "keresztedet" tisztelem és megemelem előtte a kalapom:)
Jó éjt:)

Ps.: és igazad van mindenben e témában:)
@sírbateszezazegész:

"jutalomból" jóbarát, sohasem fogod elfelejteni:

www.youtube.com/watch?v=7kVbnAR4CUY

brühüyyy
@Husz_János_Puszita: "Sem a magán-, sem az állami pénzek nem áramlanak versenyképes beruházásokba a pályáztatás meghonosodott gyakorlatában.Ha nem sikerül valamelyik kormánynak ezen változtatni, remény sincs a felemelkedésre."

Erről van szó. Az EU-csatlakozás táján még lehetett olvasni arról, hogy mi szerencsések vagyunk, mert más kárán (spanyolok, görögök) tanulhatunk, akiknek a kezén pocsékba mentek az EU-ból beáramló pénzek. Aztán ugyanazt csináltuk: presztizsberuházások (térkő, szökőkút, új tanácsháza), saját csoportok kistafírozása, na meg ellopni belőle, amennyit csak lehet.
Az állami protekcionizmus nem (vagy csak a legritkább esetben) a külföldi piacnyitást, terjeszkedést pártolja, hanem a haverok belföldi versenytársainak kiszorítását. Ez a belterjes ketrecharc kártékony stratégia, még csak fizető nézőket sem vonz, és nemcsak a kiszorított(ak), hanem az egész ország veszít rajta. A mezőgazdaságunk tragédia és csődtömeg. A K+F a béka segge alatt. Képzett, rugalmas munkaerő? A tőkevonzó képességünk már csak annyiból áll, hogy Európában vagyunk.
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: "Én ezt elképzelni sem tudom, hogy szerveződjek én civilnek?"
Ennek nagyon sok módja van. Ízlés, vérmérséklet lehetőség szerint csatlakozhatsz számodra rokonszenves tüntetéshez, aláírhatsz petíciót, személyesen vagy írásban megkeresheted és számon kérheted a parlamenti és helyi képviselődet, eljuttathatod a nem használt holmikat a rászorulóknak, gyűjtheted szelektíven a szemetet, vásárolhatsz közvetlenül a termelőtől, utalhatsz egy ezrest az Átlátszónak, a TASZ-nak vagy a Wikipédiának, vagy egyszerűen csak sokoldalúan tájékozódsz és tudatos állampolgárként döntesz, ha arra kerül a sor.
Ha ezek közül csak egy-kettőt kritikus tömegben megtennénk, már beljebb volnánk.
@borzzz:
A civil világ hiányára érzett rá a narancsbolsi párt és kreálta a politikusok által irányított "békemenet" féle álcivil csürhét, közpénzből.
Élén egy khmm... legalábbis "kétes elemmel".
Hisz a zsarolási potenciál komoly motiváló erő! :)
@sírbateszezazegész:

"mikor egy harmadikkal szemben egy általa ismeretlen nyelven kommunikáltok... az indítékokat megértem, de akkor sem méltó hozzátok..."

Van is igazad és nincs is:))

Taga egy nem neki szóló hsz-t - ahelyett, hogy kérdezne - a maga sajátos módján minősíti.
Felvett egy nem neki dobott kesztyűt:)

Annyit neki is illik megtanulni, hogy amihez nem értek arról max kérdezek, kérdezek, kérdezek - ha érdekel. Ha nem, csendben maradok.

Nem először emlegeti ama tükröt,és bizony kegyetlenül éles szeme van, ha kíméletesen nem is tud fogalmazni, disztingválni meg elvétve - de olyan nagyon nem szereti, ha neki tartják.
Mint ahogy senki:)

Ne becsüld alá Tagát. Nem ismeretlen neki ez a nyelv egészen, és azért van itt mert érdekli. A tanulás legfőbb motivációja.

Azt nem tudhatta, hogy riennevaplus kesztyűjét felvenni életveszélyes:))
@Orica Középföldi:
Tanulékony gyerek, bár néha 2x is sorbaáll a pofonért... :)
Legalább szórakoztat, legfeljebb helyrerakod!
Kell neki, olyan mint egy neveletlen kuty.
Elérkezett a "nagy nap" Következik a bajai választás. Erről találtam elég jó kis cikket. Bocsi ha picit hosszú. :)

A bajai demokrácia diszkrét bája

A „magyar demokrácia” két „sok vihart megélt” politikai alakulata, az MSZP (és csatlósai) illetve a Fidesz között „grandiózus ütközet” bontakozott ki Baja városának egy eldugott, Isten háta mögötti önkormányzati választói körzetében. Ezen a területen – ahol még aszfaltút sincs – csupán néhány tucat roma család tengeti meglehetősen nyomorúságos mindennapjait. Jó részük nemhogy a pártok közötti különbségeket, de még az egész felhajtás tétjét sem érti. Ők az alapanyag, akiket a két párt választási stábjainak „fel kellene dolgozni”, meg kellene győzni a maguk igazságáról.

Vídia-kemény alapanyag ez, melynek rendkívül korlátos tudati szűrőjén sajnos nagyon kevés egzakt információ szivárog át. Tudati-eszmei meggyőzéssel a pártok meg sem próbálkoznak. Sokkal egyszerűbbre „veszik a figurát”. Az egyik stáb aszfalt utat és házfelújításokat ígér, a másik munkahelyeket, „demokráciát” és hasonlókat. Azért annyira még az itt lakók tudata sem behatárolt, hogy ne tudnák, hogy a választás másnapján már senkit sem fognak érdekelni, és hogy minden ígéret egy nyilvánvaló hazugság. A nagyívű ígéretektől és a szokatlan csinnadrattától ennek ellenére meg vannak ijedve.

A területet valósággal ellepték a két párt választási „segédmunkásai” és éberen őrködnek azon, hogy az ellenfél nehogy olyan kampánycselekedetekre ragadtassa magát, mint amit ők maguk is szeretnének megtenni, de nem mernek. Minden bokorban kamerával és riasztókkal felszerelt sameszok rejtőzködnek, akik attól tartanak, hogy valami szokatlan fog történni, amire ők nem tudnak megfelelően reagálni. Ők is be vannak gyulladva. Az ő nyüzsgésük és fontoskodásuk olyan hatást kelt ezen a lepusztult tájon, mint a kínai kulturális forradalomban a vidékre kergetett egyetemisták mozgalmi vonulásai a méteres pocsolyákban.

Hát még a főnökeik, a kampányközpontokban kuksoló "tisztes" kampánymenedzserek, akik meg sem merik közelíteni a helyszínt, de együtt élnek a vidék minden rezdülésével és állandóan valami olyan furfangon törik a fejüket, amellyel előnyhöz juthatnak ebben a röhejes pocsolyacsatában. Nekik ez kemény egzisztenciális kérdés lehet, hiszen aki itt veszít, az miért tudna később helytállni a „nagy” választásokon. A Fidesznek van több vesztenivalója, hiszen vereség esetén elbukott egy „tutinak” tekintett „jobbos” körzetet, nem beszélve a ballib média győzelmi indulójáról, amely ebben az esetben messzire fog elhallatszani. És közöttünk szólva a „Fityesz” meg is tett minden butaságot ahhoz, hogy ezt elbukja.

Tehát mindenkinek tele a gatyája. Kitört a vihar egy lavór vízben! Néhány tucat választó teljesen irreális döntésén múlik, hogy melyik párt presztízse nem szenved csorbát, és melyik indíthatja be hétfőn a „győzelmi harsonáját”, amellyel messzemenő következtetéseket sugall a választói társadalom túlnyomó részét kitevő terelhető csorda részére. És senki sem fogja megemlíteni, hogy ez az egész valóságshow egy velejéig hamis, teljesen nevetséges, az igazságot, erkölcsöt és mindenféle emberi jóérzést meggyalázó cirkusz, melynek semmi köze ahhoz, amire ennek a nemzetnek szüksége lenne.

Ebben a történetben nagyon jól nyomon követhető ennek a szerencsétlen, szakadék felé rohanó társadalmi rendszernek egy sor nevetséges és gyógyíthatatlan nyavalyája:
- Olyan emberek döntenek fontos kérdésekben, akik az adott ügyekhez tanulatlanságuk vagy befolyásolhatóságuk következtében semmit sem értenek.
- A hozzáértő emberek szavazatait, véleményét teljesen eltorzítja a hozzá nem értő tömegek hamis véleménye, amelyet azonban a résztvevők nagy száma miatt „demokratikus” és adekvát döntésnek állítanak be a rendszer korifeusai.
- A választási kampányok tulajdonképpen színielőadások, melyet a tényleges hatalmat gyakorlók rendeznek a háttérből politikusoknak nevezett színészek segítségével.
- A politikusok nem rejtik véka alá, hogy ők csak a befolyásolható többség számára celebrálják előadásaikat, a valóban dönteni tudó független választók nem érdeklik őket, hiszen a választás eredménye „úgyis a bizonytalanokon múlik”. És a „bizonytalanoknak” még el is magyarázzák a módszertant, hogy miképpen kell kampányillúziókat kelteni, hogyan lesznek „megvezetve”.
- És ezek a színielőadások természetesen keményen a pénz függvényei. Akinek több van, az nagyobbat és látványosabbat tud lódítani. És sokkal demokratább tud lenni, mint a többi.
És a felvezetett esetben - a bajai választáson - olyan emberek döntenek a színielőadás minőségéről, akik még sohasem voltak színházban. De mindenesetre egy biztos: hogy „mélyen demokratikus”, toleráns, antirasszista és anti anti lesz az egész.

A szakadékba demokratikusan is be lehet zuhanni.
@Orica Középföldi:
Ja, ja... Egyik mert nagykutya, a másik meg mert nyaligátor? :D
@Orica Középföldi:
Ezt tessék elolvasni... :(
Sajnos ez van!

"Írás a falon

Maradhatnék. Van kertem. Van kandallóm. Egy erdő mellett lakom. Ha rosszabbra fordul a helyzet, valahogy túlélném.

De sohasem élnék jól. A válság öt évéből ezt megtanultam. Kétlem, hogy kapnék bármilyen magyar nyugdíjat, még ha lehúznék is itt pár évtizedet.

Gondoskodnom kell a családomról. A gyerekeim lassan tizenévesek, jövőre van szükségük. Az, hogy három nyelvet beszélnek, és majd dolgozhatnak egy call centerben, jövőképnek sovány. Ja, igazából csak két nyelvet, az angol anyanyelvük nem számít. Nincs róla magyar bizonyítványuk.

Azt akarom, hogy azon járjon az eszük, „miért ne csinálhatnám meg?”, és nem azon, hogy „úgysem csinálhatom meg”.

Heraus mit uns

Nem vagyok egyedül az államhatár felé vezető úton. Sokakat ismerek – külföldieket és magyarokat –, akik az egész családjukkal költöznek. Mások dolgozni járnak ki, és hétvégén még hazajönnek, vagy amikor tudnak. Megint mások otthagyják a munkahelyüket, hogy külföldön keressenek jobbat. Helyi lakcím nélkül nem lenne esélyük kint, legalábbis a fejvadászok szerint.

Ezek az emberek évek óta küzdenek, de a fény az alagút végén egyre halványabb és távolibb.

Így tehát bedobom a törölközőt én is, és megyek a megszomorítottakkal. Visszatérek Kanadába, szerencsét próbálni. Lehet, hogy az olajmezőkön kötök ki. Vagy valami koszosabb pályán, mint a PR.

Pokoli lecke

Magyarországot megőrzöm a szívemben. Mint azt a lányt, akiről mindenki megmondta, hogy óvakodjak tőle, mert összetöri a szívem és tönkretesz. Van, aki nem akarja észrevenni a hibáit, vagy azt hiszi, majd ő segít leküzdeni őket. De végül kiderül, hogy ő mégiscsak az, ami, és sem jó szó, sem erőszak nem fogja megváltoztatni.

Lady Hungary! Randizni veled kellemes, együtt élni viszont rohadtul lehetetlen."
hvg.hu/velemeny/20131008_Sosem_hianyoznek_ha_nem_mennek_el
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
pukkaggy meg, a nagykutya oda van szíjjazva mennie kell, egyébként is a szőnyeg lassú...a kiskutya meg tanúl, nem úgy mint egyes magyarok akik csak odaállnak és hisznek

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ez nem így megy...érzelmi alapon nem lehet, racionálisan igen, dönteni kell és kidolgozni mit lehet, mit tud, és mindezt hogyan...hátrahagyni csak semmit mert az kolonccá válik nagyon hamar, vagy megy a pereputty vagy nem érdemes mert a kinti alacsony ami otthon magas két helyre nem elég és mindenki szenved

dönteni kell és vállalni a kezdeti szenvedést vagy feladni és a bécsi gyors elé? vagy rája de akkor azonnal

brühüyyy
@rodeo36:
Azért érdekes látni, hogy egy 10 évig itt élt kanadai hogyan élte meg ezt az időszakot.
Sokban egyezik a mi látoszögünkkel, pláne itt:

"Munkára, harcra kész

A terv egy darabig működött. Először angolt tanítottam – így kezdi minden zöldfülű bevándorló –, aztán hónapok alatt visszataláltam az újságíráshoz. Pár évvel később pedig már a főszerkesztői fotelben ültem. A szorgalom meghozta gyümölcsét. A munka sosem volt unalmas: rengeteg botrány, intrika, hazugságok, korrupció és iszonyatosan sok bürokrácia. Irdatlan hegyeket kellett ellapátolni, hogy felfedjük az igazságot és leleplezzük a szemfényvesztést.

A sorsod elől futni úgyse tudsz

De mindhiába, mert nem történt semmi. Kezdem úgy érezni magam, mintha a kommunizmus teljes foglalkoztatottságában dolgoznék, ahol nem feltétlenül kell teljesíteni bármit is, csak bemenni időre.

Ebben az újságban – ahogy laptársaink is – töméntelen parasztvakítást és aljasságot tártunk fel. Lady Hungary ennek ellenére nem változott semmit. A lapátolás, az elszántság nem számít. Ez a következmények nélküli ország; nagy a csinnadratta a bűnök körül, de a büntetés – ha van egyáltalán – ritkán áll arányban a cselekménnyel. És nem történik semmi, hogy ne forduljanak elő újra ugyanezek a bűnök… legfeljebb szépen feldíszítik őket. Nesztek, csináltunk valamit."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rágalom, Seggnyalonc Berci már cáfolta, kiforgatták a szavait! :))
@Orica Középföldi:
hogy többet ne mongyak nagyon érdekes a meglátásod...nekem nagyon korán volt ilyen személyes tapasztalatom, mint az iskolqa legjobb tanulóját felkértek, hogy segiccsek egy vagy két többször bukott "nagyfiúnak" mert attól tartottak, hogy még meg fognak bukni és az már nagyon káros lett volna... és mi lett a móccer? hát nekiállrtam gombfocizni velük...és miközben gombfociztunk érdeklődni kezdtek aziránt ami egyébként tantárgy volt, de még assem tu'tták...hogy az...és szépen "eladtam nekik" a tananyagot, itták mint száraz spongya a vizet és nem vették észre, hogy miközben ronggyá vertek gombfociban (életemben nem gombfociztam addig) megtanulták a következő leckét, mert elmeséltem nekik...mint tréfákat meg anekdótát...és még kurvára teccett is nekik...és ...ami legfőbb jól érezték magukat

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Zámbó Krisztiánt és Fásy Ádámot kifelejtették belőle. :)
@rodeo36: és te hogy érezted magad közben? Leszámítva a vereséget.:)
Hmmmm

Kossuth tér 1-3. – Kezdődik a totális rezsiháború
2013. október 13.

Kovács Áron

Lényegében egyetlen ügyre redukálják kommunikációjukat a kormánypártok, akiknek a rezsicsökkentés arra is lehetőséget ad, hogy ismét összecsapjanak az európai bürokráciával. Persze más is történik majd a jövő héten a parlamentben, például elkezdhetnek aggódni azok, akik a magyar adóhivatal elől Svájcba vitték a pénzüket. Egy rejtett módosítással pedig arra is megteremtik a lehetőséget, hogy jövőre a rendészeti panasztestületbe ejtőernyőzhessen néhány, az új Országgyűlésből kimaradó képviselő.

m.hvg.hu/itthon/20131013_kossuth_ter_1_3_orszaggyules_beharangozo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
hát számomra a "vereség" érdektelen volt mert az "munkaeszköz" volt...szép siker volt...mosoly

brühüyyy
@sírbateszezazegész: na azért ez nem szép!
nem én vagyok a legjobb társaságod?:(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

elolvasva a cikket amit linkeltél, az a meggyőződésem maradt, hogy bármi is a láccat, semmi gazdasági eredménye nem lesz, mert amíg az állami pénzbevételeket ellopják és nem az ország javára fordíttyák addig ezek a törvények meg csak baromságok, akinek annyi pénze van, hogy érdemes eltűntetni az adóhivatal elől az már megtette és nem biztos, hogy svájcba, lehet azt lebegtetni is és be is lehet fektetni külföldön, van arra biztos forrás...nem akarok itt részletekbe belekeveredni kérdezd mariannt---
lényeg az, hogy nesze semmi fogd meg jól és még lesz veszekedés is ami orbán kedvenc ténykedése, mert mindíg győzni akar valami ellen bolondabb mint a Don Quijote

brühüyyy

bolond likból bolond szél fú
@riennevaplus: :)

Éreztem én valahol a lelkem mélyén, hogy valamit rosszul csinálok.
Nem tudok elegánsan szotyihéjat köpködni, a tenyerembe gyűjtöm az üres héjakat és így sutává válik az egész folyamat.

Így elég kicsi a valószínűségbe, hogy érdemben befolyásolhatom a világ sorsát.:(
@Orica Középföldi: szia:)
Ha jól látom, akkor inkább nincs, mint van:)

Megjegyzem, azt a kesztyűt én sem venném fel, azt hiszem:)
@Penivaldes: ezt sem tudom eléggé megköszönni:)
@rodeo36: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"hátrahagyni csak semmit mert az kolonccá válik nagyon hamar, vagy megy a pereputty vagy nem érdemes mert a kinti alacsony ami otthon magas két helyre nem elég és mindenki szenved"

ez nagyon fontos gondolat! ugyanígy vagyok, sokáig tart felszámolni mindent, de feltétlenül szükséges - egy fogpiszkálót sem hagyok itt a NER enyves kezű rágcsálóinak
@Penivaldes: szép, napsütéses idő van, pont alkalmas egy kellemes sétára:) a közéletbe meg nem mennék most bele, hasonló, mint moon, bizonyos kérdésekben moi hangnemben:(
@sírbateszezazegész: @Orica Középföldi: Szép jó reggelt!

A nép szava Taga szava is, néha nem árt figyelni rá.
Én örülök, hogy itt van, ha sokat is kell görgetni miatta.:)
@Habakuk999: így van, ne csukjuk be a fülünk akkor sem ha nem a szférák zenéje szól.
a srác stílusa néha nem éppen finom, de én látom benne azt ami miatt meg kell hallgatni
Mit látnak szemeim?! Csak nem a Telegraph interjút készített Vezénylovunkkal?!
Hát nem rajonganak ott se érte:
"Young Viktor, a clever boy from a country background" Okos fiú vidékről?! :D
@Orica Középföldi: köszönöm az analízist:) te jobban ismersz engem, mint én önnön magam. ezért fogadd el a kedvenc nótám:)www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Kedves csekkirálylány a meglepő az lenne ha nem a szemeiddel látnád, hanem a füleddel...:)
@Habakuk999:

Nem állítom, hogy az esztétika és a szellemi kihívás csúcsa Tagát dekódolni, de sörköd nélkül ritka józan, tűpontos észrevételei vannak, mégha kínos is tudomásul venni ezt.
Van itt maszatolás - a jó modor nevében -rendesen, ő meg láthatóan leszarja ezt.

Alpáriságát én is rühellem.
Tagát nem elemezni kell, hanem szeretni
@Penivaldes: Szeretni azért annyira nem egyszerű.:)))

Igaz Taga, föl is háborodnál, ha szeretnélek?
@Penivaldes: a végén még beléd szerelmesedek:)) (csak az asszony meg ne lássa:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pedig a gumicsizmás parasztra is van rendes angol kifejezés! :)
@Habakuk999: azt a mondást hallottad má, hogy szeressen téged a Habakuk:))
@taga20: Nem még, ez (is) kimaradt az életemből.:(
@Habakuk999: @Orica Középföldi: én is a nép egyszerű gyermeke vagyok! sőt, maga a proletár!

Oricának külön, az inszinuáció elkerülése még nem ekvivalens a maszatolással:) és a direktségnek is vannak fokozatai...
@taga20:
mondd Sebastian fel tudod sorolni, melyik autóban milyen motor rejtezik?

függetlenűl a mai eredménytől...kis izgalom semmi verseny

brühüyyy
@Habakuk999: ne szomorkodj, én találtam ki most:) de szeress csak! ha két férfitest egymásra talál:)))
@rodeo36: ja el is felejtettem, lehet fütyülni, te kis hakitamás:))) jesz,jesz, mámegint:))
@sírbateszezazegész: öreg szerintem ne húzz magadra olyat, ami nem neked szólt!(szerintem nem rád gondolt Orica) te egy mosolygos gyilkos vagy:) ahogy elbánsz pl. bloggergizivel :)))
@Habakuk999: szeretni sosem egyszerű a másikat, de meg kell próbálni.
@sírbateszezazegész: Gondolod, hogy az inszinuáció szebb szó, mint a fasz?

Vagyunk itt néhányan proletárok, épp ez a szép az egészben.

Maszatolunk is össze vissza.
@taga20:
lófasz a seggedbe is, nem ezt kérdeztem te kis felkészületlen...akkor mittucc, ha esse?

brühüyyy

le is vagy fütyülve
@Habakuk999: igen is, meg nem is:) sok kaland, kihívás az életem:)

Most viszont mennem kell:)
@Penivaldes: Tudod Peni, nem kell mindenkit szeretni.
Ezt a köztünk lévő 29 év mondatja velem.
@taga20:
hogy te milyen irígy vagy?

próbáld ki? rajta fütty ide fütty oda és máris...bekrapekozol?

brühüyyy
Akármennyire is pozitív vagyok, az a sejtésem, hogy a Fidesz fog nyerni. Megvett mindenkit kilóra.
Már várom a bukott baloldal megint bukott szöveget, és a győzelem ünneplését. De ez nem győzelem, ez a Fidesz veresége.
WikiSzótár.hu szerint a gyarmatosítás (főnév): Gyarmatok szerzésére, azok politikai és gazdasági alárendelésére irányuló politika. Már az ókorban elterjedt törekvés volt; az újkorban a XV. Századtól, a nagy földrajzi felfedezésektől indult meg, a XIX. Századra befejeződött: ekkor a Föld területének négyötöde gyarmat volt.

Magyar Katolikus Lexikon szerint: Gyarmat, Győr-Moson-Sopron megye: plébánia a győri egyházmegye téti esperesi kerületében. - 1268: kir. favágók lakták. Lakói 1600 e. ev-ok lettek. 1619: 7 porta adózott. 1700: a Rákóczi-szabharc alatt a Pápa felé vonuló cs. katonák fölgyújtották és kirabolták a falut, a m-ok nagy részét megölték. Helyükre a prépság német telepeseket hozott. A plébániát 1698: alapították újra.
@Habakuk999: lehet benne vmi, én pl csak azokat akik engem is, a többiek nem érdemelnek tőlem egy pacát sem.
"A holland (román stb.) típusú labdarúgás nagyon drága: edzőképzés, utánpótlásnevelés, korszerű infrastruktúra és színvonalas kiszolgálás kell hozzá. A miénkhez viszont bőven elég egy libalegelő, meg egy többé-kevésbé gömbölyű labda, fölösleges rá százmilliárdokat költeni.

Most, hogy ezt így tisztáztuk, élnénk még egy szerény javaslattal. Szezonja van a rezsicsökkentésnek, meg a költségvetés-hegesztésnek is: tessenek a kiadások megvágását ott kezdeni, ahol a spórolás nem fog fájni senkinek. Mondanánk a pontos sort is, nehogy véletlenül megint a kórházak járjanak rosszul: s, mint stadion."

nol.hu/specialis/rss_valogatas/hargitai_miklos__gyogyfoci
@Habakuk999: haver ne kavard itta sz.rt! előbb le kö rakni az alapokat(vetni kell), utána lehet aratni:) ezt így érted?
@rodeo36: öreg, ákciós vot a kérdőjel:))
@sírbateszezazegész:

"Oricának külön, az inszinuáció elkerülése még nem ekvivalens a maszatolással:) és a direktségnek is vannak fokozatai..."

Na ez megint olyan mondat, amibe muszáj belekötni.

Kezdjük az inszinuációval.
"inszinuáció. gyanúsítás, megtévesztés céljából kitalált rágalom."

Ha én valakiről megállapítom, hogy rasszista, üres lufi,önimádó, önképzavaros, értékzavaros, stb. minden szép szava ellenére, az bizony az. A szövegeiből - minden szándéka ellenére - egyértelműen kiderül. Ez nem inszinuáció!

A blogon két lehetőség van számomra, vagy szembesítem (tükör) és porig alázom a vélt önképét vagy átlépek rajta.

Ha elkerülöm az alázást és mégis párbeszélek vitának álcázva, tetszik nem tetszik, akkor maszatolok.

Én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy megengedjem magamnak az átlépést, és egyébként se ez a helye.

Summázom: igazad van, az ekvivalencia nem áll fenn, mert nem is állhat, a direktség fokozataiban is igazad van. Ízlés, habitus kérdése.

Tudom, hogy én nagyon kemény vagyok, de azt tapasztaltam, hogy az egyszer fáj, de nagyon, eredményesebb, mint a sokszor, de kicsit.
Ez utóbbihoz ugyanis hozzá lehet szokni:))
@taga20:
tehát egy felkészületlen amatőr vagy aki essem tuggya mint sok minden mást sem

brühüyyy

te kis akciós

hogy milyen picsamélyen lejáratod magad nincs rá szó
@Orica Középföldi: drága, megtenné nekem, hogy lefordítja ezt a kommentet amit sírnak írt, me kurvára nem értem:))) u.i.:nehogy elkezdje .)))
az azér xar érzés lehet pl egy világklasszis kapusnak (Bogdán Ádám)
hogy láttya menynire alkalmatlan gerinctelen csürhe...
élősködő siserehad szállta meg a magyar focit és szívja el a lét...
@rodeo36: öreg, ezen gondolkodok itt a csirkeperkelt felett, hogy ez egy komoly kérdés vot, vagy valami mögöttes van mögötte:) szerinted nem tudom, hogy melyik verdába, milyen moci van? pl. a P20-asban pannónia motor van:)
@taga20:
azt a hülye buta fejedet dugd fel a csirke seggébe

a F1 motorokat kérdeztem te agyalágyúlt

brühüyyy
@Orica Középföldi: én nem keménységnek nevezném:) mondom a legnagyobb tisztelettel.
@rodeo36: nesze te öreg,rigolyás,stb. red bull-rönyo, ferrari-ferrari,merci-merci,lotusz-rönyo, sauber-ferka,williams-rönyo,meki-merszi,toro-ferka,cater-rönyo,forsz-merci,marussia-koszvorsz:)))
@taga20: nekem volt ferrarim, persze játékban. kamion benne a kocsi
nem lehetne rendesen leírni a neveket?.)
koszvorsz:)
@Penivaldes: cica ako legyél kemény! nem maszatolj:))
@taga20: ne maszatolj! így jobb:))
@taga20:
kurva anyád...azt kérdeztem milyen motor te nagyon hülye: azaz hány köbcentis és V vagy soros esetleg más...a többit bemongyák a kommentátorok és...le is vagy szarva...majd megnézem a web-en...te semmire sem vagy jó

brühüyyy
@Penivaldes: de, lehetne, de így viccesebbnek tűnik:))
@rodeo36: 1000-res dizelbokszer, te pingvin:)))
@taga20: a viccet is komolyan kell venni, különben olcsó vásári mulatséág.
@taga20:
TE BUTA, ÍME ITT:

www.f1technical.net/articles/4

Facts and figures

Toyota RVX-09Because of the regulations and engineering optimisations, all current engines are of a similar type, and feature the following similarities:

All F1 engines are naturally aspirated V8's of 2400cc
Engines are limited to 18,000rpm
The weight is exactly 95kg (each manufacturer easily reaches this regulated minimum weight)
Engine blocks are constructed of forged aluminium alloy, because of the weight advantages it gives in comparison to steel. Other materials would maybe give some extra advantages, but to limit costs, the FIA has forbidden all non-ferro materials.
Crankshaft and piston rods are Iron based for strength.
At its maximum pace the current V8 engines consume around 60 litres of petrol for 100km of racing.
It's not exactly known how much oil such a top engine contains, but this oil is for 70% in the engine, while the other 30% is in a dry-sump lubrication system that changes oil within the engine three to four times a minute.
Before its first track time and after each race, each engine is tested on an engine dyno to validate its performance and identify problems. A video clip of Renault's RS24 on the dyno can be found here.

MIVEL BEJELENTETTÉK, HOGY A v8 MOTOROK IDEJE LEJÁRT ÉS JÖVŐRE MÁST KELL HASZNÁLNI A fERRARI MÁRIS BEJELENTETTE MIT CSINÁL

de annyira benne vagy a csirkepörköltben mega vettelke seggében, hogy nemtucc semmit

brühühüyyy

leégtél mint a Reihstag
@taga20:

Te már lebuktattad magad néhányszor, nem kellek ehhez én:))
@taga20: nem kell igyekezned, miattam, vagy miattuk sem.
Erre azt írta Vona, hogy "senki nem fogja neki elhinni, hogy nem ő rendelte így". :)

scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1383233_10152028539184623_1033382096_n.jpg
@Penivaldes: magam miatt igyekezhetek? bukszácska:)
@taga20: igen, csak azért
a buksza nekem a pénztárca
@taga20:
lónakabüdösfasza nem diesel

olvasd el, én már elolvastam és nem várok a te "szakértelmedre" ami, mint kiderült sohasem volt...120 fokos, 180 fokos és 90 fokos V8 és V10 valamint V12 -esek voltak ma V8 és...

dehát nem akartam rákeresni asszittem te vágod mint répát, mintahogy a vettelke seggéből kibújtál

végkövetkeztetés: a F1 motorok között csak bizonyos elemek súlyában és anyagában lehetséges különbség és az okozhat 80 - 100 lóerő különbséget de azt sem minden helyzetben

szóval tőled kérdezni szakirányú dolgokat lóval zongorázni

brühüyyy

kár, be nagy kár...a szád nagy de ami abban a züregben ott a nyakadon leledzik abban mi van? hát el tudom képzelni...
ez mindent megmagyaráz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nini a vonagabcsi amint szellőzködik a pusztai szélben

brühüyyy

és milyen szép?
@rodeo36: Néha neki is ki kell szellőztetni a fejét. :)
@rodeo36: ostoba kérdésre, mi a faxot vártál? nyergeld föl a szamarad és zuzzál vele egy ovát:) tudod az adrenalin jó dolog. amikor még fiatal és bohém votam, ako felültem a yamahámra és húztam egy 270-et:) na az végig ment rajtam:))
@Penivaldes: mé vot más értelmezés? te kis fehérmájú:)))
@taga20: na na most kezdődik a kakasharc?..ejnye fiúk
@taga20: nem tudom, hogy felétek mi mit jelent, gondoltam tisztázzuk már az elején, nehogy elbeszéljünk egymás mellett
@taga20: egyébként vörösesbarna májú vagyok, ha már belgyógyászol:))
Egy CD-lemez jogosítása a Magyar Lemezlovas Egyesület tagjai számára 1.338 + áfa (bruttó 1.700 Ft).

A tarsolylemezek jogosítása folyamatban van.
@Penivaldes: kinézek az ablakon a kertbe és azon gondolkodom, hogy milyen szépek az őszi fák levelei. na kb. ennyi értelme vot ennek, te vörösesbarna májú:) a vörös csajokat bírom, egyébként:))
@taga20: inkább menj ki, és feküdj a levelek közé. jót tesz a léleknek.
szerintem te minden típusú nőt bírsz:)
@Penivaldes: soványat, kövéret, szögletest és gömbölyűt. szőkét, barnát, vöröset és feketét, egyenest és göndört
@taga20:
szóval, ha valamit nemtucc akkor a kérdés ostoba...tipikus orbánvitya...

kösz

most hagylak csüngeni egy időre, kiteszlek szellőztetni

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és olyankor már csaka vácuum marad benne

brühüyyy
@Penivaldes:

én még sohasem láttam a májam... és nem is vágyom látni

mikor tetted vissza és hogyan?

brühüyyy
@rodeo36: ugyanúgy tettem vissza hogyan kivettem, csak fordítva
@Penivaldes:
Jól értem?
Rántott-májú introvertált leány majonézes céklasalátát keres?
@Dr. jenőke (jenőke): ó hát nem. sem a majonéz sem a cékla nem kedvencem
@Penivaldes:
De attól még keresheted.
Nekem például a húszezres sem kedvencen, mert hamar elfogy, mégis keresem.
@Husz_János_Puszita:

Befejezvén a fölösleges vitát, csak megjegyezném, hogy a beidézett blog (merthogy az) által leírtakat Giday eredeti írása egyáltalán nem támasztja alá, abban ugyanis egy árva szó sincs a blogtulajdonos által leírt "ezért ütött ekkorát"-ról. Ettől eltekintve persze a blogbejegyzés "ügyes". Főleg az időszakok összezagyválása terén (a 2011., 2002 - 2008 és 2004 -2011 egymás mellé másolását tekintve).
Kezdek frászba lenni. Idáig mindig autóval mentem szavazni, és jött a család is. Jövőre engem is követni fog a teljes magyar sajtó?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
már hetek óta ezt csacsogom...mi új van ezen?

brühüyyy

van más?
@vakapad:
"Néha olvasgatom itten a „namicsinátmámeginazorbán” bejegyzéseket, egyiket a másik után, mondhatnók, napra-nap, melyekre a hozzászólók reagálása (ha eltekintünk a jóízű irodalmi, gasztronómiai és zenei magánbeszélgetésektől) általában a felháborodással vegyes szörnyülködéssel kezdődik, és a „mikorjönmánazújpolitikusnemzedék” siránkozással végződik.
"
Nem okvetlen, de részben. Minden kioktatási szándék nélkül, de szögezzük le. Ez egy blog. Ahogy a magamé sem más.
Tehát az olvassa, akinek kedve tartja. S nyilván egyfajta véleményt közöl. Nem is okvetlen objektívet, részrehajlás nélkülit. Ellenben vitathatót. Ellentétben az ország fogadott és önjelölt messiásának kijelentéseivel. Amit nem lehet érdemben kritizálni. De még csak megkérdezni sem érdemes. Mert már sjatószóvivői is ki kérik maguknak, ha olyan kérdést kapnak, ami nincs előre egyeztetve.
A reagálásokban ugyanúgy szubjektív véleményeknyilvánulnak meg. Alkalmasint persze az egyéb szövegeket is. No meg újabb hivatkozások, és újabb vélemények. Mint egy bármelyik másik internetes fórumon. Ahogy olvasgatom, különben messze kevésbé szemellenzős és messze kevésbé csodavárós vélemények, mint amit említesz, ha nem értettelek félre.
A többiek nevében nyilván nem nyilatkozhatom, csak a magaméban. Bennem nincs csodavárás, miközben vannak elkpzeléseim arról, hogy mit szeretnék. Az ellenzéktől is. A jelenlegi ellenzék ezt nem nyújtja maradéktalanul. Hogy eufémisztikusan fogalmazzam meg a lósz...t se tesz állapotot.
Nem csodavárásból szeretnék egy másikat, hanem mert ez egy romhalmaz.
Az ország is. Ez egy viszonylag objektív állapot. S bár a korábbi kormányokat sem kell szentté avatni, a jelenlegi orbán-kormány kétségtelenül nagy lendületet vett a lejtőn. Nagyjából az Antall-Rabár páros okozta sokezer milliárdos kárt célozva meg célként, és elérve vagy túlteljesítve azt.
Beleértve a következményes károkat is, aminek csakegyik része a majdan kifizetendő állampapírhozamok fedezet nélküli igérvénye.

" amelynek kapcsán az egyéni szörnyülködések jelen hasábokon kifejtetnek. "
Az egyén joga a szörnyűlködésre adott. A magam részéről a blogot ami a nevem mellett van nem rég indítottam. Előtte másutt irkáltam. Ha gondolod megkeresed pl. az euroASTRA-n, ha nem nem. Részletkérdés. Anno pont így szörnyűlködtem az akkori baromságokon. Pl. az oktatáspolitikán.
@rodeo36: Ja és köszönöm szépen a megküldött Carreras videókat. :)
@GeoCracker: Viszonylag hosszú válaszra méltattad. Bizonyára unatkozol. Mert másra nem tudom fogni:-))

@simple observer 1.0: Nyilván erődemonstrálás lesz. Meg még a Nemzeti média is ezt fogja harsogni. Hogy naugye, hogy ugye..
@CSENDES: Egyébként sokszor rá tudok csodálkozni arra, hogy egy blog kapcsán nem veszik figyelembe, hogy az kérem blog, és egy fórum kapcsán, hogy az kérem szintén szubjektív vélemények gyüjtőhelye :-)
szánalmas az egész ország...

pfujjj...
@GeoCracker: No, igen. De, "véleménykedni" akart, illetve konkrétan ellenvéleményét ily módon kendőzetlenül elénk tárni.Mit lehessen erre válaszolni. Konkrétan ezeket a részeket szoktam "átugorni", mert belefáradtam már. Gondolom ez is a cél, hogy jól elfáradjanak azok a hangok, amelyek tulajdonosai azt látják, nem egészen frankó a vezényló által kitűzött cél, de legalábbis az irány, amerre tartunk.
@gipsz.jakab: Érdekes, ezt mondta ma a fiam is (pfujjj kivételével). Te nem a fiam vagy?:-))
@gipsz.jakab: Igazad van.
Mondhatjuk, hogy ezért mindenki a felelős. De az én véleményem szerint ezért bizony Orbán és a sleppje hibás nagyobb részben.
@CSENDES: Igen. Azt hiszem tényleg az a cél. Előre kifárasztani akár a teljes közvéleményt. Aztán a választásokra olyan érdektelenséget elérni, hogy akár egy katonai pucsra is csak legyintsenek az emberek.
@CSENDES: @V-PORT: csak már anynira minden arról szól

hogy a HITVÁNY ALKALAMTLAN GERINCTELEN ajja polintrikusok miatt

egyre jobban meredeken csúszik le az egész ország
ERKÖLCSI VÁLSÁG kulminál...
és akkor még a jobban tejjesít szöveg fojik párhuzamosan minden honnan...

elképesztően szánalmas ez az egész...

tényleg az a kérdés hogy enynire hüje debil egy ország ez ?
vagy csak egy szűk mafia kör manipulálja ?
@GeoCracker: Nagyon úgy néz ki (már katonai puccs nélkül), s ehhez mindenük adott, kommunikációs tér, kommunikációs alanyok.
És a megosztottság. Most olvasom a fiam szakdolgozatát az új választási rendszerről, és annak várható hatásairól. Elég lehangoló. Már nem amit ír, hanem amiről ír, tehát a hozadékról.
@gipsz.jakab: Ahol ilyen arányban vezet a Fidesz ilyen három év után, ilyen kérdéseket nem is kellene feltenni.
@gipsz.jakab: Nem, csak olvasd el amit Geo-nak is írtam. A szánalmas hazudozás, ha jól adják elő, csodát tesz a kamunikáció.
@V-PORT: @CSENDES: ha esze nincs is a magyar parasztnak

hiszek abban hogy van "hatodik érzéke"

és a hazug mocskos mafiában megérzi a veszéjt...

ha meg nem, akkor jogos hogy a barmok elhullanak...
@V-PORT: De, igen. Fel kell tenni a kérdést, hogy amikor az emberek konkrétan érzik a bőrükön (hogy nyúzzák), miért fogadják el neki. Azért mert ő Orbán Viktor?
@gipsz.jakab: Nem érzi. Csak a rezsicsökkentést, meg azt, hogy nem leszünk gyarmat.
most azon izgulok hogy a
-csaló fideSS ne nyerjen
-a délelőttös mafia maszop ne nyerjen
-a hazug orbáncsicska lemp ne nyerjen
-a náci dzsobbik ne nyerjen...

hm...
@CSENDES: Én abban sem hiszek, hogy nincs ellenzéki alternatíva, mert van. Több párt is van, és mégis ők a népszerűek. Amit nem értek, mert a munkahelyemen, itt, vagy az ismerőseim között nem ezt tapasztalom.
@Orica Középföldi: :) bátorkodtam a "kultúra demokratizálódása" folytán bekövetkezett, manapság a lakosság nagyobb része által elfogadott jelentéstartalommal használni, mint a személyeskedés/személyes megtámadtatás szinonimája... meg, tudod én általában kerülöm a konfrontációt... az ilyen kommunikációs csatornákon legalábbis... szemtől-szembe, ahol valóban súlya van a szónak, kevésbé...
Én eddig inkább csak az átlépésre láttam példát a részedről... de minden bizonnyal figyelmetlen voltam, ami gyakran előfordul velem:)
Maszatolásnak azonban más jelentéstartalmat tulajdonítunk mindketten... miként az inszinuáció esetében is, habár mentségemre legyen mondva, ott csak egy kiterjesztőbb/vulgárisabb jelentéssel használtam:)
@gipsz.jakab: Ha jobban belegondolsz a Fidesznek nem lesz jó semmi. Ha nyer én tuti, hogy holnaptól mindenhol csalásról beszélnék, ha veszít, akkor meg Orbántól kapnak. De így is, úgy is csalók maradnak.
@V-PORT: ez a bírósági ítélet nélkül is MINDENKINEK NYILVÁNVALÓ volt...

csak erre a fideSS hívő aszongya: a maszop többet csal...

amugy az is mindenkinek nyilvánvaló bíróság nélkül is
hogy a fideSS mafia (élén dr.S.Lajossal) MINDEN köszpénzt ELRABOL

csak erre a fideSS hívő aszongya: a maszop többet hordot szét...
Elnézve a tudósítások egy részét a bajai 32-s körzetről, egyre inkább az a félelmem, hogy kiszabadították a szellemet a palackból és a moi kissebbség és többség is hatalmas árat fog ezért fizetni.
Persze az is lehet, hogy csak az ún. "bér-rettegés" kór ért el.:(
@sírbateszezazegész: Én azt nem értem, hogy mi vehet rá huszonéves értelmes, tanult embereket, hogy két hétig filmezzenek egy másik embert. Agyrém.
@V-PORT: a pénz és a kilátásba helyezett jövő ígérete, melyhez először a "küzdelemben a gonosz ellen" vállt vállnak vetve kell résztvenni, ezzel is bizonyítva elközekezettségüket az "ügy" mellett... és ez is mo elkövetkező tragédiáinak egyike:(... az előzőben a cigányok mindkét oldalról már bekövetkezett stigmatizálására gondoltam igazából...
egervári csak komojan vette a pártfürer kérését:
mindent tegyen meg a narancsosok győzelméért...
ezért veszéjes összekeverni a focit a politikával...
@sírbateszezazegész:

:)))
Gazdasági témához soha nem fogok hozzászólni, mert nem értek hozzá. Van a közelemben 3 generációból 4 közgazda, még ők sem tudnak mindig közös nevezőre jutni.
Már az is több, mint elég:))

Szélmalom-harcot nem vívok.

A csevegés meg hangulat kérdése.
Egyetertek a pesszimistabb vonallal
(bar meg nincs hivatalos vegeredmeny, de MEGDOBBENNEK, ha vegul Melinda nyerne).

De az adott helyzetben eppen nem azt a kevesebb, mint 500 embert csesztetnem, akiknek nincs lehetosege es batorsaga (mert olyan korulmenyek kozott elnek, amilyenek kozott), hogy szembemenjenek a Fideszes HATALMAS, es mindent legazolo kampanygepezetevel!

Ezt a vereseget (meg ha nyilvan megfelemlitessel, szavazok kilora megvasarlasaval erte is el a Fidesz, amit pedig termeszetesen kommunikalni is kell), bizony az ellenzeknek a nevere kell vennie!

Visszakerestem, es 8-an irtam Melinda batorsagarol, ahol viszont felemlegettem, hogy nem sok tamogatast kapott a mogotte(?) allo partoktol.

Az ellenzek persze nem tudta kilora venni a szavazokat, es szavazataikat, mert sem penze, sem (on)kormanyzati hatalma, hogy hihetoen igerjen penzt.

DE! Legalabb a plakatokkal, kamerazo kitudja kikkel szemben valamekkora kicsi (esetleg nagyobbacska) biztonsagerzetet kelthetett volna az emberekben, hogy ha nem a kormanyzat emberere szavaznak, akkor sem lesz (tul nagy) hatranyuk belole.

Ehelyett viszont szinte teljesen magara hagyatva hazalta vegig a kampanyt Melinda....
@Orica Középföldi: Pedig vívhatnál sokszor.

Tudod, nem is a győzelem kedvéért, hanem, hogy megismerjük a véleményedet.

Nem baj az, ha tanul az ember egy kicsit.
@simple observer 1.0: Nekem eddig sikerült megúszni különösebb információ nélkül a bajai választást.
Mondjuk olyasmit azért hallottam, hogy Kálmán Olgától az összes nacsalnyikig ott sertepertélt mindenki.
Ez nem támogatás?

Nem kötözködöm, tényleg gőzöm sincs az egész cirkuszról.:)
@sírbateszezazegész:
Egyre inkább az a félelmem, hogy kiszabadították a szellemet a palackból, és a mo-i kisebbség és többség nagy árat fog fizetni ezért."
Pontosan.
A feltüzelt szenvedélyek, az ordasul aljas indulatok, a gátlástalanság és gyűlölködés fogja uralni a közhangulatot ezek után, mert Baja lesz a norma.
A normát pedig ugye mindíg túlteljesíteni kell.
Belegondolok, hogy ez lelkeket alázó és gyalázó stílus eluralja a közgondolkodást és új, torz viselkedési normákat dob a felszínre, terjedni fog, mint a ragály.
Örülök, hogy itt vagy!
@Orica Középföldi: :)) viszont nem lettem legalább a destruktívitásod alanya... most éppen:))
@sírbateszezazegész:

Destrukivitás? Így élted meg?
Akkor bocs.
@CSENDES: Mostanában szerintem egy ilyen szakdolihoz is elszánás kellhet.
@V-PORT: Igen. Inkább ez az agyrém. Hogy miként lehet ÁVH-nosztalgiát ébreszteni olyanokban, akiknek a szülei sem élték át azt a kort közvetlenül.
@Mariann19: :) hát éppen, hogy nem ott vagyok:))
Vicc nélkül: múltkor nyilatkozott tarjányi kálmán olgánál a hernádi-üggyel kapcsolatban és azt mondta "a horvátoknak van ez az ügyészük, akit nem tudnak leállítani". És senki nem mondta neki "b+, miért az a normális, hogy az igazságszolgáltatást le lehet úgymond állítani!" És ez az igazán nagy, alapvető probléma... hogy teljesen mást értünk egy demokratikusan működő állam alatt, mint nyugaton.
Azok a torz viselkedési formák már rég velünk élnek. Csak most a felszínre is törtek:(... és ez a fő oka annak, hogy mo élhetetlen hely...
@sírbateszezazegész: a mi főügyészünket is lehetetlen leálítani...

hiszen elsem lehet indítani !
orbán seggjukába úgy belefészkelte magát...
@Orica Középföldi: viccelni próbáltam:), mert azt nem írhattam, hogy "detronizáció", nem:))... hogy merülhet fel benned ilyen?... írtam már, hogy elmerültem abban a hatalmas és izgalmas elmében:)... és az nem udvariaskodás volt:)
@sírbateszezazegész: ????

miért pont ő lenne kivétel????
pár tízezren ott tülekednek a fűrer seggjukában...
illetve a mafia fogjai...

a többi normális 9 millió meg tétlenül nézi...
Ha valaki kiváncsi, egy kis fidesz töri 94-98! www.es.hu/old/9905/riport00.htm
@sírbateszezazegész: ????

alkotmánybíró? közt.elnök? orszgy.elnöke? főbíró? miniszterek stb?

ezek lehetnek a segjukban ???? miért pont a főügyész ne lenne a mafia gyűrűjének "szorításában" ??????

az egész ország "elittye" egy összefüggő szervezett bűnband a= mafia...

nem értem a hőzöngésed... sőőőt... pont a legfontosabb elem a főügyész... ha az "rendes" ember lenne... na akkor mafia sem lenne... de hál'istennek az is az ő emberük... így nincsenek leszámolások és villongások...
@gipsz.jakab: " pont a legfontosabb elem a főügyész... ha az "rendes" ember lenne... "

Dehogynem érted:)
@sírbateszezazegész: hát...

én azt mondom nem kell ide főügyész...
sőt ha az független lenne... akkor lennének kécségek...
így könyebb megjegyezni így nem bonyolult...

MINDEN POLITIKUS és ÁLAMI VEZETŐ BŰNÖZŐ...

eccerű mint az eccer egy !
Azon gondolkodtam, ahogy ballagtam a boltból hazafelé, hogy egy csöpp kis ésszel még orbániában is lehetett volna haladni nem csak lefelé.

Orbán alapvetően sok jó kérdést tett fel, ugyanakkor kivétel nélkül rossz válaszokat ad.
Egy sima átlagos ellenzék megadhatta volna a válaszokat, ha lett volna nálunk ilyesmi.
@Mariann19:
''''A feltüzelt szenvedélyek, az ordasul aljas indulatok, a gátlástalanság és gyűlölködés fogja uralni a közhangulatot ezek után, mert Baja lesz a norma.
A normát pedig ugye mindig túlteljesíteni kell.''''

Félelmetes, hogy mennyire eltaláltad minden értelmes ember jogos félelmét:
- nincsenek "lovagias" szabályok (betyárbecsület sem);
- nincs hatóság, amelyről állítható lenne az elfogulatlanság (kivéve saját magukat és kinevezőiket).

És nemhogy összefogás, közös célja sincs az ellenzéknek. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az MSZP nem elkötelezett kormányváltó (Puch is elég példának). Feltételezhető, hogy a sült galamb maradékával is beéri.
Az LMP? Hagyjuk...
AZ E14? Már megették, és észre sem vette...

Ennyit, röviden.
@Habakuk999:

Vitázom:)

OV egyetlen kérdést se tett fel, senkinek.
Ő maga volt a válasz, és ezekből lehet visszakövetkeztetni, ha egyáltalán.

Igen, 2/3-dal csodát is lehetett volna csinálni, ellenzék nélkül is.
Jelen helyzetben tök mindegy milyen az ellenzék.

Az meg mondhatni részletkérdés,hogy az ellenzéket ellenségként kezeli.
@sírbateszezazegész:

Bennem nem merült fel. Te írtad, és az írott szónak is súlya van, pláne akkora szókincs birtokában, mint a tied.
Az ATV szerint 223 fő szavazott Baján. Ennyi. További hírek a Szabad szemmel műsorban.
@vakapad: "Most az 1-8 után mémek sokakása árasztja el a közösségi médiát: együtt röhögünk a magyar futballon. Pedig magunkon nevetünk.

Mi együtt tettünk mind több struktúrát olyanná, amelynek lényege a kontraszelekció, s amelyben kizáró ok a tehetség, a teljesítmény, a kreativitás, a rátermettség. Mi hittük el, hogy jobb országhoz vezet, ha nincs ellenvélemény, vita, érv, egyeztetés, autonómia. Mi tettük ezt az elitet képtelenné arra, hogy befogadja a kritikát. Vagy legalábbis hagytuk, hogy így legyen."
"svega 2013.10.13 19:30:01
Mindenki aki túlfizetett, túlajnározott és nincs elvárás, az szarul teljesít. Szarul teljesítenek a politikusaink, a focistáink, és a cigányaink is, mert nincs semmi elvárás, csak ömlik a pénz hozzájuk számolatlanul. És orbán politikus, focista és cigány. Mit akar még ez e nép?"
@Orica Középföldi: :) akkor úgy mondom, hogy nagyon örülök, hogy legalább nem lettem a földbe döngölve, megsemmisítve... így akkor érted, mit szerettem volna jelezni?:))
Ejnye Jakab! Mire alapozod, hogy
- politikusaink,
- focistáink, és
- cigányaink szarul teljesítenek?
És miben?
Szerinted tényleg túlfizetettek ezek az emberek?
@Orica Középföldi: Én is.:)

Szerintem, hogy végre beszéljünk a poszt témájáról is, fontos kérdés a multik és a magyar vállalkozások helyzetének szabályozása a magyar gazdaságban.

Szabad verseny van, ok, de egy kis protekcionizmus soha se ártott.

Ez pl aranybánya lehetett volna az állítólagos szakértőkkel rendelkező Bajnaiéknak.

Egyetlen válaszuk van? Én nem olvastam róla.

Nagyon fontos kérdésfelvetés a segélyezés, a mélyszegények kérdése.

Itt speciel egy olyan válasz is van, ami szerintem az egyetlen kivétel a sok barom intézkedés között, az iskolába járáshoz kötött segély.

Nem mindegy, milyen az ellenzék. Jelen helyzetben elmondhatnák, hogy ők hogyan csinálták volna, adhattak volna alternatívát.

S mondjuk választás estéjén nem az egy hétig autóban ülő fényképezésektől lehetne beszélgetni, hanem esetleg konkrét válaszokról.

Tudom, naiv vagyok.

Én pl fontosnak tartom az identitásunk, a nemzeti összefogásunk kérdésfeltevését is, most főleg, amikor szétszakadt az ország darabjaira.
A devizahitelesek kérdése is fontos, lehetne tényleg sorolni.
@gipsz.jakab: hogyne kéne... te sem gondolod komolyan:)... a legnagyobb gond pont az, amit Mariannak is írtam, hogy moon mindenki elfogadja a politikai zsákmányszerzés intézményét, melynek az igazságszolgáltatás is áldozatul esik... pedig azt még a velejéig romlott, szinte teljes egészében a korrupcióra épülő csizmaországban sem számolták fel, sőt intézményes alapjait sem merték mégcsak érinteni sem... lásd tiszta kezek-folyamat... mo közelebb állt mindig is a putyini "demokrácia"-modellhez, mint az atlantihoz... és ebben mindenki felelős moon... és a számlát mindig benyujtják:)
Tőlem lehet az ellenfél a holland válogatott, a rezsi, a narancsliget, a hó, a Facebook vagy egy elbaszott instagramos fotó.

Ám addig egy mérkőzést sem nyerünk, amíg magunkat, a kritikátlan rajongást elváró, a lojalitásban, s nem az autonómiában, a hűségben, s nem a tehetségben, a kamuban, s nem a munkában bízó énünket le nem győzzük.

Addig nekünk nyolc.

Addig annyi marad vigaszként, hogy Robben néha megsimogat.

petopeti.nolblog.hu/archives/2013/10/13/Nekunk_nyolc/
@Habakuk999:

"Ez nem támogatás?"

Nem!

Eppen azt probaltam mar egy (majd') hete is irni, hogy ha az allampolgar, aki nem igazan ohajt Viktorek demokraturajaban (es itt most finoman fogalmaztam) elni, az nem igazan kap arra kedvet, hogy az ellenzeki partokat tamogassa, hiszen nem erzi, hogy azok meg akarnak/tudnak vedeni ot a Fidesz nyomulasatol, es gyakran az eletuket is erinto kellemetlensegektol.
Jó estét!
zajlik az élet???

@Dr. jenőke (jenőke): :)

a sok szép vers után most neked egy vers Erdős Virágtól (akit szeretek. van olyan verse amit nálunk - az eldugott kocsmánkban - havonta kb 6-8 ezren töltenek le!!!).

A reinkarnációs terápia elmélete a gyakorlatban, avagy Mici néni tíz élete
(részlet)

LEGESLEGELSŐ életemben
még csak egy icike-picike pont voltam
a végtelen világegyetemben,

ültem a nagy semmi ágán,
himbálóztam,
és ringatóztam,
és különféle fórumokon hallattam a hangomat,

egyszóval boldog voltam,
és republikánus,

és még csak sejtelmem se volt róla,
hogy meddig él egy fakopács,
hogy hány emelet a Himalája,
meg hogy egy csöpp hímivarsejt
gondolatban mennyiféle ocsmányságot képes elkövetni,

úgyhogy mikor először hallottam,
el se tudtam képzelni,
hogy egyáltalában létezik ilyen,

de aztán elolvastam még egyszer,
aztán még egyszer,
és akkor már láttam,
hogy az első szótól az utolsó szóig igaz,
@Habakuk999: mért az ellenzéken kéred számon ezeket?
a fidesz 2/3-al kormányoz 3 éve!
azt csinálnak amit akarnak!
ezt akarják!
Megtudtuk, hogy Zsigó Róbert a Fidesz pártirodájában, jóval a hivatalos eredmények ismerete előtt jelentette be, hogy Kovács Csaba, azaz a Fidesz jelöltje győzött. Azt mondta a jelenlévőknek (azoknak az újságíróknak, akiket beengedtek az eseményre), hogy ez tekinthető a végleges eredménynek, de azt nem mondta, hogy mindezt honnan tudja.
index.hu/belfold/2013/10/13/a_fidesz_es_az_ellenzek_vegso_osszecsapasa_bajan/
Érdekes!
@sírbateszezazegész: @Habakuk999:

Sajnálom, hogy egyetértek. Moon nincs múltja, nincs kultúrája a korrektségnek.
Nem elfogadott a win-win megoldás.
Szerintetek mikor érkezik meg először a bukott baloldal megjegyzéssel az első örömködő?
@guma:
Köszönettel vettem.
Ezt a részt "boldog voltam, és republikánus" fontosnak és állandósultnak szeretném tudni.
Különösen a jövőre nézve.
@punkfrog: Azt mégsem kérhetem számon Orbánviktortól, hogy adjon magának ellenzéki normális válaszokat is.

Épp elég a baromságaiból.
@V-PORT:
Nem kell sokáig várnod.
Selmeczi (vagy valamelyik másik) kiáll és:
azembereknemkérnek a gyurcsánybajnai... blablablabla.
T- mínusz pár perc.
@Knósszosz: És ide? Már várom a boldog kommentelőket. Én pont ezt vártam.
holland narancsosok? pfúújj !!!
mikor építettek ezek a komcsik utojjára stadiont ???
pfffujjj... enynit is érnek...
@Habakuk999: "Én pl fontosnak tartom az identitásunk, a nemzeti összefogásunk kérdésfeltevését is"

Múltkorjában fogalmazódott meg bennem az, ha nem azt valljuk, "magyarnak lenni nem érdem, hanem állapot" és essünk a hübrisz bűnébe, miszerint különleges nép vagyunk, hihetetlen tulajdonságokkal, mindenkitől felmelkedve, akkor miért nem azt nézzük, determináltságunk milyen kötelezettségeket ró ránk elsősorban, s miért csak szerintünk elvitathatatlan jogainkat akarjuk gyakorolni mindig?
Nyilván ez az egyén szintjén is így van, de csak az én véleményem szerint:)
jo most kivételesen szerencsélyük volt... (nyolcszor)
de legközelebb a minőség legyőzi a xart...
@V-PORT:
Úgy érted, hogy azt se akarják, amit egyébként akarnak?
Az első Mazochista Köztársaság...
@V-PORT:
Gyönnek majd. Ha ma nem is, holnap tömény koncentrációban fog a fos ideömleni.
@rodeo36: ha fárad a szemem, akkor használom csak az olvasószemügét... :)
különben látom a mákszemet is :D
kütyüim csak konyhában vannak, telefonom régi Nokia...
tehát nem az elektronika segíti elcseszni a szövegem, csak a figyelmetlenségem, kapkodásom...
@Dr. jenőke (jenőke): Én már semmit sem tudok. Mit tud Orbán? És vajon mit tesznek az emberek, ha kiderül, hogy az egész nagy hazugság volt?
@saravad: kedves, moon még a "win-win" kifejezést sem értjük... persze a "zeroΣtotal" helyett is inkább a "mert megtehetem" frázis használatos:)... de ez kentből jobban látszik, nem (ha jól emlékszem, te ott vagy, ugye?)
@Orica Középföldi: sosem állítanám azt, hogy ez lenne a szándékod... mégcsak nem is gondolnám... kivételezett helyzetemmel nagyon is tisztában vagyok... csak hát a kapacitások közti aránytalanság a te oldaladon... neked egy átvillanó gondolat, mi nekem 80 nap a Föld körül:))
@simple observer 1.0: :DDDD

valahogy így vagyok ezzel én is... :)
(bocs, ha félreérthető voltam.)
@sírbateszezazegész:
Whiltshire, de azért még szomorú vagyok...
@Knósszosz: :)))))

átmentél Sybillába? :D
@V-PORT: Én nem vagyok kárörvendő. Gondolom most is volt láncszavazás nem?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 2014-ben nem csak a baloldal, hanem a Jobbik is szívni fog. Ezek pofátlanul csalnak, hazudnak, és manipulálnak.
@Orica Középföldi: @sírbateszezazegész:

kedveseim!:))))
egyik "kivételes" másik "kivételezett" egyéniség!
kell ennél több a mai világban? :D
ha mindenki villámgyors helyzetfelismeréssel rendelkezne unalmas lenne a világ...
így viszont izgalmassá teszitek:))))))
@V-PORT: ide ha főcím lesz, addig nem, leköti az erőforrásaikat azok az oldalak.
@saravad: az már majdnem cornwall:)... és csak a szépre emlékezz:)... szerintem:)
@V-PORT:
Egyszer úgy jártam, hogy átmentem a most Szent László utca (Reiter Ferenc utcával párhuzamos Budapesten) végén lévő vasút átjáró sínéin. A sorompó nem volt leengedve. Csak akartam, mert harmadik sínpárt picit meghaladva, a negyediken elhúzott előttem egy dízel mozdony.
Teljesen ledermedtem.
Aki ismeri, ismerte a kereszteződést, az tudja, tudta, hogy az úthibák azért vannak, hogy ne nézelődj jobbra, vagy balra.
Percekbe telt, mire magamhoz tértem.

Szerintem ilyen se jobbra, se balra nem néző, kátyúkat kerülgető és kábult, de tartósabb ideje az egész társadalom. Mármint az a része, amelyik nem önhitten szabad-pályás és dízelesített.
hmmmm @sírbateszezazegész:

Választási csalás Franciaországban: szavazókat szállítottak Marseille-ben

A "jelentős részvételre" hivatkozva meghosszabbította egy órával a választási hatóság vasárnap a dél-franciaországi Marseille-ben a kormányzó szocialisták polgármesterjelöltjéről rendezett előválasztás első fordulóját. A francia hírtelevíziókban egyes jelöltek szószólói arra panaszkodtak, hogy az egyik jelölt, Samia Ghali szervezetten szállította az elővárosokból az embereket a választóhelyiségekbe.

hvg.hu/vilag/20131013_Valasztasi_csalas_Franciaorszagban_szavaz
@V-PORT: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ó, Gábriel már régen rájött, a jobbiknak is csak egy fidesz nélküli moon van létezési lehetősége, igaz Angyal?... meg a ballib bér-rettegőknek a humora is szofisztikáltabb, ugye?:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Választási csalás Franciaországban: szavazókat szállítottak Marseillebe...

Mi van? Rossz címet mondtak Zsigónak?
@V-PORT: Van rá esély, de a nagyobb baj az, hogy kevés olyan erő van, aki valódi változást tudna hozni.
@guma: én a magam részéről csak leereszkedő jóindulatban reménykedem Mde Pompadoure irányából:)... elüldögélek szerényen egy sámlin is a szalonban:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem az a lényeg, csaltak-e vagy sem, hanem az eztán következő történések sorozata:)... csalni mindig és mindenhol akarnak... a kérdés, hogy aztán mi történik az azt elkövetővel... mert ott "válik el a szar a májtól":)...
@guma:
-:))
Nincs varage-gömböm és a kártyát se perforálom.
Ja, paraf...prefor, mindegy, tedd helyre.
Csak sejtek valamit.
@Habakuk999:

Akkor tudnék korrekt választ adni, ha elolvastam volna az ellenzék összes benyújtott anyagát, ha ismerném a parlin kívüli pártok szakmai anyagait is.

Bevallom ,nem ismerem.
Nemhogy a teljes spektrumot nem, de teljességében egy szeletét sem. Nagyjából az oktatási elképzelésekkel vagyok tisztában, de ez sem tárgyalható önálló témaként.

Egy-egy stúdióbeszélgetés kevés, mert a rendszerből kiragadva, lehet, hogy szimpatikus, támogatandó egy elképzelés, de nem biztos, hogy megvalósítható.

Bármennyire nem értek a gazdasághoz, azt azért láttam, hogy minden helyénvaló álmodozásnak (pártprogramok), a gazdasági helyzet szab határt.

Innentől van értelme a prioritási vitáknak, innen indul a lobbiharc, és azt gondolom itt gyökerezik a korrupció.

Ha valaki rendszerben gondolkodik, akkor külön témaként az identitás kérdése fel se merülhetne.
Ezt kéne szolgálnia az oktatásnak, a kultúrának anélkül, hogy néven nevezzük a gyereket.

De mára fejre állt minden. Az intézményrendszer nem (ki)szolgálója egy jól megfogalmazott nemzeti érdeknek, hanem önálló életre kelt. Eltorzult hatalmi struktúra korrupt góleme.

És nincs határ.
@sírbateszezazegész: :DDDD

de lökött vagy! :))))
(de a vázolt kép festőecsetjére való! csak tudnám minek ehhez a sámli???)
az ilyen éles eszű, villámgyors helyzet felismerő nő lehet, hogy a falábúakat is egykettőre gatyába rázná!!!
élvezem a tőmondatait. ritka kincs.
@sírbateszezazegész:
A Tarjányi interjú tanulságos esethez fűzött véleményed alátámasztására egy hasonló: Ausztriában a hazai PSZÁF-hoz hasonló hatóság Salzburgban gyanús, pénzügyi manipulációra bukkant. A feltárt visszaélés során több pénzintézetben elhelyezett elsíbolt összegre bukkantak, melyeket a tartomány egyes vezetői tulajdonítottak el. Az összeg több, mint négyszerese volt a Baden-Wüttenberg tartomány éves költségvetésének, 2.2 milliárd euro-nak.
Az osztrák 16 tartományának gazdálkodása eredményes volt, kivéve a Baden-Wüttenbergi és Hessen tartományokat. Ez jelzés volt.
Az osztrák felügyelet - mert ez a feladata - kiderítette az ügyet.
A mi hatóságunk fel merne-e lépni hasonló esetben? Hiszen már régen nem független, és most gyűri maga alá az MNB.
Gúzsbakötött ország vagyunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ott voltam.
13 L volt a felszálló pályairány, egymást tapostuk a kerítés mellett oszt mi történt? Valami árnyékot (kurva nagyot) láttunk az égen, na, az volt a 380-as, mer a hangja alapján egy suttyogó ATR 70-es se volt.

Elképesztő, hogy a négy Trent 1000-es mennyire csöndes, hihetetlen!
A Rojszrojsz azé nemcsak ótót tud csinyáni, ez má pisztoss.
@gipsz.jakab: :)

mi történt?
szokatlanul bőbeszédű lettél!
már a gipszbe is új "magnószalag" táplált a narancs? :DDDD
@Dr. jenőke (jenőke):
Arra ne menj!
Már én is becoptam, förtelem!
Nyugodtan csinálhatnának ott egy campinget, mert ha leeresztik a sorompót, akkor tuti ott alszol.

Tudom, másik szemszögből is.
Voltam arrafelé nem egyszer Szili (V-43) fedélzetén. Szóval, kerüld ki!
Ha jót akarsz.
@Orica Középföldi: ááááááá! :DDDDD

csak csipem és értékelem a stílusod. :))))
@Orica Középföldi:
Itt az elasott eb!
Ha valaki rendszerben gondolkodik- mondod. Mindenki rendszerben gondolkodik, csak nem biztos hogy ugyanazokat az elemeket veszi be, vagy veti el a rendszerbol. Te tudsz a fogtündérről és a nagymagyarország-térképről kisjézus bölcsőjében, de nem sorolod a rendszerelemek közé. Mások, elméletben, rendelkeznek fogalmakkal a beruházási rátáról meg a morális alapról (ettől hányok), de csak bizonyos kkörülmények kozo
@Orica Középföldi: :)))

ja! és néha piszokul irigylem!!! :D
@saravad:
Itt be kéne fejeznem. Befejezem.

A narancs-rendszer is rendszer, ha módosítod az értelmezési tartományt. Ugyanez igaz a böcsületükre is.
@Dr. jenőke (jenőke):
"Nincsenek lovagias szabályok."
Milyen távol van ez tőlünk...
A bajai kampány során két gondolatom van.
Figyelem a kampány eszközeit és módszereit, amelyek kifejezik azt, hogy a nyerni vágyók korlátolt gondolkodásúnak vélik a választókat, hazugságokkal, gulyással és Tibi csoki osztogatással próbálják megalapozni a hatalmukat mindkét oldalon.
A szó, program, meggyőzés szóba sem jön.
A választók döntő többsége - nem is mondhatni, hogy megadóan - kritika nélkül fogadja az adományokat, gondolataikban fel sem merül a felelősség a közösség és a saját jövőbeni sorsa iránt. Nem politizál - mondja - nem érdekli. Elég neki egy tányér gulyásleves és a huszadrangú celebek falunapi hangulatot idéző
fellépése.
"Minden értelmes ember jogos félelmei"-ről írsz.
Igen, kétségbeejtően jogosak a félelmeink, de a jövőnk is.
@saravad:

Nem akarom módosítani az értelmezési tartományt:))))
a 8:1 már jogerős???
csalásra hivatkozva meg kelene ismételtetni !!!!
szerintem még lehet fordítani !
@sírbateszezazegész:

" neked egy átvillanó gondolat, mi nekem 80 nap a Föld körül:)) "

Mesének is gyenge:)
@Orica Középföldi:
@guma:
Kívánok jó éjszakát, szép álmokat.
Kicsit korábban jelentkezem, és erre szükség van az átlag miatt.

Kivételesen nem vers, hanem egy bukott elnök életrajzának ismertetésére vállalkoztam.
Remélem szép álmokat eredményez (Rejtő Jenő) olvasása.

- Születtem 1879-ben, mint egészen kis csecsemő. A kies Szkutáriban látott meg a napvilág, amely azóta mit sem változott. Miután atyámat szabadon bocsátották, elhatározta, hogy új életet kezd, és kivándoroltunk Amerikába. Amerika a pénz hazája, és lobogóját csillagok díszítik. Ez lett volna a kisebb baj. De anyám mosni járt, hímzéseket árult, és ezért szegények voltunk, sőt pincelakásban tengődtünk. Így lettem hegedűkészítő.
Midőn atyámat szabadon bocsátották, elhatározta, hogy új életet kezd, és kivándoroltunk Guatemalába. Ezt az országot levélbélyegekről már régen ismertem. Guatemala kis állam, de kiterjed a szélrózsa minden irányába, és éghajlata igen számottevő. Anyám ismét mosott és hímzést árult, míg én egy vasúti étteremben hegedültem, saját készítményemen. Így értem el a tizenhatodik életévemet már kora ifjúságomban.
Miután atyám kiszabadult, elhatározta, hogy új életet kezd, és kivándoroltunk Hondurasba. Honduras lakosai különböző életkorúak, földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. Így kerültem a katonasághoz. A hondurasi véderő akkoriban sürgős átszervezésre szorult, mert az államnak még nem volt hadserege. Megbízást kaptam egy fontos fegyvernem bevezetésére, amelyet Hondurasban még hallásból sem ismertek.
- Miféle fegyvernem volt ez?
- Katonazenekar - suttogta lehajtott fejjel. - Én ugyanis tamburmajor vagyok... - A drámai szünetet mély sóhaj követte. - Így volt, uraim.
Miután atyám kiszabadult, nem folytatta régi életét. De újat sem kezdett. Tetemét örök nyugalomra helyeztük. Így tört ki a forradalom, amely máról holnapra szinte egy csapásra mit sem változtatott a sorsomon. A forradalmat leverték, és én megjelentem az elnöki palotában, az éhező utászzenekar nevében. Ám az elnök méltósága éppen lejárt, és az ország játékszabályai szerint megszakítás nélkül senki sem lehet kétszer elnök. Kerestek valakit, aki a forma kedvéért rövid ideig betölthetné ezt a tisztet, hogy a régi elnök ismét átvehesse a hivatalát. Így történt, hogy magamhoz ragadtam a hatalmat, kikiáltottam a diktatúrát, marsall lettem, és bevezettem a kötelező népoktatást.
- Mennyi ideig volt elnök excellenciád?
- Öt teljes percig, ...
- Azután - folytatta - eljárásomat gáncsolni kezdték. Az elnök ellenségei üldöztek, és amikor az újabb forradalom diadalra jutott, meg akartak ölni. Éjszaka kiugorva az ágyamból, egy szál zongorakivonattal hagytam el az országot, de rövid uralkodásom emlékét ma is áldással emlegeti a nép. Lakóházamról, megemlékezik a Bädeker, Honduras történelmi látványosságai között, és turisták látogatják.
Mit mondjak még? Egy művész a lovas-szobromat tervezte meg két év előtt. Sajnos, később ez a baja elhatalmasodott, és dühöngeni kezdett. Ítéljenek, uraim: ez az én hiteles életem története, középiskolák számára... A többi már a száműzött elnökök sorsa: Egyiptomban állomásfőnök lettem. Oranban kottamásoló, végül a marokkói kaszinóban játékvezénylő a bakosztagnál.
- Krupié!
- Nyert - bólintott rá.

Szép álmokat a majd aludni térőknek is.
@Orica Középföldi: Nem hiszem, hogy van jelenleg az országban olyan erő, csoport, aki, ami képes rendszerszinten gondolkodni.

Én azt is nagy eredménynek gondolnám, ha egyáltalán valódi társadalmi vitát lehetne folytatni "jól megfogalmazott nemzeti érdekeinkről".
@guma:

Ne irigykedj, sok a közös bennünk:))
a 8:1 már jogerős???
csalásra hivatkozva meg kelene ismételtetni !!!!
szerintem még lehet fordítani !
de legalább újraszámlálást követelni !
jogász fenomémok is vagyunk, nemcsak focisták... vagy mi a fene !
@Mariann19: nyilván nem merne fellépni... a helyzetet azonban sokkal rosszabbnak ítélem meg, hisz tarjányi egy "független" piaci szereplő, fiatal és mégis gondolkodását teljesen átitatja az elit mindenhatóságának/érinthetetlenségének tudata... kis túlzással egy kezeden meg tudod számolni, hogy hány ember nem veszi magától értetődőnek azt, a kormány irányít mindent... egész egyszerűen mo népességének nincs a tudatában az, mint jelent a hatalmi ágak szétválasztásának montesquieu-i elve a gyakorlatban, jó, ha jelszavak szintjén ismerete van arról... és valljuk be a gyakorlati alkalmazásának meghonosításában a ballib elit sem segédkezett, hisz ő is mindig szívességet kért, ha gondban volt... ahogy írtam, most fizetjük az árát ennek... viszont elindult a kézilabda-idény, így azért van valami jó is a létben, nem?:)
@Mariann19: @Dr. jenőke (jenőke):

"Nincsenek lovagias szabályok."
az a baj, hogy nálunk már emberi szabályok is kukába mennek...

erre egy szokatlan "vers" jöjjön (ami kicsit hosszú, de a gondolatfolyam mindent elmond...)

Erdős Virág: Na most akkor...

..mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki legeljen penneágyon rozmaringos mellfilét, ki pecázza kukából a halolajos kiflijét, kinek legyen friss levegőn tartózkodni ideje, kinek teljen karcinogén cuccokkal a tüdeje, ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét, ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét, kinek kelljen éjjel-nappal folyton-folyvást igyekezni, kit lehessen kapásból és szemtől szembe letegezni, ki ne jusson ötről hatra, kinek fussa futópadra, Pulára meg Balira, kit vegyenek palira, kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki rakja ki carrarai márvánnyal a klotyóját, kinek pakoltassák ki a pénztárnál a motyóját, ki zúzzon ki Rómába, hogy láthassa a piétát, ki nyomassa ezerrel a déligyümölcs-diétát, ki merengjen el egy régi, feudális szokáson, kit érjenek állítólag kisebb bolti lopáson, kinek legyen ad absurdum reklamálni mersze, ki merjen a jogaiért kiállni, na persze, kinek legyen dilije a kuszkusz meg a falafel, ki próbálja nem feladni, végül mégis adja fel, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki költözzön proli szagtól fuldokolva Budára, ki költse egy komplett pesti panel árát dudára, ki ápolja klinikán az egészséges körmét, ki válasszon rövid utat, ki pedig a görbét, ki lásson a Hun West Travel-irodával világot, ki álmodjon zöld fű közé piros, fehér virágot, ki ültessen minden kerti törpe mellé tuját is, ki adja az ártatlant, de hogyha kell, a buját is, ki rendeljen ülőbútort magának a neten, kik lakjanak egyetlenegy félszobába’ heten, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki utazzon még a világ végére is kocsival, ki tudjon le minden bajt egy odavetett bocsival, ki vegye a nyakába egy papucsér’ a plázát, kinek vigye el a bank a vakolatlan házát, kinek legyen párnája a hugyos-sáros aszfalt, ki foglaljon négy személyre, ablak mellé asztalt, kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet, kinek kelljen beszerezni tüdőszűrőleletet, ki kerüljön révületbe Csaba testvér szent szavától, ki keljen ki magából egy utastársa testszagától, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki járkáljon házastársi javallatra botoxra, kit vigyenek akarata ellenére detoxra, kinek kelljen másnap délig étlen-szomjan kibírni, kit lenne szép most azonnal puszta kézzel kinyírni, kinek hozzon Télapócska sárgarézzel teli zsákot, ki hordja ki lábon hol a tüdőgyuszit, hol a rákot, kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira, ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira, kinek kelljen nap mint nap a Vágóhídig bliccelni, kinek legyen – láthatólag – kedve most is viccelni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen névre szóló szekrénye a Gelázsban, ki aludjon álmában egy jó kis fűtött garázsban, ki nevezze komenista fertőnek a Dagályt, kinek sértsen már a puszta létezése szabályt, ki akarja hóban-fagyban kivárni a sorát, kinek kelljen tele szájjal dicsérni a borát, ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját, ki átkozza el a saját sose látott anyuját, ki feküdjön hol itt, hol ott, mint a kilőtt állat, ki rándítson haladtában szemlesütve vállat, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki csinálja új kecóját trendire és takarosra, ki próbáljon mindenáron bejutni a fapadosra, ki locsoljon Francois Voyer konyakot a kivire, ki gondoljon tehetetlen haraggal a gyivire, ki tegye le egyik percről másikra a piát, ki próbálja kivenni a lelencből a fiát, ki lomizzon kisbiciklit, dinókat meg törpöket, ki ugassa le az undok, játszótéri kölköket, ki lássa a sajátját a más ölében csicsikálni, ki próbálja magát minden karácsonykor kicsinálni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen tiszta sor, hogy haladás vagy haza, kinek legyen úgy, hogy többé ne mehessen haza, kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka, kit viszont a vácrátóti köztemető árka, kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén, Budafokon, Budaligeten és Mátraterenyén, Békésbe’ és Hevesbe’, s ki menjen a levesbe.
@Knósszosz:
Egy időben sokat jártam arra.
Viszont azóta nem hiszek semmilyen sorompónak.
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem tudom még mi, de Rejtő pisztossan ösze köt benünket!-:)))
Jó éjt!!
@guma:
Erdős egy zseni csaj, tavaly október 23-án is őt játszotta a Kistehén zenekar a Bajnai műsorban a Szabadsajtó útján.
Már az előtt is kedveltem, ritka üdítő jelenség a művészvilágban.
Kerényi festői(??) után meg pláne!-:)

Igaz, nem ugyanaz a műfaj, akkor nézzük a szellemiség oldaláról. De onnan se.
Még elcsapom a hasamat.
@Orica Középföldi: ááh, mindkettő (sámli és világ körüli út) a realitás... s, mint ilyen, valóban nem kelti fel sem a grimmék, sem andersen figyelmét...:) ki látott már féllábú ólomkatonát?
@Knósszosz: :)))))))

akkor lehet, hogy csatlakozni kellene hozzájuk:

www.youtube.com/watch?v=IWgMHFScxiU

vagy tűnjünk el kicsit a káosz elől???

www.youtube.com/watch?v=H9m6JA6eN9o
@Mariann19:
Amíg tehettem, a nyár egy részét egy kisvárosban töltöttem. Ingatlan eladhatatlan.
A munkanélküliség mintegy 80%, sok családnak tévéje sincs, a legtöbbnek csak fekete-fehér. A rádió nem hozza be csak a Kossuthot, meg egy DIÓ-nak nevezett adót. És a szlovákokat, szlovák nyelven.
Tájékozatlanok. Újságra nem jut pénz. Számítógép gyakorlatilag nincs.
A polgármester fideszes.

Volna még mit írni, de minek?
@Knósszosz: :)))

elképesztően érthető szójátékai vannak a világról...
lenyűgözően egyszerű és sallang mentes.
@gipsz.jakab:

Rájöttem, az volt a taktika, hogy Kádár és Gizmó megpróbálja szemmel verni van Persie-t. Hát, még van hova fejlődni.

Megnéztem az összefoglalót, komolyan mondom, az még a jobbik eset, ha csak simán tippmixeltek a gyerekek. A közelükbe nem tudtunk menni, nem hogy szerelni...
@guma:
Meg vagyok győződve arról, hogy ezt hallottam is, azért ismerős. Olvasni nem olvastam csak most.
Kösz.
@sírbateszezazegész:

Szerintem Andersen eljátszott a rendíthetetlenség gondolatával ólomkatona -ügyben:)
@Orica Középföldi: hierarchikus-viszonyainkban én is rendíthetetlen vagyok:)
@guma:
Kösz. Még otthon bementem a könyvesboltba hogy van-e E. V.
Nem volt, csak Wass összes meg celebek.
@guma:
Hééhóó-:)))
Bezony! Mondjuk lehet, hogy nem érthető hogyan fér meg egymás mellett Lukács és a Requiem Verditől, de nálam megférnek.
Bár összességében egyre több klasszikust hallgatok mostanában és baromira nem esik nehezemre.

Hatalmas értékek vannak arrafelé, vagy csak arrafelé? Nem tudom, egy biztos: a könnyebb oldalon is vannak értékek, számomra. De Rodinak köszönhetően megnyílt egy másik dimenzió is számomra, nem győzök dagonyázni benne.

Na, ezért (ha másért nem is) jön Boli és félreérthetetlenül epés megjegyzéseket fog tenni a nyelvemet illetően.
Mindegy, megszoktam már a kis rohadéktól-:D
@sírbateszezazegész:

A sors szeszélye folytán a hierarchikus viszonyok a legváltozékonyabbak:)
@saravad: :)))

akkor neked: mert a gyerekversei nagyon jók:
(részlet)
A reggel

Ez areggel
szerintem egy
elég fura állat!
Egész korán kel és rögtön
felveri a házat.

Azzal kezdi a napot, hogy
míg én vígan alszom,
nagy fülével pofozgatja
pimaszul az arcom.

S mire kint már
javában a
keménytojást főzik,
egész randa pofájával
odadörgölőzik.

Felugrik az ágyamra és
lehúzza a takaróm,
de ahhoz már tilinkó, hogy
behozza a kakaóm!

de pl itt egy könyv részlet:

Csodák csodája, avagy, hogyan legyünk sikeresek, ha már egyszer mindenáron azok akarunk lenni

5. Popeye, a bátor tengerész egy nyári éjjel három hatalmas cápával álmodott, és
mivel tapasztalatból tudta, hogy ez rosszat sejtet, úgyhogy másnap be is
következett a tragédia. Épp a szép Maldív szigetek közelében jártak, mikor
Popeye, a tengerész fejébe nyomta legkedvencebb matrózsapkáját és kisétált a
fedélzetre. Pont jókor érkezett, mert kisvártatva elnyelte a tenger a hajót. Popeye,
a bátor tengerész azonban korántsem esett kétségbe, hanem inkább fogta magát, s
mintha mi sem lett volna természetesebb,
kisétált a partra.
Egy másodpercre sem
veszítette el a fejét, és ez kétségkívül a javára szolgált, ugyanis a Tenger Bajnokai
című hatszázrészes rajzfilmsorozat producere busás gázsit ajánlott a számára,
amiből aztán sokmindent tudott vásárolni magának és a barátnőjének, akit
ráadásul nagyon kedvelt. Ebből is látszik, hogy a külső megjelenés nagyon is
sokat nyom a latba, és ha valamit egyáltalán el akarsz érni az életben, akkor
okosan teszed, ha ezt jól az agyadba vésed, különben úgy jársz, mint a híres Tom
a Tom és Jerry-ből, akinek azért volt pár baklövése, de nem baj

itt megtalálható pár verse (ezt töltik a világ minden tájából nap mint nap!):

offforever.blog.hu/2013/09/09/erdos_virag_ezt_is_elviszem_magammal
@Orica Középföldi:
Köszi, ez aranyos volt, érteni vélem-:)
Én szeretek kiskutya lenni (ilyen értelemben) és szerintem nem szabad kihagyni olyan lehetőségeket, amikor ingyé tanulhacc tapasztalt és türelmes oktatóktól.

Mióta olvaslak benneteket, sok mindennel gazdagodtam, szóval nem bánom a "státuszt", inkább köszönöm!-:)
@Knósszosz: dagonyázok én is:))))

ezért próbálom a "régi" ízlésem "rendszerezni", mert arra is hatással van...
@Orica Középföldi: de nem ott, ahol a tudás az alap:)... akkor a sors szeszélyében bízva reménykedem egy támka nélküli székben:)
@guma:
Köszi! Egy kincsesbánya ez a hely. (Szív hiányzik.)
@saravad: igaz!:)

hihetetlen ismeretanyaggal rendelkezik és bő szókinccsel - Szív, ezért mindenki szívébe belopta magát!:)

(évekig csak olvastam őket és másokat! sosem dumáltam sehol... egyszer azonban felhúztak és most meg: átesem a ló túlsó oldalára :DDD)
Jó éjt mindenkinek, vár a könyvem:)
ON:

""A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."

Eljön majd egyszer az az idő, amikor e blog bejegyzései és hozzászólásai fontos kordokumentumok lesznek.

Off, foci, ha szabad
a 8:1 nem szégyen, és nem túlzó: ennyit tudunk, őt, még ennyit se.

/Sajnos(?) soha nem bántam meg, hogy 16 évesen beláttam, abban a közegben nem jó érzés focizni és otthagytam a klubot./

Sokan, sokszor mondták már: a magyar foci az ország tükre. Ez az axióma talán soha nem volt annyira igaz, mint manapság.
@guma:
A klászik?
Ha az, érdemes bevonni, ezt sejtem rég óta és vannak olyan művek amelyeket imádok, de kell valami plusz, hogy mélységében (nagyképűen...) is átéld amit nyújt.

Ehhez kell tanár, mert ugyan lehet autodidakta valaki, de azért az útmutatás nagyon sokat számít. Ebben nagymester Rodeó, csak figyelni kell rá, oszt jónapot - a szagos bükkfabot fülűeknek.
Mondjuk azért az kemény, a Das Rheingolddal kezdeni az ismerkedést kopaszként, vagy Verdi Requiem-jével, de legyen a mélyvíz, nem bánom. Csodákra lel, akinek van füle hozzá.

Majd felnövök tán én is, addig meg hallgatom kényszer nélkül. Ha te akkora anyagot kaptál volna amekkorát én tegnap, el lennél látva ét hétre. Én is-:DD

Jó éjt, szép álmokat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem voltál ott?
Egy repülős mijalófaszt csinál, amikor egy ekkora madár repül errefelé?
Sajnálhatod, bacod...
jó éjt!
mindenkinek szép álmokat!

@Knósszosz: hát egy barát az mindig kivételes helyzetben van!:))))
(igazad van, különben)
@Orica Középföldi: köszönöm, de ismerve magam, ott csak elterpeszkednék:)
Jó éjt.
@Knósszosz: Sajnos nem tudtam róla. :( Azért ezt elküldöm neked jóccakát kívánva. :)

youtu.be/WXxJTKOhSW4
@sírbateszezazegész: Ha esetleg nem ismered, elküldöm neked egyik világnézetileg meghatározó olvasmányomat. :)

mek.oszk.hu/05300/05394/05394.pdf

Neked is jó éjt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A klászik "duplasvancok"... ez jó volt, kösz!
Csak a thoekem attól van tele, hogy alávernek mjúzikot. Minek?
A hajtóművek zaja kell és az egyéb rádióforgalmazási izék! Persze lehet ezt jól is csinálni, egyensúlyt tartva a mjúzik és a fontos dolgok között.
Például így:
www.youtube.com/watch?v=B3giMFtbZbg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tudományt nem olvasol?

ez olyan maszlag jellegű hittanórai: higgyetek mert ha nem hisztek akkor hitetlenek maradtok

brühüyyy

azzal együtt letöltöttem, mert kíváncsivá tett mit tud 1923 mondani 2013-nak...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát, hogy -egyelőre- ne mongyak mást, mint ócska tautológia az egész az első 14 oldalon és a szőr felállt a hátamon amint ezt a "módszert" követve képes 134 oldalt megtölteni...gyorsolvasok...
brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a 16, oldalon, mintha a fideszt hallanám:

íme:

A tudományos gondolkozás rég elintézte a kereszténységet
Így csak azok beszélnek, akiknek a kereszténységhez éppoly kevés közük van, mint a tudományossághoz:
tanulatlan vörös-bolsevisták és félműveltségű kultúrbolsevisták.

kell még?

brühüyyy
és ez egy "mű"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez aljasság, ídézem:

Egy Istent imádunk; mindegy, ki milyen templomba jár.
Abból, hogy egy Istent imádunk, még valóban nem következik, hogy mindegy is, hogyan
imádjuk őt s mit tekintünk az ő kijelentésének és parancsának. A zsidók s a mohamedánok is
egy Istent imádnak, de azért talán mégsem mindegy, hogy zsidó, mohamedán vagy keresztény
vagyok-e. S hasonlókép nem mindegy, hogy mint keresztény a teljeshitelű s isteni akaraton
alapuló katolikus vallás keretében szolgálom és imádom-e az Istent vagy olyan keretek közt,
amelyek az Isten rendelkezéseivel több vagy kevesebb dologban ellenkeznek.

a dzsobbik seggsége bangha úr átiratában

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
itt kell befejezni az olvasást: (újabb ídézet)

E szerint mindenki téved és csak a katolikus jár az igaz úton?
Bizony így van! Mert nem lehet egyszerre igaz a katolicizmus is, protestantizmus is, a keleti
szakadárság is, a zsidó vallás is és talán még a fétisimádás is. Amint nem lehet egyszerre s
egy alapon a kétszerkettő négy is, öt is, hat is, meg tizenkilenc is.

akuravannyát

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a fidesz alkalmazott kotmánya és napi gyakorlata meg oktatáspolitikája hoffmannrauzsa: (akurvaannyát) (újabb ídézet)

Ma nemzeti nevelésre van szükség, ezért a felekezeti oktatást meg kell szüntetni.
A komoly nemzetnevelésnek nélkülözhetetlen és legbiztosabb alapja: éppen a hitvallásos
nevelés. Ezt megszüntetni tehát annyi lenne, mint; a nemzeti nevelés alól kihúzni az erkölcsi
talajt s tönkre tenni annak legegészségesebb alkotó elemét.
Ez a követelés épp olyan logikus és bölcs, mintha valaki azt mondaná: „Jól kell táplálkoznunk,
tehát ne együnk!” Vagy: „A nemzetnek egészségre van szüksége, ezért el kell törülni az
egészségügyi intézkedéseket, el kell pusztítani az orvosokat és be kell csukni a kórházakat!”
Minek kiabálják tele jelszavaikkal az országot azok s miért képzelik magukat vezetésre hivatottaknak
olyanok, akik ennyire nem tudnak gondolkozni? S akik talán csak azon mesterkednek,
hogy bizonyos kommunista jelszavakat nemzetieskedő szólamokkal cifrázzanak fel!
Aki a vallást gyöngíti, az a nemzetet is gyöngíti.

ezzl most egy darabig nem is nyitom ki, illetve nem lapozom, borzalmas

brühüyyy

a szektariánus gyűlöletkeltés és a butaság szencséggé avatása
Ez a bajai eredmény borítékolható volt. Mondhatjuk azt, hogy a jobboldal csal, lop, hazudik, ezek tények. De a baloldal is benne van rendesen. És itt nem a klasszikus unos-untalan elhangzó hibákra gondolok, vagyis pont arra.
Ez a mai ellenzék, ami semmivel sem rosszabb, mint a másik oldal, sőt szerintem még jobb is. Erre mit csinálunk, én, te, ők, fanyalgunk, fúrjuk, szidjuk, ez nem jó,az nem jó. Várjuk a tökéleteset, de olyan nincs. Én csak a saját dolgomat látom. Egy évvel ezelőtt messiásként vártuk Bajnait (én nem), aztán nem tudott a vízen járni, és meglepődtünk. Pedig Orbán sem tud, csak jó a speciál effekt stábja, akik trükkökkel elhitetik.
Azzal kellene elégedettnek lennünk amink van, és kiállni mellette. Nem a sajtó nyilvánossága előtt kellene üzengetni. Igen a sajtónak sem kéne fanyalogni, hanem támogatni, igen más pártok vezetőinek sem egymást kellene fúrni, hanem a célra tartani.
És végül elhinni, hogy nem vagyunk rosszabbak, mint a jobboldal, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk. Mert ha mi sem hiszünk magunkban, sohasem fogjuk őket legyőzni, és bevonzzuk ezt a pesszimista, állandóan vesztő állapotot. Hinni kell, és erőt sugározni, mert akkor az emberek is elhiszik. A másik oldal is ezt tette, és bejött.
@V-PORT:
Szerencsére nem vagyunk ugyanolyanok.
A fityesz (ellopott kössz)pénze az emberek hülyítésére, végtelen mennyiség. Emellé társul még az a propaganda, amelyiket épp tegnap linkelt vki:
www.es.hu/old/9905/riport00.htm
Éppen ezért úgy tűnik jelen pillanatban verhetetlenek.
A blöff le fog lepleződni, de akkorára Mo.-nak harangoztak.
Itt az idő, hogy az ellenzék spindoctorai eltanuljanak vmi jót is, és okosan használják.
Nem a blöff-rendszerre gondolok, hanem a hatékony módszerekre, a könnye(bbe)n megérthető tartalmakra, amelyek eccerieknél is jól bejön(né)nek. Persze a töméntelen pénzzel, a kotlátlan kommunikációs csatornákkal nem tudunk versenyezni.
De talán pont ezért kellene végre az igazat, a valódit a zemberek agyába vésni.
@AKIsTUDATLAN: Tényleg nem vagyunk ugyanolyanok, mert kishitűek vagyunk, és mert annyira fanyalog mindenki, hogy már nem tesznek semmi ütőset. Az "elmúlt nyócév" elmúlt, nem ezért kéne még mindig vezekelni.
Van fél év, vagy hét hónap. Valakinek 7 nap alatt is sikerült létrehoznia egy világot, akkor nekünk hét hónap alatt, bármi összejöhet. Csak fejezzük be egymás ölését!
Minden szavazókörben ezt fogja jövőre a Fidesz csinálni?
Az itt örömködő jobboldaliak gondolják meg, hogy Teket a többi szavazókört megnyerte. Vajon itt miért nem? Mit tudhatott a Fidesz itt? És vajon máshol miért nem sikerült? Ja és ne tessék a roma kisebbséget szidni, mert ha ilyenkor jó, akkor legyen máskor is.
@V-PORT:
Há'de persze! Evégre egy ezresért megveszik a gázsit, oszt lesz dajdaj. Piktor meg előző nap bejelentheti a győzelmet, minthogy a választás megtörténik...

Amúgy a jogászgenyók élvezkednek, akárcsak itt:
"A polgármester kapta a falu összes földjét
ORIGO2013. 10. 14. 07:09
Tomaj-monostora fideszes polgármestere mellett Budai Gyula unokaöccsének apósa is jól járt. A vidékfejlesztési államtitkár szerint a Ptk. kimondja, hogy kapcsolatuk nem rokoni.
Fazekas Szabolcs, Tomaj-monostora polgármestere kapta meg a falu összes földjét, de még a szomszédos Kiskunmadarason is jutott neki 24 hektár - írja a Blikk a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől megkapott lista alapján. Fazekas a lap szerint összesen 680 hektárnyi földdel rendelkezhet, szeptemberben pedig újabb 170 hektárnyi szántót nyert a Hortobágyi Nemzeti Park pályázatán. "Hat éve használom azt a területet, más pályázó pedig nem volt" - mondta Fazekas a lapnak."
www.origo.hu/itthon/20131014-tobb-fideszes-polgarmester-is-jol-jart-a-foldosztasokon-az-nfa-listaja-szerint.html?sec-1

Ugye-ugye... A tehetség ilyenkor is messze látszik.
@rodeo36: és már vissza se lehet zárni, mert az előzőek az OPNI-t is megszüntették.
@V-PORT: válaszok:

- igen ezt fogja
- a többiben kevesebb volt az így úgy, de megvásárolható tudatlan-fásult, beleszarok tömeg
- nagyon tud fanatizálni és gyűlöltetni

- lásd mint fenn, kell a tudatlan fásult tömeg, a szektáknak kellenek a kételkedésre képtelen, kérdéseket fel nem tevő emberek, akik csak teszik amit mondanak nekik, ez látszik minden szinten, ez látszik az ő kommunikációikban, olyanok mint a papok a szószéken. Csak kinyilatkoztatnak, kérdéseket, más véleményt nem tűrnek, csak a fanatikus követést.

Ismételten megemlítem, hogy a választási rendszert IS beállamosította a narancs maffia, ezek után ez a kérdés, már nem kérdés:

/közbevetés: érdemes a gulyásos izékéről összeszedett kis ismertetőt is mellé rakni a képhez/

Zsigó nem akarta elárulni,
honnan tudta a bajai eredményt
Pedig megkérdeztük, nem is kevésszer.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F13%2Fzsigo_nem_akarta_elarulni_honnan_tudta_az_eredmenyt%2F

-------------------------------------------

Benny Hill show lett a bajai választásból

Most is a Fidesz nyert, de autók szállították
a szavazókat, gulyásfőzéssel követtek el kampánycsendsértést, és a polgármester mindenkinél előbb tudta az eredményt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F13%2Ffurcsasagok%2F
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hol is jött ki egy nappal korábban az eredmény, jahhhh, tudom már, a testvéri Baltaföldön. Igen tisztelt vérbíróság, nincs több kérdésem...
és még mindig nem szakadok le erről sem, hisz a jövőnk itt van benne, ezekben a Vezénylói szavakban:

Hacsaknem Brit konzervatív cenzúra versus Orbán?
Hogyan lehetséges az, hogy Orbán Viktort folyamatosan félreértik nem csupán szűkebb pátriájában, de lassan az egész világon?

index.hu/x.php?id=inxbkc&url=http%3A%2F%2Fhacsaknem.blog.hu%2F2013%2F10%2F13%2Fbrit_konzervativ_cenzura_versus_orban
lefordítom, tehát -soha-
ezzel a gazdasági, oktatási, jogi rendszerrel, teljességgel kizárt:

Orbán megismételte az eurócsatlakozás egyik feltételét
Akkor jöhetne a pénzcsere, ha 90%-ban olyan fejlettek vagyunk, mint az eurózóna átlaga.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_megismetelte_az_eurocsatlakozas_egyik_feltetelet.3.190419.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: többek közt ezért is, és most vonatkoztassunk el az adott területtől, példák sora máshonnan is, amik ezt igazolják:

"El kell vinni innen az aranytojást tojó tyúkot, egyszerűen azért, mert ha itt marad, meghal - így az üzletember. Ha Magyarországon maradok, akkor ez a vállalkozás két éven belül befuccsol. Ahogyan a MySpace. Amikor elkezdtük, olyan weboldalak vezették a piacot, amelyek mára sehol sincsenek. Nem újítottak, és a felhasználók egyik pillanatról a másikra otthagyták őket. Nem arról van szó, hogy én elviszek valamit. A vállalkozásom egy része itt elfáradt, kifulladt, vége. Vagy máshol felépítem megint a nulláról, vagy nem lesz semmim. Ebben az üzletágban, a médiaszolgáltatásban Budapest nem elég erős. Ahhoz, hogy a világon érzékelhető legyen a jelenlétünk, Európa Hollywoodjába, médiaközpontjába, vagyis Luxemburgba kell mennünk - nyilatkozta a Népszabadságnak Gattyán."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/tevet_indit_vilagelso_mediaceget_epiti_a_magyar_szexmilliardos.567015.html

-----------------------------------

A másik viszonyszáma egy ország gazdaságának:
/aki járja az utakat, annak ez egyértelmű, míg az életben maradásért küzdőknek be lehet adni mindent, hisz semmi visszacsatolása.

Jelenleg a hazai közúthálózat negyede van annyira leromlott állapotban, hogy gyakorlatilag újjáépítésre volna szükség. Ehhez képest évente a szükséges összeg töredéke jut csak útfelújításra, miután a hazai forrásokat az új utakhoz szükséges önerő szívta fel. Ha nem történik gyökeres változás, pár éven belül a duplájára nő legrosszabb állapotban lévő úthálózat hossza.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_omlik_ossze_magyarorszag_uthalozata.566948.html
@Dr. jenőke (jenőke): jó kép, csak hiányolom az első négyről a vezető szárat és a BV-s egyenruhát és golyóálló mellényt, a mellettük állókról ;)
@Fabius:
Fabi: a mondd igét felszólító módban kettős "bb" kell írni, lécci, javiccs

brühüyyy
@guma: "átesem a ló túlsó oldalára"...nagy lenne az én veszteségem, ha nem ezt teszed. Az éjszakai beszélgetéseiteket, verseitek hihetetlen, hogy mennyire szeretem. Sziv nekem is hiányzik.
@AKIsTUDATLAN: szia:) nem éppen a mobiltelefon-ügyre, hanem, mint jelenségre gondoltam... de most legalább nem terheli a dk-t
@KÁTÉó53éúétr6: aranyos vagy!:)))

csak tudod én mint szöveggel, mint ismeretekkel totál mindenevő amatőr vagyok és az nyomába sincs egy felkészülten megalapozott rendszernek, amit itt páran különböző oldalról megvillantanak.
ezért tudok maradéktalanul elismerni vén fejjel is bárkit aki közérthetően adja át ismereteit, gondolatait úgy, hogy engem is közlésre kényszerít.
szóval engem inspirálni kell ahhoz, hogy tudjak dumálni - ez meg ezért nem mindig szerencsés...
@guma:
Szia! Gondosan és kétszer olvastam el Erdős Virágot. Meghökkentő volt, ahogyan a hazai élet minden szegmensét felsorolja olyan alapossággal, ahogyan földi halandó a tíz százalékát nem tudná megjegyezni.
Nagyon figyel, szemlélődik, és ahogy néz, lázad, ezt az érzést mögöttesen súgja az olvasónak.
Nem vagyok tudora ennek a műfajnak, nem is merészkedem értékelni, csupán a rám gyakorolt hatást és gondolatokat írtam meg most neked.
Nagyon szeretem a gondolkodó, eszes nőket, és örülök, hogy nemünk egyik emblematikus alakjának űvét volt módom olvasni, miután voltál olyan aranyos, hogy elküldted nekem.
Köszönöm szépen.
@Habakuk999:

"Mi együtt tettünk mind több struktúrát olyanná[...]"

Vitatom.

ezt a népet a saját importált vezetői, önjelölt értelmiségi talpnyalói a nagyhatalmak támogatásával kényszerítették az árral való sodródásra. akárhányszor felemelte a fejét, olyan kíméletlen megtorlás volt a válasz, amelyre kevés hasonló eset van a történelemben, és mindig azok árultak el a népet, akiknek vezetni kellett volna őket egy jobb világ felé. ahelyett hogy előnyt kovácsoltak volna a népek keresztútjából, mindig akadt aki elárulta, hátba támadta a tenni akarókat. Ez arra vezethető vissza, hogy sosem volt nemzet. mindig is egy idegen kisebbség uralkodott a többség felett. A Kárpát medence nem volt lakatlan, mint azt sejtetik. az a nép le lett igázva. asszimilálódtak, és tűrtek, túléltek, dolgoztak és alkottak. aztán a cserélődő, kiegészülő vezető elit is több identitású katyvasszá hígult. a célt mindig a kaparj kurta, neked is lesz elv határozta meg. az a néhány nagyszerű ember, aki tenni akart valamit ezért az országért mind elbukott, jó részük pedig magyarul is alig tudott.
a mindenkori "elit" lázas igyekezettel próbálja aláásni az újra meg újra felizzó önbecsülést, élni akarást, ami időnként minden hatalmi törekvés ellenére úrrá lesz a lelkeken. ne üljünk föl a népbutításnak. válasszuk külön a nép nyakán élősködő renyhe haszonlesőket és azokat, akik 1100 éve túlélnek, akik megtartották a magyar nyelvet, pedig nem is annak születtek és nem lettek sem tatárrá, se törökké, se osztrákká, és sosem lettek nácik, mint ahogy sose váltak kommunistává sem, de mindenkor emberek maradtak az embertelenségben bármilyen hatalom is fogta s hajtotta igába őket. Ezek mi vagyunk, mi, a túlélők örökösei, s ha fogyunk is, s ha zuhanunk is, egyre lejjebb és egyre lejjebb és támogatja ezt minden hatalom, akkor sem higgyük el senkinek, hogy alávalóbbak lennénk bárki fiánál, mert minden kényszer és erő ellenében még mindig, még most is, és ezután is a szabadságról, az erkölcsről és a jogról igaz szívvel tudunk beszélni, nem úgy mint azok, akik ezen fogalmak örve alatt megnyomorításunkra és kiirtásunkra törekednek, no nem a személyes megsemmisítésünkre, hanem csak arra, hogy biztos, kiszámítható munka- és vásárlóerő álljon ebben a térségben rendelkezésre amelynek folytonos kifosztásából biztosítani lehet a mindenkori hatalmi-gazdasági elit örökletes jólétét. vannak kivételek, de a fő irány azonban az, hogyan működtethető a rabszolgatartó társadalom a III. évezredben?
szóval ne ítéld el a népet. a nép mindig ártatlan... akkor is, ha boszorkányt éget vagy szentet, s akkor is, ha téveszmét követ. nem az ő bűne, hanem azé, aki vezet.
süti beállítások módosítása