Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.15. 03:46 Fabius

Van baj, Feri!

Címkék: oktatás fidesz óvoda zugló papcsák ferenc

Pártunk és kormányunk oktatásátszervezéséről lassan minden szülőnek a kínos régi vicc jut eszébe:

- Szerinted milyen az új rendszer?

- Szar!

- Bővebben?

- Kibaszott kurva szar!!!

Egy szülőnek sem könnyű ez ma, de igazi kitolásnak azok érezhetik akiket megáldott a jóisten egy olyan átgondolt, megfontolt őstehetség polgármesterrel, mint ez a mi Papcsák Ferink. Mert egy áldott jóember ez,  megfontol mindent alaposan. Nyilván ennek a gondosságnak, alaposságnak és jövőtervezésnek köszönhető, hogy a kerület bezárta és 5+5 évre bérbe adta a József Attila iskolát, most meg a sok gyereket nem tudják hová rakni. Nyilván az is ennek következménye, hogy nálunk nem csak az iskolakezdő gyerekek elhelyezésével, hanem az óvodásokéval is csak a baj van. Mert az óvodai beiratkozások május 6-10 között vannak, de ezek az átgondolt és megfontolt jómunkásemberek még április 25-én átszabják a körzethatárokat, mert valami sajátos logika szerint a kiszámíthatatlan káosz nélkül lehet élni, de minek? 

A Zuglói Szülők Közössége gyakorlatilag naponta bombázza ezeket a naccerűeket mindenféle levelekkel 

- Iskolai helyekről,

- Óvodai körzethatárokról,

...és nyilván figyelik árgus szemekkel, hogy a zuglói gyerekek elhelyezéséből lesz-e akkora kardinális kérdés, mint amekkora a BVSC ügyből kerekedett. Vajon lesz rendkívüli ülés a helyzet azonnali rendezése érdekében? A BVSC ügyében száját tépő Fidesz-Jobbik- ex MSZDP-MSZP-Tocsikozó SZDSZ utódcivil nagykoalíció összeáll megint, hogy megtegye amit kell? Vagy a gyerekekre nem lehet szállodát építeni így annyira nem lesznek fontosak? Esetleg kövessük a mintát és gyűjtsünk megint aláírást? Legyünk egy kicsit hangosabbak, mert a tervek kidolgozását és letagadását követő belső veszekedés lármájában hangunk nem hallatszik eléggé? Tudod, mi szívesen megtesszük újra, Feri. Aztán ha mi gyűjtünk valamit azt nem láthatatlan szorgos kezek teszik, hanem hús vér zuglóiak, akik elől megugrassz, elszaladsz ha felkeresnek, mint legutóbb. 

petíció-zugló.gif

Nem mondom, a hebegve magyarázkodó Biharyra a lábrázós frászt ráhozni mulatságnak sem utolsó, de éppen lenne jobb dolgunk. Ezért azt javaslom Ferikém, hogy lássál neki a szülők leveleiben foglaltak átgondolásának és a megoldás megkeresésének. Hogyhogyhogy? Ahogy egy ilyen országos hírű polihisztortól elvárható, pont úgy. A választási eljárási törvény módosításakor megmutattad, akár egyetlen éjszaka alatt is tudsz te módosítás helyett gyakorlatilag komplett új eljárást megfogalmazni 65 oldalon. Ugye nem akarod azt mondani, hogy a gyerekek elhelyezésre ennyi energia ráfordítás nem elvárható egy gondos, kedveslakossággal törődő polgármestertől. 

Dologra, aranyapám. Dolgozz meg a pénzedért, hogy legalább a gyerekek lássák valami hasznát annak, hogy még itt vagy egy kicsit. 

395 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr385223087

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.15. 18:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem pazaroljuk a karaktereket!!!

akurvaannyátnekijje

brühühühühü

ennél rövidebb csak akkor lehetnék, ha a picsába is elkűldeném
Papcsák Ferenc
Ez éppen 14 karakter. Ha beosztod két hétre, minden napra jut egy (karakter?).

Másképpen közelítve a problémához.
Karakter (jellem): az emberek cselekedeteiben, tetteiben, életstílusában megmutatkozó tartós személyiségvonások együttese.
de újra meg fogják választani, nem?, hogy nézne már ki, ha ő szabta át a dolgot, de őt nem választanák meg
@rodeo36:
Hópehely meg sehol?
Pintéren már jelentkeznek az elvonási tünetek.
Nincs egy hónapja, hogy hó nélkül maradtunk, csökkent rezsivel.
A számokkal baj van. A zindex sz. a tavalyi tanévben a leendő elsősök létszáma: 100 195 fő, ebből állami iskolás 84 101 fő, 3861 osztály.
Az idei tanévban(2013-2014) 96 881 fő,(ebből nem állami iskolásokról nincs adat), terveztek 4128 osztályt.
Vagyis, az idén 3314 fővel kevesebb elsős számára(- a nem állami elsősök) 267-tel több első osztályt tervezett a KLIK.
A cikk végén:
"A megnövekedett gyerekszámhoz szükséges pedagógusok számát a májusi tantárgyfelosztás elkészítése után lehet meghatározni."
Na, én itt feladom.
Hüjevagyokhüjevagyokhüjevagyok.
Az a korlatolt barom, a nevet nem tudja egyedul leirni, nem hogy torvenyt, vagy megoldasokat kitalalni. Csokoltatom a kommentvadasz idiota narancsbrigadokat, lofaszt a seggukbe, es a mama remelem jol van, hogy rohadna meg mind. A legaljasabb amit tesznel, jatszanak a gyermekeink jovojevel.
Amúgy meg irtózatos káosz van az állami iskolákban, minden ellenkező narancspropaganda ellenére. Most rontják el pontosan talán ötven évre is, az oktatást. Csak ez nem annyira látványos mint a hókatasztrófa. De több vihar máris kitört pl. a felsőoktatásban, és az az elsősök körüli mizéria. A vész jeleit még a tanárok, tanítók tapasztalhatják közvetlen közelről, de azok egyrészt meg vannak félemlítve, másrészt gyáva beszariak.(90%? narancshívő)
Ilyen az, amikor egy kurzus szerint a foci sokkal fontosabb, mint a kultúra, az oktatás.
@AKIsTUDATLAN: mesélj...nem jáártam arra felé mostanság
@AKIsTUDATLAN: igy van, nincs mit hozza tennem, csak annyit rohadjanak meg, a jelen elasztak, most az orszag jovoje kovetkezik, ez pedig nagyobb bun, mint a milliardok ellopasa.
@AKIsTUDATLAN:
Tavaly még a "leendő" gyerekek közül óvódában maradhattak az iskola-éretlenek. Most viszont a tavalyiak is hozzáadódnak az idei évfolyamhoz.
Az "állami iskola" értelmezhetetlen, az egyházi iskolák is állami pénzen élnek, tehát "államiak"
A jó kérdés az - és még sehol sem olvastam a választ - hogy a költségvetésben állami fejpénzt mennyit számolt a nagyonunortodox (értsd nagyon NEM normális) ElTolcsy? Netán kevesebbet, mint tavaly?
Egyébként UGYANEKKORA gond az óvodai elhelyezés. Eddig is túlterheltek voltak az ovik, de most "kötelező" 3 éves korban, tehát érdekes lesz, amikor az óvódásokat kell körzeten kívül szállítgatni! Akkor is, ha anyuka mondjuk a másik gyerekkel otthon van gyes-gyeden.
A szalonképtelenebb beszólásoktól az árnyaltabbakig egyetértek. Pedagógus ismerősök szerint voltak már kaotikus dolgok az oktatásban, béna átszervezések és töketlenségek, elqrások.
Akkor azt hitték, hogy annál szarabbul és tehetségtelenebbül nem lehet irányítani, de ...
Most Roúzsika és a többi balfék megmutatták, hogy itt bizony még óriási tartalékok rejtőznek. Mármint a balfaszság területén, illetve haverok részére lenyúlható ingatlanok területén is.
Persze meg fog oldódni, valahogy, evégre úgy még nem volt, hogy sehogysem lett volna...
Szánalom ez a majomhorda, a sok jogászköcsöggel, akik mindenhez értenek. Olyanok, mint a svájci bicska... vagy inkább csak mint a faék!
Eközben játszanak a jelenünkkel és elqrják a jövőt is.

Egyszer azonban eljön a törlesztés napja!

Ajánlom az elvakult bolsevik hívőknek, akkor gondolják meg, hogy szeretnék-e tovább építeni Orbanisztán elbaszarintott káoszát, vagy netán a birkalétből fel tudnak emelkedni és gerincet növesztve kiállni A JÖVŐÉRT.
Váááá... újabb sikertörténet.

Minden van benne. Drog, maffia, gyilkosságok, csalás, váltóhamisítások, uzsora, fegyver- hulladék csempészet, titkosszolgálatok...

hvg.hu/gazdasag/20130415_olasz_kereskedelmi_kamara_vezetoi

Ennél jobb helyre nem is jöhettek ezek, itt majd nyugodtan mehet a business, evégre...
Ezek a Fidesz faszok a Kádárféle rendszert akarják vissza, mert mindnyájan annak a rendszernek voltak a nyertesei. A Bonsai Duce el is szólta magát becsülettel, amikor kifejtette, hogy ő nem rendszer ellen harcolt, hanem a rendszer irányítói ellen. Csak a baj, hogy még másolni is hülyék. Mert ha elolvasnák Moldova Kádár Jánosról szóló könyvét, akkor tanulhatnának belőle. Mert Jani bácsi nem a saját népe és a külföld ellen harcolt, mint ezek a nagyon hülyék. Ő megpróbált a népe javára dolgozni (ebből nőttek ki az olyan faszok, mint Széles és társai), és úgy lavírozni a külfölddel (oroszok, és a nyugati országok), hogy ne haragítsa magára egyiket sem.
De sajnos a mostani kormánypárti "politikusok" ehhez nagyon hülyék. Kíváncsian várom a végkifejletet.
@rodeo36: OFF

Hali Rodeo! Nem akarsz esetleg hozzájárulni Európa felemelkedéséhez??? :)

Az Európai Bizottság tapasztalt közgazdászokat keres pénzügyi és makro-ökonómiai területre. Ha van legalább 6 éves tapasztalata és szeretne hozzájárulni Európa gazdaságának formálásához és a pénzügyi stabilizáció megteremtéséhez, akkor április 16-ig küldje el jelentkezését. A versenyvizsga részletei angolul:

europa.eu/epso/apply/jobs/perm/2013/economist/index_en.htm

Vagy te már élvezed a nyugdíjat és különben is??? :)

ON
08:14
Tavaly nyáron eltűnt fűrész miatt verték agyon a rendőrök Bara Józsefet

Egy tavaly eltűnt láncfűrészt kerestek az izsáki rendőrök azon az orgoványi férfin, akit a múlt hét keddjén vallatás közben halálra vertek, miközben szorosan meg volt bilincselve - írja a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20130415_Augusztusban_eltunt_furesz_miatt_verhette
"még itt vagy egy kicsit" ??!??!?!

még 9-13 év... minimum !
Klebelsberg több ezer iskolákat fejlesztett. épített fel, nyitott!
igazi kultúr ember volt, igazi iskolát akart igazi kultúrával.
családi pótlék, szabálysértés, rendőr igazoltatás, stb
ezekről is beszél Ferge...

atv.hu/videotar/20130413_maganbeszelgetes_1_resz

atv.hu/videotar/20130413_maganbeszelgetes_2_resz

(@rodeo36: na miért is ugrottatok be nekem többször is a beszélgetés alatt? :D)
@guma:
"
Azt persze jó lenne tudni, hogy gróf Klebelsberg Kúnó, aki „népiskolai programja keretében 5000, főként tanyai iskolát létesített, megreformálta a középiskolai oktatást, bevezetve a reálgimnáziumot”, és meg teremtette a felsőoktatás korszerű műhelyeit, mit szólna a jelen oktatáspolitikájához. Különösen, mivel ő a tudósutánpótlás biztosításában látta a jövőt. De azt hiszem ez pont úgy nem érdekli a nevét egy ellentétesen ható oktatáspolitika intézményére biggyesztő politikusokat, mint Jézus szelleme a KDNP néhány politikusát. "
endresy.blogspot.hu/2013/01/alszekularizalt-hoffmann-marad.html
amihez ezek hozzáérnek az nem arannyá változik, hanem hamuvá..
@GeoCracker: tudod a rettenetes naivitásom mellett felszínes a tudásom is...
ront még az is a személyiségemen, hogy hihetetlen fantasztikus emberekkel találkoztam, és fogalmam sincs miért vigyáztak rám, tanítottak.

mélyről jöttem, hátterem sosem volt. engem még úgy iskoláztak be mint ami most újra teret kap. utáltam és bukásra álltam a szakmai tárgyból, miközben a humán és a matek ment...
meg kellett keresnem mi az ami érdekel és talán segít a szakmai rész megismerésében.
bekopogtam a színházi igazgatóhoz 14 évesen, hogy szeretnék itt ügyeskedni.
na képzelheted a képét...
lényeg az, hogy a suliból engedélyt kellett hoznom a kimaradásról (akkor is igazoltattak, ha szülő nélkül 8 után utcán voltunk).
sikerült.
ott ragadtam, viszonylag jól fejeztem be a sulit.
de közben pl felépítettük (a 80kg-s :DDD) hangfalat amivel az első ki mit tudra a bejutott zenekarunkat vittük a becses riporter mikrofonnal.
ááá! igaz sem volt.
a netet meg csak ugatom. 2010.ig még be sem regisztráltam sehova...
@guma: A naivitásban társad vagyok. Rettenetesen nagy volt. Voltak végtelenül jó és végtelenül rossz tanáraim. De azt hittem tenni az emberekért, emberiségért jó, és szép.
Ahogy egyszer (-kétszer) leírtam, az életemet kutatóként kezdtem. Ültem a mikroszkóp mögött, és olyasmivel foglalkoztam, aminek fontosságában ma is hiszek. Hetedikben döntöttem el, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Tudtam mit és melyik egyetemen szeretnék tanulni. Ennek ellenére mélyről, a szakmunkásbizonyítványtól indultam. Ha tetszik rétegárulóként, bár a család ezt ritkán hányta a szememre. Sosem bántam meg. Egyszerű, de nagyon JÓ embereket ismertem meg (így, nagybetűvel)
Külföldön publikáltam, és a FAO kiadványaiban is előfordultam. Konferenciák, cikkek, stb.
Aztán bezárták a labort, szétverték a mezőgazdaságot, a mezőgazdasági kutatást. Azóta négy szakmám van. 5-6 diplomám, és munkanélküliként nem tudom mikor mehetek csövezni.
@guma:
(folyt)
S olykor rohadtul irigylem azokat, akik olyan helyeken vegetálnak, mint pl. Nagymágocs (azt hiszem ott). Eliszva azt a három bitet is, ami még maradt. Mert jobb nem lenne, de legalább az nemlenne, hogy látom, ami zajlik. Mert alapvetően jól el tidtam volna képzelni az életemet politika nélkül. De a politika nem hagyta.
Olyan helyzetet teremtet, ahol önmagának hazudik az, akinek nincs véleménye.
@GeoCracker: "Mert alapvetően jól el tudtam volna képzelni az életemet politika nélkül."

Hasonló cipőben járok én is.
Pedig ez a kis mizéria sem más mint többlépésre előre gondolkodás.Majd elmagyarázza nemsoká a szőke IQ milliomos szóvivő polgárnő.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Nem is tudod, hogy mennyire igazad van! Egy az egyben átültethetők a szövegeik Kádár korszakára:
fideszfigyelo.blog.hu/2013/04/14/csak_a_fidesz_a_kozmediaban
Amit viszont képtelen vagyok ésszel felfogni: hogy a csudába lehet a szocializmust restaurálni, bősz antikommunisták támogatásával?
Ezek tényleg képtelenek a nemzetiszínű máz alatt a szart észrevenni?
@GeoCracker: én csak felsőfokú képesítést szereztem és nem a szakmámban!

sulis koromtól valamiért hallgattak rám a társaim. így jobban és többször előretoltak, választottak meg ennek, annak (volt amikor komoly párt vizsgálat lett belőle) és szociális vonalon ezért tanultam (sok-sok szakmai suli és gyerekek mellett), hogy értsem mit csinálok, miben foglalok állást.

na ezért mentek el szavaim, mert ismerőseim (pl kocsmánk tagjai is) és a fiaim, unokáim sem tudnak normális életet élni a mai körülmények miatt, hiába okosak és még a szakmájukat se alapszinten űzik.

pl van a családban olyan aki szakmailag országosan elismert speciális tudása, alkotásai miatt, mégsem tudja megteremteni alapvető emberi életkörülményeit.
már háromszor dobta be a törülközött és ment külföldre, ahol simán vette az akadályokat és a ranglétra fokait - csak nem a szerelmetes érdeklődési körében. haza jött.
most megint kinyírták ezt a vonalat, be kellett zárni a műhelyt amit vezetett.
újra elindulhat semmiről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kezd már a mindennapi életben is érvényesülni az "Akinek semmije sincs, az annyit is ér" Aki vállalni tudja az 1-2-több milliós költségeket, azoknak majd lesz az egészségügyben várólista rövidítés:
hvg.hu/itthon/20130415_Akcios_varolistarovidito_mutetek_majusto
@GeoCracker: Hmmm igen sajnos. :( A hétvégén olvastam egy érdekes és szívet melengető írást Laár Andrástól. Sok olyan gondolat van benne, ami nagyon tetszett.

"Sok magyar hagyományőrzőt ismerek, akik nem fajgyűlölők, nem zsidóznak vagy cigányoznak, hanem a rendkívül értékes magyar kultúra feltárásán és életben tartásán munkálkodnak. Ugyanakkor attól, hogy valaki fontosnak tartja népének szellemi kincseit, még nem soviniszta vagy fasiszta. A magyarság igazi ereje ugyanis nem a kakaskodásban és a hangoskodó szájtépésben rejlik, hanem a bölcs találékonyságban és abban a speciális gondolkodásmódban, amely a csodálatosan mély értelmű magyar anyanyelvből fakad.

Én magam úgy vagyok felépítve, hogy van egy jobb kezem és van egy bal kezem is. Mindkettőt használom. Hülyeség lenne a bal kezemet a jobbal tépni, vagy a jobb kezemet a ballal marni. Ugyanígy hülyeség, hogy itt ma Magyarországon a jobboldal ellensége a balnak, és a baloldal ellensége a jobbnak. Szeretettel: Laár András"
Nem tudom, kik-mik laknak Zuglóban.
De az elgondolkodtat, hogy ezt az embert megválasztották polgármesternek.
Most mire a lázadozás?
Ezt akarták, hiszen nyilván ismerték az elképzeléseit, elkötelezettségét, pártszimpátiáját, gondolkodását, érvrendszerét, sajátos humorát, bősz konzervatív életvitelét.
Abba ez mind pontbelefér.
Akkor minek nyünnyögnek most?
Nem értem .....
OFF

Egy volt francia idegenlégiós tartott kiképzést annak a két izsáki rendőrnek, akik egy kényszervallatás során brutálisan agyonverték Bara Józsefet. A boncolási jegyzőkönyv eredménye még nem ismert.

alfahir.hu/idegenlegios_kepezte_ki_a_brutalis_izsaki_rendoroket

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez igaz, ideje lenne végre nem haraggal nézni a másikra, és elkezdeni beszélni a másik oldallal. mert hogy 1906 óta szakadék tátong.
A zuglóiak azt kapták Papcsákkal amit megérdemeltek. Annak a faszinak a szeme sem áll jól, ha ennek ellenére beikszelték, akkor tessék: itt egy vödör szar, itt egy nagykanál, hozzá lehet látni.
@Penivaldes: :)

hogy könnyebb legyen,(meg különben is itt a tavasz:D) hozzá egy kis zene:

www.youtube.com/watch?v=N3CpTgT5G1k
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ibikém!
Hozzászólásod lenyűgözött, én azt hittem a hülyeséget nem lehet fokozni, de látom tévedtem.
Nem tudom, hogy az általános iskola második osztályában (többet valószinüleg nem jártál)miért mondták el neked, hogy kislányom, nem szabad csúnyán beszélni, mert az emberek azt hiszik, hogy buta vagy. Meg kellett volna fogadnod.
@Penivaldes: "amihez ezek hozzáérnek az nem arannyá változik, hanem hamuvá.. "

Ilyen nekem is kéne! Valahogy a Focista közelébe férkőznék... :DDD
@Penivaldes:

Mondjuk pisiléskor vigyáznom kéne. :)
@Palmer Eldritch:
Jut eszembe...
Jól tudom, hogy KISZ titkársága mellett Piktorunk anno aktív Ifjú Gárdista volt? :)

Hőőőő... akkor is már tőle ijedezett a NYUGAT!

Aztán a kelet, majd megint a nyugat, majd most megint jön a kelet...
Bakker, ki tudja ezt a kiba..ott sok köpönyegforgatást követni... :((
Viszont legalább megél belőle, nem kell aggódnunk egzisztenciálisan érte.
@GeoCracker: Az nem tudom, hogy Klebelsberg mit szólna, de az örökösei határozottan tiltakoznak az intézmény névhasználata ellen, mert azok nem méltóak rá!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mary poppins iránytűjét használta, azért forog mint egy kakukk:)
@Jules Buka: tévedsz, az elsőt láttam nyóccszór, azt is kivűrő, egyéb hozzáadandó is érdekel?

Nincs mi jobban felháborít, mint az oktatás és a gyerekek jövőjének szétcseszése, cáfold meg amit írtam, utána beszélhetünk, és gyomlálhatod a szókincsemet. Akik ismernek, pontosan tudják milyen a nyelvezetem és milyen a stílusom, ha így írok annak oka van, igaz nem vagyok büszke rá. Sajnos a korlátolt értelmi képességűeknek a megfelelő kommunikációs protokollt kell használni, mást nem fognak fel.

Aranyba csomagolva is szar marad a szar.

Jahh, amúgy tahótlaníts, az eszköz a kezedben van ;)
@toportyánzsóti:
Elmagyarázza:
"A Fidesz-kormány egyaránt kiáll a nemzeti és az európai értékekért és az európai válság közepette is sikeresen vezeti ki az országot a gödörből. Magyarország ma jobban teljesít, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején és mint az európai országok általában: ma a magyar családok és vállalkozások terhei csökkennek, az ország pénzügyileg stabil, csökkenteni tudja adósságát, növelni tudja a foglalkoztatást, kisebb az infláció, többet ér a fizetés, a nyugdíj, mert ma Magyarország kiáll az érdekeiért. Mindemellett ma végre olyan erős alkotmánya van az országnak, amely elkötelezett az európai értékek és normák iránt és ugyanígy elkötelezett a magyar családok, a nemzeti vagyon, a magyar föld, a felelős pénzügyi gazdálkodás mellett is. Az alkotmány negyedik módosítása is ebben a szellemben született, ezért készek vagyunk az erről szóló párbeszédet is lefolytatni bárkivel.

Selmeczi Gabriella,

a Fidesz szóvivője

Kiadó: Fidesz
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=203479:a-fidesz-selmeczi-gabriella-koezlemenye-a-gyurcsany-bajnai-szoevetseg-az-amely-mindig-bajt-hozott-az-orszagra&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113
@guma: Anno, mivel nagy pofám volt, elég sokat kellett kiállni olykor a hallkabb társakért is. Az egyetemi klub kapcsán álltam szőnyeg szélén politikai okokból. Azonban mégis úgy él bennem, és nem csak az idő miatt, hogy kiszámíthatóbb világ volt.
Amúgy azért is szereztem egy szatyor papírt, mert amit csináltam, azt igyekeztem tudni a miértek oldaláról is.
Ami a specialitást illeti, annak idején a diplomadolgozatom témájával ketten voltunk az országban. A konzulensem, meg én. Utána olyasmit csináltam, amivel terepen akkor az országban szinte egyedül voltam. Randa nevet adtam neki akkor: növényi ökomikopathologia. (növényi kórokozó gombák helye és szerepe a természetes növényzetben, megy ilyesmi) Nekem tetszett :-) A konferenciákon sem tiltakoztak hangosan.
Aztán elmúlt.
Van tanári végzettségem, de tanítani se sikerült elmenni.
A nagy fiamnak sem. Talán a nyáron hazajön....
@kekex: Most olvastam bele Moldova Kádár Jánosról szóló könyvébe, onnan vettem a meglátásaimat a Kádár rendszer restaurációjával kapcsolatban. És ha végignézzük a Fideszes Leninfiúk eddigi munkásságát és tevékenységét akkor a napnál is világosabbá válik minden. A Fidesz rajongó zembereknek nem is kell több. Kádár idején nem volt munkanélküliség (csak házon belül), ott lehetett külön ember udvar söprögetésre, és sok-sok ember adminisztrációra, úgy látszik ez jön vissza. A termelékenység és a nyereségesség az csak másodlagos dolog. Az a lényeg, hogy a látszat meglegyen. A nemzeti máz pedig az ő szemükben ápol és eltakar. Az igaz, hogy az ország rámegy erre az elbaszott kísérletre, de legalább a hívei kitartanak mellette. De remélem már azok sem sokáig.
@kekex: Az örökösök nevében én is ki kérném magamnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Elég sokat ugattam, hogy nekem is az a bajom, hogy nem ellenfeleket, hanem ellenségeket látnak a politikai felek egymásban.
Emlékeim szerint ezt a "haza nem lehet ellenzékkben" című baromsággal a jobboldal farizeusai indították be.
Viszont egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy egy polgárháború fogja csak a katarzist meghozni. A pofozkodásról lemondanék.
@guma: Elég lesz már az rengeteg önostorozásból. Nálad agyilag, mentálisan sokkal ganajabb emberek süvítenek kishazánkban, mint a szél. Gátlások, belátásképesség, önértékelési zavarmntesen. Mondhatnám, tombol a középszar és alatta, a debilitás, a rossz értelemben vett amatőrizmus és a hozzá kapcsolódó nagymellény, agresszió, kivagyiság, pofátlanság, mert a kudarctűrőképességük tendál a nulla felé. Az az utolsó, aki belátja, hohy nem ért ahhoz, amit csinál, hülye a személyes kis partikuláris érdekein túllátni, de annyi esze van, hogy az ölébe hullott mannát két kézzel tömje a pofájába, mert tudja, ez csak egy kegyelmes állapot. Nem Te, nem én hoztuk őket helyzetbe, hanem még a náluk is primitívebbek. Szépelgéssel, önsajnálattal, jajongással ezeket a nulla emberkéket nem lehet legyőzni. Nagyjából a falusi kocsmák erős legényei terrorizálják a kedves közönséget. Itt tartunk. Legalább a maradék önbecsülésünket tartsuk meg, és időnként jelezzük egyet nem értésünket, kvázi lenézéünket, amíg lehet. Aztán, ha már nem marad csak a két lábunk, elő a vándortarisznyával, és irány Horány, ezek pedig, kb. belefulladnak a saját szarukba. Itt már nemigen van min gondolkodni, elég volt az elmúlt 41 év.
@GeoCracker: több mint egy évszázada megy ez, kb azóta, amikor Jásziék kitalálták a 2 Magyarország koncepciót, amely alapjában véve egy fantáziaszülemény, hiszen lényege az volt, hogy ami a múlt az csak rossz lehet, és ami a jövő az csak jó lehet. fekete-fehér. Pedig a Huszadik Század (folyóirat) egy társadalomreformeri, modern nyugati társadalomtudományi gondolkodást kívánt merghonosítani, ehelyett azonban megásta a magyar értelmiség sírját, azzal, hogy a kilépőket, akik nem értettek egyet a belső kör baloldali, szocialista eszméjével maradi árulóknak bélyegzi, és erre a másik oldal rákontrázik azzal, hogy tisztességes magyar nem lép be a Társadalomtudományi Társaságba. A két oldal 1906 körül bezárkozótt a toronyba, és azóta sem akar onnan kijönni.
@Nap Pali:

Túlbecsülöd. Nagyon.

Egyrészt polgármesternek nem indul, másrészt a helyi Fidesz szerint is annyi esélye van az újrázásra, mint egy állólámpának. És még ez is optimista hozzáállás.
@Fabius: Ugyanmáááá. Teli van a pap izsákja... mért izmosza szaros 100 milláért évente? Aprópénisz:-)
@Penivaldes: A gyökerek azt hiszem sokkal mélyebbek. Talán a török hódoltságig visszanyúlnak. Azonban volt egy kegyelmi időszak a rendszerváltást környékén. Egyszerűen azéret, mert az előtte eltelt generációkon olyan homogenizálási nyomás volt, amit ki lehetett volna használni.
Antall akkor nem élt, hanem visszaélt a lehetőségekkel. Gazdaságilag és politikailag egyaránt. Egy cinikus, sértett és buta ember volt.
Az ideológusok nyugodtan ülhettek volna a tornyaikban, ha a népeket nem nézik hülyének, és nem indul el egy hatalom által indukált megosztési kampány
@Penivaldes: és mit lehet szólni az ilyesmihez??? :(

Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője szombaton ezeket a magvas gondolatokat vetette képernyőre:

"Rossz hír Orbán szabadságharcának, hogy ez a Jézus, aki ellentmond neki, ezer évig fog uralkodni itt a földön, méghozzá Izrael királyaként, de előtte még eltörli az olyan antiszemita nemzeteket, mint Magyarország népe."

nepszava.com/2013/04/velemeny/bartus-laszlo-tolongas-az-egyiptomi-uton.html

Az Amerikai Népszavába rendszeresen publikáló neves hazai mértékadó balliberális értelmiségiek, Para-Kovács Imre, Vásárhelyi Mária, Ungváry Rudolf és Buják Attila közös közleményükben a liberális elvekkel és a humanizmussal szögesen szemben állónak nevezik Bartus kirohanását, és leszögezik: amíg ő a főszerkesztő, nem írnak a lapba.

Ja, nem...
@Fabius: Teli van az arabygály, elvitorlásik, hogy a bennszülöttel döglenek ezerszám az általa behurcolt franciabaj miatt? No problem, illtve naés?
@Fabius: Állólámpát fognak indítani 14-ben?? :)
@GeoCracker: Azért ne felejtsük el Viktort sem, aki a legenda szerint ott állt Szemt Antal mellett a halálos ágyékánál... és szorgalmatosan jegyzetelte poltikai végrendelét, mint az egyetlen letéteményes, amig még megvolt az MDF... utána???
@GeoCracker: a gyökerek lehet, de a nagy szakadás akkora tehető, 20. eleje.
Ja és Antalt elvitte a Télapó... Hogy mostanában merre jár, tudja a franc, de járhatna akár erre is a pirosorrú barátjával. Nem kérnék piros almát mogyorót, csak vigyen...
@Evezős:

Nem túl bonyolult ez.

Zugló az előző ciklusban Weinek alatt a pávelezés melegágya, szoci készpénzkifizető hely volt. Innen Cuslágoztak, a kerületiek adták a per több vádlottját, itt ment a több tízmilliós tanácsadó biznisz ami most vádemelési szakaszban van.

Ezt speciel kurvára meg lehet unni. Ferenc meg azzal kampányolt, hogy ő elszámoltatási biztosként majd rendet csinál. Aztán most, mikor elszámoltatás helyett csak rálicitálni sikerült mindenre, jobban kiáll a rúdja, mint az előzőeknek ilyenkor.
@Fabius: NEm gondolnám... Papcsák számíthat Dózya népére, a reszidémon által megtámadott 10 emeletes panelek jobbágyaira...
@GeoCracker: :DDD

valahogy ez történt velem is. :)
azt hiszem nem volt veszélyérzetem ezen a téren és kérdezni is mertem. így a szőnyegszéle sem volt ismeretlen azért is mert nem tudtak beléptetni a pártba.

a férfias szakmámmal is elvoltam, hiába akartak "kiemelni" többször - nem hagytam ott. (igaz, titkárnőt, raktárost is helyettesítenem kellett időnkén, amit nem tagadhattam meg)

de én nem voltam specialista, mint te vagy a családtag. képzeld neki még végzettsége sincs, de professzorok hivatkoznak rá, tanulmányaikban vagy fejezetet íratnak vele, előadásokra kérik fel (már előfordult így egyetemen is) de az akadémia is felvette a sok képzettséggel rendelkező közül őt (és később amikor külföldre ment félévig tartották neki az állást), kinek ráadásul kikötése is volt rögtön.
nem pályáztatják, meghívták munkákra pl a műhelyvezetés is ilyen volt legutóbb.
munkanélküli lett most pár hónapig de az ország túloldalán már júliusig munkára kérték.
az a baj, hogy irtó speciális dolgai vannak amit kézzel készít - és még akkor sem biztos, hogy jó lesz a végeredmény.
ilyen szinten ezt csak ő csinálja az országban.
és mivel nincs fizető kereslet (ma már a kevés állami is leült) ezenkívül olyan mennyiséget képtelenség készíteni, hogy albérletet, étkezést, stb "kitermelje".
arról nem beszélve, hogy élni is kellene valamikor nem csak éjjel, nappal melózva vegetálni.

ma ilyenek qrva jól élnek (bocs ha volt):

totalsport.hu/hir/botrany-az-uj-fradi-stadion-korul
@Penivaldes: Nem vitatom. CSak fenntartom, hogy a folyamatot meg lehetett volna törni...
Kérem jegyzőkönyvbe venni, hogy én sajnálom Ferencet. Ennyi nagypofájú, kiállni sem félő zuglói mellett nem csoda, ha impotenciára van ítélve a rencere.

Fee Feri! Szabadíccsátok ki Zuglóból!
@guma: Ippeg most kaptam két visszautasítást is telefonon (husz perc eltéréssel) ennyita fellendülő gazdaságról....
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :DDD

tévedsz nem ostorozom magam :)
sőt! :DDDDDDDDD

inkább csodálkozom honnan jött elő ennyi sötétség, ezalatt nem tudom viszont elfelejteni, hogy bizony nagy hiányosságaim vannak itt is, ott is.
(és ez már csak romlani tud, ahogy forog az időkereke :DDD)

tudod vállalok 1-1 kirándulást, túrát régi munkahelyem nyugdíjasaival és mindig megtudnak lepni a hülyeségek halmazával. (ebből 1 vicces:
indulunk haza. névsorolvasást már nem tartok csak megkérdezem, hiányzik valakinek a párja? felelet nincs. elindulunk. végig megyek az ülések közt kis idő múlva és látok 1 üres ülést. mondom a hapsinak, miért nem szólt, hogy nincs itt a párja. erre ő: azt kérdezte hiányzik-e. nekem pedig nem hiányzik!
összeveszett az asszonnyal az meg a távolságival elment haza.
érted már, miért mondom nem vagyok normális?!)
Ne tessék izé urat macerálni. Időigényes feladat ám feljelenthető kommentelőkre vadászni.
Magyarország meg igenis jobban teljesít, a matócsi gyerekek is gyorsan érnek, így elmondható: a gyurcsánybajnaizmusban 24 volt az egy osztályra eső elsősök száma, most meg 33. Mi ez, ha nem növekedés.
@Fabius:
"Ferenc meg azzal kampányolt, hogy ő elszámoltatási biztosként majd rendet csinál."

Talán nem azt csinálta? Elszámolta magának költségként az összes számot, amit az előző banda stiklijei esetén felmerült.
@Penivaldes:
Nálunk is elkezdte a kormány a kampányt. Ássák az árkot. Komolyan...
"Napokon belül jöhet az újabb megszorítás"

"Megy a tőke Magyarországról, nem jön"

"A helyzet 3 hónap alatt romlott, Varga-csomag várható."

Azt hiszem, hajrá, vagy ilyesmi, hogy a Magyarország még jobban teljesítsen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bartus egy agyhalott barom, ez mióta újság?

Ettől függetlenül erősen azt gondolom, a radikálisoknak szólni bármiért legfeljebb akkor kell, ha az ellenkező előjelű összes faszságért is megszólal majd legalább egyszer valaki.

De amíg ti akarjátok megmondani ki mennyire és mitől elég jó, és egyáltalán ki magyar, addig az ilyen kirohanások napirenden lesznek.

Ok-okozat, ha mond ez valamit.
@guma:

Egyre több ilyen hír lesz sajnos, a magyaroknak éghet a pofájuk... :-(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Frászkarikát.

A Füredi paneljobbágyai fogják a halálfaszára elzavarni Ferencet elsőként. Aztán a kertes házas övezet változtatási tilalommal megszopatott lakói másodiknak. Ja, akik a felújíthatatlanság miatt sokkal nagyobbat szoptak, mint az apró, amit a rezsidémon a konyhára tol.
@Fabius: Ja tényleg és persze mindig a másik kezdte és ő hibás természetesen. :)
@Bakter:

Az a vicc basszus, ha tényleg rendet csinál és nem csak pofázik róla, ezek itt pajzsra emelik és körbe hordják, mint ügyeletes bálványt.

Na ez a lehetőség lett elbaszva annyira, hogy a Vagyonkezelő mazsuzását és átvilágítási jelentésének tartalmát üzleti titokra hivatkozva titkosítani kell. Feljelentés elvileg van, de nem tudja senki pontosan miért és pontosan ki ellen. Elégedj meg a bemondással, mintha a szava érne egy lyukas kétfillérest.
@Farkasokkal táncoló:
Ég! Az tegnapi hír, hogy egy német nem vette át a magyar kitüntetést, mert miért is, na miért?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ja, csak Izraelt lehet "eltörölni" mi? :D

Ja, a cikk amúgy fasza, meg alatta Para is. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ők saját magukat fogják eltörölni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ugyan. Ti a jóisten legártatlanabb báránykái vagytok, senkit nem rekesztetek ki, teli vagytok felebaráti szeretettel, megbocsátással és jó ízléssel.
@Fabius:
Ezek az ügyek kicsiben (ha egyáltalán sokmilliós tételekkel bíró ügyek kicsik) mutatják a narancsrezsim valódi arcát, amit kormányzati pozícióban mutat. Mert ugyebár nagyban is csontváztalanítást ígértek, aztán inkább ellopták a sírkövet is. A földdel együtt.
@Fabius:
Én mindenesetre nem szívesen állok egy magyar divatkeresztény mellé. Hátha jön Szodómia és Gomolya. Hisz ezeknek a papjai is úgy szeretik a cigányokat, mint én, csak én nem prédikálok róla, és még csak fel sem kentek. Ezért nem hiányzik egy picsánlövés villámmal. Szeretetük és megbocsátásuk lobogó lángjait pedig a Malleus maleficarum jól taglalja.
@Bakter:

Bárhogy is, érdekes pályafutás és pálfordulás a választások megnyerése után nem sokkal kijelenteni, hogy neki az elszámoltatás nem dolga.

Ha csak azokat összeszámolja amiknek ezt fésztufész ígérte a kampányban a Bosnyák sarkon, az elég a bukáshoz.
Aki többet dolgozik, az többet is keres...
Mármint, izé, szóval, majdnem...

"Vannak, akik elveszíthetik vasárnapi bérpótlékukat a bérpótlékszámítás szabályainak tervezett megváltozása nyomán - írja az ado.hu.

Tehát ha elfogadják a Munka Törvénykönyvének tervezett módosításait, nem jár majd például vasárnapi bérpótlék azoknak, akik rendeltetésüknél fogva vasárnap is működő munkahelyeken dolgoznak; így járhatnak például a közműcégek dolgozói is."
hvg.hu/karrier/20130415_Elveszithetjuk_a_vasarnapi_berpotlekot_az

Ha nem értitek, akkor libsibolsi csőcselék és a NER ellenségei is vagytok! :)
@Fabius: Egész jól körbeírtál. :) Jut eszembe ehhez mit szólsz???

Bajnai csalódott, de nem érzi, hogy rosszul állna

Fél éve nagyot robbantott, azóta viszont akadozik a Bajnai Gordon körüli ellenzéki összefogás. Ősz óta legalább háromszor kellett stratégiát váltaniuk, és szűkebb körben Bajnai is hangot adott csalódottságának. Tudják, hogy az utolsó pillanatban járnak, és valamit tenniük kell, hogy megmutassák magukat. A Fideszhez kötött, Bajnait lejárató kampánynak még örülnek is, mert ott legalább komolyan veszik őket.

www.origo.hu/itthon/20130414-nem-igy-kepzeltek-az-elmult-felevet-az-egyutt-2014-politikusai.html

Ui.: Hogy, hogy az 1000 karaktert felemelték 5 ezerre??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A zsidóellenességet speciel a keresztény egyház kezdte. Bayer helyett sem a véletlen betühalmozás bír publicisztikát írni. Orbán kifejezetten rasszista megszólalásait sem a szentek kara énekli. A Jobbik kifejezetten rasszista és diszkriminatív megnyilvánulásai napirenden vannak.
Hogy vannak-e hülyék a túloldalon? Vannak. De ez mennyiben menti a szélsőjobbot? Semennnyire.
@Fabius:
Vagy pedig a megválasztása után jobban belelátott az ügyekbe, és úgy gondolta, ő tökéletesebben tudja alkalmazni a feltárt technikákat. Így már nem áll érdekében kiteregetni a korábbi szennyest. Főleg, ha egy-két kulcsfigura azokból átigazolt az ő csapatába.
Aggódnia meg nem kell, hiszik, hogy nyernek 2014-ben is. Ha helyileg nem is fut be, majd feljebb bukik. Legrosszabb esetben meg visszavonul a politikától, tollasabban, mint négy éve. Szarházi ez mind.
@GeoCracker: Akkor most elérkezünk "a ki volt előbb a tyúk vagy a tojás" örök kérdéséhez is??? :)
@Fabius: "a helyi Fidesz szerint is annyi esélye van az újrázásra, mint egy állólámpának"

vagyis megválasztyák a birkák...
@Felebarát:
Hát, egyrészt szegény tanaraknak ismét és már megint ÚJ tantervet kell szülniük, új iskolai pedagógiai programot, és tantárgyi tanterveket. Ehhez nincs képzettségük, idejük(sztem kedvük sem), és roppant kiábrandító, hogy cirka ötévenként kell ilyesmivel bajlódni. Ezt csak az tudja, aki már csinálta.
Senki nem tud semmit, az igazgatók rohangálnak a KLIK-hez, azok meg majd, szintén felülről megérdeklődve, egyszer válaszolnak. Már ha tudnak.
Ami biztos, hogy a csókosoknak tanfelügyelői hálózatot szerveznek sokmilliárdért, majd ezek fogják felügyelni a mezei pedagojgoszt, és levezényelni a pedagógus életpálya modell bevezetését. Szigorú feltételek lesznek, azokat kell teljesíteni a jelentkezőknek, s fentiek fogják őket ellenőrízni. A pénz azonban még csak ígérvény: majd ha jobban teljesít a gazdaság. Esetleg az MNB valutatartalékból?!
Vagyis összefoglalva: mindent szétdúltak, mindent felforgattak, de ők maguk sem tudják mit akarnak, és azt hogyan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bajnaiék a baloldal egyéni ambícióit meglehetősen benézték. Ők a társadalomban meglévő összefogás igényből indultak ki, és nem számoltak akkora súllyal se Mesterházy és a szocik, se Schiffer és az LMP egy részének személyes indíttatásával, mint amekkora az valójában.

Itt mindenki megváltó akar lenni, pech, hogy ezt a képességet a szimpátiamérések szerint egy emberről hiszik el a szavazók, és róla sem feltétel nélkül.

Kicsit megkésve vannak, de elkésve nincsenek. Dolgozniuk kell gőzerővel, ám az irány amerre mennek szerintem nem rossz. Meg kell vívni a nem tervezett csatákat oldalon belül is, ha nem teszik az nagyobb szopás.
@Nap Pali:

Szerintem ez a mondat kurvára mást jelent.
@Bakter:

Nem tudom mit gondol. Az tény, az ex elődjét, Rátonyi Gábort visszafoglalkoztatja tanácsadónak, a lánya, Flóra kisasszony meg gombnyomó automatát játszik a testületben bármiféle vélemény nélkül.

Ötleteket meríteni van honnan, és kiviteleztetni van kivel.
@Fabius: gyerekkori barátnőm zuglóba ment férjhez 45éve.
tartjuk a kapcsolatot, összejárunk ma is.
választás előtt a többség úgy várta ezeket, mint a messiás.
fodrász, zöldséges, stb ájuldozott rájuk és még azt is helyeselték mikor gyerekekkel szórólapoztatott a "papbácsi".
ma megemlíteni sem szabad őket...
azért kíváncsi vagyok, kapnak-e majd "házi feladatot" hittanórán a gyerekek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hová, hová? A büdösfrancba vagy a halál faszára éppen jó lesz, de kérdezd meg Fabiust hátha mégis máshová akarják :-D
@Fabius:
Ágh Attila mondta a múlt héten egy műsorban, hogy Bajnai és Mesterházy között heti szinten megy az egyeztetés, és őszre meglesznek a jelöltek is.
Schöpflin: "a liberális kórusnak szüksége van bűnbakra"

A New Europe-ban írása, a Rzeczpospolita című konzervatív lengyel napilapban nyilatkozata jelent meg a magyar alkotmánymódosításról Schöpflin Györgynek, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének.

hvg.hu/vilag/20130415_Schopflin_a_liberalis_korusnak_szuksege_v
@Fabius: ...és aki már csak egyetlen egyszer is hallotta beszélni, izé megnyilvánulni Papcsákot - optimista vagyok, azt gondolom, mielőtt rászavazok, legalább egyszer megtekintem élőben, hogy mennyire működik az első benyomás okozta feeling nálam -, az ez után beikszelt a neve mellé?
Hát nem tudom .... ő és Budai az a kategória, hogy kb. három másodperc után sikítva menekülök a közeléből. Vagy a fórumáról. De rá nem szavazok semmiképpen sem, az tuti.
Továbbá: három éve tűrik, viselik. Most miben hozott újat? Szerintem semmiben.
Még egy kérdés: akkor most vajon kire fognak voksolni a zuglói polgárok??????ű
@Bakter:

Nem ez lesz az első eset amikor Ágh Attila jókorát téved. Ő különösen szeret bakot lőni mikor esélyeket tippelni kell, emlékezzünk csak mit mondott Gyurcsány párton belüli erősödéséről a háromszázas népszavazás után.

Szóval szerintem nem lesz ez ilyen könnyed kirándulás. Bajnaiék legalább azt tudják, hogy a szoci első sorral összeállva nulla, azaz nulla esélyük van kormányt váltani. Jól teszik, ha emellett kitartanak és a szükséges változásokra a szocikat rászorítják.

Létezik az a személyi összetételű baloldali összefogás amire szoci szavazók és mi többiek is leszavazunk, csak ki kell harcolni.
Nóbelt neki:

Az egyébként, hogy ezekben a technológiákban a nemzeti együttműködés támogatói lehetőséget látnak, egyáltalán nem meglepő. A rendszerek ugyanis előbb-utóbb minden szinten elkezdik elhinni saját propagandájukat. Ennek az első lépése a politikai szint, az a paranoid meggyőződés, hogy nem az alapvető inkompetencia és bunkóság miatt nemkívánatosak a világban. A következő fokozat az elmúlt száz év társadalomtudományi és történelmi tapasztalatainak figyelmen kívül hagyása (lásd a XIX. századi stílusú iskolarendszer iránti vágy)<<<<!!!!!!!!. Majd következik a matematika alapvető összefüggéseinek felülírása a gazdaságpolitikában (nem kell példákat mondani). Itt már könnyebben visszaüt a valóság, de persze még mindig sok minden magyarázható az ellenséges aknamunkával.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130415_Orokmozgo
mennyiség és minőség, na és pofa:

Giró-Szász András az MR1-Kossuth Rádió műsorában megjegyezte, évente csaknem ezer kötelezettségszegési eljárás van az EU-n belül, míg Magyarországgal szemben kevesebb, mint húsz. „Nem látom értelmét annak, hogy ebből egy hatalmas elefántot csináljunk” - tette hozzá.

hvg.hu/itthon/20130415_GiroSzasz_megalapozatlanok_az_EU_aggalya
@Evezős:

Ebből a kire szavazzunk a releváns kérdés.

Várnait föl lehetne/lehetett volna építeni konszenzusos jelöltnek, a viselt dolgai és az elég tisztességesen hozott korrupcióért szájaló "papcsákellenzék" szerep lehetővé tette volna.

De ezt Schifferék elbaszták.

Innentől meg nyitott a kérdés és csak annyi biztos, a szociknak Tóth Csabával elindulni is felesleges. Nála még a belső ellenzéknek számító Pelyvának is nagyságrenddel több esélye van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Basszus... és ez is MTI hír... lehet mégiscsak érik Orbánéknak a vastagodó péló? Pedig mekkora hörgés volt és anyázás...
Kedves trolltestvéreim!
Lehet egyenként visszaszivárogni és kurva nagyot bocsánatot kérni!
Ja? Ilyenkor persze a disznóól alján lapőítotok, arcotok szarral bekenve álcázásként... Szavesztok. Csókollak benneteket, ti meg csókoljátok meg gazdátok seggét!
Ja és a FIDESZT "nemtaggyülés" keretén belül fogják kibaszni a nagy büdös nihilbe...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én úgy tudom az összes eddig felmerült ügyben, hosszas szabadságharc után eddig minden alkalommal megtettük a kívánt módosításokat, nem csak a média, hanem a jegybanki függetlenség, bírók nyugdíjazása, nyugdíjrendszer szerzett jogának elismerésében is.

Ha ezt girnyószász másképp tudja legyen kedves konkrétumokat is felsorolni. Ha nem tud, akkor menjen a picsába.

Kösszépen.
Úgy tűnik nagy vezéretek nemcsak a falig ment el nagy NEralapítási lázában, hanem a túloldalról néz bambán visszafelé a romokra...
@Fabius: picit igen, na de a lényeg semmit sem változott, hisz nagy részét vissza is csempészték, de szépség tapasznak jó, meg hivatkozási alapnak
@Fabius: Don KI HÓtt_e

Kétszer visszapasszolták, de Schiffer újra benyújta javaslatát

Schiffer András LMP-s képviselő hétfőn újra beterjesztette az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát, amelynek tárgysorozatba vételét eddig már kétszer elutasította az Országgyűlés.
AZ EU-s szereposztáshoz.
endresy.blogspot.hu/2013/04/strasbourgban-navracsics-lesz-orban.html

Áder véleményét jó lenne tudni, de nem tudni :-)

További szép délutánt :-)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem.
"Orbánt kinézik Thatcher temetéséről

Sokak szerint Orbán Viktornak nem lenne szabad képviselnie az országát a volt brit kormányfő, Margaret Thatcher szerdai temetésén – írja a Guardian című brit lapban megjelent véleményében Szirtes György Nagy-Britanniában élő publicista."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Khmmm. Hagyjuk, hogy mit nyilatkoztak telefonon egyelőre névtelen források.

Lássuk inkább, hogy mekkora jóindulatra számíthatnak Orbánék, ha a "határon túliak" szavazatával akarnak választást nyerni. Ahogy én látom jobban szántják őket, mint bárki.

Szopcsi, Viktor.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért nem egészen.

Médiatörvénnyel, jegybankéval, bírókkal jelentős változások történtek, és ugye a "manyupos nem kap állami nyugdíjat" dogma is az Unió miatt dőlt meg, mert világosan megmondták, járulékfizetéssel szerzett jogot elvenni nem lehet.
@Fabius: Azért ne mondd, hogy nincs kicsi elégtételed? Igaz persze, hogy lóhalálban megpróbálnak majd mindent visszacsinálni a "mocskos európa" nyomására "önként", de kérdés, mennyire váltak már kényelmetlenné hitsorsosaik számára... meglehet megkéstek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Itt is tekintsünk el tőle, hogy alapvetően egyetértek a témával.

De lássuk, hogy Schiffer elempéje azt a keveset próbálja most lengetni, ami megmaradt neki és a hírekbe lehet vele kerülni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " picit igen, na de a lényeg semmit sem változott, hisz nagy részét vissza is csempészték, de szépség tapasznak jó, meg hivatkozási alapnak "

Azt hiszem, éppen emiatt lett teli a tökük.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Kényelmetlenek már mindenkinek. A fő szövetséges németek egyértelmű bukó, és amit az EPP frakciótól kaptak legutóbb a bizottsági ülésen azt sem tették az ablakba.

A ht-k meg elég világosan megmutatták mit gondolnak, a felvidéki és erdélyi választási eredményeken nincs mit szépíteni. MKP leves, a két erdélyi fidesz párt szintén. Oszt'jónapot.
@Fabius: Egyre inkább úgí tűnik, hogy a vadász lassan elveszi a seggdugasz nyúltól a puskát és helyreáll a világ trendje. Egy újabb elbukott szabadságharc... a magyaz már csak örök vesztes:-))
@Fabius: pont az említettekkel volt változás, szerintem a jelentőstől messze van, és ezek nagy része is lassan szivárog vissza:
- bírók: /vissza de mégsem vissza, ugyan arra helyre többen, az idő nekik dolgozik/
- média: kommentek vadászata, frekvenciához jutás nehezítése, meteorológia stb.
- magán nyugdíj idő megint nekik dolgozik, lassan megfojtva a a maradék is
többit most nem citálom ide
@Fabius: Mondhatnám másképp is: a kicsi agrasszív nyiszi azt hívén, nincs otthon macimami, csak a bocsok, peckesen, piros nadrágtartójába akasztva ujjait üvöltözött be a bocsoknak a barlangba, hogyaszongya, "megb/szom anyátok!", oszt most meg néz ki a fejéből meglepetten, merci macimami előkeveredett és elég kérdően néz ki a fejéből, a hátamegett a kezében pedig ott egy elég méretes tarkedlisütő...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez nagyon ott van.
Tanár ismerős panaszkodott az óriási szervezettségükre.:((
@Fabius: De ez már olyan dolog,hogy senki sem tudja ki kiezdte el.
Mindig a másik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem vagy elfelejtetted az eredeti verziókat vagy nem ugyanannak tulajdonítunk jelentőséget.

Pl: két hülye vadássza a kommentelőket. Idióták, de ez újság? Az első nagy médiaháború után született AB határozat 94-es, amiben részletesen megmondták melyik fatökűnek mit KELL elviselni. Évtizedek teltek el azóta, és ilyenek mindig is lesznek.

De mi ez ahhoz képest, hogy a blogokat is a médiatörvény hatálya alá akarták vonni eredetileg? A véleményszabadság ilyen megmaradását megköszönhetjük Neelie Kroesnak mindannyian - kurucéktól Gréczy Zsoltig - akik az internetre blgot vagy kommentet írunk.

A manyup megint csak sarkalatos dolog ami mára kiforrta magát. Oké, odabasztak nekik, de a megmaradt pénztárak mára tagdíjat szednek és nekem tavaly 15% hozamot termeltek - ami több, mintha ugyanezt állapapírba fektettem volna - és az állami nyugdíjjogosultságom sem veszett el, ahogy azt eredetileg szerették volna.
@kifordított nagyanyó:

Itthon azért ezt lehet tudni. Itt még a hunagrista Bácsfiékat is csak mérsékelten nácizták, és inkább hülyézték ahogy a csurkapistát is.

A MIÉP úgy volt parlamenti párt, hogy se itthon se külföldön nem nácizta nagyon senki. Aztán jött 2006 és minden megváltozott.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Így valahogy. Legfeljebb annyi, már nem a háta mögött rejtegeti a szívlapátot, hanem lengeti.
15:38
Még idén jön a Babakötvény 2.0

Varga Mihály az Államadósság Kezelő Központ vezetőjével egyeztetett. Varga szerint növelni kell a lakossági megtakarításokat és azok állampapírban történő lekötését, ezért is hasznos a Babakötvény-program újraindítása.
Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI
15:35
Medián a hókáoszról: így látja a nép a Fidesz katasztrófakezelését

A március 14-15-i hóviharra adott kormányzati reakció gyorsaságát és eredményességét illetően az emberek döntő többsége, csaknem nyolctizede úgy véli: a kormányzat késve lépett. Minden ötödik válaszadó volt elégedett a lépések hatékonyságával, és ez a vélemény kizárólag a kormánypárti szavazók körében volt többségben.
@Fabius: nincs baj, a lényeg az, hogy te optimistán ítéled meg a kisebb rossz megvalósulását, pont ez volt a célja vezénylóéknak, csak ami késik, az nem múlik, egy lépés hátra és adandó alkalommal kettő előre, és észre sem véve a béka már meg is főtt, mindenki narancsos gyönyörűségére. Ezt játszák el a kűfőddel is, és azért tartunk itt, ahol tartunk.
@Fabius: amugy a jogálamnak rég vége...

fidesmaflaálam !

ennek az országnak HARANGOZTAK !

semmi eséj... agyatlan birkák támogatásával...
@Fabius: sorolom

viszamenőleges jogalkotás
vörösiszap álamosítás
katasztrófák "kezelése"
sünök agyonvernek embereket
az uccára nem lehet kimenni (kátyúk, közbiztonsáég)

MINDEN KÖZPÉNZT ELLOP A mafiaálam
hmmm

Megtört a kormányzati lendület
Hétfőn frakcióülést sem tartott a Fidesz, szerdán
a szokásos kormányülés is elmarad, jövő héten pedig Villány mellé mennek borozni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F04%2F15%2Fmegtort_a_kormanyzati_lendulet%2F
@Fabius:
Úgy vettem ki a szövegkörnyezetből, mintha valamilyen módon a nevezett részt vesz ezeken az egyeztetéseken.
A szociknak fel kellene ismerniük, hogy ha most azért nem sikerül leváltani ezt a rezsimet, mert képtelenek az együttműködésre, akkor ebben az országban valószínűleg a büdös életben többet nem szavaznak arra pártra. Aztán kérdés, hogy lesz-e még valami azután, pl újabb választás. Ha ne adj isten, így alakul, akkor parlamenti szendvicset szeretnék fogyasztani mindennap: két fityeszes között egy szoci, átszúrva egy hegyes vízvezetékcsővel, rátűzve egy jobbikosra.
Mert ennek a bagázsnak mennie kell.
ennyi:

"Most biztonságban van az emberek nyugdíja"

A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát, és bizonytalan volt a nyugdíjrendszer. Ezt Hoppál Péter mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: most biztonságban van az emberek nyugdíja.

hvg.hu/gazdasag/20130415_Most_biztonsagban_van_az_emberek_nyugdija
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Fontos!
Felhívnám szíves figyelmedet, mint a Mosoni-Duna
hősének, hogy mellékállásra van kilátásod.
Ugyanis az iskolákban a kerettanterv 10%-a szabadon tervezhető lesz, amely intervallumban többek között elsajátítható a vízen járás is.
Konkrétabban lehet kajak-kenu vízijártasság, vitorlázás-vadvízi evezés, lovaskultúra, bringaakadémia között választani.
Csak szóltam, most olvastam.
@GeoCracker: "Antall akkor nem élt, hanem visszaélt a lehetőségekkel. Gazdaságilag és politikailag egyaránt. Egy cinikus, sértett és buta ember volt. "

Az a nagyon érdekes, hogy akkoriban a Fidesz fennen hirdette, hogy meg kell haladni az értelmiség kettéosztottságát, az urbánus-népi ellentétet!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "nemtaggyűlés" vazze, te rajta vagy a fészbukon? Ott írtam úgy másfél órája ugyanezt... vagy beköltöztél a fejembe? Mi ez, zombisodunk? :-))))
@Fabius: Ágh Attila arra célzott egy műsorban, hogy kb. hetente találkoznak és egyeztetnek Bajnai és Mesterházy, így korántsem annyira tötyögnek, mint azt kívülállók gondolnák.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, ja, cak előbb egy kicsit módosítani kell a konvergencia-tervet by Varga M.
@GeoCracker: Áder bizonyára Orbánt kíséri a megaláztató temetésre, ahol a magyar kormányfőt a hátuk közepére (már mint mások hátának közepére) kívánja az európai politikai elit.
@Fabius: Nem tudom, de szerintem az ilyesmik azok, amelyek kapcsán még esetleg te is respektálni tudod a jobbik működését.

"Mint arról az Index beszámolt, korábban jobbikos képviselők arra kérték a minisztert, hogy mutassa be, kik a tényleges tulajdonosai annak a 74 offshore tulajdonú cégnek, amelyek vissza nem térítendő támogatásban részesültek."

Offshore-lovagokat jelent fel a Jobbik

alfahir.hu/offshore_lovagokat_jelent_fel_a_jobbik

Némethé: Megvizsgáljuk a nyertes offshore cégeket

index.hu/gazdasag/2013/04/15/nemethe_megvizsgaljuk_a_nyertes_offshore_cegeket/

Én lennék a legboldogabb, ha kizárólag ezekhez hasonló pozitív példák miatt kerülnének a hírekbe. Mondom ezt úgy is, hogy elég sok felfújt sztori is terjed róluk.
@Fabius:

Nem mondod komolyan, hogy Pelyva még mindig szóba jöhet, mint tényező??
@Bakter:

"parlamenti szendvicset szeretnék fogyasztani mindennap: két fityeszes között egy szoci, átszúrva egy hegyes vízvezetékcsővel, rátűzve egy jobbikosra."

Fene a gusztusod:))))
@Mariann19:

"Konkrétabban lehet kajak-kenu vízijártasság, vitorlázás-vadvízi evezés, lovaskultúra, bringaakadémia között választani. "

Aki ilyet le mert írni, annak fingja nincs, hogy milyen anyagi hátteret kíván ez.
@Fabius: Valóban, a radikalizálódás kezdő időpontjának én is 2006-ot tatom, s rajtam kívül még igen sokan. Itt akttant el végképp OV agya. Ezt már nem tudta elviselni.
@épészmérnök: A faszbúkot totálisan hanyagolom, mintahogy a tömblírt és egyéb hasonlókat is. Nemigen vagyok ennyire közösülős nyul...
Azért az egy nyomorult lájkért ( természetesen, amit magamnak nyomtam) kát feliratkozni:-)
@Orica Középföldi: Gondolom, Lúzerkankó az éceszgéber, ő meg a boldi hátteréből indul ki:-)
@Orica Középföldi: Az elit képzés részére így lehet állami pénzből biztosítani az extra felszereléseket. A lovaskultúra elsajátítás pedig folyamatos költségráforfítással jár.
Vadvízi evezés például szerény tudomásom szerint legközelebb Ausztriában gyakorolható.
Röhej!
Ahelyett, hogy pl. az úszásoktatást helyeznék előtérbe. Érdekes, hogy ez fel sem merül.
@CSENDES: Tökéletesen egyetértek. Már írtam asszem, egy rendes puccs készült, de aztán valamiért megálltak félúton a fiúk. A legeklatánsabb példa a lerobbant vízágyúból kihúzgált személyzet szabad elvonulása. Öntevékeny csőcselék ilyenkor nem meghunyászkodik, hanem lámpavasazik. Na, itt mondzak megálljt a főszervezők. Asszem még akkor volt bennük egy icipici erkölcsi tartás...
@Mariann19: Se vadvizünk, se uszodánk, akkor miért ne merjünk nagyot álmodni? :-))
@Mariann19: "Ahelyett, hogy pl. az úszásoktatást helyeznék előtérbe. Érdekes, hogy ez fel sem merül. "
Gondolod, akkor kinn lennénk a vízből? Bár a vízenjárás oktatása vonzó alternatíva... egy csomó FIDESZES kisjézus:-) Jézusom... ezeknek mennyi kereszt kellene, mire felnőnek? És ennyi megváltót. Ki se bírna az ország. És gondolj bele, mindegyik feltámasztaná a maga Lázárját:-) Kell ez nekünk? .-)))
"Minden háztartás megtudja, hogy Magyarország "jobban teljesít"
Minden háztartásba levél érkezik a kormánytól, és kiderül: minden szebb lett itt."

Dől a lé...
@Mariann19:

Tényleg, egy stadion árából mennyi uszodát lehetne építeni?? Pl. kis tanuszodákat?
"Aktuális Tündérmese Mutató (ATM)
A forint a hét végére nagyon megerősödött, és az euró árfolyama 294,5 forint alá esett. Ezzel folytatta a három hete tartó erősödést, az elmúlt 20 napban 4 százalékot javult a kurzus. A héten kétszer is csökkentette az üzemanyagok árát a Mol: szerdán a benzin bruttó 8 forinttal, a gázolaj 3 forinttal lett olcsóbb, pénteken pedig bruttó 5 forinttal csökkent a benzin és ugyanennyivel a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. A mérsékléssel a benzin átlagára 420-421 forint, a gázolajé pedig 425-426 forint lett.

Március végére az idei évre tervezett költségvetési hiány több mint felét elérte a kormány, ami összehasonlítva a tavaly ugyanebben az időszakban elért 85 százalékos mértékkel jó eredmény.

Februárban az inflációt meghaladó mértékben nőttek a mezőgazdasági termelői árak: 17 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. Az élő állatok és állati termékek árainak emelkedése 6,5 százalék volt, a növényi termékek áremelkedése meghaladta a 20 százalékot. A burgonya termelői ára kétszerese az egy évvel korábbinak, miközben a napraforgó ára 23,2 százalékos növekedéssel rekord magasságba emelkedett.

2013 februárjában az ipari termelés 5,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi teljesítménytől. A termelés csökkenésében elsősorban a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek iránti kereslet visszaesése, valamint a tavalyinál jóval enyhébb február miatti kisebb fűtésigény is szerepet játszott."
@Orica Középföldi: Uszodába nem lehet beterelni a NER ellenségeit. És a B-közép képző sem működne. Aki uszni tud ( na nem az árral) az, többnyire már mozgáskoordinációra és artikulált beszédre is képes. Rossz alapanyag.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"egy csomó FIDESZES kisjézus:-) Jézusom... ezeknek mennyi kereszt kellene, mire felnőnek? És ennyi megváltót. "

Erős túlbecslést érzékelek:))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

" Aki uszni tud ( na nem az árral) az, többnyire már mozgáskoordinációra és artikulált beszédre is képes. Rossz alapanyag."

Ezért kéne már az óvodában kezdeni.
Úgy tűnik, összeül a válságstáb. Simicska-Nyerges-Habony asszem kioszt néhány kokit sallert és seggberúgást.

"Megtört a kormányzati lendület
Hétfőn frakcióülést sem tartott a Fidesz, szerdán a szokásos kormányülés is elmarad. Inkább boroznak."
index.hu/belfold/2013/04/15/megtort_a_kormanyzati_lendulet/
@Orica Középföldi: Egy zsellér ne ússzon, (még a végén dráva menti könnyűbúvár lesz) hanem száncson (ne mély gondolatokaz) vessen, (ne bukfencet) és arasson ( a gazdának).
Ajjaj, ha már egy picsányi német kisváros is támadja a szabaccságharcot... atomot nekik!

"Beolvas nekünk a német polgármester
Visszautasította az állami kitüntetést: nem szereti a nacionalizmust és a hajléktalanok büntetését."
index.hu/belfold/2013/04/15/beolvas_a_nemet_polgarmester_magyarorszagnak/

Azon is elgondolkodtam, hogy a Mercedes, amelyik presztizsmárka, és eléggé szaban van, vaon hány vevőt veszít a magyar gyártás miattt? Ezek a rohadt kapitalisták prémiumtermék vásárlása esetén eléggé megnézik, mire költik a pénzüket. Ámerikában eléggé visszaesett a bömösök forgalma, amikor a néger repperek és alvilági figurák rácuppantak a márkára.
@Orica Középföldi: Ja meg írtcsa ezerrel a gyúrcsótányokat, a libagyilkosokat meg vasvellával kergesse el. A gazdit mégsem lehet kitenni ilyen atrakcionitásoknak.
"A Kárpátia idegesítette fel a német polgármestert
A német polgármester nem akart olyan kitüntetést kapni, amilyet a Jobbik "házi zenekara" is."

Egykutya. Balog páter a pógit sem ismeri:-))
static1.origos.hu/i/1304/20130405-dobozok-amiket-tegy-a-cikkeidbe.jpg

Kövesd a Napi hímet a Facebookon!

Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!

IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!

Necsak má mink nézegessünk szőkét, feketét, barnát:-)
"Örökmozgó
Ötszáz éve nem látott magyar konjunktúra, újra kétharmados győzelem – csigázta az érdeklődést heteken keresztül Széles Gábor, míg végül előállt a tutival. Nem mosolyog!"
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130415_Orokmozgo#rss
Segítsen már valaki! 1513-ban milyen konjunktúra volt kishazánkban? A Dózsa felkelés? Az inkább tortúra volt tán... és meddig tartott? 1526-ig? Tomori püspök haláláig? Marha...
Persze semmi baj. Az irániak feltalálták az időgépt, mink meg az örökmozgót:-) Nagy nemzetek ha találkoznak:-)
@Orica Középföldi:

Én csak azt mondtam Pelyvának sokkal nagyobb esélye van a senkinemszavazzameg Tóth Csabánál.

Akit nem mellesleg én sem akarok itt jelöltként látni.

Amúgy ha belegondolsz még a vénember a legesélyesebb mind közül. Kovács-Csincsák a Weinek-Hunvald tanácsadóbizniszben khmm érintett, Imre Gergő Hagyó árva, TóCsa meg mindennek a legalja. Ki a frász fog ezekre szavazni?
@Orica Középföldi:
Orica!
Nem kétséges, hogy ezeket a lehetőségeket azoknak a tanulóknak kinálják fel, akik az iskolán kívül is tudják ezeket az extrém sportokat űzni. Márpedig a felsorolt lehetőségek
feltételei alig állnak rendelkezésre nemcsak az iskolai időszakban, hanem a későbbiek során sem.
Arról nem is szólva, hogy milyen anyagi feltételekkel űzhetőek ezek a sportok.
Az úszás tudás szükségességét azért dobtam fel, mert Magyarország szinte az utolsó sorban kullog az úszni tudók számában, ami nem csoda, hiszen nincsenek meg az oktatás feltételei.
A gyerekeket számtalan megalázó szituációtól menthetnénk meg, ha nem kéne szégyenkezniük amiatt, hogy táborokban, közösségi programokon az úszástudás hiányát be kell vallaniuk.
@Fabius: Mé nem akarsz te független pógi lenni nagyszuglóban? Indujjá mááá!
@Mariann19: Ez a veszéj annyira nem fenyegeti a kölköket. Aki táborba tud menni, az már ússzni is tud. A többinek meg uff...
@Bakter:

Az nagyon erősen meglepne, ha ő bármilyen egyeztetésen részt venne.

A szocik felismerős résszel egyetértek.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Én nem akarok politikus lenni. 20 évem ment rá, hogy felépítsem az életem, ami pont jó így :-))
@Fabius: az olaszoknál is lett vagy 3-4 éve egy blogger lótuszfaktusz... de télleg... :-)
@Fabius: nem is aztat montam, hogy politikus legyél... csak pógi:-))) Mindenki jóban járna. Blogolni meg ottan is tucc... csak ne a hivatali internyeteny csináld mer kikezdenek a macskák:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha a korrupció ellen fellép valaki annak respekt. Tőlem mindenképpen.

Csak ez ugye a felmerült témára nem válasz.
@Fabius: Nem lenne buli papcsák után baszni a székét az emeleti ablakból? :-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

A pógi az nem politikus? És ezt ők mind tuggyák is? :-D :-D
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Az egész extrém sport bevezetése azért bosszantó, mert nincs benne távlati cél egyrészt.
Másrészt egy nagyon szűk réteg feltételezett igényeit terelik bele a kerettantervbe, mely elvileg a teljes oktatási szférának szólna.
Az utóbbi időben feldobott új iskolai elfoglaltságok témái olyanok, melyek mintha az oktatás alapvető feladatait mellőznék.
Hittan, erkölcstan, meditáció /tornaórán belül stresszoldóként/ és az imént felsoroltak.
Lesz vajon ezek mellett megtanulni olvasni, írni, számolni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne reszkessetek, nem a miniszterelnöki jelölésemről van szó :-D :-D :-D
@Orica Középföldi: Orica!
Tovább menve a kritikán. Akik az extrém sportok ismereteit elsajátítják, azok nyilván gyakorolni kívánják a továbbiakban is. Kérdezem én, hol és kiknek lesz erre lehetőségük.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Az nem lenne elegáns, egy utcabál a Bosnyák új díszburkolatán inkább az lenne :-))
@Mariann19: "@Orica Középföldi: Egy zsellér ne ússzon, (még a végén dráva menti könnyűbúvár lesz) hanem száncson (ne mély gondolatokaz) vessen, (ne bukfencet) és arasson ( a gazdának). "
"@Orica Középföldi: Ja meg írtcsa ezerrel a gyúrcsótányokat, a libagyilkosokat meg vasvellával kergesse el. A gazdit mégsem lehet kitenni ilyen atrakcionitásoknak. "
@Fabius: kár :D

csak egy mellék szál ez is:

Angela Merkel korengedményes nyugdíjszabályokat javasol az EU-ban

A fiatalok körében a munkanélküliség néhány válságtól sújtott országban meghaladja az ötven százalékot, ezért Angela Merkel német kancellár átmeneti időre szóló nyugdíjszabályokat vezetne be az Európai Unióban, melyek korkedvezményes nyugdíjba menetelt tennének lehetővé.

hvg.hu/gazdasag/20130415_Angela_Merkel_korkedvezmenyes_nyugdijbame
@Fabius: Szerintem a pógi elsősorban nem politikus, sőt egyáltalán nem annak kéne lennie...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jahh... nálunk meg a bénákat is visszavezetik a munka világába vasúti sint krampácsolni...
és erről beszéltem, látszat behajlás, stb-stb, miben fogadunk, hogy ennek örömére betolják vezénylői kedvencet, a lófaszt nektek, nem kampány pénzt, szedd össze magad, hisz nekem itt a főkassza kúcsa. Lásd mindenkinek navracsicska felügyeletével papírozott vitya hozsanna.

Úgy csinál a kormány, mintha engedne Barrosónak

Az EP-választás előtt lehet majd kampány a kereskedelmi tévékben, és az EU-t közvetlenül érintő ügyeket nem lehet majd áthelyezni más bíróságra – ezt tartalmazza az a módosító indítvány, amit a KIM vezérkara nyújtott be. Ezzel az Európai Bizottság aggályaira próbálnak reagálni, de a kritika valószínűleg jóval általánosabb ennél.

hvg.hu/itthon/20130415_torvenymodositas_Barroso_level_utan
@Fabius: A díszborkolat alatt a papcsák, azon járnák az utcabálon az utcalányok a dacos kopogóst? :-))
Körzetük az autópálya, tempójuk halálos, ellenfeleik gyorsak és veszélyesek...

Nem vagyok zuglói,
de/és

- Ferit elkergetni(kővel,bottal,piszkavassal)
- jó, hogy már nem csak SMS írható
Mosmeg? Ártánypávatánc?
"Engedünk Barroso fenyegetőzésének?
Handó nem helyezhet át uniós ügyeket, és lehet majd hirdetni az EP-kampány idején is."
index.hu/belfold/2013/04/15/lehet_majd_hirdetni_az_ep-kampany_idejen/
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Aki táborba tud menni, az úszni is tud. A többieknek uff...."
Olvastam, hogy van olyan kis település, ahol megszállott polgi prioritásként építtetett 50 m-es uszodát az iskolának a település szűkös pénzügyi alapjából.
Ez nem inkább állami cél és feladat lenne?
index.hu/belfold/2013/04/15/itt_vannak_a_hallgatoi_szerzodes_reszletei/

Naja..pont ilyen, mi? :-P

" Kinek kell fizetnie?

Két esetben kell fizetni: ha valaki nem szerzi meg időben a diplomát, illetve aki a diplomája megszerzése után nem dolgozik a törvényben előírt ideig Magyarországon?"
@Fabius: Nem magunk miatt, hanem miattad kívántam, de ez a veszély szerencsére nem áll fenn. :) Te annál sokkal bölcsebb vagy szerencsére.
@Mariann19: Ha gonosz akarnék lenni, ismerve a hazai közállapotokat, azon se csodálkoznék, ha a pógi lilatenyésztésben gondolkodna öreg napjaira:-)
hmmmm: már a 3 gyerek nevelése a szöveg, de rendesek, mindjárt elsírom magam.:

Mi történik, ha nem fizetik vissza a pénzt?

A követelést ebben az esetben megküldik az adóhatóságnak, amely adók módjára hajtja be.

index.hu/belfold/2013/04/15/itt_vannak_a_hallgatoi_szerzodes_reszletei/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem tünt fel? Az elmúlt egy órában lelőttem a sávszélességet:-)))))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ööööö, izé...
"...a vadász lassan elveszi a seggdugasz nyúltól a puskát és ..."
NE FOLYTASD!
Még félreértem... :D
"Júniustól többet kapnak a fogyatékosok
MTI|2013. 04. 15., 18:42|

Júniustól 5,2 százalékkal emelkednek a fogyatékossági támogatások."

Már megint emelik a képviselői juttatásokat? :-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

és? Keres 1 külföldi munkát, esetleg nem is magyar közvetítőn keresztül.
Először is meg kellene őt találni, másodszor pedig a kinti keresetéből mégiscsak könnyebben kifizeti, aztán fúj6nak neki. Mindezek után már aligha akar Abszurdisztánba jönni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: De tőlem lehet gyuszi is...majd a budai, a paprikakirály, a csencselt almáriumával:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Szerintem a pógi elsősorban nem politikus, sőt egyáltalán nem annak kéne lennie.."

Tudnám támogatni az (alap)ötletet:))

Ha a választók csak azt a két kérdést megválaszolnák maguknak, hogy polgár-e a jelölt és mester-e, bátrabban választhatnának.
Ja, ha gondolkodnának.
@le Látó: Hehhe... 30 év múlva rengeteg kivándorolt úl Nobel-díjasunk lesz. Lehet majd mire büszkének lenin:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Meg kéne tanulnod írni! Meg olvasni is, mert hát azt TE írtad bacod!
Tanulni, tanulni, tanulni!
RÉPAKILLER!
@le Látó: Ha jól sejtem, akkor van vagy 20 év laufja, kivárni, meg ezek meggebednek, nem?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Mindenki politikus akit emberek képviseletre, ország vagy településvezetésre választanak meg.

Más kérdés, hogy mennyire lokálpatrióta mellé az ember. Papcsák szarik bele mindenbe, nem itt él, neki ez itt nem pálya. Ha valamit akkor azt szabályoznám, hogy szigorúan helyben lakó lehessen pógi. Szívjon a gyerekelhelyezéssel mint mindenki, járjon a kátyún haza, mint mindenki, fizesse azt a helyi adót amit mindenki.
@le Látó: jaja, keveseknek van vegrehajthato ingatlanja, vagy ingosaga, hogy kell eluldozni az ertelmiseg egy reszet
@Fabius: Jóvanna... álmodott a nyomor... de azééé a városvezetés a középkorban inkább pógári vót, mint politikus. És mégis ragyogóan működött.
@Fabius: Amúgy igazad van... Pl nem kell egy éhes erdélyi gyüttment..., vagy egy exportált pártkatona...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Olvass! :) Te írtad, nem én...
"a vadász lassan elveszi a seggdugasz nyúltól a puskát és..."
@Fabius: A FIDESZ az önkormányzatok államosításával, ennek a sanszát is elvette...
@Mariann19: én kb addig tudtok úszni,amig nem tudom, hogy mély a víz. ahogy megmondják utána már nem
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Egy zsellér ne ússzon... hanem száncson/ ne mély gondolatokat/"
Több külföldi lap fogalmaz úgy, hogy Orbán a 30-as évek Magyarországát hozza vissza. Fejeden találtad a szöget ehhez kapcsolódóan. Akkor voltak zsellérek, most újra lesznek.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ja ja, igen. viszont én legalább berakom a fejem a vízbe, és nem úgy csinálom mint a hajlakkos nénik, akik kinrakják a buksijukat. na félek a mélyvízben, meg a bordásfal tetjén is..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): miért kellene.
Gondolj bele: pályakezdő diplomásként legalább havi 1000 Eu-t kap kézbe, ha határon kívül vállal munkát.

Nem akarok tippeket adni ;)
@Fabius: "Ha valamit, akkor azt szabályoznám, hogy szigorúan helyben lakó lehessen pógi."
A közéletben sehol nem annyira fontos a helyismeret, mint az önkormányzat működésében.
A pógi ne politikai karrierjét építgesse azzal, hogy megcélozza az önkormányzat polgármesteri székét. Ott nem ő a főszereplő, hanem a lakosság.
@Penivaldes: Peni! Amikor még nem vagy biztos az úszástudásodban, próbáld ki, hogy nagyon lassan ússzál. Nem fogsz elsüllyedni.
Nagyon hamar megtanulod a nyugodt tempót, nem fáradsz ki, és már szeled is a habokat.
@Penivaldes: miért?

pl.:
Aki magyar közvetítőn keresztül válal munkát külföldön, az többnyire bejelentett magyar munkahellyel rendelkezik. Érdekes lehet majd ilyen ,,disszidenst'' megtalálni. Főként ha még ráadásul rendesen is fizeti a diákhitel részleteit.

A magyarok meg szeretik a dolgaikat ,,okosba'' megoldani... vagy te nem így tudod?
@Penivaldes: Királyffy Jenő, ha kérhetem! :))))
@Mariann19: de én ha lassan úszok süllyedek:(((
a másik h nem merek megállni.((
@Mariann19: pl. hanyatt fekve a vízen. csak néha kell a lábadat megmozdítani. Ha elmúlik az ösztönös félelem, akkor lehet úszást gyakorolni.

Tartsam a derekad közben? :)
@Penivaldes: az bizony meglehet :) bár errefelé utaztában itt is megteheti éppen :)
@Penivaldes: Mondom, h tartom a derekadat közben :)
Csak engedd el magad!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): lovagi páncélban? :D

Tényleg, ennek neki kell vetkőznöm, mert berozsdásodik a páncélom. És aztán letolást kapok a Hercegnőmtől miatta!
@le Látó: hátra nem merek feküdni. .(((
aludni is a pocimon szoktam
@Penivaldes: félek, hogy elkalandozna a kezem :))
@guma: @Farkasokkal táncoló: @Bakter:

Nehogy már a ti képetek égjen egy ilyen ócska társaság miatt.

nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-ki-veluk-europabol.html

"Mi, köszönjük szépen, nem vagyunk egyedül, rengeteg értelmes ember él a világban, magyarok, németek, szlovákok, románok és portugálok, szót értünk velük, hasonlóképpen képzeljük el az életünket, európaiak vagyunk és azok is akarunk maradni, függetlenül az aktuális főpojáca egyéni érdekeitől és mániáitól. Minket Orbán Viktor nem fog kivezetni Európából, arra neki nincs hatalma, nincsenek eszközei, mert mi már akkor európaiak voltunk, amikor ő még csak az akart lenni, és akkor is azok maradunk, ha neki már büdös az etikett."
@Penivaldes: kizárt. Sikítva csimpaszodnál a nyakamba, ha 1 pillanatra is elengednélek.
Megtenném, mert gonosz valék! :)))
@Penivaldes: pedig Rád gondoltam Feneséges Hencegnőm! Teljesen összekuszálsz.
@le Látó: Ajjaj, ha Penire gondolsz, miközben otthun hazaffyjas kötelességed teljesíted, a zasszonnyal, akkor..IGAZ MAGYAR vagyol! :-D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nem rontom el Nyúl boldogságát. :)

1 óra múlva itt vagyok :)
@Penivaldes: "A másik, hogy nem merek megállni."
A vizet taposni, az már a lassú úszás utáni fázis, egy kicsivel több magabiztosságot igényel.
Apukám tanított meg úszni, nálam a varázsszó a "lassú tempó" volt, és majdnem egyből ment.
Nem fogsz elsüllyedni lassú mozdulatokkal sem, csak n e félj.
@le Látó: Láng Vince..ismerjük jól, komenista volt a lelkem, rajt' a listán!
@le Látó: Én pl. úgy napozok, hogy fekszem a vizen szinte mozdulatlanul. Igen, egy kicsit a lábbal kell a szintet tartani.
"Tartsam a derekadat?"
Nem sok mindenben vagyok jó, de úszásban - apukám úszó volt - meglehetősen.
Közben nem kell a derekamat tartani, krallban is jó vagyok, kartempóban is, és vízközelben gyerekként sikerült annyi vízi kunsztot megtanulni, amennyit csak a gyerekek tudnak.
Imádom a szabad vizeket, a szerelmese vagyok.
@Mariann19: A deréktartás a miheztartás végett kell, önbizalom-növelőnek, nem tudtad?
@le Látó: " l óra múlva itt vagyok."
Aláírás: Láng Vince
@Penivaldes: Aranyos vagy. Megjegyezted, hogy Halak vagyok. Szív is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"A deréktartás a miheztartás végett kell."
Inkább gerinctartásnak nevezném a miheztartáshoz illő pózt.
Mint említettem, a szabad vizeket szeretem, folyók, holtágak, bányatavak.
Elég vegyes, a tenger nem szerepel a kedvencek között.
@Mariann19: én a szelet szeretem, amikor hasít az arcomba
@Mariann19: Próbáld ki, érdemes! A súlytalansághoz hasonló érzés! :-)
@Fabius:
Jogos a kívánság, hogy helybéli legyen a pógi, de ez az ő esetében szerintem nem számít semmit sem.
Ha mondjuk Demecserben vagy Nyíregyházán lenne a májszter grande (azokhoz legalább köti valami), vagy valószínűséggel ott sem lenne más a helyzet.

Esetleg a XVII-ik kerület? Ha már ott lakik, miért nem ott?
A fracba, miért Zugló amit egyébként én nagyon kedvelek, ám sajnos csak a helyzet rosszabbodását tapasztalom ott (is), négy évre visszatekintve.
Két hete jártam a Gvadányi utcában, gyanútlanul közelítettem a Mogyoródi út felől a Fogarasi úthoz és a Bonyhádi út után szembesültem olyan apokaliptikus élménnyel, amellyel csak magyarországi autós találhatja szembe magát. Harminc centi mély kráterek átlag négy lépésenként, amelyek láthatatlanok voltak a két nappal azelőtt esett csapadék jóvoltából, a tavacskányi víz jótékonyan befedte az egész említett területet. Jelzem, hogy az inkriminált útszakasz nem a Miskolci út Fogarasi előtti része, hanem az avval párhuzamos szakasz, tehát az nyilván nem fővárosi kezelésű, szóval…?
Viszont van a Róna utca és a Kerepesi út kereszteződésénél a vellanyos rendőr előtt, szép ragyásírásos tábla, amin elbúcsúzik az autóstól Zugló.
Ezdeszép!

Valamivel kompenzálni köll, hogy autómentőn viszed haza a verdádat, te meg ballagsz utána, válladon a komplett jobb első futóművel, lengéscsillapítóstól, felnistől, gumistól.
Ez amúgy nem helyi feladat lenne? Ha az, akkor mit kívánhatna az ember szépet-jót Ferinek?
Én kívánom!!

Ja, hogy nem minden piszlicsáré szarral neki kellene foglakoznia? Ezt megértem. Viszont az általa irányított szemétdombon ő a főkakas, neki kell rendet tartani az adott területeket felügyelő alkakasok között. Ha ez esetleg nem megy, akkor egy megoldás van...
@Knósszosz: Szép, tárgyilagos hsz..vidd el hozzá, megoldja, okosba tán, nem?
@Penivaldes: Nem tudod, mit veszítesz, feltételezve persze, hogy megfelelő személlyel teszed!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Spiller is azt kérdezte, hogy ,,mondhatom, hogy Láng úr?''
@Mariann19: én egyedül tanultam a folyón. Addig pocsoltam, míg egyszer csak nem ért le a lábam.
Aztán tökélesítettem.
Szinkron bajnokságra azért nem jelentkeznék :)
@Penivaldes: "Én a szelet szeretem."
Vigyázz! Nehogy vihart arass Penikém!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Próbáld ki, érdemes."
Nem tudom lesz-e még módom, mert a forráshiány behatárolja a szándékot.
@Fabius:
Egyetértek. Én is tudok pár olyan helyi vezetőről, aki máshol lakik, mint ahol "kormányoz". Hát a jóédesanyja oda ne rohangáljon az ilyen "helybélinek". De annak a sok baromarcúnak is, aki ilyet választ a saját feje fölé. Főleg, ha csak azért, mert olyan színe van, mint a csúti főmarhának.
(Tisztelet a kivételnek, aki a fentiekben a foglalt ismérvek ellenére megfelelően és tudása legjavát adva irányítja az adott települést. Bízom benne, hogy ilyen is van.)
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Nekem ne ég a pofám csúti suttyó miatt. Legfeljebb csináltatok egay kitűzőt vagy ilyesmit, ha kűfődre megyek: "Magyar vagyok, nem orbanistani!!!)
@Mariann19:
A repülőműszaki főiskolán a végzős növendékeknek ünnepség vagyon.
Egy aggódó anyuka a fiának; - aztán lassan és alacsonyan repülj kisfiam! –
Amúgy igazad van, halacska!
@Bakter: hmmm eddig görögbe az vót a módi, leginkább kretén, hogy: bár németül beszélek, de magyer vagyk... az idén, valszeg a de-vel kezdődő rész már kimarad...
@Orica Középföldi:
Minél több hírt olvasok naponta, minél többet látom selcici, girnyószáz, ifjútitánmajom, szíjrágó, matócsi és főleg a főneurotik képét, sunyi módon belehazudva minden percben a pofámba, vigyorogva, arrogánsan, lekezelően - annál inkább csinálnám meg a fenti szendvicset. A tét csak az, hogy két fityeszes között legyen-e szoci is felszúrva a csőre.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
'Stét!
Én nem vinnék nekije (Fecónak) semmit se, van egy jelentős zuglói ügyfélköröm, akik úgy utálják, mint varnyú a rohatt tököt, mert szerintük egy mosladék szardarab, aki még az ég-világon semmilyen ígéretét nem tartotta be. Cserébe viszont betartott, de azt mindenkinek, aki nem állt be mögé hálelújázni.

Mi lett a Zuglói Lapok főszerkesztőjével?
Ismertem, azért kérdem.
Ja, ezt Fabtól kellene, bocs.
@Bakter:

Szóval azért kínos, akárhogyan is vesszük. Magamból indulok ki, itt vannak pl a lengyelek, akik jöttek ide a békamenetre erősíteni Orbánékat. Azóta valahogy nem érzem, hogy lengyel magyar dva bratinki, ha lengyelül hallok beszélni valakit inkább az az első gondolatom, hogy mentél volna haza a picsába vagy maradtál volna otthon, mi közöd a mi belügyeinkhez?

Meg mikoraz olaszok már nem is tudom hanyadszor választották ujra a másik bunkót, a Berlusconit, akkor is azt gondoltam, hogy micsoda primitív népség ez? Nincsen a magyarokra rátetoválva, hogy anno ki kire szavazott....
@Bakter:

Igazad van.
Csak annyit jeleztem a fene a gusztusoddal, hogy amitől hány az ember, azt nemigen szokta újra megkívánni:))
@Farkasokkal táncoló:
Beleképzelem magam az egyszeri német helyzetébe. Viszik a lovéját a lusta görögöknek. Most viszik a lóvéját az ügyeskedő ciprusiaknak. Aztán azt látja, hogy egy szimpla gyerekfilmecske miatt a magyar diplomácia szinte hadat üzen nekik, majd a paprikajancsi háztáji tévéje olyan válaszfilmecskét csinál az ő országáról, amit én itt nem is minősítenék, mert nem érdemes rá. És akkor felmerül, hogy esetleg hozzánk is hozzák a lóvéját mentésiből. Hát ez az egyszeri német nem lesz oktoberfesti hangulatban, az tuti, ha lát egy magyart.

Az import lengyel bértapsolók március 15.-én ízelítőt kaptak orbanistánból. Le se szarták őket a káoszban, amikor megjöttek, oszt még álltak is a hóban egy kicsit, tanulmányozva a kiváló, szakszerű mentést. Mert ők felelőtlenül útra keltek, by pintésanya.
@le Látó:
A kokimaki sallerfikusz csak a kocsmaajtóból kajak. Amikor belökik belülre, a Víg Hullamosóhoz nevű csehóba, és szembekerül Gőz Jenővel, Horog Janival meg a Durrbele Ferivel, akkor már nincs olyan nagy szája. (A folyamat hosszabb leírását több Rejtő regényben megtalálhatjátok.)

@Orica Középföldi:
Egy szóval sem mondtam, hogy azt a szendvicset én enném meg. Én gondolok az éhes krokodilokra is ám.

CCCakát!
@Bakter:

Hát szó ami szó, volt bennem egy kis káröröm mikor a lengyelek panaszkodtak, hogy mennyit fáztak az álló vonaton.... :-)

De teljesen igazad van az egyszeri német lelkiállapotát illetőleg. Orbán szabadságharca félő, hogy nagyon visszafelé fog elsülni, de ezt még nem vették észre a hívek, pillanatnyilag betölti az agyukat a REZSICSÖKKENTÉS. Ez egy olyan hosszú és összetett szó, hogy több karakter nem fér be mellé....
@Bakter:
„Az import lengyel bértapsolók március 15.-én ízelítőt kaptak orbanistánból”
Amúgy mindenki ezt kapja, aki hiszi, a picit.
Sajnálom, hogy voltak szívesek beszívni a saját kárukra, de az a helyzet, leszarom őket!

Nem, nem a lengyel népet, csak azokat, akiket sikerült fanatizálni közülük. A Lengyelek nem azonosak avval a pár vagonnyi széles szimpatizánssal, akik először ide voltak csábítva.
Két bit alatt persze igen, de…

A magam részéről elnézést kérek minden jó érzésű lengyel barátomtól ismeretlenül is, akiket azonosítanak azokkal, akik békemenetelni jöttek spontán szervezetten.
A Magyarok nagy többsége nem azonos azokkal, akiket vezetőikként aposztrofálnak. Akik megvezetik a szomszédaikat és próbálják Európát is.
@Knósszosz: Szia Knósszosz!
A Hal nénire emlékszel még?
Ez a Halacska azért jobban tetszik, kislányosabb.
@Mariann19:
Persze!
De nem folytatom, mert Boli reggel itt lesz, szóval...

Hogymérhal és mérazafavorit, azt majd megtudod.
Nem kötöm a Mosoni evezősök órára!!-:))
@Knósszosz: Kész lett reggel a két gép? Dolgoztál keményen. Remélem, meg lett a kézzel fogható jutalmad.
@Mariann19:
El is vitték ma délután, köszi!-:)
Be is szaladtam az Alexandrába, oszt vettem két olyan könyvet, amire hónapok óta fáj a fogam!!

Ritoók Zsigmond írta mindkettőt, a magamfajtának bibliák!
Nem sűrűn jutok ilyesmihez, a rohadt átkosban ez nem volt gond, a NER rendszerében viszont megtanultam megbecsülni az ilyesmit. Meg a farhátat is.
Meg a kurva anyjukat is.
@Knósszosz: Hűha! De megszaladt! A mai világban Alexandrában új könyvet venni...
Lassan már csak karácsonyra, akkor is ajándékba.
A 80-as években a könyvhéten ebédszünetben rohantunk ki megvenni a kiszemelt könyveket, mert elkapkodták volna.
5 -6 könyvet megvettünk.
Fizetési mód: kp
Ábrándos mosollyal gondolok vissza a könyves Kánaánra.
@Mariann19:
Én is, az volt bizony, kánaán!
Ma meggondolom, mire költsem a forintjaimat.

Nos, ha marad a büdzséből valami, azzal szaladok a "tangó"-ra, ott mindig nagyon jó áron találok kincseket.
A könyvtáram fele onnan van, a múzeum körúti antikváriumok árfekvésének a feléért.
Az is igaz, hogy harminc éve gyűjtögetek, szóval nem nagyképűsködök azokkal szemben, akiket most vert homlokon az olvasás szeretete. Majd rájönnek ők is...
@Knósszosz:

Én kaptam a lányomtól egy Kindle-t, ez egy elektromos könyvtár, 1500-2000 regényt képes tárolni, mióta ez van, nem kell könyvet vásárolnom..:-)
Nem ismeritek?
Szabad Papcsák polgármester úrnak azt mondani: drága aranyapám! Nem lesz ebből becsuletsertesi per?
@Fabius:
12.03 Nem vették a Zuglóiak figyelembe, hogy 2006-ban majd ez egész ország megnarancsult, és mivel a pártfinanszírozás nincs tisztességgel megoldva (hála a magasságos Orbánnak, aki leszavaztatta Gyurcsány javaslatát) az Mszp a néhány megmaradó helyről intenzívebben volt kénytelen ellátmányt zabrálni. Ugyanis nem esett le nekik, hogy a költségvetésből lehetne a "kormányt" propagálni, és nem a párt pénzéből.
Meg kellett volna nézni, hogy a fidesz mit művel a saját önkormányzataiban - és akkor nem lett volna ekkora meglepi!
Azt ugye Te sem hiszed, hogy egy főtér kövezése TÉNYLEG többszáz millióba vagy milliárdokba kerül? Tanácsadói szerződések ott is dőltek ki a szekrényből. Papcsák már jól kialakított technikákkal és klientúrával érkezett.
Most akkor nem kellene úgy tenni, mint a felcsinált leány, hogy "Pedig milyen szépeket ígért előtte"
@Fabius:
15.55 Csakhogy az ominózus utolsó tákolmánymódosítás azt is tartalmazza, hogy az AB NEM VEHETI FIGYELEMBE saját korábbi döntéseit, beleértve azt is, hogy a közszereplőnek vastagabb bőrrel kell rendelkeznie. Ezért most tesztelik az új határokat.
@Bakter:
16.47 Csak úgy beleképzeltetek már abba, hogy mi lett volna, ha a II.Vh-ban Churchill így állt volna a Szovjetunióhoz és a velük kötött szövetséghez? Hogy jó-jó, legyen összefogás, csak éppen a Szovjetunió első sora vállalhatatlan, és legyenek szívesek lecserélni Sztálint, Beriját és társaikat? Mi a francnak foglalkoztok az Mszp belügyeivel? Párttagok vagytok? Nem? Akkor kibicnek semmi sem drága.
Ha nem szeretnénk, ha itthon nem adózó nemzettestvéreink a határon túlról belepofázzanak a dolgainkba, elhihetnétek, hogy az Mszp is így áll a kívülről bekiabálókhoz.
KELL az összefogás? Kell? Akkor meg "koldus ne válogass!"
@épészmérnök:
17.01 De hiszen most is ezt mondja. Ráadásul ezt a programját őszintén és előre elmondta Orbán Kötcsén. Nincs a kultúrában többé kétfelé beszélés, van az egyedül üdvözítő sablon, tessék szépen beleférni. Ami kilóg, azt majd Prokrutész bácsi jól lemetéli!
@kekex:
már 5000 karakter? ki harcolta ki? lebasztátok a hülyéket?

brühühühühü
@CSENDES:
á gha tilla kijafasz?

dolgozzanak a fijjug mert leég Bounty

brühühühühü
@rodeo36:
Én is meglepődtem, de örülök. Szerintem Fabiusé az érdem.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
jellemző a zújrencerre, hogy az anno 10 évre épített panelek még mindíg teljesítik küldetésüket, mert sem nem akarnak sem nem tudnak mást amivel ki lehetne váltani...nincs magyar szociális lakásprogram és egyáltalán szocpol csak a rablás

brühühühühü

ja és a rezsidémon aki nem más mint Orbán fütyi aki a sok undorító adójával megdrágítja az energiát ő a démon
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
ha el kezdesz a vonatkozó számokkal játszani és azt az alaptételt teszed maga elé, mely szerint mindenkinek joga van munkához és ha ahhoz nem de megélhetéshez mindenképpen, azaz akkor is kell adni neki jövedelmet ha egyáltalán nem dolgozik vagy mert nem tud, mert nem adnak neki vagy nem is akar ez ebből a szempontból mindegy....ez nem szocializmus ez szocpol, mert a munkanélkülinek is lehet gyermeke és arra a gyermekre is szüksége van a társadalomnak és a munkanélküli is fogyaszt és az árakban adót is fizet

szóval a Kádárnak ez volt az alapeszméje és bekerítette ez lerontotta a munkamorált vagy nem a vezetőktől függött (nálunk nem, tudtunk disztingválni!!!)

szóval át kell ezt rágni

brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hülye vagy?
Open for applications on: 14 March 2013

Deadline for applications: 16 April 2013, 12.00 (Brussels time)

in a couple of hours the deadline is closed, I have my curriculum ready but it must be reworked for the specific purpose it needs about 48 hours
thaks, you naver change the same old hen forever

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
europa.eu/epso/apply/sample_test/index_en.htm

ez itt fenn önmagában legalább 3 nap!!!

europa.eu/epso/doc/epso_brochure_en.pdf

ez másik 3 nap

van az egészre 10 kerek órám, hát nem kedves tőled öreg háziszárnyas

te már csak ilyen maracc örökre

kotoljál inkább

brühhühühühü
@kekex: "Mi a francnak foglalkoztok az Mszp belügyeivel? Párttagok vagytok?"

Bocsi, de nem pártbelügy, hogy ki lesz miniszterelnökjelölt, és kik várhatók a kormányba győzelem esetén!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

addig is csináld meg ezt, rögtön tudod

angol, német vagy francia

brühühühü

europa.eu/epso/application/passport/quiz.cfm?comp_id=2

ebből sok mindent megtucc önmagadról
@Farkasokkal táncoló: Sokáig szemeztem a Kindle-vel, de drága volt nekem. Ebben a hónapban viszont valszeg megveszem.
A szakirodalomhoz fele áron lehet hozzájutni, és van "könyvkölcsönzés" is az Amazonon. Havi tíz dollárért egy hónapig olvasgathatsz könyveket, aztán a program automatikusan törli a Kindléről a szöveget.
@rodeo36: "az anno 10 évre épített panelek még mindíg teljesítik küldetésüket"

Chilében is építettek a szovjetek házgyárat Allende idején. Ezek az épületek azóta két óriási földrengést átvészeltek, úgy, hogy a hajuk szála sem görbült meg. :-)
@épészmérnök:
modern építkezés=brühühühühü

láttam a képeket amiket te is leközöltél de a világsajtó is nemcsak Chile de japán ugyanaz a dili még atomerőmű esetén is

anno azt mondtuk: benne van az anyag

ma meg nincs

brühühühühü
@kekex: gloria e honor a Fabius

brühühühühüh
Micsoda borzalom, ami Bostonban történik.
@guma:

hát a bogárnak a kurva annyát...Ferge óriási...gyanúmat visszavonom, mély tisztelettel

most rákényszerítettél arra hogy megnézzem

brühühühü
@rodeo36: Ferge nagyszerű, az összes politikus utálja.
@épészmérnök:
mintha valami oka lenne?

brühühühü
@épészmérnök:
ez azt jelenti, hogy az összes politikus szar, amikor a liberalizmus hiányáról és annak következményeiről beszél...

és akkor vannak afelkavart fideszesek akik azt ismétlik, hogy: libsibolsi és azt sem tuggyák mit és mirő beszélnek

és ezek között felelős gazdasági vezetők meg egyetemet végzettek is vannak

brühühühü
@épészmérnök:
kimész a sarki kispiszkosba és egy csirke egy bomba és két kézigránát meg csillagközi űrhajó friss meleg

most vitatják mit lehet és mit nem vásárolni

géppisztoly a kredencben gépágyú az előszobaszekrényben

brühühühü

kenyér nem fontos, lőjünk egyet
@épészmérnök:

ezek ócska utánzatai a hollywood-i filmecskéknek...méf majd oscar-t is fognak érte osztani?

brühühühü
@épészmérnök: biztos valami
ALKALOIDA csinálta beszappanozta és kihabosította, nem tudok sírni rajtuk...OSCAR- ra fel kell terjeszteni

lehet, hogy a sajtó nak már nagyon hiányzott valami friss meleg hír? az északkóreai atomtámadáson már mindenki halálra röhögte magát, se egy kis földrengés se egy kis hurrikán hát most van bombásmaratón

már keresnek is egy sötétbőrű idegenakcentussal beszélő férfit feketében fekete hátizsákkal..... nem fehér még véletlenűl sem.... a unibomber évfordulója közelg

van friss sajt és nincs pogácsa

brühühühü

a jólét ára?
@rodeo36: örömet szereztél:)

@épészmérnök:így van - nem ismer szájkosarat, de annál több tényt, és még logikus gondolkodással, tudományos rendszerezéssel, következtetéssel is bír valamint nem politikuselméletek szolgálója.

(jót kuncogtam, hogy még a nagy egoval megáldott riportert sem hagyta érvényesülni.
na erre mondom Kedves Vérnyúl, hogy buta vagyok.
ilyen emberektől elkábulok és napokig tudok csemegézni, élni egyszerű és közérthető tudásából.
elvarázsol és tisztelem a tudást, főleg ha gondolkodásra kényszerít plusz megerősít abban nem vagyok totál hülye, csak nincs ennyi ismeretem.)
@épészmérnök:

Most valljam be, hogy nekem mailben küldik az ismerősök a letölthető könyveket? :-)

Én nem tudom mennyire számít drágának, a lányom egy ismerőssel az államokból hozatta és 100 dollár volt, szerintem ez azért annyira nem kifizethetetlen összeg. Ha csak azt veszem, hogy a most megjelent Ken Follet trilologia , ami a XX. századról szól darabonként több mint 5000 ft és mindenképpen meg szerettem volna venni, így meg ingyen rápakoltam, már majdnem meg is van a fele. Szóval én melegen ajánlom olyanoknak, akik gyorsan és sokat olvasnak. Arról nem is beszélve, hogy pl ha az ember hosszú útra indul vagy kórházba vagy hasonló helyre ahol várakoni kell és legokosabb olvasással agyonütni az időt, ez a Kindle olyan kicsike és könnyű, hogy akár egy nagyobbfatja zsebben is tartható.

Igaz, nem lehet benne visszalapozni, meg nincsen friss könyvszaga, meg van egy pár olyan tulajdonsága amit meg kell szokni, de én rábeszélnélek! :-)
süti beállítások módosítása