Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.08. 03:22 Fabius

Nyugdíjszámla: "nyilvánvalóan végighazudtuk az utóbbi másfél-két évet!"

Címkék: fidesz manyup egyéni nyugdíjszámla hazudtunk reggel éjjel és este

"Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.  Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépíthető. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy belegebedünk. Aztán lassan felbukunk, mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet."

Ezt így nyilván hallani nem fogjuk tőlük. De látni igen, ha ránézünk a nyugdíjszabály változásokról (is) szóló törvényjavaslatra:

orbán nyugdíjszámla2.jpgEnnyi, kedves Feleim. Az "egyéni számla" mint olyan kiradírozásra kerül, helyére a tagi számla lép,  a "jóváírás" helyett nyilvántartás lesz. A tévedések elkerülésére: a 2012. december 31-ét követő időszak összegei lesznek nyilvántartva. Vagyis semmi-nulla-lófasz, vegyétek úgy, hogy a tizenéves manyup periódus nem is létezett, kedves állami rendszerbe visszatérők. Ha volt még bárki, aki tényleges, összegszerű és akár bármilyen formában örökölhető állami nyugdíjszámláról ábrándozó nermámorban töltötte az utóbbi éveket, annak is ideje leszámolni Viktor varázsgomba lidérceinek vetített álomképeivel. Ej, ÉdesViktor aki soha nem hazudik, - hiszen a kimagyarázom videón ő maga mondta, hogy de'lesz, de'lesz, úgyis lesz csak bízzatok őbenne - most esetleg egy diszkrét kétévnyit talán mégis. Aztán jó szokásához híven megpróbálta eldugni ezt az apróságot is egy salátatörvénybe, mert ő már csak ilyen bátor, keménytökű forradalmárgyerek. 

Ebből az alkalomból legfeljebb majd nem videózik nektek hanem beéri egy tökegyszerű animgif üzenettel:

orbán-nyugdíjszámla.gif

Remélem egyszerű és elég közérthető az üzenet.

Ha esetleg mégsem, akkor majd előkapják az univerzális gumiválaszt, és mesélnek nektek valamit a legrohadtabb Rezsidémonról. Hogy nyugdíjatok miből lesz és pontosan mennyit kaptok? Ne kérdezzétek, keresztkérdésekkel felverni a nercsöndet és hanghullámaitokkal felzavarni a víztornyokban hordott poshadt állóvizet illetlenség.  Tessék szépen nyugodtan lenni, majd kaptok nyugdíjat, valamiből akármennyit. Kérdezősködés helyett örvendjetek, hiszen a megtakarításaitokból 1000 milliárd ment el folyó kiadásokra, a többivel hozzájárultatok az államadósság elleni harchoz. Igen, ahhoz amit sikerült a valaha volt legmagasabb összegre felcsökkenteni a megtakarításotok beletolásával is

Mit kérdeztek? Hogy velünk, sort kiálló maradó manyup tagokkal mi van? 

Mi köszönjük, megvagyunk. Akik jól választottak pénztárat és csomagot azok a legfrissebb jelentések szerint tisztes hozamot realizálhatnak a portfóliójukon. Semmi extra végül is, csöndben gyarapodik az örökölhető megtakarításunk, évről évre jobban körvonalazódik miből lesz egyszer nyugdíjunk. Most éppen viszonylag hátradőlve várjuk, hogy a Balkán sarkának Münchausenje hogy próbálja ma magát a  parókájánál fogva kirángatni ebből dögszagú mocsárból. Tipp mixeljük, hogy verbális önskalpolás utáni kishabocskás hazugságba fulladás lesz, vagy megint elhiszitek neki, hogy:

a: Ezt tulajdonképpen ti akartátok, szinte könyörögtétek így, ő csak megeszi nektek, vagy

b: a Bajnai Gárda lopakodó szabotázsakciójának áldozatai vagytok, mert a kémsütiprogram átírta a törvényjavaslatot a parlament honlapján, és ők csak annyiban hibáztak, hogy nem volt már idejük kijavítani a szöveget, úgyhogy megszavazva így lesz, de bajnaiahibás ezt a vak is láthassa. 

705 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr945206586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nagykőrösi népszavazás fiaskójának tanulságai 2013.04.08. 14:35:00

Hogyan vehetünk részt a közügyeinkkel kapcsolatos döntésekben a Közgéptársaságban, avagy a részvételiség intézményének megcsúfolása. Vasárnap érvénytelen, s így eredménytelen lett a Nagykőrösön tartott, az esetleges megyeváltást is firtató "négy kérdé...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.08. 13:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Békafőzés 2013.04.08. 11:57:20

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit ők csináltak. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudták az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mondanám, hogy jó-jó ellopták, mert sűrgősen kellett...

na de nyom nélkül el lett költve az a 3200 milliárd HUF :(

és a nagy baj az, hogy ezt is csendben be fogja nyelni a birka nép...
Hazudtak reggel, délben, meg este, hazudtak minden hullámhosszon, teljesen nyilvánvaló volt, hogy amit mondanak, az nem igaz!

DE!

Semmi baj, hiszen Viktor saját szájával nem jelentette ki sehol, még belső körben sem, hogy "hazudtunk, baszod".

A magyar nép pedig olyan szellemi fogyatékosok gyülekezete, hogy így nem tudják, hogy hazudtak nekik.

Mert olyant csak a Gyurcsány szokott. Meg a rohadt balliba Marika néni a közértben.
na igen.
anno én azt mondtam (lehet visszakeresni), hogy akik megszavazták ezt a törvényt, azok nyilatkozzanak: maradtak-e a manyupban, vagy visszamentek az államiba?
most kötelezővé tenném.
A hazugság valótlanság állítása más, mások, vagy önmagunk félrevezetése céljából.

Akkor még úgy volt, hogy....
De megváltozott a helyzet: nem kicsit, nagyon...

Na, most?
mit szóltak a heckerek támadásához? ezt hivják mostanság háborúnak, kiváncsi vagyok a hazai rendszer meddig tartana ki?
@Felebarát: pinter atulne egy masik autoba, es volt-nincs kiberhadviseles, ertem?!?!

Amugymeg tenyleg ki a fasz gondolta, hogy majd neki fel lesz irva papirra orban kezirasaval, hogy jovunk neked penzzel? Wehe, nem kozgep az, hogy penzt kapjon. Lenyultak, kifosztottak, hatbaveregettek, oszt jonapot.
Tegnap este Varga azt mondta, hogy ők sohasem mondták, hogy rá lesz vezetve az egyéni számlára az átvett megtakarítás. Mindenki hülye, vagy mi van itt? A lényeg mégis csak az, hogy kicsalták az emberektől hazug ígéretekkel most pedig egy még nagyobb hazugsággal tömik a szájukat. Tapsoljatok, mondjatok le mindenről!
Nem akarok karogni, de ezeknek a faszkalapoknak meg mindig ezer lehetosege van kinyirni a maradek manyupot, hisz mind rohadt nyugati multi, koltsegekhez hozzajarulast kernek egyre tobben, es a nagy magor otrepevel mar leboltotak a visszacsorgatast. Ha maradnak vezenyloek, akkor a kitartoan lazadok is integethetnek a penzukbek, a vezenylo zrt nem csinal felmunkat a.lopasbpl es a rombolasbol.
@Dr. jenőke (jenőke):
Ígértek ezek fűt,fát, virágot, fényt („Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor”) Miért éppen ezt ne szegték volna meg?
Ezzel a bamba néppel majd ezt is beszopatják. Hiszen azt is elhitték, hogy az nem is az övék, hanem az államé volt, és még a "reálhozam" kifizetése sem ütött szöget a fafejükbe. Hogy azt akkor miért is kapták a nemazövék tőke után?
@kekex:
Az a nagy húzás, hogy elhitették: a kötvényt nem kell visszafizetni, az ajándék a magyar kormánynak.
@Gyuri bá:
Miféle hazug ígéretről beszélsz? Mutass egy élő embert, aki azért nem tartotta meg a manyupban a pénzét, mert ELHITTE, hogy az államiban jobb helye lesz. Én nettó fenyegetésre emlékszem, miszerint a nyugdíj 75 %-ától, (az állami résztől) meg lesz fosztva, aki marad! Ráadásul még azért a fosztogatásért is tenni kellett volna valamit: elmenni és nyilatkozni.
Egyébként itt kaptak vérszemet a Tákolmányozáshoz: ha a pénze elvételét tűri a magyarzember (pedig "Zabot nem" a nemzeti alapállás) akkor bármilyen más jogától is nyugiban megfosztható, mert arra is csak néz, mint Rozi a moziban.
Egyszerűen, érthetően a nyugdíjrendszer változásairól
2011. január 12. 11:21

Az állami rendszerbe való visszalépéssel semmilyen kár nem érhet senkit. Éppen ellenkezőleg, akinek vesztesége volt a kötelező magánnyugdíj-pénztárban, azt kompenzálja az állam, akinek esetleg hozama volt, az felvehető készpénzben, vagy önkéntes pénztárba utalható. Aki az állami nyugdíjrendszert választja, biztos lehet abban, hogy jogosult lesz állami nyugdíjra, egyéni számlája lesz, és nyugdíj-megtakarításához kapcsolódik hozzátartozói ellátás.
www.kormany.hu/hu/gyik/egyszeruen-erthetoen-a-nyugdijrendszer-valtozasairol
@Dr. jenőke (jenőke):
Találkoztam olyan jobber kommentelővel, aki halál komolyan akarta meggyőzni az olvtársakat, hogy a minél nagyobb HOZAM az jó nekünk! Alig tudtuk elmagyarázni, hogy az "viszem" és nem nekünk fizetik, hanem nekik fizetJÜK.
Egyet meg kell hagyni: Orbán zseniálisan ködösít. Tőle aztán nem fogunk soha egy őszinte beismerést hallani. Ha 360 fokot tenne meg, akkor is azt magyarázná, hogy végig egyenesen haladt! És lesznek hívői akkor is.
Hiiszen le tudott nyomni a nép torkén egy (eddig) dupla Bokros-csomagot, úgy, hogy közben váltig tagadhatta - ráadásul sikeresen!
Ami elég gyászos képet fest a Nép általános műveltségéről, ismereti szintjéről és logikai képességeiről.
@Dr. jenőke (jenőke):
"Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?" kérdezte a rút banya, amikor az aktus után sem változott át szépséges királylánnyá. Pedig előtte megígérte!
@kekex: Arról az ígéretről, ami az egyéni számlán lesz feltüntetve, hogy mennyi megtakarítása volt az egyénnek a magánnyugdíjszámlán.Ezt ígérték, sőt azt is, hogy örökölhető lesz. Amit írsz teljesen egyetértve.
OFF
Az időközi választás után csak az lenne a kérdésem Mesterházy Attilához, hogy mikor ébred már fel? Tudom, hogy nehéz a dolog, de mégis meg kellene próbálni. Nem mindenkiből lehet miniszterelnök.
@kekex:
" Ha 360 fokot tenne meg, akkor is azt magyarázná, hogy végig egyenesen haladt! "

ööö...
...180 fokra gondoltál?
@kekex:
Ezt még értem is.
"Minek?" - gondolta a rút banya - "Jöhet a következő, az a biztos befektető."
@kekex: pontosan errol van szo, nincs mit hozza tennem, a teszten a tarsadalom elbukott, a rendszer/fel diktatura kiepult, a szemelyi kultusz letrehozva, az igazi kemeny diktatura mar csak egy karnyujtasnyira.
Egy part es egy ember mind felett.
@V-PORT:
Ezt nagyon érdemes elolvasni. Lengyel László általában jókat ír, de ha dühös, akkor tud röviden és velősen is! És most eléggé dühösnek tűnik az ellenzék bénaságán:
nol.hu/lap/hetvege/20130406-fut_a_nyul_a_mezon__es_enekel
"Orbán sorra megnyeri a csatákat, de elveszti a háborút. Amikor Kádár egyenként megfélemlítette vagy megvette a fontos társadalmi csoportokat, e sikernek alapfeltétele volt: mindenki tudta, hogy itt vannak az oroszok, a hatalom megváltoztathatatlan. 1989-ben, éppen egy Orbán Viktor nevű fiatalembertől is megtudtuk: a hatalom megváltoztatható. Egy percre se higgyük, hogy Orbánnak sikerült kitalálnia a siker új receptjét. Nem. Az ellenzék dolgozik teljes gőzzel a bukás receptje alapján. De mihelyt kiderül, hogy az ellenzék halálfélelmében összefog, hogy Mesterházy és csapata fölfogja, hogy kettő több mint egy, és nem jobb neki vezetőként megbuknia, mint második emberként győznie, kisüt a nap. Amint Bajnai megtalálja a néphez szóló magyar–magyar szótárját és valódi párbeszédet kezd, érvényes tőmondatos üzeneteket küld, ugyanaz a rendes és megbízható fiú lesz, akinek korábban láttuk. Amint a szavazó megérti, hogy lesz kire szavaznia, akkor nevetség lesz az „adjunk minden rezsiprolinak karácsonyi ajándékcsomagot” orbáni program."
@Secnir:
Á nem. Hátat fordítani bárki képes. De utána is megfordulni, és ezt letagadni úgy, hogy tömegek elhiggyék neki: na arra csak Orbán
A nyugdíjjárulékok kb 8%-nak a visszaterelése támogatható volt, hiszen a KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztárak esetében nem másról volt szó, mint a munkavállalóktól "így is, úgy is" levont nyugdíjjárulék "eltérítéséről".

A fejlett országok nem ismerik a KÖTELEZŐ magánnyugdíj-pénztárnak a fogalmát, az ugyanis egy "pénzszivattyú", mert a tb-alapból kivont pénzt az államnak állandóan pótolnia kellett a társadalombiztosítási alapokban. Ha nem lett volna kötelező magánnyugdíj-biztosítás, akkor az állam adóssága körülbelül 9-10 százalékkal lett volna kevesebb.

Ellenben a visszaterelt pénz eltapsolásával és az egyéni számlavezetés megszüntetésével nagyon nem értek egyet és végtelen károsnak tartom. Az átlépőknek lehetőséget kellet volna biztosítani egy virtuális számla megnyitására, amelyen az állampolgárok egyéni döntése alapján akár az állampapírok átlaghozamát is jóváírhatták volna a tagok.
hvg.hu/itthon/20130407_Monoron_eltunt_a_baloldal
(no nem teljesen, azért az Mszp-Dk jelölt csak kapott 15 %-ot.) Jó lenne tudni egy monoritól, hogy ennek mi az oka? Mert nálunk is indíthatnának olyan jelöltet, akire akkor sem szavaznék, ha az összes ellenzéki párt együtt támogatná. Emberileg annyira leszerepelt az előző években.
@V-PORT: Jogos a kérdésed. Érdekes, hogy a szocik meg a dékának nevezett kövületeik képtelenek arra, hogy kivegyék a kezüket a biliből. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most hogy visszaterelték nem csökkent az államadóssága, sőt. Na akkor hogy is van ez a hüjjeség?
@kekex: "Amint Bajnai megtalálja a néphez szóló magyar–magyar szótárját és valódi párbeszédet kezd..."

Jó meglátás Lengyeltől. A bibi "csak" annyi, hogy ahogy eddig nem akarta, úgy ezután sem fogja megtalálni a magyar-magyar szótárat. Másképp szólva a szoclibeknek 12 évük volt bizonyítani, a többit tudjuk.
@Crip Lee: Pont arról beszéltem, hogy faszság volt minden egyéb másra elkölteni.
A visszaterelés szerintem nem volt rossz dolog, viszont az, hogy nem hagyták a pénzt - mondjuk egyéni számla formájában - az embereknél, igenis felháborító.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Minek? Ha az "ugyanolyan járulék volt" mint azoké, akik nem léptek be a manyupba? Semmi sem indokolja a külön kezelést, ha az nem magánbefektetés volt, hanem állami adósságnövelés. Pont ugyanaz az érv cáfolja a külön kezelést, ami a közösbe besöprést támogatta. Vagy magántőke volt (és az volt, különben nem fizették volna ki a hozadékát) vagy nem volt magántőke - és akkor illegitim volt fenyegetéssel elvenni.
A választási lehetőség biztosítása miatt meszelte el Brüsszel a manyupok keresetét.
"Aki hülye, haljon meg"
MIRE ugyanis elbírálták, már megszüntették az állami nyugdíj elvételére vonatkozó fenyegetést.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Vedd hozzá, hogy nem keveseknek van egyidejűleg svájci sapka hitele és volt manyupja.
A rezsicsökkentéssel máris minden rendben van.
@Crip Lee:
ELŐSZÖR még csak azt az évi 300 mrd-ot akarták elvenni, amivel az állam évente támogatta a rendszert. Tehát az elvett 2.700-hoz járul az a 2 évi 300 = 600 mrd is, amit azóta megtakarítottak, tehát 3.300 mrd-ot tapsoltak el minden eredmény nélkül! Ez egy irdatlan pénz: hárommillió-háromszázezer-szer-millió!
A vicc az, hogy ha maradnak az eredeti tervnél, többet nyerhettek volna, mert inkább megmaradt volna az országgal és a kormányzattal szembeni bizalom.
@kekex: Tudsz még egy olyan országot mondani, ahol olyan magánnyugdíj pénztár volt, ami KÖTELEZŐ volt??? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Bizony a baloldaliak bizonyítottak. És a Nép előbb-utóbb erre emlékezni kezd, ahogy kezd felszállni a narancsköd az agyakról. JOBBAN éltek alattuk, nagyobb volt a nyugi, nem voltak egzisztenciálisan és emberi létükben fenyegetve...
Nem tűnt fel, hogy mostanában kevesebb az elmúlt 8 évezés? Nem akarják, hogy a zemberek olyan nagyon visszatekintsenek. Még esetleg meglátnák az igazságot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tudsz még egy olyan országot, ahol az állami nyugdíj elvételével szüntették volna meg a "kötelező" jelleget?
Szenilitás delectát: a rendszer bevezetésekor óva intettek minden 50 éven felülit, hogy belépjenek, olyan rövid idő telt volna el a nyugdíjig, hogy a rendszer nekik hátrányt okozott volna. Több ízben is lehetővé tették az ÖNKÉNTES visszalépést ezért az állami rendszerbe.
Önkéntes, önkéntes, önkéntes: ha ÉRTED a célzást?!
@Dr. jenőke (jenőke):
Erre nagyon jó a Szolidaritás táblázata az alapvető élelmiszerek és az üzemanyag többtíz százalékos emelkedéséről.
A nép egyébként a bőrén érzi, hogy csak azért 2,6 %-os a kisker forgalom visszaesése, mert a gyenge forint miatt a szlovákok és az osztrákok hozzánk járnak át bevásárolni. Ha a határ menti forgalmat csak 30 %-al levesszük, sokkal elkeserítőbb lenne a kép! És amikor a magyar már a hasán spórol, akkor régen rossz.
Szegény apám mondása volt egy-egy jól sikerült ebéd után: "Szegények vagyunk, de jól élünk"
Most ez a "jólét" kezd sokaknál a semmibe tűnni. MOST örülnek a 10 %-nak (már akinek még van villanyórája) de pár hónap múlva rájönnek, hogy a fizu-nyugdíj MÉG RÖVIDEBB idő alatt fogy el. És az utolsó napok "hétkrajcár"os
nyomorgását nincs az a mese, ami el tudná fedni!
nálunk minden olyan jó, nálunk minden olyan szép, nálunk mindennel meg vagyunk elégedve, a qrmány teszi a dolgát, az ellenzék nincs, az ellenzék ellenzéke, meg nyalja a qrmány seggét:

Magyar téma lesz megint az EP-ben

Ismét az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozik az Európai Parlament illetékes szakbizottsága hétfő délután, amikor a Rui Tavares portugál zöldpárti képviselő által készített ötödik, főleg az alaptörvény negyedik módosításával foglalkozó úgynevezett munkadokumentum kerül napirendre.

hvg.hu/vilag/20130408_Magyar_tema_lesz_megint_az_EPben
"Rejtélyes eltűnés: mobilját se lehet bemérni a 35 éves férfinak
2013. április 08., hétfő, 07:11 "

hvg.hu/itthon/20130408_Rejtelyes_eltunes_mobiljat_se_lehet_bemer#

Szegény embert elvitte a Rezsidémon.
@kekex: Én is azt mondom, hogy a megvalósítás a botrányos. Azt a pénzt ugyanúgy meg kellett volna tartani és létrehozni az egyéni számlás rendszert.
@kekex: hagyd, felesleges, ezeket a köröket már többen és többször lefutottuk vele, semmi értelme újra és újra, nem akarja megérteni, és minden ellenérzés nélkül szajkózza a fityesz-jobbklikk mantrát, függetlenül a számoktól és egyéb tényektől.
@kekex: Ha igazad lenne, akkor már rég nem lenne a semelyik pártra sem szavazók táborának 45-50%-os támogatottsága. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem igaz, mert a fideszesek azt a mantrát szajkózzák, hogy minden faszául történt a manyupokkal kapcsolatban, én pedig azt mondom, hogy ez nem így van.
ó be szép mondatok:

Egyelőre még nem dőlt el, hogyan indulnak az egyéni nyugdíjszámlák, ugyanakkor a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi magánnyugdíj-pénztári megtakarítások jóváírását - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap az ATV Szabad szemmel című műsorában.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mire_keszul_a_kormany_nyugdijszamla-_es_tranzakciosado-ugyben.550092.html
nem értem miért ajvékoltok libsik!

dr.O.Viktor pasi megold mindent!
lesz rezsi, lesz nyugdíj lesz itt munkahej...
majd ahogy a gép agya úgy fognak nőni vagy csökeni !

ne agóggyatok !
majd dr.S.Gabriella dr.P.Sándor és dr.B.György majd megvéd titeket!
mindenetektől !

nincs itt semmi gond... pár százezer zombi fides hitű ezt akarta...
de ez még hagyán... de a többi 8 millió othon ül csendben...

setét parasztok országa...
kiépült a feudális komcsi náci b-közgépes fidesmaflaálam
Versennyel lehetne olcsóbb az energia

Az állami nagykereskedelem önmagában nem hoz olcsóbb gázt, inkább egy versengőbb piac jelenthet megoldást − véli Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont igazgatója

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_lehetne_olcsobb_a_gaz_magyarorszagon_megszolalt_a_szakerto.550085.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "nem teszik indokolttá a korábbi magánnyugdíj-pénztári megtakarítások jóváírását - mondta Varga Mihály"

Hát a semmit már elég nehéz lenne jóváírni. :(
"Varga Mihály szerint nem kell odaadniuk
a egyéni számlára a magánnyugdíjpénzeket
Olyan változások voltak, hogy ez már nem indokolt."
index.hu/gazdasag/2013/04/08/varga_mihaly_szerint_nem_kell_odaadni_a_magannyugdijpenzeket/
Kedves Miskakancsó!
És a kedves édesanyád hogy van? Tőlünk csak 3 milliót loptatok el. Ganyé.
ha most megszavazzák, felmerül bennem egy kérdés:
az az ember, aki aláírta, hogy visszalép (és még 2.900.000), az most akkor beperelheti a kormányt? vagy tehet feljelentést ismeretlen tettes ellen, hogy csalás történt az ő sérelmére?
Virág et., segíts!
"Egyelőre még nem dőlt el, hogyan indulnak az egyéni nyugdíjszámlák, ugyanakkor a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi magánnyugdíj-pénztári megtakarítások jóváírását – mondta Varga Mihály vasárnap az ATV-n. A gazdasági miniszter arra az értesülésre reagált, amely szerint úgy hozzák létre az egyéni nyugdíjszámlákat, hogy a számlákra csak az idén januártól befizetett összegeket vezetik rá, kifejtette: a rendszer még fejlesztés alatt van, még nincs végleges döntés.

A kormány olyan szisztémát szeretne kialakítani a nyugdíjrendszeren belül, amely képes az egyénileg felhalmozott járulékszintet követni. De nem indokolt a korábbi, magánnyugdíj-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése, mondta, hozzátéve: ez a szakmai vita még nincs lezárva, mindenki elmondhatja az álláspontját."

Baszódj meg kedves. Havi milliós költségtérítéssel, visszacsorgatott lóvékkal, ez a pénz nekünk sem hiányozna...
"Csalás
Vagyon elleni bűncselekmények

A büntetőeljárások túlnyomó többsége a vagyon elleni bűncselekmények miatt indul jelenleg is. Az ide tartozó bűncselekmények jogi tárgya a vagyoni jog, ebből következően valamennyi törvényi tényállás annak a társadalmi igénynek tesz eleget, hogy a vagyoni jogviszonyokat ért támadásokkal szemben védelmet nyújtson. Ezen bűncselekmények közös jellemzője, hogy csak szándékosan követhetőek el.

Vagyon elleni gyakoribb bűncselekmények:
1. lopás (316.§)
2. sikkasztás (317.§)
3. csalás (318.§)
4. hűtlen kezelés (319.§)
5. hanyag kezelés (320.§)
6. rongálás (324.§)
7. orgazdaság (326.§)

Csalás

Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
A bűncselekmény jogi tárgya a vagyoni jogosultságok. A bűncselekmény sértettje az, akinek vagyonát a jogsértő cselekmény károsítja, de nem mindig esik egybe azzal, akit megtévesztenek.
A cselekmény elkövetési magatartása a tévedésbe ejtés vagy tévedésben tartás. A tévedés lényege, hogy a passzív alany tudatában nem az objektív valóság tükröződik vissza, vagy a valóság nem teljesen tükröződik vissza.
A két elkövetési magatartás közötti leglényegesebb különbség:
1. a tévedésbe ejtés egy aktív magatartás; ebben az esetben az elkövető hozza létre a valóságnak nem megfelelő képzeteket a passzív alany tudatában;
2. a tévedésben tartás esetén az elkövető magatartásától teljesen függetlenül már kialakultak ezek a téves elképzelések, amelyeket az elkövető felismer, azonban valótlanságukról a passzív alanyt nem világosítja fel.
Ennek megfelelően a tévedésben tartás elsősorban mulasztással valósul meg. Vannak olyan esetek, amikor a passzív alany felvilágosítása - szerződéses viszony vagy egyéb erkölcsi, etikai követelmények, a jóhiszeműség, a tisztesség elve alapján - kötelező lenne.
A bűncselekmény eredményeként a csalás befejezetté válik, ha az elkövetési magatartás következtében valakinek vagyoni kára keletkezik. Elkövetője bárki lehet. Csak egyenes szándékkal követhető el.
A rendbeliség a sértettek számához igazodik.
BK.73.sz. állásfoglalás: csalást követ el, aki a kezelésére bízott vagyontárgyban gondatlansága folytán vagy neki fel nem róható okból keletkezett hiányt, amelynek megtérítésére jogszabály, vagy szerződés alapján köteles, a sértett megtévesztésével leplezi és ezáltal a hiány felderítését, illetve a fizetési kötelezettséget meghiúsítja.
Felelősségi rendszere, minősítési fokozatai és szankcionálása tekintetében megegyezik a lopáséval.
A magánindítványra és a tevékeny megbánásra vonatkozó rendelkezések a csalásnál is érvényesülnek."
@Secnir:
Aki szándékosan, saját érdekében mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart; csalást követ el.
(Pontos megfogalmazás a PTK-ban)
A nagyon sok érintett közül senki nem akadt, aki megfingatta volna a politikusoknak becézett gengsztereket.
Szerintem az elévülés még nem következett be...
"Lopás
Vagyon elleni bűncselekmények

A büntetőeljárások túlnyomó többsége a vagyon elleni bűncselekmények miatt indul jelenleg is. Az ide tartozó bűncselekmények jogi tárgya a vagyoni jog, ebből következően valamennyi törvényi tényállás annak a társadalmi igénynek tesz eleget, hogy a vagyoni jogviszonyokat ért támadásokkal szemben védelmet nyújtson. Ezen bűncselekmények közös jellemzője, hogy csak szándékosan követhetőek el.

Vagyon elleni gyakoribb bűncselekmények:
1. lopás (316.§)
2. sikkasztás (317.§)
3. csalás (318.§)
4. hűtlen kezelés (319.§)
5. hanyag kezelés (320.§)
6. rongálás (324.§)
7. orgazdaság (326.§)

Lopás

Tipikus vagyon elleni bűncselekmény.
Lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa.
A bűncselekmény a tulajdonjogot sérti, a cselekmény közvetlenül mindig a birtoklás ellen irányul. Értékkel bíró, idegen ingó dologra követik el.
Az elkövetési magatartásnak lényeges ismérve az elvétel más birtokából annak beleegyezése nélkül, jogtalan eltulajdonítási célzattal. A bűncselekmény az elvétellel válik befejezetté, a kár bekövetkezése a tényállásnak nem eleme.
A lopás tettese lehet bárki, kivéve a tulajdonost, továbbá azt, aki jogszerűen birtokolja a dolgot, akinek véletlenül vagy tévedésből került a tulajdonába, vagy azt, aki találta.
Szabálysértésnek minősül, ha az ellopott dolog értéke nem haladja meg a húszezer forintot.
Kisebb értékre elkövetett a lopás, ha az eltulajdonított dolog értéke meghaladja a szabálysértési értékhatárt, de nem haladja meg a kétszázezer forintot.
A szabálysértési és kisebb értékre elkövetett lopás vétség. Vétség esetén a lopás megvalósulhat bűnszövetségben, közveszély színhelyén, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, helységbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve, hamis vagy lopott kulcs használatával, lakást vagy hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére, zsebtolvajlás útján.
Bűntett a lopás, ha nagyobb értékre (200 ezer forintot meghalad, de 2 millió forintot nem halad meg), illetve a kisebb értékre elkövetett lopást bűnszövetségben, közveszély színhelyén, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, kulturális javak közé tartozó tárgyra, vallási tisztelet tárgyára, temetőben vagy temetkezési emlékhelyen a halott emlékére rendelt vagy holttesten levő tárgyra követik el. Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Súlyosabban minősül, ha a lopást jelentős értékre (2 millió forintot meghalad, de 50 millió forintot nem halad meg), a nagyobb értékre elkövetett lopást bűnszövetségben, közveszély színhelyén, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal követik el. Egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki érte.
Még súlyosabban minősül, ha a lopást különösen nagy értékre követik el (50 millió forintot meghalad, de 500 millió forintot nem halad meg), a jelentős értékre elkövetett lopást bűnszövetségben, közveszély színhelyén, üzletszerűen, vagy dolog elleni erőszakkal követik el. Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetés.
Legsúlyosabban minősül, ha a lopást különösen jelentős értékre (500 millió forintot meghalad), a különösen nagy értékre elkövetett lopást bűnszövetségben, közveszély színhelyén, üzletszerűen, vagy dolog elleni erőszakkal követik el. Öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Befejezetté az elvétellel válik a cselekmény.
A rendbeliség a sértettek számához igazodik.
Az elkövető csak magánindítványra büntetendő, ha a sértett hozzátartozója.
A büntetés korlátlanul enyhíthető, illetve különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is, ha a lopás elkövetője a cselekményt, mielőtt felfedezték volna, a hatóságnak vagy a károsultnak bejelenti és a kárt megtéríti, vagy megtesz minden tőle elvárhatót a kár megtérítése érdekében."
"Sikkasztás
Vagyon elleni bűncselekmények

A büntetőeljárások túlnyomó többsége a vagyon elleni bűncselekmények miatt indul jelenleg is. Az ide tartozó bűncselekmények jogi tárgya a vagyoni jog, ebből következően valamennyi törvényi tényállás annak a társadalmi igénynek tesz eleget, hogy a vagyoni jogviszonyokat ért támadásokkal szemben védelmet nyújtson. Ezen bűncselekmények közös jellemzője, hogy csak szándékosan követhetőek el.

Vagyon elleni gyakoribb bűncselekmények:
1. lopás (316.§)
2. sikkasztás (317.§)
3. csalás (318.§)
4. hűtlen kezelés (319.§)
5. hanyag kezelés (320.§)
6. rongálás (324.§)
7. orgazdaság (326.§)

Sikkasztás

Sikkasztást követ el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik.
Abban különbözik a lopástól, hogy az idegen dolog jogszerűen kerül az elkövető birtokába, aki ezt követően a rendelkezési, illetve a használati jogot már jogosítvány nélkül gyakorolja, és ezzel akadályozza a jogosultat megillető jogok gyakorolását.
Jogi tárgya a tulajdonjog. Elkövetési tárgya az idegen, értékkel bíró ingó dolog, amely az elkövetőre van bízva. A rábízás jelenthet megőrzést, gondozást, szállítást, bérleti szerződést, stb., de nem feltétel a kifejezett szerződéskötés, elegendő a hallgatólagos megállapodás is.
A sikkasztás megvalósítható jogtalan eltulajdonítással, illetve a dologgal való sajátjakénti rendelkezéssel. Sajátjaként rendelkezik a dologgal az elkövető, ha például a dolgot kölcsönadja, zálogba adja vagy más módon megterheli.
A sikkasztás tettese, társtettese csak az lehet, akire a dolgot rábízták.
Csak szándékosan követhető el. Kizárja a felelősséget az a tévedés, ha a tettes az idegen dolgot uratlannak vagy saját dolgának tartja.
Felelősségi rendszere, minősítési fokozatai és szankcionálása tekintetében megegyezik a lopáséval.
A magánindítványra és a tevékeny megbánásra vonatkozó rendelkezések a sikkasztásnál is érvényesülnek."
"Hűtlen kezelés, hanyag kezelés
Vagyon elleni bűncselekmények

A büntetőeljárások túlnyomó többsége a vagyon elleni bűncselekmények miatt indul jelenleg is. Az ide tartozó bűncselekmények jogi tárgya a vagyoni jog, ebből következően valamennyi törvényi tényállás annak a társadalmi igénynek tesz eleget, hogy a vagyoni jogviszonyokat ért támadásokkal szemben védelmet nyújtson. Ezen bűncselekmények közös jellemzője, hogy csak szándékosan követhetőek el.

Vagyon elleni gyakoribb bűncselekmények:
1. lopás (316.§)
2. sikkasztás (317.§)
3. csalás (318.§)
4. hűtlen kezelés (319.§)
5. hanyag kezelés (320.§)
6. rongálás (324.§)
7. orgazdaság (326.§)

Hűtlen kezelés

Hűtlen kezelést követ el, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelezettségének megszegésével vagyoni hátrányt okoz.
A bűncselekmény jogi tárgya a tulajdon, illetve a vagyoni viszonyok, valamint a megbízónak az az érdeke, hogy a vagyonkezelőre bízott vagyonának megóvása az erre vonatkozó előírások alapján történjen.
Az elkövetési tárgy az idegen vagyon, melynek kezelésével az elkövetőt bízták meg.
Elkövetési magatartás a vagyonkezelői kötelesség megszegése. A bűncselekmény eredménye a vagyoni hátrány, amelynek okozati összefüggésben kell állnia a kötelességszegéssel.
Tettesként csak az felel, akit az idegen vagyon kezelésével bíztak meg. Aki megbízás nélkül, de a tettessel egyetértésben vagy vele közreműködésben okoz vagyoni hátrányt bűnsegéd, míg a kötelességszegésre rábíró felbujtásért felel.
Csak szándékosan követhető el, a szándékosságnak a kötelességszegésre, és a vagyoni hátrányra is ki kell terjednie.
A büntetés kizárólag a vagyoni hátrány mértékétől függ. Vétség, ha a hűtlen kezelés kisebb vagyoni hátrányt okoz, bűntett, ha a hűtlen kezelés nagyobb vagyoni hátrányt, jelentős vagyoni hátrányt, különösen nagy vagyoni hátrányt, ill. különösen jelentős vagyoni hátrányt okoz.
Csak magánindítványra büntethető, ha a sértett az elkövető hozzátartozója.
A büntetés korlátlanul enyhíthető, illetve különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is, ha a lopás elkövetője a cselekményt, mielőtt felfedezték volna, a hatóságnak vagy a károsultnak bejelenti és a kárt megtéríti, vagy megtesz minden tőle elvárhatót a kár megtérítése érdekében.
A bűncselekmény leplezését célzó utócselekmények, így például a köz-, vagy magánokirat-hamisítás a hűtlen kezeléssel halmazatba kerülnek.

Hanyag kezelés

A hűtlen kezelés gondatlan alakzata.
Elkövetési tárgya olyan idegen vagyon, amelynek kezelése vagy felügyelete törvényen alapul.
Elkövetési magatartása a vagyonkezelői kötelesség megszegése vagy elhanyagolása.
Eredménye a vagyoni hátrány bekövetkezése, mely okozati összefüggésben áll a kötelességszegéssel.
A vagyoni hátrány bekövetkezésével valósul meg a bűncselekmény.
Tettese csak olyan személy lehet, akit a vagyon kezelésével vagy felügyeletével a törvény bízott meg.
Minősített esete, ha a hanyag kezelés különösen nagy, vagy ezt meghaladó hátrányt okoz.
BK.73.: ha az elkövető hanyag kezeléssel okoz hiányt, és ennek eltüntetése megtévesztő magatartással történik, csalással halmazatban áll a hanyag kezelés."

Lehet választani.
"Zsarolás
Vagyon elleni erőszakos bűncselekmények

Büntetőtörvénykönyvünk XVIII. fejezete tartalmazza valamennyi vagyon elleni bűncselekmény törvényi tényállását. A vagyon elleni erőszakos bűncselekményeket nem tárgyalja ugyan külön cím alatt, azonban elkülönítésük indokolt, mivel sajátos csoportot alkotnak a vagyon elleni deliktumokon belül. Közös jellemzőjük, hogy nemcsak a vagyoni jogok, hanem a személyi szabadság ellen is irányulnak, illetőleg társadalomra való veszélyességük magas foka miatt szigorúbb szankciókat vonnak maguk után, és ezzel összefüggésben nincs szabálysértési alakzatuk.
A következő tényállások tartoznak ide:
1. rablás (321.§)
2. kifosztás (322.§)
3. zsarolás (323.§)
4. jármű önkényes elvétele (327.§) – a minősített esetek között szerepel az erőszakos elkövetés

Zsarolás

Zsarolás bűntettét valósítja meg az, aki jogtalan haszonszerzés végett erőszakkal, vagy közvetlen fenyegetéssel mást arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel kárt okoz. Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Akkor is tényállásszerű a cselekmény, ha a tettes más számára törekszik realizálni a vagyoni előnyt.
Különbözik a rablástól abban is, hogy a kényszerítő és a sértetti magatartás időben is elkülönülhet, például nem azonnal történik a pénzösszeg átadása, hanem az elkövető által megjelölt későbbi időpontban.
Tettese bárki lehet, az is, aki saját tulajdonú dolgát, vagyoni követelését kényszeríti ki.
A bűncselekmény a kár bekövetkeztével válik befejezetté. A kár vonatkozhat ingó vagy ingatlan dologra, vagyoni követelésre, vagyoni kötelezettség vállalására. Okozati összefüggésben kell állnia a kényszerítés által kiváltott magatartással.
Amennyiben az erőszak alkalmazása megtörtént, de a kár nem következett be, zsarolás kísérlete állapítható meg.
Csak egyenes szándékkal valósítható meg. A haszonszerzés célzata akkor jogtalan, ha az elérni kívánt vagyoni előny objektíve jogtalan, és az elkövető tisztában van azzal, hogy az őt nem illeti meg. Objektíve jogtalan a haszon, ha jogszabályba ütközik, jogszabály megkerülésével kötötték ki, illetve ha társadalmi érdekbe, etikai normákba ütközik.
Súlyosabban minősülő esetei: a bűnszövetségben, élet vagy testi épség elleni avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel, hivatalos személyként e jelleg felhasználásával avagy hivatalos megbízás vagy minőség színlelésével történő elkövetés. Ezen esetekben a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet."
Nyahh, az utóbbi alapján akár be is lehetne börtönözni a zállamot a NER jegyében 2-8 évre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Pont ezek léte bizonyítja, hogy mennyire eredménytelen a mindenre kiterjedő agymosás, ha a valósággal beszélő viszonyban sincsen.
A TÖBBSÉG ugyanis NEM TÁMOGATJA a fideszt!
@DR. INKVIZITOR: Elévülés: 5 év, vagy 5 év felett, a kiszabható büntetési tétel maximum.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szép és ŐSZINTE mondatok. Utólagos is lehülyéz vele minden marhát, aki hitt a kormánypropagandának.
Mondom: Aki hülye, haljon meg!
Nincs mese, ilyenek vagyunk. Vagy a mesékben hiszünk, vagy reszketünk a csóró életünkért. Csupán néhány ember hadakozik egy gépezet ellen:

www.scribd.com/doc/133220670/Bruck-Andras
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Érdekes, én még az ortodox matekban azt tanultam, hogy a nullával végzett valamennyi számtani művelet eredménye nulla. Tehát csakis unortodoxiában lehet a nulla tőkének "reálhozama". Na ja: ahol a GDP "felcsökken" ott nincs lehetetlen!
@DR. INKVIZITOR: Természetesen BTK és nem PTK.
Elnézést kérek az elírásért!
Asszonynál a bentmaradó manyup pénz 20%-ot fialt az elmúlt két évben.
Cserébe 5000 ft tagdijért.

Eltőzsdézik, mi?
@kekex: Kemény és keserű írás. Egybecseng Bruck Andráséval.
Lassan nem marad más, csak az ország elhagyása.
"Ez a szakmai vita még nincs lezárva"mondja Varga Mihály.Nagyon meg kell "vitatniuk", hogyan adják elő az átverésünket, hogy az sikertörténet legyen.
Hányszor is állt ki mikrofon elé a szőke ciklon, hogy az önkéntes magán nyugdij megtakaritás egyéni számlán lesz nyilvántartva? Sokszor.!és...az ellenzék még mindig nem ordit
@félázsiai nagymagyar:

Bruck jókat ír, igen. De már valamelyik előző cikke alkalmából írta Kovács Zoltán, az ÉS főszerkesztője a következőket (ezt persze én is kimásolom, de talán az egyetlen eset, aminél lehet):

"Az ÉS szerkesztősége pontosan egy éve döntött úgy, hogy díjfizetőssé teszi honlapját, mert a bevételt többre becsüli, mint az innen-onnan származó, többnyire elvtelenül kiosztott, de mindenképp piac- és lélekrongáló támogatást. És pontosan azóta, egy éve vagyunk kénytelenek elviselni, hogy az egyébként nem túl nagy összegért letölthető ÉS-szájt szövegeit – velünk szimpatizáló, a világról hasonló nézeteket valló, vagyis amúgy a tulajdon szentségét hirdető, és a jogi szilárdságot és jogkövetést áhító barátaink – miként kopírozzák ki, ezáltal hogyan veszik semmibe a tulajdon szentségét, hogyan néznek keresztül jogszerűségen, és hogy is állnak a jogkövetéssel saját maguk. Hogy vállalkozókedvet, anyagi önállóságot és felelősséget hirdető eszmetársaink hogyan rövidítik meg azt, aki próbál kilépni az ingyenesség amúgy igencsak romboló környezetéből, önálló akar lenni, ami alapfeltétele az igazi felelősségnek. Amikor ezek az emberek, akik amúgy egészen biztosan szeretik és fontosnak tartják a lapot, sőt, azt szeretik benne, hogy független, és már csak gőgből és büszkeségből sem fogadna el közpénzeket, de pláne pártpénzeket, akkor ezt a szeretett lapot ugyanők, akik szeretik, meglopják."

www.es.hu/kovacs_zoltan;ne_lopj;2012-11-14.html
A cikk gondolatmenetéhez annyit tennék még hozzá, hogy akik tényleg nem engedtek annak, hogy Orkbán megvédje a nyugdíjukat, jól döntöttek. Más kérdés, hogy a jelenlegi jogbiztonság okán, amikor bármi amit a felcsúti kancigány kitalál alkotmányba kerülhet, így azért én hosszú távon nem érezném ezeket a megtakarításokat olyan nagyon biztonságban. Szerintem biztonságban csak az van, ami a magyar állam illetékességi körén van: ezt az attitűdöt a jelenlegi rezsim szépen megalapozta.

Továbbá a felosztó-kirovó ny.rendszer a demográfiai folyamatok felborulásával (lásd. korfa) tökéletesen össze fog omlani 10-15 éven belül. Nemcsak itt Magyarisztánban, hanem minden olyan országban, ahol egyre kisebb létszámú kohorszok vannak, és tartanak el egyre nagyobb létszámú kohorszokat. Itt az összeomlást (más egyéb mellett) a rendszerváltozás elitjeinek hatalmas mértékű lopása is elősegíti majd, mind távoli következmény, továbbá az is, hogy valójában a 80-as évektől tudott dolog volt az itthoni közgazdászok részéről, hogy az állam túl nagy, a jóléti / társadalombiztosítási rendszerek teljesítőképessége ezek méretéhez képest gyenge, fenntartásuk kapcsán pedig az az igazság hosszú távon nem tartható fent jelenlegi konfigurációjukban, egyszerűen a magyar gazdaság nem bír fenntartani egy kádári konszolidáció módszertana mentén felépített állami transzfer struktúrát.

Hogy jön ez Átlag Béla életéhez, aki most tölti a 30-at? Hát úgy, hogy szerintem neki egy kanyi állami nyugdíja nem lesz (lásd. Tákománymódosítás: nem kötelező, hanem törekszik csak az állam az ellátásra). Szóval ha most nem tesz a fejében rendet, nem húzza meg nagyon, hogy mire költ, és nem képez megtakarításokat, valószínűleg választhat: kreatívabbak golyót ereszthetnek a fejükbe 2030-40-50 tájékán, kevésbé kreatívak felakaszthatják magukat, bevállalósabbak és beszaribbak mehetnek a híd alá (vagy a sittre az új orbániai tákolmány szerint). Szerintem egy komplett generáció lehet majd öngyilkos ebben az időben: a mai 30000 Ft jelenértéken számolva épp elég lesz nekik az éhenhaláshoz. Most még van idő: azt javaslom mindenkinek, ne dőljön be a fogyasztói világ hamis csillogásának: tanulja meg, tájékozódjon és alakítsa ki saját megtakarítási megoldásait. Ezt a lépést most kell megtenni. Miután ez megvan, utána lehet gondolkodni, milyen divatos kacatokra költsön ma.
@félázsiai nagymagyar:
Szuper! Teccik.
"Visszatekintve, ma már látni, hogy valójában csak percekre volt esélyünk. A rendszerváltásutáni első jobboldali kormány tönkretette a mezőgazdaságot, a második jobboldali kormány a magyar társadalmat, a harmadik pedig alig két év alatt a gazdaságot és az államot. De két,egymást követő szocialista miniszterelnök is nagyot hibázott: az első Orbán-kormány 2001-től elszabaduló költekezésére és választási ígéreteire rálicitáló, teljességgel irreális „jólétirendszerváltás” programja máig ható, nyomasztó eladósodáshoz vezetett"....
"A vétkeken és bűnökön ugyan a kéttábor közel sem egyenlő arányban osztozott, osztozik, de végeredményben mindegyik egyformán alkalmatlannak bizonyult egy modern európai ország irányítására. Aki meg egyhétnél mégiscsak előbbre látott közülük, az hamar kiszorult mindkét táborból"
"Meglehet, a keserűség és a reményvesztettségszól belőlem, de talán nem is volna teljesen hiábavaló áldozat, ha ez a rezsim kapna még négyévet. Ha létezik valami, ami kijózaníthatja a hazai jobboldalt, az csak pártjuk és vezetőjük megsemmisítő, megalázó kudarca."
"Fogyó reménnyel ugyan, de még meghallgatom az ellenzéki politikusokat; valamennyienismét fejlődő Magyarországot ígérnek, s meglepetésemre olykor a „virágzó” jelző is előkerül.Igazuk van, elvégre mégsem árulhatnak kilátástalanságot, nekem azonban nincsenek választóim, nekem nem muszáj reményt nyújtanom, még ha ez sokakat irritál is.
A felzárkózásnak egyelőre hosszú időre lőttek; immár az a kérdés, hazánk képes-e egyáltalán megkapaszkodni a nyugati kultúrkörben, vagy a jobboldal végleg lehúzza a félázsiai
mocsárba. Magyarország egyszer majd tényleg virágozni fog, de azt a ma élők közül már kevesen fogják megérni."....
"És a neheze még csak most következik. Ahogy a folyón az ár csak hetekkel később jut le avízgyűjtőkről, és önti el a városokat, az elmúlt három év minden következménye, a jogtiprások, a felújítások, beruházások elmaradása okozta károk is csak fokozatosan, évek múlva fognak a maguk teljességében megmutatkozni. Pedig már most sem csak a legszegényebb országrészekben éheznek és fáznak – Magyarország hét régiója közül négy immár hivatalosan is Európa legelnyomorodottabb régiója közé tartozik"
...
Érdemes végigolvasni, bár ezt a Prédikátor tömörebben megfogalmazta:
"Felette nagy hiábavalóság, azt mondja a prédikátor; felette nagy hiábavalóság! Minden hiábavalóság!"
Erősen depresszív szöveg, viszont realista,
A cikk alatt Fabius jelen blogbejegyzését értem. Az én hozzászólásom pont akkora ért ki, mint Kowalski-é.
Eszerint 2010 óta duplájára emelkedett a baloldali ellenzéki pártok szavazóinak száma:

infogr.am/Ellenzeki-szavazok
@félázsiai nagymagyar:
bocsi, hogy kivonatoltam, de sokan nem nyitnak meg idegen linket, ezt meg tényleg érdemes elolvasni.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Teljesen igazad van. Én például a Magyar Narancsra fizetek elő, az ÉS-t alkalmilag szoktam venni. Támogatom a Galamust, a TASZ-t, és még ki tudja mit. Most "vezeklésül", h ezt a cikket elolvastam a neten megveszem ezt a számot is.
Azért be kell látni azt, h a mai Mo-n pusztán olvasói támogatásból nem lehet fennmaradni. Ezt rettenetesen sajnálom, de ez már csak következménye a kialakult helyzetnek.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Örüljünk az infografikának?? Ennek a grafikának a fényében viszont nem biztos, hogy tudsz.

Nagyobb verést kapnának a szocik, mint 2010-ben

mno.hu/belfold/nagyobb-verest-kapnanak-a-szocik-mint-2010-ben-1149592
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon: na igen, rég mondják, hogy tessék elfelejteni azt a kifejezést h nyugdíj. mondják félre kell rakni, csak az kissé nehéz azoknak, akik miután befizették a rezsit,a törlesztést meg a gyerek osztálypénzét, után örülnek hogy a következőkig kihúzzák, és önmagára szinte nullát költ. persze lehet több helyen is dolgozni, csak nem biztos, hogy megéri önmagad kiszipolyozni. bár az államnak megéri mert előbb hulsz el.
@Gyuri bá:
Tegnapi interjúban nem volt olyan kérdés, amire válaszolva ne hazudott volna egy vaskosat. Akik eddig bíztak Vargában azoknak nagy csalódás lehetett.
@félázsiai nagymagyar:

Sejtettem, hogy te személy szerint így gondolod, üdv! :) Szintén zenész részemről. :D Amúgy egy-egy cikkre is be lehet fizetni, pl. sms-ben.

Igen, alig-alig tudnak létezni, de mégis van ez már néhány éve, és remélem, a Galamus sem júniusig tud majd csak megmaradni, hanem sikerül újra beletolni annyit, hogy kihúzza.
Pubikáim, induljunk ki abból az alapvetésből, hogy orbánnak a neve is hazugság, tehát amikor bemutatkozik, már akkor sem mond igazat. Miből gondolta bárki is, hogy ez a biológiai istencsapás bármikor őszinte volt? Így kell kezelnünk minden szavát. Mert a tetteire kell figyelni, nemde.
Matolcsy reggelije: ezért nem hívták meg az Erstét és az MKB-t

Nem bankokat, hanem személyesen nyolc, nagybankban dolgozó bankárt hívott ma üzleti reggelire Matolcsy György azzal a céllal, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a növekedési hitelprogram megvalósításának részleteiről – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu/gazdasag/20130408_Matolcsy_reggelije_ezert_nem_hivtak_meg_a
@Bakter:

Vargának - csavar ugyanabban a hazugsággépezetben - az a kijelentése Ciprusról például riasztó, hogy "életveszélyes" és nagyon rossz üzenet a bankbetétek megadóztatása; a magyar kormány soha nem készült ilyenre, és nem is tervez ilyet." Készülhetünk a bankbetétek megadóztatására, pl. 98 százalékos mértékben? :D
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon:

Függetlenül attól, hogy egyébként mit ír, mindenki utolsó, ócska rasszista seggfej, aki cigányozik.
"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010 novemberében jelentette be, hogy 2011. január 30-ig kell eldönteniük a munkavállalóknak, hogy átlépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe. Ekkor mondta azt is: „az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők megtakarításai egyéni számlára kerülnek majd, és a házastárs számára örökölhető lesz”."

www.azenpenzem.hu/cikkek/nyugdijszamla-teljes-a-zurzavar/1174/

"De hát mi megmondtuk előre, hogy ebben a hazugságban ennyi van. Minden szavuk hazugság volt az elejétől a végéig. Hazudtak parlamenti határozatban, hazudtak tévéinterjúban, hazudtak vezércikkben, hazudtak főigazgatói körlevélben, hazudtak szakértői véleményben, és hazudtak Facebook-videón."

orulunkvincent.blog.hu/2013/04/07/orban_utolso_hazugsaga
Nyihahahaha.
Hol vannak most a tömegek akik népszavazni mentek 300 forint miatt? Akik egy doboz cigi árárért szétverték a fővárost? Ez való a magyarnak. Majd az állambácsi a szánkba köpi a sült turult.
Ja, majd elfeledtem. Nekem volt tavaly 16% hozamom. Hát veletek, mi újság, lesz-e nyugdíjatok?
oppá, majdnem elfelejtettem: gyorsan egy Békemenetet.
@shinichi: azt utána megemelték a doboz árát...
Merem remélni, ez embereknek van annyi eszük, hogy az összes párt- és kormánytagot messzire elkergetnek a töltések közeléből. Ugyanis jön a víz, és ha a féregkormány úgy véd meg tőle, mint mindentől, amit eddig megígért, akkor Noé bárkája sem lesz elég ebben az országban.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Ők nem kicsiben játszanak holmi snassz megadóztatás formájában, ők az egészet veszik el.
Király Júlia: Lemondok /súlyos/
Hogy egyszerűen ellopták tőlünk, teljesen hazug körítéssel, az nagyon kiábrándító és elkeserítő. Pláne, az azóta történtek tükrében, amely napnál világosabban bizonyítja milyen erkölcstelen, velejéig rohadt, hazug banda ez a rezsim.
Ha legalább lenne valamilyen eredménye ennek a mocskos lenyúlásnak!
De csak nyomtalanul eltapsolták ezt is. Amihez nyúlnak, minden sz.rrá válik a kezükben.
Ezt fogják tenni az MNB valutatartalékával is. Lehet lassabban, rafináltabban, de azt is elenyésztik/elemésztik.
Jó lenne, mindannyiunk érdekében, ha buknának 2014-ben, csak az a baj, hogy most még nem buknának eléggé.
Ennek a csúti csipollának csak akkor törhető meg a gonosz varázslata, ha totálisan elbukik, az pedig a mi elvesztésünk is egyben.
Ördögi kör.
Hol vagy Mario?!
@shinichi: ha maradnak vezénylóék, akkor annak is lőttek, nem csinálnak félmunkát, ki kell nyírni minden velük nem egyetértőt

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=155378
a rohadék nyugat megint báncsa a vezénylói zrt-t és pincsijüket a széljobb-náci-kommer jobbikot:

„Ki a zsidókkal Budapesten!” – címmel közöl cikket a Tagesanzeiger, amely kiemeli, hogy az ELTÉ-n kiragasztott, völkisch-népnemzeti agresszióról tanúskodó feliratok egyik címzettje Heller Ágnes volt. A Der Standard arról tudósít, hogy a Goj Motorosok április 21-én, az Élet menetének napján ellenmegmozdulást akarnak tartani, ám ez ellen tiltakozik a Mazsihisz.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=155375
Euró 295-ön, valami készül
----

Magyarországot is eléri a ciprusi vész?

A ciprusi mentőakció következményeként tőkekivonás indulhat meg Kelet-Európából, ami visszafoghatja az amúgy sem acélos növekedést - figyelmeztet az EBRD. Szlovénia pengeélen táncol.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszagot_is_eleri_a_vesz_figyelmeztet_simor_bankja.550099.html

---------------------

Király Júlia: Lemondok!

Az alelnöki és a monetáris tanácsi pozícióból is távozik.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/erosodik_a_forint_kiraly_julia_bejelentese_utan.182291.html

-------------

Hiába ugrik az ipar, nem talál magára az export
Két éve stagnál a magyar kivitel.

www.portfolio.hu/gazdasag/hiaba_ugrik_az_ipar_nem_talal_magara_az_export.182294.html

---------------

Nyugdíjszámlák: fontos döntés érik
Varga Mihály szerint egyeztetnek a bankokkal, ha a várakozások alatti marad a tranzakciósadó-bevétel. <<<<<

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijugyek_fontos_dontesre_keszul_a_kormany.550092.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hja, ha te orákulumként hivatkozol az MNO-ra?! Valami hasonlókat írtak 2002-ben is, oszt mi lett a vége? És akkor is túlnyomó többségben voltak a "nem tudja, nem válaszol"ók, holott rizikó nélkül lehetett volna megvallani az egészpályás letámadás iránti (netáni) pozitív érzeményeket.
Talán vedd ehhez hozzá, hogy 4/5 szerint "rossz irányban mennek a dolgok" és a többség egyébként kormányváltást szeretne, a fidesz meg 1/4-en áll az EGÉSZ népességben.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Nem, ez azt jelenti, hogy hazaffyas kötelességként majd előírják a kötelező Békekölcsön jegyzést. Az nem adóztatás!
@nemecsek ernő áruló: Persze megint kellett egy kis magyarozás ugye,:))
Amúgy viktor soha az életbe nem fogja azt mondani,hogy hazudtunk,vagy hogy valamit rosszul csináltunk.
Ahogy emlegettem, már januárban is világos volt, hogy ez van...
endresy.blogspot.hu/2013/01/nyugdijpenz-parolgas.html
A jelen vargamisis nyilatkozat végső soron csak a korona trágyahegy tetjén.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak a jegyzőkönyv kedvéért. A költségvetésnek nem a manyup pénz okozott veszteséget, hanem az, hogy a manyup miatt a nyugdíjból kimaradt pénzt a költségvetésből pótolta. A probléma ott volt, hogy a költségvetés/nyugdíjkassza veszteséges volt. Nüansznyi különbség, de sokan összemossák a magyarázat miatt a kettőt. A nyugdíjkassza a jelenlegi formájában is fenntarthatatlan, a visszacsatornázott pénzek ellenére is. Annyi történt, hogy a döglött lovat arrébb húzták, de semmit nem oldottak meg vele.
Ekkora birka nép is csak nálunk lehet, hogy ezt szó nélkül benyeli.
Petschnig: a 2013-as költségvetést még úgy számolták ki, hogy megszületik az IMF-megállapodás, de mivel ez nem történt meg, 50-80 milliárd forinttal többet kell kamatszolgálatra fordítania az államnak. Ebből a sebből is vérzik a büdzsé.
Varga még mindig úgy tudja, hogy az artistának védőháló kell.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Nem kell ahhoz rasszistának lenni, hogy bizonyos jellemző sztereotípiákat észrevegyünk. A francia "gáláns" a magyar "virtusos" a cigány, meg cigánykodik.
Azaz mindent letagad, az égre-földre esküdözik még nyilvánvaló tények ellenében is, nem tervez a jövővel, mindent felél, amihez hozzáfér: Orbán akkor is ilyen megítélés alá esne, ha semmi köze nem lenne a cigányokhoz.
@kifordított nagyanyó: Mert nincs igazam? De. Akkor?
(megint kezded? nem unalmas?)
Lazíthatnak a banktitkon az osztrákok

Ausztria továbbra is ragaszkodik a banktitokhoz, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy az adócsalások elkerülése érdekében lazítson rajta - mondta a bécsi pénzügyminisztérium államtitkára hétfőn.

hvg.hu/gazdasag/20130408_Lazithatnak_a_banktitkon_az_osztrakok

----------------

hvg.hu/karrier/20130408_Havi_10_ezer_bevandorlo_kene_Nemetorszagn
Én úgy tudom hogy kaptatok valami hozamot.
Mi hiányzik akkor a számláról?
Ezt a kérdést a Bőrön is feltettem.
Ott is erről van szó.
@nemecsek ernő áruló: Te keszted.:))
De a gyűlöletedtől észre sem veszed,hogy a második mondatomban tökéletesen egyetértek veled.:))
@GeoCracker: engem szó szerint kiröhögtek egykori kollégáim, amikor meg mertem említeni, h ennyit látnak belőle, nem többet: ,,meraznemúgyvan!''

S ne gondold, hogy 1xű kétkezi melósok. Á, dehogy! Technikusi és felsőfokú végzettséggel. És boldogok voltak, h megkapták a kamatot.
Persze volt, aki csak néhány száz forintot 5 évre...

Valamiért mégsem tombol bennem az elégtétel érzete :(
@kifordított nagyanyó: Nálatok náciknál felvételi követelmény, hogy ne tudjatok helyesen írni, ugye? :P

Azt észrevettem egyébként, csak nem értem, mi bajod azzal, ha megmondom a véleményem a magyar népről?
@Kowalski, helyzetjelentést!: ,,...amikor azt nyilatkozzák, hogy minden a legnagyobb rendben, akkor készülhetünk a legrosszabbra...'' (ismeretlen)

milyen igaz.
@nemecsek ernő áruló: Baszod!Még mindig nem tudom eldönteni,hogy vagy nagyon hülye vagy,vagy nagyon fiatal!Inkább fiatal.
Nyilvánvalóan direkt írtam.
És csak négyes voltam hejesírásból.:))
Te úgy beszélsz a magyarokról,mintha te különb,több lennél.Mint kertész haverod.
Amúgy akartam írni,hogy utáljuk egymást,de viktort még jobban!:))
index.hu/gazdasag/2013/04/08/olvassa_el_kiraly_julia_lemondolevelet/

A hozzáértőket kirúgják, vagy elűzik. Helyettük jön a pereputty, vagy a Lipót.
A hozamot a magántulajdonú befizetések termelték. A magántulajdont államosították, a hozamot nem.

"Egyelőre még nem dőlt el, hogyan indulnak az egyéni nyugdíjszámlák, ugyanakkor a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi magánnyugdíj-pénztári megtakarítások jóváírását - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter."

Na mégegyszer:

"Nem indokolt a korábbi, magánnyugdíj-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése"

Kérdés helyesen: mi fog hiányozni?
@kifordított nagyanyó: az az összeg, amire az egyszeri kamatot kifizették, na _csak_ az hiányzik.
Elfogyott.

Demagóg, de kösz nem kell, h az ,,állam gondoskodjon!''
Elég, ha jelenértéken visszaadja azt a pénzt, amit kötelező nyugdíj-hozzájárulás címén Y-évig levont.
Cserébe bárki aláírja, hogy nem kér állami nyugdíjat. Pénzecskéjét beteszi X bankba, többet és biztosabban jövedelmez. Nyugdíja is biztosabb.

Ja, hogy az a pénz nincs meg? Akkor remélem érted, mi a gond.
csak most??

Surányi: "rossz érzéseim vannak a jegybank szakmai önállóságával kapcsolatban"

Két százalékos kamattal a hidegvízre valót sem keresik meg a bankok, mondta az MNB hitelcsomag tervével kapcsolatban az ATV Szabad Szemmel című műsorában Surányi György. A jegybank korábbi elnöke félti az MNB függetlenségét, és óva int a ciprusi modelltől.

hvg.hu/gazdasag/20130408_Suranyi_rossz_erzeseim_vannak_a_jegybank
@kifordított nagyanyó: Én nem utállak téged, és nem, nem felsőbbrendűségi érzéssel tekintek a magyarokra, és Kertész Ákos sem felsőbbrendű érzésekkel beszélt a magyarokról. Egyszerűen en bloc az egész magyar népről, mintegy kórtünetről írok, mert ez egy úgynevezett retorikai fogás, ha tanultál volna irodalom órán, és nem a budiban cigiztél volna, értenéd.

De egyébként is: attól, hogy magyarok, és én is magyar vagyok, még meg lehet a nép egészéről a véleményem, és nyilvánvalóan lehet lesújtó is. Nyugodj bele. Ezt nem rasszizmusnak hívják, hanem irodalmi eszköznek.
@le Látó: Asszem kezdem érteni,hogy az nincs benne az alapodban.Ha jól értem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Védelmi pénz, a kurva anyját a Médiatanácsnak és tartójának, az Orbán-rezsimnek.

Lehet, hogy jobb lenne nem is összedobni. Csak újabb sarcok jönnek, ha pedig megszűnne a rádió, formailag eladhatja ugyan a maffia úgy, hogy ez jogszerűen történt, de mindenki tudná, mi az igazság, a harag pedig erősebb lenne. Persze lehet, az is csak a semmibe szállna. Legalábbis egyelőre.
@nemecsek ernő áruló: Gondoltam hogy írod hogy nem utálsz.:))
Azért valahogy kevésbé kedvelsz,mint én téged.
Nem dohányzom,de te nézel le engem és te nem érted!
És én is szoktam szidni magunkat.
@kekex:

Kis leegyszerűsítéssel éppen sztereotípiákat "észrevenni" rasszizmus. Mitől nem látod, hiszen éppen ezzel te magad mondod, hogy "kancigánynak", "cigánynak", "cigónak" stb. nevezni pontosan azt jelenti, hogy a gyűlöletes jellemzőit egy - amúgy magyarországon iszonyatos helyzetben lévő és a legszörnyűbb előítéletektől sújtott - népcsoport (ráadásul még az állatias voltára utaló kiegészítéssel megfejelt) nevével helyettesíti. Úriember nem zsidózik (cgányozik), a többinek meg tilos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kedves Surányi doktor! Akkor tessen ballibán óbégatni, amikor majd a bankok fognak 2%-t fizetni azoknak a kkv-knak, amik kölcsön vesznek fel tőlük. Az új matócsi gazdaságkoffein pekidzsben majd az lesz.
(Felszólítom Bajnai Gordont, hogy rendelje vissza a gyűlöletkampányt osztogató exjegybankelnök kommandóit!)
@nemecsek ernő áruló: "Azt észrevettem egyébként, csak nem értem, mi bajod azzal, ha megmondom a véleményem a magyar népről?"

és neked mi a bajod, ha mások meg a zsidó vagy az izraeli népről mondják el a véleményüket. Ja persze tudom, ha te magyarozol a szoclibesen, trendi, de ha mi tesszük ugyanezt a kiválasztottakkal kapcsolatban, akkor az csak bunkó náci zsidózás lehet.

Valóban egy csepp kettős mérce sincs bennetek.:)
@kifordított nagyanyó: Mert úgy írsz, mint azok az osztálytársaim anno a múlt században hatodik bében, akik inkább az irodalomóra helyett a budiban bagóztak. Ezt sem szó szerint kell érteni. Nyilván behelyettesíthető bármilyen órai figyelést helyettesítő dolog (például patronozás, vagy fröccsözés a gödörben a suli mögött a sarkon) is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Másképp szólva a szoclibeknek 12 évük volt bizonyítani, a többit tudjuk."

Az tény, a baloldal nem lehet túl büszke magára, de eddigi teljesítménye alapján Orbán egy szemmel sem jobb. Ha jól megszámoljuk, 12 év kellett a rezsicsökkentés kitalálásához.
@kifordított nagyanyó: nem tudom, h milyen alapokra gondolsz.
Az általam leírtak sokszázezer embert érintenek. A probléma összemérhető a bedőlt devizahitelekkel.

---- nyissz ----
,,...ugyanakkor a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi magánnyugdíj-pénztári megtakarítások jóváírását - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter."
---- nyissz ----

Ez az egyik és kisebbik gond. A másik az egy időzített bomba, mert megint a jövő számlájára oldottak meg valamit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te is kezded, házináci? Hol magyaroztam, édes gyermekem? Te is inkább fröccsöztél irodalomóra helyett, mi?

Ha a fenti mondatom a magyar népről, és a zsidózó kurucinfo kommentek közötti különbséget nem érzékeled, az valóban lesújtó képet mutat mind az oktatási rendszerről, mind a te értelmi képességeidről.

Ha tudniillik azt mondod, hogy az izraeliták hülyék, mert Tel-Avivban engedik a melegházasságot, azzal nincs semmi gond. Egy vélemény, és súlyát tekintve a fenti mondatommal egy szinten található meg.

De ha azt mondod, hogy minden zsidó gyerekek vérét issza, és holokamuzol, holott még élnek a haláltáborok túlélői, azzal saját szellemi képességeidről állítasz ki bizonyítványt, és minden jóérzésű ember teljes joggal kel ki az undorító mocskos náci pofád ellen.
Hát igen, ugye ez előre látható volt... Amúgy marha érdekes, hogy ilyen rohadt bonyolult és megoldhatatlan feladat nyilvántartani, hogy az "önkéntes" átlépéskor kinek a nyugdíjpénztára mennyit is utalt a kedves államnak, hogy bele is törik a kétharmad bicskája. Főleg annak fényében, hogy ez a zseniális kormány a teljes közoktatást akár fél év alatt is át tudja szervezni, tanév közben, meg felsőoktatási programot tud írni 4 nap alatt... Azt hinné az ember, ehhez képest egy adatbáziskezelőben két tábla között egy-egy kapcsolatot létrehozni, na az már olyan megoldhatatlan feladat, hogy 2 év kemény próbálkozás után derül ki, hogy nem lehet megcsinálni.
@le Látó: Nyugdíjalapra gondolok.
Ehhez nem értek amúgy sem,de nem is voltam manyup tag.
Amúgy persze csak a pénzt kellett azonnal.
A többi le van szarva részükről.

@nemecsek ernő áruló: Miket tudsz te.Mi az a patronozás?
Fröccs se jön be.
@nemecsek ernő áruló: De ugye tudod hogy a jobbikosok nem isznak cigányvért és nem áldoznak zsidókat oltáron....?
@nemecsek ernő áruló: nos, hogy őszinte legyek, nekem sincs jobb véleményem a magyar népről -- úgy általában. Ettől még lehetnek igazán kiváló egyedei is a magyar népnek, de a ,,dögöljön meg a szomszéd tehene is'' effektus ettől még él.
Nem érzem rasszizmusnak, kozmopolitizmusnak, etc., csak szimpla tényközlés.
Mint ahogy vkinek kék vagy barna szeme van, nem?

(Ismereteim szerint talán csak az usáska-beliek múlják alul, de az 1 teljesen más káposzta.)
@kifordított nagyanyó: Tudod, a habpatronban dinitrogén-oxid van, amit lufiból, vagy szifonból lehet szívni, és szállni tőle! :D
Fabius! A cikk alatt a Magyarország jobban teljesít reklám EPIC!
@nemecsek ernő áruló: Nem én mondjuk azt mondom, hogy az izraelik barmok, mert egy apartheid államot üzemeltetnek, és közben azt hiszik magukról, hogy ők fosták a demokráciát (is).

Annak viszont örülök, hogy elismered, ez a kritika semmiképp sem minősülhet zsidózásnak.:)

A többi jelződ csak a szokásos mantra, ami rám abszolút nem igaz, de ez eddig is így volt. Sztereotípia felmondásból továbbra is jeles.:)
@kifordított nagyanyó: oksa, akkor 1re gondoltunk.

Mit tudsz az 1millió új munkahelyről?
Volt 1 számláló az indexen, de vmiért már nem menő.
Errefelé Pincér, csapos, fodrász és táncoslány nem lehet mindenki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Tudsz még egy olyan országot mondani, ahol olyan magánnyugdíj pénztár volt, ami KÖTELEZŐ volt??? ;)"

Például Anglia, Franciaország egészen biztosan ilyen, elég nagy része kötelező tőkefedezeti biztosítás a nyugdíjnak...
@le Látó: Összesen lesz egymillió munkahely baszod!Nem tudtad?!:))
@auth.gabor:
Amúgy nekem ez a kötelező nem tetszett benne.
Nekem még nem volt kötelező.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "apartheid államot üzemeltetnek"
Hát ha legalább egyszer jártál volna mondjuk Tel-Avivban, és beszéltél volna ottani palesztinokkal, akkor nem mondtál volna ilyen faszságot. Mert bedőlsz a propagandának, az a baj. A valóság az, hogy a palesztinok maguk sem értenek egyet a hisztiző, gyáván kórházakból rakétákat fellövő terror-szervezetekkel, és békében élnek az izraelitákkal, orvosok, tanárok, minden fajta vallású emberek, nem csak muszlimok, és keresztények, és nincs bajuk egymással.
"Semmi extra végül is, csöndben gyarapodik az örökölhető megtakarításunk, évről évre jobban körvonalazódik miből lesz egyszer nyugdíjunk"

Kis pontosítás: gyarapodik-gyarapodik, de hogy meddig, az pusztán politikai döntés kérdése. Mostanában nagyon könnyű akárhány harmados törvényeket farigcsálni, ha a "nemzet érdeke" úgy kívánja, holnapután már más lesz a törvény. Nincsenek kőbe (gránitba :)) vésett szabályok, illetve nagyon szorgosak a kőfaragók. Mielőtt a Newton-féle gravitációs törvénnyel jönne valaki: ahhoz is érkezett már módosító indítvány, és nyugdíj sem lesz belőle.

Az örökölhetőség kérdése pedig manyup-ügyben - a jelenlegi szabályozás szerint - nem egészen úgy van, mint a legtöbben hiszik. Röviden: ha a felhalmozási időszakban megmurdelsz, akkor örökölhető a manyup-számla összege. Ha már nyugdíj-folyósítás történik belőle, akkor bizony a fennmaradó rész az örökösök számára elvész.
@nemecsek ernő áruló: Ja persze meg mennyei állapotok mint a Jehova tanúi füzetek címlapján. :) Jut eszembe azokon az izraeli településeken is járkáltál, ahol mondjuk ketté van választva az utca és külön sáv van a palesztínoknak és egy másik a zsidóknak?? :) Bár gondolom csak filmforgatás lehetett a csúnya konteósoknak. :)
@kifordított nagyanyó: Fasza, még fiatalon a goa party-kon toltuk. :D
@Secnir: maradjunk 270-nél?
brühühühüh

a beszopatás tipikus esettye

meg is érdemli mindenki aki nem állta ki a sort és maradt
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nagyon nem úgy néz ki Izrael, mint ahogy a te beteges agyadban megjelenik.
Hehe. Előre lehetett látni.
@MEDVE1978: hehe...

de előre mégse ihattunk medvebőrt!
meg kelet lépni még dr.O.Viktor bűnszervezet vezető kimongya:
"hitványak, gerinctelenek és alkalmatlanok vagyunk"
mi dakoták C I G Á N Y K O D N I tudunk csak...
@kekex: "Érdekes, én még az ortodox matekban azt tanultam, hogy a nullával végzett valamennyi számtani művelet eredménye nulla"
- Nagyon ortodoxat tanulhattál, mert 0+1=1 és nem nulla.
@nemecsek ernő áruló: Mi sem úgy nézünk ám ki, ahogy te elképzeled. :)

youtu.be/92QDSsAEbn0
ez akkor is rablás volt és még ma is rablás...ha mindenkinek azt az összeget amit nyugdijjárulék és csatolt járulékai címén levontak ma visszafizetnék fejenként azzal jó tőke keletkezne és az állam megszabadúlna azon kötelezettségétől, hogy nyugdíjat fizessen...igaz soha többé nem is sarcolhatna miatta

brühühühühü
na
mindeközben a Kormány Titkos Megmentője, a Nép Esze tárgyal (tudjátok, keleti nyitás):
index.hu/gazdasag/2013/04/08/magyarorszag_uripari_fejlesztesre_keszul/

lesz mindenkinek optika meg bérelt vonal Bakuig. amivel majd lehet nézni a kiskunmajsán gyártott szputnyikokat.
/facepalm
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Tudsz még egy olyan országot mondani, ahol olyan magánnyugdíj pénztár volt, ami KÖTELEZŐ volt??? ;)"

Gábriel, a saját érdekedben volt kötelező, mert ismerve a magyar néplelket, ha valami nem kötelező az nincs is!
Az a havi 7-8 ezer forint - láthattuk az einstandolásnál - az egyéni számlákon szép combos summára rúgott 10 év alatt, most pedig bámulhatnak utána leendő nyuggereink, mint ez elszabadult lufira.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Remélem, a keresztényekre is ilyen gyűlölettel tekintesz, hiszen a bibliában le van írva a kövezés is, meg hogy tilos válni, meg ilyenek. Zsidó és zsidó között is van különbség, angyalom, ne aggódj. Ezt a demagóg videót el teszem jobb napokra, amikor kell valami, ami felvidít. Jót nevettem rajta. Kiváló önigazolása a nácizmusnak. :D
@kekex:
kivéve olyan "speciális eseteket" mint: 2+0=2....1+5+0=6...valamint nullával nem szabad osztani, matematikai illetlenség, és a nullát nem érdemes hatványra emelni meg gyököt vonni velőle...de jó játék ORTO DOX AN...

brühühühü
a gif-fel kapcsolatos kérdésem: a laptop arra van előtte, hogy legyezi magát vele és a legyeket csapkoggya?

mert, hogy másra nem tuggya és asse, hogy miért világít az színes koceka téglalp a belső felén és nem a kűlsőn

brühühühü
@nemecsek ernő áruló: Jaja meg az a sok eredeti híradó és egyéb felvétel, brrrrrr. :)
@Spániel: Az ok de ez a 8 rongy így is úgyis le lett volna vonva. Ilyen alapon viszont a "lenyúlásos" duma eleve ökörség. :)
Halállista is lesz? Madarat tolláról…

Amerikai politikai blogokat olvasni, legyen az akár demokrata, akár republikánus, körülbelül akkora élvezet, mint Kálmán Olgát nézni, amint Gyurcsány Ferencnek tartja a mikrofont. A fegyverbuzi republikánusok és a géjmeridzs-fanatikus liberók kábé egyazon szinten tolják a trollságot. Ilyen körülmények között az „amerikai tanácsadó” egyre inkább szitokszónak tűnik a békés Európában.

Elvonatkoztatva az egész jelenségtől a legnagyobb csalódás, hogy a hazai politikai kultúránk, ha úgy tetszik, az elmúlt 20 évben „utolérte Amerikát”. Azt az Amerikát, ahol már nem is próbálkoznak azzal, hogy valami többet adjanak a legprimitívebb propagandánál. Ebből van nekik kettő. Nos, nemsokára megérkeznek Magyarországra Obama emberei, hogy ha napalmot nem is dobnak az antidemokratikus rezsimre, azért egy kis CIA-taktikával megtámogassák a jelenleg 7 százalék körül vegetáló Gordonkát. Nem szabad alábecsülni a Sötét oldal erejét, hiszen például Boris Jelcinből is ők faragtak fél év alatt orosz elnököt úgy, hogy közben az öreg ki se billent a delirium tremenstől. Zsenialitásukról filmet is készítettek Jeff Goldblum főszereplésével. Tehát ha rajtuk múlik egy plüssmedvéből is elnököt faragnak, nemhogy Gordonból, aki amúgy kábé akkora tehetséggel is rendelkezik a politikában, mint egy szőrös teddymackó. Gordon – saját bevallása szerint – egyáltalán nem „politikus alkat”, a baloldal Jónása ő tehát, aki eleve rühellé a prófétaságot, de hát ha már demokrácia meg ilyenek, ám legyen, lesz ő miniszterelnök.

www.tutiblog.com/2013/04/halallista-is-lesz-madarat-tollarol.html?v=1
"vegyétek úgy, hogy a tizenéves manyup periódus nem is létezett"

oké, de ebben mi az igazságtalan? ha nem létezett volna, akkor abból a manyuposok mit éreznek meg? ugyanannyit fizettek volna, csak máshova

én értem, hogy beleélték magukat, hogy lesz manyup, de mindez csak egy közjáték volt. mintha arról lenne szó, hogy mindenkinek meg lesz duplázva a fizetése, aztán mégsem - kár akkor sem ért, csak csalódott vagy
@Secnir:
Már értem keskeny világmegváltó, gazdasági hiperemelő terveit: videoton tévét fogunk gyártani az űrben, mert a súlytalanság jót tesz a pixeleknek.
@kekex: "Érdekes, én még az ortodox matekban azt tanultam, hogy a nullával végzett valamennyi számtani művelet eredménye nulla."

:DDD

nagyot akartál mondani, de rosszul sült el

pld. nullával összeadás vagy kivonás, na? az is nulla? okoska
@nemecsek ernő áruló: Azért valahogy ott sem szeretik a fekete-afrikai bevándorlókat.
De a görögök ugyanezért náczik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hagyjuk ezt, jó? Mert demagógba én is átmehetnék (30-as évek szélsőjobb), de minek?
@rodeo36:
Az nem laptop, púderes doboz tükörrel. Kell előkészítés ehhez az arcbőrhöz.
@Spániel: Azon tűnődtem, miután elolvastam Király Júlia közleményét, hogy mennyire gyakori, vagy szokványos, hogy egy jegybank lemondó vezetője erőteljesen kritizálja az új vezetést?
Nekem nem tűnik mindennapinak, de én ehhez nem értek. Ha mégis jól sejtem, akkor ez igencsak hatással lesz a forint árfolyamra.
Azért már hogy meg NEM lepődtem ezen :)
A Fidesz mindenben csak önmagát adja: semmit, amit arroganciával nyakonöntenek, kádárnépe pedig ütemesen tapsol hozzá.

Külön köszönöm önmagamnak, hogy kivettem szabadnapot sorbanállni és nyilatkozni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Nos, nemsokára megérkeznek Magyarországra Obama emberei,..."
Köztük lesz az űrtestőr is?
@nemecsek ernő áruló:
Komolyan már, ha Fabius kirakna egy orbitális p*nát holnapi bejegyzés kapcsán ott is azonnal zsidózás folyna, könyörgöm már, szard már le ezt a kretént :/
"Az Országos Roma Önkormányzat csatlakozik a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, a Páva Zsolt pécsi polgármester lányát megtámadó férfi előkerítését célzó akcióhoz, jelentették be közleményükben. A pécsiek felajánlott százezer forintos nyomravezetői jutalmához pedig újabb százezer forintot kínálnak fel."

Kedves önkori, dicséretes, bár egyértelműen propagandaszagú felajánlás ez. Talán ha többet foglalkoznának a saját házuk tájékán a prevencióval, akkor nem lenne ilyenre szükség.
Uff, én cigányoztam!
@Secnir: Bocsesz, én nem írtam alá semmit, fordítottan ment a dolog, ez a ganyé benne!
Ja, valamit mégis: a jogfenntartó nyilatkozatot..tényleg, azt mikor lehet érvényesíteni végre és hogyan, tudja valaki?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te vagy a jól értesült, azért kérdeztelek téged. Csakhogy mire készüljek, mert ha jön a ciás módszer meg az űrtestőr, akkor Bajnai 4/3-dal nyer jövőre, folytatva a fenti gondolatmeneted.
@Bakter: Lesz itt jövőre sok boldogság látod?? :)
@Bakter: A cigány önkormányzat arra a ki nem mondott feltételezésre válaszolt, miszerint az elkövető cigány.

Erre te beszólsz, és kimondod az eddig ki nem mondott feltételezést. Ez nettó rasszizmus.

A nemi erőszak, tudatom veled, minden társadalmi rétegben előfordul, lásd a derék katkó kórházigazgatót, hogy csak a közelmúltra hivatkozzak.
@smartdrive: nem úgy van az. azért ott volt egy számlám, bármikor kedvemre nézegethettem az interneten, hogy épp hogyan is áll, ezzel esetleg tudtam volna tervezni, hogy még 30 évem van a nyugdíjig, ez az összeg biztosan meg lesz.

most meg itt vagyok, és valamiért nagyon azt érzem, hogy ha egyátalán megérem a nyugdíjas kort, párizsis zsömle lesz az egy napi étkezésem, mert nem lesz annyi aktív, aki befizet a közösbe annyit, hogy ennél többre fussa.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na ezt fejtsd ki, miért ökörség. A rendes, állam és munkáltató által munkabérből levont, nyugdíjalapba befizetett összeg mellett egy magánszámlán gyűlt a havi 8 rongy, kamatozott, gyarapodott. Nyugdíjas korukban visszaosztódott volna, sőt örököljhető volt, ha valami kihullott időnap előtt.
Mi ebben az ökörség?
Az állami nyugdíjalap állandóan vergődik, kevés a befizető, pláne így,hogy cca félmillió munkaképes külföldön fizeti a járulékait.
Manapság is kölcsönökből tudja csak fedezni a kifizetett nyugdíjakat.
A manyup egy máshol már kipróbált forma, nem túl jelentős, de mindenkinek biztos kiegészítője lett volna a nyugdíjnak. És nem kellene idős embereknek csupán negyvenezer forintos nyugdíjból megélni.

Akik 2,5 millióan leszavazták a vizitdíjat - 300 Ft - most kígyózó sorokban állnak a rezsicsökkentés "megvédéséért" sorba, szó nélkül mondtak le a biztos öregkoruk egy részéről.
@épészmérnök:
A képét látva a hovatartozás egyértelmű.
Szelektív rasszista vagyok, nincs vita.
Bőrszíntől függetlenül ilyen esetben az elfogást, a tárgyalást és az ítéletvégrehajtást költségcsökkentés miatt egy füst alatt intézném. Egy visszaeső esetében főleg.
@épészmérnök: annyira nem gyakori, hogy meg is írta a lemondólevelében, hogy a kretén egy hónap alatt szétvert minden addigi értéket, mindent, ami a lezüllesztéshez vezet és ebben nem akar részt venni.
Sajnos, eddig mindíg görényük volt, a forint nem büntette meg őket annyira, hogy gondolkodjanak.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nna,megjött a libsobolsi.:))
Mondjuk most egy kicsit én kezdtem.:))
Te a bőrön is csak az utóbbi években kommentelsz.
De régen az is náczirasszists blog volt.:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azt ajánlom, keresgélj más portálokon is, ne csak a jobboldaliak között, Meg fogsz lepődni.

"Mindenek előtt az, hogy a magánpénztárak hozama összességében alig több a nullánál, miközben működési költségük kiugróan magas, közel öt százalékos"
Ez például kifejezett hazugság, járj utána.
A témához (mert látom, megen' zsidózás-cigányozás lesz a vége:-(:
"A kormány olyan szisztémát szeretne kialakítani a nyugdíjrendszeren belül, amely képes az egyénileg felhalmozott járulékszintet követni. De nem indokolt a korábbi, magánnyugdíj-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése, mondta, hozzátéve: ez a szakmai vita még nincs lezárva, mindenki elmondhatja az álláspontját."

Kedves Mihály!
Nem a "lenyúlás", "államosítás", "visszaléptetés", "átalakítás" előtt kellett volna ilyenről polemizálni?
Másrészt: Hol vannak azok a fórumok, amelyek ezen vitáznak, érvelnek, javallanak?
Hol folyik a szakmai vita?
Ja, lehet, hogy a Lendvay utcában..kezdem érteni tán!?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az gondolom teljesen véletlen és nem szándékos terelés a manyup számláról, hogy megint a szájon baszott Izrael meg az amcsi fóbiátok van napirenden.

Amivel szembeállítom Kovács Béla Szovjetunióba emigrált spindoktort és tótumfaktumot, aki szovjet mintára csinálna elnököt vonagabikából, készen is van a kismagyar tragikomédia.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Hol folyik a szakmai vita?"
Az meg mi? Valami kihalt állat lehet, mert három éve nem láttak errefelé olyat.
@karacsi_maci:
Engedj meg 2 kiegészítést!

1)
írod:
,,...mert nem lesz annyi aktív, aki befizet a közösbe annyit, hogy ennél többre fussa...''

Nos, azért nem tudok egyetérteni, mert már elméleti síkon sem merül fel senkiben sem, hogy hová is lett az a pénz, amit bárki 40 éven keresztül kötelező jelleggel befizetett! És akkor nem is beszéltünk a jellegzetes magyar korfáról (az idő előtt elhaltak nyugdíjai eltűnnek a ködben, stb.).
Ha x-intézet könyvelője tenné=sittre vágnák érte.
Állami szintre emelve a rablást=ok.

2) Volt egy generáció, akinek kötelező volt magánnyugdíj-pénztári tagnak lennie. Nem választhatott, oda kellett lépnie!

Egyebekben egyetértünk.
@Fabius:
Gábrielhez odamegy egy meztelen dögös-bögyös, és megkérdezi főhősünket:
- Hello, bébi, mi jut rólam eszedbe.
- A pajesz...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): "De nem indokolt a korábbi, magánnyugdíj-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése,"
Hát ezaz! Miből vezetnék át a szerencsétlenek amikor már rég eltapsolták, izé megvédték. Saját magunktól, nehogy bármikor fájjon a saját pénzünkre a fogunk.
@Fabius: Bocsi,bocsi.Ez nem az ő hibája.Én válaszoltam nemecsek ernőnek valamire,így kezdődött.Amerikával meg nincs bajom.Őket rodeo utálja.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Két %-os kamattal még a hideg vízre valót sem keresik meg a bankok." /Surányi/
Minimálisan 4.4%-os kamat mellett tudnak a bankok teheket viselni. Tapasztalati számaik szerint a kibocsájtott hitelek 16%-a nem kerül visszafizetésre, melynek ellensúlyozására 2.4%-os kamatteher felszámolására van szükség, tehát a minimális kamat 4.4% kell, hogy legyen.
Érdekes a hitelfelvevők körének megjelölése. Kezdő vállalkozók részére ebből a 250 milliárdos hitellehetőségből nincs mód hitel felvételre, a már meglévő, prosperáló vállalkozások juthatnak ehhez a lehetőséghez.
Ebből levezethető az a variáció, hogy a kedvezményezett hitelfelvevők meglévő kb. 10% körüli hiteleiket kiváltják erre a kedvező kamatkondíciókkal rendelkező hitelre, a kamatkülönbözet lesz a tiszta nyereségük.
Ennek elkerülésére a kormánynak tiltó rendelkezést kéne kiadni a hitelkiváltás ekkénti megakadályozására.
Fabijuszvaránusz!
Minekutána letöröltem a monitort a blog és a kommentelők fröcsögésének termékétől, aztán kiszellőztettem a varánusz büdös szájszagát, kénytelen vagyok kijelenteni, hogy pofátlanul csúsztatsz a posztodban szereplő törvényszöveg beidézésekor.
Ugyanis az összes megváltoztatott szövegrész (4.par.2.bek, 24.par. 19.bek és 83.par.7.bek) a reálhozamra vonatkozik. Ha esetleg nem értetted volna a "hozamgarantált tőke összeg feletti összeg" kifejezést, ez a nyakatekert meghatározás a reálhozamot jelenti. Amit az átlépők kivétel nélkül felvettek az átlépés során (ha volt nekik ilyenjük) és a törvényszövegben említett kiegészítő tagdíjbefizetést is. Ha netán mégsem (??), akkor elég balfasz volt az illető, mert senki nem ígérte neki, hogy a tb-nyugdíjrendszerben örökölhető, felvehető járulékbefizetések lesznek, hisz az éppenséggel ellentmond a rendszer lényegének. De sebaj, az egyéni járulékbefizetési nyilvántartásába (ami, ha jól emlékszem, már 1998 óta van) felvezetik ezt is mint nyugdíjalap növelő összeget. Hogy ezt a nyilvántartást számlaként kezelik vagy csak egyszerűen egy adatbázisként, az teljesen lényegtelen, ha pénzügyi vagy befektetési számlaként nem használja senki. De ezt nem is ígérte senki.
Aki ezután lép vissza (önszántából vagy a magánnyugdíj pénztárának a végelszámolása miatt), arra ugyanezek a szabályok érvényesek.
Mi a gond ezzel?
Volt valaha olyan bornírt ökör, aki azt gondolta, hogy a tb-nyugdíjrendszerben az egyéni járulékbefizetéseket egyénenként külön pénzügyi és befektetési számlára teszik és úgy kezelik? Ugyan már...
Lehetne ilyen is, de akkor pár millió nyugdíjas gyorsan éhenhalna nyugdíjfolyósítás hiányában.
@kifordított nagyanyó: Usáskák nekem sem kedvenceim, csak szólok! :)
@Fabius: Nem tudom mi lehet, én csak becsatlakoztam nagyanyó és nemecsek beszélgetésébe. Viszont vannak azért jó hírek is. :)

Erősödik a forint Király lemondásának hírére

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/erosodik_a_forint_kiraly_lemondasanak_hirere.182291.html
@kekex:

Beethoven Fidélió, Rocco mester tanítja a gyerekeket, életre...és többek között eztet dallja bele az éterbe (és az örökkévalóságba):

...sok nagy semmit összeadva semmi lesz az higyjed el...

brühühühü

www.youtube.com/watch?v=DDxrtjKylnA

házassági izé
A poszthoz. Van egy teóriám.(aztán lehet, hogy tévedek...)
Azt gondolom, hogy a magánnyugdíjpénztárban maradók pénze elég nagy biztonságban van, az ő létük legitimálja Orbánék tettét.
A 3000Mrd-os nyugdíjvagyont ugyanis nem elvették, hanem az "istenadta" lemondott róla. Aki nem akart lemondani, az elment és nyilatkozott. A most manyupos 50-60ezer emberre mindig lehet majd hivatkozni, hogy lám-lám, az emberek szabad akaratukból döntöttek... és lopásról szó nem volt...
@smartdrive:

Ennek az apró közjátéknak köszönhetően meg tudod mondani - a korfát figyelembe véve - hogy miből és mennyi lesz a nyugdíjad?

Esetleg érdekelne az is, milyen érzés járulékfizetőként megélni, hogy Selmeczitől Matolcsyn keresztül Viktorig bezárólag mindenki mosolyogva az arcodra szarik.

Mert ez történik éppen, csak legfeljebb még nem tűnt fel.
Egyébként mintha olvastam volna ilyet,hogy a válság miatt kellett segíteni a magánnyugdíj pénztáraknak is,mint a bankoknak.
De mondom engem nem érintett.
Nekem max. egy kis valutám meg állampapírom volt.
Tudom most akkor az jön,hogy:Én zsidózok?!:))
@Bakter: idehallgass, szerinted azért erőszakoskodott, MERT cigány?
Ha a válaszod igen, akkor nem szelektív rasszista vagy, hanem nettó rasszista.

A szexuális jellegű erőszakos bűncselekmények elkövetői mindenféle társadalmi rétegből származnak. Igen, "fehér" értelmiségiek is vernek nőket, és dugják a lányukat.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Már a huszas években is. Ébredő Magyarok kiáltványa. emeljük az államot a kapitalizmus fölé és minden rendben lesz
Én nem is értem ezt a töketlenkedést.
Korábban a nyenyi adatszolgáltatásban személyenként minden jövedelmi és járulék-adatot le kelett adni a nyugdíjbiztosító felé (a manyup tagokra vonatkozóan is), a NAV pedig havonta kapja a 08-as bevallásban ezeket az adatokat.
Az adatbázis tehát megvan, de ezek annyira alkalmatlanok, hogy vagy nem tudnak róla, vagy nem tudják, mi van benne, vagy egyáltalán nincs agyuk.
@hümhüm:

" mert senki nem ígérte neki, hogy a tb-nyugdíjrendszerben örökölhető, felvehető járulékbefizetések"

Ahha, tényleg nem ígértek ilyet, ez meg véletlen:

"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010 novemberében, jelentette be, hogy 2011. január 30-ig kell eldönteniük a munkavállalóknak, hogy átlépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe. Ekkor mondta azt is: „az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők megtakarításai egyéni számlára kerülnek majd, és a házastárs számára örökölhető lesz”.

Még valami esetleg amiről hazudni kívánsz?
@dr Kangörény: vagy azt hiszik, most már örökké ők lesznek hatalmon, és nem akarják kifizetni a pénzt.
@le Látó: Azt leszámítva,hogy a zsidók irányítják azt is,semmi bajom vele.:))
De ott legalább vonulhatnak a náczik.
@Fabius: Tényleg házastársat mondtak anno? Érdekes ökörödési szabály..van ilyen, csak azt özvegyi nyugdíjnak nevezték, anno, lehet, most is van ugyan..
@hümhüm:

hamhamham...hülyeségeket irigálsz, egyébként is irigálhatnál már nagyon belédszorúlt a szar...a zállam nyugdíjjárulékot és egyéb nyalánkságokat sarcol mind a munkavállalótól mind a munkáltatótól és azt elsinkófálja...illetve kifizeti ennek kamatos kamataiból a folyó nyugdíjakat (azaz az állam tőzsdézik ezzel a hatalmas összeggel, amivel normális országokban a magánnyugdíj pénztárak soxorozzák meg a befizetett alapértékeket és a magya állam a kötvénykibocsátásaival a Templetonnál elhelyezett kamatos kamatozó nyugdíjbetétek kamatait fizeti a Dánok, angolok, austrálok és a többi mialatt kifosztja a magyar nyugdíjba menőket

te meg járjál finánc óvodába ahol a peluson sok nulla van mint ahogy te magad is egy vagy közűlük

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

index.hu/gazdasag/2013/04/08/kiraly_lemondasa_csak_figyelemfelhivas/

nem látom az összefüggést, hogy azért, mert lemond a tisztségéről, és kritikát fogalmaz meg, annak miért örülnének a befektetők, lehet, én nem értek a közgazdasághoz.
@Mariann19:
@hümhüm:

hamhamham...hülyeségeket irigálsz, egyébként is irigálhatnál már nagyon belédszorúlt a szar...a zállam nyugdíjjárulékot és egyéb nyalánkságokat sarcol mind a munkavállalótól mind a munkáltatótól és azt elsinkófálja...illetve kifizeti ennek kamatos kamataiból a folyó nyugdíjakat (azaz az állam tőzsdézik ezzel a hatalmas összeggel, amivel normális országokban a magánnyugdíj pénztárak soxorozzák meg a befizetett alapértékeket és a magya állam a kötvénykibocsátásaival a Templetonnál elhelyezett kamatos kamatozó nyugdíjbetétek kamatait fizeti a Dánok, angolok, austrálok és a többi mialatt kifosztja a magyar nyugdíjba menőket

te meg járjál finánc óvodába ahol a peluson sok nulla van mint ahogy te magad is egy vagy közűlük

brühühühühü
@le Látó: Vajon miért kellett a munkakönyvet megszüntetni? Liberális túlbuzgóság miatt...
@épészmérnök:
Nem azért, mert cigány. De azért az elgondolkodtató, hogy egy városban egy éven belül egy gyilkossággal és egy súlyos sérüléssel járó nemi erőszak kísérlet tettese cigány. És ez a csak a jéghegy csúcsa, ami jókora médiafigyelmet kapott.
Te messze vagy innen. De én nap mint nap látom, hogy eme jeles kisebbség igen sok tagja alapvető civilizációs normákat is képtelen követni. Látszik rajtuk, fel sem fogják, hogyan viselkednek, és mit követnek el, nem jut el a tudatukig a következmény. Ezért javasoltam az országos képviseletüknek a prevenciót, mert nem nagyon látom, mi a bűbánatos faszt csinálnak egyébként. Legfeljebb azt, hogy időnként lecsukják valamelyik enyveskezű vezetőjüket. Így se a probléma, se a közutálat (romarasszizmus) kérdése nem fog megoldódni

index.hu/kulfold/2013/04/08/negy_no_megeroszakolt_egy_19_eves_fiut_torontoban/
@dr Kangörény:
egy büdös faszt, nagyon is tuggyák...azért lopják el

brühühühühü
@Fabius:
E veretes Matolcsy-idézet nem tudom, honnan származik, de tudsz mutatni olyan jogszabályt, ami az átlépéskor érvényben volt, és ezt tartalmazta?
Ugye nem...
Nos ez a lényeg. Az hogy Matolcsy vagy Orbán vagy más politikus miféle faszságot mond, az teljesen lényegtelen arra nézve, hogy mit csináljon az ember. Pláne a vagyonával. A jogszabály a mérvadó. Jogállamban élünk...
@kifordított nagyanyó: nagy ívben letojom mindkét csoportosulást.

Ha kedveled őket, ajánlom, hogy keress olyan blogot ahol kedvedre éltetheted/szid6od bármelyiket!
Itt hamar kivágnak a szaknévsorból, ha folytatod.
@Bakter: Te Torontóban laksz? Mert a bizonyító erejű cikked erről szól.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Az özvegyi nyugdíj most is létezik, de - bár ezt is házastárs örökölhette volna kifizetett járulék formájában - egészen más lett volna az eredeti tervek szerint. Az összes juttatás örökölhető lett volna, nem csak a 60 vagy 30%, mint most:

drborosandrea.hu/index.php/hu/publikacioink/3-cikkek/78-az-oezvegyi-nyugdij
@rodeo36: Mi van Veled? Miért írsz ilyen tömény sértegetéseket? Teljesen kifordultál magadból a leírtak láttán. Ha nem tetszik amit írok, görgessél, nem kell olvasnod!!!!!
@épészmérnök: több minden megszűnt, pl. hirtelen új útlevél, személyi és egyéb okmányok kellettek...
szvsz. azért, hogy el egyrészt lehessen tűnni (tiszta lappal lehessen indulni), másrészt vkiknek ez jó üzlet volt. Ráadásul a plebs is meg lett nyugtatva a külsőségek (jelvények és utcanevek) cseréjével.
@Mariann19: Szerintem véletlen a te nevednél is rányomott a "válasz erre" opcióra. :)
@Fabius:

mint dícséréd vala lennen a "pajesz"-t

azóta is döcögök

mint látod a szakmai analfabétizmus itt is dühöng és rossz látni másrészt jó mert tudom, kik is ezek akik most még mindíg nem tuggyák ki lett velük egy életre baszva és jobb ha nyugdíjaskoruk előtt megdöglenek

brühühühühüű

ha a butasággal trágyázni lehetne?
A "jóváírás" helyett a "nyilvántartás" sem kivitelezhető. Abban a pillanatban 90% fölé megy a GDP arányos államadósság.
Ami most is ott van a manyup vagyon államosítása okán,de akkor be is lenne ismerve. Kizárt.
@Penivaldes: Tudom,hogy a kurvvanyám de a szólás és véleményszabadságnak örülök.

@le Látó: Eddig egész jól eltűrnek itt.:))
Te még nem hallottál igazi zsidózást,cigányozást.:))
@hümhüm:

Ez a veretes Matolcsy idézet Matolcsy szájából származik, azért idézet.

Ha azt kívánod mondani, hogy a kétharmados nerkomány azt hazudik amit tetszik neki, ha törvénybe nem foglalja azt is megértjük. Csak akkor azt is mondani kell, hogy "végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet", sokan, sokszor és folytatólagosan.
@Bakter: Vigyázz,ez itt rasszizmusnak számít!

Amúgy bárcsak engem kapna el négy nő!:P
@Bakter: A prevenció az lenne, ha a törvényszegésért kemény büntetés jönne, olyan, hogy azt követően a másik meggondolja, hogy megéri e jó pár évig a börtönben ülni. Vannak olyan dolgok, ahol nem lehet beszélgetéssel előrébb jutni.
@kifordított nagyanyó: lehet, h nem jó körökben mozgok. Az is előfordul6, hogy te nem tudsz rólam mindent.
@Penivaldes: Üdv, Hercegnőm! :)
Sárkánymentes szép napot Feneségednek!

@--)---
Jogszabályra hivakozni mikor 3 nappal a határidő előtt még jojóztak a jogszabályokon ostobaság. Nem véletlen várt ki sok-sok ember az utolsó pillanatig.
@Penivaldes: "A prevenció az lenne, ha a törvényszegésért kemény büntetés jönne, olyan, hogy azt követően a másik meggondolja, hogy megéri e jó pár évig a börtönben ülni. Vannak olyan dolgok, ahol nem lehet beszélgetéssel előrébb jutni.
"

Ez nagyon egyszerű logika, és teljesen megalapozatlan. Az indulati bűncselekmények esetén pont az a lényeg, hogy indulatiak, tehát az agykéreg kikapcsol. Ezeket a büntetési tételek növelésével nem fogod visszaszorítani. Ezt már sokszor, sokan kimutatták a jogtudományban.

Prevenció a nevelés lenne, jó iskolákban, jó pedagógusokkal, akiknek tekintélye van a civilizálatlan emberek előtt is. Mert például a somogyi bicskás egy picurival sem civilizáltabb mint az annyiszor kárhoztatott "kancigány". Hívhatjuk "kansomogyi"-nak, ha tetszik.
@rodeo36:

Ha a butasággal trágyázni lehetne a területi hátrányaink ellenére a világ egyik mezőgazdasági nagyhatalma lennénk.
@hümhüm: Megkérlek, legyél a segítségemre e két idézet értelmezésénél:
"olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi MANYUP megtakarítások
j ó v á í r á s á t."
A jóváírás szó helyett a nyilvántartást helyezik kilátásba.
A másik:
"A kormány olyan szisztémát szeretne kialakítani, amely képes az egyénileg felhalmozott j á r u l é k s z i n t e t követni." /Varga Mihály/
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a nyugdíjjárulék felső határ eltörlésének mi a lényege, mit várhatnak a napi 21.700 Ft feletti jövedelemmel rendelkezők jövőbeni nyugdíjmegállapításukkal kapcsolatban?
@épészmérnök: azért kellett a munkakönyvet megszüntetni, mert minden párt funkci és alkalmazott munaviszonya bele volt írva, és piros bélyegzővel ellátva.
Az a kupi ami most van elmondhatatlan és nem csak az elveszett igazolások miatt. Volt olyan aki akkor tudta meg amikor nyugdíjba készült, hohy évekik hat órára volt bejelentve és ráadásul dolgazott napi 10-12 órát.Közel két évet dolgoznia kellett még, hogy meglegyenek az évei.
@titkosgyilkos:
"Röviden: ha a felhalmozási időszakban megmurdelsz, akkor örökölhető a manyup-számla összege. Ha már nyugdíj-folyósítás történik belőle, akkor bizony a fennmaradó rész az örökösök számára elvész."

Kicsit másként van.

A pénzt kedvezményezett, vagy törvényes örökös is kaphatja, így viszont ez a pénz csak magántulajdon lehet. Magántulajdon pedig nem szűnik meg azzal, ha a tag nyugdíjfolyósítást kap, ergo az ezt követő halála után is örökölhető a pénz.

Emlékeztem rá, mert 2011-ben ALAPOSAN kiveséztem e témát (lévén, nem kevés összeg volt rajta).
A tag számláján lévő pénz ugyanis valóban nem vész el.
Rá is kerestem, idézem:

"Járadékszolgáltatás

27. § (1)101 A pénztár a pénztártag részére a nyugdíjszolgáltatást a pénztártag által választott típusú járadékszolgáltatásként nyújtja, vagy a 28. §-ban foglaltak szerint egyösszegű kifizetésként teljesíti. A pénztár szolgáltatásainak jogcímét és mértékét, valamint időpontját e törvény alapján a pénztár szolgáltatási szabályzata határozza meg. A 28. § (1) bekezdés a) pontja szerinti egyösszegű kifizetés nem szolgáltatás.
(2) A járadékszolgáltatás (szolgáltatási típus) lehet:
a) a tag számára élete végéig havonta előre folyósított járadék (életjáradék),
b) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a nyugdíjszolgáltatás megkezdésének időpontjától számított, előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig a pénztártagnak, illetve kedvezményezettjének (örökösének), a meghatározott időtartam lejárata után a pénztártag élete végéig folyósít (elején határozott időtartamos életjáradék),
c) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a pénztártag részére élethosszig folyósít, majd annak halála után kedvezményezettje részére a pénztár szolgáltatási szabályzatában előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig folyósít (végén határozott időtartamos életjáradék),
d) kettő vagy több életre szóló életjáradék: a pénztártag és kedvezményezettje(i) részére járó nyugdíjszolgáltatás, amelyet addig folyósítanak, ameddig legalább egyikük életben van. "

A kifizetésre, járadékszolgáltatás speciális eseteire a kicsit hosszabb 28. § és 29. § paragrafus vonatkozik, ezeket helytakarékossági szempontból nem másolom ide.

Innen:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.TV

Ha a tv. változott, akkor persze bocs, illetve elnézést az amatőr "jogászkodás" miatt is.

ON:
Aki azt hitte, hogy az államba visszaterelt pénz meg fog jelemni bármilyen személyes számlán, az nem fogta fel, hogy ez a pénz promt kellett. Viszont így, persze, már nincs is meg.
Azaz nincs mit számlára írni, állambácsi elköltötte a lovettát (egy részét adósságszolgálatra - azaz összetépték a követeléseket, nem volt pénzmozgás -, míg másik részét folyó kiadásokra fordította).
Aki figyelt, az tudhatta ezt.

Kérdezem: ha az állam ezt a pénzt elköltötte (és igen, fillérre), akkor miből, ismétlem, MIBŐL írna bármit is bárki számlájára???

Erre most rájönni elég nagy naivságot feltételez. Szerintem.

Mindenki tegyen félre minden tízest öreg napjaira, mert cudar világ lesz!
Aki szeretne emberi módon élni nyugdíjasként, az jobban teszi, ha minden kiadását háromszor meggondolja, mert vagy egyáltalán NEM LESZ állami nyugdíj (a magán se biztos), vagy annyira kevés lesz, hogy az a megélhetéshez biztosan kevés, az éhenhaláshoz majdnem sok lesz.
Persze, ha megérjük.

Jelszó: TAKARÉKOSKODJ előre!!!
@smartdrive:
Pl. azt a 2 millió forintot, ami a számlámon volt, meg azt a hasznot, amit nem adtak oda államosításkor, hanem ellopták annak is egy részét. Én nyugodtabb lennék azzal a pénzzel a hátam mögött, mint ezzel az ígéret heggyel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Legyen igazad! Nem tudom hová tenni ezt a reakciót, hiszen eddig jó barátok voltunk!
Majdnem elbőgtem magam.
Köszönöm, hogy szóltál!
@épészmérnök: igen, belé nevelni mindenkibe, hogy a szabály az szabály, a törvény az törvény, és ha megszeged, akkor kivonod magad a társadalomból. Hogy nélkülük nem lehet élni. Azok meg akik durva mód védenek róluk majd 10 év múlva meggondolni, hogy merre tovább, mert hogy legalább addig kéne bent lenniük a börtönben. És a szigorú szabályozások minden téren kellenének. Adócsalásnál, állami vagyon megrablásánál, meg annál amikor valaki 120-al repeszt lakott területen veszélyeztetve az ott élőket. A finomkodásból elegem van.
@avanivi: én is így gondoltam, csak nem tudtam róla.
A lényeg az volt, hogy a leendő ,,vállalkozó'' előéletét minél kevesebb helyen lehessen megtalálni, nemde?
@kifordított nagyanyó: "Egyébként mintha olvastam volna ilyet,hogy a válság miatt kellett segíteni a magánnyugdíj pénztáraknak is,mint a bankoknak."

Azt szerintem almodtad. :)

Es itthon bankokat sem nagyon kellett kisegiteni. Ha jol emlekszem, az OTP kapott kolcsont(!), amit azota vissza is fizetett.
@épészmérnök:
A linket poénból raktam be, a lényeg a szövegben van.

@kifordított nagyanyó:
Mondtam: szelektíven vagyok rasszista, adott egyedekre vetítve, de pl a kínaiakkal semmi bajom sincs, és zsidózni sem szoktam.
Nono, azért az a négy nőtől is függ.

@Penivaldes:
Nem. Nálam a prevenció azt jelenti, hogy a szóban forgó roma vezetés az alapvető együttélési normákra neveli a nyáját. Kezdetben. Megtanítaná őket viselkedni, és arra, hogy a társadalomban mik az íratlan szabályok. Aztán sorra kerülhetnének az írott szabályok, a törvények is. És amelyik delikvens ennek ellenére csintalankodik, az bűnhődjön keményen, és ne csak "továbbképzésre" legyen lecsukva. Mert mégis csak nevetséges, hogy az az agyalágyult Zuslag többet ül, mint adott esetben egy rablógyilkos.
@Mariann19: nyuszika amit neked küldtem az egy hsz-m a hümhüm nek, hogy lásd egyet értek veled nem vetted észre a másik nevet

bocs...

brühühühü
@Mariann19: Nyugi szépem... bőgni meg végképp nem érdemes... aki szivarban kapja a nyugdíját, sose fogja megérteni azt, aki csak bőrszivarban:-)
@Penivaldes: b(ősz) még lehet, nade én a vén?
22 múltam, galambocskám! :)))
@Mariann19: remélem nem gondoltad komolyan, hogy ezt neked írtam? az a hümhüm nevű seggfejnek ment

ne bömbölj idáig hallik

mivel vígasztaljalak

ezer bocs és egy anyamedve

brühühühü
@Penivaldes: Tök mindegy, hogy eleged van, vagy sem. Indulati bűncselekmények esetében a büntetési tételek növelése nem bír visszatartó erővel. Pont.
@Bakter: na igen, aki nem képes normálisan viselkedni az ne ússza meg egy ejnyével.
@le Látó: azért jó látni, hogy a nyukdíjasklubban, - még e sanyarú időkben sem- múlik el a gálántéria, a maradék tosztoszterin, és a raciüzség:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

megérdemlem, nem írtam kommentet csak rázúdítottam most meg mehetek canossa-ba

brühühühü
@rodeo36: Na, azért!!!!!!!
Figyelj oda, amit csinálsz! Látod, mi lehet a vége:
@épészmérnök: visszatartani senkit nem kell, főleg ha egy állat. elég ha kivonják őket a társadalomból örökre, vagy egy hosszú időre. függetlenül attól, hogy milyen bőrszínű és hányas cipőt hord.
@rodeo36: térgyepelhecc napestig, oszt mégse fog kitárulkozni mariann kapuja:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: csak ha engedik az ápolók, kedveském! :D:D:D

A női nemtől csak a női igent szeretem jobban! ;)
@hümhüm:

Értem, ami írsz, de kirohanásod rossz irányú.

A Tb nyugdíj sosem volt semmilyen befektetésben (hiszen felosztó-kirovó a rendszer.
Ezzel még nincs is baj, hiszen a korfa kedvezőtlenül alakul, jegenyárból lassan magyaltölgy lesz.

A gond ez:

"Az Országgyűlés
. . ./2010. (. . .) OGY POLITIKAI NYILATKOZATA
a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagok védelméről
Az Országgyűlés a közel 3 millió kötelező magánnyugdíj-pénztári tag eddigi befizetéseinek
jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy:
garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe
átlépő, korábbi kötelez ő magánnyugdíj-pénztári tagoknak;
garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések
értékállóságát;
garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlép ők
veszteségeinek jóváírását;
garantálni kell az állami rendszerbe átlép ők esetleges hozamának adómentességét, ha
2011 . január 31-ig átléptek és hozamukat kivették;"

Azaz: valamit ígértek és nem azt csinálják. legalábbis most így tűnik.
Olyan fals, olyan magyarosch.
@Penivaldes: nem győzök leháborodni, annyira fel vagyok háborodva eme gyanúsítgatás ellen! :)
Kizárt!

Még naon soká leszek nyugger, ha megérem hajasan.
@le Látó: én inkább a paprikás krumplit szeretem.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ezt nem értettem kristálytisztán.
Lefordítanád, h az én kevésbé pallérozott, reszketeg elmém is értse? :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szia Vérnyúl Barátom!
Miután Rodeo Nyuszikának becézett, beállok melléd párba, mint az óvodások, mikor sétálni mennek. Elfogadsz?
Ezt a szivar, bőrszivar nyugdíj szimbolikus összefüggést még nem tudtam értelmezni.
Rodeo elvette az eszemet.
@le Látó: most arra akarsz utalni, hogy tegnap ballagtál a nyolcadikból?
@Penivaldes: kalbásszal savanyú uborkával és 1 serrel egészen kiváló eledel még egy magamfajta bősz
lovagnak is.

Tényleg, mi a lovag női megfelelője? Lovagina?
@le Látó: butus vagyol... a graciőz és az üzekedés egyvelege... esseérteni:-)
@Penivaldes: Kivonják egy időre. Kiszabadul, és ugyanúgy folytatja, vagy még rosszabbul, mert a börtönben ráadásul beszervezik bűnbandákba, ha addig még nem lett volna tag.
@Mariann19: Vulgáris leszek: bőrszivar= (bocs)fasz. Mégvulgárisabban: a lóé, amit A Zsótiban tanátak.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Egy fél országot erőszakol, a másik fele meg irigyli az első felét. :-(((
@Penivaldes: nem éppen tegnap volt, sőt azóta tanultam egyet mást a messzi északon: erő-szakon :)
@rodeo36: Jó, jó, minden elfelejtve, amint látom, tévedés volt.
Nincs semmi gond, várom hümhüm válaszát most már kétszeres türelmetlenséggel. Érted, ugye?
@épészmérnök: akkor visszavágni, mint visszaesőt. meglehet halni a börtönben is.
@Mariann19: Amúgy meg persze, Ülhetünk együtt a fűben-fában. Orvosság gyanánt:-)
Ez csak a kezdet! Most jön az, hogy minden állampolgár (kereső) a jövedelmének 40%-át köteles felajállani a NER-nek. (Az együgyűek kedvéért a zorbánvityának - és bandájának. A 2/3-ad már döntött, de ti még nem tudjátok!)
@épészmérnök: nahát nyuszó-muszó! Szabad ilyet? :D
Na látom, a hétvégi punnyadás után kezd visszatérni a vér a p... uvoárba ;-)
Nagyértékben, folytatólagosan, tömegek kárára elkövetett csalás és sikkasztás.

Én marha...
@Mariann19: A másik oldalról pedig: a kézzel sodort szivarvban folyósított nyugdíj általános egyenértékes valuta igen jó árfolyamváltással dollárra:-)
@Mariann19:

Lear király szindróma...Cordélia a sóval...sohase feledd: semmilyen címen sohasem bántanálak...barátok vagyunk mint mondá Bagheera a Mawglee-nak

brühühühü
@Penivaldes: Későn érő típus... és a vasárnapi iskola is csak vasárnap van:-)
@Penivaldes: szerintem túl fiatal lennék hozzád, azért írsz ilyeneket! :)
@Penivaldes:

nemigaz...a lovag megfelelője a lóvagina

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: köszönöm, mégiscsak 1 suliba jártunk (a Bláthy mellett).
@Penivaldes: "lovag női megfelelője a hölgy"

A lovag nyergébe kapja a hölgyet, és azt énekli:

"Hölgyvidéken és hegygerincen át
tör előre ifjú seregünk"
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Oké! A bőrszivar most már világos, hamarabb is rájöhettem volna.
"Ülhetünk együtt a fűben-fában."
Ülve-szundikálva.
@Mariann19:

addig is kűggyünk nekije bőrszivart a jó "fekete dohány"-ból

brühühühü
@rodeo36: nahát: nemi gaz. No ez utóbbit mostanság sokan borotválják.
@le Látó: Nekem a ma már volt munkahelyemen csupa informatikus, egyetemmel vagy fősulival. S csak egy srác maradt meg a magánnyugdíjpénztárba. A korom, és az akkori munkaviszonyom (épp szakmát váltottam) miatt már a bevezetésekor sem voltam tag. Nyugdíjat meg amúgy sem fogok kapni.
Fene egye ezeket a fránnya idöközi választásokat meg közvéleménykutatásokat. A Patás Orbán még mindig fényévekkel vezet a rohadék ballibek, komcsik elött :DDD

Aztán meg milyen nyugdijszámla??? Szokásotok szerint ti hazudoztok itt a blogokban nem Orbán Viktor. El sem olvasom a posztot, annyit se ér!

Orbán Viktorban még mindig bíznak annyian (és okkal), hohy ismlt 2/3 legyen :)))

ROHADÉK BALLIBSIK!
@Mariann19: Hehhe, amióta idejárok, Te vagyol az első, aki Rodit mentegetőzésre késztette. Nem kis teljesítmény:-) Nu, mingyá megkapom a magamét Cordiella Lear elvtárstól:-)
@épészmérnök:
te is összekavarsz hetet havat

a lovag párja a lovagina

egyszer,

másodszor nem a nyergébe kapja mert az mindíg ruganytalan hanem a ruganyos rudira a petrence rudolf nevű keményfa szú casca dőr

brühühühü

lassú vagy a hosszú hétvége után?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Querido Conejíto no te preocupes viene a tu tiempo por el buen porvenír

jajajajaja
@GeoCracker: nálunk 2-en maradtak a 18főből. A többi örült vagy dühöngött (volt aki alig kapott hozamot).
Én sem voltam tag. Ahogy kinéz, már nyugdíjas se igen.
@Mariann19: Időnként kikandikálva, bár a fene tudja... Mr. Rezignált talán csak rezignálna:-)
@rodeo36: Egy percig sem aggódom:-) A negédes bosszú, és a szebb napok eljövetele miatt sem:-)
@Balibgeczyk: Kedves Barátom, Ballibgeczyk!
Tisztelettel kérdem Öntől, hogy ha nem olvas akkor mégis miért ír ide? vagy Ön tán szereti ha az ellenség veszi körül?
@Balibgeczyk: meg6ó ez a kedvesség!

Olvasd el, hátha helyrejön tőle a gyomorsav-szinted :D

Ha magas a vérnyomásod, akkor csak apránként, nehogy megártson! :D
@Balibgeczyk:

én szívből kívánom -csak neked- hogy legyen 12/3-duk és örökké csakis a patá sor bán legyen ki szeret téged és hogy szeresd viszont

mint lovag a lovagina-t

brühühühühü
@Balibgeczyk: Jó van fütyike. Mára itt megvolt, mehetsz a következő posztra hányni:-)
@le Látó: Hát igen túl fiatal vagy hozzám, és én nem akarom hogy pedofíliával vádoljanak:)
@le Látó: Én nem értem ezeket, nem értem, hogy ha nem szeretik, akkor miért csinálják? Miért megy olyan a klubba, aki utálja a táncoslányokat?
@Balibgeczyk:

Én csak azt nem értem ehhez minek másztál le Viktor seggéről, betyárkörte? Te itt, az meg nyalatlan?
@épészmérnök:
" Indulati bűncselekmények esetében a büntetési tételek növelése nem bír visszatartó erővel."

Viszont az elkövető egyedeket hosszabb időre kivonja a társadalomból, és kevesebb esélyt hagy a bűnismétlésre. Mint a mostani pécsi esetben, ahol visszaesőről van szó. Az ilyeneknek nem szabad több esélyt adni: siralomházba vele.
@hümhüm: lehet, hogy már megírták Neked, de úgy tűnik nem hallgattad a vargamisit. Meg előtte a selmeczi-nénit.
S annak is utánolvashatsz, hogy ezt ki mondta:
„A nyugdíjtörvény 2012. július 16-án elfogadott módosításának lényege,hogy nem változik a nyugdíjrendszer. A nyugdíj-jogosultsági és kiszámítási szabályok is a jelenlegiek maradnak”.
Nem a baloldal.
@Penivaldes: ezt csak alapos vizsgálat után tudnád megállapítani :)
@Penivaldes: szerinted mennyire tiltakoznék, ha meg akarnál rontani? csak tennéd már! :)
@le Látó: Lassan kb. ugyanannyit leszek munkaviszonyban, mint munkanélküli....
Igazi kutatói karrier...
A hazai mezőgazdaság nagyobb dicsőségére.
Ha ezt előre tudom, annak idején belépek a pártba. Legalább volna mit okolni a szívásért :-)
@épészmérnök: no puedo dejarlo al decírtelo...hace tiempo ke invitaba una pareja hùngara a verme y disfrutar el tròpico y como ellos no entendìan ninguna palabra extranjera selo lo captaban "è pà" que es português... y el hombre en un sôlo instante lo dijo en pleno hungaro: entonces la pareja del è pà ê èpina....

jajajajajaja y desde entonces sòlo con èsto salud´mos entre los dos
@Penivaldes: mert muszáj neki! oda megy, ahová küldik.
Hahó, tahógomb, oszt helló. Nem eteté trollt, midőn az éhenhalá.
@Penivaldes:

Azért nem olvasom el mert a var ánusz blog már rengetegszer bebizonyította hogy ők hazudnak és nem a Fidesz-KDNP! De nyugi, nem ez az egyetlen ilyen hazudós blog!! Undoritoak vagytok mellesleg ezekkel az Orbán Viktort kifigurázo mémekkel...
Ezért nem fognak a kedvenceitek viszatérni a hatalomba mert elképesztően arrogánsak és gyülölködöek vagytok! Soha többé liberálbolsevizmus!! Szokjatok csak hozzá hogy ismét ellenzékben lesztek! Még egy rezsicsökkentés, meg 13. havi nyugdíj és a Fidesz KDNP 100%-an 2/3-t kap megint. Vagy még jobbat!! :)))
További jó arrogánskodást!

Viszlát!
@Bakter: Azért hüléyre röhögtem magam ma reggel, amikor a híradóban mutatták a TEK-et Pécsen sétálgatni mellvértben,golyóálló mellényben, rohamsisakban, nyílt utcán kibiztosított pisztollyal, pajzzsal,pajszeral tóki-vókival akcijózni, azaz a járókelők között bőszen ebben a felszerelésben a feltételezett elkövetőt keresni...
@le Látó: Hülye Kuki-Muki:-) Vedd elő apuci Pléboját, osz nézegesd sztregovai magányodban:-)
@Balibgeczyk: Örvendtem:-) dE INKÁBB NEM. mINTHA NEM VÁLASZIOLTÁL VOLNA A BELINKELT KÉRDÉSEKRE:-) Na látod. Ezért hányás amit művelsz.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kit akarnak elrettenteni, és mitől, teljes harci díszben?
@épészmérnök: Amúgy annyira nem kéne keresni ezt a szegény elkövetőt. Ki védené meg másképpen a FIDESZ székházat a rajongó tinédzserlányok rohamától kivon fegyverrel ballonykabátban?
@GeoCracker: nos ezt épp nem mond6om el, de a nyugdíj még nekem is fényévnyi távolságban van. Felsőfokú végzettséggel sem könnyű, mert nincs munkahely. Ha tudom, asztalos vagy hasonló szakmát választok...
Asszem párt miatt is csak akkor lenne hátrányod, ha olyan helyen lettél volna -- vagy mégsem.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mi már nem élvezhetjük sem a kézzel sodort szivar, sem az ilyen módon sodort teákat a nyugdíjunkból majdan.
Marad planta tea és a kapadohány.
Bár most, hogy kelet felé nyitunk, kitágul a horizont, lehet, hogy mahorkához is hozzá jutunk.
Nem kell nekünk kubai szivar, micsoda flanc.
@épészmérnök: Nem rettentettek... az utcán így keresték az elkövetőt a járókelők között.
@Mariann19: Na de lesz itten még kaviár, meg Krasznaja Mockba kölni is:-)
"Akik jól választottak pénztárat és csomagot azok a legfrissebb jelentések szerint tisztes hozamot realizálhatnak a portfóliójukon."

Öreg, én valóban nagyon drukkolok nektek. Mindig is drukkoltam. Valamit azonban tudnod illene. Amid van, az a nyugdíjad negyede az adott időszakra, tehát még csak nem is végig. Egyre drágábban tudod csak fenntartani, mert egyre költségesebb vagy a kis ügyfélszám miatt. Ezt a rendszert nem ennyi felhasználóra méretezték, hanem többre. Ameddig elverekszel a nyugdíjig, egy hülye gyerek bármikor mondhatja, hogy az a lóvé inkább az övé. Valakinek biztosan megérte ott maradni, de szerintem nem te lehetsz az. Annak érte meg, akinek a számláján pihen 30 misi és van még pár éve nyugdíjig. A többség, aki maradt, az nem ilyen. Most jól áll, de ki tudja, mit hoz a holnap. Részidőket számolsz, de a teljes futam még hátra van.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ő sosem olvasott ilyesmit. Kényelen leszel elviselni, hogy élőben... :D
@le Látó: Ugyanmá... letagadni mindent lehet. Nálunk is a WC falára vannak felreszszögezve a diplomák (mindahat) oszt kétkezizünk reggelente a konténerben:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez azért valahol biztató... nem az MI5-val állunk szemben :-)
@Balibgeczyk: Kedves Ballibgeczyk!
Ha nem olvasod, akkor mégis mit keresek itt? Mert tőled én még nem láttam olyan megjegyzést, amely túlmutatott volna a rohadt szoclibsik most megfogtok dögölni-n. azért meg kár pazarolnod a zsenialitásod, hogy időnként elbődítsd magad. Biztos vannak olyan helyek, ahol együtt tudjátok szidni a csúnya ellenzéket, meg mindenkit, aki rosszat mer mondani a kormányra. Hidd el jobb lenne neked is, és nem kéne ezekkel a csúnya gonoszkodókkal itt lenned.
@Penivaldes: kéénytelen lennék, sőt tűrném! Nőkkel szemben csak udvariasnak szabad lenni :)))
@le Látó: Livesó kukkolda? Küggyek nehhány fémkétszázast, papperzsepbit? :-))
@le Látó: Nekem nem bajom senkivel ha kormány barát, de azt próbálja meg már úgy előadni, hogy ne egy felfújt brekire emlékeztessen.
@le Látó: hát akkor majd kitalálom, miként tudnáélak megtámadni:)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nahát, mik vannak. Konténerben lax? És tehén a radiátor? :D

Van aki az ecserin vette a diplomát, az élhetetlenebbje (mint tsekélységem is) kénytelen volt szakdogát írni és államvizsgát tenni.
@Penivaldes: Reggelente a Négycsöcs lépcsőjén üldögélve elég hálás másnapos közönsége lehet.
@le Látó: na de te legalább értesz ahhoz amiről diplomád van. aki visziont vette az bizony..
@le Látó: Holmáshol? Amúgy angróban az ecserin is minden olcsóbb:-)
@Penivaldes: megegyeztünk :) előtte futok pár kört, a látszat kedvéért, jó? :)))))))))
@Balibgeczyk: Végre egy igényes ember! Akinek nem mindegy, hogy a gyurcsányi hazudik bele a pofájába, vagy az orbán. Az ilyen szofisztikált elmék meglátják a különbséget, bezzeg a sok hülye, az nem.
@le Látó: Nem olyan helyen voltam. Igazándiból nem is politizáltam. Dolgoztam. Ha tudtam volna, hogy 3 év mulva gengszterváltás jön, és nem számítok majd disszidensnek, ugy elhuzok 87-ben, hogy csak ugy füstöl. De két kis gyereket nem hagytam volna itt szívesen 20 évre.
De ez már rég volt. ....
Szóval nekem tök megfelelt volna az, ha mikroszkóp mögött ülve, cimzetes akadémikusként visz el a nyombélfekély.
@rodeo36: Kűggyünk fekete szivart. Bár Vérnyúl barátommal már mahorkában utazunk, kell egy kis luxus is sivár életünkbe. Egyszer már bele kóstoltam a lucullusi jólétbe.
Vihar okán a repülőgépünk Kijevben leszállt, a reptéren szállásoltak el egy vacsora igéretével.
Hozták is. Zöldhagymaszár kefír öntettel, és kész. A szervíz viszont izléses volt.
@le Látó: "Van aki az ecserin vette a diplomát, az élhetetlenebbje (mint tsekélységem is) kénytelen volt szakdogát írni és államvizsgát tenni."

Teee örök lúzer:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ha így van, akkor legyen velük. Te piszkos inggel ne menjen a szalonba.
@Mariann19: Jahh a közeli gőzfürdőből kirángatták az ágyékkötős KGB vitézeket, osz ők szervlizáltak:-)
@Penivaldes: az sikeres, mert megoldotta ,,okosba'', mint annyi mindent ebben az országban.

Az érem másik oldala, hogy bizonyos életkoron túl (40) leírnak, mert ,,öreg'' vagy. Az nem számít, hogy állandóan képzed magad.
Felvesznek 1 idomít6ó fiatalt, sokkal kevesebbért, aki nem fogja őket hátuk mögött kiröhögni a hülyeségeikért.
@Penivaldes: "na de te legalább értesz ahhoz amiről diplomád van. aki visziont vette az bizony.." Te ezt a végletesen hibás következtetést miből vontad le? Vag csak megzavart a lelátó távolsága? Vegyééé szemüveget. De ne tőle:-)
@le Látó: ne legyél ifjú ellenes, nekik is kell hely, akiknek nem azok akik már nyugdíjasok, ők főzzenek lekvárt
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Időnkint kikandikálva."
Elég lesz nekünk annyi is az itteni világból. Csak egy kis kukkantás, aztán lapítunk tovább.
Abból baj nem lehet. Aláírás:
Opportunista Nyuszi
@le Látó:
A 'csába, hol volt az ecserin a diplomás-stand? Sokat kerestem, de nekem csak miniszteri kinevezéseket sikerült vennem. Van otthon két gazdasági-, egy mezőgazdasági- és négy belügyminiszteri tárcám, meg egy opciós miniszterelnöki.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hidd el fiam, ha nem is ma a magyarországban de a csalás visszaüt mint ménkű.
@le Látó: Hát persze. De Harald nem vásárol, hanem elveszi az adást:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem befolyásolni a Hercegnőt! Még elrontod a randimat, te tepsibe való :)
@Mariann19:

ezek "aranyos" emlékek...ámerikából áfrikába repűlvén -elterjedt, hogy a fogadó reptér fényei kialudtak, nincs vezérsugár- leszálltunk Cabo Verde-n...ott volt büfé persze zseton semmi, ki mit tud megfizetni a mellettem ülő aki -nem lévén elsőosztály- VIP létére ott volt és dumáltunk, ENSZ Nagykövet valami Svéd vagy Norvég fődről oda áfrikába szóval ittunk ettünk de csak nem akart elindúlni majd kihajnallott és akkor eldöntötte a pilóta, hogy akkor bármi legyen is mert neki még aznap Párison át Kuala Lumpurban kell lennie...és úgy lett ott meg kiderűlt nem is volt sötét és hiába vártak...persze autóstoppal kellett mennem, mert taxi -mind a kettő- máshol volt éppen...és volt vagy négy nagy bőröndöm ...tiszta mosoly és móka meg kacagás...a whyskey sokat segített

brühühühühü
@Penivaldes: Engem ez a veszély nem fenyeget. Tudom, amit tudok, amit meg nem, azt nem érdemes:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ezek a golyóállósok nem az erőszakolót keresték, hanem a bajnaiféle gyűlöletkommandósokat.
@Mariann19: Csak megjegyezném: Ausztráliában a nyúl az élet császára:-)
@Penivaldes: kavargassuk 1ütt, jó? :)
Nem vagyok én ifjúság ellenes, csak a valós helyzetet írtam le.
Fejvadász cégek kapcsiból kidobálják az önéletrajzodat, ha elmúltál annyi. El sem jutsz a cégig, csak ha vmi spéci képzettséged van és az profin megy.
Evvan.

ps.: Téged külön imádlak a hamvas fiatalságodért! ;)
@Penivaldes: Aszondod, főzzek lekvárt. Aztán minek?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sajnos nem KGB-s vitézek pincérkedtek körülöttünk, viszont a hálóhelyek koedukáltak voltak.
A hivatali kollégám reggel jött rá ásítás közben, hogy egy kirgíz nővel aludt. Bánta, hogy ezt a helyzetet nem korábban ismerte fel.
@Bakter: kérdezd a rágcsálót. Én 4 évig koptattam a padot és tásra izzadtam a szóbelin. :)
@Bakter: Hacsakúgynem:-) De amilyen tehetségesek, ha összefutottak volna a Pávával, - bár erre kicsi az esély, mert FIDESZ-pógi még szarni is AUDIVAL jár-, és megfektetik, az nagyon vidám lett volna. Reális, mert valahol már látták a fényképét:-))
@le Látó: meg akkor is ha túl fiatal vagy, mert még nincs 10 éves tapasztalatod.

persze a hamvasságom az tetszene ha közel kerülnél hozzá...))
@le Látó: Na figyu! Azt a háromot, meg a páromot sem ottan vettem. Sajnos én is kiseggeltem.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Ausztráliánan a Nyúl az élet császára."
Kimegyünk?
Szólunk Rodeonak, hogy készítse elő a ketrecet.
@Penivaldes: uhh, most elszóltam magam. Nahh, most mi lesz? Megbocsátasz, ha 1 csokor rózsát teszek az éjjeliszekrényedre? :)
@le Látó: inkább az ágyamra tedd, sőt szórd oda könnyedén, és persze egy levél is, meg gyertyák. aztán meggondolom, hogy megengedem e, hogy te tűz hajamba a díszt:)
@Mariann19: Bár Kréta sem rossz hej. Kétszemmel láttam: a nyúl narancsort és görögdinnyét zabált a ketrecben:-)
@Penivaldes: és nem beszélsz 7 nyelven.
Hamvasságodat csak képen láttam és teccett az így is. Szó ami szó, közelebbről még inkább tetszene :))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És miért a budiba szögeztétek? Be van szkennelve? Mi lesz, ha eredetit kérnek? Enyhén kakiszagúak lehetnek.
"Listázható az elsősök vallásossága
A beiratkozáskor nyilatkozniuk kell a szülőknek a hittanról. Péterfalvi szerint az adatgyűjtés szabályos."
A patkányképű nem hazudtolja meg magát.
@le Látó: meg az is.
biztos, hogy jót néztél???.))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Csak azt látnám már, hogy egy 160 centis, pocakos, igazmondó focista hátán térdepel két 120 kilós, és bilincsel. Egy kancsal meg a sintérkocsiban vonyít a rács mögött, nyakán a begyűjtőhurokkal.
(képregényfolytatás következik)
"Budai a magyar tejet is reklámozná
253 ezer tejelő tehén van Magyarországon,
1,6 milliárd liter az éves termelés."

Ilyen prolihisztort! Ezeret!
@le Látó: Itten, ott a helyük... nekem már nem kell, más meg magányos vállakozó... önmagát csak nem kéri számon? Ott pedig jó helyen van. Nem koszolódik alatta a csempe:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Igazgatónő:
- Apuka, magának mekkora a farka?
Péterfalvi:
- Ez nem érinti a személyes adatokat.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Akkor hova menjünk? A döntés a Tied és az idő is sürget, mindjárt kisüt a nap.
Bár az a dinnye projekt nagyon vonzónak tűnik.
@Balibgeczyk: Te egy amatőr Sőtér István gyűjtő vagy!
Az én közvetlen családi körömből hárman (mindenki)szavaztak a Zorbánra. Azóta mind a hárman EZERSZER megbánták. Már számolják a napokat, hogy hányat kell még aludni a következő választásig.

Nagy az Isten állatkertje, és sok sületlen ember bóklászik benne.

Fideszkéék több mint egy tucat új adóval (járulékkal, ezzel azzal)sanyargatják a magyart. Aki csak az orráig lát, és ostoba, azt meglehet vezeti a 10%-al. Aki a dolgok mögé lát, az kakil a parasztvakításra.

Megmernék esküdni Szép Szűz Mária kegyelmére, hogy a 2014 nagyon nem lesz sétagalopp!
@Penivaldes: ... és akkor a mamut is hamunak fogod híni:-) Viszont nemharapsz:-)
nem fog kilógni a sorból ez sem:

Így mutatkozott be a Fidesz új szóvivője

Hoppál Péter első sajtótájékoztatóját tartotta Fidesz-szóvivőként. Mint mondta: a lógos gyerekek szüleinek megbüntetése a gyerekek érdekeit szolgálja.

hvg.hu/itthon/20130408_Igy_mutatkozott_be_a_Fidesz_uj_szovivoje

-----------

Újabb "sikamlós területet" szabályozására készül a Fidesz

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a pártfinanszírozástól különválasztva szabályoznák a kampányfinanszírozást. Az erre vonatkozó törvényjavaslatot két héten belül benyújtja a Fidesz. Gulyás a ma megszavazandó választási eljárási törvény részleteiről is beszélt.

hvg.hu/itthon/20130408_Sikamlos_teruletet_szabalyozna_a_Fidesz

------------

hvg.hu/gazdasag/20130408_DK_Ujabb_oriasi_Orbanhazugsag_leplezodot
@Bakter: Helyes válasz a gyerök jövőjére tekintettel: Mekkora legyen?
Egyetlen dolgot kerül mindenki, mint a pestist: nem gyülekezik a dühös tömeg a Parlament előtt, nincsen nagyerejű közfelháborodás, jele sincs a "na, itt léptétek át a határt" feeling. És, amikor majd kijönnek azok a közvéleménykutatások, amik már a bejelentés után készültek, az fog látszani, hogy vagy semmi változás, vagy max egy enyhe, nagyjából hibahatáron belüli csökkenés - mármint a fidesz részésről.

Mert, sajna, ez van. Nem gyűlünk az utcán, nem tesszük világossá a lakosság nem-állandóan-neten-lógó részének (és szerintem ez a nagy többséget jelenti), hogy ez biza botrány. Nem, hanem itt ülünk a gép előtt, írunk szép erőseket - és ennyi. A világ azt fogja látni, hogy a magyar kormány hoz egy olyan döntést, ami után bármilyen, valamire való demokráciában megválasztott kormány vagy még aznap lemondana, vagy kaszával kergetnék el őket - és Magyarországon egyik sem történik meg: a kormány nem, hogy nem próbálja megsunnyogni, de még büszke is a hazugsággal egybekötött lopásra - a lakosság meg nem "lázad".

Szóval, sajna ebben mi is vastagon benne vagyunk. Te is, ő is, én is. Ők azért, mert megteszik, te meg én azért, mert tűrjük.

Mert sajna az, hogy itt a neten keményen odamondogatunk, az semmi.

bio
@Mariann19: Kétesélyes: Görögbe megeszik a nyúlt, Ausztráliában végelaggyengülésben múlik ki:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szerintem így ért ehhez is a bubipubi:
"Elmagyarázom. Ott a tizenhatos tájékán van egy négyujjú, felfújt kesztyű. Ez a tehén. A félpályánál van egy egyujjú kesztyű, és ami lényeges, nincs felfújva. No az a bika."
Hofi.
@Penivaldes: ezt csak személyesen lehetne bizonyító erővel megállapítani. :)
@Penivaldes: Jöjj a hálómba kérlek! -- mondta pók a légynek.

Előtte semmi pancsolás? :)
Na mentenmentem dologba... súrolnyi kő a nájlont a budiban a diplomákokony. Jönnek a rezsicsökkentős aláírásgyűjtők. A pöcegödröt is szivattyúzni kell, hogy ki ne csapjon a trágyalé, ha veleesnének. Napá:-)
@Penivaldes:
@le Látó:
Hormonális tavasz?
Oszt az évődési illeték meg a széptevési adó már befizetésre került?
A szocik alatt 10000 milliárddal nőt az államadósság, ebből 3000 milliárd volt a manyupban. Amit a fidesz lenyúlt és a fidesz 3 éve alatt így is 1000 milliárddal nőt az államadósság. Vagyis, a szocik 8 éve alatt 7000 milliárd a saruk, a fideszé 3 év alatt 4000 milliárd, úgy hogy a szocik fizettek 13 havi nyugdíjat és közalkalmazotti bért, a fidesz meg nem. Nos?
@Bakter: pszt...még meghallják, osztán kivetik rám..
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Láttad? Feltettem ühümühüm-nek naív kérdésket, segítséget várva.
Lázas izgalommal várom a válaszát, de nem jön.
Csak nem csapdára gyanakszik?
@le Látó: több van? akkor te olyan konyharuhás villogó szemű lennél???
@Bakter: nálam mindig tavasz van, ha Hercegnőm közelében lehetek! :)

honnétgyüttmaga? Vért ne adjak? (Markos után szabadon)
@Mariann19: Most silabizálják a minisztériumban, de Némethné épp nem ér rá:-)
"Patai: aki Matolcsyn gúnyolódik, Magyarország ellen dolgozik"

Matolcsy szép és okos.
@Penivaldes: Azokat lecseréltem, mert nem váltak be.
Csak érted lángolok! :)
Villogni villog, de nem főzök. :)
@Spániel: Egér nem foglalkozik velem többet, inkább elmegy sajtozni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: megijedtél 1 kis tepsizéstől?
Jó munkát Tisztitusz! :)
@Penivaldes:
@le Látó:
Csak szóltam, nehogy rátok törje az ajtót selcici azt kiabálván: Íme a gaz bajnai intimkommandók illeték nélkül szeretik egymást, meglopva a magyar polgárokat.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Némethné nem ér rá, mert most fogalmazzák Szíjjártóval az azeriekkel kötendő űrkutatási államközi megállapodást.
Lehet, hogy ma már nem is kapok választ, mint másodrangú állampolgár.
@le Látó: nem váltak be. biztos rossz típus volt. gindolom az a régi típus amely főz meg mos.
A kormány végleg rátette a kezét a nyugdíj-megtakarításokra - PM - 16:16
[Hallgassa meg] Hallgassa meg
A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint az Orbán-kormány "két és fél éve hazudozik" a nyugdíjakról, mára már kiderült, hogy végleg rátették a kezüket a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokra - jelentette ki, parlamenti sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

A PM társelnöke úgy fogalmazott: amikor a magán-nyugdíjpénztári rendszer államosítása napirenden volt a kabinet megígérte, hogy az ottani megtakarításokat átvezetik az állami számlákra. Hozzátette: most kiderült, hogy hogy a háromezer milliárd forintot "véglegesen meg is fújták", amivel veszélybe sodorták a ma harmicas-negyvenes éveikben járók nyugdíjait. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint ez egyértelműen megmutatja, hogy ma semmi nincs biztonságban Magyarországon, sem a szabadságjogok, sem a megtakarítások - mondta a független képviselő. Kérdésre válaszolva közölte, azt várják, hogy a "lenyúlt" pénzt egy az egyben vezessék át az egyéni számlákra.
@Mariann19:
és mit kutatnak a zűrben közösűlve?

brühühühü

kilövik a basit a zűrbűl az Űrbe?
@Balibgeczyk: "ők hazudnak és nem a Fidesz-KDNP"
Ehhehehehehe! Ja, hogy te egy paródia-bot vagy! :D
Nemtom, volt-e már? Charlie is jól beégett!

Csaknem kétszeres szavazati aránnyal győzte le a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló független polgármesterjelöltje a nagy erőkkel támogatott fideszes jelöltet a tegnapi időközi polgármester-választáson.
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/aki-nehany-baratjaval-verte-meg-a-fideszt-84275
@Penivaldes: nem. A főz-mos program rendben működött, ám egyéb rendszerhibák miatt kénytelen voltam megválni tőlük, mint például házsártosság vírussal való fertőződés, elsárkányosodás erős tünetei, éjszakai lefagyások, stb.

Attól, hogy nem új, még lehet jó. Használok egy Siemens C35i mobilt(!) is. Vehetnék újat, de minek?
Skype-on mindent meg lehet beszélni (ráadásul videofonon), net van 2 gépen is, stb. Ha elromlott és nem javít6ó, akkor van a gond.
@nemecsek ernő áruló:

Inkább szánalmas és nem humoros. Rosszabb mint Lencsés Pista. És az ilyenekből több 100 ezer van ebben az országban. EZ BORZASZTÓ!
www.hir24.hu/belfold/2013/04/08/hova-lett-a-nyugdijpenz-kepviseloket-kerdeztunk/

Zsideszes+KDNP-s szélhámosok magyarázkodásai (csak a szokásos lekezelő, bunkó stílus a nem fideszes riportereknek - hír24, HVG, stb...)
@Bakter: Előre fizessünk kamatyadót? Bimbózó románcunk kezdetén? Törje, ha meri. Hercegnőm majd aprítja a sodrófával!
@Mariann19: nyúl szabadon fut...Bugs Bunny

brühühühü

vagy csak perkelt nokkedlival
@Penivaldes: de már vársz rám a hálóban! :)
@Penivaldes: a Tiédet is szívesen kóstolgatnám! :)
@rodeo36: Nem olvastad a közös űrkutatási együttműködési szándékot az azeriekkel?
Az úgy lesz, hogy az azeriekkel először kilyukasszák az eget, és akkor jönnek rá, hogy nem retúr jegyük van.
Aztán ott fent lehet együttműködni jó sokáig.
@rodeo36: Vérnyúlnak ilyentájt jelenése van, mert a kutyája ilyenkor már megy a presszóba, és Vérnyulat is viszi sétálni.
@le Látó: én még kezdő főző vagyok, de más helyeken tudnál...:))
@Amadeus62: és nem sül le a pofájukról a bőr!!!!!! Mocskos hazug banda!
@Penivaldes: Az nem baj. Biztos vagyok benne, hogy találnék finom falatokat a konyhában is. :)
@Penivaldes: mmmm... szeretem a zsenge combját és a melle húsát :)
Mariann19:
"Megkérlek, legyél a segítségemre e két idézet értelmezésénél:
"olyan változások történtek, amik nem teszik indokolttá a korábbi MANYUP megtakarítások
j ó v á í r á s á t."
A jóváírás szó helyett a nyilvántartást helyezik kilátásba.
A másik:
"A kormány olyan szisztémát szeretne kialakítani, amely képes az egyénileg felhalmozott j á r u l é k s z i n t e t követni." /Varga Mihály/
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a nyugdíjjárulék felső határ eltörlésének mi a lényege, mit várhatnak a napi 21.700 Ft feletti jövedelemmel rendelkezők jövőbeni nyugdíjmegállapításukkal kapcsolatban? "
Bocs, most jöttem vissza a géphez.
Az utolsó kérdéseddel kezdem:
Fogalmam sincs, erre nézve nem tudom, hogy történt-e jogszabály módosítás a korábbi plafonnal kapcsolatban.
Az utolsó előtti kérdéshez: A nyugdíjjárulék plafont szerintem azért törölték el, hogy a nyugdíjkasszának nagyobb legyen a bevétele. Elég evidens. Mellesleg a nagyjövedelműek ("gazdagok") így több elvonásban részesülnek, mint korábban.
Ami Varga Mihály nyilatkozatát illeti:
Az, hogy a kormány milyen nyugdíjjárulék nyilvántartási rendszert SZERETNE kialakítani, az jelenleg a jövőre vonatkozó vágyálmok körébe tartozik. Szerintem tudják, hogy most (és egy darabig ) nem lehet.
Ezt olyankor lehet, ha nagyon erős konjunktúra van, és közben a nyugdíjakat gyakorlatilag csak inflációs szintig emelik vagy úgy sem. Akkor mondjuk 20 év alatt elképzelhető, hogy el lehet oda jutni. De hol lesz 20 évig konjunktúra?
Amúgy a vg.hu szerinti szövegben így van írva Varga ominózus nyilatkozata:
"A kormány olyan szisztémát szeretne kialakítani a nyugdíjrendszeren belül, amely képes az egyénileg felhalmozott járulékszintet követni - fűzte hozzá, de úgy vélekedett, hogy nem indokolt a korábbi, magánnyugdíj-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése."
Azaz nem a "megtakarításokról" beszélt , hanem olyan jogosultságokról, amiket a magánnyugdíjpénztári tag élvezett. Az ú.n. "megtakarításokról" azért sem beszélhetett, mert azok automatikusan átkerültek az egyéni járulékfizetési nyilvántartásokba, azzal módosítva, hogy a reálhozamot a delikvens többnyire felvette.
Magyarán, Varga ezzel a mondattal azt mondta, hogy a mostani tb-nyugdíj rendszerben a befizetett nyugdíjjárulékot pl. nem lehet egyösszegben felvenni vagy a jogosult nyugdíjazása előtti elhalálozása esetén örökölni vagy más nyugdíjpénztárba áttenni.
Naná. Ez nem olyan rendszer.
Ami a többek által idézett 2010-es országgyűlési politikai nyilatkozatot illeti, az ilyesmit nagy ívben le kell szarni, annak ellenére, hogy bizonyos pontjait megvalósították (veszteség kipótlása,...). Az nem jogszabály, a jogszabálynak kell hinni.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hahaha..! Jávor Benedek csak most jött rá?? Ilyen gyagya?
Ez már 2011. januárjában egyértelmű volt. Azzal a kis apró különbséggel, hogy nem volt megtakarítás, hanem a költségvetéstől 12 éven keresztül elvont pénz.
@le Látó: és ha nem szárnyas lesz, hanem vmi más?
@Penivaldes: "elfoglalod magad valamivel."

Kedves ifjú barátnőm, a nap huszonnégy órája nem elég, hogy mindazt megcsináljam, amit kell, és amit szeretnék. Egyebek mellett fenn kell tartanom magamat, és tartalékot képeznem késő öregségemre. A magyar nyugdíjjal bárhol éhenhalnék.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ""Listázható az elsősök vallásossága
A beiratkozáskor nyilatkozniuk kell a szülőknek a hittanról. Péterfalvi szerint az adatgyűjtés szabályos.""

Mi történik, ha egy szülő megtagadja a válaszadást?
@Penivaldes: akkor felfalom a szakácsnőt is :)
privi ment.
@Mariann19:

különben mire lenne jó a gazdi, nincs az a kuty amelyik gazdit tartana ha nem járna renceresen ....szóval ahová a kuty -nak VIP-je van...ez személyes tapasztalatom is, csak akkor volt lábmasszázs, ha előtte le tudott vinni a zerdőbe és ott kedvére...tele friss szagokkal és bogáncsokkal (cocker spniel) boldogan jött, hogy most már feltálalhatom a vacsit és a friss ivólét és mehetünk herce hurcázni az ágyba, ahol az övé volt a kellős közepe meg ami körülötte volt és nekem csak akkor adott helyett ha szépen megkértem...képzelj el egy kingsize bed-et...és akkor volt az, hogy ő lábmasszázs és lábszagom felfedezése című űrutazás neki majd álomba ringatta magát úgy a keblemen, hogy a -természetesen- a jobbik fele az orrom alá volt tolva...hogy én is tuggyam ha esetleg...a többit rádbízom

de nagy só volt ez minden este...bármikor is értem haza...és ha nem volt elégedett akkor rámvakkantott, hogyaszongya ma nem tuttál viselkedni...

brühühühühü
@épészmérnök: "Mi történik, ha egy szülő megtagadja a válaszadást? "
Semmi. A gyerek akkor etika órákon fog részt venni az esetleges vallásának megfelelő hittan helyett.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Budai a magyar tejet is reklámozná
253 ezer tejelő tehén van Magyarországon,
1,6 milliárd liter az éves termelés."

Ilyen prolihisztort! Ezeret! "

TEJELJ, MAGYAR!!!
@épészmérnök:

én már mondtam, hogy az én válaszom az, hogy én az IFÁ és van a kertben egy oszlopszent azt és arra akarom hogy taniccsák a gyerkőcöt de jól mert ha nem akkor ejnye bejnye

természetesen az IFÁ-t eredeti umbundu nyelven kérem

brühühühühü

vagy van vallásszabaccság vagy nincs
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

kijazapéterfalvi? valami katliksámán vagy semán vagy mijafasz?

brühühühü

legalább szentfazékügyiállamtitykár?
@le Látó: és vissza is ment. mellélőttél királyfi nagyon
@Penivaldes: :) nem hinném, csak elégedetlen az alakjával. Hátha pont az tetszik, hogy olyan jóóó, kerek és nőies :) és nem ropi-alakja van :(
@le Látó: én kerek meg nőies sem vagyok, meg ropi sem vagyok. ha megjavul az orrom megyek futni majd, hogy mégis legyek vmi forma:)
@Mariann19:

remélem valaki várja őket ott a lyukban

brühühühü

én nem lesz aksi hogy ...
@Penivaldes: sajnálom. Sherlock Holmész (hol-hol! itt a járdán!) :))
de megpróbáltam, csak nem jött be, hüpp :(((
kérek vigasz-puszit.
@Penivaldes: akkor mmeg mi a gond az alakoddal? :))
@épészmérnök: A tej ma már vegyipari termék, köze nincs a tehénhez, ahogy a bolti méz sem látott méhet. Így akár igaz is lehetne.

Régen ezt élelmiszerhamisításnak hívták.
@le Látó: semmi gond, azt nehezebben tűrném ha egy ráncos nővel kevertél volna össze
@rodeo36: Mintha magamat látnám, ahogyan leírtad a kutyajátékot.
Inkább félig lelógok a fekvőhelyről, csak ne kelljen megmozdulnia a kutyának. Ez a gyengém.
Az utcán van, hogy egy kutyavonat kísér, mert mindíg kapnak tőlem valamit, és tudják. Imádom az okos szemeiket, az örömüket, amikor meglátnak. Vannak cicák is, és ha a ház elé érek, kezdődik a harc a két csapat között.
Egyszer írtad, hogy egy vonalnál húztál egy határt, ami mögül nem volt szabad a kutyának túllépni. Tényleg próbálgatják a határt, ha pár centivel is, de a fegyelmük nagyobb, mint a rosszra való hajlandóság.
Imádom nézni őket, egyáltalán, már a létezésük is lehengerel.
@Penivaldes: egyetértünk. és nagyon kíváncsivá tettél. ugye nem hagysz kilukadt oldallal elaludnom? :)
@Penivaldes: és az a dühítő, amikor lemész a boltba és növényi eredetű a tejszínhab, a tejföl. A kacsamájkrém magyar termék, de csak 16% májat tartalmaz maximum, meg ilyesmik. Na ezeket kellene tunikán billenteni.
@le Látó: mi az hogy növényi eredetű tejszínhab????
@Penivaldes: leukoplasztot rá. :)

tejszínhab: majd nézd meg a fújós (spray) tejszínhabon az összetételt. van növényi eredetű, kevert és van olyan, amelyik tejet is látott.
@Penivaldes: most kifosztom a hűtőt, majd jövök.
@rodeo36: Oké. Én (komoly!) kvéker vagyok, az angliai hagyomány szerint.
A kvékereknél nincs egyház, nincs pap, és nincs misézés. Heti egyszer körbeülnek, és egy órát csöndben eltöltenek.

Tessék, most elárultam.
@Mariann19: Remélem, hogy később sem sikerül, mert az megen' bőgésre adna okot, melyet mellőzz, kérlek, mert itten mi szeretünk/szeretnénk, hidd el! :-)
Hm. Vajon ez mit jelent valójában?

nol.hu/belfold/jovairjak_az_egyeni_szamlan_a_magan-nyugdijpenztari_befizeteseket

"Még az idén jóváírják az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetéseket - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. (...) Rogán Antal ugyanakkor hangsúlyozta: egy adategyeztetést követően legkésőbb az év végéig jóváírják a 2013 előtti összegeket, beleértve a korábbi magán-nyugdíjpénztári rendszerben teljesített és az államnak visszautalt befizetéseket is. Adategyeztetésre egyrészt azért van szükség - magyarázta -, mert nem mindenkinél egyértelműek a 2013 előtt keletkezett adatok, másrészt nem mindenki lépett be a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe, így az ő esetüket is rendezni kell, mert őket sem érheti kár."
Azt jelenti, hogy amikor behajtották akkor sem és most sincs fingjuk sem arról, hogy hogyan is fog működni a nyugdíjrendszer. A lóvé a zsebben, most meg kell alkotni azokat a jogszabályokat, ami törvényessé teszi ezen pénzek lenyúlását.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Azt jelenti, hogy amikor behajtották akkor sem és most sincs fingjuk sem arról, hogy hogyan is fog működni a nyugdíjrendszer. A lóvé a zsebben, most meg kell alkotni azokat a jogszabályokat, ami törvényessé teszi ezen pénzek lenyúlását.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Aranyos vagy. de jó, hogy visszajöttél, régen találkoztunk.
Fő, hogy most itt vagyunk.
És ehhez mit szól a főnök? Vargát meg megfúrta a Tóni? És eddig miért nem adategyeztettetek? Ja persze, gondoltátok,hogy sunyiba meg lehet csinálni a bulit, a sok idióta még ezt sem fogja észrevenni.
@Kowalski, helyzetjelentést!: ez azt jelenti, hogy tul magas labda volt az ellenzeknek (meg ennek az inpotensnek is) es ezt nem hagyhattak, mos egy kicsit altatnak, es kesobb majd megcsinaljak onallo kepviseloi inditvanyra, ami kesik nem mulik .
Nincs kegyelem, nincs menekves, pont azert ami alapjan vezenylo tiltott sajat isteni szavaval, pr az pr, dolgozik az agitprop.
"Rogán: Jóváírják a nyugdíjbefizetéseket
Egy adategyeztetést követően legkésőbb az év végéig jóváírják a 2013 előtti összegeket."

"...Ha mindez meglesz, el kell dönteni, hogy az egyéni számlán szereplő befizetéseket milyen formában veszik majd figyelembe a nyugdíj számításakor, azaz "dönteni kell a jövő nyugdíjrendszerének az alapjairól" - ismertette az átalakítás harmadik lépését a frakcióvezető, aki azt nem tudta megmondani, hogy ez megtörténik-e még a mostani parlamenti ciklusban..."

Mézesmadzag...és parasztvakítás és orbitális hazugság.

index.hu/gazdasag/2013/04/08/rogan_jovairjak_a_nyugdijpenztari_befizeteseket/
Ave fabius!

Lószart mama!

Egy szó sem igaz abból, amit a blogodban összefecsegtél. Rogán megmondta, hogy mi lesz. Te meg nem vagy egy Rogán. Amit Rogán mond, az valami, amit fabius mond, az meg egy semmi!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hehe, en vagyok te, vagy a fejembe latsz ;)
Vagy verfideszesek vagyunk, csak titkoljuk :)
@veracity:
Hazudsz baszki!
Ennyire hülyének teccik lenni így estére, vagy tényleg ennyire hülye vagy állandóan?
Ecceri!
A poszt reggeli, amikor még a seggdugasz narancsos csicskák mást mondtak, mint estére.
De téged ne zavarjanak ilyen apróságok, lelkesen nyald a nagy barnát, neked az csoki!

Egy igazi Mozart darabbal kedveskednék neked, TE ezt megszolgáltad, fogadd el, sok szeretettel!

indavideo.hu/video/Lech_Mich_am_Arsch
Nemtom mit sírtok. Azok, akik hagyták, hogy a fidióták megvédjék a nyugdíjukat, mit vártak? Mert akinek egy kis gógyi van a fejében az már akkor látta, tudta, hogy nem csak a gyurcsány hazudott. Ezt akartátok, megkaptátok.
Vannak tömegek az utcán? Vannak, csak éppen ételosztáskor. Akkor meg mitöl féljen a fideszcsürhe, hisz sorra nyerik a helyközi választásokat...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Myrath:

Lassan kiadhatnánk egy Fidesz-magyar szótárt. :D

"Jóváírják", jelentsen ez bármit, de nem tudni, milyen "formában veszik majd figyelembe a nyugdíj számításakor" - aham.
@hümhüm: Akkor vegyük sorba a kérdéseket.
"Olyan változások történtek a nyugdíjrendszerben, melyek nem teszik lehetővé a Manyup megtakarítások jóváírását." Ehelyett a kormány a nyilvántartást hozta be a jogszabályba.
Amikor jogszabályokat olvasunk, azokat nagyon pontosan, a kifejezéseket pontosan értelmezve kell felfognunk. Tehát a kormány a jóváírás helyett nyilvántartani szándékozik. A nyilvántartás egy adminisztratív aktus, nyilvántartani lehet 50 pár cipőt, 100 almát, 60 habfürdőt.
A jóváírást megelőzi egy gazdasági esemény, jelen esetben nyugdíjjárulék levonás Ft-ban kifejezett összege, melyet jóváírunk. A jóváírásnak az a tulajdonsága, hogy az jár valakinek egy teljesítményért, itt egy pénzügyi teljesítésről van szó.
Tehát csupán a tisztánlátás érdekében baromira nem mindegy, hogy egy jogszabályban nyilvántartás szerepel, vagy jóváírás.
Erről szól többek között a poszt.

"A kormány olyan szisztémát szeretne kialakítani, amely képes az egyénileg felhalmozott járulékszintet követni, mert nem indokolt a korábbi Manyup-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése."
Te azt mondod, hogy ez a megfogalmazás azt jelenti, hogy nem vehető fel, vagy nem örökölhető, mert a tőke az egyéni nyilvántartásba került, és nem is megtakarítás. Megint csak egy nyilvántartás, nagyon örülünk.

Utolsó kérdés:
A nyugdíjjárulék plafon szabály azt jelenti, hogy nyugdíjjárulékot egy meghatározott felső jövedelem után már nem kell levonni.Ennek elvi magyarázata leegyszerűsítve az, hogy nyugdíjazáskor ne keletkezzenek irreálisan magas nyugdíjak a nyugdíjkassza védelmében.
Ezt a plafont 2013.január 1-vel a kormány megszüntette, minden jövedelem járulékköteles, amely jelentős nyugdíjakat biztosít a magas jövedelműeknek.
Te ezt azzal magyarázod, hogy a kormány a nyugdíjkassza bevételeit szándékozta ezzel emelni, a "gazdagoktól" biztosítva ezt a célt.
Itt inkább arról van szó, hogy a "gazdagok" egyelőre így is a bruttójukból annyit fizetnek be a kasszába, mint a kisjövedelműek, 10%-ot, eddig kevesebbet fizettek. Ezáltal majdan jár nekik a kiugróan magas nyugdíj a járulékfizetés fejében.
A büdzsé érdekében azonban a 16%-os, egykulcsos adó megszüntetésével is lehetett volna emelni a bevételeket.
Azonban az SZJA levonása után nincs semmire jogosultság, a nyugdíjjárulék befizetésének viszont a magas nyugdíj az előnye .
Ez a különbség.
@Penivaldes:
Na jó... Eldobom magam... mehet... :)
Ilyen napotok volt itt ma?
Ennyire sötét bolsevik narancsos csicskák bacták itt a rezet???
A Párt iránti feltétlen seggnyalás azért nagy úr ezeknél a kreténeknél...
Hazudnak éjjel, hazudnak nappal. Szép is ez...
@épészmérnök:

én csak...nem vagyok kvéker...gratula...kis egyszerű...a többit tudod rólam vagy sejted...

brühühühü

rá is basznának ha kopognának nálam erről
@Mariann19:
jesszusmáriaszentjózsi

te még? én már nem

se borsó se fal

brühühühühü

tőlem elloptak legalább 25 millát az 1988-as árfolyamon a amikor kezdték a ...szóval roggyon rájuk az emelet...akartak adni 1993-as árfolyamon 3500-at mondtam dugják föl
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Myrath:

Itt van mindjárt egy jó fordítás:

"Nincs jelentősége, hogy átvezetik-e a megtakarításokat

"Ha át is vezetnék a társadalombiztosítási egyéni számlákra a korábban a magánnyugdíjpénztárakban szerzett megtakarításokat, annak nagy jelentősége nem lenne. A Privátbankárnak az erőforrás-minisztérium sajtóosztálya még februárban nyilatkozott úgy, hogy az egykori tagok nem élhetnek követeléssel a korábban felhalmozott megtakarításaikkal szemben - így tulajdonképpen tök mindegy, hogy a számlájukon ez az összeg megjelenik-e."

privatbankar.hu/makro/megszavaztak-nullarol-indulnak-az-egyeni-szamlak-256722
@Mariann19:
Szerintem nem érti, felesleges gyógypedagógiai szinten is magyaráznod neki!
Új csicskái vannak a narancsbolsiknak, akiket idevezényeltek? :D
Olyan, de olyan remek ez, legalább megdolgoznak a betevőért, nem csak lenyúlják a pénzt...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nagyobb lelkededést kérek:))
á ilyenek ezek, csak ideröfögnek aztán ennyi:))
@Penivaldes:
"lelkededést"??? Ennyi ember előtt???
Zavarba jövök... ;)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha te nem, akkor majd más. láthattad hogy rajonganak értem.
na feküdj a hátadra,. és kezdem:))
@Mariann19:
"Soha ne vitatkozz hülyével - a többiek esetleg összetévesztenek vele."
(Rejtő Jenő)

@Penivaldes:
MEHET! :))
@Mariann19:

na az enyém mindíg arrébtolta a vonalat a kis fényes nedves nózijával és közben lessett a bundája alól a nagy barna szemeivel és tudod, hogy szoktunk dumcsizni...azaz nem csak a nevit értette hanem sok minden mást főleg a hangszínváltozásokat és hangerőt meg hasonlót és reagált is

kedves barátaimnak (ma már valószínű csak volt) egy Dobermann farkas keverék szukája, sétálva a derekamnál magasabb, szomszédok is voltunk összejártunk (a carib térségben) de a kutyát sohasem engedték a közelembe mert sunyi és egy harapással nagyon nagy kárt tud tenni...múltak az évek meghalt a gazdi és a temetés közben az özveggyel hazamentünk némi dokumentumokat a kripta tulajdonjogáról és amikor bementünk ő is én is elfelejetettük a kutyát amely (aki) ott kerengett és valamit nem értett majd a nyárikonyhában a barátnőm elfordúlt és a közöttünk lévő fél méterre beállt a kutya és hátsó lábaira emelkedve a mellsőket a vállamra tette és megcsókolt...a levegő megállt bennünk és akkor...a kutya látnok...és látta a gazdit bennem a szelleme jelen volt és attól kezdve én voltam a gazdi le sem lehetett vakarni és még véletlenűl sem ugatott meg amit korábban vadúl

szóval ilyen dolgok vannak

nincs hűségesebb mint egy barát és feltétel nélkűl teszi és tuggya amikor tényleg szeretik...amikor rosszat tett mert ugye rakoncátlan és elszabadúl ott a zöldben akkor jött odadörgölőzött hogy bocs de... és akkor fürdetés lett mert ugye a hős magára kente az összes elérhetőt mert akkor az övé a terep...nem várta meg amíg rámordulok magától ment be a fürdőszobába a többi az én dolgom volt másfél óra mert ugye hajszárító meg 3 törülköző

brühühühü

utána volt herce hurca az ágyban
@Balibgeczyk: Későn ébredtem, ezért nem tudlak elolvasni t(al)án(y) !?
Vagy nem tudsz írni, az megmagyarázná k(l)issé..
@Mariann19: Non, nekem mosolyog még a hűtőben pár Cohiba (szivarszoba híján:-)!
@rodeo36: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy milyen jelentősége van a megfogalmazásoknak.
Ugyanis a "nyilvántartás" szó nem jár semmiféle állami elkötelezettséggel, szemben a jóváírás követelményével.
Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mire lehet számítani ebben a körben.
Látod Rodeo! Még Téged is ki tudtak játszani.
Fab is erre hívta fel a figyelmet.
Amennyiben ühümühüm célzattal magyaráz, próbáltam ellenpontozni a véleményét libsi érveléssel.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Soha ne vitatkozz hülyével.. esetleg összetévesztenek vele."
Bolikám! Ti ismertek, más meg nem számít.
@Mariann19:
Szerinted a szövegértési képessége eléri az a minimumot, hogy felfog belőle valamit?
Mint például itt elébb, ez a zajos1 nevű ecceri narancs-csicska.
Ezeket képzik, hogy ezen a szánalmas kisköcsög szinten bírjanak böfögni és idézeteket kopizni?? :D
@Mariann19:

ott a régi vagyonok megváltása kárpótlás volt...én nem voltam otthon a család szokás szerint bambult...mire hazaértem már majdnem a pofámba röhögtek...elfogyott a zsé...

brühühühü

hatalmas nyugatmagyarországi földek és birtokok a legjobb minőség aranykoronában is több ezer aranykorona

és

szóval ez a rencerváltás

loptak a Rákosi legalább adott helyette szar kiszáradt nádast meg tarlót és ócska szőlőt de ezek elvették az egészet és még a pofámba röhögtek későn jött az úr elfogyott a zsé

brühühühü

előtte is útáltam őket de ezután?

hát...
@Mariann19:
Próbállak csak védeni! :D
Egyből nem illik a kreténjét elásni. Környezetvédelem is van...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ezeket nem képzik ezeket szelektálják IQ 1 és azalatt

ha IQ 2 akkor már nem alkalmas

brühühühühü

IQ 1 az a sáfrány?
@Penivaldes: Egy lovagod maradt, igaz, nem fekete, de még lelkesedik, mert nem tudja tán, mi vár rá(ja:-)!
Volt még valaki az országban, aki elhitte az egyéni nyugdíjszámlát?
Nem örökölhető vagyon nem lesz, hanem átlagnyugdíj kb. úgy 40 ezer reálértéken. Nyomós ok a távozásra.
@rodeo36:
Páfrány... de ne becsméreld a páfrányt! :D
Az feljebb van.
@rodeo36: Ki gondolta volna Te szőrös szívűnek tűnő Rodeo, hogy ilyen érző kebled van!?
Gyönyörű ez a történet, tényleg. A kutya, mint egy szeizmográf, megérzi, kihez kell tartóznia.
A lány kutyánk egyedül maradt a fiamnál, és ezért hoztunk egy társat neki. Én rögtön el kezdtem mellé állni, hiszen ő jött idegen környezetbe. Azonnal hozzám jött, a mellső kis tappancsát rátette a karomra, de úgy, hogy a súlyát nem is éreztem, és csak nézett rám.
Ha meglát, kiugrik a bőréből, jön utánam, mint egy szellem. Mindkettőt nagyon szeretem, de azért ő mélyebben van valahol.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hűha! Pedig gondoltam az ásód mobilizálására, na de a környezetvédelem...
Nyertél!
A nominálhozamok lenyúlása is megérne egy pert Brüsszelben. Vagy az, hogy pénzügyi válság közepén szüntették meg a számlákat, amikor a hozamok évek óta padlón voltak. Rá egy évre hozott 18-20%-ot. Ki is tőzsdézte el?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mit lehet tenni a zajosan csapongóakkal. Az ajánlott linkje szerint Rogán nyilatkozata felülír egy jogszabályt.
Aki még eddig sem jutott el, annak hiába nyomják a kezébe a Magyar Közlönyt.
Jelzem, a jogszabályt is a főnökei alkották.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Mi a stájsz ippeg?"
Itt vagyunk a vívó páston, küzdünk a sötétség ellen.
Apropó! Mi az a Cohiba, ami a hűtődben van?
@Penivaldes: Te meg így jár(hat)sz:
"Egy nő talál egy korsót, amiből kijön egy dzsinn. Azt mondja a dzsinn:
- Úrnőm, teljesítem egy kívánságodat!
Mire a lány:
- Legyen világbéke!
- Ez lehetetlen, kérj valami mást!
- Jó, akkor kérek egy sportos, kedves, figyelmes, megértő és jóképű férfit, aki szereti a gyerekeket és tud főzni.
Erre a dzsinn:
- Hány évig legyen világbéke?"
@rodeo36: Rodeo! Ha későn eszméltél, már nem is a zsé fogyott el, hanem leértékelődtek a jegyek, nem?
Úristen! Most már megértem az indulataidat, ha ennyit veszítettetek. Bennem még az állami vagyon elherdálása is dráma!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Husz_János_Puszita:
Mai cikkek, osztrak es nemet, mind mind kuncsorog az ertelmes gondolkozni es dolgozni akarokert, a faty kivan egyszerre kene hipp hopp a nemet es az angol is, nem sok ido marad itt a tokolesre, ugy velem, ha mar a nemzeti Akos is turnezik Londonba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Találtam egy tanulmányt az osztrák munkaügyi hivataltól, hiányszakma a programozó, ha valakit érdekel...
@Mariann19:

szó szerint ez volt a válasz, anyám -szegény még élt- úgy fogott le, hogy menjünk...nincs itt mit tenni

azért a vízért amit mi saját zsebből, a fővezetéket is az uccán fizettük és építettük amikor átvették akkor olyan díjakat szabtak, hogy inni sem tudtak belőle mert drágább volt mint a kőbányai világos és mindez mert az átkosban megcsináltuk és majdnem ingyen volt a víz éppen emiatt...amikor rencer akkor rablás hadd szóljon onnan ahol ...a kurva annyukat mindnek lámpavason a helye

brühühühü
Ahogy figyeltem a mai híreket, lesz jóvá írás. Jó, de mikor, és miből? Ja amikor buknak, beadnak egy egyéni indítványt, hogy sz.pjon a következő kormány! Ha jóvá akarnák írni, mi gátolja meg őket, hogy megtegyék most, vagy a jövő héten??
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
mit lacafaszázol, egy nyelv -persze csinálni kell- 6 hónap felsőfokú szakvizsgához

aki nem tuggya az IQ 3

brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kösz a méregtől nme léttam és gyanús volt elkűldtem

páfrány brühühühühü

a dinók előtti világ
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ezt mindig benézem, elfelejtem a NER-t! A mi palinkal a végén..
"Jóváírják a nyugdíjpénztári forintokat
Azt később döntik el, hogy figyelembe kell-e venni a jóváírást a nyugdíj kiszámításakor."

Alakul a kula gúla, nesze semmi, fogd meg jól...

www.origo.hu/gazdasag/20130408-rogan-jovairjak-a-nyugdijpenztari-forintokat-az-egyen-nyugdijszamlakon.html

Lassan minden magyarnak jut egy személyre szóló hazugság... mint a piacon... a te tököd a legkeményebb...
@Mariann19:

ezek a barátok és nagy emberismerők.... beengedtek egy "baráti" házhoz, a lakásban egy hatalmas németjuhász, félreterelték, hogy bánt meg izé, sohase láttam előtte, és amikor a társaság magamra hagott a nappaliban hát beoson a kuty és seperc alatt barátok lettünk befeküdt az ölembe hanyatt és ott hülyéskedett a hatalmas agyaraival simogatta a kezemet meg ami belefér, amikor a háziasszony kereste a kutyát benézett az ajtón... majd elájúlt de azonnal megjegyezte ...te egy nagyon jó ember lehecc

brühühühühü
"Elkábította párttársait a Brüsszelben kiakadó Hankiss
[origo]|2013. 04. 08., 18:02|Utolsó módosítás:2013. 04. 08., 18:14|9 komment
Címkék:Hankiss Ágnes, Brüsszel, alaptörvény, bizottsági ülés, Európai Parlament

Bohózatnak, visszaélésre épülő ügynek, hecckampánynak nevezte az illetékes uniós parlamenti bizottság vizsgálatát a magyar alkotmányos helyzetről Hankiss Ágnes EP-képviselő. A bizottság brüsszeli ülésén elmondott álláspontját párttársai közül is többen visszautasították, a felhozott példákat valótlannak nevezték."
www.origo.hu/itthon/20130408-hankiss-hevesen-vedte-a-magyar-alkotmanyt-brusszelben.html

Ez megmostmi???????????????????????????????????
Delirium? Aggkori elhülyülés?Debilium tremens? Valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Fitch: Magyarország csak magára számíthat
A hitelminősítő szerint a fejlett Európa nem fog kihúzni minket a gödörből. Reformok kellenek."
"Közbeszerzés nélkül költ 500 milliót a NAV
Ennyibe kerül, hogy az adóhatóság fogadni tudja a pénztárgépektől beérkező adatokat."
www.origo.hu/gazdasag/20130408-kozbeszerzes-nelkul-kolthet-felmilliardot-a-nav.html
"Félévnyi hiány három hónap alatt
Csak márciusban 154 milliárdos mínusz a költségvetésben, ami nem is olyan rossz eredmény."
www.origo.hu/gazdasag/20130408-felevnyi-hiany-harom-honap-alatt.html
@Mariann19:
az az egyik kézzel sodrott válogatott dohánylevelekből sodort habana szivar, művészet

nekem egy ilyen -csak egy alkalom, mert bejárásom volt a manufaktúrába is- a Cienfuegos-i reptéren a bérautómra várva a szivarkészítő csinált egyet csak úgy, hogy addig is ne unatkozzak...akkor még néha rágyújtottam

brühühühühü
Már megint hazugságon érték a bolsi huhogókat. Még idén jóváírják az állami yugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseket – közölte Rogán Antal, ugyanakkor hangsúlyozta: egy adategyeztetést követően legkésőbb az év végéig jóváírják a 2013 előtti összegeket, beleértve a korábbi magánnyugdíj-pénztári rendszerben teljesített és az államnak visszautalt befizetéseket is. Eddig azért nem történt meg, mert
nem mindenkinél egyértelműek a 2013 előtt keletkezett adatok, másrészt nem mindenki lépett be a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe, így az ő esetüket is rendezni kell, mert őket sem érheti kár. Bajnai annak idején ugyanis „nem gondoskodott arról, hogy azok az emberek, akik visszakerültek a társadalombiztosítási rendszerbe, és korábban magán-nyugdíjpénztári tagok voltak, azoknak a megtakarításait a nyugdíjukban bármilyen formában jóváírják”.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Orbán rokona ne annak nevezte volna? :))
Hisz ő Orbatúró Langyi Dávidka anyukája...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

már érzik a vesztüket lopnak mindegy hogyan honnan a szemeteket is vigyázzatok

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Európa eddig sem húzott ki, csak behúzott bennünket a gödörbe.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Látod, agyhalott narancsbolsi csicska elvtársak meg itt élvezkednek, hogy ... naugye... a hülyetonyó is megmondta! :))
@Mariann19:

bizonyos hőmérséklet és paratartalom vagy kiszárad és akkor úgy ég mint a tapló...és büdös

brühühühü

ezért van az sokan akik megengedhették maguknak csakis frissen sodrott szivart szívtak vagy aznapit

brühühühühü
@azbesztos: akkor most ezt kifejtenéd, csak az én kedvemért?

idézet tőled:
---- nyissz ----
,,...másrészt nem mindenki lépett be a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe, így az ő esetüket is rendezni kell, mert őket sem érheti kár.''
---- nyissz ----
@azbesztos: Tuttam, hogy Bajnai lesz a ludas! :-D ..vagy (l)(h)ibás legalábbis!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Persze, mert megemelték a minimálbért és beléptek az új adók. A kérdés, meddig?
@azbesztos: Ecsém, látom, neked az azbeszt nem a tüdődre, hanem az agyadra húzódott. Ne aggódj, az agytuberkolózis/szilikózis is halálos:-))
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Kancigányozni rasszizmus. Cigánypecsenyéről, cigányzenéről beszélni nem az.
Cigánykodás összefoglaló megnevezése egy magatartási modellnek, ami messzemenően jellemző Orbánra - függetlenül az akármilyen származásától. Lehet akár hoch-árja is, ha nyilvánvaló tényeket letagad és felél mindent, amihez hozzáfér: akkor bizony cigánykodik.
"Nálunk időnként elhangzik az a nézet: “Ezek már megszedték magukat, ha maradnak, már nem kell feltölteni az üres zsebüket.” De ezt a kijelentés hangoztatói sem gondolják komolyan, keserű gúny szól e szavakból, nem bölcsesség. A koalíció tagjainak ugyanis nemcsak saját szükségletük és szaporodó létszámú családjuk van, de maguk is támogatók körére alapozzák befolyásukat, akinek szintén megvannak a maguk spanjaik, és így tovább, mint ahogy a történelemkönyvekben a középkornál a hűbéri láncot ábrázolják. Ahogy a hűbérúr javadalmakkal jutalmazta vazallusait a szolgálatért, úgy kell a kis koalíciók vezetőinek is leosztani a kapott javakat, járandóságokat, korrupciós forrásokat. Ez magyarázza, hogy kis koalícióra támaszkodó vezető esetén – legyen az demokrácia vagy autokrácia – miért szükségszerűen szegény az ország népe."

kapitalizmus.hvg.hu/2013/04/08/diktatorok-kezikonyve-szuksegszeru-e-orban-bukasa/
@rodeo36: Jahh:-))))) Mint Te délután:-)))) Bocs, a gonosz lelkem, nem bírta kihagyni:-))))) Mégrgyszer bicsika:-)
@rodeo36: Miket élhettél át! Ebből vajon ki lehet gyógyulni?
Szerintem soha.
Még jó, hogy kinn vannak élményeid és szerető emberek, de minden nem pótolható.
Minden kutyát meg tudsz hódítani?
@Mariann19: Az én biglim, jellem... csak a parizel, kolbász, kacsafarhát, velőscsont, libamáj, vagy bármikaja csábítja el:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Csak kiokosodom a végén szivarügyben. El tudlak képzelni szivarozva, mint egy nagytőkést.
Közben olyan félárbócra eresztett pillákkal nézel a perspektívába? Flegmán?
@Penivaldes: nahát, akkor itt vmi súlyos tényállás fennforgásának esete történt :)
méghogy nem kér csokoládét... hmmm...
Csányivirtus...

"Motorokkal foglal parkolóhelyet az OTP

Parkolás
2013.04.08. 18:09 - Tenczer Gábor |

A jarokelo.hu honlapon jelent meg több fotó, amelyek szerint a belvárosi Nádor utcai OTP-fiók előtti parkolási területet a biztonsági emberek motorokkal-robogókkal foglalják elő a bank érkező vezetőnek.
Megkerestük az OTP-t, hogy a képeken a bank biztonsági emberei láthatók-e, és ha igen, milyen jogszabály alapján foglalják le a parkolóhelyeket?
Az OTP Kommunikációs Önálló Főosztálya kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a kérdéses képeken az OTP Bank biztonsági munkatársai láthatóak.
Tájékoztatták továbbá lapunkat, hogy a kifogásolt parkolási módszer nem ütközik jogszabályba, és a parkoló járművek mindenkor érvényes parkolójeggyel rendelkeznek.
Megkerestük az V. kerületi önkormányzatot is, a kerületi közterület-felügyelet és parkolási társaság fenntartóját is, hogy mennyire szabályos a képeken látható parkolási módszer, de egyelőre nem kaptunk választ.
A robogók használatának magyarázata lapunk szerint, hogy a jogszabályok szerint motorkerékpárral nem kell fizetni parkolási díjat. Hasonló kreatív parkolófoglalási módszerekről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja ."
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Az én biglim, jellem..."
A kép után magam előtt látom az okos szemeit. Még mindíg a konvektornál sütteti magát?
Te vagy a kutyakaja beszerző?
Volt egy perzsa cicánk, akinek teljesen alárendeltük magunkat.
Mr Rezignált majdhogynem azt sem tudja, hol kell bevásárolni, de ő volt a cicakajáért a felelős. Km-et autózott a francia macskakonzervért, mert a cica csak azt szerette. Érte bármit megtett, de én is.
nyami. a Közgép már ámerikában is dolgozik?

"Elkészült a világ legdrágább buszmegállója

Egymillió dollárba került, és egész Virginia fel van háborodva rajta. Arlington városa még 23-at építene."

index.hu/tech/2013/04/08/elkeszult_a_vilag_legdragabb_buszmegalloja/
@Husz_János_Puszita: hali. Orbán mondta volt a 1998as választási hadjáratban, h
a rókát nem lehet leszoktatni lopásról. És milyen igaza volt... se a vöröset se a narancsot
@belekotty:
0 + 0 = 0, 0 - 0 = 0. Ha egyes is van benne, akkor már nem "tisztán" nullával végzett a művelet. Azt hittem világos.
Matematikában nekem egyébként a "Miért nem prímszám az egyes?" okoz nehézségeket. Még a leginkább megérthető magyarázat a "CSAK" volt.
@kekex:

Bár ez már eltér valamelyest az eredeti kérdéstől - ott egyértelműen arról volt szó, ha valaki (kan)cigánynak etc. nevezi -, erre is válaszolok: a "cigánykodás" kifejezés pontosan ugyanezt a rasszista mentalitást hordozza, ezért igencsak viszolyogtató. Ha valakinek ez nem nyilvánvaló, tegyen próbát azzal, hogy valamilyen más, számára kedves népnévvel helyettesíti, és elképzeli, hogy az ilyen pejoratív jelentésű.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Én meg úgy tudtam, hogy a vitorla, amikor leengedik az árbócon.
Te nemcsak kötekedni akarsz?
Van itt elég troll.
Pajkos magyar tréfája a jelen állapotokhoz...?

"Óriás hímtag a Nürburgringen, pályazár
Valaki vasárnap reggelre egy hatalmas nemiszerv alakú festéssel díszítette fel a Nürburgring aszfaltját."

totalcar.hu/magazin/bologatokutya/2013/04/08/a_nurburgringi_haromgolyo/
@azbesztos:

"Európa eddig sem húzott ki, csak behúzott bennünket a gödörbe."

"In 2011 the taxpayers of Hungary received from the European Union 419 euros per head over what they contributed. Since its accession to the EU the country has received from the European Union EUR 12165 million over what it has contributed."

www.money-go-round.eu/Country.aspx?id=HU
@Mariann19: dede:-) a konyhavektor, meg a félárbóc kötekszés isch:-)
@le Látó:

Udvarolgatunk, udvarolgatunk? Naccerű, naccerű...
Jut eszembe, ez a fotó családunk ügyvédjét, egyben régi barátját, dr Weér Farkast mutatja a hagyományos szentivánéji grillpartinkon. A Doktor Úr épp készül meggyújtani a tüzet...

:)
@Mariann19: Egyébként nem vihorla, hanem zászló vi-gyász estében:-)
@smartdrive:
Oké, úgy látszik csak én értem magam félszavakból. NULLÁKKAL végzett műveletekről volt szó. Azokat szorozhatod, oszthatod, akárhányszor összeadhatod-kivonhatod, csakis nulla lesz az eredmény.
"Orbán betiltotta az Adj gázt! felvonulást
Szerinte a felvonulás a kisebbségek alkotmányos jogait is csorbítja."
Nocsak. Ez királyi hatáskör? Remélem, pátensben adta ki.
Kismalac, akarom mondani, Kismacska, és Kvín szíves figyelmébe:

"A Medián szerint a Bajnai Gordon és Mesterházy Attila közti különbség még szembetűnőbb, ha az elemzés a választások kimenetele szempontjából erősen felértékelődő aktív elkötelezettek preferenciáira irányul, tehát azokéra, akik állításuk szerint valószínűleg vagy biztosan elmennek szavazni, de egyelőre nem tudnak vagy nem akarnak megnevezni kedvenc pártot. Ebben a körben – ha két jelölt közül lehet választani – Bajnai Gordont többen támogatják a jelenlegi miniszterelnöknél (26, illetve 19 százalék), míg Mesterházy Attilát kevesebben támogatnák Orbán Viktornál (15, illetve 21 százalék)."

www.168ora.hu/itthon/median-bajnait-tobben-tamogatjak-mint-mesterhazyt-112452.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ezzel a Mozarttal egy baj van. Akármilyen perverz is volt Mozart, egy troll akkor se érdemli meg a zenéjét.

Egyébként is úgy látom, Rogán tökéletesen kielégítette. A szférák zenéjéhez minek még Mozart is?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ugyan már? Félmilliárd? Mi az a Köz(pénz)gép 200 milliárdjához képest? Baksis!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Remélem, pátensben adta ki."

Nagyon hülye vagy:))))) Ne adj ötleteket.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Az én olvasatomban az nem mindegy nekik, ahogy ezt a közvélemény itt meg a Vincenten, egyenlítőn stb fogadta. Mingyá lett magyarázkodni meg módosítani való ugyebár.

Beleszólás esete áll fent a politikába gyerekek, hogy úgy mondjam sliccpali szindrómájuk lett megint. Kíváncsi leszek melyik fog megint blogterroristázni most Kövér helyett.
@Mariann19: Amúgymeg a félár bóc, egész tiszteséges ajánlat. Egyet fizet, kettőt vihet:-) Összerakja az ember, oszt félpénzen van ár bóca:-) Óccsóbb, mint a sárgarépa mellékötve:-)
Belegabalyodott a kormány a nyugdíjreformba

Két és fél év alatt nem jutott az egyéni nyugdíjszámlák ügyének végére a Fidesz, és a kormánypárton belüli ellentmondásos nyilatkozatok alapján valószínű, hogy még az alapvetésekben is vita van. Pedig 2010 végén a kormány és a parlament is elkötelezte magát amellett, hogy az állami rendszerbe visszatérő magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarítása, ha virtuálisan is, de megmarad. A gazdasági miniszter erre ma már nem emlékszik, a Fidesz frakcióvezetője viszont átfogó reformról álmodik.

hvg.hu/itthon/20130408_egyeni_nyugdijszamla_igeretek_es_valosag

--------

Elfogadta a parlament az átírt választási eljárási törvényt

A jogszabályt a parlament kormánypárti szavazatokkal fogadta el, a Jobbik-frakció tartózkodott, az MSZP képviselői pedig már korábban kivonultak az ülésteremből.

hvg.hu/itthon/20130408_Elfogadta_a_parlament_az_atirt_valasztasi

---------------
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
13.51 Nagyon megnyugtattál. Már ideje volt, hogy a Gordonkán értő kezek játszanak. Obama emberei meg már bizonyítottak: kétszer is!
@karacsi_maci:
14.12 Párizsi ÉS zsömle? Nem vagy te túlságosan optimista?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez kutyafüle, utánlövés, koppintás. Az eredeti itt van: felhúzható híd a Néván. A protestálás sajátos formája.

metro.co.uk/2010/06/17/giant-penis-protest-hits-st-petersburg-397109/
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Hát emígyen:

"Miként lehetséges az, hogy Orbán Viktor egy, a rendőrség által el nem utasított demonstrációt betilthat? Ha legközelebb mondjuk úgy látja, hogy a HaHa felvonulása sérti egy kisebbség érzéseit, azt is betiltja? Hogyan lehetséges, hogy bár sem a belügyminiszternek, se a miniszterelnöknek nincs joga semmilyen tüntetést engedélyezni, mégis ezt teszik?"

magyarinfo.blog.hu/2013/04/08/kosz_orban_de_nem?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
@hümhüm:
Már azon kívül, hogy ha nem a tied a tőke, mi közöd a kamataihoz, akár reálhozam, akár bruttó kamat?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Varga vasárnap még arról beszélt, hogy ő személy szerint úgy gondolja, „a nyugdíjrendszerben olyan változások történtek”, amik már nem teszik indokolttá, hogy jóváírják a megtakarításokat. "

Az "olyan változások történtek" gondolom azt jelenti magyarul, hogy "elbasztuk az összes lopott zsét, nyasgem!"

Erről egyből beugrott a Félelem és reszketés Las Vegasban klasszik jelenete: "Na persze, én hallottam, amit a recepciós VALÓJÁBAN mondott..." kár hogy nem tudom linkelni. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
magyarinfo.blog.hu/2013/04/08/kosz_orban_de_nem
"Orbán Viktor semmilyen jogi érvet nem hozott fel, egyetlen paragrafusra se hivatkozott, hanem saját tekintélyével nyomást gyakorolt a rendőrség, és hatáskörét túllépve tiltott be egy rendezvényt. Persze majd utólag megmagyarázzák, hogy ez nem így történt, de jelenleg így van. Az meg már rég rossz, ha nem a jog szabályozza a történéseket, hanem Orbán Viktor kénye és kedve, és itt mindegy, hogy szélsőjobboldali tüntetést tilt be, vagy baloldalit. Ez nem jogállami lépés."
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Ugye a rendőrség állítólagos utasítása volt a fő vádpont Gyurcsány ellen a tévészékház ostromával kapcsolatban?
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Nem ismerek "németkedés" "lengyelkedés" de még
"zsidóskodás" kifejezést sem. Ezért nem igazán tudom összevetni őket egy közismert MAGYAR kifejezés tartalmával. Az ilyen liberális szőnyeg alá söprések, meg "cigány" helyett a "roma" erőltetése nem igazán használt a rasszizmus elleni harcnak. Életidegen lila ködös
marhaságok helyett jobb lenne közel maradni a realitásokhoz.
@kekex:
TE! Rossz vagy!
Összezavarod a kis eccerit, nem lehetsz ilyen kegyetlen! :D
@kekex: Ezt pedzegettem a pátens, cári ukáz hasonlattal... na ezen lehetne egykettőt hörögni... a diktatura 8utána lehet nézni mit jelent) valahol itt kezdődik. Hogy egy faszkalap társaság provokávióját momentán... ki nem szarja le?
@kekex: A cigány (nem pejorative) akkor is cigány marad, ha piréznek hívják... a magyar se lesz sose tót....
@GeoCracker:
Mindenki eldöntött tényként kezeli, hogyha Orbán azt mondta, akkor úgy lesz.
Nos: vagy úgy lesz - és az az önkényuralom egy újabb bizonyítéka.
Vagy nem úgy lesz - és azt majd lobogtathatják,
mint a demokrácia bizonyítékát, ráadásul a szélsőjobbereknek is tesznek közben egy gesztust.
Nem is tudom, melyik rosszabb?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nono, Szegedi Csanádot is mekkora meglepetés érte a családfakutatás miatt. Senki sem lehet biztos, hogy nem tót származék.
@kekex:
Miért?
Hol van itt jogállam?
Ahol egy ilyen kis pöcs kézivezérléssel visz mindent?
@kekex: A két rossz közül a legrosszabb az, hogy nem először játsza Orbán ezt a fajat kétfenekű demagógiát.
Igazi latrinacsászár.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
... meg a bor se válik sörré... :)
A répaléről nem is beszélve!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: erről, meg a pátensrők jut eszembe, hogy az előrehaladott szifilisz egyik tünete az énképvesztés, az "én vagyok Kína császára" mentalitás...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ezt néhány ismerősöm ki is kérte magának, ő nem roma. Büszke rá, hogy cigány. Mondjuk neki volt is mire:))
@kekex: itten a városben, mongyuk mindenki tutta... és ismerete a zannyát...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Akkor maradjunk annyiban, hogy Mamit szivarozik, és igéző pillantásokat vet szerte és szana.
A félárbócot pedig megnézem majd a google-on.
@Mariann19: igen, és erre nagyon büszke vagyok, egyetlen egyszer, kamaszkoromban fordúlt elő, hogy egy őrűlt kutya rohant a kerítés mögött, hogy: "ha megfoglak megeszlek" attitűddel és egyszercsak elfogyott a kerítés, a azaz akapú -duplaszárnyas- tárva nyitva és ott álltunk szemtől szemben...az nyílvánvaló én nem ijedek meg kutyától és a szemébe néztem semmi ordítozás meg hasonló....a kuty...állt majd a szőre égnek meredt és elsomfordált

a másik, hogy a nagyinak volt egy farkaskutyája valószínű volt benne farkas bőven nem tudták lefogni láncon kellett tartani és letépte és kerítéseken át elszökött...én olyen 4 éves lehettem vagy inkább 3 1/2....a háztól messzire volt a kutyaház a Pajti meg megkapta a kajáját és evett én meg -mit sem tudva minderről a rémségről- odakalimpáltam, görbe lábaim voltak azután kinőttem, és odamentem kuty -hz és elhúztam alőle a kaját és megsimogattam nem vettem észre, hogy a kutya szőre égnek áll és nem tuggya mi van vele de nem bántott sőt, majd visszaadtam neki a kaját és ottmaradtam, mikor anyám meglátta, hogy ott állok a kuty mellett és semmi rossz sőt mert már barátok akkor már nem is jött oda.,..kaptam egy gyurit az volt a bürge, hófehér és megtanítottam mindenféle trükkre főleg arra amikor már ki kezdett nőni a szarva, hogy felöklelje a húgomat aki minden állattól rettegett de azt hiszem saját magától is.... hívtam, Gyuri lölkd föl és vágtatott, nekifutásból fellökte és fölötte megállt minrt egy győztes Bukéfalosz és meg röhögtem a kiscsaj meg üvöltött olyankor azután gyors fára mászás következett mert a dádá jött rohanva ugyanez volt a nagy Vörös kakassal az is Gyuri volt azt is nekizavartam a húgomnak mert aki gyáva azt meg kell tanítani hogy ne féljen, ez a Gyuri úgy elzavarta a macskját és görényt amelty éjjelente ődöngött, hogy jajongott a görény

brühühühühü

volt kaland bőven
@Mariann19: "A 2005 július 7-ei robbantásokat követően az Egyesült Királyságban, és számos más országban megemlékezések keretében rótták le tiszteletüket az emberet az áldozatok és az eltűntek iránt. A megemlékezések többféle módon történtek, így például „egy perces néma csenddel”, gyertyagyújtással, valamint virágcsokrok elhelyezésével az események helyszínén. A külföldi országok vezetői sok helyütt elrendelték a nemzeti lobogó félárbócra való eresztését, vagy az Egyesült Királyság adott országbeli külképviseletén részvétnyilvánító emlékkönyvet írtak alá üzenetükkel és tiszteletnyilvánításukkal."
hu.wikipedia.org/wiki/2005-%C3%B6s_londoni_terrort%C3%A1mad%C3%A1s
pőlő.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Úgy emlékszem, valami tévényilatkozatban fogalmazott úgy Gyurcsány, hogy "utasította" a rendőrséget. Utána hosszas civódás ment azon, hogy valóban utasítást jelentett-e, amit tett (nem), és hogy joga lett volna-e ehhez (Kacziba Antal szerint pl. igen). Mindez persze csak annyiban érdekes, hogy akár így, akár úgy, ha a patásnak a Fidesz ezt mint az önkényuralom bizonyítékát akarta a nyakába varrni, akkor vicces, hogy a Pocakos meg így pöffeszkedik vele.
@Mariann19: "Félárbocon a zászló: a férfiklimax
Sokan nem tudják, miről is van szó, amikor szóbakerül a férfiklimax, és egyből a kapuzárási pánikra asszociálnak, pedig a téma nem redukálható le pusztán ennyire. Vajon létezik-e a férfiklimax, és ha igen, mik a tünetei?
A férfiaknál leggyakrabban merevedési zavarként jelentkezik az a hormonváltozás, melyet – csakúgy, mint női megfelelőjét – klimaxnak nevezünk. A hormonális eredetű potenciazavar nem jár betegségtudattal, emiatt aztán az ilyen férfiak ritkán mennek orvoshoz. Alapos hormonszint-meghatározással, majd ezt követően a hiányzó hormon pótlásával vagy a hormont termelő szerv serkentésével orvosolható. A férfiklimax gyakorlatilag tünetmentes állapot, sokan a kor előrehaladtának kellemetlen következményeként tudják be a jeleket. Ám az már elfogadott tény, hogy az öregedés során az erősebbik nem esetében szintén bekövetkezik a szexuális hormonok termelődésében egyfajta változás, méghozzá annak ellenére, hogy a nemzőképesség elvileg akár életük végéig megmaradhat."
www.vitaltippek.hu/ferfiaknak/241/felarbocon_a_zaszlo_a_ferfiklimax

kielégítettelek? :-)))
@kekex:

Szerintem eléggé kevergeted a szezont a fazonnal. Attól, hogy magyar kifejezés, még lehet rasszista, romát erőltetni cigány helyett viszont teljes hülyeség, és ehhez semmi köze - pontosan a dolog lényegének meg nem értéséből fakad, de ha valaki egy kalap alá veszi a kettőt, az is.
@GeoCracker: Pótold az M-et, jó? Vagy még egy szót kérek! :-)
"Miért ne természetes a belügyminiszternek, hogy az állampolgárok biztonságát szavatolnia kell?"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: amint dr. Weér épp fokhagymás kolbászt süt nyárson.
Dr. Akula személyes jóbarátom, akárcsak neje Vám Piri. Publikus más a Hátsó-Sufniai sajttermelők szimpóziuma? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bizalomgerjesztő arcvonások és hófehér fogak, ápolt frizura. Gondolom, ég a keze alatt a munka! :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Amit félárbócról írtál, örök életre megtanultam.
Nem is gondoltam volna, hogy összefüggésben lehet hozni a nemzeti összetartozás jelképekénti zászló leengedését a férfi klimaxxal.
Különös párhuzam, hasznos, mert két nyomatékos példával támasztottad alá a jelentőségét és fogalmát.
Mindíg tudtam, hogy zseni vagy!
@GeoCracker:

"latrinacsászár"

:D

Ez eddig a legtalálóbb kifejezés erre a faszra.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: bizonyos hím hormonok túltengése is hasonló tüneteket produkál, de csak a hangerő van meg.
@rodeo36: "Volt kaland bőven."
Ilyen régi történésekre is visszaemlékszel?
Vagy inkább azokra, amelyek a szeretett állataiddal függnek össze?
Szerencsés vagy, hogy olyan környezetben nőttél fel, ahol részese lehettél ezeknek.
Azon már sokszor elgondolkoztam, hogy az ember akármilyen határozott, vagy kemény karakter, mégis rabja tud lenni az állatainak.
Az említett gyönyörűséges macskám egész nap arra várt, hogy menjünk TV-t nézni. Akkor felugrott a párnámra, elfoglalta egész terjedelmében, és meg mögötte hason fekve kuksolva néztem a TV-t, moccanni sem akartam, nehogy megzavarjam az álmát vagy a dorombolását órákig.
Nincs is másik, mert árulásnak gondolnám, ha nem ő maradna meg egyedül az emlékezetemben.
Nagyon hülye vagyok?
orbán a hibás ! orbán mögött bajnai ál !

mit keres oszkópéter a vízerben ?
@félázsiai nagymagyar:

Tanult tehetetlenség a bajunk neve.

Szíriában véres polgárháború zajlik. Nincs termelés, nincs földművelés, halott minden. Csak a fegyverek zakatolása hallatszik. Hideg félelem, menekülés, túlélés.

Magyarországon hideg polgárháború van.
Itt a többség a hazugságok hazugságokkal való eltakarását, és az önkritika lehető legnagyobb hiányát díjazza. Nem csoda hogy itt tartunk. Hagyni kell őket lezuhanni a sárga földig, a maximális elkülönülés mellett.
@Mariann19:

azt mondod kemény karakter? persze megkérgesedik, sziklaburkot ölt az idő hatalmas úr, dehogy tévecc, annyi emberben kellett csalódnom (miníg előszőr magamat marcangolom mint marcanka és csak utána amikor már nagyon fáj akkor átkozódom, meg kövülök meg)

jótett helyében jót sohase' várj, ha véletlenűl jön akkor majdnem hinni kezdek valamiben ami nincs és a létnek nincs is rá szüksége, mert minő neveccséges izé olenne a végtelen örökkévalóságban feltőnne valami pirinyó izé és azt állítaná hogy márpedig ő...kinemszarjale? a LÉT természetesen nem vesz róla tudomást ez ugyanolyan mint ahogy amikor a Gróf Monte Christo-ban a gróf abbénak öltözve várja a gyilkosát, majd majd mikor az hanyatt homlok menekűl beletörve engéjét a páncélingbe...és ott a kerítés túloldalán a gyilkos gyilkosa vár és lesújt és akkor az abbé: a szöcske amikor a fűszál tetejéről istent káromolja...majd a haldoklónak, mikor már tudja, hogy semmi sem mentheti meg a "jelenés" én vagyok Edmond Dantés de én vagyok Gróf Monte Christo is...akit ti senkik halálra akartatok gyötörni mert politikai ....

nem emlékeztet ez téged a pókhasú görbelábú focistára? annak is ilyen sorsa lesz egy sötét sarkon...ami akár a parlamentben is lehet

szóval. nincs csodálatosabb e világban mint az ember de én nem tisztelem

az anyag örök és bármikor bárhol mást alkothat helyette és mint tévedést megsemmisítheti...az élet nem semmisíthető meg de átalakúl

szóval a kutyáimban sohasem csalódtam és amikor valami barom motoros elütötte a macskámat a házunk előtt azóta nincs macskám mert az túl önálló és nem téged szeret hanem azt amit adsz neki a kutya viszont érted meghal és meg is bolondúl amikor 10 év után visszatértem a kutyám nem ismert meg csak akkor amikor bedugta az orrát a lábam közé mert valami gyanús volt neki és akkor ha láttál már boldogságot...nagy kurva hideg tél volt és ez meg ott ugrált mint a bolond...én meg bambán ekkora szeretet talán nem is létezik

brühühühühü
Navracsics szerint a nyilvánosság az alaptörvény-módosítások kontrollja
A miniszter szerint a kormány kész megvitatni a jogszabályokat, racionális érvekkel meggyőzhető.

m.index.hu/belfold/2013/04/08/navracsics_a_nyilvanossag_az_alaptorveny-modositasok_kontrollja/
@Mariann19:
az ember emlékezete mindíg valamihez kötődik...leghamarabb az illatok múlnak semmivé... majd... számomra a hangok is megmaradnak és valami olyan imázs ami talán sohasem létezett csak számomra

brühühühühü

ja mivel fotographik memóriám van mindenre élőben emléxem nem kell vídejó sem kép mert az eredeti ott van csak elő kell szednem a nagy albumból és abban minden benne van
@rodeo36: komor, és egyben szép kèp, tömören összefoglalva az ember és a világ, olyan remetés, de van remény,mer van: zene, étkek, nők, kutyák, és a keveset tudok tudása ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Mariann19:

hallgassad és értsd meg a Guardian szavait az utolsó óra megold mindent?

www.youtube.com/watch?v=DpsG3sXeJOQ

il cinto humile no sia varcato que nel divide ....
@rodeo36: Na, jó késő van, kezdődik az operáció
:-)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
érdekességként, soha attól akinek adtam nem jött "válasz" de máshonnan ahonnan sohasem gondoltam volna...na onnan igen

talán ez a rend?

www.youtube.com/watch?v=LyhW8xR6Uew

az előző részletben a guardian szavai -megpróbálom költőien: a hely titkos, senki sem látogathat mindennapi étkedet beadjuk és mikor érzed utolsó órád akkor kongasd meg a gongot és akkor felsegítjük lelked

de olaszúl valahogy úgy van, hogy mikor eljön mely lelked végső útjára viszi

www.youtube.com/watch?v=LyhW8xR6Uew

ja ez Callas felűlmúlhatalan 1954
@GeoCracker:
A koronázás még arrébb van. Egyelőre "csak" budiforradalmár.
@rodeo36: Én is ezt tapasztaltam mindig. Amikor segítségre volt szükségem, az megjött valahonnan, a legváratlanabb helyről. Amikor meg én tudtam, segítettem bárkinek.

Ez nem hoci-nesze alapon működik.
@rodeo36:
Ugyan már, 1 kakas 1 görény az nem cucc.
De egy macska két krokodil - főleg, ha a macska győz, az mán igen!
www.bloki.hu/_vicces-videok/602/1-macska-2-krokodil-ellen
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Maradjunk annyiban, hogy másképp értelmezzük a rasszizmust. Szerintem van egy "cigánykodás" kifejezéssel leírt viselkedésforma, amelynek gyakorlása független a származástól - te pedig mindent etno-szemüvegen keresztül nézel.
"Hadd virágozzék száz virág" ez is elfér a levegőben.
@Mariann19:
Nem nagyon, de sokat vesztettél. Minden macska egy külön egyéniség, egyik sem "pótolhatja" a másikat. Kimaradt egy csomó másmacska az életedből.
@rodeo36:
Nekem más tapasztalataim vannak, egyetlen macskám volt, AKI a kertkapuban várt és szó szerint a nyakamba ugrott. Nekem, és soha senki másnak. Akármibe is voltam öltözve, és etetni viszont etette az egész család. Tehát "nem azért".
@kekex: bizonyosan igazad van...az az egy macskám is valami ilyesmi volt...de a többiek nem...valószínű tőlem is függ, vagy kituggya...lényeg az, hogy szeretem az állatokat...azt te el tudod képzelni, hogy vettünk 3 malacot éppen levették őket az anyjukról és persze disznónak az ólban a helye, igenám de...tüdőgyulladást kaptak, jött az állatorvos és be kellett vinni őket a konyhába sparhert mellé egy nagy ládába szalmával meg a...szóval a penicillin megtette a hatását, anyám elment vásárolni mire hazaért a házidisznói, merugye mindegyiknek volt már neve és hallgatott is rá sőt...kinn a ládából és hancúr anyám meg mint a rossz kölkekkel és ment a herce hurca de mindenki vidám volt amíg el nem jött a gyásznap...el kellett adni az egészet mert senki nem akart belőlük enni...borzalmas élmény és ott tudtam meg, hogy a disznó tényleg milyen intelligens ha a fidesz fele annyira mint ezek hárman akkor jobb világ lenne és vidámság

brühühühühü
@kekex:
Aki állatot tart, az viszont kénytelen a halállal és elvesztéssel az "Óhatatlan veszteségek"kel (Irwin Shaw)is együtt élni.
Az emlékek viszont még ezt is megérik. De persze van néhány keserű tapasztalat:
Soha, soha, SOHA ne adj nyers sertéshúst a macskának (mert elpusztul, de előtte lebénul), és ha kölyökmacskád van van, ne hagyd bukóra az ablakot.
@épészmérnök:

milyen operáció

sebész lettél?

brühühühü
"van egy "cigánykodás" kifejezéssel leírt viselkedésforma, amelynek gyakorlása független a származástól" - ez igaz, de semmit nem cáfol abból, hogy a kifejezés rasszista. Nem az a kérdés, hogy aki az ezzel a kifejezéssel leírt módon viselkedik, az cigány-e vagy sem, ahogyan tévesen utalsz rá, hanem az, hogy maga a kifejezés egy népnévvel foglalja össze pejoratív tulajdonságok együttesét, amit eleve hamis és megbélyegző, mert általánosító szterotípiákból barkácsolt. Nem az a kérdés, hogy létezik-e ilyen tulajdonságok együttes megjelenése, hanem az, hogy ez a kifejezés ezt a cigányokra hazug és hamis módon jellemzőnek tételezi.
@rodeo36: "Azt mondod, kemény karakter?Persze, megkérgesedik, sziklaburkolatot ölt."
Ebben a kérdésben mintha arra utalnál, hogy negatív élmények hatására keményedtél meg, amelyeket egyének okoztak.
Mindíg nagy dilemma, hogy ezeknek az embereknek a személyiségjegyeit hogyan itéljük meg. Elfogadjuk-e, hogy az emberi természet objektíven alakul-e ki, vagy saját döntésünk során válunk azzá, amilyenné szeretnénk válni, és ebben mennyi a felelősségünk.
Személyiségünk kialakításához egy folyamatos önkontroll kell, azonban jogos-e a másik emberrel szemben ez az elvárásunk?
Amennyiben jogosnak érezzük, a valóság azonban mást igazol, a megitélésünk igazságossága kérdőjeleződik meg.
Ezeknek a dilemmáknak a kiküszöbölésére való a tolerancia.
Amennyiben felmentést adunk az egyén számára a nekünk nem tetsző cselekedeteire, mert toleránsak vagyunk, már nem csalódásnak érezzük a negatív tapasztalatot.
Persze, vannak egyetemes értékek, amelyek - mondhatnánk - kötelezőek. A hálátlanság ebbe a körbe tartozik, és jellemzően ebben a körben jelentkezik a jótevő csalódása.
Erre azonban nem a befelé fordulás, a visszahúzódás vagy düh a gyógyír, hanem a jövőbeni óvatosság a magunk érdekében.
A megkérgesedés hozhat egy távolságtartást, amely viszont a magányossághoz vezethet.
Ezek a kósza gondolataim ebben a kérdésben, mindíg azt tartom szem előtt, hogy jóban legyek a világgal, és ne a csalódás érzete legyen jelen az emberek és a köztem lévő viszonyban.
index.hu/gazdasag/2013/04/09/semmi_ertelme_az_egyeni_szamlaknak/

Az sem igaz, amit kérdeznek!

"Ha a tagdíjbefizetés nem az adócentralizáció része, akkor ezek a befizetések az új nyilvántartás szerint meg sem történtek, az egyéni járulék pedig ebből következően nem 17, hanem kilenc százalék volt. Ebből következően pedig nincs is mit átvezetni az egyéni számlákra. Ettől függetlenül Rogán Antal tegnap azt jelentette, hogy valamit átvezetnek majd, de csak később. Varga Mihály szerint egyébként mondjuk nem lesz ilyen."

"Semmi köze nem lesz a tényleges nyugdíjhoz

Az egyéni számlákkal egyébként sem old meg semmit a kormány, és nemcsak azért, mert a nyugdíjszámítás módszertana nem változik. A majdani nyugdíjas annyit ér majd az egyéni számlájával, hogy megkapva az első havi járadékot, össze tudja vetni azzal, amit befizetett. És rá fog jönni arra, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz."
@Kowalski, Ennél sokkal többet fizettünk ki az eu-szovjetunionak, vagy fizettünk olyan abszolut értelmetlen beruházásokért melyeket ők erőltettek ránk és amiből semmi hasznunk sem volt, csak kárunk az önrész felesleges pénzkidobása révén.
gyurcsány idején be kellett lépni kötelezően a magánnyugdíj pénztárba, majd amikor rájöttek, hogy ez rossz üzlet, mert az idősebbeknek hamarosan fizetni kellene, kiléptették őket. Ki kártalanítja a bajnaiék alatt a magánnyugdíj pénztárakból kirakottakat? Most egyenlő esélyt e lesz mindenkinek. Nagyon helyesen. Aki többet akar, lépjen be önkéntes nyugdíjpénztárba, de az nem megy, hogy a fiatalokat bekényszerítik a magánnyugdíj pénztárba, elhitetve velük, hogy majd jól járnak, miközben a pénztárak korrupt alkalmazottjai, vezetői, eltékozolják, pártpénzekké alakítják, ellopják, luxusra költik a befizetéseket, melyekért ugyanakkor az állam felelősséggel tartozik és ha kiderül, hogy már nincs is pénz, az adófizetőknek kellett volna állni a számlát, amit a tolvajbanda csinált.
@azbesztos: Te el is hiszed, amit írsz, vagy diktáltak ehhez?
Utóbbit vélem, ennyire helytelenül írni, sörtörés és egyebek híján csak tollbamondásra lehet..
@azbesztos: Az egyenlő esély az mit jelent? Senkinek semmit, ez az új "szovjet" típusú bolsevik modell lenne?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nem. Nyugdíj kizárólag, mindenkinek csak a munkája értéke és a nyugdíjkorhatárig munkában eltöltött idő arányában jár. Ez közügy, mert a közösség által ellenőrizett kifizetés. Ezt szolgálja most megvalósuló nyugdíjszámla. Az önkéntes magán-nyugdíjpénztári befizetés az egyéni takarékosság egyik módja, magánügy. A kettőt nem szabad összekeverni.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Mi az "sörtörés"? Hogy lehet ilyen hanyagul írni? Talán valamelyik suk-sükülő lumpenproli elvtársad tollba mondja, amit írsz? Vagy saját magadból jön? Inkább sörözz, szemtelenkedés helyett öreg kommencsik, ha már érveid nincsenek, csak kérdezni tudsz.
@azbesztos: Már csak az a kérdés, hogy a kedves nagyszüléd a temetőben, vagy a párt soraiban leledzik, hogy lényegtelennek érzed a problémát?
@azbesztos: Annyit is érdemel(sz), se sör, se törés, nertárs!
Szórjad csak, szórakoztató vagyol!
@azbesztos:
"gyurcsány idején be kellett lépni kötelezően a magánnyugdíj pénztárba"

Utánanéznél, hogy a magán-nyugdíjpénztárak mikor jöttek létre? Egyúttal annak is, hogy mikortól volt kötelező belépni? Tedd már meg légyszives, és akkor talán nem írsz majd ekkora szamárságokat.
süti beállítások módosítása