Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.04. 13:48 Fabius

MSZP aktivisták, fegyverbe!

Címkék: mszp török zsolt összefogás

Talpra koma, hí a Zsotya!

Itt az idő, most vagy soha!

A szegfű istenére 

Esküszünk!

Esküszünk, hogy bambák tovább nem leszünk!

Fegyverbe demokraták! Ragadja meg mindenki ami a keze ügyébe kerül és támadás! Klaviatúra, toll, buszjegy az utazáshoz mindegy, de tegyetek valamit. Ti, mert mi nem. Stratégiát váltunk kedves seregünk, innentől nem mi igyekszünk meggyőzni a zembereket az igazunkról, hanem ti vezessetek Nagy Rábeszélő Hadjáratot! Innentől Egy mindegykiért, mindenki értünk. Mert csak így lehet, csak velünk lehet, csak mi tudjuk, más alternatíva nincs. 

Úgyhogy talpra hamar és beszéljetek lyukat a többi "demokratikus" -nak csúfolt ellenzék hasába!

Bezony, nektek bevallom nagyon is indokolt az az idézőjel amibe a demokratikust tettem. Mert aki mivelünk összefogni feltétel nélkül nem akar, az csak idézőjeles demokrata lehet. Hiszen a Maszületett Szeplőtlenek Pártya valami olyan nagyszerű dolog, amiben a változásnak szüksége nincs, megújulás csak kihalás után lehetséges és aki ezt nem látja az demokratavakságban szenved! 

Előre!

Előre harcostársaim! Ti legyetek a veresjánosok , szanyitiborok, puchlacik megmentői   az összefogás szószólói, akik rábeszélik a mindenkiket mennyire jó lesz ez az országnak. Nyomuljatok, mint az állat, ne hagyjátok őket levegőhöz jutni. Bombázzatok ímélben, levélben, személyesen, agitáljatok buszon, villamoson és vasúti várótermekben. Legyetek végre forradalmárok a hétszentségit neki! Húzzátok ki magatokat és ne azzal törődjetek, hogy hívjátok veresjankót ti magatok is egymás között. Amire mi nem vagyunk képesek azt ti megcsináljátok! 

mesterházy-szövetség_1.gif

Éljen a haza, kezetekbe kapa, ajkaitokról hangosan szárnyaljon a dal: Ez a harc lesz a végső, ideje besorolni már!

A bikicsunáj szelleme kísérje lépteiteket, puszcsi,  Zsotya.

Ui: nyugi gyerekek, ha ez se jön be a perecet majd ráfogjuk valamék eddig erre fel nem használt közvélemény-kutatóra. 

Uff. 

499 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr825194742

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hawaii, dizsi, pálmafák 2013.04.05. 00:03:51

Duna-parti kókusz party, avagy miért olyan kínos a Kubatov-gyarmatok médiamegjelenése. Emigráló művészek nyílt leveleitől zajos a blogoszféra, a főbb indokok: megélhetési gondok, a kultúra szerepének változása, az erőszak és intolerancia megerősödése ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most az a bajod a Bajnaival, hogy még az Internacionálét sem ismeri? Olyan vagy, neked semmi nem jó? :-)

Egyébként az MSZP pedig egyre lejjebb játssza magát. Inkább hagyják az egészet a francba, és szurkoljanak a Bajnaiéknak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Már bocs, de nekem ez a videó az ég világon semmit nem bizonyít, másrészt, miért kellene ismernie Bajnainak az internacionálét? (Én koromnál fogva ismerem :) )
Én nem annyira a munkásmozgalmi dalok népszerűségére akartam utalni, hanem a logóátfestések felesleges voltára. :)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Az egyébként vicces lesz ha kormányváltásnak nem is annyira a fidesz, sokkal inkább a maszop lesz a kerékkötője. :)
Az Internacionálé a nemzetközi munkásmozgalmi induló, nem tudom kinek mi baja van vele, más országokban is éneklik.
@Farkasokkal táncoló: Ha nem látod, hogy mit tettek ennek az eszmének a nevében, akkor ezzel sem nagyon lehet bajod. :)

youtu.be/I_U5VwuInbA
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az MSZP egyértelműen kerékkötő. Olyan hiteltelen fazonokkal, mint élükön Veres Jánossal, Hiller Istvánnal, az alkoholista Szekeres Imrével. Soroljam még? Ezekre soha nem szavaznék.
és tovább a maszopi úton. :)

"Olvasónktól kaptuk ezt a bájos képet, melyen Szanyi Tibor veterán veterán antifasiszta harcosokkal ünnepli (f)elszabadulásuk évfordulóját a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű tövében.

A kiemelkedő intellektussal megáldott európai, haladó szocialista politikus párás szemmel emlékezik azokra az időkre, amikor az antifasiszta ellenállóknak még ingyen osztogatta a vodkát a Vörös Hadsereg hadtápja."

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/534908_494412943941007_74142125_n.jpg
...végre egy írás és micsoda fejlődés ez az eddigiekhez képest....é még az a felismerés is megeshet( valamikor XXI. sz első harmadában)hogy fidesz(jobbik)-mszp(e14) mindegy, MIND EGY
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szanyi kétségtelenül a hülyeség szinonimája, de hogy pont ezt a putyinisták vessék a szemére azért az elég vicces :-))

Mit szól majd ehhez a Jobbik külügyi kabinetvezető Kovács Bélája, aki 86-ban a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) diplomázott, majd 87'-ben Magyarországon nem érezve jól magát visszaköltözött a Szovjetunióba?
@Fabius: Azóta a jobbik is széles gyűjtő párt lett tudod. :) Komolyra fordítva a szót, el kéne már végre vinni valami katonai temetőbe ezt az obeliszket, ott lenne méltó helye, meg a megemlékezéséknek is, mondjuk az orosz katonai áldozatokról.

Én azt tartanám jónak, ha lenne mondjuk egy veteránok napja vagy valami hasonló és azon a napon az összes elesett katonáról méltó módon meg lehetne emlékezni.
Fabius, bocs, de se kedvem, se türelmem nem volt elolvasni, amit belinkeltél.
Én tegnap kaptam végképp és végleg agyfaszt, amikor Olgánál előadja valamelyik mszp-s fasz, hogy a rezsicsökkentés mellé ők még mit és hogyan fognak csökkenteni. Szóval ezek pont ugyanott folytatják, ahol abbahagyták, és amit a fidesz csinál.
Olgica (én tőle is rendszeresen agyfaszt kapok) meg adja is alá lovat, hogy igen, a rezsicsökkentés az helyes, azt senki sem vitatja, hogy szükséges. Mi van?????
Ugyanaz a szar duma Olga részéről, mint amikor arról beszélt, hogy az az ERKÖLCSÖS (bazmeg, erkölcsös!), ha a dipolmások itt maradnak Magyarországon.
Mszp=Fidesz, és megérdemlik Kálmán Olgát. A kdnp-t, meg a jobbikot már nem is említem, minek? Azok még nagyobb seggek.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Sajnos ez tényleg elég borzasztóan hangzik, de ha az MSZP-nek fontosabb a saját hülyesége, mint az ország sorsa, akkor lelkük rajta. Bár inkább azzal játszanak, amivel egyidősek és ne az országgal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyelj, a kereszténység nevében is mit tettek és tesznek még ma is, te még is hívő ember vagy.
Minden eszme nevében tettek már szörnyű és még annál is szörnyűbb dolgokat.
Ha te azt hiszed, hogy az internacionálé éneklése dönti romlásba ma Magyarországot, akkor neked fogalmad sincs a valóságról és a ma kihívásairól.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A jobbik semmi másra nem játszott/játszik, mint a jó fizető állami állásokra a képviselőházban. Tehát összejönn benne a zsidózó zsidó, meg a családerkölcsvédő pornós a komcsizó exmszmp-sel.

Te is szobrokkal harcolsz? Szerintem meg az a szégyen, hogy kordonnal kell körbevenni egy kődarabot, mert pár agyatlannak nem tetszik és párbajozik vele.
Lehet, hogy lemaradtam valamiről.

Ki az a Zsotya?

Török Zsolt? Akit a tegnapi mélységesen szánalmas szereplése után Olgánál, soha többet nem lenne szabad kamerák elé engedni.

Molnár Zsolt? Aki nem tudta zavarát palástolni a Dunakeszin elszenvedett csúfos vereség magyarázatánál, ahol Tóbiás a megyei elnök?

Tényleg döbbenetesek a fiúk. Itt az ideje egy tabula rasanak.
Azt hiszem kivágok a fejemből irdatlan sok bitet, és leszavazok a fityeszre jövőre. Viszont kettő (2) darab bitet meghagyok, mert azzal ott már miniszter is lehetek. Három bittel miniszterelnök is, de az 460 millió évre már foglalt.
Egyre inkább az a gyanúm, hogy a maszop nem akar nyerni, viszont szeretné, ha Bajnai megégne, így 2018-ra játszik. Már ha lesz még történelem jövő tavasz után ebben az országban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én épp ezért mondom, hogy maradjon csak a fidesz.
Körbe nézek és csak borzalmas pártokat és borzalmas szavazó polgárokat látok, akiket tényleg szarért, hugyért meg lehet vásárolni.

Még nem vagyunk a gödör alján. Az alkoholista is csak akkor tud szembenézni azzal, hogy alkoholista, és akarni, hogy leálljon a piáról, ha tényleg padlót fogott és már mindent elbaszott az életében. Már nem tudja mivel áltatnia magát.A magyar állampolgárok még áltatják magukat. Nekik fidesz(=mszp) kell. Aki többet igér. Üveggyöngyökért adják oda a szavazatukat.
@Orica Középföldi:
...."Tényleg döbbenetesek a fiúk. Itt az ideje egy tabula rasanak."...na hát , micsoda felismerés, vagy már csak a képmutatás és szemforgatás katasztrófális eredménnyel járó taktikáját kezditek letenni.. a minta adóitok nem végeztek tökéletes munkát...már nem vagytok csak úgy hajlandóak egymásnak esni (egyik nyomorúlt a másiknak...hanem végre az igazi felelősők után néztek??...na végre
@Bakter: Vágj le még egy bitet és szavazz a jobbikra. Ha már lúd legyen kövér. ;)
@Orica Középföldi: Te is láttad? Az valami egészen szánalmas és undorító volt, amit előadott Olgánál, ezek szerint Török zsolt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Sok jobbikos bitetelen gyaúr, tehát egy bittel ott valóban karriert lehet csinálni. Alszom rá egyet.
@zipe moha: Te meg miafaszt kötözködsz? Kik azok ti-k, akikről hadoválsz? Itt minden kommentelő saját magát képviseli, a saját nevében ír.
A tudatalatti ősződizmus:
"„Mi mindenki életét meg akarjuk lopni”, mondta a KIM államtitkára az ATV műsorában."
index.hu/belfold/2013/04/04/retvari_bence_csunyat_bakizott/
@zipe moha:

Ez kicsit zavarosra sikeredett. Fuss neki mégegyszer, hátha kiderül mit is akarsz mondani.
@aritus: bocsi, de én akkor ebből nem kérek, és a családom sem, nem szeretnék az összeomló alkoholistához közel lenni, sőt az igaznagymagor narkóshoz sem, majd ha az aranylovést utolsó kupicát magába nyomta és elszenderedett az örök mákonymezőkre
@aritus:

Kb. 1 percet bírtam nézni. Mindíg viszket a tenyerem, ha meglátom:)
Visszatérve Kálmán Olgára (azért lovagolok rajta, mert ő a "baloldal" dicsőített riportere, aki hű, de ért hozzá), valamelyik nap egy V.kerületi mszp-s képviselővel (de rémes faszi volt az is) csevegett arról, hogy az önkormányzat húsvéti ajándékcsomagját, amit a kerületi rászorulók kapnak, idén fideszes önkori képviselők, pártmegbízottak vitték házhoz az időseknek, és egyben aláíratták velük a rezsicsökkentő ívet.
Olgica aszongya: azzal nincs semmi baj, az nem TÖRVÉNYTELEN hogy a húsvéti csomagot a fideszes fószer a fidesz nevében adta át, csak a csellel megszerzett aláírással van baj.
Az mpsz-s faszfej meg helyesel!

Ezekbe kellene bízni, hogy lesz itt rezsimváltás?! Mikor a jogról, a jogállamról, a demokratikus működésről pont annyit tudnak és gondolnak mint a fidesz és a mezei választópolgár.

Hogy az nem törvénytelen, hogy az önkori ajándékát párt ajándékként adja oda?!!!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, hol élek bassza meg!!!!!!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Bakter:
Nemrég a tegnapi blogba bemásoltam az alábbi cikket, ami azért szomorú, mert ezt nekünk, magunknak kellene megfogalmaznunk és tennünk.
De amíg a lusták, herék, apatikusok, a fogjuk meg és vigyétek eszme a legfőbb motiváció, addig a törpe vidáman ugrálhat cipőben asztalról asztalra.
Véleményem szerint senki sem akarja itt igazán megnyerni a választásokat, józanul elgondolva bárki bárhova nyúl, mindenhol szaros lesz a keze. Jól kijönni a következő négy évből nem lehet, az mszp mélyrepülése arra elég, hogy kis melldöngetéssel a felszínen maradjon.
Ahogy nézem a rezsicsökkentésen ujjongó embereket, imádják, ha azt mondják nekik, amit hallani szeretnének.Ergo újabb igérgetés dömping indul. Aki pedig nem igér, hanem megmondja a tutit, feltárja mi vár ránk, az mocskos hazaáruló rohattliberáliskommunista, menjen a lecsóba.
Mert mint tudjuk, az igéreteket csak a fidesznek nem kell betartania.

hvg.hu/vilag/20130404_Die_Welt_uvolteni_kene_Budapesten#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_4_4
@Bakter: ezen nagyot kacagtam. Néha csak feltör az őszinte szó:))))
@aritus:

Az Steiner Pál volt az előző polgi:)) Na azt a nyafogást se se lehet végighallgatni. Itt lakom, tudom mit művelt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És akkor mi van, ha nem kérsz? Mit tudsz tenni?
Fusson ki merre lát, itt ez az egyetlen épeszű, józan lépés van már csak.

A Lipótot nem bezárták, hanem kiterjesztették, az egész országból lett tébolyda. Az orvosok (pártok) és a betegek (választók) nagyrészének a lelkes közreműködésével. És még most is milyen sokan, a többség mennyire lelkes, ha előkerül a ládafiából egy kis pálinka (rezsicsökkentés).
Kedves fintorgók, szar a helyzet az biztos de ha jövőre nem bukik ez a velejéig hazug, csaló, rabló, magyargyűlölő csúti rendszer akkor meszeltek az országnak.
A csúti szar azt látja hogy ilyen brutális és eszetlen rombolás után is ő kell a birkák akkor szó BÁRMIT meg lehet tenni velük.
Ha akarják visszamenőleg vezetnek be adókat, vagy éppen bevezetik a 7 napos munkahetet, 12 órás munkanappal.
Szóval lehet fintorogni, de DÖNTENI is kell.
Ha ezek maradnak akkor vagy mi megyünk , vagy itt döglünk meg.
Lassan második hete vagyok lézervárosban közrabszolga, iszonyat látni a döbbenetes nyomort.
Nem egy-két embernél pirítós kenyér az reggeli meg az ebéd is.
@Orica Középföldi: hát el tudom képzelni, a szeme se állt jól. És mivel szerinte az tök rendbe van, ha önkori ajándék párt ajándékként landol a kerületi lakos kezébe, el tudom képzelni hogy játszadozhatott a közvagyonnal, bele a párt és saját zsebébe.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): De miről akarsz te dönteni? hogy az egyik populista féreg helyett a másikra szavazol? Aki szintén csak azt tudja, hogyan vegye meg szarért hugyért a szavazatokat? És a jogállamról, a hatalmi ágak függetlenségéről, az érdekvédelemről stb stb ugyanazt gondolja? Azaz, leszarja, nem érdekli, kijátsza, ha tudja?
Miről beszélsz te? Orbán egy következmény, nem ok. Nem attól szar itt, mert van az Orbán, hanem azért lehet Orbán, mert ennyire nem érték a szabadság a magyar embereknek.
@Spániel:
Csak azt lehet csinálni, amit Bajnai számtalanszor elmondott: vissza kell szerezni a bizalmat az országgal szemben. A tekintélyünk, megbízhatóságunk, hitelünk nulla a világban. Mindenütt diplomatikus asztal alá kuncogással meghallgatják pl szíjrágót, amerre turnézik egy kis baksisért, biztatóan megveregetik a vállát a kamerák előtt, aztán sikítva röhögnek, amikor végre elmegy, és ennyi a diplomáciánk. Olyan irdatlan szarhegyet küldtek levitációs pályára a fejünk fölé ezek, hogy az Everest homokvár ahhoz képest. És úgy tűnik, nem nagy a tülekedés a foshegy eltüntetéséhez, legfeljebb verbálisan.
Már többször mondtam, hogy a gazdasági, politikai hitelünk helyreállítása szerintem szinte azonnal százmilliárdokban mérhető hasznot hozna. De ezeknek már pucájuk sincs, nem hogy vér benne.
A válaszkommentekből rátom, Gábriel, megint teleszarta a blogot... gartulálok minden válaszviszontkommentelőnek... gyerekek! Nem veszitek észre? Halálra vagytok szopatva...
@Bakter: "Egyre inkább az a gyanúm, hogy a maszop nem akar nyerni, viszont szeretné, ha Bajnai megégne, így 2018-ra játszik. Már ha lesz még történelem jövő tavasz után ebben az országban. "

Van erre még 5 éved? Nekem nincs.
@Bakter: ... és azsem megoldás, hogy maradjon a Fidesz még 4 évet, mert akkor rájuk ömlik a szar, amit összekotyvasztotak. Amilyen síkhülye a magyar átlagpógár - pógár???? - zsellér, földnélküli agyparaszt - ezek még a totális államcsődöt is békementtel ünnepelnék, Viktort, meg mint a haza mementóját, aranyba öntve ünnepelnék a szent istvánnapi kergemeneten... passzzzzz.... nekem ez nemkell.
@Bakter: nu akkor még egy kis ajándék. Szomorú, iszonyúan szomorú, hogy egy ilyen rákos daganatot kell púpként a hátunkon hordani :
magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/barbarok-a-kapukon-belul-84238

"Így aztán Orbán akármekkora igyekezettel próbálja meghívatni magát a Downing Street 10-be, Cameron nem engedheti meg magának, hogy egy barbárral vacsorázzon vagy akárcsak nagy nyilvánosság előtt kezet fogjon vele. Ha megtenné, azzal nem egyszerűen politikai kockázatot vállalna, de kulturálisat is.

Aki szemben áll a Fidesszel és a Jobbikkal, nem is tudják, milyen sokat köszönhetnek Angela Merkelnek. Erre csak akkor ébrednek majd rá, amikor Orbán politikailag megbukik, s fény derül arra az erőre, aminek jelentékeny szerepe lesz ebben a bukásban. „A kancellár asszony ugyanis tudja, hogy Orbán nem a szövetségese. Épp ellenkezőleg. És rendkívül nehezen viseli, hogy egy olyan politikai kapcsolatnak a túsza, amivel egyáltalán nem tud azonosulni” – szólt a figyelmeztetés."
Egyetlen kérdésem van: te tettél valamit azért, hogy az ország helyzete javuljon?

Isten őrizz, hogy nyilvánosan válaszolj. Csak úgy, magadban.
Bajnai, mint a másik szálon már emlegettem, véleményem szerint a dimenzióváltás küszöbélre ért.
endresy.blogspot.hu/2013/04/ha-bajnai-azt-uzeni.html
Úgy tünik beszállt egy olyan mecsbe, amiből ő nem tud jól kijönni. Alkalmasint más sem, de neki a karizmatikus burka sincs meg hozzá.
Meg az orbánéhoz hasonlóan vakhitű serege sem.
Szóval az lehet, hogy az ellenzék kollektíve veszít, de a mostani úton Bajai rossz ösvényen jár. Ha hagyta magát az mszp-től ebbe az irányba szorítani,az hiba.
Arra nem lehetne felszólítani az MSZP-aktivistákat/tagokat/szimpatizánsokat, hogy sajátjaik felé erőltessék a megújulást, személycseréket és utána egyeztetéseket az E14-gyel?
@Bakter: Sajnos, ahogyan vissza lehetne szerezni a bizalmat az ország érdekében, az nem érdekli az embereket. Sőt, az a biztos bukta, ha világosan feltárnák, mi vár ránk a jövőben, ha normalizálni és stabilizálni tudnánk az ámokfutás romboló hatását.
Erről beszéltem az előbb, rezsicsökkentés, ammán döfi, de hogy milyen árat fizetünk érte, már nem jut el az eltompult agyakba, azt már nem értik.
@aritus: Arról beszélek hogy az "elmútnyócévben" volt munkám, 2010.12.31 -óta nincs, az "elmútnyócévben" ha közrabszolga lennék legalább a mindenkori minimálszart megkapnám, most 49.500 -öt kapok, és ezt nem hiszem hogy bírnám még 5 évig.
Óriás különbségek vannak a mostani maffia és az összes többi demokratikus párt között.
Aki a csúti rohadékot le akarja győzni, jobban és többet kell hazudnia. Sajnálatos, de ez van :(
@aritus: Csak vigyázz az ilyen kijelentésekkel, mert jön a nagyanyó hogy itt megin' gyűlölik a magyarokat. :D
"Economist-szerkesztő: Orbán Magyarországa a fekete bárány
2013. április 04., csütörtök, 15:20 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: MTI

Címkék: V4; European Voice; V4-ek; Edward Lucas;

Kinyomtatom • Elküldöm
Kívülről úgy tűnhet, hogy a visegrádi négyek (V4) egy potenciálisan fontos tengely Európában, amelyre a Baltikum, Délkelet-Európa és akár Ausztria is támaszkodhat geopolitikai, biztonságpolitikai vagy uniós költségvetési kérdésekben, csakhogy a V4 nem egy tömb, a tagok ugyanis túl különbözőek - írta a csütörtöki European Voice hasábjain Edward Lucas, a The Economist külpolitikai szerkesztője."
hvg.hu/vilag/20130404_Economistszerkeszto_Orban_Magyarorszaga
"Bizonyítékot találhattak a sötét anyag létezésére"

nocsak... valaki megvizsgálta a mi gyurinkat?

hvg.hu/panorama/20130404_sotet_anyag_bizonyitek
Tuti hogy még 5 évig maradjon ez a nemzeti szalaggal átkötött hatalmas rakás szar ?

"Olaszország ma megint a magyarokra figyel. A napokban hosszú cikk jelent meg a La Repubblica-ban, melynek már címe is mindent elmond: „Félmillióan menekülnek Orbántól. Nagyobb exodus, mint 56 után”. Tudom, sokan vannak, akik csak legyintenek, néhányan – Schmidt Mária stílusában – még meg is állapítják: nincs ezeknek az olaszoknak jobb dolguk, mint velünk foglalkozni? Nekik szeretném mondani: nem velünk foglalkoznak, hanem önmagukkal. Azzal a magyarságképpel, amely eddig bennük élt, azzal az 56-al, mely számukra is történelmi dátum volt. Nyugtalanítja őket, hogy eddigi tudásuk a magyarságról hirtelen érvényét vesztette, és eddigi szimpátiájukat a magyarság iránt mára a csalódás váltotta fel."

www.repubblica.it/esteri/2013/04/03/news/ungheria_esodo_emigranti_fuga_orban-55858731/?ref=HREC1-82w
@GeoCracker: Bajnainak egy totális szorongásban élő népességet kell megszólítania. Nem mondhatja azt, hogy "minél rosszabb, annál jobb", tessék bedönteni bennünket. Felelős politikus ilyet nem mondhat.
Ez természetesen csapdahelyzet, nem kétséges.

Ne essünk abba a hiába, hogy a saját értelmiségi elvárásainkat sulykoljuk. A szadesz egyebek mellett azért bukott, mert az ő híres értelmiségi holdudvara ide-oda rángatta.
@GeoCracker: Bajnai mindenképpen jól jön ki ebből a mocsárból. Győzni nem fog a választásokon,10-15 százalékkal bejut, éppen ezért lesz ideje összerázódni, jó szakpolitikusokkal megerősödni és felépíteni, stabilizálni a pártot. Végül is erkölcsileg ők lesznek az egyetlen "makulátlan" párt, akik talán tiszták tudnak maradni és semmilyen umbuldát nem lehet rájuk bizonyítani. Reméljük.

Egy ilyen mszp-vel pedig csak a bukdácsolás, marakodás, ökölharc lenne a napi menü. Ebből már volt kóstolónk mszp-szadi alatt bőven.
@aritus:

Megértelek, de mondani legfeljebb csak azt tudom, hogy ezek vagyunk mi. Nem birka, hanem kizárólag zsebével gondolkodni tudó nép.

Aztán persze a rábaszáskor vadul kurvaanyázzuk a tegnapi osztogatókat, mert az legalább középtávon gondolkodás helyett az faszául megy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Selmeczi Gabriella hozzátette, a Fidesz országszerte 500-1000 aláírásgyűjtő pontnál várja az embereket"

Há'azmeg milyen már, hogy nem tudni pontosan hány helyen is gyűjtenek aláírást a hősök?

Tegye fel a kezét aki látott már ilyen aláírásgyűjtő pontot. Nem ezret, egyet.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Én már a cuculizmusban is hallgattam, hogy holnap jobb lesz, csak még ma legyünk türelemmel. Szóval időm nincs, és sajnos kellő mennyiségű és kaliberű lőszerem sem. Sok elfogyna, ha rajtam múlna. Itt tartok.
@épészmérnök: A szorongás két fő forrásból támad. Egy egzisztenciális és egy politikai forrásból. Orbán jelenleg ezt a kettőt kijátsza egymás ellen. A politikai szorongást nem lehet hamis remények felkeltésével oldani. Azt olyan ígéretekkel lehetne, amik a politikai helyzet stabilizálásáról szólnak.
A "Ti nem tehettek semmiről" szólamok ezt nem szolgálják.
Az egzisztenciális szorongást meg végképpen nem oldja, mivel azt üzeni az átlagcsórónak, "Ti ugyan nem tehettek semmiről, de mégis nyomorogni fogtok". Ami még kocsmaszinten sem magyarázható meg.
Innen egyenes út vezet az ugyanolyan bűnbakkereséshez, aminek hordalékát ma is szívja az ország.
Fenntartom, hogy a legjárhatóbb út az, ha mindenkinek megmondják az őszintét. Elfogadom, hogy ezzel 19-re húzna lapot valalki. De licitálgató, maszatoló politikusból sok van. Olyan is, aki ezt a pályát Bajnainál ezerszer jobban ismeri.
@Spániel:
A hírgeci megcsinálta az ellen rajzfilmet. Szerintem egyetlen artista sem képes arra, amire ezek: miközben bőszen szopják a németek faszát, alattomosan tökön rúgják azokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aham. Akkor erre most mondjam, hogy ilyen alapon a maszop picit régebb óta gyűjtőpárt, és ha a Jobbikban elfér egy Szovjetunióba emigráló Kovács Béla, akkor a maszopban is egy szanyitibor? :-))
@Spániel:
idézem magamat:
"a magyar 300 forintért az anyját is megbaszná".
S lőn...
@Spániel: "Erről beszéltem az előbb, rezsicsökkentés, ammán döfi, de hogy milyen árat fizetünk érte, már nem jut el az eltompult agyakba, azt már nem értik."

Abból kell főzni, ami van.

A politikusnak folyamatosan prioritásokat kell felállítania. Mi a fontosabb: a fidesz lapátra tétele, vagy a racionális érvelés?

Figyelem: a racionális érvelésnek nem a hazudozás az ellentétpárja. Lehet úgy is meggyőzni, hogy a hallgatóhoz igazítod a kommunikációt. Sőt, csak úgy lehetséges.

Továbbmegyek: szerintem ma élő ember nem tudja, hogy ténylegesen mennyien értenek egyet a fidesszel. Nem a többség, az biztos.

A vakhitűeket lehetetlen meggyőzni, nem kell velük foglalkozni. A véleményüket titkolókra, és a bizonytalanokra kell koncentrálni. Az ilyen szavazók profilját kell elkészíteni, és ahhoz igazítani a kommunikációt.
@Bakter: émmár túl vagyok az utolsó patronusomon... elegem van, ha minden összejön, húzok, minza vöcsök. nem ezerrel, százezerrel.. lehet, kevés lesz, de megpróbálom... nekem 40 éve mondogatják a holnapjobbleszet... lehet, aki mondja annak igen, én már nem szeretném...
Ezeknek a karjaitól mentsen mindenkit az Ég.
@Spániel: ld. @GeoCracker: is. Ha bemegy a mocsárba, nem jön jól ki belőle. Populizmusból Orbán verhetetlen. Demagógiáért és felelősségáthárításért az MSZP sem megy a szomszédba. Gyurcsány lényegesen karizmatikusabb, ah a hordón kel megszólalni. Bajnai pont azrt tudott kibukkanni a böszmebozótból, mert valami olyat ígért, amit a többi nem. Szembenézést.
Ha ezzel szakít, és beáll a népszerűséghajhászók sorába, akkor elvész.
@Fabius:
Én nem is akarok látni. Sem azt, aki gyűjti, de főleg azt nem, aki aláírja.
@Fabius: Láttam. Spec. nálunk a pestlőrinci piacon ott vannak kis asztalkájukkal minden piacnapon heti 4 nap, és 3-4 ember mindig van körülöttük, aki aláír.
@Bakter: Én holnap kirakok egy papirt az ajtóra: Mindent aláírok, csak, kérem, ne csengessenek!
@Fabius: Arra gondolsz ahol meg kell védeni a rezsicsökkentést?
@Bakter:

Az ugye mindenkinek világos már, hogy a Bajnai féle eredeti elképzeléssel - ernyőszervezet - mindenkinek kizárólag annyi baja volt, hogy nem ők találták ki.
@Bakter: @Spániel:

Hmmm. Én még nem találkoztam velük se itt, se a hétvégén Miskolcon.

Érdekes.

Bár, ha azt vesszük mennyire kimaradtam a környezetemmel együtt a BVSC megmentő aláirkálásból is....:-)))
@Penivaldes:

Igen, arra ahol aláírni lehet. Amik száma vagy 500 vagy 1000, ahogy Selmeczi nemzetes asszony tájékoztatott.
@Fabius: Hát kéhlek Veszprémben a belvárosi Sparnál láttam őket egyszer. Ott várta a lelkes aláírásgyűjtőket a helyi fideéitas fényes csillaga. Felétek nincs ilyen?
@Spániel:

Az MSZP-nek ezzel a felállással semmire nincs esélye. Még alkupozíciója sincs, bármennyire nem akarja elhinni.
Ha jól körülnéz(ne) a megyékben, láthatná, hogy nem rá kíváncsiak a népek.
@épészmérnök: én értem a racionális érvelés mikéntjét. Sőt, a realitásokat elnézve, csak olyanra vagyok hajlandó szavazni, aki azt igéri, hogy vért fogunk pisálni. Számomra az lesz a hihető és megvalósítható program.De ez csak én vagyok.
Millióknak minden pofánvágás ellenére kell az esti mese, lilaköd, nemzeti melldöngetés. Azoknak is, akik alaposan megszívták, mint torkosborz, mégis szeretnének hinni a kirájjfyban.
@GeoCracker: Idefigyelj, a szembenézést ki nem szarja le?

Először el kell takarítani a romokat, és utána lehet szembenézni, és levonni a tanulságokat. Katasztrófahelyzetben első a katasztrófaelhárítás.

És megint mondom: ne vetítsd rá a te értelmiségi gondolatmenetedet az átlagválasztóra, akárki is legyen ő.
Szellemi honvédelem. csatlakozzunk üzeni a CÖF
Az Orbán kormány leváltása csakis az ellenzék összefogásával jöhet létre. Pont.
Amíg az ellenzék pártjai ezt nem ismerik fel, egyre inkább halványodik a remény, hogy erre sor kerüljön. A felismerés hiánya abból ered, hogy ezek a pártok ellenségként tekintenek azokra a párttársakra, akikkel össze kéne fogniuk.
Az MSZP a biztos szavazóin kívül további szimpatizánsokra nem számíthat. Ennek ellenére Mesterházy, mint egy koronázatlan király jár-kel a biztos győzelem tudatában, azonban nem mozgósít, emiatt nem ismert a programja és koncepciója sem.
Láthatóan a többi ellenzéki párt a parlamentbe való bekerülésre játszik mindössze, mely cél kevés az Orbán kormány megdöntéséhez.
Ez az enerváltság jellemzi az ellenzék jelenlétét a politikai életben, mely jelenleg Orbánt sem ösztönzi kártyái kijátszására.
Az október 23-i ellenzéki fellépésre Orbán képes volt offenzívába lendülni, mivel nem volt ismeretes, hogy ennek a megmozdulásnak mi lesz a folytatása.
Eközben szépen megdolgozza a lakosságot némi adomány juttatásával, ráér később látványos népszerűségi intézkedéseket tenni.
Az ellenzék tehát kártékony politikai magatartásával az Orbán kormányt segíti.
@Spániel: "kell az esti mese, lilaköd, nemzeti melldöngetés."

Azt vegyétek már észre, hogy a lilaköd, nemzeti melldöngetés és a többi mind-mind csakis arról szól, hogy van remény a biztonságra, és nem megyünk teljesen tönkre.

Ugyanezt a reményt lila köd nélkül, másképpen is lehet nyújtani. Aki nem tud reményt nyújtani, arra nem fognak szavazni. Ennyi az egész!
@Spániel: Ez a magyar jellemzője. Erről egyébként Bajcsy Zsilinszky irt még fajvédőként, hogy a magyar nép vezérimádó, és ha nincs egy erős vezető akkor bénázik, meg arról hogy a magyarok mindig is jobban szerették a szép körmondatokat a valóságnál.
@Orica Középföldi: Most még izmoznak egy kicsit, aztán beállítanak Bajnaihoz, hogy nafijjuk, meggyüttünk.
Egyre csökken az elfogadottságuk a kompromisszum képtelenségük miatt. Mennyi koki kell még, hogy feleszméljenek?
Azt azonban nagyon sajnálom,hogy E14-nek ilyen partnerrel kell a jövőben vergődnie.
@Fabius: Anyósom látott ilyet a piacon. Ott irkálták alá a nénikék.
@Penivaldes: "Szellemi honvédelem"

Ebből a lényeg megint csak a VÉDELEM.

Ez a kulcsszavuk. A lecsúszástól, az éhezéstől, az utcára kerüléstől rettegő embereket "megvédik".
Ezt ismételgetik mindenféle változatban, milliószor.

Így működik a meggyőzés. Az ellenzéknek is szüksége van ilyen egyszerű jelszavakra, amiket kitűzőre, molinóra, óriásplakátra és "nyalókára" is rá lehet nyomtatni. Enélkül LEHETETLEN győzni.
@Fabius: Én nézem a linkedet, de mi a baj azzal, hogy a maszopos rá akar beszélni minden ellenzékit az összefogásra ?

Láttad már, hogy mi megy Bajnairól, az emeszpéről meg a diákokról a közszolgálatin ?

Ide kukkantsál.

orulunkvincent.blog.hu/2013/04/04/egy_kis_kozszolgalat

Ha ez a médiaszereplés jut az ellenzéknek,

akkor ez így jó neked még 20 évig ?

Biztos?
@épészmérnök: "Először el kell takarítani a romokat, és utána lehet szembenézni, és levonni a tanulságokat. Katasztrófahelyzetben első a katasztrófaelhárítás."

Hát ez az. A romeltakarítás csak kétharmaddal jöhet létre, aminek annyi az esélye, mint tyúknak az ábc-t megtanulni.
Katasztrófahelyzethez pedig katasztrófaelhárító program kell, ami majd nem tetszik az ország nyolcvan százalékának.
És minden kezdődik előlről, mint 2006-ban, repülő utcakövek, felgyújtott autók, székházak, tüntetések végeláthatatlan sora, megismétlődik Gyurcsány vesszőfutása, mert a haza nem lehet ellenzékben, stb.
Ez a fidesz nem fogja jól berendezett lövészárkait egyszerűen feladni. Emlékszel, 40 évre rendezkedett be.
Ösztöndíjasok kezében a külföldi magyarok
47 fiatal utazik a világ különböző csücskeiben élő magyarokhoz. A cél a nemzeti öntudatuk erősítése.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F04%2F04%2Fallami_osztondijjal_erositik_a_kulfoldi_magyarok_kotodeset%2F
@Penivaldes: Ühüm, akkor azért lehet még szép széles és hosszú utcája a ötkerben mert ilyeneket írt és ebből vezérünk magára ismert. Különben már rég a kukában lenne a neve.
@Spániel: na ez azért egy elég kemény kritika a magyarsággal szemben, úgyhogy ha ezt nézzük már rég nem lehetne utcája.
@én már a fény gyermeke vagyok: " mi a baj azzal, hogy a maszopos rá akar beszélni minden ellenzékit az összefogásra ?"

Ezzel egyetlen baj van: mszp senkivel sem akar összefogni, csak kényszerből.
Számtalan lehetőség lett volna már eddig, hogy kifejezzék szándékukat, de a legnagyobbat is elszalasztották: a legkompetensebb vezető, Mesterházi Attila a legutolsó, márciusi évértékelőjében kurvára vigyázott arra, hogy azt a szót, hogy együttműködés, nehogymá kimondja. Egy órányi szófosás alatt sem sikerült neki még csak célzást sem tenni rá.
Pedig ez lett volna a legjobb alkalom.

Szóval, álszent, hazug és farizeus minden megszólalásuk, egyébként is, de főleg ezzel a témával kapcsolatban.
@épészmérnök: Szerintem ahygjuk most az én értelmiségiességemet kicsinyt.
Tegyük fel, hogy egy átlagválasztó azért megy Bajnaira szavazni, mert Bajnai megígéri neki, hogy mindent rendbe tesz (lehetőleg két hét alatt), és előre felmenti minden alól (a saját rossz döntései alól is).
Ezt követően azt tapasztalja, hogy
1. Megszorítások maradnak (mert aranybányánk utána sem lesz);
2. A külföld éppen úgy nem jön ide pénzelni, mert a bizalomnak vége mint a botnak;
3. A költségvetési terhek nőnek, mivel az adóssáágther nagyobb lesz, hiszen csak előre lett lapátolva a trágya pár évet -> az 1. es pont már csak ezért is állni fog;
4. Mindezt nem mondják meg neki előre, hanem csak némi tejet ígérnek mézzel, vagy hallgatnak, mint orbán 2010-ben;

Lehetek én értelmiségi, és cizellálhatom az okokat. De menjünk le a kocsmába:
1. Aszonta az az izé, hogy semmi gáz, és minket nem büntethetnek amiatt az orbán miatt. akkó most a fa..ért drágul minden;
2. Hát nem aszonta, hogy minket nem büntiznek? Oszt mégsincs mán az unokámnak sem munkahely (értelmiségileg: vagy öt évig érdemi beruházás külföldről nem jön);
3. Naugyehogy megmondta az a Vona-gyerek, hogy nemlesz itt semmi, amig ezek a zsidólibsicigányku...k vannak a hatalomba?
4. Bezzeg azaz orbángyerek milyen jó vót! még a gázt is csökkentette. Csak hát nem engedték a külföldiek. Mert enyomják a magyart mindég;

stb.

gy szóval sem állítottam, hoyg le kel menni a sarki krimóba és kvantumkoefficiensekkel dobálózva kauzális gazdasági sokkterápiáról kell akadémiai székfoglalót tartani.
Viszont ha egy esetleges kormányváltás után is úgy érzik, hogy bevitték őket az erdőbe, akkor
1. Aopátiába sülyednek, és a sz..r is le lesz sz...va;
2. Radikalizálódnak.
3. A kettő nem zárja ki egymást. Apáatikusan elmennek flasztert hajigálni, meg pogromot tartani, mert abban legalább kompetensnek érezhetik magukat. S a feszkót is levezeti.
4. További tömegek mennek el a pi...ba.

Mindezek árnyékában tág teret kap az obstrukció és a szélsőségek felé tolódás.
Szerintem elfelejtitek azon "aprócska" tényt, hogy az átlag nem olvas híreket, nem éhes az infóra, nem olvas blogokat, M1, duna, rtl, kossuth, sport1-en nevelgeti mindhárom neuronját. Tök egyszerű az eu-ra, a zsidókra, a cigányokra, a hóra a belvízre az elmúttnyócévre, a szíriuszra fogni hogy neki most szar. De emelt fővel, igaz nemzeti tudattal, kétpofára zabálja a cukrozott szart, mert aszonta a főnök, h az finom és zabálj!
@Spániel: Akkor erre is készülni szükséges.
@Penivaldes: Kritika, hahaha, más sincs a mérvadó külföldi lapokban, na és, osztjónapot.
@én már a fény gyermeke vagyok: Az a baj, hogy ha figyelmesen meghallgatod, akkor nem összefogásra akar rábeszélni, hanem arra, hogy gyűljenek a többiek a maszop ernyője alá.
@Spániel: Tényleg? Hát ezt nem gondoltam.
Aszittem, csak a többiek komcsizzák, azt azé...
Szóval semmi összefogás nincs a láthatáron ?
@Myrath: Édes istenem, van neked fogalmad arról, hogy hogyan él egy átlagember, egy munkás, bolti eladó, vagy akárki?
Felfogod, hogy hogy be van tojva, hogy elveszti a szaros munkáját, elveszti a lerobbant kecóját, mehet az utcára, a lányából kurva lesz, mert nem tanulhat tovább?

Aki fél, az megbutul. Ezt "hivatalosan" debilizáló szorongásnak hívják.

Örüljetek, okosok, hogy valamennyire fut a szekeretek, és ne bántsátok azt, aki a végtől retteg.
@Spániel: "Kritika, hahaha, más sincs a mérvadó külföldi lapokban, na és, osztjónapot."

Semmi "oszt jónapot". Amikor a német választópolgár számonkéri a vezetőin, hogy mért nyomja a pénzt egy fasisztoid autoriter rendszerbe, akkor azok reagálni fognak. Nem biztos, hogy te értesülni fogsz a lépéseikről, de a hatásukról biztos.
@Spániel:

"E14-nek ilyen partnerrel kell a jövőben vergődnie."

Elképzeltem a "partneri" viszonyt:)))) Tudom, egy cinikus dög vagyok, de látom magam előtt, ahogy egy Felcsuti-Tukacs, Oszkó-Lukács, Sizgetvári-Molnár csörte lezajlik.

Maga a gyönyör:)))
@Spániel: Jahát, hogy ilyen gond is van...
Aszittem csak a többiek komcsiznak kétszájszélre.

Namost, ha minden jól megy, akkor ez egy bemelegítő kör is lehet.
Dehát nem szokott semmi se jól menni.

Igazából én simább ügynek gondoltam ezt az összefogást.
Bajnait már egyszer elfogadták ők is minelnöknek.

Na de, ha mindenkinek jó közellenség szerep, akkor maradjanak csak így mind.

Nézted, amit följebb linkeltem, a betiltott M1-es hiradót, amint összevetik egy némettel ?

Ott már épp csak körözést nem ad ki Orbán a Bajnai fejére...
Elérte a 600 kilót Béla, az ország legnagyobb disznója.
"Béla számára április végéig wellnessidőszak következik. Mivel a kiállításon szépnek kell lennie, samponos vízzel mossák le, a bőrét pedig kozmetikumokkal ápolják."
@épészmérnök: Pont nem rájuk gondoltam, bár emígy is értelmezhető amit írtam. Azokról beszélek, akik véleményt alkotnak infók nélkül, kizárólag politikai hitvallásuk, az egyoldalú unalmasan hangzatos és populista nyelvezettel, szinte szó szerint egyformán.
Tudom hogy élnek az emberek, azt is tudom, h nekem is egyre szarabb, és azért szarabb mert másnak is szarabb. Egymásból élünk, de sajnos egyre inkább a politika él belőlünk. Sok vitában azt is el kell magyaráznom, h az állam pénze a mi pénzünk, a politikus fizuja is a mi pénzünk, nem mondhatunk le róla.
Nem fogok tapsolni ha bedől az ország, és annak sem tapsolok, h 500000 gyerek éhes, h 500000 ember kivándorolt, h 650 000 embernek nincs melója.
@épészmérnök:
A blogon n+1 alkalommal emlegettem, hogy a hatalomnak egyáltalán nem édeke a szegénység, incl. mélyszegénység felszámolása. Ahogy nem érdeke a valós oktatási reform sem.

Ami a szekereket illeti január közepe óta munkanélküli vagyok, és félszáz felett van bőven okom rettegni a végtől is.
De ettől függetlenül, elég bemenni a munakügyi központba, elnézni a publikumot, hallgatni az iroda előtt bagózó társaságot. Pontosan tudható, hogy előbb mennek flasztert hajigálni, mint transzparenseket festeni. mert akkor történik VALAMI. Így, csupa nagybetűvel.
@GeoCracker: Itt már több közgazda, meg ahhoz értő megírta, hogy az a puszta tény, hogy Bajnai lesz a miniszterelnök, rögtön megdobja a Magyarország iránti bizalmat, aminek nagyon gyorsan mérhető eredménye lesz.

Ha az egykulcsos adót felváltják a progresszív jövedelemadóval, máris változik a képlet.
Az emberi agy úgy működik, hogy amit sokszor elképzel, azt előbb-utóbb megcselekszi.
Szabadságodban áll eldönteni, hogy

1. magad programozod az agyad, vagy másra bízod
2. milyen kimenetelt programozol be.
@GeoCracker: "lég bemenni a munakügyi központba, elnézni a publikumot, hallgatni az iroda előtt bagózó társaságot."

Te is tudod, én is tudom, hogy ez nem egy reprezentatív minta.
@épészmérnök: Az a kérdés, hogy van-e más választásuk.

Mert ha az E14 nem tud országos méretekben bázist felmutatni, akkor a maszop erejére kell támaszkodnia a kampányolásban.

És hát tud ?

Ne felejtsük, hogy országos és helyi média kizárólag fideszes van.

Úgyhogy ellenzéki kampányt a neten és a maszop talajgyökerén lehet építeni.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Most miért cseszegetsz? :) Marhára nem szartam tele a blogot, simán csak beszélgetünk. Különben is egyre jobban viselkedek.
@én már a fény gyermeke vagyok:

Szerintem a haza és haladás gazdaságról szóló, könnyen befogadható elemzése jó. Egyszerű, demokrata, figyel az ország minden rétegére. Nem csoda, de legalább nem ideológiákra épül, hanem számokra.
Bízom abban, h van egy jó vaskos réteg aki kussol és figyel, és talán észérveket keres mielőtt dönt 2014-ben. Bajnai jó lehet a végén.
@épészmérnök: De könyörgöm, mi kell még ahhoz, hogy reagáljanak néhány harcias cikken túl, ami arra jó, hogy min. elnökünk cipővel rátapos húsvét táján? Eddig úgy hasított az unortodoxia, mint kés a puha vajban.
Az összes nemmegszorítás legnagyobb részben külföldi szolgáltatókat érintett, /minusz a manyup ellopása/ de pl. ez a rezsicsökkentés - ami mellbevágás lehet a külföldi cégeknek - miért nem üti ki az érintetteknél a biztosítékot?
Nem kivánom, csak kérdem.
@Spániel: Aztán a végén ő is úgy jár majd mint Dezső a Tanúban. :)

youtu.be/bq8rTZoJiSk
@Myrath: És az a jó vaskos réteg hol volt 2010-ben ?
@én már a fény gyermeke vagyok: "És hát tud ?"

Az E14-ről nem tudok sokat. A Szolidaritás már egy éve építkezik csendben.

www.szolidaritas.org/
@Fabius: Persze mert állandóan, lótsz futsz és semmire sem marad időd. :)
@épészmérnök:

"Szabadságodban áll eldönteni, hogy

1. magad programozod az agyad, vagy másra bízod"

Ez csak arra igaz, aki tudja, hogy van agya, és tudja, hogy van szabadsága.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

"Tuti hogy még 5 évig maradjon ez a nemzeti szalaggal átkötött hatalmas rakás szar ?"

Egyáltalán ne maradjon. De az elzavarás záloga egy olyan szövetség, amire az elzavaráshoz szükséges mennyiségű ember szavazni hajlandó. Ez pedig a pofacserékig nem lesz Magyarországon. Ezt kell felfogni végre.

Nem neked, hanem akikre ez személy szerint vonatkozik.
@Orica Középföldi: Orica, ezt azoknak írtam, akik itt világvégéről fantáziálnak.
Nem fantáziálni kell, hanem szépen felhívni valamelyik szimpatikusabb csoportosulást, és megkérdezni, hogy tessék mondani, mit tudnék segíteni? Mert momentán munkanélküli vagyok, és ráérek.

És biztos lehetsz abban, hogy bármilyen segítség jól jön. Mert amikor konkrét munkáról van szó, akkor konkrét problémák merülnek fel, például Icának bedöglött a varrógépe, amikor a legutóbbi tüntetésre molinót varrt, meg kéne javítani. Kovácsék elmennének plakátot ragasztani, de vigyázni kellene valakinek a gyerekre. Kocsis néninek rossz a telefonja, be kéne ugrani telefonügyeletet tartani.

Mert egy országos mozgalom szervezése főleg ilyesmikből áll. Meg, persze, okoskodásból is. De azzal nem vagyunk kinn a vízből.
@épészmérnök: Valóban nem. De részben ezekkel, részben ezek ellen lehet pogromot hirdetni program helyett. S ezt szerintem szintén mindketten tudjuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: becsületedre váljon, hogy úgy vagy itt velünk, mintha egy átnevelőtáborban lennél és lassan, de működik.
Nyuszómuszó pedig úgy van veled, mint az asszony, aki panaszkodik, hogy a férje felidegelte. Mikor? Hát mindíg, amikor megszólal.
@GeoCracker: Értem. Tehát legjobb, ha nem csinálunk semmit.
@épészmérnök:
Idealista elméletekkel nem vitatkozom. Ezért hagyom rá TGM-ra, és híveire is az ötleteit :-)

De, "Itt már több közgazda, meg ahhoz értő megírta, hogy az a puszta tény, hogy Bajnai lesz a miniszterelnök, rögtön megdobja a Magyarország iránti bizalmat, aminek nagyon gyorsan mérhető eredménye lesz."

Szerintem Te is tudod, hogy ez nem így működik. Örülök, ha megnő a bizalom. De gyorsan mérhető eredménye nem lehet. Egy beruházáshoz még kinai munkatempóban is kell egy év. Nálunk három. Például, mert a szakemberek közül sokan már régen nem lesznek az országban 2014 végére. A bizalom meg jó dolog akkor, ha meghívlak egy KV-ra. De akkor, ha 300 milliárdot kérsz, akkor garanciákat kérek. Ország esetében törvényit, és/vagy tőkésítettet. Törvényhozási kétharmad híjján a trövényi ugrik, és még azzal is necces. Tehát marad a lassú víz partot mos módszer. Tehát a nyilatkozatok szinténjén nagyon gyorsan lesz eredménye, de a melósok szintjén évek alatt.

"Ha az egykulcsos adót felváltják a progresszív jövedelemadóval, máris változik a képlet. "
Hogyne, ha sikerül az alaptörvényt kihajítani, amihez békés uton nem is kétharmad, hanem inkébb négyötöd kéne. S nem a Parlamentben, hanem a lakosságban.

Ergo, Bajnai nem a külföld, hanem a belföld bizalmára lesz kutyamód rászorulva. Bizalomra és türelemre.
@Spániel:

Nem tudom eldönteni, bölcs vagy, vagy optimista?
"a szavazók 55 százaléka kormányváltást szeretne, igaz, közülük 37 százalék a jelenlegi ellenzéki kínálatból nem talál megfelelőt"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=635107&referer_id=toplist

Kérdésem: hogyan ismerhetnék meg a kínálatot? A médiából nem. A médiához csaknem lehetetlen hozzájutni. Ehelyett mi marad? A személyes kapcsolatok. Ehhez sok ember kell, aki sok emberrel beszélget. Lakossági fórumok. Klubrendezvények. Sok-sok találkozás. Ezt valakiknek meg kell szervezni. Mindenhol. Erről beszéltem az előbb.
@épészmérnök: Ha valaki nem tud/akar őszinte lenni, ha csak a népszerűségi licitben látja a valóságot, ha mindenkit megvezetendő egybites hülyének tekint, akkor igen, inkább ne csináljon semmit.
Bajnai nem így indult. Pont ezért zavar az utóbbi néhány fellépése.
@én már a fény gyermeke vagyok:

Egyáltalán nem jó. És éppen ezért van baj ezzel is. Ugyanis a győzködés pont lófaszt ér.

Nekem van egy ettől sokkal egyszerűbb receptem, amihez nem kell a fél országot mozgósítani. Adok egy kb 30 nevet tartalmazó listát, a szereplők írásba adják, hogy innentől nem képviselőjelölt, nem miniszter aspiráns, nem államtitkár jelölt, és úgy egyáltalán nem kívánnak az államigazgatásban/önkormányzatokban tevékenyen résztvenni, nagyjából amíg világ a világ.

Ha ez megvan személyesen garantálom, hogy egy héten beül ott ül a szövetkezőasztalnál mindenki, akinek ott kell. Fellengzősen hangzik az igaz, de ebben az esetben akár a vonakodók rábeszélését is vállalnám.
"Összesen 35 perc állt a Monetáris Tanács tagjainak arra, hogy elolvassák a jegybanki stáb javaslatát, az MNB növekedési hitel programját. Király Júlia, aki még a nyár közepéig az MNB alelnöke és a Monetáris Tanács tagja, lapunk kérdésére válaszolva hangsúlyozta: a testület nem volt egységes a kérdésben. Ő a vita elején jelezte: nem tartja elegendőnek az időt ahhoz, hogy megfelelő mélységben tanulmányozza a javaslatot, ezért tartózkodik a szavazáson.
.
Az elemzők szerint hatástalan maradhat Matolcsy programja.

Matolcsy György jegybankelnök az új intézkedéseket bejelentő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a testület egységes volt a kérdésben."

Hazudiiiiik. Mármegint!
@épészmérnök:

De viszont jó hír, hogy az ország 45 %-a viszont Orbán-rendszert ismételne.

Ilyen jó fidesz mérés - és nem is ünnepel senki ?

Minden második ember már csúcsra ért.
@épészmérnök:

Tudom, hogy milyen és mit jelent az aprómunka:))
Tudom, hogy milyen sziszifuszi munkával építkezik a Szolidaritás és a DK is.
Eredményt valóban csak az ajtótól - ajtóig kampány fog hozni. Megy a dolog:)

Egyetértek, Geo nagyon pesszimista.
@Fabius:

Hát, szerintem én arról a listáról kábé három nevet ismernék - és én még egy politikus alkat vagyok másokhoz képest.

De ha azon a listán a fidesz-szobatársak lennének a fidesz polgármesterekkel és a valahavolt összes fidesz-kinevezett gecivel együtt,

akkor szerintem a baloldal szó nélkül leszavazna, mint a kisangyal.

Az a szitu, hogy a nép már kétszer próbálta lerázni magáról ezt a fidesz-bandát,

de mindkétszer a nyakán maradt.

Ebből aztán az lett, hogy olyanra nem szavaz, aki nem fertőtlenít utánuk.

Mert minek ?
@épészmérnök: tulajdonképpen majdnem mindennel egyetértettem, amit mondtál, pár dolgot azonban hozzátennék, kiegészítésként.

Egyrészt, a katasztrófahelyzet borzasztóan sok embernek már 2010 előtt is katasztrófahelyzet volt, már ami a megélhetést illeti. Számukra nincs különösebb változás, a jogállamiság és demokrácia nekik sokat nem mond, továbbra is ugyanazt az anyagi katasztrófát érzékelik, mint korábban.

Másrészt, Orbán kurvára ráérzett arra a gondolatra, hogy már előtte is elbasztak valamit, és annyira kisajátította és tökélyre fejlesztette a visszamutogatás lehetőségét, hogy a napi eseményeket nem igazán követő millióknak bármikor (!!!) el tudja adni, hogy a szart köszönjék meg a szociknak. Még az értelmiség is hajlamos egy-két ciklus visszakövetés után a még korábbi előzményekről megfeledkezni, hát még az egyszerű emberek.

Harmadrészt, a lakosság nem tud érvényt szerezni semmiféle óhajának, nincs hozzá sem eszköze, sem tudása, sem rutinja, így csendben őrlődik, és sokkal jobban hallható az aszfaltszaggatók hörgése. Nem reprezentatív GeoCracker mintája, az igaz: de az is igaz, hogy a csendes többségről, ha nincs olyan, aki mögé érdemes lenne beállni, az életben sem fogsz hallani egy mukkot sem. Legfeljebb közvetve, ha a kivándorlók létszámát elemzed.
@Fabius:

Ja, a hiradós link...

Szóval az a helyzet, hogy a Bajnaiból éppen most csinál közellenséget a szeretett vezérünk.

Ebben igazán hatékony ez a kis ...

Még pár nap és Bajnai nevét is felírhatod a nemkívánatosok listájára.
@Orica Középföldi: közismert szerénységem tiltja, hogy álmomban is felmerüljön bennem a gondolat, hogy bölcsnek higgyem magam, szolíd, egyszerű földhözragadt univerzálzseni vagyok.
Egyébként pedig az utóbbi időben nagyon mélyen pesszimista vagyok az ország és saját sorsomat illetően. Rémálmomban egy Mad Max rémképe villan fel néha, ha nem teszünk tényleg valamit, úgy globálisan is.

@Fabius: "Fellengzősen hangzik az igaz, de ebben az esetben akár a vonakodók rábeszélését is vállalnám. "

Ja, elképzeltem, egy jó nagy szegecsezett baseballütővel.
@GeoCracker: "Ha valaki nem tud/akar őszinte lenni, ha csak a népszerűségi licitben látja a valóságot, ha mindenkit megvezetendő egybites hülyének tekint, akkor igen, inkább ne csináljon semmit.
Bajnai nem így indult. Pont ezért zavar az utóbbi néhány fellépése."

Szervezz lakossági fórumot, és beszélgess vele közvetlenül.
@GeoCracker: +++

fidessvallású hülyékkel,érdekemberekkel, elhülyítettekel, szektás agymosottakkal,náculókkal vagyunk körbe véve,stockholmszindróma,megvezetett nyugdíjas és határontúli szavazók meg minden...

én MÉGIS kivárom még megdőlnek,én nem megyek el innen,ha kell lekapcsolom a villanyt...

Radnóti Miklós: Nem tudhatom

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom, tudom,
hogy merre mennek, kik mennek az úton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelid tanyát,
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntről pusztítandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház, s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg,
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.
Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vetkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is büntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincébe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.
@Fabius: "Ha ez megvan személyesen garantálom, hogy egy héten beül ott ül a szövetkezőasztalnál mindenki, akinek ott kell."

Ki a lófasz vagy te?! Kezdek félni tőled.
@én már a fény gyermeke vagyok:

A fideszszoba lakóinak listája régen ismert, az állapot és a szavazási hajlandóság ennek ellenére olyan, amilyen.

Lehet neked nem sok név lenne ismerős az én listámról. De abban biztos lehetsz, hogy azok lennének rajta akik miatt ma kurvára esélytelennek vagy kétesélyesnek látszik itt minden.
@pástétom: marha. Gondolkodnál inkább azon, hogyan lehetne a szaván fogni...
@Légifarkas: Igen, a valóság ilyen. Ebből szerinted az következik, hogy nem érdemes semmit sem tenni?
Én csak egy kávét kérek...:)
@pástétom:

Én vagyok Az Ember, Aki A Politikus Arcába Is Belemondja, Húzzapicsába.
@gazoló: Köszönöm, jó volt újra végigolvasni.
@Fabius:

Ha én bemegyek a te világodba, ahol pocokfejű, titkos tanácsos maszoposok okozzák az ország bajait,
akkor el tudom képzelni, hogy mondjuk kipucolod őket,
aztán választanának másikokat helyettük.

De ez csak akkor lenne megoldás mindenre, ha a másikok kiraknák a náci-rezsimet tokkal-vonóval.

Ezt nehéz elképzelni, mert az ellenzék többi része sem elég elkötelezett.

Jogállami megoldással - marad a fidesz-csürhe.
@Fabius: @Légifarkas: Szigetvári Viktor rajta van a listán?
@én már a fény gyermeke vagyok: Rendkívül csavaros módon működik az önszabotázs, és az önfelmentés. Spekuláltok itt jobbról balra, mert ez így biztonságosabb, mint felhívni, mondjuk, a maszop-központot, és szervezni egy lakossági fórumot, amelyen el lehetne nekik mondani a kifogásokat.
Vagy elhívni valakit az E14-től. Vagy a DK-tól. Vagy akár egyszerre mindegyiktől.
Jöjjenek el egy vendéglő különtermébe, és faggassátok ki őket.

Bonyi?
@Spániel: " "nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom visszavezetni""

Mi ezzel a bajod?
@épészmérnök: Mitől érzed úgy,hogy bajom van vele? Bajnait és csapatát tartom pillanatnyilag az egyetlen hiteles és elfogadható alakulatnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Á, az semmi ahhoz képest, amiket a kereszt nevében követtek el. Minősítetten kegyetlen kínzások, élve elégetés, stb. stb.
@Spániel: Bocsi, azt hittem, ironizálsz.
@épészmérnök: Én nem. Túl kegyetlen vagyok... De Fabius szokott fórumokra járni.
@épészmérnök:

Nagyon így van !
Azt gondolom ennek a rendszernek kapitális hibája a valódi félelem felelevenítése és a nagy tömegek mindenféle bizonytalanságba taszítása.
Ennek hiányában senki sem foglalkozna vele mennyire antidemokratikus, vagy milyen unortodox gazdaságpolitika szárnyai alatt lopja ki alólunk állampolgárok alól a széket.
Nem érdekelne milyen intézményrendszer kialakításával próbálja megtartani a hatalmát, vagy hogy milyen ideológiát vallók szeretetére apellál.
Semmi nem számítana, mert az átlagemberek tömegei a fogyasztói társadalmakban csupán átlagos nyugalmat, átlagos megbecsülést, átlagos jövőképet akarnak látni.
Mindenki elfelejti, pont ezért lendültünk át a puha cocilizmusból a piacgazdaságba, hogy majd ott megteremtődik a béke, nyugalom, jólét, kiszámíthatóság, epres joghurttorta, miegymás mint nyugaton. Torta lett, de az előzőekből nettó semmi, sőt a Hazafias Népfront választás rítusai ezekhez képest a Bastille ostroma....
Aki elveszi az emberektől a nyugodt élet étoszát, és félelmet táplál beléjük annak el kell söpörődnie.

Meggyőződésem, hogy ebben az országban kizárólag olyan politikai erőnek van esetleg jövőalakító szerepe aki képes a nagy szavak elhagyására és kizárólag az egyszerű emberek nyugalmára, jólétére biztonságára alapított politikát akar folytatni.
Ez az egyetlen útja a fejlődésnek.
@Spániel: És mit csinál okosan a Matolcsival ?

És mit csinál a kihelyezett százmilliárdokkal ?

Megyó is okos volt, amíg szembe nem találkozott a zuhatagként kiáramló hitelekkel meg a százmilliárdos kötelezvényekkel...
@épészmérnök: nem tudom, mikor van az, hogy nem érdemes. Nem tudom ugyanakkor, hogy mit volna érdemes.
Azt meg végképp nem tudom, hogy egyáltalán kellene-e tenni valamit, vagy hagyni kell ezt a nagyra nőtt hülyegyerek magyarságot, hadd bassza be a fejét minden kiálló csücsökbe, amíg be nem töri teljesen.
Eddig sem tudtam sokat, de most azzal se megyek semmire.
@Fabius:

Lehetett volna válogatni meg kikötésekkel élni, lehetett volna az E2014-et megszervezni már 2011 elején. Mindezt lehetett volna.

De tudod, mit?

100000000000000000x inkább az MSZP kormányzását választom Puch Lacival, Szanyival, Veressel, inkább ők kormányozzanak, mint ezek itt.

És igen, ha nem akartak változni, akkor veszett ügyesen csinálták. Mert jelenleg nincs más a demokratikus oldalon, aki számottevő lehet. És most nem finnyáskodhat senki, akinek az ország demokratikus berendezkedése fontos.

Illetve finnyáskodhat, szíve joga. Nyugodtan.

De BÁRCSAK most is az MSZP kormányozna minden szarságával együtt, istenem, te nagyon utálod ezt az országot meg ezt a népet, mert 2010-ben eléggé elhagytad...

(Már bocs, de mielőtt az ÚGYNEVEZETT szűzi tisztaságú demokrata oldal (LMP-PMP-E2014) támogatói nekem esnek: hogy is volt ez ma Feritél Gyurinkkal? Egy perc alatt eltapsolt 900 milliárd forintot - 3 milliárd euro-t - a devizatartalékból?

B O C S. Nekem ENNÉL minden demokrata jobb, az MSZP pedig rohadtul nem volt olyan szar, és az élet egyáltalán nem volt olyan szar alattuk, mint sokan gondolják az ÚGYNEVEZETT szűzi tisztaságú demokratikus oldalon.)
@pástétom: mittudomén :-) Nekem nincs listám, azaz van, de azon S betűvel csak egy SA602 található, jelen témában ez nem releváns.
Két veresjanizás és puchozás között kukk:
www.portfolio.hu/gazdasag/igy_allnak_a_partok_a_harom_kozvelemenykutatonal.182157.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Csak engem aggaszt, hogy a fidesz népszerűsége folyamatosan nő, miközben azzal vannak egyesek elfoglalva, hogy az ellenzékieket egyelik?!
Hahó Fabius! Nem érdekel szereted-e veresjanit vagy sem, de netán titán kezdeni kellene valamit azzal az apró és elhanyagolható ténnyel, hogy senki, még együtt sem (mszp, lmp, dk, e14, pimp) tudjuk befogni a fideszt.
Irigylem a problémádat, komolyan. Nem mondod, hogy egy párt kampányol?! Ilyen se volt még a történelemben. Hallatlan! Azonnal hívom a CNN-t! Menj keress hobbit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ahhoz nulla vagy mínusz bit kell, hogy valaki a Jobbikra szavazzon.
@épészmérnök: "szervezni egy lakossági fórumot, amelyen el lehetne nekik mondani a kifogásokat.
Vagy elhívni valakit az E14-től. Vagy a DK-tól. "

Isten bizony nem értem, és tényleg nem akarok kötözködni, de hogy lehet az, hogy ezek a szervezetek ácsingóznak a mi szavazatainkra, aztán mégis mi szervezzük meg helyettük? Basszák meg, kapnak támogatást államilag, vannak saját tőkéseik, kapcsolatrendszerük, mobiljuk, lábuk, alkalomadtán nagy pofájuk, de mégis mi járjunk utánuk?
Nem pont azért tartunk ott, ahol, mert ők maguk is azt hiszik, mi több, elvárják, hogy az állampolgár önként tóduljon? Mintha ebben a felfogásban kancsalított volna padlóig az LMP.
@kekex: Akkor megtaláltad a blog egyetlen minusz bittel rendelkező izékéjét.:D
@én már a fény gyermeke vagyok: MEgyó legalább nem a devizatartalékot szórta szét a szélben... :D
@kekex: Gondolom ne álljunk mi nők féllábon, míg a katolikus egyház bocsánatot kér pl. mert azt tanították évszázadokon keresztül, hogy lelkünk sincs................................. :( :D
@GeoCracker:
Ez már az emelet, de még a földszinten sem tartunk: átlagjózsi nem is érti, miért kellene kormányt váltani, hiszen végre nem őt szorongatják (azt írta az úúúújság) és minden nagyon jól alakul (asszonta a tévé is) és minden jobb lehetne, ha a rohatt külföld nem akarná azt a drága jó Viktort szorongatni, mert "EZEK" mindég csak báncsák a magyart. De ő hősiesen ellenáll! Az ellenzék meg csak újra azt akarja mint régen - a népet szuttyongatni.
Na: és átlagjózsiból van pármillió szavazó!
Tehát az első lépés lenne átlagjózsit (és mári nénit) ráébreszteni, hogy LÉTSZÜKSÉGLET a kormányváltás. Ahhoz meg legalább egy lépést kellene tudni előre gondolkodnia, vagy legalább követni más előre gondolkodók gondolatmenetét. Amire képtelen, de egyébként is szisztematikusan el van tőle zárva.
Akkor miről beszélünk?
@én már a fény gyermeke vagyok: ezeket a békákokat bizony kénytelen lenyelni. Meg a polt-handó-szalaiannamária stb.stb.
A levegőt el lehet szívni előlük, biztos van rá módszer. Az én javaslatom: éljenek minimálbérből, vagy 47 ezerből.
De hát E14 tudatosan vállalja, nem erőszakkal.

Megyó jóindulattal betartotta a megvalósíthatatlan igéretét, amivel a szocik teledumálták a fejét, ez lett a veszte. Csodálkoztam is nagyon, hogy pénzügyi szakember létére hogyan volt orcája ilyesmiben résztvenni. De hát a hatalom mámora nagy úr, annak ellenére mondom, hogy nem tartom ma sem törtető hatalommániásnak, csak megvezették, bukta után lapátra ették.

Bajnainak olyat kell igérnie, amit meg is tud valósítani. Ezen dolgozik évek óta a Haza és Haladás.
@Fabius:
anno a megboldogult Slágerben, a Bumerángban Bochkor feltett egy kérdést:
-Te mit tennél, ha egy napig te volnál a király, és semmilyen tettedért nem vonnának felelősségre?

az ötcsillagos válasz, ami mindenkinek tetszett, a következő volt:
-...bemennék a parlamentbe egy gépfegyverrel, lelőnék mindenkit, kiírnám a választásokat, és az új parlamenttel közölném: ha lopni mernek, vagy nem az országgal foglalkoznak, akkor megint rendezünk egy ilyen napot...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Na most jönnek a torkomnak a ... mondanám, a kutyák, de... na, AKKOR IS kimondom! Ezt itt:

"Az új választási törvény sajátosságai miatt érdemes egy pillanatra az MSZP-Együtt 2014 együttes támogatottságát is megnézni. Eszerint az új politikai alakulat megjelenésekor egy pillanatra meghaladta a két párt támogatottságának egyszerű összege a Fideszét, ám azóta az olló újra szétnyílt."

Miért is nyílt szét? Mert Miszter Bajnai az október 23-i nagy összeborulást követően elkezdte a Pávatáncot (copyright by Viktor), az MSZP felé nyitást követően egyszerűen bénázott, illetve mondjuk végre ki: Gordon, EZT ELBASZTAD!!!!!!

Hogy miért? Mert paradox módon az emberek, bár utálják az MSZP-t, de azt is látták, hogy na Gordon szarik bele, nem fog össze az ellenzék legnagyobb pártjával, és itt NEM LESZ VALÓDI ÖSSZEFOGÁS! És ezért csökken a népszerűsége, ezért nem tudja megszólítani a passzívokat is, tényleg eléggé paradox módon.

Ha nem pávatáncol, hanem leül és ALÁÍRJA A CSATLAKOZÁST az MSZP-vel, a DK-val, a többiekkel, akkor most a Fidesz verve van. Verve van, mert Gordon hiteles lenne, aki VALÓDI összefogást sürgetett, igen, ÁLLÍTÓLAG nyitva volt az aranykapu a BALOLDALNAK IS.

Asszem, inkább a jövő áprilisi emigrálásra kellene készüljek, mert felőletek ez az ország akár el is süllyedhet.

Egyetértek Csekkel, hogy ha mást se tudtok még ilyenkor se, csak puchozni meg szanyizni meg veresezni, mikor ténylegesen a pusztulás szélén van az ország és azt látjuk, hogy EGYETLEN formáció (igen, MSZP) lehet esélyes arra, hogy váltson, akkor ti valójában nem is akarjátok a kormányváltást.

Hát nyugodtan üljetek áprilisban is a foteletekben, dacosan karba tett kezekkel, sértődött arccal: nem, ezekre nem szavazok, akkor se, ha ezzel Viktorra húzok megint!
Gratulálok.
www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-553374
Képzeljétek el, hogy fel fog pezsegni a neonácik összeesküdözős elmélete....:D
@Bakter:
Én nem hinném, hogy az MSZP 2018-ra játszik.
Ki az a barom, aki politikusként azt mondaná, hogy;
álófaszt, ráérek én öt év múlva valaki lenni, addig jól érzem magam így tripla nullaként is.

Ilyen „ambíciókkal” maximum légyszar lehet valaki a készülő 2014-es futsall naptáron, vagy esetleg rogányosi tóni, de nem biztos asse.
Hangulatjelentés a szűk haveri körömből:
mindenki azt gondolja, hogy lófasz lesz itt és nem kormányváltás. Sajnos hajlok rá, hogy egyet értsek a kedves SER társakkal. Én már beégtem Áderrel (röhögtek is a dögök rajtam ), meg Miskának is adtam esélyt, de róla is kiderült, hogy nem szardarab, hanem egy hatalmas guanó hegy ő is.

Le lehet sajnálni, de az én véleményem az, hogy csak olyan eszközökkel lehetne elkapni a tökét Don Vittorio-nak, amivel maga is operál.
Populista ócska dumák tömkelegét kotkodácsolni óriásplakátokon, a nyilvánvaló hazugságokat alapigazságoknak beállítani, az ellenvélemények kioltására szimpátiatüntetéseket barkácsolni és lehetne sorolni…

Na, ehhez nagyon kurvára kevés az ellenzék.
Ebből leckét kellene venniük a Cáratyuskától, de ha ez nem lehetséges ( objektív okok maitt ), akkor legalább seggbe rúgni a drága kampánytanácsadójukat és keresni olyat, aki többre képes.
Vagy, magukat leváltani.
Ahogy elnézzük itten, az lenne az igazi megoldás ( pár kivételes személyiségtől eltekintve…)
@Légifarkas:

Fordítva ülsz a lovon.
Annyi meghívása van Bajnainak, Gyurcsánynak hogy alig győzik.
Ugye nem úgy képzeled, hogy valamelyik bekopog hozzád, bocs erre jártam, nem kíváncsi rám?
Ez a helyi aktivista dolga, aki lehetnél te is.
Annyit legalább tudniuk kell, hogy milyen körrel, korral fognak találkozni:))
@épészmérnök:
Évezredes megfigyelés, hogy állatokat idomítani leginkább éheztetéssel lehet. Mert utána bármit megtesz egy jutalomfalatért. Én azért a jobboldalt valamennyire többre tartom, mint amit eddig produkáltak, tehát a folyamatos leépülés nem a képességhiány, hanem tudatos tervezés eredménye: aki létbizonytalanságban él, az nem ér rá politizálgatni.
Ráadásul alacsonyra levitt bázisról már egy tányér levessel is bámulatos "javulást" lehet szubjektíve érzékeltetni.
És az ilyen emberek nagyon nem lesznek arra vevők, hogy "állítsuk vissza a jogállamot".
Azt kellene tudatosítani bennük, hogy a megnehezedett életükért nem az EM8 év, hanem a mostani kormányzók felelősek, és ha maradnak, csak egyre rosszabb lesz. Egyetlen esélyük a "nyugodt erő" és a nyugatos fejlődés, egyébként meg ők is és a gyerekeik is csúsznak lefelé Észak-Korea felé.
És mindezt a kormány sikerpropagandájával szemben.....
@poszt: teljesen felesleges volt a linket betenni. ez a poszt helyből is megáll a helyén. tény se így, se úgy nincs benne a helyén, akkor meg nem mindegy? az MSZP-nek 5 vezetője volt 23 év alatt: Horn Gyula, Kovács László, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila. ez kevesebb, mint 5 év/vezető. ha ezt te úgy interpretálod, hogy nincs váltás az MSZP-ben, csak kihalással, akkor nehéz veled vitatkozni, mert a véleményed láthatóan nem a tényekre alapozod.

ahol kihalással váltanak vezetőt, az a FIDESZ.

persze ha szerinted csak az a váltás, ha kalasnyikovval a Dunába lövik azt, aki az előző vezető alatt már volt valaki, akkor igazad van. csak sajnos nem Attila, a hun idejében vagyunk, ahol a vezérrel együtt ölték a feleségét, anyját, meg százakat szolgálni a túlvilágon. sehol a demokratikus világban nincs olyan, hogy egy pártban a vezető a semmiből jön sleppestül, és a semmibe megy a teljes sleppjével. te teljesen félreérted ezt a helyzetet.

ma az MSZP elnökségének átlagéletkora alacsonyabb, mint a FIDESZé, a többsége 1989 előtt nem volt 18 éves, tehát biztos nem volt MSZMP tag. meddig kellene a Kalasnyikovval menni?

én nem fogok az MSZP-re szavazni, mert van jobb szerencsére, de azért a tisztességes vitatkozást mindenki megérdemli egyformán.
@Kismacska (BELLA): Szerintem ezen akkor sem változtatott volna. Minden így alakult volna. Bajnait a remény hajtotta fel, az emberek reménye, hogy talán ő. Na ez hagyta cserben most. Ő pedig ballag előre a milla által kitaposott, semmibe vezető úton. Ahol nincs más, mint a futottak még kategória utáni kategória. 2014 végére már senki se fog emlékezni arra mi is volt az az együtt2014, ahogy az lmp-re sem. Az mszp pedig bekerül, pedig oly mindegy hogy kint lesz vagy bent lesz. A fidesz pedig példátlan nemzeti összefogdosással a kdnp-vel és a jobbikkal végkép tönkreteszi az országot.
Mikor erre a népek rájönnek, akkor majd rábízzák valamelyik szerencsétlen (valószínű mszp, mert neki marad minimális szavazóbázisa 2014 után is) pártra, akit 4 év alatt a fidesz ugyanúgy kiherél. És a körhinta megy körbe, körbe.
Van egy mondás, hibázni egyszer lehet. Ha már másodjára teszed meg ugyanazt, az már választás.
@épészmérnök:
Van az Mszp-nek (állítólag) 30 ezer tagja. Gondolod, hogy azok nem próbáltak szólni korábban is - most is? Szarnak rá! Akkor majd pont egy lakossági fórumon fognak odafigyelni?
Ne röhögtess!
@Spániel: A Haza és Haladás jó lesz, ha naponta átírja, amin dolgozik,
mert itt a fideszesek naponta csinálnak új földindulást.
És ahogy szorul a kapca, úgy csinálnak egyre nagyobb disznóságokat.
@kekex: Aki nem tudj 3 millió átlagjózsit megszólítani, az ....
@Knósszosz: "Ki az a barom, aki politikusként azt mondaná, hogy;
álófaszt, ráérek én öt év múlva valaki lenni, addig jól érzem magam így tripla nullaként is."

Persze, hogy nem mondanak ki ilyet, mert hogyan turbóznák fel magukat egy év alatt a horror 14 %-ról a nyerő 51-re? Szájkaratéznak még a választásokig, aztán nyernek soványka 20 %-ot és röhögnek a markukba, hogy a fidesz hogyan vergődik a saját maga ásott gödörben.
Mi meg szívunk.
@épészmérnök: Bajnaival? A munkanélküli segélyből nem telik lakossági fórumra. Amúgy szívesen beszélgetnék vele. Már akkor, ha hajlandó szóbaállni a plebssel. Ha szervezel egyet szólj.

@gazoló: Még én sem mentem el. Még nem....
@Orica Középföldi:
@kekex:

Miért, egy lakossági fórumot ingyé is megcsinálhat egy blog.

Annyi kell hozzá, hogy névvel beregeljen ide egy politikus csúcsidőben és ha több is jön, meg minden héten, az se baj.

Régebben volt már ilyen, meg más topicon.

Oszt kész is a lakossági fórum.
Még pogácsa se kell.
"Arra kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy írjanak emailt, levelet, keressék fel helyi irodáikban a demokratikus ellenzék (Együtt 2014, LMP, PM) helyi és megyei vezetőit, s kérjék meg őket: vegyenek részt ők is az összefogásban, csatlakozzanak ők is az ellenzéki kerekasztalban megkezdett munkához! - tette hozzá."

Ha jól emlékszem Zsoltika, nektek pl írtam ímélt, kettőt is, basztatok válaszolni, mivel annyira fontos a szavazópolgár, ugye, úgyhogy nyazsgem.

(Na nem mintha attól félnék, hogy egy Darwin-Wallace, vagy Eco-Martini szintű levélváltásról maradtam le...)
@Knósszosz: És szerinted az ep-ellenzék sem tudná sarokba szorítani?
Ha monnyuk mégis össze tunna hozni a zemeszpé egy jó zsíros szavazatfelfüggesztést, megspékelve párszázmilliárt euróstámogatás-felfüggesztéssel?
@kekex: Tévecc! Az én dagadt kutyám is mindent megtesz a jutalomfalatért, külön koreográfiája van a hízelgésre.
@conmorientes:
Nagyjából és egészében leírtad, hogy Kádár mit nyújtott a tömegeknek. És kevesebbért nem érdemes politizálni. A nép ugyanis, amikor Kádár-nosztalgiázik, akkor nem az elnyomást akarja, hanem a LÉTBIZTONSÁGOT. Az ellenzék meg - ha reális, és nem akar csalódást okozni - ezt most nem ígérheti meg - legalábbis gyorsan nem, csak középtávon.
Valahogy azt kellene megértetni a tömegekkel, hogy az elmúlt 3 évi lecsúszás nem átmeneti, hanem tendencia, és ha EZEK maradnak, egyre rosszabb és rosszabb lesz nekik és a gyerekeiknek is.
Míg az ellenzék folyamatos és biztos javulást tud ígérni. És ha visszatekintenek, hogyan éltek az ellenzék alatt - és hogyan most, akkor tudják, hogy ez "Bizonyosság, és nem ígéret" - van mögötte fedezet.
A tömeg nem vevő a jogállami üzenetekre! Márpedig tömeg nélkül nincs szavazótöbblet.
Ezért lehet fikázni az Mszp populista fordulatát - csakhogy anélkül nem fog menni. Nem is az a baj, hogy csinálják, hanem hogy gyengén, óvatosan, ügyetlenül csinálják!
@Légifarkas: formálisan minden pártnak a saját alapszervezete szervezi az ilyen lakossági fórumokat. ha van nekik 200 alapszervezetük, nyilván mindegyik szeretné a pártelnököt személyesen látni. ha heti egyet megejt a kedves elnök, az már helyből 4 évnyi melo. és ezt csinálják is, akár hiszed, akár nem. minden párt vezetői járják az országot. hallhatod is pl. Kövér lászló aktuális baromságait is, mert az övéi között, a neki való 95IQ-s lakossági fórumon tudja ő is a legnagyobb faszságokat mondani.
@Fabius: Húúúúúúúú, mivel bosszantott fel? :D Te Ember Aki A Politikusnak Is Megmondja.....:D
Hehhe.... Eddig nem tudtam...a Kálmán Olgának fasza van... Péterfalvi meg szív mint a torkosborz:-) Ihajjjj:-)
@Légifarkas: Bocsánat, neked tévesen ment a komment. Viszont annyit megjegyeznék, hogy rendszeresen futtja Fabius itt a blogján a "velük nem lehet összefogni, csak akkor, ha ez-meg az teljesűl" köröket.

Ilyen nincs. Ez rendkívűli módon visszatetszést keltő - főleg úgy, hogy már nem is azok játszák a főszerepet a pártban (mszp), akikre szerző gondol. Világos generációváltás történt.

Még mielőtt Fabius, vagy akárki más sértődött szoci-fannak gondol, jelzem felőlem bárki adhatja a köv. kormányt, felőlem Bajnai, Mesterházy, vagy akár egy harmadik személyből is lehet kormányfő. Nem kell ahoz mszp-hívőnek lenni, hogy csipőből utasítsa el azt a mentalitást, amit Fabius képvisel.
@Légifarkas: "Isten bizony nem értem, és tényleg nem akarok kötözködni, de hogy lehet az, hogy ezek a szervezetek ácsingóznak a mi szavazatainkra, aztán mégis mi szervezzük meg helyettük? Basszák meg, kapnak támogatást államilag, vannak saját tőkéseik, kapcsolatrendszerük, mobiljuk, lábuk, alkalomadtán nagy pofájuk, de mégis mi járjunk utánuk?"

Baszd meg, te is felülről várod a megváltást? Egy szervezet akkor létezik, ha van aki megszervezze. Gondolod, hogy az E14-nek akkora profi stábja van, hogy magától, sok száz helyen, felülről meg tud szervezni bármit? Hát hol élsz? Ha van pénzük, annak ezer helye van! Például plakátokat nyomtatnak. De a plakátokat valakiknek ki kell ragasztaniuk Kiskunmicsodán is!

Választani akarsz? Információra van szükséged? El akarod mondani a véleményedet annak, akit illet? Az ég szerelmére, szervezz fórumot! Választási fórum az XY választókerületben. Hívd el mindegyik ellenzéki társulás képviselőjét, ereszd őket össze. Értsd már meg, hogy helyetted ezt senki nem fogja megtenni!

Mint párt, csak és kizárólag az MSZP kap állami támogatást. A DK néhány tagja parlamenti képviselő, azoknak van némi pénzük. Gyurcsány saját pénzét nem rakja bele, nehogy ezzel hiteltelenítsék a pártját. A Párbeszéd Magyarországért-nak néhány képviselője van, ha azok csak a minimálbért tartják meg, a többit berakják a pártba, az is csak max. a titkárnő fizetésére elég. A Szolidaritás tagjainak túlnyomó többsége mezei talpas, aki a konyhapénzből veszi el, amit belerak a közösbe.

Az ellenzék - az egy közös projekt, amit senki nem fog megfinanszírozni! Ez a mi dolgunk!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A céklafejű Polt úgy felhergelte magát, hogy ha most hazamegy biztosan ad a zasszonynak egy nyaklevest. Csak úgy levezetésképp.
@kekex:

Nincs 30 ezer tagja, olyan 6-8000 körül van, de ez lényegtelen.
A DK megalakulásával sokan kiléptek, és efölött nagyvonalúan szemet hunyt a vezetés:)
Megkockáztatom, hogy ma a DK szervezettsége jobb, mint az MSZP-é.
Mindkét pártból van barátom, az egyik rendszeres mozgásról, tagdíjfizetésről mesél, a másik semmiről.

Sok a baloldali szavazó, akik megérdemelnének egy kormányképes vezetői gárdát.
@is: Szerintem az mszp-nek is vannak ilyenjei. Csak szerintem nem sokan kiváncsiak erre.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akár még meg is lephetett volna. Képzeld el, amint odaül a kis iróasztala mellé egy pohár borral, és körmöl neked egy olyan levelet, amiből kikerekedik egy Fanni hagyományai levélregény? :D Most mondd, miről maradtál le.:D
@pástétom: Ilyen van. Ugyanis eddig senki nem állt össze az mszp-vel. Ja de. A Schmuk.
@Kismacska (BELLA): "EGYETLEN formáció (igen, MSZP) lehet esélyes arra, hogy váltson"

Az összes, együtt lehet esélyes. Túlbecsülöd az MSZP-t.
@Spániel:

Szerintem ezt meg lehet azért közelíteni abból az aspektusból is, hogy aszongya a prominens ellenzéki akárki:
„még öt évig elvagyok itten, kőccségtérítés-tiszteletdíj-laptop-telefon-meg ez, meg az, minek ugrájjak olyan nagyon?

Elég az, hogy maradjak ottan a Kossuth térbe benne, vagy a fatoronyás kis falumba pógármester, esetleg a kettő együtt, plusz még három-négy felügyelőbizottsági tagság… oszt jónapot.
Francnak oly nagyon tépni a száját az embernek, nem igaz?

Ilyen tetvekből rengeteg van, ezért tarunk ott/itt, ahol.
@Orica Középföldi: nem, nem úgy képzeltem. Inkább úgy, hogy olvas az ember valami röplapot, kiragasztott hirdetményt arról, hogy fórum ekkor itt, és akkor eldönti, érdekli-e annyira, hogy elmenjen. Az baszna be, ha nekiállna a noname kisember kultúrházat foglalni, közönséget toborozni, aztán meg lihegni valamelyik pártszékháznál, hogy csókolom, tessék má' a tekintetes naccsuraknak errefelé fáradni, oszt' szépeket mondani. Tessenek már felfogni, hogy a pártok, programjuk, jövőképük a termék, és azt kell eladni nekünk, nem pedig fordítva.
Ja, az aktivista-kérdéskör érdekes dolog. Hogyan lehet az, hogy nincs? Úgy értem, nincs elég? Talán túl kevesen tudnak annyira azonosulni a pártokkal, amennyire ehhez kellene? Vagy mindenki el akarja kerülni, hogy elköteleződjön, mert akkor esetleg lenéznék az ismerőseik, de akár fenyegetettségnek is kiteheti magát, és családját? Miért érzem én úgy, hogy baj van azzal a párttal, amelyik a saját aktivistáival sem tudja ellátni magát?
@GeoCracker: "Már akkor, ha hajlandó szóbaállni a plebssel. Ha szervezel egyet szólj. "

Tessék, parancsolj, ezek márciusi fórumok, de bizonnyal hamarosan kinn lesz az áprilisi program is.

Ha most kötözködsz, hogy miért nem előbb, akkor közlöm veled, hogy a Szolidaritást csupa-csupa átlagember csinálja, akkor, amikor ráér. Társadalmi munkában, ha mond ez neked valamit. És annyi időt, pénzt fordít rá, amennyit bír.
@is:

Naaaa, nem vagy te ilyen hülye gyerek... a poszter arra gondol, hogy a maszop vezérkar tele van olyan arcokkal, akiknek nemhogy azonnal el kellett volna húzniuk a 2010-es bukta után, hanem egy normális pártban már eleve pozícióba se kerülhettek volna: Szekeres, Baja, Veres, Drazsé, hogy csak így a teljesség igénye nélkül...

Hogy az elnökség életkora alacsonyabb a fideszénél, és kevesebb köztük a volt mszmp tag? Ezt adom, kár hogy ők nem látszanak, mert eltakarja őket a Jurassic Park...
@én már a fény gyermeke vagyok:
Erre egyedül Szanyi képes, ő több esetben is interaktív a blogoknál.
@Spániel: Miből gondolod, hogy a hiba az ellenzéki pártokban van, nem a választókban?! Jöttem ma haza és a Blahán is és a Batyin is sorba álltak a népek, hogy támogassák az ő kormányukat a rezsi elleni harcukban.
Nem az ellenzékkel van a gond, hanem az emberek fejével. Segghülyék, ostobák a végtelenségig.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

OFF: bocsánat

mit gondolsz, válaszolnak egy földi halandónak, ha felteszi a kérdést, hogy ama ominózus 14-i ünnepségen mettől meddig voltak ott a főilletékesek?
Tombol az őrület eközben a végeken.
Pártunk és kormányunk köszönetet érdemel pártunk és kormányunktól. És meg is kapja óriásplakáton. FOTÓ
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4208_a_fidesz_koszoni_a_fidesznek
@épészmérnök: Ha közösködnek, akkor 2014-ben még lehet közös frakciójuk is az ellenzék padsoraiban... Páratlan siker...:S
@aritus:

Olgától néha én is hülyét kapok, ahogy rá akarja erőltetni a világnézetét az interjú alanyra. Ráadásul a Bolgár György féle balos semmitmondó, valódi empátiát, gyakorlati érzéket és éleslátást nélkülöző világnézetet, ami végeredményben a kétharmadhoz vezetett. Egyedül a szakértők miatt nézem az aTV-t, ott még szóhoz juthatnak néhanap.
@kekex: Most gondolj bele, itt a varánuszon elengedni szanyit...:D Szerintem 5 perc után Fabe úgy vágná ki, hogy csak úgy nyekken:D
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:
Az MSZP nem fog tudni szavazatfelfüggesztést kibrusztolni, ahogyan egyik uniós párt sem.
Ha a Józsiék úgy döntenek, hogy... az az ő dolguk, de nem azért fognak ilyen lépést tenni, mert mondjuk a rohattkomonista Mesterházy nyomást gyakorolt rájuk.

Nem értem, mire alapozod a szösszet, lehet félre értettem.
Ápdételj, ha szabad kérnem!
@kekex: Ez a Szanyi tök jófej lehet.

Amúgy nem tudom, hogy aki még lazán kommentelve se képes megválaszolni egy-két felvetést,

az minek megy a parlamentbe ?

Ott kétcentiről leüvölthetik a fejét a hordák.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne tudd meg a faluban milyen erőszakosan nyomulnak a polgári körösök az aláírásgyűjtő ívvel. Anyám három napja nem mer kimenni az utcára, magára zárta az ajtót.:D
@Husz_János_Puszita: A kétharmadhoz az Orbán vezetett.

A semmitmondó világnézetével.
@kekex: Már írtam, hogy az ellenzéknek nem azokra kell gyúrni, akik a fideszre szavaznának. Az elvesztegetett idő és pénz. A bizonytalanokra, és a nem választókra kell koncentrálni a kevés erőforrást.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Szerintem T. Zsoltnak már akkor jó napja van, ha sikeresen megbirkózik az igeidőkkel... senkinek nem tűnik fel a maszopban, hogy ez a csávó Selmeczi folytatása más eszközökkel???
@én már a fény gyermeke vagyok:

Szerinted bennünket kell győzködni??

Amikor Bajnai Komlón volt, néztem a tömeget. Szerintem a résztvevők elhanyagolható %-a birtokolt internetet és számítógépes tudást. Ha mégis, biztos hogy nem böngészi a HH honlapját.

A személyes kapcsolatot nem pótolja semmi.Szüksége van rá az embereknek.hogy feltehessék a kérdéseiket, és választ kapjanak.
Ebből épül a bizalom.
@Knósszosz:
Ez is egy olvasat. Meg az is, hogy annyira elcseszték a gazdaságot, annyi aknát telepítettek és annyi emberüket betonozták be, hogy 2014-ben NEM ÉRDEMES kormányt váltani.
Mert Orbán olyan, mint a pattanás: ha idő előtt akarod kinyomni, abból borzasztó gyulladások lesznek és maradandó kráterek. Meg kell a gennynek érni, hogy végleg megszabadulhassunk tőlük!
Ahogy megy előre az idő, egyre kevésbé mutogathatnak visszafelé, és a horribilis kamatok és stagnáló GDP mellett egyre több megszorításra fognak kényszerülni.
És lehet, hogy a következő választásokra nem kell 2018-ig várni.
Az egyetlen veszély, hogy ha üzletet látnak benne, közben belevihetik az országot az államcsődbe.
@épészmérnök: "Társadalmi munkában, ha mond ez neked valamit."
Kötözködünk, kötözködünk? :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igeidők, ugyan már. Nem kívánsz te túl sokat?! És igen kérlek, senkit se sértsünk meg azzal, hogy a házisüti-ördög danon vaniliás kekszes nyanyához hasonlítjuk. Ezt azért nem érdemli meg.:D
@kzoltana:

Ha jól értem a plakátot, akkor a Fidesz és a KDNP fizette ki B.újfalu adósságát. Ugye jól értem? :)
@én már a fény gyermeke vagyok:

Orbánt valakik beszavazták kétharmaddal. Akiknek elege volt a nihilből.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Most gondolj bele, itt a varánuszon elengedni szanyit...:D Szerintem 5 perc után Fabe úgy vágná ki, hogy csak úgy nyekken:D "

nem hinném... 4-5 perc alatt vagy felvenné a tempót, vagy farokfelcsapva elinalna az Ilkovicsba 3 lekevertet sorban, egymás után lenyomni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem is tudom, a Mandíneren eléggé állni szokta az ütéseket. No persze kizárva még nem láttam - de hát nem is követem állandóan a Mandi "írói munkásságát"
@is: járhat a kedves elnök körbe-körbe, ha a helyi szervezetekből lépnek kifelé az emberek. Egyik kollégám alapító tag, meg valami funkcionárius volt a megyeszékhely MSZP-s szervezeténél, tavaly kilépett, azt mondta, nem tudja bevenni a gyomra azt a helyezkedést és belső karaktergyilkolászást, ami ott folyik. És nagyjából hasonlóan jellemezte másik három megyeszékhely szervezetét is. Másik kollégám, az örök és vidám LMP-s már nem LMP-s, a szakítással nem tudott mit kezdeni, abbahagyta még a közélet iránti érdeklődést is, melót intéz a németeknél. Nincs hit a változásban, én ezt látom, nincs hit önmagukban, nincs hit a képviselet erejében, és az emberek ezt érzik, ezért maradnak el. És nincs bátorság vagy kraft a kedves elnökökben ahhoz, hogy alibi-viziteken túl kezdjenek valamit a helyzettel.
@Husz_János_Puszita: má megbocsásss ... még csak csütörtk van, de a tied máris a hét vicce.
@kekex: "Az egyetlen veszély, hogy ha üzletet látnak benne, közben belevihetik az országot az államcsődbe."

Jah, ha csak ennyi a rizikó, akkor mire várunk még???- Kérdezte Gimli törp. :DDD
@Légifarkas: "Az baszna be, ha nekiállna a noname kisember kultúrházat foglalni, közönséget toborozni, aztán meg lihegni valamelyik pártszékháznál, hogy csókolom, tessék má' a tekintetes naccsuraknak errefelé fáradni, oszt' szépeket mondani. "

BASZD MEG, az aktivisták, majdnem pont olyan emberek, mint te, pontosan ezt csinálják!!!

Annyiban különbözöl tőlük, hogy kifogásokat keresel, hogy ne kelljen cselekedned. Helyzet van! Nem lehet másra várni!

És igen, sejtem, mit nem mersz leírni - én is megtettem, ami tőlem tellett, azért van képem itt ordítozni, részleteket majd a győzelem után, a klubban :-).
@kekex:

Lehet hogy félreértettél.
Éltem a Kádár rendszerben és nincs nosztalgiám utána. Pont azért mert a látszólagos létbiztonságot egy erős félelem feletti cinkos összekacsintás útján valósította meg, ezért nem erről vizionálok itt magamnak :)
Ennek az ellenzéknek sincs biztos programja, és abban sem értünk egyet hogy bármilyen gondolatuk mögött lenne fedezet.
Magam már azzal is megelégednék egy esetleges hatalomváltásnál, ha visszaállításra kerülnének az alapvető jogállami keretek, visszaszorulna a gyűlölködés, és szorgos vállat összevető sokéves küzdelem kezdődne egy normális világ megteremtéséért.
Mert ezt a jelenlegi atomjaira hullott gazdaságot, demoralizált embertömeget, talpra állítani, a lefitymáló nemzetközi közvéleményt megfordítani, pozitív példát mutatni egyszerűen heroikus feladat, annyi amennyi egyetlen erőtől sem várható el, anélkül hogy valamilyen véletlen folytán a világ legnagyobb kőolaj, arany, vagy bármilyen készletét nem találnánk meg kies hazánkban, azaz anélkül hogy a növekedést valamely minden mást felülíró fordulat meg ne lódítaná.
Mi itt együtt ugyanis minden lehetőségünkkel termelő erőnkkel, vagyonunkkal, tudásunkkal egy számítási hiba vagyunk a világ gazdasági körforgásában, amit tudomásul kell vennünk. Esetleg ebből lehetne valamilyen erényt kovácsolni, ha nem lennénk mi rátótiak ennyire hülyék.
Ezek okán aki itt tejjel mézzel folyó Kánaánt mer ígérni bármilyen távon, az nekem egyszerű fantazma akit zárt osztályok hiányában már elkülöníteni sem tudunk.
@én már a fény gyermeke vagyok:
Korábban nem ismertem, de láttam az Operánál, amikor a Népszínház utcánál megállt az üvöltöző nyilas hordával szemben, és kitárt karral tartotta vissza a többieket, miközben Újhelyi próbált a hátán keresztül átmászva lekeverni nekik egyet. Kb úgy állta a sarat, mint a savazó bácsit a diáksrác. Azóta tartom valamire.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Éppen erről folyt korábban már szó, az utolsó bekezdésed szóról szóra. Ezért reménytelen itt bármilyen magasröptű értekezéssel kirukkolni bárki részéről, akármilyen világos és érthető.
Ezt csak nagyobb faszsággal lehetne űberelni, ami újabb ágvágás lenne magunk alatt.
Nincs kétségem, van még a fidesznek ilyen jó kis népbutító ötlete.

Agyrém, világszenzáció, Hörömpő Cirkusz Világszám, a saját maguk által kétharmaddal megszavazott rezsicsökkentést aláírás gyüjtéssel erősítik meg. Amíg erre a baromságra ilyen tömeges agymosott vevő van, addig komoly bajban vagyunk, akik változtatni akarunk, mert az aláírók nem veszik észre, hogy eszközök és csak a nevük, címük kell.
Bár lehet, hogy ezért a havi kb. ezer forintért az anyjukat is sokan eladnák, olyanok is, akik nincsenek konkrétan rászorulva.
Az pedig, hogy - mint eddig minden "ilyesmit" - máshol busásan megfizetjük, fel sem merül a kába fejekben.

Ettől függetlenül a hiba az ellenzéki pártokban is van, de hát ez a tulajdonságuk, hogy különbözzenek egymástól. De most már nagyon itt lenne az ideje egy jövőképnek. Nem véletlenek az utolsó bukták mszp-nek, mindenki számított a látványos közeledésre az ellenzéki oldalon, de csak civakodnak a homokozóban.
@Légifarkas:
Nem is lesz, amíg az egyetlen alkalmas ember nem áll az élre. Aki már nyert Orbán ellen, és vesztett helyzetből volt képes fordítani. Akinek a saját oldalán van hitele.
De az ember olyan fajta, hogy előbb kipróbál minden gyengébb verziót, míg a célra vezetőre fanyalodna.
Mondjuk ahhoz egy csomó ballibának kellene bocsikát mondania - neki és és az átvert népnek is.
@kekex: előtte biztosan beszopott 4-5 bátorítót.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

A megkérdezettek mindössze 55%-a akar kormányt váltani. Jó részük otthon marad, és ott vannak a senki által nem ellenőrizhető határon túli szavazatok. Jön a rezsicsökkentés 2., csökkentés 3., szeptemberben pedagógus béremelés stb. stb. Osztogatás indul, ráadásul a cégek veszteségbe hajszolásával.

Drága egy választás lesz jövőre, az biztos. Jó kis tanulópénz lesz.
@Husz_János_Puszita:
HAZUDSZ! Méghozzá ordenáré módon. Aki három év után még mindig nem tudja, hogy az NEM VOLT 2/3,
csak az összes választó 1/3-a, és a választók 52,7 %-a - az vagy hülye, vagy szemét - esetleg mindkettő.
NEM VOLT és NINCS kétharmaduk!!!
Csak egyedül és kizárólag a Parlamentben.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Miért is? Orbán egyedül szavazta be magát, vagy hogy?
@Knósszosz: Háezzelmostanakkorizé..
Én arra építettem az egész elméletemet, hogy ki tud/fog erőszakolni egy szavazatfelfüggesztést+ támogatásmegvonást, és ezzel egyidejűleg ujjal mutogat hogy "nahátezpéldátlnilyensevótmégómájgád"...
Miért ne tudná élintézni?
A cocilisták aződekkel meg tudják indítani a akármit, én aszitem, erre te mostan meg aztat mondod hogydemégse.Akkor mi a faxnak lebegtetik a ep-be?
@kekex:

Választási matek nem = a sima algebrával, ezt jól tudod. A végeredmény számít.
@Husz_János_Puszita: Ész megáll!

A megkérdezettek TÖBBSÉGE - 55%-a - kormányt akar váltani, erre te azt írod, hogy "mindössze".
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Én egy másik papírt raknék ki az ajtóra:
"libajnaista vagyok, írd a címet, oszt húzd a beled, vagy rád uszítom a kommandóspapagájaimat, és azok húzzák ki a hasadból!"
@Knósszosz: most megtudhattuk, hogy 25 misit is meg lehet keresni kőccségtérítésből. Ki az a baromarcú, aki még pofoztattya is magát, ha nem muszáj. Jó kis parlamenti akolmeleg meg dagonya, oszt megláttyuk, öt év múlva, talán.....
@Fabius:
Én sem láttam még egyet sem, pedig Újpest Központban mindenki szokott gyűjtögetni. Tőlem úgy sem kapnak autogramot, ahhoz előbb meg kell hallgatniuk a dalestemet. Annyira meg nem bátrak és kitartóak, az hótziher.
@épészmérnök: "Baszd meg" ... alakul...

Tudod, miért nincs nekem szervezetem, miért nem alapítottam pártot, miért nem döngetem a mellem olyasmivel, hogy én kellek a népnek, én tudom a tutit, én vagyok a jövő?
Azért, mert tudom magamról, hogy nem tudnám megcsinálni.
Aki azt mondja, hogy minderre képes, önnön elhatározásából pozícionálta magát "fölülre", nem én küldtem felelősségteljesebb helyre. Talán melózhatna, szervezhetné, intézhetné a pénzt, satöbbi. Vagy mondja azt, hogy nem megy, nincs azzal semmi baj, majd megy másnak, máskor.

A gyár igazgatója biztosan értékelné, ha hoznék egy sokmilliárdos üzletet, de eszébe sem jutna ezt elvárni tőlem: vállalta a posztot, majd összerakta a megfelelő csapatot, eldöntötte az irányt és az arculatot, csináltak egy helyet, ahol akar dolgozni a pórnép, és a gépezet forog. Ha elkúrták "odafenn", csődbe megyünk.
Ugyanígy működik a politika is, csak a termékbemutatóra van több idő.
@Spániel: :S Hátha majd eldöntik a Fabius-félék, ki a nagyfiú a homokozóban.
A népbutító ötletekkel az a baj, hogy nem tudsz mivel visszavágni, max ha populistább vagy. Az aki egy ilyen intézkedésnek tapsol, és aláír arra csak a még populistább szöveg hat. Akire meg ez hat, az meg ugyis elhiszi, hogy a másik párt hazudik, és a jóságos fidesz bácsi az igazmondó.
Szerintem a választók többsége a tudatlanság áldás pártjára szavazott le 1990 óta folyamatosan. Ezt látjuk most szépen kibontakozni.:(
@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:

Az Európai Parlamentnek javaslattételi, véleményezési joga van, és bizonyos kérdésekben részt vehet a döntésekben is.

Az EP a magyar ügyben addig béna kacsa, amíg a Néppárt nem fordul szembe Orbánnal. A Néppárté a legerősebb frakció. Ez egyébként érik, mivel amint a német közvéleményben a sajtóhírek és a tévéfilmek hatására erősödik a felháborodás, amiért a kormány együttműködik és barátkozik Orbánnal, abban a pillanatban már nem engedheti meg magának Merkel, hogy csak fintorokkal ítélje el Orbánt. Választás lesz ott is, és mivel az egy demokratikus ország, meg kell felelniük a választói elvárásoknak.
@Légifarkas: Jól van, csak áltasd magad, hogy rajtad nem múlik semmi.

Pedig rajtad is múlik. De ha nem, hát nem.
@Bakter: Mi van a repertoárodon? Lakodalmas rokk?
:-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Gondolod, hogy Fabe bírná tovább idegekkel?:D Szerintem egy szanyival, veressel, vagy mesterházyval körbe lehetne kergetni a lakáson.:D Valahogy alacsony az ingerküszöbe, ha szanyiról van szó.:D
@kekex: lsd fenn.
@Fabius:
Azt hiszem, a maszop despotái a háttérben még mindig nem bocsátották meg Bajnainak, amit Gyurcsány lemondása után kvázi ultimátum szerűen lenyeletett velük. Azért bicepszelnek még mindig, hogy ki legyen az ellenzék vezető ereje, szerintük ők. Nomármost, mikor a szívlapátot csattintanék orbánc képin, egy visszalapátost nekik is kiosztanék miheztartás végett. Mert ha így folytatják, vörös szőnyeget is rakhatnának a 2014-s orbán lába elé, egyenesen a Koronáig.
@Légifarkas:

" de eszébe sem jutna ezt elvárni tőlem: vállalta a posztot, majd összerakta a megfelelő csapatot, "

De azt elvárja, hogy bejárj dolgozni és 100%-on teljesíts:))
Beindult a rezsicsökkentés cunami, és 90 %-ot szeretnék:

"Dunaújvárosban is megkezdődött a kormánypártok aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés mellett: ám ez álságos dolog! - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt független önkormányzati képviselő, a Párbeszéd Magyarországért Párt tagja.

Megjegyezte, hogy miközben a kormány tíz százalékkal csökkentette idén a rezsiket, addig 2010-től ezek értéke tizenhat százalékkal emelkedett. Közben az adóemelések és új adók, az áfa miatt befagyott a gazdaság, egyre több az éhező, éhbérért dolgozó ember, így a rezsicsökkentés valójában átverés.

A Párbeszéd Magyarországért az Együtt 2014 mozgalommal együtt 30 százalékkal csökkentené a rezsit, úgy, hogy munkahelyeket is teremtene és növelné az ingatlanok értékét: mégpedig a lakóházak szigetelésével, ablakcseréjével, elsősorban a társasházi lakásokkal kezdve, s a lakók önrésze nélkül - mondta Szabó.

Pekarek János/Dunaújvárosi Hírlap"
@épészmérnök:

Azt nem mondták, hogy el is mennek szavazni. 55% nem lesz elég, a passzivitás és a határon túliak miatt. Nem érzem azt dühödt kormányváltó hangulatot.
Újra...

Mondjuk, a Svédországba kerülő figurát megnézném abból a pénzből... :D
Éhenhalás lesz ott abból! :))

"A program keretében a kiválasztottak itthoni tartózkodásuk alatt 200 ezer, míg a külföldön töltött hónapokra 350 ezer forint ösztöndíjat kapnak, célországtól függetlenül (így a jelentős árszínvonalbeli különbség ellenére ugyanannyit kap egy Dél-Afrikába, mint egy Svédországba utazó ösztöndíjas). Igaz, a KIM az ösztöndíjasok szállás- és útiköltségét, külföldi tartózkodása idején pedig biztosítását, illetve a „munkavégzéshez szükséges eszközöket” is biztosítja.

A minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága nem tart attól, hogy a célországtól függetlenül azonos mértékű ösztöndíj aránytalanságokhoz vezetne, állításuk szerint az egyenlőség elvét tartották szem előtt: „az volt a cél, hogy a pályázók a feladatot helyezzék előtérbe, nem az úti célt. Ha differenciáltunk volna helyszínek között, akkor a pályázók is úgy értékelték volna, hogy egyes régióknak nagyobb jelentőségük volna” – állítja az államtitkárság."
index.hu/belfold/2013/04/04/allami_osztondijjal_erositik_a_kulfoldi_magyarok_kotodeset/

Végül is, egy államilag fizetett munkakeresési lehetőség nem jön nekik sem rosszul... :D

Hülye ország, hülye ötletei...

A Hülye Ötletek Minisztériuma és a Hülye Ötletek Misztériuma eléggé összemosódott!
@Bakter: miközben hálásak lehetnek Bajnainak, azért, mert átmentette a pártot és kihúzta őket a szarból. Különben az emésztőben végezték volna mindannyian.
@épészmérnök: Ebben nem értek egyet.A néppárt mindíg kiállt Orbi mellett.
Nem hinném hogy Merkel az alapján mond véleményt, hogy mit írnak az ellenzéki lapok, hiszen fel lehet hozni olyan kritikákat, miszerint a Magyarországot ért kritikák alaptalanok, ráadásul ezek a kritikák nem légbőlkapottak, hanem komoly emberektől származnak, és legalább megkérdőjelezik a kritikák jogosságát.
Merkel mindg azt mondta, hogy az Velencei-bizottság majd megoldja.A velencei bizottság meg idáig nem talált semmi szörnyedelmet, amit ne lehetett volna megoldani.
Max elindít pár kötelezettségszegési lófaxt, ami évekig elhúzódik.
Szal aszittem az ellenzék el tudja intézni a izét, ha kell hozzá a néppárt, akkor nem szóltam.
www.polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/1556-orban-a-modern-korba-tart
www.hirado.hu/Hirek/2013/01/29/09/Mediaszabalyozas_lezarult_a_parbeszed_az_Europa_Tanaccsal.aspx
www.hirado.hu/Hirek/2012/06/16/06/Demokratikusnak_talalta_a_vizsgalt_magyar_torvenyeket_a_Velencei.aspx
www.nyiron.hu/belfold/az-europai-neppart-kiallt-a-fidesz-mellett
@Knósszosz:
Nem tudom, mire játszik a maszop, de már komolyan felmerült bennem, hogy helyzetünket látva nem akar annyira nyerni.
Vagy pedig még ahhoz is impotensek, hogy demagógok legyenek, tényleg úgy vérfideszesen. Egyrész ígérték, nem lesznek azok, másrészt meg pl "támogatják" a rezsicsökkentést.
Arról nem is beszélve, hogy fityeszék már nem is tálcán, hanem repülőgépanyhajón szállítják nekik a lecsapásra váró magaslabdákat. Ezek meg csak nézik, mint a fóka a gömbvillámot.
Nos, melyik lehetőséget válasszam?
1, nem akar nyerni
2, politikailag impotens
x, lúzer
@épészmérnök:
Dehogy. Rengeteg harsogó hamis hang. Kell a szignóm, akkor szenvedjen az önkényes, izé önkéntes.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tartok tőle, hogy már csak hülye ötletek minisztériumunk van. Ami után az mnb is hülye ötleteket pénzelő bank névre váltott.:D
@conmorientes
A mi korosztályunknak már benőtt a feje lágya, és képes így gondolkodni.
De akik így gondolkodnak, azok nem elegek egy választási győzelemhez. Ahhoz tömeg kell.
A tömeg mozgósításához meg curva jó PR szakemberek, akik képesek a politika-árut eladni. Akik képesek bonyolult üzeneteket falvédőszövegekben megfogalmazni. Olyanok, akik a fidesznek dolgoztak az EM8 és a mostani 3 évben. Anélkül nem fog menni. Csak akkor, ha már annyira elcseszik a helyzetet, hogy már a hülyék is kénytelenek lesznek észrevenni.
Émbörök. A századvég folyamatosan kapja a sok-sok milliós pakkokat. Ergo, a következő felmérésében az lesz, hogy a lakosság 105,6%-a támogatja a rezsicsökkentést, a biztos pártválasztók 99%-a a fideszre szavazna, ami a teljes népesség körében 100,1 százalék. A maszop visszaesett 8%-ra, a jobbik és E14 egyaránt 9-9%-n áll.
Hogy jön ez ki? Nem mindegy? Mikor találtak el ezek bármilyen számot?
@kekex:
A fityesz amerikai főtanácsadója állítólag olyan gátlástalan, hogy saját hazájában már politikai persona non grata titulusa van. A hülye Amerika, bármilyen keményen kampányol, azért finnyás bizonyos dolgokra.
@kekex:
Kedves kekex, igen, ez is egy olvasat.
Az én hülye olvasatom olyan átlagpolgáré, akinek fingja sincs különböző közgazdasági összefüggésekről, aki leszarja milyen magyarázatokkal fényezik a helyzetét, hogy tulajdonképpen nincs is szarban, csak picit várnia kell még a kánaánra.

Bocs, túl vagyok az ilyesféle patetikus baromságokon, szeretem ezt az országot, viszont tökéletesen leszarom azt az árpádsávos konyharuhába tekert turulszart, ami mellett le kenne tennem a voksomat, ha már magyar vagyok.
Ha már magyar…

De ki a magyar?
Ezt ki definiálja hitelt érdemlően?
Én ős segg vagyok, ha ragyásírással le tudom karcolni; „Isten hozta Zuglóban!” ..?
Ha nem, akkor meg nemzetidegen?
A véleményem az, hogy a pattanást ki kell nyomni!
Most!!
A baj az, hogy nincs olyan karizmatikus kozmetikus az ellenzéki oldalon, akiről feltételezhető, hogy megteszi.
@Husz_János_Puszita:
Az 55 % kormányváltást akarók többen vannak, mint a választók közül rájuk szavazók: az csak 52,7 % volt. Az egész népességben meg csak 1/3 (gyengébbeknek 33 %) Na: EHHEZ viszonyítsd az 55 %-ot! De lesz ez még így se!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolom Királylány!
Megkezdődött a devizatartalékok eltapsolása. :(
Persze mellette (Ungarische Specialität) lehet egy kicsikét a Párt és a Qrmány dicsőségére lopikázni, illetve a magyar rögvalót ismerve AZ nem is kicsi lopikázás lesz!
Remek!
Ezt megszoptuk... ahogy jelezték előre. Persze még lesznek ötleteik az ettársaknak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Itt nem az a kérdés, ki a nagyobb fiú a homokozóban, hanem kinek van életképes és megvalósítható, kidolgozott, a választókk által is elfogadható programja.
Ki mennyire kompromisszumkész, hajlandó a megállapodásra és nem a belterjes önérdekét érvényesíti minden áron a másik párt rovására, hanem - 25 év után - elvárhatóan végre az ország sorsát próbálja egy jó irányba vinni. Ezt egyedül egy pártnak sem megy.
Már kötelességük az összefogás, nem lehetőség.
Negyven éve azt hallom, hogy tíz év múlva utolérjük a nyugatot. Tíz éve bent vagyunk a nyugatban, ami gepárd gyorsasággal fut előttünk. Már harminc év lett a tízből és ennek véget kell vetni.
Idő van.
@Bakter:
És ha nem tudnak olvasni? Tegyél ki egy penészes rohadt narancsot, azt majd megértik!
@Bakter:
Hülye vagyol???
Azért a pénzért (5 milliárd HUF már a össz???) már apránként én is felírnám a falra krétával, hogy "HÜJJE A BAJNAI!" :D
@Bakter:

"Nos, melyik lehetőséget válasszam?
1, nem akar nyerni
2, politikailag impotens
x, lúzer"

Ez jóóó:)))
Nagyon akar nyerni, csak nincs kivel, tehát 2.
Az impotenciával eljátszik szinte mindent, tehát x.
Így nem lehet nyerni:))

Magas labda.
Mondj egy , csak egy embert aki észreveszi, és csípőből riposztozni tud.

A mai gárdából csak Szanyi képes erre. Esze is van, nagy pofája is van, nem is szeretik.
( Meg lehet kövezni, minden hülyesége ellenére kedvelem:))
@Fabius: Hát meg milyen már, hogy a parlamentben 2/3-os többséggel rendelkező kormányzó párt (amelyik szívbaj nélkül azt csinál amit akar, olyan törvényt alkot, majd szavaz meg, amilyet akar) támogató aláírásokat gyűjt ahhoz, amit kitalált, beterjesztett, megszavazott és végrehajt?????? Mintha időutazásban lennénk, és a 2008-as "szociális" népszavazásért "küzdene" a fidesz. Röhej LENNE az egész, ha nem végtelenül aljas és gyomorforgató és az ország jövöjét felélő akció, amit művel a fidesz és a kormány.
@épészmérnök:
most még a legerősebb frakció a Néppárt. De egy csomó országban már átlendült az inga, és egyáltalán nem a többséget képviselik. És közelednek a választások...
@Spániel: Tartok tőle, hogy életképes ötlete mindenkinek van, csak a választók túlnyomó többségét nem érdekli. Ugyanis nemcsak rózsaszirmokkal, röpködő sült galambokkal képzelik el a jövőt. Márpedig nálunk ennek van keletje, nem jövőképnek.
@Bakter:
"...Nem tudom, mire játszik a maszop, de már komolyan felmerült bennem, hogy helyzetünket látva nem akar annyira nyerni.
Vagy pedig még ahhoz is impotensek, hogy demagógok legyenek, tényleg úgy vérfideszesen. Egyrész ígérték, nem lesznek azok, másrészt meg pl "támogatják" a rezsicsökkentést.
Arról nem is beszélve, hogy fityeszék már nem is tálcán, hanem repülőgépanyhajón szállítják nekik a lecsapásra váró magaslabdákat. Ezek meg csak nézik, mint a fóka a gömbvillámot.
Nos, melyik lehetőséget válasszam?
1, nem akar nyerni
2, politikailag impotens
x, lúzer"
y fidesz -mszp ugyan az..és most így van leosztva.... (gondolj a sok közös kapocsra..."több az ami összeköt,mi ami elválaszt") ..viszont a népet (az örökös bolondokat) jól átverték és egymásnak ugrasztották a cimkéikkel nem de bár?
@Bakter:
Kedves váltóőr kolléga, én
2-re, illetve X-re tippelek.

Nyerni mindenki akar(na), de mi a lófaszt kezdene a hatalmával?
Na?

Amit most tapasztalunk, abból soha nem kell többé újrázás. Már csak az hiányzik...

Pedig így nem sok jövőt jósolok a töketleneknek és miattuk magunknak sem.
@Bakter:
Nem bicepszeznek, hanem valóban ők az ellenzék legnagyobb ereje, és nem érzik úgy, hogy ezért nekik bocsánatot kellene kérni. A SAJÁT szavazóiknak játszanak, és tudomásul veszik, hogy egy csomó ember nem szavazna reájuk. Azokat meg csak hadd vigyék Bajnaiék. Miért akarnának azoknak megfelelni, akik egyébként sem szavaznának rájuk?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nos, Bella már csomagol. Elővette a böröndöt és kicsapta a szekrény ajtaját. Még egy ilyen hülye ötlet és már a határ felé fog loholni.:D
@kekex:
Vagy egy bizonyos képet, rajta az előző napi vacsorám végtermékével?
@Knósszosz: Most 2-es. Ha valamilyen csoda folytán megnyerné magának azt a trágyadombot amit a fidesz hagy maga után, hogy eltakarítsa, na, akkor lesz x.:D
@Orica Középföldi: Fabius azért nem szereti a Szanyit, mert esze is van, hozzá meg nagy szája?! Ezekszerint Fabius a buta politikusokat kedveli?:O
Ez megmagyarázná a megmagyarázhatatlan lmp-pimp vonzódását..... :D
@Bakter: Én a kettesre szavazok. mert nyolcéves garázdálkodásuk idején is tök bénák voltak minden helyzetben, soha semmire nem volt egy jó riposztjuk.
Ugyanabból a szarból a fidesz aranyat csinál, ennyi faszság után is vezet.
Valaki megtaníthatná már az ellenzéket teniszezni. Vagy vívni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Rádlicitálok: vegyenek el egy nullát az említett összegből, és tele festem Felcsútot, hogy "gyurcsányi és libajnai tökretette a kávéfőzöm, egyszer már elég volt belőlük."
@épészmérnök: magyarul, bevallani azt, hogy egyszerűen nem akarok aktivista lenni, az azt jelenti, hogy kifogásokat keresek, csak ne kelljen csinálnom semmit. Annak kimondása, hogy nem nézek ki senkiből akkora potenciált, és nem értek egyet senkive oly mértékben, ami engem aktivizálódásra buzdítana, ezek szerint ostoba mentegetőzés a fotel mélyéről. Rendkívül érdekes látásmód egy olyantól, aki érti és hiszi az egyén döntési szabadságát.

Van egy "ős" CSU-s német ismerősöm, azt mondta egyszer, hogy ha kinn élőként nem találnám meg a számomra fontos értékeket, tevékenységeket a pártjukban, a lelkét is kitenné, csak hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét - és cserébe csak egyetlen szavazatot kérne. A részvételről meg azt mondta, hogy bár a páncél a leginkább látványos, azt a teknős pici izomrostjai mozgatják, ám nem lehetne teknős, ha nem volna páncél. Rendszeresen levelezünk, és sosem érti, mi a francot csinál itt tízmillió ember folyton máshogy, mint kellene.
@aritus:
Az a bizonyos népszavazás volt a narancsbolsik 2010-es győzelmének az alapja.
Szóval nem lebecsülni, hisz az a birka nép, aki azt beszopta, befogja szopni ezt a szart is és még örömmel dörgöli is el a képén a nagy barnát! :(

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Sajnos neki van igaza... Én is fontolgatom... :(
Felénk is egyre kilátástalanabb, a túlélésről szól apránként a nyugati határnál is a hétköznap.
Persze a hivatásos kommentelő minisztériumi narancsbolsi köcsögök hétköznapjaikban ezt nem érzékelik, a kis kommentjeikben ezt el is akarják fedni.
@aritus: minek tépni a szánkat, röviden összefoglaltad a lényeget, mehet itt mozgalmazni bár ki, a szavazást a nagy létszámú csoportok döntik el, a nekik címzett üzenetek alapján. Ha a nyugdíjasok a célcsoport az ő fejükkel kell gondolkozni és nekik beszélni, ha a szegények és leszakadók, akkor az övékkel. Túl kevés az igazi gondolkodó, nem is célcsoport a hatalomért szóló harcban, főleg ha a jelenlegi hatalomnak a még hülyébb, a még szegényebb, a még jobban irányítható az ideálja, és mindent meg is tesz, hogy ezt a tömeget tovább növelje.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk!
Én már nem tudom mit gondoljak, össze van kavarodva minden.

Bele sem merek gondolni, mi lesz az elkövetkező nem egész másfél évben.
Egy biztos; ez az ellenzék a mai állapotában, maximum magát buktathatja meg, nem a kormányt.

Gatyaturkálás kellene és találni benne tököt, ahogy Fab is mondta.
Esély?

Nem látom, jelenleg.
@Orica Középföldi:
Szanyival az a baj, hogy a régi csapat tagja, és olyankor is szól, amikor silencium kellene. Egyébként valóban nincs köztük olyan, aki tényleg képes felvenni a versenyt a fityesz tőmondatos kommunikációjával. Pedig kéne.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Gonoc bocorka vagyol... Szanyi kretént én sem szeress... Ez akkor most mire is utal???
Azért mert hülye és demagóg valaki, ugye még nem kell a narancsbolsikhoz hasonlóan isteníteni???
@kekex: "az egyetlen alkalmas ember"
Helyesen: az egyetlen, akiről elhiszed, hogy ő egyedüliként alkalmas. Szó szerinti olvasatban, ne haragudj, egyszerűen nevetséges mítoszgyártás.
@Orica Középföldi: persze. Csakhogy azt meg én vállaltam be, amikor aláírtam a szerződést 16 évvel ezelőtt :-)
@kekex:
Mert el kéne jutniuk a felismeréshez (nem csak pofázás szintjén), hogy a saját szavazóikat össze kell gereblyézni azokkal a szavazókkal, akik a fidesszel szemben mást választanának, nem őket. Mert csak így lehet legyőzni a regnáló rezsimet. De itt megint belefutunk a töketlenség és impotencia fogalmában.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt nem tudom Fab miért nem szereti Szanyit, de tagadhatatlan, hogy nagyon elefánt módon tud viselkedni. Diplomáciát nem tőle kell tanulni:))

Jávort én is nagyon kedvelem:)
@Spániel:
Ha azt,amit ezek megcsináltak, a Gyurcsány vezette kormány tette volna, akkor hatalmas óbégatással még a szíriuszi pirézek is utcán lennének orbánc kapitány vezetésével, és nem csak a kordon, hanem az M7-s szalagkorlátja is el lenne már bontva orbán sk.
@kekex:

Magad írtad, hogy az összes választó 1/3-a hozta össze a parlamenti 2/3-ot, most pedig még jobban lejt a pálya. Kevés lesz. Én szóltam.

De nem veszem el a kedveteket, a remény hal meg utoljára.
@Orica Középföldi: Olyan izé vagy de komolyan. :D Elrontod a mulatságomat. Megcsípdeslek;)
@Bakter:

"Szanyival az a baj, hogy a régi csapat tagja"

Az se fogadta be:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hjaa, már ott a nyugati széleken is ezen mén, akkor mit lehet mondani keletebbre?
Asszony nyugati cégnél, és bőrön érzett visszakozás és leépítés előkészítés minden szinten, felpörgetett bizonytalanság érzettel, teljesíthetetlen elvárásokkal. Szinte kikényszeríteni az önkéntes kilépést, hogy a munkáltatónak még a felmondás nyűgjeivel se kelljen foglalkozni.
@Légifarkas:

A választás meg egy társadalmi szerződés.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Bevallom, ez szolgáltatta az alapötletet. Látom, figyelsz. Mert mit is adtak nekünk a rómaiak? Hát az USB-s termoszt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne már, rajtam kívül senki se érzi ebben a viccet?! Miért veszítitek el a humorérzéketeket, ha szoci politikusokkal viccelődöm?!:O Mindjárt elmegyek és olvasom tovább a regényemet, na.
@Knósszosz: Hát, akkor gyorsabban kellene turkálniuk, mert a többi kisfiúnak gyorsabb a keze és hamarabb megtalálja és levágja a tökeiket, minthogy megtalálják.... Ha érted mire célzok...
Ha nem mondanak semmit a rezsicsökkentésre, bambák. Ha mondanak (nem jót mondtak, de hagyjuk) akkor meg populistábbak mint három fidesz párt együtt. Mindegy miért, de agyalják őket. Még sapi se kell.
Bajnainak meg sose volt, szóval előbb fel kell neki varrni. De ebben nem a töketlen milla vagy pimp fog neki segíteni, az hót ziher.:D
Így marad a hajtépés és a bömbölés a homokozóban. :D
@Bakter: nekem is mindíg ez jut eszembe, mint a Mórickának, csak már szégyellem leírni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Háború és béke"???
Vagy a "Differenciálszámítás rejtelmei"? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tulajdonképp csak a fogászatok mennek, minden más ül.
Szégyen ez az ország!
@Spániel: Jó riposzt?

Orbán két embertől rettegett a parlamentben, az egyik közülük most vonult nyugalomba. Igen, Ildikóra gondolok.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há... : :S
Ezt szomorúan hallom. Mikor fordult ennyire rosszra?
@épészmérnök: Milyen Ildikó? Mikor? :O Anyám, mégis gyakrabban kellene híreket olvasgatnom?
Obama:
Az elnök éves fizetésének öt százalékát, vagyis húszezer dollárt – nagyjából 4,7 millió forintot – utal vissza a kincstárnak, ezzel jelképesen közösséget vállalva azokkal a közalkalmazottakkal, akiket érint a nemrég életbe lépett 85 milliárd dolláros költségmegvonás.

Nem az összeg a lényeg, hanem a gesztus.
Nálunk ez meg úgy működik, hogy "akinek nincs pénze kenyérre, egyen kalácsot".
Ja, és ki nem vette a fel a fizetését nagyfőnökként?
@Légifarkas: "Annak kimondása, hogy nem nézek ki senkiből akkora potenciált, és nem értek egyet senkive oly mértékben, ami engem aktivizálódásra buzdítana, ezek szerint ostoba mentegetőzés a fotel mélyéről."

Maradjunk annyiban, hogy mentegetőzés. De nem ment fel a felelősség alól. Felelős vagy te is, ha nem teszed meg a tőled telhetőt a változásért.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Fuentes Old gringo. :D Olyan hangulata van. Oh és ezt www.youtube.com/watch?v=-Ims5p-LjV0 a keringőt emlegetik benne folyton. :D Eszméletlen jó hangulata van, ma fent ragadtam a buszon munkába menet...:D
Rémes lehet értetlenül nézni, hogy miért nő a Fidesz népszerűsége.
Soroljátok a rémséges dolgokat, megszorítás, diktatúra, szólásszabadság hiánya(!), gazdasági csőd, stbstb

Ezek a hülyék, meg azt látják, hogy a cigány nem kap segélyt, ha nem jár iskolába a gyereke.
Járadék helyett dolgozniuk kell, a családi pótlékot végre nem emelik, a rendőrök nem mennek 40 évesen 200ezer nyugdíjjal kidbónak, a manyupos rablást leállították, állampolgárságot kapott minden magyar, adózik és rinyál a bank, a multi, a rokkernyugdíjasok közt végre szétcsaptak, nem eladnak, vesznek stbstb

Bárhogy csűritek csavarjátok, ez egyszerűen tetszik a többségnek.
A liberó hangszórókból, hiába hallják, hogy itt nácik vannak.
Az utcán már nincsenek.
A szocik alatt voltak.
Hiába hallják minden médiában, hogy nincs szólásszabadság. Önmagát cáfolja.
Ez a fránya hétköznapi valóság, nem a ti rettegéseteket mutatja.

2014 a Fidesz éve.
Addig is gondoljátok át ezt a stratégiát.
Eddig szar.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Angyalom, úgy tudtam, hogy te maszopos vagy. Lendvai Ildikóról nem hallottál? Okos és nagyszájú, csíptem. Kár, hogy pont ő vonult vissza.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egész nap faszokat látok lelki szemeimmel, amikor politikai hírt olvasok/nézek. Irtózatosan hatalmas, bütykös brokikat. Valahol kompenzálni kell azokat.
@épészmérnök:
Vazze, egy rugóra jár az agyunk. Gondolkodtam, hogy a korábbi hsz-ben meg merjem-e említeni Ildi nénit. Bármit a fejéhez lehet vágni, de az biztos, hogy marha jó politikus, és nagyon jó a dumálókája is. Ilyet ma nem látok köztük.
@Kalmár: Nem a többségnek tetszik, hazudsz. 45%-nak. Ha egyáltalán.
@Kalmár: Azt mondod, hogy a populizmusra populizmus a válasz? Azt mondod, hogy hibázunk, mikor értelemmel bíró embernek tekintjük a választót, aki többet is ki bír préselni magából egy hö?! -nél?
Igazán nem a mi hibánk, ha ti olyan ostobák vagytok, hogy hisztek az ingyen ebédben. Az sem, ha olyan hülyék vagytok, hogy nem veszitek észre, hogy a romákkal versenyeztek a közmunkáért és a segélyért, mert munka nincs, de segély se és közmunka se mindenkinek.
Hiába, 2014 a hülyeség diadala lesz az értelem felett, mikor újrázik a fidesz. Jéé, egy vadiúj hungarikum. Neked adom, regisztráltasd kerényivel.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hmmm...
1-et gondolúnk, naggyábúl.
Viszont ha nem is teccik naccságodnak, nekem szimpatikus az úttörő.

Miért?
Mert például nem látok mást, aki számomra az lenne.
Vona? - Na ne!
S'terházzy - Lehetne, de...?
PM - ixelnék, de hol van a támogatottságuk?
Persze le van ejtve, van meggyőződés és szimpátia.
Nekem szimpi Rebeka és Tímea a másik hölgy is, talán nem álltak be a "tisztelet a bevételnek" sorba.
Szerintem nem, szóval hitelesebb a két hölgy, mint mondjuk a keresztény pálffypista tettű.

Alkalmazkodott a szalonkacsúzlizó főnökéhez, simlis simile gaudet, oszt durrogtass zsótti, majdel simíttyuk mi ottan.

K-annyukat
@Kalmár:
Ennyire telik a fidesz zsoldból?
Hát ez tényleg elég szar volt tőled...
Na, de mit várjunk, hisz bolsevik kutyából, max. narancsbolsevik szalonna lesz!
A te példád legalább is ezt mutatja.
SSteffyke legalább jól van? :)
@épészmérnök: Én is nagyra becsültem Lendvai Ildikót, tíz férfi helyett dolgozott /bárcsak az a tíz is dolgozott volna/.
Én nem a parlamenti vitákra gondoltam, hanem a mindennapokban adódó helyzetekre, fidesz támadásokra nem tudtak érdemben soha csípőből lőni. Ez nagyon piszkálta a csőrömet akkor.
"Százmilliárd Föld-szerű bolygó lehet a Tejútrendszerben új-zélandi és japán csillagászok becslése szerint, akik új módszert ajánlanak a Naprendszeren kívüli lakható égitestek felderítésére."
Abban a pillanatban, amikor kiköt felcsút felett az Executor nevezetű csillagromboló, én megyek benépesíteni az egyiket.
@épészmérnök: Nem, nem hallottam mszp-s létemre. Mondom, hogy nem olvastam híreket már egy hete. Legalább. Kár érte, de nem csodálkozom.
@Spániel: Hiányozni fog.:(((
Basszus, május 1-én kellene mindenkinek együtt nyomulni, egy színpadra mindenki, és bunyózzanak!!!

"Információink szerint eddig két találkozó volt. Ezeken a felek egyeztettek a részletekről, lényegesebb előrelépés azonban nem történt. A Népszabadság értesülései szerint az MSZP képviselői nyitottnak mutatkoztak ugyan a közös demonstrációra, de jelezték, hogy a párt a május elsejei nagy rendezvényre igyekszik koncentrálni a mozgósító erejét, ezért jobbnak látnák a közös megmozdulást ezen időpont utánra halasztani. A Demokratikus Koalíció szintén megerősítette együttműködési szándékát, az Együtt 2014-gyel szövetséges Párbeszéd Magyarországért viszont azt képviselte, hogy inkább a lehetséges fellépés civil oldalát erősítsék a baloldali pártok mélyebb bevonása helyett."

nol.hu/belfold/20130404-akadozik_az_osszellenzeki_fellepes

A Párbeszéd meg van huzatva? iii, itt vagy???
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Jósötétet! Mirűl maradtam le megen'? "

Lemondott orbán.
B@sszátok meg, ezt mind végig kellene olvasnom? Akkor inkább a "Háború és Béka", nem?:-(
@Bakter:

Ildikó csapnivalóan rossz politikus volt, de elképesztően művelt és bátor.
Az egyetlen, aki Horn Gyufát - igaz, hogy remegő hangon - de számon merte kérni, nagy létszámú összejövetelen.

Úgy riposztozni senki nem tudott és tud:))
@Knósszosz: Én nem látok bennük fantáziát. Mondjuk nálam vona alapból kiesett, mint neonáci.
De mind színtelen, szagtalan, súlytalan, semmilyen. Így nem lehet befogni orbánt. Ide ennél színesebb egyéniség kellene. De olyan nincs a polcon. Max gyurcsány. Bár bevallom, én szívesen elnézném viktor vértolulását és összefosását gyurcsány láttára.:D De azért kicsit nagyobb a tét annál, hogy a magunk mulatságára befosassuk viktort.:D
@Kalmár: Ha csak a 2014 lenne az..bánja a kánya..de az azelőttiek miért, óh, Uram?:-(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Lendvai Ildikó már hónapokkal korábban bejelentette, hogy a 2014-s választásokon már nem indul semmilyen formában, mert régóta benne van a nagypolitikában, és kellenek az új arcok. Azóta én gyakorlatilag semmit sem hallottam tőle, tehát tartja magát az ígéretéhez. Erről többször megemlékeztünk már itt Fabius-szal is, hogy követendő példa lehetne sokak számára.
Ja, azt az utcát, ahol a fityesz szarház van, nem róla nevezték el, a csak a miheztartás végett.
@Orica Középföldi:
Ilyen értelemben használtam a "jó" jelzőt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A nagyszájú, populista, ámde semmit sem mondó vagy azt nem kifejtőket nem kedveli..miként magam sem, ha nem baj!
Az előbbit visszavonom, ha megcáfolja, elébb nem!
@Kalmár: Mindenben igazad van, tudjuk, hogy ezeket a lépéseket már a szocik is megtehették volna.
DE: belegondoltál mekkora népi forradalom tört volna ki, ha megteszik akár a tizedét is?
Kevesebbért is népszavazást, gyujtogatást, autodafét, rendeztek hónapokig tartó Ki tud többet szarni a Kossuth téren c. versenyt, hazaárulózással spékelve. Dermesztő ellenzék volt a fidesz és józanul a szocik nem akarták az országot egy permanens harci állapotban tartani. Ennyi is több volt a soknál.
A fidesz inkább azt mutathatta volna meg - mert minden eszköze megvan hozzá - hogyan lehet egy modern, gazdag, versenyképes országot létrehozni.
@épészmérnök: konkretizálnám kicsit, ha lehet.
Induljunk ki abból, hogy ma az MSZP a legerősebb ellenzéki párt, ennélfogva beállok hozzájuk aktivistának, hiszen a legerősebb szekeret kell tolni a szabályok miatt. Kiállok a térre, osztogatom a lapokat az 5%-os ÁFA tervéről, meg a progresszív adóról, meg a demokráciáról, és akkor megkérdezi tőlem valaki, hogy
a.) 2006 ősze akkor ugye úgy volt jó, ahogy volt
b.) egyetértettem-e vajon a megélhetési (== tolerált!) bűnözés 20000 Ft-os határával
c.) az ügynöktörvény kérdése ugye csak addig fontos, míg választást nem nyerünk
d.) mikor lőjük le a határon túli magyarokat, mert csak a baj van velük
e.) lesz-e 100%-os nyugdíjemelés, mert nagyon kellene
f.) undzovájter

Bár a fenti kérdések blogkommentek alapján ötlődtek fel bennem, téren ácsorgó aktivistaként (vagy házakba csöngető aktivistaként) a pártot képviselve az adott helyszínen én magam jelenteném a pártot. Óhatatlanul szembesülnék mind kritikával, mind elvárásokkal, hazudni nem szeretnék, tehát a végére mindig kiderülne, hogy olyanok aktivistája vagyok, akikkel nem értek egyet. Hasonló kritikák és elvárások minden csoprt irányában léteznek, azaz bárki talpasa volnék, olyasmit kellene hitelesen képviselnem, amivel azonosulni legfeljebb futó pontokban vagyok képes. Szerinted van ennek értelme?

Azt hiszem, hogy ha mindent összevetek, jelen helyzetben egy dolgot tehetek: arra bátorítom az embereket, hogy ne féljenek sem a Fidesztől, sem 2014-től, de még az államcsődtől sem. Őszinte alappal csak azzal tudom bátorítani őket, hogy ki fogjuk bírni, bármi is kelljen a józan ész térnyeréséhez, ki fogjuk bírni akár az összes ellenzéki párt megszűnését is, a Fidesz összes agymenését is, mert a megoldás valahol a tisztességes, becsületes emberek ezreinél van, csak ők manapság nem nagyon jutnak szóhoz. Nem fogom az idő csapdájába (és az őrületbe) kergetni magamat azzal, hogy ez sürgős, meg az nem várhat: nincs az elrendelve, hogy mindenképp most és azonnal meg kell oldani a problémákat. A mondat, miszerint "de nekem nincs annyi időm", teljesen jogos, épp csak hiábavalóan ismétlik: egy ország történelmének folyása ritkán illeszkedik a benne élők hátralévő idejéhez.

Lehet, hogy hamarabb eredményre jutnánk, ha az előttem lévő félkilónyi elektronikai biszbaszbólössznépi gondolatmódosítót fejlesztenék :-D , de én garanciát akarok kapni arra, hogy többé nem ismétlünk. Azt pedig csak úgy lehet elérni, hogy mindenki szépen, és alaposan megtanulja, miért ne.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bolikám nem lebecsülöm a "szociális" népszavazást, hanem elítéltem akkor is, most is.
De az meg már a világ csúfsága, hogy egy 2/3-os többséggel rendelkező kormányként ugyanazt csinálja mint ellenzékként. Én csak erről beszéltem.
És az pedig a világnak még nagyobb csúfsága, hogy bejön nekik, ahogy 2008-ban is bejött. És erre az mszp azt tudja csak kitalálni, hogy ő még mást is fog csökkenteni!
Szóval a helyzet reménytelen.
Nem is értem azokat, akik összefogásról vizionálnak, mire gondolnak? Kiknek kellene összefogni? Az mszp-vel? Amelyik pont ugyanolyan populista, lopós, jogállamra, gazdaságra szaró banda, mint a fidesz, csak a fidesz még náluk is gátlástalanabb?
Hagyjuk már ezt, vegyük már észre, hogy mi a kínálat.
Ha Bajnai ezekkel fog össze, mehet a levesbe. Ha meg nem fog össze, persze akkor is megy a levesbe...Ez van. Magyarország a rezsicsökkentés, meg a "szociális" népszavazás büszke országa, úgyhogy jó lesz neki Orbán továbbra is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: első lépésként talán abba lehetne hagyni gyurcsány további ekézését, kiközösítését és a stigmát módszeresen lepucolni róla.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Feri színes?
Mindegy mit mondasz erre, egy biztos;
tőle a mai napig összeszarják magukat ottan a Lendvay utcában. Mér?

Hiszen nincs mitől félniük a fiúknak, a lakosság mellettük áll, most emelték a nyugdíjakat, a minimálbért és mellette csökkentették a rezsit is.

Ennyi pozitív intézkedés és mégis összeszarják magukat?
Ja, tudod miért és sokan itt sejtik még.

Jó éjt Csekk, holnap is van nap.
Álmos vagyok, pussz!!
@aritus: Akinek meg ez nem tetszik, az szavazhat a Jobbikra!
(Persze, koalában a Fidesz-szel, mint megjósolám nemrégiben..:-)
@Légifarkas: Oké, vagyis végelemzésben azért nem segítesz az ellenzéknek, mert azt szeretnéd, ha a fidesz nyerne.

Értettem. Ezentúl békén hagylak. De többet ne panaszkodj a fideszre, mert nincs hozzá erkölcsi alapod.
minden politikus bűnöző
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ez most vicc volt? Abból amit írtam, te azt vontad le, hogy arra buzdítok, hogy szavazzon bárki is a jobbikra?????
Egyébként abban igazad van, hogy sok különbség már nincs a fidesz és a jobbik között. Egyik kutya, másik eb.
@aritus: A végére koncentráltam vélhetőleg:
"Ez van. Magyarország a rezsicsökkentés, meg a "szociális" népszavazás büszke országa, úgyhogy jó lesz neki Orbán továbbra is."

Hát ígyen..múlik az madgyarock dicső segge..
@Knósszosz:
Éretlen pattanást nyomkodni álmoskönyvek szerint nem túl bölcs cselekedet.
De persze ettől még tegnap is későn lett volna.
Nálam bölcsebb írta:
"Ideje van a vetésnek és ideje van az aratásnak"
@zipe moha:
"Arról nem is beszélve, hogy fityeszék már nem is tálcán, hanem repülőgépanyhajón szállítják nekik a lecsapásra váró magaslabdákat. Ezek meg csak nézik, mint a fóka a gömbvillámot.
Nos, melyik lehetőséget válasszam?
1, nem akar nyerni
2, politikailag impotens
x, lúzer"

zipe, régebben a Hírcsárdán is mindig lehetett valamire szavazni. Ott a negyedik választási lehetőség általában az volt:

d, Nem érdekel, és/vagy buzi vagyok (én mindig ezt nyomtam).

Nincs hari? Ez csak úgy eszembe jutott! :-)
@Husz_János_Puszita:
Ha nem lesz más választás, összehozunk a Fidesznek egy Hazafias Népfrontos 95-98 %-os győzelmet is. Az majd elintézi a legitimációjukat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "a maszop vezérkar tele van olyan arcokkal,"

Baja Ferit mennyit látod a TV-ben? Szekerest félévente egyszer, valami parlamenti ügyben. Drazsé? Veres? Mondd már, mikor és hol láttad őket? Nem léptek hátra? Te is a Kalasnyikovnál tartasz?

De vegyünk akkor egy igazi tesztet: 2000-ben kik voltak a nagy arcok az MSZP-ben? Horn, Kovács László, Kósáné Kovács Magda, Suchmann Tamás, majdnem visszajött Németh Miklós, Lendvai Ildikó, most így hirtelen. Egyik sincs sehol 2010 óta. 10 év alatt teljesen kicserélődött a vezetés. Teljesen életszerűtlen követelés 3-4 évente lecseréltetni egy pártot.

Nem kell rászavazni, és sem fogom tenni, de teljesíthetetlen és értelmetlen követelésekkel előállni, az szimpla butaság.
@Légifarkas:
De hát az evidens, hogy a SAJÁT véleményemet írom. Tehát "szerintem" alkalmas. Az más kérdés, hogy eddig nem igazán van más a halpiacon. Hacsak Medgyessyt nem veszed elő. Horn szegénykém már nem igazán hadra fogható. Pedig eddig már hárman is lemosták a narancsszmötyit!
Nem olyan lehetetlen az!
@Spániel:
Párszor megnéztem Gyurcsány előadásait a közgázon, pedig éjszaka adták őket. Séróból nyomta, szokás szerint, és látszott, hogy tudja-érti, mit beszél. És hogy miért állítom ezt. Mert figyeltem a közönséget is. A sok világmegváltó suhanc, aki az arcán a na-mi- újat-mondhat-nekünk-ez-a-fasz kifejezéssel ült be az előadásra. Ez az arckifejezés a végén a dik-mán-tényleg elrendezésre váltott. És amikor feltették a kérdéseket, Ferenc azonnal tudott rá válaszolni - jól.
Azt már fel sem vetem, hogy ez a jelenleg uralkodó féregfark mikor lenne képes ilyenre.
Úgyhogy szerintem is: Gyurcsánynak egyáltalán nem volt akkora vétke, mint amit a saját pártja segítségével a fidesz billogként ráégetett. Viszont orbánt bármikor a falhoz kenné, alighanem minden területen.
@Bakter:
Hát ilyen kívánalmaknak tényleg nehéz megfelelni. Egyrészt ne izmozzon, húzza össze magát, másrészt próbálja összegereblyézni a saját szavazókat a többiekkel. A saját szavazókat viszont csak izmozva tudja összegereblyézni....
@Bakter:
"KIK" nem vették fel? Bajnai visszautalta a kincstárnak, Gyurcsány meg továbbutalta jótékonysági célra. Szerintem a jótékonysági szervezetnél jobb helyen volt, mint a kincstárnál.
@Bakter: Tényleg profi minden területen.
Nekem az a kedvencem, hogy :
"Magyarország a tv-n keresztül fogja szemlélni a válságot"
Tényleg így volt!

Az is tiszteletre méltó, hogy Ferenc kiskorában "rendszeresen bérmálkozott"
:)))

Az öszödi beszédet már nem is említem, mert az nektek bátor igazságbeszéd...

Akkora figura, nélküle sosem lett volna 2/3
@Kalmár:
Mondom, hogy az ilyen agymosott tömegekkel kell megküzdeni, akik ennyit látnak a világból. De nem árt, ha emlékezteted te is őket. Azok TÉNYLEG csak ennyit fognak fel az egészből.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Majd eljuttok addig a pontig, hogy fosatás nélkül márpedig nem megy - és aztán szétnéztek a polcon hashajtó után.
@kekex: "Ideje van a vetésnek és ideje van az aratásnak"

Ha nincs vetés, aratás sincs.
@Spániel: Ezt teszi éppen. Meglepően jól méghozzá.
Szerintem, nem igaz amit írtál. Ferencék minden olyan lépését megszavazták ami az embereken segített.
Telejesen más a két koncepció.
Gyurcsány, Megyó, Bajnai, Kóka mind milliárdos üzletemberek, a pénztőke oldalán.
A dolgozók bérét fizetéskor agyon adóztatni.
Megszorítani, hitelt felvenni.

Viktorék nem a fizetés keletkezésekor adóztatnak, hanem a fogyasztáskor.
Így aki feketén keres és sokat költ az is többet adózik. A jövedelmről a fogyasztásra tették az adót.
Helyesen.
@is: Kósáné jó arc volt, amennyire meg tudom ítélni. Értett ahhoz, amit csinált.
@Husz_János_Puszita: "Orbánt valakik beszavazták kétharmaddal. Akiknek elege volt a nihilből."

Akiknek elege volt a nihilből, azok Bokrosra szavaztak. Akik Orbánra szavaztak, azok próbáljanak más ürügyet kitalálni. Pl. hogy szimplán hülyék voltak. Nem kell mindig másra mutogatni, ők szavaztak rá.

@Kalmár: neked meg az a bátor igazságbeszéd, hogy 'Nem volt taggyűlés'. Vagy az hogyan tetszik, hogy 'A FIDESZ széles szövetsége a középosztály és a vidéki tahók összefogásával épül ki?'. Milyen érzés a vidéki tahókkal egy akolban lenni?
@Kalmár:
Te kedves kormányod meg a saját költségvetését sem képes pontosan eltalálni.
Ehhez képest a lesajnált Ferenccel a vezető hatalmak prominensei bárhol, bármikor önként szóba álltak, a most valamiért igen népszerű Putyin itt pulizott vele a saját kérójában (akkor persze nem volt ilyen népszerű a körötökben, szarházi). A focistával meg már lassan a bécsi fiákeres sem áll le tárgyalni. Arról nem is beszélve, hogy amit ma mond, azt holnap 180 fokkal ellentétesen adja elő, ami itthon fehér, az külföldön fekete. Ami a múltkor még rossz volt, az holnap jó lesz.
Tehát sorold már, hogy ez a barom miben profi, a hazudozáson és a nagyotmondáson kívül.
Egyébként pedig egy ilyen fideszbérenc sikamlós nyelvvel körbenyalhatja a seggem, annyit számít a véleménye. Pont.
@Kalmár: "Gyurcsány, Megyó, Bajnai, Kóka mind milliárdos üzletemberek, a pénztőke oldalán."

Fejtsd ki, ezzel mit akarsz mondani.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Kiváncsi voltam ki vagy te....
Nem meglepő módon a kommentjeidben sem gondolatmenet, sem érvek, sem eszmékről viták nincsenek.
Csak köpködsz és pár meztelen nős képre csorgatod a nyálad, a legótvarabb "sunáznám"-os proli gyerek vagy.
Örülök, hogy az ellenzéket "erősíted"
@épészmérnök: Képzeld, 2005 környékén még minden párt elismerte, hogy Lendvai Ildikó kiemelkedően intelligens, okos és széles látókörű, és bár náluk politizálna.

De Magyarországon, ahol a 80-as évek demokratikus ellenzékét a legjobban lehet mocskolni és utálni, miközben minden országban ők a hősök, ott már semmin se csodálkozik senki.

@Kalmár: "mind milliárdos üzletemberek"

Bezzeg Simicska, aki Orbán vagyonát kezeli, az százmilliárdos. Az már tényleg nem a pénztőke, annyi már csak a maffiának van. Azt ugye nem próbálod meg butácskán vitatni, hogy bár nem Orbán nevén van az a pénzmennyiség, azért ő dönt felőle?
@épészmérnök: Nem bonyolult.
Ők a leggazdagabb és a legszegényebb réteg segítségével kifosztják a polgárságot.
Minden terhet ránk raknak. Közben eszement szociális rendszert és adórendszert tartanak fent. Sajnos ez az az eset, amikor mindenki kap enni inni. A kocsis, a szekéren ülők, a szekér tulajdonosa, csak éppen a lovakat nem etetik.
A Fidesz éppen egy erős polgárságot akar.
Aki fehéren dolgozik és gyereket nevel, az kapjon többet.

Mindkettőben vannak védhető pontok, de szerintem ez a szekér attól döglött be, hogy a lovakjat kiéheztették.
Most végre egy kicsit, mi is "nyerünk"
@Kalmár: Örülsz, mi? Mi nem annyira..és te sem fogsz hamarost, asszem..ennyire vidámkodni! :-(
@Kalmár: "A Fidesz éppen egy erős polgárságot akar."

Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.
@Kalmár: "Most végre egy kicsit, mi is "nyerünk"

Ezt úgy kell érteni, hogy te a polgársághoz tartozol, és most egy kicsit nyersz?
@Kalmár: Asszem, szét leszel szedve itt. Ez majdnem baráti jótanács a távozásra..
@Légifarkas:
a.) 2006 ősze akkor ugye úgy volt jó, ahogy volt? Nem, mert SOKKAL keményebben kellett volna eljárni a puccsistákkal szemben.
b.) egyetértettem-e vajon a megélhetési (== tolerált!) bűnözés 20000 Ft-os határával.
Egyrészt 1993-2000 5.000.- 2000-től (I.Orbántól) 10.000.- és csak mostanában 20.000 az értékhatár. És már most agyonnyomják a bíróságokat ezek a nem odavaló ügyek.
c.) az ügynöktörvény kérdése ugye csak addig fontos, míg választást nem nyerünk
Ezt talán szíyveskedjenek a fidesznek feltenni, akik rendszeresen leszavazták
d.) mikor lőjük le a határon túli magyarokat, mert csak a baj van velük.
Nem lelőni akarjük, csak ne pofázzanak bele, ha nem viselik itthon a következmányeit.
e.) lesz-e 100%-os nyugdíjemelés, mert nagyon kellene. Erre csak azt, amit a cigányprímás a brácsásnak: járni járna (bár ez is kétséges) de viszont nem jut!
nA FUSS MÉG EGY KÖRT, EZ TÚL KÖNNYŰ VOLT!
f.) undzovájter
@épészmérnök:
Persze, ahhoz a polgársághoz, ami közel ül a bödönhöz, és így van csurranovics-cseppenovics.
@Kalmár: Vannak azok a "hagyományos" értékek, melyeknek híján a kurmányzó párt..
@épészmérnök: szántszándékkal félreértelmezed, akár rosszindulatnak is vehetném.
Nem. A szavazatommal majd esetleg, talán, de azt leszámítva máshogy nem segítek ennek az ellenzéknek, én az ő elvárásaikkal és vágyaikkal nem tudok, és nem is szeretnék lépést tartani.
És nem szeretném, hogy a Fidesz győzzön jövőre, de mindmáig semmi nem győzött meg arról, hogy ez ne történne meg; és téged sem, csak te rettegsz attól, hogy ezt magadnak bevalld. Persze, tudom, mert nem segítek az ellenzéknek. Nem szerepelt a tanulmányaim között a mártírképzés, az lehet a baj.

"többet ne panaszkodj a fideszre, mert nincs hozzá erkölcsi alapod"
Nem hinném, hogy te vagy az az ember, akitől ezt az állítást el kellene fogadnom, hiszen kettőnk közül rajtam minden faszságuk csattan, rajtad meg nem igazán. Persze, ahogy gondolod.

Majdnem a fél országnak a Fidesz kell, majdnem a másik felének az ellenzék, én azon kevesekhez tartozom, akik ki akarnának végre szakadni a "relatíve jobb, azaz máshogyan szar" felfogás bűvköréből, és úgy vagyok vele, hogy akit nem tanított meg a józan szó arra, hogy populista lózungokkal - származzanak azok bármilyen társaságtól - sehová sem jutunk, azt megtanítja majd a nyomor, a fagy, az éhhalál. Ki vagyok én ahhoz, hogy szembe menjek pár millió fanatikussal; gondoskodom magunkról, és hátha eljön a mi időnk.
Ha mindezek okán te nem kívánsz hozzám szólni, úgy lesz ez részemről is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én megyek is, mielőtt kijön belőlem a náci, amikor olvasom őkelmét. De előbb bedobok egy jó kampányszöveget:
Hallgass a faszodra, szavazz a maszopra!
(Ha alkalmazzák, jogdíjat számítok fel!)
Jóccakát.
@Bakter: párisnan, ugye az egy icipicit demokratikusabb és nyugatibb van Sztalingrad tér és metro megálló is és még sok minden eszük ágában sincs a történelmet átírni holmi háziszárnyasok igényei szerint

akkor hetente lehetne más turult is faragni gipszből

brühühühüh

ma nem szólok már többet túl sok a háziszárnyas
Kalmár, nem válaszoltál.

1. Szerinted a fidesz erős polgárságot akar.
2. Szerinted a fidesz a közös forrásokat nyer-veszít alapon osztja fel, szemben a másfajta (nyer-nyer) stratégiával.
3. Szerinted ezt helyesen teszi.

Mégpedig azért teszi helyesen, mert te részesülsz ezekből a forrásokból (és nem más).

Vagyis számodra egy kormány politikáját annak alapján lehet és kell megítélni, hogy az az egyes egyéneknek mennyi pénzbeli előnyt nyújt.

Jól mondom? Javíts ki, ha félreértenélek.
@épészmérnök: Azt hiszem szándékosan nem érted.
Ilyenkor ér véget egy vita.
Sajnálom.
@Kalmár: Nem értem! Emberek egészen egyszerű kérdésekre nem bírnak válaszolni.
@Kalmár:
vele NEM LETT VOLNA oRBÁNNAK 2/3-A. mERT NAGYON SOKAN CSAK MIATTA SZAVAZTAK AZ mSZP-RE, ÉS SOKAN MARADTAK OTTHON, MERT NEM ÁLLTAK KI MELLETTE MINDVÉGIG. (capd be lock!)
És sokan azért nem fognak az Mszp-re szavazni, ahogy a DK alakulásakor eljártak. Az Mszp csakis csomagban esélyes náluk - olyan csomagban, amiben benne van a DK is. Pedig olyan haj de nagyon a DK sem felel meg az igényeknek (nem baloldali és nem néppárt, márpedig anélkül nem lehet győzni)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): "@Kalmár: Asszem, szét leszel szedve itt. Ez majdnem baráti jótanács a távozásra.. "

Becsülöm a komát, mert emelt fővel, büszkén távozik :-))), ahogy egy polgárhoz illik :-))))
@épészmérnök:
Na ja. De az aratás sem előzheti meg a vetést.
És utána meg kell várni, amíg megérik, csak úgy van értelme az aratásnak. A hangsúly a Prédikátor 3. könyvében az "ideje van"-on van.
Bár mostanában inkább az 1. könyv időszerű:
" rászántam magam arra, hogy megvizsgálok, és bölcsen kikutatok mindent, ami az ég alatt történik. Rossz foglalkozás ez; azért adta Isten az embereknek, hogy bajlódjanak vele. 14 Láttam, hogy mindaz, amit véghez visznek a nap alatt, csak hiábavalóság és hasztalan erőlködés. 15 Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számba venni."
www.krisztus.ro/online_pred.php
@kekex: van egy ismerősöm, aki számítógépes modelleket programoz nemlineáris rendszerek stabilitásának vizsgálatához. 2011-ben azt találta mondani, hogy (bár nem itt él, de) hetekig elemezte Gyurcsány és a tömeg viszonyát és iszonyát, és neki az jött ki, hogy két év alatt vert helyzetből a legerősebb politikus volna a legerősebb párt élén, ha szán arra egy hónapot, hogy teljes pályafutását őszintén, önkritikusan, valós tények útján támadhatatlanul bemutassa. Ez az ismerősöm akkor még reménykedő Fideszes volt, és jó ideig elkúrta a saját alvását azzal, hogy rettegett: Gyurcsánynak ugyanez eszébe jut, és megteszi.
Most meg már azt mondja, hogy inkább tartotta volna neki a kamerát, és töltögeti jutyúbra, csak kezdett volna hozzá.

A baloldal általában megsértődik, ha a "tisztázás" szó velük kapcsolatban előkerül; nem szeretik hallani azt, hogy szélesebb körben talán nem elég a szimpla, Orbánhoz mért differencia megléte (a százalékok alapján láthatóan nem elég). Ilyenkor mindig eszembe jut az, hogy amikor anno egy gazemberséget körömszakadásig tagadtam vagy próbáltam elferdíteni, anyám egy hétig se szólt hozzám, míg ha töredelmesen bevallottam mindent, az ott helyben gecikínos volt, utána lebaszott ugyan és olykor megnyakalt, de öt perc múlva már csak tanulsága volt az esetnek, tartós negatív következménye nem igazán.
@kekex: az az izgi a dologban, hogy nem lehet csomagban szavazni. Egyénekre kell szavazni, arra, aki a választási szövetség jelöltjei közül a legszimpatikusabb.
Ezeket a meccseket nagyon gyorsan le kell játszani, hogy szeptember-októberre már tudni lehessen, hol, kit érdemes indítani. Ahhoz, hogy a választópolgár elfogadjon neki ellenszenves jelöltet is, az kell, hogy bízzon a választási szövetség programjában.

Tehát ősz előtt meg kell állapodni a közös programban, és elkezdeni kiválasztani a jelölteket. Helyi előválasztásokra lenne szükség, de ezt valószínűtlennek tartom, pont a Légifarkas-féle hozzáállás miatt.

(Légifarkast nagyrabecsülöm, de az álláspontja végletesen individualista, és nagymértékben naív.)
@kekex: Ja. És persze minden hiábavaló, hiúságnak hiúsága.

Ez egy igen eredeti kibúvó a cselekvés alól. Kezd egész szórakoztató lenni, hányféle módon igyekeztek elkerülni a kényelmetlen és kellemetlen cselekvést. Van egy jó chilei mondás: elhúzza a seggét az injekciós tű elől.

Na ez megy ma itten.
@Légifarkas: Kezdek én is arra hajlani, hogy valahogyan reciklálni kéne Gyurcsányt, hogy elhagyja a modorosságait (és bevallja, amit szerinted be kell vallania - nem tudom, mi lehet az, de biztos van mit, ennyi idősen). Az a baj, hogy jó szónok, jól is ír, de nem jó politikus. Bár, ha Orbán kapott három esélyt, akkor Gyurcsánynak is járna, ha igazságosak vagyunk.
@kekex: nem érted. Ezekre a kérdésekre nem nekem, és nem is neked kellene válaszolni, hanem az ellenzéki pártoknak. Egyfajta alapvetésként ki kellene mondaniuk, mi volt szar, és mit szeretnének ezután máshogy csinálni, onnantól az aktivista dolga is könnyebb lenne, hiszen felolvassa a hivatalos választ, oszt' cső.
Csakhogy nincsenek hivatalos válaszok, talán azért, mert akkor kevesebb dologgal lehetne játszadozni, nem volna esély ködös sejtetésekre. Mittudomén.
@aritus:
Kutyával még ez fejezte ki a legjobban az erőviszonyokat. Viszont nem tudom, hogy a PM-nek most milyen kutyát rajzolna.
negymadar.blog.hu/2011/02/04/kutyalkodas_1
@Légifarkas: "nincsenek hivatalos válaszok"

Honnét tudod? Utánanéztél? Elmentél egészen a pártok portáljáig?
@Kalmár:
Nézd, valami leépült alkoholista jobbereknek gründolt oldalon az ilyesmi még elmegy, de minket tisztelj már meg azzal, hogy egy kissé megerőlteted magad, és legalább próbálsz értelmes szövegeket írni.
Az SZJA a gazdagokhoz terelte át a jövedelmeket, akik ettől nem fogyasztanak többet, és elvett a szegényektől akik pedig minden fillért felél/né/nek. Zuhant is a fogyasztás, a GDP - hol a francban adóztatja tehát "helyesen" a fogyasztást, ami nincs?
Viszont 1000 mrd feletti lukat ütött a büdzsén, amit már két Bokros csomagnyi megszorítással sem tudtak befoltozni.
Az más, hogy letagadható módon csinálták, de ne pont itt próbáld letagadni!
@Kalmár: Te tényleg ekkora marha vagy. A cigány most se dolgozik, segélyen van, a korengedményes nyugdíj ugyanúgy megmaradt, csak meg adóztatta. Az árakat a csillagos égig megemelték, az új adóknak köszönhetően, most abból akar csurgatni valamit vissza.
Nyugodjatok meg, a vidéki emberek azért nem mondanak semmit sem most, mert itt a fidesz bérencek az összes vezetést lecserélték, amelyiket nem tudtak, oda egy magasabb beosztást csináltak és be ültették az embereiket, azok rettegésbe tartanak mindenkit. Senki nem mer még csak megszólalni sem, nem, hogy nyilatkozzon, hogy hova szavazna, ki a szimpatikus neki. Ilyen terror utoljára a régi rendszerben volt, akkor mentek így a besúgások, jelentés írások, szó nélküli ki rúgások még a köz munkából is.
Most éljük az 1983-1987-ig terjedő időt, a szocializmus utolsó rúgásaihoz hasonló felfordulást. Nagy pofára esés lesz itt 2014-ben a fidesznek, ezt sejtik, azért akarnak itt törvénytelen eszközökhöz nyúlni.
@Kalmár:
Ó, dehogynem értjük. Te a haszonélvezője vagy az Orbán rendszernek, és szarsz reá, hogy ez egy nulla összegű játszma, és amennyivel te most többet keresel, több tucat, vagy akár többszáz család kénytelen nyomorogni, gyerekek tucatjai éhesen lefeküdni. De sebaj, mert TE jól jártál. EDDIG. De hacsak nem vagy egészen közel a tűzhöz - akkor viszont nem itt keresnéd a betevőt - előbb-utóbb te is rá fogsz fázni. Együtt csúszol te is lefelé az országgal.
Tudod mit? Szar alaknak (azon belül a hígfos alrendbe tartozónak)tartalak, és erről én sem nyitok vitát.
Kedves Fabius!

Nem értem miért élcelődik a szocialista párton. Az MSZP ismét a lehető legokosabb stratégiát választja:
- Világosan felmérték, hogy a FIDESZ ámokfutása nem lesz mindenkinek nyilvánvaló katasztrófa 2014-re.
-Világosan felmérték, hogy 2002 óta nem képesek kormányozni. Még a köztársasági elnökválasztás is túl magas léc számukra.
- Marad tehát a biztonságos demagógia az ellenzékből. Talán úgy négy év múlva. Addigra Orbán talán már az országban sem lesz.
@Légifarkas:
Na ja, csakhogy te nem pártokról, hanem az aktivistákról beszéltél, márpedig egy aktivistának az ilyen labdákat visszakézből kell lecsapni. Mielőtt kiállítják a sarokra, pár hetet töltsön el a Mandíneren, ott jól megedződik, találkozik a sztereotip hülyeségekkel, és begyakorolja a legjobb válaszokat rájuk.
@kekex: Kalamári hívő, így nem jár jól, csak lelkileg.
Nagyapám hithű kommunista volt, sose vitte semmire, de a lelke szűz maradt legalább..Isten nyugosztalja, vagy az alienek legalább!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ez számomra a legmeglepőbb: nyilvánvalóan nem a maffia belső köreihez tartozó jobber hívők mantrája a "mi kormányzunk" meg a "mert legalább nem ti" És fel sem fogják, hogy semmi közük a "MI"-hez, és az ország tönkretétele az ő életüket is elcseszi. No jó, vannak köztük primitív, tanulatlan emberek, akik képtelenek felfogni, és bedőlnek a propagandának (eleve szánalmas, amikor MNO és Echo-s linkekkel akarnak agitálni!) de vannak közöttük művelt, értelmes emberek is, akik csak politikailag debilek. Minden más téren megtévesztésig olyanok, mint a normális emberek.
@épészmérnök: nem bevallani kell, hanem elmesélni. Leülni a kamera elé, és végigmondani, akár dicsőséges, akár kellemetlen, aztán nyilvánosság elé mindent vágatlanul, és lesz, ami lesz. Legfeljebb nem lesz semmi, ami kábé ugyanaz, mint most.

Nagyrabecsülésed megtisztelő, komolyan :-) Tudom, hogy individualista vagyok, de oly módon vagyok az, hogy időnként egyáltalán nem. Itt ez nem látszik, főnök és kollégák tudnának vad dolgokat mesélni. Ha tudnék úgy bánni az emberekkel, mint a gépekkel, ugyanezt a teherbírást a közösségért használnám, de nem megy: az Élet keményen megtanított a saját korlátaimra, és hiányosságaimra.
A naívsággal vitatkoznék, hiszen ezt legfeljebb azzal tudod alátámasztani, hogy ma még elkézelhetetlen, sosenemvótolyan, de a társadalom csak akkor követheti el mindig és mindig ugyanazokat a hibákat, ha ki akar halni. Szerintem nem akar (a legerősebb ösztön mintha a létfenntartásé lenne), így a mozgását leíró képletek, ha lassan is, de minden pofon után módosulnak egy kicsit, egészen addig, amíg a sok kis változás lavinaszerűen nem összegződik. Talán naívság az öntudatra ébredő népben hinni, de ha ebben nem lehet, akkor baj van, mert a jószándékú megváltókban meg valahogy nem megy.
@épészmérnök: elmentem még tovább is, hetekig nyüstölve egy akkori tagjukat. A végső magyarázat sok kérdésre az volt, hogy "Nézd, ebbe nekünk innen semmi beleszólásunk nem volt...".

"Egyfajta alapvetésként ki kellene mondaniuk, mi volt szar, és mit szeretnének ezután máshogy csinálni"
Segíthetnél, hogy egy ilyet hol nem vettem észre.
@kekex: Már többen is leírták (nem állok neki idézetet keresni), hogy a fidesz ereje a közösségképzésben van. Nagy igazság, ha belegondolunk.

Szociálpszichológiában tananyag, ahogy hamis csoportokat lehet egész könnyedén képezni, teljesen légből kapott ismérvek alapján. Klasszikus kísérlet volt, már vagy hetven évvel ezelőtt, amikor nyaraló középiskolásokat két csoportra osztottak, fokozatosan kialakították a csoporttudatot, és egymásnak ugrasztották őket.

Szerencsére lehetséges más ismérvek alapján is csoportidentitásokat képezni, és megbontani az eredetit.

Durvább az a kísérlet, amit Zimbardo mutatott be arról, hogy hogyan lehet tök normális embereket totál megvadítani.

Volt egy kísérlet, amelyben gimnazistákat egy hét alatt meggyőződéses nácivá változtatott a töritanáruk, aztán némelyik teljesen rákattant, amikor vége lett a kísérletnek, alig lehetett visszahozni.

en.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave
@kekex: tudod, ezért tudtam tisztelni az LMP-től megismert aktivistát: sosem a legjobb (neked az mit jelent? legfrappánsabb? legjobban hangzó?) válaszra edzette magát, hanem egyszerűen igazat akart mondani. Még akkor is, ha az a "nem tudom"-ot jelentette. Az az őszinteség, amit képviselt, különösebben hatékony sajnos nem tudott lenni (néha nem tudom, akarta-e egyáltalán a pártvezetés, hogy az legyen), de még a jobbikos kolléga is csak azt tudta rá mondani, hogy korrekt. Ez hiányzik a közéletből, az elvárásával együtt.
@épészmérnök: bocs, ez nem Zimbardo kísérlete volt, ő azt mutatta be, hogyan lehet tök normális egyénekből démonokat faragni.

Itt a TED talks - A Gonosz lélektana
www.ted.com/talks/philip_zimbardo_on_the_psychology_of_evil.html

A videó alatti sorban közvetlenül jobbra van egy felirat, arra kattintva elő lehet hívni a magyar fordítást.
@Légifarkas: "Nagyrabecsülésed megtisztelő, komolyan :-)"

Időnként élesebb vagyok a kelleténél, ma különösen cvíder voltam. Elnézésedet kérem, ha megbántottalak volna.
@épészmérnök: csendben mondom, hogy ha a párod is magyar, és volt katona, tőle mindig bocsánatot kérj, elnézést soha ;-)

Nem folyt vér, tehát fátylat rá. Hölgyem, valóságos élmény volt ma Önnel :-)
Nem tudom, hogy ez volt-e már linkelve a blogban, de mindenképp érdekes levezetés. Az utolsó három bekezdés főleg, a vége felé monoton emelkedő mértékben. Érdekelne róla a közönség (még éber részének) véleménye, Fabius-é pedig különösen, ha már egyszer kényszerítő erőként megismerhettük :-)

kapitalizmus.hvg.hu/2013/03/29/mit-mond-a-diktatorok-kezikonyve-a-valasztasokrol/
@Légifarkas: Mi a különbség bocsesz és elnézés között? Nem vágom :-(
@Légifarkas: "kényszerítsük rá az ellenzéket, hogy ne közös kormányzásra készüljenek, hanem a választási rendszer megváltoztatására"

A rendszerváltás idején nagy viták voltak erről, pontosan a "győztes mindent visz" ellen találták ki a két fordulós, vegyes rendszert. Azonban a szocialisták és a fidesz, meg a szadesz is a "kormányozhatóságra" hivatkozva a kétpártrendszert propagálta. A szadesz meg nyilván élvezni akarta a "mérleg nyelve" előnyeit.

A fidesz és a maszop pedig szépen, sutyiban gyakorolta is a kétpártrendszert, ha igaz, amit Dávid Ibolya mondott a mutyizásukról. Szóval, vissza a régit, szerintem.
@Légifarkas: "Azt hiszem, hogy ha mindent összevetek, jelen helyzetben egy dolgot tehetek: arra bátorítom az embereket, hogy ne féljenek sem a Fidesztől, sem 2014-től, de még az államcsődtől sem. Őszinte alappal csak azzal tudom bátorítani őket, hogy ki fogjuk bírni, bármi is kelljen a józan ész térnyeréséhez, ki fogjuk bírni akár az összes ellenzéki párt megszűnését is, a Fidesz összes agymenését is, mert a megoldás valahol a tisztességes, becsületes emberek ezreinél van, csak ők manapság nem nagyon jutnak szóhoz. Nem fogom az idő csapdájába (és az őrületbe) kergetni magamat azzal, hogy ez sürgős, meg az nem várhat: nincs az elrendelve, hogy mindenképp most és azonnal meg kell oldani a problémákat. A mondat, miszerint "de nekem nincs annyi időm", teljesen jogos, épp csak hiábavalóan ismétlik: egy ország történelmének folyása ritkán illeszkedik a benne élők hátralévő idejéhez."
Köszönöm ezeket a mondatokat. Egyetértek azzal, hogy nem feltétlenül kell megoldani holnapra a gondokat. Ez a poszt jó volt arra, hogy rájöjjünk, ha nem a Fidesz ekézése a poszt tárgya, akkor milyen különbségek vannak a másik oldalon. Talán nem túlzás azt állítani, hogy antagonisztikusak. Számomra az az elkeserítő, hogy itt mindenki csak a hatalom megragadásának technikáiról beszél, de a nagy többséget nem zavarja az, hogy olyanokkal álljon össze, akik maguk sem különböznek a Fidesztől, legfeljebb beszaribbak. De nem becsületesebbek. Viszont szarból nem lehet várat építeni. Mintha senkit sem érdekelne a becsületesség, a hitelesség. Pedig ez az ami számít. Ha meg csak ez van, akkor maradjon a Fidesz, tapasztalja meg mindenki az mit jelent, majd ahogy régebben írtad, fel lehet venni a bakancsot, elbúcsúzni az asszonytól és menni az utcára, megvívni a harcot.
Én nem vagyok a Fidesz zsellére, de az MSZP-é sem akarok lenni.
Én viszont bízom a fiatalokban, akik nem kérnek a pártokból,a hazugságaikból, a törtetésükből, s akiknek érték a szabadság. Majd ők jobbá teszik az országot.
Még egyszer köszönöm.
@sírbateszezazegész: Én nem bízom a fiatalokban. Láttam fiatalokat elkurvulni. A legjobban szervezett fiatalság a jobbikos. A fiatalság nem biztosíték semmire.
@épészmérnök: ugye mint a mai nap hatalmas meglepetése a Basel Tottenham meccs, a baseliek ott Londonban sokáig vezettek 2 góllal úgy, hogy a Tottenham-nak össze kellett szednie mindenét ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon, mindezt miért? a Baselt nem érdekelte a hírnév játszottak félelmet nem ismerve és a büszke helyiek mire felébredtek addigra 2 gól hátránnyzal nézték a rendíthetetlen és okos, erős vendégeket akiknek váratlanúl sok támogatója is akadt, a Chelsea letarolta az ellenfelet ugyanúgy mint a Benfica

a kétségeidet nagyra értékelem a fiatalsággal kapcsolatban és megfontolandó de ha nem ezek akkor kik...isten úgye elbújt saját magában valahol a semmi közepén és ott gubbaszt a nagy bumm ra várva de annyi szárabab nincs amitől tehát ottmarad...marad a saját serkedő fanszőrzetük és ébredező érdekszférájuk

oszt...hátha

brühühühühü
@épészmérnök: Ami még fontosabb: a fiatalok egyrészt indulatvezéreltségük, másrészt tapasztalatlanságuk miatt a leginkább manipulálható szektora a társadalomnak. Bármire kapható, ha ügyesen bánnak vele.
@épészmérnök:

politika l'art pour l'art nem létezik vagy perverz mint az utóbbi 25 év

gazdaság és annak a megoldása politikával

a narancsosok politizálnak és seggek a gazdasághoz naponta vagy percenként láccik

brühühühühü

nem is fognak megoldani semmit sem még ha írnak 12 új alkotmányt vagz alaptörvényt vagy kombinálják és naponta 12 új törvényt

a gazdaság iránzítás szakma és ezek nem értenek hozzá viszont tudnak lopni

brühühühühü és lopnak
@épészmérnök: Igazad van, elkurvulhatnak. De bennük megvan annak a lehetősége is, hogy nem. Ők már nem a Kádár-érában szocializálódtak, és azért az fontos dolog.
@sírbateszezazegész: Az ember nem valamilyen érában szocializálódik, hanem a családjában.
@rodeo36: A fiataloktól várni a megváltást, ez megint csak a feladat elől való elugrás egy különösen ízléstelen esete. Vigyék ők a vásárra a bőrüket, mi meg majd tapsikolunk nekik.
Két eset van: a helyzetnek békés, azaz politikai, tárgyalásos, szabályok szerint zajló megoldása lesz. Ehhez a fiatalok, már bocsánat, hülyék, nem is akarják felvállalni.

A másik: véres polgárháború, amelyben jobboldali fiatalok és baloldali fiatalok, fideszes fiatalok és ballib fiatalok gyilkolják egymást.

Melyiket választjátok?
@épészmérnök: őszintén szólva, a választók felé korrektebbnek tartom az egyfordulós módszert: nincs olyan, hogy x az A pártra, aztán a békés szunyókálásba azzal rondítanak bele, hogy másodszorra A sehol, de te tegyél x-et a B pártra, mert ők a megkérdezésünk nélkül kötöttek valami egyezséget a hatalomért. Én ezt soha nem tartottam tisztességesnek, ha számítana nekem a B párt, eleve oda voksolnék. Nem véletlen, hogy a második fordulóban nem volt érvényességi minimum (legalábbis így emlékszem).
A túlhatalom korlátozása egy érdekes kérdés, és akárhány jó ötletem szokott rá lenni, mindegyiket ízekre szedem, ha alhatok rá egyet. Az emberi tisztességet, becsületet nem fogja pótolni semmiféle szabályozás, az biztos.
@épészmérnök: Talán nem fogalmaztam pontosan. Minden bizonnyal igazad is van. Ellenben, ha azt állítod, hogy a "korszellem" nincs hatással az egyén szocializációjára, akkor azt én másként látom.
@Légifarkas: A demokratikus fékek és ellensúlyok pontosan arról szólnak, hogy a rendszer megmaradása ne egyéni jellemvonásoktól függjön, hogy mindenki ellenőrizve legyen, és senkivel ne legyen kivétel téve, ha rosszat tesz.

A legtisztább ügy az egyfordulós, tisztán listás rendszer lenne.
@sírbateszezazegész: "ha azt állítod, hogy a "korszellem" nincs hatással az egyén szocializációjára, akkor azt én másként látom. "

A mostani huszonévesek a posztkádári rendszerben szocializálódtak (a családjukon kívül). Pontosan abban a korszellemben, amelyet meg kívánsz haladni. Mitől lehetnének pont ők mások, mint az a fertő, amely körülveszi őket? Egyedül a családi szocializáció miatt.
@Légifarkas: Azzal a helyzettel ami ma Magyarországon van, csak az a megoldás, ha a választásokra az ellenzék úgy készül, hogy győzelme esetén "alkotmányozó nemzetgyűléssé" nyilvánítja magát, majd annak elfogadása után lemond. De ehhez embernek kellene lenni. Abban meg kételkedem, hogy azok lennének.
Vagy majd jön a polgárháborús helyzet. Mert most azért sokan akarnak majd revánsot venni.
@épészmérnök: Mit jelent az, hogy posztkádári rendszer? Erről egyszer már vitatkoztunk, hogy szerintem a legnagyobb hiba az volt, hogy az ügynöklistákat nem tárták a nyilvánosság elé. Tudod hány ember van, aki akár a gazdasági erejét, hatalmát is az "ügynök-múltjának" köszönheti?
A mai huszonévesek már abban nőttek fel, hogy szabadon, bármit megtehetnek. Kimondhatják amit akarnak, vállalhatják a véleményüket, minden retorzió nélkül. Nekik ez a természetes. De nem fogadják el azt magától értetődően, mint itt a mai kommentek alapján oly sokan, hogy a kisebb szar az jobb, mint a nagyobb. Nekik a szar az szar, akár kicsi, akár nagy, büdös.
@sírbateszezazegész: "De ehhez embernek kellene lenni. "

Egy újabb választási kampányt képzelj el, a fidesszel, amely iszonyatos erőforrásokat birtokol, és teljesen be van épülve az államapparátusba. A fegyveres erők fölött diszponáló államelnök is az övék, továbbá több titkosszolgálat.

A szokásos forgatókönyv ilyenkor, hogy a titkosszolgálat, meg a militáns szimpatizánsok segítségével káoszt idéznek elő, majd elégedetten hátradőlve, a káoszra hivatkozva a hadsereg veszi át a hatalmat.

Közben meg lelőnek néhány naív és jószándékú demokratát, leginkább fiatalt.

--------------------

Ezek a ti utópista gondolatkísérleteitek rettentő veszélyesek, mert lelohasztják az ellenállási kedvet, miközben figyelmen kívül hagyják a valóságot, a társadalmi-pszichológiai törvényszerűségeket, a tapasztalatot, meg a józan észt.

Végelemzésben tehát a fidesz hatalmának bebetonozását szolgálják.
@sírbateszezazegész: nem akarom bántani a fiatalokat, de ha az ország egy kovácsműhely, akkor ők benne a pöröly, meg talán az acélos szorítású kéz. Az ész, ami eldönti, mekkorát és hová kell ütni, nincs náluk, ugyanazért, amiért elismert kovácsmesterek sem léteztek húszévesek között: rutin kell ahhoz, milliónyi leütés rutinja.
A szüleik volnának az elsődleges "eszek", már akit nem a saját sérelmei motiválnak, ám a fiatalok nem nagyon szeretnek a szüleikre hallgatni, nem tudnak (és nem is tanultak meg) várni, örök konfliktusforrás ez.
A tanáraik, az ezernyi megaláztatást átélt tanárok lehetnének a másodlagos "eszek", de én még sehol annyi elköteleződött embert nem láttam, mint közöttük, szabályosan kiutálják maguk közül az oldalhoz nem húzókat.
És a független felnőttek lehetnének mellettük harmadikként, ám ők már nem ugrálnak olyan könnyen (család, állás), és egy kicsit idegenül is figyelik a harsogó ifjúságot.

A hatalom szarik rájuk, amíg veszélyt nem jelentenek, márpedig néhány ezer lelkes tüntető nem jelent. Ha keményítenek, pár embert megvesznek, párat megfognak a családján vagy a tanulmányain keresztül, a maradék meg szétszéled, lelép innen, és az utánuk jövők már abba nőnek bele, hogy ennek sincs értelme, boldoguljon mindenki, ahogy tud.
Talán lesz belőlük néhány politikus a jövőben, kérdés, hogy mennyire változnak meg addigra.
@sírbateszezazegész: "A mai huszonévesek már abban nőttek fel, hogy szabadon, bármit megtehetnek. "

A mai huszonéves jómódú értelmiségiek talán igen. A többiek azonban nem.

Sem az iskolában nem gyakorolják a demokráciát, sem a munkahelyen. A családokban vagy semmilyen figyelem nem jut rájuk, vagy szintén az alávetettséget élik meg. Kisebb településeken pedig egyértelműen a nagyobb kutyák játéka minden.
@sírbateszezazegész: "De nem fogadják el azt magától értetődően, mint itt a mai kommentek alapján oly sokan, hogy a kisebb szar az jobb, mint a nagyobb. Nekik a szar az szar, akár kicsi, akár nagy, büdös. "

Ez tipikusan egy félrevezető metafora, amely - ha nem figyel az ember - indulatokat keltve, félrevisz, és lehetetlenné teszi a világos és árnyalt gondolkodást.

Röviden: nem érv.
@épészmérnök:"A szokásos forgatókönyv ilyenkor, hogy a titkosszolgálat, meg a militáns szimpatizánsok segítségével káoszt idéznek elő, majd elégedetten hátradőlve, a káoszra hivatkozva a hadsereg veszi át a hatalmat."
A Magyar Honvédség jelenéről az alábbi link. Ez azért nem egy Dél-Amerikai, Távol-Keleti haderő, mely az általad fentebb vázolt variációt meg tudja valósítani. hvg.hu/itthon/20130222_honvedseg_Kovacs_Gyula_Hende
A Rendőrség állománya meg nem feltétlenül örül a mai helyzetnek egyöntetűen. A TEK meg pont arra való, amire létrehozták: kirakati operett-díszlet lézerkardozós egyetemisták begyűjtésére.
Meg azért úgy közbevetném, hogy nem is azokon a földrészeken vagyunk. Európai Unió, ilyesmi.
Mellesleg, ha az én "utópista gondolatkísérleteim" lelohasztják az ellenállási kedvet, hát akkor az olyan nagyon elszánt kedv nem igazán volt. Habár a történelemből azért az én gondolatkísérletemre is talán lehetne példát találni. De mintha a múltkor azt mondtad volna, hogy a történelemből nem lehet tanulni, nem?
@Légifarkas: Azért fiatalok, hogy tegyenek valamit. Vagy legalább megpróbálják. Mi, akik már nem fiatalok vagyunk, megpróbáltuk (talán). Ez lett belőle. Most majd rajtuk a sor. Ha elmennek, akkor elmennek.
@épészmérnök: "A mai huszonéves jómódú értelmiségiek talán igen. A többiek azonban nem.

Sem az iskolában nem gyakorolják a demokráciát, sem a munkahelyen. A családokban vagy semmilyen figyelem nem jut rájuk, vagy szintén az alávetettséget élik meg. Kisebb településeken pedig egyértelműen a nagyobb kutyák játéka minden."
Nekem erről mind a tapasztalatom, mind a véleményem más. Amit az előzőekben leírtam.
@épészmérnök: "Ez tipikusan egy félrevezető metafora, amely - ha nem figyel az ember - indulatokat keltve, félrevisz, és lehetetlenné teszi a világos és árnyalt gondolkodást."
Ezt nem értem. Vagy fáradt vagyok, vagy (ami inkább elképzelhető) eleve nem világos és árnyalt a gondolkodásom.
@sírbateszezazegész: Szerinted 2006 történelem?
Szerintem még nem. A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumokból kiderült, hogy a zavargások hátterében a fidesz állt. Orbán három napos ultimátumot adott Gyurcsánynak a lemondásra, aztán valahogyan ez elsikkadt. Nem csinálta végig a puccsot. Ki tudja, miért. De kétségkívül készült rá, és rendelkezik ilyen forgatókönyvvel.

A magyar hadsereg állapota kétségtelenül rossz. De puskájuk talán még van, és abba lőszer. Amivel lőni lehet, ha akarnak. Van lőfegyvere a rendőrségnek is.
@sírbateszezazegész: Nem tudom, milyen tapasztalataid vannak. Én egy szegény megye szegény középiskolájában dolgoztam, és láttam, amit láttam. Köze nem volt demokráciához.
@sírbateszezazegész:

Nem fogalmaztam pontosan. Most akkor pótolom:

a "szar" nem érv, hanem indulatszó. Nem alkalmas eszmecserére.
Egyébként pedig köszönöm, hogy beszélgettünk, jó késő van már itt is, jóéjszakát, és ne húzd fel magad :-)
@épészmérnök: "figyelmen kívül hagyják a valóságot, a társadalmi-pszichológiai törvényszerűségeket, a tapasztalatot, meg a józan észt"

A mai zárszó, azt hiszem, mert mindjárt kelni kell:

A valóság az, hogy a Grand Canyon fölött átívelő vasúti híd felé tartó vonaton ülünk, a szembeszél (álló vonatra értelmezett) sebessége 5 km/h, a vonaté 100, a mozdonyfülke padlóját kifogyott Technokol Rapid-tubusok és összegyűrt nejlonzacskók borítják, és a személyzet mostanra már az önkívület határait is magán kívülről látja, a canyon közepén meg a genyó prérifarkas felrobbantotta az egész sínpárt. Eközben mi a kocsikban a maradék józan eszünkkel próbáljuk kiötölni, hogy bár törvényszerűség volna a működő vészfék, mit lehetne kezdeni a húzásra sorban leszakadó fékkarok rossz közérzetet okozó tapasztalatával. Van, aki azt mondja, másszunk át a mozdonyba, basszunk ki onnan mindenkit, aztán kiderül, hogy sem a mászás módját nem ismerjük, sem a mozdony kezelőszerveit, és különben is, nem lehet mindenki Chuck Norris. Van, aki mindent hátrahagyva kiugrik, és van, aki nyugodtan ülve azt mondja, van itt akkora lendület, hogy átugorjuk a prérifarkas által tönkretett szakaszt is. És van, aki azzal dicsekszik, hogy bármilyen vonatot megállít fél kézzel, de az az ötlete, hogy ehhez most már valaki tényleg adja neki oda a fél kezét, méltán nem lesz népszerű.

Az ellenállási kedvet a sikertelenség lohasztja le; emelje fel a bal kezemet, akinek attól ment volna el a kedve, hogy én mindenféle pesszimista dolgokat irkálok ide. Vagy bárki más írásától. Még várok... Senki. Így gondoltam én is. Két éve mondom, hogy szervezni és készülni kell, mert el fog fogyni az idő, de nem, jött itt mindenki a "korai még a taktikát kiadni" című résztől kezdve az "először döntsük el, mi az ellenfél ideológiai definíciója" szakaszig mindennel, az idő ment, ma is megy, de az MSZP például még mindig ráér őszig, a tüntetéseken részt vevő tömeg lassan unciában is kétszámjegyű lesz, és a felénk lejtő placcon az egészpályás letámadás még csak most következik, ami eddig volt, azt vegye mindenki könnyed bemelegítésnek.
@épészmérnök: A "szar" nem indulatszó, hanem talán jelzőként használtam volna az állapotra,melyet mindkét párt jelent, s így igazad van, metafora. De semmi esetre sem indulatszó.
Semmi esetre sem húzom fel magam.
Jó éjt.
@Légifarkas: Egy dolog azért adjon reményt számodra: talán, ha valóban van a nemzetekre jellemző tulajdonság, azért a magyarra az jellemző, hogy nem igazából lojális senkihez, még akkor sem, ha az "jót" tett vele; így azért a fülke magányában is felülkerekedhet a rezsicsökkentés adta 10% feletti örömön az, hogy azért ezek is biztos degeszre lopták már magukat.
Azzal meg nem kell törődni, hogy sokan aláírják az íveket, hiszen arra a kérdésre nem is nagyon lehet más a válasz, mint hogy: igen.
Én is szeretem a nyári vásárt.
Jó éjt.
P.s.: ezek a történetek/példák csak úgy jönnek, a semmiből, vagy hogy? Nagyon plasztikusak, tetszenek. Nekem.
@épészmérnök: mint látod nem bízom a magyar társadalomban
2006 eseményei számomra -a távolból pláne- egyértelműen egy politikai puccs randa és undorító megnyílvánulásai és egy gyáva senkiházi végűlis magára hagyta az általa felbőszített söpredéket

és most röhög
meg lop

brühühühü
@sírbateszezazegész: a lopással kapcsolatban eszembe jut volt kollégám egyik mondása: sose szavazz a változásra, mert az újak mindig éhesen kezdenek. Ugye, a legyek, amiket nem kell hessegetni, mert azok legalább már jóllaktak...

Csak úgy jönnek, valahogy így :-) Kitalálom, mit akarok illusztrálni, erre ez a másfél kiló kocsonya levetít egy kisfilmet, és csak le kell írnom, amit látok :-)
Ez a hajó már elment. Kár még unszimpatikusabbá tenni magát a bolsiknak!
@rodeo36: Szóval gyurcsányi. Mit törölgettek? Nem teszik a kritika?
@Kalmár: Nem nézek értetlenül, tényként látom: Magyarország egy szocialista ország, akik nem érettek a demokráciára, akiknek semmit nem jelent a szabadság, és akiket szocialista demagógiával meg lehet nyerni. Ennyi.

Továbbra is építjük a kommunizmust.

Orbán Viktor hatalma a napnál fényesebben bizonyítja: Kádár nyert!
@nemecsek ernő áruló: Csak szeretnéd Ernő, mert nosztalgiád van.

A kommunizmus ellentéte nem a vadkapitalizmus.

Magyarországon volt a legkisebb arányú az állami vállalatok termelése az egész gazdaságon belül, a Magyar Kommunista Párt jogutódjának hatalombitorlása alatt. Kommunistább volt nálunk Franciaország, Nagy-Británnia és Németország is. Már a te egyszerű felfogásod szerint.
@esefe: Ne égesd le magad, nem kell hangoztatni, hogy fogalmad sincs, mi a szocializmus.

Magyarország volt a legvidámabb barakk '89 előtt. Ezért képesek szocialista demagógiával Viktorék szavazatokat vásárolni.

Ezért nagyon haragszom Kádárra. Hagynia kellett volna, hogy '56 után megtegyék az oroszok Münnichet első titkárnak. Akkor igazán rühellték volna az emberek a diktatúrát, nem lenne most nosztalgia az akkori idők iránt, és a Fidesz-Jobbik nacionalista diktatúra sem lenne képes szavazatokat vásárolni kolbássz.. izé rezsicsökkentéssel.
@esefe: milyen kritika? hol van kritika?
e... se... fe... ????

brühühühü
@esefe: Egyébként ha vadkapitalizmus lenne, az állam kiszállna gyakorlatilag mindenből (mondjuk úgy) eladná a nemzeti vagyont. Nekem tetszene, mert alig lenne adó, jobban keresnék ugyanolyan bruttóval, mint az angolok.
@esefe:

te vagy a póttroll amíg háziszárnyas és a többi alusz te itt be esel meg ki es el

el is es tél vagymijafasz?

brühühühü
@esefe: te se fe se e mi az a bol si?
és az antipakolás?

brühühühühü
@nemecsek ernő áruló: Ernő! Mesélj! Mi is a szocializmus röviden(marxista-leninista, kommunista irány, ami nálunk is volt), ha nem a termelőeszközök állami kézben tartása és a politikai pártok működésének ellehetetlenítése a kommunista párton kívül és az internacionalizmus? Mesélj egyszerű "barátom"! Arról is meséj, most ebből mi is van meg, ha szerinted ma az van!
@esefe: Nem vágod, hogy felsoroltad a fidesz programját, ugye? :D
@rodeo36: Szánalmas. Te szerintem nem vagy teljesen épelméjű.
@nemecsek ernő áruló: Ez is nagyon komoly érv volt. Óvodás színvonalú, de ott nagyon komoly. "Bebeee, az mind te vagy,de mi vagyok én....." Hihetetlen, hogy ilyen kaliberek írni mernek nyilvánosan. Nem csoda, hogy Magyar Kommunista Párt (a Szovjet Kommunista Bolsevik Párt Всесоюзная коммунистическая партия (большевиков), ВКП(б))szatellit pártja),jogutódjai ma itt tartanak. Ezzel az állománnyal......
@esefe: Jó, az internacionalizmusból levették az "inter" előtagot, de a többi (folyamatos államosítás, a piacok állami kézben tartása, a politikai pártok ellehetetlenítése, és a többi marxista találmány bizony egy az egyben megfeleltethetők a fidesz által hozott törvényeknek. Azt én leszarom, hogy rosszindulatból, vagy mérhetetlen ostobaságból nem akarsz/nem tudsz tudomást venni ezekről, attól még így van.
@nemecsek ernő áruló: Ugyan! Hol tartják az autópiacot, az elektronikai piacot, a pénzpiacot (és folytathatnám) állami kézben. És hol nincsenek a közüzemek állami kézben, a harmadik világon kívül? Melyik politikai pártot tiltották be? Az internacionalizmust meg magad is említetted, hogy az hülyeség volt mint fideszre jellemzőt.

Összefoglalva, semmi nem olyan mint a bolsik alatt, de azért ez kommunizmus. Logikus.
Soha nem lesz itt ellenzéki együttműködés, míg a Gyurcsány tortában az akkori és a mai ellenzék szerepét nem tisztázzák. A helyzet látszólag nagyon egyszerű. Gyurcsány az ördög, mindent rá lehet kenni. Elég sok felől tájékozódom, de még sehol nem sikerült olvasnom azt, hogy konkrétan miben is bűnös GyF. Az olyan általánosítások, hogy lopott, eladósított, szemkilövetett, emútnyócév stb. valahogy sohasem konkretizálódnak. Egyre inkább az az érzésem, hogy GYF. nem bűnös, hanem bűnbak. Minden irányból. A Fidesz részéről ez érthető, nekik tényleg a mumus. Nem volt véletlen Semjén és Navracsics amortizációs megbízatása. Ami a nagyobb probléma az az MSZP, az SZDSZ, a egyes szakszervezeti vezetők, újságírók szerepe ebben az ügyben. Az öszödi beszédet ott,akkor és úgy kellett elmondani. A legnagyobb probléma az, hogy az érintettek az inget nem magukra vették, hanem rá akarták és akarják Gyurcsányra adni. Ugyanakkor érzékelik, hogy a közvélemény szemében egyáltalán nincs úgy leírva GYF, mint amit láttatni akarnak. Nem lehet elmenni a liberálisok mellett sem, akik a farok csóválja a kutyát alapon akartak politizálni. Ki kell emelni a szakszervezeti vezetőket is, pontosabban nem kiemelni, hanem elásni kellene. Undor hallgatni most Gaskót, Égert, a tegnap hirtelen megjelent -hirtelen nem tudom milyen- Ágnest. Nem semmi Shiffer szerepe sem. Hogy megokosodott mindenki! Ők szembe tudnak nézni saját magukkal? Nem, Ők sem. Sokkal egyszerűbb mindent Gyurcsányra kenni. Csak egy a baj, így nem lehet egy országot irányítani. A fenn leírtak részben igazak Bajnaira is. Azt is állítom, hogy mindezzel már elkéstek, igaz Kuncze állítása: most Orbánon kívül mindenki azon dolgozik, hogy újra Orbán legyen a miniszterelnök.
Kiváncsi lennék mondjuk Fabius véleményére is, mit kellett volna tenni egy miniszterelnöknek akinek két ellenzéke volt. A valódi, meg a saját pártja. Kb. egy éve nézegetem GYF. FB oldalát. Talán másnak is kellene. Nem a szám a lényeg, hanem a tendencia: a folyamatos emelkedés.
@esefe: esefesesesefese

azt nem te döntöd el egyébként is nyasgem

brühühühü

te ki vagy bucika essefesesefesesesese

macaco
@esefe: aszondod hogy "az" nem ...te is dzsobbikos? vagy KDNP a rétvérielvtárskalamusa? te is lopsz? jövőt jelent múltat csak lophassál?

mondd mijafaszazaszocializmus?

van neked arról fogalmad halvány lila

ha idézel oroszúl akkor tanúld meg a ctrl+alt combiné használatát

brühühühü

hogyan fizetenk a pártközpontban? literre, kilóra méterre vagy szóra?

47000?
@nemecsek ernő áruló:

azért Andropov nem volt olyan hülye mint a zesefessesefese?

az tudta milyen laboratóriumot nyit, előrelátóan

brühühühühü

és a laborvezető sem volt rossz jól bevált
@esefe: Pénzpiacot... Ezt egy Matolcsy után még képes vagy érvként felhozni?

Az eszközök finomodtak, hogy az olyan ostobák, mint te, ne vegyék észre, például pallosként leng a médiák fölött a médiatörvény és az expornós Szalai, ha valaki a híradóban meg meri említeni pozitív felhangon bármelyik szervezetet, amelyik nem a fidesz, annak olyan büntetést varrnak a nyakába, hogy lehúzhatja a rolót. Ez de jure nem, de de facto a politikai pártok ellehetetlenítésére tett kísérlet.

Egyébként is ami piacra Simicska szemet vet, az hogy-hogy nem állami kézbe kerül. Elég csak a néhány hónappal ezelőtti hisztire gondolni, hogy nekik kell állami mobilszolgáltató; szerencsére ez elbukott, de mi más lett volna a célja, mint a T, Voda, Telenor ellehetetlenítése, és kiüldözése? Most komolyan attól nyugodjak meg, hogy Simicskának (egyelőre) nem kell az autópiac? Komolyan? Te hülyébb vagy, mint hittem!

A közszolgáltatások egyedül a harmadik világban vannak állami kézben, a nyugati demokráciákban, de még Oroszországban is ezek magáncégek, amelyek legfeljebb a törvények, és ellenőrző hatóságok által ELLENŐRZÖTT, de piaci alapon működő vállalkozások. Otrombán hazudsz, amikor ennek ellenkezőjét állítod!

Visszakérdezek: hol hoznak visszamenőleges törvényeket? Még a harmadik világban sem! És nézd meg Thürmer nyilatkozatait. Igazából egy az egyben ugyanazt a hülyeséget sulykolja, mint a Kedves Vezető, csak ő ki meri mondani, hogy ezt kommunizmusra irányuló törekvéseknek mondják. Épp ezért bár egyébként szarba se veszem, de Thürmert is többre tartom mint a Kedves Vezetőt, aki kommunista propagandát nyom, csak mellé azt szajkozza, hogy ez nem is az. A magadfajta hülyék meg beveszik, bő nyállal!
Az biztos, hogy az ellenzéket leghatékonyabban az MSZP blokkolja. Kihúzza magát minden tiltakozásból, még az ellen sem szól, hogy épp most készítik elő a párt betiltását. Nekik valahogy nem sürgős egy ellenzéki magállapodás, egy súlytalan bohóc a vezetőjük.
a magyar EGY GYÁVA , SZOLGA NÉP !
A Román tökös NEMZET!

A Románok amikor megunták a Diktátor hülyeségeit.
HÁROM NAP ALATT ELKAPTÁK,
elítélték
és leölték
mint egy disznót a tettestársakkal együtt!!!
Azóta becsülön a ROMÁN NÉPET!
Fábiusz!

Türelem!
Úgy látom neked és aberrált csaholóidnak nem a fidesz leváltása igazából a cél, hanem a hatalom mindenáron való megszerzése! És mivel erre most igen csak kevés az esély, tegyük hozzá, hála Istennek!- most mindenkibe belerúgsz, aki nem úgy táncol, ahogy te és álmaid gordonkája fütyül...
És lehet, hogy ott a liberálbaloldalon, ahol te és elv(telen)barátaid lézengenek, ott annyira büdös a helyzet és ti annyira nullák vagytok, hogy még egy igen elhasználódott, minden érték nélküli maszop sem akar felvállalni titeket! Nem mintha a fidesz lenne az a politikai erő, amire szüksége van az országnak, de ti és az mszp sem vagytok azok, és főleg nem együtt.
@Doki J.: Hogy ezzel akommentel még az anno Gyurcsányt minden áron mentegető komment-trollok szintje alá is sikerült leküzdened magad, az valami bámulatos. :D
@zajos1: Ez az Árok Kornél az, aki tavaly valamelyik rendezvényen egy fejéből kiálló baltával jelent meg. Most, hogy rosszat merészelt mondani a patásördög Bajnairól, már jó nekik. :D

Egyébként: a tartalom csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el, most nem fogok fiókot csinálni oda, de nem vagyok biztos benne, hogy egészen pontosan ezt mondta volna Kornél.
Tökömhülye maszop.
Pedig kellenek az ő szavazóik is a kormányváltáshoz.
@zajos1: "A probléma az, hogy ha én ezt a videót "Orbán emberei Bajnainak üzennek" címmel feltölteném, kb. ugyanannyira megállná a helyét, mint amennyire ez most (oké, az elejéről le kéne vágjam a szoci dumát.) A videóban nincs más, mint pár részeg idős bácsi mond valamit... (meg a Mónika show-ból kivágva egy jelenet???)."

És egyébként mi a helyzet a sósavas bácsival?
jó a kép, de már volt hasonló, nem?
Azért, ezekre a libsibolsi firkászokra jellemző, hogy soha nem a reális problémákkal foglalkoznak, és ha néha igen, akkor is kifacsart logikával.
Szerintük, ha ilyen esetek történnek - index.hu/belfold/2013/04/05/megtamadtak_a_pecsi_polgarmester_lanyat/ - akkor azért csakis a becsületes emberek a felelősek, mert kirekesztőek, nem tolerálják a férgeket, a libsibolsi holdudvart - amely hasonló eseteknek melegágyat csinál - meg elítélik.
Na ugye megmondtam, hogy fabius szélsőjobboldali!

Aki a maszopot szopatja, az jobbos!

Isten hozott a táborunkban!
@épészmérnök: Igen. Én pl tettem. És? Ki nem sz@rja azt ma le? Dolgozom, adózom, tanulok, tanítok, grátisz segítek akinek csak tudok, viszont nem könyöklök át másokon., Mindezt nem Isten nevében, csak úgy. Hogy az az ominózus tükö/kép nézhető legyen. Ha szavazok, programra teszem. Böcsülettel elolvastam most is alkotmány...izé alaptörvény tervezet, fejlesztési terveiket meg amit csak lehetett. Meg az LMP- jét, meg az Együtt2014-ét, meg a maszopét, mindet. Hogy felelősen döntsek. És mit tehetek? 14-ben is elmegyek szavazni. S mint tudjuk, egy ember egy szavazat....Ja, és még itthon vagyok, bár néha megkérdezem magamtól: Margit, noooormális?
@Knósszosz: Miért, nem az? A se hús se hal politikai palettán az ellenzéki oldalon istenien mutat. Kész papagáj kérlek.:D
@Spániel: hé, ezt ne nekem mondd. Én nem szoktam ekézni Gyurcsányt.:D
@Bakter: Nincs egy hete, hogy láttam Kálmán Olgánál. Vagy az archiv felvétel volt korábbról?:O
És ezért a nem róla nevezték el az utcát kiszólásért el foglak ásatni a pasimmal.:P
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há: Boli! El kéne ezt a szemtelent ásni. Buta szőke libának tart!:( Ugye megteszed?;)
süti beállítások módosítása