Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.21. 03:13 Fabius

Ide roma haza ne jöjjön! Miskolcon már dübörög a kampány

Címkék: mszp fidesz romák jobbik miskolc

De szép is ez, Feleim! 15 hónappal a választás előtt Miskolcon már látszik milyen kampányunk lesz. Bemelegítés vagy főpróba? Döntsétek el magatok. Az viszont biztosnak látszik, hogy a 2014 Legnagyobb Hülyéje címért öldöklő közdelem és sugárban hányás várható a szocik, a Fidesz és a Jobbik között, amit itt ott zöld turhagombóccal fog az LMP színesíteni, ha egyáltalán eljut odáig. 

Acélvárosban manapság a szocik nyitottak mazochista frontot és azt élvezik, ha Bayer Zsolt pofozza fel őket. Sajnos ezúttal teljes joggal, tegyük hozza akkor is, ha Jobbikhelyettmajdénbeszélek Zsoltit egy kreténnek tartjuk. Mert az mégse legyen viccből sem, hogy a Gyöngyösi listázása ellen tüntetők pár héttel később ugyancsak listázásra szólítják föl a Kriza Ákos polgármestert. Akkor sem ha arra kíváncsiak, Kriza, a komák, sógorok és egyéb rokonok önkormányzati szálláscsinálója hány atyafit gyűjtött maga köré. Nem tudom, hogy ehhez elsősorban szocinak, mazochistának vagy hülyének kell-e lenni, de tény, nagyobb öngól ettől kevés van. A helyi LMP - igen, van ilyen - haladéktalanul kifejezte megdöbbenését, ami remek meg minden, csak az a kár, hogy a következő eseményeket - eddig - elfelejtették kommentálni. 

Mert éppen lenne mit. 

Szombaton megérkeztek a városba a Kanadai kormány üzenetét hordozó plakátok, az interneten pedig már olvasható az új menekültügyi rendszer tájékoztatója. Nem tették meg a Jobbiknak azt a remélt szívességet, hogy csak a cigányokra és csak ránk hivatkozva indokolták, mi is csak egyike vagyunk a felsorolt országoknak. Nem is indokolt ez 100%-ban, ugyanis nem csak romák, hanem magyarok is megpróbálkoztak odakint szép számmal. De azért álságos és felesleges szemforgatás lenne úgy tenni, mintha nem tudnánk: a kitelepülők között sok a roma, akik nem jó hírünket keltik a nagy pocsolya túloldalán, és ha Kanadának kicsit elege van, azt bizony meg lehet érteni. Ezzel pedig elérkeztünk megint oda, hogy kirobban a vita a rendszerint túlzásba eső jogvédők és a Jobbik, meg a Kriza Ákos és Bayer Zsolt féle kampányfideszesek között, aminek kimenetele rosszabb képet fest rólunk a kifogásolt kivándorlóknál is. 

Mert lássuk be, azért a Kanadai követségen elég nagyot néznek majd ha meglátják, hogy Miskolcon a város romák által sűrűn lakott részéhez legközelebb eső - a Vasgyári piac sarkán - óriásplakátjukat szorgos Lópici Gáspárok hatástalanították, éppen csak egy árulkodó csücsköt hagytak ki. 

P12603102.jpg

kriza-ákos-plakát.gif

Ráadásul ha egy kicsit beljebb merészkednek az Andrássy úttól a számos utcák környékén arról is meggyőződhetnek a saját szemükkel, hogy a romáknak menekülni éppen van honnan, és ha csak Bayer állatos cikkét olvassák mindjárt megvan a miért is. 

P12603172.jpg

Az ilyen látványért nem kell Hétesig menni, elég Miskolcon a kettes villamosra felülni és a Piac után a jobbra kicsodálkozni az ablakon, ha a gyalogláshoz kevés lenne a bátorság. Nem tudom Kriza Ákosnak életében sikerült-e egyszer is barangolni ezen a környéken, de az biztos, hogy a plakátok hírére haladéktalanul kijelentette: ide cigány haza ne jöjjönLehet csak nekem visszás, ha egy 1990-ben Erdélyből áttelepült ember kíván önhatalmú ki-bevándorlási atyaistent és Lópici Gáspárt játszani, de azt gondolom, hogy akit az anyaország befogadott az -pláne politikusként - gyorsan vegyen vissza ebből a mócföldi tempóból, és legyen sokkal szerényebb a ki hol telepedhet le, és térhet haza kérdésekben. Édeskevés a kampány fészekrakózás is akkor, mikor a város közepe a kelet-nyugati főúttól néhány száz méterre így néz ki. 

Érdekes taktikát választott viszont a Jobbik. Ők is az óriásplakát erejében hisznek, és nem tudni milyen ötlettől vezérelve teleragasztották a környéket ezzel: 

P12603072.jpg

Szerintem eltévesztették a házszámot, vagy a kort, időt, valamit, mert a környékre kirakott plakátokkal jórészt a romákhoz szólnak. Most akkor vagy nem ismerik Miskolcot annyira, mint hiszik magukról, vagy célzottan a romáknak is szól az üzenet, miszerint szavazz ránk, ha kell még a gatyád. Innentől viszont kíváncsi leszek a reakciókra, mennyire fogja a Jobbik visszhangozni az ide aztán cigányt egyet se! - vonalat, mert az lesz számukra a teljes zsákutca: az itthon lévő "cigánybűnözők" szavazata az kéne, de haza ne jöjjön senki. 

Érdekes, hogy van nekünk mindenféle romaprogramunk, most már európai és kísérleti is, éppen csak látszatja nincs semminek. Az Orbán kormány egyetlen észrevehető és maradéktalanul támogatható intézkedése az iskoláztatáshoz kötött segély, ami számszerű eredményeket hozott a hátrányos helyzetűek iskolalátogatási hajlandóságában. De itt aztán megálltak, mintha minden el lenne intézve ennyivel. Pedig támogatható és fejleszthető eredményes modell éppen lenne, csak valamiért ennek a kormánynak is fontosabb, hogy a romákat egyrészt láncszavazásra és békemenetelésre használja, másrészt szándékosan benne hagyja a cigánykártyát a hogy nyúljunk szavazókat a Jobbiktól pakliban. 

Emlékszünk mit mondott Bayer, ugye? Ne a Jobbik tematizáljon. Na, ezt kell szem előtt tartani. Nem csak a romáknak. 

921 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr515029846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki mit tud 2014 2013.01.21. 23:27:41

A négyszögletű kerek erdő lakóit négyévente egy tévéműsor tartja lázban. Nincs benne semmi látványosság, szépség vagy csillogás. Nincsenek benne művészi értékkel bíró produkciók sem. A fellépők egytől egyig jelentéktelen figurák, akiket egyetlen dolog ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baszki, Fabius, annyit lehetne ehhez kommentelni, hogy hosszabb lenne a posztnál...
Röviden: legyen már 2025, mert az elkövetkező évekből az égvilágon semmi jót nem nézek ki :-(
@Légifarkas: annyit még hozzátennék, mielőtt megyek szunyálni, hogy van a posztban vagy három mondat, amiért kapni fogsz (hiába van igazad), parázs hangulatot jósolok ellenzéki oldalról. Majd este megnézem :-)
Fabius
Lehet, hogy "Légifarkas" arra gondolt, hogy posztod első felében lehülyézed a szocikat (joggal) amiért Krizánt elitélik a romániai pereputtyok közhivatali állásba helyezése miatt, ugyanakkor a cikked második felében leszólpd Krizánt, hogy ő mint román "menekült" ne határozza meg ki jöhet vissza és ki nem. Igazad van viszont így ellentmondást érzek a posztod első és második fele közt.
Lesz itt vandal troll dulas, hisz mindenki kap, es nem elismerest, ultra nagy koalicio leszen, fideszemeszpejobbikelempe
Azért ez a plakát fefülragasztás elég mókás. Ma reggel óbudán épp egy még üres óriásplakát mellett jöttem el, amelyre jól láthatóan felírták, hogy a "plakát rongálása feljelentéssel jár". Remélem a kanadaiakkal szerződő reklám cég él is majd ezzel a jogával. Elég cukiiii lenne ha a miskolci fakabátoknak kormánypártiak után kellene nyomozni. A többi véleményem majd később gép mellől és semmikép sem trollkodva. :)
A Jobbikos kampányplakáton szereplő alany esetében szerintem sokan nem bánnánk, ha tényleg rámenne a gatyája. :)
@ariel12:
Csatlakozom, még szerencse, hogy elolvastam a kommenteket, mielőtt klavit ragadtam volna.
Azért van abban valami nagyon-nagyon felháborító, hogy kriza és pereputtya románra vált a testületi ülésen.
Amúgy a miskolciak(is) megérdemlik a sorsukat. Akik Caligula lovát választják...,így járnak. Csak remélhető, hogy tanulnak (egy kicsit legalább) magyariék. Erre nem vennék mérget.
Az undorító bayer nevezetű erkölcshérosz vajon akkor is ezt írná, ha fordított volna a helyzet? Kíváncsi lennék én arra!
A romák problémája az igazi tragédia nekünk is, nekik is. Az biztos, hogy amíg kurvaságra neveljük őket(értsd: kitartott), addig semmi nem fog változni.
Mindenki gondolkodjon el rajta, hogy saját gyereke, unokája a suliban éppen olyan óvodai csoportba, iskolai osztályba jár, ahol(mondjuk )70% a képen látható putrikban él. Ki fog ott integrálni, kit?
És most lehet hörögni azoknak, akik csak díszcigányokat ismernek közelről, avagy olyan szerencsések, hogy már integrálódott=prblémamegoldott pl. Hódmezővásárhelyeken élnek.
Tényleg, hogy csinálta ezt jézerjani?! És miért nem alkalmazzák országszerte nagyérdemű fityeszék?! Tanuljunk!
@AKIsTUDATLAN: "Az biztos, hogy amíg kurvaságra neveljük őket(értsd: kitartott), addig semmi nem fog változni."

Ebben az a baj, hogyha nem arra akarod őket nevelni, akkor meg rasszista és náci vagy.
"Emlékszünk mit mondott Bayer, ugye? Ne a Jobbik tematizáljon. Na, ezt kell szem előtt tartani. Nem csak a romáknak. "

Mi a különbség a Jobbik és a misszióshörcsög tematizálása között?
@Fabius: Azt hittem erről az alábbi maszopos plakát akcióról is szót ejtesz majd.:)

nepszava.com/2013/01/magyarorszag/plakatra-tettek-a-fideszt.html

Viszont az alábbi soraiddal egyet tudok érteni: "De azért álságos és felesleges szemforgatás lenne úgy tenni, mintha nem tudnánk: a kitelepülők között sok a roma, akik nem jó hírünket keltik a nagy pocsolya túloldalán, és ha Kanadának kicsit elege van, azt bizony meg lehet érteni."

Jó lenne végre valahára tabuk nélkül kibeszélni a témát és megkeresni a megoldásokat is, közös jövőnk érdekében.

youtu.be/7ukRUbqJcA0
Nekem az volt a furcsa, hogy a nagyonmagyar fideszes körökben hogyan lehet, hogy senkinek nem csípi a szemét,hogy egy magyar városban, a magyar képviselő-testületben, ahol magyar emberek döntenek magyar emberek sorsáról, ott valakik románul beszélnek. És nem az esti tévéműsorról. Ez nem "idegenszívűség"? Ha héber nyelven beszélnének, az is OK lenne, vagy a héber rosszabb a románnál? És erre nem mentség az, hogy valaki honnan származik: abban a teremben mindenki magyar.

Miért érzem azt, hogy ha MSZP-s lenne a városi vezetés, akkor ez a Bayer cikk is más színezetű lenne és valahogy máshogy nézne ki a MN és MH címlapja is?
@Fabius: Még egy gondolat. Ha a képpel is illusztrált házakban (piac után jobbra) mondjuk magyar nyugdíjasok laknának akkor is így néznének ki a porták és a házak környéke???:)
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7STl4MSS5Cs

ergy érdekes bbc film a romákról.. és mi miért történik
@Fabius: Jut eszembe, ha már arra jártál, aláíró standokat még nem láttál esetleg? Úgy hallottam, hogy - oldalaktól függetlenül - elég szép számban kezdenek gyűlni az aláírások a tervezett roma központ terve ellen.

Civilek is népszavazást sürgetnek a miskolci cigányközpontról

barikad.hu/civilek_is_nepszavazast_surgetnek_a_miskolci_ciganykozpontrol-20130116

barikad.hu/kriza_akos_hivjon_ossze_rendkivuli_kozgyulest-20130115
@ariel12:

Én nem látok itt ellentmondást. Ebben az esetben a szocik is hülyét léptek, Kriza meg tán állandóan.

Azért kíváncsi leszek, lesz-e egyetlen olyan érv , ami a posztot érdemben cáfolja.

iii rögtöni megjelenése és habzása az LMP mellett nem számít annak:))
@Felebarát: Igen ott még ki merik mondani a tényeket. Idehaza már ez is nácizmusnak számít. :(
@Virág et.: "Nekem az volt a furcsa, hogy a nagyonmagyar fideszes körökben hogyan lehet, hogy senkinek nem csípi a szemét,hogy egy magyar városban, a magyar képviselő-testületben, ahol magyar emberek döntenek magyar emberek sorsáról, ott valakik románul beszélnek."

Ezt nem egészen értem. Ha Erdély jelenleg Romániában van miért ne tudnának románul? Az viszont szerintem elég egyértelmű, hogy itthon magyarul beszélnek. Nekem is van egy nagyon rendes erdélyi ismerősöm, aki nagyon jól beszél románul, de még egyszer sem hallottam nem magyarul beszélni. :) Egyébként meg a maszopnak ez a nyilt levele, ahogy Fab is írta, valóban tragikomikus.

mandiner.hu/cikk/20130118_szily_laszlo_miskolc_zsidoi_az_erdelyiek_miskolc_jobbikja_az_mszp
@Felebarát: Tudom. Ők is eléggé ki vannak attól bukva, amikor mondjuk nyugaton lecigányozzák őket.
@Felebarát: kicsit nacionalistaként, azt mondanám, hoyg mindenféle segélyt kapnak a romák, bezzeg itt nincs fűtés...
kicsit off, de talán nem annyira:
/ha már kampány és hazugságok/

Jól járt, aki nyugdíjkasszában maradt
Tavaly 19% fölötti hozam is volt, az elmúlt négy év legjobb alapja 66%-ot hozott a pénztártagoknak.

index.hu/gazdasag/2013/01/21/jol_jart_tavaly_aki_nyugdijkasszaban_maradt/
az előzőhöz:

Csak adat lesz a nyugdíjszámlán, pénz nem

Az egyéni nyugdíjszámla nem biztosít rendelkezést az állampolgári befizetések felett, célja csupán az, hogy a biztosított követhesse a foglalkoztatója által teljesített járulékbevallást, vagyis valójában nem számláról, csak egy folyamatosan frissülő adatbázisról van szó - írja a Népszava.

hvg.hu/gazdasag/20130121_Csak_adat_lesz_a_nyugdijszamlan_penz_nem
kihatás a szegénységre és a lemaradásra, társadalmi csoportoktól függetlenül:

Jönnek a fizetéscsökkentések Magyarországon
Az egyes ágazatok, illetve vállalatok helyzetének eltérése mellett az új adó- és cafeteriaszabályokkal való ismerkedés is gátolja a bértárgyalások beindulását. Az új Munka törvénykönyve adta lehetőségeket addig is elkezdik kihasználni a munkáltatók.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jonnek_a_fizetescsokkentesek_magyarorszagon.542799.html
van remény!? kár hogy érzéseim szerint, inkább a hiú kategória:

Itt a fordulat - mitől váltak bizakodóbbá a magyarok?
Csaknem tavalyi csúcspontjára jutott idén januárban a GKI-Erste konjunktúraindexe, alapvetően a fogyasztói várakozások javulásának következményként, az üzleti bizalom nem változott. Az üzleti szférán belül januárban a szolgáltatásokon kívül minden ágazat pesszimizmusa enyhült.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_fordulat_mitol_valtak_bizakodobba_a_magyarok.542800.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem maradt ettől több a zsebben, azt meg én érzem :(
Jut eszembe...
A nacis plakáton egy elég jó természetű kislányon van egy diszkónaci. Üsse kavics, dobja le nyugodtan....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én is pont ezt akartam írni. Ezzel kéne kampányolni. Elmagyarázni a hárommillió szerencsétlennek, hogy mennyire rosszul járt. Tudom, hogy tudják, de had fájjon még jobban.
Igenis sót kell hinteni a Fidesz tépte sebekbe, hogy el ne feledje senki.
Fabius!
„… nem csak romák, hanem magyarok is…” „… sok a roma, akik nem jó hírünket…”
A mi magyar hírünket hogyan rontják a nem-magyarok?
" Akkor sem ha arra kíváncsiak, Kriza, a komák, sógorok és egyéb rokonok önkormányzati szálláscsinálója hány atyafit gyűjtött maga köré. "

Pedig a téma jó, Magyarországon különösen aktuális, csak a szocik bénák mint a szar, és ahelyett, hogy erre a korrupt faszra ráhúznák a vizes lepedőt, elkezdenek Gyöngyösi után pár hónappal románozni meg listázni... barmok.

Na ehhez kell majd Ron Werber, hogy ne így... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A következő tartalmat a YouTube közössége durvának vagy kifogásolhatónak ítélte. Megtekintését a nézők belátására bízzuk.

A horogkeresztek miatt ezen nem is csodálkozom.

Egyébként a Jobbik már csak emiatt is mellé lőtt ezzel a palkáttal. De, mert a pénzeivel azt hiszem még mindig nem nagyon számolt el forrásilag sem Vona, sem a gárda, egyébként is béna kacsaság ilyenekkel kampányolni.
@shinichi: A só ehhez kevés. Nézz körül és lásd magad.
Egyébként meg fogják magyarázni, hogy jól döntöttek. Nem Selmeczi, hanem maguk az érintettek. Ugyanis a pénzükat már ba...tják. Marad a személyiség önmentése.
@Felebarát: "kicsit nacionalistaként, azt mondanám, hoyg mindenféle segélyt kapnak a romák, bezzeg itt nincs fűtés... "

Így is van, baszod. A segély a cigánynak nincs rendben (Ne az én adómból!), az árfolyamgát, közüzemi tartozás elengedés, rezsicsökkentés ("akár évi több százezer!" Lézer János persze azt nem tette hozzá, hogy ez évi milliós rezsi mellett jön ki), nyugdíjasok ingyenutazása, kilakoltatási moratórium, adócsökkentés a gazdagoknak, kisfaszom, az én adómból, az rendben van, az jár.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És igen, újabb érv hogy megdicsérjem magam hogy kiálltam a sort amikor a maradásról kellett nyilatkozni...
@GeoCracker: Viszont tuti, hogy voltak olyan nők a videóban, akik neked is tetszenek. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez most kicsit szarkasztikus volt?

kicsit sarkítasz...itt egy háromgyerekes családról van szó, ahol anyuka egyedül neveli...

persze pka van, hoyg itt tartanak, de ne a tél kellős közepén vedd el a fütést...
Giró-Szász: Nem késik az e-útdíj
A kormányszóvivő szerint részletkérdés, hogy nincs kivel megállapodni, miután a Getronics visszalépett.

www.origo.hu/gazdasag/20130121-giroszasz-nincs-erdemi-befolyassal-a-getronics-visszalepese-az-eutdij-bevezetesere.html
Miskolc: polgármester és cégvezető egyszemélyben
NOL | 2011. április 14.

Újabb botrány pattant ki a Fidesz vezette Miskolcon. A polgármester több cégben is vezető posztot tölt be, ami az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen polgármesteri pozíciójával. Kriza Ákos januárban leadott vagyonnyilatkozatában elismerte, hogy két cég vezető tisztségviselője.

nol.hu/belfold/cimkek/%C3%B6sszef%C3%A9rhetetlens%C3%A9g
az utóbbi évek helyzetét talán legjobban kifejező mondat : "Az biztos, hogy amíg kurvaságra neveljük őket(értsd: kitartott), addig semmi nem fog változni." SAJNOS! mesélhetnék egy roma/cigány diplomás barátom kálváriájáról a munkavállalás terén..bassza meg ha tanulni AKAR valaki vagy tisztességesen dolgozni azt ne ezért érje már hátrány...

Ez az én adómból duma mindig kicseszi a biztosítékot nálam...gyűlölöm amikor ezzel huzakodnak elő az emberek mert fogalmuk nincs egy államháztartás működéséről (a mi példánkban a nem megfelelő működéséről)..az nem zavarja az embereket hogy az Ő adójukból soha nem fog felépülni a 4-es metró? vagy hogy az Ő adójukból felépített autópályán fizetni kell a használatért? stb stb stb..

mellesleg mi lenne akkor ha a képviselő hölgyek/urak nem kapnának csak mondjuk nettó 150 ezret havonta meg esetleg egy "céges" telefont..lehet hogy eltűnne a megélhetési politizálás ?
„Megalázó és gusztustalan az a módszer, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik” – hangsúlyozta Kriza Ákos, miskolci polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Elmondta: sorozatosan kapják azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat hoznak helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek. A miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel és igen, vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta a városban élnek és dolgoznak – emelte ki.
Nincsenek többen
Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban – tette hozzá. Nem volt elég a korábbi gyalázat, amit Ron Werberrel együtt eszeltek ki az egész magyar nemzet ellen? – emlékeztetett a polgármester. Megint románoznak, mint annak idején? – tette fel a a kérdést. Ne legyen illúziónk, azzal kapcsolatban, hogy bármilyen eszközt meg fognak engedni maguknak, hogy a város irányítását visszaszerezzék, és újra kezelhetetlen tartozást halmozzanak fel – figyelmeztetett. A szocialisták más esetekben tiltakoztak a listázások ellen: aljas, kirekesztő fasiszta módszernek nevezve azt – jegyezte meg. „Utoljára kérem, a miskolci szocialistákat hagyják abba a szerintük ilyen vagy olyan magyarok listázását” – zárta szavait a polgármester.
Az MSZP közleményben reagált az elhangzottakra.
„Mi csupán arra hívtuk fel a figyelmet, hogy Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben” – fogalmaz Földesi Norbert frakcióvezető.
„Igaz-e, hogy Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója az ő rokona és beszéli a román nyelvet? Igaz-e, hogy Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda igazgatója az ő barátja, s korábban ugyanabban a nagyváradi Ady Endre Líceumban tanult, ahol ő is? Igaz-e, hogy Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója Székelyudvarhelyen született? Igaz-e, hogy a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója, a Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója, a Miskolci Sportiskola felügyelő bizottságának elnöke, akiket egytől egyig a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra, mind-mind erdélyi, vagy partiumi származású emberek, s többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz? – sorolja kérdéseit a frakcióvezető.
ÉM
Nos ennyit Miskolc erdélyi megszállásáról...

Városüzemeltetés, oktatás, ingatlankezelés, közműcégek, és parkolóüzemeltetés, kultúra, sport.

Áááá dehogy... nincs itten semmi látnivaló... Oszoljanak kérem.
@közödeszed: mellesleg mi lenne akkor ha a képviselő hölgyek/urak nem kapnának csak mondjuk nettó 150 ezret havonta meg esetleg egy "céges" telefont..lehet hogy eltűnne a megélhetési politizálás ?

álom, álom, édes állam:-)
012.02.17 10:36; Frissítve: 2012.02.17 10:36

A milliós juttatás mellé milliós lakásfelújítás is járt a Miskolc Holdingnál?
Miskolc – A többmilliós holdingos eseti jutattások után péntekre egy újabb milliós ügy látott napvilágot. Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt vezérigazgatója egy 116 négyzetméteres lakást kap a cégtől, Miskolc frekventált helyén. A lakást pedig 4,5 millió forintért újította fel számára a holding, és 2,7 millió forintért vásároltak új bútorokat, ugyancsak a cég pénzéből.
Vagyis összesen 7,2 milliót költöttek a vezető elhelyezésére – írja a Blikk. A cikkben ezt az információt a Miskolc Holding Zrt. is megerősíti.
Ezzel kapcsolatos kérdéseinket eljuttattuk a Miskolc Holding Zrt.-hez. Igaz-e a hír? Ha igen, akkor miért volt erre szükség? Nem lehetett ezt olcsóbban elvégezni, vagy nem volt olyan ingatlan, amelyre nem kellett volna költeni?
Megengedheti magának ezt a kifizetést a holding?
Az önkormányzatot is kérdeztük arról, hogy a dr. Kriza Ákos polgármester által elrendelt – a holdingos juttatások ügyében – vizsgálat miből áll majd? Elkezdték-e, illetve mi lehet ennek a következménye? Várjuk a válaszokat.
2012.07.31 09:57; Frissítve: 2012.07.31 09:57

Készfizető kezesség a holdingtól a DVTK-nak

Ismét a miskolci közgyűlés elé került egy a DVTK-val kapcsolatos közgyűlési napirend, és ahogy azt már lassan megszokhatjuk, ezúttal is zárt ülésen, vagyis a nyilvánosság kizárásával tárgyalták meg az önkormányzati képviselők dr. Kriza Ákos polgármester előterjesztését. Az anyagot előkészítését, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Pálffy Kinga jegyezte és a címe a következő: ,,Javaslat a Diósgyőr FC Kft.-t érintő döntések meghozatalára”. Az előterjesztés két darab milliós nagyságrendű pénzügyi döntésre tett javaslatot. Ezek közül az egyik az, hogy az önkormányzat és a diósgyőri futballban szerepet vállalt Leisztinger Tamás cége között 2010. szeptember 9-én létrejött szerződés értelmében a Miskolc Holdingnak éves szinten 24 millió forinttal kell támogatnia a DVTK-t működtető céget, és mivel e tárgyban a korábban megkötött szponzorációs szerződés lejárt, így újabb megállapodására aláírására kért engedélyt az előterjesztő a közgyűléstől, a 2012. július 1-jei és a 2013. december 31-i időintervallumra (vagyis 36 millió forintos szponzori támogatásra).
Az előterjesztés másik részében arra tett javaslatot Pálffy Kinga, illetve dr. Kriza Ákos a Miskolc Holding Zrt.-nek a DFC Kft.-ben tervezett tulajdonrész szerzéséhez kapcsolódóan, hogy a közgyűlés adja áldását arra, hogy szükség esetén a Miskolc Holding Zrt. maximum 70 millió forint erejéig készfizető kezességet vállalhasson a DFC Kft. folyószámlahiteleiből fakadó tartozásaiért, azt követően, hogy a holding tulajdonrész szerzése megtörténik a DFC Kft.-ben.
Elfogadták
Mint azt a napirend tárgyalása után megtudtuk: az előterjesztést elfogadta a közgyűlés, ez egyben azt is jelenti, hogy a 36+70 milliós kötelezettségvállalást tettek rá a Miskolc Holding Zrt.-re.
Az önkormányzati ülés helyszínén a jegyző, dr. Csiszár Miklós távollétében dr. Szabó Zoltánt kérdeztük meg arról, hogy miért volt szükség arra, mi indokolta, hogy ismét zárt ülésen tárgyalják meg a DFC Kft.-vel kapcsolatos előterjesztést. A kérdésünkre az aljegyző annyit válaszolt, hogy ,,biztos azért, mert gazdasági érdekek ezt kívánták”. Miskolc polgármesterénél, dr. Kriza Ákosnál, illetve a holding vezérigazgatójánál, Pálffy Kingánál arról érdeklődtünk, hogy mi történt a zárt ülésen, előbbi nem kívánt erre válaszolni, a holding vezetője előbb készségesnek mutatkozott, majd nyilatkozatát visszavonta azt kérte, hogy írásban küldjük el neki a témával kapcsolatos kérdésünket. Kérésének eleget tettünk, várjuk a válaszát.
ÉM
36+70 milliót fizethet a Miskolc Holding Zrt. a DFC Kft.-nek.
Új autóval jár a holding vezetője?
Miskolc – Megkérdeztük, igaz-e a hír, a válasz az volt, az eredményekről kellene írnunk.

Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója néhány hete új kocsival közlekedik, egy Skoda Superb-bel – írta a Blikk. A napilap arról is beszámolt, hogy az autó fekete és 6-7 millió forintot ér, valamint a régebbi Volkswagen Passatját cserélték le erre a gépkocsira. A lap információink szerint az autót a Miskolc Holding tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) vette, és adta a holding vezérének. A Blikk ezt azzal indokolja: az autóbeszerzés így kevésbé feltűnő, annak részleteit és költségeit nem ismerhetik meg a városi képviselők, hiszen a beszerző MVK Zrt. csak áttételesen tartozik az önkormányzathoz. Megkérdeztük erről a Miskolc Holding Zrt.-t is.
Mérdésünkre Pásztor Imre, a cég kommunikációs igazgatója a következő közleményt küldte: “A Miskolc Holding Zrt. vezetése mindig örömmel veszi a média érdeklődését tevékenysége kapcsán és örömmel számol be elért eredményeiről. Azonban egy 230 ezer kilométert futott, 6 éves WV Passat személygépkocsi cseréje egy Skoda Superb személygépkocsira talán nem tartozik a Miskolc Holding Zrt. legjelentősebb tevékenységei közé. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a múlt héten elnyert Befektetőbarát település díjunk vagy a munkahelyteremtés és –megtartás irányába tett folyamatos erőfeszítéseink kevésbé keltik fel a helyi és országos média figyelmét. Bár az új autó bérlése is előnyösebb szerződést eredményezett a Holdingnak, mint az elöregedett korábbi gépjármű fenntartása, mégis arányaiban ezt az eredményt nem lehet összehasonlítani például a befektetés-ösztönzés vagy munkahelyteremtés, – megtartás irányába tett erőfeszítéseink eredményével, a növekvő miskolci munkahelyek számával. Kérjük, hogy a Miskolc Holding Zrt. kapcsán például a térséget érintő munkahelyteremtő vagy egyéb értékteremtő tevékenységünket is kísérjék hasonló figyelemmel.”
A Jobbik – szintén közleményben – írta: “A Jobbik miskolci képviselői elképedve állnak az előtt, hogy abban a városban, ahol az emberek jelentős hányada a létminimum alatt él, ahol az országos átlag kétszerese a munkanélküliség, ahol sokaknak nemhogy autóra, de a közüzemi számlák kifizetésére sem jut pénz, Miskolc fideszes vezetése Kriza Ákos polgármester után, immár a Miskolc Holding vezérigazgatójának is 7 millió forintos miniszteri luxusautót biztosít. Közben városunk 2012-es költségvetése a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája miatt több mint 10 milliárd forintos hiánnyal küszködik, ami jelzi, semmi ok nincs a szociálisan érzéketlen, sokadik kormánypárti önjutalmazásra….”
Blikk: Újabb milliós jutalmakat osztogattak a Miskolc Holdingnál
2012. július 20., péntek, 07:54
Szerző: hvg.hu

Címkék: Miskolc; Blikk; prémium; Kriza Ákos; Miskolc Holding;

Kinyomtatom • Elküldöm
Újabb pluszpénzeket osztottak az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holdingnál - írja a Blikk. A társaságot és tagvállalatait vezető fejeseknek tavalyi munkájukért több mint 34 millió forint prémiumot szavazott meg a holding igazgatótanácsa - írja a lap.

hvg.hu/kkv/20120720_miskolc_holding_premium
És ez csak a Miskolc Holding... talán nem folytatnám...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: A régi jól bevált recept. 4 éves vetésforgóban, mindig az egyik szar vádolja a másik szart azzal, hogy mennyire szar. ÉBRESZTŐŐŐ JÓ REGGELT!! :))

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/14329_486926288007288_411497995_n.jpg
Teljesen jogos a miskolci frakcióvezető felháborodása. Én is dühöngök, hogy nálunk Zuglóban sem az itteniek, hanem Papcsák által idehozott debreceni mamelukok kerülnek vezető beosztásba. Emlékszem a 2004-es népszavazás után, hogy megvoltak sértődve a határon túliak, de amint jól fizető álláshoz jutnak Magyarországon, már nincs semmi problémájuk. Gerinc?
Kommentek felétől lapoztam. Ha valamit ismétlek, bocs.

Rendőri vezetőket május utolsó napján bevarrják.
Azóta próbálják a bűnösségüket bizonyítani, valahogy nem sikerül egyértelművé tenni, hogy a rabosítás azért történt, amit kommunikálnak felénk.

Ha már főrendőrt akarnak megkérdezni, érted-e kispajtásom a szakmát, akkor csak azt kellene megnézni, miért nem volt senkinek a következőkre esze?

Hangsúlyozom, nem vagyok BM-es, de még csak nyugdíjas BM-es sem...(Hofi)

Kettő borsodi nyomozót felültetni a repcsire, kanadaiakkal egyeztetve.
Küldünk gyerekek két nyomozót, akit egyik bevándorló se tudjon belépéskor kikerülni!

Ha terepen dolgoztak és a megfelelő adatbázist is meg tudják nyitni, akkor nincs az a bűnöző, aki belépve Kanada felségterületére, tovább növelte volna jó hírünket, megbecsültségünket.

Ennyi.

És hogy ne csak a zsaru vezetőkre kenjem a mostani helyzet kialakulását:

hol voltak a politikusaink, mikor érkeztek a hírek Kanadából?
Kormánypárti és ellenzékiek egyaránt!
Mondom mindegyik!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: de amint tudjuk a maszop is megkezdte a nyomulást a külhoniakért, első lépésként hányingert keltő "elnézést kéréssel".

Levél Mesterházynak.

"Istenem, mióta vártam ezt a pillanatot.
Hányszor reméltem, hogy ott álltok erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, zuglói és isten tudja még milyen nehéz sorsú magyarjaink előtt, és vezekeltek.
Sőt arra vártam a leginkább, hogy abban a pillanatban majd megnyílik alattatok a föld, s aztán fintorogva mégis kivet magából.
Csak azért, hogy megtudjátok, milyen trianoni magyarnak lenni.
Mégsem történt meg.
Kilenc évig kellett várnunk, míg végül megtettétek. Odajárultatok Markó Béla színe elé Kolozsváron, és ott vallottatok. Hogy természetesnek és jogosnak tartjátok az ellenetek tiltakozó fiatalok véleménynyilvánítását. Hogy új alapokra helyezitek nemzetpolitikátokat.
Az tetszett a legjobban, hogy azt is elismertétek, a nemzetpolitika sem a szocialista kormányok, sem az MSZP politikájában nem kapott kellő hangsúlyt, ezért jogosan kritizálták a baloldalt Magyarországon és a határon túl. Hogy 2004. december 5-én az MSZP egy rossz politikai kérdésre rossz választ adott, kárt okozva ezzel a magyar–magyar kapcsolatoknak, és olyan érzést keltve, amely joggal sértette a határon túl élő honfitársaitokat. Hogy ez olyan téves politikai döntés volt, amiért elnézést szeretnétek kérni mindenkitől, akit ezzel megsértettetek.
Ti ezzel nem megsértettetek Attilám. Ti ezzel legyilkoltátok az ál­mainkat. Az ideált, hogy testvérek és egy nemzet vagyunk! És akkor most azzal jössz, hogy ti ezt mennyire nem is gondoltátok át?
Mikor higgyünk nektek, ha 2004-ben ezt szajkóztátok heteken át: „Az MSZP nemzetpolitikája: Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet! A kettős állampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher.”
Most, kilenc év után meritek azt mondani, hogy nem kellett volna!?
Persze, hogy nem kellett volna!
Tudjátok, van a bocsánatkérés, és van, ami azt megelőzi. Utólag már a bocsánatkérés is csak olyan, mint a csók a halottnak. Miközben megbocsátani lehet ugyan, sőt, kell is.
Talán egyszer majd meg is fogjuk tenni, mert a bocsánat ugye, ahogy az igaz szeretet, feltétel nélküli.
De amíg megbocsátunk, mégis elgondolkodunk szépen azon is, hogy ez nem véletlenül gyűlöletkarmesteretek legújabb húzása-e?
Attilám, tedd a kezed szíved feltételezett helyére: nem hívott-e az elmúlt napokban Ron félre egy áporodott sarokba, és nem mondta-e azt, hogy eljött az ideje a köldöknézésnek? És te még el is hitted ennek
a kérges lelkű heccmesternek, hogy most és éppen a te fejedre kell hamut szórni? Hát jól megúszta a Laci, az Ildikó, meg a Fletó is.
Legyen, hogy te viszed el a balhét, de hülyének ne nézzétek a magyart! Hogy ti majd elmentek kincses Kolozsvárra, és az igazságos Mátyás szülővárosában – apropó, hallottatok már e dicső uralkodónkról, vagy igaz szocialistáknak ne emlegessek királyokat? – azt hazudjátok, megbántatok mindent, és ezután majd bármit is ellenkezőleg tesztek és gondoltok ezért az általatok lerongyosított nemzetért?
Adná a Jóisten, hogy komolyan gondoljátok. Hogy végre komolyan felfogjátok, milyen gonosz játékot űztetek velünk éveken át. Hogy megérezzétek annak a gombócnak a keserűségét, amit úgy tuszkoltatok le a torkunkon 2004. december 5. estéjén, hogy közben fuldokoltunk a könnyeinktől, és nem bírtuk felfogni, hogy mi már a mieinknek sem kellünk.
Tudod Attilám, tényleg bátor húzás volt. Ahhoz képest, hogy rosszabbul is végződhetett volna, simán kijöttetek a csávából. Köszönhetitek a kolozsvári román rendőröknek, akik megvédtek a feldühödött erdélyi magyaroktól. Azoktól, akik tudják, miként dobog egy magyar ember szíve.
A meteorológusok ismét nagy havazásra figyelmeztetnek. Azt kellene most csinálni (mert ti úgyis belehúztok, és mindent megcsináltok), hogy beszereztek néhány tucat piros hólapátot, és szembementek a téllel.
Annak talán lenne értelme, s vezeklésnek sem lenne utolsó.
De nem kérünk sem a régi, sem az új nemzetpolitikátokból, sőt semmilyen agymenésetekből.
Sokat ne reméljetek a kolozsvári húzástól.
Szavazatszámban sem."

www.nagyvarad.net/lev%C3%A9l-mesterh%C3%A1zynak-r-2616.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem az a baj, hogy tudnak románul, hanem hogy románul beszélnek a képviselő-testületi ülésen. Amelynek a hivatalos nyelve a magyar. És azért beszélnek románul vélhetően, hogy ne értsék az ellenzékiek.

Tényleg nem gáz ez jobboldali szemszögből, hogy magyar képviselők magyar hivatalban románul beszélnek?
most komolyan, a mai közélet és fóórumok arról szólnak, hoyg werber, finkelstein, bajnai gyurcsány orbán stb...intenáci, fasiszta balliberális ostoba jobber, náéci, nacionalista...valami értelmes?
Miskolci lévén engem közelről érint a probléma. Különféle forrásokból, de mindenfelől azt hallom, a városházán - mióta a fitisz átvette - olyan magas lóról beszélnek az egyszerű földi halandóval, bárkivel, hogy az már egyenesen bicskanyitogató, és tényleg tele van erdélyi magyarokkal közgyűlés (Kriza rokonság), és tény, hogy rendszeresen románul beszélnek a közgyűlésben, hogy a többi frakció ne értse. De persze megértem, hiszen kétharmaduk van, azt tesznek, amit akrnak.
Nekem meg az a bajom, hogy tudomásom szerint Magyarországra is tilos szemetet importálni.
Alföldi: Egyenesebb pályázat nélkül színházigazgatókat választani

A magyar színház sokkal nagyobbat vesztett, mint én - mondta a Népszabadságnak adott interjújában Alföldi Róbert, aki szerint politikai döntés volt, hogy nem ő, hanem Vidnyánszky Attila vezetheti a következő öt évben a Nemzeti Színházat. Alföldi ugyanakkor egyetértett L. Simon László kulturális államtitkárral abban, hogy egyszerűbb és egyenesebb lenne pályázat nélkül kinevezni a kulturális intézmények vezetőit.

www.origo.hu/itthon/20130121-alfoldi-robert-interjuja-a-nepszabadsagnak.html

Hmmm milyen igaz. A maradék színházbajáró értelmiség pedig le van szarva.

El lehet lezdeni buzizni. Az mostanság úgyis olyan trendi.
Szállodája miatt ölt a thaiföldi magyar
A tettes azt hitte, hogy áldozata becsapta 100 millió forinttal - állítja a magánnyomozó.

www.origo.hu/nagyvilag/20130121-szallodaja-miatt-olt-a-thaifoldi-magyar.html

Bárcsak már itt tartanánk, hogy a Kajmán szigeteken, meg DElaware államban ritkítanák egymást elszámolási viták okján...
Az engedéllyel nem rendelkező szerencsejáték szolgáltatók oldalait az internet szolgáltatók kötelesek lesznek blokkolni, az ennek eleget nem tevő szolgáltatókat az adóhatóság 100 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja.

A tervezet szerint ugyanakkor az online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelem adó alól.

hvg.hu/gazdasag/20130121_online_szerencsejatek_szabalyozas
Megszólalt az énekes, aki gitárral ment neki Hoffmann Rózsának

Figyelj, öcsi! - ez a címe Hó Márton, a Hungexpón tartott köznevelési konferencia botrányát feldolgozó dalának, mely alig két nap alatt tízezrekhez eljutva, továbbra is jól teljesít a neten. De mégis ki ez az énekes-dalszerző aki egy szál gitárral támad Hoffmann Rózsára? Interjú a szerző-előadóval.

hvg.hu/kultura/20130121_ho_marton_hoffmann_rozsa
@Kacatka:

Azt speciel nem értem, az okosmobilok korában hogy nem készült még felvétel erről, és miért nem járta még körbe a netet?
jó kis katyvasz Miskolc. behalt nehézipar, erdélyi származású polgármester és a nepotizmus (na meg zsiga marci), nagyszámú roma lakosság és kanada. mi lesz ebből?
jut eszembe, múltkor néztem rónai csattját, a bayer cikk kapcsán volt vita. szereplők: kovács zoltán (és), kerék-bárczy (szabadság és reform), mráz (semen), zárug péter farkas (miskolci egyetem). utóbbi dicsérte a kormány roma politikáját. nem ismertem, utánanéztem. marosvásárhelyen született, miskolcon végzett és doktorált. főleg a magyar nemzetben publikál. különben itt a műsor, sok szó van benne a cigányságról:

atv.hu/videotar/20130114_csatt_2013_01_11_1_resz
atv.hu/videotar/20130114_csatt_2013_01_11_2_resz

zárug szerint a miskolci egyetemen van olyan roma program, ami európai érdeklődést is kiváltott.
@Fabius:

Ez a poszt egyike a melléfogásaidnak és - javítson ki mindenki, ha tévedek - nem annyira szolíd cigányozást is kihallok-olvasok belőle.

Bocs, ha tévednék, de tényleg, Fabius, kérhetnék ehhez itt:

"De azért álságos és felesleges szemforgatás lenne úgy tenni, mintha nem tudnánk: a kitelepülők között sok a roma, akik nem jó hírünket keltik a nagy pocsolya túloldalán, és ha Kanadának kicsit elege van, azt bizony meg lehet érteni."

néhány linket, ami arról szól, hogy csak segíjért mennének ki a romák?!

ŐSZINTÉN: megértem őket. Ma, Magyarországon, ha én cigány származású szegény ember lennék, esetleg ott keleti részen, simán mennék mindenhová menekültstátuszt kérni - jogosan. Mostanság ugyanis nagyon divat lett a cigányozás meg a többségi társadalom válláról a felelősség lerázás.

Juj, most jönnek majd a mérsékelt kommentelők is, hogy miről beszélek, a cigány lop, terrorizál, segélyen él, nem dolgozik, fujj, mi tartjuk el.

De azt hiszem, amíg mi, a többségi társadalom NEM KEZDÜNK EL OLYAN BÖLCSŐDEI-ÓVODAI-ISKOLAI pedagógusokat képezni, akik nem szegregálnak és nem utálják a cigány gyerekeket már pár hónaposan is (ja, nemcsak bölcsi, már az újszülöttosztályon is meg csecsemőosztályon is: kisnővérként a testvérem tanára felemelt egy kb. 6 hónapos cigány kisgyereket és mutatta a csoportnak: látjátok? Innen lehet megismerni a cigányt - folt van a fenekén. SZERINTETEK?!), addig nekünk a fogd be a szád és hallgass! a nevünk - ez a mi felelősségünk.

Őszintén: nem az egyes embert hibáztatom itt, hanem a kormányzatot. Könnyű innen, fehér bőrűként beszélni, mikor még minket is sokszor kiközösítenek, de a LEGRITKÁBB esetben tanárok. Én átéltem, hogy a tanárom azt mondta az osztálynak, ne szóljanak hozzám. Nem hibátlanok a cigányok se, de ha egyszer a többségnek nem volt gyerekszobája?!

Na mindjárt jönnek a kövek. Egy megjegyzés: 3,5 évig éltem a Magdolna negyed szélén. Tudom, milyenek. Csak nem fekete-fehéren látom a problémát.

A másik. Jobbik. JAJMÁR!!!!!!!!!!!!!! Szerintetek ezek, akiknek kinn van a seggük a gatyából, ha hozzáférnének a mézesbödönhöz, nem először maguknak lopnának össze vagyonokat?????? Ugyan már! Semmivel se lennének jobbak a Fidesznél, SŐT, valamivel rosszabbak, mert nácik. Ennyi.

Szóval Fabius, kérhetek linkeket? Arra vonatkozóan, hogy Kanadában is lopnak a cigányok és segílyen élnek? Megkövetlek, ha tényleg így van...
@vitéz Thapóccay néma bárány: mer pölö te is egy néna-béna bárány vagyol:-)

Belekotortam egy kicsit a poszt okján a miskolci közélet hozzáféreghető részébe. Teljessen igazam volt, hogy kb 5 éve kiszálltam ebből a moslékosdézsából...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Könnyű innen, fehér bőrűként beszélni, mikor még minket is sokszor kiközösítenek, de a LEGRITKÁBB esetben tanárok.

Basszus. És akkor én, akinek már a szeme is sárga a mája miatt? :-)) Meg se szólalhatok? :-)))
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): lényegével egyet értek a mondandódnak, hiteles linkeket én is olvastam a kanadai bevándorlók problémáiról, és igen elsősorban kelet európai, és főleg magyar romák voltak. Megpróbálom megkeresni neked.
@bella _ciao: Ááááá ez itten a Kánaán. Nézz kicsit északabbra, vagy Ózdra. Ott az igazi problem. Mink itten elég jól elvagyunk.
Egyébként a posz tényleg darázsfészek. Ebből egyetlen említett elen sem jöhet ki jól. Ez ma Magyarország. Télleg el kellene menni Kanadába:-) Szerintem, nekünk még örülének is. Kell szánhúzó kutya a nagy vízen túl is.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: valóban egyszerűbb út a kinevezés, ha pártkádereket, kurzuslovagokat akarsz helyzetbe hozni. mert mo-n elképzelhetetlen egy a szakmát a szem előtt tartó pályázati döntés. l. simon és alföldi csak a mai helyzetet legalizálná, lemondva a rossz megjavításáról. l. simon részéről cinizmus, alföldi részéről beletörődés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kerestem, de nem találtam a szakállas kétnagypofontapádnak muksó kilétét. kíváncsi lennék az ilyen pedagógus hol tanít.
@bella _ciao: l.simon, ha kikerül a pixisből, az astoria ( nem a szállodában) végzi. Alföldi akárhová megy, megél. Ha nem a szinházból, akkor az ecsetjéból, ha abból sem... akkor a hitelességéből. Nem császárolom,, minek is tenném... abbal kurvára tehetségesek vagyunk, hogy azokat az embereket, akikre büszkék lehetnénk, elüldözzük a halál faszára, majd haláluk után álságos módon beemeljük őket a Nemzeti Panteonba... lsd. Nobel-díjas "magyarok". Verjük a mellünket, hogy mekkora zsenik, se a tevékenységükhöz ez árva petákot nem adtunk. Nekünk csak a babérok kellenek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Enyém a szélhámos hekly. te húzhatsz:-) Én, nem ellenzem. Egyébként, ha megyek, inkább melegebb éghajlatra. Dolgozunk is rajta ezerrel...
@bella _ciao: valaki azt mondta, hogy pógimester, valami ilyet olvastam a tegnapi posztban
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Nézd, amit írsz valahol igaz, nem lehet gálaelőadás cigánynak születni egy szoba-konyhába 6 testvérrel és elindulni hogy jujéj, akarnál valamit az élettől, mondjuk de szívesen lennél doktorbácsi vagy könyvtároslány.
Ugyanakkor rohadt kínos hogy pl. Nürnbergben a városfalnál, Münchenben a főpályaudvaron a cigók amikor pihenőt tartanak a jó ég tudja miben magyarul óbégatnak egymásra és a tartománytól kérhető segélyekről oktatják egymást. Biztos hogy sokan dolgoznak itt kint ahogy otthon is dolgoznak cigányok és nem feltétlen csak közmunkán, de ami a szemed előtt van a kirakatban az elborzasztó.
@bella _ciao: Valami tökömpaszuly nógrádi ugrifüles tanyasi pógi, állítólag pajdagogoszi végzettséggel. Engem a videóban a malaszttal teljes Balog-testvér jóízű vihogása háborított fel. Ez az ember nem ember....
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szánhúzó kutyának? vérmokusból ölég nagy visszalépés. bár egy újabb aranyláz esetén elgondolkoztató ötlet. mert ugye a fiúk a bányában dolgoznak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha vóna kedvem, megkeresnén a Hamiltonban élő unokahugcimat, mi is a helyzet. De információim szerint nem a kivándorló magyar cigányokra hajt megélhetés végett:-)
@bella _ciao: mogyeszért bármit... főleg abban a hidegben. Bár emlettem a lestipistopolt szélhámos státuszt:-)
@ariel12:

"lehülyézed a szocikat (joggal) amiért Krizánt elitélik a romániai pereputtyok közhivatali állásba helyezése miatt"

Speciel nem ezért, hanem a módszer miatt hülyéztem le őket.

Ellentmondás pedig nincs. A listázás minden formája elutasítandó, viszont, ha Kriza hangsúlyozhatja, hogy a romákat nem akarja itthon látni, akkor nyugodtan hangsúlyozhatom én is, hogy szerintem ez mócföldi tempó.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: l. simon is megélt volna, de így, egy ilyen menthetetlen politikai pályafutás után tényleg az astoria marad.
@bella _ciao: Farkaslyukon bezárták a bányát anno. A dogzók 90%-a cigány volt. Dolgoztak. Most nem "bicskabányát, hanem gödröket ásnak, hogy télen ne fagyjon ki a szemük, néhány hátikosár szénért ( mert a szén továbbra is ott van) mennek, kaparnak ezerrel, tám- és biztosítás nélkül. Egyszer érdemes lenne Gábriellát elküldeni 2-3 napra tanulmányi kirándulásra. A cigánykérdést nála lehet megoldanánk, de a zsidózás még megmaradna.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: aki nem dolgozik rajta, az nem ebben a rögvalós magyarisztánban él....

íme:

Üres zsebből osztogatna Orbán

Három hét alatt veszélybe került a kínkeservesen összerakott idei költségvetés néhány fontos tétele. Tavasszal új megszorítás jöhet.

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130118-maris-elesednek-a-koltsegvetesi-bombak.html
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: gábrielt nem változtatnád meg, hozna ellenpéldaként "cigánybűnözőket". max, ha a családfakutatás során kiderülne egy-két érdekes történet.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Elmondanám... vmikor nov elején voltam Nápolyban... hát a pályaudvar környéke elég érdekes... szombat este hatalmas asztalos kirakodóvásár a Piazza Garibaldin... (lomipiac). Észak-afrikai négerek, arabok, és jellemzően (a kocsirendszámokból ítélve) dél-olasz, spanyol, ukrán, román, magyar cigányok tömkelege. Asszem ők is csak meg akarnak élni. Ennek ellenére rémisztő volt. Asse tudtam, hogy húzzam el a belem. Nem vélemény, csak tünetleírás.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"néhány linket, ami arról szól, hogy csak segíjért mennének ki a romák?!"

Ezt speciel nem én állítom, hanem Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter. Gondolom megvan az oka rá, amit te sem vonsz kétségbe.

www.origo.hu/itthon/20121008-ingyen-repulojegyet-kapnak-a-kanadai-romak.html
@bella _ciao: újat nem mondtál. Már megkérdeztem tőle, hogy az antiszemitizmusa abból ered e, hogy a sakter a börkével lemetszette a makkját is? Nem tiltakozott. :-)
@Fabius: NE felejtsd el megemlíteni, hogy a kanadai cigánybevándorlásra egész iparág települt. Még a repjegyet is meghitelezte néhány faszkalap, a segély egy részét pedig jutalékként lenyúlták. Mindegy, cigány, nem cigány. Így volt. Dolgozni, pedig asszem mindenhol kell és illik. MA MÁR NINCS KÁNAÁN, MANNA, ÉS INGYENEBÉD. SEHOLSENEM.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Egen, ez az. Értem én hogy szar, kirekesztő társadalom és rossz oktatás, de egy csomó magyar szarrá dolgozza magát idegenben, hogy becsülete legyen, hogy ha már befogadták és munkát adtak neki ne legyen fekete bárány. Aztán meg jól egykalap alá kerülünk velük...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem tudom voltak-e hacsánál. minden esetre:

A legbékésebb magyarok északra költöztek

hvg.hu/utazas/20130120_A_legbekesebb_magyarok_eszakra_koltoztek#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_21

szóval a hideg észak lehűti a kedélyeket. te meg mennél délre. gyanús vagy. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Mit tudom én, eddig azt hittem az a jó, ha a derék szánhúzó a nemzetgazdaság szánját húzza, és nem a közgyűlésben ücsörög román beszédre várva.

Nem hiszem el, hogy egy ember nem volt a bent ülők közül aki ezt felvegye. A megosztás és balhézás részét vállalom ha lesz aki mégis felveszi is kirakja valahová.
Szigorít a kormány, vagy lekenyerez minket?

Útdíjas bukás, pénztárgépes kudarc, tanárok, plusznyugdíj – még csak néhány hét telt el az évből, és már riasztó a költségvetés állapota. Döntenie kell a kormánynak, fel akar-e állni az európai uniós szégyenpadról, vagy választási költekezésbe kezd.

index.hu/gazdasag/2013/01/21/koltsegvetesi_kockazatok/
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Ez igaz.
Ugyanakkor ugye meg kell különböztetni a borsodi zsákfalvakban élőket meg a budapestieket - utóbbiaknak talán több esélyük van a kitörésre - de ha utoljára a nagyapád dolgozott pár évet mielőtt bezárt a bánya vagy házgyár, te sose láttad - de még az apád se igazán - hogy milyen az, hogy apa-anya dolgozik... ha literally nemzedékek óta segélyen él a családod... te mit ismersz?

PLUSZ a megkülönböztetés, PLUSZ a tanárok stb. emberek, akiknek az lenne a dolguk, hogy védjenek, neveljenek, azt csinálják, hogy szegregálnak, tanítás helyett bebasznak neked egy DVD-t, azt nézd, ne tanulj, míg kiugrom a kocsmámba kiszolgálni...?????

Amíg az állam(ok) nem feccölnek több energiát a nem-szegregáló, nem-cigánygyűlölő szociális emberekbe, addig ez lesz. Amíg az újszülött ápolótól a középiskolai tanárig minden nevelő így áll hozzájuk, ez lesz.

Hiszem, hogy semmivel nem rosszabb, hülyébb emberek, mint mi. Semmivel nem érnek kevesebbet. Semmivel. Ha egy echte magyar, fehér bőrű ember úgy nő fel, belőle se lesz más. Csak az echte magyart felveszik legalább útkaparónak... vagy mosogatónak boldogabb időben (mert most Viktoréknál már ahhoz is érettségi kell sztem)...

És mondom: nem elvakultan védem őket, de a fentiekben látom a kormányzat, mint a többségi társadalom képviselőjének legnagyobb hibáját. A kisember hozzáállása (az értelmesebbjének) meg megváltozna, ahogy ők megváltoznak. Rasszisták mindig voltak és sajnos lesznek is.
@Fabius: már linkeltem neki én is, a Hamilton embert cbc.ca-ban, fejlődő képes vagyok :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A plakátkampányt hamarabb kezdtétek mindenki másnál.

A tabuk nélküli beszéden vélhetőleg nem azt érted amit én, de tény, hogy egy megoldás felé vivő párbeszédet az összes érintett bevonásával támogatnék.
10 jele annak, hogy a nő viseli a nadrágot
Ő mondja meg, mikor lesz szex, vezetéknevén vagy teljes nevén szólítja a férfit, nála van a távirányító, stb.

velvet.hu/blogok/randi/2013/01/20/10_jele_annak_ha_a_no_viseli_a_nadragot_a_kapcsolatban/
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): a kormány pedig pont az ellenkezőjét csinálja: kevesebb pénzt az oktatába, kevesebb tanárt. egyszerűbb a cigányokon elverni a port.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): fenébe, nem tudok beléd kötni, kiemelve a lényeg:
/sok fehért ismerek aki pont ilyen lett, hisz a körülmények meghatározzák a végeredményt

"Amíg az állam(ok) nem feccölnek több energiát a nem-szegregáló, nem-cigánygyűlölő szociális emberekbe, addig ez lesz. Amíg az újszülött ápolótól a középiskolai tanárig minden nevelő így áll hozzájuk, ez lesz.

Hiszem, hogy semmivel nem rosszabb, hülyébb emberek, mint mi. Semmivel nem érnek kevesebbet. Semmivel. Ha egy echte magyar, fehér bőrű ember úgy nő fel, belőle se lesz más. Csak az echte magyart felveszik legalább útkaparónak... vagy mosogatónak boldogabb időben"
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Élnek kint rokonok Torontóban - 56 óta - és az öcsémék is melóztak kint 6 évet. Mikor hazajöttek egymás kezébe adták náluk a kilincset az ismerősök, hogy adják meg a kanadai kolbászkerítés receptjét.

Mikor elmondta, hogy egyszerű ez, ottani hiányszakmával kell bírni, naponta utazással együtt 14 órát a melóra rászánni, akkor mindenki azt hitte hülyeséget beszél, majd kimentek pofára esni. Mind magyarok, teszem hozzá, akiket Kriza éppen úgy kizárathatna a városból, ahogy a romákkal próbálja.
haverok, buli, hanta:

Továbbra is az OTP uralja SZÉP-kártya piacot

A múlt év végéig több mint 55 milliárd forintnyi munkáltatói átutalás érkezett az OTP Széchenyi Pihenőkártyákra, ezzel a bank vezeti a kibocsátók listáját.

hvg.hu/kkv/20130121_Tovabbra_is_az_OTP_uralja_SZEPkartya_pia
@bella _ciao: Nem tanár a szentem, hanem polgármester valahol az isten háta megett. Írták is tegnap hol, de én elfelejtettem.
Ellenben az a sárgazöld kosztümos hisztérika, az biztosan tanár.
Bár ne az lenne! Jobb lenne szegény tanaraknak, és főleg, szegény tanítványainak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ő csak berlininek mondta magát: "Ich bin ein Berliner". igaz, csak fal-atnyi különbség.
Lehet télleg rasszista vagyok, de inkább 3 cigány, mint egy erdélyből ideszaladt megélhetési hegyimóc. Az előzőek, kevesebb kért tesznek.
Az előbbiek csak annyit vesznek el (így úgy, hogy meg ne dögöljenek), az utóbbiaknak a lelked is kell.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: teljesen vegyes a kép az áttelepült erdélyieknél is. vigyázni kell. szlovákiai magyar ismerősömet ott magyarozzák, itt szlovákozzák. nehéz ügy ez.
@Felebarát: Jó eséllyel a szabad riport annyira szabad, hogy ki is találja....
A beírásban hivatkozott bicskei jobbikos kartársnőFB-oldalán keress rá a tigáz-ra Az utóbbi két hónap bejegyzései közt nem igazán sikerült megtalálni.
A demagóg hangulatkeltésnek jobb módját kellene találni.
Ez így gyermekded és buta.
S nem azért, mert a szolgáltatók szentek, vagy nem lehetne elképzelni.
@Fabius: Nálam ugyanez a helyzet. Ámerikai nagybácsi, 56-os magyar. ( Tán már nem is él, mert amikor apám haldoklott, akkor hívtam telefonon, hogy héhó, ha akarsz a bátyáddal még találkozni, nosza, seggsarkantyú) émmeg ezen kissé besértődtem. Végigszélhámoskodta Ángliát, Svédországot, majs Kanadát. Biztonsági őrként ment nyugdíjba. A kapcsolat megszakadt. Nem az az aigazi ámerikai nagybácsi. Nekem a tnulság... ha meg akarsz élni, mindenhol dolgozni kell. Egy más kérdés, hog 23 ezredik senkiként, jött, ment a világban és fényévekkel jobban élt, mint mi, akik a belünket szétdolgotuk itten...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mint a minap írtam, ebben nem vagyok objektív. Lévén hogy cigányok miatt még nem lettem munkanélküli. De keletebbről jött hlgyet vettek már fel olyan státuszra, ahol velem szemben létszámstop volt.... De ezt a multkor lerágtuk azt hiszem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem láttam aláíróstandokat. Lehet mert hidegben nem annyira akarózik az aktivistáknak kint ácsorogni, de lehet azért is mert sikerült megérteni: egy romáknak beilleszkedést tanító "Világsátor" nem a világvége, hanem a kezdete lehet annak a világnak, amiben a cigányokat nem kell majd együttélésre tanítani.

A mentorprogram ezt jelenti ugyanis. Elgáncsolni meg jókora hülyeség lenne.

www.boon.hu/vilagsator-nem-a-romakrol-hanem-a-romaknak-szol/2168877
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Ostobaság lenne tagadni hogy nem vesztes helyzetből indul a legtöbbje és -55 ponttal kezdve az évadot lehet bajnokságot nyerni.
De külföld nem arról szól hogy "más"? Pl. Németországban van elég bevándorló, újrakezdő és finoman szólva sem habfehér norvégok, a szociális ellátás ezred olyan kirekesztő sincs mint az itthoni. És mégis koldultatja a gyereket a pályaudvaron. Nem iskolába íratja hogy az jobb és több legyen máshol és ne nézzen vissza...vagy nem?
@bella _ciao: A közép európai nemzetállamok, kevés kivétellel, identitásproblémákkal küzdenek. A röhej az, hogy kb. 150 évvel le vannak maradva, náluk a nemzetté válás szakasza kimaradt, most próbálják meghatározni magukat nemzetként Európában, amikor a földrész jobbsorsú része ott tart, hogy, ha nem egyesül valamilyen formában, akkor felkerül a történelem szemétdombjára. És ez nem Trianon és mittomén milyen szerződések folyománya... Egy egészséges kivétellel találkoztam K-európában. A csehekkel... Magas ívben szarnak az ilyen megközelítésre, dolgozan, náluk mindegy milyen pénzzel fizetsz, nem érdekli őket, magyar vagy e, bosnyák, volapük. Fizesd ki a szolgáltatást, ( ami rendre aurópai) vartyogj annyit, hogy megértsék mit akarsz... szívesen látnak, nem csapnak be, aztán ha kjó volt menj Isten hírável, és jövőre gyere vissza...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: kiegészítve velünk, akik szenttül hisszük, hogy mi szaertuk a piramist és ezért a tiszteletet bárkitől elvárjuk... pedig akárhogy nézzük, egyre inkább egy kényelmetlenné váló gennyes pattanás vagyunk Európa seggén...
@Fabius: A jelenség nem új. Amikor az egyetemen végeztem (1984) akkor kezdett divattá válni, hogy szakemberek mehettek ki tanulmányútra (rabszolgamunkára) az amerikai farmerszövetségen keresztül. Általában fél évre szólt a mandátum.
Nem kevés volt, akit 1-2 hónap után a követség hozott haza, mert kirakta a fogadó farmer. Ugyanis ott dolgozni kellett. Ugyanugy, ahogy mindenki másnak. Akármilyen papírja volt.
Volt 1-2 olyan is, akit haza se nagyon engedtek, mert annyira felvette ott a ritmust. Aki ott lehúzta a fél-másfél évet, azt itthon rettegték a beosztottak. Ugyanis ő tudta a mg.-i túlélés receptjét :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: franca, fejezd abba, depis leszek, oszt a lelkeden fogok száradni, olyan agymenés nélküli rácioskodó vagyol :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ja a vágyott tisztelet. az a hahásokat kioktató demagógus hölgy is ezt kárrogta a videjón. az nem zavarta, hogy rózsikáék megígérik nekik, hogy feltehetik a kérdéseiket, majd nagy ívben szarnak az ígéretükre. azután várunk tiszteletet valakitől, hogy előtte seggbe rúgtuk?
@GeoCracker:

A rohattkapitalizmus ilyen kemény világ. Csak mi, kádárszocializmuson nevelkedett balkánsarki félázsiaiak hisszük, hogy a jólét az magától van és alanyi jogon jár :-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Valamikor azt is be kell mutatni, hogy nem mindig tréfatortát eszek reggelire. Bocsi. Ez most itten a látens komolykodás napja:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Egyszer érdemes lenne Gábriellát elküldeni 2-3 napra tanulmányi kirándulásra."

Két évig heti 3-szor elég sokat járkáltam arrafelé is. :) De mondjuk Szendrőlád, Szendrő, Tornanádaska, Rudasbánya, Ormosbánya, Izsófalva, stb. se volt kutya. :)
@Fabius:

Jaja. :)
"NYUGATOOOON..." nem ritka, hogy irányonként két órát ingázik a dolgozó meg túlórázik.

Oké, megfizetik, de baromira nem ritka.
Itt Pesten meg ha egy óra irányonként, sokan már attól is a fogukat szívják...

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Nagyon-nagyon sokan nem is tudják, mit kellene ahhoz csinálniuk, hogy abból a szarból kikerüljenek! Én se hittem el; először Gyurcsány Ferenc: Útközben című könyvében olvastam erről. Mondom: Ferink, hogy a frászba ne tudnák már, hát ezt mindenki tudja, nem?!

Aztán belegondoltam: MÉGIS, honnan a fenéből lenne információjuk, amikor egy egész kormányzat, egy egész társadalom nem tartja őket többre, mint tolvaj segélyes? Honnan a fenéből tudnák?! Milliárdok mennek (!!!) a semmire, a cigány önkorira, aminek az (is) lenne a dolga, hogy megmutassa nekik: figyelj, ha a purdét megmosod, biztosítod, hogy tanuljon, egy nemzedék alatt ebből a mocsokból kinn vagy!

Honnan tudnák?! A CÖ is csak a pénzt veszi fel, egyébként leszarja őket. Mikor csináltak olyan kampányt, hogy végigjárták a cigánytelepeket néhány diplomás, a kutyaszarból kikapart romával?! Hogy az ő példájukon mondják el: TANULNI, és akkor jó lesz. (Egy régi (amerikai) angol tanárom mondta Martin Luther Kinget, hogy ő bizony végigjárta és felvilágosította a feketéket, mit kellene tenniük.)

Óóóóóóóó. Hogy is tanuljon? Mondjuk a szegregált, kisfalusi roma gyerek?! Hogy tanuljon a Gyöngyöspatai lakos roma gyerek?! HOGY ÉREZHETIK MAGUKAT MOST, amikor látják, hogy a kormány (!!!) tétlenül asszisztál Gyöngyöspatához, hogy a Gárda ott grasszál?! Hogy a rendőrség hagyja, hogy a focidrukker nácik dobálják a házaikat?!

MILYEN MÁS ÚTJUK VAN a romáknak ma Magyarországon?! El tudjátok akárcsak képzelni, hogy Orbániában milyen végtelenül kiszolgáltatottnak, magárahagyatottnak, sebezhetőnek érzik magukat?! NAGGYON DURVA!

(Nem szem elől veszítve, hogy persze vannak ingyenélők, de szerintem korántsem mind az.)
rodeo36 2013.01.21. 11:34:23
@ariel12:

ez konfrontáció nélkűl nem lesz megoldva, soha, a konfrontáció egyik formája az, hogy sokkal jobban keveredni minden értelemben, illetve az ilyen szegregációs letelepülést megakadályoznva pusztán üzleti alapon, mint láthattad (már nem látod mert hallgatnak róla mint szar a füben) a Miami-ban a szegregált fehér és körbefalazott lakóközösségben egy éjjel egy odalátogató, fegyvertelen néger gyereket egyszerűen lepuffantott a lakossági vigilante, már nem annyira izgalmas a kérdés, mióta tömeggyilkosságok is voltak nem teljesen rasszista hanem frusztrációs alapon ami persze az újfajta rasszizmus eredménye, ha nincs pénzed nem vagy senki....nem ismerős a mondás? ha megfigyeled ezek a szeparatista agyamentek anyagilag meglehetősen jól szituált egyébként unatkozó és semmi más dolguk nem lévén hát basztatják a többieket de, mint említettem, ez az újfajta rasszizmus anyagi alapokon táptalaja ennek a "sáriká"-nak (vagy bözsike a sok kis buzi aki az uccán lelkes otthon meg zárt ajtók megett élvezi azt amit a saját hazájában halállal bűntetnek erre ő dilizik mert az olyan jó és végre van mit tennie

az unalom sok minden hülyeségnek forrása egy zagyvagyula mijafaszt csinálna ha nem basztatna másokat?

brühühühühü

Tahótlanítok
Válasz erre

rodeo36 2013.01.21. 11:58:32
@ariel12:

a "sárika nevű ló" meg persze az inga túllengése ott ahol az ingát nem is kéne lengetni...ezek a battyogóidióták a festékszórógraffittymesterek meg bohócok...ők is frusztráltak, az anyagi jólét a benső emberi tartalmat nem pótolja hát átírják a koránt vagy nem is olvasva kitalálnak dolgokat amik sohasem voltak a koránban de jó aszondani hogy igen és máris van mit tenni, erre vannak a clubok mint ahogy Rejtő Mester írta a Nagy Elfelejtő meg a Nagy Ejtő, és a Nagy Almák és a (ez már én vagyok) Nagy Körték és Don Szilvá-k és egyéb pótcselekvések

a dzsobbik is egy nagyrészt unatkozó és frusztrált csoport pótcselekvése aminek azután mások politikai hasznothozó értéket adnak és máris megvan a dili

le kellene csapolni a zagyvagyulát mint anno a Hanságot és szeneslapátokkal -mi azt kaptunk a kubikos meg a saját mesterlapátjával mutatta miért vagyunk mi ügyetlenek- meg hasonlók de most van hit a zakármiben mert nincs semmi mimi mi...szóval

brühühühühü

úgy látom ide is belefér, és nem OFF, megoldani sokkal bonyolúltabb, mint exportálni a "problémát"

brühühühühü
Szerintem nincs igaza Kanadának. Itt tényleg utálják az ingyenélő, köznyugalmat zavaró embereket. Úgyhogy maradjon csak aki már kiment.
@Fabius: baszod, mán te is rombolod a zoptimizmusomat, hát milyen nerrista vagyol te is?

íme:

Szijjártó Péter szerint ez a megállapodás bizonyítja, hogy Magyarország 21. századi mércével mérve is versenyképes ország. A versenyképesség fenntartásához folyamatos megújulásra, innovációra van szükség, ehhez pedig a TCS-sel kötött megállapodás is hozzájárul - tette hozzá.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszuletett_az_ujabb_strategiai_megallapodas.542834.html
Megvétóznák Balogék megállapodását
A Hallgatói Hálózatot kizárnák a további egyeztetésből. Arra kérik Balogot, ne tegye.

index.hu/belfold/2013/01/21/a_haha_tiltakozik_a_reszmegallapodas_ellen/

lesz még itten cirkusz
Nemcsak Miskolcot, egész Magyarországot kellene cigánytalanítani!!! A bűnözés a tizedére esne, a ki nem fizetett "segílyekből" pedig visszafizetnénk az államadósságot!
@rodeo36: ide is illik amit oda írtál, na meg a többi is, építkezem belőle rendesen, vagyok annyira hülye, hogy amihez nem tudok hozzá szagolni meghallgassam a hozzáértőbbektől :D

Az a fránya rendszer szemlélet és az elemző gondolkodás, pedig mennyivel egyszerűbb a kész panelokat benyelni és lenyelni, még rágni sem kell...
@Fabius: Amire most rendesen rá is játszanak. Ez márönmagéban megérdemeltté tenné a kormányzatnak a gerinctelenségért járó különdíjat.
Ugyanis olyan hamis biztnságérzetre járszanak rá, amihez képest a valóság sokkal rosszabb. Aki tehát a racionalitást hirdeti, az gonoszördöggörény képében fog látszani.
ki hiányolta a főcímet? árad az egyszeri droid ismét
ennyi:

Perspektívát kaptam, nem csak diplomát

Külföldön tanuló magyarokat kérdeztünk arról, hogy miért mentek el az országból, mit találtak kint, és mik a terveik. Tízből csak ketten biztosak benne, hogy hazajönnének az iskola után.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F21%2Fnem_akarnak_hazajonni_a_kulfoldon_tanulo_egyetemistaink%2F
@nezavarjmasokat: Téged pedig a maradékból ingyér el lehetne küldeni a halál faszára:-) Neked is jobb(ik) lenne:-)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Te agyatlan barom!!!

"grasszál a gárda" Ja, a gárda öli sorban a magyarokat, pár száz forintért a gárda gyilkol idős, magatahetetlen embereket!!!!

kuruc.info/r/2/106430/
kuruc.info/r/2/106508/
kuruc.info/r/2/106500/

és még oldalakon lehetne sorolni a cigányállatok által elkövetett szörnyűségeket! Remélem akkor is ilyen toleráns leszel, amikor a te szüleid rabolják ki, gyilkolják meg!
@Fabius: Nekem úgy tűnik, hogy az eddigi tapasztalatok a miskolciak többségénél más érzéseket és véleményeket keltenek, pártállástól függetlenül úgy, hogy ehhez még a csúnyanáci jobbik sem kell.
@Virág et.: "Tényleg nem gáz ez jobboldali szemszögből, hogy magyar képviselők magyar hivatalban románul beszélnek?"

Mivel én nem vagyok fidesz csicska, nem ismerem a pontos részleteket. Viszont ha ez így van akkor azt tudom mondani, hogy igen, ez nagyon gáz jobboldali szemszögből is.
@nezavarjmasokat:

Már nagyon vártam a hozzád hasonló nácikat.
Ha nem haragszol, a kurucinfós oldalakkal nem szennyezném a gépem.

És ha nem haragszol, veled se vitáznék.

Maradj meg a szinteden - ott jó neked.

Addig is - irány a ketrec!

:)
Itt a műlófasznő, a légytornász, az állatdromedár, a sinbohóc, az artpista, az illuzionista, a lapdazsonglőr, a nemzeti kétfelélátó vátesz, az erőbajnok, a lepedőakrobata, Zulejka a hasidtáncos, a pávatáncos, a szolárbarna fogcsattogtató rémnő, a mosolygó pederazszta, a kínpadmester... mi kéne még? Kenyér? Na ne viccolj, mer kikacaglak:-))
nahhh, a mai első előember is feltűnt a színen
@bella _ciao: semen? rémlik valami... ha igaz ez a geci latinosan:-) Jól emlékszem:-)
@bella _ciao: Világos. Szerinted nem az a zavaró, ha valaki(?) agyonver egy 92 éves nénit (szentkoronaradio.com/belfold/2010_02_14_ismet-oltek-belehalt-seruleseibe-a-ciganyok-altal-megvert-92-eves-neni), hanem az, aki ezt megírja! :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem meg úgy tűnik, hogy se te személyesen nem szereztél ott tapasztalatot, de a pártod se nagyon, ha a plakátjaitok kihelyezésének helyszíneit nézem.

Legközelebb hívjátok föl Csancit tanácsért, hova rakjátok a plakátokat, hogy ne menjen ennyire mellé :-D
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Még valami, pizsik: én nem hallottam sehonnan átfogó roma felzárkóztatási programokról.

Az egyik ismerősöm például jómódúként pénzt és időt nem kímélve Hétesre jár le és segít önként és ingyen a cigányoknak. Azt hiszem, azért ő tudna mesélni... jót is rosszat is.

Más:

Náci barátunkkal azért nem érdemes különben vitázni, mert egyszerűen nem hall meg semmit. Fekete vagy fehér a világ és kész. Így jó neki, így egyszerű, ezt még fel tudja dolgozni. Olyan, mint a jó fideszes: nem gondolkodik, a PÁRT megmdonja neki, mit gondoljon. Vagy a gárda. Mindegy. Instant, felböfögött, előemésztett agyi kaja. Ez kell neki. Meg a többi hozzá hasonlónak.
vannak az educatio 2013 résztvevőin kívül is hangok az oktatásban.

Történelemtanárok szerint Kádárt idézi Orbánék centralizálása

atv.hu/cikk/20130121_tortenelemtanarok_szerint_kadart_idezi_orbanek_centralizalasa?source=hirkereso
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): A retkes cigányállatok nem képesek a tényekkel vitatkozni - a többi nicked mögül már kár is lenne megpróbálni. A tények azok tények - a cigányállat pedig cigányállat.
@Fabius: Szeretnivaló vagy tolarezmisodért. Különban azt hinném, hogy ez a nájlondiszjobbfaszántisémita cigánykirurgus már rég a kukában leledzik. Te még ellenállsz:-) Én már nem:-)
@Fabius: azt hiszem, ma is lett egy szállásra érdemes delikvens
@Fabius: Elfogadom a kritikát és tudom, hogy van töketlenkedés rendesen a jobbik háza táján is. :)

Viszont a plakát és annak kihelyezése az teljesen független a "Világsátor" ügyétől, melyet pártállástól függetlenül a miskolciak többsége szerintem nem akar a városába.
Mondhatnám rózsadombi fajmagyar... (Tudom, valahol az úri aglomerizációban tengeti felesleges napjait, a HÉV-en 3G IPodot nyomogatva, nehogymá elveszítse kontaktját a magyar rögvalósággal:-)
Kicsköcsög GFG nem radírozta le mégsem Fabiust az Index címlapról?
Mik vannak??? :)
A G. Fodrozódó csóka eléggé el van tévedve. Bocsi az offért, de most olvastam csak el eccerike blogját. A "szervilizmus" c. tantárgyból ő is különórákra járt, vagy genetikailag kódolva hajlong és sunnyog szegénykém?
Különösen siralmas annak függvényében a kreténke írása, hogy egy szimplán állami csecsen és különböző trükkös pártpénzeken élősködő valakiről van szó. A piacgazdaság csak akkor fordul elő gondolataiban, ha a gazdái utasítják az indoklás leírásában. Erre ez a kis GFG fikázza a Varánus és Vincenték blogját?
Egy pártdroid?
Egyre hülyébbek a bolsevik ettársak, úgy látszik tényleg egyre nagyobb a beszarás Piktor seggdugaszainál.

A plakátháború vicces lesz Miskolcon, evégre ha plakátokat leszedethet a helyi román csicska, akkor mi tartja majd később ettől vissza?
Csak mert netán neki nem tetszik a színe, vagy kritizálni meri valaki a román nyelv használatát a hivatalban, mint aktuális tolvajnyelvet?
Mégis, a Kurucinfó és a széljobb ezen nem háborog, nem gond ez, ne akarjuk felfújni... Értem én! Ha holnap román zászlót is kirakják netán Miskolcon, ne tessék csodálkozni!
Gábrisnak üzenem, apránként ugyan olyanokká válnak, mint a narancsbolsi hívők (bár eddig sem volt sok eltérés, max. 1 sáv).
Piktor és csürhéje a szájukba is szarhat, ha eléggé megfizetik őket?
Persze ha a román elé odabiggyesztik a "nemzeti" szót", akkor lehet akár kötelező nyelv is Magyarországon?
@nezavarjmasokat:

Te, retek, itt az elfogadott hangnem a jobbikos radikálisoktól az, amit Gábriel megüt. Tekintsd mércének ha vitatkozni akarsz. A véleményt nem üldözöm, de az idiótákat szó nélkül vágom nyakon.

Uff.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez amúgy általános dolog. Ronda kijelentés, de eddigi tapasztalataim alapján eddig az összes székelyerdélypartiumi magyar, akit ismertem, "skizofrén" - ha arra került a sor, hogy nehogy megértsék a környezetükben levők, hogy miről beszélnek, vagy mondjuk meg akarta büntetni a villanyoson az ellenőr, akkor egy pillanat alatt ők "románok" lettek, és egy büdös kukkot nem tudtak magyarul. Igaz, egyszer az egyiket csúnyán beégette az (amúgy annak ellenére, hogy egybitesnek tartjuk őket, meglepően intelligens) ellenőrbácsi, amikor rámutatott a sajnos túl feltűnő helyen virító nagymagyarországos kitűzőjére, hogy na most akkor vagy megtanulsz egy másodperc alatt magyarul, és aláírod a csekket, vagy majd a rendőrrel hozatok neked román tolmácsot, de azt is te fogod akkor kifizetni.
De amúgy minden olyan embertől megkérdezném, aki ennyire vadul turkál mindig a külföld, külföldimagyarok, etc. dolgában, hogy hányan seperték el reggel a házuk elől a havat?

Fogadni mernék, hogy tízből talán kettő, ha jelentkezne.
Röhögjetek?
Jakab Péter Jobbik Miskolc, Kayi Jag Cigány iskolai tantóbácsi:-))

www.youtube.com/watch?v=Y5JwRIPXvio
@Void Bunkoid: Elfogadom amiket írsz. Viszont az én erdélyi ismerősömről sosem tudnék ilyet feltételezni. Nagyon rendes és derék embernek ismertem meg.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: A hólapátot pedig elvitte Kriza mester, mert a mai hóhányását nem tudta volna mással megoldani:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem maradhatunk annyiban, hogy nem tudjátok a Miskolciak többsége mit akar.

A Világsátorról meg azt gondolom, hogy lehet mindent ellenezni élből ami a romákról szól. De akkor tegyétek föl a kérdést magatoknak, és adjatok rá választ: miből gondoljátok és főleg mitől várjátok, hogy a viszontagságos együttélésben bármi belátható időn belül változni fog?
@Void Bunkoid: Amúgy javaslom figyelemmel elolvasni a zsebturkálásra vonatkozó bejegyzésedre válaszul ezt? és az ezt követő kb. 6 bejegyzésemet. Ha visszatértél megbeszélhetjük.

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.21. 09:10:40
Miskolc: polgármester és cégvezető egyszemélyben
NOL | 2011. április 14.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Mostanság ugyanis nagyon divat lett a cigányozás meg a többségi társadalom válláról a felelősség lerázás."

Mindkét oldalnak meg van a felelőssége, mind a többségi társadalomnak, mind a kisebbséginek. Mint ahogy van indokolatlan előítélet a többségi társadalomban, úgy a romák egy nem elhanyagolható része sem csupán ártatlan üldözött. A magyarok feladata az előítéletek leküzdése, a romák feladata a beilleszkedésre törekvés. Erről is beszélni kell.
@Fabius: Én nem izmoznék a helyedben fotelnáci barátunkkal. A helyedben befizeném egy all inclusive last minite pitypalatyvölgyi 3 napos városlátogatásra. Grátisz:-) Ha túl éli, lehet tahótlanítom:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Jakab Péter Jobbik Miskolc, Kayi Jag Cigány iskolai tantóbácsi:-))"

Úgy tudom már nincs ott, (kibaszták) habár a szakmai munkáját jól végezte.

"Függetlenül tehát a kiváló pedagógiai munkától, a megkérdőjelezhetetlen szakmaiságtól ma, húsz évvel a rendszerváltás után még mindig üldözhetnek valakit Magyarországon politikai nézetei miatt. A beszélgetésről képviselőjelöltünk hangfelvételt készített, amelyen az iskola tagintézmény-vezetője, Horváth István megerősíti, hogy Jakab Péter pedagógiai munkájával ugyan elégedett, politikai nézetei miatt azonban, noha az iskolában politikai tevékenységet nem fejtett ki, mégis távoznia kell.

Az igazgató többször hangsúlyozta Jakab Péternek, hogy nem személyével van baj, sőt, meg van elégedve munkájával, de ahogy megjelentek a képei egy bizonyos, "romák által elfogadhatatlan politikai nézeteket valló párt színeiben", az iskola szellemiségével összeegyeztethetetlen lett.

Jakab Péter hiába mondta, hogy a diákok kiállnak mellette, az igazgató szavaiból egyértelműen kiderül: kizárólag neki van baja a tanárral."

youtu.be/DtwBLI00QZc
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mivel a berlini fal már nincs így ajánlani tudom neked az szlovákiai Osztrópatakon állított falat. :)
nol.hu/lap/hetvege/20100220-falak_kelet-szlovakiaban
Egyébként innen Miskolcról üzenném mindenkinek. A cigányokkal még csak-csak elvagyunk. Igaz őket sem nagyon szeressük. DE a Krizafélékkel és a pereputtyukkal az összes tökünk tele van. Tessék. Lehet választani.
A cigányok csak élni szeretnének. Ellenben ezek... kurvajól megélni. Nem mindegy.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

" én nem hallottam sehonnan átfogó roma felzárkóztatási programokról."

No, akkor haladéktalanul ismerkedj meg az éppen taglalt Világsátorral:

www.boon.hu/vilagsator-nem-a-romakrol-hanem-a-romaknak-szol/2168877

vagy a hejőkeresztúri komplex instrukciós programmal:

nol.hu/ajanlo/20120302-a_hejokereszturi_csodaiskola
@ariel12: Most kezdjünk el überelni? Akkor javaslom, utazz el Burgaszból buszon Várnába:-) Csodát láthatsz. A chilei bádogfaluk floridai nyugdíjas otthono ahhoz képest.
Végre cigányos poszt!:))
Ez az!
De ha már:
www.hir24.hu/baleset-bunugy/2013/01/21/kessel-raboltak-ki-gyerekeket-budapesten/

És a czikkben az a sok rosszindulatú komment....
Ejnye.:))
zsenik, nahhh:

Rosszul javították az elszúrt rendeletet
Helyesbítést tettek közzé a felsőoktatási ponthatárokról, de az nem került be a jogtárakba.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F21%2Fszabalytalanul_javitottak_az_elszurt_jogszabalyt%2F
@Fabius: "De akkor tegyétek föl a kérdést magatoknak, és adjatok rá választ: miből gondoljátok és főleg mitől várjátok, hogy a viszontagságos együttélésben bármi belátható időn belül változni fog?"

Ezt a kérdést te is felteheted csak épp megfordítva. Te miből gondolod, hogy a "Világsátor" létrehozásával javulni fog ez a helyzet, miközben te magad is ezt írtad a mai posztodban.:

"De azért álságos és felesleges szemforgatás lenne úgy tenni, mintha nem tudnánk: a kitelepülők között sok a roma, akik nem jó hírünket keltik a nagy pocsolya túloldalán, és ha Kanadának kicsit elege van, azt bizony meg lehet érteni."

Amúgy meg a válasz röviden és tömören a mindennapi tapasztalat. Bár ezt pont neked - aki 30x évig Miskolcon élt - nem kéne szerintem magyarázni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Rasszisták ezek, de tényleg! :))
(Egyébként a dologtól függetlenül, azért ajánlom a cigányok fehérekről vallott nézeteit mindenkinek a nagy egyenlőségesdi előtt, mert azért ha rasszizmus, akkor ott is fellelhető ezen vonás, a gádzsók iránt!)

Bezzeg tessék megnézni a példamutató jobbikot, ahol egy zsidó is lehetett EU-s képviselő! :D
Egy ideig, óráig...
Nem is azért kellett onnan mennie, mert zsidósága kiderült, ezt is tudjuk! :))
El is hisszük, meg nem is... :))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ha túl éli, lehet tahótlanítom:-)

Javítás: Ha túléli, lehet, NEM tahótlanítom. PErsze Farkaslyuk is elsőrangú túrisztikai cél lehet.
ez is jól illusztrálja a magyar társadalom hozzáállását a romákhoz:

Vesztesnek születve: fehér bőrű kislányok helyett barna bőrű kisfiúk várnak örökbefogadásra

Akár négy-öt évet is várhat egy örökbefogadni kivánó házaspár egy újszülöttre – feltéve, hogy nem fogad örökbe roma kisgyermeket, őket ugyanis alig vállalja valaki. Ez a magyar valóság.

hvg.hu/itthon/20130121_orokbefogadas_roma_kislany_kisfiu#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_21

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, te vállalnál roma gyereket?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Persze, de Martin Luther előtt nyomhatta az USA a felzárkóztatást meg a látszatprogramokat, eredménye nem volt. Martin Luthernek és a társainak igen, és őket nem támogatta az állam. A fekete társadalom maga termelte ki ezeket a ma modern hősnek mondott aktivistákat. Jött pár nagyon dühös ember aki azt mondta hogy a saját jólétemnél és zsíros jövedelmemnél fontosabb a népem jóléte és későbbi boldogulása.
Amíg a cigány társadalom erre nem képes menthetetlen. Soha nem a felülről szervezett rendrakás teremt jólétet, békét, hanem a kisember vágya és napi küzdelme. Sokban nem a pénzen, a szociális ellátórendszeren múlik a dolog hanem az akaráson. És nekik IS kell akarniuk.
@ariel12: Esetleg utazz el Románián keresztül vonattal Bulgáriába. Ha megáll a vonat, dobálj ki 2 kiló cukorkát a megszálló román-magyar purdéknak.
@Fabius: Vagy az érpataki modellel bár azt Fab általában fikázni szokta, mert ugye az nem liberális kötődésű. (persze nem is jobbikos) Függetlenül attól, hogy itt pld. elég sokfelől elismerően nyilatkoznak róla.

www.erpatak.hu/index.php?l=8
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nana... A párt éber tekintete előtt véletlenek nincsenek! Te kis naiva... :)) Majd rájössz, miért így jelent meg, a kisköcsög jogász politikus suttyók világában, hogyan is működik ez!
@bella _ciao: Sikerült összehozni sajátot, de ha úgy hozná az élet örökbe fogadnék akár roma gyereket is, úgy mint mondjuk Böjte Csaba testvérék.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jahhh, hol is élek: már szórom is a hamut...

A HÖOK sem tudja elfogadni a minisztérium tervezetét

A vasárnap este folyamán nyilvánosságra került formában a HÖOK sem tudja elfogadni a minisztérium tervezetét, ezért fontos tartalmi módosításokat kértek. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy az egyeztetések minél szélesebb körben történjenek - derül ki a HÖOK Facebook-oldaláról. A hvg.

szerző hvg.hu idő 12:45 - Itthon

hvg.hu/itthon/20130121_A_HOOK_sem_tudja_elfogadni_a_miniszterium
Milyen kár, hogy Vérmókus és Boli is tahótlanított. Ha nem így lenne már biztos elküldtek volna errefelé is. :)

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/229837_484813141551936_587893770_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ja, meg elképzellek, meg ahogy egy kis Jákobot is ringatnál a kezedben Jaffából... :))))
@bella _ciao: a cnn is ezt irta. Szegenyellenes, soviniszta politika ami lehetove teszi a ciganyellenesseg elharapodzasat.
Amúgymeg ma voltam Robinál, a halmozottan hátrányos (mozgáskorlátozott, cigány suszternál). Egy pincében dolgozik kb. 20 éve, csinálja a naccságát széttaposott, trampli cipőjét. Kb. fél órát beszélgettünk. Gábriellánál kb.100-szor intelligensebb. Szóval nemcsak gagyizó, kurvafuttató cigányok vannak. Mint ahogy jól menő aranynyakláncos strici, kurvafuttató magyarok sem. Ez nem fajkérdés. De aki ideír, ezt nagyon jól tudja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ki mondta, hogy ma kinyomtalak???
Melyik hazudott ilyent? :)
Azért meg szoktál dolgozni rendesen!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Bazz, nálunk a cipész magyar, ráadásul sárkányhajózik... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azért, mert látom a problémát és nem félek beszélni róla még nem fogom a Jobbik sehová nem vezető sablonválaszait elfogadhatónak tartani.

Cserébe azt gondolom, hogy ha az Unió arra is ad pénz, hogy együttélést tanítson valaki a romáknak mentorprogrammal együtt, azt támogatni kell elgáncsolás helyett. Ahogy támogatni kell(ene) az évek óta sikeres, integráción alapuló KIP modellt is a szegregáció populista szajkózása helyett.

El kell végre dönteni nektek is, hogy léptek valamit a megoldás irányába tényleg, vagy megmaradtok a kampánycigányozás mellett. Megsúgom előbbinek sokkal nagyobb társadalmi hozadéka lenne számotokra is.
Ha valaki feladja az itteni egzisztenciáit és kimegy Kanadába, az az ő egyéni döntése. Erre senkit sem kényszerítenek, de ugyanilyen elven nem is akadályozhatnak meg senkit. Ha kint nem kap menekült státuszt, és visszajön, akkor az azért van, mert anno hibásan döntött. Főleg most, hogy ere külön fel is hívták a figyelmet. Az önkormányzat mégis mit tegyen, vegyen nekik közpénzből másik házat, vagy mégis mit? Tudtommal erre senki sem kötelezhető, és a helyiek sem biztos hogy örülnének neki, ha a közös pénzüket erre költenék.

Ha én eladom a házam, és utána rájövök, hogy nem kellett volna, akkor én is verhetem az asztalt, hogy tessék nekem közpénzből másikat venni? Ugye, hogy nem?

Akkor mi is a probléma? Az, hogy a polgármester nem hajlandó közpénzből megoldani párak hibás döntéseinek következményeit?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ilyen sok szelsojobbos kreten van kishazankban? Milyen igaz amit Hofi mondott az 1 fore juto bunkorol....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a höok rájött arra, hogy a haha nélkül le sem fogja szarni őket az egyetemi polgárság. túl sok cinkes ügyük volt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mondom, hogy (ma még) nem! :)
Az is lehet, hogy csak azért, mert most kapcsolódtam be és már vágtatok is tova...
Várnak a bitek és vírusok, durva mészárlásban vagyok, szerte-széjjel.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja, meg elképzellek, meg ahogy egy kis Jákobot is ringatnál a kezedben Jaffából... :))))

Egy narancsdroidot? Nebasszmá:-) Csak, ha piros-fehár-pisóba lenne öltöztetve:-))
@Fabius: . Pedig támogatható és fejleszthető eredményes modell éppen lenne,

- sőt van is. Kanada éppen most mutatja meg.
@Önnek megyünk: engem nem kerdezett senki, segiteni akarom-e a devizahitelest, megis az en penzembol segitik. Pedig nekik van fedel a fejuk felett. Hogy is irtad a hibas dontesrol?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ne sárkányhajózzon a buzi kínai... maraggyon a bekaptafánál.-)) Hüle kocog:-)
@Önnek megyünk: ellenpélda: ócsa, igaz nem önkormányzati, hanem állami pénzből
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Na végre előjött belőled az igazi náczi éned testvérem!:))
Ha Habakukk előjön én még zsidózni is fogok!:))
K..ög Tottenham!:))
@Fabius:
Nem is értik, nem is hiszik el, pedig igaz!
A rendpártiság sokak szemében egy biztos pont, a nacionalizmus egy szintig vállalható, ellentétben a rasszista és vérmagyarkodó hányásokkal, pláne amikor komoly deficit van ott is bizonyos területeken.
Viszont az agyhalott alapítóréteg erre bukott, nehéz lenne nekik nem "kielégíteni" az ízlésvilágukat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hvg.hu/itthon/20130121_A_HOOK_sem_tudja_elfogadni_a_miniszterium

Ha már dr. húúk sem tudja:-) Lehet benne valami. Kampókéz sem tudta merre jár:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hehehe. Játssz el a gondolattal, hogy a képen látható helyre kiállsz és bejelented: bevezeted az érpataki modellt. Megsúgom a számos utcákon többen élnek, mint Érpatakon összesen, és akkor még Lyukóról, békeszállóról, perecesi kolóniáról, Szondiról nem beszéltünk egy hangot sem.
@Void Bunkoid: Bocsi, de mivel nálunk +3 fok van a hó már elolvadt. A tegnapit viszont már tegnap ellapátoltam :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

te milyen doktor is vagy? kis vagy nagy? vagy alamuszi?

a romák -ha menekültként elfogadják őket Magyarországról, amit kétlek- mikor bevándorolnak, a kanadai törvények szerint (provinciánként változó) lakhatási és megélhetési támogatást kapnak addig ,a míg ki nem derűl, hogy jogos vagy nem a letelepedésük...ez a juttatás annak a magyarnak aki Levédában 47000 HUF-ból tengődik és megél!!! (mert ugye nem halt meg) annak az ottani 3 gyermekkel és két családfővel (anya-apa) esetleg nagymama és nagypapa összejön havonta 1600 - 1800 kanadai dollár ez Levédiában közel félmillió HUF, erreföl naponta többszuör hívják a környék lakói a rendőrt, mert a menekűlt randalírozik és lop meg lejmol és molesztálja a többieket ordítozva közlekedik az utcán és tömegközlekedésen és ezen felűl feketén magyar maffiának dolgozik ami további félmillió

akkor nem éri meg fél évre kimenni és utána hazavinni a megtakarítást és átváltani gazdag cigányra? még ha deportálják is megéri nemdebár?

brühühühühü

most új törvény van, már beadtam a linket korábban hozzá, és két hét alatt döntenek és addig meg kényszerszálláson karanténban vannak az egyedek egészségügyi megfigyelés alatt ugye ragályt nem fogad senki szívesen...utána meg kibasszák, de ha nincs erre fedezete saját zsebből be sem engedik
oops, micsoda fertő, kirúgni, de azonnal:

Ombudsman: az állam veszélyezteti az egészségügyi alapellátás rendszerét

Az ombudsman szerint az egészségügyi alapellátó tevékenység finanszírozása évek óta nem a valós ráfordítások és szükséges összegek figyelembevételével történik, és ez Szabó Máté szerint ellentétes a jogbiztonság elvével.

hvg.hu/itthon/20130121_Ombudsman_az_allam_veszelyezteti_az_egesz
@Fabius: Azért a romákoknak is kéne tenniük valamit,nem???
Hiába adunk meg sokmindent nekik ha szarnak az egészbe!
@Fabius:
:))
Hogy te milyen Degec felé lakó vagy!?

Gábris világcsúcsot futna - vagy megennék a bennszülöttek!
@Önnek megyünk:

Esetleg linkeld már ide hol kérte bárki, hogy Miskolc város közpénzből akárkinek lakást vegyen.

Légyszi. Különben kénytelen leszek kiröhögni.
@kifordított nagyanyó: Olvasd végig amit írtam, ez nem náczizmus. A zsidózást pedig Piquenél is jobban utálom, pedig szombaton kimondtam rá a fatvát :/
@Önnek megyünk: nem ez a baj, hanem a kibulizott többszázmillás kistaffirozás a pereputty felé:-)
@rodeo36:
Ez kinek nem tetszik?
Jogos és jól csinálják Kanadában, már rég meg kellett volna tenniük!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Játsszunk el a gondolattal egy pillanatra:

- A Jobbik kezdeményezi egy össznépi kerekasztal tárgyalás lebonyolítását, cigánybűnözőzés helyett tényleges megoldási javaslatokkal, aminek a végén eredmény születik.

Ki aratná le ennek a számolhatatlan társadalmi hasznát? Naugye.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :))
@Fabius: Most őszintén:Te megírnád valaha is,hogy ha egy jobbikos vezetésű helyen pozitív dolgok történnek? (és most nem arra gondolok,hogy letartóztatják a jobbikos polgármestert)
Belehalnál ha ilyet le kéne írnod!
Pedig bírlak.
@bella _ciao: "@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, te vállalnál roma gyereket?"
Persze, hogy vállalna ha jól megfizetnék érte. Viszont egy időre hiánycikk lenne Csillaghegy és Óbuda környéki boltokban a Hypó. :)))
@Fabius: Az előbb azt, írtad híve vagy az értelmes párbeszédnek a témában. Alapfelállásként esetleg elfogadhatnánk, hogy az érpataki modellnek is vannak olyan elemei, amely nem függ attól, hogy milyen százalékú roma populációnál alkalmazzák. Szerinted?

Pld. ezt az alapelvet alkalmazni mindenhol lehetne és kellene is szerintem:

"A polgármester először leszögezte: nem szereti a címkéket, amelyek hatására egyes csoportokat szembe lehet fordítani egymással – cigányokat a magyarokkal, konzervatívokat a liberálisokkal. Érpatak esetében egyetlen „osztályozási szempontot” vettek figyelembe: ki az aki építi, s ki az, aki rombolja a közösséget."

Egyébként tartott már Miskolcon is előadást.

www.boon.hu/lakohelyem/miskolc/hirek/Borsod-Abauj-Zemplen/cikk/201rpatakrol-miskolcon/cn/news-20100802-07593166
mit tegyünk, ha üresek a vonatok? töltsük meg utasokkal:

Több kalauzt küld a vonatokra a MÁV: plusz 80 milliót akarnak

atv.hu/cikk/20130121_tobb_kalauzt_kuld_a_vonatokra_a_mav_plusz_80_milliot_akarnak?source=hirkereso
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Mielőtt összevesztek, menjünk át a gingergirls.blog.hu/2013/01/21/jess_robinson oldalra és gyönyörködjünk Jess anyajegyeiben! Lököttek... :)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: YESSS! Ne is mondd!:))
Állítólag nem az ő hibája volt.
A zsidózásról.Köcsög Tottenhamet nem bírjuk megverni.
Bár elég hülyén játszottunk,nem volt szerencsénk.
@ariel12: "egy időre hiánycikk lenne Csillaghegy és Óbuda környéki boltokban a Hypó. :)))"

Az meglehet, bár a legutóbb óvodai tetves gyerek borzolta a kedélyemet. Azt már le sem merem írni, milyen etnikumú volt. :(
@Fabius: Meg a Középszert is elfeledéd:-) A szécsényi úti hátsóudvarokat is... te elfajult elszármazott nemnaprakész blogvezér:-)
@Fabius:
Nem mondod komolyan?
Ennyit kinéznél belőlük?
Optimistább vagy mint én.
Fel sem fognák, mit akarnál Te ezzel!
Persze ha Gábris vezetné fel nekik...
@kifordított nagyanyó:

De, tenniük kell. De, ha esélyt sem adunk hozzá, akkor tutira nem fognak.
@kifordított nagyanyó:
Szerintem te nagyon rosszul ismered akkor az eddigiek alapján Fabiust!
@Önnek megyünk:

csak a miskolcholding vezérigazgatójának kb 10 milláért?

a többi rablómese

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ja és semmiképp sem akarlak zaklatni, de pld. ez a Mirkóczki féle beszélgetés - minap a tv-ben - szerintem teljesen rendben volt.

youtu.be/7ukRUbqJcA0
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Gábris világcsúcsot futna - vagy megennék a bennszülöttek!

Hüle! A cigányok már évszázadok óta nem esznek dögöt:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Persze azért mert a "HaHa" hajnali 3 kor közleményt tett közzé, hogy azért szeretnék ha a HÖOK nem írna alá olyan megállapodást amiben csak ők lennének a kizárólagos képviselői a diákoknak. Ráadásul volt képük reggel 7 órakor az ATV-ben el is mondani. :-)
Azt hiszem ezt hívják visszautasíthatatlan ajánlatnak. :D
@bella _ciao:

az én próféta lelkem? tegnapi hsy-eim ugyanerről

brühühühü

csőd a narancs
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Majd ha tudom,megnézem őket.:P
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Régen a bőrön sok ilyen vélemény volt de itt azért náczi lennél.
Amúgy neked van valami bajod Zeroval?
@kifordított nagyanyó: Viszont öröm az ürömben, egy vagyont nyertem, mert lefogadtam a Barca vereséget :))))
@ariel12: hülye! Vannak sokkal kifinomultabb módszerek! Né má vazzeg Guzis. Milyen jópofa paki gyerököt fogattam örökbe:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"engem nem kerdezett senki, segiteni akarom-e a devizahitelest, megis az en penzembol segitik. Pedig nekik van fedel a fejuk felett. Hogy is irtad a hibas dontesrol?"

A kettő között annyi különbség van, hogy a devizahiteles tudta, hogy mit vállal be, amikor felvette a hitelt, tudta, hogy körülbelül mennyi lesz a havi törlesztő. A körülmények viszont rajta kívülálló okok miatt teljesen megváltoztak. És akkor még nem is beszéltünk arról, amikor a bank a válságra hivatkozva nyakra-főre emeli a törlesztőt, ami a korrektségtől elég messze áll. A devizahiteles felvette a hitelt, lehet mondani, hogy rossz döntés. De a bank meg elvileg végzett hitelvizsgálatot, és úgy ítélte meg, hogy az illető kaphat hitelt. Ez így egy rossz döntés itt, egy rossz döntés ott.

Egyébként abban igazad van, hogy ne a te pénzedből menjen ez. A devizahitel esetében azt kell megoldani, hogy a bank viselje a költségeket. A másik megoldás mindkét szituációra, hogy ilyen esetben mindenkit olyan arányban kárpótolunk, amennyit előzőleg berakott a közösbe. Ezt a legjobban talán a befizetett adók vagy a ledolgozott évek / életkor aránnyal lehetne valahogy közelíteni. Abban teljesen igazad van, hogy senkinek se legyen ingyen ebéd. Aki már adott valamit a közösségnek, azon miért ne segítsen a közösség, aki meg nem, az meg tényleg ne az államtól várja a mannát!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nana!
Kivételről még nem hallottál?
Azt mondanánk rá, hogy olyan az íze, mint a bölényé! :)
(Már ha mi megúsznánk...)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hááá eléggé pókharapó, de legalább proletár. Csak a láncait veszítheti:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az érpataki modell elsülhet jól egy 1700 fős kistelepülésen, ahogy a romák aránya 5%, mint Érpatakon.

De nagyobb helyeken, mint Miskolc vagy Ózd, kivitelezhetetlen. De kivitelezhetetlen olyan kistelepüléseken is, mint Meszes, Rakaca, ahol a roma populáció döntő többségben van.

A gonosz liberális KIP modell cserébe minden településen és populáció arány mellett alkalmazható lenne, ahol iskola és pedagógus van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem kell minden linket megkukkolni!
DÓGOZZ!
Jó rosszak legyetek...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

a bennszülöttek a friss húst szeretik füstön, és nem vén háziszárnyasokat rágós és csupabőr kopasznyakú kappant

brühühühühü
@Fabius: Kapnak esélyt rendesen.
De szerintem nem azokat kéne támogatni akik szarnak az egészbe.
Ismerek nem túl gazdag romákat,akik nem bandáznak és nem lopnak.
azokat kéne támogatni akik ebből vissza is adnak valamit.
Meg nem külön roma felzárkóztatás kéne hanem egy minden szegényt felzárkóztató program.
@rodeo36: höhö, golyók és zacsi nélkül, hogy mik vannak? olyan vagyol :D
Az alapproblemaval kellene foglalkozni... a ciganyok altalanossagban tapasztalahato illetlensegeivel, mondhatni a beilleszkedes problemaöre ez... ertitek akkor vereim, forradalmarok...
@kifordított nagyanyó:

Meg szoktam én írni a magam módján, ha a Jobbik olyat szól amivel egyetértek:

varanus.blog.hu/2012/01/24/a_jobbik_es_az_imf_baratsag_hajnala

Olvasni, olvasni, olvasni, mondta eccer valaki.
"Nem is indokolt ez 100%-ban, ugyanis nem csak romák, hanem magyarok is megpróbálkoztak odakint szép számmal. De azért álságos és felesleges szemforgatás lenne úgy tenni, mintha nem tudnánk: a kitelepülők között sok a roma, akik nem jó hírünket keltik a nagy pocsolya túloldalán, és ha Kanadának kicsit elege van, azt bizony meg lehet érteni."

[citation needed]

Szerintem 99%-ban cigányok az illetők, ahogy azt minden médiatermékből (videók, képek, riportok kintről és itthonról) lehet látni.

Egy százalékot meghagyok, mert úriember vagyok, nem azért, mert láttam akár egy magyart is bármelyik képek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért Jaffában (pontosabban Jafo) ritkán adnak Jakob nevet csecsemőnek inkább arrafele a Musztafa, Mohamed és hasonló a divat. Igaz ugyan, hogy Tel-Aviv része, de kb olyan lehet mint budapesten a Rákóczi tér és környéke, azzal a különbséggel, hogy ott nem romák laknak. :)
Annak idején mikor ujonc voltam arrafelé és felmentem Jafóra megnézni az óratornyot és más helyeket, egy rendes taxisoför megállt és beültetett a kocsijába mielőtt a helyi többségi kisebbség szétszedett volna. :)
@Fabius: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hááá eléggé pókharapó, de legalább proletár. Csak a láncait veszítheti:-)
Ugyanmá. Mingyá megjeleni a Párizsból hazaszalasztott szociológis fapicsa. Oszt kihord Borsodba 100 kecskét,ötven kacsát, gombaspórát, megunt sárgarépát, osz megelégedetten hazaautózik felvenni a havi másfélmillás fizetést.
ehhhh:
Csak néhány kérdés:

melyik tévé, milyen álmok, milyen tanár, milyen könyvből???????????

Hülye szülők nullázzák le az erkölcsös gyerekeket

Miért hazudik a tévé? Hol játszódnak az álmok? Ilyesmikről beszélgetnek majd az elsősökkel az ősztől kötelező erkölcstanórán. Az egész sikere a szülőkön áll.

www.origo.hu/itthon/20130119-az-erkolcstanorak-elsos-es-otodikes-tananyaga.html
@kifordított nagyanyó: Tízből egyszer bejön, az ordító Barca/MU/Chelsea/stb. győztes meccsek ellen kell rakni, jót lehet vele kaszálni :)
Csak most fájt hogy nyertem :)))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: És mi lenne az?
@Fabius: Bocsi.Akkor még nem tudtam,hogy létezik ez a szánalmas magyarellenes libsibolsi indexblog.:))))
De ennek örülök.
Köszönöm.
@bella _ciao:

Micsoda bűn hogy a szülő olyan gyereket akar örökbefogadni, aki legalább egy kicsit hasonlít rá, ha már sajátja nem lehet!

Azonnal libsi átnevelőtáborba velük.
Önfenntartó rezervátumba a vademberekkel! Aki becsületes emberként akar élni kijöhet, a többire nem vagyunk kíváncsiak.
Erőszakos/életellenes bűncselekménnyel automatikusan kvalifikálná magát a versenyző.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Mindjárt megsajnállak.
Brühühü.
Jól fizetett az árulásod.:))
Szegénykém,már csak 16 pont az előnyötök.
+ a BL is meglesz.
Itt húzódik a hóhatár

Index
2013. január 21., hétfő 11:20 | |

Vasárnap került fel a netre egy videó, amin az látszik, hogy egy autó megy egy úton, ami szépen le van takarítva, majd, miután elhalad egy tábla mellett, hirtelen le kell lassítania, mert az utat egyszer csak egy hóréteg fedi be. A videó címe szerint ilyen a határátlépés Ausztria felől.

index.hu/belfold/2013/01/21/itt_huzodik_a_hohatar/

Ez nem határ. De igen az. Európa és ázsia. Még szerncse, hogy a hóember megízott felelős államtikár kasztrált felelősünk Bakonybá, a répaorrú.
@kifordított nagyanyó: Nem tetszett a körkapcsolós "inkább Orbán mint bárki más" bejegyzés. Nem kötelező Gordont szeretni vagy rászavazni, de akkor pofád lapos ha Orbán bandája szétlopja-szétveri az országot.
@kifordított nagyanyó: Lesz az -6 pont hátrány is ha Pique formába lendül. Tavaly is rajta ment el 45%ban a bajnokság, hogy szakadna meg a kisköcsögkurvája :/
@kifordított nagyanyó:

Esélyt azt nem kaptak.

Segélyt és létfenntartáshoz elégséges, motiváció nélküli létet kapnak, és ebbe tagadhatatlanul bele is kényelmesedtek.

De esélyt a kitörésre nem kaptak. Pedig kellene.
@Fabius: Idézet a linkelt cikkből:

"Gyakran elhangzik, hogy Érpatak kicsi, alig kétezer fős település, ahol mindenki ismer mindenkit, ezért egy ekkora településen valóban alkalmazható, bevezethető a „modell”, Miskolc azonban már csak méreteinél fogva sem alkalmas erre, mert itt nem csak a helyben lakó, de a „vendégbűnözők” is gondot okoznak, ráadásul a lakosság migrációja is intenzívebb. A polgármester szerint jól megválasztott, a törvényeket következetesen betartató, megfelelő létszámú apparátussal a nagyobb városokban is alkalmazható az Érpatakon bevált rendszer, ráadásul itt a pénz sem jelenthet akadályt, ugyanis össze sem lehet hasonlítani a miskolci költségvetést az érpatakival.
A Miskolc „szlömösödő” városrészein élők között egyre többen vannak olyanok, akik hathatós intézkedéseket sürgetnek, hogy a közösséget irritáló módon élő, szemetet felhalmozó, szennyvizet az utcára engedő családokkal szemben keményen lépjenek fel a hatóságok."

Szerintem lehetne akár ötvözni is a módszereket. Mind a két fél befogadhatná a működő és előremutató ötleteket. Ja és még egy észrevétel. Ha ilyen fasza ez a modell, miért nem valósították meg az elmúlt 22 évben, amikor ugyebár javarészt az általad emlegetett "gonosz liberálisok" voltak hatalmon? :))
Ha már Miskolc és román polgármester: elég sok erdélyivel találkoztam már életem folyamán és csak kevésnek sikerült megtartania nálam az erdélyi státuszt, a többi mind büdös román lett. Tudjátok az a tipikus kétszínű hátbatámadós, mások ötleteit ellopós fajta.
Pár napja az egyik csatorna helyén valami tlc csatorna lett vagy mi, mindenféle ilyen zagyvasággal, mint menyasszörnyek, meg léleklátó kertvárosi Theresa, meg hétköznapok a hatosikrek életéből stb. Na tegnap este egy kisfilm volt az amerikai (!!!) romákról, olyanokról, akik amerikai állampolgárok, ott születtek.
Főleg a roma nők meséltek a szokásaikról (az volt amúgy a címe, hogy "Bazi nagy roma buli") , és persze képileg is alá lettek támasztva.
- a roma nők 99%-a háztartásbeli, arra nevelik őket kislánykoruk óta, hogy az ő dolguk a család ellátása.
- tisztaságmániások - minden nap még a falat is áttörlik, fogkefével tisztitották a parkett lábazatát
- szeretik a sok csillogó ékszert és a csillogó ruhákat, ami nem csillog, az szegényes
- gazdagok , legalábbis a bemutatott roma család igencsak az volt.
-népes a család, mert a nők már 17 éves korban férjhez mennek, és gyerekekekt kezdenek szülni, ez a család kb 400 tagú volt

A dolog apropóját az adta, hogy haloween ünnepet akartak tartani, meghívni rá az egész rokonságot, és megünnepelni, hogy tél előtt hazaérkeztek a férjek a munkából (ergp a férfiak dolgoznak!) . Elmentek valami szalonba, ahol direkt nekik (mármint az amerikai romáknak), tervezik a ruhákat, mindenki a legszebb akart lenni (amúgy csontsovány jóalakú nők voltak, és én meg nem mondtam volna akárelyikükről sem, hogy cigány, mert csak a hajuk volt sötét meg a szemük )aztán csillogó cipők stb.

Én meg közben azon gondolkodtam, hogy lám, ha civilizált körülmények közé születnek, dolgoznak, pénzt keresnek, mennyire nem különböznek, az életformájukat a kdnp is megirigyelhetné. És hogy lám nálunk is ezt kéne...

Aztán mégis kénytelen voltam visszakozni, mert következett a terembérlés, és akkor már kezdték mondani, hogy mikor megtudják, hogy ők romák, akkor valahogy nem akaródzik kiadni a termet. De végülis sikerült, mert minden gond nélkül kiadták nekik a termet, igaz a tulajdonosnő mikor elmentek azt mondta, hogy "hű de jólesik most egy kis csönd"... elérkezett a nagy buli napja, minden remekül kezdődött, de iszonyatos volt a ricsaj, és a férfiak az autók mellett üvegből ittak, hiába szólt nekik a tulaj, hogy ezt tilos. És fél 9 körül megtörtént a baj: megérkezett egy hivatlan balhés Joe vagy ki, aki mikor a pincér szólt neki, hogy a teremben tilos rágyujtani, leütötte. Rendőrség, buli vége.

Hogy miért mesélem mindezt el? Mert egyszerűen nem lehet mit csinálni a "kultúrájukkal", azzal, hogy születésük óta állandó orditásra nevelik őket, hogy képtelenek halkan beszélni, hogy gátlástalanul rázni kezdik a seggüket a szupermarketban ha éppen olyan szám kezdődik, hogy a férfiak uralkodnak a feleségeken és köztünk legyen szólva elég vadparasztok ott is... ott méltatlankodtak, hogy miért közösíti ki őket az amerikai társadalom??? Hát ezért.
@Fabius: "Esélyt azt nem kaptak." Te, nem sül le a bőr a hazug képedről?

Olyan pozitív diszkrimináció van a cigányok részére, hogy az arcátlan. Olvasgass pályázatokat!
Százmilliárdok mentek el a magyarok pénzéből felzárkóztatásra évtizedek alatt.

Lehazudjátok a csillagokat az égről, csak azt nem tudom, hogy ostobaságból vagy rosszindulatból???
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Azért általában nem volt viktor párti,ahogy kravver is mondja mindig.
Erre a körkapcsolósra nem emlékszem.
Arra igen,hogy alapvetően nem volt baj a kormányzásukkal.
Ami talán nagyjából igaz is de rettentő szarul adták el magukat.
+ volt hogy már én is így voltam,hogy a szociknál már viktorék is jobbak lesznek.
Sokan szavaztak viktorékra érthető a csalódás.
Azért Zero messze nem volt nyakig viktorék seggében.
@Fabius: Ingyen tankönyv,ingyen kaja,különböző támogatások....
Amúgy rengeteg ember nem kap esélyt mégis inkább éhenhalnak,mint hogy lopjanak.
A gyöngyöspatai romgyerekek is biztos a megélhetésük miatt szedtek hídpénzt,nem azért mert mekkora rajság csicskáztatni a parasztot.
Az a baj,hogy annak adnak még többet aki eladja az ablakot is hogy legyen piára,pedig annak kéne aki normálisan neveli a kölykeit például.
De ez nagyon nagy részben gazdasági kérdés is.
@Farkasokkal táncoló: igen, lassan ott tartunk, hogy az az ottaniak szerint sem ideális helyzet, nálunk itt már a vágyak netovábbja
@Farkasokkal táncoló:

Azt hiszed az USA-ban nincs probléma a romákkal? Akkor talán ne a Győzike Show helyi megfelelőjét nézd, hanem KÉRDEZD MEG őket. Ugyanazt fogod hallani, mint nálunk, a különbség, hogy az átlag amerikai statisztikailag jóval kevesebb eséllyel találkozik cigánnyal, mint mi (ott 300 millió emberre jut 2 millió cigány). De a problémák ugyanazok, csak az együttélés nem létezik.

Az USA cigányai még ugyanazt a vándorló életmódot folytatják, mint anno. Néhány állam egészen a 80-as évekig külön törvényben szabályozta, hogy pl. mikor tilthatja meg egy település, hogy a roma karneválosok beléphessenek.

Gyakori probléma hogy mivel nincs állandó lakcímük, ezért nehezen vonhatók felelősségre, ha lopnak és csalnak, pl. idénymunkásoknál gyakori probléma. Felbérelsz néhány romát hogy pl. építsenek neked egy csűrt, te adod az anyagot és a szerszámokat, majd másnap látod, hogy eltűnt mind az építőanyag, mind a szerszámok, mind a romák.

Az USA mint "sikeres integrációs model" csak bullshit, az USA megtehette, hogy egyáltalán nem integrálja a romákat, azok továbbra is szabadon kószálnak az országban.
@kifordított nagyanyó: Mikor jelentette be Gordon hogy visszatér? Na előtte volt a bejegyzés amitől szolid epeömlést kaptam (az már rég nem érdekel hogy 2010 április előtt mekkora Fideszes volt bárki is, meg írt olyanokat hogy Viktor ennél csak jobb lehet, mert elég sokan voltak így most meg a falba verik a fejüket ugye). És az 2012 volt, túlvoltunk már oly sok mindenen. És még mindig inkább Viktor, oké, de akkor mire fel a pattogás?
"Szerintem eltévesztették a házszámot, vagy a kort, időt, valamit, mert a környékre kirakott plakátokkal jórészt a romákhoz szólnak." - Jobbikos aktivisták rakták ki a plakátot, vagy az a Pontreklám nevű valami (aminek ott a logója a reklám tetején)
Egy két ötlet:
naczivadasz.com/?q=tanuljatok_a_romaktol
és:
naczivadasz.com/?q=egy_borsodi_falu_amitol_vona_gabor_zikkajl_rohamot_kapna
:))
Egyébként Zero jut eszembe,ahogyan a cigánygyerekekről írt egyszer,hogy:Csernus doktort ide!Hadd hozza felszínre galamblelkű énjüket!
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Azt tudom,hogy volt egy Gordon ellenes kirohanása,de nem tudom melyik írásról beszélsz.
De messze nem volt viktorék seggében és messze nem látta félistennek a félhülyét!
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Sajnos ez igaz. Jó lenne ha minden oldal elfogadná, hogy az eddigi támogatások szinte lyukas zsákba folytak. :(
"ugyanis nem csak romák, hanem magyarok is megpróbálkoztak odakint szép számmal"
Nem felháborító, hogy a cikkíró szerint a romák nem magyarok?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" megfelelő létszámú apparátussal a nagyobb városokban is alkalmazható"

Túrót. Egy ekkora létszámú apparátus többe kerülne és elenyésző hatékonysággal bírna, mint mondjuk a KIP rendszerű iskolák bevezetése. Arról nem beszélve, ha nem motiválunk hanem keménykedünk egy ekkora közösségben az kiszámíthatóan együtt jár az ellenállással, a szabályok csakazértis kijátszásával.

Most tényleg úgy teszünk, mintha nem láttunk volna erre példát pont eleget?
@Fabius: Itt pedig a pozitív példa egy érpataki roma embertől, aki igenis megtalálta a helyét a helyi közösségben.

Pál a múltját megbánta, de a jelenére büszke

www.szon.hu/lakohelyem/ujfeherto/cikk/pal-a-multjat-megbanta-de-a-jelenere-buszke/cn/news-20100919-11211008
@Fabius:

Tárgyalna Bajnaiékkal az LMP platformja

Az LMP Párbeszéd Magyarországért elnevezésű platformja azt javasolja, hogy a párt haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel egy alkotmányos és közpolitikai minimumról, és ennek talaján általános választási együttműködés kötéséről - derül ki egy az MTI birtokába került dokumentumból.

hvg.hu/itthon/20130121_Targyalna_Bajnaiekkal_az_LMP_platformja
@Fabius: Értem az érveidet, de te is tudod, hogy az ő közösségeikben egyre több olyan egyén van, akiket már nem tudsz "szép szóval" rászorítani semmire. Ezekről is beszélni kéne. Bár csodálkozom, hogy ezt épp egy harcművésznek kell ecsetelnem. :)
@Conchobar:

A plakát kihelyezés még a Pontreklám nevű izénél is úgy megy, hogy a megrendelővel egyeztetik a rendelkezésre álló felületeket.

Vagyis nem ad hoc módra teszik ahová gondolják.
@Józsi bá':
az óriásplakát lehet, hogy ízléstelen, de az is, hogy egy EU tagországból rasszista alapon menekűlt státuszt kérnek magyar állampolgárok

azt közlik, hogy nem fogják megkapni, adott esetben be sem engedik, ez egy ország törvénye, az, hogy ezt későbbi félreértések elkerülése érdekében kiplakátolják az érintett menekültügyi lakosság körében az azt jelenti, hogy már a tengerentúl is ismerik -talán jobban mint krizaelvtárs- a helyi visszásságokat és magyar kormány hülyeségéért nem akarnak egy büdös kanyit sem elvesztegetni

a többi?

brühühühühühü
@Fabius: Egyébként meg pont azt látom, hogy a két módszert együtt kellene alkalmazni. Fontos az a fajta oktatás is amit te írsz, de bőven lehetne átvenni jó módszereket az érpataki modellből is. Én úgy látom, hogy simán lehetne ötvözni, mind a kettőt a saját területén.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt nem tudom, hogy mindegyik pénzkidobás volt-e. nagy részük biztos. újratervezés kell. és nem csak a paneleket ismételgetni.
@Gaius Plinius Secundus:
Nem tudom miért írtad mindezt, hiszen éppen azt írtam, hogy a filmecske alapján még akkor is van velük probléma, ha civilizált körülmények között élnek. Nemcsak az életkörülményeiken kéne változtatni, hanem rávezetni őket arra, hogy az u.n. "cigány kultúra" nem vezet sehová, tartsanak meg pár olyan hagyományt, ami nem zavarja a közösséget, de a többiről szokjanak le....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mi köze van a romák beilleszkedésének ahhoz, hogy bárkivel szemben meg tudom védeni magam és a környezetem? :-))

Mellesleg aki képtelen beilleszkedni a társadalomba, és képtelen a törvényeket betartani az viselje az években kiszabott következményeit. Ez speciel nem kérdés.
Nyolcpontos megállapodást írt alá Balog a HÖOK-kal
A HÖOK röviddel a találkozó előtt még elvetette a megállapodást.
hvg.hu/itthon/20130121_balog_hook_megallapodas
Gumikutya és gumigerint RT.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Oké. Tételezzük fel, hogy a két módszer ötvözése eredményes lehet.

A kérdés az, miért nem kezdeményezitek a közbeszédet róla?
@rodeo36: ezek után fene tudja, mi lesz

Brutális ponthatárokat jelentett be Balog az eredetileg fizetős szakokra

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/brutalis-ponthatarokat-jelentett-be-balog-az-eredetileg-fizetos-szakokra-396034

a tiszta az lenne, amíg meg nem hívják a hahát is, nm ülünk le tárgyalni
@Fabius: A magam részéről még nem rakattam ki plakátot, még kevésbé rakattam tele az ország városait plakátokkal, így nem tudhatm hogy megy ez. De abban erősen kételkedek, hogy a jobbikos aktivisták/pártvezetők térkép fölött görnyedezve volna karikázták volna be a telkeket/utcasarkokat bejelölendő a plakátok helyeit. Gyanúm, hogy ezt egyszerűen csak rábízták a (reklám)szakemberekre
@Fabius: Oké legyen motiváció.
De a többi csórónak mi a motiváció,ha látják,hogy aki szarik bele az mindig kap,őt meg elhajtják.
És mi az a keménykedés?
Iskolába kell járni?
Nem szabad terrorizálni a többieket?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" a kétharmados kormányváltás érdekében, a kongresszusi határozat elfogadását követően az LMP haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményez az Együtt 2014-gyel egy alkotmányos és közpolitikai minimumról, és ennek talaján általános választási együttműködés kötéséről. Ha a kétharmados kormányváltáshoz szükséges, egy későbbi időpontban az LMP tárgyalásokat kezdeményez a többi ellenzéki párttal a választókerületi szintű választási együttműködésről"

+1 támogatnám.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: PR megállapodás, mert ott van benne, hogy nem teljes, mind a kettő megtartotta magának a kifarolási lehetőséget, tehát jöhet a sajátoknak szóló agymosás, aki időt nyer életet nyer, ennyit a tartásról és a többiről:

Bocsánatot kért

Pintér Bertalan – aki civilben a nógrádsápi Fekete István Általános Iskola és Szakmunkásképző Szakiskola matematika, fizika, kémia szakos óraadó tanára – azóta már bocsánatot kért „pofonos" mondata miatt. Az RTL Híradónak vasárnap úgy nyilatkozott: sajnálja a történteket, ugyanakkor továbbra is fenntartja, hogy nem lehet így viselkedni.

Durva volt, és sajnálom, hogy a pofonos mondatrész is elhangzott. De ennek a gyereknek nem lett volna szabad így beszélnie. Egy miniszterrel beszélt, nem a haverjaival. És egy felnőtt nővel, akivel szemben ilyet egy fiatal fiúcskának nem szabadna megengednie magának – fogalmazott Pintér.

www.hir24.hu/belfold/2013/01/21/diak-neked-kussolnod-kell/~~fokusz
Liberális bloggírokám, azé ne vedd egy kalap alá Bayert és a hasbaszurkálós cigányokat. Az egyik rosszul fogalmazott, a másik emberéletet akar kioltani!
@Conchobar:

Jókorát tévedsz. A kampánystratégáknak éppen a térkép fölött görnyedés a dolga. Így megy ez kivétel nélkül minden pártban.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Igen ,erről beszélek én is.
bajnai nekem sem eléggé hiteles.
És pont például a cigánykérdés az egyik,amiben nem akarom,hogy visszajöjjenek a pár évvel ezelőtti állapotok.
Én sem akarom,hogy ugyanazok az arcok,ugyanazok a botrányok legyenek,mint néhány éve.
Ha visszajön,és ha normálisabban csinálja,mint azelőtt akkor talán jobban elfogadom.
Majd meglátjuk mi lesz.
Ha visszajön és jól jövünk ki belőle akkor oké.
És kívánom,hogy ne legyen ez nekünk nagy pofáraesés.
@bella _ciao: A polgimesternek fenntartom, amit ezer éve írtam. A presztízst kiérdemelni kell. Elvárni kevés. Hoffmannak meg nincs olyanja.
endresy.blogspot.com/2011/10/tiz-deka-presztizs-elvarasra.html

Egyébként jó fejek ezek a fidsze-eskdnp fijjug. Még emlékszem amikor vargapitsu nem győzött visszakozni az "ágyba-asszony vagy verés lesz" jellegű dumája miatt.
@Fabius: az a baj, hogy sokszor bebizonyosodott már ebben az országban, hogy az egyéni rövidtávú karrier érdekek, mindig felülírják a hosszútávú társadalmi érdekeket. Pedig egyedül nem ment, nem megy és soha nem is fog menni...
A kormány jelenlegi kommunikációs stratégiája, igaz nem plakát szinten, de a misztikumról szól. Az emberek önátverésére építve, amit korbban itt is emlegettem
Az itt egybegyűlt túlművelt homokosok miatt tart itt ez az ország, ahol. A pofázás és a nácizás helyett, talán azzal kellene foglalkozni, hogy lehet nagyon sok munkahelyet teremteni, és nem a koldusokat és a buta cigányokat szaporítani. Nem gondoljátok azt, hogy 22év alatt már egy kicsit unalmas a szép beszéddel megoldom a világ problémáit? A cigánykérdés megoldása az lenne szerintem, ha minden túl okos meleghez integrálnának egy 5 gyerekes cigány családot 20 évre. Ezek után azt hiszem, hogy nem 20év után, hanem 20 nap után, horogkereszttel mászkálnál a parlament előtt. Nem kívülről kellene ugatni az eget, hanem a több 100ezres indexes fizetésetek felét fizessétek be a roma felzárkóztatás alapítványba, és utána kellene fröcsögni itt a frankó megoldásokat.
@kifordított nagyanyó:

Én úgy tudom a Világsátorra például nem lesz kiírva, hogy kizárólag romáknak, a többi csórónak kuss.

A keménykedés meg olyan, mint a gyereknevelés. Megpróbálhatod valamire veréssel kényszeríteni, és megpróbálhatod az érdeklődésének felkeltésével motiválni.
@kifordított nagyanyó: Én sem gondolom hogy szeretném a Punch-féle vonulatot és nem hiszem hogy Gordon a megváltó. De Orbánnak mennie kell a sleppjével együtt. Valahogy el kell indulni egy normális cél irányába és ha várunk a fehér lovas szűz királyfira aki megvált minket és ha ő nem jön inkább Orbán maradjon megdöglünk.
@Fabius: "A kérdés az, miért nem kezdeményezitek a közbeszédet róla?"

Pld. a Mirkóczki féle riport, amit linkeltem a tévében az eléggé közbeszéd volt.

youtu.be/7ukRUbqJcA0

Bár esetleg az ATV is rendezhetne egy ilyen kerekasztalt, főleg ha ők is valóban minden oldalt meg akarnak szólaltatni és megoldásokat akarnak.:)

De én annak is örülök, hogy pld. az érpataki modell kapcsán elég sokfelé járt már a polgi is előadást tartani, ilyenen már én is jártam és rengeteg videó is van már róla a neten.

De ezen a területen a közös gyanakvás legyőzése is fontos lenne, ahol az egyik fél elszakad a "gonosz zsidók csak rosszat akarhatnak" mentalitástól, miközben a másik fél elveti a "nácikkal nem tárgyalunk" hozzáállást. Szerinted?
@Fabius: "A keménykedés meg olyan, mint a gyereknevelés. Megpróbálhatod valamire veréssel kényszeríteni, és megpróbálhatod az érdeklődésének felkeltésével motiválni."

Ebben nincs vita, de ez nyilván a gyereknevelésre vonatkozik. Egy rossz útra tévedt késelős cigányt, már nem igazán lehet megállítani KIP modellel vagy hasonlókkal.:(
Integráljuk a szegény roma gyerekeket. Aha. Ès mi van, ha én NEM AKAROM, hogy a gyerekeimnek cigányokkal kelljen egy osztályba járni? Jön értem a nagy fekete autó és visznek az átnevelőtáborba? Vagy mi az elképzelés?I
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a legnagyobb baj, hogy az első konszolidációs lépést a jobbiknak kéne megtenni, na erre kevés hajlandóságot mutatnak, hisz az életben maradásukhoz kellenek a szélsőségesek, ezért ők fontosabbak számukra, és mi a legszebb a fidesz is őrájuk ácsingózik, pedig normális konszolidált jobboldali pártra, társulásra, égetően szüksége van az országnak és a baloldalnak is.
@Fabius: "A kérdés az, miért nem kezdeményezitek a közbeszédet róla?"

Nekem ez is eléggé közbeszéd kezdeményezésnek tűnik. Te nem úgy látod?? :)

Meghívó az Érpataki Modell Országos Hálózatának tagtoborzó, szakmai egyeztető és továbbképző fórumára

www.erpatakimodell.hu/index.php/orszagos-halozat

www.erpatak.hu/index.php?l=1&k=1&cid=41
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Meglátjuk mi lesz belőle. Az előjelek nem jók annyi biztos, az LMP jövője eldől a hétvégén.
@Fabius: Csak a normális roma sem megy a polgármesteri hivatalba,hogy adjanak pénzt különben otthagyja a gyereket!
Na,őket kéne segíteni.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Hát ezzel szerintem Zero is tisztában van.
Én nem azt láttam a cikkéből,.hogy akkor inkább maradjon a viki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, nem úgy tűnik :-D

Ez az érpataki modell tagtoborzója, és nem az a társadalmi kerekasztal együttműködés kezdeményezés, amiről beszéltünk.
@Fabius: Valóban? Netán Te térképárusítással foglalkozol, onnan ez a tájékozottság? Inkább maradjuk abban, hogy Te magad se tudod, voltaképp miként is került az a plakát oda, ahova, hogy kinek milyen szerepe is volt benne (ez a mondat meg aztán végképp a költői szabadság körébe esik "teleragasztották a környéket")
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Elmondom újra ha nem érted: a késelős cigánynak és mindenkinek sitten a helye mindaddig, amíg a társadalomba illeszkedni nem képes.

Nem ez a vita tárgya.
@Fabius: "Nem ez a vita tárgya."

Értem de a probléma nem csak az, hogy milyen módszerek szerint kellene véleményed szerint nevelni a kis cigánygyerekeket. Legalábbis ha jól sejtem. :)
@Conchobar:

Nem, baszod, én magam rendeltem már plakátkampányt a cégemnek eleget, és veled ellentétben tudom hogy működik. Ja, ott hajoltam a térkép fölött én is és kiválogattam hozzá a szerintem megfelelő helyszínt a lehetőségekből.

De vitatkozzál olyanon tovább nyugodtan, amiről saját bevallásod szerint fingod sincs.
@kifordított nagyanyó: Áldjátok a szerencsétek meg de Geát, hogy nem zakó lett:P
@kifordított nagyanyó: Nekem anno ez jött le, pár héttel utánaolvasva dettó. Lehet hogy más jönne le, de most nincs hozzá kedvem...rohadt Pique, ez is az ő hibája, -3 pont, első vereség...:/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a legnagyobb baj, hogy az első konszolidációs lépést a jobbiknak kéne megtenni, na erre kevés hajlandóságot mutatnak, hisz az életben maradásukhoz kellenek a szélsőségesek, ezért ők fontosabbak számukra,"

Szerintem ez nem teljesen helytálló. Az igazi siker pont ez lenne nekik, ha a javaslataik alapján érdemeben javulhatna a helyzet. Én azt látom, hogy pont ezt nem akarják azok, akik pld. az elmúlt 22 évben "üzemeltették" az országunkat. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Világsátor mentorprogramja és a KIP nevelési elve nem csak a gyerekekre korlátozódik, hanem a szülőket is bevonja.
@Fabius: Csak tudod általában az történik,hogy valahogy romák kapnak új házakat és az ő szemetüket takarítják el.
+ egy két év alatt lelakják az új házat.
Ha meg ugye csak fehérek kapnak valamit akkor megy a sírás rívás.
Nekem a roma munkatársam megpróbálta,hogy elkérnek egy ingatlant amiben ideiglenesen lakhattak.De nem lehetett.
Persze ő normálisan dolgozó roma volt.

A másik,hogy a gyerekeket meg el kell kezdeni időben nevelni.
Nem muszáj mindig első osztály első napján/hetén a kis cigánygyereknek bevernie az osztálytársa orrát.
@danesdzsu2: Én áldom.Bírom.Kicsit röhejes a figura de imádom.:))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Rosszul jött le kisgyerek.
Amúgy jól mondod.Az első vereség.
De én elégedett leszek néhány döntetlennel is.:))
@Fabius: Akikkel lehet beszélni és akiket be lehet vonni azzal nincsen baj.
+ valamit akartam de elfelejtettem.:((
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: visszatértünk a kiinduló pontra, álomvilág azt képzelni, hogy a jobbik, avagy bárakármelyik párt alapvetően különbözik a többitől, mert nem, hisz ugyan azok az emberek alkotják, csak a stílusban vannak különbségek.
A problémák megoldásának soha nem lehet kiválasztott egy csoportosulás, hisz egyedül nem megy, viszont vannak olyan alapvető emberi normák, amik nélkül nem lehet közösen dolgozni semmin. Lásd a faszparaszt idióta trollokat, esélytelen velük bármiről is beszélni, nekik csak a karám marad.
@kifordított nagyanyó:

Tudom, hogy általában mik történnek.

Éppen ezért mondom, hogy hülyeség elgáncsolni valamit, ami tanítaná és életmódváltásra ösztönözné őket. A mentorprogram állandó felügyeletet is jelent az iránymutatás mellett. Az Unió adja rá a pénzt. Mi a lófaszt kell elgáncsolni gondolkodás nélkül mindent?
@Fabius: "De vitatkozzál olyanon tovább nyugodtan, amiről saját bevallásod szerint fingod sincs" -
Már hogyne lenne! Hát már épp eleget tereltél! 'Te magad se tudod, voltaképp miként is került az a plakát oda, ahova, hogy kinek milyen szerepe is volt benne'. Netán, pontosan erre az esetre kellene vonatkoztatni azt, hogy: "én magam rendeltem már plakátkampányt a cégemnek eleget"
@kifordított nagyanyó: csak vigyázz, mert csizsikpizsikék már nyomoznak a katalán génjei után...
;)
körítés:

Kanadai terroristák is voltak az algériai túszejtők között

Két kanadai is volt az algériai földgáztelep túszdrámájában megölt iszlamisták között - jelentette az Ennahar magántelevízió biztonsági forrásokra hivatkozva.

hvg.hu/vilag/20130121_Kanadai_terroristak_is_voltak_az_algeriai
@Fabius: Asszem eszembe jutott.
Ahogy írtam Zero szavait a cigánygyerekekkel kapcsolatban.
Meg amit írtam nektek is.
Ti úgy vagytok vele,ha Gazsika valamit ellop akkor meg kell simogatni a fejét és elmondani neki,hogy Gazsika ne lopd el!
És ezt egymás után 15-ször esetleg.
Erre nincs pénz.
Ha nem lehet neki szép szóval elmagyarázni akkor maradnak a keményebb módszerek.
Ha lehet vele beszélni akkor másodszorra nem csinálja meg.
@danesdzsu2: Gondolod hogy Valdes helyett ő jön? Hát nem is tudom...mondjuk Valdes után a krumpliszsák is jó igazolás :))))
hiába, tudjuk mi az igazán fontos ebben az országban:

Kitért arra, hogy az OH a megyei kormányhivatalokkal együttműködve készíti el a tanfelügyelők munkabeosztását, öt éven belül mintegy 150 ezer pedagógust ellenőriznek majd, tehát egy-egy megyében évente átlagosan 1200-1400 ellenőrzést kell végrehajtani.

hvg.hu/itthon/20130121_Hoffmann_a_legfotnosabb_a_tanfelugyelet_m
@Conchobar:

*ásít*

Meguntalak, töki. Tudod mit? Legyen úgy ahogy szerinted van:

- a Jobbik akkora kretén, hogy 15-20 milliót elkölt egy országos plakátkampányra úgy, hogy nem határozza meg előre hová is kerülnek ki ezek.

Ez így mindjárt jobban hangzik.
@Fabius: Oké egye fene,legyen mentor program.
Ha van valami haszna akkor jó.
@danesdzsu2: Remélem marad és még jobban belejön.
A bátyám mondott tegnap egy pletykát,miszerint őt adnák a Realnak Céerért meg némi pénzt.
Remélem nem így van.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Maradjon csak Valdes.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez se semmi:

"Hozzáfűzte: a TÁMOP-projekt összességében kétmilliárd forintos, ennek negyedét fordíthatják a tanfelügyeleti rendszer kiépítésére, ehhez a fejlesztéshez hazai költségvetési forrást nem kell hozzátenni, a rendszer további fenntartását a projektnek kell megterveznie."
@kifordított nagyanyó: Elmegy!!!!!!!! Van Isten!!!!!! 2014ben lejár a szerződés és nem hosszabbít!!!!! YEEEEEEEESSSS!!!!!!! :DDDDD
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nincs nagy választék, Gomes-re semmi esélyetek:D

Jó, persze, az igazi poén Iker Casillas volna, de szerintem előbb löveti le Florentino, mint hogy nálatok védjen...
na, ezekből a höokosokból lesznek a politikusok:

délben kijelentik:
"Azonban a tegnapi este folyamán nyilvánosságra került formájában a minisztériumi tervezetet a HÖOK nem tudja elfogadni, ezért fontos tartalmi módosításokat kért. Ezek közé tartozik többek között a résztvevők köre is.Többször is jeleztük, hogy a kerekasztal létrehozásával egyetértünk, annak munkájában részt kívánunk venni, azonban az egyeztetéseket minél szélesebb körben szeretnénk megvalósítani."

www.facebook.com/hallgatok

aztán két órával rá:

"Sajnálják, hogy a Hallgatói Hálózat végül nem lesz tagja a Felsőoktatási Kerekasztalnak, de a HÖOK képvisel minden hallgatót – mondta a szervezet elnöke, Nagy Dávid, miután az előzetes nyilatkozatok ellenére mégis aláírták a részmegállapodást az Emberi Erőforrás Minisztériumával."

hvg.hu/itthon/20130121_balog_hook_megallapodas
@bella _ciao: van ott még érdekes, de nem akartam az egészet bemásolni, egyre több részlet derül ki, és egyre több kétségem is lesz tőle...
@danesdzsu2: Szerintem a választék nagy, nekünk az a filozófiánk hogy klasszis kapus nem kell, szóval bármelyik kretén szóba jöhet :)))))
@bella _ciao: Szerintem ebből még Fab poszt is lesz, hogy az "igazi" hallgatói érdekvédők csak a hahások lehetnek. :)
@kifordított nagyanyó:

"Ti úgy vagytok vele,ha Gazsika valamit ellop akkor meg kell simogatni a fejét és elmondani neki,hogy Gazsika ne lopd el!"

Ilyenkor azt érzem nem sokat értettél meg idáig.

A lopós Gazsikának többszöri fejsimi helyett viselnie kell a lopással járó következményeket.

Addig kéne eljutni, hogy Gazsikát - és édes szüleit - arra tanítja mondjuk egy mentor az első lopás előtt, hogy amire készül az rossz, és ha anyu-apu dolgozik, őt iskolába járatják, nem kell Petike tolltartóját ellopni, és még parlamenti képviselő is lehet belőle ha elég szorgalmas, mint Osztolykán Ági néni.

Ez így leírva bugyuta szarul hangzik, én is tudom. De a KIP módszer - részben - ezen alapul és működik. Nem ha és nem talán, hanem kézzel megfogható és feldolgozható eredményekkel.
@Fabius: "a Jobbik akkora kretén, hogy 15-20 milliót elkölt egy országos plakátkampányra úgy, hogy nem határozza meg előre hová is kerülnek ki ezek" - Merthogy a sok közül egy plakát a miskolci cigánypéró környezetébe, közelébe került. Nem vársz te túl sokat (túl sok rasszizmust, demonstratív megkülönböztetést) a Jobbiktól
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Dehogy. Az igazi érdekvédők a HÖOK-osok. Remélem Nagy Dávid már fölvette a jutalmat a Fidelitastól, és ez téged maradéktalan örömmel tölt el.
@bella _ciao: sajnos már decemberben borítékoltam ezt a forgatókönyvet, hisz a fidesz zseniális a társadalmi csoportok kijátszásában, lásd eü, rendvédelem, nyugdíjasok, dolgozók, közalkalmazottak, multik, fehérek, cigányok, keresztények ateisták, zsidók, szakszervezetek GASKÓ!!!, ebbe a sorba betagozódtak a diákok is, és ennek szándéka és előre látot sikerét láttuk a "konferencián, a HAHA-s diákokkal szemben.
A PDSZ sem véletlen maradt ki az össznépi összeborulásból, az volt a mai "megegyezés" előfutára.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: nem is igaz, én láttam olyan meccseteket, ahol maga az isteni legenda, Rüştü Reçber védett!:) (szemfestéssel!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, angyal. a baj ott van, hogy segget csinált a höok a szájából. seggbe rúgták a többieket, mikor egyeztetés nélkül aláírtak. a haha is csak az egyik hallgatói szervezet, nem az "igazi". egy alulról jött kezdeményezés.
@Conchobar:

A Vasgyári út - Gózon Lajos út viszonylatban nem a képen látható egy darab plakát van.

Mondtam, hogy olyanon vitatkozol amiről fogalmad nincs. De én nem magyarázom tovább, mert ennyire nem érdekel. Ha téged igen akkor lemész Miskolcra és megnézed okoskodás helyett.
@Fabius: Persze értem.Csak ha már ott tart a kiscsalád,hogy nehogymár egy csicskageczi mentor mondgya mán meg mit hogyan csinálnak és mind a harmincan nekiesnek,akkor kell egy keményebb fellépés.
Szóval a kettő együtt valamennyire szükséges.
Nem értem, egyes kommentelők miért várják el Kriza Ákostól, hogy öngyilkos politikát folytasson. Mert ha azt jelentette volna ki: örömmel várunk haza minden kanadás romát, akkor nyert volna ugyan vagy tízezer szavazatot, de bukott volna legalább ötvenezret. Mivel pont az ellenkezőjét mondta, így erősen vélelmezhető, nyert ötvenezer szavazatot és bukott tízezret. Az még mindig plusz negyvenezer voks és nem mínusz. Jól tette tehát, hogy azt mondta amit? Jól hát. Ügyesek ezek a fideszes fiúk, soha a büdös életben nem tudja leváltani őket a magát baloldalinak nevező, egymásra és mindenki másra fröcsögő, ellenzékben lévő,jórészt törpe minoritás pártocskák. Nem lenne itt semmi gond, ha a nagy arcból vissza tudnának venni a fideszes fiúk, de 2/3-os többségük birtokában ezt ne várja tőlük senki. Jövőre is győzni fognak, de nem lesz 2/3-uk, ezért egy kicsit visszafogják majd magukat. Pont annyira, amennyi elég lesz. Ja, el ne felejtsem, a Jobbikkkal azért meglesz az a 2/3 jövőre is. És ha Vonáéknak lök Orbán egy kis mócsingos koncot, azok lelkesen, nyelvcsattogtatva állnak majd a 2/3-os többséget igénylő törvények Fidesz általi módosítgatásaihoz. Krizának sincs miért aggódnia. Jött ahonnan jött ( egyébként nem mócföldi még a stílusa sem, ezt kikérem még az egyébként magyargyűlölő és magyarfaló ezért számomra undorító mócok nevében is), most itt van, s igen magasra ívelt az ő csillaga, nemigen akaródzik onnan neki leesnie. Ez érthető, mindenki így tenne az ő helyében. Menjenek a kanadás romák Ózdra! Ott majd szeretettel várják őket a tesvírek. Vagy vascsővel. Mostanában divat lett arra felé az is.
@kifordított nagyanyó: Úgy beseggeltünk cimbivel a hírre ember, Isten ránk mosolygott, Valdes végre elmegy :)))))

@danesdzsu2: Tényleg, ő jó kapus volt. Nem is vitte nálunk semmire sem Victor ellenében :)))
@Fabius: Legyen! Merthogy a sok közül 2-3 plakát a miskolci cigánypéró környezetébe, közelébe került. Nem vársz te túl sokat (túl sok rasszizmust, demonstratív megkülönböztetést) a Jobbiktól
@Fabius: de csak akkor ha te meg leírod, hogy a hahások hol veszik fel a jutalmukat. ;)
@kifordított nagyanyó: lehet, hogy a zsidó gárda is szért alalult, hogy biztos ami biztos alapon besegítsen majd ha netán nem minden cigó lesz kezesbárány a nagy összeborulós sátorban. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez most kellően taplóra sikeredett, na de semmi baj, gerincesség úgy sem számít, hisz a nagy vezényló és zrt-je is, tud egyik pillanatról a másikra fehérből feketét kommunikálni
A napokban a TV-bennyilatkozott dr. Kriza Ákos a kanadai diplomácia megkereséséről, arról, hogy tájékoztatási cállal plakátokon értesítik a kivándorolni szándékozókat új, migrációs törvényeikről.Megdöbbentő volt egy polgármester részéről az a lekezelő, arrogáns és elutasító hangnem,amellyel a kanadai szándékot elutasította.A megnyilvánulásából kitűnt, hogy egy öntörvényű emberről van szó, aki a hatalom gyakorlását a másik ember feletti uralom eszközének tekinti. Szokatlan volt, mivel ilyen pozicióban lévő emberek nálunk ügyelnek a kultúráltabb politikai hangvétel attitűdjeire.
Érdemes eelgondolkozmi azon, hogy ez az ember tisztában van-e polgármesteri mivoltának a lényegével.Avval, hogy egy közösség kiszolgálása a feladata, nem az uralása.
Az MSZP kérdéseire adott válaszából egy idézet:
Nem azt kérdezik, hogy vajon jól végzik-e a munkájukat, nem azt kifogásolják, hogy hogyan irányítják a szocialisták által eladósított intézményeket, nem kifogásolják semmilyen módon szakmai tevékenységüket, csak azt kérdezik, erdélyiek-e." Mint látható, nem érvel, támad és terel. Már itt felmerül a kérdés, hogy a szocializáció, amelyben egy ember részt vesz, mennyire befolyásplja a gondolkodás módot. Ugyanis nem ismeri a magyar összeférhetetlenségi szabályozás rendszerét, a kapcsolódó etikai elvárásokat a társadalom részéről. Ha ismerné, kínosan ügyelne arra, hogy vezető társaknak ne a saját köreiből verbuváljon és pozicionáljon embereket.
Látható a válaszából, hogy az elkötelezettség, a feladatokra való alkalmasság fel sem merül benne, hanem csupán az eredettel operál. Kisszerű gondolkodásmód.
Valószínűnek tűnik ezek után, hogy egy város irányítóinál elvárás a helyismeret, az empátia, a saját városa iránti elkötelezettség, az ismertség és némi küldetéstudat sem árt.
Mint egy-két kommentből is kitűnik, a város 10 milliárdos hiánnyal küzd, miközben 34 milliós prémium osztásra kerül sor sor.
Hazárd játék az, hogy a Miskolc Holding 70 milliós készfizető kezességet vállal a DFC KFT folyószámla hiteléből fakadó tartozásáért, amelyet azonnal leemelnek, ha a hitelt felvevő nem tud fizetni.
"Kacatka" miskolci kommentelő társunk szerint mostanság a hivatal hangneme lekezelő, az embereket félvállról vevő stílus a meghatározó.
Ebben a helyzetben nem az ellenzéket, hanem a tévesen és kártékonyan működő önkormányzatot kell bírálni és ezt az áldatlan állapotot korrigálni.
Na további jó szórakozást!
Viszlát egyelőre.
Na további jó szórakozást!
Viszlát egyelőre.
"Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén kezdeményezték, hogy a magyar és a görög delegáció két tagjának vonják meg az akkreditációját: a magyarban egy jobbikos, a görög delegációban a szélsőjobboldali Arany Hajnal képviselőjéről van szó. (A korábbi hírek arról szóltak, hogy a teljes magyar és görög küldöttség akkreditációját visszavonnák.)

A 47 országot magába foglaló, nem EU-s szervezet parlamenti közgyűlése minden év kezdetén, a januári ülésen megvizsgálja a tagok akkreditációját. Egy európai néppárti küldött, az olasz Fiamma Nirenstein kezdeményezte a két politikus akkreditációjának visszavonását. Nirenstein azzal érvel, hogy a két politikus részvétele a gyűlésen ellentétes az Európa Tanács alapító chartájának szellemével. Az olasz politikus elsősorban a két szélsőséges párt antiszemita és rasszista kijelentései miatt vonná meg a görög és a magyar politikus részvételének lehetőségét."
nol.hu
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mindenképpen leírom, amint egy ilyen törleszkedős galériát tudsz róluk linkelni, mint ez:

fidelitas.hu/cikk/pecsett_ulesezett_az_orszagos_valasztmany

Ellenzéki párt tagjától továbbra is röhej a kormány seggét nem kinyaló HaHát kutyázni, de csak folytasd. Elegen járnak ide ahhoz olvasni minden nap közülük és a szülői hálózatok közül is a tanulságok levonásához.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na már te sem érted a viccet?? ;) Én ennél sokkal többet el szoktam viselni tőletek. Egyébként meg nekem is állampolgári jogom lehet gárdáktól rettegni nem?? ;)
én ezt azért tartom visszásnak, mert éppen ezzel az "ide roma vissza ne jöjjön!" ágálással bizonyítják be Kanadának, hogy tévedésben élnek, hiszen mégiscsak van miért menekülniük innen a cigányoknak.
@zgabi: dr Kriza Ákosról írod:
"Most itt van, s igen magasra ívelt az ő csillaga, nemigen akaródzik neki leesnie.
Ez érthető, mindenki így tenne az ő helyében."
Nem tenne! Feladatvállalásnál mérlegeljük a feladatot és a képességünket a feladat elvégzésére. Pont.
Mi az érthető? Az, hogy valaki egy közösségben milyen vezető státuszt képzel magának, az nem kívánság műsor. Antipatikus az ilyen magatartásformával szembeni megengedő vélemény.
Ilyen esetekben nem az egyén választ, hanem a társadalom. Nagy különbség, különösen annak fényében, hogy ez a bizonyos társadalom visel minden következményt.
@Fabius: Látom ez a kutya dolog nagyon bejön neked. Te egyébként most komoyan meg vagy arról győződve, hogy csak ők képviselik a diákság érdekeit?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem arra írtam, hanem az előtte levőre, de a másodikkal is csak engem igazoltál

nem részletezem, Fabius megtette, és nem érdekel mit kell eltűrnöd tőlünk, azt tudom és szóvá is teszem ami az én értékrendem szerint nem elfogadható. A beböff meg olyan messze van a vicctől, mint mengele/polpot a humanizmustól.
A bloggerek, újság írok most milyen hálásak lehetnek Miskolcnak.

@ariel12: "Az ET sajtószolgálatának közlése szerint Fiamma Nirenstein úgy véli: az, hogy ezek a képviselők helyet kapnak a közgyűlésben, ellentétes lehet az Európa Tanács alapító okiratában foglalt értékekkel, egyebek között az emberi jogok tiszteletben tartásával és előmozdításával, a demokráciával és a toleranciával."
Index

Nem értek egyet azzal amit mondanak, tiltsuk ki őket a tolerancia nevében. :)
@clegane: "mert éppen ezzel az 'ide roma vissza ne jöjjön!' ágálással bizonyítják be Kanadának, hogy tévedésben élnek, hiszen mégiscsak van miért menekülniük innen a cigányoknak" - Hát Kanadának aztán semmiképpen (Kanadának legfeljebb csak azt bizonyítja, hogy Magyarországon se szívesen látják az ingyenélést)
Megbaszhatjátok... azt kérdezem, hogy kinek hiányoztak azok után, hogy elmentek dikkmáhe more? Most az itthon hagyott bérmakörösztanyik, meg a tántik ne szavazzanak.
@clegane: A napi szinten fizikailag és lelkileg bántalmazott embereknek, akiket folyamatosan kirabolnak és ezáltal a megélhetésük lehetetlenítik el, azoknak jár a menedékjog?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Arról vagyok meggyőződve, hogy a HÖOK-nél jobban képviselik a diákság érdekeit, és minden ok nélkül kutyázod őket.

Legalábbis törleszkedős galériát nem tudtál a Nagy Dávid-Fidelitas mellé tenni.
@ariel12: ugye milyen cuki, hogy van akiknél a demokratikus felhatalmazás között is lehet válogatni?? Tudod a mi kutyánk demokratikusan megválasztott képviselője kóser de másé már nem. ;)
@74. Vladys: a folyamatos rablásokat, testi-lelki bántalmazást a rendőrségnek kellene megoldania, meg a bíróságnak kéne hosszú évekre börtönbe zárni az elkövetőket.
ezekkel kurva nagy a baj, ezt bárki elismeri.
de általánosan utálni ezek miatt a roma származású embereket akkor is ostobaság.
@Fabius: ha te kritizálsz mondjuk a rossz stílusom miatt, akkor kutyázol engem?
Szia Szépem!
TE asszem építetted a a NER-t, így mellékelek néhány Kriza & CO. anyagot, amit ma reggel, kb 15 perc alatt gereblyéztem össze.

Kb. 6-7 iromány... Ha van kedved, olvasgass...

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.21. 09:10:40
Miskolc: polgármester és cégvezető egyszemélyben
NOL | 2011. április 14.

innen
@clegane: "de általánosan utálni ezek miatt a roma származású embereket akkor is ostobaság."

Ezzel egyetértek.

"rendőrségnek kellene megoldania, meg a bíróságnak kéne hosszú évekre börtönbe zárni az elkövetőket."

Mégse teszi. Kérdem én, kinek van több joga menedékjogot kérni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azon nem gondolkodtál el, hogy esetleg nácikkal nem akarnak egy asztalhoz ülni? Ott kimondják itt pedig bratyizunk!
áááááá

KDNP: "Nem kérem Farkasházy Tivadart, hogy kérjen bocsánatot"

A KDNP nehezményezi, hogy a humoros műsorokban szereplő Farkasházy azt nyilatkozta, szentté avatná Hoffmann Rózsát. <<<<

hvg.hu/itthon/20130121_KDNP_Nem_kerem_Farkashazy_Tivadart_hogy_k
@74. Vladys: amúgy nyilván hülyeség menedékjogot kérni, ezt nem vitatom, sőt borzasztó naivitás volt Kanada részéről hogy csak most ébredtek rá hogy szerte a világon létezhetnek emberek, akik visszaélnek ezzel. csak mondom, hogy necces azzal érvelni hogy "itt nem üldözik a romákat" miközben az szól a háttérben hogy "nem engedjük haza a romákat".
alakul ez, mint a békamenet feeling, csizmadiára írták ki

Zsíros bulikhoz keres rendezvényszervezőt a Miniszterelnökség

"Az Európai Unió hivatalos lapjának mellékleteként megjelenő, tenderhirdetményeket tartalmazó online kiadványban (TED) megjelent felhívás szerint a Miniszterelnökség az idei és jövő évi rendezvényszervezési feladatainak ellátásához szükséges teljes körű műszaki-technikai munkákra, rendezvénybiztosításra, rendezvénykellékek, -dekoráció, díszlet, valamint egyéb látványelemek tervezésére és kivitelezésére, továbbá a szükséges PR- és tájékoztatási feladatokra - köztük kríziskommunikációra - akar szerződést kötni.
Minderre nettó 400 millió forintot költenének, ezt azonban akár a 90 százalékával is meg lehetne haladni, vagyis 760 millió forint is lehet a végösszeg.
A nyílt eljárásban jelentkező ajánlattevőnek több pénzügyi és műszaki szempontnak is meg kell felelnie. A pályázónak igazolnia kell például azt, hogy az elmúlt három évben megrendezett és lebonyolított minimum öt, egyenként legalább százezer résztvevős szabadtéri, közterületi rendezvényt.
Az ajánlatokat február 25-ig várják."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=152007
@Mariann19: Valamikor máma montam. A cigányokkal valahogy csak jól elvagyunk mink itten, hiszen csak élni szeretnééének. ( A koldusnak, a tarhásnak, a hajléktalannak is adok), de Krizáék KURVAJÓL akarnak megélni az én pénzemből (mi) mielőtt valaki lebaszna a birodalmi egyesért) a pereputtyával, haveri kutyákkal, törleszkedőkkel együtt, parazita módon, ráadásul eszméletlen károkat okozva. Emiatt háborgok. Asszem jogga. Mint ahogy a zuglóiak feje id dagad Papzsák és társai dúlása miatt.

És ne jöjjön senki, hogy a hülyefasz miskolciak megválasztották ezeket. PEdig de, DE az önkormányzati cégekbe már a saját szarjaikat exportálták, kontroll nélkül, és a lé ott folyik ki ezerrellll
@clegane: "de általánosan utálni ezek miatt a roma származású embereket akkor is ostobaság" - És az nem ostobaság, hogy általánosan szeretjük (általánosan akarjuk védelmünkbe venni) a cigányságot, mikor tudjuk, hogy a többségük ugyan nem bűnözik, de amúgy egyetért és támogatja (pl.elrejti) a bűnöző társukat. Egy normális társadalom kiközösíti magából a bűnöző egyedeket
@ariel12: Én se szívesen ülnék le nácikkal, komcsikkal stb., de a demokrácia szvsz arról szól, hogy elfogadom valaki, valakik (jelenleg egy nép) döntését. Ez a hozzáállás pont a nácikra jellemző.
@Conchobar: de, az is ostobaság. miért, te kit ismersz, aki általánosan szereti a romákat?
aki a rasszizmus ellen szól, éppen az általánosítás ellen szól. azt mondja, minden embert külön kell megítélni. se együtt utálni, se együtt szeretni nem lehet egy nagyszámú embercsoportot. komprende?
@bella _ciao: A nyílt eljárásban jelentkező ajánlattevőnek több pénzügyi és műszaki szempontnak is meg kell felelnie. A pályázónak igazolnia kell például azt, hogy az elmúlt három évben megrendezett és lebonyolított minimum öt, egyenként legalább százezer résztvevős szabadtéri, közterületi rendezvényt.
Az ajánlatokat február 25-ig várják."

Elég ha aláírják: MAHIR (Simicska-Habony-Sintérművek)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: -no komment-

hvg.hu/itthon/20130121_KrizAkommunikatort_keres_a_Miniszterelno
@clegane: Persze mindenképpen érdekes a dolog, de szerintem a naiv embereken kívül mindenki tudja, hogy:

a, Kik miatt lett meghoz ez a törvénymódosítás.
b, Miért lettek hazazavarva.
@74. Vladys: persze hogy tudja, a jószándékkal, segélyekkel visszaélő emberek miatt.
talán mondanom sem kell, hogy a jószándékkal, segélyekkel visszaélő embereket magam is utálom.
@clegane: "te kit ismersz, aki általánosan szereti a romákat" - Olyan nem-cigányt én se ismerek, aki szereti de aki rasszizmust emleget, az éppen abba a csoportba tartozik, amelyik általánosan akarja védelmébe venni a cigányságot. Már maga a voltaképp nem is létező rasszizmus emlegetése (a valós problémák helyett: pl.cigányság szimbiózisa a bűnözéssel). Merthogy a cigánysággal szemben nem a rasszizmus mutatkozik, hiszen a cigányság nagy része ugyanolyan fehérbőrű, mint mi magunk, mégis jelentkezik velük szemben az úgymond rasszizmus
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: majdnem bemásoltam :D
höhö, most nekem kell vissza vennem, túl hitelesnek tekintettelek a reggel miatt ;)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mer az előző miskolci vezető garnitúra azt se tudta mi az az önkormányzati cég? Mer ott aztán nem sógor, koma, haver lett kinevezve a zsírosbödönhöz?
@Conchobar: dehát ez egy tévhit.
aki rasszizmust emleget, az a cigányság általános szapulása miatt van kiakadva.
ebből nem következik a cigányság általános szeretete.
ebből az következik, hogy minden cigány (és nem cigány) embert a maga érdemei alapján kell megítélni.
hirdetésMásfél éves mélyponton az állam pénzügyi tartalékai
2013. január 21. | 14:58

2011 áprilisa óta nem látott mélységbe, 217 milliárd forinttal 2051 milliárd forintra estek tavaly év végére a magyar állam szűkebb értelemben vett pénzügyi tartalékai. Amennyiben a tágabban értelmezett állami pénzügyi tartalékokat vizsgáljuk, akkor is másfél éves mélypontról beszélhetünk, hiszen a Portfolio.hu kalkulációi szerint azok 229 milliárddal 2641 milliárd forintra változtak.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/masfel_eves_melyponton_az_allam_penzugyi_tartalekai.178559.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szia Vérmókus! Olvastam a kommentedet, miszerint a hazai romák közelebb állnak hozzánk, mint az erdélyiek.
Egyetértően kívántam reagálni erre a véleményedre, most tovább erősítem az alábbiakkal alátámasztva.
A napokban írtam a nemzetértelmezés szűkebb és tágabban vett tényezőiről. Döntőnek azt tartom a véleményünkben, hogy a szoros érdek- gazdasági- és sorsközösség prioritást élvez az - egyébként lényeges - nyelvi, történelmi és kultúrális közös múlttal szemben.
Lehet, hogy ez túl racionális megközelítésnek tűnik, kevésbé fűtött az érzelmeket illetően, de magam is úgy gondolkozom ebben a kérdésben, mint Te.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és nem mellékesen ugyanennyivel növekedtek a FIDESZ közeli cégek tartalékai. A pénisz nem vész el, csak átalakul:-)
@kifordított nagyanyó:

"És pont például a cigánykérdés az egyik,amiben nem akarom,hogy visszajöjjenek a pár évvel ezelőtti állapotok"

A hétvégén olvastam éppen a Haza és Haladás (Bajnai) romapolitikáját.

Hát bazmeg...a Bajnaiék megint kezdik ezt a maszlagot a cigányokkal kapcsolatban.

Az jött le az írásból, hogy a CIGÀNYSÀGON kivül minden ember ezen a világon hibás, és hogy legyünk (még ennél is) toleránsabbak velük.

Adjunk nekik még több:
=> Infrastuktúrát ingyen (értsd.: pénzt)
=> Pozitív-diszkriminációt (értsd.: kivételezést)
=> Rendörségi baszogatás-mentességet (értsd.: a megélhetési bünözés szabadságát)

...ésatöbbi.

Tessék csak elolvasni, ja és a kommenteket is.
Egyáltalán csodálkozom, hogy engedtek kommentelni. Na nem engem... :D

hazaeshaladas.blog.hu/
@clegane: Arra akartam kilyukadni, hogy nem véletlenül zavarták el őket. Nem ilyen nyíltan, de állami szinten jelentették ki, hogy "nem kérünk a romákból", még a lakhelyüket is körbeplakátolták "nem kérünk belőletek, meg se forduljon a fejetekben az ideutazás" szövegekkel, egy tőlük több ezer km-re lévő országban.
@Mariann19: Hozzátenném, Erdély ugyan jogilag elég sokáig Magyarországhoz tartozott, de az erdélyiek (székelyek) sosem tartották magukat magyarnak. Lehet kezdeni hörögni, de évszázadokig így volt. Erdélyt mindig is önálló államként kezelték. Elég, ha mondjuk a török hódoltság idejére, vagy a KUK. jorszakra utalok. Hogy az elmúlt 25 évben feltört belőlük a mélymagyar öntudat, az egyrészt a mindenkori magyar külpolitikának, másrészt a sima megélhetési kényszer vezérelte.
@74. Vladys: igen, a főként Miskolcból kivándorló majd naplopó (jobb esetben csak nap) romák miatt.
nem a békésen élő, becsülettel dolgozó miskolci romák miatt (legyen ez akármennyire kisebbség).
tehát akkor jogos-e általában a romákat utálni az egész miatt? nem.
@clegane: Akkor most nyomatékosan írom: a szeretet emlegetése részemről nem volt komoly, eleve túlzásnak szántam (amit a zárójeles dologgal egyértelműsíteteni próbáltam: "általánosan szeretjük (általánosan akarjuk védelmünkbe venni)". Én viszont azt várom, hogy mások meg azt írják: a rasszizmus emlegetése részemről nem volt komoly...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A szavakon lovaglás meddő dolog. A lényeg, hogy nem lehet a HaHát itt úgy emlegetni, hogy te kétértelmű megjegyzést ne tegyél rájuk.

Ezt meg elolvassa a hahás éppen úgy, mint az édes drága szülei. A Szülői Hálózat faszbúkján meggyőződhetsz róla, ha egy kicsit turkálsz.

Aztán majd tippeld meg mennyire lesztek ezzel népszerűek a körükben és tegyél belátásod szerint.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: bezony bezony, különbek a különbeknél, lásd az átkosban a jugós magyarokat, vagy mostanság a szlovákosokat, és az erdélyiseket.
Mondhatnám: Székelyfurfanggal számot vetettek, ha az kell a bozgoroknak hogy magyarok legyünk, és ehhez még lóvét is adnak... ám legyünk. nmagyarabbak leszünk a magoriknál... elég ja csak Tökös püspökünket, Kriza ákost, vagy Szőcs Gézát, esetleg a legújabbat, a Szász nevű bukott férget említem.
Hozzájött még a Mao-i EU tagság, meg a schengeni határok egy ideig. Magyarországot a kalandvágyók ugródeszkának, a sima megélhetésiek fejőstehénnek tekintették(ik).
@clegane: Én se azt mondom, hogy minden cigány köcsög, csak a kanadaiak biztos nem fognak azon meglepődni, hogy itt nem látják őket szívesen, újra.
@Conchobar: dehát általánosan védelmükbe venni se akarja senki a romákat. az aljas tetteket elkövető romákat (és más származásúakat) remélem, örök életükre börtönbe zárják, védje meg őket a fene.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és mondjam azt, hogy lassan a szlovákokhoz kell mennem gazdasági menekültstátuszt kérnem? :-) Szégyen.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Erdély ugyan jogilag elég sokáig Magyarországhoz tartozott, de az erdélyiek (székelyek) sosem tartották magukat magyarnak" - A székelyek csak annyira nem tartották magukat magyarnak, mint a jászok, vagy a kunok (a török idők után). Annyira, mint amennyire a fa ága nem azonos magával a fával (a fa többi részével)
@74. Vladys: nem lepődnek meg rajta biztosan, legfeljebb dobnak egy fészpalmot arra, hogy bazmeg legalább akkor tennének úgy, mintha tényleg nem lenne rasszizmus, mondjuk például a "ne jöjjenek haza a romák" helyett lehetne arról szó hogy "ne jöjjenek haza az ingyenélők", ami formaságnak tűnik, de a romázás mégiscsak olaj a tűzre a szélsőségesek számára.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Asszem jelentkeznem kéne :-)))

A kríziskommunikáció nagyon menne. Érthetően és világosan elmagyaráznám a zembereknek miért vagyunk nyakig a krízisben, és hogy juthatnánk ki onnan. Megérné azt a 760 misit az utolsó fillérig :-D :-D
ÉS az egész problémakörhöz hozzátenném még az itthoni gőzőltfejű Nagymagyarország mennyország, csonka mao nem ordsszág, vesszen trianon félbarmokat, ez még külön is adta alájuk a lovat. Nem mellékesen Orbán mindenévi hányása a Küküllő alján, De ez mára már kiderült Sima szavazatvásárlásra ment ki a dolog, meg hű csatlósok beszerzésére, ha kimerülne az itteni készlet.
@Conchobar: Ettől sokkal nagyobb volt az eltérés. Nekik megvolt a területi egységességük és az elhatárolódási lehetőségük is. Ugyhogy, má megbocsáss, butaságot írtál, ha a kunokkal veszed egy kala alá őket.
@Conchobar: NEmrégiben voltam Aradon. AZ utolsó tisztességes középület 1917-ben épült. Van még kérdés?
@clegane: "általánosan védelmükbe venni se akarja senki a romákat" - Akkor más a szándék és más a tett. Miért írsz romát a cigány helyett (a magyar nyelvben annak az etnikumnak a neve: cigány. Számtalan szóösszetételben szerepel: pl. cigánypecsenyenye, cigányút)
@clegane:

"nem a békésen élő, becsülettel dolgozó miskolci romák miatt"

Létezik ilyen?

Az én világomban a békésen élö, becsületes romának eszébe sem jut emigrálni arra BAZÌROZVA, hogy az ÁLLAM nyújtotta szociális biztonságot PARAZITAKÉNT élvezze.

Legyen az Magyarország vagy Kanada.

Tehát az ervelésed az alapjaiban bukott meg.
@Conchobar: milyen tetteket látsz, amik rácáfolnak erre?
tőlem cigányt is írhatok, nincs nekem ezzel semmi problémám, nem értem honnan jött ide?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Barátom, a jászoknak és a kunoknak ugyanúgy megvolt a területi elhatárolódásuk. Testületileg nemesnek számítódtak (azóta, hogy a XVIII.sz. közepén pénzen visszaváltották önmagukat)
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:
igazad lehet, valóban nem jut eszébe a békésen élő, becsületes romának emigrálni arra bazírozva (stb).
az én érvelésem pedig úgy szól, hogy az általánosító, "romákat", tehát minden romát egyszerre sújtó közbeszéd egyúttal ezeket is sújtja.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "NEmrégiben voltam Aradon. AZ utolsó tisztességes középület 1917-ben épült. Van még kérdés?" - Van. Mit akartál mondani evvel?
@Fabius: elég hosszú sorral találkoznál a felvételiztetők előtt, a kaja osztás sora kismiska lenne hozzá képest, igaz bejutni a FED aranyraktárába is könnyebb lenne mint abba közegbe :D

Jut eszembe, a gerinc eltávolítás, és vezényló szentéavatási rügymenetet és ereklye gyűjtéssel hogyan állsz?
@Fabius: hmmm... esélyed sincs, ha nem vagy erdélyi menekült:-) RMDSZ-es ösökkel:-))
@clegane: Kifogásolom feléd a rasszizmus emlegetését, majd a roma szó használatát (a cigány helyett). És te megkérdezed, hogy "milyen tetteket látsz, amik rácáfolnak erre"
@Conchobar: Ha nem érted, akkor felesleges. Megjegazem, építészettörténettel foglalkoztam főállásban. De ez se számít.
@Conchobar: elvesztettem a fonalat.
az hogy "romát" írtam "cigány" helyett, mennyiben foglalja magában azt, hogy én védelmezem a bűnöző tevékenységet folytató romákat (cigányokat) is?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A külhoni magyarság ügyének kezelésében azt látom, hogy, hogy belpolitikai érdekek élveznek prioritást az őszinte hanggal szemben. Látható az az igyekezet, ahogyan a határon kívüli állampolgárok rokonszenvét el kívánja nyerni a kormány hatalma további megtartása érdekében, Ennek egyik eszköze a hazai magyarságban a bűntudat ébrentartása Trianon miatt, melyet gazdaságilag egy örökös kárpótlási kényszerrel igazol. Ez bizonyos fokú ellenállást vált ki a hazaiakban, hiszen ez a generáció magára nézve nem ismeri el okozóként a történteket, jogosan.
Az a tény, hogy a viszonyokat gazdasági érdekek motiválják, mi sem bizonyítja jobban, hogy a jobb körülmények között élő környező külhoniak felemlegetése és támogatása messze nem olyan mértékű, mint az erdélyieké.
Látható a hazaiak állásfoglalása a szavazati jog megadása kapcsán, hiszen ennek elutasítottsága 80%-os, tehát a Fidesz szavazók jó része sem áll ki mellszélességgel a kormányzati szándék mellett.
A 2014-es kampány múlhat Orbán brüsszeli látogatásán

Alapjaiban határozhatja meg az Orbán-kormány választási kampányának mozgásterét, mire jut az Európai Unióval Budapest a következő hónapokban. Orbán ennek idei nyitányaként január végén Brüsszelbe látogat. A legfontosabb téma a túlzottdeficit-eljárás, aminek megszüntetéséről tavasszal dönthetnek.

hvg.hu/vilag/20130121_Orban_Brusszelben
@Mariann19: Láttál már burgelandból visszatelepült magyart? Kivéve aki traktorral jött és zsebszerződéssel, és délután hazamotorozott? :-))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Leszarom, hogy te kinek és minek mondod magad. Az építészeti utalásaidnak még mindig nincs semmiféle relevanciája 'a székelyek magyarok, vagy sem' kérdéséhez
@clegane: "mennyiben foglalja magában azt, hogy én védelmezem a bűnöző tevékenységet folytató romákat (cigányokat) is" - Ahhoz semennyiben. De nem is erről folyt (eddig) a polémiánk, hanem az általános védelemről ("általánosan védelmükbe venni se akarja senki a romákat")
@Mariann19: Pont ez próbálom elmesélni. A gazdasági kényszer, mint a túlélés, jobb esetben a megélés, legrosszabb esetben a túljólélés záloga, erőteljesen hat mindenhol. Emiatt jön ide Erdélyből az ottani, emiatt megy el inne a fiatal... emiatt nem jön ide a cseh, és lassan a szlobvák. Néhány maradék hülyétől eltekintve, aki még ilyen feltételek mellett is ittmarad, ez a világ sora. Igaz ez Franciaországra, az UK-ra, az USÁ-ra... (arabok,afrikaiak, pakisztániak, mexikóiak latinók esetében is) Van aki dolgozni is akar, van, aki csak ugyanúgy semmit sem csinálva, mint otthon jobban elvegetálni. Pl. színestévét nézve megenni a hamburgert, és nem a barnamacival hadakozni a kukahulladékon...
Az autósok fizetik meg az útdíjkudarcot?
Elméletileg a teherautók számára érvényes e-matrica díjának megemelésével lehetne a leggyorsabban orvosolni az e-útdíj problémát, erre azonban az uniós szabályok miatt nincs mód, így valami más és gyors megoldást kellene bevetni. Például további főutakra is kiterjeszthetnék a díjszedést.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/az_autosok_fizetik_meg_az_utdijkudarcot.542836.html
@Conchobar: ha az "általános"-ból kivonod azt a részhalmazt, amelyiket nem, akkor egyrészt igazad van, másrészt az már nem általános.
@Conchobar: Örülök neki, hogy ilyen nagy átlátással rendelkezel a kultúra, a műveltség, és a személyi identitás megnyilvánulásában. Persze nyugodtan leszarhatod. Gondolom, putriban élsz,de már megigérték neked a 7 millás kacsalábas kunyhót, de soha nem voltál múzeumban, nem láttál semmi szépet, kivéve, ha tükörbe néztél és valamilyen fasza önkormányzati céget irányítasz ezerrel...

Asszem ideje hanyagolnunk egymást. Ha nem érted mit akartam írni, valóban az én seggembe a lófaszt....
@Conchobar: Amúgy senkinek és semminek nem mondtam magam, mint ahogy eddig sem tettem...
@Conchobar: Az építészeti utalásaidnak még mindig nincs semmiféle relevanciája 'a székelyek magyarok, vagy sem' kérdéséhez

Akkor menj el Aradra, sétálgass, és megérted... feltéve, ha van szemed... Aradon akkor épült utoljára jelentősebb épület, amikor még a KUK-hoz tartozott... székely ide, magyarság oda... de ezt sem fogod megérteni... feladtalak. passz...
pont most, micsoda véletlenek ismét:

Ünnepelhetnek a gazdák - 60 milliárd forinttal több jut nekik idén
691 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatással számol a minisztérium 2013-ra.

www.portfolio.hu/vallalatok/agrar/unnepelhetnek_a_gazdak_60_milliard_forinttal_tobb_jut_nekik_iden.178569.html

-----------------------------

ha egyszer valami beindul:

Ragadós Orbán példája - drasztikus különadót vezet be szomszédunk
Új adót vet ki az elektromos energiát szállító és forgalmazó, valamint a földgázkitermelő vállalatokra Bukarest, az új terhet február elsejétől 2014 végéig kell fizetniük a vállalatoknak - jelentette be hétfőn a gazdasági tárca.

www.napi.hu/ado/ragados_orban_peldaja_drasztikus_kulonadot_vezet_be_szomszedunk.542875.html
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Be vagy lőve, aztán össze-vissza irkálsz, próba-szerencse alapon: ha te nem is tudod, hogy mit beszélsz, hátha az opponens talál benne értelmet
@clegane: "ha az 'általános'-ból kivonod azt a részhalmazt, amelyiket nem, akkor egyrészt igazad van, másrészt az már nem általános" - Ja. De mi helyzet a roma és a rasszizmus kifejezésekkel. Ezeket miért használod, ha neked mindegy ("tőlem cigányt is írhatok, nincs nekem ezzel semmi problémám")
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A mai világban a túlélés, mint harcmodor a fennmaradásért nem elitélendő magatartás. Különösen akkor nem, ha ezt a célt munkával valósítjuk meg külföldön is akár.
Olyan országban, ahol a lakosság túlnyomó része hazai környezetben is a túlélés jegyében vegetál, nem lehet elvárni érzelmi beütések miatti belátást mindazokkal szemben, akik korlátozhatják ezt a szándékot. Többek között ezért is tapasztalható az elmaradó összeborulás. Mindezt még tetézi az a tapasztalat, hogy a külhoniak befogadását bizonyító túlfűtöttség olyan gyakorlatot is bemutat, hogy a hazaiak mellőzött pozicióba kerülnek. Nemcsak a jó egzisztáltságot jelentő munkahelyeken, hanem a művész világban, a médiában és a politikai szerepvállalásokban is ez látható. Hányszor elhangzik a kérdés ilyenkor, hogy hazai magyar már nem is lehet nyerő egy-egy versenyen vagy iskolai vetélkedőn?
Nem lenne szabad rossz irányba terelni ezt a kérdést, az emberi tényezőket és gondolkodásmódot nem ártana tanulmányozni néha.
Jöhetnek a drága magyar tesvírek, iután le személyi jövedelemadózták és vagyonszerzési illetékezték, és levámoltatták amit kinn kaptak. Na és az elmaradt társadalombiztosítást se felejcsük el. Olvasom, volt aki elfelejtkezett az itteni szociális ellátórendszerből kiíratkozni, így a jogtalanul felvett összeget is illő kamatostól visszafizetni. De ha már ennyire benne vannak a repülésben, elnézhetnének India felé is, hátha ott jobb, eleve nem kell fűteni.
@Mariann19: no Neked se írok máma többet, mert be vagyok lőve... sajnos valóban nehéz követni néha, mert egy-két logikai lépcsőt az alanyra hagyok... így nem lesz pancsóbár az opponensem. Annyira nem is bánom:-)

Mindjárt folytatom a kapcsolódóval, de ezt el kell küldenem, mert keresgélnem kell a reggeliek között.
exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.21. 09:15:52
„Megalázó és gusztustalan az a módszer, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik” – hangsúlyozta Kriza Ákos, miskolci polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Elmondta: sorozatosan kapják azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat hoznak helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek. A miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel és igen, vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta a városban élnek és dolgoznak – emelte ki.
Nincsenek többen
Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban – tette hozzá. Nem volt elég a korábbi gyalázat, amit Ron Werberrel együtt eszeltek ki az egész magyar nemzet ellen? – emlékeztetett a polgármester. Megint románoznak, mint annak idején? – tette fel a a kérdést. Ne legyen illúziónk, azzal kapcsolatban, hogy bármilyen eszközt meg fognak engedni maguknak, hogy a város irányítását visszaszerezzék, és újra kezelhetetlen tartozást halmozzanak fel – figyelmeztetett. A szocialisták más esetekben tiltakoztak a listázások ellen: aljas, kirekesztő fasiszta módszernek nevezve azt – jegyezte meg. „Utoljára kérem, a miskolci szocialistákat hagyják abba a szerintük ilyen vagy olyan magyarok listázását” – zárta szavait a polgármester.
Az MSZP közleményben reagált az elhangzottakra.
„Mi csupán arra hívtuk fel a figyelmet, hogy Kriza Ákos polgármestersége óta egyre több partiumi, erdélyi származású ember kap vezető állást a polgármesteri hivatalban, a város cégeiben, intézményeiben” – fogalmaz Földesi Norbert frakcióvezető.
„Igaz-e, hogy Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója az ő rokona és beszéli a román nyelvet? Igaz-e, hogy Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda igazgatója az ő barátja, s korábban ugyanabban a nagyváradi Ady Endre Líceumban tanult, ahol ő is? Igaz-e, hogy Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója Székelyudvarhelyen született? Igaz-e, hogy a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója, a Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója, a Miskolci Sportiskola felügyelő bizottságának elnöke, akiket egytől egyig a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra, mind-mind erdélyi, vagy partiumi származású emberek, s többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz? – sorolja kérdéseit a frakcióvezető.
ÉM

Tahótlanítok
Válasz erre
exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.21. 09:18:58
Nos ennyit Miskolc erdélyi megszállásáról...

Városüzemeltetés, oktatás, ingatlankezelés, közműcégek, és parkolóüzemeltetés, kultúra, sport.

Áááá dehogy... nincs itten semmi látnivaló... Oszoljanak kérem.

Nos... asszem ugyanazt írtuk.
@Conchobar: hadd jegyezzem meg, hogy nagyon nehéz értelmezni, hogy miről beszélsz. megpróbálom apránként kibogozni a dolgot.

- "ezeket miért használod, ha neked mindegy"
mi az ami mindegy nekem (szerinted)? hogy jön az ide?

- "mi a helyzet a roma és a rasszizmus kifejezésekkel"
létező magyar szavak, nem értem, mi a helyzet velük?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az igazság szerint engem ebből az agyfaszt kapott arc érdekelne, ahogy a referencia rovatban elolvassák a beírt varánusz blogot :-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: olyan vagy :D
minek gondolkodásra és lépcső mászásra kényszeríteni valakit, aki nem alkalmas erre ;)
de mennyiszer megkaptam már én is ezt :D
@Fabius: hehehehehe, elképzeltem, vinném Bolit és Mókust, és az összes fényképező gépüket :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most magyarázzam meg neki, hogy egy város képe mit jelent aszemlélődőnek, hogy meg sem kell szólalni az ott élőknek, a csupasz serggük azonnal látszik. Mondjam el neki, hogy mit lehet levonni egy történelmi városmagból, egy vársoszerkezetből, a műemlékek állapotából, a jellemző épületek stílusából? Ugyanmár. a lényeg, hogy a cigányt romának, vagy cigánynak hívjuk, és tökmindegy, hogy putriban, vagy a rózsadombon lakik 20 kőoroszlánnal és sárgaréz erkélykorláttal, kameramegfigyelő rencerre... és vonjuk ki a részeget az egészből, hogy a halmaz, ami a csomag akkor is bár kisebb, de halmaz maradjon:-)
Bár ha belelépünk, a végeredmény szempontjából majdnem mindegy, hogy mekkora halmaz a szarkupac:-))
Bolinak csak az ásólya és az evezője kell távoltartani a rajongókat:-)
@clegane: Bogozni akarod? Pár kommenttel fentebb írtam: 'aki rasszizmust emleget, az éppen abba a csoportba tartozik, amelyik általánosan akarja védelmébe venni a cigányságot'. Ide sorolom a kedveskedő roma szót is (fentebbi kommentem: 'a magyar nyelvben annak az etnikumnak a neve: cigány. Számtalan szóösszetételben szerepel: pl. cigánypecsenyenye, cigányút'). Hasonló módon honosodott meg nyelvünkben a 'ruszki' szó is (noha az érzelmileg negatív töltésű: 'Ruszkik haza!'), amely ugyanúgy egy másik etnikum önelnevezésének átvétele (noha a cigányság nagy része a roma helyett a cigányt használja önelnevezésként)
Bár megfogadtam hanyagollak, de azért csendben segítek: a németeknél a csótány az ruszbogár, az oroszoknál ugyanez svábbogár... te hova sorolod? :-) Kérlek ne válaszolj:-)))))))
@ariel12: Ezzel az erővel ők is mondhatnák, hogy mondjuk cionistákkal nem ülnek egy asztalhoz. Viszont ellentétben velük, ők betartják azokat a játékszabályokat, amelyet ők maguk alkottak a számukra. Ilyen formán nem lehet semmilyen különbséget tenni a megválasztott képviselők mandátumai és az abból fakadó egyéb más jogosultságok között.

A megoldás az lehet, hogy mindent frankón kell csinálni ott ahol uralkodni teccenek és egyből eltűnik a sok pusztabunkó jobber a színről, hiszen senki nem fogja megválasztani őket a demokratikus rendszerben.:)
@Mariann19:

te meg tudod magyarázni nekem -a gyagyának- hogy kit és miért tud lekötni a trianon című seggség?

elvették, vesztett háburú hülye résztvevőitől, ma azok a területek már más gazdasági (igazad van kivéve a Partium-ot) körülmények között leszarják az óhazát ami már annak sem nevezhető közel 100 éve: volt!!!

ez egy agyament baromság? a politika érdeke még érthető is de ki az aki megeszi és miért?

brühühühü
@Conchobar: ugyan miért lenne "kedveskedő" a roma szó? mondom, nekem mindegy, hogy romát vagy cigányt írok, ezen felesleges rugózni.
azt még mindig nem értem, hogy szerinted miért "akarja általánosan védelmébe venni a cigányságot", aki a "roma" szót használja. logikailag zérus az összefüggés ebben a kijelentésben.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"elmúlt 25 évben feltört belőlük a mélymagyar öntudat, az egyrészt a mindenkori magyar külpolitikának, másrészt a sima megélhetési kényszer vezérelte."

Nálunk a szűk vidéki milliőben általános vélekedés,hogy a nyomulós erdélyi magyarok egyre több helyen szorították ki az itthoniakat,munkahelyekről,egyéb pozíciókból,politikai állásokból gátlástalanul,jellemtelenül és jobban is jöttek ki a dolgokból a gengszterváltás óta..Utóbb amióta egyre kevésbé fut a szekér,egyre nagyobb hanggal panaszkodnak,nyírják egymást és mást is és sírnak,hogy mért nem mentek anno nyugatabbra!

www.youtube.com/watch?v=L1L_7DmMSMY
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Ugyanmár. a lényeg, hogy a cigányt romának, vagy cigánynak hívjuk, és tökmindegy, hogy putriban" - Ha nem tudjuk megindokolni, hogy miért nem tartjuk a székelyeket magyarnak, meg visszakozni se akarunk, akkor beszéljünk inkább építészetről, kőorszlánokról meg csupasz seggekről. Egyszóval: tereljünk
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Neked sem írok ma már többet."
Ezt ne tedd velem!
Nem veszed észre, hogy a szellemi fölényed irritál? Tudhatod, hogy bizonyos egyedeknél ez ingerültséget vált ki.
Sajnos arra nem vállalkoznak, hogy a tudás rögös útját válasszák, a látszatát viszont szeretik kelteni.
A helyzet ez, de ne én legyek az áldozata.
@74. Vladys:

kurva nagy hiányt fog okozni nekik, bizonyos ott fognak sírni a setét sarokban, minő veszteség (megjegyzésem: a teljes magyar export kevesebb, mint amennyit a romákra ott elbasztak)

brühühühü
@clegane: "ugyan miért lenne 'kedveskedő' a roma szó?" - Hát már írtam: mert ez az ő önelnevezésük (míg a magyar nyelv a cigány szót használja). A 'roma'szó kedveskedő használata hasonlatos ahhoz, mint mikor a felnőtt kedveskedési szándékkal gügyög a gyereknek (a gyerek szavait használja)
@Conchobar: hasonlóan ehhez, úgy érzed, gyereknyelven gügyögsz, amikor magadat "magyar"-ként emlegeted?
@rodeo36: Szia Rodeo!
"De ki az, aki megeszi?"
Azt tapasztalom, hogy a hazafiasság és a nemzet felemlegetése komoly emóciókat ébreszt az emberekben. A korábbi években nem ezzel keltek és hajtották álomra a fejüket az emberek, mert mindennapi szinten ennek nem volt aktualitása, az élet természetes velejárójaként kezelték az emberek. Miután ez az érzés klasszikus értelmezésben egy nemes emóció, ezért az egyén úgy véli, magasztosabb régióba kerül ezáltal.
Ezt az emberi tulajdonságot lehet nagyon jól- és felhasználni politikai célokra is.
A másik dolog a történelmi helyzet ismeretének hiánya, ami azt jelenti, hogy a véleményalkotásnak nincs egzakt alapja.
Az emberek a valós célokat az ügy kezelésében vagy felismerik, vagy nem, de az eszközöket viszont kezdik felismerni pl. a választási jog megadásának elutasítottságát illetően.
"az Andrássy úttól a számos utcák környékén "

az számozott utcák, te kretén... ha írsz valamiről, előbb talán tájékozódj!
@Conchobar: hogyne, mert a magyarok is kikozositik. Ne rohogtess cukorfalat. A hulyeseg csak egy.eletkor alatt cuki. 5 ev felett ciki.
vajon miért néz ki úgy az a környék?
és ki tehet róla?
és mi van azzal, hogy rendszeresek az ellenőrzések, és megpróbálják rávenni a cigányokat, hogy tartsanak rendet?

és maguktól vajon miért nem hajlandók?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A beböff meg olyan messze van a vicctől, mint mengele/polpot a humanizmustól."

Legközelebb írj majd más kötődésű háborús bűnösöket és tömeggyilkosokat is lécci. Mondjuk őt. :)

kkbk.blog.hu/2009/08/21/schlomo_morell_amit_tudnia_kell_mindenkinek
valamint, te szeretnél cigány lakótársat/szomszédot?

igen vagy nem?
@gazoló: ugyanez motivalja a borsodiakat is. Sok a munkanelkuli es egyre kevesebb a segely.
@clegane: Miért tartanám annak (a gyerek se gügyögésnek tartja a saját beszédét)? Tessék már felfogni: attól válik rendellenessé (pl.kedveskedővé), hogy a másét (szavait, beszédét) kezdjük el használni
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: ezekszerint te minden romat ismersz kishazankban. Ezert mered kijelenteni hogy csak a rossz cigany emigral. Ezen logikaval a jo magyar marad itthon a rossz pedig emigral...
@gazoló: "..és jobban is jöttek ki a gengszterváltás óta.." - teszem hozzá, mint a magyarok az erdélyiekhez viszonyítva. Nemcsak szűkebb pátriádban voltak hasonló tapasztalatok, de ami kiverte anno a biztosítékot tömeges bevándorlásuk során, az a letelepedési támogatásuk, mely közvetlenül a rendszerváltáskor történt. Akkortájt a külhoniak 360.000Ft letelepedési támogatásban részesültek gratis, míg egy fiatal házaspár max. 400.000 Ft hitelt kapott házépítésre az akkor bevezetett változó kamatterhek mellett .
Ez mindössze egy adalék az általad elmondottakhoz. .
@Conchobar: oké tegyük fel, "hibát követ el" aki romának nevezi a cigányokat, mert magyarul a cigány az cigány.
akkor még mindig nem értem, miért következik ebből hogy általánosan védeni akarja a cigányokat, aki így tesz.
@rodeo36: erdelyt mar joval korabban levalasztottak. ;) nem belefofadzani akarok, de ez a szekely romantika mint a romlatlan, igaz magyarsag forrasa maga a tomeny ostobasag...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "hogyne, mert a magyarok is kikozositik. Ne rohogtess cukorfalat. A hulyeseg csak egy.eletkor alatt cuki. 5 ev felett ciki" - Nem közösítik ki, hanem megveregetik a vállát, hogy jól tetted, ugye. Olvass egy kicsit, a jéghegy csúcsát. Ne a hírt, hanem a kommenteket (www.teol.hu/tolna/kek-hirek-bulvar/brutalis-kegyetlenseggel-olte-meg-a-88-eves-ugyvedet-480504?utm_source=ovg&utm_medium=cimlead&utm_campaign=xmegye#ArticleCommentsContainer)
@bbwd: nagy kaland. Nekem voltak a nyockerben. Olyanok mint te, bocs, mint barmely normalis ember. Vannak koztuk akikkel ki lehet jonni es vannak akikkel nem.
@Mariann19:
DDD

más:---Szerinted is be van lőve vagy csak falatozik?

kepkezelo.com/images/f4nkstmen3xzz7jpdld.jpg
@clegane: "akkor még mindig nem értem, miért következik ebből hogy általánosan védeni akarja a cigányokat, aki így tesz" - Igazad van. Egy kedveskedő megszólításból nem a megvédés szándéka következik, hanem annál jóval több
@Conchobar: na jóvan meguntalak, meg még dógom is van.
A roma kérdés legegyszerűbb megoldása lenne ha támogatnánk a kistelepülésüket 1-2 milló per fő. Cserébe lemondanak az állampolgárságukról, és az únió kívül telepednek le.
@Fabius: ha megkapnad a 760 misit en leszek a kovetkezo elvalt nejed.;)
Felre a viccel. Ha megtudnad jol csinalni, akkor mar nem vagy ra alkalmas. Hulyenek es jo kapcsolatoknak kell ehhez lenni.
@Gregbíró: finansziroznalak teged es a hasonlokat az elso mars telepesse valasodban. Ha majd ott leszel,ajd beszelhetunk a romak kitelepiteserol.
@clegane: "na jóvan meguntalak, meg még dógom is van" - És?
@Conchobar: de neked rogton a romakat tamadt kedved ezzel vadolni. Micsoda beidegzodesek, akarom irni veletlenek vannak...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

lehetséges, hogy ez velemszületett, de én nem érzek ilyen hazaffyasschágot egyáltalán, ott a létem ahol jobban meg tudok élni és akkor azt szeretem is...a művészetek és egyáltalán a kultúra az humán azaz teljesen galaktikus még akkor is ha vannak olyan nemzetyesch megjelenésűek...ha ismered a szűzséjét az Aida az amely kinyitotta a szememet nagyon korai éveimben...ki és hol ellenség? és mit kíván a haza? melyik ha szabadna kérdenem

brühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Magyarországot a kalandvágyók ugródeszkának, a sima megélhetésiek fejőstehénnek tekintették(ik)."

Akik nyugaton nem tudtak volna érvényesülni, azok most itt nyomulnak.
@Fabius: summa summarum elmondhatjuk, hogy te is csak ugatod a miskolci romahelyzetet. Valamint neked is elkelne itt teblabolo szakertoktol egy kis idegenvezetes.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Dehogy ismerem mindet.

Ahhoz viszont pont elegendöt, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom a véleményem miatt.

"Ezen logikaval a jo magyar marad itthon a rossz pedig emigral..."

Kontraszt:
Dolgos vagy munkakerülö?
Becsületes vagy svindler?
Tanult vagy tanulatlan?
(Esetenkén) tiszta vagy koszos?
Emberséges vagy agresszív?

Nézzük csak, szerintem magukért beszélnek az ellentétek :D
@rodeo36: mert beloledis, belolem is hianyzik a turul gen. Helyette liberalis gent kaptal. :) most mar tudod miert vagy rezisztens a hazzaffyschagra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ha.....ha ha

találsz partnert akkor meg kellene tenned...nekem vannak ötleteim miket tudnál alkotni

brühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "de neked rogton a romakat tamadt kedved ezzel vadolni. Micsoda beidegzodesek, akarom irni veletlenek vannak..." - Persze, fiatal barátom, én egy nácirasszista fasiszta vagyok. És a cigányok is kiközösítik magukból a bűnözőt, annyira, hogy olykor még a rendőrkapitányságot is ostrom alá veszik, hogy szabadon engedjék a lefogottat. A magyarok meg nem közösítik ki. Csupa jót, meg szépet írnak a kommentekbenaz elkövetőről
@épészmérnök: és most én is előítéletes voltam :-), néha nekem is szabad. És a maszop fújja föl magát. Amúgy.
@Fabius:
ez neked ment vó'na

rodeo36 2013.01.21. 18:26:32
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ha.....ha ha

találsz partnert akkor meg kellene tenned...nekem vannak ötleteim miket tudnál alkotni

brühühühü
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: kar, hogy tul buta vagy ahhoz hogy rajojj hogy ezek a szoparok nemcsak a romakra wrvenyesek. Szabad erdeklodnom szamok felol. Mennyi lehet? Van/volt 2 osztalytarsad es latsz 20 masikat utcan? Nem mondanam reprezentativnak.
@rodeo36: Én is közelebbállónak érzem a normálisbb romákat magunkhoz,mint a megélhetésierdélyieket!

fújdesokittazoldalonarasszistasovinisztaexhibicionalista!!

kepkezelo.com/images/6jvcw58s2nric5qhxsk3.jpg

valami kreol zenéd megtisztulásul?
A probléma az hogy a kanadai hatóságok nem ismerik a hazai viszonyokat. Méghogy nem indokolt a menedékkérelmük!!4!
Küldjenek egy kanadai külügyest Miskolcra vagy Lyukóra, meghagyta a vér az ereiben a magyarok tomboló rasszizmusától. A szegíny romákok aludni sem bírnak a gárdabakancsok folytonos dübörgésétől. A pudrék nem tudnak tanulni az iskolában az állandó náci terrortól, mert a magyar gyerekek már az anyatejjel magukba szívják a nácizmust. A börtönök tele vannak ártatlan gipponokkal. A dolgos cigókat halálra dolgoztatják a közmunkán.
Ezeket az állapotokat látva Kanada azonnal vásárola az USA-tól két repülőgép anyahajót és evakuálná a romákat a náci szörnyűségek elől.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szerinted a romák hány ezreléke hasznos az országnak?
@gazoló:
Nagyon édes a kép, tényleg.
Tudom, hogy áttételesen kérdezel. A vád abból ered, hogy tudod ki, ismert öníróniájával azt írta magáról, hogy a szeme fehérje is sárga a mája miatt. Az ellenfél nem ismerte fel a humort, viszont sértegetésre képes volt felhasználni.
A sértett társunk az egyik legműveltebb ember, akit valaha is ismertem. Viszont ahhoz is kell értelem, hogy valaki ezt a sorok között is észre vegye.
@gazoló:

technikailag jobb felvétel és...++++++++

www.youtube.com/watch?v=qeukymixGfg

brühühühü
@Gregbíró: a te hány ezreléked hasznos az országnak?
Eközben ha Kósa Lajos dumáját összevetjük a valóságos Bajnai szöveggel, akkor megdöbbenhetünk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3739_bajnai_debrecenben_ez_tortent_valojaban
@Gregbíró: Szerintem pontosan ugyanannyian, mint a nem romák. Bevallom nagyobb a merítésem a magyarok között, már hr-esként is sokkal találkozom. És nincs jó véleményem róluk, ugyanúgy lopnak, csalnak, hazudnak és képesek bármilyen gonosz vagy nemes cselekedetre mint bármely más nemzet. Veled ellentétben nem egyirányba nézelődöm, és nem vonom be fogrohasztóan édes cukormázba a magyarságomat.
@Conchobar: Sajnálom, hogy olyan rossz véleménnyel vagy saját magadról, de te jobban ismered önmagad, így ha azt írod, hogy nácirasszista izé vagy, akkor én kénytelen vagyok elhinni.
De ahogy az alkoholistáknak mondják a filmekben, ha ki tudod mondani mi a bajod, az már fél gyógyulás.
@aciduzzu: ne örjöngj... itt lakom 5 villamosmegállóra... itt mindenki "számos uccáknak" híja:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ó basszus akkor ezek szerint két évig ott járkáltam a közeledben?? :)
@Mariann19:

Soha sem bántanám a mókusokat...Természetesen áttételes volt!!!Amiket elmondtál én is így gondolom!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

milyen elegáncsos környék?

londonban hejj van számos utca és minden utcán van sarok...
brühühühü

mecsoda nagy londonország?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: erről beszélek, olyan szép, amikor elgurul a gyógyszered és kilátszik az igazi arcod, köszönöm én ebből nem kérek
@Önnek megyünk: Kicsit se mérsz két mércével. Csak nem hiteles vagy jómagad?
Ha tudta a hiteles mibe megy bele, akkor viseli a kockázatokat. Ő maga, nem a bank. ez kettőnk között a különbség. Szerinted csak a romáknak kell felelősségteljesen viselkedni, a magyarokról feltételezed. Pedig az a devizahiteles aki most azon rinyál, hogy a bank, az állam, vagy rajta kívül bárki más viselje az ő rossz döntése következményét semmivel sem jobb viselkedés, mint segélyre és családi pótlékra alapítani egy életet.
De talán ha szerencsés vagy talán egyszer ezt fel tudod fogni. De én pesszimista vagyok.
Valaki összefoglalná, mi történt ma, mint egy ötödikesnek, ha kérhetem?
@gazoló: Tudtam, hogy megérted a virágnyelvet, és nem volt hiába!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pedig kezdtél olyan szexi lenni mint Csokifiú:(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csekk! Devizahiteles analízisem végeredménye dettó.
@rodeo36: @Mariann19: érdekes, látva a sikereket és a megegyezéseket, és azok betartását:

Pataival édesítenék a keserű Matolcsy-pirulát

Egyszerre két személyt keres a jegybank élére a kormány, a befutó páros Matolcsy György és Patai Mihály, a bankszövetség volt elnöke lehet. A másik alelnök helyére kevésbé fajsúlyos szereplőt nevezne ki a kabinet.

hvg.hu/gazdasag/20130121_Pataival_edesitenek_a_keseru_Matolcsy_pir
@mamitirtok sír derék (kommensevik): cigányozás, zsidózás, terelés, és néhány droid
csak a szokásos, semmi extra
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor jó, már azt véltem, lemaradtam valamiről..Csekk mikor vált el Fabiustól, csak ennyit kérdenék..?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Valahol itt heverésznek szerteszét a telefonomban. Nem volt kedvem összekeresgélni őket.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Megtudtuk, hogy Fabiusnak is kellene egy miskolci körtúra, mint nekem. Valamint a fülönkön jönnek ki a cigányokkal kapcsolatos jobbikos közhelyek. Más nem. Ja, de, Boli majdnem megszexisedett, de aztán mégsem.:D
@Mariann19: :D Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Pardony, vannak azért kivételek, ugye?
"A K&H Banknál is marad ugyan ingyenes bankszámla, de ehhez havonta legalább 500 ezer forintos jóváírásnak kell érkeznie a számlára (maximum 3 részletben), emellett pedig mintegy 3 millió forintos megtakarítással kell rendelkeznünk a pénzintézetnél. Ezt ugyanakkor egyáltalán nem a nettó - családi kedvezmény nélkül számított - 142 ezres magyar átlagfizetésre szabták. Akinek e körül, de legalább 150 ezer forint érkezik a számlájára, annak érdemes lehet a K&H minimum számlacsomagját választania - ha ennél a banknál szeretne maradni -, ahol a havidíj 650 forint, és ezt teljes egészében elengedik, ha emellett még legalább 750 ezer forintos megtakarítással is rendelkezik az ügyfél."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Bagarol, mindig mondom (mondjuk a farokméreten az nem segít, de így jártál..:-)!:-P
@épészmérnök: Az a nem mérhető kategória.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem tudom, de még azelőtt kellene, mielöttmegkapja a 760 misis melót) Ha nem kapja meg, akkor nem is kell.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Bagarol?! Azt írta itt valaki, hogy tahótlanította Gabrielt. Ez még orbánt is emberszabásúvá tenné. :)
De aztán kiderült, hogy nem tette, szval maradt a jó öreg Boli.
A thémához, vagy mihez:
hvg.hu/itthon/20130121_Matolcsy_es_Hoffmannplakatokkal_kampany
"Az MSZP vasárnap jelentette be, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével indul a március 9-éig tartó kampány, amellyel a Fidesz-kormány ígéretei és a valóság közötti különbségekre akarják felhívni a figyelmet."

Hosszú kappány lesz, úgy vélem, théma mint a tenger..
@rodeo36: Alkalomadtán sétálj el Camden Townba:-) Ott azért annyira nem lennél világpolgár hosszabb távon:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem értelek. Azt hittem örülsz neki ha a történelem kevésbé ismert lapjaira is felhívom a figyelmed, kizárólag az esélyegyenlőség és a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében. :)
@Mariann19: Ilyeneket azért ha kérhetem, ne írj még világnyelven se, ha kérhetem, mert elzokogom magam az érdemtelen megahatottságtól. Te is tudod, hogy nem igaz, csak a mákony elfedte éleslátásodat:-) (asszem te is betársultál mellém a kokadt mákgubó rágcsállásába:-) Mondottam volt vidéki parisuttyó vagyok sok idővel:-)

(szégyellősen lesunyja fejét, nem is tudja mit mondjon)
@gazoló: Asztem rasszpistákat attól,mákonyos a szeme!

Velük toleráns vagyok. Szar lehet folyamatosan rettegésben élniük:-) Jön a zsidó-kancigány a nagykéssel, hátán egy niggerrel, aki ráadásul muzulmán testvír... és szállást kér. Érdemes ilyen lehetőségek bekövetkeztére várni és rettegni? Ugyehogynem?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Tisztább jogi helyzetet teremthetne a felségsértés alkotmányba iktatása, vagy az internet technikai korlátozása, szigorúan az irányadó nemzetközi gyakorlat alapján."

Felségsértés, hm..inkább jó hírnév (izé) megrontása?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez a felállás nincs ellenemre, feltéve, ha Orbán ragaszkodik Matolcsyhoz. Mindenképpen kell egy profi szakember, aki a háttérből tulajdonképpen viszi majd az ügyeket, erre Patai kiváló szakember.
Ez a párosítás még mindíg jobb, mintha az alelnök is politikai megbízásból lépne színre.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem tudom, de még azelőtt kellene, mielöttmegkapja a 760 misis melót) Ha nem kapja meg, akkor nem is kell.:D

Mondottam, ebből a buliból Bolival nem akarunk lemaradni... Havi másfélmilláért, még Fabius aktuális lábtörlőjét is lefotózgatjuk:-)

És a kólásdobozát sem kérjük el:-)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"Az internet tényleg szopás. Az udvar tehetetlen. A nép mindenhol kitüremkedik."

Nem, nem "a szorgos népünk győzni fog" jutott eszembe..
@Mariann19: Hát én azt mondom, vegyünk fontot, ójrót, dollárt. Márciusban nagyot kaszálunk, ha azt az elmebeteget akárcsak takarítónak beengedik az MNB-be.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Azért a meggyőző stratégiám hatékonyságát elismerhetnéd, mintha a tiszta levegő kezdené belengeni e helyet. Ez is virágnyelv.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

++++

"Jön a zsidó-kancigány a nagykéssel, hátán egy niggerrel, aki ráadásul muzulmán testvír..."

megmég az utóbbielőbbi,kész vagyok és vizuális...

"2014 Legnagyobb Hülyéje címért öldöklő közdelem és sugárban hányás várható a szocik, a Fidesz és a Jobbik között, amit itt ott zöld turhagombóccal fog az LMP színesíteni, ha egyáltalán eljut odáig."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem kell semmit venni, ma délben hallottam, hogy a magyar költségvetés hatalmas tartalékokkal rendelkezik. Ez lenne a devizatartalék?
@Mariann19: Készül már a "csodafegyver", hatékony is, unortodox is, ha el nem b@sszuk, ugye?
@Mariann19: A devizatartalék, ha annak is oly gyorsan a seggére vernek mint a manyup pénznek, akkor még mindig vannak tartalékok. Mármint ami még nekünk meg van...
De azért vegyél 100 ójrót, tuti ami tuti.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

rómaiak mennyetek a (picsába) haza

szeretetteljes istensohahozzád?

brühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak a Juss maradt:-) De aztat kiköveteljük:-) Priemán:-) Akár éccaka is:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: bankszámlákat kiüríteni párnacihát trezorrá átképezni

brühühühü

azonnal

semmilyen számlát nem fizetni
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
ius primae futuis per los noctae

brühühühü
@rodeo36: Ha ezzel akarnátok élni randa pedofilek lennétek...
@rodeo36: Futuis? Ennek még sohsem neveztem, ölég perverznek hangzatik! :-D
hvg.hu/itthon/20130121_A_magyar_mediatorvenyt_kritizaltak_Brussz

"A zöldpárti portugál Rui Tavares által készített dokumentum szerint aggályos a médiahatóság elnöke és a médiatanács tagjainak kinevezési módja, valamint az, hogy hatásuk lehet tartalmi kérdésekre. A jelentés készítői nem látják szavatolva a közmédia anyagi és szerkesztői függetlenségét.

A jelentés szerint "ésszerűtlen és méltánytalan" korlátozása a hírszolgáltatások sokféleségének, hogy a közmédia híreit kizárólag a Magyar Távirati Iroda állíthatja elő. A jelentés ugyanakkor megállapítja azt is, hogy a korábban született bírálatokat követően több pozitív fejlemény is történt."

Kíváncsi lennék, kinek mi a pozitív, ugye?
@rodeo36: ...A HAZA AZT KÍVÁNJA, HOGY MENJENEK A JELENLEGI POLITIKUSOK HAZA !!!!!

.. . és teljesen a újak jöjjenek !!!!!
@rodeo36: bankszámlák kiürítve, párnacihák bevasalva... mitőő is kéne még félnem? :-)

Szánlát fizetni kő. Mindenért:-)

JUt eszembe ma jött egy vellanyszámla. Kettő.
Egy korrigációs: Aszongya: Jóváírt egyenleg, valami 6053 Ft. Aztán a második Új vellanyszámla egyelleg: 6015 Ft. Alatta. Ez a számla a rezsiköltég 10%-os korrekcióját tartalmazza:-)) basszus: 38 peták. Megyek vissza az általános első osztályába: egyalma, meg egyszilva= 1 villanykörte:-)
@ariel12: Nem magyartanár írta, vagy, ha mégis, akkor unortodox volt..
@Mariann19: Jóvan, rendbe van. Mától Te leszel a Kijelölt Tisztogatási Felelős:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

vagy ha cifrázni akarod. ius primae futuis per los noctae

ius futuis durante omni nocte

brühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Há de az, hogy ettől hogyan fogok megvilágosodni? A nagyobb baj, ez nem lelkesít annyira NER-társi szín-patia szavazásra. Lehet átkúrták a felyem? Rohattgyurcsánytakaroggy:-)
Mit csinált miskolcipógármester gyermekkorában?
Amikor ez volt és még nem volt jobbik sem lömp, se fidessmszp!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Fúúúj, ez nem vicces. Azt hittem ti a 18+ kategóriát szeretitek...
@rodeo36: Héhóóó ez ujlatinul van? Az első szóig lefordítottam. A másodiktól a guglitrans sem tudott mit kezdeni:-))
@rodeo36: Ez már majd ollan, mint a világ kapitalusta tájai, közösüljetek, nem?
Milliárdos veszteségeket termel a magyar "sikerágazat"
Több milliárdos működési veszteségeket halmoznak fel a magyarországi − főként önkormányzati tulajdonú - fürdők, a költségek nagy részét a nem megfelelő energetikai megoldások nyelik el.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/milliardos_vesztesegeket_termel_a_magyar_sikeragazat.542897.html
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

ja teljesen eltolcsy a 38 a 6053-nak ugye bárhol levédián kívűl 0,627%-kakakakaka ami ugye a 10%-hoz valahogy nem viszonyúl

kakakaka

brühühühü

így csinyájják a kölcség elvetését is jó messzire hogy senki se láthassa
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
De óccsó lettél wazze! :))
Ma jött meg a kiskínai által nov.16-án feladott árnyékoló a gépemhez... :))
Röpke 65 nap alatt. Már lemondtam róla pedig, de...
Igaz 6 kőkemény dolcsi volt. 40,5 Leica árnyékoló, az Olympus M4/3ra pont illik, egy 52-es védőkupakkal együtt.

cloud.lbox.me/images/v/201112/wbmdga1323165927070.jpg

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Te gonoszkocc velem kirájjlánny?? :)
@rodeo36:
Mer'nem tucc unortodoxul számóni, azé'! Mazsola...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

használj másik gúglit vagy ne űlj rá amíg használod és főleg ne mozgasd

a ferdítés

a minden esti baszás joga

brühühühü

tanújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj latin-t látod a Rauzsika millen gyót akar nekednek
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A sugallatra akkor nemcsak 100 ejrót veszek, mindent felteszek egy lapra, beváltom figyelemre sem méltó tartalékaimat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Azért a linkről továbbmenve a szalaimariska féle remdőrségi végzés nem semmi. Érdemes elolvasni.
tasz.hu/files/tasz/imce/nmhh_szalai_nyom_megszunt_anonim.pdf
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

brühühühü most állok a sarokban és teljesen leszégyelltem magam

egyébként csináltam egy saját kölcségvetést Levédiára és sokat röhögök amikor eltolcsy elvtárs számai gyünnek szép hosszú sorban vagy sörben kituggya ebben a nagy zivatarosch időben?

brühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ez a "csodafegyver" annyira unortodox, hogy a célbaéréskor nem sül el. Nem jön be az offenzíva.
@rodeo36:

Naná, hogy sörben! Úgy lenne valami értelme. :)

brühühühü
hátazéééé?! eccerre romázni és románozni amikor sajjátmagunkró lenneszó jókinézünk a fejünkbő. bakker!
@rodeo36: ne haragudj mar, de meg kell kerdezzem toled, hogy te miert irod mindenhova ezt a bruhuhu-zest?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Tisztogatási felelősként a "Napos" leosztást is kérem.
Hogyan tudtunk volna elszámolni Veled Bolinak -ha nem lépünk közbe - azzal, hogy sehol sem vagy?
@Scarlet Crusade: Végjegye. Mi már mexoktuk oszt mégis mozog az velág középpontja, Gaia!
@Scarlet Crusade:
A védjegye! Essetudni... Mi már reklamálnánk, ha nem tenné!
@Mariann19:
Nekem? Ezzel a borzas kis vörössel? :D
Két vakuvillanás közt...
@Scarlet Crusade:

mert, miért ne? portugálúl ugyanez: rsrsrsrsrs

spanyolúl: jajajajajaja

ángliusúl: LOL

a többit írd hozzá

miért kérdezed?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"_@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Te sem tucc számóni! Azé'!! Kekec móóóó...kussssss! _"

dehonnem! mindenki tud:-kéccő kettő az kilenc... naugye!
@Scarlet Crusade:

"_ne haragudj mar, de meg kell kerdezzem toled, hogy te miert irod mindenhova ezt a bruhuhu-zest? _"

ez a signo. nem tutttad?
@Scarlet Crusade:

és te meg miért nem teszel ki se pont se vessző se hímvessző se piros pötty a seggeden pedig csak egy MS program amihez nem értesz?

brühühühü
@rodeo36: ertelek, akkor te is csak egy hulye picsa vagy.

Zokogj es rettegj; ehhez ertesz, ill ehhez sem.
Max a ripacskodashoz; igaz abban jo a ruhes fajtad.

Tahotlanitva.
Ezekben a percekben hallottam Smuck Andort beszámolni az erdélyi körútjáról Kálmán Olgánál.
Diadalittasan azt jelentette ki, hogy az MSZP-vel ellentétben ők nem azt mondták el, hogy pártként mit terveznek a választások után.
Az ő kérdésük az volt az erdélyiekhez, hogy milyen kormányt képzelnek el nálunk.
Holnap felveszem a szép ruhámat, nem megyek dolgozni, hátha jönnek, kopogtatnak, és tőlem is megkérdezik ugyanezt.
@Scarlet Crusade: Másrészt: Kit tisztelhetünk a Hölgyben?
Ma már a primus nocta est is el volt vetve itten!
@jaegtoer:
Levédiában? Csak a Közgépes pályázatnál, a suliból azért még kibas.nának vele! :)
„Miskolc végén tó van.
Adjál pénzt oszt’ jól van.”

Ha csak a fele igaz annak, ami a könyvben le van írva a térség (Miskolc és környéke) nyomorúságáról, már az is elborzasztó.
Tekintettel a szerző által megírt egyéb tárgyú szociográfiáira, nem kell kételkednem abban, hogy a valóságot tárta fel és nem adott hozzá semmilyen retorikai díszítő motívumot, az eladhatóság érdekében.

Moldova vette a fáradtságot és megírta Miskolc nyomorúságát, úgy ahogyan azt ő maga látta/tapasztalta. Nem titok, kedvencem az öreg. Húsz évesen pisáltam be először az egyik szatíráján, aztán jöttek a többi fajsúlyosabb írásai. Na, most lebuktam…
Legfeljebb rohattlibsibolsi leszek az igen tisztelt trollsereg szemében, de erőszakot veszek magamon és undorodva ugyan, de megengedem nekik, hogy kinyalják a seggem! ( pluszbónusz Wageméknek tök ingyé: Gyuri zsidó(is) – detélleg!)
Szóval, nem akarom népszerűsíteni, de aki nem közvetlenül érintett a térség problémái által, annak érdemes a könyvet elolvasni, tájékozódási alapnak a témában mindenképpen megfelel. Mondom ezt azért, mert én sem fordultam elő sűrűn arrafelé, csak egy alkalommal, mikor Kassára mentünk szivornyázni a Ferivel. (szomszéd)
Az „Érik a vihar” azért érdekes olvasmány, mert a szerző nem jobbról, nem balról közelít a problémához, hanem objektíven tárja az olvasó elé a tapasztalatait, akár az „Őrség panasza” című könyvében. Ha már említve volt a posztban a roma vonal (nem is lehet megkerülni), egy egész fejezetben van tárgyalva, de visszatérően végig kíséri az egész művet. Még mielőtt izé… Miskolc problémái nem (csak) a cigányok miatt vannak.
Gondos gazda módjára, mindegyik kormányzat hozzátett valamit az amúgy is elbaszott koncepcióhoz, amit arrafelé városvezetésnek hívtak. Persze nem mindenki volt hülye az elmúlt huszonhárom évben arrafelé, de a józan ész felett tort ült a pitiánerség, a szervilizmus, a kivagyiság és lehetne még sorolni. Ezen események elemzését Moldova megtette, el kell olvasnia annak akit érdekel a téma.

Nem elég ami eddig történt, erre most rátesz még pár lapáttal azon események sora, amit a poszt taglal. Miskolcnak van éppen elég baja, ezt megfejelve most a szerencsétlen agyon szívatott lakosságát plusz szopatja az előrehozott választási kombány. Feri aszonta ezt ne részletezzem, mer se a dzsobbik, se a coccialisták meg a zelempé a fújdékával együtt se érnek annyit, hogy leírjam a nevüket Miskolc kapcsán. Hajlok rá, hogy igazat adjak neki.
Főként olvasva az „utca hírmondójának” tevékenységét, depláne. Canada szép vidék, a Szent Lőrinc folyó meg majdnem termálvíz, a cigányoknak így januárban kellene fél órácskát pancsolni benne, oszt meg van oldva a Miskolcról kivándoroltak gondja- ugye? Az import darab szar politikusokat meg minek említeni, azok terepszínűek már, narancssárgák.

Minden idők legocsmányabb kampánya elé nézünk, asszem evvel nem mondtam semmi újat. De, hogy mennyire lesz undorító, arról azért nincs fogalmunk, mert azt sem gondoltuk mennyire lesz szar 2010 után két évvel. Feri is mondta.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Ezzel a kis "vörössel?"
Majdnem nem találtad itt, úgy kellett küzdeni érte! Márminthogy visszajöjjön.
Mindent bedobtam a tudományos munkásságát méltatva, meg a műveltségét is.
Oszt mindjárt itt is termett.
@rodeo36:
Lepicsáztak??? Te kis hamis, há'most kell megtudnom??? ;)
@Mariann19:
Volt minden? Dekoltázstól kezdve, villantásig...
Hőőőőőőő... Tud élni ez a diózabáló!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

ez a "vöröskeresztező" honnan gyütt? most legnagyobb bánatomra tahótlanított hiába írom neki hogy a "hülye picsa" az részéről dícséret bár túl hosszú lenne a röhögés mögé betolni inkább a vöröskét kellene a kályha mögé

hogy mennyi turulosch troll repked szerte széjjel és nem akar fészekre szállni és megtojni?

vagy kappan?

brühühühü
@Scarlet Crusade: @mamitirtok sír derék (kommensevik):

desség mektanúni hejjessen irní és ne közönségesgeggyeteg. a hulye picsa-t asztat ugy gell irgni, hogy hujje piksza. tsag a miheztartázs végett, miatta, áldall
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: aki illen szar gépet használ, ne nagyarcoskodjon kokin kínai árnyékszék vetővel:-) még 6 talléroosal se:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Miért, ha a fidesznyikeknek a Likud a tezsvírpártjuk, a dzsobbiknak is lehet, valami ultranacionalista szekta! :)
Pl. ezek:
www.youtube.com/watch?v=ZgNGTlmIapI

Persze a kérdés, a "mennyire"!
@rodeo36: Lehet, nem keresztező, hanem keresztelő?
Gyorsan gyütt a nász után, gyanúsan gyorsan!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Visszafoglalják a Siratófalat, nem tudtad?:D
@Mariann19: Ne mondj ilyeneket. Mamitirtok meg Boli kényes az el nem sülésre...:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"Csekk mikor vált el Fabiustól, csak ennyit kérdenék..?"

Ácsiács! Oszt a nősülés mikor volt, he? Násziccakáról tudtok valamit, ha már én nem? Valaki mesélje már el az életem, lécci! :-D

Én hülye mé@aciduzzu: g ott tartok, hogy Gábriellel vitatkozok délelőtt :-))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

amíg nem kipicsáznak addig jó...egyébként turulkappan pörkölt vörösbögy vagymijapicsa redcrusader (csaktunnámhováapicsábacrúzik)

attól még az vagyok aki tudod, mikor a dongóra (még a számítógépprogramozáshőskirában) brit tudósok (tudod azok mindenhol ott vannak) kiszámították hogy az olyan karakterisztikájú test mint a dongó nem lépes repűlni, még jó hogy a dongó ezt nem tudta

brühühühühü
@Knósszosz:

"_Legfeljebb rohattlibsibolsi leszek_"

ha Moldova "rajongásod okán kerülnél hírbe, akkor attól még el foglak viselni:-)
@Fabius:

"_Ácsiács! Oszt a nősülés mikor volt, he? Násziccakáról tudtok valamit, ha már én nem?_"

be voltál helyettesítve.
@Fabius:

mert neked erős gyomrod van...én skippelem

az olyan megnyugtató és nincs hiányérzetem, és így vissza tudom keresni miért basztátok le már megint jogosan

brühühühü
@jaegtoer:
Kösz, akkor vagyunk (még) páran, azt hiszem! :-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Az a kép! Azt tudnám feledni! Mint egy hímringyó, olyan rajta... :D
@Fabius: nésziszakkáról az ismert alkohol imádatot miatt, én inkább hallgatnék ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Harcoltam érte, mint egy anyatigris.
Bár tegnap hűtelen volt, színházba művelődött, nem újságolta Neked?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A siratófal vagy az elsülés?:D
@Fabius: Már nem is emlékszel?! Ez nem szép dolog. Nem mindennap kérem meg a kezed...
@Fabius:
Nem kéne annyi vizet inni, oszt akkor emlékeznél tisztán!
Mi tanúsítjuk Csekk mellett - amit csak akar - egy bizonyos százalékért... :o
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"boli és Mamitírtok kényes az ilyen elsülésre."
Mamitírtok nem pajzánkodik még, most lábadozik , nem is jut ilyesmi az eszébe.
Boli mindjárt lereagálja, szerintem ki nem hagyná.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De a sorrend az fontos, egyetértesz?:D
@Mariann19: Mamitirtok?! Ugyan már, ha nem pajzánkodna már nem is élne.:) De azért kíméletes leszek vele, mert nem szeretném ha túlzottan felizgatná magát.:D
@Mariann19:
Most kussolok, mert mindegyikőtök arra vár és remeg itt, hogy belém kössön.
AZÉRT SE!!
Pukkadjatok csak meg! :)))
Te meg itt privátshowt nyomsz a vörös makinak... Tudod...
Egy kis vidámkodás a tudatos szavazóról:
Havastól hallottam a sztorit.
Az egyik szavazáson egy kis faluban vége volt a szavazásnak, az urnákat is elvitték, zárni akartak, amikor a szavazó fülkében mocorgást észleltek. Bekukkantottak, és egy néni állt ott kombinéban.
Kiderült, hogy a néni az idősek házából jött, és azt hitte, hogy a tüdőszűrésen van.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Jóvan, rendbe van. Mától Te leszel a Kijelölt Tisztogatási Felelős:-)"

NO- NO-NO!
@Knósszosz:

"_De, hogy mennyire lesz undorító, arról azért nincs fogalmunk, mert azt sem gondoltuk mennyire lesz szar 2010 után két évvel. Feri is mondta.

ha a Feri is mondta, akkor az ugy is lesz.
sot ugyabbul, mert a kombany motorja eppen hogy beindult, csak jar a motor, de meg nem megy a jarmu

az en billentyuyetem meg atvaltott a rohadek, mert mindig amikor elkap a svung, akkor ez a szar lefekez, hogy meggondolatlanul hulyeseget ne mondjak csak baromsagot. na akkor valtok
@Kijelölt Felelős:
Kicsit nem figyelsz, oszt megpróbálnak kitúrni! Látod, ilyen ez a libsibolsi csürhe! :D
@Fabius: Az lesz a nászútunk. Egy hangulatos séta a számozott utcákban....:P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Azért kiméletes leszek vele."
Ha emiatt rosszabbodna az állapota, kárpótlásul elintézzük Mamitírtoknak a közgyógyot.
@Mariann19:
A lógós csókának amióta amputálták a goly... szóval amióta kikerült a kórházból, valamiért két oktávval feljebb van a hangja. Miért? :)
@Mariann19:
Nem a közgyogyót? Majdnem ugyan az... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Válunk, nem öröklünk.:D Így csak az 50% jön.:D
@Mariann19: Nem hiszel nekem?! Vigyázok ám mamitirtokra, nehogy megint eltünjön nekem hetekre. :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

a crusader a kereszteslovagok beceneve volt ezt tudjuk latinul a cruz a kereszt tehát bárhogy ragozod magyarúl valami agyament baromság jön ki hacsak nem keresztes -nek fordítod és akkor miniszter Levédiában

scarlett crusade az valami perverz dolog lehet mertugyi a scarlett az vörös (aseggedenlévőpötty?), a crusade a keresztezés azaz addig kereszteznek amíg oda nem érnek

én ezt leegyszerűsíteném:

VÖRÖSKERESZT-nek akkor legalább jelent valamit hacsak nem égetik bele a seggébe jelképnek

brühühühühü

ugye még izgatóan lángvörös vagy a 8-as számmisztika tartozik a scarlett-koz mert ugye nem a scarlett johanson-ról van szó nagyban?

a crusade meg a keresztesháború beceneve de a keresztre vezethető vissza azaz

LÁNGVÖRÖSKERESZTES PÓK

brühühühühü

most nem tud válaszolni mert tahótlanított
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Pukkadjatok csak meg." És a "Dögök vagytok" hol maradt? Bár ez csak a Szív és Mariann duónak járt, az igaz.
Privátshow "vörös"-nek?
Ne mondj ilyet! Knósszoszt sem hagynám, na jó, Téged sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ezt a "Válunk, nem öröklünk" dolgot még átdolgozhatjuk! :D
@Knósszosz: Szia Knósszosz barátom. A tegnapi pánikrohamom elmúlt. Nincs itt a Rém.
@rodeo36:
"most nem tud válaszolni mert tahótlanított"
Gondolom álmatlanul fogsz ezért éjjelente forgolódni... Vagy még ki kell bontani még egy üveg borocskát.
@Mariann19: Vörösökkel telve vagyunk, hová tűntek a "fehérek", mint Gábriel, akkoron?
@Kijelölt Felelős: Nem szégyen az, amíg nem húzol francia szobalány szerkót.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem lenne jó ötlet. Uncsi lenne az élet.:D Majd agresszív ügyvédet kerítünk és megkopasszuk. Mna?
@rodeo36: Hát vannak még az életben nagy tragédiák...:P
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

...és megeszünk egy kihűlt lángost a piacon, megcsodáljuk a környék nevezetességét, a villamos mosót, a desszert pedig édes csokiszag lesz a Nestlé szellőző mellett :-D
@Fabius: Szíp proletár-esküvő lészen az, a nászéjtszaka meg a tömegszálláson, ugye..velencei idillben!:-D
besokaltam ettől a rohat büdös náci bandától...

minden politikus bűnöző...
a fides mafia kormányzást söpörjétek el !
@Fabius:
Költői idill, kevésbé pénzköltő módon...
Hogy te milyen romantikus alkat vagy! :)
@Vitéz László:

"a fides mafia kormányzást söpörjétek el !"

Most szórakozol?
Ahhoz talán te is kellenél.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

poétákra is szükség vagyon, van, aki csak a költeményeket érti.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem elég rámenősek.:D
@Fabius: Nem is kell ennél romantikusabb nászút, nem igaz?:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az olyan sablonos. Velence, meg gondola, meg gondolás amint énekel. Olyan kispolgári, mint egy egyiptomi nászút.:D
@Vitéz László: Bocsi, de ép a nászutamat tervezzük. Nem érünk olyan csip-csup ügyekkel foglalkozni mint holmi kormány döntés.
@Fabius: gagyi vagy. az ön-töde műintézményt kihagytad, me vele szemben az árnyaskertet, a vasgyári esztékát, i-ES KAPUTT, a kohász-feredőt, a villamos végállomást, a felüljárót, a 100-as szakmubkásképzőt, az erős vár a MI ISTENÜNK TEMPLOMOT, MEG A VASGYÁRI KÓRHÁZ PROSZEKTÚRÁJÁT:-))))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

várj egy picit, mert még röhögök kicsit!

Rögtön beugrott, hová rejteném a portörlőmet?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem, majd kibérelünk egy viskót, az hangulatosabb lesz. Majd mulatóst hallgatunk, meg a szomszédokat amint kiabálnak.:D Lehet hogy bizniszelünk is kicsit, elvégre fel kell készíteni Fabiust a piti tolvajokkal való üzletelésre.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Autentikus násziccaka lesz, van jó üres betongarázs az 11. utcán, fürgyéle megoldásnak ott a Szinva, matracot meg viszünk :-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mondtam hogy válunk, nem pedig temetünk. A proszektúra törölve.:D
@Kijelölt Felelős: De kérlek, én nemsoká férjes asszony leszek!:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A kormány kikéri magának, hogy a megszüntetett körzeti rádió stúdiók helyett, a nép örömére létrehozott DANKÓ rádiót nem említette! (mulatós...)
@Fabius: Úgy érzem, itt a sztereotípiák és nem a vágyak vezérelnek egyeseket! :-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Ember, felsorolsz mindent de a környék központját, a Pepsi bodegát a megállóban kihagyod? :-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Akkor a tét?

A kezed?

Súgd már meg, ki az esélyes?

(ne mond el senkinek, de nem bírtam kibogozni a szálakat!)
@Kijelölt Felelős:
Kuss! Nem lebuktatni, itt ártatlanka vagyok! :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az a majd 400 misi majd kárpótol vágyakért...:D
Rád amúgy is vigyázni kell, Mariann mondotta, nehogy bajod essen. :)
@Kijelölt Felelős: Van ilyen rádió is?!:O Mik vannak. :)
@Kijelölt Felelős: Fabius gazdag lesz, kap zsíros sok misis melót, akkor az ő legújabb volt felesége leszek.;) Te nem figyelsz?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ez az autentikus rögvaló, minden szavam ellenőrizhető a gugli mapson...:-)))

Nem sztereotípia.
Hát engem már senki sem akar megrontani( igaz, fel kellene kötnie a gyatyáját, azt meg nem szeressem!:-)?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Abból nem sül ki jó, ha a postás mindig kétszer csengetet adjuk elő.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Jáááj, more, dzsánelom én esztet a biznicet, nem köll engem okosítni csáje :-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

kicsit elterelték a figyelmemet, szokott ez így történni!

el is kullogok, szégyenemben!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
De finnyás kiskegyed!
Azért a majd 400 milkáért valamit azért domborítani is kell!
Jó képet is kell vágni, mert hát fogfájósan...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ha ijjen finnyás vagy mehetsz bárányhoz aludni tapolcára, ott a német nyugdíjasok vastag eurós bukszája autentikus :-D

Alsóváros ilyen hely. Minden véglet megtalálható benne.
@Kijelölt Felelős: Csak óvatosan, te nem emiatt kullogsz el. Több köze van Mókuskákhoz.
@Fabius: :) Ne parázz, jó lesz. Te is gazdag elvált leszel meg én is.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Boli már az ügyvédet bérli fel, vagy a tőreit feni?:D Úgy eltűnt...
@Kijelölt Felelős: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

én se vagyok káptalan...

vagyis kápos vagyok !

nem lehetek ott mindenhol a palacsintas ütőmmel !

amugy meg néha eredeti rendeltetése szerint is kel használni...
különben hívhatnám bészbólsütőnek is...

tehát most pala csitát s ütök benne !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azután, hogy jóindulatú kíváncsisággal rákattintottam a fentebb megosztott vöröske linkre, mikor a párom elment a gép mellett?

Kizárt!
@kifordított nagyanyó: nem is lennék képes sztárcsapatnak drukkolni.:)))
Négy pont maradt a Jude Armynál.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mi van? Ki tűnt el?
Az ügyvédeim a rendelkezésedre állnak!
A bajonettek és kések azért nem, mert hát mindent azért mégsem, meg a romantikázásotok nem egy szál késben történik ... talán ...
@Vitéz László: Ezért tartunk ott ahol tartunk. A pasik palacsintát sütnek forradalom helyett. Hát manapság már mindent a nőnek kell csinálni?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Örülök hogy előkerültél. Már kezdtem megijedni, hogy megszöktél.:D
Fáj a fogad? Egy ügyfeled se mulasztotta el?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ááááá, dehogy is.:D
@Kijelölt Felelős: Csak nem azt hitte, hogy te a vöröskével chatelsz?!:D Ennek megvan a maga vicces oldala, nem gondolod?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Veresekkel nem csetel az ember, vagy, ha igen, szemlesütve..legalábbis háziasként, ugyi? :-)
Nos uraim, a nászútra még visszatérünk holnap.:D
Addig is további jó mulatást, holnap találkozunk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem nekem, neked a tanácsadói zsír felére!
De megyek alukálni, mert hosszú volt a nap...
Élvezd a lányságod végét, van itt minden, még palacsinta is!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mamitírtok magasabb frekvencián szól? Elől vagy hátul?
A közgyógy helyett közgyogyót intézzünk? Igazad van, ott a közgyógyon kívül koszt, kvártély...
A mi adóforintjainból, mi?
@Mariann19:
Nem csak Piktornak jár ... ellátás! :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Elfelejtem nász közibe.."
Oda figyelj, amit csinálsz! Láttad volna, két gól is bement szélről, amit a múltkor mondtam. Iváncsik becsavarta kétszer.
@Mariann19: "Oda figyelj, amit csinálsz!"

Bocsesz, majd jobban teszem, jó? :-D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Vigyázunk kollektíve Mamitírtokra, nehogy vissza essen.
Még sok jó dévajkodás várjon rá. Mert megérdemli.
Na, egy kis olvasni való, tényleg aluba mentem.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_jomoduak_nyernek_a_rezsicsokkentessel_is.542895.html

A XII. kerben jól jártak már megint a garázsbejáró fűtéssel és fűtött medencével rendelkezők!
A kommunikáció alapján az ecceri fideszdroid meg véreresre tapsikálja a tenyerét!
@Mariann19: Meg hát! Köszi a bizodalmat!:-)
Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!
@Mariann19:@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nehéz szüléssel,de be lehetne ezt a meccset húzni,szerintem egyenlőre mi vagyunk a jobbak!
tömény adrenalin lesz a másik fele!
Szorítsunk a fiúknak!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Számomra horror volt tegnap. Itt járt a Rém, azért estem pánikba, mert azt hittem, örökre itt marad, akkor én el...
Elveszítettem volna a legkedvesebb játékomat, ezt, ahol vagyunk.
Most már érted?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
a te monitorod felől nézve megvan a vicces oldala.

Tudod, mint az orális szex...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nemcsak Piktornak jár... ellátás."
Boli! Beutaltatjuk magunkat mi is, jó lesz ott nekünk is, ingyér.
Befekszünk a Vigyorgóba, ha egymásra nézünk az üvegen át, milyen jókat fogunk röhögni egymáson. Meg a világon.
A fizunkat félretesszük nyárra.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Csak ne nagyon drukkoljunk a lengyelek ellen, mert nem jönnek legközelebb a békemenetre.
Aztán jön a CÖF.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"Köszi a bizodalmat" Naná! Egy kézis drukkernak!
@Mariann19: Jogos, mi lenne vélünk nélkülük, a libsibolsik elnyomnák és kiárusítanák hazánkat!
3 ide, innen lesz nehéz?
@Mariann19: Ezt a fertőt. Csodálkozom. Én kérek elnézést. :)
@gazoló: Talán kérek a szomszédtól egy szívritmus szabályozót, sőt, kombinált megoldásként vérnyomáscsökkentőt.
Félő, hogy a végjátékra dupla adag kell.
Mondjuk 3 gólos az előny.már 4.
A szériák sajátosságai, hogy végetérnek..most sajnos!
@Alonee: Miért csodálkozol kisfiam? Szoktam Neked mesélni az itteni atmoszféráról. Majd holnap részletezzük.
@Mariann19:

szép estét! miből maradtam ki?
HELP!

A diáktüntetések alatt Viktor - vagy valamelyik szája, Girosz, stb - mondta nagy büszkén, hogy most bezzeg mindenki tüntizhet szabadon, blabla.

Aki megkeresi nekem pontosan hogy is volt ez, az egyhavi ingyenes varánusz előfizetést és nászuti beszámolót nyer! :-)
@jaegtoer: A fertőből még nem, a viszonylag jelentős vezetésről meg igen, szerencsére!:-)
@Fabius: Rajta leszek, de csak a meccs után, a nász is várhat addig, nem? :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Már lassan kezdek unatkozni 21:15. Adrenalin szintem csökkenő szintet mutat.
Majd elküldöm a címet ahova a Varanusz előfizetést küldheted :))
@jaegtoer: "Szép estét. Miről maradtam ki ?"
Mire vagy kiváncsi?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

@Mariann19:

"_A fertőből még nem, a viszonylag jelentős vezetésről meg igen, szerencsére!:-)"

meg vagyok nyugodva. a fertő jöhet. vagy fartő?

a RÉM izgat. ki az a RÉM ?
@Mariann19:

A rém. az a rém izgat. sírba visz. ki az a rém?
@Mariann19: Szállj be a primus projektbe, akkor tán emelkedni fog, Miskolc felé félúton..
@Mariann19:
Ez tényleg?
Akkor valóban röhögséges!
Havas (Henrikk)?
De sokan utálják. Én nem, de nem is a keresztapám. Bunkó? Ja, néha igen. De ha a bunkóságát vesszük alapul, akkor itt mi is sokan lehetünk olyan bunkók mint Havas, mert néha mi sem szalonnaképesen emlékezünk meg a másik politikai oldal barmairól. Na tessék, már bizonyítottam is:-))

Havast lehet utálni, lehet szeretni, egyet nem lehet vele kapcsolatban: közömbösnek lenni. Én egy videóblogjáre emlékszem, amelyben Girnyószászt óva intette, hogy kormány dumahurcolászó legyen:
aktualis.hblog.hu/2011/08/29/havas_andras_ezt_nem_kene_vallalni/

Basztathattyák Havast, én leszarom. Mindenki azt gondol rúla amit akar, de a faragatlanság köntösébe bújtatott véleménye, sokszor megállja a helyét.

Nem lájk, nem nem unlájk, csak egy oké arra, hogy meri vállalni a véleményét, ha bunkó módon akkor úgy.
Mutass egy szardarab politikust, aki meg meri tenni ugyanezt. Ja, van persze. De hamar változik a "meggyőződése", ha a szél nem abból az irányból fúj, ahonnan a véleményét sodortaja szelő.

Nem védem Havast, nincs szüksége rá, meg nem is értek egyet vele sok mindenben. Viszont van amit úgy kell kimondani, ahogy.
Oszt jónapot...
@jaegtoer: Rém izgatott lettem én is, de nem a meccstől, szerencsére! Ott vagyunk, nem kérdés, a legjobbak közt!:-)
@ariel12: Hiába nyalizol, a nászról csak holnap lesz beszámoló legkorábban! :-P
beZZEG A MI HAVI MÁSFÉLMILLÁS LÓVÉNKRÓL HALLGATTOK NYAVALYÁSOK. pEDIG MÁR bOLIT, MEG AZ OBJEKTÍVOT IS IZZÍTOTTAM:-)

@Mariann19: REndben. MEgdumáltuk:-) Porolász is bevállasz?

@mamitirtok sír derék (kommensevik): holnap lezs de képes feled:-)má mondja már meg valaki mi lesz itten? nászás, mászás, agybontó, vagy proszekálás? Nem mindegy, a szűrő mián:-)

Mos
@ariel12: Az nem volt még meg? Nyalka legény, az igaz, de nem magyar kézis! Igaz, Mariann?:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"_Rém izgatott lettem én is..._"

hja kérem... ha valaki tudja mi-ki a RÉM? akkor mit iszgatná a meccs?
azt tudom, 750 milláért protikrízisszaktanácsadóságot vállal... Girnyószáz a fasorbase:-)
@Fabius:
Én hülye, elkezdtem kuglizni.
Cserégettem a szavakat, inglist is beszúrva, ilyenek.
Jól megszívattál bazmeg...
@jaegtoer: Nem voltam itt tennap, tán ezért nem tudom, de engem is érdekelne ám!
Neked elárulom: Bolival mink leszünk kettesben a zoperatörök:-) Havi másfélmilláér fejenkint:-)
Alfonzin csak a lére hajt:-) Amúgy nem kő neki Fabius. Tiszta Pintér módszer az ajállata: ha nyelünk, felezünk:-)
Szegény Mariann pedig napközis lesz piros pöttyös napozóban:-)

Szóval minden megadatott. És a végén te is elsülhetsz:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Asztán, ha jól dogozik Fab, akkor hipokrízis, a választás éccakáján pedig paralízis tanácsoadózóvá válik:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

azt írta @Mariann19: , hogy a fia, de ezt nem tudom elhinni.
Ja és a lényeg az elnászás a meleghemperműben:-)
dejazér Fab okos fiju... megpróbálkoztak véle a állaadósságit is bevállaltatni de erre szélesre tárt karokkal beintett. Aszt monta, hohy majd aztat a Budai:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

affene! csak úgy/így röpködnek erre fele a visszautasíthatatlan ajánlatok? Még beleverem a fejem egybe, ha nem vigyázok. tényleg betört a fertő
@jaegtoer:
A kombány motorgya Ferrari, azt most szeretik ottan a csipkés házba, mer a hókotoró is ef 1-es márka. Hijába, gyorsan köll tóni a havat, főleg ha rogán.
Ahoz meg a fer ári passzol, bezony.
Kurvannyukat!
@jaegtoer: A Rém számomra egy troll, aki elől menekülésre kell venni a figurát.
Azért diszkrét maradok, úrilány vagyok.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Miskolc felé félúton."
Nem tudom mitől fog emelkedni az adrenalin szintem. A plakátok sugallatától, vagy az önkormányzat működésétől. Majd meglátom félúton...
@Mariann19:

"_Azért diszkrét maradok, úrilány vagyok."

Áááá! úrilány voltodat akkor sem vonnám kétségbe, ha ideiglenesen rugalmasan értelmeznéd a diszkréciót. csak most. csak nekem. mert megérdemlem.
@Knósszosz: Havas sztorijában most nemigen politikai felhang, inkább a humor jegyében adta elő a Civil a pályán műsorában.
Nekem nagyon jó a sztori. A tudatos szavazó jegyében, ugye.
@Mariann19: Hajó leszel elviszünk a bűnbarlangferedőbe is és megúsztatunk:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

megkezdődött a kampáááány? hogy-hogy? deiszen aról volt szó, hogy 6 hetes lesz. akor most előrehozott lesz?:-)
@Mariann19: ugyanmá, a mai gondolta utószó megröggönyezteti magát, jövőre úgyis azis megszűnik:-)
@jaegtoer: DEmegám:-) mink is már savazunk ezerrel, oszt még csak besekellet regisztrárazni:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Melyik nyalka legényre gondolsz a kéziseken kívül?
Namentem alukállani. Jócak all, M. holnap dufla adagot kapsz:-) Ma nem vót erőm-időm:-)
@Mariann19: Obamára, ki másra?
Bár csekk nincs itt, ecsetelhetné kissé..
Márc. 15: lefoglalja a köztereket a kormány
A KIM már megint beadta kérelmét tizenkét nagy közterületre, köztük az Erzsébet hídra.

Meg az ő annyukra...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Te is piros pöttyös napozóba vizionálsz engem, Jaegtoer meg nem hiszi el, hogy van fiam.
Emberismeretből 1-es. Leülhettek.
Köszmindenki, de csak kéthetes ingyen varánusz jár az erőfeszítésért, mert a linkeltek nem azok az azok amit kerestem :-)

Abban valamék félhülye arról pampogott, hogy bezzeg 2006-ban, és mostan meg szabadon, ugyi, Astorián át is ahol az a bizonyos naggyűlés.

Szóval az még csak kéne, vagy én emlékszek rosszul de az kétlem.

Amúgy meg jó meccs volt, gyííííháááá! Irány a négy közé aztán meg a dobogóra gyerekek! :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Ma nem vót erőm.. időm."
Mert kötözködtél. Holnapra csinálj rendet az anyagodban, és szépeket készíts elő. Jó éjt Neked.
@Mariann19:

Ha ide olyan troll jön, aki elől menekülni kéne azt én trolltartóba rakom. Visszakézből. Mink itt nem meneküjjünk. Meneküjjön a troll.
@Fabius: Na, ezeket felültetted, jóvanna! A nászról majd Boli tudósít tán, mint kiküldött..
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: A röntgen már márciusban megszűnik. Most komolyan. Az indoklás szerint azért a pár hajléktalan TBC-s felfedezettért nem éri meg kiadni rengeteg pénzt. Tegnap hallottam a rádióban az államtitkár asszonytól.
@Mariann19:

"_Emberismeretből 1-es. Leülhettek._"

ez tulajdonképpen kiváló érdemjegy, merthogy akkor elsők lennénk, de én inkább állnék.
@Mariann19: Nem a röntgen szűnik meg, mint olyan, csak a szűrés..rémhírterjesztő vagyol, a sugár nem szűnhet meg, csak átalakul, ugye?
@Fabius: Akkor megnyugodtam, van hátországom és menedékem.
A meccs után tele vagyok honleányi érzelemmel és nemzeti büszkeséggel, ez utóbbiban esszenciálisan. Javulok.
@Mariann19:

@jaegtoer:

emberismeret?

Nem, nem Kedves. szó nincs ilyenről. Ki ismeri a nőket? ugyan máááár!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem ültettem én fel senkit :-))

Mondtam, hogy a nászbeszéd holnap lesz? Nem mondtam.

Viszont az a buzi interjú tényleg kéne, de nem találom sehol.
@jaegtoer: Ma valahogy tele vagy vitalitással.
Bízol a jövőben, vagy valami jó történés volt?
@Fabius: Ha vársz kicsinyt, rákeresek, most pókerozom ippeg, az nemzetgazdagságilag előnyösebbnek tűnik, minta beszámolás..
@Mariann19:

Nyolcban ott vagyunk, a célkitűzés megvan, innentől minden meccs és eredmény ajándék :-)
A dánok foghatóak, negyediknek lenni meg lehet a VB-n is, amint az olimpián.

Remélem Mocsai kitalál valamit Hansenre, ha levesszük a pályáról nem lehet baj.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

különbséget kell tenni, mert könnyen ráfaraghat a gyanútlan és védtelen férfiú.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Jól van, na. Tényleg nem a röntgen szűnik meg, hanem a szűrés. Kénytelen leszek jobban figyelni és stilizálni ilyen itész közelében, mint Te vagy.
Csak akkor a tartalom csökken, nő a forma, ennyi mindenre nem tudok egyszerre koncentrálni.
@Mariann19:

én mindig telve vagyok vitalitással, bízom a jövőben és hogy történés volt-e? meghiszem azt!
@Fabius:Nekem a nyolcadikban való részvétel is nagy örömet jelent és elismerést egyben.
Azért a dánokkal kemény lesz a meccs. Mocsai nagyon jó fej, a helyszínen képes lesz megoldásokat kiötleni.
@Mariann19:

nem hát. pont a nők ne tudnának párhuzamosan többszálon futó gondolatfolyamokat ellenőrzésük és uralmuk alatt tartani. cöcöcö.

és akkor még nem lett említve egy Mariann19 nick. höhöhö...

késő van, időnként spórolok egy-két betűt, de azért még éber vagyok!
@jaegtoer: Mindíg örülök, ha embertársaimnak jut az élet örömeiből is. Nemcsak a megpróbáltatások mindíg. Szerencse fia vagy!
@Mariann19:

én inkább abban bízok, hogy képesek lesznek legalább eggyel több gólt lőni, mint az épp soros ellen. ennyi épp elég is lenne.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Mi a formára is adunk." Én még eléggé új vagyok, ezek után tele leszek gátlásokkal, ha ilyen az igényszint.
@Mariann19:

Hm. az anyakönyvben egész más van írva. de! majd utána nézek!:-)
@Mariann19: Ne legyél, arra van nekünk Penink, gátlástalannak Csekk, Te tanálj ki mást, jó? :-)
@Mariann19:

"_ezek után tele leszek gátlásokkal, ha ilyen az igényszint. _"

tessen levetkőzni. gátlás nevű ruházatot nem kedveljük. lássuk a macit! kimittud?!
@Mariann19:

Nem lesz sétagalopp a dánokkal. De annyi előnyünk van, hogy nem 2-3-4 klasszist kell semlegesíteni, hanem csak egyet.

Az az egy Mikkel Hansen viszont 2011 év férfi kézilabdázója, aki remekül irányítja a csapatot és hinti a gólokat, mint bolond a kölest. Ha egy emberfogással hatástalanítani tudjuk nyertünk. Ha nem...akkor véreset fognak pisálni a srácok, mi meg szét izgulhatjuk magunkat, mert lesz miért :-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Várok és keresgélek, de annyira nem találom, hogy lassan dögöljön meg ahol van :-))
@Fabius: Az attól is függ, hogy Hansen milyen napot fog ki, hátha szerencsénk lesz. Fabius. Nekem van egy heppem. A szélsőket nem kéne jobban játékba hoznunk? Te ezt jobban kell, hogy tudjad. Ma egyébként a riporter utalt arra, hogy a szlovénok így nyertek, ezzel a felállással.
Légy erős, így is, úgyis szétizguljuk a fejünket az utolsó másodpercekig, ha még akkor is lesz esély. Egész nap erre fogok készülni.
@Fabius:

nem jók a kulcsszavak, azért nem találni
@jaegtoer: Ne nézz semminek utána, mert az azonosítók megtévesztőre vannak kitalálva , van körülöttem 3-4 keresztnév stb. Én vagyok a nagy titok!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tudod mit? Nem találok ki mást. Csak írok úgy mint eddig, aztán annyi. Az legalább én vagyok.
Elvonulok. Jó éjt mindenkinek.
@jaegtoer:

EZT KERESTEM! :-)))

Köszi!
@Mariann19:

jó éjszakát mindenkinek. Minden mocsoládé libsinek, minden hüje jobbosnak és mindenkinek, aki közte van, meg mellette. Aludjon mindenki jól. a ma úgyis jobb lesz mint a tegnap.
@Fabius:

akkor várjuk a beszámolót!
@Mariann19:

Szélen vannak gondjaink. Harsányinak nincs cseréje a jobboldalon, most is Lékai tehermentesítette egy kicsit, az ausztrálok ellen meg Krivo. Baloldalon Iváncsik Gerinek nem megy annyira most - önmagához képest - mint szokott, de a széljáték így is rá épül.

Szerintem nekünk a megoldás most abban lenne, hogy 5:1 felállásban emberfogást védekezünk, Zubai Szabival megfogatjuk Hansent amennyire lehet, és labdaszerzésekkel megpróbáljuk szétfutni őket.
@Mariann19:
Álym túú, pussz Neked iss!
@jaegtoer:

nem mintha meggyötört volna de kíváncsi vagyok, hátha tudsz segíteni, ki ez a senki a scarlett crusade sohasem volt előtte, bejött letámadott engem arrogánsan...ez valami újfajta troll vagy álnéven egy régi seggfej? nem értem...nem állt velem szóba lebaszott és ...

brühühühü

milyen emberaszabásúak gyalogolnak a porban?
@jaegtoer:

nehogy megfejtsd!!!!!!! a nő úgy jó ahogy el akarja maszkírozni a maszkját egy maszkkal

brühühühühü
Na, sokkal kisebb lett a vihar, mint gondoltam. Egyvalaki azonban továbbra is hiányzik nekem ebből a témából, egy fontos résztvevő: a cigány.
Nem mondom, hogy egy sem szól az országban, de igazából nem hallani a hangjukat; enélkül, nélkülük, nem fog menni. Nem kifejezetten Farkas Flóriánra gondoltam, vele és díszes társaságával úgy vagyok, hogy ha egyszer számonkérné őket a cigányság a sokba került nagy semmiért, én meg rendőrfőnök lennék, akkor átmenetileg oda sem néző rendőrfőnök lennék.
Hajdanában a vajdák gardírozták a cigányokat, nem tudom, hol áll most a tekintélyük (túlzott reményeim nincsenek), valami hasonló kellene most is. A cigány ugyanis nem szívesen hallgat ránk, többségiekre, azt gyanítva, hogy átverés készül. Ezt köszönjük szépen azoknak, akik tényleg át is verték őket.
Meg kéne állapodni a képviselőikkel néhány alapdologban, letisztázva, hogy mit tudunk adni, és mit várunk el ezért cserébe; az elsőre szükség van, a második jogos. Előkerülne néhány érzékeny téma, de ezeket nem nagyon lehet megúszni, ha rendet akar az ember a fejekben; a jó hír, hogy mind a cigányok, mind a többségi társadalom oldalán mindezt csak egyszer kellene alaposan átbeszélni és elfogadni, utána már "csak" tartani kell magunkat hozzá. Az sem egyszerű, de amíg az átbeszélés is elmarad, addig az indulatok beszélnek, a csitítás elmarad.
További jó hír, hogy senki nem ugrott a poszt "a rendszerint túlzásba eső jogvédők" összetételű kifejezésére; tisztul ez, ha nehezen is megy. Én szurkolok nekik, hogy rátaláljanak a középútra.
Kecskeméten voltam egyszer maszekban, egy olyan üzemben, ahol szerintem a dolgozók (szinte csak nők) legalább fele cigány volt. Rendesen hordták a munkaruhát, betartották a szüneteket, a normát, vidámak voltak, még velünk is rendesek, normálisak. Nem volna itt, északon semmi baj, basszameg, ha melóhely lenne, az nagyon fontos alapkő...
@rodeo36:

Szia! nem ismerem, hiába régi a nick, ritkán kommentel, így aztán nem botlottam még bele.
amúgy meg ne szívd mellre, gyakran elég érdes a modorod, és nyilván nem ismeri azt az "oldalad" ami sokkal többet és jót mutat belőled.

szép napot!

J.
@rodeo36:

dehogyis! vannak diók amit csak a kíváncsiság miatt soha nem szabad feltörni:-)
@Légifarkas:

"_Meg kéne állapodni a képviselőikkel_"

ez az egyik probléma. nincsenek képviselőik. és egyhamar nem is lesznek.
hacsaknem a szorgalmas, dolgos cigányokat/romákat nem tekintjük annak. talán őket kellene kérdezni és menedzselni. ahogy nekünk is megélhetési képviselőink vannak, úgy és addig nekik is csak olyan jut, mert két megélhetési jobban szót ért.
@jaegtoer:

de hiszen nem szóltam hozzá...jött és mondta a baromságát...nem is tudom miért?

ez egy megfejtendő majom vagy kecskebéka

brühühühü

én már régen túl tettem magamat ezen az incidenten

Brasil SP 103.3 Radio cultura ha akarsz

Miles Davis-t 1961, Telonius Monk-ot 1968
vagy mást Krónosz quartett és sok más 1981

meg 2010 Schubert négykezesei Hyperion valami mesés

és akkor minek emésszem magam egy darab szar miatt

brühühühüh

cSAK ANNYIRA VOLTAM KIVÁNCSI HOGY MITŐL LETTEM NEKI NO 1 KÖZELLENSÉG ANÉLKŰL HOGY

BRÜHÜHÜHÜ

Norma Corelli C. Ludwig Corelli és akkor már tudod, CD-ről
@jaegtoer:

nem lehet elkerűlni idő kérdése

brühühühü

és akkor ...
@Fabius: Mely országokban működőképes ez a KIP rendszer?
@ariel12: Ne náczizzuk már a görögöket is!
Csak azért mert nem akarják tönkrevágni a saját országukat,mint a nyugatiak!
@Légifarkas: Igen.Az egyik nagyon fontos dolog a gazdasági rész.
@jaegtoer: A szorgalmas dolgos cigány az dolgozni fog és nem dumálni.
Rohadt nagy ám a különbség:
A képviselőket választották, a zemberek, ha úgy tetszik, míg Miskolcon ezek az emberek a polgármester illetve az Önkormányzat kinevezettjei
A képviselők itt születtek, itt nevelkedtek, itt dolgoztak esetleg, ha meg nem, ennek tudtával lettek megválasztva
A zsidó a jobboldal számára szitokszó, az erdélyi/határon túli stb. magyar meg körüludvarolandó (lásd még határon túliak választójoga), tehát listájuk dicsőséglista, nem szégyenlista.
Gyöngyösi mindenkinek a személyes adatát akarta listázni a szocik egy konkrét listát nyújtottak be, akikről egyébként köztudott, hogy honnan jöttek.
Ráadásul Gyöngyösi az érintettek, sőt őseik vallását firtatta, csak a helyesbítésben lett belőle állampolgárság.
Ne keverjük már a gőzekét a Gizikével, urak!
@kifordított nagyanyó:

A KIP rendszert a Stanfordon dolgozták ki, és eredetileg a hátrányos helyzetű spanyol ajkú és egyéb bevándorlók felzárkóztatására és integrációjára szolgált az Usában. Az eredményeket látva rengetegen átvették a módszertant.
@Fabius: Hát nem akarok megint cigányozni (de igen)csak eszembe jut az a rendszer ahol a fiatalkorú elkövetőt szembesítik az áldozatával.
Erre írta valaki,hogy olyan helyen persze hogy be váltak ezek a módszerek ahol nincsen sok cigány.
Meg ugye az elkövető röhögve nézi a "kis köcsögöt" akit megvert.
Ami norvégiában vagy svédországban bejön az nem biztos,hogy itt is működik.
Én vegyesen a keményebb módszerekkel ezt szívesen látnám ha eredményes.
Egyébként kicsit más téma de a keményebb fellépésben a büntetések szigorítását is szívesen látnám.
Nyilván ez nem csak a romákra vonatkozik.
@kifordított nagyanyó:

„Szerdán megtartottam első KIP-es órámat!! Szuper volt! Az osztályommal (7. o.) tartottam. Jelenleg ők az iskola »rémei«. Mi vagyunk a suli legnépesebb osztálya, több tanulási és magatartási zavarral küzdő gyerek van itt. Év elejétől kezdve csoportmunkában dolgozunk, és rendszeresek a közösségfejlesztő játékok is. A szerdai órám legnagyobb élménye, eredménye az volt, hogy azok a gyerekek, akik csoportmunkáról eddig hallani sem akartak, már a keddi földrajzóránkon is aktívan vettek részt. A szerdai KIP-es órán pedig mintha csoda történt volna, ők vállalták a beszámoló szerepét."

1 tanár első élménye a KIP-ről. 2012, valahol Magyarországon.
@Fabius: Ez akkor működik leginkább,ha a 18 éves hetedikes Lakatos Alehandró nem tesz nyílt és hangos szexuális utalásokat óra közben a csinos tanárnőre.:))
Na,az ilyen oktatást minél hamarabb a gyermekkorban elkezdeni.
Viszont a szülőkkel is keménykedni kell,mert ha nincsenek megnevelve és szarnak a nevelésre akkor baj van.
Viszont én úgy vagyok,hogy a gyereknek meg kell adni az esélyt.
Érdekes vagy te.Néha azt mondod,hogy találkozzunk ,beszéljük meg,de amúgy általában a békés megoldást hirdeted.:))
@kifordított nagyanyó:

Mert egy végletekig békés ember vagyok, talán azért :-)

De ha keménykedni akar valaki abba is beleállok, mert azt nem velem fogja bárki.
Fabius gyermekem... hogy faszorrúzol, a te dolgod... anyádról vettem le egy kancigányt,Tolna-Mözsön. Anyád valahogy odakeveredett. De most éppen Bécsből közlöm veled mindezt... és még egy kicsit Andersenezek neked itt öcsi... fénykoromban előfordultam ott Miskolcon az Adyban, meg a Rónayban, meg a Sportcsarnokban, mindenféle beksztédzs ügyekben... többek között a Pege Aladár előtt is nyitogattam az ajtót, mielőtt a keverőpulthoz ültem... érted akkor dikkmáhe more, hogy szájba baszlak egy mikrofonállvánnyal bármikor.
@átlátó:

Nem vagy te ekkora legény Andersen. Tudom, Bécsből az a Rónai Műv Központ is Rónaynak látszik. Ha jártál volna ott egyszer is az életben, tudnád, faszorrú Andersen :-)))

Bazmeg, legalább hazudni tudnál rendesen.
@Fabius: Elnézést kérek a helyesírási vétekért, mert jól megragadtad a lényeget... minden más érvényben marad. Mi a hazugságban a gyenge láncszem bloggerkém? Majd neked bizonygatom, hogy mekkora az orrom és a formáját. :)... emlékeim szerint tán valamilyen DVTK pályán is előfordultam...meg emlékezem valamilyen lepukkant külvárosi helyre is, tán két öltöző van hátul, szocreál bejárat és mintha lejtene a nézőtér... égett a pofám, amikor a Comets ott lépett föl, (igen, az a Comets,tudod, a Bill Haley féle, majd utána nézel bloggerkém, gyíkarc) vagy 120 ember előtt... Miskolcon érted, a Comets és a Mystery Gang...te tudod jobban, lehet ott keráztad magad.
Meg van valamilyen művház még, ahol legalább rámpa volt hátul, szemben valamilyen vasmű vendégház volt, akkor talán Klicsu vagy kinek a neve hangzott arra jól. :) Előfordultam ott is, szerintem, de te biztosan jobban tudod ezt is, hiszen láttál már cigányt Miskolcon. Én meg nem. De Ózdon, a Kék Acélban biztosan.
süti beállítások módosítása