Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Kéz kezet mos almalében? 24.hu/kozelet/2019/12/16/oteves-almasuritmeny-orban-rokonsag-bedolt-ceg-... (2019.12.16. 08:09) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • boborján20: www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDvnSwBvOIOVA&index=3 (2018.03.25. 18:28) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2012.12.14. 06:29 Fabius

Az Orbán bukás receptje

Itthon egymásba érnek a diáktüntetések, a Fidesz kárderosztálya olyan zilált, mint pitypang mező tornádó idején, a gyengébb idegzetű igazhitűek ordítva verik az asztalt, van középiskola az országban, ahol szerintük már csak a Jóisten és az ima segíthet, és a hangulaton nem sokat javít, hogy ismét sikerül lebukni a hazudozással: Egy eldugott módosítás után derült ki, hogy a tervezetnél is 11 milliárddal kevesebbet kap jövőre a felsőoktatás. Már a Fidesz ifjúsági tagozata is érzi, hogy ég a ház és a választmány összehívását sürgetik, mire Kedves Vezető csak legyint:

Nem köll annyit vinnyogni, hétvégére megoldunk mindent

Fénylő Csillagunk mentális állapota vajon milyen lehet, ha az elmúlt napok eseményei ennyi reakciót váltanak ki belőle? Pedig már a nyugalmáról az óperenciás tengeren túl is híres ötös rajtszámú előkelőség agyában is lefogazott a hajtáslánc, amúgy jókeresztény módra írt olyan felindult sms-t a zellenségnek, hogy a zihálásától keletkező belső vákuum elszívta az oxigént a Magyar Hírlap székház gázkazánja elől. 

bayer sms.jpg

Vagyis van baj elég, a pánikra minden ok megvan. Viktornál van a tuti bukás receptje és nem fél használni. Emezék meg tudják mi következik mikor arcon szarunk mindenkit, és nem marad lassan egy csoport sem, amelyik egy betűt is elhinne nekünk. 

- A Tárki felmérése alapján a nép szerint a II. Orbán kormány a rendszerváltás óta eltelt idő legszarabb kormánya. 

- Sikerült Gyurcsányék minden negatív gazdasági rekordját megdönteni, stabilan állunk benne fejjel a recesszióban.

- A tandíjjal túl vannak a hazudtunk reggel éjjel és este kurzuson, kiderült mennyire átverték a 2008-as népszavazókat. 

- Megvoltak/vannak a spontán tömegmegmozdulások, immár országos szinten.

- Az antikommunista dumát nem eszi többé senki a Pozsgayval írt alkormány, az MTVA-nál hírhamisító és önkényeskedő Böröcz ügynök és az ügynöklista nyilvánossági sorozatban elkaszálása után. Mikor a kommunista nyugdíjakról beszélnek már senkinek nem Biszku, hanem a Stumpf Pisti após Horváth István egykori belügyér, Dunagate főellenőr jelentésolvasó jut eszébe, aki vígan lesz a komcsi nyugdíjból Biszkuhoz hasonlóan. 

- A regisztráció társadalmi elutasítottsága 80%.

A legsúlyosabb betegek fölött gyakorolt élet-halál joga drágaságra hivatkozva olyan valami, amitől hányingerkeltőbb dolog nem létezik a földön. Emberek gyógyításán, szenvedésein kufárkodnak 1-2 milliárd spórolást remélve, mikor 3 milliárdért oszt tanácsot csak a Századvég, és számolatlanul épülnek stadionok? 

- A Schmitt, Semjén és a Lasztovicza gyerek dolgozatügyeivel minden addig vélt morális fölényüket is levesztették. A sunnyogás, csalás, kifehéredett bütyökkel székbe kapaszkodást rájuk égett. 

- Simicska a 300 milliárdos közbeszerzésével és az ötszörösen túlárazott vasútfelújításával elhomályosítja még a völgyhidas-löszalagutas M6-ost is. 

- Az földoligarchák már szó szerint a szart is kilopják a gazdák alól. 

Ezek után lehet próbálkozni a mutogatással, hogy az mi fingunk nem olyan büdös, csak felesleges. 

bayer-török.gif

A felsorolt pontokat azok is megértik, akik az alkotmányosságon, jogállamiságon, szólásszabadságon, médiatörvényen derpegést esetleg nem minden esetben. Az mindenkinek világos mitől drága a kenyér meg a tej, miért jön újabb és újabb áremelés, miért lesz egy doboz cigi lassan kilencszáz forint, miért kell sárga csekk helyett lehetőleg online bankban rendezni a számlafizetést és miért lett drágább a mobiltelefon percdíja. 

Világos ki hazudott nekik mikor a kommunista múlt lezárást és ingyenes első diplomát ígért. 

A társadalom kiosztotta a szociknak amit kiérdemeltek. De ti a kétharmaddal sem tudtok más kottából játszani, a bukást ugyanabból a receptből főzitek. 

918 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr154964734

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ez a Fidesz-kommunikáció mélypontja, vagy van még ennél lejjebb? 2012.12.14. 20:36:38

Elérte a teljes káoszt a felsőoktatással kapcsolatos kormányzati kommunikáció. Mert miket is hallottunk eddig? Selmeczi Gabriella még kedden elmondta, hogy "a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képvisel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aztakuva, erre dincs jo szo, Fabius koszi, kb. ezt foglaltam tegnap este ossze, es te kifejtetted utosen
a fidesz/viktor sorra húzza a mocskosabbnál mocskosabb lépéseket a táblán, mi itt - blogokon - pár százan (?) puffogunk, de igazán elemi felháborodást nem láttok, nem érzek. A jómunkás emberek ezt a szűk két évet meg vidáman kihúzzák - mennyi kárt tudnak még okozni ámokfutásuk közben - a felemlegetett tömegmegmozdulások meg nagyon vékonyak, az ellenzék az istennek se akar összeállni kormány döntő erővé, olyan ellenzéki (vezér)alak meg végképp nincs a láthatáron aki feltudná rázni ezt az apátiát...ha valaki összetudná fogni az átqrt embereket vikiék 5 perc alatt mehetnének a lecsóba, de ez az örvendetes fordulat nagyon nem látszik reálisnak. Várom a tavaszt hátha lesz MUK :)
Fabius!

A próféta szóljon belőled!
Ilyen szintű kilátástalan helyzetre nem emlékszem. Ezeknek pusztulnia kell a hatalom közeléből.
Erdekes, de a nol-on mar nincs fent, vagy csak benazom a telommal
hát fel kell hívni azt a telefonszámot, és ha bayer veszi fel, akkor az övé.
Félek, hogy bármennyire rossz is a helyzet, a Fidesz nyeri a választásokat.
1. A regisztráció nekik kedvez.
2. Sokan szeretik ezt a kurucos odacsapok az IMF-nek demagógiát.
3. Az ellenzék bénázása. Nem fogják fel, hogy személyre fognak szavazni 2014-ben. Ki az aki legyőzheti Orbánt, nem a Fideszt, Orbánt. De az Mszp nem akar senki mögé odaállni, és azt hiszik, ha Orbán rosszul kormányoz, az ő kormányzásuk meg van bocsátva.
@Crip Lee:
Pontosítsunk.
Ezeknek pusztulniuk kell,az ország túlélése érdekében!
Bármennyire szégyenletes,idáig juttatta az "ELIT" Magyarországot!
Az ominozus középiskola levette a honlapról a kritizált szöveget.
Képernyőképek is: endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-diakok.html

No meg az is, hogy a fénylő csillag brüsszeli üzenete finoman szólva is kétes. "bármit takarhat. Akár a fórumok tiltását, az oktatási intézmények anyagi megzsarolását, látszatintézkedéseket, és diákság politikai, érzelmi, hitbéli megosztását is. Együtt, vagy külön-külön."

A CÖF-Békamenet közeli neveltetés meg nem hiszem, hogy sokakat meglep. Van akinek az egy bitből erre fussa.
@batka manó:

Bajnai lehet vezéralak, ha ki nem nyírják balról.

Amúgy szép kotta amiből játszanak. Sikerült megtalálni az egyetlen dolgot amiért mindenki ugrik. ez meg a gyerekeink jövője.
@Fabius:

Pontos poszt!

Ez viszont nem a legpontosabb:

"- A legsúlyosabb betegek fölött gyakorolt élet-halál joga drágaságra hivatkozva olyan valami, amitől hányingerkeltőbb dolog nem létezik a földön. Emberek gyógyításán, szenvedésein kufárkodnak 1-2 milliárd spórolást remélve, mikor 3 milliárdért oszt tanácsot csak a Századvég, és számolatlanul épülnek stadionok?"

Stadionok? Az a legkevesebb! 4 milliárdot adnak annak a gründolt alapítványnak!

Kisíbolják két fontos intézmény - ÉPÜLET!!!!! Tulajdonjogát, az egyik a Pesti Vigadó!

És még egy pontatlanság: Gyurcsányék legrosszabb mutatója (ha jól emléxem, -0,9% GDP), gazdasági világválság következtében történt!!! A Fidesz a -1,5%-ot nem válságkörnyezetben produkálja!

A büdösrohadt szocik alatt, ha jelképes, 1% körüli, de volt növekedés. MOST?????

Áhh...! Kiakadok ezen. KILOPJÁK a kisarcolt pénzt, mert látszatja nincs.
Szerintem Bajnai meg a stábja még próbálgatja magát. Még alig másfél hónapja jött vissza, és előtte sem fojt bele a politikába.
Lehet olyan, és ezt máshol is megkérdeztem, hogy a Fidesz nem ennyire vezet, csak az emberek félnek?
Amúgy meg kedves Fidesz, ha nem engedjük meg a listázást, még helyi szinten sem szavazok a Jobbikkal, mint Szegeden.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Bajnai talán...de én nem érzem benne a "népvezér" habitust ide most meg valami olyasmi kéne de hamar. A manusz (és háttér intézménye') jó szándéka és értelme számomra egyértelmű, de ez most kevésnek tűnik, mert mocskosul lejt a pálya fentebb is leírtak miatt, itt a tiszta eszközök most nem játszanak csak irgalmatlan hátrányt jelentenek egy megörült mamuttal szembe.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Ez sem teljesen pontos, ugyanis olyan külföldi alapítványokat hoztak létre, melyek irányába bármikor lehet a későbbiekben pénzt utalni. Rádasául bármilyen pénzmosó csatornákon át.
S azokon keresztül a kormányváltás után szinte tetszőlegesen finanszírozni az obstrukciótól Orbán gyógykezeléséig szinte mindent.
amúgy meg ne aggódom, most van 7:20, ma még megoldja Orbán a felsőoktatást, és ott van előtte az egész hétvége, hogy még azt, az egy két problémás dolgot lerendezze. Itt Karácsonyra rend lesz, elvtársak!
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Túl sok "ugrót" azért, nem látni az utcákon.
Valahol qrva kínos,hogy tizenéves gyerekeknek kell "vonulgatniuk",mert a szüleik fáznak!Legalább elkísérnék őket,hamár sötétben bóklásznak az úttesten.
Kicsit bővebben, amúgy fityesz módra, ilyenekre jut pénz:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepo_kiadasok_a_koltsegvetesben_mire_keszul_a_kormany.539532.html
Vitatható tételek a 2013-as büdzsében (milliárd forint)
Sportcélú társasági adókedvezmények 25
Terrorelhántási Központ 13,4
Kossuth Lajos tér rekonstrukciója 10,2
Debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciója 9,2
Közszolgálati média támogatásának többlete 6
Kormányzati informatikai működtetésének növekménye 6
Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. támogatása 5,1
Friend of Hungary Alapítvány támogatása 2,6
Ludovika Campus felépítése 2,7
Magyar Művészeti Akadémia támogatása 2,45
Országgyűlési Őrség felállítása 2,1
A MÁV-Start privatizáció "sikerdíja" a MÁV-dolgozóknak 2
Kormányzati kommunikációval kapcsolatos kiadások 1,7
Nemzeti konzultációk kiadásai 1,6
Nemzetstratégiai Kutató Intézet megalapítása 1,3
Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal 1,2
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
2oo milla volt az IMF hirdetés ,és ne feledjük a konzultációs levélszemeteket sem .
@V-PORT: Lehet a regisztrációt elmeszelteti az AB-al ,mivel visszakozni nem akar, voszont a 8o%-os elutasítástól megijedt, és majd veri a mellét, hogy itt igenis demokrácia van.
@AKIsTUDATLAN:
Ez még csak az első változat.
Várj hétfőig,akkora "megérnek" az első módosítok.
TEK,+4,
OŐ,+2,
FoHA,+x2,stb...
@/avanivi/:
Most komolyan!
Láttál már olyasmit,amitől simicska megijedt?
@kormányzó: Még nem, csak néha elragad a képzeletem :)
@kormányzó: Ebben nem igazán van igazad. Szerdán sokan voltak az idősebb korosztályból. A sajtófotókon azért nem látod, mert annak kevés a blikkfang-értéke. Alkalmasint például pontosan tudom, hogy akrava akaratlanul többször belesétáltam kamerába, és tudom, hogy le is fotóztak. Ennek ellenére hiába kerestem magam (szent hiuság) a félszürkületi felvlteleken.
A sötétben készülteknél nem igazán van erre esély. Ugye Te sem hiszed, hogy külön táblát fognak tartani, hogy "én egy szülő vagyok". A kapucnis dzsekibe öltözött tömegben sapka alapján nem fogod megállapítani, hogy ki őszül a kapucni alatt :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: igen most már látom, vannak fenntartásaim, de mikor nincs? :D
Azért olyan szívmelengető érzés látni az őstrollokat nyomulni, ami azért sokatmondó ;)

"propatria | 2012. december 14. | 04:26:01

macisajt | 2012. december 13. | 19:15:23

Jaj, mindjárt elsírom magam! Ki kérte őket, hogy kormányozzanak? Én biztosan nem, és a magyar választók közel fele sem. A hőseid jelentkeztek, hogy majd megoldják megszorítások nélkül a gazdaság fellendítését. Te meg elhitted nekik. Ez még nem baj, de az már igen, hogy a jelenlegi tények előtt is becsukod a szemed.
És hidd el, hiába vagy hűséges, ez a mostani hatalom nem fogja honorálni. Csak ha van valami egyéb ütőkártyád is. "
@GeoCracker: azért én láttam az élő képeken idősebbeket is, na meg az autón ott a szalag is, most ennyi telik tőlem, meg a suttogó propaganda ;)
hmmmm:

Több szerző műve is visszaköszön Semjén dolgozatában

A hvg.hu teljes terjedelmében közli Semjén Zsolt 1992-ben megvédett szociológiai szakdolgozatát – párba állítva forrásaival: saját egy évvel korábban megvédett doktori értekezése, illetve más magyar és idegen nyelvű szövegek részleteivel.

hvg.hu/itthon/20121214_Semjen_szociologia_masolt_szovegek_teljes
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én is láttam amagam körül bőven idősebbeket. S voltak jó néhányan akik eljöttek a csemetével. Nyilván kicsit azért is, hogy a csemete ne csináljon túl nagy hülyeséget :-)
minden összefügg mindennel, a tegnapi események, és a tegnapelőttiek, sőt a maiak és a holnapiak is:
/Fabius ezt sem te írtad? ;)/

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20121214_Aczel_Gyorgy_beajulna
Szégyen, szégyen! – skandálták csütörtök este a szegedi városházán az egyetemisták, amikor a közgyűlés Fidesz–KDNP–Jobbik többsége nem merte nyílt ülésen vállalni a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójának felmentéséről szóló vitát és szavazást
Mit művelnek ezek a magyarokkal ?

Más népek gyerekei mind tanulhatnak, de a magyar gyerekeket várja a gereblye meg a közmunka ?

Mert semmirevaló és lébecol és buta, mint a föld ?

Frau Hoffmann...?

Milyen félázsiai ?

A magyar név megint szép lesz ?

Két éve már csak a latorországok között emleget minket a világ.

Nincs egy kormányfő, amelyik elvállalná, hogy szóbaállt velünk.

Nemcsak a Malévot, de már a repteret is bezárharjuk.
Úgyse jön erre senki.

Már csak a hátsó ajtón engednek be magyart, hogy megnézzék, milyen baltásgyilkost kíínál épp eladásra.

Szép.
Undorító egy mocskos banda! Úgy szeretem nézni amikor hazudnak és szembesítik őket a saját hazugságaikkal! Ilyenkor mindig jön a kedvenc mondatom miszerint: Őőőőőőőőőőőőőőőőőőőő
A kétségbeesés szüli a haragot, és a toporzékoló düht, melyet fentebb láthatunk.
@/avanivi/: Mázlijuk, hogy Klicsko nem szállt be a meccsbe. :)
Nincs min aggódni, háborogni. Viktor megüzente, hogy erős hetünk volt. Fel is sorolta mi mindent oldottak meg. Az oktatást is meg fogják oldani. Csak azt remélhetjük, hogy vasárnap pihenni fog.
Igaz utánna újabb hetek jönnek.
Ha engedjük......
Már tegnap röhögtem, amikor valaki beadta a kommentek között.
Bayer SMS-e tökéletes látlelet a faszi lelkéről, agyáról. Elképzeltem a liluló fejét, ahogy pötyögött:))
Nem értem, ezt miért nem írta meg címlapon?
Így persze több emberhez eljut, bár nem biztos, hogy ezt akarta.
Szórakoztató 2006 értelmezése:)) Ordító hiátusok látszanak a memóriájában. Tudom, csak a szépre emlékezik.

Ettől persze nem lesz Török Zsoltnak 3 elemije.
Szegény Görög Ibolya. Új könyvéből hiányzik egy ilyen szócikk, SMS etika és a sajtó:)))
Nade láttátok a kedves vezért, amikor - és ahogy - nyilatkozott? Kedden rendbetettük a rezsiköltségeket, szerdán elfogadtuk a költségvetést, csütörtökön megoldottuk a minimálbért, hétvégén rendbetesszük az oktatást is. És hozzá az a pökhendi, lenéző mosoly az ő orcáján...
Hányok, ha meglátom/meghallom. Tegnap is csak véletlenül, mert kíváncsi voltam, hogyan számol be az M1 a tüntetésekről. Példaértékű volt amúgy az is, olyan jó szocialista, beszélt a kósa, hoffmann, diák meg egy se.
Eh, ha nem tűnik el ez a banda, akkor itt a vége, fuss el véle!
@maybach: hát ha jó kereszténydemokrata akar klenni a Viktoj akkoj megpihen vasárnap.
@GeoCracker: Talán téves következtetésekre jutok abból, amit a médiaban bemutatnak / nameg a szemem sem a régi /, de amikor azt mondják, elindult az egyetemről 1000 diák és kb. ugyan annyian érkeztek a Térre,az nekem nem jelent létszám növekményt.
Viszont Te,ott voltál(ha nem is láttad magad megörökítve)ezért el kell fogadnom amit állítasz,bár - ha csendesebben is - továbbra is azt kell mondjam,túl sokan,nem ugrottak.
A "blikkfang-értékről".
Meglehet nem túl divatos álláspont,de megvetem azokat a "hős"palesztinokat,akik gyerekeket küldenek meghalni a frontvonalra,hogy aztán a véres holttestükkel bizonygassák a "zsidók állati mivoltát".
Ezért - legalábbis szerintem - éppen annak volna nagyobb hír-értéke(pláne az atv-n),ha azt lehetne mutatni,hogy egész Családok tiltakoznak.
És igen,vigyen nyugodtan egy táblát magával,és hirdesse bátran,hogy Ő,egy Szülő!
Elnézést kérek minden résztvevőtől,akit megbántottam!
@kisa: Hogy tegnap hogy számolt be az M1, azt nem tudom,
de ma az internetről olvastak be kommenteket a nézőknek, amiben
...fiatalok írtak róla, hogy mennyire szeretnének már tandíjat fizetni...

Gondolom, ez megnyugtatja a fidesz szavazóit ott a végeken.
@GeoCracker: Ne izgasd magad, hogy nem láttad magad a képeken. A TEK-ben már pereg az arcfelismerő szoftver. Helyedben ha csöngetnek először kinéznék az ablakon, hogy a fekete autó ott áll a házad előtt. :-)
@Dr. simonmondja.: És azokat az sms-eket netán olyan fantázianevekkel írták alá, hogy "vidéki", "Wmiki", "Gábriel arkangyal" "Stefánia kisasszony", satöbbi...
@ariel12: és ha meglátja akkor meneküljön a kéményen át.
Szép lista. Ez most az elrugaszkodás éve volt ugye? Kicsit félek milyen lesz a szárnyalás.
a fidest saját szabájai szerint nem lehet leváltani...

esemény előtt vagy után ha kell a várost is képesek felgyújtani

erőszakkal is, de a hatalomban kell maradniuk...
nincs más választásuk !
a diktatúrában a humor erősödik...

"A minisztérium nem fogadta a tüntetőket... a (HÖOK) levélben fordul a kormány tagjaihoz és az országgyűlési képviselőkhöz választ várva arra, hogy egyetértenek-e az államilag támogatott keretszámok csökkentésével. A hallgatói szervezet elnöke jövő szerdán, a kormányülés kezdetekor békés ülősztrájkba kezd a Parlamentnél.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke közleményben azt írta, kérdésükre egyszerű választ várnak: igen vagy nem. Mint mondta, a megkérdezettek és a választ is adók névsorát, valamint a kérdésre adott válaszukat még a soron következő országgyűlési választások előtt nyilvánosságra hozzák. Amennyiben egy képviselő nem válaszol, úgy neve mellett a „nem érdekli a felsőoktatás" megjegyzés szerepel majd."

index.hu/belfold/2012/12/14/a_hook_egyenkent_ir_a_kepviseloknek/

:) amugy ezek a senkiházi szavazóbábok tök érdektelenek...
@Vitéz László:
Választhatnák az öngyilkosságot,de ahhoz,gyávák.
@shinichi:
Milyen lesz a szárnyalás?
A "köz"-nek,qrva szar!
"Balog: Módosulhatnak a keretszámok. Meghoztak megalapozó döntéseket, de nem egyik napról a másikra fogják a kérdést megoldani."

pedig a fődakota azt mondta, hétvégére megolgyák a kérdést...
@Vitéz László:

Na, erről szól Herr Bayer esemese.

Bedurvulnak, mint szoktak.
@kormányzó: hát öngyilkolni nem fognak ... viszont tömegbelövetés lesz... semmi jót nem tudok feltételezni róluk... sőőőt a legsötétebb dolgokra képes hitvány banda...

nem baj a palacsintasütőket készítjük...
Szánalom, ennyi idiótát egy qrmányban:

¡Bienvenidos a Cuba!

Negyed nyolckor befutott a szervezési nehézségekre hivatkozó, holtfáradtnak tűnő Hoffmann Rózsa, elnézést kért, és egy hosszú, és már 10 méterről is teljesen olvashatatlan powerpoint-prezentációba kezdett az oktatásfejlesztés vívmányairól.

A jól induló este egy csapásra totális unalomba fordult, és csak akkor költözött némi optimista csillogás a szemekbe, amikor az államtitkár arról beszélt, hogy a pedagógus-életpálya bevezetése annyira tisztességes fizetést tesz majd lehetővé, hogy a tanárok akár Kubában pihenhetik majd ki a fáradalmakat.

No nem feltétlenül ott – tette hozzá, mintegy a saját merészségétől kicsit megriadva, – de akár ott is. Hogy ez a Kuba honnan jött Hoffmannak, arra talán csak Medgyessy Péter tudna válaszolni.

index.hu/belfold/2012/12/14/hoffmann_kubaban_pihentetne_a_tanarokat/
@Vitéz László:

A kérdés megoldása kábé az lesz, hogy fognak egy ilyen HÖOK-os vezetőt,

és kiteszik a hiradóba, hogy mennyire megegyeztek vele.

Kézfogás, taps... aló mars...
@Vitéz László: Ezt zseniális ötletnek tartom.
Milyen jó, hogy egy csomó kétharmados tv-nél név szerinti szavazás volt! Bármikor visszakereshetőek...
@Dr. simonmondja.: egyet sajnálnak nagyon hogy...

nem volt 40 éve a fides mafiának +ádernek, mint kádárnak...
pedig az elgondolás jó volt... a zegyházi isik CSERKÉSZ hálózat
ha kiépült volna... nagyon jó alapja lehetett volna

a FIDES JUGENDNEK...

ezekkel -jól behergelve- a saját apjukat el lehetett volna vitetni
de 1,2 millió cigót secperc alatt IC-re rakják...
@kisa: én sosem írtam ilyen kommenteket. :)
@Dr. simonmondja.: aki később kap egy zsíros közpénzes állást...

mint almási pozsgai meg a többi hitvány "áruló" ügynök g*ci
Kötelező olvasmány kellene, hogy legyen:

"- A valódi hatalom, a hatalom, amelyért éjjel-nappal küzdenünk kell, nem a dolgok, hanem az emberek fölötti hatalom. - Szünetet tartott, és egy pillanatra ismét olyan arcot vágott, mint a tanító, aki valamelyik sokat ígérő növendékét faggatja: - Hogyan érvényesíti a hatalmát egyik ember a másik fölött, Winston?

Winston elgondolkodott.

- Úgy, hogy szenvedést okoz neki - felelte.

- Helyes. Úgy, hogy szenvedést okoz neki. Az engedelmesség nem elég. Amíg nem szenved, hogyan lehetne bizonyos az ember afelől, hogy az illető az ő akaratának engedelmeskedik, s nem a sajátjának? A hatalom a fájdalom és a megalázkodás előidézésben rejlik. A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakba rakjuk össze, amilyenbe akarjuk. Kezded már érteni, miféle világot teremtünk? Pontosan az ellenkezőjét azoknak az ostoba hedonisztikus utópiáknak, amelyekről a régi reformerek képzelődtek. A félelem, árulás és fájdalom világát, az elnyomás világát, olyan világot, amely nem irgalmasabb, hanem könyörtelenebb lesz, ha kiforr. A haladás a mi világunkban a több fájdalom felé való haladás. A régi civilizációk azt állították magukról, hogy a szeretetre és igazságra épültek. A miénk a gyűlöletre épül. A mi világunkban nem lesznek más érzelmek, csak a félelem, a düh, a diadalmaskodás és megalázkodás. Minden más érzelmet ki fogunk irtani - mindent. Már le is törtük azokat az eszméket, amelyek a Forradalom előttről maradtak fenn. Elvágtuk a köteléket gyermek és szülő, férfi és férfi, nő és nő között. Senki nem mer többé bízni feleségben, gyermekben, barátban. A jövőben nem is lesznek feleségek és barátok. A gyerekeket megszületésükkor elvesszük az anyjuktól, mint a tojásokat a tyúktól. A nemi ösztönt gyökerestül kiirtjuk. A nemzés évenként megismétlődő formaság lesz, mint az élelmiszerjegyek megújítása. Az orgazmust megszüntetjük. Neurológusaink most dolgoznak rajta. Nem lesz hűség, csak a Párt iránt. Nem lesz szeretet, csak Nagy Testvér iránt. Nem lesz nevetés, csak a megsemmisített ellenség fölötti diadal kacaja. Nem lesz művészet, irodalom, tudomány. Ha egyszer mindenhatóak vagyunk, nincs szükségünk többé tudományra. Nem lesz különbség szép és rút között. Az élet folyamatában nem lesz semmi érdekes, semmi szórakoztató. Kiirtunk minden versengési kedvet. De mindig meglesz - ezt ne felejtsd el, Winston - a hatalom mámora, amely állandóan növekedni fog, és egyre kifinomultabbá válik.

S mindig, minden pillanatban meglesz a győzelem izgalma, az az érzés, hogy ellenségen taposunk, aki tehetetlen. Ha el akarod képzelni a jövőt, képzelj el egy csizmát, amely örökké egy emberi arcon tapos.

Abbahagyta, mintha azt várná, hogy Winston megszólaljon. Winston megpróbált még kisebbre zsugorodni az ágyon. O'Brien folytatta:

- S ne felejtsd el, hogy örökké így lesz. Taposni való arc mindig lesz. Eretnek, a társadalom ellensége, akit újra meg újra le lehet győzni és meg lehet alázni, mindig lesz. Minden, amin keresztülmentél, amióta a kezünk közt vagy, folytatódni és rosszabbodni fog. A kémkedés, a besúgások, a letartóztatások, a kínzások, a kivégzések, az eltűnések sohasem fognak megszűnni. A mi világunk nemcsak a győzelem, hanem a terror világa is. Minél hatalmasabb a Párt, annál kevésbé kíméletes; minél gyengébb az ellenállás, annál erősebb a zsarnokság. Goldstein és ellenségei örökké élni fognak. Mindennap, minden pillanatban legyőzik, megcáfolják, nevetségessé teszik, leköpdösik őket - és mégis örökké fennmaradnak. Ezt a drámát, amelyet hét éven keresztül játszottam veled, újra meg újra le fogják játszani, nemzedékről nemzedékre, mindig rafináltabb formában. Mindig kell hogy legyen kényünkre-kedvünkre kiszolgáltatott elhajló, aki üvölt a fájdalomtól, megtörik, megalázkodik, s végül tökéletes bűnbánatban, önmagától kigyógyulva, önszántából a lábaink előtt csúszkál. Ezt a világot készítjük mi, Winston. A vég nélküli győzelmek, az egyre újabb diadalok világát: a hatalom húrjának vég nélküli feszítését. Feltételezem, hogy kezded már felfogni, milyen lesz ez a világ. Végül is azonban nemcsak hogy meg fogod érteni, el is fogod fogadni, szívesen fogod látni, részévé fogsz válni ennek a világnak."
@Vitéz László:
Feleségem,most vett egy kerámia bevonatost.Állítólag,nem tapad rá semmi.Majd kipróbálom.
Mi bajod a cigányokkal?
Megkapják a rokkant-járadékukat, és semmi gond velük.
Németesek, meg tudná találni valaki a Göttingeni egyetem egyik tanárának a cikkét, amiben közös fellépésre szólítja a tudományt és a politikát a magyarországi "lopakodó" diktatúra ellen?

a klubrádióban volt ekkor:

www.klubradio.hu/bview.php?bid=archiv_n

16:41-30:00
2012.12.14-07:59:00
@kisa: én megfordítanám. ha valóban bayer írta ezt az sms-t, akkor nem csodálkoznék, ha wmiki, schindlerpistája, várúr nicknevek valamelyike pont őt takarná.
@kormányzó: Ez nagyon jo,ès mennyire igaz :-((
@Vitéz László:

Mint - a Jakab, a Gazda -, aki az országgyűlés alelnöke.

Szarik már a vidékbe bele.
@kormányzó: Szia!
Eszembe sincs megbántódni :-) S az is nyilvánvaló, én sem állítottam mást, hogy a többség azért a fiatalság.
Még akkor is, ha nyilván nem tudom én sem megszámoltan az adatokat. Köböl/miatyánkban saccolva én is 10-15 %-ra teszem (maximum) a "felnőtt kisérők" arányát.
Ez nyilvánlefedi azt, amire Te azt mondod,nem túl sokan.
A becslésem szerint az egyetemtől 2-3-(esetleg 4) ezer ember indult el. A szabadsághidig elérve ez duzzadt.Gondolom a végére iddőzülő kolisok, a közgáz felől érkezők, a spontén csatlakozók, stb.) Nekem volt egy olyan erősen szubjektív érzésem, hogy az NGM.ig ez a sokasodás finoman, de zajlott szerdán.
Az 1000 szerintem éppen olyan alulbecslés, mint ahogy 10+ ezer is felülbecslés :-)
Azt sem hiszem, hogy mindenki aki ott volt harmatosan rtatlan és jóindulatú volt (ezt a napokban megtárgyaltuk).
Az biztos, hogy a családok kivonulása hatásosabbnak tünne politikailag. De talán elvenné a "mi csináltuk magunknak" katarzisát a srácoktól. Szülőként (ha nem is közvetlenül érintve) és tanári papírral is vivódok, hogy melyik a jobb.
Atomkommunikáció - Orbán módra. Hiába mondja azt a kormány, hogy ez testápoló, nehéz elhinni, amikor azt látjuk, hogy lerohad tőle a bőrünk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3515_atomkommunikacio_orban_modra
@ariel12: Biztos vagyok, hogy a térfigyelő kamerák felvételei előtt most sokan törik a fejüket :-)
Mielőtt a másét....
@Dr. simonmondja.: tegnap nem értettünk egyet Fabius ángyán mentegetésével. Még hozzátenném, hogy egyetemi emberként foglalkozott az agráriummal. tehát felsőoktatási kérdésekben is kompetens. hallottuk szavát a témában?
vagy egy másik oldalról közelítve. ha látja, hogy szívügyénél, a fölosztásoknál pártja és frakciója minden tiltakozása ellenére nem hajlandó a rossz döntéseket felülvizsgálni már hosszabb ideje, akkor az egyetlen lehetősége, hogy saját becses neve ne erodálódjon még jobban, veszi a kalapját, s visszamegy tanítani, kutatni
@V-PORT: Érdekes de pl. Esztergomban a teljes összefogás lenyomta őket. Ott a Jobbik összeállt az MSZP-vel, LMP-vel és mindenkivel aki nem Fidesz. Érdekes mi lenne akkor ha egy teljes koalíció lenne az összes ellenzéki pártot ideértve a Jobbikot is.
Nekem,amivel konkrétan tele van a hócipőm az az,hogy csak a saját zsebük tömögetésével foglalkoznak és mindenki mást oldalba xarnak ezek a köcsögök.
Ennyi így tömören a fideszről és remélem,hogy soha soha ebben az évezredben nem kerülnek a parlament közelébe sem és úgy eltűnnek a politika palettájáról,mint ha soha nem is lettek volna!
@kormányzó: "Mi bajod a cigányokkal?"

nekem semmi itt a fidesmafiáról van szó, aki bármire képes lenne megtenni... ha képes lenne rá... simán előveszik a náci kártyát...

meg is kezdik majd a lövetés után a telepekre deportálást...
egy dolog foglya őket akadájozni... a saját képességeik...
képtelenek mexrvezni bármit is... a rászánt pénzt + a közgép....
@kormányzó: amugy eggyel mégis bajom van... a fődakotával

és ennek a vajdának a pártyával...
@bella _ciao: ánygyány és szörényi stb ügyekből az láccik...

hogy ők is lopni mentek oda, vagy legalábbis a szakmai csúcsra
akartak kapaszkodni... nem politizálnak... és nem vetítik ki a fides bűnözést minden területre... azt hiszik csak az ő szakmájukban van kivételesen...
Soros úr egyik legjobb befektetése viktorka,úgy tömi a pénzünket a karvalytőke zsebeibe.98-2002 között rablott pénzekkel,másodikra sikeres államcsínyt hajtott végre a kollégista bűnözőhad.A buta,inkompetens szocik meg képtelenek voltak legalább 1-et közülük rács mögé juttatni!Ez a legnagyobb hibáik egyike!
Na ezt a listát kellene óriásplakátokon országszerte kitenni. Külön előnye, hogy szenzitív betűszavak, mint pl. IMF nincs benne.

Ami orbánt illeti, valóban furcsa, hogy olyan kis visszafogottan reagált. Viszont erről egy kissé nyugtalanító dolog jutott az eszembe.

Meglehet, hogy a helyzet orbánnal az eddig feltételezettnél is rosszabb. Már eddig is gyanús volt, hogy nincs képben a figura, aminek oka nemcsak a betegség, hanem az is, hogy a körülötte álló talpnyalók erősen szűrik a hozzá eljutó tényeket. Az, hogy az egykor bázisának tekintett egyetemi korosztály nyíltan lázad ellene, a legsúlyosabb pánik- és pótcselekvés reakciót, túlmozgást kellene kiváltson belőle. A reakciója alapján biztosan fogalma sincs a helyzet valóságos dimenzióiról. Ez viszont azt jelenti, hogy amit mi orbánnak tulajdonítunk, mint ötleteket, hatalmi gyakorlást, lázálmot, az, bár ő az ihletője, most már mások által megkomponáltan születik. Neki meg adják a gyógyszer - süket szöveg kombót, csak az MTV- t nézetik vele, szóval izoláltsága nem nagymértékű, hanem teljes.

Ha ez igaz, akkor az országot közvetlenül habony és a többi kistafírozott spindoktor csapat irányítja. Ez önmagában is problémás, de még inkább a tény, hogy sem habonynak, sem a többi takonypócnak semmi valóságos erő, hatalom nincs a kezében. Az a fidesz pártoligarcháinak (lázár, kósa, kövér, szájer, áder) valamint a gazdasági oligarchák (csányi, simicska, nyírőék, demján) kezében van. Tehát a teljes 30-as 40-es (vagy éppen 19. századi) restauráció ezen kör(ök) "szellemi teljesítménye", a hasonló vonzalmú nagyegyházak tevékeny asszisztálása mellett, persze.

Ha mindez igaz, akkor azok a forgatókönyvek, amelyek orbán mártíromságával betonoznák be a rendszert, sokkal közelebb állnak a megvalósuláshoz, mint hinnénk. Még a végén orábért kellene, az ország érdekében, aggódnunk és ez csak félig vicces. (Nem beszélve arról a csekélységről, hogy ugyan orbánéknak 2/3 van a parlamentben, de senki nem adott 2/3-ot az oligarcháknak meg az egyháznak, de ez külön téma.)

Ami viszont reménytkéltő:
1. A diáktüntetések számos vezető külföldi média híreiben benne voltak. Ha ezt látják, pláne, ha eszkalálódás történik (szakszervezetek damaszkuszi túrája, E2014, Milla belépése, jobboldali zúgolódók felhangosodása), akkor talán nem mondanak olyan könnye le rólunk másutt se és hiába akarna orbánt kirakatba téve kiugorni az EU-ból a fent említett, maffiaszerűen összefonódott oligarchabagázs, úgy elhúzzék bürokratikusan a dolgokat, hogy a rendszerük összeomlik a helyrehozhatatlan károk előtt.

2. A fenti kör abszolút rövidlátása. A semmiből ui. nem lehet még oligarcha-hatalmat sem fenntartani, ha tehát a gazdaság nem javul nagyot (ezekkel a szereplőkkel miért tenné?) akkor a rendszer összeomlik és maga alá temeti őket. Meg sajnos sokakat másokat is, tudom, de valahogy el kell jönnie a tömeges társadalmi kijózanodásnak, amit már többen, többször emlegettünk. Ahogy a művelt francia mondaná: you have to hit rock bottom, to start anew.

Remélem, súlyosan tévedek az orbános helyzetértékelésemben és kívánom a diákság sikerét!
bayer zsolt egy beteg ember (ráadásul csont alkoholista) szóval az sms eléggé autentikusnak tűnik.

viszont a diáktüntetések kapcsán egy kissé szomorú vagyok.

mert tandíj sajnos kell. igaz, nem ilyen módon, de mivel egy fidesz nevezetű rémálom vezeti ezt ezt a szerencsétlen országot a dolgok csomagolása (értsd: nagypofájúsággal, hőzöngéssel kevert totális dilettantizmus) már nem okoz komolyabb meglepetést.

ami a szomorú számomra, hogy a régen esedékes tüntetéseket és haragot pont egy olyan téma váltja ki ami valójában nem az ördögtől való és nagy valószínűséggel elkerülhetetlen. igen, tudom, a fidesz válasza erre a problémára egyfelől aljas és dilettáns, másfelől pedig végtelenül agresszív pökhendi.

de csókolom, ez egy ilyen párt. ezt lehetett tudni erről az undorító bagázsról már 1998-és 2002 között is.

rettenetesen csalódott vagyok, hogy ez a tüntetéshullám nem a demokráciát legyaluló, az országot mellékvágányra tevő, ezermilliárdokat lenyúló, életünket tönkretevő mérgezett lelkű elmebeteg ellen folyik, hanem a tandíj ellen.

ez ennek az országnak az igazi tragédiája...
Egy lényeg van a világon: szorítson a punci!
A Fideszt úgy is elsodorja a választás.
@Deathstick: "ezt a listát kellene óriásplakátokon országszerte kitenni"

ezek csak megélhetési bűnözők fides-csicskák...

a mafia főnökök, a főcsicskák a lényegesek...

a dr -navra-, -simi- stb csicskák
Az Orban bukas receptje Kover Laszlo arca.
@Vitéz László:
Már régen a náci kártyával játszanak,csak ezt kevesen merik beismerni.Az pedig tényleg csak hab a tortán,hogy simliskáék,egy cigányt találtak legalkalmasabbnak a führer szerepére.Talán úgy gondolták,ha a sógoréknál jó volt a buzi,nekik is megfelel egy orsós.
@Delinquent: ...a dagitól az őskommunistától egészséges ember tényleg elhányja magát!!! A fiatal liberálisból lett/ kommunista, a "térdre csuhásokon át" mostanában csupaszseggű püspökök seggét nyalja.
Jól megfogta a cikk a lényeget,a fidesz ellenzékben a szocikat gúzsba kötötte a demagóg hőbörgésével (más kérdés, hogy ehhez szüksége volt egy erősen korlátolt népre is) a kétharmadot pedig csak arra használja, hogy saját zsebre dolgozzon (ehhez is kell egy nagyon korlátolt nép.
A kérdés, hogy Bajnai tud e kordont bontani és korlátozott eszközökkel, hatalmas ellenszéllel (primitív mocskolódás képekkel, hogy minden réteghez eljusson az analfabétákhoz is)meg tudja győzni a tömeget (egyszerű embereket), hogy a jelenlegi irány zsákutca (inkább szakadék).
A várható választási csalásokkal lesz a lehető legnehezebb megküzdenie.
@Deathstick: na ne. orbán nem él kalitkában, nemcsak azt látja, amit habonyék mutatnak neki. ez a mai világban hihetetlen, nemcsak a spindoktorjai körében forog. ezt a kártyát, mármint nem tudott a külvilágról, különben megakadályozta volna, mert jóravaló ember, már megpróbálták horthy esetében is eljátszani
Kötéééééééééééél !!!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszönöm, annak látszik, németben ultra gyenge vagyok, de végigfutva nekem annak tűnik
@melchi zadok:

Tényleg ezt a tragédiát látod ?

Csinálnak egy pártállamot, amiben a közmunka és a 47 000 - forint az ajánlott megélhetés a népnek,

az átlagfizetés a béka segge alatt, megfagynak emberek a saját házukban, a rezsire a fizetésük fele elmegy,

és mikor mégis fölnevelik a gyerekeiket, mindezek ellenére,

és derék, jótanuló gyerekeket,

és vállalják, hogy tovább taníttatják őket,

mert megérdemlik azok a gyerekek,

akkor nem jut az adókból a felsőoktatásra - pont.

Mert kell a stadionokra, mert Viktor szereti a stadiont.

Basszameg, ez a tragédia....!

Milyen polgárosodás,

ahol az egész ország az életét adja

egy focidrukker hobbijáért...?

...

Ez egy őrültekháza.
a bukás receptye pillanatnyilag ezen a ponton áll:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121214_bayer_szavaloverseny

derék népünk is mekkaptya a magáét, ha a gazda hazagyün és a hétvége alkalmábul rendet tesz.
"Gyakran bérmálkozó Ferenc
Aztán szigorú arccal a közönség jobb felére mutatott, és közölte, hogy e szent falak között nem tűri a híresen sokat bérmálkozó Gyurcsány Ferenc mondatát, azonnal vegyék le azt a transzparenst. A kifinomult polgári humortól letaglózott diákok megszeppenve néznek egymásra, hogy vajon pontosan melyikre gondol.

Levették a Diákhitel: Köszönjük, Emese Rózsa! feliratút, aztán a szándékosan rossz helyesírásost, de a mérges Sztachó-Pekáry úr nem volt hajlandó leolvasni az inkriminált feliratot. Természetesen az Elkúrtátok-os volt a nyerő. Miután a gyalázatnak véget vetett, a házigazda – aki, mint kiderült, maga is tanít a helyi főiskolán – a főszereplő érkezéséig hosszas értekezésbe kezdett a tandíj szükségességéről és fegyelmező hatásáról.

Inkább gépészmérnök, mint újságíró
A hallgatók jelentkeztek, hogy szeretnének hozzászólni, de Sztachó-Pekáry urat ezen az estén nem volt könnyű kibillenteni a ritmusból. Mesélt a KISZ-es építőtáborok iránti ambivalens emlékeiről, arról, hogy összemérhetetlenül hasznosabb a társadalomnak egy gépészmérnök-, mint egy kommunikáció-szakos hallgató (véletlenül ő maga is gépészmérnök), hogy becsüljék meg magukat a fűtött kollégiumi szobák lakói, és hogy micsoda dolog felkészületlenül menni vizsgázni, aztán meg beíratni az egyest, hogy a következő félévben be se kelljen járni.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Már a hallgatók sem a régiek – vontam volna épp le a következtetést, de a hallgatók azonnal rácáfoltak a sommás ítéletre: először kórusban köhögni kezdtek, aztán viccesen valamennyien a kezét régóta a levegőben tartó ha-hás vezérszónokra mutattak, hogy itt valaki kérdezni szeretne.

Zombor, a békéltető
Ez egy békés, civil szervezet – ment át defenzívába Sztachó-Pekáry úr, de a hallgatók elkezdtek kiabálni, mire kihívta a mikrofonhoz a Nemzeti Fórum városi elnökét, hogy énekeljen népdalokat. A népzenénél nincs élőbb hagyomány – ismertem el, amikor a mosolygós bácsi magának csettingetve énekelni kezdett. Valószínűleg még soha nem aratott akkora spontán sikert, mint amikor az "Az én rózsám hazafelé ballag"-hoz ért: a diákok ordítva nyerítettek fel. Hoffmann Rózsa már majdnem egy órája késett.

A helyzetet a város polgármestere, Zombor Gábor mentette meg, aki a jelek szerint született moderátor. Megdicsérte a fiatalokat, tiszteletet kért az idősebbeknek, és mivel pontosan tudta, hogy a diákok harci kedvét csak azzal veheti el, ha odaadja nekik a mikrofont, hát odaadta. A polgári törzsközönség méltatlankodott, a diákok viszont nem tudtak igazán frappánsakat kérdezni, és értelmetlen vitákba bonyolódtak a zömmel nyugdíjas pedagógusokból álló törzsközönséggel."

index.hu/belfold/2012/12/14/hoffmann_kubaban_pihentetne_a_tanarokat/
@Dr. simonmondja.: Nálad a pont.
Reméljük,hogy a következő miniszterelnök egy egyetemi tanár lesz vagy orvos.Akkor a kettő körül valamelyik fejlődni fog,vagy az oktatás vagy az eügy.
Az egész cikkben egy pontatlanságot vélek felfedezni: az M6 völgyhídjaihoz és csalagútjaihoz a szociknak semmi köze, ugyanis azt még Fónagy János szerződte le az I. orbánsimicska kormány tagjaként.
Én nem tudom a posztoló honnan veszi ezeket a képtelenségeket, mikor az M1 híradójában ezek nem is voltak benne!
@Dr. Furia:
hogy tünnének már el?
TÉNY magazin megtette a józanitó hatását, várom már a medián kutatási adatát, hogy mennyivel lett népszerűbb a Fidesz. :-)

CSAK A NEMZET!
CSAK A FIDESZ!
@Ringlósztár: a völgyhíd egyébként is az M7-es autópálya ékköve :)
ennyit a poszt igazságtartalmáról! :D
Már régóta mondom, nem kell ide nagyon ellenzéki erőlködés. A csutigyökér és orkserege önként, saját kútfőből masírozik a húsdarálóba. Ezt akár szerencsének is lehet tekinteni. Aki nem képes sem más (mszp 2010), sem a saját (fidesz 2002) hibájából tanulni, az annyira sötét, mint "néger segge éjfélkor a szenesládában".
direktíva kiadva, főcím adott, és a trollözön eljövend
@vallatas: Minden közvélemény kutató hazudik.Kérdezz meg 50 ismerősödet mindenfelől és meglátod hány % fogja azt mondani hogy kedveli a fidesz vagy rájuk fog szavazni.Az lesz a valóság nem a medián.
@Parajpuding: pontosan. A fidesz magát győzi le.
ami szerencse, mert ha a nyomorult ellenzéknek kéne azt tenni, akkor várhatnánk ítélet napig.
@Vitéz László: "nekem semmi itt a fidesmafiáról van szó, aki bármire képes lenne megtenni... ha képes lenne rá... simán előveszik a náci kártyát... meg is kezdik majd a lövetés után a telepekre deportálást..."

Azért ezt a tegnapi Mohácsi Viktória volt EP képviselő megnyilatkozást fusd még át. Vannak benne érdekes dolgok.

"Mohácsi: Összefüggésbe hozható az előző kormány néhány tisztségviselője a cigánygyilkosokkal

A "magyar romák" kanadai "bevándorlásának" okait vizsgáló húszperces dokumentumfilmet mutatott be szerda este a CBC kanadai közszolgálati televízió The Nation című műsora abból az alkalomból, hogy az ottawai kormány várhatóan még a héten közzéteszi azoknak a "biztonságos országoknak" a listáját, amelyek állampolgárainak menedékkérelmét nagy valószínűséggel vissza fogják utasítani.

Mohácsi Viktória volt EP-képviselő azt mondta: azért kért tavaly menedéket Kanadában, mert azután, hogy kifogásokat emelt a "romagyilkosságok" lassú felderítésével kapcsolatban, "fenyegetéseket kapott, és biztonságba kellett helyeznie a családját". A narrátor szerint lépésében ennél is súlyosabb indíték volt az, hogy Mohácsi szerint az előző magyar kormány úgy döntött, eltitkol a gyilkosságokkal kapcsolatos információkat, és azokat 80 évre titkosítja, "mert azok egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal".

gondolatjelek.wordpress.com/2012/12/13/mohacsi-kanadaban-is-retteg-a-magyar-hatosagoktol/
@Deathstick:
Az idősebbek MÉG emlékeznek arra, valakivel kapcsolatban már gondolták egyszer"hogy a körülötte álló talpnyalók,erősen szűrik a hozzá eljutó tényeket".Azt a "valakit",Kádár Jánosnak hítták.Ez az "elképzelés",már akkor is marhaság volt.Gondolj bele! Sorra kapja a pofonokat mindenfelől,és nem kérdezi meg - legalább magától - MIÉRT?Ez életszerű?
orbán,csak egy stróman,ez nyilvánvaló.Addig hagyják játszani a homokozóban,amíg nem akar önjáró lenni.Légy nyugodt,hamarabb lesz holdjáró,mint önjáró.
Igen,az országot közvetlenül habonyi,simliska,pintér,csányi,demjanuk és a többi kistafírozott irányítja.
orbánért pedig, aggódjon a halál!
@V-PORT: "előtte sem fojt bele a politikába" - fojt, asztaqrva... ez bebasz. :-((
Akár be is áldozná Hoffmannt a Magyar Nemzet

Olyan kormányzati intézkedésre van most szükség Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese szerint, amellyel visszavonnak egy korábbit. Az újságíró a lapban közzétett írásában azt írta, a keretszámok drasztikus csökkentésére irányuló terv rossz.

hvg.hu/itthon/20121214_A_Magyar_Nemzet_akar_be_is_aldozna_Hoffma
A Bajnait is ekéző óriásplakátokat köszönöm a fidesz ideológusainak! Igen, szeretném kérni Bajnait, hogy ugyan úgy "tegye tönkre" az országot, mint miniszterelnökként tette! Az orbáni jólét már sok nekünk, nem érdemeljük meg!
Ja, felvételizős gimnazista szülőjeként külön köszönet a milliós nem tandíj tandíjért! Kedves Vezetőnk se intézzen már el több dolgot hétvégéig, inkább pihenjen!
@bella _ciao: wmiki-t kizárt. Bayer nem hülye, csak gerinctelen.
@NA YA!: "Kedves Vezetőnk se intézzen már el több dolgot hétvégéig, inkább pihenjen!"

Nem fog rád hallgatni. :)

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben a Hír tévének nyilatkozott a diáktüntetésekről.

„Erős hete volt a kormánynak, csökkentettük a rezsiköltségeket, elfogadtuk a költségvetést, megoldottuk a minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is” – mondta, arra kérdésre, hogy „mit üzen a tüntető diákoknak?”.

index.hu/belfold/2012/12/13/orban_brusszelbol_uzent_a_diakoknak/
Fabius! A völgyhídról és a nyomvonalról még a Fidesz állapodott meg az érintett önkormányzatokkal.
Zsóti üzenete azért odabasz - már ha ő írta. Úgy látszik mind a bal, mind a jobboldalon a Zsótikkal gond van: Bayer, Gréczy.
Az összefoglalás pazar... és a legszebb, hogy mindezek ellenére is jó eséllyel meg fogják őket újra választani, ha nem áll valaki elő egy elfogadható alternatívával, de iziben!

Apropó, stadionok: tegnap magyarázta a SportM-en a Szilvásy "Puskásönéletrajzíró" György, hogy a felcsúti 3,5 milliárdos stadion oda igenis kell, mert jó kis hiánypótló... arra azért kíváncsi lennék, hogy a Vál-völgyi önkormányzatok mi mindenre tudnák "hiánypótlás" címén felhasználni ezt a 3,5 milliárdot!
megjegyzem: tereptárgyként elég trén mutat a civilizált társadalom térképén a bayerzsolt elnevezésű emberméretű sz*rdarab.
@GeoCracker:
Az 1000-t csak azért írtam,hogy legyen.
A "Mi csináltuk magunknak"-katarzis szép dolog,amíg nem változik a, Nekünk kellett megcsinálni helyettetek, gyáva szarokká!
Mert én,ezt mondanám.
Talán pedagógiailag sem lenne hátrány a, csináljuk együtt-mozgalom.Esetleg jót tenne a szülői renoménak,ha a kölök azt látja, apu-anyu nem szarja össze a bokáját állandóan.Ha legalább ÉRTE megmozgatja ványadt valagát.
Undorodom a fidesztől mint ördög a tömjénfüsttől. De azzal ugye mindenki tisztában van, hogyha 2014-ben megbuknak, akkor a '14-18-as időszak másról sem fog szólni mint ahogy a '02-10 közötti időszakban viselkedtek. Utcai tüntetések, utcára hívott birkák, kordonbontás, parlamentbe nem bejáró fideszes képviselők, parlament munkájának ellehetetlenítése, stb.
Ha a fidesz megbukik 2014-ben, akkor borítékolni merem, hogy 2018-ban egy mindennél erősebb és agresszívabb fidesz fogja megnyerni a választásokat.
De mondom, mindezt úgy gondolom, hogy legszívesebben pezsgővel a kezemben nézném végig, ahogy a hajuknál fogva rángatják ki őket a parlamentből.
"..mire Kedves Vezető csak legyint:
Nem köll annyit vinnyogni, hétvégére megoldunk mindent."

Nekem orbi testbeszédéből, megszokott cinikusan barátságos somolygásából az jött le, hogy ő tud mindenről, sőt ő már jóval többet tud nálunk.
Tehát szerintem ez az egész folyamat is tervezett volt és időarányosan "jól" állnak a dolgok, pont erre számítottak.
Nincs más hátra, minthogy a "superhero" hazajöjjön végre és mint ahogy a héten már mindent megoldott ezt a nyavalyás nemtandíj ügyet is megoldja.

Hazajön és majd egykettőre előkerül egy olyan tervezet, miszerint a korábbinál kevesebb, de a tízezerhez képest jóval több önköltséges hely lesz a felsőoktatásban.

Hozsanna, le lehet majd borulni a Fényességes előtt, aki annyira, de annyira jó az emberekkel.
@kormányzó: @GeoCracker:
Bevallom, utólag én is igazat adok neked, talán valóban nem ártott volna, ha megjelenik láthatóan is, hogy nincsenek egyedül. De anno nem gondolkoztam ezen, egyszerűen csak úgy éreztem, ez már sok, és szülőként ott a helyem, hogy mögöttük álljak. És nagyon büszkén láttam, hogy helyén van a szívük és az eszük a fiataloknak. És mintha ők saját maguk is így gondolták volna. Szóval szerintem most jó volt így. Ahogy ezeket az öntelt majmokat látom, tesznek még róla, hogy ne itt legyen a vége.... nem az volt az utolsó alkalmunk. És ez egy érési folyamat nem csak diák, de szülő oldalon, tanár oldalon, és társadalmilag is. A diákoknak meg kell érteniük, hogy bárki jöhet, aki melléjük áll, mert ha értük, hát mind a jövőnkért megyünk, a többieknek pedig azt, hogy mindenkinek ki kell állni, melléjük kell állni.

A lényeg most számomra az, hogy elkezdtem hinni a fiatalokban. :) Legalább bennük még lehet.
@batka manó: Nem is kell ide "népvezér" habitus. Hideg fejjel kell ezeket a problémákat megoldani egy új szakemberekből álló kormánynak.
Bajnai mérsékelt megnyilvánulásaira szükség van. Csak lehetne már voksolni. Bele sem merek gondolni, hogy miket fog még elkövetni ez a brigád agonizálás közben, amikor már érzi a vesztét...
Mit mást is várhatna az ember ettől a nyikhaj,senkiházi,jöttmenttól,csak,hogy a parlament legnagyobb,büdös bunkója jellemezte a hozzá hasonló firkászokat az 5- ös számú tagkönyv tulajdonos mosléktól.Ettől görényebb firkász nem nagyon létezik kis hazánkban és ennek még képernyőt is biztosít,igaz,hogy az ország egyik legszemetebb (Echo) kanálisában Széles elvtárs.Török Zsóti pedig a szóra sem érdemes kategória.Bár anno a kordon bontás is egy kicsit törvénytelen lett volna,de ugye arról nem illik még említést sem tenni.
@Ator a Legyőzhetetlen:

Egy ilyen tolvaj csalónak be fognak dőlni.

Pávatánc ez is, mint a többi.

Riszálja a pöttyös seggét a Viktor, aztán rácuppannak.
@Grabbe: Mondjuk ez valóban helytálló megállapításnak tűnik Török Zsótikával kapcsolatban :)

"Mi különböztet meg téged azoktól, akik szétverték a tévét 2006-ban? Talán az, hogy te még gyáva sz... is vagy, és csak sunyin ugatsz hátul."
Ez a frusztrált zsóti már megint bebizonyította, hogy mekkora entellektüel úriember.
A vezírnek meg jó pszichiátere van. No nem a gyógyító képességeit illetően, de remekül erősíti benne az istenkomplexusát.
Diákok, oktatók, tanárok! Ne dőljetek be neki, tartsatok ki! Aki még nem csatlakozott, tegye meg!
A többi civil szervezet is álljon mellé. Remélem a diákok voltak az a bizonyos szikra, ami birka népünket végre felébreszti a teljes közönyből.
Az volt már, hogy:

PINA ??
@Dr. Furia:
Azért ebben nem értük akkor egyet!
A választások előtti felmérések mindig pontosak voltak csak pár százalékos hiba tartományban mozogtak max.
@Tzio:

És ha meg nem fognak bukni, akkor Orbánéknak úgy elszáll az agyuk sajátmaguktól, hogy gúlákba rakják a koponyákat.

Akár buknak, akár nem, ezeket már bekaptuk rendesen.

Szálasit se volt könnyű lebeszélni a nemzetmentésről.
@Deathstick: "Már eddig is gyanús volt, hogy nincs képben a figura, aminek oka nemcsak a betegség, hanem az is, hogy a körülötte álló talpnyalók erősen szűrik a hozzá eljutó tényeket. Az, hogy az egykor bázisának tekintett egyetemi korosztály nyíltan lázad ellene, a legsúlyosabb pánik- és pótcselekvés reakciót, túlmozgást kellene kiváltson belőle. A reakciója alapján biztosan fogalma sincs a helyzet valóságos dimenzióiról. Ez viszont azt jelenti, hogy amit mi orbánnak tulajdonítunk, mint ötleteket, hatalmi gyakorlást, lázálmot, az, bár ő az ihletője, most már mások által megkomponáltan születik. Neki meg adják a gyógyszer - süket szöveg kombót, csak az MTV- t nézetik vele, szóval izoláltsága nem nagymértékű, hanem teljes."

Ez szerintem főként azoknak a főleg hívőknek az elmélete, akik nem mernek/akarnak szembenézni orb alkalmatlanságával, vagy csak anyagi előnyük származik az uralkodásából.

Merthogy:
Az az ember, aki már megszakítás nélkül husz éve ott van a politika első vonalában - miközben jó néhány szövetségesét előre tervezett módon felszalámizta, ellehetetlenítette, beolvasztotta, vagy "csak" a háttérbe szorította - az ne tudná, hogy mi történik körülötte?
Igen naív és gyermeki ez a gondolat.))

Orban mindent tud, mindenről tájékoztatják, sőt legtöbbször már napokra, hetekre, hónapokra előre gondolkodik, illetve a dolgok többsége előre megírt forgatókönyvek alapján történik.
@kormányzó: Azt elfelejtettem mondani, hogy maximálisan egyetértek, én is azt vártam volna, hogy több szülő lesz, valahogy nekem is evidens, hogy bár utálom a csordaeffektust, de a gyerekeimért bármikor kimegyek, bárkinek nekimegyek. És nem csak mert halmozottan érintett vagyok (én is főiskolás vagyok ismét, a nagyobbik lányom is az, a kisebbik épp most érettségizik, és ment volna egyetemre, de itthon nem tud, mert most nekem sem fér bele ennyi), hanem mondom, a gyerekért ölök, ha kell. Azonban látni kell, hogy ezek az intézkedések direktben nem érintik a mostani egyetemistákat (indirekt persze igen, és visszahullhat rájuk hamar), így ők inkább csak fiatalos hevületből, az igazságérzetüktől, elveiktől hajtva, az oktatás ügyéért, és testvéreik, barátaik, ismerőseik iránti szolidaritásból mozdultak meg. Épp ezért is vagyok büszke rájuk. Így az ő szüleik nem feltétlen tartottak velük. A gimisek meg még kevésbé karakánok (bár nagyon megleptek!), ott meg ezért volt kisebb a tömeg. De hamar összeérhetnek a dolgok. És én tuti ott leszek.
@kormányzó: Ebben is van igazság. Azt hiszem a saját korosztályom sok tagjában és a félgenerációs demokratákban még komoly a tartás a hatalomtól. Ez van. S Orbán szerintem épít is erre rendesen.
@RepLa: Ahogy írtam, én is ott voltam. Szolidarítani, ott lenni, kiváncsiságból, az együtt tevésért. Mindezekért együtt is akár.

De végül is emberkék vagyunk :-)

A magam részéről olyan,aki most gonosz módon megnézi a Hobbit-ot, ha kap rá jegyet, és még gonoszabb módon ezt be is jelenti :-))
Azt világosan látjuk,hogy nyoma sincs a 2006-os gyülevész tüntetőknek,mekkora különbség.A békemenetesek készíthetik a plakátot:Tandíj IMF nem!
@vallatas: Kivéve 2002-ben. Akkor ugyanis fölényes fidesz-győzelmet jósolt mindegyik.
És ha már a cigányok szóba kerültek, esetleg akinek van facebook-regisztrációja, és némileg egyetért a dologgal, mármint az oktatás fontosságával a roma gyerekek számára is, itthon is, megosztaná? Ugyanis itthon is vannak emberek, akik szerencsétlen sorsú gyerekeken akarnak segíteni, nem csak Erdélyben a Bőjte atya... Csak az itthoniak nem kapnak se pénzt, se nyilvánosságot...
Köszi
www.168ora.hu/tudas/iskola-ahol-nincs-ciganykerdes-107510.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Herr Bayer nem sunyin ugat hátul ?

Vagy Orbán ?

Ő ott se vót. Csaka kutya vót.

Melyik adta a félszemét a fülkeforradalmukért ?

Nem látom a félszemű minisztert, aki harcolt.

Melyik vót ?
Aki Orbán Viktorra szavaz az Kun Bélára szavaz.
Aki Pintér Sándorra szavaz, az Garbai Sándorra szavaz.
Aki a Szájer Józsefre szavaz az Ágoston Péterre szavaz.
Aki Kövér Lászlóra szavaz az Tisza Istvánra szavaz.
Aki a Fideszre szavaz az a hagyományos uralkodó osztály és a Tanácsköztársaság szövetségére szavaz.
Aki a keresztény hagyományos uralkodó osztályra szavaz, az azokra szavaz, akik eladták a népüket rabszolgának azért a hatalomért cserébe, amit azért kaptak hogy a kereszténység által tiltsák a kamatszedést, fenntartva a monopóliumot etéren, és irtsák a pogányokat, valamint hogy második eljövetelként állítsák majd be a leendő világkormány felállítóját a ’30-as évek elején.
Aki a Jobbikra szavaz az a nácikra szavaz, akik úgy csinálnak mintha a zsidóknak nem csak egy nagyon szűk kisebbsége tudna arról hogy mire használja a saját papi kasztja a zsidóságot.
Aki Gyurcsányra szavaz az Klebelsbergre szavaz, és Metternichre szavaz.
Aki az alul lévők érdekeinek a képviselőjére szeretne szavazni, olyanra aki nem része a hagyományos uralkodó osztálynak, annak oda kell figyelni, hogy ne csatornázzák be régebben a pályán lévők a saját tervükbe.
@Dr. simonmondja.: gyakorlatilag pontosan ugyanazt mondjuk.

végül is tökmindegy mi váltja ki a szikrát, ha az a szikra ezeknek az undorító rohadékoknak a végét okozza.

viszont! valahogy jobban örülnék, ha ezek a tüntetések már akkor kirobbantak volna, mikor ezek a hitvány nyomorult hazaárulók lenyúlták a manyup pénzeket, amikor vagy amikor telehányták az alkotmányt, amikor erőből tisztogattak, amikor agresszívan eltávolíttattak mindenkit, aki nem orbán faszával álmodik minden éjjel, amikor átírták a választási törvényt, vagy amikor pofátlanul földhöz juttatták a nyaloncaikat, stb stb.

amint mondottam, a tandíj elkerülhetetlen, bár az is igaz, ebben a fidesz-féle változatban egyszerűen ép elméjű ember nem tudja támogatni, annyira felháborító és dilettáns.
@Dr. simonmondja.: Na ettől én is félek, bevallom. Valahogy nehezen hiszem én is, hogy ha úgy - mint remélem - alakul, hogy menniük kell, akkor majd szép csendben és sportszerűen félreállnak. Elmebeteg agresszív kismalacnék nem így működnek. Ha meg nyernek, hát akkor....
@Tzio: és szerinted ha megbuknak, a népharag mennyire fogja kultiválni az utcán hőbörgésüket, eszetlen 2002-2010 közöttihez hasonló ordibálásukat, vagy az álságos magyarkodásukat?
Szerintem, ha veszítenek utcára sem mernek majd menni, nemhogy a parlamentbe.
Jövőre ugyan jön már az osztogatás, tehát biztosan szereznek még támogatókat maguk mellé - de innen nehéz lesz nyerniük.
@kisa: Jó, azóta fejlődött a felmérés tudománya.
:-D

Békemenet a tandíj mellett, védjük meg a magyar hazát, nem leszünk gyarmat!
Megvédjük a tandíjat, nem engedünk az IMF-nek!
@RepLa: Igazad van: minden anya- és apatigrisnek ott a helye.
Amikor gyereket/gyerekeket vállaltunk, akkor felvállaltuk azt, hogy maximálisan kibontakoztatjuk a talentumaikat. Ha ennek a gátja a jelenlegi qurmány, akkor nem fotelforradalmárkodhatunk tovább.
@Dr. simonmondja.: Nem a lófaszt, ők is csak hátul ugattak. Épp ezért ugyanolyan suttyók mint törökzsótika. :)

Persze akik meg a sűrűjében voltak azt meg lecsőcselékezitek. :) Kíváncsi leszek ha majd kitör vityka ellen a forradalom minek fogjátok majd hívni azokat a balosokat és libsiket akik az utcán lesznek?
@Fullánkos Algol: az egy dolog, hogy ez gyakorlatilag egy büdös nagy baromság.
de hogy más dolgod sincs, mint hogy napok óta ezt a baromságot smitteled be az összes főoldalra kikerült blogposzt alá, nos ez már kétségbeejtő...
@Tzio: Akkor azért maradjon, mert ha megy, akkor szétdúlja az országot? Nem ezt hívják terrorizmusnak? Egyébként valóban igaz, meg fogják próbálni. Ezért ha a narancsok leváltásra kerülnek 2014-ben, akkor nem szabad megállni, igazi elszámoltatás kell, ami helyre teszi a köztörvényeseket, milliárdos hűtlen kezelőket stb... Ha ez nem történik meg, akkor tényleg ne legyen kormányváltás, mert akkor valóban újra beindul a "minél rosszabb az oszágnak, annál jobb nekünk" hazaáruló tempó, mint 2002-2010-ben.
@Fullánkos Algol: Meséld már el, hogy nálad hogy került egymás mellé Gyurcsány és Klebelsberg??? :)
@vallatas: Tééélleg... De most is fidesz-fölény van a közvéleménykutatóknál.
Bayer egy horrozombi, de most tök őszintén: a Töröknek küldött sms-éből mi nem igaz?
Választások előtt törvény javaslat, egyéni módosítóként: minden 2/3-os törvény, mostantól 4/5-ös!Nem kérdés, lesz jelentkező erre a feladatra! Regisztrálás, miért nem annak kell regisztrálni aki nem akar választani, nem akarja, hogy zaklassák a pártok? Még alaptörvénybe sem ütközött volna...
@GeoCracker: Persze, bennem is ezer kérdőjel volt. Talán mert anno, mikor én voltam egyetemista a rendszerváltás előtt/közben, valahogy ez a módszer kimaradt az életemből. (Talán jobb lett volna akkor egy erősebb tisztulási folyamat? Ki tudja...) És ma sem tudom, mire lehet ez elég, de rájöttem, hogy kell.
Mikor az Aulából vonultunk ki, mellém sodródott az egyik diákvezető, és meglátva az őszes halántékom megköszönte, hogy eljöttem. Mondtam, hogy nem kell, ez a természetes. Azóta azt gondolom, inkább nekünk kell megköszönnünk nekik, hogy példát mutatnak, és teszik, amit nekünk is kellene: hogy egymásért, az elveinkért is kiállunk. De mondom, szerintem alakul. És legyen igazam. :)
@Dr. Furia: Ha nem gazdasághoz értő emberke kerül az ország élére, ugyan már mitől fejlődne bármi is? Gazdaság, gazdaság, gazdaság, ebbe kéne pumpálni azt a kis pénzt, ami van, különben pá-pá
@melchi zadok: baromság az apád fasza, max hülye vagy hozzá
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: majd utánakeresel ha érdekel
Én egy ilyen hosszú sms-t még életemben nem írtam, ennyi mondanivalónál már indokolt a telefonálás...
A lébecolós egyetemistákkal érvelőknek üzenem, hogy Deutsch Tamás.

Így, ennyi.
Nem értem a csodálkozókat és kételkedőket.

Magyarország 2/3-al megválasztott miniszterelnöke a hétvégéig meg fogja oldani a tandíjkérdést.

Ha lenne még Vidi meccs, két szotyihéj kiköpése közbeni fél percben is képes lenne rá.

Ő ilyen okos és ügyes. Ennyire felelősségtudó.
Minden társadalmi gazdasági csoport iránt, akik a választások során bizalmat fektettek belé vagy nem menekültek el az országból a jövetelére felelősséget érez, gondoskodik róla.

Igen ő egy személyben.
Igen, ilyen hatékonysággal.
Igen, ennyire semmibe véve mindenki érdekét, véleményét, szavazatát, bizalmát, szeretetét.
Igen, ennyire őskommunista diktátor módján.

Ébresztő!!!!!! Ez Orbanisztán. Miért csodálkoztok? Miért mentegetitek?

Ezt ő így akarta és akarja.

A sok semmirekellő meg asszisztál hozzá.

Orbán soha nem lesz Kádár.
Ceausescu még lehet.
@Tzio: Akkor harcolni kell. Megy egy pusztitast nem bir ki ez az orszag...s ha foldjet a gyilkosaikal egyutt kell felperzselni, am legyen! Inkabb, mint vegignezzem, hogy egy rablobanda teszi tonkre.

Igy kell ezt:

"... ha kell évekig, ha kell, egyedül... harcolunk a tengereken, és az óceánokon, harcolunk a partokon....a mezőkön és az utcákon, harcolni fogunk a levegőben..." - mondta Churchill 1939. június 4-i rádióbeszédében. A rádió munkatársainak, akik a beszédet felvették, páratlan élményben volt részük. Churchill az idézett mondatoknál kezével befogta a mikrofont ás mosolyogva hozzátette: "és sörösüvegekkel fogjuk őket fejbeverni, mert más fegyverünk nincs". Aztán ismér a mikrofonba folytatta: "...de soha nem adjuk meg magunkat!"

Szoval gyerunk, mindenki igyon meg meg egy sort, hogy legyen eleg uveg!!!
@doggfather:
nanem, ilyet nem mondhatsz!
Amit állítasz az kimeríti a keresztényüldözés fogalmát, sej haj!
:-)

Deursch Tamás-ból tökéletes oktatási miniszter lenne.
@Fullánkos Algol: ok köszi, idióta vagy. részemről ennyi voltál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Balosok és libsik lesznek az utcán ?

Akkor majálisnak fogjuk hívni.

A 2006-ot meg puccskisérletnek,
mert Viktor 72 órás ultimátumával hatalomátvételt követelt.

Kérdezz nyugodtan, mert úgy tanul a gyerek, ha kérdez.
@Бабаяга: Hát igen, egyetértek. Jó lenne, ha ezt mind többen értenék.
Bevallom, magamért eddig én sem mozdultam. Most nem vagyok rá büszke, de eddig szép lassan elpárolgott a hitem. Ami most kicsit visszatért.
@melchi zadok: most hova is legyek te nagyon fontos szerencsétlen
@Dr. simonmondja.: Nem mondod??? Szóval amikor itt lámpavasakról és egyéb nyalánkságokról olvasok tőletek az is mind a majális kategória semmi puccsal ugye?? :)
@kisa: mindig azt kell nézni, hogy az összes megkérdezett közül, hányan választanának MOST pártot.
nos ez még mindig ötven százalék alatt van.
a választó korú népesség kb 40%-nak a 30%-a szavazna a fideszre, ez kb 1,2 millió ember
ez az 1,2 millió agyhalott akkor is orbánra szavazna, ha az szűz lányokat reggelizne.
ha lesz olyan párt esetleg pártszövetség, ami meg tudja mozdítani azt a másik 50%-ot, ezeknek annyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te Angyal! Azt meséld már el nekem, hogy ezt a sok fiatalt, aki az ország minden részén kinn csámborgott az utcákon, kormányhivatalokban mi a nagy büdös lófaszért nem csőcselékezi le senki sem???

Csak, hogy úri és finom legyek.

Abbahagyhatnád már a hülye mantráidat, s helyette inkább értelmes dolgokról lehetne beszélni.

Senki nem vevő rá, csak teljesen hülyének néznek és lejáratod magad egyre jobban.

Kommunikációs stratégiát kéne váltanotok.
Nekem nem jött át, vagy csak lemaradtam valamiről.

Megbuktak?

Nekem erősen nem úgy tűnik...
@RepLa: Mi is csak most október 23-án. De a gyerekeimért mindent, még akkor is, ha a legidősebb is csak két év múlva fog felvételizni. A legkisebb pedig már eldöntötte 12 évesen, hogy nem marad itt, ő a Humboldra fog járni, vagy bárhová a németeknél, ahol erős a vegyészet.
Egyébként ezek a mocskok azt is eltörölték, hogy GYES/GYET alatt újabb diplomát lehet szerezni ingyen. És nem a jövőre hozták a törvényt, hanem 2010/2011 első félévére már csak így lehetett beiratkozni. Engem nem érintett, mivel addigra én már túl voltam a doktori iskolán is és arra is kaptam ösztöndíjat.
@Dr. simonmondja.:

brühühühü

csak egy lehetőség, hogy tanúl belőle de ha lepereg róla mint a háziszárnyasról aki csakis a saját mantráját hajlandó...marad az, hogy olyan marad mint volt

elkerülendő
@shinichi: az elrugaszkodás már rég megvolt... a valóságtól.
@Deathstick:

"szakszervezetek damaszkuszi túrája,"

Mire gondolsz? Ezt ugyanis nem látom itthon.

Amit látok, az a szakszervezetek érdekérvényesítő képességnek majdnem teljes hiánya.Inkább stagnálás van. Damaszkuszi visszaútról egyébként is csak két esetben lehetne beszélni. A békamenetes molinócipelést (Palkovics) nem igazán tekinteném damaszkuszi sétának:)

Orbán izoláltsága.
Lehet, hogy igazad van, de lehet, hogy nem.
Emlékezz, egyszer OV kibukott - valami probléma esetén - unja, hogy neki kell megoldani olyan dolgokat is, ami pl. egyértelműen miniszteri/államtitkári feladat.

Ő kitalálta,a manufaktúra oldja meg. Nincsenek kétségei - a koncepció világraszóló, az ellenőrzés nem érdekli - ki merne véleményt mondani/kritizálni, a homokszem legföljebb egy rövid időre idegesíti.
Igenám! Csak egyre több, és egyre nagyobbak a homokszemek.Ez a helyzet új neki.
Történt valami? Azon kívül, hogy a magatokfajta liberális söpredék itt kollektíve onanizál? Ti tényleg olyan hülyék/naivak vagytok, hogy azt hiszitek, attól, mert a fidesz kormányzásának vannak hibái, majd pont titeket fogunk újra választani gyurcsányistul, bajnaistul, karácsonyostul? Gyermekeim, ti még mindig nem a realitások talaján álltok, hanem vmi ködös álomképet kergettek.
Vissza kellene küldeni valami szíp választ arra a számra. :) Csak semmi trágárság, inkább valami elitista lekezelő marhaságot.
Jó a cikk, igaza van az írójának.

Egyetlen probléma van csak, az pedig az, hogy T.ZS. tényleg egy pöcs. Ellenzékben nagyon tud ugatni, kormányon ugyanezt csinálták, mint most a Fidesz.
Egyformák ezek. Amúgy meg b***hatják, 14-ben is nyerni fog a Viktor, mert a baloldal már ott van, ahová Viktor is való: a történelem szemétdombján.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Olvastál valamit egy blog alatt ?

...

Szerintem tiltsad be.
... egy perc és megszavazzátok.
@Orica Középföldi: A szakszervezetek a mai napig nem bújtak ki a balliberális pártok fenekéből. Néhány szánalmas, vak hülye fizeti csak a tagdíjat nekik, az értelmes többség rég otthagyta őket vagy be se lépett.
@1 360 803:

Kedves ocsmány barom!
A hozzászólásod második részével speciel egyetértek.
@Habakuk999:

Az őskommunista helyett futólag ökumenista diktátort olvastam:))))
@Fabius

Egy dologról mindig megfeledkeztek.
A tömeg nem a netről tájékozódik, hanem az M1, Kossuth rádió lehetősége adott neki.
Azokon pedig nem hallhatók, láthatók a posztban felvetett jogos témák (mellesleg a manyupot kihagytad). Illetve némelyik igen, csak "kicsit" másképp.
Ahhoz, hogy reális képet kapjunk a tömeg tájékozottságáról, minimum egy hétig csak a fenti médiákból kellene tájékozódnunk. Megnyílna egy másik dimenzió előttünk, mintha nem is ugyanarról a Mo.-ról lenne szó:(( (Gondolom erre az okra vezethető vissza, hogy a fidesz a tetteihez képest még mindig fölényesen vezet a közvélemény kutatóknál)

Az M1 például a tandíjjal kapcsolatban durván a következőt mutatta be: véletlenül csak olyan fiatalokat kérdezett meg, akik azért tüntetnek, mert mi az már, hogy a második diplomáját nem fizeti az állam vagy nehogy már ne tudjon a tanulás mellett bulizni és autót venni. Aztán kimutatták, hogy pl. egy kezdő villamosmérnök kb. 175000 forintos fizut kap, amiből szégyen, ha nem tudja kifizetni a 20-23000 forintos NAGYON kedvező kamatozású törlesztését. Plusz kihangsúlyozták, hogy az állam nem akarja, hogy a tisztességes adófizetők pénzéből kitaníttatott fiatalok külföldön dolgozzanak, mert akkor ugye megkárosítja az a tisztességes adófizetőket, akiknek az adójából tanulhatott. Ezt szép, szájbarágós módon többször is kifejtették.

Ma a Lehel téri piacon szinte csak ez volt a téma az emberek között (nyugdíjasok túlnyomórészt). És szinte szó szerint visszaköszöntek a fenti mantrák, a hangulat inkább diákellenes volt, mint sem támogató.
Rossz volt hallgatni.
@1 360 803:

Gaskó???????? Egészen más seggből vigyorog.
@Leilan83:

Akkor miért marad Viktor, ha szemétdombra való ?
Mert az ország egy szemétdomb, és ő odavaló a tetejére ?
@vallatas: csak a keresztény üldözését??
Azt hittem egyszerre antiszemitizmus is.
@1 360 803: a nicked pontosan reprezentálja az országban élő minősített idióták számát.

you are just one in the million baby...
Ha már nyugdíj:
Asszem pintér papa kapja a több,mit egymilliós fizetését havonta.
A több,mint százezres nyugdíját havonta.
Meg valami milliárdos összeg bejön neki a volt cégei eladásából.
Biszku ehhez képest kismiska.
@Ergosum: valóban, az idősebb korosztályok a tévéből, rádióból tájékozódnak. van persze kivétel.
jó példa az értetlenségre a felsőoktatás ügyében a kecskeméti rózsa fórum. az index szerint a legtöbb polgárikörös résztvevő nyugdíjas pedagógus volt.

index.hu/belfold/2012/12/14/hoffmann_kubaban_pihentetne_a_tanarokat/
azért annak mondjuk örülök, hogy még bayerzsóti is kisbetűvel írja a nevét, nemcsak én...
"Egy eldugott módosítás után derült ki, hogy a tervezetnél is 11 milliárddal kevesebbet kap jövőre a felsőoktatás."

Hoppácska vazzeg! Ez nem pont a debreceni stadion ára? A jó édes...
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ahhoz gyáva. Másrészt részemről felveti azt is, hogy mentális problémái lehetnek annak, aki ilyen grafomán sms-t ír.
Érdekes, amikor Orbán azt mondta hogy el lehet zavarni a kormányt, az nem zavarta annyira Bayert. Az internet nem felejt, és én sem
@1 360 803:

Az előnyeit soroljad a Fidesz kormányzásának.

Azonkívül, hogy Orbán fajtája vagy...
Kósa Lajos altat, terel - semmit nem mondott az egyetemistáknak, de jól megünnepelte őt a média.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3517_kosa_lajos_altat_terel
@1 360 803: Tahótlanítottam ezt a tahót. Ezentúl nem látom a hozzászólásait. Másnak is ezt a módszert ajánlom ahelyett, hogy szóbaáll az "ilyenekkel"...
@Ergosum: A héten a rosszsorsunk az SZTK-ba vitt. A 12 éves unalmában már mások beszélgetéseibe is belehallgatott. (Három órát kellett várni.) Ekkor megkérdezte, hogy azok, akik több pénzt akarnak, azok a rezidensek, vagy a rezisztensek? Mert ő úgy tudja, hogy ez utóbbi mást jelent, az első meg kezdő orvos. Kérdem most ez, miként merült fel pici buksijában? Válaszul megtudom, hogy egy bácsi (nem nyugger, max. 40.) erről beszél, hogy minek azoknak pénz, és mi az már, hogy ingyen tanul az a sok lógós, ahelyett, hogy dolgozna. Akkor már én is odafigyeltem, és jöttek a fityisz panel szövegek, majd átváltott arra, hogy az orvosok is csak lógnak, mert már mióta itt ül. Az egy bitesem nem fogta fel, hogy azért kell ennyit várni, mert eredetileg három párhuzamos orvossal működött a rendelés, de ebből már kettő dobbantott, így most egy valaki küzd a betegekkel.
@Бабаяга: És kurvára van rá pénze. ;-DDD Telik az ötös számú vágóhídi tagkönyvből.
Savanyú a szőlő komcsilibsik?Annyira patkányok vagytok,hogy mást sem tudtok csak ájvékolni meg panaszkodni a külföldnek.Csinálhat bármilyen intézkedést a fidesz ti csak sírni tudtok.Az is baj hogy csökkentik a közüzemi díjakat?Azért nem sírtok?Vagy hogy visszavásárolják azokat a nagy válalatokat amiket a patkány komcsik eladtak?Ugyanis a szar ami most itt van 97%-ban az előző kormány hibája.Az ilyen Török Zsolt féle patkányokat meg börtönbe kéne zárni,hogy együtt rohadjon meg a Dániel félékkel.Nem lesz itt semmilyen kormányváltás arra mérget vehettek.Nem felejtünk.
Talán csak az az egy hihetetlen van az egészben, hogy mindösszesen csak 80% a regisztráció elutasítottsága. Erőből nem lehet kormányozni. Gyurcsánynak sem ment, Orbánnak sem megy, kétharmaddal sem megy.
Gyurcsány is kapott egy esélyt a választóktól, de csak visszaélni tudott vele. Orbán éppen ezért kaphatott még nagyobb felhatalmazást, de ő még durvábban visszaélt vele.

Bajnaiék kiszolgáltatnák az országot a nemzetközi nagytőkének, különben is egy libatolvaj. Hiteltelen a pislogásával együtt. :)

Maradt egyik alternatívának a Jobbik. Tökéletes választás, ha hiszterizálni akarjuk a magyar közéletet és el akarjuk téríteni a közbeszédet a valódi problémák megtárgyalásától.

A másik altrnatíva az LMP. Ők még ma sem nagyon tudják, mivel hányadán állnak. A saját pártjuk irányítása sem megy nekik könnyen.

Azt kívánom, hogy tényleg fogjon össze a magát demokratikusnak nevező ellenzék. Nyerjenek kétharmadot. Fogadják el az új alkotmányt és írjanak ki új választásokat. Addigra talán Orbánnak is lapulevelet kötnek párttársai a talpára.

Megmondom én mi a bajok forrása. Az, hogy az emberek 99,9%-a, beleértve a politikusokat és a választóikat is, viselkedészavarosak. A politikába meg csak a viselkedészavar minősített eseteivel bírók, az asszertív viselkedészavarosok juthatnak. Kontraszelektív a dolog.

Olyan korban élünk, amikor már a gépeket gyártó automatákat is automaták gyártják, mi mégis szenvedésben és küzdelemben élünk. A normális élet útjában a saját és a mások viselkedészavara áll. Igaz, hogy a másokéi is, node milyen jogon várjátok el, hogy a politikusok legyenek másmilyenek, ha ti magatok is képtelen vagytok a bevett életstratégiátokon változtatni? Hiába acsarkodtok mások ellen, ti magatok ugyanolyan vakon élitek az életeteket és cselekedtek, mint ők.

El lehet és el is kell küldeni Orbán Viktort is, de végső soron csak a színészeket cseréljük le, a darab ugyanaz marad.
@Habakuk999: Félrecsúsztál megint. Nem arról volt szó, hogy a napokban tüntető diákok micsodák, hanem arról, hogy a lámpavasat emlegető ballibsik mik lesznek??? :)

Na de megfogadom a tanácsod. Akkor szakmázzunk is egy kicsit. Érdekel a véleményed az alábbi kérdésekben:

LIBOR botrány:
youtu.be/Q36flqXhrhU

Kábítás a tíz százalékos közműdíj-csökkentés
jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/k%C3%A1b%C3%ADt%C3%A1s_a_t%C3%ADz_sz%C3%A1zal%C3%A9kos_k%C3%B6zm%C5%B1d%C3%ADj-cs%C3%B6kkent%C3%A9s
"A szabadság egykori zászlóshajója miért veszi el tőlünk a mi szabadságunkat?"

Kötelező videó, ezt nézzétek meg.

Egy 11-es gimnazista, Ábrahám Máté szavai.

Nagyon elgondolkodtató és választ jelent sok sok itteni kérdésre és vitára.
@a szív fészkei: hát a könyvtára nagysága és minősége jobban érdekelne
@CSÉ: "El lehet és el is kell küldeni Orbán Viktort is, de végső soron csak a színészeket cseréljük le, a darab ugyanaz marad."

Ehhez már csak a régi mondást lehet hozzátenni. :)

"Ha bármi is változhatna a négyévenkénti szavazósdival, már rég betiltották volna!"
@The brain: aham, csökkennek 10%kal a közüzemi díjak. a rászorulók többsége fával fűt. a rászorulók többségének nem segít ha 14 ezer helyett 10 ezret fizet, mert arra sem telik neki
ellenben lázárnak jól jön, ha a a havi 150 ezres energiaszámlájából megtakarít 15 ezret. ugye?
@Ergosum: Ezért kell ennyi rendőr a tévénél tüntetők ellen. Hazudniuk kell Böröczéknek az utolsó cseppig. De akik ebben részvesznek, mind bűnösök.

Persze, parancsra teszik-tették, ja. Aki most úgy igazán karakán, az többet nem menne el ezentúl a DTK Show-ba, szegény kényszervigyorgó csaj agyonplankolt műsorába, nem menne Jakupcsekhez, Gundelhez játszadozni, ha nagy név és megteheti, hogy nem kenyérre kell az odadobott konc - ami az eddig és majd januárban kirúgott sokszor 500-ak vérdíjából jön össze - bojkottál. De a mai magyar celebek, hírességek ehhez tetűgyávák legnagyobb részben.

Na, mondjuk Novák Péter szolidarított egyet a tünetőkkel legalább Szabó Győzővel, Bodrogival ellenbógen. Ma már ez is valami tettnek számít a hazugságömlennyel szemben.

DE amíg Böröcz és Rákay van, ez a hamisított fosfolyam zuhog az emberek fejébe.

Nem kéne nézni az M1-et, M2-őt, Dunát, bukjanak bele - bár mindegy, megy oda milliárd számolatlanul, hisz Goebbels technikáján élnek és az minden pénzt megér nekik - de akkor is. Látszódjék, hogy ennyi a nézettség minden csiribiri dacára. Hisz a Marslakók is megbukott, hehehehe.
@a szív fészkei: Meg olyan fityiszes flottában van benne, ahol mindent le lehet beszélni, és ráadásul gyakorlatilag ingyen van az előfizetés.
zsótit én még 90 körül írtam le: kirúgatta egy koholmány alapján a legjobb tanárunkat az ELTE-ről, csak azért, mert behivatták érdeklődni, hogy akkor most mi van ezzel a fiatalos szervezettel?
Ja, emlékeim szerint ő se 4 év alatt végzett, vagy jobb dolga nem lévén még utána is visszajárt, meg a'sszem, van még egy diplomája.
Nem tudom, hogy magyar-töri szakos tanárként tenne-e több kárt, vagy így árt többet.
@The brain: Olyan egyszerű vagy mint a faék fiam. Ezért tart itt az ország mert a vezetők is ilyen 2 bites figurák mint te, és ez már nagyobb baj
@bella _ciao: Nehogy ennek partnere legyél. Fröccsöntött fröcsögő Kumin gyártsoráról.
@The brain: Mélyen tisztelt hazaáruló bunkó!

A főprivatizátorok most is kormányon vannak, és a hozzátok hasonló szemellenzős hülyék tapsikolása mellett fosztják ki végérvényesen az országot, állampolgáraitól a szabadságukat is elvéve.
barom.
Lámpavas megvolt már? ;-)
Bayer Zsóti akasztásnál OTT LESZEK !!!-hehe
( bár lassan kevés a lámpavas Budapesten):))))
FB: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/399226_10151492163125116_48076699_n.jpg "Hoffmann Rózsának vittek petíciót a munkahelyére a diákok, de senki nem vette azt át.
A tüntetésen bejelentették: Diákellenállás a Felsőoktatásért néven mozgalmat szerveztek, és arra buzdította a gimnazistákat, hogy lépjenek fel együtt, országszerte.
Hétfőn 17 órára újabb tüntetést szerveznek az államtitkárság épületéhez.
Délelőtt több középiskolában volt sztrájk, a képen a Kölcsey Gimnázium és a videó: index.hu/video/2012/12/13/kolcsey_sztrajk/
A hallgatók megmozdulási ma is folytatódtak, a legutóbbiak:
A Dunaújváros Főiskola diákjai a tiltakozó gyűlés után a főiskola épületéből a városháza elé vonultak.
Nyílt levelet adtak át Gyöngyös polgármesterének a Károly Róbert Főiskola diákjai csütörtök este a város főterén.
hvg.hu/itthon/20121213_Sorra_kezdenek_sztrajkolni_a_kozepiskolas "
"Csak a nemzet! Csak a fidesz!" Micsoda értelmetlen jelszavak, hát komolyan... ki kéne találni a másik oldalnak is valamit! Mondjuk... "Több pénzt! Kevesebb bunkót!"
Szar a helyzet!

Két hónapja kértem jogosítványt (újat), december 20-án lejár a régi. Okmányiroda elkért 4000-et, orvos 6000-et, és érdeklődjek!

Érdeklődés naponta telefonon és személyesen immár 20 000 forint.

Mit mondjak?
@Habakuk999: Azért lenne még mit tanulniuk a diákoknak. :)

Diáktüntetés minek van?

alternativa.blog.hu/2012/12/14/diaktuntetes_minek_van

Kossuth tér, egyetemisták everywhere, mindegyik kacarászik és idétlenkedik, mint valami lengyelországi osztálykiránduláson, a tomboló lázadás tüzében pedig ha valamelyik arra ragadtatja magát, hogy átlépi a parlament előtti virágkaspókat, nyomban visszaterelik őket a karhatalom helyi képviselői. Minderre a tömeg hangos üvöltözéssel reagál: „köszönjük rendőrök". Ezek után látom, hogy miután néhányan mégsem átallottak egészen a parlament lépcsőjéig berohanni, Nagy Dávid, mint minden egyetemista szigorú, ámde igazságos bátyja hirtelen Zagyva György Gyulává változik és a pacifizmus nemes eszméjének jegyében, kidülledt erekkel a nyakán kapja el a provokátor nebulók grabancát, s szemükre vetve, hogy (idézem) „Mit ordibálsz itt, mit ordibálsz?! Idejön és lázítja a népet!”. Dávidom, csillagom, hát mi az anyja picsáját csináljon? Mutatom, hogy csinálják ezt Chilében:

youtu.be/M8a8B2_B9kg

S még mielőtt bárki előhozakodna avval, hogy Chilében más a helyzet, jelzem, a fenti felvételen a konzervatív kormány tandíj bevezetési szándéka ellen, ergo az ingyenes oktatás mellett tüntetnek így a diákok - már egy éve. A különbség maximum annyi, hogy az ottani diákok menőbb arc komcsik, mint az itthoniak összesen, és a vezetőjük egy amúgy tök jó 24 éves csaj, Camila Vallejo Dowling. Mondom 24 éves. És lány. És tök jól néz ki. Még orrkarikája is van.

Ehhez képest nekünk van egy súlyos anyakomplexussal és értelmi fogyatékossággal birkózó Szarvas Koppány Bendegúz Tihamér Burkus Valdemár Arisztid Álmos Előd Ond Kond Tas Huba Töhötömünk, egy tüntetésen a lázadás ellen sikoltozó HÖOK elnökünk, valamint egy két nap alatt tök véletlenül előmászott gimnazistánk (!), aki legalább némileg képes volt megmenteni a BME-n elhangzott szónoklatok becsületét. Pedig szerencsétlen Ábrahám srác így sem produkált annál többet, mint amit egyébként egy középiskolás szavalóverseny vigaszágas kisdiákja szokott minden év március 15-én. Ennek ellenére a performansza alatt a hallgatók szemlátomást is teljesen átszellemült tekintettel, önelégült vigyorral, kissé kinyomott mellkassal, egyként sóhajtották magukban: „végre eljött ez a nap is!”.

Feleim!

Ha gandhisat akartok játszani, rendben – de akkor csináljátok rendesen. És föltétlenül nézzétek meg előtte a róla elnevezett filmet, akit egyébként Ben Kingsley remekül alakít (tudjátok, ő az, aki a Mandairnt fogja alakítani a Vasember 3-ban is). Viszont ha forradalmasdit és lázongósdit akartok játszani, akkor legyetek szívesek úgy csinálni, mintha komolyan is gondolnátok, mert jelen állás szerint, ha hatalom lennék, hangosan röhögnék rajtatok. Sőt, még úgyis, hogy nem vagyok hatalom. Két Guy Fawkes-maszk és néhány frappánsnak vélt transzparens ugyanis lófaszt nem fog eredményezni. És hiába csinál úgy a TV2, mintha újra kitörtek volna a '68-as diáklázadások, ha ezt leírva, beadandóként adnátok le Szociológia 1-hez, úgy dobná vissza a tanár, mint az a tanár, amelyik visszadobta a Szociológia 1. beadandót.

Mert az eddigi egyetlen használható motívuma ennek a bohóckodásnak az, hogy következetesen próbáltok tartózkodni attól, hogy a pártok rácsimpaszkodjanak a megmozdulásokra. De ez eddig kb. olyan, mint egy egyetemi buli gruppenszex és pia nélkül." :))
@a szív fészkei: Ezt a szegény Böjte Csabát is megutáltatja az MTV, annyira nyomatják.
Amilyen barmok, pont ellentétes hatást érnek el, a kék plakátokkal is megbuktak, mindenki kék plakátokkal masírozik mostanában.

Köszönjük Emese, nagy siker volt 120 milláért.:)))
Csupán 1 bajom van ezzel az írással (eltekintve a helyesírástól).

A mostani tüntetések a diákok részéről közel sem az Orbán kormány megbuktatásáért mennek, így nem kellene ide keverni.
Más:
Bár magán vélemény (amit az értelmesebbek osztanak) egyenesen hülyeségnek tartom a mostani "diáklázadást", mivel lassan boldog boldogtalannak lesz diplomája ha így folytatjuk. A kérdés csupán az..minek?! Maholnap' már mindenhova alap követelmény a diploma, enyhe túlzással (de még igaz is lehet) az utcaseprői állás betöltéséhez is kérhetik. -.-
Ezért fizesse az állam illetve a dolgozó nép a sok "agyontanultnak" a képzését, holott sokan nem is valóak egyetemre?! Na ne..nem tesznek nekünk szívességet, ha lediplomáznak a pénzünkből, majd nem is használják a papírjukat. (ugye tudjuk ,évek óta probléma a diplomások elhelyezkedése, mert túl sokan vannak)

Kicsit el vannak szállva a diákok ezzel a diploma kérdéssel kapcsolatban.

Uff'
Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy szétesik magától az egész. Nem lemondanak - továbbra is hőbörögnek, lopkodnak majd - de megszűnnek kormányzatként működni. Ami a közigazgatásba és számos szektorban már megy szépen eléri a kormányt és a minisztériumokat, parlamentet is. Ezért változik hetente a költségvetés, adórendszer, ezért (és nem zseniális taktikából) követhetetlen az EU-hoz vagy IMF-hez való viszony, ezért teljesen idióta a személyzeti politika. Egyszerűen képtelenek alapszinten mozgatni az országot. Egy erős személyi hatalomnál kiesett a vezető (legalábbis használhatatlan.) Hatalmas mozgásteret kapnak, nem tudnak vele mit kezdeni iszonyatos a kapkodás, eszetlenség, de a frusztráció, a tehetetlenség, harag érzése is. A főnöknél is, és ahogy Ő szétesik mentálisan, az emberei is megborulnak, minden szétesik. Érzik, hogy baj van, de nincs is struktúrája a változtatásnak - magyarul nem tudják lecserélni Orbánt egy kb. normálisra, nem tudnak más irányba elindulni. A frusztrációjukat kompenzálva és a bukástól való félelmükben keménykednek egyre inkább, próbálnak minden kicsit is független szervezetet megfojtani, minden bedarálni. Sajnos nagyon nagy károkat fognak még okozni, de kábé végük van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyharmadát átolvasva szerintem tökéletes és lesújtó, de igaz...
@Fehi: fideszpanel letudva, saját vélemény? pl. ilyenek, hogy:

- egyeztetés
- tervezés
- megbeszélés
- partnernek tekintés stb-stb.
@Habakuk999: Mondjuk én spec nem értem ezt a Böjte Csaba kultuszt, és az sem esik le miért kell most óriásplakátszentként szerepeltetni...
Jó az írás.Sajnos ezek a tetvek mindent megtesznek,hogy a szavazatok 20%-ával is nyerjenek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hmmm, távolból minden rendszer jobban látszik, a legszomorúbb az egészben, egyre több már kint lévő ismerős noszogat, hogy kapjuk össze magunkat és induljunk, mert ami itt a kicsúcsosodás lesz, az nem értelmes gondolkodó embernek való
@Gunboat-Diplomat: "Bayer egy horrozombi, de most tök őszintén: a Töröknek küldött sms-éből mi nem igaz? "

Ha egy összejövetelen valaki elkurjantja magát, hogy "szarok a rendszerre", majd az asztal tetejére ugrik és belefosik a levesbe, akkor valószínű, hogy az egybegyültek, nem a performansz mondanivalójának igazságát fogják kétségbe vonni.
@Ator a Legyőzhetetlen:

"Ez viszont azt jelenti, hogy amit mi orbánnak tulajdonítunk, mint ötleteket, hatalmi gyakorlást, lázálmot, az, bár ő az ihletője, most már mások által megkomponáltan születik. "

Csak szólok, Kádár is pontosan ugyanígy működött. A különbség talán annyi, Kádár csak élete utolsó hónapjaiban zakkant meg, orbán pedig már az első bukása óta pszichológiai esettanulmány.

Párszor már elmondtam:
Nem orbántól kell félni, hanem az ortodox talpnyalóitól, akik mindenre képesek azért, hogy orbánt a hatalomban tartsák mert az ő hatalmuk csak addig tart míg orbán nem kerül rácsos ágyba.
@a szív fészkei:

Persze, hogy nem kellene nézni.
De a többségnek nincs más. Persze RTL, TV2 igen, de ott a hírek szinte csak a kirabolta, meggyilkolta, lefejezte hírekből és a celebek életéről szól.
Sajnos én egyre szkeptikusabb vagyok. Naponta tapasztalom, hogy az emberek a reggeli kávéjuk mellé beveszik a leszarom tablettájukat és csak az irigység zökkenti ki őket pillanatokra a közönyükből.
És ez a tetvedék kormány pont erre játszik. Az apátiára és a különböző csoportok összeugrasztására. Utálok ebben az országban élni, mert úgy érzem, hogy cseppenként mérgezi meg az embert és mindent, ami még szép vagy jó lehetne, bemocskol, megcsúfol. Látom a fiamon, hogy (érti, de) nem érti a körülötte lévő világot és nem akar felnőtt lenni, nem lelkesedik csak otthon, mert nem akar kilógni a sorból. Ahogy fogalmazott, meg kellett tanulnia kettős életet élni, hogy a korosztálya ne cikizze ki, mert olvas, mert jóban van a szüleivel vagy csak azért, mert nem röhög ki egy nénit, ha az elcsúszik az úton. És a fiam nem akar a korosztályával felnőtt lenni. A fiam el akar menni ebből az országból. Pedig tudja, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés, ismeri az országot, mert bejártuk kersztbe-kasul, mondván, itthon is vannak csodaszép helyek, épületek.
Tegnap ofő órájuk volt és a nemzet, a magyarságtudat volt a téma. A többség (nagy fideszes) mellet verve áradozott a nagy magyarságáról, a fiam csöndben volt. Elgondolkodott egy pillanatra, hogy ő azért magyar, mert ide született vagy akkor is magyar lenne, ha választásos alapon működne a dolog. Hármast kapott órai munkára. Tőlem meg ötöst, mert képes gondolkodni és remélem ez így is marad, bár látom, hogy ezzel a nehezebb utat választotta.
Áderhez fordul Handó Tünde a visszahelyezett bírók ügyében

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke Áder János köztársasági elnökhöz fordul hét idén nyugdíjazott bíró újrakinevezése érdekében pénteken.

szerző MTI idő 12:28 - Itthon

Elfogadhatatlan az ombudsman szerint az Emmi gyógyszeres javaslata

Elfogadhatatlannak tartja a nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését célzó jogszabály-módosítás tervezetet az ombudsman, aki ezt levélben meg is írta az Emberi Erőforrás Minisztérium államtitkárának.

szerző MTI idő 12:25 - Itthon

Betilthatják a német neonáci pártot

A neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) betiltását célzó alkotmánybírósági eljárás megindításáról döntött pénteken a Bundesrat, a német törvényhozás felsőháza.
Hogyan teszteli a kormány a kommunikációját?

emiksz.blog.hu/2012/12/14/113_a_kiserlet
@Ergosum: mind az amit leírtál, egy 9 évesnél is így jelenik meg, akkor szerinted?
@Habakuk999: Kuss te köpönyegforgató biboldó.
Ilyen döntések után már égett volna az MTV székház. Most semmi. Vagy nagyon elégedettek, vagy az előző ellenzék szekértolói voltak.
@Ergosum: erre:

"Látom a fiamon, hogy (érti, de) nem érti a körülötte lévő világot és nem akar felnőtt lenni, nem lelkesedik csak otthon, mert nem akar kilógni a sorból. Ahogy fogalmazott, meg kellett tanulnia kettős életet élni, hogy a korosztálya ne cikizze ki, mert olvas, mert jóban van a szüleivel vagy csak azért, mert nem röhög ki egy nénit, ha az elcsúszik az úton. És a fiam nem akar a korosztályával felnőtt lenni. A fiam el akar menni ebből az országból. Pedig tudja, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés, ismeri az országot, mert bejártuk kersztbe-kasul, mondván, itthon is vannak csodaszép helyek, épületek."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem áll szándékomban politikai vitába elegyedni, az van elég a munkahelyemen. Csupán a cikk olvasása során, elkapott a "hév" a tüntetéses résznél, és nem tudtam megállni kommentelés nélkül. :)
@The brain: jééé, egy kultúra szerű biodíszlet, ami még beszélni/írni is tud, hogy mire képes a mai biotechnika ;)
@röhögő: Bocs! Mondhatnám azt, hogy siettem, de ez nem volna mentség. Tényleg nem fojt, inkább folyt. Én nem vagyok Orbán, én tudok tévedni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Sztem ha egy gyerek kellően értelmes, akkor érezheti akárhány évesen is "kirekesztettnek" vagy másnak magát, mint a korosztálya. Csak nem biztos, hogy pontosan meg tudja fogalmazni. Az érzés nem korfüggő, maximum nincsenek meg hozzá a szavai, hogy kifejezze.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ugye nem akarsz büntetni, hogy végignézzem a videot?

Kivételesen reggeliztem - ha Boli itt van valahol, sült kecskesajtos rukkolasalátát sült baconnel, igen igen finom volt -, hadd ne kelljen kihánynom Péter riportert elnézegetve.

A Z Kárpát féle dolog részben igaz.

Ugyanaz a szitu, mint a devizahiteleknél.

A legszegényebbeket nem érinti, ők fával ... fűtenek, a szegény panellakók pedig így is úgy is ugyanazt a keretet tudják fűtésre fordítani, se többet se kevesebbet.

Viszont az egész ország fogja fizetni a felső tízezer plusz 2 celsiusát.
Ismét sikerült szociális segélyben részesíteni a felső tízezert és megtaposni a szegény többséget.

A vége, keressük az extraprofitot a Gazprom zsebébe, na ez már maradjon a jobbik szimpatizánsok belügye.

Természetesen a cél el lesz érve, megtörténik a reprivatizáció, innentől a haveri offshore cégek kasszírozzák majd a nyersanyagszállítások centjeit, mi pedig előidézhetjük emlékeinkből a Ceacusescu Románia didergő teleit.

Z-Kárpát akkor kapirgáljon majd, a szállítási szerződések tartalmazni szokták a közvetítői díjakat is. Olajnál, gáznál mindenképpen.
@Fehi: hmmm, elkapott a hév, és nem akarsz vitázni, akkor megvolt a kinyilatkoztatás úgy fideszesen, uff én beszéltem, és csak a véletlen miatt volt egyoldalú a kép...
@Habakuk999: Tök szakmai bankos téma és csak pár perc. Na lécccci. :)
@Fehi: Azt jó tudni, hogy a diplomások körében a legalacsonyabb a munkanélküliség. Annak nehéz elhelyezkedni, aki úgy gondolja, hogy nettó 100 kezdőért nem fog elmenni dolgozni, mert ő diplomás.

Másrészt csak akkor lehet meríteni, ha van miből. Tényleg nem kell minden hülyének diploma, nem kell tömeges képzés mindenhol és mindenből.
De a jelenlegi finanszírozás nem teszi lehetővé, hogy véglegesen kivágjuk azokat, akik nem odavalók. És ez az önköltségesdi se segítség, hogy valóban magas színvonalú képzést nyújtsanak az egyetemek, mert Pistikét apuci befizeti. Ha sok a pistike, akkor a színvonal óhatatlanul lesüllyed középiskolás szintre, mert neki még mindig joga van 3-4 alkalommal felvenni egy tárgyat, de nem érzi kötelességének a tanulást, mert ő fizet érte.
@The brain: Ugye meg senki nem mondta neked, hogy a nicked rad tekintve egy ordas hazugsag?

Javaslom a rad sokkal inkabb jellemzo "the ass" hasznalatat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)
Aranyos vagy (bár kissé agresszív), de nem épp a Fideszre szavaztam, és legközelebb sem rájuk fogok. :)
@Ergosum: "Tegnap ofő órájuk volt és a nemzet, a magyarságtudat volt a téma. A többség (nagy fideszes) mellet verve áradozott a nagy magyarságáról, a fiam csöndben volt. Elgondolkodott egy pillanatra, hogy ő azért magyar, mert ide született vagy akkor is magyar lenne, ha választásos alapon működne a dolog."

Erről eszembe jut a Tamási Áron idézet:

"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."
@Dr. simonmondja.: @Ator a Legyőzhetetlen: @pocakos focista: @tomwar:

Elmondom én mit gondolok.
2 cikluson keresztül nem ők voltak megválasztva és most gyerekes bosszútól vezérelve, megtorolják ezt az egész országon.
Nem hiába ülnek mindenhol semmihez sem értő fideszes idióták, hiszen őket könnyen lehet befolyásolni, irányítani. Ezek a birkák pedig egyetlen célt szolgálnak, hogy nekünk minél rosszabb, nekik pedig minél jobb legyen.
Ennyi és nem több.
A baj az, hogy ezek az emberek annyira birkák, hogy ezt nem fogják fel. Olyan szinten van takonyból a gerincük, hogy a zsíros pénzekért hajlandóak voltak eladni a becsületüket és az emberi méltóságukat.
Az egész fidesz kormány csupa kicsinyes, önző, buta, könnyen irányítható és beszari emberekből áll. Egyik sem merne felállni és orbán szemébe mondani azt, hogy "viktor, baromságokat beszélsz, nincs igazad és fogalmad sincsen semmiről". Féltik a zsíros kis állásukat, a zsíros összegű fizetésüket és cserébe bőven elég hogyha eljátsszák az idiótát és négykézláb járkálnak a tudatlanság dogmái előtt.
Sajnos egyre inkább nem látok törvényes keretek közötti kiutat és egyre inkább az kezd realizálódni előttem, hogy orbán és a nyaloncai ugyanúgy fogják végezni mint ceausescu.
@Habakuk999: jaja, nagymamám fogyaszt kb. 2-3 ezer Forintnyi gázt és fizet mellé 1300 Ft rendszerdíjat.

Nyáron akkor is fizet, ha nem fogyaszt.
Na, aranyapáim.
Csak emlékeztetőül:
2008.-ban 3 millió magyar kétlábú szavazott a megfizethető 300 Ft-os vizitdíj és a többség számára szintén megfizethető tandíj ellen. Emlékeztek? "Nem fizetünk a hazaáruló kommunistáknak, szociális népszavazás!" Most meg hirtelen kiderül hogy az orvosok csapatostul mennek el az országnól és lesz olyan tandíj amit a többség csak hitelből tud megfizetni.
2010.-ben szintén kb. 3 mmilló magyar kétlábú szavazott 2/3-ot ennek a bagázsnak holott már voltak egyszer kormányon pontosan lehetett tudni, hogy mi minden telik ki tőlük. (Budapesti Olimpia pl.)
Szóval a kérdés nem az, hogy milyen csoportos hallucináció súlytja a vezénylő pártot és milyen anyagot nyomnak rá, hanem HOGYAN LEHET 3 MILLIÓ FELNŐTTNEK LÁTSZÓ IDIÓTA EBBEN AZ ORSZÁGBAN. Mert végül Orbán és csapata lelép majd a pénzecskéjével egy kellemes éghajlatú országba, ahogy senki nem ismeri őket, és nem kell inzultustól tartaniuk ha ne adj isten csak úgy kimennek sétálni az utcára.
DE EZ A 3 MILLIÓ IDIÓTA ITT MARAD ÉS VÁLASZT MAJD UGYANILYET CSAK MÁS SZÍNBEN. Hülye magyar élj szarul.
@Szenthomárság, a szemtelen fórumklüklopsz: ebbe az egy pontatlansába tudsz belekötni?
értem mér miért a küklopsz nevet választottad,de úgy látom arra az egyre is vak vagy.:D
@The brain: Kedves hazaáruló majom!

Még nem kaptad meg a karácsonyi üveggyöngyöket a tanítódtól, azért vagy ilyen frusztrált?

Ne búsulj, idézd magad elé nagy tiszteletű főnökeid boldogságát a karácsonyfa alatt.
Hidd el, neked ez a boldogság jutott.

Ha a biboldó zsidót jelent, hidd el büszkébben lennék zsidó mint magyar olyankor, amikor mosdatlan szájú hülyegyerekek magyarkodása szégyenbe taszítja országomat és népemet.

Szerencsére sok tisztességes és normális magyar, magyar zsidó, magyar cigány, román, szlovák ember él ebben az országban, akik kompenzálják az ember- nemzet-és hazaáruló csürhétek és főnökeitek bűneit.
@Бабаяга: Saját szakmájában, illetve a diplomát indokolttá tevő munkát kevesen helyezkednek el, illetve végeznek. Idén több emberrel is beszélgettem, akik nem tudtak a diplomájukkal mit kezdeni, vagy épp olyan munkát végeznek/végeztek amihez érettségi is bőven elég.

A másrészt részével egyet értek, ez a mostani "megoldás" sem segít a dolgokon, mert csak felszínesen kapirgálják a problémát..
@Fehi: lehet hogy agresszív, de csak a stílusra utaltam, és arra, hogy az a kép amit lefestettél az túl fekete, pedig tudható, hogy semmi sem ennyire egyszínű, és az hogy kire szavaztál, és hogy kire fogsz, az engem a legkevésbé sem érdekel ;)
@Grabbe: Török Zsóti,Semmilyen Zsóti,Szíj ártó Zsóti,Orbán Zsóti.
Bayer Felvidéken: "Zagyva sült bunkó, barom proli, rongyosra kellene verni a pofáját"

youtubeon elérhető a videó, Felvidéken is megmutatta, hogy mennyire fasza csávó! :-)
Mondjuk a rengeteg agyhalott zombinak mondott mesét, tanulságos megnézni, hogy mennyire kajálták a dumáját! Mint Matolcsy piros pöttyösét!
@macitalp: Hát hogy lehet? Ez Kádár népe, az "ingyen" szónál beindul a pavlovi reflex, tapsol, bólogat és igennel szavaz...
Kedves testvéreim. Jövő hétvégére ne tessenek programot csinálni a Miniszterelnök Úrnak, mert akkor a Betlehemi csillagot fogja elintézni. És tárgyal a háromkirályokkal, hogy zsebileg szálljanak be a Videotonba, mert kell a tőke a BL-hez. Ebből is lássák, hogy a Miniszterelnök Úr programja sűrű és fontos.
@Bakter: ...plusz Jézust meg leigazolja középpályásnak, Messit és Céert meg csatárnak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem tudom, milyen képet is festettem le, de biztos igazad van.. :P
A nézetem nyilván nem érdekel, csak tudnám miért akartál politikai véleményt olvasni tőlem, majd mikor nem kaptál, fideszesnek tituláltál..lehet csak nekem érthetetlen a gondolatmeneted. :)
@Bakter: Ha nem lesz december 21-én világvége, az vajon kinek lesz az érdeme?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az utolsó részhez.Már próbálták többször is de nem sikerült.Remélem nem tiltják be őket.
Nem sok közöm van hozzájuk de drukkolok nekik.
Majd pár év múlva mikor sokan lesznek a muzulmánok ,akkor kérdik majd,hogy mit is mondtak azok a srácok?
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Ne dobálóddz ilyen nevekkel, mert megjön a megmondótvittertómi, és kifakad: kilyafaszazajézus.
@Tzio: Miért szólnának,ha ők bőven jól járnak?
De a vége az úgy legyen!:))
"Ha valaki nem akar diákhitelt felvenni és a családja szegény, akkor legyen annyi ambíciója, hogy megkíséreljen eljutni a csúcsokra, felmászni fél lábbal a Himalájára – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár csütörtökön, a keretszámok miatt tiltakozó diákoknak egy kecskeméti rendezvényen."

www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/hoffmann-aki-szegeny-masszon-fel-fel-labbal-a-himalajara-475704

"Egy rózsaszál szebben beszél" ....
igaza van Bajnai Rózsának ! sőőőt....

ő még egy lábat se használt hogy feljusson a csúcsra...
pusztán a NYELVÉVEL is sikerült neki....
@1 360 803: "vannak hibái"
Így is lehet mondani, hogy a büdös életben nem lopott egyetlen egy kormány sem ennyit pláne nem ennyire pofátlan cinikus aljas módon. Hogy Gyurcsánynak a legnagyobb dübörgő válságban sem sikerült olyan mélyre tornásznia a gazdaságot, mint Matolcsynak a környező országok folyamatos növekedése mellett.

Erőlködj csak, kicsi bolsevik. Fejetekre fog omlani a szarvár, amit építetek. Lehet, hogy nem ma, lehet, hogy nem holnap, de hamar. És aznap kihúzzuk papjaitok péniszét gyermekeink szájából, és a ti fejetekre fogunk recskázni, mély áhítattal.
@Fehi:

Rátok nincs szükség fideszes.

Túl sok a teológia-politológia Navracsics-szakos kis geciláda.

Egyelnétek az embereket, hogy kire van szükség...?

Majd rátok, ugye ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Meg kell vizsgálni. Ezért van a PSZÁF. Ebben igaza van.

Amúgy nem ismerem a témát, nincs véleményem róla.

Jól teszi Volner, hogy nem hagyja elaludni a témát. Ott a pont.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog." -Petőfi-
@Leilan83:
Tény, hogy váltógazdálkodás van a politikában, főleg nálunk, ahol egyszer maradt csak az előző kormány, de egy olyan országban, ahol kb. 8 millió szegénységben élő ember van, ott eleve a baloldalnak van esélye. A románok ezt már felismerték, 2/3-dal győzött a baloldal. Az, hogy nálunk a fidesz eddig olyan népszerű volt, nem az érdemeiknek, nem is a jobboldaliságuknak volt köszönhető, hanem a Berlusconi féle stratégiának: megszerezni minden médiát, orrba-szájba nyomatni a legaljasabb hazugságokat, ellopni az óriási propagandára valót, az emberek vallásosságát és hazaszeretetét kihasználva hülyét csinálni belőlük. Ehhez mesterien értenek. És roham léptekben folyik a társadalom elszegényítése, megfélemlítése, elbutítása, mert így lehet a hatalmat fenntartani. Pechjük van, hogy csak idő kérdése, hogy itt, Európa közepén megbukjon ez a rezsim. Remélem, hogy erre békésen kerül sor, és Orbánt pont az ellenzék megsemmisítésére kitalált választási rendszer küldi el a történelem szemétdombjára, s.nyalóival együtt. Ilyen aljas társaság régen uralta az országot.
@NA YA!: "Kedves Vezetőnk se intézzen már el több dolgot hétvégéig, inkább pihenjen! "

na ja...

de ő még megvédi a bankszámlád is...
nehogy elorozzák a rosszfiuk...
@V-PORT:
Egyértelmű válaszokat kívánó kérdéseket kéretik nem feltenni. Már csak azért sem, mert a közös masina nevű vállalat több hete azon dolgozik, hogy odébbvontassa a galaxist, ezáltal megakadályozva együttállását a Nappal. Szíjrágót kiküldték a Moszkva térre (csakazértis!), így a felénk tartó kisbolygó ijedten visszafordult, és ütközőpályára állt a Jupiterrel. A svábnevű zsóti ízes, keresztény szózatait olvasva a Yellostone park alatti szupervulkán meggondolta magát, míg gyurink eszmefutattatásait hallva a cunami feladta, és lecsihadt. Remélem nem hagytam ki egy szuperhőst sem.
@felcsutisuttyo: "Bayer Zsóti akasztásnál OTT LESZEK !!!-hehe
( bár lassan kevés a lámpavas Budapesten):))))"

Mindig ez az akasztás meg a LMPVS...guillotine b+, az gyors, hatékony, látványos és csak egyszer kell felépíteni...
@Tzio: "Undorodom a fidesztől mint ördög a tömjénfüsttől. De azzal ugye mindenki tisztában van, hogyha 2014-ben megbuknak, akkor a '14-18-as időszak másról sem fog szólni mint ahogy a '02-10 közötti időszakban viselkedtek. Utcai tüntetések, utcára hívott birkák, kordonbontás, parlamentbe nem bejáró fideszes képviselők, parlament munkájának ellehetetlenítése, stb.
Ha a fidesz megbukik 2014-ben, akkor borítékolni merem, hogy 2018-ban egy mindennél erősebb és agresszívabb fidesz fogja megnyerni a választásokat. "

fizikailag is zárójelbe kell őket tenni én is ezt mondom

felégetik az országot a b-közepükkel és a pár hözöngő nyuggerükkel...
nekik semmi nem drága... bármire képesek a hatalomért...
@Dr. simonmondja.: Csak mert nem anyázok, és verem itt a tamtamot, egy blogon..már fideszes vagyok? :D
Kezdem úgy érezni, jobb ha fideszesnek tartasz..így legalább nem kevernének össze a hozzád hasonlóakkal. xD
@kifordított nagyanyó: Ja szentem, csak velük is az a baj mint a magyar testvéreikkel, sötéthajú, karikalábú, olyan Hitler-fajta "színárják" náculnak. Kinevezik magukat lengyel nagyival meg szerb dédpapiíval dojcse árjának és találomra vegzálnak másokat hogy azok nem árják, ők aztat tudják....

@Bakter: Jogásztomi a másik kettőről sem vágja kik azok, ugye mindkettő az után kezdett focizni miután rossznyelvek szerint ő abbahagyta a világgal való kapcsolatot :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt hülyeségnek tartom, nem forradalmat csinálnak, hanem tiltakoznak az oktatási reform embertelen kivitele ellen.

Ha a linked írója forradalmat akar játszani, akkor vegye föl a nagykabátját, s ballagjon a Kossuth térre. Nincs megtiltva neki.
@Prof. Dr. Simon Templar:
Olyan kis fantáziátlanok vagytok. A krokodilokra senki sem gondol?
@Dr. simonmondja.: te is inkább próbálnád megérteni a leírttakat, mielőtt minősítenél.

manapság ha valakit lefideszesezel, az durvább, mint ha anyáznál.
@V-PORT:
Gabriella láncosnő a Tatooinon, féken tartva Jabbát.
@RepLa: "nehezen hiszem én is, hogy ha úgy - mint remélem - alakul, hogy menniük kell, akkor majd szép csendben és sportszerűen félreállnak"

:))))) sőt önként lemondanak:

OV: bocsánat kedves népem. az ország érdekében lemondok. sajnos most jöttem csak rá hogy
mennyire gerinctelen vagyok (lásd közgép százmilliárdok stadionok és egyebek)
és nagyon alkalmatlan is vagyok (lásd minden szétb@ szása)...
@melchi zadok: Egyet értek..főleg, hogy sosem szavaztam a Fideszre. :)
Nem szép dolog a tandíj, főleg, hogy nem ezt ígérték. Félve még is egyetértek vele, ahogy az alábbi bejegyzéssel is.

kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Jó lenne ingyenes autópálya, a gazdaságot is fejlesztené, de nincs rá pénz.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Csak azért nem írtam a névsort, mert ha azt sem ismeri, aki a vízen futva végig cselezi a pályát, akkor honnan ismerné a másik kettőt.
Az index.hu által reklámozott blogok mindegyike kizárólag a szélsőséges szocialista-liberális ellenzék szemszögéből akarja láttatni a világot.

A torz tükör torz tudatot formál azokban, akik erre fogékonyak. Szerencsére sokan vagyunk, akik egész másképp gondoljuk!

Diktatúrázni, fasisztázni, gőgözni, csuti cigányozni. Ennyi tehetséggel nehéz lesz választást nyerni!

Messziről jött ember azt mond, amit akar, és természetesen azt hisznek el neki, amit akarnak! Schiff András már nagyban siratja a pesti Duna partra felsorakoztatott embereket...

Elképesztő szenny és mocsok árad az országra a szocialista-liberális értelmiségünkből. Mérhetetlen gyűlölet-cunami tombol.
@doggfather: :))) ki a f@sz az a dajcstanmás ?

dr ? amugy csak nem 26 félévet járt? 13 évet ?

:))) az ijjenek miatt kel oktatási reform...

nem beszélve a smittelt és semjénezett dísz szer stációkról...
@Dr. simonmondja.:

"Akkor miért marad Viktor, ha szemétdombra való ?
Mert az ország egy szemétdomb, és ő odavaló a tetejére ?"

ez magvas !
Matócsi büszke a kormány megtartott (védett?) eredményeire:
"A felmérés szerint a lakosság mindössze 13 százaléka rendelkezik megtakarítással, és még a legfelsőbb (havi 200 ezer forint feletti) jövedelmi kategóriába tartozóknak is csak alig egyötöde takarít meg. A banki ügyfelek jövőjüket tekintve borúlátóak: az ügyfelek 85 százaléka gondolja azt, hogy a következő 1 évben kevesebbet engedhet meg magának és kevesebbet tud megtakarítani."

Hurrá!
@veracity: És akkor még a Mandinerről nem is beszéltünk!
Mert ugye libsizni, zsidózni, libázni, hazaárulózni sokkal kulturáltabb?
A tortenelem azt tanitja, hogy egy szuleto tiktatura ebben a stadiumaban, nem veszitheti el a kovetkezo valasztast !! ( A csalas ekkor meg tulzas, de a finomabb nahinaciok pl. : ervenytelen szavazatok, levelben szavazok, kirekesztes stb. meglesznek.) A 2018-as valasztasokra meg mar nem lesz ellenzek. Ergo csak a fideszre lehet majd szavazni, viszont kotelezo lesz a valasztason resztvenni. Ebbol fog kijonni a 98%-os tamogatottsag.

Ugy latom osteuropa ezen reszen sokaig megall az ido.
@veracity:
"Elképesztő szenny és mocsok árad az országra a szocialista-liberális értelmiségünkből."

Csak egy név: bayer zsóti. Mond ez neked valamit?
@CSÉ: azt hiszem igazad van őszinte tiszta szívvel senkire sem merném rábízni a szavazatomat mindenki eljátszotta a becsületét a sok HÜLYE meg vitatkozik ki a nagyobb idióta egyszerűen nem kell elmenni szavazni IGAZ HOGY VALAKI MÉGISCSAK NYER DE EGY 30 35 SZÁZALÉKKAL NEM LESZ LEGITIM AZ TUTI utána magyarázkodhatna itthon és külföldön
@Deathstick: "amit mi orbánnak tulajdonítunk, mint ötleteket, hatalmi gyakorlást, lázálmot, az, bár ő az ihletője, most már mások által megkomponáltan születik. Neki meg adják a gyógyszer - süket szöveg kombót, csak az MTV- t nézetik vele, szóval izoláltsága nem nagymértékű, hanem teljes.

Ha ez igaz, akkor az országot közvetlenül habony és a többi kistafírozott spindoktor csapat irányítja."

Ez teljesen plauzibilis, és nem példa nélküli a történelemben. Lásd Brezsnyevet, aki kábé egy kitömött medve volt az utolsó éveiben.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Erőlködj csak, kicsi bolsevik. Fejetekre fog omlani a szarvár, amit építetek. Lehet, hogy nem ma, lehet, hogy nem holnap, de hamar. És aznap kihúzzuk papjaitok péniszét gyermekeink szájából, és a ti fejetekre fogunk recskázni, mély áhítattal."

Hamvas Béla Zsótiról (is):
"...A realitás a stréber számára sem végső határ. Ez a realitás azonban nem mint a hősi életben, sziklafal, hanem valami nyúlós anyag, kátrány, vagy ilyesmi. A stréber ebben a nyálkában a realitással nem küzd, hanem abban furakodik. Realitás a stréberre sem érvényes; szükségszerűsége neki sincs. Kicsiny dolgoknak kicsiny hely kell, éppen csak hogy elférjen. Majd aztán, ha sikerül, szemtelen lesz, és elkezdi a többit helyéről kitúrni. Tolakszik, éspedig azokhoz, akiktől valamit vár...."
"...A stréber nem törik össze, legfeljebb pórul jár. A stréber nem ölhető meg, legfeljebb eltaposható. Áldozat? – Eszébe se jut. Kis előnyök. Reálpolitika. Minél olcsóbb, annál jobb. Ha sikere van, pimasz, és nem mulasztja el, hogy érdemeire hivatkozzék. A stréber rangtalan, és ezért lehetetlen, hogy akár tragikuma, akár komikuma legyen. Nem drámai, és ami lényeges, nincs összeütközése. A stréber ellentét nélkül van, valószínűleg még a becstelen se vállalkozik arra, hogy vele szembeszálljon. Nem néz körül, és nem látja, hogy ahhoz, amit tesz, ki mit szól. Ez pedig ugyanaz, mintha az ember azt mondaná, mértéken alul van. Olyan ember, aki a lényegtelenséget a legjobban megközelíti. Csak kaparja magát előre, és ez a heroikus áttörésnek pontos fordítottja. A stréber realitása is tágítható, mert az iszapban makacsul mászik, de mivel mértéken alul áll, sohasem mondható, hogy betelt. Mi telhet be? Tehet és mondhat, amit akar, jelentéktelen, csak bosszúság, hogy az emberi élet ilyesmire is felhasználható..."
"...A senki másik őse az agitátor. Mert az agitátor nem valamely világnézeti programot hirdet, hanem mindennemű programtól függetlenül az embert nyugtalanítja és feldúlja és izgat, jobban mondva meztelen izgalmat ébreszt, és az embert cél és értelem nélkül fellázítja. Az agitátor nem tételeket és gondolatokat közöl, hanem az embert biztonságától, sőt egyensúlyától, sőt békéjétől fosztja meg. A tétel csak ürügy. Mindegy, hogy az ember miért lázad, csak lázadjon. Az agitátor azt, amit mond, nem hiszi el, és ami még sajátságosabb, nem is azért mondja, hogy elhiggyék, de nem is hazudik, és nem vezet félre, és senkit sem akar becsapni, hanem dühöt ébreszt, és irigységet és bosszút és vérontást. Miért? Azért, amit mond, biztosan nem. A nyugtalanságért, az izgalomért, a pucér lázadásért, hogy rendetlenség legyen, és felfordulás, de aztán még az se, izgalom se, ne legyen semmi..."
"...A senki kollektívuma a totális állam, mint ahogy a totális állam bázisa, hogy az ember senki legyen. Nem középszerű, nem önérzettelen, nem akárki, nem link, nem komolytalan, hanem senki, aki nem számít, nem azért, mert semmibe se veszik, hanem mert önmaga nem veszi magát semmibe. A totalitarianizmushoz a senkinek mégis ragaszkodnia kell, mert ha ez nem lenne, még biológiailag se tudna fennmaradni. A totális állam legalább hazudik, legalább kizsákmányolja, legalább internálja, és legalább azt mondja, hogy fejlődés..."
(Hamvas Béla: A senki - részletek a Patmosz című esszékötetből)
@Kepa: 2022-ben pedig felakasztja a nép a összeset hazaárulásért? :)
@Tzio: Egyetertunk, maximalisan!
Ez a budos nepseg aljas modon letaszitta felkent vezetot, hat most nem fogja!
Gondoljak ok.

- Petõfi Sándor -

A NÉP NEVÉBEN
Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyû a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon õt elégetétek,
De szellemét a tûz nem égeté meg,
Mert az maga tûz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
Isten kezét el nem kerûlheti.

S miért vagytok ti kiváltságosok?
Miért a jog csupán tinálatok?
Apáitok megszerzék a hazát,
De rája a nép-izzadás csorog.
Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
Amíg föltûnik az arany ere...
S e kéznek nincsen semmi érdeme?

S ti, kik valljátok olyan gõgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...
De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
Majd elfeledtem gyõri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hõs lábnak, mely ott úgy futott?

Jogot a népnek, az emberiség
Nagy szent nevében, adjatok jogot,
S a hon nevében egyszersmind, amely
Eldõl, ha nem nyer új védoszlopot.
Az alkotmány rózsája a tiétek,
Tövíseit a nép közé vetétek;
Ide a rózsa néhány levelét
S vegyétek vissza a tövis felét!

Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyû a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon õt elégetétek,
De szellemét a tûz nem égeté meg,
Mert az maga tûz... ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

(Pest, 1847. március.)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Gyanús vagy te nekem.Sem a rendes magyarokat sem a rendes németeket nem szereted.:))
Én viszont itt a sötét oldalon demokratikusabb lettem.:))
Miért tiltsunk be egy pártot amelynek van rendesen százalékokban mérhető támogatottsága.
Amerikában is vannak náczik.
Istenem, miért van az, hogy a mindig soros kormány rá tud licitálni az előző disznóságaira, baklövéseire?
"Ekkor lép közbe a film férfi főszereplője a pornóiparban csak Betolcsy névre hallgató fiú, akit olyan nagy sikerű alkotásokban láthattunk eddig mint a "Piros pötty a seggemen", "Egy kulcsnak is nyögés a vége" és az "Unortodox an(om)ália". Betolcsy egy erős szado-mazó, táblázatokkal és diagrammokkal teli jelenetben helyrerakja a lányokat, mint IMF-et az óriásplakát kampány. Betolcsy megígéri a lányoknak, hogy rendet tesz, de végül az egész filmben más farkával veri a csalánt. A mozi egyik katartikus gang-bang jelenetében Betolcsy dönt a felsőoktatási keretszámokról, és a nemtandíj bevezetéséről análisan. Ennek a diákok láthatóan nem örülnek, és vazelinért kiáltanak."

Nagyon jó! Még egyszer:
hircsarda.blog.hu/2012/12/14/_18_elkeszult_a_koltsegvetes_porno_valtozata?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_14&utm_campaign=index
@bella _ciao:
Van benne egy penis gigantikus, mint főszereplő, és azt szopja 8-10 millió arctalan száj.
@kifordított nagyanyó: Csak rühelem ezt a faji-izélést, nem az dönti el ki vagy hanem hogy mivé sikeredtél. Nem érdekel milyen színű-vallású a doki aki a gyerekemet meggyógyítja vagy milyen színű-vallású aki kirabol a sarkon, amit tesz az a lényeg.
A betiltás pedig tényleg baromság, a német haverok szerint is, az csak használna nekik.
@Fehi: Az " egyetértek " egy szó, fideszes.

Keveset jártál az oskolába. Rádférne még.
@Bakter: na majd ha már a Betlehemi csillagot is "elintézi", onnantól kezdve egészen nyugodtan lehet Miniszter Űr-nek szólítani))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Gyanúsan úgy beszélsz,mint a "libsik".
Mi van veled?
Olyan vagy,mint a munkatársam,akit nagyra becsülök,és most beszólogat.
@Dr. simonmondja.:
Ha csak számszerűséget jelent: csak egyet ért, többet nem.
@Habakuk999: és akkor a chilei diákok mit csinálnak vajon??? :) Ők sem jobberek hanem inkább balosok ha jól látom.
@Dr. simonmondja.: Ha fideszes, akkor épp elég, hogy egyet ért: Baltazár az isten!!!
Bocs a vita másik partnerétől, ha semmi köze a fideszhez.:)))
@bella _ciao: Nem Demjén és a szövege pláne nem szirupos. :)
@Don Quixote de la Ferko: Szerintem nem nekem szántad: én is idéztem egy korábbi hsz-ből - ha visszanézel.
@Dr. simonmondja.: Na akkor a te szinteden reagálok. ^^'

Kussojjá köcsög mégnagyobb fideszes! xD
@Tzio: Én csak attól félek, hogy olyan sokáig is húzzák, mint Csau, és olyan rommá alázzák a népet, mint ő.
@Habakuk999: Semmi közöm hozzá, de ezt egyesek nem értik meg, és csak primitív módon képesek kommunikálni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kérdezd Épészmérnöktől, ha már felébredt, ő szerintem saját tapasztalatból el tudja neked mesélni, vagy tud küldeni ottani sajtót.

Szerintem a humor hatékonyabban elpusztítja az arrogáns hatalmat, mint három kuka füstje.

Egyre több mindenfélét linkelgettek be, nézd meg, a kék táblák mekkora pofontokat osztogatnak nap mint nap a narancsnak.

Én bízom még abban, hogy felfordulás nélkül, demokratikusan is ki lehet kényszeríteni a rendszerváltást.

Az élet az egy nem ismétlődő valami. Nem árt megbecsülni.
@Ergosum: "Ma a Lehel téri piacon szinte csak ez volt a téma az emberek között (nyugdíjasok túlnyomórészt). És szinte szó szerint visszaköszöntek a fenti mantrák, a hangulat inkább diákellenes volt, mint sem támogató.
Rossz volt hallgatni."

Azok, akiknek a környezetében nincs érintett, nyilván beveszik a mantrát. Mellesleg, ez ugyanolyan, mint amikor a 81-es lengyel munkásfelkelés idején azt mantrázták, hogy a lengyelek lusták, azért sztrájkolnak.

Viszont a gyerekes családok rákényszerülnek, hogy számoljanak, és végiggondolják a dolgokat. És azok, akik szektások (fideszfanok), kínban lesznek, hogy mit gondoljanak. Ebből pedig bármi lehet, például teljes átbillenés. Aki rájön, hogy átverték, az nagyon dühös lesz, még sokkal dühösebb, mint mi itt.

Mario és a varázsló. Mario, amikor kikerült a hipnózis hatása alól, és rájött, hogy mit tett vele Cipolla, zsigerből cselekedett.
@kifordított nagyanyó: Hülye, ezer éve libsinek nevezel, most min lepődtél meg? :)))
@1 360 803:
Ez a nicknév tutira a kommentelő nettó fizetésének összege. Azért viccel ilyen könnyen.
@Fehi:
Ennyire azér nem kéne bekattannod, ha oskolába küdenek, fideszes.

Még nyitva az út, hogy kivakarózzál...tanulj.
@Habakuk999: Egy ilyen"emberrel" szemben,mint viktor nehezen lehet demokratikusan valamit elérni.Inkább dögöljön bele az ország szerinte,minthogy ne ő legyen.
Vagy ha nagyon nagy szerencsénk van,akkor megelégednek azzal amit eddig összeloptak.
De ő a nagy ember fél.hogy mi lesz vele.
De legyen igazad.

Na viszlát mindenkinek!
@csizsikpizsik - pique takarodj!: + barca drukker.
Ez olyan hogy:-Mit csinálsz cigány?
-Héberül tanulok.
-Ej ,ej cigány rontasz a helyzeteden!
:))
Na de télleg viszlát.
@Habakuk999: " ő szerintem saját tapasztalatból el tudja neked mesélni, vagy tud küldeni ottani sajtót."

Miről van szó? Én tahótlanítottam G-t, és nem is szándékozom a továbbiakban sem rongálni az idegrendszeremet a kommentjei olvasásával.
@Dr. simonmondja.: Csupán a te szinteden próbáltam reagálni, fideszeském. :)
@kifordított nagyanyó: A legnagyobb! Xavi az Isten, az egyetlen, az igazi, áldassék a neve és minden ami boldoggá teszi ezen a világon! Plusz ugye Messi dettó és Iniesta...meg Piquet kivéve mindegyik aki a csapatnál van :)))))
@épészmérnök: pedig ő az, aki tényleg igyekszik párbeszédet folytatni.

Csak akkor van baj, ha elkapja a falka láza.

És a térítése se olyan nagyon szimpatikus.

Chilei diáktüntetés, a szárnyas annak örülne, ha nálunk is hasonló temperamentumos lenne.

Erre mondtam, forduljon Hozzád bizalommal, ha autentikus forrást keres.
"A keresztnéven kívül semmi közös nincsen bennünk" - hangsúlyozta Victor Ponta román miniszterelnök Orbán Viktorral kapcsolatban a Die Weltben pénteken megjelent interjúban."

Kapsz a pofádra unortodox medvepuszit, hékás, meglásd.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nemzeti giccs, ahogyan a pákával fába égetett wass albert idézet is fekete györgytől
de csak nézd és hallgasd, oszt merengjél egy jót a nagy magyarországról
@The brain: "Az is baj hogy csökkentik a közüzemi díjakat?Azért nem sírtok?"

Ez aranyos!

A chilei sajtóban tegnap megjelent, hogy a világpiaci árak csökkenésének köszönhetően összességében 2012-ben mintegy 10%-kal csökkentek az energiahordozók árai.

Az a csúnya piac. Bezzeg nálunk a kormány intézte el! Ugye?
@The brain: A proflod láttán azt kell hinnem, hogy a Bonsai Duce ökké a nyakunkon marad. Amíg ilyen süket és vak barmok léteznek, mint te, akiknek van pofájuk ilyen nicket használni, addig a Bonsai Duce csak forradalommal lesz leváltható. Te barom, te milyen órabérért dolgozol a Fidesz APO-nak?
@bella _ciao: Ez biza igaz.

Nincs annyi ész, hogy rájöjjenek, a kevesebb sokkal több.
Nem pátosz kell ide, hanem hogy mindenki tudja, mi a magyar neve Nagyszombatnak.
Vagy hol van Arany János szülőháza.

S itt vissza is lehetne csatolódni a tegnapi vitához, mi is kell a nemzeti kultúrához.

Legelőször kulturált nemzet.

Nem egy műmájer, műpulikutyás, műmuskátlis, pátosztól duzzadó keblű tahó.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: azért a csajok 3 vereség és győzelem mérleggel az elődöntőben vannak. végre a szerencse melléjük állt
@Fehi:
Próbálgassad csak. Hátha egyszer sikerül, mit lehet tudni...

Kezdjed ott, hogy az emberekre és a tanulásra is szükség van.

Aztán ha majd ezt fölérted ésszel, akkor próbálhatsz fölegyenesedni.

Te lehetnél az első fideszes az emberré válás útján.

Én itt drukkolok neked.
@Habakuk999: nem az a lényeg, hogy temperamentumosak. Hanem az, hogy kibaszottul jól szervezettek. Nagyon-nagyon ragaszkodnak a megbeszéléseiken a demokratikus eljárási szabályok betartásához. Nem engednek provokációt. Nincs "közfelkiáltás"!

2006-ban a középiskolások sms-ben, és üzenőfalakon szervezték országosan a sztrájkokat, demonstrációkat és iskolafoglalásokat, egy olyan országban, amelyben a legészakibb és legdélibb város között 4000 kilométer.

Idén pedig már (végre) azt is belátták, hogy nem elég a nyomásgyakorlás, hanem használni kell a demokratikus intézményrendszert arra, amire való. Érdekérvényesítésre.
Orbán megoldja hétvégére a felsőoktatás /csipp-csupp/ problémáját, mondta Ő.
Ez náluk úgy szokott történni, hogy aki kiabál, annak még keményebben válaszolnak. A rezsim embereinek harcolni kell, mert tudják, hogyha nem harcolnak megbuknak.
@épészmérnök: Mire gondolsz a dem.int.rendszerrel kapcsolatban?
És mi ellen tiltakoztak?
Volt párttámogatásuk?
@épészmérnök: mert a demokráciát is tanulni kell, főleg pinochet-rendszer után. nekünk meg lehet, hogy újra kell tanulni azt, amit még nem is sajátítottunk el
Szurkolok nekik, hogy bukjanak, de sajnos ennyire még nem rózsás a helyzet, és pl. a regisztráció 80%-os elutasítottságára én nem vennék mérget...
A Fidesznek nagyon erős törzsbázisa van, ők elcsábíthatatlanok, és iszonyú kemény kampány lesz itt egy év múlva, amit sajnos megehetnek azok az emberek is, akik nem vérnarancsok.
Hát, jobban kell kampányolni a másik oldalon, meg jó sok embert elvinni szavazni - politikai küzdelem, erről szól a dolog.
Az viszont kétségtelen, hogy nagyon nagy az elégedetlenség az országban. Nem tudom, hogy csak az én tapasztalatom-e, de egyre többet hallom buszon-villamoson, a boltban a pénztárnál, tegnap pedig épp a könyvtárban az ott dolgozóktól és a takarítónőtől. Ha ügyes az ellenzék, meglesz.
@Habakuk999: ajánlottam neki garaczi szösszenetét a magyar narancsból. nem tudom olvasta-e, több agymunkát igényel a megértése, mint az "ismerős arcok" nevezetű izének
@Gyuri bá: íme:

Orbán: némi jóindulat es kölcsönös megértés kell

Csak olyan átalakításokat hajt végre a kormány a keretszámokkal kapcsolatban, amelyekkel mindenki jól jár - mondta Orbán Viktor Brüsszelben.

hvg.hu/itthon/20121214_Orban_nemi_joindulat_es_kolcsonos_megerte
@Fehi: "A mostani tüntetések a diákok részéről közel sem az Orbán kormány megbuktatásáért mennek, így nem kellene ide keverni.
Más:
Bár magán vélemény (amit az értelmesebbek osztanak) egyenesen hülyeségnek tartom a mostani "diáklázadást", mivel lassan boldog boldogtalannak lesz diplomája ha így folytatjuk."

Te provokálsz, vagy komolyan gondolod? Mindegy, elmondom a véleményemet.

Nem a diákokkal kellene kikapartatni a gesztenyét. Cinikus és gyáva öregek otthon suvadnak (nem mind, tisztelet a kivételnek), a gyerekek meg fagyoskodnak odakinn. Erre mifelénk azt mondják: más fülével veri a csalánt. Tessék megemelni a fenekeket!

A munkanélküliség pediglen a diplomások között a legalacsonyabb, ugyanis az ő felkészültségükkel többféle helyen is el lehet helyezkedni.
Ilyen pökhendi, gőgös, nagyképű nyilatkozaton amit Brüsszelben hazudott a sunyi orbán, megint röhög a világ. Persze senki nem veszi komolyan a törpemajmot, ezért is büntetik hazánkat.

Szégyene vagy az országnak és a magyar népnek, takarodj!
@bella _ciao: Nem túl régen egy fideszes rendezvényen jártam.
Felnőtt, értelmesnek gondolható, döntéshozó emberek ajánlgatták ezt az izét oly áhítattal, mintha Kölcsey támadt volna fel és szavalná szombat este a Himnuszt.
@uborkagyalu: Én az utolsó szavazásnál voltam így..ahhoz képest, hogy a megkérdezett ismerősöknél/rokonoknál 10 emberből 9 biztos nem a fideszre szavazott, mégis 2/3os többséget értek el. Elgondolkodtam rajta, hogy jöhetett ki ez az arány, még csak nem is szélsőséges személyeket, hanem az úgymond "átlag" embereket kérdeztem. :)
@épészmérnök: "Azok, akiknek a környezetében nincs érintett, nyilván beveszik a mantrát. Mellesleg, ez ugyanolyan, mint amikor a 81-es lengyel munkásfelkelés idején azt mantrázták, hogy a lengyelek lusták, azért sztrájkolnak."

Nem csak ugyanolyan, hanem ugyanazok is. Az a szar panelpatkány proli réteg, amelyik most nyugdíjasként a Lehel piacra jár.

Ellentétben velük, a lengyel nyugdíjas megérdemli a nyugdíját, pont ezért. Volt vér a pucájában '70-ben, amikor a munkások közé lövetett a "munkásállam" rendőrsége (lásd Wajda: Márványember) és '81-ben is, amikor Jaruzelski szükségállapotot hirdetett. Kibírta az élelmiszerhiányt, az állandó zaklatást, miközben a Kádár-rendszer haszonélvezői (a mai nyugdíjasok) nyugodt szívvel elnézték, ahogy Kádár a csődbe dönti az országot és feleteti VELÜK az ország jövőjét.

Úgyhogy jobban tennék, ha kussban maradnának...
@bella _ciao: Ha megengeded ebben a kérdésben inkább a szívemre hallgatok és nem rád. ;)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: "Ez Kádár népe, az "ingyen" szónál beindul a pavlovi reflex, tapsol, bólogat és igennel szavaz..."

Nem erről szól a mese! A tandíj szimbóluma lett sok mindennek.

A tandíj csak egy eleme a felsőoktatás tönkretételének, a bődületes forráskivonásokkal, és a kancellárok kinevezésével.

Micsoda szégyen egy magát modern, európai nemzetnek tekintő országban, hogy télen szénszünetet kell elrendelni az egyetemein!!!

Ezt mindenki megérti. Az már egy kicsit nehezebb, hogy hát a táblán és krétán túl sok minden másra is szükség van az oktatáshoz. Például vegyianyagokra, kémcsövekre, köpenyekre a vegyészeknek, szoftverekre az építészeknek, gépészeknek, és még ki tudja, mi mindenre. És kellene vécépapír a vécébe, mert az a civilizáció része. Az igaz, hogy Ázsiában nem annyira...
Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a remek írást:
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121213_Tandij_a_Fidesz_celjai_es_az_orszag_erdek

Lényege:
"a Fidesz egyetértett a tandíj bevezetésének céljaival 2008-ban is (...). A tandíj-üggyel így nem várt módon és egyértelműen bebizonyosodott, hogy a Fidesz akkor feláldozta az ország érdekeit saját politikai céljaiért."

Én eddig csak azon nevettem, hogy a Orbán elárulta azokat, akiket 2008-ben a tandíj elleni szavazásra buzdított.

De ennél valóban többről volt/van szó, a HVG-nek igaza van.
@épészmérnök: Az első felére nem igazán tudok reagálni, nézd el nekem. :)

A munkanélküliségre meg már válaszoltam. :)
@Habakuk999: ez amúgy nagyon érdekes, nekem van egy ismerősöm, aki egyértelműen fideszes, mondhatni párthű ember. A fickó különlegesen, átlagon felül művelt és értelmes, rendkívül elismert a saját szakterületén, egyértelműen értelmiséginek mondanám. És Orbán épp ezért nagyon ügyes: mindenféle embert meg tud tartani a törzsbázisban, kit ezzel, kit azzal. Az EU-ellenesség nagy fegyver mostanában az ő kezében. Az még az ún. értelmiségiek körében is nagyon üt.
@Habakuk999: ja, az én szintén párthű ismerősöm, aki maximum dolly roll koncerten volt addig, kitipegett a tűsarkújában a hatvan éves anyósát magával rángatva egy kárpátia koncertre. bezzeg jagger meg maga az ördög, hiszen zsótink leírta a doktorijában
@Prof. Dr. Simon Templar: És ami a legszörnyűbb, hogy ha szembesíted ezzel őket, akkor még ők vannak felháborodva és nem értik, hogy miért is kéne szégyelljék magukat...
@kifordított nagyanyó: ezt a viccet ismered?? ;)

Kategória: Zsidó viccek
Egy vallásos zsidó széles gesztikulációk közepette imádkozik a jeruzsálemi Siratófal előtt. Egy kíváncsi turista megkérdezi tőle:
- Ilyenkor ugye elsorolja a kívánságait Istennek?
- Igen.
- És segít?
- Ah - legyint a zsidó -, mintha csak a falnak beszélnék.
@uborkagyalu: Meg vannak sápadva.
Most tart a sóhajtozás kora. Nehéz a helyzet, de még nem reménytelen.
Hiszünk Viktorban.

Van, aki már eljutott odáig is, hogy hiszünk, mert egyebet már nem tehetünk.

Még egy év gazdasági siker, és nem lesz elég a hit.

Akkor, ha az ellenzék nem csupán bénán ül, hanem csinál is valamit. Csak akkor.

Hallod kedves Szájmon?

Nem lesz elég, ha iskolába külditek az általatok fideszeseknek tartottakat.

Meg kell változnotok, mert kevesek lesztek.

Mert kezd kialakulni Orbánia. S lesznek sokan, akik a szolgalelkűséget választják a vele járó baksissal és kiváltságokkal.

Csak, hogy beférjen a gyerek a tízezerbe.
ezt olvastátok?

index.hu/velemeny/2012/12/14/tinedzserkaosz_a_hazugsagspiralban/

súlyos mondat a végén:

"Persze az is igaz, hogy a politika másik részbe egyáltalán nem színház. Végül is, mire ment a Fidesz 2002-ben a csillogó szemű fiatalokkal? A kormány jól tudja ezt, Orbán Viktor nem véletlenül sulykolta a parlamentben a legfontosabb jelmondatot:

A N Y U G D Í J A K M E G Ő R I Z T É K R E Á L É R T É K Ü K E T.

És amíg ez így van, skandálhat bárki, amit akar."
Mégvalami.

A nagy tandíj-mizéria közepette kevés figyelem irányul arra, hogy két év alatt nominálértéken 35%-kal vágták meg az egész felsőoktatásra szánt költségvetési támogatást:

2011: 189 milliárd forint
2013: 123,5 milliárd forint

Tekintve az inflációt, jövőre reálértéken a felsőoktatás közel fele pénzből lesz kénytelen túlélni 2011-hez képest.

Ez nem más mint a felsőoktatás állami kivégzése.
@bella _ciao: :)))
Ez olyasmi, mint amikor a falusi öreg nénik beültek a Lator című filmet megnézni, hogy lássák Jézust.:)
@bella _ciao:
Sajnos rendszeresen találkozom egy hölgymúmiával útközben. Múltkor tanúja voltam egy párbeszédnek is. Mivel a nőket egy gáláns férfi mindig fiatalabbnak mondja, így a hölgymúmia minimum 80 éves. Azon értekezett felháborodottan, hogy ezek a mai tini lányok milyen felháborítóan öltözködnek. A felháborodott hölgymúmia úgy öltözik mint a legelvetemültebb tini lány. Képzeld el miniszoknyában, és hálós, kurvás harisnyában, kifestve. Aztán a hölgymúmia azon is értekezett a puhos, hajléktalanfílingű fiával hosszasan, hogy a 2010-s fityesz győzelem történelmi jelentősége a francia forradalmakhoz hasonlatos. Csak azért nem vettem elő az automatikusan betárazódott Kalasnyikovot a zsebemből, mert a csöve beleakadt az aknavető talpába. Pedig kettővel csökkent volna tábor.
@Vitéz László: Nagyon egyetértek. Sajnos ami szart összehordtak, azt a következő kormánynak kell széthordani. Anulálni kell az egész rohadt aljas csaló társaságot.
no komment

Bár még pártelnöki címéről is lemondott Szász Jenő, hogy az újonnan alapított Nemzetstratégiai Kutatóintézetet vezethesse, egyelőre alig tudni valamit arról, milyen céllal, milyen tagokkal működik majd a szervezet, ahogy azt sem, mire költik majd az év hátralévő két hetében a 100 millió forintos kezdőtőkéjüket. Az intézmény miatt Romániával is konfliktus alakulhat ki, mert az közhatalmat gyakorló magyar szervként működtetne irodát Székelyudvarhelyen.

hvg.hu/itthon/20121214_Szasz_Jeno_Nemzetstrategiai_Intezet
@Habakuk999: vagy a fiatalságukat felidézendő a vad orchideákat kölcsönzik ki a tékából
@veracity: Akár még igazad is lehetne. Tényleg nemszép dolog, gyűlölködni! Apropó! Olvastad, hogy egy szépírónak titulált, pártkatonasajtós bayer mit mer magának megengedni? Véleményed szerint, így címzetten elküldeni egy ilyen sms-t menniyre tűnik higgadtan elagánsnak? Nem lehet, hogy ahogy megyünk előre az időben, és látjuk, hogy milyen őrült ötletek, és még a jó ötletek is roszz kivitelezésben születnek meg, úgy nő a düh? Igen, dühösek vagyunk! Dühösek azok is, akik bár nem a FIDESZRE szavaztak, ezt azért mégsem váták, azok meg valószínűleg még dühösebbek, akik hittek is nekik, és odahúzták az x-et a nevük mellé! Legalább is, ahogyan én beszélgetek a zemberekkel, ez derül ki. Szégyenlik magukat érte, pedig nem nekik kellene szégyenkezniük!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te Angyal!
Ha valaki hozzád szól normálisan, akkor rögtön felhatalmazva érzed magad, hogy benyomj egy zsidó viccet. Ami egyébként jó, csak a te szádból mégis olyan keserű.

Ahelyett, hogy pl elmondanád a saját véleményed a Bella által kifejezetten neked küldött cikkről.

Ha nem akarod, hogy te legyél itt az útálatoskép, akkor ne viselkedj útálatosképként.

Nincs hozzá közöm, csak ugye advent van meg karácsony közeleg.

Miért ne adhatnád meg a tiszteletet másoknak te is, ha te magad is szeretnéd ezt megkapni.
@sárkányfő: november elején még ez volt az elképzelés:

"Az előterjesztés az új felsőoktatási finanszírozási modellt is körvonalazza, ez az eddig használt háromelemű – a képzési, tudományos és fenntartói – normatív finanszírozási rendszert váltaná fel 2013-tól. A dokumentum alapján az éves állami támogatásuk 50-70 százalékát a hallgatói létszám, 8-10 százalékát a kutatási-tudományos-oktatási eredmények alapján kapnák meg a felsőoktatási intézmények, további 15-20 százalékot költhetnének tudományos, fejlesztési, kulturális és speciális feladatokra.

Az új támogatási rendszerben a 2012 szeptembere előtt felvett, államilag támogatott hallgatók után „a képzési normatívákhoz hasonló összegű támogatást kell biztosítani kifutó rendszerben”, ezzel egy időben az állami ösztöndíjas és részösztöndíjas hallgatók száma alapján képzési költségtámogatást kapnak az intézmények. Ez utóbbi összege egyébként az önköltséges hallgatóktól szedett éves tandíj összegével egyezik meg."

eduline.hu/felsooktatas/2012/11/7/Kiemelt_felsooktatasi_intezmeny_finansziroz_PQBVEN
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Van egy jó cikk valahol, milyen hatékonyan sikerült Baltazárnak tönkre vágni a erdélyi magyar szervezeteket.
Csak lusta vagyok megkeresni.
@Habakuk999: költői kérdés, pedig azt a cikket amit megtalált nekem reggel, igazán végig olvashatta volna...
@Habakuk999:

A párttámogatás speciális dolog. Itt nem tiltott az iskolán, egyetemen belüli pártszervezkedés. A pártok ifjúsági szervezeteinek vannak iskolai csoportjai. A diákönkormányzati választások leképezik a parlamenti választásokat, csak nem egyénekre, hanem listákra szavaznak. A választási kampány is hasonlít kicsiben a felnőttekéhez.

Ennélfogva lehet tudni, hogy ki micsodás. Az alapvető elvárás, hogy a srác ne a pártját képviselje a diákok között, hanem a diákok követeléseit képviselje az iskolában vagy a saját pártjában. Ha nem teszi, akkor nem szívbajosak, leváltják. Itt elképzelhetetlen olyan szinekúra, mint pl. a szegedi HÖOK-é.

A tavalyi demonstráció-sorozat alatt éjjel-nappal üléseztek. Borzalmas volt a feszültség (a férjem egyetemi tanár, tőle közvetlenül értesültem a dolgokról).

Az egyetemen keresztül igyekeztek nyomást gyakorolni a kormányra, az egyetemfoglalásokkal, plusz a hatalmas tömegdemonstrációkkal. Ez nem volt elég sikeres, továbbá némely nonprofit egyetem majdnem belerokkant, hiszen tanítás nélkül nem indíthatta el a második szemesztert, és nem jutott pénzhez, nem tudta fizetni az oktatókat.

Ez a taktika végeredményben nem volt sikeres, ezért leváltották a vezetőket, pl. az a helyes, piercinges kommunista kislányt is. Az új vezetők megfontoltabbaknak és okosabbnak tűnnek, ők nyilatkozták év elején, hogy erősebben kell koncentrálni a parlamenti képviselők és pártok meggyőzésére.

Majd meglátjuk...
Most nyal be tövig és azon is túl a vékonybélig a BEST a Kubatovnak,aki megmaradt egyszerűűűűű külvárosi srácnak a cicabogaram. Két oldalon elemzik ezt a jóembert, mint a humánum magasiskoláját.

Ómolnár még teper.
@Habakuk999: Félre ne érts. Én is a békés tiltakozás híve vagyok, de akkor csinálják mondjuk úgy mint pld. Gandhiék.
@bella _ciao: Szerencsére rajta kívül is van szívem. Viszont fogadjunk, hogy ez már nem lesz olyan giccses neked sem. :)

youtu.be/39Wu3Nl48PI

youtu.be/ynWULyewtlk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudod, mi az érdekes?

Hogy szép csöndben lett egy kőcccéégaratásunk is, de a kutya se foglalkozik vele.

Szépen elvagyunk a diákokkal meg Szörényivel, máshol se nagyon foglalkozhatnak vele, mert bekerült volna ide a hír.
@Habakuk999: szalámizás:

Hoffmannék tárgyalásra hívták a magániskolák vezetőit

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága december 15-én megbeszélésre hívta az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének valamint a Civil Fenntartású Iskolák Egyesületének vezetőit.

hvg.hu/itthon/20121214_Hoffmannek_targyalasra_hivtak_a_maganisko
@bella _ciao: Kösz, legalább nem csak nekem vannak a fene nagy erkölcsével szemben kételyeim. Amikre hivatkozva elhajtotta Bajnait felháborodva.

Barikádon bírt szerepelni. Szóval hagyjuk már a Jobbik a FideSS ellenzéke c. butítást.
@bella _ciao: "A N Y U G D Í J A K M E G Ő R I Z T É K R E Á L É R T É K Ü K E T.

És amíg ez így van, skandálhat bárki, amit akar." "

Azt gondolom, hogy ez önáltatás a fidesz részéről. Az eddigi tüntetéseken sok nyugdíjas volt kint, miből gondolják, hogy a nyugdíjasoknak nincs gerincük?
Amúgy meg erről szól az oklokrácia...

"Amint az emberek rájönnek arra, hogy pénzt szavazhatnak meg maguknak, a köztársaság elbukik." Benjamin Franklin

Egyetemisták el tudnak foglalni hidakat vagy épületeket, választást nyerni azonban csakis a nyugdíjasokkal lehet. Ezt kell majd fölvésni Magyarország koporsójára.

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/523959_306113159508507_594076922_n.jpg
@a szív fészkei:

ez az ürge olyan undorító, és pofátlan, hogy nincs rá szó

"Erős hetünk van. Hétfőn megcsináltuk a költségvetést, szerdán pedig a gáz-, távfűtés- és villamosáram-árcsökkentést, csütörtökön megoldottuk a jövő évi minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is"

bazsalyogva és senki sem vágta szájon

brühühühühü
@bella _ciao: "mert a demokráciát is tanulni kell, főleg pinochet-rendszer után. nekünk meg lehet, hogy újra kell tanulni azt, amit még nem is sajátítottunk el"

Itt 1810 óta van demokrácia. Ez egy republikánus, öntudatos, büszke ország! És van is nekik mire büszkének lenni. Egyszerre fejlődnek rakétasebességgel, és tartják a hagyományaikat. Képesek összefogni, és kiállni magukért.

A pinochet-diktatúra mély sebet ejtett, de az évszázados republikánus hagyományt nem tudta megtörni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne, nem kell nekem, maradok a saját zenéimnél, amit nem erőltetek rád linkek formájában sem

garaczi cikk megvolt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

na az első normális ötlet a cigányság foglalkoztatására:

Ki fogja legyártatni azt a rengeteg rokkát vagy mifenét, amit Gandhi tekergetett tiltakozásul, mert ölte egymást a népe?
@rodeo36: ja, és még stefike is ott bólogatott mögötte
@bella _ciao: Nem erőltetek csak annyira mint te a Garaczi cikket.:) Kötünk bizniszt??? :)
@a szív fészkei:

Drága Szívem!
Minek olvasol te ilyet? Vagy hülyülő celebet aláz, vagy politikust nyal, vagy fontos ember celebjét fényezi. Ennyiből főz:)
@rodeo36: Nem értem mi a problémád vele, legalább az önbizalma meg van. :)
@épészmérnök: önáltatás? nézd meg a békamenetek résztvevőit, többségük nyugdíjas
@a szív fészkei: Böjte Csaba még nincs benne?
M1-en ezerrel nyomatják.

Van baj, ha már Erdélyből kell igaz keresztényit importálni.
@Habakuk999:

Holdvilágos éjszakán
Miről álmodik a lány,
hogy jön egy királyfi tán
hófehér paripán.

Ez az álom oly mesés,
de aztán jön az ébredés.
A királyfi oly kevés,
S az hogy jön...............tévedés.....
@uborkagyalu: "szurkolok nekik, hogy bukjanak, de sajnos ennyire még nem rózsás a helyzet"

deeee ennyire "rózsás" a hejzet !

bajnai rózsás...
Basszus, nem néztétek? én is futólag az RTL-en a szegények bankjának vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100906-vilaggazdasag-startol-a-szegenyek-bankja.html eredményeiről. 100-ból 65-en megkapaszkodtak a kihelyezett mikrohiteleknek - nagyvállalkozó adta és gyűjtötte, semmi állami nincs benne persze - ennek a révén a legszegényebb régiókban.

Na ebben nyomulhatna Orvbűn szarstadion helyett meg a Jobbik is, ha épp nem masirkálnak. De visszavetni a guzsalyasba kétszáz évvel a romákat? Hát van nekik kézműves kultúrájuk: üsfoltozás, vesszőfonás, vályogvetés és mire mennek vele? Hozott Irán Gyöngyöspatára szőnyeggyárat?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én legalább belehallgattam, meg már ismertem is a zenekarodat

de legyen biznic: nyomjuk egyszerre a tahótlanítót. 1, 2, 3!
@Habakuk999: Nem Kubatov-imádat van, meg persze GregorBernadette ovulációja, nemmegy az Újszínház ,nagyonnem még vele se. Mondjuk, tehetsége az nincs, csak petefészke. Tehát arról írnak.

Böjtét látom a reklámokban, keressétek a tévénél, hol a fotókiállítása róla? Kérdezgetni kéne a közönségszolgálatot Böröcznél,hol lehet ezt a szent embert képeken látni a Kunigundában?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Van alapítvány iskolaigazgató ismerősöm, ha lenne bátorsága elmondani Rúzsának, mit is gondol róla, Ú-Zélandig szaladna.
@bella _ciao: én annál sokkal toleránsabb és demokratikusabb vagyok. :)
a faszparaszt, igazi narancs csinovnyik

Az EU-t szidta az írországi magyar nagykövet

Kettős mérce, az Orbán-kormányzat negatív diszkriminációja, direkt minket büntetnek - az RTÉ ír közszolgáltató riportjában Magyarics Tamás nagykövet az összes ismert kormányzati kommunikációs panelt felvonultatva kritizálta az EU-t, viszont bajnak tartaná, ha kevesebb uniós pénzt kapnánk

hvg.hu/vilag/20121214_Az_EUt_szidta_az_irorszagi_magyar_nagyko
@Dr. simonmondja.: Egy szegedi királyfi?
Az is tévedés?
Az alapszervezetekben hogyan gondolkodnak?
@Orica Középföldi: Életem, anyukám erre bír elaludni,mert a könyvet nem tudja ágyban megtartani. Hát kénytlen vagyok dotálni a szarmolnárt. Aztán belenézek, merülünk le a Marikákhoz - nem vicc, ez a célcsoport: a vidéki középkorú boltos Marikák - lássam, mi megy néphülyítés címszóval.

A Nők Lapjában -pedig az valaha fajsúlyosabb bulvár volt - orrbaszájba fényezik Böröcz tökét meg az M1-et,mintha csak az lenne a tévé. Undor, na, ennyire ezek nem volt szarhabzsolók, de változott a főszerkesztő,és azóta.
Ezek mennek a nyomtatott lappiacon,jó tudni.
@a szív fészkei: szerintem átfutottál egy előző kíváncsiskodó kérdésemen: lehet tudni valamit az mtva-ból kirúgottakról?
@rodeo36: Remélem, a hübrisz úgy állon bassza,hogy kiesnek kék kontaktlencséi.
@a szív fészkei: Borbás Marcsi műsorában volt, nálam most m1 szól háttérben.

Nem hülye ember, de kísérti a sátán ezerrel.
Szent Ference nem tudom, fogja-e figyelmeztetni.
@bella _ciao: A hozzáértő régi és új szakikat rúgják ki és közmunkában 47-ért - abból lehet fényesen hawaii-ozni - visszaterelik,mert nem semmihez ért ez a bagázs,kell a melós. Ilyen celebszarokat, mint D. Tóth, Jakupcsek, Csiszár nem, azokat millákkal fizetik a lojalitásért.
Erről az MMS-ről nincs mit, ezen a szinten csak politikailag képzettek tudnak értekezni.

Az viszont már hírértékű, hogy még egy Victor Ponta sem vállal a névazonosságon kívül több közösséget a Szerző főnökével...
Ezt eddig Európában csak a Fehérorosz kolléga vallotta. Vajon hol az alja?
@Habakuk999: ne akarj rosszat az ottaniaknak, küld inkább É-Koreába ;)
jav: semmihez nem ért

@Habakuk999: Ja, Borbást fényezte a NL legutóbb, a kissé alkesz asszonyságot, akinek a cége kurvára jól szerződött a köztévével. véletlenül előnyösen, mit szólsz? Hát nemcsoda? Szent Ferenc már okádik, csak Csaba testvér nem veszi észre. lánc a szemben. Kicsit lehelgetik, szidolozzák, fényezik és hagyja magát. Ez kész.
@épészmérnök: Most látom, hogy már tavaly októberben mondott le. Gerinces ember, és nagyszerű tanár. A magyar oktatásügy egyik legtiszteletreméltóbb egyénisége.

"Lemondott az Országos Köznevelési Tanács elnöke. Loránd Ferenc távozását azzal indokolta: nem hajlandó szerepet vállalni annak az oktatáspolitikának a szolgálatában, amely "központosított tartalmi szabályozással és külső szakmai ellenőrzéssel" kívánja "minden egyes gyereknek valóban megadni a lehetőséget és esélyt arra, hogy értelmesen gondolkodni és cselekedni képes polgárrá váljék".
@a szív fészkei:

emléxel őzére az ötödik pecsétben?
Fideszközeliek pocsék adásainak ára: nol.hu/belfold/20120317-a_kozteve_fonixmadarai [..]"Összességében úgy százmilliós nagyságrendű megrendeléssel rendelkezik Borbás Mária cége, a Strat-Comm Kft. A Gasztroangyal egyszeri költsége bruttó 5,6 millió forint volt, adásonként pedig 3,8 milliót fizet az MTVA a kft.-nek. A Négy szellem című beszélgetős műsor – ahová az egyik adásba behívták a korábban hungarista, ma jövőkutató Bácsfi Dianát – egyszeri kiadása 20 millióba került, a médiaszolgáltatási alap pedig adásonként 3,4 milliót fizet a StratCommnak." CBA háziasszonya, ez mindent elmond róla.
@a szív fészkei: a jó kurva....
azért, hogy félrészegen irritáló hangon vihog?

Mondjuk ennyi pénzért én is vihognék...
bayerzsolt eltdajcstomisodott - vagy mindig is azonos szinten volt.
@hacsaturján: Én azt nem sajna nem láttam, de biztos zseniális volt,mint mindenben. De amire örökre emlékszem, az a halála előtti utolsó szerepe, Mosca a Volpone-ban. Ő csinálta a hulla-penészzöld maszkot hozzá MAGÁNAK, hát látta a jövőt, komolyan. Hogy ilyenek lesznek ma uralmon, a halál kufárai. hu.wikipedia.org/wiki/Volpone_vagy_a_p%C3%A9nz_kom%C3%A9di%C3%A1ja
@Habakuk999: Hírtévés angyalka volt, maga a hörrtévé arca ugye. Elég vastag, de piától felpüffedt bőrrel.
@Habakuk999:
Most mit tetszünk meglepődni? Szerintem ha egy fineszes újságíró megkavarná a pocsolyát, naponta számos ilyen kiváló, a piaci verseny szabályait szem előtt tartó szerződés bugyborékolna a felszínre.
@Habakuk999: Alapszervezetekben erősen gondolkodnak egy szegedi királyfin, de aztán elvetették, majd ismét szóbakerült, de végül nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért lehet nagykövet. Temetni ment ki az EU-t, nem dicsérni, ugye?
@veracity: ez azért érdekes, mert a fórumról az orbánt kritizáló topikokat tizedelték meg
És remélhetőleg bukik is ovi meg a bandája...
@Bakter: :-DDD Átadtad a muminak a helyet? Erre rezdülnek azért, mint wannabe múmia mondom. bár én - eddig három alkalom volt - le szoktam huppanni.
@Habakuk999: A műmájer pótolja a kultúrát. Azt könnyebb hazudni,mint olvasni kurva vastag bonyi könyveket. Milyen vagy már!!! ;-))
@Bakter: Nem foglalkozom más zsebében turkálással.

A közszereplőkével pedig szántszándékkal nem, pedig néha érdekelne.

Meglepődtem.:)
@épészmérnök: Eddig csak szinte azok voltak kint. A regisztráció ellen a parlamentnél és a Várban voltak de nagy számban fiatalok. Akik ott fagyoskodta, azok korombeliek és öregebbek.
@a szív fészkei:
Mellém ült. Azé akadt össze a zsebemben az aknavető a géppityuval. Bár végül is lehettem volna talpraesettebb: "Húzódj odébb, banya, hogy szétlőhessem a fejed!"
@Dr. simonmondja.: És a nagy öregek második vonalba szorításán?
Az is lenne valami, ha nem is túl sok.
@Habakuk999: Figyelj, ez nem a zsebében turkálás, mert másik oldalról költségtakarékosság meg ilyesmi rizsával vágnak ki családos évtizedek óta ott melózó no name-eket. Ahogy 500-at januárban is fognak. Ezt a picsát meg ennyiért nézheted. Semmit nem ad színvonalat, csak azt, hogy ő lelkes fidesznyika s ez ennyibe kerül az országnak.
@Habakuk999:
Én sem turkálok, csak sejtek. Az speciel nem érdekel, hogy a kertévéknél ki mennyit kap, de a közpénzből etetett talpnyalókkal más a helyzet. És ez csak nagyon kis szegmens, aprópénz más gazdasági ágakhoz képest, ahol az igazi családi heverek tanyáznak.
@épészmérnök:
Nem semmi...

" Tekintve, hogy pedagógiai és oktatáspolitikai meggyőződésemmel összeegyeztethetlen, hogy „az új köznevelési törvény koncepciójának kivonata” című dokumentumban olvasható elvek mentén bármilyen szerepet vállaljak „a köznevelési rendszer gyökeres megújítására” irányuló feladatban – ami alól OKNT elnökként aligha vonhatnám ki magam – őszinte sajnálattal lemondani kényszerülök az OKNT elnöki tisztéről – olvasható a levélben. "

..
Milyen elvek vannak az iskola-államosításban ?
Szarügy.
a faszparasztja, ehhhh:

Az [origo] kérdésére, hogyan oldaná fel azt az ellentmondást, hogy miközben a kormány az eladósodás ellen harcol, a saját gyerekeinek azt mondja, hogy ha finanszírozni szeretnék saját felsőoktatási tanulmányaikat, adósodjanak el, vegyenek fel diákhitelt, azt mondta: "Úgy oldjuk fel, hogy nem mondtunk ilyet, tehát nem is mondunk."

www.origo.hu/itthon/20121214-orban-a-felsooktatasrol-brusszelben-mindenkinek-jo-lesz-csak-meg-nem.html
@Habakuk999: A szorítás, az sokat hoz a konyhára. Megszoríjjuk, aztán szedhetik a mankójukat.
Először Orbánnal kezdeném, mer ő legöregebb bútordarab.
Egy múmia.
A legtöbb évig volt pártelnök, a legtöbb évig volt miniszterelnök.
Rárohadt a székre, és már büdös is.
@a szív fészkei: @Bakter: jól van, jól van, nem bántásból írtam, van ilyen mondásom, akkor szoktam mondani, amikor embereim pampognak, hogy a másik cég miért keres pl többet egy adott bolton vagy miért nem sarcoljuk meg keményebben.
mert azt nem tudják, hogy általában hosszabb távú oka van.

nem rátok gondoltam a kutakodással, bocs, ne vegyétek magatokra,

Amúgy ez tényleg védekezés nálam, annyi disznóságról tudunk, nekem jobb, ha ezekről nem is rendelkezem korrekt infóval.

A gáz- és olaj pénzekre ácsingózók terveiről azért elég pontos elgondolásom van.
ennyi barmot, nem hiszem el....

Üzent a miniszter: mindenki egyen több halat

Mintegy 10 ezer tonnával növelhető 2014 után, azaz az új uniós költségvetési ciklusban a magyar haltermelés, amennyiben az EU-ban a korábbi magyar javaslatot elfogadva megnövelik az édesvízi haltartás támogatását - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Tiszafüreden.

hvg.hu/gazdasag/20121214_Uzent_a_miniszter_mindenki_egyen_tobb_hal

szerző MTI idő 15:52 - Gazdaság

Elriasztjuk a befektetőket az unortodox gazdaságpolitikával

Magyarország helyett Romániát választhatja a Vodafone új szoftverfejlesztő központjának székhelyéül, ennek döntően a kedvezőbb adókörnyezet lehet az oka. Az amerikai nagykövet szerint pedig az unortodox gazdaságpolitikai lépések miatt bizonytalan befektetői környezetben ódzkodnak a cégek beruházni.

hvg.hu/gazdasag/20121214_Elriasztjuk_a_befektetoket_az_unortodox_g
@Dr. simonmondja.: Elég rosszul néz ki, igaz, ami igaz.

De nem szívesen hallgatnám Ildikó gágogását sem ismét, bár a vára szép, ha Szlovéniába autózol.
fafejű vagyok.
@bella _ciao:
Nem tudom, hogy úgy van-e... De nem érdeke a nyugdíjasoknak Orbán mellett kiállni.
Manyup!?
Nem volt eléggé tanulságos?
Miben bíznának?
Nem csak a nyugdíjasoknak, de a fiataloknak sincs jövője (a tanulj, ha a szüleidnek Orbán pénzt ad) egyszemélyi terv-utasításos rendszerben.
@Habakuk999: pl:

Megvágta az állam a távhőszolgáltatókat
Az állam előírta: kötelezően kell csökkenteni az árat, csakhogy a cégek az önkormányzatokéi.<<!!

/ami meg nem, azt meg kiszorítva tönkre téve, lehet bekebelezni simlicskáéknak/

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F12%2F14%2Faz_allam_maganak_okoz_problemat_a_tavhoar_kotelezo_csokkentesevel%2F
Jól figyeljen az összes ellenzéki párt elmondom mivel lehet kétharmadot szerezni 2014-bem.
Leírom a részletes kormány programot. Vigyázat a siker elkerülhetetlen:
1 millióval kevesebb cigány 2018-ra.
@Habakuk999:
Dehogy vettem magamra. Különben is, az én zsebemben nem kell kutakodni, az már mind régóta kifordítva fityeg.:)
@Dr. jenőke (jenőke):
a manyup az a fiatalabb generációkról szólt nem a mostani nyugdíjasokról
a nyugdíjakat meg garantálta vitya
@Habakuk999: :-) A te pénzedet nem kutatom,ha jól keresel,biztos dolgozol is érte, használd egészséggel. Mondjuk ismerek vállalkozót,akinek a másoktól elcsalt pénzeit a torkán dugnám le, mert tudom, hogy csinálja, hogy kiugró az életszínvonala.

De a tévés és más milyen módon dotált FideSS banda dühít, nem érdemlik meg, szart adnak sokért. Gáz és egyéb elcsaklizása, biztos vastagabb lesz a vaj a kalácsukon tőle.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez valamivel bonyolultabb lesz, mint a dinnye árának emelése, bár az se jött össze.:)))
@bella _ciao: Jó cikk, amelyben visszatükröződik hová jutott az országunk az ilyen-olyan oldalaknak köszönhetően.:(
Orbán legújabb arany mondása:

" Amíg nincs döntés, nincs mi ellen tiltakozni mondta Orbán Viktor." (mármint a felsőoktatási törvényről).

A sok diák meg kint tüntet a hidegben, amikor csak félreértés az egész (elírtak egy 0-t).

És ehhez asszisztál az egész pártja és a lakosság is. De vajon meddig? Megvárják amíg zubbonyban kell elvitetni???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor én jó népnemzeti vagyok. Tengeri halat is szabad?
@Habakuk999: ááá, ne is mond, nem vagyok érdekelt a dinnyében, de az is kiverte a biztosítékot nálam is :D
@Habakuk999: Milyen ildikó ?

Női miniszterelnök is lesz ?

Ráadásul gágog ? Ez megen valami zsidózás, ugyi...
@Bakter: Igaz nemzetinek úgyis dukál!

Ha véletlenül a földön találnál valamit, azonnal ajánld fel az igazmagyar tőkéseinknek, hogy jó legyen ötven év múlva nekünk is.
Törtnyúz!!!!
"Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelből hazatartva villámlátogatást tett Palenkében, ahol találkozott többszáz éve halott maya uralkodók szellemerivel. Tárgyalásai következtében elintézte, hogy a mayák átértékeljék a naptárukat, és a világvégét valahol az emúttnyócév keretein belül határozzák meg. A szellemek ígéretet tettek arra, hogy a pontos dátumot még e héten meghatározzák, így a miniszterelnök úr erős hete tovább folytatódik. MTJI"
@a szív fészkei: Mondom, hogy hülyén írtam, félreértés...
@Habakuk999:
Amit én a földön találok, az a nemzeti tőkéseinknek csak fejtörést okozna.
stefánia kisasszonyt akarok olvasniiiii!
@Habakuk999: Nemértettem. De olvadsd, mi megy a köztévében,azt te tartod el az adódóból, hát rád tartozik vastagon! A tünetés letörésére naponta másfél millát áldoznak. Ahelyett kipicsáznák Böröczöt.
@Dr. simonmondja.: Az, az...
Csak a nagy öregekről gondolkodtam, s én nagyon nem szerettem hallgatni a Napkeltében félálomban.
Ti dolgotok.
Meg a miénk is, ha nem jön össze a rendszerváltás.
@Habakuk999:
Csak olyan tengeri halat, ami magyar, és rajta a kokárda.
@kutya vacsorája:
Akkor szólj, ha fajfenntartást akarsz tőle. Talán arra rákap.
Csodálatos dolgok történnek, na. Szívből remélem, hogy a közeli barátok és kollégák idejében gyámsági pert indítanak Viktor ellen, és még idejében megkezdődhet a kényszergyógykezelése. Nem szeretném ha egy ilyen "nagy formátumú politikus" ( :D ) nyilvánosság előtt kezdené a bomlás jeleit mutatni.
Más:
Bezzeg nekem senki nem ír ilyen szívhez szóló sms-t! El vagyok keseredve!
Más:
Világtörténelmet írunk Honfitársak! Szélkakas Pártunknak szélkakas szimpatizánsai vannak felénk!
@Fabius:

Pártszakadás előtt az LMP: utolsó csatára indulnak a bajnaisták

Heteken belül szétszakadhat az LMP, amelyben kiújult a belháború a függetlenségpártiak és a nagyobb ellenzéki összefogást szorgalmazó erők közt. Az ellenségeskedés oka, hogy a pártot vezető Országos Választmány felfüggesztette<<<<!!!! a novemberi kongresszus után alakult Párbeszéd Platform működését.

hvg.hu/itthon/20121214_LMP_partszakadas_platform_vita
@Bakter: És nem rakja teli senki??? Engem se fogad örökbe a Soros, pedig nem lenne sok gondja velem. Csak havonta utalni.
@Bakter: :))))))))))

Írtam én fentebb is, hogy alulértékelitek a miniszterelnök urat.
Ő sokkal több mindenre képes, minthogy azt egy pór ballibsi agy felfoghassssa.
@a szív fészkei: Maffiaváltás, székfoglalás...

Egy régi esetem jut eszembe. Milyen kár, hogy privát.
@a szív fészkei: :))) na végre... drorbán mérge lassan hatni kezd...

drsiffer ben született... bűnben fogant lemp... fidesfiókpárt...
@Bakter: Az nem elég, ha sütés közben Angyal ismerőseit hallgatjuk?

Bár akkor meg elmegy az étvágyunk.
A francba!
@Habakuk999: Nekem nem dolgom, hogy te mit nem szeretsz félálomban.
Fordulj anyádhoz.
@a szív fészkei: jó próbálkozás volt az a dupla ;)
azon témára meg a bloggazda úgy is le fog csapni, a franc essen belé, hogy megint sokan ezt láttuk előre :S
@épészmérnök: [..]"Bázisdemoktarikus izé"
Schiffer levelében az is szerepel, hogy a frakcióvezető régóta bírálja párton belül a szervezeti és döntéshozatali mechanizmust. „Régóta mondom – sokak haragját kiváltva – azt, hogy a bázisdemokratikus lózungok egyszerűen működésképtelenné teszik a pártot. Ezekre az állítólagos bázisdemokratikus izékre – platformon innen és túl – nagyon sokan rohadt büszkék, a létjogosultságukat megkérdőjelezni egyenesen szentségtörés. Most azonban a kígyó önnön farkába harap...”
Az LMP legfőbb döntéshozó szerve a kongresszus, melynek határozatai kötelezőek a többi testületre nézve. A kongresszusok közötti időszakban a 13 tagú Országos Választmány hozza a döntéseket, a parlamenti munkáról pedig a frakció dönt."
@Dr. simonmondja.: Ebben egyetértünk.

Azt pedig hidd el nekem, hogy ha ennyire erősen érdekel a plebs véleménye, a szavazófülkékben nem kell majd csodálkozni.

Nem kell még egyszer szoci pökhendiség se. Nem nagyon van mire büszkének lenni.
:O nem tudom követni, de a megváltó kinyilatkoztatik, és a nép pedig örvedetik:

Orbán bejelentést tesz a felsőoktatási tervekről

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton bejelentést tesz a felsőoktatás struktúráját érintő változásokról - közölte Balog Zoltán a Magyar Rektori Konferencia elnökségével folytatott megbeszélés után pénteken Pannonhalmán.

hvg.hu/itthon/20121214_Orban_bejelentest_tesz_a_felsooktatasi_te
@a szív fészkei:

Kódolva volt. Nem is bánom. Jávor képes lesz felfuttatni egy új pártot.
Hajrá!!
@Habakuk999: Jó, majd átadom az alapszervezeteknek.
És ahányszor érdekli őket a plebsz véleménye, majd mindig téged faggatlak.
@Dr. simonmondja.: Fölösleges.

Én nem kevertem beszélgetésünkbe a rokonságodat, érdeklődtem a terveitekről.
S úgy gondoltam nem árt, ha ti is minél több véleményt megismertek.

Nem erőszak a disznótor. Pukkadozz csak, ha neked ez esik jól.
Szevasz.
Ipsos
Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik és a DK

forrás: nemzeti online

na ezért érdekes ez. :-)
Jöhet ide Semjén, Közgép, Stadion, Tandíj, telefonadó, Tranzakciós adó stb... a Fidesz csak erősödik és erősödik, hisz nem lettünk gyarmat, és a TÉNY lett az első számú nemzeti hírlap, ugye legtöbb olvasóval, hisz mindenhova kiküldték! :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elvagyok keseredve,magyarics könyvekből tanultam az angol egy részét,ez a geci banda minden embert beszippant,lásd még nemeskürty-t.aztán úgy basszák őket a szemétdombra,hogy nyekkenek,de igaz is. to each his own
@vallatas:

Nincs ebben semmi furcsaság..

1. Az MSZP volt az a kormány mely megduplázta a munkanélküliégi rátát.

2. Az MSZP volt az a kormány mely több, mint 35%-kal megnövelte a GDP arányos hiányt.

3. Az MSZP volt az akik a szlovákok elötti pozicióból, az EU utolsóivá züllesztették az országot.

4. MSZP-s tolvajokkal van tele a dutyi.

Szóval aki az MSZP-t hajlandó helyzetbe hozni az a legnagyobb geci, aki csak az országnak akar ártani.

Mellesleg az ipsos erősen az MSZP-nek mér rendszerint.
@Habakuk999:

Én meg nem beszéltem veled többesszámban.

Na, mondjuk ez hiba volt, tényleg.

Pockok, szóljatok anyátoknak, hogy meséljen a gőgös gúnár gedeonból, mert gágogni akartok.
@Dr. simonmondja.: Gágogott már Lendvai anyád épp eleget az én életemben, itt is van az eredménye.
hvg.hu/itthon/20121214_Ipsos_a_Fidesz_40_Bajnaiek_mozgalma_10_sz

Miért kell minden pártszimpatizánsnak meghülyülni, ha rákérdeznek a kedvenceikre?

Egyformák vagytok, legyetek akármilyen festékkel beszórva.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Pintér: 2003. április 25-től 2006. április 28-ig az OTP Nyrt felügyelőbizottságának tagja volt.

Nem szólalt fel a devizahitelezés ellen. Az OTP vesztett néhány pert mostanában, de vizsgálat nem indul.

Ki a felelős az eladósodásért? Emútnyócév?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
te bolond beteg üldözési mániás!
Nem is említettem meg a mondanivalómban az MSZP-t, csak, hogy a Fidesz erősödik.
édes jó istenem, ki fizet neked?
@Dr. jenőke (jenőke): "bayerzsolt eltdajcstomisodott - vagy mindig is azonos szinten volt."

Ugyan. Bayer ezt a színvonalat már akkor fél kézzel hozta, amikor Kiafasz Tomika még csak fidesz-plakátfiú/amoroso volt.

bio
@saravad:
Értem tehát a bankok tehetnek a devizahitelek kontrolálatlan elszabadulásáról.
Egyébként igazad van.
Kb 20%-ban a bankok is tehetnek arról, hogy a lakosság eladósodott devizahiltelekben.

De tegyük hozzá, az a kormány tehet erről, mely jópár törvény módosításával, forint hitelek megszüntetésével előidézte ezt, az legalább 60%-ban felelős.

20%-ban pedig az aki ezeket felvette.
Leginkább azért "csak" 20%-ban mert az emberek az 1-2% miatt vállalták az árfolyamkockázatot.
De ma már ez az 1-2% leginkább 5-6% lett, így esélyük sincs kitörni abból amibe belerángatta őket a bank, és a kormány.
@vallatas:
Miért én hol írtam hogy írtad ?

Kérdeztél valamit és válaszoltam.

Azt válaszoltam hogy az elvándorlások legfőbb oka, hogy minden szomszédunk gazdaságilag jobb helyzetben van 2010 óta, mint mi.
2002-ben még az egyik legjobbak voltunk.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Kedvenc MNB elnöködet ki ne hagyd a szórásból!!!

Miért is kellett nekünk olyan magas alapkamat, hogy csak a devizahitel jelenthessen megoldást??

Nem jó a mantra, visszaszáll rátok, akár az IMF reklám kék plakátjai....

Mással villogj...

Mivel is, mivel is... na, Viktor megoldja a világvégét!!!!
Ez lesz a jó, a többi jótett cáfolható.
@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Gy'v'rcsány egy mocskos.. != Gy'u'rcsány egy mocskos..

Miért nem szerzel egy saját nicket MSZP-s igehírdetésre ?

Vagy kit akarsz ezzel megtéveszteni ?! :))
@Habakuk999:
Nem pontosan értem...

Simor által magasan tartott kamat az jó, Járai által az nem ?
@vallatas:

Az nem kétséges..
Ha mégjobban eladósították volna az országot a szocik, és mégnagyobb munkanélküliséget generáltak volna, akkor mégrosszabb lenne..

Kb mi is épp csődbe mentünk volna, mint a Görögök, csak minket nem mentettek volna meg, mert nincs bevezetve az az Euro, aminek a bevezetését az MSZP 2002-ben még 2006-ra tette.
@Habakuk999:
Fidesznyik vagy pocok.

Nem csak plebs.
Egy sorozatgyártott zombi.

Ezt a műsort rajtadd kívül 3 millióan nyomják kiakadt szemmel.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az már volt ma, hogy a sarkon ácsorgó anyukádat etsd teherbe? Orbán-buzi.
Off
Felcsúti suttyó lesz a csúcsdísz a karácsonyfámon, az Ánusz-Rózsánál lesz rögzítve.
Zsóti-angyal is lesz a fán.

Tényleg!
Jó lenne közpízbű csinálni egy nagy istállót a Kossuth térre, mert oda érkezhetnének a napkeleti birkanépek. Jácchatnának nagy betlehemeset.

Ollan karátsonihangulatom van, hogycsakna!
On
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Megszűntek volna a forinthitelek bármikor is? Nem.

Akik akármilyen hitelt felvettek (nekem is van) szerintem is felelősek a döntésükért, bármilyen kínos ez most.
@hazug fidesznyik:
Mint ahogy írtam, nem csípem az Orbánt..

Leginkább azok Orbánoznak le, akiket rohadtul idegesít a kedvenc kis elkúró MSZP-s bagázsuk tevékenységéről a tények ismertetése.

Ez pl onnan is látszik hogy 1 szóval se éltetem a Fideszt és Orbánt, méghozzá azért nem, mert bénák.

Ellenben leszögezem, és bizonyítom lépten-nyomon, hogy az MSZP-től balfaszabb társaság nincs.

A magadfajta fórumozó fizetett MSZP csicskásaiktól hányingerkeltőbb szarzsák szintúgy nincs.
Figyelem, Orbán-troll hazaáruló banda!
Minden ismerősöm utálja a fajtátokat. Akkor most győzzetek meg, hogy szavazzak a fideszhitlerre...
Ha nem sikerül, szarok vagytok: nem dolgoztok meg rendesen a júdás-pénzért.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te figyejémán. Te vótál tüntetni dijákjajiddal a nagymagyarországonbelüliszílkámántíren?
Nemháménem? fejjelentettedőketugye?
Jóvanakkomagyarvagy.