Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.13. 04:40 Fabius

Szörényiék beintettek Orbán Aczél Györgyének

Címkék: kultúra fidesz szörényi levente mma fekete györgy

"Véres kardot hoztam,

Őseink véres kardját,

Sorsdöntő harcra kész a nép!


Megvédjük szabadságunk,
Gyurkának ellenállunk,
Nem kell a sápadt istenség!

Árpád szabad népe,
Honfoglalóknak vére,
Nem tűr meg Fekete zabolát!

Álmunk valóra válik,
Vagy elveszünk egy szálig,
De inkább halál, mint szolgaság!"

(via)



Elég! Nagyjából ez az egyetlen ami ma a magyar művészeti életből kihallatszik. Egyre többeknek nem tetszik amit az Orbán kormány művészet alatt ért. Fekete György kinevezett főművészisten szerint nem kell itt demokráciáskodni, majd ő eldönti ki művész a lambériahulladékból Orbán felé néző imazsámolyt barkácsolni képes asztalosinasok közül. Csatlakozhatnak még a zsámolykára Wass Albert és Nyirő József idézeteket forrasztópákával beégetni képes elektroműszerészek, és a Nemzetiszínű Batikszakkör kalocsai mintát is hímezni képest tagozata. Meg esetleg a Kovács Ákos, ha leteszi a nagyesküt, hogy a Bosszú népét soha többé nem játssza sehol. 


Kell ez? Egyre kevésbé. A tehetséget a párthűség és az elvárt irányú szimpátia nem pótolja, az egy személy ízlésére és meggyőződésére alapozott kultúrpolitika az aczélgyörgyi időket idézi, ami nyilván nem tetszik itt elég sokaknak. Fekete György rövid idő alatt megrepesztette a Magyar Művészeti Akadémia egységét, kiakasztotta a Műcsarnok vezetését, akik bosszúból retinakiégető Gangnam style performansszal sokkolták a sajtót és a turistákat a Hősök terén. Fehér László festőművész Nagy József Trafó igazgatóval együtt kilépett az Akadémiából, Az Akadémiával nem európai mederben folynak a művészeti dolgok. Ellentétekből próbálnak erényt kovácsolni.” "Nem tudom értelmezni Fekete György, az erkölcsöt, és a nacionalizmust esztétikai kategóriává tevő szavait" - mondják, mi meg nem győzünk egyetérteni velük. Aztán egyszer csak jön Szörényi Levente és kimondja az elképzelhetetlent:


"A kétharmad birtokában egyes jobboldali megmondóemberek, akarnokok és karrieristák úgy érzik, szabad a pálya, mindent lehet. Amit én látok, az nem más, mint hogy a jobboldalon belüli érdekközösségek harcolnak egymással, szinte maffiaszerűen. A második Orbán-kormányban ugyanis nincs olyan formátumú kulturális vezető, aki meg tudná ezt akadályozni, irányt tudna szabni. L. Simon Lászlót a jobboldalról nyírják ki. Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni."

 

fekete-györgy-mma.gif


Micsoda? Maffiaszerű érdekközösségek az oligarchaszerű földműves maffiacsaládok mellett a kultúrában is? Az nem lehet, ilyen az Oligarchakormány uralkodása alatt elő nem fordulhat. Kíváncsi leszek mekkora betűvel fogja szedni a Magyar Hírlap a   H A Z A Á R U L Ó  szalagcímet a következő Bayer Zsolt publinak. Mert a maffiázás csak az egyik szentség megtaposása tulipános gumicsimmával, ettől sokkal súlyosabb vétség Wass Albert felemlegetése. Róla ugye régen nem mondjuk, hogy középszerű író, mert egyrészt akik olvastak másokat is azok tudják, de akik csak őt, vagy csak róla hallottak a népiesch legendáriumból azoktól ahogy Szörényi, mi is megkapjuk, hogy nem vagyunk elég magyarok. 

 Szörényire a verdikt borítékban van, pedig éppen ideje volt már, hogy a jobboldalon kimondja ezek valaki, és megfogalmazza amit Szörényi az Alföldi Róbertnek írt nyílt levelében szavakba öntött: 

 "Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt."

 Mit lehet mondani ezek után az embernek, aki az én korosztályomat - negyven körüliek - a legfogékonyabb időszakában - kora kamaszkor - találta meg az István, a királlyal, olyan műfajban - rockopera - előadva, amivel képes volt megszólítani minket, és bizony elég nagy hatással volt a nemzettudatunkra? Kedves Mester! Ugyan köztünk is fennállnak a világnézeti, értékrendbeli különbségek, de respekt ezekért a kijózanító szavakért! 

 

Csak remélni tudjuk, hogy eljutnak a fülekbe ahová szánod! 

 

1172 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr874962926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MMA és MMA 2012.12.13. 14:39:00

Még mondja valaki, hogy a „nomen est omen” nem működik: ami az MMA-nál (Magyar Művészeti Akadémia; http://www.mma.hu/) folyik, az legalább olyan elszánt verekedés, de egy fikarcnyival sem tisztább és pláne nem nemesebb küzdelem, mint ami az MMA-ban (ht...

Trackback: Egy nagyon fontos idézet 2012.12.13. 12:50:04

Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.13. 12:36:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 24 milliós tandíjtartozást vihet magával a sírba Orbán Viktor 2012.12.13. 11:45:43

Alsó hangon 10,7 millióval tartozik majd a magyaroknak nyugdíjba vonulásakor a sose használt, ingyen szerzett diplomájáért Orbán Viktor, ami 85 éves korára közel 24 millió forintra duzzad. Ez persze csak afféle “erkölcsi” tartozás, egy gond...

Trackback: Mennyivel drágább idén a karácsony, mint tavaly volt? 2012.12.13. 11:35:03

Egymás mellé tettem a TESCO friss és egy éve kiadott akciós újságját az élelmiszer árakkal. 20 tétel árát néztem meg, amelyeket a városomban a tavalyi és az idén december elején kiadott újság is tartalmazott. A bejgli ára ugyanannyi, mint egy éve volt,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: ja, ez már megvolt fb-on. ha tényleg van lista, a magam szerény módján biztos nem kaptam nyuszi-nyomdát.
@Fabius: de azért fenntartom. Sunyi, ocskos, rosszindulatú állat. Ha Te együtt tudsz ezzel élni, az a Te kerezsted és mazochizmusod. Én ezügyben többet nem molesztállak:-)

Reggel küldtem üzit. Olvastad? Érdekel. Nagyon rázós és billegős pálya. De amit írtam az igaz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Szórul szóra leírtad az életem: én is Európa-buzi vagyok, mert ha megint eljuthatnék Firenzébe, ott zokognék a Dávid előtt meg a Ponte Vecchion, azt hiszem. Én mindig megsimogatom a köveket, helló, itt vagyok, tudjátok!! -jelszóval. Kell emlékezniük rám.;-DDD

Képzeld, Párizsban Appolinaire helyén ültem a Deux Magots-ban. Utált is a pincér, mert gazdag amiknak akart felvágni vele, kinézett csóriságukért - két baracklé, kávé. Egyetlen faszfej francia volt a többi édes mind, de remélem fogtak az átkaim és hasraesett méregdrága Mumm pezsgőkkel párszor..

És csomó helyen nem voltam még, talán nem is leszek, de annyira jó lenne oda tartozni és nem kiebrudalva a suttyóvilágba! És ezzel nem a hanti mansikat nézem le, de azt a vadul nyugatot utáló mentalitást.

Én nem akarok a sztyeppére menni,nekem városok kellenek, egy Rovinj zegzuga, egy Róma megrázó létezése, egy Velence hihetetlensége. Megcsíptem magam, amikor azt először látta, hogy nem igaz,ilyen nincs.

Az élet odaadta ezt a lehetőséget és ez a mocskos tetű elvenné.
@saravad: Ja, de jópofa, hogy lesz az? Micsoda ötlet, grat!!
A nap első vicce.. ez már tényleg mindennek a legalja:

Nem Gyöngyösi Márton zsidólistázott a Parlamentben!

kepviselofunky.blog.hu/2012/12/13/gyongyosi_vegkepp_eltorolne_a_zsidolistazast#more4959258?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_12_14&utm_campaign=index

Tudom. Vagy a Gyúcsánycsótány, vagy a Bajnai vóóót.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Igen. Aki náci, legalább vállalja már a köpeteket is hozzá. DE kitérni ugyanakkor téríteni mégis ezirányba, hát, blöááá.
@saravad: Köszi, értem, elfogadom. Nem erre hajtok. De azért jólesik.
Sokan nagyképű beképzelt fasznak tartanak, pedig csak kiváncsi vagyok és érdeklődő.. És nem mellékesen befogadó. Szerintem ezzel én kapok többet. Na elég volt az önfényezésból.

Egy félművelt kisvárosi,kivakarodott műszaki bunkó:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nem ő kezdte, kis pontebben a szép izmossá növő folyamban. Csak ma már szabadon lehet ezt böfögni, nem kell babrálni a szavakkal, kódolni, mint Dr. Boross bon mot-ját a jóarcú vidéki gyerekek kellenek a médiába meg ilyesmit...

Nem Gyöngyösi a legnagyobb hunyó ebben, ez is csak taknyolás. A Jobbik erre létrehozott bt-je a FideSSnek.

Falra borsó, zöldülünk.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ki tart és miért beképzeltnek, nagyképűnek? Azoktól menekülök,mert felbasszák az agyam. Rád meg hogy rád cuppantam, te szegény. ;-DDD Mint Mariann fátyolhordozója...
FB: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/397060_518762868142116_10437706_n.jpg

"Emlékeztek erre ?

Bokros Lajos kiment a részben ellene, illetve a 2000 Ft-os tandíj ellene tüntető diákok közé.
Most mit látunk ? Azt, hogy a nagy méltóságú kormányzati illetékesek, bezárkóznak és legjobb esetben a "szócsöveik" által mondogatnak oda a diákságnak. A két időpont között a legnagyobb különbség nem az évszám, hanem a demokrácia helyzete."
@a szív fészkei:

22:36 +1

Meg annyit, hogy (talan) fura modon, de Korea (a deli) es Japan is, hallatlanul hagyomanytisztelok, am megis a tudomany, technologia es innovacio elmezonyeben vannak. Vagyis nem kellene, hogy szuksegszeru legyen, hogy egy magat nemzetinek aposztrofalo part, vagy tarsadalom a kozepkorba forduljon vissza hagyomanyai fenntartasa erdekeben.
@a szív fészkei:

Szív, szerintem alaposan félreértettél és ma valahogy radikálisnak látlak (a tegnapi nap eseményei után ezen nem is csodálkozom).

Egy szóval nem mondtam, hogy a kozmo irányzatok bűnösek, és meglehetősen fejlett, egészséges magyarságtudattal azt sem gondolom, hogy a(z) (ős)magyar népnemzeti műfajok könnyen definiálhatók és de facto felette állnak mindennek, amiben egy fikarcnyi globalizmus van.

Abban igazad van, hogy minden kozmoban van és lehet népi is. Pantha Rei.

Egy smooth jazz-ként előadott magyar népdal kozmopolita, mutlikulti, avagy magyar műfaj-e?
Például a Balázs Elemár Group, itt:
www.youtube.com/watch?v=VO8eP4nQ8Sw

Nos, ez támogatandó, vagy tiltandó?
Nehéz meghúzni a vonalat, mi a magyar és mi a multikulti, de szerintem lehet találni rá módot. Én például a Bramhs ötödik magyar tánát játszó 100 tagú cigányzenekar ténykedését magyar művészetnek fogom fel - de tudom, ebbe is bele lehet kötni.

S ami magyar népi, az is lehet giccs (lásd Kerényi idétlenségei), de ami a világon elismert, az is lehet (itt csak számomra) nem tetsző (Picasso Guernica c. képe).

Ízlés. Művészet. Politika.
Olyan nagyon ne kössük gúzsba őket, mert már az első kettő is barátságokat döntött örihariba. A politika ne mondja meg, hogy mit és hogyan fessen a festő, hanem politizáljon úgy, hogy egészséges országot tudjon létrehozni, ahol a kultúra virágzik. De ha pénzt is tesz a kultúrába (kell, mert e nélkül nem megy), ne kérje azt face to face számon, hiszen ez a pénz busésan megtérül.
/Csak Seattle-ben évente 2000 komolyzenei koncert van - komplett turizmus épül rá és nem beszéltem a jazzről./

Van bajom Fekete(ill. fidesz)-féle kultúrküldetés-értelmezéssel, de ettől függetlenül még elfogadom azt, hogy lehet igazság salamander blogtársunk véleményében is.

Egyébként Hunyadi Mátyás jó király volt; sok adót szedett, erős sereget tartott fenn, támogatta a művészeteket (s nem előírta a módot), kora egyik legfelvilágosultabb uralkodója volt, de valóban: az igencsak vérmes nápolyi Beatrix kellett ahhoz, hogy megtanuljon sakkozni.
:-).

Üdv:
Zb
@a szív fészkei:
fokhagymás-fűszeres tejben áztatott marha, gyökérzöldség belegöngyölve. A szaft tejföllel-fűszerrel szósszá nemesítve. Lángoskenyér, különféle ízesítéssel. saját savanyú, saját fűszerek. Mézes-diós-mogyorós süti (saját termés). A dekor nagyi tortatartóján elhelyezett szőlő, gránátalma, ilyesmi. Egy volt függönyös barinőmtől vannak anyagaim óarany-bordó színben, ezt majd próbálom ízlésesen elhelyezni.
+ néhány giccses angyalka a készletből.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Ja, azért ne is szállj el Egy félművelt kisvárosi,kivakarodott humán bunkó:-) megtisztelő(??) figyelmétől :))
@a szív fészkei: Mondjuk Itália nekem is nagyon tetszett. Főleg Sienna, Assisi de azért Róma is csodálatos. Európában pedig mi még?? Hát a Svájci Interlaken, az ausztriai Grossglockner, de Lengyelország, és a volt Jugo is sok szép élménnyel halmozott el.
Messzebbről az igazi nagy élmény eddig Kanada és az USA keleti partja volt.:)
@a szív fészkei:
Basszus!
Egyszer tüntettem pécsi egyetemistaként a tandíj ellen (büfé-ruhatár szak), egyszer meg idén októberben a Millán.
Ja, meg a szociális népszavin igen a vizitdíjra, nem a tandíjra. De most az a tandíj, úgyszólván ajándék.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Bocs, nem jól értettem, most nagyképű beképzelt fasz vagy, vagy jóképű ... stb? :)
@De hol van Columbo felesége?: Ha magyar ember a tehetségét, az emberségét, a műveltségét beletette egy alkotásban, akkor szerintem magyar. A Vaszary-képek impresszionizmusa micsoda??? Pláne, amikor napfényes olasz tájat festett.

Munkácsy Párizsban festett, körül rajongott - és a bitumen által sajnos lassan felfalt - képei micsodák?? Amerigo Tot szobrai? Kálmán Imre dallamai, amire leningrádi körbezárt és éhező fázó város lakói kitartottak?

A képző- és iparművészek a kádáriban -volt két ilyen barátom - állami megrendelésekből éltek, aki kedvenc volt,Makrisz Agamemnn pl. nagyon is jól. Minden nagyvállalatnak, közintézménynek kellett vásárolnia, de voltak állami galériák is: Csontváry, Csók a Belvárosban, mára megszűnve, lepusztulva.

Egyszer CSoór és barátja, Orsoz János festő árverést találtak ki a hetvense években az éhező Afrikáért a MOM-ban, János több képét felajánlotta, köztük, amit róla, festett. És ezt pl. elvitte a Csepel Vas- és Fémművek párttitkára a szobája. Mert a nagyipari mamutoknak is ott kellett lenniük és vásárolniuk. De akkoriban nem szóltak bele, ki hogyan festett, szocialista realizmus meg már nem nagyon játszott. Orosz aztán bizti nem úgy festett.

De ilyen szarok nem születtek akkoriban, a képzőre, iparra bejutni nagyon nehéz volt, többezerből felvettek párat. És azok se szocreálban nyomultak, elég csak Záborszky Gáborra gondolni. Vagy Böröcz Andrásra.

Nekem nem is sikerült. :-((
@saravad: Önmagában a tandíj nem biztos, hogy probléma. Ebben bemásolva egy korábban már leírt modell. endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-diakok.html
Valamilyen szintű tandíj különben nem is baj, ha van.... Az egyetemek sokszor ott teljesítenek rémesen, ahol szolgáltatniuk kellene.
Jó éjt mindenkinek. Aki még nem látta érdemes megnézni ezt a filmet. :)

Lopott idő

A film tökéletes látlelet. Némi utópiába csomagolva: mirólunk. Erről a világról. Nincs már pénz, nincs bankkártya, mindenért idővel fizetünk és időt kapunk a munkánkért.

És akinek lejár az ideje, azonnal meghal…

A gettóban élnek azok a széles tömegek, akik folyamatosan néhány nap vagy néhány órai idővel rendelkeznek, és fizikailag is futnak az életükért. Miközben vannak gazdag időmilliárdosok, akik gyakorlatilag végtelen ideig élhetnek.

S a legnagyobb időbankár,harmincszázalékos kamatra ad időt kölcsön és egymillió évet őriz privát széfjében…

vimeo.com/55132179
@simple observer 1.0: Igen, fú a keleti szél, imádják: bele állhatnának kicsit szippantani értelmet és fejlődést.
@saravad: De odament és magyarázta a bizijét. Én is kint voltam a Vörösmarty téren, kíváncs voltam, akkor nem érintett még a téma annyira.

Orvbűn hol van, mitől fél? Gyurcsány is ment a diákok közé. Ez soha, csak előre kimosdatott, ötször lecsekkolt közönség előtt mer nagyfiúskodni. Röhej.
@GeoCracker: szoktalak olvasni, ha nem is kommentelek.
@saravad: Eszelő jó ötlet, nagy vagy! Hát fiam vállalta a karácsonyi séfséget, rábízom magam.

De lehetne kajákban utazni,majd megdumálom, nálunk nincs semmi hagyomány, ilyen elvetemültek vagyunk.
@a szív fészkei:

:-D :-D

Telhetetlenek nem, de antirealisták igen. A teljes eltörlés nem áll módjában.Te is eltörölnéd meg én is, de a mi módunkban sem áll.
@a szív fészkei: őt már soxor kielemeztük. Nem gonoszságból mondjuk, hogy kóros, nem?
@De hol van Columbo felesége?: Elnöknődnek gratula, bár kapott ki is.

Azt tudod, hogy Kádár és Aczél imádtak sakkozni - börtönben ez tartotta bennük a lelket - és összejártak, azt hiszem Aczélban bízott meg egyedül.
@Fabius: Még izmozok a lilával kicsit, aztán majd nézel!!!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Fogalmazzunk úgy, van nógrádban pár barátom, megpróbálom felmérni rajtuk keresztül a lefestett helyzet mennyire valós. Aztán meglátjuk, ha stimm akkor a jövőhéten lesz róla poszt.
@saravad: Szegény, és még szegényebb mi. Pedig Bokros se a vassodrony idegeiről híres.
@a szív fészkei: mink is ötvözzük a hagyományot a lehetőségekkel. Én pl. díszcserjéből (japánbirs) is lekvárt főztem. Jó ajándék, jó különlegesség. Keress rá, ha érdekel :)
@saravad: Köszi :-)
Egyébként tényleg nem vagyok ad abszurdum tandíjellenes. Amióta fizetősen tanulok, határozottan nyugodtabb lelkiismerettel zaklatom az órákat lehaknizó tanarakat, a tanulmányi osztályokat, stb.
@saravad: Nem vagyok egy elszállós fajta. Kb. tisztában vagyok a magam lehetőségeivel és korlátaival. Isten, vagy mi adománya, hogy olyan szakmám van/volt, hogy kicsit nyitottabb lehettem a világra, szintén az, hogy adott valami kis szélesebb látókört.(nem mellesleg első generácós értelmiségként) Egy olyan párt, aki elvisel 25 éve és nem korlátoz, hanem partner megteremteni agyalásaim alapjait, aki partner mindehhez, és képes együtt sírni-vihogni azonos hullámhosszon, aki, ha úgy látja, hogy futni kell, akkor velem együtt fut, (naggyon-naggyon közel állunk hozzá), egy oylan háttér, ami miatt egy 3 napos kiránduláson nem kell 24 órát sorban állni, hanem egy plasztikkártyával (Anglián kívül) soron kívül és ingyenesen (ez nagyjából lényegtelen)bejutsz majdnem mindenhová, és együtt örültök és vidámkodtok. Szóval ilyen háttér mellett lehet ócskázni és nagypofázni. És vigyázni arra, hogy ma, Kelet-Európában. Magyarországon, Kishazánkben, ne tartsanak beképzelt mocsokos állatnak, celebnek, a kifijának, (egyik sem vagyok), hanem csak egy közepesen alulképzett, de érdeklődő eu. állampolgárnak. Hidd el nagyon nehéz. És ez az én szempontomból baromi nagy szó, és ezt nem szeretném elveszíteni. Tudom, másoknak a napi megélhetés a gond, de én, momentán, ennek az elvesztésébe halnék bele.
Más kérdés, hogy ennek a megteremtéséért nincs szobat-vasárnap pihi, meg a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás.
@saravad: 57 évesen ki jóképű? a plasztiksebész reklámarca esetleg. Persze meg én:-)
@saravad: Az már halottam, hogy a Chaemomeles egy-egy darabja jó megbolondítani az almakompotot, birsalmasajtot. Tiszta lekvárjáról eddig nem emlékeztek meg nekem :-)
@saravad: Kösz, a japánbirs gyönyörűszép! Na Lorenzen ugyan ütköztünk, de legyen erről is hír: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/850_4342975285318_8075456_n.jpg
@saravad:

:-)))).

@a szív fészkei:

Világos, amit írtál, ezzel nincs is semmi gond. Viszont nekem úgy tűnt, salamander nem pont ezekeről a dolgokról vagy nem így beszélt.

Ismétlem: vélhetően van igazság abban, ami írt, de hozzá is tettem és teszem most is: az arányokat én másként látom, mint ő.

Abból, ami a médiában most vesz körül és mondjuk 6 éve vett körül, abból számomra az látszik, hogy a fidesz sokkal inkább nem tűr, mint amennyire a szoci-liberális korményok tűrtek.
Elég csak a Klubrádió körüli hajcihőre gondolni, ugye - nem nagyon emlékszem arra, hoyg a Lánchíd Rádiónak lett volna bármiynemű gondja a hatalommal 2007-2010 között.

Salamander igazsága nem 100, de nem is zéró. Amit pedig Fekete művel, vagy műveltetnek vele, gáz.
Ennyi, amit állítok, nem több.
@a szív fészkei: Ne zokogj:-)@Fabius: oks. Asszem van találkozási pont, és a Bodrogköz is nagyjából ehhez tartozik. Jó helyen keresgélsz. Én sajos országos léptékben látom át a dolgot. Nem vagyok vidám. És valamilyen szintű felhTALMAZÁSOM IS VAN.
@a szív fészkei: Ugyan monggy má egy magyar művészt, tudóst, itt a magyar ugaron, aki vizze valamire innen, és nem lett picsánrúgva, eltiltva, lehetetlenné téve az elmúlt 100-120 év alatt...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Azért remélem tudod, hogy csak azért ironizáltam (elsősorban magamat gúnyolva), mert biztos érted :)
@GeoCracker: hát, megdolgoztam vele! Ettől ajándék, nem?
@Fabius: Amúgymeg tökreális, illetve a tényleges helyzet sokkal rosszabb. A pornoadóról itten még szó se nincs. Beledögelenek izibe.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Hello, most olvastam el az utolsó válaszodat. Küldtem egy privátabb üzenetet.
@De hol van Columbo felesége?: Fekete a gáz. Pont. nézd azért meg, kiket dobál oda nagymúltú és nemzetközileg elismert intézmények élére! Ókovács az Opera feje, Böröcz-Rákay a köztévé vízfejei, Andy Vajna a filmesek fura ura, Dörner az Újszínházé. emiatt nem jön ide Christoph von Dohnányi...

Nimolé minőség. Ezekkel degradálja leginkább a magyar kultúrát. Majd ha színvonal, legalább a kádári időkbenit - ott vannak az akkori művészek feljebb, leht megnézni - elérő, akkor lehet százalékokról, stílusokról vitázni. Az már csak hab a tortán, most NINCS KULTÚRA. Megölik a Szkénét meg a függetleneket. Színmagyar kultúra, Pintér saját műveit játszatja el. Lásd Szutyok, ami zseniális kór-korkép.

Ez nem zavarja salamandert?

Nem az arányokkal.
@a szív fészkei:

"Orvbűn hol van, mitől fél? "

Brüsszelben van. ott is van mitől félnie...

Nem kísértem részletes figyelemmel Judit teljesítményét, de láttam, voltak jó partijai is. Nem semmi a csaj, micsoda skalpjai vannak! És nagyon tud, annyira okos. Bírom.
Lékónak egy másik versenyen nem jött ki a lépés, a mezőny utolsó hatrmadában zárt és megint sok remije volt (elképesztő, mennyit remizik, túlzottan óvatosan játszik). Tisztelem Lékót, nagy taktikus, elképesztő állásokból tud talpra állni, de tényleg remikirály.
Ha odaáér Rapport Ricsi, akkor lesz csak igazán klassz világ, mert ez az extra tehetséges fiú bátrabban húz és nyerésre játszik.
sportgeza.hu/sakk/hirek/2012/08/15/rapport_richard_ezustermes_az_u20-as_sakkvilagbajnoksagon/.

Kádár kiváló sakkozó volt, első osztályú minősítéssel - támogatta is a játékot. Aczélról nem tudok sokat.

Aki viszont az egyik legjobb magyar sakkozó volt: Erkel Ferenc. Levelezési játszámban az ő vezérletével győzte le Budapest New Yorkot. Ha nem a zene töltötte volna ki idejét, akkor a korabeli elmondások szerint simán lehetett volna világelső is (ha ez nem is, de magyar sakkbajnok azért lett).

Vele szemben Portisch Lajos a sakkot választotta, de a pálya inverz: a buenos airesi 78-as sakkolimpia bajnoka - kiváló operaénekes.
@Deathstick: Köszi válaszoltam. És olvass:-))
Ez a helyzet. Nem vidám, de nem is elkeserítő:-)
@Deathstick: Leletek beszkennelve, de minekis. Amúgy Ángliában van barátunk: És jó:-)
@De hol van Columbo felesége?:
Ha Anyukám élne (épp két éve ment el, a szülinapján) és ha rá tudtam volna venni a netre, élvezné ezt a blogot. off, persze...
@Deathstick: MEgnéztem a statisztikát. Első 2 év 10 %, 5 év 80%, akkormeg? nekem már 11:-) Igazam van?
@saravad:

Az off nem baj (sőt,igazából nincs is olyan, hogy off, szerintem, mert Fabius bejegyzései csak szamérvezetők) :-).

Miért gondolod, hogy édesanyád élvezné ezt a blogot?
Hóócman(bajnai) Rózsa! A te kurva anyád!

Hoffmann: A tandíj és az önköltség nem ugyanaz

Hoffmann Rózsa a közoktatás és a felsőoktatás átalakításáról beszélt egy kecskeméti gimnáziumban. Az államtitkár szerint szükség van az átalakításokra, mert a rendszer tarthatatlan, és ezért kell az önköltséges képzés is. A fórumon kétszáz tüntető is megjelent..

A kecskeméti Piarista Általános Iskola és Gimnázium nagytermében, a Kölcsey Kör rendezvényén Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a köznevelési és felsőoktatási rendszer megújításáról tartott előadást. Az előadás kezdetére a Kölcsey Kör tagjain kívül közel kétszáz főiskolás hallgató táblákkal és transzparensekkel megtöltötte a termet.

Hoffmann Rózsa szerint az előzetes konzultációk során minden szereplő egyetértett abban, hogy a jelenlegi felsőoktatási rendszer tarthatatlan; a rektoroktól a hallgatókig egyetértés volt a diagnózisban, a kiút keresésben azonban már nincs egység.

Az államtitkár elmondta, hogy a felsőoktatásban több mint kétszáz képzési helyen nyolcezer féle szakos képzés folyik. Az elmúlt évtizedben megnégyszereződött a hallgatók száma, egy hallgató átlagosan 7-8 évig jár főiskolára vagy egyetemre, a mostani diákvezetők 7-12 éve főiskolások vagy egyetemisták, és ez a rendszer nem tartható tovább.

Hoffmann Rózsa idézte az alaptörvényt, amely szerint a felsőoktatáshoz való jog nem alanyi jog, hanem képesség és tudás alapján lehet felsőoktatási intézménybe bejutni. A tandíj és az önköltséges képzés közötti különbségről azt mondta, hogy az előbbi azonnali terhet jelent a családoknak, a diákhitel igénybevételével azonban az is elkezdheti a tanulmányait, aki nem tud egyszerre nagyobb összeget áldozni. Emlékeztetett arra, hogy miután az egyetemet végzett munkába áll, elkezdheti a törlesztést, amely fizetésének 4-5 százalékát teszi ki. Ezzel szemben a Gyurcsány-kormány 105 ezer forintra tervezett tandíjával a szegényebb sorsú családok gyermekeinek esélyük sem lett volna egyetemre, főiskolára kerülni - mondta.

A diákhitel központ 2 százalékos hitellel nyújtja a pénzt, melyet például az állami szférában elhelyezkedőknek az állam átvállal, de a magánszférával is hasonló megállapodásra törekszenek - mondta az államtitkár, majd hozzátette, hogy az intézkedések azt is szolgálják, hogy a diákok nagyobb felelősséggel viseltessenek saját sorsuk iránt.
@De hol van Columbo felesége?:
Imádta az operát. Különféle európai éttermekben tanulta a pincér szakmát - ez persze nem atomfizika - de ő itthon is betartott minden minőségi szabályt. A kisvárosi kricsmiben a vendégei I. osztályú kiszolgálásban részesültek. Ha nem viselkedtek, akkor I. osztályú kirúgásban.Több nyelven beszélt, imádott főzni és enni. Művelt volt, a társadalmi helyzetünkhöz mérve pedig pláne. Hát ezért.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Hoffmann Rózsa idézte az alaptörvényt, amely szerint a felsőoktatáshoz való jog nem alanyi jog, hanem képesség és tudás alapján lehet felsőoktatási intézménybe bejutni.

Az a helyzi, hogy az alaptv. szerint a nyugdíj sem alanyi jog, vagy az eü, hanem mi alapján is lehet oda bejutni? No, ha túléled a közoktatást, sikeresen elkerülöd az egészségügyet, akkor talán nyugdíjas is lehetsz. Vagy nem. Addig is, fiatal és bohó, tudás és élvhajhász ne akarj lenni, mert az ország vezetői frusztrált, impotens, frigid, szánalmas romhalmazok és utálják, ha valaki jól érzi magát.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

" Idézet a Hoffmann Rózsa beszédből:
egy hallgató átlagosan 7-8 évig jár főiskolára vagy egyetemre, a mostani diákvezetők 7-12 éve főiskolások vagy egyetemisták, és ez a rendszer nem tartható tovább."

Irtó kíváncsi vagyok arra, hogy HR (jujj, ezt így?) honnan a fenéből veszi az adatait.

7-8 év átlagosan. Tessék szíves mondani, ez mind aktív, hallgatói státuszban eltöktött időszak? Nincs benne a maximálisan kérhető 2 év halasztás?
Másrészt: az abszolutórium megszerzéséig, avagy a diploma megszerzéséig értendő?

Próbálom hinni, hogy HR nem csúsztat.

@saravad:
Némi vigaszként: a pincér szakma művészet! Tudom, mert volt és van a családban, ki majdnem ilyen szinten művelte/i. Attól függően, hogy hol, milyen évszakban, milyen alakolmból és milyen társaságú az asztal, ezerféle, de mégis komponált mód létezik arra, hogy akedves vendéget kiszolgáljuk - és mindezt észrevétlenül tegyük.
Egy kocsmát vinni pedig -jól- gyakran nehezebb, mint egy 8 fős "arisztokrata" asztal kiszolgálása angol szervírozással.

Szép volt, amit anyukádról írtál...
@De hol van Columbo felesége?:
Ő művész volt. Bármit csinált, vagy csinált volna, mindenképp művész lett volna.

H.R. véleménye, te jó ég! Én 18 évesen szültem. 19 évesen érettségiztem. 21 évesen kezdtem a fősulit. Aztán x alkalommal halasztottam meló miatt. Addig persze gdp-ztem.

Ne ítélkezzen, szabályozzon. Ésszerűen.
@Fabius: "A regisztrációval kapcsolatban megtette amit tudott és amire módja volt."
Például nem nyújtotta be egyéni képviselői indítványként... oh wait!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Javaslom a tahótlanítok gombot. Hatásos. Engem csak az szokott felb@sztatni amikor a válaszok tömegéből látom, hogy megint félreviszi a blogot. Hála az égnek így nem olvasom. Az pedig, hogy valaki értelmesebb dzsobbikos, szerintem nem mentség hanem sokkal veszélyesebb mint egy átlag bunkó.
akkor poszt lezárása képpen:

Aczél György beájulna

Fekete György kettős kötődésű ember, értve ezalatt azt, hogy személyében két korszak, egy pártállami és egy még mindig demokratikus rendszer totalitárius vonásai egyesülnek. Hoffmannhoz és Kerényihez hasonlóan ő is az MSZMP-Fidesz kontinuitás megtestesítője.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20121214_Aczel_Gyorgy_beajulna
@épészmérnök: Nem.

De most nemzeti művészetről vagy megélhetési mesterségekről beszélünk?

Én ugyan nem értek hozzá, de szerintem vannak zsenik, vannak ügyes művészek vannak mesterek és vannak a mindenkori hatalom pénzosztó szervezeteihez dörgölőző pénzért bármit megcsinálók.

Először talán tisztázzuk, miről is akarunk beszélni.

Elképzelhető, hogy nehézfejű voltam tegnap, de látok ismerős fiút, akinek a képeit a saját maga legnagyobb csodálkozására vitték el boldogan nagy pénzért.
S villámgyorsan lett kiállítása, nem is egy.
Pedig senkivel nem borozott. S tán 21 éves is elmúlt.
@a szív fészkei: Bezony ám, sőt a híres neves firenzei textilipar és a reneszánsz alatt angol gyapjúval dolgozik. a szégyenteljes kozmopolik!!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Hasonlóképpen gondolkodom.

Európában szeretnék otthon lenni. De úgy, hogy tudjam hol adnak jó bruschettát Firenzében, jó csülköt Münchenben, spenótos lazacot Párizsban, tudjam, hol lehet olcsón parkolni Amsterdamban.
Mikor lesz jó kiállítás Velencében.

Megnézek mást is, de ezen a földön otthon szeretném érezni magam.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Hello, megkaptam, olvastam, meredek. Este folytathatjuk, ma súrú napom lesz.
@De hol van Columbo felesége?: Hát én sajna ehhez sem vagyok elég okos, tudok sakkozni, mármint gyerekkoromban megtanultam, de rohadtul nincs olyan logikám, térlátásom, kombinálókészségem, ami ehhez kell.

Őszinte legyek, le se köt. Viszont apukám ügyfele volt a némileg őrült Adorján András. Volt valami szimpátiádat mégis megtartsam... ;-DDDD
mármint ügyfele volt. Aztán a többi.@De hol van Columbo felesége?: Mert írta, hogy már sajnos meghalt két éve, nem tudja IRL olvasni, de tetszene a hangvétele mg enne a lánya is. ;-))). Ha jól értem.
@ariel12: Na megint társbérlünk: a sudribunkót menti a tudatlansága, hogy megvezethető, mert nincs merre tájékozódnia, hisz hofmanni sorsra ítélték: butaságra.

De aki művelt, akinek van ideje, mint a szárnyasnak kutakodni, az biza tovább sasszézhatna túl a náci röplapok féligazságain . De itt van már mióta és nem igaz, hogy nem álltunk szóba vele és mégsem fog rajta semmi.

Ha Alföldi kerül szóba, nyit egy robertázással. Ha bármi, nyit egy zsidó pedofil rabbival vagy roma kriminalitással, de amikor hónapokig kérdezgettem, a fehér magyar mészárosok áldozatait siratja-e sétával a Jobbik, sose felelt érdemben.

Akkor miről beszéljünk türelmesen? Az meg hogy milyen adózást tart helyesnek a Jobbik kurvára eltörpül amellett, hogy ez a három szegmens + veszett nyugatellenessége - Burberryben lamentálva - a fő tézeisei, híveinek a mézesmadzag. Ezek egyenként is rohadt anipatikussá teszik, nemhogy így csokorban. Ezért, aki szerintem igazi patrióta és polgár, az, mint Chirac, azt mondja, ezekkel nem, soha, inkább vesztünk esetleg a választáson, vagy adjuk a szavazatunkat a szocikra, ősellenségeinkre inkább. Mert azok is demokraták és nem veszettek. Ilyen egy kiérlelt polgári demokráciában az elnök...

Monomániásan mondogatom itt Eco könyvét, mert az kiváló leírását adja ennek a folyamatnak, hogy kell valamit rákenni épp a zsidókra - de ez behelyettesíthető a többivel is. Aki ezt elolvasta és felfogta, azt többet nem vezetik meg faszkalap szólamok.

És a főhőst valahogy menti azért - mert ő az egyetlen kitalált személy, a gyilkos, hamisító, titkosügynök Simoni kapitány - hogy az ő korában /1870-es évek) még nem lehetett tudni a majdani általa hamisítottból összeászkábált Cion Bölcseinek jegyzőkönyve hová is vezet. De hetven évvel a háború után ma is ebben hinni, ezeket naponta terjeszteni, ez alapján magyarázni a világot effektív direkt bűncselekmény. Mert minden a szavakkal kezdődik, lásd napjainkból Ruanda borzalmas tanulsága.

És ha lenne a Jobbiknak Szálasihoz hasonló lehetősége, biza lövetne ma is, hiába a gúnyos rettegőző szövegük. Én nem félek tőlük, pusztán undorodva szánom őket, hogy ez jutott nekik a világból, ami Habakukk, Mókus meg mások leírásából láthatóan annyira színes, gyönyörű sokféle és izgalmas. KOZMOPOLITA. Ja. Hálistennek!

Rómában eljutottunk a gettóba, a zsinagógához. Ott is voltak vérengzések, ki is van írva, hány zsidó halt kínhalált a németektől lelőve. Persze nyoma ennek csak az emléktáblán volt, amúgy dúlt az olasz mindennapi hajtáspajtás a napsütésben, és ahogy elmentünk egy kóser vendéglő előtt, jófej és mutatós szakácssrácok mosolyogtak ránk kedvesen, kicsit csettintve is utánam. (ami jólesett, naná.) És akkor nagyon boldogok lettünk - még a Rómában érzett alapeufórián túl is - , hogy basszák meg a nácik, bármit is akartak, mi itt vagyunk, élünk és jó nekünk.

Ezt az érzést itthon próbálhatja elvenni a szarcsimbók FideSS-bt (mert azok, aki ezt nem ltja, síkhülye), de nem fog sikerülnie. Ugord te is át, oszt jónapot, én tudom, te tudod, hogy mi mozgatja őket. :-DDD
@Penivaldes: Aham, Szent Ferenc is a textilből megtollasodott papa gazdagságától sokallt be ugyebár... Én folyt a kereskedés, mert ha nincs kozmopolitaság, akkor minek kereskedni és így lett a hajdan vagyonokat érő bors a mai magyar konyha egyik alapfűszere, sőt miután elmentek Kolombuszék borsnézőbe, de India helyett megtalálták Amerikát , a másik alapfűszerünket is hazahozták, a paprikát.

Akinek a kozmopolitaság=zsidók szitókszó, az ma pláne nemnormális. És a magyar művészet vezényszóra, kidekázva nem lesz magyar, csak provinciális ócska szar, lásd Tákolmány-mázolmány. Érezni mindegyik képen a muszájgörcs izzadságszagát, olyan összecsapott vackok, hogy szerintem ég azóta is a művészek/??/ pofája. De a pénz nagy úr,eladták magukat harminc ezüstért. Elárulták a kultúrát rendesen.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: @a szív fészkei:
Szivem!Vérmókus! Boldog vagyok, hogy így egymásra találtatok, és én is résztvevője lehetek ennek a nemes triumvirátusnak. Tényleg.
Vérmókus! Éjszakai elköszönésedkor kissé mélabús hangulatod lehetett a betegséged okán.
Kívánom, hogy a mai napon a tegnapi aktivitásoddal örvendeztess meg minket Szívvel.
Szív! Ugye nyilatkozhattam a nevedben is?
@Habakuk999: elismerem, megfontolandó nézőpont :-) ez is egy értelmezés, és a dolgok kapcsolódásai folytán számolni kell azzal, amit mondasz
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: nahátnahát, minden betűd egy gyöngyszem! néhány nappal ezelőtt egy másik blogon ugyanezt fogalmaztam meg én is - iagzán öröm, hogy más is elolvasta, és a kápráztató szándék ellenére nem nyalta be az életrajzot, hanem azt látta, ami látszólag nem volt ott leírva - pedig ott van, mert a hiány is tartalom :-)
@salamander: aha, szóval mínusz sértettaég, vettem. de hogy sok közöd nincs hozzá, az látszik a hozzászólásból, és ismerethiányról is árulkodik. perrsze, értem, távolról talán összemosódnak dolgok, különösen, ha a koncepcióba is úgy illik bele. mondom, van abban valami, amit írsz, de ha a részletekbe mész bele - márpedig belementél - az is látszik, hogy nem vagy képben, az egyoldalú ítelkezés pedig konkrét hiba, mert mindkét oldal művészetkezelése vérzik, ezer sebből. a lényeg az lenne, hogy egy művészt ne hovatartozása alapján ítljenek meg, hanem a művei és azok értéke (nem pénzbeli) alapján. ittt hibázol te is, az általad kritizáltt "kozmopolita" vonal által magasztaltak között is vannak a jó művészek, ahogy a most - sajnos politikai indíttatásból - felemelni szándékozott másik táborban is megvannak a gagyi, bazári, jó esetben dilettánsok, rosszabb esetben szélhámosok. de ezt a véleményt támasztja alá pl gulyás esete is, akire nemigen lehet a ballib favorizálásával vádolni. tudhatjuk, hogy "jobboldali érzelmű", de mert profi a szakmájában, megőrzi objektivitását, és tudja melyik művészt hogyan kell értékelni. a véleményed alapján neked ez nem megy, ami nem hiba, simán adódhat abból, hogy - mint fogalmaztad - sok közöd nincs hozzá. ezért, ha ilyen erőteljesen akarsz ítélkezni, még az ítélkezés előtt azon igyekezz, hogy legyen hozzá közöd, már ha csak azért is, hogy komolyabban lehessen venni a mondandódat. sommás a véleményed, márpedig a valóság ennél sokkal árnyaltabb, színesebb - mert az idő és az élet nem a politikához igazodik
@a szív fészkei: Tegnap éjjel melankóliába estem, mert nem értettünk egyet Szörényi megítélésében. Az ügy mindegyik neves szereplőjére elkezdtem haragudni, hogy miért hoztak ilyen helyzetbe, igaz, nem tehetnek róla, de én is beálltam a bűnbakkeresők táborába.
Vezeklésül addig leszek a fátyolhordozód, amíg akarod.
@Mariann19: :-DDD Aranyos vagy, de engem itt a kutya se akar fátyol alá vonni és elvenni! Meg a többi gy lakályos kastélyban, amikről Bloody Mókusod annyi ingerkeltőt képet küld... Brühühühü

Kétszer mentem férjhez - vannak ilyen oroszlánszelidítő típusok - de soha se volt fátylam meg habosbabosom. Másodszor egy szolíd pocakkal idegeltem fel a házasságkötőben a háromszínt viselőt, nagyon baszta a csőrét mi lehet a kis lila blúzom alatt, tényleg felcsináltan állok-e előtte. Tényleg.

Kétlem, hogy lesz még egy esküvőm és abban szűzi fehérben vonulok. Sírva röhögnék ez esetben.
@a szív fészkei: Megnevetettél, rám fért, mert a másikon olvastam társainkat, hasonló elkeseredett és dühös hangulatomat feloldottad.
A fátyolhordozó szerepvállalásomról azért írtam, mert így Mókussal Tiétek lesz a főszerep megosztva. Engem pedig elküldhettek reggeliért apródruhában, ha meghoztam, átveszem a bóbitámat, tehát minden alárendelt szerepet vállalok érted. Jól írtam?
@a szív fészkei: pedig mennyire szép jelenet lenne. Ott állnál hosszú fehér ruhában mirtuszvirágokkal homlokodn, hófehér liliommal kezedben. arcod fátyol takarná, majd odalépne hozzád jövendőbelid, és felemelné a fátylat. közben hegedülnek. elindultok kettesben a fák alatt, melyek akkor nyílnak. cipőd finom selyem szinte lebegsz. az út végén vár az anyakönyvvezető. arca határozott, de bal szeme sarkában ott csillog egy könnycsepp.
@Mariann19: @a szív fészkei: Az élet szép.

Csak nem szabad elfelejteni, amikor a sok ökör el akarja felejtetni ezt veled.

Láttátok a filmet is? Nagyon szomorú, de nagyon szép film.
@Habakuk999: Szia Habakuk!"Csak nem szabad elfelejteni, amikor a sok ökör el akarja felejtetni ezt veled."
Hogyan is tudnám elfelejteni, amikor minden napra jut valami kapitális, eszement baromság, ami letaglóz.
Soha nem gondoltam volna, hogy szépen felépített életfilozófiámat - soha ne legyél negatív pl.- átakarják alakítani, mint az országot. Benne ezt az erős lelkemet is. Még rugkapálódzom, az életérzés és életösztön azért minden felülír.
Azértis, az élet szép!!!!!
@a szív fészkei: Mert félünk tőled, hogy leszidsz!:)
@Mariann19: Nézd meg ezt a filmet: Az élet szép!

Roberto Benigni.

Sírni fogsz, de ugyanakkor tartást is ad.

Ha szabad ajánlanom.
@Habakuk999: "Nézd meg ezt a filmet:Az élet szép!"
Hol tudom megnézni? Szívesen nézek olyan filmeket, amelyekkel azonosulni tudok, ha sírós, nem szégyellem a könnyeket.
Habakuk! más téma, szívesen megbeszélném Veled, már tárgyaltunk gazdasági témákat, benne vagy?
@Mariann19: Szegény Mókus a feje fölött itt lazán csereberélgetjük a zajárát. Igaz, mi beleszólása lenne? ;-DD De örülhet, hogy itt ketten is esünk a fejére, mint statisztika.@Penivaldes:

Kösz, de te voltál előbb megkérve, harangok beizzítva, muszáj neked turnéznod vele a redvás kozmopolita várakban körbe-körbe. Én loholok majd utánatok a prakkerral meg tollseprűvel leszedni az évszázados pókhálókat. ;-))

Na én két mákvirágszálat kaptam ki az anyakönyvvezetői szórásból, a harmadik akkor tényleg legyen már meghatva!

Vőlegény felemeli a fátylat és akkor oda lesz készítve neki az oxigénpalack maszkkal, hogy kapjon levegőt is, mg a kiütős szívmasszázs. Ha túléli a látványomat, el is vehet. És közben nyílhat halkan a cipőm is, amilyen formám van nekem úgy általában murphysen.@Habakuk999: Az a legnagyobb film Auschwitzról szerintem.

Emlékszel, hogy kapta az Oscart érte? Sophia Loren meg az ő tekintélyes keblei hirdették ki, hogy Oscar goes to..... Roberto Beningi. A kis olasz meg felugrott és a székek támláján!! keresztül rohant fel a színpadra a fejedelmi mellekre vetve magát. Óriási volt.
It baromkodik erről: www.youtube.com/watch?v=XO7yqyR1mBk Imádom Jim Jarmusch filmjei óta! Megint jövök a taxisofőr figurájával, meghaltam tőle.
@a szív fészkei: Tényleg, szegény Vérmókus! Tegnap nagyon beteg volt, Neked is megírta. Mi meg ketten akarjuk lefárasztani ebben az állapotában. Még nem láttam ma fent az oldalakon, ha jön, legalább látja, mennyire mellette vagyunk. Lehet, hogy a gyógyulást hozzuk neki.
@Mariann19: Én láttam, elég vehemensen irkál - virul, már mint a tök. ;-DD Nekem viszont kapar a torkom, az uram is beteg, kezdődik a téli etapunk. Brrrrrrrrr.
@a szív fészkei: "Nekem viszont kapar a torkom." Gyanúsak vagytok, ez bizony valami vírusfertőzés, melyet el lehet kapni. Tegnap olyan mélységes egyetértésben írtatok az élet szépségeiről, hogy nagyon közel kerültetek egymáshoz. A vírus meg is jelent.
"A napnak is van árnyéka."
Ez csak vicc volt! Van otthon valami csodaszered? Előzd meg a nagyobb bajt.
@Mariann19: Mókus puncsot iszik Bécs városában, és wiener schnitzelt eszik krumplisalátával. Remélem, mert úgy a finom.

Vagyok, csak a másikon afférom volt.
@Mariann19: A másik lapon Boliék tettek a filmre linket.:))
@Habakuk999: Köszi Habakuk! A másik témát elhalasztjuk, megnézlek a másikon, hogy mi a vita tárgya. A linket is. Üdv.
Igaza van Szörényinek. A művészet nem osztható. Kétféle van: jó és rossz, művész és kontár. Ez független a politikai nézettől. Persze a klikkesedés és kiszorítás a baloldalon is van, és éppúgy Fekete is helyzetbe hozhat művészeket.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
"Nagy Feró? Haggyuk már ezt a kultúrhéroszt. Ez is befeküdt meghülyülve vénségére egy tál lencséért."

Ez most hogy jön ide? Én szeretem, amit Feró csinált. Mondjuk még az eredeti Beatrice-ben (Nagyvárosi farkas idők - sokszor másolt orsós magnó szalagokon hallgattuk. 0 magas hanggal. :)). Utána a két Bikini lemez egészen zseniális volt!

Az, hogy belátta, hogy az árkok ásogatása csak a politikusoknak jó, szerintem még értelemre is vall. Szörényi is elindult ezen az úton. Bár cölöpteknőst még nem tudta eldobandani magától. De aki késik, az nem. ;)
@Célkereszt: Mind ahogy mindenben vannak jó szakemberek és kontárok. Azért, mert a karrier vágyam kiélése miatt odaállok tapsoncnak egyik, vagy másik pódiumra díszletnek, még nem emel a szakemberek körébe. Ezeknek be kell érniük egy lopott diplomával.
süti beállítások módosítása