Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.10. 05:25 Fabius

Nem leszünk az IMF Gyirmóttya!

Címkék: fidesz imf hitel nem leszünk gyarmat

Háború az nincs. Sőt, forradalom sincs. Magyarország kormánya csak tájékoztatja a kedveslakosságot, hogy hülye, mint a segg. Szerintük erre feltétlenül szükség van, mert ahogy Giró Szász András hirdetésmagyarázó és konyaknagykövet elmondta, az ellenzék manipulatív információkkal látta el a kedveslakosságot, amit iziben helyre kellett tenni: a kormány attól sokkal hülyébb, mint azt az ellenzék az emberekkel elhitetni igyekezett. Ennek tudatása egész oldalas hirdetésben az utolsó fillérig megérte azt a 200 milliót. De ne szaladjunk ennyire, mint hallatlanul kreatív munkatársak a roppant titkos közbeszerzéssel. 

Reggel a kedveslakosság még azt hihette, új front nyílt rettegve szeretett mi bankunk, az IMF ellen. Kormánya hirdetések útján értesítette, hogy a nem kért megszorításokat továbbra is elutasítják, és bármennyire nem kérik a továbbiakban sem, mi nem teljesítjük. A pedagógus életpályamodellt hazavágták, további ATM adót vetnek ki, de ezzel genyózni nem ér, mert ezt saját kútfőből önállóan is ment. Ezek után a kedveslakosság belenézett a lapokba, és teljes meglepetésére nem fogadta se információdömping, se részletes magyarázat. A kreatív ügynökségnél nem dolgozik egy szószátyár trubadúr alkat sem, vagy ennyire hülyének néznek mindenkit, hogy azt gondolják a minimalista, egész oldalon egy mondatot is elég lesz feldolgozni a reggeli kávé mellé. 

Sebaj, ekkor még úgy vélhette a kedveslakosság, hogy délre minimum megszületik a hadüzenet, amivel beintünk a rohattkapitalista labancbanknak. A kormány középső ujja majd felfelé áll stabilan, mint a cövek, és az üzenet nem igényel különösebb magyarázatot. Vánszorogva teltek az órák, homlokok gyöngyöztek a hűvösben is a dicsőséges pillanatra várva. De hadüzenet és Új Front hirdetés helyett csak a mémek jöttek tucatszám, kora délutánra már ezen és a kormány beszélő Bibendum figurájának kövérekre tett sommás megállapításán vihogott az internet magyarul is tudó része. 

orbán imf.jpg

Sőt, egyes hangok szerint Orbán ezzel a hirdetésbiznisszel summa cum laude elvégezte a Gyurcsány szakot, innentől a 23 millió románozás és a köteles beszéd kiforgatása közé egyenlőségjelet lehet tenni. Az ember, aki külseje alapján egyben nyelte le a smukkandort nem tűrhette ezt tovább, és a kirakatba ültetett Giró Szász Bandika száján keresztül megüzente: háború az nincs, a kormány továbbra is a megegyezésre törekszik az IMF-fel. Szerintem addig nézegette könnyes szemmel a mémcunamit, amíg elmélázva kicsúszott száján ez a félmondat:" az IMF megállapodás azonban a kedvező kamatfeltétel okán könnyítést jelenthet mind a CDS felárak, mind az állampapírhozamok kapcsán. 

 Ez a lényegtelen apróság viszont valami furcsa és misztikus véletlen folytán nem került be egyik hirdetésszövegbe sem. Pedig nem lényegtelen ez akkor, ha az állampapírokra fizetett hozam a kereskedelmi bankokéval vetekszik

Ha azt hiszed ettől nagyobb hülyeséget csinálni már nem lehet, akkor tévedsz. A hirdetésekből téves következtetést levonó, közpénz milliárdokon trónoló állami főcivil Csizmadia László és a többiek nyomban meghirdették az újabb Nem leszünk az IMF Gyirmóttya menetet október huszonharmadikára. Gondolom egyszer kevés volt átélni, hogy a menetelőknek maguknak kellett elballagni Irina Ivascsenkóhoz az IMF székházba, hogy néni kérem, félre teccett hallani, nem azt mondtuk gyarmat, hanem Gyirmót, úgyhogy ne tessék már a Kedves Vezetőt zsibbadásig kuporogtatni a várakozó asztalnál. Sebaj, gondolom jönnek majd a hálás szívű azeriek megtámogatni a vonulást, pedagógus életpálya bevezetése helyett majd etetjük őket is, ahogy a lengyelekkel tettük fent a várban. 

Csodálatos pillanat lesz, mikor a nem kért megszorítások visszaverése után aláírjuk azt a hitelmegállapodást, aminek hozadékát már fejben el is költötték munkahelyvédelmi akciótervre. Feltéve, ha a történtekért nem küldnek el a náthás picsába, mert nagy meglepetést azzal sem okoznának. 

782 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr624830008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 3 Malac építési tanácsai 1. csatorna 2012.10.10. 14:09:03

Ne feledd Szakikám, ami befolyik az egyszer ki is folyik, és nem mindegy, hogy hol! Tervezz, rajzolj, gondolkodj! Mielőtt véglegesen összeállítod, tégy úgy mint a kíváncsi tinédzser: tedd be gumi nélkül! Hidd el, a PVC és a gumitö...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.10. 12:12:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.10.10. 11:54:12

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Oda menj, Viktor, ahová gondolom, ott herdáld az adófizetők pénzét! 2012.10.10. 11:52:03

Mire herdáltad el az adófizetők 200 millió forintját, te fogalmatlan? IMF-ellenes hirdetésekre? Nem engedünk az IMF-nek, mi? Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét, mi? Miféle hirdetések ezek??? Most szólok: arra a pártra fogok szavazni 2014-ben, am...

Trackback: Nem engedünk 2012.10.10. 10:33:05

A HÁBORÚ:   UNORTODOX A SZABADSÁG:   FÉLÁZSIAI A TUDATLANSÁG:   VIRTUS Kezdetét vette a Gyűlölet. Szokás szerint az IMF felirat villant fel a teleképen. A hallgatóság mindenfelé morogni kezdett. A szőke hajú nyugdíjment...

Trackback: Nem engedünk 2012.10.10. 10:33:01

A HÁBORÚ:   UNORTODOX A SZABADSÁG:   FÉLÁZSIAI A TUDATLANSÁG:   VIRTUS Kezdetét vette a Gyűlölet. Szokás szerint az IMF felirat villant fel a teleképen. A hallgatóság mindenfelé morogni kezdett. A szőke hajú nyugdíjment...

Trackback: Terraformálás Kft 2012.10.10. 08:01:49

Miközben az első szakipari munkálatokon átlendültünk, akár egy turbócsiga a 400 méteres akadálypályán, gyönyörű hasonlat virradt fel elaprózott gondolataim romjai felett: Kis lépés a ház életében, de hatalmas ugrás nekünk! Elkészültünk a csatorna bevez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dávidzoli: hogy halad a Széchényi Könyvtár kilakoltatása? 1998-2002 között azt nézte ki magának a drága.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Semmi jelentősége, ha reálisan nézem is az ismeretlenségük tükröződik benne vissza.

De hidd el bátran, nekik ez most sokkal kisebb probléma, mint a Schiering vélemény.
@iii: Nem az számit, hogy te mit akartál mondani, hanem az, hogy a közönség miként értette.

Ez az alap. Ha ezt nem fogjátok fel, akkor két év múlva vége a dalnak.
@iii: "Semmi olyat nem mondott Sch., amit szégyellni kellene, ez belemagyarázás....
----> hogy szimpatikus számára a latin-amerikai szociális kísérletek, messze nem anarchista.

Ez a szégyenletes. Chavezizmus=Orbánizmus. Nem ilyet akarunk! Lépjen be Thürmer pártjába, aki nem akar nyugati típusú kapitalizmust.
Meddig akarunk még mással kísérletezni? Nem elég nyilvánvaló, hogy semmi más nem működik?
@iii: "Az LMP nem az a párt, amelyik bármely tagjának megtiltaná, hogy blogot írjon, éppen ellenkezőleg."

Hallottál már kommunikációs stratégiáról? Arról, hogy meg lehet állapodni a kommunikáció összehangolásáról? Hogy meg lehet tervezni, és összehangolni, hogy ki miről ír? Az nem tiltás, hanem együttműködés lenne. A mostani pedig anarchia, nagyon-nagyon alacsony hatásfokkal.
@Fabius: Kérlek szépen, szavazz arra, aki megérdemli. Szabad a pálya. Ha szerinted tényleg az a fontos, amit egy blogbejegyzés félmondatában megemlítenek és nem az, hogy például mit mond az LMP a költségvetésről, a gazdaságról, a korrupcióról, stb., akkor legyen úgy. Legyen meg a te akaratod.

Én hosszan érveltem, hogy miért téves ez az interpretáció, igazából ellenérvekkel nem találkoztam.
@shinichi: De ki akart itt chavenizmust, az isten áldjon meg?
@Fabius:
Nézd, ott is csak az tükröződik vissza, hogy nem ebben a dimenzióban élnek. Felesleges győzködöd őket, megmagyarázzák csak, azután meg pislognak ki a fejükből a pofára esések után.
Ők így szeretik, pofával a betont.
Ha nekik így megfelel, akkor miért Te akarsz ünneprontó lenni nekik és felhomályosítani őket, hogy a parlamenti küszöb olyan messze kezd tőlük lenni, mint csigának a hatsávos autópálya túloldala?
@épészmérnök: Kommunikáció összehangolás természetesen van, de ennél fontosabbnak tartjuk a szabadságot, a szabad véleménynyilvánítást, a sokszínűséget. Én legalábbis mindenféleképpen. Ez hosszútávon szerintem hasznosabb és eredményesebb. Talán előre be kellene kérni egyeztetésre a blogok szerzőinek szövegeit? Ezt úgy hívnák: cenzúra.
@iii: Megint lukra futottatok, mint Veszprémben. Tanuljatok meg profin kommunikálni, mert ebből hatalmas bukta lesz.

Még egyszer, és utoljára: nem a polgárnak kellene erőlködnie, hogy megtaláljon benneteket, és megértse, amit közölni akartok. Éppen fordítva.
@iii: "ennél fontosabbnak tartjuk a szabadságot, a szabad véleménynyilvánítást, a sokszínűséget. "

Tartsátok. Erről beszéltem, ezt nevezem anarchikus működésnek. Bele fogtok bukni, és aztán hobbizhattok parlamenten kívüli pártként.
@iii: "Talán előre be kellene kérni egyeztetésre a blogok szerzőinek szövegeit? Ezt úgy hívnák: cenzúra. "

Ezt meg úgy hívják: szalmabáb-érvelés.
@épészmérnök:

Két év baszogatásba került mire legalább blogolni elkezdtek.

Nem az a baj, hogy mondja/írja, hanem amit és ahogy mond.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Most ez hogy jön ide? Nem azt mondtam, hogy most vagyunk erősek és Sopronban különösen nem vagyunk azok, bár nem értünk el rossz eredményt 2010-ben, önkormányzati képviselőnk is van a városban.
@épészmérnök:
Szerintem nem érti, mit írsz neki.
Ha meg érti, sokkal rosszabb, mert akkor mindenki mást próbál hülyének nézni.
Na, mindegy, ebben a tempóban úgyis csak a Munkáspárt lesz a konkurenciájuk, én már letettem róluk, hisz ők úgyis olyan okosak! :(
@iii:
Az, hogy mi volt, lényegtelen. Ha ennyire elégedettek vagytok magatokkal, akkor marad komám a balett nektek is!
MI VAN MOST, AZ A LÉNYEG.
De ezt úgysem értitek. Valami támogatottsági stat van? 2 %-ot hallottam? Sok lesz az...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ki tudja, az értelmesebb része talán majd pártot rak Ángyán alá. Ángyán legalább valóságos ökológiai szakember, nem kulturális kreatív.

Lehet, így van ez jól.
@iii: Sajnos elég sokan. Chavez rendszerének nem csak a jogállamiság terén vannak hiányosságai. A gazdasági, szociális szférája sem lehet követendő példa.
Az ott történteket komoly politikai alternatíva CSAK a lehető legnegatívabb kontextusban említheti. Ha nem így tesztek, betévedtetek Orbán vadászterületére.
@épészmérnök: Az anarchia messze nem egyenlő a bázisdemokráciával, amelyet a zöld pártok egyáltalán nem vetkőztek le, erre számos példát tudok mondani. És sikeresek.

Melyik két zöld pártra gondolsz?
@dávidzoli: Úgy bizony. :)

www.vg.hu/kozelet/politika/orban-elnoki-rendszert-szeretne-parlamentaris-helyett-388807

"A miniszterelnök kifejtette: az euróövezeti válság tartós marad és legkésőbb öt év múlva vezetési válsággá terebélyesedik. "Egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris rendszer" - mondta Orbán Viktor a Handelsblattnak."

Ugye milyen cuki, hogy már Bajnai is lelkesen készül a 23-i beszédére oszt kiderül, hogy egész más lesz 14-ben. :)
Szerintem Orbán és Matolcsy váltogathatná egymást mint Putyin és Medvegyev. Szív és Csekk biztos beállna a pusziriotba bánatában.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Megmondom ahogy van: kezdem kurvára unni az állandó ünneprontást. A bénáskodást nézni sem öröm, de chavezizmus aztán végképp mindennek a teteje.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ki mondta, hogy elégedettek vagyunk? Folyamatosan elégedetlenek vagyunk, ha ez megvigasztal. Csak éppen a bölcsek köve nincs senkinek a zsebében.
@Fabius:
Végül is nem véletlenül emlegették, hogy ... na, nem konteózok, mert ezek überelik a konteók tartalmát simán!
Lelkük rajta, a balettben is szép lehet az élet! :))
@Fabius: @shinichi: Ismétlem, nincs semmiféle chavezizmus. Még Scheiringnél sincs.

Súlyos tévedés Orbánt és Chávezt egy kalap alá venni. Chávez a szegények, míg Orbán a gazdagok érdekében cselekszik. Ettől még mindkettő demokráciadeficitje elítélendő, de ez elég súlyos különbség. Chávez alatt milliók kerültek ki a szegénység alól és kezdhettek el tanulni, Orbánnál pont a fordítottja.
@épészmérnök: Nem tudom mi az a szalmabáb-érvelés. A másik lehetőség, hogy megtiltom a blogolást, az szintén nem járható, mint már említettem.
Na jó, most már szívassátok Gábriel kollegát, én megyek aludni.
@Fabius: Igazán nem értem mi a bajod vele? Chavez az LMP mellett még a hungaristáknak is bejön. :)

www.jovonk.info/2012/08/10/hugo-chavez-bejelntette-egy-amerikai-zsoldos-katona-letartoztatasat
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Megdöbbenéssel beszéltek a politológusok a prezidiális rendszer bevezetéséről, a végén mégsem csodálkoztak, mert ezt a korábbi Orbán nyilatkozatok sugallták. Akár 2014 előtt is sor kerülhet rá, az elnököt nem kell választani.
Meglepő fejlemény.
@épészmérnök: Egyfajta niche -ökológiai fülke van a pártoknak is. Azt a fülkét, amit az LMP elfoglal más nem foglalja el. Egyszerűen annyira szúrnak-nayalnakmindenfelé az egyenlő távolságjegyében, hogy szép lassan elvesztik a minimális pozicionális szerepüket is.
Ugyebár volt egy jobbikszimpi korszakuk. meg egy permanens gyucsán-fóbia,megg egy váltsunk korányt, meg egy legyünk szuperzöldek, meg....
@iii:

Ember, legalább fogalmad lenne arról amit beszélsz.

De nincs.

Jófej vagyok, segítek tapogatózni a sötétben: nézz már utána miről szólt a 2007-es referendum az alkotmánymódosításról Venezuelában. Ha megvagy vele gyere vissza, és elfogadjuk a tudatlanságodból fakadó butaságodért elnézést kérést.

Második lépesben elmagyarázhatod Schieringnek is, mi a faszért kurvagáz amit leírt. Te már akkorra kis szerencsével érteni fogod. Ha nem, akkor meg úgyis mindegy.
@GeoCracker: Ilyenkor mindig a fülemben cseng Orbán beszédének egy részlete, amelyet 2010. április 25-én győzelmi beszédében mondott a Vörösmarty téren. :)

"A magánhatalmat építő politika napjai ma leáldoztak és nem foguk hagyni, hogy még egyszer visszatérjen."

www.youtube.com/watch?v=t7yJ2j5q0EU&feature=player_detailpage#t=164s

Nos ennek gyakorlati megvalósítása is tovább dübörög.:)
@GeoCracker: az a baj, hogy a hatékonyság a szemükben ellentétes a demokráciával. Mindenki azt csinál, amit akar, az jön-megy, szól hozzá a megbeszéléseken, aki akar, mert ugyi, demokrácia van.
Ha valamit eldöntenek, utána is összevissza lehet beszélni. A fegyelem a szemükben diktatúra. Önkéntes fegyelemről nem hallottak.
Ebből következik, hogy nem világos a közönség számára, hogy kicsodák, és mit akarnak. Nem is lehet, mert ők sem tudják.
Olyan bizalom van bennük mindenki iránt, mint egy kiscicában. Amikor napnál világosabb, hogy valaki szándékosan bomlaszt, akkor is az a rossz, aki ezt szóvá teszi.

Totál szét lehet barmolni így egy szervezetet. Úgy látom, ennek a csapatnak is sikerült. Nem sikerült felnőniük. Gyermetegek.
@iii:

Bocse, abszolút outsiderként hadd vakkantsak bele az itt folyó on-line kommunukiációs tréningbe, ha szabad.

Előszó gyanánt:
nem tudom ki vagy, de a kommentváltásból az jön le, hogy vagy LMP-s politikus, vagy aktivista, de legalábbis közel állhatsz a párthoz, annak szűkebb vezetéséhez; eszmeiségéhez pedig minden bizonnyal.

Minden zsigerem irtózik attól, hogy azt gondoljam, én találom fel a spanyolviaszt, de v_1.0. típusú (és semmi ismeretlent nem tartalmzó) gondolataim talán ráébresztenek arra, hogy mi a szitu.

Adott ez a jobb sorsra érdemes, csóró kis ország, benne állítólag mintegy 10%-nyi, liberális eszmékre valóban fogékony polgárral és persze más pártokkal szimpatizálókkal és apolitikus emberekell.
Adott az LMP, ami perpill talán 2-3%-on áll, pedig nincs rajta kívül más liberális párt a Parlamentben.

Nem érzed a zavart az erőben?

A dolgotok az lenne, hogy minimum ezt a 10%-nyi, uszkve 800.000(!!!) szavazót megszólítsátok, megmutassátok nekik, hogy van programotok, hogy alkalmasak vagytok arra, hogy a szabadelvű eszméket képviseljétek az ország házában, uram bocsá' a kormányban, és egy jobb ország reményében megoldást tudtok kínálni a problémákra.

Az ugyanis nem elég, hogy ti (LMP) tudjátok magatokról (esetleg), hogy képesek vagytok erre, ezt megfelelően kommunikálni is kell. (Lásd fidesz: ők elhiszik és azt is kommunikálják, hogy tudják vezetni ezt az országot - pedig láthatóan nem tudják, vagy igen rosszul teszik ezt, de a kommunikációjuk nem hagy rést a pajzson - no gap).

Attól, hogy a kommunikációtókban felnőttök az ellenfélhez, még nem követtek el szentségtörést (hiszen céljaitok és elképzeléseitek nem változnak, csak a stratégia/taktika lesz olyan, ami sikerre vihet. Van (lenne) fogadóközönség, de nem mindegy, milyen az üzenet, mennyire dekódolható. Meg kell tudnotok szólítani fogyasztóitokat, különben nem lesz piaci részarányotok, s a boltnak annyi.

Kapcsoljatok hát fénysebbeségre, mert a birodalmiaknak van warp drive hajtóművük.

Nem elég tehetségesnek lenni, annak is kell látszani - mondta drága nagyapám, aki kocsis volt, mégis tudta a dörgést.

Sok sikert a hipertérben!

Üdv:
Zb
@épészmérnök: Kevésbé eufémisztikusan azt mondanám, hogy politikailag teetségtelenek, akiket az általános mszp-ellenesség véletlenül besodort a parlamentbe.
Ezzel az erővel a kétfarkúék is bekerülhettek volna.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pesten??? Egyszer igazán összefuthatnánk véletlenül egy kis ZMKMF nosztalgiára. :) Ha lesz időm szkennelek majd fotókat és elküldöm mailben.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: talán bizony légy szíves kérlexépen csergess meg ha látod a falumat! mikor indulsz?
@GeoCracker: aki tehetséges, azt kimarják. Magyarok.
@batka manó: megint bambára zabáltam magam! Te mondtad be a pacalt mi? lusta vagyok visszakeresni, de meg fogom torolni:)
menjünk együtt a tüntire! ez így olyan személytelen és igazából kíváncsi is vagyok.
@épészmérnök: alakul az I.orbánházi szent viktor féle magyar királyság, de remélem koronázáskor beszakad alatta a duna jege.
@épészmérnök: vhogy úgy.....
@dávidzoli: fenntebb van egy bloglink ebben a témában.
@GeoCracker: már hogy a parlamentarizmus felszámolásáról? Kb. másfél órája hallottam az atv-n
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Márciusban is megbeszéltünk egy talit 15-20 emberrel, aztán báránnyal voltunk ketten.
@épészmérnök:

A vicc az egészben, hogy vannak köztük eléggé nem ilyenek is. De, hogy ezek az emberek miért nem jutnak nagyobb szerephez, a józanságuk és tenni akarásuk nagyobb hangsúlyhoz, az számomra két éve megfejthetetlen rejtély.
tudjátok nem a lopás amiért igazából zabos vagyok ezekre a kreténekre, hanem ,hogy elvettek két évet az életünkből és ki tudja mennyi időre lesz szükség a rendbe tételhez. a választások után kb 15 perccel már vitetném őket a csillagba, de előtte egy kis bangi-bangi. felzaklattam magam eszem egy kis csokit. sziasztok, jó éjt
@Fabius: aha! amikor Te felvetetted ezt én már a gazdámmal úton voltam. ( akkor még igazi telefonom volt, nem ez a IQ bajnok ami mindent tud, csak telefonálni nem lehet rajta) Amikor hazaértem akkor láttam, hogy ki-hol található! Holnap ásóssráccal megbeszéljük hogyan tapadjunk rád:)
@glaci ph 5.5 álompolgár: sajnos fletóékat sem vitték 15 perccel a választások után. :(
@Fabius: Na majd most 23-án. :) Én elnézek a Milla tüntire ti meg átjöttök Ismerős Arcok koncertre a Deák térre. Ez lenne aztán az igazi nagykoala. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem is nullázták le annyira az országot és az embereket mint ezek a suttyók
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az ízléstelen nyakkendőiért még egy 5-öst akasztanék a nyakába, amit állva kéne leülni
@Fabius: most majd figyelek, akinek bárány van a hóna alatt az vagy Te:))
@Fabius: mi meg hozzuk a teknősünket. Zolinak híjják arról felismrhecc
@Fabius: A forumlakók szerintem elég öntörvényüek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megnéztem képen. nekem azok az arcok nem ismerősek. :-)
@a szív fészkei: Bocsi, hogy belebeszélek, de ez a link azt hiszem a Te személyes levelezésdbe mutat. Kivülről nem látható. (nekem 404-es hibát dobot -- kiváncsoi voltam, és elég vén vgyok, hogy ne érdekeljen a szóbeszéd ezügyben :-) )
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Oké, beszéljétek meg, ásóscsávó telefonon is el tud érni :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha tényleg bejössz a Millára egy pacsira a vendégem vagy, de nem érzem úgy, hogy nekem dolgom lenne jobbikos rendezvényen :-))
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Ez a bárány elég hülyén mutatna a hónom alatt a maga két méterével :-D
@GeoCracker:

Szerintem nem feltétlenül azok. Sok embert ismerek innen személyesen is, csak a közös tünti nem jött össze még soha.
@Fabius: Anno infoforummal volt ilyen tapasztalatom. Találkoztunk párszor ugyan. De lehet, hogy bennem a hiba :-)
@épészmérnök: Na végre, hogy kimondtad. Mindenki hülye, aki nem azt érti,amit ők értenek alatta. Ne már Rosetti-kő legyen a megfejtésre váró blogjuk, hanem érthető tiszta beszéd.

És Chaveznek nem jó itthon a híre, ja. Lukasenko legyen a mérce, hogy most ahhoz képest igen-e vagy se a csávó??? És a gyilok bizony gyilok, ha két ember vére is szárad a szaros szavazási anomáliáján.

Ez ma itthon, Orvbűn kis pávatáncolós lépései árnyékában kurva rossz üzi a népnek, hogy lám Chavez megválasztottsága és a szavazási hajlandóság ott milyen ilyen meg olyan. Ne már az leygen az etalon, ne már Alijev, Nuszurbajev, stb. legyen az etalon, az isten szent szerelmére!

Amit hallok a buta kis micimackós eszemmel Chavezról, az nekem nem jó és nem reményteli, ha ez irányban akarna egy magyar politikus haladni, noha a szegények felkarolása szerintem is fontos. De nem úgy, ahogy Chavez teszi és amitől Orvbűn se lenne messze, ha nem itt kéne Juróp kellős közepiben dekkolnia...
@GeoCracker: Sírok is, hogy nem. Imádtam őket, végig röhöghettem az utcákat a plakátjaik miatt.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Hol van Sipi már mióta? Vele tüntiztem, de senki más nem jött el sajna akkor innen.
@Mariann19: Én már nem fárasztom magam ilyennel, sorizom. ;-D. Agyzsibbasztás, a Charlie Sheen-esen röhögés.

Ja, hát majd izmozzon a koporsóügynökkel Sándor palotáért. És akkor minden kövér tábornokot lelövethetne félóránként, hogy ne legyen ilyen halála, mint hadsereg főparancsnoknak. A végén ő jön, mint fő tábornok, nem? Magát főbe, ha van egy kis jóízlése.
@Fabius: Na jó de mire lennék a vendéged?? Meghívnál egy franciakrémesre a jégbüfébe??? :) Egyébként azt lehet már tudni, hogy merre lesztek? Elég nagy az a terület.

Ja és az IA koncert az már nem jobbikos tűnti hanem zenei esemény. :)
Az egész kurvaországunk Nobel-prájzos: hvg.hu/utazas/20121010_Miert_forintban_fizette_ki_szeretojet_Alf#rss Magyar államkötvény mindig nyerő![..]"Pedig Nobel 150 000 forintos apanázst hagyott hátra. „Sofie Kapy von Kapivar, akinek címét az Angol-Osztrák Bank Bécsben jól ismeri, 6000 forint [járulékra] jogosult, amelyet az említett bank fizessen ki, s e célból 150 000 forint értékben magyar államkötvényeket helyeztem el.”

Na begyünnek a képbe persze a zsidók is: [..]"A fizika és kémia tudományágakban a Svéd Királyi Tudományos Akadémia ítélkezett. A kémia igencsak izgatta az egész családot, a robbanóanyagokon túl az olaj hozta lázba a Nobel-fiúkat – egy újabb illúzióromboló vonása a fegyvernöknek. A petróleum-éra hajnalán ugyanis a Nobel-testvérek és a Rotschild-ivadékok összefogtak, hogy a Baku környéki mezőkről ezernyi tankerhajóval szállítsák el az olajat." Gábriel már írta ezt? ;-DDDD
@Fabius: FB-ról: "A Heti Válasz mai cikkéből világossá vált számunkra, hogy hibáztunk: hetivalasz.hu/itthon/kdnp-s-kepviselo-lanyaval-kampanyol-a-milla-55665
Tévedésünket sajnáljuk, ezért a cikkben megnevezett hölgynek a következő levelet írtuk:

Tisztelt Vxxxxx Zxxxxx!

Elnézését kérjük, amiért az Önről készült fotót is felhasználtuk az október 23-i tüntetésünkre mozgósító kampányunk során. (www.facebook.com/media/set/?set=a.437866602916789.91063.169854769717975&type=3)
A képeket többek között, a tavaly október 23-i eseményeket dokumentáló fényképalbumból válogattuk. Bár a felhasználásukra engedélyt kaptunk, ám sajnálatosan elkerülte a figyelmünket, hogy ezek nem mindegyike a mi demonstrációnkon készült.

Amint a mai nap tudomásunkra jutott, hogy hibáztunk, az Ön képét haladéktalanul eltávolítottuk az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Facebook oldalról.

A kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, a Milla szervezőinek nevében!

(A "Bocs" kép forrása: http://www.millamedia.hu/2012/08/29/a-milla-bocsanat)"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Na jó de mire lennék a vendéged??"

Ez most komoly, hogy a "pacsi" -t (= parola, kézfogás) nem értetted? :-D

Még nem tudom merre leszünk. Ez nagyban függ attól, rászerveznek-e a szokottak valami ellentüntit az utolsó pillanatban. Ha igen, akkor bárányon én leszek a fék, mint a Jégbüfénél.
@a szív fészkei:

Magyarul jereváni rádió. A hír igaz, a kép létezett, de egyrészt tömegrendezvényen készült, így a felhasználásához nem kell az érintett engedélye, másrészt meg a kép készítőjének engedélyét megkapták.
@Fabius: De mégis bocsikát kértek, kíváncsi vagyok még meddig rugóznak ezen a jobboldali csámcsogik. Amúgy ennél jobb csajok is voltak már a Milla rendezvényeken, pl. Demszky gyönyörű lánya midig ott van.

Ezen is rugózhatnának: atv.hu/cikk/20121009_keri_laszlo?source=hirkereso
[..]"A politológus csupán azt nem tudja, hogy a napilapokban megjelenő "szabadságharcot" hogyan hozzák össze azzal, hogy "mindannyian a Turultojásból jöttünk. Akkor a komcsik is onnan jöttek? Szóval, hogy van ez a szabadságharcos turultojás, hogy a 10 millió szabadságharcosban benne vannak a komcsik is?"

Kéri emlékeztetett arra, hogy "Orbán kirohanásai '68 ellen nem ma kezdődtek, hanem már régen Tusnádfürdőn". A politológus szerint Orbánnak az a baja '68-cal, hogy "az a kultúra rohadtul ellenkezik azzal, amit most ő akar". Nem leszünk autoriter személyiségek, ez '68 fő üzenete. "Ezek állandóan visszapofáznak! Ezek maguktól is gondolkodnak, még akkor is, ha nincs arról kormányhatározat! Ez egy '68-as fakszni!" - Kéri szerint ez nem tetszik Orbánnak '68-ban. Ezzel pedig Orbán "egy európaivá válni akaró fiatalembertől eljutott egy Dzsingisz-kán paródiává, a nyugati képes magazinok, képregények parodisztikus változatává". "Édesapám, Te is egykor '68-as voltál" - zárta mondandóját Kéri László, aki a beszélgetés végén kijelentette, hogy nem tudja "komolyan venni ezt az egészet"."

Szegény Merkel, repül felé a Dzsingiszbaba FAPADOS GÉPEN!!! www.blikk.hu/blikk_aktualis/ezzel-a-fapadossal-utazik-orban-2113783 Rendülj meg már ettől az államférfiúi nagyságtól!!! Visszautasította a különgépet - ez egy spártai jellem, na. De sajna postafordultával jön is haza.
@épészmérnök:
Gyurcsánynak igaza van, és teljességgel elégtelen lesz az évi két tömeg elégedetlenségre alapozott tüntetés civil(nek gondolt) szervezése.
Már rég nem itt kéne tartania annak a demokratikus összefogásnak, hanem az aprómunkánál.
De így? Még az sincs meg, hogy ki fog majd össze kivel? Ennek a Juhász nevű f@sznak egy kis szerénységet kellene tanulnia.
www.pupublogja.hu/2012/10/bajnai.html
@Fabius: Akkor ezek szerint te vagy a ballibek betyárseregének egyik vezetője??? :)
@Fabius: Mi lenne, ha leszállnál arról a lóról? Túl magas az neked. Köszönöm.

Nem tudom, hogy jön ide Chávez alkotmánymódosítása, ugyanis - ismétlem újfent - Scheiring cikke nem erről szólt, sőt jó előre kiemelte, hogy nem ért egyet a chávezi demokráciafelfogással. Próbáld meg a cikket nem ilyen löttyös indulattal elolvasni, egyébként SG fűzött hozzá néhány kiegészítést segítségül.
@iii:

Vagyis hiába javasoltam csak nem nézted meg mi van abban a 2007-es alkotmánymódosításban.

Oké, ha nem akarjátok érteni miért hörög a nép a chavezizmus lájkolásán, akkor ne akarjátok.
hmmmmmm, ha nem hát nem, igazi melléklete a másik posztnak :(
@AKIsTUDATLAN:

Gyurcsány örülne annak a sok ingyen aktivistának, akiket a civilek mozgósítani tudnak. Ha már aprómunka.
@Fabius: Nem néztem meg, nem volt rá időm. Ott a probléma, hogy senki nem lájkolta a chavezizmust, ezt nem fogod belénkbeszélni.
@iii: én igen.

mármint én lájkoltam. bár gondolom, mivel hörögtem, én nem vagyok a nép, mert az arról ismerszik meg, hogy hörög.

egyébként szabad a gazda: mi áll az alkotmánymódosításban?
...azaz, bocsi, azt akartam írni: _nem_ hörögtem :)

jól elvagytok amúgy ezzel a témával. kezd érdekelni, mi van most. linkeljétek már be lécci azt a cikket, ami kapcsán hörög a nép! köszi
@Pantagruel:

scheiringgabor.blog.hu/2012/10/08/a_latin-amerikai_baloldal_verhetetlen

Az alkotmánymódosítás tartalmának kikeresése házi feladat mindenkinek, aki érteni akarja a hörgést.
@Fabius: köszi szépen. HF-re kidobott ezt-azt a kereső, így most arra a tippelek, hogy az akárhányszor újraválaszthatóság (= élethossziglani elnökség lehetősége) csapta ki a biztosítékot.
@Pantagruel:

Volt abba még pár érdekes passzus:

kitekinto.hu/latin-amerika/2007/10/15/venezuelai_alkotmanymodositas_korlatozott_emberi_jogok/

No, akkor van két kérdésem:

1: Kire-mire emlékeztet ez téged?

2: Kell-e ezt lájkolni egy elvileg jogállami normákért és emberi jogokért küzdő pártnak?
@Fabius: aha, érteni vélem a hörgést.

1. Házunk táján egy pocakos tábornokra.
2. Erősen kétlem.
@Fabius:

1. Orbánra, de:

"Tény, hogy a Chávez-kormány regnálásának 8 éve és 8 hónapja alatt egyszer sem rendelt el rendkívüli állapotot, sem a 2002-es puccskísérlet, sem a 2002-2003-as olajfinomítókban és gyárakban dolgozók sztrájkja alkalmával."

2. SENKI NEM LÁJKOLTA CHÁVEZT. Ezt a hazugságot egy újabb cikkedben ismételed meg, ráadásul megpakolod azzal, hogy az LMP összességét egyenlővé teszed egyetlen képviselőjének egyetlen blogbejegyzésének egyetlen mondatával, ami ráadásul nem is arról szól. Szomorú, hogy már te is a kabátlopási ügyeket szaporítod.

Ha pedig a szavakat elinfláljuk, és Chávezt diktátornak nevezzük, akkor micsoda Castro és Kim Dzsongun vagy akár Lukasenko? Chávez rendes választáson nyert 55%-kal, íme mit nyilatkozott az ellenzéki jelölt:

"Az ellenzéki jelölt a bejelentést követően szinte azonnal gratulált az államfőnek az újraválasztásához, és hangoztatta, hogy tiszteletben tartja a nép akaratát. " (origo)
@iii:

Kabátlopás, mi? A hülyeséget továbbra sem elítéljük hanem magyarázzuk.

Felőlem, ha ez tetszik. 2012, október, Venezuela:

„Chávez távol tartotta a nemzetközi megfigyelőket, az utolsó pillanatban módosításokat hajtott végre a választási törvényen, ellenőrzés alá vonta az igazságügyi rendszert, független újságírókat zaklatott, és úgy szilárdította meg hatalmát, hogy a szavazást a maga javára manipulálta”

Szerintem is példálózzatok ezzel az emberrel és ezzel a rendszerrel. Csak Orbánra ne szóljatok innentől egy büdös hangot se, mert az erkölcsi alapot elvesztettétek rá. Az indoklásodban csak egy nevet kell kicserélni és...

"Orbánt diktátornak nevezzük, akkor micsoda Castro és Kim Dzsongun vagy akár Lukasenko? Orbán rendes választáson nyert kétharmaddal."
@iii: oké, senki nem lájkolta, csak a cikk azzal indít vastagon szedve (mindjárt a felvezető gondolatokban), hogy a "magyar baloldal cáfolata és alternatívája a skandináv mellett a latin-amerikai baloldal." lehet, szövegértési problémáim vannak, ezzel együtt úgy értelmeztem, hogy a magyar baloldal alternatívája a latin-amerikai. ergo ez egy reális lehetőség, amiben érdemes gondolkodni, legalább egy blogbejegyzés erejéig. szóval akkor úy kell értenem, hogy ez nem lájkolás? akkor viszont micsoda? gondolatjáték?
@Fabius: Ne fárasszál már. Orbán se diktátor, a szavakat a helyén kell kezelni.

Semmilyen erkölcsi alapot nem veszítettünk el, ismétlem, hogy egy huszadlagos jelentőségű dolgot félreértelmezel és elefánttá habosítasz. Egyébként pedig szemmel láthatólag senki se fogadta el az értelmezésedet és nem lovagol ezen a hülyeségen.

@Pantagruel: A latin-amerikai baloldal nem Chávezből áll, a cikk túlnyomó többsége nem vele foglalkozik. Chávezt már csak azért se lájkolta, mert rögtön azzal kezdi, hogy az ő demokráciaértelmezése problémás.
süti beállítások módosítása