Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.penzcentrum.hu/karrier/20240424/orban-viktor-reszkethetnek-az-irodistak-a-jogaszok-a-fogalmazo... (2024.04.24. 18:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.07. 05:21 Fabius

Újabb Közgépes százmilliárdok a láthatáron

Címkék: fidesz közgép németh lászlóné vasútfelújítás

Nagy öröm érte Tündérországot drága Feleim. Volt is boldog államtitkári bejelentés, csinnadrattás miniszter asszonyi ünneplés nagyzenekarral ahogy kell. Hogy a belinkelt két dolog nem függ össze? Dehogynem függ. Gondolkozz csak egy picit...

Azt mondja ez a Hegmanné Nemes Sára NFM államtitkár, hogy a jelenleg is futó vagy a közeljövőben induló vasútfejlesztési beruházásokhoz az Unió következő költségvetési ciklusában még 400 milliárdot hozzá lehet csapni. Igaz ennek feltétele, hogy Mocskos Mancs dakota főnök és Szentséges Jobbkeze el ne tolják a költségvetési hiányunkat a renoménkkal együtt annyira, hogy a kohéziós alapok ismét befagyasztásra kerüljenek. Mit tesz isten én tudok ma Magyarországon olyan Lajost, akinek ez a befagyasztás nem érdeke, a vasútépítés meg igen. Ezért nem kell a Nemzeti Együttműködés Nostradamusának lenni a jóslathoz, hogy az unortodox forradalmárból a legortoxabb eminens forradalmár válik néhány hónapon belül. Így legfeljebb csodálkozni azon kell, hogy ennek a Lajosnak kirendelt minisztere csak hallgatta a nagyzenekart amint előadja Balogh Sándor, A vonaton című művét, és nem járta el örömében a rituális vasutas táncot Takács Tamás Zakatol a vonatjára. 

Az örömünnepen Dávid Ilona MÁV nagyfőnök lelkendezett még egy kicsit, hogyaszongya “jó hallani, hogy a kormány a vasút oldalára állt”, és Lászlóné megállta beszólás nélkül, hogy hogyne állt volna édesem, mikor Orbán kapitány jóárasította Lajosomnak a vasútfelújítást már régen. Innentől csak azon kell szurkolni, hogy a Közgép szajoli melóját vizsgáló Európai Csalás Elleni Hivatal nehogy megfejtse, mitől kerül nálunk a pályafelújítás legoptimálisabb esetben is ötször annyiba, mint a horvátoknál. Mert a megfejtés pillanatában a tündéri habcsók takonypürévé válik, és Simicska tökön szúrja magát egy kihegyezett baktertárcsával.

270 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr14634135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti labancok 2012.07.07. 16:27:54

Orbán: "Ha Ön a magyar tőke ellen beszél, labancpolitikát folytat, amit én elutasítok." A magyar nemzeti tőke zászlóshajójának konzorciumi partnerei (magyarán: akik valójában elvégzik a kivitelezést) az általa elnyert nagyobb közbeszerzéseknél: ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.07.07. 11:39:23

Unortodox gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata s...

Trackback: Tízdolláros önfejlesztő kézikönyvből irányítják Orbánék az országot 2012.07.07. 11:37:04

Sejtettem, hogy a honi vulgár-tanácsadói maffia mind a kormányzati kommunikációra, mind a döntések előkészítésére a kelleténél, vagyis a nullánál sokkal nagyobb befolyással van. Ám soha nem gondoltam volna, hogy lesz egy miniszter, aki büszkén kiáll és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a közgép nagyon felkészült társaság. mindent ők nyernek.
legyünk büszkék erre a sikeres nemzeti magyar cégre...
nem hiszem, hogy az olyan bonyolűűűűűűűűűűűlt lenne mint alapfokú könyvvitel megfejteni mi miért kerűl annyiba amiennyiért le van számlázva vagy legalábbis az végösszeg elköltve...

utána már csak néhány jópofa 15 éves akácfa kell nyersen zölden és lecsapni a gallyait szekercével kicsit meg hántolni és máris lehet nyársra fűzni a nemzeti hősöket és utána a faszén meg tölgyfarönk parázson forgatni őket 24-36 órát rágósságuktól függően és megspékelni fokhagymával meg sok majorannával és citromos sóval locsolgatni hogy ropogós legyen...a szolgák, azaz a teljes nemzeti kormánynak nevezett csótánygyülekezet meg csak börtönybe 4000 év fejenként és teljes vagyonelkobzás az unokák és dédnagyszülők szintjéig...és sok képes riport minderről szerte széjjel meg tv és élő adások ahogy sűl a simicskaökörropogósra és mivel nagy citrom van a pfájába szuszakolva nem tud ordítani sem a habonyka az 2 hétre étlen szomjan történeteket mond a nemzetnek a kossuth téren a károlyi szobor helyén odaszögelve 1000-es szögekkel...
brühühühühühühühü
@dr. Bubó: Akik ráadásul nem is oligarchák. Igaz, hogy tegnap olvastam valahol, sajnos képtelen vagyok belinkelni a cikket, hogy tulajdonképpen a felállás az, hogy a főnök Simicska Lajos, és őfőtörpesége II. Bonsai Duce csak a végrehajtó ebben a mocskos harácsolásban.
Ehhez képest a híres Mario Puzo regény szereplői ártatlan bárányok.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
mit akarsz, a bonsaiducse megkapta gyermekkori álmát, miniszterelnöki homokozót az összes pléhvödrökkel és kislapátokkal...a többihez hozzá sem nyúlhat, még az is kiderülhet, hogy apanázst kap és az összes zsét a simlicska és klánja viszi

és az egész kormány meg a frakció is pénzért, fizetett bohócok akik arra kapják a lét, hogy szórakoztassák a porondmestert

brühühühühühü
@dr. Bubó: Pedig a Keresztapa című film végén milyen szép is volt az öreg Don temetése. Autók, virágok, koszorúk, testőrök, pozíciókért harcoló klántagok... De szép is lenne ezt élőben végignézni.
Gondolj bele. A korporsóban Don Vittorio, a kíséretben ott van Don Alessandro, Don Luigi (Simicska), mint Consigliere, éys utána jönnek a capo regimék, és a capok végtelen sorban. Navracsics, Balog, Lázár, Szíjjártó, Némethné, és a többiek.
A rendőrségnek csak a temetésre kellene kimennie a begyűjtés végrehajtásához.
De szép is lenne, tudom álmodik a nyomor. De most, hogy FIFA megszavazta az elektronikus gólbírót, hátha megüli a guta a Bonsai Ducét.

A remény hal meg utoljára.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
Némethné Zsuzsikát, meg pár embert még, nem sorolnék ide. Inkább, mint az ember-alkalmazottak a Volturinál. Azt hiszik, majd át lesznek változtatva, de nem. Felfalják őket a végén.
Ilyen egyszerű a kapitalista világ,keresd a pénzt...És még ezek pofájára fér a komcsizás...
Irígykedünk faszkalap.
Jobb lenne az Altus?
Vagy valami libás cég??
Zakatol a Pannon lokomotív. De még nem tudják, hogy a végállomás a BÖRTÖN lesz.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Bajnai.
Demszky
Hagyó.
Hunvald.
Verók
Meseházi.
Vadai ronda állat Ágnes.
Kovács alsógatya Laci.
Ja....és el ne felejtsük a hibbantat.
Vele kezdtem volna.
És ne felejtsük el Tabajdi "patrióta"Laceszt.
Göncz "patkány "kingát.
Kurvai Zitust sem.
Meg a másik állat mszp-s kurvát sem.
Akik képviselik hazánkat az EU-bn.
Rohadjanak meg,
Wegam. Te valahol reménytelenül alacsony intelligenciakvócienssel bírsz. Ha nem így lenne, akkor értenéd, hogy aki a korrupció ellen szól, akkor neki kurvára mindegy, hogy a benne lévők milyen pártot boldogítanak...Másképp fogalmazva: egyik párt disznóságát felemlegetni nem releváns válasz egy másik párt bűnös üzelmeire.
@Wegam: Bajnai 3 pert is megnyert a rágalmazó Magyar Nemzet ellen Hajdúbét-ügyben, úgyhogy egy (ismét) lerágott csonttal a szádban keringsz itt, te jobbos kretén. Miért nincs egy szavatok se a cikk tárgyáról, bazdmeg. Ja, fáj az igazság?
Az anyátok picsájába lesztek elzavarva a zsebdiktátorotokkal együtt 2014-ben.
@Wegam: Frusztráltnak tűnsz. Harag van a lelkedben mely lassan elemészti szíved, és elméd. Ennek örülök. Ugyanakkor lelki sivárságod okán tizedannyira sem szenvedsz, mint én, amikor levertétek a falról a Köztársaság tér táblát. Büntetésetek is ahhoz a bűnöz lesz mérhető. Ez még csak a kezdet.
Drága fele- és egészbarátaim !
Lehet örvendezni, mert a mi Lajosunk a BKV-nál is nyert. Ugyan nem KÖZGÉP, de azért hazajön a suska . BKV takarítás, vágod ? Kíváncsi leszek, Lajosunk fogja kis kezével megcsinálni, vagy kiadja a régi vállalkozónak kispézér ? Mert ugyan nagy falat, de embere nincs rá .
@Wegam: Kifelejtetted ex kurcsányista Hisztikét, Pozsgait, Szűröst, Martonyit, Kövért, meg a többi eleve jobboldalit .
@shinichi: Örülök hogy aggódsz az egészségi állapotom miatt.
De ne reménykedj.
Csak magasan teszek rátok.
És jó röhögök.
További kellemes hétvégét.
@Failer: a jobbikot 2014-ben betiltjuk, számtalan jogszabály alapján történhet
@Ketrec_rázza_a_majmot: Meg tudod kit??Réz Veres janit.
Meg..
Milyen Mónyikát??Aki sírva rimánkodott a marhánál??
Belügyminiszter akart lenni.
Segíts kérkek..!!
Köszi.. :-)
@Wegam: Na mi van te londoni geci? Látnálak csak meg itthon a Dohány utcában, le is köpnélek. Mondjuk ilyen gój geciknek nem is adunk munkát, mint te.
@bögöbö: Jaaa..ezért kell leváltani az összes komcsi bírát.
De mond ezt azok hozzátartozóinak,akik öngyilkosak lettek emiatt a patkány miatt.
Megteszed??
Köszíí...!!
@Wegam:
Hmm. Látom az ABC-ből nem mind megy . Morvai Hiszti . Vágod ? Szűrös ? Tudod, nevelőapád . Pozsgai meg a család barátja .
@Wegam: Már elbúcsúztál? Miért nem tartod be? Mennyél felmosni a McDonaldsba az angolok mocskát takarítani!
@Aszteroida-bányász metal énеkes: Buzi...nem hiányolnak a retek fesztiválon??
Menj ki..éppen elég meleg van.
Sajnos..
Tegyél egy lila boát a két centis pöcsödre,és rázogasd.
Rendőreink védenek..
@puffatag: :DDDDDDDDDDDD Kik? A 4-5 %on vergődő LMP? Az 1-2%os DK? Vagy talán az az MSZP aki két éve képtelen felszívni a bizonytalan Fideszeseket? Tényleg azt hiszed, hogy az emberek ilyen gyorsan felejtik el azt a 8 évet? :)

2002ben kapott Medgyessy egy élhető országot. Relatíve alacsony államadóssággal, fejlődő gazdasággal, satöbbi..(itt nem kell a rizsa, ksh.hu) 2010ben ugyanez a párt leadott egy megduplázott államadósságot, egy morálissan és gazdaságilag is szétvert országot aminek a hatásait legalább ennyi időn át nyögni fogjuk még.

Szóval, tényleg reális elképzelés mindaz amit írtál :D
Látom, az igazság egyáltalán nem befolyásol . Tedd meg a normálisak kedvéért, hogy eret vágsz magadon ...
@Aszteroida-bányász metal énеkes: Mióta vagyunk ilyen jó nexusba fasszopó??
Jaa..metal énekes vagy??
Húúha..nyomd telibe Georg Mitchelt.
@Wеgam: És mikor metszettek??
Gyermek korodban?
Elég nagy trauma lehetett..
Na! Elegem van! Igazából nem is netezhetnék, mert szombat van.
@Failer: "2010ben ugyanez a párt leadott egy megduplázott államadósságot, egy morálissan és gazdaságilag is szétvert országot aminek a hatásait legalább ennyi időn át nyögni fogjuk még. "

Amin az elmúltkétév csak tovább rontott.
@Aszteroida-bányász metal énеkes: Ezt miért nem magadtól kérdezed??
Csak azért,mert undorító minden normális ember számára.
Láttál már hím oroszlánt hímet kenni??
Ha az állat világ normál,akkor az emberi lény miért nem?
Vagy pl.Elefántokat..
@Wеgam:
Helyes is, figyelj oda ! Ha kiszúrják az ápolók, mehetsz hideg zuhanyra !
@Wеgam: Jobban is tennéd,ha mennél felvonulni.Nálad mocskosabb,büdös bunkó nem sok van a neten.Kiváncsi lennék mi lehet a végzettséged es a foglalkozásod(már,ha van bármelyik is).
Miért kerül háromszor annyiba a felújítás, mintha egy teljesen új pályát építenének?
@Aszteroida-bányász mеtal énekes: De-de..Imádlak is.
Viszek holnap rózsaszín boát.
Feltekerjük a faszunkra,és rázunk valami kamionon..
Ox??
@M_R: Az már egy másik történet. Egyfelől, igen, sokmindent lehetett volna biztos máshogy de én kurvára nem értek ezekhez. Másfelöl, viszont azt én is elhiszem, hogy olyan kicsi mozgástere van(volt) a Fidesznek amiben csak a szar és szarabb megoldások közül lehetett választani. Matolcsyt pedig énis alkalmatlannak tartom a pénzügyminiszteri posztra
@Failer: Ha azt gondolod, hogy a két oldal közt van különbség, gondold át még egyszer .
@remekelek64: ez nagyon nagy tévhit hogy pártkasszát tömnének...

ez csak a közhiedelem...

a köz től elorzott pénzek 90-95%-a MAGÁNZSEBEKBEN landol...
@Aszteroida-bányász mеtal énekes: Nem-nem..hangutánzó szavakat használok,ahogy pl.a mutterod tanított,, :-)
@Wegam: Ha a George Michaelt sem tudod rendesen leírni, akkor szerintem csatorna tisztító vagy Londonban, mert ilyen angol tudással a McDonaldsba nem vesznek fel. Vagy nem is vagy te Londonban, csak egy román bevándorló közmunkás vagy.
@Ketrec_rázza_a_majmot: Gondolnám?:) Nem. Egyértelmű, hogy nincs nagy különbség. De nagy tömegeket megfogó alternatíva sincs. A régit senki nem akarja, a mostanit sokan nem akarják már, az újak közül pedig az egyik egyetemista gyerekekből áll a másik meg sokak szemében túl nacionalista.
@Wegam: Igen, anyám tényleg tanított a fogyatékosok iskolájában, mesélte nehéz eset voltál. Az szülészek hezitáltak is hogy inkubátorba tegyenek, vagy rögtön a biológiai hulladék tárolóba. De rossz volt a halálozási statisztikájuk, hát meghagytak téged.
rácsatolták a közkasszára a pénzszivattyút...

birka magyarok meg fizetnek újabb és újabb adókat...
gyakorlatilag lehetne közvetlenül
drsimicskána drnyergesnek drkósának drlázárnak stb
akkor legalább a tranzakciós adókat megsporolhatnák...

birka paraszt magyarok fizeseetek...
dolgozzatok többet és mégse marad semmitek...

a fides munkalapú társadalma a ti rabszolgamunkátokon alapul...
@Failer: nem igazak a gazdasági adataid semmilyen szempontból...bárkivel fogadok nagy tétben, hogy a maszop fog kormányt alakítani 2014-ben (ha a törpe enged választást tartani)az emberek mérlegre teszik a korrupció mértékét stb, a fidesz kb százszor korruptabb... én most érzem azt, hogy morális és gazdaságilag tönkreteszik az országot
@Failer:
Ugyanaz a kör . Egyik sárga inget húzott, a másik pirosat . Az éhesek meg nagymagyarországos pólót . De mind téged akar kizsebelni . Nem is eredménytelenül .
@puffatag: Másfél és és kiderül :)
@Aszteroida-bányász mеtal énekes: Hogy írtad ?Mc Donalds..?
Na itt hagylak benneteket igazán élveztem a társaságotokat. :-)
Leugrok Bristolba kicsit pancsolni.
Mindenkinek további szép hétvégét.
Have a nice day.
@Ketrec_rázza_a_majmot: Leszarnám az egészet ha sváci életszinvonalon élnénk :D De így.. Bár biztosra veszem, hogy nem ugyanoda fogjuk tenni az x-et másfél év múlva mégis azt gondolom, hogy igen, igazad van
Én a saját munkám nem kevés tapasztalata alapján nem gondolom, hogy FIDESZ gyakorlat a közpénzek lenyúlása. Ez éppenséggel a jelenlegi ellenzék pártjaira és azok holdudvarára jellemző. És, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel, azt igazolta a legutóbbi választás is, ahol a magyarok nem választási lózunguk, hanem saját élet és munka tapasztalataik alapján küldték el, de nagyon nagyon a balliberálisokat.
@Failer:
Ne add fel ilyen könnyen, még lehet, hogy egy helyen fogunk ikszelni . :-))))
Semmi baj,hülye magyarok,dolgozzatok csak,hogy a politikusok és vállalkozók ellopják a pénzeteket! Úgyse történik semmi a tolvajokkal,ti meg majd legközelebb a Jobbikra szavaztok.
Mitől drágább ötször a vasútfelújítás nálunk mint a horvátoknál?
Ugyanattól, amitől drágábban épültek az autópályáink mint a horvátoknál, vagy akár a szlovákoknál.
Csak cső végének iránya változott, a pénzcsapokat kezelők személyével együtt.
@Wеgam: szegedicsalamádékám, az aranyeső, székely himunsz megvan? lagzi lajos esztrádzenekarát csípjük?
@dr. Bubó: Milyen kicsi a világ. Az Esztergom-Budapest vasútvonal felújítását érdekes módon az A-Hídépítő Zrt valamint a Vasútépítők Kft német anyacége a H.F. Wiebe Gmbh nyerte el.
A győri székhelyű vasútépítők Kft vezetője pediglen nem más volt mint a Szijjártó apuka.
A vasútépítők Kft annak idején kartelezés címszó alatt az összes nála jelentősebb vasútépítő céget felnyomta, ezzel gyakorlatilag kilőtte őket a pályázásból.
Az A-Híd pedig a Hídépítő Zrt-hez kötődik, amiről pedig tudni illik, hogy vezetői tisztséget töltöttek be a Közgép-ben.Volt olyan aki évekig a Közgép vezérigazgatója is volt.Felmerül a kérdés, hogy mit keres a konzorciumban az A-Híd, hiszen ezen a szakaszon egyetlen egy árva híd sem található, csakis a pálya alatt áthaladó patakok és vízelvezető árkok átereszei.Még egy megdöbbentő adat: az Esztergom-Piliscsaba közötti szakasz jó 10 milliárdba kerül, a Piliscsaba-Pilisvörösvár szakasz jó 8 milliárdba. Kíváncsi vagyok, ki-kinek jattól majd.Egyébként Németországban törvényes keretek között 1-3% közötti jutalékot ki lehet számlázni.
Minden esetre nagy esély van arra, hogy tényleg normálisan felújítják a pályaszakaszt, hiszen úgy az építésvezetés mint a géplánc és annak személyzete is német, és a családi tulajdonbab levő cég 1846-óta foglakozik vasútépítéssel.
A környék csak úgy hemzseg a VER rendszámú német céges autóktól.
@gyárvárosi: Amellett, hogy ez nem egészen így van, mert a Közgép dolgozott az MSZP alatt is, a 70-30-ról nem is beszélve, miért van az, hogy sose a máról beszéltek, hanem egyfolytában visszafelé mutogattok? Ha ez így volt, jó lesz így a jövőben is, lényeg, hogy mi tartsuk a csövet?
@Wegam: Az Altust legalább nem állami megrendelésekkel tömték ki, mint a Közgépet, de legyen igazad hajtogasd csak a baromságaidat, ha neked ez segít feldolgozni a számodra megfoghatatlant, és igazolást ad a te személyes sikertelenségedre.
A Bajnaival iszonyatos kapufát lőttél, mert neki kb. egy ruhásszekrénnyi helyreigazítás van a birtokában azoktól, akik az elmúlt években megpróbálták a nevét besározni, és megrágalmazták A Bajnai mocskolásától már az olyan orgánumok is tartózkodnak, mint az Agyar Nemzet, az Agyar Hírlap és az ECHO és Hír TV-ék is. Mert sajnos nekik sem sikerült fogást találniuk rajta.
@Wegam: Sajnos érvek helyett most is csak a szokásos libsibolsi- patkány stb. vonalat tudod nyomatni. Az érvek és tények kifogytak? Vagy a kormányod mostani munkájának védelme annyira lefoglal, hogy nincs már időd szemináriumokra járni? Nem lesz ennek jó vége.
Kicsi rigó, mikor nyílik már fel a szemed, és veszed észre, hogy most éppen az általad favorizált "jobb" oldal rabolja le az országot, ráadásul olyan pofátlan tempóban és módszerekkel, amilyeneket a szocik még csak elképzelni sem tudtak.
@Failer: Igen, lehetett volna másképp is. 1. pont nem kellett volna végig hazudniuk és ígérgetniük a választási kampányt, legfeljebb nem lett volna meg a 2/3-ad. 2. Nem kellett volna látványosan beszólni az EU és az IMF képviselőinek 2010-ben, majd megpróbálni pénzt kunyerálni tőlük. 3. Nem kellett volna rögtön a saját szájuk íze szerinti törvényekkel és alkotmánnyal magára haragítania újra és újra az EU-t és többi civilizált országot. Szóval a Fidesz a kormányzása kezdetén megkapta a kormányzáshoz szükséges bizalmat az EU-tól és a világ civilizált országaitól, de nem tudott élni ezzel. Onnantól tényleg csak a szar és szarabb megoldások közül tudott választani.
A Matolcsy tényleg alkalmatlan a miniszterségére, de ez nem tartozik ide.
@Wegam: ne maszatolj fidesznyik módjára, a ti lopos embereitekről van szó....undoritó bagázs.
@Lindalinda:
Mondd te hol dolgozol? Te milyen cuccot tolsz? A mocskos balliberálisok és azok holdudvara hol tudja még lenyúlni a pénzeket. Te, 2010 óta eltelt 2 (azaz kettő) év szerinted most kik ülnek a pénzcsapoknál?
Vagy az elmúlt éveket valamilyen pincében töltötted a világtól elzárva?
Ébresztő, 2 éve a Simicska-Bonsai Duce duó rabolja le az országot.
"Mocskos Mancs dakota főnök és Szentséges Jobbkeze"
Milyen mélyre lehet még süllyedni? (Persze Orbán temesse be az árkokat!!!)
Bár a fabiusi törzsközönség egyre szűkül...
@Failer: Az igazsághoz tartozik az is, hogy volt egy gazdasági világválság 2008-ban, és az is hogy a fidesz kormány ,ha ellenzékként nem úgy viselkedik ahogy,(300Ft, vasutvonalak,kórházak), most nem itt lennénk.
Engem az érdekelne, hogy az a rengeteg ellopott 100 és 100 milliárd forint az hová tűnik? Mi lesz vele? Mire költik?
Ennyi pénzt egyszerűen nem lehet észrevétlenül elkölteni!!
látom főcíím, és még a zseni maci is itt van, hát így megy, ha dolog van, akkor hétvégén is "alkotni" és védeni kell, az igaz droidoknak :D
@anivivi: Jogos, igen. Igazat kell ennek is adni. Bár énis az ellenzők között voltam pl a vizitdíjnál, de utólag azt gondolom, hogy meg kellett volna hagyni. Kiváncsi leszek lesz-e ilyen gondolatunk mondjuk 5-6 év múlva.. Fogjuk-e azt mondani, hogy nem is volt hülyeség az amit Matolcsy kigondolt :D
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
"Pedig a Keresztapa című film végén milyen szép is volt az öreg Don temetése. Autók, virágok, koszorúk, testőrök, pozíciókért harcoló klántagok... De szép is lenne ezt élőben végignézni.
Gondolj bele. A korporsóban Don Vittorio, a kíséretben ott van Don Alessandro, Don Luigi (Simicska), mint Consigliere, éys utána jönnek a capo regimék, és a capok végtelen sorban. Navracsics, Balog, Lázár, Szíjjártó, Némethné, és a többiek."

Ugy nez ki, hogy meg Fabius posztjait sem koveted.
O is belinkelte a hirt, hogy:

hvg.hu/gazdasag/20120704_NFM_vezetovaltasok_koltsegvetes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_7_4

Vagyis nem kell itt varni a temetesre, hogy a klantagok osszak a poziciokat. Simicska meg Nyerges fokozatosan turta ki a miniszteriumbol Orban embereit, atveve igy az iranyitast egy miniszterium, koltsegvetesi szerv felett!

Az mar mas kerdes, hogy te eppen Orban temeteset mennyire szivesen nezned vegig.
tippeket kérek, szalai annamariska, és mozgató rugója, vajon bele egyezik a tovább működésbe és ha nem akkor a pénz, vagy a politika miatt? Esetleg simlicskaköszgép rádió lészen a helyén?

Az adásvételi szerződés viszont csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is beleegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat és leteszi a bankgaranciát, akkor megmarad a Neo FM műsorszolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.

www.origo.hu/itthon/20120707-egy-forintert-megvettek-a-neo-fmet.html
Két dologra vágyik a magyar ÁTLAGEMBER:

1. zsíros-lógós állami melóhelyre
2. zsírós-lógós állami megrendelésre

Hajrámagyarértelmiség!
@ursus artos: "Bár a fabiusi törzsközönség egyre szűkül... "
Ezt a következtetést miből vontad le?
Te is a törzsközönségbe számítasz, mivel gyakran találkozni veled a kommentekben?
Mijafasz történt, hogy Szombaton a trollok nem a strandra mentek hanem "fabius"-nál adtak találkozót?
@Lindalinda: Nem hit kérdése a dolog. Némi józan ésszel világos, hogy ezek a százmilliárdos vasútfelújítások többszörös áron mennek, ez a fidesz négyes metrója, de még annál is pofátlanabb, ami nem kis teljesítmény. Simicska és társai százmilliárdokba kerülnek nekünk. Itt nem fidesz vs mszp a téma, az csak figyelemelterelés, a valóság a maffia vs magyar nép és erősen vesztésre állunk.

Nekem nincs nosztalgiám a Kádár-rendszer után, mert mi jól jártunk a rendszerváltással, de azért szerintem az öreg komcsik, akik állítólag bármit megtehettek és meg is tettek, álmukban sem gondolták volna, hogy lehetséges ilyen ipari méretekben lopni. Akkoriban olyan szintű mutyik voltak, amiken ma csak röhogne az ember.
@bögöbö:

Libás "Haza és Lelopás" Kordonkád azt nyerte meg sajtóperben, hogy Libás pozícióját nem helyesen írták meg, meg hogy a Wallis részesedés szerzési dátuma sem stimmelt. Ezenkívül nem tudták bizonyítani, hogy a Wallis kiszippantotta a még megmaradt tőkét a Hajdúbétből, ezért nem tudták kifizetni a beszállítókat, bár nekik még a csődjelentés előtt egy nappal is azt mondták, hogy adják csak le a libákat, ki lesznek fizetve.

Úgy hogy ne ugassatok itt húggyá-szarrá vert libsik, hogy a ti kritkátok oldal független, miközben az egyik legnagyobb oligarcha bünözőnek a seggét minden adandó alkalommal kinyaljátok.
és még nincs vége a sornak:

Menzák államosítása: az MSZP szerint a "Fidesz Zrt." jár jól

hvg.hu/ingatlan/20120707_mszp_menza_allamositas

LMP: a kormányközeli cégeknek kedvez az építésügyi törvények módosítása

hvg.hu/itthon/20120707_lmp_epitesugyi_torveny
Amúgy meg Libás már megtette Hajdúbét ügyben a beismerő vallomását, amikor elismerte, hogy: NEM ÉRTETTÜNK HOZZÁ.
Én nem hiszem, hogy a Miniszterlenök Úr megenged ilyeneket, biztosan oka van, miért kerül többe a vasútépítés. Egyébként, fogadni merek, hogy a sok ok közül az egyik az elmúlt 8 év kommunistáinak a lopása. Na és ha ők megtehették, nehogy már ilyen csip-csup ügyekkel akarják a megvalósult forradalom kerekét megakasztani! A népet meglopó, kommunista mentalitású bűnösöket fel kell kötni, Kövér Lászlónak igaza volt!

Juhééé forradalom!
Nem hiszem el hogy nem lehetne tenni valamit.Mindig ez van jön egy új kormány és elkezdődik a állami vagy uniós pénzek lenyúlása.Hol így hol úgy.Nem csak a fidesz a szocik is meg csinálták.Mondjuk ez közgép ügy ez elég durva ilyen nyíltan csinálni, ki lóg a lóláb.Ez már nem nokiás doboz és nem talicskázák a pénzt, teherautóval hordják.
@high up!: Szerencsére ez a mostani bagázs mindenhez ért. Meg vagyunk mentve, igaz? Egyébként ha Bajnai a Gőgös Gúnár Gedeontól kezdve a budavári turulszoborig bezárólag minden szárnyast ellop az országból, akkor sem okoz annyi kárt a mezőgazdaságban, mint ezek átlag hetente. De hitegesd csak magad. Attól biztos jobb lesz.
szép jó reggelt!
sok intelligens ember gyűlt ma itt össze :)
@Wegam: A felsorolás jó, "fellógatni őket", de himbálózzon mellettük a Simicska bagázs is!!!
Nem tom, mit vagytok kiakadva. Ez a dolgok rendje. Örülhetünk neki, hogy így végre sínre kerül az ország.
Olyan, hogy " legoptimálisabb" nincs a magyar nyelvben. Az optimum legjobbat jelent. Már nem azért, de...
@_Wasp_: TE JÓ ÉG.Ezt gondold át még egyszer.Mi ez a zagyvaság?Orbán nem enged. De mit?Mi köze ehhez a kommunistáknak?Csak a kommunista bűnözöket?És a fidesz bűnözök?Nem kell senkit felakasztani ha csinált valaki valamit el kell ítélni,független milyen párt állású.Ja és minek kell a forradalom és van értelme vagy csak egy nagy vakítás.
Most lebuktál, te is egy komcsibérenc vagy, aki nem érti a nemzeti együttműködést. Csodálkozhatsz majd, ha megáll a házad előtt a fekete autó.
@hörgőszelep: tévedsz, éppen hogy csak a magyarban van "legoptimálisabb", mert a magyar ezt nem érzékeli felsőfoknak...
@Rigor_mortis: mármint az optimálist nem érzékeli felsőfoknak... De ez ugyanolyan parttalan vitához vezet, mint a média - médiák téma.
@Failer: "Fogjuk-e azt mondani 5-6 év mulva, hogy nem is volt hülyeség, amit Matolcsy kigondolt?"Látom, telve vagy kétségekkel, de űzd el az árnyakat.Kezdem azzal, hogy gazdaságpolitikai ügyekben Matolcsy önállóan soha nem dönt, imádója, Viktor írja a szüzsét.Lelkivilágod egy pillanat alatt rendbe jön, ha csak arra a napi 1 milliárd Ft-ra gondolsz, amit kamatveszteségként fizetünk a piaci finanszírozás miatt. Mire az IMF megállapodás megszületik, ez bizony száz milliárdokat rak a vállunkra, jönnek is az új grandiózus adóötletek!Nem hinném, hogy mindezt 5-6 év mulva elfelejted, mert még baromira nyögni fogjuk akkor is a következményeket. Csupán egy okot bátorkodtam felemlíteni, nem szeretnélek további felsorolással terhelni, esetleg, ha már kissé szűnik a hőség. Üdv.
"mitől kerül nálunk a pályafelújítás legoptimálisabb esetben is ötször annyiba, mint a horvátoknál"

Mitől, mitől?
Amitől
az autópálya,
és a
hídépítés/felújítás.

Attól.
@atila68:

Emlékeim szerint az autópálya építő cégeknek nem Puch volt a tulajdonosa, és általában a legalacsonyabb árral lehetett nyerni. Ma ez kissé másképp van.
@ursus artos: "Bár a fabiusi törzsközönség egyre szűkül". Magvas megállapításodat mire alapozod. Arra, hogy szarul érzed magad ott, ahol az ész és értelem van jelen? Ezért ne a blogot okold, keress a magad színvonalának megfelelőt, ahol pl elmondhatod az óvodai versikéidet, vagy a "lánc-lánc, eszterlánc"-ot.Ne legyél emiatt morcos, inkább tanuld meg és citáld naponta ezt a Latinovits gondolatot:"Egyes embereket irritál a másik ember szellemi fölénye!"
@_Wasp_:Hát tényleg nem értem ,de nem vagyok vele egyedül .És ha amit írtam abból azt szűrted le hogy én komcsi bérenc vagyok az a te dolgod.De tévedsz ,és fekete autót emlegetni az az ávos időket idézi vissza.Ezek szerint te azt szeretnéd hogy aki nem ért egyet veled és elvbarátaiddal el kell vinni és kínzással átnevelni vagy ki irtani.A demokrácia része a szólás szabadság.És amit írtál akkor is baromság.Ja és mi minden forradalmat elbuktunk eddig,ez miért sikerülne.
@joseph1970:

Ne izgulj már annyira, egy oldalon álltok Wasp-pal. Ő csak gúnyolódik, és nem is csinálja rosszul.
@kotov: Mi lenne? Befektetik. Cegeket hoznak letre. Munkahelyeket teremtenek. Gazdasagot teremtenek.

Nehogy azt hidd, hogy Ciprusra viszik kulfoldon elkoltik. Azt is csak HVG-hazugsag, hogy mig a Simicska-cegig a nyereseget az utolso fillerig kiadjak a tulajdonosnak, a gonosz nyugati kizsakmanyolok visszafektetik a cegbe a novekedes miatt. Ne higyj a tenyeknek!
@Celtic:

Aha. Hogy ezt eddig nem tudtam.
@Failer: Ebböl már semmi jó nem fog kisülni, ez egy pancser kormány .
@Wegam: Teh hülye állat. Már megint itt vagy? Debezzegezel? Az általad felsoroltak együtt sem loptak annyit, mint akiknek a szaros seggét puszilgatod, teeee.
@ormány triktor:

Ahogy hallom, eddig 1 : 1. Zuschlagot elítélték (ha jók az információim Gyurcsány regnálása alatt - a kár 70 millió, amiből 50 milliót visszafizetett), Hunvaldot nem sikerült. Kíváncsi vagyok, ki lövi a következőt.

Megemlítendő, hogy mikor Orbánt 2000. környékén láttam a televízióban (nem zárt frakcióülésen, vagy nem is taggyűlés taggyűlésen, hanem a TELEVÍZIÓBAN), és ott ő azt válaszolta a kérdésre (miért mindig a Vegyépszer nyer, és miért mindig id. Orbán szállítja neki a mészkövet/dolomitot), hogy ő ugyan nem lát ebben semmi kivetnivalót, de majd szól az apjának, ne nyerjen mindig, akkor azt hittem, hogy ezek után, ha nem is bukik meg azonnal, de soha az életben nem lesz többé miniszterelnök. Hát, tévedtem.
Jó napot, látom címlapon vagyunk, gyűlnek a trollok.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Helló, hogy bírod őket ebben a dögletes hőségben?! Látom elmegyek egy kicsit, és milyen virgonc lesz a mi Fabiusunk.:D
@vakapad:Amit írtál, és a " ne mi nyerjük a legtöbbet "után én is azt hittem.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": hiányoltunk is :-)
hűsölök és röhögöm az egyszerieket, közben képzelem magam az angol esőbe :-)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Döntöttem, Edinburghbe költözöm. :D Csak nem politikai, hanem időjárási okokból.:D
@Wegam: Téged rúgna már tökön egy londoni bobby. Ha ott rongálod az ájert. Ha itthon, az még szarabb nekünk.
@vakapad: Ne felejtsük, ugyanekkora korrupció volt szocik alatt is. Kevésbé arrogánsan, cinikusan, arcátlanul csinálták, de pont így.
A legalacsonyabb ár? Álmaidban.

Sok közbeszerzésben vettem részt, nem így működik.

Ki pályázhat (feltételek)? Kinek szólnak hogy ne pályázzon? Kinek szólnak hogy kivel együtt pályázzon? Pályázik, de sajnos kizárják. pályázik, de nem őt hozzák ki győztesnek. Pályázik, nyerésre áll, de új közbeszerzést írnak ki.
Pályázik, nyer, megmondják az egyéb feltételeket, kik legyenek az alvállalkozók, hová fizessen.

Így ment eddig is, egyszerűsítettek.

Mocskos tetü banda mindakettő.
Nagy lúzerek vagytok ti neo-libsik! Itt ugattok a jobboldalra már két éve, aztán alternativaként meg Libást, Offshore-Oszkót meg a Tökkelütött kúrtcsótányt mutatjátjátok fel. Aztán csodálkoztok, hogy két év után is csak a hátulról bámuljátok még a leghülyébb fideszes körzeti jelöltet is időközin.

Még hogy ebben a blogban ész van?? Melyik hülye mondta ezt itt fentébb, jelentkezzen már!
A legalacsonyabb ár nyerjen, egyébként meg nem jó kritérium. Ilyenkor jön egy szerencselovag, megnyeri, nincs semmije, alvállalkozókkal dolgoztat, elveszi a pénzt, nem fizeti ki az alvállalkozókat, és eltünik gazdagon, egy rakat szar beruházást meg tönkrement embereket maga után hagyva.
A normális közbeszerzés, ha nincs közbeszerzés.
Az állami beruházásokat 10-20 évre fel kell függeszteni. minden projektet át kell nézni, ami nem létkérdés kukába vele.
EU pályázati rendszerét le kell bontani, felesleges hülyeség.

A minimális közbeszerzést önkormányzati szinten, teljesen transzparens módon, civilek részvételével, helyi tévében végig közvetítve kell megoldani.
A közbeszerzések szükségességéről az érintettek népszavazással döntenek. Az anyagi erőforrásokat az érintett közösség, és nem "mindenki" teremtse elő, minden esetben kötelezően külön civil hozzájárulás is kell.

A kivitelezésre előre mérföldköveket kell definiálni, amit szintén be kell mutatni TVben, minden civilnek lehetővé kell tenni az ellenőrzést.

Így talán lehetne. Csiszolni kéne.

De ez, hogy bambán nézzük, mert állami, meg EU pénz. Az is a mi pénzünk, az én pénzem (a néemet pénze ugyanúgy kell fájjon, neki fáj).

Mi a szarnak vasút? Ki használja? Mennyibe kerül? Mi a költségstruktúrája? Megéri ez nekem, ha nekem kell befizetni? Ha nem akkor mi a szanálás , eladás költsége? Hogy tudok megszabadulni a szarhalomtól, ami csak a korrupciót és vattaállások garmadának fenntartását jelenti?

Közbeszerzés nélkül a vagyonfelélés, eladósodás és 80%os jövedelemelvonás országa élhetőbbé válna.
@Makkasz:

Aha. És most, ahogy írod, "egyszerűsítettek". Aha. Az, hogy korrupció létezik, nem újdonság, én is sok ilyet tapasztaltam, de ezek döntő része haveri összefonódás, amihez a pártpolitikának kevés köze volt. Ma már van, és ezt nem is tagadják.

Foszlány emlékeim szerint a második Gyurcsány kormány 2007-ben benyújtotta a pártfinanszírozásról és a képviselők fizetéséről szóló törvényjavaslatot, de a másik oldalon nem talált partnert hozzá (kétharmados törvény, sajnos). Ez is fényesen igazolja a mocskos tetű banda MINDAKETTŐ odavetést, ugyebár.
@high up!: Én csak egy hülyét látok, aki high up néven nyomul. Rá gondoltál?
@Makkasz:

Az, hogy ne szerencselovag nyerjen, a pályázati feltételekkel szokták biztosítani, és utána már az ár nyugodtan lehet döntő tényező. Az én szakmámban ez így is van (na persze, nem állami pályázatokon indulunk).
@dr. Bubó: Bizony, rabszolgabirodalom. Idd duzzognak a forumon, mikor 1990 óta megy a szabadrablás, csak már nincs vagyon, nincs tovább hitel, és a 80%-os elvonást is megunja a nép.
Most lábbal válaszolnak, elmennek az országból.
De ha nem lesz miből szavazatot vásárolni, ha már a piedesztálon ülő nyugdíjas is éhezni fog, ki megy el az új állomásokra zászlóval integetni?

Vasvilla lesz ebből, meglátjátok.

Meg titkos elitalakulat, akik ezeket a szemeteket levadásszák a világban, ha egyszer kikerülnek a hatalomból.
@shinichi: Jóó, folytassad csak, bár ebbe is kár a szó. De te türelmes vagy, tudom. Ehhez egy Lászlóné illik, ugyanaz a szint. Agytalanul kiszolgálni a fensőbbség mocskosságát és boldogan bégetni hozzá.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Ne gondold, hogy őpónisága áldozat, vagy gyalog ebben a kutyakomédiában. Megkapja érte a habcsókját rendesen, magának is kapar. 12. ker. villa nem terem pártigazgatói, képviselői, írói honoráriumból.
@vakapad: Én meg milliárdos közbeszerzéseken indultam, sokon.
A feltételek azt szolgálják, hogy akit nem akarnak, ne indulhasson. Ezért kellett síkságon alagút (M6, Strabag) és völgyhíd.

Nem kell közbeszerzés. Ez az egyetlen megoldás.

Ha választott, nem szakértő politikusok döntenek (mert bizony ők döntenek, ugyanis ők nevezik ki, bízzák meg azokat, akik a pályáztatást lefolytatják) a mi pénzünkről, mindig ez lesz.

A nagy büdös lopás, a szar munka, a tönkrement alvállalkozó, az elszegényedő ország, versenyképtelen ipar.
@Lindalinda: Simicskanénak tetszik lenni? Vagy milyen tapsztalata ez?
@rodeo36: "simicskaökörropogós"

Állj, vissza az egész! Az ANTSZ leállítja a projektet, mert az összes hús romlott!
@vakapad: Félre ne érts, szerintem a helyzet rosszabb mint valaha.

@high up!:
Mikor a miniszterelnök Orbán büszkén jelenti ki hogy nemzeti burzsoáziát épít!

A mi adóforintjainkból, hogy legyen gyermekeimnek rabszolgatartója? ugyanmár.

Ne romantizáld a szocikat, ugyanezt csinálták, nem ilyen nyiltan.

Megvannak a szoci cégek is, nem közgép a nevük, de nézd meg pl. Resonátort.

Vagy szdsz, BilfingerBerger.

Nincs mit szépíteni, a Gyurcsány kabinetnek osztozni kellett Fidesszel a projekteken, mert a kedvezményezett szervezetek az Önkormányzatok voltak, 2006 után szinte mind fideszes, ezért együttműködés kellett.

Közgép 2002-ben 2 mrd Ftos árbevétellel bírt. 2006ban még gondolkoztam ilyen ki pöcs céggel együtt dolgozzak-e. De megmondták hogy igen.

Az Eu választások szoci buktája után a kötelező 30%-os fidesz cég arány 50%ra nőtt projektekben. Hol volt még 2010???

Egyébként vannak más fidesz kedvezményzettek is, minden üzletágban, ahol hasonló nagy lenyúlűásokat kiviteleznek.

Álomvilágban élsz, mint a többség.
@joseph1970: @dr. Bubó: @Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): @Failer: @Ketrec_rázza_a_majmot:
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Mivel ő adja sőt megszavaztatja a mindenkit kiborító écákat - jó, orvbáni kottából - azért csak ide tartozik, hogy alkalmatlan.
Wegam úgy kapálózik, mint egy hanyattesett poloska. Ciánoztam.
@sanyoka: Hallod, megy Bristolba a 15 fokban strandolni. Nekik ez jut.
@ursus artos: De hálisten te bővíted megint a magas nívóval...
@Lindalinda: te nem Stefi vagy véletlenül?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: :-DDD Olyan megbízhatóak, mint a svájci óra, ha Indexen van a poszt.

Gábriel kint posztol az Andrássyn? Szégyen, hogy így kell ezt biztosítani ekkora erővel, mert baromarcúak megint szét akarják cseszni! 17. alkalommal mennek, a nagyrészében semmi gond nem volt.

Az amcsi nagykövet is vonult velük.[..]"Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is együtt vonult egy ideig a melegfelvonulás résztvevőivel az Andrássy úton. A testőrökkel körülvett nagykövet a Kodály köröndnél csatlakozott a felvonulókhoz és egy szivárványszínű zászlót is kapott a kezébe. Az Izabella utcáig sétált, aztán beszállt a rá váró autóba.

A diplomata korábban elmondta, hogy Barack Obama amerikai elnök júniust a meleg büszkeség hónapjának nyilvánította, hogy felhívják a figyelmet az LMBT közösség helyzetére. Az EuroGames és az idei Budapest Pride fesztivál alkalmából 16 budapesti nagykövetség közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról és szolidaritásáról az itthoni LMBT közösség tagjait." index.hu/belfold/2012/07/07/oriasi_rendori_keszultseg_a_melegfelvonulas_utvonalan/
@épészmérnök: Miért nem hiszed, hogy Orvbánnak ennyi női hódolója van? Egy falusi ártatlanság, egy városi,ó: így a munkás/?/-paraszt-értelmiségi összefogás már meg is van érte.
@shinichi: :-DDDDDDDDDD A fémpipit viheti már most!!!
@Makkasz: pontosan... halál rá lyuk
High-up: már megint hívnom kell a ciánozót.
@Makkasz:

1./ Megnéztem a Resonatort. Megnéztem volna, ha találok valamit az állami megrendeléseiről. Nem találtam. De majd te, nyilván, segítesz.

2./ Erről a Gyurcsány-féle osztozásról is szeretnék hallani valamit. Egy (több?) link, vagy ilyesmi.
@Makkasz: egy csürhe van...

kis ország csak egy mafia van ! (fides maszop dzsobbik lemp stb)

hal ál rá lyuk !
@épészmérnök: De írtó kedvedben vagy! ;-DD Pedig olyan mulatságos az érvrendszerük - az a három szó, amit meg bírtak tanulni a kiképzés során.
@vakapad: Resonátor elnöke Szabó András, megkapta a legmagasabb állami kitüntetést (valami kereszt). Puch egyik pénzbeszolgáltatója. GYSEV elnöke. Kiskunfélegyházi vasgyár vagy micsoda tulajdonos.
Számtalan milliárdos állami projektben érdekelt. Alföld ivóvíbázis védelme.

Link...

Mekkora lüke vagy te. Van link Közgép pártáutalásairól? Küld már meg.
@a szív fészkei: sokat kell görgetni miattuk, közben lefagynak az ujjaim. Ezért.
@épészmérnök: Jaja, lefagynak, aham... Miközben mi fővünk saját levünkben még mindig. Szóval dicsekszel és heccölsz minket. ;-)))))))
@Makkasz:

Hát ez meredek feltételezés. Kíváncsi vagyok, hogyha a Strabagot vagy a Swietelski-t akarnák kizárni, azt milyen feltételekkel tudnák.

Egyéb megjegyzések:
1./ A völgyhídról a döntés az első Orbán kormány alatt született. A döntés eredménye volt, hogy egy harmincharmadik változatot már nem vizsgáltak meg, ezt kifogásolta az ÁSZ (lehet, hogy az olcsóbb lett volna, lehet, hogy nem - hogy hosszabb, az biztos). Egyébként a döntésben szerepet játszott a helyi önkormányzat, amely ragaszkodott bizonyos feltételekhez. Ha nem ragaszkodik hozzá, ma alagút van, és nem híd (az alagút olcsóbb lett volna).

2./ Az M6-nál két eset volt lehetséges. Vagy megkerülik a dombokat, vagy átmennek rajta. A megkerülés túl bonyolult és drága lett volna, ezért az átmenés mellett döntöttek. Itt is két változat volt. Az egyik szerint mélyen kivájják a dombot, a másik, hogy alagutat fúrnak. Az utóbbi volt az olcsóbb, és miután PPP konstrukció, a befektető nyilván az olcsóbb megoldást választotta.

Sajnálom, hogy szakmai kérdésekkel kellett fárasszalak, nyilván nincs sok affinitásod hozzá.
@Makkasz:

Az "RESONATORNAK JUTTATOTT ÁLLAMI MGRENDELÉSEK"-ről szerettem volna. Amelyek nem pártátutalások ugyebár, és nyilvánosak, ugyebár. És amelyekből a pénz származik.

A KÖZGÉP-nél ezekről mindenki tud. Nemde?
@a szív fészkei: jaja. Ha még azt is elárulom, hogy mindjárt jön értem egy nagy, ezüstszínű autó, hogy elvigyen Lliu-lliu-ba, ahol skót csoporttáncokkal fogjuk elszórakoztatni magunkat...
Pont azért csinálják ma már ennyire nyíltan és ilyen pofátlan összegekkel, mert jól tudják, hogy egy kis hőbörgésen kívül semmilyen következménye nem lesz semminek. Illetve mégiscsak lesz. Most megszedik magukat, így később ők lesznek a valódi hatalom a nevetséges kisstílű rabszolgák felett. Azon kis nyomik felett, akik a mai napig képesek egymás torkának esni a különböző színű maffiák vélt vagy valós tetteinek szűntelen hasonlítgatása mentén.

Fel kéne ébredni gyerekek és ideje lenne észrevenni, hogy a mai magyar "demokrácia" kizárólag arról a felhatalmazásról szól, amely alapján _valódi_ hatalmat építhetnek fel egyesek irdatlan mennyiségű pénzek törvényesített rablásával. Kizárólag azért van szükségük a szavazataitokra, hogy ők maguk alakíthassák a játékszabályokat (törvényeket), úgy a legpofátlanabb rablás is törvényes lehessen.

Ti meg itt is azon fröcsögtök, hogy bezzeg ez így, bezzeg az úgy, de ez azért jobb mert a másik viszont... Sajnos a szavazók többsége ebben az országban agyatlan primitív idióta. A maroknyi értelmes ember meg szépen lassan elhagyja ezt a szemétdombot. Mert a többséget egyszerűen nem lehet értelmes érvek mentén meggyőzni semmiről. Csupán populista faszságokkat szertnének folyton hallani. Tökmindegy.

A hatalmat már rég megszerezték az arra érdemesek (ti választottátok őket, nemcsak most, de az elmúlt 22 évben), ma már csupán a különböző érdekcsoportok igyekeznek megszilárdítani saját hatalmukat más érdekcsoportokkal szemben. Ebben a játszmában ti már kurvára nem számítotok, itt már nincs rólatok szó még lábjegyzetben sem. Ezért tolják az arcotokba kendőzetlenül az újabb és újabb manővereiket. Mert leszarják, hogy mit gondoltok. Mert az az idő rég elmúlt, hogy bármit is tehetnétek ellene. Kapjátok be!
@vakapad: Nem értem kinek a mundérját véded.
Zavaros vagy enyhén.
Én benne dolgoztam ebben az iparban 2006-tól 2011-ig. Ismerem valamennyi céget, dolgoztam velük együtt.

Az alagut és a híd is teljesen indokolatlan beruházás, versenycsökkentés, helyzetbehozás volt a lényege. Minden nagy állami projeknél, közbeszerzésnél ez van. A feltétleket úgy alakítják ki, hogy kizárják a nemkívánatosakat (technológia, referencia, gép, szakember és ezek kombinációja).

Ha te ezt nem hiszed, járj utána. Resonátoros munkákért lapozd át a közbeszerzési értesítőket, ott mind megjelentek.
Van honlapjuk is, nézd meg a referenciáikat.
De ott van metallochemia megtisztítása, M6 szarkofág Érdnél (12 mrd Ft).

Miért vársz tőlem linkeket.

Nem értem, hogy a másoktól kapott információ Közgép esetén miért hiteles és elfogadható számodra, ami meg szoci cégekről érkezik ugyanilyen, az nem?

Ilyen mértékű elfogultsággal ritkán találkozni.

Gyurcsányék ugyanígy lopták a pénzt, csak a fideszes önkormányzatok miatt osztozni kellett. Ez van.

2008-ig 70% MSZP (SZDSZ), 30 % FIDESZ, Budapesten, Honvédségnél komolyabb szdsz, 2008-tól 50% Fidesz. Nézd meg Közgép felívelését, nem 2010től kezdődik.

A 200 m Ft feletti projektekről helyi önkormányzatok vezetői jelentenek (jelentettek) a pártközpontban Simicskának és Puchnak.
@vakapad: Resonátor:
997-
2000

Dunavarsány és Térsége Önkormányzati Szennyvíz Társulás

Dunavarsány és térsége szennyvízberuházás

230 km vákuumos, gravitációs, nyomott rendszer építése házi bekötésekkel, vákuumgépházakkal, átemelőkkel.

2002

Hídépítő Rt.

Abony város szennyvízcsatornázása

Vákuumos, gravitációs, nyomott hálózat rész kiépítése, házi bekötésekkel.

2002

Dunavarsány Önkormányzat

Dunavarsány 140 lakásos lakópark - ivóvíz és szennyvíz építési munkái

Lakópark ivóvíz, szennyvíz hálózat kiépítése átemelővel, házi beállásokkal.

2004

OKTVF

BP. XXII. Ker. Metallochemia gyáregység bontása, veszélyes hulladékok elszállítása

Kémények, épületek, pakura lefejtő, térburkolatok bontási munkái, fellelt veszélyes hulladékok elszállítása lerakóba.

2005-
2008

Vegyépszer Rt.

Metallochemia telephely, Salakkifejtési munkái

571.000 m3 salak kifejtése, beszállítása törőüzembe, kiszállítása szarkofágba.

Metallochemia telephely, Aprító üzem létesítése

Beszállított salak törési osztályozási munkáinak elvégzése.

Metalochemia telephely, Bontási munkák

Szükségszerűségből elmaradt épületek, térburkolatok, földalatti alapok bontási munkái.

Metallochemia telephely, Északi terület feltöltése, anyagbeszállítás

115.000 m3 tiszta föld beszállítása, autópálya melletti feltöltése tömörítése.

Metallochemia telephely, Csapadékvíz elvezetése

Autópálya alatti DN1200-as áteresz, DN300-as csatorna valamint dréncsövek kiépítése.

2006

Terszol Kft.

BP. XXII. Barlanglakások, kármentesítési munkái

Terület előkészítés, közlekedési utak kiépítése, hulladékválogatás és deponálás.

Kőzettisztítás, kutak hulladékmentesítése, deponálás.

2006

Terszol Kft.

Balatonfűzfő, Nitrokémia Rt. területén bontási munkák

Épületek, utak bontása.

2006

Terszol Kft.

BP. XXII. Barlanglakások, Rekultivációs munkák

Tiszta földdel való feltöltés, humuszolás, füvesítés cserje ültetés.

2006

KE-VÍZ 21 Zrt.

Cigánd-Tiszakarád Árvízvédelmi töltés építéséhez kapcsolódó építési munkák

Vízelvezetési munkák végzése 6+950 - 14 +000 km szelvények között, valamint anyagnyerő helyeken.

2006-
2007

Vegyépszer Zrt.

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "A" ütem töltésépítés 5+500 - 6+950 km szelvények között

Töltésépítési munkák végzése.

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "A" ütem töltésépítés 14+000 - 18+530 km szelvények között

Töltésépítési munkák végzése.

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "A" ütem S2, S3-as töltést keresztező műtárgyak építése

S2-Új Butykai, S3-Sasói mobil és telepített szivattyú ellátással ellátott zsilipek építési munkái.

2006-
2007

Vegyépszer Zrt.

M6 autópálya, ivóvíz vezeték kiváltási munkái

M0-Érdi tető közötti M6 autópályát keresztező ivóvíz vezetékek kiváltási munkái.

2007-

VKKI

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "B" Tiszakarádi III. sz. szivattyútelep felújítása

A szivattyútelep (8m3/másodperces kapacitású) felújítási munkái során 6 db szivattyú és motor, valamint a 3 db mozgó gereb és szállítószalag felújítására is vállalkozott.

2007-

VKKI

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "B" Elzáró és mozgató berendezések gyártása

A tározó fő műtárgyának acél elzáró szerkezeteinek (6db szegmens és 4db síktáblás elzárás), illetve mozgató berendezéseinek gyártása, beüzemelése.

2007-

VKKI

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "B" Villamos berendezések

A tározó fő műtárgyának villamos energia ellátásának, az elzárások irányítástechnikájának, illetve adatátviteli rendszerének kiépítése.

2007-

VKKI

Cigánd-Tiszakarád árapasztó tározó "B" Drén gyüjtők és szívók átvezetése

Korábban a töltésépítésnél elvágott dréncsövek és szívók elvezetése és bekötése a Bodóházi csatornába

2008-

Siófok Város Önkormányzata

Dél-Balaton Sió völgye Regionális Hulladékgazdálkodási rendszer építési munkái

A hulladékgazdálkodási rendszer keretén belül 6 db hulladékudvar, 1 db komposztáló és 1 db hulladéklerakó építési munkái.

2008-

TERSZOL Kft.

Üröm-Csókavár gáztisztító massza veszélyes hulladékkal szennyezett karsztos bányaüregének mentesítése

60 000 tonna gáztisztító massza kitermelése a 70 méter átmérőjűbányaüregből.
@sanyoka:
Azt tudtad-é, hogy a kép készítője Bauer Sándor, Schobert Norbi édesapja volt.
Most mán értem miért van annyi búzakorpa a Norbi Update kajákban. Családi örökség. :D
@Makkasz:

A keresett kifejezés (resonator "alföldi ivóvíz bázis") egyetlen dokumentumban sem található meg.
@ggaborx:
Az a baj, hogy azok is bekapják akik sejtik vagy tudják ezt de képtelenek a birkasereg ellen tenni valamit. :(
@sanyoka: Igen, ez a legroszabb az egészben. Néhány száz, néhány ezer értelmes ember kb. semmit nem ér a "birkasereggel" szemben. És pontosan emiatt hagyják el az országot.

Nem tudom, hogy lehetne-e tenni valamit ez ellen, de sanszos, hogy nem. Az idősebb korosztály egyik fele rögeszmés, a másik fele meg fillérekért megvehető. A fiatalok nagyívben leszarják a politikát, a gazdasági rendszert és úgy általában mindent. A középkorúak meg örülnek, ha gyereket tudnak vállalni, vagy éppen el tudják tartani a családot hónapról-hónapra, így 10-12 óra meló után fáradtak bármihez. És ennyi.

Kihagytam valakit?
Én már tudom, hogy mi kerül ötször annyiba a karcagi vasútvonal felújításán, szemben a horvát hegyi pályával. A Közgép partnere, az osztrák Switelsky (vagy hogyishívják), már rutinból építi a hegyi vasutakat. Itt az Alföld közepén meg sehol egy hegy! Ezért előbb a Közgép (itt az ő szerepe a projektben) felépíti a hegyeket! Azt követően az osztrákok megépítik a pályát, a Közgép meg elbontja alóla a hegyeket... Vagy otthagyja és elkezdik megépíteni a sípályákat is. Karcag lesz a síparadicsom.

Majd elfelejtettem, nehogy má' a Gyurcsány építse meg K-Európa legnagyobb viaduktját! Majd a csuti nagyobbat épít. Karcagon.
@Makkasz:

Mint lüke és zavaros ember a felsorolásból végre megértettem:
1./ A Resonator kft a Horn és az első Orbán kormány alatt végzett állami megrendelésre munkákat, amelyek után leadta a lóvét. Ezért kapott Puch haverja, Szabó András 2008-ban kitüntetést (igaz, az indoklás szerint a GYSEV vezéreként végzett munkájáért, de ez nyilván csak félrevezetés).
2./ Ezen túlmenően van még a Hídépítő Rt., a Vegyépszer Rt., a Terszol Kft., a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Vegyépszer Zrt. melyek mindenféle munkákat végeztek állami megrendelésre, és melyek ezek után leadták a sápot Puchnak és Simicskának. Utóbbiról ugyan nincs semmilyen információ, de mi tudjuk aztat. Ott voltunk, ugyebár.

Egyébként nem óhajtok védeni senkit. Tisztában vagyok a pártok működésével, csak azt az egyenlőségjelet, ami manapság divatos, a tények nem igazolják.
@vakapad: gyógyegér, ez csak a környezetvédelmi referenciájuk.
Referenciának a befejezett munka számít.
Ez amit önként feltettek a honlapjukra.
Szedd össze magad!
@Makkasz: semmilyen bizonyíték nincs az egyre hosszabb adatsoraidban...ez a bizonyíték arra, hogy a fideszt véded...irogass maszopos százmilliárdos korrupcióról, de tényeket, ne hadovát... simicska a fidesz központi figurája már húsz éve, ez az ember nyer százmilliárdokat most... a másik főkolompos nyerges zsolt sorra lopja el az egyre nagyobb földterületeket, állatorvos testvére a nefminél lopja a százmilliárdokat... a maszop ezekhez képest nyeretlen kétéves a falusi derbin
@a szív fészkei: Hát tényleg szégyen, hogy erre költik az adófizetők pénzét. Nekik max. a Kopaszi gáton kéne vonulniuk, ha annyira akarnak.
@Wegam: valamivel kisebb lenne a lopás, halkabb lenne a hazugság, nyugodtabb az élet.
Lopnának, csalnának, hazudnának, de nem ilyen tételben.
@vakapad: @puffatag:
En nem akarok bizonyitani semmit.
Nem védem a fideszt, hanem felnyitom a szemeteket, nagyon nagy szemét, korrupt a fidesz, és ugyanolyan szemét az mszp és szdsz is.

Mindegyikkel kukába!

Mindegyik lop, amelyik közpénz közelébe jut, olyanról dönthet ami nem az övé.

Én tudom hogy korruptak, nem áttétetles információból. Személyesen ismerem ezeket az embereket.

Ti semmit nem tudtok felmutatni mszp romantizálásán túl.

Te kérted az adatokat te csőlátású, aztán megkapod nem elég.
Mikor küldöd a linket ahol lehet látni ahogy közgép iárnyítottan nyer, vagy ahol bármely fidesz párttag vagy fideszközeli cég viszi a pártközpontba vagy vezetőnek a nokiás dobozt.
Ugyanmár.
@Makkasz: irogassál a maszopos vezetők százmilliárdos nyeréseiről, elvtárs... merthogy most fideszes vezetők nyernek százmilliárdokat... ki mondta, hogy leadják a pénzt a pártnak?
@puffatag: @vakapad:
Azért nem volt ekkora sajtója a korrupciónak (a ti - és a többség- érzékelésetek szerint ezért volt kisebb a korrupció), mert 2010 előtt mindkét oldal megkapta a részét, mindkétoldali sajtót elhallgattatták.

Most szocik úgy tűnik nem kapnak, vagy csak keveset.

Nem véletlen, hogy Uj Péetert azután rugták ki ezt indexből, hogy megjelenet, a nagy projektekről mindkét oldal hallgat.
Ilyen ez az ország, ilyenek a politikusok is. Annyi változott, hogy most már nemzeti erény lopni.
Bakker. Nem volt már kedvem sem végig olvasni a kommenteket. Tényleg azon vitáztok, hogy melyik kormány lopott többet, és némelyikőtök még védi is bármelyiket? Nem tűnt még fel, hogy EGY párt van a parlamentben? ...
@Makkasz:

Nem óhajtanám én ezt tovább ragozni, csak megemlíteném, hogy ha a KÖZGÉP nyer, a pénzt már sehová se kell vinni. Ott van, ahol kell.

HVG.hu:
"A napilap az Index.hu portálom megjelent MÁV-botrány kapcsán a Vasárnapi Hírek korábbi cikkének segítségével összesítette a Közgép Zrt. által elnyert közbeszerzéseket. Ebből kiemeli a 99 milliárd forintot felemésztő Szajol-Püspökladány közötti rekonstrukciót, aláhúzva, hogy a vonalkorszerűsítésre fordítható keretösszeget Orbán Viktor kormányhatározatban emelte meg a közbeszerzés eredményhirdetése előtt 24,3 milliárd forinttal.

Ha a kormányfő ezt nem teszi, akkor pár nappal később a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nem is hozhatta volna ki győztesnek a Közgép Zrt. két konzorciumát, mert az előzetesen kalkulált mérnökárnál drágább ajánlat bele sem fért volna a keretbe, miközben volt olyan pályázó, amelyik a mérnökár alá ígért."
@Mariann19: "az ész és értelem van jelen?"
jajjjj
@vakapad: Nagyon rövid az emlékezeted, M6-nál volt más opció is, a normális és olcsó építés, csak az egyrészt nem lett meg volna Pécs kulturális fővárosi szégyenéig másrészt nem lehetett volna 50mrd-t ellopni a semmire, így Keller kibulizta (a több lopható pénz miatt nem kellett nagyon erősködnie), hogy kerüljön bármibe is az országnak, de addigra legyen kész az M6 még síkvidéki alagutakkal együtt is.

Link: szivmagyar.blogspot.hu/2008/10/hegyen-vlgyn-zakatol-az-m6-os-s-mg.html

De keress rá Pósta Zoltán nevére és harcára a normális nyovanalért. Még hogy nem lopott az MSZP ugyanolyan mértékben... Vedd már észre, hogy ugyanaz Orbán, Gyurcsány, Mesterházy, stb.
@_Wasp_: A ti lopásotok a dakota felcsúti rémmel annyira szégyenteljes, hogy össze sem lehet hasonlítani az MSZP lenyúlásaival. Ők csak tanulni mehetnének a törpéhez és talicskalajoshoz. Na pont az ilyen eszementekre akik mindent elhisznek nekik alapoznak. Persze akinek egy kis esze van már két éve látja ezek maffiózó módszereit, és amikor eljön az idő jól tökön rúgja őket. Közeleg !!!
Az Index-címlapon csak a címet meg a rövid ajánlót láttam, és kapásból kép olyan kapitális hibát láttam, amelyért egy tisztességes általános iskolai magyartanár kib'szta volna a szerzőt:
címben: melléknév nagybetűvel,
ajánlóban: legoptimálisabb (tehát leglegjobbabb).
Amúgy ezek szerintem már beérték a szocikat lopásban.
Két év alatt nem semmi....
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Frusztrált vagy liberó, de nagyon. Ráadásul eszed is egy nagy nulla. Látod apja, itt ért véget a harc, amikor a sok ugatásod után meg kellene mondanod, hogy akkor ki és mi az alternatíva. Azzal ne égesd magad, a jövő a Libás, kúrtcsótány meg a haverjaik!
@Makkasz:
"Nem védem a fideszt, hanem felnyitom a szemeteket, nagyon nagy szemét, korrupt a fidesz, és ugyanolyan szemét az mszp és szdsz is."

Nos latod itt akik az MSZP-t "vedik" (velem elofordulom nem ritkan) azok tulajdonkeppen egyetertenek veled. Egyetlen szot keve: UGYANOLYAN.
Mert hogy ez nem igaz.
En mar David Ibolykanak is elhittem a 70%-30% beszolast, mert hihetonek tunt, nem pedig mert o mondta...

De!

Ha a szocik ilyen nagyipari modon csinaltak volna a lopast 8(!!!) even at, mint most a Fidesz, akkor nincs az a Csanyi, Hernadi, Szeles.... brigad, amelyik Viktort hatalomra segiti 2010-ben vagy egyaltalan valaha is!
Nincs media alapon milliardossa valo (???) Fideszes.
Akkor nem csak figyelmeztetik Csanyit a szervereinek lefoglalasaval, majd kesobb az UD ugy kapcsan, hogy jobb lenne nem tolni a Fideszt, hanem siman tisztaba teszik, vagy csak hagyjak legatyasodni/eljelentektelenedni, mint Viktor Szelest, vagy csukloztatjak mint Demjant Orbanek.
Akkor most Viktornak a keze lenne megkotve azaltal, hogy a Kapolyi, vagy egyeb arcok altal lenne uralva a hazai gazdasag es akkor Viktor decemberben nem Csanyihoz megy rapporta, hanem valamely szoci oldali gazdahoz...

Vagyis szerintem senki soha nem vonta ketsegbe, hogy a szocik es a szadi is lopott rendesen (ha lelsz itt ilyet ird a nevet es en is leorditom a fejet ;)), de azert megiscsak nagysagrendi kulonbegrol van am szo a ket esetben.
@simple observer 1.0: ennyire bonyolult okfejtéssel nem fogsz sikert aratni, annak ellenére, hogy igazat írsz
@high up!: Még jó hogy te ilyen okos vagy baromarcúkám...
@high up!:
Jelen!
Hol ragadtál le, kedves testvérem?
Viktor dagerrotípíája előtt végzed el a napi maszturbálási penzumodat?
Nézd, az idő gyorsan száll, kövesd az eseményeket. Ajánlanám Szamantafox dudáit (ha már élvezkedni akarsz), mert Kövér csöcsei előbb-utóbb, rettenetes felismerésre fognak késztetni.
Fizetnek, vagy ez magadtól van?
@Ellensúly:
Köszönjük, sosem jöttünk volna rá, eme kapitális nyelvi anomáliára. Mi itt mindannyian Sittpál szellemiségét követjük, ezért a szándékos tévedés. Olvastál már szatírát?
Kezdj neki, ha nincs meleged...
brühühühühü
@Gábriel angyal: Haverjaid, mélymagyar lelki társaid miatt költik erre az adófizetők pénzét, mert nincsenek tőletek biztonságban. Ez a szégyen, a világ szégyene. Ezért vonult velük az ami követ és biztosította őket szolidaritásáról a többi fejlett országé is. Mert ez a normális hozzáállás. Kopaszi gáton jobban lehetne ütni őket, vagy mi van?

Ja kiscsibém mélymagyarok is melegedtek ott a meneteben, ahogy olvasom. Akkor ezt most hogy!?
@épészmérnök: Ajha, nagyon éltek!! Skót táncok, kilt, alatta meg, amit a bőkezű - vagy szűkmarkú - természet osztogatott ugye... Na, majd mesélj! ;-DDDD
@épészmérnök: Minthogy wannabe miniszterelnökünk vagy, örülök, hogy építed a nemzetközi kapcsolatainkat.
@a szív fészkei: Ezekben a napokban mindenki melegedik nem?? :) Na de inkább ezt nézd meg. Szerintem ez még Rodeónak is bejön majd.

youtu.be/IAesjyB6MDA
@vakapad: Hat, pedig a "cegeket hoznak letre" biztos stimmel...Aztan hogy melyik ceg melyik masik cegnek a tulajdonosa, ember nem latja at....Probaltam a HVG-ben kozolt kepet bongeszni, de keptelen voltam rajonni, hogy ki kinek a tulajdona (es mit csinal, azonkivul, hoyg atfolyik rajta a penz)
@Gábriel angyal:
Angyal, miért bánt téged a buzik felvonulása?
Ha történetesen betiltanák az agyhalott, turul szidolozó seggfejek vonulását, az skandalum lenne? Nem téged akarlak piszkálni, de: meleg nem, náci igen?
Mi a fasz bajod van a homokosokkal?
A szomszédom az, de ha nem hívták volna rá fel a figyelmemet, számomra sohasem derült volna ki a cekszujális identitása.
Nem a buziktól kell félni, hanem azoktól a seggfejektől, akik ki arják irtani őket.
Ideológia tudod, de nem vagy te hülye.
Nagymagyar érzelmű akárkik verhetik a nyálukat, de a saját neműekhez vonzódók azok: pfúúújj, nincs joguk vonulni? Én sem értem meg őket, én más csillagzat alatt születtem. De azért basztatni őket, mert mások, az nem elfogadható számomra.
Inkább nézz egy részletet, a végső visszaszámlálásból!
Na, az tuti!!
@Knósszosz: Azt tudtad, hogy a normális homokosok sosem vonulnak?? :)
@Gábriel angyal:
Ki a normális homokos?
Én csak rohadt buzikról hallottam eddig, akik olyan torz lelkűek, mint a tetves zsidók.
Jobbról persze.
Tehát?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Akkor van, amiben egyet értünk?
Azt hiszem igen, tehát re lájk-:)
@Gábriel angyal: :-DD Ott elmondhatja és hálásan fogadják, sőt jól megfizetik ezért. Ő egy ottani Hofi?
De azt mondta, hogy az is bullshit, miszerint Isten vigyáz rád.
@Knósszosz: Én meg olyan buzikról is hallottam, akik nem vonulnak, sőt olyan zsidókról is akik egyáltalán nem tetvesek, mindezt szintén jobbról. :) Szóval?
@Gábriel angyal: Mert te megmondod, ki a normális közülük. Imádlak, na. Osztályozó értekezlet, pedig kitört már a vakációjóóóóóóóóóó. Vonulnak köztük heterók is, mert unják ezt a rizsátokat, na.

Hagyd már békében őket, menj Andocsra.
@a szív fészkei: Na jó de mindennel én sem érthetek egyet. :)
@a szív fészkei: Holnap indulunk és 1 hétig nem leszek. Gondolom nagyon fogok hiányozni. :D :D
@Gábriel angyal: Na jó nyaralást, szép időt intéztünk nektek!
@Gábriel angyal:
Szóval a zsidók alapvetően tetvesek, kivétel ez alól az a kisebbségi populáció, akikről olvastál velük kapcsolatban.
Ők nyilván a konszolidált kilincsorrrú mivoltukban, jelentős összeggel támogatták a szarházzy nyirő re-temetését.
Nézd, én nem baszogatni akarlak, de néha akkora hülyeségeket mondasz, ami mellett nem lehet elmenni.
Egy dupla svanc, esetleg?
Beszéljünk inkább arról. Jó nyaralást!
@Knósszosz:
Ja, és ott van szögesdrót petting budi.
@Knósszosz: Hát most sem én hoztam elő a témát ami a szögesdrótpettingbe való. :)

Na jó nézzünk egy kis pénzügyi tanácsadót. :)

youtu.be/4WAC3-dJFeI
@nincs_nick:

T. nincs nick,

1./ Az emlékezetem nem rövid, de amikor az, utána tudok keresni a hálón. Javaslom másoknak is.
2./ Ismételten elmondom, hogy az út egy PPP szerződés keretében épült, ahol az építés, karbantartás és üzemeltetés költsége a vállalkozóé, ezért neki a használó, jelen esetben az állam szolgáltatási díjat fizet, általában 25 évig. Ennek lejártakor a tulajdonjog átszáll az államra. Magyarán, csak a vállalkozótól (Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt.) lehetett volna ellopni az 50 milliárdot, amiről itten a fecsegés folyik, ha az hagyja (amiben nem nagyon hiszek). Az építés költsége őt terheli, akármekkora is az. Nem az államot. Érthető?
3./ Hogy Keller lobbizott a mihamarabbi elkészülésért, annak kárhoztatását nem értem. De majd te megmagyarázod.
4./ Elolvastam a hivatkozott oldalt. Kihagyva a „Szívmagyar” ömlengéseket és érzelmekre apelláló ökörségeket, a lényeg:
„Pósta Zoltán szerint a bevágásokkal elkészült új nyomvonalon végig 130 km/h-val lehetne közlekedni, szemben az alagútban korlátozott 90 km/h-val, és természetesen sokkal olcsóbb lenne, mint alagutat fúrni, főleg, hogy néhány helyen csak pár méter föld lesz az alagút felett.
Mi volt minderre a válasz?
A bevágásokkal annyi föld jön ki, hogy nem tudják hova tenni; és az alagútépítés a helyes mérnöki megoldás. 60 kilométeren belül pedig nincs olyan hely, ahová a kinyert talajt elhelyezhetnék.

Pósta Zoltán így összegezte a történteket:
"Mindent az érdekek mozgatnak, nem az ésszerűség. Az egyik tervező cég bármit lerajzolhat, elfogadják, a másikat meg kizárják, ha ronthatja a boltot." Amikor felvállalta a konfrontációt, sokan mögé álltak, ám amikor meglátták, hogy nagyobb erők nyomulnak a túloldalon, lassan kihátráltak mögüle. Négyszemközt vállon veregették, de a nyíltszíni kiállást nem vállalták, féltették a 3-5-8 milliós tervezési és egyéb megrendeléseiket.”
Pósta úr összegezéséből egyértelműen kiderül, hogy NEM TUDOTT MIT MONDANI arra a válaszra, hogy túl drága lenne a föld kitermelése és elszállítása, viszont az egyértelmű, hogy egy olyan tervező cégért lobbizott, amelyik nem nyert. Magyarán, egyszerű lobbista, nem pedig vállalkozó, aki a pénzét kockáztatja.

Világos?
@Gábriel angyal: Jó nyaralást, én nem tudom megengedni magamnak. Liberálbolsevistaként, csak emlékek gyönnek vissza, hogy jó volt két hét Balatonvilágoson. Abban a szarban.
Csók viktornak, a tetű sameszeinek, és neked. Remélem lesz egy jó heted és ezt ne vedd iróniának.
@nincs_nick:

"Vedd már észre, hogy ugyanaz Orbán, Gyurcsány, Mesterházy, stb. "

Teljesen releváns meglátás, erről papolok évek óta. Sokan fel sem fogják, mi is folyik itt...lassan ott tartok, hogy engem néznek UFO-nak, pedig....

@simple observer 1.0:

"Vagyis szerintem senki soha nem vonta ketsegbe, hogy a szocik es a szadi is lopott rendesen (ha lelsz itt ilyet ird a nevet es en is leorditom a fejet ;)), de azert megiscsak nagysagrendi kulonbegrol van am szo a ket esetben."

Pontosítsunk:
nagyságrendi és STÍLUSBELI különbségről van szó.
Ha az mszp tekintjük egy negatív 10-es skálán 10-esnek (tekinthetjük), akkor a fideszhez új skálát kell kalibrálnunk (a különbség nem logaritmikus, de azért nagyságrendi).

@ggaborx:
"Sajnos a szavazók többsége ebben az országban agyatlan primitív idióta."

Ehhez két dolgot szeretnék hozzáfűzni, ha szabad.
1.
Teljesen igazad van. Mindkét táborból (bal-jobb) rendelkezem jókora ismeretsÉgi körrel, ÍGY bizton állíthatom, többségük az orránál sem lát tovább, egészen elképesztő az, ahogy feltétel nélkül beveszik a médiából rájuk zúduló propagandát (ki mit hallgat/néz). Továbbmegyek, 70%-uk még százalékot sem tud számolni rendesen (pedig nem agyatlanok közt élek, elhiheted), így azt hiszem, elég reményteLen a helyzet.

2.
Az átlagos (úúútálom ezt a szót, de most nem jut jobb az eszembe) polgár más országokban sem rendelkezik jobb képességekkel, a különbség csak annyi, hogy a nálunk jobb életszínvonalú országokban már megtörtént az eredeti tőkefelhalmozás (e helyeken már jut vissza egy kis zsé a plebsnek is, és talán kialakult valami politikai konszenzus, hogy meddig, és ne tovább!), míg a világ szerencsétlenebb részén lévő polgárok se nem butábbak, se nem hitványabbak, de mivel e helyeken általában diktaúra van, ők jobban és többet szívnak, mint mi.

Tudom, nem vigasztaltalak meg, de sajnos nics mivel.
@Knósszosz: Másik libsibolsi is csatlakozik a nemnyaralásban! ;-D Mi ilyen szerencsések vagyunk, hogy nem kell tömegezni, lángost enni, lábvízben - 27 fokos - bunkókkal együtt forrni.

Majd mesélsz Krétáról én meg Andalúziáról, jó? Barterban szomorítjuk egymás szívét. Rodeoék meg Dél-Amerikát dobják be a partinkba.
@Zébácsi: + 1 lásd Amerikát meg az ő red-neckjeit. Aztán elvannak valahogy, ahogy a franciák is orbitális tahók bírnak lenni, olaszokról meg ott élő mond nagyon lesújtó véleményt. De élhetőbb országok jóval , mert mégis emberebb számba veszik a Népet alkotókat a vezetőik, mert nem tehetnek mára mást - és ez azért mégis a liberalizmus-demokrácia egyik vívmánya.
www.noltv.hu/video/4470.html

A szimpatikus szakállas fiatalemberről az jut eszembe, hogy egy ilyenért a francia rendőrök a száján keresztül kitépett gerincével verik agyon. És akkor olcsón megúszta.
@Fabius: Fabius, kereng a neten egy chart, Csányi mezőgazdasági érdekeltségeiről, én is kaptam valakitől. Ha érdekel, elküldöm magánban.
Valami trilliárdos bulik vannak benne, én ki sem tudom mondani.
@a szív fészkei:
ha a magyarok egyedűl nem akkor a franciák bizonyosan megtalálják a foie gras gasztronómiai zászlóshajójuk megtartását, azt kell megtalálni kinek érdeke ez a baromi állatvédőliga fenntartása, a foie gras-t nem lehet semmivel sem helyettesíteni, tőzsgyökeres amerikai zsidó családok hűtőpolcán vagy a stelázsin nem hiányozhat a legalább 1 liter űrtartalmú speciális üveg vagy porcelán edény amibel a libazsirban tartósítoptt máj rejtezik és csakis kedves vendégeknek és saját maguknak szolgálják fel mint ha színarany tálon tálalnák a töltött libanyakat...

szóval azokat kell kilőni akik Ausztriából meg máshonnan átlátogatnak kibaszni őket és egy nagy pert akasztani a nyakukba azon a címen hogy jogtalan előnyökhöz akarnak juttatni lobby csoportokat a másik kiütésével

amikor széles elvtárs kiütötte az Ikarus Magyarországot akkor a SETRA németország/Spanyolország/Franciaország azonnal fellendült és már nem kellett a konkurenciától tartani és azóta sem

szóval ez ilyen

a foie gras-t meg nem adom semmi pénzért olyan fincsi

brühühühühühü
@a szív fészkei: Ezért kell nyaralóhelyre költözni, akkor nem jöhet közbe semmi:)
@rodeo36: Ha valaki kimondja, hogy magyar lobbicsoport, akkor egyből az jut eszembe, amikor a nyugdíjvédő nyomult az amerikaiaknak, meg a dohánylobbi, amikor meggyőzték a minisztert:)
Volt lobbista képzés Magyarországon, amikor meghallottam csorgott a könnyem a röhögéstől...
Mondtam a szervezőnek, hogy lobbizáshoz nem képzettség kell, hanem érdek meg pénz, de ugye ő pont ebből akart csinálni:D
@Fabius: "de hiszen ezek a magyar nemzet" a NER és a KDNP meg a rétvári elvtárs aki otthon rózsaszín nagyon meleg rózyaszínű de egyébként abból él hogy útálja saját magát is, a nono kis szakállas meg az ordítozó az meg egy frusztrált meleg...ugyanolyan mint a rétvári és a többiek de minél hangosabb annál inkább vágyik közéjük már a tudathasadás mezsgyéjén ordibál és a többiek is akik azért ordibálnak a setétben mert rettegnek hogy kiderűl...a pedofil pap és a pedofil fútball edző is azért olyan keménykezű mert a kezének a remegését ellensúlyozza mert még a térgye is megroggyan amint egy jó kis husit meglát és akkor kiáll ordibálni ahogy a "nono kis szakállas" is teszi hogy legalább ő ne hallja amit saját maga mond: ezek legalább ki merik mondani de én meg egy gyáva senki is vagyok mellette

ugye a viccet ismeritek? távollévő szigeten egy mácsó él hajótöröttként egyedűl csak nők között akik kitartják csak ki kell őket elégítse...évek óta kijár a tengerpartra várva hátha valaki más is arra vetődik és tényleg egy hajó elsűllyed és egy hapsi úszik a part felé egy hatalmas atléta egy férfi szépség és a szigetlakó mikor meglátja: isten hozott végre megoszthatom veled a gyönyörű nőket itt a szigeten a hajótörött ránéz és kacsint, majd mondja:

nono kis szakállas, azért te sem vagy csúnya!

szóval ezek ordibálnak ott a rácsok megett mint cerkófmajmok

brühühühühühühü
@Fabius: nagyon nyugisak a yardok, biztos füveznek.
Az ellentüntizők viszont vicces, ahogy reszkettek a felizgultságtól. Nyílt színen élveztek el.
@rodeo36: @épészmérnök:

Ha ezt velem csinálja letépem a fejét és a torkába hányok. Kb ezért se vagyok rendőr.
@épészmérnök:
nagyon pontosan látod...kezük lábuk remeg alig tudnak lábon maradni...nyomorúlt lelkek ezek ha nem undorodnék tőlük akkor csakis a kiröhögés maradna...mint az álszentek a parlamentben a tömjén és bandája...na majd ők megmutattyák...közben meg remegő térggyel lesik a függöny mögűl

brühühühühühühü
Most olvasom, hogy bedőlt az uruguay-i állami légitársaság, a Pluna. Tegnap óta nem szállítanak utasokat, tízezer ember (köztük a férjem) maradt hoppon. Az uruguay-i állam már eldöntötte, hogy elárverezik a légitársaságot.
Vadonatúj Bombardier CRJ-900 NextGen gépeik vannak, harminc százalékkal kevesebb benzinnel visznek el kilencven utast, mint más repülőgépek. Törpékre vannak méretezve a gépek, a gyakran utazók szórakozása megfigyelni, ahogy a tapasztalatlan utasok felállnak az ülésből, és sorban beverik a fejüket a csomagtartóba. A gépen még az ivóvízért is fizetni kellett.
Tavaly adták át az új repülőteret Montevideoban, lehet, arra ment el a pénz.
@Gábriel angyal:
a George Carlin -még ő sem tudta- a mai teaparty oszlopos tagja lehetett volna...minden rétegnek megvan a saját különbejáratú "standupcomedian"-je és van néhány amelyik távol tartja magát a napi politikától...amikor a Colbert a Kongresszus -nak dumált az egyik hongatya le akarta ordítani, hogy mit képzel magáról, és amikor azt válaszolta, hogy ő a nép és a nép irányítja kongresszust olyan csönd lett, hogy a légy zümmögését is...utána a hongatya tűrte bármit is mondott (arról volt szó, hogy miután Arizónából kibaszták az illegális emigránsokat akik a betakarítást végzik a termés rájuk rohad mert nincs amerikai aki leszedi...és ez meg kiment és szedte 38 fok árnyékban -celsius- és se kaja se pia...majd elájúlt ahogy az amerikai őslakosok csinálják és ezt levetítette a kongresszusban majd kommentálta...szóval nagy dili volt azóta a latinok vagy visszamentek Mexico-ba vagy másik államba de Arizónában nem maradtak most már megbaszhattyák a tövényüket...

ja és az egyetlen állam a Földön amelyik 3 méter magas vasfüggönyt épített a déli határán 6000 km -nél hosszabban és aknamező is van meg egyebek...

brühühühühühühü
@rodeo36: ezt a történetet nem ismertem
@épészmérnök: Voltam befektető csalogató előadáson, folyamatosan úgy hívta a marketinges Uruguayt, hogy az "Új-Svájc". Mondjuk megindokolni nem tudta.
@épészmérnök:

kár, Texas (Pepito: tu sabes nos visitábamos a Texas y los vimos los texanos y el otro entusiasmado acclama: coxones) Arizona, és a többi déli határállamok szövetségi pénzből építették hogy a drogok brühühühühü a legnagyobb amerikai üzlet a fegyverkereskedelem után...nincs is nekik más...ja talán a demokratikus forradalmak

most ment a Hamas vazetője Egyiptomba, hogy megnyissák a Ciszjordán határokat és hasonló nyalánkság a Javszer arafat-ot meg plutoniummal mérgezték meg most majd kiássák...lesz belőle botrány a plutónium 15000 évre nyomkövető brühühühühühühü
@tucano:
mi van benne svájcias? te láttad? a Hortobáby novemberben csak kicsit nagyobb brühühühühühü igaz van tengerpartja és két focistája meg a Malecón Montevideoban ahonnan nem ajánlatos letérni késő éjjel
@rodeo36: amerikaiak menekülnek oda az adó elől, meg bitang olcsó az ingatlan(nem véletlenül). Mondjuk lakjon ott a fene, komolyan mondom, megértem a brazilokat, hogy nem terjeszkednek tovább. És már repülőtársaságuk sincs, hát van még ilyen ország? kkkkkkk
@tucano:

tudod a spanyol kiejtésüket imádom...azzal szoktuk őket bosszantani...mert másuk nincs is csak ez...azért

ez a zizé terjed légitársaságtalanítás ismerik a zalcsútbasznádit arrafelé is?

brühühühühü

hogyan lehet önmagunkkal minél jobban kibaszni új társasjáték hülye országoknak?
@tucano: azt mondják, mostanában Montevideo nagyon kellemes hely lett, többektől is hallottam. És a tengerpart is jó állítólag.
Tulajdonképpen jól járt a férjem a Plunával. Hajnali négyre jött volna érte a shuttle bus, így egy nappal később, átszállás nélkül, normál méretű gépen fog utazni, asszem LAN-nal. Akármekkora bohóc is ez a Piñera, de az üzlethez tényleg ért. Övé a LAN, csak az elnökség miatt lepasszolta. Terjeszkednek, már Peru is az övék, a peruiak meg prüszkölnek.
@Fabius:
Ennyi szimpatikus értelmiségit egyrakáson:DDD
@Fabius: Na én meg itt vettem volna le a szájkosarat a kutyáról. :( (04:40-nél)

index.hu/video/2012/07/08/bp_pride_12/
@Gábriel angyal:

Tényleg? És miért kellett volna megetetni a fiatalembert a kutyával? Mert volt rajta naphedzsó meg kalap? Vagy mert azt merte mondani, hogy ő nem ragaszkodik az ellentüntetőkhöz? Még a minősítő jelzőt is lenyelte a szerencsétlen annyira igyekezett polkorrekt lenni.
@vakapad:
Jó mondod.
Emlékeid szerint.
@Ellensúly: a legoptimálisabb témában második vagy...

nem értek 1et... simán lyó... jelentésével sem vagytok tisztában...
@épészmérnök: te nő vagy? :)

már az urugvájiak IS másolnak minket ?
@high up!: Az általad oly kedves becézővel felsoroltak értelmesebb alternatívák, mint a fidesz és onnan jobbra állók. Ha nem egy teáskanál értelmi színvonalán állnál, te is látnád.
Áruld el, melyik kategóriába esel? Aki megél 47k-ból (gondolom a fennmaradót boldogan fizeted az államadósság csökkentsére) vagy aki 4-7%-os reálbér csökkenést könyvelhetett el? Szar ügy, de megérdemled.
greczy.blog.hu/2012/07/08/mszp_orban_igen_gyurcsany_nem
Nem vagyok egy Gyurcsány fan, de ezek után az MSZP mehet a levesbe!
@Knósszosz: :DDD
Ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
@Gábriel angyal: A nemtetves a Szegedi elvtárs? De a többi az?
@Aszteroida-bányász mеtal énekes:
Köszönöm kérdésed, megpróbálok konstruktívan, szalonképes vitakultúrával hozzáállni.
Kérdésedre („Én zsidó homokos vagyok. Akkor ez normális?”) a válaszom; igen.
Ha megengeded, visszakérdeznék:
Én balliberális heteró vagyok. Ez is normális?
Vagy mindketten seggfejek vagyunk?
@sanyoka: Olvass Angyaltól, szárnyakat kapsz. Amúgy rendben, csak ne politizélj vele. Én kedvelem azért, mert szereti az aviatikát. Másban nem igazán egyeznek a nézeteink, de nem ellenség.
@Knósszosz:
Én sem tartom ellenségnek maximum ellenfélnek, főleg zsidó-ügyi dolgokban. :D
@Knósszosz: ballib heteró. jajnekemjaj. micsoda párosítás?!!
:DDD
süti beállítások módosítása