Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.11. 11:43 Fabius

Erdélyi átok: kampányoljon neked a Kövér Laci!

Címkék: kampány fidesz erdély kövér lászló

Kövér László a hétvégén ráérzett a vereség ízére. A történtek után nyugodtan teret engedhetnénk a legőszintébb emberi érzésnek, a kárörömnek. Röhöghetnénk Morcos Bajusz izmozásának kudarcán, képletesen megveregetve a vállát: ügyes vagy Laci, szokjad az érzést, lesz belőle itthon is részed. Tehetnénk, ha nem lenne végtelenül szomorú, hogy az erdélyi magyarsággal is pont ugyanazt igyekeznek csinálni, mint a hazaival vagy éppen a Felvidékivel: a mi haverunk jó haver, de aki ellentmond az rohadtellenség. 

 Erről a politikáról is véleményt mondtak az erdélyiek mikor az urnához fáradtak, és a várakozásokkal ellentétben Székelyudvarhelyen ismét polgármesternek választották a Nyirő temetés szabotőrének kikiáltott Bunta Leventét Kövér kebelbarátja, Szász Jenő helyett.  kövér-szász.jpg

A Kövér pártfogolta MPP elvesztette Barótot, Farkaslakát és Kézdivásárhelyet is az RMDSZ-szel szemben. Vagyis a megosztás politikája elég látványos kudarcot vallott, és érdekes módon a jobboldalinak mondott vesztes magyar pártok vezéreinek most jut eszébe összefogásról beszélni. 

 "Az erdélyi magyar jobboldal csak összefogással állíthatott volna sikeresen nemzeti alternatívát az RMDSZ-szel szemben."- jelentette ki Szász Jenő, miközben a savanyú szőlő húzta össze a pittyét nekije. Ezt a nemzeti retorikát sikerült eltanulni Kövértől, éppen csak a segged kitörölheted vele, aranyapa. Ha nem világos a saját választási eredményed akkor amúgy horngáborosan segítek értékelni: nem ezt mondták, hanem azt, menj ezzel a marhasággal a picsába. De ha esetleg kétségeid lennének, akkor nézegesd a balánbányai összefogás eredményét, ahol a román lakossági többség ellenére a három magyar párt közös jelöltje nyerni tudott. De nézheted Sepsiszentgyörgyöt is, ahol az RMDSZ-EMNP közös jelölt 78%-ot kapott, ti meg a többi indulóval osztozhattatok a maradék százalékokon. 

 Reményt keltő azért, hogy Kövér hakniturné ide, megosztás politikája oda, az erdélyi magyarok csak helyretették amit helyre kellett. Lennék most szőnyegrojt abban az irodában, ahol a hazatérő Morcos Bajusz az eredményeket látva kijelenti: a 2014-es, a határon túliak szavazatára nagyban apelláló kampányban szar kerülhet a palacsintába, Vezérem! 

 

* részletes eredményekért és választási hírekért ide katt

 

* ápdét: A poszt utolsó mondata klasszikus Hitler videón, katt! Kösszép, Nzperx!

775 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr384578934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.11. 15:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Azt mondták, Laca, hogy menj a picsába!* 2012.06.11. 14:01:47

Szánalmas, ahogy Kövér László ott vergődik Romániában, pedig két házelnök is megüzente neki, hogy húzzon melegebb tájakra a demagóg, uszító ocsmányságaival. Intézményes bohóckodás A román sajtó már a Nyirő-maradványok hurcibálása körüli cirkuszról is m...

Trackback: Matolcsy ölni tudott volna, amikor Quest a katasztrofális magyar helyzetről kérdezte 2012.06.11. 13:59:19

A lassított felvételen jól látszik, milyen indulatok feszülnek benne, miközben fogalmazza Richard Quest zátonyra futó magyar gazdaságról feltett kérdésére a “tündérmesés” választ. Nem vagyok pszichiáter, de nagyjából így képzelem el annak a...

Trackback: Magyarországot saját vezetői ítélik halálra 2012.06.11. 12:03:29

Olyan jó, egyszerű és kényelmes mindig és mindent valaki másra fogni. Kinevezni egy megátalkodott ellenséget, akivel saját mulasztásaiért, hibáiért, esetleg az anyagi érdekekből bevállalt tudatos rombolásért majd el lehet vitetni a balhét. Olyan jó, eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csúfosan bebizonyította az orbáni megosztó politika, hogy mire képes... Ennyire! Viszont az ottani magyarokat is megosztani, azt képes. Másra nem. Viktor, Viktor egyre impotensebb vagy! :))
Legalább már kezd feltűnni a TEHETSÉGÜK odaát is...

Amúgy pedig ha ezt nyilatkozza ez az ecceri, akkor komoly gondok lesznek:
hvg.hu/itthon/20120611_ugyeszseg_napja_orban_polt
Hisz a fidesznyik kommunikációt ismerjük... Viktor festi az ördögöt a falra. :(
Én már régóta mondom, hogy a magyar politikának és politikusoknak semmi keresni valója nincs más országokban. Ez az ő belügyük, csinálják úgy, ahogy ők érzik.
Ha a magyar politikusok mindenáron késztetést éreznek a beleugatásba, akkor gondoljanak vissza a békemenetükre, ahol nagy bőszen masíroztak a nem leszünk gyarmat feliratok alatt.
Most arra játszanak, hogy a szomszédos országok újra kijátszhassák a magyar kártyát, és ne adj isten elkezdjék a magyar ellenes pogromokat? Már voltak ilyen időszakok a történelemben, nem kellene ismételni ezeket az időszakokat.
Hegye Shalom!

Kérem tisztelettel felvételemet a Zelitklubb-ba!
Megérdemlem, rászolgáltam!
Az én nagyapám is Auschwitzban halt meg! Bezony ám!
Kiesett az őrtoronyból !!
"Egy év alatt mindössze 220 millió forint gyűlt össze az Államadósság Csökkentő Alap számláján. Lapinformációk szerint még az 1,2 milliós bruttó jövedelemmel rendelkező miniszterelnök sem fizetett bele."

"A napokban a Népszabadság számolt be arról, hogy az alapba még maga a miniszterelnök sem fizetett. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy nemrég derült ki, hogy mennyit kerestek a múlt évben a kormánytagok: a kormany.hu oldalon közzétett adatok szerint Orbán Viktor tavaly 18 861 880 forint összevont adóalap után fizetett összesen 3 017 901 forint adót. Ebből a két számból első ránézésre csak annyi derül ki az állampolgárok számára, hogy a miniszterelnök nem az átlagkeresetből él. Ha viszont elemezzük a számokat, akkor kiderül, hogy a kormányfőnek éves szinten 2,2 millió forint pluszjövedelmet hozott a 2011-ben bevezetett egykulcsos adórendszer úgy, hogy nem érvényesített gyermekek utáni adókedvezményt (azt nem lehet tudni, hogy a felesége igénybe vette-e)."

Odaadnám a lakásomat ha 10 percre egy szobában kettesbe maradhatnék a felcsúti rohadékkal ...
Mondjuk nyitott koporsóban nem lehetne elásni az biztos.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
Te, ezek szerintem szimpla hazaárulók! Az egész fideszcsürhe, élen a díszköcsögökkel, direkt alátesz a határon túli magyarságnak, feladja az ottani nacionalistáknak és szélsőségeseknek a magas labdát, hogy rúghassanak még egyet az ottani magyarokba. Megosztják és gyengítik őket, hogy minél kisebb és erőtlenebb képviselettel rendelkezzenek?
Ezt teszik - ha valakinek ez nem elég világos, az kihúzhatja a fejét a Vezér seggéből! :))
@A fedlap nélküli Pálma strandsarü:
Én mindenhová ezt bemásolni... Hűűű, sokat kellett gyakorolni a Ctrl+C és Ctrl+V kombinációt, vagy leírták, mit kell röfögnöd?
Ekkora szánalmas, náci kisköcsögöt...
A téma nem tűnt fel baromarcú? Hol a hazád? A csatornában?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): "Odaadnám a lakásomat ha 10 percre egy szobában kettesbe maradhatnék a felcsúti rohadékkal ...
Mondjuk nyitott koporsóban nem lehetne elásni az biztos."

Mitől lettél megint ilyen ideges?? ;)
Úgy kell nekik! Ostobák, hogy nem értik meg, hogy ne szóljanak be oda ahová nem nyilik ajtó.
Én rendes magyarországi maqyar ember lévén nemigen értek a romániai magyar pártok erőviszonyaihoz (mert semmi közöm hozzá, ők élnek ott ők tudják) , szóval akkor mondjátok már meg nekem, hogy a képen látható Szász Jenő, az az ember, akinek a szemét is benőtte a zsír, és egy nagy kövér holdvilágra hasonlít? És most az ő pártjának hány polgármester helye van, ill hány % képviselőtestületi tagsága ezek után?
Egyébként ha megnézem Kövér és Szász fejét akkor megértem a vonzalom mibenlétét. Elég hasonló ugyanis. A bajuszka főleg.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Én nem így fejezném ki. Ezek hazaárulók! Ez tény! Ennyi. Szerintem, és most jön a vélemény. Az ágyútalpas temetést el kell felejteni.
Nyilvános akasztásokat, mint néhány mostanában szeretett országban (Szaudi Arábia, Irán, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kína...)
És ugyanezt a közpénzek elsíbolóinak is. Lehet, hogy megfogyatkoznánk, de rend lenne.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: na igen, nagyon nincs. mert minél több az akasztás annál nagyobb a zavar.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
"Az ünnepségen részt vett a kormányfő mellett Navracsics Tibor, Pintér Sándor, Paczolay Péter, Handó Tünde, Szabó Máté ombudsman, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész."

hááát, szép kis társaság. Ezt viktornál egy borozás közben is meg lehetett volna ejteni...
Utólag lehet pofázni az összefogásról, de ezzel az akcióval, ment minden háromfelé... Ha ez kellett, megkapták - bár nem ők kérték...
@Secnir: azéé az ucsó három, lehet csöppet kerülte volna a családi borozást a vezénylóval;)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Az lehet, hogy rend nem okvetlenül lenne, de legalább azok a tolvajnövedékek, akik politikusi pályáról álmodoznak, kétszer is meggondolnák magukat érdemes-e kísérletezni.
Tudtam, hogy odaát sem hülyék!

Gratulálok!

El ne feletkezzetek a minapi élményről, ha úgy adódik, hogy nálunk is voksolnotok kell!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: vannak olyan dolgok, amiket nem lehet elkerülni. jelenleg ilyen a borozgatás egyeseknek egyesekkel.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: én is Viktorra céloztam!:) borozgatni kell vele, meg szalonnát sütni:D
Egyébként a vezényló és csürhéje nem először esett szájra ez ügyben. Én még emlékszem arra, hogy a szlovákiai választásoknál látványosan az MKP-t (Magyar Koalíció Pártja) támogatták, és jött a pofára esés, amikor a Bugár Béla által vezetett Híd-Most párt jött be nyerőnek, akkor csak néztek, mint hal a szatyorban.
Sajnos vezetőink képtelenek a tanulásra. A kutyám, ha egyszer "megégette" magát valamivel, akkor még egyszer nem próbálkozik.
Ebből is látszik, hogy vezénylóék nem teljesen kerekek.
@Penivaldes:

Viktorral borozgasson egy raklap Alien! :DDD

Ennek a Szásznak a fejére van írva a lúzerség.
Én is gratulálok, mindkét félnek!
Az RMDSZ-nek az eredményekért, a lakosságnak a józanságért, a zembereknek meg a balf@szságaikért!
@Penivaldes: nincs az a pénz, akkor inkább büszkén éhen halok, de hogy szalonnázzak is vele közösben, na azt már nem :D
@miva?:

Na mekkorát röhögnék, ha a határon túliak szavazataival szopna a fidesz... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Alien..velük nincs kapcsolatom.
de ha te mondod, hát akkor legyen!
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
ne aggódj.
ott van még szerbia, horvátország, szlovénia, ukrajna, és utolsó elkeseredett pillanatukban ausztria.
@Gábriel angyal: Szia :)

"A Népszabadság Szíjjártó Péter levelére hivítakozva írta azt, hogy Orbán Viktor még nem fizetett be az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba, de elképzelhető, hogy fog. "A miniszterelnök ugyanakkor már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, évente komoly összeggel a fizetéséből. Ennek a célnak a megvalósulása után fog támogatni egy újabb közösségi célt, mint például az államadósság elleni küzdelem" - írta a miniszterelnök (volt) szóvivője."

Ettől (is)
Sajnos a megosztással csak a kinti magyarok politikai képviseletét csökkentik.

Ez a választás viszont azt is jól mutatta, hogy naivság azt hinni, hogy a kinti magyarok automatikusan a fideszre szavaznának egy választáson. Az ottaniak sem hülyék, és ha Kövér szövegei miatt rajtuk csattan az ostor, nekik lesz rosszabb tőle, akkor tudni fogják, kinek köszönjék meg.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Elment Orbán az ügyészségre?

És még kiengedték?
A posztolót a Dunába kéne lőni.
Ez még csak a próba, az erőviszonyok felmérése volt a 2014-es választásokra.
Nagy ívben leszarják, hogy melyik faluban milyen polgármester lesz.
Egyedül az a fontos, hogy mennyire kell még megdolgozni a határontúli magyarságot, hogy idehaza elég mandátumot kapjon a fidesz.

Ha a magyarság jó szereplése lett volna a lényeg, akkor az "egy a tábor, egy a zászló" szlogent nyomatták volna a jobbooldal-baloldal helyett.
Ben-ke, minek a királyi BM-ed megódja:

A BM kicenzúrázta
Parti Nagy Lajost

A tárca Kőszeg Ferenc és Makai József írását is kivetette egy uniós pénzből készülő menekültnapi újságból, nem felelnek meg a kormány érdekeinek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F06%2F11%2Fa_bm_kicenzurazta_parti_nagy_lajost%2F
@Fabius:

Na mostaztán jól megpluszegyezlek! Vigyázz! :)

Istenem, ha mi már ilyen fejlett intelligenciával rendelkeznénk, mint romániai magyar honfitársaink (EU honfitársak)!

Az utsó mondatod számomra reményt keltő és adó, hátha törpepárttá zsugorodik ez a banda, hátha-hátha-hátha... oda kerülnének, ahová valók. Igaz, hogy Viktorka maga ellen fordítaná a fegyvert, de...

A gond még mindig ott van, hogy hiába lesznek törpepárt, akár épp besurranva 5%-kal, a hatalom egésze a kezükben marad - hacsaknem kib.sszák az összes fideszesbuzit, akiket odaültetett a Bonsai Duce.
Rosszul emlékszem, hogy ez mintha már megtörtént volna egyszer Szlovákiában?
azok akik az rmdsz-re szavaztak, a posztkommunista, oláh-kollaboráns oligarchákra (ld. verestóy, mélabarkó, dzsidzsi frunda) szavaztak - ha ez nekik jó, ám legyen, de ne örüljetek neki már ennyire - bár tudom, h ti a csermanekfattyú seggét is kinyalnátok, ha még élne
@3dom'f'speech: én sem vagyok odáig az RMDSZ.-ért, de nem is szólok bele abba, hogy kit tartsanak jó fiúnak, vagy rossznak. a probléma ugyanis ott van, hogy kormánynunk és pártunk megakarja mondani határontúli barátainknak, hogy merre van az előre.
csak nem főcíny? gyűlnek az egyszeriek látom :D
Naivak Kendek, uraim. Tapasztalatból mondom, a kinti magyarok azért szavaznak RMDSZ-t, mert úgy tudják, azt kell. Amikor kérdeztem, kire-mire voksolnak, azt mondták: hát az eremdéjeszre természetesen, ők védik a magyarok érdekeit. Nincs itt semmilyen mögöttes tartalom. Ja és ez nem elszigetelt eset, több különböző helyen, és társaságnál egybehangzóan ez volt a válasz. A hétköznapi ember vagy románt szavaz, vagy ha "magyarkodik", akkor RMDSZ-t.
@3dom'f'speech:
Látom jó a téma. A trollok belendültek:D
Mennyi a fizutok a trollkodásokért? Adóztok utána? Befizettetek már az államadósságcsökkentő alapba?
Anyátok jól van? :D
@3dom'f'speech: Faj, mokamiki? A szekelyek nem hulyek!:-))
@BenFranklin: De először téged, mert semmi keresnivalód a rendes emberek között.
Egyébként az erdélyi magyaroknak gratulálok. Látom nem tudja őket orvbán úgy az orruknál fogva vezetni, mint a Magyarországon élőket.
Hamarabb rájöttek a sunyi alattomos aljasságára.
@BenFranklin: Irigy vagy mí? Mert a posztolónak vannak saját gondolatai, és le is tudja írni azokat.
Bezzeg te, a Pártháztól megkapod a napi instrukciókat, és ahhoz ragaszkodni kell ragaszkodnod, önálló gondolatot még ha lenne is, nem írhatnál le.
@Secnir: Azért kiváncsi vagyok, hogy támad ausztriában. Vajon mátyást rántja elő aki elfoglalta bécset, vagy kuruc-labancozik, vagy előrántja '48-at?:D
I. Neminyerjükalegtöbbet és csapata nem tud mást, mint rombolni. Bebizonyították itthon, most igazolják külföldön. Baj, hogy itthon is későn ébredtek a zemberek.:((
Vajon az eredmény ismeretében feladják a határontúliak szavazatáról szóló elmebajukat, vagy kitartanak mellette? Amit Fabius leír abból úgy nézegetem, hogy nem sok forradalom teremne a határon túli magyarok szavazófülkéiben...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Teljesen egyértelmű: a nemzeti oldalnak jár a burgenlandi magyarság szavazata, mivel Mi vittük a hátunkon a Habsburg Birodalmat, majd a Monarchiát; pont úgy, ahogy most az EU-t cipeljük!
Igaz..
nektek Gyurcsányra van szükséegetek kedves Fábiusz.
meg az MSZP-re.

Akik Erdély elcsatolásának nagy Román Nemzeti ünnepén koccingatnak, örömködnek, akik kmpányszerűen a határontúli honfitársainkat ingyenélő tolvajnak állítja be (23 millió román).

Ennyit tud a példaképed kedves Fábius.
Most, hogy a NEFMI-ből az ember aki a vasúti szakszervezeti vezetőknek beszélt, és a videó nyilvánosságra került, az Ángyán mellett még egy olyan ember van, akit nem lehet majd elhallgattatni, sikerült reflektorfénybe helyezni. Ezek most jelentéktelennek tűnő apró bakik remélem alaposan megbosszulják magukat két év múlva.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

NEM OK NÉLKÜL vezették be az egytöbbkulcsost. Kellett SAJÁT MAGUKNAK, hogy több pénzük legyen.

Nem tudom, emlékeztek-e a Mel Gibson-féle Váltságdíjra? Kiváló film, házi feladat, hogy kikapcsolódásképpen nézzétek meg.
>Spoiler alert!< :)
Aki ismeri: emlékeztek arra a jelenetre, amiben, miután a kisfiút kiszabadítják, elmegy a pacák a díjért, amit felajánlott az apa, és már írja is Gibson a csekket, amikor felmegy a kisfiú.
És meghallja az elrablója hangját. Áll, néz be a szobába, ahol az apja édeleg azzal a pasival, aki felelős az ő elrablásáért.

Aztán feljön az anyja is, aki megöleli a rosszfiút.

Emlékeztek még a kisfiú értetlen arcára?
(www.youtube.com/watch?v=omUkYhGoktI 1:19-nél)

Na kb. így éreztem akkor, amikor 2010-ben megtudtam, hogy a legcsóróbb, legképzetlenebb rétegnél mekkora sikere van Viktornak. Álltam, kapkodtam a fejem (mint itt Sean, a videóban), és nem értettem: MIVAAA'?? Viktor SOSE volt a kisember és a szegény ember miniszterelnöke, mindig a felső tízezeré volt.

Nooooooo'málisak ezek? Kérdeztem magamtól. Itt a válasz. Viktor nem hagy senkit az út szélén. Mármint a felső tízezerből.
@spontan:

Viszont a normális határontúliak nem fogják venni a fáradságot, hogy a Fidesz ellen szavazzanak (ami teljesen jogos is). Csak azért erőltetik a kettős állampolgárságot, meg a szavazati jogot, mert abban bíznak, csak könnyen irányítható rajongóik fognak elmenni szavazni; ha nem így látnák, gyorsan kiderülne, nincs is olyan nagy szükség arra a fránya szavazati jogra.
Amikor és akik (itthon) olyat szavaznak, ami teccik nekik, meg kétharmad, meg Nyenyi-Nyunyi-Manyi, akkor szép és jó a nép. Amikor meg nem olyat voksolnak, akiket ők támogatnak ezerrel, akkor buta a nép, meg románbérenc, meg eccerű, mint a bot, meg különbeee is... Hát majd 2014 ben meglássuk. Ne menjenek messzire, addig reklám.
@sanyoka: Bezzeg akinek arielke az avatarja az nem trollerke. Hány sékelt kapsz egy kommentért? ;)
@aritus: "a „szlovák formula”, amely szerint az a párt, melynek politikai pályáját a Fidesz gravitációja határozza meg, csak veszíthet, immáron Romániában is működőképesnek bizonyult."
@Író olvasó találkozó:

Azért szavaznak az RMDSz-re, mert úgy gondolják, azok védik az erdélyi magyarok érdekeit? Ehh, ez normális esetben sose lehetne szempont.

Persze a Fidesz kihelyezett tagozatainak összes politikai munkája kimerül az RMDSz mocskolásában, esetleg némi kis románfikázásban, de igaz, csak a megvezetett oláhrajongók nem látják, ezek mennyire a helyi magyarok érdekeit szolgálják.
Speciel a viktátor annak idején is elég keményen mellényúlt amikor Obama ellen kampányolt. A mostani
nol.hu/gazdasag/20120611-a_visegradiak_nem_kernek_orban_csomagjabol
EU megosztási törekvései sem igazán találnak értő fülekre Európában. Talán nem kellene erőltetnie azt ami nem megy neki. :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ezek egyre elkeseredettebbek. Most már a cenzúra is késő Rákosi, kora Kádári korba lépett. Ezeknek mindenbe bele kell szólni, és tényleg csak arról lehet majd beszélni, írni, és olvasni, ami a Bonsai Duceénak tetszik?
Ez már egészen elképesztő, de inkább elszomorító. Olyan embereket cenzúráznak, akik már akkor demokratábbak voltak (Kőszegh Ferenc), amikor a Bonsai Duce még a csattogós lepkét tologatta.
Fábiusz!

"Kövér hakniturné ide, megosztás politikája oda" - tudj róla, hogy bárhogy görcsösködsz ezzel a népieschkedéssel, ilyen fordulat nincs a magyarban. (Csak olyan, hogy "X ide vagy oda".)
@sanyoka: Figy szólhatnál már a fajtársaknak, hogy ameddig egy Birnbaum és Finkelstein osztogat viktornak tanácsokat addig az orbán kritika felér egy antiszemita támadással. :)
Vagy már te is csúnya náci lettél?? :)

www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/israel-nazi.jpg
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): "Olyan embereket cenzúráznak" - te igen szegény. Egy Magyarországot népszerűsíteni kívánt brosúrába Kőszeged azt a szöveget tette, hogy "Magyarországra jönni? Ide? Maga megőrült?", mindezt a belvárosiasan hazudozó stílusban egy fiktív albán szájába adva.
@Gábriel angyal: izzzé, ne bomolj már te is, főcím van tudom, de mégis legyen már benned tartás ;)
@Gábriel angyal: troll az, akire egy gyurcsányista azt mondja. Punktum.
kinyílt a karám ajtaja, nagyon találva vannak vezénylóék, az utóbbi időszaknál hatványozottabb a trollözön :D
@Gábriel angyal: Még szerencse, hogy te nem vagy antiszemita, és semmi közöd a szélsőjobbhoz, igaz? Mi lenne ha jobbikos lennél?!
@Fabius: elnézve Gábrielt, nem hiszem, hogy neked volt igazad, mikor azt hitted, hogy a zsidózáson és a cigányozáson kívül bármi is eljutna hozzájuk, nemhogy gazdaságról beszélj velük értelmesen. Mint mondottam akkor, és Gabriel ezt most igazolja, ez az irány, csináljunk úgy, mint aki tud értelmesen beszélni program.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: a jobboldalnak végre le kellene számolnia ezzel az Erdély-önbecsapással. Itt Magyarországon képesek voltak megteremteni egy lekenyerezésen alapuló érdekközösséget, de puszta rokonszenvből csak minimális számú ember áll mellettük.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Ha visszaszólunk, mi leszünk a hibásak, mert mi nem tudunk civilizáltan vitázni, ha nem akkor meg szétoffolják és nem éri meg idejönni...:D:D:D
@Penivaldes: igen, megkaptam már sokszor ezt, de lassan megtanulom és szoktatom is magam hozzá ;)
@Fabius gratula

ez mindent elmond:

"Lennék most szőnyegrojt abban az irodában, ahol a hazatérő Morcos Bajusz az eredményeket látva kijelenti: a 2014-es, a határon túliak szavazatára nagyban apelláló kampányban szar kerülhet a palacsintába, Vezérem! "

miután megnéztem a fenti trackback-ek közűl azt amelyiken matt olcsy művésznő alakít, hát nem akármi...játszott kéket ző'det amíg kinyögte a hungarian fairy tail-t kínjában ami angol nyelvterületen hazug mesének ámításnak fordítandó, azaz benyelte a nagy varangyos békucit ott a helyszínen...levegőt nem kapott...ezk annyira nincsenek hozzászokva, hogy bűntetlenűl rá lehet kérdezni és felelnie kell még ha ilyen tetű dolgokat is mond mint a
MAGYAR TÜNDÉRMESE MEGVALÓSULÁSA 1 ÉV ALATT
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": és akkor nem lesz tető a fejünk felett, és foghatjuk egymás kezét..:DDD
Helyre tették?? te fasz..!!
Marosvásárhely elesett.Köszönhető ez a bolsevik RMDSZ "áldásos"tevékenységének.
Frunda a minap közösen szidta az új komcsi miniszter elnökkel a magyarokat.
Itt az eredménye.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Jajj ne légy már ennyire kötekedő.
Már az is baj ha felizgat egy Ariel Sharon avatar?? :) Amúgy meg ha szidod viktort szidod a tanácsadóit is. :) Szóval izirájder. :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: mindhárman fröcsögő magyargyűlöletüknek adtak hangot egy bevallottan propagandisztikus kiadványban.
még annyit, magyargyűlölő ballibsikéim, hogy a Felvidéken nem is lehet mást támogatni, másra szavazni magyarként, mint az MKP, mert a Híd nevű képződmény egy tót, önfeladó, a beolvadást, a tótosodást szolgáló szervezet az áruló bélabugár tevékeny áskálódó munkájával megfűszerezve
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: @'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Áááá neked semmi se jó. Ha kövérlacás postban gazdaságról beszélnék, akkor meg az lenne a bajod. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
ha teccik neked, ha nem Románia egy szuverén állam és az állampolgárai is szuverének, azaz románok, bármilyen etnikumhoz is tartozzanak, lehet békésen együttélni és akkor öröm meg móka és vidámság vagy fogakat csikorgatva hamvakat csempészni és beleszarni a házigazda táljába

te meg gyagya egy hülye vagy
@3dom'f'speech: már Kádár alatt is ezt a hígvelejű, áruló "hídszerep"-et nyomatták.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Anyám, te mekkora egy barom vagy...! Eszed meg nulla.

Egyébként 100000000000000x inkább az MSZP-DK páros valamelyike, mint ezek.

Azért nem magyarázom, miért, mert szegény, egy darab szinapszisod is kisülne tőle, ezt a felelősséget nem vállalom - inkább mész a levesbe.
"a 2014-es, a határon túliak szavazatára nagyban apelláló kampányban szar kerülhet a palacsintába"

Igen, erről van szó. A baloldali és liberális táborban népszerű téveszme, hogy a határon túl mindenki fideszes.
@rodeo36: "beleszarni a házigazda táljába" - neked az hiányzik, hogy beköltözzön hozzád egy illatos család, és kikiáltsák magukat a te házigazdádnak.
@Kutchek: Nem ismerlek, nem tudom ironizálsz-e vagy sem. Ha ironizálsz, akkor tényleg vicces. De ha viccelsz akkor azért írom, ha nem akkor pláne leírom, hogy szerintem azt kellene az orruk alá dörgölni, hogy nélkülünk török gyarmat lettek volna.:D
@Max val Birca: ugyanez a téveszme a jobboldalon is hódít.
a székely ember tényleg okosabb az átlag magyarnál... csakúgy, mint a viccekben... :)

továbbra is minden tiszteletem a határon túl élő magyaroké, bármelyik szomszédos országban is éljenek és bárkire is szavazzanak! ők tényleg mindennapi áldozatot vállaltak, vállalnak magyarságukért... mi meg csak itt okoskodunk...

javaslatom egyszerű: kérdezzük meg tőlük, hogy miben tudunk segíteni; ne mi mondjuk meg nekik, hogy mivel akarunk segíteni...

habár lassan inkább az anyaország kérheti a leszakított magyarok segítségét... (aztán ne csodálkozzunk, ha ők is pont úgy segítenek nekünk, ahogy mi tettük ezt... szűkösen az érdekeik mentén...)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): csak az a baj, hogy a lakosság egy ezrelékének a véleményét senki sem fogja felszorozni egymilliárddal.
@Gábriel angyal: Csak egyszer beszélnél arról, nem pedig zsidóznál, akkor pezsgőt bontanék.
Miért ne lehetne azokat szidni, habony árpitól az amerikai tanácsadókig, akik közpénzen bűnrossz tanácsokat adna?! Ez csak neked okoz identitásválságot, nem nekünk.
@3dom'f'speech:

Hosszan elgondolkodtam van-e szánalmasabb egy Pozsgay faszával a szájában Csermanekező fideszparasztnál, de nincs. Ha készen vagy az altesti munkával javaslom iktass be egy smárt is Imruskával, ha alaposan keresed a nyelvgyökén találsz még egy kis jobb időkre tartalékolt Kádár nyálat.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Elég világosnak kellene lenni. Felvidék, Délvidék, Erdély, .....etc. Szépen, sorban kicsinálta az addig elég jól működő és lavírozó magyar szervezeteket, éppen úgy, mint itthon. Ehhez qrvára értenek, viszályt szítani, ellenséget kreálni. Ja, ráadásul sehol nem kérték tőlük, mindig ők kerestek és találtak alkalmas kinti embereket. Rusnya jószág mindahány !
@Marcangoló Korelnök: hát nem viszed túlzásba a kútúrát édes ecsém, de nincs minden veszve, még álamfő is lehetsz ;)

az meg biztos, hogy attól neked nem kell félned, hogy kicenzúráznak, mert a bekerülési szintet sem ugrod meg :P

/ne fáradj a válasszal, ez volt az ucsó nekedcímzettem/
Amíg a Fletó volt hatalmos azt hittem qrva nagy árokásó. Hát azt hiszem Fletó barátunk a kedves vezető mellett csak kisvakond lehet! Ovi "Sikeresen" megosztotta előbb a délvidéki később a felvidéki és Kárpát aljai magyarokat (a korábbi egységes érdek képviselet mellett 2-3 párt lett) legvégül az erdélyi magyarokat is, ahol ripsz-ropsz három magyar párt lett. Egyik helyen sem sikeres az ügy. Délvidéken meredeken csökkent a támogatottság, felvidéken a Híd-Most a favorit, Erdélyben pedig az RMDSZ növelte szavazatait az ellen pártok pedig meredeken zuhantak. Úgy látszik mégsem teljesen hülye a magyar...
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):

Épp ma borzadtam el a Nagy Nemzeti Megkérdezés plakátját látva, de komolyan: a képen ilyen szobor-lelkes, fajtatiszta magyar fiatalok állnak, de hót mereven, tudjátok, mint a régi kommunista ideál.

Hátbazz, csak néztem és azt gondoltam: milyen évet írunk? 2012-t vagy 1985-öt? :OOOO
@BenFranklin: Ha adsz egy nevet, lakcímet, küldünk kalasnyikovot, aztán azzal azt csinálsz, amit akarsz. Egyébként viszont csak egy segghülye szájhős vagy.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Egy csomószor beszéltem arról és sok másról is, mégsem bontottál pezsgőt, vagy csak én nem voltam ott éppen?? :)
@BenFranklin: "A posztolót a Dunába kéne lőni."
Öcsi tudom a nyírő fénykorában meg is tette volna, de az a világ már elmúlt. Azt is megértem, hogy neked nem tetszenek az ilyen írások. A helyedben, ha én is olyan hülye lennék, mint te, valszeg ugyanilyeneket irkálnék, de én nem te vagyok és nekem kifejezetten tetszik a poszt. Amúgy meg nyald ki a seggem!
@Gábriel angyal:
Remélem most már tettszik az avatarom. Másodszor nem tudom milyen fajtársakról böfögsz mert nektek és a disznóknak lehet, hogy van fajtátok, normálisabb emberek között nem ismeretes ez a fajta megkülönböztetés. Speciel megint elmentél a szögesdrótpetting irányába. Az orbáni tanácsadók bírálata semmiféleképpen nem ér fel antiszemitizmussal mert nem a vallásukat hanem esetleges tanácsaikat bírálja az aki foglalkozik ezzel. Specko én az EMIH szervezet és egy izraeli vagy más ultraortodox szervezetek nézeteivel sem értek egyet de ez sem antiszemitizmus.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Ó a Nagy Nemzeti Megkérdezés kérdése úgy vannak megfogalmazva, hogy mindenképpen igent mondj rá. így könnyű támogatókat szerezni..:))
@3dom'f'speech:
Ki, ki, hogy neked már tiszta legyen.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: na, itt van az okostojás. ennyit látsz ki a fejedből, hogy ha valakinek nem tetszik Orbán, akkor annak Gyurcsány kell. remélem nem nagyon fájdult bele a fejed, míg ezt a nagy elméletet kisütötted vele. most biztos rád fér pár nap szellemi kikapcsolódás a nagy teljesítmény után.
@miva?: Pontosabban: Odaát NEM hülyék.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Legalább annyira komolyan gondoltam, mint amilyen komoly volt a Nyirő-temetés.

" azt kellene az orruk alá dörgölni, hogy nélkülünk török gyarmat lettek volna.:D"

Pontosítanék: a török negyed közepén vágnám az arcukba, hogy "ezt nektek Világosért"!
@is:

Á, a legjobb az, hogy ezzel párhuzamosan gond nélkül tudja produkálni a 'hahaha, a DK-nak alig van 5%-a' mantráját is; bár igaz, hithű fideszesnek sosem jelent gondot egymásnak is ellentmondó hülyeségek felváltva-szajkózása. :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Dr fasz te,ti az mszp-dk-val együtt már régen a levesben voltatok.
Ki is szartunk benneteket.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:

Ez például egy oszlopon volt.
De ma láttam az 1-es villamos oldalán is, olyan szöveggel - ezt figyeljétek - hogy ők azt akarják, emeljük a minimálbért vagy ilyenek.

CSAKHOGY szinte már mindenki tudja, Orbán klasszik, első, 40 ezerre emelt minimálbére után, hogy egy dolog változna csak: több lenne a munkanélküli, mert már most is olyan anyagi terhet visel az a vállalkozás, amelyik nem simliskedni (simlicskázni! :D) akar, hogy beleroppan.

Istenem, csak itt lenne a Fidesszel szemben olyan összezárás, mint Romániában...!
@BenFranklin:

Tényleg? Miért nem jössz és próbálod meg?
hinnye mennyi prosztó, itt a nehéztüzérség is :D
@wegam:

LOL.
Milyen kedves ember (?) vagy te!

Mit szólsz, Boli, hogy lefaszoztak? :D
Jó, mi? Lehet, hogy növesztenem kellene egyet.

Látszik, hogy címlap lett Fabius megint...

wegam, vagy mi a piccccsssss a nicked, mi éppen most csócsálgatunk titeket, mármint drága ártodat és qrmányodat, hogy 2014-ben mi szarjunk ki titeket! Na mit szólsz? Jó, mi?

Addig is te is mész a levesbe (onnan meg... :D:D:D:D:D)
@wegam: Ki is szartunk benneteket.

És legkésőbb 2014-ben meg is kell ennetek. :)
@Gábriel angyal: Nem vagy letiltva, de ezekszerint mindig alaposan körülnézel és suttyomban teszed:P
@wegam: Remekül példázod, miért nem lehet értelmesen beszélni a fideszesekkel. Vagy jobbikosokkal. Mi lenne, ha van érved elővezetnéd, nem pedig trágárságokat vágsz más fejéhez? Tudod, trágár seggfejekből túlkínálat van most, gyere vissza pár óra múlva.
@Kutchek: Hát nem tudom, hány erdélyi író (akár nyilas akár nem) leszármazotta szeretné még magyar hacacáré mellett visszavinni a külföldön elhunyt hamvait.:D Tippem szerint egy sem.:D:D:D
@Gábriel angyal:

Ezen a különszobában izgasd fel magad legközelebb. Utoljára szóltam.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): @reccs: ó csak igazatok lenne, ezért genyóságban, és egyéb nyírogatásban nem kell továbbképezni magukat
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Nyugi! 2014-ben már lesz itt is összezárás és a gyökerek (az ilyen wegam-wagem félék is) mehetnek a levesbe. Aztán lehet kezdeni megint e rombolást a fővárosban. Marhára meg fognak lepődni, mert ott már mi is ott leszünk.
büdös rohat

N Á C I _ F I D E S _ M A F I A
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Mit gondúútáá', miért van nekem a tahó listám élén? Stefikével párban? :)
@Marcangoló Korelnök:
@3dom'f'speech:

Ja, a magyargyűlölők itt ti vagytok, csak soha nem lesz annyi eszetek, hogy felfogjátok.
gusztustalan sötét fideszparasztok, takarodtok nemsoká a halál retkes faszára
@Tell Vilmos: Dehogy is árok ásó! Csak félreértünk valamit. Mert ők nem a határontúliak mellett kampányolnak, hanem a magyarellenes politikusoknak. Mert ha határontúl mindenki boldog, nem kell nekik, hogy viktor árnyéka megvédje őket. De ha bántják őket, akkor rögtön superman-né változik és megvédi őket. Akkor nő az ő népszerűsége is, meg nő a másik politikus népszerűsége is. Hisz a kedves választó mindkét oldalon azt látja, milyen bőszen védi a sajátját.
Undorító volt amit ezek a tetvek csináltak. Az meg miért van, hogy a kinti magyarok el tudják küldeni őket a jó büdös francba mi meg nem?

Sajnos viszont FIDESZ-t ismer most fog aztán beindulni tetvek aktiválásával a sározás. Náluk így működik, nem nyugszanak még mindenkit le nem húznak a saját fertőjükbe.

A kintiknek meg gratulálok.
@3dom'f'speech:

Én nem gyűlölöm a magyarokat (ki is kérem magamnak), a hozzád hasonló trollokat viszont igen.

És mivel, drága fidesznácikám itt VALÓBAN ballibsik kommentelnek, sértésnek szánt szöveged nem ér célt.

Asszem te sokkal nagyobb kárt okozol ennek az országnak ártoddal és qrmányoddal (no meg persze a másiknak is ezzel az MKP-fideszesbuzi képződménnyel), hogy szerintem te sokminden vagy, de magyar nem. Valami határontúli külföldi, de hogy magyar...!

Ismét levesbe.

Fabius, mi megy itt, hogy idejön az összes undorító gennygombóc?! Jó, hogy címlap, de mindjárt betelik a tahó listám! :D
Az ellenzék elkezdheti mozgósítani az erdélyi magyarokat a Fidesz ellen. Már ők is pontosan tudják, hogy kik azok, akik szaporán bomlasztják a magyarok egységét, hogy kiszolgáltatottá váljanak a román államnak.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Pedig stefike szórakoztató. Csak nem szabad komolyan venni. Ha benácul akkor Fabius ugyis kivágja, mint macskát szarni.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kiváncsi vagyok, hogy fogják megbüntetni ezért a kintieket, hogy nem csináltak fülkeforradalmat. Mert lesz retorzió, egyetértek.
@rodeo36:

Te most KOMOLYAN meg akarod erről győzni azt a gennygombócot, aki abból az állatfajtából kerül ki, amit Ukrajnában a határon láttunk. Bazz... honfitársunk, kocsiján nagymagyarország matricával, BOCSKAIBAN.

Na ez aztán a gennygombóc. Sajnos sok ilyen van az országban. Meg mellette is.

Hiába nagymagyarkodik, az én szememben bazira nem az, mert nem az ország érdekeit nézi.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szerintem 14-ben elő fog jönni, a talán mégsem szavazhatnak külföldiek dolog.

Addig minden nem MPP-s győztest megpróbálnak teljesen lejáratni. Legalább lesz mivel teletömni a Célpontot, mostanában úgy se volt semmi zaftos sztori.
@milyen szép a Vértes, ó: oké, pontosítok: mást nem ismernek, nem jut el hozzájuk, nem tudnak róluk, de ami még sanyarúbb, nem is érdekli őket igazán. Így már érthető? Szóval nem meggyőződésből, csak megszokásból.
Megosztó politikát Erdélyben az RMDSZ folytat. A Fidesz, mint mindig, most is a nemzeti együttműködés mellett tette le voksát - az más kérdés, hogy a korrupt, levitézlett liberálbolsevik erőknek, azaz az RMDSZ-nek, természetesen eszük ágában sincsen együttműködni a nemzeti oldallal. Tudják ugyanis, hogyha az elszakított területek ébredő öntudatú magyar lakossága és az erős Magyarország egymásra találnak, az az ő posztkommunista pünkösdi királyságuk végét fogja jelenteni.
@Fabius: Értem köszi. Akkor inkább laca és a fidesz is menjen a picsába? ;)
@troll ellenpólus: "Tudják ugyanis, hogyha az elszakított területek ébredő öntudatú magyar lakossága és az erős Magyarország egymásra találnak, az az ő posztkommunista pünkösdi királyságuk végét fogja jelenteni."

Ezzel a résszel mélyen egyetértek. Most láttuk a jelét, hogy nem kérnek a FIDESZ-ből. Persze azok kárognak majd egy sort, de a nemzetpusztító fajtájuk kezd eltűnni a piacról. :)

Örömködjünk rajta együtt!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):
"És mivel, drága fidesznácikám itt VALÓBAN ballibsik kommentelnek"

ja, hogy ez az Egymás Gyakórúdját Szopikáló Ötven Vérmadó Értelmisegg házitopikja?

bocsika, akkor már itt se vagyok. Puszóka, cuncimókusok
@troll ellenpólus: "Tudják ugyanis, hogyha az elszakított területek ébredő öntudatú magyar lakossága és az erős Magyarország egymásra találnak, az az ő posztkommunista pünkösdi királyságuk végét fogja jelenteni."
Öcsi az ilyen öntudatra ébredő hülye dumáddal alaposan elkéstél. Ezen már mindenki csak röhögni tud. Neked nem szóltak, hogy ez már avitt? Én csak egyet tudok javasolni neked: ne itt kolbászolj, mert itt már mindenki utál benneteket, máskülönben meg nyald ki a seggem miközben öntudatra ébredsz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Stefike szórakoztató..na igen, mint a kanalas gyógyszer..megborzong.
Szerintem teljesen fals a poszt. A naaaaagyon okoooos székelyek micsoda ászok voltak, ugye?

A választási eredményeket elnézve éppenhogy buta naív barmok voltak akik beszopták a jóságos fityesz összes szarságát és ennek a megosztottságnak köszönhetően perecelés lett a vége. Persze akadtak példák, akik nem ültek fel és maradt a helyi összefogás, de sajnos ebből volt a kevesebb.

A határontúliak ugyanolyan ostobák voltak mint az itthoniak. Meg is lett az eredménye, csak nekik nem jut az unortodox gazdasági ferry tale-ből. a 27%-os ÁFA-ból meg a kismilliom többi sarcból.
Már az is épp elég nagy tragédia, hogy a Fidesz saját önös pártpolitikai érdekéből végletesen megosztotta, és ezzel legyengítette, egy gyűlölködő, széthúzó, reménytelen szar hellyé tette Magyarországot.

De hogy - ismét csak saját pártpolitikai érdeke miatt - ugyanezt tette/teszi a határon túli magyar közösségekkel is, ott, ahol a széthúzás a parlamentből való kieséssel, azaz a politikai megsemmisüléssel egyenlő, nos ez nem más, mint: nemzetárulás.

Ez megbocsáthatatlan.

Nem most kezdték, nem is tegnap. Már akkor is hánytam tőlük, amikor 2010 nyarán, a friss 2/3-ukkal azonnal alávágtak a szlovákiai magyaroknak az állampolgársági törvény gyors megszavazásával - 2 héttel a szlovák választások előtt. Nyilván nem lehetett volna vele várni két hetet. De be is jött a számítás, Slota magyargyűlölő pártja bejutott, hála Orbánnak.
asszem az rmdsz most kezet csókolhat az unortodoksz ferritéjl pártjának :)
Határon túl már csak legyintenek ránk
a magyarok is. Teljes joggal.
Ekkora balfék nép nincs még egy a világon.
Aki meg ezt jól megmondja nekünk,
belelőjük a Dunába, vagy Kanadáig kergetjük.
Hajrá Ferike! Hajrá Vikike! Hajrá Gabika!
@Penivaldes: @73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: ööö izééé, a célszemélyeknek szólt, én nekik az olyan aki nem tökéletes egyetértő velük, annak cimkéje ez, amúgy jahhh :D
Remélem, hogy a határon túli magyarok józan esze felülkerekedik és akkora szart pakol a fityesz palacsintájába, hogy a töltelék a partvisarcú bajuszára szárad örökre.
@Penivaldes: A maga perverz és beteges módján kész pszichiátriai tanulmány, mint a fidesz szavazó prototipusa.:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Tudom, ezért is nem válaszoltam először, csak ha már valaki 'elindított egy ilyen petíciót gondoltam aláírom' :)
@troll ellenpólus: Minden szavad ellentmond a tényeknek. Nincs erős Magyarország és ahogy nézem nem is lesz egyelőre. Az erdélyi magyarság pedig nem akar bomlani, jobban bízik saját vezetőiben, mint a magyarországi adófizetők pénzén kövérre hizlalt korrupt gazemberekben.
@sárkányfő: hurrá, ebben már kolbászdarabkák is vannak! Feltörtél? Vagy előbb hozták a nyugdíjat?

Fröcsiöcsi, ne kepessz a válaszadással - iziben tahótlanítottalak is.
Á, az a helyzet, hogy az erdélyi magyarok fejében jól megfér a pragmatikusság és a nemzetpolitikára való odafigyelés. Mi itt Székelyföldön nagyon jól tudjuk, hogy önkormányzati vezetőknek olyanok kellenek, akik jártasak Bukarestben, pénzt tudnak lobbizni és értik a balkáni módit, tudnak a románok nyelvén, nemcsak beszélnek románul. Én az RMDSZre szavaztam, pedig szerintem az RMDSZ egy nagy rakás szar, de a mocskos munkát Bukarestben pont jók elvégezni. A FIdesztől nem várhatjuk, hogy bennünket is pénzeljen, de a román kormánytól nagyon is elvárjuk az adólejeinkért cserébe. Tehát, amikor majd nem önkormányzati ügyekről lesz szó, amikor majd magyarországi pártokra kell szavazni...az más. Akkor simán és gondolkozás nélkül a Fideszre fogunk szavazni. Pont olyan tömegesen, ahogy az RMDSZre tettük...jövünk ugyanis a Fidesznek egy hálaszavazattal a kettős állampolgárságért:)Nekünk Székelyföldön az a cálunk, hogy egyik lábunkat jól megvessük Bukarestben, a másikat meg Budapesten. De ezt sokan nem fogják fel, főleg Pesten nem, ahol azt hiszik mindez Kövér Lászlóról szól:) A székely egy kimondottan praktikusan gondolkozó népcsoport, azért sikerült átvészelni annyi mindent a történelem során.
Tudom már!
Troll ellenpólus = Stefike!

Ezért volt ismerős a stílusa. Más blogokon troll ellenpólusként bomlasztott.

A stílusjegyeket figyeljétek!

A témához: józan ész, bár már itthon is jelen lennél!
@Cseresznyéskert: A székelyek igen, de nem mindenki székely Erdélybe sem. :)
@Cseresznyéskert: csak azt ne mondd, hogy minden székely egyforma!
Ez a mondat nagyon el lett taláva:
"... savanyú szőlő húzta össze a pittyét nekije."
Megint bukott a fidesz banda pártja Romániában. Az erőltetett megosztással Orbán "lerendezte" a magyarok esélyeit.
- Hazudnak csalnak a minisztériumai,
- a rendőrség padlón és tehetetlen, rossz a közbiztonság
- óriási a munkanélküliség
- minden gazdasági mutatóban Európa végén kullogunk
- folyamatos gazdasági megszorításokkal nyomorítják a népet
- aljas, embertelen módon bánnak el a rokkantakkal
- stadionokra, festményekre, MOL részvényekre herdálják az ország pénzét....

Ne tűrj tovább magyar, itt az idő.

Orbán banda takarodj!
Igen, így van, de aki figyelmesen követte a választásokat, az világosan látja, hogy a tágabb értelemben vett Erdélyben az RMDSZ elvérzett. Elveszett az összes erdélyi közepes és nagyváros, az RMDSZ Székelyföldre szorult vissza, ott viszont valóban nagyon megerősödött. És Székelyföld esetében is csak Hargita és Kovászna megyéről beszélünk, Maros megyében elveszett a megyei tanácselnökség, és Frunda labdába se tudott rúgni Marosvásárhelyen. Tetszik nem tetszik, az erdélyi magyarság gerince Székelyföldön van. Elveszett tegnap Szatmár, Nagyvárad, Kolozsvárnak, Marosvásárhelynek rég annyi.

Vicces, hogy az RMDSZ óriási győzelme az, hogy visszaszerzett az MPPtől két háromszéki mezővárost, Barótot és Kézdivásárhelyt. Ez két kicsi porfészek, aki nem ismerné őket:) (Gyegyót továbbra is az MPP szerezte meg, szegény gyergyóiak, most nézhetik magukat.)

Szóval az a helyzet, hogy az erdélyi magyarság Székelyföldre szorult vissza, ott viszont nagyon nagyon erős. A szórványnak vége, ezt mindenki tudja. Nagyváradon pl. az RMDSZ jelöltje 16%-ot szerzett. És nem másik magyar párt miatt, hanem a románok vitték el a polgármesteri széket. Pedig ott van magyar bőven. de most még egy alpolgármesteri pozícióra se futja. De nyilván ezt nem reklámozza az RMDSZ:)
@Cseresznyéskert:

"Akkor simán és gondolkozás nélkül a Fideszre fogunk szavazni. Pont olyan tömegesen, ahogy az RMDSZre tettük...jövünk ugyanis a Fidesznek egy hálaszavazattal a kettős állampolgárságért:)"

Akkor is hálásak lesztek a Fidesznek és rá fogtok szavazni, ha megfelelő támogatással felturbózzák a helyi fideszklónokat és a magyar pártok megosztottsága miatt esetleg nem, vagy a számarányuknál sokkal kevesebb magyar képviselő jut be a parlamentbe, amire már láttunk példát szinte az összes országban, ahol határontúliak élnek?
@Cseresznyéskert: "A székely egy kimondottan praktikusan gondolkozó népcsoport, azért sikerült átvészelni annyi mindent a történelem során." Ezzel akár egyet is érthetek, de hogy te nem vagy székely, arra az életemet teszem rá! A székelyek nem a Lendvay utcából küldik a kommentjeiket. Eszemben sincs vitába szállni veled, mert kisejlik a provokáció szándéka. Azt azért megkérdezném, miért nem a fidesz által támogatott másik két pártra szavaztál? Pláne, ha az RMDSZ egy rakás szar...
Várom a válaszod...
Ja és még valami...miért egy orosz drámaíró egyik darabjának a címét választottad nicknévnek? mondjuk hibásan írtad, de ezt már megszoktuk tőletek, kicsire nem adtok...
@Cseresznyéskert:

Ha lehet, akkor ott vetegesd a lábad, ahol otthon vagy. Én itt vagyok otthon, itt fizetek adót, nekem ne ugassatok bele abba, hogy itt milyen élet, milyen rend legyen, én sem teszem nálatok.
Borítékolható volt. :(

Ahova ezek a fityiszes ... beteszik a pofájukat, lábukat, ott kő kövön nem marad. :(((
@Marcellusca: kevésbé undorító modorban ugyanezt nem tudtad volna?
Úgy látom a fidesz mozgósította a leghülyébbeket is...Ez valami olyasmi lehet, mint amikor hitler be akarta vetni a csodafegyvert, amikor már látta minden elbukott...
ezek szerint nekünk is van egy hitlerünk...
igaz, hogy kicsi, igaz hogy hülye, de a miénk:))))
Szerintem azért ment ki, hogy Szász Jenő nevű pénzszivattyút otthoni segítséggel levakarják magukról. Szász Jenővel mindenki összevész Erdélyben, és itthon is, ami talán nem véletlen. Most csendben lesz, vagy kell lennie, mert olyan súlytalanná vált, hogy nincs az a pénz, amivel fel lehetne z általa kreált pártot turbózni, így egy gonddal kevesebb a fidesznek.

Küldöm neki és Kövér Lacinak, vigasztalják egymást, tán vannak ketten még abban a pártban:

KOCSIS TIBOR - Lásd a csodát
www.youtube.com/watch?v=bBhY8fr4oUI

:D
@Marcangoló Korelnök:

Persze hogy nem egyforma. De azért legtöbb embernek van magához való esze, ez egy nagyon kemény világ. Mindig azt kell tenni, ami éppen helyes, ami segíti a túlélést, de ez nem jelenti azt, hogy a szívünkben a lényeg változik.

A székelyek márcsak azért is a Fideszre fognak tömegesen szavazni, mert a Fideszes székelyeknek van állampolgárságuk. A libsi kozmopolita székelyek (mert ilyen is van bőven) leszarják az állampolgárságot, nem kérték, tehát szavazati joguk sincs. Akinek meg van, annak fontos a magyarság, fontos a nemzet és fontos az, hogy kitől kapta azt, tehát a megfelelő időben háláját le fogja róni.

Csak azért írtam be ide, mert szerintem a blogíró nem igazán érti a székelyek észjárását, és azt sem, hogy miért szavaztunk így. Ezért az is meglepő lehet számára, hogy csak mert nem az MPPre vagy az EMNP-re szavaztunk, azért se a Fidesszel se Kövér Lászlóval nincsen semmi bajunk:)

További szép napot és jó kommentelést:)
@Cseresznyéskert:

Áh, a majd nem önkormányzati választásokon jönnek hozzátok is a moldávok, és az adólejetekért megmondják jól, kinek kell venni új kanapét, és kinek kell rajta ülni. Gondolom lesz nagy öröm és bódottsá', hogy ők is ilyen praktikusan megvetik az egyik lábukat Bukarestben, a másikat Kisinyovban, ti meg vehetitek rá praktikusan a zoknit és a bakancsot.
Kifejezetten lájkolom ezt a posztot.:-)
@reccs: fantasztikus meglátás, így a maga nyers bizonyítatlanságában is.
@Fabius:
te, ugye végleg kidobtad innen ezt a náci stílusú gyilkosságról álmodozó vadbarmot?

"BenFranklin 2012.06.11. 14:00:01
A posztolót a Dunába kéne lőni."
@látjátok feleim szümtükkel:

"nekem ne ugassatok bele abba..."

Ez a stílus kergeti a fidesz karjaiba a ht-kat, noha ahogy Cseresznyéskert minden bizonnyal helytállóan kifejtette, otthon tesznek a fideszklónokra. A lényeggel persze egyetértek és azt várnám el a ht-aktól, hogy ezt ők is belátják és tartózkodnak az anyaországbeli választásoktól.
@De gustibusaut bene, aut nihil:
Bocsi, de segíts már. Mivel kapcsolatban tettelek kíváncsivá? És milyen hibát keresünk?
-no komment-

Atv.hu: Semjén felügyelete alá kerülhet a hírszerzés

Az Atv.hu értesülése szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felügyelete alá kerülhet az Információs Hivatal; az értesülést az MTI kérdésére hétfőn nem kívánta kommentálni a miniszterelnök sajtófőnöke.
Remélem a posztoló megnézi mit arathat a vetésén, és büszke is rá.

A többieknek: tudjátok miért hiszitek hogy rossz hely ez az ország?
Mert csak egymást hallgatjátok. Az alapján meg tényleg.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:

Már megbocsáss, de én Sepsiszentgyörgyről írok, Háromszékről:) Erdővidéki vagyok egyébként, ha hiszed vagy nem, az a te dolgod:) Persze neked gőzöd sincs arról, hogy mi fán terem Háromszék, Orbaiszék vagy Erdővidék:), meg biztos székelyt se láttál életedben:), azért vannak rólunk prekoncepcióid:), hogy milyen is kéne legyen egy háromszéki.

Ha eszed lenne, ami nincs úgy látom, akkor nem vonnád kétségbe, hogy az vagyok aminek mondom magam, főleg mert a székelyekn kívül magát székelynek nem szokta nevezni a kutya se. Egyébként azért valakinek kétségbe vonni az identitását, mert 1. nem érted hogy mit miért tesz 2. nem tetszik a magyarázat...hát, elég setét barom lehetsz, öregem.
@Cseresznyéskert: Szerintem azért libsi-kozmopolita (te szavaid használom) székelyek is kértek állampolgárságot, csak őket valszeg nem izgatja annyira a szavazójog. Ebben van igazságod.
@Alamio: Esetleg az árakból, a fizetésekből a gazdasági adatokból is következtethetünk rá?
@Penivaldes: ha kértek, akkor becstelenek, mert elveikkel ellentétesen cselekedtek.
@Fabius: Majd ha te is Romániában fizetsz adót, akkor megérted, hogy miért gondoljuk azt, hogy jogos, hogy az adónk visszakerüljön hozzánk. Nem a ti forintjaitokon akarunk élni, hanem annak a jutányos százalékát kérjük vissza, amit adózunk az államnak. Ebben mi a nehezen érthető? Majd a Fidesz aszfaltozza le itt Szentgyörgyön a járdát vagy mi? Ettől még szeretjük a Fideszt és hálásak vagyunk, csak éppen nem ettünk bolondgombát, hogy magunk ellen cselekedjünk.
@Cseresznyéskert: A szekelyek nem magyarok. (Genetikailag)
@Cseresznyéskert: Oszt minek vetnéd meg Budapesten? Mi élünk itt, a mi adóforintunkból tartják fent. A te adólejeidből Bukarestet tartják fent, helyezd a súly arra a lábadra.
@A fedlap nélküli Pálma strandsarü: Na végre! Ajánlom neked, hogy menj vissza a kuruc.info-ra vagy a barikad.hu-ra esetleg a nemenyi.hu-ra a ti félétek ott válthatjátok meg a világot. De a többi oldalt ne szennyezzétek be a náci eszméitekkel. És ugyanez vonatkozik a többi gyökér szalonnácira is.
@Cseresznyéskert: Mi itt azt nem értjük, hogy mi a bánatos rossebbnek akartok beelszólni abba, hogy mi itt, mit hogyan csináljunk?
@belekotty: azért a spanyolviaszt se találjuk fel. Nem Magyarország az első ország, mely szavazati jogot ad az idegenbe szakadt honfitársaknak.
@genyamagyar: mert joguk van hozzá. Ha neked hasonló jogod lesz, mondj le róla nyugodtan.
@belekotty: Mert magyar vagyok, ha ez sokatoknak szúrja is a szemét és magyar állampolgárként igenis szeretem Magyaországot. Ez megint olyasvalami, amit nagyon únok már magyarázni, talán egyszer majd elér a magyarországi emberek agyáig is, hogy az ember szeretheti a hazáját érdek nélkül is.
@Marcangoló Korelnök: Azt nem tudom hogy kazárok-e, de a magyarokhoz nincs közük.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): és a paraszt szalonnakomcsikkal is kéne csinálni valamit, gondolom.
@Marcangoló Korelnök: én nem hinném, hogy becstelenek. én is kértem volna a helyükben.
@genyamagyar: a kunoknak se sok, a jászoknak se, ezentúl Csányi ne szavazhasson!
@Cseresznyéskert: Neked Románia a hazád. (Ha igaz, hogy ott születtél és ott élsz.)
@Cseresznyéskert: Faszikám a kérdésemre nem válaszoltál...miért az RMDSZ-re szavaztál ha egy rakás szar?
@Penivaldes: úgy konstatáltam, élenjáró liberális alapelv a sárba tiporni a kettős (magyar) állampolgárságot.
@Tell Vilmos:

Hány éves vagy, picibaba?
Nyilván épp megugrottad a 18-at, hiszen téveszméid vannak.
2002, TE, Orbán beszéd? Megvan? Nincs? Keress rá. Nyilván még általános iskola alsó tagozatban jártál, ezért nem emlékszel, KI AZ IGAZI ÁROKÁSÓ.

A TE beszéd nyomán kialakult társadalmi állapotokra emlékszel? Amikor magyar lobogó lobogott minden fideszes házon-lakás ablakban, amikor minden fideszesbuzi kitette a kokárdát, amikor évtizedes barátságok, családi kapcsolatok mentek Viktor miatt gallyra?

Emlékszel?

Nyilván nem.

Ha meg azt hiszed, hogy Gyurcsány volt az árokásó, akkor sajnos beszoptad (bocs, nincs kedvesebb szavam) Orbán retorikáját, mert azzal, hogy JUJACSÚNYAPOLITIKUSBÁCSI HAZUDIK, na azzal is megosztotta az országot.

Árokásásban keresd bizalommal drága ártunk és qrmányunk fejét. Olvass történelmi cikkeket és gondolkodj. ÖNÁLLÓAN. Próbálj meg függetlennek lenni ettől az agymosó fasztól.

Hidd el, sokkal boldogabb leszel!
@Penivaldes: Ez nem így van. Az állampolgárság kérvényezése nagy macera, elő kell keríteni egy csomó régi iratot, igazolni kell a leszármazást, fordítani kell az iratokat, hitelesíteni őket, stb. nagy kiadás legtöbb embernek. Utazni is kell, vesződni kell hát az állampolgárság megszerzésével. Ezt csak az vállalja, akinek tényleg fontos, hogy neki magyar iratai is legyenek. A magyar útlevél pl. 70 euróba kerül Csíkban, ez sok pénz egy ilyen "úri huncutságra". A székely kozmopolita libsik általában szűkpénzű egyetemisták, akinek vonatjegyre is alig telik KOlozsvárig és vissza, nemhogy több száz eurót kiadjanak az ő szemükben kétes dícsőségért, hogy magyar állampolgárok legyenek. Tehát az kb. 200.000 ember aki kérte, az komolyan gondolja és áldozott rá, pénzt, időt, energiát.
@Marcangoló Korelnök: A lettek Oroszországban élnek? Szerintem nem.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: "miért egy orosz drámaíró egyik darabjának a címét választottad nicknévnek? mondjuk hibásan írtad,"
csak erre gondoltam,mert szerintem nem írta hibásan.
@Marcangoló Korelnök: "speciál adott rá egy csavaros székely választ."

Ahol több a lóvé, oda szavaznak... :)
@Penivaldes: tényleg így konstatálom a blogokból, bár lehet, rosszul.
@Cseresznyéskert: és mennyire jellemző a székelyek körében a liberalizmus?
egyébként én arra utalok, hogy én ha székely lettem volna kértem volna az állampolgárságot, de a szavazti joggal már nem élnék.
@genyamagyar: de ott éltek, tehát kutyakötelesek lettek volna fegyveresen védekezni az önállóságuk ellen.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): Orbán árokásó. Dániel is, Gyurcsány is, Bayer is, Kövér is. Ne vakuljunk el végérvényesen.
@Cseresznyéskert:

Majd ha te Magyarországra fizetsz adót akkor az elosztása fölött bábáskodók személybe is belebeszélhetsz. De amíg a következményeit csak mi viseljük, és ti nem, nem nagyon érdekel a hálád. Gyere ide, legyél itt hálás. Az állampolgárságod és munkavállalásod segítését is támogatom sok szeretettel akár adóforintjaimból is. De érezd a bőrödön Vezérünk szeretetét.

Mellesleg a moldávok ugyanezt fogják eljátszani veletek. Gondolom az is tetszik mindenkinek
@Marcangoló Korelnök: Nézd, ha valaki Romániában született, ott él, akkor az ő hazája Románia.

Mert ha nem, akkor mondhatom pl. én is, hogy bár nem születtem Kanadában, nem élek ott, de ott a hazám. (Csak mert kanadai állampolgár is vagyok.)
@Fabius: "Mellesleg a moldávok ugyanezt fogják eljátszani veletek. Gondolom az is tetszik mindenkinek"

De szép is lesz ... :)
@genyamagyar: tehát a letteknek fegyvert ragadva kellett volna megvédeniük hazájukat az önállósodástól.
@Cseresznyéskert:

"Mert magyar vagyok, ha ez sokatoknak szúrja is a szemét és magyar állampolgárként igenis szeretem Magyaországot."

Nem hiszem, hogy egyetlen normális embernek szúrná ez a szemét. Ellenkezőleg.

De ha mondjuk ti billentitek a szavazást a fidesz javára, akkor itt olyan ht ellenes indulatok lesznek, amilyet még nem látott a világ. És jogosan.
@genyamagyar: a vinnyogó, áskálódó képmuatásaiból gyanítom.
@Fabius: te nem tudsz más országokról, melyek szavazati jogot adtak máshol élők számára?
@Marcangoló Korelnök:

Ez egy nagy baromság. A kettős állampolgársággal semmi baja senkinek. A sógornőm 20 éve nyugaton él, ott van a családja, kettős állampolgár, ideiglenes tartózkodási helyük is van bejelentve itthon, tehát a lakcím feltétel is adott lett volna minden választásnál.

Mégsem szavazott itthon egyszer sem. Mert azt gondolta itt neked meg nekem kell eldönteni ki nyúlhat a moslékosdézsába négy évig, és nem neki, aki 1300 kilométerre él innen.
@Penivaldes: Igen,ha lenne kb. 500 euród amit csak úgy el tudsz erre költeni. Miközben az átlagkereset az 200-300 euró. Nem igazán jellemző, főleg mert Romániában a jelenleg regnáló szociál-liberálisok a leginkább magyargyűlölők, napi szinten támadják a magyarokat. (Ponta és Antonescu)

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
Pedig világosan elmondtam, azért, mert az RMDSZ a legmegfelelőbb arra, hogy az ügyeinket Bukarestben képviselje.Egyébként se küld normális ember habszüzet a rablók és banditák közé. Hanem valaki hasonszőrűt:)
@Cseresznyéskert: "Mert magyar vagyok, ha ez sokatoknak szúrja is a szemét és magyar állampolgárként igenis szeretem Magyaországot. Ez megint olyasvalami, amit nagyon únok már magyarázni, talán egyszer majd elér a magyarországi emberek agyáig is, hogy az ember szeretheti a hazáját érdek nélkül is."

Ja, én is magyar vagyok, magyar állampolgár, szeretem a hazámat ( gyengébbek kedvéért Magyarorszgot, mert nekem ez a hazám ), de szeretem Erdélyt is, mégsem akarok nálatok szavazni.
Gondolkodtál már azon, hogy mitől haza egy ország? Úgy látonm te vagy mellébeszélsz, vagy nem tudod neked mitől is lenne hazád Magyarország?

Tévedsz egyébként, mert már az is egy érdek, hogy magyar állampolgárként bele szólsz abba az életbe, amihez úgy egyébként a származásodom kívül semmi közöd. Csak tudod a belföldi állampolgárok adóforintjain utazgatnak belföldön ingyen azok az idős külföldre szakadt állampolgár társaink is, akik ide egy fillér adót soha nem fizettek, fizetnek.

Jó lenne ha ekkora vehemenciával harcolnál Romániában azért, hogy a Magyarországon élő románok is kapjanak állapolgárságot, meg szavazati jogot Romániában. Ha már nektek jár, nekik is méltányos lenne.
@Marcangoló Korelnök:

De, tudok. Viszont a moldáv téma releváns éppen, mert azt a szavazatmennyiséget és a következményeit ez erdélyiek is fizetni fogják, pont úgy, ahogy mi is az övékét. Ha az egyik tetszik, a másiknak is tetszenie kell.
@Fabius: akkor becsületes volt, mert az elveinek megfelelően cselekedett.
De ha szerinted jogos külföldön élőknek szavazati jogot ADNI, akkor mégis mi a kifogásod az ellen, ha valaki ÉL ezzel a jogával???
@Cseresznyéskert: igen tudok róla, hogy a jelenlegi román szociál-liberálisok magyarellenesek. viszont azért érdeklődtem erről, mert ismerősöm Kolozsvári származású (ami nem Székelyföld) és arról számolt be, hogy ott meglepően sok liberális elveket valló fiatallal találkozott.
@Fabius: Akkor a kulfoldon adozo honfitarsaid se szavazzanak Magyarorszagon?
Az RMDSZ egy szar kollaboráns gittegylet.Amit csak lehet,el is buktak.
@Fabius: Az már régen rossz gondolkodás, hogy a kormánynak az egyetlen feladata a pénzek újra elosztása. Még csak nem is ez a legfontosabb.
@Penivaldes: ez ne tévesszen meg. Fred a nőkről mondta, de a liberalistákra éppúgy áll, hogy mesterfokon értenek hazugságok kicsikarásához, amelyekben aztán vakon hisznek.
@wegam: Az első mondat igaz. Következésképpen a második hamis.
@Cseresznyéskert: "A székelyek márcsak azért is a Fideszre fognak tömegesen szavazni, mert a Fideszes székelyeknek van állampolgárságuk. A libsi kozmopolita székelyek (mert ilyen is van bőven) leszarják az állampolgárságot, nem kérték, tehát szavazati joguk sincs. Akinek meg van, annak fontos a magyarság, fontos a nemzet és fontos az, hogy kitől kapta azt, tehát a megfelelő időben háláját le fogja róni."
Na ezek azok a mondatok, amiért én, ha megkérdezik az állampolgárságomat valahol külföldön azt szoktam mondani, hogy európai
Mert én európai állampolgárnak érzem magam. Sajnos nálunk az általad bálványozottak (Fidesz, Bonsai Duce és zrt-je) gondoskodtak róla, hogy az embernek ne nagyon legyen kedve azzal dicsekedni, hogy magyar állampolgár. Egyébként, meg a ht magyarok akkor szóljanak bele a magyar választásokba, ha tesznek is valamit az országért. Az, hogy ájult szeretettel imádjátok a Bonsai Ducét, és isszátok a lózungjait az kevés. Ha itt is akartok szavazni, akkor adózzatok itt is ne csak otthon. És akkor effektíve támogathatjátok a vezénylót és zrt.-jét.
@Penivaldes: "szociál-liberálisok magyarellenesek"

Sosem értettem a baloldali liberálisokat.
@ob.szerver:
Ez egy hülye tévhit, hogy bármilyen irányba elbillentjük a szavazást. A Fidesz erre nem adott lehetőséget. Egy határon túli magyar szavazat nem teljes értékű, még fél szavazatot se jelent, úgy lett megalkotva a törvény. Ha Erdély minden magyar állampolgársággal rendelkező lakosa szavazna, akkor is csak 2 százalék jönne ki. Tehát még másfél madátumra se elegendő:)

Nekünk az lett volna az ideális, ha rendes szavazójogot kapunk és ezt arra használhattuk volna, hogy saját választókerületeinkből saját jelölteket delegáljunk. Ez sajnos nem jött össze...egyelőre, de ez a célunk hozzútávon, ezért fogunk lobbizni. Saját határon túli frakciót szeretnénk az Országgyűlésben. Persze tudom, hogy ez most sokaknak bassza a csőrét, pedig ez tiszta sor, senki ügyébe nem szólunk bele, de saját politikai képviseletünk van az anyaország parlamentjében. Most jöhet a sikoltozás, hogy minek, meg így meg úgy, de mi akkor is ezt szeretnénk. És hogy miért? Mert nem szeretjük, ah helyettünk gondolkoznak és cselekednek, a mi ügyeinket magunk szeretjük intézni.

Na de most már tényleg szép délutánt mindenkinek, eleget szaporítottam itt teljesen fölöslegesen a szót:) Kösz mindenkinek a kommenteket. Isten segítse Magyarországot és a magyarokat mindenhol a világon:) És persze ne feledkezzen meg Székelyföldről se:)
@nu pagagyí: teljes tévút, az erdélyi magyarság éppúgy les.ajnálja a saját vezetőit, mint te vagy én idehaza.
@Marcangoló Korelnök:

Egy betűvel nem mondtam, hogy a szavazati jog jogos. Az állampolgárságra mondtam, hogy az persze, járjon. De a választási törvényben a lakcím megkötést meghagytam volna, a feljebb soroltak miatt.

@Arisztogatya:

Mindenki ott szavazzon, ahol életvitelszerűen él. Gondolom ott élsz így, ahová az adót fizeted. Ha gazdasági közösséget - gyik: adófizetést - nem vállalsz velünk miért akarsz beleszólni, ki költse el azt és mire?
@Cseresznyéskert: "Mert nem szeretjük, ah helyettünk gondolkoznak és cselekednek, a mi ügyeinket magunk szeretjük intézni. "

De másra meg simán ráerőltetitek.

Az autonómiátokért, független államért harcoljatok, ne más ország belügyebe való beleszólásért.
@Fabius: így már világos, hogy tévesen tulajdonítottam neked valamit. Tehát te az ÖSSZES olyan ország gyakorlatát helyteleníted, mely külföldön élőket szavazati joggal ruház fel?
@Fabius: Tehat megvonnad a szavazati jogot a kulfoldon elo magyar allampolgaroktol?!
vajon annyi szavazóképes magyar állampolgár van itthon, mint amennyi adófizető?
Vagy ha nem, akkor minek tépitek a szátokat azon, hogy ők nem ide fizetnek adót?
Offshore lovagok, feketemunkások, adócsalók milliói nem zavarnak Benneteket?
Persze lehet, nincs igazam...
Ugyanis valami ellentmondást én is érzek a ht-k szavazati jogában... Csak az "adófizető-érv" szerintem nem állja meg a helyét. Pedig ezt olvasni már jó pár komment óta Fabiustól, meg a többiektől is.
@Marcangoló Korelnök:

"és?"

Ja, hogy az nem lenne gond? Mármint az, hogy az anyaországi többséget, akik magukon viselik a a választások kimenetelének összes következményeit, meggátolnák akaratuk érvényesítésében azok, akik viszont nem, és emiatt olyan magyar-magyar ellentétek lennének itthoniak és ht-ak között, amilyenre még nem volt példa 1000 év alatt?
@Arisztogatya: Ne, ne szavazzon. Jöjjön haza, állja itthon a sarat, ami egyre nehezebb, észt osztani és okoskodni odakinn mindig könnyebb.
Milyen cuki hír, Ókovács Szilveszter kirúgott pár énekes az operahazából, azok kritizálni merészelték a döntést, erre Ókovács fegyelmit indított ellenük...

magyarnarancs.hu/belpol/fegyelmivel-fenyitik-a-kirugott-enekeseket-okovacsek-80367

"tehát jórészt elbocsátott munkatársaitól várt lojalitást, akik közzétett írásaikban épp elbocsátásuk helyességét vitatták, miközben Ókovács nem tartózkodott kirúgott kollégái nyilvános bírálatától."

Köszönöm istenem, hogy nem vagyok fideszes...
@ob.szerver: ha jól összefognak és mind egy irányban szavaznak, az másfél mandátum, jóember!
@Marcangoló Korelnök: De.
Szemét, szarrágó, hazug, pofátlan, öntelt, beképzelt, senkiházi fityiszesek semmi másra nem képesek csak a rombolásra!

Így jobb?
@Letícia: Tehat megvonnad a szavazati jogot te is?
@zaxam: Én eldönthetem, hogy szavazok, vagy nem, mert itt fizetem az adót, de aki egy fillért nem fizetett ide az nem dönthet semmiről! Ne is döntsön! Csak jópofizhat orbán mellett, azt meg ne tegye!
@zaxam: nekem egy bajom van, hogy nem itt élnek. ha csináltak volna nekik külön választókerületet egyéni képviselővel az más lenne. de így nagyon fals az egész.
@Marcangoló Korelnök: Már megbocsáss, de nem mi zsidózunk, uszulunk mások ellen folyamatosan. Ha megnézed a kommenteket a hozzászólók jó a posztban szereplő témához, vagy ahhoz kapcsolódóan szól hozzá. De egy idő után megjelennek a mocsári trollok, akik érvek és gondolatok helyett csak azt tudják folyamatosan nyomni, hogy így a zsidók, úgy valamilyen másik népcsoport, így az emúttnyócév, úgy a Gyurcsány, a mocskos libsibolsik, és a sort még a végtelenségig lehetne folytatni.
Cseresznyéskert is csak hajtogatja, hogy milyen hálás a Fidesznek és Orbán Viktornak, de abba nem gondol bele, hogy egy másik ország életébe akar beleugatni, ha szavaz. Éljen itt, viselje el az Orbán kormány munkásságát, hogy Európában már csak a Görögök vannak rosszabb gazdasági helyzetben, hogy már nincs olyan politikus Európában aki leülne vele egy asztalhoz, hogy a civilizált világ egyöntetűen röhög rajta és a kormányán. Addig, amíg ezt nem éli meg, addig ne szavazgasson nálunk.
Viktor! Drága Szívem! Ennyi volt! Menjetek el innen. Mindenki jobban jár! Kövér barátodnak meg mond má meg, hogy ennyire primitív tényleg nem lehet már senki (nem feltétlenül jogi értelemben). pfu
@Cseresznyéskert: "Saját határon túli frakciót szeretnénk az Országgyűlésben. Persze tudom, hogy ez most sokaknak bassza a csőrét, pedig ez tiszta sor, senki ügyébe nem szólunk bele, de saját politikai képviseletünk van az anyaország parlamentjében. Most jöhet a sikoltozás"

Faszt vagy te erdélyi, Orbán-droid, engem nem tudsz átverni.

"Tetszik nem tetszik, az erdélyi magyarság gerince Székelyföldön van."

Olyasmiről beszélsz, ami neked nincs.
Ez az!
Az igazmagyarok most példát mutattak!
"Láttyátuk feleim szümtükhel mik vogymuk?"
Isa magyarok vogymuk.
Nem hülyék és rossz dumákkal megvehetők.
@Cseresznyéskert:

"Ez egy hülye tévhit, hogy bármilyen irányba elbillentjük a szavazást."

Ha az lenne, a fidesz nem találta volna ki. 2002-ben néhány ezer szavazat döntött, 2000-ben Amerikában Bush elnökségéről Gore-ral szemben pedig kb. 300 floridai szavazó.
A történet a káp-pal erről szól, a nagy nemzeti összetartozás csak mese hozzá. Különben nem törekednének minden országban a nem fideszklón pártok szétverésére és a magyarok parlamenti képviseletének gyengítésére.
@Fabius: Moldáv témában korábban már hallottam olyan ruszki véleményt, hogyha Románia területi igényeket
fogalmaz meg Moldova és Ukrajna felé, akkor problémái adódhatnak a magyarországi határon pld. Erdély miatt.
Szóval én az oláhok helyében nem nagyon ráznám a pofonfát, nehogy úgy járjanak mint a grúzok. ;)
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: de azt vágod, hogy mennyi számszerűen a különbség a magyarországi szavazópolgárok (cirka 8 millió) és a magyar adófizetők (3 millió) között???
vagyis a szerinted jogos(mert itt élő) szavazók alig több mint harmada az, aki a Te kifogásodnak ("fizessen ide adót!") megfelel. Akkor mire megy a hiszti?

"Az adó- és a munkaügyi statisztikából azonban mást lehet kiolvasni, nem azt, hogy a munkaerőpiacon érdemi előrelépés történt volna az elmúlt két évben. Évente nagyjából 4,5 millióan tesznek adóbevallást, közülük 3,7-3,75 millióan vallanak bérjövedelmet (a többiek például tőkejövedelmet szereztek, vagy valamilyen ellátásban részesültek, amiről szintén számot kell adni az adóhatóságnak).

Ennél kevesebben, mintegy 2,4 millióan vannak azok, akiknek tényleges adókötelezettségük keletkezett, a többiek a jogszabályok biztosította kedvezményekkel eltüntették az adójuk teljes összegét..."
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): ja, röhejes volna, ha zsidóznátok, viszont antiszemitáztok, ami legalább akkora bűn (mert bűncselekmény elkövetésével rágalmaztok valakit).

Cseresznyéskert miért ne szavazzon, ha joga van hozzá?
Szász Buci meg akárhogy erőlködik, mehet a levesbe, Lacikával együtt.
@hazug fidesznyik: jó, hogy jössz, többen itt elképzelni sem bírták, hogy egy baloldali árkot ásson.
@baba jaga: döntsünk demokratikusan. Úgy illik, tudtommal.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Nyomorult élete egyetlen orgazmusa ez. Hát pont ideillik a kövéri tökönrúgáshoz, nem?
@Marcangoló Korelnök:
Nekem van 2 állampolgárságom és valahol libsinek :D is érzem magam. Választani viszont csak abban az országban választok ahol élek. Tök természetes, hogy nem pofázok bele annak az országnak a dolgaiba ahol nem viselem a következményét.
@sanyoka: milyen alapon vitatod el, hogy valaki (bárhol) válasszon, ha joga van hozzá?
@Arisztogatya: igen, nem is adtam volna! Ahova az adót fizetem, abba szólhatok bele. Erről szól a közteher viselés. Szász Jenő tudod mennyi pénzében van a magyar adófizetőknek? Nekem is pl. mi közöm hozzá, mit csinál odaát? SEMMI, és ehhez tartom magam. De miért tőlünk vár érte pénzt? És nem is érdekel, mit csinálnak ott.
@Letícia: közteherviselés, bocsi.
@Gábriel angyal:

"akkor problémái adódhatnak (Romániának) a magyarországi határon pld. Erdély miatt."

Orbán Viktor, miután személyesen zavarta ki az oroszokat, visszahívná őket?

Mondjuk, nem ez lenne az első pálfordulása.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): azzal tisztában vagy, hogy mennyire frusztrált a Te oldaladon álló (már ha szabad így leegyszerűsítenem...) kommentelők igen nagy hányada???
nézz már meg egy-két nicknevet! Most komolyan, azért szurkoljon egy normális, higgadt ember, hogy "Ti" kormányra kerüljetek? Amit itt összeolvasok, abból az jön le, hogy egy esetleges következő kormányváltás újabb koncepciós perek, kisöprések, ész nélküli leváltások korát hozza el. Nettó gyűlölködésre építetek, lózungokat majmoltok (takarodj, dögölj meg, kergessük el...) Nekem nem tűntök sokkal európaiabbaknak, mivel nyakig merültetek a társadalom szarába, és sikerült vitapartnerré válnotok idióta náciknak. Ti nem a megoldás vagytok, hanem a másik pólus. szerintem...
@Letícia: 10 Ft alatt van a hozzájárulásod. Nagyon ne fájjon érte a szíved, de ha kívánod, még ma bedobom Szt. Antalnak.
@Marcangoló Korelnök:

Igen. Mindenhol lakcímhez kötném a választójogot. Így az erdélyiek sem viselnék a moldáv szavazatokat pl.

@Arisztogatya:

Azoktól, akik csak elvi közösséget vállalnak, de gazdaságit nem, igen. Pontosabban nem adnám oda az állampolgársággal. Az gondolom világos, hogy nem a tartósan külföldön dolgozó, de kivándorolni nem akarókról - követségi alkalmazottak, stb - beszélek, hanem azokról, akik szimplán úgy döntöttek, nekik a világon máshol szerencsésebb élni, mint itthon. Ők a választott új hazájukban szavazzanak.
@Letícia: A kulfoldon dolgozo es adozo magyar allampolgaroktol megvonnad a jogot hogy szavazzanak Magyarorszagon? Ez volt a kerdesem.
@sanyoka: Hát erről van szó!
@zaxam: Semmi köze a kettőnek egymáshoz! 8 millió szavazásra jogosult, akik építették az országot, ahogy engedték. Az, hogy a 8 millióból hány akar szavazni, csak az ő döntésüktől függ! De ehhez semmi közük a határon túli magyaroknak! Ők szavazzanak ott, ahol élnek, dolgoznak, adóznak. A szavazás végeredményét ennek a majdnem 10 millió embernek kell viselnie, a határon túliak meg maximum mosolyognak egyet. Az én f@szommal egy határon túli se verje a csalánt!
@zaxam: kitűnő meglátások egész sora.
@Farkasokkal táncoló: Szász Jenő www.youtube.com/watch?v=To4EJrfuEk4 Kövér haverja és ottani magyar hangja. Ez az ő nagy eredménye, amit ezáltal elért. A pártja nagy buktája is ugyanez.
@Marcangoló Korelnök: ne odadobd be, add oda pl. az iskoláknak, ahol a gyerekeknek nincs mit enni, vagy a nincs mivel fűteni, 14 fokban vacogtak márciusban, és kabátban tanultak.

@Arisztogatya: aha, ez már más kérdés. És jó kérdés! Érdekes, erre nem tudnám kategóriusan azt mondani, hogy nem. Ha tartósan (több, mint 5 év) külföldön van, akkor ne szavazzon. De ha pl. valaki ösztöndíjas, vagy tanul, akkor igen.
@a szív fészkei: szegény erdélyiek nagy pechje, hogy épp kövérkés a reszortosuk.
@Letícia: kb. egy Selmeczi-típusú kiflicsücsök ára, abból se' laknál jól.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
Ez hülyeség, szerinted a sok százezer munkanélküli, meg nyugdijas fizet bármilyen adót is?/szja-ra gondolok
Én is határontúli vagyok, és azzal már egyetértek h ne legyen szavazati jog LAKÓHELY nélkül/ez az egész csak konflikzust fog szülni az anyaországi ás határontúli magyarok között, amire aztán abszolut nincs szükség. A magyarnál széthuzóbb nemzet amugy se nagyon van...
@Fabius: Fabius, en a jogrol kerdezek, nem pedig arrol h mit csinaljanak, mit nem. Megvonnad a nem itt adozo magyar allampolgaroktol a szavazati jogot vagy nem? Egy elszakitott magyar kussoljon es csak a tejelo allapolgar velemenyere szamitson? Csak nekik legyenek jogaik?
@a szív fészkei: lehet, hogy épp ez Orbán csínye. Kimutatni a bajszos alkalmatlanságát a közösségszervezésre.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Semmi közöm hozzá, milyen nicknevet használsz, csak eszembe jutott az a mondás, hogy ez azért róla nem, de rólad sokat elárul!:)
@Letícia: Jogilag ez vajon megoldhato? Hat van jogod szavazni, de inkabb azert megse szavazz... Na, ez itt a problema.
@Letícia: valójában Hofi Gézáról árul el ha nem is sokat, de mindent. A baloldal bálványozott kedvence, ez az igazi független hős találta ezt hirdetni.
@Marcangoló Korelnök: ravasz, nagyon ravasz! Még ez is lehet! Okos ember a Kövér, de mint az elefánt a porcelánboltban!
@Letícia: Hofi után szabadon választottam ezt a nicknevet és azt hiszem az ő véleménye megkérdőjelezhetetlen. Amúgy Kövér bőségesen rászolgált a jelzőkre. Max neked nem tetszik.
@Marcangoló Korelnök: Aha. De egy komikust ki vesz komolyan? :)
@Letícia: sosem lehet tudni, mi van ezeknek a fejében. Áder is kegyvesztettnek tűnt. oszt' lássuk...
@Marcangoló Korelnök:
Nem vitatom csak pofátlanságnak tartom!
A szomszédom magyar, időnként összejárunk beszélgetni, enni inni. Viszont nem pofázok bele, hogyan ossza be a fizetését, hogyan éljen, milyen iskolába járassa a gyerekét és melyik pártot preferálja. Pedig magyar ő is.
Érted?????????
@Letícia: a teljes baloldali blokk. Én nem.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: pontosan erről van szó - akit a baloldal (sosem véletlenül!) bálványoz, annak a véleménye megkérdőjelezhetetlen.
ma már a határontúli magyarok örülnek, hogy nem magyar állampolgárnak születtek. ezt is a fidesznek köszönhetjük, gratulálok!
@sanyoka: megpróbálok felnőni hozzád szellemiekben.
@Marcangoló Korelnök: Csak neked! Hofit 10 millió ember imádta és imádja ma is! Hogy orbán és kövér haragszik rá? Na und?
@Gábriel angyal: Te csibécske! Azt meg te vésd az eszedbe, hogy bizony a szent székelyként üdvözített Szász Jenő ősei között is lehetnek a te általad annyira nem hájpolt zsidók.
Jaj bizony: ugyanis amikor nevet kellett őseinknek venniük - napoleoni időkben, hogy össze lehessen őket írni - , akkor a gazdagabbak különböző drágakő, arany, gyémánt, stb. neveket vettek, ezzel is kifejezvén státuszukat, a szegényebbek mondjuk olyat, mint a rézrozsda=Grünspan, esetleg a főuruk nevét - innen nyerték a híres bécsi Wittgensteinek a vezetéknevüket , avagy foglalkozásnevet, sőt fantáziadúsan város-, nemzetség- és országneveket választottak. A Szász ugyebár az Erdélyben - már alig, mert Csau alatt kimenekültek - létező németek neve.

Na akkor merülj el a nemzetes székely polgimester családfájában. Ha igazam lenne, akkor a hülye zsidó a leghülyébb-elmélet újabb szép gyakorlati példáját láthattuk esetében. Végtelenül szomorúan részemről.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
Oszt mán miében megkérdőjelezhetetlen?
Mert abban az volt hogy a vemhes dámtehén kilövésének joga mindjárt Czinege elvtárs után az övé. BROÁF.
@Arisztogatya:
Senki nem akarja hogy "kussoljon" egy határon túli magyar, a stílusod maga a provokáció maga. Gondolom aki nem ért veled egyet az hazaáruló, ismerjük a nótát.

Aki nem itt adózik, akire nem vonatkoznak az itteni törvények, az nyilvánvalóan ne is szavazzon, ez nem jelent semmiféle lenézést a többi magyar felé pláne nem megtagadást. És ez amúgy vonatkozzon a kivándorolt magyarokra is pár év után.

Én sem akarok beleszólni az erdélyi vagy felvidéki magyarok életébe. Attól még menjen a kommunikáció, sőt, támogassuk őket, pénzzel is, mindennel, de azért ne essünk már át a ló túlsó felére, ők miért akarnának beleszülni a mi ügyeinkbe?

És mi lesz, ha az anyaországi magyarok mondjuk 48%-52%-ban megszavazzák a bal vagy a jobb oldalt, de a határon túliak megfordítják a szavazataikkal az arányt? Akkor ők erőltetnek ránk egy olyan kormányt, amit mi nem is akartunk? Miért jó ez nekik, ebből csak ellenségeskedés lesz. Ha meg úgy szavaznak arányaiban, ahogy a belföldiek, tehát nem befolyásolják az eredményt, akkor meg minek az egész?

Nem értelmetlen konfliktusokkal kéne élezni a sajnos így is rossz magyar-magyar viszonyt, hanem okos együttműködésekkel kéne tovább segítenünk egymást a lehető legtöbb területen...
"Az erdélyi magyar jobboldal csak összefogással állíthatott volna sikeresen nemzeti alternatívát az RMDSZ-szel szemben."- jelentette ki Szász Jenő...

Táved, az erdélyi magyarságnak kellett volna összefognia, akkor jobb lett volna az eredmény. A számokat átnézve a Szász úr által jobboldalinak nevezett formációk gyakorlatilag labdába sem rúgtak, viszont a magyar pártok közötti harc sok választót elriasztott.
Szóval, kár volt ellenpártokat alapítani. Ha románként el akarnám lehetetleníteni a magyarságot, akkor Kövér Lászlót a saját költségemre hívnám kampányolni, meg talán alapítanák néhány Magyar Pártot.
@Marcangoló Korelnök:

Hol itt a probléma?
Székelyföldön éppen ez történt.
Tudtommal.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: jó, bocsi, ebben a témakörben műveletlen vagyok Hofiból. Akkor se tetszik, ha ő mondta. És nem azért mert Kövér most az aki és lehetne más is, hanem általában nem használok ilyen szavakat.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: a ti szemetenek pont olyan fénytörése van, mint annak a Rejtő-figurának, aki egy jobbegyenest követően meghétszerezve látta a világot. Nickneved pontosan mutatja, Hofi egy alávaló, mocskosszájú senki volt - ezért ne is változtass nicknevet! Te vagy rá az élő bizonyíték!
@Marcangoló Korelnök: Már a legöregebb és hívebb harcostársát kezdi felszalámizni? Ejha.
@a szív fészkei: mit tudhatjuk? Himmler és Göring is űzőbe lett véve.
@Marcangoló Korelnök: no, megmondta a magáét, és mondott okosakat is, sőt, de mindenki tudta, honnan és miért lehet olyan okos...Czinege elvtárs barátjaként könnyű volt neki rendszerkritikát mondani.
" A választásokat értékelő kolozsvári sajtótájékoztatón Kelemen Hunor elmondta, a részleges eredmények azt jelzik, a szövetség 184-ről 203-ra növelte a polgármesterei számát, míg a szövetséggel versenyre kelő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és Magyar Polgári Párt (MPP) együtt gyűjtött annyi szavazatot, amennyit négy évvel ezelőtt az MPP kapott. "
" A gazdaságban ilyenkor be szokták zárni a boltot, és az érintettek más munkát keresnek”, fogalmazott az RMDSZ elnöke. „Kövér Lászlónak üzenjük, hogy az elültetett fenyőfáit óvni fogjuk, és tulipánt ültetünk köréje”, utalt az RMDSZ-elnök a pártok választási jeleire (az RMDSZ jele a tulipán, az MPP jele a fenyő)."
:DDD
@Cseresznyéskert: ez nagyon szép és meg is értem. Azt is megértem, hogy hálás vagy a Fidesznek. Azt nem értem, miért akarod a háládból kifolyólag tönkretenni az általad szeretett országban lakók életét azzal, hogy olyanra szavazol, aki ugyan egyszer jót tett az erdélyi magyarokkal, de aztán meg rosszat, a magyarországiakkal meg csak rosszat.
@Marcangoló Korelnök: Ha Hofi Gézáról ilyen véleményed van, akkor mondhatnál véleményt Orbánról és Kövérről is.
Megtennéd? Csak ne Gyurcsány meg az elmúlt nyócév legyen...ha kérhetném
@Marcangoló Korelnök: Biztos büszke lenne Kövér most, ha olvashatná, kikhez hasonlítod.
@sárkányfő: Kultúra. Mit csodálkozol, hogy szerintük az így néz ki? Meghurcolni Tokody Ilonát, na az semmiség, belefér.

Hiszen megmondta a másik n nagyon futtatott dalospacsirta, az a Miklósa Erika című címlapon bele a világba, hogy létezik a "természetes orbánizmus". Akinek meg nem zrz a véleménye, az repül.
Én erdélyi vagyok, itt is élek, magyar állampolgárságot is megkaptam, de nem fogok szavazni a parlamenti választásokon.
Akinek nincs állandó lakcíme egy országban, az ne szavazzon ott, ez az én elvem, de nem akarom senkire ráerőltetni. Ennek semmi köze az adókhoz, mert egy kormány nem csak ennyiből áll, és nem 2 hétre, hanem 4 évre választják a képviseletet. Jelen esetben a törvényt be kell tartani, akinek nem tetszik az kezdeményezze a változtatását, és kész.
Ez a demokratikus eljárás, nem a hőbörgés. :)
Továbbá ha a baloldal nem lett volna annyira vehemens a határon túli magyarokról szóló népszavazás alkalmával, akkor árnyaltabb lenne a kép. Az egy rossz politikai döntés volt - elvonatkoztatva az érzelmektől, egy politikus ha kategorikusan kiáll valami mellett/ellen, akkor az számoljon azzal, hogy visszanyal a fagyi - és ezért meg fogják fizetni azt az árat, amit nyerni reméltek. Ez van. Politizáljanak okosabban, józanabbul, nagyon egyszerű lenne most pl. a Fideszt saját nyálába belefolytani, csak ahhoz kéne egy hiteles valaki, aki megmondja a baloldali tutit. Na ez nincs, és ezért áll ma úgy a baloldal, ahogy áll. Na jó, inkább próbálgat felállni. :)
@sárkányfő: En csak arra akarok ravilagitani, hogy a szavazati jogot mi alapjan erdemli ki az egyen. Csupan gazdasagi okokbol? Mert ha igen (ami jogilag tobb mint aggalyos), akkor semmiben sem kulombozik egy elszakitott magyar egy onszantabol elkoltozott magyar allamolgartol.
@zaxam: Ja, ja, akkor Bayer Zsótti, az ötös számú - nála vágóhídként működő - tagkönyv tulaja se szavazhat majd szerinted? Szlovákia adóelkerülő hely sokaknak, neki is, ugye? Csányi bácsi Szingapúrban mit keres? Esernyőt?
@a szív fészkei: Orbánnak magán kívül nincs senki, csak eszköz.

Ismered azt a tanmesét, hogy a békát kéri a skorpió, vigye át a túlsó partra?
A béka azt mondja, nem, nem, mert te skorpió mindenkit megölsz.
- Áh, nem, kedves brekkancs vigyél át, itt fogok meghalni ha a víz ellep!
Há jó, a brekkancs rááll, átmegy a skorpióért. Amikor a távfelénél tartanak, a skorpió megszúrja a békát. A béka felkiált: - Most ezt miért csináltad? Itt fogunk mindketten meghalni a vízben!
Erre a skorpió:
- Ne haragudj, nem tehetek róla, ilyen a természetem...
@Marcangoló Korelnök: hát ja. Érdekes kor volt, az biztos. Én egyébként nagyon szerettem, és szeretem is.
@Marcangoló Korelnök: Akkor nincs vélemény orbánról és kövérről? Csak Hofiról?
@Astalavista: Azért ne felejtsd el, azon a decemberi szavazáson miről ment a szpícs: hogy legyen a Fidesznek ott betonbiztos, az itthoni eredményt minden felülíró hátországa. Egyáltalán nem akarta ezt a témát felhozni sokáig, ez a Magyarok Világszövetségének volt az ötlete. Amit akkor Orvbán se tartott jónak, amikor még az MDF próbálta keresztülverni, szóval addig nem izgatta a dolog, amíg ki nem számolta ujjacskáin, amit Mikola ki is mondott: veletek, a ti szavazataitokkal onnan - bocs, most átlalánosítok - húsz évre is betokozódhatnak a hatalomba. Ezt nem akarta akkor a baloldal, megmondom, én sem. hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s

Szarta addig magasan le a Fidesz, mi van a határontúl és hogyan, kivéve a saját köreikben uszítás örömét. Tusnádfürdő és egyéb dzsemborik ugye, ahol meghirdette 06-ban a szeptemberi bp-i cirkuszt.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"Szerintem 14-ben elő fog jönni, a talán mégsem szavazhatnak külföldiek dolog."

Hát ez nagyon +1!

Ritkán értek egyet veled, de ebbben a mondatodban: 10000000%-osan! :))))
@a szív fészkei: ja, de tudod-e mire jó a tusnádi víz? (Többek között: idegbajra...:D)
@Arisztogatya: Az elköltözött - sokak szerint ez kormányzati koncepció: elüldözni a gazdaságilag legpotensebb, legértelmesebb réteget, maradjon itt csak a csicska, akiket lehet dróton rángatni és kizsigerelni - állampolgár nagyon sok szállal kötődik ide rokonság, itthagyott javak, azok után adózás, fizetés, vagy a hazautalt pénz révén, amiből az itt maradt családja megélhet.
Egy erdélyi, felvidéki, stb. majd 100 éve ott élő, oda gyökerezett, ott építkező és dolgozó, odafizető család itt tart fent pl. ingatlant, ami után rendszeresen befizet valamennyit? Mert az már ideadózás szerintem.
@Astalavista:
Igazad van.
Végre egy józan hang.
@Letícia: Szia amúgy!! :-))

Akkor intravénásan kössék bele, ha megint odamegy, mert nem használt az eddig dózis, nagyon nem!!!!
Mire választásokra kerül a sor,a fidesznek úgy kell lasszóval összefogdosni a nagyvilágból,a külföldre szökött magyar szavazókat!
@a szív fészkei: sziaszia!:) Na most gondold el, ha nem járnának oda évente, akkor mi lenne itthon?:D
@Marcangoló Korelnök:
Idáig olvasgattam, kuncogtam, néha hangosan röhögtem, de ez a kommented feltette az i-re a pöttyöt.
Hofi munkásságát több milliónyian elismerik, rengeteg díjat, elismerést, a közönség szeretét tudja (tudná) felmutatni. Te a bérleteden kívül mit? Loctite-tal a seggedre ragyasztott fideszes hűtőmágnest, esetleg? Fábry nyilván jobban bejön neked, bár azt is úgy érdemes hallgatni, hogy nem akkor fakadsz kacajra a hülyeségeitől, amikor a rendező bemutatja a táblát : „most röhög!”
Te Tetű
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Hofi nem volt Kádár olyan hajbókolója, mint pl. a mindig análfixált, vonalkód-megszállott Fábry Orvbáné.
@Letícia:@Knósszosz: Hagyd. Ő baja, hogy nem érti, csak a lakájjá vált Fábryt.
@Letícia: De hol hal ez még meg?????? Soká tart ez az agónia a skorpiócskának, és már hanyadik béka múlt ki miatta?
@Dr. Furia: Össze tudott fogdosni pénz nevű lasszóval békementelőket is a határontúlról.
@Arisztogatya:
nem csak gazdasági kérdés (csak az adózás a legkönnyebben kommunikálható, ezért jön mindenki ezzel, amúgy tényleg fontos ez is).
nyilván az szavazzon, akire a saját szavazatának következményei visszahullanak majd. ez nem csak gazdasági ügyeket jelent, minden magyar törvény vonatkozik minden Magyarországon élő állampolgárra. ellenben senki másra. az állampolgárság nem csak lehetőségek kellene hogy jelentsen, hanem felelősséget is. kintről könnyű szavazni úgy, hogy nincs tétje.
aki elmegy, arra is vonatkozik mindez.

ismétlem, sokkal élőbb és szorosabb kapcsolatokat szeretnék látni a határon túli magyarokkal, de láthatóan amibe a politika beteszi a lábát, az el is romlik. nagyon szomorú ez, de ez van.

és nem akarom ismételni magam, de ha a belföldi szavazatai eredményt átbillentené a határon túliak szavazata (ez legitim lenne?), az hatalmas konfliktusokat generálna a belföldi magyarok felől, mert miért más mondja meg nekünk a mi akaratunkkal szemben, hogy ki kormányozzon minket? ha ilyen megvalósul, az tényleg hiriget idéz elő, szóval szerintem a határon túliaknak ez a vágya, azon túl, hogy túlzó és értelmetlen, irreális, azon túl kontraproduktív is, ebből csak a tök felesleges és értelmetlen balhék lesznek...
Vannak, akik szerint Orbán Viktor a Legnagyobb Magyar, mások szerint 165 centi. Ön mit gondol?
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Ezt szerintem még az utóbbi is elismeri.
Csak jeleztem, hogy kinek mi a humorban az etalon, ha már ezen nyűglődik itt valaki órák óta, hogy Hofi miket és hogyan mondott. Soha nem az a "szalvétával, eltartott kisujjal fogta a faszt"-típus volt Hofi, a kőbányai melós. Mindent kimondott, más helyett is. A bölcs udvari bolond.

És nem is vett vissza soha. Máig érvényes, amiket mondott és amikre rámutatott.

Fábry valaha jó volt, tehetséges is, de a szervilitása megölte annak a javát régen. Ahogy Eperjes is hajdan nagyon tehetséges színészként indult, mára viszont egy megszállott lett, zéró művészi teljesítménnyel. Orbánc így fertőz,látszik.
Az erdélyi eredmények ismeretében,tökéletesen érthető kövér "hazaáruló" lacus mai,a szokottnál is sötétebb viselkedése a fostosok trónján.
Szegény RMDSZ,szegény Erdély!
A NER,NEM FELEJT!
@wanekus: :-DDD Én a legnagyobbak között vagyok a 164-mel.
@Schindler Pistája: Na a zsidózó strandpapucsot felváltotta a kemény sichtában a bajtársa. Fárad a Lendvay utcai APO, ha csak ezeket bírja megint küldeni.
@wanekus:
Vannak, akik szerint hagyni kéne,hogy kilógja magát,mint egy szaros nadrág.
@a szív fészkei: Ehhez semmit nem tudok hozzátenni! Maximálisan egyetértek veled! De látod, kértem mondjanak véleményt orbánról és kövérről, ha már Hofiról ilyen rossz a véleményük. Erre eltűntek...
Nem tetszett nekik a nickem:)))
@Schindler Pistája: Te folyton csak zsidózni tudsz te puhapöcsű náci. Sötét vagy és untermensch. Faszszopó.

A normális emberektől elnézést de nem bírtam már ezt a tetvet :-(
@a szív fészkei:
Imádom, amikor a flaszteren megszáradt szart víz éri, elkezd képlékennyé válni és szivárog befele ide a blogra. Általában ez a fajta igen sokat tapasztalt, az adott témában ’mélyen’ művelt szürkemarha. Köszi a tegnapi (mai) jó kívánságot, de nincs okom optimistának lenni. Ez off, nem részletezem.
@a szív fészkei: amíg bele nem hal. Eddig mindig volt egy újabb béka, aki megmentette. A zsarnokot a saját békái fojtják meg, ez sok ezer éves tapasztalat. Csak várni kell, é megtörténik. Lehet büntiben azért van Kövér, mert hazahozta Ádert és akiktanultunkrómaitörténelmet fidesz szárny látják OV állapotát (csak rá kell nézni, ja persze, biztos a front miatt van szétesve jól láthatóan) meg is szavazta, és mivel Áder már a 3. törvénnyel van pofája kekeckedni és még a mindenki által szeretett Főrabbihoz is elment látogatóba, hát Kövért elzavarta, meg se álljon Székelyudvarhelyig!:D:D:D

Fikció? Ki tudja, de azé' ez a magyarázat is tetszik, s van annyi alapja, mint hogy itt a tesvírek oltogatják az észt egymásba mög egymáson!:D
@a szív fészkei: nem értem, mit írtam rosszul.
Pont az volt a problémám, hogy mindenki az adófizetéssel érvelt a ht szavazók ellen. Én erre pedzegettem, hogy ilyen alapon nem sokan szavazhatnának Mo-n.
Ezzel viszont nem állítom, hogy szerintem jogos szavazniuk, csak ebben az érvelésben sok hibát látok.
Azóta viszont sok más jellegű kritika is felmerült a külhoniak szavazása ellen, amibe már nehezebb belekötni...
Egyszóval nem én mondtam, hogy Bayer, Csányi,.stb., ez mások érveléséből következett!
@Astalavista: "Továbbá ha a baloldal nem lett volna annyira vehemens a határon túli magyarokról szóló népszavazás alkalmával, akkor árnyaltabb lenne a kép. Az egy rossz politikai döntés volt - "

Ja, pont akkor a fideszhitler mélyponton volt a választási veresége után, nem volt más, amibe kapaszkodhatott volna, hát ráragadt az állampolgársági témára, csak éppen mással hozatta elő. A magyar birka, és sajnos a székely birka is, rögtön meghülyíthető néhány nacionalista böfögéssel, az meg már nem számít, hogy ezek a banditák a szemünk láttára rabolják el a magyar földet a magyar gazdáktól (megérdemlik) és a százmilliárdokat az államkasszából.
@Letícia: Naiv vagy ha azt hiszed, hogy Áder visszadobásai nem egy színjáték része.
@Letícia: Áderről nekem NEM az Orvbánnal szembeni ellenállás hőse jut eszembe. Ez is marketing: a jó zsoldos, a rossz zsoldos szerepek ki vannak osztva. De Áder a lényegben nagyon is egyetértett ugyebár, hisz ő tanálta ki a szemét törvények javát.

Most visszaküldi, hogy nem így kell írni, hanem amúgy... Jó, Sliccnél többet mutat emberformából, kevésbé zoknibáb.
@hazug fidesznyik: Jaj de rosszul tudod, mindjárt ki is javít Gábriel a tanító arkangyal: a magyar földet a zsidók lopják. Orvbán megvédi. Mert a javunkat akarja. De nagyon.
@Schindler Pistája: Szopni jársz ide, köcsög? Igazad van, anyukád is jól csinálja.
@ob.szerver: Szerintem erről nem nagyon kérdezné vitykát. :)
@a szív fészkei: Ne röhögtess. Mikor mondtam én olyat, hogy Orbán megvédi a termőföldet???
Az a baj a cikkíróval, hogy annyira ért az erdélyi magyar politikához, mint a tyúk az ABC-hez. Csak azt tudja, amit a buta index visszaböfög. (Pl. Index komolyan írta, hogy az esztena az egy település Erdélyben. Vagy egyenlőség jelet tesz a székelyek és az erdélyi magyarok közé) Szász Jenő pártja, ahhoz képest, hogy mindenki leírta, igen jól szerepelt és lekörözte a másik Fidesz támogatta pártot az EMNP-t.
Fabius! Amihez nem értesz, arról ne okoskodj!
@Schindler Pistája: és azt a részt ne hagyd ki belőle, elzavarják az összeset, ahogy mi tettük, lesz nekik egy matolcsijuk, aki annyit ért a gazdasághoz, mint amit látunk, és akár el se jöttek volna őseink Baskíriából és a mély sötétségből, mert nem sokára bezárhatjuk a boltot. Lehet zsidózni, ám sok értelme nincsen! Szent István is megírta, akitől tanulni lehet, tanulj, akit integrálni lehet, azt integráljátok és egymás hasznaira legyetek. No most mi jól kiírtjuk az összes "boltost" és csodálkozunk, hogy nem megy a bolt! Mert a magyar nem ért a bolthoz, melózni kell vele, meg kapcsolatok kellenek, meg alkudni kell, kész macera az egész, de a büszke magyar mindenre ráér, semmihez nem ért és tehetnek neki egy szívességet, hogy szóba áll valakivel. Jajgatni, meg másokat hibáztatni, no azt nagyon tud!
@a szív fészkei: "mindjárt ki is javít Gábriel a tanító arkangyal: a magyar földet a zsidók lopják. Orvbán megvédi"

Soha nem gondoltam, hogy annyi zsidó van a szektájában. A manyupot is jól megvédték. Szerintem a fizetésünk is kormányé, csak kölcsön van nálunk.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
Nem a nickeddel van baja, nem tudna válaszolni, ha keresztkérdést tennél fel Géza művészetével kapcsolatban. Minden nap végigolvasom az aktuális posztot, a hozzá tartozó kommentekkel együtt. Ha valami nem érdekel, vagy hülye vagyok hozzá, akkor inkább nem szólok bele. Tanul az ember így is. Általános véleménye persze lehet bármiről, de ha valaki tájékozatlan az adott témában, bölcsebb ha kussol és figyel. Nyilván mindenkinek van olyan témaköre, amiben az átlagnál jobban otthon van, ezért szívesen beszél róla. Na, ez a segg pont ezért tűnt el mert hülye, csak teljesíti a napi penzumát agy nélkül
pont
@Gábriel angyal: Kitől kellene? Magától?

Jut eszembe, ez a csillag születikes Mészáros gazda alcsútdobozról nem rokona-é felcsúti Mészáros Lőrincnek? Ez s CSISZes Mészáros végighaknizza az országot a kulák sorsával. Milyen érdekes, a másik Mészáros épp most készül kulákká válni!
@hazug fidesznyik: aki nem tudta, hogy a lakosság kisebb-nagyobb százaléka birka, és nem tudott egy olyan politikai üzenetet megfogalmazni, ami bár helytálló, és nem tetszik minden birkának, azért mégse kergesse az ellenfél karámjába őket.
Általában a szélsőjobb szokott ilyen kategorikusan fogalmazni, ahogy az MSZP fogalmazott ebben a témában. Meg is kapták érte a szokásos jutalmat: a kemény magnak tetszett, de az addig semlegeseknek adott jó kis jobboldali löketet. Mert a Fidesz és a Jobbik nem volt annyira xenofób, mint amilyen az MSZP szeretett volna lenni. Akkor volt látható igazán, hogy a hatalomért ők bármire képesek, és ez sok embernek nem tetszett, illetve ha már az MSZP is szélsőjobbos üzeneteket puffogtat, akkor már inkább szavaztak a Jobbikra. :)
@zaxam: Csak jeleztem, hogy a "legnagyobb" szájmagyarok mennyire magyarok, ha az országukban kifizetendő pénzről van szó, tehát ők se szavazzanak ez alapon.

Én is amellett vagyok, hogy ahol nem élek életvitelszerűen, szó szerint a bőröm viselve a kormányzat őrültségeit - ott ne szóljak már be voksommal semmibe.

Magyarságot enélkül is meg lehet élni. Exbarátnőm Vajdaságból - ma amerikai már - mondta, hogy amikor Tito révén világútlevelük és aranyéletük volt hozzánk képest, eszükbe se jutott volna a magyar útleveléért, állampolgárságért ácsingózni, sőt. Most az Eu-belépőnek meg kéne azért.

Oké, ha ez neki meg máshol segítség, akkor ezzel a a lehetőséggel kapják meg az állampolgárságot de szavazati jog nélkül.
@antho:

Segits legyszi nehogy elokoskodjak megint valamit: hany polgarmesteri helyet szerzett az RMDSZ es mennyit a masik ketto osszesen? Csak mert az a hir jarja az osszesitett eredmenyuk egy fel marek atizzadt nyalas szotyit er. Tanits mester, hogy van ez?
@Letícia: Jó felvetés!! Én is olvastam a sanyarúságát, amivel teli a bulvár. Ide néha szokott kommentelni valaki, neki a kollégája, majd ha jön, megkérdezzük.
Fostos cuclibák minden szalmaszálba belekapaszkod(ná)nak. Jelentem a határon túlról senki nem fog sem libbant, sem balgyanús pártra szavazni, továbbá az anyaországi fiatalok is utoljára szavaznának rátok, inkább szavaznak a Jobbikra! És mily bölcsen teszik.
@antho: "Az a baj a cikkíróval, hogy annyira ért az erdélyi magyar politikához, mint a tyúk az ABC-hez."

Az erdélyi meg annyit ért a magyar politikához, mint ló az ábécéhez. Ami meg az "esztenát" illeti, az egy román szó (stana), ha nem tudnád. Magyaristán is egy esztena, csak éppen itt lent a pusztában...
Ja, te meg ne oktass ki másokat, mert írni sem tudsz. Mai, de ce zice lumea ca te arzi in bulan?
@a szív fészkei: Jujj mit nem mondasz. Nem foglalkozok a zsidókkal erre pont te ráncigálod elő őket??? :)

Persze ha már itt tartanak a "tudósaitok" akkor nincs min csodálkozni. :)

nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=100741&offsetlo=0
@Gábriel angyal: Azt már nem te mondod, bocs. Te az elsőt szoktad mantrázni, igazad van,bocsánat noheimal!!!
@a szív fészkei: Jó, de akkor az átlagfizetésből és alatta élő magyarápoktól is vegyék el a szavazati jogot, mert többe kerülnek az államnak, mint amennyit adóban fizetnek be. Akkor a maszop soha többé nem kerülne a parlamentbe.
@a szív fészkei: na tessék, tudtam hol kell felvetni! Kollegája, mint gazda? Miért nincs a földeken?:D
@Gábriel angyal: Már írtam
Komoróczyról meg erről a művéről. Kicsit több respektje van a tudományos világban, mint ennek a róla való átiratodat izzadó valakinek.
@Letícia: Ő csak ennyit írt még jó pár héttel ezelőtt, hogy ez a pasi munkatársa. Semmi mást.

Ha jön,majd megkérdem, kedves szokott lenni.
@BenFranklin: Mintha teli lenne a világ narancszívű nagymamákkal, aki Orvbán mancsát csókdossák...

Ők se szavazhassanak? Lenne nagy gebasz. A kerületemben csak élemedett korúak kapacitáltak mindenkit narancspólókban Viktoruk mellett agitálva. Békementelők is közülük kerültek ki. Vigyázz a kívánságoddal!
@a szív fészkei: Minden hülye tudja, hogy minden pártnak a nagymamák agitálnak. Ciki viszont, hogy a maszopnak más szavazója nincs.
@BenFranklin: Te vagy Kubatov személyesen? Minő megtiszteltetés!
@a szív fészkei: Köszi! Rád bízom, mert én most balra/jobbra, majd középre el!:D
Szia!:)

Csőváz!
@Penivaldes:
Szia Peni!
Hogyschmittvagyol?
u bocs:)))
@sárkányfő: Hogy mondod el nekik hogy hat figyelejetek: nem kaptok szavazati jogot merthat ti nem itt eltek es hat csak a balhe lesz miattatok? Meg valoszinu olyan iranyba befolyasolnatok Magyarorszag jovojet ami nem jo Magyarorszagnak???

(mellesleg Fleto is erdekes dolgokat vizionalt a rengeteg roman munkavallaloval kapcsolatban...)

En remelem soha nem lesz olyan, hogy csak jelkepes allampolgar. Vagy teljes allampolgar valaki, vagy semmilyen. Aki vette a faradsagot h kervenyezte a visszahonositast, a vele jaro nyugokkel es veszi a faradsagot h elmegy szavazni, annak a szavazata ugyanolyan erteku mint barmelyik mas magyar allapolgare, erkolcsileg meg meg tobbet is er, mint barmelyik ex-komcsi, bortontoltelek vagy ingyeneloe. Nem azoktol kellene-e megvonni a szavazati jogot? Aki csak segelyen el mar 3. generacio ota, az miert szavazhat?? Jogilag hogy magyarazod el h melyik allampolgarsag teljeserteku, melyik nem? Ervelesed szerint csak az adofizeto kapjon szavazati jogot. A jogban meg ilyen nincs. Na, ez itt a problema keremszepen.
@Arisztogatya: Ezt nem magyrázod meg olyannak, aki azt hiszi, hogy fizet adót, pedig...a gyógyszere többe van az államnak havonta, mint amit megtermelt életében...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az. Viszont a tegnapi Spanyol-Olasz talán eddig a legjobb volt. :)
@Knósszosz: nagyon jól vagyok, köszönöm érdeklődésed.
@Gábriel angyal: Ilyen hülyeségekkel a románok/szlovákok is rend szerint előállnak.
@a szív fészkei: Hát pld. a hősök terén a nagy oszlop tetején. :)
Ilyenkor K.L. nem szégyenli el magát? Legalább otthon, a tükör előtt. Apám mondta: hülye játéknak hülye vége van. Remélem, most egy darabig leszállnak erről a szerencsétlen népről és úgy hagyják élni, ahogy nekik jó. Belerondítani mások életébe, nos, azt nem illik.
@Arisztogatya: Nagyon egyszerű. Az választhat akinek állandó lakcíme van az országba.
@Penivaldes:
Örömmel hallom (olvasom), ölég negatív hangot ütöttél meg, pár nappal ezelőtt.
Akkor Peni a régi... ez jó-:)))
Rock&Roll!

Ha nem a mi bőrünkre menne az egész hülye játék, még röhögni is lehetne rajta. Két ekkora blamázs, ráadásul majd egyszerre??
Szőnyegrojtnak álcázva végig néztem volna, ahogyan a parázsként izzó, kórosan túlburjánzott korongecset, összefut a máglyaként lángoló deka (dens) suszterrel a dolgozószobájában. Előbbi Romániában égett be, utóbbi meg a visegrádi hármaknál lett radioaktív. Nála ez már a gamma-bomlás, fogy a zenergia, remélhetőleg. Ebbe a népi-nemzeti itt a piros, elloptam a pirost játékba, már csak Szegedi Csanádnak kellene beszállnia Brüsszelben (van tapasztata), esetleg besegíthetne Morvai Krisztina is, három nap alatt garantált sikerünk lenne a világsajtóban ismét.
Nem köll a Lengyeleknek a levéd modell, a Csehek is köszönik szépen, el vannak Don Vittorio nagyívű, kurvárafogjunkössze víziói nélkül.
Most akkor ki a hülye?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: OK, tehat a kulfodon melozok jo resze, a hajlektalanok es az allando lakcim nelkuliek (egy ismert szinesz volt nemreg igy) nem szavazhatnak... Hmmm
@Arisztogatya:

"En remelem soha nem lesz olyan, hogy csak jelkepes allampolgar. Vagy teljes allampolgar valaki, vagy semmilyen. Aki vette a faradsagot h kervenyezte a visszahonositast, a vele jaro nyugokkel es veszi a faradsagot h elmegy szavazni, annak a szavazata ugyanolyan erteku mint barmelyik mas román allapolgare, erkolcsileg meg meg tobbet is er, mint barmelyik ex-Stasi, bortontoltelek vagy ingyeneloe. Nem azoktol kellene-e megvonni a szavazati jogot? Aki csak segelyen el mar 3. generacio ota, az miert szavazhat?? Jogilag hogy magyarazod el h melyik allampolgarsag teljeserteku, melyik nem? Ervelesed szerint csak az adofizeto kapjon szavazati jogot. A jogban meg ilyen nincs. Na, ez itt a problema keremszepen. "

Két szót cseréltem ki benne, és máris egy moldáv nacionalista érvelését olvashatjuk a román szavazati jogról. Remélem az is pont ennyire tetszik, ha ők szavaznak majd helyetted, és esetleg ők emlegetik neked, hogy méltatlan vagy arra, hogy ott szavazz.
Legutóbb Szlovákiában estek pofára, most Erdélyben, ez nagyon tetszik.:D A határon túliak nem hülyék, most már csak azt kellene tisztázni, mi hogyan hoztuk össze a kétharmadot?
Azt is vágjátok ugye, hogy a jogállam is helyreállt időközben. :)

Orbán: Helyreállt a jogállam

nol.hu/belfold/orban__helyreallt_a_jogallam
@Gábriel angyal: ilyen a nyár eleje. zápor, zivatar, jogállam helyreállás:))
@Arisztogatya:

Eddig az volt a vita tárgya, hogy kaphatnak-e a határon túliak és az emigráltak szavazójogot, most meg hirtelen azzal jössz, hogy hogy magyarázom meg a "nem" választ... Tudod a jó, konstruktív, értelmes vita ott kezdődik, hogy a felek maradnak a tárgynál, a csapongással nem jutunk semmire.

Nos, a lényegi kérdést illetően az érveim leírtam, és mivel te láthatóan meg se próbáltál reagálni az érveimre, így azt hiszem e vita lényegi kérdésen túl is vagyunk: a józan ész és a tisztesség alapján mindenki csak a saját sorsát akarja befolyásolni, ne másét. De hát az amúgy is teljesen természetes.

Hogy ezt hogyan kommunikálják az erdélyieknek, és másoknak, az egy másik kérdés. Mint itt is írta egy érintett, ő sem érzi jogosnak hogy szavazzon, így ő nem is fog élni a jogával. Szóval sokan eleve így gondolkodnak maguktól is az érintettek közül. Az okosabbak nem csak azt látják be, hogy nem kéne kívülállóként beleszólniuk, hanem azt is amit írtam, és amivel láthatóan szintén nem akarsz szembesülni: ha sikerülne ez a beleszólás, az azonnali és komoly ellenérzéseket vált ki a belföldi magyarokból. ebből csak kára lenne mindenkinek... A többiektől meg, akik nem látják át a dolgokat egyből, tőlük pl. meg kell kérdezni, mit szólnának, ha az anyaországbél magyarok döntenék el, hogy ki legyen az ő képviselőjük vagy polgármesterük... és akkor talán nekik is leesik a tantusz, mennyire értelmetlen és felesleges ez az egész.

Megjegyzem nálunk mondjuk egy pécsi nem akar szavazni a miskolci vagy soproni polgármester-választáson, ahogy egy pesti sem akar szavazni a szolnoki önkormányzati képviselő-választáson... ilyesmi soha eszébe sem jutna senkinek... és ettől még teljes állampolgárok, csak éppen arra szavaznak, ami érinti őket. Ez így normális.

a komcsizás, ingyenélőzős kirohanásra már nem válaszolok ha nem bánod, nem akarom levinni kutyába a beszélgetés színvonalat...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Strichelni stefi bácsitok szokott.
Most nem ér rá ? Netalán egy agyhalott ügyfele van ?
@kirsten: Lehet fényezni kell Viktor egoját a román események miatt. :)

@Arisztogatya: Értelem szerűen egyszerűsítettem. Arra gondoltam, hogy aki ebben az országban él ennek az országnak a része az szavazhasson.
Alapvetően nagyívben teszek az erdélyi magyarokra, de ha így van, ahogy a posztban íratott, akkor gratulálok nekik, hogy ennek a mocskos zorbánista csürhének jól beintettek!
@Fabius: "Remélem az is pont ennyire tetszik, ha ők szavaznak majd helyetted, és esetleg ők emlegetik neked, hogy méltatlan vagy arra, hogy ott szavazz"

Azok a moldávok akik román állampolgársággal rendelkeznek a román jog szerint szavazhatnak a romániai parlamenti választásokon.
Szóval amit te most elrettentő jövőképként leírsz, az már 2 évtizede realitás.
Csak gondoltam szólok, hogy ne pedálozzatok ezen annyit már. :D
@Fabius: és Securitate, nem Stasi. :)
@Gábriel angyal: Persze. Jog - alám. Nincs valami jó vadászpilótás linked? Nem irónia, tényleg!
Hofit piszkálta itt egy agyhalott, döntse el mindenki, mennyire aktuális a mittoménhányévvel ezelőtti szösszenete. Nem szó szerint, de azért idézőjelben:
„Csárlsz repül haza, kárdezi a sztyuvitól:
-Óhh, what is this kerek?
-Zsömle, Te barom!”
Sztán anyanyelvi konferencián is részt vett:
„-Tessenmondhani, hogy írják helyesen: törölköző, vagy türülköző?
-Mennyi van idáig leírva?
-Th…
Szavazzon ott, ahonnan ide ette a fene!
@Knósszosz: fogjon össze a bonsaidúcséval és gittegyletével meg a pinaszőrbajuszú bohóccal a harapós ló és a kardfogú tigris

és a bubópestis

brühühühühü
@Knósszosz: nyugalom Knósszosz vár ránk az éj sötétje, ó igen:)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kulfoldon dolgozo magyar allampolgar akkor ne szavazzon?? Ne legyen joga szavazni?
@Gábriel angyal: De jó neked, ha nem szédülsz. ott fent. Akkor mehetnél Párizsba is, a Bastille helyén emelt oszlopra táncolni.
@wanekus: ha kicsi ha nagy azt kívánom DÖGÖJJÖN MEG !!! rohat mafia
@Arisztogatya: Na, mielőtt nagyon belelendülsz a fikázásunkba, mint szoktatok- elég sok erdélyi magyar volt szekubesúgó, kommunista töltelék, stb. Álljon meg a vezérhangyád, nem csak itt volt komenizmus, héhó!
@BenFranklin: Mert te élharcosan adófizetsz, ja.. Ott, ahol Bayer?
@Arisztogatya: Ha huzamosabb ideje kint van, ott él akkor igen, ne szavazhasson.
@Kandabula: Ők nem Manci néni tánc- és illemórájára jártak. Semmi ilyesmi nem fertőzte jaumagyarosch egójukat, ne várj viselkedést tőluk...
@Astalavista: Szerintem hiába téped magad...

Mondjuk ez a Stasi horzsolt odaátról, dehát a tényanyag ilyen, valaki vagy tudja, vagy nem. Reménykedem, hogy csak dekoncentrált :-)
@Letícia: helló Leti !

a TG árvák szétszóródtak... holitt holott bukkannak fel...
@rodeo36:
baromira bírom a szthűloszodat nincs ijen a paletán szóval aszondom a te fogamazásodba hogyezeket a kurvákat hijjába cseréjük ki a háuzisz of parlilyamentbe mert jönnek hejettük újabb büdös kurvák akiknek még üres azsebük és megtanulnak a lábujukkal is pénzt számolni azt amit ellopnak előlünk mi meg bámulunk hogy a farhát tőzsdén aztadekurvadedrága megen emelkedett a pi-pipíípi öpöpőőhusi ára mer csak morzéval kamunikál a nyugdílyas a telephonadó mijat közbe az új kurvák meg basznak majd meg dőzsőlnek oszt mi megin beszívjuk meg mindeki beszíjja ja
brühühühühühü
nem tucc egy kukás álást felétek?
komolyan
@a szív fészkei: Ne vedd szemelyesen ha velemenyed biraljak, az nem te vagy, az csak a velemenyed.

Egyebkent meg ami a temat meg illeti, az en meggyozodesem, h elenyeszo lenne a szavazat, ami Erdelybol es Felvidekrol jonne. Pont azert mert nem erzik magukat illetekesnek az emberek, de akkor is megilleti oket a jog, hogy eljenek vele. Piiisz
2 706 292 én mondtam hogy ezt a számot örökre megjegyezzük és soká emlegetni foglyuk...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ha ilyet meglepne Magyarorszag, akkor joggal allitanak, hogy a jogallam szettiprasa zajlik. En ertem amit mondani akarsz, csak megis elfogadthatatlan megvonni a szavazati jogot mert, mas orszagban dolgozik.
Én azt hallottam, hogy az erdélyi magyarok győzködték a román honfitársakat, hogy az RMDSZ-re szavazzanak, mert jobb az nekik, mintha a buta, nacionalista, ámokfutó csürhe által nyomatott hasonszőrű bornírt ember kerül vezetőnek. Úgy látszik, hogy végre tudnak beszélni az erdélyi magyarok és románok. Én ennek örülök igazán!
@Gábriel angyal: Bazz!!!
Mondom én, hogy nem köllene politizélni! Kösz! A szöszi mögé nem ülnék, de ha még is, a takarítás az Ő dóga-:DDD
@Arisztogatya: Ez meglátás kérdése. Szerintem meg az sérti a jogállamiságot mit eddig a FIDESZ MSZP összehozott, meg az, hogy az itt él külföldik nem rendelkeznek vele.
@Arisztogatya: "En ertem amit mondani akarsz, csak megis elfogadthatatlan megvonni a szavazati jogot mert, mas orszagban dolgozik."

Önként ment ki dolgozni, foglalkozzon azzal a környezettel ahol él, a másét meg hagyja békén.

Ha eladom a régi házam nem megyek vissza pofázni, hogy milyen színűre fessék a falat.
@Arisztogatya: Szerintem meg kell egy rakás cenzus. Európa, Mo. sosem mozdul el a holtpontról, ha az inaktív rétegek fognak kormányt választani, addig mindíg a populizmusé lesz a főszerep.

Nyugger-nem szavaz
Gyerek, fiatalkorú nem szavaz.
Többiek a befizetett adóval arányos értékü szavazatot érnek, jogi személyeket is beleértve.

Nyugaton is így indult a klasszikus köztársaság(anglia/amerika), csak mi mindig két lépcsőt ugrunk előre, hogy aztán hármat bukfencezzünk vissza.
@rodeo36: Kúl volt a reggeli!
Négyig pörögtem, aztán aludtam egy órát, mint akit agyoncsaptak :D

A választójog meg sajnos bonyolult história. Éppen ezért nem kellene rövidtávú érdekből újra alkalmat teremteni a határontúliak megsértésére, mint az állampolgársággal. Ha a konzulátusokon szavazhatnak az ottaniak, akkor már csak a kapacitás miatt sem lehet túl sok szavazatra számítani, ha meg választókörzeteket írnak ki, akkor az szembemegy egy csomó dologgal, és a román állam kikérheti magának, hogy pl. Hargita képviselővel rendelkezik a magyar parlamentben.

Ésszel, feleim!
@Penivaldes: És mit fogunk csinálni Drágám? Én kamasszhh fiú létemre nem focziztam a gründhon, barátom anyukája előnyomott kendőit hímeztem. Ne röhögj, tényleg. Kisiparos volt, kézimunkát nyomatott. Kissé eltértem azóta a dologtól, ma inkább érdekel mekkora teljesítménye van egy Trent 900-as hajtőműnek. Változnak az idők, érdemes lenne tisztázni, mekkora tolóereje van Egérnek. Hány kilonyútton, nem?
@BenFranklin: Akár mennyire fáj neked, hogy nem tudsz tejelő munkagépként tekinteni az emberekre attól még ilyet nem fognak bevezetni intelligens világokban.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Pedig a nagyvárosi szinglihordák miatt akkor lenne csak libsivilág! Hogy örülne Franklin.
@miva?: román állam kikérheti magának, hogy pl. Hargita képviselővel rendelkezik a magyar parlamentben.

- kikérni kikérheti merthogy köze az nincs hozzá. A moldávoknak a román parlamentben van képviselete, ahhoz nekünk nincs közünk.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Be ám, tényleg volt pörgés. De autóba du. 5-ig nem mertem beülni :D
@Knósszosz: Egyszer igazán összefuthatnánk valami jó kis repnapon. :)
@BenFranklin: A moldáviai moldávoknak nem lehet, aranyapám, csak a honiaknak.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Anglia is így lett nagy, és Amerika is. Persze nem voltak 'intelligens világok' de le sem szarta senki, most meg örülhetnek hogy akkor volt ennyi eszük.
@miva?: moldáviai románoka gondoltam. Azok miért honiak?
@BenFranklin: Na figyu! Első lépésként adófizetők. A magántulajdonnak becsülete van. Nem alakítják át a jogi környezetet teljesen - szarrá.

Ez van. Erre lehet cenzus, de nálunk mire?

Nagyon örülök, hogy nem ömlik belőled a szokásos gusztustalan szöveg. Innen már csak egy lépés az, hogy végiggondold a mondanivalódat. Menni fog!
@BenFranklin: Ok-ok, verj rabszolgaláncra minden nálad szegényebbet mert nem voltak olyan tökéletesek mint te, hogy annyi pénzt harácsoljanak össze mint te.

Sem a te ideológiád, sem a vele ellentétes kommunista nem hozott mást erre a világra csak milliók halálát. Erre nem lennék büszke.
@BenFranklin: Azoknak nem lehet egyéni képviselőjük. Ilyen a nemzetközi jog tudtommal. Valaki szagértő állást foglalhatna, hogy ne a holdban vitatkozzanak a felhőfaszúak!
@Gábriel angyal:
Nem lenne ellenemre!
De, ez is el van baszva.
Híre-hamva sincs egy ilyen dzsemborinak, pedig a kecskeméti az öt legjobb között volt Európában. Itt mindent tönkretesznek. Ebből nem kellene politikát gyártani, mert kurva jó volt látni például a francia pilótát, aki egy Dassault Rafaele madárral olyat nyomott, amitől borsódzik a repülésimádók háta. Mellesleg tizenhat sikeres afganisztáni bevetéssel a háta mögött.
OKKÉ, on. Mert seggbe leszünk rúgva.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Butaság. Világ legtermészetesebb dolga hogy egy cégben nincs demokrácia. Ezért bővülhet évente 10-20-80%-ot. Mert az dönt aki finanszíroz. Ha évi 0,1%-kal akarunk haladni, akkor a zemberekre kell bízni a döntést. Ők tudják, azért zemberek.

@miva?: Semmi köze a nemzetközi jognak egy nemzeti választásához. Nemzetközi jog alanya különben is csak Állam vagy Nemzetközi szervezet lehet, a zemberek nem.
@Penivaldes:
Az aztat jelenti, hány tonnát tud függőlegesen felemelni. Persze ez nem téma, mert hozzád nem kell kerozin, ellentétben egy nyolcvan tonnás B-737-800-ashoz. Ezt azért beszéld át Egérrel, jó?
@Fabius: Ha jól hallottam ma, akkor RMDSZ 79, másik kettő összesen ... 4!
@BenFranklin: Nem tudom eldönteni, hogy a Hitler felsőbb rendűséget akarod reklámozni vagy a cyberpunk világot.

Mindenesetre köszi, nem kérek a 0 erkölcsű világodból.
@Penivaldes: Nem. Shubbázni se. Egyszerű arcú melós volnék.
@Knósszosz: minek akarsz vele 80 tonnás cuccokat emelgetni?
még valami baja lesz neki mint férfinak..
@Knósszosz: akkor van bonyolult arcú melós is. az milyen? 4 szája van?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Aha, én meg a prolierkölcsből nem kérek.

Gondolom nagyon igazságosnak tartanád, ha olyan mondaná meg kinek-hova-mennyiért adja bérbe az ingatlanodat, akinek köze nincs hozzá. Ez erkölcsös a társ. 2/3-a, a zsellérek szerint.
@BenFranklin: Dehogy nincs köze. Máskülönben meg kellene adni az összes magyar állampolgárnak a román szavazati jogot, azután meg be lehetne kebelezni magyarországot. Hülye nem vagyok hozzá, mint te, csak nem értek hozzá.
@Knósszosz: Ne is mondd. Annak idején voltunk az első Taszári repnapon is, amikor először járt hazánkban a Thunderbirds kötelék. :)

Ja és ennyi "náculás" szerintem neked is tetszeni fog. :)

youtu.be/xfvQnlYB3IE

Szerintem állati a hangjuk. :)
@Penivaldes: Ne csináld már!
Én nem erről...
Ha meg horizontálisan tolja, az nem olyan megerőltető! Ha végez, interceptor se köll a sebességvesztéshez.
Nem is tudtam, hogy Orbán szava már csak 20%-ot ér! :-)

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Orban_Viktor_Rengeshullamok&id=88726&type=22
@Knósszosz: horizontálisan más. ezt én is tudom.
csak nem értem miért kell ebbe belevonni barátunkat?!
@miva?: Na lépek. Maradjatok szórakoztatók továbbra is. Franklin, te meg gondolkozz észosztás előtt, mert néha már nekem kínos, amekkora butaságokat itt összehordtál. Mindenesetre örülök a tapasztalt változásnak. Még egy-két lépés, és lehet veled beszélgetni, ami nagy szó, tekintve, honnan indultál.
@BenFranklin: Kösz továbbra se kérek az olyan erkölcs magasságokból ahol a határaidat egy dolog határozza meg, mégpedig a pénz.

Nem ez alapján szokták osztályozni az embereket szerencsére. Persze számotokra ez teljes mértékig elfogadhatatlan. Ja és nem csak a prolik gondolkodnak így.
@miva?: Igen, értesz hozzá, de a nemzetközi jognak még mindig nincs köze a választójoghoz. tudom mert veled ellentétben tanultam ezt-azt.
@Gábriel angyal: Ebben az esetben elvonatkoztatok...
A Hindenburg sem volt semmi.
Műszakilag nézem, meg repülés imádóként. A többi felhangot ne elemezzük.
De jó, kösz!
@Knósszosz: Rokkendroll, testvérem!;D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ja és nem csak a prolik gondolkodnak így.

Honnan tudod? Mások nem állnak veled szóba...
@Arisztogatya: Én ezt csak arra írtam, hogy a komenyista múltat emlegetni nem csak nálunk, a kádáriiban élőknél jogos, hanem a Gustav Husaknál, Csaunál és egyéb véreskezűeknél élőknél is. Na mert köztük is kevés bűntelen.

És legyen béke, valóban. :-)
@graycivil: sose ért többet egy fabatkánál. Csak sok hülye nem lát a szemétől és nem hall a fülével. Dagályözön a Vitya.
@BenFranklin: Okok. Talán majd egyszer rájössz, hogy egy államnak, nemzetnek, társadalomnak nem azok hozzák a legtöbb hasznot akiknek a legtöbb pénzük van. Addig további jó szórakozást kívánok a nálad "alsóbbrendűek" fikázásához.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A harmicöt fokra kitérített fékszárny ez esetben alkalmazandó, csökkentett hajtóműteljesítmény mellett? Nem tudom, mekkorát szól a taccsdáun, majd Egér bizonyára felvilágosít minketet.
Tudatosítani kellene, a Kövérben és a társaiban, hogy az iráni rezsim emberei régi magyar gyökerekkel rendelkező idegenbe csatolt honfitársaink.
Tuti kimennek kampányolni mellettük és ezzel megoldottuk az iráni kérdést.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Talán majd egyszer rájössz, hogy egy államnak, nemzetnek, társadalomnak nem azok hozzák a legtöbb hasznot akiknek a legtöbb pénzük van.

- Mit nem mondasz..:) Azt azért nem árulnád el, hogy akkor kik?
@BenFranklin: Mekkora nagyképű fasz vagy "barátom" De mire is? Mert az eszedre nem kéne
@BenFranklin: azért egy országot egy céggel összehasonlítani enyhén szólva is túlzás, szerintem... Egy cég kifejezetten a nyereség érdekében jön létre, a minél jobb versenyképesség érdekében simán beáldozhatja (és bizony be is áldozza) dolgozóinak, osztályainak egy részét. Az ország elsődleges célja viszont nem az, hogy nyereséggel működjön (igaz, senki nem tiltakozna, ha nyereségesen működne), hanem a nemzet, az ország népének fennmaradását kellene elősegítenie - amiben benne van az is, hogy egyeseknek a hóna alá nyúl ahelyett, hogy céghez hasonlítva kirúgná őket.
Azt én is érzem, hogy nem a legtökéletesebb az, hogy kevés adófizető mellett (helyett?) nagy számú eltartott hoz meg évekre, akár évtizedekre szóló, és mindenkit érintő döntéseket; néha hajlok valamiféle cenzus felé, de most épp nem. Most azt mondom: meg kell fordítani, vagy legalábbis erősen javítani kell a dolgozó-eltartott arányt, és akkor a probléma megoldja önmagát.
Tudom, utópia...
@Arisztogatya: De tudod, megsétáltatták januárban a kintiek egy részét keményen lefizetve. Ez nem sérti az ottaniak önérzetét? Egy uzsicsomagért és jattért itt hájpolni a hülyének úgy, hogy nem ők nyögik a baromkodásait?

Tudod, mivel ezt láttuk, megéltük és erre hivatkozott ország-világ előtt, hogy a lám, magyarok mennyire szeretik és támogatják - érted talán, hogy a szavazásnál is tartunk ilyesmitől. Lévén, hogy arra nem lesz kevés semmi pénz, ott "meggyőzőnek" lenni, adakozik majd mindenhogy, leszarva, itthon mire nem jut amiatt...
Remélem, ez a fiasko most valami fényt gyújtott a zagyában. Mert ott már csak zagy van.
Jók voltatok? Seggfej narancsbolsik védték Kövér elvtársat?
@Letícia: &Roll! Tán közöd vala az villához? Akkor hozott Ákos! Akarom mondani, Ő nem. Rendre elbaszom a rajongásom-:)))
@BenFranklin: Ha meg akarsz világosodni menj el zarándoklatra. Javaslom Észak-Koreát, ott felvilágosítanak az eszméid szépségeiről. :)
@BenFranklin: Simicska nem szavaz, Kövér Szilárd nem szavaz, kösz! Te mondtad - ők meg nem fizettek adót elég látványosan jó ideje már. Sőt...
@Interlock: Utolsó szavad... Az!
Ez az ország egy cég.
Kié?
Tudjuk.
Miért?
Azt is.
Na???
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Próbálkoztak. :)

@Interlock: A problémát nem azzal oldod meg, hogy elkezdesz embereket kirekeszteni a társadalomból. Csökkentsd ezt a réteget, biztosíts nekik jobb alternatívát.
@Arisztogatya: "...Megvonnad a nem itt adozo magyar allampolgaroktol a szavazati jogot vagy nem? Egy elszakitott magyar kussoljon es csak a tejelo allapolgar velemenyere szamitson? Csak nekik legyenek jogaik?"

Tudod egy állam attól állam, hogy az azt alkotó emberek egyforma feltételekkel lehetnek a tagjai, illetve a polgárai. Na ugye, ha te nem élsz az állam területén, de szavazati jogod van, akkor te pozitíve diszkriminálva vagy azzal szemben aki itt él, mert neked csak jogaid vannak, de kötelességed nincs. Az itt élés nem azt jelenti, hogy pl. Budapesten fekszel le és kelsz fel, hanem azt, hogy ide kötnek a rokoni, baráti kapcsolatok, itt van ingatlanod, ide adózol, itt kell teljesíteni állampolgári kötelességeidet. Aki magyar állampolgár, és itt van bejelentett lakása is, az itt adózik ( vannak kivételek a jövedelmek kettős adózásának elkerülése érdekében, de gk adót meg sok egyéb adót, járulékot, és főleg hozzájárulást itt kell fizetnie ), és pl. ha a hazát kell megvédeni, akkor is itt kell helytállnia. Ezt egy más országban élő, de egyébként kettős állampolgártól, akinek csak szavazati joga van, ugye nem várja el az állam.
@Husz_János_Puszita: Legutóbb Szlovákiában estek pofára, most Erdélyben, ez nagyon tetszik.:D A határon túliak nem hülyék, most már csak azt kellene tisztázni, mi hogyan hoztuk össze a kétharmadot?

Na hogyan ? Elhittetek mindent ennek a zsebcézárnak....
@a szív fészkei: Látszik a mélybeszéd.

Simicskának hány alkalmazottja van? Ő utánuk nem kell járadékot fizetni? Ők nem adóznak? Többet egy 7 alatt mint te életedben. A vállalkozó nem feltétlen adózik, kifizetteti mással. Mégis hasznosabb az államnak mint egy alkalmazott, ezért rengeteg kiskaput hagynak neki, hogy megspórolhassa az adót. Szabad a pálya, te is vállalkozhatsz.
@Letícia: Kösz! 100 ezerért iratva alkalmanként valami hülyével a fősodor mentén, ami népieschkedő, humorizálgatni próbáló izzadmány. Blöááááááá. Szegény dakota lovak. Kihaltak ettől.
… az elmúlt héten ott voltunk… Két kivétellel mindenhol, minden beszélgető társunk kérte –könyörögtek!-, hogy az otthoni magyar politikusok ne szóljanak, ne avatkozzanak az életükbe!!!...

… a szász jenő és a fidesz csak a széthúzást, békétlenséget erősítette!!! Ha elfogadták volna az RMDSZ magyar összefogást ösztökélő, nagyvonalú ajánlásait, talán Marosvásárhelynek is magyar polgármestere volna a jövőben… Szerencsére a székelyföldi emberek többségének bölcsessége, higgadt józansága nem idézett elő akkora szakadást, melyet a Felvidéken sikerült „elérnie” orbánéknak!!!...

Más: aki Székelyföldre utazik, ne legyenek illúziói az útviszonyok és éttermek színvonalát illetően. (Azért itt is, ott is voltak apró –hangyányi!-, pozitív meglepetéseink.) Öt éttermet, fogadót tiszteltünk meg jelenlétünkkel, de a húsneműk között sehol sem szerepelt birka vagy bárány az étlapon, csak sertés, majorság és növendék. Székelyudvarhelyen a Székely étteremben kiváló juhtúrós puliszkát adtak fel számomra –a paraszt csorba után!-, és egyikben sem találtam kifogást. :)) (Annak ellenére, hogy megjelenésünket követően a vendéglői hangszórókból –diszkréten!- a Kárpátia számai „csendültek” fel, a séf ajánlatai között nem leltem fel a „Hamuban sült kövérjét Nyírő módra” étek kompozíciót.) (Az önkormányzati választásokat követően talán az étlapon ott lesz a „Hamvában (fel)sült kövérje”…) :)) :(((
@dr kíváncsivagyok: 2,7 millióan vették be. Azért ez messze van a teljes magyar társadalomtól.
@BenFranklin: Simicska hasznos a kardfogúnak, de az is sírva enné, csupán éhhalál előtti végső fehérjeforrásként.

A lopás mióta vállalkozási forma?
@dr kíváncsivagyok: Kikérem magamnak. 92 óta neki még a kérdéseit se.
@a szív fészkei:
Drágám, én már hosszú hónapok óta csak ilyeneket lövök:(((
Nem vicc. Iádom amikor fásliádám a mangaliczaszűzpetschenjéről áradozik. Tettűű! Én meg azt sem tudom, mi a bánatot adjak az asztalra, amitől nem csak eltelünk, de még finom is. Ha kilincsorrú szarházi lennék(...), bizonyára marhabélszínből csinálnám a hazaffyasch brassóit, de sajna marad a sztrapacska ma estére, ami mellesleg kurva jó!
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Hádemennyire! Így pont név szerint Kövért nem, mert őt nem lehet -még nekik se... :-DDD
@a szív fészkei:
1998- meg azért előtte is picit.
@Knósszosz: és akkor ennyivel feladtuk? Akkor törölhetjük a regjeinket, mert a szájtépés hiábavaló, a dolgok el vannak döntve, a múlton keseregni kár, a jövő felé meg nem tudunk lépni? Mi ez a kibaszott determinisztikus hozzáállás, katona??? :-D
@a szív fészkei: Abban hiszel amiben akarsz. O, persze, lefizettek oket.
En azt gondoltam az elozo hozzaszolasaid alapjan, hogy nincs benned rosszindulat, de az utolso kommentjeid mast tukroznek.
@BenFranklin: Szóval azért mert befizet pár száz milla adót valaki azért kilophat pár milliárdot a közösből. Érdekes.

Rabszolgatartás mennyi adó befizetése után folytathatok?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: én nem ezt mondtam? Szerintem de :-)
Nem tagadom, vannak olyan pillanataim, amikor azt mondom, valamit korlátozni kellene, de ezt inkább csak a tehetetlenség, a nullpont körül ingázás miatti mérgem mondatja velem. Döntéshozóként (ha az lennék) a korlátozás ellen szavaznék, akármit is mondok néha mérgemben.
@Knósszosz: Sztrapacska nagyon jó! Nyami... Ma kaptam egy salvadori receptet - megőrül majd a Kőműves, hogy emgint főzünk, de leszarom: www.nosalty.hu/recept/pupusas Ez sem lehet túl drága és bonyi, cserébe, minden belé tömhetsz. Nem csináltam, de megfogom.
@spájzcetli: ...húúúúúú! Aki közben az EB meccset is nézi!?... Szóval, Kézdivásárhelyen van az a Székely étterem! (jelenleg Ukrajna-Svédország 1:1)
Nagyon jó a poszt, a címe után nem is lehetett más:)) Megérdemelten kapta a pofont KL, meg az Övéi.
@Arisztogatya: Bocsáss meg, van itt olyan, aki idézte székelyföldi ismerőseit, miszerint napi 10 ezerért sétáltak itt a téli verőben.

Utaztatás, stb. tejes áron zajlott, saját zsebből? Ez nem rosszindulat, ez tény. Orvbánnak megérte, hogy erőt demonstrálhatott.
@a szív fészkei: "A lopás mióta vállalkozási forma?" Figyu! A fideszben ez a vállalkozási forma. Vedd csak sorba az illusztris fideszeseket. De ezt ennek a mai főgyökérnek sosem fogod tudni megmagyarázni.
Simicska a vállalkozó...ilyet is csak ez a barom mondhat!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szóval azért mert befizet pár száz milla adót valaki azért kilophat pár milliárdot a közösből. Érdekes.

- Hát biztos még érdkesebb lenne, ha olyan vki akarná 'kilopni' aki nem adózik...hol élsz, barátom?
@BenFranklin: Csak kettőnk közül nem én éltetem az egyik fajta 'lopást'.

A nemi erőszak mennyi adóba fáj?
@dr. Bubó: Sziiaaa!:))) Hát igen. De kell néha a frissítés!:D

@a szív fészkei: így van,nagyon így...meg szakítós árva is!:(((
@BenFranklin:

Akkor gondolom Gyurcsány meg a Motim, valamint Kóka informatikai cégei is rendben vannak.
Nem is beszélve Kapolyi áramcégeiről, meg Leisztinger birtokairól.
Igaz, hogy totál offtopic, de egy olvasást megér. Már annak, akit érdekel. (Még csak nem is a kérdések, bár szerintem jók, hanem az a tény, amire a kérdések vonatkoznak. )
@Knósszosz: sömmi se olyan. Csak látok.Át!:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha betartják a tv-t akkor rendben vannak, ha nem akkor nem. Ennyi, adót nemvéletlenül nem a vállalkozóktól vonnak le előre, hanem az alkalmazottaktól. Dereng már hogy miért?
@a szív fészkei: El ne hidd, nem is eletszeru. Az utaztatast elfogadom, a tobbi keptelenseg.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Neked mesélték ismerőseid, hogy pénzt kaptak a Békementelésen való részvételért?
@Arisztogatya: Az sem életszerű, hogy menetelnek bőszen a kormány mellett, amikor az itthoniak meg pont ellene.
"Fényes felvillanást észlelt a szomszédos galaxisban a Hubble űrteleszkóp. Bár a jelenség okát a csillagászok még nem tudták megfejteni, a legújabb felvételeken jól láthatók a Messier 99 (M99) katalógusjelű csillagváros hosszú spirálkarjai."
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2F2012%2F06%2F11%2Ffelvillanast_eszlelt_a_hubble_urteleszkop%2F

Ha egy kis szerencsénk van, a jelet a Galaktikus Konföderáció küldte, és földi nyelven kb azt jelenti:
"VIKTOR, A PICSÁD SZÉT LESZ RÚGVA!!!"
@Interlock:
Nem!
Éppen, hogy nem. A jövő felé kellene lépni, mit lépni, ugrani!
Csak arra akartam utalni, hogy ez nagyon nem megy nekünk. Mármint a politika által szedált többségnek. Sokan vannak, tudom, emberekkel dolgozom nap-mint nap. Kell tépni a pofánkat, mert a nyakunkba kapjuk a szart újfent, ha nem tesszük. A múltat meg le kell zárni, egyszer, s-mindenkorra! A trianon miatti hüppögést a klozettba kell dobni, és elkezdeni valami építő jellegű, előre mutató retorikát nyomni az ellenzéknek. Uram bocsá összefogni, mert ha ez nem megy, lesz ugyan stadion minden faluban, de ki a fasz fog jegyet venni?
Übertrágya az egész, pannon-latrina módra, mondjon akármit is a focista.
Nagy szarban vagyunk.
Feladni végképp nem szabad, utalva a kérdésedre.
@a szív fészkei: gonosz gondolatom támadt...
Jórészt EU-s pénzből kellene propagálni azt, hogy hozzánk menekültként érkezni jó. A menekültekkel azonban úgy általában nem sok mindent tud kezdeni a kormány, ósdi a szabályzás, reflexből cselekszenek a hatóságok, és hát van itthon elég baj így is. Felkérnek hát három olyan szerzőt, akik várhatóan kritikus hangnemben szólalnak majd meg, és az utolsó fázisban kivágják őket - hírverés, negatív reklám, garantáltan több emberhez jut el, mint a Menekültek Világnapjának pár soros bejegyzése a főoldalon.
Rövidebben fogalmazva: egy kormányszervünk nemzetközi hitelességének már úgyis mindegy - de a menekülni szándékozókhoz nagyobb eséllyel jut el a hír: "ide inkább ne gyertek..."
Túl konteós?
Csodás vállalkozás: penzcentrum.hu/vasarlas/ezt_jol_elbaltazta_a_szerencsejatek_zrt.1032892.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Még egy dátumot sem bírnak belőni? Nem tegnap derült ki, hogy mikor kezdődik a foci EB, ez az egy, ami érdekli a Vezénylót is. Kérdezték volna meg tőle. De nem bírnak beindítani erre rajtolva egy vállalkozást se.
@a szív fészkei: Ok, vitatkozhatunk ezen a szinten is.

Tudtad hogy a kormany ellenes tunteteseket szponzoralja Soros ba?? Meg az LMP-t is sszponzoraljak kulfoldrol? Jo mi? Es ennek legalabb van valami valosagalapja.
@Arisztogatya: "Tudtad hogy a kormany ellenes tunteteseket szponzoralja Soros ba??"
Ez szép nagy hülyeség! Semmi nem igaz belőle! Azt viszont tudjuk, hogy Orbán szponzorálta a Gyurcsány ellenes tüntetéseket és azt is tudjuk, hogy Soros bá szponzorálta Orbán tanulmányait.
Erről mesélj!
@Arisztogatya: Persze, hogy szponzorálja, de amiken én ott voltam, fizetni nem fizettek a részvevőknek, a tünetőknek azért, hogy ott vannak, csak a hangosítást, a színpadot, helyfoglalást, stb. Ha fizetik egyáltalán. A millásokon ezt mi magunk adtuk össze. Nem államkincstárból osztogattak, ahogy a Fidesz... Soros a saját pénzét adja, Orvbán meg miénket. Nagy difi.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Ja. Semmi nem igaz belőle. Minden libsi csökevényt Soros pénzel Bp-en: TASZ, Milla stb. amúgy nem is titkolják a zsidajok a honlapon is fenn van.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Sorosnak még mindig csak az a baja, hogy mozog.

@Schindlеr Pistája: Szóval ha támogatom a zsidó szekta gyerekagymosását akkor nyugodt szívvel tehetem tönkre emberek millióinak az életét? A humanofob vallásotok mindig érdekes dolgokat képes meglépni.
@Knósszosz: "Feladni végképp nem szabad"
Helyes :-)
Önmagát adja a következő kérdés: hogyan tovább?
Napokig csendesen olvasgattam a blogokat, híreket, elég elkeserítő eredménnyel. A baloldal a jobbot, a jobboldal a balt akarja kiutálni a világból, párbeszéd gyakorlatilag nincs, helyette megy a relativizálás, mutogatás, szardobálás. Majdnem nyitottam egy blogot, hogy megkérdezzem az úri közönséget, meddig akarnak még ezzel tökölődni, aztán hagytam: eredménye úgyis annyi lett volna, hogy egy pillanatig egyetértenek, és közösen küldenek el a picsába. Utána meg szívják egymás vérét, mint eddig.
Az ellenzék úgy, ahogy van, impotens; itt-ott van ugyan néhány meredező szőrszál, de a cerka attól még fél hatot mutat. Ez így nem jó, sőt, többet mondok: önmagában az, hogy az ellenzék vérbőségére várunk, az sem jó. Mert a mostaninak az nem lesz. Az elégedetlenkedők azonban nem csak az ellenzékből állnak, hovatovább azt is megkérdezném, egyáltalán elégedetlenkedik-e annyira az ellenzék, mint amennyire egy-két felszólalás után magáról gondolja? Na mindegy, azt akarom kinyögni, hogy egyet nem értők minden oldalon vannak, és oldalfüggetlenül is vannak. Nem kellene nekik, vagyis hát nekünk, kiegyeznünk egymással, és - ha már a verést a törvény tiltja, akkor, jobb híján - az egyetértésünkkel rákényszerítenünk a versenyben részt vevő pártokat, csoportokat arra, hogy a mi hangunkat képviseljék?
@BenFranklin: A te világodban a zsidajok a felsőbbrendűek. Tudod nekik van a legtöbb pénzük.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Ha támogatná, se zavarna, a saját pénzét arra költi mindenki, amire akarja. DE Orvbán sose a magánvagyonából szervez ilyesmiket, hanem keményen közpénzből.

De ha nem támogatja, akkor nem, megoldotta baloldal. Forintonként gyűjtöttek Milláék papírdobozba meg előtte átutalásokkal, hogy ki tudják fizetni a rezsit erre. Tehát mi magunknak vettünk meg tüntetést. Nem a tüntetés vett meg minket.
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
Az oxfordi Pembroke College-ben, ahol a vezető az MI-6 volt igazgatója volt?
"Mit hallgatot és kitől ebben az időszakban? Lényeg, hogy vissza már nem utazott, de a "diplomát" megkapta? Amit tudni kell a Pembroke College-ról: Ide vonják össze a volt gyarmatokról egyéb helyekről a későbbiekben számításba jöhető " ;fiatalokat" Sir Richard Dearlove (MI6) dekonspirálódását követően pont a Pembroke College főnöke lehetett, vajon miért? Mindenki gondolhat persze bármit. Sir Richard nyilatkozata szerint a hírszerző ügynökségek kedvenc toborzó helye a Pembroke College."
Nahát, nahát... Soros bácsi pénzén... :))
@BenFranklin: Kezdte Orvbán csökevénnyel, hogy kiküldte Oxfordba. Fene a gusztusát.
@Arisztogatya: és a fidesz jogellenes tüntetéseit anno ki szponzorálta? És akkor jó volt a zsidó Soros, amikor OV Oxfordba ment? Micsoda elvek...:P
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:
ez a beszéd!:D
@a szív fészkei:
Olvastam előbb, hogy Simicska elvtárs lehet a mintája a becsületes magyar nagyvállalkozóknak, akik befizetnek minden terhet és járulékot, tömegével foglalkoztatnak jól megfizetett magyar szakembereket? Tényleg? :O
Na szép álmokat!:)

Szasztok!:)
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: A szerencsétlen eddig azzal kampányolt, hogy akiknek több pénzük van azok több joggal rendelkeznek. Most meg zsidózik. :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Mert csak egy világ van az amelyikben a pénz nem nálad van. Az meg hogy te felsőbbrendünek hiszed-e a gazdagokat, magánügyed, miközben az időd és az adód is nekik dolgozik, le se szarják hogy mit gondolsz.
@BenFranklin: A kérdésre válaszoljál. Miért tartom a zsidókat felsőbb rendűnek.

"Az meg hogy te felsőbbrendünek hiszed-e a..."

Eddig ezt te magyaráztad. :)
@a szív fészkei: szóval azt mondod, megmosolyogtató az a feltételezés, miszerint a kormány (a BM-en keresztül) épp eljátssza a buta, szabálykövető hivatalnok szerepét, hogy amit nyilvánosan kimondania nem PC, azt indirekt módon, talán még hatékonyabban is, megtegye. Fene tudja... én azért gyanakszom :-)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Szánalom... :) Viszont ha megfizetik érte, korpásodik szépen a fejbőre!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Most mondtad hogy a zsidóknál a pénz. Igy van. Evidencia hogy a gazdagok felsőbbrendüek, akik ennyit sem fogtak fel az életükben, esélytelenek. A kettőt összeteszed, és lám...
@BenFranklin: A te világodban lehet így működik, nálam nem. :)

A defektjeidet meg ne kend rám, ezt már magyaráztam másoknak is.
@Interlock: Én nem mondok semmit, ezek minden borzalmas feltételezésemet túlszárnyalták már.

Te a logika embere vagy,miért is ne lehetne igazad?
@BenFranklin: "Evidencia hogy a gazdagok felsőbbrendüek"
Nana... Az érdekérvényesítő képességük erősebb, az biztos. De mi köze ennek a fensőbbrendűséghez?
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: És nem is hugyér-szarért szerzi meg a MÁV gépeit, hanem reálisat fizetett érte, stb. stb.
@a szív fészkei:
Nagyon is valószerűen hangzik, a büdös magyar valóságot ismerve, Interlock jelenése... :(
@Interlock: Az a hatalom, amit a pénz is adhat, de nem csak onnan származhat.
@a szív fészkei:
Olvashatta a figura a Közgép összegrundolását és privatizélését? Mert akkor nem írogatna hülyeségeket, hanem kussolna - kivéve, ha hivatalból kell hülyeségeket beszélnie! :)
Hogy is van a mondás? hogy lehet kétszer ugyan abba a szarba lépni? :D
Ennyi eszük van, megszívták Szlovákiában, most Erdélyben is megszívták, meg emlékeim szerint Szerbiában is kavartak és ott sem volt egy siker biznisz.

Ennyit tudnak.

Egyébként mi oka lehet annak, hogy kint Tőkés akkora "hírnévnek" örvend a pártjával, mint nálunk Gyurcsány a DK-val? Csak mert a hazai lapok erősen kussolnak erről, kinti kevés blogban amit láttam, meg már kitárgyalták és csak célozgatások vannak ...
Azért a FIDESZ 2014-es magyarországi vereségére nem fogadnék nagyobb tételben. Sajnos az anyaországi magyar nép az erdélyieknél politikailag iskolázatlanabb, viszont végtelenül irigy mások sikereire, önző, kaparcsi, többségében lusta, és szeret mindent az államtól várni. Szóval, ideális Fidesz-szavazó!
@Interlock: Erre van véleményem, beszéljük meg holnap. Mennem kell, ha van kedved folytassuk holnap, jó? Gyere ide!
Jó éjt, üdítő nem hülyékkel hadakozni!
@komplikato:
Egy idézet egy székely blog oldalról, Tőkésről:
"És mi lesz akkor ,ha az EMNP sem "váltja be a reményeit" ??? Az őszre új pártot alakít a "hőn szeretett" európai képviselő!??? Van még pofája megjelenni az emberek között ,és valakit vádolni mikor egyértelműen látszik,hogy neki semmi és senki nem számít csak saját maga,még ő beszél az "egyszemélyes uralomról" ??? Remélem ,hogy most már mindenki látja ,hogy mit csinál ez az egyházát szégyenbe keverő alak!! Remélem ,hogy elnyeri az égiek méltó jutalmát!!"
Sejtheted, mennyire tarják! :))
@Interlock: Igazad van, te fogalmaztál jól. De köze talán csak van hozzá, nem?
@gébics: 2,7 millió ember szavazott rájuk, úgyhogy vigyázz a hungarofob kijelentéseiddel.
@gébics: önző, kaparcsi, többségében lusta, és szeret mindent az államtól várni. Szóval, ideális Fidesz-szavazó!

Édekes, amikor adómódosítás volt + közmunka akkor a fidesz volt a gazdagok pártja és imperialista.

Nehéz követni.
@gébics:
Sajnos nálad a 2 pont, hisz a nép olyan birka, hogy az már idegesítő.
A magyar nőt juttatják az eszembe: :))
"Mit mondanak a nők, amikor rajtakapják őket?
Az angol:
Darling, ha időben tájékoztattál volna mikor jössz haza, elkerülhető lett volna ez a mindkettőnknek kínos helyzet.
A német:
Hans, ma a szokásosnál 4 perccel és 45 másodperccel korábban jöttél haza. Ezt meg kell ma-gya-ráz-nod!
A francia:
Jean, milyen jó, hogy jössz. Jacques már nem bírja tovább.
A svéd:
Te vagy az, Olaf? Én már ugyan kész vagyok, de Sven még szórakozna. Csatlakozz.
Az orosz:
Iván, végre egy igazi férfi! Ez itt még fel sem pofozott előtte.
A zsidó:
Izsák, úgy érzem nem te fekszel rajtam...
A magyar (miközben kiugrik az ágyból):
István, kinek hiszel jobban: nekem, vagy a szemednek?
A cseh:
Pepa, nyugodt lehetsz. Most tudtam meg, hogy ő lesz a főnököd.
A székely:
Kend az összes pálinkát megitta, mi mással tudtam volna megkínálni?
A cigány:
Gázsikám, há de jó hogy gyüssz! Itt márásztálom máán 2 órájá, hogy el tuggyád lopni á pénztárcáját! "
@Interlock: Kösz, jó dumálni Veled. Akkorholnap és köszi. Kaliníhta!
@dr kíváncsivagyok: az volt benne a éeghihetőbb - ami nem is volt benne. Reménykedtek,aztén a nagy szerelem után a nagyobb kiábrándulás! A nyögdíjak csökkentésétől most eltáncoltak,de belegondolva a tervezett nyjszámításra, meg fogják lépni! Na akkor lesz bunkócska te drága...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: 1.160.000 2/3-a miként lesz 2.7 millió? Vagy valaki már első forduló alapján eldöntötte a "meccset"?
S'oszt jó éjt minden bloggolónak, najd holnap anyázunk. Ki-ki vérmérséklete szerint.
Szevasztok!
@Interlock:

"egyetértésünkkel rákényszerítenünk a versenyben részt vevő pártokat, csoportokat arra, hogy a mi hangunkat képviseljék? "

Én ezt itt naponta elmondom, és kétféle válasz érkezik:

Bal: nem, az összefogást-kerekasztalt-olajfát nem zavarjuk össze elvárásokkal.

jobb: a Fidesz-Jobbik úgy jó ahogy van, nem kell megszerelni. Tuti, mindennap elmondják reggel-délben-este: szent korona. Úgyhogy biztos.
@anyósnyelv: "A nyögdíjak csökkentésétől most eltáncoltak,de belegondolva a tervezett nyjszámításra, meg fogják lépni! "

Ez célzás a '97-es törvényre ami 2013 januárjában lép életbe?
@Fabius: Jobbos vagyok, de a nem zavarunk össze elvárásokkalt támogatom.
@BenFranklin: csakhogy egy ország nem vállalat. Ha igazad lenne, akkor a dolgozóknak (adózóknak) se szabadna szavazni a választásokon, hisz semmivel nem tudják jobban, mi lenne a hasznos az országnak. Eszerint inkább vissza kéne állítani az alkotmányos monarchiát, vagy a diktatúrát (az mondjuk épp alakul), vérmérséklettől függően.

Ha viszont bárki is választhat, akkor mindenki kell, hogy választhasson. A választás ugyanis az érdekképviseletről szól, és nem zárhatsz ki senkit a saját érdekeinek képviseletéből (még ha azt is gondolod, hogy hülye, akkor sem).
@BenFranklin: logikai tévedésnek érzem azt, hogy fennsőbbrendűnek tekintsünk valakit a pénze, vagy egyéb hatalma miatt. Sokkal inkább "öröklött" kiváltságokról van szó, vagy arról, hogy jó helyzetfelismerő képességgel jó időben volt az illető jó helyen. Ezek kőkeményen világi dolgok, míg a fennsőbbrendűség valami szellemi, erkölcsi téma, nem nagyon érdemes párhuzamot vonni a kettő között.
A magam részéről egyébként nem ismerem el, hogy bárki is fennsőbbrendű lenne másoknál. Lehet (világi részről) gazdagabb, hatalmasabb, nagyobb befolyású; vagy, lelki oldalról nézve lehet erkölcsösebb, tisztább eszmeiséget képviselő. Az ilyenek létezését elismerem, de ez nem fennsőbbrendűség. Ez a tulajdonság a különféle fedőnevű isteneknek lett "kiosztva", feltehetően pont azért, mert korszakokon keresztül igazodási pontot jelentettek, és jelentenek azóta is, sok ember számára.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy a gazdagok és egyéb hatalmasságok hatékonyabban menedzselik magukat, és a világ rendjéből adódóan (erősebb kutya baszik) többet tehetnek céljaik érvényesítése érdekében, mint mások.
@Jack Torrance: Eszerint inkább vissza kéne állítani az alkotmányos monarchiát, vagy a diktatúrát (az mondjuk épp alakul), vérmérséklettől függően.

-Nem kéne parázni ettől. A demokrácia egy dolog, nem vmi pozitív érték, ráadásul drága és nem hatékony, a gazdag országok luxusa.

Ha viszont bárki is választhat, akkor mindenki kell, hogy választhasson.

- Korántsem. A fejlődés útja a kevés választásra jogosulttól a több felé haladás(Róma, USA, Anglia útja). Mi ezt átugrottuk, egyenest a gödörbe. Róma hanyatlani kezdett, amikor már mindenki polgár lehetett. A Brit Birodalom kiépülésekor nem volt ált. választójog NBR-ben, a szétesésekor meg de. USA alkotmányában sincs szó általános választójogról.
@Jack Torrance: "Eszerint inkább vissza kéne állítani az alkotmányos monarchiát"

Intelligens embernek tűnsz.

Azért megmondhatnád miért disszidálnak az emberek a brit meg dán elnyomásba. Ja a briteknek még alkotmányuk sincs.
@BenFranklin: Mi a jó nektek abban, hogy másokat magatoknál alsóbbrendűnek nyilvánítotok? Ettől többnek hiszitek magatokat?
@BenFranklin: és mi alapján korlátozod, hogy kinek ne legyenek jogai?
@BenFranklin: A választójog általánossá válása az USA-ban és Nagy-Brittaniában nincs összefüggésben nagyhatalmi pozicióik elvesztésével. Anglia esetén a véget az I. vh jelentette, nem a választójog, az USA-ban pedig általános választójog van, bármilyen fura is számodra. Róma hanyatlását sem a polgárjog kiterjesztése okozta. Ugyanis a polgárjog kiterjesztése még a köztársaság korában kezdődött. De majdnem eltaláltad szarva közt a tőgyét.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Rómát a keresztény fertő buktatta meg. A páciensnek meg magyarázhatod. Szerinte aki nála kevesebb vagyonnal rendelkezik az kevesebb jogokkal rendelkezzen mint ő.
@Jack Torrance: Az a céltól függ. Ha a gazdaságot akarom dinamizálni, akkor az adózókat kínálom választójoggal(etetni a juhot, ha nyírni akarjuk). Természetesen kontextusban nézve az adózást, mert egy vállalkozó akkor is lehet 100x hasznosabb mint alkalmazottjai, ha jövedelemadót(tvesen) egyáltalán nem fizet.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: na ja. szerintem, mivel a gazdagoknak már úgyis jó, cserébe szavazni meg a szegényeknek lehessen.
hvg.hu/vilag/20120607_dean_forest_torp

Remélem nem derül ki, hogy szíjjártó ugrál ott, vagy varga mihály, amint az imf-et keresi...:D:D
@BenFranklin: és miért pont te dönthetnéd el, mi legyen a cél és kiket korlátozzunk?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem mondta hogy az USAban nincs általános választójog, hanem csak annyit, hogy az alkotmányban nincs róla szó, ahogy nincs is. Minden alapító atya rühellte a demokráciát, és egy kemény cenzusrendszeren alapuló köztársaságot kívántak létrehozni.
@Jack Torrance: Véleményezünk, én is a véleményemet mondom.
@BenFranklin: A köztársaság egy rakás szar. Mint ahogy a nárcizmusod is. :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azt mondod, hogy a szegényektől még jogokat vesznek el? Elvégre kollegát elnézve remek és tökéletes 0.
@Fabius: Fogadjunk, ezt dél körül nem merted volna kitenni.:P A vandálok felgyújtották volna a blogot.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: dehogy zárja ki. csak rosszul fogalmaztam.
Amit BenFranklin mond, annak semmi értelme, mert egy öszvér. Legyen demokrácia, de mesterségesen korlátozott. Erre mondtam, ha már így, akkor ne legyen demokrácia, hanem legyen egy király, vagy egy tudósok tanácsa, vagy diktátor, akiről elhisszük, hogy okosabb nálunk.
Ha meg ebben nem hiszünk, akkor nincs semmiféle érv és ok arra, hogy mi szerint korlátozhatnánk, tehát nem szabad korlátozni.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerinte aki nála kevesebb vagyonnal rendelkezik az kevesebb jogokkal rendelkezzen mint ő.

-Ha nem hordasz szemellenzőt így is kevesebb joga van annak, akinek kevesebb a pénze. Mindössze lenne egy hatékony intézményesített rendszer, ami mindenkinek megmutatná a játékszabályokat. Igy mutyizni kell ami csak a politikusoknak jó.

-Kínában így csinálják megy a szekér. Indiában szintén. Európa/USA ezen a korszakon már túl van, elkényelmesedett. No, de mivel a történelemben a demokratikusabb korszakokat váltják az autoriterebb korszakok, egyszer ez is eljön.
@BenFranklin: nem bántásból kérdeztem. De ha te magad se gondolod, hogy pont neked lenne jogod ehhez, akkor ki, mi alapján és hogyan fogja ezt eldönteni?
@Fabius:
@a kövér meg fenyőfákat ültet és hamvakat csempész

na ez kiverte a biztosítékomat...meg az Elődéktől gumit neki is

brühühühühühühü
@Jack Torrance: Erre mondtam, ha már így, akkor ne legyen demokrácia, hanem legyen egy király, vagy egy tudósok tanácsa, vagy diktátor, akiről elhisszük, hogy okosabb nálunk.

- Mondom még1x ha a gazdaság dinamizálása a cél, akkor semmi keresnivalója sem királynak, sem tudósnak felül. Adózók irányítsanak. Mesterséges? Minden mesterséges kivéve az anarchiát. Szerintem elég logikátlan hogy olyanok véleménye ugyanannyit számít egy választáson, akik visszahúznak minket a sz*rba. Már ha céljaink vannak.
@BenFranklin: "ha a gazdaság dinamizálása a cél,"

még egyszer kérdezem, ki dönt a célokról?
@Jack Torrance: "dehogy zárja ki. csak rosszul fogalmaztam. "

Ok-ok, csak minden ilyenre ráugrok. :)

"Legyen demokrácia, de mesterségesen korlátozott."

Azt már nem nagyon hívjuk demokráciának.

"Ha meg ebben nem hiszünk, akkor nincs semmiféle érv és ok arra, hogy mi szerint korlátozhatnánk"

Dehogy is nincs. Nem akarnak ők semmiféle királyt, tanácsot stb-it, pusztán szeretnének másoknál felsőbbrendűek lenni. Ilyenkor meg keresnek olyat amiben az átlag felett állnak, vagy amivel széles tömegekre tudják ezt ráhúzni. Ilyen volt anno a nők elnyomása most meg a kedves kolléga vélhetően nagyobb pénzösszeggel rendelkezik ezért támogatja a nála szegényebbek jogfosztását.
@BenFranklin: Kínában diktatúra van. Bár látom eléggé bánod, hogy nálunk nem. Gondolom 89'-ben sírva fakadtál.
@Fabius: csendesen bólintottam: igen, jól látod. Nagyjából. Kivételek azért akadnak.

A baloldal meg fogja szopatni magát, mert - szerintük - úgymond épp elég Orbánt utálni, és akkor kikövezett út visz a sikerhez. És ha ez a "taktika" bejön, akkor mindenki mást meg fognak szopatni, kapunk a nyakunkba egy olyan mixet, ami legjobb esetben döntésképtelen kormányzást hoz, rosszabb esetben újraindul az intézmények testreszabása, a burkolt (vagy nem) bosszúállás, elégtétel vétele. Teher alatt nő a pálma, szokták mondani az öregek - muszáj, hogy a baloldali ellenzék érezze, vannak bizonyos elvárások a működésével kapcsolatban, különben nincs iksz. Szép szó hatására nem sikerült megújulni, ideje szembesíteni őket azzal, hogy nem a bármi áron történő győzelem a fontos, nem az a cél. Mi vagyunk a cél.

Jobboldalon - jónéhány kommentelőnél - még megy az élvezkedés, nyeregben érzik magukat, a bizonytalanságot hangerővel ellensúlyozzák. A mai állapotok szerint simán vihetik '14-et - de a mindent leszaró arrogancia miatt óriási pofon is lehet belőle, ki tudja.

Vannak azonban jobb- és baloldali hangok, melyek csak néha-néha kürtölnek bele a nagy magyar pusztába, aztán visszahúzódnak. Nem akarnak észt osztani, inkább figyelmeztetnének másokat, aztán - mivel foganatja nem nagyon van - egy időre szüneteltetik magukat. Meg lehet kövezni, de én jobbról több józan (igaz, csendes) hangot hallottam, mint balról. Rájuk kellene építeni, kikérni a véleményüket, beszéltetni őket, előbb vagy utóbb nagyobb teret nyerhetne a józanság. Vagy nem, de akkor meg mindegy ez az egész, szarni bele.

Nem minden rossz, amit a Fidesz megtett, de nem is lenne jó minden, amit az MSZP (LMP, DK) megtenne. Le kéne szarni, hogy mit akarnak a pártok: üljünk össze mi, választók, állapodjunk meg egy olyan alaprendszerben, amit mindkét oldal el tud fogadni - és lássuk, lesz-e, ki lenne rá vevő. Előfordulhat, hogy senki, de az ilyesminek egy öntudattal, konkrét igényekkel rendelkező tömeg esetén már következményei vannak...
@BenFranklin: "Szerintem elég logikátlan hogy olyanok véleménye ugyanannyit számít egy választáson, akik visszahúznak minket a sz*rba."

Egyetértek, de mi akkor is megadjuk számotokra a jogot.
@Jack Torrance: Én személy szerint azt gondolom, hogy többé kevésbé ma is így van. Igaz, hogy megvan az általános választójog a nép kezében. Kb. azóta, mióta kiépült az állami oktatás, tehát már nem a szülő oktat hanem az állam. Az államnak nem érdeke önálló gondolatokra oktatni, hiszen a rendszer alkalmazottak/adózók/adósok képzését végzi. Mert akik a kampányokat finanszírozzák -vállalkozók/hitelezők- a valós vezetés az ő kezükben van, függetlenül attól ki megy az urnához.

Csak ez a rendszer hazug és bonyolult, a cenzusrendszer pedig egyszerü és őszinte, és senki sem akadályoz benne, hogy megpróbáld megugrani a lécet, ha nem születtél bele.
@BenFranklin: Az alkotmány a választójogot a tagállamok hatáskörébe utalja. Majd számos más alkotmánykiegészítés beemelte szövetségi szinten az általános választójogot.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: És ki lenne az a gyémántlelkű Jézus, aki eldönti, kinek a véleménye nem húz le a szarba?
@rodeo36: Lehet, hogy morbid humorom van, de borzasztó vicces, ahogy megadták a tisztességet egy nyilasnak. :) Ennél még az is jobb lett volna, ha lehúzzák az urna tartalmát a budin és dobnak utána egy szegfűt.:)
@Knósszosz: várjvárjvárj... Ha valakinek nem ugyanaz a véleménye arról a bolsi reterátról (H. Géza), mint neked és elvtársi körödnek, az azért van, mert az illető valamit (semmit) nem ért, náci, valamint Orbán fizetett ügynöke? Csak hogy szokjam a köztársasági stílust. Hátha visszajöttök harmincegynehány év múlva...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Nincs olyan amit ne mernék kitenni, és jelző amit ne kaptam volna meg ezért :-D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": meg hány és hány komcsinak megadták... Köztük tömeggyilkos állatoknak...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igy van, de ez egy organikus fejlődés volt több lépcsőben. És kőkemány középosztály a fundamentum amire a rendszer épül.

Ezért nem érti a Yenki, hogy amikor ő kegyesen demokráciát oszt Afganisztánban meg Irakban, miért szaródik el minden még jobban.

A demokráciának megvan a helye/ideje, de a válságokban nem ér semmit, mint azt az utolsó nagy válság idején Európában is bizonyította. A cenzusrendszer arra jó, hogy megelőzzük a diktatúrát, ami így is úgy is eljön elhúzódó válságok hatására.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szerintem eldönthetetlen. És nem tiszta szívűség kell, hanem tudni, hogy egyes tetteknek milyen következményei vannak. Innentől kezdve csak egyéni megítélés alapján tudjuk eldönteni mit tekintünk jónak és mit rossznak. Itt meg az a kérdés merül fel, hogy a vélt vagy valós félelmemet ráerőltethetem-e a társadalomra. Mivel én ezt nem tartom helyesnek így egy eszme elhallgattatását sem támogatom, akár mennyire ellenkezik az elveimmel az amit hirdetnek, így ugyan olyan joguk van véleményük kifejtésére és a szavazásra mint nekem vagy mindenki másnak.
@Interlock:

Ehhez speciel az öntudattal és igényekkel rendelkező tömeg hiányzik. De egyáltalán nem bánom, ha ezt más is hasonlóan látja, mint én, és ezt el is mondja. Lehet ez az első lépés afelé a tömeg felé.
@BenFranklin: el tudod-e fogadni azt a véleményt, miszerint a cél az ország stabilitásának, bel-és külpolitikai erejének növelése, állampolgárai jólétének biztosítása - és mindehhez a gazdaság dinamizmusa "csupán" az igénybe vehető eszközök egyike?
@Fabius: Kövér az, aki - de ez annyiraannyira lerágott csont már... az első volt a jó Gyurcsányról, azóta a baloldal folyamatosan próbálja venni kisded revansát, de csak kiröhögteti magát :$
@BenFranklin: Ezt szeretem bennetek a legjobban, úgy ideologizáljátok meg a jogfosztást, hogy valami rossz ellen akartok fellépni, és ehhez szükség van rá.
@Interlock: szép lenne. A Milla például hasonlóval próbálkozik, de nekem bárki szimpatikus, aki ilyen tömeget szeretne alkotni.
@Interlock: Nem. A célokat igen, de egy eszköz létezik ami elvezet hozzájuk pénznek hívják.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem hiszel az emberben, hogy képes megfontoltan dönteni?
A választásoknál a jó és a rossz megítélése az ország szempontjából erősen pártpreferencia függő. Ezért annak eldöntése kinek a véleménye lesz romboló hatással a választásokon, nonszensz.
@fog- és Bulawayo magiszter:
Bucika, a törzsfejlődés során igen nagy hátrányt szenvedtél.
Sajnos esélyed sincs, szellemileg felnőni egy svábbogár értelmiségéhez.
Maradj reggelig, Rodeo kolléga majd világosságot gyújt az agyadban. Te…
brühühühühühü
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nézd a dolgot úgy, hogy ha éhezel akkor a választójogoddal együtt is éhezel és jogfosztott vagy. A kenyeret pedig a vállalkozó termeli szeressük hát. Ha inaktívak választanak akkor eladják a jövőt a csirkefarhátért, és éheznek tovább.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem értelek.

"Nem hiszel az emberben, hogy képes megfontoltan dönteni?"

Ez pl, hogy jön ide.
@BenFranklin: látod, ezért nem dönthetsz te :)
@BenFranklin: Ha nem két bitben vagyis dollárban látnád a világot, lehet meglepődnél bizonyos dolgokon.
@Jack Torrance: látod, ezért nem dönthetsz te :)

Nem vk politikus, mert ha az lennék azt mondanám amit hallani akarnak. Hogy ők választanak, holott tudom hogy nem így van.

Mivel finanszírozok másokat mondhatok olyat ami másnak nem tetszik, mert ha tetszik ha nem az lesz amit akarok.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azon tényleg meglepődnék, ha inaktívak dinamizálnák a gazdaságot. De nem baj így is jó végül is 22 éve beszélnek a dinamizálásról, és majdnem ott vagyunk ahol 22 éve.
@BenFranklin: A demokráciának a válságok idején van a legnagyobb értéke. Ha egy rendszert lenullázunk annak helyére kell egy másik. Nyilvánvaló nem akarunk még egy tálib 2.0-ás rendszert, ha nem muszáj. A demokrácia be szokott válni, nincs vele gond, elvan magával és úgy általában a szomszédaival.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Meglepődnél milyen egyszerü a világ valójában...:)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ezt mond az afrikaiaknak. Illene végre megérteni, hogy ami nekünk megfelel az lehet másoknak árt.

@BenFranklin: Látom a te zsidóid az inaktívak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen, én nem így látom. Sehol soha nem vált be ahol úgy vezették be hogy itt van nesze, és nem előzte meg hosszas polgári fejlődés. Ékes példák a latin-amerikai export demokráciák, Irak, Afganisztán. Addig müködik amíg ott van a hadsereg.
@Interlock: "Nem minden rossz, amit a Fidesz megtett, de nem is lenne jó minden, amit az MSZP (LMP, DK) megtenne. Le kéne szarni, hogy mit akarnak a pártok: üljünk össze mi, választók, állapodjunk meg egy olyan alaprendszerben, amit mindkét oldal el tud fogadni - és lássuk, lesz-e, ki lenne rá vevő. Előfordulhat, hogy senki, de az ilyesminek egy öntudattal, konkrét igényekkel rendelkező tömeg esetén már következményei vannak..."

Tudom hogy nem én vagyok az alap címzetted, de válaszolok: a politika nem így működik.
Én benne lennék egy nemzeti minimumban, de az enyémet pl. az itt jelen levők szinte hozzászólásszerűen sértik. A posztoló is gyakran. Valószínűleg én is az övéket.
Amíg a hitetlenség és olcsó demagógia ül tort egy véleményeknek szánt asztalnál, ne is várj mást. És te most ennek a fórumán veszel rést, velem együtt...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nincs velük más bajom, mint hogy ők a választók nagyobb része. És aztán csodálkozunk és a politikusokat szidjuk hogy egy helyben toporgunk, holott pont azt adják amivel megbízták őket.

Arra van esély, hogy a gazdagabbak jólétéből leszivárog mindenkinek. Olyan, hogy az inaktívak jólétet teremtenek, elképzelhetetlen.
@Jack Torrance: megint csak magánvéleményem, mint mindig: amivel a Milla próbálkozik, az nem igazán ez.
Kíváncsian figyeltem őket az elején, aztán csalódtam. Nem sorolnám az eseményeket, elég annyi, hogy azt érzem: tapasztalatlanságukat olyan ötletekkel (és némi baloldali demagógiával) próbálják pótolni, amik kiválóan elmennek egy fősulis csoport esti italozása közben, de széleskörű társadalmi egyetértés összehozására alkalmatlanok. Elkövették azt a hibát, ami annyira jellemző manapság baloldalon: meg sem próbálnak a jobb felé beszélni, de talán az sem túlzás, hogy kifejezetten elriasztják a jobboldalt. Az erőltetett baloldaliság ugyanúgy rossz nekik, mint ahogy ők ebben a felállásban rosszak lennének az ország irányításának közelében.
Persze, az, hogy megpróbálták, az mindenképp a javukra írható - csak csodálkozni nem szabad, hogy miért nem megy.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Amit a jó és rossz eldöntéséről írsz. Választáson mi a jó és mi a rossz? Kapsz egy kampányanyagot ami alapján eldöntöd mi a jó és mi a rossz a preferenciáid alapján. De nem mondhatja senki, hogy csak 1 megoldás van vagy csak az ő megoldása jó.
@BenFranklin: Cenzus rendszer? Ó te jó ég. 100 éve még utcaköveket szednél fel, hogy legyen szavazati jogod, és azt mondanád, hogy ez így nem működik. Most azt hiszed, hogy te tolod a gazdaság szekerét felfelé a fogaddal, míg mások meg nem, attól neked nagyobb rész jutna a tortából. De a demokrácia az nem arról szól, hogy kik érzik magukat jobbaknak másoknál, és ezen alapon kisajátítanak alapvető jogokat. Ezt kellene felfognod, hogy semmivel sem vagy szebb, jobb, bölcsebb, okosabb attól, hogy adót fizetsz. Ez tudod mit jelent? Annyit, hogy a társadalom azon rétegeinél szerencsésebb vagy, mert van munkád amitől adófizető vagy. Ennyi a különbség közted és köztük. De ettől még neked nem jár kizárólagosan a szavazati jog. Nem is szabad hogy járjon, mert az nem demokrácia, hanem annak kivégzése.
@Schindlеr Pistája: Kösz, gördül le az Gellérthegy rólam, már azt hittem skizo vagy, kezdtelek szánni. De ha üzlet, akkor az más persze!

Az Erzsébet-utalványost mintha lelkesebben csinálnád. Az nácizós a hobbid is, ahogy látom...
@BenFranklin: A demokrácia nem egy kegy amit ki kell érdemelni hosszas vajúdás után. Hanem egy megoldás, amivel az alapvető jogokat a lehető legszélesebb körben érvényre lehet juttatni.
A csak az azért megszenvedőknek jár a demokrácia beteg gondolkodásra vall. Olyan országok esetében akiknek elmaradása a görögökéhez képest több mint kétezer év a demokrácia fejlődésében elég vicces elképzelés.
A dolog ma úgy működik, hogy vannak know-how-k amiket kipróbálunk, és meglátjuk, melyik működik. Az afgánoknál nem a demokráciadeficitjük a legnagyobb probléma, hanem azok a politikai erők, akik a saját hatalmuk visszaállítása miatt nem akarnak demokráciát. Ez pedig nagy különbség.
@Interlock: nem jól próbálkozik, ez igaz. de szerintem a cél ilyesmi lenne. de nem akarom védeni őket, csak példa volt. mindenesetre ha látsz ilyen tömeget alakulni, szólj, megyek én is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ja ha az hogy üzletileg sikeres vagyok a szerencsém miatt van, az más. Én azt tapasztaltam, hogy annál szerencsésebb vk, minnél jobban dolgozom.

Én tudom mi a demokrácia, csak azt mondom hogy az egy fogalom, nem érték. A demokrácia sok-sok önálló gazdaságon alapul(akkor müködik), azaz erős középosztályon. Ha ez nincs nincs demokrácia, bármi a neve. Minden egyes nyugati országban szükül a középosztály a 70es évek óta, Mo-n a rendszerváltás óta. Ezért a cenzus időszerü, bár lehet hogy rögtön a diktatúra következik, a cenzus lassíthatja a folyamatot.
@Interlock: Azért, aki nem a Jobbik Milláékat szétzavarni akaró símaszkosai között képzeli csak a jobboldalt, az mehetett nyugodtan oda tüntetni, nem kellett imádni a baloldalt olyankor. Direkte nem kértek soha politikust, Dánielt is elhajtották a rőt halál nemiszervére.

Speciel például az Új Színháznál szervezett tüntin effektív jobbos színészek mondták el, hogy miért utálják ezt az egész szitut és miért nem maradnak ott.

Ne mondd már, hogy úgy el lettek idegenítve. Orvbán ellen ment a szpícs, akik jöttek okt. 23-án , márc. 15-én fel vidékről saját pénzükből - , nem voltak mind talpig libsik. De Orvbánból eleggük lett.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A csak az azért megszenvedőknek jár a demokrácia beteg gondolkodásra vall. Olyan országok esetében akiknek elmaradása a görögökéhez képest több mint kétezer év a demokrácia fejlődésében elég vicces elképzelés.

- Az ingyen kapott demokrácia értéktelen, és nem is müködik. A magyar rendszeráltás gyengéje is ez, hiszen a termelőeszköz nagy része ugyanannál az elitnél maradt. A gazdaság az alap, a politika a felépítmény, sosem fordítva.

-az athéni(periklészi) demokráciát 30e ember élvezte, 200e rabszolga szolgálta a rendszert jogok nélkül, szóval az sem ingyen volt.
@Alamio: nincs alap címzett, mindenkinek írok, aki olvassa. Neked is :-)
A politikát mi "csináljuk". Mi, a noname (na jó, a noname csak a magam nevében szólhat), jobbra vágyó emberek: időnként kopogtatócédulát osztunk, időnként szavazatokat, konzultációs lapokat, stb. Nem lehet egyik napról a másikra véget vetni egyik oldal demagógiájának sem, nem lehet egyből rávenni az embereket arra, hogy a csípőből jövő elutasítás helyett gondolkodjanak, beszéljék meg - de ha nem indul el ez a folyamat valahol, akkor nem is fog sikerülni soha. Amikor kommentel az ember, előtte a lehetőség, hogy kifejtse, megértesse, vagy épp belássa, és korrigáljon. Ha ezt egy helyen többen is csinálják, az moderálni fogja a renitenseket is (minden másra ott a tahótlanító :-) ). És ezt lehet vinni egyik blogról a másikra, az internet korában nincsenek határok.
Csak néha felül kell emelkedni egy-két dolgon, szigorúan az igazságtartalmat nézve. Sok blogon láttam nem kevés kommentelőt, akik miatt úgy érzem, menne ez.
@Jack Torrance: HJA, ilyen nagyon tudatos, erkölcsös, mindenhez értő, megmozdulni is akaró, stb.,stb. tömeg csettintésre összeáll. Rajzoljatok ilyet, mert ami kialakul FB-on vagy bárhol, nektek nem jó ugyebár.

Ugyan ott sem voltatok soha, de piha.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ha jól tévedek az afrikaiaknak nem a tálib 2.0 kell, ott az iszlám radikális irányzata akar uralkodni. Nincsenek ezzel egyedül, mint muszlim ország.
@fog- és Bulawayo magiszter:
mivel kedves @Knósszosz barátom felhívta rád a figyelmemet -nem másért- belédnéztem, és íme mit láttak szemeim? NAGYHATÁRHíGFOST ami ömlik kifelé belőled

az emberiség -nem bizonyos te is bele tartozol, de hagyjuk ezt egyelőre- már kb 5 millió földi év óta kialakított -egyre bővülő mennyiségben- abszolút értékeket, amelyek lehetővé teszik a tájékozódásunkat a természetben és a társadalomban...

az a fajta idióta, mint amilyen te is vagy, assziszi, hogy tud ráerőszakolni (oktrojálni) általa kreált baromságokat a társadalomra cum trucc, mert ő assziszi, de hát nem szent és nem ferenc...legyen a többség és sohasem te egyedűl, bármi is lettél légyen...amely eldönti mi neki az abszolút, sarkalatos, kardinális és mi mellékes valamint mit kell sohasem szabályozni mert akkor műxik jól

erreföl jöttök ti tetvek megmondani, hogy nem szabad meg nem szabad meg sokba kerülök meg nem vagyok szorgalmas meg sok járulékot kell fizetned miattam

ha nem jó zárd be ezt a szart amit assziszel, hogy üzlet, pedig nem az, hanem egy darab szar amiből ingyen akarsz élni és semmivel sem hozzájárúlni a közöshöz

CAVEAT EMPTOR/CARPE DIEM

A TÖBBIT TUDHATOD HA VAN SZARON KíVŰL MÁS IS A KOBAKODBAN

brühühühühühühühühü
@BenFranklin: Istenem de jó lenne, ha alapokkal tisztában lennénk. A rendszerváltás során a termelőeszköz ugyebár állami tulajdonból magántulajdonba ment át. Így ha lezajlott a privatizáció, akkor nem mondhatjuk, hogy ugyannak az elit szolgálatában áll.
Ha figyelsz általánosban töriórán, akkor tudnád, hogy a görögök demokrácia felfogása csakis és kizárólag a szabad görög férfira vonatkozott. Ebben nem volt helyük sem a nőknek, sem a rabszolgáknak. Akkoriban a rabszolgaság természetes állapot volt, számunkra nem az.
Elismétlem, irakkal, afganisztánnal nem az a gond, hogy nincs demokratikus előzménye, hanem azon csoportok, akik megakadályozzák, hogy az új demokratikus rend megszilárduljon. Ez pedig a saját érdekeiket szolgálja.
@BenFranklin: Az inaktívak tehetnek a társadalom problémáiról. Megakadályozzák a változást mert már befolyásuk van a teljes döntéshozatalba. A közösség számára csak károkat okoznak, nem érdekli őket más csak a saját maguk. Elveszik a társadalom normális tagjaitól a lehetőségeket.
Mivel már ennyire erősek így sima hagyományos módszerekkel nem lehet megakadályozni a rombolásukat. Ezért szükség van egy olyan megoldásra ami kizárja őket. Ki kell őket zárni, hogy meg tudjuk tenni azokat a lépéseket amiket ők megakadályoznak a saját érdekeik miatt.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen, ezt írtam le én is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Közép meg Dél-Afrikáról beszélek. Ott kevésbé van jelen az iszlám, inkább keresztények. Amióta meg "fejlett" nyugatiak megmutatták nekik a demokrácia szépségeit azóta halomra gyilkolják egymást. Persze a szemetet senki sem hajlandó eltakarítani.

És továbbra se értem mi jogon avatkozunk be más népek életébe. Azért mert mi helyesnek tartunk valamit nem jogosít fel erre.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": azon csoportok, akik megakadályozzák, hogy az új demokratikus rend megszilárduljon.

- vagyis a nép?

Akkoriban a rabszolgaság természetes állapot volt, számunkra nem az.- a K-Marktban azért 50 dollár (1 órai órabér) egy babakocsi, mert kínai rabszolgamunka állítja elő. A demokrácia ára mások szenvedése, az ókorban is és ma is.

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

- pontosan.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Vagy csak egyszerűen nem akarnak olyan világban élni mint mi. Számukra nem az a természetes és jó mint számunkra.
@BenFranklin: Na látod itt a baj. Egy tehetségtelen osztrák festő gondolkodott így a zsidókról a 20'-as években. Aztán látod mire húsz évvel később. Kóros és veszélyes az a gondolat amit melengetsz.
@rodeo36: Mindig az akarja megmondani a tutit, aki lelkesen ütemesen tapsol egy magát istennek képzelő diktátornak, akit szórul szóra megismétel. És harsogja, hogy cenzus meg minden, mert alig várja már, végre ő is taposhasson lefelé, ne csak kedvenc Vezénylója!

Aki demokrata, az eltűri a többieket is a vályúnál, nem akar minden agyonszabályozva tönkrevágni és csak maga megtollasodni. De ismerjük az uborkafa fiait, ugye? A Kisgömböcöket.

Mi a kiindulási alapunk a posztban? Hogy a kövéri bandát fenyőfástul szarrá verték Erdélyben, tehát győzött a józan ész, hiába minden hamuszórás, holtakkal való cirkusz és rágalomária az RMDSZ ellen.
Tehát akkor most Erdély rosszul döntött a nagymagyar nézet szerint, mivel pedig hülyék meglátni Orvbánban a megváltót, vezessük be legott a cenzust, hogy csakis az Orvbánra szavazók - hisz Szász Jenő az ő pufi lenyomata ott - járulhassanak ezentúl ott is urnához ( pedig mit bűvészkedtek urnával ugye)
, mert a többi még képes ellenük voksolni!!

Ha itthon nem a Fidesz fut be győzőnek, akkor is legyen cenzus, mert a hülyenép nem látja, mi a jó neki: Simicska, mint középosztályt betonozó a Közgépben!

De a kétharmadnál miért nem nyafogták ekkora hanggal a cenzuskívánságaikat, hiszen az a kétmillió valahány ember tényleg a feneketlen butaságával az Armaggedont hozta ránk. Hisz az iskolázottság sem ment az orbáncságtól: láttuk.

Akkor a pénz legen a cenzus alapja: hogy a vagyonosok szavazzanak megint a Fideszre, hogy az teljesen kizsigerelhesse az országot? Ők építik le középosztályt, ez nem mese, ez tény. Elűzik a potens, okos fiataljaikat ebből a rétegből, de a társadalmi mobilitást is teljesen kizárják az elérhetetlen árú tanulással és a 15 éves iskolabefejezéssel - nettó csicskanépre hajtanak, butának hagyva őt. Aztán annak ne is legyen joga magáról dönteni, épp mert buta és szegény. Kurvajó, fölsesuraknak imhol a modern feudalizmus.

Legalább a híveik szépen deklarálják itt a kövéri álmot. Jobb tudni, mi jár a fejükben, nem? Legyünk hálásak a villámhárítósnak, hogy ezt így szépen feltárja már mióta.
@BenFranklin: Nemrég még pozitív példa volt Kína, most akkor mégsem jó az az ország. Amúgy a kínai munkás rosszabb mint egy rabszolga. Arról legalább gondoskodott a gazdája, enni adott neki.
@BenFranklin: Ja, de ha Demján ezt a kínai órabért hasznosnak gondolja, akkor az mi? Ha Orvbán násztáncol minden kínai előtt, akkor ezt a rabszolgalétet kívánja nekünk is?
@a szív fészkei: sejtettem, hogy ezt kiszúrod :-) Legyek konkrét csávó? Oké.
Amikor jöttek a wifi-átnevezős marhasággal, azt mondtam: oké, gyerekek még, viccesen szar módját választották a tiltakozásnak, vagy inkább a hangadásnak. Alternatív KE jelölése mögül már ordított a "mit kéne csinálni, csináljunk már valami durranósat" szándék, Dopeman "győzelmét" leesett állal fogadtam, és kezdtem sejteni, hogy mi egy tömegben aligha leszünk. Hangos ovációval ünnepelték a Cigány út c. kisfilm "kivégzését", a polgárjogi aktivizmusnak azt a szintjét megütve, hogy a nem tetsző látvány miatt inkább tussoljuk el az igenis létező alapproblémát. Emellé még az LMP totálisan elkúrt népszavazási kérdőívének feltétlen támogatására is felszólítottak mindenkit, abszolúte figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az ország nagyobbik része a kérdésekkel sem ért egyet (lásd végeredmény).
Tudom, hogy szinte a gyerekednek tekinted őket, sőt, fizettél nekik. Nem mondom, hogy rosszul tetted, de azt sem, hogy jól: tevékenységük fényében majd eldöntöd. Én csak annyit tudok mondani: sajnálom, de attól, hogy pár "effektíve jobboldali" színészt megszólaltattak, tőlem még nem lesz iksz. Arra ugyanis, hogy a magamfajta kicsit konzervatív emberke mit szeretne, láthatóan nem kíváncsiak - azt meg tőlük sem fogadom el, ha meg akarják mondani, mi a fontos nekem.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Semmi baj Kínával, épülget a középosztály, amerikában meg olvad. Nem lesz hosszú életü a demokrácia amerikában sem középosztály nélkül.

@a szív fészkei: -Bármily fura, Kínától kell újra megtanulni dolgozni. Persze büdös a meló de süllyed is a kontinens.
@BenFranklin:
te hogyan dolgozol, csak nem kínaiúl? hiszi a piszi

te, mint a snejderfáni vagykijalófaszmaria az elvarázsoltkastélytulajdonosa sohasem csináltás semmit de azt akarod neked dolgozzanak kiaiúl és te meg amerikaiúl behajtod a hasznot

extra profit

brühühühühühühü ahogy azt móricka elképzeli meg a fideSS
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hát hogy hanyatlik az nem kérdés, de hogy mikor az fogós. Mit tekintünk megbukásnak? A protestáns fehér országok több évszázada tartó dominanciájának max. 2060ra vége, részben demográfiai, részben gazdasági okokból.
@BenFranklin: te mit dolgozol? csak nem vakolsz malterral és...? csodálnám
@BenFranklin: gondolatkísérletezzünk :-)
Húzunk egy vonalat X jövedelemnél (adónál, kinek hogy), afölött van szavazás alatta nuku. Szavazók kormánya szavazóiért dolgozik, alulmaradottaknak csak alamizsna jut, ha jut: mivel ők vannak többen, komoly elégedetlenkedő tömeget jelentenek, erősebb rendvédelem kell, folytonos a balhé. Motiváltságuk tovább redukálódik, a vonalat rabszolgamunkával átlépni esélyük sincs; az erős középosztály (elitréteg) képtelen lenne normálisan élvezni az életét, hiszen idővel lepusztult gettó lenne mindenből, ahol nem ők laknak. Még később az övékből is, mert ez így bukta, hiába van a pénz.
Hol tévedtem?

Én azt tartom normálisnak, hogy a leszakadókat bevonják az oktatásba, biztosítják nekik ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket, amikkel ha élnek, feljebb léphetnek. Az állam dolga kettéosztás helyett az lenne, hogy gondoskodik a jövőről, minden lehetséges módon növelve az aktívak arányát a társadalomban. A Simicskák egyszer meghalnak, és a birodalmuk egy hülye utóddal úgy hullhat szét, mint a sicc: sokkal biztosabb a felemelkedést és a szinten tartást milliónyi dolgos kézre alapozni, szerintem. Persze, ehhez is pénz kell, de kell még valami, ami talán fontosabb: akarat.
@BenFranklin: "Hát hogy hanyatlik az nem kérdés"

Egyértelmű. :)

A mocskos imperialista kapitalisták hamarosan belefulladnak a saját önteltségükbe.
@Interlock: Nem lehet, hát nem érted? A zsidók, akarom mondani inaktívak megakadályozzák. Az egész társadalmat ellepte már ez a fertő.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: picsába is. Elfeledkeztem róla :-)

Viccet félretéve, a nyugat, ha meg nem is fullad, de komoly problémák előtt áll. Kelet is, de ott jobban megszokott dolog, ha valami nincs, vagy nem működik, nyugaton azonban túlságosan megszokták már, hogy a dolgok jól mennek. Egyre nehezebben tartható a korábbi életszínvonal, egyre szűkül az igazán jól élők csoportja, tulajdonképpen el lettek kapatva az emberek, és ez legfőképp az USA-ra igaz. Amikor határérték alá esik a világ elmaradottabb részeinek kizsákmányolásából nyerhető profit, baromi nagy vihar lesz - mindenhol, mert minden mindennel összefügg már.
@Interlock:
ez a vulgármaterialista ideológia legócskább változata!!!

paradigma váltásra van szükség, és ezt az igazán gazdagok tudják a legjobban, azokat nevezem gazdagoknak, akinek nincs hiányuk, mert már mindenük megvan, kizárólag hatalmi téboly az ami nekik nincs mert akinek az van az nem gazdag az NYOMORÚLT mint a fideSS, ezt tanítani fogják, nem is sokára (a CNN után a matt olcsy már listázva van kísérleti majomként való alkalmazásra)

a társadalmi fejlődés spírálja oda fejlődött, hogy új paradigma nélkűl az emberiség kipusztulása következik, a természetben sok zsákutcás fejlődés lezajlott és ma csak a fossziljaik vannak ha vannak egyáltaqlán vannak amelyek fosszilok nélkűl tüntek el

a baktériumok csilliárd változata, amelyek bármely körülmény közepette életképes az fennmarad mint az élet továbbhordozója és ha marad a Földnek még annyi hátra akkor itt még kialakulhat valami másfajta értelem azaz öntudatos intelligencia vagy ...majd más bolygó valahol egy másik galaxisban vagy a Tejút egy másik szisztémájában

ez ilyen egyszerű?
hábbazmeg, amit itten összeóvastam, az egy rakás mentáliszonyat, menek is néhány rozmárdiktátort kinevezni, hogy rénjeim mentül jobban szórakozhassanak. szencséges hógolyó! a kapitalizmus má megen a szakadék szélin, de mosmán télleg bisztos, hogy lekkésőbb 2060-ban mellénk zuhan? mer akkor aszt még megvárom (régen is kacsa vót, tudom)!
@a szív fészkei: "Ugyan ott sem voltatok soha"

hol nem voltunk?
@BenFranklin: "Az ingyen kapott demokrácia értéktelen, és nem is müködik. A magyar rendszeráltás gyengéje is ez, hiszen a termelőeszköz nagy része ugyanannál az elitnél maradt."

Igaz (nem), igaz, nincs összefüggés. A második mondat még akkor sem magyarázza az elsőt, ha az első igaz lenne, így a "hiszen" szó nem helyénvaló. Semmi köze az ingyen kapásnak ahhoz, kinél maradtak a termelőeszközök.
@BenFranklin: azért egyszer meg kéne nézned, hogy is dolgoznak ott. Szerintem nagyon másmilyennek képzeled te azt a Kínát.
@Interlock: az LMP népszavazásánál pont a kérdések nem lettek elszúrva (csak minden más) :)
A Milla szerintem nem _annyira_ rossz, ahogy te mondod, követnek el amatőr hibákat, de a cél még mindig nemes, a szándékok jók.
@rodeo36: lesz paradigmaváltás, rodeo. Lehet, hogy megtizedelődik előtte az emberiség, de lesz...
@Jack Torrance: szerintem meg nem jó kérdések voltak :-) Az oké, hogy a szociális háló szélesítéséről szóltak, a problémám ezzel kapcsolatban csak annyi: miből? Az a baj az ilyen kérdésekkel, hogy a népek hergelésére, irányvonalak hirtelen kijelölésére alkalmasak, de a fedezetről mindig megfeledkeznek a kérdezők is. Egy újabb, aktualizált alternatív költségvetés jól jött volna ahhoz, hogy a fenntartások helyett támogatókat szerezzenek.
Millával kapcsolatban félreértettél: én nem mondtam, hogy _annyira_rossz. Csináltak nem egy idiótaságot, közben nagyon balra csúsztak, pedig maradhattak volna középen is. Jelenlegi célcsoportjuknak jó lehet, amit csinálnak, de ha közben megfeledkeznek az ország másik feléről, akkor a széleskörű támogatás csak álom marad.
@Interlock: igazából csak 1 kérdés volt, ami pénzt igényelt volna, a többi csak józan belátást és akaratot.
Ráadásul gúzsba kötve táncoltak, mert egy csomó kérdésről eleve nem lehet már népszavazást tartani.

Milla ügyben egyetértek. Én szívesen benne vagyok abban a tömegben is, de több, illetve nagyobb kéne
@Interlock: :-) Akkor meccselünk megint. Nos, nem a gyerekeim, annál azok értelmesebbek ;-DDDDDDD, de a gyermekcipőt egy mozgalom sem bírja levetni. VAlahogy mindegyik elkezdi, ne légy türelmetlen. A Fidesz hogy kezdte? Performanszokkal: pl. mindenkinek narit raktak a parlamenti padjára az első napon, felvonultattak hótakarító és vízszóró gépeket a Belvárosban, mondván, legyen tiszta a közélet, stb... Anno, anno.

Durranásokkal hívják fel a figyelmet új formációk mindenhol - ez az elnökválasztás el lett baszva, mert a féktelen marhulás irányába vitték, pedig lett volna lehetőség benne. A népszavazás azért nem volt teljesen értelmetlen kérdésekkel teli, de mivel nem állok munkaviszonyban, nem vitázom erről.

Sokfélét akarnak összefogni, ez nem megy, ahogy látom. És ha a jobboldalnak, csak a avitt szimbólumok fontosak, ezt valóban nem kapják meg a Millától, mert nem fognak Trianon, Nyírőn és egyéb ilyen ásatag dolgon bőgni már megint. Ha ez A Hazaszeretet csupán jobbszélen, akkor sajnos, ez nálunk -Milla - hiányzik, mert nyilas érzelmű halott hamvaival, áthazudott múlttal nem akarunk kísérletezni, kmpányolni - ahogy a Fidesznek sem jött be most Erdélyben...
Ez nem nagyképűség, csak unjuk, hogy mindig vissza kell menni bőgni Horthyért, mikor tudnivaló, az mennyire szar volt.

A jövőképpel lehetne mit kezdni, de annak meg Orvbán a legnagyobb gátja. Ezt elég sokszor és sokféleképp elmondták már a Millán értelmesen is. a FB-oldalukon folyton friss infók vannak,azért lehet odanézni.

Azokat a dolgokat, amiket a Milla rögtön kifogásolt megszellőztetése percében, rója fel máig az Eu, emiatt nincs IMf-megegyezés - ha Orvbán picit konstruktív és nem ennyire destruktív lenne, erről már két éve tud a Millától, azóta változtathatott volna rajta pl. De szarik rá, ahogy az Eu-ra és mindenkire. Akkor mit nyissunk és hová?

Egy tömegmozgalomnak a kritika, a figyelemfelhívás a lényege, komplett programot egy ekkora nagy konglomerátum hogy adhatna? De feldobhat jófejeket talán. Ha a 4K-ról még most. időben kiderül, hogy szarok, az tiszta előny, nem? Hisz két év van másikat keresni, ahogy Eötvös Csöpi, a zenebohóc mondta...
@Jack Torrance: Ha te voltál millás tüntiken, akkor elnézést.De Interlock nem fővárosi, mindig leírta, hogy ilyenre ő aztán el sem megy, mert nemér rá, nem is érdekli.
@BenFranklin: Büdös a meló? Kinek? Te pl. eléggé ráértél egész nap itt pörögni, ahhoz képest, mennyire nagyon fontos elvtárs vagy a munka frontján.

Puffogtatsz közhelyeket, az megy 24/24-ben.
@Schindlеr Pistája: Oké, akkor aztán nehogy szóba állja velem, mert az sokat levonna a százalékodból!
@a szív fészkei: csak azért szoktam türelmetlen lenni, mert megy az idő, '14 egyre közelebb van, azon túlmenően pedig - még ha változik is a kormány - hosszú-hosszú évekig fog tartani az építés. Az én gyerekem még kicsi, de mire felnő, már valami élhető országot szeretnék neki mutatni.

A jobboldalról pár szót, ha már előkerült... Sztereotípiákat látok ezzel kapcsolatban, kemény előítéletet nálad, és még jó pár embernél is. Talán zokon veszed ezt, talán nem: nincs teljes mértékben igazad. Van jobbról nem kevés olyan, amilyet említettél, de van épp elég normális is, talán még több is, mint amennyi hülye. Csak ők valahogy nehezen közelednek, az jutott eszembe, olyanok, mint a csigák: elkezdik kitolni a szemüket, de a legkisebb zajra is visszahúzzák, aztán kivárnak. És nekik zaj jobbszélről a Horthyért bőgés, meg balról a válogatás és mérlegelés nélküli fikaáradat is.

Hogy mit kéne nyitni, és hová? Nos, miközben azon megy a sirám, hogy Orbán miért nem hallgat másokra, a magamfajta "konzervatív" (tököm tudja amúgy, hogy ez a jó szó, vagy sem) már régen elkönyvelte, hogy Orbán egyszerűen nem akar, és nem is fog másra hallgatni. Ő ilyen, kész, nem rá van szükségünk. Felolvashatjátok neki ezredszer is ugyanazt, összekacsinthattok cinkosan egy-egy kiadós "Orvbánozás" után, attól nem fog változni semmi, legfeljebb kiélitek magatokat, gúnyos szavakkal, nem ritkán keményen mocskolódva próbáltok meg "törleszteni". Én, és a hozzám hasonló gondolkodásúak ilyesmiben nem nagyon veszünk részt, haladni szeretnénk inkább. Ha nem jó Orbán, és nem jó a rendszere, akkor cseréljük le: azért járom a netet, hogy alternatívákat találhassak, mindenféle oldal hőzöngése helyett a kiút lehetőségét próbálom észrevenni, eddig sikertelenül. A Millával talán az a bajom (nehezen tudom megfogalmazni), hogy meg sem próbálja a nem annyira liberális, nem annyira balos embereket magához vonzani, pedig nem kevesen vannak, vagyunk. Felénk kellene nyitniuk, csak ez mostanra már szinte lehetetlennek tűnik, nagyon oda pozícionálták magukat, ahol vannak.

Ja, még a Facebook-ról: technika ide vagy oda, az nem elég. Aki tömegmozgalmat akar, az szólítsa meg a tömeget minden csatornán, ne ragaszkodjon mindenáron az épp trendi módhoz. Szinte az összes kollégámnak van FB-ja, csak nekem nincs, már: töröltem, mert amiket írogattam, szinte mindig visszhang nélkül maradtak. Ha ezen a blogon ötször kommentelek, már többet értekeztem vadidegenekkel, többet tanultam vagy mondtam el, mint a féléves FB-s "pályafutásom" alatt összesen. De talán bennem van a hiba, mert azt a felületet komolyabb beszélgetésre alkalmatlannak találom.
Egy hete kiragasztottam a dohányzó oldalára egy üzenetet, hogy a csikkeket miért ne dobálják szét. Már kaptam rá 16 like-ot (tollal írogatják az aljára a +1-eket), de a csikkeket gyakorlatilag ugyanúgy széthányják. Nos, ennyit ér egy like, de ahogy láttam, FB-n is. Ebből itt nem lesz tömegmozgalom.
@Jack Torrance: leírnám akkor, hogy mit gondoltam én a kérdésekről.

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen?
Nem, ugyanakkor maga a rendszer rossz. Ismerek olyat, aki állás nélkül maradva hat hónapig otthon ült, kapta a támogatást, anyjáéktól a kaját, és csak akkor ment melót keresni, mikor már nagyon égett a tető. Sem a rövid, sem a hosszú támogatási idő nem túl jó, ráadásul ugyanannyi okkal lehetne 360 napot kijelölni, mint 260-at. A zsebemben turkálás helyett inkább arra kellett volna koncentrálni, miért nem látják el feladataikat a munkaközvetítők, hogyan lehetne civil csoportokat, közösségi oldalakat bevonni a munkahelyek-álláskeresők közti kommunikáció gyorsítására, na és persze miért van olyan sok válogatós álláskereső.

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?
Nem volna rossz, de van egy hátránya: baromira be lehet tartani egy munkaadónak azzal, ha mondjuk egy terület (netán egy egész vállalkozás) azért bénul meg, mert két hétre mindenki egyszerre tűnik el. Ezt saját tapasztalatból mondom. Mint munkavállaló, igennel kellett volna szavaznom, de ha azt nézem, hogy a mai világban a céggel kibaszni ugyanaz, mint magammal kibaszni, akkor ne egy kérdőív alapján legyen ez eldöntve, hanem erősíteni kell a munkaadó-munkavállaló kapcsolatokat, értse meg mindkét fél a másik problémáját, és oldják meg közösen úgy, hogy mindkettőjüknek elfogadható legyen. A munkajog előírhat egy minimumot, amit mindenképp tartani kell, a kétharmadot viszont sokallom.

3.Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?
Ezzel tulajdonképpen egyetértettem, bő három hónap alatt azért sok minden kiderül, és a munkaadónak utána lehetősége van határozott idejű szerződést ajánlani (ha jól tévedek).

4.Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?
Nem tudom eldönteni, én ugyanis nem hagytam volna abba az iskolát csak azért, mert elértem a 16 évet, ellenben aki kurvára leszarja az oktatást, azt hiába tartják bent, legfeljebb balhézik, és a többieket húzza vissza. 16 éves korra azért nagyjából kialakul ez a szándék. Én inkább azt kérdeztem volna meg (még akkor is, ha speciel pénzbe kerül), hogy pl. kollégiumi elhelyezéssel, végzősöktől kért tankönyvekkel stb. támogassák-e azokat, akik igenis akarnának és tudnának tanulni, de mondjuk a környezetük, családjuk ebben nem partner. Katonacimborák között volt olyan, aki fősulira akart menni, de az apja ronggyá verte egy párszor, bekényszerítette szakmunkásképzőbe, aztán elzavarta az Alföldre zsákolni. Igaz, nem is ment haza, de az esélyei is elúsztak.

+1 Ne vegyék el visszamenőlegesen a jogszerűen megszerzett nyugdíjat!
Nos, amíg a jogszerűen megszerzett fizetésemből önkényes mértékben vonhatnak adót és járulékokat, addig ezt sem tudom támogatni. A nyugdíjkassza bajban van, és aki azt hiszi, hogy nem fognak hozzányúlni, az nagyon eltájolta magát. Én azt javasoltam volna, hogy legyen egy nyugdíjplafon (összeget nem mondok, de nem 47000), a tényleg tisztességes megélhetéshez, afölött vágás - és visszajuttatás az éhenhalás, megfagyás szélén álló nyugdíjasoknak. Mi, adózók, gyereket nevelők, magunk körül lakható környezetet kialakítók egyszerűen nem fogjuk a végtelenségig bírni az egyre növekvő terheket, és határozottan tiltakozunk a jövőnk további eladósítása ellen is. Ez jó programízű demagóg lett, bocs :-)
@Interlock: Azét nem kéne ennyire mimózának lenniük a jobboldaliaknak. Ha vagy itt a blogon, kb. tudod, miket kapok pl. én ún. jobboldali konzervatívoktól. CSak azért, mert odaszülettem - amiről, mit tehetek, de nem bánom, pláne nem szégyellem - csak mert, annak vallom magam, aminek.

Ha az csak zaj, hogy én, meg mondjuk aritus és páran itt azt mondja, hogy a Horthy-érát visszaríni komplett történelemhamisítás, időben visszatolatás ez akkor is elmaradtnak számító korszakba, ami a környékbeli országok felé rossz kommunikáció, stb. akkor bocsáss meg, nem tudok evvel mit kezdeni.

EGy ország akkor emeli fel a fejét és bír kilépni a saját lábszagából, ha belátja, mit cseszett el - és a magyaroknak azért van a listán pár dolog - ezért vállalja a felelősséget (mert nem mindent a németek, oroszok oktrojáltak azért ránk), lezárja a múltat és tovább megy. Noch dazu épp a hajdani ellenfelekkel együtt. Mint Németország és Franciaország. Erre mi - a balfasz politikusok játékszereként - most nem vagyunk képesek, mert mindig előhúzkodják a nemzetiségi kártyát. Most végre nem jött be úgy, ahogy gondolták, hálisten.

Ha én ezt mondom meg esetleg a balszélen is, akkor miért is vagyok hazaáruló? Épp a hazámnak akarok normális jövőt - benne a fiadnak is - hogy baráti államokkal együtt törjön nagyra. Itt ma Magyarország egyedül a prérin - ahogy a Jobbik akarja a Fidesz meg dolgozik rajta - nem boldogul, csak tönkremegy. Ez te tudod a legjobban, aki kooperálsz és úgy teremtesz, nem?

Tanuljon a fiad több nyelvet, menjen ki majd suli után oda élni, ahogy az enyém ment messze el félévet, összehaverkodva minden nációval - és jöjjön vissza okosabban, nyitottabban,. Azért, mert itthon akar élni, dolgozni, de kitárva és fogadókészen a világra. Ez olyan szar program? Ne ellenséget keressen a többiekben, hanem barátot. Ezt a mai jobboldali retorikával és politikával nem lehet elérni. Sértettségből, hisztiből nem kér a világ, pláne, hogy a magyar a második VH-ban igenis agresszor volt,két nagyhatalomnak üzent hadat, egybe támadólag bevonult és aztán vesztes lett.

Visszább kéne vennünk, mert ami elismert érték volt a népek szemében - a kreatív tehetségünk - azt most, mint olaj a vizet elfedi az orvbáni gőg, parasztkodás, hazudozás, stb. Ez ellen szólok, szól a Milla, szól a baloldal - ha ez hazaárulás, akkor az vagyok. Mert olvasom és látom, sőt kapom kintről, hogy már ciki magyarnak lenni, pedig régen becsültek minket sok mindenért.

Ha ahhoz nem tudsz jobboldaliként csatlakozni, amit itt írtam, akkor valóban sajnálom. Én nem nézek le senkit, de hogy egy történelemkönyvet, egy irodalomtörténetet, egy nemzetközi lapszemlét ne olvasson el egy jobboldali értőn, az azért nonszensz. Ha az egész világ kikéri magának az orvbáni diktatúrahajlamot, akkor azt meg kéne fogadni és elgondolkodni, hogy ez miért is van. Rodeo mindig lefordítja a nagy nemzetközi KONZERVATÍV lapok kritikáit. Kemények, mint a vídia. Neki Orvbán hajcihője a konzervítvizmus megcsúfolása.

Van itt egy Balkánhoz vonzódás a török éra óta, nem a protestáns etika nem nyert akkora teret - lád Mr. 20 % lehet Debrecen ura ugye, a kálvinista Rómáé - ezt is bele kéne kalkulálni a nagy erkölcsi tisztlás óhajtásába. Levetkőzni ennyi évszázad örökségét nem lehet húsz év alatt a régiekkel. Én Bajnaiban európai embert látok. A jobboldal csak libásozza, holott x pert nyert már e témában.

Akkor miért is a jobboldali a mimóza és félénk virágszál, akit dédelgetni lelkileg? Karaktergyilkosságot melyik oldalról szoktak indítani? Kinél landolt Gyurcsány kilopott és elárult beszéde és hogyan használta fel?

Akik rákosiznak, kádároznak, azok ezek alatt párttitkárok és funkcik voltak. Most meg épp jobberek. Hát mutass egy tisztességest onnan. Aki az volt - nyomokban - Szalma Botond, vagy ez az Ángyán, azt mi elsőként ismertük el és támogattuk.
@a szív fészkei: majd írd meg azt is, mikor hívtalak én hazaárulónak. Mikor hívtam én bárkit hazaárulónak. Állandóan olyasmiket kérsz rajtam számon, amihez semmi közöm. Mint ahogy azokhoz sincs közöm, akik téged ezzel a kifejezéssel illettek.
Fel kéne fogni végre, hogy a jobboldal nem egy Orbán-imádó massza, nem ősellenség. Nem akar mindegyikük a múltban élni, nem akar mindegyikük szembe menni a haladással, nem akar mindegyikük karaktereket gyilkolászni, és így tovább. Sok baloldalinak azonban csak egy massza, és amint megszólalna belőle valaki, nyakába kapja ezer év minden szarát. Mimóza lenne azért, mert ehhez nincs kedve? Dehogyis. Nem szorul itt senki dédelgetésre, ellenben akinek véleménye van, annak a véleményét kell megbeszélni, megérteni vagy cáfolni, és nem a személyét, nem a - talán - mögötte sejthető hatalmat, vagy hatalom nélküli érdekcsoportot, legrosszabb esetben meg a sokadszor felemlegetett történelmet. Persze, egy szabad blogon összemosható a jobboldali kommentelő a Fidesszel, Orbánnal, meg akárkivel a múltból; fenti tevékenység tartós művelésével el lehet érni azt, hogy a normális jobbos meg sem fog szólalni. Mert minek. Minek versenyezzen abban, melyik oldal volt erkölcsösebb, ki lopott kevesebb pénzt, értéktelenebb diplomát. Minek erőlködjön azon, hogy minden ember egyedileg legyen megítélve, ugyanazon szabályok értelmében, tettei alapján. Minek próbálkozzon szót érteni másokkal, ritkán vagy soha egyet nem értőkkel, ha az az alap elvárás, hogy sürgősen szórjon hamut a fejére, és mutasson bűnbánatot általa soha el nem követett dolgok miatt.
Maradhatunk annyiban, hogy nem szeretem azt, amit Orbán csinál. Meg azt sem szeretem, ha azt várják el tőlem, hogy olyanokat támogassak, akik a véleményemre, az én érdekeimre nem különösebben kíváncsiak, viszont lesajnálnak azért, mert elvárásokat támasztok, netán kritikákat fogalmazok meg a működésüket illetően. Én sem vagyok boldog, ha kritizálnak, elsőként mégis önvizsgálatot tartok, hátha jogos - és ha az, tanulok belőle.

Fenti sorok alapvetően a normális jobbosokról szóltak, de néhány szót kicserélve a normális balosokra is igazak. Nem érdekelnek egyik oldal habzó szájúi sem, azokkal nem különösebben akarok foglalkozni, játsszák le egymás között.
@Interlock: A jobboldal en bloc hazaárulózik, ha az országot valaki meg akarja menteni Orvbántól és ebben a külföldre is számít.. Te folyton a normális jobboldaliakról beszélsz. Akiket a balosok - te is masszálsz azért jó karinthysan - lekezelően bántanak. Én szerintem pedig nem. Én annyira habzanék? Mindig írom, hogy a vér nem old meg semmit. És nem az én oldalam kezdett gyújtogatósdit, dobálósdit, véres csatába torkolló cirkuszt nem is egyszer.

Nem akarod Orvbán rablótanyává silányított világát. Én sem. Nem akarod a kezelhetetlen társadalmi problémákat. Én sem. Nem akarod a fiatalok kényszerű végleges elvándorlását azért, mert itt nem érdemes élni és tervezni. Én sem. Nem akarsz itt mocsarat erkölcsi, gazdasági értelemben. Én sem. Miben is különbözünk annyira?

Hogy én nem vagyok kurva türelmetlen azokkal, akik ezt szintén nem akarják és noha valóban bicebócán, de már egy ideje konkrétan szervezkednek ellene. Rááldozva időt, pénzt. Nem pártkasszából heccelve bérelt nehézfiúkat...

Én mindig idézek jó magyarokat - irodalomban,bármiben - mert büszke vagyok a népemre. (Ha abból sokan ma is kitaszítanának - nézd meg, mi megy megint a másik poszton. Igen, tudod, nehéz ettől elvonatkoztatni.)

Ahogy az is igen, hogy itt a politikus mindig fog - de legalábbis megpróbál - lopni, ennek hagyománya van, olvass Móriczot. Ergo, az már valami, ha legalább nem ennyit akar és így, mint a Fidesz. Húsz év ennek eltörlésére nem elég, de ne hidd el ezt nekem, álmodozz hirtelen kinövő erkölcsi csodalényekről. Nevezz meg az oldaladon ilyet, akire felnézhetek, én a balos libbant (te ilyet nem írsz, de az általános jellemzés a te oldaladon leginkább ez az magamfélére.).

Aki jobboldaliként - Szalma és Ángyán nem ér, őket én hoztam fel - szembe mer menni Orvbán maffiájával. Aki jobboldaliként elítéli a szoborcirkuszt. Én és hányan még megtettük. Vakapád folyton azért ostoroz mindenkit, hogy a baloldali értelmiség elárulta Gyurcsányt a kemény kritikáival. Ilyen panaszt hallhatnál a te oldaladdal kapcsolatban?

Támassz elvárást, csak tud, hogy azokat hogyan valósíthatsd meg. Itt és most. Mondj neveket, ahogy Penit is kértem erre. Senki nem jó, akkor ki legyen?

Én is támasztok, ezért szavaztam az LMP-re, mert a szadeszra nem tudtam már. s ne mosogatom őket, megérdemelték, bár sokáig fontos volt nekem, hogy van ilyen párt is. Elárultak. Az LMP nekem semmit nem tett, amit elismerhetnék most. Senki nincs olyan.

Azt írtam, hogy a Millán faszt se érdekelt, ki jobbos, balos, kék, zöld, sárga. Tiltakozzon az orvbáni őrület ellen. Ez egy elég közös platform. A jobbos média kezdte őket legyalulni, mert Gyurcsány civilként kiment tüntetni. Nem beszélt, nem volt a műsor része.

Viszont aki beszélt, fellépett, az kemény retorziókkal számolhatott. Bródynak volt egy önálló estje télen, mert jubilált, mint zenész. Azért ő valaki a magyar zenei életben mégis csak...
Nem engedték az MTV-nek, Dunának felvenni; operatőrök úgy mentek oda magánemberként forgatni saját cuccal, ill. a pécsiek küldtek mégis felszerelést, hogy erről azért legyen anyag.

Aki ott volt, hatezer ember ezt persze, hgoy úgy élte meg, hogy tiltakozás a rendszer ellen.

Akkor persze, hogy azok vállalták a millás szerepet, akikről tudnivaló volt, hogy baloldaliak és amúgy sem kaptak munkát tévékben, filmekben, stb. Nem volt mit veszteniük, hát csinálták... Bárki "normális jobbos" - idéztelek - elfért volna ott, meg lett volna tapsolva, ha elmondja, hogy ez az orvbáni bánság neki sem tecc. De akkor neki az ő világában kampec.

Hajós András elmehetett és kampányolhatott a Hír tévében Gyurcsány ellen 06-ban. Nem örültünk neki sokan, szerintem hülyeséget mondott, de nincs leárulózva, kitaszítva. Nem volt fenyegetve a megélhetésében emiatt.

Tudom, szarsz te a médiára meg ezekre. Én ezt látom difinek.

Egyébként a Raul Wallenberg-év miatt kampány van a metrón: lekezdték azoknak a magyaroknak a képét+élettörténetét kirakni a kocsikba, akik zsidókat mentettek, amikor az halálos veszélyt jelentett.. És ez jó ötlet: felemelő látni, hogy voltak ilyen igazak is.
@a szív fészkei: lehetetlen nem masszálni néha, de amennyire tőlem telik, és a fogalmazás engedi, kerülöm. Szándékosan kerülöm.

"Én annyira habzanék?"
Szoktál bizony :-) Néha nagyon nem szimpatikus, ahogyan fogalmazol: hiába érzem, hogy valahol igazad van, a szavaidból előtűnő gyűlölet visszatart az egyetértéstől, a választól. Nem nekem szoktad ezeket írni, én csak mindent elolvasok.

"És nem az én oldalam kezdett gyújtogatósdit, dobálósdit, véres csatába torkolló cirkuszt nem is egyszer."
Látod? Így kezdődik mindig: átmutató felmentési kísérlet, múltidézés. És amíg így kezdődik, sosem lesz vége, valaki mindig reagál, visszamutat, igaza soha senkinek nem lesz, igazságát mindenki bőszen hiszi. Kit érdekel már, ki mit kezdett? Előre, könyörgöm, előre...

"Miben is különbözünk annyira?"
Azt hiszem, érzelmekben, és az emlékeknek tulajdonított fontosság mértékében. És neked valószínűleg több hajad van, mint nekem, bár ez annyira nem érdekes :-)

Szavazni? Ma... nem tudom :-( Ha ma lenne a szavazás, nagy lenne a kísértés, hogy kirándulni vigyem a gyereket. Akármilyen kormány lesz, én megélek; ha nem itt, akkor máshol.

"álmodozz hirtelen kinövő erkölcsi csodalényekről"
Nem kell álmodozni, nem kell a normális jobboldaliak létét kétségbe vonni, sem pedig misztifikálni. Nevek (remélem, még) nem nagyon vannak. Sokan tudják már, hogy hiba volt vakon a Fidesz után menni, pont emiatt nem fognak mások mögé sem beállni csak úgy, bemondásra. Én őket keresem, felétek pedig azt szeretném kinyögni, hogy ne szítsátok azt, amit nem érdemes, ne gyalázzatok valamit csak azért, mert a másik oldalhoz tartozik. Na, a lényeg az, hogy én tudom, mire gondolok, ha jobb formában leszek, majd kifejtem :-)

"Tudom, szarsz te a médiára meg ezekre. Én ezt látom difinek."
Az én környezetemben a média nem úr. Internet van, aktívan tulajdonképpen senki nem politizál azokat az eseteket leszámítva, amikor a neten olvasottakról magvas gondolatokat cserélünk a kollégákkal. Pár ember olvasgat újságokat, de ha rákérdezek, megerősítik: alágyújtani tökéletes. Mindenkinek megvan a maga véleménye, és aki párton kívüli, az nem nagyon ismeri a megbocsátható hazugság, elnézhető lopás fogalmát. A bőrünkön, a mindennapjainkon mérjük azt, amit a statisztikai hivatalok publikálni szoktak, és néha egyetértünk velük, néha nem. És jól megférünk egymás mellett, noha messze nem vagyunk egyformák - egymásra utaltak, és a másikra számítók, a másikban bízók annál inkább. Akivel nem megy, azt meg kidobjuk a társaságból, oszt' cső.
@Interlock: Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten! - szép magyar mondás, nem? Tudod, a zsidóknak egy kurva nagy fegyvere van, ami szerintem megtartotta őket - az irónia/önirónia. És az valóban nem kisállatsimogató.

A legjobb zsidóvicceket ők találják ki,és mindig mondom, ők röhögnek a legjobban a Brian életén. Ha a Monty Python meg merte volna ezt csinálni - ezerszer halványabb kritikával - a magyarokról, megnézném, mi lenne. Az én erős fogalmazásaim erről szólnak, ha neked ez gyűlölködés, akkor te így látod.

Ez a stílusom, örülj neki, hogy nem ilyen feleség jutott neked! :-) (Hajam sose volt túl dús, sajna ez hátrányom. Más bajom nincs magammal nagyon. Másnak se, akinek bejövök, mert vannak ilyen kalandvágyók, képzeld. Kibírják a pofázásom, mindent. :-DDD Sőt, unnák az életet enélkül.)
De mindig nagyon megnyugtatom azokat a faszikat, akik valahogy ismernek, ám nem csípnek, hogy a kis nejük hozzám képest mennyire elviselhető - tehát direkte jót teszek minden házasságnak! :-DDD

Én is netet olvasok főleg, a média alatt ezt is értem, hiszen minden lap ott van rajta.

Amúgy, mit gondolsz, én lebegek a felhőkben, nem kell csekkeket fizetnem, közértbe mennem és ott infarktust kapnom az áraktól? A lányom Orvicseknek köszönhetően 22 ezerrel kevesebbet visz haza ugyanannyi melóért. Fél ötkor indul otthonról minden nap, nemcsak ilyen szép nyári hajnalokban.

Nekem azért van időm itt lógni, mert kérlek, hiába tudom a szakmámat, ennyi idősen nem kellek. Na és tudod, nekem nem nemzetközi a foglalkozásom, mint neked, aki ha úgy dönt, holnap tovább is állhat, bárhol fogadnák. Mert írni nem tudok más nyelven. Nem is akarnék.

A férjem tud négy nyelven, ismeri Brüsszelt, sokat volt ott tanulmányúton, stb., keni-vágja a közgazdaságot de mivel elmúlt 60 már nagyon rég nem kurrens a munkaerőpiacon. Attól, hogy a fővárosban élek nem is rossz helyen, kurvanehéz dolgunk van. És nem lesz könnyebb, sőt, pláne ha Orvbánon múlik. Most csinálja ki büntiből - mert nem rá szavaztak nagyon sokáig - a fővárosi tömegközlekedést.

Mi pl. ezt a pocsék, kilátástalanságot - mert hová menjünk ennyi idősen és mibul - úgy védjük ki, hogy ha valaki felemeli a seggét és tüntet ez ellen, akkor odamegyünk, amivel tudjuk, segítjük.

A férjem vállal ügyeletet a Tiszta Kezek tévés mozgalom segítésére, hogy a december óta tartó sztrájkuk - amit ugye mindenki leszar, hisz csak tévések cirkuszolnak amiatt, ne legyen hamisítás a közhíradóban, meg ilyesmi - gördüljön addig, míg ez a banda el nem tűnik a III/III-as ügynök sötétsunyi tévéfejesükkel együtt.
Fabius ismeri az egyik főszervezőt, Nagy Navarrot, aki Zuglóért is kiáll. Oda is elment a férjem, hogy őt támogassa.

Ez van, mivel nem vagyunk mi már fontos-dolgos elvtársak kérlek, sőhőt: a kedves, empatikus szövegekkel jellemzett inaktívak kezdünk lenni Ratkó-gyerekként, noha ugye harminc-negyven évig tartottuk ezt a szép országot a befizetéseinkből. De te azt mondod, menjünk csak előre, nem fontos, mi volt, hogy volt.

Előre meg a tájékozott tud menni, aki tudja, hová is vezet az út. Így a média, maga a tájékoztatás - akár blog, akár papírlap, tévéműsor, bármi - bizony nagyhatalom. Nem véletlen, hogy címlap esetén akkora trollforgalom, a tutira szétbaszós kommentáradat, mert félnek a nyilvánosságra kerülő botrányoktól és elmismásolnák őket. Ebből látszik, mekkora úr az internet.
Előre pedig nekünk - remélem, egyre többünknek -
csakis Orvbán-mentesen van az irányzék. Többet nem akarnék a narancsjelzésen menni, mert az tudjuk, hová vezet. (már ott toporgunk a Rám-szakadék szélén...)
Amíg a jobboldal ezt nem deklarálja világosan és érthetően, tényleg nem nagyon tudom, mit lehet meghallgatni onnan.
Nem tudsz olyan neveket adni még az oldaladról, akik elkezdnék a tisztulást - azt a kettőt kivéve, akiknek a sorsa érdekes lesz, mert árulónak vannak célkeresztelve - akkor mi legyen?

A szítás pedig inkább Orvbán műfaja, azt tökélyre fejlesztette.

Az emlékeim pedig sajna nagyon azt hozzák elő, hogy ugyanazt akarja ez a szerencsétlen de még rosszabb variációban, amit már megéltem egyszer és akkor is utáltam. Bocs, több van mögöttem, mint előttem.Na jó éjt!
@a szív fészkei: "Az én erős fogalmazásaim erről szólnak, ha neked ez gyűlölködés, akkor te így látod"
Máshol vannak a határaink. Én - talán azért, mert úgymond semmiben nem vagyok érintett - egyszerűen átugrom az idiótákat, nem érzek késztetést arra, hogy egy szint alatt vitába szálljak.
Tényleg nem ilyen feleség jutott, az más kérdés, hogy eleve tudtam, milyet szeretnék :-)
A tüntetésekkel kapcsolatban csak annyit, hogy egy olyan kormány esetében, amelyik legalább meghallgatja a kifogásokat, akár értelme is lehet (nyugaton valaki lemond...), de ezt a szintű arroganciát láthatóan ki sem lehet így kezdeni, sokakhoz meg el sem jut, mit csináltok, mert a sporthírek mellett, címlap szélén kisbetűkkel, nem is tűnik föl.
Nem csak én érzem amúgy azt, hogy a fővárosi tüntetések nem fognak előbbre vinni, bármilyen jó szándék is hajtja a résztvevőket: "A Tizennégyesek – ez az új politikai generáció – nélkül nincs esélyünk, de a meggyőzésüket még el sem kezdtük. S ha bevezetésüket nem a helyi politikában – ahol a szavazókörzetük van – kezdjük el, akkor már el is rontottuk!" ( nol.hu/velemeny/20120320-egyejszakas_milla ). Elhibázott dolognak tartom azt, hogy a fővárosban kellene eldőlnie mindennek, és ha a vidék ebben részt akar venni, utazzon fel. Ha valamivel alá lehet tenni a Fidesznek, akkor az az országos szintű, de sejtszerű szervezkedés, kinek-kinek ott, ahol él.

Budapest tömegközlekedéséről haver műhelyének két éves tortúrája jutott eszembe. Foltoztuk a hullámlemezt a tetőn, aztán ablakcsere, roggyant sarok pántolása, ajtócsavarozás, aztán ajtócsere, végül a széttöredező aljzatbetonnak kellett volna nekiesni, és akkor mérgünkben szétvertük az egészet, hogy a helyén összerakhassuk rendesen. Azóta sem kellett hozzányúlni, és még sokáig nem is kell. Nem mondom, hogy egyszerű lenne, de szerintem jobban járnátok egy totális reset után, nulláról építve.

Ha nagyon akarnék, mondanék neveket, de nem akarok. A polgármesterünk például Fideszes, ogy képviselő is, de a terhére különösebben nem tudnék felróni semmit, annál többet az előző MSZP-s esetén. Kíváncsi lennék a véleményére egy Orbán nélküli jobboldalról; nektek is valami ilyesmire kellene kíváncsinak lennetek jobbról, annyi megjegyzéssel, hogy világos és érthető deklaráció (== fejre hamu) helyett, egyszerűen hagyjátok őket beszélni, és mielőtt csípőből kivágtok valami Fidesz-mutyis ellenpéldát, egy picit gondolkodjatok el a bal felé irányuló kritikák jogosságán, vagy épp a jobboldali elvárások jogosságán is.
@a szív fészkei: Azért az internet hatalma messze van a szavazók számosságához képest.
Az indapasson ha 100 ezer nick van regisztrálva, akkor sokat mondok. Ebből legalább 10-20 ezer sok nickűeké.
Szóval a blogoszférán aktívak száma nem túl sok a szavazóékhoz képest.
@Interlock: Én annyit kritizáltam a baloldalt - írtam, hogy az amúgy nagyon okos, szellemes Vakapád már mindenkit en bloc értelmiség névvel mennyire hibásnak tart ezért a hozzáállásért balról - hogy nem érzem magam elfogultnak. Fabius is, Tóta is - ezekre járok, más blogokban nem nyilvánulok meg - agyon cikizte őket még uralkodásuk idején,nem most hősködnek csak a döglött oroszlánba rugdosással.

Amikor volt két éve télen -15 fokban! soktízezres parlament előtti Milla-tünti, volt ugyanakkor Debrecenben és Pécsett is. Még valami körkapcsolást is adtak a három város között, hogy menjen nagy hujjogás és meleg üdvözlet nekik innen. Még Berlinben szerveztek valamit.
De azt megértem, hogy egy - hozzánk képest - kisvárosban, ahol mindenki ismer mindenkit (lásd Kubatov-listák) ötször is meggondolja valaki, hogy kimenjen és arcát adja a tiltakozásnak. Mert utolérhető és a retorzió soha nem marad el:Szalma Botond esete ugyebár... És ott, egy szűk körben utána hogy kap melót, hogy lesz megélhetése, ha megbélyegzik? Ez ma már sajna életbevágó kérdés, hogy gyakorolhatod-e szabadon, félelem nélkül a gyülekezési jogodat?? Szerintem nem.
Kétmillió között viszont elvész kicsit az ember, bár sose tudni, hány tégla van köztünk olyankor. De talán ezért is jöttek fel vidékről, mert az ekkora nagyváros - ahogy Ady írta Párizsról - , az sűrű Bakony, ahol el lehet bújni... Ebbe is gondolj bele.

És mivel a kormány itt székel, innen szarja teli az országot. Itt a Parlament, ami a munkahelyük, ahonnan a dögletes törvényeik kiáradnak, és ami elé már nem lehet gyűlni, mert ugye telirakták a teret mindenfélével, nehogy odaférjünk. És a kordonokat is csak Gyurcsány alatt bontogatták bőszen, most ott állnak, mint a cövek... Na tehát odamenni anyázni, ez erős szimbolika is. Mindenhol a világon a fővárosban menetel a legnagyobb elégedetlen tömeg, ez már csak így van.

De mondom, igenis voltak vidéken is millás dolgok, csak valószínűleg csírájában megfojtották őket...

Ha tisztességes a polgármestered, az csak jó, de igazán akkor lenne az, ha kilépne a viktori védernyő alól. De mindenkit erősen zsarolva fog, azt tudjuk, mindenkiről aláírt papírja van Alcsúton. Szóval valami borzasztó nagy törésnek kell lenni, hogy Ángyánhoz hasonlóan, valaki bilit borítson vele szemben. Vagy valaki fideszes erős embernek kell mögötte láthatatlanul állnia, aki esetleg eltüntetné már végre ezt a Vikibojtot. Konteozok persze...

Őt valami belharc taszíthatja le a trónjáról.

A BKV mindig kifizető hely volt a pártok számára: sofőr meséli, hogy Aba Botond - a volt vezér - jutalékot kapott a jegyek után, biztos folyatott belőle Demszkynek. De Vitézy se másért van az élén. Ha teljesen szétverik, az oké, de addig te hordozol minket majd ölben? ;-DDD Én le bírok menni gyalog a Déliig - volt rá példa, van kocsink is, de a többiek: dolgozók, suliba járók, akárkik, a millió itt melózó vidéki mit csinál? Azért a XXI. században egy világvárosban, Európa centrumában nem így kéne állnia dolgoknak. Kritizálták a Demszky-érát, sokszor alappal, de tettek helyette jobbat? NEM.

Látod, most fognak a taxisok balhézni, mert abba is belekavartak hülyén.

A lányom hogy jut el a világvégi melóhelyére hajnalban? Ja verjük szét a BKV-t! Aztán??? 10 ezer forint a bérletem, és ezért mit kapok?

@belekotty: Rólad szólnak hősi énekek, hogy minden körülmények közt vissza tudsz menni a MNO-ra??? ;-DDD Akárhány kitiltás után? Akkor te biztos tudod a sok nick titkát biztos. De nagyon sok a nem hozzászóló olvasó, aki naponta követi a blogokat, én is évekig ilyen voltam.

Ha elzárják a hivatalos forrásokat, akkor keresni másikakat. Nincs a Millának pénze hirdetni,- meg se jelenne a most támogatott orgánumokban (ahol hídelemeket meg vasúti kocsikat hirdetnek ugye ;-DDD, mindegy, csak jusson ebből is Simicskának), és a nyomtatott sajtó amúgy is haldoklik - mert nem állami csöcsön szívnak. Akkor marad a FB. Nemrég írta Néma bárány, hogy papája úgy felcseszte az agyát a földbérleti cirkuszon, hogy kért egy mobilnetet. Nem lesz könnyű meccs, tudom, de mi ötlet van még?
@a szív fészkei: Akkor még sok freeproxy volt. Most is vissza tudnék menni, de már azóta hogy elállították a fórumot, azok az arcok eltűntek akikért érdemes volt ott acsarkodni.
Már beleuntam. A gépek rengeteg módon tudják azonosítani. Először is IP alapján, aztán a sütik, de a böngészők is elküldenek egy csomó azonosító adatot. Innen úgysem lehet elmagyarázni, hány helyen kell átállítani dolgokat a gépen hogy ne azonosítsanak be.
@a szív fészkei: Tüntetni meg felesleges. A kormány legitim és lesznek választások 2014-ben. Mindenki tegye a dolgát, függetlenül attól hogy egyetért a kormánnyal vagy sem.
Aztán tegyen x-et amikor kell.
@belekotty: Mondod te. Én meg azt,hogy néha nem árt mutatni a lófüttyöt két x közötti időben is. :-))
@a szív fészkei: mutathatod nekik, két tüntetés közben tucatszám kapod vissza... Persze, legyetek büszkék arra, hogy kimentetek, csak merjétek bevallani önmagatoknak azt is, hogy eredménye nem igazán lett.
Átnéztem a blogjukra, megy a gyalulásuk rendesen. Gondolkodtam azon, hogy beírom, talán át kellene nézni a prioritásokat, van itt épp elég probléma, ami napi szinten érint nagy tömegeket, aztán mégsem írtam be. Hátha elmondja nekik hétvégén valaki, de akár maguktól is rájöhetnek még, hogy ez így zsákutca.

A BKV-s témához. Kinullázni és újraindítani tényleg nem egyszerű, nem kevés nyűgöt adna a fővárosiaknak, agglomerációnak egyaránt, de talán nem kéne megvárni, hogy a kezdőlökést ötszáz, a metróban benn égő ember halála adja meg.Mindig összeszorul egy pillanatra a gyomrom, mikor azt olvasom, hol füstölt megint a hármas, és közben baromi mérges tudok lenni. A műszaki világban ugyanis első helyen az élet- és vagyonbiztonság áll, amelyik gép ennek nem felel meg, az egyszerűen nem működtethető, és ebben számomra nincs apelláta. Se a kormányt, se a főváros és a BKV felelőseit, sem pedig az utazóközönséget nem tudom megérteni, miért vesznek részt ebben az orosz rulettben.
@Interlock: Én is ritkábban megyek már metróval, bár állítólag megjöttek az új francia kocsik, amiket Demszky alatt nem engedtek beállni. Most meg hirtelen szabatosak lettek a mutatóik a mi kurvakemény előírásainkkal...

Ha beszállok, mindig megnézem, kivel égek esetleg halálra. Nem vicc, de hogy bojkottáljuk a közlekedést? Akkor leállna város, és az ország is. Ahová lehet, én gyalog megyek. A férjem mostanáig mindenhová binyózott, télen leesett róla, töréssel már ötödik hónapja maródi...

Ha mindenki kocsiba ülne, hogy abzug BKV, akkor megfulladnánk és belehalnánk a dugókba, úgy beállna minden út. Júliustól elkezdik a hajózást, talán az kicsit enyhít, kellemesnek mindenképp kellemesebb lesz.

Itt kéne élned azért huzamosan,hogy belásd, sok minden, amit kis léptékben meg tudsz oldani, itt nem megy. Részt kell vennünk az orosz rulettben, mert a tetű ránk kényszeríti.
@a szív fészkei: ne a parlament elé szervezzetek tüntetést, és ne sajtószabadsággal, meg tákolmánnyal kezdjetek. Városháza, Tarlós háza, kerületi polgármesterek hivatala, háza; füstölő buszok, dübörgő dobok, hagyjátok otthon a pátoszt, vigyetek helyette minél több BKV-s melóst (ötöt még biztosan kirúgnának, ötszázzal ugyanez istenkísértés lenne), vigyetek megafont, és ne kérjétek, hanem követeljétek, a berekedésig követeljétek az azonnali beavatkozást, a helyzet rendezését, és ha kell, másnap is, harmadnap is, aki bereked, azt váltsa rögtön egy másik, egészen addig, amíg elfogadható határidőtervet nem kaptok a lépésekről, amiket utána kőkeményen be is vasaltok rajtuk, ugyanígy.
Tudom, merőben más fogalmaink vannak a tüntetésről, de - fentiek ellensúlyozására - rögtön meg is jegyezném, hogy nem a rombolásról beszéltem, hanem az erőről, a tömeg erejéről, ami képes megijeszteni a politikusokat annyira, hogy a rombolás potenciális lehetőségét lássák benne. Be kell csapni a politikusokat, ahhoz viszont kraft kell.
Én így csinálnám. Esetleg egy-két ötletet még vinnék a gyorsabb megoldás érdekében, az ötödik napon úgyis kijönnek egyezkedni, legalább legyen miről beszélni :-)
Még egyszer: értem, hogy nem egyszerű, és nagy feladat, és így tovább. Csak szerintem megértő vezetőségre, kedvező gazdasági környezetre várni annyit tesz, mint beletörődni abba, hogy a metrótűz nem válogat, azt fogja megsütni, aki ott van. Titeket.
@Marcangoló Korelnök:
Ide figyelj te jellemtelen, gerinctelen senkiházi. Milyen alapon merészeled te szidalmazni Hofi Gézát? honnan veszed a bátorságot, hogy akár csak egy rossz szót is szólj róla? Műveltebb és becsületesebb volt ő, mint te, ahogy azt a mondataid alapján biztosan lehet állítani. Mert ha te a kövért véded, akkor te is csak egy jellemtelen, becstelen, ostoba, dilettáns senkiházi vagy, aki annyira azonosul a jelenlegi politikai vezetéssel, hogy narancssárgát is szarik. Védjed csak azt a partfis pofájú pojácát, akinek olyan vastag a bőr a pofáján, hogy hiába üzenték meg neki Romániából, hogy nem kérnek belőle, ő akkor is odament összeszennyezni a jelenlétével a környezetet és a szavaival meg a kipárolgásaival a levegőt. Ő a példaképed? Remek. Meg is érdemled. Csak majd akkor se lepődj meg, ha ő és a bűntársai elbukásuk során téged is magukkal rántanak a sírba. Mert a feldühödött nép nem mérlegel csak osztályoz.
süti beállítások módosítása