Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.15. 04:06 Fabius

Orbáni mélység, ahol még Gyurcsányék sem jártak

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor

Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá változott, egy darab vas sebességével merült lefelé, Kapitánya pedig pánikrohamot kapva tapogatózik az iszapban az elveszett hitelességét kutatva egyre. Fent a mólón már az igazhitűek is sápadtan álltak, szerintem féltek, hogy a KIM hétvégi túlóra beosztását körmölő Navracsics Tibor a hír hallatán megszokásból elbődül:

"Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát."

De persze nem szólt egy szót sem, a szájhősség nála is csak az ellenzéki nyolc évre korlátozódott. Így a dermedt csendben ácsorgók a csalis vödör oldalát leszaró legyek erőlködő nyögdécselését is tisztán hallhatták. Szerintem azt találgatták, hogy a Kapitány levegőre érve mivel jön elő? Vajon ütős lesz a mélységi mámorban összeszedett vízió, vajon einstandolja Cousteau kapitány poklot látó legendáját, és lopja a szövegét?

"Amit én ott láttam a mélységben arra nincs felkészülve a világ, ezért nem mondhatom el! "
Kicsit később a búvárharangból felbugyogó szófoszlányokra lettek figyelmesek, és megnyugodva konstatálták, hogy a Kapitány derékig az iszapba fúródva is képes magyarázni a magyarázhatatlan bizonyítványát.

"Magyarország versenyképességének legfőbb záloga az adósságállomány csökkentése (...) a kormány lemaradásban van a bürokrácia leépítésében, a munkaerőpiac reformjában és a feketegazdaság felszámolásában, de ebben az EU is hibás, hiszen a vártnál alacsonyabb nyugat-európai növekedés és a strukturális alapok lassú folyósítása is hátráltatja ezeket a folyamatokat."

Remélem ez mindenkinek világos:

Az adósságállomány csökkentését mi unortodox módon, növeléssel valósítjuk meg. Már akkor, amikor egyáltalán sikerül valakire rásózni a kincstárjegyeinket, mert azok az emelkedő hozamok ellenére sem kellenek senkinek. Aki ezt nem érti azt lehülyézzük, mert nem elég unortodox. Amúgy meg a lusta németek a hibásak, mert a vártnál alacsonyabb növekedésükből  (nekik legalább van) kevesebbet költenek el nálunk, és különben is az EU sem utalja olyan ütemben a lóvét, hogy ne tudnánk a seggére verni. Ilyen környezetben csoda, hogy megfeneklett az el sem kezdődött bürokrácia leépítés, nem valósul meg a Széll Kálmán terv, és a feketegazdaság felszámolása helyett hazavágjuk - akarom mondani Lázár János közbenjárásának hála, csak értelmetlenné tesszük - az evát is, ezzel ösztönözve a kkv szektor alsó szegmensét ismételt trükközésre?

Igazán lehetne megértőbb velünk a világ!

Az állandó kritizálás helyett lássák végre be, hogy a manyup vagyon is elfogyott, és adjanak több pénzt. Ugyan a kutyatartókat is megnyúzzuk újra, ha a szükség úgy hozza, de jó, ha tudják a külföldi befektetők, hogy "bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges a magánjogi szerződésekbe történő beavatkozás." Vagyis einstand lesz megint köcsögök, úgyhogy toljátok a lét magatoktól, vili?

Ezek után a következő hetekben az MNB el lesz foglalva a forint megmentésével, a világ meg a hallottak megemésztésével. Az Unortodoxia hajó legénysége nem fogja érteni hol késik a mentőhajó, és legfeljebb csodálkozva nézik majd a kapitányt, ahogy befizeti magát egy görög útra.

Naná, ettől mélyebbre merülni a világon már csak hellén segítséggel lehet.

886 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1003383855

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miniszterelnökcsere a megoldás a forintválságra 2011.11.15. 14:47:36

A címben szereplő mondatot nem én, hanem a Fidesz, egészen konkrétan Orbán Viktor mondta. De még mielőtt a zsebkendőnkért nyúlnánk, hogy távozni készülő vezetőnk után ejtett könnyeinket törölgessük, hozzátenném, hogy mindez nem most hagyta el a kormány...

Trackback: A forint negatív rekordjához 2011.11.15. 12:40:18

Szemelvények az előző negatív forintrekord korszakából. Cavinton helyett... 2009. március 5. Újabb történelmi mélypontra került a forint  2009 február 3. A kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot. Ezt láthatjuk a 300 forint...

Trackback: Történelmi mélyponton a forint 2011.11.15. 11:33:17

"A magyar kormány szokványos és nem szokványos módszerek elegyét alkalmazza, és ezek között van olyan, amelyik nem nyeri el az elemzők és a hitelminősítők tetszését. Az eredmények azonban már jelentkeznek." Orbán Viktor, 2011.11.10&bdqu...

Trackback: Atomot Nekik! 2011.11.15. 10:41:53

A valószínűségtelensége ellenére tetszik az ötlet, de nem hiszem hogy elég lenne ideiglenesen eltiltani őket:Eltilthatják a hitelminősítőket az európai országoktól Napi Gazdaság   De ha már a minősítőknél tartunk, itt vannak a londoni elemzők tegn...

Trackback: Adóváltozás 2012: januártól terményben és szervekkel is lehet majd adózni 2011.11.15. 10:16:47

Az éjszakába nyúló parlamenti vita legfontosabb eredménye, hogy 2012. január 1-től nem kizárólag Forintban, de terményben is lehet majd adózni. Mivel az ország lakosságának jelentős része vélhetően nem tud majd élni ezzel a lehetőséggel, számukra a köz...

Trackback: Jegyzetjelentés: Beindult az elmúltmásfélévezés 2011.11.15. 10:02:04

Gyurcsány Ferenc visszatért Facebookra ás arról ír, hogy szerinte “a következő hónapokban komoly bajba kerülhet Magyarország”....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bejelentés lesz...hogy mi? hát az meg miért érdekes, be fogják jelenteni...a manyup elfogyott: hazahordták, biztonságban van de semmire sem jó...és elköltöttek 5600 milliárdot 19 hónap alatt a már meglevő hiány fölött úgyhogy ma a tartozás a csökkentéssel (van negatív csökkentés is) 27000 milliárd HUFFFFF erre varrjatok gombot és ...ki lesz az új miniszterelnök?
"A magánjogi szerződésekbe való beavatkozást, valamint ezzel összefüggésben a német beruházók jogbiztonságának csorbulását firtató kérdésére válaszolva Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta, hogy a kormány a törvényekkel összhangban cselekszik. Ennek megfelelően - mint utalt rá - bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges a magánjogi szerződésekbe történő beavatkozás."

hát ez az. a német befektetők megnyugodhatnak. a törvény NEM biztosít rá módot.

még.
2/3.
...a magánjogi szerződésekbe...az.

Kubának legalább van banánja,
Chaveznek olaja,
Észak-Koreának füve,

de nekünk - csak a Fidesz...
Azért Orbán karakánabb, mint Gyurcsány. Ő még most sem mond le. Megvárja míg seggbe is rúgják?
@kalaposinas:
Nincs miért lemondani.
Cséfalvy szerint - sikerrel szanálták a gazdaságot.
Ők így szoktak szanálni.
Nem étitek ti ezt! Mert a narancskomcsi csatahajó épp a bányászbéka seggét löveti, attól még igen is tessék HINNI! Meg akarni, meg csomó ilyen hulyeséget tudnak még javasolni, ha már annak debil legénységnek az össz IQ-ja nem éri el az ivartalanított utcagyôztes zsebtigrisét. Közben a világból kicsit tényleg úgy néznek a gazdasági szakemberek édes kishazánkra, mintha a Mars bolygó mutánsai hörögnének itt, legfeljebb Pitték próbálják zombinak álcázni a naccerûeket... :(
Menetrend:
9 óra A kormány ünnepélyes felpofozása és seggrugdosása dísszázad elôtt, a Kossuth tér romjain
10 óra Matolcsyné férjének a papírjait ünnepélyesen elégetik, a jogsival együtt
11 óra A középszerû focista elvezetése vezetôszíjon az ujjongó tömeg sorfala között, köpködni csak elôzetes bejelentkezés alapján.
12 óra Az elmúlt 2x év összes kretén politikusát mégiscsak deportálják egy 1 nm szigetre, az óceán közepére.

Na, amíg ezek nem történnek meg, addig rend sem lesz itt! :(
Én csak az alábbi tőlük (köreikből) származó idézetet ajánlanám a Bonsai Duce figyelmébe: „Tudatosítani kell ugyanis az emberekben, hogy akármi történik az országban, azért a miniszterelnök a felelős." Fidelitas, 2008. Kéretik ennek szellemében eljárni. Lemondás, majd szakrális öngyilkosság elkövetése, mint ahogy azt Japánban tennék. Persze tudom, hogy ennek nem sok valószínűsége van, de akkor is legalább a gesztus szintjén.
Sajnos van egy olyan gyanúm, hogy ma át fogja ütni a 320-at az EUR/HUF.
Már a mostani rekord is Orbán nevéhez fűződik, hát még ami ezután jön majd (+benzinár, áfacsúcs).

Nehéz lesz ezt levakarni, fijjúk, mert a nép csak ennyire fog emlékezni, nem a köritésre...
hogy állunk gyerekek? mi ez a nyugalom?
... az államcsődörünk még nem kelt fel?
Akkor napkezdés:
/portfolio/

Külföldön is címlapsztori a magyar valóság
Nagyon rossz pillanatban érkeztek a hitelminősítői figyelmeztetések Magyarország számára, ugyanis ezzel...
---------
Európa árnyékában estek az amerikai tőzsdék
Egész nap folyamatosan csorogtak lefelé az amerikai tőzsdék, és végül mindhárom vezető mutató esést szenvedett...
---------
Új történelmi mélypontra lökték este a forintot (317,65)
Egész nap gyengélkedik a forint, a kedvezõtlenebbé váló külföldi hangulat és Magyarország romló...
---------
Elkerülhetetlen az újabb magyar megszorítás
A kormánynak rövid időn belül hiteles programmal kell előállnia a hitelminősítők meggyőzése érdekében...
----------------------------------------
napi gazdaság

Friss hírek
08:11 Máris veszélybe került az új görög kormány

07:54 Egyelőre megállt a forintgyengülés

07:17 Megint rohamozzák Magyarországot a szlovákiai vásárlók

06:24 Ismét a fekete munkáé a jövő
EUR315.50
USD231.55
CHF254.20
BUX16452.80-2.83%
MOL16850-0.88%
OTP2835-7.80%
Titokban arra játszanak, hogy befagyjon a Duna jege. Egy miniszterelnököt felelősségre lehet vonni, no de egy királyt...
@NYJetsTD:
Nem tudok úszni, és a hideg vizet se szeretem. De ha ez igy lesz, akkor ott leszek a Duna jege alatt, és a kis lékelőkalapácsommal vések egy lukat a trón alá :P
@Kőmíves Kelemen: kérdés, oda férsz-e még a többiektől... : )))
@Kőmíves Kelemen: @NYJetsTD:
ha valóban befagy, és odaül középre, hogy akkormostakkorrögvest királlyá, akkor körbeálla az ünneplő tömeg - és egy 20m átmérőben mindenki betöri a jeget. Csak elsüllyed.
Az elmúltkétévvel ezelőtti "elmúltnyócév" és gyurcsány után most a bankok, a hitelminősítők, Németország, és az EU is hibás.
Ha ilyen ütemben dobálják be a bűnbakokat, akkor nagy gond lesz 2014-ben!!!
@Secnir:
Egy gyorsnaszád nem süllyed el! Átalakul (Lenin) jégtörővé, és Bajáig viszi az új királyt.
Mekkora tömegsírt kell majd ásni ezeknek a férgeknek .....
@Secnir: Az nem lehet, a Bonsai Duce akkor megmutatja majd, hogy ő a vízen is tud járni.
Kedves elvtársak! Milyen állapotban tetszettek átvenni a gazdaságot 2002-ben ? Milyenben tetszettek visszaadni 2010-ben ? Miért is távozott Gyurcsi bohóc fejvesztve, úgy hogy utána két hétig keresték az elvtársak hogy ki a fene vigye el az országot a választásokig ?

Persze, szar itt a helyzet. De a velünk nem igazán egy kategóriában lévő olaszoknál is szar. Sőt, ami azt illeti, most már az USA és a franciák is inognak.

Ezzel együtt persze az Orbánék teljesítménye is egy rakás szar. De még mindig kisebb rakás mint amit Fletóék produkáltak - és ők a kormányzásuk nagyobbik részét virágzó nemzetközi gazdasági helyzetben töltötték, csak az utolsó két évben kezdett szarrá válni a helyzet kinn. Itt benn viszont akkor már két éve válság volt, köszönhetően annak hogy Gyurcsi bohóc 2006-ban beáldozta a gazdaságot még 4 tocsikolásért.

Azaz a szomorú helyzet az, hogy a FIDESZ-nek minden baromságuk ellenére nincs alternatívája. Az MSZP bizonyította hogy mekkora kalap fos a kormányzásuk, az LMP unatkozó bölcsészek gyülekezete aki végre találtak a MacDonald's-nál jövedelmezőbb melót ami szép ugyan, de nem teszi őket kormányképessé, a Jobbikot pedig valahogy nem tudom elképzelni az ország élén - pedig a következő választás jó eséllyel az övék lesz.
@orbánmentesítő: Szerintem, már most el kellene kezdenünk az ásást. Főleg, ha a még mindig gondolkozásra képtelen trolljaikat is el akarjuk tüntetni. Egy eredménye még lehet, az ország földjeit évekig nem kell majd trágyázni.
"ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért"
idióta...hol volt akkor az euro és Európa , és hol van most...!?
varangyos és szellemi toprongy-társai...
rosszabbul elunk, mint 2 éve
@csoko20: mondjuk szerintem még az elmúlt nyolc évért is Orbána hibás...
Miért mondana le? vagy változtatna bármin? Sorban nyeri az időköziket nagy fölénnyel ... az utcán is pár erőtlen szakszervezetis tünti volt, és mióta hideg van az sem.
A nemzet elégedettnek tűnik max. nem megy el majd szavazni, de az nekik ugyanolyan jó.
@the_lonewolf:
lássuk, lássuk. próbáljuk ki. lásd: Ráth-Végh István leírásai a középkori boszorkány-próbákról...

@csoko20:
"Ha ilyen ütemben dobálják be a bűnbakokat, akkor nagy gond lesz 2014-ben!!!"
nem azért lesz gond, hanem mert 2012 közepére elfogynak a bűnbakok, és akkor már nem lesz kit hibáztatni. Illetve lesz, mert akkor a NÉP lesz a hibás, hogy nem fizet rendesen.
@csoko20: A Párt álláspontja és ezzel természetesen hazánk hivatalos politikája, hogy "mindenki geci, csak Orbán gyorsnaszád".
@midnight coder: Azért, ha összehasonlítod mennyi volt az EUR/CHF/USD árfolyam Bajnai alatt, és mennyi most rájöhetsz, hogy matolcsyné férje valamit nagyon benézett a Bonsai Duceval együtt. Pedig válság akkor is volt. Csak akkor Bajnaiék nem unorthodox gazdaságpolitikával kísérletezgettek, hanem amilyen hülyék voltak a jól bevált lépéseket csinálták.
@Kőmíves Kelemen:
Javaslom, maradj távol.
A dinamit nem válogat!

Az Unortodoxia legénysége, nem a mentőhajó,hanem a megváltó halál késlekedését nem érti!
Egyesek szerint,leginkább a gyenge elméjű Kapitány türelmetlen.
Fb-oldalán úgy nyilatkozott,"Elviselhetetlenül hosszúnak érzem a várakozást.Nagyon szeretnék mártírként távozni.Hanem jön időben a megváltó kaszás,mérgemben olyat teszek,ami csak a zellenségeimet fogja örömmel eltölteni.Kírúgom az okos Matolcsyné,Baromállat férjét!"
> > Hazugok vagytok! > > > > Hány éve is? Lassan bizony 10 éve! > > > > Végig hazudtatok 8 teljes évet! El akartátok hitetni: Ti mindenre > > tudjátok a megoldást! > > > > 8 évig kivonultatok, bevonultatok, felvonultatok! Ja! És kordont > bontottatok! > > > > 8 évig megosztottátok az országot! > > > > 8 évig sulykoltátok: lesz 13. és 14. havi nyugdíj! Lesz nagy arányú > > adócsökkentés! Megvéditek az öregeket, betegeket, elesetteket! > > Megvéditek > > a MANYUP-ot! Még néhány hívetekkel azt is elhitettétek,még a nap is > > másként fog sütni! > > > > Hazudtok most is! 17 hónap alatt bontottátok le, vertétek szét a > > Demokráciát! És azt hazudjátok: nem. Pedig igen!! > > > > Mert Demokráciában Nincs, nem létezik visszamenőleges törvény! > > > > Mert Demokráciában Nem Lehet elsikkasztani 3millió ember nyugdíj- > > megtakarítását! Ti ezt zsarolással megtettétek! > > > > Vagy odaadjuk, vagy elveszitek alkotmányos jogunkat a nyugdíjhoz! > > > > Tudjátok még mi az Alkotmány? A Magyar Köztársaság Alkotmánya, amelyre > > Ti esküt tettetek! Amit folyamatosan megszegtek! > > > > Hazudtok, amikor konzultációról, egyeztetésről beszéltetek! Mert ez -Ti > > tudjátok a legjobban - hazugság! > > > > Hazudtok a Világnak! Azt hiszitek,megtehetitek. Hát nem, nem tehetitek > > meg! Mert a sallert nem Ti osztjátok! Ti kapjátok! > > > > Hazudtok önmagatoknak is! Mert azt hiszitek: a hatalom, az a számotokra > > oly édes Hatalom még, soká fog tartani! > > > > Tévedtek! Nem kicsit, nagyot! > > > > Hazudtok önmagatoknak is, ha azt hiszitek: elhisszük, hogy az 1 kulcsos > > "arányos és igazságos" adó jó! > > > > Hazudtok önmagatoknak is, ha azt hiszitek elhisszük az ÁFA > > emelésről, hogy az nem megszorítás! > > > > Hazudtok önmagatoknak is, ha azt hiszitek elhisszük azt, amit mondtok! > > Mert már NEM! > > > > Hazudtok önmagatoknak is, ha azt hiszitek nem vesszük észre, hogy saját > > hatalmi gőgötöktől megittasulva szétveritek a Hazánkat a > > Demokráciánkat! > > > > Hazudtok önmagatoknak is ha elhiszitek, hogy nem tudnánk tovább sorolni > > a bűneiteket! De még lehetne, de nem érdemes! > > > > Hazudtok önmagatoknak is, ha elhiszitek, hogy mi az emberek - akikre oly > > szeretettel hivatkoztok - még soká tűrjük a hazugságaitokat! > > > > Mi nem hazudunk, amikor azt mondjuk: Eddig és nem tovább! > > > > Mi nem hazudunk, amikor azt mondjuk: JOGUNK VAN ELKERGETNI A KORMÁNYT! > > Viktor! Ezt te mondtad 2006-ban! > > > > És most mi mondjuk NEKTEK! >
@Viktus: Miért, ha elmenne választani, kik közül választhatna ?
Az lenne a legjobb megoldás, ha a kormány védelmébe venné a bankbetéteket és mindenféle egyéb megtakarítást. Elvégre a sunyi bankok azt is csak eltőzsdéznék.

Selmeci Gabriellából például kitűnő bankbetétvédelmi biztos válhatna.
@midnight coder: A nagy "nincs alternatíva" mantrázásban azért jobb ha Szeretett Vezetőd jövőre még inkább megerősíti a testőrségét és a Vezéri előkóstoló állományt. :P
@midnight coder: Majd rájön a magyar is, hogy bukott marhát ne szavazzon vissza.
@midnight coder:

Na igen ez egy jelentős problémakör.

@Grigorij Pantyelejevics:

Miért? hol van alternatíva? facebook bohócok? vagy az MSZP amiről azt sem lehet tudni ki van éppen benne vagy ki nincs ... LMP zöldséges idiótaságai?
A Jobbik hasonló szemléletű politikája - bár az annyival jobb lenne, hogy egy-két hét alatt meglenne az államcsőd. Nem ez a hónapokig tartó kiszenvedés ...
@midnight coder: akkor kimondhatjuk, hogy az egész parlamentet elzavarhatjuk? mert azt kellene végre tenni!
Magyarország legnagyobb problémája, hogy a két oldal konkrétan megoszt, és ennek a politikáját használják, hogy a saját érdekszférájuknak jó legyen... oszd meg és uralkodj, és ebből élnek meg 20 éve, miközben ez az ország süllyed egyre lejjebb!
@midnight coder: Hé orbán faszán nevelkedett génhulladék!
Mennyi volt a CDS 2010 májusában ? Most mennyi ?

Ennyit a fajtádról te magyargyülölő rühes kutya.
@the_lonewolf: Bajnaiék szart se csináltak azon túl, hogy Fletóék egy-két nagyobb pénzosztását beszüntették. Ültek a seggükön és várták a választásokat. És pont ezt árazta be a piac is - ráadásul még nem volt a hiszti a görögökkel, olaszokkal. Ma már ott tart a dolog, hogy a franciákat is leminősítették, bár gyorsan visszavonták a dolgot, de ez is jól mutatja hogy mekkora hiszti van most. Ebben a helyzetben egy gyenge lábakon álló ország bizony inog. Hogy is mondta Fletó ?

"Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."

Mondta ezt Fletó 2006-ban. Pár százmilliárdocska államadóssággal beljebb, a külgazdasági prosperitás csúcsán, amikor még senki sem sejtette hogy válság lesz.
@Boli: Az óceánt miért akarod szennyezni????
@Nem Penny hajója:
Szerinted,még nincs tervbe véve?
@midnight coder: Próbálj gondolkodni te hulladék:
"Magyarországon a Fidesz képviseli a „jobboldalt”, az elmúlt években a gazdaságban szinte kizárólag baloldali vagy egyenesen szélsőbalos retorikával. A Fidesz 2002-ben a parlamentben ellenzékből megszavazta a Medgyessy-kormány (Magyarországot gyakorlatilag csődbe vivő) száznapos programját, beleértve a 13. nyugdíj és közalkalmazotti bér bevezetését és a közalkalmazotti bérek 50 százalékos megemelését. Előtte még kormányon reálértéken kétharmadával megemelte a minimálbért és széles körű lakástámogatási rendszert vezetett be, ennek részét képezték a magas készpénzbeli juttatások („szocpol”) is. Amikor a Gyurcsány-kormány megpróbálta csökkenteni az államháztartás hatalmasra duzzadt hiányát, a Fidesz ellenzékből mindent megtett ennek megakadályozására: sikeresen támogatta az egészségügyi díjak (vizitdíj, kórházi napidíj) és a felsőoktatási tandíj ellen kiírt népszavazást, ellenezte viszont a budapesti reptér és a MÁV Cargo privatizációját („nemzeti vagyon elherdálása”). A 2006- os kampányban már 14. nyugdíjat ígért, később a Bajnai-kormány által megszüntetett 13. – meg a felszámolt vasúti szárnyvonalak – visszaállítását. Eközben Orbán és a FIDESZ többi vezető politikusa is folyton azt harsogta, hogy nincs szükség adóemelésre, megszorításra, az ország e nélkül is kivezethető a válságból. Kormányra kerülésük óta már sikerült gyakorlatilag államosítaniuk a második pilléres nyugdíjpénztári vagyon túlnyomó részét, miközben az egységes jövedelemadóra való áttérést egy sor új adó bevezetése és a régiek felemelése (vagy legalább ennek bejelentése) követte (bankadó és egyéb ágazati különadók, ÁFA-emelés, járulékemelés, „átmenti hozzájárulás”). Olyan nézetek és lépések ezek, amelyeket csak Magyarországon tartanak jobboldalinak, a visegrádi szomszédoknál az ilyesmit a baloldali populisták képviselik. Szlovákiából szemlélve például gyakran komikus, hogy a magát jobboldalinak tartó Orbán Viktor és a magát szociáldemokratának tartó Robert Fico (gazdasági téren valójában mindkettő balos populista) ugyanazt a követ fújja. Már sokan (jómagam is) sokszor rámutattak, hogy Orbán azt csinálja, amit Fico mond, vagy fordítva, attól függően, ki van éppen kormányon és ki ellenzékben. De most komolyan, a kezünket a szívünkre téve: a régió melyik országában számítana még jobboldali politikának a nyugdíjpénztári vagyon államosítása, a 14. nyugdíj beígérése, a privatizáció és az egészségügyi díjak ellenzése vagy a drasztikus minimálbéremelés – így együtt? A jobboldal többnyire pontosan ezek ellenkezőjét gondolja és teszi, privatizál, bevezeti az egészségügyi díjakat, védelmezi a nyugdíjpénztárakat a baloldali populista rohamoktól (Szlovákia) vagy épp létrehozza őket (Csehország), a minimálbért csak módjával emelgeti stb. Persze mindenhol vannak kivételek, sok lépést a jobboldali pártok népszerűségüket féltve nem mernek meglépni, de a jobbközép domináns politika akkor is a Fidesz által követettnek a fordítottja."
@orbánmentesítő: Bunkókám, ha nem lennél teljesen hülye, akkor először is tudnál olvasni - és látnád a véleményemet Orbánék tevékenységéről.

Másrészt, ha nem lennél teljesen hülye, akkor tudnád hogy az hogy mennyi a CHF árfolyama sok-sok tényezőtől függ - ami közül csak az egyik az ország gazdaságpolitikája.

Harmadrészt, ha nem lennél teljesen hülye, akkor tudhatnád hogy a CHF árfolyamához képest egy ország akkor tudja befolyásolni, ha van pénze. Miért is kellett Fletónak távoznia ? Mert a hitelezők dörömböltek az ajtón ? Miért dörömböltek ? Mert teli voltunk hitellel, a GDP a béka segge alatt, az államháztartás meg mínuszos. Ezt a gazdaságot hagyta ránk a jó Fletó. Ja, és persze a sok-sok idiótát aki elhitte Fletónak hogy a Pannon puma száguld, és arra fogadott a bankokkal hogy a forint árfolyama nem fog gyengülni hosszú távon a CHF-fel szemben.
Valahol Európában!...(könyörgöm)

"Magyarországon úgy alakult, hogy egypárt rendszer van és az is marad."
"A bitang ... -rend ... évvel ezelőtt csak romokat hagyott örökül a népnek, felépítjük, szabad, független ..hazánkat...Magyarországot"

Ismerős? (Ezeket mind Csermanek János mondta anno.)

Ez így is marad. Miért is? Azért, mert hat hónappal, az elpattant húrt követően milliók, a megörökölt (nem gének) viselkedési formák alapján, nem voltak képesek a passzív ellenállásra. Ez így volt, így marad és így is lesz, a jövőben is. Nem hiszek abban, hogy ez a nemzet alkalmas arra, hogy a magasból kijelölt útirányt meg tudja, vagy legalább meg akarja változtatni.
Testimonium:
videa.hu/videok/hirek-politika/kadar-beszede-57-majus-1-majalis-mszmp-MhmriVtyUzyJNmeE
nincs munkahelyetek buzik, itt recskáztok óraszám ilyen redva blogokra?
@Boli: hu.wikipedia.org/wiki/Szeppuku De ha nagyok az illető bűnei ura=nép - nem engedheti meg a szeppukut, ami mégiscsak a becsülete morzsáinak utolsó megmentése. Akkor simán kivégzik szégyenben hagyva örökre.

[..]"A szeppuku (japánul: 切腹, jelentése ’hasmetszés’), vagy nyugaton elterjedt, az írásjegyek felcserélésével kapott másik nevén harakiri (腹切) a japán szamurájok rituális öngyilkossága, amely a szégyentől való megtisztulást szolgálja. A szeppuku elkövetője dicsőséges halált hal, családjának nem kell szégyenkezni. Szeppukut csak szamuráj követhet el az ura (a daimjó) engedélyével. Ha az elkövetett bűn nagyon súlyos volt, megtagadhatták a szeppukut a szamurájtól, és egyszerű kivégzésre ítélhették. Ebben az esetben szégyenétől nem szabadulhatott."

Még ez a becsületmentés sem menne neki. Keleti szél... Elfújhatná ez a bűzfelhőt végleg!
@orbánmentesítő:
gyurcsány ahibás megazemútt nyolc év ésa zelmaradt rendszerváltás!
én úgy vagyok ezzel a dologgal hogy inkább nézzenek buzinak mint Fideszesnek....
Nem tudom ki emlékszik a csaucseszku idején Romániára. Na valami hasonlót csinált a kárpátok géniusza is anno. Lefaragta Románia adósságát. De milyen áron...
@sulcus: szerintem nagyon jól leírtál mindent. Sajnos minden szó igaz!!! A sallert ők kapják, csak mi isszuk meg a levét - ez a szomorú. Mi ártatlanul szenvedünk (én nem szavaztam rájuk)! Annak kellene viselni a következményeket, akik ezekre a ...... szavaztak.
@Viktus: Ne zavard őket össze, hisz tudják, hogy a Fidesz rossz, mennie kell, mivel az összes haver, mind a tízezren így gondolják. A 2. kerületben meg biztos csalás volt, hogy nem csökkent a támogatottságuk egy hangyányit sem. Ha meg mégsem volt csalás, akkor a nép hülye. Tökmindegy a lényeg, hogy ők tudják, ja és hogy demokraták :D
Hát azért még nem vagyunk beljebb 25 milliárd dolcsi hitellel!

És még mindig növekedés van!

Bezzeg akkor milyen faxa volt!

6500 milliárd hitel -7,5% növekedés!
@midnight coder: Baromarcú szerencsétlen idióta, ha legalább annyit konyítanál a közgázhoz mint a focista haverod jobbkeze akkor tudnád hogy egy ország valutájának értékét nagyban befolyásolja az ország kormányának a hitelessége.Ami jelenleg NULLA, ezeknél még Gyurcsány is hitelesebb volt.
A továbbiakban rólad ennyit.
@sulcus: BIG LIKE!
@Viktus: Haza és Haladás blog. Bajnai Gordon, Oszkó Péter. Figyeld meg 2014-re legkésőbb vissza fognak jönni. Ők nagyon is lehetséges alternatíva lennének a jelenlegi kormány, és a jelenlegi baloldal (MSZP, DK, LMP) helyett. Olvasgasd a blogot és rájössz.
@orbánmentesítő: Ha nem lennél segghülye, akkor tudnád hogy nem az ellenzéknek a dolga megakadályozni az aktuális kormány pénzosztását. Sehol a világon. Pont. A mindenkori kormány felelős az általa hozott intézkedésekért. Ha most OVI elkúrja az nem a komcsik bűne - de az hogy a komcsik elszúrták szintén nem a FIDESZ sara.

Persze, fel lehet hánytorgatni a demagógiát a FIDESZ-nek - bár az egészségügyi népszavazással megakadályozták hogy egy olyan rendszer jöjjön létre ami sok száz milliárdot vett volna ki úgy a rendszerből hogy még romlott volna a szolgálatatás színvonala.

Másrészt pedig mit is csináltak Megyóék a FIDESZ kormány idején? Csak nem azt követelték hogy több pénzt az embereknek, hogy osszuk meg a kiváló makrogazdasági mutatók eredményét a kisemberrel is? Kik is nyertek a jóléti rendszerváltás programjával? Gratulálok, sikerült leváltani.

A manyup pedig végig hitelből ment. Bokrosék átirányítottak 8%-ot a felosztó-kirovóból, de azonnal kompenzálták is a költségvetésből a kieső összeget - és ez ment a legutóbbi időkig. Mivel pedig a költségvetés mínuszos volt, így ezért állampapírokat kellett venni. Na most, erre kitalálták hogy a manyup köteles a pénz jó részéből állampapírokat venni - azaz lényegében megvették azokat az állampapírokat amiket arra adtak ki hogy ők létezhessenek.
Közben pedig ettől nőtt az államadósság -> romlott az ország megítélése -> drágábbak lettek a működéshez szükséges hitelek.
@Blassius:
már meg sem kérdezem, te mit csinálsz itt?
jólesett?
Egy selmeci nevű elmeroncs nyilatkozta:
"titkos paktumuk szerint a következő választások alkalmával - szorosan együttműködve - az MSZP adja majd a miniszterelnök-jelöltet, Gyurcsányt pedig nyilvánvalóan köztársasági elnöknek akarják jelölni."
@orbánmentesítő: És még igen sok dolog. De ebben speciel igazad van - elég nagy gáz amit Orbánék műveltek és művelnek ma is. Csak azt nem látod, hogy az hogy ilyeneket művelnek leginkább a hátrahagyott szar miatt van - próbálnak úgy pénzhez jutni hogy minél kevesebbeknek fájjon. Más kérdés, hogy hosszabb távon ez erősen visszaüt - de ahogy a dolgok európában alakulnak egyre kevésbé látom mennyire lesz itt hosszabb táv. Lesz itt márciusig olyan EU csőd hogy a fal adja a másikat, és mivel a mi fő piacunk németország mi is szívunk majd mint a torkosborz.
@the_lonewolf:

Ahm, akkor ezzel az erővel a varanus.blog szerkesztősége is kormányképes alternatíva? :D Hagyjál már ilyen komikus dolgokkal.
Az a politikai csoport, amely bármivel elő akar lépni 2014-ben legkésőbb jövő év elején el kellene kezdenie pártszervezetet létrehozni, és abban az esetben is akkor van max. esélye, ha van tőke mögötte, és v.mi nagyon jót mond ... bloggerkedés édeskevés. Abból nem lesz pártaktivista , nem gyűjti össze a kopogtatót senki, nem kampányol.
@gmower:

A százalékok ugyanott vannak csak éppen jóval kevesebb embertől jönnek össze. Nincs alternatíva.
@midnight coder: baszod, soha nem hittem volna hogy létezik tökéletesen hülye ember, eddig.Remélem olvasni még tudsz.

"Az első Orbán-kormány
egyik legfontosabb bűne a ciklus első felében a tétlenség volt. Magyarországnak ekkor kellett volna a lendületet kihasználva folytatnia a reformokat, hogy megtarthassa éllovas pozícióját. Például tovább privatizálni, egészségügyi reformot csinálni versengő magánkézben lévő biztosítókkal, kórházakkal (és igen, vizitdíjjal meg kórházi napidíjjal), és mondjuk bevezetni az egységes adót (amelyet így úttörőként elsőként alkalmaztak volna a régióban, ahelyett hogy végzetesen megkésve utolsóként fanyalodjanak rá). A ciklus második felében már kifejezetten káros és egyre populistább lépések jöttek, főleg a minimálbér drasztikus megemelése és az újra elszabaduló osztogatás (gyakorlatilag választások előtti szavazatvásárlás). Már ekkor erősödőben volt Orbánék között a gazdasági törvényszerűségeket fölülírni kívánó, a parancsuralmi döntésekben bízó gondolkodás. Ahogy a kommunisták is folyton széncsatákat vívtak és vesztettek el, úgy gondolták, hogy megfordíthatják a folyókat (nem sikerült) és parancsolni fognak az időjárásnak (ez sem jött össze), a Fidesz is egyre inkább elhitte, hogy elég törvénybe foglalnia, hogy jó lesz, és a dolgok ettől jobbra is fordulnak. A csúcs kétségtelenül a 2002-es és a 2006-os kampányban a józan észt teljesen felülíró ígéretverseny volt, és ennek megkoronázása, a Medgyessy-kormány száznapos programja. Ennek elfogadása természetesen a szocialista-szabaddemokrata kormány lelkén szárad, de ne terjedjen már odáig a kollektív amnézia, hogy feledésbe merüljön, a pokolba vezető út a Fidesz szavazataival is ki lett kövezve. A kérdés csak az, hogy hamár az ország fenntartható növekedése szempontjából rossz volt a populista balra át a Fidesz gazdaságpolitikájában, legalább magának a pártnak kedvezett-e. A válasz: aligha. Orbán és csapata 1998 és 2010 között legalább két választást nagy valószínűséggel akkor is megnyert volna, ha pontosan ellenkező nézeteket képvisel. Ennyire azért ne becsüljük le a szocialisták önsorsrontó képességeit.
A Fidesz ráadásul ostobán rövidlátó is volt, amikor mindent megtett a Gyurcsány-kormány reformjainak ellehetetlenítéséért. Ezzel lényegében azt érték el, hogy rosszabb állapotban vették át az országot 2010-ben, és a megoldatlan problémák az ő nyakukba szakadtak. De itt még mindig megvolt az esély, meg a példátlan kétharmados többség, hogy történelmi tettet cselekedjenek, és a populista ígéretek meg a túlfűtött elvárásoknak való megfelelés helyett visszatérjenek a jobbközép alternatívához. Ezt nagyban megkönnyítette a Bajnai-kabinetnek a - Fidesz által vadul támadott - felelős politikája. Ehelyett azonban tétlenség, majd egyévnyi kapkodó ámokfutás következett, ami miatt már az sem kizárt, hogy Magyarország még a görög államcsőd előtt megint a pénzügyi összeomlás szélére jut (30 év alatt már ötödször). Az már komoly bűvészmutatvány (vagy inkább bohócprodukció), amikor csaknem tízmilliárd eurónyi államosított nyugdíjvagyonnal sem sikerül stabilizálni a közpénzügyeket. Orbánnak és Matolcsynak ez is sikerült. Közben Magyarországból nemhogy a térség éllovasa nem lett újra, de egyre inkább egy szánalmas negatív példává válik, amely állatorvosi lóként mutatja a populizmus nevű, immunrendszert megtámadó vírus valamennyi következményét. És ehhez jön még a növekvő elszigeteltség, amikor még az országot hagyományosan empátiával szemlélő partnerekkel (Németország) is sikerül összeveszni. Határon túli magyarként az sem mellékes, hogy a gazdaságpolitikájában egykor példaképnek számító Magyarország immáron tartós hanyatlása, elszigetelődése és érdekérvényesítő képességének drámai csökkenése milyen (negatív) hatással lesz ránk, kisebbségi magyarokra. Nem mehetünk el szó nélkül a választók felelőssége mellett sem, hisz pontosan ők azok, akik hisznek a felelőtlen ígéretekben, és hatalomra emelik a demagóg hordószónokokat, majd amikor kiábrándultak belőlük, akkor véletlenül sem a józan eszüket használják egy életképesebb alternatíva mellett döntve,hanem átvonulnak egy még nagyobb populista hordószónok táborába. Ahelyett, hogy racionálisan mérlegelve, saját és országuk jobbra fordulását szem előtt tartva járulnának az urnákhoz, inkább az emóciók és a hit mozgatja őket. Eközben templomba egyre kevésbé járnak, a vallástól egyre inkább elfordulnak, Isten és a halálon túli megváltás helyett a populista illuzionisták által ígért földi megváltásban (állami gondoskodás, „szociális biztonság“) hisznek.
Röviden, a túlnyomó többség egy racionálisan mérlegelő polgári gondolkodás helyett a demagógok által manipulált hívő birkacsordaként viselkedik. Ez korántsem egyedülálló jelenség térségünkben, a választók jelentős része, gyakran többsége mindenhol ilyen, az arányok tekintetében azonban megint csak Magyarország viszi el a pálmát. "
Nem a nyalás élvezetéért, de ez igencsak jóra sikeredett. Congratulation Fabius.
"Az adósságállomány csökkentését mi unortodox módon, növeléssel valósítjuk meg."

Azt a kurva! Egy múltbeli és egy jelenbeli pénzáramot simán összehasonlítasz? Komolyan kb bármilyen közgáz büfészak 1 félévében pénzügyből megtanítják hogy jelenértéket kell számolni.
Az egyetem közelében sem jártál ugye? JELENÉRTÉK számítás. Gúglizz rá és légyszíves ne írogass hülyeségeket ha még csak teljesen alap szinten sem értesz hozzá. Mert pár agyhalott lehet beszopja a dilettantizmusod de mások sírva fognak röhögni rajtad.
@midnight coder:
te gyökér vagy? azért mert valami régen szar volt, ezek most még tetézik is, akkor ez utóbbi már jó?
na menj te a picsába
@the_lonewolf: "Ők nagyon is lehetséges alternatíva lennének"

Kinek a szemében? Két dolog van itt:

- 5-10%-ot viszonylag "könnyen" elérhet egy párt. E főlé menni már nagyon nehéz, első alkalommal meg gyakorlatilag lehetetlen. 14-ben ki van zárva, hogy bármilyen új formáció kormányképes erővé alakulna, de én még a Jobbikról és az LMP-ről sem hinném, hogy a legutóbbi választáson elért eredményüket jelentősen felül tudnák múlni.

- Egy ország vezetése messze nem csak a gazdaságról szól. Egy ilyen íztelen gazdasági szakemberekből álló csapat még a parlamenti küszöböt sem tudná megugrani. Ahhoz valami ütősebb hívószó kell, mint hogy mi szakemberek vagyunk.

Azt a blogot gondolom olvassák párezren. Szerencsére demokráciában nem csak egy kiválasztott párezres csoport szavaz.
Megkezdőtött az agónia. Sajnos mi, egyszerű emberek fogunk belehalni.

A külföld már feladott minket. Kivárják azt a kis időt, amíg ez a mindenre alkalmatlan társaság eltűnik. A romokon majd új élet kezdődik.
@kicsijuti:
ja akkor a 8ezermilliárdról a 20ezer se teljesen mérvadó JELENÉRTÉKEN?!
ajjajj ide is csúsztatni jársz látom :(
Nem értem a huhogókat! Nem véletlen, hogy Ovi és csapata nem akarja az IMF-fet visszaengedni, mert valszeg a nagy szabadságharcban kompromittálódott csapatát szélnek kellene engedni. Ovi ennél jobban kapaszkodik a nehezen megkaparintott székecskéjéhez. Inkább hagyni fogja bedőlni az országot.
KÖVETELEM, hogy a mindenkori kormány a teljes MAGÁNVAGYONÁVAL FELELJEN, ha csődbe viszi az országot.
azért ez hihetetlen, vannak páran akik még mindig azzal foglalkoznak mit mondott a fletó 2006-ban...
akkor sem érdekelt senkit csak a marhákat, manapság meg pláne!
ébresztő! van új helikopter hazánk borús egén aki még nagyobb marhaságokat mond és tesz....
@midnight coder: "Másrészt, ha nem lennél teljesen hülye, akkor tudnád hogy az hogy mennyi a CHF árfolyama sok-sok tényezőtől függ - ami közül csak az egyik az ország gazdaságpolitikája." De akkor magyarázd már el nekem szerencsétlen tudatlannak, hogy a többi országban miért nem volrt képes elszállni a nemzeti valuta az Euróval, a svájci frankkal és a dollárral szemben csak nálunk. A cseheknél, a lengyeleknél, a románoknál és a többi Eurozónán kívüli országban nincs válság?
Vagy azokban az országokban esetleg a gazdasághoz jobban konyító gazdasági miniszterek vannak, akik nem ortodox módon akarják irányítani a saját gazdaságukat a miniszterelnökük élénk egyetértésével?
ja és vegyetek konzerveket fiúk. sokat.
@Viktus: Időközihez képest nagyon magas volt a részvételi arány. Kormányzásra alkalmas alternatíva pedig valóban nincs. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jelenlegi kormány mindent jól csinál...
@gmower:

Pénz meg felhozatal kérdése a politika most roppantmód képlékeny Magyarországon.
Simán még többséggel esetleg kétharmaddal is elsöpörhetné a Fidesz-t egy alternatíva 2014-ben, mert annyira szarok.
Csak nincs alternatíva a nagy többség meg szarik bele.

Viszont egy új alternatív erőhöz hiteles arcok kellenek ez eleve probléma, és milliárdok ami a másik problémakör.

Így egyenlőre nagy változás nem lesz.
@midnight coder: kellemes meglepetés, hogy valaki objektívan tud ítélni. Azt a pénztárost kell elítélni, akinél kiürül a kassza, vagy azt, amelyik lelépett a tartalmával? Sajnos, elégtelen IQ-val nehéz elképzelni, hogy a hasogató lábujjfájás, ami tegnap még nem volt, ma meg már van, nem ma keletkezett, hanem évekkel ezelőtt.
@Újlaki: Az albánokat hagyták agonizálni végleg.
Pedig az is balkán.
A menekülők hajóit egyszerűen beleborították a tengerbe.
@gmower:

Második kerületben, ha nem tudna nyerni simán a Fidesz az nagyjából olyan, mintha a szociknak bukna a XIII. ami még a nagy bukta után is megmaradt nekik ... az gyakorlatilag a vég. :P
@Viktus: a többség szerint nem szar a fidesz, egyrészt, másrészt akik szerint szar, azok is max szarozni tudják, az embereknek ez már nem lesz elég a választásokkor. 2014ben is a fidesz fog nyerni, max nem kétharmaddal.
@Viktus: Egyáltalán nem képlékeny, hiszen az MSZP még mindig képes 20% felett teljesíteni. Nyilvánvalóan a Fidesz sem fog ezalá csökkeni a következő választásokig. Így valamelyikük mindenképp koalícióban lesz.
@Viktus: "mintha a szociknak bukna a XIII. ami még a nagy bukta után is megmaradt nekik ... az gyakorlatilag a vég. :P"

Látod, szerinted sem képlékeny :D
@gmower:

Pár stabil pont van a rendszerben attól még képlékeny lásd. 2010. A Fidesz meg olyan nagy dolgot nem dobott be nyolc év ötletelés után ... sőt leginkább a gyurcsányi magaslatokba nyúlt vissza.

Egyébként neked is levágom a karod attól még elvagy, ha már a fejed is az a cumi.
@nanehogymár: nem egyáltalán nem, de ezt mér mondod? ha megteheti xy akkor az felmenti ezt a blogot a dilettantizmus alól? épp ezért szokták színvonalasabb helyeken a gdphez viszonyítva megadni az államadósságot. máshogy értelmezhetetlen.
@sárkányfő: Száraztésztát. Nem romlik meg, csak víz (igaz forró, az meg gáz/villanigényes)kell hozzá, energiát ad. Nem is olyan drága még.
Most mit mondjak? Hogy ezért nem kellett volna fideszre szavazni? Vagy azt, hogy az egyszerű többség is túlzott bizalmaskodás azzal szemben, aki nem hirdet programot? Vagy inkább a szocik még egyszer? (csak vicceltem) Gyerekek, elmondom a tutit. Murphy már elmondta egyébként. Ne bízzál senkiben, aki nem veszíthet legalább annyit az ügyön, mint te. Most nézd meg a VÉGZET CSAPATÁT. Kire illik ez? A faszkalap viktorra? selmeczi gabikára, a szöszi hülyepicsára? matolcsyra, a bandzsa varázsló számolóművészre. Ezekre van bízva minden, bazd meg. Olyan is. Kurva olcsó minden. 9.06 euroért kapsz egy OTP-t. Nem kell? Válogatos vagy. Mindenképp meg fogjuk szopni. Most mondom jó előre, basszad ki a forintodat, ha van egyáltalán. Én megtettem, most egy kicsit nyugodtabb vagyok, de teljesen nem bírom függetleníteni magam (sajnos) ezektől a faszkalapoktól.
@DillingerEscapePlan: A többség szerint szar a fidesz, de nem mennek el szavazni, még. 2014-ben a fidesz annak fog örülni hogy talán nem vágják az egész geci bandát a sittre.
@gmower:

"Csak nincs alternatíva a nagy többség meg szarik bele.

Viszont egy új alternatív erőhöz hiteles arcok kellenek ez eleve probléma, és milliárdok ami a másik problémakör.

Így egyenlőre nagy változás nem lesz."

A pillanatnyi realitás csupán annyi, hogy 2014-ben Fidesz tud-e egyedül kormányozni, vagy a Jobbikkal kell-e neki majd koalíciót kötni.
Az MSZP-nek erre nincsen esélye, mert az LMP sem tud semerre elmozdulni immár majd két éve ... a DK meg ezek ugyanarra a rajongótáborra épülnek.
@gmower: Ja, de a XIII.-ban valamit tett is érte Tóth Józsi. Működik a kerülete és viszonylag jó ott lakni, (tülekszenek oda a lakóparképítők és a legfelkapottabb bérlési szempontból is). Nagyobb sarcok nélkül is, ami pl. a Pokorniéban nem mondható el. viszont juttat is.
"Régen köszönhetett ilyen kevés embernek ennyi rosszat az ország. Orbán első elve: Mindent a gazdagnak, semmit a szegénynek. Az elmúlt másfél év egyik legszomorúbb tanulsága, hogy még csak értelme sincs mindazoknak az elvételeknek – különadók, nyugdíjpénzek, visszamenőleges foglalások –, amelyek roncsolták a magyar gazdaság építményét, a jogállamot és a társadalmi morált. Ebből a hatalmas pénzből nem járt jól igazán csak egy kicsiny töredék, és ők is csak rövid távon.

Orbán Viktor lova megdöglött. Ráfoghatja ezt az elődökre. Mondhatja, hogy másutt is döglenek a lovak. Ettől a lova elpusztult. És maga ismerte be, hogy tíz esztendeig föl se támad. Gondoljuk csak el, ezzel azt mondta, hogy az ő politikai ciklusa, majd további két választási ciklusban nem kel fel a nap, sötét, didergető hideg és reménytelenség várható.

Ha léket ütsz a saját hajódon az egykulcsos személyi jövedelemadóval és a leengedett, beruházáshoz nem kötött nyereségadóval, ha megsemmisíted a leginkább beruházásra képes ágazatok fejlesztési kedvét a különadókkal, és ha lehetetlenné teszed a magyar vállalkozók versenyképes működését az alkalmazottaik kötelező béremelésével, ha elveszed a bankok hitelezési kedvét, akkor aligha csoda, hogy a 2006 óta beruházáshiányos országban tovább esnek a beruházások, stagnál a fogyasztás és nincs növekedés."
Újabb balfasz blog, ami kikerül az index címlapra. Pedig Új Péter már nem góré. Gondolom nem fért össze a világképe a rögvalósággal. A befektetők olyan embert akartak vezérnek, aki nem csak a Gyurcsány felé nyal.
De visszatérve. Oké hogy minden blog temeti a kormányt, de a fidesz eddik kb. minden választást megnyert az elmúlt két évben.
@midnight coder: "Ha nem lennél segghülye, akkor tudnád hogy nem az ellenzéknek a dolga megakadályozni az aktuális kormány pénzosztását. Sehol a világon. Pont." Engedtessék meg, valóban nem ez a dolga? Hát akkor mi? Szavazatával támogatni? Azért szebben szólt volna, ha nem támogatják. Ha többek között ez sem dolga, akkor mit csinál ott a Nemzeti Rovargyűjteményben?
Király program

Megébredek kakasszóra,
S látom, még csak négy az óra,
Szörnyen indul ez a hetem!
Kakast még ma lelövetem!

Hatkor felbömböl egy szamár,
Le kell fejeztetnem, ha már
Ily zajosan nyughatatlan.
Hú de jó e meleg paplan!

Tízkor felkelt szörnyű szolga,
Mért nincs ennek máshol dolga?!
Kávéját míg népem issza,
Hanyatlok az ágyra vissza.

Merénylő jő, majdnem lelő,
Ámde testőr ugrik elő,
Bumm a fejbe, át az agyon,
Velős lett a párnám nagyon!

Itt az idő, vár a munka!
Bő reggeli, szaftos tunk a
Kenyérbéllel s rá egy whisky,
Jöhet világítás, díszki- !

Testőreim, akik delik,
Koronámat rám emelik,
S máris itt az ebédidő,
Aki satnya, hamar kidő’,

Ám én jól bírom a tempót,
Gyomrom is ép, fogam sem pót,
S mint hívő az ostyát misén,
Úgy eszem a vasat is én!

Őzgerinc és homár hegyek
Után rögvest ágyba megyek.
Déliek csinálják ezt a
Dolgot jól: egy kis szieszta.

Uzsonnára fölébredek
S filmet nézek: Bruce-ok, Brad-ek,
Arnold-ok és Sylvester-ek…
Hasuk kocka, izmuk kerek.

No, irány a konditerem,
Az edzőm is hopp!, ott terem,
S lüktet, mint a gitárhúrok,
Én meg nézem: szemre gyúrok.

Nem csoda, ha megéhezem,
S libacombért nyúl a kezem,
Szelíden reng bájos tokám,
Böjtre soha sincsen ok, ám!

Lefekvéshez üres gyomor?!
Szegény ember ettől komor.
Fogadjátok meg kis dalom:
Zabálj, boldog birodalom!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2010/03/kiraly-program.html
:)
@midnight coder: :)))))))))))) jó mantrák...

nemcsak Magyarország van csődben, hanem tudunk még mutatni ilyet...

a fidesnek nincs alternatívája...

és egyetértek NEM A ZORBÁN és NEM A FIDES A HIBÁS...

ők csak kihasználják hogy a zország tele van ilyen AGYATLAN TAHÓKKAL mint te vagy...

remélem a qva adóikba te mint csicska közalkalmazott te döglesz bele leghamarabb...

rohadt zombi... államon lógós senki vagy... tolvaj rabló bűnsegéd
@Viktus:
Teljesen igaz, nekünk ez kell, ezt kapjuk.
Csak érdekességképpen: az új választójogi törvény alapján a hétvégi időközi választás eredményével Orbán 2014-ben is kétharmadot fog kapni.
@Qeatzkoatl: JA, bizonyság: már hörög rá az élcsapat kora reggeltől munkába fogva. :-))
@sulcus:

ez nagyon igaz, azt hiszem sokak nevében sikerült ilyen jól összeszedni a dolgokat
@Nzoltan: Gratulálok! Nektek köszönhetően. Ha Indexen van kint, akkor rögvest küldenek titeket? Eléggé automata üzemmód....
@a szív fészkei: A Tóth Józsit kb. mindenki bírja. Nem járatja le magát minden balfasszal az oldalán. Nem is látni a médiában. Nem értem miért tart ki az MSZP mellett.
Olyan a kerülete, hogy a mostani válságban is megy az ingatlan biznisz. Nem egészen két hónap alatt adtam túl a lakásomon. Persze nem annyiért mint 2008-ban lehetett volna, de bőven kerestem rajta az elmúlt években.
@Viktus: "lásd. 2010"

Semmi olyan nem történt 2010-ben, ami ellentmondana annak amiket írtam:

- Van két meghatározó párt, amik nem fognak 20% alá menni (bár a Feri dolgozik rajta, hogy az MSZP-nek ez mégis sikerüljön), így minimum koalícióban lesznek valakivel, hacsak nem a többi alakít, de a jelenlegi szerplőkkel ez kizárható
- kis pártok jönnek mennek, de nemigen ugrálnak 10% főlé a semmiből (a Jobbik egyáltalán nem a semmiből jött, az LMP meg nem is ment fölé)

"A Fidesz meg olyan nagy dolgot nem dobott be nyolc év ötletelés után ..."

Hát most nemazért, de a várt nagy dolgok bedobása mind hatalmas mértékű népszerűségvesztéshez vezetnének. Igazából, ha a Fidesz nem dob be semmi nagy dolgot a következő választásokig, akkor simán többségben marad a parlamentben.
@orbánmentesítő:

"egyik legfontosabb bűne a ciklus első felében a tétlenség volt."
Aha. Pedig akkor azt szajkózták a szocik, hogy OVI-ék el fogják rontani a Bokros csomag áldozatvállalásainak eredményeit. Aztán, hogy a makrogazdasági mutatók rendre kiválónak bizonyultak, jött az "de ebből semmit nem érez a kisember, és főleg a nyugdíjas".

"Például tovább privatizálni, egészségügyi reformot csinálni versengő magánkézben lévő biztosítókkal, kórházakkal (és igen, vizitdíjjal meg kórházi napidíjjal)"
Na, akkor gondolkodj egy picit. Ki az aki az egészségpénztár szolgáltatásait igénybe veszi ? Nagyrészt a nyugdíjasok. És ki az aki befizeti ? Nagyrészt az aktívak. Miben is tud versenyezni egy biztosító ? Az árban és a szolgáltatásokban. Csakhogy azt aki befizet csakis az árak, aki pedig igénybe vesz csakis a szolgáltatások érdeklik. Na ezért nem tud ez működni piaci alapokon.

"egységes adót (amelyet így úttörőként elsőként alkalmaztak volna a régióban, ahelyett hogy végzetesen megkésve utolsóként fanyalodjanak rá"
És ezt is sikerrel megfúrta a döglődő ballib is.

"A ciklus második felében már kifejezetten káros és egyre populistább lépések jöttek, főleg a minimálbér drasztikus megemelése és az újra elszabaduló osztogatás (gyakorlatilag választások előtti szavazatvásárlás)"

Ami egyrészt a szocik beinduló kampányára volt válasz, másrészt kevésnek bizonyult. A következményeket meg ismerjük.

"de ne terjedjen már odáig a kollektív amnézia, hogy feledésbe merüljön, a pokolba vezető út a Fidesz szavazataival is ki lett kövezve."
Láttál te már ellenzéket ami megakadályozta az aktuális kormány osztogatását ?

"Ezt nagyban megkönnyítette a Bajnai-kabinetnek a - Fidesz által vadul támadott - felelős politikája."
Mármint, hogy lényegében nem csináltak semmit.

Azt kellene figyelembe venni, hogy egy demokratikus kormány nem veheti semmibe a szavazókat.

Ha az EU nem omlana össze, nagyon gyorsan ki lehetne lábalni a válságból: az összes nyugdíjat megfeleznék, az összes szociális segélyt megszüntetnék, az állami alkalmazottak felét elküldenék, a MÁV-ot bezárnák, a BKV támogatását megszüntetnék, és már meg is van oldva az összes gazdasági problémánk. Csak ezzel elég nehéz lenne megnyerni a következő választásokat, de még csak hatalmon maradni is.
@orbánmentesítő: a közvéleménykutatások nem ezt mutatják, szóval hülyeségeket belemagyarázni nem kéne. 2014ben a fidesz nyerni fog, bár valszeg nem kétharmaddal. most fogadok veled.
@Szumi: a rohadt büdös zombi fajtád te agyatlan suttyó...

a qva vityád 21 éve zsaroljja fosztogatya az országot...
rohat tahó. te döglesz bele elsőként. mert a te zobi fajtád az csak közpénzen élősködve tudott mindig is létezni
Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.
Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.
Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.
Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.
Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.
Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.
Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.
Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.
Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.
Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."
Hol van dajcstomi? Segíts nekünk onnan a távolból...imádott Twitter-királyunk. A haverod sza*ban van!
@kicsijuti:
olyat keversz bele, ami ide nem passzol. nem vagy konzekvens.
egyébként a legnagyobb baj, hogy gdp arányosan is alig csökkent, sőt az árfolyam miatt lehet, hogy már semmit! közben hatalmas összegek tüntek el a semmibe, vagy ezt is vitatod?
@gmower: "Igazából, ha a Fidesz nem dob be semmi nagy dolgot a következő választásokig"

Annakidején a Ferinek is így sikerült, ha emlékszünk még :)
@sulcus:
szerinted a hívőket ez meghatja? sőt majd jól lekomcsibérenceznek :)
@TrueY: " Inkább hagyni fogja bedőlni az országot. "

már késő... már ha mást akarna se lenne más...

2010 áprilisában de legfőképp 2006 őszén dőlt el hogy OV romba dönti a zországot és elveszejti a hazát...

már sínen száguld az ország... nincs más ut csak a szakadék...

1011 év feudalizmus + fides = államcsőd + polgárháború
@a szív fészkei: Kiketküldenek.
Nem vagyok fidesz szavazó. Soha nem is voltam.
Csak zavaró az index és környezete ilyen fokú elfogultsága.
@messi-asz: Nem vagyok közszolga, és mint mondtam, én is utálom őket. De akkor mondj egy jobbat:

Jobbik ? Akiket civilizált országba be sem engednek ?

MSZP ? Akinek ezt az egész fekáliát köszönhetjük ?

LMP ? Egy trágyásszekér irányítását sem lehetne rájuk bízni nem egy országét.

Akkor ki a fenét ? Az impotens szagszervezetekből verbuválódott millásokat ?

Épp az a gond, hogy a világon nincs senki aki ebből a szarból ami itt van kiutat jelentene.
Van pár hülye aki Bajnaitól várja a megváltást, de hiába - egyrészt van annyi esze hogy ne akarjon odaállni céltáblának és elvinni a balhét az MSZP és a FIDESZ elkúrásai miatt, másrészt ha odaállna, ő se tudna csodát csinálni. Max azt amit én az előző hsz-ben írtam a nyugdíjakról, MÁV-ról, közszolgákról.
@nanehogymár: MIÉRT nem passzolna ide?!! Most ezt is magyarázd már el mert lehet ott a székházban máshogy tanítják a pénzügyet, de nálunk ha szimplán összehasonlítasz egy múlt és egy jelenbeli értéket, jelenérték számítása nélkül, azonnal kirúgnak a picsába.
@midnight coder:
az utolsó szakaszban található dolgok (hiánya) miatt egy nagy szar az imádott fideszed
Hozzátok haza a kioffsorozott devizát, ti disznók!
Ne lopjatok!
Ne hazudjatok!
Felebarátaitok jószágát el ne kívánjátok!
@Nem Penny hajója: Ezt meg sem hallottam. Basszátok meg, muszáj nekem az utolsó megmaradt pénzemen dinamitot és gépfegyvert vásárolni? Megteszem ha kell, és ha megvan, akkor már használni is fogom. Ne akarjátok ezt.
@sulcus: Kérdés, hogy most épp ki a mi ?
@simonmondja.: nyugi... az osztrákok nem fognak azért határzárat építeni ujra és lőni rád, amikor menekülsz...

viki a pánk pa(j)tástól kitelik...

felfegyverzi az adóhivatalt is...

csak nehogy fordítva süljön el...
@DillingerEscapePlan: 62% nem menne el szavazni ... tényleg nem kéne hülyeségeket beszélni.
@Nzoltan: "A befektetők olyan embert akartak vezérnek, aki nem csak a Gyurcsány felé nyal."

Ez valami metafora?
@nanehogymár: Imádja a fene. De ha megtenné ezeket, másnap meglincselnék őket a demokraták.
@Kara kán:
Ez neked is szólt Simor főbankár bá!
@midnight coder:

"Ha nem lennél segghülye, akkor tudnád hogy nem az ellenzéknek a dolga megakadályozni az aktuális kormány pénzosztását. Sehol a világon. Pont."

Ez egy kapitális, émelyítően kretén ökörség. Te, mint segghülye, szerintem ne segghülyéz másokat.

Az ÖSSZES képviselő dolga, kötelessége, felelőssége Magyarországért,a magyar népért dolgozni, és a mindekori kormányt is erre ösztökélni. Ez nem csupán logikus, nem csupán munkaköri kötelességük, de erre még fel is ESKÜDNEK. Ez evidencia.

Az, hogy te képes vagy szajkózni a fideszes/szijjártós agymosást, az csak saját magad és mások ámítására/hülyítésére van. Pont ez a gondolkodás az, pont ez a felelőtlen, mindig hárító mentalitás az, ami ide juttatta az országot.

Persze neked mindegy, te még akkor is gyurcsányozni fogsz, amikor Magyarország helyén egy füstölgő kráter lesz, néhány égen körző keselyűvel.
@kicsijuti:
milyen székház? nálatok a fideszszékházban? vagymi?
a jelenértéket azért ne keverd ide, mert a gdp is jelenértéken van mindig és ahhoz viszonyítva x% a hiány, így már érted?
@Nzoltan: Na, hát ennyi a lényeg: ha ért valaki valamihez, akkor mennek ott a dolgok színtől függetlenül. És teljesen normális fazon: odamentünk hozzá és figyelmeztettük nyáron valamire - szemetes volt az új szökőkút környéke a Hollán végén - , másnaptól már soha többé kosz...

Na hát ilyeneket kéne találni máshová is, akkor legalább valami működne is.

Ez a kerület pörög a legjobban, állandóan keresnek ott lakást, teli van a levélláda ajálatokkal... Pokorniában döglődés van eladásban.
Ja, és kedves tahók:
El kell olvasni a #6-osomat innét (www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_bedontes_es_a_tuleles_eselyei.html?hsz=1), és annyi.
Ott (majdnem) minden el van magyarázva.

Csókolom!
Emlékeztek arra, amikor még attól "rettegtünk", hogy az ország CDS-e átlépi az 500-at?

Jelentem, mára virradóan átlépte a 600-at is.

Gratulálok! Ezt sikerült összehozni egész Európa legnagyobb, legstabilabb kormánytöbbségével, a 2/3-dal, és lenyúlt 3000 milliárddal!
@Ringlósztár:

Az a helyzet a Fidesz van amit nagyon okosan csinál lásd propaganda, és korlátlan forrásuk is van ilyen célokra lásd. 100 milliárd leosztása. Mellette ott van még fideszes önkormányzati média birodalom. Felénk Budapesttől nem messze két fideszes újság is megjelenik havonta van külön tv, rádió száz milliós tétel. Gondolom másfele is akcióznak. Az egyéb tevékenységekről nem is beszélve, mint virágosztás tavasszal a krumpli osztás ősszel ...

Ellenzék meg sehol. Az MSZP már tavaly októberben nem mert megjelenni pedig évtizedes szocka vezetés volt itt amit még nyugodtan nevezhetünk helyben sikeresnek a fejlesztések alapján. Gründoltak v.mi civil szervezetet , de azt sem csinál semmit.
Az LMP nem létezik tavaly októberben sem tudta a kopogtatókat sem összegyűjteni azóta sincsen sehol.
A Jobbik széthullott egy baráti társaság néha még rendez pár megemlékezést.

Itt pl. időközi lenne szintén nem lenne nagy meglepetés a Fidesz győzelme mivel más eleve elindulni sem nagyon tudna ... max. a részvételi arány lenne a béka feneke alatt.
@orbánmentesítő: tényleg nem. a fidesz a legnépszerűbb párt, rá szavaznának a legtöbben. ennyi. és mivel nem lesz más alternatíva 2014ig, ezért megint nyerni fog a fidesz, majd meglátod.
@sárkányfő: Ha köztisztviselőként ez a dolga - gyurcsányozni - akkor ezt teszi. Ezért fizetik, ahogy a többit is - és csak akkor, ha Index-címlapos a blog. Ha nem, akkor teljes nyugi van tőlük.
@messi-asz: na, pl. rólad beszéltem. nem vagytok kultúremberek - ez van.
@midnight coder:

Sokat számít, hogy ki mit szavaz meg ... az a felelősségben való osztozás. A tizenharmadik havi hülyeségeket meg mind megszavazta pl.
@Nzoltan: anyád te rohat büdös tetű. megnyert de előtte kinyírt mindekit...

remélem pénzé csinálod, mert ha nem akkor csak egy buta agyatlan zombi senki vagy...

mindkét esetben te dögölsz bele a kormányzásba... nem a vitya akit védesz... megéri?

tahó!
@sárkányfő: De te csak olvasgass Magyar Hírlapot, attól majd megnyugszol. :-DD
@midnight coder:
szerintem meg egyáltalán nem biztos sőt. de ezt sose teszik meg, attól tartok, hogy a jelenlegi garnitúrában egyikse. a saját sleppje meglincselné akiket a (bármilyen) párt eltart a az államiszférában, máv, bkv, malév, önkormányzatok stb. stb.
@midnight coder: Teljesen igazad van. Bevezetnék a Béke-kölcsönöket, a tégla-jegyeket, elvennék az egy főre jutó 6 mm-nél nagyobb lakásokat, camping táborokat létesítenének Recsk és Hortobágy körzetében, A minimálbért 25 eFT-ra (bruttó) csökkentenék, a belepusztultakat állami költségen a várpalotai erőmű kazánjában hamvasztanák. Szerintem ezekkel a kiegészítésekkel tök korrekt.
@Kara kán: ezt küldd el Orvbánéknak, tanulságos lenne, ha megfogadnák!
@orbánmentesítő: Remek összefoglaló. Sajnos.
@sulcus: Remek összefoglaló. Sajnos.
@Nem Penny hajója: Ezt meg sem hallottam. Basszátok meg, muszáj nekem az utolsó megmaradt pénzemen dinamitot és gépfegyvert vásárolni? Megteszem ha kell, és ha megvan, akkor már használni is fogom. Ne akarjátok ezt.
@sulcus: A 10:25-ös beírásod telitalálat! Én is gratulálok hozzá! (Kár, hogy nem én írtam...)
@Kara kán: a qva anyádnak mond ezt... amikor MINDENKI ÉPP KÜLFÖLDI BANKOK MENEKÍTI A PÉNZÉT...

és már nemcsak a qva komcsi elvtársaid... mostmár MINDENKI....

a fenti zombis agyatlan szöveg rád is vonatkozik, te élősködő senki... te döglesz bele leghamarabb szerencsére...

büdös rohat tahó
@Grigorij Pantyelejevics: nem fog érni semmit. látom magam előtt, ahogy Csányi papa ugyanúgy üldögél, mint én, csak némileg jobb fürdőköpenybe, némileg jobb kégliben, némileg jobb cigarettát szívva, és némileg frissebb csirkecombot majszolva, nézve a nem 15 perccel késleltetett adatokat, és azon gondolkodik, hogy "ó basszameg, hogyan lehetettem ekkora barom, oktondi vízibivaly, hogy elhittem egy semmihez sem értő focistának, hogy ha a régió legidiótább közgazdászára bízza a gazdaságot, az majd olyan kurva jó lesz".

ja most jött ki a JP Morgan jelentés, hogy az OTP esése mögött nem a cég gyengesége áll, csupáncsak annyi, hogy ez a rohadó makrokörnyezet egészségtelen a befektetésre.
@nanehogymár: mi a faszom most már te is gdphez viszonyítva nézed? de kurva gyorsan változik a véleményed! mikor mondtam hogy ezt így kell és faszság az adósságállomány számszerű összehasonlítása jelenérték számítás nélkül letámadtál reflexből, most meg már gdphez viszonyításról beszélsz, olyan vagy mint Cartman a south parkból az agyadban megváltoztatod a múltat hogy neked legyen igazad? beteg vagy bazzeg.
@midnight coder: Azert 2007-ben egy világgazdasági válság volt, ami az egész világot visszavetette, és a GDP 10% körül zuhant. Most egy euroövezeti válság van, gyenge Növekedéssel. Tényleg van különbség. A mostani magyar helyzet a saját teszetoszaságunk eredménye. És a java még csak most jön. BAjnaiék sem csinaltak nagy refornmokat az igaz. A mostani kormany meg nem csinalt nagy reformokat + csinalt 2-3 orbitális baromságot es 10-20 hülyeséget....
@Kusics Iván: na közben már csak 8+ a kétnapos esés, baba, a végén mégis lesz karácsony.

ja és mit mond Matolcsy? "emelkedünk" azt.
@Szumi: te rohat magyarosch dzsenti fajtád az a kultúr nem??? mondmá meg ki a kultur... te tahó

(bocs lefagyott a gépem nem tudtalak az előbb azonnal a kukába dobni, bocsika)

+döglesz élősködő (nem fenyegetés hanem jóslat... és még csak nem is kívánság...)
@simonmondja.: "Nincs miért lemondani.
Cséfalvy szerint - sikerrel szanálták a gazdaságot.
Ők így szoktak szanálni."

Részeg kismalac csörögve fékez a kocsma előtt, majd lezakózik a bicajáról, és elterül a betonon.
- Kuss, én így szállok le.
@midnight coder: 10:29-es bejegyzésedhez.
Kérlek ne játszd el az álnaív farizeus Szíjjártó Pétert, téged ennél értelmesebbnek ismertünk meg - még ha a véleményünk nem is egyezik.
Szóval ne menj le SZíjjártó Megmondó Péter szintjére.
@Kara kán: Anyám épp most vette ki a bankból a kb 20 ezer euróját és banki széfben elhelyezte. Ennyire bízik a magyar kormányban. Ő vele már jegyeztettek békekölcsönt, azt mondja az ő betétszámláit ne vegye az Orbán kormány kölcsön.
@kicsijuti:
nem, csak olyan sötét vagy, hogy muszáj kicsit igazodnom a szintedhez lefele :(
@Ringlósztár:
"Csak érdekességképpen: az új választójogi törvény alapján a hétvégi időközi választás eredményével Orbán 2014-ben is kétharmadot fog kapni."

segítek számolni:
Láng Zsolt 51%-ot kapott. az nem 2/3-ad, még erős közelítéssel sem. ráadásul két éve 66%-ot kapott - 66-51=15%-os választói bizalomvesztés.
de hogy 2014-ben még ez az 51% se legyen meg, ezen OV és Matolcsyné férje keményen dolgozik, shelmecibutaliba meg szíj ártó adj aláuk az ívet.
@Szumi: :D:D:D röhög a vakbelem baszod. ez nem a Tesco öcsém, évente van költségvetés, nem széfből dolgozunk, mint a Retek Balázs.
@Betelgeuse-2: "téged ennél értelmesebbnek ismertünk meg " - Honnan gondoltad ezt? Már máshol megjegyezték, hogy valami remek anyagot tolhat, ha a szart is lekváros pitének nézi.
@a szív fészkei: Nekem ez nagyon tanulságos. Próbálom a személyiségjegyeket feltárni, megérteni, hogy a 2011.11.15. 09:46:59 bejegyzésem, mely időutazás, hogyan is lehetséges ma is.
@messi-asz: Bocs, igazad van, tényleg kulturált vagy. Van az a kör.
@messi-asz: az viszont nagyon látszik hogy te egy mélyen művelt és rendkívül kultúrált emberi lény vagy :D
@turulpina: Orbán a veremben.
Leszól a gazdaság - Várj, mindjárt leadok egy létrát.
Orbán - Nem várok!
Amíg vannak olyan baromarcú seggek akik a fidesz után ismét valami mszp dkp bajnai oszkó gyurcsány kovács lendvai fasztudjamégkicsodákat szeretnének kormányon látni addig itt nincs jövő. Amíg a politika összes mocska (fidesz is) nincs kikukázva addig nincs javulás.

Ha jön valaki aki megszünteti a korrupciót, igazat beszél, tisztességet követel, majd mindenkire ráküldi az adóhatóságot és mindenkitől megköveteli a közteherviselést, vagyonosodási vizsgálatokkal adózásba tereli a szegény vállalkozókat, megszünteti a lusta nemdolgozó rétegek segélyezését, akkor lesz rend.

De tegye fel a kezét aki rajtam kívül ki lenne ezzel békülve! Úgy gondolom, hogy köztetek egyedül vagyok.
@Kusics Iván: 8-on belül a kétnapos esés atyafiak. most vagy trambulin van a gödör alján, vagy Matolcsybácsi a rémszemével megsugarazta a BÉT-et.
@Kusics Iván: A költségvetés az egy dolog, a kincstár meg egy másik. Hogy a költségvetés alapvetően hazugság és fikció, az viszont evidens. Minden eddigi költségvetésre igaz - beleértve az 5 éves terveket is.
@nanehogymár:

na itt van a kommentem megint:

""Az adósságállomány csökkentését mi unortodox módon, növeléssel valósítjuk meg."

Azt a kurva! Egy múltbeli és egy jelenbeli pénzáramot simán összehasonlítasz? Komolyan kb bármilyen közgáz büfészak 1 félévében pénzügyből megtanítják hogy jelenértéket kell számolni.
Az egyetem közelében sem jártál ugye? JELENÉRTÉK számítás. Gúglizz rá és légyszíves ne írogass hülyeségeket ha még csak teljesen alap szinten sem értesz hozzá. Mert pár agyhalott lehet beszopja a dilettantizmusod de mások sírva fognak röhögni rajtad."

és itt van az indoklásod (személyeskedés nélkül) hogy miért nem jó a jelenérték számítás:

"a jelenértéket azért ne keverd ide, mert a gdp is jelenértéken van mindig és ahhoz viszonyítva x% a hiány, így már érted?"

Komolyan nem érted miért faszság az amit írsz?
@sulcus: Ez se lett rossz. Sajnos.
@DillingerEscapePlan: ???

Neked nem mondtam semmi rosszat... előítéleteim nincsenek... a leb@szást meg kell szolgálni...
Giró-Szász kiemelte: "Magyarország mindenképpen fenn kívánja tartani a piaci finanszírozást". "Bármi áron kitart a piaci finanszírozás mellett a kormány, ennek ugyanis megvannak az előnyei is: ezt pedig úgy hívják, hogy fiskális és monetáris szuverenitás"

ha belepusztulunk is? :) az már döfi
@midnight coder: Nagyszerű, hogy minden ostobaságnak van csodálója. A Fidesz bázisa tényleg kimeríthetetlen.
A vizitdíjat sokkalló hőzöngők, mára a megszorítások leglelkesebb hívei lettek.
Az önkormányzatok önállóságát féltők az iskolákról is lemondanának, segélyosztásra degradálva a polgármester feladatait.
Az üres kasszáról szónokló kormány, szemrebenés nélkül csesz el ezer milliárdokat nyom nélkül, tovább szaporítva az adósságot.
A kultúra támogatása kimerül dilettáns festők kétes értékű műveinek finanszírozásában és hollywoodi jótanácsok osztogatásában.
A nemzet azon képviselői, aki nem lehetnek ellenzékben, a nemzet feldarabolásán ügyködnek. A szolidaritás szétkúrása, társadalmi csoportok egymásnak ugrasztása fémjelzi áldozatos munkájukat.
Az állam egyetlen funkciója a rendfenntartás és a körön belüliek jólétének biztosítása lett. Vicc alkotmánnyal, évtizedekre bebetonozott üresfejű senkikkel.
@Arbet: +én = 2

így jutunk egyről a kettőre
@nanehogymár: Akkor mi értelme blogokon koptatni a billentyűzetet? Pártoskodni jobbra ballra, csinálni a feszkót, szidni az egyik oldalt védeni a másik oldalt? Akár melyik párt mögé állunk be ugyan oda visz az út.. rend nem lesz, igaz a zavarosban sokan nagyon jól tudnak halászni.

De akkor már ne írjuk már azt, hogy szar a helyzet! A helyzet olyan amilyennek hagyjuk, hogy legyen.
@Arbet: kurva kevés olyan ember van, aki ért is valamihez és még nem érintette valamiképp a politika. természetesen kurva sok ember van, akit nyakig körbecsámcsogott a politika, mégsem ér kutyafaszához sem. természetesen akadhat olyan ember, aki érti a dolgát, de a politikához eddig semmiféle köze nem volt (sem KISZ, sem MSZMP, sem HF, sem MSZP, sem MDF, sem MDNP, sem FKGP és klónja, sem SZDSZ, sem Fidesz, sem MIÉP, sem Jobbik, sem HÖK, sem HÖOK, sem szakszervezet, sem ifjúsági pártszervezetek, semmi Societas meg Fidelitas, sem Gárda, sem Véderő, sem 64 Vármegye, semmi).

csak az a baj, hogy 10 millióan vagyunk (se), akik képesek politizálni és idősebbek 35 évesnél, azok már nagy valószínűséggel politizáltak.

két lehetőség maradt tehát:
1, fiatalok kormánya, egészen fiataloké
2, minőségi válogatás az eddig faszfejek közül, inkább öt Chikán, mint egy Matolcsy, inkább öt Oszkó, mint egy Gyurcsány stb. alapon.
@midnight coder: kognitív disszonancia rulez.
@midnight coder: old meg! ez a feladat... egy gerinctelen alkalmatlan maffia banda (teljes politikai "lit" egy gyökér...) lenyulta az országodat

ez a kihívás... de mantrázz f@szságot ha kérhetlek...
@nanehogymár: agyfasz, ez a Girosz is már figyelhetné a betonból a halakat. ezek szerint akkor is a piacról finanszírozzuk magunkat, ha akkora kamatra kapunk már csak kölcsön, amit itthon uzsorakamatnak nyilvánítva be szándékoznak tiltani?
@midnight coder: Te bazmeg még 800 Ft-os eurónál is fletózni fogsz? A kurva anyád.
@kicsijuti:
b+ azt a 8ezer vs 20ezer mintájára szajkózott, jelenértéket, inflációt stb. figyelmen kívül hagyott melldöngetésre írtam, csak bevonva a gdp arányos részt, ami szintén jelenértékes és feldughatod a jelenértékedet, mert így is nőtt az adósság. nem fogod fel a lényeget igaz?
meséld el mit akarsz itt jelenértékesíteni? a növekedés az növekedés, a mértéket befolyásolja csak, de attól még nőtt!
@nu pagagyí: Ha nemtecikarendszer akkor pártolj el mellőle. De ha fidesz ellenében egy másik jelenlegi párt mögé állsz akkor nem lesz az a rend amit te szeretnél.

Állj ki a jövőtálló értékek mellett. Igazság, becsület, tisztesség.

De amíg ilyen komcsi dumákkal az a célod, hogy gyurcsi, lendvai, bajnai vagy a többi mocsok szaros talicskáját toljad addig te egy kártékony féreg vagy.
@Arbet:
na de te se vitatod, hogy szar a helyzet, és kommentelsz?! :)
Fabius, az utolsó mondatoddal nem értek egyet, mert ezeknek a jól felkészült okos és meggondoltan nyilatkozó fiúknak - mint már láttuk és tapasztaltuk többször is - mindig van egy jól irányzott mondatuk a készletben, amitől ebben a mai állapotában akár összeomolhat hellén segítség nélkül is az államháztartás.
Ha tudnatok mennyire szar a helyzet ;)
Mar csak az MNB menthet, hogy vegyenek allampapirokat.
Eleg durva idoszak jon. Az imf itt van fu alatt kapunk majd oenzt
Fidesz népszerűség ide, időközi választási győzelmek oda, tavaly ez a nagyszerű csapat úgy szerzett 2/3-ot, hogy gyakorlatilag semmit nem mondtak a terveikről csak azt, hogy a szocik 8 év alatt elkúrták és el kell őket zavarni. ezzel nagyjából el is találták a néphangulatot.

Ha a szocik összekapják magukat, netalán találnak egy értelmes koalíciós partnert, 2014-ben a Fideszt úgy fogják leváltani, hogy semmit nem kell mondaniuk a terveikről, csak azt, hogy a Fidesz 2 év alatt elkúrta az elkúrhatatlant és el kell őket zavarni. a néphangulat akkor is találva lesz. Ha egyáltalán kihúzza addig ez a dilettáns, makacs, pökhendi banda.

Persze ott van az a HA, ami nagy baj, de nincs más.

Mi meg remélhetjük, hogy végre tényleg belebukik a Fidesz vezetés és a normális arcok kerülnek majd előtérbe a jobb oldalon. Biztosan vannak, nem kevesen. Kell most ez a csőd, jöjjön a csőd. Lássa végre ez a vak, buta ország kik szórakoznak vele már 20 éve.

ha Frady Endre megbocsátja, beszúrnék ide egy kicsit a nagy névrokontól.

Ady Endre - Nekünk Mohács kell

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.
@Arbet: Azzal kezdeném, hogy kirugnálak a közszférából. Keress magadnak állást a szabadpiacon, vagy vállalkozzál. Minden kis szabálysértésért brutális bírság, közmunkával súlyosbítva. Az adódért, járulékodért nem kapsz semmit, de ha megpróbálod elkerülni a fizetését mehetsz börtönbe.
@Arbet: te nem ugyanilyen kártékony féreg vagy, amiért ennek az országromboló, harácsoló, igazságtalan, hataloméhes tolvaj bandának a szaros talicskáját tolod? Miről beszélsz, tudod?
@Lencsés lstván: Csatlakozom anyádhoz. Ugyanez lesz makkban. Befagyasztás, elkonfiskálás - nem lenne váratlan a manyup megvédőjétől.
Figyelem a Brad Pitt produkció Magyarországon forgat,statiszta felvétel van jó fizetésért!
Fidesz zombik előnyben!
@Kusics Iván: Mit jelent az, hogy érteni a politikához?

Milyen skill-jei vannak a politikusnak? Hazudik, korrumplál, lop, csal, trükközik, úgy beszél hogy az embereket megtévessze.

Versenyszférában vagy tudós köreinkben nagyon sok jó szakember van aki ért a saját szakterületéhez. Nem duma kell, nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy elénk tudják-e rakni gyémánttal kirakott aranytálcán a szart. Nem a kommunikáció és a média bullshit-re vagyunk kíváncsiak.

Legyen becsület, tisztesség, igazság és így kezdjük lebetonozni az utat amin járni szeretnénk.
@Qeatzkoatl: A jegygyűrűket beszolgáltató törvények is jönnek?
@Malachi: "Biztosan vannak, nem kevesen." biztosan csak el vannak bújva. ugyanmár. nincsenek baszki. azthiszed majd jön a választás előtt 1-fél évvel valaki, elkezd szajkózni valamit és megdönti a kormányt? kicsit szar a realitásérzéked.
@gmower: Ilyen íztelen kormánya lett/lesz most Görögországnak, Olaszországnak, Izlandnak, Írországnak. Vagyis a kontinens értelmesebb részén eljutottak oda az emberek, hogy szép dolog egy pártot követni, de ha az nem képes rendbe tenni a gazdaságot, akkor jobb ha jön egy íztelen szakértőkből álló csapat, és az végzi el a munkát.
A Fidesz és a Bonsai Duce még nem jutott el ide, és hatalommániájának köszönhetően magától nem is fog eljutni ide.
Ez nem gazdasagi analfabetizmus! Ez a folyamat maga a cel!
@kicsijuti: Nagy dolog az, amikor az ember arra vetemedik, hogy saját magát idézgeti. Ez a Kodolányis style. Tudod ott van egy melléklet, igaz excel, és meglehet, nehezen emészthető számodra.Ott vannak az elérhető mutatók, melyeket nem első sorban az unortodox (jelen szövegkörnyezetben: síkhülye) gazdasági mogulunk fémjelez, vizsgálódj, okosodj. Vitatkozni nem akarok, de tudod, az államháztartási és a makró-gazdasági tervezés, a húzóágazat kijelölése és preferálása nem egyszerű, de szükséges feltétele a továbbélésnek. Azok a sarokszámok, amiket a jelen költségvetésben látsz, "randomisztikusak" (a misztikuson van a hangsúly). Engem nem billent meg, ha te hívő vagy, sőt. De ez teher is számodra, ha nem jön be a jóslatod és a hited által közvetített igazság, a középkori keresztyén büntetésekben kellene részesülnöd.
@a szív fészkei: Volt már "aranyat vasra" mozgalom.
@nu pagagyí: Versenyszférában dolgozó civil szakember vagyok. Fizetem a rengeteg adót 4 évente hol az egyik hol a másik oldalnak. És mit látok? Blogokon feszül egymásnak a két oldal, játsza a színjátékot amíg én napi 10-11 órát dolgozok, hogy mindezt legyen miből.

Ezért van elegem az ilyen egyikoldal-másikoldal szócséplésből. Mindkét oldal bebizonyította, hogy hazugok, lopnak és nem a rend a céljuk, hanem az emberek megtévesztése és a színjáték fenntarthatósága.
@the_lonewolf: "Vagyis a kontinens értelmesebb részén eljutottak oda az emberek"

Azt a leborult szivarvégit! Melyiket választották meg az emberek?
@Spániel: Pincsi! Kiről miről beszélsz? IQ-NUKU? :D Eszméletlen, hogy mennyi értelmezni képtelen ember írogat.

Olvasd végig a hozzászólásaimat.
@sárkányfő: A múltat nem lehet végképp eltörölni. Az amit OVI-ék kúrtak el az ő felelősségük. Ahelyett hogy költséget kezdtek volna el csökkenteni (Pl. én az önkormányzatokat azonnal elkezdtem volna összevonni, ha az osztrákok elvannak úgy hogy nincs minden tanyaközpontnak önkormányzata, talán mi is meglennénk így). Aztán most ugyan elkezdtek az egészségügy államosításával vakarózni, de jóval korábban kellett volna.
Az egészségügynek vagy 100%-ban állami kézben kell lennie, vagy 100%-ban magánban, de ekkor a szolidaritási elvet felejtsük el. A kettő közt csak nagyon gazdag országok tudnak működni - ma még. Ugyanez igaz az iskolákra is. Ha állam bácsi finanszírozza, akkor teljesen felesleges az önkormányzatot belekeverni. Már csak azért is, mert veszett mennyiségű pénz lett szétszórva itt is. Pl. amikor felépítették azokat a szép tornacsarnokokat amit azóta se tudnak kifűteni.
Legyen az hogy legyen minden jó és vegyünk fel még hiteleket, és legyen jólét, és legyen minden jó.
@Lencsés lstván:
Az anyukád ne menjen valutaüzérnek, ha nem muszáj, mert tönkre menne.
Az eurót most kell forintra váltani, amíg nagy az árfolyama. Ezt Soros Gyuri bá is tudja.
Ha megerősödik a forint (hamarosan), akkor már nem fogja megérni.
@messi-asz: "már késő... már ha mást akarna se lenne más..."

Dehogynem! Nincs csődveszély, csak hiteltelenné vált Matolcsyt kell(ene) elküldeni, az elhibázott kommunikációt kellene rendbe tenni és tárgyalni az IMF-fel. Kis hitelesség csodákat tenne.
Ugyan mar meg mindig eurot kell venni meg az meg feljebb ne aggodj, amig a MNB bele nem nyul.
Én egyébként a napokban minden valutámat forintra váltottam (amúgy nem volt nagyon sok, mint minden becsületes embernek, épp csak amennyi szokott lenni). Soha ennyi pluszpénzt nem kaptam érte. Jön a karácsony, úgyis kel venni LED-es tévét, meg ilyeneket. Miért ne venném 25%-kal olcsóbban?
@midnight coder: Sajnos tévedsz. Orbánék trágyakupaca már most nagyobb, és még 2,5 évük van a további növekedésre.... Ebből világrekord lesz! :(
@Arbet: Honnan lett ennyi időd erre? Azt írtad fentebb, hogy szörnyű ez az értelmetlen blogokon habzás, mert zavar az itteni nyálverés: a csattogásától nem tudsz hatni, alkotni, hogy a haza fényre derüljön. Akkor mit töltöd itt a drága idődet?
Emlékeztetném a posztírót hogy Portugália IMFre szorult, Görögország a csőd szélén, Izland csődölt, Francia-,Olaszország, Belgium úszik az adósságban.

Akárhogy is fáj, Magyarország nincs túl nagy kakiban, az ország gazdaságát pedig nem lenne helyes a devizahitelesek igényeihez=gazdasági analfabéta réteg alakítani. Teljesen jó üzleteket lehet kötni, az exportáló vállalkozásoknak kánaán az árfolyam, és sokat hoz a Mo-ra irányuló bevásárlóturizmus is.

+végre nem változik 180 fokot minden napilap fingására a gazdpol. Van iránya, új dolog ez itthon. Már a 3. IMF-csomagon lennénk túl a Gy-B gárdával, és az még csak mélyebbre nyomta az eddig 'megsegélyezetteket'.
2 vagy 3 %-os kamat emeles lesz-e?
@Malachi:

Partner tartalék csak a Fidesznek van lásd. Jobbik egy Vona-Lendvai Ildi szövetség eléggé futurisztikus ... bár történtek már érdekes dolgok ebben az országban. :D
Ja, már meg is vettem a lapostévémet. :-)
Szmártos, full extrás, még netezni is tudok rajta.
Ez a blog amúgy Full HD-ben is gagyi.
:-D
"Magyarország versenyképességének legfőbb záloga az adósságállomány csökkentése (...) a kormány lemaradásban van a bürokrácia leépítésében, a munkaerőpiac reformjában és a feketegazdaság felszámolásában, de ebben az EU is hibás,"

Most ezen nevetni, vagy sírni kell?
Az EU fogja a kormány kezét, hogy ne tudja csökkenteni a bürokráciát, fekete gazdaságot, és az EU hozta meg azokat a jogszabályokat, amelyek miatt elment a kedve mindenkinek a munkahelyteremtéstől, befektetetéstől?

Erre mondanák a régi öregek, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
@midnight coder:

Ez a körkörös sz*pás tipikus esete ... anno pár posta meg kihasználatlan vonal bezárása okán a Fidesz rebesgetett nemzethalált most pedig a mai ellenzéke pendít rá erre ... így marad minden ugyanúgy.
Bathory. Nincs nagy szar. Varhato jovoevi hiany 2000 milliard. Varhato kamat emeles 2-3%. Csod kozeliballapot. Mi akkor a szar helyzet?
@gmower: Tudod Berlusconit is megválasztották. Mint maffiózóra és bűnözőre tekintett rá az EU. Ennek ellenére mit tett? Átadta szakértőknek, mert retorikai módszerekkel nem megoldható a probléma. A általad említett szivarnak a hő által gerjesztett Brown-mozgásban gazdagabb része van a többség ánuszában.
@látjátok feleim szümtükkel:

Az a gonosz csúnya IMF már tavaly ilyenekkel hozakodott elő, hogy nyesni kellene a bürokrácián-önkormányzatokon a bkv-máv is elég irracionálisan működik ... gyorsan ki is lettek zavarva innen. Nyolc szűkös esztendő után sok az éhes száj.
Az ,hogy nincs alternativa ,nem tudom elfogadni, lehet,hogy még tényleg nincs, majd lesz A Fidesz meg fog bukni, lehet ,hogy elöbb lehet ,hogy utobb, de meg fog.
Trianon után az ország ugyan kisebb lett, de mi itt vagyunk, a II Világháburút , 56-ot túlélte az ország, a Gyurcsányt is túléltük a Fideszt és Orbánt is túléljük...
@DillingerEscapePlan: te meg kicsit nem vagy tisztában vele, hogy Orbán mellett ki képes szóhoz jutni a mai jobb oldalon. nézz már körül egy kicsit, kikkel veszi körül magát, kik maradnak meg mellette! idióta, dilettáns talpnyalók, akik legfeljebb a törleszkedéshez értenek. vagy ha máshoz is, hát azt azonnal megtagadják, ha a vezírnek más a véleménye valamiről, mint nekik. szóval vannak ezek, meg vannak az amúgy valóban jobboldali konzervatívok, akik ilyen légkörben nem vállalnak szerepet. ez teljesen nyilvánvaló.

a jobboldali konzervatív értékek igenis léteznek és van létjogosultságuk a normális világban. és egészen biztos lehetsz benne, hogy Magyarországon nem kevés olyan ember él, akik szívesen látnának egy valódi jobboldali pártot, e helyett a félig komcsi, kicsit nemzetieskedő, kicsit hülye torzszülemény helyett. a legrosszabb dolog, ami a jobboldallal történhet, ha tovább tűri Orbán és a sleppje mételyező jelenlétét.

ja, azt már nem is mondom, hogy közben rámegy az ország is, de hát ez nyilvánvaló. hányszor kell még bizonyítania, hogy nem ért egy ország vezetéséhez? a hatalom megszerzéséhez nagyon, most már a megtartásához is, bármilyen erkölcstelen módszerrel - de mindenkit el lehet küldeni. ez a demokrácia. őt is. nem kéne beletörődni, hogy ez már mindig így lesz.
@Bathory: "Akárhogy is fáj, Magyarország nincs túl nagy kakiban,..."

Szerinted az nem nagy kaki, hogy a hajléktalanokat azért, mert szegények, és nincs hol lakniuk börtönbe kell zárni?
@midnight coder:
amit írtál semmi köze ahhoz, hogy minden parlamenti képviselő FELELŐS a hazájáért. de vegyük úgy, hogy azért beszélsz mindenféle másról, félre, mert rájöttél, hogy az eredeti állításod ökörésg, és a védhetetlent már nem akarod védeni.
ha így van, akkor ez egy apró kis lépés a normális gondolkodás felé, tán mégsem vagy reménytelen...
Mikor jöttök rá, hogy minden szavuk, cselekedetük hazugság és simli?

Már nem a szakadék szélén vagytok, tok tok tok...

Görög és olasz példán okulva azonnali szakértői kormányt, a mostani hozzá nem értő, sunyi, simlis, álszent, műmagyar, kártékony banda helyett!

Isten segítsen Benneteket!
@nanehogymár: aranybogaram!

www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

erre hivatkozik a cikk és itt a ~18 meg a ~20 ezer milliárdot hasonlítja össze ami faszság, erre te letámadtál hogy akkor a ~8at és ~20at is összehasonlítani faszság, amivel én egyet is értettem és megkérdeztem hogy ez miért mentség a cikk dilettantizmusára: erre te:

"olyat keversz bele, ami ide nem passzol. nem vagy konzekvens."

ebből kezdődött az egész vita... most meg már azt mondod mint én a legelején. Vagy meg győztelek vagy félre értettük egymást. Esetleg nem olvastad el a cikket és nem nézted meg mire hivatkozik?
@Kara kán: Nem is kellene itt lenned, annyira szar.
@charlie sheen: By South Park: szarral is lehet Guinness-rekordot nyerni. :-DD
@a szív fészkei:
"a haza fényre derül"

Ugye tudod, hogy ezt a mondást is, miután leporoltam és felújítottam, én dobtam be a köztudatotokba, mint annyi mást?

Egyébként, az az analfabéta Gyurcsánykovics is a lárifárit tőlem lopta, én meg a magyar klasszikusoktól.
Egyértelmű, hogy az én közvetítésemmel jutott el hozzám, mert az az analfabéta Gyurcsánykovics nem olvas magyar klasszikusokat.
Mint ahogy a sleppje sem, sőt a Májszterháziék sem. Evvan, na!
Furcsa, hogy a tisztelt honatyáink szerint megszorítás = adóemelés. Holott ez nem igaz. A Költségekből is lehetne lefaragni.
@nanehogymár: "mert így is nőtt az adósság"
Tehát, akkor most az államadósság >82%?
Vagyis a zárszámadáskor hozzák majd, hogy mitomén 85% az államadósság?
@kicsijuti:

No, most akkor legyél kedves elmagyarázni, ha 2010 áprilisában a nettó államadósság 18.104 milliárd, ma pedig ugyanez 20.625 milliárd, akkor az mitől csökkenés.

A kiinduláshoz a számok itt:

www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

A jelenérték számításának képlete itt:

hu.wikipedia.org/wiki/Jelen%C3%A9rt%C3%A9k

Aztán meséljél, érdeklődve hallgatunk.
@Qeatzkoatl: Nálunk már ugyanez egyszer megtörtént, amikor Bajnaiék irányították az országot. Nem, őket nem választották meg az emberek, és nem is fogják soha. Egyetlen megvilágosodás van most az unió perifériális országaiban, mégpedig az, hogy szép lassan gyarmatokká váltak, és hiába hívják magukat demokratikus országnak, ha a választásoknak semmi jelentősége nincs.
@Kara kán: Te vagy Kölcsey??! Azta! Őt neked kell leporolni és felújítani... Szerénységből is példát mutatsz, mint annyi másból. Kösz nagyuram!
@Qeatzkoatl:
Hát hová menjek, te sziszegő tollas istenkígyó?
A zsindex címlapján mindig csak ilyenek futnak.
Legyen mindenki boldog nőtt a dzsídípí a multik kaszálnak az euro árfolyamon. Este biztosan elbüszkélkedik véle a kormány.
@Fabius: Mert 20.625 az fideszállandóval számolva kissebb mint 18.104. Látszik, nem voltál KISZ-es, ezt sem érted! :-D
@Arbet: Valószínűleg éjszakás lehetsz, ha a napi 10-11 órás robotolásba belefér a mostani kommentelgetésed. Vagy netán, ez a fő tevékenységed?
A mostani kormány nem a világ legjobbja. Az a baj velük, hogy nem értenek például a gazdasághoz. Náluk a Bajnai-Oszkó duó jobb volt. Ha a versenyszférában dolgozol, akkor tudhatod, hogy a duma nem sokat számít, ott a teljesítményt mérik. Bajnaiék 600 pontról levitték a CDS felárat 170-re, a 310 forintos Eurót 270-re, a CHF-t 180-ra. A mostani kormány ennek ellenkezőjét mutatta be.
Az előző kormány úgy lábalt ki az akkori (valódi) válságból, hogy csökkentette az adót a cégeknek (5% Tbj csökkentés, tételes EHO eltörlése) és az SZJA-ból is kvázi egykulcsot csinált. Matolcsy most vezeti be a kétkulcsos adót brutális adóemelések kiséretében.
Nem növelték jobban az államadósságot, mint ez a balfasz kormány, amelyiknek még az emberek megtakarításait is sikerült elherdálnia. És persze működtették az országot, jutott pénz kultúrára, közösségi beruházásokra, úgy általában mindenre. A becsületről még annyit, hogy Bajnai ingyen végezte a munkáját, pedig nem biztos hogy van olyan gazdag, mint Orbán.
@Fabius:

Matolcsy Gyuri bácsi aztat mondta, hogy ez nem számít az utolsó negyedév lesz a pöpi, mert a nyugdíjkassza meg a multik akkor vetik be a csapataikat az államadósság elleni harc felmentőseregeként.
@látjátok feleim szümtükkel: Az pl. szerintem egy nagyon buta életszerütlen jogszabály.

De ne aggódj, úgysincs hely a bv. intézetekben, ennél komolyabb dolgokat is felfüggesztenek, mert nincs hová tenni az embereket.

Pont ezért semmi szükség az adott jogszabályra.
@nanehogymár: "Magyarország mindenképpen fenn kívánja tartani a piaci finanszírozást". "Bármi áron kitart a piaci finanszírozás mellett a kormány, ennek ugyanis megvannak az előnyei is: ezt pedig úgy hívják, hogy fiskális és monetáris szuverenitás"

Akkor ezért nem veszik a magyar állampapírokat a piac vásárlói?

Őszintén megmondom, van némi gazdasági alapismeretem, de én nem értem, hogy milyen piacról beszélnek ( ugye nem az ecseriről?), ha közben fiskális, és monetáris szuverenitást akarnak? Nem keverték véletlenül a szezont a fazonnal?
@a szív fészkei: Itt élek, dolgozok, adózok ebben az országban, és szeretném ha a jövőben is ez így maradna. Ezért érdekel, hogy azok az emberek akik az én jövőmről vitatkoznak ne hülyeségeken és pártcsatározásokon vitatkozzanak értelmetlenül, hanem végre lépjenek rá a fejlődés és a jobbulás útjára.

Magyarán, hogy te is értsd: jogom van elküldeni minden faszt a halálba aki akadályozza az élhető jövőmet. És akik a jelenlegi pártoskodásban vesznek részt az mind ilyen.
@Kara kán: Miért kell neked azt nézned monomániásan? Egy csak egy felület van csak a neten, amit olvashatsz? Avagy ez a muszanyagotok, ti szegénykék. Uncsi melótok lehet: ilyen utált dolgokat szemlézni egész nap. Plusz itt vitézkedni gőzt pöfögve. /nem írom, hogy karagőzt, mert az "A 16. sz.-tól a 19. sz. közepéig virágzó, rendszerint éles társadalombírálatot tartalmazó, vaskos-trágár hangvételű török árnyjáték.

Ennek paprikajancsiszerű főszereplője. " (lexikon) és Ti szenteteket ugyebár nem szabad paprikajancsinak hívni./
@DillingerEscapePlan: Dolgozzon, de rendesen, és ne eseti ötleteléssel.
@Qeatzkoatl: Vetted időd és energiád és írtál 10 sornyi személyeskedést + rám húztál egy ellenségképet holott a kommentem csupán arról szól hogy milyen dilettáns dolog jelenérték számítás nélkül összehasonlítani két értéket. És hogy ezzel mért nem értesz egyet arról egy szót sem szólsz. Ez inkább a te elvakultságodra bizonyíték mint az enyémre...
@Bathory: Mégis azt mondod, nincs nagy kaka.Ellentmondásos vagy kissé.
@orbánmentesítő: Köszönöm a linket. Nagyon tanulságos cikk. Az jutott közben eszembe, hogy lehet, mégse járnánk rosszul a határon túli magyarok szavazati jogával.
@TrueY: a lóf@szt

a csőd már tuti... 2006 ban kerültünk a fides kényszer páláyra...

ezeket ha agyonütöd is a kasszát markolják... önként lemond????

hihi... de viccnek jo... nekem ugyse jutott eszembe

max mint berlusputyin, hogy jelöl szakértőt... "strómant"
ezek a buta magyar parasztok azt is beszopják...

itthon pl a nagy szakkértői kormány HORN gyula volt:)))))
apropó ő is elvállalhatná...
@Arbet: Küldd el, ahová csak akarod, azt, akit akarsz. De másnak is joga van ehhez, ezt meg kétségbe vontad.

Valaki pártoskodóvá tette ezt az országot a "haza nem lehet ellenzékben" és egyéb baromságokkal.

Gondolom, a többi beíró is dolgozik és szeretne egyről a kettőre jutni, ahogy te. És ezt így-úgy kifejezni. Hadd olvassák.

Mert eléggé figyelik a kritikus blogokat kormányoldalon, ahogy azonnal meglátszik a jelentős felhozatalból, amit most élvezhetsz az Index-címlap okán.

Tal
@Bathory: a qva rohat fajtád hogy nincs kakikban... a rohat fid eszed 21 éves ámokfutása miatt Albáni is előz...

rohat tahó. te döglesz meg legelébb... nincs csőd mi?

"Atlantisz ezer éve áll..."
@kicsijuti: Számod ki lécci a jelenértéket csak 2010 áprilistól. Talán megértesz, ha beleszámolod a nem ortodox bevételeket is.
@Fabius: Nyugi, az államadósság GDP arányban csökkent, a mennyisége meg nőtt.

Akárhányszor fogod leírni a számaidat, egy makroökonómusnak ez csökkenés, amire 89 óta csak az első O-kormányban volt példa.
@Szakértői kormányt azonnal!!!: szakértői kormányt? él még a horn pufajkás gyula??? és biszku legyen a belügyminiszter!!! akkor rend is lesz
@látjátok feleim szümtükkel: Má bocs de a hajléktalanok ügye az első 50 elintézendő problémában sincs benne. És soha nem is lesz.
@Bathory: Bakker. Ez nem semmi, te csapos vagy?
Ki mondta, hogy a Matolcsy taktikának nem része az ország becsődöltetése. Minden apró lépés arra mutat, hogy ez a cél, meglátjuk mi lesz az értelme.
@messi-asz: Bár nincs értelme, csak neked leírom, hogy két kormány alatt csökkent az államadósság GDP-arányosan(megismétlem a gyengék kedvéért hogy GDP arányosan):

a)1.Orbán-korm.

b)2.Orbán-korm.

Minden más kormányzat alatt, beleértve a 89 előttieket is, folyamatosan nőtt. Van kérdés?

Ennek ellenére OV az első újraválasztott kormányfő.

Erre mondják hogy nem semmi. Nyugaton sem.
@Fabius: maradjuk annál amikor átvették a kormányzást ami 2010 júniusában volt ekkor 19255 volt a nettó
2011 szep: 20625
r=~5%
19255*(1,05^1,3)=20515 ez a 19255 jelenértéken

ami egy fél százalékos növekedés, és ennél nagyobb ütemben nőt a gdp. persze ezek kerekített értékek de közelebb állnak a valósághoz mint az hogy "2000 milliárddal nőt az államadósság jujujuj". sőt az "r" még lehet nagyobb is volt mint 5%, de mindegy legfeljebb kijön valami minimális csökkenés de az is elhanyagolható.
@Fabius: Először is, nominális értéken sosem elemezzük az államadósságot, csak gdp arányosan. Másrészt az államadósság jelentős része devizaalapú, így az aktuális forintárfolyam jelentősen befolyásolja. Valójában csak az adósság visszafizetésekor derül ki, hogy mennyi is az annyi, ugyanis akkor realizálódik az árfolyamveszteség/nyereség.

Ami jelenleg lényeges: a költségvetés elsődleges egyenlege pozitív. Ez azt jelenti, hogy ha nem kellene az államadósság miatt kamatterheket fizetnünk, akkor többlet lenne a költségvetésben. Ennyit azokról a hazugságokról, hogy többet költünk, mint amennyit megtermelünk (egyébként Olaszországban is ez a helyzet), így el kell privatizáljunk mindent, ki kell rúgni mindenkit, felezni kell a nyugdíjat stb.

Másrészt a jövő év háromnegyedéig az ország finanszírozása megoldott még akkor is, ha a piac nem vesz államkötvényt. Gyors államcsőd így kizárva, hacsak nem csapódik be egy nagyméretű meteor az Alföldre...

Harmadrészt van GDP növekedés. Nem sok, de van (most épp több, mint amit vártak: index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/15/1_4_szazalekkal_nott_a_gdp/)

Végül legalább már tisztán látunk: a 60%-os adósságlimitet az unió nem véletlenül találta ki, megalapozott volt, hogy ennél jelentősen magasabb szintre engedve a lekisebb szellő is elfúj egy akármekkora gazdaságot, a demokráciájával együtt.
@a szív fészkei: A gond azzal van, hogy amíg egyoldalúan elküldjük a fideszt a faszba, azzal párhuzamosan a többi politikában résztvevő pártot is el kell küldeni, mint ahogy az MSZP-t DKP-t, Jobbikot, LMP-t, 4K!-t is. Hiszen ezek mind a múlt és a jelenlegi politikai rendszer termékei.

Amíg ez nem történik meg addig nincs jövő. Addig csak a 4 évenkénti választás van ahol választhatsz hogy szart eszel vagy szart eszel. Lehet van ízbeli különbség, de akkor is a szart eszed meg. Nevezhetjük ezt Orbánnak, Gyurcsánynak, Oszkónak, Leindvainak, Mesterházy-nak akárkinek.

És amíg vannak emberek akik kiállnak bármelyik mellett is, addig nincs jövő, csak káosz és züllés van.

Ezért szeretném, ha nem támogatnátok ezt a pártjátszóházat. Lehet, hogy vén komcsik vagytok akik hamarosan megpusztultok halleluhja, de a gyermekeink jövőjét ne tegyük tönkre. Legyünk már végre felelősséggel a politika iránt, ha vezetőink nem teszik ezt meg.
@Bathory: "Nyugi, az államadósság GDP arányban csökkent, a mennyisége meg nőtt."
- Ez sima hazugság. Az adósság 10 százalékot nőtt, a gazdaság pedig csak 1.5 százalékot.
@gmower: Akkor a prognózisod szerint, az irány jó. Csak a keleti gyarmatosító kiválasztása nekem nem annyira tetszik.
@Arbet: "A gond azzal van, hogy amíg egyoldalúan elküldjük a fideszt a faszba, azzal párhuzamosan a többi politikában résztvevő pártot is el kell küldeni, mint ahogy az MSZP-t DKP-t, Jobbikot, LMP-t, 4K!-t is. Hiszen ezek mind a múlt és a jelenlegi politikai rendszer termékei.

Amíg ez nem történik meg addig nincs jövő."
- Egyetértek.
Annyira ugyesek vagyunk. Allamkotvenyt se kell eladni. Szaguldunk. Persze veletlenul van kethetes roham tempo a Kimben. Es a koltsegvetesnel. Az imf a spajzban van. Mnb emel es menekul a forint vagy nem emel es borul a nili
@Lencsés lstván: Hát, akkor az Eustatot csúnyán átverték, pubi...
ecoline.hu/makro/2011/11/15/Fejlovessel_erne_fel_a_kamatemeles_Magyaror_U4D8V0#rss

Ennyire jó a helyzet. Báthory (Ödönke) gondolom erre gondolt a fenti beírásaiba, dícsére kedves Orvbánját. "Papa fogjál nekem békát!"- valaki majd fog neki, oszt jónapot. Egyszerű lélek, könnyű neki örömet szerezni...

Báthoryakról örökzöld kabaré: www.youtube.com/watch?v=Yx8p3rppApA
@Arbet: Mondj alternatívát. Alakíts pártot. Meg fogunk mérni.
@Bathory:

A Horn kormány alatt is csökkent az államadósság, többet mint bármelyik kormány alatt.

Mondjuk tök mindegy, mert mind Horn mind orbán alatt a privatizáció fedezte az adósság-csökkenést, ugynais az ország az elmúlt 21 évben végig deficites volt, tehát maga a rendszer hiányt termel.

A mostani "csökkenés" pedig valójában NÖVEKEDÉS:
Az elmút másfél évben Orbán NÖVELTE az ország NETTÓ államadósságát.
Ugyanis lenyúlt-ellapott-kizsarolt és elvert 3000 milliárdot, ennyivel csökkentette az ország tartalékát. Ez a GDP 11%-a. És mennyivel "csökkent" az adósság? 4%-kal. Hol a hiányzó 7%-nyi pénz? Ja, hogy sehol.
Többel csökkent a tartalék, mint az adósság, szép volt fiúk!

Magyarország nettó adóssága nőtt, és folyamatosan nőni is fog tovább, amíg ez a kretén kormány bénázik.
@a szív fészkei: ebből:[..]"Marha jó érzés, hogy a fél világ az idióta magyar gazdaságpolitikát ekézni, de itthon erre még mindig az a válasz a kormányzat részéről, hogy kábé mindenki hülye a Lajtán túl. Mikor lesz már vége ennek a tébolynak?"
@felebarát: :)))))))))) ja ja... két megdönthetetlen bizonyítéka a csődnek, illetve annak hogy a kormány is tudja:

egy minisztériumban (KIM) dolgoznak (vagy legalábbis bent kell lenni 7végén)

+hogy a szíjÁRTÓ aszonta: IMF soha! tehát tárgyalnak már... kalapoznak.
@Bathory: az olyan exportáló vállalkozásoknak Kánaán, akik olyan terméket exportálnak, amiben minimális az euróban vásárolt importcucc, alkatrész, alapanyag, Rózsi néni micsodája.

a devizasegítős dologgal egyetértek, teljességgel felesleges.

az IMF-ellenkezést azonban még mindig nem értem: megszorítások meglépve, mintha csak itt lenne az IMF, közben meg drágább a hitel, amiből finanszírozzuk a gazdaságot. hol a rajság, hol a rafkó, kérdezné az egyszeri cigány.

gazdpol irány továbbra sincs ám, továbbra is lavírozunk a viharban, hátha meglátjuk a Jóreménység-fokát, de medveszarban tapicskolunk nem akácmézzel kevert aranyporban, na. Harrachgeci még mindig örül, hogy nőni fog a nyugdíjak értéke, amikor azzal kellett volna kezdeni, hogy semmiképp. a közmunkázás simogatja a morális érzékünket, de csoda kéne ahhoz, hogy ne legyen drágább, mint a sima segélyezés. ha a kínai forrásbevonás bejön, akkor oké, lehet annyit mondani, hogy új csatornákat találtak, ahonnan pénz jöhet, de a Gyurcsókék meg jobba voltak az oroszokkal. persze 1 mrd euró aztán nem oszt-nem szoroz, de talán a csöpögésből folyás lesz. másféle irányváltást nem látok, nem tudom te mit.
Orbán Viktor Poznanba utazik?

A Bem apó óvódában eladást tart "Orbán a motor" címmel.

Később találkozik a poznani alpolgármester szóvivőjével, majd malmozik Szíjjártó Péterrel.

LENGYELORSZÁG vs MAGYARORSZÁG
Barátságos mérkőzés, Poznan, 20.30 (Sport1, 19.30; m2, 20.15). Jv.: Kaasik (észt).

Lengyelország: Fabianski (19-szeres válogatott) – Wojtkowiak (15), Wasilewski (42), Glowacki (29), Komorowski (4) – Blaszczykowski (48), Polanski (5), Dudka (59), Matuszczyk (16), Rybus (16) – Brozek (31).

Magyarország: Király (84) – Varga (9), Lipták (10), Juhász (68), Vanczák (59) – Koman (17), Gera (72) vagy Hajnal (44), Elek (16) vagy Vadócz, Tőzsér, Dzsudzsák (40) – Priskin (37).
@sárkányfő: ez zene füleimnek... ilyen f@szságokon agonizáltok... ezolyan mintha a titanicon zenélnétek...
@Fabius: na mivan utánanézel még wikipedián? gondolom arra hiába várok hogy elismerd a hülyeséged, így jár az aki két számot gondolkodás nélkül kivon egymásból és egyből farkast kiállt...
@igényes: orbán a kapuban???? már nemcsak szolgál? véd is,
@Bathory: De benne van a gazdaság talpra állítása, amitől függ a hajléktalanok, és a hajléktalanság felé sodródó tízezrek helyzete is.
@gmower: Végül legalább már tisztán látunk: a 60%-os adósságlimitet az unió nem véletlenül találta ki, megalapozott volt, hogy ennél jelentősen magasabb szintre engedve a lekisebb szellő is elfúj egy akármekkora gazdaságot, a demokráciájával együtt.

Nem éppen. A japánok adóssága 200%-os, mégsem hallani hogy végük van.

A a nem mindegy hogy ki az adósság tulajdonosa. A japánoknál nagyrészt maguk a polgárok, akik japánok és hazafiak is. Ha az IMFnek tartozol, akkor a zsidónak tartozol, az már nem jó móka. Esetleg csúnyát is írnak rólad az újságban, míg a japó 200%ról keveset olvashatsz. Izland csődjét és nemfizetését sem visszhangozták sokat, az rossz vért szül.
Tényleg, magyarááza már el nekem valaki, hogy miért minősítenek le minket?

Most az baj, hogy a kormány 268 Ft-os euróval számol 2012-re, erre alapozza a költségvetést? :) Hát kit zavar ez?? :)

Most az baj, hogy 1,5%-os növekedésre van kiszámolva a 2012-es költségvetés, miközben mindeki recessziót vár? :)

Most az baj, hogy már a fidesz-közeli közgazdászok szerint is bukás az egész gazdaságpolitka? :) Hogy ad-hoc rögtönzés és zavaros agónia van hónapok óta? Hát miért baj ez könyörögm? :)

Ez a fránya külföd, mindehol csak keresi a kákán a csomót...
A "Tollaskígyónak" ünenem, a keleti (Kína-i)irány jó, fel kell tölteni a létszámot mo.-on ,mert gyorsan fogyunk és kell a "paraszt" ,hogy fogyasztva adozzon...
@kicsijuti: őőő, azt a háromezer milliárdot (jelenértéken, vagy nominálisan, nekem 8), amit a nyelved hegyén ülő ánusz gazdája ellopott, azt beleszámoltad?
@látjátok feleim szümtükkel: Nem mondom hogy ez nem probléma, de aki sokat papol a hajléktalanokról színtiszta demagóg. Senkit sem érdekelnek, ez az igazság. Nyugaton a középosztálynak is küzdenie kell, hogy legyen parlamenti képviselete(USAban egyáltalán nincs középosztálybeli parl. képviselet), a szegénységnek sehol sincs.
@Bathory:

Ja, hogy IMF = zsidók :D
Helyben vagyunk...

A zsidó világösszesküvés teszi tönkre az országot a géniusz Matolcsy és a fényességes Orbán minden erőfeszítése ellenére!
Talán pár embernek beugrik a "mit igértek" oldal. Nos itt a FIDESZ-es program párlata és akkori elemzése.
Kérdéses e, hogy sikeres a kormányzásuk ha erre ránézünk?
mitigernek.hu/images/docs/fidesz_teljes_prog.jpg

Szerintem nem. Bár a teljes kudarccal lehet vitatkozni, de nyilvánvaló a negatív kifejlet, ha napjaink helyzetével hasonlítjuk össze.
Nevezetesen a "népnyúzó" intézkedések (közmunka [ez siker?], ill. egészségügy és oktatás költségvetésének megnyirbálása) mellett a korrupció/ pártfinanszírozás óvatos kezelése, roma integráció - jobb szó hiányában - "lassulása" és a költségvetési politika kiszámíthatósága/ stabilitása. Meg persze a vállalkozó barát adórendszer.
@Qeatzkoatl: Túlzásokba ne essünk, kérem! :) Világos, hogy bőven lehet még spórólni az állam működésén, de nem állat módjára megvagdosva, elprivatizálva, hanem ésszerűen átalakítva. Mondjuk ennek jeleit annyira nem látom... Irányként pedig egyértelműen az államadósság csökkentését keel kitűzni, ez ma már nem kérdés.

@Bathory: Kivétel erősíti a szabályt. Egyébként ők is nagyon gyorsan bajba kerülnének, ha már nem tudnák belső felvásárlókkal megvetetni a papírjaikat. Ez mondjuk ott elég valószínűtlen.

Izland nagyon helyesen tette, amit tett, sajnálatos módon az EU igen erősen zsarolja, így nem vagyok biztos benne, hogy menni fog nekik.
@Fabius: arról meg most tekintsük is el hogy a netó értékkel számolunk ami nyilván megint csak hülyeség. bruttóval számolva már számszerűen is nem elhanyagolható mértékben csökkent.
A nemzetkozi zsido hatterhatalom befingatja a hazankat. Ez bunti az egyosszegu torlesztes lehetosegeert, meg azert mert nem akarjuk hogy a karvaj IMF tovabb szivja a verunket.

Remelem valaki segit, talan Kina.
@Bathory: Nem ártana kétszer végigolvasnod ezt az anyagot, kevesebb szimpatikusnak tűnő téveszmét terjesztenél:
www.hirekpecs.hu/?p=26826
@sárkányfő: Látom modelleznem kell.

Vegyél 10 országot(ez lesz az egész világ), ami termel, mondjuk a legkisebb 1et, a legnagyobb 10et. Ez megy 100 évig.

A végén mindegyik el van adósodva nyakig, az egyik 20%-kal, a másik éves termelése 100%-kal. Nem másik országnak vannak eladósodva sosem, hanem 'külföldi befektetőknek'.

Akkor az a pénz, amit 'kölcsönadtak' a 'valakik', honnan került elő? Valami féreglyukból? Mert termelés ugye csak a 10 országban volt.
@mim: Kit érdekel, hogy mit ígértek???
2010-ben nem a fidesz programra szavaztak a népek, hanem Gyurcsányt meg az mszp-t akarták büntetni. Beszélhet Orbán NER-ről meg felhatalmazásról, meg az emberek akaratáról.
Ez kerek 20 éves hagyomány. Mi még a büdös életben nem szavaztunk valamiért, mindig csak valami ellen.
Kiváncsi lennék, a 8 millióból hányan írták fel, hogy mit ígértek neki és ő mit is szeretne.
Majd 2 év múlva lehet megint szavazni. Valami ellen...
@William Kidd:
Aha.. a politikai elitünk, meg ott sem volt! TÉNYLEG!
Az a rohadt zsidó tőke, mi? Az űűűberokos magyar politikusi zsenijeinken is kifogtak! Vagy csak megvették kilóra őket? :(
De tényleg! Viktor feleségét, aki maga is zsidó, ennyire tartod csak??? Ejjjj-ejjj... Vagy az a zsidó jó zsidó, de a másik zsidó az nem jó zsidó?
Jönnek majd a TEK-es gyerekek! :))
@gmower: Nekem kérdéses az államadósság csökkentése, mint fő cél.
A meglévő autómmal nem tudok fuvarozni, ha hitelből nem veszek bele benzint. A megtermelt haszonból kellene visszafizetni a tartozást. Amennyiben eladom az autóm, és törlesztek, esélyem sincs a kilábalásra. Ennyi.
@turulpina: jó, de ha azt hozzá adjuk akkor vonjuk ki az imf hitelt meg az áfa per elvesztéséből származó kifizetéseket, + a visszatartott túlóra pénzeket.... és már megint csak az jönne ki hogy csökkent. viszont eltávolodtunk a valóságtól. bár gondolom téged a realitások nem érdekelnek a lényeg, hogy igazolják az elvárásaid és ha ez megvan akkor kérdés nélkül elfogadod amit olvasol. Sokszor fognak még megszopatni a valóságban ha nem veszed le a szemellenződ.
@kicsijuti: tehát ha nem lenne az a sok ha ha ha akkor tulképpen a gazdaság dübörög, mindenki elégedett és a naponta megemelt adózási szinten mindenki égig nő mint a fikusz, teljes a boldogság és a gyors'naszád nem is süllyed hogy leszakadjon a lehorgonyzott gőzmozdonyról hanem felfelé száll...egyébként a valós számok nem azok amiket te mondasz hanem a jaffások csináltak 18 hónap alatt közel 6000 milliárd forint tartozást azaz a 19000 milliárd helyett most közel 26000 milliárdnál tartunk azt a pár száz milliárdocskát le lehet kerekíteni a matolcsynéférje majd hoz egy két balkanyart jobbcsavart és szaltó mortálét és máris rendben lesz minden a Glovitzky bűvész Úr meg segít neki...te meg tanulj meg számolni
@kicsijuti: teljesen téves a megközelítés, ezért hibás a számítás.
2010Q3 és 2011Q3 között a bruttó államadósság nominálértéke ~4,8%-al nőtt.
Ugyanebben az időszakban a GDP (mai adat) ~1,4%-ot nőtt.
A GDP arányos bruttó államadósság tehát egyértelműen nőtt 1 év alatt.
Sokadszor is hiába kenegeted a szart, a kormányod gazdaságpolitikája siralmas. És akkor a többi adatról: GDP felár, infláció (üzemanyagárak drasztikus emelése) nem is beszéltünk.
@Qeatzkoatl: A hitelnyújtók ugyanis nem mások, mint a fejlett országok állampolgárai.

Tisztelettel, ez így van. És szépen összefér a véleményemmel. Soros Gyuri is ugye ámerikanische bizniszman csak ugye közben zsidó is. És csak annyira amerikai, amennyire magyar volt.

És 1 nagy vagyon(aki létrehoz egy hedge fundot pl.) irányít 100 közepes és 10000 kis vagyont(ide rakd, ezt vegyed).
@Bathory: Gyurcsány Ferenc ez első ujraválasztott kormányfő. Nézz utána.
@a szív fészkei:
Miért, miért...?
Annyi haleledel elfér még ott, miközben egy országot mentenék meg!
Ne zavarj bele... Ez komoly koncentrációt igénylő feladat... Inkább ott lökdösődjenek azon az 1 nm-en, mint a zsebemnél egyfolytában!
K.rva unalmas, hogy egyre többet keresnek (és találnak is) az ettársak, a vörös haverjaikkal együtt, nekünk meg egyre kevesebb marad a zsebünkben! Valamiért ez nem tetszik! Esetleg csak nekem nem tetszik?
Azt tudom, hogy az állami szférában dolgozó csókos rokonok élvezik, de azt ők se felejtsék, hogy egyszer csak vége lesz ennek a sz.rnak is... :)
@Bathory: Jól van Móricka, a lvezetésed zseniális, sikerült lemodellezned a világot, és persze a zsidók tehetnek minderől... ez kész, te konkrétan nem vagy normális.
@hackbard.celine: "nominálértéke ~4,8%-al nőtt"

gondolom megint nem számoltál jelenértéket de mindegy, én amúgy ezért kapom a fizetést hogy ilyeneket (na jó ennél bonyolultabbakat) számolok nemzetközi szinten, de mindegy gondolom neked magasabb végzettséged van pénzügyből mint az én mesterdiplomám és ezért tudod jobban... Pedig még azt szívességet is megtettem hogy a nettót számoltam ha már (valamér)azon élvezkedtek a bruttó helyett.
@Spániel: Nem, GyF kormányára választáson egyetlen egyszer szavaztak. Persze ahonnan ő jön ott a puccs is választás.
@kicsijuti:

Ha már kivonásról beszélünk akkor egy dolog hiányzik a képletből: az 1345 milliárd manyup lóvé, amit ugye nem a gazdaság termelt ki magából.

Számold újra ügyesen enélkül hol is tartunk?
@Bathory:
"
Már a 3. IMF-csomagon lennénk túl a Gy-B gárdával, és az még csak mélyebbre nyomta az eddig 'megsegélyezetteket'.
"

Ez egy cáfolható Fidesz Mantra.

Lengyeleknél van IMF hitelkeret. Csak épp nem használják, nem hívnak le belőle.

Érdekesség, hogy miközben nem is hívnak le belőle és GDP növekedés is van - 2009 óta még növekszik is - , még növelték is tavaly a szerződéses összeget 21Mrd-ről, 29 Mrd-re.

Jó látni, hogy van olyan ország, aki eszközként használja az IMFet ésszel.

Ahogy a banki hitel is a jó hitelezett kezében eszköz, és nem a folyó kiadásokra elköltendő forrás.

Persze aki mindenben csak az látja, hogy őt bábunak használhatják, lehet saját maga éri el, hogy rászolgáljon a bábu szerepére, hiszen saját magát kényszeríti, és nem másokat kényszerít adott szerepre.
@Bathory: Mondtam, hogy kétszer olvasd el.:)
@sárkányfő: Járai már külföldnek számít? (ha van esze, akkor már odabeszélt azon a elhíresült videón: mégiscsak elegánsabb a Cityben dolgozni, ha már minden öltönyét - ahogy mondják - mióta már a Savile Roadon varratja)
@gmower:

A népszerűségvesztés megvan jelenleg is csak éppen a népek nem tudnak mást találni maguknak ... tavaszra lesznek itt még nagy cumik ilyen 450 forint feletti gázolaj árak, 320-as euro meg 27%-os áfa mellett miközben januártól az átlag melósok tízezreket buknak a fizuból.
Nyugodtan léphetnének v.mit végre amitől jobb lesz ...
@kovi1970: De azért ott van nekik Bukarestben az a gigapalota ugye. Az még kifért a lefaragások alatt is.
@hackbard.celine:
:)) Bakker, már megint a számokkal jössz ezeknek! Ha unortodox számok lennének megértenék, de Te a hagyományos, ORTODOX pénzügyi tényekkel és számokkal jössz! Minek? Csak megsérted őket! A feltételezéssel is, hogy megértik és nem szemellenzővel számolnak, unortodox módon... Nem tanulsz semmit... Komolyan! :D
Ja, 430 Forint a diesel a benzinkúton. Szájtátó Petyus nem azt mondta, hogy csak a kormánynak AKARNIA KELL és nem lesz drágább az üzemanyag? Mindezt 300 forintnál, orosz résszel a MOL-ban...
CSAK A FIDESZ! Éljen a Párt, Éljen a Kormány!!!!
@Boli: Orban vagy Fleto? Mindketto szabadkomuves, de a lenyeg hogy Magyarorszag minel nyomorultabb legyen, nezz mar szet az utcan hogy le van mar csovesedve a nep...
@a szív fészkei:
jó hogy említed.

Fideszesek! Ezt a videót nézzétek meg!

www.youtube.com/watch?v=x-EQj0mZ-NY

Na, akad még aki úgy gondolja Orbán képességei reményekre adnak okot?
Vazz, a legalapvetőbb közgazdasági összefüggéseket nem érti a marhája.
@Fabius: Most gondold el, mesterdiplomásan folyton ezeknek kampányol ezerrel. Ők a helikopterek, nem vitás.
@William Kidd: Egy alomból valók az ettársak, egy "Istent" ismernek csak! :(
Amíg ezek és tettestársaik bármelyike a hatalom közelébe kerülhet addig itt nem lesz változás, csak lejjebb züllik az ország!
@Bathory: Milyen területen dolgozol?
Mert én a kereskedelemben. És kurva nagy szar van. Úgyhogy a propagandával csak magadat égeted.
@Fabius: NA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓVAN! A belinkelt adatok alapján számoltam és most hogy nem a neked tetsző eredmény jött ki már plusz adatokat adnál meg? Aha, hát elmész ám a ***, ha azt hozzá adjuk akkor meg vonjuk ki:
az imf hitelt,
a ki nem fizetett túlóra pénzeket
esetleg az elvesztett áfaper miatti ifizetéseket...
De mindegy a valóság ne zavarjon, ha ilyen alap pénzügyi számolásokat nem ismersz, el tudom képzelni milyen kép lehet a fejedben a gazdaság működéséről. Egyszerűen hihetetlen hogy ezek után még veszed is a fáradságot és nap mint nap hülyíted a népet ilyen szintű faszságokkal, holott a legalapvetőbb összefüggésekről nem hallottál. Ehhez hatalmas mértékű elvakultság kell.
@Arbet: Nem vagyok és voltam vén komcsi, akik azok, ott tülekednek - Szűrös, Martonyi, Pozsgai - a Fidesz-térfélen eléggé.

Hidd el, nekem is nagyon elegem van mindenből, amit itt pártnak hívnak (végig a Kétfarkúakna kampányoltam) - de kik jöjjenek? Éves/havi,nap/percenkén váltásban minden állampolgár lehetne miniszterelnök és kormánytag? ABC vagy másmilyen sorrendben? Kor szerint, nem szerint, lakhely szerint? Vagy hogy képzeled?

Pártjátszóház, ez jó, de hát nem mindenki egyen aggyal gördült le a futószalagról. Volt már ilyen, egy közül lehetett 99,99 %-kal szabadon választani: az se hozott sok jót. Én még emlékszem, annyira nem vagyok vén szenilke, hogy huszonpár évre ne... sőt Orvbán is emlékszik, ezt is akarná, ha lehetne.
@Fabius: mit szenvedsz vele a kicsijuti egy seggfej és nem tud számolni csakis jaffásan ahol 3 mínusz 2 az egyenlő plusz 13-mal meg az anyósom térgye is hozzáadódik tehát összesen 37...és ez így rendben is van mindenki téved csak kicsijuti helikopter
@GGG77: Ajaj... tudnék mesélni. A fogyasztás és a megrendelések nagyon durván vissza, szervizelésekből próbálunk talpon maradni. Az állami szférában (pl. iskolák, eü.) kőkemény elvonások zajlanak, de hogyan, hogy nem ezek az elvonások hirtelen megjelennek pl. a városvezető népszerűsítését célzó cégben, 100 milliós tételben... Oszt mi egy kisváros vagyunk...
@GGG77:

Megnyugtatlak a fuvarozásban is ... a multi egy vasat nem emel évek óta a költségek hetente nőnek. Az emelésre a reakicó kétféle: "örüljek , hogy van munkám" "majd jönnek a szlovákok, ha nem lesz magyar" ... ennyivel letudják miközben ők hülyére keresik magukat a 315-ös euro-val ...
@Fabius: De nagy baj lehet feléjük, hogy így bevetik a hölgyet ma állandóra itt a nagyon fontos számolgatásai közepette! (még a végén elnéz pár adatot a te okításod közepette ;-)))
@sárkányfő: Az a legszebb, hogy a legnagyobb csókosai röhögtetik ki: Kubatov, Járai. Elég sok képességéről kiderült, hogy mese nemzetiszínű habbal...
@Rodeo36: @a szív fészkei: képletekkel konkrét adatokkal számoltam. Ráadásul a Fabius által megadottakkal.
Ezek után egyszerűen öröm nézni ahogy az elvakultságotok legyőzi a logikát és nem tudtok mit kezdeni a személyeskedésen kívül. Hadd kérdezzem már meg milyen iskolai végzettségetek van hogy olyan öntelten hárítjátok ezeket a számításokat?
@a szív fészkei: Azon az elnézésen már rég túl vannak. Azt szívjuk még mindig, hogy ilyen zsenik számolnak ki dolgokat. Akkor meg min csodálkoztok????? :)
@GGG77: Pedig Kara kán elvtárs most vett LED-tévét. Ha ez nem jó hír, nem tudom, mi az.
Köszönöm a devizahitelesek 95%-a nevében!!!! Kinéztem már egy ebadó mentes pitbullt a menhelyről, megyünk személyesen is köszönetet mondani.
irják már az új költségvetést...csak ne hogy meglepődjetek...
@Rodeo36: Ezt írtam. :-DD Csak merre füstölög el az a helikopter normális pilóta nélkül??? Eléggé le tud egy ilyen kis szar zuhanni nagy robajjal égve...
@felebarát: Itt? Ebben az országban? Csak akkor, ha valami normális dolog sül ki belőle!!! :))
@fzoli77: 1)Lengyeleknél van IMF hitelkeret. Csak épp nem használják, nem hívnak le belőle.

2)Jó látni, hogy van olyan ország, aki eszközként használja az IMFet ésszel.

Ahogy a banki hitel is a jó hitelezett kezében eszköz, és nem a folyó kiadásokra elköltendő forrás.

Most akkor ezt nem értem, magyarázd el lécci. A 'befektetők' biztonságosabbnak tartanak egy országot, aminek van hitelkerete, de nem használja? Te hol élsz? A befektetők akarják eladni a hitelüket, ebből élnek.

Pont ugyanaz, mint amikor hitelkártyát kapsz, hiszen nem kell használnod. De ha nem használod, abból ők nem élnek meg. Úgyhogy biztos ami biztos vigyed, különben nem vagy jó ügyfél.
na most már tényleg elköszönök lehet örülni többet nem kommentelek ebbe a blogba mert látom feleleges, Fabius nyugodtan folytathatja az ész osztás minden nemű gazdasági ismeretek nélkül. Ti meg csak tapsoljatok neki a lényeg hogy azt mondja amit hallani akartok tőle.

@a szív fészkei: @Boli: @Rodeo36: @Fabius:
azért hiányozni fogtok srácok:'(
@kicsijuti: Szabad megkérdeznem, hogy leegyszerűsítsük a dolgokat, te csináltál-e már jelentősebb (3-5 mrdFt) önállóan gazdálkodó költségvetési szervnek költségvetési tervet? (amit elfogadtak és működött is)
@Bathory: mentőhálótól hallottál? nem tudnak úgy spekulálni az országgal, ha van mögötte mentőháló
@kicsijuti:

Hiába a hiszti kismókus. Nem engem igyekszel megcáfolni, hanem az ÁKK legutóbbi monitoring jelentését:

akk.hu//kepek/upload/2011/MONIT1109.pdf

Miket le nem írnak, és még táblázatokat is van pofájuk közölni. Nem elég unortodoxak ezek se, pfúj.
@kicsijuti: kikérem magamnak nekem nincs iskolai végzettségem, már kiscsoportból kibuktam azóta jaffázok, és jaffásoktól tanulgatok de a két és fél agysejtemmel meg a 1.5-ös IQ-mal nem vagyok képes felfogni, hogyha egy kormányzat csinál 6000 milliárd tartozást a meglévő 20000 milliárdhoz akkor az miért nem növekvés és ha a gazdaság is bővül 3.0%-kal akkor az miért 0.5% vagy negatív és miért nem veszik a fincsi magyar államkötvényeket? csak nem fedezetlen váltókat írkál alá a kormányfő? ejnye bejnye kicsijuti honnan gyüttél számtanórára essél be és hozzál krétát meg spongyát...te vagy a helikopter?
@nu pagagyí: " A mostani kormány nem a világ legjobbja. "

...nana...ez azért kicsit gyenge kritika !
@kicsijuti: A világ hárítja öntelten. Őt is csekkold le, kérlek és okítsd szép szóval.

Egyetem. De hogy megnyugodj, nem közgáz. De ugye, Orvbán se azt végzett, oszt mégis fennen ragyog és utat mutat a lomha Eu-nak meg mindennek a világegyetemben. Ez alapj szóval nyugiban belepofázhatok, ha pláne szakértőket idézek leginkább.

Rodeo meg majd megírja, de ő terepen melózik évtizedek óta, ahogy tudom. Fabius is mintha élesben nyomná a gazdaságot.
A befektetők a korábbinál magasabb áron voltak hajlandóak elvinni a papírokat, az átlaghozam ugyanis 6,71 százalék lett, ami az azonos futamidejű kincstárjegyek hétfői piaci hozamát 24, az előző aukció átlaghozamát pedig 48 bázisponttal, azaz közel fél százalékponttal haladja meg. Ennyivel többet kell fizetni a Magyarországot finanszírozó befektetők részére.

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111115-elvittek-kincstarjegyeket-a-keddi-aukcion-igaz-magasabb-hozammal.html

-

Lehet örömködni :D
@GGG77: Egyébként az mi a faszt jelent, hogy a kereskedelemben dolgozol?

Saját cégem csak és kizárólag termék-és szolgáltatásértékesítésből él.

Hogy érted azt hogy dolgozol amikor itt kommentelgetsz hogy mekkora a szar ahelyett hogy lapátolnád?
"A 'befektetők' biztonságosabbnak tartanak egy országot, aminek van hitelkerete, de nem használja?"

Igen biztonságosabb, mert tudják a befektetők, hogy a pénzüket viszont látják, mert ott van egy biztonsági tartalék.
@kicsijuti: a nyugdíjvédelmi megbízottnak tetszik lenni-e? lol
@kicsijuti: te nem fogsz hiányozni, menj békével, béke poraidra
@kicsijuti: hogy jön ez ide?
A GDP arányos államadósságot így számolják:
(államadósság nominálértéke az adott idpontban) osztva (GDP nominál értéke az adott időpontban). Ez egy tök egyszerű hányados, nincs semmi jelenérték hókuszpókusz.
Legyen az államadósság 2010 szept. 30-án X, legyen a GDP értéke ugyanakkor Y. A kettő hányadosa X/Y. Eddig megvan?
Mivel év/év viszonylatban van csak relevanciója az adósságnövekedésnek, ezért az 1 évvel korábbi időpontban kapott adatokat a jelenlegi adatokkal behelyettesítve megkapjuk az aktuális mányadost: (X*1,048)/(Y*1,014)=(X/Y)*(1,048/1,014)=(X/Y)*1,0335.
Azaz egy év alatt 3,35%-al nőtt a GDP arányos bruttó államaódósság.
@a szív fészkei:
"fél világ az idióta magyar gazdaságpolitikát ekézni, de itthon erre még mindig az a válasz a kormányzat részéről, hogy kábé mindenki hülye a Lajtán túl."

Virág:
- Narancs
Pelikán:
- Citrom.
Virág:
- Narancs, nem nyitok vitát.
@Rodeo36: honnan gyütt, hát vajon honnan...
Hol nincs számológép széles e hazában? Hát onnan!
@kicsijuti: Nem kölcsönös! :) De hiányozni fogsz... Olyan szép kerek számokkal jöttél, hogy Matolcsyné férje még fizuemelést is adna neked, ha nem zavarna meg néhány tény, meg összeg a kis kerek világodba. Csak azok a fránya adatok meg olyan k.rva makacsok.
Meg a 430 forintos diesel ár, a 317 forintos €, a 225 forintos dollár, ami azért odab.sz a számaidnak rendesen. De Te egy hős vagy, ezek téged semmiben nem zavarnak. Valahol irigyellek az elvakultságodért, de azért ha ilyen szemellenzős lennék, akkor inkább a konnektorba pisilnék... :)) Csóóók! :D
Már alig várom ,hogy megszólaljon Selmeci Gabriella,....mint megbízott " Hitelminősítési kormánymeghízott "....az értelmes (egyáltalán nem demagóg !) mondataival
Chart Gyászos időszakot él át a forint
Négy hónap alatt 20%-ot esett az euróval szemben, háromszor akkorát gyengült, mint a korona.
------------------------------
A félelmek középpontjában Magyarország
A közeledő magyar bóvlival foglalkozik a világsajtó.
------------------------------
Roubini: Kaszáljon a forint gyengülésén!
Érdemes a forint további esésére játszani, mondja a világgazdasági válságot megjósoló közgazdász.
------------------------------
A kormány cáfolja a hitelminősítőket
Magyarország nem mond le a piaci forrásbevonásról.
Az IMF-fel kellene erősíteni a forintot
Nem lehet tudni, hogy az index mit vár jobban, azt, hogy orbán megbukjon, vagy , hogy az imf adjon pár ezer milliárdot szép nagy kamatra. Nagyon remélem , hogy nem folytatódik az a politika, hogy hitelből finanszírozzuk az ingyenélőket meg a csalókat(munkakerülők, kamu rokkantak...stb).
@kicsijuti:

Most mész el, mikor az ÁKK monitoring szerinti 1027 milliárd államadósság növekedést (5.1%) kéne megmagyarázni?

Pedig úgy érdekelt volna egy mesterdiplomás cáfolat ezzel szemben.

Csalódott vagyok.
@Bathory: Te meg vajákolással, ráolvasással, gondolatátvitellel, stb. iratod az intelligencs gépeddel a fenti kommentjeidet, miközben fizikailag 100 %-osan a munka frontján izzadsz lapátolva?
@felebarát: mentőhálótól hallottál? nem tudnak úgy spekulálni az országgal, ha van mögötte mentőháló

Hülyeség. Most állítotak saját miniszterelnököt külföldibefektetőék Görögországban. Már akkor ez volt a cél amikor az első hitelkeretet rendelkezésre bocsátották. Ott is azt írták a lapok, hogy nem kell használni hiszen csak 'keret'. Csak sajnos a befektető nem a nemhasználásból él, hanem a kamatból, ezt kéne felfogni.
@sulcus: Es ezt az egszeru szoveget sem kepes a sok baromarcu megerteni...
...én csak azt nem értem, hogy mi a csuklyás brét rugóztok itt a GDP arányos csökkenés-növekedésen, amikor normális közgazdász nem ejti ki a száján. Esetleg kiejti, mert a politikusok arra figyelnek, mert az kulcsszó, de írott környezetben GNP-t vagy GNI-t használ, mert az sokkal valósabb képet mutat, mint a GDP.
és a GNP arányában az államadósság ill. a csökkenés/növekedés mértéke máris nem ugyanaz :-)
@hackbard.celine:
Randa kekec vagy a bigével! Nem lesz ez így jó! Ne gyere már a számokkal és a képletekkel. ŐŐŐŐŐ a mesterdiplomás. Bár azt nem árulta el, miből. Lehet, hogy biokémiából? Vagy ... ááá, azt feltételezni sem merem, hogy közgizdaságből... Lehet, hogy Matolcsy kedvence volt...
Szóval vegyél vissza, mert ez nem NER kompatibilis így! :DDD
...asszem most a GDP olyan 12-13000$ között mozog (attól függ, mely elemzőnél nézzük), míg a GNP 'csak' 10000$.
@Bathory: Az IMF nem befekteto ceg. A tobbi stimmel, ezert is fizetunk ordas nagy kamatot.
@Fabius: Ne legyél már ilyen kicsinyes, Szíjjártót ezerszer aposztrofálták gazdasági szakértőnek, ott van minden gazdasági ügyben, oszt' tudtommal sportmanager. Szakértői a kormány, oszt' jónapot.
@Bathory:

ez nem igaz mert Gyurcsáns Ferenc volt az első újraválasztott kormányfő ... a történelmi hűség és igazság kedvéért. + őt nem 8 év után választották újra hanem átstartolt.

Van megoldás arra is ha a büdös külföldi ortodox módon gaz.politizáló befeketetők nem vennének államkötvényt:

Itt van mindjárt a békekölcsön lehetősége...
Az ebadónál csak jobb.
@a szív fészkei: kedvesem, tudod, nem fogok bizonygatni a kicsijutinak semmit, jaffásdroid és itt trollkodik mint egyik barátunk írja neki ő a selmeczy művésznő csak felcsatolt valami repkát...én nagyon jókat röhögök rajta ahogy szenved és a halványlila jaffásködben és a dér alatt keresi azt ami már elpárolgott amikor befűtötték a gyors'naszádot akácfával amit a Galaxis Esze vágott ki a alcsútbasznádi kiserdőben és most az utolsó gőzzel próbálnak landolni de kiderült ez már csak galambfing és ez így megy tovább...vannak még itt néhányan a jaffás hátvédek közűl de nincs már labda a pályán csak a jaffás kapitány mondja a kitrákotty mesét amíg meg nem hal ja, és képzeld milyen lehet nekije egy mesterdiplomája és miből van olyan cuki, meg helikopter
@Boli: Egy lánynak konnektorba pisilni azért elég nagy mutatvány lenne, ne feledd el! Férfisovinizmus.... :-DD

@Bakter: De a miénk.
@kicsijuti: te beszélsz elvakultságról? :DDDDD ez jó, látod ez sokkal viccesebb mint amiket eddig írtál :)
@2llkedő: Óriási tévedés. Arra és csakis arra számítanak, hogy a gyenge politikusok majd fel is használják a hitelkeretet, amit persze majd te meg az unokád fogtok visszafizetni.

A bankod sem azért ad hitelkártyát, hogy ne használd fel a hitelkeretet, hanem hogy szokd meg hogy hitelből élsz büntetőkamatra.

Bár ha jobban meggondolom, váltok és brókerkedem én is, igazi paradicsom lehet ennyi elmeroggyant között...
@Bathory:
Mondd, az nem zavar téged, hogy az ogy választáson NEM miniszterelnökökre és NEM kormányokra szavaz a nép, hanem pártokra és képviselőkre. Ezek állítanak miniszterelnök-jelöltet, akit az ogy szavaz meg, és aki ezután kormányt alakít.
@a szív fészkei:
Jóvanna!!! IRIGYKEDTEK MI?! Ha..ha..ha..
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni... Jutika is ezért próbálkozik itt, csak hát... próbálkozik, mint a kiskutya...
@kicsijuti:
..."holott a legalapvetőbb összefüggésekről nem hallottál. Ehhez hatalmas mértékű elvakultság kell."

A 19 255 milliárd sem jelenértéken számított ősszeg, amikor a megduplázódott adósságról beszélnek
@zombika:

Nagyon jó cikk! Olvassa minenki!

Itt pl. egy idézet:

" Szlovákiából szemlélve például gyakran komikus, hogy a magát jobboldalinak tartó Orbán Viktor és a magát szociáldemokratának tartó Robert Fico (gazdasági téren valójában mindkettő balos populista) ugyanazt a követ fújja. Már sokan (jómagam is) sokszor rámutattak, hogy Orbán azt csinálja, amit Fico mond, vagy fordítva, attól függően, ki van éppen kormányon és ki ellenzékben. De most komolyan, a kezünket a szívünkre téve: a régió melyik országában számítana még jobboldali politikának a nyugdíjpénztári vagyon államosítása, a 14. nyugdíj beígérése, a privatizáció és az egészségügyi díjak ellenzése vagy a drasztikus minimálbéremelés – így együtt? A jobboldal többnyire pontosan ezek ellenkezőjét gondolja és teszi, privatizál, bevezeti az egészségügyi díjakat, védelmezi a nyugdíjpénztárakat a baloldali populista rohamoktól (Szlovákia) vagy épp létrehozza őket (Csehország), a minimálbért csak módjával emelgeti stb. Persze mindenhol vannak kivételek, sok lépést a jobboldali pártok népszerűségüket féltve nem mernek meglépni, de a jobbközép domináns politika akkor is a Fidesz által követettnek a fordítottja."

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja
Húúú! De megnyugodtam.

De jó, hogy elolvastam és nem tahótlanítottam a véleményeket!

Így már tudom, hogy érzéki csalódás minden rossz, amit látok. Innentől a saját szememnek sem fogok hinni.

Hazugság és ármánykodás minden rossz vélemény az országról a kormányunkról.
Minden sínen van, és pont. Akarom mondani, oszt jónapot.

(igaz a sínen lehet hosszában és keresztben is "sínen lenni"?
@hackbard.celine: ugye tudod, hogy ezt így, konkretizálva nem volt korrekt leírni
@Kijelölt Felelős: Na, szerinted, mi hogyan vagyunk azokon a k.rva síneken??? :(
@a szív fészkei: Minek lapátoljak, azért van cégem hogy ne nekem kelljen dolgozni.
@sisifux:
hiába, ezt se fogta fel mikor felhoztam érvként :)
@Bakter: Ne legyél szőrszálhasogató! Harrachékat is vállán rózsaszirmot hajigálva vitte be a lelkes tömeg a parlamentbe, nem emlékszel??? :-DD
@a szív fészkei:
A miénk. Azért olyan baszottul savanyú.
@nanehogymár: Ja, nem volt feeeeer! Sőt, zavarba ejtő volt...
@Boli: hát nyomják krahácsot...szegény a mesterdiplomájával és a Margarita hol van? megitta? egyébként is mi vagyunk a hülyék nem tudunk anortodoxiából diplomádzani mesterkedve...már tudnánk, hogy 2x2=17.32 ha léggyökeret vonunk belőle
@megint:

az index azt várja h legyen a forint árfolyam stabil úgy 270-280 körül és a CDS ne legyen 6% közelében. Az imf pedig JÓVAL alacsonyabb kamatot kér mit a piaci befektetők. trollos agyad képtelen felfogni h a piaci finanszírozok ugyan úgy ki fogják kényszeríteni az ortodox megoldásokat mint az imf csak sokkal többért?
Az volt már, hogy 300 felett az euró, és 400 felett az üzemanyag, és van vagy tucatnyi új adónk?

Csak hogy valami objektív mérőszámunk is legyen, amikor a gyorsnaszádot helyezzük kontextusba a zelmúlt8évben.
@a szív fészkei: Miért, volt, van olyan párt? Szavazatot is kapott? :)) Hol? Melyik országban?
@Qeatzkoatl: Egy állam nem üzleti vállakozás, a felvett hiteleket jellemzően hülyeségekre költi, ami legfeljebb átmenetileg segít a gazdaságon.

@Viktus: "Nyugodtan léphetnének v.mit végre amitől jobb lesz ..."

Igen, erre várunk már 22 éve :D
@intelCorei5: Ugyan mááááá'. Nekik semmi sem drága! Te, mi fogjuk megfizetni, azt meg hol nem sz.rják le? Így jártunk... :(
@tomwar: Szerintem sem, de úgy müködik mint a befektető cégek globális szakszervezete.
@turulpina: Az volt már, hogy a felcsúti mélységi bányászbéka seggét lövi a gyorsnaszád? Mert kb. ott a szint...
@Bathory: tehát van egy céged nemlapátolásra? és mit nemlapátoltok? sok forgalmatok lehet meg kimenőd, kimonód, papucsod és jaffa dögig...haszon van? vagy csak a f@...d van kinn ...gazdálkodj okosan attól leszel helikopter meg gyors'naszád
@Bathory: figyelj már, tukkó, amikor a szentjobb és a törpecigány a 315-ös eurón munkálkodik épp, és a 2. állampapíraukció bukik be, akkor szerinted ki a kurvaisten fogja megfizetni az állampapírokra kifizetendő egy brutálabb kamatokat?
Tán csak nem a zemberek, amikor mr. söralátét újabb adókat vet ki - na nem rájuk, hanem amit megvesznek, vagy igénybe vesznek, vagy kapnak, vagy bármire.
@Bakter: Na ha a divatos Orvbán-szerette ferde szemmel néznéd, már-már édes-savanyú is lehetne... :-DDD Ill. van, akinek édes, mert belelóghat a bödönbe szügyig. De oda nem fér el egész Magyarország, hát szelektálni kell: kinek az édes jut, kinek a savanyája. És az utóbbiakból lesz egyre több.
@intelCorei5: Ez még mindig hülyeség. Gyurcsány kizárólag a 2006os 'öszödi' választáson győzött, soha sem előtte, sem utána.
@Boli: tudod a Bátori Piftike ordibálja, hogy apú vegyél nekem fagyit...a bányászbéka meg már megdöglött belehalt a röhögésbe...halálra csiklandozták a jaffás lövedékek amiket a gyors'naszádról kilőttek és rögtön lekonyúlt
@kicsijuti: minden egyetemista párttag :-))
@a szív fészkei:
Nem, ők akkor jutottak be lendületből, amikor a gyorsnaszádot lebocsátották a solyáról a szenteltvízbe.
Én konkrétan emlékszem, hogy a miniszterelnöki lapon harakkot fixeltem be, amikor kormányt választottam. Az meg senkit se zavarjon, hogy ott sem voltam a választáson, mert én unortodox módon adtam le a voksom.
@Bakter: Csak én gondolom úgy hogy a miniszterelnök-jelölt már a kampányban is az?
@Boli: Ha megbocsátod, ezt inkább nem gyakorolnám olyan hevesen. A lakás látná a kárát: tiszta Széll Kálmáni illatélmény és feeling.
@gmower: Helyesbíts, nem egy állam, hanem konkrétan ez az állam. Az a gazdasági liberalizmus az amiről te beszélsz. Már az USA sem követi ezt 100%-ban.
@Boli: Szerintem ezeket még Vatikánban is seprűvel kergetnék el a szépszál svájci gárdisták....
Most kaptam: "Hoffmann Rózsa fodrászhoz megy. Mikor belép, a fodrász felkiált: - Jó napot kívánok, drága államtitkár asszony!!! Milyen frizurát parancsol? - Hát maga ismer engem? - Persze , tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem fodrásznak. Kész a frizura, az államtitkár megy haza taxival, ahogy beszáll, a taxis így szól hozzá: ... - Jó napot kívánok, drága államtitkár asszony! Hová lesz a fuvar? - Hát maga is ismer engem? - Persze , tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem taxisnak. Hazaérnek, kiszáll a taxiból, odamegy hozzá egy rongyos koldus: - Jajj, aranyos drága államtitkár asszony! Adjon egy pár forintot, otthon éhen hal az asszony, meg a gyerekek. - Ember, csak azt ne mondja, hogy maga is tanár volt! - Jajj, dehogy, drága államtitkár asszony! Én még mindig az vagyok, csak lyukasórám van."
@Bathory:
És te választod meg közvetlenül a miniszterelnököt? Meg a kormányt? Igen vagy nem? Ez elég egyszerű kérdés.
@Bathory:
de most komolyan azon vitázol, hogy a hitel azért kell, mert többet költünk, mint ami bejön? és ezért kamatot kellene fizetni? (ez egyébként rendszerszinten káros jelenlegi formájában, de erre nincs ráhatásunk)
szóval csak egy a probléma, nem mindegy, hogy mennyi kamatot
Tényszerűen nézve hasonlítsuk össze:

A Kóka-Gyurcsány féle Pannon puma 1%-os növekedésre volt képes a prostitúció beleszámolásával. Akkor még nem volt eladósítva az ország, a nemzeti vagyonból nem volt kiszervezve nagyon sok minden, pl. a vasúti tehereszállítás, az energiaszektor egy része, a hazai vízkincs egy része, Pécs, Budapest. Akkor az önkormányzatok még sokkal kisebb adóssággal rendelkeztek de gyűlt; nem véletlen nem lett Pécs se szoci város.

Most, IMF hitel nélkül, a ballibek eladósította országban ahol Gyurcsány alatt és óta tovább nőtt az adósságállománya mind az országnak mind a devizahiteleseknek több mint 1% növekedésre képes az ország még ilyen jelentős, AZ ELMÚLT 8 ÉVEBEN felhalmozott adósságok ellenére is!
Bármennyire is nem szeretik az elmúlt NYÓC évezést ha valaki 20 évig cigizik akkor nem a doki hibás érte ha észreveszi a rákot a tüdejében. A devizahiteleseket csőbe húzták az elmút NYÓC évben mert volt olyan kormány amelyik hagyta, nem képviselte az emberek érdekeit.

Amire Gyurcsányék képesek voltak az IMF hitellel együtt azt az Orbán kormány IMF hitel nélkül túlteljesítette. Magyarul mondva nem az IMF-en múlik.

Olvasok itt ilyen hangzatos cikkcímeket, hogy mikor kéri a Fidesz a szocikkal közös kormányzást. Hát álmodozni lehet, de nem véletlen hajtották el Gyurcsányékat, az MSZP-t meg az SZDSZ-t teljesen demokratikus módon a halál f@szára.
@a szív fészkei:
A kínaiak máris jelezték, hogy 460 milliárdért édes-savanyú mártás gyárat akarnak építeni Felcsúton. Mert ilyen savanyságiegyütthatójú naranccsal sehol a világon nem találkoztak. Pedig ők aztán tudják, mitől döglik a mandarin.
@stim:
mármint negatívan túlteljesítette? ez is eredmény valóban :)
@Bakter: Tegyük meg egyszemélyi felelősnek Bathoryt. Elkérhetnéd a személyes adatait?
@nanehogymár: És nem mindegy, hogy kinek. Egy 40 éves lejáratú hitelnél meg nem mindegy, milyen feltételekkel.

Nem szeretem ha a devizahiteles analfabéták akarják megmagyarázni, milyen király dolog az IMF hitelkeret, ami sokkal alacsonyabb kamatú mint a többi alternatíva...

Ráadasul ha az IMF célja az országok gazdasági stabilitásának elősegítése(ami kb. annyira hiteles mint a világbéke a szépségkirálynő-választáson), akkor eddig meglehetősen szar munkát végeztek. Persze csak a megsegítettek nézőpontjából.
@Qeatzkoatl: Akkor helyesbíthetünk úgy is, hogy ez az állam ekkor és ekkor :)

Természetesen sok olyan beruházás van, amit az államnak kell elvégezni, tipikusan ilyenek az infrastruktúrális fejlesztések. Ezek, ha megalapozott üzleti tervre épülnek, és a hasznuk nagyobb lenne a hitelköltségeknél, valamint mindeközben nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű forrás, akkor mehet hitelből.

Magyarországon tipikusan nem ilyesmire költötték a felvett hiteleket, így csak az adósság maradt, a pénz meg valami meddő baromságban fekszik, már ami a korrupció után jutott rá.

Tehát a fő bajok ott voltak, hogy alapvetően felesleges, indokolatlan dolgokra költöttük a felvett hitelek korrumpálás után megmaradt részét.
Nocsak, nocsak, ez már göbbelszi magasság :D

Vajnáéknál lehet
az utolsó vágás joga

A Filmalap szabályzata szerint nem a rendező vagy
a producer dönt a film végső szerkezetéről.

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2011/11/15/final_cut/
@Bathory:
"
Most akkor ezt nem értem, magyarázd el lécci. A 'befektetők' biztonságosabbnak tartanak egy országot, aminek van hitelkerete, de nem használja? Te hol élsz? A befektetők akarják eladni a hitelüket, ebből élnek.
"
"
Te hol élsz?
"

A lengyelek NEM használják a hitelüket.
Képzeld, kevés okos hitelezett van, de van.

Cáfold már meg, vagy ne írj hülyeséget pliz!

(Viszont a készenléti hitel elérhetősége mellett olcsóbban tudják finanszírozni a hiányukat piacról)

Hogy a hitelkártyás felvetéseddel megértessem:
Van olyan ismerősöm aki a hitelkártyája havi egyenlegét az elmúlt 5 évben kivétel nélkül visszafizette időben.

Ő a bank pénzét / hitelkártyát eszközként használta.

Aki nem fizeti vissza, az kap olyan hitelt, ami a banknak kihelyezett eszköz, amiből bevétele van.

Mivel több a hülye, mint az okos, ezért a banknak megtérül. Átlagos esetben, de nem minden esetben.

A példát tovább vezetve, ha mi hülyék vagyunk és nem tudunk jól élni a hitel lehetőségével, akkor vesztesek vagyunk.

Ha okosak, akkor nyertesek.

Tényleg ennyit nem lehet felfogni?

Nem kell minden önérdeket démonizálni.

Ugyanis mi határozzuk meg bizonyos feltételek mellett a lehetőségeinket, mi szűkítjük, tágítjuk azokat. Az önérdek kiszámítható és jelen van mindenkinél. Ha csak INVERZ üzemmódban tudunk cselekedni, más önérdekéhez viszonyítva, akkor viszont nálunk kiszámíthatóbb 1 bites Bábu nincs a pakliban.

Tudod ha az asszony szeretkezni akar, gondolhatom hogy kihasznál, de lehet hogy még nekem is előnyöm származik belőle :)

De gondolhatom azt is, hogy csak akkor jó, amikor én akarom, de ő nem :(
@stim:

"Amire Gyurcsányék képesek voltak az IMF hitellel együtt azt az Orbán kormány IMF hitel nélkül túlteljesítette."

Igaz, lenyúlta a manyup pénzeket. (többek között)
@nanehogymár: Egyébként azon nagyon kevés ország közt vagyunk, ahol már nincs áht. hiány.
@a szív fészkei: ez nagyon jo
átrakom TG re is:)
@Secnir: Tévedsz. Van jelenleg hatályos jogszabályi lehetőség arra, hogy a bíróság a felek szerződését annak megkötése után az egyik fél kérésére módosítsa bizonyos feltételek esetén.
@fzoli77: Mindenképp lesz hitel valami módon, csak nem mindegy hogy kitől. Én szeretném ha felsorolnád az IMF hitel nyerteseit.
@kicsijuti: mernok-kozgazdasz
380mio eur budget
a fentiek alapjan
nem a teljes igazsagot szajkozod, a balance sheet-nek ket fele van, pislogj at a masik oldalra is legyszives
@Qeatzkoatl:
Szoktam találkozni egy idegen taggal munkába menet-jövet. Aki a zorbánc győzelmet a francia forradalomhoz és hasonló kispályás történelmi eseményekhez hasonlította fennhangon, hogy jó sokan hallják a buszon. A zember mostanában határozottan gyűrött és mogorva. Legszívesebben megkérdezném tőle mennyi az annyi. És ha szidná a renccert, akkor pároslábbal ugrálnék a fején, aztán lenyakaznám a franciaforradalmi import gijotinnal - stillszerűen. Mert az ilyen szarházi kétbiteseknek köszönhetjük a 2/3-t, meg a gyorsnaszádot.
@messi-asz:
"a csőd már tuti... 2006 ban kerültünk a fides kényszer páláyra..."
:) Sőt már 1526-ban, nem?

"ezeket ha agyonütöd is a kasszát markolják... önként lemond????"
Én is így gondolom...

"itthon pl a nagy szakkértői kormány HORN gyula volt:)))))
apropó ő is elvállalhatná..."
Ezen jót kacagtam. :) Az intenzíven?

Olvastam a wiki oldalát. "Steppenjackenbrigade" :)
@stim: Megtennéd, hogy megosztod velem a forrás adatok helyét? Amiket én találtam, azok GDP- vásárlóerő paritásos adatok. Kicsit sem hasonlít arra amiket idepöttyentettél. Köszi.
@Bathory: Lehet...de valamiert megsem ker olyan kamatot.
Viszont biztos akar lenni benne, hogy a gazdasag nyeresegebol, novekedesebol kapja vissza a penzet, es nem ujabb hitelbol.
@fzoli77: A lényeg annyi, hogy te jobban bízol az IMF.ben, mint a kormányban, akinek egyszer már sikerült, példa nélkül állóan, adósságot csökkenteni(98-02). Én meg nem. Beruházások akkor is jöttek, a gazdasági mutatók meg jobbak voltak mint most minden téren.

Ha lenne okosabb alternatív vezető testület, elgondolkodnék. De nem látok, az meg nem színvonal ami itt megy hogy mindenki sokkal okosabb a kormánynál.
@TrueY: igaz butaság volt a 2006-ot kiemelni... bár onnan tudható hogy az ALKALMATLAN GERINCTELEN fides maffia csürhe lesz ujra kormányon... azóta aki ez ellen nem tett semmit az mind bűnös
@a szív fészkei: hosszabbito?
aztat konnyu marokra fogni...
valahol az is konnektor
@Bathory: "A lényeg annyi, hogy te jobban bízol az IMF.ben, mint a kormányban"
Még egy rablógyilkosban is jobban lehet bízni mint a focista bandájában.
@Bakter: Nézd, mindannyiunknak jobb lett volna, ha az ígéretek csak 30%-a teljesül és nem kell a szart aranygaluskának hívni, ha mások is meghallhatják. Most az a helyzet, hogy vannak akik igencsak megtollasodtak és kiépítették azt a bázist, holdudvart, akik a vakhitűek mellett hevesen vitatkoznak és nem érvelnek. Ez van.
@Bathory:
Látom téged nem zavar, hogy konkrétan cáfoltalak, szemrebbenés nélkül hazudozol tovább.

Na akkor ismét: Szó sincs arról, hogy az első Orbán-kormány adósságcsökkentése példa nélküli lett volna, ugyanis a Horn kormány is csökkentette az adósságot, méghozzá közel 30%-kal! 89%-ról levitte 60-ra.
Ehhez képest Orbán 5%-kal vitte le négy év alatt.

Szintén írtam korábba, hogy Magyarország 22 éve FOLYAMATOSAN deficites, tehát csakis a különböző tartalékok felélésével (régen privatizáció, most manyup-rablás) tudtak látszólagos csökkentést elérni a kormányok, valójában ezek a tartalélaink felélései voltak, a nettó adósságot (=bruttó adósság - tartalékok) nem csökkentették, sőt másfél éve a nettó adósság nő.

Aki Bathory hazugságai helyett a valóságra kíváncsi, az kattintson:
www.google.hu/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:hu&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g

Mondjuk semmi kétség, tovább fog hazudni...
@tomwar: Vagy abból, hogy a preferált körei akkor kezdenek felvásárolni egy országot, amikor már nagyon-nagyon mélyre nyomták a kakiba, és 0 lett a vásárlóerő. Mint Németország 1919 után, csak az nagyon gyorsan ment, pillanatok alatt minden fontos német ingatlan 'külföldi' kézre került.

Már a görögök is tárgyalnak a szigeteik eladásáról, 333 éves bérletéről. Pénz beszél.
Ez is szép, és érdekes lesz a valóéletben ....

Kiderült, hogy kompenzálja az állam a béremelést
2011. november 15. | 13:13

Elkészült a jövő évi bérkompenzáció rendszere annak érdekében, hogy senkinek se csökkenjen a nettó bérre - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára az InfoRádiónak. Balog Ádám elmondása szerint jövőre a szükséges emelés öt százalék feletti részét az állam visszatéríti a munkáltatóknak. 2013-ban viszont már csak a 10 százalék feletti részt téríti vissza, ezt követően pedig már nem lesz kompenzáció. Tervben van még, hogy azok is kompenzációt kapjanak a nettó bércsökkenésért, akik számára a munkáltatójuk nem emelte a bért. Ez utóbbi azonban még kidolgozásra vár/?????/

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/kiderult_hogy_kompenzalja_az_allam_a_beremelest.158379.html
@Bathory:

"akinek egyszer már sikerült, példa nélkül állóan, adósságot csökkenteni(98-02)."

Nem teccik egy kissé hazudósnak lenni?

""""1995-2001-ben jelentős adósságráta csökkenés ment végbe. Hét év alatt az adósság GDP-arányos mértéke 90%-ról 52%-ra, évi átlagban 5,3 százalékponttal mérséklődött. A csökkenés legnagyobb része 1994 és 1997 vége között történt (90%-ról 62%-ra, évi több mint 9 százalékpont!), de a tendencia 1998-2001-ben is érzékelhetően folytatódott (62%-ról 52%-ra, évi 2,5 százalékponttal).""""
@Bakter: de látod, hogy vannak még mindig kivasaltan sima, fényló arccal boldogan hittérítők!

A te emberedet kínozza elggé a saját hülyesége, ne bántsd már: gyűrött, rosszkedvű. Neki is savanya jut inkább a mártásból.

De ezek itt, akik lelkesen védik Orvbán naszádlékelőt??? Ők??? Persze ha miniszteriális fizetésből teszik, munkaköri kötelességből, az más. Akkor nem is építik le a bürokráciát alatta.
@.com: Kösz a brainstormingot ebben a hallatlanul fontos témában! :-DD Bizisten, ha ezen múlva édes hazám fellendülése, megtenném.

Vagy tegye meg az, aki számolgat mesterfokon, csak a lényeget nem látja. Amit már mindenki rajta/uk/ kívül.
@sárkányfő: Horn kormány is csökkentette az adósságot, méghozzá közel 30%-kal! 89%-ról levitte 60-ra.

Na persze. Ez akkor volt, amikor a lengyel adósságot leíták 0-ra. Még egy fekete pont. Meg a 89%ot sem a nyilasok gründolták ugye össze. És ha jól emlékszem masszív inflációs politikával(+az ezzel járó masszív reálbér-csökkenés). Csak ami akkor szabad volt, most nem az. Ha harmadannyi inflációt engednének most, már mind a plafonon lennétek.
@a szív fészkei: Igazad lehet, nem létezhet, hogy a törzsfejlődés hosszú távon, a környezetének felismerésére alkalmatlan egyedeket hozna létre.
@Bathory:

"Na persze. Ez akkor volt, amikor a lengyel adósságot leíták 0-ra."

Ennek mi köze a magyar adósságcsökkentéshez? Ugyan semmi, de jól hangzik. Ugye?
@Bathory:
vazz, ekkora vastagbőrrel te véletlenül nem személyesen szíjjártó vagy? :D

ezt írtad: "példa nélkül álló" volt az első orbán kormány adósság-csökkentése. Szanaszét cáfoltalak. és most még neked áll feljebb :D
@orbánmentesítő: "[..]"Egy pirospozsgás képű, ragadozó-mosolyú vidéki legény. Hogy gyilkos lenne? Talán"="C’est un gars de la campagne, les joues roses et le sourire carnivore. Un tueur ? Peut-être"

Innen: www.parismatch.com/Actu-Match/Monde/Actu/Viktor-Orban-L-homme-qui-fait-Peur-a-l-Europe-248661/
Lázár átveszi a hatalmat Orbántól. Kósa támogatja!
@igényes: Persze, hogy támogatja. Nyolc golyóütötte sebtől vérzik.
@milner:

"Ragaszkodjunk a tényekhez. Atlantiszunk már ezer éve áll fenn békében és jólétben. Bármi történjék is, egy dolog egészen biztos; Atlantiszunk nem fog elsüllyedni."
@2llkedő: Nem az én problémám ha nem találod az összefüggést.
@Bathory:
ugye nem komolyan gondoltad az aht plusszt? :)
@Bathory: te vagy Bátori Piftike? hát az egy halál könnyű feladatka okosabbnak lenni mint a jelenlegi kormány!!! selejtes focisták akik soha gólt nem rúgtak és jogászdiplomával sohasem jogászkodó közgazdák akinek nincs közgazdasági szakképzettségük, azaz Mari néni a kofa bölcasebb náluk és sokkal jobban el vezetné az országot -gyors'naszád nélkül- és nem lenne sem tartozása sem fejfájása...6000 milliárd tartozást összehozni 18 hónap alatt fedezetlen váltókat aláírva az sem akármi ...de te vagy Bátori Piftike te cak t'odd
@midnight coder:

Kis barátom, téged fizetnek azért, hogy mosdasd a szerecsent, vagy önszorgalomból vagy ennyire mélyen ostoba?
@a szív fészkei: szerinted is a KIM vagy KAMU minisztérium alkalmazottai a bátoriak és jótetthelyébejótnevárj vagy juatsinak hívja magát? meg a többiek? munkaidőben -más dolguk sincs- blogolni és a baloldalt okítani hátha elhisszük...:))))
@a szív fészkei: Hadd ne olvassam már el a vastagbőr anonim cikkét.
@Rodeo36: B. Ödönke. Holnap lesz Ödön-nap, nagy tiszteletet kérnék, ha lehet ekkora szellemi teljesítménynek!

Már írtam, hogy boldogan és eredményesen ga(rá)zdálkodhat a cégében, megteremtették a kicsit se bonyi feltételeket - lásd fentebb link - neki is.
kiadást kéne csökkenteni végre...
@Bathory: Te semmit nem olvasol, te egyszerűen csak tudsz. Nagy dolog ez. Csak ne felejtsd el utána lehúzni.
@Rodeo36: Nyugi nincs már olyan hogy baloldal(hol voltatok tegnap a választáson?), csak itt a virtuális ürben.
@Rodeo36: Leütésre vagy sorra vagy oldalszámra fizethetik őket.De biztos nem járnak rosszul.

@Bathory: Isten mentsen tőle. Majd akkor magadtól fogsz örömködni, ha bekövetkezik ez számodra is. Te személyi számmal, lakcímmel, képpel, teljes névvel szerepelsz itt?
@Bathory:

"Hadd ne olvassam már el a vastagbőr anonim cikkét. "

Akkor olvasgasd az MNO cikkeit oda-vissza, fejjel lefelé a szélesebb körű tájékozódás érdekében.
A lényeg hogy tudják mit és hogyan, és következetesek is :D

Mégis változik a chipsadó
Index
2011. november 15., kedd 14:02
|
Email

Bár hétfőn a 2012-es adótörvény módosító javaslatairól való szavazás előtt néhány órával, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után Rogán Antal és Lázár János az MTI-nek még azt mondta: "nem változik a chipsadó köre és mértéke", valójában mégis szavaztak a népegészségügyi termékadó módosításáról!!!!!. Ráadásul valójában maga a törvényjavaslat is tartalmaz módosításokat a szeptemberben bevezetett chipsadóval kapcsolatban
És akkor most hogy is van? 20%-os forint gyengülés mellett mennyit emelkedett az államadósság FORINTban? És mennyit csökkent euróban?
Ezt valahogy mindig "elfelejti" elmagyarázni a sok paraszt blogger.
@Qeatzkoatl: Mint írtam, jó SP-rajongóként biztos Stan apukájának Guinness-rekordját akarja megdönteni. Ahhoz meg sokat kell kínait enni és megszülni a termést. És isten mentsen lehúzni, azt meg kell mutatni és hitelesíttetni!
@a szív fészkei: Nem én írtam a posztot, meg nem is vagyok törzsvendég. De a témával is foglalkozhattok.
A tompa agyatok utan mentek, ahelyett h biznatok egy kicsit a kormanyban. Majd amikor a gyermekeitek viraggal a kezukben mennek Orban Viktor szobrahoz, utkozben biztos idot szakitanak majd arra, hogy beugorjanak a temetobe lehugyozni a sirotokat.
@a szív fészkei: Bakker, én mindig a mi Palinkra következtettem az SP-ből. Valld be így sem rossz.
@kútásó: Nálatok ez valami családi rituálé? Olyan hagyomány-szerű dolog?
@a szív fészkei: bocs és ezer anyamedve az Ödönöktől, a Bátori-ról/nak már írtam volt mire tartom őkellemetlenségét -amellyett, hogy egy sík hülye seggfej- vállakozó a nemlapátoló buzi-nessz-jében ja és tele van ésszel csak úgy csorog belőle
@Ma Baker:

"20%-os forint gyengülés mellett mennyit emelkedett az államadósság FORINTban? És mennyit csökkent euróban?"

Mennyit?
Én még úgy tanultam, hogy a homo erectus kihalt, oszt' mégsem.
@Bathory: én választottam tegnap...te nem voltál ott ahol én :)))))))))
@Ma Baker: Miben nominaltak a MANYUP kotvenyeket? Forintban. Milyen valuta-kotvenyt bocsajtott ki az AKK? Dollar es euro...
Mi Mao. hivatalos fizetoeszkoze? Forint. Miben szedik az adokat? Forint.

Kezded erteni?
Tulajdonképpen nekem is az a bajom, hogy mindenki megszokásból, unalomból, vagy mert másra nem képes, fikázza a kormányt. Nagyon proli szokás.

1.A választáskor nem volt jobb alternatíva és most sincs. Ezt akár úgyis meg lehet fogalmazni hogy a létező legjobb kormány van.

2.Biztos lehetsz benne, hogy a kormányt jobban érdekled mint az IMFet.

3.Most már lehet fröcsögni, de ha valakinek 5lete van, álljon politikusnak vagy csináljon üzletet belőle, nem itt huszárkodjon.
@a szív fészkei:

PorNo-t!

Viccet félretéve, rámentem a netes keresőre, amely megőrzi a nemrég bepötyögött kereséseket, és a legnépszerűbb keresőkifejezéseket javaslatként felajánlja.

Na, és mi volt a legnépszerűbb ilyen kifejezés: „3D szex”.
Ehhez kell méregdrága tévét venni?

Lassan aktualizálni kell a régi dokik mondását a (sztereoszkopikus) szemüvegét lenyelt páciensről (legyetek szívesek ezt is ne kezdjétek használni cuccliba dumára, mert csúnyán fogok csinálni!):

„Megáll a tudomány, megáll az ész, maga már a fenekében is 3D pornót néz!”

:-D
@Kara kán: Én idáig is mindig 3D-ben csináltam, ez akkor most hiba?
@Qeatzkoatl: Nem,:-DD de azt tényleg csak ők tudnák igazán megragadni a lényegénél, pilótakekszes éles szeménél...

Ha kétmillás csak a zongorája - mikor pedig tárogatózik - akkor elképzelem, mennyiért van fürdője, vécéje, ahol termelhet ő is Eu-t bedöntő adagokat. Arra még képes, ahogy a főnöke is.
@Bathory: Ez az: Orvbán a politikából csak és kizárólag neki tejelő üzletet csinált, csinál és csinálni fog. Ja, ő nem is érzékel ebből semmit. Ha romlik a forint - lásd mily boldog tőle Kara kán kollégád - hát biztos van helye ennek az így szerzett nyereségüknek náluk valahol. Lázár Svájcba jár ki, Simicska-Puch is Svájcban rezideált céget. Valamiért.

De kérdem, te miért itt huszárkodsz? Ha ez akkora hülyeség szerinted, miért evvel töltöd itt méltatlanokra pazarolva a drága időt?
@Bathory:
Erről van szó. savanyú a szőlő a vörösöknek. olyan okosak lettek hirtelen. pedig volt 8 évük az önmegvalósításra. nem sikerült. most qssoljanak, majd 2 év múlva visszajöhetnek, ha úgy akarja a nép.
@Ma Baker:
na te okosbarom már tudod az októberi és novemberi AKK számokat? majd ha az megvan, akkor 20%-ozz
na meg ennyivel drágábban kell a devizahiteleket, kötvényeket (ill. jó esetben kamatait csak) törleszteni ennek tapsolsz?!
@Kara kán: Nézd, már csak hazafias kötelességből is, hisz az is adóköteles lesz, tehát termeled a zsét fáradhatatlanul. Pedig képzelem, hogy unod már,mikor nézhetnéd a német vasútcsatornát is, ahogy egész nap mennek a vonatok ide-oda. De németeket ne támogass a nézéseddel! :-))
@a szív fészkei: Most jut eszembe, itt a nyugatbalkánon, az egyik elnök tollat lop, a másik meg nem, mert nem tud írni.
@Qeatzkoatl: Őt is irigyli biztos az Eu tőlünk a képességeiért.

Hazajött már a testvérektől? Hozza az aranyszobrot a türkménektől? Csak nem tagadták meg egy rokontól ezt a csekélységet?
@Kivlov:
jó és aki nem vörös meg vörösnarancs az miért kussoljon? :(

itt a kiadáscsökkentésed amúgy, hogy adjunk még a nem rászorulóknak, ügyes :) - penzcentrum.hu/adozas/ujabb_adomany_a_gazdagoknak_a_berkompenzacioval_is_jol_jarnak.1030498.html
@kútásó: ilyen igaz bolsevik dumát is rég olvastam már, grat... :) virágot Orbán szobrához, jó vicc
Nyolc nagybank vezetői közös levélben sürgették meg az Európai Bizottságot, hogy támogassa őket Magyarországgal szembeni, devizahitelek végtörlesztéséről szóló vitájukban - tudta meg a Reuters.

Qrva Sithek...
Na mindenki vegyen mély lélegzetet és nyugodjon meg, van örömhír is! www.femina.hu/sztar/kepes_cikkek/csisztu_zsuzsa_arukereso_femina_sajtotajekoztato

Amíg ennyi jó áramlik ránk - és ez a fő hír - addig kár véresre rágni a körmöket.

Ilyen gyönyörű jogászaink vannak; mi gond lehet, ha a celebek üdvözült mosollyal shoppingolnak orrvérzésig? Csak félreértés minden bóvlihír meg ilyesmi.
@blah: Csak félreértette, mert a kútásók kicsit siketek és nagyon vakok. Orbán nem virágot akar, hanem az egész VILÁGOT.
@blah: Hát ha már csak szobor alakban létezne... el is borítanám.
@Bathory:
1. az összes ellenzéki párt jobb, mint a fidesz. a fidesz a lehető legrosszabb.

matolcsynál meg a szomszéd menyus néni is jobb.

2. az imf százszor jobb, mint a magyar kormány. pl. a magyar kormány tavaly növelni akarta a hiányt... az imf-et még el tudta hajtani, de az EU-sallert már le kelett nyelnie.
most csak azért tartja az ország a hiányt (államosítással...), mert az EU rákényszeírtette.
@nanehogymár:
Az ilyen kamufogalmakat is meg kéne szüntetni, hogy "rászoruló"...
"Két és fél éve nem látott csúcsra, 612 bázispont környékére emelkedett a keddi londoni kereskedésben a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak (cds) árazása. Ez az ugyancsak meredeken emelkedő euróövezeti kockázatbiztosítási árfolyamokat követi. A magyar cds-felár hétfő délelőtt még 567 ponton volt, vagyis bő egy nap alatt csaknem 8 százalékot emelkedett.

Londoni elemzői vélemények szerint a forintgyengülés megállításának – a jegybanki kamatemelés, illetve a devizapiaci beavatkozás alternatívájaként – hatékony eszköze lehetne egy új megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF)."

Sauron is dolgozik. De a kis Gyűrűhordozó hobbit kitart, és beleveti az IMF-t a Végzethegyébe.
@Rodeo36: Fordítsd már légy szíves az Economistet, amiben megnyilvánul a kisdrágánk, mert az MTI-összefoglalónak nem hiszek.
@Kivlov: Igazad van. Aki 10 mp alatt nem tudja a 100 mt lefutni és utána a Schrödinger- egyenletet levezetni, annak ott helyben annyi. Anyukád jó matekból?
@Secnir: Bocs, de én ki is írom az összefoglalóját.
Ma már nyilvánvaló: Orbán Viktor személyi szóvivője hazudott - az általa előszeretettel hivatkozott - "magyar embereknek" az amerikai nagykövet és a magyar miniszterelnök találkozójáról, amikor azt mondta, "semmilyen amerikai tiltakozó jegyzékről" nem volt szó az október 19-i eseményen. Eleni Tsakopoulos Kounalakis azonban a Népszavának fontosnak tartotta megerősíteni: valóban demarsot kapott Orbán.
@Bathory: te is a KIM-ből blogolsz? van más dolgod is vagy a Navracsicskás rád dedikálta ezt a nehéz ügyet...képzelem mennyit gyötrődött, itt írni kell tudni és a KIM-ben meg a többi kicsúcsosodott minisztériumban az nem szokás és nem is szakmai előfeltétel
@Qeatzkoatl:
hiába szövelegelsz.
Az nem megy amit a magyar akar: kevés adót fizetni és minden lóf*szt az államtól kapni.
Ha adóemelés van, az a baja. Ha a kiadásokat nyírná az állam, az a baja. majom népség...
www.napi.hu/tozsdek-piacok/leminosites_elott_az_otp.501863.html

Leminősítés előtt az OTP?
Negatív kihatású megfigyelés alá vette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank besorolásait kedden a S&P

Mannyibe fog ez nekünk kerülni, biztosan szép ára lesz, a Csányi csendnek...
@Kivlov: Te jó vagy matekból, vagy csak futni tudsz?
@Kivlov:

"Az nem megy amit a magyar akar: kevés adót fizetni és minden lóf*szt az államtól kapni."

Ezt ígérte Vityenka vagy nem?
@Kivlov:

Ez úgy marhaság ahogy van.

Én speciel nagyon jól jártam az egykulcsossal mégis normális sávokra osztott progresszív adórendszert - vagyis több szja-t fizetnék - szeretnék, és egy sokkal kisebb, hatékonyabb, és átgondoltabban működő államot.

Na ez speciel nem opció se kormány, se ellenzéki oldalon. Egyelőre.
Én már látom a bécsi gyorsot az alagút végén: mivel az EVA eltörlése és a minimálbér-emelés kompenzálása, valamint a kétkulcsos-egykulcsos miatt minden eddiginél nagyobb söralátétre lesz szükségünk, a könyvelő és az irodaszergyártó ágazat úgy berúgja a GDP-t, hogy csak úgy füstöl, ha ehhez hozzávesszük, hogy az egész országra kiterjedő permanens, intenzív elkúrás miatt mi pénz be fog jönni a pornóadóból, akkor valószínűleg úgy fogunk elhúzni Svájc mellet, hogy azok azt fogják hinni, hogy állnak, és ijedtükben kiszállnak a svájci órából.

(♥♥♥ Charlize imádlak! ♥♥♥)
@2llkedő:
Hol? nem mondott programot 2010ben.
@gyilkos fűegér:

"mi pénz be fog jönni a pornóadóból"

Elvégre qrva ország vagyunk.
@Fabius:
H*lye vagy akkor, már bocs.
Én nem akarok több adót fizetni, fizettem már eleget. Viszont cserébe nem is sírnék, ha mondjuk nem kapnék nyugdíjat 50 év múlva. csak akkor ne is kelljen járulékot fizetnem, a mostaniakat fizessék ki ahogy akarják.
Hogy eltűnt Bathory, mióta levették ezt a blogot az index-címlapról :-) nyilván véletlen egybeesés :)
@a szív fészkei: Nekem van más dolgom is, nem nyomom itt reggel óta...:)

Nyerni te is nyerhetnél....forex.hu

Svejcba is mehetsz.
@a szív fészkei: mi a cikk címe, kinyitottam a legfrissebbet de nem akarom végigrágni
@sárkányfő: Te csak tudod. Itt nyomod éjjel-nappal, ahol sokat lehet tanulni a proli életszemléletről.
@Rodeo36: Ezért nincs munkád csak devizahiteled. Túl okos vagy.
@Kivlov: Azért az lejött, hogy 12 év körüli lehetsz.
@Kivlov:
"nem mondott programot 2010ben."

Nem-e? Mégis igaz, hogy nem volt programja a fidesznek? Akkor mi alapján lett 2/3?
@Kivlov: Nyugi, nem fogsz nyugdíjat kapni, nem 50 év múlva de 20 múlva sem.
@Rodeo36: Az Economist közép-kelet-európai blogrovata (Eastern Approaches) ebből ismertetett részleteket.
@kicsijuti:

A jövőben kifizetendő (magán) nyugdíjak mennyit érnek jelenértéken? Mennyit ér a nyugdíjvagyon jövőbeni értéken, megugrott inflációval, megemelt jegybanki alapkamattal? Azt is nyugodtan számítsd bele az államadósságba. Pár éven belül elkezdték volna a magánnyugdíjpénztárak a nyugdíjak folyósítását, nagy tehertől megszabadítva a költségvetést. A belső adósság is adósság.
@Kivlov: A majomnépség Hanumán majomfőminiszternek elhitte - amikor az épp ellenzékben volt, Haza álnéven - hogy bezony, hogy lehet adóemelés meg állami kiadásnyírás (szárnyvonalak,kis posták, pár gyerekes iskolák bezárása nemzethalál Orvbánék szerint, ha Gyurcsány csinálja, ha ő az mááááás) nélkül itt a Kánaán. CSak őtet kell megválasztani és semmit nem kell tenni,csak várnia csodát. Nincs is máig megszorítás, kérdezd meg erről a legnagyobb futsall sztárt!
@Kivlov:

Szerintem nem hülye vagyok, csak szoktam gondolkodni meg számolni. Tudom, ősi román szokás ez is, de 20 év a kkv szektorban megtanított erre.

A képlet egyszerű:

Helyettem támogassák a kiskeresetűeket családi adórendszerrel meg amivel aktuálpolitikailag jól esik. Nekik számít havonta a pár ezer-tízezer is, nekem annyira nem. Viszont, ha ezt a réteget támogatja akkor a kint hagyott pénz visszaforog a gazdaságba a belső fogyasztás fellendülésével, mert a szegényebbek több tejet, húst, cipőt, ruhát vesznek, több szolgáltatást vesznek igénybe, és ez már engem, a szolgáltatót és termék előállítót is érint. Az így keletkezett bevételem meg jóval nagyobb, (lenne) mint a most képződő adómegtakarításom.

Boldogok lennének a szegényebbek, elégedettebb lennék én is, és pörögne a gazdaság is. Ha ehhez hozzájönne a kiadási oldal csökkentése is, egész fasza helyzetbe kerülnénk.

De azzal szemben a valóság az, hogy az egykulcsossal nem a megfelelő réteget támogatja, a fogyasztás már csökken a GDP-vel együtt, ez fog még drasztikusabban csökkenni a megemelt fogyasztási adók miatt, és ráadásnak a kiadási oldallal sem történik semmi.

Vagyis a rendszer alapjaiban úgy szar, ahogy van.
@Bathory: Ez a céged? Hát aksi mindig kellhet, az igaz.
@Qeatzkoatl:
Ha ez jött le, akkor biztos magadból indultál ki. :D
@a szív fészkei: kezdetnek: cím: "Orbán és a keleti szél"

Critics see him as the harbinger of authoritarian rule, presiding over the imminent collapse of the economy.

ugye a "harbinger" az az a személy aki felkutatja a hódító sereg lehetőségeit, előfutár, aki feltárja mit lehet elérni a támadással...

azaz a mondat: kritikusai szerint az autoritárius parancsuralom előfutára, a gazdaság teljesen bizonyos összeomlásán uralkodva.

na kezdetnek ez nem is rossz?
@Rodeo36: Erre csak annyit, hogy húha.
@2llkedő:
szavazatok alapján, papa. nem programja osztogatják a mandátumot, hanem X-ekre. vágod a borsót?
@Kivlov: Valóban magamból. Úgysem érted.
@Bathory:
ez egyértelmű. ezért kéne még most tökön rúgni az inaktívakat végre...
@gyilkos fűegér: De ami svájci óra megmarad még a kezükben, azt állíttasd át "Charlize imádlak!"ot kakukkolóra! Elejére meg azt az aranyba foglalt kis lenge képét tetesd és a svájciak is meg lesznek mentve - legalább kicsit felzárkóztatva általad. Szeritem küldd el méretarányos fotódat, mert faragják nemsoká a büsztödet. (bár ahogy itt olvasgatlak, a Charlize-énak jobban örülnél. :-DD)
@Fabius:
Akkor lenne logikája, annak amit mondasz, ha az átlagbér kb a mostani 3szorosa lenne. Mert hiába a szoci-kommer-szolidáris-tökömtudjamilyen kamuduma: egy 3-400 nettó per hó az a gazdagságtól nagyon távol áll. Az még simán szegény ilyen árak mellett, mert az épphogy 1000 ojró. és fizettet az már épp elég adót, amím mások "minimálbéren" adójóváírtak. hát a nagy lóf*szt...
@Qeatzkoatl:
Te nem érted, mert a hitelből osztogatást akarod kb.
@Kivlov: Olvass Flaviust és Fábiust.
@Rodeo36: mesésen szépen, úgy angolosan lebarmozták, és vandálozták a vezényló tábornokot :D milyen kokikat fog osztogatni a szentem, már alig várom, önérzetén reszelnek, ezek a NERhitetlen gyaurok :D
@Fabius: Talán a bűnöldözésre is kevesebbet kéne akkor költeni, ha kiegyensúlyozottabbak a viszonyok és nem Mexikó lesz itt: pár gazdag öt méteres falak és testőrhadak mögött retteg az előttük acsargó szegényekre.
ehhhhhhhhhhh:

Aki a földre köp, azzal nincs együttműködés

Orbán vulgáris viselkedési útmutatóval oktatta a köznevelési törvényt bíráló fideszeseket. A frakcióban attól tartanak: ha átmegy a rossz törvény, annak súlyos politikai ára lesz 2014-ben.

index.hu/belfold/2011/11/15/koznevelesi_torveny/
@Kivlov: Pintért? Rendőrként az ugyebár sok-sok éve.
Kéretik elemezgetni a mondatokat, visszautalnék a vezényló tábornok elmebeli, és mentális vélelmezett állapotára, azt hiszem ennyi elég:

Az eva-ügyhöz hasonlóan újabb kormány-frakció ellentét rajzolódott ki a köznevelési törvény miatt, miután Pósán László az oktatási bizottság fideszes alelnöke pénteken felvetette: általános vitára alkalmatlannak kellene minősíteni a Hoffmann Rózsa által benyújtott törvényjavaslatot. Lapunknak is megerősítették az Origo [1] információját, miszerint Orbán Viktor a hétfői frakcióülésen azt mondta, hogy aki egy minisztérium vagy egy államtitkárság által benyújtott tervezetet minősít alkalmatlannak, az a teljes testületet, végső soron pedig őt magát tekinti annak. A javaslatot végül hétfőn általános vitára alkalmasnak találta az országgyűlés: az összes fideszes és KDNP-s mellette szavazott, a kormánypártiak közül egyedül Pósán László tartózkodott.
@Cirbi:
Most már nem kokizik: földre köp. Így nem tudnak vele együttműködni a lassú tengerjárók, ergo megint ők lassítanak majd bennünket, ahogy vánszorgásuk közepette közöttük kell manőverezni a gyorsnaszáddal.
@a szív fészkei: az újságíró konklúziója:
"My impression is mixed. I am willing to accept some cut corners on politics and economics. When countries in "old Europe" so flagrantly break the rules, and when bankers behave so irresponsibly, one cannot be too cross about a politician with a strong mandate who rewrites the rules a bit, especially in conditions of economic near-emergency. I am rather more worried about his tin ear for Slovak concerns, and what seems to me to be an over-fondness for raison d'État in dealing with Russia and China. What do readers think?"
az utolsó előtti mondat második fele: sokkal inkább zavar az, hogy süket füleket mutat a szlovákok kétségeire és...nekem úgy tűnik, hogy a hatalmas (túlzott) szerelme az ÁLLAMHATALOM-ban a kínaiakkal és az oroszokkal üzletelve (tárgyalva).

majd mindjárt jövök az interview-val
@Kivlov:

Ha ennyire nem figyelsz oda melyik kormányok mekkora adósávhatárokat állapítanak meg, akkor minek osztod az észt?

A Bajnai kormány 2011-re 15 millió forintnál húzta meg a sávhatárt, alatta 17, felette 32% lett volna az szja. Ez meg nem 3-4 kilót, hanem 1.250 ezres fizetést jelentett volna. Ekkora kereset után meg csak lehetne magasabb adót fizetni, nemde?
@Cirbi: Most ezzel mi a baj? Hogy a főnök vállalja a felelősséget az alárendeltek munkájáért? Demszkynél nem volt ilyen, igaz?
@a szív fészkei:

Az biztos, hogy egyszerűbb és kiegyensúlyozottabb lenne minden. De azon mondjuk nem csodálkozok, hogy a megtérülő befektetés fogalmát nem ismerik azok, akik soha nem vállaltak felelősséget se kockáztatott tőkéért, se alkalmazott melósokért.
@Kivlov: Tudod, most olvasom, hogy lehet kivezetik a tőzsdéről az OTP-t. Azon felül, hogy roppant gyanús az ügylet, most kb 20 000 kisbefektető pénzét nyeli le a KORMÁNY. Ügyes, nem? Ezért volt szerintem az OV CSS csúcs. Nekem ez 30-ba fáj. Ennyit fizetnek be egy életen keresztül nyugdíjra az emberek. Mi jön még? Elviszik az öltönyeimet is? Tudod, az a baj, hogy vagy nagyon gonoszak, vagy nagyon diletánsak. Ez a kormány alkalmatlan arra, hogy gazdálkodjon. Az Economist cikket meg olvasd el, érdemes.
@Fabius:
Nyugi, majsztró, ezt vágom én is.
Felőlem ez is maradhatott volna. De az adójóváírás kidobása mindenképp hiányzik belőle.
@Qeatzkoatl:
rég eladtam az ótépéimet. :D
@Rodeo36: I am rather more worried about his tin ear for Slovak concerns, and what seems to me to be an over-fondness for raison d'État in dealing with Russia and China. What do readers think?"
az utolsó előtti mondat második fele: sokkal inkább zavar az, hogy süket füleket mutat a szlovákok kétségeire és...nekem úgy tűnik, hogy a hatalmas (túlzott) szerelme az ÁLLAMHATALOM-ban a kínaiakkal és az oroszokkal üzletelve (tárgyalva).

Látod, az egyetlen lényeges fogalmat nem tudod lefordítani - raison d'état - máris más értelmet kap a szöveged.
@Bathory: ez nem felelősség vállalást jelent számomra, hanem a legkisebb ellenszegülés csirájában való elfolytását, nem akarok stílust és vezetéstechnikát idecitálni, de ez példamutatásnak, az együttműködésnek, valamint, eredményességnek is nagyon nagyon árt-ártott-ártani fog, nem csak nekünk, de neki is...
@Qeatzkoatl: Szerintem te ne vidd túlzásba az olvasást, úgysem látszik meg.

kivezetik a tőzsdéről az OTP-t. Azon felül, hogy roppant gyanús az ügylet, most kb 20 000 kisbefektető pénzét nyeli le a KORMÁNY. Ügyes, nem?

Jól megkeveredtél. A tőzsdéről kivezetésnek, a kisbefektetők pénzének meg a kormánynak mi köze van egymáshoz?
@Kivlov: Attól hogy nem a tőzsdén kereskednek vele még forgalomképesek maradnak a papírok. De minek magyarázzam a sok nyuggernek?
@Bathory: Igen, de nem lesz szem elött, lehet halászgatni-szervezkedni fű alatt, sok sok nokiás dobozkával /persze ez a régi TV-s nokia :D/
@a szív fészkei: ez ami felbosszantott, pofátlan hazugság, íme:
"He also points out that plenty of other countries have political appointees too: not least the United States. And he insists that the Fidesz nominees to important public positions are a) not necessarily party placemen and b) thoroughly competent."
csak a vége: köti az ebet a karóhoz, hogy a Fidesz kinevezettjei nem szükségszerűen párt aappartcsikok, és teljesen szakmailag versenyképesek. (hát mit lehet ehhez hozzáteni, megy föl bennem a pumpa, mivel az újságíró azt állítja, nem igen zavarja, hogy Orvbán tisztogatást csinál, mert azt más volt szocok is megtették és hogy szerinte megosztja a terheket a gazdagok és a szegények között és hogy az így keletkezett belső súrlódások elfogadhatóak, sőt, tehát amit ez a dilinyós mond az még helyes is lehet, a másik mérgem az, hogy teljesen politikai szempontból közelít (jellemzően a brit érdekek azok, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene és a szomszéd is majd mi odamegyünk) és szinte semmi számadat nincs tehát egy rohadt politikai ömlengés, vita a vitáról amit én útálok és egy kalap szar, tehát én az újságírót kárhoztatom, hogy azt fordított MTI elvtárs ami jólesett nekije.... :)))))
@Rodeo36:
"...megosztja a terheket a gazdagok és a szegények között..."

Így van. Eddig az adójóváírás miatt a "minimálbéresek" pl nem vagy alig fizettek SZJA-t...
felemeli az ÁFÁt, azt fizeti a segélyes C is meg a nyugi is. ennyi.
@Fabius:

Szerintem ezt hiába magyarázod. Pedig igaz. Szomorú az egészben az, hogy Orbán arcvesztése miatt ezt csinálni soha nem fogjuk akkor sem, ha a matolcsyzmus alapjában erre a modellre épült. Csak be kéne vallani, hogy a megcélzott réteget elkúrtuk, és neki kéne menni a Bajnai sávokkal újra.
@Rodeo36: The national interest, often referred to by the French expression raison d'État (English: reason of the State), is a country's goals and ambitions whether economic, military, or cultural.

Remélem nem fordításból élsz, szakértőkém.
@Cirbi: Fosok a vezetéstechnikára, a demokráciára, a sajtószabadságra. Az eredmények, főleg a gazdaságiak érdekelnek.

És e miatt a csúnya önző érdek miatt azt hiszem egy lehetséges kormány van, a mostani.
@Kivlov:

Most a többgyerekes közép keresetűek nem fizetnek egy peták szja-sem. Az rendben van?
@néma bárány:
Olyan szempontból, hogy akkor az nem kamubéres, igen.
Nem lenne baj az adómentes minimálbér logikájával sem alapvetően, csak nem nálunk. ahol több100E kamubéres van.
@Kivlov: Jas, gáz az ÁFA emelés, de egy döntően adóelkerülő társadalomban ÁFÁt emelni kézenfekvő dolog.
@Bathory:

"Az eredmények, főleg a gazdaságiak érdekelnek."

Esetleg, ha mondanál egy darab gazdasági eredményt az elmúlt másfél évből. Mert én nem látok. De lehet rossz a szemem.
@Bathory: ha arra utalsz, hogy államérdeknek is lehet fordítani, szerintem akkor is azt állítja a cikk amit én fordítottam mégpedig, hogy az államhatalom, az államérdek felülírja a demokratikus vezetést azaz az állam eldönti mi az ő érdeke és azt az érdeket kergeti mint a veszettkutya és a harbinger of an autoritarian rule az azt húzza alá amit én állítok és akkor sehol se vagy a kritikáddal raison d'etat tehát az államhatalom érdeke a cikk szövegkörnyezetében azaz egy lesújtó vélemény a Galaxis Eszéről...ami megegyezik az enyémmel

erre varrjál gombot bucika (Ödönke)
Indul a magyar állami divatvilágcég

Újabb nem ortodox húzás a gazdaságpolitikában: az állam közös céget alapított Zoób Kati divattervezővel, a bába Orbánné Lévai Anikó volt.
@Bathory: Remélem mások értették. Remélem vannak, akik értik a tőzsde működését. Remélem vannak, akik tudják ki a Csányi Sándor. Remélem mindenkit meglepett a napokban tartott, eddig példa nélküli, hosszú négyszemközti megbeszélés.
Tudod, a pénz nem veszett el, az ott van. Papírt vettem érte, aminek nem lesz értéke. Miért is nem? Mert OV állami garanciát vállalt az OTP-re. Ezek a tőzsdei pénzek felszabadulnak, lehet belőle hegyeket, völgyeket patakokat venni. Aztán majd az állam kisegíti a szegény Sanyit. (Többek között a te pénzedből is.)
Embörök!
Nem lenne jobb ,ha meglennének sorszámozva a bejegyzések a blogokban?
Ki ebben az illetékes elvtárs?
Mert hát a könnyebb visszakereshetőség,utalások,stb...
Talán nem lenne olyan nagy truváj ezt informatice megoldani?!
Vagy túl hülye ötlet,hogy csak nekem jut eszemba?!
@Kivlov: na most még te is? kiragadod a szövegkörnyezetből és elferdíted, ez az újságíró reminiscenciája arról a politikai szóömlenyről amit a Galaxis Esze hordott össze és a reminiscencia szerint egyáltalán nem érdekes, hogy az interview alany az egyenlőbb tehermegosztásról beszél(SIC!!! azaz nem tesz) amikor ő maga beismeri a cikk elején, hogy a környező országok közűl egyre hátrább került Magyarország a gazdasági helyzete alapján...a tényleges egyenlőbb tehermegosztás nem lenne rossz de nem történik, rablómese megy róla és a törvények sem ezt létesítik, ez a baj: a duma más mint a gyakorlat és főleg az eredmény(telenség)!!!
@Bathory: Te sem vagy ortodox, vagy csak nem érted, amit írsz.
@sulcus:

Az egyik illetékes én vagyok, és nem teljesen értem mire gondolsz sorszámozást illetően.

Nekem az egyetlen ami beugrik erről az a TG blog, aminek ez sajátossága. De, hogy mitől egyszerűbb visszakeresni mondjuk egy bejegyzést a 237 szám alapján a keresett téma kulcsszava helyett, az nem világos. Segíts.
@sulcus: van nekijek idejük másodpercre pontosan a nicket meg idézi...a nick beszámozása lenne a megoldás, mégpedig annak a nicknek hányadik beszólásáról van szó, vagy 1-től végtelenig be akarod számoztatni az egész dilit? automatizálunk a libák meg döglenek :)))
@Rodeo36: imminent az nem "teljesen bizonyos", hanem "rögvest" (bekövetkező)
Ne csúsztassunk az angolul nem tudók felé
"megszorítások meglépve, mintha csak itt lenne az IMF"

Sajnos nem így van. Az IMF tudva tudja, az adóemelés még jobban agyoncsapja a növekedési kilátásokat. Kiadáscsökkentést akar elérni, nem adóemeléseket. A strukturális hiány csökkentését akarja a mocsok.
@Fabius: szerintem a kommentekre gondolt beszámozva így:

1. elmúttnyóccév
2. de a fletó szarabb volt
3. mszp és szdsz többet lopttt...
stb

és akkor nem kéne írni csak a számokat...
@Bathory: itt van az egész, hogy eldönthesd, apiszkálódásod megállja e a helyét?

"The national interest, often referred to by the French expression raison d'État (English: reason of the State), is a country's goals and ambitions whether economic, military, or cultural. The concept is an important one in international relations where pursuit of the national interest is the foundation of the realist school.

The national interest of a state is multi-faceted. Primary is the state's survival and security. Also important is the pursuit of wealth and economic growth and power. Many states, especially in modern times, regard the preservation of the nation's culture as of great importance."

namost a 3 komponenséből melyiket és hogyan valósítja meg a Galaxis Esze 9 és fél év után, 8 alatt felkészűlt és másfél éve teljhatalma van mint XIV lajosnak...csak az valahogy más személyzeti politikát alkalmazott a miniszterei és szaktanácsadói kiválogatásakor, ugye?
@Husz_János_Puszita: Sőt, a galádok ragaszkodnak, a demokratikus korlátokhoz is. A modellezéshez, az uniós harmonizációhoz. Lesz itt pofon amit OV-nak szánnak, de a mi arcunkon csattan, ez most 100 mrdFT-be fog fájni, a bankok kényszerítése akció veszélybe került.
@messi-asz: Pont erre gondoltam, összedobok nekik egy olcsó delphis/sql-es kommentező-robotot. Alig kell hozzá tárhely. 300 mondattal elvannak egész nap, random lehetne kiírni őket.
@Qeatzkoatl:

"Lesz itt pofon amit OV-nak szánnak"

""""Az EU-tól más projektekre kapott pénzekből építik rohamtempóban a Várkertbazárt, hogy éppen
a következő választás előtt legyen kész.""""
Karinthy Ady-persziflázsnak írta és mára Orvbán totál teljesítette, sőt túl is:

Karinthy Frigyes stílusparódiái
Megjelent német és francia fordításban is

Jött értem a fekete hajó
Jött értem fekete vizen.
Álom-királyfit, vitt tova vitt
Moslék-országnak mentiben -
Fekete hajó, fekete vizen.

Moslék-ország, hajh, cudar ország,
Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;
Hajh, Átok-város, Redves-ugar:
Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?
Fekete vizeken jöttem én.

Vagyok a nyugati sirály -:
De magyarnak köpött ki a föld
Moslék-ország a nyakamon ül
Engemet Moslék-ország örökölt:
Nyöszörög a hájszagú föld.

Már nem megyek el, fekete hajó
Moslék-ország hagy’ örülj, szegény!
Laza ferdinen, laza ferdinen
Fekete vizen, fekete legény,
Hajh, kutyafáját, szomoru legény.
@messi-asz:

Őőőő...de a válasz erre gomb hatására a kommentben megjelenő @akárki nem azt a célt szolgálja, hogy követhető legyen micsodára reagált a kicsoda?

Vagy csak én nem értem.
@Bathory:
"Fosok a vezetéstechnikára, a demokráciára, a sajtószabadságra."

Egy nagy francokat fosol te ezekre. Te a demokrácia és sajtószabadság nagy híve vagy. Te rajongasz az olyan demokratikus szabadságjogokért, mint a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága.
Mást se csinálsz, csak hozzászólsz és dumálsz össze-vissza (baromságokat), azaz aktívan gyakorlod a szabadságjogaidat.

Olyannyira, hogy te sikítoznál a leghangosabban, ha valaki megvonná a jogodat, hogy hozzászólja, vagy cenzútáznának. Na akkor hirtelen nagy demokrata jogvédő lennél.

Majd én megmondom hogy te mire fosol: te MÁSOK jogaira és véleményére fosol, mások demokratikus jogait szarod le magasról. A sajátjaidat viszont imádod és naponta gyakorlod.

ÍGY pontos.
@kerecsen2010: ha valami rögvest akkor bizonyos is teljesen, nemdebár? "imminent death of the Reason of The Galaxy"
@Cirbi: Hát ha a kormánytól kap folyamatos megrendeléseket, akkor igaza is lehet. Akkor neki gazdaságos ez az egész bolhacirkusz. Mást meg leszar, mindegyik ezt nyomatja. Tótán is valamilyen leoanrdo: neki most kurvajó, mindenki dögöljön meg. Keresztényi, konzerv szemlélet.
@Cirbi: Ő lesz a kapitalista Rotschlid Klára??? Oda kell járnia a potentátnejeknek öltözködni (jó, akkor máshol nem is lehetett.)

Hát Zoób állítólag igen nagyon betört nyugatra, ezek szerint annyira mégsem, akkor nem kéne neki Lévai hónalj alányúlása.

Épp azt löki a Radio Luxemburg, hogy We are the champions... Na ja.

Államérdek: ha nem Orvbán lenne a cikk szereplője, akkor elhinném, hogy az állam, 10 millió állampolgár érdekét jelenti. De ő egy törpe Lajcsilagzi (amitól hány a lakodalmas kutya is), az Állam én vagyok-jával. Csak abban hisz. Összes idolját csak ilyen hülyeségben karcolja alulról.
@a szív fészkei: most írjak sablonosat rá? igen, ezért tart itt ez az ország....
@sárkányfő: Nagy vagy! Ilyen tömören összefoglalni ezek krédóját,gratulálok!! Kösz.
Tudják a hatást fokozni: hvg.hu/itthon/20111115_demars_amerika_orban#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_15

"Komoly figyelmeztetést jelent a demars a diplomáciában, még ha csak szóbeli is; azt jelenti, hogy a küldő ország részéről folyamatosan figyelik a címzett lépéseit, és ha továbbra is fennállnak a kifogásolt tényezők, akkor írásbeli figyelmeztetés is következhet – mondták el a hvg.hu-nak diplomaták. Mint megtudtuk, a kormány reakciója az amerikai nagykövettel folytatott kétoldalú tárgyalások után döbbenetet keltett diplomáciai körökben."
[..]"A diplomácia nyelvén ’aggodalmakat’ emlegetni teljesen egyértelmű jelzés. Ehhez képest az, hogy Szijjártó Péter utána ’badarságokat’ és ’túl élénk fantáziájú újságírókat’ emlegetett, felháborító” – mondta lapunknak a diplomata, aki egyébként "rendkívül furcsa emberként" említette a kormányfő szóvivőjét."

Azért ez a diplomácia nyelvén nem a legnagyobb létező dicséret, egyezzünk meg ebben.
Szólatok a haveroknak, hisz pörög a gazdaság, akkor van rá pénz: www.deluxe.hu/2-milliard-forintert-akarnak-eladni-egy-svabhegyi-hazat/20111115

Az biztos, hogy biztos van szép panorámája Rózsadombra, de ennyiért???
@a szív fészkei:
egy fontos rész a cikkből, fordítsam vagy elég: "a kanyar a hibás..."
Turning to the economy, the prime minister readily agrees with the suggestion that success in macro-economic stabilisation has not been matched by progress on the micro-economic agenda: debureaucratisation, labour-market reform and particularly the black economy. He puts some of the blame on the European Union, both for low growth and for failing to disburse structural funds more quickly.
@Rodeo36: Hát nagyon nagyjából értem. De mindig a kanyar a hibás, na természetes!!!

(az utolsó mondatot konkretizálnád? Mindenről a Zeju tehet?)

hetivalasz.hu/uzlet/meg-ebben-a-honapban-dontes-szulethet-43152 OTP lefejel.
@Fabius: Hááát nem tom,de ha a mailemre jön válasz értesítés a link csak az oldalra visz vissza és rohadt nehéz mekgeresni a válaszolót,ha sok a bejegyzés.
nem csak erre a blogra írtam hanem mindegyikre.
Nem tom mi aza tg blog.
@Rodeo36: Csak az a fontos ,hogy szopjanak a libák! :)
hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/15/Most_van_az_hogy_politikust_dicserunk_6I2OHD#rss

Figyelitek, három perc múlva hat óra lesz, mióta elcsitultak a kormányvédő erős bástyák... Egyszer mindenkinek lejára az a fránya munkaideje. www.youtube.com/watch?v=OpOpwSUw_hM
@a szív fészkei: Én meg úgy látom,hogy az összes felsőoktatási intézmény hallgatói csak nőkből áll. Hova lettek a férfiak?
De,hogy jön ez ide?
@messi-asz: Nem is rossz!!!
:o)
Hangszórót érdemel..
@sulcus: Ja, akkor nagyon romlott a fantáziám bocs! De erre ugrott be: "Csak az a fontos ,hogy szopjanak a libák! :)"
@a szív fészkei: mielőtt akármi, ez a Bánatos Ödönke (vagy mi a fasz, nem az a seggfej MIKI-ből, tudod navracsikicsukimisztériuma, aki hivatalból blogol?)
na a fordítás:
He puts some of the blame on the European Union, both for low growth and for failing to disburse structural funds more quickly.
néhány dologban az EU-t hibáztatja (teszi meg bűnösnek) mind az alacsony növekedésért mind a struktúrális alapok gyorsabb elosztásában való vétkességéért (a "fail" elbaszás, vétkes tévedés, elhibázás úgy, hogy az okozta akiről szó van...hogy a fordítási kritikusaimnak is adjak csócsálnivalót...az egyik az imminent-re volt kedves azt írni, hogy nem bizonyos, hanem rögvest bekövetkező, dehát -mint írtam- ha rögvest bekövetkezik akkor bizonyos is egyúttal de ha van szőrszál akkor has'gatjuk egyébként ezt a cikket is agyon hamisították ugyanúgy mint a PM-ot és amit idézel a kedvencem a "truand" hivatásos koldust is jelent abban az értelemben hogy útonálló késsel a kezében ez a francia értelmező szótár meghatározása :D)
@a szív fészkei: ha nem tudnád a libák a leginkább hajlamosak "gay"-nek lenni...erre történelmi leírása is van ha jól t'om? Léda és a hattyak hát a hatty az liba csak nagyobb :DDD
@néma bárány: Most a többgyerekes közép keresetűek nem fizetnek egy peták szja-sem. Az rendben van?

Teljesen. Valaki gondol a távolabbi jövőre is. Persze GyF is, csak ő úgy hogy majd meghalok azt valahogy csak visszafizetik a hitelt.
@sulcus:

Így már értem. A TG blogot a többiek megmutatták, a felvetés többi részéhez:

Én gmailt használok, és a válasz értesítőben két linket kapok:

Az első bejegyzés címen jön, és csak az adott posztra visz. Alatta kiírja a szerzőt, vagyis aki válaszolt, és adja a közvetlen linket a kommenthez magához. Amire kattintva nem kell a tengerben keresgélni, mert minden kommentnek közvetlen linkje (sorszáma ha tetszik) van.

Bár nem tudom a többi levelező rendszer hogy kezeli ezt. Tapasztalatok?
@Fabius: De ha lenne alternatíva azt meghallgatnám.
@Fabius: Alternatíva alatt olyasmit értek aki kormányt tudna alakítani.
Matolcsy György nagy figyelemmel vizsgálgatta a sziklaszorost, melyen áthaladtak. Egy helyen, ahol két hatalmas kőoszlop közt alig észrevehető hasadék kezdődött, Matolcsy György megállt, és így szólt Orbán Viktorhoz:

- Azt hiszem, itt fedeztem fel az ezüstereket néhány évvel ezelőtt.

- Könnyen lehet, hogy itt gazdag ezüsttelepek vannak - bólintott Orbán Viktor.

- Ismered ezt a helyet?

- Nagyon jól - felelte Matolcsy György. - A sziklahasadékon át egy nagy hegykatlanba lehet jutni, s onnan szűk, kanyargós ösvény vezet fel az Ezüst-tóhoz.

- Akkor hát előre! - kiáltott fel örömmel Matolcsy György. :)
@Rodeo36: Nem azt írtad hogy államhatalom érdeke(ami amúgy értelmetlen), hanem nagybetüs államhatalmat. És így biztos nem értelmes, nem jelenti ugyanazt és még csak nem is fordítható így a raison d'état.
@Bathory:

"De ha lenne alternatíva azt meghallgatnám."

Lemond Orbán Viktor? Vagy elzavarják?
@Bathory:

Alapvetően nem a jövőre gondoláson volt a hangsúly, hanem a mindenki fizessen adót-on. Amihez képest ez kettős mérce.
@Rodeo36: Én a pingvinekről tudok. Megint South Park: homokos állatok otthona. Alapdarab-
@Qeatzkoatl: Ha arra céloztál, hogy attól, hogy papírt vonnak ki a tőzsdéről, az elveszti az értékét, akkor hülye vagy. Sokféle részvény cserél gazdát tőzsdén kívül, ennek nincs köze(ti. annak, hogy tőzsdén jegyzett vagy nem) a névértékhez.
@Bathory:

A Haza és Haladás egy szakértői kormányt holnap felállít, ha kell. A fogadtatása is kb olyan lenne, mint az olasz Montinak.

Más alternatívát én sem látok.
@Husz_János_Puszita: @sárkányfő: Bárki viszanézheti kettőnk közül kinek életformája a blogolás...:)
@Bathory:

Bizony lehet mi? Mert, hogy példát azt nem hoztál.
@néma bárány: Fizessenek is csak szja-t ne. Ők a leghasznosabbak, a meg nem születettek ugyanis egyáltalán nem adóznak.
@Rodeo36: Már bocs, a Velencei tónál napokig nézegettük a hattyúcsalád életét. Volt papahattyú,mamahattyú, gyerekek, csupa szív, szeretet mézgásan...És az hattyú volt, nem csak nagyobb liba. (ahol a hím neve gúnár, nem?)
Tehát Zeusz "fiúhatyúként" - hogy s hogy nem, fogalmam sincs - , de meg tudta toszni Lédát, a nőt, sőt fel is csinálta. ˇ[..]Zeusz szeme a halandók közül megakadt Léda szépségén, és egy nap hattyú alakjában elcsábította a királynét. Léda megijedt férje haragjától, és hogy saját lelkiismeretét rendbehozza aznap éjjel együtt hált Tündareosszal is. Hamarosan négy gyermek látta meg a napvilágot. Léda két hattyútojást szült, amiből gyermekei kikeltek. Közülük kettő Zeusztól, kettő pedig Tündareósztól származtak. Így Helené (Szép Heléna) és Polüdeukész halhatatlanok voltak, míg Klütaimnésztra és Kasztór halandók. Kasztór és Polüdeukész együtt voltak a dioszkuroszok."

Mi van itt homokosság?
@Cirbi: "Aki a földre köp, azzal nincs együttműködés", és nincs nálunk diktatúra sem, főleg egyes pártokban nincs.
@a szív fészkei: a cikk fő tartalma, megpróbálom röviden: a cikkíró megjegyzi egy ponton, most elveszítettem a szálat... a Galaxis Esze sorolja mindazt a maszlagot, amit külpolitikában és belpolitikában csinál...arra a megjegyzésre, hogy a lengyelek tövig leszarják őt is meg a politikáját is (cikkíró Jagellónian politics-ről beszél ami lengyel nagyhatalmi törekvéseket jelent) és hogy az annyit kritizált Kínát és Oroszokat most történelmi változásaikra hivatkozva nyaldossa őket körbe körbe, mialatt a belpolitikája nem mutat semmi számszerű eredményt és bevallja, hogy Máltával egy szintre csúszott vissza és nem mozdúl onnan...összességében ugyanaz a helyzet az MTI és a valóság között mint a PM és a fordításuk különös tekintettel a truand értelmezésére ami még a te fordításodban is vidéki fickót jelent mialatt: "útonálló koldus egy ragadozó vigyorával"-t kell fordítani és ezek a finomságok kurva fontosak ahhoz, hogy a cikk hangulatát és álláspontját visszaadják, nagyon fontos tudni és le is van írva, az angolok azaz a cikkíró tövig leszarják mi folyik, hírt adnak mert van hír de ez a kis ország vén kádávere hidegen hagyja őket és főleg egy ilyen hőzöngő hülye akit végülis pontosan lefest a saját szavait leírva és nincs más miről írni sok érdekes szófordulat felsőfokú angolul tanulóknak és a Külügynek meg a Külügyi Bizottságunknak...:DDD
@Bathory: B*meg, nem a főnök, hanem a pártja nyerte a választást. Úgy emlékszem a főnök nem is indult egyéni körzetben.
@Fabius: Nem tudom mi ez a nagy hype, azt hiszitek, hogy a 'szakértő' szó valami csodát hoz?

A 2/3 szinte mindent megtehet. Ha ez egy elenyésző kisebbség szerint nem demokratikus, megy a sírás.

Szakértői kormánynak szükséghelyzetben lenne helye, amikor a demokráciát felfüggesztik(háború, válság, term. katasztrófa). Nyilván akkor a demokrácia hiány már nem zavarja az elenyésző kisebbséget.

Konklúzió: Csak a mellőzött liberális baloldali értelmiség érdekelt 'szakértői' kormányban és csak azért mert demokratikusan nem tudja elfogadtatni magát.

Montira meg térjünk vissza pár hónap múlva, egy nap alatt csak annyi derül ki, hogy a nép egy mekkmestert is tud imádni 1 napig. Pláne ha olasz.
@a szív fészkei: nemzetközi hír lett a Toronto Zoo szétválasztotta a két fiú pingvint mert szaporítani akarják őket...a lelki életükre nem gondolnak? :DDDD
@Fabius: ez is MIKI-ből van pénzért csinálja a navracsikicsukimisztérium bentlakója főblog beosztásban most túlórádzik a mi nagy örömünkre a kis hamis
@látjátok feleim szümtükkel: Ha ettől boldogabb vagy akkor nem ő nyerte...:DD
@a szív fészkei: hát én arra a festményre gondoltam amelyiken olyan Léda meg a Hatty van az olyan gay ha Zeusz ha nem a Zeusz bisex volt emlékezz a fiúcskára aki csicskása volt :DDD ne légy már olyan jaffás erkülcsű nyíltak vagyunk és liberálisok (ezt híjják szoclibának?)
@2llkedő: Azt lehet tudni, hogy Hitlert is saját hívei akarták eltüntetni, Julius cézárocskát pedig a teis fiam Brutuska is megbökte. Ki tudja mi lesz itt.
@Bathory: ennyire gyengén megy a félrebeszélés?
hol írtam én olyat, hogy szarok a demokratikus jogokra? sehol, ilyen baromságot nem is írnék soha, ezt bizony te írtad.
és az a tény maga, hogy válaszoltál, tehát éltél a szólásszabadságoddal, ez is mutatja, hogy a saját jogaidra kényes vagy, másokéra pedig, ahogy olyan találóan fogalmaztál: "fosol".
"...nagy hitelminősítő intézet általi - leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség. Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált."

egyetértek a Fidesz nyilatkozattal...
a kormány mondjon le! előrehozott választás kell !

hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/14/Napi_seggszaj_amikor_a_Fidesz_meg_csungott__VOGLO6
@Bathory: Ödönke pont ez a baj a 2/3-dal a teljhatalomból csak a terülj terülj asztalkámat csinálták meg saját maguknak (circa 4000 jaffás bel "tag" -jó nagy tag- és aholdudvaruk lásd Lévaianikókavállalkozá
saitésfőszerkesztőségét) te meg itt hebegsz habogsz mindenfélét csak egyetlen számot nem tucc 9 és fél után...talán mert a számok negatívok? ejnyenyenye és a Kerényi Papagájkommandó dolgodzik serényen mint te is csak nem vagy tagja neki beltag kültag de tag-
@sárkányfő: Semmilyen szólásszabadság és demokratikus jog nem ér semmit anyagi alap nélkül. Ezek a jogok ott létező dolgok ahol van középosztály.

Magyarországon középosztály építő politikát csak a Fidesz folytat.

A szocialisták 89 előtt is és utána is pusztították a középosztályt, ékes vezetőik is proletárszármazásúak lévén. Szóval hadd mosolyogjak ha valaki a túloldalról jelszavakkal harcol..:D
@a szív fészkei: na látod ezek visszaadják pontosan mi van az Economist-ban és mit ír a zemtéí, vincenték jók csak nagyon beltenyészet házi blog olyan mint a pálesz
@Bathory:

Alternatívát kértél, mondtam. Ráadásul olyat, aminek semmi köze a hájphoz. Éppen ekkora szarból húztak ki Gyurcsány után, ez tény, amit ha bárki kétségbe von az Orbán Merkel előtti világbajnokozását is kétségbe vonja.

Mellesleg én sose azt mondtam, hogy Orbán kétharmada nem legitim, vagy nem demokratikus választás útján született.

Azt mondtam a gazdaságpolitikájuk szar. Az meg az eredmények tükrében nehezen vitatható. Legalábbis sikert továbbra sem hoztál te se, egyet se.
@Rodeo36: Attól hogy mások zsebébe turkálsz, nem leszel több sem anyagilag, sem másképp. Amúgy ha minden igaz 2 jogászos - 4 gyerekes a família. Ne mást hibáztass ha még jó helyesírást sem tudsz felmutatni.
@Fabius: "a gazdaságpolitikájuk szar"

ez nem igaz. nemcsak az sz@r, legalább egy "is" kéne ebbe a mondatba

az oktatáspolitika az meg tragédia. most habog hofi rózája az arénában (inforádió)
@Rodeo36:

Nem baj az, én szívesen elvitatkozok velük, ha olyan a hangnem. Bathoryval semmi bajom, neki is van egy véleménye, meg nekem is egy másik.
@Rodeo36: Kösz szépen. Nézd a férjem ennyire tud franciául, majd megmondom neki, hogy a truand az szerinted mit jelent.

Szegény pingvinek.
@Bathory: te kivel hadakozol a túloldalról? csak nem beszoptad tövig a szíjjártós agymosást, hogy aki nem fideszes az mind szoci? :) mondjuk nem csodálkozom, ez tökéletesen passzol hozzád.

ezzel együtt látom most a becsődölt félebeszéléses módszer után a személyeskedés és a relativizálás felé mész el, hát harmatgyenge vagy. ugyanis a demokratikus jogok aranyat érnek a szegények számára is, nekem pl. úgy tűnik az alsó osztályból is rendszeresen járnak szavazni a népek a választásokon, járnak tüntetésre, stb., és pl. itt ezen a blogos sincs anyagi cenzus, szóval jó nagyot égtél megint.
@Bathory: erre mintha már reflektáltam volna...ha szöveget elemzed és a "harbinger of the autoritarian rule"-t a raison d'etat-tal összehozod akkor a 2/3 kapcsán létrejövő abszolút hatalom megléte és az azzal együtt létrejött teljes impotencia és szakmai analfabétizmus látszik és a cikkben ez tételesen is szerepel...erre varrjál gombot és ne a hülyeségeidet ismételgesd, literre vagy szótagra fizetnek? egyébként sem nekem sem Fabiusz -nak nem válaszoltál arra kérésünkre, hogy mondjál számszerű adatokat a hatalmas, kolosszális fejlődésről amit a jaffások a Galaxis Eszé-nek vezetésével létrehoztak 9 és fél év eredményeképpen? vagy nincs miről beszélned?
@Fabius: Nem húztak ki semmiből, az adóssághegy nem tünt el, semmilyen szakértő nem tünteti el, ha még nagyobb lesz a szar, akkor le lehet írni. Merthogy visszafizetni nem lehet, de kis országként nem lehet Mo. az első aki azt mondja hogy nem fizet.

A gazdaságpolitika jó vagy rossz, nem vagyok szakértő. Kedvez a családoknak, középosztálynak. 2018ig már látható eredmények is lehetnek, mindenesetre van gyerekvállalásra ösztönzés és elvándorlás megállítására lépések(alkalmazott is türhetően kereshet az új szja-val). A kevesebbet keresőknek kompenzációt szavaztak meg.

Ezek talán a legfontosabb dolgok. Nem nőtt tovább az adóssághegy, nincs több munkanélküli, van egy nagyon szerény GDP növekedés. Egyelőre ez, és én bizakodom.
@Rodeo36: Ja, minden görög a fiúszerelemet többre tartotta, mint a nőkkel szexelni. Ganymedest rabolta el pohárnoknak. De Lédát férfiként kívánta meg,Zeusz azért nem ment le leszbikusba tudtommal.

A Vincentet a posztért olvasom, slussz. De azok jók szoktak lenni. Ütősek és humorosak. Árpád valahogy elszürkült vagy mi. Meg lelassult, pedig téma azért lenne.
@Rodeo36: Hát belehúz most, ledolgozza szombatot vagy mi lehet? :-DD
@sárkányfő: aki nem fideszes az mind szoci? :) mondjuk nem csodálkozom, ez tökéletesen passzol hozzád.

-biza a választáson ez jött le. Jobbikos nyilván nem vagy, ha meg csak úgy általában utálod a világot, akkor ne írogass nekem lécci.
@Bathory: Orbán, mint középosztály-sarj? Akkor miért szegény vidéki parasztként nyomultak az egyetemekre - élve a pozitív diszkriminációval - behussanva más, valódi közepek elől?
@Bathory: milyen zsebekről beszélsz? nem érdekel a jogászságuk sem a 4 gyerekük...túl sokat kapnak azért amit tesznek 22 éve (esetleg 26?) én minimálbérre sem tartom méltónak a különbséget lopták tőlem meg a többiektől
@Bathory:
több millió ember el sem ment választani, továbbá a szocik melett még két párt bejutott, de te, a szíjjártó által szétmanipulált beszűkült agyú droid mégse bírsz elképzelni mást, csak hogy aki nem fideszes az mind szoci. és ez olyan nyilvánvaló számodra, hogy a puszta tények dacára is nyíltan vállalod ezt az ökörséget.
hát, ez maga az agyhalál, szánalom ami vagy a mások jogaira való fosásoddal együtt.
@sárkányfő: Aki nem ment el választani, az ne most akarjon politizálni.
@a szív fészkei: Kövér pl. lakatos fia. Az meg keményen A munkásosztály volt, az agyontámogatott az átkosban. Amivel semmi baj, csak most ne játsszák itt a dzsentrit.
@Bathory:
beszélsz kicsi magyar? és az olvasás megy?: "a szocik melett még két párt bejutott". tudod ezt a bonyolult állítást értelmezni?
bár ezt az IQ 20 felettiek maguktól is tudják, le se kell írni nekik.

na mintha ne lenne joga azoknak is politizálni, akik valamiért nem mentek el. és nagyon el vagy tévedve, mert nem te vagy az, aki eldönti vagy kiosztja a jogat arra, hogy ki politizáljon és ki nem. a politizálás és szólásszabadág ebben az országban minden állampolgárra vonatkozik, tetszik nekd vagy sem, ez így van.
szóval ehhez tartsd magad, te senkitől nem veheted el a politizálás jogát, még ha össze is fosod magad az erőlködéstől.
@a szív fészkei: így van...a Ganymédész is érdekes...bennem a hattyak mindig valami feminin képzetet hoznak létre, ez olyan személyes...a W. tényleg lassú mintha mással foglalkozna és az fontosabb lenne neki, a vincent tényleg ütős de belterjes...a magyar helyzet meg kezelhetetlen hacsak nem rakjátok ki gyorsan a fülkéket és valami kézigránátokat bennük de legalább durranó gombákat...pukkancsokat? meddig tűritek?
@Bathory: Az egy elég kemény politika volt. Csak nem adnak lehetőséget annak a tömegnek ezt kifejezni. És így torzul minden. Én elmentem, aztán... Csináljanak fehér négyzetet is a Semmire sem akarok,mert nincs alkalmas jelölt jelszóval.
@a szív fészkei:

Miért pont a dzsentrit ne játsszák meg? Ha lenyeljük Selmeczi Gabikát, Szíjjártót, Matolcsyt, Hoffmannt, akkor nehogy már pont Kövér ne játszhassa kicsit a dzsentrit.
@a szív fészkei: ezt nem szabad kihagynom, ebben látszik a cikkíró teljes érdektelensége vagy "irányított" politikai nézőpontja a Galaxis Esze javára (a hsz-ek keményen kritizálják ezt is!!!)ime:

His headstrong way with public institutions can seem like a power grab, until you remember that Hungary's political system is based on the idea of "winner takes all". The Fidesz party that he leads gained a hefty mandate in the 2010 elections and has since then, quite rightly in his supporters' eyes, carrying out his mandate of stabilisation and reform. If that means biffing a few foreign bankers, borrowing money from the state pension fund, and spanking the central bank, so what?

a vége: pénzt kölcsönözni az állami nyugdíjalapból, és seggrepacsizni a Nemzeti Bankkal, na és?

na ez jó esetben ferdítés rossz esetben rosszindulatú hamisítás, de mindenképpen visszatérek az brit érdektelenségre a kisdarab szar magyar izével kapcsolatban, ki a fasz az az orvbán és ki a fasz az a magyarország...kis infó csámcsogni...egyébként szinte senki sem ír semmit Magyarországról nagyítóval kell keresni bármit, a londoni út ezért volt egy fordulópont még ha negatív is a kimenetele -nem is lehet más- de legalább valami részletes megjelent, azaz újra felkerült ez a kis gyors'naszád a felszínre :DDD
@Bathory:

Ez a kormánypropaganda szó szerinti felmondása némi színezéssel. :-)

"ha még nagyobb lesz a szar, akkor le lehet írni"

Hová lehet leírni? :-D Egy darab fecnire felírja az utolsó, mikor kilakoltatnak a hitelezők? Apa, piacról finanszíroznak minket, nem az IMF nagybácsi pénzét herdáljuk akinek érdeke, hogy ne menjünk tönkre. Akik minket a piacról finanszíroznak azok pont leszarják, ha csődbe megyünk, és pont úgy ütnek kalapács alá MOL-tól Rábáig mindent amihez az államunknak köze van, ahogy az egyszeri árverező csinálja a lefoglalt kávéfőződdel.

A gazdasági szabadságharc ára, mondhatni.

A családoknak kedvező gazdaságpolitikáról kérdezd meg a családokat, erről: A kevesebbet keresőknek kompenzációt szavaztak meg. - meg engem.

Ki fogja fizetni a kompenzáció egyharmadát, mintegy 70 milliárdot szerinted? Elárulom, mi, a versenyszféra cégei. Azt is megsúgom, a forráskivonással pont ekkora összeget nem fordítunk munkahelyteremtésre.

Siker lesz ez is, meglátja bárki.
@a szív fészkei: kösz a linket a Dow Jones csak tuggya? :DDD

az a helyzet, hogy valami belső elemzésre lenne szükség -nagyon gyorsan- mert a külső szemlélő csak a globális süllyedést láthatja de néhány nagybani megoldáson vagy irányvonalon túl nem tud többet, ehhez kellene pénzügyi szakember aki meg is akarja oldani a gondot és nem egy küldetéstudatos idióta és a gittegylete...kár mondta a varnyú és arrébb lebbent a karóról és ez van máris a fedezetlen váltóknak nem akad átvevője, és be vannak szarva mi is lehet a fedezet ha tényleg borúl a bili...ha a pénzügyi szektor elhagyja és a magyar pénzügyesek is felemelik a kezüket és elengedik a kormányt akkor a lefolyó....
Hová lehet leírni? :-D Egy darab fecnire felírja az utolsó, mikor kilakoltatnak a hitelezők? Apa, piacról finanszíroznak minket, nem az IMF nagybácsi pénzét herdáljuk akinek érdeke, hogy ne menjünk tönkre.

Érdekes a lengyel és izlandi adósságot is a piacról finanszírozták. De mondom, nem mi leszünk az elsők, ahhoz túl beszariak vagyunk.

Ki fogja fizetni a kompenzáció egyharmadát, mintegy 70 milliárdot szerinted? Elárulom, mi, a versenyszféra cégei. Azt is megsúgom, a forráskivonással pont ekkora összeget nem fordítunk munkahelyteremtésre.

Na bumm. Ha sz*rik a kormány a prolikra, akkor az a baj, ha nem akkor meg az. Ktgvetésből fizessék őket hitelből mint eddig?
@Rodeo36: Figyi kedves számszaki szakértőm! Létezhet az, hogy Németországban, mondjuk Frankfurtban, Stuttgartban van a bankokban forint és átváltják rá az eurót (persze jobban, mint itthon)? Vagy külföldön nem is tartanak forintot? Teljesen abszurd a feltételezés is vagy uniós valuta lévén, lenni kell mindenhol valamennyinek és muszáj váltani, ha kérem?
@gyilkos fűegér: Ja, engem nem zavar, mert röhögök rajtuk, hisz emlékszem pár gúnyájukra. Csak a középosztályos nagy felhorkanásra írtam. Selmeczi egyenesen a várúrnőt adja! ingatlanmenedzser.hu/gazdasag/2010/11/29/20101128_selmeczigabi_vagyon
@Fabius: fent

+ nem értékelném túl a nyugati reakciókat. OV megtehet egy csomó olyan dolgot a felhatalmazásával, ami józan várakozás szerint 2014 után is fennmarad sima többséggel, amit nyugaton csak szeretnének.

Értem én hogy rá akarja erőszakolni a kormány politikai céljait a versenyszférára(korporatív állam-féle), de mi ezzel a baj? Úgy értem a politikai ellenfelek irigyek, nagy kaland. Kompromisszumokat kell kötni, de nem kell beszarni se, a bankok se mentek el pedig itt rettegtetek hetekig.
@Fabius: nem gyanús neked az a hatalmas államosítási hullám? egy részt a fedezetlen váltókat senki sem akarja elfogadni, semmilyen felárral!!! másrészt az államnak egyre többet kell birtokolnia, mivel az önki tulajdonokat más jogi aspektus szerint kell kezelni sok minden ügyletben és a magántulajdonokat egészen a személyi tulajdonokig bezárólag...a mai állapot -a statisztika aktuálisan esedékes számokról beszél- 26000 milliárd meg merem kockáztatni a 28000-et csináltam egy számítást a kamatos kamatokkal és járulékos költségekkel az jött ki, hogy csak az évenkénti törlesztés emelkedett 3000 + milliárddal!!!! erre nincs fedezet és aki váltót fogadna el az ezt is nézi illetve betekintést kell neki adni vagy nem tárgyal (ki kell nyitni a könyveket) és azt is látom, hogy nincs minden egységesen vezetve valami többszörös hamis könyvelés folyik...különféle célokra különféle számaik jönnek elő és majdnem minden esetben összekeverik a naívak és buták úgysem értik aki meg érti nem tehet ellene semmit de egy Dow Jones vagy Deutsche Bank, UBS, Paribas, Barclays, Santander már ismeri és szerintem a Simor is ezért kurvára rettegnek tőle pedig az ország érdekében tesz ami ellene megy a petya és gajdolós hülyeségeinek...:DDD
@Bathory:

A lengyel egy 40 milliós nép, ekkora felvevőpiaccal. Pont azért nem hagyják tönkremenni őket amiért az 50 milliós olaszokat se.

De mi a görögök 10 millió körüli csoportjában vagyunk, és pont annyira szarnak le minket is, ha nem vágunk jó képet a megmentéshez, mint őket. A hitelezőket sajnos nem érdekli a felértékelő nemzeti romantika. Ráadásul a görögök az eurózónát is bedönthetik, mi még azt sem.

Hja, ha ilyen egyszerű a "prolik" megmentéséhez hozzájárulni az egyéb adófizetés és GDP termelés mellett, akkor nyúlj a zsebedbe te is, és járulj szépen hozzá.
@a szív fészkei: nézd a kincstárjegyeket (állami váltó) és sok mindent lehet HUF-ban nyilvántartani (tehát a bankjegyen kívül értékpapírokat is, természetesen más az árfolyam, könnyedén különbözik ezt a kormánynak le kell nyelnie, ugye az aranyat eladta Járai elvtárs a barom állatja, most milyen jó lenne csak bejegyeztetni jelzálogként egy részét, másképpen zenélnénk) természetesen van és legálisan lehet is HUF bárhol a brazíliai Santander trezorjában vagy New Zeeland-on a Barclays-nál...a HUF mozgása is szabályozva van magánszemély és egyebek különféle jogokkal bírnak ehhez, és ne feledd a börzét a pénz börzét sem
@Bathory:
Ennyit Izlandról:
Az unortodox miniszterelnök Geir Haaradé elkergetése és a vele szembeni büntető eljárást követően ez a valós helyzet:

Ha a 320 ezer lakosú szigetország egyéb makrogazdasági adataira tekintünk, egyértelműnek tűnik az izlandi válságkezelés sikere: a 2009-es 6,9 és a 2010-es 3,5 százalékos GDP-zuhanás után idén a statisztikai hivatal várakozásai szerint már 2,3, a sziget gazdaságát lélegeztető gépen tartó IMF szerint 2,5 százalékkal nő a gazdaság; jövőre egyöntetűen 3 százalék körüli növekedésre számítanak. Júniusban az infláció elviselhetően magas, 4,2 százalékos volt. A valutaalap értékelése szerint a gazdaság túljutott a válságon, a szétesett bankszektor feltőkésítése jól halad, bár annak még nem jött el az ideje, hogy a devizakorlátozásokat feloldják és Izland a piacról finanszírozza gazdaságát.
@Bathory:

Orbán és a kormány akkor akarjon a versenyszférára erőltetni bármit, ha annak kockázatát is együtt vállalja velünk.

Amíg ez nem így van, addig lehet menni a faszba. Félre ne értsd, ez nem csak Orbánra, hanem mindenkire érvényes.
Mától munkára kötelezhetők a rabok a bv.intézményekben, bizonyos kivételekkel. Újabb pirospont.
@Rodeo36:

Nem véletlenül nem akarnak finanszírozni minket. Az államosítási álmok is kizárólag a zsákutca irányába visznek. Úgy pláne, ha olyan hallatlanul rentábilis cégeket veszünk, mint a Rába.
@messi-asz: Én nem fogalmaznék ilyen sarkosan. Az ország jelentős része ugyanezt gondoltam a Horn, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai kormányokról. Szóval nem hiszem, hogy az igazság itt, vagy ott van. Orbánék dilettánsok, ahhoz nem fér kétség, de nem hiszem, hogy ők lennének az ördög jobb és bal keze... :)
@Bathory: Ennyit a Lengyelekről:

Lengyelország kedden jelentkezett, hogy kihasználná a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rugalmas hitelkínálatát, 20,5 milliárd dollárt kérve e keret terhére a nemzetközi pénzintézettől. „Ez egyharmaddal fogja növelni a központi bank tartalékát, immunizálva Lengyelországot a válság hatásai és a spekulánsok támadásaival szemben. Ez nem segély, hanem kiegészítő tartalék, amely a Lengyel Nemzeti Bank rendelkezésére fog állni” - mondta a lengyel pénzügyminiszter sajtóértekezleten Varsóban.
@a szív fészkei: csak, hogy elkapd, nem "jobb" árfolyam hanem éppen sokkal rosszabb az adott bank vagy ország érdekeinek megfelelően, tehát míg MNB 317.62-n tartja nyilván a saját pillanatnyi lehetőségei és érdekei alapján a pillanatnyi eladási árfolyamot ugyanazt a Barclays NYNY-ban jegyezheti 350-ért joga van hozzá az általában nem fordúl elő, hogy a magyar MNB-nél pozitívabb lenne bár előfordulhat különösen egy pillanatnyi börze mozgáshoz valaki vesz Pesten 4000000MT sódert FOB London 2013 januárra és ezt HUF-ban számítolják...ott azután mennek a szájtépések a partnerek között és minden egyéb esetben is, ha a magyarok eladnának búzát 2014 márciusra FOB Budapest Free Port és ugyanúgy HUF a bázis ezeken lehet nyerni milliókat és elbukni mindent és ezek napi rendszerességgel folynak sőt fedezetnek (jelzálognak is lehet használni egy megkötött "future"-t)
@Fabius: A gazdaságban farkastörvények vannak. Ha elég nagy valaki diktálhat a kormánynak, ha nem akkor a kormány diktál neki. Mindenesetre miközben növekszik, nem kell demokratikus játékszabályok szerint játszania.

A ktgvetésből így is mennek ki a pénzek a cégekhez. Akkor miért ne ahhoz a céghez menjenek, aki a kormány céljaival összhangban cselekszik? Meg kéne lepődni ezen? Mert ha az én pénzem lenne akkor így csinálnám. Mert ennek csak egy alternatívája van hogy ahhoz a céghez megy a pénz aki többet oszt vissza a pártkasszába.
@Fabius: Rába :DDDDDDDDD +++)széleske elvtárs a zikarus-szal is egy bruhahahaha bár annak vannak részlegei mint a szerszámgyár és présüzem amik nagyértéküek)
@Bathory: Az a baj, hogy a te írásaid, következtetéseid azon kívül, hogy a lényedet tükrözik, nem a tényeken, hanem a te fejedben képződő fantáziavilágról szólnak. Részemről nem hinném, hogy volna értelme a virtuális világoddal vitatkozni. Mielőtt valamit idetocssantsz célszerű lenne utánanézni. Az hogy mindkét általad említett országban ott van az IMF erősen megkérdőjelez mindent, amit eddig és amit majd a jövőben írni fogsz. Azt még megjegyzem, hogy meglátásom szerint a te szocializációd valahol félresiklott.
@Qeatzkoatl: Látom elvesztetted a fonalat.

Mondjuk szép dolog látni, hogy 20 évvel azután, hogy a lengyelek lenullázták az államadósságukat, az IMF így is ad nekik pénzt. Szóval nem kell fosni, van kölcsönpénz szarásig és akárkinek, bármikor.
@Bathory: ezt úgy is lehetne mondani, hogy aki elment szavazni, az négy évig nem akart politizálni, rábízta ezt a tevékenységet másra; aki meg nem szavazott, az valamiért (vajon miért...) nem bízott meg egyetlen jelöltben sem, és (teljes joggal) képviseli a saját véleményét.
Legalábbis én így szoktam értelmezni, és mindig jót mulatok azokon, akik szerint a nem szavazók elvesztették a szóláshoz való jogukat amiatt, mert nem tetszett nekik a kínálat...
Kicsusszant egy infómorzsa. NEFMI 633 iskolaépület piaci árát 2 mrdFt-ra becsülte.
@Interlock: mint egy Schaffhausen congrats!!!
@Bathory:

"A gazdaságban farkastörvények vannak."

Ez így van. Éppen ezért, ha valaki a saját pénzemen felépített cégembe próbál meg kívülről beleugatni, annak letépem a heréjét és a fülére akasztom.

Ha nem kell demokratikus játékszabályok szerint játszani, akkor se Orbánt, se a kétharmadát nem kell legitimnek tekinteni.

"Mert ha az én pénzem lenne akkor így csinálnám."

Csakhogy ez nem a te pénzed. Legalább annyira az enyém is, meg a többi adófizetőé is.
@Bathory:
"Érdekes a lengyel és izlandi adósságot is a piacról finanszírozták. De mondom, nem mi leszünk az elsők, ahhoz túl beszariak vagyunk."

Itt a fonal vége. Gáz, ha elfelejted, miket írsz.
labilis alapokon a 2/3? akkor ez is csalás volt? JOGERŐS!

www.stop.hu/articles/article.php?id=961622
@TrueY: elemezd ezt számszaki alapokon, lécci, és utána mondd, hogy nem az ördög jobb és balkezei!!! szerintem igen, mert én egy valami sötét bosszút is látok mindezek mögött...nem vetted észre csak "azelesettekkel" nem foglalkoznak...mint Indiában a tamilokkal de lehet hogy az érinthetetlenségüknek más oka is van? fehér munkanélküli és hajléktalan más tészta mint a másik meg azok akik 12 generáció óta nem dolgoztak soha és szándékukban sincs
@Rodeo36:

Vess egy pillantást a Rába pénzügyeire:

www.raba.hu/befektetoi_oldalak/befektetoi.raba.hu/doctar/eves_jelentesek/annual_report_2010_-_eves_jelentes_2010.pdf

Ajánlom az adózás utáni eredmény és részvényre jutó eredmény sorokat (3. oldal táblázat)
@Fabius: Ez így van. Éppen ezért, ha valaki a saját pénzemen felépített cégembe próbál meg kívülről beleugatni, annak letépem a heréjét és a fülére akasztom.

Ez atomnagy hülyeség, viheted a cégedet ahova akarod. Hogy neked nem tetszik az más dolog.

A demokratikus játékszabályokat a cégen belülre értettem, ahol ilyesmi értelemszerüen nincs.

Csakhogy ez nem a te pénzed. Legalább annyira az enyém is, meg a többi adófizetőé is.

- ugyan, ugyan. Beszedhetnék tőled adóba is, ez csak egy technika. A közpénzt meg a kormány költi el, méghozzá úgy ahogy akarja. Megint mondom, ha nem tetszik az más kérdés.
@Qeatzkoatl: Segítek, mert nem érted. A lengyel államadósság 90ben megszünt. A magyar akkor volt 90%, és fizettük, fizetjük, fizetni fogjuk. Az izlandi úgyszintén megszünt, vagyis a befektetők bebukták.
@Rodeo36: Egyértelműen elzárnak minden lehetőséget a problémás emberek elöl. Ők a leírt részhalmaz. Ők óvatos becslések szerint 3 millióan vannak, melynek közel egyharmada a cigány etnikumhoz tartozik. A várható elégedetlenségi megmozdulások akkor terebélyesedhetnek ki, ha ez az etnikum összefog. A többiek szép csendesen kihalnak.
A másik lehetőség, hogy a jövőre várható, első sorban az ingatlanokra kivetett, az önkormányzatokra rálőcsölt adó miatt lényegesen több ember létében lesz veszélyeztetve. Nem megjósolható a reakció. Szerintem más is rá fog jönni, mi az a lépés, ami demokratikus, kormánybuktató és még az utcára sem kell kimenni.
@Fabius: szörnyű!!! anno a Rába 20 usque 22 millió dollár revenue-vel dolgozott, 80%-nál magasabb exporthányaddal, és nem volt -csak folyószámla- hitele ez a 200000 dollár körüli nevetséges revenue valami tréfa? vagy fel kell akasztani őket...a Galaxis Esze mit akar ezzel csinálni?

egyébként megnézem mennyi az eszközarányos vagyonuk és mi az? hátha az ad valami infót
@Bathory: A bruttó hazai termék (GDP) 53,8 százalékára nő idén a tavalyi 52,8 százalékról – közölte egy lengyel kormányzati illetékes. Varsó korábban némileg csökkenő 52,7 százalékos államadósságot várt a GDP-hez képest az idei évre. MTI 2011
@Fabius: Citromail.érdekes,ha chrome ről nyitom meg odavisz,(mint most)ha explorerről, akkor nem(!)
Na mindegy,akkor bocs csak az én hülyeségem ,ha másnak ez nem hibádzik. :( aszt hittem ,h egy egyszerű dolog.
Szavazást írtak ki az államadósság nép általi visszafizetéséről: a szavazók 93 százaléka elutasította a fizetést.

Izlandon polgári forradalom zajlott le, amely megdöntötte a kormányt, és új alapokra helyezte az alkotmányt. E forradalom során nem folyt vér, a hibákat elkövető politikusoknak a karrierje ért véget, nem az élete. A felelősöket jogi vizsgálat és ítélet várta: néhány politikust, bankárt és menedzsert bebörtönöztek, többeket kiutasítottak az országból. Izland talpra állt, gazdaságilag megerősödött.
Izland…Izland….

Izlanddal az a baj, hogy nem lehet példaként állítani. Miért? Azért, mert Izlandnak nagyságrendileg 3-400.000 lakosa van. Annyi az egész szigetországnak, mint két nagyobb magyar városnak. A teljes izlandi államadósság, amit megtagadtak fizetni, nem tesz ki 500 milliárd forintot. Annyit mint amennyiért MOL pakettet vett Orbán. Ez a magyar államadósságnak csak 1.86%-a. Egy ekkora összeget még igazából különösebb gond nélkül le tud írni veszteségként a világot behálózó bankrendszer. Meg is tette.
@Fabius: a 28. oldalon 32 milliárd vagyon ból cca 8 milliárd kinnlevőség cca 7 milliárd hitel (tartozás) és 907 millió bevételre számítanak...egyébként az ülésgyárat a barátom tervezte (világ legfelső szintű félautomata gyártósorral) Móron Kossuth Díjat kapott érte 1980 körül csak hogy legyen ötleted mit tettek ezek 1989 után a gazdasághoz...borzadály Ikarus Székesfehérvár és Mátyásföld detto hát ezért vagyunk mi ott ahol a számok beszélnek
@Bathory: Az előző is neked szól. Érted, amit írok?
én a kommentek megszámozására gondoltam nem a bejegyzésre.Ha az elején oda tudja a blogmotor,vagy mi a gyurma írni,hogy "eddig 702 komment és 6 zetor érkezett"
miért nem tudja a 703as számot az én kommentem mellérendelni a bal margóra?
Jó nem nyúzom tovább a témát.
@Fabius: a 29. oldal a csúcs 33 milliárd revenue-ből közel 15 milliárd hülyeségekre elbaszva!!! profit 700 millió és a tőzsdén játszva is csak közel nullára tudják kihozni azaz saját zsebre játszik a menedzsment...akasztunk? igazi kapitalista már lelövette volna ezeket
@Qeatzkoatl: Ezért kéne sietni a csőddel, nem pöcsölni. Az első, első kettő megússza, még a nagyobbacskák közül is.

Fogadok Izlandra is visszamentek a bankok, azok közé a halszagú megbízhatatlan alakok közé.
@Fabius: a 32. oldalon a mai magyar helyzet jellemzője lehet
összvagyon 40 milliárd amortizáltak 1 év alatt cca 22 milliárdot, 0 beruházás, 0 fejlesztés, adóban és költségekben elbaszták az egészet és egy negatív balansz jön ki azaz a hatalmas vagyont le lehet nullázni anélkül, hogy megtermeltetné vele értékének többszörösét és beruházna meg fejlesztene az ingatlant is leamortizálja mialatt az ingatlanok értékének növekednie vagy szinten kéne maradni ezek tényleg analfabuták a Galaxis Esze bemegy oda a matolcsynéférjével és akkor már csak fel kell gyújtani napalmmal
@Rodeo36: "mert én egy valami sötét bosszút is látok mindezek mögött..."
Akkarsz erről beszélni? ;)

"fehér munkanélküli és hajléktalan más tészta mint a másik meg azok akik 12 generáció óta nem dolgoztak soha és szándékukban sincs "

Sajnos sok embernek és területnek tett be a mószerváltás és az, hogy Oviék duplájára emelték a minimálbért. Majdnem a teljes könnyűipart sikerült kizavarni az országból. Az alacsony iskolázottságú embereknek meg nem maradt munkalehetőség. Ha 20 éve nincs munka és a gyerek is azt látja, hogy neki sem lesz, akkor nehéz lesz elmagyarázni, hogy miért tanuljon... Nehéz ügy ez.
Megint jött egy: "A Kedves Vezető és Tömjén Zsolt együtt ebédel.Viktor nyúl a csípős
paprikáért, Zsolt elhúzza előle.Másodszor is szeretné elvenni a
paprikát, mire Tömjén rácsap a kezére:
-Ameddig én nyalom a segged, Te nem eszel csípőset!!"
@Rodeo36: Volt alkalmam belelátni a privatizációba. Én mindig is azt vallottam, hogy a legnagyobb károkat eddig Antal-Boross okozta az országnak. (Pedig rájuk szavaztam) Ekkor szabadult el a kárpótlás is, mellyel a mai napig nem számoltak el tisztességesen. Akkoriban sok-sok tanulmányt írtunk. A folyamat vége minden esetben meglepő volt.
Amúgy erről az időszakról beszélt ma Torgyán az ATV-ben (Rónai Egon). Érdemes meghallgatni.
@TrueY: akarsz erről beszélni? hát? ennek van egy szubjektív és egy objektív összetevője, az objektívet összefoglaltad...a szubjektív pedig az, ha valakinek folyamatosan azt duruzsolják a fülibe, hogy...akkor az azzá válik...barátom mondja, hogy hozzá elmennek roma vállalkozók házi munkára 150 km-ről mert a lakókörnyezetükben kivetett emberek és nem adnak nekik munkát, pedig jól dolgoznak, pontosak, megbízhatóak...ez két dologra -vagy többre is- választ ad, több munka van az országban mint sokan gondolják, a vállalkozó szellemet az adó és vámpolitikával támogatni kell és a továbbiakban nem beavatkozni, aki dolgozni akar az meg fogja találni azt, hogy emberi méltósággal dolgozzon és abból éljen úgy ahogy meg tudja teremteni és ne menjen lopni...addig lesznek szinesfémtolvajok amíg lesz rá vevő ez ugyanaz a drogokra is ameddig van rá vevő vagy nepper addig lesz eladó a munkabéreket vagy a jövedelmeket hagyni kell alakulni mert a munkavállalók versenye meghozza azt, hogy a munkaadó meg fogja fizetni és meg fogja becsülni a dolgozót (sokan teszik) mert a dolgozó nélkül nincs üzlete és ez újfent adó és vámrendszer de nem olyan seggség amit a matolcsynéférje meg a Galaxis Esze kitaláltak ezek ketten életükben nem láttak adórendszert ami működik is? a munka értéke azaz mindenfajta emberi tevékenységnek értéke van ami változik sok minden függvényében de a piac kialakítja a megynugtató megoldásokat de ha jön állambácsi és percenként belerúg és rossz helyen rossz időben és rossz irányban akkor mindenki szédülni kezd és nem csinál mást csak szédül :DDDDD
Hofmann Rozi es Pokorni nem er meg egy bejegyzest? A Viktor allitolag leugatta a kepviseloit
@Qeatzkoatl: kinek az ötlete volt ez az állatság=privatizáció? és mi volt a célja? mert bármennyire nézem, nem látom...egy totál hátraarc volt, szakmai analfabétizmus a 12-dik hatványon és a többi ma látszik, van egy szerény kérdésem:

hová a bánatos bús picsába lett a 26000 milliárd tartozás amit a 20 milliárd dollárból azaz akkori árfolyamon max 2000 (lehet, hogy csak 300 millió? milliárd HUF ról csináltak...kinek a zsebében vagy bankszámláján van?
Két linket nem enged leküldeni: egyik az izlandi geotermikus menergiáról, a másik a lengyel luxusipar felvirágzásról szól.

És ha ezt beírtam ez jött ki: Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

Mi a szörnyű ezekben?
pl. 15x inflacio a dollarhoz kepest??? Kamatos kamat? Hitelkivalto hitelek?
@Qeatzkoatl: Torgyán. Hát bolt a kollégáinak egy véleménye róla újpesti ügyvéd korából. sok minden volt, csak sztár nem a szó jó értelmében.)

Károsnak ő is nagyon az volt politikusként, csak most a joviális, vicceskedő festett hajú bácsira emlékszik mindenki.
@a szív fészkei: bolt (ami neki is a politika) helyett volt a helyes szó
@TrueY: remélem nem új neked, de azért aláhúzom: 1989 előtt: a szegény ember, mert nem mindenki lett gazdag sok minden okból, de dolgozott és rakta a téglát egymásra meg a filléreket és jól evett, jól ivott és voltak utódai mert volt mire és kalákában új házat építettek a barátokkal kollégákkal, meg kis kulipintyókat a Balcsi meg Velencei partján és talán ha nem IBUSZ hétvégi vonattal hanem a barátok Trabantján lementek kéglizni akkor boldogojk voltak és az OTP adott 6 % ra kölcsönt vagy 3 %-ra???? lakáshitelt 25 évre, kapott egy panelt és kiment az albérletből (nem volt hajléktalan egy sem) és kurva boldog volt madarat lehetett vele fogatni, és amikor megkapta az első Zsiguliját és kiment a Maria Hilferre akkor lányos zavarában Hegyeshalomnál a kocsi tetején hagyta a levéltárcáját az összes pénzzel de nem jött haza megoldotta és kurva sokat röhögtünk rajta a titokban főzött házipálesz mellett a falusiak ipari bedolgozást vállaltak (nagy magyar vállalkozások 300000 család minimum) és emeletes házat építettek 1500-ös zsigával piros volt az istenadta...na ez mér nincs ma ott versenyeztek ki kapja a bedolgozást vártak bennünket sült kolbásszal friss kenyérrel a borpincében és kancsó borral és utána dolgoztak sokat és jól nem volt munkanélküli...hogy a picsába volt abban a szar kommunizmusban? libsibolsi egysem vó't csak kommenyista meg a pista és ment a rongybicikli mindezt mindenki elfelejtette? ja és volt mezőgazdaság feldogozó iparral otthon konzerválták és NYNY-ban várták a szállítmányt meg Délamerikában, a magyar Broiler csirek annyi volt hogy és olyan jó hogy nem győztek többet termelni meg a többi
Láttátok a látogatottságot? Az Unortodoxia nevû bárka bepróbálkozott a zavarkeltésbe, a provokációba. A kapitány lelkes talpnyalói védik a védhetelent, sikálnak és port hintenek. Viszont ez is csak a megszokott nívón megy nekik. Ja kérem, ha tehetségtelen a boss, nem szeret maga körül tehetségesebbeket látni... Az eredményt pedig mi is látjuk. Ma egyébként 430 a diesel, holnap 435.
Megcsináltuk! Csak a fidesz! Éljen a párt!
@Rodeo36: Ennek a személyi indítékait hallgathatod/nézheted meg az ATV-n. Gazdasági értelme nem volt, Torgyán úgy jellemezte, hogy nem építő, hanem romboló szándék vezérelte Antalt. Amikor ráéreztek az ízére, ami mozgatható volt igyekeztek "elvinni". A hitelek felvételét részben magára, a privatizációra lett visszaforgatva. Egy pici példa: privatizálok egy 3 mrdFt értékű épületcsoportot (12 ingatlan). Felveszek rá 800 MFt hitelt, állami banktól. Eladok 3 ingatlant 500 MFt-ért és visszafizetem a banknak, aki a gyors visszafizetés fejében elengedi a további tartozásomat. Ismered az illetőt, nem írom ki a nevét.
GANZ MÁVAG kovács műhely, akit az azonos nevű és foglalkozású sportban járatos ott dolgozó MRP-zik 12 társával 8 MFt-ért. A 12 társa egy hónap múlva bagóért átadja a tulajdont. Értéke 1 mrdFt. Évente adózás utáni nyereségként 150 MFt-t ér el. Ebből megveszi az MLSZ vezetői posztot. Aztán persze kirúgja a mi tomikánk.
A Videoton, a Dunakeszi finommechanika, a BÉFON, a BUCSOK, a Budai Hengermalom... ezekkel mind találkoztam FS-eket írtunk tonnaszám.
Kezdeti tőkefelhalmozás volt az egyetlen cél. Orvul és bitangul. Ki is szálltam egy idő után, mert jöttek az oroszok is (Szeva bácsi MAGNEX álnéven).
Borossnak sem volt ellenére, csakhogy az ő múltja sáros volt és inkább ezzel foglalkozott, a gyeplőt a lovak közé dobta.
Kalandos idők voltak.
@Qeatzkoatl: Javítás, mert így nem érthető:
"privatizálok egy 3 mrdFt értékű épületcsoportot (12 ingatlan)", a privatizációs ár 800 MFt.
@a szív fészkei: Most volt a legnormálisabb, mióta ismerem. Amúgy, magánemberként állítólag elviselhető volt. Én csak egyszer-kétszer beszéltem vele, de akkor mindig őrült ötletei voltak.
@Boli:
- És k érem tisztelettel, a kormány kirabolja az embereket a magas üzemanyagárakkal, ellehetetleníti a lakosságot, visszafogja a gazdaságot. A jövedéki adó azonnali csök...
- Psszt! Peti! Mi vagyunk kormányon.
- ...önyösen emelkedő nívóját képtelenség az előző nyolc év nemzetrontó kormányzásai miatt megállítani, ha ők jól végezték volna a dolgukat, akkor ma nem kellene a zemereknek ilyen magas árakkal szembesülni. mint mindig: Gyurcsány a hibás.
@Bandibacsi34: nézd az inflációnak sok oka meg összetevője van de van egy faktor amit nem szabad elhanyagolni: az emberi kapzsiság butasággal karöltve, persze a teljes analfabétizmus is sokat segít ebben...anno a DM 15 -rt vagy 18 -rt ment a bankból de a vám 70-ért számolta a dollár detto 32-ért a bankban de 150-160-ért a vámnál, a magyar vámtisztek jól felkészült szakemberek voltak CAVEAT EMPTOR szoktuk mondani, ha nem tudom akkor ne csináljam, a kölcsön meg az egyéb manőverek attól függenek valaki mennyire ért hozzá ha nem akkor ne foglalkozzon vele...de azt hitte? hát hülye volt miért nincs Magyarországon személyi csőd? mert valakiknek ez nem érdekük, amíg szemét politikusok, mint a Galaxis Esze személyes hasznot húznak abból, hogy mások tönkremennek akkor annyit dumálnak hogy lukat beszélnek a hasadba de nem oldják meg a problémát nem szabad a kecslére bízni a káposztát és a politikusnak érdeke hogy kibasszon a néppel mert abbúl él és nagyon jól, majd ha nem tud akkor más lesz a világ ezt fejlettebb országokban már a jogrendszer megoldotta és vannak jó börtönök amibe ilyen szemét miniszterelnökök bemennek és nem jönnek ki soha
No igen! Gyengébb képességû trolloknak ajánlom én is Szájtátó Petyus és Navra örökbecsû mondatait. Ha nem találnák, ott a Google...
@a szív fészkei: Megvan az IMF telószáma? A Kósával behívatjuk, az úgysem érti mi zajlik körülötte, elég azt mondani 20%.
Na ugye, hogy minden Orvbán szerint működik, Hoffmann csak a magyar női hangja. www.origo.hu/itthon/20111115-hoffmann-rozsa-es-a-fidesz-oktataspolitikusainak-konfliktusa-kezdodik-a-vita.html

[..]"Orbán Viktor a hétfői frakcióülés több résztvevőjének egybehangzó elmondása szerint azt mondta, hogy bizalmi kérdésnek tekinti a közoktatási javaslattal szemben felvetett kritikát. Egy minisztérium vagy egy államtitkárság által benyújtott tervezet mögött ugyanis a kormány, végső soron pedig ő áll, vagyis aki egy kormánytervezetet minősít alkalmatlannak, az a teljes testületet, végső soron pedig őt magát tekinti annak - mondta Orbán az ülés résztvevői szerint. Orbán állítólag hozzátette, hogy ezt az együttműködés felmondásának tekinti, és kikéri magának."

Klasszikust idézek: ez noooóóóóóóóóóórmáááááliss??
@a szív fészkei:
Neeeeeeeeeeeeeeem!!! soh'se volt
@Qeatzkoatl: Nézd, én nem bírtam - a bohócka álarc mögött veszélyes demagóg volt. Az a helyzetünk igen erős romlását jelenti, ha ma már ő a higgadt emlékező.

Antall meg ugye halott, most azért végül is lehet rá mindent mondani és fogni, megvédeni nem tudja magát és a tetteit. És egy sima történész volt, a múzeumigazgatók között is a másodvonal - én meg azt a kört ismertem valamennyire, a régész-múzeológusi szakmát, hát azok nem aléltak tőle - mit értett a gazdasághoz???

Egy Torgyán a jogi doktorátusával akkor már jobban foghatta a kis és nagy stikliket, de nem emlékszem, hogy sikítva tiltakozott volna.
@Boli: Mármint mi? Besenyő Pista bácsi vagy a Hoffmannt megvédő hős lovag monológja?
@a szív fészkei: ..ha valakinek kétsége lenne, hogy mint is mûködik ez ebben az országban...
@Qeatzkoatl: Irina Ivascsenkonak hívják a magyarországi IMF-képviselőt. www.civishir.hu/kozelet/kosa-8222ha-nem-beszelunk-az-imf-fel-akkor-bunkok-vagyunk8221/1018104356 Itt van a Kósa vele kapcsolatban, ha már emlegetted.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem magasak az árak. Fél Szlovákia itt vásárol, minden olcsóbb, pl. a benzin ott 450.
@a szív fészkei: Ha nem nézed meg, néhány címszót mondok.
Antal a kisgazdák elnöke akart lenni, de senki sem szavazott rá. Elment az MDF-be és állítólag kiváló manipulátor és tárgyaló volt. Tele furfanggal. Benne maradt valami sértettség és ezt nem tudta elnyomni. Kicsit a mai helyzetre hajazva, mindent lerombolni akart és nemigen foglalkoztatta az újraépítés, vagy újjáépítés.
Személyesen a kártérítések kidolgozása során találkoztam vele. Akkor még nem sejtettem, hogy ez a téma 2005-ig elkísér.
Torgyán, mint mondtam, kicsit őrült volt. Neki hihetetlen ötletei voltak, pl. vízesés a Gellért hegyről a Dunába, alatta a rakpart melyet polycarbonát tető véd. (Ilyesmi ötlet az egyik leggazdagabbnál is előjött 2002-ben, neki az egyik hegyének a tetejére kellett volna:)
@Boli: ezzel kapcsolatban nem gyötör semmiféle kétség -figyuzz a bátoriödönkének lejárt a műszakja- azért én az egyik képviselő helyében csak megmon'tam volna neki, hogy megyek és nyilatkozom a zemenónak címoldalra utána leválthat ha mer? húgy van? ott csak töketlenek vannak...impó banda faszatlan töketlen kappanok a rikácsok fő'ggyén
@a szív fészkei: Ő személyesen akkor is az, ha beszélünk, ám ez jó apropó.
Vincenték milyen pöpec kis megemlékezést dobtak össze a fityisz habzásaiból... :) Remek...
@Rodeo36: Neem, itt hallgatózom. Próbálok tanulni a mindentudó 10%-tól...:))
Tisztelt Báthory Ödön, ön egy hites lány láthatását tűzte ki elvetemült szándékkal. Bűnét tetézve hitetlen létére mert közeledni egy hiteshez nem kérve engedélyt ehhez a tekintélytől. .. s evvel megszegte a gyülekezeti elkülönülés szentséges törvényét..amivel okafogyottá vált a vigasztalása.. Bűnvallása és az utolsó sorokban való vezeklése után a lány láthatása biztosított, a lány látótávolságban lesz öntől, azt garantálhatjuk.

Ezen levélben foglaltak nem képeznek semmiféle jogalapot elítélt fellebbezése ügyében vagy a gyülekezet felelősségre vonása tekintetében. Az itt leírtak nem használhatók fel tényként:

Authority
@a szív fészkei: a cikk címe: "Felhúzták Orbánt a Hoffmann Rózsával hadakozó fideszesek"

megjegyzésem:

nem elég magasra és nem elég hosszú időre
@Bathory: kis hamis, Mata Hary...és már bevettél egy két dolgot?
@Qeatzkoatl: DE hát van vízesés a Gellérthegyről! :-DD Viccesebbek néha mosóporral turbózzak a habot.

Chilei cseresznye. www.origo.hu/itthon/20010116cseresznyet.html
@sulcus:

A blogsablont tudjuk reszelgetni magunknak, de a statisztika és a listázás - mint a kommentek beszámozása pl - központi dolog a bloghunál.

Magyarul abba belenyúlni nincs módja egy mezei bloggernek.
@Boli: a böböcö? az jó perszflálja a The Economist cikket
@Rodeo36:

Látom megtaláltad az izgalmas részeket. Nem véletlenül mutattam mibe mászik bele a nagyeszű meg a spanja :-))

Ez a kismagyar valóság.
Húha, keményedik Pokorni helyzete: stop.hu/articles/article.php?id=961643

Felköpött és alállították:[..]"Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ugyanakkor a Fidesz frakció üléséről - amelyen ez elhangzott - egy "torz kiszivárogtatás jelent meg" a hírportálon, ezt a Fidesz-frakció közleményben helyreigazította.

A frakcióülésen vita volt arról, hogy a közoktatási törvény tervezetéről szóló kormány-előterjesztést általános vitára illik bocsátani - fogalmazott a szakpolitikus.

Hozzátette: erre mondta a miniszterelnök, hogy ez egy olyan minimális és alapvető viselkedési norma, amit ő elvár mindenkitől.

Ez rendben is van, ugyanakkor természetes, hogy minden kormányzati anyag is javítható, tökéletesíthető módosító javaslatokkal, amitől ő nem zárkózott el - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

A Fidesz-frakció a szakpolitikai vitákat nem hatalmi eszközökkel kezeli, hanem érvekkel folytatja le, természetesen támogatom a miniszterelnököt és kormányát, ezért kezdték el ennek a törvénynek a vitáját - mondta, megjegyezve: nem titok, hogy elégedetlen ennek számos pontjának a minőségével, a tervezetet módosítani fogják."

Nem hatalmi helyzetekkel kezeli, ááá dehogy. Mi az???
@Fabius: tehát sok minden következtetést le lehet vonni:

a részvényesek hallgatnak, miért? nincs osztalék!
miért nem veszik ki a részvényeiket azaz miért nem adják el akár áron alul is?

a részvényesek miért nem váltják le az igazgató tanácsot?

hogyan lehet negatív revenue-t csinálni és adót fizetni?

és a teljes operatív beszámoló a vállalat szanálására vagy felszámolására kellene célozzon...borzalmas
Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ugyanakkor a Fidesz frakció üléséről - amelyen ez elhangzott - egy "torz kiszivárogtatás jelent meg" a hírportálon, ezt a Fidesz-frakció közleményben helyreigazította.

A frakcióülésen vita volt arról, hogy a közoktatási törvény tervezetéről szóló kormány-előterjesztést általános vitára illik bocsátani - fogalmazott a szakpolitikus.

Hozzátette: erre mondta a miniszterelnök, hogy ez egy olyan minimális és alapvető viselkedési norma, amit ő elvár mindenkitől.

Ez rendben is van, ugyanakkor természetes, hogy minden kormányzati anyag is javítható, tökéletesíthető módosító javaslatokkal, amitől ő nem zárkózott el - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

A Fidesz-frakció a szakpolitikai vitákat nem hatalmi eszközökkel kezeli, hanem érvekkel folytatja le, természetesen támogatom a miniszterelnököt és kormányát, ezért kezdték el ennek a törvénynek a vitáját - mondta, megjegyezve: nem titok, hogy elégedetlen ennek számos pontjának a minőségével, a tervezetet módosítani fogják." stop.hu/articles/article.php?id=961643

Nincs ott hatalmi eszköz, csak a gyümölcsöző vita, egymás finom meggyőzése. Csaki így lehet, erről híresek... Felköpött és alá állították. Nem könnyű a sora Turulia urának.
@a szív fészkei: ezek együtt mennek a darálóba?
@a szív fészkei: akkor minek frakció meg kormány? menjenek haza vagy horgászni és hagyják ott a gombokat majd a Világ Esze nyomkoggya csakúgy szikrádzik :DDDD
@Rodeo36: A Pokorni egyedül, ahogy látom. Észérvekkel akar Orvbán ellen menni. Ennyire naiv, vagy már ennyire égő neki ez az egész?
@Bathory: Ne nézzél hülyének!

Legutóbb odaát 1,329-ért vettem gázolajat. Ez 310-el is csak 412. Itthon a környékemen a legolcsóbb gázolaj ma 436 volt.

Knédlit eleve csak ott tudok venni.

Ebédelni szoktunk még vasárnap átmenni, két leves, két főétel, egy sör, egy kofola, jattal (több mint 1 €!) fizettem 12,50-et. Nem a Savoyban ettünk, de a drágább helyeken is megebédelünk ketten 20€ alatt. Hozzáteszem, a kaja a Savoyban rosszabb.
Mutass itthon egy jobb éttermet, ahol 6200-alatt megebédel két ember.

Leves nélkül épp hogy megvagy 5000-ből. És akkor az egy szolid, nagyon szolid hely.

A multik árai jelenleg ugyanott vannak, de mikor a multi utánaigazít az árfolyamnak, majd jön a 2% ÁFA és egyéb termékdíjak, na akkor már a vásárlásaim túlsúlya is ott lesz.
Jut eszembe: A sör nem feltétlen olcsóbb odaát, de jobb. Az üdítő némelyik feleannyi.

Az édességes pultnál nosztalgiám támad, maholnap ismét csempészni fogjuk a DELI csokit. (0,37 € = 115 Ft). Ma CBA-ban a Sport szelet volt 89 Ft, de az kissebb.

A tankom mérete pont lehetővé teszi, hogy két hétig ingázok munkába. Kéthetente átmegyek, tankolok, ebédelek, vásárolok, fagyizok (Az olcsóbb helyen 90Ft/ gombóc, 5 deka, és ugyanaz a fagyi, mint itthon.

Ja az euró! Elvállalok egy kiküldetést havonta, az 400€, esetleg ha nem érek vissza pénteken, akkor 480€.

Kérdés?

Ha csak havi 400 €-val számolunk, akkor havi 33500 Ft ÁFÁ-t bukik rajtam a viktor, amit kinnt fogyasztok eztán. (27%-os ÁFA, 310-es árfolyam). Tegyük hozzá még a 150 liter gázolajat, annak a jövedékije 17000 kb.
Havi 50 rugót viszek el innen, mert ki akarnak belőlem minden pénzemet sajtolni. Odaát örülnek nekem. Az egyik étteremben már szóltak, ha megyek telefonáljak, és megcsinálják a kedvencemet (átlag 1,50€ jattért!). És képzeld! Magyar számot adott a tulaj, hogy ne kerüljön sok pénzembe ha telefonálok.

Tényleg minden drága, ha 318-ért az ablaknál kell megvenni a jurót.

Egyébként nem ők drágák, hanem az árfolyam miatt mi vagyunk most rohadt olcsók nekik.
@a szív fészkei: azt nem mutatya ki a lézeres háromlábú... meg ugyis venne blokkolót... egyébként meg válság van... nem megy jol neki az üzlet innia kell... így triplán is a zorbán a hibás...
Wazz! A benzin a tótoknál tényleg 464 már!!!!!

Sebaj! A tuti a diesel.

Mondtam már, hogy az ottani benzin árért annyit is kapsz, amennyit a kút mutat?És hogy az ottani diesel minősége sokkal jobb? Fél-egy literrel kevesebbet eszik az autó!
@a szív fészkei: készül a zorbán utáni időkre... biztos kell neki a népszerűség... dolgozni nem mehet vissza... a balneológiát meg má nem tugya megtanulni most hogy betiltatta... hát nekik se könnyű...
egy jobb éttermet, ahol 6200-alatt megebédel két ember.

Pesten a helyek 80%-a, vidéken 95%.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A multik árai jelenleg ugyanott vannak, de mikor a multi utánaigazít az árfolyamnak, majd jön a 2% ÁFA és egyéb termékdíjak, na akkor már a vásárlásaim túlsúlya is ott lesz.

Ahapersze. Határvárosban élek szóval nem kell elmagyarázni. Elég beállni a szlovákiai Kaufland vagy a magyar Tesco parkolójába körülnézni, hogy ki jár hova. Vagy elmenni Győrbe az Árkádba. Olyan erős karácsonyi szezon mint idén, soha nem volt/lesz az É-i térfélen, hacsak nem lesz 500 a forint.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha csak havi 400 €-val számolunk, akkor havi 33500 Ft ÁFÁ-t bukik rajtam a viktor, amit kinnt fogyasztok eztán.

Jas csak az elmúlt 10 évben vagy 10szer fordult a bevásárlóturizmus iránya. Most épp a szlovákok jönnek.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ottani benzin árért annyit is kapsz, amennyit a kút mutat?És hogy az ottani diesel minősége sokkal jobb? Fél-egy literrel kevesebbet eszik az autó!

Lófaszt, már bocsánat.
@BenFranklin: hálistennek az ukrán határon a gázolaj irány sose fordul... lassan duplája... bár adminisztratíve mindent megtesznek a határ szabotálására...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ugyanez volt a nagymamástul a Trabantban a Mariahilfer strasse felé irányuló búcsúval is. Mikor esett le az akkori bölcs vezetőknek, hogy a Gorenjét itthon is lehetne forgalmazni és akkor nem minden de minden haszon ott landolna???
egyenlito.blog.hu/2011/11/15/orban_tek_es_eunuchjai Hát csak nem ez az ára a gondos előkóstolásnak kiszállva az Audikból... :-P
@BenFranklin:

Summázom: Nekem a jövedelmem egy része €-ban terem. Nekem olcsó. Ha nem ennyi lenne a €, akkor neked is az lenne.

Még 310-ért sem éri meg eladni az eurot, mert odaát jobban kijövök belőle.
@a szív fészkei: várható volt, hogy ilyen undorító módon "eltüntetik" a tüntetőket, az ok: NYNY a tér egy kanadai izé magántulajdona (SIC!!!) és mivel a tulajdonosnak van egy megállapodása a várossal, mely szerint ez egy public space azt bárki rendeltetésszerűen használhatja, jöttek a jogászok, beleszartak a levesbe és azt mondták, hogy a "foglalók" kisajátították a teret amit a jog szerint nem lehet és egészségtelen a többit tudod...viszont más városokban is van és ott teljesen a közös tereken vannak és Kanadában is most megy a dili kinek mihez van joga de a tüntetés célja be van piszkítva és most arról megy a vita kinek mit lehet és mit nem csinálni, ha kifosztják mert arra viszont törvény van és senki nem akarja a törvényt megváltoztatni

ez utóbbi legyen nektek is a millánál tanulság mert így lehet lejáratni valamit és csak a lényegről nem beszélni...nem is lesz megoldás a Kongresszus tagjai -ugyanúgy mint a Galaxis Esze és gittegylete- abból élnek nagyon jól hogy nem teljesítik a mandátumukat azaz nincs -alapvetően- joguk arra, hogy bárkit is képviseljenek azonnal vissza kellene vonni a mandátumukat és köztörvény elé citálni őket még akkor is ha időszakosan egy ország parlament nélkül marad, ha a parlament -mint az orvbán kifakadásos hisztériája mutatja- nem teljesíti azt a feladatot, hogy a választóit képviselje, hanem egy idegbeteg rabló hülyeségeit és ez az alaphelyzet erre kell valamit tenni és ez nem kevés
@a szív fészkei: nem akarom én ezt tupírozni, a cikk korrekt, bár lekerekíti az éleket és a hangsúlyokat olvasd amit én írtam...és aláhúzom, használd azt amit az "occupy"-ra megjegyeztem ki kell nyitnotok a szemeteket, az establishment világszerte ugyanezt a taktikát kezdte: a jog útvesztőibe zavarni az ügyeket és megoldás nélkül hagyni mert a status quo jobb az establishment-nek és addig maradnak hatalmon amíg akarnak ha időben azaz azonnal picsán nem lesznek rúgva megy a Penn state ügy a CNN-en már az ürge bűnös már áldozatokról beszélnek azaz már a vádiratot ítéletnek állítja be a média és befeketíti a megvádoltat, a védője azt mondta meg kell várni a bizonyítékokat és nem holmi akármi szöveget amit még nem tudni miért hoztak elő 10 év távlatából?
@Fabius: ez itt egyértelmű de a MOL esetén, amikor az állami intervenció után 45%-kal csökkent a részvény árfolyam azaz a vállalat értéke akkor a részvényesek hallgattak...ez nekem nagyon gyanús maradt...számomra továbbra is ez a magyar tőzsde egy nagy nemzetközi szélhámolás hatalmas kamu a pénzek eltüntetésének egyik legalizált módja, legelsősorban a magyar tőzsdei szabályzók meg a pénzügyi környezet olyan, hogy külföldi bankok azt csinálnak amit akarnak és az állami reguláció csak bunkósbottal oldható meg vagy az állam ludas abban ami van és mivel el kezdett kilógni a hatalmas ló....sz valamit kellett tenni, a MOL esetén volt egy 100 milliárdos kickback, amiről nagy hallgatás megy, a magyországra akkreditált külföldi bankok is kickback-elnek már 22 éve és ami történik az egyik kezemmel elveszem a másikkal visszaadom megy körbe körbe karikába hogy a kickback-elés folytatódhadjon, ez százmilliárdos összegekre rúg, a manyup pénzek is nyom nélkül eltűntek ki a bánatos lópimpili tuggya ellenőrizni, hogy kinek mit és hogyan fizettek a törlesztésre, mint már zengtem erről fentebb a többszörös hamis könyvelés megy állami szinten és ha ezt nem szüntetjük meg akkor soha semmi sem fog változni egy banánköztársaságban is van legalább egy guru aki mindent tud de ebben a pápuaújhunniában ilyen sincs mert még ráadásul buták is...hoztak 200 új törvényt, 5 új alkotmányt össze vissza szabdalva és kifetőkönyvvel meg asztallal és zsinóros mentében de amit tenni kellene senki még csak tervbe sincs véve a Galaxis Esze kimegy Londonba mert -mint írtam @szívemnek- a kutyát nem érdekli hunnia egy döglött kacsa ami mindegy mit csinál a szivattyúk automatára állítva és jól szippantanak a látszat le van fedve jogilag illetve jogtalansággal amit jognak álcáznak ezt így látom ez egy szarházi geci banda kavarják a szart mert a bűz elűz és a közelükbe sem megy senki egy szaros hajléktalanhoz sem sokan közelítenek hát a magyarok is ilyenek már sok sok éve csak sokan mást hisznek...hidd el a kutyát nem érdekli élünk halunk a nagy nemzeti zászlólengetés csak a klakkolóknak jó akik kaptak 3500 HUF-ot a tapsukért a többi szopik
"Kecskemétről indultak hétfő este az ismerős kiskunfélegyházi gyermekorvoshoz H.-ék a 16 éves Roverral. A két lányt - a 8 éves Dorkát és a 6 esztendős Fridát - vitték kontrollra. A régi 5-ös főút 104-es kilométerszelvényénél jött szembe velük a halál.

Megölte a részeg sofőr Erik családját
H Sándor, a felesége, a 8 éves Dorka és 6 esztendős Frida meghalt a balesetben. A harmadik testvér, a 11 éves Erik otthon maradt, keresztapja veszi magához

– A 45 éves kiskunfélegyházi férfi egy szlovák rendszámú Volkswagen Phaetonnal egy utánfutós személygépkocsi előzésébe kezdett, de nem tudta befejezni manőverét és frontálisan ütközött a Roverrel - közölte lapunkkal Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az iszonyatos erejű ütközés nem kegyelmezett a családnak. Tűzoltók vágták ki a holttesteket, és az életveszélyesen sérült Fridát a roncsok közül. A baleset okozója, L. Tibor megúszta kéz-és bordatöréssel. Most rendőr vigyáz rá a kecskeméti megyei kórházban." www.borsonline.hu/news.php?megolte-a-reszeg-sofor-erik-csaladjat&op&hid=49412

Most mondjam, hogy a tipikus magyar tetű? Ki tudja miből vett, tartott szlovák rendszámú luxusautóval részegen kiírt négy embert. Előtte is számtalanszor mattul száguldozott, de visszaadták a jogsiját, miért is ne?? Noha az egész környék ismerte eme jó szokását... Mit lehet erre mondani???

Igen, beírom másodszor is, mert annyira jellemző erre az egész elkorcsosult világunkra. Ha valahonnan síbolt pénzed van, mindent megúszol és csinálhatsz okosba`... Kurvaannyát ennek az egész rohadtságnak!
@Rodeo36: Most akkor visszasírjuk a szoci'lista hiánygazdaságot? Amikor egy segédmunkás bére magasabb volt, mint egy mérnöké? Nem is nagyon fejlődött itt semmi. Mindenki hazalopta, amit tudott. Pont az a gond, hogy még most is ez a mentalitás dolgozik a lakosságban.
@nanehogymár: ja ja a sok a munka: sokat kell magyarázni...

sőt ha nem adtok neki pénzt akkor demokrácia se lesz...

index.hu/belfold/2011/11/16/lazar_novelne_a_frakciok_tamogatasat/
@nanehogymár: az unortodox számítás szerint csak 76,1%.
www.kormany.hu./hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adossagnyomas-mero
Az oldalon a rendkívül optimista flash animáció se került amúgy sokba állítólag.
A portfolioponthu végleg kiírta magát a NER-ből.
Fabius! elemezzük az elemzőt! szerinted ez normális? már irritál...

a süllyedő titanicon azt kérdezi TG a nagyelemzőnk hogy nem lesz e piszkos a zorbán öltönye, és hogy milyen fényt vet rá a tenger alján majd a nap...

már tényleg aki ilyen álnaív
az a süllyedő gyorsnaszád (lehorgonyzott mozdonysúlyú szekerét) tolja...

torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/16/409_sok_huho
@hackbard.celine: Én ugyanezzel a dumával veszítettem, mikor azt mondtam, hogy az én sebességmérőm a hiteles.
@TrueY: A vezetesben, a politilusoknak, es a munkaadoknal meg inkabb. A szociban nyomott berek voltak nyomott arakkal, most nyomott berek szabad, nyugat-europai arakkal. Mellesleg akkor joval kevesebb volt a kulfoldi termek.
@hackbard.celine:
ja hogy ja :DD az a durva, hogy nem vagyok bennfentes, de tegnap megírtam, hogy elszállt már rég az államadósság, azt mondjuk nem, hogy már szeptember végével ennyivel
ha az euró ezt a szintet tartja, meglesz az all time high bőven :(
mikor jön ki az októberi szám azt nem tudod?
@a szív fészkei: Szerintem újra kellene gondolni Cesare Lombroso elméletét. (A képre utalok.)
@Rodeo36: velemenyvezer.blog.hu/2011/11/16/mikor_mondana_le_orban_viktor

Tepsiben vízszintesen sem. Akkor is rá lenne görcsölődve az a pici mohóvics ujjacskája a Nádorfehérvári terem futballpályányi asztalának peremére.
@TrueY: Miénk volt a zország, haza is vittük apránként... Ki a gemkapcsot, ki a fél gyárat, mihez fért hozzá és mit nem akart a portásbácsi/néni meglátni. Lásd Egészséges erotika c.film - alapmű!!! www.youtube.com/watch?v=dSIA73ayobY&feature=related (pont a portajelent nincs fent, de aki látta, emlékszik)
"Az angol alkotmány: Magna Charta
a Fidesz tervezete: Hanta Charta
a mostani Tákolmány: Franc Akarta"
Ismeretlen szerzőtől :-))
@messi-asz: Nagyon mesterien facsarja a semmitmondást, de a lényeget nem tudja kikerülni azért.
Úgy általánosságokban mondom, hogy hozzávetőlegesen, egy hete elkezdtem harcoskodni itt. Hogy, hogy nem négy spy program jelent meg (at the same time) a gépemen. Megpróbáltam elszaladni, nemigen ment. Úgy döntöttem, történjen, aminek történnie kell. Értsétek. (ahogyan akarjátok)
@Bandibacsi34: Ami volt, azért meg sorban álltunk félnapokat. Ha a Luxus előtt - Vörösmarty téren az egyetlen igazi jót, importot forgalmazó és ehhez adottan drága áruház: ma Bershka, stb. - nőket láttam összeverődve, gondolkodás nélkül beálltam, hisz biztos a félévenkénti egyszeri olasz cipőket, csizmákat, táskákat vagy mit árulták pár órát, amíg szálig el nem fogyott minden. Ha ez megtörtént, akkor nimolé újabb hónapokig a divatosból. És soha nem lehtett tudni,mikor épp mi jön, tehát állandóan pénzzel mászkált az ember vagy próbálta lefizetni a vízilóképű Erzsikét, a fő eladónőt - ahhoz illően sprőd banya volt - hogy tegye el fél napra.
Mert a Corvin meg a Csillag választéka az maga volt a sűrű, ízléstelen horror. A Skála már so-so...

Ilyentájt álldigált mindenki a ritka banán- és normális - nem kubai méregzöld, ehetetlen - narancsszállítmányokból egy-egy kilóért. Kocsira - Kelet csodái - várni előfizetés után hét évet. Daliás idők!
@Qeatzkoatl: Felizgattad őket ennyire? Engem már mióta le se szarnak -pedig a Tótán is széjtépte/m/k, szóval te akkor komoly tényező lehetsz. Grat!!!

Pedig még a nicknevedben is illeszkedsz a trendhez, ezzel a keletre menekülős istennel.
Átmegyek vállaltan demagógba: a TEK-es étekkóstólók és egyéb rendkívül fontos faszik meg a 100-ak bérét valamin ki kell éhezni: www.nyest.hu/hirek/20-szazalekos-elvonas-leepites-a-nemzeti-kozgyujtemenyeknel

[..]"a húsz százalékos elvonás az Országos Széchényi Könyvtár esetében mintegy száz, a Magyar Nemzeti Múzeum esetében csaknem 70, a Magyar Nemzeti Galériánál 45 dolgozó elbocsátásával jár, de munkatársai húsz százalékától lesz kénytelen megválni a Petőfi Irodalmi Múzeum is. A szakszervezet úgy tudja, a minisztérium az elbocsátásokhoz szükséges végkielégítések összegét sem bocsátja az intézmények rendelkezésére."

Brávó, a lebutított segédmunkásnak se jó biorobotok úgysem járnak ilyen extrém helyekre majd. Nekik ott a stadionprogi, ha meg tudják fizetni persze.
@a szív fészkei: Ez így igaz, hiszen nem csíptem Tezcatlipoca hatalmát, ám nekünk keletre van Anglia is, ha sokáig tartjuk az irányt.
@Qeatzkoatl: listákat a progikról, csak hogy mi is tudjuk a tutit :D
@Qeatzkoatl: Gondoltam, hogy ez van. Londonból is van keletebb, sőt innen is - most oda navigál a lökdösős hatalmaskodó... Ott mi várna??? A Skicc? Még ott rongálja a levegőminőséget?
@Cirbi: Szívesen mondanám, de nincs értelme, mert mutációk. Nod32, Antivirus, Avast nem mutatta ki. A Cisco iron port HW védelem ismerte csak fel. Azóta használom. Nem kezdők, akik bejöttek. Hozzáfértek 40 mappámhoz, amik izgalomba is hozhatták őket (vélhetően).
@Qeatzkoatl: kösz, akkor az említetteket nem próbálom, van néhány víruskereső a gépen, ezért érdekelnek a progik :D
@a szív fészkei: Beszéltünk anno ezekről, és minden tiszteletem 36-nak. Sajnos elavult a software-m. A világ változott és nem az előnyére. Kevés az élhető tér. Hihetetlen a változás két-három év óta az "édenben". Irány a Mars, ott csupán a levegő hiányzik, meg némi apróság.
@Cirbi: Amennyiben tudok, szívesen segítek mindenben.
@Qeatzkoatl: Nem tudom, mi az a tiszteletreméltó 36. Sajna az agyam szétverte már a barom szomszéd falbontó brigádja hajnal óta. :-(( Ráküldöm a zajra a Radio Luxemburgot, lánykorom fétisadóját, de azért nem ez a tökély megoldás azért.
@a szív fészkei: kösz a linket, a kép fantasztikus, nézd a tapsoló navra szemét és az arcát a ráfagyott mosolyszerű izével, mintha azt mondaná: menj csak, ez útadnak vége, a lézer meg mintha már a percet is tudná amikor a körmit belevájhatja a prédába, a Máté nevű nyomorverésügyi kormánymegbízotton meg a remény, hogy még ne menj... szerintem igazad van még a tepsibe úgy kell majd tuszkolni, kinyitottam a fácséját, hát undorító egy hely bele is firkálgattam, hadd olvasgassa aki akarja, a Ketzál-t meg basztatják a kémbacilusokkal? valaki ismerheti a hívők közűl, ezt Ketzal-nak tudnia kellene ki az és pofánbaszni, a bacik majd kidőlnek maguktól -utána- :DDDD
Rédió Lákszenbörg, bakker, van még ilyen? Időutazok, ingyé.
@Qeatzkoatl:
naa azért erről még mesélhetnél, tiszta amerika :))
@Qeatzkoatl: JA,kösz! :-) A számot sose nem nézem. Meg ő nem itthonról vitézkedik azért. Talán még Kubatov bácsi sem éri el az óceán partján.

Egy nick volt csak, akitől megkérdeztem a mocskos fantáziámra hagyatkozva, hogy mi a nevében - malaczka69-cel nyomul nagyon Orvbán mellett Tótán - a 69? Születési évszám vagy?? Hát - matektanár - közölte, hogy valami tranzisztor emlékére van ez benne. (vagy nem értem teljesen, reáliákban elég zsenge volnék, mindenesetre nem az, amire én mertem gondolni. :-DDD)
De hát a libsibolsik már csak ilyen romlottak, mindenki tudhassa-láthassa, aki konzervül mélyen erkölcsös, stb.stb.
Ezt azoknak ajánlom, akikről elhiszem, hogy az ebben megjelenő linkeket is átnézik. Nekem sokat jelent, mert vannak kötődéseim ehhez a mentalitáshoz.
sved.nolblog.hu/archives/2011/11/13/Kis_magyar_abszurd_a_sved_sajtoban/
@nanehogymár: tegnap itt egy blogkommentben kiszámoltam hogy 2010Q3/2011Q3 GDP arányos államadósság növekedése 3,35%.
Az októberi némileg alacsonyabb adat (micsoda véletlen) már kint van az ÁKK honlapon. Általában a következő hónap 20-a után szokták közzétenni.
@a szív fészkei: Az első mikroprocesszor születési éve. Fairchild-fiúk csinálták meg, 8 bites volt, használtam.
Kicsit örvendek, hogy érthető lett. Nem kellet átgondolnom az életemet a damaszkuszi úton. A kényszer szűlte a megtollasodásomat.
@Qeatzkoatl:
és minek a mutációja? oprendszered? hány proxy mögül lépsz fel a blog.hu-ra? kicsit bővebben pls. aggasztó ilyet mondani...
@Qeatzkoatl: És akkor a dátum ez hogy? www.karpatalja.ma/tudomany/5329-40-eves-a-vilag-elso-mikroprocesszora-

Na jó, neked elhiszem, hogy malacz ilyen todományos férfiú és semmi más.
@TrueY: nem tudom hány éves vagy és ha éltél milyen hosszan abban a rendszerben, egyet el kellene ismerned -az őszinteséghez tartozik-, hogy az az adott globális helyzetben a lehető legjobb volt, van összehasonlításom a zendéká és a szovjetunió, Csehszlovákia sőt Románia belülről tényleg sehol sem voltak, a jugók már más tészta a bulgárokat élőben nem ismertem meg akkor...a "szocialistahiánygazdaság"-ot úgy emlegeted, mintha az a rendszer vétke lett volna, a KGST országok ki voltak zárva a világ normális életéből, nemzetközi szabályzókkal, törvényekkel lásd a COCOM ami nem egyedül de letiltotta mit volt tilos eladni a KGST-nek!!!! semmi pénzért semmi áron, ezért azután a külkereskedelmünk is olyan helyekre irányult ahová beengedtek...és ilyen körülmények között volt az amit @szívem ír, hogy a Luxus Áruház egyedüli az országban néha kapott valamit a magyar külkereskedők csodatételei eredményeképpen, a Népköztársaság Útján egy kis boltban néha volt török bőrkabát...a forint nem volt konvertibilis sőt...hogy milyen úton módon tudtunk olyan technológiák megvételéhez jutni ami tiltólistás volt az ma elképzelhetetlen, olyan kalandok mentek hogy regénybe illettek de nem lehetett leírni sem mert azt is figyelték Árgusék...piszok módon be volt tartva az a nagyhatalmi egyezmény amit a IIVH. végén kötöttek a győztesek és amiből a Sztálint, a mór megtette a mór mehet alapon kirúgták és beindult a hidegháború és közben ment a SZER dumája akik percre pontos infóval bírtak és basztatták a magyart miért szar de azt nem mondták, hogy szánékukban sincs változtatni és amikor 56-ban megjött a pofánbaszás, kuss, ott a helyed, akkor sem ébredtek fel sokan de mégis változás jött létre mert legalább belül kezdték látni valamit kell csinálni és egyet előre kettőt hátra balettánccal mentek a dolgok és leste a János hogy ezt még igen vagy már nem? de én nem ezért írtam amit kifogásolsz, hanem tényként: nem volt hajléktalan, mindenki evett és mindenki dolgozott még ha azt mondod kerítésen belüli munkanélküliséggel, de valamit tett ha mást nem bement mindennap és megfürödhetett és volt az étkezdében olcsó ebédje és nem kellet koldúlnia ami azért az emberi méltóság kapcsán más aspektus??? és a romák is csináltak valamit és sokkal kevesebben voltak... a IIVH romjait még a 60-as években is láttuk na hagylak nem kell egyet értened velem
@a szív fészkei: Tudod, ez az Intel és 4 bites. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön ipari méretekben kellet egy, a mamutoktól eltérő "sufni" fejlesztés. Olyaminek képzeld, mint Zilog-Intel-Motorolla versenyt. Talán ismertebb a dos verziók folyamata, amit Bill Gates nyert meg.
@Qeatzkoatl: Kösz. Én szoktam.

Nos, a svédek büntiben vannak, mióta összekeverte a tévéjük a mi drágánkat az előzővel: fsp.nolblog.hu/archives/2010/09/05/Orban_Ferenc_Gyurcsany_Viktor/ :-DD Na ők ne osztogassanak eszet,amikor abból minékünk túl sok is van. nem is érti senki a nagyvilágban a száguldásunkat.

Ezeket egy normális rendszerben szocializálódott embernek, államnak nem is lehet fogni. Azért nem véletlen, hogy pünkt ide pottyant le Karinthy, Örkény, na meg a KEX!!! :-DD

Ott voltam a tüntin, hát azért magyarok se elragadtatásukban tipródtak ott abban a hűvörnyében órákig... De elválik a szar a májtól, aki odamegy és oda akar tartozni, az kiállítja magáról a bizit egyértelműen.
@a szív fészkei: Ja, bocs. Ezek a fejemben lévő adatok, melyekben én hiszek. Így tanultam, ezek rögzültek. Emberből vagyok, tévedhetek, megtéveszthettek.
@a szív fészkei: Amúgy, te tudod fejből ki volt a baráti Enver Hoxha utódja?
@Rodeo36: Ja, kérdés az is, hogy joga van-e egy országnak ellátni az állampolgárait legalább a minimális emberi szinten mindennel? Bármi áron? Szerintem úgy kéne lennie - demagógia II. - mert mi a célja a kurva életnek? A haszon keveseknek harminc Maserati képében?
Akkor a kussnak ez volt a kézzelfogható ellentétele. Nem sírom vissza, lélekromboló volt, de teli hasú embereket nyomott el.

Most még ez sincs és még jobban uszulna Orvbán, pedig nem készteti rá senki a feje fölött ukázokat adva. Ezért aljasabb ő, mint Kádár, akinek nem volt tág tánctere - sasszézott pedig, ameddig tudott a falig. De az oroszok tényleg ott voltak, nemcsak a spájzban.

Az IMF azért nem azt mondta, hogy éheztesse ki vérig a népét, hanem, hogy ésszel költsön, és ne elsősorban magukra, az államhatalom felesleges cafrangjaira. scheiringgabor.blog.hu/2011/05/02/a_kormany_az_imf_mely_javaslatait_nem_valositja_meg

És nem ezt látjuk, hiába kuruckodik Orvbán, ő van a népe ellen inkább. Épp ezt fedné el a PR-műsorral.
@Bandibacsi34: És persze nagyon el sem mehettél, ha arra szottyant volna kedved. A kádári viszonylagos jólétet persze az erőn felüli hitel felvétettel biztosítottuk. Nem véletlen, hogy a volt szoci országok közül nekünk volt a legnagyobb államadósságunk. Ami persze jelentősen hozzájárult, hogy nálunk dőlt be a rendszer először.
@a szív fészkei: "Miénk volt a zország, haza is vittük apránként... Ki a gemkapcsot, ki a fél gyárat, mihez fért hozzá és mit nem akart a portásbácsi/néni meglátni."
Az a baj, hogy ez a mentalitás továbbra is dívik. Ezeknek, nem fizetek én adót! És akkor jön a görög út...
@Qeatzkoatl: Oké, jó. :-) Én már itt nem játszom,de kösz a próbálkozást.

Őszintén elképzelni se bírom a mostani szintet a nanokkal, hát feladom.

KEX - amíg élek, imádom őket, Baksa az istenem volt/van/lesz! Ha ők nincsenek, sokkal de sokkal szarabb lett volna világom és nagyon sokat köszönhetek nekik - ahogy látom a világot, mondjuk, csupán azt. Pedig két év se adatott meg, hogy odajárjak... www.youtube.com/watch?v=bikCVRw5wfE Komolyan elárvultam, amikor mind kimentek.

Nem tudom. Az már kicsit kiesett az érdeklődési körömből. Most megnéztem a guglin, de nem mond nekem semmit a Ramiz Alia név.
@messi-asz:

A hasonlat ül :-)

Az írásból számomra az derül ki, hogy TG a gazdasághoz nagyon nem ért. Lehet ezt politikai oldalról vizsgálgatni, csak felesleges.

Az IMF retorika baromság. A Széll Kálmán terv és a konvergencia több megszorítást tartalmazott, mint amit az IMF egyébként kért volna. Így rábasztunk, mert a haveri kamatozású finanszírozás helyett a piacit választottuk, és lassan már oda se tudunk eladni semmit.
@Rodeo36: "nem volt hajléktalan,"
De volt, csak bevitte a rendőr. Volt drogos is. Őket kényszer gyógykezelték.

"IIVH romjait még a 60-as években is láttuk"
És ha felmész a Várba, akkor még most is láthatod...
@a szív fészkei: Meglehet, hogy similis silili..., meglehet hogy nehezen, vagy sohasem leszek képes megszabadulni a belém programozott és elveimmel azonos értékrendszerrel, kimentem a divatból. Meglehet, hogy amikor veszélyeket rejtett az ellenállás, a langyos, önkényuralmi rendszerrel szemben, az akkori nyílt ellenállás elértéktelenedett, meglehet. De mindaz amiket tettem,mondtam és felvállaltam a mai, általam vélt igényeknek csupán töredékei. Valamiért Ady Héjanász az avaron jut eszembe.
@TrueY: De olyan is van, amikor ha mindent befizetsz, nem bírsz megélni. Nem véletlen, hogy tetszik Vámos-nagy Szabolcsnak, vagy sem - nagyon jól megél adótanocskbó, mint hajdani fő apehos - az eva ennyire bevált itt. Mert valamit azért mégis ki kell fizetni rezsire, kajára, gyerekre, sőt néha élvekre. Nemmindenki millirdokban szárnyaló gigavállalkozás tulaja és azok is összeroppanhatnak, ahogy olvasok pár esetet. szrányal akis autóbiznisz a hiteles jutalékból, aztán snitt hirtelen...

Azért senki nem akart volna román nívón élni adómentesen, aki ma ezt mondja, nem tudja, mit beszél. Ott is Csauékra ment el minden, a népe peddig effektíve éhezett, fázott (este alig volt fűtés és villany) és szaporodott, mert muszáj volt neki. Mi küldtünk, csempésztük ki innen az Infecundint Erdélybe, mert az könyörögték mindenképp.

Még a nyolcvanasok végén is fogadtunk évente erdélyi gyerekeket, aki nem bírtak enni egy normális adagot, mert annyira összeszűkült már a gyomruk. Szóval ez a másik oldala.
@Qeatzkoatl: vigyázz még egy szakmai érdeklődő => @Secnir, úgy hogy infókat kérünk, de iziben :D
@Qeatzkoatl: Na de Adyék imádták megtépve is egymást. Itt ki imád kit? Az országot szereted bármi áron, amelyik beléd rúg?

Én hiszem, hogy nem Orvbán=Haza. Az egy rossz , tragikus vicc: Hofit sajna elvitte ez a szöveg, de mindannyiunkat mégsem nyírhat ez ki.
Kár, hogy nem ez látszik:

Matolcsy: Mindenre felkészültünk
Portfolio.hu,Index
2011. november 16., szerda 11:15
|
Email
Felkészült a kormány az európai válság súlyosbodására, alternatív makrogazdasági előrejelzéseket dolgozott ki és jelentős tartalékot tervezett be a költségvetésbe – derül ki Matolcsy György egy parlamenti írásos válaszából. Éppen ezért a nemzetgazdasági miniszter nem tart szükségesnek további bevételi és kiadási intézkedéseket.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/16/matolcsy_mindenre_felkeszultunk/
Rózsi lelkem nem is tanítja a nép egyszerű biorobtnak tartott fiainak ezentúl Aranyt, Petőfit. Sok hülye felforgató, piha!

Na, látom megihlette Varánuszt ez a szép, egyenes derekú asszonyság. :-))
@a szív fészkei: Én akkor, igaz a cégem kontójára százezreket utaltam át. Azután voltak tárgyalásaim Sz.udvarhelyen, M.vásárhelyen, megismertem az ottani "húzómagyarokat", nem lett üzlet. Helyettük jöttek hozzám bolíviaiak és mexikóiak. Dolgoztak nekem "székelyek", fizettem őket túl, ahogyan bírtam. Góbé volt mindegyik.
@Cirbi: igen...

vett fegyvereket konzerveket, valutáját svajban tartja... mindig járó motorú helikopter/kocsi várja a határig elég üzemanyaggal...

ő felkészült...
@Qeatzkoatl: a székelyek, erdélyiek azok gátlástalan törtetők velük nem jo üzletelni se venni se...

tudom: évente 4-5 ször is megyek:)
@Cirbi: Pont mint a tél elején rendszeresen kiadott, "felkészültünk a havazásra és a hómentesítésre" aztán 2 napig mégis meghal(t) a város
@messi-asz: Megtapasztaltam a saját kontómra.
@Qeatzkoatl: szó sem lehet róla, az első képen kilőttem, és nem vagyok fóbiás, de éppen eszem, és nem bírta a gyomrom :D
@TrueY: egy másik különbség!!! azt a hitelt nem éreztették a "nemzettel" és nem mondták neki pusztán nemzeti alapon a nemzeti lobogókkal a hátuk mögött, hogy nektek kuss és be fogjátok fizetni (amikor a Czinege meghívta a Kádárt az új villája avatására, akkor a Kádár -miután mondta milyen szép- azt mondta neki, ugye ebből egy nagyon szép óvoda lesz itt a környék fog örülni...és hazament)

azért azt nem fogom megbocsátani soha azoknak a seggfejeknek akik Bécsben 1969!!!!-ben lesajnáltak bennünket a kis zsebpénzünkkel, mintha mi tehettünk volna arról -személy szerint mindegyikünk- hogy ki voltunk zárva a Paradicsomból, na ez olyan undorító volt olyan K und K a kurva anyjukat, akkor sem lett volna más a helyzet ha nem csinálják de a bolhapiacukat a Hilferen belőlünk -na belőlem nem mert én sört vettem a város másik részén- a sok szar bóvliért annyit kértek amennyit még volt pofájuk a hülyéje meg cepelte a műantilop kabátját ami 2 hét alatt szétesett magától és aminek az áráért vehetett volna egy jó magyar crombit 15 évre...
Húúúú bazzz, pedig ezt még nem is olvastam, ááááá a franckarikának nem tudom megjósolni a lottó számokat is így :)

Az FKF Zrt. beolvad a BVK-ba

A főváros a városüzemeltetési központba apportálja
a köztisztasági cégét az év végéig.
@messi-asz: Miket le nem írtok!!! Mondjuk mindenkitől ezt hallom. Akit én ismertem onnan áttelepültet, az aranyos nő volt, de bárki más csak ilyesmiket mesél, mint ti. És ragozza a fene nagy gőgjüket az anyaországi puhányok felé.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/azonnal_fordulat_kell_magyarorszagon_vagy_kivegeznek_a_piacok.501958.html

Azonnal fordulat kell Magyarországon vagy kivégeznek minket a piacok
2011. november 16., szerda 10:33 (NAPI)

A Magyarország körül kialakult negatív hangulatot csak azonnali lépésekkel lehet megváltoztatni - szögezi le a Financial Timesnak írt cikkében az RBS szakértője.

---------------------------------------
Apa kezdődik:

Egy óra alatt visszaesett a forint
2011. november 16. | 12:17

A kedd este látott viszonylagos optimizmus a nemzetközi pénz- és tõkepiacokon szerda reggelre elillant, majd átmenetileg ismét javult délelőtt. Mindez a forint árfolyamában határozott kilengést okozott. Csaknem 1%-kal gyengébben kezdte ugyanis a napot az euróval szemben, majd határozott, de csak rövid ideig tartó erõsödést mutatott. A nemzetközi hangulat ingadozásával is összefüggésben a forint árfolyamában továbbra is a szokásosnál nagyobb hullámzások várhatók, amely mellett továbbra is benne van a levegõben, hogy új történelmi mélypont alakul ki az euróval szemben.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/egy_ora_alatt_visszaesett_a_forint.158408.html
@a szív fészkei: a kintiekre nem igaz anynira... de az idetelepültek nagyrészére igen...

bár ez az életmód rombolja a környezetet de leginkább saját családjukat és magukat
@a szív fészkei: Ezt hívják a közgazdaságtanban a közlegelők problémájának. Mivel nagyon sokan nem akarnak adót fizetni, ezért az a kevés, aki fizet aránytalanul sokat fizet. Tehát ők sem akarnak. És így szűkül az adófizetők köre. :(
Pár éve a HVG-ben volt egy cikk. Az SZJA fizetők 2,5%-ka fizette az SZJA 20%-kát. A a 20, pedig a 80%-kot! Miközben a lakosság 50%-ka dolgozik (bejelentve). Nagyon gáz!
@Rodeo36: "hogy nektek kuss és be fogjátok fizetni"
Ne már! Harasztiékat, meg Demszkyéket verték! Mi az, hogy nem mondták, hogy kuss??? Dehogynem! Az én kabátomról úgy letördelte a rendőr a csont csillagokat, hogy nosza! Egy balatoni Edda-Skorpió koncerten meg jól ránk vert a fakabát, pedig csak felültünk egy virág tartó szélére.

Mi is lenéztük a szlovákokat meg az NDK-sokat. Mert, ha többet ér a pénzünk, akkor mindjárt azt hisszük, hogy okosabbak is vagyunk. Meg kell nézni, hogyan viselkedtek az NSzK-sok a Balatonnál.
@TrueY: Tudom. Mármint az adóarányokat.

Igen, láttam a márciusi diákverést 1972-ben. (nem, én nem voltam köztük. nem voltam annyira bátor) Akkor is ott voltam 67-ben, amikor ráengedtek lovasrendőröket a boldogan kijövő - először volt angol banda a Népstadionban, maga a Spencer Davies Group!!
www.youtube.com/watch?v=BFaT69CyyKU :-)) - fiatalokra. Lovasrendőröket az Ifi Parkban a sortállókra, pedig nem csináltunk semmit, csak be szerettünk volna jutni. Baksát - 30 kg volt kórházi vastüdővel, nem is ággyal - verték, mint a répát mindenhol.

Mert féltek Kádárék is, ja. József Attilától - ahogy ez a banda is - nagyon,. Tiszta szívvel, Hetedik: halálos volt a számukra. Ilyesmit énekelt, meg a Betlehemi királyokat. Szóval emlékszem, mi volt.

Csak azt mondom - Rodeo elfogultabb, én eléggé sok okból utáltam azt a rendszert is - akkor azért legalább létminimumon valami emberszerű életet biztosítottak. Hitellel, lózungolva, a hazug, sokszor röhejes "eredménnyel" fenntartott - Egészséges erotika megint - teljes foglalkoztatással, stb. És volt valóban hatalasa adag zsenialitás, innováció a semmit áthidalva, amiből ma is megél aki esetleg kijutott.

Ma létbiztonság sehol, rettegtetnek, megvetnek, kivéreztetnek. És bármire esélye csak a furán meggazdagodottaknak és a csontig benyalóknak van.

Ha ezt valaki elmondja, akkor demagóg jelzőt kap. Pedig ezek a mostaniak a pozitív diszkriminációnak - mondván a szegények, vidékiek, munkásszármazékok is kapjanak esélyt a kitörésre - köszönhetik a mai sarzsijukat, helyüket, mindent.

Én nem lenéztem a szlovákokat, cseheket, amikor ott voltam először 78-ban, hanem megdöbbentem a nyomorukon. Sajnáltam őket. Nem véletlen, hogy Viszockij idegösszeropit kapott Marina Vlady oldalán Nyugat-Berlinben. Üvöltve kérdezte, hogy ki is nyerte meg a vh-t????
Prágában meg úgy néztek ránk, mint valami természeti tüneményre, hogy némáá, magyarok!! Áhítattal. NDK-ban nem voltam soha. Jugót meg nagyon irigyeltem, az volt nekem a paradicsom - lévén nem utazhattam máshová nyugatabbra sokáig - és akik ott éltek, azok is így emlékeznek Tito országára.

Egyik korszak, világ se fekete-fehér sehol. Sokan nem bírják - mert nem abban szocializálódtak -, hogy az életük felborulhat egyik pillanatról a másikra... Ezért sírják vissza Kádárt és a 3.60-as kenyeret.
@a szív fészkei: Azt ne felejtsük el, hogy volt egy hatalmas értékvesztés a gengszter váltással. Ez némileg konszolidálódott, a az új értékrend még nem épült fel. És mivel a politikusaink is kádár csecsével szítták magukba a politikát, ők még úgy viselkednek. A demokráciát tanulni kell. 60-100 évig. Mi most 20-nál tartunk. Olyan, amilyen.

Nekem az a legnagyobb bajom, hogy Ovin nem látszik, hogy demokráciát szeretne.
@a szív fészkei: "Sokan nem bírják - mert nem abban szocializálódtak -, hogy az életük felborulhat egyik pillanatról a másikra..."

Mondjuk a rendszeváltás címszava mögött a tömegnek nem az volt a szándéka, hogy az úszni nem tudókat az úszni tudók belökdössék a mélyvízbe. Ez a rendszerváltók bűne, ami szerintem megbocsáthatatlan. Megnyugvás majd csak akkor jöhet, amikor feláll egy olyan csapat, amelyik a rendszerváltás után született, és "bűntelen".
@TrueY: "Nekem az a legnagyobb bajom, hogy Ovin nem látszik, hogy demokráciát szeretne."

Lehet, hogy ő meg úgy látja, neked nem tettszik az ő demokráciája. Eltérő a nézőpont, esettleg a demokrácia is különbözik a nézőponttal együtt?
@látjátok feleim szümtükkel: Azért azt az úszni tudást nagyon soknál hatalmasra felfújt mentőmellény, csicsás mentőcsónak segítette.... Más meg tényleg a pucér seggével ért vizet a - 4-ben.
@TrueY: Aki már "gyerekkorában" ismerte, ezt jól tudta. Engem is megvezetett eleinte - csápoltam neki 89-92-ig, nem tagadom - de azért látható a totális uralomra törése a legkisebb közegben is. Ha hatalmas játszóteret kap, naná, hogy minden más kölyköt befenyít, csakis az legyen, amit ő akar.

Hát most elég nagy a térfele. De sose volt jó focista, nem tud együtt játszatni a többiekkel, ahhoz meg nem elég tehetséges, hogy folyton szólózzék. Öngólokat rugdos, nem tudom, kinek tetszik ez. Fociöltözőkben tanulta a politikusságot, állítja, de ott se csapatban gondolkodik, hanem csupán rángatható alattvalókban.

Dávid Ibolykával nem értek nagyon a focihoz, de az mégis 11 ember ügye a legnagyobb sztároknál is; azoknak is kell kooperálni, egyeztetni, összehangolódni a többivel.Sőt, néha alárendelődni. Ez meg erre képtelen ab ovo.
@látjátok feleim szümtükkel: "Eltérő a nézőpont, esettleg a demokrácia is különbözik a nézőponttal együtt?"
Ovi megmondta, hogy a demokrácia lassú. Neki tér kell, hogy megforduljon a cirkálójával.. :)

@a szív fészkei: Én nem ismerem gyermekkorom óta. Azt tudom, hogy honnan indult '89-ben. A Mester utcában lakott, egy meglehetősen lepukkant bérházban. Jelentősen kikupálódott. Sajnos a mi pénzünkön!
Én is azt szoktam mondogatni, hogy Ovi soha nem dolgozott munkahelyen, ezért nem tudja, hogy mi az, hogy alárendelve lenni. Pedig egy jó csapatban néha ilyennek is kell lenni.
@TrueY: Már úgy értettem,hogy őt,
Orvbánt fiatalkora óra.Na,akkor én is azóta,hogy te. CSak annak örültem harminc x évesként,hogy. na jönnek a csillagszemű, tiszta-őszinte fiatalok,ennél jobb nem történhet velünk,halleluja,mától minden csodás lesz!! Jártunk a gyűléseikre, vittük - grátisz,mert csórik voltak - a szemüveges szerény kedves Dr.Nagy Gábor Tamást (I.ker.polgármestere) Pozsonybaa barátnőjével (aki az Eörsi irodájában volt bojtár),együtt szidtuka nacionalizmussalkacárkodó MDF-et napokig,stb.
Aztán székházügy és nálunk mintha elvágták volna... Azóta azt hozza,amire számítunk tőle.
@a szív fészkei: új a klavim, szoknom kell,de amúgy is Skicc legjobba tanítványa vagyok. Ő tegnaptól török díszdoktor - s honi díszpinty - ,nemes példakép,nem???
nol.hu/belfold/viktor__ne_nyulj_hozza__mert_baj_lesz__ Holnap versmaraton József Attilánál

FB-ról:"
2011. November 18. péntek 15.00-tól november 19. 23-40-ig, 32 óra 40 perc

Verselésre könnyű jó okot találni. Különösen akkor, amikor bármilyen vízió érdekében olyan kulturális értéket akarnak háttérbe szorítani bizonytalan másokért, mint József Attila.
Ez nem csak József Attila emlékét sérti, de fenyegeti a nemzet kulturális egységét is. Akaratlanul is fenyegető jelzés egyben az alkotás és gondolkodás szabadságára nézve. Olya...n haszontalan dolgokért szeretnénk hát szólni, mint nyelv, gondolat, irodalom, film, színház, művészet - a magyar kultúra.

Szeretnénk, hogy bárki odajöhessen hirtelen ötlettől vezérelve (vagy épp előre megfontolt szándékkal) és egy-két számára kedves vagy fontos verset, írást, vallomást elmondhatna, eljátszhatna, elénekelhetne, eltáncolhatna vagy akár meg is rajzolhatna József Attilától vagy az ő inspirációja nyomán. Tehát nem ragaszkodunk a JA-összes felolvasásához: bármi, ami József Attila életművéhez kapcsolható, belefér.
Reméljük, a hazai kultúrvilág és közember megszólításán túl kultúránk és József Attila külföldi barátait is sikerül bevonni némi technikai segédlettel, hogy megoszthassuk velük ami itt történik velünk és hogy a távolban egy-egy csoportba gyűlve ők is üzenhessenek nekünk.

Nem tüntetésként tekintünk tehát erre az eseményre, inkább csak piknikként, ahol megkínáljuk egymást étellel, itallal, de jó szóval is, jelezve, mennyire bennünk él József Attila öröksége, s hogy legalábbis mennyire nem ildomos bolygatni a helyét a Dunánál.
Úgy gondoljuk, ez közös ügyünk - a magyar kultúra ügye, no meg az emberségé. Ezért kérünk, remélhető részvételeden túl, vagy akadályoztatásod esetén helyette, segíts az egyszerűség kedvéért Versmaratonnak keresztelt esemény hírverésében!

-----------
A Versmaratont kizárólag erre a célra összeállt kis csapat élteti. Ugyan kinek-kinek megvan a maga (többiekével nem feltétlenül egyező) meggyőződése, akár elköteleződése is lehet, csoportként nem kötődünk se pártokhoz, se szervezetekhez."
@a szív fészkei: Hol is van a 35 éves max korhatár??? Hipp-hopp el lett törölve! Nekem Ungár Klári volt az alapszervezeti titkárom. Vagy hogy hívták akkoriban ezt? A külföldiek mindig elkunyizták a csókolódzós Honecker plagádot, amikor ragasztottuk... :)
@TrueY: :-DD Ja az nagyon jó volt, meg a Roxette-dal. www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0 (a csaj életét ismerve mélységes elisméresem neki!)

Hallgass a szívedre, basszus! Rohadt hazug állatok! Főleg ha felette van a bríftasnid, tárva-nyitva a jattra, a harácsra, a vagyonhalmozásnakra, stb.

Tudod, a kádári pártizét sose hittem, mindig is undorodtam az úttörőtől, a KISZ-től pláne - ahogy drága tüneményokos Vekerdi Tanár Úr (a László) mondta a hetvenesek kellős közepén az egyetemen: az csak szemét janicsárképzés, semmi más - de ezekben hittünk. És ezt így meggyalázni, csinálni egy hátraarcot és köpködni vissza, fúj. Ez nem a damaszkuszi úton való megvilágosodás, ez színtiszta haszonmaximalizálás volt. Azóta is tart, egyre fékevesztettebben.
@a szív fészkei: És ha valamelyik nagyokosnak hitt hívük itt szenyázza a HÍD-Most pártot, hgoy a szlovák titkosszolgák kreálmánya a magyarok gyengítésére, hát nagyon sokan mondják, hogy Orvbánék előtolása meg a magyar ilyesféléké volt. Mind KISZ-es, pártos káderbimbó volt vad forradalmi mezben. És nagyon is helyzetbe hozva a Ménesi útról.
@a szív fészkei: Nem hazudnak csak politikusok. Mondjuk annak is rosszak.
@TrueY: Nem ennél is aljábbak. Na mindegy, a másikon épp azon megy a röhögészet (sírva vigadás), hogy az IMf még csak azt sem tudja, hogy jöhetnek megmenteni azt a basznádkormányost, aki nem is kért eddog a megmentésből. Na, ne harimáá, ez politika? Ez elmeosztály de nagyon a csehovi hatos kórteremben.
@a szív fészkei: Politika. Csak rossz! Életükben nem dolgoztak semmit. Semmiféle hibájukat nem rótták még fel nekik! Most sem mi tárgyalunk az IMF-fel, hanem ők velünk! Mecsoda kölömbség! Nem mi kérünk segítséget, hanem ők szeretnének segíteni!
@Boli: :-DDD

@TrueY: Igazad van. Ezek ragozhatatlanok. Egységek lesznek a pimasz agyatlanság politikai és egyéb mércéjén. Az átváltással: hány matolcsy tesz ki egy orvbánt - még gondban vagyok.
@a szív fészkei: De velünk baktak ki! Ők mindig jól járnak!
@TrueY: Arról szól számukra a hatalom, pláne a kétharmaddal.
@a szív fészkei: Nem fájna, ha ők jól járnának, ha közben jól végeznék a munkájukat.
süti beállítások módosítása