Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.23. 05:15 Fabius

Gyurcsány csőre töltve

Címkék: mszp gyurcsány ferenc demokratikus koalíció

A 2010-es országgyűlési választásokon a választópolgárok nem csak forradalmat hajtottak végre a szavazófülkékben, hanem egyértelmű üzenetet küldtek az MSZP-nek is: ezt, ebben a formában nem kérik, 4 év kényszerpihenő minimum, gondolkodósarokban térdepelés a megvilágosodás reményében, aztán meg ki tudja.

Ezt az üzenetet nem képes a jelenlegi MSZP vezetés értelmezni.

Pedig elég világos, sokféle képpen érteni nem lehet az ilyen mértékű elfordulást és bizalomvesztést. Első ránézésre az ingyencsabizás után úgy festett, veszik az adást, üzentek: megújulunk. Majd kicsit később újra: megújulunk mindjárt. Néhány hónap múlva: megújulunk mindjárt most már tényleg. Az önkormányzati választások előtt: megújulunk mindjárt most már tényleg, istenbizony. Az önkormányzati választások elbukása után: megújulunk mindjárt most már tényleg, istenbizony, komolyan és tutira. Majd tavasszal: megújulunk mindjárt most már tényleg, istenbizony, komolyan és tutira, úttörő becsszó. A gyurcsányisták pártszavazás kezdeményezésekor: megújulunk mindjárt most már tényleg, istenbizony, komolyan és tutira, úttörőbecsszó, Horn Gyula szép emlékű nyakmerevítőjére esküszünk!

Aztán nem történt semmi.

A régi kitérdelt és leszakadt farzsebre hajazó arcok pont ott ülnek ahol eddig, a régi pártkatonák őrizik a pozícióikat a megyei, városi szervezetekben, és közben csodálkoznak őszintének mímelt tekintettel, - mint Hagyó Miklós a zárkaétlapra: itt nincs uzsonna, baszki? - miért nem áll velünk szóba senki? Aztán mikor elmagyarázod nekik, akkor is nyilvánosan és látványosan nem értik. Két dolog állandó a szocialistáknál:

1: ha Szanyi Kapitány megjelenik valahol, akkor hülyeséget beszél,

2: a párt tényleges irányítóinak névsora.

A töketlen teszetosza belharcok gyorsan megteremtették Gyurcsány számára a visszatéréshez ideális környezetet. Végülis sokkal mélyebbre süllyedni már nem nagyon tudtak, Fletó kitáncolása a rivaldafénybe az akkorinál nagyobb kárt nem okozhatott. Ráadásul akut vezérhiányban szenvedtek, és a maradék szavazóbázis többsége Gyurcsányban látta Orbán egyetlen esélyes kihívóját a szocialista táborban. Neki magának meg akadt törleszteni valója párton belül is jócskán, amihez haladék nélkül neki is látott: a pártszavazással felkavarta a langyos pocsolyát amiben ücsörögtek, és pillanatok alatt előállt az a röhejes helyzet, hogy ő - és követői - lett az egyetlen, aki - legalábbis látszólag - az MSZP megújulása mellett kardoskodik.

Közben a pártban eluralkodott a fejetlenség. A kormány elkúrásaira is úgy igyekeztek kurjongatni, hogy közben vadul markolták maguk alatt a széket, ki ne billenjen valami véletlen folytán.Amíg elfoglalták magukat az erőlködéssel, addig Gyurcsány gründolt magának támogatókat párton belül egy frakcióhoz, egy pártkezdeményt a szakítás utáni formához, és elég embert aki követni fogja, ha kilép a mozdulni és változni képtelen masztodon árnyékából. Tegnap a Demokratikus Koalíció Platform egyéves születésnapján aztán eljött a szakítás pillanata is. Ferenc elérzékenyülve bejelentette: a szerelmesek elhidegültek, elválnak ágytól asztaltól, kiköltözik a családi fészekből, ahol már Puch keresztpapa képe is dühösen méregette a falról.
Ha az új párt törekvéseit nézem - az Orbán kormány leváltása, a jogállamiság és alkotmányosság védelme, a sajtó szabadságának visszaadása, az Alkotmánybíróság jogköreinek helyreállítása, a demokratikus intézmények megerősítése - akkor céljaik nagyjából találkoznak az igényeimmel. Van azonban két apró bibi:

1: nem látok egy olyan arcot sem a soraik között, aki ezt véghez tudná vinni.

2: gazdasági kérdésekről, az ország zuhanásának megállításáról egy mukk nem esett. ( ami Gyurcsány esetében talán elsőre jobb is....)

Vagyis nagyjából ott tartunk ahol eddig: a változás az elnevezést és a szervezeteket érinti maximum, az arcokat, és ezzel együtt a számomra lényegeset nem. Megújulás nincs se az MSZP-ben, se a Demokratikus Koalícióban, cserébe fölszeletelték a megmaradt szavazóbázist. Annak, hogy Fletó és társai már nem tagjai az igazi változásra képtelen MSZP-nek nagyjából nulla jelentősége van. Egyet sikerült elérni: vagyunk itt néhány millióan pártpreferencia nélkül ( a miénk a legnagyobb tábor, 36% ) olyanok, akik tegnaptól óvatosan fogják demokratának vallani magukat, ha ezzel az új párttal és Gyurcsánnyal kerülhetünk közös kalapba. Polgárok sem akarunk már lenni régen, most a demokrataságról is le kell szokni?

Kíváncsi vagyok mikor jöttök rá, hogy mennyire felesleges volt ez az egész. A hitelesség deficit nem oldódik meg attól, hogy mindketten csak azt nyifogjátok: egymásért megszakadt szív volt a jeletek az oviban.

97 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr173323194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demokrata királyfi? De nem ám! 2011.10.24. 11:53:52

"Ó, boldog Isten! Egy csigahéjban ellaknám, s végetlen birodalom királyának vélném magamat, csak ne volnának rossz álmaim." – Hamlet; W. Shakespeare: Hamlet, dán királyfi   Nem igazán mondhatom magam irodalmilag művelt személyisé...

Trackback: Hát elváltak... 2011.10.23. 21:36:05

Hosszú civakodás után végül megtörtént a szakítás: Gyurcsány Ferenc az általa vezetett Demokratikus Koalíció (DK) 1 éves születésnapi ünnepségén bejelentette, hogy ott hagyják az MSZP-t és új pártot alapítanak. Egészen pontosan a papíron már létező D...

Trackback: Szalámitaktika 2011.10.23. 15:48:11

Csalódott aki azt gondolta, hogy a magyar “baloldal” képviseleti zászlóshajójaként funkciónáló MSZP koporsójába az utolsó szöget Orbán Viktor, esetleg Vona Gábor, vagy a 8 év kormányzati ámokfutásából kiábrándult szavazók fogják beverni. M...

Trackback: Nem vénnek való vidék 2011.10.23. 15:47:07

 A héten Orbán és Gyurcsány újra reflektorfénybe került, e két sors megint összeérni látszik. Előbbiről kiderült, hogy pártjában nincs párja, és elképzelhető, hogy most lépett arra a bizonyos lejtőre, utóbbi meg meg szerzett csapatot, nyilván azza...

Trackback: +15 Levél Feritől 2011.10.23. 11:37:32

- Papa, mondtam már, hogy levelet kaptunk a Demokratikus Akciótól?- Demokratikus Koalíció!- Az az, a Feritől na.- Mit ír az a drága ember?- Azt írja - hol az a rohadt szemüveg - felkér bennünket, hogy lépjünk be a párt ifjúsági tagozatába.- Hova?- Az i...

Trackback: Hűtlenség! Árulás! Pusztulás! 2011.10.23. 08:51:34

 Most, hogy az MSZP kettészakadt, szétválnak benyalik Gyurcsány Ferenccel és kilenc társával, eljött a nagy összegzések ideje. Válás tán még sosem volt ilyen vontatott és katarzisnélküli, de példátlannak nem nevezhető, ami a végbélnyílás szocia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvastam,
jó volt cserépkályha előtt ülve borozva, sok sikert kivánok

de tényleg

huuza már valaki ezt az országot a szarból
Ne legyen igazam, de ezzel a szakítással 1-el több azon pártoknak a száma, akik már boldogan mondhatják mentségként saját töketlenkedésükre:

Gyurcsány a hibás!
A Gyurcsány-karakter legyilkolása, -ami, szerintem, a szoci "keménymag" aktív támogatása nélkül nem ment volna, így én szimplán egy fidesz-ősszoci háttéralkut valószínűsítek az okok között- olyan sikeres volt, hogy bárki csatlakozik hozzájuk, annak eleve bukó a következő választás, és jó, ha 5-6%-ot össze tud szedni, de azt is a maradék szoci párt kárára. A Jobbiknak, (főleg, ha kicsit szelídül és habog valami szépet a gazdaságról is) az ország alapvetően és stabilan naci/rasszista 25%-a kb. ennyit hozhat. A fidesz, -ha így marad és nem hoz létre egy szakadár "reformista" pártocskát a csalódottaknak- a maga várható 28%-ával esetleg rákényszerül, hogy koalíciót alkosson velük és előáll a vak vezet világtalant helyzet. Ha addig nem lesz államcsőd, majd akkor. Egy Oszkó/Bajnai féle szakértő irányzatnak kb. 20%-a lehetne- ha lenne mögöttük finanszírozás, és ha a további karaktergyilkolászás nem tünteti el a maradék esélyüket, bár 10%-ot akkor is elérnének (persze, ha indulnak). Az új választási rendszer - meg a hiányzó finanszírozás- miatt függetlenek eleve esélytelenek. Az lmp mögött én továbbra sem látok 5-6%-nál többet- egyszerűen nem azzal és úgy foglalkoznak, ami tömegeket megfoghatna. És persze a legnagyobb csoport szokásosan pathópálos " minek menjek szavazni, úgy se változik semmi" hozááállása mindezt hagyja -és nyugodtan anyázik tovább.
Mit lehet ehhez hozzátenni!?

Legfeljebb apró részletekkel, további adalékokkal erősíteni véleményed.

Hogy milyen lehet a gondolkodásuk, bemutatja a választmányi véleményük:

"Ehhez be kell fejezzük a nyilvánosság előtti vitáinkat, hogy a választók egy egységes és erős pártot lássanak."
A látszat nagy úr, igaz?

"Akik a vitákat a nyilvánosság előtt a sajtó segítségével kívánják megvívni, azokkal szemben az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság köteles hivatalból eljárást indítani."

Mellesleg csókoltatlak Zsoltika!
A Gyurcsányt minél jobban alázzák annál jobban erősitik.
Nevetséges egyébként azt hinni, hogy nevezett távozásával megerősödik az MSZP.
na, mit mondtam cca két hete?
ez van, MSZP megy a levesbe a következő választásokkor.
Ismerős az a "nemzeti gulyásleves".
Valaki irt már róla egy kommentet (is) egy másik" blogon) még anno)
Akkor, amikor még némelyeknek dübörgött a kétharmad!!!!
Milyen furcsa, és érdekes??!!
@Secnir: olyan nagy kár nem lenne értük, csak lenne már valami értelmes alternatíva, de nincs, és ezzel az ország halálra is van itélve......pont mint 46-47-ben amikor leszalámizva minden és mindenki, és csak egy maradt, egy mind felett...és még mondja valaki, hogy a történelem nem ismétli önmagát....
@allegretto23:
Nekem meg az a véleményem, hogy a Jobbik soha nem fog szelídűlni, mert a vezetőgárda harcias. Azért még a bizonytalan szavazók sem akkora hülyék, hogy egy agresszív pártot juttasanak hatalomra.
A DK meg, ha jól szervezkedik és be tudja gyüjteni esetleg még Bajnait, meg Oszkót is a híveikkel együt, akkor az általad jósolt %-ból váltópárt is lehet. Nemhiszem, hogy Gyurcsány miniszterelnök akar lenni, inkább pártelnök, ha megerősödne a párt. Miniszterelnöknek nagyon megfelelne Bajnai. Benne még hisznek az emberek. És ezeknek a politikusoknak a bíróságra, ügyészségre hurcolása, csak erősíti a szavazókat, hogy felháborodjanak az eljárások ellen, és melléjük álljanak.
Igen! Én is emlékszem valamire!!!
@pumukli 12: A bizonytalan szavazók voltak annyira hülyék (és a patópálok olyan sokan, a baloldal meg olyan megosztott), hogy kétharmadot adtak egy abszolút populista dumával, nulla konkrét tervvel nyomuló, erkölcsileg magát réges -régen lejárató (de azt sikeresen elmismásoló), "szalon-nacionalista" pártnak: a fidesznek. Ne várj tőlük túl sokat...
@pumukli 12: (Ismerem a fajtámat... mélymagyar, nuku cigány, városi, nadrágos emberre mindig gyanakvó, zsidókat- helyi jellegzetességként:svábokat, tótokat, oláhokat, rácokat- alapból ki nem álló, keményfejű, a múltból nem tanuló, ravasz, ámde hazaffyas érzelmekkel könnyen befolyásolható paraszt,- az ország legalább negyede- ideális jobbik szavazó, de a szésőséges duma azért visszafoghatja. Ezzel a jobbik is tisztában van, vissza is vett a retorikából.)
Oszkóék jobban tennék, ha kerülnék Gyurcsányt- szerintem.
@allegretto23: És akkor még nem beszéltem az igazi kedvenceimről: a sváb/tót/etc. származását mélymagyar hazafiassággal kompenzáló zazriveczekről, mint a jobbik gerincét adó csoportosulásról..
Fabius: A puding próbája az evés.

---

Moslékot enni kevesen szeretnek, pedig a moslékban minden jó benne van. Benne van a csokipuding, és a bakonyi szelet is.

Magyarországon nagyon sokan szeretik mindkettőt, de nem összeborogatva mosléknak.

Mostantól ki-ki eheti azt, amit szeret.

Várjuk meg, ki melyiket szereti.
Nem történelmi párhuzam, de megtörtént.

Napóleon 1815. február 25-én hajóra ültette ezer emberét és elhagyta Elba szigetét …
Ellenállás nélkül vonult előre.
Híradások:
- partra szállt a bitor ló!
végül
- megérkezett a császár!
Laffrey-ben: „Ha van köztetek egy katona, aki meg akarja ölni a császárt, íme, tessék!”
A Bourbonok az általuk teremtett törvényhozói kamarában kerestek támaszt.
Konzekvencia:
Minden olyan intézmény, amely túl nagymértékben támaszkodik az önkényre, válságos próbákon egy pillanat alatt össze tud omlani. Napóleon 1814-ben a saját bőrén, 1815-ben a Bourbonok példáján tapasztalhatta ezt az igazságot.
@allegretto23:
Ha ezt a kifejezést olvasom, vagy hallom, akkor mindég megmosolygom.
"Mélymagyar" Csak egyet is mutass, aki az országban nem keverék. Itt senki nem pedigrés. Mindenkiben van ilyen-olyan általad felsorolt keveredés. Csak nektek ezt nem illik elismerni. Lehet, hogy a felnött lakosság 25 %-a szimpatizál a Jobbikkal, de az már nem biztos, hogy kormányon is akarja látni. És a 25 % nem is biztosíték erre. Koalícióra meg nem lépne velük egyetlen más párt sem. Tehát maradnak állandó ellenzékben.
Az meg, hogy visszavettek a nagy hangjukból nem jelent semmit. A tetteik egészen mást mondanak. Ha jól emlékszem, néhányszor már együt szavaztak a Fidesszel sarkalatos törvények elfogadásánál, amit a másik két ellenzéki párt nem fogadott el.
@pumukli 12: 1.Nem az a lényeg, hogy az-e, hanem, hogy annak érzi-e magát... 2."koalícióra nem lépne vele egy párt sem" vs. "együtt szavazott a fidesszel" - "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship." -nem mondanám bíztató kezdetnek (az ország szempontjából)...
@pumukli 12: Szóval várjuk meg - én, mondjuk inkább nem várom- ameddig kapnak 28 + 26%-ot... akkor mit fognak csinálni...
@allegretto23:
Semmit. A koalício Fidesz és szélső jobb között nem megoldható. Ha az Unióban akarunk maradni. Ott a Jobbik nem elfogadható. Persze, ha kiugranánk a kötelékből, akkor minden lehet. De leginkább az államcsőd. Mert pénzt senki nem adna. Igaz miniszterelnökünk kijelentette, hogy a mi pénzünkre se számítsanak a külföldi bankok. Vegyék kitüntetésnek, hogy megadóztatjuk őket keményen.
Nagyon sajnos, de igazad van. Bár a Vasárnapi hírekben Gyurcsány határozottan azt mondta, hogy esze ágáben se nincs miniszterelnöknek lennie. Ha idáig eljutott, már az valami...

Alakíts te pártot! Vagy valaki értelmes ember. Vagy induljon Mogács! És még esik is. Na, innen szép győzni...
@allegretto23: :-D az egész Jobbik egy nagy kompenzálás. Magyarságát, heteróságát erőlködéstől véreresen dülledt szemekkel állandóan bizonygató. És mit kell folyton bizonyítani? Ami kurva bizonytalan.
@pumukli 12: (nem azért lenne államcsőd, mert nem "adna" pénzt senki, hanem mert nem venne tőlünk semmit senki vámokkal terhelten és fél éven belül szétfagyna a hátsónk -devizaigényes- energia nélkül...) Én reális esélyt látok -sajnos- arra, hogy egy kellőkép visszafogott jobbik és egy kellőképp kétségbeesett, koalícióra kényszerülő fidesz egymásratalálna...
@pumukli 12: Gondolom, allegretto a leírását egy pszichés állapotra értette, nem valódi genetikai értelemben. Emellett sajnos, könnyen megkaphatjuk az államcsődöt még az előtt, hogy a következő választások után esetleg Fidesz-Jobbik koalíció alakulna. Ugyanakkor még ki sem kellene lépni az EU-ból ilyen koalíció esetén, hiszen láthattuk, hogy az osztrákoknál és később a szlovákoknál is lényegében semmilyen érdemi következménye nem volt a szélsőjobb koalíciós jelenlétének.
@allegretto23: Egyetértek veled, a magyar társadalomban van akkora támogatottsága a rasszista/náci/fasisztoid ideológiáknak, ami kormányra emelhet ennek megfelelő pártokat. Részben ezek már ott is vannak, lásd a Fidesz szavazók és politikusok egy részét. Ugye, valahogy a Szálasi kormányhoz is eljutott az ország anno és ezek a nézetek, valamint következményeik még nem tisztultak ki a köztudatból. Most itt a lehetőség rá, remélhetőleg a folyamat már a Fidesz éra alatt lezajlik.
@Deathstick: Pontosan. Az államcsőd már a fizetésképtelenségtől kialakulhat, és bár az EU-ból való kilépést a fidesz nem hiszem, hogy komolyan gondolná - ahhoz túl sok gazdasági érdekeltsége uniofüggő (még)-, de ki tudja, hogy -miután minden mérsékeltebb erővel elvágta a koalíció lehetőségét- mire kényszerül rá egy olyan választás után, ahol 50% alatt teljesít. Én pont annyi esélyét látom egyébként a fidesz- gyurcsánymentesített mszp koalíciónak, mint a fidesz- szélsőségmentesített jobbik koalíciónak...egytőről fakadnak és egyik "fincsibb", mint a másik!
@ Fabius: "Kíváncsi vagyok, mikor jöttök rá, hogy mennyire felesleges volt ez az egész."
Szerintem ez azért igen erős túlzás. Éppen azért kellet ennek megtörténnie, amit magad is írtál: az MSZP-s pártoligarchia fel sem fogta, hogy mi volt velük a probléma (optimista forgatókönyv), vagy éppen üzletet kötött a Fidesszel az intézményesített állami rablógazdálkodásért, ahogy azt Dávid Ibolya állította, hogy számukra kedvező mellékhatásként a változást sürgető Gyurcsánnyal leszámoljanak (valóságos forgatókönyv?). Emlékezhetünk még arra is, hogy Puch úr képes volt egy, a pártjával amúgy ellenséges jobboldali orgánumnak interjút adni Gyurcsány mozgolódásainak kezdetén, amikor utóbbin már látszott, hogy kenyértörésre viheti a dolgokat. Magam kíváncsi vagyok, mire lesznek képesek, hogy az MSZP szavazóbázis párttal szembeni elégedetlensége mennyi valóságos szavazót vihet hozzájuk és tudnak-e hiteles gazdasági szakembert/programot előhozni. De legfőképpen: lesz-e hatásos ellenszerük a Fidesz karaktergyilkossági gépezetével szemben.
persze a koalához kell még majd az mszp gazdasági érdekeltségeinek részleges átadása és a maradék konc felosztása- annélkül elképzelhetetlennek tartom (az mszp szempontjából viszont lehet benne ráció, még ha időleges veszteségekkel jár is)
@Deathstick:
Csak akkor lesz hatásos ellenszerük a "karaktergyilkosokkal" szemben, ha elfelejtik azt az ütődött kinyilatkozását az MSZP-nek, hogy "mink nem vagyunk olyanok". És elkezdik ízekre szedni a kormány hibáit és azok elkövetőit. De kíméletlenűl és állandóan. Mert, hogy a kormány ad municiót eleget. Csak arra kell emlékezni, hogy a Fidesz milyen taktikát alkalmazott.
Itt most nem lehet cicózni, hanem mondani kell minden reggel, délben, este.És minden fórumon, ahol csak lehet.
Gyurcsány most van életében először olyan helyzetben, hogy úgy kell egy pártot irányítania, építenie, hogy közben nem miniszterelnök )(ami elég leterhelő tevékenység) és nem fúrja a saját pártjának egyik fele is.
Eddig ügyes volt, propagandát csinált magából a kilépésből is, jó nagy darabot szakított magával a szociktól, és okos az is, hogy szövetségben gondolkodik. A legokosabb - persze csak ha igaz - amit egyik híradóban mondott, hogy nem ő lesz 14-ben a pártja miniszterelnök-jelöltje. Úgy látszik pontosan tudja hogy mennyire népszerűtlen a sajátjain kívül.

Mindezzel együtt nem adok rá sok esélyt, hogy a szocik mai népszerűségén túl tudna növekedni. Óriási mínuszból indul, és a fidesz és kórusa végig fogja öszödözni, sukorózni, szemkilövetőzni a következő éveket is, vagy ahogy Orbán mondaná, ha ki lehet nyírni, kinyírjuk.

A kérdés inkább az, hogy 2014-ben a fidesz és a jobbik együtt többséget szerez-e? És ha igen, melyik lesz a nagyobb? Orbán-Vona koala lesz, vagy Vona-Orbán? Nem mindegy a sorrend, nagyon nem.

Az elmúlt másfél év az ellenzéki pártok stagnálását, és a Fidesz folyamatos zuhanását hozta. Ha ez a tendencia folytatódik, a Fidesz szépen lenullázza magát 14-re. És mivel az igazi sokkterápia csak jövőre kezdődik a csökkenő fizetésekkel, világcsúcs ÁFA-val, meg a Matolcsy-féle eszeveszett dilettantizmus kárainak beérésével, ezért ha valamire, akkor a Fidesz tovább csökkenő támogatottságára mérget lehet venni. Szóval most inkább a Jobbikra fogadnék, mint vezető jobboldali pártra 2014-től. Azért ha Vona lenne a miniszterelnök, az kurva nagy gáz lenne.

Ja és vegyük hozzá, hogy 14-ben legalább egymillió határon túli fog szavazni a jobbikra és a fideszre. Ettől nekik nem lesz jobb, sőt rosszabb lesz, de ők ezt nem tudják. De akkor is, + 6-7% leesik a két jobbos pártnak.

Azért mindez persze nem biztos, 2,5 év alatt még történhet sok minden. De ha valaki új fiú még nevezni akar a következő választásra, akkor legkésőbb jövő év elején elő kell állnia, mert iszonyú idő-, munka-, káder-, és persze pénzigényes dolog a pártépítés. Igény lenne rá, az biztos. De nincsenek csodák, a a valószínűbb, hogy nem lesz semmi új párt. Örülhetünk, ha mint jelölt beemel 1-2 normálisabb faszit 14-ben egyik vagy másik párt.
ki az a Gyurcsány? én már épp elfelejtettem...

ja és az MSZP-ben már Retkes a párt elnök? a vagyont oszttyák má?
egy rakás szavazás mutatta, hogy az ország harmada bal-ballib. Ezen szavazók egy része - velem az élen - 2010-ben megbüntette a szocikat, alappal.
De ez a tábor van, és nem bírja Orbánt. Szavazni viszont nem nagyon tudott, mivel
a) Szavazna egy liberális baloldali (gyurcsányista) pártra, de nem az mszp-re.
b.) szavzna egy baloldali pártra, de nem akar gyurcsányra szavazni.

Na, ez most megvan. Ne legyetek nagyon meglepődve, ha kiderülne, hogy ez az egész tervezett volt. A veszekedés azért kellett, hogy a különbségek határozottan megmutatkozzanak. NAgyon jó időben történt a "szakítás", és így tovább. Sok minden mondható a szocikról, de a politikához nagyon értenek. Meg ahhoz is, hogyan kell felállni.
Ti akartátok... a Vajna rendezi... 2/3-dal... Retro-feudál-kommenyizmus a címe... most forgatják... ez amolyan országos "kandikamera"... felveszik, hogy meddig bírja a nép faarccal, hogy a szájába taposnak stb... mindent ellopnak, az adóprést 100% ig nyomják... néztek mi:)))

aztán majd ha pár év mulva beköpik, hogy kandikamera volt, megkönnyebbülten együtt fogtok velük röhögni...

addig is az államforma: Kandi Köztársaság,
az ország neve: Magyar Kandi Köztársaság

a másik verzió az a rosszabb és cinikusabb, hogy lepapírozzuk. azaz államforma:

PAPÍRON demokratikus köztársaság
Sok minden mondható a szocikról, de a politikához nagyon értenek.

:-DDDDDD
Jaja. Meg a gazdasághoz is
Gyurcsány egy nímand, ha nem lenne Orbán nem érné el az 5 százalékot. Orbán is kevesebbet kapna Gyurcsány nélkül, de jóval többet 5 százaléknál. Gyurcsány ellen viszont komoly esélye lesz megint a következő választáson

Gratulálunk Ferkó!
tképpen mit csinált gyurcsány s.k., mármint azon kívül, amit semjén/orbán neki tulajdonított?
ha mindenki itt van akinek nem tetszik amit velünk művelnek, akkor ki ment ma tüntetni?
Gyurcsánynak megvannak a maga támogatói és legalább olyan harciasak, mint a Fidesz. Pártjára van igény. Ha Bajnaiékat is sikerül megnyerni, hihető és kormányozni képes alternatívát tudnának felmutatni. A Fidesz erőlködése Gyurcsány kriminalizálására szerintem kontraproduktív, csak pártját fogja erősíteni. De a legnagyobb segítség a Fidesz részéről saját töketlen gazdaságpolitikája és ósdi, megosztó társadalompolitikája.

Az MSZP szépen el fog enyészni, esetleg betagozódik a Fideszbe Puch Lászlóval egyetemben, mint szocialista tagozat. Szili Katica már melegíti a helyüket. Az MSZP helyét egy, a Szolidaritás Mozgalomból kinövő új párt tölthetné be.
@glaci 0808: A kérdés jó! Én például a Klubrádióban hallgatom a híreket. Sokan vannak.
@pumukli 12: amikor Bokros megjelent 2010 januárban, 15%-ot mértek be neki. ez a 15% elvileg racionális, értő ember kellett, hogy legyen, a zsigeriek garantáltan soha nem mondták, hogy Bokrosra fognak szavazni. mennyi lett belőle áprilisra? 2,6%. persze, rá lehet fogni Ibolyára, meg akire akarod, de nyilvánvaló volt, hogy Bokrosról volt szó, annak a 15%-nak biztosan.

na így bízzál a mostani eskükre, hogy ha majd visszajön Bajnai, akkor oda fogok szavazni, akárhol is lesz. ja, ha Gyurcsánynál jön, akkor nem. ja, ha az LMP-ben tűnik fel, akkor nem. ja, he vasárnap lesz választás, akkor nem. ja, ha Bokros lesz mellette, akkor nem. ja, ha piros, akkor nem. ja, ha kék, akkor sem. ja, ha akármi, akkor mégsem.
Van itt egy kis erkölcsi probléma ezzel az új pártot alapítokkal. Hogy is került be ez a kilépő 10 emberke a parlamentbe? Nem szavazott senki a választásokon a demokratikus koalícióra, hanem az mszp keretein belül jutottak be. Ha visszaadják asz mszp-nek a 10 mandátumot és az utcáról újra felépíti a pártot akkor azt mondom hogy oké.
@ermi71: Miért? A KDNP is parlamentben van, az nem zavar? Gyurcsány egy délután alatt több támogatót tudna összegrundolni, mint a KDNP egy éves folyamatos kampánnyal.
@JohnHenry: ugye ő a vezető volt, a csapatával együtt csinált dolgokat, mintahogy s.k. Orbán se csinál semmit. tehát:
- megcsinálta az egészségügyi reformot Molnár Lajos. azóta sincs jobb, Szócska azt csinálja utána. Orbán legyilkoltatta 2008-ra.
- csinált új Alkotmányt via Petrényi.
- szembement ezzel az MSZP-vel, amit mindannyian szemétre valónak gondolunk. már májusban Őszödön, mielőtt még a népek elkezdték volna az MSZP-t utálni. nem a néphangulatra ült fel, hanem maga elkezdett harcolni ellenük.
- oktatási reformot indított, ami láthatóan jobb volt, mint amit a FIDESZ össze tud hozni. pedig a reform kell, ezt senki nem vitatja.
- megcsinálta a lehetőségek határáig a regionális berendezkedést, ami sokkal jobban passzol a tényleges társadalmi szükségletekhez, mint a 19 megye (méret, gazdasági kapcsolatok, infrastruktúra, eü ellátás stb. stb.). Orbán legyilkoltatta, csak.
- megerősítette a kistérségi közigazgatást, ami sokkal ésszerűbb, mitn a 3200 önálló települési összevisszaság. Navracsics is ugyanezt folytatja, csak muszáj letagadni, ezért járásnak fogják hívni, és két egymás melletti kistérségből egy járás lesz.
- megpróbálta a miniszteriális államigazgatást racionalizálni a kormányzati negyeddel. ma kibaszottul sokat utazgatnak minisztériumi tisztségviselők egymás között, szanaszét a városban, mindenféle egyeztetésekre; tökéletesen pazarló (energia, helykihasználtság stb.) épületekbe. időt, munkaidőt, költséget takarított volna meg, ha sikerül. a bürokrácia sikeresen elkaszálta, Orbán már csak ráerősített, mert ha le lehet ezt is gyilkolni, akkor miért is ne.
- Mercedes beruházás, Audi bővítés. ez a kettő, ami lényegesen előreviszi egyáltalán a gazdaságot a mostani években.

első bilkkre.
@ermi71: Kb. úgy, ahogy Csurka 36-okja. Ők is az MDF-ből váltak ki, Aztán a következő választáskor belőlük lett a MIÉP.
@Deathstick:
"Ugye, valahogy a Szálasi kormányhoz is eljutott az ország anno és ezek a nézetek, valamint következményeik még nem tisztultak ki a köztudatból."

Az egy egészen más történelmi helyzet volt mint a mostani.
Persze elképzelhető, hogy a jobbik valamikor kormányközelbe kerül, de az egészen más lesz, mint anno Szálasiéknál.
Ne felejtsük el, hogy európában nem az első lenne a jobbik amely szélsőjobbosként kormányra kerül.
A jobbik Szálasiékhoz, és Hitlerhez képest amolyan "szalonszélsőjobb" (gyerek fakarddal). Az Európai, és Nato szövetségi rendszeren belül erősen behatárolt lenne a mozgástere.
@nu pagagyí: állítólag 100 ezren voltak. ez sajnos kevés! nem hinném, hogy csak ennyi ember lenne elégedetlen a jelen helyzettel!
@ermi71: nekem ez az erkölcsi probléma van vagy 260 emberrel. gyilkosokat ("ha valamit legyilkolhatsz, akkor azon nem gondolkodsz, hanem megteszed") sikerült beszavazni, akik ezt letagadták?
Szerintem csak értelmes célok érdekében érdemes új pártot alakítani, a DK-nak ilyen céljai vannak.

Lehet, hogy 2014-ben vagy 2018-ban sem fog nyerni, nem baj.

Az angol munkáspárt 18 évet bírt ki ellenzékben Tony Blair előtt, ennek ellenére hatalomra jutva nem verte szét Nagy-Britanniát, sőt!
"Ja és vegyük hozzá, hogy 14-ben legalább egymillió határon túli fog szavazni a jobbikra és a fideszre. "

- Ugyanmár! 150 ezren kértek állampolgárságot.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Aha. Szóval a moslék mást vált szét bakonyi szeletre és csokipudingra.

Szép hasonlat.
@pumukli 12: "Csak arra kell emlékezni, hogy a Fidesz milyen taktikát alkalmazott.
Itt most nem lehet cicózni, hanem mondani kell minden reggel, délben, este.És minden fórumon, ahol csak lehet. " - Igen, én sem értem mit töketlenkednek. Semmi mást nem kell tenni mint az évszámmal és a nyilatkozó megnevezésével idézni a fideszt néhány évvel ezelőttről.
@pumukli 12: "mindég megmosolygom.
"Mélymagyar" "
- Ezen nem a genetikai állományt értjük, hanem a gondolkodást.
Index
"Vona szerint Orbán és Gyurcsány egykutya."

- Igaza van.
@sárkányfő:

"A kérdés inkább az, hogy 2014-ben a fidesz és a jobbik együtt többséget szerez-e? És ha igen, melyik lesz a nagyobb? Orbán-Vona koala lesz, vagy Vona-Orbán? Nem mindegy a sorrend, nagyon nem."

Szerintem 2014-re megpróbálják leszalámizni a szélsőjobbot, lásd Dörner.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
orbán-vona, vona-orbán, mind1.
csak a zelempét + a maszopot ne engedjék vissza...
Maléter Pál nevét -özvegye kérésére, a laktanyába beköltöző új AVH miatt- levették...

ennyit az ellopott forradalomról, ami addig volt érdekes a zorbánnak és elvtársainak még a kamu forradalmaikat megcsinálták...

és az hogy ezeket nem bottal zavarják el, ezen őszintén elcsodálkozom...
bár gondolom az erkölcsi alap már meg van... a gazdasági csődöt kell bevárni

index.hu/belfold/2011/10/23/maleter_pal_ozvegye/
simán kifizetnék 5000-et egy olyan tüntin való részvételért, amin van egy olyan tömeg, amitől lefossák a bokájukat ezek a kis csírák! szeretném látni amikor egy pl 500000-es tömeg láttán a debil szócső 1 és lézerjankó beparázva cirkulál a gazdájuk körül, hogy most mi lesz?
Vágó-Gyurcsányista vagyok....:D

Nem mintha nem tudtuk volna, 'credithill' kvízrabbi pistám, minden szar a helyére kerül végül.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: sőt még a baráti kőrből is befizetnék pár embert a havi cigipénzem terhére!
egyébként a statiszták 5 rongyát is mi fizettük, ha erre nem gondoltál volna.
ki nem sz*rja le ezt a túlmozgásos, öntelt pojácát? Gyurcsány, Orbán, egykutya valóban, ahogy a Jobbik mondja. velejéig hazug, nárcisztikus, a hatalomhoz ragaszkodó majmok. teljesen új politika kellene ide, nem ezek a rendszerváltásból élő aljak.
Bevallom őszintén, rettentő mód unom, hogy az ország hosszú évek óta Gyurcsány és Orbán homokozójaként funkcionál...
@cukorrépa: @chop: Ez két ember tönkretette a rendszerváltást.
Gyurcsány egy majom akinek le kellene már lépnie a politika színpadáról.

Orbán viszont a rendszerváltás legkártékonyabb figurája. Megkockáztatom, Rákosi után a második a világháború óta.
Kádár tudta helyette lenne rosszabb, pl Münnich. Azt tette amire az oroszok kényszerítették, mellette kompromisszumokkal élhető létező szocializmust teremtett.
Orbán csak árt. Remélem a történelem szemétdombjára kerül.
@chop: ...ráadásul esély sincs arra, hogy ez hamarosan megváltozzon. Sokkal nagyobb a közöny és a kétségbeesett harc a mindennapokban, a fennmaradásért, a munkáért. Ha tovább romlik a helyzet, akkor jön a düh, elkeseredettség, illetve onnantól a folyamatok kontrollálhatatlanok...

Viszont teljesen egyetértek Herr Fabiussal:
"vagyunk itt néhány millióan pártpreferencia nélkül (a miénk a legnagyobb tábor, 36% ) olyanok, akik tegnaptól óvatosan fogják demokratának vallani magukat, ha ezzel az új párttal és Gyurcsánnyal kerülhetünk közös kalapba. Polgárok sem akarunk már lenni régen, most a demokrataságról is le kell szokni?"
Mert azért tegyük hozzá, tényleg nem igazán tudnám elképzelni magamat, hogy beállok Fecó pajti mögé. Lehet, hogy még azzal sincs gond, amit ÉPPEN AKKOR mond, de amit tesz és tett, az alapján már bizonyított! Ahogy kretén KISZ titkár elvtársa, a sunyi kis Viktor gyerek is.

Miért, mivel érdemelte ki ez a szerencsétlen ország EZEKET???
@chop: az lesz a rendszerváltás befejezése, ha ezek eltűnnek örökre a politikai süllyesztőben
@röhögő:
Azt.. Ez a baj, h még mindig működik a kádári agymosás.
Tényleg még mindig működik az agy mosás! Néha azt hiszem egy-két embernél már szinte el is mállott az az agy!
Főként a politikusoknál! Volt szdsz-eseknél és a jelenlegi Fideszeseknél Jobbikosoknál Gyurcsány a hibás!
De inkább meg kellene köszönünk Gyurcsánynak , hogy egy Kóka, egy Horn Gábor vagy egy Fodor Gábor a süllyesztőbe került.
Ez nem jelenti a liberalizmus süllyesztőbe kerülését, mert ezek soha nem voltak liberálisok! (festették magukat liberálisnak mint a jobbik magyar pártinak)
S meg kellene köszönni hogy egy Orbán, egy Kövér s a többi a szemétdombra fog kerülni!
Mert a nemzet annyira azért nem lehet hülye hogy négy éven keresztül csak az a válasz mindenre hogy a "gyurcsány a hibás"!
A Jobbik az a nemzet alja, hülye gyerekekre meg nem lehet bízni az országot!
@IGAZ MAGYAR: Akkor neked mindenki hülye, csak te vagy vasutas. Ide való vagy a blogra..:)
@is:
" csinált új Alkotmányt via Petrényi."

Izé, az én vagyok. Az alkotmányos csóka az Petrétei.
@sisszi: kérdés, hogy én azt meg akarom-e, meg tudom-e itthon várni? A jó hír az, hogy egyelőre meg tudom, de igazából egyre inkább hajlok arra, hogy annyira már nem is akarom.

Egyszerűen rossz látni, hogy az ország egy borzasztóan rosszul menedzselt vállalatként működik, ahol ordít az inkompetencia és a lopás és ahol jelenleg NINCS olyan alternatíva, akire felelős magyar emberként azt lehetne mondani, hogy igen, azt gondolom, hogy ez az ember képes lehet összerántani az országot, felülkerekedni a pártpolitikán és végre 4 évnél távolabbra is tekinteni.

Ez, ez a kilátástalanság az, ami miatt kezd elmenni a kedvem az országtól. És ez nem jó. Nagyon nem jó.
@chop: nagyon egyetértek. Halandzsázó, szónokló politikusok helyett szeretnék már egy dadogó, csúnya, halk zsenit látni a kormány élén. Azt se bánnám, ha nem tud helyesen írni.
@Kandabula: a smittre gondolsz? vagy kicsit azért tudhat?
azért szerintem ez egy csúcspontja a zorbán rezsimnek, de mindenképp fontos pont...

rákosi büszke lenne a tanítványaira

index.hu/belfold/2011/10/23/megint_nem_ad_elo_kepet_az_utv_a_tuntetesrol/
@BenFranklin: Mindenki nem! Komolyan , mindenki nem .... persze ha Te tolakodsz?
@yoda-jedi: egyáltalán nem. Akkor másképp fogalmazok: azt se bánnám, ha büfizik.
@yoda-jedi: nos, ez az UTV-ügy röhejes és szánalmas. Bár valószínű, hogy működött, de csak felvétel volt... Azonosítások folyamatban.
@Kandabula:

Mit is írt valahol az Álpótviktor követője? Kikeresték a BM adatbázisából a képét egy profilkép alapján, így tudták meg a nevét címét.

A rendszer, noha 21 éve leváltottuk, még mindig működik.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azt mindegyik felhasználta, használja. Rendőrök egyébként kevesen voltak a helyszínen, a Szalay utcában voltak felstócolva.
@a szív fészkei: gondolom, milyen bosszantó lehetett, hogy nem volt balhé.
@a szív fészkei: Nem az adatbázisra gondolok, hanem a mentalitásra és gennyes hazudozásra.
www.youtube.com/watch?v=nkeZtnqoKR0

Útmutató a nariknak, hogy tudják hova jutunk jövőre.

- Hogy ízlik? /a fűleves/
- Egyre jobban! -- A végénél--
@Kandabula: Amikor vége lett - 3/4 5 táján - , az egyetem előtt azért összegyűlt vagy tíz zsenge náci mind a fél agysejtüket láthatólag nagy munkába fogva, valaki idősebb instrukcióját hallgatva. Sokan megálltak nézni őket, és mondtam is a férjemnek, hogy figyelje az órát, ha mostantól ég valami, akkor teljesítették a megrendelést. De semmi nem történt hálisten. Tényleg töksimán oszlottunk, a vidékiek egy tömbben, dudálva, füttyögve elmentek a Duna-korzó felé.

A jobbikos dzemborinak is akkortájt lett vége - ill. voltak sokan valahol a József Attila vagy melyik utcánála színpadnál még - , masíroztak sokan árpádsávos zászló- és kendődíszben - kínaiak leborulhatnak ennyi megrendelés előtt - a metróhoz. De nyugodtan mentek, semmi hőzöngés.

Na viszont mi meg inkább gyalog mentünk onnan a Nyugatihoz (azért egy metróban hát nem volt kedvem vegyülni), úgy láthattuk a Szalayban a rengeteg rendőrt. Miért ott? Nem tudom.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az is bevett mindenhol, ahol hatalomról és nagy pénzekről van szó. Sajnos.
@a szív fészkei:

ASzalaiban van a rogániai kapitányság. Ha nincs action, akkor ott voltak a legjobb helyen.
@Polit úr: mást vált szét = most vált szét
Kedves Szerző!
Egyelőre a szétválást jelentették be.
A párt most fog megalakulni, nyilván a választásokra program is lesz.
Ahol nincs szegénység és kilátástalanság, ott nincs babér a szélsőségeseknek: index.hu/kulfold/2011/10/23/svajcban_nem_tortek_at_a_nacionalistak/

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ja, kösz - ennyire nem vagyok bennfent ötkerileg. Az egész utcát belepték a járdán, a kisbuszok meg az úttesten.
Magyar Nemzet megírta kötelező penzumként a fikázást Elmondták, hazamentek címmel. Nem linkelem, kattanjon rá, aki akar.
@a szív fészkei: A rutin. Megszokták. Evégre a gazdi kezét nyalogatni kell, a betevôért meg kell dolgozni, különben manapság nehéz lesz új állást találnia a fi(r)kásznak.
süti beállítások módosítása