Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.07. 06:03 Fabius

Tanúskodik, Pelikán?

Címkék: fidesz orbán viktor szilvásy györgy titkosítás elszámoltatás

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló." Vagy kém. Mert " a kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak."

Eddig messziről nézegettem a Szilvásy és társai ügyet, illetve azt a keveset ami látszott belőle. Egyrészt ha tényleg sárosak valami disznóságban akkor vessék a vérmókusok elé őket, másrészt meg ugye Nyírfa és hasonló ügyeken szocializálódott ( zsengébb korú nyájas olvasóknak a részletek itt ) honpolgárként jelentős fenntartással kezelem az ilyesmit akkor is, ha egyébként van véleményem róla.

Aztán az Index tegnap kifürkészte, hogy valószínűleg mit követhettek el ezek a jómunkásemberek a nemzet biztonsága érdekében: hackertámadást szerveztek a kormányzati gerincháló és több kormányzati szerv informatikai rendszere ellen.Na, és innentől kurvára röhögnöm kell, egy szó nem sok, annyit se hiszek az egészből. Már nem azt nem hiszem, hogy az Index ilyen információ birtokába jutott, hanem azt, hogy ezt tényleg elkövették Szilvásyék. Pont úgy nem hiszem, ahogy 2008-ban se hittem a Fidesszel együtt, hogy az a bezengett adatlopás és rendszerfeltörés nem pánikkampány volt a kijátszott terrorkártya után.

De vegyük számba vajon mit kereshettek kormányalkalmazottak kormányszervereken, mit kereshetett Szilvásy György, amire egy sima kérdez-felelek alapján ne kapott volna választ magától Gyurcsánytól? Arról az emberről beszélünk, aki Gyurcsány kebelbarátja a KISZes idők óta, aki Fletó kabinetfőnöke volt az első, és a Miniszterelnöki Hivatal vezetője a második Gyurcsány kormány alatt, és aki innen lett a 2007-es kormányátalakítás után titokminiszter. Ha valakinek, akkor neki kulcsa volt bármilyen információhoz abban az időben.

Mégis mit kereshetett akkor? 2008 környékén nem volt titok, hogy kik akarták Gyurcsány fejét porba hullva látni a szocialisták közül, ezt felesleges lett volna rendszerfeltöréssel keresgélni.
Gazdasági előnnyel járhat, ha valaki idő előtt értesül kormányzati lépésekről, de szerintem, ha valaki az aktuális miniszterelnök bizalmi embere, és ráadásul csencsestársa évekig mondjuk az Altusnál, annak - ne áltassuk magunkat - nem kerül erőfeszítésbe ilyen információk beszerzése. Az ellenzék ellen felhasználható esetleges kompromittáló anyagokat ők maguk szedték össze, más indíttatás meg nem nagyon maradt. Mit kereshettek akkor? Kíváncsiak voltak, hogy Kovács Pinológus Lászlónak van-e pornógyűjteménye és malac levelezése, amit felhasználhatnak ha hazajön Brüsszelből és pártelnök akar lenni?

Ezek alapján sokkal inkább hiszem, hogy a megfeneklett elszámoltatási bizniszt kellett fellendíteni az elnökség lejárta után, és egy sajátos beszélgetés zajlott le valahol, valakik között.
Az eljárás maga is meglehetősen furcsa. Lekapcsolták majd szabadon engedték őket, a jegyzőkönyvek fölött meg huhogtak jó magyar szokás szerint, hogyaszongya: apukám, besza behu, ha ezt megtudja a közvélemény, akkor a gyerekek megállnak a fejlődésben, a honpolgárok meg csak szédelegnek majd, mint Szekeres Imre a Gripen avatón! Titkosítsunk bazzeg, minimum az évszázad végéig! "Ezen lovagoljanak? Amit a vaksi szemükkel látnak? Amit a süket fülükkel hallanak? A tompa agyukkal gondolnak? Azt hiszik, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

Török Gábor szavaival élve: "olyan ügy indult útjára, amelynek a végén valaki kiiratkozik a magyar demokráciából." Ezzel csak egyetérteni lehet. Úgyhogy jó lenne kurva gyorsan tisztába tenni ezt az ügyet lehetőleg a nyilvánosság előtt, mert a hekkermese után csak egyet kérdezhetünk amúgy Pelikán módra:

"Mi nem akarunk gyanúsítgatni, Viktor elvtárs, de nem jött egy kicsit későn ez a tűzoltóparancs?"


 

87 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr823046136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi lesz a politikai kultúrával? 2011.07.07. 21:47:04

 A politikai kultúra fogalmát a politológia szűkebben használja, mint a köznyelv és a sajtó szokta. Míg az első egyének vagy csoportok politikához való viszonyulását (véleményt, beállítódást, értéket) jelenti, az utóbbi gyakran érti alatta a polit...

Trackback: Horgas Béla - CÉRNASZÁLON POJÁCA 2011.07.07. 12:46:08

Cérnaszálon,nem kötélen,át a sötét semmiségen táncoló, teelőre-hátra lendülsz-hőkölsz,hány fejed van, kétlábú?A kor lelke nemzett, a nemzeté,tudom, de milyen úton, módon, miféle konkrét vagy véletlen vágy, ijedelem tépett láthatóvá téged, hogy magad s...

Trackback: Súúúhanterz: Schmitt Pál Snoop Doggal rittyent 2011.07.07. 10:14:44

Ma reggel felhívott minket Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője és személyes találkozóra invitált minket, a Súúúhanterz rovat szerkesztőit. Nem árulta el mit akar tőlünk, csak annyit közölt, hogy az üg...

Trackback: Daniel Cohn – Bendit újra kiosztotta Orbánt 2011.07.07. 09:59:29

Daniel Cohn-Bendit -ismét- erősen támadta Orbán Viktor politikáját az EU Parlamentben. Cohn-Bendit kiemelte Orbán mást mond az EU -ban és mást Magyarországon. Sőt, egyenesen skrizofrénnak nevezte a magyar miniszterelnököt....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezzel az üggyel véglegesen bizonyosságot nyert hogy a csúti tahó egy közveszélyes magyargyűlölő, hazaáruló elmebeteg.
Nagyon golyó érett már az egész gusztustalan, gyomorforgatóan hazug és gőgös bandájával együtt.
Emlékszünk még ugye a Szlovén miniszterelnök szavaira? Ezt a narancs színű beteg faszt el fogják szigetelni, meg fogják szopatni.
A Horvátok már elkezdték a mókát,az a gond hogy az árát nekünk kell megfizetnünk.
A MOCSKOS KURVA ANYÁTOKAT ORBÁNIMÁDÓ TETVES GECIK !!
@orbánmentesítő:
mintha a szívemből szóltál volna!

társakat keresek az alábbi alkalomra:
közös csápolás az első sorban, mikor ezt a mérethibás napoleon-komplexusos vezért fellógatják!
még van az első sorban kiadó hely!!!
Nyomozgatás, pereskedés meg fikázás helyett lejátszhatnák úriember módjára is!!!

Margitsziget, hajnal 5 óra, 20 lépésről, vagy legyen inkább csak 10 lépés.
Itt már annyi mindenki megvádolt, becsmérelt annyi mindenkit hogy buszokkal kéne vinni ezeket a derék, becsületes embereket.

Pár hétbe bele tellene, de eljönne az a hajnal, amikor már senki nincs talpon és elmondhatjuk: valóban új napra virradtunk!!!
Gratula, az ilyen színvonalas építő jellegű commentnek.
"Több mint félmillió álláskereső készülhet lélekben arra, hogy ha nem tud sürgősen elhelyezkedni, akkor közmunkában gátat, stadiont építhet, vagy éppen csatornát tisztíthat, szemetet szedhet. Már csak egy gombnyomás kell ahhoz, hogy a közfoglalkoztatásról szóló törvényt július 11-én jóváhagyja a parlament. Azt követően pedig azoknak, akik sem álláskeresési járadékra, sem segélyre nem jogosultak, kötelező lesz elvállalniuk a felajánlott közmunkát."
""A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem a 21. századi technológiával történik Magyarországon, hanem közmunkában" - mondta május végén, a Tv2 Tények című műsorának adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök. "
Négy órás közbaromkodás, havi nettó 32k-ért ... AGYATLAN ORBÁNIMÁDÓ FÉRGEK!! ROHADJATOK MEG MIND !!
atyaég, milyeneket kommenteltek :D
azon gondolkoztam, ha lejár a mandátuma vagy lemond/elhajtódik a vezetés és jön helyettük bárki, szerintetek lesz-e eszük ágában megváltoztatni, visszamondani bármilyen (ránk polgárok zsebére nézve negatív) intézkedést? nemhinném.
szóval akinek tényleg ennyire elege van, annak inkább lisztferihegyet ajánlanám.
"Az első a stadionok építése. A Puskás Ferenc stadiont a magyar finn Eb-selejtező (október 11.) után lebontják, majd egyből hozzákezdenek az új létesítmény felépítéséhez. Az új Puskás Stadion 60 milliárd forintba kerül. Kiemelt projekt a debreceni nagyerdei stadion megépítése is, amely 12 milliárd forintból készül el. A húszezres férőhellyel megálmodott objektum építésében 4000 közmunkás fog munkálkodni. A közmunkások az észak-kelet magyarországi és a központi régiókból jöhetnek csak. "

Mindezt 2011-ben egy EU tagállamban...rabszolgamunka és kirakatperek, a csúti tahóban reinkarnálódott sztálin elvtárs ??? Orvosperek is lesznek ?
Kedves "Orbánmentesítő"! Értesítjük, hogy a hozzászólásával felségsértést követett el. Ennélfogva a nevéhez tartozó e-mail címet lenyomozzuk, IP-cím alapján azonosítani fogjuk Önt. A bírósági idézést néhány héten belül fogja kézhez kapni!
@lolperec: Kénytelen lesz megváltoztatni, különben a csúti féreg mellé akasztják majd..
Megint árnyékra vetődött a gonosz törpe, újabb látványos bukás!
Teátrálisan elfogták őket , vallottak, kiderült hogy a simlis sajátjai is keményen érintettek a dologban ezért gyorsan titkosították.
Végképp hiteltelen ez a kormány is, mennie kell!
A MOL műbalhét is ők generálták! Mint a múltkori forint bedöntéskor,- tudják hogy érzékel a tőzsde- most is milliárdokat kerestek a fidesznek az ő jó oligarcháik. Shortolták a MOL és keményen kaszáltak .
Hová lett a Fidesz több milliárdos adóssága rövid idő alatt?
@Mindfield: A francba :))) Szegény szembe szomszédom, akinek a WiFi-jéről netezek, igen meg fog lepődni :))))
@orbánmentesítő: Kösz az infót!!!
Nem mintha nem hajtanánk ki mindenkit a gangra, csoportos egymásra vallatásra;)
orbántól nem áll távol a primitív blöffölés - ugye emlékszünk még, amikor dajcstompi anyukáját megfigyelték..?
vagy az a nagymamája volt? mindegy.
Csak úgy, ajándék.

Ady E: A PERC-EMBERKÉK UTÁN

Otthon bolondját járja a világ,
Majmos, zavaros, perces, hittelen,
Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.

Magyar Bábelnek ostoba kora,
Ments, Atyaisten, hogy benne legyek:
Engemet kötnek égbeli jegyek
S el kell hogy jöjjön nászaink sora.

Most perc-emberkék dáridója tart,
De épitésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk,
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Robogok honról rejtett vonaton,
Ebek hazája ma, nem az enyém
S ha marad csak egy hivom, szent legény,
Még a holttestem is ellopatom.

Ez a ricsaj majd dallá simul át,
Addig halottan avagy éberen
Pihenjen a szent láz s az értelem,
Míg eltünnek a mai figurák.

Magyar leszek majd, hogyha akarom,
Ha nem sutáké lesz itt a világ
S fölcsap minden szent és igazi láng
Rejtekből avagy ravatalon.
@lolperec: azt a kérdést tetted fel: lesz-e ELITVÁLTÁS valaha...

ha már 89-ben elmaradt a rendcerváltás...

@orbánmentesítő: nyugi. a stadion építő rabszolgák nem fognak működni. óriási "szakmai" bukta lesz... se a gátakon

a zépítőipar a LEGNAGYOBB GÉPESÍTETTSÉGŰ. főleg a nagy mérnöki objektumok...

a 4000 rabszolga logisztikai mozgatásához a zegyiptomiak inteligenciája... (most: munkavédelem) és a hozzávaló építőipari technológiák is hiányoznak...

gondolj bele pl egy toronydaru vagy egy grader 5 perces munkáját elvégezni 4000 emberrel hány hónap és lapát kell... plusz olyan járható rámpák és görgető rendszterek (pl 5-10 tonnás vasbeton vagy acéltartók...
Orbán Viktor egy *** Kimoderálva ***
@Tűzfal: és nem a perc-emberkék re emléxünk...
hanem az "elnyomott" Adyra
végülis megoldható a 4000 rabszolga ügye...

ha hoznak egy törvényt, hogy a munkahelyi halálozás nem bűn, hanem dícsőség... önfeláldozás a Munka Frontkán a Nemzet Fényes Jövőjéért hősihalál.
@Mindfield: még az a szerencse, hogy a magyar intézmények-hivatalok nem (így) működnek...

vkinek a vkijei... azaz a leghüjébbek... +nincs pénzük, hisz azt is ellopják... vagy Q7 re költik...
@fatia-negra: Miért érzem úgy, hogy nem szeretnél egy olyan gát mellett lakni, amit 2000 kisebbségi lapátolt össze munkagépek és/vagy megfelelő tömörítés nélkül, néhány nyugdíjas rendőr felügyelete mellett ;)
A felhőkarcolókon is dolgoztak indiánok, a WTC-en azt hiszem nem, de az annyit is ért!

"Aki nem bízik bennünk, az...bla...bla...bla...hazaáruló"
@csoko20: hát ennél optimistább vagyok...

1. csak a rabszolgák fognak hullani mint a legyek... a munkának értelme semmi

2. a mérnöki szakmák is tönkre, plusz a magyar foci sincs a csúcson, bár lehet hogy ezeket is rabszolgákkal "feldobják/felpörgetik"

3. az új gátakat összevissza értelmetlenül csinálják. ahol most építenek onnan 50 méterre önt ki a folyó... tartok tőle hogy a folyó OKOSABB és KITARTÓBB

4. meccsre meg nem jár senki... (legalábbis ma még nem kötelez rá az alkotmány)

tehát semmi kockázat...
Könnyen lehet, hogy megtalálta orbán ausztriai idegszanatóriumának a zárójelentéseit, így el kell hallgattatni.
@orbánmentesítő: @csoko20: sőttttt... MÉRNÖKPEREK...

lásd rákosi, bánya projekt...

mérnökök: -elvtársak! ezt nem lehet megvalósítani.
apárt: -mérnök úr elvtárs! erről nem nyitunk vitát: de meg lehet...

megcsinálták... de nem lehetett...
tehát a mérnökök bíróságra...
Az egészhez egyszerűen képtelen vagyok hozzászólni,hogy ne sértsem meg a FIDESZ fő tagját.Ép ésszel(lehet hogy én vagyok hülye sokezred magammal)nem tudom felfogni ez a mocskos hazudozást ezt a nagyfokú hozzá nem értést önelégültséget hatalmas egót csoda ,hogy rajta kívül még elfér valaki az országban,százezrek sőt milliók semmibe vétele(hazudozás közben -minden az ö érdekükben)történik "munka becsületének helyreállítása" (munka törvénykönyv stb.) rabszolga munka hideg vízért stb. De még ha ez
a (nem mondom ki nevét )azokat szívatná akik világ életükben segélyesek voltak megérteném de nem majd azokat akik megpróbáltak ledolgozni 35-40 évet (esetleg nem is tehetnek róla,hogy nem dolgozhatnak tovább)Számomra egyszerűen annyira felháborító megalázó a ténykedése (de tudtam ,hogy erre számíthatok van tapasztalatom 98-2002-és én barom akkor még szavaztam is rá igaz röpke egy év alatt rájöttem a tévedésemre-most meg szarba voltam a szavazásnál a másik 3 fasz gyülekezettel mert kb. annyit ér mindegyik! Az egyik egy lejáratott (lejáródott) tolvaj banda a másik egy zöldes súlytalan semmi a harmadikkal sem tudok mindenben azonosulni Ja van még egy csicskás vicc párt is. Csak egyet tudtam 2/3 nem(de más okosok megtették helyettem)szegény szavazó szavazással is mi kerültünk szarba,meg az eredménnyel is!
"nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak"

Már pedig Szilvássy már pofára is nagyon gyanús arc, mindent elhiszek róla... de azt speciel nem, hogy annyira hülye, hogy ilyen nyilvánvaló disznóságokat hagyna maga után. Pláne, hogy az is nyilvánvaló volt, hogy az akkori ellenzék kedvenc célpontja, mint a világsztár csatár, akire az ellenfélből négyen állnak rá, hogy fogják: ott az egyetlen esély, ha a csatár aznapra semmi feladatot nem kap a taktikában, csak, hogy lekösse az ellenfél játékosait, és akkor trükközhetnek a többiek...
@fatia-negra:
"1. csak a rabszolgák fognak hullani mint a legyek."

Azokra a rokkant nyugdíjasokra, romákra gondolsz, akik a nemzet testén élősködnek?
Akik "pofátlanul magas" segélyeket vesznek fel. Holott 5-600 ember segélyéből kifutná, Szalai Annamária jól megérdemelt havi fizetése, végkielégítése!

"3. az új gátakat összevissza értelmetlenül csinálják. ahol most építenek onnan 50 méterre önt ki a folyó... tartok tőle hogy a folyó OKOSABB és KITARTÓBB"

Háhá, nem-nem! Az értelmetlennek tűnő gátépítések csak egy nagyszabású terv első üteme. Majd megkezdődnek a folyómeder áthelyezések is. Mi mondjuk meg, honnan fúj a szél, és merre folyhatnak folyóink!!!

"2. a mérnöki szakmák is tönkre, plusz a magyar foci sincs a csúcson, bár lehet hogy ezeket is rabszolgákkal "feldobják/felpörgetik"

Az új elvárások kicsit megmozgatják a magyar szürke állományt. Megmutathatjuk méltán híres zsenialitásunkat. Újíthatunk. Egy Makovecznek ez csak egyszerű ujjgyakorlat lesz!

"4. meccsre meg nem jár senki... (legalábbis ma még nem kötelez rá az alkotmány)"

Miért baj az, ha a megmaradt segédmunkások hétvégente kijárnak gyönyörködni saját munkájuk gyümölcsében??? Nincs is szebb amikor egy Honvéd-Diósgyőr rangadón 5000 torok üvölti: "Hajrá, Vidi!"

Végezetül: mivel úgyis végesek bolygónk olajtartalékai, mi már most hozzászokunk a csigás daruhoz, talicskához. Óriási előnyünk, tapasztalatunk lesz a világ többi részével szemben!!! És még gázolajra se kell költeni több száz Ft-ot.

Végy példát Kínáról! A faszt ismerik azok a sugárhajóművet! 3.000.000 kis kínaival kihúzatták a csúzlit és máris beelőzték az Atlantist.
@Indriq: újabb aljas hazugság! Nincs semmiféle zárójelentés. Zárójelentés akkor készül, amikor a kezelés végén a beteg gyógyultan távozik. A kezelés még tart, ezért zárójelentés se készülhetett. Valamint, nem volt taggyűlés se.
@driopios:
"újabb aljas hazugság! Nincs semmiféle zárójelentés. Zárójelentés akkor készül, amikor a kezelés végén a beteg gyógyultan távozik. A kezelés még tart, ezért zárójelentés se készülhetett. Valamint, nem volt taggyűlés se."

nem látok benne hazugságot, valszeg ezért engedte ki a bíró azonnal
@csoko20: na erről az jut eszembe... hál'isten (vagy jehova) hogy demszkájnak nem volt még ilyen nagy fantáziája...

bár már rég kész lenne az M4 és M5 metro is...

a margithídi munkásokat meg Paksnál kiszedik fel se kell hozni éket... ott építhetnek tovább töltést...
@Indriq: Nem, a bíró azért engedte ki, mert ő is KOMCSI! Szerencse, hogy ezután vagy nyugdíjba megy majd, vagy börtönbe.
apropó akkor a viktoriánusz válasza a tömegközlekedésre???

ettől félek... na jo elsőre kirúgja a buszvezetőket+ a buszokra nincs pénz, de KÖZMUNKÁBAN visszaveszi őket RIKSÁS nak
orbán akkor fogja megkoronázni a közmunkaprogramját, amikor Paks bővítését is közmunkásokkal fogják megcsinálni....
Ahogy bejelenti, elkezdem tervezni a Föld-Hold űrutazás részleteit.
akkor milyen röhögés lesz amikor rehabilitálják "gulyás rendőrspiclit " és a tárgyaláson ilyeneket fog mondani: tisztelt bíróság, szilvásy fizetett hacker-spicli volt, tőlem kapta a fizetését!:)
@csoko20: Ez is aljas hazugság! A baráti Kínában természetesen ismerik a faszt. Többek között ezért is vannak olyan sokan.
megoldjuk a zország bajnait
@fatia-negra: Riksásnak? Miért nem tuk-tuk? A riksa nem fogyaszt olajat, még tönkremenne a MOL.
@csoko20: A WTC-n éppen dolgoznak indiánok! Melyek nem összekeverendőek a mi dakotáinkkal!!!
Az első felhőkarcolókat is ők építették, mert egész egyszerűen nincs tériszonyuk! Egy bizonyos törzsről van csak szó. Gugli megadja a törzs nevét.

Amúgy lesz itt még új 56...! Virág és Bástya elvtársak tobzódásait nem lehet másként elviselni! Jelenleg 1984-t írunk és dolgozik a gondolatrendőrség...
azért nem akarok kekeckedni. De, hogy amik tegnapi közlemények, hírek...

- mondták az elküldött tanárok ne izguljanak -bár segély nincs- közmunkában 4órás munkában a nehéz-speciális-különleges gyerekekkel tudnak (szinte ingyen) foglalkozni

-a keletmagyar (!) 4000 közmunkás stadiont és gátat épít talicskával (ha lesz rá pénz) és lapáttal...

ezek tegnapi MTI hírek? nem a Fáraó adta ki 3000 éve? de most komolyan...
@driopios: a fogyasztástól függetlenül MINDEN magyar állampolgár közmunka fizetéséből (nem segély) levonnak 16%-ot pluszban "üzemanyagtérítés helyetti gyalogos hozzájárulásként", mert ez így igazságos és ARÁNYOS... ne csak a gazdagok fizessenek az üzemanyagért...
@master sergeant: más a helyzet...

1. nincs idegen megszálló (sajnos... mert annak elkergetésében tényleg jo a magyar)

2. nyitva vannak a határok, azaz az értelmesek könnyen választják a könnyebb utat... "igen, el lehet menni..."

3. Horn (pufajkás) Gyula is a zutolsókat rúgja (és most nem a földön fekvő hazaáruló ellenforradalmárokba). Vagyis nincs aki lövöldözzön, puskák sincsenek (TEK Q7-be fektetnek inkább...)

ez nem lövöldözéssel, hanem EGY NAGY KÖZÖS KACAGÁSSAL lesz vége...

kandikamera nem? valóság nem lehet...
elindultunk ojrópa felé - csak rossz az irány, majd' 40000 km-rel hosszabb az út.
van rajta sapka? nincs? füstszűrős? mindegy, csak verjük meg. a külső és belső ellenség képe lebeg a nagyvezír szeme előtt, teljesen paranoid a cezaromán bonaparti.
@master sergeant: "A WTC-n éppen dolgoznak indiánok! Melyek nem összekeverendőek a mi dakotáinkkal!!!
Az első felhőkarcolókat is ők építették, mert egész egyszerűen nincs tériszonyuk!"

Merem remélni, hogy ezzel nem azt akarod mondani, hogy a mi törzsfőnk bármitől is fél?!
Voltál már Q7-esben megskalpolva????
@csoko20: de úgy, hogy a zülést nem vérezheted és sz@rhatod össze...

mert ha igen akkor ennyivel nem úszod meg...
azért 10 perc, mert humánusak, mindenkinek felajánlják a neki legjobban illő munkalehetőséget, hisz megkérdik:

épített már gátat? stadiont? nem? hm akkor...

az evezést (A) vagy a focit (B) kedveli?

jó akkor (A) gátra megy...
@Tűzfal: "Most perc-emberkék dáridója tart,
De épitésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk,
Nagyot és szépet, emberit s magyart."
Így legyen!
@Tűzfal:

J. A.:

MONDD, MIT ÉRLEL...

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek nem jut kapanyél;
kinek bajszán nem billeg morzsa,
ki setét gondok közt henyél;
ültetne krumplit harmadába
s nincs szabad föld egy kapa se,
s csomókban hull a hajaszála
s nem veszi észre maga se?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek öt holdja terem;
lompos tyúkja kárál a torsra
s gondjai fészke a verem;
s igája nem zörög, sem ökre
nem bőg elnyújtva - nincs neki -
s mélyéről párolog a bögre,
ha kis családját eteti?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki maga él, maga keres;
levesének nincs sava-borsa,
hitelt nem ád a fűszeres;
egy tört széke van, hogy begyújtson,
repedt kályháján macska ül,
ritmust lóbál az ajtókulcson,
néz, néz, s lefekszik egyedül?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki családjáért dolgozik;
veszekszenek, kié a torzsa,
és csak a nagy lány néz mozit;
a nő mindíg mos - lucsok holtja -
szájíze mint a főzelék
s a szigor a lámpát ha eloltja,
csend fülel, motoz a setét?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki a gyár körül őgyeleg;
helyén a kapszlit nő kapdossa
s elfakult fejű kisgyerek;
s a palánkon hiába néz át,
hiába cipel kosarat,
szatyrot, - ha elalszik, fölrázzák
s lebukik, hogyha fosztogat?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki sót mér, krumplit, kenyeret,
hozomra, újságpapirosba
s nem söpri le a mérleget;
s ritkás fény közt morogva rámol
- az adó hosszú, nagy a bér -
s mi haszna sincs, hiába számol
többet a petróleumért?

S mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki költő s fél és így dalol;
felesége a padlót mossa
s ő másolás után lohol;
neve, ha van, csak áruvédjegy,
mint akármely mosóporé,
s élete, ha van élte még egy,
a proletár utókoré?!

1932. január
@fatia-negra: Ők bezzeg odabaszhatják a verdát a szalagkorláthoz; én meg egy kis fisi-fosi hányi-bányiért még +tockosokat, sallereket is kapok???

De leszarom, mert az én pénzemből van!!!
Így mulat egy magyar közmunkás:)))
Nem tudom, de én úgy hallottam, hogy a piramisokat az emberek önként és dalolva mentek építeni, mert szerették a fáraót.
@csoko20: na figy kedves MUNKÁS úr/elvtársam!

1,7 millió verseny munkahely van, 850 ezer köz (állami+egyebek) állás
az utóbbiak HERÉK, nem dolgoznak...
lopnak csalnak hazudnak, de minimum lusták és buták...

vagyis a mondat helyesen: minden versenyszféra munkahely egy fél herét TART pluszban...

de még érthetőbben: minden 12 emberből:
*2 versenymunkás annyit kell hogy dolgozzon, hogy eltartson
1 LÉHŰTŐT (közszféra)
2 gyereket
3 nyuggert
4 NEM DOLGOZÓ FELNŐTTET

*én ezt nem csinálom tovább... vagyis maradtál egyedül...
de a nemdolgozók száma is +1 = 5 !
azaz egyedül fogod eltartani a 12 embert! (magad is!?)
A közmunka-agyrémhez: "A tanácsadók egyetlen praxeológiai elvet sajátítottak el, de azt alaposan. Az elv úgy szól, hogy ha egy ember tíz óra alatt ás ki egy köbméter térfogatú gödröt, akkor százezer ember egy szempillantás alatt ás ki egy ugyanakkora gödröt. És ahogyan a az a százezres tömeg előbb verné szét egymás fejét az ásókkal, mintsem az első göröngyöt kiemelné, úgy marakodtak egymással (...) ahelyett, hogy "hatékonyan munkálkodtak"volna". Stanislaw Lem: Az Úr Hangja
@vicsigabi: az egyértelmű hogy önkéntesen (kell majd) ott dolgozni

ezt nagy kegynek kell tekinteni...
közel(ebb) lehecc a fényhez, a fáraóhoz, a zistenhez
Mind rosszindulatúak, elfogultak és szörnyen buták vagytok! Az ürgebőrbe varrt kapucnis hekkert miért nem tudjátok elképzelni? Igenis volt már ilyen hasonló eset!
@vicsigabi: Én meg úgy tudom, hogy rendes fizetséget kaptak (mármint a szakemberek), a rabszolgák pedig ugye rabszolgák voltak, de például a kövek véséért járó juttatások elszámolásokról maradtak fenn feljegyzések.
Nem értem a sok hőbörgést. A lesittelteknek/meggyanúsítottaknak ennyi rokona van? Mire ez a fröcsögés, indulatos hozzászólás? Vagy tényleg félni kell mindenkinek, mert jön a fekete autó a bérház elé? Bérből fizetésből élek, meg még sokan a környezetemben, de valahogy nem rettegek, hogy hirtelen jönnek a zsaruk és Polt Peti rám mászik. Hogy mi a titkom? Hát nem lopok, gyerekek :))))))
@Spániel: Csak sokat szemtelenkedj, aztán meg Te majd egyszer csak lóbőrbe varrva találod magad.
@bamberg: Volt már olyan idő Magyarországon, amikor olyan tisztességes embereket, mint Te is elkezdték basztatni Gestapoval-Ávóval, elég volt egyetlen haragos vagy irigy és ment a feljelentés. Ha Szilvásyék valóban loptak, vagymittomén, akkor hajrá, igazságszolgáltatást ezerrel, de abban teljesen egyetértek a posztolóval, hogy eddig ez a történet - e szempontból is - szánalmasan tragikomikus.
@fatia-negra: Szóval egyedül maradtam :(
Lekapcsolnám a villanyt, de az áramot kikötötték, a kapcsolót ellopták. Így a sötétből sem tudok kitalálni...
@zsebatya: Lehet h. másik országban élek, de nem érzékelem a "barna illatot" a levegőben, sem a "vöröset". Nem hiszem, h. komolyan gondolod a lakosság ált. rettegésének lehetőségét. Hagyjuk meg a rettegést az ebből élőknek.
A politikusok egymás közti ügyeiről meg annyit: nyilván egy befolyásos embert csak akkor lehet elítélni (kérem, most ne vízionáljuk a Viktorban újjászületett Sztálint), ha tényleg megáll a vád, ilyen szinten inkább az történik, hogy CSAK A TUTI VÁD áll meg. Nyilván a szocik is elküldtek volna annyi fidesznyiket a börtönbe, amennyit csak lehet. Nyilván a számok alapján a szocik égése a legnagyobb (ne ez alapján szavazzunk, persze). Nyilván nem fog minden befolyásos emberről kiderülni mit tett. Nyilván egyiket sem sajnálom. Nyilván nem is érdekel.
@csoko20: bocs ne hari... elfeledtem... a zállami 1 és a nemdolgozó 5 felnőtt, azaz a FÉLORSZÁG közben nem csak hogy nem dolgozik HANEM LOP is, bocsesz...

jó munkát!
Ebben az országban csak az tud megélni, aki lop,csal, hazudik - a törvény őket védi. Lásd: munkáltatóm is - a cégek 90 %-a csal a dolgozók bejelentésével. Nálunk Brutto 60 e 6 órában, emellett dolgozunk 8 órát 110 ezerért. Tegnap még az FKF-esek is megszorongatták a karomat és visszarángattak, mert még nem kaptam fizetést és nem tudtam venni új bérletet. Jegyre sincs már pénzem. Ez Magyarország, Ez Európa. Köszönjük a politikusoknak, akikkel semmit nem tudunk tenni sajnos. Ők tették ezt velünk 20-60 év kemény munkájával és mi fizetjük meg az árát ártatlanul. Erőszakkal csak nálunk nem lehet kormányt, rendszert megdönteni... :(
"Mégis mit kereshetett akkor? 2008 környékén nem volt titok, hogy kik akarták Gyurcsány fejét porba hullva látni a szocialisták közül, ezt felesleges lett volna rendszerfeltöréssel keresgélni.
Gazdasági előnnyel járhat, ha valaki idő előtt értesül kormányzati lépésekről, de szerintem, ha valaki az aktuális miniszterelnök bizalmi embere, és ráadásul csencsestársa évekig mondjuk az Altusnál, annak - ne áltassuk magunkat - nem kerül erőfeszítésbe ilyen információk beszerzése. Az ellenzék ellen felhasználható esetleges kompromittáló anyagokat ők maguk szedték össze, más indíttatás meg nem nagyon maradt. Mit kereshettek akkor? Kíváncsiak voltak, hogy Kovács Pinológus Lászlónak van-e pornógyűjteménye és malac levelezése, amit felhasználhatnak ha hazajön Brüsszelből és pártelnök akar lenni?"

Ha igaz a gyanú - és ez nagy kérdés -, akkor egyáltalán nem valóságos információ utáni kutakodás volt az ügy háttere, hanem hogy el lehessen mondani, hú-de-nagy-támadás érte a kormányzati rendszert. Ha igaz a gyanú, de ezt majd megállapítja a bíróság. Ami független... Khm.
Szerintem Törökgábor téved, így a cikk végkövetkeztetése is fals. Ugyanis mindkét résztvevő fél már régen kiiratkozott a demokráciából. Már nem tud! Nem is lesz következmény, ahhoz már túl erős az épülő építmény. Kisebb horderejű ügy, de amikor Tvítertomi nagymamáját lesték ki, amint frissen trágyázott rhododendronnal franciázott, ért valamit a média fokozott figyelme? Simán lepergett róluk és néhány hónap alatt elült. Akkor most eltarthat fél évig ...
Nincs itt már esély a leváltásra, van annyi hívő (=hálás reménykedő, aki bennmarad), meg potenciális munkafelügyelő, hogy a rendszer beálljon 2014-ig.
Még mindig azt hiszik a legtöbben, ez a képtelenség már nem mehet így sokáig. Dehogynem, elvtársak ...
@bamberg: Kétségtelen, én sem mondhatom, hogy bármiféle közvetlen veszélyt éreznék. De - ahogy írod - ilyen helyzetekben valóban nagyon meg kell állnia a vádnak, ellenben eddig nekem nagyon úgy tűnik, ez az egész csak arra volt jó, hogy az egyébként szánalmas paprikajancsi Gy. F. egyik közeli munkatársát láncon lehessen vezetgetni és fotózni két napig. Nagyon ismerős helyzet ez: Szabadi államtitkár összes dolgáról pontosan tudta annak idején mindenki, a Stumpf-kancelláriától kezdve a miniszterelnökségi referatúrákon át a pénzügyi tárcáig bezárólag, hogy azok léteznek, de valamiért a leváltással, meg aztán a későbbi vezetgetéssel meg kellett várni a két éves költségvetés elfogadását és csak azután "engedtek szabad folyást a törvényes eljárásnak". (Ugye ismerős valahonnan ez a kifejezés?) Itt meg még az sem tudható, van-e ügy egyáltalán. Na, ezt tartom én veszedelmesnek, mert ez a megközelítés és módszer "lemehet" a nekünk nem tetsző kisemberekig is, bizony.
"Megfelelő munkahely az előbbieken kívül azoknak az álláskeresőknek, akik sem álláskeresési járadékot, sem segélyt nem kapnak:

- ha a foglalkoztatás közfoglalkoztatási jogviszonyban történik

- közfoglalkoztatásban a munkahely akkor is megfelelő, ha a munkavégzés helye és a közfoglalkoztatott lakóhelye között naponta történő oda- és visszautazás ideje tömegközlekedési eszközzel meghaladja a 3 órát, tíz éven aluli gyermeket nevelő nő, és tíz éven aluli gyermeket egyedül nevelő férfi álláskereső esetében a 2 órát. Ekkor a közfoglalkoztatottat a lakóhelye és a munkavégzés helye között ingyen kell szállítani

- akkor is megfelelő a munkahely, ha a 4 órát meghaladja az oda-vissza utazás ideje. Ekkor a munkavégzés helyétől számított 20 kilométeres távolságon belül a foglalkoztatónak gondoskodnia kell az illetékes és megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedélynek megfelelő térítésmentes elhelyezésről, tisztálkodási és étkezési lehetőségről

- ha a munkavégzés a fent említett esetekben meghaladja a napi 4 órát, akkor a munkahelyen térítésmentesen napi egyszeri étkezést kell biztosítani"

Ez biztos hogy 2011-ben történik ??? Miközben a csúti kis pöcs kirakatperekkel akarja szórakoztatni a rabszolgáit ?
"A második nagy állami beruházási célkitűzés a víztározók építése. A Beregi-víztározó megépítésén egy év alatt 8000 közmunkást kíván foglalkoztatni a kormány. A közmunkások ide is kizárólag a kelet-magyarországi régiókból mehetnek. A víztározó beruházási költsége 260 milliárd forint. "

"A harmadik fő irány a gátak építése és a földvédelmi erősítés. A Kulcson nemrégiben megcsúszott löszfal megerősítése 2200 közmunkásnak ad munkát.

A budapesti Római-fürdő új gátjának megépítését 1800 közmunkás végzi el. A Szolnok-Csongrád közötti Tisza szakasz gátjain, mintegy 120 km-es kacskaringós védőmű-rendszeren 6500 közmunkás fog dolgozni. A főútvonalak felújításán (2012-ben közel 400-900 kilométeren) és az erdősítések művelésében (35 000 hektár) további 5500 fő közmunkás dolgozik a kiszivárgott tervek szerint."

Talán nem teljesen degenerált ötlet, azon elmélkedni hogy hogyan kellene megszervezni a fegyveres ellenállást.......
@orbánmentesítő: ezek viccek ugye? nem hir? kicsit fura lenne... 1880-as évek? valami filmforgatás lesz? vagy csak kandikamera?... jo ok jo vicc volt röhögtünk, menjünk a dolgunkra...
@orbánmentesítő: pergamenen jött az MTI ből???

aláírás "fáraó"? dátum? 3000 éve?

eltudom képzelni ahogy ezek a qva hivatalok és közmédia műxik...
kicsit késnek a hírek...
de ha igaz lenne és tegnapi-mai hír, akkor folytatom ezt:

"minden 12 emberből:
2 versenymunkás annyit kell hogy dolgozzon, hogy eltartson
1 LÉHŰTŐT (közszféra)
2 gyereket
3 nyuggert
4 NEM DOLGOZÓ FELNŐTTET"

vagyis 1 ember 6ot tart el (függetlenül, hogy van e a családja)...... ez a 6 az egyben társadalom, ezért 85% az adótartam...

ezt a fides most átalakítja... ARÁNYOS RENDSZERRE...

MINDENKI (2 gyerek+3 nyugger+5 lustafelnőtt+2 versenymunkás) MINDENKI, azaz a 12 ből mind a 11 EGYFORMA munkát fog végezni...

KÖZMUNKÁT... (rabszolgamunka)

csak az egyetlen HERE marad a 12 ből... (pont ekkora a fides tábor) ez erre van kitalálva...
@fatia-negra:
Magyarországon történelmi hagyománya van a kubikosságnak.
A 19-dik században, a gépesítés előtti időkben csoportokba verődő kubikosok, azaz vándorló földmunkások végezték az építkezési földmunkákat. Munkaeszközeik: ásó, csákány, lapát, talicska, taliga.
Ennek a kubikosságnak, a keserves kubikoséletnek az újraszervezését tartja dicső kormányunk a munkanélküliség alternatívájának.
A 21-dik században.
@naiv legényke: a francot... akkor a szakmunkát SZABAD SZAKmunkások-iparosok végezték...
mellesleg a kubikusok is SZABAD önálló, csoportos VÁLLALKOZÓK voltak...

de itt ez a kormány nemcsak aföldmunkát akarja... a zalumínijum ablakot is azok fogják 500 fokon húzni...

ez teljes spektrumú rabszolgaság = EGYIPTOMI fáraók kora...

-3000 év ugrás az időgépben...

nekem mindegy még a türelem időszaka van... ha élesedik csomagolok.... majd a CNN es követem a Nagy Magyar Nemzeti Építkezést...

orbán piramis = stadion...
@orbánmentesítő: Ezért a szókincsért kár volt az iskola padját koptatnod. Kb. a Rákóczi téri csarnok köpködőjének szinvonalán vagy.
Az elvekkel nem kötelező egyetérteni, de az Embert tisztelni illik...
Ez eggyes , leülhtsz! "Doki"
@fatia-negra: Mondtam, hogy 2/3-dal meg lehet változtatni az államformát Istenkirálysággá.
És még népszavazás sem kell hozzá.
Ez komoly.
@"Doki": A Fidesz szerint, a 2006-os őszi eseményeken, a tv székházat ostromló, kocsikat felgyújtó, molotov koktélt, kockaköveket dobáló állampolgárokat meg lehet érteni, mivel csupán jogos felháborodásuknak adtak hangot, a Gyurcsány kormány megszorító politikája és az őszödi beszéd miatt.
Ezt az állásponjukat bizonyítandó, hozták meg a "semmisségi törvényt"
Most már csúnyán beszélni sem szabad.
@adflexum: reméljük ugyanilyen megértők-elnézők lesznek, amikor az ő házuk ég...

meglátjuk hamarosan...
@fatia-negra:
Az igaz, hogy a kubikosok önként szerveződtek csoportba, önként, de nyilván gazdasági, szociális helyzetük miatt vállalták családjukat odahagyva a vándormunkás életformát.
Nem állítottam, hogy SZAKmunkát végeztek. Csákánnyal,lapáttal, talicskával stb?
A nevük is valahogy onnan jött, hogy m3- ben mérték az általuk kilapátolt, eltalicskázott földet.
Abban egyetértünk, hogy a kormány a közmunkásoknak ennél is rosszabb, a mindenre használható kényszermunkások sorsát szánja.
@naiv legényke: Magyar Istenkirályság

államforma és gazdaság: rabszolgatartó társadalom...

nagyon hatékony lesz... mindenki egyirányba tolja a szekeret... nem kell emberi, munka- stb jogokkal bíbelődni... sem szakmai vitákkal...

a félisten megmondja majd... mi az irány... mi az irán

irány: irán...
index.hu/kulfold/2011/07/07/nem_engedtek_fel_a_malev_gepere_a_palesztin_szimpatizansokat_parizsban/

1848-ban nem enegedtük, hogy Bécsből diktáljanak nekünk! Nem engedtük 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak nekünk! Nem engedjük 2010-ben, hogy Brüsszelből diktáljanak nekünk!

2011-ben először Pekingből, majd most legutóbb Jeruzsálemből diktálnak nekünk.
@naiv legényke: egyébként félreértettél. én azt tettem hozzá elsősorban...

hogy akkoriban NAGYON SOK szakmunka volt... és profi!!!

a kubikus (földmunka)az építkezés értékének, idejének 2% volt kb...

az akkori szakmunkák gyümölcse ma is működő GERÉBTOKOS ABLAK... szerintem a világon nincs párja (na jó német-osztrák-cseh talán)... vagy fedélszékek egyebek...

a zorbán a teljes stadion építést gondolta...
nyilván sem a földmunka, sem szakmunka nem végezhető ma közmunkás kubikusokkal...
Orbán a munkanélküliség ellen meghírdetett háborújában már régen nem a munkanélküliséget, hanam magát a munkanélkülit tekinti ellenségnek.
Lehet, hogy ezzel magyarázható a munkanélkülieket büntető, alázó közmunkaprogram.
@"Doki": Pöcsfej az Embert valóban illik tisztelni, de ti nem vagyok "Ember" kategória.
Ha gondod van a stílusommal, akkor a tockost,kokit, sallert, osztó csúti tahóval beszéld ezt meg.
@orbánmentesítő: Stílus maga az ember...
veled nincs mit tárgyalnom,de egy verset idézek - búcsuzóul:
-szépöcsém, de nagy kár-
hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál-
Ps.: bocsánatot kérek a parasztoktól! "D"
@"Doki": kedves Dok, csak remélni merem hogy ezt az életbölcsességet vezéred szintjén is értelmezni tudod, vagy ő egy másik létsíkon mozog, ahol a gravitáció törvényei (is)átértékelődnek, igaz?
süti beállítások módosítása