Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.02. 17:15 Fabius

Orbánmongya

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmánybíróság nyugdíjtörvény

Úgy tűnik nem volt elég. Mármint Selmeczi Gabriella tegnapi győzelmi mámorban úszó égése, és az azért kapott pofon. Orbán Viktor szerintem elolvasott pár mai írást itt és ott, majd haladéktalanul szólni kívánt az ő nemzetéhez. Volt aki elhitte, hogy nagyvonalúságot gyakorol, és az Alkotmánybíróság döntését nem kivárva bejelenti a győztes csata után: egy a nemzet, egy az ország, és egy a nyugdíjbiztosító is. Vagyis tiszteletben tartja a százezernyi maradó akaratát, és számukra is megnyitja a lehetőséget, hogy a kizárás helyett továbbra is jogalapot szerezzenek az elvont befizetésik után a nyugdíjra.

Nagyvonalú lett volna. De kibújt volna a pitiáner bőréből, az pedig nem lehetséges.

Annyira nem, hogy saját kezébe véve az ásót önmaga mélyítette a tovább a szakadékot az adófizető választópolgárok ezen tömegével. Tegnap még csak szocialista volt mindenki, aki maradt, mára már jómódú imperialisták is lettünk. Előre a kommunizmus felé, Viktor, félúton nem szabad megtorpanni.
Kíváncsi vagyok eljön-e a felismerés pillanata? Igen, az a megvilágosodás, amikor kénytelen kelletlen föl kell hagyni az ábrándozással, mert hagymázas álmaiból jéghideg kezével felriasztja a vérvalóság. Ehhez most ebben a pillanatban elég volna benéznie a mandinerre, ahol a támogató Fidesz szavazók írnak ilyeneket:

"Hát azt hittem, hogy Gabóca szereplését felülmúlni már nem lehet, de azért Vekkerünk mindig tud meglepit okozni."

"Összefogás? Legalább ne hazudnál, te szemét..."

"Most először jutott eszembe, hogy Orbán egyszerűen nem érti, miről van itt szó."

"Példátlan összefogás?

Viktor te is hülye vagy..."


A felismerés pillanatáig lehet szabadon ilyeneket nyilatkozni:

"Kár azt az illúziót kelteni”, hogy bármilyen módon, akár alkotmánybírósági ítélettel ez a helyzet megváltoztatható lenne. Ez egy végleges rendszer, kétpilléres a magyar nyugdíjrendszer."

És pont. Érted, hülyemagyar? Én írom az alkotmányt, és nem a bírák fognak itt belepofázni a nagyok dolgába. Ha megpróbálják legfeljebb elkussoltatom vagy feloszlatom ezt az imperialista csökevényt is, ahogy a Költségvetési Tanáccsal tettem. Nekem ti itt nem tesztek keresztbe!

Ez a kijelentés kicsit sem demagóg, és nagyon is demokratikus. Mármint Orbán Viktor demokráciájában az, ahol ő maga az állam és az alkotmány egyszemélyben. Kár, hogy nekünk csak a Nemzet Csótányának sorai jutnak eszünkbe róla:

Nyomasztó az új rend, pedig már oly régi,
csak az a baj, hogy nem látom a végét
A kétezer-tizenegyedeik év felé
Az elfecsérelt éveket ki venné számba,
A szarnak és kárnak nincs gazdája!
A kétezer-tizenegyedik év felé!

36 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr722633883

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az egyiptomi tüntetőkkel - Hungarian solidarity 2011.02.02. 23:43:30

Mutassuk meg, hogy Magyarország a szabadság oldalán áll!Kilencedik napja tartottak a többnyire békés demonstrációk Egyiptomban, az elnök lemondását követelve. A mai napon Mubarak elnök verőlegényei (nemzetközi sajtó források szerint a rendvédelmi ...

Trackback: Nyugdíjrendszerek közti "választás" szabadsága 2011.02.02. 20:32:27

Szerző:  Ténytár A nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az ál

Trackback: 29. Mein Kampf (Harcom) 2011.02.02. 18:15:08

 O. Viktor megszólalt.   A cím megtévesztő. Úgy tűnhet, hogy Magyarország jelenlegi miniszterelnökét Hitlerhez hasonlítom. De nem. Igaz, mindkettőt nevezték sajátjai nemzetvezetőnek, mindkettő írt könyvet, mindkettőt imádják és megvetik eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenhonnan eltűnik a hozzászólásom, miért éppen innen ne kerülne el?
Én is valahogy így fordítottam le, amit mondott: Addig nem nyugszom, amíg el nem taposok mindenkit, aki ellenkezni mert velem.
@CSENDES: mert ez egy rendes hely.

Én nem bíznék nagyon ebben a megvilágosodásban, beismerésben, hogy elkúrták.
Furcsa egy összefogás, amit zsarolással, fenyegetéssel érnek el.
@legeslegujabbkor: volt már ilyen: Aki nincs velünk, az nincs!
A jövő elkezdődött ismét.
Ki az, aki bármi normálisat, hasznosat, jót remélt ettől a bagázstól?
Aki a mandinerre ír, az nektek már Fidesz-szavazó?

Közlöm, h én azért jöttem el onnan már egy hónapja, mert lépni nem lehet a szoci trolloktól, sokszor még maga Gréczy Zsolt is ott osztja az észt... Ennyit a poszt valóságtartalmáról...
@kiraaaaa: Akkor nem venne tudomást a kilépőkről, és ez lenne egy lehetséges megoldás. És különben is, ismerve az alkotmánybíróság összetételét, és újraválasztásuk lehetőségét, miért kételkedik ennyire a döntésükben?
@legeslegujabbkor: az,hogy szóban megemlíti, még nem jelenti,hogy tudomásul veszi létezésüket.
Kiváló és gyors reagálás, mint mindig. Mivel én az előző posztnál szegény Néma bárányunkra már rázudítottam az origós közvetítés kapcsán bennem felmerült gyorsjelentést, egy dologra reagálnék még a poszthoz.

Az - ahogy Te is említed Fabius - , hogy sokan várták annak nagyvonalú bejelentését, hogy a maradók mégis jogosultak lesznek a befizetéseikért állami nyugdíjrészre számomra azt erősíti meg, hogy itt mindannyian beletörődtünk, hogy egy, egyetlen ember dönt ebben az országban mindenről.

Nagyvonalúságot ugyanis attól várhatunk, akinek teljhatalma van. És igen, az van neki. Döntési jogkör l0 millió ember sorsa, meg azok jövőbeni leszármazottai felett is.

És majd kidumálják. Ahogy szokták. Ez már most is nagyobb győzelem a tavalyinál. Majdnem 100 százalék. Mint Kádár apánknál.

Neki legalább annyi esze volt, hogy nem csak összefogás dumával próbálta etetni a csivavákat. Választások előtt elrendelte, hogy folyamatosan lehessen banánt kapni a munkáskerületekben is, ne csak a pult alól jusson hozzá a ráérős délelőttönként.(Mert, mint megtudtuk, itt most is választás volt.)

A Mákonynak még ennyi sütnivalója sem volt, a szánalmas szőke ciklon meg a szent jobb le sem szerepelt szakmai érvelése került bevetésre mindösszesen, mint vonzerő.

Arra jutott azért idő, hogy újabb nemzetellenes erőket leljenek megosztás céljából. Hoppá, itt a 100 ezer módos szoci a tőzsdés manipulációjával. Kell-e ennél több? Nem volt fölösleges hát a személyes fellépés, új közös ellenre leltünk a nemzeti összefogás rögös útján.

Szép volt, apánk!
@Diocles: Nebassz, a mandiner a liberálisok gyűjőhelye? :-D Nyilván ők árulózzák le a szerzőket is, ha kritikai hangot mernek megütni. :-))
@kiraaaaa: Szerinted negligálja a kilépőket, szerintem viszont nagyon is megjegyezte. Persze egyik megoldás sem biztató a továbbiakra nézve.
@sületlenke: Én speciel nem törődtem bele semmibe, meg nem is ártottam magam bele semmibe. Orbán ma elérte, hogy ez megváltozzon. A következő választáson a szimpatizáltam kampánya úgy fog kinézni a választókerúletben, hogy a Fideszé a csóró szegény roknénak fog hatni mellette. Ez lesz a szlogen: portfólió-reálhozam, én szóltam! :-)
@néma bárány:
nem a "liberálisoké" (idézőjel azért, mert én az SZDSZ-szimpiket sosem tartottam annak), hanem újabban a szoci trolloké, bár van egy-két "liberális" hozzászóló is.
hihetetlenül lesüllyedt a mandiner színvonala, lassan már Societas-tagság kell hozzá, h ott jól érezze magát az emberfia.

erős túlzás tehát azt mondani, h az oda írok jobboldaliak volnának, ahogy az is tény, h a szerkesztőség jó része LMP-szimpatizáns.

szóval akár az oda is író, kommentelő Gréczy Zsolt posztját is el lehet úgy adni, h jééé, már a mandineren is fikázzák a kormányt... csak sok értelme ennek így nincs, szerintem.

a poszthoz: a "nagyvonalú bejelentés" a 100ezer számára lehet, h nagyvonalú lett volna, de a 2,9 millió számára meg a leplezetlen szembeköpés...
@néma bárány: ha már címlapmentes időben összefutunk itt, hadd tegyek már fel egy bizalmas kérdést a fideszes szexbombák kapcsán: odatalált-e már Miskolcra az igen okos Pelczné az EUs lóvédömperekkel?

Láttatok-e már valamit, a polgiért cserébe? Én nagyon figyeltem a tévétornás asszony turnéit nálatok, de nem láttam sehol a szép Ildikét a háttérben a kíséretben, vagy esetleg már Lyukóbányán osztotta a lóvét, megelőzve a magas szintű látogatást?
@Diocles: Nézd, lehet az én hibám, hogy a mandinert a jobboldal mértékadó lapjának tartom. A posztban a szerző rám céloz a bejelentés várásával. Én vetettem fel az előző írás alatt, mert azt gondolom, az emberek fizetésének negyedét nem lehet ellopni ellentételzés nélkül. Az nem indok, hogydehátőkválasztották. Zárjon ki a rendszerből, de akkor a pénzem se kelljen.
@sületlenke: Egy frász van itt nem lóvé dömper számra. Paja hakni, Kati séta osztjónapot. Kriza meg kapkod fűhöz fához, mert fingja nincs mit csináljon. Ha Pelcznére meg a beígert lóvéra várnak, akkor nekik is mostanában van ébresztő. De Kriza mondjuk nem biztos, hogy segítség nélkül megérti :-)
A cinizmus felkent hercege, elérkezettnek találta az időt, hívei lelkének masszírozására hallójárataikon keresztül. Kedves népének édesen csengtek szavai.
@néma bárány: értjük, nem kívánsz részt vállalni a nemzeti összefogásból. A 24% meg ne is fájjon, az nem jogszerző járulék most már, hanem adó.(Dákó jár érte, hogy világos legyek). Különben is megengedheted magadnak, hogy megérje önkéntesben öngondoskodni.

Tehát ne várd el, hogy az összefogás össznemzeti támogatóinak befizetéseit majd felmarkold anno. Ez röviden a lényeg. Szmájli nem kell ugye?

Ezzel együtt, a jogosultságot meg pláne az addigra rég elmiskárolt lóvét a kutya nem fogja tudni visszaadni, ígérni se nagyon, mert nincs senki a kódolt emberrel szemben, akinek bármilyen esélye lehet, ha formálisan lesz is még valaha választás, amit meggyőződésesen kétlek egyébként.

A polgitokból nem süt ugyan a lángész, inkább olyan tesze-tosza, hova-kerültem-te-jóisten ártalmatlan benyomást kelt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Vannak még javaid? Ha igen, teszem fel egy velocipéd, vidd ki offsórba! Azt nehezebb lesz államosítani.

Ha nem teszed, akkor sincs nagy baj. Házilag, deszkákból eszkábált pót-bicajodon simanó váltó és pedál (lánc - kardántengely hajtás) helyett jó lesz a Frédi-Béni "talpas hajtás" is. Ez házilag könnyedén megoldható (ha nem menne, kérdezd feltaláló Ősöd).

Már persze csak addig lesz pótbicid, míg azt is nem viszik be a "közösbe" fülkeforradalmárok.

Amúgy ha majdan megtörténik pótbicajod államosítása, örülhetsz, mert volt biciklid színe államilag lesz narancssárga árnyalatúra fújva.

Nyilván megfelelő díjazás ellenében használhatod is, persze ha kivártad sorodat.
@Fabius: Nem azért, de Fabius, Te még meg tudsz lepődni vérkomcsi pártunk és kormányunkon? Viki csákó hazudik, a sok értelmi fogyatékos meg tapsikál neki. Ha valaki meg rámutat, hogy mi a gány tárgya, akkor úgyis tudjátok, jön az a szar duma, "hogydenyócévig" meg, "akkormérnemzavart", meg "agyurcsányiékisloptak"... Már nem is strapálom magam, a cikkeidet és még néhány más blogot elolvasok, de a kommenteket már csak nálad. Inkább a hobbymat csinálom, meg készülünk az új evezősbulira, annak a lapjait kezdtem el szerkesztgetni. Majd küldöm privátban az új infókat arról is. Üdv!
Ja, én mint maradó, úgy éreztem, fenyegetnek. Bátrak vagyunk, mert ő tudja magáról h nem fog könyörülni nekünk. Hiába sikerült az államosítás. Az elhajlókkal nem szabad könyörületesnek lenni.

Ez a gondolkodás engem a Rákosi-rendszerre emlékeztet. Még szerencse, h a keretek demokratikusak. De hogy Orbán az-e, abban azért erősen kételkedek. A kollektív büntetés igénye éppenséggel nem egy demokratára vall.

És persze elég hiteltelen az az állami nyugdíjrendszer, ami csak ilyen brutálisan borult pályán képes jobb nyugdíjat produkálni, mint a tőkefedezeti rendszer.
MA reggel valamelyik műsorban a Gabimama ki volt virulva, mind a 42 foga villogott, és örült az eredményeknek.
Hát fene a gusztusát, mától én is jól zsarolni fogok mindenkit, aztán meg örömködöm.
Egyetértek a poszttal, egy megjegyzésem van csak: lehet, hogy nagyvonalú lett volna, ha visszaadja a manyupba nyilatkozóknak az állami nyugdíjat, de az óriási kicseszés lett volna azzal a hárommillióval, aki emiatt törődött bele az államiba. Lehet, hogy felmerül Viktorban, hogy kegyet gyakorol (ez szivárgott ki), de gyorsan lebeszélték róla: inkább haragudjon rá az a százezer (meg az a nemtommennyi, aki beletörődött a sorsába), mint az a többmillió, aki csak az állami nyugdíj elvesztése miatt maradt.

De az AB befenyegetése tényleg példátlan. Idegbaj.
@Humperdickk: nem fenyegetett, tényt közölt.lásd. csak a hónap második felében fogják elkezdeni a tárgyalását a kérédsnek.
A cím nem tetszik.
Személyes okokból.

Javaslom helyette :

Beszólván Orbán

Abriktol Viktor

Nicsak ki beszél
@Humperdickk:

Szakértők szerint ez a pont a nyugdíjtörvény legkritikusabb pontja, amit az AB jó eséllyel elkaszál. Elébe lehetett volna menni. Bár, ahogy a tegnapiakat nézzük, már semmi sem biztos.
@Fabius: ha az AB beszól, fel oszlatva a gecibe. Azért vannak a jogászok, hogy megoldják, oszt jónapot.
@Humperdickk:

Szerintem most dől el, hogy a következő években mennyi szerepe lesz az Ab-nek. Vagy kiállnak értünk, vagy lemennek smittpaliba oszt jónapot.

Ha más nem, a jogalap megszerezhetőségének megszüntetése alkotmányellenes.
@Humperdickk: @Fabius:

Azon gondolkoztatok már, hogy esetleg a manyupok megalakítása anno szabálytalan, törvénytelen, káros, tehát üldözendő volt? Természetesen visszamenőleg.

Ez a visszamenőleges törvénykezés nagyon nagy veszély!

Viszont ha valaki kimondaná, hogy visszamenőleges hatállyal nem alkotunk törvényt, és az akormány, amely ilyet tesz normaszegést követ el, akkor onnantól az Orbánkormány illegitim? És a cselekedetei, beleértve a manyup megszüntetését szintén illegitim?

És hol és meddig vannak meg az adatok, melyek birtokában ezt az esztelen hülyeséget még vissza lehet csinálni? Igaz az is jó sokba kerül majd, és nekünk.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A visszamenőleges hatály nem teszi illegitimmé a kormányt. Cserébe a törvény kimondta, a manyup megtakarítás magántulajdon, ami felett megadott feltételek mellett szabadon rendelkezel. Ezt megsértették, így simán elmeszelhető lenne a nyugdíjtörvény.

Viszont, ha az államkötvényben lévő vagyont visszavonják, akkor már nincs lehetőség semmit visszacsinálni. Csak a jogalap megszerzésének lehetősége állítható helyre.
@Fabius: persze, hogy alkotmányellenes. Kérdés viszont, ki mondja ki, hogy az? Az AB-n kívül más nem mondhatja, tehát ha nem ütközik abba a pár alapjogba, amit meghagytak nekik vizsgálni adóügyben, az AB nem mondhatja, tehát nem is lesz az. (Maga szíjgyártó nyilatkozott így annó a Reggelben: nem viccelt.) Ha meg beleütközik abba a pár alapjogba, amit meghagytak, a rogánkósalázár bead majd még egy egyéni indítványos törvénymódosítást. Oszt jónapot: pont, mint fenn, azaz körbeért az okoskodás. (A pénz meg mindegy, visszamenőleg elvették, ennyi.)

Ezt máshol diktatúrának hívják. Nálunk Nemzeti Összefosás Rendszerének. Vagyminek, nem bírom megjegyezni... :)
@Humperdickk:

Mindegy mit mondott Szijjártó: az AB nyugodtan kimondhatja az alkotmányellenességet, csak a módosítás értelmében nem semmisítheti meg a törvényt a magántulajdonra hivatkozva. Lássuk be érdekes lenne deklaráltan alkotmányellenes nyugdíjrendszert fenntartani :-))

Mellesleg nektek sem megy az admin felület, vagy csak engem szívat valamiért?
Pedig más kormányok már a hazugság miatt is illegitimmé váltak, és kigyulladt a fél belváros. Csak úgy próbáltam most én is gondolkozni.

Sok elméletet hallottam a napokban, de még a feltétlen Orbán hívők közül is sokan elismerik, hogy a manyup behúzása könnyen megtámadható jogi úton.

Az is érdekes, hogy annak idején 300 Ft-ért népszavaztunk, most meg előre tudjuk, hogy fog dönteni az AB.
@Fabius: nem jól tudod szerintem. Az AB KI SEM mondhatja az alkotmányellenességet, ha adótörvényről van szó, és az nem ütközik abba az öt alapjogba, amiben a tulajdonhoz való jog nincsen benne. (Ezt a Lázár még a módosításba tetette bele.) Viszont: "Azt kell tehát megnézniük a bíráknak, hogy a kérdéses törvény kvadrál-e az élethez és emberi méltósághoz való joggal, a személyes adatvédelemmel, az állampolgársággal, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsággal." (alapjogok.blogspot.com). Tehát ha mondjuk kiderül, hogy méltóságom sérült, mert szar és szar között kellett kurvagyorsan választanom (esélyes), az AB-nek joga van megsemmisíteni a törvényt. Kérdés, mire gondolt a zorbán, amikor azt mondta, hogy kár az AB-re várni...

Az admin meg tényleg néha vacakol. Szerintem monnyon le. Vagy zsidó, több tippem nincs. :)
süti beállítások módosítása