Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.29. 08:00 Fabius

Aláírod, Pali?

Címkék: fidesz médiatörvény schmitt pál l simon lászló

Nagy nap ez a mai, Feleim! Vigyázó tekintetünket a Sándor Palotára vessük és figyeljük, hogy ébred a Nemzet Tolla a mai napon. Eljött a nap mikor döntenie kell: tökös legény lesz végre, vagy pöckölhető fejű vásári figura. Kiteszi az országot EU elnökségesdivel együtt újabb vesszőfutásnak, vagy egy elegáns mozdulattal visszadobja normakontrollra vagy megfontolásra a médiatorvényt.

Tudjuk, hogy ez igazából nem rajta múlik. De ezúttal tegyük föl, hogy mégis. Játsszunk el a gondolattal, hogy SkiccPalit egyszer az életben maga alá gyűri a józan ész, számítani kezd mit gondolnak rólunk a világ meghatározó országai, és megremeg kezében a penna. Kis lépés volna ez neki, de nagy lépés az ország renoméjának. Nyomot hagyna maga után, akár Armstrong a Holdon, és valóban vállveregetve mondhatná el az újévi köszöntőt.
Nem ringatom magam a hitben, hogy az eltelt idő alatt emóssá szomorodva búslakodott a szólásszabadság és véleménynyilvánítás lehetséges kormányzati befolyásolásán, és ezért nem írta még alá a törvényt.Sokkal valószínűbb, hogy a kivárásra játszó Kedves Vezetőtől nem kapott még ukázt az aláírás bejelentésére. Kormányunk lázas igyekezettel próbálja minimalizálni a minden szinten kavargó vihart a bejelentés előtt. A megmondóemberek véres verítékkel megfogalmazott riposztokkal bombázzák a Nemzeti Hírgyárat, és igyekeznek arcunkba tolni bármit, amivel szerintük kedvezőbb színben tűnhet fel a médiatörvény.

Kedvencem L. Simon László semmitmondása, aki úgy ismeri el a vétett hibát, hogy nem ismer el semmit. Szerinte a megfogalmazott kritikák három fő csoportba sorolhatóak:

- politikai
- szakmai tévedés
- el se olvastátok bazmeg! hajtogatása

Az, hogy a külföld is felrója, miért narobotok ülnek kizárólag a médiatanácsban, nem hiba. Ugyanis ez demokratikus, picsábamár. Bízni kell, meg imádkozni serényen, és majd az idő kiforrja mi sül ki ebből - mondja. Nos, az a rossz hírem van kedves L. Simon László, hogy én olvastam a médiatörvényt. És azon túl, hogy általános gumiszabályokkal a szátok íze szerint kívánjátok meghatározni, mi rombolja például a közerkölcsöt, egyetlen konkrétum található benne: a kiszabható összegek számai. Az viszont tiszta és világos. Cserébe nagyvonalúan megfeledkeztetek a részletes és pontos szabályozásról, mondván: legyen elég a jóindulatotok.

Miről beszélek? Arról, kedves L. Simon László, hogy Pálffy Istvánnal karöltve legalább megpróbálhattatok volna egy olyan részletes szabályozást írni parlamenti pökhendi álldogálás helyett, amilyen eddig is volt. Sorvezetőnek használhattátok volna a régit, ami szerintem pontosan definiálta, mit kell eltűrni egy közszereplőnek tőlünk és a médiától véleménynyilvánítás címén, és hol van a határ, ahonnan jogorvoslatnak van helye.

Ha nem emlékeznél segítek: lapozd föl a 36/1994.(VI. 24.) AB határozatot.

Így felesleges a pökhendi ácsorgás, a lekezelő univerzális szupermenként tündöklés, bizony a médiatörvényetek egy rakás szerencsétlenség, és minden titeket ért kritika jogos.Ugyanis a bizalom nem jár alanyi jogon. Azt ki kell érdemelni átgondolt munkával, és mondjuk pontos szövegezéssel egy olyan törvénynél, ami alapján tíz-százmilliós bírságokat lehet bárkinek a nyakába varrni. Ha maradt még valami a józanságotokból, akkor ma felszól valaki a Sándor Palotában ücsörgő motornak:

- Alá ne írd Pali!
 

359 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr942545392

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aláírod, Pali? 2010.12.29. 15:15:18

Nagy nap ez a mai, Feleim! Vigyázó tekintetünket a Sándor Palotára vessük és figyeljük, hogy ébred a Nemzet Tolla a mai napon. Eljött a nap mikor döntenie kell: tökös legény lesz végre, vagy pöckölhető fejű vásári figura. Kiteszi az országot EU elnökséges…

Trackback: A Fidesz vérfagyasztó logikája 2010.12.29. 13:57:43

A médiaszabályozás, mint minden jogi szabályozás, elsősorban lehetőségeket fogalmaz meg, amit egy általunk még nem ismert gyakorlat fog tartalommal kitölteni. Tisztelt Fellegi Úr! Egy rossz törvény nem lesz attól bocsánatos, hogy a nagytekintélyű é...

Trackback: Orbán megtudja, hogy az internetet nem lehet kontrollálni 2010.12.29. 11:06:12

Ezt most teljesen függetlenül szeretném ide kitenni. Nem számít, melyik oldalt preferálom, én ilyenkor az internettel vagyok. Bárki is próbálná így kicsinálni a médiát, az internetet és a szólásszabadságot, azt nem szabadna neki engedni.Kicsit halk, ad...

Trackback: Schmitt Pál Zeuszt említené az Alkotmányba-n 2010.12.29. 11:01:39

Az Alkotmányunkba bekerülő cégek, szervezetek éves szinten 5-6 milliárd eurós reklámértékhez jutnak, amit a magyar állampolgárok támogatására lehet felhasználni. A vatikáni székhelyű Kaotikus Személyiségzüllesztő Multi Level Marketing cég végül alulm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.antyx.net/uploaded_images/omon-ss-758904.jpg

orosz rohamrendőr)))))ezért putyinoznak , meg oroszosznak hát a pesti ballibsik))))))
@avanivi:legutobb mircea eliadét olvastam, vallási eszmék és hiedelmek története, 1068 oldal, osiris kiadó, 2006, bár kétlem tudod kiről van szó,buta szocikám...
Amúgy a könnyekig meghat amikor a különböző Indexes blogokon aggódnak a sajtó -és véleményszabadságért. Amikor egy csomó blogról másodperceken belül hajigálják és tiltják ki az olyan hozzászólásokat és hozzászólókat, amik/ akik a blogok nagy hatalmú urainak nem szimpatikusak. Nincs ezzel semmi baj. Csak akkor ne kérjük ugyanezt másokon számon.

Dehát mint tudjuk nincs kettős mérce. Á, dehogy.
@gyvy:

Tudtommal itt se előzetes, se utólagos moderáció nincs. Akkor én most számonkérhetek?

Mellesleg kettős mércézni, aggódni, könnyekig meghatódni ott kell, ahol van ilyen.
@gyvy: Csakhogy nagyon nem mindegy, hogy egy blog vagy újság tartalmát a tulajdonosa alakítja vagy az állam.
@Vállfás Gyuszi:
Miért is? Én magamnak egy jogot fenntartok, de ha azt más is gyakorolni akarja, neki már ne legyen meg? Értem.
@gyvy:

Öcsi, egy kicsit kurva nagy különbség, hogy a saját lakásomban mindenkinek, aki oda bejön megtiltom azt, hogy büdöset fingjon, ha meg mégis fingik, kibasszam onnan, mint macskát szarni, vagy ha mindenkinek megtiltom, hogy fingjon a saját lakásában.

Képes vagy felfogni a különbséget?
@Lófasz Hadnagy:
Nem tudok róla hogy rokonok lennénk.
@oscar dirlewanger:

"legutobb mircea eliadét olvastam"

Mit mondjunk erre? Hogy jellemző? Ha tovább látnál a gárdist szájtoknál akkor tudnád, a bizonyított vasgárdista múlttal rendelkező, a román történelem legnagyobb pogromjához asszisztáló Eliade olvasására a legkevésbé kéne büszkének lenned.

De ezt ugyan honnan tudnád?
@gyvy:

Tudod egy nyilvános, mindenki számára elérhető blogszolgáltatónál úgy megy ez, hogy bárkinek lehetősége van posztot írni arról, hogy te hülye vagy. Cserébe nem kell eltűrnie, hogy ellenkezz vele.

Viszont azt igen, hogy ugyanott te is nyiss egy blogot, leírd, hogy nem te vagy hülye, hanem ő, és cserébe neked sem kell eltűrnöd az ő ellenkezését.
@gyvy:

Ha ekkora baromságot kérdezel, ne csodálkozz, hogy lekezelnek.

ágyő
@gyvy: Na te aztán rendes IQ deficitben vagy.
Egy blog "magántulajdon". Ott azt csinálsz amit akarsz. Aki nem tetszik kivágod és azt írsz amit akarsz. De az állam már nem szóljon bele hogy te ott mit csinálsz, főképp nem nem definiált gumiszabályok alapján. Te ennyire sötét vagy születésileg, vagy lobotomiád volt?
Természetesen aláírja. És jól teszi.
A médiahisztit meg csak hajtsátok ezerrel, nyomik... :)
@oscar dirlewanger:

Ugye nem zavar, hogy az egy manipulált kép?
@kíváncsivagyok: Nem sajnálnám, HA arra fordítják amire van értelme, államadósság csökkentésre, munkahely teremtésre, kutatásra fejlesztésre, elosztó rendszerek strukturális átalakítására stb... 75% foglalkoztatottsággal érdemben csökkenne az adóm, TB-m, gyerekem megfelelő színvonalú oktatást kapna, nem csak magánsuliban stb stb, pikk pakk visszajönne az a 2 milla pár év alatt...
@1120: Így van! Csak írja alá! Így hamarabb megszabadulunk a gonosz törpétől, ha a nyugat elszigeteli!
Ha 4, 8, 12, stb. év múlva elbukják a választást, és a fő médiacézárlányt nem Szalai Annamáriának hívják, hanem egy maszopos akárki lesz ott - akkor is tetszeni fog, európai lesz ez a törvény???
@icceman:

Na ja, megnézném ezeknek a faszszopóknak a fejét, ha pl. Bolgár György ülne ott és nem Szalonnamari. Akkor persze mennének kukát borogatni, meg csürhülni az utcára. Ilyen ez a jobbant takonygerinc.
Tulajdonképpen mikor derül ki, hogy aláírta-e, vagy nem?
Ugyis alairja ez a szemet.
DE! Meg igy is megeri, hogy az szdsz eltakarodott!!!!
@Leskin: Nem szeretnék ünneprontó lenni , de a 3000 milliárdból 1000 milliárd kb a kamatfelárra és a rossz árfolyam miatti adósságnövekedésre megy. A maradékot pedig kiosztja a lakosság kb 12%-nyi jól kereső multiknál alkalmazásban lévő embernek és a Széchenyi terv keretében haveroknak és veszteséges kis és középvállalkozásoknak.1-2 év és elfogy a 12 év alatt megtakarított mnyp-i 3000 milliárd. Na nem is követi Mo-ot ebben senki, se Lo se Szlovákia. A csehek pedig most készülnek beindítani a mnyp-i rendszert. Max 2 éved van reménykedni, de azért figyeljed Matolcsit is , akin már minden közgazdász röhög. A delejes ember és a jobbkeze zsenit próbál előadni.
@kis csibe: A gárda egyenruhádban írod a magadét te "hazafi"
@Táskás Tóni:

Sőt, Ukrajna is most vezeti be a manyup rendszert, a horvátok meg nemrég tették közzé azokat az adatokat, amik szerint a náluk 2001-ben bevezetett manyup rendszer a vártnál is jobban működik.

Csak nekünk jutott ilyen rettenetesen hülye, szemét, rabló hatalom. Köszönjük nektek, fülkecsegevarák!
Mivel a Parlament sürgős kihirdetést kért, a megküldéstől számított 5 napon belül kell az Alkotmány szeint döntenie. A Parlament elnöke december 23-án írta alá, tehát tkp. már tegnap lejárt a határidő. De mindenesetre ma biztosan lejár... (Elvben 3 nap múlva már életbe is kellene lépnie. a törvénynek...)
@1120: Mondjuk Ezrópa vezető hatalmai és Amerika mérvadó sajtóorgánumai jobban "hisztiznek", mint itt a legtöbben.
@Fufo: Pardon, Neked válaszoltam fentebb, csak lemaradt a hivatkozás.
@Fufo:

Ha a parlament.hu-n a törvény állapota "a köztársasági elnök aláírására vár"-ról kihirdetvére változik, és a közlönyben közzé teszik a végleges és pontos szöveget.

18:09-es állapot szerint egyik sem történt meg.

@Megfigyelo:

Így igaz, minden számítás szerint legkésőbb ma kell(ett) volna vagy aláírni, vagy nem. De még nincs vége a napnak.
@Fabius:

Szerinted lesz pofájuk éjjel suttyomban aláíratni és közzé tenni?
@néma bárány:

Szerintem nagy most a fejvakarás és a micsinyájjunk. De ha lesz lopakodó üzemmód, azon fog rögöni reggel a komplett európai sajtó.
@Megfigyelo: @Fabius: Köszönöm. Akkor most várunk kíváncsian...
@Lófasz Hadnagy: Nyugodtan lehet Surányit is anyázni, mert az első kibebaszott ötlet a mnyp-ak államosításáról tőle jött. Azután pedig a mnyp-ak konferenciáján ,mint előadó sunnyogott.De az igazi bűnös az ámokfutó delejes ember és a kancsi jobbkeze és a parlamenti szavazógépek.
@Fabius: Vakarhatják is a fejüket. Gondolom arról a németországi internetes szavazásról szóló cikket , ahol a szavazók 67%-a szerint Mo nem való az EU-ba, olvasta az a nyomott Szíjgyártó is, meg a delejes ember és bandája. Lehet , hogy éppen összeült a "válságstáb".
Segítene valaki? Nem találom a parlament.hu-n a törvény állapotát.
@Fufo:
Schmitt bajnokunknak van gondolkodási ideje is,meg a fáziskésés,meg lefagy a szerver,stb,szerintem mára ne várjunk eredményt :D
@Táskás Tóni: Kedves széleslátókörű barátom, mondok két eshetőséget, válaszd ki, amelyik neked szimpatikusabb: a) egyetemista vagyok és alkalmi munkákból jött össze ennyi
b) külföldről tépem a számat
@Dinsdale Piranha: észrevettem - csak már miután elküldtem a kommentet...
Szkúzi, megkövetlek!
Tegyen már valaki ide egy linket, ahol meg lehet nézni a törvény állapotát. Sehol sem találom. Előre is köszönöm.
www.welt.de/politik/ausland/article11869003/Puszta-Putin-Victor-Orban-fuehrt-2011-Europa-an.html

A német konzervatív Die Welt, csak "Puszta-Putin-Victor-Orban"-nak nevezte Népünk Hatalmas Vezérét! Mariska csípd meg - a rothadó kapitalista, konzervatív újságja mit képzel?? 100-200 misi meg sem kottyan nekik, tessék már számlát küldeni... Egyébként az ottani kommentek között megjelent a magyar trollszakosztály is, trolljaink tiltakoznak ilyen hangvételű cikk megjelenése ellen, hazugsággal vádolva az újságírót. Na ez ám az égő, naridroidok! Lehet olvasgatni, persze "auf deutsch". Ja kedvencem a német cikkben: "der Bauernsohn" - magyarul: a parasztgyerek.
@Táskás Tóni

Azt gondolom ezt a hírt olvasva lett az az álláspontod, hogy Merkel a médiatöervényt bírálta volna:

HVG.hu dec.22
A dpa német hírügynökség jelentése szerint Angela Merkel német kancellár egyik szóvivője útján óva intette Magyarországot attól, hogy a sajtóval kapcsolatban megsértse a jogállamiság elveit. "A német kormány nagy figyelemmel követi a médiára vonatkozó törvények alakulását Magyarországon" - jelentette ki sajtóértekezletén Christoph Steegmans helyettes kormányszóvivő.
HVG hír vége

Ami az idézöjel elött van, a HVG újságírójának az értelemezése, ami az idézöjelek között van azt mondhatta a szóvivö.

Kitartok álláspontom mellett, hogy Merkel nem bírálta a médiatörvényt.
Azért egy kicsit így teljesebb, mert mindjárt levezetitek, hogy meg is dícsérte: "Egyúttal leszögezte (a szóvivő), hogy Magyarország mint az EU jövendő soros elnöke különleges felelősséget visel azért az összképért, amely az Európai Unióról a világban kialakul. Emiatt is magától értetődik – tette hozzá – hogy Magyarország elkötelezett maradjon az EU értékei mellett. A német kormány szóvivője utalt arra a bírálatra, amelyet az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet (EBESZ) fogalmazott meg a magyarországi médiára vonatkozó, korlátozó intézkedések kapcsán. Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-felelőse arról beszélt, hogy hasonló jogi szabályozásra "csak tekintélyelvű rezsimek alatt" van példa.
Arra a kérdésre, vajon Merkel kancellár beszélt-e telefonon erről Orbán Viktor miniszterelnökkel, Steegmans nem adott választ, ugyanakkor a német kormány állásfoglalását egyértelműnek nevezte.
Az új magyar médiatörvény bírálatot váltott ki az Európai Parlament német képviselői részéről - írta szerdán a Frankfurter Rundschau.
A szociáldemokrata párthoz közel álló napilapnak adott nyilatkozatában Martin Schulz, a szocialista EP-frakció elnöke kijelentette: "a sajtószabadságra vonatkozó európai standardok alapján nagyon pontosan fogjuk megmérni Magyarországot". Amennyiben az ország nem felel meg a fenti előírásoknak, akkor "nagy problémákra számíthat" - fogalmazott az SPD-képviselő.
Fehéroroszországgal hasonlítja össze Magyarországot kedden közzétett szerkesztőségi írásában a Washington Post amerikai napilap. A cikk írója, Anne Applebaum neves történész-újságíró szerint az egypártrendszerben felnőtt Orbán Viktor történelmi érzékének meg kellene akadályoznia, hogy pártja újra egypártrendszert építsen.
"Nem lehet megmondani, hogy hogyan működik majd, olyan homályosan van megírva, de épp ez a cél: egy új, állami irányítású, csak Fidesz tagokból álló médiatanácsnak joga van ahhoz, hogy 1 millió dolláros büntetést szabjon ki a 'kiegyensúlyozatlan" újságírásra, bármit is jelentsen az. A tanácsnak joga van arra is, hogy megvédje "az emberi méltóságot", bármit is jelentsen az." A szerző megjegyzi, hogy a törvény nemcsak a magyar médiát, hanem a magyarok számára elérhető összes médiumot - beleértve az internetet is - ellenőrizni akarja. Kiemeli, hogy a kereskedelmi csatornák ezentúl nem sugározhatnak a műsoridő 20 százaléknál több bűncselekményekkel kapcsolatos hírt. "A törvény ugyanakkor nem határozza meg, hogy mi az a "bűncselekmény" illetve, hogy az magában foglalja-e a kormányzati korrupciót."
@Táskás Tóni: Pont ezért írtam feltételes módban... ha így történne , ahogy írtam, önként lemondanék a manyup megtakarításomról... de így...
@blacklord: 10 e ft befizetett nyjárulékkal nincs jogod a mnyp-akkal kapcsolatban osztani az észt. Ha diák vagy-gondolom nem közgázos- , ha külföldön dolgozó magyar munkavállaló.
@Leskin: Még nincs tömeg a Visegrádi utcában , ha nyilatkozni akarsz a mnyp-i tagság megtartásáról most tedd meg.Kb 5 perc.
Mondjuk Szlovákiában ezt még Ficó sem merte megtenni, hogy annak kell nyilatkozni, aki marad. Ott a 1.5 millió mnyp-i tag 80%-a maradt a mnyp-ban a fenyegetések ellenére. Nem is tartanak ott, ahol Mo.Azokat nem lehet az orruknál fogva vezetni, mint itt 2.7 millió embert.
"A német hírügynökség értesülése szerint Norbert Lammert, a Bundestag elnöke levélben fordult magyar kollégájához, Kövér László házelnökhöz, és aggodalmának adott hangot." Ez sem nyom semmit a latban??? Nem egy súlytalan poszt az sem...
@Táskás Tóni: Ember, egyrészt mint magyar állampolgárnak szavazójoggal, másrészt mint internet-hozzáféréssel és azt kihasználó informatikai eszközzel bíró homo sapiensnek, sajnos minden jel arra mutat, hogy igenis van. Bár kíváncsi vagyok, hogy ha mégse lenne, akkor te mit tennél ez ellen? Szólsz Annamarinak?
:-)))
Amúgy se igazán értem, hogy mi a bajod. Te élvezettel adod át a megtakarított pénzt, és csípi a szemedet, hogy én ez ellen felemelem szavamat, vagy hogy pont nem élvezettel adod át és irigy vagy, hogy nekem nem kell? Legalább ennyit fejts már ki az itt jelen levő illusztris társaság szórakoztatására...
Eme felgyűlt indulatodat meg javaslom a Fideszes döntéshozók ellen konstruktívan felhasználni, abból még kisülhet valami hasznos is! :-)
@Boli:
Korrekt hozzászólás.
Valóban sokan bírálták a karácsony elött a törvénytervezetet.
Arra szerettem volna felhívni félrevezetett embertársaim figyelmét, hogy Merkel nem tartozott közéjük.
@blacklord: Elnézést kérek , azt hittem ,hogy a mnyp-ak ellen ugatsz. Természetesen én sem adom át a mnyp-i megtakarításomat , főleg nem az ebből finanszírozni vágyott kormánycélokra. Megzavart az a 8-10e ft-os magyarázatod.
@Ló Béla: Illetve ha valamiről hallgat a szóvivő, akkor az eléggé árulkodó: a kérdésre, "vajon Merkel kancellár beszélt-e telefonon erről Orbán Viktor miniszterelnökkel, Steegmans nem adott választ, ugyanakkor a német kormány állásfoglalását egyértelműnek nevezte". Azért ez sokat elárul. Legalábbis, a régi coci világban megtanultunk olvasni a sorok között... :)
@Boli: Lassan utolér a delejes ember betegsége a paranoia engem is . Mostantól többet lazítok.
@Táskás Tóni: :) Különben kis ziziszanatórium is lehet belőle...
@Táskás Tóni:
1. Azt állítotad, hogy Merkel bírált.
2. Ezt nem tudtad bizonyítani.
3. Ennek az az oka, hogy az állítás nem igaz.

Ha igazán tökös legény lennél, ezt belátnád és magad rájönnél arra, hogy pl. a HVG újságírói az orrodnál fogva vezetnek.
@Boli: Graz-ba biztosan nem megyek.
Viszont , ha van lehetőséged, akkor még a 10 eft-ra is nyilatkozz a mnyp-ban maradásról.Bp. XIII. ker Visegrádi utca és 5 perc. Szem ig. lakcímkártya és a mnyp. neve szükséges.
@Boli:
Nem adott választ, mert például nem tudta. Vagy mert nem volt róla szó.
Abban igazad van, hogy a sorok között lehet olvasni, de az eredmény már magánvélemény és ezt csak mint olyat illene továbbadni.
@Táskás Tóni: Áh, a fájdalom, a fájdalom! Mit kezdjen az ember eme neten ismeretlen jelenséggel (normális hangnem)?
Én erősen agyalok, hogy mit tegyek amúgy, demonstratíve megtartsam-e avagy sem (mindezt úgy, hogy épp haza tervezek költözni). Én is úgy látom amúgy, hogy ha 100%-ban államadósság-finanszírozásra menne és több hónapon át alaposan elmagyarázták volna, nem hazudoztak volna össze-vissza (ld. Viktor Facebook-videóját, "a többség, sajnos rosszul járt" - ja, nagyon, a huszonvalahány pénztár közül a többség reálhozamot hozott...), nyugdíjmegvédés, Selmeczi úgy en bloc, de Szíjjártónak is kijárna a szájára egy méretes meglendített péklapát kb. ahányszor meglátom, és még csak azután szólal meg... Olyanok tényleg, mint a durcás óvodások, amikor fociban vesztenek - és hihetetlen, hogy most ők vezetik az országot. Nem, Frau Merkel nem keveredett kabátlopási ügybe, Viktorkám, ott nem dívik az, hogy a külügyminiszter egy ilyen ügyben csak úgy saját szakállára feltárcsázza magyar kollegáját. És nem, tényleg ne csodálkozzunk rajta, hogy ha megszüntetjük a KT-t, akkor gyengül a forint és nő az államkötvények hozama. És akkor ott van még a posztban emlegetett szamár, a Török Gábor által találóan duplanullásnak keresztelt kreatúra, vagy a kiherélt ÁSZ.
Az mondjuk tényleg túlzás, hogy rosszabb a hitelminősítők általi besorolásunk, mint Romániának vagy Bulgáriának, de Írország, Portugália és pláne Görögország problémái se hozzánk mérhetők. Persze ha feléljük a nyugdíjpénztári megtakarításokat és semmi se változik, akkor már mi is ugyanoda fogunk tartani, az tuti, de az azért még nem holnap lesz.
A legdurvább az egészben a jövő évi infláció feletti nyugdíjemelés. Nesze neked, jól konszolidálták az amúgy is a költségvetés 20%-át kitevő nyugdíjkasszát...
@Ló Béla: Ha beütöd a google keresésbe , hogy Merkel bírálta a magyar médiatörvényt , akkor kijön egy pár oldal erről. Ha megvezettek akkor oké, nekem ez még nem jött le, de újra tanulmányozom. Nem jelent gondot beismerni a tévedésemet, mivel a hazugság szerintem a legundorítóbb. Pontosan ezért utálom a delejes embert is. Amúgy a hvg.hu hivatkozáson kívül még figyelmedbe ajánlom a hirszerzo.hu-t, sőt a Mandiner mai blogját is erről.
@Táskás Tóni: A baj ezzel, hogy ha van 3-4 éved a nyugdíjig és szép nagy összeged van benn, akkor egyértelmű, nem is kérdéses. De nekem még 20 év... ha megérem. Sajnos így nincs realitása, a tolvaj komcsi banda viszi a cuccost. Viszont a többi zsémet én is máshová, 12 km a határ, biztonságos és megbízhatóak odaát a bankok... Narancskomcsik meg bekaphatják!
@Ló Béla: Úgy is adtam tovább. Azért idéztem pontosan.
A jövő elkezdődött?!
@Fufo:

Még nem. Én vagyok fasz.
@blacklord: Szerintem is vérlázító a 3.8 %-os emelés. Így próbálnak nyugdíjasokat visszaédesgetni. Ráadásul még csak nem is húznak határvonalat és a többszázezres -ráadásul nem is megérdemelten kapott- nyugdíjakra is érvényes az emelés.Viszont hallottam amikor egy nyugdíjas Orbánnak írt nyílt levelét felolvasta és abban azt kérte a delejes embertől,hogy ne foglalkozzon az ő nyugdíjával és ne védje meg a nyugdíját a mnyp-aktól, viszont védje meg az gyerekei és az unokái jövőjét és ne államosítsa a mnyp-akat. Van ilyen is,csak elég kevés.
Kihirdetés előtt van. Akkor ez most mit jelent?
@Fufo:

Azt jelenti, hogy rosszul kerestem rá. Ez a jó link:

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=1747

Itt lehet nézegetni, a többi rossz kommentet kiszedem inkább.
@Fabius: Egyébként melyik verzión lepődnél meg? Simán alányalja...
@Boli:

Egyiken sem. Ezért hittem a szememnek, mikor rossz szempont alapján kerestem rá. Mert, ha nem az ügyszámot, hanem a "köztársasági elnök aláírására vár" opciót jelölöd keresésnél, akkor csak a lista tetejére írja ki, a törvényhez magához már nem.

Na, ennyit a bénaságomról.

De minden további nélkül elhittem, hogy képesek este besunyítani az aláírással.
@Boli: Mindenképpen ki kell számoltatni. Egy biztos , hogy állami nyugdíjra 20 év munkaviszony után vagy jogosult, ha ennyi munkaviszonyod van , akkor teljesen nem írhatnak ki az állami nyj-ból, ez már biztosít valamennyi állami nyugdíjat.Ha biztos a munkahelyed és viszonylag jó pénzen vagy bejelentve és jó a mnyp-ad, akkor is csak azt tudom javasolni, hogy pl. fordulj tanácsért a mnyp-adhoz, vagy a maradok.hu honlapon kérj segítséget.Mivel te pont középen állsz ezért a te esetedben a döntéshez fordulj szakemberhez.
@Táskás Tóni: Az biztos ,hogy aki nagyon fiatal és akinek már közel van a nyugdíj, mindkettőnek érdemes a mnyp-ban maradni.
@Fabius: Szóltak neki, hogy ráér holnap alányalni, az ünnepi böfögés előtt. Na én nem fogom megnézni az is biztos!
@Táskás Tóni: ez igen, az ilyen embereket kéne a kertévéknek mutogatnia! A probléma az, hogy átlátható, konszenzusos politika kéne, amire az utóbbi 6 hónap alapján a Fidesz, az utóbbi 8 év alapján pedig az MSZP tökéletesen alkalmatlan. A Jobbik, bár kellemeset csalódtam bennük, amióta a Parlamentben vannak, azért még mindig nem valós opció (buta lukból buta szél, ugye), az LMP pedig, akikre többek között én is oly bizakodva tekintettem, mintha teljesen eltűnt volna. Gyanítom, hogy mivel minden fontos emberük bekerült a parlamentbe, nem maradt már senki, aki a pártot szervezze. De tényleg, aki ebben a helyzetben nem képes megszervezni a lakosság ellenállását ezekben az ügyekben, az lehet, hogy jobb is, ha nem vezeti az országot. Csak éppen... akkor ki tegye?
@Boli:

Te inkább ezt nézd meg:

tilos.hu/upload/dokumentumok/Ice-NMHH-101213.PDF

Nos, kedves mindenki, okuljunk.
@blacklord: Ha lehetne, én egy korrekt német cégvezetőt javasolnék, az kipucolná ezt a szarházi társaságot. Különben semmi sem fog változni, csak a szar dumák, amiket nyomatnak... :(
@Fabius: Neba...! :-) Ha ez nem kamu, akkor tényleg kib.szott ecceriek és szánalmas primitív egy csürhe! Mond azt, hogy csak kamu...
@Fabius: Egyébként, ha pl. lováriul reppelnék, akkor nem lenne olyan "veszélyes" ezen hathatós logika mentén?? Állatok!!!
@Boli:

Nem kamu. A tilos honlapján a válaszuk is fent van.

tilos.hu/

Úgyhogy, ez nagyon is a vérvalóság...Erre kell számítani rádióban, tévében, moziban.
@Boli:

Ez tipikus esete annak, hogy keresek egy faszságot és belekötök. Kíváncsi vagyok Dopeman és Döglégy mikor kapja meg a maga levélkéjét először.
@Fabius: Wazze, elolvastam a választ is, ez állat. A válasz lesöpri azt a primitív tákolmányt, amit ezek a szerencsétlenek kiküldtek a Tilosnak. Bakker, hol a f.szban élnek ezek a szerencsétlenek? A hosszú haj is tilos lesz januártól és a farmer is, vagy mi???? Ezek köcsögök!
@Fabius: Azért az a levelet is elolvasnám, amit majd Dopeman és Döglégy válaszol... :))
@Boli:

Nem az volt a kérdés, el fogják-e vetni a sulykot, hanem az, mennyire :-D
Háááát, ennyire sikerül, amint az látszik.
@Boli: nekem vidám ébredésem volt, hála a közpénzen finanszírozott ráérős picsogóknak ott a leszokott (?) alkesz hivatalában.

Az inkriminált számot is meghallgattam... Hát, kívánom minden szentfazéknak, meg magunknak is ebben az országban, hogy a közoktatásban a 16 év alattiak olyan szinten értsenek angolul, hogy egy rádióban, egyszer, a szöveg leírt változatának egyidejű olvasása n é l k ü l meghallgatott szám is maradandó nyelvi, valamint erkölcsi károsodást okozzon zsenge lelkükben.

Ilyen nyelvi készség eléréséhez akár többletadóval is szívesen hozzájárulok, cserébe nyugodtan küldjék havat seperni a köztisztviselői terpeszkedés helyett a firkálmányt aláskríboló főov. asszonyt, meg a keze alá dolgozó fordítót is, - kivéve persze, ha guglis ócsóság ferdített, amit azért kétlek, gondolom, pár százezret ő is felnyal valahogy.

Adja az ég, hogy minden l6 év alattink értse úgy az amerikai szlenget, hogy aztán már csak a lelki üdvükért kelljen templomba szaladgálni mínusz 10 fokos téli napokon, este 9 előtt.
Ma még nem t i l o s a seggfejeken röhögés, ugye?
most akkor miért nem írta alá még a Pali

egész éjszaka forgolódtam, mert úgy kellett lefeküdnöm, hogy nem tudtam mit csinált a Pali

hogy fog ez az egész életbe lépni időben, emberek?
@konyvline: remélem, elmondták már azóta neked, de ez NEM rend a médiában, ez egy olyan gumitörvény, ami arra ad jogosultságot a kormánynak, hogy BÁRMIKOR, BÁRMILYEN INDOKKAL büntessen olyan médiát, ami olyan híreket, véleményeket, filmeket, riportokat, stb. hoz le, ami a kormányunknak nem tetszik.

ERGO: ha egy blogíró el szeretné kerülni azt, hogy 25 milliót fizessen, akkor a következőket teheti:
- NEM ír olyat a kormányról, nem fogalmaz meg kritikát (ez a rosszabb)
- MEGSZŰNTETI a blogját (újságját, tv-jét stb.) itt MO.-n, kiviszi külföldre vagy külföldi szerverre.

Egyik sem jó, beláthatod. Az egyik miattam nem jó, mert én nem akarok olyan országban élni, ahol a kormány mondja meg, mit olvashatok (ezért van kiakadva az EU, mert ez a szólásszabadság kemény korlátozása), illetve a második meg igazából ezeknek a hülye barmoknak nem jó, mert ha kimennek a tv-k, blogok, netes oldalak (pl. index + blog.hu), akkor szerinted hány millió forint adótól esik el az állam?

Ha emiatt lesz párszáz munkanélküli, akinek kiesik a jövedelméből az adó? Akinek ellátást kell fizetni??

Kezdem tényleg azt hinni, hogy ez rosszabb, mint Kádár. A döntéseinek a gazdasági kihatása cseppet sem érdekli.

HOGY SZAVAZHATTATOK ERRE???
(Most konkrétan ez egy költői kérdés! :D)
A comment.blog.hu-n azt írják, hogy a most kiadott közlönyön kívül még 3 lesz az idén,
tehát még simán beférhet a Pali áláírása

nemrég került fel a netre egy mai közlöny, ebben van bent a költségvetési tv.
nem ér a nevem káposzta a fejem köztársasági elnök elvtárs aláírta.....
A NEMZET TOLLA aláírta. Most hallottam a rádióban. Baxxa meg a nénikéjét.
Igen, aláírta...

Kíváncsi leszek a blogok újévi első posztjaira.
@Fabius: MEGTÖRTÉNT AZ AKTUS! Mindjárt jobban érzi nyalipalink magát, ha a nyelve a helyére került és felfényezhette vele Bölcs Vezérünk (Var)ánuszát... Köszönjük palesz, nem csalódtunk benned!!
“Az érdem itt koldusnak született
És hitvány Semmiségre pompa vár
És árulás sújt minden szent hitet
És Becsületet rút gyanú aláz
És szűz Erényt a gaz tiporni kész
És Tökéletest korcs utód gyaláz
És Érc-erőt ront béna vezetés
És Észre láncot doktor Balga vet
És Hatalom előtt néma a Szó
És Egyszerű kap Együgyű nevet
És Rossz-kapitány rabja lett a Jó.”
Pali bácsi ma is leült az asztalához, megnézte az aláírandókat hogy asszonygya:
-ebédjegyek - rendben
- levél ámerikába gyerköcöknek - rendben
- médiatörvény - rendben
- új IGEN feliratú stempli -rendben
- Viktornak ajándék holnapra - rendben.
Azután felállt, megtörölte nehéz munkától megizzadt homlokát és hazaindult...
Holnap is nehéz napja lesz, el kell mondani egy köszöntőt az elégedett, mindenben korrekten tájékoztatott polgároknak.
Köszönjük Pali bácsi.
A médiacenzori törvény áterőltetése nagyhonnagy banki. Át fog menni az Alkotmány Bíróságon is, hiszen a Vatikáni Szerződés is átment hiszen akkor az alkotmánybírák 80% érintett volt valamelyik keresztény egyetem, főiskola, vagy egyház tekintetében. Most meg már pártfunkcionárius a többség lassan.

Ez volt az FMPSZ-KDNP öszödi beszéde és hát majd hallgathatjuk megint a mondókát a tömegektől, csak most más névvel. Valahogy így:

"Orbán takarodj!!!"
@Fabius: megnéztem. És nem értem. Kifogásol, oké. Indokolja is, nagyon helyes. És jön, amit nem értek: kifogásának tárgya a 16 éven aluliak zsenge lelkének megrontására alkalmas zeneszám, angol nyelven előadva, egészen pontosan amerikai angol, sűrűn telehintve gengszter-szlenggel. És mivel roppant sokan tettek nyelvvizsgát angolból, ezért sokan megérthetik. Rögtön korekt akar lenni, ezért közli, hogy a 16 éven aluliak angol nyelvismeretének általános szintjéről nincsenek adatok, viszont e korosztály sok angol nyelvű zenét hallgat, netezik, stb, ahol sokat tanulhat (mint alternatív nyelvtanulási lehetőség...) az angolból, tehát feltételezhető (!!!), hogy azért sok 16 éven aluli elég jól beszélni inglis lengidzs. Megint elkapja a "korrekteskedési" fíííling az iromány szerzőjét, így aztán megemlíti, hogy hát ugyi viszont a kifogásolt szöveg ameriaki angol, ráadásul tele szlenggel, aminek a megértése (pláne elsőre..) már azért nagyon magas szintű nyelvismeretet kíván, node a levél szerzője gyorsan túlteszi magát ezen és megállapítja: akkor is-mégis megértheti azt rengetegszer nagyonsok 16 év alatti zsengeség, merthogy oly egyértelműek a szleng szavai, meghát, ugye, feltételezhető, hogy sokan beszélni angol...
1: brit irodalmi angol, amit a suliban tanítottak-tanítanak, és a nyelvvizsgán számonkérnek, köszönő viszonyban sincs a hétköznapi brit angollal, nemhogy az USA-szlenggel.
2: a suliban oktatott-stb angol kapcsán sincsenek adataik, ezzel együtt simán feltételez a levélíró valamit, amit aztán tényként kezel a továbbiakban
3: mint ahogyan azt is tényként kezeli, hogy a feltételezésen alapuló brit angolos nyelvismeret birtokában egyértelmű amerikai szleng-szavak simán megérthetőek, így azok aztán lazán kifejthetik romboló hatásukat a 16 év alattiakra. Óh, bárcsak ily egyszerű és sima ügy lenne a nyelvtanulás-ismeret, akkor tán több főiskolát-egyetemet elvégző hallgató vehetné át a diplomáját, amit nyelvvizsga hiányában kénytelen később kikérni, sokszor 1-2-3 év múlva....

Szóval, én vagyok ilyen hülye vagy a jövő már elkezdődött?? ................
süti beállítások módosítása