Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.24. 08:00 Fabius

Rájátszás

Címkék: fidesz karácsony orbán viktor médiatörvény

Azt gondoltam kielégedetlenkedtük magunkat a hétre, kaptok karácsonyra valami vicceset képeslap formájában, és elvonulunk mindannyian három napra nagyzabálást, békésboldogságot játszani a családdal. De Kedves Vezetőnk az utolsó pillanatban is dobott valami apró kariajit a fa alá, amit illik viszonozni.

Azért szeretem a hörrtévét, mert lassan a Fidesz saját pornócsatornájává válik. Ott levetkőzik nagyjaink a gátlásokat, és kiélik magukból az összes elfojtott perverzitásukat. Szerintem tényleg elhiszik ilyenkor, hogy csakis az igazhitűek tábora nézi őket - nem is tévednek túl nagyot - és beindul a kitárulkozás, útjára indul a vágy.
Igen, a mazochizmus egyik formájának lehet tulajdonítani Kedves Vezetőnk tegnapi, Rájátszás című műsorban eljátszott performanszát. Érthető, hogy ennyi kritika után kell egy kis lelki petting, egy kis önpolíroztatás, némi önbizalomfröccs.

Már a bemelegítés is csodálatos volt. Ahogy belemarkolt a lecsóba, ahogy falhoz vágta határozottan kijelentve: eszünk ágában sincs módosítani a médiatörvényt! Az bizony európai akkor is, ha az Unió összes tagországa állítja az ellenkezőjét! Picsábamár a sok ostoba, saját törvényeit nem ismerő félhülyével! Ne akarjátok, hogy toporzékolni kezdjek! Megmondtam, vagy nem mondtam meg, hogy nektek is ilyen van?! Különben is, Nagy Annuska is elolvasta, oszt' ő is megmondta. Na.
Mivel már bemelegedtek a szájizmai és hangszálai, nekilátott megvédeni a megvédhetetlent. Rárugózott a német ügyre, és egyszerű kabátlopási cécónak minősítette azt.

Ezek nem tanulnak semmiből, de tényleg. Szijjártó ostobaságát egy jókora tockos kíséretében tette helyre a német külügy, jelezve ezzel: dobjátok ki a francba a kínai fordítóprogramot, és igyekezzetek szó szerint értelmezni amit üzentünk! Érdekes, hogy Orbán szerint egy helyettes segédszóvivő akciója az egész, ezzel szemben a németek meg úgy tudják, hogy a külügyi államtitkár Werner Hoyer, és maga a külügyminiszter Guido Westerwelle szólalt meg, és tette helyre az esetleges szijjártói félreértéseket. Az értem, hogy valahogy legalább az igazhitűeknek úgy kéne megmagyarázni a történteket, hogy a legkevésbé fessen szarul, de ezzel a pofonfát rázogatni szerintem felelőtlenség.

Még azt találják hinni, hogy az EU soros elnöke nem ismeri fel európai diplomata kollégáit.

De az is megeshet könnyen, hogy a műsor után Vitya felpattant gyorsan, és a híradást megelőzve maga hívta fel a német kancellár asszonyt bandzsítva az igyekezettől, hogyaszongya: csókl'om Angéla néni, tessék már tudni róla, hogy magának el teccettek lopni a kabátját, jóvan? Csakmerazér' ez most gecifontos lenne, ha kérhetném.
Az téma végére még izmozott egyet jó szokása szerint. Mert a magyar kormány kemény, mint a fagyott kutya lába, önbizalomhiányban nem szenved, bármikor képes hideg gyantával tépni a szőrt a hóna alól. Orbán személy szerint pedig "nem hajlandó rezgő lábszárral viszonyulni a parlamenti vitákhoz vagy a nyugati visszhanghoz."

Érdekes dolog ez a visszhangsüketség. Minket deklaráltan nem érdekel, de a minket minősítő intézeteket meg igen. Nem is értem, hogy nem tett még rendet a Fülkeforradalmár a pénzügyi elemzőfülkékben is? Hogy fordulhat elő a Nemzeti Együttműködés kormányával, hogy nem tisztelik a világmegváltó, gyakorlatilag a horizonton túlmutató gazdaságpolitikáját? Miért hagyják, hogy rezgő lábszárak nélkül belekényszerítsék Matolcsyt megint egy olyan helyzetbe, ahol muszáj neki kimondani:

A leminősítés a hosszútávú felminősítés felé tett első lépés.

Ez az ordenáré faszság igazi ajándék a fa alá, valósággal megkönnyeztem. Az is egy nagyszerű pillanat lehetett, mikor Kedves Vezetőnk egy mondatban kijavította önmagát:

"Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudjuk, ha végig TUDOM csinálni azt a gazdaságpolitikát, amit elindítottam"

Megjegyzem, nincs ha. Mi Kínával máris versenyképesek vagyunk. Na nem gazdaságilag hanem demokrácia felfogásban, és az alapjogok értelmezésében. Ezen talán csak az az ember segíthetne átmenetileg, akinek legkevésbé áll ez érdekében. Schmitt Pálon múlik, hogy jut-e a sajtó karácsonyfája alá egy gesztus. Pontosabban fogalmazva Orbán Viktor rajta keresztül mutathatná meg, hogy ő nem és nem, de kicsit mégis igen. A médiatörvény visszadobatása akár megfontolásra, akár normakontrollra jelzés lehetne. Meg menekülő út a nemzetközi össztűz alól.
Esetleg karácsonyi gesztus. Nélküle elég bután fog kinézni az üdvözlőlapotok.

145 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr892536074

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KITTkarácsony, nagykarácsony 2010.12.24. 21:23:25

Erősen gondolkoztam azon, hogy írjak egy pikírt posztot Orbán Viktor csütörtöki kijelentésére. A miniszterelnök ugyanis a következőket mondta a HírTV-nek: "Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudjuk, ha végig tudom csinálni azt a ga...

Trackback: A Fidesz mumusa - A médiatörvény körülményei 2010.12.24. 20:08:27

A jobboldali politikai elit mindmáig nem tudott elszakadni attól az élménytől, amit az első demokratikusan megválasztott, Antall József vezette kormány kényszerült elszenvedni az "átkosból" megörökölt, alapvetően baloldali kötődésű médiától. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@raindog: Konrád György Pajtás kolléga belinkelt cikke kapcsán merült fel.
Amiben már arra fut ki a szavazás, hogy egész Németország ki akar bennünket tenni az unióból. :)
@nemstatikus: Visszamenőleges hatályú lesz ne aggódj. Megy neki a 25 milliós csekk.
@xtolzig: tudom, hogy ilyet nem illik, de a fenti bejegyzésed után nagyon fontos a kérdés: hány éves vagy?
saját érdekedben kérlek, hogy légy őszinte, van az az életkor, ami alatt ha nem is elfogadható, de talán érthető a bejegyzéseid színvonala.
@DartagnanX: Igen. Erre én is gondoltam már.
Viszont Konrádnál is kínosabb lesz, ha az európai sajtó arról fog cikkezni, hogy a magyarok lekomcsizták a luxemburgiakat, meg ide-oda fordítgatnak szájízük szerint, a német kancellár meg egy olyan 0, akinek a háta mögött sutyorognak a beosztottjai. A Times meg egy komcsibérenc szennylap. Na majd akor tör ki a nagy európai hahota. Mi meg csak majd pislogunk nagyokat.
@melchi zadok:
tudom, hogy ilyet nem illik, de a fenti bejegyzésed után nagyon fontos a kérdés: hány éves kor alatt fáj az igazság ily mértékben és próbálod saját magad előtt is tagadni a tagadhatatlant?
@nemstatikus: Ezt én kivárnám. A Benes-dekrétumok ügyében nem volt ekkora izgalom, pedig ott konkrétan németek is érintettek.

Egyébként nem igazán tudom, hogy miért nem lehetett úgy megírni a törvényt, hogy ne lehessen rajta ilyen egyszerűen fogást találni. Ez lenne a dolguk, ráadásul tudják, hogy mindenki azon dolgozik, hogy beleköthessen.
Pedig néhány egyszerű módosítással "eu-kompatibilissé" lehetne tenni.
Nem egy törvénynél volt tapasztalható a figyelmetlenség.
És ami zavar, az, hogy ez némileg azt sugallja, hogy beleszarnak ("úgyis 2/3-ad van, majd kijavítjuk ha ráérünk, meg úgyis mi alkalmazzuk, úgy ahogy akarjuk"). Ami egyfelől zavar, másfelől pedig érthető valahol.
Mondjuk, ha én törvényt készítenék elő, biztosan odafigyelnék erre.
@nemstatikus: egyáltalán, tudják ezek a szerencsétlenek, hogy mit jelent a 'komcsi' ?
@DartagnanX: Erről az jut az eszembe, hogy amikor apuka veri anyukát, és bassza a gyerekeket, és az egyik gyerek elpofázza ezt az iskolában, és kimegy a családsegítő, akkor a többi gyerek megveri az árulkodót, mert lejáratta a családot.
diktatúra? szólásszabadság korlátozása? amíg ti itt minden ostobaságot leírhattok, meg arra még rá is tudtok kontrázni, addig hogy jöhet egyáltalán ilyesmi szóba? kérdezzétek már meg a szüleitek, meg a nagyszüleitek! nekik kijutott a diktatúrákból barátaim, ti meg szabadon lehettek akkora marhák amekkorák vagytok. na ez pl. a szabadság pajtások!
@DartagnanX: Minden benne van (szerintem)amit leírtál. 2/3, cinizmus, balfasság. És nagy adag arrogancia. És nem számítok arra, hogy adott esetben nem fognak nem csak élni, de visszaélni a törvénnyel.
Mit gondolhat rólunk a nyugat?
Megszabadultak az ordenáré, hazudozó baloldali konglomerátumtól, aztán meg megválasztanak egy populista, hatalommániás, diktátor hajlamú szélkakast.

2006-ban rajtunk röhögött a világ Gyurcsány ordenáré vallomása után, ma meg ég Nyugat-Európa arca, hogy egy ilyen harmadik világ-beli diktátor fogja irányítani, képviselni az EU-t, aki sajátságos, hitleri-sztálini módszerekkel hallgattatja el a sajtót, kaszál magának korlátlan hatalmat.

Már csak egy a kérdés, milyen trükk készül a 2014-es választásokra?

1. Mindig a Fidesz nyer.
2. Ha mégsem, akkor az első pont lép életbe.

Huhhh! Most adtam egy tippet???!
@Savigny: igen pontosan meg 7 napig, aztan utan a pofazaras lesz
@morron: olvastad a törvényt? vagy csak egyszerűbb rettegni?
@nemstatikus: Ha visszaélnek vele, akkor rábasznak. Arra még Európa keleti felén is ráfázik bármelyik kormány.
Szerintem ők is tudják.
@Savigny: Ébresztő! Attól, hogy egy törvény nem tudja mindenkinek befogni a száját, még nagyon is szerethetné azt (Külföldi szerverekről is jól letiltyuk majd a pimaszokat!). Még nem él a törvény, de semmi akadálya annak, hogy visszamenőleges hatályú legyen. 2/3 ugyi.
@morron: Na, itt a különbség. Én például nem látom ezt a törvényben. Attól, hogy _lehetősége lesz_ egy szervezetnek, hogy saját hatáskörben büntessen, még nem egyértelmű, hogy ezt eszetlenül csinálni is fogja majd.
Tulajdonképpen a fidesz megtehetné, hogy holnaptól királyságot csinál az országból. Mégsem teszi. Miért? Mert akkor buknának, csúnyán.
Ugyanígy a sajtó szabadságával sem lehet játszani.
@nemstatikus: mondom, a legegyszerűbb beállni a rettegők közé. hogy gondolkodj is egy kicsit, főleg a káposzta után...ugyanmár, az rohadt fárasztó lehet. Mert nyilván az egy teljesen reális forgatókönyv, hogy hoznak egy "2/3"-os tövényt, hogy visszamenőleg minden blogbejegyzést, meg kommentelést jól megbüntetnek, amelyik nem nyal a kormánynak! neked valamire most nagyon nagy szükséged lenne (vagy bevenni a gyógyszered, vagy kúrni egy nagyot)
@DartagnanX: Ja. Ártatlanság vélelme. A kedves vezető határozza meg, ki a bűnös. Ha valóban ennyiben marad ez a törvény, Európa egy idő után már oda sem fog figyelni ránk. Kiírnak minket mint valami diktatúra félét, hagynak majd főni a saját levünkben, oszt jónapot! Majd ha a magyaroknak megjött az eszük (jó 30-50 év múlva), majd kopogtassanak újra!
@nemstatikus: Azért nem úgy van az. :)
A 30-50 évben egyetértek. Talán több is kell majd. De addigra már más lesz itt.
Nagyon jó bejegyzés, szellemes, találó. Ez az, amire fideszék sosem lesznek képesek. Talán ez is fáj nekik.
@DartagnanX: egyszer már beszopták Orbánék az arrogáns lekezelést (2002),nem kellene a szocikat visszaengedni(hála Urunknak az szdsz talán örökre eltűnt).
De nem úgy néz ki,hogy bármiből tanulnának.
Sajnos.
@Savigny:

"ti meg szabadon lehettek akkora marhák amekkorák vagytok. na ez pl. a szabadság pajtások! "

Csak jan.-tól lép életbe a média törvény. Igaz Mongék véleménye kirúgást jelentett már most. Orbán eddig elhallgattatta az AB-t, KT-t, seggnyaló primadonnákat ültetve a Közt. elnöki, PSZAF, Ügyészség és egyéb közjogi, felügyeleti székekbe. Egyedül a szabad sajtó, az amit el kell hallgattatniuk.

Csakhogy az informatikai analfabéta Orbán nem tudja, a seggnyaló slepp meg nem mondja meg neki, hogy az internetet nem lehet cenzúrázni, elhallgattatni. A hülye balfasz nem tudja, hogy egy site, blog bármikor elköltözhet egy külföldi szerverre, ahová egy hoffmanrózsa keze, egy polt ökle nem ér el. Lehet majd próbálkozni kiküldeni a 25 milliós csekket az amerikai szolgáltatóknak.

Balfaszok!
@Savigny: Igazad van. Mindkettő aktuális. :)
Ezt a bérrettegős dumát viszont már ideje lenne elfelejteni. A "bérrettegők" hónapokkal ezelőtt elbérettegték már ezeket a dolgokat, akkor is csak arra telt, hogy áááá, dehogy, ez csak bérrettegés. Mondom én, igyál egy kávét!
Mi az, hogy nem reális? (Egyébként iróniának szántam)Hoztak visszamenőleg törvényt vagy sem? 2/3 apukám! 2/3! Felhatalmazás van rá. Érted?
Még a blogbejegyzések megbüntetésének lehetősége is benne van a törvényben. Ettől félelmetes. Nem kell nekem a duma, hogy Ááááááá azt úgy sem fogják. Ha nem lenne ilyen sanda szándék, a törvényben lehetőséget sem hagytak volna rá.
@DartagnanX: baszki, az szerinted normális dolog, hogy visszarángatnak minket a középkorba ???
@tcom: Mong dolgozik, ugyanott. Lehet, hogy kirúgják, de most még nem tették.
@xtolzig:
Ha a Hazámat egy olyan ember irányítja, kinek az értékrendje szem,bemegy Európa értékrendjével, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy a Haza irányítása a Haza fejlődésének szempontjából rossz kezekbe került.
Ugyanígy annak sem örülök, ha a vezetőm korlátozza a jogaimat, hazudik, szamárságokat nyilatkozik, és megfeledkezik legelső kötelességéről: Alázatot mutatni a 10 millió állampolgár irányába, akik azért fizetjük őt, hogy jobbá tegye a holnapunkat.
Jelenleg ott tartunk, hogy a holnapunk egy picit jobb lesz (Elkobzozz nyugdíjvagyon), ám a holnaputánunk biztosan rosszabb lesz.

Vezetőnk megfeledkezett a kötelességéről: Minket, polgárokat szolgálni.

Attól, hogy sokan (egyre többen) így látjuk, még nem vagyunk hazaárulók.

Azok a hazaárulók, akik tudatosan semmisítik meg a Haza későbbi későbbi kedvező pozícióit a mai királyságuk érdekében.
@raindog: Egyáltalán nem látom a középkort. Az elmúlt 8 évben viszont én is ezt kérdezgettem, tehát megértelek. :)
A gond az, hogy a vita nagy része ideológiai síkon folyik, ami hátráltatja az ügyek kulturált rendezését.
@DartagnanX: @Savigny: Elég egyszerű a logikai lánc. Először kiiktatják az alkotmányos akadályokat, fékeket, majd a más vélemények, kritikák megjelenését. Elvégre alkotni csak nyugodt körülmények között lehet.
A legfontosabb, hogy ezt velünk teszik és nektek nem jelent semmit.
Ezt az EU-ügyet is lehet magyarázni, meg Konrád Györgyre fogni, de szerintem az EU-nak elegendő áttanulmányozni ezt a törvényt. Mivel szabadságjogról van szó, egy tagállam nem teheti meg, hogy korlátozza azt, vagy figyelmen kívül hagyja a vonatkozó figyelmeztetéseket. Ez is nagyon egyszerű.
@nemstatikus: Tudomásom szerint a blogbejegyzéses (azaz, hogy a törvény kitér a "szerkesztett blogokra" is) rész végül nem került bele. Meg tudod mutatni?
Komolyan kérem, mert most nincs kedvem végigkutatni. Mindenesetre ebben:
www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf
nem szerepel egyszer sem a "blog" szó.
@DartagnanX: Szerinted melyik gyerkőc örökli majd a koronát?
@Humperdickk:
"zorbán nem náci."

Módszerei, kommunikációja, demagógiája és stílusa alapján szerintem komcsi. De abból is a vaskalaposabbik.
@DartagnanX: az elmúlt 8 év alatt mikor jutott eszedbe a középkor ?
@nyomasek: Én, a magam részéről, üdvözölném a felszabadító EU csapatokat az 1 év komcsi uralom után.
@DartagnanX:
Én külföldi ismerőseim tudtak róla.
Az én ismerőseim Németországban, Belgiumban, Svédországban és Szlovákiában élnek.

Vannak még ismerőseim Új-Zélandon, ők is tudtak róla.

Egyedül a BurkinaFaso-i ismerősöm nem tudott róla.
@AnnaKarenina: Igazad van. Tanulmányozza az EU. De sokan úgy véleményezik, hogy nem is látták.
Szerintem egy többszáz oldalas dokumentumot ennyi idő alatt nem tudtak még lefordítani és átolvasni Németországban és Luxemburgban. Várom, hogy lefordítsák, és utána nyilatkozzanak a kétséges pontokról.

Egyébként továbbra sem szabad elfelejteni, hogy 2/3-ad ot kapott a fidesz. Ez a mai demokrácia szabályai szerint gyakorlatilag mindenre felhatalmazza őket (igen, ez a diktatúra).
Megtehetnék, hogy a médiatanácsba(vagy hogy hívják) beemelnek ellenzéki képviselőket is, de a 2/3-ad aránynak megfelelően. Így a fidesznek mindig 2/3-ad többsége lenne ott is, tehát lényegében teljesen mindegy, hogy ott ül-e néhány ellenzéki vagy sem. Az arány miatt úgysem tehetnének semmit.

Most a törvény azt mondja, hogy a kormány választja ki a tagokat. A kormány abszolút többséggel a fidesz.

GYakorlatilag úgy tudna megfelelni mindenki szája ízének a fidesz, ha korlátozná azt a felhatalmazást, amit a választáson kapott.

Miért tenné?
Gyurcsányék akkor sem mondtak le, amikor már kisebbségben kormányoztak, és hagyták magukat zsarolni az 1%-on álló SZDSZ-től.
A fidesz a mostani közvélményekutatások alapján is nyerne.
Egy élmény volt, jó éjszakát mindenkinek!
@DartagnanX: Nem tudom megmutatni. Nem tudtam követni a végszavazást. Örülnék neki ha kimaradt volna. De annyira naiv azért nem vagyok. Most esetleg nincs, de februárra óriási szükség lesz rá (megkérdeztük a zembereket), hát egyéni képviselői indítványra beletesszük. 2/3! Lassan átérezhetné már mindenki a 2/3 jelentőségét!
@Savigny:
"hogy hoznak egy "2/3"-os tövényt, hogy visszamenőleg "

Ezt úgy hívják, hogy ok a bizalmatlanságra.
@nemstatikus:

Igen, már most is együtt szerepelünk a diktatúra rovatban Fehéroroszország, Chile mellett.
Több múlti lemarad befektetésektől, mert inkább a "normális" szomszédokhoz mennek a befektetők. A befektetések, munkahelyet, adóbevételt, valutát jelentenek. Pont erre a háromra lenne az országnak manapság szüksége.
De mit lát a külföldi? Az egy dolog, hogy a minősítő szervezetek Romániát kockázat mentesebb helynek vélik, de az értelmetlen különadókat nem lehet kimagyarázni. Arra nincs magyarázat, hogy a külföldi multikat hihetetlen adóval súlytjuk, de pl. a bőkezű szociális kiadásokon nem húzunk. Arra nincs magyarázat, hogy egyik nap bejelentjük egy extra adót, másnap meg kiderül, hogy a béka segge alatt sinylődő focinak építünk egy 10 milliárdért Debrecenbe egy stadiont.

Ha egy befektető végignézi a magyar politika fél évét, akkor azt látja, hogy teljesen kiszámíthatatlan a gazdaságpolitika, naponta módosítanak adhoc jelleggel a terveken. Elsőnek csak 12 hónap mag. nyugdíj pénze kellett, majd utána botrányos eszközökkel az egész, első körben csak 2 évig szándékoztak kivetni a multikra különadót, majd kiderült tervezik 4 évre. Ide hozza pénzét valaki?

A sok hülye meg megeszi, hogy Orbán forradalmár találta ki a bankadót és beveszi, hogy ez jogos.
Csakhogy Gyurcsányék találták ki és nem jogos, mert nyugaton a válság során kisegítették az államok a bankokat milliárd eurókkal, míg nálunk nem. Nyugaton ezért jogos is visszaszedni a bankoktól a korábbi segítséget, de nálunk nem. Arról most nem beszéljünk, hogy még így is elég jól el vannak a bankok, de ezt a súlyos különbséget nem szokták látni a hívek.

Arról is elfeledkezik a nép, hogy a lyukas seggű állam nem tud hitelezni vállalkozásokat, befektetéseket csak a mocskos karvajtőkések. Ha pedig nem adnak hitelt, azt előbb utóbb megérzi a tejfelesszájú egyetemista és a habzószájú nyugdíjas is.
@DartagnanX:

Átutalok neked 10000 Ft-ot ha Mong 2011 feb. 1-én még a rádióban dolgozik.
Ha viszont nem akkor én adom meg a bankszámlámat!

Benne vagy? =;-)
@Megszívtuk-Waze: azt hiszi azok gonoszak. eredendően. orbán meg jó. és jót akar. csak.
@tcom:
"valutát jelentenek. Pont erre a háromra lenne az országnak manapság szüksége."

Állítólag az 5 millió feletti valutamegtakarításokat az állam 'piaci' áron meg fogja venni.

Nem tudom mi igaz belőle, de már bankosok is suttogták.
de egyébként igen amatőr gyerek ez a viktor, hány éves ez, 15?
vagy tényleg bolond. vagy ki akarnak lépni az unióból, mert mondjuk fülesük van, hogy jönnek keletről, iparcélú tőkével, exportálunk afrikától a holdig, gyenge lesz a forint, alacsonyak a bérek, versenyképesek leszünk kínával, hurrá.
csak hagyjuk dolgozni.
@DartagnanX: Több száz oldal? Ez egy törvény, max. néhány tíz oldal, de szerintem még annyi sem. De mindegy, nem ez a lényeg.
A 2/3 szerintem egy demokráciában nem jelenti azt, hogy ne kellene, vagy ne lenne célszerű egyeztetéseket végezni a társadalom megfelelő csoportjaival, érdekképviseleteivel ahhoz, hogy megfelelő legyen az intézkedések elfogadottsága. Amit itt mindenki hangsúlyozott, OV kapott egy felhatalmazást arra, hogy ő és a pártja irányítsa az országot 4 évig, de nem arra, hogy akármit csináljon, amihez kedve van. Nem Messiásnak lett megválasztva, hanem az ország első tisztviselőjének, akinek az egész ország érdekében kell munkálkodnia. Ha az ország nem azt jelzi vissza, hogy ez így jó lesz, akkor talán oda kellene figyelni arra.
Ezzel szemben most azt látjuk, hogy nem csak arra nem figyel, amit az ország mond, hanem arra sem, amit az EU. Ezt láttuk a nyugdíjpénzek elszámolhatósága esetében is, amikor megint csak kiderült, hogy nem arcoskodni és harcoskodni kellett volna, hanem, mint a lengyelek, szívósan tárgyalni és megállapodásra jutni.
Értelmezésed szerint a Fidesznek muszáj így cselekednie, szerintem meg nem.
@tcom: Pénzben nem fogadok. Egy sör lehet a tét. :)
Nem lehet kilépni, akkora buli lett itt.
@AnnaKarenina:
Itt linkeltem. Ez nem a teljes törvény szöveg:
www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf
175 oldal itt.

Oda fognak figyelni a visszajelzésekre. Az EU egyelőre egy számukra ismeretlen törvényről elmondások alapján reagált. Megvárnám, míg megismerik.
A lengyelek azért tárgyaltak eredményesen, mert OV megmutatta, hogy ha így nem megy, akkor majd úgy megy. Az EU el akarta kerülni, hogy a lengyelek kövessék a példáját.

Értelmezésem szerint nem _muszáj_ így cselekednie, de logikus.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Állítólag az 5 millió feletti valutamegtakarításokat az állam 'piaci' áron meg fogja venni."

Nincs kizárva. Mindenesetre ez érdekes lenne. Hova menekítené előtte Matolcsy "Mag.nyugdíj pénztári Tag" Gyuri a pénzét?

Már most sok magyar nyit külföldön számlát és viszi oda a pénzét. Az is biztos, hogy az OTP-be nem tennék be milliókat. Csányi, aki egyszerre népnemzeti magyar bankár, és a magnyugdíj pénzeket eltőzsdéző felelőtlen karvajtőkés készségesen kíséri el Orbánt focimeccsekre, simán átutalná holnap az OTP egész elérhető eszközeit a kormánynak.

Az egészben az a leginkább borzasztó, hogy niért is megy ez agészpályás letámadás, ez az ellentmondást, egyéb véleményt nem tűrő politika?

Hogy ki lehessen szolgálni a szociális kiadásokon élő tömegek igényeit. És hogy a pénz a lekenyerezéshez kitartson 2014-ig.
És ez borzasztó! Mert Orbán is tudja, hogy előbb utóbb úgy is meg kell szorítani a szociális kiadásokat, csökkenteni a nyugdíjakat, mert a trend nem tartható. Tehát úgy is bukta lesz a vége.

Már az a terv, hogy a 12% rokkantnyugdíj ellátásból a felét meg kell szüntetni (helyesen!!!), közvetlenül 400 ezer embert érint, közvetve meg az általuk még eltartott (!) százezreket. Mert ma sok helyen még a rokkantnyugdíj erős, biztos bevétel forrás. Vagy az hogy százezreket érint az önkormányzatok megszűnő kötelessége a dolgozni szándékozó, de munkanélkülieket közmunkával való ellátása. Munkahely teremtésre kevesebb jut jövőre, mint idén. Ez tízezrek életét pecsételik meg.

MIndezek, vagy a sajtó, vélemény nyilvánítás korlátozása leginkább a Fidesz erős szavazórétegét érinti. A fiatalokat, vagy a nyugdíjasokat és a munkanélkülieket. Hozzávesszük, hogy az új adórendszer semmit sem segít a kisebb jövedelmű, szegényebb rétegeken, akkor kódolva a bukás. A Fidesz szavazórétege 2002-óta nagyon felhigult a kevésbé iskolázott, szegényebb rétegekkel. Arról már nem is beszélek mit okozna egy pálcikán egyensúlyozó Magyarországnak a közeljövőben egy világvállság.

Sokan nem hittük volna, hogy Gyurcsánynál van alább, lehet rosszabb. Mégis van. Ma még elképzelhetetlen, hogy a Fidesz az MSZP-nél is nagyobb buktával távozzon 4-8 év múlva, pedig erősen dolgoznak rajta.
@xtolzig: Legalább levegővételre húzd ki a fejed Pinocchió seggéből , Te Zombi....
@tcom: Pinocchió arra számít, (azért volt a nagy törvénykezési sietség ! ) , hogy mire jönnek a megszorítások,...már nem lesz hol -(média) és kinek -( az összes hatalmi ág Fidesz kézen van ! ) panaszkodni !!!
@tcom: Ilyen ütemben erodálva a maradék becsületünket ,...nem kell hozzá 4 év .
@tcom: ne feledkezzunk el az onkormanyzati tulnyeresrol sem...
tulsagosan megnyertek, nem lesz honnan elvonni, raadasul a csomo fideszes idiota onkormanyzati vezetes vette fel a hiteleket amit a leendo gyozelembol akartak volna kifizetni
de ebreszto!!!
nincsen komcsi onkormanyzat akitol erdemben el lehetne vonni forrasokat nagy szopas lesz ez igy!!!
@kíváncsivagyok: hat ez az Orban...
volt mini Pinochet meg zseb Napoleon, most meg ez a Pinocchió :)))
Orbánnak ki kellett volna állni a választások utáni héten,és őszintén elmondani,hogy mekkora szarkupac tetején teszik a fejére a koronát.
Nem kellett volna semmilyen törvény a rettenet Sz.Annamáriával súlyosbítva,semmi pótcselekvés,de megint elmulasztotta.
Valszeg nem lesz több ilyen kegyelmi állapot a számára.Az a sok húgyagyú tanácsadó vaj'hmit csinál mellette?
egyertelmuen megszoritasok elojele ez a gyors torvenykezes, a magannyugdijbol nincs bevetel , nagyresze allampapirban van , az kapasbol meg a zuzdaba
viszont love az kell , durva lesz a 2011
@redhaven: Megpróbálták, belengették a szarkupac méretét. Cserébe hetekre bedőlt a forint, és mindenki hülyézte őket. :)
Ezért inkább azt mondták, hogy minden a legnagyobb rendben. Nyilvánvaló azonban, hogy nem így van.
@pakesz:

Igen az önkormányzatok a hab a tortán. A mi megyénk közgyűlésének az elnőke hetente habzó szájjal szidta a baloldali kormányokat, hogy nem adnak elég pénzt. MOst odáig jut, hogy a kánaán be van ígérve, csak várni kell még.

Aztán ha nem jön a pénz majd seggberúgjuk Puskás Imre urat!!!

A helyi politika legnagyobb kampányfogása volt a szemét, zsugori baloldali kormányok önkormányzatokon spóroló politikája. Hozzátéve, hogy a "csakafidesz" majd megnyitja a csapokat. Oszt van ahol már a közvilágítást is kikapcsolják, a legtöbb helyen a közintézmények, iskolák finanszírozására nem lesz elég pénz.

Az ellenzéki 8 éves politika sikersen elhitette a néppel, hogy itt tulajdonképpen elég csak kormáyntválltani és minden rendben lesz. Szarban az egészségügy, az önkormányzatok, az állami vállalatok, az állam finanszírozása.

Hatalmas bukta lesz a vége.
@DartagnanX: egyszer (talán) kiderül,hogy mennyi volt a demokrácia védelme ebben a hihetetlen nagy fölhördülésben,és mennyit generáltak belőle vélt avagy valós multi félelmek.
Azt semmiképpen ne felejtsük,hogy hozzánk hogyan jöttek sztrádát építeni is...10%garantált nyereség és társai.
Ilyen balfasz szerződéseket is csak mi tudunk kötni...
Ja!!!! nem "zsebnapóleonka" adta el szarért-húgyért a közszolgáltatókat,term többségi tul részt biztosítva a vevőknek.
Oldaltól függetlenül ócska,óvodás attitűd a Hazát külföldön ócsárolni,mert az csak egy van.
@redhaven:

Igen, de nem tanult Gyurcsány esetéből. Húzza halogatja az elkerülhetetlent. Mintha minden nap számítana, amit a hajbokóló hívek előtt hatalmi mámorban eltölthet. Érthetetlen nem gondolni a jövőre, hogy majd ha baj lesz, akkor majd keresünk bűnbakot, mondjuk a nyugatot, vagy a karvajtőkét. És azt feltételezni, hogy ezt majd beveszi a nép.

A mag.nyugdíjak ellopása is érdekes történet. Ha nem jönnek a tőzsdéző szöveggel, ha nem találnak ki minden hazúgságot a cél érdekében és Orbán azzal kezdi, hogy értsék meg emberek ez a hatalmas államadósság törlesztésére kell, ami mindenkinek érdeke, akkor sokkal jobban ment volna. Igaz, ehhez a tettekben is látszania kellene egyfajta közös teherviselésnek. De az adócsökkentéssel csak a gazdagok járnak jól, a hatalmas nyugdíjas tömeg pedig megint az országot eltartó versenyszektor felett kapnak nyugdíjemelést. Nem beszéltem a nők kedvezményes nyugdíjbavonulását. A nyugdíjasok mint a szent tehenek nem vesznek részt az ország terhében. És ez bármiféle retorikát ignorál.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Egyre többet hallom, hogy tehetősebb emberek átvizsik a pénzüket a "sógorokhoz". Akár komoly kamat veszteség árán is. Nem bízunk Orbánban, ez a magyarázat.
Ki szavatolja a polgárokat, hogy bármikor nem hoznak olyan törvényt, hogy például, akinek 3 millió forintnál több betétje van, a fölöttes összegre 98%-os extra adót vetnek ki.
Persze ez csak egy feltételezés, és egyáltalán senki sem akar ötleteket adni a kormánynak, de az eddigi törvényalkotási szisztéma után, jogos félelemnek tűnik. Az egy dolog, hogy valaki(k) betették a bogarat valakik fülébe, és (rém)hír futótűzként képes terjedni, de ide is illik a mondás: "minden mesében van igazság".
@redhaven:

"Oldaltól függetlenül ócska,óvodás attitűd a Hazát külföldön ócsárolni,mert az csak egy van."

Igy van. Csakhogy korábban Orbánék futkároztak árulkodni, jelenleg meg a nyugat magától figyel erősen. A mag. nyugdíj ellopása óta még arra is figyelnek, hogy szijjártó petrike mikor büfizik. Manapság nem kell az mszpnek árulkodnia.

Tehát a külföldi árulkodások Orbánék undorító eszköze volt.
@tcom: Ez a nyugdíjasok előtti "jujj lefosom a lábamat ha nem emelhetek vérrel end verítékkel is" történet is megér egy misét...
Olyan gazdagok lennénk,hogy erejük teljében küldünk el ezreket teljes nyugdíjjal???
Olyan nincsen miszerint holnaptól nem engedhetünk meg ilyesmit emberek.
Nem tudunk 100000 forintnál többet adni,de 70000-nél kevesebbet sem.ÁÁÁÁÁÁÁ...csakmorc leszek.
Na a szocik is mehetnek a bús picsába amikor a szépkorúaknak adták a zsét,amikor 10deka frisslevegőn elvannak már.
@tcom: Szíjjártó Petrike egymaga irritálóbb mint Lendvai mimika Ildikó+Lamperth Mónika.
Ami nem csekélység a számomra.
@redhaven:

"egyszer (talán) kiderül,hogy mennyi volt a demokrácia védelme ebben a hihetetlen nagy fölhördülésben,és mennyit generáltak belőle vélt avagy valós multi félelmek."

Multi? A multi cégekre gondolsz? Félelmek? Az extraadó és leginkább a kiszámíthatalanság, a cégekkel való konzultáció hiánya már most megjelenik. Leépítések, magyarok tízezreinek munkát adó beszállítók, leányvállalatok csökkentik befektetéseiket, vagy kivonulnak. És ha nem vesszük be a karvajtőkéző szöveget, akkor ez manapság sajnos munkanélküliséget, elvesző jövedelmeket jelent.

A csökkenő tőkebeáramlás pedig hatalmas bajokat az aállam finanszírozásában.

Magyarországon a sztrádaépítésnek 2 formája van.

1. Korrupció, világbajnok áron épített autópályák.
2. Nem építünk autópályát, mert nem jut a nyugdíjas szavazóknak, meg a haveroknak a széchenyi-tervből pénz.

Nekem sajnos pénzben mérhető előny inkább az első megoldás. Lehet, hogy egy budapesti nem érzi át milyen a fővárosba 25 falun keresztül 3 óra alatt 160 km-ről feljutni, aztán ugyanez haza, mint hogy mindez fele annyi időbe kerül... azt megértem, de millióknak nagy segítség ez.
@redhaven: Azt írod: "Oldaltól függetlenül, ócska, óvodás attitüd külföldön a hazát ócsárolni"

Ha valakik erre vetemednek, talán nem látnak más lehetőséget a dolgok menetének megváltoztatására, mint a külföld segítségét, mint egyenjogú tag az EU-ban.
Sajnos a mai ellenoldal képtelen megszervezni magát, hogy megfelelő demonstratív erővel kényszerítse Orbánt a demokráci ellenes, diktatórikus politikájának megváltoztatására.
Akkor jön a "mószerolás". Egyébként maga a "főnök" is élt ezzel a technikával, amikor mint a Náppárt alelnöke, az Európa parlamenti Néppárnál folyamatosan áztatta az éppen akkor regnáló kormányt, annak tevékenységét.
Szóval ha valaki(k) külföldön panaszkodnak saját országuk vezetésére, azért teszik, amiért éppen most vizsgálódnak a megfelelő szervek az unióban.
Aztán ha odáig fajul esetleg Orbán aroganciája, (tegnap nyilatkozta a sok külföldi elmarasztaló megnyilvánulásra, "eszem ágában sincs változtatni") hogy szembeszegül a közösség akaratával, nem kell majd csodálkozni, hogy negligálják a személyét, és az országot a diplomácia frontján. Mint tették az osztrákokkal Haider végett.
Orbán ismeri ezt az érzést 2002 ben kapott ilyen viselkedést az amerikaiaktól.
@redhaven:

Igen, a nyugdíjasok lefizetésében a szocialisták világbajnokok. A 13. nyugdíj hatalmas felelőtlen kiadás volt. A szépséghibája az intézkedésnek, hogy nem akarván lemaradni Orbánék, egyhangúleg szavazták meg a törvényt a FIDESSZEL!

Az pedig siralmas, hogy az egyedül nemmel szavazó MDF ebből Magyarországon soha sem profitálhatna. A magyar nyugdíjasok annyira immunisak az ország problémáira, jövőjére, hogy mindenféle nyugdíj-csökkentés még ha szükségszerű és logikus lépés is elleneznek. Semmi sem számít, csak a zinfláció feletti nyugdíjemelés, és hogy hagyja a politika őket ál-rokkantnyugdíjba vonulni.

Milyen jövője van ennek az országnak?
@tcom:

Az egész Fidesz igennek szavazott Medgyessy felelőtlen osztozkodására 2002-ben.

Ezt szerettem volna kihozni. =;-)
@tcom: A sztrádaépítéseknél csak arra céloztam miszerint itt az állam garantálta a nyereséget.
Én nem vagyok fideszes,2002-ben irritáló volt az arcuk,egyszer Deutsch "vitázott" valami másik "szakértő" mszp-sel,hát olyan laza volt azt hittem ott hullik atomjaira.
Szal nekem nem szívem csücske a fidesz,de amondó vagyok mszp-t szdsz-t,a belőle kinőtt szatelit alakulatokat soha többé a kormányrúdhoz.
@potyus:

Hehetelen mennyire nem kell ötletek adni a kormánynak. Elképesztő ötleteik, magyarázataik vannak. Szerintem van egy terv-gyűjtemény. Elképesztő mennyire hirtelen húznak el elő nyulat a cilinderből. Amikor látták hogy sirelmas az egészségügy, emeltek fél százalékot a járulékon. Ötletes húzás. A pénzügyi analfabéta lakosság csak legyint... hiszen mi az a fél százalék? Az a kevés, aki meg számol, az meg látja, hogy nem folyik más, mint hatalmas bűvészmutatvány kereteiben teszi át az adófizetők pénzét egyikből a másik zsebükbe. Mindezt úgy bemutatva, mintha húszezresek repkednének a nézőtérre.
@tcom: Amikor bedőlt Dél-Korea az emberek sírva adták be az aranyaikat,hogy mentsék a hazájukat.
Tartok tőle,lesz hasonló nálunk is.

Majd,egyszer megírhatná valaki,hogy D Ibolya hogyan játszotta el a madöföt....
@tcom: Orbán lányos zavarában még 14,sőőőőt 15havit is ígért:-)))))Szíjjártónak alig maradt a nyakán a feje olyanokat bólogatott hozzá.
@redhaven:

"Szal nekem nem szívem csücske a fidesz,de amondó vagyok mszp-t szdsz-t,a belőle kinőtt szatelit alakulatokat soha többé a kormányrúdhoz."

1. Érthető, ha nem kérsz az mszpí6szdsz-ből. De a Fidesz manapság 20 éves tabukat, íratlan szabályokkal szakít. Lehet, hogy nem érzed saját bőrödön az AB- kosztümös anna-bállá degradálását, vagy az egészpályás politikai letámadást, vagy a populista kormányzást, vagy az alkotmány körüli balhékat, de ez később mindenkire hathat.

2. A magyar kormány tettei nem találnak követőre, de még támogatóra sem. Lengyelek határolódnak el a magnyugdíj elvételétől, csehek tervezik annak bevezetését, hollandok csökkentik 16 hónapra az ottani gyest, akkor amikor nálunk 3 évre növelik, románok csökkentik a ( a magyarénál fele akkora) nyugdíjakat, amikor nálunk infláció felett emelik. Úgy tűnik az ÖSSZES EU ország hülye. Te is így gondolod?
Német kormáynpolitikusok tiltakoznak a média törvény miatt. Hogy a francba lehet ezt védeni?
@redhaven:

Ha teheti mindenki keresse meg Gyurcsány-Orbán 2002-es választási vitáját.

Eszméletlen. Röpködtek Orbán szájából a 14. havi nyugdj, meg budapest minisztérium, az autósok munkahelyre utazásának fizetése stb.

Ami elképesztő változás, hogy Orbán 2002-ben még nem osztogatott két kézzel, még ha nem is mert strukturális változtatásokat megtenni, nem engedte el túlságosan a kiadásokat. Pl. a családi pótlék 4 év alatt 1 ft-al sem nőtt!!!

Így akkor azon bukott el, hogy nem hitt el neki a nép semmit, hiába ígérgetett. Viszont 8 év ellenzéki és fél év populista népámítás után a többség ma már azt is elhiszi, hogy az orvosok nyugati bért kapnak majd.
Ellenben ma Gyurcsány ígérhetné a csillagokat az égből, már senki nem hisz neki.

=;-)

2 barom játszadozik a homokozóban.
@redhaven:

"Amikor bedőlt Dél-Korea az emberek sírva adták be az aranyaikat,hogy mentsék a hazájukat.
Tartok tőle,lesz hasonló nálunk is."

Tévedés! A magyar inkább belepusztul, de nem ad semmit. Csak egyre figyel, hogy a szomszédnak legalább ugyan olyan rossz-e.

Megyek is aludni, kár itt az országról aggódni, elbaszott kádár népe vagyunk, ahol az állampolgárnak "jár" minden, az államnak meg kizárólagos dolga eltartani a népet jólétben. A polgárnak meg nem kellene mást tennie, mint nem kerülni a munkát. Az a jó politikus, aki munka nélkül is segélyeket ígér, aki mindig infláció felett emeli a nyugdíjat. A sok fiatal, adófizető fogja be a száját, úgyis kisebbségben van. =;-(
@tcom: Tudod,én a fideszból sem kérnék...
Mindent érzek a bőrömön.
Úgy gondolom,hogy köbö úgy kellett ez a cirkusz nekünk mint haldoklónak utolsó kenet helyett egy "vadító" Kiszel Tünci naptár.
Romániába gyakran járok,baromi drága minden a fizetésükhöz képest.Úgy gondolom Orbánnak van egy hónapja arra miszerint:bejelenti minden idők legnagyobb megszorítását,befejezi az áltatást miképpen a nyugdíjasoknak hajuk szála sem görbülhet,átlátható pártfinanszírozást csinálnak,stb stb
Ha nem teszi szerintem vége a karrierjének.Ha teszi,komoly munkával visszaszerezheti a pedigrét(nálam).
@tcom: utolsó mondatoddal nagyon mély közösséget érzek!!!!!
@redhaven:

Orbánnak adott volt a lehetőség. Kiállni és elmondani, hogy az ország szarban, és türelmet kérve kérné meg a népet hogy támogassa a rendrakásban. Mindenki közösen venne részt a probléma megoldásában.
Egy szó nélkül odaadnám a magánnyugdíjas millióimat és aggódnék az elkezdett reformok sikeréért. Hatalmas ellenállásba ütközne, de már 4 év múlva meg lennének a látszatai, sikerei a tetteinek.

Csakhogy rálépett egy olyan útra, ahonnan nincs letérés. A februári csomag már előre megalapozatlan, irreális lesz. És nem lesz más, mint a rossz fideszes és a népmentő Orbán harca. Matolcsy majd megszorításokkal riogat, Orbán vezér meg majd nem engedi a nép nyúzását.

Ha mégis bekövetkezik a csoda, akkor meg az eddigi "nyugdíj mentő" akció, az eddigi populista politika volt értelmetlen időhúzás. Orbán tudja, hogy a rokkantnyugdíjak megszigorítása, százezres elvétele egyet jelent a bukással. ma a nyugdíjasok hihetelenül összetartanak. Tudják, hogy ha szigorítanak a rokkantakon, akkor előbb utóbb a normál nyugdíjasok következnek.

Persze, hogy előbb utóbb azokat is csökkenteni kell.
De addig nem gondolkodnak, "oszt majd valamit kitalálunk."
@DartagnanX: Hazudsz, mert engem német ismerőseim hívtak fel tegnap karácsonyra .( 20 évig Németországban éltem),...s mondták mi folyik Nálatok ? , miért nem takarítjátok el egy igaz forradalommal azt a kis zsebdiktátort?---mindent tudunk, már fél éve hogy mit csinál. Beteg ez az ember?-áplja már le valaki ! Nálak iylen málé szájú a magyar, persze itt külföldön randlirozik...
SZÓVAK HADZ KSI PINOCCIO SEGGET NYALÓ fIDESZ DROID!
Orbán naponta mondja: Matolcsy siess már egy új törvénnyel....egyik szemed itt a másik ott:))))))))))
@gyilkos fűegér: "Viszont azt a kis feltupírozott hajú műsorvezető csajszit meg kell zabálni!"

Hát ezt elkúrtam.
Nem kicsit.
Nagyon!

Boldog Karácsonyt!
1. Nem tudom, miként lesz ez az uniós elnökség? Orbán brigádja szövegez meg egyes törvénytervezetet és terjeszti be döntésre?

2. Az euró stabilizálását tartja a legfontosabb feladatnak Orbán állítólag.
- A forintot sem tudta stabilizálni!

3.Budapestnek saját prioritásai is vannak, mint a romastratégia, a közös agrárpolitika, az uniós energiaprogram, a hosszú távú költségvetési vita előkészítése, a Duna-stratégia, a schengeni térség szélesítése, a bővítési folyamat továbbvitele, a keleti partnerségi viszony szorosabá tétele.
- Nem tudom keleten ki áll majd mellé?
- Érdekes lesz, ha vitatkozni fog a többiekkel. Tudja vajon, hogy nem lesz 2/3

"Orbán Viktor miniszterelnök visszaszerezné az Európai Unió számára a bővítés lendületét a 2011 első félévében esedékes magyar EU-elnökség idején."
- Pont ellentétben lesz Merkel asszonnyal és Sárközi úrral.
@Nemzeti Gonosz Törpe: A német-vonal ebben a médiaügyben valóban gázos. Jelenleg a mi pénzben megmérhető külpiaci teljesítményünk erős harmada függ valamilyen módon a német gazdaságtól (pl. élelmiszerexportunknak könnyen betehetne egy ilyen irányú korlátozás). Erre lehet mondani, hogy leszarjuk, de úgy egymillió magyar családnak gyorsan még a mainál is rosszabb lenne, az biztos.
@tcom: Tévedés! A magyar inkább belepusztul, de nem ad semmit. Csak egyre figyel, hogy a szomszédnak legalább ugyan olyan rossz-e.

Megyek is aludni, kár itt az országról aggódni, elbaszott kádár népe vagyunk, ahol az állampolgárnak "jár" minden, az államnak meg kizárólagos dolga eltartani a népet jólétben. A polgárnak meg nem kellene mást tennie, mint nem kerülni a munkát. Az a jó politikus, aki munka nélkül is segélyeket ígér, aki mindig infláció felett emeli a nyugdíjat. A sok fiatal, adófizető fogja be a száját, úgyis kisebbségben van. =;-( Csak fiatal adó fizetők vannak? Nem rokkantok bele az eltartásunkba,igaz mi 38 -40 éve adófizetők vagyunk,még sokan nem vagyunk nyugdíjba, meg segélyen se köztetek is épp elegen kerülik a munkát(Bár szja nem annyi ideje van)nem kéne általánosítani. Az első mondattal egyetértek!
@hunocska: Az Orbán-féle euróféltés nagyon vicces és alighanem maga sem gondolja komolyan. Az erős euró a magyar belpiacnak ma kellemetlen, az exportnak viszont a belterjes orbűáni felfogás és az ehhez kapcsolódó diplomáciai balfogások sora sokat árthat. Már persze, ha akad valaki, aki ezt fel is fogja.
@zsebatya: Észre kéne venni, hogy kifele is olyant mond, amit hallani akarnak. Ismerek ilyen gyerekeket, akikről előbb-utóbb minden kiderül, mivel a vége egy nagy hazugsághalom és egymásnak ellentmondóak az ígéretei és állításai. Sajnos a munkahelyeken is látok elég ilyet, hogy felnőttként mit ér. A munkájuk egy kalap ....

A viktátor egész egyszerűen egy neveletlen gyerek volt, akiből ilyen felnőtt lett. Ehhez párosul az arroganciája és kész is.
Schmitt a Keresztapa utasitására NEM fogja aláirni.
Don Viktor igy min. az EU elnökség időszakát átvészeli súlyos presztizsvesztés nélkül.(ettől még lesznek kinos kérdések face to face,de azokra már lehet vállvonogatással válaszolni.
Hogy mi lesz fél év mulva....???
OV brilliáns elme,biztos vagyok abban,hogy feltalálja a reciprok reciprokát,vagy a kör négyszögesitését.
@xtolzig: LOL! :)) ne válaszolj, nem lehetsz több 13-nál. édes istenem...
@qwasder:
Csak az a gond, hogy itt tesped a nyakunkon ez a seggfej törpediktátor és tönkrevágja az amúgy is ezer sebből vérző országot!
@zsebatya: Az a nagy baj, hogy nem tartják nagyra Orbánt. A külföldi elemzők nagyon tudják, mit, miért, hogyan hazudik. Sajnos rajtunk csapódik le, de nagyon.
@tcom: Egyformán vélekedünk,ilyen lehetőség mint volt a nyáron nem lesz többet Orbánnak.
Sajnos.
De mia jó büdös francot csinált mellette az a sereg "tanácsadó"?
Nem érezte,hogy ebben a kívételes,kegyelmi állapotban a legnehezebb problémáknak is bátran neki lehetett volna ugrani????
"kádár népe" voltunk,igaz,csak nem lehet elfelejteni,akkor az összes nemzeti vagyon saját kézben volt.
Most eladva minden+itt van 80milliárd euró a nyakunkon...
Fasza.
Az biztos,senki nem maradhat ki a szarkupac eltakarításából,beleértve a nyugdíjasokat,cigányokat,mindenkit.
És Viktor+fidesz,nincsen idő.
Semennyi.
@dekol84: Megvárjuk, míg összeomlik felette az ég.
Rossz lesz nekünk is, de legalább tabula rasa lesz.
@tcom: hajjaj es a sok marha be is vette...
megszoritas kell, ami valojaban esszerusites, pl. kis falvakba nem biztos hogy kell posta...
ja hogy az nemzetveszejto?
hat ja, de ha meg a jarulekok magasak es nem jonnek ide a kulfoldiek az is...
Okoznak élvezetet ezek a primitív fotomontázsok? Nem értem, de látom, a magadfajta liberálisok megmaradtak az SZDSZ 2002-es kampányszintjénél.
@gányolás:

A montázsok magukban nem. A magadfajta humortalan címkeragasztók berzenkedése viszont igen. Ezért a küldetésüket teljesítették.
süti beállítások módosítása