Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.22. 14:42 Fabius

A pánik lehetősége

Címkék: gazdaság bajnai gordon haza és haladás alapítvány

Az országgyűlési választások óta most először van indoka a kormánynak, hogy komolyabb homlokráncolásba kezdjen. Az táborvesztést számszerűsítették a közvéleménykutatók, amikből lassan az is világos, hogy a jobboldali szavazók sem támogatják ovációval a magánnyugdíj államosítást, az alkotmányossági folyamatokat. A közhangulat felfokozott, a médiatörvényért a keresztvizet is leszedi kormányunkról úgy a közvélemény, mint az európai politikusok, és a nemzetközi sajtó.

A soros EU elnökség előtt 10 nappal lukasenkói mélységbe süllyedni ugyan mérhetetlenül kínos, cserébe nem túl veszélyes. Legfeljebb fenntartásokkal, mint retardált hülyegyerekét fogja pátyolgatni és irányítani az Európai Bizottság a következő hat hónap elnökét, a megfelelő felügyelők majd meghúzzák tarkóján a bőrt és a körmére is rávernek, ha ostobáskodáson kapják. A kormányra nézve az igazi pánik oka itthon van.

Bajnai Gordon közpolitikai alapítványt hozott létre -így a hír. Az itthon kötelezően ekézett, de Európa szerte Orbán által levilágbajnokozott ex-kormányfő talán a legjobb pillanatot választotta a visszatérésre. Ő képes lehet belépni abba az űrbe, ahol most a mindkét oldalból kiábrándultak mára jelentős tábora van.

Naponta merül föl a kérdés: ha Orbánék megbuknának kire szavaznál? Az egymással marakodó, megújulásra képtelen MSZP-re? Az irányvonalát nem találó, varrás mentén repedő LMP-re? A lottyad vitorlákkal valahol elveszve veszteglő Jobbikra? Vagy egy olyan - eddig nem létező - erőre, akik valódi változást tudnak hozni úgy a gazdaságba, mint a közéletbe? A Bajnai kormány egyéves regnálása alatt bizonyította rátermettségét. Az Orbán kormány is csak blamálni tudta magát ellenük a megtapasztalt kettős beszéddel, a soha elő nem kerülő csontvázjelentéssel, és Bathó Ferenc kirúgásának körülményeivel.

Bajnainak sokak szemében van egy nagy előnye Orbánnal és Gyurcsánnyal szemben is: amennyire módjában állt kerülte a politikai populizmust. Mérsékelt hangnem és viszonylag csöndes, de hatékony munkavégzés jellemezte, ami nem mellékes azok szemében, akik kurvára unják már érdemi munka helyett a hangos szájtépést. Egyáltalán nem mellékesen ő arra is képes volt, amire Gyurcsány nem: legelső lépésben azokat rúgta farba, akik a hatékony válságkezelés valódi gátjai voltak: a szoci frakciót. A feltételként szabott, mindenkivel írásba adatott támogatási nyilatkozat volt az a lépés amivel elkerültük, hogy leessünk a szakadék legaljára, és maga alá temesse az országot a gazdasági válság végérvényesen. Erre azért sokan elég élénken emlékszünk.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai közül néhányan a Bajnai kormány tagjai is voltak. A költségvetés kiadási oldalán is rendet vágó Oszkó Péter, a hangoskodásban éppen fénykorát élő Ficót Szécsénybe hozó Balázs Péter kipróbált arcok. Bajnai vezetése alatt pedig életképes alternatívát jelenthetnek a most éppen senkit támogatni nem tudók és akarók között.

Hegedűs Dóra az alapítvány hangja szerint: "az alapítvány munkája során közpolitikai alternatívákat kíván megfogalmazni, átfogó stratégiai javaslatokat, megvalósíthatósági tanulmányokat készít, melyeket konferenciák, tanulmányok és szakmai-közéleti vitafórumok segítségével mutat be." Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy alternatív költségvetési tanácsot, amire nincs ráhatással a kormány. Ha ezt a tőlük megszokott színvonalon végzik, Libajnai Gordonból könnyen Igazságos Ludas Mátyás Gordon válhat a ciklus végére, aki akár kormányváltó tömeget is maga mögött tudhat.
Na, srácok. Most lehet püfölni serényen a pánik gombot, ami felgyulladt a Nemzetieskedő Kormány kézi vezérlőpultjának közepén.

139 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr232532528

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hírszerkesztés Béláim, Hírszerkesztés 2010.12.23. 10:23:37

Vicces és egyben keserű eljátszani a gondolattal, vajon hogyan szerkesztik manapság a Hír TV, vagy akár az MTV hírműsorait. Mint mezei távkapcsolgató, a következő beszélgetést tudom elképzelni:- Állítsuk össze a hírsorrendet Béláim!- Rendben Béluskám, ...

Trackback: A médiatörvény bírálóiról 2010.12.22. 23:09:08

A Fidesz által tegnap megszavazott médiatörvény rossz, mert gyakorlati megvalósítása korlátoz(hat)ja a sajtó- és véleményszabadságot, megrendszabályoz(hat)ja az információhoz jutás utolsó épp bástyáját, az internetes sajtót, blogközösségeket is. Tiltak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sunsailer:

"Erről szól a médiatörvény. Azokról az emberekről, akik nyíltan, és szemrebbenés nélkül lopják a vagyont hozzáértés nélkül"

erről szól a teljes politika az utóbbi X évben.

a médiatörvény pedig az egyik eklatáns tákolmánya, illetve kis képzavarral élve hitvallása a politikai elitünknek, meg az új kurzusnak.

nincs ezen mit szégyelleni, ez a nagy büdös helyzet van. érted-e?
@Dr. No: Szerintem sokan vannak olyanok, akik nem gyújtó hangú szónoklatot várnak el egy politikustól, sokkal inkább hozzáértést, diplomáciai érzéket és kompromisszumkészséget. Az biztos, hogy Dunát rekeszteni ilyenekből nemigen lehet.
"A soros EU elnökség előtt 10 nappal lukasenkói mélységbe süllyedni ugyan mérhetetlenül kínos, cserébe nem túl veszélyes."
előbb azonban nem ártana lukasenkoi magasságokba emelkedni:
" A fehérorosz piaci szocialista rendszerben hivatalosan nincs munkanélküliség, az inflációt az elviselhető keretek között, az árakat pedig alacsonyan tartják, a szociális háló erős, a jövedelmi különbségek csekélyek, a gazdaság szerényen bár, de növekszik, az egy főre eső GDP vásárlóerő-paritáson számolva közel 14 ezer dollár. Több, mint Törökországban vagy az EU-tag Romániában és Bulgáriában. Ezenkívül nemzetközi hiteltartozása az államnak nincs, ezek folyósítását ugyanis a Világbank és a Valutaalap az elnök hatalomra kerülése után, a 90-es évek közepén a reformok hiánya miatt szankcióként leállították." (index)
szóval ezek után semmi bajom nem lenne egy magyar Lukasenkoval.
@ikszel: az a baj, hogy jelenleg nincs erre komoly igény, csak egy szűk, értelmiségi réteg fogja érteni azt, amit Bajnaiék prezentálnak. :(

ne legyen igazam, de Oszkó és Bajnia igencsak célkeresztben lesz, komoly média-offenzíva indul (már el is indult) ellenük.
@ozirisz:

Ahha. Ez az egy pár krinolinért, a kmk-ért pofád befogod és nincs véleményed rendszer itt is divat volt évtizedekig.

Azt hittem a Kádár nosztalgia kiment a divatból. Tévedtem.
@Sunsailer: sunsailer, nagyon durva, hogy te próbálod itt oktatni a népet alkotmányjogból, miközben szemmel láthatóan fingod nicns róla, sőt, talán még életedben nem olvastad a magyar alkotmányt. elárulom, hogy nem tákolmány, hanem európai szintű alaptörvény. és azt is megsúgom, mert a magadféle félműveltek úgy tűnik, hogy bevették a viktátor propagandáját, hogy a magyar alkotmány ugyan nevében 1949. évi XX. törvény, gyakorlatban azonban 1989-es rendszerváltás során az alkotmányt nevében nem, de tartalmában teljes mértékben módosította az új országgyűlés. aztán a sok hülye meg még mindig azt hiszi, hogy a '49 miatt kommunista alkotmányról van szó, pedig ennek a totális ellentéte az igaz.
@ozirisz: jah, nincsenek nagy jövedelmi különbségek. mert mindenki éhezik...
@Fabius: bocs, a csóka 90% körül nyer már több ciklus óta. ez pedig a demokrácia szabályai szerint elég erős érv...
@Káposztakukac: az is lehet, bár akkor nem hiszem, hogy folyamatosan rá szavaznának az éhezők. inkább csak kevesebben zsírosodnak a mások verejtékéből (hogy egy kicsit patetikus legyek:))
@ozirisz:

Csak? Kádár elvtárs közel járt a 100%-hoz. Igen, az erős érvet láttuk a tévében. Az ellenzék vezetőjét hordágyon vitték el.

Ilyenkor szoktam mondani, hogy képzeld a helyébe Orbánt vérző fejjel a 2002-es, 2006-os választás után. Tetszett volna?
@Sunsailer: olvastad esetleg a tákolmányt ami kb csak a számában a régi? mert korszerű és hatalmas alkotmánybírósági gyakorlata van (nagy meló ám az)
ha meg akar valaki valamit bele lehet tenni, hidd el, hogy majd 20 év munkája van benne és biztos, hogy jobb mint amit ég tudja kik és hogyan írtak meg
@dimitrij: Ja, túl sok helyen okosítom a népet!:) Karakterbérbe vagyok bérkommentelő!:D
Sietnem kell, nehogy esni kezdjen a sékel!:P
@Fabius: Orbán onnantól nemzeti hős lett volna, de mindegy, mert a Belorusz választások hitelességét tudtommal eddig senki sem kérdőjelezte meg.(megjegyzem, Kádár idejében nem volt ellenzék.) Azt spec. én sem díjazom, ha az erőszakszervezetek véresre vernek bárkit, mert tiltakozni mer, de attól még az ellenzék vezére kikapott. Nem kicsit. És nem a rendőröktől.
@Fabius: freudi jelenség politikai megjelenése: a fiú nem szereti az apját, nem akar olyan lenni, mint apu, erre minél görcsösebben küzd, annál inkább olyan lesz, mit apu. végletekig egyszerűsítve, természetesen...
Bajnai? Hajdú-Béttel mi van? vagy az már résgi sztori? Emberek mentek tönkre de nem gáz?
Oszkó Péter? Offshore szakértő? Valóban bizonyára ért a magyar adórendszerhez, a kiskapukat is ismeri, hisz tanácsadó.

Csak itt azt veszem észre, hogy kicsit fordítva ülünk a lovon.
Mindeki elismeri, hogy komoly a válság, sok az adósság. Ha a fenti urakon múlik, csak az embereken hajták be az egészet. Kérdésnélkül. 20°% SZJA évi 3 millió alatt, felette 45%. 30% ÁFA, évi 10-15-20% közüzemi díjemelés. És akkor összejött volna.
Most van egy kormány aki nem közvetlen tőlünk veszi el. Biztos lecsapódik majd hozzánk, emberekhez is, de talán nem teljes egészében.

Bajnaitól ezt nem várhatjuk. Ő a klasszikus iskolát követi: Sarcolni - engedni - sarcolni - és így tovább. Csakhogy a rendszer célja, hogy azért menjen neked jobban, hogy tényleg legyen mit elvenni.
@ozirisz: Fehéroroszoknál viszont van egy fontos dolog. A prolik folyamatosan jobban élnek. Nekik csak ez a fontos. Az ún. nem Lukasenko-függő középosztály sokáig kevés lesz a leváltására.
Attól félek, hogy cigány Szaddam ide is behozza ezt a stílust idővel.
Amit csinál, azt Európában csak a volt szovjet tagköztársaságok ex párttitkáraiból lett "vallásos", "nacionalista" elnökök csinálják.
Az a baj, hogy a magyar nemzet nagyobbik részét a csürhe teszi ki, akiket meg lehet venni olcsón.
@histar007: hát pedig mindenki ezt csinálja és Matolcsy meg nem akkora ész hogy nála legyen a tuti megoldás olyan ronda bukásuk lesz hogy csak na, de persze ez az én bőrömre is megy akit azért jól megszorítottak eddig is
@ökörpöröly: hát nem tudom...szerintem meg ez a proli-csürhe termeli az ország jövedelmét, így az a minimum, hogy jobban éljen. A szólásszabadság meg - ami nekik talán nem olyan fontos, mint az értelmiségnek - ebben a mai elmondhatod-de-leszarjuk formában szart se ér szerintem.
@histar007: te, figyi, a másik off-shore lovaggal, aki a teljes cégbirodalmát egy ciprusi holdingba pakolta, és most éppen az MLSZ elnöke lett, meg állami megbízásokat kapott, meg a PSZÁF elnök nála volt elnöki tanácsadó stb., azzal nincsenek fenntartások, csak Oszkóval? vagy ez egy ilyen buta védekező-mechanizmus, hogy véletlenül se kelljen elgondolkozni a valós szerepükön? ha ez a helyzet, akkor szerenécsebb lenne nem a két faszival foglalkozó cikket, vagy hírelemzést olvasni... :)
@ozirisz:

Azért, ha Lukasenkó demokráciájáról beszélünk nem árt néhány dolgot észben tartani.

1: a 92'-ben függetlenné vált állam 96'-ban inkább visszacsinálta a szovjet rendszert, annak minden jelképével együtt.

Kérdés: vissza nyolcvankilencbe mi is?

2: 96' óta a jelentősebb ellenzéki vezetők vagy elmenekültek,- Zjenon Paznyak - vagy sokan a sitten kötöttek ki a hangoskodókkal együtt, lásd Kozulin.

Kérdés: ha be vagy szarva milyen választásod van?

Nagyjából pont az, ami Magyarország polgárainak volt gyakorlatilag a háborútól a rendszerváltásig.

Szerintem EZ nem demokrácia.
@histar007: Bajnai azután lett a Hajdúbét fönöke hogy a tartozásait felhalmozta. De sebaj, szajkózd ezt a hülyeséget, már immunisak vagyunk rá. Te még nem kaptad meg az új pártutatsításokat? Muszáj a régi szart nyomni nekünk? Lejárt lemez.
@Humperdickk: "Istenem, mennyi hülye ember van. Nemtom, ti a fényre jöttök? " :-))

Párt utasításra. :-))
@Fabius:
Orbánt nem, de Révész Máriuszt láttuk.
@histar007:

"Most van egy kormány aki nem közvetlen tőlünk veszi el"

Tényleg? Ezzel a 3 millió manyup tag velem együtt legfinomabban szólva sem ért egyet. Megjegyzem a Bajnai-Oszkó kormányzat volt az, aki a szent tehénként tisztelt és rettegett kiadási oldal lefaragásához is hozzá mert nyúlni. Most ugyanazt a vízfejet etetjük más forrásból.

Ja, és de, rajtunk csapódik le. A banki tranzakció díjaimon, a mobilszolgáltatóm árképzésén már csodaszépen látszik.
@ozirisz: Ebben nem teljesen értünk egyet. Igazi fejlődést csak a magas TFP-vel rendelkező munkavállaló tud generálni. A betanított munkát negyedáron megcsinálják Vietnamban, Kínában...
Csak nézd meg a finn példát. A kiváló minőségű képzés miatt képes szárnyalni.. Az 1918-ig Orosz gyarmatként funkcionáló szegény országból lett a világ egyik legfejlettebb országa.
Persze vannak más lehetőségek is a gyors növekedésre, de az nálunk nem játszik -ásványkincsek, energiahordozók, vagy a nagy lélekszámú, fejletlen ország sokkal gyorsabban tud növekedni stb.-.
@Rwindx:

És ha azt elítéljük, akkor Lukasenkót sem támogatjuk. Szerintem.
@Fabius: Hát én nem vagyok perfekt a Fehérorosz helyzetből, csak annyit tudok, amennyit olvasok, de úgy tudom, hogy az ellenzék legális gyűléseket szervezett (bár nem mentek el túl sokan meghallgatni azt), legális jelöltjeik voltak, akik aztán el is buktak, igen jelentős szavazatkülönbséggel. Ez pedig demokrácia. Más kérdés, hogy illik-e szarráveretni a pribékekkel azt, akinek mindez nem tetszik. Szerintem nem, és már 2006-ban is így gondoltam.
@Fabius:
Én nem is támogatom Lukasenkot. Viszont hozzáteszem Orbán sem Lukasenko.
@Fabius: ehhez tegyük hozzá, hogy nem csak a fehéroroszokra jellemző, hogy az egyik jelentős politikai csoport mindig orosz-barát, és erős anyagi háttér és egyéb eszközök segítik (Ukrajnában ugye Janukovics a megfelelője, az egyik érdekes "politikai" eszköz meg a dioxin volt Juscsenkóval szemben). ebben természetesen komoly szerepe van az orosz külpolitikának, meg a hatalmi elképzeléseiknek.

nálunk kisebb a befolyás... van egyáltalán? :)
@ökörpöröly: Globálisan ott a pont (bár tuti hogy pár évtizeden belül megisszuk a levét, mikor majd a farok csóválja a kutyát), viszont magyarisztánban egy hazai cégnél nézd csak meg, hány létminimumosnak kell összegürizni a góré A8asát. És ez nem demagógia, csak a szomorú tények.
@ozirisz:

Szögezzük le, hogy pribékeket ráuszítani bárkire ellenvéleményért elítélendő. Itthon és bárhol máshol is.

A fehéroroszokról annyit érdemes tudni, hogy amíg Lukasenkó eteti őket az orosz-belarusz gazdasági uniónak köszönhetően, addig a szabadságjogokat pont úgy kezeli, ahogy Kádárék tették. Látszat van, a gyakorlatot meg a látjuk az elüldözött, bebörtönzött, rommá vert ellenzékiek szerepéből.

A világ, - ahogy Kádárékkal is tette- nézi, hallgatja, hogy választási csalásról és diktatúráról beszélnek. Ugyanezt nézik Ukrajna esetében is. A Szovjet utódállamok belügyeibe nem szívesen avatkozik senki addig, amíg a tankok el nem indulnak megsegíteni a helyi "demokratákat" ahogy Grúziával tették.
@dimitrij:

Van valamennyi, ezt mutatja Orbán legutóbbi útja is. De közelében nincs az utódállamokban tapasztalhatónak. Ők konkrétan a nagytesó kegyétől függenek javarészt.

Juscsenkó egy életre az arcán hordja a befolyás elvitatását...
@ozirisz: Kicsit egyszerűen látod a dolgokat. "egy hazai cégnél nézd csak meg, hány létminimumosnak kell összegürizni a góré A8asát". Abban igazad van, hogy a hazai cégek többsége nem éladózó, és valóban sokan minimumra vannak bejelentve, míg a fizetésük másik felét zsebbe kapják feketén. Abban viszont nincs igazad, hogy ezek az emberek termelnék a GDP nagy részét. Sőt, azt kell mondjam - amiért majd biztos beszólnak páran -, hogy a GDP a népharag középpontjában álló multiktól származik. Mer ugye' a mocskos multi az kizsigerel, viszont rendes fizetést se ad... Na ja, csak a multinál annyira is vagy bejelentve, amennyi a fizetésed.
@histar007:

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon
Vállalkozói pályafutás.. ajánlom figyelmedbe.

Ezt az embert még a T. Min. Elnök is egekbe dicsőítette külföldi látogatások során.. A kormányzat most nem sarcol? Bankadó, extra adók élelmiszeren, energián, telkomon. Meg manyup behúzás (!!!).. Másrészt a T-Kom a kivetett adó miatt nem fejleszt SEMMIT. Ergo megint röpülnek emberek, nincs kiadott tender, és a vállalkozói réteg is cuppan a naribrokira. De ez neeem sarcolás neeeeem.. és ezt a fideszfanok szépen kajálják.. csak gondolkodni kéne. A médiabalhé (ami aztán gazdasági kérdés) az már csak hab a tortára.
@Fabius: De ahhoz, hogy valakit diktátornak kiáltsunk ki, legalább egy jelentős számú ellenzék kellene, illetve a szabadságjogok egyértelmű semmibevétele. Nem olyan rég nálunk is ez volt: a hivatalos verzió szerint a rendőrök a demokratikus rend védelméért alkalmaztak erőszakot, és végülis nézőpont kérdése, bizonyos szemszögből így is lehet értelmezni.
Megjegyzem, a Kádár-rendszer utolsó évtizedét még sikerült megélnem, és azért összességében elég vegyes a kép, amire emlékszem, de ez már off.
@336: a kis- és közepes vállalkozások (kkv szektor) a GDP nagyobb részét termelik, mint a multik, és többet is adóznak, több munkavállalót foglalkoztatnak, ezzel azért jó tisztában lenni. mondják is, hogy ők a legnagyobb foglalkoztatók... és őket büntette a legjobban az adórendszer, meg azokat a munkavállalókat, akik egyébként a teljes nettó munkabérre vannak bejelentve (ezekből viszont a multik bírják a legtöbbet emlékeim szerint).
@ozirisz:

Na, akkor most tedd föl magadnak a kérdést, hogy Kádár diktátor volt-e az akkor divatos választási formulák mellett, és látható ellenzék nélkül :-)
@dimitrij:

Valóban mi, a kkv szektor dobjuk össze a GDP legnagyobb részét. Én jól járok az egykulcsossal is, mégsem örülök neki. Sokkal jobb lenne ( nekem személy szerint, és az országnak is) ha a kiskeresetűeknél csapódna le a nekünk adott pénz. Ők valóban visszaforgatnák fogyasztás formájában a gazdaságba.
@336: igen, a multiké az oroszlánrész (és az ottani ügyvezetők se adják A8-nál alább, vagy x6, mielőtt még audifétisisztának tűnnék). de ebben a viszonylatban tökmindegy, hogy egy vállalkozónak dolgozó szobafestőről beszélünk, vagy a multis árufeltöltőről, esetleg krumplisütőről. (megjegyzem, előbbinél sok olyanról tudok, aki lóf*szt se kap feketén zsebbe, azért a minimálbérért gürizik heti 6 napot napi 10 órában.)
@ozirisz: ismered a mondást? a történelmet mindig a győztesek írják... :)
@Fabius: a rendszer volt az. én lehettem punk, skinhead, rocker, 86 után már le se szarták. ja, nem volt többpártrendszer meg hivatalos ellenzék, az igaz. de így utólag igazán meg lehet kérdezni, hogy baj-e?:)
@ozirisz:

Punk a fehéroroszoknál is lehetsz :-D
Ellenzéki szájtépő már kevésbé.
@dimitrij: akkor meg hol a gond Lukasenkoval?:P
@Fabius: ennél én fontosabbnak tartom, hogy segíti a nagycsaládosok közül azokat, akik nem csak aktív korúak, de dolgoznak is... ennek okán tartom elfogadhatónak az egykulcsos adózást.

kíváncsian várom, hogy van-e politikai akarat a 800 ezer rokkantnyugdíjas státuszának felülvizsgálatához, vagy továbbra is szent tehén marad ez a társadalmi csoport? (a 6 milliós Szlovákiában 16 ezer rokkantnyugdíjas van, ami egy elgondolkodtató szám, ha csak a 800 ezer felét sikerülne munkára és adózásra bírni, már meglenne a választási ígéret 40%-a).
@ozirisz: hol írtam Lukasenkóról, hogy baj van vele? :)
@Fabius: de, az is lehetsz, csak ha a hivatalos választások után utcai zavargásokra buzdítasz, azt nem tolerálják arrafelé. De mint mondtam, én is elítélem az ilyen irányú pribék-erőszakot.
@dimitrij:

A családi adózás részével nincs bajom. Viszont ettől maradhatott volna a progresszív adózás. Én lemondtam volna az adócsökkentésről mondjuk a kiskeresetűek és nagycsaládosok javára. Nem szívjóságból, hanem mert ők tényleg a fogyasztást generálták volna.

Így meg kivontak egy rakás pénzt a gazdaságból, és lehet én vagyok maradi, de olyan gazdasági modellt ami a tőkekivonástól lendült fel, nem ismerek.

A rokkantnyugdíjas státuszok felülvizsgálatát is támogatom szó nélkül.
@Fabius: olvastam pár éve egy körzeti orvosról, aki missziónak tekintette a leszázalékolást, hisz az ő ügyfelei úgysem lennének jók semmire (hátrányos környékeken élő alkeszok, hogy mitől, az más kérdés, ők se annak születtek). de mennyivel lesz jobb, ha nem 800ezer rokkantról, hanem 800ezer munkanélküliről bezélünk?
@ozirisz:

Annyiban mindenképpen, hogy a rendszer tisztába tétele után azok, akik valóban rászorulnak egyrészt könnyebben leszázalékolhatóak lesznek, másrészt nem viselik ezt mint egy billogot magukon.

Gyanús, hogy lesz némi megtakarítás is a dologból. Tagadhatatlanul sokan vannak most ilyen általad említett orvosok jóvoltából leszázalékolva. Viszont azt gondolom, az állam gondoskodhat róluk más formában is. Akár segélyezéssel, akár egy normális, túlkapásoktól mentes közmunka programmal. Mert az állami gondoskodásért cserébe várjuk el a munkaképesektől, hogy legalább a közösségi munkákat elvégzik, adott esetben az önkormányzatoknál.
@ozirisz: "igen, a multiké az oroszlánrész (és az ottani ügyvezetők se adják A8-nál alább, vagy x6, mielőtt még audifétisisztának tűnnék)."

- Nono, az RWE tulajdonú ELMŰ-nél, az elnök és a vezérigazgató max A6-al járhat.
@Fabius: hát, a próféta szóljon belőled, de tegnap pl. a Kossuthon az átképzés/felzárkóztatás csődjéről volt szó, amit konstatáltak, aztán szerintem ezután is minden marad ugyanúgy, mint eddig, ne legyen igazam, de lefogadom egy komolyabb összegben...
@fakopács: nemár...anno a maszek boltos csak trabant kombit vehetett, ezerkettes zsiga az üzemvezetőnek járt (ezerötös meg konczgabinak, motorcsónakkal, de ő művész, na).
most komolyan ide süllyedtek vissza??:D
@ozirisz:

Sajna most egyetértek, én is erre fogadok.

De.

Képzelj el egy normálisan működő közmunka programot. Ahol pl az önkormányzat dolga a tárgyi feltételek biztosítása, a munkanélküliek csoportosítása.

1: a szellemi végzettségű munkanélküli dolga lehetne az esetleges pályázatok felkutatása, ezek megszövegezése, iratok rendezése, adatok géprevitelével az önkormányzati ügyintézés segítése, stb.

2: a fizikai melós dolga lehetne mondjuk a falugondoki szolgálat. Ahol pl a 82 éves Kiss Béláné eltört kerítését megjavítaná szociális alapon a lakatos, középületeket újíthatna fel a festő, parkot gondozhatna a kertész, stb.

3: aki meg nem ért semmihez, az mehet árkot takarítani meg szemetet szedni.
ez így nagyon tuti lenne, ha nem dolgoztam volna szétmaligámozott agyú ex-üzemmérnökkel, aki egy szelepet se nyithatott ki felügyelet nélkül. de különben jó gondolat, ha a települések költségvetését szigorúbban szabályoznák (igaz, az se tuti), és a segélyeket se csak úgy osztogatnák, bár az meg komoly darázsfészek.
médiatörvény? kinemszarja le?! most komolyan, ez egy vicc! ez sérti a zemberi méltóságot! az nyer nagyot, aki leszarja az egészet és független marad. ezt diktálja a forradalmi magyar néplélek. orbán csak egy fing. 4 év múlva vége. komolytalan szolga. kéne már egy jobb, de csak degeneráltakból lehet választani.
Bajnai és az IMF viszonya kb. olyan volt mint a a majom akit fellőttek az űrbe - gombokat nem nyomkodni!
@ozirisz:

A szétmaligámozott agyú ex-üzemmérnökkel úgyis csak azt tudod kezdeni, hogy segélyezed annyira, hogy ne haljon éhen, és legyen orvosi ellátása.

Én azokról beszélek akik tudnának és akarnának dolgozni, de nincs hol. Némi ráfordítással (ennek forrása kijön a roki rendszer reformjából) az önkormányzatoknál meg lehet teremteni a tárgyi feltételeket (gépek beszerzése, stb) és kis szigorral munkára foghatóak lennének ezek az emberek. Sokan önként és dalolva, csak mert hasznosnak éreznék magukat.

Gondolj bele: ha csak a jelenlegi segélyek 30-40%-a így lenne elkölthető, mennyivel másabb képet mutatnának a falvak-városok?
"európai normák és gyakorlatok szerint működő állammá, felelős polgárok gyarapodó országává válhat"

Ehhez képest az állítólag jobb oldali pártunk és kormányunk "munkahely teremtésről" beszél. Évek óta.

A hazai kis és alacsony vállalkozók meg se nincsenek említve. Ha csak nem azé, mert nem is fontosak. Pártunknak és kormányunknak. De gazdaságunknak fontosak. LENNÉNEK.

Gordonka valóban kevésbé antipatikus. De. 1. Ő nem kis és alacsony vállalkozó, hanem nagy. Nagyon nagy. 2. rossz csapatban cocializálódott. A politikusok csapatában.

Mi a lényeg? Közfeladatra, politikai feladatra CSAK olyan embert szabad választani, aki deklarálja, hogy ő aztán nem. Nem. Nem és nem akar közfeladatot ellátni. Ezen meglátásom nem vicc, holott viccesnek tűnhet.
Nevetséges marhaság, hogy ő lenne a nevető 3. fél a jobboldal és a szoclibek között. Pontosan ugyanúgy elkötelezte magát szociék mellett, mint Gyurcsány, csak ő a háttérben működött, hatalmon meg visszafogottabb volt kicsivel. De ő alatta ugyanolyan őrjöngést nyomtak le rendőrileg, megszorításilag, homokzsák külpolitikailag és minden tekintetben, mint Fletó alatt, csak Gordon alig 1 évig művelte ezt, Feri meg 4.5 évig. Ezt mutatja az is, hogy bár 1 évre eltünt a főnöke a médiából, majdnem teljesen, a bűnöző párt mégis megbukott a "szakértői" csapattal együtt is. Ki tudja, mik derülnek még ki róla a jövőben, különben is.
Azt sem felejtsük el, hogy amikor Gyurcsány megnyerte a választásokat, akkor a Fidesz azzal vádolta a kormányt, hogy NEM LEGITIM, MERT A VÁLASZTÓKTÓL NEM ERRE KAPTAK FELHATALMAZÁST!

Amit eddig a Fidesz csinált -és csinálni fog- abból egyetlen egy sem volt a választási "kiáltványukban". Akkor most mi is van?

1. Nem volt szó az Alkotmánybíróság "kilövéséről"
2. Nem volt szó a nyugdíjpénztárakról.
3. Nem volt szó új Alkotmányról.
4. Nem volt szó az emberek szájkosarazásáról.
5. Nem volt szó olyan jövedelemadóról, ami csak és kizárólag a jól kereső és gazdag embereket teszi még gazdagabbá. A rengeteg kiskeresetű embereket meg sújtja a 16%-os adó.

Akkor most hogy is gondolja a Fidesz?
Mi is van -volt- a legitimitással?
Ja igen, értem már.
Szóval azt gondolja Orbán Viktor és a Fidesz, hogy amit neki szabad, azt másnak nem. -Már értem a logikát.

Dumálni, hazudni tudni kell! Ebben Orbán Viktor nagy Zsenialitással rendelkezik, de nem kellene sem neki, sem a Fidesznek elfelejteni, hogy: EGYSZER VOLT BUDÁN KUTYAVÁSÁR!
Kemények vagytok mint Balogh Tibi és a bandája.
Jesz jesz!

Inkább élvezzétek az előadást.
Nektek készül!
Egy árnyékkormány jó lenne.

Már csak a totális agyhalál ellen is.
Hogy ne csak Szijjártó magyarázzon egyedül.
@SzaGyu: baloldali kormány,hazánkban többé nem lesz!Ezt a lehetőséget az elmúlt, évtizedekben eljátszottátok.Azt ajánlom nektek, jó lenne csendben maradni,és gondolkodni! Kiabálni lehet,csak felesleges.

Hajrá Magyarország--------Hajrá Fidesz!
@simonmondja.: hát az árnyék az összejött szerintem. Arra vetődtünk itt majd' tízmillióan. Most már csak a kormány kellene.
@dimitrij: a rokkantnyugdíjasokkal kapcsolatban légy szíves nézd meg az alábbi 2 linket (megteszed, ugye, és nem innen-onnan hallott számokat emlegetsz?).

Látszik, hogy a korbetöltött és a korhatár alatti rok. nyugdíjasok száma összesen n i n c s 800 ezer.

A korhatár alattiak munkába tereléséről lehet nyilván szó, durván 348 ezer fő. Na, közülük lehetne a munkaképeseket visszafoglalkoztatni, és kétlem, hogy nagyon kapnának rajtuk a versenyszférában, amikor egészséges, képzett fiataloknak sem terem babér.

A Fabius által javasolt önkormányzati foglalkoztatási forma logikusnak és kivitelezhetőnek tűnik - tehát nem fognak vele foglalkozni.

Az első link táblázatát megnyitva egyébként a létszám mellett a költségek is láthatók. Ki lehet számolni sok mindent, de minden egyes rokkantnyugdíjasról nem gondolnám helyesnek eleve kikiáltani, hogy csaló, csak mert arról szól a politika, hogy társadalmi rétegeket, korosztályokat stb. egymás ellen uszítson, megoldás híján.

www.onyf.hu/index.php?module=news&action=list&fname=onyf_left_menu_statisztika_ellatas&root=ONYF&rand=e6d0d1d5b3b148a242c6ba5ec5858e9d

www.onyf.hu/?module=news&action=show&nid=4272&root=ONYF&rand=c79a6391b6b618e3655192ff8085777e
Bajnai vezetett Demokratikus minden Fideszt és Orbánt utáló chartára szavaznának az emberek!
Tuti győzelem! Már látszik hogy bajnai jó irány volt , csak jött ez a Nemzeti kis Szaros!-és elbaszta!
@lorantka_a_gall: leszarom, hogy írják tölgyesit. Ha ismernél, tudnád, hogy direkt írtam így: politikust nagybetűvel nem írok, és nem tisztelem meg azzal sem, hogy odafigyelek az anyakönyvezésére. Nem érdemlik meg, ugyanis. Mert szaremberek.

Ez alól a Bajnai a kivétel. Egyelőre. Mert simán eljátszhatja a becsületét nálam ő is. És ezt veheti nyugodtan fenyegetésnek! :))
@lorantka_a_gall: és ennyit a kognitív disszonanciáról is... A tölgyesi politikus (volt), tehát nem tudok tévedni, ha leszarom. Ennyiben tehát biztos nem tévedek. De ezen felül meg eszdészes, meg fideszes is volt: a kettő konkrétan ki kellene, hogy zárja egymást. Ezért szarember minden politikus,.

És így tovább: a gyurcsány meg komenista, meg szociéldemokrata, meg liberális volt. "Mikor ki volt könnyebb", ahogy a költő írja. A kunce meg leállt a szocikkal bizniszelni akkor is, amikor az már régen ciki volt. Hol itt a disszonancia? Ezek egyformák, nincs itt hiba az okoskodásban.
@sületlenke: ok, nem fogalmaztam pontosan.

akkor nem 800 ezer rokkantnyugdíjas, hanem kb. 700-800 ezer rokkantnyugdíjas, illetve egyéb állami ellátásban részesülő státuszát lenne érdemes felülvizsgálni.

esetleg tegyük a fenti adatok mellé más EU-s országok ilyetén adatait is, hogy kontextusában tudjuk értelmezni az adatokat, ok?
"Az alapítványt Bajnai Gordon alapította. A kuratórium elnöke Hegedüs Dóra, tagjai Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke és Tordai Csaba, a miniszterelnöki hivatal volt államtitkára. A felügyelőbizottság elnöke Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, tagjai Balázs Péter ex-külügyminiszter és Mester Zoltán volt szakállamtitkár."
MSZP reloaded.
@ozirisz: Ez miért visszasüllyedés? A pazarlás megakadályozása. Saját pénzből azt vesz amit akar, a cép pénzéből meg van szabva mivel járhat. Egyébként az alsóbb vezetőknek sem volt tanácsos luxus autókkal villogni. Sőt olyat pletyka is volt, hogy az egyik beszállító luxus Jaguárral állt be az udvarra. Ezt a német elnök kiszúrta, majd szépen utasítást adott hogy a jogilag lehető leggyorsabb módon bontsanak fel velük minden szerződést, mert túl sokat keresnek. Egy év múlva a cégnek nyoma nem volt az ELMŰ-nél. Ez még a 90-es évek végén volt.
@öcsi55: már a kis pondrók is kezdik...
te azt ajánlod??, mi a retkes büdös faszt képzeld magadról te hulladék szardarab!!
finoman fenyegetőzünk mi?!,
hogy basznád szájba anyádat aki kifosott a világra
vigyázz az ilyenekkel te fosadék csíra mert visszájára fog elsülni
@Fabius:
Az ugye megvan, hogy az általad vázolt, közmunkamodell, ha széles körben alkalmazzák a legális teljes értékű munkahelyteremtés ellen hat?
Ez a hatás három oldalról is jelentkezik: 1. a segélyezésnél a közmunka drágább, így nagyobb állami újraelosztást igényel, tehát kevésbé éri meg új munkahelyet teremteni. 2. Ha közmunkások végeznek el olyan feladatot, amit normál esetben alkalmazottak végeznének, akkor nyilvánvalóan csökken a foglalkoztatottság. 3 Azt a pénzt amit közmunkaprogramokra költene az állam lehetne munkahelyteremtésre is fordítani. Vagy adó/járulékcsökkentésre, ami szintén munkahelyeket eredményezhet.
Lehet a közmunkaprogramok mellett érvelni, van egy egészséges szint ebben is, de ilyen kiterjesztett nagyarányú állandóra tervezett közmunkaprogramok a bújtatott munkanélküliség új formáit hozzák létre, rengeteg korrupcióval, pazarlással, meg mindennel, ami ilyenkor történni szokott.
Szerintem nincs pánik. Itt az alkalom, hogy a fidesz kilépjen az EU-ból. A szavazóik egyik fele már alig várja. 2014-ig meg el lehet kormányozni a mnyp-i pénzekből. Akkor majd csinálnak egy fehéroroszhoz hasonló választást. Nem fognak a médiatörvénynél megállni.
Bajnai annak köszönheti, hogy szabadlábon van, hogy lepaktált a fidesszel, és egy 0. éves kormányzást biztosított nekik a megszorításokkal. Ha nagyon elkezd ugrálni, megszólalnak a hajdúsági libák.
Bajnait visszavárjuk? Rég olvastam ekkora ostoba cikket. A selejtet haver nem hívjuk vissza, bármennyire szeretnéd. A külföld érdekei félév alatt jelentősen sérültek ezért a külföldi össztűz és toporzékolás. A médiatörvény nyilvánvalóan mégcsak érintőleg sem sérti a sajtószabadságot. Külföldön csak lózungokat nyomnak, mögöttük súgnak a pesti fiúk és a hazaáruló partizánok. Most az a különbség az eddigi üvöltéshez képest hogy a külföldnek a zsebére megy a játék. Ez van mögötte bizony nem ez a szerencsétlen média törvény. Ezt esetleg török zsír és szanyi híveinek lehet bemesélni. A külföldi üvöltözés valóban idegesítő, persze nyilván hazug és nem a médiáról szól. Bármit csinál a kormány üvölteni fognak ezért le kell szarni őket.
@Fabius: Én is ezt keresem,csak nem találom.
@öcsi55: "baloldali kormány,hazánkban többé nem lesz!Ezt a lehetőséget az elmúlt, évtizedekben eljátszottátok.Azt ajánlom nektek, jó lenne csendben maradni,és gondolkodni! Kiabálni lehet,csak felesleges.

Hajrá Magyarország--------Hajrá Fidesz!" Ki akar baloldali kormányt? És még valami nem felesleges kiabálni, a vezért a sajátjai fogják megbuktatni(jó kommunista szokás szerint)Magyarországnak hajrá de a Fidesznek nem, amíg Orbán a vezére.
Oriasi felhaborodassal olvastam a bajnai fele alapitvany letrejottet. Haza es haladas??!
Nehogy mar egy ilyen rohadt gyilkos legyen a haza megmentoje. Itt Hajdu-Biharban mindenki tudja hogy bajnai milyen igazabol es egyaltalan nem szeretne senki a kormanyzatnak meg csak a kozeleben sem latni annal inkabb a racsok mogott!!
@bryan: Ezt a sok hulyeseget amit mondtal el is hiszed vagy csak mashol olvastad??

Nagyon roviden reagalva erre a vilagvalsag hatasait enyhitendo Roosecelt kezdett orult kozmunkaprogramba az USA-ban nagy allami beruhazasokat inditva es ezzel kihuzta a szarbol a gazdasagot nehany ev alatt.

Legnagyobb hibaja az olyan szemleletnek amit te is leirtal itt hogy csak es kizarolag materialista kozgazdasagi megkozelitest elkalmaz. Azt is figylembe kene venni hogy egy embernek ha van munkaja meg ha az csak kozmunka is akkor jobb a hangulata es boldogabb az elete nem utolsosorban a jovobe vetett remenye is visszater.

Es bazzeg mindenki!! fogjatok mar fel hogy kurvara nem a statisztikai hivatalnak dolgozunk vagy elunk nem az szamit hogy a szamok mit mutatnak majd meg az ujsagok holnap mit irnak errol vagy arrol hanem az szamit ahogy mi azt valoban erezzuk es megljuk az eletunkben. Dolgozni marpedig jo.
@Phxmike:
"Dolgozni marpedig jo"

- ezzel a mondatoddal maradéktalanul egyetértek
- és azzal is, hogy Roosevelt(FD)+közmunka, de
- akkor válság volt
- sztem hosszabb távon a közmunkaprogramot tényleg át kell alakítani
- a közmunka annyit jelentsen, hogy közpénzből finanszírozzák a munkabér egy részét, és ne csak azt, hogy állami-önkormányzati szervek munkáltassanak
- vagyis léphessen be ebbe a kkv., legyen benne érdekeltté téve
- érdekes, hogy a Hankooknál nem sajnálta a kormány munkahelyenként felajánlott 120 milliót (ha jól emlékszem)- a kkv-.ék ennek töredkébéől teremtenének új - és főleg legális - munkahelyet
- ami pedig Fehéroroszország és Magyarország összevtését illeti, talán nem szerencsés, nem hiszem, hogy ez a jövő trendje

- valaki pedig írta, hogy Kádárt közel 100 % támogatta a választásokon: nos ő maga vallotta be, hogy igenis hozzányúltak a választási eredményekhez, levontak belőle hat százalékot (!), mert tűrhetetlen volt, hogy egyes helyekről 102-104 %-os eredmény futott be
(bővebben: Valuch, TIbor: Magyarország társadalomtörténete a XX. szd. II.felében)...

- a sajtószabadság igenlése pedig nem értelmiségi nyavalygás (kellene, hogy legyen)...
Hát ez igazán kedves; főleg Szíjjártó nyilatkozata :-P
Az elmúlt nyolc évre visszamutogatás mellett, hogy "a komcsik", az elmúlt pár évet rehabilitálók is kurva undorítóak.
@Phxmike:
Roosevelt közmunkaprogramja bevallottan ideiglenes volt, nem akarok ebbe belemenni, mert végtelen vita és a közgazdászok sem tudnak igazán megegyezni a keynesiánus gazdaságpolitika hatásairól, de maradjunk annyiban, hogy biztos, hogy nem csak ez húzta ki a szarból az USA gazdaságát.
Másrészt amiről Fabius beszél, az nem infrastrukturális beruházások elindítása, hanem olyan közmunkaprogram, ami állandóra van tervezve. Nagyon nagy különbség.
Ja, az előzőből kimaradt, hogy közmunkaprogramok kiterjesztése helyett talán az átképzéseket/alapképzéseket kellene inkább erőltetni, meg persze az oktatást úgy általában.
Bajnai for president!!! Ha lehetne rá legközelebb szavazni, most végre lenne értelme elmennem.
Örülök, hogy talán mégis lesz kire szavazni legközelebb. Bajnai alatt legalább az adócsökkentés tényleg adócsökkentés volt, nem úgy mint most, amikor az 'egyszeri nagyarányú' miatt havi ötezerrel lesz kevesebb a borítékomban.
És nem hiszem hogy a gyújtó hangú beszéd mindenképpen szükséges a választások megnyeréséhez, Medgyessy-t nem nevezném hatalmas szónoknak, mégis megverte Orbánt.
@bryan: lehet akkor en ertettem felre valamit de a kozmunkat nagy volumenben termeszetesen en is atmenetinek gondoltam. Az atmenetin 2-3 evet ertek. Es szerintem most is valsag van tehat valsag megoldasok szuksegesek nem pedig egyeztetes meg kerekasztal meg bizottsagosdi amit a komcsik az elmult nyolc evben csinaltak.

Es tovabbra is szeretnem hangsulyozni hogy Roosevelt nem cak munkat adott az embereknek hanem hitet is. A nagy allami beruhazasok nem csak gazdasagi szempontbol voltak hasznosak vagy kevesbe hasznosak. Az emberi tenyezo a hangulat nagyon nagyon fontos. Magyarorszag ma szerintem nem elsosorban gazdasagilag van melyponton hanem moralisan. A japanokat szetbombaztak a masodik vilaghaboruban de husz evvel kesobb mar egesz jo elektronikai rendszereket gyarottak es gozerovel rohantak a fejlodes fele. A 70-es 80-as evekre pedig vezeto orszag lett az elektroikaban. Ma mar a kocsikban is.
Nalunk eltelt 20 ev es nemhogy vezeto orszag lennenk barmiben is, akar meg a sajat regionkban sem! de meg csak azt sem latjuk hogy hol vagyunk most eppen es hova tartunk!
Ez a legnagyobb baj.
Gyerekek! Lassuk be. Elment 20 ev szinte a semmire. Most komolyan ne gyertek olyannal hogy kiepultek a demokratikus intezmenyek meg ilyesmi mert ha kiepultk volna gyurcsany mar 2006-ban eltunt volna. Nincs itt semmifele valodi demokratikus intezmenyrendszer es nem is lesz amig a fejekben nem lesz. Csak az a baj hogy az az eros polgari ertelmisegi kozeposztaly aki ezt kivihatna az ezrevel omlik kulfoldre a gazdasagi viszonyok miatt. Roka-fogta csuka helyzet ez ebben az orszagban. AKi tehetne valamit az elmegy aki marad annak a fejeben meg olyan problemak vannak amik nem generatorai a valtozansak hanem megtartoi a regihez valo ragaszkodasnak.
Gyakorlatilag egy demokratikus komcsi neoszocialuzmus van magyaroszagon. Az intezmenyredszer demokratikus tehat pl nincs kozpinti tervhivatal aki megmondja hogy mit kene csinalni minden evben de a fejekben a gondolkodas szocialista tehat elvarjak hogy nade mondja mar meg valaki hogy akkor most mit csinaljak.

Ezek a nagy bajok...
@Phxmike:
Megpróbálom pontosabban megvilágítani mire gondolok. Roosevelt utakat építtetett, meg olyan beruházásokat hajtott végre, amik a későbbiekben a magángazdaság használhatott. Nálunk a közmunkások inkább az takarításban, hasonlókban jeleskednek, amitől ugye a gazdaságnak kevésbé lesz jó, és semmivel sem növeli annak esélyét, hogy a közmunkások később valódi munkát kapnak.
" Nincs itt semmifele valodi demokratikus intezmenyrendszer es nem is lesz amig a fejekben nem lesz. Csak az a baj hogy az az eros polgari ertelmisegi kozeposztaly aki ezt kivihatna az ezrevel omlik kulfoldre a gazdasagi viszonyok miatt. "
A polgárság jellegéből adódóan a magángazdaságban terem. Polgárosítani pedig nem lehet, hanem csak hagyni, hogy a polgárság kialakuljon. De mivel az állam nem hajlandó visszafogni magát így:
"Gyakorlatilag egy demokratikus komcsi neoszocialuzmus van Magyarorszagon."
Hozzátenném ehhez, hogy a mostani kormány nagyon nem abban az irányban halad, ami a polgárosodást segítené elő.
A szoci kormányzások alatt több olyan ember is feltűnt a kormány közelében, akiknek alapvetően nem sok közük volt az MSZP-hez és a párt nélkül számomra teljesen vállalhatóak lennének. Oszkó és Bajnai is ilyen, de még Gyurcsány is. Bár utóbbival nem túl praktikus az újrakezdés, hiszen őt mindenki utálja azért, mert... miért is...? ja igen, mert mindenki más is utálja.
@hunyuan: látom számodra az élet, nem egy győzelmi menet!Boldog karácsonyt.
@gorcsev54: ha tetszik,ha nem, ez a "vezér" sokáig fogja vezetni,ezt a csodálatos országot!Boldog karácsonyt.
@öcsi55: Neked is boldog karácsonyt! Sok "csodát" láttam már,56 év alatt,tehát nem lepődök meg semmin.
@fakopács: azért süllyedés, mert szimpla látszat. parasztvakítás.
a másik fele jogos, én is hajtottam el építési vállalkozót, mert megjelent egy batár Mercivel.
Tudom, tudom régi és lefutott, de mindig csak ilyenkor jutok olvansi, így írni is.
Rokkantnyugdíj/asok:
Állami közlekedési cég alkalmazza az elmúlt 25 évben magát rommá ivó rokkantnyugdíjast, aki már "megjavult", csak sört iszik és azt is csak szabadnapon, egyébként 100%-os rokkant, mert alig van működő sejt a májában.
Míg a terhes kolleginát a minuszokba kergetik ki utasszámolni, meg a törvény ellenében éjszakáztatják, fenyegetik kirúgással.

Államiság, jog és társai leszarom!
süti beállítások módosítása