Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.09. 08:00 Fabius

100 nap + 100 hazugság = Fidesz?

Címkék: mszp fidesz hazugság 100 nap értékelés

Félrelöktük a bukott hazugságokat! -mondta Orbán Viktor 100 napos értékelő beszédében, a közönség pedig hopp egy frázis elpuffant érzéssel tapsikolt hozzá, ahogy szokott. Aztán a szavak elhaltak a csendben, érdemi reakció nem nagyon érkezett rá a szoci táborból. Mire tényleg elhittem, hogy Szanyi kapitány is beszéd helyett az aludttejet görgeti a szájában jóízűen, egy érdekes dokumentum landolt a postaládámban. Feladója (akinek igazmondásában még nem csalódtam, így nincs okom kételkedni) szerint beindult az MSZP 100+100 programja, amolyan magyaros hazugságteniszt készülnek játszani választási kampány címén a Fidesszel.

Jutott eszembe - hogy témánál maradjunk - száz és száz gondolat ahogy elolvastam a lapokat. A két vajas fülű egymásra mutogatása érdekes és izgalmas dolognak ígérkezik. Kitolják egymást a napra, kiolvasztják a vajat egymás füle mögül, a végén meg Kósa elmélyíti kapcsolatát Kálmán Olgával, és barátfülét süt a sok csepegő fincsiségből, esti műsorban, naná.

100 nap + 100 hazugság = Fidesz - csap bele rögtön a fejlécben, majd fokozza a dilettantizmus-hatalmi téboly-koncepciós perek szentháromsággal. A hangulatos felütés után belevág, mint kezdő fodrász a fodros fülcimpába, és elkezdi sorolni: ( a teljesség igénye nélkül)

- Nagyobb és drágább állam, mint a Bajnaié,
- Két brüsszeli pofon,
- Pálinkafőzés legalizálása,
- Papcsák Ferenc egy pitbull,
- Médiatörvény, sajtószabadság,
- Kötelező nenyizés
- Becsületes dolgozók ezrei az utcán, közszolgálati lefejezés,
- Parlamentarizmus megcsúfolása, egyéni képviselői indítványok,


Na, itt megakadtam egy pillanatra. Nekem hiányzik az 1 állítás 1 cáfolat szerinti szerkezet. A kifogásoltak nagyrészét hangoztattam én magam is, de ez most olyan, mintha egy NapiSzanyi felolvasóest közepébe csöppentem volna.
De nézzük tovább, hátha lesz valami érdekfeszítő benne:

- Nem ismerik a tréfát, Hoffmann Rózsa helyreigazít egy vicclapot.
- Időutazás a Horthy korszakba,
- Zsíros megbízás haveroknak,
- Lázár szégyenlistája,
- Magyar pártok megfelezése a szlovák parlamentben,
- Becsapott pedagógusok,
- Becsapott egészségügy,
- Elvonások a kulturális területekről,
- Faképnél hagyott érdekvédők,
- Hende Csaba egy hentes,
- Domokos László pártkatona,
- Gyerekek börtönben, börtönök újranyitása,
- Alkotmány saját célú felhasználása,
- Szórakozás kormányzás helyett,
- Ptk visszavonása,
- Elmaradt munkahelyteremtő intézkedések,
- Igazságtalan adórendszer,
- Pácban hagyott devizahitelesek,
- Eladósított önkormányzatok,
- Politika az iskolákban,
- A Jobbik retorikájának követése,
- Személyi kultusz sportszerűtlen eszközökkel.

Akit érdekel a teljes dokumentum mind a száz pontjával részletesen, az kattogtasson, a képek olvasható nagyságúak lesznek:Érdekes próbálkozás, annyi biztos. A felsoroltak tetemes hányada valóban visszás, ám a minden napra egy hazugság állítás nem állja meg a helyét. Nem leleplezés ez, hanem szubjektív "vádirat" a kormány elmúlt 100 napjáról. Annak mondjuk elég részletes. Vagy, miután ez eddig tudtommal nyilvánosságra nem került, lehet sorvezető is a polgármester és képviselő jelöltek lakossági fórumaira. Meghatározott retorika, a merítés, amivel mellényúlni nem lehet.

Egy dolog azonban kimaradt belőle, a nyugdíj. Talán az idő szűke, talán a pár napos csúszás, de az időseket nem sikerült megrémíteni semmivel. Javaslom 101. pontnak, hogy kerüljön bele Orbán Viktor levelezése a nyugdíjasokkal. Nehogy a végén még összehaverkodjanak a svéd modellezőkkel itt szégyenszemre, és ebek harmincadjára jusson az a sok szavazat! Tessék valami befosató kampányt nyomni nekik is, szerintem a tavaszi leporolva és kiegészítve éppen jó lesz:

A helyi erők pénteken lakossági fórumoznak, elmegyek meghallgatni őket. Kíváncsi vagyok mit hallok vissza a 100 pontból, mennyire lesz igaz az elméletem.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr572282001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem emlékszem pontosan, de valami hasonlóval próbálkozott a fidesz is, szórólapos formában tavasszal. Kár, hogy kidobtam. Igaz, az nem volt ennyire részletes, de az is a kormányintézkedéseket buzerálta, persze szlogen formában, hogy közbiztonság, meg gázár meg gyes, meg hasonlók. Jó, hogy ilyen tanulékonyak a politikusaink, és ráadásul nem derogál nekik egymástól tanulni. :-)
Eh, két sovány tehén egymás csöcsét szopja, egyik létfeltétele a másik - még ha azt fidesz-körökben szeretik is kétségbe vonni.
@kisa:

"két sovány tehén egymás csöcsét szopja"

Ez gyönyörű :-)))
@Fabius: Sajnos, nem az enyém, az ezeréves kgst-s viccből loptam.
"a nyugdíj" az 55 dicsőséges törvényvől is kimaradt... legalábbis a 13.havi visszaállítása!

Vagy rosszul emléxem (akkor javíts ki:), hogy a Fidesz azzal kampányolt volna, hogy VISSZAcsinál MINDENT, amit a szocik elcsináltak?!
@1.szolo - 2014;):

Jól emlékszel, volt szó a 13. havi nyugdíjról. Ez valóban hazugság. Nem is értem miért nincs a listában.

@kisa:

Nekem új volt, és negyedórát röhögtem rajta :-))
@Fabius: Örülök, hogy meg tudtalak nevettetni. :-)
"a közönség pedig hopp egy frázis elpuffant érzéssel tapsikolt hozzá" nem is tapsikált senki a beszéd alatt:D
Őszintén bevallva, sok újdonságot nem olvastam. Elég jellemző stratégia, egyik oldal sem riadt vissza tőle eddig sem...
Amikor az MSZP Kreatív Stábja blúzbraderimitátor mikiegérnek öltöztette be Mesterházyt, aztán kilökték a színpadra, hogy ott rázza a traktorbelső-testét 50 nyugi előtt, éreztem, hogy a Párt útelágazódáshoz érkezett...

Sunáznám őket, hogy blog.hu maradjak.
Fabius, ez izé: "Elvonások a kultirálus..." :)
Ez annyira nem is vicces! Az a tragikomikus, hogy másfél millió devizahiteles (melyből 2/3 azaz egymillió a Fidesz szerint rájuk szavazott) végigfosta a nyarat, cidrizve az árfolyamok láttán. Hiába állnak most már a Bajnai-sínre - ezzel kimondatlanul is dícsérve a munkáját - a bizalmat elszni sokkal könnyebb, mint visszanyerni. Minden elcseszett, rosszul kimondott "csőd" és "csontváz" 2-5% forint (és €) romlást okozott, most Matolcsy 3,8 sőt jövőre 3% alatti szavai alig lökték - bökték vissza a forintot.

Már várom az önkormi választás utáni önkormolásukat! :-) Őszöd nem őszöd, ez lössz!
süti beállítások módosítása