Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.14. 08:00 Fabius

Elszámoltatás? Viccelsz?

Címkék: fidesz elszámoltatás gyurcsány kormány papcsák ferenc

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos tegnap büszkén az asztalhoz csapta mappáját, öklére támaszkodva előre hajolt, szemünkbe nézett cinkos tekintetével, és kijelentette:

"A Gyurcsány és Bajnai kormányok több minisztere is az elszámoltatások látókörébe került."
 

Újjé! - hörrent egyszerre az összes honpolgár, akinek a közpénzherdálás nem mindegy, végre történik valami. A bizalommal élők igazolva látták a legkülönbözőbb elméleteiket, mi szkeptikusok pedig inkább csöndesen kivártuk, mit is akar Papcsák valójában mondani. Mert itt még igazi elszámolás akkor sem volt, mikor Varga Tamások, Hagyó Miklósok bizonyítottan két kézzel herdálták a közvagyont. De mit lehet tudni? Hátha ezúttal másképp lesz. Igény volna rá, hiszen mind tudjuk, vitték amit lehetett az elmúlt években is. Kormányunk gyakorlatát nézve meg bármi megeshet 4-5 napon belül, meg annak az ellenkezője is egy hét múlva.

Így érdeklődve olvastam, hogy Papcsák szerint HillerHaver és Szűcs Erika vélhetően elmarasztalható, Drazsé ügyeit is vizsgálni kell, ahogy Sukorót és az NFÜ gazdálkodását is megvakarják izomból, körömmel. Erre csak egyet lehet mondani: na végre! Úgy néz ki, az új seprő jól seper, az ország kibillenni látszik az eddigi posványból, Papcsák kérdez, a közpénznyúlók meg magyarázkodhatnak érdemeik szerint.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annyira megörültem a hírnek, hogy belelapoztam még néhány témával foglalkozó cikkbe.
Na, ezt nem kellett volna. A mindent tudni akarok érzést egy pillanat alatt felváltotta a lila köd, mert az agyam elkapart, mint kispolszki a nedves kutyatejen.

1. Papcsák kijelentette, hogy hamarosan nyilvánosság elé tárja, szerinte mekkora kárt okoztak ezek az ügyletek az országnak. Őszintén szólva kedves Feri, kurvára nem a személyes véleményed ( a pártodé, vezéredé, kommunikációs tanácsadóitoké) érdekel. Hanem a tények. Amikkel állításaidat igazolni fogod remélhetőleg. Az, hogy szerinted mennyit loptak irreveláns. Szerintem is rengeteget, ezért a kérdés az, mit tudsz igazolni belőle?

2. A felelősségre vonás kérdése sem egyértelmű. Papcsák szerint - egyelőre - csak a politikai felelősséget vizsgálják, a büntetőjogit nem.

WTF? Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy kizárólag a Gyurcsányahibás frázis megerősítése a cél? Papcsák kap egy pulpitust a parlament aulájában, ahonnan fennen hirdetheti ezt a közhelyet?

 

 

 

 

 

 

 

És a többivel mi lesz? Az igazi, büntetőjogi kategóriával? Tudod Feri, azzal, amikor kikérik az ember mentelmi jogát a parlamenttől, ahogy a tiéddel is tették. Olyan nem lesz? Az elszámoltatás kimerül néhány szerintedben meg Gyurcsányahibásban? Mert ha ez a terv, akkor nyugodtan hagyjátok abba a fikagombóc gyúrogatást, és ne költsetek erre (rád) több közpénz.
Mi elkönyveljük, hogy az elszámoltatás és felelősségre vonás ezúttal is elmarad, ti meg kisebb hülyét csináltok magatokból. Mert így nem az igazság bajnokának látszol, hanem egy nyeretlen kétévesnek, aki a pedellus bácsi számára készített otthon szép, színes rajzot a Nemzeti Együttműködés Mesekönyvébe.

11 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr822150521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Perel az Index a Papcsák-listáért 2010.08.13. 16:21:01

Peres eljárásban akarja megszerezni az Index a Papcsák-listán szereplő cégek állami szerződésével kapcsolatos információkat, miután az egy egységes adatbázissal rendelkező Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szerint ezeket a szerződéseket megkötő állam…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ok számomra eléggé egyértelmű. Elég csak rákeresni, hogy offshoréknál milyen érdekeltsége van fideszeseknek. Szerintem nem akarják, hogy a fagyi visszanyaljon, mert abba belebukhatnak ők is, a Jobbikot erősítenék. A népnek elég a "Gyurcsányahibás", az elszámoltatási látványpolitika épp elég a szavazatok megtartásához. A látványpolitika (lásd a posztban említett nem tényeken alapuló számok, hanem majd Papcsák Orbánnal kitalálja, ez olyan lesz, mint a csontvázjelentés kábé) meghozta a kétharmadot, még sokáig lehet élni belőle, De ez csak magánvélemény.

Jó lenne kattanó karpereceket látni az Eleonóra asszonyságnál és Hagyómikinél nagyobb halakon is, de ez hiú ábrándnak tűnik. A fagyi könnyen visszanyalhat, ha elkezdik megkapargatni a fideszes offshore biznict.
Szemfényvesztés az egész. Politikai felelősség?
Réges régen megállapította már a legegyszerűbb választópolgár is, az eredménye látszott a választásnál. Ha ezek még mindig csak ezt keresik, akkor értelmetlen az egész cirkusz. Papcsákot mutogatja a Fidesz a Jobbikos szavazóknak, ezzel befogja a szájukat, hiszen a kérés teljesítve van. Ugyanaz lesz ennek is a sorsa, mint a Keller bizottságnak. A semmi.
Csak nekem tűnik úgy, hogy az index blogajánló néhány napja fokozottan politikamentes? Csak nem elérte őket is a nenyi?
@Bunkológus: Hova kéne nekem veled költözni? De főleg minek?
@néma bárány: azé van ez, mer a zemberek maradék 1/3 is megvilágosodott,jó lenne, ha te is sietné, mer lemaracc.Én má gyakorlom a percenkénti 200-as nyelvcsapást, hajrá fidesz, hajrá zemberek.
@apc: Nabazzeg, ez azt jelenti sürgősen ki kell nyalnom valakit a megvilágosodás érdekében? :-) Mennyire sürgősen? Estig ráér, vagy essek neki az ötven pluszos takker néninek, kockáztatva egy cekszuális zaklatást? :-D
mezei politikai tüzijáték, ráadásul ennek eltörléséért biztos nem alakul fészbúk csoport. ahogy írtad, keller is nagyon kapart, oszt' amit talált azt is csendesen visszatemette, mivel túl közel voltak a saját mutyihullák és félő volt azok is zombiznak egyet :-|
@Bunkológus: egyelőre kicsit korai lenne :-) azé' van a zembereknek szájuk ha kell ;)
@apc: no ezt nem mutatom meg az asszonynak, az én nyelvem már öreg a percenként 200-hoz :-D
@úriparaszt: A zember legmozgékonyabb szerve a nyelve.Gyakorolni,gyakorolni kell.Szakállas vicc, Mutassa a nemiszervét,erre kidugja a nyelvét.
Jó szurkolást.
süti beállítások módosítása