Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.07. 08:00 Fabius

Koldus és királyfi

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor imf hitel



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszer volt, hol nem volt, a Magyar Tengeren és a Gellért-hegyen túl, ott ahol a Népi Vakond is metrójáratot fúr, élt egyszer egy király. De nem is király volt ő, hanem egyenesen KIRÁLY, hisz trónját nem a hangyák hordák össze szorgos bugalommal a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kitanulva, hanem maga nép, az istenadta választotta őt uralkodójául. Snájdig fess legény volt még akkor, ha sámlira állt a tömegből is kilátszott, szavai gyöngyvirágról szedett hajnali harmatcseppekként hatottak, gyógyírt hoztak az előző király rémuralmától kicserepesedett ajkakra.

Ő volt a remény, az igazságosság és bölcsesség reménye. Bíztak benne és szerették, időnként vállukra is vették, éljenezték. Őt pedig elragadta az ifjonti hév, hintette szét a nagyobbnál nagyobb szavakat, bátrabbnál bátrabb tettek illúzióját vetítette mintha mozigépész volna. Így esett, hogy egy alkalommal elmerészkedett a szakadék széléig. Lenézett és nem szédült.
- Azt a bátor mindenemet! -gondolta, jobb kezével megveregette a bal vállát, és nekividámodva újabb, minden eddiginél merészebb kijelentésre ragadtatta magát:
- IMF rokon nekem nem főnököm! -harsogta a népnek, akik hitték is meg nem is, de biztatóan mosolyogtak. Királyuk büszkén kihúzta magát, és őszintén remélte, a becsurrantott izgalomcseppek nem ütnek át a nadrágja elején.

Szaladtak a napok, hetek, hónapok, de a királyságban csak nem akart felvirradni a jólét áhított napja. A nép fészkelődni kezdett, mint a bolhás kutya, izegtek és nyüzsögtek, egyre hangosabban. Királyuk ismerte őket, tudta, hogy ennek jó vége nem lesz. Így eléjük lépett és drámai hangon elsóhajtotta: tudjátok jól, az előző király végig lopta mind a nyolc uralkodási évét!
A kincstár üres, még a trónterem ajtajából is kilopta a zárat, így kénytelen vagyok azt is a palást övével megkötni, ha magányra vágyom! Türelem! - kérte, de ahogy az elégedetlen arcokra nézett mintha a maga ásta gödör feneke nézett volna vissza rá.
 

 

 

 

 

 

 

 

-Egy életem, egy halálom, bátor vagyok megpróbálom! - sikoltott magában némán, és útnak indult heted hét határon át IMF rokon palotája felé. A kuzin otthon volt, de nem örült a látogatásnak. Meghallgatta a sarcütemezésről kunyeráló unokaöcsit, és haragra gerjedt mondandója hallatán. - Nem mész haza te Beste! - csattant a nyakleves, és királyunk koronája elgurult be egészen a szófa alá. - Hisz nem üres a kincstárad! - ordította a kuzin, miközben királyunk négykézlábra ereszkedve kereste a koronáját, ami begurult egész a falig. - A régi királyod aki szintén rokon megmutatta, ott van a nemzet aranya a sifonérba dugva! Az meg, hogy a népedet mivel vakítottad, a te bajod.
 

A király égő nyakát dörzsölve ért haza, ahol rögtön maga elé rendelte legkedvesebb szerelemgyerekeit, Gyurikát, Misikét és a legkisebb Zsigát. - Találjatok ki valamit a népnek, keressetek valahogy megtakarítást az országnak! Foglaljátok pontokba amíg én kitalálom kitalálom hogy adóztassam meg a népi terménysarcolókat!

 

 

 

 

 

 

 

A fiak nekiláttak a munkának, jöttek a pontok egészen huszonkilencig, és a nép ismét boldog volt.
Egy darabig.
Megint teltek a napok, hetek, hónapok, de a pontok csak nem akartak megvalósulni. Hátul a trónterem mögött azonban lázas ötletelés folyt: miből vidámítsák a népet? A sifonba rejtett tartalék és a póroktól beszedett adó csak a létfenntartásra és a lassú, keserves növekedésre elég. Ekkor a fiak szorgalmazni kezdték, kérjen a királyság ismét hitelt IMF rokontól.
 

Éktelen haragra gerjedt a király! - Ezer cserszömörce és békanyál! Ennyi ötletetek van hármótoknak együtt?! Hogy a hóbagoly huhogjon szemközt titeket hálátlan naplopók! Tudjátok ti, hogy IMF kuzin kincstárnokai ide járnak negyedévente a kincstárat meg a sifonért vizslatni?
Mit hazudjunk mire kéne? Mangalica ízű búzakorpára, mert sok itt a biofarmer? - Dehogy felség! - majd azt hazudjuk amit az előző király: biztonsági tartaléknak kell - nyugtatták a nyaloncok reszketeg hangon egy tüdőbeteg szúnyog erejével.

Királyunk gondolkodóba esett. Kéne a zsé legalább annyira, mint kiéhezett anyókának a vibrátorelem, de előtolakodtak a régi emlékek. Hisz a legutóbbi kölcsön alkalmával ő maga írta a nyilatkozatot, amit udvari bolondja olvasott fel, hangos vészharangozás közben:

" A költségvetési bizottság hétfői zárt ülésén bebizonyosodott, hogy a magyar embereknek hatalmas árat kell fizetniük az IMF hitelért."
Most hogy álljon a zemberek elé az újabb hitellel? Hogyan csomagolja nemzeti érzelembe, hogyan kösse át az együttműködés masnijával jó szorosan? Hisznek majd neki? Vagy őt is elzavarják majd ahogy az előző királyt, akiről ő állította, hogy a hitellel kiárusítja az országot, eladósítja a népet? Beletépett a hajába félelmében, majd levetette gátlásait és összeszedte magát. Ne lássák ziláltnak IMF kuzin ma érkező csatlósai. Egy király ne legyen rendezetlen.

És hazudjon fapofával.

 

 

 

 

 

 

 

33 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1002134924

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová tűnt Orbán Viktor? 2010.07.07. 09:36:43

Az elmúlt hetekben tulajdonképpen nyomát vesztettük a NEMESZ-nek. Szőrén-szálán eltűnt. Üzent még a bolgár tengerpartról, aztán látták állítólag feltűnni valami rendőrtiszti ünnepségen, és a hírek szerint árnyéka olykor feltűnik a T. Ház foly...

Trackback: Jó étvágyat Szegedi Csanád! 2010.07.07. 09:21:00

Csodálatos az alábbi csendélet. Szeded Csanád, Magyarország jobbikos Európa Parlamenti képviselője a tisztelt ház folyosójának közepén, két összetolt kuka tejéről tolja magába ezerrel a pacalpörköltet vagy mit. Lenyűgöz ez a betyáros rafináltság. Há' e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jobb, mint a régi Pornográf Magyar Népmesék :)
A történetnek semmi valóságalapja sincs.A szereplők kitalált személyek.Bármilyen hasonlóság csak a véletlen műve! :)
Érdekes, hogy amikor az AFA-t emelték, az emberek nem rohantak az IMF-hez lobbizni, hogy az AFA emelés igazságtalan, mert nem szektorsemleges, hiszen a cégek visszaigénylik, az egyszerű ember meg csak fizet...

Hol volt akkor az IMF, hogy azt mondja: Gyurcsány, ne merjél AFA-t emelni, mert az emberek panaszkodnak miatta!?
Az idézett cikkből pedig:

"a kabinet nemzetközi összevetésben is példátlanul magas, 0,45 százalékos adót akar kivetni a hitelintézetekre azok mérlegfőösszege alapján. "

Melyik adó nem példátlanul magas magyarországon??? Erre válaszoljatok!
A regisztrációs adó? A TB, SZJA?
Az AFA?
:-D Ez jó volt. Ez nem egyszerű mese: ez fabula, a legjobb fajtából. Gratula.
Ez jó! Én is azon agyaltam, hogy a Fidesz szerint az IMF hitel az ördögtől való volt amíg Gyurcsány és Bajnai volt hatalmon. Most meg kell a készenléti hitel. Hogy is van ez?
Vicces de inkább szomorú.
@belekotty:
Hogy van ez? Hát nem egyértelmű?
PatásZorbán az ördöggel cimborál!

De várjunk csak, ha PatásZorbán, akkor nem ő az ördög, a baloldaliak szerint?
... az étteremben, az asztalra sz@rni, nem kifejezetten úri cselekedet, de utána, frakkban, szalvétával az öledben, késsel villával nekiállni, elfogyasztani, hát ez a fidesz virtus!
Feloszlatta a párt csornai szervezetét a Fidesz országos választmánya - írta szerdai számában a Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap. A lap szerint az indoklásban az állt: egy megosztó csoport miatt kettévált a szervezet, megbénítva a helyi Fidesz működését. Akadályozták például olyan emberek felvételét, akik "a Fidesz kampányának kipróbált, megbízható aktivistái voltak". Emellett a nem Fidesz-tag Turi György polgármester „és csapata" bírálta a helyi pártvezetők tevékenységét, és nem működött együtt velük.
SZUPERRRRRRR! Gratulálok!!!!
@Sir Kommentor: hol volt akkor az IMF, amikor a Megyó csökkentette az ÁFA-t? Miért nem szóltak, hogy ez faszság, fejre fog állni a költségvetés, a hiány az egekbe fog szökni?
Úúúú de jó mese! Úúúú!
Úúú nagyon várom már hogy az IMF megregulázza a kormányt! Úúúú, az IMF, a mi jólétünk letéteményese!

Úúú! Hála az I... MF-nek.

Úúú remélem még nagyobb lesz a jólét.
@ki kicsoda:

Tökéletes megfogalmazása az elmúlt 8 évnek. Beleszartak az egészbe, kirakatpolitikát csináltak, a korrupcióból lehúzták a nekik jutó részt, hogy aztán a célegyenesbe fordulva borítsák a bilit.
Most pedig az igazmondó juhász (aki királynak szeretné látni magát) szerepében tetszelegve osztják az észt, amihez az ország csak asszisztál (most még).
Ezzel csak az a baj, hogy mire a "zemberek" rádöbbennek a dilettantizmusukra, amit az eddigi látszat törvényalkotással, visszamutogatással, személycserékkel igyekeznek elfedni, az ország igen nagy károkat szenved. (sokkal nagyobbakat, mint a biztosítékot kiverő korrupciós botrányok).
És akkor kiabálhatja a király is:
"HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!"
És akkor az ápoló majd beszól: nyugalom ketteske, nyugalom!
"Gyurikát, Misikét és a legkisebb Zsigát"

jo jo hogy aki ilyet ir az elsore felismeri de nem mindenki tudja a talpnyalok keresztnevet (zaroljelbe be lehetett vlna tenni vagy linkelni az oldalukra)
Igazából az autóm adás-vételi szerződését sem biznám erre az emberre, pedig ügyvéd...
Antall József után szabadon: "Tetszettek vóna az elmúlt 20 évben (az ideit is belelértve) - nem csupa senkiházi, tudatlan, enyveskezű, negatív IQ-val bíró töketlent megválasztani.

Mindet "mi" választottuk, oszt most ez van.
Az IMF hitelt már tényleg népmesei misztikum lengi körül. Meg kéne azért érteni, hogy ez valóban nem olyan hitelfelvétel, mint egy személyi kölcsön, amit elmulatunk, nem volt az Gyurcsányék idején sem.

Az állam a hiányát finanszírozza hitelekből. Amíg a hiány alacsony, addig nagyon nem lehet elszállni a hitelekkel sem. Az összezuhanó import miatt a magyar költségvetés nettó belföldi finanszírozási igénye már-már pozitív. Ez azt jelenti, hogy a belföldi szereplők által az államnak nyújtott hitelek elvileg elegendőek. A fidesznek egyetlen dolga lenne, hogy a hiányt alacsonyan tartsa. Ebben egyelőre elég jól állunk a világ szintjén is. Amíg ez megy, annyi szerződést köthet az IMF-fel, amennyit akar, semmi kihatása nem lesz.

A magyar államháztartás a valutahitelekből elsősorban az eddig felhalmozott adósságait törleszti. Tehát az eddig felhalmozott államadósságot fizetjük újabb adósságokból. Ha a piac nem ad kölcsön, akkor nincs miből visszafizetni, államcsőd. Ezt kerüli el az IMF hitel, ami lényegében csak egy ígéret, hogy 25 milliárd euróig mi mindig adunk nektek kölcsön, viszonylag alacsony kamatra, akkor is, ha már senki más nem akar.

Az IMF hitel kamata alacsonyabb (ha jól tudom, 6% körül), mint amennyiért a piacról lehetett hiteleket szerezni a válság csúcspontján (volt 12% is), és ha a piac olcsóbb, az IMF nem tiltja meg, hogy onnan szerezzünk pénzt. Tehát az IMF hitel jó dolog, mert kevesebbe kerül.

Az volt már a szocik idején is, persze a fideszes hörgés próbálta ezt ellenére fordítani. Ezer helyről hallani azt a fideszes baromságot, hogy "ezt majd hű meg ha vissza kell fizetni". Persze, hogy vissza kell fizetni, de közben az ország nem vett fel a piacról drága hiteleket, így annyival meg kevesebbet kell, így az IMF hitel önmagában csak annyival növeli az ország eladósodottságát, mintha nem fordultunk volna az IMF-hez.

Természetesen a hitel az alapproblémát, a görgetett államadósságot nem oldja meg, csak biztosítja, hogy stabilan tudunk tejelni. Az alapbűnt azok követték el, akik azt felvették (főleg a szocik).
helyesen: "a magyar költségvetés nettó belföldi finanszírozási igénye már-már negatív"
@Bal: nekem az volt a kedvencem amikor megfogalmaztak hogy a GDP 60% -at megint felveszik es elkoltik, na ha a cocik felvettek volna es elkoltottek volna akkor itt Kanaan lett volna es nem a Fidesz nyert volna :)))
Respect, ilyen jót rég olvastam. :-)
De amúgy ha nem lenne OV és bagázsa vezető pozícióban (értsd: elzavarnák őket), akkor ki jönne? Van bármiféle utánpótlás? Mert sajna én nem úgy érzem...
@Bal: Én speciel tudom mit jelent az IMF hitel. Pont ez példázza a fideszes kettős beszédet. Ami a szocik alatt ördögtől eredő bűn volt és ezért verték az asztalt, azt most ők lazán megcsinálják.
@kovacsguszti68: Többen szóltak Megyónak és Gyurcsánynak hogy ez így nem lesz jó. Csak a ellenzék vircsaftja és a szoci múmiák miatt nem mertek mást csinálni. Volt aki emiatt össze is veszett Gyurcsánnyal - lásd Katona Tamás a pénzügyminisztérium államtitkára - emiatt ki is rúgták a PM-ből. Majd Gyurcsány bukása után, ahogy Oszkó betette lábát a PM-be, 24 óra múlva újra államtitkár lett.
@belekotty: jo hogy Gyurcsanyt mindenhonnan lehet szidni :)
tenyleg az o nevehez nem inkabb a megszoritasok kototdtek?
Az mszp 12ezer MRD Ft-tal növelte 8 év alatt az államadósságot

a fidesz még sehol sincs hozzájuk képest...
@jozicsenko: és? akkor most várjuk meg amíg ők is összeszednek ennyit?
@úriparaszt: azert azt meg kell emliteni hogy a megyo csomagot HATALMAS EGYETERTESBEN szavazta meg a fidesz is
@pakesz: úgy igazából nézve tökmindegy. a visszafelé tekingetésből nem jutunk előre. lássuk mi történik velünk a jövőben :-)
Nagyon jó mese, és érdekes.
süti beállítások módosítása